Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

20 Νοε 2011


Την εποχή της απόρριψης του σχεδίου Ανάν, τέθηκε για πρώτη φορά σε αμφισβήτηση από τους Αμερικανούς η « ηγετική καταλληλότητα» του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Ουάσιγκτον είχε ξοδέψει χρόνο και χρήμα επενδύοντας στην επιβολή του σχεδίου, λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο που λεγόταν Τάσσος Παπαδόπουλος. Η αδυναμία του Γιώργου να ασκήσει καταλυτική επιρροή στα ελληνικά ΜΜΕ και να εκβιάσει ένα θετικό(για τους Αμερικανούς)αποτέλεσμα στο επίμαχο δημοψήφισμα, γκρέμισε την εικόνα του, ως «decision maker».

Εμφανώς απογοητευμένος ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης που ήταν σε θέση να γνωρίζει τις πικρόχολες συζητήσεις στους διαδρόμους του Στέητ Ντιπάρτμεντ, περιέγραφε τότε τον Γιώργο ως ένα επίδοξο ηγέτη μειωμένης πολιτικής αντίληψης, φορτωμένο με πολλά οικογενειακά συμπλέγματα και ακλόνητες ιδεοληψίες. Ειδικότερα μιλούσε για έναν «πολιτικό μικρού διαμετρήματος που δεν μπορούσε να περάσει μηνύματα»(he could not deliver the message).

Η εκτίμηση εκείνη των Αμερικανών, αν και περιέχει αυτονόητες επισημάνσεις, θεωρώ ότι τελικά υπήρξε ρηχή και υποτιμά τον κ. Παπανδρέου. Γιατί, παρά τον πασιφανή πολιτικό του αυτισμό, αποδείχτηκε ότι μπορεί να περάσει μηνύματα, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μεταφέροντας δονήσεις τρόμου για το πώς ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός κατάφερε, μέσα σε δύο χρόνια να διαλύσει τη χώρα του και να εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή.

Έχω ξαναγράψει ότι με τα κατορθώματα του, κορωνίδα των οποίων υπήρξε η εξαγγελία δημοψηφίσματος, ο Γιώργος, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχε τεθεί σε κατ΄οικον περιορισμό. Μόνο και μόνο επειδή αποδεδειγμένα αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

Δυστυχώς, ο τέως πρωθυπουργός εξακολουθεί να απολαμβάνει σκανδαλώδους ασυλίας, καταγγέλλοντας τα ίδια μέσα ενημέρωσης που ξεδιάντροπα φιλοτέχνησαν το προφίλ του, ως…μεσσία!

Σε πείσμα μάλιστα των αμερικανικών προβλέψεων, ο κ. Παπανδρέου αποδεικνύεται μαιτρ της πολιτικής επιβίωσης. Επί πέντε ολόκληρες μέρες έσπρωχνε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και με νοοτροπία Μπεν Αλι, αρνείτο να παραδώσει την εντολή. Κι όταν αναγκάστηκε υπό την πίεση του Σαμαρά να αποσυρθεί, ούτε που ψέλλισε την λέξη παραίτηση.

Τα τελευταία 24ωρα διαμηνύει ότι δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την αρχηγία του κόμματος και τα προνόμια που απορρέουν από αυτή. Ταυτόχρονα επιχειρεί και την κηδεμονία της νέας κυβέρνησης, απλώνοντας ατζέντα που ξεπερνά κατά πολύ το περιορισμένο εύρος της αποστολής της.

Ο κ. Παπανδρέου ανακάλυψε ότι τους επόμενους τρείς μήνες, προδιαγράφονται ιδεατές συνθήκες για να λυθεί το Σκοπιανό, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, να αναμορφωθεί το εκλογικό σύστημα, να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και να ξεκινήσουν οι εξορύξεις πετρελαίου στο Αιγαίο! Και τους εξωγήινους θα ανακάλυπτε ο τέως πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει την παρουσία του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ίσως βέβαια, σε αυτή τη τελευταία περίπτωση, να προσέφερε πολύτιμη υπηρεσία στη πατρίδα, επειδή ασφαλώς θα μπορούσε να μιλήσει τη γλώσσα τους…

Γιώργος Χαρβαλιάς

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια πανίσχυρη κυβέρνηση. Πρώτον, επειδή στηρίζεται και στα δύο κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με τη στήριξη και όλων των υπολοίπων κομμάτων με επικεφαλής τον ΛΑΟΣ, πλην εκείνων της Αριστεράς. Οι 255 από τις 300 ψήφους των βουλευτών που πήρε στη Βουλή αποστομώνουν όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει το εύρος της κοινοβουλευτικής της στήριξης.

Δεύτερον, επειδή και μόνο με τον σχηματισμό της κατόρθωσε να απορροφήσει -τουλάχιστον προσωρινά- τους βίαιους κραδασμούς του πολιτικού συστήματος που είχαν προκληθεί από την κολοσσιαία διαδήλωση σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου και το κύμα των κυνηγημένων κυβερνητικών αξιωματούχων στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Είναι διαφορετική, όμως, η πραγματικότητα. Πολύ πιο σύνθετη και σαφώς ασταθέστερη. Και δεν αναφερόμαστε στον παράγοντα του λαού ο οποίος τώρα προσπαθεί να γαντζωθεί από κάποιον για να ελπίσει, αλλά φυσικά θα στραφεί πιθανότατα κατά της κυβέρνησης μόλις αυτή πάρει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Αλλωστε, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν απευθύνεται στον λαό.

Υπονομευτές είναι οι… υποστηρικτές (!) της κυβέρνησης Παπαδήμου. “Υποστηρικτές” κατ’ όνομα όπως αποδεικνύουν οι πράξεις τους που την υποσκάπτουν συστηματικά. Αρχιυπονομευτής ο απίθανος Γιώργος Παπανδρέου. Μέχρι και… Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του (!) συγκάλεσε πριν από το πρώτο κανονικό Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Ο απειλούμενος με εκδίωξη και από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θέλησε να δείξει έτσι ότι αυτός είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός και ο άλλος απλή μαριονέτα!

Πολιτικός ακροβάτης του σαμποτάζ κατά της κυβέρνησης είναι, βεβαίως, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει πετύχει πραγματική παγκόσμια επιτυχία: είναι ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, στην οποία το κόμμα του… συμμετέχει και μάλιστα με τους δύο αντιπροέδρους του στα κορυφαία υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών!!!

Ούτε σε ακραίες φαρσοκωμωδίες και μάλιστα του “θεάτρου του παραλόγου” δεν συμβαίνουν τέτοιες εγγενώς αντιφατικές καταστάσεις. Και όμως εμείς αυτό το ονομάζουμε… “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”.

Γελοιωδέστεροι οι Ευρωπαίοι δεξιοί ηγέτες, αποδεικνύονται υποδεέστεροι στον χειρισμό της υπόθεσης της κυβέρνησης Παπαδήμου ακόμη και από τους εγχώριους ανυπόληπτους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους υποτίθεται ότι θέλουν να συνετίσουν με το ζόρι. Δεν τους αρκεί που οι πιέσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη στροφή κατά 180 μοίρες της ΝΔ και στη συγκυβέρνησή της με το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να εξευτελίσουν και προσωπικά τον ομοϊδεάτη τους Αντ. Σαμαρά βάζοντάς τον να υπογράψει “δήλωση μετανοίας” για την αντιμνημονιακή γραμμή που ακολούθησε στο παρελθόν!

Υποσκάπτουν την κυβέρνηση και διασύρουν έτσι ακόμη περισσότερο τον ήδη καταρρακωμένο από πλευράς κύρους πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, εμφανίζοντας επιπλέον την ΕΕ και την Ευρωζώνη στα μάτια του ελληνικού λαού ως… δεσμοφύλακα “δημοσιονομικού Νταχάου”.

Ο κυνισμός αλλά και ο πολιτικός κρετινισμός των ηγετών της Ευρωδεξιάς υπερβαίνουν κάθε όριο. Νομίζουν, άραγε, ότι με τη στάση τους αυτή κερδίζουν υποστηρικτές μεταξύ των Ελλήνων; ‘Η μήπως έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο ελληνικός λαός θα υποταχθεί τρομοκρατημένος, αν εμφανίσουν μια εικόνα της ΕΕ ως… δημίου;

Η Ευρωζώνη προς διάλυση οδηγείται με τέτοια πολιτική και τέτοια συμπεριφορά προς τα κράτη – μέλη και τους λαούς τους. Λίγο ακόμη αν συνεχίσουν την ίδια πορεία δεν θα υπάρχει ευρώ για να μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν πραξικοπηματικά έξω από το κοινό νόμισμα!

Υστατη ελπίδα για το ευρώ αποδεικνύεται πλέον πως είναι η επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή στη Γαλλία και στη συνέχεια εκείνη που θα ακολουθήσει σε λιγότερο από δύο χρόνια στη Γερμανία. Αμφιβάλλουμε αν οι ευρωσοσιαλιστές θα σώσουν το ευρώ, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι οι ευρωδεξιοί είναι έτοιμοι να το ρίξουν στον γκρεμό.


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για ένα μείζον εθνικό θέμα, όπως είναι η δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ήταν η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ενότητας. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως στο εξωτερικό, σημείωσαν τη δήλωση του νέου υπουργού, καθώς πιστεύουν πως ο τρόπος με τον οποίο έθεσε το θέμα υποκρύπτει απόφαση -τουλάχιστον της ΝΔ- να μην απεμπολήσει τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Η άρνηση της προηγούμενης κυβέρνησης να ασχοληθεί με το ζήτημα προκάλεσε απορίες αλλά και ισχυρισμούς για “συμφωνίες κάτω από το τραπέζι” με την Τουρκία. Η αλήθεια είναι ότι όποτε τέθηκε το θέμα στον κ. Παπανδρέου ή το απέφυγε, ή απάντησε με την κλασική υπεκφυγή ότι θα το συζητούσε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Φαίνεται ότι δεν το έπραξε, ενώ όταν το έθεταν στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών εισέπρατταν την κλασική τουρκική απάντηση και εκβιασμό: ότι δήθεν ο καθορισμός της ΑΟΖ σήμαινε… πόλεμο.

Ο κ. Δήμας παρουσίασε το προφανές και το ορθόν: ότι “η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, πέρα από τις σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες που δημιουργεί, λειτουργεί και ως καταλύτης περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας”.

Η χώρα μας βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να οδεύει προς χρεοκοπία εάν δεν γίνει ένα θαύμα, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές. Αρα, εάν θεωρήσουμε ως δεδομένο τον ισχυρισμό αυτό, η Ελλάδα έχει ελάχιστες δυνατότητες να ασκήσει τα δικαιώματά της.

Υπάρχει και ο αντίλογος. Ο κ. Δήμας έχει δίκιο να υποστηρίζει ότι “η οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονες της Ελλάδας θα της δώσει και ένα τεράστιο πλεονέκτημα για να εκμεταλλευθεί τον θαλάσσιο πλούτο της”. Ο πρώην πρωθυπουργός έριξε το πυροτέχνημα από το βήμα της Βουλής για τα κοιτάσματα της Κρήτης, για τα οποία ως κυβερνήτης της Ελλάδας δεν έπραξε τίποτα. Του πρόσφεραν την ευκαιρία οι Κύπριοι και οι Ισραηλινοί και την αρνήθηκε.

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση σωτηρίας, που ανέλαβε να υλοποιήσει τη χειρότερη πολιτική λιτότητας, θα ασχοληθεί σοβαρά με την ΑΟΖ, η οποία μπορεί να αποτελεί… πρόκληση για την Τουρκία, αλλά πιθανότατα θα αποδειχθεί διαβατήριο για τη σωτηρία της Ελλάδας.


 • Συνδυασμένη αποχώρηση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου από μια αποτυχημένη και νεκρή ευρωζώνη, προτείνει ο γάλλος οικονομολόγος Jacques Sapir, ο οποίος χαρακτηρίζει τρομακτικό το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εχει μέλλον η ευρωζώνη υπό τις παρούσες πολιτικές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εως τώρα η ευρωζώνη δείχνει ότι δεν έχει μέλλον. Κατά τη δημιουργία της υπήρχε η ελπίδα ότι θα ενώσει διαφορετικές και αποκλίνουσες οικονομίες. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί αλλά με δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, ότι θα είχε δημιουργηθεί το ισόποσο ενός ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, όχι μικρότερου του 12% του ΑΕΠ, το οποίο θα επέτρεπε μεγάλες μεταφορές χρημάτων σε χώρες με χαμηλή παραγωγικότητα και οικονομική δραστηριότητα.

Δεύτερον, οι κανόνες που διέπουν την ΕΚΤ είχαν σχεδιασθεί πολύ διαφορετικά, υποδεικνύοντας ειδικότερα την ευθύνη της για την οικονομική ανάπτυξη, μαζί με την αποφυγή των υπερτιμήσεων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν σε μια νομισματική ένωση έχουμε ευρέως ετερογενείς καταστάσεις, η ανταλλακτική αξία αυτής της ένωσης είναι να ανταποκριθεί στην ανταλλακτική αξία της ασθενέστερης χωρας. Αντιθέτως, η ΕΚΤ άφησε το ευρώ να ανατιμηθεί απότομα μετά το 2002.

Στη πράξη η Γερμανία ήταν ανένδοτα αντίθετη σε κάθε ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και επέβαλε τη θέση της στην ΕΚΤ. Αυτό ισχύει σήμερα και καταδικάζει την ευρωζώνη. Το ευρώ δεν μπορεί να «δουλέψει» απλά με ένα συνδυασμό δημοσιονομικών πολιτικών κι ένα κοινό όριο ελλείμματος σε κάθε χώρα. Η λογική του ευρώ ήταν να οικοδομήσει μια αληθινή ομοσπονδία, αλλά αυτό συνεπάγεται ισχυρές επιδοτήσεις από μερικές χώρες σε κάποιες άλλες. Από τη στιγμή που η Γερμανία είναι αντίθετη πολιτικά και συνταγματικά σε αυτή τη λύση, το κοινό νόμισμα είναι νεκρό. Αλλά η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος μπορεί να πάρει από ένα έως δύο χρόνια. Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα είναι όμως δριμείες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καθώς οι κανόνες στην ευρωζώνη δεν πρόκειται να αλλάξουν, οι χώρες του Νότου -της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης- θα ήταν καλύτερο να υιοθετήσουν μια κοινή συμφωνία άμεσης αποχώρησης από το ευρώ αντί να προσπαθούν να μείνουν εκεί με κάθε κόστος. Κανείς δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις. Ο αποπληθωρισμός που επιβλήθηκε σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και τώρα στην Ιταλία, δεν θα είναι μικρής διάρκειας. Θα διαρκέσει 5-6 χρόνια στη καλύτερη περίπτωση και δέκα στη χειρότερη. Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της παραμονής στην ευρωζώνη θα είναι τρομακτικό. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία, η οποία θα είναι η επόμενη χώρα που θα πληγεί από την κρίση.

Ασφαλώς οι αποκαλούμενες χώρες του Νότου θα ήταν καλύτερο να σκεφτούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη Γερμανία. Δεν το έκαναν, και τώρα πληρώνουν το τίμημα της χωριστής τους αντιπαράθεσης με τη γερμανική ισχύ και αλαζονεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί ωστόσο να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ειλικρινά, δεν βλέπω πιθανό να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Είναι αλήθεια ότι η εναλλακτική λύση, ο συνδυασμός αθέτησης πληρωμών των δημόσιων χρεών και σημαντικής υποτίμησης θα κοστίσει μεσοπρόθεσμα στον πληθυσμό λιγότερο απ’ ό,τι μια μακρά περίοδος ύφεσης και δυσπραγίας. Η ελαστικότητα των τιμών σε εισαγωγές-εξαγωγές, ευνοούν αυτό το σενάριο. Το υποτιμητικό σοκ θα έχει βέβαια αρνητικές συνέπειες, που θα ξεπεραστούν όμως από θετικά γεγονότα και από την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Υπάρχουν τα παραδείγματα της Ρωσίας και της Αργεντινής. Στη Ρωσία είχαμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη μετά την κρίση του Αυγούστου 1998 και αυτή η ανάπτυξη ήρθε πριν από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα ακολουθήσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η χρεοκοπία θα αποκλείσει τη Ελλάδα από τις χρηματοδοτικές αγορές για κάποιο διάστημα. Αλλά μ’ ένα νέο νόμισμα οι κανόνες της κεντρικής τράπεζας μπορούν να αλλάξουν. Αλλωστε η Ευρώπη συνολικά δεν χρησιμοποιούσε τις αγορές για να χρηματοδοτήσει το χρέος της πριν από τα μέσα του ’70.

Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για άλλες χώρες (Πορτογαλία-Ιταλία). Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια συντονισμένη έξοδος από την ευρωζώνη. Αλλά αυτό δεν φαίνεται πιθανό σύντομα. Η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει το γεγονός ότι είναι πιθανόν να φύγει από την ευρωζώνη πρώτη. Αλλά αυτό θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και η έξοδος άλλων χωρών μπορεί να συμβεί τους επόμενους 6-12 μήνες. Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αυτό συνεπάγεται σημαντικά μέτρα. Πρώτον, οι τράπεζες είναι αναπόφευκτο να κρατικοποιηθούν. Δεύτερον, θα πρέπει να εγκατασταθεί σύντομα ένα ισχυρό σύστημα ελέγχου κεφαλαίων. Τρίτον, οι κανόνες χρηματοδότησης του ελλείμματος του προϋπολογισμού θα αλλάξουν. Τέταρτον, χρειάζεται συνδυασμένη πολιτική τιμών και εισοδήματος. Η αποχώρηση θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τον πληθυσμό, λιγότερες όμως απ’ ό,τι η συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής. Ας δούμε την εναλλακτική: Με τη σημερινή πολιτική τα επόμενα τρία χρόνια το ΑΕΠ θα μειωθεί πιθανώς κατά 15% και τα εισοδήματα κατά 20%. Με την αθέτηση πληρωμών και την υποτίμηση θα υπάρξει ένα άμεσο σοκ αλλά μετά η ανάπτυξη θα είναι ραγδαία.

JACQUES SAPIR

Γάλλος ακαδημαϊκός, οικονομολόγος, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Βιομηχανικών Σπουδών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΒΑΣ


** Συνασπισμένοι λοιπόν και ομονοούντες όλοι οι κολαούζοι του συστήματος (πολιτικοί, οικονομικοί, μιντιακοί), αναπέμπουν ύμνους στη νέα κυβέρνηση, εκφωνούν ωσαννά στο νέο «σοβαρό» πρωθυπουργό, φτιάχνουν κλίμα…

** Πανηγυρίζουν. Εκτιμούν, ότι με το grosso colpo του «σοβαρού» και αποδεκτού απ’ τα διεθνή κέντρα Παπαδήμου θα σωθεί η παρτίδα. Θα διασωθεί το βρώμικο σύστημά τους, θα διαιωνιστεί η κυριαρχία τους, θα συνεχίσουν να ‘χουν το λαό γονατισμένο, σε καταστολή. Έτσι πιστεύουν. Και πάντως πήραν μια ανάσα, είν’ αλήθεια.

** Αυτό όμως που δεν αντιλαμβάνονται, είναι ότι πια οι χάντρες δεν περνάνε στους ιθαγενείς. Οι διάφορες «λύσεις» δεν θα κρατήσουν ξανά το λαό στους καναπέδες.

** Μόνο λίγο θα κρατήσουν οι γιορτές και τα πανηγύρια τους. Πολύ σύντομα θα βρουν μπροστά τους τη λαϊκή οργή, που θα απαιτεί την Νέμεσιν στο έγκλημα το οποίο έχει συντελεστεί ενάντια στην πατρίδα. Τα όσα έχουν προηγηθεί αποτελούν μια πολύτιμη και διδακτική παρακαταθήκη για τα σπουδαία που έπονται…

** Κι όταν θα γενούν εκλογές, εκεί θα δουν εκπλήξεις που τους περιμένουν! Έσεται ήμαρ!

** Είμαι καλά, γιατρέ μου; Στην ίδια κυβέρνηση ο κύριος Πάγκαλος και ο… «κύριος Τίποτα», κατά Πάγκαλο; Τα θαύματα της συγκυβέρνησης!

** Είναι άλλωστε αυτό, η ενδυνάμωση δηλαδή της Αριστεράς που έχει απομείνει η μόνη δύναμη πολιτικής αντιπολίτευσης, το έτερο αδύναμο σημείο στις μεθοδεύσεις τους…

** Βέβαια πιστεύουν, μεταξύ των άλλων, ότι θα ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη, θα δημιουργήσουν κουλτούρα «συνεργασιών» και «συναινέσεων» και έτσι θα προχωρήσουν και μετεκλογικά, οψέποτε γίνουν εκλογές και να μου το θυμηθείτε, εκβιάζοντας και μανιπουλάροντας…

** Τα ακούς, Αντώνη; Για σένα χτυπούν οι καμπάνες. Όταν θα επιμένεις για εκλογές στις 19 Φλεβάρη και οι νταβατζήδες της ενημέρωσης θα έχουν φτιάξει κλίμα για… αργότερα!

** Σου τα ξαναλέμε, Αντώνη, σε επικίνδυνη ατραπό μπήκες. Ας πρόσεχες!

** Αν είναι δυνατό! Όπως εγκύρως πληροφορήθηκα, το στενό επιτελείο του ΣΑΠ πνέει μένεα, λέει, ενάντια στον Κ. Λαλιώτη, τον οποίο θεωρεί βασικό υπεύθυνο για την πτώση του (τέως) ηγεμόνα! Τον «βλέπουν», λέει, πίσω απ’ τη σθεναρή στάση του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ενάντια στην ολέθρια πολιτική του ΣΑΠ! Καλά, οι άνθρωποι παραμένουν αμετανόητοι και μοιραίοι, ακόμα και μετά την πτώση τους!

** Πάντως οι επιχειρήσεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης, βομβαρδισμού της με βόμβες… ενθουσιασμού για την κυβέρνηση Παπαδήμου ξεκίνησαν. Λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία της!

** Καλά-καλά δεν είχε γίνει ακόμα η «εγκατάσταση» της νέας κυβέρνησης και πρόκαμαν τα σαΐνια να φτιάξουν δημοσκοπήσεις στο άψε-σβήσε, οι οποίες έδειχναν –τι άλλο;- ότι ο λαός, αυτός ο ταλαιπωρημένος αλλά περήφανος λαός ήταν… έμπλεος ενθουσιασμού για τη νέα «εθνοσωτήριο» και εκστασιασμένος με το νέο πρωθυπουργό! Ρε παιδιά με το μαλακό, κρατηθείτε λιγάκι, κινδυνεύετε να… παρεξηγηθείτε!

** Δηλαδή; Με τι ήταν κατασυγκινημένος ο λαός; Με τη… μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση, όπου μπήκε και η κουτσή Μαρία προκειμένου να βολευτούν άπαντες και να κρατηθούν ισορροπίες; Κοντά στους 50 (!), ζωή να ‘χουν οι νέοι «σωτήρες», καθότι πώς θα… σωθεί η Ελλάς, αν δεν είναι στην κυβέρνηση ο Παπακωνσταντίνου, ο Ραγκούσης, ο Γερουλάνος, ο Άδωνις κι ο παντός καιρού Αβραμό; Είναι δυνατό;

** Πάντως η πρεσβεία το δουλεύει μεθοδικά το σενάριο διεμβολισμού των δύο μεγάλων κομμάτων και συγκρότησης ενός «νέου πόλου» ανατροπής του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού, από «προθύμους» ένθεν κακείθεν. Μεθοδικά. Ποια πρεσβεία; Μα αυτή απ’ την οποία παίρνει γραμμή κι ο κωλοτούμπας!

** Ε, έχουν τα όριά τους και οι επιχειρήσεις χειραγώγησης και καταστολής των λαϊκών αντανακλαστικών. Και θα το διαπιστώσουν σύντομα οι λιγωμένοι υμνητές μιας κυβέρνησης κατασκευασμένης στους πολιτικούς σωλήνες της τρόικας…

** Αν έκανε τέτοια κυβέρνηση κοντά 50 νοματαίων ένας πρωθυπουργός εκλεγμένος, θα δέχονταν –και δικαίως- σφοδρή κριτική, ιδίως αυτή την περίοδο της σκληρής λιτότητας ενάντια στο λαό. Τώρα οι δημοσιογραφικοί μισθοφόροι εποίησαν την νήσσα…

** Και δεν είναι μόνο… μικρά η κυβέρνηση. Είναι και σαν ακούσια ένωση φέουδων. Ε, όπου να ‘ναι θα εμφανιστούν τα προβλήματα, θα το θυμηθείτε!

** Ως την ύστατη στιγμή το πάλευε η φαμίλια –και ιδιαίτερα οι αδελφόθεοι- να αποτρέψουν την αποχώρηση του (τέως) ηγεμόνα απ’ τη θέση του πρωθυπουργού. Με νύχια και με δόντια προσπάθησαν να τον κρατήσουν εκεί γαντζωμένο. Σε οικογενειακά συμβούλια αρνούνταν να δώσουν το ΟΚ για την παραίτηση. Υπήρξαν στιγμές έντασης και φόρτισης. Αλλά στο τέλος ακόμα κι αυτοί αντελήφθησαν, ότι το παιχνίδι είχε χαθεί. Και τότε ξεκίνησε μια άλλη μάχη. Να τον κρατήσουν τουλάχιστον στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ! Προς τούτο έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις οικογενείας και στενότατων επιτελών. Μα ντιπ τίποτα δεν έχουν καταλάβει οι άνθρωποι, οι οποίοι τον οδήγησαν σε μια ταπεινωτική έξοδο;

** Ένας-ένας, σαν τους γυμνοσάλιαγκες μετά τις πρώτες βροχές, βγαίνουν επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ και καταγγέλλουν… πόσο κακό και τυχοδιωκτικό ήταν το δημοψήφισμα!

** Μπα; Τώρα, εκ των υστέρων, θυμήθηκαν να… κάνουν αντίσταση; Όταν συνεδρίασε το Υπουργικό πλην Λοβέρδου και 3-4 άλλων (διακριτικά…) οι υπόλοιποι δεν χειροκρότησαν τη… μεγαλοφυή έμπνευση; Τόση πια υποκρισία;

** Ας πούμε, πού ακούστηκε διαφοροποίηση του Παγκάλου; Στο κάτω-κάτω αντιπρόεδρος είναι, ακόμα και απ’ το εξωτερικό θα μπορούσε να διαμηνύσει την αντίθεσή του. Όχι μούγκα την κρίσιμη ώρα και… ανάθεμα εκ των υστέρων!

** Το χάσατε το κορμί –γαλάζιοι- πατριώτες! Άπιαστο όνειρο η αυτοδυναμία, μετά και την «πατάτα» της κυβέρνησης συνεργασίας! Κι έτσι που θα σας πάνε «καροτσάκι» συναίνεσης οι νταβατζήδες, αποχαιρετήστε τη την Αλεξάνδρεια!

** By the way, πώς αισθάνεται ο πάλαι ποτέ θαμών της «παράγκας του Σίμου» αντάμα και… χέρι-χέρι με Άδωνη ή Βορίδη;

** Απ’ την άλλη, πώς αισθάνεται ο Αντώνης (Σαμαράς) να τον χειροκροτούν τα εξωνημένα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια των νταβατζήδων για τη «συνέπεια» και «υπευθυνότητά» και «σοβαρότητά» του; Δικαιωμένος; Χα!

** Καλά, όταν θα αντιληφθείς το μέγεθος του λάθους, τότε θα ‘ναι αργά…

** Η αποσυσπείρωση έχει ξεκινήσει. Όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών αλλά –κυρίως και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία- σε επίπεδο βάσης και όσων σε είχαν πιστέψει…

** Κοντεύει να πάει περίπατο, αν δεν πήγε ήδη, ο κινηματικός χαρακτήρας της εκλογής σου, αυτός μέσω του οποίου λιάνισες το Μητσοτακέικο…

** Αυξάνεται η «κίνηση των τριών» που γίνανε τέσσερις (με την προσθήκη και του Μόσιαλου…) στο ΠΑΣΟΚ. Όπως εγκύρως πληροφορήθηκα, τελευταία έχουν γίνει σοβαρές προσχωρήσεις που μεγαλώνουν τη δυναμική τους. Ορισμένες απ’ αυτές συνιστούν και έκπληξη, όπως αυτή πρώην υπουργού του ΣΑΠ και έπεται -ενδιαφέρουσα- συνέχεια!

** Χα! Σταγονίδια ακροδεξιάς ανακάλυψε στη Νου Δου ο γίγαντας της πολιτικής σκέψης Χατζηγάκης! Ποιος είναι ο Χατζηγάκης; Μα… αυτός ο οποίος αντάμα με το Σουφλιά (πού τον θυμήθηκα;) και τον διευθύνοντα της ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα χόρευαν εν μέση οδώ τσάμικο! Μια του Σωτήρη, δυο του Σωτήρη, ε στο τέλος δεν γλίτωσε!

** Όχι, σταγονίδια διαπλοκής δεν ανακάλυψε αυτός ο γίγαντας. Αυτά ούτε… που τα ξέρει! Ε, ας πάει εκεί που (του) ταιριάζει, για να μην ανακατεύεται με… σταγονίδια!

** Σας το (ξανα)λέω. Το σκηνικό στήνεται μεθοδικά απ’ τους… οριζοντίως διασυνδεδεμένους εκ του ΠΑΣΟΚ, της Νου Δου, ακόμα και ορισμένους εκ των παρυφών της Αριστεράς. Καθημερινά τους απολαμβάνετε, να το παίζουν «μεταρρυθμιστές»…

** Και όλα αυτά, αυτές οι διεργασίες, διευκολύνουν τους νταβατζήδες στην επιδίωξή τους για ένα νέο πολιτικό στάτους, αξιοποιώντας και τον Παπαδήμο. Θα θελήσει να ενταχθεί στο παιχνίδι τους; Κοντός ψαλμός…

** Πάντως το παιχνίδι έχει ξεκινήσει. Και αναμένεται πολύ ενδιαφέρον…

** Στην κοσμάρα του ο ΣΑΠ! Σα να μη συνέβη τίποτα, σα να μην έφαγε αυτή την εξευτελιστική αποχώρηση, σα να… ψιχαλίζει! Ο άνθρωπος έχει γενεί πολιτικά καταγέλαστος, αλλά αυτός εκεί, συνεχίζει να κρατιέται γαντζωμένος στην καρέκλα του «αρχηγού» και να συγκαλεί και… συσκέψεις των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ!

** Ποιος μίλησε για οπερέτα;

** Εκτίμηση έμπειρου και σοβαρού δημοσκόπου: Αν το ΠΑΣΟΚ πάει στις εκλογές με αρχηγό το Γιώργο, τότε αυτά τα… ιλιγγιώδη ποσοστά που του δίνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις (δηλαδή κάτω κι από 15%!) θα αποτυπωθούν και σε πραγματικό εκλογικό χρόνο! Αλλά ο εκτός πάσης πραγματικότητας ΣΑΠ είναι στην κοσμάρα του! Πάει φουλ για να οδηγήσει το κόμμα του σε ιστορικά χαμηλά! Προχώρα, γίγαντα!

** Σοβαρότατες οι καταγγελίες του πρώην ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη, για την ασύλληπτη διαπλοκή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δημοσιογράφων «delivery boys» για τα εξοπλιστικά, όπου υπάρχει άφθονο «μέλι»…

** Παρακάμπτω το εις βάρος του επιχείρημα «μα γιατί τα καταγγέλλει τώρα». Σωστό, αλλά έστω και τώρα τα καταγγέλλει. Όμως δεν θα έπρεπε να αναφέρει και ονοματάκια;

** Διότι έτσι, αόριστα, δίχως ονόματα, η καταγγελία πάσχει.

** Και κάτι άλλο: Κάνας εισαγγελέας δεν ενδιαφέρεται; Είναι δυνατό να περνάνε έτσι στο ντούκου τέτοιες καταγγελίες;

** Μην ανησυχείτε. Όλα θα πάνε καλά. Ο γίγαντας Ξυνίδης παραμένει στέλεχος και αυτής της κυβέρνησης! Η Ελλάς θα σωθεί!

** Μέχρι… υπερωρίες τραβάνε τα συστημικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα δε τα κανάλια, προκειμένου να αβαντάρουν την του Παπαδήμου (μάλλον του συστήματος) κυβέρνηση! Τόσο ξεσάλωμα πια; Ούτε καν στοιχειώδη προσχήματα δεν κρατιούνται;

** Φυσικά και δεν ήταν διόλου τυχαία η προσπάθεια του καταρρεύσαντος ηγεμόνα, να βάλει θέμα αλλαγής του εκλογικού συστήματος, σε εκείνη την οπερετική «σύσκεψη» των εκ του ΠΑΣΟΚ κυβερνητικών στελεχών τη Δευτέρα. Ο άνθρωπος, πάντοτε μοιραίος και πολιτικός τυχοδιώκτης, επιχείρησε να υποκλέψει συμφωνία για τη λίστα, ώστε να έχει –για ευνόητους λόγους- το μαχαίρι και το πεπόνι στην κατάρτιση των εκλογικών συνδυασμών των επόμενων εκλογών. Και μπορεί μεν Λοβέρδος και Βενιζέλος να του έβαλαν «πιπέρι», αλλά οι δόλιες προσπάθειές του για να παραμείνει στην προεδρική καρέκλα θα συνεχιστούν, μην έχετε αμφιβολία. Δε σας είπα, ότι θα απολαύσουμε σκηνές απείρου κάλλους;

** Όσο για ορισμένα δημοσιογραφικά ντόπερμαν, μα αυτά είναι συνηθισμένα να υλακτούν ανάλογα με τα σφυρίγματα των αφεντικών!

** Χα! Τον ΣΑΠ, στην πρόταση για νέο εκλογικό σύστημα με λίστα, τον είχε προκάμει ο… Μ. Βαρβιτσιώτης! Ρε μανία όλοι όσοι φοβούνται την… εμπλοκή με το λαό και θέλουν ή να διορίζουν ή να διορίζονται!

** Διότι σου λέει, πώς θα κάμουμε προεκλογική εκστρατεία; Η… πλέμπα θα μας ρίξει ό,τι ζαρζαβατικό υπάρχει πρόχειρο. Τους έρμους, τους λυπάμαι…

** Ναι, ακόμα κι ο Μπερλουσκόνι, ακόμα κι αυτός αποχώρησε με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια σε σύγκριση με το δικό μας μπουμπούκι…

** Τούτος δω δεν ήθελε με κανένα τρόπο να αποχωριστεί την καρέκλα.

** Κι αφού έφυγε ταπεινωμένος, συνεχίζει τα καταγέλαστα κολπάκια. Εδώ ακόμα και περίπου οι 6 στους 10 οπαδούς του ΠΑΣΟΚ (σύμφωνα με την MRB για τη Real news) του λένε να φύγει και απ’ τη θέση του προέδρου του Κινήματος, κι αυτός λέει, αρχίζει περιοδείες για να εξηγήσει στο λαό (του) πώς μας οδήγησε στα Τάρταρα!

** Ωρέ κάποιος να του εξηγήσει (στην ανάγκη στα… αγγλικά!) την κατάσταση, μπας και βγει απ’ το λήθαργο των ληγμένων;

** Το επισημάναμε. Το τέλος της μεταπολίτευσης έχει συντελεστεί. Αλλά η είσοδος στη νέα εποχή, που αργά αλλά σταθερά συντελείται ήδη, απαιτεί και τεράστιες θεσμικές αλλαγές. Μεταξύ αυτών, απ’ τις πρώτες, αλλαγή του Συντάγματος. Όπως είναι το τωρινό Σύνταγμα, αντικειμενικά αποτελεί τροχοπέδη για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή, αντικειμενικά συμβάλλει στη συντήρηση του καθεστώτος της διαπλοκής. Και με αυτό το εξόχως σοβαρό ζήτημα θα πρέπει πρωτίστως να ασχοληθούν κυρίως οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και σύντομα, αντί να πέσουν στη λούμπα περί αλλαγών στο εκλογικό σύστημα, που είναι μεν επίσης σοβαρό θέμα, αλλά αποτελεί υποσύνολο του προηγουμένου…

** Καλά, εκεί στην ΕΡΤ έχουν πάρει καθόλου χαμπάρι ότι πλέον δεν είναι ο ΣΑΠ πρωθυπουργός; Ή συνεχίζουν να ζουν το δικό τους μύθο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

** Ποιος –τελικά- ανέλαβε να «ξεπλύνει» τον αρχηγό κωλοτούμπα, λόγω και των αντιδράσεων στην Ελλάδα και διεθνώς για τη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση; Μα φυσικά το παρά θιν’ αλός συγκρότημα! Επιλεκτικές συγγένειες, εκεί όπου πριν λίγους μόνο μήνες κυριαρχούσαν εκατέρωθεν καταγγελίες, αποκαλύψεις, προειδοποιήσεις και άλλα τέτοια! Ούλοι μαζί, στη νέα εποχή!

** Συγκλονιστική, για άλλη μια φορά. Όλα τα λεφτά ήταν η ομιλία της Λιάνας (Κανέλλη) στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Παπαδήμου. Κοσμεί το Κοινοβούλιο!

** Όπως πολύ καλές ήσαν οι ομιλίες της Αλέκας και του Αλέξη. Δεν ήταν όλα ισοπεδωτικά… συναινετικά, βρε αδερφέ. Υπήρξαν φωνές αντίστασης και ελπίδας…

** Την τιμή, απ’ την άλλη μεριά, της γαλάζιας παράταξης, έσωσε ο Πάνος Καμμένος. Και μπράβο του. Συνεπής, αξιοπρεπής, δεν υπάκουσε ούτε στις σειρήνες της «συναίνεσης», ούτε στους εκβιασμούς περί διαγραφής. Ναι, υπάρχουν βουλευτές μη ενταγμένοι στο ευρύτερο σύστημα. Και γι’ αυτό συγκεντρώνουν τη μήνι πολλών… «ντιντήδων»…

** Και ξέρουμε πολύ καλά, ότι ως το τέλος δέχονταν ισχυρότατες πιέσεις, μα δεν υπέκυψε…

** Όπως ξέρουμε, ότι ο Σαμαράς δέχονταν επίσης ισχυρές πιέσεις για την ολική διαγραφή του Καμμένου, από… γαλάζιους «μεταρρυθμιστές»! Ευτυχώς δεν τις άκουσε…

** Κι όταν θα ‘ρθουν οι εκλογές, να δείτε πόση σκόνη του Πάνου θα δουν ορισμένοι από δαύτους!

** Από κάθε άποψη απαράδεκτο το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» της Τετάρτης, με την υπογραφή του Σαμαρά και την υπόμνηση ότι απ’ αυτήν εξαρτώνται τα 8 δις ευρώ της 6ης δόσης του δανείου απ’ την τρόικα. Κι όχι μόνο απαράδεκτο, αλλά και λυπηρό, για μια εφημερίδα που θέλει να χαρακτηρίζεται «δημοκρατική».

** Μα πολλοί και πολλά κόλπα αποκαλύπτονται πλέον. Οι μάσκες συνεχώς πέφτουν. Και η παρεμβατικότητα κάμποσων παραδοσιακών ΜΜΕ διαρκώς φθίνει. Μόνο που στην αποδρομή τους ελάχιστα αντιλαμβάνονται!

** Λιοντάρι προέκυψε αίφνης ο αρχηγός κωλοτούμπας, μόλις ο Γιούνκερ τα γύρισε σχετικά με τον εκβιασμό για… δηλώσεις μετανοίας των πολιτικών αρχηγών για την 6η δόση (κάτι που του βγήκε του Σαμαρά). Και τον έπιασε ο… πατριωτικός οίστρος, εκ του ασφαλούς, ενώ μέχρι τότε μούγκα έκανε ο… μπεσαλής! Αλλά είπαμε, ας όψονται όσοι έκαναν έναν πολιτικό σαλτιμπάγκο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, κυρίως δε οι… σοσιαλιστές της συμφοράς και παρακμής!

** Ένα ερώτημα θέτουμε. Μπορεί άραγε ο Φ. Πετσάλνικος, με όσα θλιβερά προηγήθηκαν και τον απαξίωσαν, να παραμένει Πρόεδρος της Βουλής, τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγων; Πολιτικά εννοούμε, όχι τυπικά…

** Είναι οριστική, όπως πληροφορήθηκα, η επιλογή του Σαμαρά, να μην δεχτεί σε καμιά περίπτωση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, όπως πάει να την περάσει ο ΣΑΠ. Συνεπώς η λίστα μάλλον θα παραμείνει ένα άσφαιρο κολπάκι του εν απογνώσει τελούντος τέως ηγεμόνα. Ας ψάξει για άλλα παπατζιλίκια!

** ΓΑΠ, ο μόνος… δηλωσίας! Μετά και την –πολλοστή- κωλοτούμπα του αρχηγού κωλοτούμπα, απέμεινε το μόνο πολιτικό όνειδος σε αυτή την περήφανη χώρα…

** Προσέξτε. Συγκεκριμένα, πολύ συγκεκριμένα πολιτικά στελέχη απ’ το χώρο του ΠΑΣΟΚ «σπρώχνουν» το ιταμό αίτημα των δανειστών για υπογραφή-δήλωση υποταγής απ’ τους πολιτικούς αρχηγούς, για την τήρηση της συμφωνίας της 26ης-27ης Οχτώβρη!

** Ναι, στελέχη απ’ το Κίνημα του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»! Ναι! Προφανέστατα για να έχει συνενόχους ο αρχηγός δηλωσίας, ο διαχρονικός «γιέσμαν», αυτός ο απελπιστικά μικρόνους!

** Η αλήθεια είναι, ότι ο ΣΑΠ δέχτηκε κάμποσες εισηγήσεις, για να μην δεχτεί τη συμμετοχή και του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με ευνόητα επιχειρήματα, από ορισμένους νουνεχείς πασόκους. Αλλά ήταν ανένδοτος! Με προφανή στόχο, να… προκαλέσει προβλήματα στη Νου Δου! Μα τόσο μικρόνους και πολιτικά τυχοδιώκτης;

** Μαύρες πλερέζες φόρεσαν εκεί στο MEGA και στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν! Γιατί; Επειδή, λέει, ο Σαμαράς διέγραψε τον Καμμένο μόνο απ’ την Κ.Ο. κι όχι και απ’ το κόμμα, σε αντίθεση με ό,τι έκανε με τον γίγαντα Χατζηγάκη!

** Τι να κάμουν οι άνθρωποι, το ρόλο τους παίζουν…

** ΚΟΥΪΖ: Ποια σχέση έχουν η προ ετών επίσκεψη στην Ελλάδα του πατρός Σαρκοζί, ο επιχειρηματίας στου οποίου το σπίτι έγινε δεξίωση προς τιμή του, ορισμένοι πολιτικοί οι οποίοι παραβρέθηκαν εκεί τότε, η κολλεγιά του επιχειρηματία με άλλο γνωστό επιχειρηματία (επίσης αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων) και… το σημερινό στάτους στο χώρο των εξοπλισμών; Ελάτε μου ντε;

** Είναι πολλά, πάρα πολλά, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αντιδράσει σε αυτή την πρωτόγνωρη κολλεγιά με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Προς τιμή τους. Μεταξύ αυτών ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «μέγιστο πολιτικό ατόπημα» του ΓΑΠ αυτή την κολλεγιά, ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, ορισμένοι βουλευτές, πάρα πολλά κομματικά στελέχη.

** Πλην εις μάτην. Ε, ρε πού το κατάντησαν το κίνημα του Αντρέα…

** Κι όλα αυτά τα απίστευτα (;) έγιναν μέρες της επετείου του Πολυτεχνείου!

** Πάντως ο Παναγιωτακόπουλος με έχει μπερδέψει. Όλο ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και οργής εκδίδει, όλο «στα κάγκελα» βρίσκεται κι όλο… στα ίδια μένει. Μήπως, Γιώργο, να ακούγαμε και καμιά αυτοκριτική για την φανατική στήριξη που παρέσχες στο ΣΑΠ, ιδίως το 2007;

** Σταθερά πλέον, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω απ’ το ΛΑΟΣ. Ενδεικτικό πολιτικού κλίματος. Σας το ξαναλέω, οι εκλογές θα φέρουν πολλές εκπλήξεις!

** Τελικά, ωρέ, ισχύει για δεν ισχύει εκείνη η περιλάλητη «συμφωνία» μεταξύ ΣΑΠ και Μπένι, για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ;

** Αυτό δεν το ρωτάω (μόνο) εγώ, αλλά όλο και περισσότερα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν την αποχώρηση του αρχηγού, αλλά τον βλέπουν να… έχει κατσικωθεί στην –αρχηγική- καρέκλα και να μη λέει να το κουνήσει!

** Ε, ρε γλέντια που ‘ρχονται…

** Όσο για τον Μπένι, είναι σίγουρος ότι μια τέτοια συμφωνία, αν υπάρχει φυσικά, θα του κάνει καλό; Το ένα λάθος μετά το άλλο θα διαπράττει;

** Αλήθεια, ο Ομπάμα περίμενε να αποχωρήσει ο ΣΑΠ απ’ την πρωθυπουργία για να στέρξει να του τηλεφωνήσει; Και κάτι άλλο. Τώρα ο τέως ηγεμών θα μπορέσει να πάει στις ΗΠΑ;

** Ξέρετε, εκεί όπου όλο ξεκίναγε να πάει και ποτέ δεν έφτανε, τους τελευταίους πολλούς μήνες… Χα!

** Αλήθεια, η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα ‘πρεπε να κάμει έλεγχο στην ανεξέλεγκτη ροή των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ τα τελευταία χρόνια; Έτσι θα κουκουλωθεί άλλο ένα καταγγελλόμενο σκάνδαλο; Και μάλιστα δικομματικά; Ιδού πεδίο, κύριε Σταύρο (Δήμα)…

** Ωρέ τι είν’ τούτο; Και τη Δικαιοσύνη θα καταργήσει (!) ο Μπένι, επειδή στάθηκε αρωγός (πρωτοδικείο Καλαμάτας) σε χειμαζόμενους συμπολίτες μας σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα και τη φασίζουσα απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος; Και τους εκλεγμένους δημάρχους (!), οι οποίοι έχουν σταθεί δίπλα στους δεινά δοκιμαζόμενους δημότες τους; Τόσος πια αυταρχισμός; Τόσος καθεστωτισμός; Στάλα ευαισθησία και φιλότιμο δεν τους έχει απομείνει; Τα πάντα όλα εξέλιπαν; Η χειρότερη μετάλλαξη;

** Επίσης, κύριε ΥΠΕΞ, ποία η άποψή σας για την ΑΟΖ: Ελπίζω να μην τη βλέπετε και σεις σαν… μόδα, όπως είχε πει ο αλήστου μνήμης προκάτοχός σας!

** Τι το περίεργο; Στις επαφές της Ντόρας με μιντιάρχες αναφέρομαι…

** Θα το ξαναπώ. Καταλυτική για τις δραματικές εξελίξεις που βιώνουμε ήταν η μεγαλειώδης αντίσταση του λαού στις παρελάσεις τη 28ης Οχτώβρη. Τότε ο καταρρεύσας ηγεμών αντελήφθη, ότι «the game is over». Κι έκανε τον ένα τυχοδιωκτισμό μετά τον άλλο, με τα γνωστά αποτελέσματα…

** Πολυτεχνείο… Προτιμότερα η σεμνή σιωπή, η ανιδιοτελής ιστορική «ανάγνωση», η αποχή από παράτες εμπορευματοποίησης… Ακριβές παρακαταθήκες, μα έννοιες άγνωστες στους αλλοτριωμένους, στους καθεστωτικά ενσωματωμένους, σε όσους εξαργύρωσαν… Μα η γενιά του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνο –ή κυρίως- αυτοί!


Είναι εντυπωσιακό ότι τόσες πηγές "ενημερωσης" και τόσοι αναλυτές στα επίσημα ΜΜΕ μιλούν για την άρνηση-μουλάρωμα της Γερμανίας στο θέμα του ευρωομολόγου και της ανάγκης τυπωσης χρήματος, χωρίς κανένας να αγγίζει τον πραγματικό λόγο που οι Γερμανοί μένουν μόνιμα στο ΟΧΙ.

Υπάρχει άραγε αμφιβολία σε οποιονδήποτε από τους ηγέτες της Ευρωζώνης οτι πρεπει να κοπεί χρημα και μάλιστα άφθονο; Φυσικά και όχι. Τότε γιατί όλη αυτή η αντίδραση;

Ακούω όλες της Γερμανικές δικαιολογίες όπως ο φόβος πληθωρισμού, η "ανάγκη να δοθούν εγγυήσεις από τα κράτη που θα ευνοηθούν", το ότι δεν είναι δυνατόν να μοιρασθούν εξ ίσου τα βαρη των χρεών κλπ.

Η βασική αιτία όμως είναι η παρακάτω.

Η Γερμανία και η κ. Μέρκελ φυσικά ξέρει ότι πρέπει να τυπωθεί χρήμα για να κλείσουν οι τρύπες κι ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο χειροτερεύει η κατάσταση. Κι αν ακόμη δεν το ήξεραν τους το φωνάζουν όλοι. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί.

Το τύπωμα όμως απαιτεί έκδοση ομολόγου από την ΕΕ που να εγγυηθεί η ΕΚΤ. Ενα τόσο ισχυρό ομόλογο όμως θα ήταν μια σπουδαία εναλακτική επενδυτική λύση ,ενα "επενδυτικό καταφύγιο" δηλαδή, για τους επενδυτές ομολόγων, που τώρα πουλάνε όλα τα άλλα ομόλογα Ευρωπαικών κρατών και αγοράζουν Γερμανικά ή το πολύ Αμερικανικά αφού και όλες οι άλλες λύσεις(νομίσματα, προιόντα, μετοχες) έχουν μεγάλες αβεβαιότητες.

Αυτός είναι και ο λόγος που το επιτόκιο δανεισμού της Γερμανίας είναι στα καλύτερά του (1,8%), τη στιγμή που όλοι οι άλλοι εταίροι κυριολεκτικά βουλιάζουν. Αυτό λοιπόν που τρομαζει όλη την Ευρώπη -η κριση στην αγορά ομολόγων - βραχυπρόθεσμα βολεύει τη Γερμανία που από σπόντα βρίσκει φθηνο χρήμα για να συντηρεί το χρεος της, που δεν είναι καθόλου μικρό στο 88-90% του ΑΕΠ της(περίπου 2,5 τρις Ευρώ).

Αν εκδοθεί ένα αξιόπιστο Ευρωομόλογο τότε τα ομόλογα της Γερμανιας θα βρεθούν στη θέση αυτών της Γαλλιας και η Γερμανία θα μπεί κι αυτή στην αλυσίδα των "υπό μόλυνση" κρατών που "πέφτουν" αυτές τις μέρες ένα-ένα σαν κίτρινα φύλλα στο πρώτο φύσημα καποιας αρνητικής είδησης ή φημολογίας. Φυσικά κάτι τετοιο ουτε αρεσει στην κ.Μερκελ αλλα και ούτε θα είχε τρόπο να το δικαιολογήσει στους Γερμανούς εργαζομενους που έχουν γαλουχηθεί με την προπαγάνδα "εμείς οι αξιότεροι όλων" μετά την συμπίεση μισθών μάλιστα στην οποία έχουν υποβληθεί.

Ετσι προτιμούν να επιβιώνουν προσωρινά στέλνοντας στον Καιάδα όλους τους άλλους, και μαζί βεβαια την ευρωπαική τους πελατεία, τους καταναλωτές που αγοράζουν Γερμανικά προιόντα. Κατι τετοιο δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να γίνεται δεκτό από τους άλλους Ευρωπαίους κι αυτό δεν χρειάζεται εξηγήσεις. Ειναι βέβαια εντυπωσιακό το πως αντιλαμβάνονται οι Ευρωπαίοι την λεγόμενη Ενωσή τους όταν πια καθε κρατος(και ο καπιταλισμός του) προσπαθεί να επιβιώσει εξαθλιώνοντας όλους τους άλλους εταίρους του. Ηταν για γέλια χτες η κ.Μέρκελ που τολμούσε να διαβεβαιώνει "ξεκάθαρα" πως "η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη", με τον Κάμερον δίπλα της να ακούει με σφιγμένα δόντια.

Αυτό που θα επιχειρηθεί λοιπόν είναι οτι με διαδικασίες εξπρές θα προσπαθήσουν να αρπάξουν ότι μπορούν από τις περιφερειακές χώρες προκειμενου να "παραχωρήσουν" το ευρωομόλογο-και να πείσουν το Γερμανικό λαό-, και την δια τύπωσης χρήματος χρηματοδότηση του χρεους των χωρών της ΕΕ που χτυπάει κόκκινο.

Κυρίως όμως θα απαιτήσουν με άγριο τρόπο τον έλεγχο των οικονομιών της Ευρώπης κι όταν λέμε έλεγχο οικονομιών μιλάμε απ' ευθείας για το Ταμείο.

Θα επιχειρήσουν εκβιαστικά δηλαδή την πανισχυροποίηση της Γερμανιας έναντι των άλλων και την απόλυτη Γερμανοποίηση της Ευρώπης πετώντας και μερικά ξεροκόματα σς επιλεγμένους εταίρους ανάλογα με τη δύναμή τους ή τον ρόλο που μπορούν να παίξουν μεσα στα πλαίσια των Γερμανικων σχεδίων.

Ειναι μια διαδικασία στα πλαίσια του εκτός ορίων καπιταλιστικού ανταγωνισμού όπου η κ. Μερκελ και οι γύρω της δεν μπορούν να κανουν πίσω από την υποστήριξη των συμφερόντων των Γερμανικών κεφαλαίων που τους έφεραν και τους συντηρουν στην εξουσία. Ανάλογες "υποχρεωσεις" όμως έχουν και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγετες.

Ενας οικονομικός πόλεμος λοιπόν είναι επι θύραις ή μάλλον έχει ηδη ξεκινήσει. Η διέξοδος που φαίνεται για το μεγάλο Ευρωπαικό κεφάλαιο είναι η συμμαχία εναντίον των λαών και η προώθηση λύσης αναθεώρησης των συνθηκών στα πλαίσια μιας "οικονομικής ενοποίησης" που σημαίνει για μας ρίξιμο και των τελευταίων φύλων συκής και ολοκληρωτική παραχώρηση όχι μόνον γενικά της Εθνικης Ανεξαρτησίας αλλά και των κλειδιών του Ταμειου του κράτους.

Σε κάτι τέτοιο βεβαια δεν είναι δυνατόν να υπάρχει το παραμικρό θετικό στοιχείο.

Μιλάμε για μόνιμη και δια νόμου υποδούλωση στην οποία μάλιστα απαιτουν τη συναινεσή μας!
 • Φόβος και τρόμος έχει πέσει στους επιχειρηματίες μετά τις – πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα – συλλήψεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και φοροφυγάδες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” τις επόμενες ημέρες παίρνουν σειρά όσοι έχουν μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία και παράλληλα εκκρεμότητες με την εφορία καθώς οι διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών ανέδειξαν άλλη μία λίστα που βρίσκεται τώρα σε χέρια εισαγγελέων. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί λίστα που περιλαμβάνει αποδεδειγμένους φοροφυγάδες, οι οποίοι όμως διαθέτουν σημαντικές καταθέσεις και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει ότι πολλοί μεγαλοοφειλέτες “κοιμούνται σε άλλα σπίτια το βράδυ για να μη συλληφθούν”.

Είναι χαρακτηριστικά αυτά που έγιναν την περασμένη Τετάρτη όταν διέρρευσε ότι επίκεινται τρεις συλλήψεις επιχειρηματιών που χρωστούν πολλά χρήματα στην εφορία λόγω μη απόδοσης του ΦΠΑ. Την επόμενη το πρωί έγινε γνωστό ότι ένας εκ των τριών νοίκιασε ιδιωτικό αεροπλάνο και εγκατέλειψε τη χώρα για να αποφύγει τη σύλληψη αλλά και τον διασυρμό.

Όπως αναφέρει το “Θέμα” πάνω από 2.000 επιχειρηματίες οφείλουν ΦΠΑ πάνω από 500.000 ευρώ και είναι πρώτοι στη λίστα που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης και ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Νικόλαος Μάρκου. Οι λίστες παραδόθηκαν από τον προϊστάμενο στου ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Για τις κινήσεις αυτές έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Μαξίμου. Ο κ. Παπαδήμος ενημερώθηκε από τον κ. Βενιζέλο ότι η λίστα με τους υπό σύλληψη επιχειρηματιών διευρύνεται και με όσους χρωστάνε φόρο εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ.

Τέλος το υπουργείο έχει ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδας τη λίστα με τα εμβάσματα των καταθέσεων που έφυγαν για το εξωτερικό. Η λίστα αυτή διασταυρώνεται για να διαπιστωθεί αν έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση άνθρωποι που χρωστάνε πολλά στο δημόσιο. Για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός υπάρχει προθεσμία για ρύθμιση χρεών ως την 1η Δεκεμβρίου. Από τότε και μετά θα ξεκινήσουν συλλήψεις. Η πρώτη λίστα περιλαμβάνει ήδη 1.500 ονόματα και οι διασταυρώσεις συνεχίζονται...
Είναι ήδη γεγονός ότι σε όλες τις συσκέψεις «κλειστές» ή προετοιμασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται παραδεκτό, ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα οικονομικά δεδομένα της Ιταλίας και οι αρνητικές εξελίξεις που έχουν αρχίσει να ακουμπούν και τη Γαλλία, τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, είναι ήδη ξεπερασμένες.

Το στοίχημα τώρα για το να θα επιβιώσει ή όχι η ζώνη του ευρώ, μεταφέρεται στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Δεκεμβρίου.

Το κεντρικό θέμα είναι το κατά πόσον και με ποιους όρους θα υπάρξει ευρωπαϊκή , οικονομική και πολιτική, ενοποίηση-ομοσπονδιοποίηση ή όχι. Σε πρακτικό επίπεδο όμως αντιμετώπισης των προβλημάτων χρέους και δανεισμού, πλειάδας χωρών του ευρώ, τα σενάρια έχουν συγκεκριμενοποιηθεί. Είναι τα ακόλουθα:

1) Να αλλάξει η λειτουργία της ΕΚΤ και να μετατραπεί πραγματικά σε Κεντρική Τράπεζα. Στη συνέχεια η ΕΚΤ, η οποία δανείζεται από τις διεθνείς αγορές με επιτόκιο 1%, να δανείζει τα κράτη-μέλη, που έχουν πρόβλημα δανεισμού με 1,5% για παράδειγμα. Με τον τρόπο αυτό τα προβλήματα θα έχουν λυθεί και τα χρέη, μεταξύ αυτών και το ελληνικό, θα είναι βιώσιμα.

2) Πάλι σε επίπεδο ΕΚΤ. Να τυπώσει νέο ευρώ και να χρηματοδοτηθούν τα χρέη και το πρόβλημα δανεισμού, των χωρών- μελών, που αντιμετωπίζουν τέτοιο θέμα. Τα spreads θα πέσουν και οι πιέσεις από τις αγορές θα ελαχιστοποιηθούν.

3) Να υπάρξει αύξηση των κεφαλαίων του προσωρινού μηχανισμού, του EFSF, η συνολική δυνατότητα του οποίου, με μόχλευση να φθάσει τα 3 τρισ.ευρώ. Το κλίμα αβεβαιότητας για την ευρωζώνη και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μελών της , θα ελαχιστοποιηθεί. Είναι μια άποψη που έχουν προβάλει και υποστηρίξει σθεναρά οι ΗΠΑ για την ευρωζώνη. Φυσικά και αυτό το σενάριο το αρνείται η Γερμάνια

4) Πάλι σε επίπεδο EFSF. Να επιτραπεί η ελεύθερη παρέμβαση του στην δευτερογενή αγορά των ομολόγων. Για παράδειγμα να μπορεί να αγοράσει ένα ελληνικό ομόλογο , με ονομαστική αξία στη λήξη του 100 ευρώ, στην τιμή που διαπραγματεύεται στη δευτερογενή αγορά. Ας υποθέσουμε 65 ευρώ. Στη συνέχεια να δίδεται η δυνατότητα , στην περίπτωσή μας στην Ελλάδα, να ανταλλάσει το ομόλογο των 100, με νέο ονομαστικής αξίας 65 ευρώ, όσο αποκτήθηκε. Στη συνέχεια το νέο ομόλογο θα επιστρέφεται στον EFSF, ο οποίος θα το πουλά και θα το διαπραγματεύεται και ούτω καθεξής.

Το πέμπτο σενάριο που συζητείται είναι απλά η διάλυση ή διάσπαση της ευρωζώνης. Όπου η Γερμανία θα κρατήσει το ευρώ- μάρκο, μαζί με μια ομάδα χωρών, που θα αποτελέσουν και τον «ζωτικό χώρο» της και είναι η Αυστρία, η Ολλανδία, η Φιλανδία, η Πολωνία, η Εσθονία και ενδεχομένως η Κροατία και η Σλοβενία από τις βαλκανικές χώρες.

Ο γαλλογερμανικός άξονας θα σπάσει και η Γαλλία, θα μετεξελιχθεί σε ηγετική δύναμη του Νότου και κυρίαρχη βιομηχανική δύναμη μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία των ευρωπαϊκών δυνάμεων εκτός ευρώ. Σε όλα τα σενάρια μέχρι στιγμής κυρίαρχο ρόλο έχει η Γερμανία, ενώ οι υπόλοιπες χώρες- μέλη δεν δείχνουν να ασκούν με δυναμισμό το δικαίωμα γνώμης και βέτο, που έχουν από τις παρούσες συνθήκες της Ένωσης.
Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα (μαζί με την οικονομική κρίση), που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, είναι η λαθρομετανάστευση. Ακούμε πολλά λόγια τον τελευταίο καιρό από υπουργικά χείλη, σχετικά με την αντιμετώπιση της. Μας λένε ότι θα ληφθούν μέτρα ανακοπής του κύματος των λαθρομεταναστών, θα φτιαχτεί φράχτης στον Έβρο ώστε να μη μπορούν να εισέρχονται, θα δημιουργηθούν κέντρα κράτησης, κλπ. Αλλά όλα αυτά είναι στο μυαλό τους, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Εν τω μεταξύ όποιος πολίτης ασχοληθεί με το θέμα, χαρακτηρίζεται από τους εγχώριους «προστάτες» τους, ως ρατσιστής, δεδομένου ότι δεν θέλουν να ακούν τη λέξη λαθρομετανάστης, γι’ αυτούς είναι πολιτικοί πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες. Πως μπορούν να χρησιμοποιούν τους παραπάνω όρους, όταν υπάρχουν προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί κάποιος πολιτικός πρόσφυγας (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο), ή οικονομικός μετανάστης, όπου προβλέπονται με διακρατικές συμφωνίες μετακινήσεις πολιτών ενός κράτους σε άλλο, για εργασία;

Σε συμφωνίες προβλέπονται οι όροι και οι προϋποθέσεις (να υπάρχουν οπωσδήποτε κενές θέσεις εργασίας, προσόντα, υγειονομική εξέταση κλπ), καθώς και ο αριθμός των ατόμων που θα μετακινηθούν. Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα έχει συνάψει συμφωνίες με όλα τα κράτη της Ασίας και της Αφρικής, για να έρχονται στη χώρα, όσοι δεν περνάνε καλά εκεί. Όμως καλώς ή κακώς, ο όρος λαθρομετανάστης, είναι η λέξη που προσδιορίζει τα άτομα που βρίσκονται στην Ελλάδα. Λαθρομετανάστης, είναι αυτός που μετακινείται και εισέρχεται σε ένα άλλο κράτος παράνομα (χωρίς τη νόμιμη διαδικασία).

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, κανένας δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς βρίσκονται στην Ελλάδα (μήπως η απογραφή έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα;) και οφείλεται διαχρονικά στην ανικανότητα; των κυβερνήσεων να ασχοληθούν και να αντιμετωπίσουν το θέμα. Πολλές περιοχές της Ελλάδος, αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά κυρίως το κέντρο της Αθήνας, όπου το πλήθος των λαθρομεταναστών έχει αυξήσει τα επίπεδα της εγκληματικότητας. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη την 18η Μαΐου είχε ανακοινώσει, μέτρα για την καταπολέμηση της.

Ας πούμε λοιπόν ότι εφαρμόζονται τα ανακοινωθέντα μέτρα, οι συλλαμβανόμενοι λαθρομετανάστες που θα πηγαίνουν; Δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα μετάβασής τους σε άλλες χώρες ή στην πατρίδα τους (μόνο εθελοντικά), σύμφωνα με τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, λόγω του ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν προβεί σε συμφωνίες επανεισδοχής με πολλά κράτη. Οι επιχειρήσεις «σκούπα», όπως λέγονται, τι σκοπό έχουν;

Δεν μας είπε όμως ο Υπουργός τι θα γίνει με την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών, ο περίφημος φράκτης την κατασκευή του οποίου έχει ανακοινώσει σε τι στάδιο βρίσκεται; Μέχρι να κατασκευασθεί ο φράχτης τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να ανακοπεί η είσοδος; Με τα νησιά μας, που υποφέρουν; Μπορεί να έχει εναποτεθεί η προστασία της χώρας, σε διακόσιους συνοριοφύλακες και 200 στελέχη της FRONTEX; Που απλά καταγράφουν τους εισερχόμενους.

Βέβαια μένει αναπάντητο το ερώτημα, γιατί δε χρησιμοποιείται ο στρατός στην φύλαξη των χερσαίων συνόρων, το Πολεμικό Ναυτικό στα θαλάσσια σύνορα; Γιατί ένας τέτοιος αποτρεπτικός μηχανισμός δε χρησιμοποιείται; Τι μας εμποδίζει προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και να μην συνεχίσει να γίνεται η χώρα μας αποθήκη ανθρώπινων ζωών; Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα; Είναι δουλειά της Αστυνομίας και του Λιμενικού η προστασία των συνόρων; Δεν πρέπει να υπάρχει συνεργασία των φορέων που μπορούν να βοηθήσουν; Εν κατακλείδι, για κάποιους λόγους (τους οποίους δε γνωρίζω), οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν θέλουν να επιλύσουν ή να περιορίσουν το πρόβλημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή της FRONTEX Gil Arias Fernandez, κάθε μέρα εισέρχονται κατά μέσο όρο στην Ελλάδα, 300 λαθρομετανάστες, το πρώτο 9μηνο του 2011 η τάση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ήταν παρόμοια με την αντίστοιχη του 2010, είπε, αν και με μείωση της τάξης του 5%: πέρασαν 37.000 έναντι 39.000.

Η FRONTEX αποδίδει αυτή την εξέλιξη και στο ότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα επαρκείς εγκαταστάσεις κράτησης (αντί να κρατούνται μέχρι 1 μήνα και στη συνέχεια να απελαύνονται, αφήνονται ελεύθεροι μετά από λίγες ημέρες) και σύμφωνα με τη FRONTEX είναι κίνητρο και σε άλλους μετανάστες να κάνουν το ίδιο.

Ως πολίτες ερχόμαστε κάθε μέρα αντιμέτωποι με το πρόβλημα, τους βλέπουμε μπροστά μας, δεκάδες άτομα στα φανάρια να καθαρίσουν τζάμια να πουλήσουν πράγματα, κάθεσαι για καφέ άλλοι μικροπωλητές προσπαθούν να σου πουλήσουν οτιδήποτε, εισαγόμενοι ζητιάνοι σε ηλεκτρικό, λεωφορεία, δρόμους κλπ. Πηγαίνεις στο κέντρο της Αθήνας, είναι βυθισμένο στη θλίψη, εκατοντάδες λαθρομετανάστες, παντού απλωμένα σεντόνια με πράγματα προς πώληση, τα αποφεύγεις με ζιγκ- ζάγκ, εκτός του ότι φοβάσαι για την ασφάλειά σου. Οι ωραιότερες περιοχές της Αθήνας, πλατεία Βικτωρίας, Αγ. Παντελεήμονας κλπ, είναι υπό κατάληψη και στην εγκατάλειψη.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις Πάτρα, Ηγουμενίτσα όπου προσπαθούν να μπουν σε καράβια για να φύγουν για την Ευρώπη. Υπάρχει η οικονομική κρίση βλέπεις και αυτή την κατάσταση και πέφτεις σε κατάθλιψη, από πουθενά μια νότα αισιοδοξίας.

Δεν συζητώ βέβαια, για τις "ξεχασμένες" αρρώστιες που φέρνουν μαζί τους οι λαθρομετανάστες και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία μας, όπως η ελονοσία και η φυματίωση, σύμφωνα με έρευνες του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συγκεκριμένα, ένας στους δύο λαθρομετανάστες (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, μια σοβαρή μεταδιδόμενη ασθένεια του αναπνευστικού που τείνει να εκλείψει στον ελληνικό πληθυσμό. Εξίσου υψηλό ποσοστό λαθρομεταναστών είναι φορείς ηπατίτιδας Β, λαθρομετανάστες στην περιοχή του Έβρου διαγνώστηκαν σε ποσοστό, 60%, με τυφοειδή πυρετό, μια σοβαρή μολυσματική νόσο που μεταδίδεται ταχύτατα μέσω της λήψης τροφής και νερού.
Να σημειώσω επίσης ότι, ο καθένας φέρνει τα ήθη, τα έθιμά του και τις συνήθειές του εδώ τα οποία εμείς πρέπει να σεβαστούμε, για να είμαστε όπως μας θέλουν «πολυπολιτισμική» χώρα και ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια δεινή οικονομική κατάσταση πρέπει να σπαταλά τεράστια χρηματικά ποσά για τη διαβίωση και την περίθαλψή τους (σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο η περίθαλψή τους κοστίζει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο) και δεν διατίθενται για την καλυτέρευση της ζωής των ταλαίπωρων ελλήνων.

Έχει μάλλον αποφασίσει η κυβέρνηση, να μην εμποδίζει την είσοδό τους, οι εξαγγελίες είναι απλά για εσωτερική κατανάλωση, η Ελλάδα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, πρέπει να τους υποδεχόμαστε και να τους διευκολύνουμε να εισέρχονται στη χώρα μας. Τι πρέπει να γίνει ώστε να αποφασίσουν να πάρουν μέτρα; Δε μπορούν να μπουν κανόνες; Να μείνουν όσοι έχουν τις προϋποθέσεις να μείνουν εδώ, ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι υπόλοιποι να σταλούν πίσω στις πατρίδες τους και ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα στα σύνορα με συνεργασία όλων των αποτρεπτικών μηχανισμών, (Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Λιμενικό).

Σκέφτεστε τι μπορεί να συμβεί αν αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή δεν θα έχουν δουλειά (έστω και την μαύρη εργασία), ειδικά τώρα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, πεινάσουν και ξεσηκωθούν, όταν μάλιστα δε ξέρουμε πόσοι βρίσκονται στην Ελλάδα; Τι σκηνές πρόκειται να δούμε στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα; Θα μπορέσει κάποιος να προλάβει τις εξελίξεις; Θα προλάβει η κυβέρνηση να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις και τα αναγκαία μέτρα;

Φοβάμαι ότι όταν ξυπνήσουμε από τον λήθαργο θα είναι αργά, το συμφέρον και η πρόοδος της χώρας μας δεν μας αφορούν; Πρέπει η Ελλάδα να προστατευθεί από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, να οργανωθεί. Γιατί να γίνεται περίγελως όλης της Ευρώπης; Υπάρχει κράτος; Υπάρχουν υπεύθυνοι πολιτικοί για να αναλάβουν τις ευθύνες; Υπάρχουν πολιτικοί που θα βάλουν το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και αντιλήψεις;


Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για διάλυση - κατάργηση της 1ης Στρατιάς και ουσιαστική παράλυση της στρατιωτικής άμυνας της χώρας, που αποπειράθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες παραμονής του Μπεγλίτη στο υπουργείο Άμυνας, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου μίας ενδοτικής - προδοτικής γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής ή ήταν αποτέλεσμα προσωπικών ενεργειών του πρώην υπουργού, ο οποίος φέρεται να ήταν γενικότερα αρνητικά διακείμενος προς τον Στρατό;

Ικανότατοι στρατηγοί είδαν την πόρτα της εξόδου από την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού, αφού η πολιτική ηγεσία της χώρας αποπειράθηκε να τους σπιλώσει ως "πραξικοπηματίες", ενώ την ίδια στιγμή η κυβερνητική πολιτική "σάρωνε" την άμυνα της χώρας και ουσιαστικά καθιστούσε την Ελλάδα ως χώρα ανίκανη να αυτοπροστατευθεί σε περίπτωση κάποιας στρατιωτικής επίθεσης.

"Κύριοι.Μεταξύ τύρου και αχλαδιού δεν διαλύονται μείζονες στρατιωτικοί σχηματισμοί", είπε με έμφαση ο πρώην Α/ΓΕΣ πριν δώσει με λεπτομέρειες το χρονικό των απαιτήσεων Μπεγλίτη για κλείσιμο "εδώ και τώρα" μεγάλων στρατιωτικών σχηματισμών.

Σύμφωνα με τον κ.Φράγκο:

• "Δεν μπορεί τις 17 Οκτωβρίου να εκδίδεται έγγραφο για κλείσιμο Στρατιάς,Μεραρχιών κ.λ.π. Στις 24 Οκτωβρίου έγινε ΣΑΓΕ και στις 31 ΣΑΜ"

• "Το ΓΕΣ ζήτησε παράταση τουλάχιστον 20 ημερών.Έλαβε ολιγοήμερη".

• "Στις 24 Οκτωβρίου συνήλθε το ΑΣΣ, εδόθησαν εντολές και έγινε ενημέρωση για το τι εισηγούνταν το ΓΕΕΘΑ και λίγο παραπάνω για το τι πρέπει να γίνει .Στις 31 υπεβλήθησαν οι αναφορές των αντιστρατήγων με επιχειρήματα και βαθειά περίσκεψη.Εκτός από έναν, που δεν είχε σχόλια".

• "Στις 4 Νοεμβρίου θα συνεδρίαζε το ΑΣΣ.Δεν συνεδρίασε ποτέ".

• "Οι εννέα αποφάσεις των Αντιστρατήγων ,ήταν ότι οι μείζονες σχηματισμοί, όπως είναι η Στρατιά, το Β΄ΣΣ,η 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία ,η 8η Μεραρχία ,η ΑΣΔΥΣ, αυτοί οι σχηματισμοί δεν τυλίγονται σε μία κόλλα χαρτί"

• "Ελπίζω να επικρατήσει η σωφροσύνη και η σύνεση και στα επόμενα ΑΣΣ.Τιμώ όλους τους νέους στρατηγούς οι οποίοι προήχθησαν ,είναι ικανοί να φέρουν εις πέρας το έργο τους".

• "Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται νέα δομή δυνάμεων.Η νέα δομή η οποία αποφασίστηκε στις 11 Απριλίου 2011 σε ΣΑΜ υλοποιήθηκε . Μειωσαμε δύναμη 68.500, ενεργού και επιστρατευόμενου στρατού.Εξοικονομήσαμε μόνο από την ένδυση και υπόδηση 50.000.000 ευρώ...Αν από κει και πέρα θέλουν να κλείσει η Στρατιά για να γλιτώσουμε 121 στρατιώτες,τότε ας κλείσει".

Μετά από όλα αυτά, ο καθένας μπορεί να βγάλει στα συμπεράσματά του, ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και το Ελληνικό (υπό κατοχή) Κοινοβούλιο, οφείλουν να καλέσουν τον Μπεγλίτη και να απαιτήσουν την άμεση κατάθεση εγγράφων που αποδεικνύουν την νομιμοποίηση των ενεργειών του κατά του κύρους αλλά και της ουσιαστικής (και όχι τυπικής) ύπαρξης του Ελληνικού Στρατεύματος. Κάποια στιγμή, κάποιοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να τιμωρήσουν εκείνους που με τις ενέργειές τους αποπειράθηκαν την μέγιστη έκθεση σε κίνδυνο της Ελλάδας...


 • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Λίγο ο καλός καιρός, λίγο ο ορυμαγδός των γεγονότων, λίγο το γεγονός ότι φέτος δεν περισσεύουν για τις χαρτορίχτρες, τις φλυτζανούδες, τους αστρολόγους, που άλλες χρονιές τέτοιες εποχές μου έτρωγαν ένα μισθό και το δώρο, βρέθηκα την Κυριακή 20 του μήνα στους Δελφούς, στην Πυθία, για ένα γενικό τσεκ - απ.

Βίκυ Παταγιατάκη, Βιργινία Λεούση, Νάντια, Ελεονώρα, όλες και όλοι της επόμενης μέρας εκεί ήταν.

Είχε κόσμο και από το εξωτερικό.

Με σειρά προτεραιότητας, δέχεται η Πυθία.

Πληρώνεις το παράβολο, παίρνεις αριθμό, σε πηγαίνουν μετά οι ιέρειες σε μιά αίθουσα που μοιάζει με καπηλειό, κατεβάζεις τρία ή τέσσερα διπλά - ουΐσκυ ή τσίπουρο ή βότκα ή τζιν – «φεύγεις» από αυτόν τον κόσμο, και στο κεφαλόσκαλο κάποιου άλλου ωραίου κόσμου, έχεις μπροστά σου την Πυθία.

Για μας που πάμε τακτικά έχει έκπτωση 30%.

Μέσα σε καπνούς και αναθυμιάσεις, σαν χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας στις καλύτερές του, ή διαδηλωτής μαχόμενος τις δυνάμεις καταστολής, κάθονταν πάνω σε ένα σκαμπό, η Πυθία. Στον κόσμο της. Στα μέσα και στα έξω. Κατσαρά μαλλιά. Κατσαρά μυαλά.

Είχαμε τον ακόλουθο διάλογο. Τον θυμάμαι πολύ καλά, παρά τα τέσσερα διπλά.

- Καλώς όρισες. Πώς από ‘δώ;

- Άστα να πάνε. Αναπαραδιές, αναδουλειές, ανακατεμένα όλα. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τα πάντα όλα.

- Κι εμείς δεν πάμε πίσω. Πέρυσι και φέτος μας έκανε το ΣΔΟΕ άνω - κάτω. Δύσκολα άλλαξα το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα.

- Ο κόσμος τά ‘παιξε. Κοντεύει να σαλέψει. Στέγνωσε η αγορά. Τί προβλέπεις. Θα την πάρουμε την 6η δόση; Κρεμόμαστε από τα χείλη σου. Δώσε ένα χρησμό. Έτσι, για την Ελλάδα, ρε γαμώ το.

Η Πυθία άστραψε και βρόντηξε. Κατσαρά μαλλιά, κατσαρά μυαλά, φιδίσιο κορμί, έγιναν ένα. Κοίταξε προς τη Δύση, όπου όπως μας είπαν και μας λένε παραδοσιακά ανήκουμε, σκυλόβρισε και είπε.

- «Σε σύμπλεγμα ερωτικό, ο Σόιμπλε και η Μέρκελ».

- Μέγας είσαι Κύριε, και θαυμαστά τα εργαλεία σου. Τί ήταν πάλι αυτό; Τί χρησμός ήταν αυτός; Να κάνουν έρωτα ο γερμανός υπουργός οικονομικών με την γερμανίδα καγκελάριο! Είσαι με τα καλά σου; Ξέρεις τί έχει να γίνει αν ανακοινώσουμε έξω το χρησμό σου; Θα ξεσηκωθούν όλα τα βαμπίρ από τα Καρπάθια μέχρι το Βερολίνο.

- Είπα και ελάλησα. Για να ηρεμήσουν οι αγορές, να έχουν θέμα ελκυστικό τα κανάλια, οι εφημερίδες, οι παπαράτσι, εσείς οι κουτσομπόλες, να ανανήψει η σόου - μπίζ, να συνέλθουν στο Χόλιγουντ, να επέλθει μια περίοδος ηρεμίας, εδώ και τώρα. Ένα τέτοιο σκάνδαλο χρειάζεται. Για την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

- Είπες όταν με συνάντησες, ότι ανακαίνισες την κρεβατοκάμαρα. Να τους καλέσουμε εδώ; Να πάρεις και εσύ την αξία. την αίγλη, την ακτινοβολία που είχες στην αρχαιότητα;

- Βρε αθεόφοβε, βρε ξεκούτη, βρε ξεμυαλισμένε. Είναι δυνατόν θεϊκή κρεβατοκάμαρα, να φιλοξενήσει κοινούς θνητούς; Και μάλιστα κομπλεξικούς; Και ακόμα χειρότερο, Γερμανούς!!! Αυτό δεν έγινε ούτε στην κατοχή.

- Αν όμως, λέω αν για τα γυρίσματα μιας ταινίας σου το ζήταγε η Ζέτα Μακρυπούλια ή η Βάνα Μπάρμπα;

- Θα το σκεφτόμουν. Σου το ξανάπα. Οι θεοί με τους θεούς, οι θνητοί με τους θνητούς.

- Έχει όμως και θνητούς θεούς. Δεν άκουσες που λένε: Είναι κουκλάρα, είναι θεά.

- Ποιά; Η Μέρκελ;

- Αυτή είναι βαμπίρ. Θα πιεί το αίμα όλων μας. Ακόμα και το δικό σου. Αλλά η Ζέτα με την Βάνα για την μικρή οθόνη και όχι μόνο είναι θεές. Ξέχασες τον μακαρίτη τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο, τον αντάρτη υπουργό που όταν άρχισε να ξεθοριάζει, έτρεχε στα μπουζούκια, στα ογδόντα του, στις πέντε το πρωί με την Βάνα Μπάρμπα;

- Αυτά σας έφαγαν.

- Δηλαδή εσύ δεν νυχτοπερπατούσες; Κι εκείνα τα δωράκια, τα στριγκάκια από το Δία, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Καίσαρα πώς βρέθηκαν εδώ;

- Ως εδώ. Η Πυθία μίλησε. Τελεία και παύλα.

- Να ‘σαι καλά. Θα ‘ρθω να σε πάρω από βδομάδα να πάμε να δεις το άνοιγμα των αγορών στην Άπω Ανατολή, τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, στην Αμερική. Να δεις και τα αποτελέσματα του χρησμού σου, με την 6η δόση.
Η Θράκη αφήνεται στο έλεος του Θεού. Δεν αφουγκράζεστε τις κραυγές αγωνίας που έρχονται από Ελληνες Χριστιανούς, Πομάκους και Ρομά της Θράκης; Δεν μαθαίνετε τις ενέργειες του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς; Την τρομερή καταπίεση των Πομάκων, τον εκτουρκισμό με ομαδική περιτομή 71 παιδιών Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης και 50 σε περιοχή της Κομοτηνής; (Οι Ρομά δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους) παραβιάζονται μειονοτικά δικαιώματα. Όλα τα έξοδα και τα τρικούβερτα γλέντια είναι του Προξενείου. Η Τουρκία στην Θράκη παίζει ελεύθερα τον ρόλο του προστάτη στην μειονότητα. Σε 2 ½ μήνες επισκέφτηκαν την Θράκη – Καβάλα – Θεσσαλονίκη με 7ήμερη ανεπίσημη παραμονή εκπρόσωποι της Τουρκικής Κυβέρνησης σε σημαδιακές ημέρες:

Η κ. Ερντογάν με τον Υπουργό Επικρατείας (επέβαλε το νεοϊσλαμικό σχήμα στις γυναίκες, την μαντίλα), ο Πρόεδρος της αντιπολίτευσης του Κεμαλικού κόμματος, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, ο Δήμαρχος Κων/λης και ο υπουργός Θρησκευμάτων για τα εγκαίνια τεμένους στο χωριό Αμαξάδες.

Ολοι δηλώνουν στους μουσουλμάνους «το Τουρκικό κράτος είναι κοντά σας». Το Ελληνικό κράτος τι κάνει για να προστατεύσει τους Πομάκους και Ρομά, να μην υποκύψουν στον εκτουρκισμό; Γιατί αφήνει τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δραστηριοποιούνται ως τούρκοι βουλευτές του τουρκικού κράτους στην Θράκη; Και τους καλεί ακόμη σε γεύμα ο κ. Πάγκαλος με την κ. Διαμαντοπούλου στην Μ. Βρετανία μαζί και τους τρεις μουσουλμάνους δημάρχους την τελευταία ημέρα του ραμαζανίου!

Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην Θράκη με την επεκτακτική πολιτική της Τουρκίας. Γιατί δεν αντικαταστάθηκε ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, ενώ έληξε η θητεία του; Γιατί δεν ελέγχονται οι ενέργειές του και δρα ανεξέλεγκτα προπαγανδιστικά;

Γιατί οι διορισμένοι μουφτήδες είναι στην αφάνεια και οι ψευτομουφτήδες δρουν ακόμη και στην Αθήνα, στην Ρόδο, στην Κω; Μέχρι πότε αυτός ο ραγιαδισμός; Φιλία μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει, υπάρχει συμφέρον.

48 υπουργοί, διπλάσιοι υφυπουργοί και 20πλάσιοι σύμβουλοι είναι το πολιτικό σύστημα, με πλουσιοπάροχους μισθούς (750.000 αυτοκίνητο). Με αλόγιστες οι σπατάλες πετυχαίνουν με την κοινοβουλευτική δικτατορία την προγραμματισμένη εξαθλίωση του Ελληνικού λαού της μεσαίας τάξης.

Οι κατέχοντες παραμένουν ανέγγιχτοι από περικοπές, κανένας δεν διώκεται, κανένας δεν φυλακίζεται, η δικαιοσύνη ελαστική ή και ανύπαρκτη. Η σημερινή κυβέρνηση είναι υπόλογη της εγκληματικής καταστροφής της Ελλάδας: Ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται αλματωδώς (επιδοτείται η ανεργία αντί της εργασίας), οι νέοι μας με 2-3 πτυχία φεύγουν για ξένες χώρες αναζητώντας εργασία, ο φόρος ιδιοκτησίας (χαράτσι) οδηγεί στην διάλυση της ατομικής ιδιοκτησίας, ο αριθμός λαθρομεταναστών περνά τα 3εκατομμύρια (8.738 συνελήφθησαν το πρώτο τετράμηνο 2011 στον Εβρο) και η εθνική τραγωδία συνεχίζεται.

Το δημογραφικό με την υπογεννητικότητα και την καθόλου υποστήριξη των πολυτέκνων οδηγούν την Ελλάδα σε χώρα των γερόντων, στα χέρια των μεταναστών.
198 βουλευτές ψήφισαν (την ημέρα της τραγικής επετείου των γεγονότων 5-6 Σεπτεμβρίου 1955 στην Κων/λη), την δημιουργία τεμένους στο Βοτανικό. Είναι ανιστόρητοι, αδιάφοροι εθνικά, βο(υ)λευταί ή… Ό,τι γίνεται στα τεμένη της Θράκης με την προπαγάνδα θα γίνονται χειρότερα στην Αθήνα με το νέο κίνημα, τον «νεοϊσλαμισμό» (δεν είναι θρησκευτικό) των εκατομμυρίων μουσουλμάνων.

Εφαρμόζουν το δόγμα του Οζάλ «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Ελληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από την εδώ μεριά και να τελειώνουμε με αυτούς».
Βαριές οι υποχρεώσεις που ανέλαβε ο κ. Πρωθυπουργός με το ΔΝΤ, πρέπει να τις εκπληρώσει για να κερδίσει το στοίχημα, την ατομική του ανοδική πορεία στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Και η Ελλάδα!!! ας φθάσει στην χρεοκοπία, στο ξεπούλημα! Προβλέπουν «Αργεντινή».

Υπάρχει προγραμματισμένο δρομολογημένο εθνοκτόνο ξεπούλημα της Ελλάδας. Μας το λένε, σταχυολογώντας λέξεις.
Τα συμφέροντα της κυβερνήσεως του παραλόγου είναι αντίθετα της Ελληνικής κοινωνίας.

Εχουν οργανώσει την χρεοκοπία της Ελλάδας χωρίς ίχνος εθνικής ευαισθησίας. Και οι 300 της Βουλής είστε αναξιόπιστοι, συνηγορείτε αδιαμαρτύρητα στην καταστροφή και την διάλυσή της, δεν σας εμπιστευόμαστε με τα μακρόσυρτα ψέματα. Μας υποτιμάτε την νοημοσύνη, αλλά και μας ανδρειώνετε το εθνικό μας φρόνημα.

Στην Ελλάδα βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν το πείραμα της σιωνιστικής Μπίλντερμπεργκ και της σατανικής Παγκόσμιας κυβέρνησης. Ακολουθούν τα νότια κράτη της ΕΕ, αλλά αποστρέφονται το ΔΝΤ για να μην φθάσουν στην δική μας κατάσταση και επέλθει διάλυση της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

Συνέλληνες μια είναι η λύση. Να αποχωρήσουν πάραυτα όλοι οι Κυβερνώντες με τους ολέθριους χειρισμούς μαζί και το ΔΝΤ. Δεν είναι μηχανισμός στήριξης αλλά μηχανισμός καταστροφής. Η κυβέρνηση αυτή οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή και τους Ελληνες στον Γολγοθά.

Με ολέθριες συνέπειες εθνικές, κοινωνικές, οικονομικές, πνευματικές, πολιτικές, πολιτιστικές, δημογραφικές, εδαφικές. Η ίδια η κυβέρνηση επενδύει στην διάλυση αυτής της ίδιας της χώρας.
Ας μείνουμε Ελληνες πτωχοί άλλα έντιμοι και αξιοπρεπείς, ο Ελληνισμός πάλι θα διαπρέψει. Οι εθνοκτόνοι των Ελλήνων με τις υποχθόνιες ενέργειες δεν θα επιτύχουν όσο και αν μας απομυζούν οικονομικά.

Η μάνα Ελλάδα θα καταριέται αυτούς που την οδήγησαν στην καταστροφή και στον παγκόσμιο εμπαιγμό. Γνωρίζουμε ότι είμαστε υπό κατοχή των τροικανών με την χείριστη δικτατορική Ελληνική κυβέρνηση.

Οι ενέργειες όμως των Ελλήνων είναι εκ Θεού πολυδύναμες και απρόβλεπτες και «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες». Δεν θα επιτύχουν στον σκοπό τους. Χρειάζεται τόλμη, χρειάζεται θάρρος και η ελπίδα για ζωή γίνεται δύναμη και φλόγα που μεταδίδεται.
Ζητούμε «ΑΝΘΡΩΠΟ» (ως άλλος Διογένης) να σώσει την Ελλάδα.
Ελληνορθόδοξο, γνωρίζοντα ιστορία με εθνοπατριδολατρικό φρόνημα και αγάπη στην Ελλάδα και στους Συνέλληνες. Να προτάσσει το συμφέρον της χώρας μας πάνω απ’ όλα.
Να ξαναγυρίσουμε στις ρίζες μας, στον πολιτισμό μας στην αναγέννηση του Εθνους μας. Το μέλλον μας ανήκει. Αισιοδοξία, ψυχραιμία και Ελπίδα.

Συνέλληνες,
Ας αγωνιστούμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να σώσουμε ό,τι κερδίσαμε με αγώνες, θυσίες και αξιοπρέπεια. Ας κρατήσουμε την Ελπίδα μέσα μας.

Γράφει ο Κοσμάς ο Αιτωλός: «Την ψυχή και τον Χριστό και μην φοβάστε».

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει
και ξανά προς την Δόξα τραβά.

Αιμιλία Λαδοπούλου
Επίτιμος Πρόεδρος Ενώσεως Κομοτηναίων
Αντ/δρος Εθνικής Ενώσεως Βορείων Ελλήνων κ.ά.Έντονες είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των αναπόφευκτων εκλογών και της επόμενης ημέρας. Προς το παρόν οι βασικές ομαδοποιήσεις στελεχών και βουλευτιών είναι οι εξής:

Η «τρόικα των ΛΟΡΔΙ»

Η λεγόμενη «τρόικα των ΛΟΡΔΙ» (Λοβέρδος- Ραγκούσης – Διαμαντοπούλου) φαίνεται πως έχει την αμέριστη στήριξη εκδοτών και τραπεζιτών. Σε αυτήν όλα δείχνουν πως έχει προσχωρήσει και ο Ηλίας Μόσιαλος, αν και η επικοινωνία του με τον Γ. Παπανδρέου δεν έχει σταματήσει να γίνεται σε καθημερινό επίπεδο. Στη σημερινή πάντως συνέντευξή του στην Κ.Ε. δηλώνει «συνομιλώ με ανθρώπους που συμμερίζονται πως η πολιτική πρέπει να κινείται στο τρίπτυχο συνδυασμού δικαιωμάτων-υποχρεώσεων, προάσπιση του ατομικού και των συλλογικών και όχι συντεχνιακών αιτημάτων και εναρμόνιση κοινωνικών αναγκών και οικονομικών πόρων…» αποδεχόμενος έτσι την ουσία του περίφημου άρθρου των τριών.

Η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται σε επαφή με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ των βουλευτών καθώς και με τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο» του κ. Φλωρίδη. Πρόσφατα μάλιστα Μόσιαλος-Φλωρίδης τα είπαν σε καφέ μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας. Για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ μίλησε στη «Real News» o Ανδρέας Λοβέρδος. «Μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης και, συνεπώς, την αποφυγή της χρεοκοπίας, υπάρχει χρόνος για την ανάληψη των αναγκαίων και χρήσιμων πρωτοβουλιών» είπε, αποδεχόμενος έτσι αυτό που επιδιώκει ο ΓΑΠ.

Προκειμένου να αναχαιτίσει το κύμα των αντιδράσεων και να κερδίσει χρόνο ο Παπανδρέου θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τη «σταθερότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου για την έξοδο της χώρας από την κρίση» και την εκταμίευση της 6ης δόσης, ζητώντας παράλληλα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά τα Χριστούγεννα. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν όλοι, φοβούμενοι ότι αν δεν ελέγξουν την μετάβαση, το ΠΑΣΟΚ θα έρθει αντιμέτωπο όχι απλώς με μια στρατηγική ήττα στις επόμενες εκλογές, αλλά και με τη διάσπασή του. «Όπως έγινε η συμφωνία ευθύνης για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, πρέπει να υπάρξει και συμφωνία ευθύνης και στο ΠΑΣΟΚ», δηλώνει ο Δ. Ρέππας στον Τύπο της Κυριακής, εννοώντας ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσει το κόμμα σε συντεταγμένες διαδικασίες. Στελέχη ακόμα και από το παπανδρεϊκό μπλοκ δεν αποκλείουν και το σενάριο του μεταβατικού προέδρου, που θα εγγυηθεί τις διαδικασίες, βλέποντας στο πρόσωπο του Δ. Ρέππα το κατάλληλο πρόσωπο. Γενικότερα, το σενάριο του «μεταβατικού προέδρου» παίζει αρκετά και υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, όπως του Κ. Σκανδαλίδη, που θεωρείται ότι μπορούν να εγγυηθούν τις διαδικασίες και να παίξουν αυτό το ρόλο.

Οι “Παπανδρεϊκοί”

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μ. Καρχιμάκης είναι επικεφαλής της ομάδας των Προεδρικών. Με άρθρο του, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό. Ταυτοχρόνως κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ετοιμάζουν του ΓΑΠ περιοδείες σε όλη τη χώρα. Η πορεία προς το λαό, λένε στελέχη του κόμματος, δεν παραπέμπει σε άνθρωπο που θέλει να αποσυρθεί. Σε αυτή τη περίπτωση πολλοί είναι οι Παπανδρεϊκοί βουλευτές που θέλουν να διασφαλίσουν πως το κόμμα δε θα χαθεί από τους …συμμορίτες (έκφραση του σκληρού Παπανδρεϊκού βουλευτή Φ. Παρασύρη). Πολλοί λένε πως η πρωτοβουλία του ΓΑΠ να ανοίξει θέμα εκλογικού νόμου ήταν επίσης έργο Καρχιμάκη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου»για το αν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι βιαστικά θέτουν σήμερα ζήτημα ηγεσίας. Και δεν εννοώ εδώ απλώς τον αυτονόητο σεβασμό και αναγνώριση σε έναν άνθρωπο που κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια τα τελευταία δύο χρόνια και θυσίασε το αξίωμά του για να ξεμπλοκάρει την πολιτική κατάσταση».

Ο Βενιζέλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών είναι εκείνος που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση για να αναλάβει πρωτοβουλία, αλλά ο ίδιος δείχνει να διστάζει. Στους συνομιλητές του λέει ότι προέχει η επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου και μόνο μέσα από αυτήν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις του με την κοινωνία, η οποία σε αυτή τη φάση (δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ κινείται κοντά στο ιστορικό χαμηλό του 12%) του έχει γυρίσει την πλάτη. Παράλληλα, μια σειρά σημαντικών κομματικών στελεχών προσβλέπει στη στήριξή του και αυτό δεν είναι αμελητέα ποσότητα για μια μελλοντική μάχη για την αρχηγία. Για παράδειγμα, ο οργανωτικά ισχυρός και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γ. Παναγιωτακόπουλος -που, στο παρελθόν, συγκρούστηκε σφόδρα με τον κ. Βενιζέλο- λέει στους συνομιλητές του ότι, αν η διαδοχή καταλήξει ανάμεσα στην τριάδα (εννοεί τους Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση) και τον Ευ. Βενιζέλο, εκείνος θα στηρίξει τον κ. Βενιζέλο.

Oι άλλοι παίκτες

Δεν είναι λίγοι στο ΠΑΣΟΚ εκείνοι που θεωρούν ότι η μάχη της διαδοχής, ιδιαίτερα αν τα πράγματα προχωρήσουν γρήγορα, θα αποκτήσει και άλλους ισχυρούς παίκτες. Και σε αυτούς συγκαταλέγουν τον Μ. Χρυσοχοΐδη και τον Χρ. Παπουτσή, οι οποίοι δεν έχουν εκδηλώσει αλλά και δεν έχουν κρύψει τις αρχηγικές τους φιλοδοξίες. Πρόκειται για δύο στελέχη, και αυτό ισχύει κυρίως για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που θα επιχειρήσουν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις του παπανδρεϊκού μπλοκ, εφόσον δεν υπάρχει στην κούρσα της διαδοχής ο Γ. Παπανδρέου. Ο Χρ. Παπουτσής φέρεται να αποτελεί αυθεντικότερο συνομιλητή των στελεχών που είναι σήμερα δίπλα στον Γ. Παπανδρέου και στηρίζουν την παραμονή του, αλλά ο Μ. Χρυσοχοΐδης θεωρείται πιο πολυσυλλεκτικός, ικανός να ταιριάξει και δυνάμεις του Γ. Παπανδρέου αλλά και τις θεωρούμενες εκσυγχρονιστικές μέσα στο κόμμα.

Έτοιμος να φύγει ή να … παραμείνει;

«Είναι έτοιμος να φύγει. Όχι άμεσα, αλλά από Γενάρη, αν υπάρξουν οι σωστοί όροι και προϋποθέσεις », υποστηρίζουν στο μεταξύ, στελέχη που λένε πως συζήτησαν με τον Γ. Παπανδρέου. Από την άλλη μεριά όμως οι στενοί του συνεργάτες επιμένουν και από σήμερα θα το λένε και δημοσίως ότι «το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις επόμενες εκλογές με Παπανδρέου».

Πίσω από τις γραμμές, όλοι βλέπουν μια παρελκυστική τακτική του Γ. Παπανδρέου, η οποία και θα συνεχιστεί, πατώντας στο υπαρκτό γεγονός ότι η διαδικασία εκλογής αρχηγού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θεωρούν ότι θα επιχειρήσει να αναβάλει με στόχο να ελέγξει τις διαδικασίες και, αν δεν τα καταφέρει, τότε να προκύψει ηγεσία «μειωμένης νομιμοποίησης».

Σύμμαχος του Παπανδρέου στα σενάρια διαδοχής είναι ο χρόνος. Ο Νοέμβριος σχεδόν πέρασε, ο Δεκέμβρης δεν είναι μήνας για διαδικασίες και από Γενάρη και μετά δεν υπάρχει χρόνος για εκλογή αρχηγού από τη βάση, όπως έγινε το 2007. Εξάλλου, μια τέτοια διαδικασία, ένα «κομματικό δημοψήφισμα» δηλαδή, θα συγκέντρωνε σήμερα εξαιρετικά λιγότερους ψηφοφόρους από το 1.000.000 πολίτες του 2007 και αυτή η σύγκριση αποτελεί αντικίνητρο για όποιο υποψήφιο αρχηγό και πρωθυπουργό. Άρα, ή θα μείνει ο Παπανδρέου και θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ή θα επιχειρηθούν αλλαγή καταστατικού και διαδικασίες στα όργανα και όχι στην κομματική κάλπη για εκλογή προέδρου, ο οποίος, αν δεν είναι μεταβατικός, θα έχει να απαντήσει στο επιχείρημα ότι δεν είναι ισχυρά νομιμοποιημένος, αφού θα έχει εκλεγεί ύστερα από μάχη μηχανισμών.

Τα προηγούμενα εξηγούν γιατί το ΠΑΣΟΚ άρχισε ήδη να ζητά παράταση της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου. Αν οι εκλογές γίνουν τον Ιούνιο, ή τον Φεβρουάριο, θα υπάρξει χρόνος να εκτονώσουν τους κραδασμούς και να βρουν τρόπους εκτόνωσης της λαϊκής κατακραυγής.

Το έχουμε γράψει άλλωστε πολλές φορές: Το ΠΑΣΟΚ σε περιόδους κρίσεων αναγεννιέται από τις στάχτες του.

Σε αυτή όμως τη περίπτωση έχει ένα μειονέκτημα: Τώρα ο κόσμος ξέρει.

Θα θυμάται…αραγε;

Βανζέτι, με πληροφορίες από τον “Τύπο της Κυριακής”, “Πρώτο Θέμα”, “Έθνος” κλπ.


Η φωτοσύνθεση είναι από το Antistachef


Κύριοι,
Ξεπουλούν την Ελλάδα.
Τι κάνουν τα κόμματα;
Γιατί σιωπούν;
Τα ΜΜΕ που είναι;
Όλοι έχουν ποσοστά από την Πώληση;
Για όσους λαμβάνουν το παρόν, σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα αυτά είναι παράνομα και ότι οι αγοραστές θεωρούνται κλεπταποδόχοι.
Η Χώρα δεν έχει συνταγματική Βουλή και τα κόμματα που οφείλουν 200 εκατομ € δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν.

Πριν καλά-καλά πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Παπαδήμου,μεταβιβάστηκαν τα εξής περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου,στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΔ)…

 • 3.306.202 μετοχές της εταιρίας ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,619% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
 • 11.793.750 μετοχές της εταιρίας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,234% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
 • 14.953.429 μετοχές της εταιρείας ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,308% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
 • 5.775.000 μετοχές της εταιρίας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,1% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
 • 2.348.640 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,3% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
 • 29.074.500 μετοχές της εταιρίας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ ΑΕ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,3% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
 • 14.520.000 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 40% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
 • Για την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ, δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 90% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
 • Για την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
 • Και,ΟΛΑ τα κάθε είδους οικονομικά δικαιώματα και τίτλους ιδιοκτησίας επί εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμένων και των πετρελαίων Καβάλας.

( Πλήρης έκθεση στο : http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2092831 ) .

Μπορεί λοιπόν να απεχώρησε του προσκηνίου ο λαομίσητος πρωθυπουργός, όμως,το προδοτικό ανθελληνικό έργο, για την εκποίηση της τόσο ακριβοπληρωμένης, από τον μόχθο των φορολογουμένων Ελλήνων, εθνικής περιουσίας και κληρονομιάς των παιδιών μας, συνεχίζουν οι συνένοχοι από το κόμμα του, με τη συνδρομή-συνενοχή, πλέον, ΝΔ-ΛΑΟΣ! Αλλά και την ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ σιωπή των υπολοίπων κομμάτων,εντός κι εκτός Βουλής και των-κατά τα άλλα λαλίστατων-ΜΜΕ!

Να μη ξεχνούν: την Ύβρι, ακολουθεί η Νέμεσις! Το Έγκλημα, η Τιμωρία!

( Β.Σ. )

Οπως έγραφε προχθές ένα έγκυρο όργανο της υπερεθνικής ελίτ, οι «Financial Times»,
«η ευρωζώνη, όντας αντιμέτωπη με αναταραχή στις επαρχίες, απέστειλε σε αυτές δύο νέους κυβερνήτες: στη θέση του αλλοπρόσαλλου Παπανδρέου τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ και στη θέση του απείθαρχου Μπερλουσκόνι τον Μόντι, πρώην επικεφαλής της πολιτικής ανταγωνισμού στην Κομισιόν».

Εκείνο που παρέλειψε η εφημερίδα να αναφέρει είναι ότι και οι δύο, μαζί με στελέχη πολυεθνικών κ.λπ., είναι μέλη της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission), δηλαδή της επιτροπής που ίδρυσε ο Ροκφέλερ το 1973, όταν οι πολυεθνικές μορφοποιούσαν την άτυπη υπερεθνική ελίτ που θα διαχειριζόταν την τότε αναδυόμενη διεθνοποιημένη καπιταλιστική οικονομία της αγοράς.

Η επιτροπή αυτή, υποτίθεται, είχε στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των τριών κύριων συνιστωσών της υπερεθνικής ελίτ (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία) αλλά, στην πραγματικότητα, αποτελούσε βασικό όργανο για την προώθηση μελών της στη διαχείριση της Νέας Τάξης που καθιέρωνε η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Επιπρόσθετα, και οι δύο (μαζί με τον Ντράγκι, τον νέο πρόεδρο της ΕΚΤ) ανήκουν, «σε διάφορους βαθμούς», όπως σημειώνει η έγκυρη «Le Monde», στο ευρωπαϊκό τμήμα της γνωστής Goldman Sachs, κύριου «στελέχους» της υπερεθνικής ελίτ!

Σήμερα, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ιστορία της, η Ελλάδα κυβερνάται από έναν μη εκλεγμένο από το Λαό τεχνοκράτη που, τυπικά, τον διόρισαν κόμματα χωρίς την παραμικρή λαϊκή εντολή για την καταστροφική πολιτική τους και, ουσιαστικά, η ίδια η υπερεθνική ελίτ. Και όλα αυτά, με τη σύμπραξη ενός εθνικιστικού κόμματος (το μοναδικό σημαντικό ευρωπαϊκό «εθνικιστικό» κόμμα -στην πραγματικότητα, απλά ακροδεξιό- υπέρ της Ε.Ε.!).

Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι η νέα αυτή διακομματική χούντα, που διαδέχθηκε την προηγούμενη μονοκομματική χούντα, η οποία χωρίς την παραμικρή λαϊκή νομιμοποίηση εισήγαγε τα πιο κτηνώδη μέτρα κατά των λαϊκών στρωμάτων στην Ιστορία μας (μέχρι την εγκληματική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενός βασικού για την επιβίωση αγαθού, σε όποιον δεν πληρώνει το χαράτσι υπέρ των ελίτ!), δεν έχει βέβαια στόχο τη «σωτηρία της Πατρίδας» όπως ισχυρίζεται.

Απλά έχει στόχο να σώσει τις τσέπες των τραπεζιτών δανειστών μας στο εξωτερικό, μέσα από την ελαχιστοποίηση των ζημιών τους, καθώς και να προωθήσει γενικότερα τα συμφέροντα της «απάτριδος» υπερεθνικής ελίτ του κεφαλαίου και των ντόπιων ελίτ και προνομιούχων στρωμάτων, δηλαδή μιας μικρής μειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε βάρος βέβαια των λαϊκών στρωμάτων.

Ετσι ο «διαπρεπής τεχνοκράτης και ακαδημαϊκός πρωθυπουργός», που καλείται να μας «σώσει», στην πραγματικότητα ψεύδεται ασύστολα όταν καταστροφολογεί για τις συνέπειες της εξόδου από την Ε.Ε., τη στιγμή που άλλοι, απείρως σημαντικότεροι από αυτόν (αλλά και από παρόμοια με αυτόν πανεπιστημιακά παπαγαλάκια στην Ελλάδα) διεθνείς οικονομολόγοι, που δεν λειτουργούν όμως ως «άνθρωποι της υπερεθνικής ελίτ στην Αθήνα», δείχνουν ότι δεν υπάρχει διέξοδος από την καταστροφική κρίση της Ελλάδος μέσα στην ευρωζώνη - ή θα έλεγα σωστότερα μέσα στην Ε.Ε., εφ'όσον η ένταξή μας σε αυτή είναι η απώτερη αιτία της έντασης της χρόνιας κρίσης μας.

Και όλα αυτά, βέβαια, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσει την «πλειοψηφία των νοικοκυραίων», οι οποίοι φτωχοποιούνται ραγδαία, ότι δήθεν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση που μας καταδικάζει σε θέση τυπικού προτεκτοράτου της υπερεθνικής ελίτ, με μόνιμη ανεργία πάνω από 20% του πληθυσμού και διπλάσια ανεργία ανάμεσα στους νέους.

Δηλαδή, από τα Μνημόνια που μας καταδικάζουν να γίνουμε ένα Μεξικό της ευρωπαϊκής περιφέρειας, συνεχώς χρεωμένο και απόλυτα εξαρτημένο, το οποίο θα έχει στο μεταξύ ξεπουλήσει και κάθε κοινωνικό πλούτο στις εξευτελιστικές τιμές που επιβάλλουν οι «αγορές».

Τώρα, που σύσσωμη η πολιτική και οικονομική ελίτ, καθώς και η πανεπιστημιακή και η μιντιακή ελίτ και οι περισσότεροι από την ελληνική «κουλτούρα», ρητά ή σιωπηρά επιδοκιμάζουν τη χούντα της υπερεθνικής ελίτ («για να μην καταστραφούμε»!) και συμπαρατάσσονται σε ένα Μαύρο Μέτωπο, η διάκριση «αυτοί» ή «εμείς» γίνεται περισσότερο φανερή παρά ποτέ. «Αυτοί», οι ελίτ και τα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα, και «εμείς», η μεγάλη πλειονότητα του λαού, κυρίως στα λαϊκά στρώματα, που θα πληρώσουν πολύ ακριβά τη μετατροπή της χώρας και σε τυπικό προτεκτοράτο.

Αυτονόητη, επομένως, και η μοναδική διέξοδος από τον ολοκληρωτικό εξανδραποδισμό μας ως λαού στα χέρια της υπερεθνικής ελίτ και των «ανθρώπων της» στην Ελλάδα: η δημιουργία ενός παλλαϊκού Μετώπου Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης που θα ενώσει όλους, ανένταχτους ή οργανωμένους, κάτω από ένα ελάχιστο πρόγραμμα με κοινούς στόχους τη μονομερή έξοδο από την Ε.Ε. (όχι απλά το ευρώ), την άρνηση πληρωμής του Χρέους και την άμεση απαλλοτρίωση του ιδιωτικοποιημένου κοινωνικού πλούτου, μαζί με τα απαραίτητα συμπληρωματικά μέτρα.

Αλλά θα επανέλθω...
 • Ευρώ εκτός (εαυτού)
Ο Γερμανικού «ενδιαφέροντος» ΟΤΕ υπό τη διοίκηση του κάπο καμαράντεν Κοπ, βγάζει τα κέρδη του στις Τράπεζες του εξωτερικού. Στις ελληνικές Τράπεζες κρατά μόνον κάτι ολίγα πίνατς και ψιλά για τα λειτουργικά του έξοδα...

Μπλιτς κριγκ - πάρε τα λεφτά και τρέχα!

Το ίδιο θα γίνει με την εναπομείνασα του ελληνικού λαού, κεραυνοβόλος πόλεμος, μπλιτς κριγκ με Fast Track και Task Force, ο κλέψας του κλέψαντος - μόνον οι ηρωικώς ηλίθιοι δεν βλέπουν τη λαφυραγώγηση της χώρας και βλέπουν τον «κίνδυνο για την έκτη δόση», την έβδομη, την όγδοη, αν στο μεταξύ η Ιταλία δεν έχει κηρύξει στάση πληρωμών, δεν έχει αυτοδιαλυθεί η ευρωζώνη, δεν έχει επανεξοπλισθεί η Μπούντεσβερ(μαχτ) και δεν έχουν φθάσει τα 2.000.000 οι άνεργοι στην Ελλάδα.

Ποτέ έως τώρα στην ανθρώπινη ιστορία δεν υπόσχονταν οι ταγοί στους λαούς επιστροφή στο ξεροκόμματο- όχι σε περίοδο ειρήνης τουλάχιστον.

Συνεπώς σήμερα οι κυβερνήσεις βρίσκονται σε πόλεμο με τους λαούς τους! Οποιος όμως βάζει μάχαιρα και ψωμίζεται απ' τη μάχαιρα, μάχαιρα λαμβάνει κι από μάχαιρα πάει.

Εις τι νομίζουν η κυρία Μέρκελ και οι συν αυτή ότι διαφέρουν από τριτοκοσμικούς τυράννους, όταν βασανίζουν τους λαούς τους με την πείνα και την απειλή της πείνας, όταν πουλάνε τη δημοκρατία για πόρνη στους τραπεζίτες;

Τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν αναθεωρηθεί -εντάξει! Χρειάζεται όμως να προετοιμάσουν οι Δυνάμεις έναν τρίτον για να (ξανα)θυμηθούμε όλοι τον Μουσολίνι κρεμασμένον τ' ανάποδα στο Μιλάνο του 1945;...

Η εμπρηστική επίθεση εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας «CHARLIE HEBDO» από Μουσουλμάνους φανατικούς διότι εξέλαβαν ως υβριστικές ορισμένες γελοιογραφίες, θέτει εκ νέου το ερώτημα των ορίων της σάτιρας.

Η απάντηση βρίσκεται στον στόχο που κάθε φορά η σάτιρα επιλέγει. Αν, λόγου χάριν, στόχος της σάτιρας είναι να καταδείξει τη φασιστική πολιτική του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων δεν θα διστάσει να παρουσιάσει τους Ισραηλινούς ως νεοναζί, όσο κι αν αυτό τους ενοχλεί, όσο κι αν αυτό τους πονάει! (μάλιστα αυτός ο «πόνος» είναι το ζητούμενο της σάτιρας διότι έτσι ξυπνάει τις συνειδήσεις. Και σ' αυτήν την περίπτωση τα σκίτσα δεν είναι υβριστικά, αλλά παιδευτικά).

Αν, απ' την άλλη, το προεξάρχον για τη σάτιρα είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, τότε τα σκίτσα για τον Μωάμεθ ή αυτούς που ερμηνεύουν το Ισλάμ ως βία κατά των απίστων, είναι υποχρεωτικά. Ούτε αυτά τα σκίτσα είναι υβριστικά, είναι απλώς λογικά, άρα παιδευτικά.

Αν τώρα ορισμένοι Μουσουλμάνοι θέλουν να αυτοπαγιδεύονται στον «πόλεμο των πολιτισμών» που τους έχουν στήσει αντιδραστικοί κύκλοι της Δύσης, δικαίωμά τους. Και δικό μας δικαίωμα να τους κριτικάρουμε. Με τον πιο επώδυνο (αν είναι ο πιο αποτελεσματικός) τρόπο...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enetΤο φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"Από τον Μάϊο του 2011 είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου να εκχωρήσει εκτλεστικές εξουσίες στον επίτροπο Χορστ Ράϊχενμπαχ, αποκαλύπτει ο ίδιος ο Ράϊχενμπαχ, σε συνέντευξή του, όπως είχε αποκαλύψει και το Ντομινίκ Στρος Καν ότι από την άνοιξη του 2009 είχε συμφωνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου να βάλει την χώρα στο ΔΝΤ μόλις κέρδιζε στις εκλογές.

Ο Χορστ Ράϊχενμπαχ αποκαλύπτει λοιπόν σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ότι «το σχετικό σχέδιο δράσης υπάρχει και έχει συμφωνηθεί από τον Μάιο του 2011 με τις ελληνικές αρχές»! Και όχι μετά την αποδοχή του Μεσοπρόθεσμου τον Ιούλιο, όπως μας έλεγαν οι της κυβέρνησης Παπανδρέου προσπαθώντας να μας πείσουν ότι "έτσι έπρεπε για να πάρουμε την 5η δόση"

Δηλαδή η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από ονάδες υποεπιτρόπων με εκτελεστικές εξουσίες υπό τον επίτροπο της ελληνικής κυβέρνησης τον Χορστ Ράϊχενμπαχ. Οι υποεπίτροποι θα αναλάβουν τον έλεγχο σε κάθε υπουργείο και θα διορίσουν και ομάδες ξένων συμβούλων οι οποίοι θα συντονίζουν το έργο τους, το οποίο θα επικεντρωθεί κυρίως στην συγκέντρωση φόρων και στην περικοπή δαπανών.
Εξακολουθούν δηλαδή να πιστεύουν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή και όσο το πιστεύουν τόσο θα βάζουν φόρους, για να κερδίζει η Γερμανία (γιατί περί αυτού πρόκειται) αυτά που θεωρεί ότι χάνει από την φοροδιαφυγή.

Μάλιστα τονίζει ότι "Εδώ θα έρθουν τα καλύτερα εργαλεία για να μαζέψουμε τους φόρους και θα εφαρμόσουμε τις καλύτερες μεθόδους για να συγκεντρώσουμε χρήματα".

Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε από αυτά που λέει ο χερ Ράϊχενμπαχ. Απλα να πούμε ότι την πραγματική κυβέρνηση Ράϊχενμπαχ (όχι την ψεύτικη του Λ.Παπαδήμου) στην Ελλάδα αυτή την στιγμή την στηρίζουν τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ)...

Από defencenet μοντάζ Γρέκι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χορστ Ράϊχενμπαχ στο ΕΘΝΟΣ

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τρεις βόμβες Ράιχενμπαχ για τη φοροδιαφυγή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΟΡΣΤ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ
Εχοντας καταθέσει την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, όπου επισημαίνονται οι προτεραιότητες του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και ο ρόλος της Task Force, ο επικεφαλής της, Χορστ Ράιχενμπαχ, εξηγεί στο "Εθνος της Κυριακής" την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Οσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο κύριος Ράιχενμπαχ τονίζει ότι είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση για να υπάρξουν αποτελέσματα, ενώ περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα τα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία και να γίνει η χώρα μας ελκυστική για τους επενδυτές - Ελληνες και ξένους.


Εχετε δώσει μεγάλη έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να βελτιωθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός;

Το σχετικό σχέδιο δράσης υπάρχει από τον Μάιο του 2011 και έχει συμφωνηθεί με τις ελληνικές Αρχές. Τώρα είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση και η υποστήριξη από τον ευρύτερο πληθυσμό προκειμένου αυτή η προσπάθεια να αποφέρει αποτελέσματα. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν θα είναι αρεστή σε όλους, αλλά είναι μια αναγκαιότητα για την κοινωνία στο σύνολό της από την άποψη της δικαιοσύνης και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Πλέον είναι διαθέσιμη η τεχνική βοήθεια από άλλα κράτη-μέλη και από το ΔΝΤ, που παρέχουν τα καλύτερα εργαλεία και τις καλύτερες μεθόδους τους για να εντοπιστούν φοροφυγάδες. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα, με την προϋπόθεση ότι όλοι είναι εξίσου προσηλωμένοι στον στόχο αυτόν.

Ενα από τα σημαντικά προβλήματα που έχουν αναφερθεί είναι η πολυνομία. Τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπισή της και είναι κάτι το οποίο θα εξετάσετε στο άμεσο μέλλον;

Οι ελληνικές Αρχές μας έχουν ήδη επισημάνει μερικούς τομείς όπου η Ομάδα Δράσης θα μπορούσε να βοηθήσει για την απλούστευση και την αποσαφήνιση της νομοθεσίας, κυρίως στον επιχειρηματικό τομέα, όπου θέλουμε να καταπολεμήσουμε, για παράδειγμα, τις πολλές και πολύπλοκες διαδικασίες για τις εξαγωγές. Κατά γενικό κανόνα, θα θέλαμε να στηρίξουμε την ελληνική διοίκηση στο να θέσει μια ολοκληρωμένη δέσμη κανόνων, που θα είναι κατανοητοί σε όλους και εύκολα εφαρμόσιμοι.

Πόσο διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα με την απόφαση περί "κουρέματος" του ελληνικού χρέους; Πώς πιστεύετε ότι η θα περάσει πιο γρήγορα στον δρόμο της ανάπτυξης;

Η ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποφασιστικότητα με την οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Μόνο εάν η ελληνική οικονομία γίνει πιο ανοικτή, διαφανής και δυναμική, μπορεί να βγει η χώρα από την ύφεση.

Ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα προκειμένου να μη χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ;

Στηρίζοντας τις ελληνικές Αρχές με τη διαχείριση των ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Επιτροπής, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.
Πρώτον, έχουμε επικεντρωθεί σε μεγάλα έργα με τη μεγαλύτερη δυνατή δυνατότητα απορρόφησης και οικονομικό αντίκτυπο.

Δεύτερον, αναζητάμε τα ανενεργά έργα, που μπορούν να ακυρωθούν και συνεπώς τα κεφάλαια να ανακατευθυνθούν σε ώριμα έργα.

Τρίτον, στηρίζουμε την κινητοποίηση της τεχνικής βοήθειας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που εμποδίζουν την ομαλή προετοιμασία των έργων, τη σύναψη συμβάσεων και την εφαρμογή τους.
Τέταρτον, στηρίζουμε την απλούστευση του νομικού και κανονιστικού πλαισίου, όπου αυτό χρειάζεται, για παράδειγμα στα δημόσια έργα, σε απαλλοτριώσεις, κ.λπ. και, τέλος, υποστηρίζουμε την επανεξέταση και τον εξορθολογισμό των συστημάτων διαχείρισης.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα προβλήματα της συγχρηματοδότησης, στηρίζουμε επίσης και άλλες κινήσεις. Η Επιτροπή, για παράδειγμα, έχει ήδη εγκρίνει την αύξηση της συγχρηματοδότησης της ΕΕ με ποσοστό έως και 85% (στο πλαίσιο της υφιστάμενης ρύθμισης) και επιπλέον έχει προτείνει και πρόσθετη αύξηση μέχρι και 95%. Αυτό το τελευταίο όμως, βρίσκεται υπό έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Επιπλέον, η Επιτροπή έχει υποβάλει προτάσεις για την αύξηση της ρευστότητας των τραπεζών ώστε να καλύψουν συμπληρωματικά κονδύλια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για έργα υποδομής.

Πώς μπορούν να "ξεμπλοκάρουν" οι επενδύσεις στην Ελλάδα και πού, κατά τη γνώμη σας, οφείλεται το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα αυτήν τη στιγμή ως επενδυτικός προορισμός;

Στις περισσότερες διεθνείς αναφορές όπου συγκρίνεται η ελκυστικότητα των χωρών ως "αποδέκτες" επιχειρήσεων, η Ελλάδα κατατάσσεται σε χαμηλή θέση. Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλοί, είτε πρόκειται για την εγγραφή της ιδιοκτησίας ή για την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης. Ευκολότερη ίδρυση εταιρειών, θέσπιση σαφέστερων κανόνων φορολογίας, καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ο χρόνος που χρειάζεται για τις νομικές διαδικασίες είναι ζητήματα που η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της ως χώρας που αξίζει να επενδύσουν οι εταιρείες και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Αναφέρατε τη διαχείριση των απορριμμάτων ως έναν από τους τομείς προτεραιότητας. Πώς θα διευκολύνετε τα σχετικά έργα και τι οφέλη θα έχει η Ελλάδα από αυτά;

Στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Δικαστήριο λόγω της παράνομης και ανεξέλεγκτης ρίψης αποβλήτων καθώς και για την ύπαρξη παράνομων χωματερών. Για να συμμορφωθεί με την απόφαση η Ελλάδα πρέπει να κλείσει και να αναδιαμορφώσει τις υφιστάμενες χωματερές και να δημιουργήσει κατάλληλες εγκαταστάσεις διαχείρισης των αποβλήτων. Αντιλαμβάνομαι ότι οι νέες εγκαταστάσεις καθυστέρησαν λόγω οικονομικών, θεσμικών και διοικητικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να αποσαφηνιστούν τα ζητήματα ιδιοκτησίας, να διοργανωθούν προσκλήσεις υποβολής προσφορών και να εξασφαλιστεί η πρόσθετη χρηματοδότηση.

Η Ομάδα Δράσης είναι έτοιμη να στηρίξει τις ελληνικές Αρχές με τεχνική βοήθεια που μπορεί να χρειάζονται για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Εκτός από τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ένα μη αμελητέο πλεονέκτημα θα είναι ότι η Ελλάδα μπορεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει δυνητικά ακριβά πρόστιμα για μη συμμόρφωσή της με την κοινοτική νομοθεσία.

ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ από το ΕΘΝΟΣ