Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Οκτ 2011


Πολύ σημαντικό αεροπορικό επεισόδιο που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε "θερμό", μια εξέλιξη που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην ψυχραιμία των Ελλήνων πιλότων ήταν τελικά η σημερινή αποστολή COMAO των τουρκικών μαχητικών.

Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να στήσουν ενέδρα στα ελληνικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν, με "δόλωμα" τα F-4 Terminator που εκτελούσαν την εικονική προσβολή στα δύο νησιά.

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα F-16 καλύπτοντας τα F-4, περίμεναν τα ελληνικά μαχητικά να κάνουν την εμφάνισή τους περιμένοντάς τα σε ύψος μεγαλύτερο από αυτό που επιχειρούσαν τα F-4. Και τα τέσσερα F-16 ήταν οπλισμένα. Σε συνάντησή τους έσπευσαν δύο ελληνικά Mirage 2000-5 Mk2 από την 331 Μοίρα της Τανάγρας, οπλισμένα με μικτό φορτίο βλημάτων αέρος-αέρος MICA IR και EM.

Τα τουρκικά μαχητικά, φυσικά είχαν εντοπιστεί από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης από την ώρα που απογειώθηκαν από τα τουρκικά αεροδρόμια (μάλλον Μπαλίκεσιρ τα F-16 και Εσκί Σεχίρ τα F-4). Τα ελληνικά Mirage 2000-5 πλησίασαν τα τουρκικά στο ύψος των τελευταίων και κατευθύνθηκαν προς τα F-4 που είχαν πάρει θέση βομβαρδισμού.

Τότε δύο τουρκικά F-16 κατευθύνθηκαν εναντίον τους και προσπάθησαν να πετύχουν εικονικές καταρρίψεις!

Ακολούθησε σκληρή αερομαχία, αλλά τα δύο Mirage δεν ήταν μόνα τους: Άλλα δύο ελληνικά μαχητικά εκσυγχρονισμέρνα F-4 AUP της 339 Μοίρας που εδρεύει στην Ανδραβίδα, είχαν απογειωθεί από την Σκύρο και με το πανίσχυρο ραντάρ AGM-65GY (το καλύτερο ραντάρ σε υπηρεσία στην Π.Α. σήμερα) είχαν εγκλωβίσει με βλήματα AIM-120 AMRAAM, τόσο τα δύο εναποπείναντα τουρκικά F-16 που εξακολουθούσαν να κινούνται σε μεγάλο ύψος, όσο και τα άοπλα F-4 που πραγματοποιούσαν εικονικό βομβαρδισμό στους Φούρνους και το Αγαθονήσι.

Η κατάσταση είχε γίνει αρκετά επικίνδυνη και αμέσως άλλα τέσσερα ελληνικά μαχητικά έλαβαν εντολή να απογειωθούν, αλλά τελικά τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν, μετά την "ολοκλήρωση" της αποστολής των F-4.

Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ τόνιζαν ότι
"Τέτοιες εμπλοκές είχαν να γίνουν από το καλοκαίρι του 2009, όταν στο Αιγαίο όλοι ξέραμε ότι οι Τούρκοι "κάτι ετοίμαζαν". Τις επόμενες ημέρες θα δούμε που το πάνε"...


Με την αποψινή του ομιλία, διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες (για όποιους είχαν ακόμα).

Ο άνθρωπος δεν είναι ούτε μαριονέτα, ούτε μειωμένου καταλογισμού. Είναι ένας αδίστακτος τύραννος, πιστό εργαλείο των τυράννων που λυμάινονται τον πλανήτη.

Δεν είναι τα ψέμματα που ξεστόμισε για πολλοστή φορά σήμερα.

"Άφησαν την χώρα ανοχύρωτη στην κρίση…!"

Την ίδια στιγμή που ο Καραμανλής πέρασε την παγκόσμια κρίση της Lehman με μικρές απώλειες, παρότι είχε απέναντι του το κράτος ΠΑΣΟΚ που αγωνιζόταν λυσσαλέα για την κατάλυση της χώρας.

Τα αρνητικά Road Shows του πρωθυπουργού στα διεθνή δίκτυα που έλεγε ότι η χώρα καταρρέει, ότι δεν θα σεβαστεί ως κυβέρνηση καμμία συμφωνία, την ώρα που διαπραγματεύονταν τα κρατικά ομόλογα!

Τα συνδικάτα των κρατικοδίαιτων εγκληματιών που τον στηρίζουν ακόμα και σήμερα και παρέλυαν το κράτος σε καίριες στιγμές. Σήμερα χρησιμοποιούνται για να σπάνε τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις οργής.

Το παρακράτος των κουκουλοφόρων εμπρηστών, των ομοϊδεατών του ΓΑΠ που γονάτιζαν την Αθήνα σε κάθε ευκαιρία.

Τις Ισλαμοφασιστικές οργανώσεις που χρηματοδοτούντο όπως αποκάλυψαν τα Επίκαιρα από υπερατλαντικά κονδύλια με σκοπό να προκαλούν το χάος, όποτε η χώρα έβγαινε στις αγορές. (τα είχαμε αποκαλύψει από τότε, θυμηθείτε τα Κοράνια και τους Δεκέμβρηδες όπου μέχρι και η Παπαρήγα με τον Τσίπρα αποχώρησαν από τις συγκεντρώσεις μιλώντας για “Ταλιμπάν”).

Και όμως, η χώρα άντεξε. Με όλα τα λάθη του, ο Καραμανλής βάστηξε μέχρι τον τελικό εκβιασμό, αυτόν του Μπόμπολα, του ΓΑΠ, της Siemens, της Goldman και της Hoechtief: ¨Εκλογές τώρα, δεν ψηφίζουμε Παπούλια”. Μία οικονομία που ακόμα και τρεις μήνες μετά, υπερκάλυπτε εως και 5 φορές τις ανάγκες της από τις αγορές.

Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι. Το ελεεινό σχέδιο που τηρήθηκε μεθοδικά και θα είχε ολοκληρωθεί με την εκποίηση εάν δεν υπήρχε το “Όχι” του Σαμαρά.

Σήμερα αυτό το πολιτικό ον, αυτό το δημιούργημα απέδειξε πως ο ρόλος του είναι πολύ πιο επικίνδυνος από την απλή εκποίηση της Ελλάδας.

Το είχαμε δει άλλωστε στην σφαγή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και την δημιουργία ενός κράτους τρομοκράτη στην καρδιά των Βαλκανίων: Το σύστημα Κλίντον – Γερμανοναζί του είχε δώσει τα εύσημα ως τον κύριο ρολίστα του έργου.

Σας είχαμε μεταφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg από το 2008 που παρομοίαζε τα CDS Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας ως μία πυριτιδαποθήκη που θα μπορούσε να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα. “Δεν έβλεπαν όμως την αιτία που θα έκανε αυτά τα επικίνδυνα εκρηκτικά να αναφλεγούν”.

Σήμερα βλέπουμε ότι τα Ελληνικά CDS παίζουν τον ρόλο του πυροκροτητή σε αυτό το φονικό εκρηκτικό μίγμα. Ακόμα και τα Γαλλικά CDS καλπάζουν.

Η ποιότητα ζωής των πολιτών καταστρέφεται, η ανασφάλεια εντείνεται, τα δημοκρατικά δικαιώματα ακυρώνονται, η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα που “δικαίωμα” έχουν μόνο οι υπερεθνικές ελίτ και οι υπερεθνικοί δολοφόνοι. Όλοι πλέον μιλούν για την “Ελληνική ασθενεια” που μεταδίδεται στον πλανήτη. Τα σαρδόνια χαμόγελα του Σόρος της Κλίντον και της Ωλμπράιτ, των τυράννων της μισανθρωπίας.

Αυτό το συμπαθητικό γεροντάκι με τις γραφικές συνήθειες, δεν είναι αχυράνθρωπος. Είναι αδίστακτος.

Μα έχουμε αντιμετωπίσει και σοβαρότερους ως έθνος μέσα στις χιλιετίες της ύπαρξης μας.

Έχουμε τσακίσει χειρότερους τυράννους εμποδίζοντας την βαρβαρότητα να κυριεύσει τον πλανήτη. Ακόμα και σήμερα, ότι όμορφο υπάρχει στον ανθρώπινο πολιτισμό, είναι Ελληνικό. Από την Δημοκρατία μέχρι την τέχνη και την επιστήμη.

Τώρα ήλθε πάλι η στιγμή μας.


Σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011, συζητήθηκε στη Βουλή η πολυσέλιδη έκθεση του ΓΕΔΔ κ. Λ. Ρακιντζή σχετικά με τις "έρευνές" του στο δημόσιο.

Μεταξύ των υπολοίπων εκθέσεων, ο κύριος Ρακιντζής (υπενθυμίζουμε πως ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε ζητήσει την αποπομπή του κ. Ρακιντζή στο παρελθόν… για λόγους που ποτέ δεν έγιναν γνωστοί ενώ πολλοί αμφισβητούν τη νομιμότητα των εκθέσεών του λόγω του ότι η θητεία του έχει λήξει δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2009, χωρίς να έχει ανανεωθεί έκτοτε...) παρουσίασε και ένα θέμα σχετικά με την ακύρωση της αγοράς ενός δορυφορικού /γεωγραφικού συστήματος από την ΕΥΠ!!!
Θυμίζουμε ότι ο κ. Ρακιντζής "ασχολήθηκε" με το θέμα κατόπιν "προσκλήσεως" του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Οι επιθεωρητές της ΓΕΔΔ έστειλαν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη χωρίς όμως να μπουν στον κόπο να ζητήσουν την άποψη κανενός από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους. Αρκέστηκαν μόνο στην άποψη της νέας διοίκησης της υπηρεσίας... Η οποία, λίγο μετά την παρουσίαση του συστήματος και αφού αρχικά είχε εκφράσει το θαυμασμό της για τις δυνατότητές του, έκανε τα αδύνατα δυνατά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για την απένταξη του έργου...

Να φταίει άραγε το γεγονός ότι η ελληνική εταιρεία που κέρδισε το διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια του έργου προμηθεύτηκε το λογισμικό από Ρωσία μεριά;

Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα...

Πάντως σήμερα στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, υπό την προεδρία του κ. Θανάση Τσούρα, ο κ. Ρακιντζής πέρασε δύσκολες ώρες, όταν δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις στον Βουλευτή Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. Πρέσβυ ε.τ. κ. Ιωάννη Κοραντή για τους λόγους που συνηγορησε στην απένταξη ενός τόσο σημαντικού για την υπηρεσία έργου.

Ψελίζοντας είπε ο κύριος Ρακιντζής ότι αυτός απλά επραξε αυτό που του εισηγήθηκε η "Αρχή Πληρωμής" του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας...!!!

Και όταν ο κ. Κοραντής τον ρώτησε από πότε οι Ειδικές Υπηρεσίες, όπως η "Αρχή Πληρωμής" εκφράζουν άποψη επί πολιτικών αποφάσεων, όπως ήταν και η απόφαση προμήθειας -με διεθνή μάλιστα διαγωνισμό όπως προέβλεπε το ΕΣΠΑ, του συγκεκριμένου συστήματος- από τον τότε υπουργό κ. Γιώργο Βουλγαράκη κατάπιε την γλώσσα του και δεν ήξερε τι να απαντήσει...

Βλέπετε η δοτή από τον υπουργό "Αρχή Πληρωμής" απεφάνθη ότι "... η Υπηρεσία δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί στην υλοποίηση του υπόψη έργου" άποψη που υιοθέτησε και ο ΓΕΔΔ.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα:

Με ποιές επιστημονικές γνώσεις έβγαλαν αυτήν την απόφαση;
Ποιός τους είπε ότι η υπηρεσία δεν έχει αυτην την αρμοδιότητα ενώ την έχει πχ ο Στρατός;
Είναι τυχαίο το ότι η "Αρχή Πληρωμών" υπάγεται πλέον στον ίδιο υπουργό (Χρυσοχοΐδη), με τις γνωστές "συνομιλίες" με τον αμερικανό πρέσβη, αμέσως με την αλλαγή της κυβέρνησης, που ως ΥΠΠΡΟΠΟ αποφάσισε και την απένταξη του έργου;

Φαίνεται, λοιπόν, πως η "αρχή πληρωμής" αποφασίζει πλέον στην χώρα. Και με έγγραφα αυτής της αρχής διώκονται έντιμοι υπάλληλοι που στοχοποιήθηκαν επειδή δεν δέχθηκαν να συνεργαστούν. Αλήθεια, ρώτησε ο κ. Ρακιτζής για τους εκβιασμούς που δέχθηκαν αυτοί οι υπάλληλοι για να μην παραλάβουν το έργο επειδή το λογισμικό δεν ήταν Αμερικανικής προέλευσης;

Εμείς, υπενθυμίζουμε ότι ο Σπέκχαρντ είχε γράψει ότι «θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να ακυρώσουμε κάθε ενεργειακή, αμυντική και εμπορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας...». Και ο κύριος Σπέκχαρντ είχε ειδική ενημέρωση από τον κύριο Χρυσοχοΐδη…!


Διαβάστε επίσης: Wikileaks: Απαξιωτικά σχόλια του Χρυσοχοΐδη για την ΕΥΠ
  • Επιλέγει να μετατραπεί σε πρωθυπουργό της διαπλοκής και της κατοχής της χώρας, αφού τρέμει την επόμενη ημέρα απομάκρυνσής του από την εξουσία

Ωμός εκβιασμός των βουλευτών να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (αλλά χωρίς να πει ότι το απαίτησε η τρόικα…) και τρία μέτωπα (με Χατζηνικολάου – Κουρή, τραπεζίτες, δικαστικούς) ήταν η ομιλία του ΓΑΠ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Ο Παπανδρέου ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση μία ομιλία στην οποία δεν είπε τι θα κάνει για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας – δηλαδή με την πρωθυπουργία του.

Ο ΓΑΠ περιμένει μεγάλο «κούρεμα» από την Ε.Ε. και ξέρει ότι οι Έλληνες τραπεζίτες (που κάποτε του οργάνωναν δείπνα…) αντιδρούν. Όμως και σ’ αυτό το θέμα επέλεξε να πάει με τον ισχυρό και τον πλούσιο, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τις ξένες τράπεζες. «Μας ενδιαφέρει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, όμως το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται απαραίτητα και πάντα με το συμφέρον της χώρας. Πρέπει ο κάθε παράγοντας του τόπου να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων», είπε και απείλησε ότι «οι θέσεις κάποιων θα καταρρεύσουν. Οι τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν γιατί θα τις εγγυηθούμε».

Η επίθεση σε Κουρή – Χατζηνικολάου εντυπωσιάζει, καθώς έγινε την επομένη της συνάντησης με Μπόμπολα – Ψυχάρη. Προφανώς κάθε συνάντηση έχει τα ανταλλάγματά της… Ο ΓΑΠ είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες σε περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν κανάλι που έχει χρέη 500 εκατ. και να μην δίνουν ρευστότητα σε μικρές επιχειρήσεις και μετά να λένε ότι αν μειώσουμε το χρέος θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Εξέφρασε μάλιστα και παράπονα για τη στάση των μέσων ενημέρωσης: «έπρεπε να ενημερώνουν αντικειμενικά, όχι να προβάλουν μόνο την μιζέρια» (να τα βλέπει αυτά ο Σαμαράς…).

Για τους δικαστές είπε ότι πρέπει να πληρώσουν τον οβολό τους, καθώς είναι «οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί. Πιο ακριβοπληρωμένοι ακόμα και από τους βουλευτές που αρνήθηκαν αυξήσεις, ενώ οι δικαστές δεν τις αρνήθηκαν». Απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι την «οικονομική κατοχή: θα την παλέψουμε όταν και οι δικαστές πληρώσουν τον οβολό τους και συμβάλουν στο αίσθημα δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους παράγοντες ποδοσφαίρου, επιχειρηματίες να αποφεύγουν την δικαιοσύνη με τερτίπια και αναβολές».

Ωστόσο ο ΓΑΠ επέδειξε αυταρχική συμπεριφορά προς τους βουλευτές του, τους οποίους ουσιαστικά εκβιάζει να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ενώ την Δευτέρα 4 βουλευτές (Βαρβαρίγος, Μακρυπίδης, Κυριακοπούλου, Κατρίνης) είπαν ότι περιμένουν να τους διαβεβαιώσει ότι το άρθρο 37 είναι απαίτηση της τρόικα, ο Παπανδρέου δεν είπε τίποτε, παρά μόνο ότι θέλει να ενισχυθεί ενόψει της διαπραγμάτευσης της Κυριακής! Είναι φανερό ότι τους έγραψε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων και αυτούς και την Κατσέλη που ζήτησε αλλαγές στο άρθρο, αλλιώς θα το καταψηφίσει.

Μέχρι τον Μάρτιο προσπαθεί να το τραβήξει ο Παπανδρέου

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, ομολογούν ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και το μόνο που την κρατά ενωμένη είναι αφενός ο κίνδυνος χρεοκοπίας και αφετέρου η μη επανεκλογή τους σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Κατά την συνεδρίαση της ΚΟ δεν θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές – δεν τους παίρνει άλλωστε στο Μαξίμου να μιλήσουν. Θα μιλήσει μόνο ο κ. Παπανδρέου ο οποίος θα επαναλάβει ότι η ψήφιση του άρθρου 37 είναι “προαπαιτούμενο” από την Τρόϊκα και θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές να μην τον …ρίξουν τώρα.

Το κύριο επιχείρημα στους πανικόβλητους βουλευτές από το Μαξίμου είναι σε γενικές γραμμές το εξής: “Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να πάμε μέχρι τον Μάρτιο, γιατί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχουμε πλεόνασμα και η κατάσταση θα είναι πιο ευνοϊκή για μας“.

Δεδομένου ότι δεν αναμένονται αποφάσεις από τους Δανειστές την Κυριακή, είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο γι αυτό και η ομιλία του στους βουλευτές και οι συναντήσεις με τους πολιτικούς και την …διαπλοκή. Ελπίζει έτσι ότι θα τα … κουτσοβολέψει μέχρι τον Μάρτιο και θα γλιτώσει τελικά τις εκλογές τώρα και το … ελικόπτερο.

Παρομοίασε τον εαυτό του με τον... Καποδίστρια!

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, εκτός των άλλων ασυναρτησιών που ξεστόμησε, μίλησε με καταγγελτικό τόνο “γι’ αυτούς που μιλάνε για ΓΟΥΔΙ, και σπέρνουν στο Λαό τον διχασμό”. Και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στον Καποδίστρια λέγοντας πως “τον δολοφόνησαν γιατί ήθελε να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα”.

Αν κάποιος από εσάς, που μας διαβάζει αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι μπορεί να συγκριθεί ο Καποδίστριας με τον σημερινό Πρωθυπουργό, μετα χαράς να παραθέσετε την άποψη σας στα σχόλια της ανάρτησης.

Κύριε Παπανδρέου θέλετε να μας πείτε ότι εσείς και η κυβέρνηση σας θέλετε να ανασυγκροτηθεί η Ελλάδα;

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Δεν είναι στιγμές να εμπαίζετε τους Έλληνες πολίτες κατ’αυτόν τον τρόπο. Είναι ντροπή!

Κάπου εδώ θα πρέπει να γράψουμε και τί ακριβώς έλεγε ο Καποδίστριας, για να δείτε ποιός ήταν ο λόγος της δολοφονίας του, όπως επίσης για να διαπιστώσετε πως αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είναι “μπαρούφες”, μιας και ουδεμία σχέση έχει η πολιτική του Καποδίστρια με την πολιτική του Παπανδρέου.Η Νέα Ελλάδα, ως κόμμα πολιτών και όχι ως απόκομμα ή παραφυάδα του υπάρχοντος νοσηρού πολιτικού συστήματος, κατανοώντας την ανάγκη πολλών Ελλήνων πολιτών να γνωρίσουν τις θέσεις της, αποφάσισε να τις καταθέσει επιγραμματικά και να γνωστοποιήσει πως ήρθε η στιγμή να απαιτήσουμε την χώρα μας, να εκδιώξουμε τους επίδοξους κατοχείς της πατρώας γης και να εκπαραθυρώσουμε οριστικά και αμετάκλητα όλα τα ανδρείκελα – μαριονέτες που έχουν φέρει την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού, στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής.

Όποιος θέλει την πατρίδα μας, ας βρει το θάρρος να μας κηρύξει πόλεμο. Όποιος μας κηρύσσει πόλεμο, θα δεχθεί τα αποτελέσματα που του αρμόζουν.

Η Νέα Ελλάδα καλεί τους Έλληνες να πλαισιώσουν τις τάξεις της για να αρχίσει η Ελλάδα τον δρόμο της ανάκαμψης και της πραγματικής δημοκρατίας και όχι της ολιγαρχίας των εκλεκτών, των παρεών, των συμμαθητών και των αθλίων υποτακτικών των τραπεζιτών.

Υπογραφές και νόμοι της Κυβέρνησης Παπανδρέου

Η Νέα Ελλάδα δεν αναγνωρίζει καμία υπογραφή του καθεστώτος Παπανδρέου. Είτε αυτή η υπογραφή μπήκε για το μνημόνιο (την δανειακή σύμβαση πριν από αυτό) είτε για οτιδήποτε ακολούθησε του μνημονίου. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει κανένας νόμος του κράτους που καταπατά το Σύνταγμα. Κι επειδή όλα τα εκτρωματικά νομοσχέδια καταπατούν το Σύνταγμα, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα εκθέτουν σε τεράστιο κίνδυνο και την ανεξαρτησία της χώρας, οι νόμοι τους μπορούν να τυπωθούν σε χαρτιά υγείας και να τους δοθούν προς ιδία χρήση.

Τιμωρία όσων συμμετείχαν στην κατοχή της χώρας

Όσοι συμμετείχαν με την υπογραφή τους ή την ανοχή τους στην εξαθλίωση της χώρας, θα τύχουν ειδικής μεταχείρισης. Πρώτον, θα απολέσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Δεύτερον, θα αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη, με δικαστές ενόρκους πολίτες. Τρίτον, θα τους αφαιρεθεί ολόκληρη η περιουσία που θα βρεθεί στο όνομά τους ή στο όνομα συγγενή πρώτου βαθμού, οπουδήποτε και αν βρίσκεται αυτή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τράπεζες

Σχετικά με τις τράπεζες, η θέση μας είναι επίσης σαφής. Όσες δεν αντέχουν την κρίση, μπορούν να κλείσουν, όπως κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις. Πριν να κλείσουν θα επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν πάρει (φυσικά με τον ανάλογο τόκο). Στη θέση που βρισκόμαστε ως χώρα, οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν προκειμένου να υπάρξει ένας έλεγχος (κυρίως στα παιχνίδια κέρδους εις βάρος της Ελλάδας, στα οποία συμμετέχουν και Ελληνικές Τράπεζες) τέτοιος που θα μπορέσει να βρει και να τιμωρήσει παραδειγματικά εκείνους τους τραπεζίτες που έπαιξαν εις βάρος της πατρίδας μας.

Ασυλία πολιτικών

Η ασυλία των βουλευτών θα πρέπει να υφίσταται μόνο σε θέματα πολιτικής τοποθέτησης. Σε τίποτε άλλο. Εάν παραβιάζουν το νόμο θα τον αντιμετωπίζουν, όπως όλοι οι πολίτες. Ο θεσμός του βουλευτή, του ανθρώπου που ζει υπεράνω του νόμου και απολαμβάνει σειρά ευεργετημάτων που του δίνει ο νόμος, πρέπει να τελειώσει. Καμία δημοκρατία δεν έχει πολίτες διαφόρων ταχυτήτων. Μόνο οι ολιγαρχίες, όπως αυτή που ζει η χώρα από το 1821 και μετά.

Το Χρέος της Ελλάδας

Χρέος της Ελλάδας δεν υφίσταται όσο αυτό δεν ερευνηθεί. Και νομίζω πως είμαστε σαφείς σε αυτό. Από εκεί και μετά, με γνώμονα ΜΟΝΟ το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, θα δώσουμε την δυνατότητα αποπληρωμής μόνο εκείνου του χρέους που θα βρεθεί νόμιμο (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο περί ομολογιακού δανεισμού κρατών).

Ιδιωτικές επιχειρήσεις

Θα κάνουμε έρευνα σε όλους αυτούς που επί δεκαετίες καρπώθηκαν χρήματα από την Ε.Ε. για να αγοράσουν καινούργια μηχανήματα για τα εργοστάσιά τους. Όσοι βρεθούν (και θα είναι πάρα πολλοί αυτοί) πως καρπώθηκαν τα χρήματα χωρίς να προχωρήσουν στις νέες τεχνολογίες και στην αύξηση του δείκτη ανταγωνιστικότητας της χώρας, θα δεχθούν ποινές παρόμοιες με εκείνες των πολιτικών, που αναφέρθηκαν πριν.

Πωλήσεις κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων

Δεν αναγνωρίζουμε την πώληση καμίας κρατικής εταιρείας. Θέτουμε δε επ΄ αμφιβόλω και τις πωλήσεις αρκετών ιδιωτικών (συνεταιριστικών) εταιρειών, που πωλήθηκαν αντί πινακίου φακής, αφού οδηγήθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Δημόσιοι Υπάλληλοι και απολύσεις

Οι απολύσεις είναι παράνομες. Η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σχετικά με το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων της. Θα γίνει, φυσικά, ένας εξορθολογισμός και κατανομή θέσεων που θα αποδώσει στο δημόσιο σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Όποιος υπάλληλος τολμά να ερμηνεύει νόμους, θα απολύεται και θα πληρώνει αποζημίωση προς το δημόσιο αλλά και προς τον πολίτη τον οποίο ζημίωσε με οποιοδήποτε τρόπο. Θα πραγματοποιείται ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος ως προς την συμπεριφορά και την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων και των κρατικών λειτουργών.

Χρέη προς το Δημόσιο - Μείωση της ανεργίας

Όσοι χρωστούν στο δημόσιο θα κληθούν να μετέχουν οικονομικά στην δημιουργία εργοστασίων και βιομηχανιών. Η σχέση τους θα είναι σχέση μετόχου χωρίς δικαίωμα ψήφου και οι απολαβές τους θα γίνουν πράξη μόνο όταν εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό που χρωστούν (συν τους τόκους). Μέχρις εκείνου του σημείου δεν θα παίρνουν τίποτε. Άρνηση συμμετοχής θα σημαίνει αυτόματα δήμευση περιουσίας (κινητής, ακίνητης, καταθέσεων και οποιασδήποτε άλλης μορφής)

Δημόσια Έργα και Μεγαλοεργολάβοι

Επειδή κανένα δημόσιο έργο δεν πληροί τις προϋποθέσεις παραλαβής, οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα κληθούν να καταβάλουν σημαντικά ποσά για μη σωστή ολοκλήρωση των έργων. Οποιαδήποτε άρνηση καταβολής των ποσών αυτών θα αντιμετωπίζεται με τους τρόπους που ήδη αναφέρθηκαν.

Παιδεία

Σχετικά με την Παιδεία, θα γίνει ένας σοβαρότατος εξορθολογισμός και ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν συγκεκριμένες μέθοδοι αξιολόγησης των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Επίσης, στα Πανεπιστήμια, θα εισαχθούν επιστήμονες για να αναλάβουν ακαδημαϊκό (και ερευνητικό) έργο, ενώ θα επιστρέψουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσοι ποικιλοτρόπως εισήλθαν και κατέλαβαν θέσεις Πανεπιστημιακών.

Υγεία

Για την Υγεία, τα πράγματα είναι σαφέστατα. Δημόσια υγεία και μόνο δημόσια υγεία. Περιπτώσεις κατά τις οποίες Έλληνες πολίτες θα "οδηγούνται" από την δημόσια στην ιδιωτική υγεία, θα τιμωρούνται βαρύτατα. Τόσο οι εμπλεκόμενοι γιατροί του δημοσίου, όσο και οι εμπλεκόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, θα χάνουν τα πάντα. Από πτυχίο (για τους γιατρούς) έως ολόκληρη την επιχείρηση (για τους επιχειρηματίες).

Έλεγχος στην αγορά και στις τιμές αγαθών

Αυστηρότατος έλεγχος της αγοράς για τις τιμές των αγαθών. Όποιος παραβιάζει τις τιμές που θα υποδεικνύει το κράτος, θα γνωρίζει βαρύτατα (με διαπραγματεύσιμα) πρόστιμα που θα επιβάλουν τα δικαστήρια με ενόρκους πολίτες και όχι δημόσιοι υπάλληλοι. Περιπτώσεις, κατά τις οποίες δημόσιοι υπάλληλοι θα κάνουν "τα στραβά μάτια" σε παραβατικές συμπεριφορές επιχειρηματιών, θα τιμωρούνται όπως ήδη έχει αναφερθεί.

Γεωργία - Κτηνοτροφία

Πραγματική στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Η χώρα μας πρέπει να γίνει αυτάρκης στην τροφή και στη συνέχεια αντί να εισάγει, να εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Ελλάδα. Η στήριξη αυτή θα γίνει με αντίστροφα μεγέθη, έτσι ώστε να μπορέσουν πρώτα οι μικροπαραγωγοί - αγρότες να εργαστούν προς την κατεύθυνση αύξησης της παραγωγής τους. Δημόσιες εκτάσεις που παραμένουν χωρίς εκμετάλλευση, θα δίνονται στους αγρότες με μικρές αγροτικές επιφάνειες, για να τονωθούν οικονομικά. Οι μεγαλο-αγρότες θα περιμένουν στο τέλος της σειράς που θα δοθούν αυτές οι βοήθειες.

Δημογραφικό

Το πρόβλημα της Ελλάδας με την γήρανση του πληθυσμού της είναι καταγεγραμμένο. Ταυτόχρονα αυτό το πρόβλημα λειτουργεί ανάδρομα και μειώνει την δυναμικότητα της χώρας προς τον αναγκαίο δρόμο της ανάπτυξής της. Με προγράμματα στήριξης των πολυμελών (τρίτεκνων και πολύτεκνων) οικογενειών, αλλά και με προγράμματα στήριξης για την δημιουργία οικογενειών σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, είμαστε βέβαιοι πως θα αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που απαιτεί την άμεση λύση του. Η στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της ίδιας της πατρίδας μας, η οποία απειλείται ευθέως με αφελληνισμό.

Λαθρομετανάστευση

Η λαθρομετανάστευση, πηγή πολλών δεινών για την οικονομία αλλά και για την κοινωνία, θα αντιμετωπιστεί με πιέσεις προς την Ευρώπη για εφαρμογή της αναλογίας πληθυσμού και μεταναστών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να λειτουργεί ως ανοιχτή φυλακή για τους κατατρεγμένους ή τους πάσης φύσεως και λειτουργίας λαθρομετανάστες. Αναγνωρίζοντας πως είναι άνθρωποι που έχουν δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή, αλλά και γνωρίζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να διαγραφεί εθνικά για να εξασφαλισθεί η καθαρότητα των βορείων κρατών της Ευρώπης, οι λύσεις που προτείνουμε είναι απολύτως σαφείς. Όσοι λαθρομετανάστες δεν γίνουν δεκτοί στην Ευρώπη, θα επιστραφούν άμεσα στην Τουρκία (από όπου και κυρίως εισέρχονται) ή στην πατρίδα που δηλώνουν ως τόπο γέννησής τους. Ο ανθρωπισμός είναι ένα «νόμισμα» που έχει δύο όψεις. Όποιος θέλει να βλέπει μόνο τη μία, αυτή την λαθρομεταναστών, καλό είναι να δει και την άλλη όψη, αυτή των Ελλήνων κατοίκων που λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας έχουν μετατραπεί σε «στόχους» ικανοποίησης των αναγκών προς το ζει των λαθρομεταναστών. Σε όσους δεν τα γνωρίζουν ή δεν θέλουν να το αντιλαμβάνονται, υπενθυμίζουμε πως στην Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες και αυτοί πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Εξωτερική Πολιτική

Η πάγια θέση είναι πως η Ελλάδα, η πατρίδα μας, πρέπει να αποκτήσει φίλους πραγματικούς και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να δημιουργεί λυκοφιλίες. Αν και ο ισχυρότατος παράγοντας για μια ικανή εξωτερική πολιτική είναι η οικονομία της χώρας, αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για μία υπερήφανη εξωτερική πολιτική, με την βοήθεια ικανότατων Ελλήνων διπλωματών που σήμερα λοιδωρούνται, προκειμένου να μπορέσει η πατρίδα μας να διαφύγει του εξευτελισμού και της ανηθικότητας που διαφήμισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, διασύροντας έτσι τον Ελληνισμό διεθνώς. Η έναρξη λειτουργίας ειδικών ομάδων σχεδιασμού στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα συνεπικουρείται από ισχυρούς Έλληνες της διασποράς και από λαμπρούς επιστήμονες που έχουν μέχρι σήμερα παραγκωνισθεί από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αποτελεί τον πρώτο και μέγιστο σκοπό, ο οποίος θα καλυφθεί σύντομα με μετρημένους ενδιάμεσους στόχους. Η εξωτερική πολιτική οφείλει να εμπνέει σεβασμό στους συνομιλητές της χώρας μας και αυτό είναι εφικτό όταν τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπούν θα είναι σοβαρά και δεν θα λειτουργούν ως γελωτοποιοί και κάκιστοι εκπρόσωποι της Ελλάδας, θα εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό, τα Ελληνικά συμφέροντα και δίκαια και δεν θα είναι κομματικά φερέφωνα κανενός. Με σαφείς θέσεις απέναντι στην Τουρκία (αρχή ίσων μέτρων), άμεση καθήλωση της Σκοπιανής προπαγάνδας αλλά και των Τσάμηδων, θα σταματήσει άμεσα και η οποιαδήποτε γελοία επίθεση δέχεται η Ελλάδα σήμερα. Το Αιγαίο, η ΑΟΖ, η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, αποτελούν την καρδιά της Ελλάδας και αυτό θα καταστεί σαφές στον οιονδήποτε εποφθαλμιά μέρος της Ελληνικής γης. Casus Belli και σαφείς προειδοποιήσεις άμεσης τιμωρίας όσων επιχειρήσουν να δοκιμάσουν την Ελληνική ανοχή. Δεν διαπραγματευόμαστε για τίποτε λιγότερο πέρα από τις γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός, πέρα από τις επιθέσεις που σήμερα απειλούν το Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κύπρο.

Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια

Η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω ανικανότητας των πολιτικών. Η αγαστή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και η συμμετοχή τους στην πολιτική άμυνας της χώρας και απομάκρυνσης κινδύνων που σήμερα την απειλούν, είναι ένα ζήτημα που δεν σηκώνει αναβολή. Ειδικοί επιστήμονες, με την κληρωτή παρουσία Ελλήνων πολιτών, θα λειτουργούν ως μηχανισμοί ελέγχου διαδικασιών που αφορούν την άμυνα της Ελλάδας. Οι πολίτες πρέπει να έχουν τον λόγο, ενώ οι στρατιωτικοί θα πρέπει να λειτουργούν και να προασπίζονται όσα ο νόμος και η επαγγελματική εξειδίκευσή τους επιβάλλουν.

Οι υπηρεσίες εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και η ΕΛ.ΑΣ. θα διαχωρισθούν και θα ακολουθήσουν τις κατευθύνσεις που ο ρόλος του καθενός απαιτεί. Η εσωτερική ασφάλεια, η επίθεση κατά της εγκληματικότητας και η προστασία των Ελλήνων πολιτών, αποτελούν πρώτιστο μέλημα και χρέος όλων όσων υπηρετούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια. Όσοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί ή άνδρες των υπηρεσιών ασφάλειας, λειτουργήσουν εναντίον ή ελλιπώς ως προς τα καθήκοντά τους, θα διώκονται ποινικά, θα διώχνονται από την υπηρεσία που βρίσκονται, θα τους αφαιρούνται τα χρόνια συνταξιοδότησης, ενώ θα γίνεται περαιτέρω έρευνα στα οικονομικά τους για πιθανή εμπλοκή τους και σε άλλα θέματα της εθνικής ασφάλειας.


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Οικονομολόγος

Σήμερα βρισκόμαστε στην χειρότερη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδος και ίσως σε μια από τις χειρότερες της ιστορίας από συστάσεως αυτού του Έθνους. Για την σημερινή κατάσταση της εξαθλίωσης που βιώνει στο πετσί του ο Ελληνικός λαός, ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης (1974-2011) που κυβέρνησαν τούτο τον τόπο. Άλλες εξ αυτών έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και άλλες μικρότερο. Όμως η παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, των κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλου και Πάγκαλου, παρ΄ότι είναι η τελευταία, έχει πιθανόν τις περισσότερες των ευθυνών. Ανέλαβε την εξουσία της χώρας, πράγματι σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, με ψευτοδιλήμματα που έθεσε προεκλογικά στον Ελληνικό λαό υφαρπάζοντας την ψήφο του, όπως π.χ. το «λεφτά υπάρχουν», την υπόσχεση για μη περικοπή των μισθών των εργαζομένων και των συντάξεων των απόμαχων της εργασίας και την βεβαίωση περί μη υπαγωγής της χώρας στο Δ.Ν.Τ., γεγονός το οποίο θα την εξαθλίωνε οικονομικά.

Όταν η κυβέρνηση αυτή λοιπόν, ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2009 την εξουσία, όλοι γνωρίζαμε πως η χώρα ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση την οποία δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και απαιτείτο το νοικοκύρεμα της με δραστικά και άμεσα μέτρα αλλά κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε σε θέματα δανεισμού. Η χώρα πιστεύαμε ότι μπορούσε, παρά το μεγάλο χρέος, να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές άνετα και με πολύ λογικό επιτόκιο. Τα spreads, τα οποία προσδιορίζουν το ύψος του επιτοκίου ενός δανείου, ήταν τότε στις 134 μονάδες. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός γνώριζε την πραγματικά άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, εφ΄όσον είχε ενημερωθεί επακριβώς από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Άρα, από την στιγμή που τα spreads ήταν χαμηλά, αφού παρέμειναν στα ίδια επίπεδα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2010, δεν θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα σε δανεισμό από τις αγορές προς κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της χώρας; Εκείνος όμως, αντί να κάνει το αυτονόητο, δυσφημούσε σε όλα τα ταξίδια του στο εξωτερικό την χώρα μας, με ηλιθιότητες του τύπου, «η Ελληνική οικονομία μοιάζει με τον Τιτανικό». Έτσι, ο κ. Παπανδρέου ενώ θα μπορούσε να έχει ως πλεονέκτημα την τοποθέτηση του πιστολιού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτός το παρέδωσε αμαχητί στους δανειστές μας και εκείνοι με τη σειρά τους το τοποθέτησαν στον κρόταφο του Ελληνικού λαού. Και για να γίνει περισσότερο αντιληπτό και κατανοητό το πόσο κακό έκανε ο πρωθυπουργός στη χώρα και στον Ελληνικό λαό με αυτές τις ενέργειες του, θα αναφέρω το εξής παράδειγμα: Σκεφτείτε ότι ένας τραπεζίτης που κατέχει μία πολύ αξιόπιστη και εύρωστη οικονομικά τράπεζα, χάνει τα λογικά του και δηλώνει δημοσίως ότι η τράπεζά είναι χρεοκοπημένη και ότι οι υπάλληλοί της την κλέβουν. Αυτή η τράπεζα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα θα έχει χρεοκοπήσει πραγματικά, αφού όλοι μα όλοι οι καταθέτες της θα έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους και η τράπεζα θα μείνει «πανί με πανί».

Δυστυχώς αυτό ακριβώς έπραξε ο πρωθυπουργός μας και η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση μη μπορώντας να δανειοδοτηθεί από τις αγορές γιατί τα speads είχαν ήδη εκτιναχτεί. Έτσι, κατέφυγε στη σύναψη της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα λέγοντας εκ νέου ψέματα στον Ελληνικό λαό, πως ψήφισαν την τερατώδη και μονομερή αυτή σύμβαση προκειμένου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις των πολιτών, ενώ, με τα 110 δις € που πήραν με δόσεις, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων ή για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα, πληρώθηκαν οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια προϋπαρχόντων δανείων και ομολόγων. Δηλαδή, με την εισαγωγή μας στο ΔΝΤ εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να πληρωθούν τα πανωτόκια των διεθνών νταβατζήδων μας. Σημειώστε επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2009, συζητούσε με τον πρώην πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Στρος Καν (όπως ο ίδιος δημόσια αποκάλυψε) την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Οι συνεχιζόμενες, λοιπόν, μέχρι σήμερα, άτολμες και χωρίς προοπτική πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, είναι εφαρμογή πολιτικών σε βαρέλι χωρίς πάτο και έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση. Αυτή η κυβέρνηση, ήδη έχει απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, έχει οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στην φτώχια και τη δυστυχία, έχει διαταράξει την κοινωνική συνοχή του λαού μας και έχει δημιουργήσει φαινόμενα οικονομικής αποδιάρθρωσης και πολιτικής αποσύνθεσης. Την ώρα, λοιπόν, που το καζάνι της χώρας βράζει, την ώρα που όλες οι κοινωνικές τάξεις, ουδεμιάς εξαιρουμένης, βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την κλοπή των ονείρων του σήμερα και του αύριο, την ώρα που οι κοινωνικές εκρήξεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα είναι προ των πυλών, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της για να «περάσει» από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο που είναι η ταφόπλακα της εργαζόμενης αστικής τάξεως, αυτή την ώρα, την ύστατη για το Έθνος ώρα, βρήκαν τρία πρωτοκλασάτα και συνυπεύθυνα για το κατάντημά μας στελέχη της κυβέρνησης να το «παίξουν» δελφίνοι και να πάρουν πόντους στην διεκδίκηση της προεδρικής διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Η τρόικα, λοιπόν, του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης δηλαδή η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Ραγκούσης τι απέδειξαν με το μανιφέστο που εξέδωσαν; Απέδειξαν πως δεν ήταν αυτοί που συνειδητά συμμετείχαν σε όλο το σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδος. Δεν συμμετείχαν στη διόγκωση του δημοσίου πελατειακού τομέα. Δεν δημιούργησαν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας μας μέσω της τεράστιας αύξησης των δημοσίων δαπανών. Δεν είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν ποτέ να τιθασεύσουν την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή. Δεν είναι αυτοί που επέτρεψαν την αθρόα λαθρομετανάστευση και είναι ανίκανοι να περιορίσουν μια από τις μεγαλύτερες πληγές της οικονομίας, το παραεμπόριο. Δεν είναι αυτοί που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι και απάλλαξαν όλους τους υπεύθυνους της παραγωγής των μεγάλων σκανδάλων. Δεν είναι αυτοί που δημιούργησαν από το πουθενά μεγαλοοικονομικούς παράγοντες (τραπεζίτες, εργολάβους δημοσίων έργων, μεγαλοϊδιοκτήτες καρτέλ, εφοπλιστές κλπ) στη χώρα, μέσω ευνοϊκών και πονηρών συμβάσεων με το δημόσιο, προωθώντας και διατηρώντας μια σχέση εξάρτησης, με ανταποδοτικότητα την οικονομική ενίσχυση στις προεκλογικές περιόδους. Δεν είναι οι πατέρες της ατιμωρησίας που ψήφισαν την ασυλία των βουλευτών και των υπουργών διαχωρίζοντάς την «κάστα» τους από τους υπόλοιπους Έλληνες. Δεν είναι αυτοί που απέτυχαν σε όλους τους στόχους που έθεσαν ως κυβέρνηση. Δεν είναι αυτοί που διέλυσαν την παιδεία, την υγεία και την δημόσια διοίκηση της χώρας, ως υπεύθυνοι υπουργοί των αντίστοιχων υπουργείων.

Την στιγμή λοιπόν, που το ΠΑΣΟΚ καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά από ιδρύσεώς του, αποφάσισαν να το παίξουν διεκδικητές ερειπωμένου και ισοπεδωμένου σπιτιού. Δεν τους ενδιαφέρει εάν η χώρα ξεπουλιέται στα ξένα συμφέροντα, δεν τους ενδιαφέρει που η ανεργία καλπάζει στα ύψη, κυρίως στις παραγωγικές ηλικίες. Δεν τους ενδιαφέρει που ήδη άρχισε νέα, χειρότερη της δεκαετίας του 1960, μεταναστευτική φυγή των Ελλήνων. Δεν τους ενδιαφέρει που η απρόβλεπτη αυτή ύφεση δημιουργεί μεγάλη υπογεννητικότητα, με απρόβλεπτα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την ύπαρξη αυτής της χώρας. Τους ενδιαφέρει μόνο να γίνουν αρχηγοί ενός διαλυμένου κόμματος ή κάποιου άλλου που θα δημιουργηθεί στη θέση αυτού σε μια πτωχευμένη και υποδουλωμένη χώρα. Τους ενδιαφέρει η καρέκλα της εξουσίας. Τους ενδιαφέρει να είναι καλοί εκτελεστές των εντολών της νέας τάξεως και της παγκοσμιοποιήσεως.

Το «άκακο» μανιφέστο των τριών δελφίνων, είναι ένα καλό φιλολογικό κείμενο, όμως είναι ένα άχρηστο πολιτικό κείμενο που δεν μπορεί ποτέ να έχει αποδέκτες την κοινωνία που πένεται και δυστυχεί. Δανείζομαι ένα απόσπασμα από το κείμενο της Ελληνικής τρόικας, που δεν διαφέρει σε τίποτα από το «μαζί τα φάγαμε» του κ. Πάγκαλου. «Οι λέξεις, λοιπόν, έχασαν το νόημά τους και επιλογές με υψηλό κοινωνικό κόστος εμφανίζονταν μέσα σε αυτό το ιδιότυπο «matrix» ως «κοινωνικές κατακτήσεις», ενώ στην πραγματικότητα η χώρα απλά δανειζόταν και αργά ή γρήγορα θα πλήρωνε «τα σπασμένα». Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!»

Ανεύθυνοι πολιτικάντηδες, του «μαζί τα φάγαμε» και του «ευθύνες έχουμε όλοι». Δυστυχώς, για σας, λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός δεν ξεχνά ποιοι τον οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση, δεν ξεχνά αυτούς που έχουν φέρει στην Ελλάδα τους νέους επικυρίαρχους που αποφασίζουν εν λευκώ για την τύχη του. Η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Την ώρα που η αγανάκτηση γίνεται οργή και ακολούθως μετατρέπεται σε απελπισία ποιος θα μπορέσει να ελέγξει τις απρόβλεπτες εξελίξεις;

Όμως, ένα είναι σίγουρο:

Έρχεται πολύ σύντομα η ώρα που όλοι αυτοί θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό για το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωσή του, είτε μέσω ειδικών δικαστηρίων, είτε μέσω ποινικών δικαστηρίων.

Αιδώς σαλτιμπάγκοι πολιτικάντηδες σοσιαλιστάδες!!!

  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Η ζωή τραβά την ανηφόρα.

Ξοπίσω όσοι είναι ακόμα ζωντανοί.

Κι άντε αυτούς, τους ζωντανούς τους ξέρουμε, τους βλέπουμε , τους αναψηλαφούμε.

Με τους ταγούς, τί γίνεται;

Με όλους αυτούς δηλαδή που ενώ πάντα προεκλογικά σύμφωνα με τα βιογραφικά, τις γνώσεις, τις αρετές τους είναι σε θέση να διεκδικήσουν θρόνους θεϊκούς, ύστερα χάνονται στο βάθος της ανεπάρκειάς τους περιμένοντας την αντιμισθία ελέω αξιώματος και τίποτε άλλο;

Λαγοί ή ταγοί;

Τώρα που ο λαός περνάει μαστιγωτές και συμπληγάδες πού είναι κρυμμένοι οι «κρυπτοχριστιανοί» που ήθελαν ψήφο για να μας σώσουν;

Τόσο δύσκολο είναι να ανασκουμπωθούν και να μπουν μπροστάρηδες;

Θα μου πείτε τί σχέση με κοινωνικούς αγώνες έχει στην συντριπτική του πλειοψηφία όλο αυτό το κογκλάβιο, που άλλα τάζει και άλλα εφαρμόζει.

Ευκαιρία τώρα στα δύσκολα να δει και ο λαός με ποιούς έχει να κάνει.

Δε λέω, υπάρχουν και οι υποδειγματικοί και οι αψεγάδιαστοι.

Σταγόνα στον ωκεανό.

Της νεοελληνικής ανεπάρκειας.

Για όσα συμβαίνουν δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι ταγοί που έγιναν λαγοί.
Είμαστε και εμείς που θέλαμε λαγούς και όχι ταγούς.

Πίσω από τους λαγούς, πηγαίνουν οι λαγοί.

Πίσω από τους ταγούς, πηγαίνουν οι ταγοί.

Έκαστος για τους λόγους, τις αναζητήσεις του και εφ ό ετάχθη.

Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Σε κάθε περίπτωση, ας συμβάλλουμε όλοι μαζί, τώρα που επίκειται η εθνική καταστροφή σε έναν κοινωνικό μετασχηματισμό.

Οι λαγοί να γίνουν ταγοί.

Ξέρουν αυτοί. Ξέρουμε και ‘μεις.

Μεταξύ μας, ΜΕΤΑΞΑ.

Ο νοών, νοείτω.

Σύμφωνα με τον Ολλανδό οικονομολόγο Rens van Tilburg, "το επείγον πακέτο στήριξης υπό εξέταση από τις χώρες της Ευρωζώνης δεν ισοδυναμεί με μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα. Προτού υπάρξουν άλλα τέτοια πακέτα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερβολικής εξουσίας που ασκούν οι ολιγάρχες, των οποίων τα προνόμια παραμένουν εμπόδιο για τη δίκαιη κατανομή των όποιων οικονομικών θυσιών γίνονται στη χώρα.

Του Rens van Tilburg*
για την ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζουν άλλη μια "οριστική" λύση στην κρίση του ευρώ, σε μια εποχή που ακόμα και οι κινεζικές και αμερικανικές τράπεζες έχουν αρχίσει να κάνουν έκκληση για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Φυσικά, όλοι ανησυχούν για τον κίνδυνο της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά το ερώτημα είναι: "Μήπως θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για την πορεία που οι Ευρωπαίοι ηγέτες ακολουθούν στην παρούσα φάση"; Το ερώτημα αυτό καθίσταται ολοένα και πιο καίριο, αφού κανείς ποτέ δεν αναφέρεται στο πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, ούτε αναζητούνται λύσεις σε αυτό.

Το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η κοινωνικοοικονομική θέση που κατέχει κανείς στην ελληνική κοινωνία δεν καθορίζεται με βάση τα ταλέντα, τις δεξιότητες και το επίπεδο του δυναμισμού του κάθε πολίτη, αλλά με κριτήριο τις διασυνδέσεις του. Φυσικά, οι κοινωνίες δεν είναι ποτέ πραγματικά πλήρως αξιοκρατικές ή νεποτιστικές. Ωστόσο, σε χώρες όπως η Ολλανδία, για παράδειγμα, η αξιοκρατία παίζει σημαντικό ρόλο, ενώ, αντίθετα, στην Ελλάδα ο καθοριστικός ρόλος του νεποτισμού αποτελεί μάλλον τον κανόνα παρά την εξαίρεση, σε μια χώρα όπου η συγκέντρωση της εξουσίας και της ιδιοκτησίας στα χέρια των ολιγαρχών είναι τόσο μεγάλη, ώστε επί μονίμου βάσεως να επιτυγχάνουν να ενισχύουν τη θέση τους.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του νεποτισμού, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνει ως έχει και η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να εξοφλήσει τα χρέη της, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους. Ακόμη και αν υπήρχε κοινή συναίνεση για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, η χώρα απλά θα εξακολουθούσε να δανείζεται επ' αόριστον, μόλις θα γινόταν η επανεκκίνηση από το σημείο μηδέν.

Οι πολιτικοί κάνουν τα στραβά μάτια στα διαρθρωτικά προβλήματα

Επομένως, δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ποιοι θα κληθούν πάλι να πληρώσουν το τίμημα για τη διάσωση των τραπεζών ή του δημόσιου χρέους της χώρας. Η ανάληψη του ρόλου του προστάτη των διαρθρωτικά αδύναμων οικονομιών μέσω μιας αύξησης του αποθεματικού κεφαλαίου του ΕΤΧΣ όχι μόνο δεν θα ελαχιστοποιήσει τα όποια μελλοντικά προβλήματα, αλλά θα τα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο. Όπως έχουν τα πράγματα, οι πολιτικοί ηγέτες μας είναι έρμαια της ίδιας εκείνης λογικής που τους οδήγησε στο να επιτρέψουν την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ, αν και δεν πληρούσε τα αναγκαία κριτήρια.

Εάν η ΕΕ επέτρεπε στην Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη σε αντάλλαγμα για τη διαγραφή των χρεών της, θα μπορούσε να αποφευχθεί μια μελλοντική οικονομική επιβάρυνση. Αλλά την ίδια στιγμή, αυτό θα σήμαινε την εγκατάλειψη της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα, η οποία θα κληθεί στη συνέχεια να αντιμετωπίσει από μόνη της τα προβλήματα της χώρας της. Και αναμφίβολα θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η ευημερία των πολιτών στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι τα κύρια θύματα του διοικητικού χάους που επικρατεί στη χώρα τους.

Η συνέχιση της οικονομικής στήριξης σημαίνει απλά αναβολή της αναπόφευκτης κοινωνικής πάλης

Οι πολίτες που ανήκουν στην ελληνική αστική τάξη είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τους φόρους εισοδήματός τους, όπως ακριβώς κάνει και οποιοσδήποτε άλλος Ευρωπαίος. Ωστόσο, συχνά, είναι απρόθυμοι να καταβάλουν χρήματα στο κράτος τους, αφού γνωρίζουν καλά ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο για να γεμίζουν τις τσέπες των οικογενειών και φίλων του εκάστοτε καθεστώτος. Τα ποσά από την ΕΕ που εισέρευσαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια έχουν επιδράσει σαν ηρεμιστικό στον ελληνικό πληθυσμό. Όλοι ωφελήθηκαν σε κάποιο βαθμό, ενώ τα πραγματικά φιλόδοξα και ικανά μέλη της νεολαίας επέλεξαν διακριτικά να φύγουν από τη χώρα. Τώρα, όμως, σε μια εποχή που οι εντάσεις αυξάνονται, μια νέα εισροή κεφαλαίων από την ΕΕ θα συμβάλει απλά σε μια αναβολή της κοινωνικής πάλης, η οποία είναι άκρως επείγουσα για τη συγκεκριμένη χώρα.

Μια καλύτερη στρατηγική θα ήταν σίγουρα η πλήρης στήριξη του αγώνα του ελληνικού λαού, πράγμα που δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Οι ολιγάρχες της Ελλάδας έχουν αποστασιοποιηθεί από το όλο πρόβλημα της κρίσης χρέους, υποχρεώνοντας όλους τους υπόλοιπους καρτερικούς Έλληνες συμπατριώτες τους να επωμισθούν το ασήκωτο αυτό βάρος. Και το κατόρθωσαν αυτό, επειδή η τρόικα, που απαρτίζεται από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν είχε και δεν έχει τη βούληση να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στις αποφάσεις που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση. Η δέσμευση για τον ίσο καταμερισμό του βάρους της αποπληρωμής του χρέους στους πολίτες παρέμεινε μόνο στα χαρτιά.

Είναι καιρός να ξεπεράσει η τρόικα τις όποιες επιφυλάξεις της και να ενεργήσει με στόχο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα που υπήρξε το λίκνο της. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με το ότι αυτό αποτελεί μια θαυμάσια "ευρωπαϊκή" ιδέα. Για την υλοποίησή της θα απαιτηθεί μια πραγματικά ριζοσπαστική παρέμβαση στην διαχείριση της ελληνικής κυριαρχίας. Εάν αυτή δεν γίνει, οι περικοπές που γίνονται αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται ποτέ να έχουν πραγματικό αντίκρυσμα, και δεν θα χτυπηθούν τα κακώς κείμενα, δηλ. ο ρόλος και τα προνόμια των ολιγαρχών, οι οποίοι σήμερα αποφασίζουν για το πού θα πρέπει να γίνονται περικοπές. Αν δεν περιοριστεί η εξουσία της ελληνικής ολιγαρχίας, δεν θα υπάρξει καμμία πιθανή λύση. Και δυστυχώς, αυτή η εκτίμηση παραβλέπεται συστηματικά από τις ευρωπαϊκές προτάσεις, οι οποίες πάρθηκαν εσπευσμένα και χωρίς πολλή σκέψη.

Η Αθήνα μπορεί να μην είναι Βαγδάτη, αλλά ας μην υποτιμάμε τη δυσκολία της οικοδόμησης μιας εύρυθμης και λειτουργικής Δημοκρατίας στη χώρα. Αυτό είναι το καθήκον που θα πρέπει να αναλάβουμε, εάν επιθυμούμε να βρούμε μια λύση στο ελληνικό αυτό δράμα, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει αίσιο τέλος, σε αντίθεση με τις θεατρικές τραγωδίες των κλασσικών χρόνων. Εάν η Ευρώπη επιθυμεί να κάνει την υπέρβαση στην κρίσιμη αυτή φάση, θα πρέπει να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά και να αναπτύξει μια πολύ καλύτερη αίσθηση της πραγματικότητας.

* Ο Rens van Tilburg είναι Ολλανδός οικονομολόγος και ερευνητής στο Ινστιτούτο Somo, ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που ασχολείται με έρευνες στους τομείς της κοινωνικής, οικολογικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Πηγή

"The small country has become little more than an EU protectorate"
"Spiegel"

Κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Reuters:
"Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ελληνική, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων για να υπάρξει ευρεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές. Πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια... ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε. Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό"

Πουλημένα τομάρια, προδότες της πατρίδας, ακούτε;

Αν υπάρχει συναίνεση, που όλα δείχνουν ότι υπάρχει, της κατοχικής κυβέρνησης στα εφιαλτικά σχέδια των φασιστοαρχιτοκογλύφων εταίρων μας, άμεσα πρέπει στο όνομα της Πατρίδας και της Ελευθερίας να εξεγερθούν οι Έλληνες…

Περιττό να περιμένουμε τα ειδικά δικαστήρια και τις κρεμάλες, τώρα να «μπουκάρουμε» στα σπίτια τους, στα γραφεία τους, στα υπουργεία τους και να τους πνίξουμε με τα ίδια μας τα χέρια…


  • Ζούμε σε παράξενες εποχές, στις οποίες οι λαγοί γίνονται ταγοί και οι ταγοί τρέχουν σαν... λαγοί...
Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει απόψε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά συγκυβέρνηση. Η εισήγηση έχει γίνει από υψηλόβαθμα υπουργικά στελέχη του επιτελείου του από το περασμένο Σάββατο κιόλας, σε μια μυστική σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή.

«Αν ο Σαμαράς δεχθεί, θα ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Αν αρνηθεί θα εκτεθεί στα μάτια της κοινωνίας», λένε οι υποστηρικτές της άποψης αυτής. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Την ίδια ώρα όμως, η Ν.Δ. διακινεί πληροφορίες ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αρνηθεί ζητώντας εκλογές, έχοντας τον αέρα του δημοσκοπικού προβαδίσματος.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου -με δεδομένο το προηγούμενο του Ιουνίου, όταν είχε κάνει αντίστοιχη, τηλεφωνική πρόταση στον κ. Σαμαρά- δεν μπορεί να θέσει για δεύτερη φορά το θέμα χωρίς να είναι προετοιμασμένος για τη συνέχεια και την άρνηση του προέδρου της Ν.Δ.

Αν, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου επιλέξει να κάνει όντως πρόταση συγκυβέρνησης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.

Ο κ. Παπανδρέου, υπό την ασφυκτική πίεση της κοινωνικής αναταραχής, του χρέους, των υπουργών και των εκδοτών πρέπει να λάβει μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση: Μένει ή φεύγει.

Αν αποφάσισε να μείνει θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αναταραχή που θα προκύψει από το «κούρεμα», τη ζοφερή προοπτική απώλειας κάθε είδους εθνικής κυριαρχίας με τοποθέτηση επιτρόπων (ουσιαστικά υπουργών της Ανγκελα Μέρκελ που θα αναλάβουν την συλλογή φόρων, την πώληση δημόσιας περιουσίας κ.λπ.) και την όποια κοινωνική έκρηξη.

Αν προτείνει απόψε στον Σαμαρά συγκυβέρνηση, σημαίνει ότι έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της αποχώρησης του από την πρωθυπουργία.

Πρακτικά το αυτό δεύτερο σενάριο έχει πολλές παραλλαγές:

Να προτείνει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη από 180 βουλευτές, να πάει σε δημοψήφισμα, να πάει σε συγκυβέρνηση.

Σε όλα τα σενάρια, κοινός παρανομαστής είναι ότι ο κ. Παπανδρέου αποχωρεί από την πρωθυπουργία.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες ενδεχομένως και με το πρόσωπο στο οποίο θα συμφωνήσουν ως εντολοδόχο πρωθυπουργό. Αν τελεσφορήσει το σενάριο συγκυβέρνησης το πιθανότερο είναι ο πρωθυπουργός να παραδώσει τη σκυτάλη μετά τη Σύνοδο Κορυφής, την ερχόμενη εβδομάδα.

Χθες κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια -διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα- αναλύθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, μελετήθηκαν συνταγματικές παράμετροι ενώ έγινε αναφορά και στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν.

Ο κ. Παπούλιας φέρεται να συμβούλευσε τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία να συναντήσει τον κ. Σαμαρά.

Από iefimerida

Όχι, δεν αγόρασαν υποβρύχιο που γέρνει!

Τουλάχιστον τα blogs δεν απαιτείται να διαθέτουν πτυχίο! Αλλά αν υπήρχε τέτοια απαίτηση, είναι σίγουρο πως θα φρόντιζαν και θα διέθεταν!...


Σε άρθρο του ο έχων την θέση (μη νομίμως για πολλούς μιας και φαίνεται πως δεν διαθέτει τον απαραίτητο τίτλο σπουδών) του διευθυντή του 9,84 αφού ανέλυσε αρκετά το γιατί εκτός από την πιστή εφαρμογή των τροικανών μεθόδων (Απολύσεις αδιακρίτως) δεν έχει γίνει τίποτα τον τελευταίο χρόνο στον 9,84....

Εξήγησε πως όλο το σκηνικό που έχει στηθεί την τελευταία εβδομάδα στον σταθμό (παραιτούμαι - δεν παραιτούμαι) έγινε γιατί τώρα που αποφασίσανε πως ΘΑ κάνουν κάτι...εξαγγελθηκε απεργία. Συμπέρασμα...όποτε αποφασίσουν οι Καμίνης-Καμπύλης πως κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει, απαγορεύεται η απεργία δια ροπάλου για οποιοδήποτε λόγο! Και φυσικά στο τέλος του απολογητικού άρθρου για την στασιμότητα του σταθμού έπρεπε κάπου να ρίξει τις ευθύνες και τις έριξε στα ... blogs, γιατί λέει κάνουν βρώμικο πόλεμο! Έχει γίνει της μόδας να βαφτίζουν την κριτική πόλεμο η μας φαίνεται;

Το άρθρο του Κου Καμπύλη μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ας βάλουμε και εμείς κανένα υστερόγραφο μιας και αρέσκεται ο διευθυντής του 9,84 σε αυτά.

Υ.Σ1 Όποιος θεωρεί την εργασία που αναλαμβάνει στοίχημα θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Ειδικά όταν η Εργασία του έχει να κάνει με θέσεις εργασίας και το μέλλον ενός σταθμού που μπορεί από την έκβαση του στοιχήματος του να εξαφανιστούν...
Υ.Σ2 Αν δεν υπάρχει λεξικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο, οι όροι "κριτική" και "πόλεμος" έχουν διαφορετικές έννοιες. Ειδικά ένας δημοσιογράφος θα έπρεπε να το γνωρίζει....


Κατά το Σύνταγμά μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αναμειγνύεται στην τρέχουσα πολιτική διαχείριση. Ούτε συναποφασίζει με τον Πρωθυπουργό. Δεν εξετάζω, αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων και της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Για να μπορεί να ανταποκρίνεται στο ρόλο του. Δυστυχώς, με επιμονή του Πρωθυπουργού, κοντεύει να καλλιεργηθεί η εντύπωση ό,τι ο Πρόεδρος …συγκυβερνά! Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προστατεύει τον θεσμό του Προέδρου και όχι να μεθοδεύει τόσο άγαρμπα την εμπλοκή του σε μικροκομματικά παιχνίδια.

Δεύτερον, η αντιπολίτευση έχει, επίσης, ξεκάθαρο θεσμικό ρόλο. Να ελέγχει την κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση δεν έχει καμιά υποχρέωση να συγκυβερνήσει. Μπορεί να ψηφίζει όποια νομοσχέδια επιθυμεί και για όποιο λόγο θέλει (ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε ούτε αυτό όταν ήταν αντιπολίτευση, ακόμα και για εκείνα που συμφωνούσε), αλλά μέχρι εκεί! Δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνες συγκυβέρνησης, διότι διαφορετικά αλλοιώνεται η δομή του κοινοβουλευτισμού. Και ούτε μπορεί κανείς να την υποχρεώσει να συμπράξει με την κυβέρνηση, αν δεν το επιθυμεί! Πολύ δεν περισσότερο τον ρόλο αυτό δεν νομιμοποιούνται να τον αναλάβουν εξωθεσμικοί παράγοντες.

Τρίτον, οι εκδότες, είναι επιχειρηματίες της ενημέρωσης. Οι άνθρωποι έχουν επενδύσει σε μια δουλειά για να κερδίσουν χρήματα και επιρροή την οποία χρησιμοποιούν για να προωθούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Από πότε συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διακυβέρνηση της χώρας; Προφανώς και ο Πρωθυπουργός, πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις, μπορεί να συνομιλήσει με οποιονδήποτε! Ακόμα και με τον..γυμναστή του! Άλλο αυτό και άλλο αυτές οι συναντήσεις να καλύπτονται μ’ έναν θεσμικό μανδύα.

Τέταρτον, ενδεχομένως είναι η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά μας χρονικά που αντιμετωπίζεται με τόση απαξίωση ο ελληνικός λαός, το εκλογικό σώμα για να είμαι ακριβέστερος. Προφανώς και ο λαός δεν κάνει πάντα τις ορθές επιλογές, (και η τελευταία επιλογή το επιβεβαιώνει) αλλά αυτός είναι ο τελικός κριτής στις δημοκρατίες! Δεν υπάρχει άλλος! Κοντεύουν να μας πείσουν ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές επειδή φοβούνται την ετυμηγορία του! Αυτή η λογική είναι επικίνδυνη.

Όλα αυτά δεν αποδεικνύουν μόνον την αδυναμία του κ. Παπανδρέου να κυβερνήσει. Σημαίνουν κάτι ακόμα χειρότερο. Ο Πρωθυπουργός για να διασωθεί κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.

Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα, αυτή τη στιγμή.

ΚΡ


Στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, καλεσμένος του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ο γνωστός καθηγητής οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος είπε το πιο κάτω σοκαριστικό, που άφησε προφανώς εμβρόντητους όσους παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή το κανάλι.

Είπε περίπου, πως πρόθεση της τρόϊκας και κυρίως της Γερμανίας είναι να περικοπεί μεν ένα μέρος του ελληνικού χρέους (για τους γνωστούς λόγους), αλλά επειδή αυτό μπορεί να ανοίξει την όρεξη και σε άλλα κράτη (όπως π.χ. της Ιταλίας) να ζητήσουν κάτι παρόμοιο, θα πρέπει η εξαθλίωση που θα επιβληθεί στον ελληνικό λαό να είναι τέτοιας έντασης και έκτασης, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή, οποιουδήποτε άλλου ευρωπαϊκού κράτους, διανοηθεί να ζητήσει «κούρεμα» του δικού του χρέους.

Έπειτα από αυτό, που ακούστηκε δημόσια από επίσημα χείλη, αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι τι μας περιμένει. Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας, αν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να μας σαρώσει όλους η εξαθλίωση ή θα αντιδράσουμε...

Η μόνη λύση είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Και τα σχέδια θα τους τα χαλάσουμε μόνο αν αντιδράσουμε με τέτοιο δυναμικό τρόπο, ώστε αυτή η αντίδραση να οδηγήσει τελικά σε πλήρη κατάρρευση του εσωτερικού καθεστώτος, αφενός για να απελευθερωθούμε εμείς, αφετέρου για να σταλεί το μήνυμα της εσωτερικής εξέγερσης των λαών, σε εκείνα τα καθεστώτα που θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Το πειραματόζωο «ΕΛΛΗΝΑΣ», θα αντιδράσει, δεν μπορεί!!!

Μας καλεί πλέον η παγκόσμια ιστορική φήμη μας και το παγκόσμιο πεπρωμένο μας...

Δεν θα τα εξευτελίσουμε…


Του Δημήτρη Καραγκούνη

Πολιτικού μηχανικού

Απορίες προξενεί η απόλυτη σχεδόν σιωπή της Ν.Δ. για τα τεκταινόμενα σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού μας από το 4ο Ραϊχ αλλά και από τους βουβούς και μοιραίους ντόπιους συνεργάτες του, τους κυβερνώντες και τους κατάπτυστους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που λένε ναι σε όλα.

« Να σώσουμε τη χώρα, δεν έχουν σημασία οι πολίτες», λένε με περίσσεια βλακεία, ανευθυνότητα και θράσος βουλευτές τύπου Ρομπόπουλου. Αλλά και όλοι οι άλλοι που δήθεν αντιδρούν, παίρνουν δήθεν τα άρματα, απειλούν και μουγκρίζουν αρχικά και κακαρίζουν σαν κότες τελικά. Για να σώσουν τη χώρα! Νομίζουν οι αφελείς ότι λέγοντας στις περιφέρειές τους ότι αυτοί αντέδρασαν, στέλνοντας και τα σχετικά αποκόμματα εφημερίδων με τις «μάχες» που έδωσαν, ότι έτσι θα διασωθούν από την οργή του λαού όταν έρθει η ώρα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι ξένοι αποφασίζουν για τις τύχες των πολιτών ερήμην του ΓΑΠ, χωρίς καν να ενημερώνουν την ανύπαρκτη κυβέρνηση, και παίρνουν μέτρα για το κοστούμι –ή καλύτερα για το φέρετρο της Ελλάδας, ενδιαφερόμενοι μόνο για τη σωτηρία των τραπεζών τους.

Κατατίθεται αντιλαϊκός προϋπολογισμός ανέφικτος και εκτός λογικής. Λαβαίνουν επαχθή μέτρα με επιβολή των θέσεων της τρόικας, στίβοντας και ξαναστίβοντας όλους τους Έλληνες. Χωρίς καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης ή αντίλογου. Συνεχίζουν να εκβιάζουν το λαό και τους δικούς τους βουλευτές λέγοντας για πολλοστή φορά, «ψηφίστε ή χρεοκοπούμε».

Δωσίλογος ο ΓΑΠ που είχε αναλάβει, όπως σωστά λέει ο Τσίπρας, «συμβόλαιο θανάτου», με πιθανό αντάλλαγμα γραμματεία ΟΗΕ ή ΝΑΤΟ, ο οποίος βέβαια πρέπει να παραπεμφθεί για εσχάτη προδοσία, μαζί με τους υπουργούς του μόλις πέσουν. Ας μην ξεχνούν ότι αυτό τους το έχει υποσχεθεί ο Σαμαράς.

Τηλεγραφήματα του τέως αμερικανού πρεσβευτή Σπέκχαρτ ήρθαν στο φως που πρανάγγελαν προ των εκλογών του 2009 ότι ο ΓΑΠ θα ακυρώσει όλες τις επωφελείς για την χώρα ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία. Και ο μεν ΓΑΠ, για προφανείς λόγους , δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη.

Όμως γιατί η Ν.Δ. δεν έκανε ούτε καν ένα ερώτημα επ’ αυτού; Γιατί δεν σήκωσε καθόλου το θέμα, το οποίο προφανώς άπτεται της εσχάτης προδοσίας; Γιατί ούτε στην εξαιρετική ομιλία του στην εκτελεστική γραμματεία δεν είπε λέξη ο Σαμαράς για αυτό το θέμα; Γιατί δια της σιωπής δίδεται σωσίβιο στον ΓΑΠ και απέμειναν μόνο ο Τράγκας, ο Χατζηνικολάου και το κανάλι extra να προβάλλουν το θέμα;

Γεννώνται ερωτηματικά για την περίεργη αποσιώπηση. Και ακόμη, γιατί μετά την έξοχη ομιλία Σαμαρά στην ΔΕΘ παρατηρείται ένα γενικό χαμήλωμα των τόνων σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα;

Τι εμποδίζει τον Σαμαρά να οργώσει την Ελλάδα, αρχίζοντας από την Αθήνα, όπου πρέπει να γίνει και μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση για να ξεσηκωθεί ο λαός που μουδιασμένος από τα συνεχή χαράτσια υπνώττει;

Τι εμποδίζει τον Αντώνη Σαμαρά να αρχίσει την οργάνωση του κόμματος που παραμένει ανύπαρκτη, ενώ θα μπορούσε να δημιουργήσει ιμάντες μεταφοράς των προτάσεών του σε όλη τη χώρα, την ώρα που αργυρώνητοι δημοσιογράφοι και νταβατζήδες των ΜΜΕ αποσιωπούν ή διαστρεβλώνουν τις θέσεις του;

Μήπως κόλακες που ευδοκιμούν πάντα στην πολιτική κοπριά των κομμάτων εξουσίας, και γλοιωδώς τριγυρίζουν γύρω από τον εκάστοτε υποψήφιο πρωθυπουργό, του λένε «άσε, πρόεδρε, δεν έχεις εσύ ανάγκη από αυτά, την τελική μάχη θα τη δώσεις κόντρα στν ΓΑΠ και εύκολα θα τον συντρίψεις» και αυτό έχει γίνει αποδεκτό; Ελπίζω όχι.

Μήπως οι ίδιοι του λένε «άσε να πέσουν πάνω στον ΓΑΠ όλες οι κατάρες του λαού, να ληφθούν όλα τα επώδυνα μέτρα και μετά να αναλάβεις εσύ ως σωτήρας» και αυτό έχει γίνει δεκτό; Ελπίζω όχι, γιατί τότε ούτε θαυματοποιός δεν θα μπορεί να αναστήσει το λαό και την οικονομία. Γιατί κάθε μέρα που περνάει με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αποτελεί ένα βήμα προς τον όλεθρο. Καμιά σκοπιμότητα δεν επιτρέπει την παράταση της παραμονής στην εξουσία της κυβέρνησης των δωσιλόγων.

Η ευθύνη ανήκει πάντα στον ηγέτη. Αυτός διαλέγει επιτελείς, αυτός καταστρώνει το σχέδιο. Και μην ξεχνάμε το πάθημα του έντιμου, έξυπνου και πατριώτη Καραμανλή, που ηττήθηκε κατά κράτος από τον πλέον ανίκανο αντίπαλο, όχι μόνο λόγω των ψεύτικων υποσχέσεων του ΓΑΠ, αλλά κυρίως από τις λάθος επιλογές που έκανε σε πρόσωπα που διαχειρίστηκαν κάκιστα την εξουσία.

Ας επισημανθούν τέλος τα πρόσφατα επιχειρήματα των εξωνημένων ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να παραταθεί αυτή η σάπια κατάσταση. Το πρώτο αν και έχει μπαγιατέψει πια, δεν έπαψαν να το επαναφέρουν: Συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό απερρίφθη ακόμα μια φορά και οριστικά από την πρόσφατη ομιλία του Σαμαρά. Το δεύτερο που προσπαθούν να περάσουν είναι: Το μνημόνιο δεν απέτυχε, δεν ήταν λάθος η συνταγή, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εφάρμοσε σωστά. Το τρίτο : Όλοι είναι ίδιοι, επομένως και οι άλλοι τα ίδια θα κάνουν.

Και το τέταρτο: Η τρόικα δεν θα δεχτεί καμία διαπραγμάτευση. Φυσικά, όταν ο ΓΑΠ έχει πει ναι σε όλα, γιατί η τρόικα θα δεχτεί προτάσεις δυσμενέστερες για τους καιροσκόπους δανειστές, προερχόμενες από την αντιπολίτευση; Αλλιώς όμως θα μιλήσει με τον πρωθυπουργό που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή.

Όλα αυτά αντιμετωπίζονται με καθαρές και ρεαλιστικές προτάσεις αλλά και σκληρές απαντήσεις. Με ανέβασμα των τόνων. Με κινητοποίηση του λαού. Με οργάνωση των μελών και φίλων της Ν.Δ. Με επιλογή πολέμαρχων συνεργατών.


Νέα βόμβα έσκασαν οι οίκοι αξιολόγησης στη Γαλλία!

Η Moody’s προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας σε «αρνητικό» μέσα στους επόμενους τρεις μήνες εάν η χώρα δεν καταφέρει να επιτύχει πρόοδο σε ό,τι αφορά κρίσιμες δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Η επιδείνωση των μετρικών του χρέους και το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω απώλειες δημιουργούν πιέσεις στο σταθερό outlook για την αξιολόγηση Aaa της Γαλλίας», ανέφερε στην σχετική της ανακοίνωση η Moody’s.

Καθησυχαστικός πάντως, παρουσιάστηκε το Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Το νέο καμπανάκι έχει σαν αποτέλεσμα τα spreads των γαλλικών 10ετών ομολόγων να φτάσουν στις 101 μονάδες βάσης, που αποτελεί ρεκόρ πολλών ετών, ενώ ανοδική τροχιά και τα CDS!

Όπως φαίνεται, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια έχουν ξεκινήσει. Έχουμε πει επανειλημμένως ότι στόχος των διεθνών οικονομικών εγκληματιών, είναι τα CDS της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, με πυροκροτητή τα ελληνικά.

Μήπως κάποιοι βλέπουν ενεργοποίηση των ελληνικών CDS και «παίζουν» το τελευταίο τους χαρτί;

Αυτή την ώρα η Ευρώπη συζητά το ύψος του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων και σε τι ποσοστό συνιστά πιστωτικό γεγονός, δηλαδή ενεργοποίηση των CDS.


  • ... στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, για να μην χάσουν ώρες από τις πρόβες της παρέλασης!!!
  • Δεν μπορούν να κρύψουν τον ανθελληνισμό τους και την υποταγή τους στη νέα Γερμανική κατοχή...

Είδαν στο Υπουργείο τις παρελάσεις στη Βέροια που οι μαθητές έστρεφαν αλλού το προσωπό τους από τους επίσημους και ανησύχησαν.

Ετσι θεώρησαν σκόπιμο να αποφασίσουν ότι, όσα σχολεία είχαν περισσότερες από 4 (τέσσερις) ημέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις. Είναι μαλλον τα πιο επικίνδυνα.

Και η εξήγηση είναι να μην χάσουν οι μαθητές ώρες στις πρόβες για τις παρελάσεις, ενώ θα μπορούσαν τα σχολεία να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες με περιπάτους ή με άλλους τρόπους.

Πρώτη φορά είναι, που σχολεία δεν θα συμμετέχουν σε παρέλαση με απόφαση του Υπουργείου.

Τι άλλο θα δουν ακόμα τα μάτια μας, στον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης...
  • Έλληνες που να μην είναι με τους Έλληνες αναζητούν οι δανειστές της χώρας
  • Νέα μορφή απόλυτης αποκιοκρατίας, με το πρόσχημα της κακής διαχείρισης!!!

Ευρεία υποστήριξη αποκτά η πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία ακόμα και με περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, σύμφωνα με το Reuters, που μάλιστα κάνει λόγο για νέα μορφή αποικιοκρατίας.

Βάσει της πρότασης, η προς το παρόν ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν, που βρίσκεται στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα στηριχθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως επί παραδείγματι στις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγές του πρακτορείου Reuters αναφέρουν πως αν και ορισμένοι – κυρίως οι Ιρλανδοί – απορρίπτουν την πρόταση «ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας» η ευρύτερη στήριξη ενισχύεται. «Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα» αναφέρει μία πηγή του Reuters προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις και συμπληρώνει πως η ομάδα δράσης πρέπει να «αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους ώστε να λειτουργήσει η μηχανή».

«Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου» αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος και συμπληρώνει: «Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα». «Είναι σαφής η στήριξη για μεγαλύτερη εποπτεία στην Ελλάδα» καταλήγει.

Άλλος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters ότι υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία μόνιμου σώματος στην Ελλάδα που θα συνεχίσει το έργο του κλιμακίου της τρόικας.

«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων» αναφέρει ο αξιωματούχος συμπληρώνοντας πως το σχέδιο “πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια... ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε”.

«Είναι θέμα εξουσίας» παραδέχεται ο αξιωματούχος και συμπληρώνει:

«Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό».

Πηγή
  • Θα καταπλεύσει στο λιμάνι μας στις 27 Οκτωβρίου 2011 για τα εγκαίνια του Ρωσικού Μνημείου

- Άγημα ναυτών θα παρελάσει στην Αλεξανδρούπολη, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

- Πιθανή η άφιξη και της συζύγου του Ρώσου Προέδρου, Σβετλάνας Μεντβέντεφ.

Ως εξέλιξη στο μέτωπο των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, μπορεί να χαρακτηρισθεί η επίσκεψη Πολεμικού πλοίου του Ρωσικού Στόλου στην Αλεξανδρούπολη.

Και εδώ πρέπει να τονισθεί το άνοιγμα που έγινε από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη με την αδελφοποίηση των Δήμων Αλεξανδρούπολης με τον Δήμο Σοσνόβυι Μπορ της Αγίας Πετρούπολης.

Έτσι λοιπόν στην 27 Οκτωβρίου 2011 σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται το καταπλεύσει στο Λιμάνι μας το Ρωσικό Πολεμικό “Tsezar Kunikov” με 89 ναύτες και αξιωματικούς, για να λάβουν μέρος στην τελετή των εγκαινίων του ανακαινισθέντος Μνημείου των πεσόντων Ρώσων Στρατιωτών το 1878 στην Αλεξανδρούπολη.

Το πολεμικό Tsezar Kunikov, ανήκει στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Τα εγκαίνια του Μνημείου, στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, θα γίνουν την 28η Οκτωβρίου αμέσως μετά την παρέλαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παρέλαση αυτή, θα λάβει μέρος και άγημα Ρώσων ναυτών, τιμώντας την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, καθώς και τις θυσίες των δύο λαών (πρώτη σε αριθμό θυμάτων η Ρωσία και δεύτερη κατ' αναλογία πληθυσμού η Ελλάδα) στην κοινή μάχη κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει εορτή με ρίψη πυροτεχνημάτων ενώ οι Ρώσοι ναύτες την επομένη ημέρα θα ξεναγηθούν στην πόλη και θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και σωματεία.

Σημειώνουμε ότι στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης θα γίνει, στις 30 Οκτωβρίου και ποδοσφαιρική συνάντηση των Ρώσων ναυτών και στρατιωτών της 12ης Μεραρχίας Πεζικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση να αφιχθεί στην Αλεξανδρούπολη και ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Αλεξάντρ Αβντέεφ που θα συνοδεύσει την σύζυγο του Ρώσου Προέδρου κ. Μεντβέντεφ, λόγω της καταγωγή της από την ιδιαίτερη πατρίδα των Ρώσων στρατιωτών, που έπεσαν στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουμε και δεν αποκλείεται η επίσκεψη της πρώτης κυρίας της Ρωσίας, Σβετλάνας Μεντβέντεφ, στην Αλεξανδρούπολη να συνδυάζεται με την επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η ημερομηνία της οποίας, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Τις όλες εκδηλώσεις, θα καλύψει και Ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο.

Θυμίζουμε τέλος πως το ρυμοτομικό σχέδιο της Αλεξανδρούπολης έχει συνταχθεί από Μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού.Ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι με περιέγραψε κάποτε ως άπατρι πολιτικό άνδρα. "Τα κράτη έχουν συμφέροντα, αλλά όχι αρχές", είπε. "Εσείς έχετε αρχές αλλά όχι συμφέροντα." Μου αρέσει αυτή η διατύπωση και προσπαθώ να ανταποκριθώ σε αυτήν. Ο κόσμος χρειάζεται απελπισμένα απάτριδες πολιτικούς
-
τάδε έφη Τζορτζ Σόρος.

Τα Σκόπια ζουν ενδιαφέρουσες ημέρες, με αρκετούς δημοσιογράφους να διαδίδουν "αντιμακεδονική" ρητορική, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ηγούνται διαδηλώσεων απαιτώντας νέες εκλογές άμεσα, και με ΕΕ και ΝΑΤΟ να απορρίπτουν την ένταξη των Σκοπίων έως ότου πάψουν να φέρονται σαν κακομαθημένα παλιόπαιδα και προβούν στην αλλαγή της ονομασίας τους, όπως συμφώνησαν να πράξουν πριν δύο δεκαετίες περίπου. Πού κολλάει ο Τζορτζ Σόρος σε όλα αυτά; .... Ποιές είναι οι αρχές του αν δεν έχει συμφέροντα στην περιοχή; Γιατί άλλαξε στάση και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το SDSM του Τσερβενκόφσκι και την εκστρατεία αλλαγής της ονομασίας της πΓΔΜ, όταν στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων Γκλιγκόροφ, Γκεοργκίεφσκι και Τσερβενκόφσκι, επένδυε εκατομμύρια δολάρια από τη δική του περιουσία για να δαιμονοποιήσει τους Έλληνες στα Δυτικά μέσα ενημέρωσης;
Στόχος του παρόντος άρθρου είναι η απάντηση στα ερωτήματα αυτά, και η έκθεση των συνεπειών που επιφέρει η επιρροή του Τζορτζ Σόρος στα Σκόπια.

Από διάφορα δημοσιεύματα σκοπιανών μπλόγκερ αλλά και μέσων ενημέρωσης της σκοπιανής διασποράς, γίνεται κατανοητό ότι οι πολιτες της πΓΔΜ έχουν πλήρη επίγνωση ότι η Ουάσινγκτον υποστήριζε τους τρομοκράτες. Για να διασκεδάσουν την δυσανασχέτηση του κόσμου, πολλά δυτικά "ιδρύματα" και "οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα" - όπως η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων (International Crisis Group) και το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Watch) συνεργάζονται στενά με τους πολίτες των Σκοπίων. Ενώ η επίσημη εντολή τους αφορά στους τομείς της "οικοδόμησης εμπιστοσύνης", της "διακυβέρνησης", της "ειρήνευσης" και της "συμφιλίωσης μεταξύ των εθνοτήτων", στην πράξη, εργάζονται χέρι-χέρι με το ΝΑΤΟ. Ο ρόλος αυτών των οργανώσεων είναι να διασφαλίσουν ότι η δημόσια δυσαρέσκεια θα στρέφεται κατά της Σκοπιανής κυβέρνησης και του στρατού και όχι εναντίον της Ουάσιγκτον, του ΝΑΤΟ ή του ΔΝΤ.

1. Το Open Society Institute (OSI) στα Σκόπια, που ελέγχεται από τον Τζορτζ Σόρος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην χειραγώγηση και αποδυνάμωση του κινήματος διαμαρτυρίας των πολιτών.

2. Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στους διοικούντες των ΜΚΟ που οργανώνει και χρηματοδοτεί.

Στο Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα (HRW), για παράδειγμα, βρίσκουμε τον Morton Abramowitz, ο οποίος τέλεσε βοηθός του Υπουργού Εσωτερικών των ΗΠΑ στο πεδίο πληροφοριών και έρευνας, από το 1985 έως το 1989, και τώρα συνεργάζεται με το παρεμβατικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Βρίσκουμε επίσης τον πρώην πρεσβευτή Warren Zimmerman (του οποίου η θητεία στη Γιουγκοσλαβία συνέπεσε με τη διάλυση της χώρας), και τον Paul Goble, διευθυντή επικοινωνιών στο Radio Free Europe/Radio Liberty, που δημιουργήθηκε από την CIA και χρηματοδοτείται επίσης από τον Σόρος

Ένα από τα πιο σημαντικά ιδρύματα του Σόρος στην άσκηση επιρροής είναι η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων (ICG) η οποία ιδρύθηκε το 1986. Σε αυτήν βρίσκονται επικεφαλής άτομα προερχόμενα από το κέντρο της πολιτικής και εταιρικής εξουσίας. Η ICG του Σόρος υπερηφανεύεται για τους "ανεξάρτητους" διαφωτιστές της όπως είναι οι πρώην σύμβουλοι σε θέματα εθνικής ασφαλείας Zbigniew Brzezinski και Richard Allen, και ο Στρατηγός Wesley Clark, πρώην Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Μια δεκαετία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο Σόρος είναι πλέον ο εστεμμένος βασιλιάς της Ανατολικής Ευρώπης. Το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του (Central European University), με πανεπιστημιουπόλεις στη Βουδαπέστη, τη Βαρσοβία και την Πράγα και τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών στις ΗΠΑ, διαδίδει ξεδιάντροπα το ήθος του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και κλωνοποιεί την επόμενη φιλοαμερικανική γενιά πολιτικών ηγετών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του "Underwriting Democracy" * (Διασφαλίζοντας τη Δημοκρατία), ο Σόρος καυχιέται για την "αμερικανοποίηση της Ανατολικής Ευρώπης." Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης του, άρχισε να καθιερώνεται μια ομάδα ζηλωτών - οι λεγόμενοι "Σοροσιανοί ηγέτες." Αυτοί οι νέοι άντρες και γυναίκες, λαμβάνοντας μόρφωση από τα ιδρύματα του Σόρος, λειτουργούν ως "πράκτορες επιρροής", όπως τους ονομάζει. Χάρη στην άπταιστη γνώση τους στην αγγλική γλώσσα και την ενσωμάτωσή τους στις αναδυόμενες γραφειοκρατίες των χωρών-στόχων του Σόρος, αυτοί οι στρατολογημένοι νέοι θα απαλύνουν την επιδρομή των Δυτικών πολυεθνικών εταιρειών.


3. Μέσα από το OSI και το HRW, ο Σόρος υποστήριξε σημαντικά τον ραδιοφωνικό σταθμό Β-92 στο Βελιγράδι. Ο Σόρος χρηματοδότησε επίσης την "Otpor", μια οργάνωση που λάμβανε βαλίτσες με χρήματα για να υποστηρίξει το πραξικόπημα της 5ης Οκτωβρίου του 2000 που ανέτρεψε την Γιουγκοσλαβική κυβέρνηση.

4. Το HRW βοήθησε στην νομιμοποίηση της εκ των υστέρων απαγωγής και (για τα μάτια του κόσμου) δίκης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη, τηρώντας σιωπή ιχθύος όσον αφορά στα δικαιώματά του.

5. Η Louise Arbour, η οποία διετέλεσε δικαστής σε αυτή την παράνομη, συγχρηματοδοτούμενη από τον Σόρος, δίκη, βρίσκεται επί του παρόντος στο διοικητικό συμβούλιο του ICG!

6. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σόρος έχει επιχορηγήσει το HRW με 100 εκατομμύρια δολάρια, τη μεγαλύτερη επιχορήγηση που έχει γίνει ποτέ σε ΜΚΟ.

7. Η "συμμορία Open Society/Human Rights Watch", όπως την αποκαλούν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Σκοπιανής διασποράς, θεωρεί την πΓΔΜ μέρος της "εκπολιτιστικής τους αποστολής."

8. Πολλοί είναι αυτοί πλέον που εκφράζουν το φόβο ότι η "σωτηρία" της χώρας από τα ιδρύματα του Σόρος θα ολοκληρωθεί με την πλήρη διάλυση ακόμα και αυτής της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ενώ ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί τις πρωτοβουλίες για "ειρήνη" και "συμφιλίωση" στην πΓΔΜ, ταυτόχρονα υποστηρίζει και τον UCK! Κατά μήκος των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου, το υπό την αιγίδα του Σόρος Ίδρυμα του Κοσόβου για μια Ανοιχτή Κοινωνία (Kosova Foundation for an Open Society), χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες των "τοπικών αυτοδιοικήσεων" που ελέγχονται από διορισμένους του UCK. Η βοήθεια αυτή αρχικά διοχετευόταν μέσω του Ταμείου "Post Conflict Trust Fund" της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 90% της χρηματοδότησης του οποίου ελέγχεται από τον Σόρος!

9. "Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές οργανώσεις που υποστηρίζω", δήλωσε ο Σόρος. "Τα ανθρώπινα δικαιώματα επισημαίνουν τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μας: είναι στο επίκεντρο των Ανοικτών Κοινωνιών.”

Ο Σόρος εξαγοράζει Σκοπιανούς δημοσιογράφους;
Η ημερήσια εφημερίδα Dnevnik που φέρεται να πήρε μορφή στο ιδιαίτερο γραφείο του νέου υπουργού Εσωτερικών Φρτσκόβσκι, έλαβε επιχορήγηση και ένα άτοκο δάνειο από τον Σόρος - όπως αναγνώρισε πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Μίλτσιν, εκτελεστικός διευθυντής του Open Society Institute στα Σκόπια,10 ο οποίος κατηγορήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση για συνεργασία με την πρώην γιουγκοσλαβική μυστική αστυνομία.

Ο Σόρος υπήρξε επίσης ο κύριος χρηματοδότης του τηλεοπτικού σταθμού Α1 από την ίδρυσή του, γεγονός που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από ένα απόρρητο τηλεγράφημα του Wikileaks11, που αποκάλυψε την αλληλογραφία της Julian Milovanovich, πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια.

C O N F I D E N T I A L SKOPJE 00000105 002 OF 007 OTHER POLITICAL ISSUES AND GOALS 5. “..The ability of defendants in civil lawsuits to file interminable, frivolous appeals prevents the Macedonian courts from enforcing valid judgments -- for example, ordering the owner of Macedonian TV station A-1 to repay debts owed to the U.S.-based non-profit Media Loan Development Fund...“

Μετάφραση: ".. Η ικανότητα των κατηγορουμένων σε αστικές δίκες να καταθέτουν ατέλειωτες, επιπόλαιες προσφυγές, εμποδίζουν τα Μακεδονικά δικαστήρια να εφαρμόσουν τις ισχύουσες αποφάσεις - όπως για παράδειγμα, η διαταγή (που εκδόθηκε) για την επαναπληρωμή χρεών του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού A1, τα οποία οφείλει στο μη κερδοσκοπικό Ταμείο Δανείων Ανάπτυξης των ΜΜΕ με έδρα τις ΗΠΑ"

Το "Ταμείο Δανείων Ανάπτυξης των ΜΜΕ" είναι το κύριο κανάλι της χρηματοδότησης του Σόρος των ΜΜΕ στην Ανατολική Ευρώπη. 12,13 & 14

Τα Σκοπιανά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κατηγόρησαν τον τηλεοπτικό σταθμό A1 για την εκτέλεση της "πιο αποτρόπαιας αντιμακεδονικής ατζέντας", για την πίεση που ασκούσε στην κυβέρνηση Γκρουέφσκι να αλλάξει το όνομα της χώρας σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, "φλερτάροντας έτσι με τους Έλληνες και τους υποστηρικτές τους." Ουσιαστικά ωστόσο, η κυβέρνηση των Σκοπίων κατηγόρησε -και καταδίκασε με λουκέτο- τον τηλεοπτικό σταθμό Α1 για χρέη που δεν όφειλε στο κράτος, αλλά στο παραπάνω αναφερθέν μη κερδοσκοπικό Ταμείο!

Ο Branko Geroski15, επικεφαλής της οργάνωσης "Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Μακεδονία" (Citizens for European Macedonia)16, η οποία έλαβε από τον Σόρος το ποσό των $310.000, πρότεινε τα εξής:

1. Aλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ

2. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχτεί τη χρήση του όρου "Μακεδονική" όσον αφορά στην γλώσσα και την ταυτότητα των Σκοπίων. Τα Σκόπια από την άλλη, θα υποχρεωθούν να μη χρησιμοποιούν τους παραπάνω όρους σε αποκλειστική βάση.

3. Αντικατάσταση του όρου "Μακεδονική" στο διάγραμμα του ΟΗΕ όσον αφορά στην εθνικότητα και τη γλώσσα της πΓΔΜ από ένα σύνολο όρων (αλβανική, βουλγαρική κλπ) που θα αντικατοπτρίζει τον πολυεθνικό χαρακτήρα της χώρας.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οι προτάσεις αυτές προέρχονται από τον ίδιο τον Σόρος, σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία πολύχρωμων, πολυεθνικών, πολυπολιτισμικών χωρών, γι' αυτό και έκανε στροφή 180 μοιρών αρχίζοντας να χρηματοδοτεί αδρά οποιαδήποτε φωνή αντιτάσεται στον υπερεθνικισμό του Γκρουέφσκι, ο οποίος του χάλασε την... μακεδονική σαλάτα από τότε που κατέλαβε την εξουσία. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο που τα Σκοπιανά ΜΜΕ άρχισαν να κάνουν λόγο για τη δράση των ιδρυμάτων του Σόρος στα Σκόπια, μόνο αφού ανήλθε ο Γκρουέφσκι στο ύπατο αξίωμα. (Παλαιότερα, όταν αναφερόμασταν στη αδρή χρηματοδότηση που λάμβαναν από τον Σόρος, οι Σκοπιανοί είτε δεν γνώριζαν, είτε έκαναν πως δεν γνώριζαν τίποτε περί του θέματος).

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πάλι ταυτίζουν τις προτάσεις του Geroski με τα στοιχεία που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του το Μάρτιο του 2008 στην εφημερίδα Καθημερινή17. Σε αυτήν, ο Σαμαράς αναφέρει ότι όταν επαναστάτησαν οι Αλβανοί του Τέτοβο, η πΓΔΜ ουσιαστικά έπαψε να είναι μια "εθνική κοιτίδα των Μακεδόνων" και έγινε ένα πολυεθνικό κράτος με δύο ξεχωριστές εθνοτικές συνιστώσες. Ο ψευδομακεδονισμός άρχισε να αμφισβητείται στο εσωτερικό της χώρας. "Αυτό που αμφισβητούμε εμείς στο εξωτερικό, άρχισε να αμφισβητείται από τους Αλβανούς του Τέτοβο εντός."

Εκείνο όμως που τρομοκρατεί πραγματικά τους Σκοπιανούς είναι το δίλημμα που έθεσε ο Σαμαράς. Ένα δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζουν όσο κι αν προσπαθούν να το αποφύγουν στρουθοκαμηλίζοντας: "Ή που θα διαλυθεί η χώρα, ή, όπως ισχυρίζονται μερικοί, θα μεταμορφωθεί σε μια χαλαρή πολυεθνική ομοσπονδία, προκειμένου να αποφύγει την διάλυση."

Τι συμπεραίνουν από τα παραπάνω οι Σκοπιανοί; Πως σε κάθε περίπτωση η (ψευδο)"Μακεδονική ιδέα" τους θα έχει ηττηθεί μια για πάντα!

Θεωρούν μάλιστα - ότι, αν και φαινομενικά το OSI ενθαρρύνει την "Μακεδονική" πολυεθνικότητα, αυτό που κάνει πρακτικά είναι να υποστηρίζει το Αλβανικό αυτονομιστικό κίνημα, προς όφελος μάλιστα της Ελλάδας! Φέρουν δε ως επιχείρημα την δήλωση του Kim Mehmeti, Αλβανού "ποιητή" που απασχολείται πλήρως στο OSI των Σκοπίων, ότι "η Μακεδονία δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εθνικό κράτος, πρέπει να έχει μια πολυ-εθνική ταυτότητα", προσθέτοντας ότι "πρέπει να μιλήσουμε για πολίτες του κόσμου, χωρίς εμμονή στην εθνικότητα, η οποία δεν συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής." Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, "η εξαφάνιση κρατών και εθνοτήτων δεν είναι κάτι καινούργιο, από ιστορική άποψη." 18

Ο σκοπός του Σόρος είναι πλέον διακριτός. Ο ίδιος άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι ψάχνει και χρηματοδοτεί άτομα που μοιράζονται τις απόψεις του. Και πάντα τα βρίσκει.. Ο πλούτος του δε, καθιστά εύκολη την ίδρυση οργανώσεων και "κοινοφελών ιδρύματων" που διευκολύνουν την επίτευξη των στόχων του.

Τέλος, τα Σκοπιανά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κατηγορούν τώρα τον Βλαντιμίρ Μίλτσιν και για την αλλαγή της σημαίας της χώρας. Και αυτο γιατί κατά τη διάρκεια συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό ALFA δήλωσε ότι ο Σόρος, σε επιστολή του προς τη Συνέλευση της πΓΔΜ το 1992 απαίτησε την αλλαγή της σημαίας της χώρας, δηλαδή τον Ήλιο της Βεργίνας 19.

Τώρα βέβαια, πώς μπόρεσε ο Μίλτσιν να απαιτήσει αλλαγή της σημαίας ενώ θεωρούσε την ονομασία μη διαπραγματεύσιμη, βροντοφωνάζωντας πως "Εάν αλλάξουν το όνομα, θα πάω στα βουνά και θα πολεμήσω με τους αντάρτες!", είναι κάτι που μένει στην Σκοπιανή προπαγάνδα να απαντήσει.

Δώρα Η. Σπυρίδου
MacedoniaHellenicLand.Eu


* Στις Οικονομικές Επιστήμες ο όρος underwriting σημαίνει την δέουσα επιμέλεια που διεξάγει ένας δανειστής για να εξασφαλίσει ότι ο οφειλέτης είναι σε θέση να εξοφλήσει το δάνειο.