Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κατάσταση διάλυσης το ΠΑΣΟΚ - Μακελειό μέσα στην Βουλή


Πάνω από 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν ένα ή ακόμα και περισσότερα από τα 11 συνολικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Οι διαρροές δεν ήταν μόνο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, από και από τα άλλα δυο κόμματα που συμμετέχουν στην μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου…

Μεταξύ των ονομάτων που καταψήφισαν τα νομοσχέδια από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ήταν …οι: Βάσω Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, Πάυλος Στασινός, Λάμπρος Μίχος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Αικατερίνη Περλεπέ, Χάρης Καστανίδης, Χρυσή Αράπογλου, Εύα Καϊλή, Δημήτρης Παπουτσής, Σάββας Εμινίδης, Μαρία Θεοχάρη, Αγγελική Γκερέκου, Σπύρος Μοσχόπουλος, Μανώλης Μπεντενιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Στάθης Κουτμερίδης, Μιχάλης Τζελεπής, Χρήστος Χάιδος, Χρήστος Μαγκούφης, Νίκος Τσώνης, Τόνια Αντωνίου, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Ιωσήφ Βαλυράκης, αλλά και ο Παναγιώτης Μπεγλίτης που είναι και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, καταψηφίζοντας 4 άρθρα: 6,7,24,29.

Από την πλευρά της ΝΔ, οι Προκόπης Παυλόπουλος, Δημήτρης Σιούφας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Τζαβάρας, Νίκος Νικολόπουλος αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος επέλεξαν να απουσιάσουν από τη διαδικασία.

Ο μεγάλος πανικός έγινε για το άρθρο 29, το οποίο και προέβλεπε την απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία…

Tελικά το πολιτικό «μακελειό» έγινε στη Βουλή αργά τη νύχτα της Τρίτης με την διακομματική καταψήφιση της ρύθμισης του Ανδρέα Λοβέρδου για το ωράριο των φαρμακείων.

Σ΄αυτή την αρνητική, για τον υπουργό Υγείας, εξέλιξη οδήγησαν οι αρνητικές ψήφοι πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, ενώ συνέβαλλαν τα «παρών» των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη υπερψήφισαν όλα τα υπόλοιπα άρθρα του πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου (σ.σ. το οποίο φιλοδοξεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του 2011) αλλά αντέδρασαν με «παρών» στο επίμαχο άρθρο 29 για τα φαρμακεία, επειδή ο κ.Λοβέρδος το κατέθεσε καθυστερημένα («εκτός προβλέψεων Κανονισμού Βουλής») με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος στα κόμματα και στους βουλευτές να το επεξεργαστούν.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ (απ΄όπου προήλθαν και οι περισσότερες διαρροές) οι αντιρρησίες βουλευτές του μίλησαν επίσης για προχειρότητα, ενώ – όπως έλεγαν στο περιστύλιο – με τα «όχι» τους καθιστούν σαφές ότι δεν θα συναινούν πλέον σε μέτρα με τα οποία είτε διαφωνούν, είτε δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι.

Η κατάσταση την ώρα της καταμέτρησης έγινε έκρυθμη όταν το προεδρείο της Βουλής (και οι παριστάμενοι υπουργοί) συνειδητοποίησαν ότι το μεν άρθρο 29 «δεν περνάει», ενώ άλλα – όπως για τις δικηγορικές εταιρίες ή τη συγχώνευση φορέσω του Δημοσίου υπερψηφίσθηκαν οριακά.

Κάποια στιγμή μάλιστα ο Ευ.Βενιζέλος ακούσθηκε να λέει δυνατά προς το προεδρείο «πείτε μου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για να ενημερώσω τον πρωθυπουργό εάν έχει πλειοψηφία» - φράση που δημιούργησε την εντύπωση πολιτικής κρίσης.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν "όχι" ήταν και λεγόμενοι «βενιζελικοί», όπως η Εύα Καϊλή, η οποία επιφυλάχθηκε να εξηγήσει αύριο τους λόγους που την οδήγησαν να καταψηφίσει… πέντε άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, υπάρχει έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, για την «αποστασία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη για την κυβέρνηση ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]