Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνδικαλιστές της ΕΥΠ απειλούν με αγωγές για τις αποκαλύψεις των «Επικαίρων»

  • Η νεόκοπη" ομοσπονδία που ιδρύθηκε πρόσφατα στην ΕΥΠ καταγγέλλει ως θιγόμενη το περιοδικό "Επίκαιρα"
Με αφορμή το ρεπορτάζ των «Επικαίρων» που αποκάλυπτε την επιχείρηση «Χρυσή Πύλη» της ΕΥΠ, ένα σχέδιο προβοκάτσιας ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο 109ο τεύχος του περιοδικού υπό τον τίτλο «Επιχείρηση Χρυσή Πύλη - Όταν το κράτος συναντά το παρακράτος» και αναπαράχθηκε από δεκάδες ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, ενώ προκάλεσε και παρεμβάσεις των κομμάτων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΟΜΕ – ΕΥΠ), δηλαδή το… συνδικαλιστικό όργανο(!) των εργαζομένων στην ΕΥΠ, απέστειλε στο περιοδικό εξώδικη διαμαρτυρία.

Επειδή προφανώς στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει ξεκινήσει να λειτουργεί –ως ένα ακόμη πάρεργο- βιομηχανία αγωγών εις βάρος των «Επικαίρων» καθώς στα χνάρια του υποδιοικητή της, Φώτη Παπαγεωργίου, ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά του περιοδικού, βαδίζουν και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας –γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της μεταπολίτευσης- παραθέτουμε τα όσα μας καταλογίζει το «συνδικαλιστικό» όργανο της ΕΥΠ, το οποίο ας σημειωθεί πως δεν αναγνωρίζεται από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ.

Το κείμενο του εξώδικου έχει ως εξής:
«Οργή και αγανάκτηση κατέλαβε το σύνολο των μελών της Συνομοσπονδίας μας, όταν ανέγνωσαν το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππίδη, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα 14 του τεύχους 109 του εβδομαδιαίου περιοδικού «Επίκαιρα» (17/11/2011). Το δημοσίευμα αυτό, υπό τον ειρωνικό και παραπλανητικό τίτλο «Επιχείρηση Χρυσή Πύλη – Όταν το κράτος συναντά το παρακράτος», δεν είναι απλώς πρόστυχο. Οι διαλαμβανόμενοι ισχυρισμοί του είναι κυριολεκτικώς αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, που προσβάλλουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την υποτιθέμενη αξιοπιστία του περιοδικού σας».
Ακολουθεί δημοσίευμα, στο οποίο σημειώνεται ότι στήνεται «μία ακόμη επιχείρηση προβοκάτσιας, πρωτοφανούς, όμως, οργάνωσης και συντονισμού, με πρωταγωνιστές ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ, ένα βουλευτή και ένα γνωστό κομματικό στέλεχος», ενώ στη συνέχεια γίνεται λόγος για έξι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. –όχι της ΕΥΠ!- που συμμετείχαν στην οργάνωση της επιχείρησης. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την ευχέρεια του εκάστοτε υπουργού «να προσλαμβάνει όσους πράκτορες θέλει με απλή επιλογή, εκτός οποιασδήποτε διαδικασίας νομιμότητας. Εννοείται ότι η επιλογή γίνεται με καθαρά κομματικά κριτήρια, στο πλαίσιο της αχαλίνωτης ρουσφετολογίας».

Οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ – ΕΥΠ συνεχίζουν στο εξώδικό τους σημειώνοντας πως
«απλή και μόνο ανάγνωση των ανωτέρω χωρίων του δημοσιεύματος αρκεί για να καταδείξει την έλλειψη οποιουδήποτε ηθικού φραγμού και την παραβίαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους του συντάκτη του, ο οποίος, επιλέγοντας να μην κατονομάζει τα υποτιθέμενα πρόσωπα που απεργάστηκαν το –υπαρκτό μόνο στον δικό του εγκέφαλο- σχέδιο «Χρυσή Πύλη», νομίζει πως υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Έχει δε το θράσος να βαυκαλίζεται πως με την υποτιθέμενη αποκάλυψή του σταμάτησε εν τη γενέσει της τη συγκεκριμένη επιχείρηση και απέτρεψε την αμαύρωση της επετείου του Πολυτεχνείου. Η επιλογή και χρήση όρων «νοσηροί εγκέφαλοι», «πρόθυμα πιόνια του συστήματος και της εξουσίας», «επιχείρηση προβοκάτσιας», «βρώμικη ιστορία», στο βαθμό που απευθύνονται και αφορούν σε υπαλλήλους και συνδικαλιστές της ΕΥΠ, είναι παντελώς απαράδεκτοι, εξόχως προσβλητικοί για τους ίδιους και την υπηρεσία τους και ως τέτοιοι επιστρέφονται αυτούσιοι στον εμπνευστή τους.
Τέτοια υβριστικά δημοσιεύματα, που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, ουδεμία δημοσιογραφική τιμή περιποιούν για το περιοδικό σας και ουδόλως εξυπηρετούν την αντικειμενικότητα και την πληροφόρηση των αναγνωστών σας».


Απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ στα «Επίκαιρα»
Οι φίλοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές της ΕΥΠ προμηθεύονται σε φωτοτυπίες επιλεγμένα τεύχη του περιοδικού, αφού τα «Επίκαιρα» δεν βρίσκονται στο σώμα της Υπηρεσίας. Έτσι δεν ενημερώθηκαν ότι δύο τεύχη αργότερα, συγκεκριμένα στο τεύχος 111, τα «Επίκαιρα» αποκάλυψαν απόρρητο εσωτερικό έγγραφο της ΕΥΠ, στο οποίο στελέχη της επιβεβαιώνουν την παρουσία τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στο Ηράκλειο Κρήτης και ενημερώνουν τους ανωτέρους τους για τον αριθμό, την ταυτότητα αλλά και την πορεία των συγκεντρωμένων. Όπως μάλλον δεν ενημερώθηκαν και για τις νέες παρεμβάσεις των Ελληνικών κομμάτων, συγκεκριμένα του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, με ερωτήσεις τους στη Βουλή αλλά και συνδικαλιστικών παρατάξεων αναφορικά με τις μεθόδους της ΕΥΠ. Πιθανότατα, δε, δεν έχουν ενημερωθεί πως οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα με αφορμή την αποκάλυψη των «Επικαίρων» για την παρουσία της ΕΥΠ στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.
Να σημειωθεί πως ήδη ο διευθυντής του περιοδικού κατέθεσε στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία και τα ονόματα των συντακτών του απόρρητου εγγράφου, τα οποία για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν είχαν δημοσιευτεί.

Σχόλιο ιστολογίου: Μετά την ανάγνωση του ανωτέρου δημοσιεύματος των Επικαίρων, εμείς αναρωτιόμαστε και μάλλον δικαίως:
Εάν ο συντάκτης του άρθρου έχει διατυπώσει επακριβώς τα αναφερόμενα στο Εξώδικο των "συνδικαλιστών", τότε εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει την ασχετοσύνη και την αμάθεια που διακατέχει την ηγεσία της αυτοαποκαλούμενης Συνομοσπονδίας...
Αλήθεια, από πότε έγιναν τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο και αυτοαποκαλούνται Συνομοσπονδία; Σύμφωνα με το νόμο Συνομοσπονδία είναι στο Δημόσιο μόνο η ΑΔΕΔΥ... Εκτός και εάν ενώθηκαν με κάποια άλλη Ομοσπονδία και έγιναν Συνομοσπονδία...
Τώρα σχετικά με την ουσία των όλων όσων αναφέρονται στο εξώδικο:
Από πότε προβλέπεται οι συνδικαλιστές να γνωρίζουν για τις ό,ποιες επιχειρήσεις της Υπηρεσίας και μάλιστα να στέλνουν και Εξώδικα στα ΜΜΕ;
Γιατί, άλλο συνδικαλισμός και άλλο επιχειρησιακή δραστηριότητα, η οποία δεν πρέπει να γίνεται γνωστή ούτε στα μέλη των οικογενειών εκείνων που συμμετέχουν. Υπάρχουν τόσο σοβαρές διαρροές μέσα στην συγκεκριμένη υπηρεσία; Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποια ΕΔΕ, αφού το εξώδικο ομολογεί με απόλυτη βεβαιότητα την ανυπαρξία της σχετικής επιχείρησης;
Τέλος, μήπως υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα και γεγονότα για να ασχοληθούν -επιτέλους- οι πράκτορες, από το να μπαίνουν σε διαδικασίες τις οποίες την επαύριο ίσως και να αναιρέσουν;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σε λίγο θα μας πουν ότι τους δέχθηκαν και στη Συνδικαλιστική Διεθνή... Χα, χα, χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνομοσπονδία;;; χαχχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Σε καλό σας! Λειτουργούν παράλληλα με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ; Δεν τους δέχεται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και αυτοανακηρύχτηκαν τριτοβάθμιοι! μπουχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]