Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα δεν αξίζει τέτοιους πολιτικούς


Η ελληνική οικονομία οδεύει ολοταχώς προς την χρεοκοπία, η ανεργία χτυπάει κόκκινο, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις κλείνουν το ένα μετά το άλλο, το 2012 προμηνύεται ανάλογο του 1922, και όμως η χώρα μας συνεχίζει να ζει στον αστερισμό του παραλόγου, κάνοντάς μας … περήφανους που ζούμε σε αυτήν, και όχι, ας πούμε, στην Σομαλία.

Τρία όμως περιστατικά μέσα σε στις τελευταίες τριάντα ημέρες, αποδεικνύουν το ότι η Ελλάδα δεν είναι Δύση, σίγουρα δεν είναι Ευρώπη, και οπωσδήποτε δεν είναι συντεταγμένο κράτος.

Επί τρείς τέσσερις ημέρες, μέσα στα Χριστούγεννα, απαξάπαντες ασχολούνταν ενδελεχώς με την δικαστική περιπέτεια του γέροντα Εφραίμ, του ηγούμενου δηλαδή που ζήλωσε την δόξα του Γκόρντον Γκέκο, και κατέληξε προφυλακισμένος.

Από την μια οι άπειροι υποστηρικτές του, που προκειμένου να τον υπερασπιστούν, συνέδεσαν το «έργο» του με το γεωπολιτικό μέλλον (και όχι μόνο) της Ελλάδας, αλλά και με την ίδια την Χριστιανοσύνη!

Από την άλλη, το στιβαρό μας κράτος, που «αποδεικνύει καθημερινά», ανεξαρτήτως κυβέρνησης, αυτό που είχε πει κάποτε ο Ανατόλ Φρανς, ότι το μεγαλείο της ισονομίας σε μια δημοκρατία είναι ότι απαγορεύεται εξίσου τόσο στον πλούσιο, όσο και στον πένητα, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες!

Τα μεγάλα λόγια, περί ισονομίας κλπ πήγαν σύννεφο.

Αφού σε κάποια στιγμή, μέχρι κι εγώ ο κυνικός κόντεψα να πιστέψω πως κάτι άλλαξε. Από την μια τα βραχιόλια στους φοροφυγάδες, από την άλλη ο παππούλης στην ψειρού, δεν μπορεί, είπα, γίναμε Ευρώπη.

Λίγες μόνον ημέρες μετά, και πάνω που είπα ότι κάτι άλλαξε, έρχονται δυο νέα περιστατικά καπάκι, και σαν ξεγυρισμένες σφαλιάρες, μας επαναφέρουν στην (καθ ημάς) τάξη.

Το ένα έχει να κάνει με έναν πρώην υπουργό και εσαεί πολιτικάντη, που αφού παραβίασε τον μισό ΚΟΚ, πάτησε(!) και έναν αστυνομικό της ΔΙΑΣ, και ούτε λίγο ούτε πολύ, αντί να μπουζουριαστεί πάραυτα, αφέθη επισήμως ελεύθερος, διότι σύμφωνα με τας αρχάς, οι πράξεις του δεν εμπίπτουν στην αυτόφωρη διαδικασία!!!!

Γεια σου ρε πατρίδα με τα ωραία σου!!!!

(Κάποτε έκανα δυο τρεις σφήνες χωρίς να βγάλω φλας σε χώρα της Εσπερίας, και καταδικάστηκα, σε νυχτερινό αυτόφωρο δικαστήριο παρακαλώ, σε 90 ημέρες φυλάκιση με αναστολή για επικίνδυνη οδήγηση).

Δηλαδή τι άλλο θα έπρεπε να κάνει ο πρώην μεγαλόσχημος για να μπει μέσα, έστω για ένα 24ωρο;

Να κάψει κανένα ορφανοτροφείο την ώρα που μέσα κοιμούνται βρέφη, και να το αναρτήσει επωνύμως στο youtube;

Τι; Πείτε μου να ξέρω.

Όσο για το τρίτο περιστατικό, ε αυτό είναι συνηθισμένο στην μπανανία μας (που παρεμπιπτόντως ούτε μπανάνες δεν βγάζει).

Πρόκειται για τον περήφανο εκείνο κήνσορα εθνοπατέρα του ΛΑΟΣ, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, ειδικά τα εθνικά μας ζητήματα, αλλά που τελικά δεν πήγε καν … φαντάρος.

Και όχι διότι είχε πλατυποδία, ή δήλωνε αντιρρησίας συνείδησης, ή αντιστασιακός ή ότι άλλο τέλος πάντων… Όχι.

Αλλά επειδή πλαστογράφησε, λέγεται, επιστολή κάποιου Ευρωπαίου αξιωματούχου, προσπαθώντας να πείσει ότι ήταν μεγαλοστέλεχος της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Που και να ήταν δηλαδή, γιατί άραγε να μην πάει φαντάρος;

Τι σόι κράτος είναι αυτό ρε παιδιάαααααα;;;;

Με αυτά και με αυτά, είμαστε μια όμορφή παρέα, περνάμε όλοι καλά, αγαπιόμαστε, διασκεδάζουμε, και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Σαν μια κατάθεση (συλλογικής) ψυχής, που λένε και οι καλλιτέχνες μας…

Μόνο που σ αυτήν την περίπτωση, αυτό που βγαίνει προς τα έξω, και εννοώ κατά Βρυξέλλες και Βερολίνο μεριά, δεν είναι και τόσο αξιοζήλευτο.

Απλά αποδεικνύει στους «κουτόφραγκους» αυτό που όλοι εμείς γνωρίζουμε, αλλά κάνουμε πως δεν βλέπουμε: Ότι δηλαδή, όσα δίκια και να έχουμε ως λαός έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Μια Σομαλία του Βορρά δηλαδή, με Βουσμάνους πολιτικούς.

Strange Attractor



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
    ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ.ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ
    ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΦΕΛΗ
    ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΑΛΟ
    ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]