Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Δεκ 2011


Μια μαυρίλα πλανάται πάνω από την ευρωζώνη, που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί. Μια γενική απαισιοδοξία καλύπτει όλο το φάσμα μιας άλλοτε κραταιάς καθημερινότητας. Όλα τα τραπεζικά στελέχη με τα οποία επικοινώνησα τις τελευταίες ώρες, εκπέμπουν μια άνευ προηγουμένου απαισιοδοξία.

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια ποιο είναι το ακριβές ποσό που οφείλουν οι τράπεζες στην ΕΚΤ. Κάποιοι το ανεβάζουν σε πάνω από 400δις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το χρέος αυτό είναι πλεον αδύνατο να εξυπηρετηθεί κανονικά. Μπροστά στον κίνδυνο μιας ευρωπαϊκής Lehman brothers, λίγο πριν τις γιορτές, η ΕΚΤ, εν μέσω διαφωνιών, αναχρηματοδότησε το χρέος για τρία χρόνια, με κάποια ιδιοφυή τρικ.

Η κατάσταση στην ΕΚΤ βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου. Οι εκπρόσωποι των πλεονασματικών χωρών έχουν κάθε λόγο να είναι απολύτως δυσαρεστημένοι με τις επιλογές της διοίκησης, καθώς αυτή έχει σύρει την τράπεζα αφενός σε μια αλόγιστη αγορά κρατικών ομολόγων αφετέρου στην παροχή θαλασσοδανείων στις καταρρέουσες ιδιωτικές τράπεζες. Η τακτική αυτή μας αποκαλύπτει δύο δεδομένα:

  1. Αποτελεί ουσιαστικά την εισαγωγή του ευρωομολόγου από το παράθυρο
  2. Δυστυχώς η αδυναμία της τακτικής αυτής να προσφέρει έστω και προσωρινή ανακούφιση, προβληματίζει ως προς τη δυνατότητα του ευρωομολόγου να προσφέρει την πολυπόθητη λύση

Αν η Ευρώπη έχει χάσει από τώρα αυτό που πολλοί ήλπιζαν ότι θα αποτελούσε την τελική αναγκαστική λύση, τότε έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη, που οραματίζονταν μια πληθωριστική ΕΚΤ και μια νέα έκρηξη δανεισμού μέσω κοινών ομολόγων, που θα χαλάρωναν τις δημοσιονομικές προσπάθειες του νότου και θα πριμοδοτούσαν μια νέα περίοδο ανάπτυξης.

Αυτή η ενδεχόμενη ανάπτυξη, σύμφωνα με τους ευρωπαϊστές οικονομολόγους, θα επέτρεπε στα ομολογουμένως υψηλά κρατικά χρέη του νότου, να ξαναγίνουν βιώσιμα, καθώς η άνοδος του ΑΕΠ σε συνδυαμό με τη μείωση των δαπανών, θα έριχνε το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ σε επίπεδα προ κρίσης.

Αυτή η τολμηρή όσο και παρακινδυνευμένη θεωρία δυστυχώς δείχνει να επικρατεί στα επιτελεία των κομμάτων εξουσίας και κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε μερικές ακόμα λάθος προβλέψεις. Μόνο που τα περιθώρια είναι τόσο στενά πλέον, που μια ακόμα λάθος επιλογή μπορεί να σημάνει μια άνευ προηγουμένου εθνική καταστροφή και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους χειρισμούς και στις εκτιμήσεις.

Για παράδειγμα, αν η παραπάνω εκτίμηση κριθεί ως επικρατέστερη, παρά τα σημάδια περί του αντιθέτου που μας εκπέμπει η πολιτική της ΕΚΤ που αναλύσαμε παραπάνω, θα μπορούσε η τρικομματική κυβέρνηση να αποδεχθεί το Αγγλικό δίκαιο για τη νέα δανειακή σύμβαση, με το σκεπτικό ότι δεν θα χρειαστεί άλλη αναδιάρθρωση, άρα το χρέος θα αποπληρωθεί κανονικά, άρα δε μας αφορά το νομικό πλαίσιο που το διέπει.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχω κάνει στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία ήταν αμέσως μόλις αποχώρησα από την τράπεζα στην οποία εργαζόμουν και ανέλαβα την οικονομική διεύθυνση μιας εμπορικής επιχείρησης. Εκ των υστέρων έπιασα τον εαυτό μου να λειτουργεί ασυναίσθητα υπέρ των τραπεζών και κατά της επιχείρησης, όχι λόγω σκοπιμότητας, αλλά γιατί είχα υπερεκτιμήσει την ισχύ των τραπεζών, λόγω της πλύσης εγκεφάλου που είχα υποστεί εκεί μέσα.

Πολύ φοβάμαι ότι τόσο ο κ. Πρωθυπουργός, όσο και οι βασικοί σύμβουλοι των τριών κομμάτων, που ως επί το πλείστον προέρχονται από τον τραπεζικό χώρο, έχουν πάθει ακριβώς το ίδιο. Έχουν την ψευδάισθηση ότι οι τράπεζες είναι ανίκητες, ρυθμιστές των πάντων.

Και όμως τα νούμερα δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι, ενώ ένα κράτος απολαμβάνει πολλών μορφών ασυλίας και διαθέτει αρκετές πολιτικές και νομικές επιλογές προκειμένου να προσέλθει σε μια επιτυχή διαπραγμάτευση, οι τράπεζες από την πλευρά τους, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι εντελώς ανίσχυρες, ουσιαστικά πτωχευμένες και πλήρως εξαρτώμενες από τις επιλογές των Ευρωπαίων πολιτικών (μακάρι και των πολιτών).

Κακοφωνίξ

Σύρουν τη χώρα στην καταστροφή

Είναι επικίνδυνοι. Διαλύουν το κράτος και καταστρέφουν την χώρα σε οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Οι (δια)κυβερνώντες υπάλληλοι των τραπεζιτών, αγνοούν εσκεμμένα την διαφορά μεταξύ αύξηση της παραγωγικότητας του κράτους και αύξηση της εξοικονόμησης του κράτους.

Ακολουθώντας την εύκολη και μη δημιουργική οδό της αύξησης εξοικονόμησης χρημάτων, επέλεξαν να δολοφονήσουν την χώρα και τους πολίτες της αργά, βασανιστικά και υπό το καθεστώς συνεχόμενων εκβιασμών. Χωρίς ενδοιασμούς επέλεξαν να στραγγαλίσουν τόσο την οικονομία, όσο και την κοινωνία, προκειμένου να φτάσουν στους στόχους εκείνους που ούτε μαθηματικά δεν μπορούν να αγγίξουν.

Οι άρχοντες βασανιστές, σκοπεύοντας στην κάλυψη εκείνων των απαιτήσεων που θέτουν οι «δάνειες δυνάμεις» (στην πραγματικότητα πρόκειται για διεθνείς τοκογλύφους αισχίστου είδους) και με το προκάλυμμα της διάσωσης της χώρας, θέλουν να αγνοούν πεισματικά το γεγονός πως στην πραγματικότητα δολοφονούν την χώρα και εξαθλιώνουν τους πολίτες της. Καταπατούν το Σύνταγμα, που προστατεύει τους πολίτες και αδίστακτα και θρασύτατα ταυτόχρονα το επικαλούνται!!! Δεν πρόκειται για τραγική ειρωνεία, αλλά για στυγνή μαζική δολοφονία.

Αυτοί που κυβερνούσαν χθες και που συνεχίζουν να κυβερνούν σήμερα, είναι εχθροί της χώρας. Είναι υπάνθρωποι που εργάζονται αφειδώς προκειμένου να παραδώσουν πισθάγκωνα δεμένο έναν λαό στους τραπεζίτες. Λειτουργούν βασιζόμενοι σε στατιστικά στοιχεία τα οποία συνεχώς τους διαψεύδουν και εμμένουν να συνεχίζουν σε μία αδιέξοδη καταστροφική για την χώρα πορεία.

Ανίκανοι να δημιουργήσουν και θα θέσουν τις βάσεις μίας γρήγορης εξόδου της πατρίδας μας (όχι απαραίτητα και δικής τους πατρίδας), επέλεξαν να εκποιήσουν μία χώρα που δεν τους ανήκει. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες πολίτες. Οι προσωρινοί διαχειριστές της δεν νομιμοποιούνται να δημιουργούν συνθήκες διάλυσης. Η Ελλάδα είναι χώρα, είναι κράτος και δεν είναι επιχείρηση. Τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και το Διεθνές Δίκαιο είναι εναντία σε οτιδήποτε σήμερα συμβαίνει.

Οι καταστροφείς της πατρίδας μας δεν έχουν ούτε μία δικαιολογία για την καταστροφική και ισοπεδωτική τους ανικανότητα. Η Νέα Ελλάδα καταγγέλλει σύσσωμο το σημερινό πολιτικό σύστημα που είτε πρωταγωνιστεί είτε σαν θεατής αρκείται σε επιφωνήματα στην μαζική καταστροφή που ζούμε. Ο νέος χρόνος που έρχεται θα είναι κατά πολύ χειρότερος από τον προηγούμενο. Οι καταστροφείς δεν έχουν καμία διάθεση να εγκαταλείψουν το «έργο» που ξεκίνησαν. Όλα θα σταματήσουν μόνο εάν όλοι εμείς, τα θύματά τους, οι Έλληνες πολίτες, συσπειρωθούμε και τους εξαναγκάσουμε να εγκαταλείψουν την εξουσία που παράνομα κατέλαβαν.

Πολύ σύντομα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα υποθηκεύσουν τα πάντα στους τοκογλύφους.
Πολύ σύντομα, οποιαδήποτε πηγή παραγωγής πλούτου της Ελλάδας, θα παραδοθεί στα χέρια του άτυπου κατακτητή, των τραπεζιτών και των δάνειων δυνάμεων.
Πολύ σύντομα, με τις υπογραφές τους οι σύγχρονοι εφιάλτες θα παραδώσουν γη και ύδωρ (και οτιδήποτε υπάρχει κάτω από τη γη και τη θάλασσα) στους διεθνείς κλεπτοκράτες.

Πατριώτες, Έλληνες, η Νέα Ελλάδα σας προσκαλεί και σας προκαλεί να συμπορευτείτε μαζί της σε έναν αγώνα αποτίναξης της χούντας των τραπεζιτών και των λακέδων τους που σήμερα απομυζούν την πατρίδα μας.
Ελάτε, συμπαραταχθείτε μαζί μας για να μπορέσουμε να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, την εθνική μας ανεξαρτησία, την εθνική μας υπερηφάνεια.
Χρέος όλων μας είναι να είμαστε αφέντες στα σπίτια μας, καθήκον και χρέος όλων μας είναι να γίνουμε αφέντες στην πατρίδα μας.
Χρέος όλων μας είναι να τιμωρήσουμε παραδειγματικά τους λακέδες και τους εφιάλτες και να παραδώσουμε στα παιδιά μας, στους Έλληνες που έρχονται, μία πατρίδα περήφανη, μία πατρίδα ελεύθερη, μία πατρίδα ανεξάρτητη.

Το ζητούμενο δεν είναι αν αυτό μπορεί να γίνει. Η ισχύς του λαού είναι πάντοτε μεγαλύτερη. Το ζητούμενο είναι να το θελήσουμε πραγματικά και να πάψουμε να ακούμε τις «σειρήνες» και τα μίσθαρνα όργανα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που μέχρι σήμερα μας έχουν καθηλώσει και μας έχουν καταστήσει ανενεργούς πολίτες, τραγικούς και βουβούς θεατές της καταστροφής μας.

Η Νέα Ελλάδα, γνωρίζοντας πως τα χειρότερα έρχονται, για μία ακόμη φορά δεσμεύεται πως κανένας τους δεν θα μείνει ατιμώρητος, κανένας τους δεν θα διαφύγει από τον τόπο που εγκλημάτισε, κανένας τους δεν θα γλιτώσει από την Νέμεση. Όλοι, θα εισπράξουν ό,τι τους αξίζει. Επιτέλους, ας αγωνιστούμε πραγματικά, για να επιστρέψει η Δημοκρατία στην χώρα που γεννήθηκε.

Ηλίας Μαρκόπουλος
Πρόεδρος της Νέας Ελλάδας
Η Wall Street Journal, στην ηλεκτρονική της έκδοση, παρουσιάζει τη ζωή στην Ευρωζώνη (Life in the Euroze), μέσα από τις ιστορίες 6 οικογενειών από διαφορετικές χώρες.

Από την Ελλάδα έχουν επιλέξει την οικογένεια του Κωνσταντίνου Καφούρου και της Κατερίνας Αθανασούλη, που ζεί με το γιο τους Βασιλάκη (20 μηνών) και τη γιαγιά Παναγιώτα Αθανασούλη, ετών 72.

Η πιο συγκλονιστική σκηνή του βίντεο είναι όταν η κυρά Παναγιώτα, εξομολογείται ότι δεν κοιμάται τα βραδυά, συχνά κλαίει και ανησυχεί για το κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσει, ο μόλις 20 μηνών, εγγονός της.

Χθές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μου τηλεφώνησε ένας φίλος από τη Νέα Υόρκη. Είχε δεί το βίντεο.

«Ξέρετε γιατί στο τέλος θα τα καταφέρετε εσείς οι Έλληνες; Γιατί είστε δεμένοι με τις οικογένειές σας . Θα ξαναβρείτε τις δυνάμεις σας. Αν η κυρά Παναγιώτα ήταν στην Αμερική, πιθανότατα θα έμενε σε κάποιο senior home στη Φλόριντα, θα έπαιζε μπίγκο τις Κυριακές με τις φίλες της και θα τηλεφωνούσε τον εγγονό της δυο τρείς φορές το χρόνο, για να ανταλλάξουν ευχές. Δεν θα ξαναγρυπνούσε ανησυχώντας για το μέλλον του…

Δεν έχει άδικο….

Μας κατέβαλλε η απαισιοδοξία…

Έχω ακούσει πολλές ιστορίες το τελευταίο χρόνο με αφορμή την κρίση. Ότι οι Έλληνες αρχίζουμε και ανακαλύπτουμε χαμένες αξίες: την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνετή διαχείριση, την οικονομία, την αλληλοβοήθεια.

Όμως, μας έχει καταβάλει η απαισιοδοξία. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο είμαστε ο πλέον απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης. «Έλληνες, οι πιο απαισιόδοξοι; Θα αστειεύονται!» Μου είπε ο φίλος μου, που τη διάβασε. Έχει χρόνια να έρθει στην Ελλάδα και έμεινε με την εικόνα από τις Καλοκαιρινές του διακοπές. Και, όμως, στο μυαλό τον περισσότερων ξένων, η Ελλάδα ήταν ταυτισμένη, εκτός από την πολιτιστική της κληρονομιά, με την αισιοδοξία. «Ένα πέτρινο ακρωτήρι στο Αιγαίο», όπως είχε πεί ο Σεφέρης, αλλά λουσμένο στο φώς…

Αυτός το ανέσπερο φώς, έχει θαμπώσει την τελευταία διετία. Έχουμε διασυρθεί, ταπεινωθεί, απαξιωθεί…Το γέλιο μας κοντεύει να σβήσει και αλίμονο, αν χαθεί…

Ο Γιώργος Δελαστίκ, στο προχθεσινό του άρθρο στο «Εθνος», έκανε μια διαπίστωση, τομή, κατά τη γνώμη μου: «…παλιότερα η Ελλάδα ήταν πάμπτωχη ή φτωχή, αλλά τα πράγματα συνεχώς καλυτέρευαν. Με ταχύτερο ή βραδύτερο κατά εποχές ρυθμό, αλλά πάντα καλυτέρευαν. Τώρα είναι η πρώτη φορά μετά το 1940 που κατακρημνίζεται βίαια και μαζικά το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων.»

Περιμένουμε τα χειρότερα….

Λοιπόν, το μέγα πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα στον κόσμο. Το βλέπεις, το ακούς, το αισθάνεσαι καθημερινά, με όποιους και να μιλήσεις.

Η έλλειψη ελπίδας οδηγεί στην απογοήτευση και η απογοήτευση στην παραίτηση.

Για αυτό και οι διαμαρτυρίες έχουν αραιώσει. Λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ό,τι κάτι μπορεί να αλλάξει, έστω και οριακά προς το καλύτερο…

Δυστυχώς, όταν περιμένεις τα χειρότερα, συνήθως έρχονται! Και εμείς περιμένουμε να μας συμβεί το μοιραίο.

Κάποιοι μάλιστα βιάζονται κιόλας επειδή πιστεύουν πως μετά τη σταύρωση έρχεται η λυτρωτική ανάσταση.

Δεν έχουμε ελπίδα να τα καταφέρουμε, αν δεν το πιστέψουμε πρώτοι εμείς. Κανένας δεν θα προστρέξει προς βοήθειά μας, αν πρώτοι εμείς δεν παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο για το μέλλον μας στο οποίο να πιστεύουμε. Και να δείξουμε οτι είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε πάση θυσία και με κάθε κόπο.

«όταν η συμφορά, συμφέρει..»

Σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι δεν τους αφορά η παρούσα κρίση επειδή έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και περιμένουν ως κοράκια το μοιραίο για να εφορμήσουν, θα τους θυμίσω το στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου:

«Κοκκινίσατε άραγε για την τόση ευτυχία σας, έστω και για μια φορά;

Είπατε να κρατήσετε ενός λεπτού σιγή για τους απεγνωσμένους

Σιγά μην θιγούν! Θα πείτε…

«Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη», γράφει ο Ελύτης στο «Σηματολόγιον»…

Ο μέσος Έλληνας δεν ευθύνεται για την τραγωδία που βιώνει η χώρα. Και από το «μέρισμα της ανάπτυξης», κοκκαλάκια εισέπραξε και ένα άθλιο κράτος-δυνάστη να τον ταλαιπωρεί. Άλλοι, τσέπωσαν επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, προμήθειες και κάθε είδους παροχές.

Λίγο φιλότιμο…

Αλήθεια πόσο κόστισε στο κράτος αυτή η επιδοτούμενη ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών και ποιοί ωφελήθηκαν; Θα κάνουμε ποτέ το λογαριασμό; Μήπως, είναι καιρός να ζητήσει η χώρα κάτι πίσω, ως αντάλλαγμα; Για παράδειγμα, αντί να φουσκώνουν τις θυρίδες των ελβετικών τραπεζών, μήπως να αγόραζαν μαζικά ελληνικό χρέος;

Να πάρει η χώρα μια ανάσα; Το έκαναν οι Βέλγοι. Το έκαναν και οι Ιταλοί. Εδώ, γιατί κανένας δεν πήρε την πρωτοβουλία; Έχει δίκιο που μας βγάζει γλώσσα ο Ρέστλερ. Γιατί να έρθουν Γερμανοί επενδυτές, όταν φεύγουν οι Έλληνες;

Εδώ και δυο χρόνια, έχουν βάλει στη μέγκενη, αυτόν τον ανυπεράσπιστο, μέσο Έλληνα και τον συνθλίβουν Για να πάρουν το υστέρημα του. Μειώνουν μισθούς. Κόβουν συντάξεις. Βάζουν ειδικό τέλος στο σπίτι του. Αυξάνουν το ρεύμα και τη συμμετοχή στα φάρμακά του. Ο μέσος Έλληνας είναι σε απόγνωση.

«Λίγο φιλότιμο δεν έχουν βρε παιδί μου; Λίγο φιλότιμο, να πάρει ο διάολος;» Με ρώτησε απελπισμένη η κυρία Σοφία, που έχει τον άντρα της άρρωστο και μόλις πήραν την κουτσουρεμένη τους σύνταξη, έτρεξαν να πληρώσουν το τέλος του Βενιζέλου. Από το φόβο, μη τους κοπεί το ρεύμα. Και η μισή σύνταξη πήγε στα χρωστούμενα. Και έρχονται γιορτές…

Ένας άνεμος αισιοδοξίας

Κάθε μέρα, όλο και κάποιος με ρωτάει: «Τι λές θα τα καταφέρουμε;» Κουνάνε το κεφάλι με δυσπιστία όταν τους λέω ότι φυσικά και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Είναι φοβισμένος, παρατημένος, αγωνίζεται πολύ δύσκολα για να φέρει βόλτα. Ώρες-ώρες έχω την εντύπωση ότι παρακολουθεί, χωρίς πραγματικά να ακούει, έναν δημόσιο διάλογο αδιάφορο και ξένο… Τι να του πάρει ακόμα ο Βενιζέλος;

Φέτος, αντί για ευχές έστειλα μια γνωστή ρήση του Μartin Luther King: «We must accept finite disappointment, but never lose infinite hope.»

Και κάτι ακόμα του ιδίου.

Όταν περάσουν όλα αυτά, «να θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά τη σιωπή των φίλων μας»

Εμείς οι Έλληνες, χρειαζόμαστε ένα ζωογόνο άνεμο αισιοδοξίας…

Αρκετά ως εδώ….

Καιρός να πάρουμε τις τύχες της πατρίδας στα χέρια μας…

Χρόνια Πολλά σε όλους..


Γιορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού. Γιορτάζουμε το αδιανόητο, το ασύλληπτο, το μυστήριο. Την ενανθρώπιση του Θεού, που έγινε άνθρωπος, ήρθε πιο κοντά μας, έγινε κάποιος που κινήθηκε ανάμεσά μας, γέλασε, έκλαψε, πόνεσε και πέθανε σαν άνθρωπος… Και το έκανε για να μας δώσει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε πως μπορούμε να βαδίσουμε τον δρόμο εκείνον που θα μας λυτρώσει. Το έκανε από Αγάπη και συμπόνοια. Αν και δεν μας χρειάζεται, όντας Θεός, το έκανε για εμάς, σαν ένας από εμάς…

Ετούτες τις ημέρες, μία ευχή έχω σαν άνθρωπος. Οι πλούσιοι αυτής της Γης, οι πλούσιοι αυτής της χώρας, οι άρχοντες και οι πολιτικοί, όλοι αυτοί που μας χρειάζονται για να υπάρχουν, αυτοί που χωρίς εμάς δεν μπορούν να είναι απολύτως τίποτε, ας γίνουν επιτέλους άνθρωποι. Ας ξεχάσουν το πόσα ακόμη μπορούν να κερδίσουν καταστρέφοντάς μας, ας ξεχάσουν το πόσα ακόμη μπορούν να έχουν παίρνοντας από τα δικά μας και ας θυμηθούν πως μπορούν να μας δώσουν -χωρίς οι ίδιοι να στερηθούν απολύτως τίποτε- το χαμόγελο, το όνειρο, την ελπίδα για κάτι καλύτερο, την ελπίδα να ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας.

Αυτή την ευχή έχω. Να γίνουν άνθρωποι όλοι εκείνοι οι απάνθρωποι που ζούνε από το αίμα μας. Ξέρω πως ζητάω πολλά, πάρα πολλά, ίσως τα ακατόρθωτα. Όμως, έχω ένα πράγμα να θυμίσω στους πλούσιους και τους άρχοντες. Όταν παίρνουν τα δικαιώματα, όταν αρπάζουν και κλέβουν από εκείνους που ελάχιστα έχουν, θα έρθει η στιγμή που η εξουσία τους θα παυθεί. Γιατί, όταν οι πολίτες δεν θα έχουν τίποτε, τότε τίποτε δεν θα τους κρατάει από το να αγωνιστούν για να κερδίσουν όσα τους έκλεψαν. Κι εκείνη τη χρονική στιγμή, τα πλούτη όλου του κόσμου δεν θα μπορούν να προστατεύσουν κανέναν από τους έχοντες και κατέχοντες το χρήμα και την εξουσία. Η εξουσία που έχουν υπάρχει επειδή δίνουν όνειρα και ελπίδα για κάτι καλύτερο. Όταν θα πάψουν να δίνουν, τότε θα εισπράξουν χωρίς καμία έκπτωση την πρωτοφανή απάνθρωπη οργή που δημιούργησαν. Και αυτή η στιγμή, που δεν θα αργήσει, θα είναι η πλέον φρικώδης για όλους τους…
Η διαταγή προφυλάκισης του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, αποτελεί απόδειξη της αναλγησίας της κυβέρνησης και των υπηρετών της. Επιδιώκουν οι υπάλληλοι των τραπεζιτών να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να ικανοποιήσουν τις σκοτεινές πολιτικές σκοπιμότητές τους και οδηγούν στην φυλακή έναν άνθρωπο για ένα (υποτιθέμενο) έγκλημα, τη στιγμή που οι υπόλοιποι μετέχοντες του "εγκλήματος" κυκλοφορούν ελεύθεροι, αφού γι αυτούς το έγκλημα έχει παραγραφεί.

Η διεθνής αλλά και η παλλαϊκή κατακραυγή αποκαλύπτει την αυταρχικότητα, την φασίζουσα νοοτροπία και την μοναξιά όλων εκείνων που συμμετείχαν (επισήμως ή κρυμμένοι πίσω από την αδιαφάνεια που αποτελεί την μόνιμη κατοικία τους) στην απόπειρα σπίλωσης ενός ηγουμένου, αλλά –κυρίως- στην απόπειρα ενοχοποίησης της Ορθοδοξίας.

Η Νέα Ελλάδα εγκαλεί τους απερίγραπτους ανεγκέφαλους συμμετέχοντες –πολιτικούς και μη- στην προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ. Κάποιοι ίσως νιώσουν «θιγμένοι» επειδή η Νέα Ελλάδα εκφράζεται κατά της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ. Σε αυτούς απαντάμε πως ως Έλληνες συμμαχούμε και συμπαρατασσόμαστε με το δίκιο, απέναντι στην σκοπούμενη αδικία. Και ως Έλληνες θα συνεχίσουμε τον δρόμο που μας έμαθε η ιστορία μας και οι πρόγονοί μας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας


Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος

Τα σχέδια αυτά είναι μια πρόταση των Γερμανών για το μεγάλο πλιάτσικο της Ελλάδος. Είναι εναλλακτικά σχέδια «διάσωσης» της Ελλάδος μέσω γενικής πώλησής της. Κάθε εβδομάδα και μια καινούργια ιδέα. Η ιδέα αυτής της εβδομάδος συμπυκνώνεται σε μια αγγελία. «Ελλάδα, πωλείται όπως είναι επιπλωμένη έναντι 125 δις ευρώ».

Εμπνευστής της τελευταίας ιδέας «διάσωσης» της Ελλάδος είναι η εταιρία συμβούλων στρατηγικής Ronald Berger, μια δεξαμενή σκέψεως της Ε.Ε.
με έδρα το Μόναχο, είναι δε τακτικός σύμβουλος και συνεργάτης της Γερμανικής κυβέρνησης. Φαίνεται ότι η ιδέα μιας ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας της Ελλάδος, που είναι η ουσία του σχεδίου «Eureca», ενθουσίασε τους Γερμανούς βουλευτές που υπερψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία τη διεύρυνση του Ευρωπα’ι’κού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος EFSF.
H Aγγέλα Μέρκελ άφησε να πλανάται πάνω από την ανήσυχη γερμανική κοινή γνώμη ότι τα…λίγα λεφτά που βάζουν στο EFSF θα τα πάρουν πίσω με το παραπάνω, από τη ληστεία των Ελληνικών περιουσιών.
Το σχέδιο «Eureca» αποτελεί μια ακραία εφαρμογή νεοφιλελεύθερου πειραματισμού. Οι οικονομικές θεωρίες της σχολής του Σικάγου. Το δόγμα του Σόκ σε πλήρη εξέλιξη. Εν ολίγοις το σχέδιο προτείνει τα εξής.

  • Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού κράτους μέχρι την αξία των 125 δις ευρώ συγκεντρώνονται σε μια ή περισσότερες εταιρίες συμμετοχών,
  • οι οποίες πληρώνουν στην Ελλάδα 125 δις για να τα αποκτήσουν.
  • Η Ε.Ε. μέσω του EFSF εξαγοράζει τις εταιρίες με τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος έναντι 125 δις. ευρώ, η έδρα της εταιρίας ορίζεται φυσικά το Λουξεμβούργο, που είναι το «πλυντήριο» της διεθνούς τοκογλυφίας.
  • Με τα χρήματα αυτά η Ελλάδα επαναγοράζει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η Ε.Κ.Τ. και έτσι μειώνει το ελληνικό χρέος κατά 125 δις.

Mε βάση ένα σημερινό χρέος 500 δις. ευρώ,- ύστερα από τα δύο μνημόνια- προσπαθούν τώρα με «κούρεμα» 50% και παράλληλο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας 125 δις. ευρώ να μας φέρουν σε έλλειμμα κάτω του 60% του ΑΕΠ από 188% του ΑΕΠ που είναι σήμερα.
Δηλαδή και τον εθνικό πλούτο ξεπουλάμε, και «κούρεμα» μας κάνουν, και συνεχίζουμε να είμαστε χρεωμένοι κατά 125 δις. ευρώ από 500 δις. και πλέον που είμαστε τώρα. Μήπως μας λένε ποτέ την αλήθεια τι ποσό χρωστάμε;; όλο ψέματα μας λένε. Έτσι η Ε.Κ.Τ. απαλλαγμένη από τα ελληνικά ομόλογα, γλιτώνει από τον «ελληνικό κίνδυνο».
Τώρα που τους έχουμε στο χέρι, δεν τους στραγγαλίζουμε, περιμένουμε να μας πάρουν όλη τη περιουσία, και επιπλέον να χρωστάμε, τέτοιοι εφιάλτες και πράκτορες ξένων δυνάμεων πολιτικοί μας κυβερνάνε.
Οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη είναι κράτη που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, κινούνται εν κρυπτώ, και εκ του πονηρού, προσπαθούν να μας εκμεταλλευθούν, καταρτίζουν σχέδια για μας χωρίς εμάς.
Μία είναι η λύση, μονόπλευρη διαγραφή του χρέους, εκ μέρους της Ελλάδος, ταυτόχρονη εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, και αλλαγή προσανατολισμού, αφού η Δύση μας απογοήτευσε, μας κατάστρεψε!!!. Αυτό προϋποθέτει κυβέρνηση Εθνικών πατριωτών, τέλος πια οι διεφθαρμένοι προδότες πολιτικοί.

Η Ε.Ε. ιδιοκτήτης των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων πλέον, αναλαμβάνει την ιδιωτικοποίησή τους. Την ενισχύει όμως με ένα πρόγραμμα επενδύσεων 20 δις. ευρώ για να βελτιώσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων κατά 40-60 δις. Κατά τους εισηγητές της πρότασης αυτής, αυτό θα επιφέρει ετήσια ανάπτυξη 5% του ΑΕΠ, αλλά και των φορολογικών εσόδων κατά 4%. Σύμφωνα με τους εισηγητές της πρότασης , τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδος θα μειωθούν στο μισό, η χώρα θα αναβαθμιστεί πιστοληπτικά και οι Ελληνικές τράπεζες θα κερδίσουν 30 δις. από τα ανατιμημένα πια ομόλογα που θα έχουν. Όλα αυτά είναι θεωρητικά.

Στη πράξη δεν ξέρουμε τι θα μας προκύψει

Ταυτόχρονα η χώρα θα πρέπει να δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα επιπλέον ετήσιας μείωσης του χρέους κατά 1% του ΑΕΠ το χρόνο, με στόχο το χρέος να μειωθεί κάτω από το 60% μέχρι το 2025. Δηλαδή και τη περιουσία θα ξεπουλήσουμε, και «κούρεμα» θα μας κάνουν με τη «ψιλή», και άλλες περισσότερες και μεγαλύτερες οικονομικές θυσίες θα κληθεί ο ελληνικός λαός να προσφέρει. Μιλάμε για απόλυτο εξαθλίωση του λαού μας. Αυτό ήταν το αρχικό πρόγραμμά τους, γιαυτό μας χρεοκόπησαν με τη βοήθεια των εδώ προδοτών πολιτικών. Για να αρπάξουν την Ελληνική περιουσία.

Συντελείται γενοκτονία του Ελληνικού λαού εν καιρώ ειρήνης, δι’ αυτό το τραγικό γεγονός υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση του ΓΑΠ. Η κυβέρνηση των δοσιλόγων. Αν το πρόγραμμα πώλησης και εκμετάλλευσης των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αποφέρει κέρδη, αυτά θα δοθούν στην Ελλάδα για να μειώσει και άλλο το χρέος της. Αν όμως το πρόγραμμα αποδειχθεί ζημιογόνο, δηλαδή δεν συγκεντρωθεί το ποσό των 125 δις. και μείνουν απούλητα περιουσιακά στοιχεία, τότε η Ελλάδα υποχρεούται να ξαναγοράσει τα απούλητα περιουσιακά στοιχεία, και να επεκτείνει το πρόγραμμα μείωσης του χρέους της κάτω από το 60% μέχρι το 2025. Δηλαδή τραγελαφική κατάσταση. Και χαμένοι και δαρμένοι, λέει ο λαός. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της προδοσίας των «Ελλήνων» πολιτικών.
Γιαυτό εσκεμμένα μας βάλανε στο ΔΝΤ για να αρπάξουν το πλούτο μας οι τράπεζες του Ρότσιλντ, και της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Επί της ουσίας, η πρόταση είναι ένα σχέδιο με το οποίο οι πιστωτές της χώρας όχι μόνο δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ, αλλά θα βγάλουν κέρδος από τον αφρό του κρατικού πλούτου που θα αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής. Προσπαθούν να ληστέψουν μια χώρα που τη κατέστρεψαν!!!
Ήδη ο ΓΑΠ τους έδωσε όλο τον ορυκτό μας πλούτο με την Ελληνική ΑΟΖ, (βλέπε «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» τεύχος 105), σύν την ακίνητη περιουσία του κράτους κοψοχρονιά, εν μέσω ύφεσης και πτώσης των τιμών των περιουσιακών στοιχείων.

Ο Ronald Berger ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας που εισηγείται το «Eureca», είναι και πρόεδρος του ομίλου Blackstone , μητρικής εταιρίας της Blackrock, (AμερικανοΕβρα’ι’κή εταιρία), που σήμερα ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες με επιλογή της τρό’ι’κα και των «Ελλήνων» Κουίσλινγκς, αποκτώντας μεταξύ άλλων πρόσβαση σε πολύτιμα κρατικά στοιχεία και μυστικά. Όμως με το ΓΑΠ και τη Σιωνιστική παρέα του δεν απόμεινε κανένα κρατικό μυστικό. Σε όλα έχουν πρόσβαση οι πράκτορες της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης.
Όλα αυτά έγιναν ώστε η Σιωνιστική Αμερική (ΗΠΑ), να κάνει κουμάντο μέσα στην Ε.Ε. μέσω ΓΑΠ και ΔΝΤ, κατ’ εντολή της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, ώστε να ελέγχουν την οικονομία της Ε.Ε. της Ευρωζώνης, και συνεπώς το Ευρώ. Κατόπιν αυτού άρχισε το οικονομικό σύστημα της Ε.Ε. να καταρρέει, και οι χώρες του Νότου της Ε.Ε. να απειλούνται με πιστωτικά γεγονότα. Χρησιμοποίησαν την Ελλάδα σαν «δούρειο ίππο» μέσα στην Ε.Ε. ώστε μέσω Ελλάδος να βάλουνε το Δ.Ν.Τ. στην Ευρωζώνη.

Πώς βάλανε την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ.

Το Αμερικανικό περιοδικό «VANITY FAIR» δημοσίευσε ένα καλογραμμένο άρθρο με θέμα τη χρεοκοπία και οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Το άρθρο αυτό, ανάμεσα στα άλλα έλεγε:

Τώρα ήλθε ο κατάλληλος χρόνος για να μπεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με τη κυβέρνηση Σημίτη και τη Goldman Sachs να κάνουν παιχνίδι. Εν αρχή ήν ο λόγος, και ο λόγος ήταν ο Σημίτης, και Θεός ήταν η GoldmanSachs, λέει το ιερό ευαγγέλιο, παραλλαγμένα. Αυτό το παιχνίδι το ονόμασαν «Δημιουργική λογιστική».

Μετά τη κρίση στις ΗΠΑ το 2008 με τα στεγαστικά δάνεια, κ.λ.π. η Ελλάδα άρχισε να κλυδωνίζεται κάπως, αλλά όχι δυνατά, διότι η οικονομία άντεχε ακόμη, ή δεν μας είχαν ακόμη κάνει στόχο. Περίμεναν το ΓΑΠ να έλθει στα πράγματα για να προχωρήσουν. Ο ΓΑΠ έκανε προσπάθειες να ανατρέψει το Καραμανλή, ο οποίος ήταν το μαύρο πρόβατο για τα αφεντικά του ΓΑΠ.

Από τη στιγμή που ο ΓΑΠ έγινε πρωθυπουργός, αυτός και οι φίλοι του ήξεραν το μυστικό, και αγόρασαν 1.2 δις. ευρώ σε CDS διαμέσου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αυτά απεκάλυψαν οι φίλοι του Αμερικανοί, μέσω των Wikileaks, (βλέπε περιοδικά CRASH & ΕΠΙΚΑΙΡΑ).
Τότε ο ΓΑΠ και ο υπουργός του επί των οικονομικών γύρισαν τον κόσμο, διαδίνοντας φήμες ότι η Ελληνική οικονομία είναι σαν το Τιτανικό , έτοιμη να βυθισθεί. Επιπλέον ο ΓΑΠ έλεγε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα και ένα λαό τεμπέλη. Έτσι άρχισαν τα Spreads & CDS να καλπάζουν προς τα πάνω. Ο ΓΑΠ παρέλαβε τα Spreads στα 130 και τα έφθασε στις3000. Στα επίπεδα αυτά τα Spreads είναι επιτόκια χρεοκοπίας.

Σε συνεργασία με τη τράπεζα της Ελλάδος, άλλαξαν το νόμο για αγορά μετοχών και CDS (Ασφάλιστρα κινδύνου) και από Τ3 τον έκαναν Τ10. Αυτό σημαίνει ανάλογα με τη πορεία της τιμής των CDS οι κερδοσκόποι μπορούσαν να παίζουν την αγορά των CDS.
Οι αρχικές 3 ημέρες για την εξόφληση πληρωμής αγοράς μετοχών ή CDS έγιναν 10. Αυτό τους έδωσε το χρόνο να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Έτσι έπαιζαν την αγορά των CDS και κερδοσκοπούσαν, ενώ ανέβαιναν τα Spreads και οι κίνδυνοι χρεοκοπίας της Ελλάδας. Έτσι εκτόξευσαν τα Spreads από 130 σε πάνω από 800 και σήμερα 2500. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ένα ομόλογο, η Ελλάδα έπρεπε να πληρώνει ένα έξτρα επιτόκιο 8% (με βάση τα 800) επάνω από τα επιτόκια που εδανείζετο η Γαλλία και Γερμανία.

Έτσι έφεραν εις πέρας την εντολή του μεγάλου αδελφού-αφεντικού να χρεοκοπήσει η χώρα, για να της πάρουν το πλούτο. Έτσι ο ΓΑΠ πέτυχε να κάνει μια μικρή κρίση χρέους σε μια μαζική κρίση των αγορών. Καθώς έκανε αυτά εργαζότανε να φέρει το ΔΝΤ μέσα στην Ευρωζώνη.

Έτσι λοιπόν η Ελλάς έφθασε στη χρεοκοπία, μέσω δόλιου υπερδανεισμού, και το ΔΝΤ ήλθε στην Ελλάδα, και διαμέσου της Ελλάδος, στην Ευρωζώνη. Έτσι άρχισε το δράμα του Ελληνικού λαού, και το παιχνίδι της Ν.Τ.Π. μέσα στην Ε.Ε. Η αποστολή του ΓΑΠ επετεύχθη.
Παγκόσμιο φαινόμενο, η κυβέρνηση της χώρας, να συνωμοτεί εναντίον της πατρίδος, και του λαού που την εξέλεξε.
Επειδή η Ελλάδα δεν έχει το δικό της νόμισμα, δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στην οικονομία. Όλα αυτά συνδυαζόμενα με τις μεγάλες σπατάλες της κυβερνήσεως, έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία, προς μεγάλη τέρψη των Κοσμοκρατόρων.
Έτσι ο ΓΑΠ έφερε εις πέρας την αποστολή του, και σήμερα ετοιμάζεται να φύγει. Ενάμιση χρόνο τώρα μέσα στο ΔΝΤ, η ανάπτυξη της χώρας από +3.1 ετησίως, έπεσε στο μείον -6% και ήλθε η ύφεση και η φτώχεια του λαού. Ένα δάνειο με το πρώτο μνημόνιο 110 δις. ευρώ, το Μά’ι’ο του 2010 από το μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δόθηκε στη χώρα, για το οποίο η Ελλάς παραιτήθηκε από την εθνική της κυριαρχία, και το διέθεσε για την αποπληρωμή παλαιών δόσεων δανείων, και άλλα μυστικά κονδύλια. Πάντως τίποτε δεν πήγε για το λαό, και ανάπτυξη.

Το ΔΝΤ μέσω των ελεγκτών της τρό’ι’κα , απαιτεί έλεγχο πάνω στην οικονομία της χώρας, και ζητά πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και πώληση δημόσιας περιουσίας. Η Ελλάδα πρέπει να πωλήσει όλες τις μεγάλες δημόσιες εταιρίες (ΔΕΚΟ), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα
Λιμάνια της, τα αεροδρόμια, τις παραλίες, τα νησιά, και αρχαιολογικούς χώρους, (είναι όρος των μνημονίων), έναντι πινακίου φακής.
Ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα τα διεθνή αρπακτικά από όλο τον κόσμο, για να αγοράσουν, σε τιμές δελεαστικές. «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς», ψάλλει η Αγία ημών εκκλησία.
Η τρό’ι’κα για να μας δώσει την εκάστοτε δόση του δανείου, μας στραγγαλίζει οικονομικά. Με το δεύτερο μνημόνιο, τον Ιούλιο του 2011-το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο, δανεισθήκαμε άλλα 110 δις. Ευρώ, και έτσι φθάσαμε αισίως τα 500 δις, ποσό χρέους μη διαχειρίσημο πλέον.
Θερμά συγχαρητήρια στη κυβέρνηση των δοσιλόγων, για το μεγάλο κατόρθωμα καταστροφής της Ελλάδος. Ο δόλιος υπερδανεισμός σε πλήρη έξαρση, με σκοπό να χρεοκοπήσει η χώρα. Αυτό είναι εντολή της ΝΤΠ προς ΓΑΠ, με σκοπό να προκληθεί πιστωτικό γεγονός στη χώρα, για να μας αρπάξουν έτσι όλο τον ορυκτό πλούτο.
Επιπροσθέτως οι τοκογλύφες τράπεζες έχουν λάβει 108 δις. ευρώ, εγγύηση από το κράτος, για στήριξη. Με αυτές τις εγγυήσεις οι τράπεζες πηγαίνουν στην Ε.Κ.Τ. λαμβάνουν δάνεια με επιτόκιο 1,5% και δανείζουν το λαό με τα χρήματα του οποίου επιβιώνουν, με επιτόκια τοκογλυφικά από 11% – 19% (πιστωτικές).
Μέσα από όλη αυτή την ιστορία εκείνο που βλέπουμε είναι προδοσία σε μεγάλο βαθμό (treason), λέει το Αμερικάνικο περιοδικό «VANITY FAIR». Τώρα ο ΓΑΠ λέει ότι προσπαθεί να μας σώσει.

Σχέδιο «Ηγεμών»

Το σχέδιο «Ηγεμών» βρίσκεται προ των πυλών. Είναι ένα Μακιαβελικό σενάριο. Η ονομασία του προγράμματος διάσωσης «Ηγεμών», σκοπό έχει τη διακυβέρνησή μας από τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση των κ.κ. Ρότσιλντ και τη παρέα του. Τα διεστραμμένα μυαλά της παγκόσμιας χρηματοοικονομικοπολιτικής Ελίτ εμπνεύστηκαν από το γνωστό έργο του Μιακιαβέλι «ο Ηγεμόνας», αφού το συγκεκριμένο έργο του 1513 επηρέασε τη πολιτική σκέψη πολλών πολιτικών της Ν.Τ.Π.
Ως γνωστόν πολλοί θεωρούν το Μακιαβέλι σαν το πατέρα της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης, ταυτίζοντας το όνομά του με τη διαφθορά.
Αυτό το Μακιαβελικό έργο, έμελλε τους επόμενους αιώνες να καταστεί το εγκόλπιο αμέτρητων πολιτικών ανδρών, και να ασκήσει βαθιά επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις όλων των κρατών της Γης, όλων των εποχών.
Και να που η «λαοπρόβλητος» Ελληνική κυβέρνηση επιστράτευσε το Μακιαβέλι για μια ακόμη φορά για τη περαιτέρω καθυπόταξη του λαού και του Κράτους, κατ’ εντολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Η αξία της Ελλάδος σε χρήμα

Γνωρίζετε την αξία της Ελλάδος;;; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε!!! Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πεί Ελλάδα που τάχα πάει για φούντο….
1.-Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και Αυστρία μαζί (450.000 τετρ.χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική 200 ν.μ. δυτικά της Κέρκυρας (Α.Ο.Ζ.)
μέχρι τη Κύπρο μας, και από το τριεθνές στον Έβρο μέχρι νότια της Κρήτης (Ελληνική Α.Ο.Ζ.) Θέλεις δύο ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από τη Κέρκυρα στη Κύπρο.
2.- Στο κόσμο ζούν συνολικά 17.000.000 Έλληνες της διασποράς.
3.- Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες το χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
4.- Έχουμε τρία μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν παντός είδους πλοία, παρά τις προσπάθειες των προδοτών πολιτικών, και αφελών και επιπόλαιων συνδικαλιστών, να τα καταστρέψουν.
5.-Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλε’υ’, βαγόνια τραίνων, μπετονιέρες, βυτία, κ.λ.π. παρά τις προσπάθειες των προδοτών πολιτικών να καταστρέψουν τη βιομηχανία.
6.-Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξανόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία, που διακινούν τις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές.
7.-Είμαστε δεύτεροι στο κόσμο σε παραγωγή φρούτων, πορτοκάλια, λεμόνια, ελιές, λάδι, ακτινίδια, ροδάκινα, κ.λ.π.
8.-Έχουμε άφθονο ορυκτό πλούτο, σε χρυσό, ουράνιο, αλουμίνιο, νικέλιο, μαγνήσιο, περλίτη, μπετονίτη, βωξίτη, ψευδάργυρο, μάρμαρα.
9.-Έχουμε άφθονα κοιτάσματα σε υδρογονάνθρακες,(πετρέλαιο, φυσικό αέριο) σε Ιόνιο, Αιγαίο, Κρητικό πέλαγος, και σε όλη την Ελληνική Α.Ο.Ζ.
Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι (κρατηθείτε!!!) 10 τρισεκατομμύρια δολάρια!!! Αυτό αναφέρει το Γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ ο χρυσός και το ουράνιο που υπάρχει στη Θράκη και στη Μακεδονία μας, είναι τα τρίτα κοιτάσματα σε όλη την Ευρώπη.
10.-Έχουμε άφθονη ηλιακή και αιολική ενέργεια, για παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας, την οποία θέλουν να πάρουν οι Γερμανοί , «πιρ-παρά».

Αυτή τη χώρα βρήκαν οι προδότες πολιτικοί να ξεπουλήσουν έναντι 125 δις. Τον προδότη πολλοί μίσησαν, την προδοσία ουδείς, λέει ο λαός.

Ο χρυσός της Ελλάδος

Οι άθλιοι ξεπούλησαν στο Κατάρ και το χρυσό της Χαλκιδικής.
Άγνωστο το τίμημα της συμφωνίας μεταξύ του Εμίρη και του κακομοίρη.
Πάνε και τα χρυσωρυχεία-μεταλλεία της Χαλκιδικής. Περνάνε στα χέρια του Εμίρη του Κατάρ, με υπογραφή του κακομοίρη, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι ποσοστό από το παραγόμενο χρυσό θα μπαίνει στα Ελληνικά δημόσια ταμεία, και αν θα μπαίνει!!!.
Αποφασίστηκε η είσοδος κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός», του κ. Μπόμπολα.

Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση του κακομοίρη με τον Εμίρη του Κατάρ, ο κακομοίρης ανέφερε ότι η συμφωνία στέλνει μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα αποκτά αναπτυξιακές ευκαιρίες μετά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Έτσι αόριστα……

Τόσο ο κακομοίρης όσο και ο εμίρης, τόνισαν ότι υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες…. Έτσι αόριστα, και για τη ταμπακιέρα τσιμουδιά. Εμείς λέμε, πάει και ο χρυσός της Χαλκιδικής (Κασάνδρα), πέταξε και αυτός όπως πέταξαν τα πετρέλαια των Ελληνικών θαλασσών υπό μορφή επενδύσεων…
Πίσω από τον εμίρη και το κακομοίρη είναι οι τράπεζες του Ρότσιλντ και της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Τους τα έδωσε όλα ο εφιάλτης κακομοίρης, και ο Ελληνικός λαός χρεοκόπησε!!!

Ψευτοσοσιαλιστές κρυμμένοι στη τσέπη του ΡΟΤΣΙΛΝΤ συνεισφέρουν τα μέγιστα στη δημιουργία χάους στην Ελλάδα, για να ψαρέψει ο ΣΟΡΟΣ με το ΡΟΤΣΙΛΝΤ σε θολά νερά, και να μην τον πάρει κανείς χαμπάρι στην αρπαγή του χρυσού της Ελλάδος. Ο κακομοίρης μας λέει συνέχεια για να το εμπεδώσουμε, ότι λεφτά δεν υπάρχουν, (ενώ προεκλογικά έλεγε λεφτά υπάρχουν, για να αρπάξει τη ψήφο των Ελλήνων), πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις , οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καύσιμα και ανταλλακτικά, η Τουρκία καιροφυλακτεί, και ο κακομοίρης πέρα βρέχει, από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα, που λέει ο λαός, η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση να είναι καλά, και η Ελλάς ας πάει να κουρεύεται…..στα κουρεία της Ε.Ε.

Τα σχολεία του Ελληνισμού της διασποράς τα κλείνουμε, λεφτά για να τυπώσουμε βιβλία των μαθητών δεν έχουμε, αλλά τις τράπεζες τις χρηματοδοτούμε με 108 δις. ευρώ, και διασώζουμε την μικρή άχρηστη τράπεζα του Λαυρέντη με πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι τράπεζες πίνουν το αίμα του Ελληνικού λαού με τοκογλυφικά επιτόκια, η χώρα χρεοκοπεί, και ο λαός πένεται, φθάνει ότι σώσαμε τη τράπεζα του Λαυρέντη…..Η βλακεία σε πλήρη ανάπτυξη.

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στους New York Times, που το λέει καθαρά: Στην Ελλάδα και την Ιταλία έγινε … πραξικόπημα, με σκοπό την προστασία του …ευρώ. Το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε η λεγόμενη “Ομάδα της Φρανκφούρτης”. Αλλά χρειάζεται να το γράψει δημοσιογράφος άλλης χώρας για να το καταλάβουμε; Το πραξικόπημα διεπράχθη (σαν έγκλημα) μπροστά στα μάτια μας, προβαλλόμενο από όλα τα κανάλια και χωρίς να κουνηθεί κανείς…

Οι ψίθυροι για εξαναγκασμό του Μπαράκ Ομπάμα σε παραίτηση ξεκίνησαν στο Βερολίνο και στο Πεκίνο. Επειτα από την απώλεια των τοπικών εκλογών στο μέσο της θητείας της, ξέσπασαν φήμες ότι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών θα αναλάβει την εξουσία στην Αμερική, για να σώσει τη χώρα από την κρίση χρέους και τον κόσμο από την ύφεση.

Καθώς οι διαπραγμαστεύσεις για το χρέος τελμάτωσαν από το καλοκαίρι, ένας διεθνής συνασπισμός – με επικεφαλής τη Γερμανία, την Κίνα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – άρχισε να εργάζεται στο παρασκήνιο για να διευκολύνει την έξοδο του Ομπάμα από το Λευκό Οίκο. Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας ήταν το τελικό χτύπημα: ο πρόεδρος είχε χάσει την εμπιστοσύνη του έναντι της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης και η διακυβέρνησή του δεν είχε πλέον περαιτέρω μέλλον.

Μέσα σε λίγες ημέρες, χάρη σε κάποιες ασυνήθιστες συνταγματικές μεθοδεύσεις, ο Ομπάμα παραιτήθηκε από την προεδρία και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ προσεκλήθη για να ορκιστεί στο αξίωμα. Με τις συγκεκαλυμένες απειλές του Πεκίνου κατά του νομίσματός μας να κλιμακώνονται, το Κογκρέσο δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναθέσει την οικονομία της χώρας σε στη διακομματική «Συμμορία των 6» της Γερουσίας, η οποία συμφώνησε να δεχθεί κινεζική και γερμανική «εποπτεία» στις διαπραγματεύσεις που θα έκανε. Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη και στην Ασία υπάρχει μια όλο και διευρυνόμενη συναίνεση ότι μόνο ένα πράγματι παγκόσμιο υπερκράτος θα μπορούσε να αποτρέψει τη μετάδοση της κρίσης χρέους…

Για τους Αμερικανούς το σενάριο που μόλις επινόησα αποτελεί αποκύημα μιας παρανοϊκής φαντασίας. Ενα είδος μιας εφιαλτικής Νέας Παγκόσμιας Τάξης, που στοιχειώνει τον ύπνο όσων βασανίζονται από συνωμοσιολογίες πραξικοπημάτων και εμμονές της Τριμερούς Επιτροπής (της φοβερής και τρομερής Trilateral Commission).

Αλλά για τους κατοίκους της Ιταλίας και της Ελλάδας, οι οποίοι μόλις είδαν τις δημοκρατικώς εκλεγμένες κυβερνήσεις τους να ανατρέπονται υπό την πίεση των αγορών, των γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ηγέτες τρίτων κρατών, το σενάριο αυτό απεικονίζει την ψυχρή πραγματικότητα της πολιτικής του 21ου αιώνα. Η Δημοκρατία μπορεί να είναι ωραία θεωρητικώς, αλλά σε περίοδο κρίσης είναι οι τεχνοκράτες εκείνοι που βγάζουν τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Η εθνική κυριαρχία είναι επίσης μια όμορφη ιδέα, αλλά η επιβίωση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος προηγείται.

Λίγα δάκρυα χύθηκαν στην Ιταλία και στην Ελλάδα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Γιώργο Παπανδρέου, τους πρωθυπουργούς – διεφθαρμένο και άτυχο αντιστοίχως – η πτώση των οποίων ενορχηστρώθηκε από τον άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου-Παρισίων. Αλλά οι αναγκαστικές αποχωρήσεις τους, αν και καλοδεχούμενες, φέρνουν στο προσκήνιο το ενοχλητικό ερώτημα πώς μπορεί να μοιάζει ένα ευρωπαϊκό κράτος.

Η σταθερότητα επιτυγχάνεται εις βάρος της δημοκρατίας. Ο κοινοβουλευτικός διάλογος και οι εκλογές δεν θα εξαφανιστούν. Αλλά η πραγματική εξουσία, σε ό,τι αφορά τη λήψη των αποφάσεων, θα περάσει εις το διηνεκές στις δυνάμεις που εκπροσωπούν τον αποκαλούμενο «Ομιλο της Φραγκφούρτης». Εναν ad hoc κλειστό κύκλο εξουσίας που συγκροτείται από τη γερμανίδα Ανγκελα Μέρκελ, το γάλλο Νικολά Σαρκοζί και μια χούφτα τραπεζίτες και ευρωκράτες, οι οποίοι διαχειρίζονται από τον Οκτώβριο την ευρωπαϊκή κρίση.

Η διαπίστωση αυτή είναι σημαντική διότι συνιστά ακριβώς την πολιτική που προτείνει κάθε πληροφορημένος αναλυτής στην Ευρώπη ως απαραίτητη για να σώσει το ευρώ και να αποτρέψει μια οικονομική κατάρρευση. Η παλαιά παραδοχή ότι μια πανευρωπαϊκή νομισματική ένωση αποτελεί μια υπέροχη ιδέα και ότι οι ευρωσκεπτικιστές ήταν όλοι περιθωριακοί τρωγλοδύτες με σιδερένιες γροθιές υποχωρεί. Η νέα παραδοχή είναι ότι, ναι, σύμφωνοι, οι μάγκες με τις σιδερένιες γροθιές είχαν δίκιο για τους κινδύνους του ευρώ, αλλά τώρα είναι πλέον πολύ αργά για να το καταργήσει κανείς.

Ή τουλάχιστον είναι πολύ αργά για την ώρα. Μόλις ξεπεραστεί η σοβούσα κρίση, κάποιοι ήδη έχουν υποστηρίξει ότι θα υπάρξει ο χρόνος για να εξεταστεί η αντιστροφή της τάσης συγκέντρωσης της εξουσίας στην Ευρωπη και για να επανεκτιμηθεί ο ολοένα και αντιδημοκρατικότερος χαρακτήρας της ΕΕ. Σήμερα η Ευρώπη χρειάζεται μια ενιαία φορολογική πολιτική και μια Κεντρική Τράπεζα που θα έχει τη βούληση να λειτουργεί όπως η αμερικανική Fed, σύμφωνα με την άποψη του Κλάιβ Κρουκ του Bloomberg View. Αλλά μόλις σταθεροποιηθεί το ευρώ, οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να ξεκινήσουν «να δίνουν στη λαϊκή κυριαρχία αυξημένο ρόλο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

Αυτά μοιάζουν με ευσεβείς πόθους. Οι μεγάλες πολιτικές συνενώσεις σπανίως διαλύονται γρήγορα. Συνήθως συσπειρώνονται για να επιβιώσουν. Τα τεχνοκρατικά πραξικοπήματα στην Ελλάδα και στην Ιταλία αποκάλυψαν την εξουσία που μπορεί να ασκήσει η ηγεσία της ΕΕ εις βάρος των εσωτερικών πολιτικών ελίτ των κρατών-μελών. Αν η Γερμανία πρέπει ενδεχομένως να υποστηρίξει τα χρέη των εταίρων της για να σώσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς γιατί ο Ομιλος της Φραγκφούρτης (τα γερμανικά μέλη του, ειδικότερα) θα έδινε ποτέ τη συγκατάθεσή του για την αποδυνάμωση αυτής της εξουσίας.
Θα υποστήριζε κανείς ότι οι Ελληνες και οι Ιταλοί – και οι Ισπανοί και οι Ιρλανδοί και οποιοσδήποτε άλλος – θα έπρεπε να γνωρίζουν τι υπέγραφαν όταν εντάσσονταν στη ζώνη του ευρώ. Αλλά το γεγονός είναι ότι το αφήγημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ουδέποτε απήλαυσε μιαν εκτεταμένη λαϊκή υποστήριξη. Οι συνήγοροι και υποστηρικτές του συνήθιζαν ανέκαθεν να λειτουργούν μέσω αλλεπάλληλων δημοψηφισμάτων, που επαναλαμβάνονταν μέχρι να βγάλουν τα επιθυμητά γι’ αυτούς αποτελέσματα, ή μέσω συνθηκών που παρέκαμπταν τελείως τη λαϊκή ψήφο. Οι «λαοί» της Ευρώπης ανέκαθεν ανησυχούσαν για την εκχώρηση της κυριαρχίας τους σε όλο και μεγαλύτερα κέντρα λήψεως αποφάσεων – και τώρα είναι φανερό γιατί ανησυχούσαν.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, μια πιο συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική Ευρώπη είναι σαφώς προτιμητέα από τον κίνδυνο μιας ακόμη ύφεσης. Για την κλυδωνιζόμενη παγκόσμια οικονομία θα ήταν καταστροφικό αν η έκρηξη ενός εθνικιστικού κινήματος τίναζε στον αέρα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Αλλά είναι εύκολο για μας να τα λέμε αυτά. Δεν είναι η δική μας αυτοκυριαρχία που διακυβεύεται.Συνειδητοποίησαν άραγε οι άνθρωποι ότι κάτι επρόκειτο ν’ αλλάξει κατά πολύ άσχημο τρόπο λίγο πριν εμφανιστούν ο Λένιν και ο Τρότσκι στη σκηνή της Πετρούπολης την άνοιξη του 1917; Μήπως ο γερμανικός λαός συνειδητοποίησε όταν αποδεχόταν την «ελπίδα» του Χίτλερ ότι θα είχε ως αποτέλεσμα κάτι τόσο φρικτό και διαβολικό που θα επέφερε τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων άνθρώπων και μια μόνιμη κηλίδα αίματος θα εμφανίζεται έκτοτε στην ιστορία της Γερμανίας; Πώς ήταν η ζωή, επί μήνες ή χρόνια πριν οι Αρμένιοι (σημ*.και οι Πόντιοι) υποστούν γενοκτονία στα χέρια των Τούρκων, ήξεραν ότι όταν η κυβέρνηση επέβαλε ελέγχο των όπλων ήταν πραγματικά αφοπλισμός πριν την εξόντωση; Τι λέτε για τους Κινέζους πριν τον τύραννο Μάο, ή τους Βορειοκορεάτες πριν από την επιβολή της οικογένειας Κιμ Γιουνγκ Ιλ; Μήπως αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν τι ερχόταν, αλλά δεν ήξεραν τι μπορούσαν να κάνουν;

Το μεγαλύτερο μέρος από την γραπτή ιστορία γράφεται σε σελίδες αίματος. Νομίζω ότι σήμερα, αυτή τη στιγμή, είναι μια άλλη μια από εκείνες τις στιγμές λίγο πριν από κάτι πολύ κακό που πρόκειται να συμβεί. Και αυτή τη φορά έχουμε έγγραφα ιστορικά αρχεία των κακών ειδήσεων για να μάθουμε πώς μπορούμε να σώσουμε την ζωή μας , τον πολιτισμό, τη διάσωση πληροφοριών ,πριν εξελιχθεί η κατάσταση σε ένα άλλο παράδειγμα αίματος και μακελειό παραφροσύνης .

Παρά το γεγονός ότι ο Sigmund Freud εισήγαγε για πρώτη φορά στον κόσμο την έννοια του ψυχοπαθούς στο βιβλίο του “Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής”, που δημοσιεύθηκε το 1901, δεν ήταν παρά σαράντα χρόνια αργότερα που ο αληθινός ορισμός της ψυχοπαθολογίας αναπτύχθηκε για να συμπεριλάβει τον τύπο προσωπικότητας του ψυχοπαθή: μια επιστημονική κατανόηση που ρίχνει φως σε προηγούμενα και τα τρέχοντα γεγονότα.

Ένας από τους πρώτους ερευνητές που μελέτησαν και τεκμηρίωσαν τη φύση των τύπων προσωπικότητας που ονομάζονται ψυχοπαθείς ήταν ο Hervey Cleckley, MD, στο βιβλίο του The Mask of Sanity, που δημοσιεύθηκε το 1941. Σε αυτό το κλασικό έργο, 0 Cleckley αφιέρωσε πολύ χρόνο με φυλακισμένους στη Γεωργία. Σχετικά με αυτούς τους κρατούμενους ”δεν μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία για το τι ήταν στην πραγματικότητα το θέμα μαζί τους.” Και, σύμφωνα με Cleckley, «[οι φυλακισμένοι] συνέχισαν, ωστόσο, να αποτελούν ένα σοβαρό και μόνιμο πρόβλημα στο νοσοκομείο και στην κοινότητα.”

Εκτός από τον Cleckley, άλλοι από το 1941 και μετά έχουν συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση του ψυχοπαθητικού τύπου προσωπικότητας. Ενας τέτοιος ηρωικός ερευνητής ,ο Andrew M. Lobaczewski, γεννήθηκε 1921 στην Πολωνία. Μετά την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής του Β’ ”Παγκοσμίου Πολέμου, και τη Ρωσική κατοχή μετά την ήττα της Γερμανίας, ο Lobaczewsk γράφτηκε στο κολέγιο για να εκπαιδευτεί ως ψυχολόγος, και μετά την αποφοίτησή του άρχισε σύντομα την έρευνα για τη φύση του ψυχοπαθή. Ο Lobaczewski και οι συνεργάτες του εκτέθηκαν σε κίνδυνο αυστηρών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, για την τεκμηρίωση της έρευνας και του πειραματισμού τους.

Πέρασε πολλές δεκαετίες προσπαθώντας να δημοσιεύσει την εργασία του ( και πολλές προσπάθειες έγιναν από διάφορες ομάδες να την καταστρέψουν ). Αλλά, τελικά, το 1998, παρακάμπτοντας τις προσπάθειες του Zbigniew Brzezinski για να σταματήσει τη δημοσίευση, το βιβλίο του Lobaczewski “Πολιτική Πονηρολογία: Μια επιστήμη για τη φύση του κακού για πολιτικούς σκοπούς”, δόθηκε στη δημοσιότητα. Το βιβλίο αρχίζει με την εξέταση των κρατουμένων, όπως καλύπτει και το έργο Cleckley, αλλά αυτή τη φορά οι επιστήμονες συσχετίζουν τη συμπεριφορά των ψυχοπαθών με τη διαφθορά στα μαζικά καταπιεστικά πολιτικά καθεστώτα. Τα αποτελέσματα της οποίας κατέληξαν σε μια νέα επιστήμη που ονομάζεται Ponerology, η μελέτη του κακού στην πολιτική.

Σύμφωνα με τον Lobaczewski, κάθε είδους οργανώσεις μπορεί να μολυνθούν με ψυχοπαθητικού τύπου προσωπικότητες που, αν τους δοθεί ο κατάλληλος χρόνος και οι ευνοϊκές συνθήκες , θα γεμίσουν δραστήρια όλες τις θέσεις εξουσίας μέσα σε αυτό. Στην περίπτωση των κυβερνήσεων, αυτό που θα προκύψει ορίζεται ως (pathocracy) παθοκρατία : τυραννία στο χέρι των ψυχοπαθών. Ο Lobaczewski ορίζει την διακυβέρνησης από pathocracy ως μακρο-κοινωνική ασθένεια, κάτι ανθυγιεινά και βάναυσα θανατηφόρο αν δεν αντιμετωπιστεί . Πολιτική Πονηρολογία , λοιπόν, είναι η φύση του κακού στην πολιτική.

Το βιβλίο Πολιτική Πονηρολογία προσφέρει μια τρομακτική εξήγηση για τις περιόδους βίαιης παράνοιας στην ιστορία του κόσμου. Είναι ένα φως για να εκθέσει επιστημονικά ένα συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας των τμημάτων του πληθυσμού – ένα είδος,που αν αφεθεί μόνο του, θα μολύνει θέσεις εξουσίας, εκδιώκοντας φυσιολογικές προσωπικότητες μέχρι να κυριαρχήσει η συγκεκριμένη δομή εξουσίας. Από μια θέση πλήρους κυριαρχίας, οι ψυχοπαθείς θα προστατεύσουν επιθετικά και βάναυσα τη δύναμη που έχουν αποκτήσει. Στην περίπτωση της κυβέρνησης, αυτό σημαίνει λήψη μέτρων για την εξάλειψη κάθε αντίληψης της αντιπολίτευσης για τον έλεγχο και την εξουσία τους. Δεδομένου ότι οι αληθινά ψυχοπαθείς είναι συναισθηματικά νεκροί, και δουλεύουν χωρίς καμμιά συμπόνια (βλ. βιβλίο του Δρ Robert Hare, Χωρίς Συνείδηση. Η ενοχλητική λέξη των ψυχοπαθών), το έργο του καθαρισμού του σπιτιού για να αποφευχθεί η απώλεια του ελέγχου μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί στα 20 εκατομμύρια και πλέον νεκρών στο Ρωσικό Ολοκαύτωμα , των 60 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο κινεζικό Ολοκαύτωμα, ή τα στρατόπεδα εξόντωσης του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος (σημ*. και του Αρμενικού,του Ποντιακού,του Μικρασιατικού κλπ)

Αν και δεν είναι στην ίδια κλίμακα, οι πρόσφατες μαζικές δολοφονίες, όπως η σφαγή στο του Waco του Τέξας , τους βομβαρδισμούς πόλεων της Οκλαχόμα, ή η 9-11 ψευδής τρομοκρατική επίθεση - οι δολοφονίες πρέπει να σημάνουν συναγερμό προειδοποίησης. Ψυχοπαθείς είναι επί το έργον .

Αυτό με φέρνει στα άθλια ιστορικά γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά από το 1913. Οι ψυχοπαθείς ελέγχουν την παράσταση; Ας δούμε μερικά γεγονότα.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά , το 1912 οι τραπεζίτες στήνουν την εξέδρα για τις προεδρικές εκλογές και ο Γούντροου Ουίλσον, ο πρόεδρος των τραπεζιτών , εισέρχεται στον Λευκό Οίκο. Αυτή είναι μια στρατηγική κίνηση για να εξασφαλιστεί η πρόθυμη υπακοή στα κελεύσματα των τραπεζιτών.

Τότε, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το Κογκρέσο είχε βολικά πολύ μικρή συμμετοχή γιατί τα περισσότερα μέλη είχαν φύγει για τις διακοπές , ένα ιδιωτικό τραπεζικό καρτέλ έδωσε έξυπνα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα τον έλεγχο της έκδοσης του νομίσματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η σκευωρία επιτεύχθηκε με εξαπάτηση και δωροδοκία, και το τέχνασμα ήταν να φέρουν τους κανονισμούς προς ψήφιση , όταν η προσέλευση στο Κογκρέσου ήταν πολύ χαμηλή. Μέχρι σήμερα, «το τραπεζικό νόμισμα» έχει χάσει το 98% της αρχικής του αγοραστικής του δύναμης. Αγοραστική δύναμη που αφαιρέθηκε από τους κατόχους του δολαρίου και μεταφέρθηκε ως πλούτος στην κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες της Federal Reserve.(Ομοσπονδιακή Τράπεζα)

(σημ.* όπως αντίστοιχα συνέβη στην Ευρώπη με το ευρώ)

Από το 1913, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει ή έχουν εμμέσως εμπλακεί (μέσω γεγονότων ψευδούς σημαίας), σε επιθετικούς πολέμους κατά μέσο όρο έναν κάθε 15 χρόνια μεταξύ των οποίων: Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η κορεατική σύγκρουση, ο πόλεμος του Βιετνάμ, ο πρώτος Πόλεμος του Κόλπου, και ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι που χρηματοδοτούνται με δανεικά από την ίδια τράπεζα που εκδίδει το νόμισμα, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των φορολογουμένων με τόκους και κεφάλαιο εκτός από την επιβάρυνση του κόστους της ζωής. Ακόμα και μετά τους πολέμους, οι επικυρίαρχοι των ΗΠΑ έχουν χρηματοδοτήσει τη συνέχιση της εξαγωγής του πολέμου και του ιμπεριαλισμού μέσω της κατοχής, με την οικοδόμηση πάνω από 1000 στρατιωτικών βάσεων σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο

Εκτός από τους πολέμους στο εξωτερικό , οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιδοθεί σε ένα συνεχώς αυξανόμενο πόλεμο κατά των πολιτών τους , συμπεριλαμβανομένων των αμείλικτων επιθέσεων στις ελευθερίες που παρέχονται από το Σύνταγμα και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων, την αποτελεσματική αποδυνάμωση του Κογκρέσου μέσω γεωμετρικής αύξησης της διακυβέρνησης με εκτελεστικά διατάγματα , και τις συνεχείς προσπάθειες να αφοπλίσει τους πολίτες, χρησιμοποιώντας εξαπάτηση και φόβο για να ακυρώσει το δικαίωμα οπλοκατοχής και οπλοφορίας.

Ο πόλεμος τους πολίτες των ΗΠΑ (σημ*. και όχι μόνο) εκδηλώνεται όλο το εικοσιτετράωρο με επιθέσεις σε πολλά μέτωπα, όπως μια σκόπιμη προσπάθεια πλήρους υποβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, υποτίμησης της υγείας μέσω της μόλυνσης των τροφίμων ( ορμόνες, φυτοφάρμακα, γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα , χημικά νοθευμένο νερό, καρκινικά πρόσθετα, όπως η ασπαρτάμη ) και στη συνέχεια με την προστασία των καρτέλ τροφίμων που παρέχουν λιγότερες επιλογές τροφίμων, ενώ ελέγχει το δικαίωμά σας για την καλλιέργεια τροφίμων. Οι επιλογές προστασίας της υγείας περιορίζονται από τη νομική προστασία των φαρμακευτικών εταιρειών και του μάρκετινγκ των καρτέλ και ιατρικών διαδικασιών υπεύθυνων για εκατοντάδες χιλιάδες άδικους θανάτους κάθε χρόνο. Η κυβέρνηση επιτίθεται κατευθείαν στο ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε ατόμου με την εντολή και την προώθηση εγκληματικά μολυσμένων εμβόλιων – ανοσοποιητικού συστήματος βλαπτόμενου από τα εμβόλια που μπορούν επίσης να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα εγκεφαλική δυσλειτουργία ή βλάβη, ή να έχουν ως αποτέλεσμα αργότερα την εμφάνιση του καρκίνου.

Γίνεται μια επίθεση στα ατομικά εισοδήματα με κλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών που επιβάλλονται από το εκθετικά αυξανόμενο μεγα-κράτος .

Με φόρους που αποστραγγίζουν ζωτικό οικονομικό αίμα που απαιτείται για την ανάπτυξη, ενώ παγιδεύονται οι πολίτες με την αύξηση των ωρών εργασίας ,την υποτίμηση του νομίσματος και την πτώση των μισθών. Και μη περιμένετε καμία βοήθεια από την ελεύθερη αγορά. Είναι ήδη εκτός νόμου. Η κυβέρνηση ( ομοσπονδιακή, πολιτειακή, τοπική) είναι τώρα ο μεγαλύτερος εργοδότης στο έθνος και οι ιδιωτικές κατασκευές σκόπιμα στηρίζονται σε ξένες χώρες.

Η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα επιδιώκοντας τη σκόπιμη εισροή εκατομμυρίων παράνομων αλλοδαπών που επιβαρύνουν συντριπτικά τις κοινωνικές υπηρεσίες και το νομικό σύστημα και πιέζουν τους μισθούς χαμηλότερα , αφού ως παρανόμοι ανταγωνίζονται με αθέμιτα πλεονεκτήματα τους μισθούς των υπολοίπων. Η οικονομική καταστροφή έχει ενορχηστρωθεί , καθώς οι ιδιώτες τραπεζίτες που είναι υπεύθυνοι για το νομισματικό μας συστήμα και την αγορά εφευρίσκουν δόλια χρηματοοικονομικά προϊόντα, ενθαρρύνουν δόλια δάνεια , και παράγουν μια ψευδή φούσκα στις τιμές των ακινήτων . Στη συνέχεια, όπως η ξεφουσκώνει η φούσκα αποκαλύπτεται η απάτη, η ιδιοκτησία γίνεται αβέβαιη όταν μαθαίνουμε ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας ήταν εγκληματικά άσχετοι . Τέλος, ας σημειώσουμε τα 2 εκατομμύρια σπίτια σε διαδικασίες κατάσχεσης , και άλλα 2 εκατομμύρια που έπονται . Οι περισσότερες από αυτές τις κατασχέσεις βρίσκονται εκτός αγοράς, ελέγχοναι από τις τράπεζες και κρατικές υπηρεσίες ( Fannie και Freddie ). Αυτό σημαίνει ότι τη κυβέρνηση και η Federal Reserve (Ομοσπονδιακή τράπεζα ) είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση εκμεταλλεύσης ακινήτων στην χώρα.

Ανησυχητικό γεγονός: σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα δεν παρέχουν κανένα δικαίωμα ιδιωτικής ιδιοκτησίας – το κράτος τα κατέχει όλα.

Οι Αμερικανοί είναι σκόπιμα τρομοκρατημένοι καθώς η κυβέρνηση, που ελέγχεται από τραπεζίτες, δημιουργεί ψευδείς ιστορίες τρόμου και εγκληματικά υποκινεί το φόβο για τον περιορισμό των ταξιδιών, τη καταστροφής της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, τον έλεγχο του Διαδικτύου και του ειδησεογραφικού περιεχομένου, χειρίζεται επιτήδεια τη διαδικασία της ψηφοφορίας, και επιβάλλει σιωπή στην ελευθερία του λόγου. Οι Αμερικανοί υποβλήθηκαν σε ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης και υπόκεινται στο ολοένα αυξανόμενο ιδιότυπο αστυνομικο – βιομηχανικό καρτέλ που φυλακίζει ολοένα και περισσότερους πολίτες , ενώ χρησιμοποιεί τους κρατούμενους ως σκλάβους .Το μεγαλύτερο ποσοστό έγκλειστων ανθρώπων υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες απ’ οποιοδήποτε άλλο έθνος στη γη και το ποσοστό της φυλάκισης αυξάνεται. Η κατασκευή φυλακών αποτελεί τώρα το 35% της συνολικής παραγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εγγενής τρομοκρατίας δεν είναι λιγότερο τρομακτική και ενοχλητική για την υγεία από την πραγματική τρομοκρατία – μια εσκεμμένη επίθεση στην αμερικανική ψυχή. (σημ*. και όχι μόνο)

Για τους ηλικιωμένους και τα άτομα της ηλικίας συνταξιοδότησης, η επίθεση έχει μόλις αρχίσει – οι συντάξεις είναι χωρίς περιεχόμενο και έχουν κλαπεί από τους τραπεζίτες και μια πτώχευση της κυβέρνησης. ‘Οπως οι baby boomers (σημ. τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά τον ΒΠαγκΠόλεμο) φτάνουν την ηλικία συνταξιοδότησης και οι συντάξεις τους και οι επενδύσεις για την συνταξιοδότησή τους είναι κλεμμένες , κατασπαταλήθηκαν και μηδενίστηκαν από τον πληθωρισμό . Οι υποσχέσεις που δόθηκαν, ενώ κλεβόταν το εισόδημά σας δεν πρόκειται ποτέ να τηρηθούν , όπως το αίμα της οικονομίας ρουφήχτηκε από τους τραπεζίτες και εγκληματικά πτωχευμένες κυβερνήσεις από τις πολιτείες ως την Ουάσιγκτον DC. Τέλος, η επίθεση συνεχίζεται,και καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αργοπεθαίνει από τη χρεοκοπία και την ανεξέλεγκτη διαφθορά, αδυσώπητα ( και ενάντια στη λαϊκή θέληση ) συνεχίζει να εμπλέκεται σε δύο παράνομους, μη δικαιολογημένους πολέμους ,έξι χιλιάδες μίλια μακριά. Αυτοί οι πόλεμοι προκαλούν το αυξανόμενο παγκόσμιο μίσος ,λόγω των βάναυσων και παράλογων πράξεων των Ηνωμένων Πολιτειών, με παράλληλη εκμετάλλευση των Αμερικανών μέσω των παράνομων ναρκωτικών που προωθούνται και διανέμονται μέσω των κυβερνητικών δικτύων. Φάρμακα που πωλούνται σε μονοπωλιακές τιμές, λόγω της σκόπιμου πολέμου κατά των ναρκωτικών, με αποτέλεσμα η δίωξη των χρηστών ναρκωτικών να γεμίζει τις φυλακές με αυξανόμενο ρυθμό.

Πάνω που νομίζετε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερο, σας έρχεται κατάφατσα η ολοκληρωτική κλοπή, μέρα μεσημέρι, τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω προσποιητών προσπαθειών για να “σωθεί “ δήθεν η οικονομία. ” Τα περισσότερα από τα χρήματα που έχουν δημιουργηθεί από το τίποτα μόνο για να μειώσουν την αγοραστική δύναμη του δολαρίου και ταυτόχρονα να δημιουργούν την ανάγκη να αυξηθούν οι φόροι για την κάλυψη των τόκων επί του φρεσκοκομμένου χρέους. Τα κλεμμένα τρισεκατομμυρια έχουν σταλεί βιαστικά σε τράπεζες της κλίκας τόσο στο εσωτερικό όσο και μακριά από την ακτή. Όταν οι Αμερικανοί ρώτησαν , “πού πήγαν τα χρήματα; “οι υπεύθυνοι αλαζόνες εγκληματίες συνέχισαν αρνούνται κατηγορηματικά ν’ αποκαλύψουν τους παραλήπτες. Αυτό το έγκλημα κατά όλων των Αμερικανών είναι σκόπιμο και επιθετικό, όπως γίνεται υπό το φως της ημέρας, χλευάζοντας όποιον προσπαθήσει να το σταματήσει.

Η οικονομική κρίση έχει επιδιωχθεί σκόπιμα για τόσο πολύ καιρό τώρα που η οικονομία είναι πιθανό να απέχει μόνο ένα μεγάλο οικονομικό σοκ μακριά από πολλές πιθανές οικονομικές καταστροφές – το πιο πιθανό είναι ένα χρέος που σχετίζεται με κατάρρευση, ας πούμε, μια πτώχευση μεγάλων εταιρειών (GE) ή τράπεζας (BAC;)

(σημ.* ή μιας χώρας με μέγεθος ανάλογο μεσαίας εταιρείας …)

Το αποτέλεσμα θα ήταν μια οικονομική αλυσιδωτή αντίδραση που θα βύθιζε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο στην οικονομική καταστροφή, ενώ τα γεγονότα αυτά προκαλούν φυγή για το δολάριο ή μια κίνηση για τα θησαυροφυλάκια της χωματερής . Η τελευταία φούσκα θα σκάσει σαν έκρηξη ελαττωματικού υλικού , όπως τα βαρίδια του Τιτανικού πριν χαθεί για τελευταία φορά στην θάλασσα . Μετά από αυτό, η κρίση θα λάβει τη δική της τροπή με τις τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου να εκτοξεύονται στα ύψη και την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας να μαζεύει από νωρίς τους δυσαρεστημένους για εγκλεισμό σε ήδη από πριν προγραμματισμένες και έτοιμες φυλακές σε στρατηγικά σημεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από το 1913 οι τραπεζίτες και οι διαπλεκόμενες εταιρείες έχουν εδραιωθεί και ελέγχουν τώρα όλα τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τηλεόραση, δορυφορική, ραδιόφωνο, εφημερίδες και περιοδικά – όλα ελέγχονται από το ίδιο 5 ή 6 εταιρικά εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μπορούμε να περιμένουμε αληθείς ειδήσεις και υπεύθυνη δημοσιογραφία;

Αν το δούμε μεμονωμένα μπορεί να είναι δυνατό να υποστηριχθεί ότι τα λάθη στον τρόπο σκέψης οδήγησαν σε ατυχείς επιλογές με κακή κατάληξη, αλλά η ιστορία των σκόπιμων ψεμμάτων , της ατέλειωτης αιματοχυσίας στον τομέα των βιομηχανοποιημένων πολέμων, της επιθετικότητας εναντίον ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα τρόφιμα, την υγεία, και το χρηματοοικονομικό σύστημα, η ασταμάτητη επίθεση στις προσωπικές ελευθερίες χρησιμοποιώντας την ψευδή σημαία της τρομοκρατίας, είναι μια απλή πεντακάθαρη, σαν το φως της ημέρας, ένδειξη ότι οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν μια θανάσιμη κρίση στο εγγύς μέλλον.

Για την ιστορία: κινήσεις αφοπλισμού των πολιτών προηγούνται πάντα από τoν κλιμακούμενο φυσικό έλεγχο από ένα μανιακό κράτος. Πάντα.

Έχω την άποψη ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ψυχοπαθών, και η μόλυνση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Στο σημείο στο οποίο τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την επερχόμενη βία. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, γιατί πάνω από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι ένα καρτέλ από υπεράκτιους (διεθνείς) ψυχοπαθείς που έχουν κάνει ήδη κρυφά τον προγραμματισμό ενός κόσμου κάτω από τυραννία για περισσότερα από 100 χρόνια. Αυτό δεν είναι αλαζονικό; Πρόκειται για ένα ισχυρισμό : κάντε τον κόπο να διαβάσετε το υλικό.

Σύμφωνα με Lobaczewski:

” Σε μια παθοκρατία , όλες οι θέσεις ηγεσίας, ( από το χωριό και τον αρχηγό της κοινότητας , για να μην αναφέρουμε τους διευθυντές της αστυνομίας, και ειδικά το προσωπικό των υπηρεσιών της αστυνομίας, καθώς και τα κομματόσκυλα) πρέπει να επανδρώνονται από άτομα με αντίστοιχες ψυχολογικές αποκλίσεις, οι οποίες είναι κληρονομικές, κατά κανόνα. Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού και αυτό τους κάνει πιο πολύτιμους για τους παθοκράτες . Το πνευματικό τους επίπεδο ή τα επαγγελματικά τους προσόντα δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη, δεδομένου ότι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν προηγμένες δυνατότητες ( που είναι επίσης ψυχοπαθείς ) είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεθούν. Μετά από ένα διάστημα που ένα τέτοιο σύστημα έχει διαρκέσει αρκετά χρόνια, εκατό τοις εκατό όλων των περιπτώσεων της ιδιοπαθούς ψυχοπάθειας εμπλέκονται στην παθοκρατική δραστηριότητα. Θεωρούνται οι πιο πιστοί, ακόμα και αν ορισμένοι από αυτούς ήταν στο παρελθόν στην άλλη πλευρά ,με κάποιο τρόπο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, καμμία περιοχή της κοινωνικής ζωής δεν μπορεί να αναπτυχθεί φυσιολογικά, είτε στην οικονομία, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία, τη διοίκηση, κλπ. Η παθοκρατία παραλύει σταδιακά τα πάντα. Οι κανονικοί άνθρωποι πρέπει να αναπτύξουν ένα επίπεδο υπομονής πέρα από τα όρια μόνο και μόνο για να εξηγήσουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν σε κάποια μετριότητα, μια ψυχολογικά αποκλίνουσα περίπτωση ανθρώπου ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής ορισμένων έργων που δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα, πόσο μάλλον να διαχειριστεί. Αυτό το ιδιαίτερο είδος της παιδαγωγικής – καθοδήγησης των παραπάνω αποκλίσεων, αποφεύγοντας παράλληλα την οργή τους – απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, αλλά διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατόν να διατηρηθούν στοιχειωδώς ανεκτές συνθήκες διαβίωσης και τα αναγκαία επιτεύγματα στον οικονομικό τομέα ή την πνευματική ζωή μιας κοινωνίας. Ακόμη και με τέτοιες προσπάθειες, η παθοκρατία εισβάλλει παντού και σταδιακά εξασθενίζει τα πάντα. [...]

Ως εκ τούτου, για να μετριάσουν την απειλή για την εξουσία τους, οι παθοκράτες πρέπει να χρησιμοποιούν κάθε πιθανή μέθοδο τρόμου και πολιτικές εξολόθρευσης εις βάρος ατόμων γνωστών για τα πατριωτικά τους συναισθήματά και την στρατιωτική τους εκπαίδευση. Τα άλλα, οι ειδικές δραστηριότητες « κατήχησης » όπως αυτές που έχουμε παρουσιάσει, επίσης, χρησιμοποιούνται. Τα άτομα που δεν έχουν τη φυσική αίσθηση ότι συνδέονται με την υπόλοιπη φυσιολογική κοινωνία γίνονται αναντικατάστατα σε καθεμία από τις παραπάνω δραστηριότητες. Και πάλι, η εμπροσθοφυλακή αυτού του τύπου της (παθοκρατικής )δραστηριότητας καταλαμβάνεται από τις περιπτώσεις της βασικής ψυχοπάθειας, ακολουθούμενα από εκείνα με παρόμοιες ανωμαλίες, και, τέλος, από τους ανθρώπους που έχουν αποξενωθεί από την υπό συζήτηση κοινωνία λόγω φυλετικών ή εθνικών διαφορών.

Το φαινόμενο της pathocracy ωριμάζει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: ένα εκτεταμένο και ενεργό σύστημα κατήχησης είναι χτισμένο, με μια κατάλληλα ανακαινισμένη ιδεολογία που αποτελεί τον Δούρειο Ιππο για τους σκοπούς της δημιουργίας παθογένειας στις διαδικασίες σκέψης των ατόμων και της κοινωνίας. Ο στόχος – αναγκάζοντας το ανθρώπινο μυαλό να ενσωματώσει παθολογικές βιωματικές μεθόδους και σκέψεις – πρότυπα, και συνεπώς να αποδέχεται τους εν λόγω κανόνες – δεν είναι ποτέ ανοιχτός και απροκαλύπτος. Ο στόχος αυτός εξαρτάται από τον παθολογικό εγωκεντρισμό, και η δυνατότητα επίτευξής του φαντάζει στους παθοκράτες όχι μόνο απαραίτητη, αλλά και εφικτή . “

Από τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι μέχρι τα ίχνη των πτωμάτων που ανακαλύφθηκαν κατά την διακυβέρνηση Κλίντον και Μπους , και τώρα του Ομπάμα – η λογική της αμερικανικής κυβέρνησης έχει πάρει μια τρομερή στροφή προς την Παθοκρατία . Οι Αμερικανοί πρέπει να σταματήσουν τις δικαιολογίες γι’ αυτό που είναι πλέον ορατό σε όλους .

Είναι καιρός που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει αυτό που ήδη γνωρίζει: Ιστορικά ,η συμφορά των λαών συνδέεται με το κακό της ψυχοπάθειας. Η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να συναινέσει στο να αφοπλίζεται. Ο Thomas Jefferson είπε: ” Δεν πρόκειται ποτέ να απαγορευτεί η χρήση όπλων στον ελεύθερο άνθρωπο. Ο ισχυρότερος λόγος για τους ανθρώπους να διατηρήσουν το δικαίωμα να φέρουν όπλα είναι, ως ύστατη λύση, για να προστατευθούν κατά της τυραννίας της κυβέρνησης.. “

Στη συνέχεια, καλώ τους ειδικούς στην ψυχιατρική και την ψυχολογία να παρουσιάσουν τους ισχυρισμούς τους που αφορούν την ψυχική υγεία των μελών της κυβέρνησης – εναπόκειται σε αυτά τα προσόντα για να πάρουμε θέση ενάντια σε μια ανερχόμενη, αιματηρή, τυραννία. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: Βασιζόμενοι στις ενέργειες των ηγετών μας τα τελευταία χρόνια, η ψυχική τους υγεία πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Τέλος, υπάρχουν και άλλοι ισχυροί, ειρηνικοί τρόποι για να αποτρέψει κανείς τη δύναμη των ψυχοπαθών. Πρώτα απ’ όλα, να θυμάστε ότι είναι οι συντριπτικοί αριθμοί των κανονικών ανθρώπων που επιτρέπουν τη δύναμή τους, την εργασία και την υποδούλωση σε ένα σύστημα σχεδιασμένο ως υποστήριξη ζωής για μια κατηγορία βρικολάκων.

Έχω την άποψη ότι μπορεί να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς τους.

Ξεκινήστε με τη διακοπή της παροχής καυσίμου, δηλαδή, τη χρηματοδότησή τους. Οι τράπεζες είναι ηλεκτροφόρα καλώδια που συνδέονται άμεσα με τον όμιλο των βαμπίρ. Το νόμισμα είναι το ρεύμα που ρέει μέσω των γραμμών τροφοδοσίας . Ξεκινήστε σήμερα με την απόσυρση όλων των αποταμιεύσεων που μπορεί να έχετε σε τράπεζες και σε διάφορες αγορές επενδύσεων ( μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, κλπ. ), στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δολάρια για να αγοράσετε φυσικό χρυσό και ασήμι και μακροχρόνιες προμήθειες τροφίμων. Αυτά τα προϊόντα κατέχουν την αξία τους αντί του σκόπιμα υποτίμημένου νομίσματος. Στη συνέχεια – αυτό είναι το ενδιαφέρον κομμάτι – ποτέ μη μετατρέψετε το χρυσό και το ασήμι σας σε δολάρια. Αντ ‘αυτού, όταν έρθει η ώρα μπορείτε να τα ξοδέψετε . Βγείτε έξω και βρείτε μικρά τοπικά καταστήματα που θα τα ανταλλάξουν με προμήθειες. Να θυμάστε, αν έχετε μετατρέψει το χρυσό και το ασήμι σας σε χρήματα ,οι βρικόλακες θα πάρουν δύναμη - θα φορολογηθούν οι συναλλαγές σας, και οι τράπεζες θα καταλήξουν με χρήματα για να τροφοδοτήσουν τις γραμμές ρεύματος τροφοδότησης στη συγκέντρωση των βαμπίρ.

Η έξοδος από το τραπεζικό matrix και οι συναλλαγές που βασίζονται σε πραγματικά χρήματα θα προστατεύσει το απόρρητό σας και την αγοραστική σας δύναμη, ενώ θα μειώσει την ενέργεια που διατίθενται για το κακό. Επένδυση «Α» της κατηγορίας Α για το μέσο Αμερικανό ( εκτός από τα τρόφιμα ) είναι το ασήμι. Ασήμι είναι το νόμισμα του μικρού ανθρώπου – είναι η ασημένια σφαίρα εναντίον των βαμπίρ της ψυχοπαθούς κυβέρνησης.

Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μια εποχή που θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να έχετε το θάρρος να αναλάβετε μια μη βίαιη δράση κατά μιας πολύ βίαιης προσβολής από τους χειρότερους δυνατούς τύπους προσωπικότητας. Σκεφτείτε τους Ρώσους, Γερμανούς, Κινέζους και τόσους άλλους που μπορεί να ήταν σε θέση να αποτρέψουν ένα λουτρό αίματος και αγωνίας με υπεύθυνη δράση πριν από την επίθεση. Θα ήθελα επίσης να πω ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι ψυχοπαθείς δεν έχουν συναισθήματα ούτε ενσυναίσθηση (συμπόνοια). Σκεφτείτε τι είδους άνθρωπος θα διατάξει την σκόπιμη κάτω από το τραπέζι επιθετικότητα των πρακτόρων των δυνάμεων "ασφαλείας". Αυτοί οι άνθρωποι δεν σας προστατεύουν – σας βλέπουν σαν τα ζώα. Ζώα που δεν έχουν κανένα μέλλον, εκτός του να γίνουν τροφή για τους ψυχοπαθείς.

Πάρτε μέτρα γι’αυτό σήμερα.

References:
Death By Government, R.J. Rummel, Transaction Publishers, 2004
The Deliberate Dumbing Down of America – A Chronological Paper Trail, Charlotte Thomson Iserbyt, Conscience Press, 1999
The Creature From Jekyll Island: A Second Look at the Federal Reserve, G. Edward Griffin, Amer Media, 2010
Mask of Sanity, Hervey Cleckley, M.D., 1941,PDF: http://www.cassiopaea.org/cass/sanity_1.PdF Political Ponerology, Andrew Lobaczewski, , Red Pill Press, Canada,1998, 2006
“Almost Human”, Laura Knight-Jadczyk, New Leaf Distribution Company, 2009
Without Conscience: The Disturbing World of the Psychopaths, Robert Hare, 1999, The Guilford Press

Source: goldseek.com

Πηγή http://www.redicecreations.com/article.php?id=15837

Σχολιο ιστολογίου

Αν αλλάξει κανείς τις λέξεις “Αμερική “και Αμερικανός ” με τις λέξεις “Ελλάδα” και”Ελληνες” το κείμενο ισχύει για τα δικά μας δεδομένα μέχρι κεραίας.

Ο,τι ισχύει σήμερα στις ΗΠΑ είναι το απόλυτο πρότυπο εφαρμογής για την Ελλάδα . Και για την Ευρώπη ισχύουν τα ίδια, αφού είναι μέρος του ιδίου συστήματος εξουσίας με τη διαφορά ότι εκεί υπάρχουν ακόμα κρατικές και δημοκρατικές δομές που απουσιάζουν από εμάς λόγω προηγούμενης μακρόχρονης δουλείας. Στην ουσία όμως είναι τα ίδια με τις ΗΠΑ, μια που η πηγή της ψυχοπάθειας είναι ευρωπαϊκή και διεθνής και δεν εδρεύει αποκλειστικά στις ΗΠΑ.

Η ιστορία μας είναι γεμάτη από ανάλογα παραδείγματα με πιο κραυγαλέο την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού και την τότε παρουσία του ψυχοπαθούς μισέλληνα Υπατου Αρμοστή στην Σμύρνη Αριστείδη Στεργιάδη, πράκτορα ξένων δυνάμεων και προστατευόμενου βασιλικών και βενιζελικών κυβερνήσεων, αλλά και των Αγγλων που τον διέσωσαν, που απέτρεψε τον εξοπλισμό του ελληνικού πληθυσμού προκειμένου να σφαγεί αυτός από τις ορδές του Κεμάλ και να μην έρθει στην Ελλάδα, όπως είχε δηλώσει.

Κάποιοι από εμάς βλέπουν καθαρά ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός του αφανισμού και του υπόλοιπου μέρους της ελληνικής επικράτειας.

Σήμερα βλέπουμε τον γερασμένο και απελπισμένο ελληνικό πληθυσμό να είναι στο έλεος κάθε είδους συμμορίας οπλισμένων αλλοδαπών και να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει κανείς ούτε σπρέυ πιπεριού για την στοιχειώδη άμυνά του. Πέρυσι ακούσαμε και για τον αφοπλισμό των Εθνοφυλάκων. Αν ακούσετε ότι μαζεύουν και τα κυνηγετικά, τότε πια πρέπει ν’ αρχίσετε να τρέχετε.

Βλεπουμε την σπουδή της κυβέρνησης να διορίσει αλλοδαπούς και δη μουσουλμάνους στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό ,προκειμένου αυτοί να εκτελέσουν χωρίς πρόβλημα τις παράλογες διαταγές τους αφού, όπως επισημαίνεται στο άρθρο, δεν έχουν καμμιά συναισθηματική σύνδεση με την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Πράγμα που βέβαια συμβαίνει και με αρκετούς τυπικά ελληνόφωνους .

Μένει καμμιά αμφιβολία για το είδος της ψυχοπάθειας που διακατέχει τους κυβερνήτες του κόσμου όταν θυμηθεί κανείς την ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αν και, όπως ήξεραν καλά, υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης της ατμόσφαιρας λόγω του αζώτου; Για να μη θυμηθούμε την ανεξέλεγκτη χρήση πυρηνικών βομβών σε δοκιμές αλλά και τις καταγγελίες του Ντέϊβιντ Αϊκ για ρίψη πυρηνικών βομβών στις ζώνες Βαν Αλλεν για λόγους πειραματισμού . ‘Η τις καταγγελίες για χρήση καιρικών και σεισμικών όπλων, τον σχεδιασμό για την δραστική μείωση του πληθυσμού των ανθρώπων και την χρησιμοποίηση αυτών που θα απομείνουν ως σκλάβων και πειραματόζωων για κάθε είδους πειράματα.

Ψυχοπαθείς άνθρωποι, εξωγήινα υβρίδια ή ένας συνδυασμός και των δύο;

‘O,τι και όποιος και αν βρίσκεται στην κορυφή της ανθρώπινης πυραμίδας απειλεί άμεσα την βάση της αλλά και τον ίδιο τον πλανήτη με καταστροφή. Η ικανότητα της ανθρωπότητας να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να δράσει αποτελεσματικά θα κρίνει πλέον την επιβίωσή της .
Το PSI δεν πάει καλά μέχρι στιγμής, όσο κι αν κάποιοι επιδιώκουν να θολώσουν τα νερά. Ήδη έχουν ρίξει τον πήχη στο 75% αλλά τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα καθώς ξένα funds, μετά από το ισπανικό Vega, ετοιμάζονται να κηρύξουν αντάρτικο κι όχι μόνο αλλά να πάνε την Ελλάδα και στα δικαστήρια. Να υπενθυμίσουμε ότι το 75% είναι το ποσοστό εκείνο που επιτρέπει ουσιαστικά την υποχρεωτική συμμετοχή και του υπολοίπου 25% στο πρόγραμμα του κουρέματος.

Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει κάποιοι να σκέφτονται μήπως το «κούρεμα» πιάσει και τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή κάθε πολίτη που αγόρασε ομόλογα γιατί πίστεψε ότι είναι ασφαλής επένδυση. Η παρέμβαση του προέδρου της τράπεζας Πειραιώς την Παρασκευή, δείχνει τι σκέπτονται να κάνουν. Ο Μιχάλης Σάλλας είπε ότι δεν πρέπει να κουρευτούν τα ομόλογα των φυσικών προσώπων, αλλά είναι άλλο τι θα γίνει κι άλλο τι θα ήθελε αυτός.

Έτσι, λοιπόν, μια πιθανή αποτυχία του PSI –υπενθυμίζουμε αυτός ήταν ο λόγος που έγινε η κυβέρνηση συνεργασίας – θα σημάνει τη χρεοκοπία της Ελλάδας αφού είναι προαπαιτούμενο για να δοθεί η μεγάλη δόση των 89 δις ευρώ τον Μάρτιο και να προχωρήσει γενικότερα η διαδικασία νέας δανειοδότησης με παράλληλη μείωση του χρέους.

Όλες αυτές τις εξελίξεις τις γνωρίζουν τόσο στο οικονομικό επιτελείο όσο και στα dealing rooms των τραπεζών.

Στο εξωτερικό πυκνώνουν τα δημοσιεύματα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή. Κάποιες τράπεζες μάλιστα, σε Ευρώπη και ΗΠΑ, κάνουν ήδη ασκήσεις ετοιμότητας και stress tests για το ενδεχόμενο να υπάρξει αποβολή (ακούσια ή εκούσια) μιας χώρας από την ευρωζώνη. Ξεσκονίζουν τα δάνεια που έχουν δώσει σε ελληνικές εταιρείες και ψάχνουν τις απώλειες που μπορεί να έχουν από το δανεισμό προς την Ελλάδα.

Πληροφορίες μας όμως κάνουν λόγο ακόμη και για ελληνικές τράπεζες που προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στη δραχμή. Ψάχνουν τα κόκκινα δάνειά τους, αυτά δηλαδή που δε θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν άμεσα, κάνουν διάφορα σενάρια για το πώς θα μπορούσε να μπει το τραπεζικό σύστημα ομαλά στο νέο νόμισμα, μετρούν τις απώλειές τους και τα μελλοντικά οφέλη τους, βάζουν κάτω τη δανειοδότηση σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Φημολογείται ότι κορυφαίο στέλεχος τράπεζας ανέφερε ότι εντός των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν αρχίσει οι διαδικασίες μετατροπής του χαρτοφυλακίου τους σε δραχμή ή μπορεί και σε ευρώ αλλά με άλλη μορφή (αυτό που λένε για ευρώ δύο ταχυτήτων και διαφορετικών ισοτιμιών). Επίσης, αναζητούν την ισοτιμία με την οποία θα κλειδώσει το νέο νόμισμα αλλά και οι τρόποι που θα γίνει η μετατροπή των καταθέσεων από ευρώ σε δραχμή ώστε να πιαστούν όλοι στο δόκανο. Μόλις γίνει η μετατροπή με τη νέα ισοτιμία θα επιστρέψει σε συνάλλαγμα αλλά τα λεφτά θα είναι κουτσουρεμένα.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει σήμερα 100 ευρώ στην τράπεζα, αυτά θα μετατραπούν σε δραχμή με την ισοτιμία που θα οριστεί, και στη συνέχεια θα επιστρέψουν σε ευρώ ή στο συνάλλαγμα που ήταν πριν, ασφαλώς υποτιμημένα. Με τον τρόπο αυτό δε θα γλιτώσουν ούτε εκείνοι που έχουν τα χρήματά τους σε ευρώ, δολάρια ή γεν αφού μέσα σε λίγες ώρες θα έχει μειωθεί το κομπόδεμα σε ποσοστό που θα οριστεί μόλις γίνει η επιστροφή στη δραχμή.

Όλοι απεύχονται ένα τέτοιο σενάριο, όμως, η κατάσταση είναι δραματική. Δεν έχει σημασία ποιος μας έφερε στο ύστατο σκαλοπάτι της οικονομικής εξαθλίωσης αλλά τι γίνεται από εδώ και πέρα. Αν κάποιοι ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα… Αλβανία το καταφέρνουν σιγά – σιγά. Θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα, πλήρως απομονωμένη από τις ξένες αγορές, με κλειστά σύνορα. Μια χώρα που όλα θα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας.
Του John H. Cochrane,

καθηγητού στο University of Chicago

Bloomberg

Η Ευρώπη είναι γεμάτη από άσχημες ιδέες, και κακά χρέη.

Η κοινή λογική λέει πως οι χρεοκοπίες χωρών σημαίνουν και το τέλος του ευρώ. Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. Για να σωθεί η νομισματική ένωση, οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν.

Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Στην Αμερική, πολιτείες, αλλά και δήμοι χρεοκόπησαν, και επιχειρήσεις πτώχευσαν. Δεν τρέχει τίποτα. Ένα νόμισμα είναι απλά μια μονάδα αξίας, όπως τα μέτρα είναι μονάδες μήκους. Αν οι Έλληνες έκλεβαν στο λάδι τους ενός λίτρου, αυτό δεν θα απειλούσε το μετρικό σύστημα!

Οι διασώσεις είναι αυτές που απειλούν το ευρώ. Η ΕΚΤ αγοράζει ελληνικό, ισπανικό, ιταλικό , και πορτογαλικό χρέος. Δανείζει χρήματα σε τράπεζες, που με την σειρά τους αγοράζουν το χρέος. Υπάρχουν ισχυρές πιέσεις προς την ΕΚΤ να αγοράσει, και να εγγυηθεί κι άλλο χρέος. Όταν το χρέος αυτό καταρρεύσει, τότε θα χρειαστεί η ΕΕ να βρει τρισεκατομμύρια ευρώ σε νέα φορολογικά έσοδα, ή να διαλυθεί το ενιαίο νόμισμα.

Αν φύγουν από το ευρώ, η Ελλάδα, η Ιταλία, κ.ά. θα καταστραφούν. Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα στη φάση μιας κρίσης χρέους, σημαίνει απώλεια των καταθέσεων, διάλυση του εμπορίου μέσω ελέγχων του κεφαλαίου, άνοδο του πληθωρισμού, και διεθνή οικονομική απομόνωση που θα βάλει τέλος στην όποια ανάπτυξη. Παράλληλα, η έξοδος από το ευρώ δεν θα διασφαλίσει την μη χρεοκοπία, επειδή τα χρέη θα συνεχίσουν να είναι σε ευρώ, και όχι σε δραχμές ή λιρέτες.

Οι υπέρμαχοι της εξόδου θεωρούν πως μια υποτίμηση θα ξεγελάσει τους εργαζομένους, κάνοντας τους πιο ανταγωνιστικούς, λες και οι άνθρωποι τρώνε κουτόχορτο, και δεν γνωρίζουν πως θα πληρώνονται με άχρηστα χρήματα.

Αν η υποτίμηση του νομίσματος καθιστούσε τις χώρες ανταγωνιστικές, τότε η Ζιμπάμπουε θα ήταν η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη!

Κανένας ψηφοφόρος του Σικάγου δεν θέλει τον κυβερνήτη της πολιτείας του Ιλλινόις να γλιτώσει τα οικονομικά προβλήματα, υποτιμώντας το δολάριο. Γιατί λοιπόν να το θέλουν κάποιοι οικονομολόγοι για την Ελλάδα;

Το τελευταίο σχέδιο της Ευρώπης, απαιτεί αυστηρή εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων, που είναι ίδιοι με αυτούς τους οποίους η ΕΕ αγνοούσε εδώ και δέκα χρόνια. Λες και μια ντιρεκτίβα από τις Βρυξέλλες, θα κάνει αυτομάτως τους Έλληνες υπάκουους. Φανταστείτε το πόσο επιτυχής θα ήταν το ΔΝΤ, ή ο ΟΗΕ, αν έβαζαν βέτο στα ελλείμματα του αμερικανικού προϋπολογισμού!

Το όλο σχέδιο δεν είναι παρά μια προσπάθεια να βγει ασπροπρόσωπη η ΕΚΤ, και να αγοράσει χρέος με φρεσκοτυπωμένα ευρώ.

Η αύξηση της δημοσιονομικής ενότητας βλάπτει το ευρώ. Δείτε την Πολωνία ή την Σλοβακία. Κάποτε, η υιοθέτηση του ευρώ αποτελούσε μονόδρομο. Ήταν το ίδιο λογική, με τις διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ να θέλουν το κοινό δολάριο. Σήμερα όμως, δεν είναι πια μονόδρομος. Αν η υιοθέτηση του ευρώ σημαίνει να πληρώνεις για να σώσεις την Ελλάδα και τη Ιταλία, τότε…. Ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς δημοσιονομική ένωση, είναι μια καλή ιδέα. Μια νομισματική όμως ένωση, με μια δημοσιονομική ένωση που θα διασώζει κάποιους, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιστεύουν πως η δουλειά τους είναι να σταματήσουν την μεταδοτικότητα και να ηρεμούν τις αγορές. Ρίχνουν όλο το φταίξιμο στους κερδοσκόπους. Και συνεχώς ψάχνουν για την μεγάλη ανακοίνωση, η οποία ως δια μαγείας θα καλμάρει τις αγορές, και θα πέσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην αγορά ομολόγων. Το πρόβλημα όμως είναι πραγματικό και όχι ψυχολογικό, και οι κυβερνήσεις δεν είναι καλοί ψυχολόγοι. Δεν μπορείς να βουλώσεις μια τρύπα με τρισεκατομμύρια, μόνο με την ψυχολογία.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η Ελλάδα είναι σαν την Lehman Brothers, και πως αν καταρρεύσει θα συμπαρασύρει ολόκληρο το οικοδόμημα. Η Ελλάδα όμως δεν είναι η Lehman Brothers. Δεν διαθέτει τρισεκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια παραγώγων. Δεν είναι χρηματιστηριακός ντίλερ, που αν τυχόν αποτύχει θα παγώσουν διάφορα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία. Οι πιστωτές της δεν έχουν το νομικό δικαίωμα να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία που οφείλονται σε συμβαλλόμενους. Η Ελλάδα αποτελεί έναν απλό οφειλέτη, σαν κι αυτούς που χρεοκοπούν σταθερά, από την εποχή του μεσαίωνα.

Μια χρεοκοπία κράτους μπορεί να βλάψει το οικονομικό σύστημα, για τον απλό λόγο ότι η Ευρώπη έχει επιτρέψει στις τράπεζές της να γεμίσουν με χρέος, το οποίο στα βιβλία τους διατηρεί την ονομαστική του αξία, και αντιμετωπίζεται ως ασφαλές χωρίς όμως να στηρίζεται σε κεφάλαια.

Οι χρεωμένες κυβερνήσεις πιέζουν τις τράπεζες να αγοράσουν περισσότερο χρέος, και όχι λιγότερο. Και όσο οι τράπεζες αυξάνουν τα κεφάλαια τους, τόσο γεμίζουν με περισσότερο «ασφαλές» κρατικό χρέος, το οποίο χρησιμοποιούν ως εγγύηση για να δανείζονται από την ΕΚΤ. Η μεγάλη προχθεσινή «επιχείρηση ρευστότητας» της ΕΚΤ, προσφέρει δισεκατομμύρια στις τράπεζες, προκειμένου να αυξήσουν τα ρίσκα τους σε κρατικά χρέη. Οι καταθέτες και οι πιστωτές το έχουν αντιληφθεί, και ήδη ψάχνουν για την έξοδο.

Φουσκώνοντας τις τράπεζες με κρατικό χρέος, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κάνουν την αναπόφευκτη χρεοκοπία πολύ πιο επικίνδυνη. Άρα, δεν ισχύει το ότι οι ρυθμίσεις θα κάνουν τις τράπεζες πιο ασφαλείς.

Το ότι το ευρώ ένωσε περιοχές που ποικίλλουν σε επίπεδο ανάπτυξης δεν είναι το βασικό ελάττωμα της ΟΝΕ. Να μη ξεχνάμε πως το Μανχάταν και το Μισισίππι χρησιμοποιούν κι αυτά το ίδιο νόμισμα. Ούτε φταίει το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν πια να προχωρούν σε υποτίμηση. Και τέλος δεν φταίει το ότι όταν συστάθηκε η νομισματική ένωση, δεν προβλέφτηκε και η αντίστοιχη δημοσιονομική.

Το βασικό ελάττωμα του ευρώ ήταν και είναι η λανθασμένη ρύθμιση του τραπεζικού συστήματος. Το κρατικό χρέος, που μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία εφόσον τα κράτη έχουν την δυνατότητα να τυπώνουν χρήμα, δεν είναι χωρίς κινδύνους σε μια νομισματική ένωση. Και όμως, οι τραπεζικές αρχές αλλά και η ΕΚΤ προσποιούνται για το αντίθετο.

Έτσι, εφαρμόζοντας κακές ιδέες, η Ευρώπη πήρε ένα απλό ζήτημα αναδιάρθρωσης χρέους, και το μετέτρεψε σε τραπεζική κρίση, νομισματική κρίση, δημοσιονομική κρίση, και τέλος σε πολιτική κρίση.

Όταν τελειώσουν τα ευχολόγια, η Ευρώπη θα βρεθεί ενώπιον μιας σκληρής επιλογής. Μπορεί να έχει μια νομισματική ένωση χωρίς χρεοκοπίες κρατών. Αυτό προϋποθέτει δημοσιονομική ένωση, και αποδοχή των γερμανικών ελέγχων επί των εθνικών προϋπολογισμών της Ελλάδας και της Ιταλίας (ίσως και της Γαλλίας). Και αυτό κανένας δεν το θέλει, και μάλιστα δικαίως.

Η άλλη επιλογή είναι να υπάρχει μια νομισματική ένωση χωρίς αντίστοιχη δημοσιονομική. Αυτό μπορεί να είχε μια επιτυχία, αλλά θα έπρεπε να βασίζεται σε δυο κεντρικές ιδέες: Τα κράτη να μπορούν να χρεοκοπούν, όπως και οι επιχειρήσεις, και οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της κεντρικής, να αντιμετωπίζουν το κρατικό χρέος ως οποιοδήποτε άλλο επιχειρηματικό χρέος.

Η τελευταία επιλογή είναι η διάλυση, ίσως συνοδευόμενη από κρίση πληθωρισμού.

Το ευρώ, όπως και το μέτρο, είναι μια πολύ καλή ιδέα. Το να το πετάξουμε στα σκουπίδια θα ήταν μια αχρείαστη και άσκοπη τραγωδία.

Απόδοση: S.A.
...στα τέρατα που εμείς δημιουργήσαμε

Η πολυδιαφημισμένη και πολυαναμενόμενη χρονιά , το 2012, καταφθάνει ολοταχώς. Η χρονιά της συνομωσιολογίας και της αναμονής του μεγάλου γεγονότος. Οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τις «αόρατες κυβερνήσεις» που εξουσιάζουν την ανθρωπότητα.

Και αρέσκονται να πιστεύουν πως αυτές οι κυβερνήσεις δημιουργήθηκαν ερήμην τους μέσα από κάποια μυστικά μονοπάτια , περίεργες τελετουργίες και μυστικές δυνάμεις που χειραγωγούν τα πλήθη και σχεδιάζουν το μέλλον στα μέτρα τους. Πάρα πολλοί πλέον αρέσκονται στο να πιστεύουν πως αυτοί οι «αόρατοι κυβερνήτες» δεν είναι καν άνθρωποι.

Λες και όλα τα τέρατα που έχουμε δημιουργήσει δεν οφείλονται στα ανθρώπινα μυαλά... Ο άνθρωπος άσχετα από το πως δημιουργήθηκε (από θεούς, από εξωγήινους, από ένα αυγό που έσκασε στη γη, από ένα σπόρο που έπεσε ή από μια πορδή που ξέφυγε....) στη συνέχεια και αφού σηκώθηκε στα δυο του πόδια δημιούργησε τα δικά του τέρατα. Συχνά ακούμε αυτές τις μέρες για την επέλαση της μιας ή της άλλης κακιάς φυλής που καταδυναστεύει τους υπόλοιπους από τα βάθη των αιώνων. Ωραία.. και οι υπόλοιποι τι κάνουν; Δεν το αποδέχτηκαν; Ακούμε για τέρατα και δαίμονες που κρύβονται πίσω από τα αίσχη και που κάθε στιγμή παρασύρουν τους κακόμοιρους αθώους. Και οι αθώοι γιατί παρασύρονται συνέχεια; Αν ο άνθρωπος είναι τόσο αδύναμος, ανίκανος να λειτουργήσει εκτός σχεδίων των όποιων τυράννων γήινων, εξωγήινων ή εσωγήινων... τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Ας υποταχτούμε όλοι στα παιχνίδια θανάτου των ισχυρότερών μας.

Είναι πολύ βολικό για τον άνθρωπο να κατασκευάζει ένα θεό για να έχει καβάτζα για τη μετά θάνατο ζωή κι ένα διάβολο για να δικαιολογεί τις εδώ γουρουνιές του. Στη τελική ακόμα και στο ενδεχόμενο που παίζουν σκακιέρα πάνω στη πλάτη σου και σε ωθούν στον ένα δρόμο ή στον άλλο εσύ δεν είσαι που πρέπει να αποφασίσεις ποιον δρόμο θα πάρεις; Επιβιώσαμε μέχρι σήμερα από το απίστευτο πείσμα μας. Ολα τα στοιχήματα έλεγαν πως ήδη θα έπρεπε να είμαστε εξαφανισμένοι. Επιβιώσαμε γιατί ίσως υπάρχει κάποιος λόγος σοβαρός ή απλά γιατί η φύση αγαπάει το δικό μας λίπασμα. Οποια και να είναι η αιτία της ύπαρξή μας, το αποτέλεσμα είναι πως ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ καθορίζουν το ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ θα έχει η ύπαρξή μας...

Οι αόρατες κυβερνήσεις είναι οι τερατώδεις συλλογικότητές μας . Είναι οι κυβερνήτες που φτιάχτηκαν από τα υλικά που επιλέξαμε εμείς. Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας οι αληθινοί εξουσιαστές ήταν τα δημιουργήματα των επιλογών μας. Οι τύραννοι, οι πόλεμοι, οι θρησκείες μας, οι επαναστάσεις μας, είναι συλλογικότητες δημιουργημένες από εμάς που στο τέλος κατορθώνουν να έχουν τόσο μεγάλη δύναμη ώστε να λειτουργούν ερήμην των ίδιων των δημιουργών οι οποίοι πλέον με τη σειρά τους ανάλογα με την όλεθρο που έχει επιφέρει το δημιούργημά τους αποστασιοπιούνται και ψάχνουν να αποδώσουν την ευθύνη σε αόρατους κυβερνήτες.

Αυτές οι μεγάλες οντότητες που φτιάχονται από τα σπλάχνα των επιθυμιών μας και των φόβων μας, σήμερα έχουν φτάσει στο σημείο βρασμού. Εχουν καλύψει τα πάντα και έχουν αφήσει πλήθη ανίκανα να δημιουργήσουν κάποιο νέο τέρας ή έστω κάποια νέα ελπίδα για να αλλάξει αυτό το σήμερα που μοιάζει αποτυχημένο σε όλες τις εκφράσεις του. Κάτω οι σημαίες των δυναστών κάτω οι σημαίες των επαναστάσεων.

Σήμερα η ανθρωπότητα στο κατώφλι του 2012 βρίσκεται ανίκανη να πολεμήσει τα τέρατά της και το μόνο που κάνει είναι να προσκαλεί συνεχώς τα ήδη υπάρχοντα σαν ύστατο αποκούμπι πριν ένα τέλος που διαισθάνεται πως καταφθάνει γοργά.

Η παγκοσμιοποίηση των τραπεζών, ο διεθνισμός του προλεταριάτου, ο εθνικισμός των υπερπατριωτών, ο υπερ-φανατισμός των θρησκευτικών κοπαδιών, είναι ιδέες σπασμένες σε κομμάτια τεράστια, ικανές να καλύπτουν τα δισεκατομύρια των ανθρώπων, τις συλλογικές τους ανάγκες, μια σκέψη ομαδική, ένας τρόπος ζωής ομαδικός, που σέβεται ελάχιστα ή καθόλου την ιδιαιτερότητα της κάθε ψυχής, ή μάλλον για να ακριβολογούμε το άψυχο δημιούργημα αγνοεί την ύπαρξη της, και ανακυκλώνει τις αποτυχημένες συνταγές για επίγειους και μη παραδείσους οι οποίοι καθορίζονται από αγαθά που ικανοποιούν μόνο την επιφάνεια του οικοδομήματος και δεν προχωρούν ποτέ στο σκάψιμο των θεμελίων. Τα θεμέλια στα οποία πατάνε οι μαζσικοποιημένες προσδοκίες μας είναι ίδια. Κι η μικρή ταπεινή στον αιώνα της ταχύτητας μένει ακίνητη χωρίς να μπορεί να προχωρήσει ούτε ένα βήμα παραπάνω από τα όρια που ίδια σκέφτηκε να βάλει . Οι μικροί ασήμαντοι Φρανγκεστάιν όλων των εποχών παρέδωσαν προ πολλού στα δημιουργηματά τους τα κλειδιά του σπιτιού τους.

Κι ο νέος μπερδεμένος προσπαθεί να επιλέξει τι πρέπει αλήθεια να διαφυλάξει; Μια κοινωνία που τον αγνοεί , τους συνανθρώπους που στην ουσία είναι ξένοι, τις πατρίδες που έχουν όρια στα σύνορά τους αλλά όχι όρια στην ανηθικότητά τους, τις πολιτικές ιδεολογίες που έχουν μετατραπεί σε γελωτοποιούς μια χιλιοπαιγμένης κακόγουστης φάρσας; Κι ο ίδιος τι χώρο καταλαμβάνει σε όλα αυτά και πόσο μπορεί να είναι ο ίδιος....

Μου έρχονται συνέχεια στο μυαλό κάποιοι στίχοι που διάβασα τώρα τελευταία σε κάποιο βιβλίο..

«Με ολοκληρο το βλέμμα του
το πλάσμα κοιτάζει εκεί έξω...

και δεν βλέπει τον εαυτό του,

γιατί δεν έχει ευαυτό...»

Μ’ αυτούς τους στίχους ίσως πρέπει να καλωσορίσουμε το 2012 και να αποφασίσουμε τι να ζητήσουμε να μας φέρει...