Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση Παπαδήμου... διαλύει το ΠΑΣΟΚ!


Λοιπόν, αρχίζω να υποψιάζομαι ότι η το “πείραμα Παπαδήμου” μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για το ΠΑΣΟΚ!

Εξηγούμαι:

Πρώτον, οι χθεσινές δηλώσεις τόσο του κ. Χρυσοχοϊδη, όσο και της κας Κατσέλη, απομυθοποιούν πλήρως την πολιτική του μνημονίου. “Τσαλακώνουν” και την αξιοπιστία των στελεχών του Κινήματος. Ποιός θα ξαναπάρει στα σοβαρά πλέον τον κ. Χρυσοχοϊδη;

Δεύτερον, το χθεσινό αλαλούμ στη Βουλή επιβεβαίωσε οτι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα βαθύτατα διαιρεμένο και σε πλήρες πολιτικό αδιέξοδο. Με ορατό κενό ηγεσίας και παντελή έλλειψη πολιτικού προσανατολισμού! Ο κάθε βουλευτής κάνει ο,τι μπορεί για να διασωθεί προσωπικώς. Με τέτοια εικόνα, που θυμίζει ομάδα ατάκτων, το μόνο που καταφέρνει το ΠΑΣΟΚ είναι να απαξιώνεται ακόμα περισσότερα στα μάτια του κόσμου.

Τρίτον, αυτή η έκρηξη λαϊκισμού (που πάντα ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα του ΠΑΣΟΚ) και τώρα λαμβάνει …αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, θα επιτύχει τη σύγχυση και θα δώσει τροφή στην εσωστρέφεια. Θα χωρίσει το ΠΑΣΟΚ στα δύο.

Οι βουλευτές του αντιλαμβάνονται ότι για να έχουν, έστω αμυδρές ελπίδες εκλογής, πρέπει να αποστασιοποιηθούν από τις πολιτικές του μνημονίου, τις οποίες έως προσφάτως ψήφιζαν από κομματικό και ….πατριωτικό καθήκον!

Αυτό, όμως, τους φέρνει σε αντίθεση με όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (και τους υπουργούς), αλλά καθιστά και τους ίδιους αναξιόπιστους!

Έτσι μπορούμε να δούμε το απίστευτο φαινόμενο το ΠΑΣΟΚ να οδεύει σε εκλογές διχασμένο και αντιπολιτευόμενο τον εαυτό του και την κυβερνητική του θητεία!

Όμως, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαδήμος διαλύει και τον δικό του ….μύθο!

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς προγραμματική σύγκλιση, είναι αδύνατον να μακροημερεύσει.

Θα βρίσκεται καθημερινώς αντιμέτωπη με μικρές και μεγάλες ανταρσίες που θα τη φθείρουν, πλήττοντας την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά της.

Και ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, “οχυρωμένος” στην ασφάλεια του Μαξίμου μάλλον παρακολουθεί αμήχανος τις εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, που υπονομεύουν την κυβέρνησή του. Και τον ίδιο. Στην ΕΕ άρχισαν ήδη οι πρώτες δηλώσεις δυσφορίας και απογοήτευσης για τα πεπραγμένα του.

Δεν αποκλείεται αυτός που τελικά θα επιταχύνει τις εξελίξεις να είναι ο ίδιος ο κ.Παπαδήμος!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]