Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Νοε 2011


Μόνο οι εναπομείναντες φανατικοί των «πολιτικών φυλών» της χώρας, όσοι επιμένουν να βλέπουν την πραγματικότητα μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του κομματισμού, αρνούνται να αποδεχθούν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στα πολιτικά πράγματα. Δεν θα υποκύψω στον πειρασμό να τους κατονομάσω. Άλλωστε τους γνωρίζετε. Κι αν δεν τους γνωρίζετε, αποκαλύπτονται ώρα μα την ώρα. Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει και τα όσα θα ακολουθήσουν θα αποκαταστήσουν την ισορροπία του, η οποία είχε χαθεί μαζί μ’ έναν κώδικα αρχών και αξιών που συνόδευε το πολιτικό σύστημα.

Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε πλέον για οικονομική κρίση. Αυτή είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Η κρίση έχει αποκτήσει μεταστατικό χαρακτήρα προσβάλλοντας τα εθνικά και πολιτικά κύτταρα του τόπου. Οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει τις τακτικές, και τα γεγονότα είναι πιο μπροστά από αυτούς που λογικά θα έπρεπε να τα δημιουργούν. Εν ολίγοις η «ατζέντα» δεν διαμορφώνεται ουσιαστικά από τις ηγεσίες, αλλά καθορίζεται από τις εξελίξεις οι οποίες τρέχουν γρηγορότερα από τα κομματικά επιτελεία.

Πριν από λίγο καιρό όλοι μιλούσαμε για το τέλος της μεταπολίτευσης. Τώρα και αυτό έχει ξεπερασθεί από τη δυναμική των γεγονότων. Δεν πρόκειται πλέον για το τέλος της μεταπολίτευσης και την αρχή μιας «νέας» μεταπολίτευσης, αλλά για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Γιατί ό,τι κι αν γίνει στις ώρες που ακολουθούν, και ανεξάρτητα αν ο πρωθυπουργός θα… αποφασίσει να φύγει ή να μείνει, η ουσία είναι ότι δρομολογούνται ραγδαίες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό. Και οι διεργασίες που συντελούνται αυτή την ώρα έχουν τέτοια δυναμική, ώστε δεν αποκλείεται να αφήσουν πίσω τους διλήμματα που είναι κατώτερα των περιστάσεων.

Μετά την εθνική ταπείνωση, πλησιάζει και η ώρα που θα σημάνει το τέλος των ψευδαισθήσεων. Ο δρόμος των εκλογών, ως η μόνη ρεαλιστική λύση, θα ανοίξει και το δρόμο των εξελίξεων που προαναφέρθηκαν. Και πιστέψτε με, αυτή τη φορά οι κάλπες δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν.
Γράφω αυτό το γράμμα για να σου πω ότι έχουμε ορισμένα κοινά σημεία που μας ενώνουν. Όπως εσύ, έχω Ελληνική και Αμερικανική υπηκοότητα. Και των δυο μας οι πατεράδες ήταν καθηγητές. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής ιστορίας και έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο The Megali Idea που αφορούσε τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Πίστευε ατράνταχτα στους ήρωες. Ο πατέρας σου ήταν καθηγητής οικονομίας. Και των δυο μας οι μητέρες είχαν το ίδιο όνομα –Μάργκαρετ. Ζήσαμε και οι δυο στις Ηνωμένες Πολιτείες κι έτσι εμποτιστήκαμε από τις συμπεριφορές και τη νοοτροπία τους. Ο πατέρας μου λάτρευε τον πατέρα σου και τον εξυμνούσε πάντοτε. Δεν έπαψε ποτέ να κάνει λόγο γι’ αυτόν. Στην κηδεία του πατέρα σου, σου εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου και σου έσφιξα το χέρι.

Πέραν αυτών των κοινών σημείων όμως, τα πάντα μας χωρίζουν. Ζω τριάντα χρόνια στην Ελλάδα κι έτσι έχω γίνει μάρτυρας πολλών σημαντικών γεγονότων. Τα έχω δει όλα. Οι Έλληνες δεν αγαπάνε τους Αμερικανούς –με το δίκιο τους. Ο Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο με την βοήθεια των Αμερικανών. Ο Χένρυ Κίσινγκερ αναφέρθηκε σε λόγο του στην αντίσταση του Ελληνικού λαού και στο πως θα ήθελε να συντρίψει αυτή την αντίσταση. Ο Νίξον και ο Κίσινγκερ έφεραν την χούντα. Η Αμερική ταλαιπώρησε πολύ την Ελλάδα για δεκαετίες. Οι Αμερικανοί ανακατεύονται υπερβολικά στις υποθέσεις άλλων χωρών και μετά απορούν γιατί τους αντιπαθούν.

Πολλοί Έλληνες ανέμεναν με λαχτάρα τον ερχομό της κυβέρνησής σου στην εξουσία. Όταν πέθανε ο πατέρας σου, ένοιωσαν μεγάλη θλίψη. Κι εγώ το ίδιο. Μετέφεραν την αγάπη αυτή σε σένα λόγω του επώνυμού σου. Όταν έμαθαν ότι ήθελες να γίνεις πρωθυπουργός, πέταξαν από την χαρά τους. Ο γιος του ανθρώπου που λάτρεψαν θα τους κυβερνούσε! Πως νιώθεις, Γιώργο, που πρόδωσες οικτρά αυτή την εμπιστοσύνη και στοργή;

Ακολουθώντας τα χνάρια του καταξιωμένου πατέρα σου, ήρθες στην εξουσία χάρη σε ένα ψέμα –το ότι υπήρχαν λεφτά στο ταμείο. “Ναι, ναι, λεφτά υπάρχουν”, καθησύχαζες τους πάντες με ένα πλατύ χαμόγελο. Με το που εκλέχθηκες, παραπονέθηκες ότι «Λεφτά δεν υπάρχουν». Όλοι αισθάνθηκαν μια πικρή γεύση στο στόμα και αναρωτήθηκαν τι θα συνέβαινε. ΠΟΛΛΑ.

Ντροπή σου, Γιώργο, δυσφήμησες για μια ακόμη φορά τους Αμερικανούς. Δεν τους έχουμε παιδέψει αρκετά τους Έλληνες, εμείς οι Αμερικανοί; Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε στην ησυχία τους; Μας έβγαλες ψεύτες. Εσύ και οι οικονομικές σου πολιτικές έχετε απαξιωθεί στις παραλίες αυτής της χώρας, στα λεωφορεία της, στα καθιστικά της, στους δρόμους της, στα σουπερμάρκετ και τα καφενεία της. Όπου κι αν πάω, ο κόσμος εκφράζει την οργή του με το που αναφέρεται το όνομά σου και κτυπούν το μέτωπό τους με την παλάμη, απορώντας γιατί σε ψήφισαν. Τι δουλειά είχες εσύ εδώ, ένας Αμερικανός, να κυβερνάς την χώρα τους και να τους προκαλείς ανεπανόρθωτο κακό με τις πράξεις σου; Δεν μπορείς καν να μιλήσεις την Ελληνική γλώσσα ευχερώς. Η κυβέρνησή σου προσβάλλει τον Ελληνικό λαό και τα δικαιώματά του. Ίσως να μην σε νοιάζει που κάνεις τους ανθρώπους να υποφέρουν, που επιτρέπεις να βυθίζονται στην φτώχεια. Ίσως είσαι κι εσύ σαν πολλούς άλλους πολιτικούς –πολύ χοντρόπετσος για να δίνεις σημασία.

Ήρθες με οδηγίες από ισχυρά άτομα να καταστρέψεις την Ελλάδα και ανέλαβες δράση με μεγάλη αποφασιστικότητα. Το ταμείο ήταν άδειο. Τι έμελλε να κάνεις; Η Ελλάδα ήταν κάποτε μια αρκετά παραγωγική χώρα. Πολλές βιομηχανίες οδηγήθηκαν στο λουκέτο σιγά-σιγά από τις 2-3 τελευταίες κυβερνήσεις. Πως θα έβρισκες τα απαραίτητα κονδύλια; Άρχισες από τη μείωση μισθών και συντάξεων. Κατάργησες τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και καλοκαιρινής άδειας του κόσμου. Οι Έλληνες υπολόγιζαν σε αυτά τα χρήματα καθώς δεν εισπράττουν τους υψηλούς μισθούς που λαμβάνουν άλλοι λαοί σε άλλες χώρες. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον δικαιώματα στην Ελλάδα. Με μια υπογραφή, κατήργησες δικαιώματα που ο κόσμος αγωνίστηκε δεκάδες χρόνια να αποκτήσει. Έχυσε το αίμα του για να τα κατακτήσει. Ορισμένοι πέθαναν ώστε άλλοι να τα απολαμβάνουν. Ο πατέρας σου υποστήριζε αυτά τα δικαιώματα. Εμφανίστηκες εσύ και μας γύρισες πίσω στον χρόνο εξαιτίας των τρομακτικών μέτρων σου: 23% ΦΠΑ σε ό,τι αγοράζουμε, συμπεριλαμβανομένων και των τροφίμων. Πρόκειται πραγματικά για χτύπημα κάτω από την ζώνη. Τα τρόφιμα είναι φθηνότερα στην Αμερική, την Γερμανία και την Αγγλία –χώρες που καταβάλλουν πραγματικούς μισθούς στους εργαζόμενούς τους. Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα δεν έχουν να φάνε. Η απάντησή σου; Έβαλες την αστυνομία σου να τους δείρει και να τους ψεκάσει με χημικά όταν σου είπαν ότι δεν μπορούσαν να ζήσουν με τέτοια μέτρα. Ήμουνα στο κέντρο κατά την διάρκεια μιας από εκείνες τις διαδηλώσεις και ήμουν άρρωστη για ώρες μετά. Δεν σου αρκούσε το ότι έφτασες στο κόκαλο –αποφάσισες να κόψεις και το κόκαλο. Δεν άφησες τίποτα όρθιο –επιτέθηκες και στο σύστημα υγείας. Δεν θέλεις το καλό της Ελλάδας. Πολλοί από εμάς σε θεωρούμε άσπλαχνο και επικίνδυνο άτομο. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟ, ΑΝΕΡΓΟ, ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ! ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΒΕΤΟ!

Η κυβέρνησή σου χαρακτηρίζεται από μεγάλη αδικία. Είπες επίσης ότι το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί. Αλλά ποιος το δημιούργησε αρχικά; Δεν συμφωνώ με τον Πάγκαλο. Δεν φάγαμε όλοι μαζί αυτά τα λεφτά. Σίγουρα όχι εγώ. Οι πλούσιοι φίλοι σου παράνομα έβγαλαν πολλά χρήματα εκτός Ελλάδας και αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην δημιουργία του χρέους. Θα έπρεπε λοιπόν εκείνοι να πληρώσουν τον λογαριασμό, όχι ο μέσος εργαζόμενος. Επιτίθεσαι σε ανθρώπους που δεν μπορούν ν’ αμυνθούν επειδή είσαι δειλός. Τα μέτρα σου είναι αυτά ενός δειλού, επειδή ο μέσος εργαζόμενος δεν είναι σε θέση να κρύψει το εισόδημά του, οπότε τον τρομοκρατείς με την απειλή της αυστηρής τιμωρίας και της φυλάκισης! Σε αντίθεση με τους φίλους σου και τους γλείφτες του ΠΑΣΟΚ. Σχεδόν όλοι σας φοροδιαφεύγετε, με το να δέχεστε μαύρο χρήμα, μίζες με αποτέλεσμα αυτή η χώρα να έχει πάρει την κάτω βόλτα. Εσείς οι δυο βδέλλες –ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία– έχετε καταστρέψει την Ελλάδα, πίνοντας της το μεδούλι και φτύνοντάς το στους Ευρωπαίους, τα αφεντικά σας. Ποια είναι κάποια από τα αξέχαστα πρόσωπα που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο; Το όνομα Κώστας Σημίτης που μας έβαλε στο ευρώ, έρχεται στο νου. Οποιοσδήποτε ήξερε αριθμητική μπορούσε να υπολογίσει ότι η αγοραστική του δύναμη θα μειωνόταν με το ευρώ. Εγώ πάντως μπορούσα σίγουρα να ψωνίσω περισσότερα πράγματα με την δραχμή. Ένας άλλος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλε στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που αρνείτο ευθαρσώς την ιδιοκτησία πολλών ακινήτων, απειλώντας μάλιστα να μιλήσει για όλους σας και για τις παράνομες δραστηριότητες στις οποίες εμπλεκόσασταν. Δεν τον έβαλες φυλακή όπου θα έπρεπε να βρίσκεται γιατί φοβάσαι το τι έχει να πει για όλους. Έτσι κυβερνάται μια χώρα; Η χώρα διευθύνεται από απατεώνες, παλιανθρώπους, τα κατακάθια της κοινωνίας.

Γιατί η Ελλάδα έχει τόσους βουλευτές στην Βουλή; Δεν σας χρειαζόμαστε όλους –πενήντα θα έπρεπε να ήταν ο μέγιστος αριθμός για μια τόσο μικρή χώρα. Γιατί είστε τριακόσιοι; Γιατί ο Ελληνικός λαός είναι υποχρεωμένος να συντηρεί εσάς και τους υπέρογκους μισθούς σας, τα αυτοκίνητά σας, τους «φίλους» και τις «φίλες» σας, τα ταξίδια στο εξωτερικό, τα γεύματα με αστακό; Γι’ αυτό επιτίθεσαι στους φορολογούμενους με άγριες διαθέσεις. Χρησιμοποιείς άραγε τα χρήματά μας για να αναβαθμίσεις τα σχολεία, τα πεζοδρόμια, τα νοσοκομεία; Πάνε άραγε τα χρήματά μας εκεί όπου θέλουμε εμείς να πάνε; Θυμάσαι, Γιώργο, πως κάθε γειτονιά στην Αμερική είχε και μια δημόσια βιβλιοθήκη; Γιατί δεν υφίσταται ένα τέτοιο σύστημα στην Ελλάδα; Η συνήθης απάντηση είναι γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν το διάβασμα. Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν το διάβασμα; Γιατί δεν παροτρύνθηκαν να ξεπεράσουν αυτό το κακό ελάττωμα; Ο λόγος είναι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πολύ κακό, δεν εμπνέει καθόλου κι αυτό λειτούργησε προς όφελός σας, τους πολιτικούς. Δεν επιθυμείτε ο κόσμος να κάνει τις σωστές ερωτήσεις, να σκέφτεται, να απειλήσει τη θέση σας. Θέλετε ανθρώπους που να σας ψηφίζουν –μόνο έτσι θα εξασφαλίσουν μια δουλειά.

Εσείς οι πολιτικοί δεν μαθαίνετε τίποτα στον Ελληνικό λαό. Δεν δίνετε το καλό παράδειγμα. Δεν είστε ηγέτες. Δεν ξέρετε πως γίνεται κάτι τέτοιο. Άτομα χωρίς ηθική, μόνο με παχυλούς μισθούς, δεν μπορούν να κάνουν λόγο για ηθική και υπευθυνότητα στους άλλους. Και τώρα πιστεύετε ότι θα αναγκάσετε τον Ελληνικό λαό ν’ αποπληρώσει ένα χρέος που εσείς δημιουργήσατε.

Στην Αμερική, εσύ κι εγώ, Γιώργο, μεγαλώσαμε με ανθρώπους που μας μιλούσαν συνέχεια για δίκαια μεταχείριση. Όποιες κι αν ήταν οι δοσοληψίες μας, έπρεπε να ήμασταν δίκαιοι. Είναι δίκαιο να αφαιρείς τετρακόσια ευρώ από την σύνταξη ενός ηλικιωμένου; Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα εισπράχθηκαν δυο φορές από το Κράτος –ως εισφορά από το μισθό του όταν δούλευε και τώρα πάλι εξαιτίας των πολιτικών σας. Είναι δίκαιο να αναγκάζεις ηλικιωμένους να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, την στιγμή που πλήρωναν το ΙΚΑ επί σειρά ετών ως εργαζόμενοι;

Πήγες στην Θεσσαλονίκη να μιλήσεις ενώπιον επιχειρηματιών στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε γιουχάρανε. Γιατί αιφνιδιάστηκες; Ολόκληρη η χώρα έχει αρχίσει να αισθάνεται έτσι. Τον πατέρα σου δεν θα τον είχαν γιουχάρει ποτέ γιατί θα είχε φροντίσει να μην βρεθεί ποτέ σε τέτοια θέση. Τι περίμενες δηλαδή με την οικονομική φυλακή που έστησες για όλους μας; Πάντα με εξέπληττε το γεγονός ότι εσείς οι πολιτικοί ζείτε στον δικό σας κόσμο αποτελούμενο από ροζ γυαλί το οποίο δεν αφήνει να περνάνε πολλά πράγματα προς τα μέσα. Καταρτίζετε πολιτικές που καταστρέφουν την ζωή των ανθρώπων. Κι όμως, αναμένετε από αυτούς χειροκροτήματα και αγάπη. Κανείς δεν θα σας αγαπήσει πια μετά από αυτό που κάνατε.

Παρεμπιπτόντως, μόλις τελείωσα την ανάγνωση ενός βιβλίου του John Freely με τίτλο Strolling Through Athens. Πραγματεύεται την ιστορία και τον πολιτισμό αυτής της πόλης από αρχαιοτάτων ετών. Ο συγγραφέας περιγράφει κάποια από τα χειρότερα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας, από το 1772 έως το 1792. Ο διαβόητος Τούρκος Χατζή Αλή Χασεκή κυβερνούσε την Αθήνα εκείνη την εποχή. Έστειλε πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες στη φυλακή όπου οι συνθήκες ήταν τόσο άθλιες που πολλοί από αυτούς πέθαναν. Έβαλε άλλους Αθηναίους να δουλεύουν και κατάφεραν να χτίσουν έναν τοίχο γύρω από την πόλη. Έπειτα, τους χρέωσε την δαπάνη των επιθεωρητών που ήρθαν να ελέγξουν τον τοίχο. Οι Τούρκοι πάντα μισούσαν τους Έλληνες και ένας από τους τρόπους που τους το έδειχναν ήταν να τους επιβάλλουν τεράστιους φόρους. Ο Χασεκή εισέπραξε τεράστιους φόρους από τους Έλληνες. Γιώργο, είσαι ένας σύγχρονος Χατζή Αλή Χασεκή. Στην ουσία, θα μπορούσες να θεωρηθείς Τούρκος. Δεν διακατέχεσαι επ’ ουδενί από το Ελληνικό πνεύμα.

Η χειρότερη πτυχή της οικονομικής σου πολιτικής είναι αυτός ο απαίσιος, απεχθής φόρος στα ακίνητα. Δεν υπάρχουν λέξεις να τον περιγράψει κανείς. Ο φόρος αφορά την πρώτη, την δεύτερη ή και άλλες κατοικίες. Ζαλίστηκα, όπως κι άλλοι άνθρωποι. Το Κράτος θέλει να πάρει τα σπίτια του κόσμου. Αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Να αναγκαστεί ο κόσμος να τα πουλήσει για ένα κομμάτι ψωμί γιατί δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στους φόρους. Είστε εγκληματίες! ΠΑΣΟΚ! Άτιμοι στα μάτια του λαού!

Οι πολιτικές σας επέφεραν βαθιές κοινωνικές επιπτώσεις. Η εγκληματικότητα, ιδίως αυτή των ανδρών κατά των γυναικών –αρπαγή τσαντών, σταυρών και κοσμημάτων από λαιμούς–, για να μην αναφερθώ τις διαρρήξεις σπιτιών, στους ξυλοδαρμούς και τον φόνο των κατοίκων, βρίσκεται σε έξαρση εξαιτίας σας. Εσείς το κάνατε αυτό. Είστε υπεύθυνοι γι’ αυτό το κύμα εγκληματικότητας. Ελπίζω να σας στοιχειώνουν οι θάνατοι των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας των ανεύθυνων κοινωνικοοικονομικών σας αποφάσεων, άνθρωποι που αναγκάστηκαν να βιώσουν τον τρόμο της εισβολής ενός αγνώστου στο σπίτι τους. Δεν αισθάνεστε καμιά συμπόνια για όλα αυτά τα θύματα; Μια φίλη μου δέχθηκε επίθεση δυο φορές μέσα σ’ ένα μήνα αφότου απομακρύνθηκε από την τράπεζα. Ο κλέφτης αφέθηκε ελεύθερος σχεδόν αμέσως. Είναι αυτό δικαιοσύνη; Αυτό εστί δικαιοσύνη αλά ΠΑΣΟΚ; Δημιουργήσατε φτώχεια άρα ενισχύσατε την εγκληματικότητα.

Συζήταγα με μια νέα γυναίκα που ένιωθε έντονη κατάθλιψη γιατί κέρδιζε τον βασικό μισθό των 450 ευρώ. Αυτό καθαυτό συνιστά εγκληματική πράξη, πόσο μάλλον όταν εσείς οι πολιτικοί αρνείστε –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων– να μειώσετε τις δικές σας απολαβές. Θα έπρεπε να αναγκάζεστε να ζείτε με το ίδιο εισόδημα με το οποίο υποχρεώνετε τον μέσο εργαζόμενο να ζει. Οι πολιτικές σας θα μεταβάλλουν δημογραφικά την Ελλάδα. Ο κόσμος δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να παντρεύεται και να κάνει παιδιά με μισθούς 300, 600, 700 ευρώ. Καταστήσατε σαφές στη νεολαία της Ελλάδας ότι δεν έχει μέλλον. Δεν θα δεχθεί τις πολιτικές σας. Την υποστηρίζω 100%. Δεν θα σας αφήσει να διαγράψετε το μέλλον της. Άλλοι πάλι εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα. Τα προσοντούχα και επιδέξια άτομα δεν θα χαραμίσουν την ζωή τους σε μια χώρα που αρνείται να εκτιμήσει την προσφορά τους. Αντί να βάλετε μπρος νέες παραγωγικές μονάδες που θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομία, συνεχίζετε να διορίζετε δημόσιους υπαλλήλους –αυτούς που σας ψήφισαν–, τους γλείφτες του ΠΑΣΟΚ. Ανακυκλώνετε την διαπλοκή. Αρνείστε την καινοτομία. Δεν επιτρέπετε να δοθεί νέα πνοή στην οικονομία. Δεν εκμεταλλεύεστε τις οικονομικές ευκαιρίες που έχετε. Γιατί δεν ενοικιάστηκαν τα διαμερίσματα του Ολυμπιακού χωριού; Γιατί αφέθηκαν να ρημάξουν, έχοντας μετατραπεί σε εστίες ναρκομανών και αραχνών; Και τα χιλιάδες ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο, γιατί ρημάζουν; Εσείς οι πολιτικοί αρνείστε κατηγορηματικά να βοηθήστε την οικονομία με κάθε τρόπο. Δεν θέλετε να αρπάξετε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται γιατί δεν θέλετε να βοηθήσετε την οικονομία.

Η οικονομική κρίση είναι στημένη –μια επίθεση εκ μέρους σας, τους πολιτικούς, εις βάρος μας, τους εργαζόμενους. Έχετε την δύναμη να μας χτυπήσετε σε όλους τους σημαντικούς τομείς που επηρεάζουν την υγεία μας, την ψυχολογική μας ευεξία και την τσέπη μας. Δεν νομίζω ότι είναι σύμπτωση το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν κι αυτές μια οικονομική κρίση. Κάποιοι άνθρωποι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των συντάξεων και των καταθέσεων άλλων ανθρώπων. Η απληστία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της κι εσείς οι πολιτικοί και η κλίκα σας είστε όλοι στο κόλπο.

Εξεπλάγην όταν έμαθα ότι ήθελες να ξεπουλήσεις φθηνά ένα κομμάτι της Ελλάδας –ως μέσο αποπληρωμής του χρέους. Πως μπορείς να διανοηθείς κάτι τέτοιο –η ωραία Ελλάδα στα χέρια ξένων, η Ελλάδα να μεταμορφώνεται από άτομα που δεν την αγαπούν, οι Έλληνες να αναγκάζονται να βλέπουν άλλους να έρχονται και να παρελαύνουν στην ίδια τους την χώρα; Ξεπούλημα πανέμορφων τοποθεσιών διακοπών στους Γερμανούς αφεντάδες σου; Η πώληση Ελληνικών φυσικών πόρων συνιστά κι αυτή μέρος του μεγαλεπήβολου σχεδίου που υπηρετείς. Η Ελλάδα έχει πετρέλαια και θα επιτρέψεις σε άπληστες Αμερικανικές εταιρίες να έρθουν και να τα πάρουν. Η Ελλάδα έχει χρυσό και άλλα ορυκτά. Αφού είναι φως φανάρι ότι αρνείσαι να προβείς στις σωστές κινήσεις για να βοηθήσεις την Ελλάδα οικονομικά, το τεράστιο χρέος δημιουργήθηκε εσκεμμένα ώστε να μπορέσεις να ξεπουλήσεις την χώρα, να την καταστρέψεις –όλα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν αγαπάς την Ελλάδα, Γιώργο, πως γίνεται να την κυβερνάς;

Η Ελλάδα ήταν καταδικασμένη να υποφέρει διότι μια φιλόδοξη γυναίκα ονόματι Μάργκαρετ ήθελε ο γιος της να γίνει πρωθυπουργός. Έτσι έγινες πρωθυπουργός Γιώργο, και λοιπόν; Δεν βλέπω κάποιο κατόρθωμα για το οποίο να περηφανεύεσαι. Πως βοήθησες την Ελλάδα; Πτωχεύοντάς την; Με το να μην εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που υπήρχαν; Έχεις παρατηρήσει πως είναι η Αθήνας σήμερα; Βάνδαλοι έχουν γεμίσει ολόκληρη την πόλη με γκράφιτι –σε τοίχους, σε πολυκατοικίες, παντού. Μια πόλη που ήταν τόσο ωραία και κομψή κάποτε, μοιάζει τώρα με γκέτο. Τι θα έλεγες να γίνει ένα λίφτινγκ στην Αθήνα; Υπάρχουν τόσα πράγματα που θα μπορούσες να είχες κάνει, αλλά δεν το έπραξες. Η αμέλεια και η αδιαφορία σε συνάρτηση με την κρατική κλοπή συνέβαλλαν ως αχτύπητος συνδυασμός στη μετατροπή της Ελλάδας σε τριτοκοσμική χώρα. Για να μην αναφερθώ και στα εκατομμύρια ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ σε μια χώρα σαν την Ελλάδα μεταναστών…

Παραιτήσου, Γιώργο. Είναι καιρός να περιορίσεις τις απώλειές σου. Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλός στο να με διδάσκει τα διδάγματα της Ιστορίας. Άκουγα προσεκτικά. Μια από τις συζητήσεις μας αφορούσαν τον Τσάρο Νικόλαο της Ρωσίας. Θυμάσαι τι έπαθε; Άφησε τον λαό του να πεινάσει και έβαλε την αστυνομία να σκοτώσει ανθρώπους όταν διαδήλωναν στους δρόμους. Ο λαός πήρε πίσω τους δρόμους του, αλλά εκείνος το πλήρωσε με την ζωή του. Ο πατέρας σου δεν σε δίδασκε τα μαθήματα της Ιστορίας; Θα έπρεπε να το είχε κάνει. Ένας πανεπιστημιακού επιπέδου άνθρωπος σαν κι εσένα θα αντιλαμβανόταν σίγουρα την σημασία αυτών των μαθημάτων, τις επιπτώσεις των πράξεων των ανθρώπων. Το έχεις παρατραβήξει.

Η Ιστορία δεν ξεχνά ποτέ. Περιμένει. Τι θα γράψει η Ιστορία για σένα; Αυτό αποτελεί τροφή για σκέψη, έτσι δεν είναι;

Οι γονείς μου ζούσαν στην πλούσια περιοχή της Πολιτείας όταν ο πατέρας σου ήταν πρωθυπουργός. Στην ουσία, το σπίτι των γονιών μου ήταν 2-3 τετράγωνα πιο πάνω από εκείνο των γονιών σου στο Καστρί και ο πατέρας μου, μου το έδειχνε πάντα όταν περνούσαμε από εκεί. Αισθανόμουνα κοντά στην οικογένειά σου παρόλο που δεν την είχα συναντήσει. Ο πατέρας μου πέθανε από πνευμονία εδώ και πολλά χρόνια. Οι αποστολές που είχε εκτελέσει κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τον είχαν φθείρει. Τα πνευμόνια του είχαν εξασθενίσει από την πτήση αεροπλάνων χωρίς θέρμανση σε ύψος 40.000 ποδιών. Προσωποποίησε την λέξη «ήρωας». Θεωρούσε τον εαυτό του πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας λόγω του ότι γεννηθεί στην Αμερική και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Εσείς οι πολιτικοί έχετε πολλά να μάθετε όσον αφορά το νόημα της λέξης ήρωας και την αγάπη της πατρίδας. Δεν βοηθάτε την Ελλάδα γιατί δεν την αγαπάτε. Είναι απλούστατο.

Εάν ο πατέρας μου ζούσε σήμερα, θα είχε συγκλονιστεί βλέποντας σε ποιο επίπεδο εσείς οι πολιτικοί φέρατε την Ελλάδα. Όσο κι αν συμπαθούσε τον πατέρα σου, θα είχε γίνει ο χειρότερος εχθρός σου. Θα είχε απηυδήσει, βλέποντάς σε να διαλύεις αυτή την χώρα κομμάτι-κομμάτι. Κάποιοι φίλοι μου είπαν ότι ο ίδιος σου ο πατέρας είπε κάποτε: «Θεός φυλάξει εάν ο γιος μου, ο Γιώργος, γίνει πρωθυπουργός». Να’ μαστε λοιπόν σε αυτό το σημείο και κοίτα πως μας έχετε καταντήσει εσύ και οι γλείφτες του ΠΑΣΟΚ σου. Φαίνεται ότι ο πατερούλης σου ήξερε πολύ καλά για το τι είσαι ικανός.

Ο Ελληνικός λαός πιστεύει ότι εσείς οι πολιτικοί έχετε καταστρέψει την χώρα του σε τέτοιο βαθμό που όποιος κι αν αναλάβει την εξουσία δεν μπορεί να επανορθώσει την κατάσταση. Αυτό δείχνει πόσο πίστη έχουμε σε σας τους πολιτικούς, και αυτή την πεποίθηση έχει ο κόσμος παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν προδώσει τους λαούς τους. Μας εξαπατήσατε, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατία. Αυτό είναι το παραμύθι που μας σερβίρουν οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροί μας. Οι πολίτες της Αρχαίας Ελλάδας έχαιραν περισσότερης πραγματικής ελευθερίας απ’ ό,τι οι σύγχρονοι Έλληνες. Είχαν άμεση δημοκρατία, το οποίο σημαίνει ότι συμμετείχαν στην λήψη πολιτικών αποφάσεων. Παραχωρήσαμε την εξουσία σε εκπρόσωπους που πιστεύαμε ότι θα δρούσαν για το συμφέρον μας –μεγάλο λάθος εκ μέρους μας. Θα έπρεπε να κάνουμε ένα δημοψήφισμα ούτως ώστε όλοι οι πολίτες της χώρας να μπορούν να αποφασίζουν για τα σημαντικά θέματα. Το σημαντικό είναι το τι θέλουμε εμείς οι πολίτες –όχι οι πολιτικοί. Είστε εδώ για να μας υπηρετείτε. Μην το ξεχνάτε αυτό. Πληρώνουμε τους λογαριασμούς –θα έπρεπε και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις. Εάν δεν θέλετε να κάνετε αυτό που οι πολίτες θέλουν, φύγετε. Δεν θα έπρεπε να είχαμε ανεχθεί άτομα που μπορούν να πωλούνται και να εξαγοράζονται τόσο εύκολα. Πληρώνουμε την αμάθειά μας… –για την οποία ίσως δεν είμαστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εμείς υπεύθυνοι.

Λένε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ηρώων. Και είναι. Ο Όμηρος δεν αποθανάτισε τον Αχιλλέα; Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Ελλάδας στον πόλεμο του 1821; Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα δεν οδήγησε πλοία και χάρισε την περιουσία της στο Ελληνικό έθνος για να μπορέσει να επιβιώσει; Οι Έλληνες μαθητές έχουν διαβάσει γι’ αυτά και για πολλούς άλλους ήρωες του Ελληνικού έθνους για αιώνες και πάντα αισθάνονται μια περηφάνια.

Η Ελλάδα είναι όμως και χώρα πουλημένων. Παρόλο που ο Κολοκοτρώνης πολέμησε για την χώρα του, φυλακίστηκε από έναν άνθρωπο ονόματι Ιωάννη Κωλέττη. Ποιος έδωσε το κώνειο στον Σωκράτη; Πολλοί Έλληνες ήρωες έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης επειδή η Ελλάδα υπέφερε πάντα από την πληγή των προδοτών και των πουλημένων –αυτοί που την διέβρωσαν. Εσείς οι πολιτικοί είστε πουλημένοι. Ο καθένας από εσάς που κάθεται στα έδρανα της Βουλής μπορεί να εξαγοραστεί και να πουληθεί. Ο καθένας από εσάς έχει και την τιμή του –ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ! Μας αηδιάζετε. Αυτό το πολιτικό σύστημα έχει πάψει να λειτουργεί πλέον.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι Έλληνες, είναι ότι δεν αγαπάει ιδιαίτερα ο ένας τον άλλον. Αλληλοκριτικάρονται∙ διακατέχονται από ζήλια∙ θέλουν να έχουν το πάνω χέρι. Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένα παιδιά. Η χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να αναρωτηθείτε τι καλό μπορείτε να κάνετε. Οι Έλληνες οφείλουν να ενωθούν, να γίνουν δυνατοί και να αποκτήσουν το αίσθημα της κοινότητας. Φοιτητές και συνταξιούχοι, υπάλληλοι και εργοδότες, πλούσιοι και φτωχοί πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να εργαστούν για την αναδόμηση της Ελλάδας. Μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βγούμε από το σκοτάδι και να δούμε ότι μια νέα εποχή ανατέλλει πάνω από το Αιγαίο πέλαγος.

Μια ανήσυχη Ελληνοαμερικανίδα
Αθήνα, Ελλάδα
Οκτώβριος 2011

Το άρθρο που αναρτούμε στη συνέχεια παραδόθηκε στο περιοδικό Επίκαιρα στις 31.10 και δημοσιεύτηκε στις 3.11. Στο διάστημα που μεσολάβησε, μια καταιγίδα γεγονότων ενέτεινε τον προβληματισμό μας για το κατά πόσον, πίσω από την ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να δρουν διεθνείς δυνάμεις οι οποίες απεργάζονται την κατάλυση της ελληνικής δημοκρατίας, συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας και προκαλούν μοιραία βλάβη των εθνικών συμφερόντων του ελληνικού λαού. Η πολιτική στη Μεσόγειο μοιάζει να είναι τμήμα πολύ ευρύτερων σχεδίων.

Περιοριζόμαστε να τα αναφέρουμε επιγραμματικά:

1. Η απόφαση του Πρωθυπουργού Παπανδρέου να εξαγγείλει δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους συνεννόηση με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχε ως αποτέλεσμα την υποτίμηση του ευρώ, μια κερδοσκοπική επίθεση στην Ιταλία, να τεθεί χωρίς λόγο διεθνώς ζήτημα μη συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τη διαπόμπευση, ακόμα μια φορά, της Ελλάδας διεθνώς και επομένως τη τραγική μείωση των δυνατοτήτων αύριο της Αθήνας, είτε να δώσει μάχη για βελτίωση των όρων των συμφωνιών, είτε να τις καταγγείλει και να συγκρουσθεί. Πιστεύουν οι αναγνώστες ότι ο κ. Παπανδρέου παίρνει τέτοιες αποφάσεις χωρίς να τις κουβεντιάσει με τους γνωστούς φίλους του, όπως τους κ.κ. Σόρος, Ρουμπινί, Ρόντος, Ρότσιλντ και πολλούς άλλους, προκαλώντας παγκόσμια γεγονότα επειδή τον συμβουλεύουν λάθος ο Καστανίδης και ο Ρέππας; Πιστεύουν οι αναγνώστες μας ότι ο κ. Παπανδρέου παίρνει τέτοιες αποφάσεις χωρίς να ενημερώνει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ή ότι πηγαίνει κόντρα στη θέλησή της; Σε ποιά δύναμη στηρίζεται ο κ. Παπανδρέου για να μπορεί να αψηφά τους Σαρκοζί και Μέρκελ; Μήπως είναι Βενιζέλος, Βελουχιώτης ή Ντε Γκωλ και μας έχει διαφύγει;

2. Ο κ. Παπανδρέου προχώρησε σε πρωτοφανείς μαζικές αποστρατείες όλων σχεδόν των επιτελών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, καρατομώντας κυριολεκτικά την ηγεσία τους, ιδίως την ηγεσία του Στρατού και του Ναυτικού. Λίγα ιστορικά προηγούμενα υπάρχουν παγκοσμίως τόσο μεγάλων απότομων μεταβολών στην ηγεσία ενόπλων δυνάμεων. Τα δύο που γνωρίζουμε εμείς, η μαζική εκτέλεση της ηγεσίας του Κόκκινου Στρατού στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η άνοδος του Ενβέρ Πασά στην αρχηγία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, υπήρξαν προϊόν διεθνούς συνωμοσίας και προηγήθηκαν δυσμενέστατων στρατιωτικών εξελίξεων στη Ρωσία και την Τουρκία. Σε ποια σχέδια η κυβέρνηση φοβάται ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο η ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων; Ποιος χρειάζεται και για ποιο λόγο την απότομη εξασθένηση τώρα της μαχητικής ισχύος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;

3. Για ποιο λόγο έχουν γεμίσει διεθνώς τα ΜΜΕ με φήμες για επικείμενη στρατιωτική δικτατορία, για δήθεν ελληνικό στρατό που επιδιώκει ρεβάνς; Τι ακριβώς τους λένε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που είναι η κύρια πηγή των πληροφοριών τους και γιατί; ‘Ολοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα σήμερα και ότι η νοοτροπία των Ελλήνων αξιωματικών, μετά τις εμπειρίες της δικτατορίας και του κυπριακού, καθιστά αδύνατη μια τέτοια εξέλιξη. Προς τι λοιπόν ο θόρυβος; Μήπως κάποιοι ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν αύριο σε μας και τη διεθνή κοινή γνώμη τίποτα δήθεν «κινηματίες αξιωματικούς», προβοκάτορες ή ηλίθιους, για να προκαλέσουν πολιτικά γεγονότα, όπως ο Παπαδόπουλος το 1967 έριχνε ο ίδιος ζάχαρη στα οχήματα, για να κατηγορήσει μετά τους κομμουνιστές και να φτιάξει κλίμα για το δικό του πραξικόπημα;

4. Ποιοι μπλόκαραν το δάνειο στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», οδηγώντας πιθανώς, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, σε κλείσιμο την εφημερίδα, που είναι το σύμβολο της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μας και ο κύριος εκφραστής της «δημοκρατικής παράταξης». Ποιοί επιδιώκουν να ρίξουν τον ελληνικό λαό στη μεγαλύτερη δυνατή σύγχυση, έρμαιο αύριο του ενός ή του άλλου σωτήρα, χωρίς φωνή και μυαλό;

5. Η συντελούμενη μπροστά στα μάτια μας καταστροφή της Ελλάδας και της ΕΕ οφείλεται απλά σε μια αλυσίδα ατυχημάτων και κακών χειρισμών; Πίσω από το Χάος δεν υπάρχουν διεθνείς πολιτικο-οικονομικές δυνάμεις που επωφελούνται από αυτό και το οργανώνουν;

Το 1965, ο ελληνικός λαός ψήφισε τον Γεώργιο Παπανδρέου και βρέθηκε με κυβερνήσεις Ανακτόρων, ο ιστορικός ρόλος των οποίων ήταν η προετοιμασία της δικτατορίας της 21ης Απριλίου και της διχοτόμησης της Κύπρου. Το 2009, ο ελληνικός λαός ψήφισε τον «σοσιαλδημοκράτη» εγγονό του και βρέθηκε με Μνημόνια νεοφιλελεύθερης καταστροφής της Ελλάδας, γεγονός που προκαλεί γενική αστάθεια στο σύστημα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, σήμερα όπως και τότε. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να παραταθεί επ’ άπειρον και οδηγεί σε δύο δυνατά αποτελέσματα: είτε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας είτε στην κατάργησή της. Στη Χιλή του Πινοτσέτ προηγήθηκαν τα τανκς και ακολούθησε η οικονομική βία. Στην Ελλάδα του Παπανδρέου η πορεία είναι αντίστροφη. Οι δυνάμεις που σχεδίασαν αυτή την εξέλιξη το γνωρίζουν και είναι φυσικό να αναζητούν μεθόδους, προσχήματα, ανθρώπους και δικαιολογίες για να οδηγήσουν στην επιθυμητή πορεία τα πράγματα.

Για ένα πράγμα δεν έχουν ίσως πληροφορήσει οι διεθνείς φίλοι του τον κ. Παπανδρέου: ότι, όσο κι αν το θέλει, δεν θα είναι μαζί τους μέχρι το τέλος της τραγωδίας που εγκαινίασε. ‘Ηδη άλλωστε, φαίνεται ότι επιστρατεύουν τον κ. Σαμαρά…

Για τον ελληνικό λαό σημασία έχει να μπορέσει να εκλέξει άμεσα μια όσο το δυνατόν καλύτερη κυβέρνηση που να μπορέσει να διαχειρισθεί την επερχόμενη, σχεδόν αναπόφευκτη πλέον κατάρρευση και να βρίσκεται σε διαρκή δημοκρατική ετοιμότητα.Φύγε τώρα πριν να είναι (πολύ) αργά γιατί μετά θα σου απομείνει μόνο η λύση του ελικόπτερου. Πιστεύω δε, να είναι από ‘κείνα που μπορούν να πετούν τη νύχτα κι αθόρυβα... Η Ελληνική Ιστορία σε έχει ήδη τοποθετήσει στις μαύρες κι απόκρυφες σελίδες της οι οποίες ως κινούμενη άμμος, θα σε ρουφάνε όλο και περισσότερο όσο μένεις. Θα μπορούσες - σε θεωρητικό επίπεδο πάντα - να τα είχες κάνει όλα με τη σωστή σειρά: το δημοψήφισμα πρώτα, το κούρεμα μετά, τα 110δις έπειτα και στο τέλος...τα "λεφτά υπάρχουν". Μήπως σου είχαν δώσει τους φακέλους ανάποδα; Με τη σωστή σειρά, βέβαια, θα τα έκανε, ένας Πατριώτης, όχι ένας Πατριδοκάπηλος. Ένας Πατριώτης με την παλαιά έννοια και όχι με τη Νέα που προσπάθησες να προσδώσεις εσύ. Και θα το έκανε, εγκαίρως, προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς τεχνάσματα και κρυφή (αλλά όχι και τόσο) ατζέντα.

Τελικά, ακόμα και όλοι όσοι λέγαμε, χρόνια τώρα, “mind the GAP”, ότι είσαι όχι απλά επικίνδυνος αλλά πολύ επικίνδυνος, και βασιζόμασταν στα πραγματικά γεγονότα του γενεαλογικού σου δένδρου, του πολιτικού σου βίου και της ιδεολογικής πολιτείας σου, πέσαμε έξω. Μας ρεζίλεψες. Ήσουν πολύ χειρότερος, Ο χειρότερος. Ξεπέρασες και τον εαυτό σου, εμπνέοντας να κάνουν το ίδιο και οι επίλεκτοι "σωτήρες" γύρω σου. Επέδειξες έναν αξιοθαύμαστο, κατά τα άλλα, ζήλο. Αν άλλοι πολιτικοί είχαν τον ίδιο ζήλο με σένα στο να εφαρμόσουν πραγματικά καλές και χρήσιμες λύσεις για την Ελλάδα, όπως εσύ προσπάθησες να εφαρμόσεις τις κακές και υποβολιμαίες πολιτικές σου, χρόνια τώρα θα είχαμε πετύχει θαύματα.

Το χαρτοφυλάκιο σου ήταν φτιαγμένο εδώ και πολύ καιρό. Στο είχαν ετοιμάσει οι μέντορες σου και εσύ έσπευσες να το εφαρμόσεις το γρηγορότερο δυνατόν χρησιμοποιώντας τον πονηρότερο και σκληρότερο τρόπο, ώστε να επιδείξεις την υποτακτική σου διάθεση σε εκείνους στους οποίους πιστεύεις, εμπιστεύεσαι και πάντα βασιζόσουν. Ήθελες να αποδείξεις ότι η «εκπαίδευση» σου, κοντά τους, από νεαρή ηλικία, άξιζε και απέδωσε. Γι’ αυτό άγεσαι και φέρεσαι με τόσο θράσος και με τόση άνεση απέναντι σε όσα συμβαίνουν σήμερα εξαιτίας σου, όσα κι αν προκαλείς με τις πράξεις σου, όσα ψέματα ανερυθρίαστα είπες (και λες) στους Έλληνες, ευκαίρως-ακαίρως, ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός.

Αισθάνθηκες ότι «ήρθε η ώρα σου», όταν οι μέντορες σου, έκαναν επίδειξη δύναμης δημιουργώντας τεράστια αλλά ανύπαρκτα σκάνδαλα στον Καραμανλή, αφού απ’ την αρχή τον υπέκλεπταν και τον παρακολουθούσαν με αγωνία, και επιβουλεύονταν τη ζωή του και της οικογένειας του, διότι τόλμησε να τους αγνοήσει, διότι τόλμησε να βάλει το συμφέρον της χώρας του πάνω από τα δικά τους συμφέροντα (βλ. Ελληνορωσσικές στρατηγικές συνεργασίες, βέτο στα Σκόπια, σχέδιο Αννάν, ευρωπαϊκά και όχι υπερατλαντικά οπλικά συστήματα).

Όχι, δεν παραγνωρίζω και τις δικές μου ευθύνες, για το ότι βρέθηκες, τελικά, σε θέση εξουσίας για να τα κάνεις όλα αυτά. Ο σύγχρονος Έλληνας, κατέπεσε ηθικά και πνευματικά. Η φάρα σου, άλλωστε, είσαστε γέννημα-θρέμμα (εσύ όχι επακριβώς) της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, του παρόντα αιώνα του απατεώνα. Ακόμα και γι’ αυτήν την κοινωνία, από Γιωργάκης δεν κατάφερες να γίνεις ποτέ Γιώργος και δεν θα είσαι ποτέ Γεώργιος. Όμως, ήσουν πάντα και παραμένεις με επιτυχία, και αυτό στο αναγνωρίζω, πιστός υποτακτικός στους ηγουμένους σου που ποθούν διακαώς μία νέα τάξη δημιουργώντας πρώτα αταξία σε χώρες στις οποίες θέλουν να επεμβαίνουν μετά ως σωτήρες και να κατευθύνουν τις εξελίξεις μέσω πετυχημένων νεοταξικών ψευδοπροφητών, όπως εσύ, πού ὑπό τό ἐξωτερικόν φαινόμενον τοῦ προβάτου κρύπτεις τόν λύκον (Αποκ. ιγ΄11), εκτελώντας τις εντολές μερικών μεγάλων, αλλά όχι τρανών. Ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα εκεί μέσα, που περιμένουν να «έρθει η ώρα τους» αλλά αυτή η πρώτη Γενική νεοταξική Πρόβα τελειώνει τώρα.

Ήρθε η ώρα να έχουμε το νου μας και στους άλλους λύκους. Εκείνους που χαίρονται στην αναμπουμπούλα που εσύ δημιούργησες. Που δεν είναι προβατόσχημοι, αλλά Γκρίζοι και Κόκκινοι. Στην ακυβερνησία που έχουμε οδηγηθεί, και προφανώς θα συνεχιστεί ακόμα, η Τουρκία θα βρει (ή θα δημιουργήσει) την αφορμή να καταλάβει ελληνικά εδάφη των οποίων η ΑΟΖ περιλαμβάνει πλούσια τα ελέη της μητέρας Γης και τα οποία ανήκουν, φυσικά, σε εμάς και τους απογόνους μας. Η «φίλη» Τουρκία, ως κατεξοχήν, θρασύδειλη, δεν θα ανοίξει πολεμικό μέτωπο με το υπερεπαρκώς οπλισμένο Ισραήλ αλλά με το παροπλισμένο και χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος. Και ξέρουμε πολύ καλά τα σημεία του Αιγαίου, που εποφθαλμιούν χρόνια, τώρα, οι Τούρκοι και «κατοχυρώνουν» την αμφισβήτηση τους με τις χρόνιες παραβιάσεις τους από αέρα και θάλασσα.

Το Καστελόριζο, από το οποίο με θράσος ανακοίνωσες το προσχεδιασμένο ΔΝΤ.

Το Αγαθονήσι και οι Φούρνοι, απ’ τα οποία την Πρωτομαγιά του ’09 μιλούσες με προεκλογικές αερολογίες για τις καθημερινές αερομαχίες και εγγυόσουν «στον πολίτη την πρόσβαση σε σωστές υπηρεσίες Συγκοινωνιών» (εκείνη την εποχή οι Φούρνοι εξυπηρετούνταν από τρία μεγάλα πλοία από Πειραιά) και υποσχόσουν «πως η Ελλάδα δεν θα είναι άγονη γραμμή» ενώ όταν βγήκες, πρώτα υποβάθμισες και μετά κατήργησες τελείως το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ώστε σήμερα να δυσκολεύονται να δρομολογηθούν ακόμα και μικρά πλοία.

Την Ικαρία, ναι αυτήν που υποσχέθηκες, μεταξύ άλλων, στη Χίλαρι τον Ιούλιο, λόγω ραδονίου-ουρανίου. Φρόντισες δε, όταν κατάλαβες ότι το τέλος της εξουσίας σου πλησιάζει, να καρατομήσεις και τις Ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να περιδυνίζονται κι αυτές γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και να ξεχάσουν τις αμυντικές ετοιμότητες.

Παρόλο που προσπαθείς, μέχρι τέλους με άρρητα ρήματα να θολώνεις και να μπερδεύεις ακόμα και τους υποστηρικτές σου, κάνε τώρα το μόνο πράγμα που θα σώσει τη Χώρα. Ναι, τελικά θα σώσεις την Ελλάδα˙ μόνο αν φύγεις. Έστω και «ηρωικά», όσο προλαβαίνεις.


1. Είπε ο κ Σαμαράς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η σύμβαση δανεισμού δε χρειάζεται καν να επικυρωθεί από τη Βουλή.

Ερωτήσεις :

- μπορεί η κυβέρνηση να εκτελέσει διατάξεις που δεν αποτελούν νόμος του κράτους; Ποιο ακριβώς τμήμα της κυβέρνησης δεν αποτελεί εκτελεστική εξουσία και μπορεί να το πράξει;
- εάν οι διεθνείς δανειακές συμβάσεις δε χρειάζονται επικύρωση από τη Βουλή ώστε να γίνουν νόμος πριν εκτελεστούν, μέχρι τώρα γιατί έλεγε ο κ Σαμαράς ότι η ΝΔ δε πρόκειται να τη ψηφίσει, σα να είχε σημασία δηλαδή η πράξη αυτή;

2. Είπε ο κ Σαμαράς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η ΝΔ θα επικυρώσει τη καινούργια σύμβαση δανεισμού

Τι σημαίνει αυτό;

- ότι δεσμεύτηκε να την επικυρώσει παρότι δεν την είδε και δε ξέρει το περιεχόμενό της. Έδωσε δηλαδή εν λευκώ ψήφο εμπιστοσύνης στα άτομα που θα τη συντάξουν και τα οποία άτομα τώρα, μπορούν άνετα να περάσουν μέσω της σύμβασης ότι επιθυμούν.
- ότι θεωρεί πως η Σύμβαση πρέπει να επικυρωθεί από την Βουλή και ότι δεν αρκεί αυτή η επικύρωση να γίνει από τη απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, αλλά από την ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών (βλπ πιο κάτω το αρθ 28 του Συντάγματος) .

3. Λένε διάφοροι ότι με την ένταξή της στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, η Ελλάδα παραχώρησε ήδη μέρος της εθνικής της κυριαρχίας και έτσι είμαστε γραφικοί όλοι αυτοί οι οποίοι ισχυριζόμαστε ότι κατά παράβαση του Συντάγματος έγινε μέσω της δανειακής σύμβασης παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Επειδή είμαι μία από αυτούς τους γραφικούς, απαντώ:

Βάση του Συντάγματος (αρθ 28) με σκοπό τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δίνονται αυτές οι δυνατότητες:

α) για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
β) Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Μόνο που στη περίπτωσή μας, η Δανειακή Σύμβαση δεν έγινε για να προαχθεί η συνεργασία της Ελλάδας με άλλα κράτη και με αυτήν παραχωρήθηκε εθνική κυριαρχία όχι για την συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά για 110 δις ευρώ. Έπειτα, αυτή η " ανταλλαγή " έγινε χωρίς άδεια της Βουλής, κατά παράβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, χωρίς να τηρηθούν οι αρχές της ισότητας μεταξύ των συμβαλλομένων και χωρίς αμοιβαιότητα .

Τέλος, τα συμβαλλόμενα μέρη δεν ήταν μόνο κράτη τις ευρωζώνης, αλλά και ένας διεθνής οργανισμός (το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και μια γερμανική επενδυτική εταιρία εξειδικευμένη κυρίως στον ενεργειακό τομέα, ήτοι η KFW http://greeknation.blogspot.com/2011/10/kfw.html

'In the year 2010, KfW Bankengruppe provided EUR 81.4 billion for industry, the environment, housing and education in Germany and around the world (previous year: EUR 63.9 billion, +27%). These promotional business activities contributed significantly to mitigating the impact of the economic and financial crisis on enterprises and provided a tailwind for Germany's economic recovery.'
'special business related to the loan granted to the Republic of Greece in 2010' και 'International business increased to EUR 92.3 billion and accounts for 22 % of the total lending volume, including the loans to the Republic of Greece (EUR 22.3 billion).' http://www.kfw.de/kfw/en/index.jsp

Η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=bcf0f265-06e2-4d43-a1ce-06ce96d27fb1 δηλαδή στη Βουλή, όπου κατατέθηκε ως σχέδιο νόμου στις 4 Ιουνίου 2011, αλλά ακόμα όχι μόνο ότι δε συζητήθηκε και δε ψηφίστηκε, αλλά δε μεταφράστηκε καν.

4. Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ Παπανδρέου, σήμερα το Κοινοβούλιο αποφασίζει εάν έχει ή όχι εμπιστοσύνη σε αυτόν και στην Κυβέρνηση του. Αναφορικά με το θέμα αυτό, περιορίζομαι στο να δώσω τον ορισμό της λέξης εμπιστοσύνη .

Εμπιστοσύνη = η πίστη, η βεβαιότητα κάποιου ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο έχει ορισμένη ικανότητα ή ιδιότητα (εντιμότητα, ειλικρίνεια, εχεμύθεια κλπ)

Εάν κύριοι βουλευτές, μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης Παπανδρέου τον εμπιστεύεστε ως διαχειριστής της τύχης της χωράς και των Ελλήνων, παρότι οι ως τώρα συνέπειες των πράξεων του ήταν τραγικές για όλους μας , παρότι έχει μηνυθεί αμέτρητες φορές από σωρεία πολιτών και έχει καταγγελθεί στη Χάγη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και απόπειρα γενοκτονίας, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ . Εγώ δεν σας εμποδίζω.
Αλλά επειδή όπως ξέρετε, είμαι και εγώ μια από αυτούς που τον μήνυσαν, σας υπενθυμίζω ότι τη δική μου έγκληση μήνυση τη δημοσίευσα και σας την έστειλα κιόλας τον Ιούνιο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τώρα, για να σας διευκολύνω στη λήψη της σημερινής απόφασής σας, σας γνωστοποιώ μόνο τη τελευταία έγκληση μήνυση η οποία κατατέθηκε κατά του κ Παπανδρέου εχτές και ενδέχεται να μη το έχετε μάθει ακόμα. Διαβάστε τη και πράξτε όπως θεωρείτε σωστό για εσάς, για εμάς και για την Ελλάδα.

Ορίστε:

- ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 141 ΠΚ
- το άρθρο 141 ΠΚ :

Άρθρο 141
Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάψου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

ΤΕΛΟΣ σας υπενθυμίζω ότι έχετε από το Σύνταγμα (αρθ.60) το δικαίωμα να ψηφίσετε κατά συνείδηση και μια που από όσα ξέρω, ως τώρα δε καταγγείλατε στη δικαιοσύνη κάποια από τις προβλεπόμενες από το αρθ 157 ΠΚ πράξεις, σημαίνει ότι αυτό κάνατε μέχρι τώρα και θα το κάνετε και σήμερα.

Άρθρο 157
Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης

Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξη που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος.

ΥΓ Περαιτέρω πληροφορίες για τη δανειακή σύμβαση εδώ: http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_9446.html

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά σατανική σύμπτωση, το σχετικό άρθρο δημοσιεύτηκε πριν την προηγούμενη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης και τη αναγκαία για να σωθούμε πάλι από τη χρεοκοπία, ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, σε μια περίοδος που είχε συζητηθεί πάλι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας και βρισκόμασταν υπό την απειλή της μη καταβολής της δόσης μας. Τότε η πέμπτη, τώρα η έκτη. Στην έβδομη τι θα γίνει; Πόσες φορές ακόμα θα έχουμε σωθεί οριστικά ως τότε από την χρεοκοπία; Και από ποια χρεοκοπία μια που από τις 25 Μαρτίου ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, μια που τότε εκείνη έγινε η πρώτη αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση και μείωση επιτοκιών . Ακολούθησε η δεύτερη αναδιάρθρωση στις 21 Ιουλίου 2011 όταν κανονίστηκε κούρεμα 21% και η τρίτη στις 27 Οκτωβρίου με την αύξηση του κουρέματος από 21% σε 50% και συμφωνία για περαιτέρω δανειοδότηση ύψους 130 δις ευρώ. Αλήθεια, εμείς τα λίγα δε μπορέσαμε να τα ξεπληρώσουμε, τα πολλά πως θα τα καταφέρουμε; Λεφτά τώρα πια δεν έχουμε. ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ή τι θα μας πάρουν άραγε οι δανειστές ;

Ευχαριστώ,

Χριστίνα Σαλεμή

Το πολιτικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, αναφορικά με το μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου, της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να λειτουργήσει με όρους «δημιουργικής καταστροφής»: Λυτρώνοντας την Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ από μια ηγετική ομάδα που προφανώς δεν διάβασε ποτέ όσα έγραφε η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ξέρετε, εκείνη που… ούτε ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν εφάρμοσε.

Λίγο πριν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβει στο βήμα της Βουλής, για να ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του, τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις αλλά και συνολικά τον ελληνικό λαό, ότι… θα διευκολύνει τη συγκυρία, παραιτούμενος υπέρ εκείνων που τον αμφισβητούν, αφού βεβαίως πρώτα «υφαρπάξει» μια στρεβλωτική ψήφο εμπιστοσύνης, μπορεί κανείς να διαπιστώσει βάσιμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε ούτε και αυτή τη φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η διακυβέρνηση του τόπου σε μια τόσο οριακή συγκυρία δεν είναι εσωτερική υπόθεση ενός κόμματος το οποίο έχει χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Πόσο μάλλον όταν η σχετική συζήτηση πραγματοποιείται σε μια συγκυρία διεθνούς απαξίωσης της Ελλάδας. Με απαξιωτικές αναφορές και μειωτικές συμπεριφορές για την πατρίδα μας.

Η Ελλάδα δεν είναι εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ. Δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Ίσως το ΠΑΣΟΚ να πιστεύει ότι μετά από τρεις δεκαετίες στην εξουσία, ακόμη και όταν δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση, διατηρεί «τίτλους ιδιοκτησίας» επί της χώρας. Της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία, για να την κακοποιήσει η αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατική Παράταξη».

Αντί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, να αναλίσκονται σε σενάρια, ισορροπίες, παζάρια, απειλές και ύβρεις, η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να έχει εισέλθει σε τροχιά πρόωρων εκλογών. Όχι στο μακρινό μέλλον. Χθες…«Παπανδρέου ο Γ’, Γνωστός και ως “ο Μικρός”». σχολιάζει , στην έκδοση της Παρασκευής, η γαλλική LIBERATION, η οποία σχολιάζει τις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την απόφαση του να πάρει πίσω το δημοψήφισμα.

Το γερμανικό SPIEGEL αναφέρεται στην ακύρωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τον Έλληνα πρωθυπουργό και στην πρόθεση της ΝΔ να προχωρήσει σε μεταβατική κυβέρνηση. «Είναι μια ελληνική τραγωδία ή μία κωμωδία;» αναφέρει στο δημοσίευμα του. «Τουλάχιστον οι πολίτες έγιναν θεατές σε ένα μοναδικό πολιτικό θέαμα στην Αθήνα» τονίζει…

Αναμένοντας την ομιλία Παπανδρέου

Από το τι θα πει ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του, στη βουλή, και από το κατά πόσο έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των περιστάσεων εξαρτούν τη στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Περιμένω από τον πρωθυπουργό, είπε η Λούκα Κατσέλη, να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αρχίσουν οι διαδικασίες για το σχηματισμό του κατάλληλου σχήματος και τη διεξαγωγή, το ταχύτερο δυνατόν, εκλογών. Η κυβέρνηση έκλεισε τον ωφέλιμο κύκλο της και «αυτό το λέω με πόνο ψυχής», πρόσθεσε.

Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εδώ και πολλούς μήνες έχει καταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

«Είναι όλα ρευστά και δεν μπορώ να πάρω τώρα τις οριστικές μου αποφάσεις» ανέφερε σε δική της δήλωση η Εύα Καϊλή. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη για την αρνητική θέση που έλαβε απέναντι στο δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά τη χρονική στιγμή και το ερώτημα.

Αιχμηρός στις δηλώσεις του και ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος δήλωσε πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή όχι για να στηρίξει την κυβέρνηση αλλά για να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ο κ. Παπανδρέου το είπε όχι ξεκάθαρα. Δεν ξέρω αν το πει απόψε ξεκάθαρα ακόμα καλύτερα.»

Ο Γιώργος απλά δεν... καταλαβαίνει!

Μόνο… χαζό δεν είπε τον Γιώργο Παπανδρέου, η άλλοτε εκλεκτή του Μαξίμου, Έλενα Παναρίτη, αναφορικά με το δημοψήφισμα.

“Δεν κατάλαβε. Θεώρησε πως ειναι θέμα εσωτερικό το δημοψήφισμα” είπε στον αέρα του Σκάι, αφήνωντας τους Κοσιώνη και Πορτοσάλτε άφωνους. Τι και αν ο δημοσιογράφος στην συνέχεια φωναζε πως αυτό είναι μείζον πολιτικό θέμα, εκείνη επέμενε…

Διαφωνούντες της... πεντάρας!

“Η αποψινή ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ψήφος εντολή για σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας”, δήλωσε με άνεση, προσερχόμενη στην βουλή, η Βάσω Παπανδρέου. Μια δήλωση που ερμηνεύεται ως προαναγγελία ότι θα ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.Τελικά θα μας τρελάνουν όλοι αυτοί οι… διαφωνούντες της πεντάρας του ΠΑΣΟΚ: 24 ωρες πριν η Βάσω χαρακτήριζε επικίνδυνο τον Παπανδρέου και ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, και σήμερα μας είπε ότι θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Γιατί αυτό ζητά κυρία Παπανδρέου ο πρωθυπουργός: ψήφο εμπιστοσύνης, με ότι αυτό σημαίνει για τη χώρα…

Τώρα πως “βαφτίζεται” εσείς και οι άλλοι… διαφωνούντες τις πιρουέτες σας, είναι δικό σας θέμα! Δεν αφορά τους πολίτες!


Πηγή

Ο Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμφωνήσει σε ένα «οδικό χάρτη» με τον ΓΑΠ, που προβλέπει την αποχώρησή του και την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης από εκείνον. Βέβαια το Μαξίμου επιμένει ότι ο Γιώργος «δεν συζητά να παραιτηθεί», αλλά ο καθένας κάνει τους σχεδιασμούς του.

Ο Βενιζέλος σχεδιάζει

- σήμερα ψηφίζει τον ΓΑΠ και του παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης

- μέσα στο Σαββατοκύριακο ο ΓΑΠ παραιτείται δρομολογώντας εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα

- ο Βενιζέλος αναλαμβάνει την κυβερνητική ευθύνη και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

- την κυβέρνηση Βενιζέλου στηρίζουν «το όλον ΠΑΣΟΚ», ο Καρατζαφέρης, η Ντόρα και

- από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι θα καλέσουν να συνεργαστούν και τους πέντε βουλευτές της ΝΔ που συζήτησαν με τον Βρεττό κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Το σχέδιο Βενιζέλου αποτελεί δηλαδή το εναλλακτικό σενάριο στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Έτσι από το «κόμμα των προθύμων» περνάμε στην «κυβέρνηση των προθύμων».

Συνάντηση των βενιζελικών βουλευτών πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ. Η συνάντηση έγινε ύστερα από εντολή του Βενιζέλου και μάλιστα προσήλθε και ο ίδιος. Συμμετείχαν πάνω από 10 βουλευτές, οι οποίοι πήραν το «καθαρό» μήνυμα του Βενιζέλου: «ψηφίζουμε».

Και αυτό αφορά και τον Λυντζέρη και την Μερεντίτη και την Καϊλή ( η οποία άλλωστε δήλωσε ότι θα ψηφίσει πριν απο λίγο)

Μόνο για την Βάσω δεν βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά. Γιατί η Βάσω δεν είναι βενιζελικιά.

Το μεσημέρι έγινε και άλλη συνάντηση 10 – 15 βουλευτών με τον Βενιζέλο, στην οποία συμμετείχαν και παπανδρεϊκοί. Και εκεί ο Βενιζέλος είπε να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης που, σύμφωνα με τους βουλευτές, θα «διαρκέσει» μέχρι τον Φεβρουάριο, οπότε το ΠΑΣΟΚ θα πάει σε εκλογές, πιθανότατα με άλλη ηγεσία. Ο Βενιζέλος είπε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας φθάνουν μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, αλλά «όταν έχεις λευκές απεργίες, καταλήψεις, απεργίες, υπουργούς και γενικούς γραμματείς να ασχολούνται με άλλα τότε το πράγμα δυσκολεύει περισσότερο».
Στη συνάντηση μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Παντούλας, Μαγκούφης, Φαρμάκη, Ρήγας, Θ. Οικονόμου, Βλαντής, Τσώνης και ο πρώην υπουργός Γιώργος Ρωμαίος.

Τι θα κάνει ο ΓΑΠ;

Ουσιαστικά ο ΓΑΠ θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να ανοίξει ο δρόμος για την αποχώρησή του.

Μετά τον Λοβέρδο και ο Κρεμαστινός δηλώνει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.Και ο Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι «χρειάζεται επειγόντως, επιτακτικά κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης» για 3 – 5 μήνες

Το άμεσο αίτημα είναι να δεσμευτεί ο ΓΑΠ ότι θα το κάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο Παπανδρέου μπορεί να μιλήσει νωρίτερα από τις 11.30 το βράδι στη Βουλή, προκειμένου να παράσχει την δέσμευση.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΓΑΠ δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να φύγει, και αυτό το επιβεβαιώνουν οι στενότεροι συνεργάτες του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και μετά θα δει τι μπορεί να κάνει, ξεκινώντας ίσως μία μακρόσυρτη διαδικασία διαλόγου με την ΝΔ. Αυτό το έχει απορρίψει η ΝΔ, αλλά δεν ικανοποιεί και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Άρα ο ΓΑΠ θα πρέπει να βρει την διατύπωση που θα ικανοποιήσει αφενός την ΝΔ και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου τα προσωπικά του σχέδια.

Με βάση τις διαρροές του Μαξίμου ο Παπανδρέου θα προσπαθήσει να σύρει τη ΝΔ σε ένα ατέρμονα δημόσιο διάλογο με προτάσεις και αντιπροτάσεις, προκειμένου να μην υπάρξει καθαρή λύση. Γνωρίζοντας ότι ο Σαμαράς ζητά παραίτηση Παπανδρέου και μεταβατική κυβέρνηση 6 εβδομάδων με τεχνοκράτες, προκειμένου η χώρα να πάει ομαλά σε εκλογές, ο ΓΑΠ μπορεί να προτείνει:

-κυβέρνηση πολιτικών προσώπων

-διάρκεια κυβέρνησης 4 – 6 μήνες.

-ο πρωθυπουργός θα είναι κοινής αποδοχής, με τον ΓΑΠ να διαπραγματεύεται αν θα είναι πολιτικό πρόσωπο.

-κάθε κόμμα θα ορίσει από ένα αντιπρόεδρο με αρμοδιότητα την οικονομία.

Πηγή


Κυνικός, αδίστακτος, χωρίς αρχές και στοιχειώδη τσίπα. Πήγε να κάνει, αυτό που λένε οι ρέκτες του κατς «αεροπλανικό» και κόντεψε να ξεχαρβαλώσει το σύμπαν. «Τα ‘μαθες τα νέα πατέρα; Κόντεψα ν’ ανατινάξω την Ελλάδα και την ευρωζώνη». Κι όλο αυτό γιατί; Για να μείνει στα κόλπα, να θρονιαστεί λίγο ακόμη. Τι κι αν Φράγκοι κι Αλαμανοί τον κλωτσούσαν σαν αδέσποτο σκυλί; Τι κι αν στο θλιβερό πρόσωπο του καταρρακώθηκε η Πατρίδα; Κατάπιε αμάσητο το δημοψήφισμα, ξερόβηξε και βγήκε να εγγυηθεί το …μέλλον. Έρμο μέλλον. Όχι, Γιώργο, δεν ψιλοβρέχει. Άλλο πράγμα είναι.

Με δέος έβλεπα τα ανθρωπάκια που όρθια τον χειροκροτούσαν χθες. Είναι τόσο περιδεείς και μεταλλαγμένοι από την κολοβή αλλά καλά αμειβόμενη εξουσία τους, που έχει καμφθεί και το βασικό ένστικτο πολιτικής επιβίωσης τους. Θέλω να δω σήμερα τα μεσάνυχτα ποιοι θα κατεβούν μαζί του στο μπούνκερ της καγκελαρίας για την τελική Πτώση. Χθες για πρώτη φορά είδα να τον πελεκάνε οι πάντες από τηλοψίας. Σοβαροί αναλυτές, επιχορηγημένοι μισέλληνες καθηγητάδες, από αυτούς που πριν κάνανε σέρβις στο δαρμένο παιδί από την Μινεσότα μαζεύοντας υπογραφές, αντζέντηδες σκουπιδιαραίων και τρόφιμοι πρεσβειών, όλοι του ρίχνανε πέτρες και χαρακτηρισμούς, μαζί με τους σοβαρούς του χώρου. Και παραδόξως είχαν δίκιο. Όταν βέβαια βλέπεις τους αρουραίους να καβαλάνε την κουπαστή και να κάνουν το σπορ του Γκρεγκ Λουγκάνις μεσοπέλαγα, σημαίνει ότι το πλοίο πάει για το βυθό να μαζέψει πεταλίδες.

Σήμερα θα φανεί αν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να υπάρξει συνέχεια, αν θέλουν να επιβιώσουν τσακισμένοι ως αντιπολίτευση αλλά πάντως να επιβιώσουν ή αν το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ως μαϊμού ΕΑΜ ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα σβήσει ως διαλυμένη νεοφιλελεύθερη «Κόζα Νόστρα». Διότι ξέρετε κι η «Κόζα Νόστρα» («η υπόθεση μας») αλλιώς ξεκίνησε στην Σικελία. Από οργάνωση αυτοάμυνας ενάντια στις αυθαιρεσίες των ευγενών, πέρασε στις ληστείες βενζινάδικων, τους εκβιασμούς, την μαστροπεία και το λαθρεμπόριο και κατέληξε στο εμπόριο ναρκωτικών, τα στημένα δημόσια έργα και προμήθειες του δημοσίου, τον παράνομο τζόγο, τις δολοφονίες και την διαφθορά πολιτικών και του εν γένει κράτους. Όλες οι καλές ιδέες, αδέρφια, τελικά κάποτε φθίνουν.

Στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν πως στις επόμενες εκλογές, με το Γιώργο αρχηγό και την πολιτική του για κυβερνητική πρόταση προς τον το Λαό, θα φάνε τόσο φούμο, που ο Ίντι Αμίν Νταντά θα μοιάζει ξανθός και γαλανομάτης μπροστά τους. Το θέμα είναι ποιος φόβος θα επικρατήσει. Ο φόβος του πολιτικού αφανισμού κάτω από το μουλαρίσιο πείσμα του μνημονιακού τουρίστα ή ο φόβος για οιμωγές περί «αποστασίας»; Θα φανεί αν η υποταγή στην «υπόθεση τους» είναι ισχυρότερη από το κάλεσμα της υπόθεσης του Έθνους αλλά και το ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης ενός εκάστου.

Ο Γιώργος, παίδες, είναι κολλημένος με το Μαξίμου, μη δυνάμενος να απεξαρτηθεί με τις δικές του δυνάμεις. Σε άλλες εξαρτήσεις ουσιών στο στερητικό σύνδρομο παθαίνουν σπασμούς κλπ. Ο Γιώργος στο ενδεχόμενο και μόνο να στερηθεί την εξουσία, παθαίνει κρίσεις μνησικακίας και κωφότητας. Άλλα του λένε, άλλα ακούει, άλλα καταλαβαίνει. Του λένε παραιτήσου κι ακούει συναίνεση. Το «παραιτήσου» με τη «συναίνεση» ούτε ρίμα δεν κάνουν αλλά στην ποιητική του βαλκανικού «σοσιαλισμού» όλα για τον Γιώργο καταλήγουν στο ρεφραίν του σπουδαίου Βασίλη Καρρά: «δεν πάω πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω». Εδώ κάηκε όλη η Ελλάδα και όλη η Αθήνα, μέχρι να το ξαναπάρει η φαμίλια το μαγαζί, χώρια το παραμύθι που πούλησε με το καντάρι και θα φύγει έτσι;

Ο άνθρωπος που κάνει τον σταυρό του σαν να παίζει μπαγλαμά και βάζει τα κεριά ανάποδα στο μανουάλι έχει ανατραφεί με αρχές που ασπάζεται παιδιόθεν άπασα η οικογένεια, η βασική των οποίων είναι ότι η ζωή είναι ωραία, όταν είναι κερασμένη από άλλους. Ε, λοιπόν τέρμα το τζάμπα. Κι είδες, ρε Γιώργο, ούτε η νταντά σου η Έλσα δεν θα σε ψηφίσει. Go home.

Επειδή ξέρετε πόσο διπλωμάτης δεν είμαι, θα σας πω ωμά την άποψη μου. Ό,τι κι αν κάνουν, κωλοτούμπες, αεροπλανικά, όσο κι αν μαζεύουν ρετάλια του ανεπάγγελτου νεοφιλελευθερισμού σε κάμαρες για ίντριγκες, όσα ψέματα, κυνισμό, αμοραλισμό κι αν δείξουν για να κόψουν τον δρόμο στον Αρχηγό της μεγάλης Κεντροδεξιάς, αυτό που φοβούνται δεν θα το αποφύγουν. Τα παραδείσια πτηνά των ΜΜΕ με το γαμψό ράμφος, που ο λαός καλεί παπαγαλάκια, αφού ήδη το γύριζαν το τραγούδι στο τσάμικο και λένε την αλήθεια, απίστευτο αλλά λένε την αλήθεια, σύντομα θα ξεκινάνε τα δελτία και τους σχολιασμούς τους με την φράση «Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς…».
Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι του ξεπουλήματος ρίχνουν τις μάσκες. Στο όνομα του μεγάλου καλού, για την σωτηρία της πατρίδας, για να μην φτωχύνει η χώρα και άλλα απολύτως φαιδρά, χρησιμοποιούνται ως προπέτασμα της ανικανότητας ή της εγκληματικής δράσης του παρόντος πολιτικού κατεστημένου, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα. Γιατί μέχρι σήμερα συνεχίζει να παραμένει αναπάντητο και αδικαιολόγητο το… πού πήγαν τα λεφτά!

Ακούω -για παράδειγμα- τη Μπακογιάννη να μιλά και συφιλιάζομαι. Να γίνουν, λέει, εκλογές “αφού έχουμε κάνει το καθήκον μας” απέναντι στους κερδοσκόπους κι έχουμε δώσει τη χώρα για πλιάτσικο, γιατί αυτό είναι το καθήκον τους! “αφού εξασφαλίσουμε τα χρήματα στον ελληνικό λαό που τα χρειάζεται”.
Της έχει πει κανείς ότι ο ελληνικός λαός έχει μάθει ότι τα χρήματα αυτά δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις;
Της έχει πει κανείς ότι έχουμε κατανοήσει πως η κάθε δόση που παίρνει το πολιτικό σύστημα συνεπάγεται αυτομάτως ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;
Αυτό δεν είναι βουλή, είναι stand up commedy!

Πέρα από τη γνωστή Ντόρα Μπακογιάννη με το ντελίριο διάσωσης της χώρας, δυστυχώς ακόμη χειρότερα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής. Από νωρίς, σήμερα το απόγευμα, άρχισε να ακούγεται μία φήμη για πιέσεις μέσω δύο «ταλιμπάν» του Γιώργου Παπανδρέου προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Βέβαια, κάποιος πρέπει να πει στον πρωθυπουργό πως το κόμμα κατάφερε και το έκανε απόκομμα –ή και ρετάλι- μετά από την έκρηξη της προσωπικής του αναξιοπιστίας.

Επειδή η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε πως λίαν συντόμως θα επανακάμψει η Δικαιοσύνη σε ετούτη την μαρτυρική πατρίδα και θα καλέσει σε απολογία όσους σήμερα τρέχουν να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες τους και την πατρίδα μας στους οικονομικούς τρομοκράτες του πλανήτη. Εάν η Δικαιοσύνη, το τελευταίο οχυρό του Συντάγματος και των πολιτών, δεν λειτουργήσει, τότε η Λιβύη και όσα εκεί συνέβησαν θα μοιάζουν με παιδική χαρά μπροστά σε όσα θα συμβούν στην Ελλάδα…
Πληροφορίες από «Ολυμπία»

Μπορεί ένας πρωθυπουργός που δεν τον εμπιστεύονται ούτε οι βουλευτές του, να συνεχίσει να κυβερνά; Εδώ βρίσκεται η ουσία του ερωτήματος της σημερινής ψήφου εμπιστοσύνης που προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν βρίσκεται στο ψευτοδίλλημμα ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή φτώχεια…

Μέχρι χθες όλοι μας έλεγαν πως μόνο εάν θελήσει η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αφού δεν υπάρχουν εκείνοι οι μηχανισμοί που μπορούν να λειτουργήσουν και να θέσουν κάποια χώρα εκτός ευρώ. Από χθες άρχισαν τα παπαγαλοειδή του κυβερνοτρόμου πως υπάρχει θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη. Και όμως, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα…

Το μόνο θέμα που σήμερα υφίσταται επισήμως και που απαιτείται να το απαντήσει άμεσα η παρούσα Βουλή (πριν αναλάβει η Δικαιοσύνη) είναι για το εάν ο Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει την αξιοπιστία να συνεχίσει να κυβερνά. Αν οι Έλληνες τον εμπιστεύονται να διαχειριστεί το παρόν και το μέλλον τους και να διαπραγματευτεί αποφάσεις που θα κρίνουν τουλάχιστον 2 γενιές Ελλήνων, ενώ θα διαχειριστεί και τον εθνικό πλούτο της χώρας…

Εμπιστεύονται λοιπόν, οι «ταγοί» τον Παπανδρέου, ναι ή όχι; Και το να εμπιστεύονται τον Γιώργο Παπανδρέου οι εκλεγμένοι – αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών, αποτελεί το έλασσον, αφού όπως έχει εξελιχθεί η διετής πρωθυπουργία του Γιώργο Παπανδρέου το μείζον ζήτημα και απαιτούμενο είναι το να εμπιστεύονται οι πολίτες τον πρωθυπουργό και τις πολιτικές που αυτός εκφράζει…

Υπάρχει, λοιπόν, εμπιστοσύνη; Μπορεί ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός να εκπροσωπεί την χώρα σε διεθνείς συναντήσεις και να αποφασίζει ή να εφαρμόζει τις πολιτικές του αποφάσεις στην Ελλάδα;

Εδώ βρίσκεται η ερώτηση. Και αυτή την απάντηση δεν μπορεί να την δώσει η παρούσα Βουλή, αλλά –δυστυχώς- δεν μπορεί να την δώσει ούτε το παρόν πολιτικό κατεστημένο, το οποίο συμμετείχε –έστω και δια της απλής παρουσίας του- στην κατάπτωση και την δαιμονοποίηση της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών.

Οι εκβιαστικές πολιτικές απαιτείται να σταματήσουν και τη θέση τους να πάρει η επιθυμία του Ελληνικού λαού. Γιατί, εν πάση περιπτώσει, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ούτε για να του εμπιστευθούμε την φύλαξη ενός καμένου σπίρτου. Ο άνθρωπος αυτός απλά δεν μπορεί… αν και αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν πως δεν θέλει να σώσει τη χώρα…

Η Χρεοκρατία και η Δανειοκρατία πρέπει επιτέλους να δώσουν την θέση τους στην Δημοκρατία. Καλό για τους πρωταγωνιστές είναι αυτό να συμβεί ομαλά. Μόνο τότε θα μπορούν να ελπίζουν σε κάποια επιείκεια.


Το δήλωσε σήμερα το πρωϊ σε τηλεοπτικό κανάλι. Δεν θα ψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση, ακόμα και αν τον διαγράψουν από την Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα υποστήριξε, ότι η νέα δανειακή σύμβαση νομιμοποιεί και την πρώτη και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να αλλάξει την απόφαση του κόμματος.

Όλοι γνωρίζουμε πως η πρώτη δανειακή σύμβαση είναι άκυρη, καθόσον ποτέ δεν κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή και ως εκ τούτου δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και υποχρεώσεις για τον ελληνικό λαό, αφού εκτελείται κατά παράβαση του Συντάγματος με σαφή σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.


Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως ο κύριος Καμμένος θα έπρεπε να αγωνίζεται σε άλλο πολιτικό μετερίζι προκειμένου να μπορέσουμε να πάμε σε μία "Νέα Ελλάδα";  • Γιατί τις τελευταίες ημέρες είναι εμφανής η απουσία των ελεγκτών από τη χώρα;

Είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ημερών, το οποίο δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Την τελευταία εβδομάδα σημειώνεται σχεδόν παντελής απουσία ελεγκτών από τον κρατικό μηχανισμό. Εννοείται, κοινοτικών ελεγκτών, δηλαδή στελεχών της τρόικας.

Όσοι έχουν απομείνει, προτιμούν να κάνουν τη δουλειά τους διακριτικά, χωρίς να …προκαλούν, ενώ πρόκειται κυρίως για μέλη της μόνιμης αντιπροσωπείας που έχει εγκατασταθεί στην χώρα μας το τελευταίο εξάμηνο. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής για την έδρα τους, γεγονός μάλλον ανησυχητικό, αφού κατά κάποιο τρόπο συνιστά κι ένα έμμεσο μήνυμα εγκατάλειψης της προσπάθειας διάσωσης.

Στην πραγματικότητα, πάντως, αυτό το οποίο ισχύει είναι ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, κανείς δεν θέλει να προκαλεί. Οπότε, προτιμούν διακριτικά να απέχουν, μέχρι να ριφθεί ο κύβος και να αποφασισθεί οριστικά τι μέλλει γενέσθαι με τον «φάκελο Ελλάδα».

Πηγή


Τι αγάπη τρέφει αυτός ο άνθρωπος για μια μικρή οικονομία στην άκρη της Ευρώπης, που αποτελεί το κακό παιδί της;

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον «πραγματικό κίνδυνο» μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, κάτι που δημιουργεί πιθανότητες μαζικής φυγής καταθέσεων από τράπεζες άλλων χωρών, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής κερδοσκόπος μιλώντας από το Βουκουρέστι.

Όπως είπε, η όποια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «πρέπει να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο» και πως οι αρμόδιες αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα «παραμείνουν ζωντανές» και οι καταθέσεις ασφαλείς.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα γίνει, είναι όμως ένας πραγματικός κίνδυνος. Χωρίς στήριξη για τους δανειστές, μπορεί να υπάρξει μαζική φυγή καταθέσεων και σε άλλες χώρες. Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης».

Οι ευρωπαϊκές Αρχές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ταμείο τους για να αγοράσου ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ προκειμένου να δώσουν στην Ελλάδα μια ευκαιρία για να βρει τρόπο να βγει από την κρίση, τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το προτεινόμενο εθελοντικό «κούρεμα» του 50% επί των ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας, το οποίο θα μειώσει το συνολικό χρέος της χώρας κατά 20%, «δεν είναι αρκετό».

Κατά τον ίδιο, «το ευρώ είναι εδώ για να μείνει».

Σχόλιο ιστολογίου: Μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί ο κύριος Σόρος έχει επενδύσει τεράστια ποσά στα... τρόφιμα; Μήπως βλέπει να έρχεται κάτι (όχι μόνο στην Ελλάδα) και δεν το... ομολογεί; Ή μήπως μπορεί να μας πει τι έλεγε στις συναντήσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου πριν και μετά της έλευσης του ΔΝΤ;


Η μπλόφα του δημοψηφίσματος, η νέα δανειακή, και η αποκάλυψη των προτεραιοτήτων της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της

Πήρα ένα μήνυμα από φίλη αναγνώστρια σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται και θεώρησα πως η απάντηση άξιζε τον κόπο να δημοσιευτεί μια και συνοψίζει αυτά που σκέφτομαι αυτές τις μέρες, σαν ένας άλλος ακόμα πελαγωμένος που παρακολουθεί μαζί με τους υπόλοιπους πελαγωμένους, χωρίς να μπορεί να πιστέψει, αυτά που γίνονται.

Καλημέρα κ. Θράκα
Διαβάζω κατά καιρούς κείμενα που γράφετε-ανεβάζετε στο διαδίκτυο (παλαιότερα στο antinews)….
Μπήκα λοιπόν στη σελίδα που διατηρείτε για να διαβάσω τη δική σας άποψη για όλα αυτά που συμβαίνουν -τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε-και δεν είδα τπτ σχετικό. Πολύ θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας άποψη… Δυστυχώς πλέον δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Το άσπρο γίνεται μαύρο και το αντίθετο..

Σε ευχαριστώ που με τιμάς με την εμπιστοσύνη σου.

Παρακολουθώ καθημερινά το τι γίνεται και προσπαθώ κι εγώ να βγάλω ένα συμπέρασμα. Είμαι το ίδιο πελαγωμένος για το τωρινό μπάχαλο όπως κι ο καθένας.

Εγραψα βέβαια σε σχόλια σε διάφορα ιστολόγια πως η αναγγελία του δημοψηφίσματος δεν μου φαίνεται τοσο πως έγινε για να γίνει αυτό το δημοψήφισμα όσο για τα όσα θα προκαλούσε η αναγγελία ενός δημοψηφίσματος στην τρέχουσα συγκυρία. Και μάλλον έτσι ήταν τελικά.

Είναι γνωστό πως τα κοινοβουλευτικά καθεστώτα δεν τα βολεύουν τα δημοψηφίσματα διότι ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ τις κυβερνήσεις. Κι εκείνη που θα κάνει το δημοψήφισμα και τις επόμενες. Προτιμούν τις εκλογές διότι μπορούν να ψεύδονται δίνοντας οτι υπόσχεση θέλουν προεκλογικά χωρίς να κινδυνεύουν να τιμωρηθούν επειδή δεν την τήρησαν.

Δηλαδή τα κοινοβουλευτικά καθεστώτα αντιπαθουν τα δημοψηφίσματα και προτιμούν εκλογές. Το να θέλουν ξαφνικά ένα δημοψήφισμα σημαίνει πως βρήκαν τρόπο να το κάνουν να δουλέψει για το συμφέρον τους ή είναι μπλόφα.

Φαίνεται σαν να είμαστε στη μέση ενός σχεδίου σε εξελιξη και το οποίο δεν έχει ολοκληρωθει. Θα ξέρουμε λίγα παραπάνω μετά την ολοκλήρωση της σημερινής ψηφοφορίας στη βουλή και το τι πρόκειται να γίνει με την αρχηγία στο ΠαΣοΚ και την περίφημη κυβέρνηση σωτηρίας, εθνική κλπ κλπ από βδομάδα.

Το αποκαρδιωτικό με τους βουλευτές (κυρίες κυρίως) του ΠαΣοΚ είναι πως “βγήκαν στα κεραμίδια” μόνο και μόνο επειδή “απειλήθηκε” η συνέχεια του δανεισμού από την αναγγελία του δημοψηφίσματος. Και δεν έχουν “σηκώσει μπαϊράκι” τόσον καιρό που ο λαός μας εξαθλιώνεται και πληρώνει χαράτσια και υποφέρει. Απίστευτη αναλγησία και εκτός τόπου και χρόνου στάση. Να απειλούν δηλαδή με καταψήφιση στην ψήφο εμπιστοσύνης εξαιτίας της αναγγελίας του δημοψηφίσματος που κατ’ αυτές (κατ’ αυτές) θέτει σε κίνδυνο το …δανειακό μας μέλλον.

Ο άλλος πόλος, η ΝΔ και ο πρόεδρός της, πίστεψαν την μπλόφα και έτσι η μπλόφα αυτή της αναγγελίας εξυπηρέτησε και εμάς τον λαό μια και ανάγκασε τον πρόεδρο της ΝΔ να αποκαλυφθεί ως προς το τι θεωρεί πρώτη του προτεραιότητα. Μας έδειξε δηλαδή πως θεωρεί ως τέτοια προτεραιότητα την κύρωση της νέας δανειακής. Αυτό φυσικά φανερώνει πως η ηγεσία της ΝΔ καθόλου “αντι-μνημονιακή” δεν είναι και μάλιστα είναι υπέρ των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων. Μια και η νέα δανειακή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ακόμη.

Βέβαια όλοι μπορούμε να εικάσουμε πως ΚΑΙ η νέα δανειακή θα περιλαμβάνει τα ίδια όπως και οι προηγούμενες. Δηλαδή 1) υπαγωγή του δανείου στο αγγλικό δίκαιο 2) παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχία και 3) μείωση αυτής της εθνικής κυριαρχίας με διάφορους τρόπους (επόπτες και τοποτηρητές της τρόϊκας, υποβολή του προϋπολογισμού για έγκριση, κριτήρια για την λήψη της κάθε δόσης κλπ κλπ).

Μα το χειρότερο από όλα είναι η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για κύρωση της δανειακής (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ) από αυτή την παρούσα βουλή και μάλιστα με κυβέρνηση “προσωπικοτήτων”, που θα της δώσουν ένα όποιο όνομα θέλουν (σωτηρίας, μεταβατική κλπ), δηλαδή μια κυβέρνηση που δεν θα την έχει εκλέξει ο λαός. Πράγμα που συνιστά πολιτειακή εκτροπή και συνταγματική ανωμαλία.

Θραξ ο Αναρμόδιος

ΥΓ. Δεν γράφω συχνά πια μια και θεωρώ πως έχω πει ήδη και μάλιστα πολλές φορές και με παραλλαγές όλα όσα με ενδιέφεραν να πω και τα οποία αφορούν κυρίως στο τι είναι και τι ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Δεν θεωρώ πως είμαι σχολιαστής της επικαιρότητας. Κι αν το κάνω, και μάλιστα συχνά, το κάνω από την ίδια ανθρώπινη ανάγκη που ωθεί όλους μας σε τέτοιους σχολιασμούς χωρίς να διεκδικώ κάτι περισσότερο από την ανακοίνωση των σκέψεών μου. Εκείνο που για μένα προέχει είναι να γίνει η δημοκρατία το αίτημα όλων μας μέχρι να επιτύχουμε τις αλλαγές εκείνες στο πολίτευμα που θα το κάνουν να αρχίσει να μοιάζει πια με δημοκρατία. Και όχι αυτόν τον ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ εφιάλτη εντός του οποίου ζούμε.