Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Δεκ 2011


Κατάλαβαν ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Με τούρκικο σίριαλ θα μοιάζουν οι συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αν ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίσει σε κάθε από τις επόμενες συνεδριάσεις να… αφηγείται στα μέλη του οργάνου το έργο που άφησε στον Λουκά Παπαδήμο. Προς έκπληξη των παρευρισκομένων ο πρώην πρωθυπουργός αντί να ανοίξει τη συζήτηση για πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι διαδικασίες για την διαδοχή του, προτίμησε να κάνει μια επισκόπηση της θητείας του. Αν λάβουμε υπ’ όψιν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο άσκησε τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, είναι πολύ πιθανόν να χρειασθούν και μερικές ακόμα συνεδριάσεις ώστε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του έργου του.

Επί της ουσίας, εκείνο που όλοι κατάλαβαν είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας τη συζήτηση για μετά την πρωτοχρονιά, στοχεύοντας να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Ταυτόχρονα όμως επιχειρεί να εξαντλήσει και τα νεύρα των υποψηφίων, θέτοντας σε δοκιμασία τις όποιες τακτικές έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν. Προσπαθεί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά παλιό κομματικό στέλεχος, να τους ωθήσει σε δηλώσεις οι οποίες θα τους εκθέσουν στα μάτια της κομματικής βάσης.

Προφανώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να τους κάνει να δείξουν τα χαρτιά τους πριν ο ίδιος αποφασίσει να δείξει τα δικά του. Ωστόσο, πάντα κατά την άποψη του συνομιλητή μας, αυτή η τακτική ενδέχεται να τον φέρει αντιμέτωπο με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι σκέφτονται με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από την οργανωμένη βάση. Πέραν αυτού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντίδραση αρκετών βουλευτών. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των αντιδράσεων, αποτελεί ειρωνικό σχόλιο βουλευτή-πρώην υπουργού, ο οποίος αναφερόμενος στην τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είπε με νόημα: «Αν συνεχίσει έτσι ο Γιώργος, θα μείνει με το… ΠΑΣΟΚ στο χέρι».

Ο Βενιζέλος “πυροβόλησε” τον Γιώργο

Η αυτονόητη σύγκρουση για την οποία προετοιμαζόταν ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτή με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Δηλαδή, με το μόνο κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος που μίλησε τόσο απροκάλυπτα και επιθετικά για τις πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, στρέφοντας τα πυρά του επί προσωπικού κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά την εισήγησή του ωστόσο, που ουσιαστικά ήταν μια σύνοψη των όσων προηγήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δηλαδή μετά τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του 2009, είδε να του πετάει το γάντι, εκείνος με τον οποίο «τα είχε βρει», σύμφωνα με το σχετικό παρασκήνιο.

Ενώ λοιπόν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έθεσαν ζήτημα για τον Γιώργο Παπανδρέου, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή νέας ηγεσίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκείνος ο οποίος πήγε… πιο μακριά. Και έθεσε πολύ πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, με πολιτικό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Προκειμένου να κλείσει το θέμα πριν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να δοθεί χρόνος στη νέα ηγεσία να ανασυντάξει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει των πρόωρων εκλογών.

Με τη στάση του αυτή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε προβάδισμα από τους υπόλοιπους εν δυνάμει δελφίνους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και ωθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στο να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες του.


Τα ιδεολογικά στερεότυπα που κυριαρχούν στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των ενοχών που νιώθει η ευρύτερη συντηρητική παράταξη, λόγω λαθών και παραλείψεων του πρόσφατου ή απώτερου ιστορικού παρελθόντος, έχουν αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, που σε γενικές γραμμές πιστεύει ότι η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στο διεθνή καπιταλισμό και τη φιλελεύθερη οικονομική πολιτική που υποτίθεται ότι εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από διαδοχικές κυβερνήσεις, είτε της κεντρο – αριστεράς είτε της κεντρο –δεξιάς.

Σχεδόν κανείς όμως δεν αντιλαμβάνεται, και πολλοί αρνούνται να ομολογήσουν, κυρίως λόγω προσωπικού οφέλους, ότι τα οικονομικά δεινά της Ελλάδας προκαλούνται από τις σοσιαλιστικές πολιτικές που εφαρμόζονται ακόμη και σήμερα.

Διακριτικό στοιχείο μεταξύ φιλελεύθερης και σοσιαλιστικής οικονομικής πολιτικής είναι η φορολογία και το ύψος των φορολογικών συντελεστών. Στα σοσιαλιστικά συστήματα οι φόροι είναι υψηλότεροι και στα φιλελεύθερα χαμηλότεροι. Όπως έγραψε η εφημερίδα Εστία, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της στις 16 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα έχει τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη. Ο ανώτατος φόρος εισοδήματος είναι 50%, 45% συν 5% η έκτακτη εισφορά, ενώ για τους μη μισθωτούς υπάρχει και προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος 55% επί του φόρου. Ο ανώτατος συντελεστής φόρου εφαρμόζεται από τις 100.000 ευρώ και άνω, κάτι που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης.

Προ διετίας, στα επιχειρηματικά κέρδη ίσχυε φορολογικός συντελεστής 25%, με τη φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και εντεύθεν, τα διανεμόμενα κέρδη εντάσσονται στην κλίμακα φυσικών προσώπων, με το συντελεστή φόρου να φθάνει και το 50%, στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη τα διανεμόμενα κέρδη φορολογούνται με συντελεστή από 10% ως και 20%. Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας είναι σήμερα 23% από 18% που ήταν στο πρόσφατο παρελθόν, και είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Η σοσιαλιστική λαίλαπα ώθησε πολύ ψηλά και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Το ΠΑΣΟΚ επανέφερε τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, που με το ληστρικό 2% ετησίως επί της αξίας του ακινήτου, συν την έκτακτη εισφορά μέσω της ΔΕΗ, μπορεί δικαιωματικά να χαρακτηριστεί δήμευση περιουσίας στο όνομα του ανάλγητου σοσιαλιστικού κράτους που εξυπηρετεί τα κομματικά και στενά του συμφέροντα, υπηρετώντας μια ιδεολογία που έχει εξελιχθεί σε παραθρησκεία στα όρια του παραλογισμού και της ταξικής εμπάθειας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έφτασαν στο σημείο να πληρώνουν ουσιαστικά ενοίκιο στο κράτος που τους εκβιάζει θεωρώντας τους εύκολα θύματα, την ώρα που αφήνει τους ιέρακες της φοροδιαφυγής να οργιάζουν.

Το ύψος των φορολογικών συντελεστών της Ελλάδας δεν συναντάται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, ίσως και του κόσμου, ενώ οι πολίτες έχουν μετατραπεί σε οικονομικά υποζύγια της κομματοκρατίας που προσπαθεί να διατηρήσει τα προνόμια της, ακόμη και εν μέσω της ουσιαστικής χρεωκοπίας της χώρας. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με παραλλαγές, εδώ και δεκαετίες, δεν είναι φιλελεύθερη, είναι ουσιαστικά και πρακτικά σοσιαλιστική, κρατικιστική και ανάλγητη, και πνίγει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ατομική δημιουργικότητα, έννοιες που αποτελούν προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από την κρίση.

Τα σοσιαλιστικά συστήματα διακρίνονται από τα φιλελεύθερα, κυρίως από το ρόλο του κράτους και την έκταση του κρατικού παρεμβατισμού στο οικονομικό γίγνεσθαι. Στα σοσιαλιστικά συστήματα το κράτος είναι μεγάλο και παρεμβαίνει παντού, ρυθμίζοντας τα πάντα, υποδυόμενο ακόμη και τον επιχειρηματία. Αντίθετα στα φιλελεύθερα συστήματα το κράτος ασκεί ρόλο εποπτικό και ρυθμιστικό, αφήνει ελεύθερες τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, και δεν παρεμβαίνει, για παράδειγμα για να διασώσει επιχειρήσεις που απέτυχαν και χρεοκοπούν. Αντίθετα οι σοσιαλιστές καταδιώκουν και αποδομούν την έννοια της επιχειρηματικότητας και του κέρδους, και διογκώνουν για κοινωνικούς λόγους όπως λένε τη γραφειοκρατία και τις κρατικές επιχειρήσεις, με τα γνωστά σε όλους τραγικά οικονομικά αποτελέσματα.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η σημερινή κατάσταση του χρεωκοπημένου κράτους –δεινόσαυρου που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και την ανυποληψία, είναι προϊόν φιλελεύθερης πολιτικής. Η υψηλή φορολογία, η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας και του κέρδους, η αδίστακτη και διεφθαρμένη γραφειοκρατία, ουσιαστικά η χρεωκοπία και η αδυναμία παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων που έχει ανάγκη η χώρα για να είναι αυτάρκης και να μπορεί να σταθεί δυνατή και ανεξάρτητη, είναι αποτελέσματα του σοσιαλ – κρατισμού που κυριαρχεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Ο λαϊκισμός και η αριστερή προπαγάνδα που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή δεν διστάζουν να συκοφαντούν τον καπιταλισμό και την φιλελεύθερη πολιτική και να ζητούν περισσότερο σοσιαλισμό, την ώρα που η χώρα καταρρέει και βυθίζεται στην ύφεση, επενδύοντας παράλληλα σε μια πιθανή τυπική διεθνή χρεωκοπεία της Ελλάδας για να εξασφαλίζουν το πολιτικό τους μέλλον και να μετατρέψουν όλους τους Έλληνες σε προλετάριους, υποσχόμενοι μετά ότι θα τους διασώσουν, πιθανώς βάσει προτύπων της Κούβας ή της Βόρειας Κορέας.

Την ώρα που οι περισσότεροι καλοπληρωμένοι και καλοβολεμένοι ακαδημαϊκοί της χώρας σιωπούν, την ώρα που η μεσαία τάξη και δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες καταστρέφονται, και την ώρα που οι βουλευτές δίνουν πριμ παραγωγικότητας στους ομολογουμένως σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους της Βουλής, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους ψηφοφόρους τους, οι πολιτικοί που πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν σήμερα, οφείλουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους και να στηρίξουν την αλήθεια.

Το σίγουρο είναι πως η ευρύτερη αριστερά δεν μπορεί να δώσει καμία προοπτική στη χώρα, γιατί ζει στο δικό της ιδεολογικό όνειρο που είναι παντελώς εκτός διεθνούς πραγματικότητας, ενώ το σοσιαλιστικό, υποτίθεται, ΠΑΣΟΚ οδεύει προς την κατάρρευση και ίσως τη διάσπαση, οι μόνοι πολιτικοί και κόμματα που θα επιβιώσουν και θα μακροημερεύσουν, θα είναι αυτοί που θα πουν την αλήθεια, και μόνον την αλήθεια και δεν θα χαϊδέψουν αυτιά. Η οικονομική και πολιτική θύελλα έρχεται και θα σαρώσει τα πάντα. Οι περισσότεροι ελπίζουν ότι μέσα από την αναταραχή θα αναδειχθεί κάτι νέο και δυνατό που θα πάει την Ελλάδα μπροστά.Ανασκόπηση των λαθών που οδήγησαν την Ευρωζώνη βαθιά στην κρίση και τους λόγους για τους οποίους οι αναλυτέ δεν αισιοδοξούν για τη συνέχεια περιλαμβάνει στην καθιερωμένη έκθεσή της εν όψει της νέας χρονιάς η Moody's.

Στο λεγόμενο outlook του 2012 για την Ευρώπη, η Moody’s κάνει λόγο για δημοσιονομικές "ασωτίες" και ανισορροπίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης που προκάλεσαν και στη συνέχεια επιδείνωσαν την κρίση κρατικού χρέους.Μιλάει ακόμα για ανικανότητα των Ευρωπαίων πολιτικών να αντιμετωπίσουν εγκαίρως και αποτελεσματικά την κρίση και προειδοποιεί ότι η κρίση επηρεάζει άμεσα τα 17 μέλη της Ευρωζώνης, αλλά εμμέσως και την υπόλοιπη Ευρώπη, για την οποία μάλιστα, όσο δεν επιλύεται η κρίση, «οι επιπτώσεις μπορούν να γίνουν το ίδιο σοβαρές».

Οι αναλυτές της Moody’s θεωρούν ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ευρωζώνης τις ελλείψεις και σε νομοθετικό επίπεδο, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι δεν υπάρχει ένας νομικός μηχανισμός, που θα επιβάλει στους επενδυτές το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, ένα βήμα απαραίτητο για να αρχίσει η χώρα να "ξεφορτώνεται" το τεράστιο βάρος του χρέους.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι «αν και η δημοσιονομική απειθαρχία αρχικά φαινόταν ότι είναι η βάση των προβλημάτων της Ελλάδας, η λιτότητα είναι αυτή που προκαλεί το μεγαλύτερο κακό, αυξάνοντας την ανεργία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία. Και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα, καθώς, παρά τα μέτρα, οι πληρωμές τόκων και κεφαλαίου παραμένουν σε μη βιώσιμα επίπεδα».

Η Moody’s εκτιμά πως «η έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας ήταν μόνο ένας από τους λόγους που προκάλεσαν την κρίση. Άλλοι λόγοι ήταν οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και τα διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας μεταξύ των χωρών της Ευρώπης».
«Ο κόσμος αναρωτιέται πώς μπορεί μια χώρα να ξανακάνει αυτά που κατέστρεψαν εμάς. Όταν βλέπουν ότι είναι οι ίδιες συνταγές που επαναλαμβάνονται, οι απλοί άνθρωποι τραβάνε τα μαλλιά τους και λένε "μα είναι αυτοκτονία"». Η περιγραφή ανήκει στον αργεντίνο κοινωνιολόγο και συγγραφέα Πέντρο Μπρίγκερ ο οποίος μεταφέρει, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Αυγή» την γενικευμένη αίσθηση των αργεντίνων για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα ότι «πρόκειται για έργο που το έχουμε ξαναδεί».

Το κακό είναι ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί κι εμείς, είναι κομμάτι της ιστορίας μας καθώς από συστάσεως του ελληνικού κράτους ο δανεισμός από τους διεθνείς τοκογλύφους οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία τέσσερις – πέντε φορές μέχρι σήμερα καθιστώντας την λάφυρο στους «δανειστές», κι εμποδίζοντάς την να ορθοποδήσει και να συγκροτηθεί σε πραγματικά αυτόνομο και κυρίαρχο κράτος. Αλλά όσο ο κόσμος υιοθετεί τα διάφορα «μαζί τα φάγαμε» φαίνεται ότι το χούι των χρεοκοπιών επ’ ωφελεία των δανειστών θα μας συνοδεύει για καιρό ακόμα.

«Όταν ακούει κανείς τον Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ να λέει ότι η χώρα σας πρέπει να εγκαταλείψει τα "ταμπού" και να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα», συνεχίζει τη διήγησή του ο αργεντίνος συγγραφέας, «σαστίζει γιατί αυτά ακριβώς λέγανε και σε εμάς πριν από είκοσι χρόνια. Η δεκαετία του '90 ήταν η δεκαετία του νεοφιλελεύθερου μύθου και της συναίνεσης της Ουάσιγκτον. Η κεντρική ιδέα ήταν ότι ο νεοφιλελευθερισμός θα έλυνε ως διά μαγείας κάθε πρόβλημα με τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις αφού το Δημόσιο ήταν αναγκαστικά ταυτισμένο με τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση.Όταν λοιπόν ένας Αργεντινός ακούει σήμερα τον Παπαδήμο, γνωρίζει ότι αυτός είναι ο πολιτικός λόγος της δεκαετίας του '90». Με άλλα λόγια το "εμμονικό" (έως και "δαιμονικό") και το "παρωχημένο" σχέδιο του ΔΝΤ μας παρουσιάζεται εδώ εργαλείο σωτηρίας και ανασυγκρότησης της Νέας Ελλάδας

Παραταύτα, πολλοί, κυρίως εκείνοι που θίγονται λιγότερο από τα μονόπλευρα μέτρα, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει ,απλώς θα ήθελαν λιγότερη βαρβαρότητα, ή εν πάση περιπτώση αυτή να φαίνεται λιγότερο, αντί να κατακλύζει τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας στα πρόσωπα των αστέγων και των ζητιάνων.

Όμως ακόμη και οι βασικοί πολιτικοί παίκτες του προηγούμενου διαστήματος αδυνατούν πλέον να «πουλήσουν» αυτή την πολιτική που δύο χρόνια μετά έκανε εμφανή την καταστροφή για την οποία διάφοροι προειδοποίούσαν από την αρχή. Αδυνατούν πλέον να «ωραιοποιήσουν» τις θυσίες των πολλών και να τις παρουσιάσουν ως εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο. Και παίρνουν τις αποστάσεις τους από τον τεχνοκρατικό λόγο του Παπαδήμου ο οποίος ούτως ή άλλως λίγο εκ της ιδιοσυγκρασίας του, λίγο εκ της αποστολής του, λίγο εκ του «βεβαρημένου» παρελθόντος του δεν μπορεί να «σερβίρει» όραμα ούτε στους οπαδούς των τεχνοκρατικών λύσεων.

Κι έτσι οδεύουμε σε αργό θάνατο περιμένοντας να δούμε αν το Αργεντινάζο θα επαναληφθεί ή αν θα ξαναγραφετί με πολύ μελανότερα χρώματα...
Έχουν ξεπεράσει τους 2000 οι συγκεντρωμένοι για να διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην προφυλάκιση του Εφραίμ!

Οι αρχές δεν περίμεναν τέτοια κοσμοσυρροή, και έστειλαν τα ΜΑΤ! Αν είναι δυνατόν! Εκτός εάν το σχέδιο ανωμαλίας που θέλουν να δημιουργήσουν, περιλαμβάνει και σκηνοθεσία ματωμένων ράσων…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγούμενος φέρεται να είπε:
"Είμαι μοναχός και από την αρχή της ζωής μου παρέδωσα την ύπαρξη μου στα χέρια της Παναγίας. Από νέος Παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα, ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο ΄Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το ΄Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή".

Πάντως, η όλη κατάσταση δείχνει πως γίνεται "βούτυρο στο ψωμί" της κυβέρνησης (φυσικά και του ΠΑΣΟΚ), η οποία βρήκε τον πλέον κατάλληλο τρόπο αποπροσανατολισμού των Ελλήνων... Κανείς δεν συζητάει για την αύξηση των φόρων, για τους νέους φόρους, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, για το PSI... (και τόσα άλλα...)


Αφόρητη θα κάνουν τη ζωή 5,5 εκατ. συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ακινήτων οι έκτακτες εισφορές και οι φόροι που θα επιβληθούν το 2012.

Όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός, τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, την περιουσία και την κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά ποσοστό 74,5% ή κατά 7,34 δισ. ευρώ!

Τα μέτρα που θα επιβληθούν στους φορολογούμενους είναι τα παρακάτω:

- Μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος κατά 58,3% ή κατά 7.000 ευρώ. από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ.

- Μείωση του αφορολογήτου για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν φέτος ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, από τα 12.000 στα 9.000 ευρώ.

- Μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων και αυξήσεις στους συντελεστές φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

- Μείωση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ισχύουν για τους φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά. Τα όρια αυτά μειώνονται από τα 11.500 στα 7.000 ευρώ για τα 3 τέκνα και από τα 13.500 στα 10.000 ευρώ για τα 4 τέκνα.

- Αυξήσεις κατά 10% έως 71% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.

- Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.

- Παρακράτηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», που επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, από τις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων, μαζί με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ).

- Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται με συντελεστή 55% επί του κύριου φόρου εισοδήματος που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα.

- Μείωση του ατομικού αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τα 400.000 στα 200.000 ευρώ και επιβολή συντελεστή ΦΑΠ 0,2% στο τμήμα της αξίας της ακίνητης περιουσίας από τα 200.000 μέχρι τα 400.000 ευρώ. Οι μεταβολές αυτές θα ισχύσουν για τον ΦΑΠ του έτους 2011 που θα εισπραχθεί εντός του 2012.

- Αύξηση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

- Επιβολή 6 φόρων στην κατοχή της ακίνητης περιουσίας.

- Είσπραξη δόσεων από το άθροισμα τριών φόρων: α) της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ του έτους 2010, β) του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του έτους 2010 και γ) της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης του έτους 2010 για μεγάλου κυβισμού Ι.Χ., μεγάλα σκάφη και πισίνες.

- Επιβολή «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% στα εισοδήματα του έτους 2011 που υπερέβησαν τα 12.000 ευρώ. Εντός του 2012, μαζί με τον φόρο για τα εισοδήματα του 2011 θα επιβληθεί και ειδική εισφορά σε όσα εισοδήματα ξεπέρασαν κατά τη διάρκεια του 2011 τα 12.000 ευρώ.

- Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος που πρέπει να πληρώσουν για τη χρήση του 2011 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

- Αύξηση της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης για Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων και πισίνες.

- Επιβολή ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Από την 1-1-2012 θα επιβάλλεται φόρος 20% στην αξία των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

- Αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών. Ο ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις αγοραπωλησίες νεόδμητων οικοδομών πλην πρώτης κατοικίας θα αυξηθεί σημαντικά λόγω της μεγάλης ανόδου των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, που θα προκαλέσει είτε η αύξηση των αντικειμενικών τιμών είτε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος υπολογισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, που θα προβλέπει την αντικατάσταση των αντικειμενικών τιμών με ενδεικτικές αγοραίες τιμές προερχόμενες από τη βάση δεδομένων της Τράπεζας Ελλάδος.

- Αυξήσεις στους φόρους για μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων και αγροκτημάτων.

- Αυξήσεις στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.


 • Προφανώς ο άνθρωπος ήταν πρωθυπουργός στην Μποτσουάνα ή στο Εκουαδόρ και δεν συμμετείχε σε καμία απόφαση της Ελληνικής (λέμε τώρα...) κυβέρνησης στα τελευταία δύο χρόνια...

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρωτολογία του, κατά τη συνεδρίαση του, με διευρυμένη σύνθεση, Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. O Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για μετάβαση, ήταν ασαφής ως προς το πως και πότε θα γίνει αυτό”.

Στην πρωτολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, επέρριψε τις ευθύνες για την οικονομία στα συμφέροντα και στην Άνγκελα Μέρκελ, και άφησε ανοιχτό για τη συνέχεια της συνεδρίασης το θέμα της δικής του αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ.

Αν και αναμενόταν να ανακοινώσει την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, ο κ. Παπανδρέου, στην εισηγήσή του, τουλάχιστον, και πριν πάρουν το λόγο τα στελέχη, περιορίστηκε σε μια ανασκόπηση του έργου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να γίνει νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στις αρχές του 2012 και σήμερα να γίνει μόνο μια γενική συζήτηση…

Πάντως, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα το παίζει "κινέζος" μέχρι να εξασφαλίσει τις υπογραφές του Παπαδήμου στο ξεπούλημα της χώρας και μέχρις ότου εξασφαλίσει την χωρίς προβλήματα έξοδό του. Για το τελευταίο, ακούγεται πως υπήρξε πρόθυμος κάποιος με "βαρύ" πολιτικό εκτόπισμα, ο οποίος προθυμοποιήθηκε (εάν του δοθεί το "δαχτυλίδι") να κλείσει τον "φάκελο" Παπανδρέου και να εργαστεί προς την κατεύθυνση απομάκρυνσης του Ειδικού Δικαστηρίου από τον βραβευμένο σκεπτόμενο!

Μήπως, όμως, ο "βαρύς" πολιτικός θα έπρεπε πρώτα να σκεφτεί την προσωπική του διάσωση, σε περίπτωση που αρχίσει ο χορός των Ειδικών Δικαστηρίων; Δεν έχει κατανοήσει πως ήρθε ο καιρός του "ο σώζων εαυτόν σωθήτω";


Οι πρόσφατες δυσκολίες της Ελλάδας έφεραν στο προσκήνιο ένα ζήτημα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αδιανόητο: Την πιθανότητα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την έξοδο από το ευρώ.

Πολλοί οικονομολόγοι, αλλά και απλοί Έλληνες που διαμαρτύρονται έντονα, πιστεύουν πως η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν και η καλύτερη λύση για τη χώρα τους.

Αν η Ελλάδα αποφάσιζε να φύγει μονομερώς, τότε θα επανέρχονταν η δραχμή, και η ζήτηση και προσφορά θα αναλάμβαναν τα υπόλοιπα. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση θα έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο η προσφορά.

Όπως λέει ο οικονομολόγος της Commerzbank Peter Dixon, «το νέο νόμισμα θα έχανε αξία, και ο πληθωρισμός θα εκτοξεύονταν στα ύψη».

Νομικά, η όλη κατάσταση θα θύμιζε ναρκοπέδιο, με τις βασικές οικονομικές συναλλαγές, όπως τα στεγαστικά, να χρειάζονται επαναπροσδιορισμό στην αξία τους. Αλλά αυτό δεν θα ήταν όλο. «Οι συνθήκες ζωής θα πλήττονταν άσχημα. Μπορεί η δραχμή να ακούγεται ελκυστική, αλλά το βραχυπρόθεσμο τίμημα θα ήταν απαγορευτικό».

Οι τράπεζες, που ήδη δέχτηκαν το κούρεμα κατά 50% δεν θα δέχονταν και το χρέος σε δραχμές;

«Όχι», λέει ο Dixon, αφού τα τραπεζικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών, αλλά και αυτών που διαθέτουν ελληνικό χρέος θα έχαναν σε αξία. Και επιπλέον δεν θα μπορούσαν να δανειστούν. Η χώρα θα έπρεπε να επιβάλλει έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων, προκειμένου να αποτρέψει τη φυγή τους, όπως έκανε και η Μαλαισία το 1998. Στην καλύτερη περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα είχε καμιά αγοραστική δύναμη, όλα θα ήταν πανάκριβα, και η χώρα δεν θα διέθετε καθόλου χρήματα.

Κάποιοι θεωρούν ότι με ένα τόσο αδύναμο νόμισμα, η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσονταν ραγδαία. Πολλοί μάλιστα χρησιμοποιούν το παράδειγμα της Αργεντινής, η οποία χρεοκόπησε το 2001.

Το 2005, η χώρα έπεισε τους πιστωτές της (75% από αυτούς) να αποδεχτούν μια ανταλλαγή χρέους, που θα μείωνε την αξία των ομολόγων που διέθεταν κατά τα 2/3. Για να πετύχει όμως όλα αυτά, η Αργεντινή υπέφερε επί χρόνια, και είχε και το πλεονέκτημα του δικού της νομίσματος.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν.

Ίσως η ελληνική περίπτωση θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτήν της Ισλανδίας που όταν το 2008 κατέρρευσαν οι τράπεζες της, της έφυγαν όλα τα κεφάλαια. Το εθνικό της νόμισμα (κρόνα) έχασε τη μισή του αξία μέσα σε ένα καλοκαίρι. Τα επιτόκια ανέβηκαν στο 15% και ο πληθωρισμός στο 14%.

Σύμφωνα με τον Peter Dixon, μια καλύτερη σύγκριση θα ήταν αυτή με την διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας. Τον Φεβρουάριο του 1993, το τσεχοσλοβάκικο νόμισμα χωρίστηκε στα δυο: Την τσέχικη κορώνα, και την σλοβάκικη κορώνα, με ισοτιμία 1/1. (Σήμερα η Σλοβακία έχει το ευρώ).

Πάντως, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ (άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας) , για να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, θα πρέπει να φύγει και από την ΕΕ. Κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο. Το αιτείται η χώρα, και το εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μήπως κάτι τέτοιο θα ήταν και το τέλος του κόσμου για την Ελλάδα; Μάλλον όχι. Η Ισλανδία, η Νορβηγία, κ.ά. τα πάνε μια χαρά εκτός της ΕΕ. Συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη, και έχουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Η δε Ελβετία, που δεν ανήκει καν σε αυτήν, συναλλάσσεται μια χαρά με την ΕΕ.

Αν η Ελλάδα φύγει, η ΕΕ θα μπορούσε να την σώσει με λιγότερο κόστος, λόγω χαμηλής συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Μπορεί όμως τότε, να ήθελαν και άλλες χώρες να φύγουν….
Μαύρη εικόνα παρουσιάζουν οι εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών «Times», για τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα. «Άδεια καταστήματα, λιγοστές σακούλες και μια πλατεία Συντάγματος δίχως δέντρο» είναι η εικόνα που περιγράφει η εφημερίδα, ενώ σημειώνεται πως η πτώση του τζίρου κατά την εορταστική περίοδο και σύμφωνα με τους καταστηματάρχες είναι της τάξης του 30%.

«Το καταθλιπτικό σκηνικό της ελληνικής πρωτεύουσας συμπληρώνουν τα άδεια καταστήματα του άλλοτε γεμάτου από κόσμο κέντρου και το πλήθος των ενοικιαστηρίων και των πωλητηρίων στις εμπορικές οδούς» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, ενώ ως επιστέγασμα της δύσκολης περιόδου που δοκιμάζει τη χώρα μας είναι η απουσία του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, εξηγεί πως η απόφαση ήταν του δημάρχου της πόλης προκειμένου να συγκρατηθούν οι δαπάνες, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα ο στολισμός της κεντρικής πλατείας να έχει γίνει με φωτάκια στα ήδη υπάρχοντα δέντρα από κατασκευές μαθητών.

Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία καταναλωτών από την Ερμού, ενώ για όσους ψώνισαν, τα ποσά που διέθεσαν ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με το συνηθισμένο.

Τέλος, επισημαίνεται πως η καταναλωτική κίνηση των Χριστουγέννων ήταν χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι, σε όλη την Ελλάδα. Επισημαίνεται μάλιστα πως πλέον ο κόσμος συνωστίζεται στα συσσίτια φιλανθρωπικών οργανώσεων αφού μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των αστέγων.


Όπως γράφαμε εδώ και καιρό, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου όχι μόνο δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αλλά έκανε τον συνήθη απολογισμό της διετίας που ήταν πρωθυπουργός!

Στην ουσία, μια από τα ίδια, εξοργίζοντας τους δελφίνους του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τον Παπανδρέου να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει την θέση του. Ομοίως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, νιώθοντας εντονότατα την πολιτική φθορά, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αφού έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αλλαγή ηγεσίας, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ημερομηνία που θα έχει κλείσει ο πρώτος κύκλος συζητήσεων για το PSI, και εβδομάδα που έρχεται η τρόικα ξανά στην Αθήνα.

Το συμπέρασμα της σημερινής συνεδρίασης; Θα συνεδριάσει και πάλι στις αρχές του νέου έτους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα γίνει σε ευρύτερη κλίμακα και με τι ατζέντα.


 • Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν
Mιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση»

Γιασπασάν ρε Μιχάλαρε, ασίκη, μάγκα και καραμπουζουκλή, σε ασπάζομαι χιαστί.

Κάργα σε γουστάρω ανεξίτηλε, καθότι πολύ μετράς ως άντρας και ως πολιτικός και ο λόγος σου βαρίδι που έτσι και πέσει χάμω, ανοίγει κρατήρα χιλιομετρικής διαμέτρου! Όχι σαν μερικοί-μερικοί που τρώνε το μούσμουλο και καταπίνουνε και το κουκούτσι!

Πιτσούλας και βάλε είσαι ρε Μιχαλιό, που πήρες φόρα και σήκωσες την αναστηματατάρα σου την δίμετρη κι έβαλες μπρος τις στηθούκλες σου τις παλαγίσιες για να στείλεις να ράβει νταντέλα τον Γιωργάκη τον μαμάκια, τον άχρηστο, που και μονάχο να τον βάλεις να τρέξει σε αγώνα δρόμου, δεύτερος θα έρθει ο ξεφτίλας!

Εσύ τα 'λεγες, βέβαια, ότι δεν κάνει το μαχούχαλο, αλλά που ν’ ακούσουν τα σκυφτάρια τής κυβέρνησης που τους είχε το αμερικανάκι σήκω-σήκω, κάτσε- κάτσε.

Πάμε ρε, να φύγουμε, τους έλεγες κι εκείνοι αμολάγανε αετό.

Κι εσύ ήσουνα πάλι εκείνος, όταν τα λέσια τής κοινοβουλευτικής ομάδας χειροκροτούσαν όρθιοι τις παπαριές και τις κοτσάνες που αμόλαγε ο μυαλοκλα-ταρισμένος από βήματος Βουλής, που τους έλεγες, τι χειροκροτάτε ρε ξόανα, δε βλέπετε που το ζαβό μας δουλεύει φόρα παρτίδα και πάει να μας ρίξει στον τενεκέ με τη σαλαμούρα;
Δε βλέπετε εμένα που τον μουντζώνω με χέρια και με πόδια;

Εσύ τα ‘λεγες, αλλά ποιος να σ΄ακούσει ο έτσι, ο αλλιώτικος κι ο πασαλιμανιώτικος; Ο ζήτουλας κι ο ορντινάντζας;

Ή θα ξεχάσουμε που τους έλεγες, μην το ψηφίσετε το μνημόνιο ρε παιδιά, παγίδα τού αμερικανοσταλμένου είναι που μας έμπασε στο ΔΝΤ και τώρα με το μνημόνιο πάει να μας πάρει και τα σώβρακα για να τα δώσει, μαζί με την Ελλάδα, ρεγάλο στις αιματορουφήχτρες τού διεθνούς κεφαλαίου.
Δεν παίρνετε παράδειγμα ρε 'σεις από μένανε, που και το κεφάλι να με κόψουν δεν πρόκειται να ψηφήσω κανένα γαμημένο μνημόνιο;

Μόνο η Βασούλα σ’ άκουσε και ήταν έτοιμη να το ρίξει το όχι, αλλά μπροστά στον κίνδυνο να χρεοκοπήσει η Πατρί, κάνατε και τα δυο σας το παγώνι και δώσατε μια τελευταία ευκαιρία στον μυαλοτσαλαπατημένο, που κι αυτήν την πέταξε τελικά στα σκουπίδια… μαζί με 'σας!

Εσύ τα 'λεγες κολοσσιαίε, αλλά τα τσουτσούνια βαράγανε το πουλί τους και με τα δυο τα χέρια!

Εσύ τα 'λεγες ουρανομήκη Μιχάλη… ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ… Γιατί στον ξύπνιο σου κουβάλαγες την πάπια τού ζαβούλιακα.

Δουλικό ήσουνα και δουλικό θα μείνεις ρε Μιχάλη… Και σ’ αυτήν στην ξευτίλα κυβέρνηση τού Παπαδήμιου, πάλι δουλικό είσαι.
Και κόψε τις ταρζανιές και τα εκ τών υστέρων χοντρά λόγια, γιατί όπως λέει κι ο λαός μας, τα λόγια σου με χόρτασαν και το φαί σου φάτο…

Καλή χρονιά να έχουμε κι άλλος τέτοιος Μιχάλης να μην μας βρει...

“Oι επιβάτες του Τιτανικού υγεία είχαν, τύχη δεν είχαν”

Αποτυχία στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου χρεώνει το περιοδικό Spiegel το οποίο τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα έχουν παγώσει, ακόμη και οι πιο επείγουσες.

«Η Ελλάδα σπάει την υπόσχεση προς τους επενδυτές της: Η μεταβατική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στον πληθυσμό της Ελλάδας στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει το δημοσίευμα του Spiegel.

Στη συνέχεια, το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι ενώ η διχόνοια έχει παραλύσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι πλέον επείγουσες μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός και στηλιτεύει το γεγονός πως ο ίδιος «σύρεται» πίσω από τη θέληση του αρχηγού της ΝΔ για το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών.

Φιλοξενώντας δηλώσεις και του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου που ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τον εφιάλτη της δραχμής, το Spiegel αναφέρεται στις κοκορομαχίες στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέροντας χαρακτηριστικά το επεισόδιο Βενιζέλου-Βορίδη για το νομοσχέδιο στη δικαιοσύνη.

Το δημοσίευμα κλείνει με την αναφορά του συντηρητικού -όπως αναφέρει- βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου που ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και -κυρίως- καλή τύχη γιατί «υγιείς ήταν και όλοι οι επιβάτες του Τιτανικού αλλά όχι τυχεροί»…
 • Γράφει η Σοφία Τ.
Χρόνια Πολλά και καλά και υγεία να προσπαθήσουμε να έχουμε με τις φωτιές που μας έχουν (ξανα)ανάψει κάποιοι από Ανατολή και Δύση.

Δυστυχώς όσοι δεν έχουμε ξεκουτιάνει από τα τούρκικα σήριαλ ή την «προοδευτική» πολιτική στα εθνικά και εξωτερικά μας θέματα, δικαιωθήκαμε από τις δηλώσεις Yilmaz για τις φωτιές στα δάση μας από Τούρκους πράκτορες.

Το είπαμε και στην Θράκη φέτος αλλά πάλι μας είπαν εθνικιστές!

Οι Τούρκοι έχουν παρελθόν τεράστιο στα εγκλήματα. Και αυτά τα ξαναθυμήσαμε σε όσους τόλμησαν να πουν ότι ζούσαμε καλά μαζί τους στην Τουρκοκρατία και τους σφάζαμε και καίγαμε τα χωριά τους στον ελληνικό χώρο.
Και όταν μίλησαν για τον συνωστισμό στην Σμύρνη το 1922 και όταν αμφισβητούν τι έγινε στην Πόλη το 1955 και όταν απαξιώνουν ως έγκλημα πολέμου και εισβολή το κακό που έκαναν στην λατρεμένη Κύπρο μας και το οποίο συνεχίζουν.

Πλέον προκαλούν κάθε μέρα σχεδόν το κοινό αίσθημα και ευρωπαϊκών λαών και δείχνουν με κάθε κίνησή τους τον «πολιτισμένο» τους χαρακτήρα και την «ευρωπαϊκή» τους καταγωγή…

Η υπόθεση με την ποινικοποίηση της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Γαλλία και αυτές οι δηλώσεις του «φίλου» των ΠΑΣΟΚων Mesut είναι ευκαιρία (μια ακόμα) να σταματήσει ο αμανές της ελληνοτουρκικής «φιλίας» που ο ΓΑΠ έκανε ύμνο της μειοδοτικής του εξωτερικής πολιτικής.

Δεν θα γίνουμε ποτέ καρντάσια με μια χώρα με ποινικό μητρώο όμοιο με των Ναζί!

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, όλοι τουλάχιστον, ούτε τα όσα μάθαμε για την Τουρκοκρατία, για το 1922, το 1955, το 1974 ως τα πιο σύγχρονα εγκλήματα και δολοφονίες εν ψυχρώ που κάποιοι υποφέρουν εξαιτίας τους ακόμα και για όλη τους την ζωή.

Αλλά κάποιοι ξεχνούν και το’ χουν ρίξει στις διαπραγματεύσεις και τα παρακάλια των νέο-Οθωμανών που, με όπλο την «αναπτυγμένη» τους οικονομία (λόγω λαθρεμπορίου ανθρώπων και ναρκωτικών), κρίνουν, απειλούν και προκαλούν σε κάθε ευκαιρία.

Τα διαβήματα δεν απαλύνουν τον πόνο όσων η «φιλία» κάνει την ζωή τους δύσκολη ή επικίνδυνη… Μην περιμένετε θαύμα αν η φρεγάτα η τούρκικη που θα φτάσει στο Σούνιο περιέχει «φίλους» εμπρηστές ή υλικό για την φλόγα της ειρήνης των 2 κρατών!Οι “Εσωτερικές Φήμες” των Βρυξελλών διαδίδουν ότι η “Κοινωνική Επανάσταση” κατά των “Αγορών” και των “Τραπεζών” θα ξεκινήσει από τη Γαλλία! Μια ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει εκεί, είναι μια Έκκληση της Νάντης (Γαλλίας) για την Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος αυτός, Νeuf οργάνωσε στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των γλωσσών και των διαδρομών μνήμης της αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε την αυτοματισμένη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το « Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς » μπροστά στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου για το φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων.

Στο θέμα της Ελλάδας, η Neuf.


Ζητάει τη διπλή υπηκοότητα, εννοώντας ότι όλοι οι Πολίτες της Ευρώπης πρέπει να “Συμπαρασταθούμε” στο διαμελισμό της Ελλάδας από τις αδηφάγους “Αγορές’ δηλώνοντας ότι και εμείς είμαστε Έλληνες:

Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα! Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων – μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) – ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών, και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μια ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 για την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής».


Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν… είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3).

Δεν αντέχουμε πιά να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6).

Γιά όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Έλληνες και Ελληνίδες.


Συνεπώς, ήρθε η ώρα γιά να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μια στιγμή παραπάνω στην οικοινιμική υποταγή της Ελλάδας (7). Έτσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της.

Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιάς σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).

Κύριε Πρέσβη,


Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, γιά να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την απάντησή σας.

Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.

ΟΝΟΜΑ…………................... ΕΠΩΝΥΜΟ…………………......................

ΠΟΛΗ……………................... ΧΩΡΑ……………....................................

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ................................ ΙΔΙΟΤΗΤΑ……………………………


Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στη πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στη ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου: jesuisgrec@numericable.fr

Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιο κάτω blog: http://jesuisgrec.blogspot.com/

Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση γιά την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Ν.e.u.f » « Nantes Est Une Fête ! » (H Νάντη είναι μια γιορτή) (9).

Σημειώσεις κειμένου έκκλησης


1. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.

Αισθανόμαστε ντροπή γιά το ζεύγος Μερκέλ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μια Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μια θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς.

Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος τη πολιτική του κυριαρχία, γιά πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός στη θέση μερικών κερδοσκόπων και αισχροκερδών όλου του κόσμου και των συνενόχων τους.

2. Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.

3. Ο Τσόρτσιλ είχε πει αυτή τη περίφημη φράση μετά από το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας διαλέξατε την ατιμία, θα έχετε το πόλεμο». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει: «Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της γιά να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί το θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της».
Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένη στη Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει τη παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση γιά να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει τη τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στο τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθει και εξορίστηκε στη Γερμανία απ’ όπου γύρισε ζωντανός το 1945.

4. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στο κόσμο το δραστήριο μύθο της Αντιγόνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.

5. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μια τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκούμενης αμέσως από κληρωτούς βουλευτές),

6. Και διότι η ενακτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναϊκή Δημοκρατία πρώτος σπόρος – ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως – που αποφάσισε ο άρχοντας Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώς η κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιος το θυμάται;
Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική ελληνική αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.

7. Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και τη προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με το κίνδυνο μιάς προ-φασιστικής κρίσης.

8. Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στο στρατηγικής σημασίας άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μια μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της ελληνικής αντίστασης, των κουμμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κουμμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Bρετανούς πράκτορες.


Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Οικονομολόγος


Το έτος 2002 επί Σημίτη εισήλθομεν εις την Οικονομική Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε.) με χαρές, τελετές, τιμές και δόξες, μετά βαϊων και κλάδων κατά το ιερόν Ευαγγέλιον. Που να ξέραμε οι δυστυχείς σε τι λάκκο των λεόντων πέφταμε. Σαν τον Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων. Εδώ κινδυνεύει η Ιταλία, η Ισπανία, και η Γαλλία, Βιομηχανικές δυνάμεις πρώτου βαθμού, και θα επιβιώναμε εμείς; Όμως τόσο μυαλό είχαν οι τότε κρατούντες…

Σήμερα μετά παρέλευση 10 ετών, καλούμεθα από τους ισχυρούς της Ο.Ν.Ε. και ωθούμεθα προς την έξοδον της Νομισματικής Ένωσης, φτωχότεροι από ότι όταν εισήλθομεν, ελεεινοί, τρισάλθιοι, καθημαγμένοι, προσβεβλημένοι, υποταγμένοι, και εξαθλιωμένοι, σαν διεφθαρμένοι, δυσφημημένοι από τους ίδιους τους άρχοντες ημών, τιμωρημένοι από την ηγεσία της Ο.Ν.Ε. και λοιδορούμενοι από όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Η εκκλησία μας ψάλλει για τους πρώτους Χριστιανούς μάρτυρες, «Λοιδορούμενοι ανεβόων, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν, ως επικαθάρματα του κόσμου εγεννήθημεν τω κόσμω και αγγέλοις και ανθρώποις», αυτά πάθαμε και εμείς μέσα στην Ο.Ν.Ε. της Ε.Ε.

Μια χαρά ζούσαμε με τη δραχμούλα μας, τι τις θέλαμε τις περιπέτειες;

Μυαλό κουκούτσι οι αρμόδιοι πολιτικοί οικονομολόγοι μας.

Μπήκαμε με ισοτιμία 1 Ευρώ=340 δρχ. και θα βγούμε τσουρουφλισμένοι και ζεματισμένοι, με 1 Ευρώ=1000 δρχ. και όποιος αντέξει, μόνο οι πολιτικοί μας θα αντέξουν, αφού αυτοί είναι δεινόσαυροι στο χρήμα. Οι τσέπες τους είναι γεμάτες από το δημόσιο ταμείο… Κανένας από εμάς δεν θέλει να φύγουμε από την Ευρωζώνη, πλην όμως μας ωθούν προς την έξοδον, μια «ηρωϊκή» έξοδο, σαν τους πολιορκημένους του Μεσολογγίου, αυτήν που τόλμησαν οι πατέρες μας στην πόλη του Μεσολογγίου, κατά τας γραφάς της ιστορίας. Επομένως έχουμε προϊστορία από ηρωϊκές εξόδους, αν και η παρούσα δεν περιποιεί τιμή δια εμάς.

Στη πρώτη έξοδο του Μεσολογγίου ωθήθημεν προς την έξοδον της πόλης πιεζόμενοι και πολιορκούμενοι από τους Τούρκους, και στη δεύτερη της Ο.Ν.Ε. ωθούμενοι από τους Ευρωπαίους.

Οι πολιτικοί μας αχυράνθρωποι παρεδόθησαν αμαχητί στη τρόϊκα, και στις επιθυμίες των Κοσμοκρατόρων.

Κόβουν τη σύνταξη των γερόντων, αντί να ξεστραβωθούν και να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό μας πλούτο, για να λύσουν μια και καλή το οικονομικό μας πρόβλημα, όμως τον ορυκτό μας πλούτο τον έχουν προ πολλού χρόνου παραχωρήσει όλο στα αφεντικά τους. Τι την ήθελε ο Σημιτάκος (όνομα και πράμα) την Ευρωζώνη;
Δεν το έβλεπε σαν οικονομολόγος που είναι, ότι η Ελλάς δεν θα μπορούσε να αντέξει με ένα τόσο ισχυρό νόμισμα στα χέρια της;
Είναι σαν να έκανε μια ανατίμηση της δραχμής κατά 340% αφού 1 Ευρώ=340 δρχ. αφού μετά την είσοδο στην Ο.Ν.Ε. είχαμε το ευρώ όπως παλιά είχαμε τη δραχμή.

Ενώ στο παρελθόν ο Σημιτάκος έκανε υποτίμηση του εθνικού νομίσματος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα οικονομικά δεδομένα των ημερών εκείνων, ξαφνικά ανατιμά το νόμισμα αποκτώντας ο Έλληνας το πανίσχυρο Ευρώ, κι έτσι μπήκαμε στην Ο.Ν.Ε. της Ε.Ε. ενώ άλλες οικονομικά ισχυρές χώρες έμειναν απέξω, όπως Αγγλία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, και άλλες.

Το ίδιο με την Ελλάδα έπαθε και η Αργεντινή όταν ανατίμησε το εθνικό της νόμισμα το PESO, και το εξίσωσε με το δολάριο, στην ισοτιμία $1=1 PESO, με τα γνωστά για την Αργεντινή αποτελέσματα.

Δεν έφθανε μόνο αυτό το λάθος του Σημιτάκου, αλλά απαξίωσε την Ελληνική Βιομηχανία και την εξώθησε για μετανάστευση στις γειτονικές φτωχές χώρες, σύμφωνα με την εντολή των μεγάλων αφεντικών. Μπαίνοντας η Ελλάς στη Ζώνη του Ευρώ, και αποκτώντας ένα τόσο ισχυρό νόμισμα, είχε μεγάλη ανάγκη από όλους τους πόρους που μπορούσαν να εξοικονομήσουν οικονομική ανάπτυξη για τη χώρα.

Αντί αυτών ο «μεγάλος οικονομολόγος» Σημιτάκος, προέβη σε τρομακτικές σπατάλες του δημοσίου χρήματος, σε όλους τους τομείς του δημοσίου, και κατέστρεψε –κατ' εντολήν των αφεντικών του- όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή αντί να κάνει ανάπτυξη προκάλεσε ύφεση της οικονομίας.

Το καταστροφικό έργο του Σημιτάκου, συνέχισε η Ν.Δ. του Λουδοβίκου, και εν συνεχεία ο ΑμερικανοΕβραίος Jeffrey έδωσε τη χαριστική βολή με το ΔΝΤ, και όλα τα δάνεια-μνημόνια που υπόγραψε, με αποτέλεσμα σήμερα να ωθούμεθα από τους εταίρους μας σε μια ταπεινωτική έξοδο από την ΟΝΕ καθημαγμένοι.

Καλά ζούσαμε με τη δραχμούλα μας, τι τα θέλαμε τα μεγαλεία του Ευρώ; Με τη δραχμούλα μας είχαμε σχολεία, Νοσοκομεία, υγεία, Παιδεία, και πρόνοια, Εθνική Άμυνα, και Ασφάλεια, ενώ τώρα με το ευρώ δεν έχουμε τίποτε, φτώχεια και μόνο φτώχεια.

Άντε και καλά μπήκαμε, όμως δεν φροντίσαμε να παραμείνουμε, αλλά κάναμε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έπρεπε να κάνουμε.

Ενώ οι κανονισμοί της Ο.Ν.Ε. έλεγαν 3% έλλειμμα, και μέχρι 60% του ΑΕΠ χρέος, οι εφιάλτες πολιτικοί μας, όλα αυτά τα έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, οι αριθμοί ξέφυγαν πολύ προς τα πάνω, και έτσι μας οδήγησαν στην εθνική ταπείνωση. Φταίνε όμως και οι Ευρωπαίοι ηγέτες της Ο.Ν.Ε. διότι ενώ έβλεπαν τις παραβιάσεις των κανόνων, δεν έσπευσαν εγκαίρως να κρούσουν το κώδωνα του κινδύνου στους εφιάλτες, αλλά τους άφησαν να αλωνίζουν. ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΤΡΑ. Έτσι λοιπόν δεν μπορέσαμε να παραμείνουμε υπερήφανοι σαν ομότιμοι εταίροι μέσα στην Ευρωζώνη.

Τι κερδίσαμε ύστερα από 30 χρόνια στην Ε.Ε.; Κέρδισαν μόνο τα πάσης φύσεως λαμόγια. Η Ελλάς και οι Έλληνες καταστράφηκαν. Η συμφωνία της συνόδου των ηγετών της Ε.Ε. της 9ης Δεκεμβρίου, συνιστά μια θετική εξέλιξη στην ενίσχυση της οικονομίας της Ευρωζώνης, όμως αργήσανε, και τώρα είναι πολύ αργά για τους παρίες… Η συμφωνία αυτή για την Ελλάδα είναι ανέφικτη.

Τι έπρεπε να κάνει ο «μεγάλος» οικονομολόγος Σημιτάκος, για να μπορέσει η χώρα να ανταποκριθεί στο πανίσχυρο νόμισμα; Έπρεπε:

1.- Να κρατήσει τη βαριά Βιομηχανία –πάση θυσία- στη χώρα.

2.- Να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό μας πλούτο. Οι υπουργοί του ακούγανε για πετρέλαια, και γελάγανε ειρωνικά, τόσο «Μ……ς» ήταν.

3.- Να συρρικνώσει το γραφειοκρατικό κράτος.

4.- Να περιορίσει τις σπατάλες στο σπάταλο κράτος, και να ελέγχει όλα τα έξοδα.

5.- Να κάνει τους Ολυμπιακούς αγώνες στο 1/3 του κόστους.

6.- Να κάνει ΌΛΑ τα μεγάλα δημόσια έργα στο 1/3 του κόστους.(Γέφυρα Ρίου, Αττική οδό, Εγνατία οδό, Ιόνια οδό, κ.λ.π.)

7.- Έλεγχο του κόστους των εξοπλισμών. Αντί αυτών άφησε τα λαμόγια τους υπουργούς του με την παρέα τους, να αλωνίζουν με το χρήμα των Ελλήνων φορολογουμένων.

8.-Οκτώ χρόνια με κυβέρνηση Σημιτάκου πήγαν χαμένα για την Ελλάδα, και όχι μόνο, αλλά ξεφτιλιστήκαμε στην εξωτερική πολιτική.

Οι πανάθλιοι και ανίκανοι πολιτικοί μας ηγέτες, κατασπατάλησαν όλο το πλούτο της χώρας και του λαού, και τώρα ντροπιασμένοι οι Έλληνες
οδηγούμεθα προς την «ηρω’ι’κή» έξοδο της Ο.Ν.Ε.

Ο ίδιος ο Σημιτάκος κατάστρεψε το έργο του, που ήταν η Ο.Ν.Ε. της Ε.Ε. Τον αποκαλούμε Σημιτάκο διότι όπως είναι στο σώμα ολίγος, είναι και στο πνεύμα ολίγος. Κουμάντο κάνανε οι Επικυρίαρχοι της Γης. Η ποινική ασυλία των πολιτικών, αποθράσυνε τους κλέφτες και προδότες πολιτικούς (όπως τους αποκαλούν οι αγανακτισμένοι), έτσι προχώρησαν στην υλοποίηση των σχεδίων της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης.

Δεν βλέπετε με τι ασυνειδησία και ψυχρότητα επιβάλλουν κάθε φορά τα νέα μέτρα επάνω στο φτωχό λαό;

Ενώ η Ιταλίδα υπουργός εργασίας έκλαιγε μπροστά στις κάμερες των καναλιών, τα δικά μας τα «γομάρια», -όπως τους απεκάλεσε βουλευτής μέσα στη Βουλή των Ελλήνων ο οποίος όμως σήμερα συγκυβερνά μαζί τους ως υφυπουργός,- αισθάνονται σαδιστική ικανοποίηση, δηλαδή ηδονίζονται να βλέπουν τον Ελληνικό λαό –τα υποζύγια- να υποφέρουν. Οπτικώς επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές.

Επιβάλλουν μείωση συντάξεων των αναξιοπαθούντων γερόντων, λές και οι γέροντες είναι η άρχουσα οικονομική ελίτ. Συγκίνησε τους τηλεθεατές η Ιταλίδα υπουργός, γράφει ο διεθνής τύπος. Τα μέτρα που έκαναν την Ιταλίδα υπουργό να κλάψει είναι, η αύξηση της φορολογίας, οι περικοπές στις δαπάνες για την υγεία, και η μείωση των συντάξεων. Καθ’ όν χρόνον τα δικά μας τα λαμόγια, επιβάλλουν με σαδισμό τα νέα μέτρα, κάθε φορά που θα τα ζητήσει η τρόϊκα. Μήπως αυτοί θα πληρώσουν; Τα υποζύγια μόνο πληρώνουν.

Οι ανίκανοι και ανάξιοι πολιτικοί βάζουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων του Ρότσιλντ υπεράνω των συμφερόντων του Ελληνικού λαού. Θα μου πείτε τι να κάνουν;; Σας απαντώ, να εκμεταλλευθούν άμεσα τον ορυκτό πλούτο, αντί να κόβουν τις συντάξεις των γερόντων οι άχρηστοι και ανίκανοι εφιάλτες πολιτικοί, πιόνια και αχυράνθρωποι της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας.

Στη θέση τους θα ντρεπόμουν να είμαι πιόνι των ανθρωποειδών του Σατανά. Αυτοί όμως δεν έχουν φιλότιμο , ούτε ανθρωπισμό.Ένας σοφός Ευρωπαίος πολιτικός λέει, «Τρείς καθηγητές στη κυβέρνηση, και χάθηκε η χώρα». Εμείς βάλαμε Πρωθυπουργούς και υπουργούς οικονομικών, καθηγητές οικονομικών και χάθηκε η χώρα.

Τι τις κάνανε τις οικονομικές σοφίες και θεωρίες που μάθανε, αλλά και δίδασκαν στα Πανεπιστήμια τόσα χρόνια; Έκαναν ακριβώς όλα τα αντίθετα για να πτωχεύσουν την Ελλάδα, και να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους της παγκοσμιοποίησης.

Αυτοί θα μείνουν στην Ιστορία σαν πανάθλιοι και αποτυχημένοι ηγέτες.

Το πρόγραμμα της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης ήταν και είναι να καταστραφεί οικονομικά η Ελλάς, να ταπεινωθεί, και να πεινάσει ο Έλληνας, για να μπορέσουν να μας πάρουν κομμάτια από τη πατρίδα μας, (Εθνική Κυριαρχία), αλλά και όλο τον ορυκτό μας πλούτο σε πετρέλαια, φυσικό αέριο, και άλλα πολύτιμα ορυκτά.

Προς τούτο διέταξαν το Σημιτάκο & Jeffrey να πράξουν τα δέοντα, ώστε να καταστραφεί η χώρα.

Το κακό, λοιπόν, άρχισε με τον Σημίτη (όνομα και πράμα), που διέλυσε την Ελληνική Βιομηχανία, αύξησε την ανεργία, δημιούργησε κομματικό κράτος, κατέστρεψε την εξωτερική μας πολιτική, ρεζιλεύοντας τη χώρα στα γεγονότα των Ιμίων, Οτσαλάν, και σε όλα τα εθνικά μας θέματα, δημιουργώντας μια Ελλάδα της διεθνούς καρπαζιάς, και ανυποληψίας.

Προέβη σε πάσης φύσεως σπατάλες, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα τεράστιο χρέος, το οποίο παρέδωσε στο φοβισμένο Καραμανλή, που χειροτέρεψε το χρέος, και με τη βοήθεια της κυρίας Ντόρας επιδείνωσαν τη διεθνή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αφού ότι έχτιζε ο Καραμανλής με τη Ρωσία, ερχότανε η κυρία Ντόρα και το κατάστρεφε, με την Σιωνιστική Αμερικανόδουλη εξωτερική πολιτική.

Εν συνεχεία ήρθε ο ολετήρας της εθνικής μας οικονομίας Jeffrey, αλλά και όλων των εθνικών μας θεμάτων, και έδωσε τη χαριστική βολή στο κρόταφο της θνήσκουσας Ελλάδος. Τώρα η χώρα ευρίσκεται στην εντατική διασωληνωμένη, μετά τις αλλεπάλληλες προδοσίες των πανάθλιων πολιτικών, και ωθείται εξαθλιωμένη προς την έξοδο…

Το χρέος των κρατών είναι ένα έξυπνο δημιούργημα της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, για να καταστρέψουν οικονομικά τα κράτη της Γης, και να μπορέσουν έτσι να κυριαρχήσουν δικτατορικά στο πλανήτη, με σκοπό να επιβάλλουν τη παγκόσμια κυβέρνηση τη δική τους. Στο παιχνίδι τους αυτό έχουν υποτακτικούς τις ΗΠΑ, τους Αγγλοσάξωνες, την Ε.Ε. την Ιαπωνία, και άλλες αφελείς και επιπόλαιες δυνάμεις. Αντί όλοι αυτοί να αντιταχθούν στη παγκόσμια δικτατορία και εκμετάλλευση των λαών, γίνονται υποτελείς και συνεργάτες της.

Στη περίπτωση της Ελλάδος, για να σωθεί η κατάσταση πρέπει, να ληφθούν τα κάτωθι μέτρα.

1.-Άμεση προσωρινή αναστολή όλων των εξωτερικών πληρωμών της χώρας, και έλεγχο της νομιμότητας του χρέους. Βέβαια αυτό θα θεωρηθεί χρεοκοπία, και παραβίαση της συνθήκης της Λισαβώνας, με ότι αυτό συνεπάγεται, όμως ας ζήσουν μέσα σε αυτήν την αποτυχημένη οικονομική νομισματική ένωση οι ισχυροί της Ε.Ε. Ούτως ή άλλως για διώξιμο μας έχουν… Αφού μας κατάστρεψαν!!! Τι άλλο έχουμε να φοβηθούμε;

2.-Καταγγελία των πρόσφατων ληστρικών δανειακών συμβάσεων, τις οποίες ο ΓΑΠ ούτε καν διαπραγματεύθηκε.

3.-Αποδοχή άλλων πηγών άμεσης χρηματοδότησης της οικονομίας, που έχουν ήδη προσφερθεί.

4.-Χρησιμοποίηση των κεφαλαίων για άμεσο ανάπτυξη.

5.- Εισαγωγή εθνικού νομίσματος το οποίο θα επιτρέψει αυξημένη ανταγωνιστικότητα σε σχέση με άλλες οικονομίες.

6.-Εθνικοποίηση των τραπεζών.

7.-Ακύρωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

8.-Παραπομπή σε δίκη όλων των υπευθύνων για τη κατάρρευση της χώρας.
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται πολιτικός ηγέτης, και όχι εφιάλτες και άτολμοι γραφειοκράτες πολιτικοί της ρουτίνας, σαν αυτούς που έχουμε σήμερα.

Η Ε.Ε. δεν αποκλείει την ενεργοποίηση του PLAN B για την Ελλάδα.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ για 10 χρόνια. Με βάση τους βασικούς κανόνες που διέπουν τη συμφωνία της Ε.Ε. μια χώρα δεν μπορεί να βγεί από το Ευρώ, αλλά Γερμανία και Γαλλία είναι αποφασισμένες να μην διακινδυνεύσουν το ευρώ.

Οι δηλώσεις της κ. Μέρκελ ότι το ευρώ είναι σημαντικότερο της Ελλάδος, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που έχει ανακύψει για την Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούν αμέτοχοι τους υπευθύνους πολιτικούς για τη κατάρρευση της χώρας να διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα μας σώσει!!! Η Ελλάδα κινδυνεύει πλέον πολύ σοβαρά και αυτό είναι σχεδιασμός των μεγάλων, για τα συμφέροντά τους…

Η ύαινες έφθασαν ήδη στη χώρα, για να ξεσκίσουν τις σάρκες της.

Το PLAN B της Ο.Ν.Ε. έχει τρεις άξονες.

1. Η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ ή εντάσσεται σε μια περιθωριακή ζώνη η οποία θα δημιουργηθεί ειδικά για την Ελλάδα, με στρατηγική να μην μολύνει άλλο την Ευρωζώνη.

2. Θα αλλάξει το νόμισμα της Ελλάδος. Το σχέδιο που έχει προταθεί είναι η επάνοδος στο νόμισμα Νέα Δραχμή, ή του νοτίου ευρώ, με το οποίο θα συναλλάσσεται η Ελλάδα. Η κυρίαρχη άποψη πάντως είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στη Νέα Δραχμή.

3. Η Ελλάδα θα παραμείνει σε αυτή τη περιθωριακή ζώνη εκτός ευρώ, για 10 χρόνια, και μετά το 2022 (αν υπάρχει ακόμη το ευρώ) θα αξιολογηθεί αν πρέπει να επανέλθει στο ευρώ.

Το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αν η Ελλάδα βγεί απλά από το ευρώ, κάτω από το παρόν καθεστώς χωρίς τις υπόλοιπες προτεινόμενες οικονομικές και πολιτικές ενέργειες, θα αναγκαστεί σε άτακτη χρεοκοπία, και θα ενεργοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες ρήτρες που προβλέπουν την ικανοποίηση των δανειστών-τοκογλύφων με αναγκαστική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της.

Η Ελλάδα και η ζωή των πολιτών της θα καταστραφεί. Τίποτε δεν θα διασωθεί και αυτό θα είναι η καταστροφή της κοινωνίας μας.

Πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί η ενεργοποίηση του PLAN B .

Εάν πραγματικά οι ηγέτες της Ο.Ν.Ε. της Ε.Ε. θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα ώστε να μη καταρρεύσει και οδηγηθεί εκούσα-άκουσα προς την έξοδο, ώστε να αποφύγουν το φαινόμενο του ντόμινο για τα άλλα μέλη, πρέπει να λάβουν δύο γενναίες αποφάσεις, αυτές είναι:

1. Διαγραφή του χρέους το οποίο αυτοί μας δημιούργησαν, με εντολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και με τη βοήθεια των δοσιλόγων πολιτικών. Βέβαια αυτό θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία, όμως θα ορθοποδήσουμε αφού δεν θα έχουμε να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια. Όμως οι πολιτικοί δεν είναι γενναίοι για να το κάνουν.

2. Έκδοση ευρωομολόγων για χρήση των κρατών-μελών, αφού το ευρώ δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς ευρωομόλογο. Αυτό έπρεπε να είχαν κάνει από την αρχή, ώστε να αποφύγουν το σημερινό διασυρμό παγκοσμίως, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά ολόκληρης της Ε.Ε.

Επειδή σαν Ευρωπαίοι ηγέτες δεν τόλμησαν να διασώσουν την Ελλάδα, δηλαδή το 2% του ΑΕΠ όλης της ευρωζώνης, σήμερα διακινδυνεύουν την ύπαρξη του ευρώ, και προγραμματίζουν να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα, δηλαδή επιστροφή στο σημείο εκκίνησης πριν 20 χρόνια.

Η κρίση xρέους της ευρωζώνης οφείλεται στο βασικό πρόβλημα της όλης δομής της ζώνης του ευρώ, αφού το ευρώ είναι ένα νόμισμα χωρίς κράτος, και χωρίς ενιαία πολιτική δημοσίου χρέους, με την Ε.Κ.Τ. να παίζει ρόλο γεφυροποιού μεταξύ των ισχυρών κρατών της ευρωζώνης. Η Ε.Ε. είναι ένα συνονθύλευμα διαφορετικών λαών, φυλών, και γλωσσών, χωρίς ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική, (ότι θέλει το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ κάνει), αλλά και χωρίς ενιαία οικονομική πολιτική. Βλέπουμε τη Γαλλία να χτυπά στρατιωτικά τη Λιβύη, τη Γερμανία να επιβάλλει τη δική της οικονομική πολιτική, τη Βρετανία με τη κυρία Άστον, να επιβάλλει τη δική της εξωτερική πολιτική, και ουδείς δύναται να αντιδράσει, δηλαδή μια ένωση Βαβέλ, αφού ακόμη και οι διεθνείς οίκοι ανοχής, (κοινώς Μπορντέλα), έχουν κοινή πολιτική, και υποδειγματική πειθαρχία και συνοχή.

Στην Ε.Ε. έχουμε κυβέρνηση BILTERBERG & TRILATERAL COMMISSION, & ILLUMINATI, δηλαδή ευρεία τοπική κυβέρνηση της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που μας ζητά η τρό’ι’κα, σκοπό έχει να αρπάξουν τα διεθνή αρπακτικά, όλα τα ασημικά του κράτους.

Ζητούν, πώληση του 35% των ΕΛ.ΠΕ. (το μερίδιο που έχει το κράτος), πώληση ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ζητούν το όλο συγκρότημα του «Ελληνικού» (πρώην αεροδρόμιο Αθηνών), πώληση του ΟΠΑΠ και του καζίνο της Πάρνηθας.
Ζητούν πώληση της Βιομηχανίας κατασκευής όπλων και πυρομαχικών, (ώστε οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να μείνουν ξυπόλητες).
Ζητούν παραχώρηση της Εγνατίας οδού, (τη φτιάξαμε εμείς με το αίμα μας, για να την παραδώσουμε έτοιμη στα αρπακτικά), με σκοπό να τη χρησιμοποιήσουν οι εχθροί μας Σκοπιανοί, για τα άνομα σχέδιά τους, που είναι και σχέδια της Ν.Τ.Π.
Ζητούν πώληση της ΛΑΡΚΟ.
Ζητούν εκμετάλλευση υποδομών, δηλαδή παραχωρούνται στη διάθεση των διεθνών αρπακτικών το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, για πονηρούς σκοπούς που άπτονται της Εθνικής μας κυριαρχίας και ασφάλειας.
Ζητούν για εκμετάλλευση τους λιμένες Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλα 10 λιμάνια της περιφέρειας.

Συμπέρασμα, μπήκαμε στην Ε.Ε. για να μας ληστέψουν. Αυτή είναι η Ε.Ε. λέσχη ληστών και αρπακτικών.

Δηλαδή πάει η Ελλάδα που ξέραμε.

Εάν όλα αυτά τα ξεπουλήσουν στα διεθνή αρπακτικά, τότε τι θα μείνει για την Ελλάδα; Τι θα μείνει για τις νέες γενεές Ελλήνων;
Θέλουν να μας κάνουν οικονομικό επίπεδο Σκοπίων, ώστε να επιβάλλουν τα άνομα σχέδιά τους.

Οι προδότες πολιτικοί δεν τα σκέπτονται όλα αυτά, φτάνει να βολευτούν αυτοί και τα αφεντικά τους της παγκόσμιας Χούντας.

Άμεσο ευθύνη γιαυτή την εξέλιξη, έχουν τα κόμματα της δεξιάς που στηρίζουν αυτή τη κυβέρνηση Ροκφέλερ-Παπαδήμου. Γι αυτό τώρα ζητούν παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου, για να προλάβουν να τα ξεπουλήσουν όλα. Για να προλάβουν να ρημάξουν την Ελλάδα. Ήδη εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ομάδα ξένων εμπειρογνωμόνων υπό την ηγεσία του υπερ-Πρωθυπουργού Γερμανού Ράινχενμπάχ. Η ομάδα αυτή είναι ομάδα δράσης της Ε.Ε. που επεξεργάζεται μέτρα που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην οικονομική ανάπτυξη όπως λένε, στην ουσία θα επιβλέπουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για να πιάσει πάτο η Ελλάδα όπως λένε.

Μια άλλη ομάδα Γερμανών τεχνοκρατών της Ε.Ε. υπό το κ. Φούχτελ, υφυπουργό εργασίας της Γερμανικής κυβερνήσεως, θα εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη. Γιατί στη Θεσσαλονίκη; Αυτό είναι πολύ ύποπτο για την εθνική μας κυριαρχία και ασφάλεια.

Έτσι θα προωθούνται τα σχέδια των Κοσμοκρατόρων σχετικά με τη Μακεδονία μας. Έλληνες ξυπνάτε!!!…

Το 1932 όταν η Ελλάδα κήρυξε επισήμως χρεοκοπία το 43% του κρατικού προυπολογισμού πήγαινε στα τοκοχρεολύσια των αδηφάγων αρπακτικών-τοκογλύφων. Μια χρεοκοπία που η ελίτ του πλούτου της χώρας, φρόντισε να τη φορτωθεί ο φουκαράς φτωχός λαός, όπως τώρα.
Όταν αργότερα ο Μεταξάς ανέλαβε την εξουσία, παρέλαβε ένα χρεοκοπημένο κράτος, και σαν αποφασιστικός ηγέτης που ήταν, διέγραψε μονομερώς το χρέος, και δικαιώθηκε από το τότε διεθνές δικαστήριο. Με τον προϋπολογισμό για το 2012 που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή, το ποσοστό των ετήσιων συνολικών δαπανών του κράτους που προορίζεται να πάει στους τοκογλύφους ανέρχεται στο 53% δηλαδή 10% περισσότερο από το προϋπολογισμό του 1932 που η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε να δηλώσει χρεοκοπία.

Έτσι η Ελλάδα τώρα γυρίζει σε καταστάσεις χειρότερες από εκείνες της χρεοκοπίας 1932.

Γιαυτό οι ηγέτες της Ο.Ν.Ε. επειδή φοβούνται χρεοκοπία, μας ωθούν προς μία ταπεινωτική έξοδο, αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλα τα χρυσαφικά του κράτους. Οι βουλευτές που στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου, ψήφισαν ένα προϋπολογισμό ο οποίος επιβάλλει ότι από τα 170 δις. ευρώ που θα είναι οι συνολικές δαπάνες για το 2012 τα περίπου 90 δις. ευρώ, θα πάνε στους διεθνείς τοκογλύφους, δηλαδή στις τράπεζες του Ρότσιλντ και Ροκφέλερ.

Να γιατί λοιπόν δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, για παιδεία, υγεία, πρόνοια, και Εθνική Άμυνα, αφού το 53% τουπροϋπολογισμού πάει στις τράπεζες του Ρότσιλντ σαν τοκοχρεολύσια.

Η επιστροφή στη δραχμή συμφέρει ΜΟΝΟ εάν διαγράψουμε μονομερώς το χρέος, όπως έκανε ο Μεταξάς το 1938 και έσωσε τη χώρα. Το ίδιο έκαναν και άλλες χώρες πρόσφατα.

Ο λαός λέει τη σοφή παροιμία, «Ο βρεμένος τη βροχή δεν την φοβάται» αφού ούτως ή άλλως για διώξιμο μας έχουν…

Η αποστολή που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, και η ταπεινωτική έξοδος από το ευρώ, ώστε με την ελεγχόμενη χρεοκοπία να συνεχίσουν κανονικά να καταβάλλονται οι δόσεις των τοκοχρεολυσίων στις τράπεζες της παγκόσμιας οικονομικής Σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Αυτή είναι η διαφορά χρεοκοπίας της κυβέρνησης Παπαδήμου-Jeffrey από τo πιστωτικό γεγονός της κυβέρνησης Μεταξά.

Η χρεοκοπία Μεταξά έσωσε την Ελλάδα αφού έγινε με στάση εξωτερικών και μόνο πληρωμών.

Αυτή είναι η αποστολή που ανέλαβε να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση Παπαδήμου, τον οποίον τα ΜΜΕ παρουσιάζουν σαν Σωτήρα. Αποστολή ελεγχόμενης χρεοκοπίας, και σωτήρας των δανειστών.


 • Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Ο παγκοσμίως γνωστός όρος «από μηχανής θεός» προέρχεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία όπου όταν η εξέλιξη του δράματος δεν είναι δυνατή προκύπτει η «θεϊκή» παρέμβαση!

Στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία που εξελίσσεται στο παλκοσένικο της Τρόικα και έχει δραματικές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, ηθικές, πολιτισμικές, ίσως και επικίνδυνες εθνικές προεκτάσεις θεωρώ ότι παραμονές του Νέου Έτους 2012 (που, όπως πολλοί, φοβάμαι, δεν θα είναι…Σωτήριο) θα αναφερθώ σήμερα φίλοι της μπλογκόσφαιρας.

Διαβάζοντας τη σημερινή μου άποψη θα αναρωτηθείτε, γιατί το βλέπω τόσο πεζά, πικρόχολα, αρνητικά;

Μα ο τίτλος μου είναι εσκεμμένα αποκαλυπτικός για το τι ζούμε, τι φύκια μας σερβίρουν για μεταξωτές κορδέλες και πώς τα καταφέρνουν ενώ μας “οικτίρει» και σε πολλές περιπτώσεις μας «λυπάται» η παγκόσμια κοινή γνώμη επειδή είμαστε ένας ιστορικά σημαντικότατος λαός, αυτοί να παρουσιάζουν τους πάντες (εκτός εαυτών, δηλαδή εκτός της κάστας των εγχώριων και εις Εσπερία εκπαιδευθέντων εκμεταλλευτών μας) ως αμείλικτους εκμεταλλευτές και ΕΧΘΡΟΥΣ μας που ΔΕΝ μας «οικτίρουν» αλλά μας…»σιχτιρίζουν!»

Καθότι πέρα από τον θεατρικό όρο υπάρχει και μια σειρά άλλων όρων που γεννήθηκαν στη χώρα μας, υιοθετήθηκαν από αμέτρητους λαούς αλλά είναι πλέον ΑΓΝΩΣΤΟΙ στη σύγχρονη Ελλάδα και σε μας τους Έλληνες!...

Εδώ γεννήθηκε η ΛΟΓΙΚΗ, όρος παγκόσμια γνωστός, αλλά εμείς ως Λαός οδηγούμεθα σε παράλογες εκτιμήσεις από εκείνους που με την βοήθεια αργυρώνητων Μ.Μ.Ε. (Μέσων Μαζικού Εκμαυλισμού) και διαμορφωτές της κοινής γνώμης μας διαφεντεύουν, μας καθοδηγούν, μας αποκοιμίζουν και ενώ απομυζούν και τις τελευταίες πλέον σταγόνες εθνικού πλούτου, αξιών και υπερηφάνειας φοβάμαι ότι τελικά θα μας παραδώσουν στην οικονομική σκλαβιά αφού αυτοί θα έχουν εισπράξει τα «30 αργύρια»!

Εδώ γεννήθηκε η ΗΘΙΚΗ και αναρωτιέμαι αλήθεια πόση ευαισθησία απαιτείται να διαθέτει κανείς για να αντιληφθεί ότι στη χώρα μας σήμερα τις τύχες μας τις κρατά στα χέρια της μια ομάδα, ένας ΚΥΚΛΟΣ ο οποίος καθώς επεκτείνεται φυγόκεντρα σε μερικούς ακόμη ομόκεντρους κύκλους που συνολικά αριθμούν κάποιες χιλιάδες οικογένειες κατέλυσε κάθε έννοια ηθικής λειτουργώντας πασιφανώς, εξοργιστικά και ανενδοίαστα…ΑΝΗΘΙΚΑ;

Εδώ γεννήθηκε, και υιοθετήθηκε από τους λαούς της γης, ο όρος της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και αναρωτιέμαι πόσο «ανεβασμένο I.Q. απαιτείται για να συνειδητοποιήσουμε ότι το «μπάχαλο» που περιγράφει την παροιμιακή για ΟΛΟΥΣ τους άλλους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της γης, Ελληνική Δημόσια Διοίκηση ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ, ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ και ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ επιμελώς από τους «εγχώριους» εκμεταλλευτές μας (τους είχε αποκαλέσει «ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ» ο τότε Πρωθυπουργός κ Καραμανλής που είχε υποσχεθεί ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ (αλλά το…ξέχασε) επειδή με τέτοια έλλειψη ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ μπορούν αυτοί μέσα στην δεδομένη ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ να θησαυρίζουν;

Εάν υπήρχε ΟΡΓΑΝΩΣΗ στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση πώς θα προέκυπταν οι γνωστές σε όλους μας και απίστευτου μεγέθους απάτες με ρεμούλες, μίζες, κλεψιές, σε Νοσοκομεία, Συνεταιριστικές Οργανώσεις, Δημόσια Έργα, Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, παροχές συντάξεων σε πεθαμένους και σε «τυφλούς» που οδηγούν ταξί και άλλα πολλά;

Η σύγχρονη τραγωδία που βιώνουμε είναι έργο αυτών που με ισχυρές και παντοδύναμες ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Πράσινες και μπλε Κυβερνήσεις μας Κυβέρνησαν τα τελευταία 37 χρόνια από την μεταπολίτευση του 1974!...

Τώρα, οι ίδιοι αυτοί Πράσινοι και μπλε λειτουργώντας σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΓΑΣΤΗ συνεργασία (εξαιρουμένου του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν βαλθεί να μας…ΣΩΣΟΥΝ!

Και κάθε φορά που τα «νέα» - ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ - όχι «νέα» αλλά «συμφωνημένα μέτρα» τους μας οδηγούν στην ανεργία, την ανέχεια, την απόγνωση, την απώλεια Εθνικής αξιοπρέπειας και Κυριαρχίας και μαζί την εκχώρηση του Εθνικού πλούτου «για πινάκια φακής» ΞΑΦΝΙΚΑ από το γνωστό σε όλους μας ΠΟΥΘΕΝΑ προκύπτει ως «από μηχανής θεός» η ΕΛΠΙΔΑ και η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι….ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι «τίγκα» σε πετρέλαιο!

ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ!...

Με είχε ρωτήσει στο Αμφιθέατρο 2 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μερικά χρόνια πριν βγω στη σύνταξη και ενώ υπηρετούσα ως καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ένα πολύ προικισμένο παιδί που ήδη ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του εκτός Ελλάδος:

Κύριε Πιπερόπουλε, δάσκαλε, υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο; Διότι εάν υπάρχουν τι ακριβώς σταματά τους πολιτικούς μας που από το «thank you» σε Αμερικανούς, Ευρωπαίους και ΝΑΤΟ μέχρι τα συρτάκια και τις κουμπαριές με τους Τούρκους τα δίνουν ΟΛΑ… τζάμπα;

«Εάν υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο» είχα απαντήσει, ΛΟΓΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ… ΤΙΠΟΤΕ δεν μας σταματά! Και ταυτόχρονα θα γίνουμε πλούσιοι Έλληνες και Τούρκοι, θα απαλλαγούμε και από την οικονομική αιμορραγία τύπου «ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» για Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και από δολοφονημένους πιλότους μας με τις ακατανόητες παραβιάσεις στο Αιγαίο από χώρα-Σύμμαχο στο ΝΑΤΟ!..

Εδώ «φαγώθηκε» ο Χουσεΐν για τα… πετρέλαια και θα υπήρχε πρόβλημα ΕΠΙΒΟΛΗΣ «εμπορικού συνεταιρισμού» για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου ή θα αντιστεκόντουσαν οι πολιτικοί που μας έφτασαν στη σημερινή τραγωδία από τέτοια «Συνεργασία;»

«Εάν, πάλι, ΔΕΝ υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο» αυτό σημαίνει ότι με κάθε βήμα προς τη φτώχεια και την Βαλκανιοποίηση της Ελλάδας οι ΗΓΕΤΕΣ μας θα επικαλούνται «τον από μηχανής θεό» που ακούει στο όνομα… Πετρέλαιο, χρυσός, ουράνιο στο ελληνικό υπέδαφος!

Υπάρχουν ή όχι προσωπικά ΔΕΝ το γνωρίζω!…
Πάντως 35 χρόνια μετά το:
«Βυθίσατε το Χόρα»
είναι πλέον αναμφισβήτητα δεδομένο ότι:
«Βυθίσανε τη χώρα!»
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.

Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!

Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!

- Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!

Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε:
"Κύρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε:
"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε:
"Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα".

Τότε το ποντίκι στράφηκε προς το βόδι και του φώναξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:
"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Και το βόδι απάντησε:
"Κοιτάξτε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχεις, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι ένα τσιμπηματάκι στο δέρμα μου!"

Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συνέβη.

Μέσα στη νύχτα όμως, δεν πρόσεξε πως στην παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι... Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.

Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο. Αλίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με πολύ υψηλό πυρετό. Ο γιατρός τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες…

Έτσι ο αγρότης «έσφαξε την κότα» για να κάνει μια καλή κοτόσουπα!

Η γυναίκα όμως πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες ερχόταν στη φάρμα να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας από ένα 8ωρο.

Για να τους ταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να «σφάξει το γουρούνι».

Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλίτωσε! Πέθανε! Στην κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος, γιατί ήταν καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι.

Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να «σφάξει το βόδι».

Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαιν'-έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη...

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ:
 • Χάσαμε την ανθρωπιά μας. και ενισχύσαμε τον ατομισμό μας...!
 • Όταν κάποιος δίπλα μας κινδυνεύει, βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο.
 • Είμαστε όλοι συνεπιβάτες σ' αυτό το πλοίο που λέγεται ζωή.
 • Ο καθένας μας αποτελεί τον κρίκο της ίδιας αλυσίδας.
 • Eίμαστε σαν τις ίνες ενός υφάσματος.
 • Και αν ένα μέρος του υφάσματος χαλάσει, το ύφασμα είναι άχρηστο...

ΤΕΛΙΚΑ
 • Εμείς είμαστε τα ποντικάκια..
 • Εμείς όμως είμαστε και οι κότες..
 • Εμείς και τα γουρούνια.
 • Εμείς και τα βόδια.
 • Δεν είναι αδύνατον να γελάμε, αν δεν γελάει ολόκληρη η γειτονιά.

Καλή χρονιά σε όλους, στους ανθρώπους και στα ζώα...


Εδώ και χρόνια γραφόταν ότι πολλές φωτιές στα ελληνικά δάση είχαν τουρκικό δάχτυλο. Ειδικά στη Μεταπολίτευση ήταν το «έθιμο» του καλοκαιριού. Η γείτονα χώρα αποσταθεροποιούσε με τον τρόπο αυτό την «φινλανδοποιημένη» Ελλάδα. Η «Ελληνοτουρκική φιλία» παρέκαμπτε τέτοια επώδυνα θέματα, χαρακτήριζε ακραίους όσους τα έθιγαν και επένδυε στις καλές σχέσεις με την γείτονα, δημιουργώντας τη γενιά των πολιτικών κλώνων, που πάσχιζαν να είναι αρεστοί στα αφεντικά τους.

Μετά τα Ίμια το 1996 (όπου πρωθυπουργός ήταν η Τανσού Τσιλέρ) ακολούθησε μία πολύχρονη πολιτική κατευνασμού των Τούρκων, που υποστήριξαν πιστά πολιτικοί όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και άλλοι πολλοί από την Αριστερά. Το Σχέδιο Ανάν στην Κύπρο και η προσπάθεια να υλοποιηθεί πάση θυσία, ήταν το αποκορύφωμα μίας σειράς υποχωρήσεων. Τελικά το σχέδιο εκείνο δεν πέρασε χάρη στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, αλλά και στους Κύπριους που ψήφισαν εναντίον του, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την τρομοκρατία, τα καλοπιάσματα και οτιδήποτε άλλο έθεσαν σε λειτουργία οι «γραφικοί μπάτλερ» εντός και εκτός Ελλάδας.

Όλα αυτά τα χρόνια τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί πίεζαν την Ελλάδα για καλές σχέσεις με την Τουρκία. Θλιβεροί ηγέτες μας έφτασαν να αλλάζουν ως και τα σχολικά βιβλία! Επί υπ. Παιδείας της συντηρητικής Μαριέττας Γιαννάκου η καταστροφή της Σμύρνης επιχειρήθηκε να εμφανιστεί σαν συνωστισμός! Απλά κάποιοι ποδοπατήθηκαν από την πολυκοσμία στο λιμάνι! Πρόσφατα ιστορικά ντοκιμαντέρ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού θεωρούσαν σχεδόν δεδομένο ότι επί τουρκοκρατίας οι Έλληνες ζούσαν αρμονικά με τους Οθωμανούς!!! Κάποιοι ανισόρροποι Έλληνες, που προφανώς δεν μετείχαν αυτής της αρμονίας, ξεκίνησαν μία επανάσταση που κατέληξε να διώξει τους Τούρκους και να χωρίσει τους δύο καλούς γείτονες… Και στα σχολεία σήμερα τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν ότι στην Επανάσταση του 1821 είχαν και οι Τούρκοι (του Μοριά και της Ρούμελης) δίκιο και πρέπει να μας ενδιαφέρει η άποψή τους. Η λογική επί της οποίας πατάνε αυτές οι αντιλήψεις είναι ότι οι γείτονες είναι φίλοι μας και πιθανόν αύριο να ονομαστούν και αδέλφια μας.

Τα παραπάνω δέον είναι να μην θεωρηθούν μία εθνικόφρονη έξαρση, από τις οποίες χορτάσαμε. Αναφέρθηκαν για να καταλάβουμε τι συνέβαινε ως χθες που ο Γιλμάζ (υπουργός Εξωτερικών της Τανσού Τσιλέρ) ανέφερε ότι δίνονταν μυστικά κονδύλια για να καίγονται Ελληνικά δάση. Και πριν αλέκτορα λαλήσαι, βγήκε η Ντ. Μπακογιάννη να κατακεραυνώσει τον Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος αποκάλυψε αυτά που γίνονταν. Για την προαναφερόμενη και τους ομοϊδεάτες της στο θέμα της Ελληνοτουρκικής φιλίας θα ήταν καλύτερο να μην γίνονταν ποτέ οι δηλώσεις του Γιλμάζ. Αποκάλυψαν διαμιάς τον ρόλο όλων των εγχώριων πολιτικών (της Δεξιάς και της Αριστεράς) που έκαναν καριέρα με ξένους χορηγούς υποστηρίζοντας την άνευ όρων προσέγγιση με τους Τούρκους.

Τις επόμενες ημέρες θα δούμε και άλλους τέτοιους σαλτιμπάγκους να ζητούν ικανοποίηση από την Τουρκία, οι οποίοι θα φωνάζουν δυνατά για να καλύψουν τα γυμνά (προς ανατολή και δύση) οπίσθιά τους. Εξάλλου, όπως λέει και η παροιμία, «η ντροπή, ντροπή δεν έχει…»Η κρίση δεν άλλαξε μόνο το οικονομικό τοπίο των περισσοτέρων χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά επηρέασε καθοριστικά και την εκλογική συμπεριφορά όσων εκλογικών σωμάτων μπήκαν στην περιπέτεια της αλλαγής των κυβερνήσεών τους την χρονιά που διανύσαμε. Συγκεκριμένα τόσο τα εκλογικά σώματα της Ιρλανδίας, στο τέλος Φεβρουαρίου, όσο και της Πορτογαλίας στις αρχές Ιουνίου, και της Ισπανίας τον περασμένο μήνα, κλήθηκαν να αποφασίσουν για μια νέα κυβέρνηση, η οποία όμως δεν θα έφερνε τίποτε το νέο και το ελπιδοφόρο, μιας και απαράβατη προϋπόθεση της εκταμίευσης των κονδυλίων «διάσωσης» από την Τρόικα, ήταν η νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε, και ήταν λίγο πολύ γνωστή ποια θα ήταν αυτή, να είχε εκ των προτέρων δεσμευτεί, και μάλιστα εγγράφως, στους «διασώστες» ότι θα εφάρμοζε πιστά τους σκληρούς όρους που τα συνόδευαν.

Έτσι οι δεξιές κυβερνήσεις των Enda Kenny στην Ιρλανδία, Coelho στην Πορτογαλία, και Rajoy στην Ισπανία, που προέκυψαν είχαν ήδη ένα βαρύ συμβόλαιο λιτότητας να εκτελέσουν, συμβόλαιο, το οποίο και επικύρωσαν, εν γνώσει τους, οι ψηφοφόροι εκλέγοντάς τους.

Το καινούργιο, όσο και παράδοξο στοιχείο των εκλογικών αυτών αναμετρήσεων ήταν ότι οι ψηφοφόροι καλούνταν να επιλέξουν όχι ανάμεσα σε διαφορετικά πολιτικά προγράμματα, όπως γίνεται συνήθως, αλλά να αναδείξουν το πολιτικό εκείνο σχήμα που θα εφάρμοζε το ένα και μοναδικό πρόγραμμα όπως είχε υπαγορευτεί από την Τρόικα. Οι ψηφοφόροι ανταποκρίθηκαν, ψήφισαν με τη θέλησή τους αυτούς που ψήφισαν και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αν λίγους μήνες αργότερα δεν έπαιρναν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα αποτελέσματα των μέτρων, τα οποία οι ίδιοι είχαν προ ολίγου ψηφίσει.

Οι Πορτογάλοι κατέβηκαν σε γενική απεργία, κάτι που είχαν να κάνουν από αρκετές δεκαετίες πριν, και οι Ιρλανδοί προσφάτως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, απέσυραν τη στήριξή τους στον Kenny και τον κυβερνητικό συνασπισμό. Για τους Ισπανούς είναι ακόμα νωρίς, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με την καινούργια χρονιά το ίδιο θα συμβεί κι εκεί.

Η ίδια ακριβώς παγίδα οιονεί δημοκρατίας που στήθηκε στις παραπάνω χώρες, στήνεται τώρα και στη χώρα μας, αλλά με κάποια μεγαλύτερη, είναι αλήθεια δυσκολία. Έφτυσαν αίμα οι Τροϊκανοί μέχρι να αποσπάσουν την ενυπόγραφη δέσμευση Σαμαρά ότι θα ασπαστεί την ορθόδοξη οικονομική τους σκέψη. Όχι ότι ο Σαμαράς είχε κάτι διαφορετικό στην ατζέντα του, αλλά η συγκυρία ήταν τέτοια που οι δημοσκοπήσεις τελευταία τού έκλειναν πονηρά το μάτι και τον άφηναν να ελπίζει ότι θα μπορούσε και να γινόταν ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη Παπανδρέου.

Οι εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου θα μπορούσαν να ιδωθούν και σαν μια παραχώρηση της τρόικας, ως αντίδοτο, ας πούμε, στο πραξικόπημα Παπαδήμου, μιας και το πραξικόπημα Μόντι, την ίδια ακριβώς περίοδο, δεν συνοδεύτηκε από κάτι τις το ανάλογο. Οι Ιταλοί θα δούνε τις κάλπες μόνο στο κλείσιμο της τετραετίας, απαλλαγμένοι για την ώρα από φιλοσοφικές αναζητήσεις περί του νοήματος των εκλογών σε περιόδους σημαδεμένες από εξωτερικούς οικονομικούς επικυρίαρχους και νομοθέτες.

Οι εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, κουβαλούν τόσες δεσμεύσεις επάνω τους που αναμφίβολα δεν έχουν να δώσουν κάτι διαφορετικό από τον μνημονιακό μονόδρομο, παρά μονάχα αν τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της αριστεράς κάνουν την έκπληξη και ανατρέψουν άρδην το σκηνικό. Οι δημοσκοπήσεις όμως συστηματικά δεν δείχνουν κάτι τέτοιο, κι ούτε υπάρχει κανένα σημάδι στον ορίζοντα για κοινή τους κάθοδο και συνεργασία. Η Νέα Δημοκρατία παίζοντας ανάμεσα στη συμμετοχή, τη συγκυβέρνηση και την αντιπολιτευόμενη συγκυβέρνηση κατορθώνει να συγκρατεί τα ποσοστά της, ενώ δεν θα δυσκολευτεί να βρει τους μαϊντανούς για να σχηματίσει κυβέρνηση όταν έρθει εκείνη η ώρα. Το Πασόκ, ή μάλλον μέρος του Πασόκ, όπως Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος, Βενιζέλος κλπ, προσπαθεί εναγωνίως να απεκδυθεί τον μνημονιακό του μανδύα, και να παρουσιαστεί στις εκλογές με το παλιό «αντεξουσιαστικό» του προσωπείο. Ίσως και να προσδοκά σε ένα θαύμα.

Γι αυτό το λόγο λοιπόν, επειδή το παιχνίδι είναι εξ αρχής σικέ, δεν υπάρχει και μεγάλη προθυμία από τη μεριά των ψηφοφόρων να προσέλθουν σύντομα στις κάλπες. Το ποσοστό αυτών που θέλουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαντλεί την τετραετία, με εξαίρεση τη δημοσκόπηση της MRB (15/12) που δίνει ένα 11,8%, είναι αρκετά υψηλό: η MARC (18/12) δίνει ένα 40,3%, η ΜETRON ANALYSIS (9/12), ένα 44,5% και η PUBLIC ISSUE (8/12), ένα 48%. Και δεν είναι γιατί ο Παπαδήμος χαίρει αρκετής δημοφιλίας και καλλιεργεί προσδοκίες. Το χαρτί της προ μηνός ευφορίας έχει ήδη αρχίσει να καίγεται με γοργούς ρυθμούς, όπως οι ίδιες δημοσκοπήσεις δείχνουν.

Οι εκλογές, το μόνο νομιμοποιημένο εργαλείο το οποίο θα μπορούσε να ανατρέψει το σκηνικό της φρίκης, έχει ήδη νοθευτεί με τους περιορισμούς που έθεσε η Τρόικα στα μεγαλύτερα κόμματα ως προς το είδος της πολιτικής που επιτρέπεται να ακολουθήσουν και τους οποίους έχουν ρητά αποδεχτεί. Η δυστυχία είναι ότι στους όρους αυτούς έχει παγιδευτεί και ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος, ωστε να αποζητά κυβερνήσεις με κριτήρια αποτελεσματικότητας και συμμόρφωσης προς τις τροικανές επιταγές, όπως συνέβη και στις χώρες που προαναφέραμε. Αν η σύγχυση αυτή δεν διαλυθεί, τότε δεν θα έχουμε να περιμένουμε πολλά από τις επικείμενες εκλογές.


Το φάρμακο που χορηγείται, μας σκοτώνει

Υποτίθεται οτι, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η οικονομία μας έπρεπε να ήταν ήδη σε φάση εξόδου από την ύφεση και να επανερχόμασταν στις αγορές.

Αντί αυτού, το 2011 αναμένεται να κλείσει με ύφεση 6%, έλλειμμα 10% (αν δεν γίνουν τίποτα αλχημείες) και δημόσιο χρέος 165% του ΑΕΠ.

Η έξοδος μας στις αγορές μετατέθηκε για το 2021, η ανάκαμψη για το 2013, μπορεί και το 2014 και βλέπουμε, ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται να εκτοξευθεί στο 190% του ΑΕΠ!

Η κατάσταση επιδεινώνεται

- Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) σε έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, εκτιμά «περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών της Ελληνικής οικονομίας»

-Στην ίδια εκτίμηση προβαίνει και το ΔΝΤ, αφού σύμφωνα με όσα γράφει, ο συνήθως καλά ενημερωμένος, Μ. Ιγνατίου στο «Έθνος», «οι αξιωματούχοι του Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα φέρονται να πιστεύουν ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν, όπως και τα λάθη και οι παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης, ουσιαστικά ακύρωσαν το μέρος της συμφωνίας των Βρυξελλών που αφορά το «κούρεμα», καθώς άλλαξαν οι συνθήκες, ενώ το χρέος αυξήθηκε.»

- Από κοντά και η Moody’s στην έκθεση της για το 2012 επισημαίνει: ”αν και η δημοσιονομική απειθαρχία αρχικά φαινόταν ότι είναι η βάση των προβλημάτων της Ελλάδας, η λιτότητα είναι αυτή που προκαλεί το μεγαλύτερο κακό, αυξάνοντας την ανεργία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία. Και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα, καθώς, παρά τα μέτρα, οι πληρωμές τόκων και κεφαλαίου παραμένουν σε μη βιώσιμα επίπεδα”.

- Ενώ και η Fitch διαπίστωνε στην Εκθεση της για το 2012 : «Ειδικότερα, η Ελλάδα θα χρειαστεί μέσα στο 2012 το ποσό των 76,6 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της, ποσό που αντιστοιχεί στο 34,9% του ΑΕΠ της, όταν η Γαλλία με τις μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες (359,3 δισ. ευρώ) θα περιοριστεί στο 17,4% του ΑΕΠ της και η Ιταλία με τα 356,6 δισ. ευρώ στο 22,3% του ΑΕΠ της».

Το φάρμακο που μας χορηγείται, μας σκοτώνει!

Απόδειξη;

-Κατατοπιστικό είναι το άρθρο του Τάσου Μαντικίδη στο «ΒΗΜΑ» «Με απώλειες 30 δισ. ευρώ το 2011 και συνολικά 81 δισ. ευρώ κατά τη διετία του µνηµονίου οι ελληνικές µετοχές, οι οποίες «επέστρεψαν» στο 1992, εµφανίζουν για δεύτερο συνεχόµενο έτος τη χειρότερη απόδοση στον κόσµο (-55%). Το 2011 κλείνει µε την κεφαλαιοποίηση του χρηµατιστηρίου της Αθήνας να υποχωρεί στα 26 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 13% του ΑΕΠ!»

-Και άλλη απόδειξη: «Τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, την περιουσία και την κατανάλωση πετρελαίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις κρατικού προϋπολογισμού, όπως σημειώνει ο “Τύπος της Κυριακής”, θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά ποσοστό 74,5% ή κατά 7,34 δισεκατομμύρια ευρώ.»

-Ακόμα μια απόδειξη; Από τη σημερινή «Ναυτεμπορική»: «Συναίνεση με την τρόικα ζητεί η Ελλάδα ώστε τα νέα μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 -2015 που επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Οικονομικών να αποτελούν υποχρέωση της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και όχι της προσωρινής κυβέρνησης συνεργασίας….Ένα ακόμη μεγάλο ζητούμενο είναι η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας. Η πρόβλεψη για θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2013 δεν είναι ούτε δεδομένη ούτε και εύκολο να επιτευχθεί, αν μάλιστα ενταθεί και η ύφεση στην Ευρωζώνη.»

Η εκδίκηση του Λαφέρ!

Άλλες αποδείξεις;

-Αντιγράφω πάλι από το ΒΗΜΑ, άρθρο του Αχιλλέα Χεκίμογλου με τίτλο «Η αύξηση του εισιτηρίου «βύθισε» τα έσοδα! Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ οδεύουν προς οικονομική κατάρρευση», όπου επισημαίνει «Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλο που το εισιτήριο αυξήθηκε στα μέσα σταθερής τροχιάς κατά 40%, τα έσοδα από κόμιστρα αυξήθηκαν μόλις κατά 5%, δηλαδή από τα 98 εκατ. ευρώ ανέβηκαν στα 103 εκατ. ευρώ, επίδοση που προδίδει πλήρη λειτουργική ανεπάρκεια και παταγώδη αποτυχία του μέτρου.»

- Δείτε την πορεία των εσόδων στο 11μηνο του 2011:

- Φόρος φυσικών προσώπων. Έσοδα 7,44 δις. ευρώ , από 8,374 δις. ευρώ το 2010! Παρά τη μείωση του αφορολογήτου και παρά την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης!

- Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Καυσίμων: Τα έσοδα μειώθηκαν στα 4,23 δις, από 5,084 δις το 2010!

-ΦΠΑ: Τα έσοδα μειώθηκαν από τα 16,088 δις. ευρώ στα 15,7 δις, παρά την αύξηση του ΦΠΑ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και η μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή του 9% στο 23%

Υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής.

Τούτων δοθέντων, ποιός μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι υπάρχει …φώς στην άκρη του τούνελ;

Προφανώς ουδείς!

Οπότε, είναι λογικό το ερώτημα: Αφού η πολιτική αυτή οδηγεί (και μαθηματικά πλέον) στην καταστροφή, γιατί επιμένουμε στην εφαρμογή της.

Για πόσο καιρό ακόμα θα ακούμε τους μαθητευόμενους μάγους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ και τους εγχώριους συνεργάτες τους, ενώ η χώρα βυθίζεται;