Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν δίνει εξηγήσεις η Ρωσία για πώληση όπλων στη Συρία


Ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες μας- 11 πολεμικά πλοία της Ρωσίας βρίσκονται εδώ και ημέρες στα ανοιχτά της Σητείας, το δράμα της Συρίας συνεχίζει να εξελίσσεται, με άγνωστα αποτελέσματα. Η "αρκούδα" φαίνεται πως δεν έχει καμία διάθεση να μείνει εκτός του παιχνιδιού που έχει ξεκινήσει τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή (βλ. Ιράν) και οι θέσεις της απέναντι στο "αντίπαλο δέος" (ΗΠΑ) καθημερινά γίνονται ολοένα και "σκληρότερες".

Η Ρωσία, η οποία έχει δεχθεί κριτική για πώληση όπλων στη Συρία, δεν έχει καμία πρόθεση να δικαιολογήσει τις πράξεις της στις ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο κ. Λαβρόφ μιλούσε μετά την άφιξη την προηγούμενη εβδομάδα ενός ρωσικού πλοίου στη Συρία από την Αγία Πετρούπολη, μετά από σταθμό στην Κύπρο όπου είχε προσωρινά εμποδιστεί ο απόπλους του.Οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει ανησυχίες στη Ρωσία για το πλοίο.

«Δεν το θεωρούμε απαραίτητο να εξηγήσουμε εαυτούς ή να δικαιολογηθούμε, γιατί δεν παραβιάζουμε οποιεσδήποτε διεθνείς συμφωνίες ή οποιαδήποτε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας (του ΟΗΕ)», δήλωσε κατά τη διάρκεια ετήσιας διάσκεψης Τύπου ο κ. Λαβρόφ.

Η απεσταλμένη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Σούζαν Ράις είπε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ έχουν «πολύ σοβαρές ανησυχίες για την εισροή όπλων στη Συρία από οποιαδήποτε πηγή».

Ανέφερε ότι είναι ατυχές το γεγονός ότι δεν υπάρχει εμπάργκο εισαγωγής όπλων στη Συρία, όπου σύμφωνα με τον ΟΗΕ περισσότεροι από 5.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της δεκάμηνης καταστολής αντικαθεστωτικών από την Κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Η Ρωσία, η οποία μαζί με την Κίνα μπλόκαραν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Οκτώβριο που απειλούσε με εμπάργκο στην εισαγωγή όπλων στη Συρία, εκφράζει την άποψη ότι ένα εμπάργκο θα σταματούσε τον εφοδιασμό της Κυβέρνησης ενώ από την άλλη μεριά θα μπορούσε να γίνεται παράνομη διοχέτευση όπλων στους αντικαθεστωτικούς.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. «πολύ σοβαρές ανησυχίες για την εισροή όπλων στη Συρία από οποιαδήποτε πηγή».

    Μα, μέχρι τώρα όπλα διοχεταύονται στη Συρία από την Τουρκία. Γι' αυτά έδωσαν εξηγήσεις οι Τούρκοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]