Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται


Πάλι, όλοι λένε ότι αποφάσισε να φύγει. Ένα σκηνικό δηλαδή, σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο που διαμορφώθηκε λίγο πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, όταν όλες οι πληροφορίες συνέτειναν στη βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει να υποβάλλει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Η Ιστορία φυσικά απέδειξε ότι όλοι οι παραπάνω είχαν δίκιο, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου τελικά αποχώρησε από την πρωθυπουργία. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, η αποχώρησή του είχε χάσει τη σημασία της. Όλοι είχαν… κουραστεί να ξενυχτούν, περιμένοντάς τον να ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις του.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα συνεχίσει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι πολύ πιθανό να υποβάλλει την παραίτησή του από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ακόμη και σήμερα, και εν συνεχεία από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του.

Το ερώτημα ωστόσο είναι ποια διαδικασία θα επιλέξει γι’ αυτόν τον αποχαιρετισμό. Και πόσο θα διαρκέσει χρονικά. Οι αποχρώσες ενδείξεις τείνουν στην κατεύθυνση ότι θα το κάνει πάλι… με τον δικό του τρόπο. Και αφού πρώτα θα έχει εξασφαλίσει την πολιτική και οικογενειακή υστεροφημία του. Επομένως, θα έχει δεσμεύσει τον διάδοχό του.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]