Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νετανιάχου: "Το Ισραήλ οφείλει να αποτρέψει τον αφανισμό του εβραϊκού λαού"


Του Barak Ravid
για την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ότι: "Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα, την υποχρέωση και την ικανότητα να αποτρέψει τον αφανισμό του εβραϊκού λαού και του εβραϊκού κράτους".

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το υπουργικό συμβούλιο τίμησε την 70η επέτειο της Διάσκεψης του Wannsee, που έδωσε τη ναζιστική "Τελική Λύση", όπως έμεινε γνωστή, για τον εβραϊκό λαό.

Ο Netanyahu είπε ότι η ικανότητα του εβραϊκού λαού να αμυνθεί είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του τι έγινε το 1942 και τι μπορεί να γίνει το 2012.

"Δεν μας λείπουν οι απειλητικοί εχθροί σήμερα", δήλωσε ο Νετανιάχου. "Η θέληση να καταστρέψουν κάποιοι το εβραϊκό λαό δεν έχει αλλάξει. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και η αποφασιστικότητά μας να το κάνουμε αυτό πράξη".

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey, επισκέφθηκε το μνημείο "Yad Vashem" που στήθηκε στην Ιερουσαλήμ για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Στο βιβλίο επισκεπτών του μνημείου, ο Dempsey εξέφρασε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την πρόληψη ενός μελλοντικού ολοκαυτώματος.

"Έχουμε δεσμευτεί να διασφαλίσουμε ότι μια τέτοια ανθρώπινη τραγωδία δεν θα επαναληψθεί ποτέ στο μέλλον", έγραψε μεταξύ άλλων στο βιβλίο ο Dempsey.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]