Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μην κάνετε θόρυβο και τους ξυπνήσετε...


Ο κ. Παπανδρέου είπε χτες ότι ο κ. Ψυχάρης ζήτησε δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική κι επειδή ο κ. Ταμβακάκης δεν του το έδωσε, ο κ. Σταύρος ξεκίνησε τον πόλεμο. Πετούσε δημοσιεύματα ο Ψυχάρης και εισέπραττε κοτρώνες ο Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Ψυχάρης είπε ότι μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου από την πίσω πόρτα. Μέσα απ’ όλα αυτά ας κρατήσουμε την αισιόδοξη πλευρά της ιστορίας: Υπήρξε κάποιος που τα τελευταία 90 χρόνια αρνήθηκε δάνειο σε μεγαλοεκδότη.

Αν θυμόμαστε καλά, τις ημέρες εκείνες υπήρχε πλήθος επικριτικών δημοσιευμάτων των εφημερίδων του Συγκροτήματος κατά της διοίκησης της Εθνικής. Μήπως επειδή δεν έδωσε το δάνειο; Μπα, δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε αυτή την άγια χώρα.

Εμένα, πάντως, δεν μου αρέσει αυτό το γκρίζο κλίμα που έχει επισκιάσει τα πάντα στον Αττικό ουρανό. Θέλω, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, διαφάνεια. Να βγει ένας εισαγγελέας και
να κάνει μία έρευνα και να μας πει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Δηλαδή, αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Πρωθυπουργός ή κάπως αλλιώς. Ή όπως τα λέει ο κ. Ψυχάρης. Διότι ο κ. Ψυχάρης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν του έδωσε δάνειο. Δηλαδή, σαν να λέμε ότι το δάνειο έπρεπε να το πάρει και δεν το πήρε. Σαν να άκουσα, δηλαδή, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε το δάνειο μιας τράπεζας προς ένα Μέσο Ενημέρωσης για κάτι. Να φωνάξουν, λοιπόν, τους μεν και τους δεν (έδωσαν το δάνειο) και τους άλλους. Για να δούμε ποιος λέει αλήθεια, ποιος λέει μισές αλήθειες και ποιος λέει ψέματα.

Με μία πρώτη έρευνα, πάντως, και δίχως να θέλω να αναπληρώσω τον κ. εισαγγελέα, διαπιστώνω ότι η Εθνική έχει γενικώς κόψει τα δάνεια προς τα Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Ψυχάρης δεν κατήγγειλε τότε εκείνα τα περιστατικά. Και τέλος δεν μπορώ να αντιληφθώ αν επιβεβαιώθηκαν ή διαψεύστηκαν εκείνα τα πρωτοσέλιδα που κατήγγειλαν την διοίκηση της Εθνικής για χιλιάδες άλλα πράγματα πέραν αυτού για το οποίο την καταγγέλλουν σήμερα: Ότι δεν έδωσε δάνειο σε μία υγιή επιχείρηση, όπως ο ΔΟΛ. Ανάλογες, καταγγελίες, νομίζουμε ότι έκανε πρόσφατα και η κυρία Τεγοπούλου. Οπότε, ευκαιρία είναι ο κύριος εισαγγελέας να ασχοληθεί σφαιρικά με το θέμα...

Θα μας πείτε ότι αυτά είναι πταίσματα στον μαγικό κόσμο των media. Θα διαφωνήσουμε. Εμείς εξακολουθούμε και πιστεύουμε ότι όλα αυτά μπορεί να είναι προϊόν παρεξήγησης. Να άκουγαν την ίδια ώρα σε κασέτα κάποια ψαλμωδία με τον Εφραίμ και να παρεξήγησαν έτσι ο ένας τον άλλον.

Προς το παρόν έχουμε ένα και μόνο δεδομένο. Ότι η Εθνική δεν έδωσε δάνειο στον κ. Ψυχάρη και όλως τυχαίως η τράπεζα βομβαρδίστηκε με αρνητικά δημοσιεύματα. Όλα τα υπόλοιπα μπορεί στο μέλλον να διαψευστούν. Ότι ζήτησε ο κ. Ψυχάρης δάνειο. Ότι το κατήγγειλε ο κ. Παπανδρέου. Ότι εξακολουθούμε και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα σε αυτή την χώρα. Ειδικά αυτό το τελευταίο μπορεί να διαψευστεί με χαρακτηριστική άνεση. Το κάνουν με στυλ εδώ και δεκαετίες...

Δεν υπάρχει αμφιβολία, κυρίες και κύριοι, ότι ζούμε ιστορικές ημέρες. Από κάθε πλευρά. Μία και μόνο παρατήρηση προς τα εκλεκτά μέλη της Ένωσης Συντακτών: Μην κάνετε θόρυβο, θα τους ξυπνήσετε...

Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά όσο έχουν αυξημένο το αίσθημα της ασφάλειας λόγω της εξουσίας κάνουν κι απίθανες δηλώσεις, από τις οποίες κάτι μπορεί να μάθουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί. Λέει, ας πούμε, ο κ. Ψυχάρης στην δήλωσή του κάτι ωραίο, με το οποίο και επιλέγουμε να κλείσουμε το σημερινό φτωχικό μας σημείωμα:
«Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!».
Μην μας πείτε ότι δεν πρόκειται για μία ιστορική δήλωση; Μάθαμε, επιτέλους, αυτό που υποψιαζόμασταν εδώ και καιρό: Ο πρωθυπουργός βλέπει κόσμο και από την πίσω πόρτα!

Θανάσης Μαυρίδης
από capital μοντάζ Γρέκι


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]