Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Δεκ 2011


Διαβάζοντας το άρθρο "Αρχίζει και επίσημα η κυπροποίηση της Θράκης"(Άρθρο του Χουσεΐν Λαπτάλι στη Βολκάν) θεωρούμε σημαντικό να δώσουμε απαντήσεις στην διαχρονική προπαγάνδα των Τούρκων όσον αφορά την Θράκη και την Κύπρο.Γράφονται συνολικά 3 ισχυρισμοί και θα αποδείξουμε το άτοπο του κάθε ισχυρισμού ξεχωριστά.

1ος ισχυρισμός
Ο ΔΥΤΙΚΟΣ Ιμπεριαλισμός, τον οποίο εγώ αποκαλώ «Αγρια Δύση», στοχεύει να επανενώσει τους Ε/κ και Τ/κ. Οι Τ/κ παρουσιάζουν στους δυτικούς τα όσα υποφέρουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και διαμηνύουν ότι θέλουν να ζουν ελεύθερα και κυρίαρχα, υπό την προστασία της Τουρκίας. Ποιος όμως αντιλαμβάνεται την κατάσταση; Όταν μιλούμε για δυτικό πολιτισμό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Απάντηση
Ο αρθρογράφος αναφέρεται στο όρο «επανένωση» των Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων!Αυτό όμως προϋποθέτει ότι υπήρχε ήδη ένωση ως πρώτη φάση και διάσπαση αυτής της ενώσεως ως δεύτερη φάση.Ποιός είναι υπεύθυνος για την ένωση και ποιός για την διάσπαση; Έλληνες και Μουσουλμάνοι Θράκης ήσαν ανέκαθεν ενωμένοι,ενώ οι Ε/κύπριοι και οι Τ/κύπριοι ήσαν ενωμένοι και ζούσαν ειρηνικά ακόμα και μέχρι το 1955, διότι από το 1955 κι έπειτα τα σχέδια των Άγγλων-και μετέπειτα των Αμερικάνων- ήταν να μετατοπίσουν το Κυπριακό από ελληνοβρεταννική διένεξη σε ελληνοτουρκική!Και τα κατάφεραν με την βοήθεια της Τουρκίας! Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η «επανένωση» αποτελεί στόχο των Δυτικών και μόνο!Συνεπώς η Τουρκία δεν αποβλέπει στην επανένωση διότι δεν την θέλει!Αν την ήθελε πραγματικά,δεν θα αφήνονταν υπόννοιες ότι τέτοια «επανένωση» θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με κρυφούς και πονηρούς σκοπούς από τους Δυτικούς!
Ο αρθρογράφος δεν μας αναφέρει με ποιόν τρόπο υποφέρει η μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης ,την οποία ανιστορήτως χαρακτηρίζει «τουρκική»!
Πως ορίζει την «ελευθερία» και την «κυριαρχία» ο αρθρογράφος;
Από τι υποφέρουν οι Τ/κύπριοι,από τι οι μουσουλμάνοι της Θράκης και γιατί υποτίθεται ότι θα πρέπει να εξομοιωθούν αυτές οι περιπτώσεις;
Σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο αρθρογράφος: «Όταν μιλούμε για δυτικό πολιτισμό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».Όμως Τουρκία και «Δυτικός πολιτισμός» συνεργάζονται μέχρι και σήμερα κατά του Ελληνισμού. Ιστορικές λεπτομέρειες τόσο για τον Δυτικό όσο και για τον τουρκικό ιμπεριαλισμό θα δώσουμε στους επόμενους ισχυρισμούς,αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Κύπριοι έδωσαν την ζωή τους βοηθώντας τους Άγγλους στον Β’ΠΠ εναντίον των Ναζί,και το ευχαριστώ των Δυτικών-στην προκειμένη περίπτωση Άγγλων-ήταν να φτιάξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κύπρο εις βάρος των Ε/κυπρίων ανεξαρτήτου ηλικίας και να φτάσουν στο σημείο να απαγχονίζουν έφηβους Κυπρίους επειδή ποθούσαν την ελευθερία και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

2ος ισχυρισμός
Ο πολιτισμός αυτός εφαρμόζεται μόνο στα σύνορα των χωρών που ανήκουν σε αυτόν. Εκτός συνόρων είναι ιμπεριαλιστής, επιθετικός και εργάζεται αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντά του. Με άλλα λόγια, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιθετική Δύση, στην «Άγρια Δύση». Αυτό θα πρέπει να το χωνέψουμε. Ο Ατατούρκ μας συνέστησε να φθάσουμε στα επίπεδα της πολιτισμένων κρατών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιβάλλεται να ενταχθούμε στην Ε.Ε. ή να παραδοθούμε στην Άγρια Δύση. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 στο Πολυτεχνείο της Κων/πολης είχα αρκετούς συμφοιτητές από τη Δ. Θράκη.Τότε ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης ήταν 120.000. Και σήμερα είναι ο ίδιος.
Τίθεται το ερώτημα: Στα 51 αυτά χρόνια ο πληθυσμός αυτός δεν αυξήθηκε; Σήμερα η Κων/πολη, Προύσσα κ.λπ. είναι γεμάτες με Τούρκους από την Δ. Θράκη. Μέχρι τελευταία η Τουρκική Δημοκρατία δεν τους εξέδιδε άδεια παραμονής για να μην μειωθεί ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης. Η Ελλάδα, δεν επέτρεπε την επανεγκατάσταση των Τούρκων που εγκατέλειπαν την περιοχή αυτή. Το δράμα των Τούρκων της Δ. Θράκης αρχίζει με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης όπως συνέβη και με τους Τ/κ. Αυτών η μοίρα άλλαξε με την ίδρυση της ΤΔΒΚ ενώ οι Τούρκοι της Δ. Θράκης είχαν την ατυχία να παραμείνουν σε εδάφη που ελέγχει η ρατσιστική Ελλάδα. Όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης αριθμούσε 750.000 ψυχές. Τι απέγιναν;

Απάντηση
Η Δύση ήταν ανέκαθεν επιθετική!Η Τουρκία τόσους αιώνες τι ήταν;Ας μας αναφέρει ο αρθρογράφος μία συνθήκη ή μία συμφωνία που οι Τούρκοι έχουν σεβαστεί! Όταν αναφέρεται στην επιθετικότητα της Δύσης γιατί δεν αναφέρει άραγε έναντι ποίου πραγματοποιήθηκε αυτή η επιθετικότητα σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά;Δεν βγήκαν άραγε ωφελημένοι οι Τούρκοι απο αυτή την Δυτική επιθετικότητα; Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεν έλαβε ποτέ βοήθεια από την παπική Δύση ειδικά όταν την χρειαζόταν, μετά τις νίκες του Βαγιαζήτ ,Μουράτ Α’ και Μουράτ Β’ στα περισσότερα εδάφη της Μ.Ασίας,και όχι μόνο.

Τόσο κατά τον Α’Παγκόσμιο Πόλεμο,όσο και κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία, όπως και στον Β’ΠΠ,όπως και νωρίτερα-πριν της επαναστάσεως του 1821-συνέβησαν γεωπολιτικές αλλαγές και δόθηκαν υποσχέσεις στην Ελλάδα,οι οποίες δεν τηρήθηκαν. Κάθε κράτος ενδιαφερόταν για τα δικά του γεωπολιτικά συμφέροντα αδιαφορώντας για τις ηθικές διαστάσεις των εκάστοτε ζητημάτων,ενώ στο τέλος προδιδόταν η εμπιστοσύνη των Ελλήνων από τους «συμμάχους» εξαιτίας της αθέτησης υποσχέσεων σε θέματα της Β.Ηπείρου ,της Κύπρου ,ακόμα και της Μ.Ασίας παλιότερα!

Μέχρι και σήμερα η Δύση χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πειραματόζωο σε κάθε είδους οικονομική και «πολιτισμική» αλλαγή για να επιβάλλει μία Νέα Τάξη Πραγμάτων και η Ελλάδα υποτίθεται πως πρέπει να ακολουθεί αυτές τις αλλαγές ως σωστή «σύμμαχος» που φτάνει πλέον στο σημείο να αποδέχεται την τουρκική προπαγάνδα περί «ελληνοτουρκικής φιλίας»! Όσο για τον Κεμάλ,θα αναφέρουμε μία δήλωση που έγινε το 1920 και έχει ως εξής: «Στόχος μας είναι σε εύθετο χρόνο και σε οποιαδήποτε ευκαιρία να εντάξουμε την Δυτική Θράκη στην μητέρα Πατρίδα...Με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την ανεξαρτησία της ή την αυτονομία της»! Νομίζω ότι κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται από τρία τελείως διαφορετικά στοιχεία.

1. Οι λεγόμενοι τουρκογενείς αποτελούν το 50-55% της όλης μειονότητας και εγγίζουν τα 55.000 άτομα. Η φυλετική τους σύσταση είναι πολλαπλή. Αποτελείται από απογόνους
α)Τούρκων που εγκαταστάθηκαν εκεί μετά την κατάληψη της Θράκης περί το 1370-1380 και μετά
β) διαφόρων μουσουλμανικών φυλών όπως Τατάρων, που είναι συγγενείς με τους Τούρκους και Γιουρούκων που ήταν νομάδες κτηνοτρόφοι της Μ.Ασίας,οι οποίοι εξισλαμίσθηκαν μετά την τουρκική κατακτησή της και
γ) πολλών εξισλαμισμένων Ελλήνων.

Η φυλετική ανομοιογένεια των λεγομένων τουρκογενών είναι εμφανής από τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά της μειονότητας,που διαφέρουν από άτομο σε άτομο.Το ποσοστό των απογόνων των εξισλαμισμένων Ελλήνων που δεν έχουν ίχνη μογγολικών χαρακτηριστικών είναι σημαντικό.Η τουρκική γλώσσα και η μουσουλμανική θρησκεία ενεργούν σαν συνδετικός κρίκος και δημιουργούν σε άτομα τόσο διαφορετικής φυλετικής προελεύσεως τουρκική εθνική συνείδηση.

2. Οι Πομάκοι αποτελούν το 35% της μειονότητας και είναι περίπου 40.000 άτομα.Οι Πομάκοι ζουν στον ορεινό όγκο της Ροδόπης,είναι απόγονοι των αρχαίων Ελληνοθρακικών φυλών της Ροδόπης που εξισλαμίσθηκαν τον 17ο αιώνα και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους εκτός της θρησκείας.

Διαφέρουν στα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά,στην γλώσσα,στον τόπο κατοικίας,τον τύπο των κτισμάτων, τα ήθη και τα έθιμα ,την παραδοσιακή στολή και τα τραγούδια τους. Μια αδιάσειστη απόδειξη για το ποιοί ήταν οι Πομάκοι φαίνεται παρακάτω:

Ο γενικός απολογισμός των εκτελεσθέντων από του Βούλγαρους την τρομερή περίοδο από 28/9-20/10/1941 υπερβαίνει τους 15.000 Έλληνες ,όπως προκύπτει από τους ονομαστικούς καταλόγους της ανακριτικής Επιτροπής της Υπηρεσίας Εγκληματίων Πολέμου. Οι υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες, εκκλησίες,σχολεία κ.α ήσαν ανυπολόγιστες.

Την ίδια τύχη με τους Έλληνες υπέστη και το Μουσουλμανικό στοιχείο της Δυτικής Θράκης όπου σε χιλιάδες αριθμούνται τα θύματα της Βουλγαρικής θηριωδίας. Αποτέλεσμα όμως αυτής της απάνθρωπης συμπεριφοράς των Βουλγάρων ήταν να συσφιχτούν οι ήδη υφιστάμενες αγαθές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Μουσουλμάνων που οφείλονταν στην απόλυτη ελευθερία και ισοτιμία της οποίας πάντοτε απολάμβαναν οι Μουσουλμάνοι στους κόλπους του Ελληνικού κράτους. Όταν δε έφτασε η ημέρα της απελευθερώσεως και εισήλθε στην Δυτική Θράκη ο απελευθερωτής Ελληνικός Στρατός,ο Μουσουλμανικός Πληθυσμός υποδέχτηκε με απερίγραπτη συγκίνηση και ενθουσιασμό τους ελευθερωτές,έναν ενθουσιασμό που δεν υπελήφθη αυτού των Ελλήνων!

3. Οι Τουρκόγυφτοι που αποτελουν το 13-14% της μειονότητας και εγγίζουν τα 15.000 άτομα είναι αθίγγανοι,μουσουλμάνοι το θρήσκευμα.
Η μειονότητα εχει οριστεί ως Ελληνικη Μουσουλμανική σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης.
Έχει καθαρά θρησκευτικό προσδιορισμό που δεν σχετίζεται με την Τουρκία. Ο αρθρογράφος αναφέρεται και σε αριθμούς πληθυσμών όμως δεν αναφέρεται σε πηγές των στατιστικών,πότε έγιναν,πως προσδιορίζουν τους «Τούρκους» αφού μιλάμε για Έλληνες Μουσουλμάνους που δεν σχετίζονται φυλετικά με τους Τούρκους ! Όμως υπάρχουν σημαντικές ιστορικές λεπτομέρειες που ο αρθρογράφος αποσιωπά! Οι Τούρκοι επιθυμώντας πάντα να επιδείξουν την δήθεν ποσοτική υπεροχή τους στην Θράκη, το επεδίωξαν είτε μέσω του μετοικισμού εκ Βουλγαρίας, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης συμπαγούς προσφυγικού πληθυσμού,τον οποίο εγκατέστησαν σε κάθε χριστιανικό χωριό της Θράκης εξαναγκάζοντας τους χριστιανούς χωρικούς να μοιρασθούν με τους νέους «εποίκους» τους αγρούς τους, είτε μέσω της εξογκώσεως του μουσουλμανικού στοιχείου στις επίσημές τους στατιστικές και ταυτοχρόνως της συστηματικής ελαττώσεως του ελληνικού-και βουλγαρικού- στοιχείου, ειδικά όμως του ελληνικού που ήταν πολυπληθέστερο!

Ένα απλό παράδειγμα τουρκικής προπαγάνδας: Η επίσημη ελληνική στατιστική του νομού Αδριανουπόλεως το 1906 παρείχε 76.502 Έλληνες, 53.187 Τούρκους, 28.665 Βούλγαρους, 50 Αρμένιους και 1.100 Εβραίους. Η επίσημη τουρκική απογραφή του 1906 παρείχε 70.169 Έλληνες, 78.569 Τούρκους, 29.285 Βούλγαρους, 165 Αρμένιους και 1.790 Εβραίους. Η ελάττωση του αριθμού των Βουλγάρων δικαιολογείται εκ της κατά το 1903 ψευδοεπανάστασης του Ίλιντεν,αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η εκδίωξη μεν των Βουλγάρων εκ των χωριών βορείως των Σαράντα Εκκλησιών αλλά η αύξηση του τουρκικού στοιχείου από την ταυτόχρονη εγκατάσταση Τούρκων προσφύγων. Γι’αυτό βλέπουμε «αύξηση» των Τούρκων από 53.000 σε 70.000!!
Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι οι διωγμοί του Ελληνικού στοιχείου από την Ανατολική Ρωμυλία από τους Βούλγαρους είχε ως συνέπεια αλλοιώσεις των στατιστικών εις βάρος βεβαίως του γηγενούς ελληνικού στοιχείου ήδη από το 1885! Ο άρθρογράφος ισχυρίζεται ότι «Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης ήταν 120.000. Και σήμερα είναι ο ίδιος...
Όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης αριθμούσε 750.000 ψυχές. Τι απέγιναν; Οι αριθμοί είναι ψευδέστατοι!!

Προτού απαντήσουμε, θα θέλαμε να κάνουμε κι εμείς το ερώτημα τι έγιναν τα εκατομμύρια Ελλήνων της Μ.Ασίας, του Πόντου και της Α.Θράκης μέχρι το 1922! Πόσους διωγμούς, λεηλασίες και γενοκτονίες υπέστησε η φυλή μας από το τουρκικό σπαθί και πόσες άραγε υπέστησαν οι Τούρκοι από εμάς;
Να επισημάνουμε ότι στις τουρκικές στατιστικές οι τουρκόφωνοι χριστιανοί της Δ.Θράκης που μετοίκησαν από την Κωνσταντινούπολη μετά την άλωση της, ενώ είναι Έλληνες στην καταγωγή,για τους Τούρκους θεωρούνται «Τούρκοι» όπως και οι αλβανόφωνοι ορθόδοξοι-Αρβανίτες θεωρούνται «Αλβανοί». Η στρατιωτική θητεία των Νεοτούρκων διαρκούσε 5-7 χρόνια,με αποτέλεσμα μέχρι το 1908 να μην υπάρχουν δυνατότητες σημαντικής αύξησης του τουρκικού πληθυσμού λόγω μείωσης γεννήσεων ενώ αντιθέτως υπήρχε ταυτόχρονα αύξηση του ελληνικού στοιχείου.
Με το απεχθές φαινόμενο της στρατολογίας Ελλήνων από τους Νεότουρκους από το 1908 απεκρύβετο όχι μόνο ο πραγματικός ελληνικός πληθυσμός –των ανδρών- αλλά επιπλέον υπήρξε προσπάθεια μείωσης των γεννήσεων των ελληνικών οικογενειών.
Ήδη από το 1913 υπήρχαν 100.000 πρόσφυγες από την Θράκη και Μακεδονία στην ελεύθερη Ελλάδα λόγω της εγκληματικής πολιτικής των Βουλγάρων. Από το 1914 πλέον υπήρχαν όχι απλώς εκτοπίσεις ελληνικού πληθυσμού αλλά και εισροή βουλγαρικού!

Με την συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών της 30/1/1923 επεβλήθη η υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών των μουσουλμάνων της Ελλάδας και των Ελλήνων της Τουρκίας.

Βάσει του άρθρου 2 της εν λόγω Συνθήκης εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή:
-οι Έλληνες οι εγκατεστημένοι στην Κωνσταντινούπολη,
-και οι κάτοικοι των νήσων Ίμβρου και Τενέδου,περίπου 250.000.

Ως αντιστάθμισμα αυτής της εξαίρεσης εξαιρέθηκαν της ανταλλαγής και οι μουσουλμάνοι της Δ.Θράκης,περίπου 85.000 τότε. Οι όροι αυτοί καταρχήν συνέφεραν και τις δύο πλευρές. Αν δεν εξαιρείτο η ελληνική μειονότητα της Πόλης που αποτελείται κυρίως από εμπόρους, βιομήχανους και επαγγελματίες η τουρκική οικονομία θα κινδύνευε με κατάρρευση. Αφ’ετέρου η Ελλάδα θα είχε μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα. Ο αριθμός των προσφύγων θα αυξανόταν κατά 20% και θα χάνονταν μεγάλες ελληνικές περιουσίες στην Πόλη. Έτσι και οι δύο πλευρές ωφελήθηκαν!

Αν η Τουρκία τηρούσε τις υποχρεώσεις της δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Όμως βάσει οργανωμένου σχεδίου άρχισε η δίωξη του Ελληνισμού στην Τουρκία,με κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης!

Ο ρόλος της «εγγυήτριας δύναμης» από πλευράς Τουρκίας δεν προκύπτει από πουθενά,όσον αφορά την μουσουλμανική μειονότητα.Η Τουρκία είναι αποκλειστικώς υπεύθυνη (υποτίθεται) για την Ελληνική μειονότητα-και γενικώς για όλες τις μειονότητες- επί τουρκικού εδάφους.
(Αρθρα 14, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44)!

Εν τούτοις, το υπόβαθρο στο οποίο στηρίχτηκε αυτή η αμοιβαία ανταλλαγή είναι τελείως διαφορετική για πολλούς λόγους:

Πρώτον, διότι η Σύμβαση περί «ανταλλαγής πληθυσμών» υπήρξε πλημμελέστατη στην διατύπωση από ελληνικής πλευράς για την κατοχύρωση των δικαίων των Ελληνικών πληθυσμών και ιδίως των Κων/πολιτών, για τους οποίους η Σύμβαση αυτή συνετάχθη ετεροβαρής, εξ αγνοίας των εντεταλμένων.
Το ετεροβαρές της Συμβάσεως εκπροστάτευε και προήγε τα τουρκικά συμφέροντα και τις τουρκικές βλέψεις. Έτσι οι αντιπρόσωποι της Ελλάδας αγνοώντας τον Δημοτικό Νόμο του 1912,που εκδόθηκε από το νεοτουρκικό κίνημα « Ένωση και Πρόοδος», συνετέλεσαν, δια της αποδοχής ασύμφορης διατυπώσεως, σε περιορισμό στο ελάχιστο των μη ανταλλακτέων Κων/πολιτών.

Δεύτερον, διότι υπήρξε σφάλμα εκ μέρους μας με την έκδοση μη Τούρκων Μουσουλμάνων ή μουσουλμοφανών,αν και αυτοί διαμαρτύρονταν «ότι δεν ήσαν Τούρκοι και δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Τρίτον, εξαιτίας του γεγονότος οτι η ανταλλαγή του ελληνικού πληθυσμού ήταν μία τελική πράξη των αποτελεσμάτων των βιαίων διωγμών, λεηλασιών, δολοφονιών, βιασμών, αρπαγής περιουσιών και μιάς καλά οργανωμένης προπαγάνδας εναντίον του ελληνικού στοιχείου –και όχι μόνο- που εφαρμοζόταν από τους Νεότουρκους πριν την έναρξη του Α’Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.
Εξυπακούεται ότι οι Τούρκοι δεν είχαν σεβαστεί ούτε την Συνθήκη των Σεβρών, ενώ οι βιαιοπραγίες τους είχαν ξεκινήσει πολύ πριν πραγματοποιηθεί η Μικρασιατική Εκστρατεία, δηλαδή πριν έρθει καν ελληνικός στρατός στα πανάρχαια αυτά ελληνικά εδάφη. Σε αντίθεση με τους Μουσουλμάνους στην Ελλάδα,που ουδέποτε βίωσαν τέτοιες φρικτές εμπείριες. Όπως και το μουσουλμανικό στοιχείο στην Μ.Ασία.

Ο αρθρογράφος δεν κατονομάζει την τουρκική «ανθρωπιά» που ανάγκασε τους Έλληνες να φύγουν από την Τουρκία μετά την υπογράφη της Συνθήκης της Λωζάννης και να παραμείνουν μόνο 2.500!
Τους αναφέρουμε εμείς:

Περίοδος 1923-1940
-Στις 2/10/1923 η τουρκική κυβέρνηση περιόρισε τα αστικά δικαιώματα των Ελλήνων αποκλείοντας τους από την πολιτική ζωή και τις δημόσιες υπηρεσίες και εξαναγκάζοντας ξένες εταιρείες να αντικαταστήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων με Τούρκους (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Τον Οκτώβριο του 1923 συνελήφθησαν και απελάθησαν 64 Έλληνες πρόκριτοι της Τενέδου
(Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Οι κλάσεις 1923-25 της Ίμβρου μεταφέρθηκαν στην Μ.Ασία
(Παράβαση άρθρου 14 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Το 1926 με τον Αστικό Κώδικα επιβλήθηκε υποχρεωτικά ο πολιτικός γάμος στην ελληνική μειονότητα
(Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Με τον νόμο 2007/1932 απαγορεύτηκε η εξάσκηση 32 επαγγελμάτων στους Έλληνες
(Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Με τον νόμο 1934 υποχρεώθηκαν οι ομογενείς να τουρκοποιήσουν τα επώνυμα τους
(Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Με τον νόμο 2782/1936 απαγορεύθηκε στα μειονοτικά ιδρύματα να αποκτούν πρόσθετα ακίνητα με αγορές ή διαθήκες (Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Από το σχολικό έτος 1936-37 υποχρεωτικά όλα τα μαθήματα στα ελληνικά σχολεία διδάσκονταν στα τουρκικά
(Παράβαση άρθρου 41 Συνθήκης της Λωζάννης)
Κατά την διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου
-Τον Μάϊο του 1942 η Τουρκία επιστράτευσε 20 κλάσεις μή μουσουλμάνων με σκοπό την εξόντωση τους με την μέθοδο των ταγμάτων εργασίας. Η πτώση του Στάλινγκραντ και η γερμανική υποχώρηση τους έσωσε γιατί η Τουρκία αντελήφθη ότι άλλαξε η φορά του πολέμου και τους απέλυσε
(Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Επιβλήθηκε ειδική εξοντωτική φορολογία (Varlik Vergesi) με τον νόμο 11/11/1942 στους μή μουσουλμάνους,χωρίς να υπάρχει δικαίωμα εφέσεως (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)

Περίοδος 1949-1963
-Με τον νόμο 5404/1949 η διαχείριση των μειονοτικών ιδρυμάτων υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων και έτσι έχασαν την αυτοτέλειά τους. (Παράβαση άρθρου 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Ομάδα Τούρκων χωρίς αφορμή στις 28/8/1955 κατέστρεψε τους Ναούς Παναγίας Νεοχωρίου και Ταξιαρχών Στενής,μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας που αδρανούσε (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Την νύκτα 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου 1955, ο τουρκικός όχλος με την ανοχή και καθοδήγηση των Αρχών προέβη σε πρωτοφανείς ωμότητες και εγκληματικές πράξεις κατά της ελληνικής μειονότητας με συνέπεια την δολοφονία 15 Ελλήνων,τον βασανισμό αλλων εκατοντάδων ,την πυρπόληση 29 εκκλησιών και την λεηλασία άλλων 46,την λεηλασία 3.000 ελληνικών οικιών και 4.368 καταστημάτων,την βεβήλωση νεκροταφείων και οστεοφυλακίων,την καταστροφή τάφων πατριαρχών
(Παραβίαση στοιχειώδους ανθρωπισμού και παράβαση άρθρων 38 και 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Την διάλυση τον Απρίλιο του 1958 της Ελληνικής Ένωσεως,κατάσχεση των περουσιακών της στοιχείων και κατάληψη της έδρας της (Παράβαση άρθρων 38 και 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Την αναίτια απέλαση 67 προκρίτων της ελληνικής μειονότητας απο το 1957 μέχρι το 1959
(Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)

Κατά το έτος 1964
Με τον νόμο 8459/18.2.1964 τίθεται:
-απαγόρευση στους ομογενείς μαθητές να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα ακόμα και στα διαλείμματα
(Παράβαση άρθρων 38,39,41 Συνθήκης της Λωζάννης)
-απαγόρευση πρωινής προσευχής στα ελληνικά σχολεία (Παράβαση άρθρων 40,43)
-από τον Μάρτιο του 1964 οι τουρκικές αρχές άρχισαν μαζικές απελάσεις Ελλήνων της Πόλης
(περίπου 30.000).
Η αστυνομία κατέσχεσε τα υπαρχοντά τους και τους απέλασε αυθημερόν (Παράβαση άρθρου 39)
-με τον νόμο 5681/10.4.1964 τίθεται απαγόρευση λειτουργίας του Πατριαρχικού Τυπογραφείου που λειτουργούσε από το 1627 (Παράβαση άρθρου 40)
-Τον Μάϊο του 1964 τίθεται απαλλοτροίωση 8.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εδαφών στην πεδιάδα Σχοινουδίου της Ίμβρου για να γίνουν ανοικτές αγροτικές φυλακές με αποζημίωση 1 τουρκικής λίρας ανά m2 (Παράβαση άρθρου 14) και αυτά δεν καταβλήθησαν.
-Τον Ιούνιο του 1964 παύθηκαν 3 διευθυντές λυκείων και 41 διδάσκαλοι (Παράβαση άρθρου 41)
-Τον Σεπτέμβριο του 1964 απαγορεύθηκε η διακίνηση ελληνικών βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών στα σχολεία της μειονότητας (Παράβαση άρθρου 38)
-απαγόρευση λειτουργίας θεολογικών σχολών (Παράβαση άρθρων 38,41)
-Με τον νόμο 6980/15.10.1964 τίθεται απαγόρευση του διορισμού στα ελληνικά σχολεία ομογενών αποφοίτων ελληνικών παιδαγωγικών ακαδημιών και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης
(Παράβαση άρθρου 41)
-υποχρέωση των μαθητών της μειονότητας να λένε το πρωί «Είμαι Τούρκος και ευτυχής που γεννήθηκα Τούρκος», (Παράβαση άρθρων 38,43)
-Δήμευση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων στην Ίμβρο.Το ημιγυμνάσιο μετατράπηκε σε οικοτροφείο για σπουδαστές από την Τουρκία (Παράβαση άρθρων 14,40,41)
-Με την απόφαση 6/3801 της 2/11/1964 του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου απαγορεύθηκαν στους ομογενείς οι δικαιοπραξίες και η αγορά ακινήτων (Παράβαση άρθρων 38, 39)

Μετά το έτος 1965
-Το 1966 άρχισαν νέες απαλλοτροιώσεις στην Ίμβρο για την δημιουργία κρατικού αγροκτήματος.Μέχρι το 1968 είχαν απαλλοτροιωθεί 27.354 στρέμματα αντί ευτελούς τιμήματος (Παράβαση άρθρων 14, 38, 39)
-Ενεργοποιήθηκε εποικισμός της Ίμβρου από 3.000 Τούρκους,ανεγέρθηκαν οικισμοί και παραχωρήθηκε καλλιεργήσιμη γη στους εποίκους.

Συνέπεια αυτών των παραβάσεων των συνθηκών ,των βανδαλισμών ,των βιαιοτήτων,των απελάσεων και του όλου κλίματος τρομοκρατίας ήταν ότι η ελληνική μειονότητα μέσα σε 65 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης Ανταλλαγής περιορίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας σε 2.500 άτομα. Δηλαδή το 1% του αριθμού που είχε όταν υπεγράφη η συνθήκη.
Τουναντίον η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα στο ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 20%.Αυτό το γεγονός αποτελεί κατάφωρο παραβίαση της Συνθήκης Ανταλλάγης πληθυσμών και της Συνθήκης της Λωζάννης που προέβλεπαν αμοιβαιότητα.

Η μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης δεν έχει νομικό έρεισμα για την περαιτέρω παραμονή της στην Ελλάδα εφόσον η προϋπόθεση δια την εξαίρεση της από την ανταλλαγή των πληθυσμών, ήταν η παραμονή της ελληνικής στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, η οποία εκδιώχθηκε βιαίως.

Η αμοιβαιότητα επιβάλλει την ύπαρξη στην Ελλάδα μουσουλμανικής μειονότητας μικρότερης των 1.000 ατόμων! Κάθε υπέρβαση του αριθμού αυτού οφείλεται στην ανεκτικότητα των ελληνικών αρχών, οι οποίες έπρεπε να απευλάνουν από την μειονότητα αριθμό ανάλογο εκείνου που εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψουν την Τουρκία. Οι Ελληνικές αρχές χάριν της αμοιβαιότητας που προβλέπει η συνθήκη,θα έπρεπε να απευλάνουν 5 άτομα από την μειονότητα έναντι 2 απευλανομένων από την Τουρκία!

Η Ελλάδα όμως δεν εφήρμοσε, όπως δικαιούταν, αυτά τα μέτρα!

Όσον αφορά την προπαγάνδα περί «ΤΔΒΚ» επισημαίνουμε ότι ήδη από το 1964 ο Άτσεσον είχε επιχειρήσει να διχοτομήσει το νησί. Η διπλή προσάρτηση της Κύπρου θα σήμαινε την εγκατάσταση αμερικανικών και νατοϊκών βάσεων για την εξυπηρέτηση των δυτικών συμφερόντων στην περιοχή. Το σχέδιο απορρίφθηκε. Αλλά ο Άτσεσον επέμεινε. Σε μία ομιλία του στο Κολέγιο Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας στις 27/10/1966 δήλωσε, ότι μπορούσε να επιβληθεί μία λύση στην Κύπρο με τη χρήση ανώτερων όπλων. Ο Άτσεσον επανέλαβε πολλές φορές ότι «δεν μπορεί να υπάρξει απομόνωση σ’ ένα κόσμο με ασταμάτητες μεταβολές δυνάμεων, μεταμορφώσεις περιβάλλοντος και διεθνείς εντάσεις».

Προς το τέλος του 1973, σ’ ένα σεμινάριο με αρκετά μεγάλη συμμετοχή στη Ρώμη, ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης Σάιρους Βανς προειδοποίησε ότι αν παρουσιαζόταν μία καινούρια κρίση στην Κύπρο, η χώρα του δεν θα προσπαθούσε να σταματήσει τους Τούρκους.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Αβέρωφ, ο Μπίτσιος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς.
Ο Δρ.Τζ.Σ. Κάμπελ, εμπειρογνώμων επί ευρωπαϊκών και μεσανατολικών υποθέσεων παρατήρησε ότι «η Αμερικανική διπλωματία ήταν η άσκηση ματαιοδοξίας ή καλά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη άσκηση απάτης»!
Ο Χέφνερ, πρώην αξιωματούχος της CIA, αποκάλυψε λίγο μετά το πραξικόπημα,ότι η CIA ξόδεψε 20 εκατ. δολλάρια στη Κύπρο το 1973 και 40 εκατ. το 1974.Μία έκθεση της αμερικανικής αποστολής μελέτης στις 22/2 /1974 καταδίκασε σαφώς την πολιτική των ΗΠΑ στην Ελλάδα σαν «λανθασμένη, κακομελετημένη, μυωπική και απελπιστικά επηρεασμένη απο στρατιωτικούς παράγοντες».

Μία παρόμοια έκθεση συμπέρανε το Σεπτέμβριο του 1974 ότι «φαίνεται ότι η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Κύπρο ήταν μία σειρά από βιαστικούς αυτοσχεδιασμούς, που απέτυχαν οικτρά.»

Ο γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντυ επέκρινε συνεχώς τις «παραλείψεις» της αμερικανικής διπλωματίας σχετικά με την Κύπρο και τόνιζε ότι «η τουρκική εισβολή κατέστρεψε το νησί.»
Όλα ήσαν προμελετημένα!Και η χούντα πρόδωσε την Κύπρο αντί να την υπερασπιστεί!!

Οι συγκρούσεις στην Κύπρο σχετίζονται με τις φιλομακαριακές και τις αντιμακαριακές ομάδες και σε καμία περίπτωση με τους Τ/κυπρίους. Οι εντάσεις μεταξύ Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων είχαν μειωθεί ήδη από το 1968.

Από που προκύπτει ,σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ ότι Ε/κύπριοι δεν σέβονται τα δικαιώματα των Τ/κυπρίων; Και από που προκύπτει ότι οι Τ/κύπριοι εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ για να έχουν το δικαίωμα να απαιτούν το ο,τιδήποτε;

Δεν υπάρχει στρατιωτική κατοχή στο βόρειο τμήμα της Κύπρου;

Δεν έχει καταληφθεί το 40 % του κυπριακού εδάφους από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις;
Δεν έχουν καταληφθεί περιουσίες Ε/κυπρίων;

Δεν υπήρξαν αγνοούμενοι που έδωσαν την ζωή τους για να διατηρηθεί ο Ελληνισμός στο κομμάτι της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου;

Και οι δήθεν παράνομοι «έποικοι» από πότε θεωρούνται «Τουρκοκύπριοι»;

3ος ισχυρισμός
Αυτή είναι η ανθρωπιά της Αγριας Δύσης. Η Άγρια Δύση συνεχίζει και θα συνεχίσει να επιτίθεται κατά την Ανατολής. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παύσουμε να ζούμε με την ιδέα ότι εντασσόμενοι στην Ε.Ε. οδηγούμεθα στον Παράδεισο. Η κατάρρευση του τουρκικού έθνους θα αρχίσει με την ένταξή του στην Ε.Ε.
Στόχος της Άγριας Δύσης είναι η παγκόσμια κυριαρχία των Χριστιανών και Ευαγγελιστών. Ο στόχος προχωρά με τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε καζάνι που βράζει.
Στον στόχο αυτό οφείλεται και η επιμονή της Δύσης για να επανενώσεις τις δύο κοινότητες της Κύπρου που έχουν τελείως διαφορετική γλώσσα, θρησκεία, κοινωνική ζωή. Η Άγρια Δύση δεν θα καταλάβει και τίποτα αν της εξηγήσεις το δράμα της Δυτικής Θράκης. Και αν ακόμη το καταλάβει θα προσποιηθεί το αντίθετο επειδή έχουν μεγάλα σχέδια.

Απάντηση
Επειδή η προκλητικότητα του αρθρογράφου είναι εμφανέστατη θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα του διαχρονικού τουρκικού επεκτατισμού (τουρκιστί: ανθρωπιά) που είχε την υποστήριξη του από την Δύση!

Τον Οκτώβριο του 1940 η Ελλάδα υπέστη επίθεση από την Ιταλία. Η Τουρκία παρά τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα λόγω Συνθηκών και παρά τις πιέσεις της Αγγλίας όχι μόνο δεν κινείται, αλλά προβάλλει αξιώσεις διεκδικώντας τα Δωδεκάννησα, το Βόρειο Ιράκ, την ΝΑ. Βουλγαρία και ζητά τον στρατιωτικό έλεγχο της Θεσσαλονίκης,ενόσω ο ελληνικός στρατός πολεμούσε στην Β.Ήπειρο. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Α.Ήντεν έκρινε παράλογες τις τουρκικές αξιώσεις και θεώρησε απαράδεκτη την αξίωση για την Θεσσαλονίκη.

Στις 23/11/1940 έγινε συνάντηση του Γερμανού πρεσβευτή φον Πάπεν με τον Τούρκο πρόεδρο Ινονού. Ο τελευταίος ζήτησε την σύναψη Συμφώνου μη επιθέσεως Γερμανίας-Τουρκίας και συγκατάθεση της Γερμανίας για αναδιάταξη της Βαλκανικής σε περίπτωση νίκης της Γερμανίας.

Τον Ιανουάριο του 1941 η Τουρκία υφίσταται πιέσεις από την Αγγλία για να μπει στον πόλεμο κατά της Γερμανίας. Η Τουρκία ζητάει ανταλλάγματα την Συρία Κύπρο και τα Δωδεκάννησα. Η Αγγλία συμφωνεί για την Συρία μόνο, αλλά το αντάλλαγμα κρίνεται πολύ μικρό από την Τουρκία.

Στις 17/2/1941 υπογράφεται το βουλγαροτουρκικό Σύμφωνο μη επιθέσεως που άφησε ελευθερία κινήσεων στην Βουλγαρία ,η οποία με εξασφαλισμένα νώτα την 1/3/1941 προσχωρεί στο Τριμερές Σύμφωνο και δέχεται γερμανικά στρατεύματα τα οποία θα επιτεθούν μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα.

Στις 17/5/1941 η Γερμανία ζητάει να επιτρέψει η Τουρκία να σταλεί μέσω αυτής γερμανική στρατιωτική βοήθεια στον επαναστάτη του Ιράκ Ρασίντ Αλή Γκαϊλανί. Η Τουρκία ζητάει σαν αντάλλαγμα να σταλεί τουρκική φρουρά στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο διευκολύνοντας και το Γ’Ράιχ που δεν θα ήταν εκεί υποχρεωμένο να διαθέσει εκεί στρατιωτικές δυνάμεις. Ευτυχώς η αποτυχία της επαναστάσεως απέτρεψε την πραγματοποίηση των τουρκικών σχεδίων.

Στις 18/6/1941 υπεγράφη η Γερμανοτουρκική Συνθήκη μη επιθέσεως, η οποία εξασφαλίζει τα νώτα των Γερμανών, οι οποίοι με εξασφαλισμένα νώτα μετά από 4 ημέρες εισβάλλουν στην ΕΣΣΔ. Μετά τις γερμανικές στρατιωτικές επιτυχίες,τον Αύγουστο του 1941, ο Τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο Χ.Γκερεντέ ζήτησε από τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Βαϊσζάικερ να εξαγγελθεί η ίδρυση Τουρανικού κράτους υπό τουρκική αιγίδα μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας. Ο Βαϊσζάικερ συμφωνεί καταρχήν.

Τον Σεπέμβριο του 1941 αποστέλλεται στο Βερολίνο ο Νουρρή Πασάς, αδελφός του Εμβέρ, σαν επίσημος απεσταλμένος να συμφωνήσει με τους Γερμανούς να τεθούν υπό τουρκική δικαιοδοσία τα τουρανικά εδάφη της Κριμαίας, της Υπερκαυκασίας, του Αζερμπαϊτζάν και η Ταταρική Δημοκρατία. Ο αρμόδιος Γερμανός υφυπουργός Βέρμαν συμφωνεί στην σκύλευση των σοβιετικών αυτών εδαφών από την Τουρκία.

Στις 13/8/1941,ο Βρετανός πρόξενος στην Δαμασκό ανέφερε στο υπουργείο Εξωτερικών (Foreign Office) ότι ο Τούρκος Πρόξενος Ουμάρ που μόλις γύρισε από την Άγκυρα βολιδοσκόπησε την Βρετανία θέλοντας να μάθει εάν η Αγγλία σε περίπτωση συμμαχικής νίκης ήταν διατεθειμένη να εγκρίνει και να εγγυηθεί την παραχώρηση σοβιετικων εδαφών στην Τουρκία με το αιτιολογικό ότι η Τουρκία θα προτιμούσε να επεκταθεί προς τις αραβικές περιοχές προς νότο, αλλά επειδή εκεί έχει συναντήσει εμπόδια και ταπεινώσεις προτιμά να στραφεί αλλού. Αυτή είναι η τουρκική «ανθρωπιά»!

Ο αρθρογράφος που προσπαθεί να συνδυάσει Κυπριακό-Θράκη-Μ.Ανατολή,-τελείως ανεπιτυχώς βέβαια-, αναφέρει ότι «ο στόχος προχωρά με τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε καζάνι που βράζει. Στον στόχο αυτό οφείλεται και η επιμονή της Δύσης για να επανενώσεις τις δύο κοινότητες της Κύπρου που έχουν τελείως διαφορετική γλώσσα, θρησκεία, κοινωνική ζωή.»

Επί αιώνες οι Έλληνες και οι Τούρκοι του νησιού έζησαν μαζί σε μεικτά χωριά και μικτές πόλεις χωρίς καμία αιματοχυσία. Μαζί όργωναν τα χωράφια τους και μαζί μάζευαν τους καρπούς. Με την ανάμιξη Βρεταννών και Αμερικανών όπως και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών δημιουργήθηκαν προστριβές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων με σκοπό τη διχοτόμηση της νήσου και την εν καιρώ απορρόφηση του από την Τουρκία.

Η πόλωση των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, που ξεκινά πολύ πριν το 1964, αυξανόταν λόγω της βρεταννικής πολιτικής. Καθώς η ΕΟΚΑ χτυπούσε όλο και πιο σκληρά το βρεταννικό στρατιωτικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των Βρεταννών, όλο και περισσότερες δουλειές παίρνονταν από τους Έλληνες και δίνονταν στους Τούρκους. Σχηματίστηκαν χωριστές αστυνομικές δυνάμεις, επανδρωμένες κυρίως από Τούρκους, υπό τις διαταγές Βρεταννών αξιωματικών, που σκοπό είχαν να ελέγχουν τις ελληνικές ταραχές και να βοηθάνε τους Βρεταννούς να πολεμήσουν την ΕΟΚΑ.Συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων άρχισαν να λαμβάνουν χώρα από το 1956.

Επιπλέον δημιουργήθηκε και η τουρκική παράνομη οργάνωση Βολκάν (Ηφαίστειο)-με αρχηγό τον ίδιο τον Ραούφ Ντενκτάς- που κυκλοφορούσε ανθελληνικά φυλλάδια απειλώντας με αντίποινα -5 Έλληνες για κάθε Τούρκο που θα σκοτωνόταν.Επιπλέον στα τέλη του 1957 το μαχητικό σκέλος της Βολκάν- η ΤΜΤ (Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης)-που διαδέχτηκε τη Βολκάν ταυτοχρόνως- διεμήνυε συνεχώς ότι η ελευθερία θα έρθει στην Κύπρο μόνο μέσω διχοτόμησης και συνθημα της ήταν «Διχοτόμηση ή θάνατος».
Όμως πίσω από τις δολοφονίες Τουρκοκυπρίων κρυβόταν η ΤΜΤ!Την άνοιξη του 1958 δύο Τουρκοκύπριοι δημοκράτες που άνηκαν σε ελληνικό αριστερό συνδικάτο δολοφονήθηκαν απο την ΤΜΤ λόγω της συνεργασίας τους με τους Έλληνες παρά των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων!

Επιπλέον,από την ΤΜΤ,στις 24/4/1962 δολοφονούνται ο 38χρονος δικηγόρος Αχμέτ Γκουρκάν και ο 33χρονος Αϊχάν Χικμέτ, ηγέτες του Τουρκοκυπριακού Λαϊκού Κόμματος που υποστήριζαν τις στενότερες σχέσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Η τρομοκρατία είχε ήδη ξεκινήσει εντατικά από το 1958!

Τον Απρίλιο του 1963 ο Ντενκτάς μπροστά σε μία ομάδα προσκόπων αναφέρει ότι «η σημαία μας οφείλει το χρώμα της στο αίμα 80.000 μαρτύρων» και ορκίστηκε μπροστά τους ότι η «η τουρκική κοινότητα δεν θα γίνει ποτέ μειονότητα,ούτε το νησί θα γίνει ποτέ ελληνικό»!
Αυτά περί τουρκικής «ανθρωπιάς»!!
1) Πηγή : «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες-Συμφωνίες και Συμβάσεις»
Χαραλ. Γ. Νικολάου
2) Πηγή: «Θράκη-Η Έπαλξη του Ελληνικού Βορρά »
Συγγραφέας: Γ.Μαγκριώτης
3) Πηγή: « Η εναντίον της Μακεδονίας βουλγαροκομμουνιστική επιβουλή»
Συγγραφέας: Γ.Α.Λ
4) Πηγή: «Ιστορία της Κύπρου »
Συγγραφέας: Στ.Παντελής
5) Πηγή: «Η Θράκη και η δύναμις του εν αυτή ελληνικού στοιχείου»
Συγγραφέας: Στ.ΨάλτηςΕφημερίδα Haaretz, 1/12/2011

Ο Meir Dagan, πρώην αρχηγός της Μοσάντ, σε χθεσινή συνέντευξή του στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Uvda, τάσσεται ανοιχτά κατά της στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του Ιράν και εκφράζει την ανησυχία του για τη στάση του Ισραηλινού υπ. Άμυνας, Barak, o οποίος έχει δηλώσει ότι το Ισραήλ έχει λιγότερο από ένα χρόνο περιθώριο για να επιτεθεί.

Ο Dagan επισημαίνει ότι μια τέτοια κίνηση είναι πιθανόν να οδηγήσει σε περιφερειακό πόλεμο όπου θα εμπλακούν η Χεζμπολλάχ, η Χαμάς και η Συρία.

"Ανησυχώ ότι ίσως να γίνουν λάθη και προτίμησα να μιλήσω ανοιχτά, με την ελπίδα να προλάβω μια καταστροφή", είπε ο Dagan σε δημοσιογράφο του καναλιού. "Η εμπλοκή σε έναν περιφερειακό πόλεμο δικαιολογείται μόνο όταν απειλείται κανείς ή όταν η λόγχη έχει ήδη διαπεράσει το δέρμα μας. Μια τέτοια επίθεση δεν θα το επέλεγα με τόση επιπολαιότητα".

Ο Dagan τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων ενός τέτοιου πολέμου. Ωστόσο, κατά τη γνώμη του, "η κλίμακα της καταστροφής, η παράλυση της καθημερινής ζωής και ο φόρος αίματος θα αγγίξει σίγουρα πολύ υψηλά επίπεδα".

"Δεν έχω λόγο να κρύψω την αντίθεσή μου με την πρόθεση του πρωθυπουργού, Benjamin Netanyahu, και του υπ. Άμυνας, Ehud Barak, να επιτεθούν στο Ιράν.

"Ανησυχώ έντονα για τις δηλώσεις του Barak, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ έχει συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία πρέπει να δράσει. Δεν θεωρώ ότι το σκεπτικό αυτό έχει κάποια λογική βάση".

Το πρωί της Πέμπτης, 1/12, ο Barak σχολίασε δηλώσεις του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγού Martin Dempsey, o oποίος δήλωσε άγνοια για το εάν ή όχι το Ισραήλ θα ειδοποιήσει την αμερικανική κυβέρνηση προτού επιτεθεί εναντίον του Ιράν.

Σύμφωνα με τον Barak, το Ισραήλ δεν θα πρέπει να επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν και η καλύτερη έκβαση θα ήταν αν το Ισραήλ αποτρέπονταν, μέσω της διπλωματικής οδού και των κυρώσεων, από την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματός του.

Τα σχόλια του Barak ήταν μια απάντηση σε προχθεσινό δημοσίευμα των Τimes του Λονδίνου, όπου πηγές της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ αποκάλυψαν ότι η πρόσφατη έκρηξη σε τοποθεσία κοντά στο Ισπαχάν, στο δυτικό Ιράν, δεν ήταν ατύχημα, όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι Ιρανοί αξιωματούχοι, αλλά προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα εργοστάσιο μετατροπής ουρανίου στην περιοχή.

Οι ίδιες πηγές της Μοσάντ ανέφεραν στους Times ότι δορυφορικές φωτογραφίες έδειξαν καπνό να βγαίνει από το σημείο που βρίσκεται το εργοστάσιο μετατροπής ουρανίου. "Επομένως", κατέληξαν, "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στο εργοστάσιο και σίγουρα δεν ήταν ατύχημα. Η έκρηξη κατέστρεψε κυρίως μέρη του εργοστασίου, τα οποία, κατά τις εκτιμήσεις μας, χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες πρώτων υλών".Στο άρθρο «Μειονοτικά ζητήματα «ανοίγουν» παντού οι Τουρκοπράκτορες στην Ελλάδα!» διαβάσαμε 12 ισχυρισμούς σχετικά με την δήθεν «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και με την δήθεν «ιστορία» που προβάλλουν οι Σκοπιανοί και οι πρακτορίσκοι τους στην Ελλάδα.Τώρα προσθέτονται και οι πρακτορίσκοι του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

1ος ισχυρισμός «Στη Βόρεια Ελλάδα, στην περιοχή που περικυκλώνεται από την Πίνδο, τα βουνά της Ροδόπης και το Αιγαίο Πέλαγος υπάρχει μια κοινότητα η οποία υποστηρίζει ότι έχει διαφορετική εθνική καταγωγή από άλλους Έλληνες υπηκόους κι έτσι αποτελεί μια μειονότητα που ονομάζεται Μακεδονική. Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται τη λέξη «Μακεδονική» σαν μια γεωγραφική φράση που χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες υπηκόους της Βόρειας Ελλάδας και αρνείται τους ισχυρισμούς ότι οι Μακεδόνιοι στην Ελλάδα είναι μια μειονοτική ομάδα και αναγνωρίζει αυτή την ομάδα σαν «Σλαβικοί Έλληνες» ή ‘Δίγλωσσοι’».

Απάντηση
Ο αρθρογράφος ξεκινά δυστυχώς με ψέματα. Ο παραλογισμός του αρχίζει γράφωντας ότι αφού υπάρχει μία «κοινότητα» μίας «διαφορετικής εθνοτικής καταγωγής», άρα μίας μη ελληνικής, αυτομάτως βαπτίζεται «μειονότητα»! Και μάλιστα «Μακεδονική»! Από ποιόν;

Για να αναγνωριστεί μία εθνοτική κοινότητα ως μειονότητα πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχη συνθήκη που να επικυρώνει την ύπαρξη αυτής της «μειονότητας»! Τέτοια συνθήκη δεν υπάρχει, διότι απλούστατα αυτή η «κοινότητα» όχι απλώς δεν αποτελεί «μειονότητα», αλλά προσπαθεί να συμπαρασύρει και τους Σλαβόφωνους Μακεδόνες, που είναι Έλληνες στην καταγωγή και στην συνείδηση, στην δημιουργία μίας ανύπαρκτης εθνοτικής οντότητας.

Δεν πρόκειται ούτε για «Σλαβικούς Έλληνες» ούτε και για απλώς «Δίγλωσσους». Αν υπάρχει συνθήκη που να τους προσδιορίζει και να τους αναγνωρίζει με αυτούς τους όρους,τότε ο αρθρογράφος έχει υποχρέωση να μας αναφέρει τις πηγές του. Οφείλουμε όμως να αναφέρουμε ιστορικές λεπτομέρειες που θα ξεδιαλύνουν όλη αυτή την προπαγάνδα.

Οι Σλαβόφωνοι Μακεδόνες (όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομα) είναι Μακεδόνες (Έλληνες δηλαδή) που όμως ομιλούν ένα σλαβικό ιδίωμα. Στην Δυτική Μακεδονία υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που μιλούν ακόμα και σήμερα στις καθημερινές συναναστροφές τους ένα σλαβικό ιδίωμα,το οποίο έμαθαν επί Τουρκοκρατίας λόγω της σλαβικής διεισδύσεως και της βίαιης επιβολής τους στους ως τότε Ελληνόφωνους κατοίκους της Δυτικής και Άνω Μακεδονίας. Το σλαβοβουλγαρικό αυτό ιδίωμα είναι το μόνο απομεινάρι της βουλγαρικής τρομοκρατίας που κορυφώθηκε τον 19ο αιώνα,ιδίως μετά την προκλητικά ευνοϊκή συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (1878) ,που ίδρυε απαράδεκτα μία «Μεγάλη Βουλγαρία» σε βάρος της Μακεδονίας, της Θράκης και της Σερβίας. Διότι οι Δυτικοί πληθυσμοί της Δυτικής και Άνω Μακεδονίας διατήρησαν με κάθε κίνδυνο την ελληνική συνείδηση τους και την προσήλωση τους στο Πατριαρχείο,παρά τις άγριες διώξεις, τις σφαγές ,τις λεηλασίες και την τρομοκρατία. Με την οργάνωση του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908) ,που με την βοήθεια και των Ελλήνων αξιωματικών από την Νότια Ελλάδα, κατόρθωσαν να αποκρούσουν τους επιδρομείς, και λίγα χρόνια μετά, με τον Β’Βαλκανικό Πόλεμο του 1913, απελευθέρωσαν την Μακεδονία από την βουλγαρική κατοχή και τρομοκρατία.

Παρόλο που σαν ονομασία είναι παραπλήσια,οι Σλαβομακεδόνες δεν έχουν καμία σχέση με τους Σλαβόφωνους Μακεδόνες,καθώς οι πρώτοι είναι σλαβικής καταγωγής ενώ οι δεύτεροι είναι ελληνικής.

Σλαβομακεδόνες ονομάστηκαν τα βουλγαρικά πληθυσμιακά απομεινάρια στον γεωγραφικό χώρο της Ελληνικής Μακεδονίας μετά το 1913 και την Συνθήκη του Νεϊγύ. Από τους αρχικούς εκείνους Σλαβομακεδόνες,ελάχιστα ίχνη παρέμειναν στην Δυτική Μακεδονία και σήμερα αριθμούν 2.000-3.000 άτομα μόνο. Ένας τόσο μικρός αριθμός ατόμων δεν λέγεται καν μειονότητα. Αυτοί οι Σλαβομακεδόνες δεν έχουν καμία σχέση με τους καθαρά ελληνικούς πληθυσμούς που εγκλωβίστηκαν στην Σερβία μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και εκσλαβίστηκαν ή απλώς ομιλούν την σλαβική και έχουν στην ψυχή τους ελληνική εθνική συνείδηση, αποτελώντας την ελληνική εθνική μειονότητα στο κρατίδιο των Σκοπίων και αριθμώντας τουλάχιστον 100.000 άτομα. Το ίδιο ισχύει και για τους Σλαβόφωνους Έλληνες της ΒΔ. Μακεδονίας (Κιλκίς, Έδεσσας – Φλώρινας - Καστοριάς), που (από 250.000 το 1912 σε 25-30.000 σήμερα) μιλούν βέβαια το σλαβικό ιδίωμα- που τους επιβλήθηκε διά της βίας επί Τουρκοκρατίας με τις επιδρομές και την τρομοκρατία των Βουλγάρων κομιτατζήδων – είναι όμως γνήσιοι Έλληνες, όχι μόνο στην καταγωγή αλλά και στο φρόνημα και το απέδειξαν αυτό με τους αγώνες τους κατά του σλαβισμού, ιδίως στον Μακεδονικό Αγώνα και τον Εμφύλιο. Είναι απλώς δίγλωσσοι Έλληνες, όπως κάποτε οι τουρκόφωνοι Έλληνες,οι Αλβανόφωνοι, κ.α.

Σλαβικό ιδίωμα

Πρέπει να αναφερθεί ότι το σλαβικό ιδίωμα δεν επιβλήθηκε μόνο διά της βίας.

Το ιδίωμα αυτό περιέχει ελληνικές (κυρίως ομηρικές), τουρκικές, λατινικές, ιλλυρικές και σλαβικές ρίζες. Άρα κάθε άλλο παρά σλαβικό θα μπορούσε να ονομαστεί.

Ο Άγγλος γλωσσολόγος και γεωγράφος Stanford γράφει στο έργο του το 1877:

«Το Μακεδονικό ιδίωμα έχει στενότατη σχέση με την ελληνική γλώσσα,σχετίζεται με τα ήθη και τα έθιμα των ομιλούντων τούτου,με την δημώδη ποίηση τους,την ιδιοσυγκρασία τους και τα χαρακτηριστικά τους,αποδεικνύει οτι αυτοί είναι επί των πλείστον Ελληνικής καταγωγής.»

Την γλώσσα αυτή ανέλαβε το Πανσλαβικό Κομιτάτο μέσω των σχολείων, να την καλλιεργήσει και να την φέρει πλησιέστερα προς την Βουλγαρική, οπότε και αποφασίστηκε, ότι εφόσον ομιλείται το σλαβικό ιδίωμα, άρα οι κάτοικοι είναι όλοι Βούλγαροι. Αρχή τελείως εσφαλμένη διότι δεν είναι μόνο η γλώσσα ο δείκτης της Εθνικότητας, αλλά κυρίως η εθνική συνείδηση των ατόμων.

Στη περίπτωση αυτή την απάντηση την έδωσαν οι Σλαβόφωνοι Μακεδόνες.Όταν κατά τον Μακεδονικό Αγώνα το Βουλγαρικό μαχαίρι τους έπαιρνε την τελευταία πνοή με υπερηφάνεια δήλωναν:

«Είμαστε Έλληνες και Έλληνες θέλουμε να πεθάνουμε».

Το μεγαλύτερο μέρος των αγωνιστών της Ελληνικής ιδέας κατά των Σλαβικών Μακεδονικών Κομιτάτων την περίοδο 1904-1908 ομιλεί την διάλεκτο αυτή π.χ. Καπετάν Βαγγέλης εκ Στρεμπένου, Καπετάν Κώστας Νταλίπης εκ Γάβρου, Μητρούσης εκ Σερρών, Παύλος Κύρου εξ’ Ανταρτικού, κλπ.

Οι ίδιοι οι Βούλγαροι αποκαλούν τους Μακεδόνες «Γκραικομανείς» και απειλούσαν με βασανιστήρια και θάνατο αυτούς που θα έπεφταν στα χέρια τους.

Ο επιθεωρητής των Βουλγαρικών δημοτικών σχολείων στην Μακεδονία Κήτσεφ,στη διάλεξη του στη Σόφια το 1899 ενώ αφενός δηλώνει ότι το σλαβικό ιδίωμα ομιλείται από άκρη σε άκρη στη Μακεδονία (μέγα ψεύδος),αφετέρου ομολογεί ότι υπάρχουν 450.000 Έλληνες στην Μακεδονία τους οποίους χαρακτηρίζει ως γραικομανούς.

Ιδού όμως τι έγραψε ο Γάλλος δημοσιογράφος Παγιάρες από τις εντυπώσεις του από την Μακεδονία το 1907:

«Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι ότι πάντες οι Μακεδόνες ανεξαρτήτως γλώσσας που ομιλούν,προτιμούν να σταυρωθούν από τους Βούλγαρους παρά να απαρνηθούν τον Ελληνισμό τους. Δεν χρειάζομαι άλλες αποδείξεις για να πειστώ ότι οι ήρωες αυτοί είναι Έλληνες και υποκλίνομαι στο μεγαλείο του ηρωισμού τους ».

Κατά την εποχή της Ελληνικής Επαναστάσεως η πλειοψηφία των Μακεδόνων όντως ομιλούν το ιδίωμα αυτό.

Η Μακεδονική φάλαγγα , η οποία μετά την κατάπνιξη της Επαναστάσεως στην Μακεδονία,διέφυγε προς τον Νότο και συνέχισε τους αγώνες της μέχρι τέλους στο Πήλιο, Εύβοια,Στερεά Ελλάδα και Πελοππόνησο αποτελούταν κατά μεγάλο μέρος από ομιλούντες του σλαβικού ιδιώματος.

Ποιός όμως διαννοήθηκε να αμφισβητήσει τον Ελληνισμό τους;

Όλοι οι Έλληνες της Κεντρικής Μ.Ασίας που εσφάγησαν απο τους Τούρκους ή εκδιώχθηκαν στην Ελλάδα και οι οποίοι είχαν ξεχάσει την ελληνική γλώσσα λόγω έλλειψης ελληνικών σχολείων και μιλούσαν τουρκικά ήσαν Τούρκοι; Ασφαλώς όχι.

Μπορεί να αμφισβητήθει ο Ελληνισμός των Αλβανοφώνων της Αττικής και του Αιγαίου;

Μπορεί να αφισβητηθεί ο πατριωτισμός των κατοίκων των παραμεθωρίων χωριών της Δυτικής Μακεδονίας (Κρατερό, Ανταρτικό, Ηρωικό, Εθνικό, κλπ) οι οποίοι εν τούτοις μιλούσαν το ιδίωμα αυτό;

Και επειδή βρέθηκαν και Ευρωπαίοι συνήγοροιτης Σλαβικής θεωρίας,ας αναρωτηθούν τι θα έλεγαν αν οι Γερμανοί διεκδικούσαν την Ελβετία οπού κατά 80% ομιλείται η γερμανική γλώσσα;

Οι μαύροι της Αμερικής που ομιλούν την Αγγλική ειναι Αγγλοσάξονες;

Οι Φιλιππίνοι που ομιλούν την ισπανική είναι Ισπανοί;

Ποιοί είναι όμως επιπλέον οι λόγοι εξάπλωσης του Σλαβικού ιδιώματος;

1) Βούλγαροι (ελεύθεροι και αιχμάλωτοι) οι οποίοι ζητούσαν εργασία εγκαταστάθηκαν υπό των Βυζαντινών κατά καιρούς στη ύπαιθρο της Μακεδονίας για την εξάσκηση χειρωνακτικών εππαγγελμάτων.
Ομοίως κατά την διάρκεια βουλγαρικών επιδρομών κατά της Μακεδονίας μικρός αριθμός Βουλγάρων δεν συμμετέχει στους διωγμούς αλλά παρέμεινε στην ερημωμένη ύπαιθρο.Η συμβίωση των Ελλήνων της υπαίθρου με του τελευταίους υπήρξε φιλική με αποτέλεσμα ακόμα και τις επιμιξίες.Λόγω του χαμηλού πνευματικού επιπέδου αυτών των Βουλγάρων, οι εξελληνισμένοι από αυτούς όχι μόνο δεν έχασαν την επαφή με την γλώσσα τους, αλλά και οι συμβιούντες με αυτούς Έλληνες έμαθαν το ιδίωμα αυτό ώστε με τον χρόνο να καταστούν δίγλωσσοι. Αυτό το ομολογεί ο Βούλγαρος διπλωμάτης με το ψευδώνυμο «Brankof» το 1905 στο σύγγραμμα του «La Macedoine et la population chretienne», όπου γράφει ότι οι πόλεις της Βουλγαρίας πριν τον 19ο αιώνα κατοικούντο από Έλληνες οι οποίοι λόγω της εμπορικής προς τους αμόρφωτους χωρικούς επικοινωνίας τους αναγκάζονταν να μάθουν και να μιλούν το σλαβικό ιδίωμα.

Επίσης ο Ρώσος ιστορικός Goloubisky γράφει:
«Κατά το 1830 ακόμη ουδείς των κατοίκων των πόλεων της Βουλγαρίας και Ανατολικής Ρωμυλίας θεωρεί τον εαυτό του Βούλγαρο,ούτε ήθελε να μιλήσει την Βουλγαρική,απεναντίας μισούσαν ο,τι βουλγαρικό».

2) Η παντελής έλλειψη ελληνικών σχολείων στην ύπαιθρο μέχρι τέλους του 18ου αι., καθιστά ευκολότερα την εκμάθηση του σλαβικού ιδώματος, το οποίο ως πρωτόγονη γλώσσα είναι φτωχή, απλούστατη και ευκολότερη της ελληνικής. Γι αυτό η εξάπλωση του ιδιώματος παρατηρείται μόνο στην ύπαιθρο.
Μεχρι το 1760 μόνο 40 ελληνικά σχολεία υπήρχαν στην Μακεδονία και στην Θράκη. Από το 1760 μέχρι το 1779 ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Σαμουήλ ιδρύει Νοτίως του Αίμου χώρας και την κυρίως Ελλάδα 40 κλασσικές σχολές και 300 Δημοτικά σχολεία. Έτσι δίνει την πρώτη ώθηση των ελληνικών σχολείων.Πολλοί όμως ομογενείς πλούσιοι τον μιμούνται και αυξάνει ο αριθμός των σχολείων.

3) Οι Τούρκοι μόνο μεταξύ των Ελλήνων διενεργούσαν το παιδωμάζωμα λόγω των αρετών της φύλης μας.Οι Έλληνες για να αποφύγουν αυτή την γενοκτονία μεταχειρίστηκαν διάφορα τεχνάσματα, μεταξύ των οποίων να μαθαίνουν αυτοί και τα παιδιά τους το σλαβικό ιδίωμα ,το οποίο ομιλούν κατά τις περιόδους του παιδομαζώματος για να προσποιήθουν ότι ήσαν Σλάβοι.Αυτό δεν κινούσε υποψίες καθώς υπήρχαν κατεσπαρμένοι βουλγαρικοί συνοικισμοί και η επαφή μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων ηταν εύκολη.
Το τέχνασμα αυτό επαναλαμβανόταν για να αποφύγει η φυλή μας τις σφαγές των Τούρκων.Όλη η μανία των Οθωμανών και το μίσος τους στρεφόταν κατά των Ελλήνων διότι αυτούς θεωρούσαν εκπροσώπους του Χριστιανισμού και εχθρους του Ισλάμ.Τους Βούλγαρους ,όχι μόνο δεν τους ενόχλησαν ,αλλά συνεργάστηκαν μαζί τους για να καταδυναστεύουν ευκολότερα τον Ελληνισμό.

4) Η επί 75 χρόνια πολύμορφη δράση του Πανσλαβιστικού Κομιτάτου της Μακεδονίας,κατά την οποία εκατοντάδες ελληνικά σχολεία εκλεισαν δια της βίας ενώ αντιστρόφως εκατοντάδες βουλγαρικών ιδρύθηκαν,στα οποία πλουσιοπαρόχως και εντελώς δωρεάν εκπαιδεύτηκαν δια βίας μη Σλαβόφωνοι και Σλαβόφωνοι Έλληνες.Τα κύματα των δολοφονιών εναντίον εκείνων που αντιστέκονταν στον εκβουλγαρισμό των Ελλήνων και η μέχρι του 1904 αδράνεια του επίσημου ελληνικού κράτους συνετέλεσαν στο να επεκταθεί το ιδίωμα αυτο στην Μακεδονία.

‘Οταν το 1905 ο Μακεδονομάχος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης επισκέφθηκε ένα χωριό κοντά στα Γιαννιτσά, σε μία οικογένεια γνώρισε τον παππού να ομιλεί ελληνικά,τον γιο να μιλά και ελληνικά και το σλαβικό ιδίωμα και τον εγγονό να ομιλεί μόνο το σλαβικό ιδίωμα.Παρ’όλα αυτά ήσαν ακραιφνείς Έλληνες.Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει την επίδραση της προπαγάνδας και των εκβιασμών του Σλαβικού κομιτάτου κατά των Ελληνοφώνων ακόμη κατοίκων της Μακεδονίας.

Ο Ρώσος συγγραφέας Δουρδόνωφ σε επιστημονικό του σύγγραμμα το 1905 με τίτλο
«Έχουν οι Βούλγαροι ιστορικά δικαιώματα σε Μακεδονία-Θράκη και Παλαιά Σερβία;» αναφέρει:
«Οι κτήσεις των Βουλγάρων σε Θράκη και Μακεδονία είχαν πάντα χαρακτήρα παροδικών αρπαγών».

Και τέλος ο Βούλγαρος Αντιστράτηγος Ν.Ιβάνωφ διοικητής της βουλγαρικής Στρατιάς ,η οποία έδρασε κατά των Ελλήνων το 1913 στο σύγγραμμά του «ο Βαλκανικός πόλεμος 1913» ομολόγησε προς τους Βουλγάρους ότι:
«Το γλωσσικό Μακεδονικό ιδίωμα δεν αποτελεί κριτήριο της εθνικής συνείδησης των Σλαβοφώνων πληθυσμών όπως νομίζαμε και γι’αυτό απογοητευθήκαμε από την συμπεριφορά των Βουλγαροφώνων Μακεδόνων προς εμάς».

Οι περισσότεροι των καπεταναίων και των ανταρτών του Μακεδονικού Αγώνα ήσαν Έλληνες Σλαβόφωνοι,οι οποίοι για τους γνωστούς λόγους δεν γνώριζαν την Ελληνική.Γνώριζαν όμως πολύ καλά ότι ήσαν γνήσιοι Έλληνες Μακεδόνες,απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου ανεξαρτήτως αν οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι διά της βίας είχαν υποχρεώσει τους παππούδες τους και τους πατέρες τους να μάθουν τα τέκνα τους βουλγαρικά.Οι ηρωικές πράξεις των σλαβοφώνων αυτών,η υβριστική εκ μέρους των Βουλγάρων ονομασία των Γραικομανών και το άφθονο αίμα το οποίοι έχυσαν για την Ελληνική ιδέα αποτελούν τις τρανότερες αποδείξεις για την αλήθεια των ανωτέρω.

Μεταναστεύσεις Σλαβοφώνων από την Ελλάδα στην Βουλγαρία

Βάσει της Συνθήκης Ειρήνης του Νεϊγύ (29/11/1919) μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας,οι Σλαβόφωνοι στην Ελλάδα που θεωρούσαν τους εαυτούς τους Βουλγάρους,μπορούσαν μέχρι το 1924 να μεταναστεύσουν στην Βουλγαρία με αποζημίωση από το Ελληνικό κράτος.Επειδή μέχρι το 1924 ο αριθμός των αρνηθέντων της Ελληνικής εθνικότητας ήταν μικρός, η Βουλγαρία ζήτησε παράταση μέχρι το 1932 και την πήρε.Το σύνολο των μεταναστών σύμφωνα με στοιχεία της Κοινωνίας των Εθνών (πρόδρομος του ΟΗΕ) ήταν 66.126 άτομα από τους εξής νομούς και τις εξής επαρχίες:
Φλώρινας : 1290
Καστοριάς :4090
Έδεσσας : 1800
Καϊλαρίων: 600
Ενωτίας: 106
Γιαννιτσών 6.670
Βέρροιας: 30
Ηγουμενίτσας :7500
Κιλκίς: 5.000
Θεσ/νίκης: 2.590
Σιδ/κάστρου: 9.640
Σερρών : 10.400
Ζίχνης :175
Πραβίου :20
Δράμας :16.050
Καβάλας : 165

Όλοι οι απομείναντες στην Ελλάδα δήλωσαν Ελληνική Εθνικότητα αποκρούωντας την Σλαβική. Επομένως από της εποχής εκείνης έπαυσε πλέον να υφίσταται θέμα Σλαβικής (σήμερα δήθεν «μακεδονικής») μειονότητας στην Μακεδονία.
Θα αναφέρουμε κι άλλες ιστορικές λεπτομέρειες τόσο για την γλώσσα όσο και για την ιστορική διαδρομή σε παρακάτω απαντήσεις.

1) Πηγή: Η φυλετική συνέχεια των Ελλήνων, Συγγραφέας: Αλέξανδρος Αγγέλης
2) Πηγή: «Η εναντίον της Μακεδονίας βουλγαροκομμουνιστική επιβουλή», Συγγραφέας: Γ.Α.ΛΑπό το ιστολόγιο Global Research
και την ιστοσελίδα του Deutsche Presse-Agentur

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών πηγών στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η Γερμανία ενέκρινε την πώληση και 6ου υποβρυχίου τύπου Dolphin στο Ισραήλ και είναι και διατεθειμένη να πληρώσει για το 1/3 του κόστους του.

Το Ισραήλ διαθέτει ήδη τρία γερμανικής κατασκευής υποβρύχια τύπου Dolphin, ικανά να μεταφέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Το Βερολίνο έχει πληρώσει για δύο από αυτά και το κόστος του τρίτου υποβρυχίου έχει συμφωνηθεί ότι θα μοιραστεί μεταξύ των δύο χωρών. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται άλλα δύο με προορισμό το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η Γερμανία θα διαθέσει 135 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους για να καταβάλει το ποσό που της αναλογεί για το έκτο υποβρύχιο, η πώληση του οποίου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ισραήλ το 2005.

Τα υποβρύχια θεωρούνται στρατηγικό πλεονέκτημα για το Ισραήλ στα πλαίσια οποιασδήποτε αναμέτρησής του με το Ιράν. Εικάζεται ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα της Μέσης Αντατολής που διαθέται πυρηνικό οπλοστάσιο, γεγονός που οι κυβερνήσεις της χώρας ούτε επιβεβαιώνουν ούτε αρνούνται.  • Εχουν ιδρύσει τρεις εταιρίες “Πρωθυπουργοί της Ελλάδος Α.Ε.” και ξέρουν πως οι επιχειρήσεις τους θα έχουν πάντα μεγάλη πελατεία κι αυτοί ισοβίως θα περνάνε μπέϊκα (σπαρταριστό)

Άκου τώρα κι ένα τσιτάτο: Είναι από τον Αριστοτέλη -που βέβαια δεν ήταν και κανένας φοβερός δημοκράτης, κι αυτό φαίνεται από την εξέλιξη των μαθητών του: δάσκαλος του Μεγαλέξαντρου ήταν, και η δημοκρατία με το Μεγαλέξαντρο είχαν σημαντικές διαφωνίες… τι διαφωνίες δηλαδή… εντελώς τσακωμένος ήταν ο Μεγαλέξαντρος με τη δημοκρατία- αλλά παρόλα αυτά ο Αριστοτέλης ήταν φοβερός φιλόσοφος και έκοβε η γκλάβα του, ως εκ τούτου είχε πιάσει την ουσία του νοήματος της δημοκρατίας:

“…Δημοκρατικόν μεν είναι το κληρωτάς είναι τας αρχάς, το δ’ αιρετάς ολιγαρχικόν, και δημοκρατικόν μεν το μη από τιμήματος, ολιγαρχικόν δε το από τιμήματος…” (Αριστοτέλους Πολιτικά, 1294b)

Τι λέει ο φιλόσοφος, δηλαδή, καλέ μου stardust?
Θα στο κάνω δίφραγκα, για να το εμπεδώσεις:

Η βασική κατάκτηση της δημοκρατίας, λέει ο Αριστοτέλης, είναι το ότι οι αξιωματούχοι της πολιτείας εκλέγονται με κλήρωση. Σε όσο περισσότερα αξιώματα οι αξιωματούχοι εκλέγονται με κλήρωση, τόσο περισσότερο δημοκρατικό είναι το πολίτευμα.

Το να εκλέγονται οι αξιωματούχοι με ψηφοφορία (διότι και στην αρχαία δημοκρατία σε κάποια αξιώματα οι αξιωματούχοι εκλεγόντουσαν με ψηφοφορία), ο Αριστοτέλης το θεωρεί κατάλοιπο της ολιγαρχίας.

Επίσης, κατάλοιπο της ολιγαρχίας θεωρεί το να μην εκλέγονται ως αξιωματούχοι της πολιτείας προλετάριοι, φαναρτζήδες, λουστραδόροι επίπλων, εργαζόμενοι σε εκκοκκιστήρια βάμβακος, νταλικιέρηδες, ταξιτζήδες, οικιακές βοηθοί, βρεφονηπιοκόμοι, κοπτοραπτούδες, περιπτεράδες, σουβλατζήδες, σταυλίτες του ιπποδρόμου, μαρμαράδες κλπ, αλλά, αντιθέτως, όλοι οι αξιωματούχοι της πολιτείας να είναι βιομήχανοι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, παπατζήδες του χρηματιστηρίου, εισοδηματίες, ηθοποιοί, οικονομολόγοι, πράκτορες της ΚΥΠ, δημοσιογράφοι, απόστρατοι στρατηγοί, πρόεδροι ΜΚΟ και καθηγητές φιλοσοφίας.

Αυτό, το να εκλέγονται δηλαδή ως αξιωματούχοι της πολιτείας μόνο μέλη των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων και τάξεων (“από τιμήματος”) και μόνο επαγγελματίες των κυριλέ επαγγελμάτων, ο Αριστοτέλης το θεωρεί επίσης κατάλοιπο της ολιγαρχίας.

Όταν λοιπόν σε ρωτήσει κάποιος για ποιό λόγο γράφεις στ’ αρχίδια σου τη γιορτή της δημοκρατίας (εκλογές), εσύ θα του πεις:

α) Διότι “δημοκρατικόν είναι το κληρωτάς -και όχι αιρετάς- είναι τας αρχάς”,
β) Διότι δεν έχεις υπόψη σου κάποιον σουβλατζή, περιπτερά, λαχειοπώλη ή βιομηχανικό εργάτη που να έχει εκλεγεί βουλευτής στην Ελλάδα τα τελευταία 160 χρόνια, επομένως οι εκλεγόμενοι βουλευτές είναι “από τιμήματος”, πράγμα ολιγαρχικόν και ουδόλως δημοκρατικόν, και
γ) Διότι, εσύ δεν είσαι ολιγαρχικών αρχών, αλλά είσαι δημοκρατικός πολίτης.

Πίστεψέ με, θα σε κοιτάει σα χαζός. Θα τον έχεις ταπώσει.

Διότι, καλέ μου stardust, η έννοια “δημοκρατία”, και δη “Ελληνική Δημοκρατία”, είναι μια ταλαιπωρημένη έννοια. Διότι, μιλάμε, έχουμε πήξει στους ολιγαρχικούς δημοκράτες, και κάποιος πρέπει να τους τα σούρει. Διότι, εδώ μιλάμε -και σου μιλάω μπέσα- ακόμα και η χούντα (ξέρεις, η χούντα του 1967-1974) όταν έδιωξε το βασιλιά για τους δικούς της λόγους, άλλαξε τις σφραγίδες στα δημόσια έγγραφα και αντί για “Βασίλειον της Ελλάδος” έγραφαν “Ελληνική Δημοκρατία”, παρόλο που ήταν χούντα του κερατά. Μιλάμε, ακόμα απορώ πως δε βρικολάκιασαν οι αρχαίοι δημοκράτες να δαγκώσουν το λαρύγγι των χουντικών γι’ αυτή την θρασύτατη προσβολή μνήμης.

Κάτι άλλα αριστερόστροφα ρετάλια όταν διένυαν τη νεανική επαναστατική τους περίοδο -ήτοι πριν να πιάσουν την καλή- είχαν το εφιαλτικό όραμα να μας κάτσουν στο σβέρκο ως δικτάτορες του προλεταριάτου, και να ονομάσουν την εφιαλτική δικτατορία τους “Λαϊκή Δημοκρατία”, με λουλουδάκια και παπαρουνίτσες… Άλλοι λαϊκοδημοκράτες αυτοί…

Γενικά, το ‘χουνε βρει παιχνίδι όλοι να παίζουν με λέξεις και έννοιες και να μας πουλάνε δημοκρατία και δωστου “ο τόπος που γέννησε τη δημοκρατία”, και πάλι καλά που υπάρχουν τα κείμενα -σαν τα “Πολιτικά” του Αριστοτέλη, για παράδειγμα- που μπορούμε να τους τα τρίβουμε στη μούρη και να τους λέμε “κόφτε το δούλεμα ρε μπαγάσηδες”.

Σε βλέπω όμως να με κοιτάς περίεργα και ν’ αναρωτιέσαι αν πιστεύω στα σοβαρά ότι μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά ένα πολίτευμα όπου θα έχει “κληρωτάς τας αρχάς”. Το να είναι κληρωτές οι αρχές μιας πολιτείας, έχει βέβαια τα ζόρια του. Έχει όμως κι ένα βασικό καλό, που λέω να το δούμε: Η κλήρωση αποκλείει την πιθανότητα να είναι κάποιος ισόβιος αξιωματούχος της πολιτείας.

Στην αρχαία Αθήνα, αν θυμάμαι καλά -έχουν περάσει και τα χρόνια- η κλήρωση γινόταν τις παραμονές των Παναθηναίων, και η θητεία των αξιωματούχων κρατούσε ένα χρόνο: Από Παναθήναια σε Παναθήναια. Κάτι τέτοιο, τεσπα.

Ο υπουργός οικονομικών της εποχής, νομίζω ότι εκλεγόταν και δεν έβγαινε με κλήρωση (είπαμε, ακόμα και στην αθηναϊκή δημοκρατία, είχεν απομείνει κατάλοιπα της ολιγαρχίας), αλλά ας τον πάρουμε για παράδειγμα υποθέτοντας ότι έβγαινε με κλήρωση, και χάριν του παραδείγματος ας υποθέσουμε ότι ήσουν ΕΣΥ ο πρώτος κληρωτός υπουργός οικονομικών:

Κληρωνόσουν υπουργός οικονομικών, ας πούμε, και μετά από ένα χρόνο έληγε η θητεία σου, οκέϋ? Όλοι ετοιμαζόντουσαν να γιορτάσουν τα Παναθήναια, κι εσύ κοπάναγες το κεφάλι σου στον τοίχο, γιατί είχες πιαστεί μαλάκας, και είχες βάλει τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων σε δομημένα ομόλογα, οκέϋ? Και τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν φαληρίσει με τη μαλακία που έκανες, οκέϋ?

Και όχι μόνο ήταν στατιστικώς απίθανο να ξανακληρωθείς υπουργός οικονομικών για να κρύψεις κάτω από το χαλί τη μαλακία που έκανες, όχι μόνο δεν θα υπήρχε κόμμα να σε στηρίξει και να σε ρίξει στα μαλακά, αλλά επιπλέον ο κλήρος τα έφερε έτσι ώστε να κληρωθεί διάδοxός σου υπουργός οικονομικών ο γείτονάς σου, αυτός που σε αντιπαθεί επειδή η κατσίκα σου του τρώει το γκαζόν, Οκέϋ?

Ε, πως το φαντάζεσαι? Θα καλοπέρναγες?
Τι θα έκανε ο γείτονας που σε αντιπαθεί, μόλις έβρισκε άδεια τα ταμεία?
Θα σε έτρεχε άσχημα, μιλάμε!

Εγώ πιστεύω ότι θα σου δημεύανε την περιουσία (κυρίως την κατσίκα -που θα την κάνανε θυσία ξερωγώ στην Αρτέμιδα ώστε να σταματήσει να τρώει το γκαζόν του γείτονα), θα σε περνάγανε από 144 δικαστήρια, κι αν σε έβρισκαν ότι δεν είχες δόλο αλλά απλώς πιάστηκες μαλάκας, θα δίνανε το όνομά σου -τιμής ένεκεν- στα κεντρικά ουρητήρια της πόλης… για να σε θυμούνται οι επόμενες γενεές συνταξιούχων και να σε τιμούν δεόντως…

Και, αν δε σε τρατάρανε κανένα ποτηράκι κώνειο στο Πρυτανείο, μπορεί απλώς να σε εξορίζανε ως ανεπιθύμητο μαλάκα. Αλλά και να μη σε εξορίζανε, όλη η πόλη μαλάκα θα σε ανέβαζε, γελοίο θα σε κατέβαζε… Στα θέατρα οι Αριστοφάνηδες θα σε ξέσκιζαν, όλη η πόλη θα γέλαγε με την πάρτη σου, στην αγορά -δεξιά όπως κοιτάς τη Θόλο- θα στήνανε περικαλλή προτομή σου (από φελιζόλ, για να παίζουν βελάκια οι συνταξιούχοι).

Η μπάλα της χλεύης θα έπαιρνε και τη γυναίκα σου, που θα σου έκοβε την καλημέρα, τα παιδιά σου θα δήλωναν ότι είναι νόθα και θα άλλαζαν σχολείο, θα πήγαιναν στο Κυνόσαργες, για να μην τα λένε παιδιά του μαλάκα… Θα αναγκαζόσουν μόνος σου να πάρεις το δρόμο της ξενητειάς.

Τέτοια πράγματα θα συνέβαιναν αν δεν ήσουν προσεκτικός.

Δε θα υπήρχε η κομματική αλληλεγγύη να σε σώσει, να σε ρίξει στα μαλακά. Κανείς δε θα σε λυπόταν: Θα ήσουν εσύ και η κοινωνία. Κι εφόσον δε στάθηκες στο ύψος των απαιτήσεων του αξιώματός σου, η κοινωνία θα σε λιάνιζε.
Εντάξει ως εδώ?

Τι θα συνέβαινε όμως με τους υπόλοιπους? Οι υπόλοιποι θα φοβόντουσαν μην την πατήσουν όπως εσύ. Θα προσλάμβαναν δασκάλους, φιλοσόφους, κόλπα, ιστορίες, θα καλούσαν ξερωγώ τον Αναξαγόρα και τον Παρμενίδη από πόλεις μακρινές, θα γραφόντουσαν στην Ακαδημία του Πλάτωνα και παράλληλα ξερωγώ θα πήγαιναν νυχτερινό στο Λύκειο του Αριστοτέλη, ώστε να μορφωθούν αυτοί και τα παιδιά τους, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ζόρια του ενδεχόμενου δημόσιου αξιώματος.

Το δημόσιο αξίωμα θα έπαυε να είναι ελκυστικό.
Πως λέμε σήμερα “κάντε με πρωθυπουργό για μια μέρα!”,
ε, τότε θα έλεγαν “Μακριά από μένα τα πρωθυπουργιλίκια!”

Με βούρδουλες θα τους μάζευαν στο χώρο της συνέλευσης – κλήρωσης (και πίστεψέ με, γινόταν αυτό στην Αθήνα). Χρυσούς θα τους έκανε η πολιτεία για να δεχτούν αξιώματα, θα τους χρυσοπλήρωνε, κι αυτοί θα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τα αποφύγουν (και πίστεψέ με, γινόταν κι αυτό στην Αθήνα).

Η εξουσιολαγνεία θα είχε πάει περίπατο.

Με λίγα λόγια, αφενός θα ανέβαινε το επίπεδο της πόλης (Όλο και περισσότεροι θα ήταν κατάλληλοι να κληρωθούν και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ζόρια) αφετέρου θα μειωνόταν η ελκυστικότητα της εξουσίας, που δεν θα ήταν εξουσία αλλά απλώς υπηρεσία (Όλο και περισσότεροι θα ήταν λόγω μορφώσεως σε θέση να εντοπίσουν νωρίς αυτόν που βάζει την κουτάλα στη σούπα, οπότε όλο και περισσότεροι θα ήθελαν να μείνουν μακριά από την κουτάλα).
Με εννοείς?

Ε, αυτά είναι που θέλουν να αποφύγουν οι οπαδοί της ψηφοφορίας και της αιρετότητας. Γι’ αυτό έχουν ιδρύσει εκεί πέρα τις τρεις εταιρείες “Καραμανλής-Πρωθυπουργοί της Ελλάδος Α.Ε.”, “Παπανδρέου-Πρωθυπουργοί της Ελλάδος Α.Ε.” και “Μητσοτάκης-Πρωθυπουργοί της Ελλάδος Ε.Π.Ε.” και ξέρουν ότι εφόσον δεν σκέφτεσαι αυτά που σου λέω, οι επιχειρήσεις τους θα έχουν πάντα μεγάλη πελατεία κι αυτοί ισοβίως θα περνάνε μπέϊκα.

Και γι’ αυτό σε ταράζουν στα βαρύγδουπα “Η Ελλάδα γέννησε κοτζάμ Αριστοτέλη” και σε φανφάρες του στυλ “Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας”, αλλά δεν σου λένε τι έλεγε ο Αριστοτέλης για τη δημοκρατία.

Ας τα επαναλάβουμε: repeat after me, όπως κάνουν στις ορκωμοσίες:

“…Δημοκρατικόν μεν είναι το κληρωτάς είναι τας αρχάς, το δ’ αιρετάς ολιγαρχικόν, και δημοκρατικόν μεν το μη από τιμήματος, ολιγαρχικόν δε το από τιμήματος…”

Κατά τα άλλα, κι εγώ ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές κι ελπίζω κι εσύ να ψήφισες. Καθότι, άλλο Δημοκρατία και άλλο αντιπροσωπευτική demokracy. Ζούμε σε αντιπροσωπευτική δημοκρατία, και μέχρι να ζήσουμε -άμποτε- σε δημοκρατία, θα πρέπει να ξηγηθούμε σωστά (όπως το εννοεί ο καθένας) εντός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αλλιώς θα μας φάνε.

Αλλά να θυμάσαι και τα λόγια του Αριστοτέλη… Κακό δεν κάνει, καλό κάνει!

Όσο για τον Πλάτωνα… Για Πλάτωνες θα μιλάμε τώρα;


Ο κ. Αποστόλου μη αποδεχόμενος, την προ ημερών διαγραφή του από το ΛΑΟΣ, θεωρώντας αυτή ως αντικαταστατική, περνά στην αντεπίθεση και ζητά με επιστολή του την διαγραφή της κ. Τζαβέλα για αντεθνική και αντικομματική δραστηριότητα στην Ευρωβουλή.

Παρακάτω η επιστολή του κ. Αποστόλου
Μαρούσι 01/12/2011

Προς
κ. Ιωάννη Ζαφειρόπουλο
Πρόεδρο Επιτροπής Δεοντολογίας ΛΑΟΣ

Ενταύθα

Κε Ζαφειρόπουλε,

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες μιας επιεικώς περίεργης πολιτικής συμπεριφοράς της Ευρωβουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Νίκης Τζαβέλα, η οποία εκθέτει την πατρίδα μας όχι μόνο στα μάτια των φίλων, ψηφοφόρων και οπαδών του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσβάλλοντας με τον πιο αήθη τρόπο τις εθνικές και πατριωτικές μας αξίες και υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον της πατρίδας.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στις τρεις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις, της εν λόγω κυρίας στην Ευρωβουλή, οι οποίες ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου, των έντυπων και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε.

Είμαι βέβαιος, ότι ως εκ της θέσεώς σας, ως προέδρου δηλαδή της επιτροπής

δεοντολογίας, είσθε ενήμερος της απαράδεκτης αυτής διαπόμπευσης της χώρας από ένα άτομο που θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένο να υιοθετεί και να υπερασπίζεται τις εθνικές μας αξίες και τις πατριωτικές μας καταβολές και λυπάμαι που διαπιστώνω, ότι κανένα μέτρο δεν έχετε λάβει ώστε να σταματήσετε αυτές τις επικίνδυνες τοποθετήσεις για την χώρα μας. Ειδικότερα σας αναφέρω:

1) στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την

αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους της ευρωζώνης, η κ. Τζαβέλα, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής απίστευτα: «…υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την οικονομική διακυβέρνηση. Τουλάχιστον η Ελλάδα εάν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη»

2) στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 επίσης, σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο η κ. Τζαβέλα ισχυρίσθηκε, την επιεικώς απαράδεκτη θέση πως πρέπει η Ελλάδα να είναι το πειραματόζωο στην διεθνή οικονομική κρίση. Είπε δε μεταξύ άλλων τα εξής εξωφρενικά: «Εμείς στο νότο ξεκινήσαμε ως piigs (γουρούνια) και έχουμε περάσει στην περίοδο να είμαστε τα πειραματόζωα, σε αυτό δεν έχουμε καμία αντίρρηση! Αν πρέπει να είμαστε τα πειραματόζωα προς δοκιμή για να ανακαλύψουμε την μεθοδολογία και την διαδικασία του να έχουμε αληθινή συνοχή και αληθινή ένωση εντός της Ε.Ε. το δεχόμαστε… αν πρέπει να είμαστε ο καταλύτης για να έχουμε αληθινή ένωση και για να έχουμε συγκροτημένη, συνταγματική συνοχή, το δεχόμαστε, αξίζει»

3) σε πρόσφατη φιλελληνική τοποθέτηση του Βρετανού Ευρωβουλευτού Nigel

Farage, στην Ευρωβουλή, η Ευρωβουλευτής, Νίκη Τζαβέλα παρενέβη και με μια άστοχη, ανεύθυνη και άσκοπη αναφορά της, ακύρωσε το θετικό για την χώρα μας κλίμα που δημιουργήθηκε, αντί όπως όφειλε να ευχαριστήσει τον Βρετανό Ευρωβουλευτή και να πλειοδοτήσει στις φιλικές για την χώρα μας τοποθετήσεις του.

Πιστεύετε λοιπόν, εσείς κ. Ζαφειρόπουλε, πρόεδρε της επιτροπής δεοντολογίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ή ο Πρόεδρος του κόμματος, ή ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ ή οι Βουλευτές του, πως πρέπει να καεί η Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει μια πραγματική ενωμένη Ευρώπη; Θεωρείτε και πιστεύετε πως πρέπει να είμαστε τα πειραματόζωα των Ευρωπαίων κερδοσκόπων και τοκογλύφων;

Ελπίζω κανείς μας να μην πιστεύει σε τέτοιες επιπόλαιες, ανεύθυνες και εθνικά επικίνδυνες αντιλήψεις που θεωρώ πως ρέπουν μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού και του νεοταξισμού.

Εάν όμως δεν πιστεύετε όσα ξεδιάντροπα δηλώνει επανειλημμένα η κ. Τζαβέλα, γιατί δεν την εγκαλείτε στην τάξη;

Δυστυχώς μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει καμία δήλωση, ούτε από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ούτε από τον Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε από τους βουλευτές του κόμματος, που να καταδικάζει τις αντεθνικές αυτές θέσεις.

Μετά τα πιο πάνω, σας καλώ να παραπέμψετε την κ. Νίκη Τζαβέλα, Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματός μας, για να δώσει εξηγήσεις για τις επαναλαμβανόμενες αντικομματικές και αντεθνικές τοποθετήσεις της, προκειμένου να της καταλογισθούν οι προκύπτουσες ευθύνες και να της επιβληθεί η ποινή της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Παναγιώτης Αποστόλου
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΛΑΟΣ
Πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας Κ.Ε.

Πρόεδρο ΛΑΟΣ
Γραμματέα Κ.Επιτροπής
Βουλευτές

(κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)


  • Αντί για κομάντο, θα αποβιβαστούν τουρκικά... κεφάλαια!
Ενδιαφέρον για την ενοικίαση της νησίδας Αλιμνιάς στην Χάλκη, εκδήλωσαν δύο τουρκικοί όμιλοι (ο ένας είναι ο όμιλος του μεγιστάνα Κοτς), από την ώρα που πληροφορήθηκαν ότι η βραχονησίδα ενοικιάζεται! Αν οι Τούρκοι το 1996 στα Ίμια ήξεραν τι θα ακολουθούσε στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία, σίγουρα δεν θα έμπαιναν στο κόπο να κάνουν ολόκληρη επιχείρηση με κομμάντο: Θα περίμεναν να ενοικιάσουν με σύμβαση μακράς μίσθωσης (leasing) τις βραχoνησίδες, και θα έληγε η υπόθεση.

Έτσι λοιpόν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη πόρων οδήγησαν τον Δήμο του ακριτικού νησιού να βάλει ενοικιαστήριο στην βραχονησίδα Αλιμνιάς έκτασης 7,4 τετ.χλμ.

Ο δήμαρχος Μιχάλης Πατρός, με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει στην ενοικίαση της Αλιμνιάς «για να πάψουμε πια να ζούμε σαν επαίτες του αθηνοκεντρικού κράτους και να δώσουμε επιτέλους μια ανάσα στα οικονομικά προβλήματα του τόπου μας».

Σε μια εποχή που δεκάδες ΟΤΑ απειλούνται με λουκέτο λόγω των χρεών, ο δήμος της μικρής Χάλκης πήρε την απόφαση να προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό για την πρόσληψη εταιρείας συμβούλων, η οποία θα αναλάβει να εκτελέσει την υπηρεσία με τίτλο «Σύμβουλος υποστήριξης του Δήμου Χάλκης στη διαδικασία ανάδειξης φορέα διαχείρισης για τη χρήση και εκμετάλλευση της νήσου Αλιμνίας».

Και αν η Αλιμνιά χαρακτηρίζεται τοπογραφικά ως βραχονησίδα, η πραγματικότητα σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Πατρό είναι ότι πρόκειται για «ένα πανέμορφο νησάκι απείρου φυσικού κάλλους που αν και από το 1966 παραμένει ακατοίκητο, τα καλοκαίρια εκατοντάδες παραθεριστές το επισκέπτονται με ιστιοφόρα και φουσκωτά για να απολαύσουν τα γαλαζοπράσινα νερά στις μαγευτικές του παραλίες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Χάλκης ήδη έχουν γίνει προς την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης οι πρώτες κρούσεις από υποψήφιους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την τουριστική αξιοποίηση της Αλιμνιάς, και τόνισε πως «το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ούσα αρμοδία, για να ετοιμάσει το φάκελο για το διαγωνισμό».

Με δεδομένες τις πρώτες προτάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο για την Αλιμνιά, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η ενοικίαση της βραχονησίδας μέσα στο 2012 με διαδικασίες«fast track».

Οι δύο τουρκικοί όμιλοι θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε κέντρο ανεφοδιασμού σκαφών αναψυχής και κέντρο προσωρινής διαμονής με κλαμπ κλπ. Εμείς τι να πούμε; Ίσως είναι η μοίρα του Έθνους, αφού δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε και να αξιοποιήσουμε το θείο δώρο που λέγεται "Αιγαίο", να μας άξιζε να το δούμε και αυτό...


  • ΕΔΕ και κατάρρευση συνωμοσίας: 20 ημέρες φυλακή στους "πρωταίτιους"
Μια «φούσκα» ήταν τα περίφημα «χουντοσταγονίδια» της Σχολής Ευελπίδων, μια συνωμοσία η οποία κατέπεσε μέσα σε λίγες ημέρες, όπως γίνεται σαφές μέσα από το πόρισμα της ΕΔΕ που μόλις χθες κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι… πρωταίτιοι της ομάδας των πέντε που υποτίθεται ότι τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου ανήμερα του Πολυτεχνείου (τέτοιoς ύμνος ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει, παρά μόνο ένα τραγούδι του Κατσαρού της εποχής) τιμωρήθηκαν με την «βαριά» ποινή των… 20 ημερών φυλάκισης, δηλαδή με την ποινή που τιμωρείται ένας απλός φαντάρος στα Τάγματα Εκστρατείας αν π.χ. δεν χαιρετήσει τον διοικητή του.

Ο δήθεν «πραξικοπηματίας» παραπέμπεται περαιτέρω στο πειθαρχικό κατόπιν τεράστιας πίεσης του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Ζιαζιά, γνωστού για τα «πράσινα» αισθήματά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει απόταξή του από την ΣΣΕ, για τον απλό λόγο ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα αδίκημα για να το επιδικαστεί μια τέτοια ποινή.

Σήμερα θα σταλεί στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου ο φάκελος με την υπόθεση για να εξακριβωθεί ότι δεν τελέστηκαν τα δήθεν «βαριά» αδικήματα που κατηγορούνται, αλλά φυσικά με την ποινή των 20 ημερών λήγει η υπόθεση από μόνη της.

Αυτό αναφέρει το πόρισμα των δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) οι οποίες διενεργήθηκαν παράλληλα και ανεξάρτητα τόσο από την διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όσο και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Είναι πραγματικά γελοίο και εκτίθεται ακόμα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που κάποιοι τον παρέσυραν να εκδώσει την ανακοίνωση του Σαββάτου, το ότι τελικά με όλες αυτές τις πιέσεις για «αποκεφαλισμό» της ομάδας των Ευέλπιδων καταλήξαμε σε «ποινή φυλάκισης 20 ημερών» επειδή δήθεων «με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου» (σιγά μην έκαναν και «το βήμα της χήνας»), ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων:

«Ο αρχηγός της Σχολής» «διώκεται πειθαρχικά, του αφαιρέθηκε η διοίκηση (σ.σ.: δεν τους αφαιρέθηκε η διοίκηση γιατί δεν μπορούσε διοικητικά να του αφαιρεθεί η διοίκηση και βέβαια προκαλούμε τον οιονδήποτε να προσκομίσει το έγγραφο με το οποίο του αφαιρείται η διοίκηση αν επιμένουν κάποιοι σε αυτόν τον ισχυρισμό. Ο Εύελπις παραιτήθηκε κατόπιν τεράστιων πιέσεων) και παραπέμπονται πειθαρχικά το σύνολο των Eυέλπιδων, όσων δηλαδή ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, πλην των πρωτοετών. Παράλληλα διετάχθη από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου προκαταρκτική εξέταση για πιθανή τέλεση ποινικών αδικημάτων», αναφέρεται στο πόρισμα σε ό,τι αφορά τις αρχικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τις ανακρίσεις που έγιναν, ο αρχηγός της Σχολής υποτίθεται αναφέρθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την «μπούρδα». Μόλις τελείωσε το τραγούδι από την ομάδα των Ευέλπιδων, σύσσωμη η Σχολή τον χειροκρότησε.

Εμείς απλά να ρωτήσουμε, έστω και αν έγινε έτσι, από πότε τιμωρούνται Έλληνες πολίτες επειδή έχουν διαφορετική άποψη για την πολιτική σημασία του Πολυτεχνείου; Επειδή το έχουν ανάγκη κάποιοι για να στήνουν τις προσφιλείς τους συνωμοσίες;

Η δεύτερη ΕΔΕ, που διενήργησε παράλληλα το ΓΕΣ διεξήχθη για να διαπιστωθεί πώς δεν έγινε γνωστό το επεισόδιο στη Διοίκηση της Σχολής, δηλαδή πώς δεν «κάρφωσε» κάποιος τον αρχηγό! Μα πρέπει να τους δώσουν βραβείο, όχι να τους τιμωρήσουν!

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Πάντως, λόγω του ανύπαρκτου γεγονότος, υπάρχει και ένα μεγάλο όφελος. Ξεγυμνώθηκαν όλοι εκείνοι που θέλουν να καταστρέψουν τον Ελληνικό Στρατό. Τα ψέματά τους απέδειξαν το ψευδεπίγραφο των ιδίων, που "κόπτονται" για την άμυνα της χώρας. Τώρα έγινε σαφές πως κόπτονται για την ΔΙΛΑΥΣΗ της άμυνας της χώρας...
O κύβος ερρίφθη: Μετά τον ανεφοδιασμό του σε καύσιμα και πυρομαχικά στην βάση του το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov έλαβε διαταγή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να πλεύσει πάση δυνάμει στην Aν. Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Μόσχα το αεροπλανοφόρο συνοδευόμενο από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II θα ξεκινήσει από τον ρωσικό Βορρά γύρω στις 10 Δεκεμβρίου και θα πλεύσουν ταχύτατα προς την Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να επισκεφτούν και να αγκυροβολήσουν σε συριακά λιμάνια περί τα τέλη του έτους κατά πάσα πιθανότητα πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Μόσχα πάντως επιμένει ότι η κάθοδος των πλοίων αυτών ήταν προγραμματισμένη από την ηγεσία του ρωσικού Ναυτικού από το 2010, στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων και εμφανίσεων στην περιοχή μας, ωστόσο Σύροι διπλωμάτες σημείωναν με νήμα ότι «οι έξυπνοι άνθρωποι κατανοούν ότι σε κανέναν δεν χρειάζεται μια ένοπλη σύρραξη στη Μέση Ανατολή».

Με δεδομένη την παρουσία και άλλων ρωσικών πλοίων στην Μεσόγειο αυτήν την περίοδο, όπως της φρεγάτας Ladnyy κλάσης Krivak II, τα οποία όμως ανήκουν στον Στόλο της Μαύρης θάλασσας, αναμένεται ότι η ρωσική Ναυτική δύναμη θα αποτελέσει μία νέα παράμετρο στον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχτεί η κρίση στην Συρία.

Με λίγα λόγια η Ρωσία αυτή την φορά δεν φαίνεται να επιλέγει την παθητική στάση που κράτησε στην περίπτωση της Λιβύης, αλλά όπως φαίνεται διακηρύσσει με τον πλέον επιδεικτικό τρόπο το ενδιαφέρον της για την Συρία, αφού τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή δεν θα μπορούσαν να αποδεχτούν μία νέα αλλαγή καθεστώτος.

Εδώ και χρόνια οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αναβαθμιστεί μετά από μία περίοδο κάμψης λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μετασοβιετική Ρωσία και ένας από τους άμεσους στόχους του νέου ρωσικού στρατηγικού σχεδιασμού για την Μέση Ανατολή, περιλαμβάνει την ανακατασκευή της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς η οποία στο παρελθόν αποτελούσε σημείο ανεφοδιασμού του Σοβιετικού Ναυτικού.

Το λιμάνι της Ταρτούς έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια στην προκεχωρημένη βάση του ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή και το σταθμό ανεφοδιασμού των πλοίων που επιχειρούν στην Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή του ινδικού ωκεανού.

Συνολικά 50 Ρώσοι και τρία πλωτά αγκυροβόλια έχουν εγκατασταθεί εδώ και αρκετά χρόνια στο λιμάνι της Ταρτούς, ενώ μεταξύ των εργασιών που εκτελούνται είναι και η εκβάθυνση του λιμένα ώστε να μπορεί να φιλοξενεί ακόμα και αεροπλανοφόρα.

Οι εργασίες στο πρώην 720ο σταθμό ανεφοδιασμού του σοβιετικού Στόλο της Μαύρης θάλασσας σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχε γίνει επρόκειτο να ολοκληρωθούν το 2011. Το συγκεκριμένο λιμάνι βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για το ρωσικό Ναυτικό αφού απέχει 285 μίλια από τη διώρυγα του Σουέζ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2008 είχε ανακοινωθεί από ρωσικές πηγές ότι η Ρωσία και η Συρία είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αξιοποίηση του λιμανιού της Ταρτούς ως της μόνιμης βάσης του ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή της Μ. Ανατολής.

Για την προστασία δε της ναυτικής βάσης στην Συρία είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι οι Ρώσοι θα εγκαταστήσουν και αντιαεροπορικά συστήματα S-300 τα οποία θα τα χειρίζονται Ρώσοι αξιωματικοί.

Στο παρελθόν έχει επισκεφθεί δύο φορές το λιμάνι Ταρτούς, το 1995 και το 2007. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov θα μεταφέρει οκτώ μαχητικά Su-33, άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό νέων αεροσκαφών Mig-29Κ και δύο ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Κa-27.

Το δε αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko είναι εξοπλισμένο με 8 βλήματα επιφανείας-επιφανείας SS-N-22 Sunburn, 64 αντιαεροπορικά βλήματα SA-N-9 Gauntlet, 2 αντιαεροπορικά συστήματα Kortik (SA-N-11), 2 πυροβόλα AK-130 των 130 χλστ, 6 αντιπυραυλικά πυροβόλα AK-630 των 30 χλστ, 10 εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών ρουκετών RBU-Udav και 2 ελικόπτερα Ka-27 Helix.


«Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής να καταργηθεί η δεύτερη ανάγνωση των νομοσχεδίων, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι νομοθετικές διαδικασίες εν ενόψει του βαρύτατου προγράμματος που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, με σκοπό να «τρέξουν» όλα τα απαιτούμενα νομοσχέδια».

«Τρένα» θα περνάνε τα νομοσχέδια και θα (μας τον) …σφυρίζουν.

«Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν είναι επιτρεπτές οι δημόσιες διαφωνίες των υπουργών, στον έντονο απόηχο της κόντρας Παπουτσή – Γεωργιάδη. Ο κ. Παπαδήμος παρενέβη πυροσβεστικά και στις εντάσεις εντός της Κυβερνητικής Επιτροπής όπως όταν Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος είχαν φραστική αντιπαράθεση».

Προπονούνται τα παιδιά κύριε Πρωθυπουργέ. Είναι σκληρός ο αγώνας της διαδοχής για την ηγεσία της μεγάλης τροϊκανής παράταξης.

«Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου έθεσαν, πάντως, θέμα για την απουσία των κ.κ. Αβραμόπουλου και Δήμα, παρά το ότι οι δύο υπουργοί της ΝΔ βρίσκονταν στις Βρυξέλλες, σε πλήρη γνώση του κ. Παπαδήμου».

Τους θέλουν στο κάδρο οπωσδήποτε, για αυτό και ορίστηκε απουσιολόγος η Άννα (να ένα μήλο). Επίσης ο πρωθυπουργός πρότεινε στον Βαγγέλη να μην τρώει κολατσιό την ώρα του κυβερνητικού μαθήματος. Εκεί παρενέβη έξαλλος ο Άδωνις λέγοντας ότι είναι απαράδεκτη η χρήση του ενετικού «κολατσιό», αντί για «δεκατιανό» ή «προάριστον».

Ο νέος μου στόχος μετά την συγκυβέρνηση

Για κίνημα «γαλάζιων» βουλευτών εναντίον πολιτευτών διαβάζουμε. «Οι βουλευτές της ΝΔ, κυρίως της περιφέρειας, οι οποίοι –με αντικειμενική ματιά, εξελέγησαν υπό τις δυσκολότερες δυνατές συνθήκες το 2009-διεκδικούν πρόσβαση στην κομματική ηγεσία, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους απέναντι στην πρακτική εύνοιας που –ενδεχομένως και χωρίς τις προεδρικές ευλογίες- ακολουθείται, πριμοδοτώντας «γαλάζια» στελέχη με ελάχιστες ή μηδενικές εκλογικές περγαμηνές».

Και πως θα γίνει πραγματικότητα η πολιτική βούληση και η λαϊκή απαίτηση για ανανέωση, αν τα ψηφοδέλτια εξαντληθούν στους νυν και τέως βουλευτές;

Εκτός από τις «εκλογικές περγαμηνές», μήπως κάποιοι επιθυμούν να μετρήσουν στα υπέρ τους η κατάχρηση εξουσίας και η «ροζ» τηλεφωνία;

Ενδεχομένως παράγων επιλογής, που θα προσμετρηθεί, να είναι και ο αριθμός των συνοδών ασφαλείας με τους οποίους και θα κυκλοφορούν μετεκλογικά οι βουλευτές.

Ο Αιγιώτης υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, έδωσε το παράδειγμα καθώς χρειάστηκε μόλις 8 αστυνομικούς και τον… διοικητή ασφαλείας Πατρών για να νιώσει ασφαλής και να πιει τον καφέ του στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψής του στην Πάτρα για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

Για το λόγο αυτό ας μην στενοχωριούνται όσοι μείνουν έξω από τις λίστες. Πέρασε ο καιρός που ήταν περιζήτητο το επάγγελμα του βουλευτή…

Μ.Ο.
  • Γράφει ο Μακεδών
Η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση στην χώρα έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη την επικράτεια. Η προδοσία ενός λαού έγινε χωρίς πολύ σκέψη, χωρίς αιδώ, χωρίς την συναίσθηση της αποστολής τους, αυτών που την πραγματοποίησαν από πλευράς του πολιτικού συστήματος.

Ο τρόπος που ζήσαμε σαν λαός δεν είναι για να υπερηφανεύεται κανείς πλέον ως παράδειγμα προς μίμηση. Η πρωταρχική ευθύνη, βεβαίως, βαρύνει τους κυβερνώντες τα τελευταία σαράντα χρόνια. Υποτίθεται ότι αυτοί που καταλαμβάνουν τους υπουργικούς θώκους έχουν καλές σπουδές, οι περισσότεροι δε, έχουν και την μεταπτυχιακή τους διατριβή στο εξωτερικό σε πολύ καλά πανεπιστήμια. Ποια όμως διαφορά είδαν στην ποιότητα εξουσίας οι πολίτες αυτής της χώρας; Ελάχιστες οι αναβαθμίσεις στην πορεία όλων αυτών που σχεδίαζαν με απίστευτο ερασιτεχνισμό. Ελεύθερη οικονομία διακήρυτταν τα αστικά κόμματα αλλά ούτε αυτό μπόρεσαν να οργανώσουν αφού στο πίσω μέρος του μυαλού τους ήταν η αγωνία να επιτύχουν το μεγαλύτερο όφελος για τον εαυτό τους κατ΄ αρχήν και την διαιώνιση της άθλιας εξουσίας τους από την άλλη.

Συνέπεια όλων αυτών των επιλογών και νοοτροπιών είναι η καθοδική πορεία της οικονομίας, των όποιων ηθικών κανόνων απέμειναν από την υποκριτική στάση των εχόντων και κατεχόντων τα κλειδιά της εξουσίας. Ευθύνη στον λαό δεν υπάρχει θα αναρωτηθείτε; Φυσικά και υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης που δυστυχώς φέρει στους ώμους του ο λαός. Αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη που μπορεί να καταλογισθεί τουλάχιστον ο μισός Ποινικός Κώδικας είναι σε αυτούς που έφεραν το βάρος των αποφάσεων. Τι κρίμα και τι ντροπή για αυτούς που εκστομίζουν τις πατριωτικές κορώνες σε εθνικές γιορτές και επετείους αλλά είναι κενού περιεχομένου!

Δηλαδή για να καταλάβω η πολιτική ηγεσία είναι σε ελεύθερη χώρα ηγέτες, ή σε μια υποτελή χώρα που επιβιώνει χάριν της γενναιοδωρίας κάποιων ισχυρών οικονομικά λαών; Οι Έλληνες μπορούν να σχεδιάσουν το αύριο και το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους ή οι αποφάσεις των Ευρωπαίων επιβητόρων, Γερμανών και Γάλλων, θα κινούνται με μηνιαίο ορίζοντα;

Πρωθυπουργός της χώρας είναι έστω ο Παπαδήμος ή ο επιβληθείς από την Μέρκελ επίτροπος;

Αν όμως η ελληνική ηγεσία επιμένει να περπατάει στον καταστροφικό δρόμο που χάραξε το Πασοκ και ο Παπανδρέου με συμπαραστάτες πλέον Ν.Δ. και ΛΑΟΣ να θυμούνται ότι η απόδοση του λογαριασμού θα αναζητηθεί να πληρωθεί στο ακέραιο γιατί η ώρα της κάθαρσης πλησιάζει πριν εφευρεθεί ο νέος δρόμος της αμνηστίας.Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος


Συχνά ακούμε τους δημοσιογράφους και άλλους οικονομικούς αναλυτές να αναφέρονται στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις χρησιμοποιώντας τη λέξη «οι Αγορές».

Λέγοντας «αγορές» εννοούν τις διεθνείς τράπεζες, τις εταιρείες Αμοιβαίων Κεφαλαίων (MUTUAL FUNDS) και (HEDGE FUNDS), τις Ασφαλιστικές εταιρείες, τα Ασφαλιστικά ταμεία, τους Οίκους αξιολόγησης, τους οίκους χορήγησης στεγαστικών δανείων όπως οι Αμερικανικές Fannie Mae, και Freddie Mac, τα διεθνή χρηματιστήρια, το Δ.Ν.Τ. ,και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Για ενημέρωση των αναγνωστών μας αναφέρουμε μερικά ονόματα τέτοιων ιδρυμάτων τα οποία συναντούμε με τη συνοπτική λέξη «αγορές». Στις «αγορές» λοιπόν έχουμε,

1.- Τράπεζες: Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) , Credit Suisse, Bank of America, Federal Reserve Bank (FED), Bank of New York, HSBC, Bear Stearns, Deutsche Bank, FORTIS Βελγίου, Lloyds Bank, Royal Bank of Scotland, Banco Santander, ABN Amro Bank, Barclays, BNP Paribas, Societte Generale, Credit Agricole, Citigroup, CitiBank, Chase Manhattan Bank, UBS, Lehman Brothers (πτώχευσε), Dresdner Bank, Commerzbank, JP Morgan, Morgan Stanley, Mitsubishi Bank, Mitsui Bank, και άλλες τράπεζες διεθνώς. Αφήσαμε τελευταία τη GOLMAN SACHS την οποία θα αναλύσουμε πιο κάτω επειδή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραματικές οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας. Αναφέραμε μόνο τις πιο γνωστές που εμπλέκονται στις οικονομίες των κρατών.

2.- Αμοιβαία Κεφάλαια: Ών ουκ έστιν αριθμός λέγειν κατά μέρος…

3.- Ασφαλιστικές Εταιρείες: Όπως oι ΑΙG, Interamerican, και άλλες. Η κάθε μεγάλη τράπεζα έχει και δική της ασφαλιστική εταιρεία.

4.- Τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά ταμεία που μετέχουν στις «αγορές».

5.- Οι οίκοι αξιολόγησης, όπως π.χ. Fitch, Standard και Poors, Moodys, Meryl lynch, και άλλοι.

6.- Εταιρείες στεγαστικών δανείων , όπως οι Αμερικανικές Fannie Mae, και Freddie Mac, οι οποίες χορήγησαν τα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ, γνωστά σαν Subprimes και με τη κρίση του 2008 χρεοκόπησαν. Επίσης η Γερμανική Hypo Real Estate, και άλλες διεθνώς.

7.-Tα διεθνή χρηματιστήρια, και το Δ.Ν.Τ.

Όλες αυτές συνιστούν τις λεγόμενες «αγορές» και είναι συμφερόντων των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-δικτατορίας.

Όλες αυτές οι «αγορές» εμάς τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, μας αποκαλούν GIPSY και PIGS δηλαδή «Γύφτους» και «Γουρούνια», επειδή έχουμε κρίση χρέους, το οποίο αυτοί μας δημιούργησαν.

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις «αγορές», αρχηγικό ρόλο παίζει η γνωστή και μη εξαιρετέα Goldman Sachs, Σιωνιστικών συμφερόντων, την οποίαν εν συνεχεία θα αναλύσουμε δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχει για την Ελλάδα, αφού έχει άμεσο ανάμειξη στο Ελληνικό οικονομικό δράμα.

H Tράπεζα Goldman Sachs και Οι «Αγορές»

Πρωτοεμφανίσθηκε στην Ελλάδα την εποχή Σημίτη, και έκανε όλα τα λογιστικά «μαγειρέματα» με γενναία αμοιβή, για την είσοδο της Ελλάδος στη ζώνη του Ευρώ. Η τράπεζα αυτή ιδρύθηκε το 1869 από την οικογένεια Rothschild γνωστή στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και κατεστημένο. Πρόεδρος σήμερα της Τράπεζας είναι ο διάσημος Λόϊντ Μπλανκφέιν. Είναι η εταιρία που κυβερνά τον κόσμο. Είναι «Η τράπεζα» της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Έχει απίστευτη δίψα για παγκόσμια εξουσία. Κυβερνά τον κόσμο με απόλυτη μυστικότητα. Στις ΗΠΑ την αποκαλούν με τα αρχικά G.S.

Οι μεγαλύτερες χρηματαγορές του κόσμου είναι η Wall Street στην Νέα Υόρκη, και το Citi του Λονδίνου, εκεί όπου η Goldman Sachs κάνει τα μεγαλύτερα παιχνίδια. Πίσω από το νόμο της σιωπής, που κανείς δεν τόλμησε να σπάσει, κυβερνά το πλανήτη. Σε όλα τα κράτη έχει συμφέροντα.

Η κρίση που ξέσπασε το 2008 στις ΗΠΑ, εκτόξευσε τη Goldman Sachs η οποία μέχρι τότε ήταν αφανής. Το 2008 ο κόσμος ανακάλυψε την ύπαρξη αυτού του ιδρύματος. Είναι εκείνη που κυριαρχεί στη παγκόσμια οικονομία.

Όλες μαζί αυτές οι «αγορές», αλλά και η Ελληνική «άρχουσα τάξη», είναι εκείνες που «έφαγαν» όλα τα κοινοτικά κονδύλια, μαζί με τα Μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα (ΜΟΠ) ,και τα διάφορα ΕΣΠΑ της Ελλάδος, με λογιστικά κόλπα και κομπίνες, και έτσι έφεραν τη χώρα μας στη χρεοκοπία, αφού ελάχιστα πήγαιναν στο κράτος.

Η Ελλάς είναι η χώρα εκείνη με την ελάχιστη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, λόγω ανικανότητας των κυβερνώντων.

Όλες μαζί οι «αγορές» των Κοσμοκρατόρων διεθνώς διακινούν ημερησίως δισεκατομμύρια Ευρώ, δολάρια, χρυσό, πετρέλαια, και άλλα εμπορεύματα, σε Δύση και Ανατολή, ως εκ τούτου έχουν τη δύναμη να παίζουν τη παγκόσμια οικονομία κατά τη θέλησή τους.

Όλες αυτές οι «αγορές» είναι συμφερόντων της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης του πλανήτη, και τα οικονομικά φαινόμενα που ζούμε σήμερα είναι έργο δικό τους, αποβλέποντας στη παγκόσμια κυριαρχία των αφεντικών τους. Αφού πετύχουν τη οικονομική διακυβέρνηση ακολουθεί η πολιτική και στρατιωτική δικτατορία των Εξουσιαστών της Γης. Η τράπεζα-εταιρία Goldman Sachs βρίσκεται παντού, ο λαός λέει «όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα τη βρεις από κάτω», βρίσκεται κάτω και πίσω από τη χρεοκοπία της Leehman Brothers, που αν και συμφερόντων των ιδίων αφεντικών τη τορπίλισε, βρίσκεται πίσω από την Ελληνική κρίση, κάτω από την Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, πίσω από τη πτώση του Ευρώ, τη συναντάμε στη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων και χρεών των διαφόρων κρατών, διαχειρίζεται τη κρίση του χρέους, την βρίσκουμε στο ανεβοκατέβασμα το δολαρίου, Ευρώ, χρυσού, και μετοχών σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, είναι δε παρούσα σε όλους τους τοπικούς πολέμους, από τους οποίους θησαυρίζει χρηματοδοτώντας τους εξοπλισμούς, μαζί με όλες τις υπόλοιπες «αγορές». Ανεβάζει τα SPREADS και CDS κρατών με κρίση χρέους. Όπου κερδοσκοπία εκεί και η Goldman Sachs.

Η τράπεζα αυτή κουνά τα πιόνια της στη παγκόσμια οικονομική και πολιτική σκακιέρα. Βασιλείς, πρόεδροι, και πρωθυπουργοί κρατών είναι μαριονέτες της. Ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις , είναι ικανή να διαλύσει την Ευρωζώνη, αλλά και όλη την Ε.Ε. αφού μαζί με τις άλλες «αγορές» ανεβάζει και κατεβάζει Αρχηγούς κρατών, τα Spreads και CDS για να τινάξει στον αέρα τα κράτη.

Η εταιρία αυτή διοικεί μια αυτοκρατορία στην οποία ο ήλιος δεν δύει ποτέ. Την ενδιαφέρει μόνο η δύναμή της. Η Goldman Sachs μοιάζει με ένα κερδοσκοπικό καζίνο παγκόσμιας κλίμακας. Παρόλα αυτά επαίρεται ότι έχει αρχές και ηθικό κώδικα. Η ιστορία της Goldman Sachs είναι στη πραγματικότητα ένα γοητευτικό και άγριο οικονομικό θρίλερ. Αντικατοπτρίζει τη δίψα για χρήμα, δύναμη, και παγκόσμια εξουσία των ιδρυτών της.

Σε ανεπιθύμητες ερωτήσεις δημοσιογράφων, η εταιρία κλείνει σαν στρείδι. Ιδιοκτήτες είναι η αξιοσέβαστη οικογένεια παγκόσμιων τραπεζικών επιχειρήσεων Ρότσιλντ του Λονδίνου και των Παρισίων, οι οποίοι είναι οι κυρίαρχοι του κόσμου.

Η Τράπεζα έχει τα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη, και μεγάλα υποκαταστήματα στο Citi του Λονδίνου στο Παρίσι, Τόκυο, κ.λ.π.

Στα διεθνή παραρτήματα ονομάζεται Goldman Sachs International.

Μέχρι πρότινος η διεθνής κοινή γνώμη αγνοούσε ακόμη και το όνομά της. Η δύναμή της και οι παγκόσμιες εξουσίες της είναι ότι καλύτερο για τους συγγραφείς θεωριών συνωμοσίας. Εκείνος που θέλει να ερευνήσει τα παρασκήνια, τους κανόνες, τους κώδικες, και τα μυστικά του ιερατείου της παγκόσμιας οικονομίας παθαίνει ίλιγγο.

Η Βίβλος της Goldman Sachs

Αρχές και Κανόνες

1. - Το συμφέρον των πελατών μας είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Η εμπειρία δείχνει ότι, αν οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι, τότε και η δική μας επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

2. -Tα πλεονεκτήματά μας είναι η πελατεία μας, το κεφάλαιό μας, και η φήμη μας. Στη περίπτωση που κάποιο από τα δύο πρώτα χαθεί, το τελευταίο είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδηθεί.

3. -Είμαστε περήφανοι για τη ποιότητα της εργασίας μας. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε άριστοι σε ότι αναλαμβάνουμε. Αν και μπορούμε να εμπλακούμε σε ένα ευρύ και σημαντικό φάσμα δραστηριοτήτων, εμείς προτιμάμε να είμαστε άριστοι, παρά μεγάλοι.

4. -Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργικότητα και στη φαντασία σε ότι κάνουμε.

5. -Προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα των πελατών μας.

6. -Καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να εντοπίσουμε και να προσλάβουμε το κατάλληλο προσωπικό για τη κάθε εργασία. Αν και οι δραστηριότητές μας υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια, επιλέγουμε τα μέλη του προσωπικού μας ένα-ένα. Σε μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών γνωρίζουμε ότι χωρίς τα καλύτερα πρόσωπα δεν μπορούμε να είμαστε η καλύτερη εταιρία.

7. -Προσφέρουμε στους υπαλλήλους μας τη δυνατότητα να εξελιχθούν γρηγορότερα από οπουδήποτε αλλού. Η εξέλιξη εξαρτάται μόνο από την ικανότητα, την απόδοση, και τη συμβολή στην επιτυχία της επιχείρησης, χωρίς διακρίσεις σχετικά με τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκευτική πεποίθηση, το φύλο, ή τη καταγωγή. (Σημείωση συντάξεως, τα στελέχη της προέρχονται όλα από την ίδια φυλή, και έχουν τις ίδιες θρησκευτικές καταβολές).

8. -Δίνουμε βάρος στην ομαδική εργασία σε οτιδήποτε κάνουμε. Δεν υπάρχει σε εμάς θέση για εκείνους που βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από εκείνα της εταιρίας. Γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα που προέρχονται από μια ομάδα είναι συνήθως καλύτερα από τη προσωπική δημιουργικότητα, η οποία πάντως πάντα ενθαρρύνεται.

9. -Τα κέρδη μας είναι από τα κλειδιά της επιτυχίας μας. Συγκρατούν τα κεφάλαιά μας και κρατούν τους καλύτερους υπαλλήλους μας. Είναι συνήθειά μας να μοιραζόμαστε γενναιόδωρα τα κέρδη με εκείνους που βοήθησαν στη δημιουργία τους. (Σημείωση συντάξεως, στα Golden Boys).

10. -Η συμμετοχή των εργαζομένων μας στην εταιρία και η ένταση των προσπαθειών τους είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που συνήθως συναντάμε σε άλλες εταιρίες. Πιστεύουμε πως είναι μια από τις βασικές συνιστώσες της επιτυχίας μας.

11. -Πιστεύουμε ότι το μέγεθός μας είναι ένα πλεονέκτημα, το οποίο προσπαθούμε να διατηρήσουμε πάση θυσία.

12. -Θέλουμε να διατηρούμε εντιμότητα, φιλική σχέση, αλληλεγγύη και αφοσίωση με τους πελάτες μας, στοιχεία στα οποία στεκόμαστε ιδιαίτερα και αποτελούν τους παράγοντες της επιτυχίας μας.

13. -Προσπαθούμε συνεχώς να προβλέψουμε τις ευμετάβλητες ανάγκες των πελατών μας, και να αναπτύξουμε νέες υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτές. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος της οικονομίας είναι ανήσυχος, (σημείωση συντάξεως: μόνο ανήσυχος;), και ότι η αδράνεια οδηγεί στην εξαφάνιση.

14. -Δεχόμαστε συστηματικά εμπιστευτικές πληροφορίες μέσα από τη σχέση μας με τους πελάτες. Το να παραβιάσουμε την εχεμύθεια ή να χρησιμοποιήσουμε τις εμπιστευτικές πληροφορίες με ανάρμοστο ή επιπόλαιο τρόπο, μας είναι αδιανόητο.

15. -Ο κλάδος μας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, και προσπαθούμε να διευρύνουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας. Ωστόσο είμαστε έντιμοι ανταγωνιστές και δεν δυσφημούμε ποτέ άλλες εταιρίες.

16. -Η ακεραιότητα και η τιμιότητα βρίσκονται στη καρδιά της επιχείρησής μας. Προσδοκούμε από τους υπαλλήλους μας να είναι άμεμπτοι από ηθικής απόψεως σε οτιδήποτε κάνουν, είτε πρόκειται για την επαγγελματική τους ζωή, είτε για τη προσωπική.

Οι ίδιοι περίπου κανόνες ισχύουν και για τις άλλες εταιρίες των «αγορών». Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η Goldman Sachs απασχολεί μερικούς Έλληνες ανώτατους υπαλλήλους

Η τράπεζα είναι εκείνη που βοήθησε την Ελλάδα να «μαγειρέψει» το χρέος της. Η χώρα μας μπόρεσε να μπεί στη ζώνη του Ευρώ το 2002 με τη βοήθεια της Goldman Sachs, καθώς τυπικά δεν πληρούσε τα κριτήρια της συνθήκης του Maastricht αναφορικά με το χρέος.

Έκτοτε το χρέος ξέφυγε πολύ προς τα πάνω από κακή διαχείριση και ανικανότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Το 1999 όταν αποφασίζεται η δημιουργία του ευρώ, η Ελλάδα δεν μπορεί να προσχωρήσει στο κοινό νόμισμα. Οι όροι της Συνθήκης του Μάαστριχτ είναι πολύ αυστηροί. Απαιτούν χρέος κάτω του 60% του ΑΕΠ (σήμερα είναι 180% του ΑΕΠ), και έλλειμμα προϋπολογισμού κάτω από το 3%. Η Ελλάδα απέχει πολύ. Η κυβέρνηση Σημίτη ζητά από τη Goldman Sachs να τη βοηθήσει να βρει τεχνάσματα για να μπει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Η εταιρία άδραξε την ευκαιρία, αφού η αμοιβή της ήταν δελεαστική, και έτσι όλοι μαζί έφτιαξαν ένα νομότυπο «φτιασίδωμα», με το οποίο οι ηγέτες της Ε.Ε. αποφάσισαν να μας εντάξουν στο Ευρώ. Για την Goldman Sachs η Ελλάδα γίνεται ξαφνικά το μάνα εξ’ ουρανού. Το 2001 η Goldman Sachs δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Η τράπεζα την εποχή εκείνη είναι απορροφημένη με άλλες αναδυόμενες αγορές, που άρχιζαν να προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν το 2002 ασχολήθηκε με την Ελλάδα, «μαγείρεψε» όλα τα οικονομικά μεγέθη και στοιχεία-όπως λένε όλα τα ΜΜΕ ντόπια και ξένα- και τελικά κατάφερε να μας βάλλει στην Ευρωζώνη έναντι παχυλού τιμήματος.

Έτσι μπήκαμε στο Ευρώ με τη βοήθεια των «αγορών», αφού «αγορές» είναι η ίδια η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση της Γης.

Ένα παράδειγμα της "πτώχευσής" μας

Ένα χαρακτηριστικό χιουμοριστικό στιγμιότυπο για τη Goldman Sachs είναι το εξής.

Ο Billy πήγε στο Τέξας και αγόρασε από ένα αγρότη ένα γάϊδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων.
Ο αγρότης συμφώνησε να τον παραδώσει την άλλη μέρα.
Την επομένη ημέρα ο αγρότης του είπε:
«Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάϊδαρος ψόφησε».
Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει, δώσε τα λεφτά μου πίσω».
Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει».
Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου το νεκρό γάϊδαρο».
Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα τον κάνεις;;» και ο Billy απάντησε, «Θα τον βάλω σε λοταρία». Ο αγρότης του είπε με μια δόση ειρωνείας:
«Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία το ψόφιο γάϊδαρο» και ο Billy απάντησε, «Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι ο γάϊδαρος είναι ψόφιος».
Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και τον ρώτησε, « Τι έγινε με τον ψόφιο γάϊδαρο;» ο Billy απάντησε:
«Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500 λαχνούς, προς 2 δολάρια τον ένα, και έτσι κέρδισα 998 δολάρια.
Ο αγρότης ρώτησε, «Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε;»
Και ο Billy απαντάει, «Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε, και για να μην φωνάζει, του έδωσα πίσω τα δύο δολάρια».
Ο Billy τώρα προσελήφθη και συνεργάζεται με τη GOLDMAN SACHS…

Πως καταρρεύσαμε

Το γνωστό Αμερικανικό ινστιτούτο –δεξαμενή σκέψεως- STRATFOR, που στελεχώνεται με αναλυτές πρώην υπαλλήλους του STATE DEPT, της CIA, και του πενταγώνου, και έχει μεγάλη επιρροή στο πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, αναφέρει ότι η Ε.Ε. ήταν μια επινόηση της Γερμανίας, η οποία μέσα από τις στάχτες του Β’ Π.Π. βρήκε ένα άλλο τρόπο για να αναπτυχθεί οικονομικά η ίδια σε βάρος των υπολοίπων κρατών-μελών της Ε.Ε. εξάγοντας τα βιομηχανικά της προϊόντα στα κράτη-μέλη, βρήκε έτσι προνομιακούς πελάτες λόγω γειτνιάσεως.

Η δεξαμενή σκέψης STRATFOR, με αφορμή το Ελληνικό οικονομικό δράμα, δίνει κόλαφο στη Γερμανία, στους άπληστους δανειστές της Ελλάδος, και στην Ελληνική «άρχουσα τάξη», αλλά και τεράστιες ευθύνες στο Ευρώ για τη καταστροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας. Η Γερμανία πουλούσε φθηνά τα προϊόντα της, λόγω μεγάλης εσωτερικής αγοράς, παραγωγής, αλλά και γειτνιάσεως με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ειδικά στη περίπτωση της Ελλάδος, η οικονομική ολοκλήρωση μέσω του ευρώ, έδωσε την ευκαιρία εισόδου στην Ελληνική αγορά σε όποιον Ευρωπαίο και Ασιάτη επιθυμούσε, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας της χώρας να βρεθούν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση λόγω χαμηλού κόστους εισαγωγών, κάτι που οδήγησε σε μαρασμό και κλείσιμο επιχειρήσεων, και βιομηχανικών μονάδων, αλλά και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Σήμερα οι Κοσμοκράτορες χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν οικονομικό πειραματόζωο, για τα μελλοντικά σχέδιά τους, για όλη την ανθρωπότητα.

Η ισοτιμία του Ευρώ με το δολάριο ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, αφού Ε1 = $1.40

Το ευρώ τόνωσε τη λαθρομετανάστευση, αφού όλοι οι κατατρεγμένοι της Γης, ήλθαν εδώ για το ευρώ, με αποτέλεσμα ακατάσχετο διαρροή συναλλάγματος προς τις χώρες προελεύσεως των λαθρομεταναστών.

Η Γερμανία σύμφωνα με το STRATFOR, χειρίστηκε το Ευρώ με ένα τρόπο ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα σε τραγικό αδιέξοδο, και το 2010 την ανάγκασε να επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας στους Έλληνες πολίτες, για να σώσει τους άπληστους δανειστές και την Ελληνική Άρχουσα Τάξη. Και τώρα το ερώτημα που τίθεται από τη πλευρά των πολιτών, είναι ποιος θα σηκώσει το βάρος της κρίσης;

Η Άρχουσα Τάξη, ή ο απλός Ελληνικός Λαός; ασφαλώς ο απλός λαός

Οι πολιτικοί της «Άρχουσας Τάξης» ακολούθησαν τη παραβολή του Ασώτου Υιού του Ευαγγελίου, διότι εσκόρπισαν και κατέφαγον όλο το πλούτο του κράτους, και τις χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. δηλαδή τη περιουσία του κράτους, «ζώντες ασώτως» κατά την Ευαγγελική ρήση, με οικονομικά σκάνδαλα. (βλέπε SIEMENS, και άλλες πολλές κλεψιές ών ουκ έστιν αριθμός...) αλλά και πολυτελή διαβίωση.

Οδήγησαν τα κεφάλαια των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών ταμείων στα χρηματιστήρια, και από εκεί στις τράπεζες «αγορές» του Ρότσιλντ, για να έχουν την εύνοια των επικυρίαρχων της παγκόσμιας άρχουσας τάξης. Με όλα αυτά βύθισαν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό στη δυστυχία και στη χρεοκοπία. Τα διάφορα μνημόνια από την Ε.Ε. που υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του συστήματος, αφήνουν άθικτη την οικονομική ελίτ της χώρας, ενώ πληρώνουν τη νύφη οι απλοί πολίτες, τα κοινώς λεγόμενα «υποζύγια», οι οποίοι υποφέρουν λόγω δραματικών απωλειών σε μισθούς , συντάξεις, ανεργία, και καταστροφή επαγγελματικής καριέρας.

Δεν μας δίνουν την 6η δόση; Tότε η Ελλάδα να κάνει αθέτηση εξωτερικών και ΜΟΝΟ πληρωμών.

Ο διάσημος οικονομολόγος Ρουμπινί είπε, «ήλθε το τέλος της Ευρωζώνης», ήδη κυκλοφορούν επικίνδυνα σενάρια διάλυσης της Ευρωζώνης, και όχι μόνο, λόγω χρεών και ελλειμμάτων των χωρών –μελών.

Μια ανορθόδοξη λύση στη κρίση χρέους όλων των Ευρωπαϊκών κρατών, είναι να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να χρηματοδοτήσουν το χρέος των κρατών, αλλά και τις οικονομίες αυτών, με εκτύπωση νέου πληθωρικού χρήματος, όπως κάνουν οι ΗΠΑ από τη κρίση του 1929 μέχρι σήμερα.

Το υπό εκτύπωση νέο χαρτονόμισμα ευρώ, φυσικά δεν θα έχει αντίκρισμα σε χρυσό, γι αυτό το λέμε πληθωρικό.

Φοβάμαι όμως ότι η παγκόσμια διακυβέρνηση-Δικτατορία, έχει ήδη αποφασίσει τη διάλυση της ζώνης του Ευρώ, και όχι μόνο…

Τελειώνοντας θέλω να πω στην «Άρχουσα Τάξη» πως ύστερα από δύο χρόνια διακυβέρνησης αυτού του τόπου από το Σιωνιστικό ΠΑΣΟΚ, με θράσος κάποιοι εκ του πολιτικού συστήματος , είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη κατάντια της χώρας, και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο, θρασύτατα και να προκαλούν το λαό. Με την επί χρόνια ανεύθυνη και προδοτική συμπεριφορά τους, με γνώμονα τη προσωπική επιβίωση ως πολιτικών ανδρών, λειτούργησαν σαν ιδιοκτήτες αυτής της χώρας.

Ιδιοκτήτες μόνο στα έσοδα, γιατί τα έξοδα τα φορτώνουν όλα στον απλό Λαό, και ψάχνουν τρύπα για να κρυφτούν, ύστερα από το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, μεταθέτοντας τις ευθύνες τους στον Ελληνικό λαό, με θρασύτατες δηλώσεις τύπου, «Μαζί τα φάγαμε». Είναι οι «πλιατσικολόγοι» της Εξουσίας. Είναι οι άνθρωποι που ποτέ δεν ήρθαν σε αντίθεση με τους ισχυρούς της Γης, είναι οι άνθρωποι χωρίς αρχές και ήθος, είναι οι άνθρωποι του παρασκηνίου και των σκανδάλων, με τα οποία εκτέλεσαν την Ελληνική οικονομία. Είναι οι μέτριοι και ολίγοι πολιτικοί, που ποτέ δεν δούλεψαν, οι οποίοι μας έφεραν στο σημερινό χάλι. Αντί να κρυφτούν και να μας απαλλάξουν από τη παρουσία τους, πρωτοστατούν στο «πάρτι» και στο φαγοπότι, εις βάρος του Ελληνικού λαού. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο λαός κάποτε θα ξυπνήσει, και θα καταλάβει πλέον το τι συνέβαινε και τι συμβαίνει τώρα.

Οι «Αγορές» μας πάνε ολοταχώς για χρεοκοπία, με σκοπό να μας πάρουν όλο τον ορυκτό πλούτο, ιδίως πετρέλαια, χρυσό, και φυσικό αέριο. Όλα τα άλλα που ισχυρίζονται για υπογραφές του Αντώνη Σαμαρά, είναι προφάσεις εν αμαρτίες.

Για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα , υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί της Άρχουσας Τάξης, και «οι Αγορές». Σήμερα ζούμε τη Δικτατορία των «Αγορών». Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων.

Πηγή: Το βιβλίο «Η ΤΡΑΠΕΖΑ» του Marc Roche