Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Νοε 2011


 • Ο Γιώργος δεν θέλει να φύγει και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία, που με τόση μαεστρία και τόσες δεσμεύσεις κατέλαβε. Όποιος πολίτης αυτής της χώρας, της Ελλάδας, δεν το έχει κατανοήσει αυτό, τότε δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς είναι η οικογένεια Παπανδρέου και πόσα πολλά είναι αυτά που "παίζει" στην πρωθυπουργία του Γιώργου Α. Παπανδρέου
“Κίνημα” υπουργών και “λοχαγών” του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν αύριο την εσπευσμένη σύγκλιση του Υπουργικού συμβουλίου με σκοπό να πείσουν τον Γιώργο Παπανδρέου να παραμείνει στην θέση του ως πρωθυπουργός – χωρίς να ακυρώσουν την κυβέρνηση συνεργασίας! Το αίτημα για σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό και θα γίνει στις 12.00 αύριο 8/11/2011.

Το θρίλερ με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης παίρνει άλλη τροπή. Με πρωτοβουλία (σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες) του Χρήστου Παπουτσή και άλλων προεδρικών, ζητήθηκε η σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου με σκοπό ομάδα υπουργών να ζητήσει την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας (!!) ως νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού!

“Θα συνιστά πραξικόπημα η παραίτηση σου και ο διορισμός πρωθυπουργού! Μείνε στην θέση σου και σχημάτισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με αντιπροέδρους από τα άλλα κόμματα”! θα είναι η εισήγηση.

Άλλοι φωτογραφίζουν ως εμπνευστή της πρωτοβουλίας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και το … Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος είναι εξοργισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, καθότι οι εξελίξεις έγιναν ερήμην του, κατά το ταξίδι του στην Κίνα.

Το σκηνικό πήρε φωτιά μετά την πρόταση για διορισμό του κ. Ρουμελιώτη ως πρωθυπουργού, γεγονός που φαίνεται να συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας Παπανδρέου. Πάλι σύμφωνα με τις πηγές μας, την έντονη δυσφορία και αντιδραση της εξέφρασε η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο άκουσμα του ονόματος. Υπάρχει έντονη φημολογία για παλαιότερη ρήξη της με τον κύριο Ρουμελιώτη και ένα γεγονός του παρελθόντος που δεν είμαστε σε θέση να διασταυρώσουμε αλλά είναι αρκετά σοβαρό.

Με αυτή την κίνηση φαίνεται και να συμφωνεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος βολιδοσκοπεί τους “επίφοβους”, ενώ ο κύριος Παπουτσής αναμένεται να επικοινωνήσει προσωπικά με τονκύριο Ραγκούση με τον οποίο έχει ισχυρούς δεσμούς από το παρελθόν, ώστε να διασπάσει το μπλοκ Διαμαντοπούλου – Λοβέρδου.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μάλιστα φέρεται αποφασισμένος ακόμα και να παραδώσει την θέση του στην κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει την παραίτηση Παπανδρέου.

Ο Ευ. Βενιζέλος από την άλλη εμφανίζεται κάθετα αντίθετος με κάτι τέτοιο. Δεν είναι τυχαία η βραδυνή επίθεση του MEGA στον Γιώργο Παπανδρέου που θύμισε το μέγα φιάσκο με το δημοψήφισμα.

Δεν γνωρίζουμε εάν η ΝΔ είναι ενημερη από αυτές τις εξελίξεις, ο Αντώνης Σαμαράς όμως αποκλείεται να συνηγορήσει σε μία τέτοια εξέλιξη παρά τις πιέσεις. Αντίθετα, ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να ενεργοποιηθεί αφού και αυτός αντέδρασε αρνητικά στο όνομα “Ρουμελιώτης” τον οποίο γνωρίζει καλά και πολέμησε λυσσαλέα στο “βρώμικο ’89″ όπως έμεινε στην ιστορία…

Τον τελευταίο λόγο πάντως, τον έχει ο Παπανδρέου, ο οποίος υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει καταθέσει την παραίτησή του και παραμένει πρωθυπουργός...Υπό τις εντολές των δανειστών και των τοκογλύφων, γίνεται Πραξικόπημα εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αυτήν τη στιγμή συντελείται ένα Πραξικόπημα εις βάρος της Δημοκρατίας και της ίδιας της πατρίδας μας. Η σύμπραξη του Παπανδρέου με τον Σαμαρά είναι καθαρά πραξικοπηματική πράξη, εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει νόμιμη Κυβέρνηση χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση ...Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση με μόνο "εφόδιο" τη σύμπραξη δύο κομματαρχών ...Δεν μπορεί να υπάρξει Πρωθυπουργός της Ελλάδας με τις δύο "ψήφους" των δύο κομματαρχών. Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση, η οποία δεν πήρε "εντολή" σχηματισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον τρόπο που προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Κανένα "επείγον περιστατικό" ή "εθνική ανάγκη" —πλην της πολεμικής σύρραξης— δεν αναγνωρίζεται από τη Συνταγματική λειτουργία ως "άλλοθι" της αλλοίωσης της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο σήμερα προσπαθούν να μας επιβάλουν τα δύο αγράμματα ανθρωποειδή του Κολεγίου. Με "άλλοθι" το γνωστό φόβητρο του "επείγοντος" και των απειλών των δανειστών, η συμμορία του Κολεγίου προσπαθεί να καταλύσει τη Δημοκρατία μας.
Γιατί υπάρχει κατάλυση του Συντάγματος; Γιατί απλούστατα "νοθεύεται" η βούληση του ελληνικού λαού. Νοθεύεται η λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας, που είναι το θεμέλιο της δημοκρατικής λειτουργίας και η εγγύηση της λαϊκής κυριαρχίας.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης το εγκληματικό της όλης διαδικασίας της δήθεν "συναίνεσης". Συναίνεση εντός της Βουλής και ερήμην του λαού δεν υπάρχει στη Συνταγματική λογική. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε κανέναν να παρακάμπτει τον λαό. Στη Συνταγματική λογική υπάρχει η έννοια της "απόλυτης λαϊκής κυριαρχίας". Μιας κυριαρχίας, η οποία "εκφράζεται" με την εκλογική διαδικασία και μέσω της οποίας ο λαός "αποφαίνεται" με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.
Ο λαός, μέσω των εκλογών, αποφασίζει τόσο για το κόμμα που θα τον κυβερνήσει όσο και για το κόμμα το οποίο θα λάβει τον ρόλο του βασικού "ελεγκτή" του και το οποίο είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αποφασίζει για τη "σειρά" με την οποία θα διεκδικηθεί η εξουσία, αν για τον οποιονδήποτε λόγο προκύψει πρόβλημα και ο πρώτος δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στο καθήκον που του ανέθεσε ο λαός. Ο ρόλος, δηλαδή, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είναι διακοσμητικός. Όσο σημαντικός και διακριτός είναι ο ρόλος της Κυβέρνησης, άλλο τόσο σημαντικός και διακριτός είναι και ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο λαός αποφασίζει για το ποιος θα τον κυβερνήσει, αλλά αποφασίζει και γι' αυτόν που θα πάρει την κύρια ευθύνη για τον έλεγχό του. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει θεσμικό ρόλο στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Δεν είναι το "απόκομμα" αυτού που περίσσεψε και δεν έλαβε την εξουσία. Δεν είναι τα "ρέστα", που τα χρησιμοποιούμε όταν δεν μας "φτάνουν" τα "ψιλά", για να εξασφαλίσουμε πλειοψηφία.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το εξής απλό. Όταν έγιναν οι τελευταίες εκλογές, ο ελληνικός λαός αποφάσισε να τον κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ και να ελέγχεται από τη ΝΔ. Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του πήραν την "εντολή" του λαού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να συνθέσουν κυβέρνηση. Την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης την πήρε το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του. Συνέθεσε κυβέρνηση, όπως προβλεπόταν, και στη συνέχεια απέκτησε τη νομιμότητα που απαιτεί το Σύνταγμα με την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.
Η Κυβέρνηση, δηλαδή, είναι του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό έλαβε την "εντολή" του λαού από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η παραίτηση του αρχηγού του δεν σημαίνει αυτόματα παραίτηση της Κυβέρνησης του εντολοδόχου κόμματος. Ένας αρχηγός μπορεί να αρρωστήσει ή να σκοτωθεί σε ένα ατύχημα, χωρίς αυτό να σημάνει απώλεια της "εντολής" για το κόμμα του. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το έχουμε δει να συμβαίνει στο πρόσφατο παρελθόν με την περίπτωση της ασθένειας του Ανδρέα Παπανδρέου.
Εφόσον δεν χάνει τη "δεδηλωμένη" μέσα στη Βουλή, η "εντολή" παραμένει στα χέρια του κόμματος που την έχει λάβει. Αν χαθεί η "δεδηλωμένη", δεν ψάχνουμε για τα συμπληρωματικά αποκόμματα, που μιλήσαμε πιο πάνω. Η Κυβέρνηση συνήθως "πέφτει" και πάει σε εκλογές, όχι επειδή είναι υποχρεωτικό, αλλά γιατί συνήθως το κόμμα που την φέρει σε αυτήν τη δυνατότητά του εξαντλεί την όποια εξουσία τού απομένει. Συνήθως αρνείται να επιστρέψει την "εντολή" που έλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα στην πιθανότητα να πάει αυτήν η "εντολή" στο δεύτερο κόμμα. Με την εξουσία που του απομένει οδηγεί στις εκλογές, για να διεκδικήσει νέα εντολή από τον ίδιο τον λαό, εφόσον έχασε την "εμπιστοσύνη" της Βουλής.
Σήμερα, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι όχι μόνον πρωτοφανές, αλλά και παράνομο. Το κόμμα, το οποίο έχει την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης, δεν χάνει τη "δεδηλωμένη" και ταυτόχρονα επιχειρεί να "μοιραστεί" την εκτελεστική εξουσία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Αυτό είναι όχι απλά παράνομο, αλλά Πραξικοπηματικό. Γιατί; Γιατί η νέα Κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμότητα. Δεν έχει καμία νομιμότητα, γιατί απλούστατα δεν έχει απολέσει τη νομιμότητά της η προηγούμενη. Για να απολέσει τη νομιμότητά της η προηγούμενη, θα πρέπει να επιστρέψει την "εντολή" που έλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτά, δηλαδή, τα περί συναινετικών διαδικασιών και άλλων ηλιθιοτήτων, υπάρχουν μόνον στα μυαλά των ηλιθίων και των Πραξικοπηματιών. Όλα αυτά είναι παράνομα και παράλογα, γιατί το γεγονός ότι ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς "συσκέπτονται" από κοινού δεν σημαίνει τίποτε στο πρακτικό επίπεδο. Όποια Κυβέρνηση και να προκύψει από τη "συνεργασία" τους, θα εξακολουθεί να είναι ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ φέρει την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης. Όσα "πόστα" κι αν δοθούν στη ΝΔ, η ίδια δεν θα συμμετέχει σ' αυτήν την Κυβέρνηση, γιατί απλούστατα ο λαός τής έδωσε τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Εφόσον λοιπόν αυτοί θέλουν να σχηματίσουν Κυβέρνηση συνεργασίας, θα πρέπει ν' ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία. Είτε θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε εκλογές, ζητώντας την "εντολή" του λαού, ενώνοντας τις δυνάμεις τους ως "συνασπισμός", είτε να συνεχίσουν το "παιχνίδι" των "εντολών", το οποίο προκύπτει από τις προηγούμενες εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει ν' αρχίσει ξανά το μετεκλογικό προεδρικό "παιχνίδι" των διερευνητικών "εντολών". Εφόσον δεν αναζητούν μια νέα λαϊκή "εντολή", θα ξεκινήσουν το "παιχνίδι" με βάση την τελευταία που τους δόθηκε.
Απλά πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης και αυτός ν' αρχίσει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα "παιχνίδι". Να δώσει την "εντολή" στη δεύτερη ΝΔ, για να σχηματίσει δική της Κυβέρνηση. Αν η ΝΔ δεν θέλει να σχηματίσει τέτοια Κυβέρνηση, φοβούμενη να φορτωθεί μόνη της το "κόστος" των "αμαρτιών" του Γιωργάκη, θα πρέπει να "επιστρέψει" την "εντολή" και πάλι στον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος και πάλι, όπως επιβάλει το Σύνταγμα, θα αναζητήσει τον τρίτο, τον τέταρτο κ.ο.κ.. Η "εντολή", δηλαδή, θα "περάσει" από το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, τον Συνασπισμό, για να "ξαναγυρίσει" στον Πρόεδρο. Όλα τα κόμματα, τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές —και όχι αυτά τα οποία "δημιουργήθηκαν" εντός της Βουλής μετεκλογικά— έχουν δικαίωμα να λάβουν την "εντολή" από τον Πρόεδρο.
Άσχετα λοιπόν με τον αριθμό των βουλευτών, που θα ψηφίζουν μια τέτοια Κυβέρνηση "ψευδοσυνεργασίας", αυτή θα ανήκει στο κόμμα που έχει την "εντολή". Αν βρεθούν δηλαδή 151 βουλευτές να ψηφίσουν την Κυβέρνηση της ΝΔ, θα είναι τέτοια, ακόμα κι αν οι περισσότεροι βουλευτές που την ψήφισαν θα είναι ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε άλλο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον οποιονδήποτε κληθεί ν' αναλάβει και να πάρει την "ψήφο εμπιστοσύνης" της Βουλής. Ακόμα κι αν συμφωνήσουν όλοι να ψηφίσουν τον Τσίπρα για Πρωθυπουργό, η Κυβέρνηση θα είναι του Συνασπισμού και όχι αυτών που την ψήφισαν. Η "εντολή" πάντα παραμένει στα χέρια αυτού, που την πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μόνον αν δεν θέλει κανένας από αυτούς ν' αναλάβει ως κόμμα την Κυβέρνηση, τότε ξεκινάει η διαδικασία από την αρχή και μπορεί να συζητηθεί η περίπτωση Κυβέρνησης Συνεργασίας, η οποία δεν θα είναι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ ...Μια Οικουμενική Κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα της Βουλής, όπως αυτήν του '89. Το Σύνταγμα, δηλαδή, προβλέπει αυτόν τον "κύκλο", προκειμένου να εμποδίζει Πραξικοπηματικές πράξεις των "μεγάλων" της Βουλής.
Το Σύνταγμα δεν είναι "κουτό", για να δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους "μεγαλοκομματάρχες" να καταλύουν τη Δημοκρατία ...Ιδιώτες, που κάθε φορά θα λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων τους και εις βάρος της Δημοκρατίας ...Ιδιώτες, που, με μια τεράστια ισχύ εντός της Βουλής, θα επικαλούνται εθνικούς κινδύνους ή απειλή εξωγήινων, για ν' αποφύγουν ακόμα και την εκλογική διαδικασία. Να επικαλούνται ακόμα και λόγους "οικονομίας", για ν' αποφεύγουν να δώσουν τον λόγο στον λαό. Αυτά δεν γίνονται ποτέ, γιατί το Σύνταγμα δεν τα επιτρέπει.
Γι' αυτόν τον λόγο κάνει αυτούς τους "κύκλους" των "εντολών". Χρησιμοποιεί το σύνολο του "εύρους" της Βουλής, ώστε σε περίπτωση Πραξικοπήματος να υπάρχει συνυπευθυνότητα του συνόλου της, ώστε να μην υπάρχει ούτε ίχνος δημοκρατικής "νομιμοποίησης".
Επιπλέον αυτήν η συνταγματική "απαίτηση" δυσκολεύει δραματικά το εγχείρημα, εφόσον δεν έχουν όλοι μέσα στη Βουλή τα ίδια συμφέροντα. Ως εκ τούτου οι "συνεργασίες" ή οι "μεγάλοι συνασπισμοί" γίνονται πριν τις εκλογές και όχι μετά από αυτές ...Γίνονται από τους πολιτικούς και τις ψηφίζει ο λαός και όχι εντός της Βουλής μετά τις εκλογές. Συνασπισμοί εντός Βουλής γίνονται μόνον μετά από τον "κύκλο" που αναφέραμε και ποτέ πριν από αυτόν. Πριν από αυτόν τον "κύκλο" μόνον εκτός Βουλής και προεκλογικά μπορεί να γίνει.
Το ζητούμενο πάντα είναι ο λαός ν' αποφασίζει τι ακριβώς θα αντιπροσωπεύουν μέσα στη Βουλή αυτοί οι Συνασπισμοί και όχι οι κομματάρχες μόνοι τους. Τα κόμματα, τα οποία συμμετέχουν σε αυτούς τους συνασπισμούς, είναι πραγματικά και δοκιμασμένα στην "πυρά" των εκλογών και όχι της "πλάκας", που φτιάχνονται σε υπόγεια και σαλόνια σαν αυτό της Μπακογιάννη ή του Κουβέλη.
Αν λοιπόν τολμήσουν τα δύο αγράμματα κι ανεπάγγελτα ανθρωποειδή του Κολεγίου με τη βοήθεια του "συναδέρφου" τους Προέδρου της Δημοκρατίας να καταλύσουν το Σύνταγμα, ας γνωρίζουν από τώρα ότι θα υποστούν τις συνέπειες αυτού του εγκλήματος. Απλά πράγματα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συλληφθούν από τις αρμόδιες αρχές όλοι οι Πραξικοπηματίες και στην περίπτωσή μας οι Παπούλιας, Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαδήμος.
Αν δεν μπορούν οι αρχές να τους συλλάβουν, ο λαός πρέπει ν' αναλάβει τον ρόλο του ...Τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ρόλο του, που είναι να προστατεύσει το Σύνταγμα με όλα τα μέσα ...Τον προβλεπόμενο ρόλο, που "θωρακίζει" νομικά τον πολίτη στο τελευταίο άρθρο του. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο λαός ν' αναζητήσει και να συλλάβει ζωντανούς ή νεκρούς όλους τους Πραξικοπηματίες.
Ο κάθε πολίτης έχει την υποχρέωση και όχι απλά το δικαίωμα, όπου βρει κάποιον από αυτούς τους τρεις, να τον συλλάβει ζωντανό και αν αυτό δεν είναι δυνατό, να τον εκτελέσει επιτόπου. Οι Πραξικοπηματίες σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι κάτι το διαφορετικό από τον Καντάφι. Όπως συνελήφθη από τους όχλους ο Καντάφι, έτσι και οι Έλληνες πρέπει να τους συλλάβουν με το δικαίωμα να τους χειριστούν κατά βούληση και χωρίς καμία ποινική ή άλλη συνέπεια ...Ο Καντάφι, ο οποίος "έφυγε" σφαγμένος σαν γουρούνι, εφόσον, για να τον ατιμάσουν, του έκοψαν με μαχαίρι τον σφικτήρα του πρωκτού του. Αυτός είναι ο θάνατος που περιμένει τον οποιονδήποτε επιχειρεί να προδώσει τον λαό και βρίσκεται απέναντί του.
Σε περίπτωση που αυτοί οι Πραξικοπηματίες προλάβουν και πάρουν "ψήφο" εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, μετατρέπουν το σύνολο της Βουλής σε Πραξικοπηματική και άρα μη νόμιμη. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ναός της Δημοκρατίας χάνει την ιερότητά του και μετατρέπεται σε ένα απλό κτίριο ...Ένα κτίριο, όπου θα στεγάζεται το "Κωλοχανείο" του Φασισμού. Την επόμενη φορά, που θα μαζευτούν κατά χιλιάδες οι Έλληνες μπροστά από αυτό το άντρο της παρανομίας, μπορούν όχι απλά να το απειλήσουν με εισβολή, αλλά νομιμοποιούνται να του βάλουν φωτιά και να το ισοπεδώσουν μαζί με όλους όσους βρίσκονται εντός του.
Κανένα έλεος στους φασίστες και στα δουλικά των τοκογλύφων.
Η Μεταπολίτευση, που μας οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα, παίζει τα τελευταία της "χαρτιά" και αυτό είναι επικίνδυνο. Επικίνδυνο όμως όχι μόνον για τον λαό, αλλά και γι' αυτούς που θα τολμήσουν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά του. Δεν είναι δυνατόν τα "τσιράκια" των τοκογλύφων να μας απειλούν με Πραξικόπημα. Δεν είναι δυνατόν οι υπάλληλοι των τοκογλύφων, όπως ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς ή ο Παπαδήμος, να μας υπόσχονται δήθεν "σωτηρία", θυσιάζοντας όχι μόνον τη Δημοκρατία μας, αλλά την ίδια την πατρίδα μας.
Ανάξιοι να ονομαζόμαστε "Έλληνες" θα είμαστε, αν δεν τους σταματήσουμε.
Υ.Γ. 1: Οι κατά τον νόμο υπεύθυνοι να προλάβουν και να ελέγξουν όλα αυτά τα συνταγματικά εγκλήματα εν τη γενέσει τους είναι οι ηγέτες της Δικαιοσύνης. Αν δεν κινηθούν εντός εικοσιτετραώρου, προκειμένου να συλληφθούν οι Πραξικοπηματίες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, τότε θα πρέπει να λογαριάζονται και οι ίδιοι ως συνεργάτες τους.
Υ.Γ. 2: Οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ας "ξυπνήσουν" επιτέλους και ας κάνουν το καθήκον τους. Ας κάνουν το καθήκον τους απέναντι στον λαό που τους ψήφισε και να μην γίνονται άβουλα υποχείρια της προδοτικής συμμορίας του Κολεγίου Αθηνών. Αν δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δεν θα μπορούν να σταθούν σε κανένα "ύψος", εφόσον θα τους "ψάχνει" ο λαός ...και όχι για να τους δοξάσει. Ας δουν μερικά βίντεο με το τέλος του Καντάφι και είναι σίγουρο ότι θα έρθουν στα "ίσα" τους.
Υ.Γ. 3: Τώρα εξηγείται γιατί το ΠΑΣΟΚ προχώρησε πριν από λίγες ημέρες σε "αποκεφαλισμό" της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας χωρίς η ΝΔ ν' αντιδράσει σχεδόν καθόλου. Κανονισμένα τα είχαν οι Πραξικοπηματίες, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η θεωρητική πιθανότητα να βρουν μπροστά τους αντίδραση. Οι Χούντες δεν είναι μόνον στρατιωτικές ...Είναι και πολιτικές.

Μην αγχώνεσαι.
Οι πολιτικοί μας θα τα βρουν.
Μετά τις διαπραγματεύσεις και τις κόνξες, στο τέλος θα τα βρουν...
Δεν θα πάνε σε εκλογές...

Εκλογές ζητάει ένα κόμμα όταν πιστεύει ότι θα βγει ενισχυμένο σε βουλευτές και όταν ταυτόχρονα θέλει να κυβερνήσει.
Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και ο λαός ξέρει ποιος είναι ποιος, η ολιγαρχία δε θα ρισκάρει εκλογές.

Δε θα ρισκαρουν το καλοσχεδιασμένο τους πλάνο στην μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα ο Ελληνικός λαός έτσι όπως έχει τρελαθεί να ψηφίσει τίποτα μικρά κόμματα και να τους τους αποδυναμώσει ή να θέσει κάποιους εκτός βουλής.
Το πολιτικό σύστημα είναι ξοφλημένο και το ξέρει.

Οι μάσκες έπεσαν. Εκτός του Τζέφρυ και των υπόλοιπων πρασινων προδοτών που δεν δικαιούνται να ελπίζουν ότι θα ξαναβγουν, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, η Ντόρα, μάλλον θα φοβούνται μην φάνε πόρτα από το λαό, οπότε αντί να πάνε σε εκλογές, θα προτιμήσουν να συγκυβερνήσουνε.

Ετσι κι αλλιώς ο Ελληνικός όχλος δε θα αντιληφθεί το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αφού όλα θα γίνουν σε κλίμα εθνικής ενότητας και για το καλό της πατρίδας μας και βεβαίως για εξέγερση ούτε λόγος. Οπότε, μην αγχώνεσαι. Δε θα χρειαστεί να εξεγερθείς.

Ούτε μην τυχόν και χρειαστεί να αποφασίσεις με κανένα δημοψήφισμα πρέπει να ανησυχείς. Εσύ δεν ξέρεις αν πρέπει να αποφασίσεις, οι φραγκογερμανοβάρβαροι δεν σου το επιτρέπουν έτσι κι αλλιώς, οπότε δε γίνεται δημοψήφισμα, οπότε δεν αποφασίζεις, οπότε δεν ανησυχείς.

Τέλος, δε χρειάζεται να αγχώνεσαι ούτε μην τυχόν και μας βγάλουν από το ευρώ. Από το ευρω δε μας βγάζουν, ακόμα και να τους παρακαλάμε. Απλώς απειλώντας μας με την ίδια μας την ελευθερία, μας μπερδεύουν.
Είναι ζωτικής σημασίας γι αυτούς να παραμείνουμε στο ευρώ γιατί έτσι, αντί να έχουμε τη δυνατότητα να τυπώνουμε δικό μας νόμισμα και να ασκούμε νομισματική πολιτική (οπότε είμαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι), αναγκαζόμαστε να χρεωνόμαστε τα χρωματιστά χαρτάκια και να τα δανειζόμαστε από αυτούς, οπότε μπορούν αιτιολογημένα να μας πάρουν την πατρίδα μας, επειδή ξεμείναμε από χρωματιστά χαρτάκια.

Έτσι και η Ελλάδα γύριζε σε πραγματικά ανεξάρτητο (με δημόσια κεντρική τράπεζα) νόμισμα, σε δέκα χρόνια από σήμερα θα τους αγοράζαμε.
Όμως εμείς δε θέλουμε το εθνικό μας νόμισμα.
Θέλουμε το δικό τους.
Γιατί "είναι καλύτερα με το ασφαλές ευρώ".
Το ίδιο θέλουν κι αυτοί.
Απλώς πρέπει να μας κάνουνε και λίγο κόνξες, μην τυχόν και καταλάβουμε ότι όλα αυτά τα έχουν προ-συνεννοηθεί.
Δε μας βγάζουν από το ευρώ.
Μην αγχώνεσαι.

Ο Κλεισθένης γράφει

Αυτοί που εννοείται ότι έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους βάλθηκαν να μας τρελάνουν.

Ας δούμε τα δεδομένα.

Οι εκλογές του 2009 έδωσαν 5κομματική βουλή (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ).

Στη συνέχεια η βουλή έγινε 9κομματική αφού προστέθηκαν μετά από αποχωρήσεις το κόμμα της Μπακογιάννη (ΔΗ.ΣΥ), το κόμμα του Κουβέλη (ΔΗΜ.ΑΡ) και τα μονοβουλευτικά κόμματα των Δημαρά και Β. Οικονόμου. Πρέπει να επισημάνουμε και τις πολλές ανεξαρτοποιήσεις βουλευτών.

Προ ολίγων ημερών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης απ’ τη βουλή με 153 ψήφους. Παρεμπιπτόντως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ψήφος εμπιστοσύνης (δεδηλωμένη) σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να κυβερνά. Το πρώτο παράδοξο είναι ότι ο Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί η κυβέρνησή του χάριν μιας άλλης «εθνικής» ενότητας. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Τρικούπη.

Γίνεται στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Παπούλια συνάντηση όχι όλων των αναγνωρισμένων απ’ τη βουλή κομμάτων αλλά μόνο δύο που τα εκπροσωπούσαν ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς.
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η κυοφορούμενη κυβέρνηση από «εθνικής» ενότητας τείνει να γίνει δικομματική, ούτε καν πολυκομματική.

Ακόμη και αν γίνει κατορθωτό ο σχηματισμός δικομματικής κυβέρνησης τα «μαντάτα» απ’ την Ε.Ε και τους πιστωτές μας δεν είναι ενθαρρυντικά. Κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι θα πάρουμε την πολυπόθητη 6η δόση ούτε ότι αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία ούτε ότι εξασφαλίσαμε την παραμονή μας στο ευρώ και την ΕΕ.

Επειδή τέθηκε θέμα εκτροπής απ’ τα κόμματα της αριστεράς πρέπει να σημειώσουμε τα παρακάτω.

Η σημερινή βουλή έχει διαμορφωμένη σύνθεση δλδ αριθμό βουλευτών των κομμάτων σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009.

Μετά τα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει δυσαρμονία βουλευτικών εδρών με την λαϊκή βούληση όπως αυτή αποκαλύπτεται στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει σήμερα 153 βουλευτές στην κοινοβουλευτική του ομάδα και εμφανίζεται σαν το ισχυρότερο κόμμα στη βουλή ενώ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά περίπου 8 μονάδες άρα η ΝΔ θα έπρεπε να είναι το ισχυρότερο κόμμα στην βουλή. Τρελό ε!

Αν πχ γίνονταν αύριο εκλογές σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και την αναγωγή των αναποφάσιστων η βουλή θα είχε πρώτη δύναμη τη ΝΔ και μετά το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν δε 8κομματική.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009 το άθροισμα των ποσοστών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπερβαίνει το 75%. Αν γίνονταν σήμερα εκλογές το άθροισμα των ποσοστών των ανωτέρω κομμάτων υπολείπεται κατά πολύ του 50% πράγμα που σημαίνει ότι η δικομματική κυβέρνηση που επιδιώκουν είναι μειοψηφίας.

Αυτό το γνωρίζει φυσικά ο Γιώργαρος (Καρατζαφέρης) ο οποίος για να συμμετάσχει σε πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίας θέτει τρεις όρους.

Η αριστερά με προεξάρχον το ΚΚΕ καταγγέλλουν την υπό σύσταση κυβέρνηση και διακηρύσσουν ότι θα την πολεμήσουν εντός και εκτός βουλής με ότι αυτό συνεπάγεται.
Θα μπορούσα να παραθέσω και πολλά ακόμη παράδοξα-ευτράπελα των τελευταίων ημερών.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών που θα έδιναν λύση στο επερχόμενο αδιέξοδο και δημοκρατική νομιμοποίηση στην όποια κυβέρνηση συνεργασίας ή μη που θα προέκυπτε.

Επειδή πάντοτε παίρνω θέση, πιστεύω ότι η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι και απαραίτητη και δημοκρατική και διεξοδική αλλά και τίμια. Τα όσα κινδυνολογικά λέγονται ότι η προσφυγή στις κάλπες σημαίνει πτώχευση, επιστροφή στη δραχμή και καταστροφή της χώρας είναι εκ του πονηρού. Πιθανό κάποιος να πει ότι συντάσσομαι με την αριστερά. Δικαίωμά του, εγώ υποστηρίζω ότι συντάσσομαι με την λογική και την δημοκρατία.

Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν τα κόμματα, τα στελέχη των κομμάτων και σίγουρα πως θα αντιδράσουν οι πολίτες στις εξελίξεις.

Αναρωτιέμαι ποιος θα αναλάβει το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ (πρώην δημοσίας τάξεως) εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη και πως θα αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των πολιτών. Τι θα κάνει πχ στην απευκταία περίπτωση επεισοδίων.

Υγεία και υπομονή.Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, με πιθανότητες που αγγίζουν το 100%.

Ο κύριος αυτός είναι υπάλληλος του ΔΝΤ. Μήπως χρειάζεται περισσότερος σχολιασμός; Πιστεύουμε πως όχι...

Για την ιστορία, να πούμε πως κλασσική συνταγή του ΔΝΤ είναι να χρησιμοποιεί τους πρωθυπουργούς που το καλούν, μέχρι αυτοί να "καούν" και στη συνέχεια τοποθετεί πρωθυπουργούς της αρεσκείας του, το δυνατόν υπαλλήλους του.

Να θυμίσουμε, πάντως, πως υπάρχει ένα κακό παρελθόν. Παπανδρέου και Ρουμελιώτης ήταν μαζί στο Ειδικό Δικαστήριο. Τότε, ο κύριος Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε (για το σκάνδαλο Κοσκωτά) επειδή είχε προλάβει να γίνει Ευρωβουλευτής και η Ε.Ε. δεν ήρε την ασυλία του...!

Πρέπει να σκεφτούμε "καληνύχτα Ελλάδα" ή μήπως πρέπει να πούμε "και τώρα αρχίζουμε εμείς τον πόλεμο που εσείς μας κηρύξατε";

Κωνσταντίνος


 • Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την λήψη εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο, συνεχάρη τους δύο Τούρκους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μανταζή για την υποστήριξή τους.

Πηγή: Milliyet- Sabah
Αθήνα

Ο Παπανδρέου, αργά χθες το βράδυ, (προχθές) μετά από την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε από τη Βουλή, πήγε στους δύο βουλευτές της μειονότητας, τους αγκάλιασε και τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους προς την κυβέρνηση.

Εντωμεταξύ, τα μέλη της μειοψηφίας του κοινοβουλίου. Μανταζή και Χατζηοσμάν είπαν στον Παπανδρέου , στη σύντομη ομιλία τους, να μην ξεχάσει να προβλήματα των μειονοτικών και το συντομότερο δυνατό να ασχοληθεί με αυτά και να βρεί λύση.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε στους Τούρκους βουλευτές ότι εφ’ όσον θα είναι πρωθυπουργός θα μεριμνήσει άμεσα για τα προβλήματά τους.


Σχόλιο ιστολογίου: Όσο και να θέλει να κρυφτεί, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν μπορεί... Μα, οι μουσουλμάνοι βουλευτές, δηλωμένοι εχθροί της Θράκης, εργαζόμενοι συνεχώς για την κατασυκοφάντηση της χώρας μας, θα ψήφιζαν την στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου ακόμη και εάν ο ίδιος τους ζητούσε το αντίθετο... Πού θα έβρισκαν καλύτερο εκπρόσωπο του ανθελληνισμού τους...;

Η βαθιά κρίση χρέους της Ελλάδας και ο λάθος χειρισμός στο θέμα του δημοψηφίσματος «στοίχισαν» στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τη θέση του, γράφουν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times και τονίζουν πικρόχολα ότι πρόκειται για τον πρώτο πρωθυπουργό εδώ και 50 χρόνια που «εκδιώχτηκε» από το ίδιο το υπουργικό του συμβούλιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στη εξουσία ως παραδοσιακός σοσιαλιστής υποσχόμενος αυξήσεις στις συντάξεις στους μισθούς, και επέκταση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης. Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, αυτό που θα μείνει στην μνήμη των πολιτών -με πικρία- από τον κ. Παπανδρέου είναι η ρήση του «"λεφτά υπάρχουν" την ώρα που τα σύννεφα της οικονομικής καταιγίδας ήταν ήδη πυκνά».

Ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζουν οι Times, θα γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός εδώ και 50 χρόνια που εκδιώχτηκε από το υπουργικό του συμβούλιο, αφού υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το ριψοκίνδυνο σχέδιο του για δημοψήφισμα σχετικά με τη δανειακή σύμβαση, μια ενέργεια που έτυχε σφοδρής κριτικής από τους ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο των G20 στις Κάννες.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο διάδοχος του κ. Παπανδρέου, που θα είναι «μη-πολιτικό» πρόσωπο, θα κληθεί να υλοποιήσει το σχέδιο διάσωσης της χώρας ύψους 130 δισ. ευρώ και να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές το Φεβρουάριο.
Στις αποφάσεις που πήρε η Καγκελάριος Μέρκελ το 2008 οφείλεται η επιδείνωση της κρίσης σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή, Τζορτζ Σόρος. Σε συνέντευξή του στο Reuters o μεγαλοεπενδυτής και οικονομολόγος Τζορτζ Σόρος, τόνισε μάλιστα ότι ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα νέο κραχ σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο.

«Οι οικονομίες δε μπορούν να σηκώσουν ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που δεν θα πετύχει. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν να πετύχει. Άφησαν την κρίση οξύνεται, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο. Δεν έχουν άλλα σχέδια να φέρουν στο “τραπέζι”. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να λύσουν το πρόβλημα» υπογραμμίζει ο Τζορτζ Σόρος.

Αναφορικά με την αύξηση του EFSF, την οποία ενέκρινε το γερμανικό κοινοβούλιο, ο μεγαλοεπενδυτής τόνισε ότι «η Γερμανίδα Καγκελάριος αντιλήφθηκε ότι η ίδια δημιούργησε την κρίση, όταν το 2008 αποφάσισε μία εθνική λύση και όχι ευρωπαϊκή μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και τώρα επειχειρεί να μαζέψει το λάθος της, καθώς η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ευρωπαϊκή οικονομία, είναι απόρροια των ελλείψεων στις αποφάσεις του 2008».
Την αίσθηση απίστευτου κυνισμού και πλήρους αποκοπής από την πραγματικότητα έδωσε το ελληνικό κοινοβούλιο στον αποσβολωμένο ελληνικό λαό, με τους πολιτικούς να επιχειρούν τα συνήθη παιχνιδάκια, εν μέσω μιας κοινωνίας έτοιμης να εκραγεί και μιας χώρας που απειλείται με κατάρρευση, ανεξάρτητα από το άγνωστο, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα πλησιάζει στο σημείο που βρέθηκε η Πολωνία το 1939, απειλούμενη με σύνθλιψη μεταξύ Γερμανίας και αγορών, Τουρκίας και Ισραήλ.

Κρίση δημοκρατίας

Η απόφαση του κ. Σαμαρά να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, μοιάζει να ανατρέπει το ιστορικό όχι του Μαίου 2010. Αποτελεί ένα επιπλέον επεισόδιο σε αλυσίδα πολιτικών πράξεων που παροξύνουν την αντίθεση μεταξύ λαϊκής εντολής και Βουλής, οδηγώντας την Ελλάδα στην κατάσταση που βρέθηκε στα 1965-1967, οδηγηθείσα τελικώς στη δικτατορία και την κυπριακή τραγωδία. Για ποιο λόγο πρέπει να αποφασίσει οτιδήποτε μια Βουλή σε κολοσσιαία και προφανή αντίθεση με τη βούληση του λαού και όχι μια νέα, είναι το ερώτημα που θέτουν αρκετοί, φανατικοί έως χθες οπαδοί του αρχηγού της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση των Πρωθυπουργών της Ιρλανδίας ή Πορτογαλίας, το ποτάμι όμως δεν γυρίζει εύκολα πίσω. ‘Εγιναν τόσα απίστευτα σε δύο χρόνια, που η χώρα δύσκολα μπορεί πια να αποφύγει την κατάρρευση και τη ρήξη με τους εταίρους της, όσο κι αν προσπαθήσει, και πρέπει, να το αποφύγει. Ούτε η ΝΔ παρουσίασε την παραμικρή σοβαρή ιδέα ή δράση, για να ετοιμάσει μια άλλη διέξοδο. Το κρισιμότερο ερώτημα πια είναι, αν η κατάρρευση καταστεί αναπόφευκτη, πόσο προετοιμασμένη η χώρα θα είναι, πως θα περιορίσει τις ζημιές, πως θα οργανώσει την άμυνά της και την επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτή θα ήταν επωφελέστερη από την ενασχόληση με το πώς θα διασωθούν ήδη χρεωκοπημένοι πολιτικοί, ή πως άλλοι θα πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

Σχεδόν αναπόφευκτη η χρεοκοπία

Αν κάποιος μπορούσε να καθορίσει τη στιγμή θα ήταν ίσως καλύτερα να περιμένει μερικούς μήνες, λόγω του ορατού ενδεχομένου να καταρρεύσει πρώτα η Ιταλία, να τεθούν ευρύτερα ζητήματα, να παραχθεί ίσως αξιόπιστη ευρωπαϊκή λύση, να μην είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας πιθανής ευρωπαϊκής καταστροφής. O χρόνος όμως δεν είναι ουδέτερος, ούτε τα κείμενα που υπογράφονται και θα χρειαστεί να τα αρνηθούμε, γιατί κανένα από τα σχέδια σωτηρίας δεν είναι έστω οδυνηρά βιώσιμο. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε πότε θα σημειωθεί η κοινωνική εξέγερση που έχει δρομολογήσει η οικονομική πολιτική. Το πολιτικό προσωπικό θάπρεπε να ετοιμάσει τη χώρα για ότι μπορεί να την περιμένει, αλλά ούτε θέλει, ούτε μπορεί.

Παπανδρέου: Στην υπηρεσία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Αν όμως δεν μπορεί να παράγει όφελος, μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στη δημοκρατία, την εθνική ασφάλεια της χώρας, ακόμα και την ΕΕ, όπως είδαμε να κάνει αυτή η κυβέρνηση, ιδίως στο ψυχορράγημά της. Κατά πληροφορίες πολύ αξιόπιστων πηγών, δυνάμενων να γνωρίζουν, η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε και ενέκρινε την απόφαση για δημοψήφισμα. Οι ίδιες πηγές ερμηνεύουν τη συγκατάθεσή της με την προσπάθεια του κ. Γκάιτνερ να μεταβάλλει την τελευταία απόφαση της ΕΕ, αφού ο ίδιος επιδιώκει να εκδώσει χρήμα η ΕΚΤ. Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που υποστηρίζουν ότι τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει, προκαλώντας παγκόσμια γεγονότα και αψηφώντας Παρίσι και Βερολίνο, ο κ. Παπανδρέου μόνος του, συμβουλευόμενος τους κ.κ. Ρέππα και Καστανίδη. ‘Η ότι δεν συμβουλεύεται τους διεθνείς φίλους του, όπως οι Σόρος, Ρουμπινί, Ρόντος, Ρότσιλντ και πολλοί άλλοι.

Επικίνδυνα σχέδια

Στην εφημερίδα μας περιήλθαν επίσης, από εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές, πληροφορίες κατά τις οποίες συζητήθηκε, μεταξύ ελληνικής και ισραηλινής κυβέρνησης, το ενδεχόμενο «νικηφόρας επίδειξης ισχύος», με τη συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, στη Μεσόγειο κατά της Τουρκίας, με εικαζόμενο ευεργετικό αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές! Τέτοιο επεισόδιο δεν θα ήταν κατ’ ανάγκη αντίθετο με τα συμφέροντα των Τούρκων κεμαλιστών, που εκπόνησαν το σχέδιο Βαριοπούλα για να ανατρέψουν τον Ερντογάν προ ετών, προβλέποντας κατάρριψη τουρκικών αεροσκαφών, για να εμφανισθεί ο Ερντογάν εθνικά επικίνδυνος. Εντυπωσιάζει η αντιπαράθεση τουρκικών και ισραηλινών δυνάμεων στη Μεσόγειο, δεδομένου ότι η ‘Αγκυρα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να σταματήσει με στρατιωτικά ή άλλα μέσα τις γεωτρήσεις.

Σε ενδεχόμενο θερμό τουρκοϊσραηλινό επεισόδιο αναφέρθηκε ο έγκριτος συνάδελφος της Καθημερινής Αθανάσιος ‘Ελλις και ισραηλινά δημοσιεύματα. Αποφύγαμε μέχρι τώρα να δημοσιοποιήσουμε την πληροφορία, το πράττουμε όμως γιατί δεν υπάρχει ‘Ελληνας πλέον που να εμπιστεύεται την κυβέρνηση και με την ελπίδα ότι η δημοσιότητα μπορεί ίσως να ματαιώσει παρόμοιους τυχοδιωκτισμοπύς. Ελπίζουμε ότι σε μια χώρα με την εμπειρία Ιωαννίδη και Κύπρου, Ιμίων, Οτσαλάν κλπ., έχει μείνει ίχνος κοινής λογικής και πατριωτισμού στα μυαλά των «αρμοδίων», αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι. Σημειώνουμε ότι το ελληνικό Υπουργείο ‘Αμυνας, που ματαίωνε επί σειρά ετών προγραμματισμένες ασκήσεις στην Κύπρο, για να μην ενοχλείται η Τουρκία, αποφάσισε τώρα να στείλει αεροπλάνα να συνασκηθούν με τους Ισραηλινούς, ελικόπτερα των οποίων πραγματοποίησαν ασκήσεις στη Λάρνακα.

Πραξικόπημα στις ένοπλες δυνάμεις

Τρομερή αίσθηση προκάλεσε η πρωτοφανής στα χρονικά «καρατόμηση» προ ημερών της ηγεσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ιδίως του Στρατού και του Ναυτικού, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να βρίσκονται σήμερα επικεφαλής σε όλα τα κρίσιμα πόστα ικανοί πιθανώς αξιωματικοί, ουδόλως όμως έτοιμοι για τον ρόλο τους και χωρίς τη σιγουριά που απαιτείται για να φέρουν ενδεχομένως αντιρρήσεις σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς τυχοδιωκτισμούς. ‘Όπως και να έχει απότομα και αιφνιδιαστικά μειωθεί το αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ανάλογα περιστατικά είναι πολύ σπάνια στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία. Εμείς τουλάχιστο γνωρίζουμε δύο μόνο, την καρατόμηση της αφρόκρεμας του Κόκκινου Στρατού από τον Στάλιν και την θεαματική άνοδο του Ενβέρ Πασά στην Τουρκία. Αμφότερα υπήρξαν αποτέλεσμα ξένης συνωμοσίας και οδήγησαν σε στρατιωτικές καταστροφές Ρωσία και Τουρκία.

Μια σειρά ταυτόχρονων διεθνών δημοσιευμάτων εμφανίστηκε εξάλλου για ενδεχόμενο στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα στον διεθνή τύπο, όπως π.χ. της Χάντλεσμπλατ, που έγραψε ότι ο στρατός ονειρεύεται ρεβάνς! Η άποψη αυτή είναι εξωφρενική, γιατί όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι, μετά την καταστροφή της Χούντας και το κυπριακό, το τελευταίο που ονειρεύονται οι ‘Ελληνες αξιωματικοί είναι τα πραξικοπήματα. Η βασικότερη πηγή όμως όσων γράφουν διεθνώς για την Ελλάδα είναι ακριβώς οι ‘Ελληνες αξιωματούχοι. Διερωτάται κανείς με φόβο, αν αυτοί οι αξιωματούχοι έχουν κάποιο τελευταίο εναπομείναν πολιτικό σχέδιο ή λογική ή αυτόνομη σκέψη στο κεφάλι τους, ή αν δεν έχουν πέσει πλήρως στην αγκαλιά ξένων καθοδηγητών, όπως τόσο συχνά συνέβη με τους ‘Ελληνες πολιτικούς στην ιστορία μας…

Ευρώπη και Μέση Ανατολή

Χωρίς επείγουσα ανάκτηση της αυτονομίας της, η Ελλάδα κινδυνεύει να χρησιμοποιηθεί και να πληρώσει τα σπασμένα δύο ταυτόχρονων εξελισσόμενων κρίσεων, της κρίσης της ΕΕ και των σχεδίων μεγάλου πολέμου στη Μέση Ανατολή, εναντίον του Ιράν, που επανήλθαν ξανά στην επικαιρότητα, μερικούς μήνες μετά την απομάκρυνση από τον Νετανιάχου όλων των υπευθύνων των ισραηλινών υπηρεσιών και του Στρατού οι οποίοι είχαν, μέχρι τώρα, συγκρατήσει το πολεμικό μένος του. ‘Ηδη η Μόσχα, εξαιρετικά ανήσυχη, κατευθύνει στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας το αεροπλανοφόρο Κουζνετσώφ συνοδευόμενο από αριθμό πλοίων. Θα φτάσει στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο δυτικός κόσμος στήριξε ενωμένος το ευρωπαϊκό σχέδιο όσο αντιμετώπιζε την σοβιετική απειλή. Τώρα, δεν χρειάζονται όλοι ισχυρή Γερμανία και Γαλλία, ούτε εναλλακτικό αποθεματικό νόμισμα, που θα δυσχεράνει τη χρηματοδότηση της αμερικανικής οικονομίας. ‘Οσο για τη Διεθνή του Χρήματος το μόνο που δεν θέλει είναι ισχυρά κράτη ή πολυεθνικές οντότητες. Σπρώχνοντας επιδέξια Γερμανούς και ‘Ελληνες σε σχεδόν αναπόφευκτη πλέον, εξαιτίας καταστροφικών Μνημονίων, σύγκρουση, σπρώχνοντας αύριο Ιταλούς και Γερμανούς, οι «αγορές» δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη διάλυση όχι μόνο της ΕΕ, αλλά όλων των ευρωπαϊκών επιτευγμάτων μετά το 1945. Και η σκιά μιας ευρωπαϊκής κρίσης θα μπορούσε να είναι το καλύτερο προκάλυμμα για έναν πολύ μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, όπως συνέβη επανειλημμένα στο παρελθόν (π.χ. Ουγγαρία και Σουέζ το 1956). Δεν είναι ασφαλώς βέβαιο ότι τέτοια φοβερά σενάρια θα πραγματοποιηθούν, και ελπίζει κανείς να μην πραγματοποιηθούν, αλλά δεν είναι όμως λογικό για μια χώρα στην θέση και στην περιοχή που βρίσκεται η Ελλάδα να επαναπαύεται σε ψεύτικες βεβαιότητες και να μην παίρνει υπόψιν της και τα πιο επικίνδυνα σενάρια. Μήπως άλλωστε προέβλεψε κανείς τα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια.

Κόσμος του Επενδυτή, 6.11.2011
Όλες οι αυτοκρατορίες της ιστορίας βασίστηκαν στην στρατιωτική τους ισχύ για να επιβληθούν. Από την ιστορία μαθαίνουμε πως όσο δυνατό και αν είναι ένα κράτος οικονομικά αν δεν έχει πολεμική ισχύ δεν μπορεί να ζήσει. Η περσική αυτοκρατορία στηρίχτηκε στους επίλεκτους αθάνατους, ο Αλέξανδρος στην φάλαγγα που ήταν εξέλιξη της αρχαίας πολιτικής φάλαγγας των ελληνικών πόλεων, η Ρώμη βασίστηκε στην ασύγκριτη λεγεώνα την τελειότερη ίσως πολεμική μηχανή στην ιστορία , στον μεσαίωνα οι σιδερόφραχτοι ιππείς έκαναν την διαφορά και στους νεότερους χρόνους εμφανίστηκαν τα πυροβόλα όπλα.

Στον εικοστό αιώνα η τεχνολογική πρόοδος μετέτρεψε τον πόλεμο σε μια υπόθεση μαζικής καταστροφής δημιουργώντας όπλα που δίνουν τεράστια ισχύ σ’ αυτούς που τα κατέχουν αλλά και που απειλούν το Ανθρώπινο είδος και την ζωή στην Γη με ολοκληρωτικό αφανισμό και αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία....

Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο τα χημικά και στον δεύτερο τα αεροπλάνα και οι μαζικοί βομβαρδισμοί έκαναν την διαφορά. Με την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου άρχισε η Ατομική εποχή. Οι ΗΠΑ πρόλαβαν την ΕΣΣΔ στην στροφή και δοκίμασαν την ατομική βόμβα στους Ιάπωνες.

Στην συνέχεια ΗΠΑ και ΕΣΣΔ μπήκαν σε ένα φρενήρη ανταγωνισμό για την απόκτηση του ισχυρότερου υπερόπλου. Βόμβα υδρογόνου διηπειρωτικοί πύραυλοι πόλεμος των άστρων... Τελικά η Σοβιετική οικονομία δεν άντεξε τα τεράστια ποσά που απαιτούνταν για την χρηματοδότηση του πολεμικού της προγράμματος και γονάτισε πρώτη.

Στις μέρες μας και ειδικότερα μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους μια νέα αυτοκρατορία αναδύεται ...Η αυτοκρατορία της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ .Εχοντας καταλάβει όλες τις κρίσιμες θέσεις στην παγκόσμια οικονομία οι νεοταξίτες είναι έτοιμοι να εμφανίσουν την περίφημη παγκόσμια κυβέρνηση για την οποία ακούμε παντού να ομιλούν (πρόσφατα και το Βατικανό στάθηκε υπέρ μιας παγκόσμιας κυβέρνησης).

Με όπλο την οικονομική κρίση που οι ίδιοι κατασκεύασαν αποδομούν τα εθνικά κράτη αφαιρώντας στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας και γονατίζουν τους λαούς ώστε στο τέλος να εμφανίσουν οι ίδιοι την παγκόσμια κυβέρνηση ως σωτηρία στα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Έχει όμως η ΝΕΑ ΤΑΞΗ εκείνη την τεχνολογία που θα της επιτρέψει να επιβάλει στα Εθνη την παγκόσμια κυβέρνηση; Είναι γνωστό ότι οι ΝΑΖΙ είχαν προχωρήσει πάρα πολύ στην έρευνα για νέα όπλα. Οι πύραυλοι v1 και v2 είναι η πιο γνωστή περίπτωση .Καθώς όμως αρκετά από τα ηγετικά στελέχη του ναζιστικού κόμματος είχαν προέλθει από κύκλους και ομάδες που ασχολούνταν με τον μυστικισμό και τον αποκρυφισμό είναι πολύ πιθανό να είχαν γίνει και πιο προχωρημένες έρευνες αλλά και πειράματα σχετικά με απόκρυφη τεχνολογία και μυστικά υπερόπλα.

Εχουν κατά καιρούς γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι από τους ναζί επιστήμονες βρήκαν καταφύγιο στις ΗΠΑ, συνεχίζοντας τις μυστικές έρευνές τους για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών με αντάλλαγμα την αμνηστία τους. Στα χέρια των ΗΠΑ εξάλλου βρίσκονται και οι έρευνες του σέρβου επιστήμονα Νικόλα Τέσλα που από πολλούς έχει ονομαστεί ''Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ 20 ΑΙΩΝΑ''.

Ο Τέσλα με εμμονή στις έρευνες σχετικά με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι ο άνθρωπος πίσω από πολλές εφευρέσεις που σήμερα διευκολύνουν την ζωή μας. Κάποιοι όμως με οικονομικό, και ίσως όχι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό συμφέρον φρόντισαν να θαφτούν αρκετές από τις ανακαλύψεις του Νικόλα Τέσλα. Ο Τέσλα είχε εφεύρει τρόπο πρόκλησης ισχυρού σεισμού μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Θα μπορούσε λοιπόν οι έρευνες του σέρβου επιστήμονα να σχετίζονται με το ΗAARP;

Τι είναι το HAARP; Επισήμως το ΗΑΑRP είναι ένα πρόγραμμα με σκοπό την διέγερση της ιονόσφαιρας και την χρήση αυτής ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων για την βελτίωση των επικοινωνιών. Επισήμως αυτό είναι το HAARP. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη πολεμική αεροπορία και το Ναυτικό. Οι εγκαταστάσεις του προγράμματος HAARP είναι στην Αλάσκα με τεράστιες κεραίες εκπομπής κυμάτων υψηλής ισχύος.

Μπορεί όμως το σύστημα HAARP να αποτελεί ένα υπερόπλο μαζικής καταστροφής στα χέρια των Νεοταξιτών; Το ρωσικό ναυτικό στην μαύρη θάλασσα ανέφερε ότι παρατηρήθηκε έντονη διέγερση της ιονόσφαιρας η οποία κορυφώθηκε τριανταέξι ώρες πριν τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία.

Η έντονη αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας αποτελεί σημάδι ότι το σύστημα HAARP είχε ενεργοποιηθεί από τις εγκαταστάσεις της Αλάσκα. Ανάλογη δραστηριότητα στην ιονόσφαιρα παρατηρήθηκε και πριν από τον σεισμό στην Ιαπωνία που προκάλεσε το τεράστιο τσουνάμι και καταρράκωσε την οικονομία της.

Εδώ, ας θυμηθούμε ότι πριν από τον σεισμό στην ΒΑ Τουρκία, η Τουρκία εισέβαλε μαζικά στο ΙΡΑΚ ενώ είναι εδώ και πολλούς μήνες σε μια μόνιμη κόντρα με το Ισραήλ το αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων ενώ και η Ιαπωνία λίγο πριν τον μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι είχε αρνηθεί να υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τις ΗΠΑ και είχε αρνηθεί να παράσχει βοήθεια στο ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης.

Μπορεί όλα αυτά να σχετίζονται με το HAARP; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν μόνο ενδείξεις. Το HAARP έχει κατηγορηθεί και για πρόκληση άλλων φυσικών καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα. Συγκεκριμένα ορισμένοι έχουν κάνει την υπόθεση ότι οι πρωτοφανείς σε έκταση φωτιές μέσα στα σιβηριανά δάση το καλοκαίρι του 2009 είναι έργο του συστήματος HAARP.

Το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι έχουν τις εγκαταστάσεις της Αλάσκα δεν σημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν έχουν αντίστοιχα όπλα. Πρόσφατα το κακό παιδί της ρωσικής πολιτικής σκηνής, ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκυ, άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του ότι η Ρωσία διαθέτει την τεχνολογία να ισοπεδώσει οποιαδήποτε χώρα προκαλώντας τεράστιο σεισμό...

Δεν είναι μόνο το HAARP όμως, δεν εξαντλείται μόνο με το HAARP η αρρωστημένη φαντασία των Νεοταξιτών. Άγνωστοι ιοί που προκαλούν μαζικές επιδημίες ακτίνες θανάτου, αεροψεκασμοί, BLUE BEAM PROJEKT όλα στην υπηρεσία της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ . Ιοί όπως ο ιός Η1Ν1 και το βακτήριο Εcoli μπορεί να έχουν δημιουργηθεί σε κάποιο εργαστήριο με σκοπό να πειραματιστούν οι νεοταξίτες με τις αντοχές του ανθρώπινου είδους.

Επίσης ο ιός του AIDS μπορεί και αυτός να έχει δημιουργηθεί μέσα στο σωλήνα κάποιου εργαστηρίου. Δεν γίνεται να δοθεί κάποια ξεκάθαρη απάντηση σ’ αυτές τις υποθέσεις, υπάρχουν πάντως ισχυρές ενδείξεις όπως το γεγονός ότι πρόκειται για πρωτοφανέρωτους ιούς που δείχνουν εξαιρετική αντοχή στα συνηθισμένα φάρμακα και αντιβιοτικά και πλήττουν τους νεότερους οργανισμούς εν αντιθέσει με την φυσική επιλογή που θέλει τους ιούς να πλήττουν τους ασθενέστερους και γηραιότερους οργανισμούς.

Σίγουρο είναι ότι πάγιο σχέδιο των μυστικών εταιρειών που κυβερνούν στα κρυφά την ανθρωπότητα είναι η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού... Σκοπός όλων αυτών των μυστικών εταιρειών που διαφεντεύουν εδώ και αιώνες στα κρυφά είναι η εγκαθίδρυση της αυτοκρατορίας της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Για τη πραγματοποίηση του σκοπού τους δεν θα διστάσουν πουθενά .Θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο ώστε να παραπλανήσουν την ανθρωπότητα και να πετύχουν τους σκοπούς τους. Όπλα μαζικής καταστροφής σεισμικά όπλα ή βιολογικά όπλα, άγνωστες επιδημίες, ψεκασμοί με χημικά, τα πάντα θα χρησιμοποιηθούν από τους Νεοταξίτες για να υποτάξουν τα έθνη και να φέρουν τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. Το τελικό ερώτημα είναι, μπορούν τα έθνη να αντισταθούν στην συνωμοσία των ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ή η υπόθεση είναι στα χέρια του θεού;

Γιώργος Σταφυλάς


Εκλογές και όχι "μαγειρέματα"
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου καταρρέει, κάτω από το βάρος των εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος της χώρας και του λαού μας. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων ακόμα και την ώρα της πτώσης δεν παύει να παρουσιάζει το ίδιο απεχθές θέαμα, να διαπράττει αθλιότητες, να χρησιμοποιεί τους πιο ευτελείς τρόπους για να περισωθεί, για να πέσει στα μαλακά...
Η ανευθυνότητα, ο ακραίος πολιτικός κυνισμός, ο ξεδιάντροπος «πολιτικός γκανγκστερισμός» που επέδειξε ο Γ. Παπανδρέου με τον εκβιασμό του δημοψηφίσματος θα καταγραφούν στις μελανότερες σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου.

Ο Γ. Παπανδρέου κατάφερε να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του την απέχθεια, την οργή της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα δεν είναι υπερβολή η διαπίστωση ότι έχει καταστεί ένα μισητό πρόσωπο, ακόμα και στο ίδιο το κόμμα του, σε βουλευτές και στελέχη που βυθίζονται μαζί του στην πολιτική ανυποληψία και στην ηθική απαξίωση.

Όλοι αυτοί που σήμερα «ανένηψαν» και διαπιστώνουν ότι ο Γ. Παπανδρέου τούς έχει γίνει «ασήκωτο βάρος» είναι εξίσου ένοχοι και συνυπεύθυνοι... Αναζητούν όμως ένα έσχατο «άλλοθι» γιατί γνωρίζουν ότι σύντομα δεν θα μπορούν να «ζουν ανάμεσά μας» και ήδη ανήκουν στην «τεφροδόχο» της Ιστορίας... Για όσους είναι συνένοχοι και υπεύθυνοι, για εκείνους που συνυπέγραψαν τα Μνημόνια και απεδέχθησαν την υποτέλεια και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, ισχύει το γνωστό: «Στον Άδη δεν υπάρχει μετάνοια».

Τώρα το σύστημα των μνημονιακών συμφερόντων, οι δομές της διαπλοκής και των ΜΜΕ αναζητούν «σανίδα σωτηρίας», διερευνούν μεταβατικές λύσεις ικανές να τους διασφαλίσουν την «ομαλή» μετάβαση στη νέα κατάσταση. Πλασάρουν «σωτήριες» διεξόδους και συναινετικά κυβερνητικά σχήματα στα δύο κόμματα της διακυβέρνησης. Έχουν μάλιστα στη «βιτρίνα» τους και τους κατάλληλους πρωθυπουργούς... Ποιους; Τους τραπεζίτες τύπου Παπαδήμου και Προβόπουλου, που εγκλημάτησαν κατά της χώρας οχυρωμένοι πίσω από τους τίτλους και τις καριέρες τους. Αυτή είναι πράγματι μια πρόταση με αυθεντικό / συμβολικό χαρακτήρα: Οι κερδοσκόποι, οι δανειστές, τα στυγνά χρηματοπιστωτικά συμφέροντα θέλουν πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη, που θα εκφράσει και θα υλοποιήσει με αποτελεσματικό τρόπο τις επιδιώξεις τους...

Ένας είναι ο κεντρικός, ο απόλυτος στόχος των δανειστών, των κερδοσκόπων, των δυναστών μας: Να μην παρεμβληθεί στα σχέδιά τους ο λαός, να μην εκδηλωθεί ελεύθερα η λαϊκή βούληση... ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας, σε μια χώρα την οποία ο Γ. Παπανδρέου και η ομάδα συμφερόντων που τον στηρίζει την ευτέλισαν, τη διέσυραν, τη μετέβαλαν σε προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ... Τώρα τα συμφέροντα αυτά επιδιώκουν ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ «ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ», ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Η χώρα βυθίζεται, η κοινωνία διαλύεται, η χρεοκοπία είναι επίσημο γεγονός, και το πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο όχι μόνο να αντιμετωπίσει αλλά και να συλλάβει το βάθος της ιστορικής κρίσης.

Η κυβέρνηση καταρρέει, το ΠΑΣΟΚ διαλύεται... Κι όμως, ακόμα και αυτήν την κρίσιμη ώρα «δελφίνοι» και «διάδοχοι» διαμορφώνουν συσχετισμούς, συνωμοτούν, συναλλάσσονται πάνω στο «πτώμα» του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία ενός πολιτικού φορέα που οι ίδιοι ευτέλισαν και απαξίωσαν... Η αθλιότητα, η ιδιοτέλεια, ο πολιτικός κυνισμός, ο στυγνός εκβιασμός αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής αυτής «συμμορίας» που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και στην υποδούλωση.

Ο Α. Σαμαράς αποδεικνύεται τουλάχιστον κατώτερος των κρίσιμων περιστάσεων, για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερο χαρακτηρισμό. Δεν εκφράζει την αντίδραση, την οργή ενός ολόκληρου λαού, μιας κοινωνίας που βλέπει τη ζωή και το μέλλον της να καταστρέφονται από μέρα σε μέρα...

Την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό το «μεγάλο μαγείρεμα» συνεχίζεται... Όποιες όμως μεθοδεύσεις κι αν επιχειρηθούν, όσες θεατρικές παραστάσεις κι αν παιχθούν, στο τέλος δεν θα αποφύγουν οι εθελόδουλοι και οι συμπαραστάτες τους την οργή της λαϊκής βούλησης, την έκφραση της λαϊκής ψήφου. Ο λαός δεν εξαπατάται πλέον... Και θα είναι αμείλικτος προς όλους όσοι εγκλημάτησαν σε βάρος του.

Μας κουνούν τα δάχτυλο, μας λοιδορούν και μας καταλογίζουν πως απειλούμε την παγκόσμια οικονομία. Οι Γερμανοί είναι οι πιο επιθετικοί, όμως στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με το ευρώ και στην ακραία περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης, την ευθύνη δεν θα έχουμε εμείς οι Ελληνες (παρότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων και αυτό έχει ανάγκη από τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση) αλλά οι Γερμανοί.

Ναι, οι πιο ισχυροί της Ευρώπης είναι αυτοί που τορπιλίζουν στην ουσία το ευρώ. Η ψύχωση των Γερμανών με τον πληθωρισμό, που προέρχεται από το τραύμα που δημιούργησαν η κατάρρευση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης και η άνοδος του ναζισμού, εμποδίζει τις ριζικές λύσεις, εμποδίζει να εφαρμοστούν επιτυχημένα μοντέλα.

Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αν οι Γερμανοί αποδέχονταν να λειτουργήσει η ΕΚΤ σαν την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, τότε οι αγορές θα δίσταζαν πάρα πολύ να εκδηλώσουν οποιαδήποτε επίθεση κατά του ευρώ ή χώρας τού ευρώ. Γιατί τότε θα έκαιγαν τα δάχτυλά τους.

Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δάνειζε τα κράτη απευθείας, έστω με προϋποθέσεις και υποχρεώσεις εφαρμογής κάποιων πολιτικών, τότε το πρόβλημα του χρέους θα έπαιρνε άλλη τροπή, θα έπαυε η κρίση χρέους να είναι τόσο σύντομη και οι αγορές θα δυσκολεύονταν στον υπερθετικό βαθμό στην επίθεσή τους κατά του ευρώ.

Ομως θυμηθείτε: αν οι Γερμανοί θέλουν πραγματικά να επιβιώσει η Ευρωζώνη, θα βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους.
 • Νon paper της Ν.Δ. υπονομεύει τη νέα κυβέρνηση πριν καν ορκιστεί

Μετά τα πρώτα σαφή μηνύματα ότι μέρος της σκληρής εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας δεν βλέπει να με καλό μάτι την απόφαση του κ. Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποδυθεί από το πρωί σε έναν αγώνα να αποδείξει ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στη στάση της.

Μέσα στη λογική αυτή εντάσσεται και το non paper που έχει σταλεί από το πρωί σε όλους τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη με σαφείς οδηγίες αποδόμησης της νέας κυβέρνησης πριν καν ορκιστεί.

Ξεκινώντας από τον τίτλο όπου η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως «μεταβατική» οι οδηγίες είναι σαφείς.

Κανένα στέλεχος δεν πρέπει να παραδεχθεί ότι υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να προβάλλονται ως σαφής επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας η αποχώρηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και να επισημαίνεται η εθνική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσωσε τη χώρα από τον γκρεμό.

Επί της ουσίας, η Νέα Δημοκρατία ζητά από τα στελέχη της να αρνούνται τα όποια μέτρα προκύπτουν από τη δανειακή σύμβαση, να επισημαίνουν ότι ψηφίζουν τον προϋπολογισμό μόνο ως ανάγκη για να έρθουν οι εκλογές πιο κοντά και να υπόσχονται ακόμη και σήμερα ότι το κόμμα τους ως αυριανή κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα σε ότι αφορά στο σύνολο των μέτρων μέσω την οποίων επιτυγχάνονται οι στόχοι στην οικονομία.

Το πλήρες κείμενο οδηγιών που έχει σταλεί σε ολα τα στελέχη της Ν.Δ.

NON PAPER

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 • Την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς είπε ότι θα ματαιώσει το ολέθριο δημοψήφισμα που έφερνε την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ, ζήτησε να φύγει ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές το ταχύτερο.
  Μέσα σε έξι μέρες πέτυχε τρία στα τρία. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κόμμα της Αντιπολίτευσης.

  Τώρα, με ενισχυμένη τη θέση του στο εξωτερικό θα αγωνιστεί παντού για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την ασφυξία και να μπει στο δρόμο της Ανάκαμψης.

  Mέχρι πριν δέκα μέρες η χώρα πήγαινε άσχημα, αλλά δεν είχε φτάσει στο γκρεμό κι είχε εξασφαλίσει την 6η δόση και τη νέα δανειοδότηση. Ξαφνικά ο κ. Παπανδρέου την έφτασε στο χείλος του γκρεμού με την απίστευτη πρότασή του για δημοψήφισμα.

  Το βασικό ήταν να σωθεί η χώρα εκείνη τη στιγμή. Και να αλλάξει η πορεία αμέσως.

  Κάναμε και τα δύο. Σώσαμε τη χώρα και βάλαμε πορεία για εκλογές.

  Μέσα σε έξι μέρες δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Αλλά άλλαξε πια η πορεία, η κατεύθυνση των εξελίξεων. Έχουμε κυβέρνηση χωρίς τον Γ. Παπανδρέου και εκλογές σε 100 μέρες. Αποκαθίσταται κλίμα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό. Κι άμεση προσδοκία να μιλήσει ο λαός μέσα στη χώρα.

  Αποφύγαμε τα χειρότερα. Βάλαμε τα πράγματα σε άλλο δρόμο. Αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο...
 • Δεν στηρίζουμε καμία συγκυβέρνηση. Στηρίζουμε τη μετάβαση από το μνημόνιο σε μια νέα εποχή και μια νέα πολιτική.
 • Δεν είμαστε η συνέχεια του μνημονίου. Τις συνέπειές του διαχειριζόμαστε, για να απεμπλακούμε κάποτε από την εξάρτηση των μνημονίων.
 • Ερώτηση θα ψηφίσετε τον Προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο;
  Αν δεν περάσει ο Προϋπολογισμός (νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν), πώς θα γίνουν συντομότερα οι εκλογές για να αρχίσουν να αλλάζουν όλα;

  Δεν πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και την 6 δόση, ώστε να γίνει το «κούρεμα» του χρέους, να γίνουν εκλογές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα αλλάξουμε όλα;

  Προτεραιότητά μας, πάντως, ήταν και παραμένει: η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη.

  Το λέμε αυτό παντού: μέσα στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα.
 • Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο των 100 ημερών στηρίζουμε τα ψηφισμένα για να μπορέσουμε να τα αλλάξουμε αργότερα, και δεν αποδεχόμαστε νέα μέτρα.
  Νέα μέτρα είναι η «κόκκινη γραμμή» μας.
 • Στηρίζουμε τη μεταβατική κυβέρνηση των 100 ημερών, για να μπορέσουμε μετά να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν και με τα οποία εξ αρχής διαφωνήσαμε.
 • Ερώτηση: Γιατί τώρα «σώσατε» την Ελλάδα και δεν τη «σώσατε» πέρσι με το μνημόνιο, όταν άλλοι το ψήφισαν κι εσείς όχι; Που διαφέρετε από το ΠΑΣΟΚ που κι αυτό για «σωτηρία της χώρας μιλάει»;
  Το ΠΑΣΟΚ έφερε τη χώρα στο «παρά ένα» της εξόδου από το ευρώ.

  Και μάλιστα την ίδια ώρα που άλλες χώρες-μέλη βουλιάζουν κι αυτές.

  Κι αφότου επέβαλε μια πολιτική που επιδείνωσε τα προβλήματα της χώρας.

  - Εμείς διαφωνήσαμε με αυτή την πολιτική και θα την αλλάξουμε.

  - Επισπεύσαμε τις εκλογές, για να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε αλλαγές πολιτικής νωρίτερα.

  - Και απομακρύναμε τον Πρωθυπουργό που προκάλεσε τεράστια προβλήματα.

  Δεν «συγκυβερνούμε» με το ΠΑΣΟΚ. Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγει ομαλά από την κυβέρνηση. Δεν συμφωνούμε με την πολιτική του. Ανοίγουμε το δρόμο για να μπορέσουμε ομαλά να την αλλάξουμε.
 • Τη στιγμή αυτή έπρεπε να στείλουμε μήνυμα εμπιστοσύνης προς τα έξω και μήνυμα σταθερότητας προς τα μέσα. Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έστειλε μήνυμα αναξιοπιστίας προς τα έξω και αποσταθεροποίησης εσωτερικά.


Ακούγεται ως αντικαταστάτης ο στρατηγός Γράψας!

Ο αρχιπραξικοπηματίας Μπεγλίτης που εκτός των άλλων πρόλαβε μέσα σε μικρό διάστημα μαζί με τα τσιράκια του -που εδώ και μέρες όμως τον έχουν εγκαταλείψει- να κάνει συνομιλητές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το δίκτυο των αστράτευτων και των αντιρρησιών συνείδησης, αποτελεί πλέον παρελθόν.

Μας στενοχωρεί το γεγονός ότι ο Μπεγλίτης φεύγει με πολιτικές κλωτσιές από το Πεντάγωνο και όχι με πραγματικές, αλλά πάλι μέχρι να παραδώσει κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στους διαδρόμους ή το προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Κάποιοι για να "τη μπούν" στην σημερινή κατάσταση, έριξαν στο τραπέζι και το όνομα του Στρατηγού Γράψα, (παρεπιμπτόντως πιστεύουμε ότι θα ήταν μιά σπουδαία επιλογή) αλλά το ενδεχόμενο μας φαντάζει ιδιαίτερα μακρυνό. παρ΄ όλο που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν ένα από αυτά, που στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, είχε την ισχύ του "βετο", μαζί με το Εσωτερικών. το Δημοσίας Τάξεως και το Δικαιοσύνης.


Πολλοί φίλοι δεν αρέσκονται στα νούμερα αν και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Η οικονομική αξιοπιστία μίας χώρας κρίνεται από την εικόνα της στις αγορές. Αυτά που έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό ως “Spreads”. Και οι αγορές είναι αδίστακτες. Δεν λειτουργούν με κομματικά κριτήρια.

Τα Spreads επί Καραμανλή ήταν στις 135 μβ, για να ξεπεράσουν τις 3,000 μβ επί “αξιόπιστου”. Αυτό όσον αφορά την οικονομική αξιοπιστία.

Υπάρχει όμως κάτι σοβαρότερο. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Στις ηγεσίες και στους λαούς. Αυτό είναι και το μέγα έγκλημα του Γεωργίου Παπανδρέου που έκανε τον Έλληνα συνώνυμο στης απάτης στα μάτια των λαών και ο ίδιος διασύρθηκε στα μάτια των ηγετών που όχι μόνο δεν επισκέπτονται πλέον την χώρα, αλλά αποφεύγουν ακόμα και να φωτογραφηθούν μαζί του στο εξωτερικό!

Το αποκορύφωμα; Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Λευκός Οίκος έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης σε… φήμες που αναπτύχθηκαν μέσω των γνωστων γκαιμπελίσκων του Μαξίμου που διέρρεαν ότι ο Παπανδρέου θα είχε συνάντηση με τον Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου των G20!! ΕΒΓΑΛΕ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ! Για τέτοια κατάντια μιλούμε.

Στον αντίποδα, επί κυβερνήσεως Καραμανλή η Ελλάδα είχε καταστεί κόμβος επισκέψεων ηγετών. Των ισχυρότερων του πλανήτη, με συνεχείς επισκέψεις που έδειχναν περίτρανα ποιά η θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα.

Οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Παπανδρέου δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν καταλαβαίνουν ότι εκπροσωπεί το “Έθνος”, το “Πρώτο Θέμα” και τους μεγαλοδημοσιογράφους που τον επέβαλλαν στην εξουσία. Για τους ξένους ισχύει ότι οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Γι’ αυτό όλο το Ελληνικό διαδίκτυο πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης στο εξωτερικό και να ξεκαθαρίσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και το συφερτό του δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, αλλά με ότι την πληγώνει.

Ως πότε θα την πληγώνει;


Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι πλέον τόσο γρήγορες, που δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν, αφού η ταχύτητα εναλλαγής των δεδομένων είναι τέτοια που καθιστά οποιαδήποτε προσέγγιση σχεδόν άκαιρη.

Τις τελευταίες ημέρες ζήσαμε ένα δράμα. Ένα προσχεδιασμένο δράμα, που οδήγησε την χώρα σε μία ευθεία εκβιαστική στάση των Ευρωπαίων αρχηγών. Πώς έγινε όμως αυτό; Ήταν ένα «τυχαίο» γεγονός (που είχε επικαλεστεί ο Γιώργος Παπανδρέου πριν ένα περίπου μήνα) ή ήταν το αποτέλεσμα ηλιθιωδών χειρισμών εκ μέρους της κυβέρνησης (και προσωπικά του ιδίου του πρωθυπουργού);

Με βάση όλα όσα εξελίχθηκαν μέχρι ενός κομβικού σημείου, η Ελλάδα έδειχνε να έχει μπει σε μία κατάσταση διολίσθησης, απόλυτα ελεγχόμενης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι συνεχεία εκβιασμοί της κυβέρνησης προς το Κοινοβούλιο (αλλά και έμμεσα προς τους πολίτες) κατέστησαν δυνατή τη συνέχιση της λειτουργίας της κυβέρνησης, η οποία νομοθετούσε το ένα μετά το άλλο όλα τα αποτρόπαια νομοσχέδια που στερούσαν δικαιωμάτων (εργασιακών, ασφαλιστικών, πολιτικών και ανθρωπίνων) των Ελλήνων πολιτών. Μέσα σε αυτό το κλίμα, όλα έβαιναν «καλώς» και το σχέδιο πώλησης της δημοσίας περιουσίας κυλούσε απροβλημάτιστα, αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου έδειχνε αρκετά ισχυρή στο Κοινοβούλιο. Όμως, δεν συνέβαινε το ίδιο και προς την Ελληνική κοινωνία, όπου είχε απωλέσει κάθε έρεισμα και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος κινούνταν περί του 7%!!!

Όμως, ξαφνικά (και με υπαιτιότητα της κυβέρνησης που δεν ήθελε να γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και υπάρχουν περιστατικά που το αποδεικνύουν αυτό) την ημέρα της εθνικής επετείου υπήρξε πρόβλημα. Οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν να «κατέβουν στο πεζοδρόμιο» και σε αρκετές περιπτώσεις εκπρόσωποι κομμάτων και ιδιαίτερα της κυβέρνησης, γνώρισαν ένα απειροελάχιστο μέρος της λαϊκής οργής… Η κατάσταση έδειχνε πως ήταν δυνατόν να βγει εκτός ελέγχου από την κυβέρνηση, αφού οι πολίτες απέδειξαν πως η πτώση Παπανδρέου ήταν υπόθεση μερικών ωρών, εάν οι ίδιοι αποφάσιζαν κάτι τέτοιο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, η κυβέρνηση αποφάσισε να… επιταχύνει τις «διαδικασίες»…

Πρώτο βήμα ήταν η αποπομπή των αρχηγών – διοικητών του Ελληνικού Στρατού. Μία κίνηση που συνοδεύτηκε από πολλά σχόλια, ενώ η ίδια η κυβέρνηση έβαλε τους παπαγάλους της να διαδίδουν πως οι αρχηγοί καρατομήθηκαν επειδή προετοίμαζαν «πραξικόπημα»… Το ίδιο φέρεται να ισχυρίστηκε και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου μερικές ημέρες αργότερα, στις Κάννες, όταν κλήθηκε από την Ε.Ε. να δώσει εξηγήσεις, σχετικά με την ανακοίνωση δημοψηφίσματος… Ο Έλληνας πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως το έκανε για να δώσει δικαίωμα εκτόνωσης της λαϊκής οργής, παράλληλα με το πραξικόπημα που ετοιμαζόταν και που ανέστειλε…!

Δεν γνωρίζουμε εάν θα μπορούσε να γίνει ταινία στο Χόλιγουντ, αλλά το «σενάριο» έμπαζε από πολλές πλευρές και άφησε εκτεθειμένο τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τους Ευρωπαίους αρχηγούς, οι οποίοι διαπίστωσαν πως εάν οι Έλληνες πολίτες κάνουν το «βήμα εμπρός», τότε αυτοί που θα έχαναν θα ήταν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ κα φυσικά οι ανά τον κόσμο τραπεζίτες. Με τον φόβο μιάς αιφνίδιας απομάκρυνσης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, με τον φόβο της παύσης πληρωμών προς τους δανειστές και με τον τεράστιο φόβο της ανάληψης της εθνικής αυτοκυριαρχίας από ένα σχήμα αμιγές Ελληνικό, αποφασίσθηκε η άμεση μεταβολή της ταχύτητας ικανοποίησης των στόχων που είχαν θέσει όλοι όσοι είχαν σχεδιάσει να αρπάξουν τα πάντα από την Ελλάδα. Με δεδομένη την αντισυνταγματική ψήφιση όλων των νόμων της κυβέρνησης Παπανδρέου, οι δανειστές φοβήθηκαν πως τελικά θα χάσουν και δεν θα κερδίσουν. Ο φόβος τους ήταν (και συνεχίζει να είναι) η αντίδραση των Ελλήνων πολιτών. Για τους πολιτικούς δεν έχουν καμία ανησυχία, αφού επιλέχθηκαν και προετοιμάστηκαν πριν από πολλά χρόνια, προκειμένου να υλοποιήσουν όλα όσα σήμερα εφαρμόζουν.

Τώρα όμως έπρεπε να περάσουν γρήγορα και με κάθε τρόπο και μέσο (έστω και εκβιάζοντας μία χώρα, έστω και παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά μίας χώρας –μην ξεχνάμε τον ορισμό ημερομηνίας του περίφημου δημοψηφίσματος-) την απαίτηση να νομιμοποιηθούν όλες οι παράνομες – αντισυνταγματικές αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μάλιστα, προκειμένου να κερδίσουν περισσότερο χρόνο, πίεσαν και κατάφεραν να βάλουν στην κυβέρνηση έκτρωμα και τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, ευελπιστώντας πως το «σοκ» των Ελλήνων θα ανακόψει την οργή τους…

Σήμερα, λοιπόν, η Ελλάδα είναι προ ενός βήματος από την δημιουργία μίας κυβέρνησης που προέρχεται από εκβιασμούς, είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό της χώρας. Πόσο ηθική μπορεί να είναι μία τέτοια κυβέρνηση; Σε τι ποσοστό θα εργαστεί για τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών; Τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας της και πόση θα είναι η διάρκειά της; Αυτή η κυβέρνηση γνωρίζει τη δανειακή σύμβαση που καλείται να υπογράψει και να εκτελέσει; Γνωρίζουν τα μέλη της τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία από τον ρόλο που καλούνται οι μαριονέτες πολιτικοί να εκπληρώσουν; Τέλος, γνωρίζουν όσοι πρόκειται να μετάσχουν σε αυτό το εξαμβλωτικό σχήμα πως η επόμενη ημέρα της πτώσης τους θα σημάνει την σίγουρη φυλάκισή τους;

Πώς μπορούν οι Έλληνες και η Ελλάδα ως χώρα να γλιτώσουν από το σχέδιο της απολύτου κατάπτωσης που εφαρμόζεται; Η λύση είναι μία: οργάνωση σε πολιτικούς φορείς που σήμερα δεν βρίσκονται εντός του Κοινοβουλίου και αγώνας κατά της πολιτικής χούντας των δανειστών και των εντός της Ελλάδας υποποδίων τους. Δεν υπάρχουν λύσεις που δεν θα πονέσουν, ισχυρίζονται οι εκτελεστές μας. Και πρέπει να ομολογήσουμε πως έχουν δίκιο. Μόνο, που εμείς θέλουμε να προσθέσουμε πως δεν υπάρχουν λύσεις που δεν θα πονέσουν τους ίδιους. Και αυτό όχι μόνο πρέπει να το κατανοήσουν, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούν ψυχολογικά και γι αυτό που θα τους συμβεί όταν οι πολίτες πάρουν την χώρα στα χέρια τους. Και αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβεί. Οι κυβερνήσεις εκβιαστών, θα έχουν το τέλος που τους αρμόζει…
Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Θα μεταφέρει μαχητικά και ελικοφόρα

Μία τεράστια αρμάδα, που αποτελείται από έξι πλοία που αποτελούν την Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov, αποπλέει σε 10 ημέρες από τον Βόρειο Ωκεανό και ξεκινάει το μακρύ ταξίδι του για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπου θα βρίσκεται περί τις αρχές Δεκεμβρίου.

Με την προστασία αντιτορπιλικών κατευθυνομένων βλημάτων, αλλά και ανθυποβρυχιακού πολέμου κλάσης Udaloy I/II και Sovremenny και βέβαια, τουλάχιστον ενός υποβρυχίου που αθέατο κινείται πάντα κάτω από το Admiral Kuznetsov για «ενεργητική» ανθυποβρυχιακή προστασία, η ρωσική αρμάδα έρχεται για να δώσει το «παρών» στον αγώνα ισχύος που παίζεται γύρω από τα χρυσοφόρα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Α. Μεσογείου.

Μήπως κάτι άρχισε να "ψήνεται" στην Ανατολική Μεσόγειο; Μήπως η χώρα μας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ για να μην βρεθεί μπροστά σε πάρα πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις;

Με τίτλο «Οι αρνήσεις που παγίδεψαν την Ελλάδα» οι NewYorkTimes, σε μακροσκελές ρεπορτάζ τους αποκαλύπτουν ότι από τον Ιούνιο του 2009 οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, μέσω ενός προσχεδίου έκθεσής τους, προειδοποιούσαν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια εκτός ελέγχου περιδίνηση και το χρέος της μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία.

Όμως οι Έλληνες αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καραμανλή, αντιδρώντας, παραπονέθηκαν στο ΔΝΤ και έτσι τα συμπεράσματά του «κουκουλώθηκαν» με ευθύνη και των αξιωματούχων του Ταμείου. Η τελική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα υποβάθμιζε τους κινδύνους για χρεοκοπία και τις συνέπειές της για την ευρωζώνη.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πλήρως ενήμερος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο του προσχεδίου και των πραγματικών συνθηκών της ελληνικής οικονομίας. Πράγματι, πέντε μήνες μετά την αρχική πρόγνωση του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου απεκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πει ψέμματα για το μέγεθος του ελλείμματος, το οποίο εκτινασσόταν στο μη βιώσιμο 12% του ΑΕΠ, έναντι 6%, που είχε δημοσιεύσει η κυβέρνηση.

Οι New York Times καταγράφοντας στην ουσία το ιστορικό της κρίσης, υποστηρίζουν ότι σε όλες τις προσπάθειες να αποσοβηθεί η κρίση, οι εμπλεκόμενες πλευρές απέφευγαν να αναφέρουν τα συμπεράσματα του σχεδίου της έκθεσης του ΔΝΤ, ότι δηλαδή η Ελλάδα κινδυνεύει και θα πρέπει οπωσδήποτε να μειώσει το χρέος της. «Η αναδίπλωση του ΔΝΤ ήταν μόνο ένα μικρό στοιχείο σε ένα ευρύ πλέγμα άρνησης που βοήθησε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής και απειλεί να διαλύσει το ευρώ», αναφέρει η εφημερίδα.

«Πολιτικοί, τραπεζίτες και αξιωματούχοι υποτίμησαν τους κινδύνους. Τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί από τους υπευθύνους πρόσφεραν λύσεις που απλά άφησαν το πρόβλημα να κακοφορμίσει» σημειώνουν.

Ο βασικός υπέρμαχος της άρνησης ήταν ο τότε επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζακ-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος επέμενε πως δεν επιτρέπεται σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα να πτωχεύσει. Σύμφωνα όμως με πολλούς ειδικούς, αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δραστηριοποιούνταν πιο γρήγορα για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, αλλά και του ισπανικού και του ιταλικού, η κρίση που πλήττει σήμερα ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί και να είχε ήδη ξεπεραστεί.

«Εξαιτίας αυτής της άρνησης και της καθυστέρησης, η Ελλάδα χρειάζεται να «κουρέψει το 85% του χρέους της -το 50% δεν είναι αρκετό» υποστήριξε με δήλωσή του ο Γουίλεμ Μπούτερ, επικεφαλής οικονομολόγων της Citigroup. ¨

«Ήταν εμφανές από την άνοιξη του 2010, ότι το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο» συμπλήρωσε με σχόλιό του ο Ρίτσαρντ Πόρτες, οικονομολόγος του London Business School.

Ο Ολλανδός οικονομολόγος Μπομπ Τράα, σημερινός «τοποτηρητής» του ΔΝΤ στην Αθήνα, που συνέταξε το επίμαχο προσχέδιο της έκθεσης του Ταμείου, επανήλθε λίγο αργότερα με νέα έκθεσή του, στην οποία κατέληγε πως «αν η Ελλάδα ήταν επιχείρηση θα είχε πτωχεύσει προ πολλού».¨

Για ακόμη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε, αλλά τα συμπεράσματα της ανάλυσης αυτή τη φορά δεν τροποποιήθηκαν. Μόνο πρόσφατα, γράφει η εφημερίδα, άρχισε να δίνεται προσοχή στις πρώτες εκείνες εκθέσεις και αναλύσεις του ΔΝΤ.

Στο ρεπορτάζ καταγράφεται ότι ενώ οι Έλληνες αξιωματούχοι (βλέπε τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου) παραδέχονταν σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι η χώρα έχει ξεμείνει από λεφτά, οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση ήταν ταμπού.

Ο Γ. Παπανδρέου, κατά τους «Times», που επικαλούνται συνομιλία τραπεζίτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, εξέταζε από την περασμένη άνοιξη όλες τις επιλογές, ακόμη και αυτήν της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο επικεφαλής του IIF (Διεθνούς Ενωσης Τραπεζών), Τσαρλς Νταλάρα, που διαπραγματεύεται το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, όταν σε συνάντηση που είχε με Παπανδρέου - Βενιζέλο στην Αθήνα τούς είπε ότι θα χρειαστεί άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, «έδειχναν σοκαρισμένοι και έκπληκτοι» δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Νταλάρα.

«Έδειχναν να μην το πιστεύουν».

Από το περασμένο καλοκαίρι, το Βερολίνο ξαναστύλωσε για ακόμη μια φορά τα πόδια του καθυστερώντας επικίνδυνα τις αποφάσεις. Η πρόσφατη απόφαση της 27ης Οκτωβρίου για τη νέα δανειακή σύμβαση εκτιμήθηκε από τους ειδικούς ως ακόμη μια μορφή άρνησης. «Πρέπει να έχεις ένα πιεστικό στοιχείο για να το κάνεις να λειτουργήσει» είπε ο Μίτου Γκουλάστι, ένας ειδικός σε θέματα χρεοκοπίας του Πανεπιστημίου Duke. «Το να μην το αποδέχεσαι, σημαίνει ότι ζεις σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπως η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Η φίμωση Βαρουφάκη

Το Φεβρουάριο δε του 2010, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ισχυρίσθηκε δημοσίως ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Αμέσως δέχθηκε την επίθεση του τότε υπουργού Οικονομικών- Γιώργου Παπακωνσταντίνου- επειδή διέδιδε αυτά που οι αξιωματούχοι αντιμετώπιζαν ως επιβλαβείς σκέψεις.

Ωστόσο ο κ. Βαρουφάκης, συνέχιζε να στηρίζει την άποψή του, αλλά μετά από ένα χρόνο, μετά και από μία τηλεοπτική «τηλεμαχία» με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, οι προσκλήσεις προς τον διάσημο οικονομολόγο στην κρατική τηλεόραση μειώθηκαν δραματικά.

«Σε μία από τις τελευταίες μου εμφανίσεις», λέει ο κ. Βαρουφάκης, «ο παρουσιαστής μου είπε “σε παρακαλώ σταμάτα να χρησιμοποιείς τη λέξη «πτώχευση»- μου δημιουργείς μεγάλο πρόβλημα».
Περιοδικό "Επίκαιρα"