Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πόλεμος για το χαράτσι άρχισε…


Ο εκβιασμός της λαθρο-κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, προς τους Έλληνες πολίτες, σχετικά με το χαράτσι και την διακοπή της τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος, κορυφώνεται. Το αστείο του πράγματος είναι πως η ΔΕΗ θα βρεθεί ανάμεσα στα «διασταυρούμενα πυρά» (αφού οι λαθρο-κυβερνώντες αποφάσισαν να την ορίσουν ως εκτελεστή φορο-εισπρακτικού μέτρου) και θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο πως θα είναι το θύμα που θα μετρήσει τις περισσότερες απώλειες.

Οι πιθανότητες να εισπραχθεί το χαράτσι είναι σχεδόν μηδενικές απέναντι σε όσους τολμήσουν να σηκώσουν ανάστημα στους τραπεζοϋπαλλήλους και στους πολιτικούς – ανδρείκελα, που τρέμουν την λαϊκή κατακραυγή και ήδη έχουν αρχίσει να εισπράττουν μέρος αυτής.

Ειλικρινά, απορώ, θέλω να δω αν θα μου κόψουνε την ηλεκτροδότηση και την επανασυνδέσω, ποιόν νόμο θα επικαλεστούν...
Μήπως θα αναφερθούν σε παράβαση σύμβασης λόγω μη πληρωμής του ρεύματος; Αυτό θα είναι γελοιότητα, επειδή είναι πληρωμένο!
Μήπως θα επικαλεστούν την επέμβαση στο ρολόι; Μα η αρχική παρέμβαση που εκείνοι έκαναν ήταν παράνομη, καθώς παραβίαζε τους όρους της σύμβασης, αφού οι υποχρεώσεις προς ΔΕΗ ΑΕ είναι εξοφλημένες!
Μήπως θα μιλήσουν για κλοπή ρεύματος; Μα αφού ο μετρητής θα γράφει κανονικά και το αντίτιμο θα εξοφλείται…!

Ε, λοιπόν, αφήστε τους να λένε. Οι ασφάλειες στα μονοφασικά είναι σωληνωτές 30Α και τις βρίσκετε σε κάθε ηλεκτρολογείο.
Στην περίπτωση δε που η ΔΕΗ τολμήσει να ξηλώσει το ρολόι, μπαίνει σε τέτοιες περιπέτειες –ανά πελάτη- που όμοιές της δεν έχει ξαναδεί εταιρεία πουθενά στην Ευρώπη... ίσως και σε ολόκληρο τον πλανήτη…

Και τέλος, προσοχή στο ότι για σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, αυτός που θέλει να προσφύγει στα δικαστήρια είναι ο έργω θιγμένος. Αυτό σημαίνει πως αν εγώ –ο πολίτης- κάνω το απλούστατο, δηλαδή να ξανασυνδέσω το ρολόι και "ξινίσει" η ΔΕΗ, τότε η ΔΕΗ είναι αυτή που θα πρέπει να με σύρει στα δικαστήρια. Εμένα, τον απλό πολίτη, δεν με νοιάζει! Έχω "καλή τη πίστη" επανασύνδεσα την παροχή μου νόμιμα. Αυτοί καίγονται που την ξανασύνδεσα, αυτοί θα πρέπει να με τραβάνε στα δικαστήρια. Και, φυσικά, τα δικαστικά έξοδα δικά τους (αφού την αθέτηση σύμβασης θα την έχουν κάνει εκείνοι).

Το πιάσατε το νόημα αγαπητοί μου; Εξάλλου, με βάση το νομικό δίκαιο περί συμβάσεων δύο μερών, αναφέρει ρητά πως καμία αλλαγή δεν μπορεί να συμβεί στην σύμβαση εάν δεν ενημερωθεί και δεν συμφωνήσουν και τα δύο μέρη. Σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση της σύμβασης, την ευθύνη φέρει εκείνος που την παραβίασε και δεν τήρησε τα όσα αναφέρει ο νόμος. Ποιος παραβίασε την σύμβαση μεταξύ πολιτών και ΔΕΗ; Η κυβέρνηση!!! Και η ΔΕΗ «αποδέχθηκε» αυτή την κυβερνητική παρέμβαση, χωρίς να επικυρώσει δικαστικά και τελεσίδικα την αλλαγή της σύμβασης. Ποιος είναι ο παράνομος σε κάθε περίπτωση; Πάντως οι πολίτες δεν είναι…

Ποιος είναι ο χαμένος σε κάθε περίπτωση; Πρώτιστα η ΔΕΗ, της οποίας η μετοχή αναμένεται να γνωρίσει ημέρες μεγάλης κατρακύλας (βλ. ΟΤΕ), και δευτερευόντως η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και του Βαγγέλη Βενιζέλου (η οποία όμως δεν έχει φιλοδοξίες να μετρήσει πολλές ημέρες και ούτε φυσικά να… επαναπροσληφθεί, αφού οι επόμενες εκλογές θα ρίξουν στον Καιάδα σχεδόν το σύνολο του σημερινού πολιτικού προσωπικού, τόσο από το κυβερνών κόμμα όσο και από τα «αντιπολιτευόμενα» κόμματα).

Με λίγα λόγια, εάν δεν σταθούμε στις ουρές για να πληρώσουμε το παράνομο χαράτσι, το πρόβλημα θα το έχουν άλλοι και όχι εμείς οι πολίτες, αφού θα έχουμε πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουμε καταναλώσει…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Εδω εχουμε και την Ευρωπη και την Καλαματα με το μερος μας:

    http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_4946.html

    "Χαστούκι στον Ευ. Βενιζέλο που σκαρφίστηκε το χαράτσι στα ακίνητα, αποτελεί η απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα ενέργειας. Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Ν. Χουντή ο Γερμανός Επίτροπος G.Oettinger λέει ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να παρέχει απρόσκοπτα ρεύμα στους καταναλωτές καθώς αυτό δε συνδέεται με την πληρωμή ή όχι φόρων και τη γενικότερη φορολογική πολιτική.

    «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές».

    Αυτή κι αν είναι σφαλιάρα αφού ποιος θα πάει τώρα να πληρώσει αν ξέρει ότι η Κομισιόν απαγορεύει τη διακοπή του ρεύματος;

    Δικαστικά στοπ στο χαράτσι

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), με δύο νέες προσωρινές διαταγές του, απαγόρευσε σε εναλλακτικό προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης λόγω χαρατσιού έως τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων (28-2-2012).

    Ο λόγος; Διότι στο λογαριασμό του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος είχε συμπεριληφθεί, όλως αδικαιολογήτως και αυθαιρέτως, κατά πρόδηλη και ευθεία παράβαση της κείμενης νομοθεσίας το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών σε βιομηχανική επιχείρηση, παρόλο που ο νόμος ρητά προβλέπει την επιβολή αυτού στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση δομημένες επιφάνειες των ακινήτων, εξαιρουμένων των ακινήτων που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση."

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα, Π Α Ρ Α πολύ σωστά και ευχαριστούμε για την ενημέρωση, Κωνσταντίνε.

    Όταν θα βγει και η επίσημη ετυμηγορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και γίνουν διεθνώς ρεζίλι, δεν θα ξέρουν σε ποιο κουβά να χώσουν το κεφάλι τους.

    Ένα από τα εξωφρενικά των ημερών είναι επίσης το ότι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν στείλει ακόμη τη 2η δόση του χαρατσιού. Η αλήθεια είναι ότι έχουν αρχίσει να την στέλλουν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σε όποιους πλήρωσαν την 1η δόση και κάποιοι λογαρισμοί έληξαν μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα.

    Έχουμε καταλάβει σε τι σωρεία παράνομων ενεργειων επιδίδεται αυτή η παράνομη, μη εκλεγμένη κυβέρνηση;

    Απευθύνω παράκληση στη Νέα Ελλάδα, στην οποία πολλοί ελπίζουμε, να καταγγείλει το χαράτσι και να προσφύγει και εκείνη στο Ευρωδικαστήριο, για να ενταθούν οι φωνές εναντίον αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας εναντίον των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες πολίτες που προσέφυγε δικαστικά για το θέμα αυτό, (πληρώνοντας ταυτόχρονα τον λογαριασμό του ρεύματος μόνο που έχω καταναλώσει) αρνούμαι να υποταχθώ σ΄αυτή τη λογική και να αποδεχθώ ένα νόμο αντιδημοκρατικό,αντισυνταγματικό άθλιο, αντικοινωνικό που η μόνη του αποστολή είναι να αδειάζει το πορτοφόλι μας ταΐζοντας τα θηρία των τροικανών τοκογλύφων στερώντας ακόμα και τα βασικά από τις οικογένειές μας.

    Αλλά ακόμη και να είχε την καλή θέληση κάποιος να πληρώσει τα χαράτσια πως να το κάνει όταν έχει περικοπεί το 30%-40% των εισοδημάτων του; Όταν οι διάφοροι φόροι-χαράτσια πέφτουν σαν το χαλάζι στα κεφάλια μας;


    Σήμερα μου ήρθε ο δεύτερος λογαριασμός της ΔΕΗ που με ενημερώνει΄΄ ευγενικά΄΄ ότι αν δεν πληρώσω θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να μου κόψει το ρεύμα.


    Τούς απαντώ:
    Δεν σας φοβάμαι, δεν εκβιάζομαι, δεν σας πληρώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πως μπορω να πληρωσω μονο το ρευμα και οχι το χαρατσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την σύμβαση οι περισσότεροι την κάναμε με την ΔΕΗ την εποχή που ήταν μέρος του κράτους. Άρα αυτά που λες δεν ισχύουν σε αυτή την περίπτωση, με το κράτος κάναμε σύμβαση και ως κράτος ότι νόμους βγάζει εφαρμόζει.

    Η μόνη μας ελπίδα είναι η συνταγματικότητα αλλά πάνω από το σύνταγμα που μπορεί να αλλάξει υπάρχει ο υπερσυμπαντικός νόμος της ηθικής που οπλίζει τους αδικημένους και κινεί τους τροχούς της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην πληρωσουμε τιποτα .
    Οτι ευρω μας εχουν μεινη , καλυτερα θα ηταν να αγορασουμε τροφημα γιατι οι εβδομαδες μπροστα μας θα ειναι τραγικες . Η λεξη καταστροφη , θα χασει το νοημα της .
    Δεν υπαρχει κρατος . Αυτο που βλεπουμε δεν ειναι παρα ενας μαφιοζικος οργανισμος , που υπαρχει για να εξυπηρετη τους κατακτητες .
    Η θα τους πολεμησουμε , η , θα μας λιανισουν .

    Ο καθενας ας πραξει ως Ελλην , η , ως ραγιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]