Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε για το εμπάργκο εναντίον του Ιράν


Iστοσελίδα Prison Planet
με πληροφορίες από τη βρετανική εφημερίδα London Telegraph

Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εγκρίνουν επίσημα, σήμερα, Δευτέρα, τα μέτρα για το εμπάργκο εναντίον του Ιράν, για τα οποία πρόσφατα υπήρξε διχογνωμία ανάμεσα στους 27 πρέσβεις των χωρών-μελών.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν άμεσο εμπάργκο στις νέες συμβάσεις για το αργό πετρέλαιο και όλα τα παράγωγα πετρελαίου, ενώ οι ήδη υπάρχουσες συμβάσεις (ανάμεσα στις οποίες είναι και οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία) θα επιτραπεί να ισχύσουν μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Guido Westerwelle, δήλωσε πριν από την επίσημη έγκριση από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ: "Είμαι πεπεισμένος ότι η ΕΕ θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση σήμερα στην άρνηση του Ιράν να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα".

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, William Hague, παρότρυνε το Ιράν "να δείξει ότι διαθέτει λογική" και να δεχθεί να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Η προειδοποίηση του Hague έρχεται αφού η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν ήδη αποστείλει 6 πολεμικά πλοία, τα οποία διέπλευσαν τα εξαιρετικά "ευαίσθητα", από γεωπολιτική άποψη, ύδατα των Στενών του Ορμούζ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Συγκεντρωνεται σιγα σιγα το 'χιλιαρμενο'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακώς να το κάνουμε. Το Ιραν μας προμηθεύει χωρίς να γίνει πρωτο θέμα. Εμείς είμαστε μαζί με το Ιραν για να έχουμε πετρέλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστα ειπες συγκεντρωνεται το χιλιαρμενο και γι αυτες τις καταστασεις δεν μας σωνουν ουτε τα λεφτα ουτε οι πολιτικοι.Μονο η προσευχη και η μετανοια.Ακομα και τα λαμογια με τετοιες καταστασεις συνερχονται γιατι και τα δικα τους τα παιδια κινδυνευουν σ ενα πολεμο,και δεν εννοω τοπικο πολεμο,για να τα διωξουν στο εξωτερικο, αλλα τον αρμαγεδωνα.Τοτε μονο ο Θεος μπορει να σωσει τη ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ελλαδα.Πιο παλια αυτα τα λεγαμε αφελειες,τωρα ηρθαν τοσο κοντα οι καταστασεις που περιεγραφαν οι προφητειες,που και η CIA τις μελεταει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]