Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Οκτ 2011

Δεν λέω «όχι» στην μείωση του βιοτικού μου επιπέδου εξ αιτίας της Ελληνικής ή της ξένη ύφεσης.

Δεν λέω «όχι» στην εσκεμμένη και μελετημένη απορρόφηση ρευστότητας από την Γερμανία και την ύφεση που επιβάλει στον Νότο μέσω κομπλεξικής μονεταριστικής πολιτικής για την διαχείριση των δικών της ή των πανευρωπαϊκών δημοσιονομικών της κριτηρίων.

Δεν λέω καν «όχι» στο ότι μεγάλο κομμάτι του χρέους μας και των αρνητικών ισοζυγίων συναλλαγών μας ωφέλησε τους Γερμανούς και άλλους Δυτικοευρωπαίους.

Δεν λέω «όχι» (δηλαδή λέω, αλλά δεν είναι αυτό που κυρίως με ενοχλεί) στο να μου βάλουν φόρο υποτέλειας οι Γερμανοί στο ρεύμα, ή στο αλάτι, επειδή αυτοί είναι ωραίοι και εγώ δεν είμαι.

Λέω ΟΧΙ στο να μου καταστρέφουν την πατρίδα μου, που θέλετε δεν θέλετε, είν' οι κάμποι, είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά, είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι, κάθε χώρα της με τα χωριά, κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά. Ο χάρτης της φρίκης λέει για το μέγεθος της καταστροφής. Διαδώστε τον.

Λέω ΟΧΙ στην πλύση εγκεφάλου που κάνουν οι αλήτες στα παιδάκια και στα σχολεία και τα παραμυθιασμένα ζόμπυς που δήθεν προστατεύουν τις αρκούδες καίγοντας την Πάρνηθα για να βάλουν αιολικά.

Λέω ΟΧΙ στην δουλοπρέπεια, την ανελευθερία, την αγραμματοσύνη και την ιδιοτέλεια βουλευτών, πολιτικών, δημοσίων «λειτουργών», και όλων αυτών που εγκρίνουν φαύλες συναλλαγές και αγορασμένους νόμους, είτε τους κατάλαβαν είτε όχι.

Λέω ΟΧΙ στην ανοχή και την ενθάρρυνση της ανικανότητας και της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής ζωής, σαν (α) άλλοθι ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και (β) σαν επιτακτική δικαιολογία για να φέρουμε τον Γερμανό «φίλο» και «σωτήρα» να διαχειριστεί την Πέμπτη φάλαγγα των ΜΚΟ, των οικολόγων των ΜΜΕ, και των επιχειρηματιών-πλασιέ-εισπρακτόρων που ο ίδιος φτιάχνει στην χώρα μου από το 1985, τουλάχιστον, επειδή «εμείς δεν ξέρουμε».

Λέω ΟΧΙ στις ορδές των «επιστημόνων» που προσκύνησαν το ψέμα και την απάτη και από υπηρέτες της τσέπης τους, έγιναν πρώτα υπηρέτες νταβατζήδων, και οσονούπω δωσίλογοι. Και φυσικά ΟΧΙ στους νταβατζήδες που για τον εύκολο και κρατικοδίαιτο πλουτισμό τους, κατέστρεψαν πρώτα το όποιο ιδιωτικό κεφάλαιο τους έμπαινε στα πόδια, και τώρα ευχαρίστως ξεπουλάνε τις επόμενες γενιές για μερικά εξάμηνα ακόμα εισπράξεων.

Λέω ΟΧΙ στο τσαλαπάτημα της κοινής λογικής, της απλής αριθμητικής και του ..Δεύτερου Νόμου, γιατί υποκρύπτουν ψέμα, απάτη, κοροϊδία, και καταπίεση.

Αυτά, στα οποία λέω ΟΧΙ, είναι αυτά που μας έχουν φέρει στην σημερινή και την αυριανή μας ανελευθερία.


Λέμε, λέμε, λέμε, αλλά έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι είναι αργά. Όχι για το πώς μας κούρεψαν ή τι θα γίνει με την Ευρωζώνη – έχω καταλήξει ότι όλα αυτά είναι θέατρα, και εμείς θεατές σε κακή θέση που ούτε βλέπουμε, ούτε ακούμε, ούτε ενδιαφέρει κανέναν η γνώμη μας. Είναι φοβάμαι αργά για ψευδαισθήσεις περί πολιτικών επιλογών για εμάς τους Έλληνες. Άπαξ και δεν βγούμε την Ευρωζώνη “χτες”, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, και κακώς πανηγυρίζετε. Θα φροντίσουν να αργήσουμε να καταλάβουμε τα ψιλά γράμματα.

Αυτό που βλέπουμε, σε slow motion, στην «Ευρώπη», είναι η ανάληψη του ελέγχου από την Γερμανία της υπόλοιπης «Ευρώπης». Δεν υπάρχει Ευρωζώνη. Υπάρχει ο πλούσιος Βορράς, ο φτωχός Νότος και η Γαλλία – 50-50 όπως και στον Β’ ΠΠ. Αναλύστε το όπως θέλετε, αλλά τα αρνητικά ισοζύγια των Νότιων, είναι τα θετικά των Βόρειων. Τα χρέη των Νοτίων είναι στο ΑΕΠ των Βορείων. Και για την ανισορροπία αυτή, δεν έφτασε μόνο το καλό marketing, ούτε το εύκολο δανειακό χρήμα σε σκληρό νόμισμα. Υπήρξε και «έλεγχος» πολιτικών.

Αυτό που φοβόμουν να εκστομίσω, το λέει τώρα το Bloomberg: Η συμφωνία για παροχή ρευστότητας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με αυτό ή τον άλλο μηχανισμό καθυστερεί για να εξαναγκαστούν τα κακά παιδιά του Νότου (και η Γαλλία) που χρωστάνε να αποδεχθούν επικυριαρχία (καλώς ή κακώς νοούμενη). Σε «ελαττώματα στην αρχική συνθήκη» αναφέρονται οι Γερμανοί. Και συχνά λέμε «οι Αμερικάνοι τα κάνουν αυτά για να διαλύσουν το ευρώ». Να θυμίσω πώς απέπεμψαν τον Γκαϊτνερ, και πώς αντιμετώπισαν οι «Ευρωπαίοι» τον Μπερλουσκόνι. Σαν να λένε στις κακές αγορές : «Να, να ο κακός Μπερλουσκόνι» που ζητάει ανάπτυξη, αλλά του επιβάλουμε λιτότητα, και να δείτε τι θα κάνει αυτό στα ratings!».

Η Μέρκελ εσκεμμένα και πιθανώς και με προμελέτη έπαιξε και παίζει την κρίση προς όφελός της. Έχοντας δημιουργήσει πλεονάσματα (να’ ναι καλά η Ε.Ε. και οι λαστιχένιοι κανονισμοί της), και έχοντας ελέγξει την ρευστότητα (και αφού άφησε ή ώθησε την ΕΚΤ να γίνει περίπου προβληματική) τώρα χρησιμοποιεί την ρευστότητα για έλεγχο. Ευγενικό, αλλά αμείλικτο. Εσκεμμένα η Μέρκελ λέει και ξελέει. Εσκεμμένα της “βγαίνει” τάχα πότε το ένα πότε το άλλο κόμμα και την “πιέζουν”. Και οι Γερμανοί έχουν τους λαγούς τους. Βιετναμέζικους καμιά φορά.

Πάμε στα δικά μας. Οι καθυστερήσεις για το «κούρεμα» υπήρχαν μόνο επειδή ενώ μέχρι τώρα οι δόσεις ήταν για την αντικατάσταση παλιών δανείων με νέα, αλλά ενυπόθηκα, η 6η δόση (που όλοι σκίζονται να μας πούνε ότι θα την πάρουμε), είναι για εμάς, για κεφάλαιο κίνησης. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να ξεσκίσει την εκλογική του βάση, αλλά δεν νομίζω ότι οι Γερμανοί περίμεναν κάτι τέτοιο, ούτε μας τρενάρουν για αυτό. Απλά, δοκιμάζουν τον εκβιασμό της ρευστότητας, και ανακαλύπτουν ότι ευχαρίστως δίνουμε γή και ύδωρ και άλλα για λίγους μήνες ακόμα μισθούς και παροχές σε ΟΤΑ. Έτσι θα πάει για 10, 20 όσα χρόνια μέχρι να βαρεθούνε ή να έχουμε μετακομίσει.

Ο αγαθός και πράος Σύμβουλος Ράϊχενμπαχ «ενημερώνεται». Μου λένε για στρατιές υπαλλήλων και καθηγητών και ειδικών κλπ που τρέχουν να …βοηθήσουν. Οι ψευτοελίτ των ΜΚΟ φτιάχνουν Ομάδες Σκέψης. Όλοι οι Δήμοι έχουν προετοιμαστεί εδώ και καιρό με σεμινάρια της πλάκας για νερά, σκουπίδια και ΑΠΕ , όλα στο εξαγωγικό πλάνο των φίλων μας των Γερμανών. Το Πρότζεκτ Χέλιος πλασαρίστηκε σαν «επένδυση» για να εξάγουμε ρεύμα (μέγα παραμύθι), αλλά τα προσωπεία έπεσαν και είναι τώρα …χρέος.

Το λέω εδώ και καιρό: Φόρο και τόκους μπορεί να μην πληρώνουμε. Το ρεύμα είναι σαν το αλάτι και τα σπίρτα άλλων εποχών. Θα αγοράσουμε φωτοβολταϊκά από τους …πιστωτές μας και σωτήρες μας, και θα τους ξεπληρώνουμε με μερικά δις τον χρόνο σε φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ. Και σας θερμοπαρακαλώ θυμηθείτε ότι ο Γερμανικός στρατός ΔΕΝ είχε επιμελητεία. Ζούσε από τις χώρες που κατελάμβανε. Έτσι θα πάει και τώρα.

Έχουμε Κυβέρνηση και λέγεται Task Force, και στελεχώνεται ταχύτατα με φοβισμένα ή λιγουριασμένα στελέχη, με δομές από ΜΚΟ και ΟΤΑ έτοιμες, να και η Ομάδα Σκέψης Φλωρίδη-Στουρνάρα, γεμάτη αφελή και καλοπροαίρετα άτομα με βιοποριστικές ανασφάλειες και καλά βιογραφικά να συμπληρώσουν τους περίεργους του Καρατζαφέρη και της Ντόρας και τους Βαρουφακοτρεμόπουλους των Οικολόγων Πράσινων.

Πείτε μου ότι βλέπω φαντάσματα και ότι έχω λάθος. Αλλά εάν δεν έχω λάθος, οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Θα αφορούν εάν θα παραμείνει ή όχι ανεξάρτητη η Ελλάδα.

Αrchaeopteryx


Συνήθως η χρεοκοπία είναι το τελευταίο…κυριαρχικό δικαίωμα του οφειλέτη. Το οποίο βεβαίως ασκείται από τον ίδιο. Αναγγελία χρεοκοπίας μέσω κηδεμόνος πρώτη φορά βλέπω !

Γι αυτό σας λέω ότι ο νεότερος Παπανδρέου, γνωστότερος με το προσωνύμιο «Γιωργάκης», θα μείνει στην ιστορία. Αν μη τι άλλο, ως ο ηγέτης που γκρέμισε μιά χώρα και ανέθεσε την «ανοικοδόμηση» της, σε ξένους εργολάβους, χωρίς να γνωρίζει τους νέους πολεοδομικούς όρους.

Αναμφίβολα τα τελευταία 24ωρα ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να διαγράψει χρέος μεταθέτοντας το κύριο βάρος του «κανονιού» στις δικές της τράπεζες και ταυτοχρόνως δεν θα καταφέρει να βγεί στις αγορές πριν την παρέλευση μιας δεκαετίας! Το όφελος αυτής της «ελάφρυνσης»; Να ξαναφέρουμε το δημόσιο χρέος, έπειτα από την δεκαετία αποκλεισμού, στα επίπεδα του…2009! Εκεί ακριβώς που το παρέλαβε ο εθνοσωτήρας «Γιωργάκης»!

Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός μας, ανακάλυψε την… «μηχανή του χρόνου», σίγουρα όμως τα επιτεύγματα του θα περάσουν στο βιβλίο Γκίνες. Όπως άλλωστε και το θράσος του. Ο ίδιος έλεγε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγεί στις αγορές το 2011. Αργότερα η πρόβλεψη διολίσθησε στο 2012. Και χθές εμφάνισε ως εθνική επιτυχία το γεγονός ότι η χώρα πιθανόν να μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές το…2020! Μετά από ολόκληρα δέκα χρόνια. Την ώρα που η Ιρλανδία που μπήκε αργότερα στο μνημόνιο, θα βγεί στις αγορές το 2013, ενώ ακόμη και η επισήμως χρεοκοπημένη Αργεντινή(που διέγραψε μονομερώς το χρέος της και όχι μέσω…κηδεμόνος)θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να δανειστεί από τις αγορές πριν από εμάς!

Επί της ουσίας, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, η Ελλάδα απώλεσε και το τελευταίο ανάχωμα αξιοπιστίας, για να εξασφαλίσει ένα ανέξοδο ευχολόγιο. Γιατί πώς μπορεί κανείς να βασιστεί σε προβλέψεις βάθους δεκαετίας όταν οι μέχρι τώρα βραχυπρόθεσμες προγνώσεις των μνημονιακών «προγραμμάτων διάσωσης» πετιούνται στα σκουπίδια και αναθεωρούνται ανα τρίμηνο;

Το γεγονός μάλιστα ότι η χώρα μας εγκλωβίζεται σε ένα δεκαετές σπιράλ λιτότητας,παγιδευμένη στην ίδια υφεσιακή συνταγή, δεν δημιουργεί καμία σοβαρή προϋπόθεση, ούτε καν για την διασφάλιση των πρωτογενών πλεονασμάτων που προαναγγέλλει ανερυθρίαστα ο κ. Παπανδρέου. Αντιθέτως βεβαιότητα υπάρχει για την υποθήκευση της εθνικής κυριαρχίας και την εκχώρηση εξουσίας άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής σε ξένους. Το πολυεθνικό κλιμάκιο που αναμένεται να εγκατασταθεί στην χώρα μας ως «υποβοηθητικό εργαλείο» της τρόικας θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες που θα γίνουν αντικείμενο ξεχωριστής συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Επομένως η νέα συμφωνία, εκτός από εξαιρετικά επαχθής για την ελληνική πλευρά είναι και απολύτως αβέβαιη ως προς την τήρηση της. Και να μην σας μπερδεύουν τα στημένα πανηγύρια των κερδοσκόπων της αγοράς. Τα ίδια έκαναν και τον περασμένο Ιούλιο. Όμως η υλοποίηση του κατ’ αρχήν συμβιβασμού με τους ιδιώτες ομολογιούχους, όπως απέδειξε και η πρόσφατη εμπειρία, θα είναι μία μακρά και επίπονη διαδικασία που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει την αποτροπή πιστωτικού επεισοδίου και τον τελικό υποβιβασμό της οικονομίας μας σε καθεστώς επίσημης πτώχευσης. Πιθανότα δε, να μας προλάβουν και οι εξελίξεις, αφού ο συνεχιζόμενος δημοσιονομικός εκτροχιασμός που φέρνουν τα «πακέτα στήριξης», πιθανότατα να προκαλέσουν τον «ξαφνικό θάνατο» της παραπαίουσας ελληνικής οικονομίας.

Αυτά τα ωραία λοιπόν, κατόρθωσε ο κ. Παπανδρέου στην διάρκεια της διετούς κυβερνητικής του παρένθεσης και σήμερα πανηγυρίζει. Συνειδητά ή ασυνείδητα γκρέμισε τη χώρα και παρέδωσε τα κλειδιά στους Γερμανούς. Καιρός να γκρεμιστεί κι ο ίδιος από την εξουσία, το συντομότερο δυνατό !

(*δημοσιεύεται στον ‘Τύπο της Κυριακής”)


  • Τι εννοούν όταν αναφέρονται σε εμφύλιο οι πολιτικοί;
  • Μήπως εισάγουν νέα μορφή κυβερνο-τρομοκρατίας;
Μόλις ο λαός έσφιξε τον κλοιό γύρω τους, ω του θαύματος! το σύστημα συσπειρώθηκε, ενώθηκε και… από κοινού καταδίκασε την οργή του λαού, φροντίζοντας να διανθίσει με ολίγη τρομοκρατία περί… εμφυλίου!!!

Πού τον είδατε κύριοι τον εμφύλιο; Εντάξει, εσείς είστε ένα… μαζί τρώτε, μαζί πίνετε και –όπως έχετε μάθει- βάζετε τα κορόιδα (δηλαδή εμάς) να πληρώνουν.
Και μόλις είδατε πως κινδυνεύετε να σας πάρουν στις φάπες, μόλις ο Ελληνικός λαός μπόρεσε και βρήκε το βήμα του και προχώρησε προς το μέρος σας, τότε εσείς συνταχθήκατε και βάλατε τα παπαγαλοειδή σας (ξέρετε, αυτά που σας «σπρώχνουν» στα ΜΜΕ), αλλά και τους βολευτάδες σας, να μιλάνε για… εμφύλιο!!!

Πώς ακριβώς τον αντιλαμβάνεστε τον εμφύλιο αγαπητοί πολιτικοί;
Για πείτε μας, να γνωρίζουμε κι εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι…!
Τι εννοείτε;
Μήπως ότι θα γίνουν προβοκάτσιες τέτοιες που θα τοποθετήσουν Έλληνα απέναντι σε Έλληνα;
Ή μήπως εννοείτε πως θα βάλετε τις καθεστωτικές – πραιτωριανές δυνάμεις ασφαλείας να χτυπήσουν στο «ψαχνό»;

Γιατί κι αυτό το είδαμε σήμερα...
Η Νέα Δημοκρατία να κάνει συστάσεις στο ΠΑΣΟΚ πως δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά και να αποτρέψει την διαμαρτυρία των πολιτών, ενώ το ΛΑΟΣ έκανε παρόμοιες συστάσεις περί σωστής αντιμετώπισης του πλήθους...!!!
Τόση ήταν η συσπείρωση, δηλαδή, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κυβέρνηση στάλθηκε για... φροντιστήριο περί αντιμετώπισης των πολιτών από την... αντιπολίτευση!!!

Όσο δεν ξεκαθαρίσετε, κύριοι πολιτικοί, τι ακριβώς εννοείτε μιλώντας για εμφύλιο, τότε θα βρίσκεστε ενώπιον ολοένα και σκληρότερου κοινού μετώπου των πολιτών εναντίον σας.

Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν κανέναν σκοπό να στραφούν ο ένας κατά του άλλου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχετε καταβάλει ρίχνοντας στην «αρένα» τους δημοσίους υπαλλήλους.
Οι Έλληνες έχουν μόνο έναν σκοπό: Να επαναφέρουν την δημοκρατία και να καταστείλουν οριστικά και αμετάκλητα την κλεπτοκρατία…

Εκτός και αν φροντίσετε να στήσετε κι έναν εμφύλιο... μέσα σε όλα τα άλλα που έχετε στήσει...


  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Το πρώτο βροντερό ΟΧΙ του Θεσσαλονικιώτικου λαού ενάντια στην εγκληματική πολιτική ηγεσία , ανάγκασε τα ανδρείκελα της πολιτικής ολιγαρχίας, που είχαν λάβει την τιμητική θέση για τη μεγάλη παρέλαση της ηρωικής επετείου του ΟΧΙ στον Ιταλο/Γερμανικό Άξονα του Β'ΠΠ, “να πάρουν των ομματιών τους” και να αποχωρήσουν “κακήν – κακώς” από τη θέση των “επισήμων”.

Οι δηλώσεις, τόσο των ίδιων, όσο και των έμμισθων δημοσιογραφούντων παπαγάλων τους, περί προσβολής της Εθνικής επετείου και της Δημοκρατίας, πέφτει στο κενό, καθώς ο λαός δεν προσέβαλε τη Δημοκρατία και τα σύμβολά της. Τουναντίον, προστάτεψε τη Δημοκρατία, προσβάλλοντας τους καταπατητές της.

Δεν επέτρεψε τα σύμβολα της Δημοκρατίας (τις σημαίες) να τιμήσουν τα σύμβολα και τους εκφραστές της εθνικής μειοδοσίας, παρελαύνοντας μπροστά τους.

Όσοι μιλούν για Δημοκρατία και εννοούν τη λειτουργία του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, αν δεν είναι βαθειά ναρκωμένοι από την ανηλεή προπαγάνδα του συστήματος, είναι αυτοί που σιτίζονται από αυτό, που το υπηρετούν, που θα το υπερασπισθούν μέχρις εσχάτων, γιατί διαβιούν (πολυτελώς) μέσα από τη λάθρα διαβίωση του συστήματος αυτού.

Είναι αυτοί που κάνουν πως δεν βλέπουν την υποκατάσταση της Δημοκρατίας από μία στυγνή Ολιγαρχία (πολιτική και οικονομική) που, εδώ και χρόνια, λεηλατεί τη χώρα ασύστολα, ανεμπόδιστα και ατιμώρητα, με αποτέλεσμα τη βαθειά πτώχευσή της.

Είναι αυτοί που αποψίλωσαν την κοινωνία από κάθε οικονομική της ικμάδα και τώρα ετοιμάζονται να εκποιήσουν τη μόνη ελπίδα τής ανασύνταξής της: τις (φανερές και κρυφές, γνωστές και άγνωστες) πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Ώστε καμία ελπίδα να μην υπάρχει για ανόρθωση της γονατισμένης στα πόδια των δανειστών της, Ελλάδας.

Αυτή την (καλυπτόμενη επιδέξια κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας) ένοχη της εθνικής πτώχευσης και ταπείνωσης, Ολιγαρχία, εκπαραθύρωσε από τις καρέκλες της η “οργή λαού” που σιγά – σιγά μεταμορφώνεται σε “φωνή Θεού” που “θα τους πάρει και θα τους σηκώσει” όλους αυτούς που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της πολύπαθης κοινωνίας μας.

Οι “ταγοί” και τα “φερέφωνά” τους, δεν μπορούν να εξηγήσουν το πάθος και τον συντονισμό του αυθόρμητου πλήθους και μιλάνε για προσχεδισμένη επιχείρηση “κάποιων”.

Αυτόπτης μάρτυς, στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, βεβαιώνω τον πλήρη αυθορμητισμό τού πολύμορφου (και εντελώς άσχετου μεταξύ του) πλήθους που, όμως, το ένωνε ένα αόρατο νήμα: η βεβαιότητα της ενοχής των “επισήμων” για τον εγκληματικό εξευτελισμό της χώρας και των ίδιων.

Το πρώτο βροντερό λαϊκό ΟΧΙ εναντίον της νέας τάξης που απαιτεί να επιβάλλει η “Διεθνής του Χρήματος” με τους εδώ εκπροσώπους της, συνέπεσε με το ιστορικό, νικηφόρο και ένδοξο Ελληνικό ΟΧΙ εναντίον του φασισμού.

Το λαϊκό, με το εθνικό ΟΧΙ, έγιναν ένα.

Η ιστορία, ήδη, το σημείωσε...
  • Δάκρυσε ο Πρόεδρος των 1.000 ευρώ ημερησίως, ενώ άλλοι Έλληνες ζούνε με 3οο ευρώ μηνιαίως και κάποιοι άλλοι δακρύζουν κοιτώντας τα παιδιά τους στα οποία δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα πιάτι φαγητό...
  • Μην δακρύζεις Πρόεδρε. Άρχισε η πληρωμή του γραμματίου δόξας που ζήτησες...
Είδα τον πρόεδρο της δημοκρατίας του Ελλαδιστάν να κλαψουρίζει, γιατί ο λαός αντέδρασε -λέει- και τον γιουχάϊσε.

Πρόεδρα, δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά ..λίγα σου έσουραν.

Προδότη σε είπανε; Χμμμ...!!

Πιστεύεις ότι δεν είσαι;

Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι διαφυλάττεις το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους;

Είσαι σίγουρος ότι δεν πάτησες τον όρκο σου όπως ο ΓΑΠ και τα συν-αυτώ γοριλάκια;

Μήπως κάνεις πλάτες σε κάποιους και δεν το λές; Γιατί, δεν σε κόβω για κουτό, ώστε να πιστέψω πως δεν το κατάλαβες. Εδώ το κατάλαβα εγώ ο μ@λ@κ@ς που έχω μαύρα μεσάνυχτα απο την πολιτική, και δεν το κατάλαβες εσυ; Δεν με πείθεις.

Δεν μπορεί να αμοίβεσαι εσυ με 350.000 Ευρώ το χρόνο, και κάποιοι συνομήλικοί σου να παίρνουν 350 σύνταξη, που τους την πετσοκόβουν απο πάνω, κι εσυ να μην παίρνεις θέση, να μη βγάζεις άχνα.

"Πολέμησα για την Ελλάδα" είπες.

Αλήθεια, πού πολέμησες Κάρολε; Ιδέα δεν έχω, αν θες μου λές, έτσι για την ιστορία.

Γιατί, επί δικτατορίας, εσυ ήσουν στη Γερμανία, κάνοντας εκπομπές στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle.

Κι εγώ Κάρολε πολεμάω για την Ελλάδα αν το πάρουμε έτσι, βολεμένος εδω στον Καναδά, και γράφοντας παπαριές για τους κατακτητές του Δ.Ν.Τ. μέσα στο ιστολόγιό μου, εκ του ασφαλούς, όπως εσυ έκανες κάποτε απο την Κολωνία.

Μήπως πρέπει να σκεφτώ σοβαρά να γίνω πρόεδρας της δημοκρατίας; Αφού ίδιο πόλεμο κάναμε, τι παραπάνω έκανες εσυ δηλαδή; Δεν κατάλαβα;

Μήπως το ότι ήσουν πρόεδρος στον Εθνικό Γ.Σ., σε κάνει κάτι περισσότερο απο τον ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ; Κι αυτός διετέλλεσε πρόεδρος της Καλαμαριάς. Και μάλιστα έχει πεί και αμέτρητες σοφές αλήθειες, ενώ απο εσένα δεν ακούσαμε γκίχ ως τώρα.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης, σου έδειξε ένα δείγμα της αγάπης και της ευγνωμοσύνης του, κι εσυ τον απαξίωσες. Αχάριστε.

Η ουσία του όλου θέματος, έχει ως εξής.

Σε αποκάλεσαν προδότη, γιατί σε θεωρούν προδότη. Αυτό και μόνο, έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις, μήπως και τώρα ακόμη, κάνεις κάτι ηρωϊκό και σε σώσει απο το μένος του λαού, και σε ανεβάσει στην εκτίμησή του.

Μην αγνοείς την οργή του λαού... είναι κραυγή Θεού!

Δεν θα σε κρίνω εγω αν είσαι η όχι προδότης Κάρολε. Έρχονται άλλοι απο πίσω, που θα σε κρίνουν, και εσένα, μαζί με την πλειοψηφία των βουλευτών της Βουλής, απο εποχής Σημίτη και εντεύθεν (μαζί και τον Σημίτη εννοείται), και μαζί και κάποια σιχαμένα παπαγαλάκια των Mintia.

Ειδικά αυτά, θα τα στείλει ο λαός στα Ga-mintia.

Αρκετό κακό έκαναν στην πατρίδα και το λαό της τα μ@λ@κισμέν@.

(Σ.Σ. Δεν μιλάω για τους λίγους τίμιους, αλλά για τα καθίκια με τα κουδούνια, που πληρώνονται αδρά, για να τρομοκρατούν και να αποπροσανατολίζουν το λαό).

Να ξέρετε πάντως, πως, όλοι όσοι βρεθούν ένοχοι εθνικής προδοσίας, αυτή τη φορά, θα τους κρεμάσουν. Δεν υπάρχει φυλακή για κανέναν, ούτε θα βρεθεί χώρα που θα μπορέσει τους δώσει άσυλο.

Συνεχίστε και θα με θυμηθείτε την ώρα που θα σας περνούν τη θηλειά στο λαιμό... χαλαρά!!

Πάντως, η όλη κατάσταση, δεν ξέρω αν το πήρες είδηση Κάρολε, είναι τρομακτικά έκρρυθμη.
Ο λαός συσσωρεύει την οργή του, μα όχι για πολύ ακόμη.
Ήδη αυτά που είδες, είναι προπομποί ενός κακού που έρχεται με γρήγορα βήματα πλέον.
Τίποτε δεν σταματάει έναν ταπεινωμένο και στριμωγμένο στα άκρα λαό, ειδικά αν ο λαός αυτός, αποτελείται απο ΕΛΛΗΝΕΣ Κάρολε...!!
Μοιάζει με δυναμίτη με έτοιμο το φυτίλι, και που του λείπει μόνο η σπίθα...

Η ΣΠΙΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ!!!

Από nikos63

Κρύβονται, άρα... πέφτουν και φεύγουν

Όλη η πολιτική της κυβέρνησης -αν, για την οικονομία της συζήτησης, δεχθούμε ότι είχε καλές προθέσεις- συνοψίζεται σε μια φράση: τα μέτρα που πήρε για να μη χρεωκοπήσουμε, μας χρεωκόπησαν.

Είτε τα δικά της μέτρα είτε τα καθ' υπαγόρευσιν, μας χρεωκόπησαν το ίδιο...

Μάλιστα, ως φαίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το χρέος μάλλον τρέχει και θα συνεχίσει να τρέχει με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Διότι θα φθάσουμε το 2020, κι αφού θα έχουμε πληρώσει τον άμπακο, θα χρωστάμε όσα χρωστούσαμε το 2009!

Παράλογο; Όχι! Κερδώο για τους τοκογλύφους. Το παράλογο αφορά εμάς και το μετέρχεται η προπαγάνδα για να μας πείσει ότι ο γάιδαρος πετάει...

Ομως η εξοικείωσή μας με τον παραλογισμό, τον διαρκή παραλογισμό, είναι η δεύτερη θανατηφόρα υπηρεσία που έχει προσφέρει αυτή η κυβέρνηση στους Ελληνες, η πρώτη είναι η Κατοχή τους από τους Νεοταξίτες Τοκογλύφους...

Εγώ ο Νίκος

Εγώ η Μαρία

Εγώ ο Παύλος

δεν ψήφισα τον χερ ΡΑΪΧενμπαχ! Ούτε για πρωθυπουργό, ούτε για γκαουλάιτερ! ούτε για λόρδο προστάτη, ούτε για ύπατο αρμοστή.

Επίσης, ουδείς ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τον Παπανδρέου για πρωθυπουργό, δεν ψήφισε την Τρόικα για Αγία Τριάδα.

Ουδέποτε έδωσε ο ελληνικός λαός την εντολή στην κυρία Διαμαντοπούλου να αφήσει τους μαθητές χωρίς βιβλία, ούτε εξουσιοδότησαν οι πολίτες τον Μπενύτο να μάθει κούρεμα στου κασίδη το κεφάλι.

Η Ελλάδα σήμερα στέκει μπροστά στα μάτια του κόσμου με σκυμμένο το κουρεμένο της κεφάλι, μια «τεμπέλα», μια «κλέφτρα», μια «διεφθαρμένη», διότι ως τέτοια τη διέσυρε και τη διαπόμπευσε ανά τας οδούς και τας ρύμας της οικουμένης ο ίδιος της ο Πρωθυπουργός.

Οταν η Δυτική Γερμανία το 1953 κούρευε το δικό της χρέος κατά 50% (ανάμεσα στους πιστωτές της ήταν τότε και η Ελλάδα) ουδείς την πήρε απ' τα μούτρα, ούτε ο Γερμανός Καγκελάριος ταπείνωσε τη χώρα του, ούτε λοιδορήθηκε από κανέναν η Γερμανία.

Αντιθέτως, με τις πλάτες των νικητών Αμερικανών και τον οβολό των νικητών Ελλήνων (που δεν απαιτούσαν τις πολεμικές αποζημιώσεις) άρχισε να συντελείται το «γερμανικό θαύμα».

Και τι οβολό!

Δισεκατομμυρίων ευρώ σε σημερινές αξίες. Νόμιμες αποζημιώσεις, αναγνωρισμένες, σύννομες με το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες.

Σήμερα λοιπόν που η Ελλάδα στραγγαλίζεται από Γερμανούς κυρίως Τραπεζίτες (η Γερμανία κουμαντάρει τη χρηματοπιστωτική πολιτική της Ενωσης), αντιμέτωπη με ένα εν πολλοίς παράνομο όργιο δανείων και με μια άκρως ύποπτη πολιτική Παπανδρέου που την οδήγησε στην αιχμαλωσία του ΔΝΤ, της Τρόικας, αντί να ορθώσει το ανάστημά της και να απαιτήσει πρώτον τις πολεμικές αποζημιώσεις και δεύτερον τον διεθνή έλεγχο νομιμότητας των δανείων της - ιδίως των πρόσφατων, όπως το Μνημόνιο αφήνεται να ψυχορραγεί στα χέρια μιας κυβέρνησης ανδρεικέλων που έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα της χώρας και στη συνέχεια παραδίδουν τον πλούτο της εμπράγματο και ανθρώπινο στους νέους κατακτητές. Λες και η Ελλάδα έχασε πόλεμο.

Οι Ελληνες, οι παππούδες και οι πατεράδες μας, έχτισαν και ξανάχτισαν με τον ιδρώτα και το αίμα τους αυτή τη χώρα πολλές φορές στη νεώτερη ιστορία της, ύστερα από πολέμους, καταστροφές, διχασμούς και πραξικοπήματα.

Κι εν τέλει κατάφεραν να φτιάξουν μια χώρα που, παρά τις αδυναμίες της, μετείχε στο διεθνές σύστημα με κάποια αξιοπρέπεια, όχι της άρχουσας τάξης, όχι όλης τουλάχιστον, αλλά πάντως του λαού.

Ομως ο καπιταλισμός τη λαϊκή αξιοπρέπεια, όταν δεν μπορεί να την υπερασπισθεί ο λαός, την εκλαμβάνει ως αδυναμία και την τρώει.

Δεν πιάνεται κορόιδο το σύστημα. Οταν μυρίζεται κρέας για τα κανόνια, το στέλνει στα κανόνια. Οταν εκτιμά ότι μπορεί να εγκαταστήσει Κουίσλινγκ σε μια χώρα, τους εγκαθιστά.

Σήμερα, επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 θα ακούσω να μιλούν για πατριωτισμό οι επίγονοι των δωσιλόγων -ακροδεξιοί κι εθνικιστές όσον επίσης θα ομιλεί για πατριωτισμό και το υποχείριο του ΡΑΪΧενμπαχ με τη θλιβερή του παρέα. «Βλάπτουν τη Συρία και οι δύο το ίδιο» (όπως άλλωστε μαζί Παπανδρέου - Καρατζαφέρης ψήφισαν και οι δύο το Μνημόνιο)- αυτό το «Σχέδιο Αναν» για την Ελλάδα.

Αλλά, ο εθνικισμός έχει τόση σχέση με τον πατριωτισμό, όσον ο ρατσισμός με τον ανθρωπισμό. Το ίδιο και η εθνική κυριαρχία έχει τόση σχέση με την πολιτική Παπανδρέου, όση η Τρόικα με την Μπουμπουλίνα.

Ομως σήμερα, συμπατριώτες, φίλοι, σύντροφοι, πολίτες ας γιορτάσουμε διότι οι γιορτές στη μνήμη του παρελθόντος προοιωνίζονται τα τρόπαια του μέλλοντος.

Την ιστορία της Ελλάδας την έχουν γράψει όλα εκείνα τα ανθρωπάκια που αρίστευσαν στο καθήκον τους, απ' τους πρόσφυγες της Μικρασίας ώς τους γκασταρμπάιτερ στη Γερμανία, απ' τους «άγνωστους στρατιώτες» ώς τους αντάρτες - δεν θα χαθούμε, καλύτεροι θα βγούμε απ' αυτόν τον αγώνα, πολλώ δε κάρρονες τα παιδιά μας...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enetΚύριε Παπανδρέου.

Μέχρι χθες ο λαός ανέχτηκε πολλά. Ανέχτηκε την πολιτική εξαπάτηση με το «λεφτά υπάρχουν». Ανέχτηκε να προσπαθήσεις και εσύ να μας σώσεις, έστω και αν άλλαξες από τις προεκλογικές σου υποσχέσεις, κατά 180 μοίρες.
Αρχικά σου συγχώρεσε αυτό το πολιτικό ολίσθημα.
Σου συγχώρεσε ακόμα και την επικαλούμενη από εσένα άγνοιά σου για τα οικονομικά της χώρας.
Ανέχτηκε τα όσα έλεγες διεθνώς για τη χώρα και το λαό της και ακόμα, αν και με δυσκολία, ανέχτηκε το μνημόνιό σου με την τρόϊκα, αφού υποσχέθηκες ότι πολύ γρήγορα, θα βγαίναμε από αυτό.
Έτσι, ανέχτηκε επί δύο χρόνια, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, μέχρι που μας οδήγησες στην πτώχευση.

Ξέρεις κύριε Παπανδρέου τι άλλο μεγάλο έκανε αυτός ο υπομονετικός λαός;
Ήταν έτοιμος ακόμα και να δεχτεί την χρεοκοπία της χώρας που επέβαλαν προχθές οι Γερμανοί και ακόμα, με πολύ πάντως μεγάλη δυσκολία, ίσως και την επιτροπεία της τρόικας, μιας και κατάλαβε ότι το πολιτικό σας σύστημα είναι ανίκανο να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Όμως κ. Παπανδρέου, έκανες ένα μοιραίο λάθος, το οποίο πλέον δεν σου το συγχωρεί κανείς και με τίποτα….

Υποτίμησες αυτόν τον λαό. Υποτίμησες την υπομονή του και την νοημοσύνη του.
Αντί να επιστρέψεις από τις Βρυξέλλες πραγματικά συντετριμμένος, αντί να ζητήσεις συγνώμη για την αποτυχία σου, η οποία θα μας κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια παραπάνω και πολλές δεκαετίες σκλαβιάς και αντί να πεις ότι τώρα το λόγο έχει ο λαός, εσύ προσπάθησες να ξεγελάσεις πολιτικά έναν ολόκληρο λαό, για μια ακόμα φορά και να εμφανιστείς και ως «νικητής» και από πάνω, για να μείνεις στην εξουσία.
Νικητής, γιατί μας χρεοκόπησες!
Αν είναι δυνατόν!!!

Αυτή η ενέργειά σου, πλήγωσε αφάνταστα τον ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως κομμάτων.
Πλήγωσε το φιλότιμό του και την νοημοσύνη του.
Εξάντλησε την υπομονή του.

Κύριε Παπανδρέου, δεν έκανες την κατάλληλη κίνηση, την κατάλληλη στιγμή, χθες το βράδυ στο διάγγελμά σου, ώστε να παραδοθείς στη λαϊκή ετυμηγορία ή να αποχωρήσεις.

Τώρα, κ. Παπανδρέου είναι πολύ αργά.

Τώρα μην φύγεις, δεν χρειάζεται.

Τώρα αρχίζει το «γλέντι» του λαού…Χέρια ψηλά - δάχτυλα ανοικτά!


Κεφάλια δεξιά – κεφάλια αριστερά, μαύρα περιβραχιόνια κι αυγά.


Κάπως έτσι κύλησε η σημερινή μέρα (και) στη Λάρισα, όπου από νωρίς είχαν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Λαρισαίων απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας είχαν υψώσει πανό, ενώ λίγη ώρα μετά, πολίτες με μάσκες στα πρόσωπα σήκωσαν πλακάτ κατά την άφιξη του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νίκου Πολύζου.

Ο συγκεκριμένος μαθητής, ωστόσο, μάλλον αποφάσισε να… πρωτοτυπήσει. Όχι δε μπερδεύτηκε, απλώς προτίμησε να χαιρετήσει «επίσημα» τους «επίσημους» της εξέδρας.
Με το χέρι υψωμένο και τα δάχτυλα ανοιχτά... Κ.Μ.

Σύρος: Μεγαλειώδης παρέλαση κόντρα στην "ματαίωση" της ΠεριφέρειαςΣτη Σύρο, κόντρα στην απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να ματαιώσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με πρόσχημα τις επί δύο εβδομάδες απεργίες και καταλήψεις στο νησί, πραγματοποιήθηκε παρέλαση και μάλιστα υποδειγματική!

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου έδειξε και απέδειξε ότι ο λαός της Σύρου ξέρει να αυτο - οργανώνεται κόντρα σε όποια απόφαση τοπικών ή εθνικών πολιτικών "αρχόντων".

Η συμμετοχή των παιδιών και σε μερικές περιπτώσεις και των γονέων του, ήταν μεγάλη και ο κόσμος χειροκρότησε αυτά τα παιδιά.

Στην θέση των επισήμων τοποθετήθηκαν μικρα παιδιά.

Η παρέλαση μετατράπηκε σε μία ειρηνική διαμαρτυρία στην πολιτική του σήμερα και τίμησε τους ήρωες του χθες.

Ίσως η μόνη ειρηνική και φιλήσυχη παρέλαση σε όλη την Ελλάδα, οργανώθηκε από τον ίδιο τον κόσμο και τους εργαζόμενους της Σύρου, οι οποίοι αψήφησαν την πρωτοφανή στα χρονικά, απόφαση ματαίωσης της παρέλασης.

Αμήχανοι οι τοπικοί "άρχοντες" , ακυρώθηκαν από τον ίδιο τους, τον λαό.


Σήμερα ο Πρωθυπουργός είχε καλέσει την Σοσιαλιστική διεθνή στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου με θέμα την Αραβική άνοιξη.

Γύρω στα 1000 άτομα έχουν φτάσει έξω από το ξενοδοχεία και το έχουν περικυκλώσει.

Η Αστυνομάι έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους και απαγορεύει την πρόσβαση σε πάρα πολλούς άλλους Κρητικούς που πλησιάζουν στο σημείο...

Στον δικό του (φανταστικό) κόσμο ο Παπανδρέου

“Το σύνολο της κοινωνίας καταδικάζει τα επεισόδια” απεφάνθη ο πρωθυπουργός, από το πολυτελέστατο ξενοδοχείο στην Κρήτη όπου βρίσκεται για την διεθνή σοσιαλιστική βεγγέρα.

Μάλιστα ο Παπανδρέου στη δήλωσή του κάνει λόγο για αυταρχισμό των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Ποιος μιλά;

Ο πολιτικός που κάθε μέρα με πρωτοφανή τρόπο και αυταρχισμό επιβάλλει στον ελληνικό λαό τις εντολές που παίρνει από την τρόικα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον… λαοπρόβλητο πρωθυπουργό το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.”Αυταρχισμός είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους , διακόπτοντας παρελάσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη κατηγόρησε αυτούς που διαιρούν τον Ελληνικό λαό, λέγοντας ότι τραυματίζουν τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.

Δηλαδή κατά τον πρωθυπουργό οι διαμαρτυρίες των πολιτών και η αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, στην βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του, έγιναν… αυταρχικές συμπεριφορές…Παπούλια παραιτήσου

Επειδή η λάσπη έχει ξεχειλίσει σήμερα -αμέσως μετά τα όσα συνέβησαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας- σχετικά με τις παρελάσεις, νομίζουμε πως θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλα τα έμμισθα παπαγαλοειδή, αλλά και στους πολιτικούς της χώρας πως οι παρελάσεις ακυρώθηκαν από τους πολιτικούς και όχι από τους πολίτες.

Οι πολιτικοί μη αντέχοντας την χλεύη και προσπαθώντας να διαφύγουν από την μήνη των Ελλήνων πολιτών, έδωσαν διαταγές ακύρωσης των παρελάσεων. Οι πολίτες απαιτούσαν την απομάκρυνση των πολιτικών «αρχόντων» που τόλμησαν να επιζητήσουν διάκριση τη στιγμή που με τη δική τους στάση έχουν αποδεχθεί την κατοχή της χώρας.

Το δικό τους σύγχρονο ΟΧΙ είπαν οι πολίτες στους πολιτικούς και όχι στην θεσμοθετημένη παράδοση που θέλει να τιμώνται η ανδρεία, το ήθος και η συνέπεια των προγόνων μας στα ιδανικά του Έθνους και του μικρού αλλά και τόσο σπουδαίου κράτους που λέγεται Ελλάδα.

Φοβισμένα τα δουλικά της τρόικας έτρεξαν να διαφύγουν από τις φωνές εκείνων που καλούνται να καλύψουν τα ανομήματα και την ανικανότητα των «ηγετών», των «ταγών» και εν γένει θλιβερότατων μαριονετών των συμφερόντων (εντοπίων και εισαχθέντων). Με περίσσιο θράσος ζήτησαν και πέτυχαν τα μίσθαρνα του Νεοταξισμού την ακύρωση των παρελάσεων που γίνονται προς τιμή ηρώων και όντας ανίκανοι να σταθούν ενώπιον των ευθυνών τους το έβαλαν στα πόδια, φρουρούμενοι πάντα…

Είναι δεδομένη πλέον η έκρηξη των Ελλήνων πολιτών, των καλοπληρωτών του κάθε λαμόγιου και της κάθε «χορηγείας» προς τους πολιτικούς, είναι δεδομένη. Όσο και αν κρυφτούν οι καρικατούρες της πολιτικής, δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τους νόμους που παραβίασαν, από το Σύνταγμα που κατέλυσαν.

Ο τραγικότερος όλων, ο Κάρολος Παπούλιας, πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είχε το θράσος να απευθυνθεί επιρρίπτοντας ευθύνες στους πολίτες και αν και πανικόβλητος υπερασπίστηκε την κατοχική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και επικαλέστηκε το Σύνταγμα για τις εκλογές. Ο ίδιος, ξέχασε πως η κυβέρνηση έχει παρανομήσει πλειστάκις, έχει παραβιάσει το Σύνταγμα κατά συρροή και έχει αποδεχθεί την κατοχή και τον έλεγχο της χώρας από ξένες δυνάμεις… Η επιλεκτική μνήμη του Κάρολου Παπούλια μπορεί να είναι ίδιον συμπεριφοράς λόγω της μεγάλης ηλικίας του, αλλά για μία ακόμη φορά απέδειξε πως ενώ είναι ο πλέον καλοπληρωμένος υπάλληλος των Ελλήνων πολιτών, έχει επιλέξει να είναι μισθωμένος εκφραστής των κυβερνητικών επιλογών…

Οι δηλώσεις Παπούλια

«Όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;

Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο.

Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική».

Απάντηση στις δηλώσεις Παπούλια

Ποιος αμαύρωσε την εθνική επέτειο, Κάρολε Παπούλια; Εκείνοι που απαιτούσαν να φύγεις εσύ και οι άλλοι πολιτικοί από τους επισήμους, ή εσύ που ακύρωσες (ή δέχτηκες να ακυρωθεί) η παρέλαση της Εθνικής επετείου;

Πατριώτης, Κάρολε Παπούλια, είναι εκείνος που σηκώνει το ανάστημά του και φροντίζει για την πατρίδα και τους συμπατριώτες του. Όχι εκείνος που κρύβεται πίσω από προφάσεις και αποπειράται την απενοχοποίησή του προφασιζόμενος το λαμπρό του παρελθόν. Οι πατριώτες είναι σταθερής αξίας και δεν βγαίνουν στην σύνταξη. Οι πατριώτες δεν έχουν ηλικία και δεν διστάζουν ποτέ να αντιταχθούν σε όσους αποπειραθούν να τους σπιλώσουν. Πατριώτες Κάρολε Παπούλια είναι όλοι εκείνοι που τιμούν το παρελθόν άλλων, και δεν επιζητούν τιμές προς τους ίδιους.

Άραγε, μπόρεσες να νιώσεις την προσβολή που έχει γίνει προς τους Έλληνες πολίτες; Δεν σε είδαμε να διαμαρτύρεσαι ή να αποχωρείς από τον θώκο σου, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου περιδιάβαινε την οικουμένη και χαρακτήριζε τους Έλληνες ως τεμπέληδες, λαμόγια και απατεώνες… Τότε, γιατί δεν ένιωσες προσβεβλημένος Κάρολε Παπούλια; Μήπως επειδή τα έλεγε ο υιός του αγαπητού σου φίλου, που του δάνεισες χρήματα για το γνωστό «κωλόσπιτο» (έτσι το αποκάλεσε ο «σύντροφός» σου Ευάγγελος Γιαννόπουλος). Δεν προσβλήθηκες Κάρολε Παπούλια, όταν άλλοι συζητούσαν και έπαιρναν αποφάσεις για την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζεται η γνώμη της Ελλάδας; Δεν προσβλήθηκες, άραγε, όταν ανακοινώθηκε πως η χώρα μπαίνει σε εποπτεία; Και άντε, δεν προσβλήθηκες σαν πολίτης, δεν προσβλήθηκες ούτε σαν πολιτικός, αφού η εποπτεία μπαίνει λόγω ανικανότητας των Ελλήνων πολιτικών; Εμείς οι Έλληνες, Κάρολε Παπούλια, προσβληθήκαμε για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα. Εσύ όμως, ένιωσες προσβεβλημένος μόνο όταν τα «άκουσες» προσωπικώς. Ο πατριωτισμός σου προφανώς περνάει από το «εγώ» και όχι από το «η πατρίδα»… και ίσως θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσεις το «εγώ» σου, αφού η πατρίδα ΜΑΣ δεν επαναπροσδιορίζεται…

Η έννοια δημοκρατία έγινε θύμα και δικό σου Κάρολε Παπούλια. Γιατί κατηγορείς τους Έλληνες που βγήκαν στον δρόμο και δεν κατηγορείς τον Γιώργο Παπανδρέου που εκποιεί την δημόσια περιουσία σαν να ήταν δική του; Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι για το ξεπούλημα των πάντων και βλέπεις καταπάτηση δημοσίου χώρου από τους πολίτες; Και σε ποιόν ανήκουν οι δρόμοι; Στους πολίτες ή στους «άρχοντες», όπως του λόγου σου; Έχεις άραγε αναλογιστεί πως σαν ιδιοκτησία έχουν αντιμετωπιστεί οι ίδιοι οι Έλληνες, των οποίων το μέλλον έχει ξεπουληθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου στα παζάρια των τοκογλύφων;

Τολμάς και μιλάς για πλειοψηφία, εσύ που επιβλήθηκες για λόγους πολιτικής ισορροπίας, προέρχεσαι και στηρίζεσαι (ακόμη και αυτή τη στιγμή) από μία μικρότατη μειοψηφία!!! Και γιατί επικαλείσαι το Σύνταγμα για την πλειοψηφία, Κάρολε Παπούλια; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκες για επίδειξη πλειοψηφίας, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επικαλούμενος την επανεκλογή σου, απείλησε την τότε κυβέρνηση με εκλογές; Μήπως η επίκληση του Συντάγματος παρα-είναι επιλεκτική Κάρολε Παπούλια; Οι γεμάτοι δρόμοι της Θεσσαλονίκης ήταν μειοψηφία; Η οργή των πολιτών εκφράζεται από την μειοψηφία; Μήπως θα ήταν καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς Κάρολε Παπούλια;

Ποιος έχει δικαίωμα και ποιος το καταχράται; Η κυβέρνηση κι εσύ Κάρολε Παπούλια ή οι Έλληνες πολίτες; Ποιοι καταχρώνται την ύπαρξη συγκεκριμένων νόμων του Συντάγματος; Ποιοι παραβιάζουν τα δικαιώματα τίνος; Οι πολίτες των πολιτικών ή οι πολιτικοί των πολιτών; Είναι εκφυλισμός για εσένα, Κάρολε Παπούλια, η απαίτηση απομάκρυνσής σου από τους επισήμους στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης; Μήπως είναι εκφυλισμός η συνέχιση της παραμονής σου σε μία θέση στην οποία δεν προσφέρεις τίποτε με την παρουσία σου και μπορείς να αντικατασταθείς και από ένα παλιό σακάκι; Την ίδια προσφορά θα έχετε στην χώρα και στους πολίτες (εσύ ή το σακάκι), πίστεψέ με.

Η συνεχής μεταβολή των νόμων, οι συνεχείς αφαιρέσεις κεκτημένων και δικαιωμάτων (πολιτικών και ανθρωπίνων) για εσένα, πρόεδρε της δημοκρατίας, σε γεμίζει με ικανοποίηση περί ευνομούμενης πολιτείας; Πώς εννοείς την ευνομούμενη πολιτεία; Μπορείς να μας το εξηγήσεις; Μήπως με την επιλεκτική σου επαφή με κόμματα και αρχηγούς κομμάτων; Μήπως με την ανυπαρξία σου σε θέματα που άπτονται άμεσης παρέμβασής σου (π.χ. κλείσιμο καρδιοχειρουργικής κλινικής με εντολή υπουργού);

Αλήθεια, πιστεύεις πως σήμερα υπάρχουν κανόνες κοινωνικής οργάνωσης ή κανόνες κοινωνικής διάλυσης; Η ερώτηση είναι ευθεία και θα ήθελα η απάντησή σου να συνοδευτεί από τα ανάλογα επιχειρήματα. Αερολογίες και πολιτικολογίες μπορείς να κάνεις στους ομοτράπεζούς σου και όχι στους Έλληνες πολίτες. Και στα δικά σου τα χρόνια (ως υπουργού Εξωτερικών) γινόταν μεγάλο φαγοπότι. Δεν ήξερες τίποτε; Δεν άκουσες τίποτε; Πιστεύεις, πράγματι, Κάρολε Παπούλια, πως όταν ο λαός απαιτεί τότε δεν υπάρχει δημοκρατικό υπόβαθρο; Αν το πιστεύεις, τότε απαιτείται να το δηλώσεις ευθαρσώς, για να μάθει επιτέλους και ο Έλληνας πολίτης τι ακριβώς είναι το δημοκρατικό υπόβαθρο. Ξέρεις, αυτό το υπόβαθρο με το οποίο οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων εμπότισαν την Ελληνική κοινωνία. Αν κατηγορείς λοιπόν για έλλειψη δημοκρατικού υπόβαθρου, τότε ψάξε στην ντουλάπα σου, εκεί ανάμεσα στη ναφθαλίνη, που έχεις διπλώσει την δημοκρατική σου συναίσθηση.

Τέλος, Κάρολε Παπούλια, έχεις δίκιο πως η έξοδος από την κρίση δεν είναι ζήτημα αριθμών, αλλά κρίση πολιτική. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, όπως θέλεις να τους βλέπεις, αγαπητέ…! Οι άνθρωποι είναι οντότητες που αναπτύσσονται και δρουν πολιτικά, σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που σε εκφράζει, η οποία έχει ακινητοποιηθεί σε σημείο τέτοιο που αρρώστησε και σήμερα πεθαίνει. Αυτή η πολιτική που σε γέννησε ως πολιτικό και που σήμερα βρίσκεται όχι μόνο πίσω από τις εξελίξεις, αλλά πίσω και από το πολιτικό αίσθημα και κριτήριο των πολιτών. Η μόνη πολιτισμική κρίση που υπάρχει στη χώρα, είναι η ανοχή του είδους ανθρώπων που ξεδιάντροπα ξεπούλησαν τα πάντα και απαιτούν να τους χειροκροτούν.

Κατάλαβες Κάρολε Παπούλια; Αν όχι, να πας στην επόμενη παρέλαση ως απλός πολίτης σε παρακαλώ, για να έχεις μία επανάληψη του μαθήματος που σήμερα πήρες…

Κι επειδή κάποιοι θα τρέξουν να μιλήσουν και να πουν πως προσβάλλουμε τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα ήθελα να τους ενημερώσω πως εμείς τιμούμε τον θεσμό, ο οποίος δυστυχώς απαξιώνεται από τις πράξεις του ίδιου του Κάρολου Παπούλια και από τον φερόμενο ως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του.

Μετά από όλα αυτά, η Νέα Ελλάδα απαιτεί την άμεση παραίτηση του Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να μπορέσει να γίνει το πρώτο βήμα για την επαναφορά της πατρίδας μας στην δημοκρατία, για να γίνει το πρώτο βήμα για μία νέα Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες.

Ηλίας Μαρκόπουλος
Πρόεδρος της Νέας Ελλάδας


Τα σημερινά επεισόδια σε βάρος των Ελλήνων πολιτικών, από Έλληνες πολίτες, που τους αποδοκίμασαν εντονότατα και σε κάποιες περιπτώσεις τους εκδίωξαν από τις εξέδρες των επισήμων, σηματοδοτούν την δίκαιη εκδήλωση της αγανάκτησης που νιώθει η Ελληνική κοινωνία απέναντι σε μία πολιτεία και το παρόν πολιτικό σύστημα που την έχει πλήρως απογοητεύσει.

Η Νέα Ελλάδα, επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να εγκαταλείψουν άμεσα την Βουλή και να πάψουν να στηρίζουν με την παρουσία τους την κυβέρνηση κατοχής της πατρίδας μας, την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, διότι κάθε φραστική διαφοροποίησή τους θα εκληφθεί ως πολιτικάντικος ελιγμός και όχι ως πολιτική στάση.

Η Νέα Ελλάδα δηλώνει πως έφτασε το τέλος της ανοχής. Αφού η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στους πολίτες, ήρθε η ώρα των πολιτών να υπερασπιστούν εαυτούς και πατρίδα, όπως το άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος απαιτεί.

Η Νέα Ελλάδα υπόσχεται στα εξωνημένα παρασιτικά δηλητηριώδη μαλάκια που καταστρέφουν την δημοκρατία, που διαβιούν αυτοκρατορικά σε βάρος του Ελληνικού λαού, τους «βιαστές» της ηθικής και της λογικής που διδάσκουν στα θύματά τους «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» και που αποδείχτηκαν άθλιοι σύγχρονοι εφιάλτες της πατρίδας, ότι πολύ σύντομα θα πληρώσουν εντόκως την καταστροφική τους παρουσία.

Η επίθεση του διεφθαρμένου, ανέντιμου και ανήθικου πολιτικού συστήματος είναι δεδομένη και γνωρίζουμε πως το σάπιο αυτό σύστημα θα επιχειρήσει να επιβάλει και να συνεχίσει την παρουσία του με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

Γνωρίζουμε πως θα τολμήσουν να επιβάλουν την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, για να δημιουργήσουν μία πανάθλια εξάρτηση της κοινωνίας απέναντί τους. Επιχειρούν την απώλεια της πολιτικής σκέψης των πολιτών μέσα από την αθλιότητα της καταρρέουσας πολιτικής τους. Η πραξικοπηματική τους αυτή πρακτική προκαλεί την Νέμεση που τους πλησιάζει καλπάζοντας, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας

Εξέφρασαν, λέει, τη λύπη τους και τη θλίψη τους!…

Ποιοι;

Οι εκπρόσωποι της αξιολύπητης και αξιοθρήνητης μειοψηφίας της τροϊκανής χούντας!

Τη στιγμή, που γράφει και ψηφίζει και υπογράφει νόμους, με τους οποίους, ενώ κουκουλώνουν τα δικά τους πολλαπλά σκάνδαλα, κατακλέβουν και καταληστεύουν και υποδουλώνουν το λαό και ξεπουλούν τη χώρα.

Που μέσα στο αμόκ της διαστροφής τους χαρακτηρίζουν μειοψηφία τη συντριπτική πλειοψηφία του δικαίως διαμαρτυρόμενου λαού…

Και λένε οι φαρισαίοι και τα φερέφωνά τους ότι ο διαμαρτυρόμενος λαός αμαύρωσε την εθνική επέτειο και πλήγωσε την εθνική μας περηφάνια! Και μίλησαν και για ντροπή οι ξεδιάντροποι…

Γεγονός, που δείχνει ότι, εκτός από την καταφανέστατη και πανθομολογούμενη εμπρόθετη και προσχεδιασμένη προδοσία τους, είναι ουρανομήκης και αβυθομέτρητη και η ανοησία τους.

Φαρισαίοι υποκριτές, ποιοι αμαύρωσαν την εθνική επέτειο και τους θεσμούς! Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες; Των οποίων οι διαμαρτυρίες δείχνουν ακριβώς το σεβασμό στο έθνος και τους θεσμούς! Όπως επιβάλλει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος….

Ή οι δικές σας προδοτικές και αμοραλιστικές αποφάσεις,οι ιδιοτελείς για τις τσέπες σας, αβανταδόρικες για τους τοκογλύφους και καταστροφικές για το λαό και τη χώρα; Με τις οποίες αμαυρώσατε την τρισχιλιόχρονη ιστορία μας και τον τρισένδοξο πολιτισμό μας! Και μας εξευτελίσατε παγκοσμίως…

Ποια σχέση μπορεί να έχουν με το ΟΧΙ του σαράντα για την ελευθερία της πατρίδας τα αλλεπάλληλα δικά σας ΝΑΙ στην προδοσία και υποδούλωση και το ξεπούλημα της χώρας!

Ποια σχέση μπορεί να έχει με τη δημοκρατία, που σημαίνει κράτος του δήμου, η δική σας ΔΗΜΙΟκρατία, που είναι στην πραγματικότητα κράτος ΔΗΜΙΩΝ σε βάρος του λαού και της χώρας!

Ποιοι, λοιπόν αμαύρωσαν την εθνική επέτειο και τους θεσμούς; Και ποιοι θα πρέπει να ντρέπονται; Και να κρυφτούν για πάντα!

Αντί, με τις προκλητικές τους ενέργειες, να πυροδοτούν την ιερή αγανάκτηση του χιλιοπρπρομένου λαού …

π. Ηλίας


Ο Κλεισθένης γράφει.

Υπάρχει μια διχογνωμία όσον αφορά το αν επιτρέπεται σε εκδηλώσεις για την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ των Ελλήνων στον φασισμό να γίνονται αποδοκιμασίες, προπηλακισμοί και ματαιώσεις παρελάσεων.

Παρατήρηση πρώτη. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών δεν στρέφονται κατά των αγωνιστών-ηρώων που είπαν το ΟΧΙ και στη συνέχεια σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στα πεδία της μάχης. Ούτε προσβάλουν τα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας. Αυτά είναι αυτονόητα και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις από κανέναν.

Παρατήρηση δεύτερη. Η καταδίκη του Παπούλια δεν έχει να κάνει με τον θεσμό αλλά με το πρόσωπο που παρακολουθεί την καταστροφή της Ελλάδας χωρίς να αντιδρά όπως οφείλει σαν πρώτος πολίτης της χώρας.

Παρατήρηση Τρίτη. Το εξουσιαστικό σύστημα αποδίδει τις διαμαρτυρίες σε ακροαριστερά και ακροδεξιά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία υπήρχαν και πριν, γιατί δεν προέβαιναν σε τέτοιες πράξεις; Δεν τολμούσαν γιατί δεν είχαν την συμπαράσταση των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα με την ανοχή ή την συμπαράσταση των Ελλήνων γίνονται αυτά τα επεισόδια, πρωτόγνωρα για την Ελλάδα.

Παρατήρηση τέταρτη. Όταν αποχώρησαν οι «επίσημοι» σε πολλές περιπτώσεις η παρέλαση έγινε έστω και υποτυπώδης.

Και μια τελευταία γενικότερη παρατήρηση. Η Γερμανία έχει αιματοκυλήσει τον κόσμο δύο φορές, έχει και τις δύο φορές ηττηθεί και καταστραφεί. Φαίνεται ότι επιχειρεί και τρίτη φορά. Αυτό είναι που ενώνει και όσο περνάει ο καιρός θα ενώνει περισσότερους όχι μόνο Έλληνες σε αντιγερμανισμό. Όσοι άμεσα ή έμμεσα συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στους δύο παγκοσμίους πολέμους έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των λαών. Οφείλουν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους γιατί ο σοφός λαός μας λέει «μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις και η κακή του μοίρα». Οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν να συμπαραταχθούν με τον Ελληνικό λαό και όχι άμεσα ή έμμεσα να εξυπηρετούν το Δ’ ράιχ. Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν ας μας αδειάσουν την γωνιά. Ζήτω το ηρωικό και συνεχές ΟΧΙ.
Τελεία και παύλα.

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο πρωθυπουργός είναι ένα βήμα πριν μετατραπεί σε έναν από τους αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Τον βαρόνο Μινχάουζεν. Τόσα ψέματα και τόση παραπλάνηση του ελληνικού λαού, τόση διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας για την ελληνική οικονομία και τη χώρα δε ζήσαμε ούτε στα χρόνια του Ανδρέα.

Μια συμφωνία που έχει άπειρα αρνητικά σημεία παρουσιάστηκε στο διάγγελμα ως η μοναδική ελπίδα για να σωθεί η χώρα. Χωρίς φυσικά να μας πει για τις θυσίες που θα υποστεί ο ελληνικός λαός.

Όλη αυτή η φασαρία με το διάγγελμα για να μας πει ο κ. Παπανδρέου ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις και τα ταμεία. Δεν μας εξήγησε όμως που θα βρει τα λεφτά για να καλύψει τη χασούρα από το κούρεμα. Γιατί άραγε δεν έβαλε ο πρωθυπουργός όρο να μη συμμετάσχουν τα ταμεία στη διαδικασία. Είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη από τα 11 δις ευρώ, το υστέρημα του ελληνικού λαού που χάνεται; Και χάνεται διότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έβαλαν τις διοικήσεις των ταμείων να ποντάρουν τα αποθεματικά τους στα ελληνικά ομόλογα για να κλείνουν οι μαύρες τρύπες. Και τώρα οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν τα επίχειρα.

Όταν σε λίγους μήνες θα αδειάσουν τα ταμεία των ταμείων να δούμε αν ο προϋπολογισμός θα τα ενισχύσει κι αν η μόνιμη επιτροπεία θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Ο κ. Παπανδρέου, σαν άλλος Τσε Γκεβάρα μας προέτρεψε να κάνουμε ο καθένας τη δική του επανάσταση, κι όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Επιχειρεί να μας πείσει ότι η νέα σύμβαση, το νέο μνημόνιο, μετά την αποτυχία όλων των άλλων, θα μας φέρει στο σωστό δρόμο και θα μας απαλλάξει από τα βάρη του παρελθόντος. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στους ξένους που όπως είπε βάζουν κι αυτοί πλάτη για να σωθεί η Ελλάδα. Μας δανείζουν με ιδιαίτερα σκληρούς όρους, μας τινάζουν στον αέρα, απαιτούν να ξεπουλήσουμε τα πάντα, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι και αλληλέγγυοι σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου.

Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φράση του ότι η κυβέρνηση είχε μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ στη Σύνοδο Κορυφής. Εκτός κι αν θεωρεί διαπραγματευτική δύναμη ότι δεν προλάβαινε να τρώει «φάπες» ή ότι τόσο καιρό δεν συμμετείχε σε καμιά συζήτηση για τη λύση του ελληνικού προβλήματος.

«Για όσους ανησυχούν, να ξέρουν ότι τίποτα δεν θυσιάζει τη δυνατότητα να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Στα δικά μας χέρια είναι το μέλλον μας και εμείς έχουμε την ευθύνη. Το να μας παρέχει κάποιος συμβουλές μόνο καλό θα μας προσφέρει».

Αυτή ήταν η αναφορά του στους επιτρόπους που πιάνουν μόνιμα… στασίδια στην Ελλάδα και θα λύνουν και θα δένουν. Άλλωστε, η συμφωνία το προβλέπει ρητά, η Μέρκελ το διατάσσει. Η Ελλάδα θα είναι για χρόνια υπό ξένη κηδεμονία, έστω κι αν ο κ. Παπανδρέου το βαφτίζει συμβουλές.

Θα μπορούσε να πει κανείς πολλά για το διάγγελμα, όμως, έχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο κ. Παπανδρέου έχει γίνει πολύ καλός μαθητής του καθηγητή κ. Βενιζέλου. Μιλά συνεχώς και για ώρα χωρίς να λέει κάτι ουσιαστικό για τον κόσμο.

Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι με λόγια δε χορταίνει ο κόσμος. Και αυτό θα του το δείξει στις κάλπες. Σύντομα.

Α.Ψ.


Reuters

Η σκοτεινή σκιά της γερμανικής πίεσης για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που ξεζουμίζουν τους Έλληνες, έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τις ιστορικές αντιπαλότητες, και την θύμηση της ολικής καταστροφής της χώρας που της προκάλεσε η ναζιστική Γερμανία πριν από 65 χρόνια.

Ήδη κυκλοφορούν γελοιογραφίες που παρουσιάζουν την τρόικα ως βλοσυρούς στρατιώτες με γερμανική στολή, ενώ κάποιοι Έλληνες άρχισαν να δυσανασχετούν με τους Γερμανούς τουρίστες που πλημμυρίζουν τα αρχαία ελληνικά μνημεία.

Ο γελοιογράφος της φιλελεύθερης Ελευθεροτυπίας Στάθης Σταυρόπουλος έχει ζωγραφίσει δεκάδες τέτοιες γελοιογραφίες τους τελευταίους μήνες, παρουσιάζοντας ακόμη και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο να χαιρετά ναζιστικά. Όπως λέει, «χρησιμοποιώ συμβολικά τις γερμανικές στολές… αυτό που δείχνω είναι πως ότι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί κάποτε με τα όπλα, το καταφέρνουν σήμερα με οικονομικά μέσα».

Μια από τις γελοιογραφίες του Σταυρόπουλου, που δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου, δείχνει έναν Γερμανό στρατιώτη να παρακολουθεί τον Βενιζέλο την ώρα που αυτός διατάζει έναν πολίτη να πληρώσει ακόμη περισσότερα χρήματα σε φόρους.

Μια άλλη γελοιογραφία δείχνει έναν στρατιώτη καβάλα στον Βενιζέλο να τον ρωτάει γιατί είναι κενή η λίστα των ονομάτων της εργασιακής εφεδρείας, που αφορά σε έναν νέο νόμο που προβλέπει την απόλυση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων. Ένας νεαρός Έλληνας απαντά στον στρατιώτη: «Είναι κενή, όπως και εσείς εξοντώσατε τους κομμουνιστές, τους Εβραίους, τους ομοφυλόφιλους, τους τσιγγάνους, και τους ψυχασθενείς κάποτε», συγκρίνοντας την τρόικα με τους Ναζί.

Ο πόλεμος, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα υπέστη μια σκληρή κατοχή και τεράστιες απώλειες, συνεχίζει να αποτελεί ένα ακανθώδες ζήτημα, παρά την σκληρή ένοπλη αντίσταση των Ελλήνων εκείνης της περιόδου.

Κάποια ελληνικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν την σημερινή ελληνική κυβέρνηση ως «δοσιλογική», μια λέξη που παραπέμπει σε προδότες, όπως αυτοί που στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς.

Αδιαφορώντας για τις βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους, την περασμένη εβδομάδα το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια οδυνηρή δόση νέων μέτρων λιτότητας, για να εξασφαλιστεί η εκροή της 6ης δόσης βοήθειας από πλευράς ΕΕ και ΔΝΤ, και να μπορέσουν έτσι να πληρωθούν οι λογαριασμοί λειτουργίας του κράτους.

Για τους απλούς Έλληνες, η γερμανική εμπλοκή στα ζητήματά τους, τους προκαλεί παγωμάρα. Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της ΕΕ στην Ελλάδα Horst Reichenbach γίνεται πολύ συχνά στόχος διακωμώδησης στα ελληνικά ΜΜΕ, που συνδυάζουν το επίθετό του με το Τρίτο Ράιχ.

«Τους μισούμε. Θέλουν να αγοράσουν τσάμπα τα μνημεία μας και τα νησιά μας…», λένε κάποιοι, που ανησυχούν ότι τα πλούσια κράτη ζητάνε τέτοιου είδους εγγυήσεις για τα δάνεια που δίνουν. Από τη πλευρά του, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απορρίπτει όλα αυτά που υπονοούνται από κάποια κράτη, ως «προσβολές».

‘Όλος αυτός ο θυμός εναντίον των Γερμανών, έχει να κάνει με πολλές δεκαετίες πικρίας εξαιτίας του ότι οι Γερμανοί, για πολλούς Έλληνες, δεν αποζημίωσαν τη χώρα για τις καταστροφές και τις θηριωδίες του πολέμου. Ο 89χρονος Μανώλης Γλέζος, που ρίσκαρε τη ζωή του το 1941, κατεβάζοντας την γερμανική σημαία με τη σβάστικα από την Ακρόπολη, ζητάει από το Βερολίνο να διασώσει την Ελλάδα, με το σκεπτικό ότι της χρωστάει τουλάχιστον $40 δισεκατομμύρια.

Ακόμη και πριν από το πρώτο πακέτο βοήθειας του Μάιου του 2010, οι εντάσεις σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ήταν έντονες. Τον Φεβρουάριο του 2010, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε δηλώσει πως οι Γερμανοί θα έπρεπε πρώτα να πληρώσουν τις οφειλόμενες αποζημιώσεις, και μετά να ασκήσουν κριτική στην Ελλάδα για τα ελλείμματά της.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος έριξε λάδι στη φωτιά, υποστηρίζοντας ότι οι Γερμανοί ποτέ δεν επέστρεψαν τον χρυσό που έκλεψαν από την Τράπεζα της Ελλάδας. «Δεν λέω πως πρέπει οπωσδήποτε να το επιστρέψουν, αλλά θα μπορούσαν τουλάχιστον να μας πουν ένα ευχαριστώ», λέει.

Το Βερολίνο απέρριψε τις κατηγορίες, και επίσης αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί κάποιων σχολίων που έκανε ο Πάγκαλος σε μια πορτογαλική εφημερίδα, λέγοντας πως η σκληρή γραμμή της Γερμανίας οφείλεται σε μια ηθική, και ρατσιστική της προσέγγιση, που βασίζεται στη πεποίθηση ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται αρκετά.

Η Γερμανία πλήρωσε την Ελλάδα $67 εκατομμύρια σε πολεμικές αποζημιώσεις στη δεκαετία του 1960, και έκτοτε αρνείται να πληρώσει περισσότερα.Απόδοση: S.A.


Η 28 Οκτωβρίου 1940, σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα του Ελληνικού λαού κατά του φασιστικού εισβολέα, προσθέτοντας μια ακόμη χρυσή σελίδα στην Ελληνική ιστορία.

Το «Όχι» της μικρής Ελλάδας στην φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι σήμανε την απαρχή των θυσιών ενός ολόκληρου λαού. Οι αγωνιστές της νίκης, οι ατρόμητοι πολεμιστές στα βουνά της Ηπείρου, άνδρες και γυναίκες που μαζί με τους Ομογενείς από όλα τα σημεία του κόσμου, πολέμησαν για την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία. Ανέτρεψαν τη δυσμενή γι αυτούς αναλογία των στρατιωτικών δυνάμεων και έγιναν σύμβολα αυτοθυσίας και ηρωισμού, προκαλώντας τον θαυμασμό ολόκληρου του κόσμου.

Η σημερινή εθνική επέτειος είναι μια υπενθύμιση ότι τα ιδεώδη του Πολιτισμού μας, η Ορθόδοξη Πίστη μας, προσφέρουν ειδικά σήμερα, τον τρόπο της συνέχειας του Ελληνισμού ανά τον κόσμο, την πυξίδα μας σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από την κοινωνική εξαθλίωση και την ηθική απογύμνωση. Εμείς, οι Έλληνες είμαστε λαός υπερήφανος, οι λέξεις καθήκον και θυσία έχουν υφάνει την παράδοση κάθε γενιάς.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη, να μεταλαμπαδεύσουμε τα μηνύματα της θυσίας για ένα υπέρτατο σκοπό, ανώτερο από την φυσική μας παρουσία, στις επόμενες γενιές, να τους δώσουμε όραμα και πίστη.

Η Πατρίδα μας τώρα και οι πολίτες της βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Η ανασφάλεια και ο οικονομικός πόλεμος που μαίνεται, η αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος φέρνουν σε απόγνωση τους συνανθρώπους μας. Ο Ελληνικός λαός τούτες τις κρίσιμες ωρες πρέπει να αρθεί στο ύψος περιστάσεων, να πιστέψει σε εκείνες τις αξίες που κληρονόμησε από το ένδοξο παρελθόν του.

Η δική μας μάχη, ακολουθώντας τα βήματα των Αγωνιστών εκείνων, είναι η καθημερινή προσπάθεια για την διατήρηση όσων μας υπενθυμίζουν πόσο ξεχωριστή είναι η προσφορά μας στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Όλοι θα πρέπει να πιστέψουμε στην προοπτική της Πατρίδας μας.

Οι Έλληνες στα πέρατα του κόσμου, ενωμένοι ας προασπίσουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά, την Θρησκεία μας. Ας δώσουμε με συνέπεια, με αξιοπρέπεια, με ενότητα, την μάχη μας για την προάσπιση της Ιστορίας μας, της Γλώσσας μας και του Πολιτισμού μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ)

Ματαιώθηκε, τελικά, η στρατιωτική παρέλαση της Θεσαλονίκης αμέσως μετά την αποχώρηση του εκνευρισμένου Παπούλια.

Κι εδώ γεννάται ένα ερώτημα: Για ποιόν γίνονται οι παρελάσεις;

Για τιμήσουμε τους πολιτικούς που παρίστανται ή για να τιμηθούν οι νεκροί Έλληνες που έδωσαν τις ζωές τους για να μπορούμε εμείς να είμαστε ελεύθεροι;

Οι παρελάσεις γίνονται πασαρέλες δημοσίων σχέσεων;

Οι παρελάσεις είναι θέατρα πολιτικών;

Δεν γίνονται πλέον για τόνωση του εθνικού φρονήματος των πολιτών;

Αν μπορεί κάποιος ας μας απαντήσει, παρακάμπτοντας τις γελοιότητες περί προσβολής του πολιτεύματος, το οποίο οι "άρχοντες" βίασαν με σχέδιο και κατ' επανάληψη...

Στην Καλαμάτα τους πήραν στο κυνήγι!

Στην Πάτρα γιούχαραν τον υφυπουργό άμυνας και του πέταξαν αυγά!

Στον Πειραιά φώναζαν "Δήμαρχε διώξε τους Τροϊκανούς από την εξέδρα"!

Στον Πύργο έπεσε ξύλο και φυγαδεύτηκαν άρον άρον.

Στον Βόλο το ίδιο!

Η Ελλαδα εγείρεται από άκρη σε άκρη ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Μόνο τυφλοί και οι υπηρετούντες την κατοχή της χώρας δεν το βλέπουν.

Ξεκίνησαν τα παπαγαλάκια από τα κρατικοδίαιτα μέσα να μιρικάζουν πως δήθεν αμαυρώθηκε η επέτειος.

Καμία επέτειος δεν αμαυρώθηκε...

Αλλοίμονο αν γινόταν κάτι τέτοιο από τις αντιδράσεις του λαού σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Αμαυρώθηκε ο πολιτικαντισμός και ό,τι εκπροσωπεί.

Ειδικά μετά τις εικόνες -μετά την αποχώρηση των πολιτικών- να παρελαύνουν τα σώματα ανάμεσα στους διαδηλωτές μπορούμε να πούμε πως ίσως σήμερα μετά από πολλά χρόνια τιμήσαμε πραγματικά και άξια τους προγόνους μας, λέγοντας και εμείς το ΟΧΙ.

Οι πρόγονοι μας το είπαν στους Ιταλούς που ήθελαν να μας υποτάξουν...

Εμείς το λέμε στους πολιτικούς που πρόδωσαν και ξεπούλησαν τα πάντα.

Και όσο αφορά τα παπαγαλάκια τους, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να διασώσουν ένα άθλιο πολιτικό συστήμα και αντί να αναρωτιώνται γιατί ο κόσμος εμπόδισε την παρέλαση ενώπιον πολιτικών...

Αφορίζουν τις αντιδράσεις μιλώντας για επέτειο που αμαυρώθηκε...

Μην ανησυχούν... Αν συνεχίσουν έτσι... σε λίγο καιρό στην λίστα με τους πολιτικούς που κρύβονται θα προστεθούν και αυτοί...

Αυτά τα λίγα... και Χρόνια Πολλά σε όλους τους πραγματικούς Έλληνες που ζυγό δεν υπομένουν!

Η "μειοψηφία" που είδε ο Παπούλιας
και οι "οργανωμένοι" που είδε ο Καρατζαφέρης

Με απαξίωση των επισήμων, με μαύρα περιβραχιόνια, με την αστυνομία να είναι πολυπληθέστερη εκείνων που παρελαύνουν, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να εγκαταλείπει εκνευρισμένος την εξέδρα των επισήμων στην Θεσσαλονίκη πριν την έναρξη της παρέλασης, σηματοδοτείται το Ελληνικό ΟΧΙ στην μνημονιακή – κατοχική κυβέρνηση και των εκλεκτών της ανά την επικράτεια και με παρέλαση "πριβέ" μόνο για επισήμους στο Σύνταγμα

Οι Έλληνες απογυμνώνουν την ανεπάρκεια του παρόντος πολιτικού σκηνικού και εξανάγκασαν σε φυγή τα υποχείρια – μαριονέτες μίας –επιεικώς- τραγικής κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια «ήρθα για να τιμήσω την πόλη και την ημέρα», εκθέτουν τον ίδιο, αφού –σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δήλωσε- δεν θέλει να τιμήσει τον Ελληνικό λαό.

Τόσο ο πανικόβλητος πρόεδρος (με μικρό το «π»), όσο και οι υπόλοιποι χειροκροτητές και υποστηρικτές της κυβέρνησης Παπανδρέου, με την στάση τους ακύρωσαν την τιμή προς τους νεκρούς της πατρίδας, με την ανακοίνωση της ακύρωσης της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη. Όμως εισέπραξαν την απάντηση των Ελλήνων, από την συνέχιση της παρέλασης –με τον κόσμο να παρακολουθεί- χωρίς τους επισήμους. Οι Έλληνες απάντησαν με σαφήνεια: Οι επίσημοι και οι τιμητές της κατοχής της Ελλάδας δεν γίνονται δεκτοί σε γιορτές της χώρας.

Σήμερα δεν αμαυρώθηκε η επέτειος του ΟΧΙ, αλλά τιμήθηκε με την φυγή των επισήμων και εκλεκτών της μνημονιακής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Ενωμένοι οι Έλληνες, με απομακρυσμένα τα κόμματα, έδωσαν την απάντησή τους. Ο αγώνας άρχισε κι εκείνοι που βρίσκονται απέναντί τους πρέπει να σκεφθούν το αύριο…


Μόνοι τους τελικά οι κυβερνητικοί στην Θεία λειτουργία στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.

Τελικά ο Παπανδρέου δεν θέλει εκλογές γι' αυτό πήγε σήμερα να προσευχηθεί αλλά γνώριζε οτι θα τον αποδοκίμαζαν.

Έτσι αφού έδιωξαν τον κόσμο από τις παρελάσεις δεν άφησαν τους πιστούς να προσέλθουν στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.

Πριβέ λειτουργία ο Γιωργάκης.

Σε μικρό χρονικό διάστημα θα κάνει λειτουργία στο... Κρυφό Σχολειό...

Δεν ντρέπονται;

Φυσικά όχι!


Έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι τους έρχεται...

Εκνευρισμένος αποχώρησε ο Παπούλιας από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ενώ οι πολίτες φώναζαν "προδότη"! Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην νεώτερη ιστορία του Έθνους που αποχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από παρέλαση στην Θεσσαλονίκη. Η αποχώρηση αυτή σηματοδοτεί την στάση των πολιτών έναντι ανίκανων και τοποθετημένων πολιτικών.

Υπό την πίεση μεγάλου πλήθους Ελλήνων πολιτών και συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξαναγκάστηκε σε αποχώρηση από την εξέδρα των επισήμων. Μαζί με τον Κάρολο Παπούλια αποχώρησαν και αρκετοί παρευρισκόμενοι πολιτικοί.

Αφού οι πολιτικοί δεν είναι άξιοι να φτάσουν τον Εθνάρχη Μεταξά ούτε στο μικρό του δακτυλάκι. Το ΟΧΙ αποφάσισε να το πει ο κόσμος. Χιλιάδες πολιτών κατεβήκανε να παρακολουθήσουν την παρέλαση και όταν είδαν τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας αντέδρασαν και έκλεισαν τον δρόμο για να εμποδίσουν την παρέλαση. Ο Πρόεδρος της τωρινής δημοκρατίας εκνευρίστηκε με το ότι ακούστηκαν συνθήματα περί "προδοσίας" και αποχώρησε.

Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και των ανδρών των ΜΑΤ ανέλαβε την φρούρηση των επισήμων, που αποχώρησαν τάχιστα.

Δηλώσεις Παπούλια

«Εγώ ήρθα να τιμήσω την πόλη και την ημέρα. Λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι ορισμένοι που θέλουν αυτή την εικόνα. Ο λαός δίνει μια μεγάλη μάχη. Την έδωσε σαν σήμερα πριν από χρόνια. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε τις δυνάμεις μας. Εμείς πρέπει να καθαρίσουμε το σπίτι μας» είπε.

«Δεν γίνεται να με αποκαλούν προδότη», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας πριν αποχωρήσει από την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκης. Εμφανώς απογοητευμένος και λυπημένος από τις διαμαρτυρίες στην εξέδρα των επισήμων ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι έχει πολεμήσει για την πατρίδα και είναι λυπηρό νέοι άνθρωποι να τον αποκαλούν προδότη.«Εγώ ήρθα να τιμήσω την πόλη και την ημέρα. Λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι ορισμένοι που θέλουν αυτή την εικόνα. Ο λαός δίνει μια μεγάλη μάχη. Την έδωσε σαν σήμερα πριν από χρόνια. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε τις δυνάμεις μας. Εμείς πρέπει να καθαρίσουμε το σπίτι μας» είπε.

Ο κύριος Παπούλιας αποχώρησε από την παρέλαση. Από την προεδρεία πότε θα αποχωρήσει; Εκεί δεν θίγεται με όσα κάνει η κυβέρνηση εις βάρος της χώρας, αλλά και του θεσμού που ο ίδιος εκπροσωπεί;Και στο Ηράκλειο οι πολίτες εξεδίωξαν με βρισιές και αυγά τους επισήμους. Η κατάσταση είναι τεταμένη... γενικώς.

Ήρθε η ώρα κάποιοι να αρχίσουν να ψάχνουν για... τρύπες να κρυφτούν


Ο στόχος της απόφασης της ευρωσυνόδου, σύμφωνα με το τελικό κείμενο, είναι να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τη συμφωνία των τραπεζών να... παραιτηθούν από το 50% (περίπου) της αξίας των ομολόγων που κατέχουν. Συνιστά αυτό μείωση του ελληνικού χρέους εις χείρας ιδιωτών κατά 50%; Όχι! Αύξηση σημαίνει! Γιατί;

1. Διότι, πρώτον, δεν είναι μόνο οι τράπεζες κάτοχοι ελληνικού χρέους. Υπάρχουν και τα hedge funds, δηλαδή τα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Πόσο χρέος κατέχουν, πόσο θα αποκτήσουν όσο θα διαρκεί η διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» και τι θα κάνουν; Άγνωστο κι αυτό... Να θυμίσουμε τι επισημαίναμε μόλις χθες με αφορμή ρεπορτάζ του BBC, στο κείμενο με τίτλο Επένδυσαν στην πτώχευση και τώρα θα πλουτίσουν.

2. Δεύτερον, το τελικό «όφελος», ως προς τα 100 δισ. παραμένει άγνωστο επειδή από την απόφαση λείπουν οι εξής ουσιώδεις... «λεπτομέρειες»: Τι θα χάσουν οι τράπεζες, ποιο επιτόκιο και ποια διάρκεια θα έχουν τα νέα ομόλογα που θα πάρουν στο πλαίσιο της ανταλλαγής, πόσοι από τους ιδιώτες θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ή πόσοι άλλοι θα προτιμήσουν την ανοιχτή κερδοσκοπία.

Άρα η συμφωνία διατυπώθηκε μεν, αλλά η αριθμητική αποτύπωση (100 δισ. ευρώ) βρίσκεται απλώς... στον αέρα. Στην πραγματικότητα λοιπόν έχουμε στο χέρι τη δήλωση προθέσεων, αλλά όχι το αποτέλεσμα. Αυτό, από λίγο έως πολύ, θυμίζει λιγάκι την... 21η Ιουλίου, η οποία σύντομα αποδείχθηκε ότι έγινε για να μείνει στα χαρτιά.

Αύξηση χρέους κατά 30 δισ.

Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα θα υπάρξουν, όπως ήδη ξέρουμε, επιπτώσεις κυρίως στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τις τράπεζες η Ελλάδα θα καλύψει τις απώλειες, που υπολογίζονται προχείρως σε 30 δισ. ευρώ, με νέο δάνειο.

Τίποτε πρωτότυπο. Οι Έλληνες φορολογούμενοι – οι συνεπείς μόνο, διότι οι ασυνεπείς έτσι κι αλλιώς παραμένουν ανενόχλητοι – θα φορτωθούν με νέα δάνεια για να στηρίξουν οι ίδιοι τις τράπεζες. Άρα η... «Ελλάδα» ελαφρύνεται κατά 30 δισ. αλλά οι Έλληνες όχι.

Οι ίδιοι θα πρέπει να καλύψουν τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά χωρίς δάνειο: απευθείας, από τις συνεχείς αυξήσεις της φορολογίας και τις μειώσεις των συντάξεων.

Ελαφρύνεται όμως συνολικά η... «Ελλάδα»; Παπάρια μάντολες (και συγγνώμη για την έκφραση): Συνολικά η Ελλάδα, ενώ (αν όλα πάνε έτσι όπως έχει ανακοινωθεί) θα «ελαφρυνθεί», υποτίθεται, από 100 δισ. χρέος, θα προσθέσει στην καμπούρα της νέο δανεισμό ύψους 130 δισ., εκ των οποίων τα 30 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με άλλα λόγια η χώρα προσθέτει στο δημόσιο χρέος της 30 δισ. ευρώ επιπλέον.

Όπως ήδη έχουμε γράψει (ο ρόλος του... μετά Χριστόν προφήτη είναι γενικώς απεχθής εδώ πέρα...), στην πραγματικότητα δεν έχουμε μείωση του χρέους, αλλά μια μεγάλη ανταλλαγή χρέους (και με αύξηση, όπως προκύπτει τώρα), ένα μεγάλο swap, και μάλιστα με όρους που οι οποίοι το αυξάνουν από χέρι 30 δισ. και μένει να δούμε πόσο ακόμη θα το αυξήσουν όταν διευκρινιστούν ακόμη περισσότερο οι όροι.

Ακόμη χειρότερα, η Ελλάδα «ξεφορτώνεται» ομόλογα υποκείμενα στον ελληνικό νόμο, λήξεως έως το 2035, υποτιμημένα στην αγορά σε ποσοστό περί το 60%, για να δώσει ομόλογα στο 50%, με άγνωστους όρους, ενώ για το υπόλοιπο 50% θα λάβει νέο δάνειο, βραχυπρόθεσμο, με δανειακή σύμβαση στον αγγλικό νόμο (ποιος πιστεύει τις «διαρροές» της κυβέρνησης περί του αντιθέτου), με επιτόκιο που επίσης μένει να διευκρινιστεί, αλλά δεν μπορεί να είναι κάτω του πρώτου δανείου της τρόικας.

Εσωτερική κατοχή

Εκτός από την αύξηση του δημόσιου χρέους, το νέο δάνειο, ανεξάρτητα από τους άλλους όρους που θα επιβληθούν με τη νέα δανειακή σύμβαση και κάποια στιγμή θα τους μάθουμε, σε κάθε περίπτωση, βάσει της συμφωνίας της ευρωσυνόδου κορυφής, θα συνοδεύεται από ενίσχυση των μηχανισμών επιτήρησης για την παρακολούθηση της εφαρμογής των «μεταρρυθμίσεων», οι οποίες πρέπει να ενταθούν και να επιταχυνθούν.

[Παρένθεση: Η ευρωζώνη καλεί το ΔΝΤ να συμβάλει στη χρηματοδότηση του νέου δανείου. Το Ταμείο ωστόσο έχει επισημάνει ότι δεν μπορεί να δανείζει μια χώρα της οποίας το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Επειδή, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πείρα μας από τους χειρισμούς του Ταμείου, το ΔΝΤ θα αποφασίσει πολιτικά και εφόσον οι δικοί του όροι προς την Ευρωζώνη, στο νέο πλαίσιο του EFSF, θα έχουν ικανοποιηθεί. Ποιοι όροι; Θα τους μάθουμε όταν τεθούν...].

Επιστροφή στην επιτήρηση: Τι θα σημαίνει η «ενίσχυση» του σχετικού μηχανισμού; Κατ’ αρχάς το ανακοινωθέν γράφει ότι την ενίσχυση των μηχανισμών επιτήρησης ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση. Η οποία, κατά τα άλλα, μας διαβεβαιώνει ότι η επιτήρηση δεν θα είναι πιο σκληρή. Διότι, αφού τη ζητάμε εμείς και δεν μας την επιβάλλουν οι άλλοι, δεν παραχωρούμε εθνική κυριαρχία.

Έτσι η «επικοινωνία» ανάγεται σε μπαλαμούτι και το μπαλαμούτι σε πολιτική. Η κυβέρνηση Παπανδρέου σε νέα ξεκαρδιστικά επεισόδια.

Επί της απόφασης, για να μην ξεφεύγουμε: Προβλέπεται ότι, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος (διάβαζε: δανειακής σύμβασης) η Κομισιόν (δηλαδή ο μηχανισμός επιτήρησης υπό τον Ράιχενμπαχ), σε συνεργασία με τα άλλα μέρη της τρόικας θα δημιουργήσει, για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, εποπτικό μηχανισμό εγκατεστημένο στην Ελλάδα, μαζί με Έλληνες εμπειρογνώμονες.

Τι θα κάνουν αυτά τα παλικάρια; Θα αξιολογούν τη «συμβατότητα» των μέτρων που θα αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της εκτέλεσης της νέας δανειακής σύμβασης.

Με ποιον τρόπο; Μην ακούτε ούτε μια λέξη, ούτε μια συλλαβή από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης: Ο νέος ρόλος των επιτόπιων επιτηρητών του Ράιχενμπαχ θα περιγράφεται στη νέα σύμβαση αποκτώντας και συμβατικό και νομικό χαρακτήρα.

Τα παλικάρια θα ελέγχουν όλα τα μέτρα και, όταν τα κρίνουν ανεπαρκή, θα επιβάλλουν δικά τους. Αυτό σημαίνει η προαναγγελία περί παραχώρησης «μέρους της εκτελεστικής (δηλαδή κυβερνητικής) εξουσίας» στον Ράιχενμπαχ. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τα πανηγύρια.

Κατά τα λοιπά, «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Ευθύνη ελληνική, αλλά υπό την αίρεση και την τελική εξουσία των Ράιχενμπαχ.

Εξ άλλου όχι μόνο για την τήρηση των όρων του δανείου των 100 δισ. ευρώ, αλλά και για την «ορθή χρήση» των 30 δισ. που θα πάνε στις τράπεζες, η... «διακυβέρνηση» του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί (ως προς την επιτήρηση βεβαίως) από τον μηχανισμό της τρόικας. Αυτή θα ελέγχει πόσα λεφτά θα πάνε σε ποιον και... για ποιον λόγο. Αναλαμβάνουν δηλαδή και τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος...

Στο Σύνταγμα...

Όμως η επιτήρηση δεν τελειώνει εδώ. Οι ευρωζωνούχοι δηλώνουν την... αισιοδοξία τους – δηλαδή απαιτούν, αλλά κάπως ευγενικά για να μην μας κακοπέσει – ότι μέχρι το τέλος του 2012, σε έναν χρόνο από σήμερα, οι χώρες τους, δηλαδή οι ίδιοι (δηλαδή και η ελληνική κυβέρνηση) θα έχουν υιοθετήσει τον «χρυσό δημοσιονομικό κανόνα» περί ισοσκελισμένων κρατικών προϋπολογισμών.

Με απλά λόγια, το σημερινό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο έχει βυθίσει τις χώρες του Νότου στην ύφεση – και απειλεί με ύφεση το σύνολο της Ευρωζώνης –, θα συμπεριληφθεί στις εθνικές νομοθεσίες τους και «κατά προτίμηση σε συνταγματικό επίπεδο ή κάτι ανάλογο».

Το επιστέγασμα και την τελική διευκρίνιση για όλα τα παραπάνω έδωσε ήδη από χθες, πριν από την απόφαση, η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στη γερμανική Μπούντεσταγκ στο πλαίσιο της συζήτησης για την ενίσχυση του προσωρινού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF).

Με απλά λόγια, εκτός του ότι ζήτησε ακόμη μια φορά συνταγματοποίηση της λιτότητας για το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης, ανήγγειλε (πάλι) την αλλαγή των ευρωσυνθηκών, αλλά και τη μελλοντική παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσων χωρών κρίνονται «απείθαρχες» ως προς την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων.

Προσοχή! Το έχουμε ξαναπεί, αλλά η υπενθύμιση ποτέ δεν βλάπτει: Στο ευρωδικαστήριο θα παραπέμπονται οι χώρες που δεν επιτυγχάνουν τους δημοσιονομικούς στόχους. Από ποιον θα κρίνονται; Ποιος θα κρίνει αν η μη επίτευξη οφείλεται σε «απειθαρχία» ή σε αδυναμία;

Καμιά σημασία δεν έχει. Η μη επίτευξη αυτομάτως σημαίνει ενοχή της κάθε χώρας. Όχι της επιτήρησης, όχι του Συμφώνου Σταθερότητας, όχι των ηλίθιων και καταστροφικών «συνταγών» της θεσμοποιημένης λιτότητας, όχι της προκαλούμενης από το χρέος και τις εξωτερικές παρεμβάσεις ύφεσης.

Μόνο οι χώρες, μόνο οι λαοί. Αυτοί θα είναι εις το διηνεκές οι ένοχοι. Όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και επισήμως. Είτε μπορούν είτε δεν μπορούν να εκπληρώνουν τους ληστρικούς όρους των τοκογλύφων. Γι’ αυτό θα παραπέμπονται σε δίκη...

Όταν βγει ο... «Ήλιος»!

Όμως οι όροι που μας βάζουν για να μας... χαρίσουν αυτή την αύξηση του χρέους δεν τελειώνουν εδώ. Η Ελλάδα δεσμεύεται να... δεσμεύσει τα μελλοντικά έσοδα του μελλοντικού προγράμματος «Ήλιος», αλλά και τα μελλοντικά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, σε ύψος 15 δισ. ευρώ, όχι μόνο για τη... μείωση του χρέους, αλλά και για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Δηλαδή θα κληθούμε να ενισχύσουμε το ταμείο που θα μας δώσει το δάνειο των 130 δισ. ευρώ.

Δηλαδή θα του καταβάλουμε χρηματικές εγγυήσεις.

Δηλαδή, αν ακούστε κανέναν κερατά να σας λέει ότι η Ελλάδα δανείζεται χωρίς εγγυήσεις, ρίξτε του μια πατσαβούρα. Τουλάχιστον για να εκτονωθείτε...

Αυτά είναι τα μέχρι τώρα συμπεράσματα. Κι όποιος διαφωνεί με την απόφαση της ευρωσυνόδου, όποιος αμφισβητεί τα κατά συρροήν ψέματα της κυβέρνησης, είναι, κατά τον πρωθυπουργό, «υπερπατριώτης». Ενώ αυτός, ο... πραγματικός πατριώτης, κατάφερε, ακόμη μια φορά, να αυξήσει το χρέος που πήγε να... περικόψει. Θαυμάστε τον και εκφράστε του την ευγνωμοσύνη σας. Την αξίζει. Ειδικά επί της κάλπης. Είναι κι αυτός ένας ακόμη εθνικός ευεργέτης...