Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιώργο προχώρα... διάλυσέ τα όλα!

Τριάντα επτά χρόνια δεν είναι ούτε λίγα, ούτε πολλά. Εξαρτάται, βέβαια, πώς το βλέπεις. Δεν θεωρείται μεγάλος ένας άνθρωπος 37 ετών. Ένα κόμμα, όμως; Εξαρτάται από το πώς έχει καταντήσει και από το τι προσφέρει… Μπορεί, π.χ. ένα αυτοκίνητο του 1974 να τσουλάει μια χαρά. Προσφέρει, όμως αυτά, που χρειάζεσαι την σήμερον ημέραν;

Όταν ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, οι γονείς μου δεν είχαν καν γνωριστεί. Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, να το θεωρώ προϊστορική περίοδο. Ξέρω, όμως, ότι ήταν μια ανάσα στην καταταλαιπωρημένη μεταδικτατορική και δεξιοκρατούμενη Ελλάδα. Και δεν το λέω βάσει των απόψεων, που έχω σχηματίσει από τις ενδοοικογενειακές συζητήσεις για τους εξόριστους και βασανισμένους συγγενείς μου. Το λέω από τις μαρτυρίες ακραιφνών δεξιών, που απηυδισμένοι από την υπεροπτική μακροχρόνια διακυβέρνηση της Δεξιάς (που παρέλαβε ομαλά την σκυτάλη της εξουσίας από τη Δικτατορία), ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 1981, επειδή “Οι Δεξιοί έπρεπε να φύγουν”.

Όταν, λοιπόν, κάτι γίνεται καρκίνωμα και δεν έχει να...προσφέρει τίποτα, πρέπει να φεύγει από τη μέση.

Το ΠΑΣΟΚ όταν ήρθε στην εξουσία έφερε ένα σωρό προοδευτικές αλλαγές στην επαρχιώτικη Ελλαδίτσα των αρχών του ’80 – από την κατάργηση της προίκας και της χειροδικίας στα σχολεία μέχρι τη θέσπιση του πολιτικού γάμου και την υποστήριξη του – καλώς εννοούμενου – συνδικαλισμού. Σίγουρα οι περισσότεροι κάτι έχουν να θυμηθούν από αυτές τις θεσμικές αλλαγές και όποιος πει ότι δε θυμάται θα λέει ψέματα και το ξέρει.

Από τα μπουντρούμια στα μπουζούκια

Όταν όμως, η“γλύκα της εξουσίας” άρχισε να… παραγλυκαίνει τους πρώην αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους προστέθηκαν διάφοροι παρατρεχάμενοι τύπου “Γκρούεζα”, και συνειδητοποίησαν πόσο ωραίο είναι να ξημεροβραδιάζεσαι σε φιέστες και μπουζούκια και ακριβά ξενοδοχεία και ταξίδια – με λίγα λόγια όταν κατάλαβαν πόσο ωραίο είναι να είσαι η εξουσία αντί να είσαι στην παρανομία – άρχισε να χαλάει το πράγμα. Και αντί να διορθώσουν τα καφριλίκια της Δεξιάς, άρχισαν να κάνουν (περίπου) τα ίδια.

Φυσικά, θα μου πείτε πως είναι αναμενόμενο η εξουσία να διαφθείρει τον καθένα. Σύμφωνοι! Όταν όμως ένα κόμμα, ένας οργανισμός ή ένα σπίτι θέλει να λειτουργεί σωστά, έχει καθήκον να εντοπίζει τα “μαύρα πρόβατα” και να τα βάζει στη θέση του ή να τα διώχνει από το μαντρί, προτού παρασυρθούν και τα άσπρα πρόβατα. Αν, όμως, ο τσέλιγκας δεν το κάνει αυτό, αποθρασύνονται και τα υπόλοιπα πρόβατα και τα τσοπανόσκυλα και γενικά η τάξη πάει περίπατο!

Σε γενικές γραμμές, αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει το ΠΑΣΟΚ, από την αρχή μέχρι σήμερα.

Και κάποια στιγμή ήρθες εσύ, Γιώργο, με όλη την καλή διάθεση και το κέφι και τις ιδέες από το εξωτερικό για να αλλάξεις το Ελλαδιστάν. Και ήρθες να αναλάβεις εξουσία παραλαμβάνοντας καμένη γη από τον υπέρτατο Μπούλη, που διέλυσε ό,τι τελευταίο είχε μείνει όρθιο. Ήρθες, όμως, πάνω σε μια οικονομική κρίση για να πάρεις τα γέρικα πράσινα πρόβατα και να τα βάλεις να δουλέψουν. Με μερικές εξαιρέσεις, τα πρόβατα ήταν αδύνατο να δουλέψουν – αφενός γιατί δεν ήξεραν (ή είχαν ξεχάσει) τι θα πει δουλειά κι αφετέρου επειδή ακόμη κι όσα ήθελαν να δουλέψουν, δεν τα άφηναν τα άλλα πρόβατα και τα τσοπανόσκυλα. Για να μην αναφέρω ότι μερικά από τα πρόβατά σου ήταν ήδη από προηγούμενες θητείες βουτηγμένα στο βούρκο μέχρι το λαιμό. Ήταν λοιπόν δυνατόν να πάει καλά το εγχείρημά σου;

Και από την ημέρα που παραιτήθηκες, γίνονται καθημερινά συζητήσεις για το πότε θα ξεκουμπιστείς από την προεδρική καρέκλα για να κάτσει κάποιος άλλος για να προεδρεύσει σε αυτό το πτώμα, που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινά, δε μπορώ να καταλάβω πώς ανέχεσαι αυτή την κατάσταση. Εγώ, προσωπικά, ντρέπομαι για λογαριασμό σου. Πώς δέχεσαι ο κάθε αγράμματος μπουρτζόβλαχος, που το παίζει παράγοντας, να ανοίγει το στόμα του και να εκφέρει άποψη για το πότε θα φύγεις από την προεδρία του κόμματός σου; Στην οποία, εξελέγης! Αυτό, όμως, φαίνεται ότι είναι το πρόβλημά σου. Η υπερβολική ανοχή σου απέναντι στα κάθε λογής μαυροπράσινα πρόβατα και, ίσως η ανασφάλειά σου. Φαντάζεσαι ένα μαντρί, όπου ο τσοπάνης ρωτάει τα πρόβατα και σκυλιά τι θέλουν να κάνουν και να τα αφήνει να το κάνουν; Ε, αυτό έκανες εσύ γι’ αυτό έφτασες σήμερα εδώ.

Αν θες να μη μείνεις στην ιστορία ως ο αποτυχημένος “Γιωργάκης”, που έχασε δύο εκλογές και έγινε πρωθυπουργός μόνο για μια κουτσουρεμένη θητεία… Αν θες να μη σε “κυνηγάει” η ατάκα του ανθρώπου, που πρόδωσε τον παππού σου,“Δεν κάνει το παιδί”… Αν θες να βοηθήσεις ώστε να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να ανοίξει ο δρόμος στις πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις (όχι τύπου Τσίπρα και μαλακίες) να κάνουν κάτι καλό απαλλαγμένες από την σκιά του ΠΑΣΟΚ όπως ήταν, όπως είναι και όπως θα έπρεπε να είναι…

Διάλυσέ το, το τιμημένο!

Αν θες να αποχωρήσεις με το κεφάλι ψηλά και να εξαφανίσεις (κατά το δυνατόν) αυτό το βρωμερό καρκίνωμα που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ (με τους Άκηδες, τους Λαλιώτηδες και τους ομοίους τους), διάλυσέ το! Μην αφήσεις να παρακμάζει άλλο αυτό, που έφτιαξε ο πατέρας σου με αγώνες (και κατάφερε να βλάψει με διάφορα που έκανε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Μην αποχωρήσεις απλώς αθόρυβα και ενοχικά, όπως διαβάζω ότι θα κάνεις, όσο γράφω αυτές τις γραμμές.

Ευχαρίστησε όλους όσοι υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το Κίνημα και αποχαιρέτησέ το. Γιατί είναι καλύτερα να προλάβεις να το κάνεις εσύ αντί να το κάνουμε εμείς.
Καληνύχτα, Γιώργο…

To είδαμε εδώ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Είναι ή δεν είναι αυτός ο ίδιος Γιώργος που έβαλε το πιστόλι στο τραπέζι; Καιρός να το στρέψει στον κρόταφό του λοιπόν και να πατήσει την σκανδάλη. "Πάτα σκανδάλη" Γιώργο, που λέει και το τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αρθρογράφε να ξέρεις πως το ΠΑΣΟΚ και τα συναφή προβατοειδή τα έχουμε χεσμένα, όσο για τον Γιωργάκη σου, η ύστατη δικαίωση θα είναι κρεμάλα και μόνο κρεμάλα.
    Μόνο κάφροι και άνθρωποι με ευνουχισμένη πολιτική κρίση θεωρούν το ΠΑΣΟΚ σου, εκείνο της δεκαετίας του '80, γνήσιο λαϊκό κίνημα, ένα άθλιο κατασκεύασμα προπαγανδιστικών μηχανισμών ήταν, γεμάτο από τα κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας, σκουπίδια που πουθενά αλλού δεν θα έκαναν καριέρα παρά μόνο στην πολιτική που εγκαινίαζε ο μισέλληνας Παπανδρέου.
    Όσο για το παραμυθάκι δεξιάς και αριστεράς είναι για όσους ακόμα αρέσκονται σε ληγμένες καραμέλίτσες.
    Προδότες μιας κοινής πορείας, υποταγμένους σε αλλότρια συμφέροντα!
    Καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αρθρογραφος μαλλον εγραψε επι πληρωμης .
    Αν οχι , τοτε θα πρεπει να ηλθε τωρα , απο καπου μακρυα .

    Ο ΓΑΠ και η κοινοβουλευτικη συμμορια , μας πουλησαν .
    Μεχρι και τωρα , αν και μας πεταξαν στον Καιαδα , συνεχιζουν να διαλυουν το Εθνος .

    Το ΕΘΝΟΣ τους εχει καταδικαση με την κατηγορια της εσχατης προδοσιας .
    Συντομα θα το ακουσουν , θελουν , δεν θελουν .

    Ολα τα αλλα που γραφουν , λενε , και υπονοουν οι γραικυλοι ειναι κενου περιεχομενου .
    Αυτο καθε μερα ολο και περισσοτεροι Ελληνες το καταλαβαινουν , εστω και αργα !
    Οι Ελληνες δεν θα παραδοδουν , παρα την σκληρη και επιμονη προσπαθεια των προσκυνημενων και δοσιλογων .

    Η ψυχη του Εθνους , καθε στιγμη που περνα , σιγα και σταθερα , σαν Εθνος ΣΟΦΩΝ , απαντα .

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ βαρβαρα εθνοι , ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !
    ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ και της ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπάμαι, πραγματικά, γιατί από τη στιγμή που δεν μπορούμε να δούμε την ειρωνεία που δίνει το άρθρο, τότε είμαστε άξιοι για όσα μας ετοιμάζουν. Υπηρέτες και θύματα του διαίρει και βασίλευε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 6:23, αν στο συγκεκριμένο άρθρο εσύ βλέπεις μόνο την ειρωνεία (που όντως υπάρχει), αλλά δεν βλέπεις και τα άλλα που εντέχνως υπαινίσσεται ή ατέχνως μαρτυρεί, τότε καλά θα κάνεις να λυπάσαι...για την όρασή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ρε πουλημένη Μαριλού, πόσα πήρες ρε πουτάνα για να λές τις μαλακίες σου για το πουλημένο Τομάρι τον ΓΑΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ΡΕ, ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΑΤΑ !!!!!!

    ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ?!?!?
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ?!?!? ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ?!?!?
    ΞΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, Ή ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ ?!?

    ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΟΙΟΙ ?!?!?! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ?!?!?
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΟΠΕΛΙΑ ?!?!?
    ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΤΗΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ??!?!

    ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ, Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΤΟΤΕ, ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ, Ή ΔΕ ΤΟ ΕΚΡΙΝΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ?!?!

    ΠΟΙΟΣ ΗΡΘΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ?!?!?
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ?!?!?
    ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ .....
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ (ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΜ) ?!?!?

    "άρχισαν να κάνουν (περίπου) τα ίδια" .....
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ "ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ", ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ "ΠΕΡΙΠΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕΣ "ΦΛΟΥ" !!!!
    ΛΙΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !?!?! ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ?!?!?
    Ε, ΚΟΠΕΛΙΑ ?!?!?
    ΤΩΡΑ ΠΙΑ, ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΑΙ "ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΒΟΛΕΜΕΝΗ", ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΦΑΡΣΙ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ !!!!!!!!!

    ΤΟΣΟ ΠΙΑ .... ΤΟΣΟ ?!?!?

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΕΞΗ ΛΕΞΗ ΤΙΣ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΚΡΑΓΩ .... ΑΡΚΕΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .....
    ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    ΑΝΤΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΪ ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]