Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως βολεύει την Γερμανία η Ελλάδα του Παπαδήμου;


Αμφιβολίες για την ικανότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ εκφράζονται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο εστιάζει στα ποικίλα σενάρια για το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται ««Θα πέσει η Ελλάδα;», η εφημερίδα επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα οξύνεται περαιτέρω, καθώς «οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους μένουν στάσιμες και οι τράπεζες δεν εμπιστεύονται την ικανότητα του κράτους για μεταρρυθμίσεις καταθέτοντας κάθε βράδυ δισεκατομμύρια στην ΕΚΤ».

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, παρά τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, «πίσω από κλειστά μικρόφωνα και κάμερες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι αισιόδοξες δηλώσεις αντικαθίστανται από έντονες αμφιβολίες για την ικανότητα παραμονής της Ελλάδας στη νομισματική ένωση».

Παραθέτει παράλληλα την άποψη ενός επικεφαλής γερμανικής τράπεζας, ο οποίος σημειώνει ότι όσο διαρκεί η αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δεν μπορεί να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης. Το δημοσίευμα φιλοξενεί και μία συνέντευξη του οικονομολόγου Κλέμενς Φουστ, ο οποίος προειδοποιεί ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «μισή αποχώρηση από την ΕΕ και ίσως θα επανέφερε τη χώρα στο επίπεδο των δεκαετιών του '60 και '70».

Η εφημερίδα εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες «κρίνονται τα πάντα για την Αθήνα» και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «πρέπει να επιφέρει μαζικές περικοπές για να εισπράξει τη νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων». «Αν δεν το καταφέρει, τότε η χώρα θα βρεθεί στο κενό», υπογραμμίζει.

Οσον αφορά το θέμα του ελληνικού χρέους, η Handelsblatt επικαλείται πληροφορίες από κύκλους της Ε.Ε. που κάνουν λόγο για «σκληρές διαπραγματεύσεις» και οι οποίες εκτιμούν ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα φτάσει το 50%, αλλά οι πραγματικές απώλειες για τους πιστωτές θα είναι μεγαλύτερες.

Η Handelsblatt δημοσίευσε επίσης πρόσφατα και ένα άρθρο του Gabor Steingart που έλεγε:

“Αν ήμουν Έλληνας θα υπέβαλα μήνυση στους διασώστες μου για σκοπούμενη βλάβη, και το βράδυ θα πήγαινα στο Σύνταγμα, απέναντι στη Βουλή, για να διαμαρτυρηθώ ενάντια στα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που απλώς επιτείνουν την κρίση.”

Επίσης:

“Καταλαβαίνω γιατί ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο σύμβουλος του αρχηγού της συντηρητικής αντιπολίτευσης Σαμαρά, λέει, “πρώτα αρρωστήσαμε από τύφο και τώρα μας έδωσαν μία καρκινογόνο ένεση”.

Πηγή: Deutsche Welle



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Η εφημερίδα εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες «κρίνονται τα πάντα για την Αθήνα» και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «πρέπει να επιφέρει μαζικές περικοπές για να εισπράξει τη νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων». «Αν δεν το καταφέρει, τότε η χώρα θα βρεθεί στο κενό», υπογραμμίζει."

    Κινδυνολογιες,εκβιασμοι,τρομοκρατηση,δημιουργια αισθηματος αβεβαιοτητας,απειλες εις βαρος μας ,οπου στο τελος θα πρεπει να "ενδωσουμε" για να μην πτωχευσουμε -και καλα!
    Παμε απο το κακο στο χειροτερο,η ανεργια και το ποσοστο αστεγων και αυτοχειρων αυξανονται,οι μισθοι και οι συνταξεις απαιτουν πλεον μικροσκοπιο για να τους/τις δεις,τα ταμεια καρκινοβατουν,οι καταθεσεις εξαφανιζονται,οι φοροι και τα χαρατσια αυξανονται,η ανταγωνιστικοτητα υπαρχει μονο στο λεξικο και οι "φιλοι" μας οι δανειστες για να μας υπερχρεωσουν ακομα περισσοτερο με τα δανεια τους μας ζητουν να "περικοψουμε"!!
    Γιατι δεν καταργουν τους μισθους και τις συνταξεις να ξεμπερδευουμε?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο ακριβως εχουν κανει αγαπητε συνΕλλην .
    Γι'αυτο πειναει ο κοσμακης . Τους εκοψαν τον μισθο και τωρα θα κοψουν και σε αλλους , μεχρι να κοπουν σε ολους τους Ελληνες και να μας αναγκασουν ολους να δωσουμε , αρον αρον , την περιουσια των προγονων μας αλλα και των απογονων μας . Αναγκαζοντας μας να φυγουμε και να μην κοιταξουμε πισω μας .
    Τι νομιζης οτι εφεραν εκατομμυρια βαρβαρους ; Να τους κανουν τι ;

    Αν μεινουμε στην φιδοφολια τους (ευρωπη) θα τα καταφερουν .
    Αν μεινουμε εξω απο το ψευτικο νομισμα τους , θα ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ .

    Μενοντας θα μας στραγκαλιζουν σιγα-σιγα , μεχρι να βγη και η τελευταια αναπνοη μας .
    Φευγοντας θα ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ .
    Αν ειμαστε ριψασπιδες , δεν αξιζουμε ΛΕΥΤΕΡΙΑ .
    Απλα ειναι τα πραγματα . Δεν χρειαζομαστε τους ξενους για να μας πουν το τελος μας .

    Οσοι ακουν τις σειρηνες , θα εχουν και το τελος που ξερουμε .Οι αλλοι θα βρουν τον δρομο της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]