Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Νοε 2011


Μιλάνε για αξιοπιστία οι Ευρωαπατεώνες που για να πάρουν μια λάθος απόφαση τους παίρνει ένας μήνας…

Δανείζονται οι αναξιόπουστοι με 2% και μας δανείζουν με 6 και 7%…

Μιλάνε αυτοί που επίσημα ζούνε από την τοκογλυφία…

Μιλάνε αυτοί που ίσως χρεοκοπήσουν νωρίτερα από εμάς…

Μιλάνε αυτοί που είναι χρεωμένοι μέχρι τα αυτιά, αυτοί, το 4,8% του πληθυσμού της γης που οφείλει το 47% του συνολικού παγκόσμιου χρέους!!!

Σωστά διαβάσατε για τα ξεπεσμένα τσόλια…

ΤΟ 4,8% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ 47% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!

Μιλάνε οι αιματοβαμμένοι αποικιοκράτες του κερατά που παριστάνουν τους δημοκράτες, λες και δεν είναι εξίσου υπεύθυνοι για την αποτυχία των μέτρων λιτότητας που μας επέβαλε ο «καταθλιπτικός μαλάκας»

Οι αναξιόπουστοι, που βρήκαν δήθεν αφορμή το παπαροδημοψήφισμα του μυαλοτσιμενταρισμένου για να κάνουν πίσω από την απόφαση που οι ίδιοι πήραν…

Και τώρα αφού είναι έτοιμοι να αρπάξουν αυτό που θέλουνε, βάζοντας στο ζυγό τον λαό των Ελλήνων, πάνε φιρί-φιρί να μας ξευτελίσουν κι από πάνω, ζητώντας να δηλώσουμε ενυπόγραφα ότι είμαστε μαλάκες!

Άντε και γαμηθείτε καριολοσαδιστοχαμουροξεκωλιάρηδες…


Μήπως ο Μπενύτο δεν είναι ένας ογκώδης το δέμας γκαφατζής κι είναι ένας εύθυμος σουρεαλιστής;

Ο άνθρωπος έχει κάνει την καθημαγμένη χώρα μας μαλλιά κουβάρια με την έμπνευσή του να χώσει το πρωτοφανές χαράτσι για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ παραβιάζοντας κάθε λογική, κάθε ηθική κι όλους τους δίκαιους νόμους- μήπως δεν είναι ανάλγητος αλλά ένας απλός κουτός;

Υπερτιμημένος κουτός, αλλά κουτός! Τώρα (και όπως κάνει πάντα, όταν προσπαθεί να διορθώσει κάθε του γκάφα με μια νέα γκάφα) προχωράει σε νέα μεγαλειώδη σύλληψη (ιδέας): να δημιουργηθούν χιλιάδες «τριμελείς επιτροπές» (από πέντε-έξι άτομα, ανάμεσά τους κι ένας αστυνόμος με τον νεκροθάφτη αναπληρωματικό στον πάγκο) που θα κρίνουν ποιος Ελλην υπήκοος της Τρόικας θα μπορεί να πληρώσει το μέσω ΔΕΗ φασιστικό χαράτσι και ποιος δεν θα μπορεί, αν δύναται να αποδείξει ότι είναι ελέφας με 80% αναπηρία.

Το έρμο το ΠΑΣΟΚ! Αν ο Γιωργάκης το οδήγησε στην έρημο, ο Βενιζέλος θα το οδηγήσει στο φρενοκομείο...

Οταν δεν έχεις κανέναν πρωθυπουργό, μπορείς να 'χεις άνετα τρεις...

Αυτήν τη στιγμή η Ελληνική Δημοκρατία (;) διαθέτει τρεις Πρωθυπουργούς!

Τρόικα Πρωθυπουργών! Ποιος τη χάρη μας! (αν εξαιρέσει κανείς την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και -αίφνης- την Ιαπωνία!! Ητις ήδη ελέγχεται -με την έννοιαν τού εγκαλείται- από το ΔΝΤ για το... χρέος της. Σε λίγο θα ελέγχεται -με την έννοιαν τού ελέγχεται- και αυτή από τη διεθνή των Τοκογλύφων).

Πρώτος, λοιπόν Πρωθυπουργός ο κ. ΡΑΪΧενμπαχ. Ανθύπατος, γκαουλάιτερ, αρμοστής και τα σκυλιά δεμένα. Ο,τι πει ο αρχηγός! «Ακόμα δεν έχετε φθάσει στον πάτο!» μας διαβεβαίωσε! Οταν φθάσουμε στον πάτο, θα έρθουν οι επενδυτές να οργανώσουν τη χώρα σε «Ειδική Οικονομική Ζώνη» και μαζί τους τα εφεδρικά Ες Ες να μαζεύουν τα πτώματα.

Δεύτερος Πρωθυπουργός ο κ. Λουκάς Γκόλντμαν Σακς Παπαδήμος. Υποχείριο του χερ Τασκ Φορς γκρουπενφύρερ ΡΑΪΧενμπαχ, ανδρείκελο της φράου Μέρκελ και προϊστάμενος του τσολιά Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Τρίτος Πρωθυπουργός ο Γιωργάκης! Οχι διότι δεν έχει καταλάβει ότι άλλαξαν κάπως τα πράγματα, αλλά διότι δεν έχουμε καταλάβει εμείς το αντίθετο. Εκτός κι αν ο Μπενύτο της κυβέρνησης Γιωργάκη είναι διαφορετικός απ' τον Μπενύτο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Με δυο λόγια έχουμε τρεις Πρωθυπουργούς και διάγουμε λαμπράν περίοδο κοινοβουλευτικού κλέους!

Μπαντζάι!

Ασχετο - αλλά «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένοι» και οι Ιάπωνες;! Καταναλώνουν κι αυτοί περισσότερα απ' όσα παράγουν;! Με... «ποιους τα φάγανε μαζί» οι κόρες και οι γιοι του ανατέλλοντος ηλίου;!

Ατεγκτο σύστημα ο καπιταλισμός! Ολους τους λαούς τους βρίσκει λαϊκιστές. Ολα τα κράτη που έχει διαφθείρει, διεφθαρμένα. Ολες τις τάξεις πλην της αστικής παιδιά κατώτερων θεών. Ολους τους ανθρώπους, ένοχους. Αχθη αρούρης που δεν τα «αντέχει η οικονομία»...

Οταν η λογική θα κάνει χαρακίρι...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet


Το πιο καίριο ερώτημα για την Ευρώπη δεν είναι πλέον εάν κάποιες από τις 17 χώρες της ευρωζώνης χρεοκοπήσουν, αλλά εάν η ίδια η ευρωζώνη θα καταφέρει να επιζήσει στην παρούσα της μορφή. Αυτό έγραφε μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος της «Wall Street Journal» Στίβεν Φίντλερ αποτυπώνοντας τον φόβο για έναν ανεξέλεγκτο «ευρω-αρμαγεδδώνα» που είναι προ των πυλών στην Ευρώπη.

Κι όμως... Ενα ακόμη ερώτημα ζητά απάντηση: Τι ακριβώς επιδιώκει η Γερμανία της Μέρκελ; Με δεδομένο ότι δεν είναι προς το συμφέρον της η διάσπαση της ευρωζώνης, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πολύ πιθανό να ροκανίζει τον χρόνο της ευρω-επιβίωσης οδηγώντας την ευρωζώνη σε ένα άνευ προηγουμένου «αιματοκύλισμα».

Με τη Γαλλία να κινδυνεύει πλέον να χάσει το ΑΑΑ της οικονομίας, την Ιταλία και την Ισπανία να έχουν πέσει στα νύχια των αγορών, η Γερμανία αναδεικνύεται στην υπερδύναμη της Ευρώπης που μπορεί να επιβάλει τους όρους της αναθεωρημένης Συνθήκης της Λισαβόνας το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2012, περίοδο κατά την οποία η Ιταλία αναμένεται να βγει στις αγορές για να εξασφαλίσει το ποσό των 80 δισ. ευρώ από δημοπρασίες κρατικών ομολόγων.

Με αποδυναμωμένες τότε και κυρίως οικονομικά εξαντλημένες τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης το Βερολίνο μπορεί ευκολότερα να αποσπάσει το «ναι» και να επισπεύσει χρονοβόρες, υπό άλλες συνθήκες, διαδικασίες για την επικύρωση της αναθεωρημένης Συνθήκης, που θα προβλέπει την εποπτεία και κυρίως την παραχώρηση της εθνικής τους κυριαρχίας.

Ακόμη και Γερμανοί αναλυτές παρακολουθούν με έκπληξη την εμμονή του Βερολίνου να συνεχίσει μια πολιτική που οδηγεί στην καταστροφή, και την αδυναμία της ηγεσίας του Παρισιού να απαγκιστρωθεί από το γερμανικό άρμα. Φωνές όπως του φιλοσόφου Γιούργκεν Χάμπερμας, που εκφράζει την οργή του για την ανικανότητα των πολιτικών, ειδικότερα της Μέρκελ, οι οποίοι επιχειρούν να ρίξουν την Ευρώπη στον σκουπιδοτενεκέ, κάνει πρώτο θέμα το περιοδικό «Der Spiegel». Την ίδια ώρα το εξώφυλλο του περιοδικού «The Economist» με το ευρώ να πέφτει ως φλεγόμενος μετεωρίτης προκαλεί αίσθηση διεθνώς, αποτυπώνοντας όμως το κλίμα που επικρατεί στις αγορές. Με το ευρώ να συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του έναντι του δολαρίου υποχωρώντας χθες σε χαμηλό επτά εβδομάδων και τους επενδυτές να εγκαταλείπουν την ευρωζώνη αναζητώντας ασφαλή καταφύγια, η εμπιστοσύνη στο ευρώ φαίνεται ότι χάνεται οριστικά. Μόνο τον Νοέμβριο εξανεμίστηκαν από τις διεθνείς αγορές πάνω από 4 τρισ. δολάρια, ενώ η Ιταλία δανείστηκε χθες με το υψηλότερο επιτόκιο από τον Αύγουστο του 1997!

Στο κυρίως άρθρο του ο «Economist» επισημαίνει ότι το ευρώ οδηγείται ταχύτατα προς κατάρρευση, ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να πάρουν αμέσως τολμηρές αποφάσεις· προειδοποιεί μάλιστα την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ότι θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων. Για το έγκριτο οικονομικό περιοδικό η λύση βρίσκεται στην αποφασιστική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στο ευρωομόλογο, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια, για τις οποίες «ήδη δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις». Το περιοδικό προβλέπει ότι η κατάρρευση του ευρώ θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη από αυτήν που προκάλεσε η Lehman το 2008, χρεοκοπίες, καταρρεύσεις τραπεζών, ενώ θα απειληθεί και η επιβίωση της Ε.Ε.

«Η Ευρώπη διασώζει και διασώζει και διασώζει, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί έως σήμερα δεν είναι πλέον επαρκή... Η κρίση έχει φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης» αναγνωρίζει η «Suddeutsche Zeitung», ενώ η «Handelsblatt» στην ανάλυσή της τονίζει ότι «οι επενδυτές φοβούνται μια δίνη που θα παρασύρει τους πάντες». Πάντως η oικονομική «Les Echos» γράφει ότι «η Γερμανία κρατά στα χέρια της τη λύση, καθώς εξακολουθεί να καθορίζει και τον τρόπο και τον χρόνο για την έξοδο από την κρίση». Μάλλον είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.Το μυστήριο κλαμπ των χωρών ΑΑΑ

Καθόλου πολλές δεν είναι οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ (το περιβόητο "τριπλό Αλφα") και από τους τρεις αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης - Μούντις, Στάνταρντ εντ Πουρς και Φιτς. Για την ακρίβεια δεν είναι παρά 13 όλα κι όλα τα κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ. Εντυπωσιακό μάλιστα το γεγονός ότι οι 11 από τις 13 χώρες είναι ευρωπαϊκές και μόνο 2 από τον υπόλοιπο κόσμο: ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη!

Οι 11 ευρωπαϊκές αποτελούνται από 6 χώρες της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο) και 5 χώρες που αρνούνται πεισματικά να μπουν στο ευρώ. Οι τρεις από αυτές ανήκουν στην ΕΕ και θα γίνονταν ανά πάσα στιγμή δεκτές με ανοιχτές αγκάλες στην Ευρωζώνη, αλλά αυτές προτιμούν να διατηρούν το εθνικό τους νόμισμα (Βρετανία, Σουηδία, Δανία) και οι υπόλοιπες δύο αρνούνται κατηγορηματικά την ένταξη ακόμη και στην ΕΕ (Ελβετία και Νορβηγία).

Εχοντας δει, λοιπόν, ποιες χώρες συναπαρτίζουν αυτό το αξιοζήλευτο κλαμπ των ευτυχισμένων κρατών με αξιολόγηση ΑΑΑ που υποτίθεται ότι τους επιτρέπει να δανείζονται πολύ φτηνά, αρχίζουν οι δεύτερες σκέψεις και οι απορίες που ταχύτατα μετατρέπονται σε υποψίες ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τα κριτήρια κατάταξης των χωρών που χρησιμοποιούν αυτοί οι διαβόητοι οίκοι αξιολόγησης.

Ωραία, λογικό, τίμιο και δίκαιο είναι να έχει το τριπλό Αλφα π.χ. το Λουξεμβούργο, το οποίο το 2010 είχε δημόσιο χρέος στο ύψος μόλις του 18,4% του ΑΕΠ του και έλλειμμα 1,7% του ΑΕΠ - πόσω μάλλον που το 2007 είχε... πλεόνασμα 3,7% αντί για έλλειμμα και δημόσιο χρέος... 6,7% του ΑΕΠ!

Από πού κι ως πού όμως να έχει αξιολόγηση ΑΑΑ η Βρετανία, η οποία το 2010 παρουσίασε έλλειμμα... ίσο με της Ελλάδας; Η Ελλάδα 10,5% του ΑΕΠ της, η Βρετανία 10,4%!

Γιατί να έχει ΑΑΑ η Βρετανία με δημόσιο χρέος 80% του ΑΕΠ της το 2010; Ενα χρέος μάλιστα που καλπάζει διαρκώς αυξανόμενο, αφού το 2007 ήταν μόνο 44,5% και το 2008 ανέβηκε στο 54,4%, για να εκτιναχθεί το 2009 στο 69,6% σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας; Γιατί δεν έχασε τα τρία Αλφα η Βρετανία με μια τέτοια πορεία διαρκούς επιδείνωσης, κυριολεκτικά καταβαράθρωσης της οικονομίας της;

Γιατί η Πορτογαλία με 9,1% έλλειμμα και 93% χρέος αξιολογείται ως "σκουπίδι" και η Αγγλία με 10,4% έλλειμμα και 80% χρέος αξιολογείται ως ΑΑΑ; Ο εμπαιγμός και οι σκοπιμότητες είναι προφανείς - "σκουπίδια" είναι οι αξιολογήσεις των οίκων.

Οι απορίες είναι πάμπολλες. Γιατί η Γαλλία να έχει αξιολόγηση ΑΑΑ με έλλειμμα 7% το 2010 και δημόσιο χρέος ίσο με το 81,7% του ΑΕΠ της;

Βάσει ποιας λογικής το Λουξεμβούργο (με δημόσιο χρέος μόλις 18,4%) δανειζόταν τη Δευτέρα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων με επιτόκιο 2,32% και η Γερμανία, με δημόσιο χρέος 83,2% του ΑΕΠ της, δανειζόταν την ίδια ημέρα στην ίδια αγορά με επιτόκιο 1,87%;

Γιατί την ίδια μέρα στην ίδια αγορά η Ελβετία, με δημόσιο χρέος κατά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το 2011 στο ύψος του 52,4% του ΑΕΠ της, δανειζόταν με επιτόκιο 0,8% και η επίσης ζάπλουτη Νορβηγία, με δημόσιο χρέος 55,4% του ΑΕΠ της, δανειζόταν με... τριπλάσιο (!) επιτόκιο -2,41%;

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αλλες σκοπιμότητες πρυτανεύουν στις βαθμολογίες των οίκων αξιολόγησης. Η Αγγλία και η Ελβετία π.χ. είναι τα χρηματοοικονομικά κέντρα όπου οι τράπεζες, οι κερδοσκόποι ή οι πλούσιοι έχουν τα λεφτά τους. Δεν υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση σε αυτές τις χώρες να βάλουν οι οίκοι κακό βαθμό. Η Γαλλία από την άλλη πλευρά είναι ο στρατηγικός σύμμαχος της Γερμανίας κι έτσι για καθαρά πολιτικούς λόγους και όχι οικονομικούς έχει το ΑΑΑ, το οποίο θα το χάσει αν και όταν αποφασίσει το Βερολίνο ή η Ουάσιγκτον.

Οσο για το τριπλό Αλφα της Γερμανίας, αν ποτέ οι αμερικανικοί οίκοι το αμφισβητήσουν, θα... "εκδιωχθούν" αυτοστιγμεί από την Ευρώπη! Είναι τόσο απλό...

Οι Γερμανοί θα δανείζονται... χωρίς τόκους;

Χάρηκε ο κόσμος που προχθές οι κερδοσκόποι "έτριψαν τα μούτρα" της Γερμανίας: μόνο για δεκαετή ομόλογα αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ βρήκε αγοραστές το Βερολίνο, ενώ είχε βγει να πουλήσει ομόλογα για 6 δισ. ευρώ. Η αλήθεια είναι πως οι Γερμανοί έχουν γίνει τόσο αλαζόνες με τα χάλια των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης ώστε μειώνουν διαρκώς τα επιτόκια που προσφέρουν. Με επιτόκιο... 1,98% έδωσαν προχθές τα 3,6 δισ., ενώ ακόμη και στις αρχές Ιουλίου, πριν από τέσσερις μήνες δηλαδή, το Βερολίνο δανειζόταν με επιτόκιο 3%. Αν συνεχίσουν έτσι, σε λίγο θα απαιτούν να αγοράζονται μεν τα ομόλογά τους και να δανείζεται το γερμανικό κράτος όσα θέλει, αλλά να μη δίνει καθόλου... τόκους!Πάμπολλοι είναι αυτοί, που χαρακτηρίζουν το σημερινό κοινωνικο-πολιτικό καθεστώς, ως φασιστική χούντα. Η οποία λειτουργεί ως εντολοδόχος του ναζιστικού καθεστώτος του 4ου γερμανικού Ράιχ.

Αλλά υπάρχουν κάποιοι, που αυτήν την πολύφωνη και πολύβουη πραγματικότητα, δεν μπορούν, μέσα στη δική τους ανίατη κώφωση και τύφλωση, να τη δουν και να την πιστέψουν.

Με αποτέλεσμα, παρά τα πολύμορφα βασανιστήρια, που υποφέρουν, ένα μέρος του εκλογικού κοπαδιού να επιμένουν να βελάζουν και να σέρνονται ξωπίσω απ’ τα καλοθρεμμένα μπουλντόγκ της εκάστοτε δολοφονικής εξουσίας.

Και έχουν από πάνω και το θράσος να μας λένε:

Δεν μπορούμε να μιλάμε για χούντα και φασισμό, αφού η σημερινή πολιτική πραγματικότητα προήλθε ύστερα από εκλογική διαδικασία.

Και δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί και οι πάτρωνές τους ότι μπορούν να λεηλατούν την τσέπη μας και τη ζωή μας, αλλά δεν μπορούν να λεηλατούν τη σκέψη μας και τη συνείδησή μας. Γιατί…

Μπορεί η σημερινή πολιτική κατάσταση να προέκυψε ύστερα από εκλογική διαδικασία, αλλά, στην πραγματικότητα, προέκυψε ύστερα από πολλαπλή εξαπάτηση του λαού.

Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με χούντα απατεώνων. Οι οποίοι τα τανκς, που χρησιμοποίησε η χούντα του’67, για να καταλύσουν την ελευθερία του λαού, τα αντικατέστησαν με την πολύμορφη απάτη.

Και, για να γίνει καλύτερα αντιληπτή, όχι απλώς η ομοιότητα, αλλά και η υπέρβαση της τότε χούντας, απ’ το σημερινό καθεστώς, ας κάνουμε κάποιες συγκρίσεις:

Η χούντα έστειλε κάποιους στην εξορία. Ενώ το σημερινό καθεστώς στέλνει πάμπολλους νέους μας στην εξορία της ξενιτιάς.

Η Χούντα επιστράτευσε για τους αντιφρονούντες βασανιστήρια, ενώ το σημερινό καθεστώς επιβάλλει στη συντριπτική πλειονότητα του λαού βασανιστήρια, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά.

Αποτέλεσμα των οποίων είναι οι αθρόες αυτοκτονίες. Που στην πραγματικότητα είναι δολοφονίες. Πέρα απ’ το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η εταιρεία αυτή των εφιαλτών δολοφονεί συνολικά την Ελλάδα και συλλήβδην τους Έλληνες.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους, πως το σημερινό καθεστώς μετέβαλε τη δημοκρατία σε δημιοκρατία (=κράτος δημίων).
Με το ρεσιτάλ ληστρικών μέτρων, που πήραν σε βάρος του λαού. Προκειμένου να πληρώσουν στους τοκογλύφους εκείνα, που αυτοί και το συνάφι τους κατάκλεψαν.

Αλλά εκεί, που υπερέβαλε κάθε έννοια κακοήθειας το σημερινό καθεστώς είναι ο τρόπος είσπραξης του χαρατσιού, που επέβαλε για την ακίνητη περιουσία. Αφού το συνδύασε με τη διακοπή της παροχής του, τόσο απαραίτητου για την επιβίωση του λαού, ηλεκτρικού ρεύματος!

Και θα θέλαμε στο σημείο αυτό να διατυπώσουμε μια πολύ σεμνή, για την περίπτωσή τους, παρατήρηση:

Αξιότιμοι κύριοι, μιλάτε συχνά και κόπτεσθε για ηθική και δικαιοσύνη και ευνομία. Την ίδια στιγμή, που αποδεικνύετε έμπρακτα και κατά συρροήν πως όχι μόνο δικαιοσύνη και φιλότιμο και συνείδηση δεν διαθέτετε, αλλά ούτε τουλάχιστο κάποια ίχνη ντροπής!

Αφού συλλαμβάνεστε για πολλοστή φορά να κατατρύχεστε, όχι απλά από αναισθησία, αλλά απ’ το χειρότερο απ’ όλα τα νοσήματα, που είναι η ηθική ηλιθιότητα.

Κάποιοι, ωστόσο, δήμαρχοι, διαθέτουν όπως φαίνεται και συνείδηση και φιλότιμο. Γι’ αυτό και πήραν το μέρος του δήμου (= του λαού) και στάθηκαν απέναντι στο κράτος των δημίων.

Και απευθυνόμαστε στους υπόλοιπους αξιότιμους δημάρχους οι οποίοι τραμπαλίζονται ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την ηθική ηλιθιότητα των πολιτικών πατρώνων τους και τους λέμε:

Το θέμα, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι το ποιοι και με ποια κριτήρια θ’ απαλλαγούν απ’ το ηλεκτροκίνητο χαράτσι.

Αλλά το ότι το οποιοδήποτε χαράτσι δεν μπορεί να συνδυάζεται-για κανέναν πολίτη- με την διακοπή της παροχής του νερού ή του ηλεκτρικού ρεύματος. Που είναι κοινωνικά αγαθά αναπαλλοτρίωτα για τον οποιονδήποτε .

Πάνω σ’ αυτό το θέμα θα πρέπει να πάρετε ξεκάθαρη θέση: Και ν’ αποδείξετε έμπρακτα, αν είστε με το κράτος του δήμου(=του λαού) ή με το κράτος των δημίων και την ηθική ηλιθιότητά τους.

Για να γνωρίζουν και οι δημότες ποια θέση θα πάρουν στις επόμενες εκλογές:

Ώστε να μην ξαναψηφίσουν δήμιους και ηλίθιους!…

Παπα-Ηλίας
Αισθητή βελτίωση στην δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τη διετία Οκτώβριος2009-Οκτώβριος 2011 «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φ.Σαχινίδης του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνεί όμως κάθετα ο νέος υφυπουργός Οικονομικών, Ι.Μουρμούρας της ΝΔ ο οποίος σημείωσε ότι «το Μνημόνιο 1 έχει αποτύχει» λόγω «λαθών και παραλείψεων των τελευταίων δύο ετών, που είχαν ως συνέπεια να φτάσουμε σε ένα χρέος μη βιώσιμο».

Σαν να μην έπεσε ποτέ ο ΓΑΠ λειτουργεί ο Σα-χινίδης. Σα δε ντρεπόμαστε να μιλάμε για βελτίωση στη διετία του ΔΝΤ, της ανεργίας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, της χρεοκοπίας. Σαν να πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την Κυβέρνηση και πριν τις 19/2. Να κάνουν τα επείγοντα και μετά οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να συγγράψουν τις αναμνήσεις τους από τη διετία σε κλίματα τροπικά. Κι επειδή δεν θα φύγουν μόνοι τους, σαν να θέλουν και λίγη βοήθεια…

Η κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις της Κομισόν για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα για το 2012 δεν προβλέπουν ανάπτυξη, δήλωσε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο επικεφαλής της taskforce της Ε.Ε Χορστ Ράιχενμπαχ. Επεσήμανε ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση.«Αυτό θα το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο». … “ Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη, είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας”.

Μέσα στο 2012 θα βρεθούμε στον πάτο. Αυτό δεν έχει συμβεί έως τώρα γιατί χειρίστηκαν τα θέματα άπειροι και άσχετοι. Τώρα που ανέλαβαν οι επαγγελματίες θα τελειώσει η δουλειά. Όταν αποφασίσουν οι καλοί (!!!) επενδυτές να έλθουν στην Ελλάδα δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν και Έλληνες. Θα φέρουν ακόμα φθηνότερους εργάτες…

Σύνδεσμος

Η ιδρύτρια και πρόεδρος του «Λαϊκού Κόμματος της Δανίας» (DFP) Πία Κγερσγκαάρντ εδώ και μέρες βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου καθώς «ξέχασε» να δηλώσει στην εφορία ένα σπίτι που έχει αγοράσει από το 2002 στην Σαντορίνη.
Η Δανή πολιτικός που κατηγορούσε τους Έλληνες ως τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες είναι ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου 32 τετραγωνικών στην ακριβότερη περιοχή του κοσμοπολίτικου ελληνικού νησιού. Η κ. Κγερσγκαάρντ εδώ και 10 χρόνια δεν το είχε εμφανίσει στα περιουσιακά της στοιχεία.

Αντί να γίνουμε εμείς Δανία του Νότου, θα γίνουν αυτοί Πασοκιστάν του Βορρά. Δεν φανταζόμαστε να την «φάνε» για ένα παλιόσπιτο τη γυναίκα…

Αίσθηση προκαλεί ομιλία της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλλα στο Ευρωκοινοβούλιο όπου όπως λέει, οι Έλληνες δεχόμαστε να γίνουμε τα πειραματόζωα της Ευρώπης

Δύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Άδωνι Γεωργιάδη, που βρέθηκε χθες στη Μυτιλήνη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής. Διαδηλωτές τον υποδέχτηκαν με αυγά και πορτοκάλια…

Ο κ. Γεωργιάδης δέχτηκε μάλλον να γίνει πειραματικά Υπουργός, για να δοκιμαστούν περαιτέρω οι αντοχές των Ελλήνων και τα αγροτικά προϊόντα σε ακραίες συνθήκες κρούσης.

Θετικά βλέπει την πορεία των δράσεων για την αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος εκτιμά πως οι κάτοικοι θα επιστρέψουν, σύμφωνα με τον σχετικό απολογισμό που εξέδωσε σήμερα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βλέπει πως είναι ορατή η «απογκετοποίηση» του κέντρου…

Μέσα στον τρέχοντα αιώνα μπορεί να «απογκετοποιηθεί» το Κέντρο και ο Πάγκαλος έχοντας «όραμα» και ίσως και πρευσβυωπία, το βλέπει. Δυστυχώς είναι ο μόνος. Μία βόλτα κάτω από την Ομόνοια θα του έδινε την αληθινή εικόνα της πορνείας, των ναρκωτικών, των συμμοριών που κλέβουν, ληστεύουν και εκμεταλλεύονται ομοεθνείς τους…

Ο ΓΑΠ πάλι, δεν εμπιστεύεται και πολύ τον Πάγκαλο και θέλει να κρατήσει την προσωπική του φρουρά, η οποία αποτελείται από 180 αστυνομικούς και να μη μειωθούν σε 60, καθώς πλέον δεν είναι Πρωθυπουργός. Έχει απόλυτο δίκιο. Χρειάζεται 1180 σε κάθε έξοδο από το Καστρί, να συγκρατούν τα πλήθη που θα θέλουν να τον αποθεώσουν…

Είναι βέβαιο ότι θα τον νοσταλγήσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, αφού υποψήφιοι για το μεγάλο γραφείο της Ιπποκράτους είναι ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ψάχνουν Πρόεδρο, αλλά τοποτηρητή της τρόικα, με σχετική προϋπηρεσία, νομικές γνώσεις και άπταιστα ελληνικά.

Το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» θα μετονομασθεί σε «σύνδρομο της Ιπποκράτους…

Μικρός Οδυσσέας
  • Συνεργάστηκε με ηγεσίες που διέπραξαν εγκλήματα στην Γιουγκοσλαβία
Του Thierry Meyssan 
Γαλλικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Voltaire Network
26/11/2011


Την επόμενη φορά που θα διαβάσουμε για κάποια καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας, ας θυμηθούμε το άρθρο που ακολουθεί

Η Suzanne Nossel, πρώην βοηθός του Richard Holbrooke όταν ο τελευταίος ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, και σήμερα δεξί χέρι της Hillary Clinton στο τμήμα Οργάνωσης Διεθνών Υποθέσεων, εξελέγη επικεφαλής του αμερικανικού γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Nossel είχε εργαστεί παλιότερα στην ΜΚΟ Human Rights Watch και στους δημοσιογραφικούς κολοσσούς Bertelsmann Media και Wall Street Journal, στη θέση της υποδιευθύντριας του τμήματος Σχεδιασμού και Εφαρμογών.

Το ΔΣ της Διεθνούς Αμνηστίας ΗΠΑ θεώρησε ότι η αφοσίωση της Nossel στις κυβερνήσεις Clinton και Obama αρκούν ως πειστήρια των ικανοτήτων της, οπότε αποφάσισαν να μην της καταλογίσουν τη συνεργασία της με ηγεσίες που διέπραξαν εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τον Λίβανο και αλλού.

Η Nossel έχει οργανώσει αρκετές εκστρατείες προπαγάνδας εναντίον του Ιράν, της Λιβύης και της Συρίας. Τους τελευταίους μήνες έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της, λόγω του γεγονότος ότι έδωσε ψευδή στοιχεία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενεύης. Η παραπληροφόρηση αυτή είχε ως στόχο να πειστεί το Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα που θα ενέκρινε τον πόλεμο κατά της Λιβύης, ώστε το ψήφισμα να υιοθετηθεί και από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τα στοιχεία που έδωσε τότε η Nossel έχουν διαψευστεί περίτρανα.

Σχόλιο ιστολογίου: Βλέπουμε πως καθαρά όργανα πολεμοκάπηλων, που έχει φανερωθεί ο ρόλος τους σε μαζικές δολοφονίες, που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των προσωπικών τους εντολέων και που προσπαθούν ψευδόμενοι να συμπρασύρουν την διεθνή κοινότητα σε αιματοκυλίσματα, όχι μόνο αποκτούν θέσεις, αλλά ισχυροποιούνται σε αυτές λόγω των "τυφλών" υπηρεσιών που παρέχουν... Μήπως θα έπρεπε να ψάχνουμε για τέτοιους "πιστούς υπαλλήλους" που εκτελούν εντολές και στην Ελλάδα;

Πηγή

Σε κάθε επιστημονικό πεδίο είναι ευνόητο να υπάρχουν διάφορες σχολές που ομαδοποιούνται πίσω από διαφορετικές θεωρίες, και να έχουν διαφορετικές απόψεις για το ποιοι είναι οι μηχανισμοί που προκαλούν κάποιο φυσικό φαινόμενο. Το τελικό πεδίο ελέγχου μιας θεωρίας είναι το πείραμα, δηλαδή η αδιάψευστη αλήθεια της πραγματικότητας. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τα πειράματα δεν δίνουν καθαρές απαντήσεις που να δικαιώνουν τη μια ή την άλλη θεωρία ή σχολή. Αυτό που συμβαίνει τότε είναι η συνεχής επανάληψη των πειραμάτων, δηλαδή των ερωτήσεων προς τη φύση με διαφορετικές διατάξεις, από διαφορετικές ομάδες και εργαστήρια, καθώς και η διεξαγωγή ενδελεχών αναλύσεων για το τι προκαλεί τις διαφορές στα πειραματικά αποτελέσματα, στο βαθμό που καθένα εξ αυτών υποτίθεται ότι υποβάλει την ίδια ερώτηση στη φύση.

Αυτά, όσον αφορά τις φυσικές επιστήμες.

Στην Οικονομία τα πράγματα δεν δουλεύουν έτσι. Μάλλον καθόλου έτσι. Εδώ η πραγματικότητα πρέπει πάση θυσία να υποταχθεί στην επικρατούσα θεωρία. Παράδειγμα η πολλαπλή διάψευση της θεωρίας της εσωτερικής υποτίμησης και των συνοδευτικών μέτρων λιτότητας. Παρά τις δημόσιες παραδοχές ακόμα και από τους κύριους εφαρμοστές και ακόλουθους της θεωρίας αυτής, ότι η πραγματικότητα διαψεύδει τη θεωρία, η τελευταία συνεχίζει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, σε πείσμα της αλήθειας.

Κατ’ αναλογία, η ανακάλυψη ότι τα νετρίνα τρέχουν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός θα έπρεπε να συγκαλυφθεί και να αγνοηθεί, μιας και η παραδοχή του πειραματικού αυτού συμβάντος θα σήμαινε και το τέλος μιας «ιερής» θα λέγαμε θεωρίας, αυτής της θεωρίας της ειδικής σχετικότητας. Αντ’ αυτού, όχι μόνο η είδηση δεν θάφτηκε, αλλά για την απόρριψη της αλήθειας της ή για την επιβεβαίωσή της, επιταχύνθηκαν οι πειραματικές διαδικασίες σε ολόκληρη την υφήλιο. Παρεμπιπτόντως, περισσότερο λεπτομερή πειράματα επιβεβαίωσαν την αρχική ανακάλυψη, ότι όντως τα νετρίνα σπάνε την ταχύτητα του φωτός.

Όσοι θέλουν να ονομάζουν την τεχνική τους επιστήμη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να αναθεωρούν. Μάλιστα με χαρά και ανακούφιση. Όσοι δεν θέλουν, ας μάς κάνουν τη χάρη να υποβιβαστούν στις τάξεις των καφετζούδων και των σαλτιμπάγκων.


Στις 23-11-2011 η Ανώνυμη Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) υπέγραψε δύο συμφωνίες με την Ολλανδο-Βρετανική εταιρεία πετρελαίου SHELL για έρευνα και κοινή παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αττάλειας (Αntalya) και στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι εν λόγω συμφωνίες υπογράφηκαν από τον γενικό διευθυντή της ΤΡΑΟ Mehmet Uysal και το διευθυντή Διεθνών Ερευνών και Παραγωγής της SHELL Malcolm Brinded, παρουσία του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yıldız. Κατά την τελετή υπογραφής ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε τα εξής: Η συνεργασία αυτή αποτελεί το προϊόν μιας τεχνικής εργασίας, μακριά από διεθνείς πολιτικές κερδοσκοπίες. Το Ισραήλ και η «Νότια Κύπρος» πραγματοποιούν παράνομα έρευνες σε περιοχές της Μεσογείου των οποίων η διαχείριση βάσει του διεθνούς δικαίου δεν έχει αποσαφηνισθεί.

Αναλυτικά οι παραπάνω συμφωνίες αφορούν στα ακόλουθα:

•Η Συμφωνία Κοινής Εκμετάλλευσης στις Θαλάσσιες Περιοχές της Antalya στην Ανατολική Μεσόγειο περιλαμβάνει δύο φάσεις και εδόθησαν οι υπ. αριθ. AR/TPO-XVI/4154, AR/TPO-XVI/4319 και AR/TPO-XVI/4320 εξουσιοδοτήσεις ερευνών από την ΤΡΑΟ στη SHELL. Κατά την πρώτη φάση, υπεύθυνη για όλους τους χειρισμούς θα είναι η ΤΡΑΟ και θα πραγματοποιηθούν σεισμολογικές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 31-12-2013. Η δεύτερη φάση θα αρχίσει την 1-1-2014, θα ολοκληρωθεί στις 31-12-2016 και υπεύθυνη θα είναι η SHELL, η οποία θα αναλάβει την πραγματοποίηση μιας γεώτρησης. Οι δύο εταιρείες θα έχουν ποσοστό συμμετοχής στα κέρδη κατά 50% έκαστη.

•Η Συμφωνία Κοινής Εκμετάλλευσης στις Περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 30-11-2014, περιλαμβάνει δύο φάσεις και εδόθησαν από την ΤΡΑΟ στη SHELL τρεις εξουσιοδοτήσεις. Οι υπ. αριθ. AR/TPO-XI/3211 και AR/TPO-X/4925 εξουσιοδοτήσεις ερευνών και η υπ. αριθ. ARI/TPO-X/4857 εξουσιοδότηση εκμετάλλευσης. Κατά την περίοδο των ερευνών και εντοπισμού υπεύθυνη θα είναι η SHELL, ενώ κατά την περίοδο ανάπτυξης και παραγωγής υπεύθυνη θα είναι η ΤΡΑΟ. Τα ποσοστά συμμετοχής στα κέρδη θα είναι 70% για την ΤΡΑΟ και 30% για τη SHELL, τα οποία όμως θα μπορέσουν να τροποποιηθούν σε 51% και 49% αντίστοιχα.

Για το θέμα αυτό, στις 16-11-2011, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah ανέφερε τα εξής:

Καθώς συνεχίζονται οι εργασίες γεώτρησης ανοικτά της Νότιας Κύπρου από την αμερικανική εταιρεία NOBLE, κατόπιν συμφωνίας των Ελληνοκυπρίων με το Ισραήλ, η Τουρκία έβαλε την υπογραφή της για μια εξόρμηση μαμούθ. Η εθνική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ συμφώνησε κατ’ αρχήν να πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση ανοικτά της Antalya στη Μεσόγειο με την SHELL που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου διεθνώς. Η τελική (οριστική) συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Το κόστος της γεώτρησης θα καλυφθεί από την SHELL, η οποία θα μεταφέρει τη σχετική πλατφόρμα. Σε περίπτωση που ευρεθεί πετρέλαιο θα δοθεί στη SHELL το 50%. Η ΤΡΑΟ εντόπισε δυναμικά αποθέματα αερίου και πετρελαίου σε τρεις γεωλογικές περιοχές. Έγινε γνωστό ότι ως κύριες περιοχές δραστηριοτήτων θα είναι οι κόλποι της Antalya, της Mersin και του Iskenderun. Στο πλαίσιο αυτό, το 2007 άρχισαν οι σεισμολογικές έρευνες στη Μεσόγειο. Οι σεισμολογικές εργασίες περιλαμβάνουν όλη την «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας στη Μεσόγειο» και τις περιοχές που εδόθησαν άδειες (για έρευνα) και οι οποίες περιλαμβάνονται στη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» (σ.σ. πρόκειται για το ψευδοκράτος). Μετά τις σεισμολογικές έρευνες η ΤΡΑΟ δημιούργησε εταιρική πλατφόρμα με διάφορες εταιρείες καθορίζοντας τις περιοχές ερευνών πετρελαίου και ορίζοντας την περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας…..

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της, η εφημερίδα Sabah//6-10-2011 αναφορικά με ενδεχόμενες κινήσεις της Τουρκίας αναγράφει τα εξής: Η Τουρκία συνεχίζει το ταξίδι της στην Ανατολική Μεσόγειο. Στις 21 Σεπτεμβρίου συνάψαμε συμφωνία με τη «Βόρεια Κύπρο» και ορίσαμε (οριοθετήσαμε) την υφαλοκρηπίδα. Για πρώτη φορά χαράχθηκαν εξ αρχής τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Έτσι η «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» στηριζόμενη στην εν λόγω συμφωνία έδωσε τη δικαιοδοσία έρευνας πετρελαίου στην ΤΡΑΟ. Και εμείς στείλαμε το παλαίμαχο πλοίο Piri Reis που έχει ηλικία 33 ετών…. Τώρα, ενώ το «Ελληνοκυπριακό Τμήμα» άρχισε τη γεώτρηση εμείς δεν έχουμε έναντι αυτού μια πλατφόρμα ερευνών μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Φυσικά σε μια τέτοια περίοδο, δεν είναι σημαντική η κατάσταση που βρίσκεται το Piri Reis αλλά η αύξηση της δραστικότητας της Τουρκίας στη θάλασσα. Μακάρι να μπορούσαμε να ενοικιάσουμε άλλα πλοία. Έχει καλώς. Όμως τι περιλαμβάνει το όριο που χαράχθηκε μεταξύ Τουρκίας και «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου»; Η γραμμή του ορίου μεταξύ Μικράς Ασίας και Κύπρου αρχίζει από την Καρπασία (σ.σ. είναι η ανατολική-βορειοανατολική χερσόνησος στην κατεχόμενη Κύπρο που καταλήγει στο ακρωτήριο Άγιος Ανδρέας) και επεκτείνεται νοτιοδυτικά.

Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί λέγοντας τα εξής: “Χαράσσοντας αυτό το όριο λάβαμε υπόψη όλα τα δικαιώματα των δύο λαών που βρίσκονται στο νησί. Την «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» την θεωρώ ως εντεταλμένη για όλα τα δικαιώματά της στο νησί.” Χαράχθηκε το όριο. Κατεβήκαμε στην περιοχή. Όμως η «Νότια Κύπρος» δεν σταματά κάθε είδους γεώτρηση. Εδώ λοιπόν, στο σημείο αυτό αρχίζει το ταξίδι. Τι θα κάνουμε; Πόσο υπομονή θα κάνουμε; Ο καθηγητής Sertaç H. Başeren του πανεπιστημίου της Άγκυρας λέει τα εξής: “Τότε να πάμε ένα ακόμη βήμα εμπρός. Να φέρουμε το όριο της υφαλοκρηπίδας, με συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών, στο μεσημβρινό 32ο 16΄ 18΄΄ και να ολοκληρώσουμε την οριοθέτηση στον τομέα που εναπομείνει.” (βλ. τουρκικό χάρτη 1).
Στη συνέχεια το δημοσίευμα της παραπάνω εφημερίδας αναγράφει τα ακόλουθα: Σύμφωνα με τον καθηγητή Başeren, με την χάραξη του δευτέρου ορίου, η Τουρκία θα δείξει ότι δεν αστειεύεται. Επίσης θα αποκοπεί η γεωγραφική σχέση (διασύνδεση, επαφή) μεταξύ Ελλάδος και «Νότιας Κύπρου».

Η Τουρκία, που γειτνιάζει με την Αίγυπτο στη Μεσόγειο, εάν χαράξει ένα κοινό όριο, θα θέσει επί τάπητος για ακόμη μια φορά ότι έχει κυριαρχικά δικαιώματα σε μια περιοχή που εκτείνεται σε 100.000 τετραγωνικά χλμ. Η «Νότια Κύπρος» λειτουργεί ως εξής: Έφερε μια πρόταση στην Ελλάδα στην οποία είπε έλα να συμφωνήσουμε από κοινού για την υφαλοκρηπίδα. Η προτεραιότητα της Ελλάδος είναι η Αίγυπτος. Για το λόγο αυτό δεν έλαβε στα σοβαρά την εν λόγω πρόταση (της Κύπρου). Έλεγε να καθίσει στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) με την Αίγυπτο και να χαράξει το όριο. Δεν ενεργεί από κοινού με τη «Νότια Κύπρο» για να μην προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας. Η γείτονα (χώρα) διαχειρίζεται την οικονομική της κρίση.

Διότι ως Τουρκία υπάρχουν πάρα πολλές διπλωματικές αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε. Προσοχή τα χαρτιά μας δεν ανοίχθηκαν…. Στην Ανατολική Μεσόγειο περιμένουμε με υπομονή. Άραγε τι είναι αυτό που κρατά το χέρι μας; Γιατί δεν ολοκληρώνουμε τη συμφωνία για την περιοχή που περικλείει το μεσημβρινό 32ο 16΄18΄΄; Η «Νότια Κύπρος» άρχισε τη γεώτρηση και εξαιτίας αυτού θυσίασε (ξέγραψε) τις επαφές για την «Ενωμένη Κύπρο». Τώρα δεν μπορεί να ξεφύγει από το τραπέζι (των διαπραγματεύσεων). Δεν μπορεί να προβάλει καμία δικαιολογία. Μάλιστα, (η «Νότια Κύπρος») υπερασπίζεται τον εαυτό της λέγοντας ότι η χάραξη των ορίων των Τούρκων αποτελεί εμπόδιο στις συνομιλίες. Χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ακόμη και τα νέα όρια που χαράξαμε. Ιδού λοιπόν ποιο είναι αυτό που κρατά το χέρι της Τουρκίας. Στο σημείο αυτό ο καθηγητής Başeren είναι πολύ ξεκάθαρος τονίζοντας τα εξής: “Με την «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» πρέπει να χαράξουμε όρια. Η «Νότια Κύπρος» εάν ξεφύγει από το τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) θα έχουμε την τύχη να λάβουμε άλλα μέτρα. Θα μπορέσουμε να αναλάβουμε ένα μικρό κομμάτι επικράτειας από την «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου». Στο νησί, το κομμάτι αυτό θα γίνει έδαφος της Τουρκίας. Για την Ελληνοκυπριακή πλευρά αυτό θα είναι ένα σοβαρό μέτρο. Στις δημοκρατίες δεν εξαντλούνται οι διέξοδοι. Και στην Ανατολική Μεσόγειο επίσης δεν θα εξαντληθεί η διέξοδος.

Με δεδομένο ότι, η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί ένα διαχρονικό πεδίο της παγκόσμιας παρέμβασης, η κατάσταση που διαμορφώνεται ενόψει των παραπάνω δεν είναι άμοιρη των γεωστρατηγικών υπολογισμών της Τουρκίας. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Άγκυρα, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου της, επιδιώκει να μετατρέψει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σε περιβάλλον διεξαγωγής επιχειρήσεων, τα κύρια σημεία του οποίου συνοψίζονται στα εξής:

• Να αποτραπεί η Ελλάδα να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
• Να υπάρχει συνεχής ναυτική και αεροπορική παρουσία και επίδειξη της τουρκικής σημαίας.
• Κατόπιν διαταγής, θα πραγματοποιούνται ενέργειες που κλιμακώνουν την ένταση, λαμβάνοντας αντίστοιχα μέτρα βίας και αποτροπής στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
• Τα σενάρια όλων των ασκήσεων και εκπαιδεύσεων σε θέματα τακτικής θα αναφέρονται στα νησιά.
• Να δημιουργηθούν καταστάσεις αύξησης της έντασης χωρίς να προκληθεί σύγκρουση με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των ασκήσεων στο Αιγαίο.
• Θα παρακολουθούνται επισταμένως όλες οι ενέργειες της Ελλάδος στα νησιά, στις νησίδες και στις βραχονησίδες του Αιγαίου, με τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αναγνώρισης και επιτήρησης. [σ.σ. Όπως η πρόσφατη (16-11-2011) υπέρπτηση, στα 1.000 πόδια, άνωθεν του Καστελόριζου 2 τουρκικών αεροφωτογραφικών αεροσκαφών RF-4].
• Θα ενημερώνεται άμεσα η κοινή γνώμη μέσω της ιστοσελίδας του τουρκικού ΓΕΕΘΑ για κάθε αναχαίτιση ή παρενόχληση που θα πραγματοποιούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στα τουρκικά αεροσκάφη και πλοία.
• Χρησιμοποίηση βίας εναντίον ελληνικών αλιευτικών σε περίπτωση που προκληθεί κάποιο επεισόδιο με Τούρκους αλιείς. (σ.σ. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι το επόμενο δίμηνο η περιοχή των Ιμίων θα αποτελέσει μια περιοχή αυξημένου κινδύνου για τη δημιουργία ενός ενδεχομένου θερμού επεισοδίου, ενόψει του ψαρέματος της τσιπούρας, όπου σκάφη της Τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών και Τούρκοι αλιείς παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενοχλούν ελληνικά αλιευτικά).
• Θα τηρούνται συνεχώς σε επιφυλακή αντίστοιχες μονάδες, προκειμένου να επέμβουν στο Αιγαίο όποτε χρειασθεί.
• Πραγματοποίηση συνεχών επιχειρησιακών εκπαιδεύσεων των ναυτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή τουλάχιστον 4 πολεμικών πλοίων στην περιοχή του Αιγαίου που καθορίζεται από τις γραμμές Σάμος-Ικαρία και Κρήτη-Κάρπαθος-Σύμη.

Πέραν των παραπάνω, έχουν καθορισθεί Τούρκοι επιστήμονες, οι οποίοι παρουσιάζουν τα προβλήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, τις τουρκικές θέσεις και το δίκαιο της θάλασσας στα πλαίσιο διεξαγωγής συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων κ.λπ. στα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας και των κατεχομένων. Άλλωστε, μεταξύ των επιστημόνων αυτών περιλαμβάνεται και ο προαναφερθείς καθηγητής Sertaç Hami Başeren, για τον οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στο βιβλίο του συντάκτη του παρόντος άρθρου με τίτλο: Η γεωπολιτική στρατηγική και η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας (σελίδες 93-96). Τονίζεται ότι ο Başeren έχει συντάξει μια μελέτη για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας, η οποία αρχικά δημοσιεύθηκε στο περιοδικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Ιούλιο του 2007 και στη συνέχεια οι χάρτες, που περιλαμβάνονται σε αυτήν, δημοσιεύονται κατ’ επανάληψη από τον τουρκικό τύπο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εν λόγω καθηγητής, στις διαλέξεις που πραγματοποιεί αναφορικά με τη Στρατηγική Ερευνών Πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο [(Doğu Akdeniz Petrol Arama Stratejileri (DAPAS)] επισημαίνει ότι η μη οριοθέτηση της Τουρκικής Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδας σύμφωνα με το χάρτη Νο1 δημιουργεί τα ακόλουθα προβλήματα:

• Εγκλείεται (φράσσεται) ο χερσαίος χώρος της Τουρκίας και παρεμποδίζεται το δικαίωμά της για πρόσβαση στις θαλάσσιες περιοχές που ευρίσκονται εμπρός από αυτόν.
• Κλείνει η είσοδος στο λιμένα της Αττάλειας (Antalya) που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου.
• Παρεμποδίζονται οι θαλάσσιες μεταφορές της Τουρκίας στον άξονα Ανατολή-Δύση.
• Δημιουργούνται προβλήματα άμυνας και ασφάλειας.
• Οι ακτές της Τουρκίας που έχουν μέτωπο στην Ανατολική Μεσόγειο αρχίζουν από το Gazipasa της Αττάλειας (Antalya), φθάνουν μέχρι το Αιγαίο και έχουν μήκος 290 χλμ. Οι αντίστοιχες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έχουν μέτωπο στην ίδια περιοχή, έχουν μήκος 25 μίλια.

Επειδή η τουρκική τακτική της επιβολής τετελεσμένων δεν μας είναι άγνωστη, ειδικά σε περιόδους όπου η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, στο επόμενο άρθρο μας θα σας παρουσιάσουμε το πλήρες κείμενο μιας εκ των διαλέξεων που πραγματοποίησε ο Başeren, μαζί με τους χάρτες που χρησιμοποίησε, προκειμένου να στηρίξει τις τουρκικές θέσεις.


Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Ευρώπη ίσως είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου της Ένωσης η οποία έγινε υποτίθεται οικονομική ένωση αλλά ποτέ πολιτική.

Είναι επίσης η απόδειξη ότι η Γερμανία δεν αλλάζει ποτέ, κι αν για λίγο καιρό βάλει την προβιά θα είναι πάντα ο λύκος που όλοι γνωρίζουμε από την ιστορία.

Ούτε προκατάληψη έχουμε για τους Γερμανούς ούτε τίποτε. Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με το νόμο της ζούγκλας και η επιβίωση των αδυνάτων όπως η Ελλάδα πρέπει να περάσει από το Βερολίνο. Και το Βερολίνο είναι ήδη προκατειλημμένο με τους Έλληνες.

Είμαστε οι τεμπέληδες, οι καλοπερασάκηδες, οι σπάταλοι, που τρώμε τα λεφτά τους και άλλα πολλά. Αυτά όμως είναι πλέον παρελθόν, η Ελλάδα είναι απλά το τσιμπούρι σε μια μεγάλη πληγή, την ευρωπαϊκή πληγή που έχει αρχίσει να κακοφορμίζει. Και δυστυχώς για τους αδύνατους της Ευρώπης η διάλυση της Ενωσης θα είναι καταστροφική.

Τρεις είναι οι δρόμοι προς την κόλαση ή τον παράδεισο, όπως διαμορφώνονται με τις τελευταίες εξελίξεις:

  1. Ο πρώτος δρόμος είναι να υποχωρήσει η Μέρκελ και να αποδεχθεί την έκδοση ευρω-ομολόγου και την μετατροπή της ΕΚΤ σε τράπεζα που θα σώζει τις χώρες από το χρέος. Είναι το καλό σενάριο για τη σωτηρία του ευρώ, έστω κι αν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα είναι εξαιρετικά σκληρά και επώδυνα. Αν η Γερμανία κάνει πίσω τότε υπάρχουν ελπίδες να ανακάμψει το ευρώ, να διασωθούν οι χρεοκοπημένες χώρες και να ανοίξει ο δρόμος για επιστροφή στην ανάπτυξη. Αυτός είναι και ο λόγος που Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία αποφάσισαν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, κι αυτό είναι να σαμποτάρουν το PSI. Και φυσικά, η πίεση προς την Ισπανία να πάει για βοήθεια από την τρόικα ή το ΔΝΤ καθώς και η υποβάθμιση του Βελγίου αποτελούν μέρη του σκληρού πόκερ που παίζεται στην Ευρώπη.
  2. Ο δεύτερος δρόμος είναι αυτός της πλήρους επικράτησης της Γερμανίας, της αλλαγής της Συνταγματικής Συνθήκης και της επιβολής κατοχικών μέτρων στις αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα. Τότε θα διατηρηθεί μεν το ευρώ αλλά θα έχουμε να κάνουμε με μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων ή ακόμη και με δύο ευρώ, το ισχυρό του Βορρά και το αδύναμο του Νότου. Και φυσικά οι απείθαρχες δημοσιονομικά χώρες θα αποχωρούν από την Ευρωζώνη όποτε το θέλει το Βερολίνο. Σ’ αυτό το σενάριο η Ελλάδα δύσκολα θα βρει θέση.
  3. Το τρίτο σενάριο είναι αυτό της διάλυσης της ευρωζώνης. Ο καθένας θα γυρίσει στο νόμισμά του και η Γερμανία με τους δορυφόρους της θα δημιουργήσουν τη μικρή Ευρώπη όπου θα κάνουν ότι θέλουν καταδυναστεύοντας τις άλλες φτωχές χώρες. Το τι θα συμβεί αν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή, υποτιμημένη κατά 50% ή 60%, το καταλαβαίνει κανείς και μόνος του και δεν είναι της παρούσης.

Ο τρίτος δρόμος έχει, πάντως, και ένα παρακλάδι εξαιρετικά επικίνδυνο και, όπως έχει δείξει η ιστορία, και πολύ θανατηφόρο.

Όταν φτάνουμε σε αδιέξοδα όπως αυτό, πολιτικά και οικονομικά τότε τα τύμπανα του πολέμου ηχούν κάπου μακριά, αλλά και τόσο κοντά. Το ζήσαμε το 1914 με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το ξαναζήσαμε και το 1939 με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Γερμανοί ήταν και στους δύο πρωταγωνίστρια, αλλά μυαλό δεν έβαλε. Αυτοκαταστροφική όπως είναι κάθε… Άρεια φυλή όπως θα έλεγαν και πριν μερικές δεκαετίες. Όμως, το οικονομικό αδιέξοδο, η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση και το κυριότερο η έλλειψη ελπίδας για κάτι καλύτερο κρύβουν πάντα έναν πόλεμο, και οι Γερμανοί είναι εκεί για να τον πραγματοποιήσουν.

Μακάρι να επικρατήσει η λογική και η ευαισθησία αλλιώς η Ευρώπη θα ζήσει πολύ άσχημες εποχές.

Αριστερός Ψάλτης
Όλοι πλέον σχεδόν έχουμε ακούσει για τη προφητεία του ημερολογίου των Μάγια, που θέλει το τέλος του κόσμου (ή κάτι παρόμοιο) να έρχεται τον Δεκέμβριο του 2012.

Νεότερες αρχαιολογικές έρευνες αποκαλύπτουν τώρα ότι οι Μάγια έκαναν, όχι μια, αλλά δυο συγκεκριμένες αναφορές, στην ημερομηνία αυτή. Αναφορές που μιλάνε για μια αποκάλυψη που έρχεται.

Οι ειδικοί Μεξικανοί αρχαιολόγοι, που μελετούν το ζήτημα είναι καθησυχαστικοί.

Όπως λένε, μια δεύτερη αναφορά περί της επερχόμενης καταστροφής βρέθηκε στα ερείπια του Comalcalco, γραμμένη σε πέτρινη επιγραφή η οποία ήταν καταχωνιασμένη εδώ και χρόνια σε μια αποθήκη.

Η προηγούμενη αναφορά στο 2012 είχε βρεθεί σε επιγραφή στο κοντινό Tortuguero της πολιτείας Tabasco. Η πρώτη αυτή αναφορά περιγράφει κάποιο είδος δραματικού γεγονότος που υποτίθεται ότι θα συμβεί τον Δεκέμβριο του 2012, και που θα έχει σχέση με τον Θεό των Μάγια Bolon Yokte, που είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο, αλλά και τη δημιουργία.

Υπάρχουν όμως κάποιοι ειδικοί που θεωρούν ότι η μετάφραση της ημερομηνίας της καταστροφής είναι ανακριβής.

Μάλιστα, οι αξιωματούχοι του μεξικανικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας, εκφράζουν εδώ και καιρό την άποψη ότι η Δύση έχει παρερμηνεύσει το όλο θέμα του τέλους του ημερολογίου των Μάγια.

«Η μεσσιανική σκέψη της Δύσης έχει παραμορφώσει την θεώρηση του κόσμου που είχαν αρχαίοι πολιτισμοί, όπως αυτός των Μάγια…», λένε.

Πάντως, οι ανησυχίες παραμένουν. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να διεξαχθεί συνάντηση 60 ειδικών επί των Μάγια, με σκοπό να συζητηθεί το όλο θέμα.

Αναμένουμε…

S.A. –Associated Press

Eδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες, τα οικονομικά συμφέροντα –εργολάβοι, κερδοσκόποι, μεταπράτες–, με πο λιορκητικό κριό τα ΜΜΕ, έχουν διεισδύσει σε όλους σχεδόν τους θεσμικούς πυλώνες της πολιτικής και επιβάλλουν τις βουλήσεις τους, τα στυγνά συμφέροντά τους.

Όλ’ αυτά τα χρόνια, το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα της διακυβέρνησης, δεν χειραγωγήθηκε μόνο στο πεδίο των κυβερνητικών αποφάσεων από τα συμφέροντα αυτά. Η ίδια η διαδικασία μετεξέλιξής τους, οι αρχηγοί και τα επιτελεία τους τελούσαν και τελούν «υπό την εποπτεία» ή και καθορίζονται ευθέως μέσα από επιτελικούς σχεδιασμούς που εκπονούνται σε «εξωγενή» της πολιτικής κέντρα αποφάσεων.

Το χειραγωγούμενο πολιτικό προσωπικό –που διαθέτει εκ των πραγμάτων περιορισμένα προσόντα και ικανότητες–, όμως, έγινε πια ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Η πορεία και η κατάληξη του Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί σήμερα εναργές «παράδειγμα» των διαδικασιών αυτών. Ο προηγούμενος «ιδεώδης τύπος» έκφρασης των συμφερόντων αυτών, ο Κώστας Σημίτης, καθαιρέθηκε με περισσότερο «τακτ» και παραμένει στην «κατάψυξη», αφού αποτελεί –αυτός και οι «άνθρωποί του»– μια εσχάτη εφεδρεία. Η «εμβόλιμη» κυβερνητική παρουσία του Τάσου Γιαννίτση λέει πολλά…

Τώρα, τα συστημικά – μνημονιακά συμφέροντα δεν χρειά ζονται ούτε πολιτικά προσχήματα ούτε προφάσεις ούτε δικαιολογίες. Διορίζουν απευθείας τους δικούς τους ανθρώπους και τους αναγορεύουν σε πρωθυπουργούς, αφού πρώτα τους «ψιμυθιώσουν», αφού τους διαφημίσουν και τους αναγορεύσουν σε μοναδικές εθνοσωτήριες λύσεις.

Τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία είναι χαρακτηριστικά του ευτελισμού και της πλήρους απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών που συντελούνται στην Ελλάδα, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, και σε μια Ευρώπη-κληρονόμο των μεγάλων επαναστάσεων και του διαφωτιστικού προτάγματος.

Δεν χρειάζεται, προς το παρόν, να συγκροτήσουν τα κερδοσκοπικά – μνημονιακά συμφέροντα δικό τους κόμμα. Χρησιμοποιούν ως «πρώτη ύλη» τα υλικά κατεδάφισης του πολιτικού συστήματος, των κομμάτων της διακυβέρνησης. Ο επικεφαλής «αχυράνθρωπος» δεν χρειάζεται να κυβερνά –με την παραδοσιακή έννοια της πολιτικής εξουσίας–, αλλά να υπογράφει τις κατοχικές – μνημονιακές συμβάσεις και να διασφαλίζει μέσα από τον τυπικό – προσχηματικό ρόλο του πρωθυπουργού την κοινοβουλευτική τους «νομιμοποίηση». Τις βασικές αποφάσεις, άλλωστε, τις λαμβάνουν και τις εντέλλονται προς την «κυβέρνηση» τα ίδια τα συστημικά – μνημονιακά κέντρα.

Αυτό το ρόλο καλείται να διεκπεραιώσει ο κ. Παπαδήμος, γι’ αυτό και ηγείται ενός διορισμένου και ελεγχόμενου κυβερνητικού σχήματος, που μάλλον μοιάζει με θίασο θερινών επιθεωρήσεων, παρά ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της συγκυρίας.

Η αποτυχημένη και καταδικασμένη από το λαό κουστωδία των υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κυβερνά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. «Διανθίζεται» τώρα από ολιγάριθμους «επίλεκτους καταδρομείς» της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της οποίας, όπως και η παράταξή του, θα αυτοευτελίζεται και θα αυτοακυρώνεται από δω και πέρα σε καθημερινή βάση.

Δεν έφτανε, όμως, αυτό. Για πρώτη φορά από το 1974 η Ακροδεξιά εγκαθίσταται και νομιμοποιείται στους θώκους της κυβερνητικής εξουσίας! Αυτή είναι η «νέα Μεταπολίτευση» που μας υποσχέθηκαν ο Γ. Παπανδρέου και ο «υπερβατικός» Α. Σαμαράς. Η Ακροδεξιά διαθέτει, άλλωστε, όλα τα ανάλογα… εύσημα: Ο κ. Βορίδης –πρόεδρος παλαιότερα της νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ– υπήρξε επίσημος εκπρόσωπος του κόμματος του Λεπέν στην Ελλάδα μέχρι το 2005· ο δε αρχηγός του, Γ. Καρατζαφέρης, τίμησε πριν από λίγες ημέρες το «ΟΧΙ» προσκυνώντας το δικτάτορα Ι. Μεταξά, όταν ο λαός εκδήλωνε την πάνδημη αντίθεσή του στην κοινοβουλευτική δικτατορία που έχουν εγκαταστήσει τα μνημονιακά συμφέροντα… Οι χουντικές αναμνήσεις είναι ακόμα ζωντανές…

Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία διότι αποτέλεσε το πολιτικο-ιδεολογικό «πλυντήριο» της Ακροδεξιάς – των «μπουμπουκιών» και του… «μπουμπούκου» της… Άλλωστε, ο Γ. Καρατζαφέρης, λειτουργώντας ως «λαγός» του συστήματος, είχε προτείνει τον Λ. Παπαδήμο για πρωθυπουργό εδώ και τρία σχεδόν χρόνια –από τις 20/2/2009– μέσα στη Βουλή…

Ο Λ. Παπαδήμος τοποθετήθηκε στη θέση του πρωθυπουργού για να εκπληρώσει δύο ρόλους: Να ψηφίσει τα μέτρα και την ξένη εποπτεία και να μεταθέσει επ’ αόριστον τις εκλογές, έχοντας, παράλληλα, ακυρώσει στην πράξη τις όποιες δυνατότητες διαφοροποίησης της ΝΔ σε μετεκλογική φάση.

Η ιστορία, όμως, παίζει άσχημα παιχνίδια. Ίσως σ’ ένα από αυτά ο κ. Παπαδήμος να αναγκαστεί ο ίδιος να υπογράψει την επίσημη χρεοκοπία ή να οδηγήσει την Ελλάδα στη ζώνη της δεύτερης ταχύτητας του ευρώ… Κάποιοι, ως φαίνεται, έκριναν πως, σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία του θα είναι πολύτιμη…

Ο,τι η καθημερινότητα εισπράττει ως τραγωδία η πολιτική σκηνή το μεταφράζει με όρους κωμωδίας. Μια κωμωδία πολιτικών ηθών που εδώ και δύο χρόνια καταναλώνει ευρήματα για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού.

Ώς δύο χρόνια πριν, η θεαματική νίκη του κεντροδεξιού Ραχόι στην Ισπανία θα ήταν μια πρώτης τάξεως αφορμή για βαθυστόχαστες αναλύσεις με ανάλογα συμπεράσματα. Οι σοσιαλιστικές ιδέες πέφτουν κατακόρυφα στο χρηματιστήριο, άλμα των μετοχών του φιλελευθερισμού στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, η Αυτής Μεγαλειότης η κοινή γνώμη ξύπνησε σήμερα με τάσεις πιο συντηρητικές. Η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό αποτέλεσμα πανικόβαλε περισσότερο από τις σοσιαλιστικές ιδέες τα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων, αφού, όπως διάβασα, πολλοί έσπευσαν να νομιμοποιήσουν τον δεσμό τους φοβούμενοι την αλλαγή νομοθεσίας από την Κεντροδεξιά.

Κατά τα άλλα, το μόνο σοβαρό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι ότι η απερχόμενη ισπανική κυβέρνηση δέθηκε κι αυτή στο γαϊτανάκι της κρίσης. Η έκτη στη σειρά, μετά την Ιρλανδία, τον Σόκρατες, τον Μπερλουσκόνι, τον Παπανδρέου και τη Σλοβάκα Ιβέτα Ραντίκοβα, η οποία θυσίασε την κυβέρνησή της προκειμένου να περάσει στη Βουλή τη βοήθεια στην Ελλάδα. Το γαϊτανάκι δεν αναγνωρίζει ούτε κεντροδεξιές ούτε κεντροαριστερές αποκλίσεις.

Συμπέρασμα πρώτο: η κρίση που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη μετατρέπει τις παλιές καλές πολιτικές συγκρούσεις, τους παλιούς καλούς διαχωρισμούς και τις διχοτομίες ανάμεσα σε «αριστερές» και «δεξιές» πολιτικές να μοιάζουν με παιχνίδι συναναστροφής, ένα υπερθέαμα που κοστίζει πολύ και κανείς παραγωγός δεν έχει τη διάθεση να το προσφέρει πια.

Πριν από δύο χρόνια δεν έμοιαζε αδιανόητη μια κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ; Κι αν οι γάλλοι σοσιαλιστές σοκάρονται από τον ιδεολογικό ανορθολογισμό από τον οποίο πάσχουν οι έλληνες ομοϊδεάτες τους, μάλλον αυτό οφείλεται ότι εκεί, ό,τι κι αν λένε, μπορούν ακόμη να παριστάνουν ότι παρακολουθούν την κρίση από κάποια σχετική απόσταση. Πριν από δύο χρόνια δεν έμοιαζε αδιανόητο το πολιτικό κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία, να επενδύει πολιτικά στην απόσταση που το χωρίζει από την Ευρώπη;

Συμπέρασμα δεύτερο: η παλιά καλή διχοτομία ανάμεσα σε Δεξιά και Αριστερά μετατοπίζεται όλο και περισσότερο σε μια νέα διχοτομία, σ' αυτήν που χωρίζει όσες δυνάμεις εξακολουθούν να επενδύουν στην Ευρώπη, σε «όποια Ευρώπη», σε «κάποια Ευρώπη», και σε όσες αναζητούν τη θαλπωρή της εθνικής φάτνης. Με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται, μια και - ως γνωστόν - η Μάνα είναι μόνο μία και η μητρική αγκαλιά δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Στην κωμωδία των ηθών την ευθύνη της μετατόπισης ενίοτε την αναθέτουν στους λεγόμενους «τεχνοκράτες», οι οποίοι, χάριν ευφωνίας, παριστάνουν τους αντικειμενικούς.

Ξέχασα την Αριστερά, θα μου πείτε. Μα γι' αυτήν δεν υπάρχει θέμα μετατόπισης, για τον απλούστατο λόγο ότι η Αριστερά δεν αναγνωρίζει την κρίση αφού συνεχίζει να λέει και τώρα τα ίδια που έλεγε και πριν από δύο χρόνια. Γιατί η κωμωδία των ηθών πάντα χρειάζεται και κάποιον χαρακτήρα που λέει αυστηρά στους υπόλοιπους: «Εγώ δεν είδα τίποτε απ' τη σκηνή του φόνου».
Το τέκνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή η αποθέωση, η ολοκλήρωσή της αν θέλετε, ήταν η Ευρωζώνη και το ευρώ. Επομένως σε περίπτωση που καταρρεύσει το ευρώ, δεν νομίζουμε ότι θα έχει πια οποιοδήποτε λόγο ύπαρξης η ίδια η ΕΕ ή τουλάχιστον δεν θα έχει λόγο ύπαρξης με την μορφή που υπήρχε μέχρι σήμερα, αλλά ίσως με μια άλλη πολύ χαλαρότερη.

Όμως, αυτή η μορφή που έχει η Ευρωζώνη σήμερα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προχωρήσει. Το να έχουν ορισμένα ανεξάρτητα μεταξύ τους και κυρίαρχα κράτη ένα κοινό νόμισμα, ήταν επόμενο ότι θα οδηγούσε και οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην συσσώρευση πλεονασμάτων στις πιο παραγωγικές και ανταγωνιστικές χώρες και σε συσσώρευση ελλειμμάτων στις λιγότερο ανταγωνιστικές. Δεν μπορεί λοιπόν να σταθεί ένα κοινό νόμισμα… σε μια πλειάδα ασύνδετων μεταξύ τους οικονομιών. Ακόμα και αν με ισχυρές παρεμβάσεις ξεπεραστεί η παρούσα κρίση, πολύ σύντομα θα έλθει η επόμενη η οποία θα είναι πολύ πιο εξοντωτική.

Η επιβολή ενός δημοσιονομικού Νταχάου που θέλει να επιβάλει η Γερμανία στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην οποία θα είναι η ίδια ο φύλακας του στρατοπέδου, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν μπορεί να λειτουργήσει, όσο ευρωλιγούρια και αν είναι μερικοί.

Μόνο μια λύση υπάρχει αν θέλουμε το ευρώ. Να προχωρήσουμε σε μια ισότιμη ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, δηλαδή σε Ενωμένες Πολιτείες Ευρώπης με κεντρική εκλεγμένη από τους λαούς κυβέρνηση, με ΕΚΤ που θα κόβει χρήμα και θα δανείζει τα ομόσπονδα κράτη, με κοινό ευρωομόλογο, με κοινά σύνορα και κοινό στρατό, με κοινούς κανόνες εργασίας και αμοιβών, κοινά επιτόκια, κοινούς φορολογικούς συντελεστές και φυσικά κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Με αυτή την έννοια δικαιολογείται η εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, αφού η Εθνική Κυριαρχία δεν εκχωρείται στη Γερμανία ή σε κάποιο άλλο κράτος, αλλά σε μια συλλογικότητα, στην οποία θα συμμετέχουμε ισότιμα.

Αν αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει, τότε, όσο πιο γρήγορα διαλυθεί η Ευρωζώνη, τόσο το καλύτερο για όλους τους λαούς.
Μια αποκάλυψη- βόμβα έκανε η "ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ" των Δημήτρη Καζάκη και Μάνου Κακλαμάνου.

Σύμφωνα μ αυτή το υπ. Οικονομικών εξαφάνισε την σελ. 124 του προυπολογισμού όπου εμφανίζονται τα ποσά που έλαβαν ως ενισχύσεις, εγγυήσεις και κασαδούρα οι Έλληνες τραπεζίτες!

Μάλιστα η τελευταία ένεση ρευστότητας δόθηκε από τον πρωθυπουργό-τραπεζίτη Παπαδήμο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο πέρα από τις τράπεζες, εγχώριες και ξένες.

Όλα τα υπόλοιπα τα έχει αφήσει στον Βενιζέλο.

(Ο τραπεζίτης -πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει μιλήσει για το χυδαίο χαράτσι της ΔΕΗ.)

Ακούστε λοιπόν την αποκάλυψη της εκπομπής για τα ποσά με τα οποία ενισχύθηκαν οι τραπεζίτες μας και για την σελ. 124 που αναζητεί η Αγγελική Νικολούλη...

www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=3780&prodId=5&prodId=5

Γιατί ξαφνικά όλοι έπαθαν απώλειας μνήμης για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, για όσα ζήσαμε, πάθαμε αλλά και για όσα θα αποκαλυφθούν τα επόμενα χρόνια;

Για παράδειγμα, πήγε χθες ο Καπελέρης Γενικός Γραμματέας. Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων και σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση με τα ανείσπρακτα πρόστιμα από τα βενζινάδικα. Και είπε ότι δεν είναι τίποτε, δεν πρόκειται για λαθρεμπόριο αλλά για φορολογικές παραβάσεις. Κι έτσι να είναι, θα μάθουμε ποτέ ποιος ήταν ο ρόλος του ανθρώπου του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου; Θα μας πει ποτέ αυτός που ήταν αρμόδιος να εισπράττει λεφτά για το κράτος γιατί άραγε είχε «ξεχάσει» να το κάνει;

Επίσης, υπάρχουν πολλά σενάρια για εμπλοκή παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών στην υπόθεση του Alter και στην καθυστέρηση που υπήρξε για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο. Ο κόσμος το είχε τούμπανο ότι ο Γιαννίκος χρωστά λεφτά και το κανάλι ήταν χρεοκοπημένο αλλά κάποιοι «ξέχασαν» να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Λέγεται επίσης ότι πολλοί από αυτούς που συλλαμβάνονται τελευταία ή από αυτούς που δε θα συλληφθούν ποτέ, είχαν χρόνια τα χρέη και στο υπουργείο τα γνώριζαν. Γιατί άραγε αυτή η δραματική καθυστέρηση;

Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν από μερικές ημέρες ο Άρειος Πάγος έβγαλε απόφαση που λέει ότι αν ένα φορολογικό αδίκημα δεν δικαστεί σε 5 χρόνια τότε πρέπει να παραγραφεί. Στη συγκεκριμένη απόφαση ο οφειλέτης του δημοσίου χρώσταγε 4 εκατ. ευρώ και τα… γλίτωσε.

Επί δύο χρόνια λοιπόν το ΠΑΣΟΚ «πολεμούσε» τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά αλλά αποτέλεσμα μηδέν επιδεικνύοντας ύποπτη καθυστέρηση αν και η οικονομία είχε τόσο ανάγκη από λεφτά.

Ξεχάσαμε επίσης υποθέσεις όπως τα μαύρα ταμεία του υπουργείου Εξωτερικών ή ακόμη και τις καταγγελίες Μπεγλίτη ότι κάποιοι δημοσιογράφοι τα έπαιρναν από το υπουργείο Άμυνας.

Και το πιο βασικό: Μήπως έχουμε λησμονήσει ότι επί δύο χρόνια που το δράμα της Ελλάδας πάει κι έρχεται κάποιοι έχουν πλουτίσει; Κάποιοι που είχαν τις τύχες της χώρας στις πλάτες τους και λάμβαναν αποφάσεις για τα ομόλογα, το ευρώ, τα Μνημόνια άραγε τι όφελος είχαν;

Πέρα λοιπόν από την πολιτική αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε ταμείο και για το ηθικό και νόμιμο αυτής της κυβέρνησης.

Όταν όλα ηρεμήσουν, ο κ. Παπανδρέου και η παρέα του πρέπει να λογοδοτήσουν.
Ποιοι δεν θέλουν τις εκλογές;

Δεν εννοώ αυτούς που δεν θέλουν να γίνονται καθόλου (!) εκλογές, αλλά όσους επιθυμούν η κυβέρνηση Παπαδήμου να κρατήσει κάνα εξάμηνο και βλέπουμε.

Είναι διάφοροι διαπλεκόμενοι – και μη – επιχειρηματίες, που με την αρωγή ορισμένων ΜΜΕ θέλουν να δοκιμάσουν αν η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» μετατραπεί σε κυβέρνηση «ειδικού χειρισμού».

Δηλαδή, με συναίνεση των τριών κομμάτων στη Βουλή, να συμπιέσουμε ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των εργαζομένων, να δώσουμε την κρατική περιουσία όσο - όσο, με εξασφάλιση ότι δεν θα στηθούν ειδικά δικαστήρια, να αλλάξουμε την εργατική νομοθεσία για να «διευκολυνθούν» οι επενδυτές και να μαζέψουν, όσο μπορούν, το κομματικό πολιτικό σύστημα, που κινδυνεύει να διαλυθεί.

Ποιοι θέλουν;

Η Αριστερά, και ορθώς, γιατί βλέπει να εξελίσσονται όλα τα παραπάνω και ακόμα - ακόμα, για λόγους πολιτικού οφέλους, θέλει να καρπωθεί τη δράση και τη στάση της απέναντι στην πολιτική του μνημονίου. Θεμιτό; Ασφαλώς, αρκεί να μην κρύβει τις δυσκολίες που έρχονται στο μέλλον.

Επίσης, αρχίζει να τις θέλει – επί του πραγματικού – ο Σαμαράς αφού βλέπει ότι κινδυνεύει να μετατραπεί σε μόνιμο συνέταιρο του Καρατζαφέρη και να δώσει χρόνο να ανασυνταχθεί το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος τις θέλει τις εκλογές;

Αν κρίνουμε από τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, η πλειονότητα λέει «όχι».

Αν καταλάβει έγκαιρα τι σημαίνει να εφαρμόζονται οι πολιτικές λιτότητας από κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού», είμαι βέβαιος θα μεταβάλει άποψη, πριν είναι αργά.

Ο άνθρωπος είναι αμετανόητος και επικίνδυνος. Αιχμάλωτος των εμμονών του. Αφού υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού, λέγοντας συνειδητά ψέματα, κατάφερε μέσα σε δυο μόλις χρόνια να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Έφυγε κακείν κακώς,με την ουρά στα σκέλια, και αντί να ζητήσει συγνώμη για το κακό που προκάλεσε, προσπαθεί να παραστήσει και τον τιμητή.

Δείτε τι είπε στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

-«Η ΕΕ έχει αποτύχει διότι απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών-μελών της!»

Ενώ οι προοδευτικές ηγεσίες σαν τη δική του έκαναν θαύματα!

-«Άσκησε κριτική στην Κομισιόν, επειδή «έκανε τα στραβά μάτια» στα δημοσιονομικά στοιχεία της κυβέρνησης Καραμανλή, βάσει των οποίων το έλλειμμα εκτινάχθηκε στο 16% του ΑΕΠ και το χρέος διπλασιάστηκε σε πέντε μόλις χρόνια.»

Συνεχίζει να ψεύδεται. Δεν έμαθε για τις καταγγελίες των μελών της Στατιστικής Αρχής, που λένε ότι το έλλειμμα φούσκωσε από τον κ. Παπακωνσταντίνου;

«Κάλεσα σε δημοψήφισμα, για να απαντήσουν οι πολίτες. Να δώσουμε τη δύναμη στους πολίτες, να ακουστεί η φωνή και η βούλησή τους.»

Ο άνθρωπος είναι αμετανόητος! Εδώ κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση και μας λέει παραμύθια! Και αφού ήθελε να μιλήσει ο λαός γιατί δεν οδήγησε τη χώρα σε εκλογές για να τα ακούσει μια και καλή;

Είναι γεγονός ότι τα πρώτα δύο χρόνια ήταν επιβαρυντικά για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Και αυτή τη στιγμή προωθούμε αλλαγές που το κατεστημένο δεν επιθυμεί. Αυτό είναι πρόοδος!”.

Τώρα το κατάλαβε! Πρωθυπουργός ήταν! Όχι παρατηρητής για να κάνει διαπιστώσεις! Και γιατί δεν προώθησε ούτε μια σοβαρή αλλαγή όταν ήταν πρωθυπουργός;

«Δυστυχώς, η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης. Πρέπει να επενδύσουμε στην ποιοτική, ανταγωνιστική Ευρώπη με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την ποιότητα».

Συγνώμη, αλλά αυτά δεν του φώναζε ο Σαμαράς δυό χρόνια και αυτός μας διάβαζε το κατά… Μνημόνιον Ευαγγέλιον;

Όπως, καταλάβατε, ο Γιώργος όχι μόνον δεν έφυγε, αλλά ετοιμάζει το δρόμο της… επιστροφής του!

Καλώς, να ορίσει!

Αδέξιος Δεξιός
Όπως έγινε γνωστό μέσα από άρθρα του ιστότοπου μας, η Ενωμένη Σκοπιανή Διασπορά (UMD) εξαπέλυσε νέο κύμα προπαγάνδας υπό τη μορφή επιστολών με τις οποίες 1) καλεί την Αυστραλία να αναγνωρίσει την πΓΔΜ ως "Μακεδονία", 2) καλεί τους αρχηγούς και των είκοσι επτά κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποστηρίξουν τις ενταξιακές φιλοδοξίες των Σκοπίων και 3) καλεί τα αμερικανικά ΜΜΕ να υποστηρίξουν την πΓΔΜ ενάντια στην αδιαλλαξία της Ελλάδας.

Τι θα έλεγαν όμως οι αποδέκτες των επιστολών εάν γνώριζαν ότι ο πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς είναι πράκτορας της Τουρκίας;

Ο Πρόεδρος της UMD, Μέτο Α. Κολόσκι (Metodija A. Koloski), όχι μόνο εργάζεται ως ειδικός σε κυβερνητικά ζητήματα (Government Afairs Specialist) για την DLA Piper[1], η οποία, όπως εγινε γνωστό πριν από τρία χρόνια, ασκεί επισήμως πολιτική επιρροής (lobby) για την Τουρκία, εργάζεται επίσης μέσω αυτής και ως πράκτορας για την Τουρκική κυβέρνηση από το 2008 και δρα στις εξής περιοχές:Η εγγραφή του Μέτο Κολόσκι όπως βρίσκεται καταχωρημένη στο Foreign Agents Registration Act (FARA) του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης (Department of Justice)

Η UMD δρά στην Αμερική προσχηματικά ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός σύμφωνα με το νόμο 501 C3 (ο συγκεκριμένος νόμος δίδει πολλά πλεονεκτήματα, όπως απαλλαγή φόρων, χρηματοδότηση με κρατικά κονδύλια, επιχορήγησεις, κτλ) προς τους Αμερικάνικους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Αλλά ακριβώς επειδή δίνει πολλά προνόμια σε όσους παρέχει την άδεια ίδρυσης τέτοιων φορέων, είναι αυστηρότατος και απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την άσκηση πολιτικής επιρροής εντός των ΗΠΑ και αυτό για να πιέσει όσους θέλουν να κάνουν επαγγελματικά πολιτικά lobbies, να προχωρήσουν στην ίδρυση τέτοιων φορέων αλλά κάτω από ακόμα αυστηρότερους οικονομικούς ελέγχους από το γνωστό IRS, ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος για το μαύρο πολιτικό χρήμα}. Ωστόσο Κολόσκι και UMD ασκούν πολιτική επιρροή εντός και εκτός των ΗΠΑ, δράση η οποία αποτελεί παραβίαση του ασυμβίβαστου (conflict of interest), η οποία επιφέρει μέχρι και ποινή φυλάκισης.[2]

Η UMD έδωσε το ποσό των 500.000 δολαρίων στην εταιρεία λόμπι Orion Strategies[3] στα μέσα του 2008, προκειμένου να προωθήσει ευρέως την τακτική του Γκρούεφσκι περί "εντάσεως" με την Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε συχνές δηλώσεις εναντίον της Αθήνας στα ΜΜΕ σε μια ποικιλία θεμάτων. Συγκεντρωτικά για το 2008 και μόνον, η UMD διέθεσε το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων για τον προπαγανδισμό των θέσεων της, ποσό που ούτε κατά ένα τοις χιλίοις δεν έχουν διαθέσει οι ελληνικές κυβερνήσεις για την υπεράσπιση της εθνικής μας κληρονομιάς, όπως θα δούμε παρακάτω.


Λίγα λόγια για την Orion Strategies

Η Orion Strategies LLC[4], η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία βοηθά τους πελάτες της να προωθήσουν την αυτονομία και την ελευθερία στις επιχειρήσεις και την πολιτική. Βρίσκεται καταχωρημένη στην κατηγορία των Συμβούλων Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα αρχεία της Manta[5] η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 και ενσωματώθηκε στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Ο Randall J. Scheunemann[6] είναι ένας Αμερικανός λομπίστας των νεοσυντηρητικών. Είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Απελευθέρωση του Ιράκ, η οποία δημιουργήθηκε από το "Πρόγραμμα για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα" [7] (Project for the New American Century-PNAC). Μαζί με τους Kagan και Kristol διήυθηναν το PNAC, μια πολύ σημαντική οργάνωση που δημιουργήθηκε όταν έλεγχαν οι Δημοκρατικοί τον Λευκό Οίκο το 1997 και η οποία προωθεί τα ιδανικά των νεοσυντηρητικών[8] Ήταν βοηθός Εθνικής Ασφαλείας του Trent Lott και σύμβουλος του υπουργού Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ για το Ιράκ. Πληρώνεται για να ασκεί πολιτική επιρροής για τη Γεωργία και ήταν βοηθός εξωτερικής πολιτικής του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν το 2008.

Μέχρι το Μάιο του 2008, ο Scheunemann ήταν συνιδιοκτήτης της Orion Strategies, LLC. Η εταιρεία έχει ασκήσει πολιτική επιρροής για λογαριασμό του Open Society Institute του Σόρος, καθώς επίσης και για την Συμμαχία της Κασπίας (Caspian Alliance), την Lockheed Martin, την BP, και την Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association), στις κυβερνήσεις της Λετονίας, της Ταϊβάν, της Κροατίας, και της πΓΔΜ.


Πίσω στη δράση των UMD-TCA

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η UMD συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών της πΓΔΜ, γεγονός το οποίο συνδέεται με τον στρατηγικό στόχο του Γκρούεφσκι να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα ζητήματα στο εγγύς μέλλον, όπως και έκανε, ως κύριο συστατικό της πολιτικής του ατζέντας.

Ο TCA ανακοίνωσε επίσης πρόγραμμα υποτροφιών για όσους Σκοπιανούς επιθυμούν να σπουδάσουν στην Τουρκία. Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η “διεύρυνση των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών”, ενώ ο πρόεδρος της UMD δήλωνε υπερήφανος που ο Κεμάλ Ατατούρκ “γεννήθηκε και σπούδασε στη Μακεδονία”.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2008, η συνεργασία UMD-TCA διευρύνθηκε καθώς η δεύτερη ανακοίνωσε “ιστορική συμφωνία δωρεάς” στην πρώτη, ύψους 150,000 ευρώ. Έτσι η UMD προσέλαβε αμέσως και εκτελεστικό διευθυντή πλήρους απασχόλησης. “Οι δύο κοινότητες συνεργάζονται ώστε η φωνή τους να ακούγεται διεθνώς σε ζητήματα ,όπως η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια”, δήλωσαν οι ηγέτες και των δύο οργανώσεων.

Ο Πρόεδρος της UMD, Μέτο Κολόσκι, είναι μια από τις πλέον γνωστές προσωπικότητες της Σκοπιανής Διασποράς και χαρακτηρίζεται ως ο "μέντορας" αρκετών ακραίων πολιτικών στα Σκόπια σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας. Έχει στην κατοχή του μια εκτεταμένη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει έναν κατάλογο χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων, μέσω του οποίου διεξάγει προπαγανδιστικές δραστηριότητες σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια μιας ομάδας συνεργατών που απλώνονται σε όλον τον κόσμο και καλύπτουν όλες τις ζώνες ώρας, από την Αυστραλία έως τον Καναδά.

Τα κύρια σημεία πίεσης του Κολόσκι είναι η ύπαρξη μειονότητας "Αιγαιατών Μακεδόνων" στην Ελλάδα, καθώς και οι "παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που υφίσταται αυτή η ανύπαρκτη μειονότητα. Επιπλέον, οι λιγότερο γνωστοί άνθρωποι της Σκοπιανής Διασποράς, οι οποίοι ζουν ανάμεσα μας περνώντας απαρατήρητοι, είναι πολύ καλά ενημερωμένοι γύρω από την κατάσταση στην Ελλάδα, εκμεταλευόμενοι τις ανοικτές πηγές πληροφοριών όχι μόνο όσον αφορά στην πολιτική, αλλά και στην κοινωνική κατάσταση καθώς και σε ζητήματα ασφαλείας. [9]

Εγκυρότατη πηγή που επιθυμεί να μείνει ανώνυμη, αναφέρει ότι ο Μέτο Κολόσκι εργαζόταν στο παρελθόν για τον Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής (Turkish Coalition of America, TCA στο εξής) διατηρώντας δεσμούς μαζί τους και στη συνέχεια. Όπως διαπιστώνεται από την εγγραφή του στο FARA, ο Μέτο Κολόσκι δρα ως "ξένος πράκτορας" της Τουρκίας, μαζί με τον Jason Miko. Η TCA βοηθά οικονομικά την UMD με όποιον τρόπο μπορεί, και την βοηθά πολύ.

Η μέθοδος μαζικής επικοινωνίας των UMD και TCA με τους πολιτικούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με συγκεκριμένα άτομα κλπ, υλοποιείται με τη βοήθεια του λογισμικού Capwiz. Τα μηνύματα είναι προκαθορισμένα και με την τοποθέτηση του ταχυδρομικού κώδικα ενός ατόμου, το πρόγραμμα βρίσκει όλα τα μέσα ενημέρωσης, τους πολιτικολυς και άλλους προκαθορισμένους στόχους στην περιοχή. Έπειτα, μπορεί κανείς να επιλέξει από το μενού επιλογών τη μέθοδο επικοινωνίας (ταχυδρομείο, e-mail) και να στείλει σε όλες τις προβλεπόμενες οργανώσεις ή άτομα. Η μόνη αλλαγή που επιτρέπει το πρόγραμμα είναι ο χαιρετισμός και η υπογραφή.

Η υποστήριξη των τουρκικών λόμπι στις ΗΠΑ προς τα Σκόπια δεν είναι καθόλου τυχαία. Συνέβη αφού ο Νικόλα Γκρουέφσκι άνοιξε το ζήτημα της ιδιοκτησίας όσων προσέφυγαν στην πΓΔΜ από την Ελλάδα. Η Τουρκία τότε επέτρεψε την πρόσβαση των Σκοπιανών στα αρχεία της προκειμένου να βρουν τα έγγραφα και τις νομικές πράξεις που θα βοηθούσαν στην εκπλήρωση των αιτημάτων τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν επίσης στη βοήθεια των ενεργειών της UMD και στις εν γένει πολιτικές των Σκοπίων. Μεταξύ αυτών οι SEEMO και Eurolang, οι οποίες παρά το ότι επίσημα ασχολούνται με μια ποικιλία θεμάτων, κατά την τελευταία δεκαετία έχουν εξειδικευτεί σε επιθέσεις κατά της Ελλάδας και υπέρ της ΠΓΔΜ μέσα από τα ΜΜΕ. Είναι ενδιαφέρον να τονισθεί ότι συμμετέχουν και Έλληνες πολίτες σε αυτούς τους οργανισμούς και βοηθούν ενεργά τους προαναφερθέντες. Οι ΜΚΟ αυτές χρηματοδοτούνται από κυβερνήσεις (Γερμανία, ΗΠΑ, κλπ) αλλά και από το Ίδρυμα Open Society του Σόρος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζουμε πως όταν στις 20.07.2009 οι Τούρκοι έστησαν "εορταστική εκδήλωση" έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, για την επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Κολόσκι είχε υψώσει πανό που έγραφε "SHAME ON GREEK TERRORISTS FOR KILLING U.S. DIPLOMATS"

Όσο για τη μεδοθολογία που χρησιμοποιούν Τούρκοι και Σκοπιανοί για την προώθηση των στόχων τους; Η ύπατη πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, κυρία Νίνα Γκατζούλη, είχε επισημάνει τότε ότι Άγκυρα και Σκόπια χρησιμοποιούν την ίδια εταιρία “λόμπινγκ”,την Hill and Knowlton που λειτουργεί υπό την επίβλεψη του διαβόητου Henry Kissinger.[10]


Μία πολύ σημαντική παρένθεση: Άσκηση πολιτικής επιρροής - από ποιόν και γιατί

Στις 2/1/2008, 11/4/2008, 25/3/2009 και 11/12/2009 η κυβέρνηση της πΓΔΜ πλήρωσε το ποσό των 160.000 δολαρίων στην Orion Strategies ως αμοιβή υπηρεσιών και στις 12/3/2008 το ποσό των 93.342 δολαρίων στην Quinn Gillespie & Associates ως αμοιβή υπηρεσιών που αφορούν κρατικά ζητήματα, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες 395 επαφές από πλευράς της κυβέρνησης των Σκοπίων οι οποίες κατά την περίοδο 2007-2010 φρόντισαν την προώθηση των εξής ζητημάτων υπέρ του κρατιδίου:

1.Το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Ελλάδας-πΓΔΜ
2.Την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
3.Την υποστήριξη της απόφασης S. RES. 459[11] της Γερουσίας των ΗΠΑ για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και ενημέρωση αυτής
4.Την ενημέρωση σε ζητήματα μεταρρυθμίσεων της πΓΔΜ για την ένταξη της το ΝΑΤΟ
5.Τη συζήτηση του ζητήματος της ονομασίας κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
6.Τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του γερουσιαστή McConnell για την ψήφιση της απόφασης S. RES. 459
7.Τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις Ελληνικές δράσεις απέναντι στην πΓΔΜ
8.Ενημέρωση για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
9.Παράκληση για συνάντηση με μια πλειάδα γερουσιαστών όπως οι Benjamin Cardin, Bob Casey, John Kerry, Barbara Boxer, κλπ, με τον ΥΠΕΞ της πΓΔΜ Μιλόσοσκι
10.Δεκάδες ανοικτές επιστολές προς τον βουλευτή Mark Souder σχετικά με τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και το ΝΑΤΟ, παρακλήσεις προς συνάντηση του Σκοπιανού πρέσβη Jolevski με το γερουσιαστή Richard Lugar, γενική διαχείρηση σχέσεων και ιδιαίτερα ως προς το ζήτημα της ονομασίας
11.Σχέσεις με τα ΜΜΕ
12.Συνάντηση με την Γ.Γ. Κοντολίζα Ράις
13.Κυκλοφορία δημόσιας δήλωσης της κυβέρνησης της πΓΔΜ
14.Ενημέρωση των ΜΜΕ
15.Πιέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας
16.Συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Γκρουέφσκι με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
17.Σχόλια του Καναδού ΥΠΕΞ ως προς το German Marshall Fund of the U.S.
18.Δελτίο Τύπου σχετικά με την απόρριψη από την Ελλάδα της Σκοπιανής προσέγγισης
19.Συναντήσεις με την Ελλάδα, διαπραγματεύσεις ως προς την ονομασία
20.Την απόφαση H. Res 486[12] της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατά των εχθρικών δραστηριοτήτων και της εχθρικής ρητορικής της πΓΔΜ έναντι της Ελλάδας
21.Τα εμπιστευτικά τηλεγραφήματα των αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου (CODEL) σχετικά με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ[13,14]
22.Τα εγκαίνια της πρεσβείας της πΓΔΜ στις ΗΠΑ
23.Τη διαμαρτυρία των Αθηνών ενάντια στο "Ελληνο-μακεδονικό" λεξικό
24.Την παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού των Σκοπίων στο Συνέδριο των "National Press Club Newsmakers"
25.Σχετικά με την απόφαση S. RES. 169 της Γερουσίας των ΗΠΑ για την αυτονόμηση και αυτοδιάθεση του Θιβέτ[15]
26.Ενημέρωση ως μέλος της World Health Organisation στην Ταϊβάν


Όπως θα προσέξει ο αναγνώστης, τα ποσά που καταβλήθηκαν αφορούν την αποστολή ενός απλού ηλεκτρονικού μηνύματος ή ένα τηλεφώνημα...

Τι έκανε την ίδια περίοδο η Ελλάδα;

Η Ελλάδα κατά την περίοδο 2007-2009 κατέβαλε μόλις 87.134,5 δολάρια στην εταιρεία λόμπι BKSH & Associates[16] με την οποία είχε υπογράψει ένα εξάμηνο συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2007, που αφορούσε συμβουλές στρατηγικής και συλλογή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης εκτελεστικών παραρτημάτων και συνηγορίας υπέρ των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το ποσό αφορούσε την άρση του καθεστώτος βίζας προς τη χώρα μας (το καθεστώς βίζας είχε αρθεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ελλάδας), καθώς και για να γίνουν γνωστές στην ελληνική κυβέρνηση οι απόψεις του Γερουσιαστή Richard Lugar, του υπουργείου Eθνικής Aσφαλείας (Department of Homeland Security), ο οποίος είχε υποβάλει την σχετική με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, απόφαση S.RES.459.


Αξίζει να αναφερθεί ότι η BKSH & Associates είχε αντιπροσωπεύσει επίσης την Blackwater USA καθώς και αρκετούς δικτάτορες και αντιδημοκρατικά καθεστώτα στο Ζαίρ, τη Σομαλία, τη Νιγηρία και τις Φιλιππίνες, επισύροντας την παγκόσμια κατακραυγή, κυρίως για την αντιπροσώπευση του Αχμάντ Τσαλάμπι και του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου και την υποστήριξη τους στον πόλεμο στο Ιράκ, η οποία βασίστηκε σε πληροφορίες που παρείχε η εταιρεία οι οποίες αργότερα αποδείχτηκαν ψευδείς. [17]

Κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για την προώθηση των θέσεων μας στο ζήτημα της ονομασίας με τα Σκόπια. Κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για την άσκηση επιρροής στα φλέγοντα εθνικά μας ζητήματα της Κύπρου, της Θράκης, της Ηπείρου. Η ελληνική κυβέρνηση τότε θεώρησε την άρση του καθεστώτος βίζας απείρως σημαντικότερη από την υφαρπαγή του ονόματος και της ιστορίας μας από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων, εν είδει μάλιστα της συνόδου του ΝΑΤΟ, την κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τους Τούρκους, την διεκδίκηση της Ηπείρου από τους Τσάμηδες, ή την "τουρκική μειονότητα" της Θράκης..

Ωστόσο, από τον Πίνακα Εξόδων του Ελληνικού ΥΠΕΞ[18] ενδεικτικά για το έτος 2007 διαβάζουμε:

Κεντρική υπηρεσία 141.325.030,04
Διπλωματική υπηρεσία 237.193.784,23
Υπηρεσίες εξωτερικού εμπορίου 19.627.633,85
Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού 10.980.638,39
Σύνολο: 409.127.086,51

Παραθέτουμε ενδεικτικά τα έξοδα του ΥΠΕΞ και για το έτος 2008[19] ώστε να γίνει αντιληπτή από όλους η αδράνεια του ελληνικού ΥΠΕΞ η οποία, σε αντιδιαστολή με την αδιάκοπη και έντονη δράση των γειτόνων, οδήγησε στην εθνική ανυπαρξία της Ελλάδας.

Στη σελίδα 3 του Πίνακα Εξόδων καταγράφονται αναλυτικά οι δαπάνες του ΥΠΕΞ. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας παρουσιάζεται ανύπαρκτη, όπως είναι και η επιρροή που ασκεί. Όχι επειδή δεν μπορούσε να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια το Ελληνικό ΥΠΕΞ, αλλά διότι επέλεξε να τα διαθέσει προφανώς στα χρυσά, μπλέ και πράσινα παιδιά και στις εκδηλώσεις τους, αντί να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις, όπως έκαναν και κάνουν Σκόπια και Τουρκία, της οποίας μάλιστα τα έξοδα που αφορούν την άσκηση πολιτικής επιρροής είναι πράγματι απίστευτα.[20,21,22]

Συμπέρασμα; Οι ΗΠΑ πρέπει να προβούν στη σύλληψη του Μέτο Κολόσκι

Το σημαντικό είναι πως μόνο οι λομπίστες εκείνοι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας οφείλουν να εγγραφούν στο FARA. Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν πολιτική επιρροής για να υποστηρίξουν τι είναι ή δεν είναι καλό για το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν στο FARA. Ωστόσο, εάν ασκεί κάποιος πολιτική επιρροής εκπροσωπώντας την Ελλάδα ή ως μέλος ενός διεθνούς οργανισμού όπως παραδείγματος χάριν η UMD, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των "Μακεδόνων" σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να εγγραφεί στο FARA. Το FBI παρακολουθεί τις κινήσεις όλων αυτών. Και εδώ είναι που ο Μέτο Κολόσκι και η UMD καταπατούν το νόμο. Όντας καταχωρήμένοι στο FARA ως ξένοι πράκτορες δεν μπορούν να συνηγορήσουν ή να ασκήσουν πίεση ιδρύοντας ¨Μακεδονικό" διαβούλιο στο αμερικανικό Κογκρέσο!

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι το εξής: Από τη στιγμή που ο Κολόσκι είναι εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας, πώς γίνεται να του επιτρέπεται να ασκεί πιέσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για ένα "Μακεδονικό" διαβούλιο, παρακάμπτοντας την Πράξη Εγγραφής (FARA) των ξένων πρακτόρων στις ΗΠΑ; Τι ακριβώς κάνουν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις για αυτό; Έχει γίνει από κανέναν σχετική αναφορά στο FBI;


MacedoniaHellenicLand.Eu


Παραπομπές

1.http://www.dlapiper.com/
2.http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/41/83/1/2/lang,el/
3.http://www.usnews.com/opinion/articles/2008/08/18/5-foreign-governments-orion-strategies-has-represented
4.http://orionstrat.com/
5.http://www.manta.com/c/mm7skmv/orion-strategies
6.http://en.wikipedia.org/wiki/Randy_Scheunemann
7.http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2444/81/lang,el/
8.http://www.thedailybeast.com/topics/orion-strategies-llc.html
9.http://www.rieas.gr/research-areas/global-isses/transatlantic-studies/813.html
10.http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/18/33/lang,el/
11.http://frwebgate.access.gpo.gov/cgi-bin/getdoc.cgi?dbname=110_cong_bills&docid=f:sr459is.txt.pdf
12.http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/BILLS-111hres486ih/pdf/BILLS-111hres486ih.pdf
13.http://www.balkanleaks.eu/en/10skopje53.html
14.http://wikileaks.ch/cable/2008/03/08SKOPJE174.html
15.http://www.tpprc.org/documents/resolutions/united_states/SRES_169_1995.pdf
16.http://www.bksh.com/
17.http://en.wikipedia.org/wiki/BKSH_%26_Associates_Worldwide
18.http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2009/books/apolog/index.html
19.http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/apolog/index.html
20.http://foreignlobbying.org/client/Embassy%20of%20the%20Republic%20of%20Turkey/
21.http://foreignlobbying.org/client/Government%20of%20Turkey/
22.http://foreignlobbying.org/client/Democratic%20Society%20Party%20%28DTP%29/