Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν κάποιος παίζει με το Θεό ποτέ δεν έχει καλή κατάληξη...


  • Το ράλι στην Ευρώπη είναι τεχνητό
  • Μην σας ξεγελά η ΕΚΤ
  • Η εικόνα δεν έχει αλλάξει
Με μία ιδιότυπη σύντομη έκθεση επανήλθαν σήμερα οι αναλυτές της Citigroup, σχολιάζοντας την πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους μέσα από τα πειράματα της... Βιολογίας.

Στην έκθεση υπό τον τίτλο “Artificial life and Dolly the Sheep” (Η τεχνητή ζωή και το πρόβατο Dolly) επισημαίνουν ότι η Ευρώπη έχει μεν λάβει το φιλί της ζωής από τα προγράμματα της ΕΚΤ, ωστόσο τίποτα δεν έχει σταθεροποιηθεί.

Ίσως να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά όπως οι βιολόγοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν πριν έναμιση χρόνο περίπου το γονίδιο που ελέγχει όλο το ανθρώπινο DNA, έτσι και η ΕΚΤ ισχυρίζεται τώρα με παρόμοιο σθένος ότι αναζωογώνησε τις αγορές. Οι μαζικές ενέσεις ρευστότητας αντιμετωπίστηκε σαν το φιλί της ζωής που έβγαλε από την κρίση την Ευρώπη. Δεν είναι όμως έτσι, ισχυρίζονται οι αναλυτές της Citi. Το πρόσφατο ράλι είναι τεχνητό, χωρίς να υποστηρίζουμε ότι δεν έχει κάποια ερείσματα, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην έκθεση.

«Και αυτό γιατι; Χαρακτηρίζουμε τεχνητό το ράλι επειδή δεν έχει κανένα ίχνος αυτοτροφοδότησης από την αγορά», αναφέρει η Citigroup. Τα 3ετή δάνεια της ΕΚΤ (LTROs) μπορεί να κατάφεραν να σπάσουν τον καθοδικό κύκλο της αγοράς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αποκαταστάθηκε η έλλειψη της ρευστότητας που παρατηρείται. Αν και τα κεφάλαια είναι φθηνά, θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός, χωρίς στο μεταξύ να γίνει κάτι σημαντικά αρνητικό ώστε να καταφέρει η αγορά να εμπιστευθεί τους συντελεστές της.

Την ίδια ώρα, ούτε τα θεμελιώδη δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Ίσα ίσα. Φαίνονται ακόμη δυσοίωνα. Παρά την ελαφρώς αρνητική εικόνα των ευρωπαϊκών μάκρο, η οικονομία δε δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν για ύφεση 1,2-1,5% στην ευρωζώνη το 2012, ενώ και τα εταιρικά αποτελέσματα είναι μεικτά, σημάδια πολύ αρνητικά για την διαχείριση της κρίσης.

Σε αυτά τα δεδομένα, οι αναλυτές καλούν τους επενδυτές να προσθέσουν και την αβεβαιότητα που προκαλούν τα εξής:

- Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εύθραυστη
- Ερχονται εκλογές στη Γαλλία
- Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι βρίσκεται υπό μεγάλες πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας

Και η Citigroup καταλήγει:
Όταν κάποιος παίζει με το Θεό ποτέ δεν έχει καλή κατάληξη...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]