Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για τον ανώνυμο Έλληνα που μαστιγώνεται...


"Για ποιόν διάσημο Έλληνα που βρίσκεται στη ζωή, τρέφετε αισθήματα θαυμασμού;", με ρώτησε συνάδελφος στα πλαίσια σχετικού ρεπορτάζ.

Έδωσα μια απάντηση, αλλά το μετάνοιωσα και την πήρα πίσω...

"Έλληνας που να θαυμάζω σήμερα;" - αναρωτιόμουν και έσερνα κυριολεκτικά τη σκέψη μου σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής αυτού του ταλαίπωρου τόπου. Για να βρω τον ένα που σήμερα ειδικά, θα έπρεπε να ξεχωρίσω. Δε βρήκα κανένα διάσημο. Βρήκα όμως έναν που δεν πουλάει, γιατί είναι άσημος. Είναι ο ανώνυμος πολίτης, ο άνεργος οικογενειάρχης, που καλείται σήμερα να επιβιώσει στενάζοντας από το μαστίγωμα της ιδιότυτης δικτατορίας, που μας επέβαλαν οι πολιτικοί μας.

Αυτός ο οικογενειάρχης που μένει στο νοίκι και απειλείται με έξωση, που έχει πεινασμένα στόματα να θρέψει, που δεν έχει ρεύμα γιατί του το έκοψαν, δεν έχει πετρέλαιο να ζεσταθεί και του στέλνουν και χαράτσια να πληρώσει. Αυτός ο οικογενειάρχης που ψάχνει για κράτος πρόνοιας και δεν το βρίσκει... Ένα κράτος απρόσωπο, ψυχρός εκτελεστής πλέον του φτωχού πολίτη.

Αυτόν τον ανώνυμο οικογενειάρχη θαυμάζω, τώρα που η Ελλάδα κοιτάζει τον πάτο της...

Άν με ρωτούσαν ποιούς διάσημους αντιπαθώ, θα τους έδειχνα...
Όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια στρογγυλοκάθησαν στην καρέκλα του πρωθυπουργού...
Όλους αυτούς που φόρεσαν το στέμμα του υπουργού οικονομικών...
Όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που μας έσπρωξαν στο γκρεμό και παραμένουν ατιμώρητοι γιατί τους καλύπτουν οι υπόλοιποι του συναφιού τους...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]