Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Νοε 2011


Η Goldman Sachs, με την πολύτιμη αρωγή του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου, μέσω ενός αμαρτωλού και καλά κρυμμένου swap (ομολόγου) έμπασε την Ελλάδα, από την πίσω πόρτα, στο ευρώ - με συνέπειες που θα πληρώνει ο λαός μας για πολλά χρόνια ακόμη. Η Goldman Sachs, όπως αποκάλυψε το CNN στις 2 Μαρτίου 2010, πόνταρε στην ελληνική χρεοκοπία! Η Goldman Sachs, όπως δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» στις 9 Απριλίου 2010, «έραψε στην Ελλάδα το κοστούμι» του ΔΝΤ. Η Goldman Sachs, όπως έγραψε στις 11 Νοεμβρίου η «δημοκρατία» μας, έβγαλε κυβέρνηση στην Ελλάδα με τον δοτό Λουκά Παπαδήμο. Η Goldman Sachs, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», έβγαλε κυβέρνηση σε ολόκληρη την Ευρώπη!

«Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκουν, σε διαφορετικά επίπεδα έκαστος, στην ευρωπαϊκή “κυβέρνηση Sachs”». Ετσι ξεκινάει το άρθρο της «Le Monde» που υπογράφει ο ανταποκριτής της στο Λονδίνο Marc Roche. Εκεί διαβάζουμε ότι η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs αποτελεί τον «συνδετικό κρίκο» ανάμεσα στον διορισμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας μας από το 1994 έως το 2002. Στο αφιέρωμα στην τριανδρία της Goldman Sachs σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος «συμμετείχε στην επιχείρηση “μαγειρέματος” των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων» από την Goldman Sachs.

Σιωπηλοί εκτελεστές

Για τον Μάριο Μόντι, ομότεχνο του κ. Παπαδήμου στην ανάληψη πρωθυπουργικής εργολαβίας, η «Le Monde» σημειώνει την προϊστορία του ως συμβούλου της τράπεζας από το 2005. Στην κορυφή της αόρατης πυραμίδας της GS στη γηραιά ήπειρο, η εφημερίδα τοποθετεί τον Μάριο Ντράγκι, που διαδέχεται τον Ζαν Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο κ. Ντράγκι ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στον ευρωπαϊκό κλάδο της από το 2002 έως το 2005.

Οι διαπιστώσεις του συντάκτη της έγκριτης γαλλικής εφημερίδας βοηθούν αρκετά στη χαρτογράφηση των υπόγειων διαδρομών του χρήματος και της επιρροής αυτού του πολυδαίδαλου και αδηφάγου τραπεζικού οργανισμού. Η Goldman Sachs έχει «μεγάλη ατζέντα», αλλά δεν αρκείται στη χρησιμοποίησή της ώστε απλά να επηρεάζει. Αρέσκεται να τοποθετεί, να διορίζει «δικούς της ανθρώπους, χωρίς όμως να αφήσει τις μάσκες να πέσουν». Κι αυτό ισχύει. Η επίφαση της ανεξαρτησίας και της «δημοκρατικής» νομιμοφάνειας είναι σπουδαία «όπλα» στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων. Οι «φυτευτοί» της Goldman δεν πρέπει να διατυμπανίζουν τις σχέσεις τους με τη... μητέρα εταιρία. Ο Marc Roche έχει στο κείμενό του ως κεντρικό σημείο αναφοράς την υπόθεση της συγκάλυψης του ελληνικού χρέους μέσω του αμαρτωλού ομολόγου των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου. Θεωρεί ότι εκεί οφείλεται ένα σημαντικό μερίδιο από την τεράστια ισχύ που έχει συγκεντρώσει: «Μια σειρά από υποθέσεις στις οποίες η τράπεζα ξετύλιξε το ταλέντο της, όπως η κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ και η υπόθεση του ελληνικού χρέους προσέδωσαν δημόσια δύναμη στην Goldman Sachs». Βέβαια, τα νήματα και οι ιστοί της αράχνης που εξυφαίνονται στο σκοτάδι διαλύονται μόλις πέσει επάνω τους το φως της αλήθειας και οι λαοί, εκείνοι δηλαδή που πληρώνουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς, πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Πρωτιά της «δημοκρατίας»

Την ημέρα που περνούσε το πρωθυπουργικό δαχτυλίδι στο χέρι του Λουκά Παπαδήμου, η εφημερίδα μας έγραφε στο κύριο άρθρο: «Κυβέρνηση Goldman Sachs [...] Ο κ. Παπαδήμος συνεργάστηκε άψογα με τον πρωθυπουργό των Ιμίων Κώστα Σημίτη. Το εκσυγχρονιστικό ντουέτο διαμόρφωσε τα πλασματικά νούμερα (όπως αποκάλυψε ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξή του) για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αποκρύπτοντας το ελληνικό χρέος μέσω του αμαρτωλού swap με την Goldman Sachs.

Ο αινιγματικός τραπεζίτης, μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (που ίδρυσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ), θα ορίζει από σήμερα τις τύχες του τόπου χωρίς να έχει εκλεγεί!» Τρεις ημέρες πέρασαν από τη δημοσίευση του άρθρου και προέκυψε το άρθρο στη «Le Monde». Ολα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα...

Ο παγκόσμιος κερδοσκόπος

•Ιδρύθηκε το 1869 από τον Marcus Goldman, Γερμανό μετανάστη στις ΗΠΑ, εβραϊκής καταγωγής.

•Η υπόθεση του «μαγειρέματος» του ελληνικού χρέους από την GS και την κυβέρνηση Σημίτη αναφέρεται ακόμα και στην καταχώριση της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, που αναφέρει την ιστορία της τράπεζας.

•Ο Ρόμπερτ Ρούμπιν και ο Χένρι Πόλσον, υπουργοί Οικονομικών στις κυβερνήσεις Κλίντον και Μπους, είχαν διατελέσει υπάλληλοι της GS!

•Είναι περισσότερες από δέκα οι περιπτώσεις όπου το αμερικανικό δημόσιο μήνυσε ή ανέκρινε στελέχη της εταιρίας για σωρείες σκανδάλων που έπληξαν τις οικονομίες των πολιτών των ΗΠΑ.

•Στην Goldman Sachs αποδίδεται (επισήμως) τεράστιο μέρος της ευθύνης για την οικονομική κρίση που έπληξε την υπερδύναμη λόγω της «φούσκας» των ακινήτων. Η GS πωλούσε ομόλογα ακινήτων σε πελάτες και πόνταρε εναντίον τους!

•Πολλές λεπτομέρειες για τον ρόλο που έχει παίξει στην Ελλάδα και τον κόσμο το πολυπλόκαμο τέρας που ονομάζεται Goldman Sachs μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα olympia.gr

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές κρίσεις στη μακραίωνη διαδρομή της. Κρίσεις περιορισμού της ελευθερίας, αμφισβήτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργησης του δικαίου και της νομιμότητας, αλλά και πολιτικές μεταμορφώσεις που όμως κατάφερε να ξεπεράσει.

Σήμερα όμως, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, ότι είμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας δημιουργημένης κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας και για πρώτη φορά η πολιτική του πλανήτη είναι υπόδουλη και καθορίζεται εξ ολοκλήρου από μια αυθαίρετη και παγκόσμιας εμβέλειας εξωπολιτική εξουσία δυνάμεων του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας.

Το 1973 ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, γερμανοεβραϊκής καταγωγής, αναθέτει στον Πολωνοεβραίο καθηγητή Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι να διοργανώσει ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών από την ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των τριών αυτών πόλων. Έτσι, δημιουργήθηκε η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission), της οποίας τα 300 και πλέον μέλη και οι προσκεκλημένοι τους συναντώνται εναλλάξ μια φορά τον χρόνο στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και την Ευρώπη. Η συνάντηση στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1999 στην Αθήνα. Μέλη της από την Ελλάδα είναι ο Στέλιος Αργυρός (ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ), ο Παναγής Βουρλούμης (πρώην στέλεχος της Alpha Bank και νυν ιδιοκτήτης εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών), ο Αλέξης Παπαχελάς (δημοσιογράφος), ο Λουκάς Παπαδήμος (νυν Πρωθυπουργός) και πολλοί άλλοι. Από τον διεθνή χώρο εξέχουσα θέση κατέχουν οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (προσωπικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη) και Μπιλ Κλίντον, ο Χένρυ Κίσινγκερ κ.α.

Επίσης, το 1973, ο Χένρυ Κίσινγκερ αναθέτει στον ίδιο άνθρωπο, τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, να υλοποιήσει επί χάρτου την εξάπλωση της παγκοσμιοποιήσεως. Το Σεπτέμβριο του 1994, ο Χένρυ Κίσινγκερ σε ομιλία κατά την βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, μεταξύ των άλλων είπε για την Ελλάδα: «Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε, ίσως να συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε την γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Ρόλο αντίστοιχο με την τριμερή επιτροπή στο διεθνές στερέωμα παίζει η λέσχη Bilderberg. Η συγκεκριμένη λέσχη είναι ένα ανεπίσημο, ετήσιο, μυστικό, αμαρτωλό, διατλαντικό club που συνεδριάζει μια φορά τον χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα στην Ευρώπη και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Η.Π.Α ή τον Καναδά. Μετέχουν περί τα 120 με 140 άτομα και οι συμμετέχοντες είναι η παγκόσμια επίκαιρη ελίτ πολιτικών (μεταξύ άλλων όλοι οι Γενικοί Γραμματείς του ΝΑΤΟ), επιχειρηματιών (μεταξύ άλλων εκπρόσωποι εταιρειών πετρελαίου και παραγωγής όπλων), τραπεζιτών και δημοσιογράφων. Έτσι, η συμμετοχή όλων των παραπάνω γίνεται με αυστηρά προσωπική πρόσκληση. Εκεί, καθορίζεται η παγκόσμια κοινωνικο-οικονομική πολιτική υπέρ των συμφερόντων των τοκογλυφικών και κερδοσκοπικών οργανισμών της διεθνούς αγοράς και εις βάρος των λαών του κόσμου με ταυτόχρονη ποδηγέτηση της Δημοκρατίας.

Γίνεται, δηλαδή, εξαγορά συνειδήσεων προς όφελος της παγκόσμιας εξωπολιτικής εξουσίας με αντάλλαγμα την προσωπική ανέλιξη των συμμετεχόντων και ταυτόχρονα την μελλοντική εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης που θα εφαρμόσει την Παγκόσμια Δικτατορία του κεφαλαίου. Εξαθλιώνοντας έτσι τους λαούς της γης και επαναφέροντας τις κοινωνίες στην ευημερία των πολύ ολίγων και την πενία των πολλών. Οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να μιλήσουν σε ΜΜΕ ή σε ιδιώτες και αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε ό,τι έχει σχέση με τις συνεδριάσεις. Ακόμα, "αρνούνται" έστω και την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις. Επιπρόσθετα, απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους, εάν είναι πολιτικοί. Δηλαδή, συνωμοτούν πολλές φορές και εναντίον των συμφερόντων της πατρίδος τους μπρος στην πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της κάθε διασκέψεως της λέσχης. Παράλληλα, κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται πρακτικά δεν σημειώνονται ονόματα και δεν δημοσιοποιείται απολύτως τίποτε. Αποφασίζουν δηλαδή για το μέλλον του κόσμου, χωρίς να μας ενημερώνουν. Όλοι οι συμμετέχοντες πολιτικοί σ΄αυτές τις συνεδρίες αναρριχήθηκαν ακολούθως στα ύψιστα αξιώματα στις χώρες τους (βλέπε Παπαδήμος). Τακτικά μέλη όλων αυτών των συνεδρίων κατά καιρούς οι «περίεργοι», Κίσσιγκερ, Κλίντον, Ντ΄ Εστέν, Πρόντι, Χόλμπρουκ, Πέρλ, Γούλφοβιτς, Ροκφέλερ. Επιπροσθέτως, ο «φίλος» και τακτικός συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου, ο διεθνιστής Σόρος κ.α. Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε κάποιες τακτικές Ελληνικές πολιτικές συμμετοχές της λέσχης Bilderberg και φρεσκάροντας τη μνήμη μας να αναλογισθούμε ποια αξιώματα είχαν μετέπειτα στην Ελληνική πολιτική σκηνή και τι ακριβώς διαχειρίστηκαν από τις θέσεις τους, επιβάλλοντας το αποτέλεσμα στον Ελληνικό λαό. Γιώργος Παπανδρέου (4), Θεόδωρος Πάγκαλος (3), Άννα Διαμαντοπούλου (3), Γιώργος Αλογοσκούφης (3), Κώστας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θάνος Βερέμης, Ευθύμιος Χριστοδούλου, Γεράσιμος Αρσένης, Στέφανος Μάνος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος κ.α. Επίσης, αξιοπρόσεκτη η συμμετοχή του μόνου 'Έλληνα δημοσιογράφου, Αλέξη Παπαχελά, σε συνεδριάσεις της Λέσχης το 2002 και το 2008.

Έτσι, όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των πέντε Ηπείρων, υπηρετούν τις πολιτικές που χαράζει η τριμερής επιτροπή και η λέσχη Bilderberg που είναι συνωμοτικές οργανώσεις επιβολής της παγκόσμιας νέας τάξης.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, λοιπόν, για τον τόπο μας και μετά τον φυσιολογικό πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου, έπρεπε να ηγηθεί της κυβέρνησης ένας άνθρωπος των αγορών και των δανειστών μας, προκειμένου να εγγυηθεί την είσπραξη των χρεών μας από τους τοκογλύφους κερδοσκόπους με την περεταίρω εξαθλίωση του λαού μας και την ολοκληρωτική απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ο κ. Παπαδήμος εξαγόρασε από την παγκόσμια ελίτ, την πρωθυπουργία της χώρας λόγω της προσφοράς του στο διεθνές σύστημα, ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ από το 1980, ως οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993) και ως υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1993. Από τον επόμενο χρόνο, διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002, ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος. Δεν είχε καταλάβει τίποτε, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο 1999-2001, για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο όλων των αιώνων που συντελέσθηκε στο χρηματιστήριο; Δεν συνέβαλε στην παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδος από την Goldman Sachs, για να καλυφθεί μέρος του χρέους της Ελλάδας, ούτως ώστε να μπορέσει έτσι με ψεύτικα στοιχεία (δημιουργική λογιστική) να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη (όπως αναφέρει σε προχθεσινό της φύλο η γαλλική εφημερίδα Le Monde);

Εν όψει, λοιπόν, της ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά η Κυβέρνηση Παπαδήμου από την Ελληνική Βουλή, όλοι εμείς θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, πως στις ημέρες μας είναι σε εξέλιξη μια παγκόσμιας εμβέλειας πειρατεία που την ακολουθούν πιστά όλοι οι συμμετέχοντες στις διεργασίες των συνεδρίων αυτών των λεσχών. Προσπαθούν να μας πείσουν, πως η διεθνής κρίση είναι οικονομική και χρηματοπιστωτική, ενώ όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η κρίση είναι κοινωνικο-πολιτική και οι ίδιοι την προκαλούν σκόπιμα. Η πλήρης κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του εργατικού δικαίου του κοινωνικού κράτους μέσω μιας μορφής αχαλίνωτου καπιταλισμού, ο πλήρης εξευτελισμός των θεσμών, η εξαφάνιση του πολιτισμού και της Ιστορίας των κρατών, η προβληματική παιδεία, η ανύπαρκτη πρόνοια, η άκρως υποβαθμισμένη υγεία, είναι το σχέδιό τους. Σχέδιο που όταν υλοποιηθεί θα εγκαθιδρύσει την παγκόσμια Κυβέρνηση του τρόμου.

Στην Ελλάδα, ο Ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει πολύ καλά τους υπευθύνους της βίαιης κατακρεούργησης των κατακτημένων με την εργασία δικαιωμάτων τους και τους βιαστές της διατάραξης της ζωής τους με την ταυτόχρονη αφαίρεση οραμάτων από την νεολαία της πατρίδος μας. Η ημέρα που όλοι αυτοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, καρτέλ της αγοράς και γενικά όλοι οι βολεμένοι από αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, θα απολογηθούν και θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό, είναι πολύ κοντά.

Μέχρι τότε, μέλημα δικό μας μέσα από αγώνες είναι η προσπάθεια διάλυσης του σάπιου πολιτικού κατεστημένου της πατρίδος μας που επέφερε όλα τα παραπάνω και η δημιουργία νέων δεδομένων με βάση τις αρχές αξιών και δομών μιας σωστής και υγιούς δημοκρατίας.

Απαίτηση όλου του Ελληνικού λαού, όταν επιτέλους γίνουν εκλογές, θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέου Συντάγματος από Συντακτική Εθνοσυνέλευση και όχι από την Βουλή, αλλά και Συνταγματικού δικαστηρίου εκλεγμένο από το λαό, για να δημιουργήσει θωράκιση των θεσμών, ώστε να μην παραβιάζονται από τα όποια λαμόγια της πολιτικής σκηνής του παραλόγου.

Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.


Ωραία λοιπόν, μετά από απαίτηση των δανειστών μας, με την απειλή της μη εκταμίευσης της 6ης δόσης, συμφώνησαν οι αρχηγοί, όλοι μπήκαν στο κάδρο, σχηματίσθηκε κυβέρνηση. Οικουμενική; Μεταβατική; Εθνικής συνεργασίας; Εθνικής ενότητος; Έκτακτης ανάγκης; Εθνικής Σωτηρίας; Εθνικής συνεννοήσεως; Πείτε τη όπως θέλετε. Και; Τι πρόκειται να αλλάξει; Η καθημερινότητά μας; Η αγωνία μας για το αύριο; Να καταλαγιάσουν οι φόβοι μας για την επιβίωση, για το μέλλον της Ελλάδος; Δεν το πιστεύω. (Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα. Κώστας Βάρναλης)

Η πολιτική ηγεσία (κατώτερη των περιστάσεων), προσπαθεί να μας πείσει ότι το «κούρεμα» του χρέους, είναι μεγάλο πράγμα, θα μας απαλλάξει από ένα μεγάλο μέρος του χρέους, η Ελλάδα θα ανασάνει, θα μας σώσει, θα μας δώσει ώθηση προς τα εμπρός, γλυτώσαμε, κλπ. Είναι έτσι;

Κάθε φορά τρομοκρατούν τους πολίτες, προσέξτε, αν δε γίνει το ένα θα χρεοκοπήσουμε, αν δε γίνει το άλλο θα γυρίσουμε στη δραχμή, αν δεν κάνουμε ότι μας λένε οι εταίροι μας, θα γυρίσουμε στην δεκαετία 60, θα γίνουμε Ινδία, Βιετνάμ, Βουλγαρία, επαίτες, δεν μπορούμε μόνοι μας, θα πεθάνουμε από την πείνα. Ο τρόμος βασιλεύει πάνω από τη χώρα. Μη μιλάτε, απλά υπακούστε.

Μπαίνοντας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ, οι πολιτικοί μας μας είπαν, ότι από δω και πέρα δεν έχουμε πρόβλημα, είμαστε προστατευμένοι από οικονομικές κρίσεις, θα έλθει ανάπτυξη, θα προοδεύσουμε, θα γίνουμε όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλπ.

Ας θυμηθούμε τι είπε ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης την 31 Οκτ. 2001, σε επίσκεψή του στο Νομισματοκοπείο:

«Η κυκλοφορία του ευρώ είναι σταθμός στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ένας σταθμός για την ανάπτυξη, το νέο κοινωνικό κράτος, την ολόπλευρη ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας».
«Σήμερα ο εθνικός στόχος για την Ελλάδα είναι η πραγματική σύγκλιση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να πετύχουμε το ίδιο βιοτικό επίπεδο με αυτές. Με την κυκλοφορία του ευρώ είμαστε πλέον σαν χώρα πολύ πιο ενισχυμένη απ’ αυτό που θα αντιστοιχούσε στο μέγεθος της χώρας μας καθώς πλέον έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη ικανότητα να αντιμετωπίζουμε οικονομικές κρίσεις».

Όλα ψέματα. Πέρασαν 10 χρόνια και τι έγινε, ούτε ευρωπαϊκό βιοτικό επίπεδο έχουμε ούτε αποφύγαμε τη δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης (με μεγάλες ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας), πως μας προστάτευσε το ευρώ και η ευρωζώνη; Τώρα βγαίνουν αυτοί που μας δέχτηκαν στην ευρωζώνη και λένε ότι κακώς μπήκαμε στο ευρώ, τους κοροϊδέψαμε !!!!! δεν πληρούσαμε τα κριτήρια, είναι δυνατόν να μην ήξεραν; Άλλοι λένε, αν είμαστε έξω από το ευρώ η κρίση θα είχε εντονότερα χαρακτηριστικά, δηλαδή τι χειρότερο θα γινόταν; Θα μας έβαζαν σε θαλάμους αερίων;

Το χρέος της Ελλάδος ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη, η Ελλάδα δε μπορεί να το αποπληρώσει, θα πρέπει να στριμωχτούμε δε ξέρω για πόσα χρόνια για να γυρίσουμε στα επίπεδα του 2009!!!!!!!, ζούμε με δανεικά και θα συνεχίζουμε να ζούμε αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας, η συμπεριφορά μας, η αδιαφορία μας, να μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους, πολίτες της ήσσονος προσπάθειας, μάθαμε στην τεμπελιά, στο ραχάτι (τούρκικο), στην απάτη, στον ωχαδερφισμό.

Ζούσαμε (με τις ευχές του Κράτους), σε μια εικονική πραγματικότητα, θέλαμε εργάτες στα χωράφια που κάποτε ήταν οικογενειακή υπόθεση, βοήθεια στο σπίτι, πηγαίναμε παντού με το αυτοκίνητο, αγοράζαμε τα πάντα χωρίς πολλές φορές να τα χρειαζόμαστε, παίρναμε δάνεια (με πίεση των Τραπεζών) καταναλωτικά, στεγαστικά, διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, δάνεια για γάμο, πιστωτικές κάρτες, αγοράζαμε εισαγόμενα προϊόντα, αισθανόμαστε άρχοντες, πρίγκηπες.

Παρατήσαμε τη γη (έχουμε εισαγωγές πολλών αγροτικών προϊόντων), ήρθαμε στην Αθήνα (40% του ελληνικού πληθυσμού), ψάχνοντας δουλειά γραφείου, να μη λερωνόμαστε, να βάζουμε υπογραφές, διορισμοί παντού (βοηθούντος του πολιτικού συστήματος), οι υπόλοιποι άνοιγαν εμπορικά καταστήματα, περιμένοντας τους μισθωτούς, άνοιξαν παρά πολλά με ποιο αποτέλεσμα; Τώρα που οι μισθωτοί απολύονται, τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία, ή μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους, αναγκαστικά κλείνουν από έλλειψη πελατείας και κόσμος μένει άνεργος. Ας μη μιλάμε για τα εργοστάσια, έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια.

Και μας λένε, μη κινείστε, μην εκνευρίζετε τους πιστωτές μας, θα μας κόψουν την πίστωση, μου θυμίζουν τα μπακάλικα, όταν ήθελαν να κόψουν την πίστωση, έβαζαν πινακίδες «Πίστωση από αύριο» ή «Η πίστωση τελείωσε χθες», έτσι θα μας συμπεριφέρονται, όταν έρχεται η 6η, 7η, 8η και δε ξέρω πόσες ακόμα δόσεις και πόσα ακόμα δάνεια, τρόμος για μια ζωή. Θα μας απειλούν συνέχεια ή αυτό ή δεν έχει δάνειο. (Βέλτιον θανείν άπαξ ή διά βίου τρέμειν) (καλύτερα να πεθάνεις μια φορά παρά να τρέμεις από το φόβο σου μια ζωή) Αίσωπος. Αξίζει τον κόπο;

Το κούρεμα τι θα μας δώσει; Δε θα επιβαρύνει πιο πολύ την καθημερινότητά μας; (αυτό μπορεί να αναλύσουν οικονομολόγοι). Να πιστέψουμε ότι οι δανειστές μας, μας λυπήθηκαν και θα τα δώσουν έτσι; Δεν θα υπάρχουν ανταλλάγματα; Αυτό που ακούγεται για την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας; Για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;

Αξίζει το κόπο να είσαι στο ευρώ, με τις απειλές και τις προσβολές των δανειστών να μας αφήσουν χωρίς δάνεια και δε θα έχουμε άλλη επιλογή; Πως θα έχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα που λένε χωρίς παραγωγή; Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να πατήσουμε στα πόδια μας να καταλάβουμε ότι κανένας δε βοηθάει χωρίς ανταλλάγματα, να εκμεταλλευτούμε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές.

Γιατί πρέπει να είμαι κάθε μέρα με την αγωνία αν θα πάρω μισθό ή σύνταξη και πόσο θα μου μειωθεί, ας ξεκινήσουμε από το μηδέν, να πατήσουμε γερά στο βυθό όπου μας βούλιαξε το πολιτικό μας σύστημα να ανεβούμε στην επιφάνεια, να ανασάνουμε μόνοι μας, χωρίς τον αναπνευστήρα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, (γνωρίζουμε ότι όταν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πνεύμονες ατροφούν). Να δουλέψουμε, τίποτα δεν χαρίζεται, όλα αποκτώνται με κόπο με ιδρώτα, όχι όπως μας έμαθαν. (Μόνο αφού έχουμε χάσει τα πάντα, είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα. Chuck Palahniuk Αμερικανός δημοσιογράφος)

Ούτε ζωγραφιστό δεν θέλουν να βλέπουν στην Ευρώπη τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο θεωρούν εξαιρετικά ελλειμματικό ως υπουργό Οικονομικών για μια χώρα που κινδυνεύει να χρεοκοπήσει εντός της ευρωζώνης.

Οπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, οι συνάδελφοί του στο Ecofin έχουν «εντυπωσιαστεί» αρνητικά από την αδικαιολόγητη διαχυτικότητά του στις επαφές με τους άλλους υπουργούς, η οποία αντιμετωπίζεται συχνά πυκνά με αμηχανία από τους δεύτερους.

Η εικόνα του ευτραφούς Ευάγγελου Βενιζέλου, που επιχειρεί να φωτογραφηθεί είτε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε είτε με άλλους, είναι συνηθισμένη στα συμβούλια Ecofin, όπως συνηθισμένα είναι και τα χαμόγελα συγκατάβασης που σχηματίζονται στα πρόσωπα των συναδέλφων του.

Κοινός τόπος στις Βρυξέλλες είναι η αντίληψη ότι οι πιρουέτες του Ελληνα υπουργού απευθύνονται κατά βάση στο εσωτερικό της χώρας, όπου θέλει να προβάλλεται ως ισχυρός συνομιλητής των Ευρωπαίων, σε αντίθεση και με τον «ηττημένο» Γ. Παπανδρέου.

Οι «κουτόφραγκοι» πάντως, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θεωρούν τη συμπεριφορά του Ευ. Βενιζέλου σχεδόν αγοραία, που στα καθ' ημάς θα μπορούσε να αντιστοιχηθεί με «συμπεριφορά καφενείου», η οποία ενισχύει αντί να εξομαλύνει τις αντιθέσεις.

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι θεωρούν δύσκολο να συνεννοηθούν με τον ευφυή συνταγματολόγο, που πριν από λίγους μήνες έδιωξε με αστείες δικαιολογίες την τρόικα από την Ελλάδα ζητώντας πολιτική συμφωνία. Στη συνέχεια και χωρίς ντροπή ο ίδιος εκλιπαρούσε για επιστροφή του κλιμακίου στην Αθήνα.

Ο γαλλογερμανικός άξονας ανοιχτά πλέον δεν εμπιστεύεται τον Ευ. Βενιζέλο, ενώ ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους το πώς ο νέος πρωθυπουργός δεν πρότεινε ένα πρόσωπο της δικής τους εμπιστοσύνης για να εισέλθει στο οικονομικό επιτελείο.

Η δυσκολία να συνεργαστούν οι κοινοτικοί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει ήδη διαμηνυθεί στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Πάντως και ο πρωθυπουργός γεύτηκε τα τερτίπια του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος πρόσφατα με νυχτερινό non paper κατηγορούσε έμμεσα τον πρωθυπουργό ως άνθρωπο των τραπεζιτών που «αντιμάχεται» το «κούρεμα» του χρέους.

Εξαιρετικά χαμηλή είναι πάντως η εκτίμηση των Ευρωπαίων και για το πρόσωπο του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ενώ λέει πολλά στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα για να απορροφηθούν οι πολυδιαφημιζόμενοι πόροι του ΕΣΠΑ. Στους εν αναμονή πόρους των 14 δισ. ευρώ αναφέρθηκε και ο Λουκάς Παπαδήμος προχθές στη Βουλή, υποσχόμενος και αυτός ότι θα χρησιμοποιηθούν για να αιμοδοτήσουν στο μέλλον την οικονομία.

Αναιμική εκτίμηση απολαμβάνει στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που θεωρείται ότι έκανε σοβαρά λάθη στη διαχείριση της κρίσης κυρίως στα αρχικά στάδια, όταν υποσχόταν αυξήσεις μεταφέροντας ένα λανθασμένο μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας.Την ώρα πού η Ελλάδα δοκιμάζεται θα παραμείνω συνεπής:

-μέ τόν όρκο μου στό Σύνταγμα καί τούς πολίτες .

-μέ τή καρδιά μου στίς αρχές καί αξίες πού υπηρέτησα.

-μέ τήν ψυχή μου στήν Ελλάδα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

-Γιά τήν εμπιστοσύνη τούς τούς χιλάδες πολίτες πού μέ στήριξαν μέ στηρίζουν καί μέ τά μηνύματα τούς μέ έκαναν δυνατό καί ισχυρό.

-Τόν Αρχηγό καί τούς συναδέλφους μου στή Νέα Δημοκρατία γιά τήν αγάπη τήν κατανόηση καί τήν συντροφικότητα .

-Τούς υπαλλήλους τής νέας τάξης πραγμάτων γιά τίς άνανδρες απειλές καί επιθέσεις πού μέ κάνουν πιό αποφασισμένο.

Ο αγώνας συνεχίζεται….

Πάνος Καμμένος

Ο Σαμαράς "μεροληπτεί" υπέρ Καμμένου

Όχι μόνο δεν έκανε κακό στον Παναγιώτη Καμμένο ο Σαμαράς, όπως φαντάζονται διάφοροι που στερούνται πολιτικού αισθητηρίου, αλλά του έκανε το μεγαλύτερο καλό, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες στους συναδέλφους του Καμμένου στην περιφέρεια που εκλέγεται: θα τον επαναφέρει στην Κ.Ο. ένα μήνα πριν τις εκλογές και ο Πάνος θα σαρώσει σε ψήφους!

Άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς ο Σαμαράς, γιατί θα δημιουργούσε “δεδικασμένο” και όποιος βουλευτής έκανε του κεφαλιού του από δω και πέρα, σε πολύ κρίσιμες ψηφοφορίες, θα επικαλούνταν την ατιμωρησία Σαμαρά. Δεν θhttp://www.blogger.com/img/blank.gifα μπορούσε να κάνει αλλιώς ο Σαμαράς, γιατί στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό π.χ. μπορεί να εμφανίζονταν 5-10 βουλευτές που να καταψήφιζαν. Οπότε η ΝΔ θα γινόταν μπάχαλο κι ο ρόλος του πρόεδρου του κόμματος, δεν είναι να κάνει τον τροχονόμο σε ανθρώπους, που τραβούν ο ένας αριστερά κι ο άλλος δεξιά.

Ας μην ανησυχούν κάποιοι λοιπόν κι ας μην επηρεάζονται από δονκιχωτισμούς. Η πολτική -ιδιαίτερα στην Ελλάδα- είναι πολύπλοκο και περίτεχνο σπορ, δεν είναι κίνηση σε ευθεία και γράφεται με την λογική και όχι με το συναίσθημα.

Ο Καμμένος δεν διαγράφηκε ποτέ από τη ΝΔ και δεν θα διαγραφεί. Θα είναι πρώτος στον αγώνα και θα πάρει 100.000 ψήφους (και Πασόκων, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα!), προς απαγοήτευση όσων “ανησυχούν” για τα εσωτερικά της ΝΔ.


Την απόφαση του να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατέστησε σαφή, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη.Έκπληξη; Όχι. Τουλάχιστον για όλους όσους είναι "πονηρεμένοι" απέναντι στην τουρκική εξωτερική πολιτική, απόλυτος εκφραστής της οποίας είναι ο εν λόγω μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορώ να συμπλεύσω χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους», είπε ο κ. Μάντατζη αν και πρόσθεσε ότι περιβάλλει με επιστοσύνη τον Λούκα Παπαδήμο για τις ικανότητες του.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου «η μειονότητα είδε έναν ειλικρινή πολιτικό» και αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που προωθήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη μειονότητα. Αναφέρθηκε προσωπικά και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο δήλωσε ότι «με τα λεγόμενα του στο παρελθόν πλήγωσε τη μειονότητα» αν και εξέφρασε την ελπίδα «με το πέρασμα των χρόνων να έχει αποκτήσει ωριμότητα και να έχει προχωρήσει σε άμβλυνση κάποιων ακραίων θέσεων που είχε».

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, ο κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται: Μα, πως είναι δυνατόν, ο κύριος Μαντατζή να "κρεμάει" με αυτόν τον τρόπο τον Γιώργο Παπανδρέου, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή και τη στιγμή μάλιστα που μέχρι και σήμερα δήλωνε απολύτως ευχαριστημένος από τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου...; Είναι αχάριστος ως προς έναν "ευεργέτη" της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης;

Φυσικά όχι... Απλά, ήρθε η στιγμή, η καταλληλότερη ίσως χρονικά στιγμή, να χωρίσουν οι δρόμοι του Μαντατζή με το ΠΑΣΟΚ. Η πρόσφατη επαναδραστηριοποίηση στη Θράκη του εθνικιστικού φιλοτουρκικού κόμματος "Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας", δημιούργησε και την ανάγκη για την κατά το δυνατόν μέγιστη (διαφημιστικά) εκπροσώπηση των θέσεων της Άγκυρας. Και, εάν το ΠΑΣΟΚ δεν προλάβει να διαγράψει γενικώς τον Μαντατζή, τότε θα δούμε το εθνικιστικό κόμμα "Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας" μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο..., και φυσικά τον Τσετίν Μαντατζή αρχηγό του...! Στην χειρότερη περίπτωση, το εθνικιστικό φιλοτουρκικό κόμμα θα έχει σαν αρχηγό έναν "δημοκράτη" μουσουλμάνο πολιτικό που εκδιώχθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο λόγω των δημοκρατικών του ευαισθησιών... Είπατε τίποτε; Και είμαστε ακόμη μόνο στην αρχή...

Ποιός είπε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις; Άλλωστε και σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα της Ελλάδας... Και ο Τσετίν Μαντατζή φαίνεται πως καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να αναδείξει τον Γιώργο Παπανδρέου εκτός από σκεπτόμενο και... προφήτη!!!


ΥΓ: Αναρωτιόμαστε... αυτό το όχι του Τσετίν Μαντατζή, αν το δούμε σαν αριθμό, πόσα μηδενικά έχει στο τέλος του; Και ο νοών νοείτω...

Έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβλέπουν οι Financial Times, επισημαίνοντας ως κύρια αιτία την έκρηξη της ανεργίας τον περασμένο Αύγουστο, αναφέροντας ότι τα στοιχεία των επόμενων μηνών θα είναι κατά πολύ χειρότερα, σε σημείο τέτοιο ώστε η ανεργία να ξεπερνάει ακόμα και το 20%.

Η εφημερίδα χαρακτηρζει τον νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο ως «έναν τεχνοκράτη ήπιων τόνων» και συνάμα εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους που ορίζει η δανειακή σύμβαση.

Εξαιτίας του λόγου αυτού η νέα περίοδος διακυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως «οι 100 πιο μάταιες ημέρες στην εξουσία», ενώ το δημοσίευμα συνεχίζει τονίζοντας ότι «το πολιτικό χάος και η οικονομική ασυνέπεια» που επικρατεί στην ευρωζώνη επιταχύνουν την έξοδο της Ελλάδας από αυτή.

Το άρθρο παροτρύνει τους ευρωπαίους ηγέτες να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αυτό και καταλήγει με το να προβλέπει ότι η ευρωζώνη θα επιβιώσει τελικά από την κρίση αλλά «αλλά όχι με τη μορφή που τη γνωρίζουμε».

Πηγή


Με όλα όσα γίνονται, αναρωτιέμαι:

Θα τολμούσαν οι πολιτικοί να ζητήσουν 200.000 δραχμές ετήσιο φόρο σχεδόν για κάθε ακίνητο;

Θα τολμούσε ο κ.Βενιζέλος να μαλώνει τον Βαξεβάνη που αποκάλυψε ότι η σύζυγός του διαθέτει 1.000.000.000 δρχ σε καταθέσεις;

Θα τολμούσαν να έγραφαν στον προυπολογισμό… 10.000.000 δρχ για προμήθεια ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Θα τολμούσαν να έλεγαν στους Έλληνες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως θεσμός… τους κοστίζει γύρω στα 2.000.000.000 δραχμές κάθε χρόνο και την ίδια στιγμή να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρα σε όλη την Ελλάδα;
Συνεχίζουμε να παραμένουμε με την εντύπωση ότι ο κ. Παπαδήμος είναι τραπεζίτης.

Συνεχίζουμε, δε, να θυμόμαστε ότι από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιρλανδία, κι από τη Βρετανία μέχρι την Ελλάδα, οι λαοί υφίστανται τα μνημόνια, τη λιτότητα και την κάθε λογής αγριότητα, διότι πρέπει - λέει - να σωθούν οι τραπεζίτες και οι τράπεζες που κατέρρευσαν (όπως π.χ. η «Λίμαν Μπράδερς») ή απειλούνται με κατάρρευση.

Θυμόμαστε, επίσης, ότι στα χρόνια αυτά που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μένουν χωρίς μισθό και δουλειά, οι συνταξιούχοι χωρίς συντάξεις και τα παιδιά χωρίς βιβλία, αντιθέτως οι τράπεζες - κατά δήλωση Βενιζέλου - έχουν εισπράξει 128 δισ. ευρώ (δηλαδή μισό ΑΕΠ!) με τη μορφή πακέτων, ενισχύσεων και εγγυήσεων.

Γνωρίζουμε, επιπλέον, ότι βασικοί κάτοχοι των ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους, δηλαδή... οι τοκογλύφοι και οι κερδοσκόποι που παίζουν με το δημόσιο χρέος αφανίζοντας τον ελληνικό λαό, είναι ελληνικές και ξένες τράπεζες.

Δεν μας διαφεύγει, τέλος, ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, δηλαδή εκείνου του φορέα που δανείζει τους τραπεζίτες με 1%, για να έρχονται μετά αυτοί και να δανείζουν το κράτος με 5% και κατόπιν όλοι μαζί, ΕΚΤ, τραπεζίτες και κράτος των τραπεζιτών και των μονοπωλίων, να δανείζουν τον ελληνικό λαό με τα ληστρικά επιτόκια του 20%!

Κατόπιν όλων αυτών, δηλώνουμε καταγοητευμένοι από αυτό το... δημοσκοπικό πανηγύρι που απεφάνθη ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου με ποσοστά της τάξης... του 127% (και μάλιστα πριν αυτή υπάρξει!), και χωρίς να θέλουμε - επ' ουδενί - να χαλάσουμε το κλίμα της απάτης (σ.σ.: συγνώμη, της «γενικής συναδέλφωσης» θέλαμε να πούμε...),

δεσμευόμαστε ότι όποιον ακούσουμε να λέει ότι «έφεραν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»
θα τον καταγγείλουμε πάραυτα και θα τον παραπέμψουμε διά τα περαιτέρω στον υφυπουργό Αδωνι Γεωργιάδη!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
μοντάζ Γρέκι

  • Από τον εκβιασμό “ευρώ ή χρεοκοπία”, περάσαμε στον εκβιασμό ”δημοκρατία ή χρεοκοπία”, "δημοκρατία ή ευρώ"...

Δεν είναι μόνο τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου καθώς και ο παλλαϊκός ξεσηκωμός σε προηγούμενες διαδηλώσεις, που πανικόβαλαν το σύστημα αναγκάζοντας το άρδην να προβεί στην σύσταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το βασικότερο ήταν ότι ο Γιώργος δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά.

Όσα αποκαλύπτονται για την …”Κυβέρνηση Goldman Sachs”, επιβεβαιώνουν ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι περίφημες αγορές δηλαδή, απηύδησαν με την πολιτική ανεπάρκεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία και αποφάσισαν να βάλουν τους δικούς τους για να καθαρίσουν την κόπρο του Aυγείου.

Ας επανέλθουμε όμως στον “παράγοντα λαός” : Όπως γράφουμε και σε άλλη ανάρτηση η τελευταία φάση της πολιτικής κρίσης ξεκίνησε με τον τρόμο που προκάλεσε ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της 28ης Οκτωβρίου. Αν όμως τότε αποφάσιζαν να πάνε σε πρόωρες εκλογές, την ερχόμενη Κυριακή θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε και θα επέλεγε ο κόσμος τι θέλει για το μέλλον του. Δεν θα χάναμε τόσες ημέρες με όσα κωμικοτραγικά ζήσαμε για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Και για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα ότι οι εκβιασμοί θα συνεχιστούν: Τότε μας έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνουν εκλογές επειδή κινδυνεύει η 6η δόση. Τώρα που επίσης δεν εκταμιεύονται τα λεφτά, ποιος φταίει;

Πάμε παρακάτω: Πως περιμένει άραγε ο κ. Παπαδήμος να εισπράξει φόρους χωρίς την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας;

Πως περιμένει άραγε να βγει ο Έλληνας πολίτης από το σπίτι του για να καταναλώσει ώστε να κινηθεί η πραγματική οικονομία, την στιγμή που του ανακοινώνει ότι τα εισοδήματά του θα μειωθούν ακόμα περισσότερο;

Είναι προφανές, ότι ο κ. Παπαδήμος θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή ίσως και ακόμα σκληρότερη, με του προκατόχου του.

Ανήμπορος ο ΓΑΠ και η διαπλοκή να διαχειριστούν την κατάσταση παρέδωσαν στους τραπεζίτες για να “ξεπλύνουν” τις αμαρτίες της κυβέρνησής του, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Παπανδρέου παραμένει στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζοντας τον εαυτό του ως τον πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα.

Μάλιστα μας προϊδέασε για την στάση που πρέπει να κρατήσει η νέα κυβέρνηση όσον αφορά τα εθνικά θέματα.

Μήπως ξέρει κάτι ο κ. Παπανδρέου και δεν μας το λέει;

Μήπως θέλουν να εκμεταλλευτούν τα εθνικά θέματα προφασιζόμενοι μια εθνική απειλή για να παρατείνουν τη ζωή της νέας κυβέρνησης;

Μήπως τους βολεύουν βραχύβιες κυβερνήσεις με … “μικρούς Παπαδήμους”;

Βέβαια ο στόχος των τραπεζιτών-πρωθυπουργών δεν είναι μόνο η μείωση των ελλειμμάτων με όποιο κόστος, θέλουν να συνθλίψουν και την μεσαία τάξη η οποία τους κοστίζει αρκετά χρήματα.

Όπως γράφαμε τις προάλλες (Game Over), τα σχέδια της νέας παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης πραγμάτων, είναι να κάνουν τον κόσμο ένα απέραντο “Mall”, καθώς μόνον έτσι θα είναι σε θέση να ελέγχουν τα πλεονάσματα και τα ελλείμματά τους.

Για να επιτευχθούν όμως τα παραπάνω υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Η Δημοκρατία και ο Λαός. Έτσι οι τραπεζίτες έχουν ήδη αρχίσει και κινητοποιούν τα «παπαγαλάκια» τους για να μας πείσουν ότι η πολύ δημοκρατία βλάπτει την οικονομική ευμάρεια των κρατών καθώς και την «εθνική αξιοπρέπειά» τους.

Δεν φτάνει που έχουν πιει το αίμα των λαών με «το μπουρί της σόμπας», θέλουν να … καταλύσουν και τη Δημοκρατία.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Μελβιν Κραους, σε άρθρο του στους γερμανικούς “Financial Times”, η «λιγότερη δημοκρατία» κάνει καλό στις χρεωμένες χώρες, θέτοντας με αυτό τον τρόπο ένα πλαίσιο αυταρχικής οικονομικής διακυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση: «Μπορεί η Ελλάδα και η Ιταλία να είναι περήφανες χώρες και να μην αποδέχονται εύκολα οδηγίες από τους ξένους. Αλλά και στις δύο χώρες οι πολιτικοί έμαθαν με τον πιο επώδυνο τρόπο πως η «εθνική αξιοπρέπεια» συρρικνώνεται όταν δεν έχεις να πληρώσεις τα χρέη σου. Ο Λουκάς Παπαδήμος υπόσχεται στον ελληνικό λαό μια πιο ουσιαστική “εθνική αξιοπρέπεια”», καταλήγει ο θεωρητικός της… «Πολιτείας των Αγορών».

Έτσι, από τον εκβιασμό “ευρώ ή χρεοκοπία”, περάσαμε στον εκβιασμό “δημοκρατία ή χρεοκοπία”;

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και στην προκειμένη ο ξενοδόχος είναι ο λαός.

Τόσο η εγχώρια διαπλοκή όσο και η διεθνής, υποτιμούσαν πάντα τον λαό. Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήσουν για λίγο τα οικονομικά κιτάπια και να διαβάσουν λίγη Ιστορία μπας και καταλάβουν τι τους περιμένει.

Γιατί, αν η μεσαία τάξη, οι νοικοκυραίοι δηλαδή, οι οποίοι αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας δεν έχουν να φάνε και βγουν στους δρόμους, προβλέπω να εκτυλίσσονται σκηνές στην ταράτσα του Μαξίμου ανάλογες με αυτές που συνέβησαν στην Αργεντινή.

Τι λύσεις έχουμε;

Είναι ευνόητο, ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό έχει πεθάνει και βιώνουμε τον επιθανάτιο ρόγχο του συστήματος, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία.

Μοναδική λύση στο αδιέξοδο της χώρας αποτελεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Ωστόσο, ο συμβιβασμός του για την δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας, δυσαρέστησε πολλούς από τους υποστηρικτές του οι οποίοι στήθηκαν με τις ώρες… για να τον εκλέξουν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ας μην ανησυχούν. Ο Σαμαράς δεν πρόδωσε ούτε τις θέσεις του αλλά ούτε και τα πιστεύω του. Πιστεύω ότι αντιμέτωπος με υπέρτερες δυνάμεις και απειλούμενος με τον Γολγοθά της χρεοκοπίας, αναγκάστηκε να ανασυνταχτεί και να επιτεθεί κάποια άλλη στιγμή.

Άλλωστε, το ξεκαθάρισε και ο ίδιος κατά την προχθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ, ότι δεν ήταν διατεθειμένος να παραλάβει μία Ελλάδα βρισκόμενη στο χείλος του γκρεμού.

Όμως , αυτή η πολιτική ενδέχεται να τον εγκλωβίσει και να τον κάνει μέρος του προβλήματος, με βασικό κίνδυνο την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Το να είσαι ανίκητος εξαρτάται από την άμυνα. Η πιθανότητα να νικήσεις εξαρτάται από την επίθεση” έγραφε ο αιώνιος Σουν Τζου.

Κι αυτό ισχύει περισσότερο από ποτέ σήμερα για τον Αντώνη Σαμαρά. Οι ιστορικές περιστάσεις θα δώσουν τη νίκη μόνο σε εκείνον που θα βάλει την ταφόπλακα στην μεταπολίτευση και θα οδηγήσει σε ένα νέο πολιτικό σύστημα – αυτό που αποκαλείται “νέα μεταπολίτευση”.

Οι πλανεύτρες “Σειρήνες της Συγγρού”, οι άτολμοι θιασώτες της μετριοπάθειας, οι τρομαγμένοι υποστηρικτές του “μη λάθους” ας μείνουν να λατρεύουν τις εικόνες των ηττημένων.

Ημερίδα για το κυπριακό σήμερα οργάνωσε στο Βερολίνο το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ και το Γερμανοκυπριακό Φόρουμ (DZF). Επανεξέταση ενός παλιού προβλήματος από τη νέα προοπτική της ενδεχόμενης άντλησης φυσικού αερίου. Αφορμή της ημερίδας ήταν τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και η άσκηση πιέσεων της Τουρκίας στο Λίβανο και την Αίγυπτο για να μην επικυρώσουν τις συμφωνίες για καθορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών της Κύπρου.

Αυτές οι εξελίξεις περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ομιλητές που συμμετείχαν, Γερμανοί πολιτικοί και εμπειρογνώμονες, αλλά και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων από ολόκληρη τη Κύπρο. Ένα από το ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν για επιβολή των τουρκικών οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή ακόμη και με πολεμικά μέσα.

Αν το εννοεί ο κ. Ερντογάν στα σοβαρά, τότε θα πρέπει να ξεγράψει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, υποστήριξε η πρώην αντιπρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο Μέχτιλντ Ρότε. Η αναβάθμιση του διαπραγματευτή της Τουρκίας με την ΕΕ σε υπουργό δεν είναι η μοναδική ένδειξη, ότι ακριβώς αυτό δεν θα το ήθελε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. «Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο», είπε η κ. Ρότε, «ο Ερντογάν έθεσε στην κ. Μέρκελ με πολύ έντονο τρόπο το αίτημα ένταξης της χώρας του στην ΕΕ. Αυτό δείχνει ότι η Τουρκία επιμένει σε αυτήν την προοπτική και ότι επενδύει στην ελπίδα, ότι τόσο στην Γερμανία όσο και στη Γαλλία θα έλθουν άλλες πολιτικές δυνάμεις στην εξουσία, και ότι έτσι θα προκύψουν μεγαλύτερες ευκαιρίες ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.»

Οι αντιφάσεις και πιέσεις της Άγκυρας

Το συγκεκριμένο ενδιαφέρον της Τουρκίας δεν την παρεμποδίζει όμως να συνεχίζει την πάγια πολιτική της μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην πράξη, αυτή η πολιτική εκφράζεται τόσο με την άρνηση της υλοποίησης του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, την αμφισβήτηση των συμφωνιών της Λευκωσίας με τα γειτονικά κράτη για τον καθορισμό θαλάσσιων οικονομικών ζωνών, όσο και με την ανακοίνωση ότι θα παγώσει τη συνεργασία με την ΕΕ κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας το 2012. Στο εύλογο ερώτημα, γιατί ενόψει αυτής της εξέλιξης δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η ΕΕ αλλά και η Γερμανία ως ο σημαντικότερος εταίρος, απαντά ο βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων Μάνουελ Σάρατσιν.

«Θα πρέπει να πω με ειλικρίνεια ότι ούτε το γερμανικό κοινοβούλιο ούτε και το υπουργείο Εξωτερικών ασχολούνται, όπως θα ήταν σωστό, με τα θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια ή και τη Βόρειο Αφρική. Και αυτό επειδή και εμείς εμπλεκόμαστε στην οικονομική κρίση.»

Το φυσικό αέριο και η Ευρώπη

Ανεξάρτητα από την τρέχουσα οικονομική κρίση, το θέμα της αξιοποίησης του φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν δημιουργηθεί μια νέα εστία διενέξεων. Προς αυτήν την κατεύθυνση ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του ο Γκύντερ Ζόιφερτ από το Ινστιτούτο «Επιστήμη και Πολιτική»: «Ως προοπτική θα έβλεπα να αποτελέσουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο τμήμα της ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής. Και αυτό όχι μόνον επειδή η Ευρώπη θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αγοραστή αυτού του αερίου, αλλά και επειδή διαθέτει τα οικονομικά μέσα για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για να μεταφερθεί το φυσικό αέριο στις αγορές. Κατά αυτόν τον τρόπο η ΕΕ θα μπορούσε να παρέμβει έμμεσα στην επίλυση του Κυπριακού, κάτι που δεν μπορεί να το κάνει άμεσα, επειδή η Άγκυρα το απορρίπτει.”

Με άλλα λόγια: η αξιοποίηση του φυσικού αερίου να μετατραπεί σε καταλύτη του Κυπριακού. Εδώ να θυμίσουμε ότι ανάλογες σκέψεις είχαν διατυπωθεί και παλιότερα, ότι δηλαδή η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για το κυπριακό. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Πηγή  • Μία κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει καμία νόμιμη εξουσία, όταν η ίδια έχει δημιουργηθεί αντισυνταγματικά
Θέμα: Το παρόν κείμενο προορίζεται για δικαστική χρήση και έχει ενημερωτικό χαρακτήρα

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Υποχρεούστε να το γνωρίζετε, αλλά για κάθε ενδεχόμενο αποφάσισα να σας ενημερώνω ότι στη παρούσα κατάσταση, πρέπει να διαλυθεί αμέσως η Βουλή και να διεξαχθούν εκλογές.

Και αυτό γιατί;

1. Στις 4 Οκτωβρίου 2009, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έλαβε εντολή διακυβέρνησης της χώρας βάση των προγραμματικών δηλώσεων του κόμματός του και των προσωπικών δεσμεύσεων του ιδίου.

Μόλις ανέλαβε καθήκοντα όμως, άρχισε να εφαρμόσει μια πολιτική εντελώς διαφορετική από εκείνη που δεσμεύτηκε προεκλογικά και τελικά προσέφυγε στο ΔΝΤ και άλλους δανειστές, ισχυριζόμενος ότι αυτή ήταν η μία και μοναδική δυνατότητα που θα μας «έσωζε» από τη χρεοκοπία (!).

Δεν επιμένω στο σημείο αυτό επειδή σας είναι ήδη γνωστή η σχετική μήνυσή μου ενάντιων του και οι επισυναπτόμενες σε αυτήν καταγγελίες.

Σύμφωνα με το άρθρο 41.2 του Συντάγματος όμως, όταν αποφάσισε να μη τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, δηλαδή πολύ πριν τη προσφυγή στο ΔΝΤ, έπρεπε να παραιτηθεί μαζί με την τότε κυβέρνηση του και με προσφυγή σε εκλογές να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας.
Η μη τήρηση της πολιτικής που έλαβε εντολή να εφαρμόσει και η με δική του πρωτοβουλία, παραίτηση της χώρας από την εθνική της κυριαρχία με αντάλλαγμα 110 δις ευρώ τα οποία έλαβε για "λογαριασμό μας" από τους δανειστές, είναι θέματα εξαιρετικής σημασίας και με το παραπάνω μάλιστα.

Επειδή δεν έγιναν εκλογές, η κυβέρνηση έχασε την όποια νομιμοποίηση, καθώς εδώ και δυο χρόνια, μέσω μιας πολιτικής που κατά το δοκούν ασκεί, μας "έσωσε" οριστικά από τη χρεοκοπία τρεις με τέσσερις φορές τουλάχιστον και έφερε την χώρα σε εξάντληση.

Και το κάνει με πλήρη σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.

2. Στις 4 Νοεμβρίου η Βουλή ζήτησε από τον πρόεδρο της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκλογές και στις 9 Νοεμβρίου, η τρίτη κατά σειρά Κυβέρνηση Παπανδρέου επιτέλους παραιτήθηκε :
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 107
Αποδοχή παραίτησης Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων:
α) 37 παρ. 1 και 38 παρ. 1 του Συντάγματος και
β) 39 παρ. 1 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα (π.δ. 63/2005, Α ́ 98). 2.
Τις παραιτήσεις που υπέβαλαν οι: Θεόδωρος Πάγκαλος του Γεωργίου, από τη θέση του Αντιπροέδρου ….…..
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 108
Αποδοχή παραίτησης του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 38 παρ. 1 του Συντάγ− ματος.
2. Την παραίτηση που υπέβαλε ο Πρωθυπουργός Γε− ώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα, αποφασίζουμε:
Αποδεχόμαστε την παραίτηση που υπέβαλε ο Πρω− θυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα και τον απαλλάσσουμε από τα καθήκοντά του.
Στον Πρωθυπουργό αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος Διατάγματος.
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
3. Σύμφωνα λοιπόν με το Σύνταγμα, όταν έχουμε παραίτηση της κυβέρνησης συνολικά, το τι ακολουθεί εξαρτάται από το είδος της κυβέρνησης η οποία παραιτήθηκε.

Συγκεκριμένα
- εάν η απερχόμενη Κυβέρνηση είναι μονοκομματική και διέθετε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. (Σύνταγμα άρθρα 41 παράγραφος 1 εδάφιο γ' και 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ').

- εάν η απερχόμενη Κυβέρνηση είναι Κυβέρνηση συνασπισμού, και κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή, μπορεί να συγκροτηθεί ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός.

Η δυνατότητα αυτή διερευνάται μέσω της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, ακολουθείται η πιο πάνω διαδικασία, δηλαδή οικουμενική ή υπηρεσιακή κυβέρνηση για διενέργεια εκλογών και διάλυση της Βουλής .

Αυτά είχα να σας πω και ευχαριστώ που με " ακούσατε".

Χριστίνα Σαλεμή
Πρόσθετο υλικό :


2. Προσφυγή στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης


4. 101 στελέχη του ΠαΣοΚ ζητούν καταψήφιση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Yποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει πρόωρες εκλογές http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=430240


6. Τι δεν πρέπει να ξεχαστεί Χρῆστος Γιανναρᾶς9. Αυτό κυκλοφορεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με τίτλο " Greece IMF" και επισυναπτόμενη τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης

"Επισυνάπτεται η Σύμβαση που υπεγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές έναντι 80 Δισεκατομμυρίων ευρώ! Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε από τους «έγκυρους» ή τα μεγάλα κανάλια. Εάν προβληθεί το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος αυτών που το ψήφισαν. Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από...Έλληνες πολίτες στους Έλληνες πολίτες...
Διότι και νου έχουμε, και κρίση.

Αυτήν την στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω Facebook αλλά και απλών λογαριασμών (Hotmail, googlemail) με την συμφωνία που υπέγραψαν κάτω από το τραπέζι και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες.

Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρίες στον βωμό του ' δημόσιου χρέους' και της πτώχευσης".

Εμείς "οι άνθρωποι του μόχθου" όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου πλέον έχουμεστα χέρια μας το επαίσχυντο συμφωνητικό και μπορούμε να κρίνουμε τι σημαίνει σωτήρια της πατρίδος και όχι ξεπούλημα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

---σελ.119-

ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της... (Γι' αυτό όταν είπε (?) η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)

---σελ 129. παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του. Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος

---Σελ.129. παραγρ.14.υποπαραγρ.1
H σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο

---σελ΄121.παραγρ.5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία. 6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

---Σελ 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

---Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του υπουργού κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης.
(Ούτε σε χώρα της κεντρικής Αφρικής δεν υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης, ακόμη κι αν αυτός είναι δοτός. Δεν χρειάζεται ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)

---σελ 123,παράγραφος 5...
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη σύμβαση, στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε και συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας.. υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια και πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία!!!

Φιλική συμβουλή, την ώρα της ανάγνωσης να τρώτε κάποιο γλυκό για να κατεβαίνει η πόκρα... Παράκληση, στείλτε το αρχείο μεσω email σε όλους τους γνωστούς, φίλους και συγγενείς.

Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ αυτό μνημόνιο δεν πρέπει να χαθεί κάπου στο δρόμο, όπως γίνεται συνήθως.
Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Θέλοντας να προσεγγίσω με την καλύτερη διάθεση τις κυβερνητικές επιλογές και πρακτικές, διαγράφοντας την σοβαρή πιθανότητα όλα όσα συμβαίνουν να είναι η εκτέλεση ενός καλοστημένου σχεδίου (που όλοι υποψιαζόμαστε) και γενόμενος πιό ΓΑΠ και από τον ΓΑΠ (ακραία ως παραχώρηση, αλλά ενδεικτική της καλής θέλησής μου), θα υποθέσω πως αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση μη προδοτική, ούτε ηλιθίων..., αλλά μία κυβέρνηση που αφού δέχτηκε έναν εκβιασμό δέχτηκε και όλους τους άλλους που ακολούθησαν στην συνέχεια. Δηλαδή, θα υποθέσω πως ΚΑΙ αυτή η κυβέρνηση (η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου) είναι κυβέρνηση που εκβιάζεται...

Και πριν καν το υποθέσω, έρχεται ο κύριος Γιούνκερ και με ένα τελεσίγραφό του εκβιάζει (και πάλι) την κυβέρνηση... Από προχθές γράφουμε ότι η μεταβατική κυβέρνηση δεν ξεκίνησε καθόλου καλά προκαλώντας διαρκώς την καχυποψία και την επιφυλακτικότητα. Βλέποντας λοιπόν ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ ότι ο Παπαδήμος δεν εννοεί να καταλάβει πως ο χρόνος της πρωθυπουργίας του εκπνέει στις 19 Φεβρουαρίου, του απέστειλε σήμερα επιστολή απαιτώντας απάντηση για το ποια συγκεκριμένα πράγματα θα κάνει ο μεταβατικός πρωθυπουργός έως το τέλος της θητείας του. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο μεταφέρει αποκλειστικά την ευθύνη στον Παπαδήμο για τον χρόνο εκταμίευσης της έκτης δόσης.

Και τί κάνει ο κύριος Παπαδήμος; Αντιστέκεται όσο το φρέσκο βούτυρο στο... μαχαίρι, αφού αμέσως θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τα ενεργειακά ζητήματα ο Παπαδήμος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Παπακωνσταντίνου. Όπως λέγεται, σκοπός του είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης πέντε μονάδων της ΔΕΗ και οι διαγωνισμοί για τα φωτοβολταϊκά, προφανώς επειδή το διεθνές ενδιαφέρον, από Γερμανούς και Αμερικάνους, είναι τεράστιο.

Στην ίδια προτεραιότητα έχει βάλει και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες χωρίς να απαιτείται η έγκριση από τις γενικές συνελεύσεις. Πρόκειται για στόχους που… σκανδαλίζουν γι΄αυτό και ο Σαμαράς σήμερα από το βήμα της Βουλής έσπευσε να του στείλει τα σχετικά τελεσίγραφα.

Το συμπέρασμα (καλοπροαίρετο πάντα), είναι πως στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, έχουμε μία κυβέρνηση που υποκύπτει στον εκάστοτε εκβιαστή και λειτουργεί μονίμως εκβιαζόμενη...! Έχουμε δηλαδή μία κυβέρνηση υπό το καθεστώς εκβιασμών, που ισχυρίζεται πως θα λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της χώρας...!

Αλήθεια, ποιός καλοπροαίρετος πολίτης μπορεί να το κατανοήσει ή να το πιστέψει αυτό; Μόνο οι βουλευτές που σήμερα θα ψηφίσουν σήμερα υπέρ της παράδοσης άνευ όρων της Ελλάδας στους τοκογλύφους και τους διεθνείς τρομοκράτες. Και αυτοί θα είναι εκείνοι που θα φέρουν την βαρύτατη ευθύνη για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Κανείς άλλος...

Κωνσταντίνος


  • Καρατόμησαν την ηγεσία του Στρατού επειδή αρνήθηκε να τοποθετηθεί απέναντι στους Έλληνες πολίτες!
  • Νέες αποκαλύψεις για τις αναφορές του τ.Υπουργού στους Γάλλους!
  • Τι αποκαλύφθηκε στο Γαλλικό κανάλι 5, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011;
Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Στα 14 χρόνια λειτουργία μας, είδαμε τον Στρατό να χρησιμοποιείται άλλοτε ως μέσο μπίζνας, κομπίνας και καταλήστευσης των ταμείων του κράτους, από πολιτικούς με of shore εταιρίες και μεθόδους αποπληρωμής αλά Goldman Sachs!

Μεθόδους που σου επέβαλαν να αγοράσεις οπλικά συστήματα, σου έβρισκαν τράπεζα να σου δανείσει, συμβόλαια συντήρησης του εξοπλισμού και εταιρίες να σου εκπαιδεύσουν το προσωπικό!
ΤΕΤΡΑΠΛΟ κέρδος δηλαδή, μιας και χωρίς μία αποκτούσες ένα πολυδιαφημισμένο οπλικό σύστημα για να κάνεις τον μπαμπούλα στην περιοχή!

Μόνο που σε όλο αυτό το αμαρτωλό σύστημα, ένα ποσοστό που ξεπερνούσε πάντα το 65%, όδευε σε κομματικά ταμεία, of-shore επιχειρήσεις, τσέπες πολιτικών καθώς και μεσαζόντων των οπλικών συστημάτων!

Και ο λαός, πλήρωνε πάντα ως… κύριος (για να μην χρησιμοποιήσω την πασίγνωστη διεθνώς ελληνική λέξη) τα κόλπα που οργάνωνε η Goldman Sacks και τα τσιράκια της!

Είναι φυσιολογικό σε ένα τέτοιο αμαρτωλό σύστημα να υπήρξαν ΚΑΙ στρατιωτικοί που «πάτησαν» τον όρκο τους και έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι! Είμαι βέβαιος γι αυτό!

Όμως οι στρατιωτικοί αυτοί, είναι κατά την κρίση μου ελάχιστοι!
Λίγο περισσότεροι είναι αυτοί, που πιέστηκαν από πολιτικούς, ενέδωσαν και έβαλαν τελικά την υπογραφή τους έτσι ώστε να αγοράσουμε ότι ποιο άχρηστο είχε κατά καιρούς η παγκόσμια αγορά!
Σίγουρα όμως, δεν είναι αυτοί οι υπαίτιοι της κούρσας των εξοπλισμών! Σίγουρα δεν είναι αυτοί οι διοργανωτές του πάρτι της λεηλασίας της περιουσίας του Ελληνικού Λαού!

Χρηματοδότες – έμποροι όπλων, υπουργοί και Πρωθυπουργοί, είναι οι κατ εξοχής υπαίτιοι της τεράστιας και διαχρονικής αυτής λεηλασίας!

Όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι διαφεύγουν στον τέως υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη!

Ή για να είμαι ποιο δίκαιος, προσποιείται ότι του διαφεύγουν, διότι τα γνωρίζει πολύ καλά!

Το ΠΑΣΟΚ, με τις αγορές του «αιώνα» σε αμερικανικά κυρίως προϊόντα την δεκαετία του 80 και 90, σπατάλησε τρισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές Αμερικανικής Πραμάτειας της Goldman Sacks, και το μόνο που κατάφερε είναι να αμφισβητηθεί το μισό Αιγαίο, να χάσουν τη ζωή τους τρία παλληκάρια μας στα Ίμια και δέκα Έλληνες πιλότοι στο Αιγαίο!

Κατά τα άλλα, το μαύρο χρήμα έρεε άφθονο στα κομματικά γραφεία, και οι βίλες των υπουργών γινόντουσαν ολοένα και ποιο χλιδάτες, άλλοτε από τα δωράκια των εμπόρων, άλλοτε από τις χρηματοδότριες τράπεζες και άλλοτε από το απ ευθείας μπαξίσι που έπαιρναν ως ΜΙΖΑ !

Μέσα σε ένα τέτοιο πανάθλιο και διεφθαρμένο κράτος-φέουδο, οι Στρατιωτικοί στην Ελλάδα, ούτε είχαν την δυνατότητα ούτε και κατάφεραν ποτέ να επιβάλουν τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών στις πολιτικές ηγεσίες!

Για την ακρίβεια, όχι «Πραξικόπημα» δεν μπορούσαν να κάνουν, αλλά ούτε καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για καθημερινά θέματα λειτουργίας του Στρατεύματος!

Η δομή, η σύνθεση και η λειτουργία του Ελληνικού Στρατού, όλα αυτά τα χρόνια, είχε ως γνώμονα την ύπαρξή του μόνο και μόνο γιατί δίπλα μας βρίσκεται η Τουρκία!

Οι κομματικές αντιθέσεις είχαν εισχωρήσει και στο στράτευμα, το οποίο είχε γίνει μετά το 74, η απόλυτη εικόνα και ομοίωση της Ελληνικής Κοινωνίας!

Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι θα μπορούσαν πέντε- δέκα Αξιωματικοί να κάνουν κίνημα στον στρατό, ή είναι άσχετος, ή είναι μεγάλος ψεύτης ή έχει δηλώσει «τρανσέξουαλ» και δεν πήγε καν στο Στρατό (συγχωρέστε με αλλά δεν άντεξα και το έγραψα)!

Διότι, όποιος υπηρέτησε έστω και ένα εξάμηνο στον Ελληνικό Στρατό, γνωρίζει καλά, ότι για να δοθεί μια διαταγή να κινηθούν άρματα και οχήματα του Στρατού, ισοδυναμεί στην ουσία με την … Ανάσταση του Λαζάρου!!!

Ποιο εύκολα μπορεί να αναστηθεί ένας νεκρός, παρά να κινηθεί μια μονάδα σε πολιτική ζώνη!

Ποιο εύκολα τετραγωνίζεις έναν… κύκλο, παρά να κάνεις κάτι στον Στρατό χωρίς να σε πάρουν είδηση… πριν καν το σκεφτείς!

Δεν θα αναλωθώ στο γιατί και στις γενεσιουργές αιτίες της αδυναμίας πραξικοπήματος στην Ελληνικό Στρατό, γιατί αυτές είναι γνωστές σε όλους, πλην ίσως του κ. Μπεγλίτη!!!

Από τη στιγμή που οι μισοί αξιωματικοί είναι εγγεγραμμένοι σε δεξιά κόμματα και οι άλλοι μοί σε αριστερά, έναντι ποιων κύριε Μπεγλίτη θα «πραξικοπηματούσαν»; Έναντι των κομμάτων που τους τοποθέτησαν στις θέσεις τους ή έναντι των κομμάτων που αποτελούσαν τους… εγγυητές της θεωρίας … «μη πόλεμος» ;;;

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Έλληνες αξιωματικοί είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως! Αλλά στις Στρατιωτικές Αξίες του παραδοσιακού πολέμου! Όταν μιλάς σε έναν Έλληνα Αξιωματικό για Πραξικόπημα, είναι σα να προσπαθείς να μιλήσεις Κινέζικα σε έναν … Εξωγήινο!

Τόσο απλά είναι τα πράγματα κύριε Μπεγλίτη!

Κι ερχόμαστε τώρα στο προκείμενο!

ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Γιατί το είπε στις Κάννες; Γιατί το είπε ο Μπεγλίτης;

O λόγος είναι απλός!

Στην Ελλάδα, ο Στρατός είναι το εύκολο θύμα! Μπορείς να του φορτώσεις τα πάντα! Μέχρι που μπορείς να δίνεις συνεντεύξεις στο Mega την ώρα που οι Τούρκοι σκοτώνουν τα παιδιά μας και εσύ να κάνεις τον … Υπουργό!

Μπορείς να παίρνεις τη σημαία από ένα νησί και να λες ότι την πήρε ο αέρας!

Διότι όπως κατάφεραν οι πολιτικοί να μην υπάρχει συνέχεια στην πολιτική μας όταν αλλάζουν οι υπουργοί έτσι κατάφεραν να επιβάλουν την ίδια κατάσταση και στο Στράτευμα!

ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΡΑΔΙΑΣΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, φαίνεται από ένα και μόνο πράγμα:

Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι ετοίμαζαν πραξικόπημα, τότε, με απλές ενδείξεις, ειδικά τούτες τις κρίσιμες ώρες, θα μπορούσε ο υπουργός να τους περάσει ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ !

Γιατί δεν έγινε αυτό;

Γιατί, καρατόμησε 20 ικανότατα στελέχη ;

Γιατί σήμερα όλοι οι… κατηγορούμενοι για Αποστασία αποστρατεύτηκαν με όλες τις τιμές και δόξες καθώς και όλες τις συνταξιοδοτικές παροχές;

ΓΙΑΤΙ πολύ απλά όλα αυτά ήταν παραμύθια!

Ούτε ποτέ τους στασίασαν και ούτε ποτέ τους συναντήθηκαν έστω και για λίγο οι 20 αυτοί αξιωματικοί!

Κοιτάχτε τον Γιάγκο και πείτε μου σας παρακαλώ, αν αυτός ο άνθρωπος, σας «κάνει» για αξιωματικός που μπορεί να προβεί σε πραξικόπημα!

Μην τρελαθούμε όλοι σε τούτη εδώ τη χώρα!!!

ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΕΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ;

Αν ήταν μια χώρα, που πλησίασε πολύ κοντά στην αλήθεια όσων συνέβησαν, αυτή ήταν η Γαλλία ! Στις δημόσιες συζητήσεις που έγιναν στην κρατική τηλεόραση, ο Παπανδρέου απογυμνώθηκε τόσο από Σοσιαλιστές όσο και από δεξιούς Γάλλους! Και κυρίως από Έλληνες που ζουν χρόνια στη Γαλλία και γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα στη χώρα!

Στην Ελλάδα το θέμα είχε καλυφθεί καλά και έπρεπε να τονιστεί προς της Γαλλία, ότι η υπογραφή των Φρεγατών μπορεί να αναθεωρηθεί αν συνεχίσουν να μιλάνε για την πραγματική πολιτική και τις αλλαγές στο Στράτευμα!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ:

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στις 7 παρά πέντε το απόγευμα, στο Γαλλικό κανάλι 5 διεξαγόταν μια μεγάλη συζήτηση με πολλούς καλεσμένους, για τα φλέγοντα θέματα της Ελλάδας και του δημοψηφίσματος .

Ένας δημοσιογράφος - αναλυτής αποκάλυψε στα εκατομμύρια Γάλλων που παρακολουθούσαν την εκπομπή ότι ο πραγματικός λόγος της αποστρατείας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, ΔΕΝ ήταν το πραξικόπημα! Αυτό μπορεί να βόλευε την Ελληνική Κυβέρνηση που ήθελε πάση θυσία να κερδίσει χρόνο.

Όταν τον ρώτησαν όλοι οι παριστάμενοι, γιατί τότε τους αποστράτευσαν είπε επί λέξη:

"Ο πραγματικός λόγος της αποστρατείας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα αποτέλεσε το γεγονός πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκε τη συμμετοχή του στρατού, σε επικείμενες επιχειρήσεις προστασίας πολιτικών στη Βουλή και καταστολής εξεγέρσεως του πλήθους!!!"

Η συζήτηση στο σημείο αυτό άναψε και κατόπιν αφού είπαν όλοι τις γνώμες τους, το θέμα που ακολούθησε ήταν ότι η Ελληνική αστυνομία δεν επαρκεί και εμφανίζεται κουρασμένη...

Αυτή την συζήτηση ήθελε να σταματήσει με την εμφάνισή του ο Πάνος Μπεγλίτης στο ΣΚΑΙ. Αυτή που άρχισε να γίνεται στη Γαλλία για την συμμετοχή του Στρατού στην καταστολή όχλου! Ήθελε να προλάβει τις διαστάσεις και να την σταματήσει εν τη γενέσει της, υπενθυμίζοντας στους Γάλλους, το τελευταίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει! Το συμβόλαιο ναυπήγησης Γαλλικών Φρεγατών! Το τελευταίο βέβαια… ξέχασε να το πει !!!

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, ότι ξεκινά η δικαίωσή μας, που πολύ νωρίτερα είχαμε αποκαλύψει την περίφημη υπόθεση με το «άνοιγμα» της «Διαταγής Καταστολής Όχλου» από το Στρατό καθώς και της Ασκήσεως Παρμενίωνας που προέβλεπε την απομάκρυνση πολιτών και πολιτικών από το Κοινοβούλιο με ελικόπτερα του Στρατού!

Όλα όσα διαρρέονται εντέχνως για δήθεν πραξικοπήματα και στάσεις αξιωματικών, αποτελούν απίθανες ανοησίες του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και όσων ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.

Ο λόγος της καρατόμησης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του ΣΤΡΑΤΟΥ ήταν ένας και μοναδικός!

Δεν ήθελε ο Στρατός, στην αλλαγή του νέου Αμυντικού δόγματος να αναλάβει τέτοιους επικίνδυνους ρόλους!

Ρόλους που έφερναν κοντά τις μνήμες του Πολυτεχνείου!

Τα ΜΑΤ, μετά από την κοροϊδία του υπουργού, κάνουν στην ουσία «λευκή» απεργία, και με τίποτε δεν έχουν το ζήλο που επέδειξαν στις τελευταίες διαδηλώσεις, μιας και όπως λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί, «όχι μονό δεν πήραν αυτά που τους υποσχέθηκαν, αλλά τους έκοψαν και περισσότερα»!

Έτσι, το σχέδιο της Κυβέρνησης για ένα μικτό σχήμα Στρατού και Χωροφυλακής στην Ελλάδα, έδειχνε να ναυαγεί, αφού ειδικά από την πλευρά του Στρατού, έφτασαν σε σημείο να αρνηθούν να εκτελέσουν την διαταγή «καταστολής όχλου» του ΓΕΕΘΑ!

Τέλος, επειδή κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι για όλα αυτά δεν «βγάζουμε» κάποια ντοκουμέντα, προφανώς δεν σκέφτονται ότι οι διαταγές αυτές έχουν περιορισμένο αριθμό αποδεκτών. Άρα, η ανάδειξη ενός τέτοιο εγγράφου, οδηγεί αυτομάτως και στην φωτογράφηση του ανθρώπου που το είχε... πριν από εμάς!

Τέτοια χάρη, δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε ποτέ σε κανέναν!

Κλείνω όμως με κάποια ερωτήματα:

Τόσος θόρυβος, τόση ένταση και τέτοια διάσταση που έλαβε η αποκάλυψη μας αυτή, δεν σας προβλημάτισε που δεν απασχόλησε κάποιο παραδοσιακό ΜΜΕ;

Δεν σας προβλημάτισε που ΔΕΝ διαψεύστηκε ΠΟΤΕ από κανέναν;
Όταν διαψεύδουν στο υπουργείο Άμυνας, ακόμη και … ένα ψύλλου πήδημα, δεν σας προβλημάτισε ότι ΟΥΔΕΙΣ, μπήκε στον κόπο να πει ότι τέτοια διαταγή δεν υπήρξε ποτέ;

Ότι τέτοιο σενάριο στον Παρμενίωνα δεν έλαβε ποτέ χώρα;

Δεν σας προβληματίζει, πως μόλις ένα μεγάλο Γαλλικό κανάλι, αποκάλυψε την ύπαρξη αυτής της Διαταγής στην Ευρώπη, ο υπουργός Άμυνας αντί για να τη σχολιάσει μίλησε για μίζες και συμβόλαια με φρεγάτες και κυπατζίδικα Γαλλικά γραφεία;

Και πολύ περισσότερο, δεν σας προβληματίζει ότι ΔΕΝ ρωτήθηκε ποτέ –έστω και off the record- ένας εκ των Αρχηγών των τριών όπλων μας, αν διάβασε ποτέ τέτοια άκρως απόρρητη διαταγή;

H γνώμη μου είναι, ότι αν θέλουμε να σώσουμε την κατάσταση στη χώρα και να περισώσουμε την τιμή των Ενόπλων μας Δυνάμεων, από τα κάθε λογής «σταγονίδια» … θα πρέπει άμεσα να εξοβελιστούν από το πολιτικό μας σύστημα όλοι αυτοί που ενέπλεξαν το Στρατό σε παιχνίδια «πραξικοπημάτων» και να δικαστούν από τα αρμόδια δικαστήρια!

Με το θέμα όπως σας είχα πει και στο προηγούμενο άρθρο μου, δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα…

«Σε περίπτωση που μια χώρα είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να εφαρμόσει τους κανόνες που διέπουν το κοινό νόμισμα, τότε της παρέχεται η δυνατότητα – σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – να βγει από την ευρωζώνη, χωρίς όμως να εγκαταλείψει την Ε.Ε.». Αυτή η εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα αναφορά υπάρχει στο κείμενο που υπερψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από το συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών στη Λειψία.

Η «εθελοντική έξοδος» από το ευρώ, αλλά χωρίς απαραίτητα την έξοδο από την Ε.Ε., είναι η μεταρρύθμιση που θέλει να επιτύχει η Μέρκελ στην ευρωπαϊκή συνθήκη.

Μέχρι τώρα, για να βγει μια χώρα από το ευρώ, θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση – και κατά συνέπεια από το ευρώ. Η διαδικασία αυτή ήταν πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη για κάθε κυβέρνηση της ευρωζώνης, υπό την έννοια ότι καμιά δεν θα άντεχε εύκολα, αρνούμενη το ευρώ, να κατηγορηθεί πως μετατρέπει τη χώρα της σε... Τρίτο Κόσμο. Όπως άλλωστε ισχυρίζεται και η επίσημη προπαγάνδα στη χώρα μας.

Αν ο σχεδιασμός της Μέρκελ περάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε κάθε ηγεσία θα μπορεί ευκολότερα να αποσύρει – οικειοθελώς ή κατόπιν πίεσης – τη χώρα της από το κοινό νόμισμα. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα των Γερμανών, το οποίο τους ωθεί στη «διευκόλυνση» της εξόδου;

Η ηγέτιδα της ευρωζώνης προσπαθεί, κατ' αρχήν, όπως έχει γράψει το «Π», να επιτύχει την αλλαγή των ευρωσυνθηκών προκειμένου να διευκολυνθεί η «τιμωρία» των δημοσιονομικά «απείθαρχων» ή αποτυχημένων χωρών μέσω του ευρωδικαστηρίου και της ενίσχυσης της Κομισιόν ως προς τη δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων επιτήρησης, λιτότητας και συνολικής «αναδιάρθρωσης» των χωρών μέσω των «μεταρρυθμίσεων».

Κάτι σαν γενίκευση, αλλά και νομική κάλυψη σε εκτρώματα τύπου task force του Ράιχενμπαχ, ώστε να μην απαιτείται η δήθεν «πρόσκληση» εκ μέρους του προβληματικού κράτους - μέλους.

Προς το παρόν η Γερμανία αρνείται να δεχθεί τον εκβιασμό των αγορών που θέλουν σε πρώτη φάση την έκδοση ευρωομολόγου και σε δεύτερη τη μετατροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε «πανωφόρι» της έσχατης στιγμής για το σύνολο του ευρωπαϊκού χρέους με την κοπή χρήματος, κάτι που θα οδηγούσε σε υποτίμηση το ευρώ και θα ακύρωνε τον σκοπό της ύπαρξής του.

Μα, αν η Γερμανία δεν θέλει ή δεν μπορεί να αποδεχθεί την εγγύηση του ευρωπαϊκού χρέους, τότε τι της μένει; Η κρίση δανεισμού, ύστερα από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, έχει εισβάλει ορμητικά στην Ιταλία, κλυδωνίζει την Ισπανία και τη Σλοβενία και σειρά παίρνουν το Βέλγιο και, κυρίως, η Γαλλία. Αλλά και η χώρα της Μέρκελ, το αδιαμφισβήτητο αφεντικό της ευρωζώνης, κινδυνεύει να εξελιχθεί πολύ σύντομα στον μεγάλο ασθενή της Ευρώπης.

Ευρω-μπάχαλο

Μπροστά σε αυτή την απειλή, η οποία μπορεί να της στερήσει άλλη μια φορά το όνειρο της ευρωπαϊκής ηγεσίας, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά να περιορίσει την ευρωζώνη στον... εαυτό της και στις χώρες που μπορούν να συνεχίσουν μαζί της ως δορυφόροι της. Εναλλακτικά μπορεί να την εγκαταλείψει, αλλά αυτή θα είναι, πιθανότατα, η τελευταία της επιλογή.

Πάντως η ευρωζώνη έχει ήδη χάσει την παλιά ελκτικότητά της. Μετά τις Τσεχία, Νορβηγία και Πολωνία, τώρα και η Ουγγαρία εμφανίζεται, παρά την προετοιμασία της επί χρόνια, δύσθυμη με το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο – συνταρασσόμενο από την κρίση του – ευρώ.

Το προσωρινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Και μόνον η αποτυχημένη προσπάθειά του αυτές τις μέρες να βρει μέσω ομολόγου χρηματοδότηση 5 δισ. ευρώ – την οποία μείωσε στα 3 δισ., χωρίς όμως να μαζέψει ούτε αυτά – είναι ενδεικτική.

Εξ ίσου ενδεικτική είναι η απροθυμία ανερχόμενων μεγάλων οικονομιών του πλανήτη, όπως η Κίνα και η Βραζιλία, να ρισκάρουν το ρευστό τους σε μια υπόθεση εξαιρετικά παρακινδυνευμένη. Ακόμη και η Ρωσία, η οποία έχει σημαντικά συμφέροντα στην Ευρώπη ως μεγαλοπρομηθεύτρια ενέργειας, δεν ρισκάρει παρά 10 έως 20 το πολύ δισ. ευρώ σε ένα πηγάδι δίχως πάτο – και κυρίως... χωρίς εγγυήσεις.

Έτσι ο στόχος της ενίσχυσης του EFSF περιορίζεται στο κοροϊδιλίκι της μόχλευσης χωρίς να μπορεί να βρει πραγματικά λεφτά. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το ότι η Ιταλία, με δημόσιο χρέος 1,9 τρισ. ευρώ, θα πρέπει, εντός του 2012, να βρει κάπου 320 δισ. Πρόσφατα ρεπορτάζ μιλούν για δανεισμό 240 δισ. από το EFSF και το ΔΝΤ και άλλων 80 δισ. από τις αγορές.

Μόνο που, με το EFSF αναιμικό και το επιτόκιο του δεκαετούς δανεισμού πάνω από το 7% σήμερα και ακόμη μεγαλύτερο αργότερα, αυτό είναι μακρινό όνειρο.

Η ευρωζώνη μέχρι στιγμής αποδεικνύει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί τον εαυτό της. Η Γερμανία με τη σειρά της δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση του ευρώ και το μόνο που κάνει είναι να εφαρμόζει τη συνταγή της δολοφονικής λιτότητας, του πλήρους ελέγχου και της λεηλασίας των χρεοκοπημένων χωρών εκβιάζοντάς τις με επίσημη πτώχευση.

Γι' αυτό πριμοδοτεί τις δοτές «τεχνοκρατικές» κυβερνήσεις που θα διασφαλίσουν τα χρέη των χωρών και τα υπάρχοντά τους για λογαριασμό της – και προς εξευμενισμό των αγριεμένων αγορών. Όπως καλή ώρα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Γι' αυτό ψάχνει εναγωνίως έναν πολιτικά «βελούδινο» μηχανισμό διάσπασης της ευρωζώνης. Πόσες πιθανότητες έχει να προλάβει τα χειρότερα; Όχι πολλές.

Και στην Ελλάδα; Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί συγγενείς ορκίζονται σε ένα ευρώ που καταρρέει συμπαρασύροντας τα πάντα στην πτώση του. Μιλώντας ακόμη για ευημερία, σταθερότητα και ασφάλεια ακριβώς την ώρα που καμιά απ’ αυτές τις υποσχέσεις δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί στο σημερινό πλαίσιο ούτε καν για χώρες πολύ ισχυρότερες από τη δική μας.

Ακόμη και η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», την οποία έχουν συστήσει παρεούλα με τους θαυμαστές και νοσταλγούς των χουντικών καθεστώτων του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, υπό τις ευλογίες εργολάβων, καναλαρχών και άλλων, έναν κύριο στόχο έχει: να διασφαλίσει ότι το χρέος της Ελλάδας θα αλλάξει νομικό καθεστώς και η διαχείρισή του, μαζί με αυτήν της εθνικής περιουσίας και του συνόλου της οικονομίας, θα περάσει χωρίς αναταράξεις στα χέρια του Τέταρτου Ράιχ και της διεθνούς κερδοσκοπίας, η οποία ήδη πιάνει θέσεις ακόμη και στο χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Το τέλος των ψευδαισθήσεων, όμως, δεν θα αργήσει για πολύ. Και τότε να δούμε ποιος «σωτήρας» θα προλάβει να κρυφτεί...Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής
Πολυτεχνείο Κρήτης

Αναγγέλλοντας την παραίτηση του ως πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου έκανε μία προσωπική αναδρομή στο «σωτήριο» έργο που προσέφερε στην «πατρίδα». Σχολιάζοντας το λόγο αυτό, τα εντεταλμένης υπηρεσίας ΜΜΕ, τον χαρακτήρισαν ως ιδιαιτέρως συγκινητικό και παραλίγο να μας προκαλέσουν δάκρυα.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

Σε ένα αποκορύφωμα μικρόνοιας ο απερχόμενος Manager της Greece ΑΕ, αποκάλυψε τη σχέση του με την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Δήλωσε ευθαρσώς , με έμφαση και με σαφήνεια ότι είναι υπερήφανος, όπως πρέπει να είμαστε και εμείς, που διάλεξε την Ελλάδα ως πατρίδα του.

Όταν κάποιος διαλέγει σημαίνει ότι έχει επιλογές. Ποιες ήταν λοιπόν οι επιλογές του κ. Παπανδρέου;

Προσωπικά δεν γνωρίζω, αλλά ούτε και οι απλοί πολίτες που ρώτησα γνωρίζουν. Πιθανόν να μπορεί κανείς να βρει κάτι στο δυσεύρετο βιβλίο της πρώην συζύγου του. Οι περισσότεροι όμως εικάζουν ότι ο κ. Παπανδρέου επέλεξε την Ελλάδα ως πατρίδα του όπως ένας ξένος πρίγκιπας επιλέγει να επενδύσει σε μία ποδοσφαιρική ομάδα και είναι υπερήφανος για την ιστορία της ομάδας, το ήθος των οπαδών της και φυσικά για την επιλογή του.

Δεν μπορεί καν να διανοηθεί ο κ. Παπανδρέου ότι, εδώ και χιλιάδες χρόνια εμείς οι Έλληνες δεν επιλέγουμε την Ελλάδα ως πατρίδα μας όπως επιλέγουμε την εταιρεία στην οποία εργαζόμαστε και συνδέουμε το συμφέρον μας με αυτή.

Εμάς, μας γέννησε η Ελλάδα και δεν είχαμε να κάνουμε καμία επιλογή. Την κουβαλάμε μέσα μας από τη γέννηση μας και η μόνη επιλογή που η συνείδηση μας επιβάλει είναι να θυσιάσουμε και τη ζωή μας γι΄ αυτή, όταν χρειαστεί.

Κύριε Παπανδρέου, η έννοια της πατρίδας προέρχεται από τη λέξη πατέρας που σημαίνει υποχρεωτική γενετική σχέση.

Διαφέρει δε παρασάγγας από τη δική σας λέξη country που έχει γεωγραφικό χαρακτήρα, όπως την εννοείτε εσείς οι ξένοι και την επιλέγετε κατά το δοκούν.

Το ερώτημα είναι τι είχαμε πάθει εμείς οι Έλληνες και σας ανεχόμασταν ακόμη;