Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

23 Δεκ 2011


Σχέσεις έντασης μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας, επειδή η πρώτη τόλμησε να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Έτσι, από πρώτο χέρι αντιλαμβάνονται πλέον οι Γάλλοι πως οι αντιλήψεις του παντουρκισμού δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία, ούτε φυσικά με την αλήθεια.

Πρώτο θύμα της αισχρής τουρκικής προπαγάνδας (που όπως πάντα βασίζεται αποκλειστικά σε ψεύδη) είναι η ίδια η οικογένεια του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αφού ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να εκτοξεύσει ανήκεστα ψεύδη κατά του πατέρα του κ. Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ ως στυγνό δολοφόνο, ως έναν ναζί που σκότωσε αλγερινούς πολίτες. Βέβαια, οι δηλώσεις αυτές του τούρκου πρωθυπουργού καμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια, αλλά αυτό αποτελεί ελάχιστη λεπτομέρεια για τον Κεμαλοναζισμό και τον σύγρονο εκφραστή του τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δοθείσης της ευκαιρίας, λοιπόν, οι Γάλλοι αντιλαμβάνονται τι είναι πραγματικά η Τουρκία και τι σημαίνει για την Ελλάδα να έχει γείτονα την συγκεκριμένη χώρα, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός (όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου) δεν δίστασε να γενικεύσει και να χαρακτηρίσει όλους τους Γάλλους ως στυγνούς εκτελεστές. Αν και η συγκεκριμένη εξέλιξη συνοδεύτηκε και από απειλές εμπάργκο των Γαλλικών προϊόντων στην Τουρκία, ουσιαστικά είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την Ελλάδα, η οποία ξαφνικά βρίσκεται σε ιδιαίτερη θέση ισχύος και εάν χειριστεί κατάλληλα το όλο θέμα μέσω του Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος, μπορεί να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από την σύγκρουση Ερντογάν - Σαρκοζί. Δυστυχώς, όμως, η χρονική συγκυρία, αλλά και η πολιτική ανυπαρξία (όχι μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο) λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες για μία εκμετάλλευση της σύγκρουσης αυτής εκ μέρους της Ελλάδας.

Η σύγκρουση Ερντογάν - Σαρκοζί

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γαλλία ότι διέπραξε "γενοκτονία" στην Αλγερία, αντιδρώντας έτσι στην ψήφιση από τους Γάλλους βουλευτές νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915.

"Εκτιμάται ότι 15% του πληθυσμού της Αλγερίας σφαγιάστηκε από τους Γάλλους από το 1945. Πρόκειται για μια γενοκτονία", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στις βιαιότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη γαλλική κυριαρχία, μεταξύ 1945 και 1962.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να κερδίσει ψήφους υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία. Ποντάρει στο "μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο" έχοντας εκλογική σκοπιμότητα, τόνισε ο Ερντογάν.

"Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί άρχισε να αναζητεί εκλογικά οφέλη χρησιμοποιώντας το μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο".

Η ψήφιση που έλαβε χώρα στη Γαλλία, μια Γαλλία όπου ζουν σχεδόν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, έδειξε σαφώς σε ποιο σημείο ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ισλαμοφοβία έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη", τόνισε.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Γαλλία να αναλογιστεί το δικό της παρελθόν και να αναλάβει τις ευθύνες της.

"Αν ο Γάλλος πρόεδρος δεν γνωρίζει ότι υπήρξε μια γενοκτονία, μπορεί να ρωτήσει τον πατέρα του Παλ Σαρκοζί, ο οποίος ήταν λεγεωνάριος στην Αλγερία στη δεκαετία του 1940", πρόσθεσε. "Είμαι βέβαιος ότι ο Παλ Σαρκοζί έχει πολλά να πει στο γιό του για τις σφαγές που διέπραξαν οι Γάλλοι στην Αλγερία".

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε χθες Πέμπτη νομοσχέδιο που ποινικοποιεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915-1917, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας. Η Τουρκία απορρίπτει τον γενοκτονικό χαρακτήρα των σφαγών που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Σαρκοζί ζητά το σεβασμό στις "πεποιθήσεις" του

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε από την Τουρκία να επιδείξει σεβασμό στις "πεποιθήσεις" του καθενός, μετά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας στην ψήφιση χθες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας.

"Σέβομαι τις πεποιθήσεις των Τούρκων φίλων μας, είναι μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος πολιτισμός, οφείλουν να σέβονται τη δική μας χώρα και πολιτισμό", δήλωσε ο Σαρκοζί στους Γάλλους δημοσιογράφους στην Πράγα όπου έφθασε για να παραστεί στην κηδεία του πρώην προέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ.

"Η Γαλλία δεν δίνει μαθήματα σε κανέναν, ούτε και προτίθεται να πάρει", τόνισε ο Σαρκοζί.

"Η Γαλλία ορίζει στον υπέρτατο βαθμό την πολιτική της", επέμεινε ο Νικολά Σαρκοζί εκτιμώντας ότι "σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία και την ηρεμία της», σε απάντηση της δήλωσης του Ερντογάν για "γενοκτονία" στην Αλγερία από τους Γάλλους αποικιοκράτες.

"Η Γαλλία δεν ζητεί την εξουσιοδότηση, η Γαλλία έχει πεποιθήσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό στη μνήμη", πρόσθεσε.

Στην Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι "δεν υπάρχει πλέον μια Τουρκία που είναι στην άμυνα. Τώρα υπάρχει μια Τουρκία ενεργή, ισχυρή σε όλα τα μέτωπα.... Ο καιρός που μας επέβαλαν το ο,τιδήποτε έχει παρέλθει".

Το 2006 όταν για πρώτη φορά ήρθε προς ψήφιση παρόμοιο νομοσχέδιο στη γαλλική Γερουσία, η αντίδραση της Άγκυρας επικεντρώθηκε στον οικονομικό τομέα. Αλλά η απάντηση σήμερα είναι πιο σταδιακή, σε έναν πρώτο χρόνο περιορισμένη στο διπλωματικό και το στρατιωτικό τομέα, παρατηρεί ο Γιουσούφ Κανλί, στην εφημερίδα Hurriyet Χουριέτ Daily News, και κινδυνεύει να διαρκέσει περισσότερο.

"Ο Ερντογάν δήλωσε πως αυτή τη φορά η τουρκική αντίδραση μπορεί να προχωρήσει πέρα από τη λήψη ορισμένων αυθόρμητων και συμβολικών μέτρων που έχουν στόχο να κατευνάσουν την οργή της τουρκικής κοινής γνώμης", γράφει ο σχολιαστής.

Ο τουρκικός Τύπος επικρίνει σκληρότατα το νομοσχέδιο αυτό που ψήφισαν Γάλλοι βουλευτές.

Στη δική του ξεχωριστή λίστα για τη χρονιά που φεύγει συμπεριέλαβε τον Γ. Παπανδρέου, η Telegraph. Καθώς το 2011 βαίνει προς το τέλος του, η Telegraph δημοσιεύει τη δική της λίστα με τους ήρωες και τους...κακοποιούς, Ηeroes and Villains, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στους ήρωες συγκαταλέγεται και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται, τρίτος κατά σειρά. Στην εν λόγω φωτογραφία ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται να ανάβει ένα κερί ενώ από κάτω η λεζάντα γράφει: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έκανε μία καθοριστική κίνηση ώθησης της δημοκρατίας.

Και η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας πως "Αντιμέτωπος με αυξανόμενη πίεση να αποδεχθεί αυτό που πολλοί χαρακτήριζαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εκείνος είπε: οκ, αλλά μόνο αν περάσουν από δημοψήφισμα".

Παράλληλα, η εφημερίδα σχολιάζει πως ο Γ. Παπανδρέου παραμένει ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες, που ρίσκαρε να αφήσει τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους όσον αφορά το ευρώ.

"Και μπορεί το δημοψήφισμα να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η Ε.Ε. επέβαλε τεχνοκρατική κυβέρνηση, ωστόσο η δήλωσή του παραμένει", καταλήγει.

Στους ήρωες της Telegraph εκτός από τον Γ. Παπανδρέου, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι αγορές ομολόγων και η Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στη μαύρη λίστα συγκαταλέγονται οι Τζέιμς Μέρντοχ, αλλά και το ζεύγος Μερκοζί.Πηγή


  • Γράφει ο Μακεδών
Υπάρχουν ιστορικές περίοδοι στην Ελλάδα που οι άνθρωποι οι οποίοι φιλοδοξούν να διαχειριστούν τα κοινά της χώρας δεν εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τον λαό που προτίθενται θα υπηρετήσουν αλλά ούτε έχουν και την καλύτερη γνώμη.

Οι άνθρωποι που δημιούργησαν ερασιτεχνικά τα ιστολόγια έχουν καταθέσει την ψυχή τους και τις ατέλειωτες ώρες να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό αγαθό που είναι προσιτό στον καθένα και που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει με την προσωπική του συνεισφορά στην διαμόρφωση μιας άλλης άποψης.

Αυτή η άποψη που δεν υπήρχε στις στήλες του κατεστημένου τύπου ή στην τηλεόραση εκφράστηκε στα μέσα έκφρασης μέσω του διαδικτύου. Όλα τα ιστολόγια είναι καλά, θα αναρωτηθείτε κάποιοι, και σπεύδω να απαντήσω όχι βέβαια. Υπάρχουν άθλια και απίστευτης κακίας στις αναρτήσεις που κάνουν, αλλά όπως σε όλα τα ανθρώπινα έργα και εδώ εκφράζουν τον δημιουργό τους και την κατώτερη ψυχοσύνθεσή τους.

Αν όλα αυτά ενοχλούν την πολιτική καθεστηκυία τάξη έ τι να κάνουμε οι ιδέες, ευτυχώς, δεν διώκονται ακόμη στην Ελλάδα, όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ωστόσο κάνουμε φαίνεται λάθος, και ενοχλούνται πολλοί αν και δεν εμφανίζονται να δηλώνουν ανοιχτά την αντίθεσή τους.

Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι με την εμπειρία τους και τις επαγγελματικές τους δυνατότητες δημιουργούν ενδιαφέροντα ή και πολύ κακά ιστολόγια απαράδεκτης εμφάνισης.

Αλλά και αυτά δημιουργούν την αυτόματη ποιοτική σύγκριση και ο κόσμος έχει αισθητήριο και ξεχωρίζει ή απορρίπτει.

Το ιστολόγιο που μου κάνει την τιμή να φιλοξενεί τις απόψεις μου περί παντός του επιστητού, δεν διανοήθηκε να κάνει την παραμικρή επέμβαση λογοκρισίας, αντιθέτως προσπαθεί να το προβάλλει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Με ποιο τρόπο θα είχαμε την δυνατότητα να πούμε τις απόψεις μας, όπως άλλωστε είδα και τον λόγο του προέδρου του ΛΑΟΣ μέσω του διαδικτύου.

Ο λόγος σας κύριε πρόεδρε είναι διχαστικός αλλά και νεφελώδης γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι Έλληνες έχουν αποκρυσταλλωμένη άποψη για την αριστερά. Άλλωστε αν είχαν την τεράστια επιρροή οι εφημερίδες τους θα είχαν την πρώτη κυκλοφορία, πράγμα που δεν συμβαίνει.

Βεβαίως τους υπόλοιπους μας θεωρείτε ότι ψηφίζουμε ανάλογα με τις οικονομικές μας σκέψεις και αυτό προσωπικά με προσβάλει σαν άνθρωπο και σαν Έλληνα.

Όχι κύριε πρόεδρε δεν θέτουμε σε τέτοια βάση την ψήφο μας αλλά στην πορεία που πρέπει να έχει η χώρα. Και η χώρα μου ταλαιπωρείται, λοιδορείται, ταπεινώνεται εξ αιτίας αυτής της απαξίωσης που έχετε οι πολιτικοί σε λιγότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για τον πολίτη και τις προσδοκίες του.

Το πολίτευμα που πιστεύω και αγωνίζομαι να υπηρετώ είναι η δημοκρατία, άρα ανήκει σε μας η ευθύνη να επιλέξουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε πίσω μας στο χώρο της περιφρόνησης. Αν εσείς οι πολιτικοί αρχηγοί δημιουργείτε εντυπώσεις αλλά όχι έργο είναι το δικό σας πρόβλημα της αξιοπιστίας και τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται στην χώρα.

Ο Ελληνικός λαός αν θέλει το δικό του εθνικό νόμισμα και χρειάζονται 40 δισ. ευρώ όπως λέτε για την μετατροπή και την ομαλή μετάβαση της αλλαγής να είστε σίγουρος ότι θα βρεθούν, αρκεί να γνωρίζει την αλήθεια για την πορεία της χώρας για μια πραγματική αλλαγή και για πλήρη διαφάνεια και εθνική πορεία.

Οι εκλογές είναι δημοκρατικό δικαίωμα και κατάκτηση των ελεύθερων ανθρώπων. Με όλο τον προσήκοντα σεβασμό κύριε πρόεδρε.Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος


Στις δύσκολες ημέρες που περνά ο τόπος μας έχει τεράστια σημασία να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε και τι ακριβώς θέλουμε.

Από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα είχαμε ένα κράτος το οποίο λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί εξοργιστικά δυσκίνητα, να είναι τρομερά σπάταλο, να έχει υπεράριθμο προσωπικό και να μην έχει αξιοκρατικές δημοκρατικές δομές, αλλά να λειτουργεί βάσει των κομματικών σκοπιμοτήτων, των συντεχνιών, των διαπλοκών με αποτέλεσμα να σπαταλά για την «λειτουργία του» πολύ περισσότερα χρήματα από όσα πλημμελώς εισπράττει.

Έτσι αντί το κράτος να είναι ο κυριότερος παράγων για την

ανάπτυξη της χώρας, γίνεται στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο εμπόδιο λόγω των σαθρών δομών του, δημιουργώντας υπέρμετρη διαφθορά και διαπλοκή.

Αυτά είναι αποδεδειγμένα και βεβαιωμένα κατά γενική ομολογία.

Όταν λοιπόν σε μια κοινωνία έχουν δημιουργηθεί επιτακτικές ανάγκες επιβίωσής της, θα πρέπει να έχει πλέον σαφείς συνειδητούς στόχους και να μπορεί να βρει λύσεις για να μπορέσει να βγει από την κρίση.

Οι επιστημονικές αναλύσεις και οι φιλοσοφικές θεωρίες είναι χρήσιμες για την επίλυση του πολιτικοκοινωνικού προβλήματος της πατρίδος μας αλλά απαιτείται στα παραπάνω να προσθέσουμε και την κοινή λογική.

Τίθενται λοιπόν εύλογα ερωτήματα για το πως έγινε έτσι αυτό το κράτος, ποιες σκοπιμότητες και συντεχνίες συνέβαλαν, ποιοι παράγοντες το διαμόρφωσαν, γιατί δεν λειτούργησαν ποτέ οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Άρα θα πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους μας τι κράτος θέλουμε και πως μπορούμε να το φτιάξουμε αλλάζοντάς το.

Όταν δοθούν απαντήσεις σ΄αυτά τα ερωτήματα, ίσως βρούμε και τις λύσεις του προβλήματος.

Σήμερα όλοι θεωρούμε πως στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία. Αποδεδειγμένα όμως αντί για Δημοκρατία ( Δήμος-Κράτος ) έχουμε άκρατη κομματοκρατία ( κόμμα-Κράτος ). Τα κόμματα θα έπρεπε να είναι όργανα άσκησης υγιούς πολιτικής στο πλαίσιο μιας εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος προς όφελος της πατρίδος και του Ελληνικού λαού.

Όμως, μετετράπησαν σε συντεχνίες συμφερόντων και πεδία διαπλοκής που υποτάχτηκαν στους οικονομικά ισχυρούς παράγοντες του τόπου.

Μέσω δε νόμων που ψήφισαν, όπως η ασυλία βουλευτών και η μη απόδοση ευθύνης Υπουργών σε ανομήματά τους, κατοχύρωσαν την ατιμωρησία των παράνομων πράξεων που διαπράττουν συναλλασσόμενοι με αυτά τα συμφέροντα που βλάπτουν πολύ σοβαρά την υγεία της χώρας και του λαού της.

Απογύμνωσαν από κάθε πολιτική εξουσία τον Ανώτατο άρχοντα της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αντί να είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος, είναι πλέον διακοσμητικό στοιχείο του πολιτεύματος και συνυπογράφει την κομματική αυθαιρεσία.

Τα κόμματα εξουσίας όταν γίνονται Κυβέρνηση επιβάλλουν Πρόεδρο Δημοκρατίας της αρεσκείας τους, όπως επίσης επιβάλλουν τα προεδρεία των Ανωτάτων δικαστηρίων, των σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων δυνάμεων.

Επιβάλλουν κομματικούς εγκάθετους στον κρατικό μηχανισμό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Χειραγωγούν την τοπική αυτοδιοίκηση, τις Πανεπιστημιακές κοινότητες και το φοιτητικό κίνημα, τα συνδικαλιστικά σωματεία και τις ομοσπονδίες τους. Όλες δηλαδή οι μορφές συλλογικότητας συγκροτούνται από κομματικούς εκπροσώπους που αποβλέπουν στο κομματικό συμφέρον και στο προσωπικό όφελος, αδιαφορώντας εγκληματικά για την τεράστια ζημιά που προκαλούν στην πατρίδα μας και το λαό της.

Η σημερινή τραγική κατάσταση, ίσως η χειρότερη στην Ιστορία μας, που περνάει η Ελλάδα είναι απόρροια της αποκλειστικής ευθύνης των κομμάτων εξουσίας που συνειδητά οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή μέσω της διατήρησης αυτού του απερίγραπτου «τέρας-κράτος».

Προκειμένου λοιπόν η χώρα να ξεπεράσει την πτώχευσή της και πριν θρηνήσουμε απώλεια Ελληνικών εδαφών, θα πρέπει να αποφασισθεί η δημιουργία νέου Συντάγματος που είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και ως πρώτη μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι ο διαχωρισμός των εξουσιών του κράτους από την ποδηγέτηση των κομμάτων.

Δηλαδή, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την αφαίρεση από τα κόμματα εξουσίας της κρατικής διαχείρισης που παράγει τις παράνομες πράξεις που εξαθλίωσαν την κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά η μεταρρύθμιση αυτή με την απελευθέρωση και αποδέσμευση του κράτους από τα κόμματα-κυβερνήσεις θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη που τόσο πολύ θέλει η χώρα μας στις δύσκολες ημέρες της κοινωνίας μας.

Θα είναι ίσως η πιο ωφέλιμη ειρηνική επανάσταση που έγινε στην χώρα από το 1827, γιατί θεωρώ πως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι κυρίως οικονομικό (επακόλουθο αποτέλεσμα) αλλά κοινωνικοπολιτικό. Η χρεοκοπία μας είναι πρωτίστως θεσμική, πολιτική και πολιτιστική.

Επομένως με την ριζική αλλαγή της δομής λειτουργίας του κράτους, το κράτος και η κοινωνία θα αποκτήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης που θα οδηγήσουν την χώρα προς τα εμπρός.O υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, δεν παρέλειψε μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις που φέρνουν άγνωστες μέχρι σήμερα ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή «σκακιέρα», να κάνει όλους τους φορολογούμενους... συνυπεύθυνους!

Ο σοφός λαός λέει «τα δικά μου, δικά μου και τα... δικά σου, πάλι δικά μου». Κάπως έτσι λοιπόν σκέφτηκε να λειτουργήσει και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το οποίο πάντως, το τελευταίο διάστημα, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, εκλιπαρεί τους φορολογούμενους πολίτες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού και να μην έρθει η τρόικα και... αναγκάσει το υπουργείο να λάβει και άλλα μέτρα.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, δεν παρέλειψε μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις που φέρνουν άγνωστες μέχρι σήμερα ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή «σκακιέρα», να κάνει όλους τους φορολογούμενους... συνυπεύθυνους!

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, τώρα το Δημόσιο κηρύσσει μία ακόμη στάση πληρωμών, προς τις επιχειρήσεις. Λες και η κυβέρνηση αγνοεί τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και την απελπιστική έλλειψη ρευστότητας. Κυνηγούν όποιον χρωστάει ΦΠΑ αλλά εάν έχει επιστροφή είναι άγνωστο πότε θα την εισπράξει.

Διαπομπεύουν όλους όσοι έχουν χρέη, αλλά δεν κάνουν συμψηφισμό στο εξής παρά μόνο εάν το Δημόσιο... κερδίζει. Προφανώς οι ιθύνοντες έχουν χάσει... την μπάλα. Διότι σε μια αγορά που είναι στην «εντατική» κάνουν τον επικήδειο. Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις έχουν υπολογίσει τα χρήματα των επιστροφών, ή τη δυνατότητα του συμψηφισμού, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Να κρατηθούν και να μη βάλουν μια ώρα γρηγορότερα λουκέτο, ανεβάζοντας κι άλλο το δείκτη της ανεργίας.

Ο φαύλος κύκλος της αμοιβαίας καταστροφής καλά κρατεί. Υποστηρίζουν ότι η αγορά δεν έχει ρευστό και γι' αυτό δεν εισπράττει το Δημόσιο, επισημαίνουν ότι πρέπει να πέσει χρήμα για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και, ταυτόχρονα, κλείνουν και τις τελευταίες στρόφιγγες, για χρήματα μάλιστα που δικαιούνται.

Είναι άγνωστο πότε θα επιστραφούν και φυσικά χωρίς τόκο - άλλη μια απόδειξη ότι το κράτος δικαίου υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Ανάπτυξη φυσικά με αυτά τα μέτρα, όλοι το καταλαβαίνουμε, ότι δεν γίνεται.

Απλώς διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η ανάπτυξη δεν είναι μια θεωρητική έννοια, ένα σχέδιο επί χάρτου. Χρειάζεται γνώση της αγοράς, ρεαλισμό και πολιτική βούληση. Στοιχεία που δείχνουν να απουσιάζουν από το μηχανισμό που λαμβάνει και υλοποιεί τις κυβερνητικές αποφάσεις.Αυτό, το οποίο φοβούνται όλοι αυτοί, είναι η ΔΡΑΧΜΗ.
Γιατί τους φοβίζει η Δραχμή και όχι το Λέβ, το Φιορίνι το Ζλότι ή η Κορώνα;
Γιατί η Δραχμή "ακουμπάει" στη Μεσόγειο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημά τους. Ό,τι "ακουμπάει" στη Μεσόγειο, γίνεται "καταλύτης" οικονομικών εξελίξεων. Μια Δραχμή της Μεσογείου απειλεί το Ευρώ, το οποίο ακουμπάει κατά κύριο λόγο στη βιομηχανία της Βορείου Ευρώπης.
Η Μεσόγειος αποδίδει χρυσάφι, είτε λειτουργεί η οικονομία είτε όχι, ενώ το Ευρώ, για να είναι ισχυρό, πρέπει να υπάρχει παραγωγή. Η Μεσόγειος δίνει μεροκάματο σε κάποιον, ακόμα κι αν αυτός κάθεται σταυροπόδι σε κάποια αμμουδιά, ενώ η βιομηχανία δίνει μεροκάματο μόνον σε κάποιον που ιδρώνει πάνω σε έναν τόρνο.

Η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος ή η Μύκονος μπορεί στη φαντασία του κόσμου να είναι παραμυθένια νησιά, αλλά στην οικονομία της αριθμητικής είναι μορφές κεφαλαίου. Κεφαλαίου μεγάλης οικονομικής απόδοσης, η οποία είναι μετρήσιμη. Όμως, όταν κάτι είναι μετρήσιμο, είναι ταυτόχρονα και συγκρίσιμο. Άρα η Κρήτη, η Κέρκυρα και τα άλλα τα νησιά στον "Πλανήτη" της οικονομίας εκτός από όμορφοι τουριστικοί προορισμοί είναι και γίγαντες του κεφαλαίου, όπως είναι η Siemens, η Coca-Cola ή η Heinz.
Όποιος κατέχει αυτό το κεφάλαιο, δεν κινδυνεύει στον αγώνα της επιβίωσης.
Αυτό είναι το πρόβλημα κάποιων. Το κεφάλαιο της Μεσογείου. Το καλύτερο και πιο αποδοτικό κεφάλαιο δίπλα στην πλουσιότερη αγορά του Πλανήτη. Αυτή είναι η δύναμη της Μεσογείου.
Η Μεσόγειος εισπράττει ό,τι υπάρχει —είτε πολύ είτε λίγο— στις τσέπες του κόσμου, ενώ η παραγωγή εισπράττει μόνον όταν υπάρχει οικονομική λειτουργία.

Τώρα, που η οικονομική κρίση έγινε παγκόσμια και ομοιογενής, οι ισχυροί του συστήματος φοβούνται τον πρώτο λαό, ο οποίος θα προσπαθήσει να επιβιώσει, χωρίς να σέβεται τις αρχές του δικού τους συστήματος. Φοβούνται τον πρώτο λαό, ο οποίος, λόγω της θέσης του ή της ιδιομορφίας του κεφαλαίου του, θα λειτουργήσει με έναν "ανορθόδοξο" τρόπο, που θα αποτελεί κακό "παράδειγμα" για τους υπολοίπους. Σε μια εποχή παγκόσμιας αβεβαιότητας —και με τη φτώχεια να είναι μια συνεχής και μόνιμη απειλή ακόμα και για τους λαούς των ισχυρών κρατών— φοβούνται τον πρώτο λαό, ο οποίος θα λειτουργήσει ιδιόμορφα, λόγω των ιδιομορφιών του.
Με ένα τεράστιο "ποίμνιο", το οποίο πρέπει να το οδηγήσουν μέσα σε μια πρωτοφανή "καταιγίδα" φτώχειας και ανεργίας, φοβούνται το πρώτο "πρόβατο", το οποίο θα πιάσει "άκρη" και δεν θα τους ακολουθεί, χωρίς όμως να απειλείται με "καχεξία" εξαιτίας της επιλογής του.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η Δραχμή δεν είναι απλό πράγμα.
Η Δραχμή μπορεί να γίνει μια "τρύπα" στο "σκάφος", που λέγεται παγκόσμιο σύστημα.
Όμως, καμία "τρύπα" δεν είναι ασήμαντη …όσο μικρή κι αν είναι.
Η πιο ασήμαντη τρύπα μπορεί να βυθίσει το μεγαλύτερο "καράβι", αν αυτή δεν προσεχθεί. Ολόκληρο το παγκόσμιο οικονομικό "οικοδόμημα" κινδυνεύει από την ασήμαντη Δραχμή της ασήμαντης ελληνικής οικονομίας. Γι' αυτόν τον λόγο οι πάντες αγωνιούν για την τύχη αυτής της οικονομίας. Γι' αυτόν τον λόγο οι πάντες θέλουν να συναντηθούν με τον Γιώργο Παπανδρέου και να τον "βοηθήσουν". Τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Γιατί; Γιατί οι ισχυροί του ατλαντισμού έχουν κάνει την "πατάτα" όλων των αιώνων.
Παρασυρμένοι από το γυφταριό του σιωνισμού, έκαναν λάθη αδιανόητα για το σύστημα. Εξανέμισαν το κεφάλαιό τους και διέλυσαν το πλαίσιο, που καθιστούσε ελεγχόμενο το κεφάλαιο των εχθρών τους.

Στην πραγματικότητα σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας συγκλονιστικής γιγαντομαχίας.
Οι ατλαντικές δυνάμεις δίνουν τον αγώνα τους απέναντι στις δυνάμεις της Μεσογείου. Οι δυνάμεις των δύο ακτών του Ατλαντικού δίνουν αγώνα απέναντι στις δυνάμεις των ακτών της Μεσογείου. Οι δυνάμεις των Αγγλοσαξόνων, των Άγγλων, των Σαξόνων των Φράγκων, των Ούννων και των Γότθων. Οι κυρίαρχες δυνάμεις των τελευταίων αιώνων. Οι δυνάμεις, που κάποτε νίκησαν τη Μεσόγειο και την έλεγξαν απόλυτα στο διάστημα της παντοκρατορίας τους. Όλοι αυτοί πρέπει να δώσουν σήμερα τον υπερπάντων αγώνα, εφόσον γνωρίζουν ότι, αν τον χάσουν, θα χαθούν και οι ίδιοι από το προσκήνιο. Γιατί; Γιατί —άσχετα αν η μία πλευρά του Ατλαντικού έχει "επενδύσει" στο Δολάριο και η άλλη έχει "επενδύσει" στο Ευρώ— και οι δύο τους έχουν "επενδύσει" στον υπερεθνικό σχεδιασμό της Νέας Τάξης.

Αυτό είναι πλέον το πρόβλημά τους.
Μετακίνησαν τον ιμπεριαλισμό τους από την παραγωγή στο εμπόριο.
Εκεί, που έλεγχαν όλο τον κόσμο με τα σιδερόφρακτα εργοστάσιά τους, επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο με γύφτικους "πάγκους" της αγοράς. Έχοντας λοιπόν χάσει —λόγω του εμπορικού σχεδιασμού της Νέας Τάξης— τον έλεγχο της παραγωγής, έχουν συγκεντρώσει το σύνολο της ισχύος τους στον έλεγχο της αγοράς. Αυτό γίνεται μέσω των μεγάλων πολυεθνικών του εμπορίου.
Εταιρείες όπως η ΙΚΕΑ, η Makro, η Lidl, η Aldy, η Carrefour, η Media Markt, η Praktiker, η Jumbo, η Leroy Merlin, είναι οι "πλατφόρμες" του νέου εμπορικού ιμπεριαλισμού. Είναι "άρματα", τα οποία μονοπωλούν την παγκόσμια αγορά και άρα εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος στα παγκόσμια κέρδη.

Αν όμως στα ταμεία αυτών των εταιρειών βρίσκεται η δύναμη της εισπρακτικής "μηχανής" των ιμπεριαλιστών, τότε στα "ράφια" αυτών των εταιρειών βρίσκεται το πραγματικό μυστικό αυτής της δύναμης. Στα "ράφια" αυτών των εταιρειών στην πραγματικότητα δίνουν τη μάχη της επικράτησης —υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού— οι δικές τους εταιρείες. Στα "ράφια" αυτών των εταιριών αποφασίζεται ποια εταιρεία θα γίνει χρυσοφόρα "Coca-Cola" και ποια θα γίνει "Τέλος-Κόλα" πριν καν ξεκινήσει. Αυτές οι εμπορικές εταιρείες-μονοπώλια της αγοράς αποφασίζουν για το ποιες από τις παραγωγικές εταιρείες θα γιγαντωθούν και θα επικρατήσουν στους κλάδους τους. Αυτές είναι το "δίκτυο", που αποφασίζουν ποιος θα "κυκλοφορεί" στην παγκόσμια αγορά. Αυτές είναι που αποφασίζουν υπέρ των "ομογάλακτών" τους και εις βάρος όλων των άλλων.

Από αυτήν τη δυνατότητα πήραν το "θάρρος" οι ιμπεριαλιστές και μετακίνησαν την παραγωγή τους στην Κίνα.
Ήταν σίγουροι ότι με αυτές τις εταιρείες θα έλεγχαν την παγκόσμια παραγωγή, όποιος κι αν ήταν αυτός, που πραγματικά θα παρήγαγε. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής τους ήταν πρωτοφανές για την παγκόσμια οικονομική ιστορία. Οι "παραγωγικές" εταιρείες, που μονοπωλούν την αγορά, δεν είναι πλέον βιομηχανικές εταιρείες. Είναι εταιρείες βιομηχανικού "χαρτοφυλακίου". Είναι εταιρείες, οι οποίες θεωρητικά παράγουν, ενώ στην πραγματικότητα απλά διατηρούν υπό την κατοχή τους τις "πατέντες", οι οποίες επιτρέπουν τη νόμιμη παραγωγή. Αυτές οι εταιρείες, που μονοπωλούν το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς, μονοπωλούν και την ελληνική αγορά.

Αν η ελληνική οικονομία —εξαιτίας της σημερινής της κακής οικονομικής κατάστασης— αναγκαστεί να υποχωρήσει στο επίπεδο της Δραχμής, όλες αυτές οι εταιρείες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την αγορά της. Γιατί; Γιατί θα χάσουν την ανταγωνιστικότητα τους μέσα σ' αυτήν. Γιατί απλούστατα τα λειτουργικά τους έξοδά θα βρίσκονται στο επίπεδο του πανάκριβου Ευρώ —λόγω της διεθνιστικού τύπου δραστηριότητάς τους— αλλά τα έσοδά τους θα πρέπει να περιοριστούν στο επίπεδο της φτηνής Δραχμής.
Το πρόβλημα αυτών των εταιρειών θα είναι ακόμα πιο σοβαρό, γιατί όλα αυτά τα χρόνια αφήνονταν να αισχροκερδούν, προκειμένου να εγκατασταθούν εύκολα —και τζάμπα, εφόσον το έκαναν με τα χρήματα των Ελλήνων— μέσα στην ελληνική αγορά και να εμφανίζουν μεγάλες κερδοφορίες για τους μετόχους τους.

Η διαφθορά του ελληνικού κράτους ήταν αυτή, η οποία τους επέτρεπε αυτήν την τρομερής εντάσεως αισχροκέρδεια. Η διαφθορά, που οι ίδιες αυτές οι εταιρείες προκάλεσαν. Η διαφθορά, που είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα των χαμηλότερων μισθών της Ευρώπης να έχει μια από τις πιο ακριβές αγορές της. Όλα αυτά δεν ήταν τυχαία. Αυτές οι εταιρείες διέφθειραν τις προδοτικές —μητσοτακικές και σημιτικές— ηγεσίες, οι οποίες επέτρεψαν τα εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις κερδοσκοπίας αυτών των εταιρειών, οι οποίες εκκρεμούν στις αρμόδιες "ανεξάρτητες" αρχές, "περιμένοντας" υποτίθεται κάποτε να διερευνηθούν.

Κάποιοι θα πρέπει να πάνε φυλακή και κάποιοι άλλοι θα πρέπει να πληρώσουν τεράστια πρόστιμα, αν αυτές οι υποθέσεις κάποτε ανοιχθούν και κριθούν.

Απόσπασμα από το "Δραχμή, η μεγάλη τρομοκράτισσα"


Το να είσαι Έλληνας δεν βασίζεται ούτε... καν στη γλώσσα που σκέφτεσαι και μιλάς.

Αν ήταν οτιδήποτε από τα παραπάνω, οι Έλληνες θα είχαν πάψει να υπάρχουν αιώνες τώρα όταν το κράτος τους κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους,ή όταν έφυγαν στη διασπορά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με την πτώση της Κωνσταντινούπολης πυροδοτώντας την Αναγέννηση, όταν ξέχασαν τη γλώσσα τους πριν την ξαναθυμηθούν, ή όταν πέθαιναν στα βουνά και τις θάλασσες πολεμώντας τον ολοκληρωτισμό.

Η Ελληνικότητα είναι στάση ζωής.
Η Ελληνικότητα είναι το φως στην άκρη του τούνελ, είναι αίμα που χύνεται για το δίκαιο ακόμα και αν ξέρεις πως αυτή η μάχη θα χαθεί, προσωρινά.

Για να είσαι Έλληνας αρκεί να ασπάζεσαι ένα αξιακό πλαίσιο όπου στο κέντρο του βρίσκεται ο Άνθρωπος, και τίποτε άλλο. Το να είσαι Έλληνας σημαίνει πως αντιλαμβάνεσαι την μεγαλειότητα του ανθρώπινου νου, τη δυνατότητα του ανθρώπου να ξεπεράσει τα ζωώδη ένστικτα της απληστίας και της ιδιοτέλειας, και την ικανότητά του να διορθώνει τα λάθη του, σεβόμενος αλλά όχι υποτασσόμενος στα φυσικά φαινόμενα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός διαφωτισμός βασίστηκε πάνω στα φιλοσοφικά θεμέλια της Αριστοτελικής λογικής και το ανθρωποκεντρικό πολιτικό πλαίσιο της Δημοκρατίας.
εν δημιουργήσαμε την Δημοκρατία επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά είμαστε Έλληνες επειδή δημιουργήσαμε την Δημοκρατία.
Δεν χτίσαμε τα θεμέλια της επιστήμης επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά είμαστε Έλληνες επειδή χτίσαμε τα θεμέλια της επιστήμης.
Είμαστε Έλληνες επειδή πολεμήσαμε την τρομακτικότερη και αιμοσταγέστερη πολεμική μηχανή του ολοκληρωτισμού όλων εποχών. Είμαστε Έλληνες επειδή εμφυσήσαμε τις αρχές της Δημοκρατικότητας στις αστικές επαναστάσεις της Ευρώπης και της Αμερικής...

Επειδή μεταλαμπαδεύσαμε τον ανθρωπισμό στη μεσαιωνική Ευρώπη. Είμαστε Έλληνες επειδή δημιουργήσαμε τα θεμέλια της σκέψης της φιλοσοφίας, της αλήθειας και του δικαίου, δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στις ιδέες και στις έννοιες από ότι στην πέτρα και τη φωτιά, επειδή πιστέψαμε πως η φύση του ανθρώπου ξεπερνάει την ύλη που τον περιβάλλει και αποδείξαμε ότι η ψυχή είναι ισχυρότερη από το ατσάλι, ή ακόμα και τον ίδιο το χρυσό.

Σήμερα η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο, επειδή μερικοί από εμάς τους Έλληνες (εκείνοι που ζούμε στην Ελλάδα των τελευταίων 30 ετών), αφήσαμε μερικούς αχρείους να ξεπατώσουν την Κοινωνία μας για να κλέψουν αρκετά νομίσματα, ομολογουμένως, για την τσέπη τους. Αν θέλετε μάλιστα και τη γνώμη μου, εκείνοι που ασχημονούν ενάντια στην Ελλάδα δεν είναι πραγματικοί Έλληνες, απλά τυγχάνει να έχουν Ελληνικό διαβατήριο, που δεν είναι κιόλας επαρκές τεκμήριο Ελληνικότητας.

Οι δυσκολίες αυτές είναι προσωρινές, σε ιστορικό χρόνο, και ίσως μετά μερικά χρόνια, όταν θα έχει αποκατασταθεί το πραγματικό Ελληνικό αξιακό πλαίσιο στον τόπο μας, εκείνο με επίκεντρο τον Άνθρωπο, θα γελάμε όλοι μας με αυτά τα "παλικάρια" που παραλίγο να μπατάρουν τη βάρκα με τις ανοησίες τους.
Κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή για πολλά χρόνια στο μέλλον, και η ιστορική αξία τους αγγίζει εκείνη του Εφιάλτη ως πρότυπο προς αποφυγή.

Ευτυχώς Έλληνες, στη σκέψη και όχι απλά στο διαβατήριο, υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια στον πλανήτη, και έχουν υπάρξει διαχρονικά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθήσουμε δέκα φορές παραπάνω για να ξανακερδίσουμε την Ελληνικότητά μας που μας εξαπάτησαν και ανταλλάξαμε για μια επίπεδη τηλεόραση και ένα αυτοκίνητο με δερμάτινα καθίσματα. Θα το κάνουμε και με το παραπάνω.

Σημαίνει απλά πως το ανθρωποκεντρικό αξιακό πλαίσιο της αρετής, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της οικογένειας, του δικαίου, της λογικής, της αισθητικής, της Δημοκρατίας, της δημιουργικότητας και της διανόησης θα επανέλθει στη θέση που έχασε προσωρινά.

Ως τότε παραμένω Έλληνας, μαζί με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια άλλους ανθρώπους επάνω στον πλανήτη, που μοιράζονται τις ίδιες Ελληνικές αξίες.


Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Είναι η πρώτη φορά πιστεύω στην ιστορία της Ελλάδας που τόσος κόσμος ασχολείται με την πολιτική, είτε γράφοντας, είτε σχολιάζοντας, τα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας. Πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό γιατί ο κόσμος τώρα καταλαβαίνει, χωρίς όμως αυτοί που μας κυβερνούν να του έχουν πει όλη την αλήθεια, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ότι τώρα πια απειλείται η ιδία τους η ύπαρξη.

Ξεσπούν έτσι, προσπαθώντας να βγάλουν τον θυμό, την αγανάκτηση και την πίκρα που νοιώθουν μέσα τους, μήπως ηρεμήσουν και δουν τι τους ξημερώνει. Με τις εκδηλώσεις αποδοκιμασιών εναντίον βουλευτών και υπουργών, προσπαθούν να τους δείξουν ότι τους έχουν καταλάβει τώρα πια, έχουν καταλάβει τα τερατώδη ψέματα τους που εδώ και τόσα χρόνια τους έχουν ρίξει σε νιρβάνα, ότι όλα στην Ελλάδα πάνε καλά.

Οι πολιτικοί μας, δε δείχνουν να το έχουν καταλάβει αυτό, δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι. Σε δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS (15/11-5/12/11), στο ερώτημα εμπιστοσύνη στους θεσμούς, το κοινοβούλιο βρίσκεται στην 8η θέση με δείκτη εμπιστοσύνης 2,8, τη στιγμή που ο Στρατός βρίσκεται στην πρώτη θέση με δείκτη εμπιστοσύνης 6,3 με άριστα το 10.

Εκτός του ότι συνεχίζουν να μας λένε ψέματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, βρέθηκαν βουλευτές οι οποίοι ζητούν αναδρομικά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει απόφασης του Μισθοδικείου το 2006 (το γνωστό κόλπο που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια). Συνολικά 117 βουλευτές εκ των οποίων 52 του ΠΑΣΟΚ και 62 της ΝΔ, των δυο κομμάτων δηλαδή που είναι υπεύθυνα για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, ζητούν και τα ρέστα τους, αναδρομικά ποσά τα οποία θεωρούν ότι κακώς δεν τους αποδόθηκαν. Βέβαια τώρα βγαίνουν στα κανάλια μερικοί από αυτούς και λένε υποκριτικά και μισοκακόμοιρα ότι, «εγώ δε τα θέλω», «δε με ρώτησαν», αλλά δυστυχώς όταν θα τα εισπράττουν κανένας από μας δε θα καταλάβει τίποτα.

Σαν απλός πολίτης, κάθομαι και σκέπτομαι, όσο πιο ψύχραιμα μπορώ, πόσους τόνους αναισθησίας και αναλγησίας, πρέπει να διαθέτουν αυτά τα υποκείμενα, να ζητούν εκατομμύρια ευρώ, να τα προσθέσουν σ’ αυτά που έχουν πάρει ήδη, τη στιγμή που μειώνονται μισθοί και συντάξεις, που ο κόσμος μένει χωρίς δουλειά, που παρουσιάζονται κρούσματα υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία, που οι προσφεύγοντες στα συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων έχουν διπλασιαστεί και οι άστεγοι μόνο στην Αθήνα έχουν φτάσει τις 25.000, αυτοί οι λεγόμενοι και «πατέρες του Έθνους» έχουν το θράσος και την αναίδεια να ζητούν αναδρομικά; και για ποιο λόγο παρακαλώ, για τις ύψιστες υπηρεσίες που προσέφεραν στο έθνος;

Και βέβαια δεν ξεχνάνε και τα δικά τους παιδιά, με πρόταση του Προέδρου της Βουλής, θεσμοθετήθηκε κίνητρο επίτευξης στόχων του κοινοβουλευτικού έργου, για τους υπαλλήλους της Βουλής ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση του λεγόμενου 15ου και 16ου μισθού !!!!!! που λάμβαναν στο παρελθόν. Κανένας δε ξέρει πόσοι ακριβώς είναι αλλά υπολογίζονται μεταξύ 1.300 – 1.600, δηλαδή 3-4 ανά βουλευτή καλή αναλογία για να ξεκουράζονται και οι βουλευτές από το καθισιό.

Συνεχίζω με δηλώσεις του διορισμένου πρωθυπουργού, για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του, τις πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας της, τα διάβασα και αναρωτιόμουν, τόσα πολλά σε τόσο λίγες μέρες; Ποια είναι όμως αυτά; Ας τα δούμε ένα, ένα, διαβάστε και θα μείνετε άναυδοι:

α. Λειτουργεί μια κυβέρνηση ευρύτερης διακομματικής στήριξης, που δημιουργεί συνθήκες εθνικής συνεργασίας.

β. Εξασφαλίστηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.

γ. Ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012 με μεγάλη πλειοψηφία 258 ψήφων.

Εγώ θα συμπλήρωνα δυο ακόμα επιτεύγματα είναι η πρώτη κυβέρνηση που κάνει απολογισμό τις πρώτες 30 ημέρες, όλες οι προηγούμενες έκαναν στις 100 και η κυβέρνηση που μας έχει χαζέψει σε 30 μόλις μέρες, με την συμπεριφορά των υπουργών της.

Δηλαδή μετά τα παραπάνω τι μπορεί να πει κανένας, υπάρχει αίσθηση της πραγματικότητας, στον καθρέφτη κοιτάζονται; δίνουν συγχαρητήρια στις μητέρες τους που τους γέννησαν εξυπνότερους από μας; τους εαυτούς τους, τους πείθουν με αυτά που λένε; Αυτός ο άνθρωπος πιστεύει ότι τον παίρνουμε στα σοβαρά, ή κοιτάζει τις «δημοσκοπήσεις», που τον εμφανίζουν ψηλά, σε αποδοχή και αισθάνεται θεός.

Εμφανίζεται και ο κ. Χρυσοχοϊδης λέγοντας τα εξής καταπληκτικά: «Θα είχε γίνει επανάσταση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα. Δε μπορούμε να πάρουμε άλλα φορολογικά μέτρα» και ότι «το πολιτικό σύστημα κάθεται και παρακολουθεί αδρανές το κράτος – εχθρό του πολίτη να απορροφά ότι βρίσκει μπροστά του». Αυτός ο κύριος μας προκαλεί με τις ενέργειες του, να κατεβούμε στους δρόμους και εμείς δε του κάνουμε το χατίρι και λέει ακόμα ότι το πολιτικό σύστημα παρατηρεί το κράτος εχθρό, συγγνώμη κύριε αλλά ποιος κινεί το κράτος; το πολιτικό σύστημα δεν το κινεί; εσείς δεν είστε μέρος του πολιτικού συστήματος; Έχετε συναίσθηση του τι έχετε κάνει και τι λέτε;

Έχουμε και τον εναπομείναντα από την προηγούμενη κυβέρνηση, τελευταίο στη λίστα των Financial Times, μεταξύ των ευρωπαίων συναδέλφων του Υπουργό Οικονομικών και νέο Ιζνογκουντ (χαλίφης στη θέση του χαλίφη), ο οποίος ψάχνει να βάλει πάτο στο βαρέλι της οικονομίας και εύχεται, σύμφωνα με δηλώσεις του, κάποια στιγμή να του δοθεί η δυνατότητα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών να μπορέσει να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική που και εκείνος ασπάζεται! (χωρίς σχόλια).

Δε νομίζω ότι θα τα καταφέρει, αλλά θα ήταν όμως πολύ καλύτερα, αν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, βάλλουν πάτο, πρώτα στο δικό τους βαρέλι, της αλαζονείας, της αμετροέπειας, της ανικανότητας, της απληστίας, της αναισθησίας, της φαυλότητας, της φλυαρίας, της δημαγωγίας, της ματαιοδοξίας, της ανειλικρίνειας, της εξαπάτησης, του εγωισμού, του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας, της προχειρότητας, της ευθυνοφοβίας, της επιπολαιότητας και της ιδιοτέλειας.

Αλλά, που να βάλλουν πάτο σ’ αυτό το βαρέλι, συνεχίζουν με τις ίδιες αποτυχημένες πρακτικές, προσπαθώντας ο καθένας να σώσει το τομάρι του, λέγοντας συνεχώς τα ίδια ψέματα, ρίχνοντας ο ένας τα βάρη στον άλλον και κάνοντας τους ανήξερους γι’ αυτά που συμβαίνουν, λέγοντας ότι δεν καταλάβαιναν τι ψήφιζαν, παίρνουν θέση για διαδοχή στα κόμματα τους, αυτοί που συμφώνησαν και συμμετέχουν στη σημερινή εγκάθετη κυβέρνηση λένε άλλα, άλλος ασχολείται με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή (ένας είναι αυτός).

Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι νεκροθάφτες (επιεικής όρος) της Ελλάδας, να καταλάβουν επιτέλους τα λάθη τους, το που μας κατάντησαν και να δουλέψουν, να παλέψουν για την Ελλάδα, συμπεριφέρονται σα να βρίσκονται σε άλλο κράτος και σε άλλο έτος, εκτός τόπου και χρόνου και αφήνουν τη χώρα να οδηγείται στον όλεθρο, να βυθίζεται στην ανυποληψία και την παρακμή και τους Έλληνες να υποφέρουν, εξαιτίας των θλιβερών επιλογών τους.
Όταν μας λένε γκρινιάρηδες νομίζουμε ότι μας κατηγορούν, ενώ στην πραγματικότητα αναγνωρίζουν την κατηγορία μας.
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι πιο έμπειροι φαντάροι του Ναπολέοντα ήταν οι γκρινιάρηδες. Έτσι τους ονόμαζε ο ίδιος, διότι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που υπήρχαν στην εκστρατεία. Ήταν όμως οι πιο πιστοί και οι πιο αποτελεσματικοί για να καταλάβουν μια θέση και να την κρατήσουν όσο δυνατός και να ήταν ο εχθρός.

Οι άλλοι τους ονόμαζαν: οι παλιοί της παλιάς. Δηλαδή οι παλιοί φαντάροι της παλιάς φρουράς.
Όταν οι Αμερικανοί ονομάζουν την Ευρώπη η Γηραιά Ήπειρος, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτή την Ευρώπη είμαστε οι παλαιοί της παλιάς.
Και γι' αυτό το λόγο οι άλλοι μας χρωστούν το παρελθόν τους.
Διασχίσαμε τους αιώνες για να προσφέρουμε τον Ελληνισμό και να τον μεταμορφώσουμε σε ουμανισμό, διότι είναι ένα δώρο στην Ανθρωπότητα.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια διαμαρτυρόμαστε για τις συνθήκες μας. Ενώ είμαστε πάντα άτρωτοι σε όλες τις μάχες της δικαιοσύνης, διότι έχουμε σχέση με τον ήλιο.
Επινοήσαμε τη στρατηγική για να αντιστεκόμαστε στην εξουσία που δεν έχει ουσία, για να κρατηθούμε, από το τίποτα, την ώρα που άλλοι αφήνουν τα πάντα.
Μας εξετάζουν με δείκτες, ενώ είμαστε ο δείκτης.
Μας προκαλούν και δεν σκύβουμε.
Είμαστε ο λαός του χρόνου και δεν νιώθουμε στριμωγμένα σε μια πιθαμή γης αλλά δίνουμε τα πάντα γι' αυτήν. Διότι αυτό το τίποτα είναι το παν για μας.
Τη γκρίνια μας την αρχίσαμε ενάντια στους θεούς και για να μην την ξεχάσουμε την καταγράψαμε με τις τραγωδίες μας κι όταν αρχίσαμε να γκρινιάζουμε και με τους άλλους, γράψαμε τις κωμωδίες μας.
Μπορεί η ζωή μας να είναι δύσκολη, αλλά ξέρουμε ότι είναι ένα δώρο για τους άλλους, και την προσφέρουμε, γι' αυτό είμαστε και τόσο φιλόξενοι.
Στην ουσία γνωρίζουμε τον πλούτο μας και αυτός είναι η ανθρωπιά. Δίνουμε το χέρι μας στον συνάνθρωπο, διότι δεν έχουμε τίποτα άλλο, αλλά είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε φιλότιμο.
Κι αν φωνάζουμε δυνατά είναι για να δείξουμε την αγάπη μας στον κόσμο. Δεν υπακούμε τις διαταγές, αλλά ακολουθούμε τους ανθρώπους που έχουν αξία ως τα πέρατα της γης.
Κι όταν πεθαίνουμε πάλι φωνάζουν οι δικοί μας αλλά μια μόνο λέξη: άξιος.
Αυτό είμαστε εμείς οι Έλληνες, οι γκρινιάρηδες!
Στο άρθρο του με τίτλο ''A Dickens of a mess", o Neil Collins των Financial Times ξαναγράφει την γνωστή ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, ''Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία", δίνοντας το ρόλο του άκαρδου τσιγγούνη στον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι (βαφτίζοντας τον Ebenezer Draghi)...

Το άρρωστο μα καλοκάγαθο παιδάκι, Tim (στο κείμενο Τιμαίος), υποδύεται ένα... ελληνόπουλο, το οποίο για να σωθεί εξαρτάται από τις αποφάσεις του Σκρούτζ...

Φυσικά η γιατρειά του Σκρούτζ για τον μικρό Τιμαίο, δεν είναι άλλη από την επιστροφή στη δραχμή...

Στο κείμενο λοιπόν, τον Ebenezer Draghi ''επισκέπτεται'' η εικόνα μικρού παιδιού από την Ελλάδα που οι γονείς του δεν μπορούσαν να του δώσουν το φάρμακο που απεγνωσμένα χρειάζεται... Βλέποντας μάλιστα στο μέλλον το παιδάκι ''πεθαίνει'' 24 Δεκεμβρίου 2015.

Στον επίλογο, ο Collins καταλήγει:

"Αν ο μικρός Τίμαιος πεθαίνει το 2015, τότε υπάρχει ακόμη χρόνος να σωθεί. Ποιο ήταν και πάλι το πρόβλημα που έπρεπε να λύσει; Το φάρμακο υπάρχει και έχει δοκιμαστεί πολλές φορές. Το αποτέλεσμα δεν είναι απολύτως βέβαιο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και από τον ασθενή. Συνήθως, όμως, η θεραπεία έχει αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν οι μικροί Έλληνες θέλουν να σωθούν, θα πρέπει να τους επιτραπεί να φύγουν από το πολύτιμο ευρώ και (μακριά από εμάς) να κάνουν υποτίμηση.

Άρχισε να σκέφτεται πώς μπορούσε να γίνει αυτό το σχέδιο. Τον πήρε και πάλι ο ύπνος. Νάτος και πάλι ο μικρός Τίμαιος. Δείχνει τόσο χαρούμενος και υγιής παίζοντας στην παραλία. Πίσω του, εκατοντάδες τουρίστες που απολαμβάνουν τον ήλιο και ούζο σε καταπληκτικές τιμές, με την ευγενική συνδρομή των νέων πτήσεων της Ryanair στα ελληνικά νησιά. Ίσως πάει και ο ίδιος κάποια στιγμή εκεί, σκέφτηκε, και κοιμήθηκε και πάλι μέχρι το πρωί των Χριστουγέννων"...


  • Δεν αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου οικειοθελώς ο Παπαδήμος
Αποφασισμένος να φτάσει έως τα άκρα εμφανίζεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος σχετικά με το θέμα της επόμενης μέρας της κυβέρνησης του.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δηλώνει τώρα ότι θα επανέλθει με το θέμα των επικουρικών συντάξεων μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, είναι ενδεικτικό των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Παπαδήμος, προφανώς, θέλει να τεστάρει τα όρια της ΝΔ και του αρχηγού της, λίγες ώρες πριν την συνάντηση τους. Το μήνυμα που θέλει να στείλει το Μαξίμου είναι ότι δεν προτίθεται επ ουδενί να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις κι ότι αν υποχώρησε τώρα με την περίπτωση των επικουρικών, αυτό δεν σημαίνει ότι το σχέδιο για τις περικοπές εγκαταλείπεται.

Από την πλευρά της Συγγρού, προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πως αντιδρά σε αυτή την προοπτική. Το οικονομικό επιτελείο, ωστόσο, εισηγείται στον πρωθυπουργό να κάνει μια αναλυτική ενημέρωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία και αν κατόπιν όλων αυτών η ΝΔ επιμείνει στην καταψήφιση της ρύθμισης, τότε δεν αποκλείονται ακόμα και οι πρόωρες κάλπες.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι ο κ. Παπαδήμος, όπως δηλώνει σε συνεργάτες του, δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το Μέγαρο οικειοθελώς. Αυτό άλλωστε του εισηγούνται και οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος.

Οπερ σημαίνει ότι απ εδώ και στο εξής, οι διαπραγματεύσεις του με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του, θα εξελίσσονται σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ, το αποτέλεσμα του οποίου δεν είναι γνωστό σε κανέναν, τουλάχιστον εκ των προτέρων.

Εμείς φταίμε ως λαός.
Η Ελλάδα ήταν το μοναδικό κράτος της ανεπτυγμένης Ευρώπης, το οποίο μετά την απελευθέρωσή του από τους Ναζί δεν εκτέλεσε τους δοσίλογους και τους προδότες.
Δεν τους έδιωξε καν από την επικράτειά της.
Δεν τους αφαίρεσε τα κλοπιμαία της προδοσίας τους.
Δεν έκανε το αυτονόητο για έναν λαό.
Δεν έκανε αυτά που έκαναν όλοι οι υπόλοιποι λαοί, οι οποίοι βρέθηκαν υπό τη ναζιστική κατοχή και μάτωσαν από τους ομοεθνείς προδότες, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Κράτη ανεπτυγμένα, πολιτισμένα και υπεράνω πάσης υποψίας, ώστε να κατηγορηθούν για βαρβαρότητα, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο κλπ., εκτέλεσαν χιλιάδες χαφιέδες και δοσίλογους των Ναζί την επομένη της αποχώρησης των κατακτητών.
Αυτό στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ.
Φυσικό είναι λοιπόν, όταν δεν σκοτώσεις ένα "φίδι" που σε δάγκωσε, αυτό να σε "ξαναδαγκώνει" όταν βρίσκει την ευκαιρία.
Το Κολέγιο με αυτό το "φίδι" συνδέεται.
Στην πραγματικότητα είναι η φωλιά του "φιδιού". Ο χώρος στον οποίο αναπαράγεται.
Με προδιαγραφές "φωλιάς" φτιάχτηκε και έτσι λειτουργεί. Κάποιοι είχαν ανάγκη τη "φωλιά" και γι' αυτό τη "θωράκισαν". Αυτά τα οποία λέμε δεν είναι παράξενα κι ούτε απαιτούν μυστικές πληροφορίες για να γίνουν αντιληπτά. Προκύπτουν από την απλή λογική.
Τι μας λέει αυτή η λογική; Μετά την αποχώρηση των Ναζί το σύνολο των συνεργατών τους έπρεπε να βρει τρόπο να επιβιώσει. Αναγκαστικά το κακό αυτό συναπάντημα στο μεγαλύτερο μέρος του συγκεντρώθηκε στην Αθήνα. Εκεί θα ένωναν τις δυνάμεις με τους πιο ισχυρούς του "είδους" τους, προκειμένου να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης.

Λογικό είναι αυτό.
Δεν μπορούσε ο δοσίλογος της Τρίπολης, της Καλαμάτας ή της Φλώρινας μετά από μια σχεδόν πενταετή "συνεργασία" με τους κατακτητές να παραμείνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Δεν μπορούσαν να παραμείνουν στους χώρους όπου τους γνώριζαν τα θύματά τους.
Από τη στιγμή λοιπόν που οι δοσίλογοι δεν εκτελέστηκαν και ταυτόχρονα δεν μπορούσαν να μείνουν στις πατρίδες τους, κάπου πήγαν. Κάπου πήγαν, για να γλιτώσουν τα τομάρια τους. Έφευγαν οι Ναζί και από πίσω τους έτρεχαν και οι δοσίλογοι. Πού πήγαν; Εκεί όπου είχαν περισσότερες ελπίδες για την επιβίωσή τους. Εκεί όπου προσφερόταν η μεγαλύτερη δυνατή ανωνυμία στους celebrities του χαφιεδισμού και της προδοσίας.
Στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Γι' αυτόν τον λόγο οι δοσίλογοι, οι χαφιέδες, οι μαυραγορίτες, οι δολοφόνοι και οι προβοκάτορες του συνόλου της ελληνικής επικράτειας αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στην Αθήνα. Η επαρχία δεν τους "σήκωνε", εφόσον εκεί οι πάντες γνώριζαν τους πάντες και πολλοί θα ήθελαν να ξεκοιλιάσουν πολλούς. Άλλος γιατί έκλαιγε χαμένους γονείς, άλλος γιατί έκλαιγε χαμένα αδέρφια και άλλος γιατί έκλαιγε χαμένα παιδιά, όλοι ήθελαν να τιμωρήσουν με το ίδιο νόμισμα τους υπεύθυνους.
Αυτοί οι δοσίλογοι ήταν το πρώτο "κύμα" εσωτερικών μεταναστών, το οποίο οδήγησε μετά στην πληθυσμιακή έκρηξη της πρωτεύουσας. Ίσως και γι' αυτό να τους διακρίνει μια "αγάπη" για τους λαθρομετανάστες. Μπορεί να τους αντιλαμβάνονται ως συναδέρφους στην ίδια πόλη.

Αυτούς τους χαφιέδες ανέλαβαν να προστατεύσουν —ακόμα και με τα όπλα τους— τα νέα αφεντικά της χώρας. Αυτοί, οι οποίοι μέχρι τότε απολάμβαναν ασφάλεια πίσω από τα όπλα των Ναζί, συνέχισαν ν' απολαμβάνουν ασφάλεια πίσω από τα όπλα των Αγγλοαμερικανών.
Οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί είχαν συμφέρον να "υιοθετήσουν" τα "παιδιά" των Ναζί. Είχαν ανάγκη από δούλους και οι καλύτεροι δούλοι είναι πάντα οι έτοιμοι δούλοι. Ακόμα καλύτεροι είναι οι δούλοι που έχουν "παρελθόν" και άρα εκβιάζονται εύκολα. Οι γερμανόδουλοι ήταν έτοιμοι να γίνουν αμερικανόδουλοι και αυτό ήταν το μεγάλο τους προσόν. Τη "δουλειά" τη γνώριζαν, χρήματα είχαν και ταυτόχρονα —επειδή φοβούνταν— θα παρέμεναν οικειοθελώς στην ομηρία τους

Εξαιτίας των αναγκών των "νέων" αυτών "δημοκρατών" Αθηναίων και μη, χτίστηκε και το Ψυχικό.
Το Ψυχικό των πιο επιφανών και άρα των πιο στοχοποιημένων από τους υπόλοιπους δοσίλογους.
Το Ψυχικό της Δεξιάς.
Το Ψυχικό με την παράξενη ρυμοτομία. Μια δαιδαλώδη ρυμοτομία, η οποία το καθιστά αφιλόξενο για τον επισκέπτη και άβολο για τον "περίεργο" που ψάχνει. Μια ρυμοτομία, η οποία είναι προφανές ότι εξυπηρετεί σχεδιασμούς ασφαλείας των κατοίκων του. Το Ψυχικό, το οποίο χτίστηκε αποκλειστικά με χρήματα των νέων τότε "αφεντικών" και "σωτήρων" τους.

Στην καρδιά αυτής της περιοχής βρίσκεται το Κολέγιο.
Αυτό χρησιμοποίησαν και γύρω από αυτό έχτισαν το Ψυχικό.
Γιατί όμως τους ήταν τόσο απαραίτητο ένα απλό εκπαιδευτικό ίδρυμα;
Για τους ίδιους λόγους που τους ήταν απαραίτητη μια "ειδική" συνοικία.
Υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας. Αμέσως μετά το πρόβλημα της επιβίωσης έπρεπε να λύσουν και αυτό της ασφαλούς αναπαραγωγής τους. Οι ίδιοι μπορούσαν να αυτοπροστατεύονται.
Τα παιδιά τους όμως μπορούσαν να το κάνουν;
Πώς θα ρίσκαραν να τα στείλουν στα δημόσια σχολεία; …
Κι αν έπεφταν πάνω σε θύματά τους; Αν σε κάποιον συμμαθητή τους έκανε εντύπωση το επίθετό τους και ρωτούσε την οικογένειά του γι' αυτό; Αν κάποιος δάσκαλος "θυμόταν" τον πατέρα κάποιου απ' αυτούς;

Γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισαν ν' "απομονώσουν" τα παιδιά τους από αυτά των υπολοίπων.

Τα "μάντρωσαν" στο Κολέγιο και έλυσαν το πρόβλημα ασφάλειας.
Έχτισαν μια τεράστια μάντρα γύρω από αυτό, έβαλαν και αγκαθωτά συρματοπλέγματα και ήταν έτοιμο το νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο κέντρο σχεδόν της Αθήνας. Από τη "μάντρα" κατ’ ευθείαν στις ΗΠΑ για σπουδές και επιστροφή στην πατρίδα μόνον σε ασφαλή ηλικία. Μόνον έτσι δεν είχαν φόβο για τους γόνους τους. Στην Ελλάδα θα περιφέρονταν ελεύθερα μόνον όταν θα μπορούσαν να αυτοπροστατευτούν. Όλα μαζί θα πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και όλα μαζί θα "πορεύονταν" στη ζωή.

Μέσα εκεί θα ανέπτυσσαν με τον πιο έντονο τρόπο τη συντροφικότητα των συνενόχων. Το ένα θα προστάτευε και θα βοηθούσε το άλλο, γιατί ο κίνδυνος ήταν μεγάλος και πανταχού παρών.
Πίσω από τη μάντρα ήταν ένας κόσμος εχθρικός κι επικίνδυνος.
Έτσι "γαλουχήθηκαν" οι κολεγιόπαιδες πίσω από τους ψηλούς μαντρότοιχους και τις βαριές σιδερένιες πόρτες του Κολεγίου. Πιο ασφαλή έβλεπαν πάντα την αμερικανική πρεσβεία παρά τη Βουλή απέναντι.
Πιο πολύ εμπιστεύονταν τον Αμερικανό πρέσβη, παρά τον Έλληνα γείτονα.
Τον εμπιστεύονταν, γιατί αυτός θα τους "έσωζε" σε μια κρίσιμη ώρα.
Μια κρίσιμη ώρα, η οποία πάντα συνδεόταν όχι με την εισβολή κάποιων ξένων, αλλά με την αντίδραση των ίδιων των Ελλήνων.
Εκπαιδεύονται για τέτοιες ώρες.
Ακόμα και σήμερα υπάρχει ειδικό σχέδιο εκκένωσης της Αθήνας, το οποίο έχει ως βασική "λεκάνη" συγκέντρωσής τους τα Κολέγια της πρωτεύουσας. Το "εκπαιδευτικό" Deere του Καραμανλή είναι κατά το ήμισυ μια καθαρή αμερικανική στρατιωτική βάση.

Όταν οι μαυραγορίτες, οι προδότες και οι δοσίλογοι μπορούν να κάνουν χρήση των μέσων και του πλούτου, που απέκτησαν κατά την "πατριωτική" δραστηριότητά τους στην εποχή της κατοχής, αποκτούν το απόλυτο πλεονέκτημα και στην εποχή που τη διαδέχεται.
Είναι πλούσιοι ανάμεσα σε φτωχούς.
Έχουν περιουσία ανάμεσα σε πένητες. Από τη στιγμή που έχουν αυτό το οικονομικό πλεονέκτημα, φυσικό είναι στη συνέχεια ν' αγοράζουν ακριβούς τίτλους σπουδών και να τους "εξαργυρώνουν" με υψηλές πολιτικές, κρατικές και οικονομικές θέσεις. Αποκτώντας το πλεονέκτημα, μπορούν και το διαιωνίζουν μέσα στον χρόνο.

Επαγγελματίες "ανώτεροι". "Έξυπνοι" από τα γεννοφάσκια τους.
Δεν είναι παράξενο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις αποφοίτησε από το Κολέγιο, ανέλαβε μια κρατική θέση στην Εθνική Τράπεζα, η οποία για τους υπόλοιπους "δασύτριχους" Έλληνες είναι απλά ένα άπιαστο "όνειρο".
Δεν είναι παράξενο που ο γνωστός Γιωργάκης, με τα αναρίθμητα "προσόντα" που τον διακρίνουν, βρίσκεται στον προθάλαμο του Μαξίμου.
Δεν είναι παράξενο που μέχρι και ο φουκαράς ο "Κοζανίτης" κολεγιόπαις Παπακωνσταντίνου διετέλεσε σε πολύ νεαρή ηλικία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ. Σε ηλικία που οι "κοινοί" Έλληνες λιώνουν τα παπούτσια τους μέχρι να βρουν μια δουλίτσα, ο κολεγιόπαις έπαιρνε το ασανσέρ, για ν' ανέβει στον τελευταίο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Κηφισίας.
Απλά πράγματα.
Δικό τους είναι το κράτος και όπως θέλουν το μοιράζουν.

Ό,τι θέση προκύψει και έχει σχέση με την εξουσία, αυτοί την παίρνουν. Γιατί να ψάχνουν οι Έλληνες στο "καλάθι", όταν υπάρχει το πολυτελές "ράφι" του Κολεγίου; Όλα τα διαθέτει και όλα τα μπορεί το Κολέγιο. Μιλάμε για ένα πραγματικό Mall.
Η χαρά του "καταναλωτή" ψηφοφόρου.
Όλα τα "προϊόντα" επώνυμα. Με την ίδια νοοτροπία και "ποιότητα" μπορούν ν' αναλάβουν τα πάντα. Ένα πραγματικό "διαϊδεολογικό" θαύμα. Καλύπτουν όλο το πολιτικό "φάσμα" απ' άκρη σ' άκρη.

Τι θέλουν οι Έλληνες; Ακροδεξιό; Πάρε έναν Βορίδη.
Τι θέλουν οι Έλληνες;Έναν λαϊκό Δεξιό; Πάρε έναν Σαμαρά.
Τι θέλουν οι Έλληνες; Έναν παραδοσιακό Δεξιό;Πάρε έναν Καραμανλή ή έναν Μητσοτάκη.
Τι θέλουν οι Έλληνες; Φιλελεύθερο; Πάρε έναν Μάνο.
Τι θέλουν οι Έλληνες; Σοσιαλιστή; Πάρε έναν Γιωργάκη πακέτο με τον Γερουλάνο.
Τι θέλουν οι Έλληνες; Αριστερό; Πάρε έναν Μπίστη.

Ακόμα και σταλινικό κομμουνιστή να θέλουν, θα τον βρουν στο "ράφι" του Κολεγίου.
Υπάρχει πιο αυθεντικός ΚΚΕς από την κόρη της Παπαρήγα; Πάρε μια κόρη να 'χεις.

Τώρα προτείνουν τον Μαρκουλάκη. Τον θέλεις; Πάρτον. Όμορφος είναι, υγιής είναι και δεν κοστίζει παραπάνω από τους άλλους. Τι σημασία έχει που δεν λέει τίποτε. Οι άλλοι λένε; Αυτός τουλάχιστον είναι όμορφος. Πραγματικό "Armani". Θα πάει στην Ευρώπη και θα πουν οι Ευρωπαίοι …"να ένας ωραίος Έλληνας".
Μιλάμε για "ευκαιρία".
Το "αφεντικό" τρελάθηκε και χαρίζει επώνυμα προϊόντα.

Από τη στιγμή που ελέγχουν την εξουσία, ελέγχουν κι όλα τ' άλλα. Όλους εκείνους τους χώρους, στους οποίους εντελώς εσφαλμένα οι υπόλοιποι Έλληνες νομίζουν ότι λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Χώρους όπως για παράδειγμα η οικονομία, η τέχνη ή η λογοτεχνία. Δυστυχώς, εξαιτίας τους, τίποτε δεν λειτουργεί "καθαρά" σ' αυτήν τη χώρα.
Τα πάντα είναι "στημένα" και οι "επιτυχίες" εξ’ αρχής καπαρωμένες.
Η εξουσία αποφασίζει ποιος θα γίνει μεγιστάνας και ποιος θα παραμείνει ψιλικατζής.
Η εξουσία διαπλέκεται με τους επιχειρηματίες και αυτή τελικά αποφασίζει ποιος θα "πετύχει" και ποιος θα "αποτύχει. Όταν την εξουσία την έχει ο κολεγιόπαις Καραμανλής, ποιον θα επιλέξει να επιδοτήσει, να "ρυθμίσει" ή να φοροαπαλλάξει; Τον τυχαίο "δασύτριχο" ή τους "ομόσταβλους" συμμαθητές Μπόμπολα, Λάτση ή Βαρδινογιάννη;

Κανένας από αυτούς δεν έγινε μεγιστάνας μέσα από την αγορά.
Ας ψάξει κάποιος να βρει τις απαντήσεις στην ιστορία τους.
Όλοι τους έγιναν μεγιστάνες με ένα κρατικό χαρτί.
Ένα αποκλειστικό κρατικό "συμβόλαιο", μια κρατική "εργολαβία", μια κρατική "προμήθεια".
Όλοι "ελέω εξουσίας" μεγιστάνες. Αν χάσει την εξουσία ο Καραμανλής από τον επίσης "ομόσταβλο" και κολεγιόπαιδα Παπανδρέου, τι θ' αλλάξει για όλους αυτούς; Αλλάζει τίποτε γι' αυτούς, όταν εναλλάσσονται στην εξουσία η "δεξιά" ΝΔ με το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ;
Δικά τους "μαγαζιά" είναι. "Μαγαζιά" της Δεξιάς.
"Μαγαζιά" των υπαλλήλων των Αμερικανών και του Σκόμπυ.
Τα δικά τους συμφέροντα υπηρετούν καί τα δύο.

Οι κολεγιόπαιδες της εξουσίας δημιουργούν ανάμεσα στους συμμαθητές τους τούς μεγιστάνες της οικονομίας και οι εταιρείες αυτών των μεγιστάνων χρηματοδοτούν αποκλειστικά τα κόμματα των συμμαθητών τους. Τα κόμματα του Κολεγίου δημιουργούν τους Λάτσηδες και οι εταιρείες των Λάτσηδων χρηματοδοτούν τα κόμματα.
Μονοπώλιο παντού.
Ένα πραγματικό καρτέλ.
Ένα ολέθριο καρτέλ, το οποίο παραδίδει στην κυριολεξία την πατρίδα μας στα χέρια κάποιων πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων. Ένα εγκληματικό καρτέλ, το οποίο, μέσω της αναξιοκρατίας και του νεποτισμού, την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη σήψη και στην πλήρη διάλυση.

Σε όλους τους χώρους γίνονται τα ίδια. Αναξιοκρατία με την "υπογραφή" του Κολεγίου.
Πλήρης "μπανανοποίηση", η οποία καθιστά την πατρίδα μας ένα επιφανές μέλος της κοινωνίας των κρατών της κεντρικής Αφρικής.Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε αιφνιδίως, τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 22,5% στο 15%, με έναρξη την 27η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργού οι ασφαλισμένοι των ταμείων θα πρέπει πλέον να πληρώνουν στα φαρμακεία για την παροχή υπηρεσιών υγείας που μέχρι τώρα απολάμβαναν δωρεάν, όπως η μέτρηση της πίεσης, η παροχή οδηγιών για το τρόπο λήψεως των φαρμάκων κλπ.

Ο Υπουργός μάλιστα μελετά και σχέδιο αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη τιμή των φαρμάκων από το 25% που είναι σήμερα στην κλίμακα του 40%, από το 10% στο 25%, και για τους ασθενείς σε βαριές και χρόνιες παθήσεις από 0% σε 10%.

Επιπλέον -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας- οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν επιπλέον για κάθε κουτί φαρμάκου που θα λαμβάνουν με συνταγή ένα πάγιο της τάξης των 2-5¤, ποσό που ακόμα δεν έχει καθοριστεί τελικώς, καλώντας ουσιαστικά τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους να καταβάλουν μεγαλύτερα ποσά για την οικονομική ελάφρυνση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο κ. Βασίλης Ε. φαρμακοποιός δήλωσε:

"Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός να μας ζητάει αυτή την εποχή, μετά από τόσους φόρους που έχουν καταβάλει οι πολίτες, με την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη, με τις συντάξεις να μειώνονται σχεδόν κάθε μήνα, να εισπράξουμε για λογαριασμό του ασφαλιστικού συστήματος υπερδιπλάσια ποσά από ασφαλισμένους και συνταξιούχους! Οι φαρμακοποιοί δεν είναι κρατικοί εισπράκτορες, και δεν πρόκειται να γίνουν συνεργοί στην αφαίμαξη που σχεδιάζει ο κ. Λοβέρδος!!!"


Η κ. Μαρία Π., συνταξιούχος του ΙΚΑ, ηλικίας 85 χρονών μας είπε:

"Μου έκοψαν το ΕΚΑΣ πριν από 6 μήνες. Παίρνω μια μικρή σύνταξη, μετά βίας τα καταφέρνω. Έχω σάκχαρο, έχω πίεση, χοληστερίνη και πίεση στα μάτια. Αν ο Υπουργός αυξήσει τη συμμετοχή μου στα φάρμακα, δε θα μπορώ πλέον να τα πληρώσω! Στους γονείς του ο Υπουργός έτσι θα φερόταν; Χάθηκε η ανθρωπιά παιδί μου..."

Οι Φαρμακοποιοί αντιδρούν στα σχέδια του Υπουργού Υγείας - ο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό απέδιδε τις ίδιες πληροφορίες σε φήμες, με απεργιακές κινητοποιήσεις και διακοπή των συμβάσεων με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Αναμένεται πλέον ένας θερμός χειμώνας.


  • ΣΕΒ: Είναι χρέος των κομμάτων να συνεργαστούν, για να μην πεινάσει η Ελλάδα
Και τα σενάρια της τρομολαγνείας ανασύρονται από το συρτάρι των καλοθελητών που αποτελούν τα βασικά εγχώρια στηρίγματα της κυβέρνησης του τραπεζικού (υπαλλήλου) Λουκά Παπαδήμου.

Είναι χρέος των κομμάτων που συγκατοικούν να συνεργαστούν ειλικρινά για να ξορκίσουν τον εφιάλτη της δραχμής και της εθνικής υποτίμησης, δήλωσε χθες (22/12/2011) ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος. Ο κ. Δασκαλόπουλος προειδοποίησε ότι σήμερα παίζεται αν θα παραμείνουμε ή όχι στην Ευρώπη και τόνισε: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογολογία. Αν η κυβέρνηση δεν προφτάσει, η Ελλάδα θα πεινάσει".

Βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου, επειδή αυτή παρέχει στους βιομήχανους σειρά απώλειας δικαιωμάτων από τους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα αφήνει τα μονοπώλια να δρουν ανεξέλεγκτα και φυσικά να αποκομίζουν τεράστια κέρδη ελλείψη πολιτικής βούλησης για προστασία των καταναλωτών πολιτών.

Όμως, ο κύριος Δασκαλόπουλος, που τόσο κόπτεται υπέρ της διατήρησης μίας μη εκλεγμένης κυβέρνησης, μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθεί για τις ευθύνες του κλάδου που εκπροσωπεί στην σημερινή δυσχερέστατη οικονομική θέση της Ελλάδας;

Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί (ή να αναρωτηθεί) ο κ. Δασκαλόπουλος, γιατί δεν είναι ανταγωνιστική η Ελληνική Βιομηχανία; Μήπως πρέπει να αναρωτηθεί πού πήγαν τα τεράστια κεφάλαια που δίνονταν από 2 δεκαετίες (τουλάχιστον) για την τόνωση των βιομηχανικών υποδομών, για την αγορά νέων τεχνολογιών και την μείωση του κόστους παραγωγής; Αλήθεια, πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα κύριε Δασκαλόπουλε;

Και ρωτάμε, επειδή είναι απολύτως βέβαιο πως δεν πήγαν υπέρ της αύξησης του ανταγωνισμού. Αντίθετα, κατέληξαν σε τσέπες επιτηδείων, που ποτέ δεν ελέγχθηκαν για την "απορρόφηση" αυτών των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ποιές οι ευθύνες του ΣΕΒ κύριε Δασκαλόπουλε; Μήπως σας είναι εύκολο να μας παρουσιάσετε μία πλήρη κατάσταση με βιομηχανίες και επιδοτήσεις που πήραν και τι έκαναν με αυτές τις επιδοτήσεις;

Είναι πολύ ωραίο να πετάγεται το μπαλάκι των ευθυνών αλλού, όμως είναι ειρωνεία (ή εγκληματική συγκάλυψη;) όταν αυτοί που έκαναν "τούβλα" σε Ελβετικές τράπεζες, να ζητούν να στηριχτεί μία κυβέρνηση που θα ισοπεδώσει την μεσαία και μικροαστική τάξη, ενώ θα αφήσει ανέγγιχτους εκείνους που δεν έχουν προσφέρει ΤΙΠΟΤΕ στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας.

Μήπως θα ήταν προτιμότερο ο κύριος Δασκαλόπουλος να σωπαίνει παρά να προκαλεί με τις δηλώσεις του; Το θράσος πρέπει να έχει και όρια, ειδάλλως όταν θα υπάρξει αντίδραση ο κύριος Δασκαλόπουλος θα πρέπει να σκεφθεί πως θα έχει τεράστιες ευθύνες για όσα θα συμβούν. Εξάλλου, όποιος σπέρνει θύελλες, θερίζει τρόμο...Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.

Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε την Πέμπτη ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Να σημειώσουμε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Μπροστά στον Θεό όλοι είναι ίσοι, αλλά μπροστά στην Δικαιοσύνη και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Θεός και το δίκαιο προφανώς είναι σε δεύτερη μοίρα...

  • Μόνο ένας πολιτικός ντιντής θα έβγαινε σήμερα από το Μαξίμου χωρίς ημερομηνία εκλογών εντός του Μαρτίου!
Αντώνη Σαμαρά, μόνο αν είσαι πολιτικός ντιντής, θα επιτρέψεις σ αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα Παπαδήμου που κουμαντάρει ο Βενιζέλος, να συνεχίσει να υπάρχει.

Δεν είναι δυνατόν να στηρίζεις μια κυβέρνηση της οποίας ο υπερυπουργός -και λόγω ανυπαρξίας Παπαδήμου- Οικονομικών ισχυρίζεται ότι «κωλύομαι να μιλήσω -και θα έπρεπε για να ξέρει ο έλληνας πολίτης τι γίνεται».

Τι ανοησίες είναι αυτές; Τι «εφηβικά» νάζια;

-Αντώνη Σαμαρά, είναι ολοφάνερο πλέον ότι στηρίζεις την κυβέρνηση Βενιζέλου και αυτό πέρα από το ότι σε καθιστά συνένοχο στην ουσία εκμηδενίζει το όποιο ηγετικό σου προφίλ.

Αντώνη Σαμαρά εάν δεν βγεις σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου με ημερομηνία εκλογών ετοιμάσου να υποστείς μεγάλη νίλα.

Οι νεοδημοκράτες είναι στα κάγκελα και από χθες συρρέουν κατά χιλιάδες στη ταβέρνα «Αντιμνημόνιο» της Δάφνης και καταθέτουν στεφάνια στο συγκεκριμένο μνημείο αντίστασης.

Πως είναι δυνατόν εσύ που πρωτοβγήκες βουλευτής στα 24 σου, να κάθεσαι σήμερα κλαρίνο στη κυβέρνηση Βενιζέλου και να ανέχεσαι τον Βορίδη, τον Άδωνη και τις παρόλες του Καρατζαφέρη.

Φρόντισε λοιπόν να ξεκαθαρίσεις την ημερομηνία εκλογών –εντός του Μαρτίου, έτσι κι αλλιώς χρεοκοπημένοι είμαστε, ποιος το μ@μεί το PSI- διαφορετικά δεν θα σε ψηφίσει ούτε ο Μουρούτης.

Άλλωστε όπως διαβάσαμε στο ρεπορτάζ ανάμεσα σ αυτούς που προσήλθαν στην ταβέρνα «Αντιμνημόνιο» ήταν και ο Κόκκαλης;

Πλήθος στελεχών, όπως ο Διευθυντής του γραφείου του Α. Σαμαρά Κώστας Μπούρας, ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μουρούτης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός, ο Γραμματέας πολιτικής τεκμηρίωσης Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Γραμματέας κινητοποίησης Αλέκος Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Κώστας Λουράντος, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Αναγνωστάκος ο οποίος μάλιστα διάβασε και το αγωνιστικό μήνυμα των μελών της «Αντιμνημονιακής Οργανωτικής Επιτροπής». Και φυσικά η “ψυχή της βραδιάς”, Γιάννης Μανώλης

Από το "κουρδιστό πορτοκάλι", μοντάζ "Γρέκι"


Ένας ένας οι βασικοί πυλώνες εφαρμογής (και αποτυχίας) του μνημονίου διαχωρίζουν όψιμα τη θέση τους και ξαναθυμούνται τις… αριστερότερες του νεοφιλελευθερισμού καταβολές τους προκειμένου να διασωθούν εκλογικά.

Ένας ένας όλοι οι υπόλογοι και υπεύθυνοι για τη μνημονιακή πολιτική που επί δυο χρόνια καταστρέφει κυριολεκτικά την Ελλάδα μετανοούν, για να ξανακερδίσουν προδήλως την έξωθεν καλή μαρτυρία. Οι μετάνοιες αποκτούν τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ (που οδεύει προς αναζήτηση αρχηγού) μαζικό χαρακτήρα.

Ο εκ των αρχιτεκτόνων του πρώτου μνημονίου το έχτισε με τα υλικά που του απέστειλαν χωρίς να εξετάσει ποιότητες και να ζητήσει προβλέψεις και εγγυήσεις αναστροφής μιας αποτυχημένης πορείας ο λίγος αναπληρωτής υπουργός κ. Φ. Σαχινίδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη, παραδέχθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια ότι σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών έχουμε πέσει έξω . Και συμπλήρωσε ανενδοίαστα-ενώ δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του μέχρι και την τελευταία ημέρα της κυβέρνησης Παπανδρέου- ότι «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθούμε, διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση, ενισχύοντας την ύφεση. Ίσως θα ήταν προτιμότερο» , πρόσθεσε, «στη συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί (sic!) και να ζητήσει περισσότερα χρήματα, έτσι ώστε η χώρα να διεκδικήσει μια πιο αργή δημοσιονομική προσαρμογή».

Aιδώς, Αργείοι

Ακούγοντας τα τελευταία λόγια του κ. Σαχινίδη στη Βουλή, παλαιός κοινοβουλευτικός άνδρας έπιανε τα μαλλιά του. Αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτε, δεχόμενοι ό,τι τους έλεγε η τρόικα και επαίρονταν για το μεγάλο σφίξιμο που έγινε το πρώτο έτος του μνημονίου, τώρα ζητούν διαπραγμάτευση και αργότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Αιδώς, Αργείοι, έλεγε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.


Ο έτερος αρχιτέκτων του μνημονίου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, λούφαξε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, πνιγμένος στη μνημονιακή του αποτυχία. Και προσπαθεί αργά και μεθοδικά να ξαναποκτήσει φιλολαϊκό προφίλ, εγκρίνοντας τελικά, όπως λέγεται, μικρές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Στην αρχή ο αποτυχημένος υπουργός είχε διαρρεύσει ότι η ΔΕΗ ζητά αυξήσεις 20%, ενώ η Αρχή Ενέργειας προωθούσε μεσοσταθμικές αυξήσεις 15%. Και πριν από δύο μέρες διέδιδε ότι «ο υπουργός θα εγκρίνει αυξήσεις κάτω του 10%» . Την ίδια στιγμή, στην Ισπανία ο υπερσυντηρητικός πρωθυπουργός Ραχόι όχι μόνο εξήγγειλε αυξήσεις στις συντάξεις, αλλά και πάγωσε τα τιμολόγια του ηλεκτρικού και των άλλων μορφών ενέργειας.

Ο επί δύο έτη έτερος πόλος του μνημονιακού δόγματος, ο διεκδικών την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοΐδης, απέφυγε να «μετανοήσει» και περνούσε στην επίθεση, εφαρμόζοντας την παλαιά τακτική του «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» . Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης εντυπωσίασε με την επίθεσή του κατά του κ. Γ. Παπανδρέου με τη γνωστή ρήση του περί αποικίας. Και τις αμέσως επόμενες μέρες χαρακτήρισε αποτυχημένους τους υπουργούς που έκαναν το μνημόνιο και προσπάθησαν να το εφαρμόσουν. Ένα μόλις βήμα απέχει από την καταδίκη του μνημονίου, το οποίο υπηρέτησε πιστά και αγόγγυστα επί δύο έτη. Προφανώς, θέλει να συγκεντρώσει μαζί του όλους τους αγανακτισμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, έλεγε κακεντρεχής βουλευτής του ίδιου κόμματος. Αλλά, γιατί δεν τιθάσευσε τον πληθωρισμό που αναρριχάται στο 3% με ύφεση στο 6% και γιατί δεν έβαλε βέτο, πρόσθετε, όταν οι φορολογίες του μνημονίου ύψωναν τις τιμές και κατέτρωγαν την αγοραστική δύναμη των πολιτών Αναλυτές θεωρούν ότι ολοένα και περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ (ακόμα και υποψήφιοι αρχηγοί) θα παίρνουν αποστάσεις από τη (νεοφιλελεύθερη) πολιτική που εφαρμόστηκε, κυρίως όσο πλησιάζει η εκλογή νέου αρχηγού και οι εκλογές. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο Ευάγγ. Βενιζέλος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Οικονομικών το καλοκαίρι, επιχείρησε να διαπραγματευθεί με την τρόικα την επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής, ώστε η λιτότητα να γίνει λιγότερο άγρια. Έσπασε τα μούτρα του. Αλλά αυτό, όπως λένε οι συνεργάτες του, δεν το ξεχνάει ποτέ. Και σύντομα θα το αποδείξει. Ο έτερος των διεκδικητών της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ με ίσες ή και μεγαλύτερες πιθανότητες με τον κ. Βενιζέλο ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, δεν έχανε ευκαιρία να ομνύει στο μνημόνιο, ιδίως από την εποχή που πέρασε τον ασφαλιστικό νόμο, τους καρπούς του οποίου θα αρχίσουν να γεύονται οι Έλληνες σε λίγα χρόνια (από το 2015 και εντεύθεν). Η προσήλωση του κ. Λοβέρδου στην οικονομική πολιτική του μνημονίου, έλεγαν άσπονδοι φίλοι του, υπαγορευόταν από την ανάγκη να περάσει η προσωπικότητά του στους κύκλους της κοινοτικής ελίτ, κυρίως της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπου οι προσβάσεις του ήσαν ισχνές, σε αντίθεση με τις πολλές που διαθέτει ο κ. Βενιζέλος. Ήδη, όμως, φρονίμως ποιών, ο κ. Λοβέρδος παύει να εναγκαλίζεται το μνημόνιο. Οι φίλοι του λένε ότι είναι μεταρρυθμιστής και όχι μνημονιακός. Αναλυτές παρατηρούν ότι τον τελευταίο καιρό ο κ. Λοβέρδος μέσω συνεργατών του καταφεύγει όλο και συχνότερα στο να θυμίζει την ιδεολογική του καταγωγή (μέλος της ΚΝΕ) και να αυτοπροσδιορίζεται ως «κεντροαριστερός» και καθόλου νεοφιλελεύθερος.

Μακρύς κατάλογος

Φαίνεται ότι ο κατάλογος των όψιμων αντιμνημονιακών, ακόμη και με αστερίσκους, θα μακρύνει πολύ. Δύο μέρες πριν προστέθηκε στον κατάλογο ο κ. Γ. Ραγκούσης, βάλλοντας κατά της εργασιακής εφεδρείας. Βεβαίως ο υπουργός -που οφείλει την ανάδειξη του στην «κοοπτάτσια» του κ. Γ. Παπανδρέου- υπερθεμάτισε υπέρ των απευθείας (χωρίς εφεδρεία κ.λπ.) απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Δ. Ρέππας, που τα δύο αυτά χρόνια τηρούσε όντως διακριτικές αποστάσεις από το μνημόνιο, δήλωσε ότι οι 150.000 υπάλληλοι που θα φύγουν από το Δημόσιο μέχρι το 2015 (δέσμευση έναντι τρόικας δανειστών) θα φύγουν λόγω συνταξιοδότησης και όχι απολύσεων. Ένας φεύγει ένας έρχεται στους «φίλους» και στους «εχθρούς» του μνημονίου. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτσης – που λέγεται ότι υπήρξε προσωπική επιλογή του κ. Παπαδήμου -είπε ορθά κοφτά ότι δεν γίνεται να φύγουν 150.000 υπάλληλοι χωρίς απολύσεις και παρέπεμψε στα γνωστά του ΠΑΣΟΚ για σωτηρία της χώρας κ.λπ.

Βουλιάζει το ΑΕΠ

Γιατί όμως «ανανήφουν» μαζικά οι βουλευτές και υπουργοί (κυρίως) του ΠΑΣΟΚ; Οι λόγοι είναι πρωτίστως οικονομικοί και κοινωνικοί. Μόλις προχθές ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μείωση του ΑΕΠ σωρευτικά κατά 20% από το 2008 μέχρι σήμερα, κάτι που, όπως είπε, δεν δικαιολογείται σε ειρηνικές περιόδους. Εφέτος το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 6%, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, και το έλλειμμα θα προσεγγίσει το 10% του ΑΕΠ, παρά τα μέτρα που δεν έχουν προηγούμενο για τους Έλληνες πολίτες. Παρά τη βαθιά ύφεση, ο πληθωρισμός τρέχει με 3%, δείγμα ασυδοσίας και ανυπαρξίας ελέγχου στην αγορά, πράγμα που επιδεινώνει τα φαινόμενα εξαθλίωσης.

Παράλληλα, ένα εκατομμύριο πολίτες είναι άνεργοι και απ’ αυτούς οι μισοί είναι άνεργοι πάνω από 12 μήνες, ενώ το 40% των ανέργων είναι νέοι. Η αγορά εργασίας έχει αποσαθρωθεί, οι μισθοί οδεύουν σε πορτογαλικά επίπεδα. Τα δύο τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία έχει διαλυθεί, έλεγε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κρύβοντας το πρόσωπο του από ντροπή. Οι σημερινές «δηλώσεις μετανοίας» για τις υπηρεσίες που οι ανανήψαντες προσέφεραν στο μνημόνιο ασφαλώς δεν έχουν σχέση με τις μετεμφυλιακές δηλώσεις. Καθώς όμως με τη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδεσμεύονταν έστω σταδιακά από την κηδεμονία της κρατούσας (εν πολλοίς με στοιχεία νεοφιλελευθερισμού) ιδεολογίας του κόμματος, η αυτοκάθαρση γίνεται αναγκαία. Επιβάλλεται και εδώ (με τη μορφή των αντιμνημονιακών τοποθετήσεων) είτε λόγω πολιτικής διάσωσης είτε για λόγους πραγματικής ανάνηψης. Όμως, στο ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται τίποτε πλέον συντεταγμένα. Ουδείς υπουργός και βουλευτής του ούτε το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα σκέφτηκε να πάρει την πρωτιά και να εναντιωθεί στην προταθείσα από τον κ. Γ. Κουτρουμάνη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Το ΠΑΣΟΚ έχασε τα κοινωνικά του ρεφλέξ. Αντίθετα, έκλεψε την πρωτιά η Ν.Δ., κερδίζοντας πιθανώς και πόντους ανάμεσα στις λαϊκές μάζες, καθώς εμφανίζεται να προστατεύει την αγοραστική τους δύναμη.

Όλο και περισσότεροι αναλυτές εκφράζουν πλέον φόβους ότι σε λίγο ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος θα οδεύει τον μοναχικό του δρόμο προς ένα αυτοκαταστροφικό μέλλον. Όπως οι γαλοπούλες δεν θέλουν να ακούνε για Χριστούγεννα, έτσι και οι άνθρωποι που το στήριξαν δεν θέλουν να ακούνε για μνημόνιο.

Πηγή: "Ο Κόσμος του Επενδυτή"


Μπράβο στα ΠΑΟΚια γι αυτή την ανακοίνωση. Αντε να παίρνουν κι άλλοι σειρά... και είμαστε σίγουροι πως πολύ σύντομα θα βγούνε και φίλαθλοι από άλλες μεγάλες και μικρές ομάδες, για να καταγγείλουν την πολιτική χούντα που σήμερα κυβερνάει την Ελλάδα καταπαντώντας το Σύνταγμα...

Η ανακοίνωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε από τα γραφόμενα στα ΜΜΕ και τις αθλητικές ιστοσελίδες, πως η αγαπημένη μας ομάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 700 € για το σύνθημα περί Βουλής, που ακούστηκε στον αγώνα μπάσκετ με τον Κολοσσό Ρόδου.

Ένα σύνθημα που φώναξαν...και φίλαθλοι Έλληνες πολίτες του Κολοσσού και καταχειροκροτήθηκε παρατεταμένα από όλο σχεδόν το κλειστό του Βενετοκλείου, πλην κάποιων παρισταμένων, που προφανώς θεωρούν το συγκεκριμένο «κτίριο» τσιφλίκι τους.

Ένα σύνθημα που γνωρίζει πλέον και ο τελευταίος λαθρομετανάστης αυτής της χώρας και χαίρει της εκτίμησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ως μέσο αντίδρασης, απέναντι σε όλα τα δεινά που τραβάει από την “υψηλού επιπέδου” πολιτική ζωή, αυτής της χώρας, των παρασκηνίων, των σκανδάλων, της διαφθοράς, του δοσιλογισμού και της ανικανότητας.

Μετά τις μειώσεις μισθών συντάξεων και την επιβολή έκτακτων φόρων και χαρατσιών με “εκβιασμό” μέσω ΔΕΗ… έρχεται και η φίμωση του Έλληνα πολίτη.

Έλληνες πολίτες ξεκίνησαν να σας φωνάζουν το σύνθημα και απλά έτυχε να φοράνε διακριτικά του Π.Α.Ο.Κ. επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά, πως στη συνέχεια το φώναξε και το χειροκρότησε όλο το κλειστό. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες αφού δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη.

Επειδή όμως ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. “ενοχλεί” και θα είναι πάντα απέναντι σας και ποτέ μαζί σας, αφού δεν μπορείτε να τον φιμώσετε, επιβάλετε τιμωρίες στην ομάδα του, ως μέσο πίεσης, με τον προσφιλή σας εκβιαστικό τρόπο.

Να χαίρεστε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη σας, που εσείς οι ίδιοι καταντήσατε παγκόσμιο περίγελο.

ΥΓ 1. Θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντί σας, εφιάλτης στα όνειρα σας.
ΥΓ 2. Δε θα σταματήσουμε να σας θυμίζουμε πως είστε όλοι σας υπάλληλοι μας και πληρώνεστε για να μας υπηρετείτε.
ΥΓ 3. Οι εκλογές είναι κοντά και τότε κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του μαζί με τους ακόλουθους του.
ΥΓ 4. Μάθαμε τελευταία πως η εξύβριση κτιρίων αποτελεί άνομη πράξη.
ΥΓ 5. ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ Η Π⓪ΥΤ… Η ΒΟΥΛΗ.

Οι Σύνδεσμοι Π.Α.Ο.Κ. Ρόδου & Κω
Η κυβέρνηση του τραπεζικού (υπαλλήλου) Λουκά Παπαδήμου, συνεχίζει το έργο της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης του πρωθυπουργού (υπαλλήλου) Γιώργου Παπανδρέου. Ο μοναδικός σκοπός, το μοναδικό μέλημα και ενδιαφέρον των (δια)κυβερνώντων την Ελλάδα σήμερα, είναι η διάσωση συμφερόντων των τοκογλύφων «εταίρων», «συμμάχων» και «φίλων». Καμία απολύτως μέριμνα δεν υπάρχει για τους Έλληνες πολίτες, κανένα απολύτως έμπρακτο ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την διάσωση της χώρας.

Έχοντας κατορθώσει οι επιτηδευμένα ανίκανοι να σύρουν την χώρα στο επίπεδο του προσωπικού του ευτελισμού, γνωρίζοντας πως η επικείμενη κρίση θα είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη της σημερινής αλλά και έχοντας απόλυτη επίγνωση της επερχόμενης εξαθλίωσης των πολιτών, οι «άρχοντες» και υποτακτικοί των τραπεζιτών, δεν ασκούν καμία απολύτως πολιτική προετοιμασίας της πατρίδας μας για την επερχόμενη πείνα.

Αθλιότεροι των αθλίων, οι κατοικούντες στο Μαξίμου και οι περί αυτών συναγελαζόμενοι ευελπιστώντες να κυβερνήσουν, αγνοούν επιδεικτικά τις τεράστιες ευθύνες τους για την απογύμνωση της πατρίδας μας από κάθε μηχανισμό άμυνας, ασφάλειας και κοινωνικής μέριμνας. Όμως, η εγκληματική τους δραστηριότητα έχει κατορθώσει να στερήσει την έσχατη άμυνα και φροντίδα υπέρ των πολιτών, την τροφή. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι κρατικές αποθήκες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, είναι άδειες (από την περασμένη Άνοιξη), αφού κανείς δεν φροντίζει να μεριμνήσει για το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή την πλήρη απομόνωση της χώρας από τους «δανειστές», τους «φίλους» και «συμμάχους» της, οι οποίοι θα επιχειρήσουν την πλήρη υποταγή και την πλήρη παράδοση ολόκληρου του εθνικού πλούτου της πατρίδας μας, μέσα από τον ύστατο εκβιασμό, την πείνα.

Είναι δεδομένο πως μόλις οι "δάνειες δυνάμεις" εξασφαλίσουν (πάρουν τις υπογραφές των λακέδων τους που έβαλαν να κυβερνούν την Ελλάδα) τις εμπράγματες υποθήκες, θα προχωρήσουν σε πιστωτικό γεγονός για να εισπράξουν τα CDS. Κι επειδή η Ελλάδα θα πτωχεύσει (επειδή έτσι βολεύει στους "εταίρους", "φίλους" και "συμμάχους" μας) θα έρθουν στη συνέχεια να εισπράξουν και τις υποθήκες τους. Το κέρδος για τους "πιστωτές" μας -σε μία τέτοια εξέλιξη- δεν είναι απλά διπλό, αλλά πολλαπλό... Και δεν πρόκειται να αφήσουν την ευκαιρία να πάρουν τα πάντα -κυριολεκτικά- από την Ελλάδα. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουν...

Τι έχει κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με την κουστωδία του (βλ. κυβέρνηση), τι έχει κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος με τους συνενοχικούς του κυβερνητικούς εταίρους, για να απομακρύνει την –καλπάζουσα προς την Ελλάδα- πιθανότητα μίας περιόδου πείνας; Τίποτε απολύτως, δυστυχώς. Οι κυβερνώντες δεν προετοιμάζουν την χώρα, δεν προετοιμάζονται για το χειρότερο και πιθανότατο σενάριο της... πείνας. Εργάζονται μανιωδώς για να απορροφήσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από τα Ελληνικά νοικοκυριά, από τις Ελληνικές επιχειρήσεις, από το στρατηγικό συναλλαγματικό κεφάλαιο της Ελλάδας και δεν κάνουν τίποτε απολύτως για να προετοιμάσουν την χώρα και να φροντίσουν στο ελάχιστο δυνατό, αποτρέποντας την πείνα.

Όλοι οι πολίτες, βρισκόμαστε απέναντι σε μία φοβερή πραγματικότητα και οφείλουμε να αυτοπροστατευθούμε. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε -ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις αφού η κρατική μέριμνα είναι μηδενική- για το χειρότερο, ευελπιστώντας πως είτε αυτό δεν θα έρθει, είτε όταν έρθει θα μας βρει προετοιμασμένους. Αυτοί που μας κυβερνάνε δεν πρόκειται να πεινάσουν και το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Στην χειρότερη –γι αυτούς- περίπτωση, θα φύγουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να διασωθούν. Όλοι εμείς, όμως, οι Έλληνες πολίτες, θα μείνουμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα. Οι (δια)κυβερνώντες μας έχουν εγκαταλείψει. Τουλάχιστον ας είμαστε προετοιμασμένοι, για να αντέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ελπίζοντας πως δεν θα πεινάσουμε.


ΥΓ: Και όμως, όλα αυτά θα συμβούν επειδή δεν αντιστεκόμαστε στον όλεθρο που μας ετοιμάζουν. Ίσως, τελικά, πρέπει να πεινάσουμε, για να αντιληφθούμε αυτά που έχουμε χάσει, αυτά που μας πήραν και αυτά που τους... "χαρίσαμε". Ίσως πρέπει να πεινάσουμε για να θυμηθούμε αξίες που ποδοπατήσαμε, για να θυμηθούμε την ιστορία μας και για να δούμε την μέγιστη ανάγκη μας που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αγνοήσαμε, την Δημοκρατία.

Mιας που η Merkel ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα στην τελευταία Σύνοδο, να υπενθυμίσουμε κάποιες «γιορτές» γερμανικές… Πάντως εύχομαι του χρόνου να μιλάμε μόνο για γλυκά και τραγούδια, να γίνει το θαύμα για την πατρίδα μας και το μέλλον αυτής, τα παιδιά…
  • Γράφει η Σοφία Τ.
ΔΕΙΤΕ: Μερικές σπάνιες φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το φωτογράφο του Χίτλερ, Hugo Jaeger στις 18 Δεκεμβρίου του 1941. Τα Χριστούγεννα τα «τιμούσε» ο Αδόλφος και οι Ναζί στην Ελλάδα… Πλέον δεν τα σκοτώνουν άμεσα τα παιδιά μας, αλλά με τα φασιστικά τους μέτρα για… πειθαρχία... Δυστυχώς τα Χριστούγεννα αυτά σημαίνουν κατοχή, πείνα και θλίψη και τους Γερμανούς να γελούν στο Βερολίνο για το οικονομικό τους έγκλημα τρώγοντας γουρούνι και πίνοντας μπύρα στην εξαθλίωση των παιδιών μας…

Ναζί-απόγονοι του Ηρώδη σκοτώνουν βρέφη! (Μιά αληθινή ιστορία από την κατοχή)

Ο Στρατής Μυριβήλης στο βιβλίο του «Το κόκκινο βιβλίο», περιγράφει με τα μάτια ενός στρατοκόπου τα αίσχη των αιμοσταγών γερμανών στρατιωτών, όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό την Κατοχή του χιτλερισμού, παρομοιάζοντάς τους με τους στρατιώτες του Ηρώδη:

«Ήταν ένα αγροτικό χωριό πού καιγόταν. Τά σπίτια βούλιαζαν μέσα στις σπίθες, η ζωή των ανθρώπων και των ζώων έτρεχε φουρφουρίζοντας από τις μεγάλες μαχαιριές. Οι άνδρες των αιμάτων μέ τα φονικά όπλα και μέ τό δαυλό στά χέρια έτρεχαν από σπίτι σέ σπίτι καί μοίραζαν τό θάνατο. Ο στρατοκόπος τους γνώρισε. Ήταν οι ίδιοι οι στρατιώτες του Ηρώδη...

Μπήκε αόρατος στά σπίτια πού ξεθεμέλιωναν. Τούς είδε νά λιανίζουν μέ τις λόγχες τούς γέρους, νά λιώνουν κάτω από τις μπότες τους τά βρέφη. Τούς είδε ν' ανοίγουν την κοιλιά της ετοιμόγεννης μητέρας, νά βγάζουν τό έμβρυο και νά τό σηκώνουν στή μύτη της ξιφολόγχης. Μπήκε μαζί τους σ' ένα σπίτι. Σ' ένα κλινάρι γαλούριζαν δυο μικρά παιδιά. Φαίνονταν δίδυμα. Οι στρατιώτες του Ηρώδη τά σήκωσαν, τά κάθισαν σ' έναν καναπέ. Τά μικρά χαμογέλασαν, άπλωσαν τά χεράκια πρός τά όπλα πού γυάλιζαν, κουνούσαν τά ρόδινα μπράτσα τους σάν πρωτοδοκίμαστες φτερούγες.

Ένας στρατιώτης άπλωσε τό χέρι νά πνίξει τό ένα. Τό μικρό έπιασε αυτό τό χέρι, έβαλε τό μεγάλο δάχτυλο του στρατιώτη στο στόμα καί τό βύζαινε. Κείνη την ώρα έμπαινε ένας άλλος μ' έναν ντενεκέ μπενζίνα. Αυτός πού ήταν επικεφαλής τούς σταμάτησε. Ξέφτισε μιά λούνα μπαμπάκι από τό προσκέφαλο των παιδιών, το έστριψε φυτίλι. Κατόπι το βούτηξε στη μπενζίνα καί το τρύπωσε με προσοχή στά ρουθούνια καί στ' αυτάκια των παιδιών. Οι άλλοι κατάλαβαν το παιχνίδι, τριγύριζαν χαρούμενοι τον καναπέ καί περίμεναν χτυπώντας με ανυπομονησία τα γόνατα. Τότε ο βαθμοφόρος τράβηξε ένα σπίρτο καί έβαλε φωτιά στά φυτίλια, ένα πρός ένα.

Οι στρατιώτες διασκέδαζαν πολύ. Γελούσαν ξεκαρδισμένοι και χτυπούσαν τά γόνατα. Σαν τέλειωσε το παιχνίδι ράντισαν τη μπενζίνα στα έπιπλα και έβαλαν φωτιά. Η φλόγα όρμησε πεινασμένη, έγλειφε τα πτώματα, τις πόρτες και τις κουρτίνες, κατόπι έτριξε τα δόντια της μασώντας τά δοκάρια. Από το στάβλο του σπιτιού ανέβηκε ένα φοβερό μουκάνισμα. ήταν τά βόδια και τά γελάδια πού μούγκριζαν μακρόσυρτα, παρακαλεστικά, κουτουλούσαν την αμπαρωμένη πόρτα να τούς ανοίξουν καί κανένας δεν τούς άνοιξε.

Μέσα στην πλατέα του χωριού ήταν ο μεγάλος πλάτανος. Οι στρατιώτες του Ηρώδη (εννοεί τους Γερμανούς στρατιώτες) μάζεψαν τα βρέφη, τα έβρεξαν με μπενζίνα καί τα κρέμασαν από τις φασκιές, δεμένα από τη μέση. Κουνιόνταν ανάερα σαν παράξενοι καρποί του γέρικου δέντρου. Κατόπι μπήκαν σ' ένα σχολειό που είχαν κλεισμένες τις μανάδες. Η συνέχεια εδώ

Και εδώ Χριστούγεννα στο μέτωπο του Α’ ΠΠ… Πώς το «πνεύμα των Χριστουγέννων» σταμάτησε για μια μέρα έστω το 1ο γερμανικό έγκλημα του 20ου αι.. 1 εκ. στρατιώτες έγραψαν ιστορία με αυτή την ανακωχή…