Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

23 Νοε 2011

Οι πολιτικές λιτότητας που επέβαλε η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία απειλούν να εγκλωβίσουν την ευρωζώνη σε μια παγίδα χρέους - αποπληθωρισμού, με καταστροφικές συνέπειες, αναφέρει σε άρθρο του ο επικεφαλής του Re- Define Sony Kapoor.

Ο κ. Kapoor τονίζει ότι η εμμονή στη λιτότητα έχει καταστρέψει την ανάπτυξη και προβλέπει ότι, αν η ΕΚΤ δεν περάσει στο προσκήνιο και η λιτότητα δεν αντικατασταθεί από μια στρατηγική ανάπτυξης, “θα συνεχίσουμε να οδεύουμε προς έναν οικονομικό Αρμαγεδώνα”.

“Η σχετικά ασήμαντη δολοφονία του Αρχιδούκα Φερδινάνδου οδήγησε τελικά στον θάνατο 15 εκατ. ανθρώπων. Αντίστοιχα, επιτράπηκε στο σχετικά μικρό πρόβλημα της Ελλάδας να οδηγήσει σε μια πραγματική ευρωπαϊκή κρίση, η οποία μπορεί να σημάνει το τέλος του ευρωπαϊκού σχεδίου”, υπογραμμίζει ο κ. Kapoor.

Όσον αφορά τα ευρωομόλογα, εκτιμά ότι αν η ΕΚΤ δεν αναλάβει τελικά ρόλο αυτά δεν θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επιπλέον, σημειώνει ότι αν η ΕΚΤ δεν δράσει σύντομα θα στείλει στις αγορές το μήνυμα ότι δεν επιθυμεί να παίξει τον ρόλο του ύστατου δανειστή.

“Όταν τελικά η ΕΚΤ αποφασίσει υπό την πίεση μιας υπαρξιακής κρίσης να ρίξει τα χαρτιά της, μπορεί να αποδειχθεί πολύ λίγο και πολύ αργά. Αν δεν συμβεί το γρηγορότερο δυνατό, η στήριξη από την ΕΚΤ μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκής, όπως και η μόχλευση του EFSF”, προειδοποιεί ο κ. Kapoor.

Η κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος

Σύμφωνα με τον κ. Kapoor, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν την περίοδο μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

H απόρριψη από την Ε.Ε. της πρότασης της EBA για έναν πανευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοδότησης των τραπεζών θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την αστάθεια των τραπεζών, ενώ λανθασμένη ήταν και η καταγραφή της έκθεσης των τραπεζών στα κρατικά ομόλογα.

“Η πλήρης καταγραφή της έκθεσης στα κρατικά ομόλογα ήταν ένα λάθος, που αναμφίβολα έριξε λάδι στη φωτιά της ευρωπαϊκής κρίσης, ενισχύοντας τις συνδέσεις μεταξύ των αδύναμων τραπεζών και των αδύναμων κρατών”, σημειώνει ο κ. Kapoor.

Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία

Ο κ. Κapoor υποστηρίζει ότι το κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς το χρέος της Ελλάδας παραμένει σε μη βιώσιμα επίπεδα και οι στόχοι του προγράμματος είναι υπερβολικά αισιόδοξοι. Προσθέτει επίσης ότι η Ε.Ε. πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα στην επιστροφή των κεφαλαίων από φορολογικούς παραδείσους όπως η Ελβετία.

Όσον αφορά την Ιταλία, προβλέπει ότι δεν μπορεί να δραπετεύσει από το αρνητικό σπιράλ στο οποίο βρίσκεται εάν δεν λάβει πολύ μεγαλύτερη στήριξη από την ΕΚΤ.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει ο κ. Kapoor, καθοριστική για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ιταλίας θα αποδειχθεί και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Μόντι να επιβάλει φόρους στους πλούσιους και να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Στην περίπτωση της Ισπανίας, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος τα επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση το ήδη τεράστιο πρόβλημά της ανεργίας, ενώ δεν αποκλείεται η νέα κυβέρνηση να έρθει αντιμέτωπη με “κρυφές” απώλειες στον κατασκευαστικό χώρο.Με πολύ υψηλή ένταση - κατά τους στρατιωτικούς παρατηρητές της θάλασσας του Barents, κυρίως Νορβηγούς, "ανεξήγητα εντατικές σα να πρόκειται να εμπλακεί σε επιχειρήσεις" - και με δεκάδες απογειώσεις των μαχητικών Su-33 και Su-25, αλλά και των ελικοπτέρων η Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου, η περίφημη αρμάδα του ρωσικού αεροπλανοφόρου "Admiral Flota Sovetskogo Soyuza Kuznetsov", όπως είναι το πλήρες όνομα του σκάφους ασκείται αυτές τις ημέρες στην θάλασσα Barents πριν από την καθοδο της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί το πλοίο και τα σκάφη που το συνοδεύουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στην Α.Μεσόγειο και εκτιμάται ότι από τις άμεσες προτεραιότητες της ρωσικής δύναμης θα είναι και η Συρία λόγω των γνωστών εξελίξεων στην αραβική χώρα αλλά και των συμφερόντων της Ρωσίας στην περιοχή.

Η Ρωσία αυτή την στιγμή στην Μεσόγειο έχει μία και μοναδική βάση στην Ταρτούς της Συρίας, όπου ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία μια τεράστια ναυτική βάση εντός του 2012. Αν πέσει το συριακό καθεστώς ή αν γίνει ανώμαλη διαδοχή του Άσσαντ, μένει χωρίς βάση στην Μεσόγειο. Εκτός αυτού, η Συρία αποτελεί έναν από τους καλύτερους πελάτες των ρωσικών οπλικών συστημάτων και μετά την απώλεια των 4 δισ. ευρώ της Λιβύης, το κτύπημα για την ρωσική αμυντική βιομηχανία θα είναι ισχυρό, αν απωλεστεί και η αγορά της Συρίας.

Πάντως, η αρμάδα έχει στο πρόγραμμα "επίσκεψης" και την κυπριακή ΑΟΖ, όπου η Gazprom διεκδικεί δύο "Οικόπεδα" και βέβαια στο Αιγαίο...

Το αεροπλανοφόρο μαζί με τα πλοία που συνιστούν την ομάδα κρούσης του ασκούνται επί του παρόντος βόρεια του λιμανιού του Murmnsk ολοκληρώνοντας τον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί πριν από το ταξίδι της αρμάδας των έξι πολεμικών προς τα νότια στην μεγαλύτερη κάθοδο σκαφών της Ρωσίας προς την Μεσόγειο από την εποχή του "ψυχρού πολέμου".

Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός συνολικού προγράμματος εκπαίδευσης των πληρωμάτων των πλοίων το οποίο ξεκίνησε με ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν επι των πλοίων την χρονική περίοδο που αυτά βρίσκονταν στις βάσεις τους.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της αρμάδας περιλαμβάνει δοκιμές των οπλικών συστημάτων των πλοίων, βελτίωση της απόδοσης των πληρωμάτων υπό δυσμενής συνθήκες, τις δυνατότητες που έχει το αεροπλανοφόρο σε αρθμό αποπροσγειώσεων, ασκήσεις αντιμετώπισης πυρκαγιών μετά από εχθρικό πλήγμα κλπ.

Ειδικά για το προσωπικό το αεροπλανοφόρου το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις ταχείας φόρτωσης-εκφόρτωσης όπλων αεροσκαφών. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι το Admiral Kuznetsov πέτυχε ήδη ρυθμό 114 αποπροσγειώσεων σε μία ημέραστο αεροπλανοφόρο. Υπενθυμίζεται ότι το Kuznetsov διαθέτει αριθμό αεροσκαφών Su-33 και Su-25UTG και αριθμό ελικοπτέρων Kamov.

Μαζί με το αεροπλανοφόρο έρχονται και τέσσερα συνοδά σκάφη (αντιτορπιλικά, φρεγάτες) και ένα σκάφος υποστήριξης.


Μέρκελ και Σόιμπλε εξακολουθούν να αρνούνται αυτό που για πολλούς φαντάζει ως η μόνη λύση για την Ευρωζώνη. Την παρέμβαση της ΕΚΤ. Οι Γερμανοί όλο και περισσότερο μοιάζουν με προτεστάντη ιερέα αυστηρά προσκολλημένο στο γράμμα του νόμου ή με Πρωσσικό σύνταγμα που βαδίζει πειθαρχημένα ενώ ο εχθρός το πλήττει από παντού.

Στην προκειμένη περίπτωση ο εχθρός είναι οι περίφημοι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές που φαίνεται πως έχουν βάλει στο στόχαστρο την ευρωζώνη και με συντονισμένες επιθέσεις προσπαθούν να την διαλύσουν. Στην αρχή ήταν η Ελλάδα, μετά η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Πρόσφατα και η Ιταλία και η Ισπανία βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να δανείζονται με επιτόκια κοντά στο 7%. Η Ιταλία δε, είναι ένα βήμα πριν κρούσει την θύρα του μηχανισμού στήριξης.

Το ίδιο και η Γαλλία, βγήκε στις αγορές και δανείστηκε με το υψηλότερο εδώ και δεκαετίες επιτόκιο ενώ απειλείται ευθέως από τούς «οίκους» να χάσει την ΑΑΑ αξιολόγηση. Και τι λέει για όλη αυτή την κατάσταση η Γερμανία; Οι Γερμανοί παραμένουν προσκολλημένοι στο τι λένε οι συνθήκες και ζητάνε αλλαγή των συνθηκών προς το αυστηρότερο. Δύσκολα μπορεί να ψάξει κανείς την Γερμανία για την πιστή τήρηση των συνθηκών. Ασχέτως αν αυτές δεν επικυρώθηκαν με δημοψηφίσματα από τα Ευρωπαϊκά έθνη, είναι βέβαιο ότι εφόσον υπάρχουν θα πρέπει να τηρούνται. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ένα πλαίσιο αρχών και κανόνων που να γίνεται σεβαστό απ’ όλα τα μέλη της.

Ως εδώ καλά.Το σφάλμα όμως των Γερμανών είναι πως γνώριζαν την ανεπάρκεια κάποιων χωρών (μεταξύ αυτών και εμείς) και όμως έκαναν τα ''στραβά μάτια'' προκειμένου να πωλούν τα ωραία τους αυτοκίνητα. Το δεύτερο σφάλμα των Γερμανών είναι ότι έχασαν πολύτιμο χρόνο με δυσάρεστες συνέπειες για την Ευρωζώνη εμμένοντας στην εσφαλμένη πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση. Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα των Γερμανικών εμμονών. Τι προτείνουν οι Γερμανοί. Καταρχάς είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν.

Φαίνεται όμως πως αρκετοί στην Γερμανική ηγεσία πιστεύουν ότι διώχνοντας την Ελλάδα και τηρώντας αυστηρή εποπτεία επί των δημοσιονομικών των χρεωμένων χωρών σώνεται η ''παρτίδα''. Κάποιοι άλλοι επίσης μέσα στην Γερμανία φαίνεται ότι επιθυμούν την δημιουργία και επισήμως πλέον, της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων, με ένα σκληρό Ευρώ στον Βορρά και ένα μαλακό Ευρώ στον Νότο. Και τα δύο σχέδια όμως είναι ανεπαρκή, ειδικά στην περίπτωση των δύο Ευρώ αυτό θα οδηγήσει τις ''αδύναμες'' χώρες πιο κοντά στην επιστροφή τους στο Εθνικό νόμισμα. Είναι δύσκολο για τους Γερμανούς να απεμπλακούν από τα Εθνικά τους στερεότυπα και την πρόσφατη Ιστορία τους... Είναι σαφές όπως έχουμε ξαναπεί πως η Ευρώπη δεν είναι ΗΠΑ. Δεν πρόκειται για ένα κράτος που συγκροτήθηκε μέσα από αλλεπάλληλα μεταναστευτικά κύματα αλλά για Εθνικά κράτη με ιστορία χιλιετιών. Είναι αδύνατο, ακατόρθωτο για έναν Ιταλό ή Ισπανό και πολύ περισσότερο για έναν Γάλλο να αποδεχτεί μια Γερμανική επικυριαρχία με Γκαουλάιτερ τύπου χερ Ραιχενμπαχ...

Ενώ λοιπόν η Ευρώπη διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση επιχειρώντας να ξαναμοιράσουν αγορές και ζώνες επιρροής. Πρόσφατα οι Αμερικάνοι εισέβαλαν στην Ουγκάντα ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ανάπτυξη δυνάμεων στην πολύ πλούσια σε υπέδαφος Νιγηρία αλλά και στην Αυστραλία. Ολα αυτά έχουν σίγουρα ενοχλήσει Ρώσους και Κινέζους.

Οι Ρώσοι δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι και την Αμερικάνικη επέκταση ''προς ανατολάς'', σε χώρες πρώην συμμάχους της Ρωσίας. Πού το πάει ο Ομπάμα; Ακόμα και μέσα στην Αμερική ακούγεται αυτό το ερώτημα. Ο Ρον Πόλ Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το χρίσμα πρόσφατα δήλωσε ότι το καθεστώς Ομπάμα τείνει να γίνει δικτατορία ... Το γεγονός όμως των τελευταίων ημερών είναι η έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο έδαφος του ΙΡΑΝ. Το ΙΡΑΝ κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ για την πολύνεκρη έκρηξη. Πού μπορεί να οδηγήσει λοιπόν αυτή η παγκόσμια αναταραχή;

Βλέπουμε κράτη να χρεοκοπούν, οικονομίες να γονατίζουν, κυβερνήσεις να απολύονται και κάποιοι καλυπτόμενοι πίσω από οίκους και αγορές αυξάνουν την επιρροή τους εις βάρος των Εθνών και της Δημοκρατίας . Η Ιστορία διδάσκει ότι όποτε ο κόσμος βρέθηκε σε τέτοια οικονομική και πολιτική αναταραχή το πράγμα τελείωσε με ΠΟΛΕΜΟ. Το ερώτημα είναι, μπορεί η χώρα μας να αντέξει μέσα στο ταραγμένο τοπίο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ;

Γιώργος Σταφυλάς
  • Και ποιός θα λέει τώρα για την ισχυρή τουρκική οικονομία;
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας, τοποθετώντας την πλέον στην βαθμίδα "σταθερή", από "θετική", έπειτα από την επανεξέταση των "βραχυπρόθεσμων οικονομικών κινδύνων" για την τουρκική οικονομία που διενήργησε.

Η βαθμίδα αξιολόγησης της τουρκικής πιστοληπτικής ικανότητας παρέμεινε "BB+", αμετάβλητη.

Ο υψηλότερος του αναμενόμενου ετήσιος πληθωρισμός και οι ανισορροπίες στο τουρκικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι αιτίες, για τις οποίες ο Fitch μείωσε, σε "σταθερή", από "θετική" την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Επιφυλάσσεται να επικαιροποιήσει την αξιολόγησή του "εάν αυτές οι μακροοικονομικές παράμετροι δεν έχουν -βραχυπρόθεσμα- δυσμενείς επιπτώσεις για την οικονομία" της Τουρκίας.

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε με 8,9% του ΑΕΠ το 2010.

Επίσης, φέτος το πρώτο τρίμηνο αναπτύχθηκε με 11,6% συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο. Το δεύτερο τρίμηνο φέτος η ανάπτυξη υποχώρησε στο 8,8%. Όλη η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με ανάπτυξη 7,5% ως προς την προηγούμενη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Fitch.

Ο αμερικανικός οίκος περιγράφει την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας ως "οικονομία σε υπερθέρμανση".

Όμως το 2012 και το 2013 λόγω των προβλημάτων της διεθνούς οικονομίας οι δυναμικοί αναπτυξιακοί ρυθμοί θα μετατραπούν σε ήπιους -2,2% και 4,5% αντιστοίχως- την ώρα που "διορθώνονται" και οι ανισορροπίες στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, αποφαίνεται ο Fitch.


Η καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα οδεύει, πιθανότατα, προς απεμπλοκή, καθώς το Βερολίνο αποδέχεται την επιστολή Σαμαρά προς την Τρόικα ως “έγγραφη δέσμευση” για την τήρηση των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr αρμόδια πηγή του υπ. Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, πάντως, θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, “η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εκλαμβάνεται ως έγγραφη δέσμευση για την τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί στην Σύνοδο Κορυφής, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Αθήνα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο πρωθπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη”.

H ίδια πηγή εξέφραζε και την ικανοποίηση της καγκελαρίας, εκτιμώντας ότι πλέον ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου. Πρόσθετε δε χαρακτηριστικά ότι “στην περίπτωση της Ελλάδας σφάλαμε. Παρόλο που συμμετείχαν στο εγχείρημα κορυφαίοι οικονομολόγοι από την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ, το πρώτο μας λάθος ήταν ότι έπρεπε εξαρχής να δοθεί μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Το δεύτερο έγκειται στο ότι εξαρχής έπρεπε να γίνει μεγάλο haircut του χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα”

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς την Τρόικα.

H Συγγρού εξαρχής είχε εκτιμήσει ότι η επιστολή θα γινόταν δεκτή, ενώ από χτες το γινόντουσαν αναφορές ότι ζυμωνόταν λύση στο θέμα των υπογραφών.Εδώ και μερικούς μήνες η νέα μας πρόβλεψη είναι πως έφτασε η ώρα η κρίση να χτυπήσει και τη Γερμανία, όχι έμμεσα αλλά άμεσα στο κόστος δανεισμού της. Αυτό θα σήμανε και την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, τουλάχιστον όπως την ξέρουμε. Αν η εμπιστοσύνη των επενδυτών χαθεί ακόμη και όσον αφορά στη Γερμανία τότε η μόνη εναλλακτική επιλογή που θα απομείνει θα είναι οι ΗΠΑ και τί γλυκιά θα είναι τότε η νίκη για τους Αμερικανούς που ξαφνικά είχαν βρεθεί να απολογούνται στη… Μέρκελ.

Το γράφημα της εικόνας δείχνει ότι η ώρα μηδέν ίσως έχει ήδη φτάσει: Οι αγορές έβαλαν στο στόχαστρο τη Γερμανία και μετά από μία καταστροφική δημοπρασία ομολόγων, πιθανώς τη χειρότερη στη μοντέρνα ιστορία της, τα επιτόκια του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου εκτοξεύονται υψηλότερα. Προς το παρόν, δεν είναι το ύψος τους που προκαλεί τρόμο αλλά η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται. Οι αγορές στρέφουν την πλάτη στη Γερμανία και αν αυτό επιβεβαιώνεται με διπλό τρόπο:

Πρώτον στη σημερινή δημοπρασία ομολόγων η χώρα ΔΕΝ κατάφερε να πουλήσει το 35% των ομολόγων που δημοπράτησε κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί και δεύτερον το κόστος δανεισμού της αυξάνεται ξαφνικά με τη μεγαλύτερη ταχύτητα των τελευταίων ετών.

Μα αν η Γερμανία δε μπορεί να δανειστεί από τις αγορές τότε πώς θα δανειστεί το EFSF; Και αν το EFSF δε μπορεί να δανειστεί τότε πώς θα προχωρήσει η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και θα σωθεί η Ελλάδα και η Ιταλία;

Άνοιξε ο δρόμος προς την Γερμανική καταστροφή;

“Καταστροφική” ήταν η σημερινή δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων, καθώς η Γερμανία κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 3,644 δισ. ευρώ, ενώ ζητούσε ποσό έως 6 δις. ευρώ συνολικά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, πυροδότησε τους φόβους που κάνουν λόγο για μία ενδεχόμενη εξάπλωση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης στο Βερολίνο, τη στιγμή που οι ηγέτες των δύο ισχυρότερων οικονομιών της Ευρωζώνης εξακολουθούν να διαφωνούν για μια μακροπρόθεσμη διαρθρωτική λύση.

Παράλληλα, οι χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται σε εκνευρισμό λόγω δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι το Βέλγιο πιέζει την Γαλλία για μια επέκταση της τάξεως των 90 δις ευρώ για την διάσωση της χρεοκοπημένης τράπεζας Dexia.

Το κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε μια ειδική έκθεση του οίκου αξιολόγησης Fitch, η οποία ανέφερε πως η Γαλλία έχει πλέον λίγα περιθώρια ελιγμών ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί στα οικονομικά της- μια νέα αρνητική εξέλιξη στην ανάπτυξη ή αδυναμία υποστήριξης των τραπεζών της- με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα 3Α της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Μετά την αποτυχημένη δημοπρασία ομολόγων από την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης από την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος, το ευρώ σημείωσε σημαντική πτώση ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές βυθίστηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Η Bundesbank αναγκάστηκε να κρατήσει σχεδόν τα μισά από την δημοπρασία των 6 δις ευρώ λόγω της έλλειψης προσφορών από τους επενδυτές. “Είναι μια ολοκληρωτική και πλήρης καταστροφή”, δήλωσε ο Marc Ostwald, στρατηγικός αναλυτής της Monument Securities στο Λονδίνο.

Ανώτερο στέλεχος μεγάλου οίκου αξιολόγησης, ανέφερε ότι η αύξηση του κόστους δανεισμού θα μπορούσε να οδηγήσει την Γερμανία σε μια επανεξέταση της άρνησής της για μια ευρύτερη λύση όσον αφορά την οικονομική κρίση της Ευρώπης.

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες όλο και περισσότερο απομονώνονται από τις αγορές και εξαρτώνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες, έχει προσθέσει επιπλέον πίεση στους ηγέτες της ΕΕ στις προσπάθειες τους για μια ευρεία και διαρκή λύση στην κρίση που διανύει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ωστόσο, η Γερμανία και η Ιταλία “συγκρούστηκαν” ξανά για το αν η ΕΚΤ θα πρέπει να προβεί σε πιο τολμηρά βήματα ώστε να μειωθούν οι πιέσεις των αγορών στην Ιταλία, την Ισπανία, καθώς και σε άλλες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης.


Προδότες, ψεύτες, κλέφτες και "λοιποί" συγγενείς… αρχίστε να ψάχνετε από τώρα…
Η σημερινή πολιτική πραγματικότητα θυμίζει ολοένα και περισσότερο την λαϊκή παροιμία “Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω”.

Από την μια έχουμε τους υπερόπτες και αλαζόνες Ευρωπαίους οι οποίοι προεξεχόντων των αλητήριων Γερμαναράδων (απογόνων της “Άριας” φυλής της Χιτλερικής ιδεολογίας) μας εκβιάζουν και μας απειλούν ευθέως (σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους) και από την άλλη έχουμε τους ξεπουλημένους εγχώριους πολιτικούς ηγήτορες μας οι οποίοι ολοένα και υποχωρούν προς χάριν της δικής μας “σωτηρίας” η οποία ως φαίνεται θα μας καταστήσει στο μέλλον καμαριέρες και κηπουρούς στη δική μας περιουσία την οποία θα απολαμβάνουν οι βόρειοι Ευρωπαίοι … φίλοι μας!

Οι κρυφές προεκλογικές συζητήσεις αλλά και οι μετεκλογικές ενέργειες του κ. Παπανδρέου οι οποίες κατέληξαν στο πρόσφατο “ολίσθημα” της εξαγγελίας του περίφημου δημοψηφίσματος δεν ήταν τυχαίες αλλά οργανωμένες για την δημιουργία των συνθηκών και του κλίματος που θα επέτρεπαν την “αμάσητη κατάποση” (εκ μέρους όλων μας) της ανάγκης για την συναίνεση και την αποδοχή του διορισμού του “πιονιού” και υπαλλήλου τους από παλιά κ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού για να αποτελειώσει τα προσχεδιασμένα και δρομολογημένα εδώ και κάμποσες δεκαετίες για την χώρα μας!!!

Η σημερινή εμμονή τους για τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές όλων των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση του νέου “Τσολάκογλου” αποσκοπεί στην νομιμοποίηση των ήδη παρανόμως συμφωνηθέντων από τον μεγάλο “αρχιπροδότη” και την παρέα του!!!

Θέλουν να αποκλείσουν με κάθε τρόπο την επαναφορά της πραγματικής Δημοκρατίας στην πατρίδα μας γιατί φοβούνται ένα νέο Γουδί και τον τουφεκισμό τους στα έξη μέτρα. Όμως να είναι σίγουροι όλοι τους (ηγετοκεφαλές, βουλευτοπαλαμοκρουστές, δημοσιοκάφροι, μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι) ότι σύντομα θα νιώσουν στο πετσί τους την οργή και την βία των άνεργων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, των νέων, ακόμα και των μανάδων που δεν θα αντέξουν να βιώσουν την επερχόμενη πείνα των παιδιών τους!

Προδότες, ψεύτες, κλέφτες και “ λοιποί” συγγενείς … αρχίστε να ψάχνετε από τώρα … χώρα για να καταφύγετε ή τρύπα για να … κρυφτείτε!!!


Μελλοντική μόνιμη κατοικία Παπακωνσταντίνου
  • Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως όσες υπογραφές έχει βάλει, βάζει ή θα βάλει ο Παπακωνσταντίνου, είναι άκυρες, αφού δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού

Ασυδοσία και κατάργηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από τον άνθρωπο με την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάρρευση της Ελλάδας.

Φαίνεται ότι, ο υπουργός ΠΕΚΑ έχει ένα δικό του ιδιότυπο τρόπο να χειρίζεται ζητήματα που αφορούν σε πιθανές δεσμεύσεις της χώρας προς το εξωτερικό και ειδικότερα εκείνα που πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των Ελλήνων για τα επόμενα 20 τουλάχιστον χρόνια.

Έτσι, μετέβαλε σε εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ, το μεγαλεπήβολο και εξαιρετικά φιλόδοξο Πρόγραμμα “ΗΛΙΟΣ”, το οποίο και παρουσίασε σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από μεσολάβηση ευρωβουλευτών του κόμματός του.

Ανεξάρτητα από την τελική εξέλιξη του συγκεκριμένου Προγράμματος, διαπιστώνουμε ότι, ο υπουργός αγνοεί συστηματικά το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ειδικότερα την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, προτιμώντας να έχει πρώτα από όλα ως συνομιλητές του, τους ευρωβουλευτές του κόμματός του και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Προφανώς, αυτό εντάσσεται στη νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ, να συνομιλεί για σημαντικά ζητήματα της Ελλάδας με εξωτερικούς παράγοντες, χωρίς να έχει προκαλέσει έναν κατ’ αρχήν κοινοβουλευτικό διάλογο στο εσωτερικό της χώρας, όπως θεσμικά έπρεπε να είχε πράξει.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ οφείλει να ενημερώνει πρώτιστα τη Βουλή, ειδικότερα για ζητήματα που ενδεχομένως συνεπάγονται την ανάληψη συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τρίτους, ιδιαίτερα δε σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα χρονική συγκυρία.

Καλούμε τον κ. Παπακωνσταντίνου να προσέλθει άμεσα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και να ενημερώσει τους Βουλευτές για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, καθώς και για τις όποιες συνεννοήσεις του στο εξωτερικό, αναφορικά με το ενεργειακό σχέδιο “ΗΛΙΟΣ”».

* Πρέπει να ξεκαθαρίσει

Ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου, πρέπει να ξεκαθαρίσει αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Hurriyet”, περί διασύνδεσης των ελληνικών νησιών με δίκτυα ηλεκτρισμού της Τουρκίας.

Αν τα αναγραφόμενα είναι ακριβή, γνωρίζει ότι οι φερόμενες ως προθέσεις του δεν συμβαδίζουν με τις διατάξεις του Ν. 4001/2011, που ο ίδιος εισηγήθηκε το καλοκαίρι στη Βουλή, σχετικά με το ποιός έχει αποκλειστική άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, γεγονός για το οποίο η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει παρέκκλιση ;

Γνωρίζει, περαιτέρω, ότι, οι ενέργειές του αυτές – αν υλοποιηθούν – προσκρούουν στις διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ιδίως περί ανταγωνισμού;

Τέλος, είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό των Εξωτερικών για τις παραπάνω προθέσεις του, εφόσον, βεβαίως, το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του υπουργείου ΠΕΚΑ δημιούργησε μεγαλύτερη σύγχυση, αντί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού, γιατί απαντά μόνο στα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου.

Ο ίδιος ο υπουργός δεν διέψευσε τα όσα φέρεται ότι έχει δηλώσει στην τουρκική εφημερίδα “Hurriyet”. Γι’ αυτό τον καλούμε να πάρει ο ίδιος ξεκάθαρη θέση, δίνοντας σαφείς απαντήσεις και στα παραπάνω ερωτήματα τα οποία εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα.

Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Ακούμε από την εποχή των εκλογών και πολύ συχνά τώρα τελευταία από τα χείλη υπουργών της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, εκτιμήσεις για το πότε θα φτάσει η ανάπτυξη και ιδιαίτερα η πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα, οι δηλώσεις τους είναι συνεχείς και αλληλοσυγκρουόμενες.

Η «πράσινη» ενέργεια αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντιπρόεδρος Α από το ερχόμενο έτος, 2012, το πρόσημο θα είναι θετικό, χωρίς ανάπτυξη, είναι αδύνατο να επιτύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους»

Στο τρίτο τρίμηνο του 2011 προσδιόρισε χρονικά την επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, (Χρυσοχοΐδης).

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, «Μπορούμε να δημιουργήσουμε δουλειές και επενδύσεις, και δεν αλλάζουμε πορεία» επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη του ότι η οικονομία θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης στο τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Πρώην Κυβερνητικός εκπρόσωπος (Πεταλωτής), το 2012 θα επανέλθουμε στην ανάπτυξη, ο ρυθμός ανάπτυξης τρίμηνο με το τρίμηνο έχει αρχίσει και βελτιώνεται από τα μέσα του 2010 και ότι αναμένεται να μπούμε σε θετικούς ρυθμούς προς το τέλος του 2011.

Υφ. Οικονομικών (Σαχινίδης): Η ανάπτυξη θα γίνει ορατή από το 2012, θεωρώ ότι οι εκτιμήσεις μας είναι συντηρητικές. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Και η «αισιόδοξη» εκτίμηση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, η ανάπτυξη θα επανέλθει στην Ελλάδα μετά από 2-3 χρόνια.

Λόγια κενά περιεχομένου, πότε τελικά θα έρθει αυτή η περίφημη ανάπτυξη και ειδικά η πράσινη ανάπτυξη; το 2011;, το 2012, ή το 2013-14 που λέει και ο «υπερπρωθυπουργός; Τι είναι η ανάπτυξη λουλούδι; Το φυτεύεις και ανθίζει; Έρχεται με τρένο; Που πρέπει να την περιμένουμε; Αυτοί που μιλάνε για ανάπτυξη ξέρουν τι είναι;

Πως θα υπάρξει ανάπτυξη τη στιγμή που δεν υπάρχει παραγωγή στην Ελλάδα, όταν κάθε παραγωγική μονάδα που υπήρχε έκλεισε τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι Κυβερνήσεις δεν υποστήριξαν, π.χ. φιλότιμες προσπάθειες Ελλήνων επιχειρηματιών για την παραγωγή αυτοκινήτων ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να εισάγει τα πάντα, ενώ άλλες χώρες όπως η Τουρκία κάνουν μεγάλα βήματα προς το μέλλον.

Όλες οι βιοτεχνίες - βιομηχανίες αυτοκινήτων- μοτοσικλετών που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλη επιτυχία, «χάρη» στην κρατική «βοήθεια και αρωγή» (απαξίωση) έκλεισαν όπως:

NAMCO: Κατασκεύασε τα PONY, PANTHER, το ΤIGER και το ACHILLES, επωλήθησαν πάνω από 30.000 PONY. Το εργοστάσιο κλείνει το 1983-1984.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: Συναρμολόγηση MAZDA 323 – OPEL CADETT D και ALFASUD, το 1985 σταμάτησε τις εργασίες της, όταν ήταν στα πρόθυρα συμφωνίας για δημιουργία γραμμής παραγωγής αυτοκινήτων Hyundai.

AUTOMECCANICA ΑΕΒΕ: Κατασκεύασε το FIAT SCOUT και AMICO, το ZEBRA και το DAIHATSU CHARADE και το LADA NIVA έκλεισε το 1995.

NISSANTEOCAR: Παραγωγή αυτοκινήτων NISSAN από το 1980, σταμάτησε το 1995.

ΜΕΒΕΑ: Κατασκεύασε το 1970 το τρίκυκλο φορτηγό RELIANT/TW9, το 1974 το τρίτροχο επιβατηγό ROBIN και το τετράτροχο μικτής χρήσης FOX, έκλεισε το 1984-85.

MAVA: Κατασκεύασε το “FARMA”, σχεδίασε το FARMA S που ονομάσθηκε «το Ελληνικό Τζιπ», έκλεισε το 1984.

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.: Το 1975, σχεδιάζει και κατασκευάζει το φορτηγό “MAHINDRA”, 4χ4, η παραγωγή του σταματάει το 1984.

PAN CAR: Κατασκεύασε το γνωστό εκτός δρόμου όχημα “BUGGY” η εταιρεία σταμάτησε να λειτουργεί το 1994.

PETROS PETROPOULOS Α.Ε.Β.Ε.: Κατασκεύασε το φορτηγό, UNITRUCK-POLYTRUCK 4χ4, η παραγωγή σταματάει το 1984-85.

HERCULES: Παρήγαγε αυτοκίνητα μεταξύ των ετών 1980 και 1983.

MOTOEMIL: Παρήγαγε το AUTOFARMA ένα από τα καλύτερα φορτηγά ελληνικής σχεδίασης - κατασκευής της εποχής με χιλιάδες πωλήσεις. Το εργοστάσιο διέκοψε τις εργασίες του το 1985.

AGRICOLA: Το AGRICOLA 25 GT 4X4 truck, ήταν ένα έξυπνης σχεδίασης, ελληνικό τετρακίνητο αγροτικό όχημα, που σταμάτησε να παράγεται το 1984-85.

AUTO DIANA: Κύριο προϊόν το UNICAR, ένα φορτηγό 4χ4 έκλεισε το 1984.

ΕΒΙΑΜ: Κατασκεύαζε, αγροτικά μηχανήματα, όπως CANDIA, KRONOS, MINOS, MINOTAUROS, DEMETRA, σταμάτησε την παραγωγή το 1984.

Οι εταιρίες έκλεισαν, εξαιτίας του φορολογικού νόμου το 1984 που έβαλε ταφόπετρα σ’ όλους τους Έλληνες κατασκευαστές και επειδή το κράτος δεν προστάτευσε την εγχώρια βιομηχανία σε όλους τους τομείς, κρίμα γιατί θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα σήμερα για την Ελλάδα αν υπήρχε υποτυπώδης κρατική προστασία.

Όταν το κράτος αντί να βοηθήσει τους αγρότες να επεκταθούν σε νέες καλλιέργειες επιδότησε την καταστροφή των υπαρχουσών, τους έμαθε να μη δουλεύουν και επιδοτούσε το ψέμα και την απάτη; η γη έμεινε ακαλλιέργητη, πολύ λίγοι νέοι αγρότες έμειναν στην ύπαιθρο, για να καλλιεργήσουν τι; Βαμβάκι, σταφίδα, σύκα, καλαμπόκι, καπνά, ελιές, στάρι, τεύτλα; Έχει μείνει κάτι; Όλα έχουν απαξιωθεί.

Μέχρι και οι Γερμανοί μας πούλησαν το λάδι μας. Το τελευταίο εργοστάσιο ζάχαρης κλείνει τώρα μέσα στην κρίση. Μπορούν να πουλήσουν οι Έλληνες τα αγροτικά τους προϊόντα, όταν υπάρχουν παντού εισαγόμενα;

Όταν η Ελλάδα έχει αναξιοποίητα ναυπηγεία μεγάλων δυνατοτήτων και οι Έλληνες εφοπλιστές χτίζουν τα καράβια τους στην Κορέα; Όταν στην Ελλάδα που έχει 360 ημέρες το χρόνο αέρα και ήλιο, περιμένουμε τους Γερμανούς να φτιάξουν ηλιακά πάρκα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για να μας πουλάνε το ρεύμα μας; Όταν η Ελλάδα με τα εκατοντάδες νησιά και χιλιάδες χιλιόμετρα εκπληκτικές παραλίες δεν μπορεί να εφαρμόσει μια υποτυπώδη τουριστική πολιτική;

Όταν το ίδιο το κράτος απαξιώνει την περιουσία του και την πουλάει για λίγα ευρώ στους δανειστές μας; Όταν μιλάμε για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και δεν έχει τα κότσια η κυβέρνηση να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του, φοβούμενη τους «κουμπάρους» και «φίλους» μας Τούρκους ή κάποιους άλλους;

Για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Πως μπορεί να χαρακτηρισθεί η Ελλάδα βιομηχανική, αγροτική, κτηνοτροφική, τουριστική χώρα; Νομίζω δεν υπάρχει χαρακτηρισμός. Πως θα έρθει η ανάπτυξη;

Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών και σε λίγο θα πληρώνει πρόστιμα για την διατήρηση των ξεπερασμένων χωματερών, ενώ άλλα κράτη έχουν βρει στα σκουπίδια πηγή εσόδων.

Πως θα μειωθεί η ανεργία και θα βρεθούν θέσεις εργασίας για την νέους μας που η ανεργία τους διώχνει στο εξωτερικό; Υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα;

Για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Για την κατασκευή έργων, που σκοπό έχουν μόνο να γεμίσουν τις τσέπες των εργολάβων και δεν τελειώνουν ποτέ;

Πότε επιτέλους αυτοί που μας κυβερνούν θα σταματήσουν τα λόγια, θα στρωθούν στη δουλειά για να δώσουν ελπίδα σ’αυτό τον τόπο και στους κατοίκους του, που τους έχουν ρίξει στην στεναχώρια τον φόβο και την μιζέρια; Πότε επιτέλους θα ζητήσουν συγνώμη από τον λαό αυτοί που με τις ενέργειές τους έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού;


Σύμφωνα με ανακοινώσεις τις αυστριακής καγκελαρίας, κατά τη συνάντηση του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι, συζητήθηκανε οι προϋποθέσεις-πλαίσιο για ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και οι διαφορές με την Ελλάδα ως προς το όνομα.

Ο Αυστριακός υφυπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Βάλντνερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), είχε ζητήσει να μην αποτελεί πλέον προϋπόθεση, η προηγούμενη επίλυση του ζητήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ, για την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι: “η Ε.Ε. θα πρέπει, επιτέλους, να αρχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις”.

Ο Β. Βάλντνερ, θεωρεί πως εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους και της κρίσης του ευρώ, δεν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς και υπογραμμίζοντας πως “οι Έλληνες έχουν τώρα άλλα προβλήματα και για αυτούς η κοινοτική διεύρυνση βρίσκεται τελείως στο κάτω μέρος της ημερήσιας διάταξης.”

Κατά την την άποψη του Αυστριακού υπουργού, η διαφορά Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν μπορεί να επιλυθεί δικαστικά, γιατί “εδώ πρόκειται για ταυτότητα, ιστορία, αξίες και άλλα, που πρέπει να τα διευθετήσουν οι δύο χώρες από κοινού”. Σε δηλώσεις του εξάλλου, μετά τις συναντήσεις του στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βλαντιμίρ Πεσέφσκι, και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ποπόσκι, ο ίδιος είχε επαναλάβει ότι η Αυστρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη “Μακεδονία” στην ενταξιακή της πορεία.


  • Πλήρης δικαίωση των «Επικαίρων» για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ
  • Ερώτηση Νάκου για τις παρακολουθήσεις...

Έωλες είναι οι αγωγές του υποδιοικητή της ΕΥΠ, κ. Φώτη Παπαγεωργίου εναντίον του περιοδικού «Επίκαιρα», που χθες καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Έκθετος απέναντι στους Έλληνες πολίτες και την ελληνική κοινή γνώμη είναι ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου μετά τις χθεσινές βαρυσήμαντες καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Λαμπρινόπουλου στυη Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κατήγγειλε και παραδέχθηκε περιστατικά παραβίασης σε καφάο του ΟΤΕ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΕΥΠ.

Ο κ. Παπαγεωργίου που πριν αναλάβει τη θέση του υποδιοικητή της ΕΥΠ, ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του γνωστού επιχειρηματία Σπύρου Λάτση –το νόμιμο είναι και ηθικό;- κατέθεσε αγωγές εναντίον του περιοδικού «Επίκαιρα» για δημοσίευμα που αφορούσε τις σχέσεις παρακράτους-ΕΥΠ. Οι καταγγελίες όμως του κ. Λαμπρινόπουλου έρχονται να εκθέσουν τον κ. Παπαγεωργίου, παρά την απάντηση που έδωσε η ΕΥΠ.

Η πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα ο υπουργός κ. Παπουτσής γιατί αφήνουν να διασύρεται η πιο ευαίσθητη υπηρεσία ασφάλειας της χώρας εκτός και αν…

Καμπανάκι κινδύνου για την «ανύπαρκτη» ασφάλεια σε όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ελλάδας χτύπησε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, παρουσιάζοντας στη Βουλή την έκθεσή της για το 2010. Μέχρι σήμερα, επισημαίνει, έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικής εισβολής.

Οι ομιλητές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών έκαναν λόγο για «ανοχύρωτη χώρα» και «ανύπαρκτη εθνική πολιτική ασφάλειας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

«Υπάρχει ένα γενικότερο θέμα ασφάλειας στο ηλεκτρονικό επιχειρείν.Τίποτα δεν έχει γίνει στη χώρα. Ποιος ελέγχει για παράδειγμα αν υπάρχει υποκλοπή στοιχείων της ηλεκτρονικής κάρτας όχι από το ΑΤΜ αλλά από το δίκτυο; [...] Υπάρχουν εκατομμύρια δίκτυα που συμπλέκονται μεταξύ τους και εξυπηρετούν εκατομμύρια πολίτες» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος.

Τηλεφωνικές υποκλοπές

Ο κ. Λαμπρινόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών:

«Υπάρχουν περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας παροχών από εταιρείες σε καφάο του ΟΤΕ, όπου βρέθηκαν μαγνητοφωνάκια» ανέφερε ο κ. Λαμπρινόπουλος. Ακόμα, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ παραδέχτηκε, μετά τις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ότι είναι δύσκολο η Αρχή να ελέγξει τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΥΠ, καθώς δεν έχει ούτε τις τεχνολογικές ούτε τις επιστημονικές δυνατότητες.

«Με το σκάνδαλο των υποκλοπών ακούστηκε κάτι για βαλιτσάκια. Επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξαν ένα βαλιτσάκι. Το ψάξαμε, δεν είδαμε τίποτα. Είπαμε τότε ότι αν αυτός είναι εξοπλισμός τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή» σημείωσε.

Αίσθηση προκάλεσαν επίσης δύο παραδοχές του κ. Λαμπρινόπουλου, έπειτα από σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Νάσου Αλευρά και της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου: Πρώτον, δεν γίνεται έλεγχος για το εάν το τηλέφωνο για το οποίο ζητείται από την εισαγγελία να αρθεί το απόρρητο του, ανήκει στο ίδιο πρόσωπο. Και δεύτερον, είναι δυνατό να παρακολουθούνται όλες οι συνομιλίες στην περιοχή όπου έχει αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητου κάποιου.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης η αναφορά του κ. Λαμπρινόπουλου ότι εδώ και 11 μήνες, βρίσκονται στον αέρα τα πρόστιμα, περίπου 85 εκατ. ευρώ, που είχε επιβάλει η ΑΔΑΕ στις εταιρείες Vodafon και Ericsson για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το θέμα, όπως εξήγησε, προέκυψε μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ακυρωτική την διαδικασία της ΑΔΑΕ να επιβάλει τα πρόστιμα (76 εκατ. ευρώ στη Vodafon και 7,35 εκατ. ευρώ στην Ericsson) μετά από μυστική συνεδρίαση, όπως ορίζει η νομοθεσία για τις συνεδριάσεις των ανεξάρτητων αρχών, και όχι με δημόσια συνεδρίαση όπως γίνεται στα δικαστήρια.

Αποτέλεσμα της εμπλοκής αυτής είναι ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, που να αποσαφηνίζει πώς θα συνεδριάζει η Αρχή, το θέμα μένει ανοικτό και την ίδια ώρα οι δύο εταιρείες ζητούν επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν και μάλιστα εντόκως.

«Πρέπει να τελειώσει η εκκρεμότητα αυτή. Αφορά περίπου 85 εκατ. ευρώ, το πρόστιμο που βάλαμε στις δύο εταιρείες. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό στη σημερινή οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε να πρέπει να επιστραφούν και μάλιστα εντόκως τα πρόστιμα. Η ΑΔΑΕ έκανε το καθήκον της, αλλά για κάποιους τυπικούς λόγους βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο. Πρέπει άμεσα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Η «απάντηση» της ΕΥΠ

Οι αναφορές του κ. Λαμπρινόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΥΠ, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η ΑΔΑΕ δεν έχει ελέγξει σχετικά την ΕΥΠ από την ανάληψη καθηκόντων της παρούσης διοίκησης στις 14.10.2009.

Η τελευταία φορά που η ΑΔΑΕ άσκησε τη σχετική της αρμοδιότητα στην ΕΥΠ ήταν στις 7.1.2009, όπως είπε στην Επιτροπή ο κ. Λαμπρινόπουλος».

«Ζητούμε από την ΑΔΑΕ να ελέγξει σχετικά την ΕΥΠ το ταχύτερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στους Έλληνες πολίτες για τη λειτουργία της Υπηρεσίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα παρασχεθεί κάθε τεχνική ή άλλη βοήθεια στον έλεγχο τακτικό ή έκτακτο, ώστε να διεκπεραιωθεί με επιτυχία το έργο των ελεγκτών».

«Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πραγματοποιείται μόνο εφόσον ακολουθείται η από το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία , δηλαδή μόνον κατόπιν εκδόσεως σχετικής διατάξεως περί άρσεως του απορρήτου από τον αποσπασμένο στην ΕΥΠ Εισαγγελέα, που ελέγχει την νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της ( Ν. 3649 άρθρο 5 παραγρ. 3 ). Ακολούθως η σχετική διάταξη εγκρίνεται από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στη συνέχεια αποστέλλεται για εκτέλεση στις αρμόδιες τηλεφωνικές εταιρείες, στο αρχείο των συστημάτων των οποίων τηρούνται οι σχετικοί τηλεφωνικοί αριθμοί. Επισημαίνεται δε, ότι κάθε σχετική διάταξη περί άρσεως τουαπορρήτου κοινοποιείται και στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, στο αρχείο της οποίαςόπως και της Εισαγγελίας παραμένουν επίσης οι σχετικοί τηλεφωνικοί αριθμοί.»

«Είναι προφανές ότι η ΕΥΠ υπόκειται σε Εισαγγελικό έλεγχο και όσον αφορά την ταυτοποίηση των αριθμών, των οποίων αίρεται το απόρρητο, με τα πρόσωπα στα οποία ανήκουν».

Αναρχία στις ταχυμεταφορές

Ο κ. Λαμπρινόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στο «μεγάλο νομοθετικό κενό για την ασφάλεια των ταχυδρομικών επιστολών». Σχολιάζοντας την επίθεση με την επιστολή-βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι η ΑΔΑΕ είχε προτείνει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στις εταιρείες ταχυμεταφορών, όπως ο διπλός έλεγχος της ταυτότητας του αποστολέα.

Η Αρχή, όμως, δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Όπως εξήγησε ο κ. Λαμπρινόπουλος, από τις εταιρείες ταχυμεταφορών που καλούνται να καταθέσουν στην ΑΔΑΕ την έκθεση τους για την πολιτική ασφάλειας, οι μισές δηλώνουν ότι έχουν κλείσει και δεν ασχολούνται πια με το αντικείμενο. Στην πορεία, όμως διαπιστώνεται ότι παραμένουν σε λειτουργία.

«Οι εταιρείες που πήραν άδειες λειτουργίας μέσω της ΕΕΤΤ [Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων] είναι πάρα πολλές, αλλά η ΑΔΑΕ δεν έχει εξουσιοδότηση να τις ελέγξει» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Θανάσης Τσούρας δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα τεθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος έχει προσκληθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή, προκειμένου να αποφασιστούν νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Πηγή: in.gr, Έθνος, ΑΠΕ

Ερώτηση Νάκου για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, για την ανάγκη διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμα κινδύνου για την ασφάλεια του απορρήτου των επικοινωνιών και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αποτελούν οι καταγγελίες που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, o πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Αν. Λαμπρινόπουλος. Οι καταγγελίες αυτές δίνουν για την Ελλάδα την εικόνα μιας χώρας ανοχύρωτης σε κάθε είδους υποκλοπές των επικοινωνιών, των επιστολών, της ασφάλειας των δικτύων και των ηλεκτρονικών πληροφοριών. Σε τελική ανάλυση δημιουργούν την αίσθηση ότι οι Έλληνες πολίτες είναι απροστάτευτοι, από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος της πλέον αρμόδιας Αρχής ομολογεί την πλήρη αδυναμία διασφάλισης του απορρήτου.

Ειδικότερα, ο κ. Λαμπρινόπουλος έκανε λόγο για ανύπαρκτη εθνική πολιτική για την ασφάλεια των επικοινωνιών, αποκαλύπτοντας ότι έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας των επικοινωνιών μέσω των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, όπου βρέθηκαν μαγνητοφωνάκια! Επέστησε ακόμα την προσοχή και στο θέμα της ασφαλείας των τραπεζικών συναλλαγών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για υποκλοπές στοιχείων ηλεκτρονικών καρτών, αλλά και σχετικά με την ασφάλεια των ταχυδρομικών συναλλαγών, καθώς δεν έχει ληφθεί έως σήμερα κανένα από τα συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας που έχει προτείνει η ΑΔΑΕ.

Αίσθηση προκαλούν, τέλος, και τα όσα είπε ο πρόεδρος της Αρχής σχετικά με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αφού υποστήριξε ότι είναι δύσκολο για την ΑΔΑΕ να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ σε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει έλεγχο στην ΕΥΠ!

Όλα τα παραπάνω, ειδικά μέσα στην κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, κρούουν εκκωφαντικά τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούν άμεσες απαντήσεις: Τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υποδομών, σκοπεύουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλίσουν το απόρρητο των επικοινωνιών στη χώρα μας, και ποιες είναι αυτές; Πώς σχεδιάζουν να προστατεύσουν τους πολίτες από την ανεξέλεγκτη παραβίαση της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών συναλλαγών;

Το απόρρητο των επικοινωνιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ως εκ τούτου ύψιστο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση οφείλει να το προασπίσει άμεσα και αποτελεσματικά!»

Σχόλιο ιστολογίου: Μετά από πολύ μεγάλη έρευνα του ιστολογίου, αύριο θα παρουσιάσουμε το ιστορικό "παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ" που μάλλον χρησιμοποιήθηκε ως κομματικό όργανο για "εκκαθαρίσεις" και "αποφυγές διαρροών" εντός κόμματος και Κοινοβουλίου... Αύριο, μην το χάσετε, ένα ιστορικό που αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα "αποκάλυψε" ένα ΚΑΦΑΟ με κασετοφωνάκια...!!!Έχουν στο DNA τους από τον Σημίτη μέχρι τον Παπανδρέου, που αντί να βολτάρει θα έπρεπε ήδη να είναι στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου
Πριν από δυο αιώνες είχε τεθεί ένα δίλλημα σε μια εξέγερση νομίζω στη Γαλλία, που έλεγε: Τι είναι προτιμότερο; Ένα φριχτό τέλος ή μια φρίκη δίχως τέλος. Διακόσια χρόνια μετά δεν μπορώ ειλικρινά να απαντήσω τι από τα δυο είναι προτιμότερο. Το βέβαιο είναι ότι δυο χρόνια τώρα όλοι μας ζούμε μια φρίκη χωρίς τέλος. Η κυβέρνηση «Φρανκεστάιν» , που έχει στο DNA της από τον καταλληλότερο (λέγε με Κώστα Σημίτη) μέχρι τον «λεφτά υπάρχουν» (λέγε με Γιώργο Παπανδρέου) συνεχίζει δέσμια να αναπαραγάγει για τους πολλούς αυτή τη φρίκη σε κάθε επίπεδο. Μια φρίκη εικονοποιημένη κάθε φορά που συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο και δείχνει τον κλώνο του κ. Σημίτη «σάντουιτς» μεταξύ των κ.κ. Θόδωρου Πάγκαλου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όλο αυτό το συνονθύλευμα κινείται απλά στη λογική της «εφεδρείας». Που δεν σε …σκοτώνει στον τόπο, αλλά σου αφήνει το περιθώριο να δεις το τέλος σου να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Αργά και σαδιστικά, για να δίνει ικανοποίηση στον αρρωστημένο εγκέφαλο που την ανακάλυψε και που έχει και το θράσος να ζητά να του λένε και ευχαριστώ για την …μεγαλοψυχία του.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αντί να βολτάρει από ότι διάβασα στο εστιατόριο «Άνεση» κάπου στην Πεύκη με τη σύζυγό του και καλλιτεχνική παρέα , ελεύθερος και ωραίος έπρεπε ήδη να κάθεται στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου για την εξαπάτηση ενός ολόκληρου λαού.

Για την προδοσία του ονείρου πολλών γενεών Ελλήνων. Ακόμη-ακόμη και για το κάλπικο δημοψήφισμα που επινόησε όχι για να το κάνει αλλά για να την …κάνει.

Δυστυχώς του δόθηκε η οδός διαφυγής για να συνεχίζει να κάνει την dolce vita (γλυκειά ζωή) την ώρα που έχει κάνει τη δική μας πικρή.

Στους πολίτες όμως που υποφέρουν, που γονατίζουν από τα χαράτσια, που έχουν βρεθεί στην ανεργία, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δεν δόθηκε καμία οδός διαφυγής και ελπίδας.

Οι Ελληνες βασανίζονται αλλά εκείνοι στη VIP θέση τους αναρωτιούνται όπως τα παιδιά εκείνης της ζάπλουτης Αμερικανίδας, που κάποτε χρειάστηκαν να πετάξουν με το αεροσκάφος της γραμμής και όχι με το προσωπικό τους λίαρ τζετ, και ρωτούσαν τη μαμά τους τι κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο αεροπλάνο τους. Έτσι κινούνται οι λαθρεπιβάτες της εξουσίας.

Αυτός ο πολιτικός που μοίρα κακή έφερε στο διάβα μας δεν έχει καθόλου αιδώ. Αντί να κρύβεται για τα αίσχη και τα εγκλήματά του, θέλει ακόμη να κάνει το ρυθμιστή της επόμενης μέρας κουνώντας τα σχοινιά στις μαριονέττες του ΠΑΣΟΚ.

Διότι κυβέρνηση με τους εγκληματίες του Χρηματιστηρίου και του Μνημονίου, δεν είναι κυβέρνηση της Ελλάδας. Είναι μια ακόμη κυβέρνηση ανδρεικέλων που αναπαράγει σε …δόσεις τη φρίκη δίχως τέλος, για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Μια κυβέρνηση που δεν τολμά να πάρει τίποτε πίσω από όσα μας έφεραν εδώ. Αντίθετα τα υλοποιεί με την ίδια αναλγησία και σκληρότητα.

Και αυτή η κυβέρνηση Φρανκεστάιν πρέπει να φύγει όχι αύριο, αλλά χθες. Με τη μόνη δημοκρατική διαδικασία: Αυτή των εκλογών.


Παρά τη συναισθηματική φόρτιση και τις αναμνήσεις που προκαλεί η αναφορά στη δραχμή, μάλλον το πάλαι ποτέ εθνικό νόμισμα αποτελεί απαγορευμένη λέξη και προοπτική για τη σύγχρονη Ελλάδα.

Όπου δραχμή, οι περισσότεροι διαβλέπουν μια βίαιη έξοδο από την ευρωζώνη, με τις αναπόφευκτα αρνητικές συνέπειες της επιστροφής σε ένα αδύναμο και ξεθωριασμένο εθνικό νόμισμα. Την ώρα που η υπόλοιπη… πολιτισμένη Ευρώπη θα κινείται με ευρώ.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι που θεωρούν ότι η ευρωζώνη συνολικά θα καταρρεύσει, και όλες οι χώρες θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στα νομίσματα που είχαν, προτού ασπαστούν και αγκαλιάσουν το ευρώ. Ενώ άλλοι, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να προκύψει μια «μέση λύση».

Αυτή την τελευταία παράμετρο παρουσιάζει η Wall Street Journal, στην πιο πρόσφατη έκδοσή της. Αναφερόμενη σε ένα… υβρίδιο δραχμής, ως τη μόνη ρεαλιστική λύση που θα μπορούσε να ασπαστεί η σημερινή Ελλάδα, για να βάλει φρένο στην εθνική κατρακύλα, να διαμορφώσει ένα ελάχιστο σημείο καμπής, και να ξεκινήσει από εκείνη την προσπάθεια επιστροφής σε ρυθμούς ανάπτυξης. Μακριά από την κρίση.

«Η λύση για την Ελλάδα», τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο της WSJ, όπου υποστηρίζεται ότι η χώρα μας θα πρέπει να υιοθετήσει μια δραχμή δημοσιονομικού τύπου, η οποία δεν θα υπάρχει σε απτή μορφή, αλλά θα ρυθμιστεί σε αυξημένη και σταθερή ισοτιμία, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Φυσικά, η Wall Street Journal αναφέρεται σε μια λύση καινοφανή, που δεν έχει εφαρμοστεί κάπου αλλού, στον σύγχρονο και… πολιτισμένο κόσμο. Επομένως, ελλοχεύουν κίνδυνοι τους οποίους κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Ειδικά με μια οικονομία… του σωλήνα, όπως είναι η ελληνική.


Τις διαδικασίες για την επίσημη δημοσίευση της ανακοίνωσης για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης, αναφορικά με όλα τα ερευνητικά τεμάχια στην Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου προχωρά η κυπριακή κυβέρνηση.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου, να προβεί, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση τονίζει την αποφασιστικότητά της να ασκεί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην ΑΟΖ της.


Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ικανούς να καταστρέψουν την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη μπορεί να εξοπλίσει η Ρωσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Ντμίτρι Νεντβέντεφ.

Επίσης, η χώρα, ανέφερε, μπορεί να αναπτύξει επιπρόσθετο πολεμικό εξοπλισμό στις δυτικές και νότιες περιοχές της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για συνεργασία αναφορικά με την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Επίσης, παρουσίασε σχέδιο για τον τρόπο που η Ρωσία θα απαντήσει στα αμερικανικά σχέδια για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η ασπίδα είναι απαραίτητη για την προστασία έναντι μια πιθανής απειλής από χώρες όπως το Ιράν.

Οι ρώσοι πάντως δεν συμμερίζονται τις απόψεις αυτές και τονίζουν συνεχώς ότι η ασπίδα αυτή αποτελεί απειλή για τη χώρα τους.Ζήτημα εβδομάδων η κατάρρευση;
Ας ελπίσουμε πως ο φετινός Χειμώνας δεν θα είναι βαρύς...
Το πλέον πιθανό σενάριο είναι πως οδηγούμαστε σε κατάρρευση είτε πάρουμε την έκτη δόση είτε δεν την πάρουμε. Μπροστά σε αυτές τις τραγικές εξελίξεις η μάχη του κ. Σαμαρά για τον αν ο λόγος του έχει την ίδια αξία με την υπογραφή, μοιάζει εκ των ουκ άνευ... Όπως εκ των ουκ άνευ μοιάζουν και οι κινήσεις των δελφίνων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ...

Τα αμείλικτα νούμερα
Ήδη, από την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 10μηνο τα μηνύματα ήταν ευκρινή.
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 39,2 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 4,1% συγκριτικά με το δεκάμηνο του 2010, όταν σε ετήσια βάση θα έπρεπε να αυξηθούν κατά 1,4%.

Από την άλλη πλευρά οι πρωτογενείς δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 41,5 δισ. αυξημένες κατά 2,4% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Οι μόνες δαπάνες που μειώθηκαν ήταν αυτές των δημοσίων επενδύσεων, μοιράζοντας λουκέτα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και θέσεις ανεργίας στο προσωπικό τους.
Μετά από όλα αυτά το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 20,104 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 18,081 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Προκειμένου να προσεγγιστούν οι στόχοι, τα έσοδα από τώρα μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. την ημέρα έναντι 155 εκατ. που ήταν μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις να συνηγορούν σ’ αυτό; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...

Χειρότερα το 2012

Η επιδεινούμενη κρίση θα διευρύνει την ψαλίδα μεταξύ εσόδων και δαπανών τους πρώτους μήνες του 2012, καθώς η ύφεση και η ψυχολογία πανικού που ενδέχεται να προκύψει θα εντείνουν την τάση αποθησαυρισμού για εξασφάλιση των αναγκαίων...

Με απλά λόγια οι επιχειρήσεις βαράνε μύγες, ενώ οι ιδιώτες αντί να πληρώσουν φόρους θα προτιμήσουν να «κρύψουν» τα ευρώ για τις δύσκολες μέρες που όλοι έχουν πειστεί πλέον πως ακολουθούν.

Παρά την δραματική αύξηση των πιθανοτήτων της κατάρρευσης, η πολιτική ηγεσία συνεχίζει να πορεύεται με γνώμονα τις πελατειακές της υποχρεώσεις και τις επικείμενες εκλογές.

Ως άθλιοι πελατοκρατουμένοι και πελατοκράτες, συνεχίζουν να αυξάνουν τους φόρους και να μην πειράζουν τις δαπάνες με τις οποίες τροφοδοτούν τον κομματικό στρατό των ψηφοφόρων τους.

Στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012 π.χ. υπάρχουν προβλέψεις για αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους από 20,6 δισ. ευρώ σε 23,6 δισ. ευρώ, αύξηση 14,3%.

Από την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων μάλιστα τα έσοδα από 8,3 δισ. ευρώ το 2011, το 2012 προϋπολογίζονται σε 10,6 δις. Ευρω μια αύξηση που προσεγγίζει το 27,5%.
Την ίδια ώρα δαπάνες για μισθούς και συντάξεις του δημοσίου προϋπολογίζονται από 21,6 δισ. Ευρω το 2011 θα πέσουν στα 20,8 δισ. ευρώ. Αν λάβουμε όμως υπόψη τις φετινές εξελίξεις που οι δαπάνες αντί να μειωθούν αυξήθηκαν, τότε καθώς το 2012 είναι προεκλογική χρονιά, αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο.

Το γεγονός πως ενώ κάνουν απανωτές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων στο δημόσιο, σε οριζόντιο επίπεδο και οι δαπάνες δεν μειώνονται ανάλογα, καταμαρτυρά πως υπάρχουν «τρύπες» που αναπληρώνουν τις απώλειες των ημετέρων...

Οπότε μοιάζει κάτι παραπάνω από βέβαιο πως στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους το αργότερο θα έχουμε κατάρρευση του προϋπολογισμού και αδυναμία του κράτους για πληρωμές μισθών και συντάξεων, γιατί πολλές από τις άλλες δαπάνες έχει σταματήσει ήδη να καταβάλλονται.

Υπό το πρίσμα αυτών των ενδείξεων οι πολιτικές εξελίξεις δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν, ούτε προφανώς ο ακριβής χρόνος των εκλογών, καθώς με τα ταμεία άδεια και ενδεχομένως προβλήματα τροφοδοσίας σε καύσιμα, φάρμακα κ.α. η κατάσταση δεν μπορεί να εκτιμηθεί.To φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Μια εικόνα σοκάρισε τη Νέα Υόρκη πιο πολύ τις τελευταίες μέρες που πλήθη καταλαμβάνουν και ανακαταλαμβάνουν τη Γουόλ Στριτ. Ηταν εκείνη ακριβώς η εικόνα που οι Αρχές φρόντισαν να μη δημοσιευθεί, απαγορεύοντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί να τραβήξουν φωτογραφίες. Επειδή θα έδειχνε αστυνομικούς και δημοτικούς υπαλλήλους να κάνουν έφοδο στη μεγάλη υπαίθρια βιβλιοθήκη των διαδηλωτών, να αρπάζουν τα βιβλία τους και να τα φορτώνουν σε σκουπιδιάρικα του δήμου. Τα βιβλία τους.

Ποιος καταστρέφει σήμερα βιβλία;

Ζούμε άραγε στο «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι;

Μιλάμε για τουλάχιστον 5.000 βιβλία. Βιβλία πολιτικά, βιβλία ποιητικά, βιβλία σπάνια, βιβλία αγαπημένα των ανθρώπων που εδώ και δύο μήνες πολιορκούσαν τη Γουόλ Στριτ και τα μοιράζονταν μεταξύ τους
.

Ακόμη και σε αυτή την ψηφιακή εποχή που ζούμε, όπου οι κινήσεις των ανθρώπων ενορχηστρώνονται διαδικτυακά, η σχέση του ανθρώπου με τα βιβλία δεν παύει να είναι ξεχωριστή. Οταν έγινε γνωστός αυτός ο βανδαλισμός, το Τουίτερ άναψε από οργή. Και ο δήμαρχος της πόλης αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έλεγε πως τα βιβλία των διαδηλωτών φυλάσσονται σε μια αποθήκη και πως θα επιστραφούν σε αυτούς αν καθίσουν φρόνιμοι.

Μια κατάσταση ομηρείας, δηλαδή, τόσο για τους διαδηλωτές όσο και για τα βιβλία τους.
«Εδώ τα έχουμε και θα σας τα παραδώσουμε, αν μας παραδώσετε και εσείς το μέλλον σας. Μπορείτε να το πετάξετε στον κοντινότερο κάδο σκουπιδιών, σε μια γωνιά της Γουόλ Στριτ».

Η ομηρεία των βιβλίων αποκαλύπτει πώς αστυνομεύεται σήμερα ο πολιτισμός μας: πολύ πιο ύπουλα και δόλια από την εποχή που τα έκαιγαν στις πλατείες. Παντού στις χώρες όπου η λιτότητα χρησιμεύει για να χρηματοδοτούνται οι πλούσιοι, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα βιβλία τοποθετούνται στο ακριβότερο «ράφι», εκεί που δεν μπορούν να τα φτάσουν οι απλοί άνθρωποι. Στη Βρετανία, η λιτότητα βάζει λουκέτο ακόμη και στις βιβλιοθήκες. Οχι, δεν καίνε τα βιβλία. Απλώς τα βάζουν σε ένα ράφι τόσο ψηλό, όπου λίγοι μονάχα μπορούν να τα φτάσουν. Τα κρατούν ως ομήρους. Εξι ώρες προτού διαλυθεί από τους αστυνομικούς ο καταυλισμός των διαδηλωτών στη Γουόλ Στριτ, η δημοσιογράφος Λόρι Πένι του περιοδικού «Νιου Στέιτσμαν» είχε πάει εκεί και είχε δανειστεί ένα βιβλίο. Ετσι, άθελά της έσωσε από τα σκουπιδιάρικα το «Πού πηγαίνουμε από εδώ και πέρα;».

Γράφει σε αυτό ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ:
«Θα έρθει μια μέρα που οι άνθρωποι δεν θα χτυπιούνται και δεν θα ληστεύονται καθώς θα κάνουν το ταξίδι της ζωής τους. Η αληθινή κατανόηση είναι κάτι περισσότερο από το να πετάει κανείς ένα κέρμα σε έναν ζητιάνο. Είναι αυτή που αντιλαμβάνεται πως ένα οικοδόμημα που γεννάει ζητιάνους πρέπει να αλλάξει. Μια αληθινή επανάσταση στις αξίες μας δεν θα αντέχει πια να βλέπει τη χτυπητή αντίθεση ανάμεσα στη φτώχεια και τον πλούτο».Μόλις η τρόικα άρχισε να εκδίδει τα πολεμικά ανακοινωθέντα εναντίον των Ελλήνων και οι ελληνόφωνοι συνεταίροι της προσπαθούσαν να της φαίνονται αρεστοί υπερθεματίζοντας σε αντιλαϊκές προτάσεις, μερικοί τόλμησαν να πουν τα αυτονόητα: ότι καταλύεται το πολίτευμα, αφαιρείται το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για τη μοίρα του, περνάμε σε καθεστώς ιδιότυπης κατοχής από τις «δάνειες δυνάμεις».

Αμέσως μόλις διατυπώθηκαν μεγαλοφώνως αυτές οι σκέψεις, οι επικοινωνιακοί χορηγοί της ανελευθερίας μας εξέμεσαν οχετούς αρνητικών χαρακτηρισμών και ύβρεων εναντίον των «αθυρόστομων» πολιτικών, αναλυτών και δημοσιογράφων: «Αυτοί είναι ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακροδεξιοί, είναι αντιδραστικοί, υπερσυντηρητικοί, απομονωτιστές, λαϊκιστές, πατριδοκάπηλοι, ανεύθυνοι, μισότρελοι».

Η επίθεση εναντίον της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειάς μας κλιμακώθηκε με πολλαπλές ευθείες επεμβάσεις στα εσωτερικά μας και ιταμά τελεσίγραφα. Μάθαμε για δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων (κυρίως Γερμανών) της Ε.Ε., για εκχώρηση τμήματος της εθνικής κυριαρχίας μας και ακούσαμε υποδείξεις για υπογραφές σε δηλώσεις μνημονιακής νομιμοφροσύνης.

Πάλι όσοι μιλούσαν και έγραφαν για τα δίκαια της πατρίδας μας ήταν το κόκκινο πανί για τον εσμό των προπαγανδιστών των συμφερόντων της ξενοκρατίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι λογικά σκεπτόμενοι παρουσιάστηκαν σαν ένα τσούρμο «τρελοί» που είναι έτοιμοι να «καταστρέψουν την Ελλάδα».

Μέχρι που τα έγραψε όλα, χαρτί και καλαμάρι, η αμερικανική εφημερίδα «New York Times», η οποία περιέγραψε στο κοινό της το «πραξικόπημα της ομάδας της Φρανκφούρτης» που επέβαλε τις δοτές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία. Στο επίμαχο άρθρο αναλύεται διεξοδικά η κατάλυση της δημοκρατίας όχι μόνο στη χώρα που τη γέννησε αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Άραγε είναι και οι Αμερικανοί της «New York Times» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιοί, ανεύθυνοι, πατριδοκάπηλοι, μισότρελοι, αντιδραστικοί και λαϊκιστές;


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Ήταν, έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, κάποτε φίλοι ένας κλέφτης και ένας διάβολος.

Και, ω του παραδόξου θαύματος, τα πήγαιναν πολύ καλά. Αφού ο διάβολος ήταν συνεπέστατος στις δοσοληψίες τους και δεν άφηνε καμιά υπόνοια για την αξιοπιστία του.

Ωστόσο όμως τον κλέφτη τον έτρωγε το σαράκι της αμφιβολίας: Πώς είναι δυνατόν, σκεφτόταν, ο διάβολος να μη μου στήσει κάποια παγίδα; Και αποφάσισε να τον δοκιμάσει.

Του έκλεισε, λοιπόν, ραντεβού σε μια ερημική τοποθεσία. Όπου κρέμασε από ένα δέντρο το ομοίωμά του. Και κρύφτηκε για να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις του φίλου του.

Μόλις ο διάβολος έφτασε στον τόπο της συνάντησης και είδε το φίλο το…κρεμασμένο, αναφώνησε αναστατωμένος:

Αχ φίλε μου, τι μου έκαμαν οι άθλιοι! Ήρθαν και σε κρέμασαν εδώ στην ερημιά, κι εγώ σκόπευα να σε κρεμάσω στα εννιά παζάρια…

Και μου θύμισαν την ωραία αυτή παραβολή της λαϊκής θυμοσοφίας η αγαστή σύμπνοια και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην τρόικα των ντόπιων εφιαλτών μ’ εκείνη των τοκογλύφων της τρόικας του εξωτερικού.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν ακούσαμε εκείνα τα διθυραμβικά «ζήτω» και «μπράβο» κάποιου υπερασπιστή της Ορθοδοξίας κομματάρχη σε συνέντευξή του, σχετικά με την επιλογή, ως Πρωθυπουργού, του κ. Παπαδήμου.

Και ειπώθηκαν τα «ζήτω» και τα «μπράβο» με το σκεπτικό ότι, αφού ο κ. Παπαδήμος ανήκει στην «Τριμερή Επιτροπή» (σ.σ. τοκογλυφική υπερκυβέρνηση της φασιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων και Εγκλημάτων), δεν μπορεί, παρά να έχει τη βοήθειά τους και τη συμπαράστασή τους.

Γεγονός, που δείχνει «δυοίν θάτερον: Ή ότι κάποιοι κομματάρχες χαρακτηρίζονται από ουρανομήκη αφέλεια ή το πιθανότερο -ή μάλλον το βεβαιότερο- από αβυθομέτρητη πονηρία και υποκρισία. Δεδομένου ότι θεωρούν ένα μέρος των Ελλήνων εγκληματικά αφελείς και εύπιστους.

Και πολύ δικαιολογημένα. Αφού μόνο εγκληματικά αφελείς θα μπορούσαν να ψηφίζουν τους απατεώνες και αγύρτες που μας έφεραν στο κατάντημα, που μας έφεραν.

Και το πάντων ανοητότερο και ακατανοητότερο είναι το ότι τους ακολουθούν ακόμη και τώρα. Ύστερα από το άθλιο ρεσιτάλ της βαρβαρότητας σε βάρος μας κατά την τελευταία διετία. Οπότε άφησαν τα προσωπεία της απάτης και κάνουν επίδειξη της ιταμότητάς τους. Και συμπεριφέρονται απέναντί μας ως λήσταρχοι και κατακτητές.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού είναι ολοφάνερο ότι τα συνεταιράκια τους της τρόικας των τοκογλύφων έχουν Θεό τους το Μαμωνά, θρησκεία τους το σατανισμό και ηθική τους το έγκλημα.

Και αυτό βέβαια δεν το ισχυρίζεται ένας κάποιος παπάς, Αλλά το φωνάζει-πριν από είκοσι πάνω κάτω χρόνια- ο σοφός και άγιος Γέροντας Παΐσιος. Ο οποίος έλεγε ξεκάθαρα ότι «πίσω από την ΕΟΚ κρύβεται η δικτατορία των Σατανιστών»!…

Και μπορεί το σατανικό αυτό καθεστώς να στηρίξει τον άνθρωπό του, για όσο χρόνο τον χρειάζεται. Όπως είχε κάνει με τον Στρος Καν και τον Παπανδρέου. Μέχρις ότου και αυτούς τους πετάξει στο σκουπιδοτενεκέ της ανυποληψίας.

Αλλά τον ελληνικό λαό σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να τον βοηθήσει. Αφού μας έφεραν ως εδώ με προφανή σκοπό την εξαθλίωσή μας. Προκειμένου να πετύχουν την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της πατρίδας μας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η επιλογή της Ελλάδας και των Ελλήνων ως ορμητήριο, προκειμένου να προχωρήσουν το καταχθόνιο έργο τους: Έτσι ώστε να φτάσουν στην πολτοποίηση των λαών και των πολιτισμών.

Γιατί, πρώτα-πρώτα η Ελλάδα είναι ένας περίβλεπτος γεωγραφικός χώρος. Κι έπειτα οι Έλληνες είναι ένας λαός με μακραίωνη πολιτισμική παράδοση και βαθιές πνευματικές ρίζες. Και συνεπώς μπορούν ν’ αποτελέσουν το σκληρό πυρήνα της αντίστασης στα καταχθόνια σχέδιά τους.
Γι’ αυτό, εκτός απ’ την οικονομική μας εξόντωση, έχουν φροντίσει για την αλλοίωση και το ξεθεμέλιωμα της πνευματικής μας φυσιογνωμίας.

Συμπερασματικά:

Δεν έχουν καμιά σημασία οι συμμαχίες των αξιότιμων πολιτικών με τους τοκογλύφους της Τριμερούς Επιτροπής ή της λέσχης Μπιλντεμπεργκ. Ούτε ακόμη το ποιους απατεώνες ή μελιστάλακτους χρησιμοποιούν, κάθε φορά, ως δολώματα.

Εκείνο, που έχει σημασία είναι να καταλάβει ο εύπιστος λαός ότι απ’ τους διαβολανθρώπους και τους συνεργάτες τους δεν μπορεί να περιμένει, πέρα απ’ τα κακά, που μέχρι τώρα μας επέβαλαν, τίποτε καλύτερο απ’ τα τρισχειρότερα, που μας ετοιμάζουν:

Να μας κρεμάσουν, δηλαδή κι εμάς στα «εννιά παζάρια» του έσχατου εξευτελισμού και της έσχατης εξαθλίωσης, όπου θα μας οδηγήσει το καθεστώς της διαβολικής τυραννίας τους!….

παπα- Ηλίας
Του James Corbett 
για το καναδικό διαδικτυακό κανάλι Global Research
23/11/2011
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
 
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας, του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και της Κίνας έχουν καταγγείλει υποτιθέμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο τους από ξένους στρατιωτικούς, hackers, και την ύπαρξη ύποπτων λογισμικών, όπως είναι το Duqu, ένας ιός παρόμοιος με το κυβερνοόπλο Stuxnet, το οποίο κατασκευάστηκε από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για να χρησιμοποιηθεί κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Παρά το γεγονός ότι η φύση, η προέλευση των επιθέσεων, ακόμη και η ίδια η πιθανότητα της διεξαγωγής τους δεν μπορεί να εξακριβωθεί για την κάθε μια μεμονωμένα, οι υποτιθέμενες απειλές χρησιμοποιούνται με σκοπό την πρόταση νέων νομοθεσιών. Ως στόχο θα έχουν το φίμωμα της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο και θα πυροδοτήσουν νέες συγκρούσεις σε έναν χώρο που πολλοί θεωρούν ως το πεδίο της μάχης στον 21ο αιώνα: τον κυβερνοχώρο.

Στις ΗΠΑ, μια έκθεση που κατέθεσε στο Κογκρέσο η Εθνική Διεύθυνση Αντικατασκοπείας (National Counterintelligence Executive) των ΗΠΑ καταδικάζει την κυβερνοκατασκοπεία, χαρακτηρίζοντάς την ως σημαντική απειλή για την αμερικανική οικονομία. Σε ένα τμήμα της έκθεσης, που φέρει τον τίτλο "Εκτεταμένη απειλή από αντιπάλους και συνεργάτες", αναφέρονται τα εξής:

"Οι Κινέζοι ηθοποιοί είναι οι πιο δραστήριοι και επίμονοι "δράστες" στο πεδίο της οικονομικής κατασκοπείας". Επίσης αναφέρεται ότι "οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας διεξάγουν μια σειρά από δραστηριότητες για τη συλλογή οικονομικών πληροφοριών και τεχνολογίας από αμερικανικούς στόχους".

Στον απόηχο της έκθεσης, η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), μια υπηρεσία του Yπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, στην οποία έχει ανατεθεί η αποστολή της διατήρησης του τεχνολογικού πλεονεκτήματος του αμερικανικού στρατού, ζήτησε αύξηση της χρηματοδότησής της κατά 73% κατά το οικονομικό έτος 2012: από 120 σε 208 εκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, η Κίνα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της έκθεσης, αποκαλώντας τους ισχυρισμούς "ανεύθυνους".

Στην παρούσα φάση, διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τους φόβους για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ως δικαιολογία για να πατάξουν το δικαίωμα των πολιτών τους στην ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο.

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα αποφάσισε να κλείσει τις "κοινωνικές" ιστοσελίδες τύπου Facebook καθώς και τα προσωπικά ιστολόγια, σαν αντίδραση στο αυξανόμενο θάρρος και την επιρροή των Κινέζων ιστολόγων στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση. Η άκομψη αντίδραση του Πεκίνου σε ό,τι γράφτηκε από ιστολόγους για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στην πόλη Wenzhou στις αρχές του 2011 και αφορούσε δύο τρένα μεγάλης ταχύτητας, οδήγησε σε ένα τέτοιο ξέσπασμα αγανάκτησης στο διαδίκτυο που η είδηση μεταδόθηκε τελικά και από τους συμβατικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Κίνας. Με ανακοίνωσή της, η κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών του Διαδικτύου της Κίνας δηλώνει αποφασισμένη να μην ανεχθεί στο εξής τέτοιου είδους κριτικές, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, σε τρεις από τους κατηγορηθέντες ιστολόγους έχουν επιβληθεί ποινές από τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Λίγες μέρες μετά από αυτή την ανακοίνωση των Κινέζων, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η χρήση των "κοινωνικών" μέσων μαζικής ενημέρωσης για την παρακολούθηση και επιτήρηση του πληθυσμού της χώρας. Η υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Caryn Wagner, δήλωσε ότι στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης εκφράζονται φόβοι για κοινωνικές εκρήξεις, παρόμοιες με αυτές που ξέσπασαν στην Τυνησία τον περασμένο Δεκέμβριο και προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις "κοινωνικές" υπηρεσίες του διαδικτύου όπως το Twitter για να παρακολουθεί τον πληθυσμό της χώρας. Τον περασμένο Ιανουάριο, οι γερουσιαστές Lieberman και Collins έκαναν νέες εκκλήσεις για την ψήφιση νομοθεσίας η οποία θα παρέχει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ το δικαίωμα να διατάζει το κλείσιμο συγκεκριμένων ιστοσελίδων σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, με σκεπτικό την προστασία της ίδιας της κυβέρνησης. Την έκκληση αυτή επανέλαβε και ο γερουσιαστής McCain τον περασμένο Ιούλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron μίλησε για την ανάγκη να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και της ελευθερίας του λόγου. Μιλώντας σε συνέδριο για τον κυβερνοχώρο στο Λονδίνο, ο Cameron επανέλαβε παλαιότερες προτάσεις της Βρετανίας για την ύπαρξη ενός διεθνούς πλαισίου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ο Eugene Kaspersky, εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας του διαδικτύου, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, υπερασπίστηκε την ιδέα της ύπαρξης "διαβατηρίων" στο διαδίκτυο ως προϋπόθεσης για τη σύνδεση με το διαδίκτυο και την θέσπιση ενός "αστυνομικού σώματος του διαδικτύου" με σκοπό την πάταξη ανεπιθύμητων συμπεριφορών, προσθέτοντας ότι οι χώρες που δεν συμφωνούν με ένα τέτοιο πλαίσιο αυτό θα πρέπει απλά να αποκόπτονται από το διαδίκτυο.

Ο Kaspersky δεν είναι ο μόνος που τάχθηκε υπέρ του λεγόμενου "διαβατήριου", δηλαδή μιας άδειας για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στο παρελθόν, η ίδια ιδέα έχει προταθεί και από τον Craig Mundie, διοικητικό στέλεχος του τμήματος τεχνολογίας της Microsoft, ενώ παράλληλα ο Λευκός Οίκος εκπόνησε μια πρόταση στις αρχές του έτους, στην οποία τάχθηκε υπέρ μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας ανάπτυξης μιας "ταυτότητας" διαδικτύου.

Σύμφωνα με τους επικριτές αυτών των προτάσεων, ένα τέτοιο σχέδιο θα σήμαινε το τέλος του διαδικτύου όπως το γνωρίζουμε, αφού θα ποινικοποιεί τη νόμιμη πολιτική διαμαρτυρία και θα καθιστά αδύνατη την κριτική εναντίον οποιασδήποτε κυβέρνησης. Με ένα καυστικό δημοσίευμά του εναντίον της πρότασης του Kaspersky, ο ειδικός στην ασφάλεια της τεχνολογίας, Bruce Schneier, καταφέρθηκε εναντίον των προσπαθειών για τον τερματισμό της ανωνυμίας στο διαδίκτυο:

"Η ύπαρξη μιας ταυτότητας χρήστη σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αδύνατη. Ακόμη και η απόδοση στοιχείων - το να γνωρίζουν συγκεκριμένες υπηρεσίες ποιος συνδέεται μέσω συγκεκριμένων διαδικτυακών πακέτων - είναι επίσης αδύνατη. Η προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός τέτοιου συστήματος είναι ανώφελη, και το μόνο που θα επιτύχει είνα να προσφέρει στους παραβάτες και τους hackers εναλλακτικούς τρόπους για να κρύβονται", τονίζει χαρακτηριστικά ο Schneier στο άρθρο του.

"Οι όποιες προσπάθειες να καταργηθεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο δεν θα επηρεάσουν όσους διαθέτουν αρκετές γνώσεις ώστε να παρακάμψουν αυτά τα μέτρα, θα κοστίσουν δισεκατομμύρια και θα έχουν αμελητέα επίδραση στον τομέα της ασφάλειας".

Πηγή

  • Πριν απο λίγο η Reichsfuhrer του νέου Δ΄ Ράϊχ ανακοίνωσε ότι δεν θα δοθεί η περίφημη 6η δόση στην Ελλάδα αν δεν υπογράψουν "το χαρτί" ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ του ελληνικού κοινοβουλίου!
Αυτό δηλαδή που ανακοίνωσε η κ. Μέρκελ δεν ήταν όπως θα πουν μερικοί εθελότυφλούντες ευρωλιγούρηδες το αποτέλεσμα της "κακής μας φήμης" ή της "αναξιοπιστίας" μας , αλλά το πιο χυδαίο πρόσχημα για να μας πετάξουν έξω απο το "καζίνο" τους .

Αφού λοιπόν επί χρόνια μας ρούφηξαν το αίμα και εκμεταλεύτηκαν τα καπιταλιστικά και μικροαστικά μας "όνειρα" για να μας κάνουν εξαρτημένους ευρωτζογαδόρους που δανείζονται για να ..ρεφάρουν.

Αφού μας κατάντησαν πρεζάκηδες που για να πάρουν την δόση τους δεν δίσταζουν να πουλήσουν ακόμα και την ίδια τους την ελευθερία.

Αφού αφήσαμε τους ντόπιους προδότες και πραξικοπηματίες να δώσουν για ενέχυρο μια πατρίδα ποτισμένη με αίμα αγωνιστών και Μαρτύρων.

Έφτασε η ώρα να καταλάβουμε ότι όλοι αυτοί οι ψαλιδόκολοι της φραγκιάς δεν είναι παρά εκείνοι οι πρόστυχοι νταβατζήδες οι οποίοι αφού πήραν ότι ήθελαν , μας πετούν τώρα σαν τροφή στα σκυλιά τους.

Κάποιοι μας έλεγαν γραφικούς όταν εδώ και πολύ καιρό μιλούσαμε για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που θα μας βγάλει απο αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης το οποίο κάποιοι ονόμασαν Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα τι θα πούν όλοι αυτοί που πίστεψαν πως θα γλυτώσουμε αν δείξουμε ότι σκουπίζουμε με αξιωσύνη τους κώλους των Ευρωπαίων ή των Αμερικάνων τραπεζιτών;

Αύριο οι σημερινοί προδότες της τρικομματικής δικτατορίας, θα αρχίσουν να θυμούνται τα στιχάκια απο τον εθνικό ύμνο και να παριστάνουν τους Κολοκοτρώνηδες.

Αυτοί δηλαδή που πολέμησαν με κάθε τρόπο και μέσο ότιδήποτε θύμιζε παλιούς αγώνες , αυτοί που κατουρούσαν στους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων σφαγμένων Σμυρνιωτών, χαρακτηρίζοντάς τους απολίτιστα ζωντόβολα που πέθαναν απο τον συνωστισμό και το σπρωξίδι, αυτοί που μας είπαν όχλο και κατάστρωσαν σχέδια για την καταστολή μας , αυτοί που μας έφτυναν κατάμουτρα λέγοντάς μας κοπρίτες και συνδαιτημόνες τους, αυτοί που με το αίμα μας εξασφάλισαν πολύτιμο χρόνο στους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες για να ξεφορτωθούν τα ελληνικά κουρελόχαρτα , οι χυδαίοι τζογαδόροι που έβγαλαν δισεκατομμύρια ποντάροντας στην πτώχευση της ίδιας τους της πατρίδας, εκείνοι που με τον βούρδουλα μας έσπρωχναν στον κατήφορο για το κρεματόριο, αυτοί που άρπαξαν απο το πορτοφόλι του μικροσυνταξιούχου για να χρηματοδοτήσουν τα διάφορα φεστιβάλ και τις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, αυτοί που μας έπνιγαν στα χημικά και που έστελναν τα παρακρατικά τάγματα εφόδου των μουσαντέ αντιεξουσιαστών να μας σκοτώσουν, αυτοί που τελικά κατέβαζαν τα βρακιά τους σε κάθε υπαλληλάκο της τρόϊκας και κάνοντας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα διόρισαν το μαντρόσκυλο των τραπεζοπρεζεμπόρων ως "πρωθυπουργό" , είναι αυτοί που θα βγούν με κροκοδείλια δάκρυα στα πρετεντορομάγαζά τους και στα παράθυρα των αλαφουζέϊκων τηλε- μπουρδέλων τους για να μας πούν ότι "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" και ότι όλοι τώρα πρέπει να αγωνισθούμε στο πλάϊ τους "υπερ της πατρίδος".

Ποιάς "πατρίδος" αυτής που εννoούμε εμείς ή εκείνης που έχουν στο μυαλό τους αυτά τα σκυλιά του Άδη;

Εμείς δεν έχουμε για πατρίδα τα σκοτάδια των βρυξελλιώτικων αποχωρητηρίων με τα κόκκινα βελούδα ,ούτε τους απόπατους της Goldman Sachs.

Η δική μας η πατρίδα για την οποία θα δώσουμε και τη ζωή μας είναι αυτή που πότισαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους ο Μακρυγιάννης, ο Παππουλάκος, ο Κολοκοτρώνης , ο Γέροντας Παϊσιος, ο Ρωγών Ιωσήφ, ο Γέροντας Πορφύριος, ο Μιαούλης, ο παπαγιάννης Αθανασόπουλος και όλοι οι άλλοι Αγωνιστές της πίστης του Χριστού της Αγίας και της ελευθερίας της πατρίδας.

Καλό αγώνα πατριώτες.


  • OWS, Otpor!, Soros, Indignados, η Διεθνής των Τοκογλύφων και το λουρί της μάνας
Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό -κοινό σε όλα τα "κινήματα" δημιουργήματα των social media- είναι το μη ορατό ή εντοπιζόμενο ή αμφιλεγόμενο κέντρο διοργάνωσής τους, ο βραχύβιος χρόνος ημιζωής τους και η ακαριαία μετάλλαξή τους σε κάτι άλλο και μετά πάλι σε κάτι άλλο και ούτω καθεξής, μόλις ξυστεί η επιφάνεια και έρθουν στο φως οι χρηματοδότες-πάτρονες και οι πραγματικές τους προθέσεις.

Πρωτεργάτες της Otpor! για παράδειγμα, εθεάθησαν μέσα στο OWS.

Δεν χρειάζονται πολλοί, ένας δύο εκπαιδευμένοι είναι αρκετοί.

Έτσι γίνεται παντού.

Έτσι έγινε και στη Γιουγκοσλαβία.

Έτσι έγινε και στην Αίγυπτο.

Και εκεί εθεάθη η αντίστοιχη Otpor!.

(όσο για την περίπτωση της Ελλάδας, θα χρειάζονταν τόμοι και σύσταση έδρας σε πανεπιστήμιο για να μελετηθούν παρόμοια φαινόμενα που ενδημούν στο ελληνικό "μικροκλίμα", δεδομένης και της κομβικής γεωπολιτικής θέσης της χώρας...)

Η βραχύβια διάρκεια, η απουσία ορατού κέντρου και η ταχύτατη μετάλλαξη-αυτοδιάλυση παρατηρήθηκε και στο "κίνημα" "Οργανωθείτε, Εξεγερθείτε, Αντισταθείτε" του Νεοταξίτη "διανοητή" της παγκοσμιοποίησης και ιδεολογικού συνοδοιπόρου του ΓΑΠ, Έσσερ, που έφτιαξε το μόρφωμα των “indignados”, το οποίο πέρασε ήδη στη σφαίρα της λήθης, αλλά και στο OWS, τους "καταληψίες της Γουώ λ Στρητ”, το φρέσκο αυτό φρούτο εποχής, που φέρει καθαρή σφραγίδα προέλευσης Soros.

Όποιος έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι λοιπόν.

Ο Sοrοs με το ένα χέρι ελέγχει και κατευθύνει ένα σημαντικό κομμάτι της Διεθνούς των Τοκογλύφων (στα τεχνοκρατικά ή στα "παπαδημίστικα": παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα) και με το άλλο χέρι δημιουργεί και κινητοποιεί εναντίον του συστήματος που ο ίδιος ελέγχει, "κινήματα" δήθεν αντίστασης αλλά ουσιαστικά απορρόφησης κραδασμών, απολύτως ελεγχόμενα -δλδ. χρηματοδοτούμενα από τον ίδιο- ώστε να μπορέσει να εξωπετάξει έγκαιρα τυ χόν αυθόρμητες και μη ελεγχόμενες, άρα ΓΝΗΣΙΕΣ αντιδράσεις, που μπορεί να εμφανιστούν και να απειλήσουν σοβαρά τη Διεθνή των Τοκογλύφων και τη Νέα Τάξη.

Πρώτο συμπέρασμα: τα σύγχρονα "κινήματα" των social media είναι διαβρωμένα εκ των έσω και κατευθυνόμενα.

Δεύτερο συμπέρασμα όσον αφορά την ένταξη ή τη δραστηριοποίηση σε αυτά: “μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα”

Το επίκαιρο μήνυμα φαίνεται το έχουν λάβει οι μυστικές υπηρεσίες των κρατών και γι' αυτό έχουν αρχίσει να ακτινοσκοπούν περισσότερο "μοναχικούς καβαλάρηδες" και "Ρομπέν των Εθνών", παρά μαζικές, οργανωμένες εκδηλώσεις και "αντιστασιακά" κινήματα του... Σωρού...
Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας New Europe που υποστηρίζει ότι υπάρχει
μυστική συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με το Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ
για την αγορά οπλικών συστημάτων ύψους 10,5 δις ευρώ, η οποία συνδέεται άμεσα με
τα «δάνεια» που μας δίνουν η Γερμανία και η Γαλλία καθώς και με την επιμονή τους να
υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς…

Στο διαδίκτυο, τα σχόλια για το θέμα αυτό, «σέρνονται» εδώ και πολύ καιρό και
προηγούνται πολύ του δημοσιεύματος. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πωλήσεις που
ενδιαφέρουν Γερμανούς και Γάλλους έχουν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά
αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες και ήταν μάλιστα και ένας από τους όρους για
την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» του χρέους και την χορήγηση του
νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 110 δις ευρώ (σ.σ. μόνο που το νέο δάνειο
είναι 130 δις ευρώ και το περσινό ήταν 110 δις ευρώ).

Ωστόσο το θέμα δεν είναι εκεί, αλλά αν υπάρχουν όντως πιέσεις ή ακόμα και ακριβές
παραγγελίες γαλλικών και γερμανικών όπλων όπως έχει καταγγελθεί παλαιότερα, που
θα εξοφληθούν με επαχθή νέα δάνεια, παρά την οικονομική κατάσταση στην οποία
έχει περιέλθει η χώρα. Αν τα δάνεια δίνονται εκβιαστικά, εφόσον η Ελλάδα δέχεται
να «εξοπλιστεί» από τους δανειστές τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Παπανδρέου έχοντας τότε προοπτική παραμονής άλλων δύο
ετών στην εξουσία του είχε τη δυνατότητα να συμφωνήσει. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει
και την πρόσφατη ξαφνική απόφαση Μπεγλίτη για αποστρατεία όλων των Αρχηγών των
Γενικών Επιτελείων.

Τώρα υποστηρίζει το δημοσίευμα, η συμφωνία που είχε γίνει με τον Παπανδρέου είναι
στον αέρα και οι δανειστές μας, Γάλλοι και Γερμανοί δεν έχουν πειστεί ότι μια κυβέρνηση
με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά θα την τηρούσε. Υποστηρίζει ότι θα είναι πολύ δύσκολο
για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να δικαιολογήσει την αγορά νέων
υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων την ώρα που η λιτότητα πλήττει τα εισοδήματα των
Ελλήνων πολιτών.

Η εμμονή Βερολίνου και Παρισιού να λάβουν έγγραφες δεσμεύσεις από τον αρχηγό της
Νέας Δημοκρατίας για την καταβολή της 6ης δόσης εξασφαλίζουν σε Μέρκελ-Σαρκοζί ότι
ο επόμενος πρωθυπουργός θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις Παπανδρέου και στο θέμα των
αμυντικών εξοπλισμών, υπογραμμίζει το άρθρο.

Το άρθρο το βρίσκεται εδώ