Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Οκτ 2011


Eλληνικό "κεφαλοκλείδωμα" στο Στενό της Μυκάλης!

Σε απόσταση αναπνοής βρέθηκαν χθες το απόγευμα Ελληνικά και Τουρκικά σκάφη.

Σε απόσταση αναπνοής Τουρκικό Υποβρύχιο με Ελληνικά σκάφη χθες το απόγευμα στο Στενό της Μυκάλης της Σάμου.

Στις 15:36μ.μ. χθες, Τουρκικό αναδυόμενο υποβρύχιο συνοδευόμενο από την τουρκική ακτοφυλακή άρχισε να βγαίνει από το Στενό της Μυκάλης.

Δυο Ελληνικά σκάφη, ένα της Ελληνικής ακτοφυλακής και λίγο ποιο πέρα μια Κανονιοφόρος του Πολεμικού μας Ναυτικού, παρακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής την πορεία της Τουρκικής ακταιωρού και του Τουρκικού υποβρυχίου.

Το Τουρκικό υποβρύχιο είχε κατεύθυνση προς νότο και για αρκετή ώρα η τουρκική ακταιωρός με την Ελληνική παρακολουθούσαν από πολύ κοντά την πορεία του Υποβρυχίου.

Η Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού αφού άλλαξε μια-δυο φορές πορεία κατευθύνθηκε και αυτή προς το Αγαθονήσι.


Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Δεν θα έχουμε την μίζερη συνήθεια των θνητών να μπούμε σε ξύλινο φέρετρο. Την τελευταία στιγμή θα έχουμε την ευλογία να αναπνεύσουμε τον αέρα που φέρνουν τα δέντρα της χώρας στα πνευμόνια μας. Θα πατάμε την ώρα εκείνη στο χώμα που μάθαμε να σηκωνόμαστε και εκεί θα πέσουμε… όρθιοι.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Αυτοί που έζησαν με το καρδιοχτύπι της ψυχή τους και όχι με την λιποψυχία της καρδιά τους δεν έχουν την ευλογία να τους ανάβουν κερί. Δεν είχαν την κατάρα άλλωστε να χωρέσουν σε αριθμούς φορολογικού μητρώου αλλά ούτε και την ευκολία να αποδεχθούν την παράδοση και την οπισθοχώρηση όταν τα κύματα των «εθνικών» βαρβάρων κατέβαιναν κατασπαράζοντας τα Ιερά μας.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Ένας χορός Πυρρίχιος θα είναι η τελευταία μας μάχη. Ο ένας δεμένος στις φλέβες του άλλου και τα μάτια καρφωμένα στον Ελληνικό Ουρανό που άντεξε να κοιτά τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της Γης που μας γέννησε.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Η τελευταία μας μεταλαβιά θα είναι το βλέμμα του συντρόφου μας που μέσα σε ένα δάκρυ χωράει όλους τους ωκεανούς της πίστης προς το Δίκαιο. Αυτό θα μεταλάβουμε και με αυτό θα πορευτούμε ήσυχοι αφού χώρεσε το στόμα μας τόσο μεγάλο όγκο Δικαιοσύνης.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Απλά γιατί τις κηδείες μας τις παρακολουθήσαμε να εκτελούνται ενώ είμαστε εν ζωή. Είδαμε το κορμί μας να τρώγεται από δίποδα σκουλήκια, είδαμε τα φυλαχτά μας να αρπάζονται από δίποδα αρπαχτικά, είδαμε να καταστρέφουν ό,τι χτίσαμε με κόστος Ελπίδας, είδαμε να φτύνουν στους τάφους μας ενώ ακόμα η καρδιά μας χτυπούσε. Είδαμε πως είναι ο πραγματικός θάνατος.

Γι’ αυτό εμείς δεν θα πεθάνουμε. Δεν χώρεσε η ήσυχη ύπαρξή μας στα χαρτοφυλάκια τους. Δεν θα χωρέσει, λοιπόν, ούτε η ηχηρή απουσία μας.


Τις σκέψεις χιλιάδων πολιτών έκανε γκράφιτι άγνωστος στο Ρέθυμνο. Απεικόνισε Παπανδρέου, Πάγκαλο, Βενιζέλο και Μέρκελ ως Ντάλτονς. Τι κουβαλάει ο καθένας μετά τη "ληστεία"...

Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών και έτερο αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο και την Άνγκελα Μέρκελ ζωγράφισε σε τοίχο του Ρεθύμνου άγνωστος καλλιτέχνης.

Στο χιουμοριστικό γκράφιτι, οι προαναφερθέντες απεικονίζονται ως αδελφοί Ντάλτον, οι γκαφατζήδες κακοποιοί και εχθροί του Λούκυ Λουκ, που μόλις έχουν πραγματοποιήσει ληστεία και φεύγουν με τα κλοπιμαία.

Ο Πάγκαλος, ως άλλος Άβερελ, έχει πάρει ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ο πρωθυπουργός έναν σάκο με χρήματα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αρμόδιος την ταμειακή μηχανή.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ως Τζοε, δεν κουβαλάει τίποτα, αλλά...
την ακολουθεί η υπόλοιπη "συμμορία".

Στον τοίχο πάνω από τους πρωταγωνιστές έχει σβηστεί μέρος συνθήματος, ώστε το "τσακίστε τους" να μοιάζει σαν να αναφέρεται στους "ληστές" του γκράφιτι.

Τη φωτογραφία από το ευρηματικό γκράφιτι ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο χρήστης @Spyros


Αγαπητοί φίλοι

Διάβασα την απάντηση Παπουτσή στις ερωτήσεις των κκ Κοραντή και Νάκου και θεωρώ ότι μάλλον μας περνάει για μακάκες. Γιατί εμείς μιμίκοι δεν είμαστε.

Μα καλά ολόκληρη υπουργάρα κάθεται και του σερβίρουν τα λαμόγια της ΚΥΠ ότι θέλουν; Δεν τους έχει πάρει μυρωδιά ακόμα;

Μέχρι πότε θα τους ανέχεται και μαζί μ΄ αυτόν κι εμείς, όλους αυτούς τους άσχετους; Και στις δύο απαντήσεις του αποφεύγει να μπεί στην ουσία. Ούτε λόγος για την ταμπακιέρα.

Κάθετε και μας αναφέρει ένα κάρο μακακίες για τα ενδοσυνδικαλιστικά (αλήθεια ποιόν αφορούν πλέον μετά τη λαίλαπα της κατοχικής κυβέρνησης της τρόικας;) και ούτε λέξη για το ότι αναρτήθηκε στους Η/Υ της υπηρεσίας η φωτογραφία του μακελάρη των Ελλήνων
Κεμάλ Ατατούρκ. Αντίθετα μας κάνει μια έκθεση ιδεών για την ΕΥΠ και το δημόσιο συμφέρον, ότι η ΕΥΠ λειτουργεί με γνώμονα την ηθική, τη δεοντολογία, την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια, τις αρχές της ισότητας και της ελεύθερης σταδιοδρομίας.

Σιγά ρε μεγάλε. Τα θες και τα λες αυτά; Έχουμε δει τι γίνεται. Σε μισή ώρα έκριναν τους τμηματάρχες... η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί από τα καρακόλια του Καρχιμάκη πάνε κι έρχονται... οι διώξεις είναι καθημερινή πρακτική και εσύ τον ύπνο του δικαίου.

Επειδή λοιπόν ξέρουμε τι έγινε δεν μας λέτε γιατί το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν έκανε τη μετάθεση με βάση τον κατάλογο μορίων; Ποιός είπε ότι ο διοικητής αξιολογεί συγκριτικά από τη στιγμή που υπάρχει Πάγια Διαταγή περί Μοριοποίησης των Μεταθέσεων;

Αν θέλει ας την καταργήσει και τότε να κάνει μόνος του αξιολογήσεις. και τι παπαριά είναι αυτό για τις προηγουμενες διοικήσεις. Και υπάρχουν βέβαια και άλλοι υπάλληλοι με λιγώτερα μόρια από τον υπό μετάθεση. Όλοι βέβαια ξέρουμε ότι τον τιμωρούν γιατί δεν δέχθηκε να καταθέσει
σ΄αυτόν που τον είχε πιέσει να αποσύρει την αναφορά του για τον Κεμάλ. Άρα εμπλεκόμενος στην υπόθεση, άρα δίκιο έχει ο υπό μετάθεση ότι έπρεπε να εξαιρεθεί. Αλλά γι αυτό το θέμα τουμπεκί η υπουργάρα.

Τωρα για τα περί ομαλότητας και εργασιακής ειρήνης γελάνε ακόμα και οι δικοί του. Που ζεις καημένε; Ξεχνάς τον "ξυλοκόπο" της Λέσβου; Που είχε κλείσει και σπίτι στο νησί γιατί τον ειδοποίησαν από τη διεύθυνση προσωπικού και οι συνδικάλες της παράγκας ότι πάει αλλά μετά το κράξιμο στα blogs αλλά και από τον εισαγγελέα τον έκοψαν.

Και ποιός του είπε 'ότι και στις προηγούμενες κρίσεις γινόταν το ίδιο; Ποτέ δεν είχαμε παραμάνω από δέκα αρνητικές δηλώσεις.

Για τα περί αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών και τις παραπομπές στη δικαιοσύνη καλύτερα να απαντήσουν οι ίδιοι που υποννοεί.

Σε ότι αφορά τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ ξεχνάει φαίνεται ότι τα ίδια ακριβώς ισχυρίζονταν και εγγράφως και οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΕΥΠ.

Γι αυτό και τους δώσατε τα λεφτά των εισφορών. Όσο για την ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ και εδώ μπάταρες υπουργέ όπως το Σάμινα. Γιατί δε ρωτάς τον φίλο σου τον Παπασπύρο πότε και με ποίων πρωτοβουλία κατέβηκαν από την ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ τα ονόματα του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΥΠ. Και κ. Παπουτσή όταν οι Συνδικαλιστές διώχθηκαν για πολιτικοσυνδικαλιστικούς και άλλους λόγους από τη δημοκρατική διοίκησή σας κατείχαν τα αξιώματα γι αυτό και η ΑΔΕΔΥ έκανε σχετική καταγγελία.Λάθος λοιπόν σας πληροφόρησαν κι εδώ τα λαμόγια που περιθάλπτεται.

Στο θέμα του διαγωνισμού τώρα. Ξέρουμε ότι κρατάτε ομήρους τα παιδιά για να ψήφιζαν στις εκλογές της παράγκας που έγιναν τα όργια και που αποκαλύφθηκαν στα blogs.

Τώρα όμως τέλειωσαν οι εκλογές. Άντε να τελειώνουμε και μ΄αυτήν την αλητεία πλέον. Και όσο για την λογογράφο των απαντήσεών σας αλλάξτε την, γιατί το ιδιότυπο στυλάκι της είναι γνωστό και την εκθέτει πλέον.

Ένας αγανακτισμένος έντιμος υπάλληλος της ΕΥΠ
Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Κατοχής

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ίσως έχετε ακουστά από τις πανεπιστημιακές σας σπουδές στην Αμερική, την περίπτωση του Έλληνα ελεγειακού ποιητή Σόλωνα, τον οποίο οι Αθηναίοι το 600 π.Χ. λόγω επικίνδυνων στάσεων (κινημάτων) αρχαίων αγανακτισμένων πολιτών, τοποθέτησαν με έκτακτη διαδικασία εκλογής από το Δήμο της Αθήνας (κι όχι από τον Άρειο Πάγο) «άρχοντα», νομοθέτη με έκτακτες εξουσίες, για να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη και τη μεταβολή των θεσμών.

Τα εξαιρετικά τολμηρά του μέτρα προέβλεπαν ανάμεσα σε άλλα, την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ του αρχαίου κοινωνικού κράτους και με μια σειρά μεταρρυθμίσεων, κατέστησε πολλούς άδικα φυλακισμένους ή υποθηκευμένους με τη ζωή τους Αθηναίους, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ…

Να σας πω…

Τώρα που τα ξαναγράφω αυτά, σκέφτομαι πως μάλλον δεν έχετε γνώση της αρχαίας Ιστορίας. Μάλλον διαθέτετε επιλεκτική ιστορική μνήμη κι ίσως ο αγαπημένος σας συγγραφέας να ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ κι όλες εκείνες οι συναρπαστικές μορφές του Εθνικοσοσιαλισμού… ίσως κρυβόσασταν πολύ καλά πίσω από τα παντελόνια του πατέρας σας, όταν αγανακτούσε με την κρυφή πλευρά του ιδιότυπου αυτισμού σας…

Για να επιστρέψω όμως στο θέμα μας.

Ο δίκαιος αρχαίος νομοθέτης λοιπόν, προτού κληθεί να νομοθετήσει ΔΙΚΑΙΑ ήταν ένας ποιητής «γνωμικών» ελεγειών (δηλαδή έγραφε πολιτική φιλοσοφική ποίηση – συμβούλευε τους Αθηναίους δηλαδή πως να πολιτεύονται (να ζουν ως ελεύθεροι πολίτες δηλαδή).

Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά;

Εδώ και δυο χρόνια, ένα ολόκληρο εκκεντρικά αμοιβόμενο πολιτικό lobby 300 Ελλήνων, έχει εκχωρήσει όλες τις νομοθετικές εξουσίες και έχει υποθηκεύσει όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων σε μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών τους οποίους δεν είχατε την αμερικάνικη καλοσύνη που σας χαρακτηρίζει να μας τους συστήσετε διαδικτυακά... Ένα βιογραφικό τους. Ένα ποίημα τους, κάτι τι... Ποιοί είναι όλοι αυτοί; Από που έρχονται; Γιατί να μην ξέρουμε σε ποιόν χρωστάμε, ποιόν πληρώνουμε και για πόσο θα τον πληρώνουμε...

Ξέρω, εσείς εδώ και 18 μήνες έχετε βάλει τον αυτόματο, περιφέρετε το σαρκίο του εαυτού σας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παίρνοντας πόζες σε χειραψίες φιλίας με ομοτίτλους σας...
Ο αρχαίος ποιητής νομοθέτης Σόλων, (μια καλή ΤΡΟΙΚΑ σας να λέμε δηλαδή) για να επιστρέψω στο θέμα μας, για να αποφύγει μεταβολές της νομοθεσίας του και για να μην αναμειχθεί στην εφαρμογή της, αυτοεξορίστηκε για δέκα χρόνια.

Πάνω σε αυτή τη νομοθεσία οικοδομήθηκε η αθηναϊκή δημοκρατία, αυτή την Ελλάδα θαυμάζουν και εποφθαλμιούν οι “εταίροι” σας, για αυτή την Ελλάδα πολέμησε και καταδικάστηκε σε θάνατο ο Κολοκοτρώνης.

Σας αρέσουν περισσότερο όμως οι ιστορίες με Ινδιάνους…ε;

Σας αρέσουν γενικότερα ιστορίες καννιβαλισμού, ε;

Σας αρέσει γενικότερα η βία…ε;

Θαυμάζετε ας πούμε τα έργα της βίας… όπως ας πούμε τα έργα της κρατικής βίας, στην άδεια από ανθρώπους πλατεία Συντάγματος, στις άδειες βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων, στους διαδρόμους των νοσοκομείων του “5 ευρω ο,τι πάρετε”, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μου διανυκτερεύουν στις εφημερίες των ψυχιατρικών τμημάτων με κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας…

Αυτή η Ελλάδα σας αρέσει… το βλέπω στο βλέμμα σας… το ακούω στις ομιλίες που διαβάζετε… αντιγράφουν ολόκληρες παραγράφους από τη “Βίβλο” του Εθνικοσοσιαλισμού…για αυτό αγαπάτε και το μουστάκι σας… είναι το σήμα κατατεθέν…

Ο αρχαίος ποιητής Σόλων μπορεί να σας είναι όμως γνωστός, από την περίφημη φράση που διατύπωσε όταν επισκέφθηκε τον ζάμπλουτο ηγεμόνα εξ Ανατολής, Κροίσο…

“Μηδένα προ του τέλους μακάριζε”.

Γιώργο, δεν ξέρεις τι σας περιμένει… και τους 300!

Υ.Γ. 15 Οκτωβρίου από τη Wall Street μέχρι την άλλη άκρη της γης, πολίτες του κόσμου μας καλούν να βγούμε στους δρόμους και να συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον του χρηματοπιστωτικού εκφοβισμού και της κρατικής βίας...

Βάζω στοίχημα -κι εύχομαι- πως ο γιός σου, Γιώργο, δεν θα χτυπηθεί ποτέ από τους σιδερολοστούς οργάνων της φασιστικής Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε θα χάσει κάποια από τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις...  • Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα του 2011 και του 2012 αναφέρει ο επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρλο Κοταρέλι.
"Η προσαρμογή που έγινε από την κυβέρνηση πέρυσι έδειξε ότι η Ελλάδα παίρνει στα σοβαρά το πρόγραμμα, προφανώς ότι έγινε δεν είναι αρκετό και χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις. Έχουμε μια ομάδα στην Αθήνα που συζητάει τα μέτρα που πρέπει να παρθούν" τόνισε στο Reuters.

Σχολιάζοντας το τι ακριβώς πρέπει να γίνει, δεδομένου ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, αρνήθηκε να εστιάσει σε συγκεκριμένα μέτρα και είπε απλώς ότι βρίσκονται υπο συζήτηση.

Υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση Παπανδρέου θα τρέξει να επιβάλει τα επιπλέον μέτρα και μάλιστα σε πολλαπλάσιο βαθμό;

Υπάρχει μήπως καμία αμφιβολία πως θα μας πούνε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, εάν αυτά εφαρμοστούν πλήρως;

Υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα μέτρα δεν πρόκειται να τελειώσουν παρά μόνο εάν οι πολίτες αποφασίσουν να τελειώσουν με την κατοχική μνημονιακή κυβέρνηση Παπανδρέου;

Υπάρχει καμία αμφιβολία πως με τα μέτρα αποσκοπούν στο να εξαθλιώσουν πλήρως την χώρα (και τους πολίτες πρωτίστως, φυσικά) προκειμένου να γίνουν αποδεκτές προτάσεις εξαγοράς όλου του εθνικού μας πλούτου, έναντι της παύσης λήψης νέων μέτρων;

Υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Ελλάδα δέχεται οικονομική επίθεση με την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης Παπανδρέου;

Πότε σκοπεύουν οι Έλληνες πολίτες να σταματήσουν να γίνονται πρόβατα προς σφαγή μίας κλοπής εις βάρος ενός ολόκληρου κράτους;

Πότε σκοπεύουν οι Έλληνες πολίτες να αντισταθούν σε συμμορίες που επιτίθενται συστηματικά και με συγκεκριμένο σχεδιασμό κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας;

Τέλος, πότε σκοπεύουν οι Έλληνες πολίτες να βάλουν τους κατεργάρηδες απέναντι στη Δικαιοσύνη;

- Όταν θα δούνε τα παιδιά τους να πεινάνε;

- Όταν δεν θα τους έχει απομείνει τίποτε άλλο παρά η εξαλίωση και η ταπείνωση;

Αν ναι, τότε ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτή η χώρα δεν κατοικείται πια από Έλληνες...

ΚωνσταντίνοςΣτα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου τοποθετούν την χρονική στιγμή που η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει οι αναλυτές της Citigroup, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του νέου ρόλου του EFSF από τα εθνικά κοινοβούλια. Αυτά αναφέρουν στην τελευταία έκθεση τους για την πορεία της ευρωζώνης, την οποία και αναμένουν να υποχωρήσει σε ύφεση από το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τη Citigroup, η έξοδος από την ευρωζώνη για την Ελλάδα είναι σχεδόν απίθανη, αφού οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την παγκόσμια οικονομία.

Ωστόσο, ακόμη και να μην υπάρξει αυτή η εξέλιξη, η Citi τονίζει ότι θα υπάρξει μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά εξαιτίας της απειλής μετάδοσης της κρίσης στην Ισπανία και την Ιταλία. Η αμερικανική επενδυτική αναμένει η Ιρλανδία και η Πορτογαλία να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην αναδιάρθρωση του χρέους σύντομα, κυρίως λόγω της «πολιτικής επιδημία». Μια ελληνική χρεοκοπία θα ενισχύσει περισσότερο την εκτίμηση της αγοράς ότι η πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων από τις άλλες δύο χώρες, καθώς οι φορολογούμενοι αυτών των χωρών θα ζητήσουν άμεσα ελάφρυνση του χρέους και περαιτέρω χρηματοδότηση ως αντάλλαγμα για τις προσπάθειές λιτότητας, όπως άλλωστε και η Ελλάδα.

Μέχρι να προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση των τραπεζών αυτών των τριών χωρών, καθώς και των τραπεζών της Ευρώπη που είναι εκτεθειμένες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Πρόωρη αναδιάρθρωση είναι πιθανό να είναι πολύ αποδιοργανωτικές για τις οικονομίες και τις αγορές, γι’ αυτό και η Citi αναμένει ότι η ζώνη του ευρώ να πέσει σε μια νέα ύφεση κατά τα επόμενα τρίμηνα.

Moody’s: επιταχύνεται η αναδιάρθρωση

Τουλάχιστον 44 δισ. ευρώ ενδέχεται να χρειαστούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τη Moody’s. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF ενδέχεται να επιταχύνουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, εκτιμά ο οίκος.

Όπως προβλέπουν οι αναλυτές του, ο κλάδος θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από την εκροή καταθέσεων, με αποτέλεσμα τα δίκτυα να συρρικνώνονται σε δύναμη και μέγεθος.

Άποψη της Moody’s είναι ότι μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να επιβάλει haircut τουλάχιστον 60%, αν και οι αναλυτές της τονίζουν ότι ένα τέτοιο haircut θα εξανέμιζε τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών.

“Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει”

Η Ελλάδα έχει «χρεοκοπήσει» και θα χρειαστεί ένα «κούρεμα» του χρέους της κατά 50%, υποστήριξε ένα ηγετικό στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, σε δηλώσεις του.

Ο Μίκαελ Φουκς, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ότι η Ελλάδα έχει «χρεοκοπήσει» παρ’ όλη την οικονομική βοήθεια που της παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Πιθανώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς πέραν του να αποδεχθούμε μια παραγραφή του 50% των χρεών της», υποστήριξε ο Φουκς.

Πηγή


Βρίσκομαι σε πλήρη σύγχυση. Πέρσι ο κ. Λοβέρδος μας έλεγε ότι για να σωθούμε πρέπει να δουλεύουμε μέχρι τα 65+ όλοι. Φέτος μας λένε ότι για να σωθούμε πρέπει να συνταξιοδοτηθούν στα 60 δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν καταλαβαίνω εγώ ή δεν ξέρουν αυτοί τι τους γίνεται;

Αυτό το σχόλιο, αυτή η απορία ενός αναγνώστη, αλλά ταυτόχρονα και πάρα πολλών Ελλήνων πολιτών, στάθηκε η αφορμή αλλά ταυτόχρονα και παραίνεση για να καταδείξω το σκεπτικό των κυβερνώντων σχετικά με την «ανάγκη» να εξωθηθούν στην σύνταξη δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων εργαζομένων.

Η απορία όλων είναι άκρως φυσιολογική. Αφού έπρεπε να γίνουμε επί μακρόν παραγωγικοί, διακινδυνεύοντας ακόμη και το να πεθάνουμε πριν πάρουμε σύνταξη, πώς όλως αιφνιδίως άλλαξε ο «προσανατολισμός» των κυβερνώντων;

  • Έχουν απωλέσει την λογική τους;
    Σαφέστατα όχι… διατηρούν σώας τα φρένας, αν και με όσα «αποφασίζουν» και κάνουν, μας ψυχανεμίζουν πως δεν γνωρίζουν καν την λέξη «λογική»…
  • Έχουν μήπως πάψει να αντιλαμβάνονται πως βρίσκονται σε μία χώρα, την οποία υποτίθεται πως διοικούν και πως απαιτείται εκ μέρους τους σοβαρός σχεδιασμός και όχι ερασιτεχνισμοί μέσω συνεχών αλλαγών πολιτικής;
    Σαφέστατα η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει σχέδιο, το οποίο υπηρετεί απαρέγκλιτα προκειμένου να φτάσει στον… στόχο της!...
  • Μήπως, τελικά, ξαφνικά γέμισαν τα κρατικά ταμεία και έχουν να διαθέσουν άπειρα χρήματα για την καταβολή εφάπαξ και υψηλών συντάξεων σε όσους θα αποχωρούν μέσω εφεδρείας ή σε όσους έτρεξαν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης πριν έρθει αυτή η περιβόητη εφεδρεία;
    Δυστυχώς, ούτε τα ταμεία γέμισαν, ούτε σκοπεύουν να ταΐσουν αυτούς που απολύουν ευγενικά, αλλάζοντας την λέξη «απόλυση» με την σοσιαλιστική και νέο-πατριωτική «εφεδρεία»…

Ε, τότε, τι συμβαίνει; Πώς είναι δυνατόν ξαφνικά να καλούν σε αναγκαστική σύνταξη περίπου 300.000 πολίτες;

Εδώ, σε αυτή την ερώτηση κρύβεται η μεγάλη του ΜΠΑΦΟΚ κομπίνα. Δηλαδή, η κυβέρνηση Παπανδρέου (όπως και όλες οι άλλες σοσιαλιστικές και μη κυβερνήσεις που ταλαιπώρησαν την χώρα), αφού εγκλημάτησε κατά συρροή στο ασφαλιστικό σύστημα (είτε δίνοντας συντάξεις σε αμφιβόλου προέλευσης εισαχθέντες στην Ελλάδα ως ομογενείς, είτε δίνοντας συντάξεις με έναν χρόνο ενσήμων σε Αλβανούς, Ρουμάνους, Σκοπιανούς, Βούλγαρους κ.α., είτε εξαναγκάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία να «παίξουν» στο Χρηματιστήριο τεράστια ποσά –που τελικά βρέθηκαν σε τσέπες επιτηδείων-) και αφού με πρωτότυπες και απολύτως ανορθόδοξες μεθόδους κατόρθωσε να καταρρεύσουν οικονομικά όλα -το ένα μετά το άλλο- τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα έρχεται και πιεστικά (έως εξαναγκαστικά) οδηγεί στην σύνταξη έναν τεράστιο αριθμό Ελλήνων εργαζομένων – ασφαλισμένων. Και αυτό γίνεται με κύριο και ίσως μοναδικό σκοπό την οικονομική εξαθλίωση (και φυσικά ταυτόχρονα μη ενοχική ελάφρυνση των κρατικών ταμείων) όσων γνωρίσουν την «εθελουσία» συνταξιοδότηση…

Η κυβέρνηση Παπανδρέου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα παίξει «τα ρέστα» της και θα ανακοινώσει μείωση των συντάξεων κατά 50 ή 60%. Και θα έχει έναν πάρα πολύ σοβαρό λόγο για να «εξαναγκαστεί» στην συγκεκριμένη μείωση. Το επερχόμενο «κούρεμα» του χρέους, πρόκειται να «κουρέψει» (βασικά) το Ελληνικό ομολογιακό χρέος που βρίσκεται στις τράπεζες και κάτοχοι του οποίου είναι κατά κόρον τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία… Η επερχόμενη μεγάλη στάση πληρωμών θα γίνει ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση, αφού έχουν πρώτα εξασφαλιστεί οι κάτοχοι Ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στο εξωτερικό…

Η μεγάλη του ΜΠΑΦΟΚ κομπίνα θα παιχτεί εις βάρος ενός πολύ μεγάλου αριθμού πρόθυμων (προς οικονομική σφαγή και εξαθλίωση) προβάτων – πολιτών… Ευχόμαστε να μην συμβεί αυτό, αλλά επειδή όλοι μας πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουμε πως πίσω από κάθε καλοπροαίρετη ενέργειά του κρύβει περισσότερα του ενός δυσάρεστα για τους πολίτες…


Το ότι υπογράψαμε το μνημόνιο επειδή παραποιήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της χώρας από την Στατιστική Υπηρεσία… Γνωστό επίσης είναι πως η Ελλάδα έχει συρθεί σε μία άνευ προηγουμένου εξαθλίωση, διεθνή ατίμωση και έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο, ενώ λίαν συντόμως προβλέπεται και η μεταβίβαση της κυριότητας των πάντων σε διεθνείς τράπεζες, πολυεθνικές και, φυσικά, εσωτερικά λαμόγια…

Το όλο οικονομικό θέμα της πατρίδας μας έχει δημιουργηθεί από το σπάταλο κράτος. Από το κράτος που έχτισε γέφυρες με κόστος πολλαπλάσιο αντίστοιχων του εξωτερικού, που έκανε δρόμους στους οποίους αντί για άσφαλτος θα έπρεπε να υπάρχει στρωμένο χρυσάφι, που έκανε στάδια τα οποία πληρώθηκαν σε αστρονομικές τιμές, που… που… που… Το ουσιαστικό, δηλαδή, πρόβλημα της χώρας ήταν (και εξακολουθεί να είναι, όπως θα αποδείξουμε παρακάτω) δημοσιονομικό, λόγω ενός υπερσπάταλου κράτους, που νέμεται το δημόσιο χρήμα και το σκορπά με αδιαφανείς διαδικασίες σε εργολάβους, σε εκδότες, σε αλλοδαπούς ψηφοφόρους, σε κομματικούς εγκάθετους ή για την συντήρηση του κομματικού του στρατού…

Αυτό το κράτος, λοιπόν, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου κλήθηκε να συρρικνωθεί. Κλήθηκε να σταματήσει την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, κλήθηκε να κλείσει τις τρύπες που κατέστρεφαν την οικονομία της χώρας. Και τι έκανε; Τίποτε… απολύτως τίποτε! Ή για να είμαστε ακριβείς, κατέστρεψε την οικονομία της χώρας, κατέστρεψε τα δοχεία τροφοδότησής του που ήταν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επειδή δεν ήθελε να αλλάξει το σάπιο υπάρχον καθεστώς το οποίο επί 35 χρόνια λυμαίνονταν τους κόπους των Ελλήνων πολιτών…

Στον αντίποδα, κι ενώ κατέστρεψε την ιδιωτική πρωτοβουλία (πλην των μεγαλοκαρχαριών, οι οποίοι έχουν κατορθώσει να κάνουν την κρίση ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερο και επαχθέστερο πλουτισμό), την ίδια στιγμή το κράτος διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο, προσέλαβε και άλλους «στρατιώτες» να υπηρετήσουν στον κομματικό του στρατό (βλ. διορισμούς 25.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων κατά τα τελευταία 2 χρόνια, χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς επίσημες διαδικασίες, χωρίς καμία νομιμότητα αλλά με πλήρη μονιμότητα…), ενώ δημιούργησε νέες διευθύνσεις, νέες θέσεις κομματόσκυλων που αμείβονται με υπέρογκα ποσά…

Ήταν όμως μόνο αυτά; Σίγουρα υπάρχουν και άλλα «ενδιαφέρονται» και άκρως σοσιαλιστικά, τα οποία θα γίνουν γνωστά εν καιρώ. Κι ένα από αυτά τα οικονομικά αίσχη, τη στιγμή που Έλληνες πολίτες μένουν άνεργοι, τη στιγμή που Έλληνες πολίτες άρχισαν να γνωρίζουν τι σημαίνει πείνα, τη στιγμή που Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν επειδή οι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου τους έχουν καταστρέψει οικονομικά… ακριβώς αυτή τη στιγμή, το κράτος συνεχίζει να σπαταλά το χρήμα που συγκεντρώνει απαιτώντας λιγότερη υγεία, λιγότερη παιδεία, λιγότερη ασφάλεια για τους πολίτες…

Στην Ξάνθη, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας, που ανήκει στο υπουργείο Εργασίας, επί σειρά δεκαετιών φιλοξενούνταν δωρεάν στο κτίριο της Νομαρχίας, άρχισε να δέχεται πιέσεις ώστε να μετακινηθεί και να ενοικιάσει γραφεία εκτός Νομαρχίας…! Δηλαδή, να πληρώνει ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.λ.π. Και φυσικά, οι υπάλληλοι υπάκουσαν στις διαταγές του υπουργείου, βρήκαν γραφεία και μετακόμισαν… Και τι έγινε κατορθωτό με αυτή την μετακίνηση; Επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εργασίας, ενώ θα μπορούσε να μην γίνει η μετακίνηση και να εξοικονομηθούν χρήματα. Αυτό όμως δεν έγινε… Γιατί; Πού αποσκοπεί το υπουργείο Εργασίας; Μήπως ο υπουργός Εργασίας δεν γνωρίζει πως η χώρα είναι σε αυτοκτονική λιτότητα και πως η κυβέρνηση Παπανδρέου απαιτεί –σε εγκληματικό σημείο- από τους πολίτες να στερηθούν έως και τα απαραίτητα, για να μπορέσει το κράτος να εξοικονομήσει χρήματα; Ο υπουργός Εργασίας βρίσκεται σε άλλο κράτος ή σε άλλο πλανήτη; Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί διαφορετικά η απόστασή του από την... πραγματικότητα...!

Όχι, δεν γνωρίζουμε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που φιλοξενεί την Επιθεώρηση Εργασίας στην Ξάνθη. Γνωρίζουμε όμως πάρα πολύ καλά, πως η κυβερνητική αναλγησία προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα. Και τα επίχειρα αυτής της ξεδιάντροπης πολιτικής αλητείας θα τα γευτούν με τον χείριστο τρόπο οι κυβερνώντες. Ειλικρινά, δεν θα λυπηθώ για κανέναν τους…


Δύο τρισ. ευρώ θα κοστίσει στα ταμεία της Ε.Ε. ενδεχόμενη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου Stratfor, την οποία δημοσίευσε η σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας «Μπιλντ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η έρευνα αυτή κυκλοφορεί σε ανώτατους κύκλους της αμερικανικής πολιτικής, ενώ οι αναλυτές του Stratfor είναι γνωστοί για τις στενές σχέσεις τους με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η έκθεση επίσης προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδο από την ευρωζώνη και κόστος ύψους 2 τρισ. ευρώ.

Στην έκθεση απαξιώνονται και χαρακτηρίζονται μη ανταγωνιστικοί οι τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού και η Ελλάδα κρίνεται πως δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος προς την Τουρκία.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης πως η χώρα πρέπει να πεταχτεί εκτός ευρωζώνης για να επιβιώσει το ευρώ.

Σε 3 μέτωπα

Σύμφωνα με την έκθεση που φέρνει στο φως η Μπιλντ, «την ημέρα που η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, θα χρειαστεί ένα ταμείο που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τρία ζητήματα:

* Πρώτον, η Ευρώπη χρειάζεται περίπου 400 δισ. ευρώ για να προστατεύσει άλλα κράτη από τη μετάδοση της κρίσης, δηλαδή τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα είναι χρεωμένη.

* Δεύτερον, χρειάζονται περίπου 800 δισ. ευρώ για να παρεμποδιστεί η κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών, σε Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία. Οι τράπεζες θα χρειάζονταν φρέσκο χρήμα πολλών δισεκατομμυρίων για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις.

* Και τρίτον, θα δημιουργούνταν αναταραχή στις χρηματαγορές. Η Ιταλία -όπως και η Ελλάδα- διατρέχει τον κίνδυνο να καταρρεύσει.

Για να σωθεί η Ιταλία, θα απαιτούνταν άλλα 800 δισ. ευρώ. Το Ταμείο για τη διάσωση της Ευρώπης θα έπρεπε να διαθέτει πάνω από 2 τρισ. ευρώ. Οσο δεν υπάρχει ένα τέτοιο ταμείο, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί από το ευρώ, καταλήγει η έκθεση της Stratfor, που δημοσίευσε η γερμανική «Μπιλντ».

Πηγή200 μέτρα εμπρός… για να ξαναπάρουμε τη χώρα μας πίσω. Βάζω το φυτίλι, βάλτε τη φωτιά

...Για να ξεκαθαρίσει επιτέλους η ήρα από το στάρι.

Για να μετρηθούμε επιτέλους και να δούμε πόσοι είμαστε Έλληνες και αγαπάμε ετούτο εδώ τον τόπο, δίχως ‘’ναι μεν, αλλά…’’.

Για να δούμε πόσοι δεν μένουν μόνο στις φραστικές αντιδράσεις, αλλά έχουν σκοπό να παλέψουν με όση δύναμη έχουν, με κάθε τρόπο, ενάντια στον Πλανητικό Φασισμό των Παγκοσμιοποιητών και των υπάκουων ακολούθων τους που ενέσκυψαν στην Ελλάδα μας, με τη δική μας ανοχή.

Για να αποδείξουμε ότι δεν θα φύγουμε εμείς μετανάστες, αλλά κάποιοι άλλοι.

Για να αποδείξουμε ότι ξεπεράσαμε γρήγορα το Δόγμα του Σοκ (Παραπομπή 01)

Για να αποδείξουμε ότι φύγαμε πλέον από το πρώτο σάστισμα, ξεπεράσαμε τον μετέπειτα θυμό, υπερβήκαμε την αγανάκτηση (Παραπομπή 02).

Για να αποδείξουμε ότι ενημερωθήκαμε και καταλάβαμε τι σκοπούς έχουν (Παραπομπή 03).

Για να αποδείξουμε και πραγματικά ότι ήρθε πλέον η ώρα της συντεταγμένης δράσης (Παραπομπή 04).

Ο Σεπτέμβρης έφτασε, τα νέα μέτρα επίσης. Η λογική της “Σαλαμοποίησης’’ του λαού, η λογική του ‘’Διαίρει και Βασίλευε’’, το χτύπημα του Κράτους σε μια κοινωνική ομάδα κάθε φορά, ώστε οι υπόλοιπες να μένουν απλά θεατές, νομίζοντας ότι αυτές δεν θα πειραχτούν, μέχρι στιγμής έχει πιάσει τόπο (Παραπομπή 05).

Η μόνη προσπάθεια που έδωσε κάποιες ελπίδες ήταν η ΚΕΡΑΤΕΑ. Εκεί ο κόσμος αυτοοργανώθηκε, αποφάσισε ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, έβαλε στόχο και είχε και στρατηγική. Γι’ αυτό και νίκησε. Ήταν όμως μια τοπική νίκη, με στενά τοπικά συμφέροντα και απαιτήσεις. Έδειξε όμως πως όλα γίνονται.

Μετά, ήρθε το κίνημα των Αγανακτισμένων όλης της Ελλάδας. Είχε όμως πολλά μειονεκτήματα από τη γέννησή του, όπως έχω αναφέρει και σε παλιότερες αναρτήσεις μου (Παραπομπή 06).

Καπελώθηκε από την πρώτη στιγμή από διάφορους χώρους, δεν είχε σχέδιο και στρατηγικό στόχο με χρονικό ορίζοντα, αναλώθηκε σε αέναες συζητήσεις. Χρησιμοποιήθηκε ακόμα και από την ίδια την Κυβέρνηση σαν Βαλβίδα Εκτόνωσης της Οργής του Κόσμου. Το ίδιο έκαναν και τα Καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. Όταν λοιπόν θεώρησαν από την Δοσίλογη Κυβέρνηση και τους βοηθούς της, τα Μ.Μ.Ε, ότι τελείωσε ο σκοπός για τον οποίο το άφησαν να υπάρχει το κίνημα, δηλαδή να κερδίσουν χρόνο μέχρι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, βιώσαμε όλοι τα γεγονότα στις 28-29/06/11.

Παρ’ όλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, καλά έκανε ο κόσμος και κατέβηκε μαζικά στις Πλατείες.

Ο λόγος είναι ότι άκουσε, μίλησε, προβληματίστηκε, ενημερώθηκε, αυτοοργανώθηκε και πάνω απ’ όλα απέκτησε εμπειρίες. Αυτές τις εμπειρίες από τις μαζικές διαδηλώσεις, την οπισθοχώρηση και την ανασύνταξη που είδαμε στα γεγονότα της Πλ. Συντάγματος στις 15 & 28-29/06/11, την ηρεμία και αφοβία που κράτησε απέναντι στις πάνοπλες Δυνάμεις Καταστολής, πρέπει πλέον να τις μετουσιώσει σε κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο.

Φτάνω μετά από όλα αυτά στο ‘’δια ταύτα’’ της συγκεκριμένης ανάρτησης.

Από Σεπτέμβριο λοιπόν, προτείνω το εξής :

200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ

Όλος ο Ελληνικός Λαός, σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο πιο μικρό χωριό (και έχει σημασία αυτό που λέω και θα το εξηγήσω αργότερα), θα κάνει κάθε 3 μέρες 200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ, για κάθε μία απαίτησή του.

Στις 3 αυτές μέρες, θα ενημερώνονται όλοι για τη σημασία και τις λεπτομέρειες της απαίτησης αυτής και θα προσπαθούμε στα επόμενα 200 ΜΕΤΡΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.

Δεν έχει σημασία αν θα είναι γέροι ή νέοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι, Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Συνταξιούχοι του Δημοσίου ή Ιδιωτικού Τομέα, Αγρότες ή Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Ταξιτζήδες ή Φορτηγατζήδες, Αστυνομικοί ή Στρατιωτικοί, αρκεί να είναι κάθε 3 μέρες ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, δηλαδή περισσότεροι.

Γι’ αυτό και οι απαιτήσεις πρέπει να είναι πάνω από Κόμματα και Συντεχνίες, πάνω από Επαγγελματικές Ομάδες, πάνω από Κατηγορίες Εργαζομένων. Οι απαιτήσεις θα πρέπει να είναι μόνο για το καλό και να αφορά το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας.

Όσες ομάδες πολιτών έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο 1 ½ χρόνο αντιδρώντας στη βάρβαρη επέλαση της Οικονομικής Ολιγαρχίας των Αγορών, όσοι Bloggers & Youtubers έχουν γράψει και έχουν αναπαράγει άρθρα ενάντια στην βάρβαρη επέλαση κατά του Ελληνικού Λαού, όσα “Ανεξάρτητα” Μ.Μ.Ε & Δημοσιογράφοι έχουν απομείνει (αν έχει απομείνει κανένα/ας), όσοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου πιστεύουν ότι εξελέγησαν για να υπηρετούν τον Ελληνικό Λαό και μόνο αυτόν (αν έχει απομείνει κανένας), όσοι Συνδικαλιστές και Σωματεία πιστεύουν ότι υπερέχει το καλό και το μέλλον του Έθνους μας από τα μικρά συντεχνιακά συμφέροντα, πρέπει να ενωθούμε σε μια φωνή, σε μια γροθιά, που θα δώσουμε όλοι μαζί και θα κόψει την ανάσα στο σώμα των δοσίλογων.

Ξεκινάω λοιπόν με τα ακόλουθα :

200 Μέτρα Εμπρός,

Για την Άμεση Δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους από Συστάσεως του Ελληνικού Κράτους έως και σήμερα. Ποια Δάνεια πήραμε, πότε τα πήραμε, από ποιους τα πήραμε, με ποιους όρους τα πήραμε, αν ήταν Νόμιμοι ή όχι οι Όροι βάσει των Νόμων και του Συντάγματος της κάθε περιόδου καθώς και του Διεθνούς Δικαίου, πόσα έχουμε πληρώσει για το κάθε Δάνειο σε Κεφάλαιο και Τόκους μέχρι σήμερα. Η Επιτροπή δεν θα πρέπει να έχει σχέση με κανένα Κόμμα και να έχει βγάλει αποτελέσματα σε 1 έως 1 ½ χρόνο το πολύ (Παραπομπή 07).

200 Μέτρα Εμπρός,

Για την Άμεση Ανακήρυξη της Ελληνικής Α.Ο.Ζ και έναρξη Έρευνας και Εξόρυξης οποιουδήποτε Ορυκτού Πλούτου πιθανώς υπάρχει, παρέχοντας τα δικαιώματα όπου εμείς θέλουμε (Παραπομπή 08).

200 Μέτρα Εμπρός,

Για τους Λαθρομετανάστες. Κανένας νόμος που έχει ψηφιστεί δεν ισχύει, παρά μόνο για όσους έχουν εισέλθει νόμιμα στη χώρα μας και είχαν ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες εισόδου, πριν εισέλθουν στην Ελληνική Επικράτεια. (Παραπομπή 09).

200 Μέτρα Εμπρός,

Για το θέμα της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας. Δεν πωλείται, γιατί δεν είναι δική τους, ούτε των Βουλευτών, ούτε των Δανειστών. Ούτε δική μας είναι, εμείς απλά τη διαχειριζόμαστε για τις επόμενες γενιές Ελλήνων που θα έρθουν. Να είναι σίγουροι ότι θα έρθουν, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια για το αντίθετο (Παραπομπή 10).

200 Μέτρα Εμπρός,

Για την απαίτηση άμεσης καταβολής των Πολεμικών Αποζημιώσεων και του Αναγκαστικού Δανείου της Γερμανικής Κατοχής, με τους αναλογούντες τόκους, από την Γερμανική Κυβέρνηση (Παραπομπή 11).

200 Μέτρα Εμπρός,

Για τα Οικονομικά Σκάνδαλα των τελευταίων 35 Ετών τουλάχιστον. Δεν παραγράφεται τίποτε, δεν διαγράφεται τίποτε. Όλα να ελεγχθούν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, για όλους όσους διετέλεσαν Βουλευτές – Υπουργοί – Υφυπουργοί – Διευθυντές ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ΔΕΚΟ, Οργανισμούς ή Εταιρείες του Δημοσίου, Ασφαλιστικά Ταμεία.

Θυμηθείτε μόνο μερικά από αυτά και μόνο για τα τελευταία 20 χρόνια :

- Σκάνδαλο του Γιουγκοσλαβικού Καλαμποκιού,

- Σκάνδαλο Κοσκωτά,

- Σκάνδαλο του ‘’Κωλόσπιτου’’ στην Εκάλη,

- Σκάνδαλο ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ,

- Χρηματισμός Μητσοτάκη κατά δήλωση Αλαφούζου,

- Υπερκοστολογήσεις Εξοπλιστικών Προγραμμάτων Ενόπλων Δυνάμεων,

- Υποβρύχια Type 214,

- Υπερκοστολογήσεις Κατασκευής Δημοσίων Έργων,

- Υπερκοστολογήσεις Προμηθειών Φαρμάκων & Αναλωσίμων στα Νοσοκομεία,

- Χρηματιστήριο,

- Τσουκάτος και 1.000.000 Μάρκα από την Siemens,

- Ομόλογο – Swap από Goldman Sachs από Σημίτη για την είσοδό μας στο Ευρώ το 2001,

- Υπέρβαση Κόστους Ολυμπιακών Αγώνων,

- C4I,

- Δομημένα Ομόλογα Ασφαλιστικών Ταμείων,

- Ο.Τ.Ε – Γερμανός,

- Υπογραφή Μνημονίου & Μεσοπρόθεσμου,

- CDS Ελληνικών Ομολόγων,

και πολλά άλλα που αν τα αναφέραμε στη λίστα, θα βαριόσασταν να διαβάζετε

(Παραπομπή 12)

Με την ίδια ευκολία που όλες οι Κυβερνήσεις μας, κάθε χρόνο, τα φορολογικά νομοσχέδια που καταθέτουν και με το οποίο φορολογούμαστε, αφορούν αναδρομικά το προηγούμενο έτος και όχι το επόμενο.

Με την ίδια ευκολία που το Κράτος, κάθε φορά, ζητά από τον Ιδιωτικό Τομέα να κλείσει χρήσεις προηγουμένων ετών, αναδρομικά, με την αυτοπεραίωση, περαίωση, συνάφεια κτλ.

Με την ίδια ευκολία που το Κράτος, κάθε φορά, ζητά, από τους Ιδιώτες – Επαγγελματίες – Επιχειρηματίες, να κρατούν τα Βιβλία και Στοιχεία της Επιχείρησης για 10 Χρόνια και μάλιστα πολλές φορές παρατείνει και αυτά τα 10 χρόνια, ώστε να μπορεί να τους ελέγξει (απειλήσει) αναδρομικά.

Με την ίδια ευκολία που η κάθε Κυβέρνηση, βγάζει Νόμους με Αναδρομική Ισχύ, όπως η Κατάργηση της Επετηρίδας των Εκπαιδευτικών και η υποχρέωσή τους να ξαναδώσουν εξετάσεις μέσω Α.Σ.Ε.Π.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΥΤΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΨΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΟΙΝΕΣ, ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ.

200 Μέτρα Εμπρός,

Για άμεση κατάργηση Ασυλίας Βουλευτών, κατάργηση του Νόμου περί (μη) ευθύνης Υπουργών και Ανεξάρτητο Λογιστικό Έλεγχο των Κομμάτων για τα τελευταία 35 Έτη. Οι λόγοι προφανείς, δεν χρειάζονται εξηγήσεις και παραπομπές.

200 Μέτρα Εμπρός

Εναντίον της εφαρμογής του μέτρου της Ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη. Δεν είμαστε ‘’εμπόρευμα’’ κανενός για να μας μαρκάρουν, ούτε ένας απλός αριθμός σε κάποια βάση δεδομένων. Είμαστε άνθρωποι, τέλος. (Παραπομπή 13)

200 Μέτρα Εμπρός,

Για άμεσο Δημοψήφισμα δεσμευτικού (και όχι συμβουλευτικού) χαρακτήρα για την Κυβέρνηση, όσον αφορά το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Δεν πάρθηκε ποτέ η έγκριση του Ελληνικού Λαού, από την παρούσα Κυβέρνηση, στις Εκλογές του 2009, για την υπογραφή αυτών των Διεθνών Συνθηκών Υποτέλειας και μακροχρόνιας υποδούλωσης σε Ξένες Δυνάμεις, ούτε ξεπουλήματος του Δημόσιου Πλούτου της Χώρας μας (Παραπομπή 14)

200 Μέτρα Εμπρός,

Για να ξεκινήσει επιτέλους η Δικαιοσύνη και οι Λειτουργοί της, να δουλεύουν ανεξάρτητα από το Πολιτικό Σύστημα και όχι σαν Εξαπτέρυγά του και Νομιμοποιητές των παρανομιών του. Για να δούμε έστω και έναν Έλληνα ‘’Di Pietro’’ Δικαστικό Λειτουργό.

Δεν γίνεται να απειλείται ο κόσμος ότι θα πάει φυλακή για χρέη 5.000 € προς το Δημόσιο και ο Τσουκάτος να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, ενώ έχει δηλώσει ότι έγινε αποδέκτης 1.000.000 Γερμανικών Μάρκων από τη SIEMENS (‘’Μαύρο’’ χρήμα προς το Πολιτικό Σύστημα).

Δεν γίνεται ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών και μη όντας Βουλευτής, ώστε να υπάρχει η δικαιολογία της Βουλευτικής Ασυλίας, να υπογράφει μόνος του τη θανατική καταδίκη ενός ολόκληρου λαού και να μην βρίσκεται ένας δικαστικός λειτουργός να κινήσει τις νομικές διαδικασίες εναντίον του.

Δεν γίνεται να έχουμε στην Ελλάδα 2-3.000.000 Λαθρομετανάστες και να μην έχει ξεκινήσει μια Δικαστική Έρευνα για το ποιοί κερδίζουν από τη διακίνησή τους στην Ελλάδα, ποιοι παρανομούν συστηματικά παραβαίνοντας τους Νόμους και το Σύνταγμα του Κράτους παρέχοντάς τους Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χρεώνοντας τους Έλληνες πολίτες με αμύθητα ποσά κάθε χρόνο.

Δεν γίνεται να μην έχει κινηθεί ακόμα Δικαστική Έρευνα για το θέμα των CDS των Ελληνικών Ομολόγων από το 2009 έως και σήμερα.

Δεν γίνεται…

Δεν γίνεται…

Δεν γίνεται να μην έχουμε Δικαιοσύνη και Δικαστές.

Αυτά θεωρώ ότι θα μπορούσαν να είναι μερικά καίρια αιτήματα, κοινώς αποδεκτά από όλο τον Ελληνικό Λαό, χωρίς να μειώνω τη σημασία κάποιων άλλων, επίσης ιδιαιτέρως σημαντικών.

Όποιοι λοιπόν πολίτες συμφωνήσουμε, καθώς και όποιοι Πολιτικοί και Κόμματα συμφωνήσουν στην κίνηση αυτή, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ. Συμφωνούμε σε όλα ή απλά δεν συμφωνούμε με την κίνηση αυτή.

Σκοπός όπως καταλαβαίνετε, είναι να μην υπάρξουν διαφωνίες και διασπάσεις του συμπαγούς τοίχου που πρέπει να δημιουργηθεί.

Προς τα πού θα κινηθούμε “200 Μέτρα Εμπρός” κάθε τρεις μέρες;

Στόχος θα είναι, να γίνει τουλάχιστον ένα Κρατικό Κτίριο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, και από μια Βουλή στο Σύνταγμα. Το Γραφείο του Δημοτικού Διαμερίσματος σε ένα Χωριό, το Δημαρχείο σε μία Πόλη ή σε ένα Δήμο μιας Μητρόπολης (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα κτλ.), το κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης στην πόλη που έχει την έδρα της. Στις μεγάλες πόλεις, όπως Αθήνα –Θεσσαλονίκη, τα Δημόσια Κτίρια είναι πολλά και στόχος θα είναι όλα. Ποιό και με ποια σειρά μπορεί να αποφασιστεί.

Ποιος ο σκοπός αυτής της κίνησης;

Πρώτον, να σηκώσουμε σε κάθε κτίριο, εντελώς ειρηνικά και χωρίς καμία ζημιά ή βία, μια Ελληνική Σημαία που πάνω της να γράφει όμως ‘’200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ’’, απόδειξη ότι τη σηκώσαμε οι πολίτες της Ελλάδος που απαιτούμε τα όσα σημεία αναφέρθηκαν παραπάνω και δεν κάνουμε πίσω ούτε σε ένα από αυτά.

Δεύτερον, να επικοινωνήσουμε τα αιτήματα αυτά σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό, με όποιον τρόπο μπορούμε.

Τρίτον, να δείξουμε έστω και μία φορά, ότι ο Ελληνικός Λαός είναι απολύτως ενωμένος σαν μια γροθιά και αποφασισμένος και απαιτούμε Απόλυτη Κάθαρση και Αλλαγή του Πολιτικού Σκηνικού – Ισονομία – Αποτίναξη της Υποτέλειας που πάνε να μας επιβάλλουν σε κάθε επίπεδο (Προσωπικό, Εθνικό). Το ιδανικό θα ήταν να σηκωθεί από μια τέτοια Σημαία σε κάθε κτίριο και σπίτι ή πολυκατοικία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, περίτρανη απόδειξη ότι συμφωνούμε όλοι οι Έλληνες.

Τέταρτον και σπουδαιότερο, να κάνουμε όλη την Ελλάδα Πλατεία Συντάγματος, διασπώντας έτσι τις Δυνάμεις Καταστολής, που είναι σίγουρο ότι θα στείλουν οι Εντολοδόχοι της Νέας Τάξης στην Ελλάδα, σε πολλά σημεία και μειώνοντας την ισχύ κρούσης τους. Αλλάζοντας δε την προτεραιότητα των “στόχων”, μπορούμε να τους διασπάσουμε ακόμα περισσότερο και στην ουσία να τους αποδιοργανώσουμε, αποσυντονίσουμε και εντέλει να τους καταστήσουμε αναποτελεσματικούς και άχρηστους για το φαύλο Πολιτικό Σύστημα. Μην ξεχνάτε, είναι 50 – 70.000 και είμαστε 11.000.000.

Έστω ότι τα καταφέραμε αυτά, μετά τί;

Μετά θεωρώ ότι το νερό θα κυλήσει μόνο του στο αυλάκι, γιατί αν γίνουν αποδεκτά και εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω αιτήματα, η Ελλάδα μας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Μην θεωρήσετε άλλωστε ότι θα είναι εύκολο…

Καλή δύναμη σε όλους τους πραγματικούς Έλληνες, που αγαπούν και πονάνε αυτόν τον τόπο, τόσο όσο και οι πρόγονοί μας που αγωνίστηκαν για να μας τον παραδώσουν ελεύθερο.

Αν φτάσατε ως εδώ, σημαίνει ότι είχε ενδιαφέρον το άρθρο και η πρόταση και περιμένω τα σχόλιά σας.Το κατοχικό καθεστώς του εθνοκτόνου μνημονίου και πειθήνιο πολιτικό όργανο της παγκόσμιας νεοταξικής διακυβέρνησης συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει μαύρες σελίδες στην ιστορία ενός τόπου που δεν του ανήκει. Είναι ένας εσωτερικός εισβολέας που έχει αναλάβει το ρόλο του εκτελεστή και δεσμοφύλακα των Ελλήνων. Ένα πολυεργαλείο ολέθρου και τρόμου που παρασιτοζωεί στην γη των Ελλήνων στο αίμα και τη ψυχή όταν φανερά το κοντό ανάστημα του τωρινού πολιτικού συστήματος δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Δεν ανήκει στην Ελλάδα.

Οι νέες εντολές του διεθνιστικού νεοταξισμού προς τους πρόθυμους του Συστήματος είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε φτηνό, φτωχό και υπάκουο προτεκτοράτο. Να φτάσουν την αξία του παραγωγικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας της χώρας σε μηδενικά επίπεδα, να βυθίσουν τις αποδοχές του λαού στο τελευταίο σκαλί φτώχιας και απελπισίας και να ξεπουλήσουν δουλειές, ψυχές και πατρίδα στα ξένα αφεντικά άνευ αντιστάσεως.

Οι κατοχικές αρχές δείχνουν άμεσα το ανθελληνικό τους πρόσωπο ξεκινώντας από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να δώσουν μήνυμα ηττοπαθούς ψυχολογίας όπως νομίζουν. Είδαμε πρόσφατα τα μέλη των Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας να αναρτούν στο λόφο Λυκαβηττού ένα πανό που με λίγα λόγια εξέφρασε το χάλι του σημερινού ελληνικού κράτους συνολικά. «Η ΕΛΑΣ πενθεί. Ημέρα πληρωμής – Ημέρα πένθους». Όταν ο μισθός ενός αστυνομικού κυμαίνεται μεταξύ 600 και 1200 ευρώ και με τους διάφορους φόρους «αλληλεγγύης» κατρακυλά στα 400 με 900 ευρώ, τότε καταλαβαίνουμε ότι τα χαράτσια στην ελληνική ιδιοκτησία και τις έσχατες λαϊκές οικονομίες αποσκοπούν σε μια Ελλάδα που θα πενθεί πάνδημα.

Αυτό είναι το κράτος που ο «παραγωγικός» υπουργός εθνικής αμύνης δεν δέχεται να συναντήσει τους «αντιπαραγωγικούς» απόστρατους Έλληνες Στρατιωτικούς και ευνοεί την καταστρατήγηση της στρατιωτικής ιεραρχίας προκειμένου να αναφέρονται όλοι σ’ αυτόν που υποβαθμίζει καθημερινά τον Ελληνικό Στρατό.

Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι «παραγωγικοί», οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος στην εθνική εργατική τάξη παραδέχονται μέσω του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ την απειλή των αγκαθιών της ανεργίας και της μειώσεως των αποδοχών που τα δικά τους κόμματα που καλύπτουν εξέθρεψαν.

Εκτίναξη της πραγματικής ανεργίας στο 26% έως το 2012 και αναπροσαρμογή του ασφαλιστικού συστήματος με περαιτέρω μειώσεις συντάξεων μας λέει ο επιστημονικός διευθυντής του ινστιτούτου Ρομπόλης. Έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία στα 6 δις ευρώ έως το τέλος του 2011 και δυσκολία χρηματοδότησης του συστήματος, συντάξεις μικρότερες από τις καταβαλλόμενες εισφορές, νέα μείωση του ΑΕΠ της τάξης του 2% έως 2,5% για το 2012. Με τη διαφορά ότι οι κομματικοδίαιτοι συνδικαλιστές στήριξαν και στηρίζουν τις πολιτικές των κομμάτων τους ως ενεργά μέλη και συμμέτοχοι στα όσα διαδραματίζονται και στις κομματικές επετηρίδες.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση εξαπολύει κι άλλο μέτρο αφαίμαξης του ελληνικού νοικοκυριού. Αυξάνει το ποσοστό του ατομικού εισοδήματος που πρέπει να καλυφτεί με αποδείξεις σε ποσοστό που προσεγγίζει το μισό εισόδημα. Σε περίπτωση που δεν καλυφτεί το απαιτούμενο ποσοστό, η διαφορά θα φορολογείται με 10% για το ποσό που δεν καλύπτεται από τις αποδείξεις. Ξοδεύετε, μας λένε, ό,τι σας έχει απομείνει. Ο φορολογικός μινώταυρος του πολιτικού τους συστήματος είναι σίγουρο πως θα υποδεχτεί νέο «αίμα». Κι αυτό όταν πραγματικό αίμα ρέει συνεχώς από τις αυτοκτονίες Ελλήνων, ακόμη και μανάδων ανήλικων παιδιών, με αυξητικό ρυθμό.

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα φτωχαίνουν σκοπίμως τους Έλληνες ώστε να γίνουν εύκολα αποδεκτές οι επενδύσεις των υποτιθέμενων σωτήρων που μας κουβάλησαν οι εθνικοί ολετήρες με το μνημόνιο. Όμως η Ελλάς παρέχει ως εγγύηση φτηνά μεροκάματα και ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις ως άμεση συνέχεια στο ξεπούλημα φτηνών επιχειρηματικών μονάδων σε τοκογλύφους και πολυεθνικές. Να πάει δηλαδή ο μέσος μισθός από τα 800 στα 400 ευρώ με τον μέσο οικογενειακό στα 600 ευρώ, να συνάπτονται ελαστικές συμβάσεις προπομπός εύκολων απολύσεων και οι Έλληνες να καταντήσουν οι καθημαγμένοι καταναλωτές των προϊόντων που παράγουν οι «σωτήρες» σε μια Ελλάδα απέραντο σκλαβοπάζαρο.

Στο μεταξύ η τρομοκρατία για την απόδοση ή μη της έκτης δόσης και την έξοδο από την ευρωζώνη συνεχίζεται. Με τα συστημικά παπαγαλάκια να μιλάνε για εσωτερική στάση πληρωμών. Και τον πρώην επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και συνγεννήτορα του ευρώ Ότμαρ Ίσινγκ να μιλάει για αύξηση του ελληνικού χρέους στο 160% του ΑΕΠ και αναγκαστική αθέτηση υποσχέσεων που δεν μπορεί να γίνει εντός νομισματικής ένωσης.

Η Πατρίδα όμως αιμορραγεί παντού. Στα ελληνικά σχολεία τα δίκαια αιτήματα των καταλήψεων μπροστά στην καταστροφή της ελληνικής παιδείας καπελώνονται από την μαρξιστική προπαγάνδα αριστεριστών που υποχρεώνουν μικρά παιδιά να κατεβάζουν την ελληνική σημαία και να την καίνε. Και στο Αιγαίο οι αερομαχίες των πιλότων μας με τους τουρκομογγόλους αποκτούν ολοένα και πιο άγρια μορφή στο δρόμο μιας προδιαγεγραμμένης πολεμικής σύγκρουσης.

Όχι, δεν υπακούμε σε νεοταξισμό, ψευτοσωτήρες, ευρωζώνες, προσκυνημένους ταγούς και παγκόσμιες διακυβερνήσεις. Υπακούμε μονάχα στην Ελλάδα, τους Έλληνες και την Ελληνική Σημαία. Θέλουμε δουλειές μόνον για Έλληνες, θέλουμε ελληνική οικονομία και ελληνικό νόμισμα, θέλουμε Μεγάλη Ελλάδα με Πατριωτισμό και Πίστη. Η Ελλάδα του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού είναι η δική μας απάντηση.
Μετά και από τα τελευταία νέα που βγαίνουν στο φώς της δημοσιότητας όλοι πιστεύω αντιλαμβάνονται ότι στις πλάτες μας στήθηκε ένα χοντρό παιχνίδι. Αυτή την στιγμή η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε προτεκτοράτο της Γερμανίας και η κατοχική κυβέρνηση ανήμπορη και ανίκανη να διαπραγματευτεί οτιδήποτε απλά παίρνει εντολές και εκτελεί.

ΟΙ ξένοι ήρθαν εδώ για να τα πάρουν όλα αφού πρώτα έβαλαν χέρι στην δημόσια περιουσία. Θέλουν να βάλουν χέρι και στην ιδιωτική περιουσία των ελλήνων γιατί εκεί καταλήγουν τα τέλη ακινήτων και η κατάργηση του αφορολόγητου που θα έρθει στην συνέχεια. Η φράου Μέρκελ πραγματώνει το όνειρο μιας γερμανικής Ευρώπης μετά από δύο χαμένους πολέμους, χάρις στην ενδοτικότητα των ευρωπαίων ηγετών.
Αλλά ποια Ευρώπη είναι αυτή; Έχει καμιά σχέση αυτή η Ευρώπη των τραπεζών, η Ευρώπη της ΜΠΟΥΝΤΕΣΜΠΑΝΚ με την Ευρώπη του Ντε Γκωλ και του Σιράκ; Πρόσφατα ο ίδιος ο Ζακ Σιράκ δήλωσε ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη που οραματίστηκαν στην αρχή οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη των εθνών αλλά η Ευρώπη των τραπεζών και στην συνείδηση των λαών της Ευρώπης δεν έχει καμιά νομιμοποίηση και κανένας ευρωπαίος δεν πρόκειται να δεχτεί μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία των Γερμανών.

Στην περίπτωση της χώρας μας έχει φανεί πόσο λίγοι και πόσο κομπλεξικοί είναι οι ηγετίσκοι της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα. Οταν ακόμα και οι παντελώς ανύπαρκτοι από την ιστορία της Ευρώπης Φινλανδοί που το μόνο τους επίτευγμα είναι η ΝΟΚΙΑ, όταν ακόμα και αυτοί μας ζητάνε εμπράγματες εγγυήσεις για να μας δανείσουν καταλαβαίνει κανείς πως καμιά αλληλεγγύη δεν υπάρχει παρά μόνο στεγνό συμφέρον.
Το σχέδιο που ''παίζει '' για μας είναι ένα είδος συντεταγμένης ή ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Αυτά τα λέγανε η μάλλον τα ψιθυρίζανε οι κυβερνητικοί από τον περασμένο Μάιο αλλά στον λαό λέγανε πως θα χρεοκοπούσαμε αν δεν ψηφιζότανε το μεσοπρόθεσμο. Κοροϊδία απλή τρομοκρατία της κοινής γνώμης ώστε να δεχτεί τα ''μέτρα'' και αυτό το έργο επαναλαμβάνεται κάθε τρίμηνο με την επίσκεψη της Τρόικας. Αλήθεια πού το πάει η Τρόικα;

Και πού το πάει η Ευρώπη; Η απάντηση είναι ότι μας θέλουν προτεκτοράτο μας θέλουν για φθηνό εργατικό δυναμικό κάτι σαν την Κίνα της Ε.Ε. Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές πως το ότι μας δανείζουν για να μην βαρέσουμε ''κανόνι'' είναι η πρώτη ανάγνωση του θέματος .Πίσω από αυτό υπάρχει το σχέδιο της αγοράς του εθνικού μας πλούτου και αυτό είναι το μεγάλο κόλπο για το οποίο πασχίζουν. Οταν λέμε συντεταγμένη χρεοκοπία εννοούμε ότι θα γίνει΄'' κούρεμα ''του δημοσίου χρέους κατά 50%΄.Επειδή όμως ένα πολύ σημαντικό μέρος του δημοσίου χρέους της χώρας είναι στα χέρια τραπεζών αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα και κατά συνέπεια και οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Άρα το όποιο κούρεμα του δημοσίου χρέους θα συνοδεύεται και από το ανάλογο κούρεμα σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα!

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η εξαγορά του δημοσίου χρέους της χώρας από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα με αντάλλαγμα την πλήρη διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων και του ταμείου αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας. Δηλαδή μας λένε ξεχρεώστε πουλώντας τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ σας.
Αυτή είναι η κλασική συμπεριφορά τοκογλύφου που σε εκβιάζει με κατασχέσεις όταν δεν έχεις να πληρώσεις την επιταγή σου. Εδώ αλλάζουνε οι ρόλοι αλλά η ουσία είναι η ίδια τοκογλυφική συμπεριφορά.
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Πρώτα - πρώτα γιατί δεν εκβιάζαμε εμείς πρώτοι τις ''αγορές ''όταν το χρέος ήταν στο 115 % και όχι τώρα που είναι στο 150% .Γιατί δεν εκβιάζαμε εμείς πρώτοι τότε που χρεωστάγαμε σε ιδιώτες και όχι τώρα που χρωστάμε σε κράτη; Γιατί αφεθήκαμε να συρθούμε σε μια βασανιστικά αργή πορεία προς την χρεοκοπία όταν μπορούσαμε και μόνοι μας να κηρύξουμε στάση πληρωμών τον Μάιο του 2010 με χρέος στο 110% και όχι στο 150% . Μάς έλεγε η κυβέρνηση ότι το μνημόνιο μας σώζει από την χρεοκοπία, τότε γιατί κάθε τρεις μήνες είμαστε αντιμέτωποι με την χρεοκοπία. Μας έλεγε η κυβέρνηση ότι το Μεσοπρόθεσμο το ψηφίσαμε για να απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Τότε γιατί τόση συζήτηση περί χρεοκοπίας; Δεν σωθήκαμε;

Η αλήθεια είναι απλή αλλά οδυνηρή, μας λέγανε ΨΕΜΑΤΑ. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι μια κυβέρνηση ξεπουλημένων υπαλλήλων της τρόικας, αυτή είναι η αλήθεια και μοιάζουν με κείνο τον χαρακτήρα των ''Δέκα μικρών μήτσων'' που δεν τολμούσε να φωνάξει ούτε στο μυρμηγκάκι. Ετσι γελοίοι είναι και οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η αλήθεια είναι ότι μια στάση πληρωμών και επιστροφή στην δραχμή αν συνέβαινε τον Μάιο του 2010 σίγουρα δεν θα’ ταν μια εύκολη κατάσταση αλλά δεν θα’ ταν χειρότερα από αυτό που ζούμε τώρα.

Σήμερα έχουμε κάθε τρεις μήνες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αλλεπάλληλους φόρους .Φόροι έμμεσοι και φόροι άμεσοι που εξανεμίζουν το πενιχρό εισόδημα και φτάσαμε τον βασικό στα 500 Ευρώ και δεν έχει τέλος η κατρακύλα γιατί όπως είπαμε μας θέλουν να είμαστε η Κίνα της Ευρώπης και να δουλεύουμε στις ξένες πολυεθνικές που θα τα χουν πάρει στο μεταξύ όλα .Πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα να επιστρέφαμε σε υποτιμημένη δραχμή; Και στις δύο περιπτώσεις φτώχεια μόνο που στην περίπτωση που επιστρέφαμε στην δραχμή θα ανακτούσαμε την νομισματική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας ενώ τώρα με την εσωτερική υποτίμηση και φτωχαίνουμε τον λαό και ξεπουλάμε τα πάντα στους ''σωτήρες''.

Η υπόθεση Μνημόνιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει αίσιο για το πολιτικό σύστημα τέλος. Άπαντες οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη .Να μας πουν τι έγινε στο κρίσιμο δίμηνο του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2010 τότε που παίχτηκε όλο το ''έργο''. Να μας δώσουν εξηγήσεις πώς και γιατί έγιναν οι δηλώσεις περί διεφθαρμένης χώρας και ''τιτανικού'' να μας πουν πως και γιατί άλλαξε ο χρόνος αγοραπωλησίας των ελληνικών ομολόγων από τρεις σε δέκα ημέρες , να μας εξηγήσουν γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας μίλαγε υπογείως με το ΔΝΤ τη στιγμή που διέψευδε κατηγορηματικά όλες τις φήμες περί προσφυγής , να μας εξηγήσουν γιατί δεν πήραν τα λεφτά που οι αγορές μας προσφέρανε το τρίμηνο 12-1-2010 με 12-4-2010, όταν πωλήσεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων του δημοσίου πήραμε μόνο 14,4 δις ευρώ από τα 47,5 δις ευρώ που μπορούσαμε να πάρουμε. Τέλος να μας εξηγήσουν πώς και γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του 2010 ώστε να κλείσει τελικά στο 15% όπως κατήγγειλαν πρόσφατα υπάλληλοι της Εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Όλα αυτά τα ερωτήματα πλανώνται σαν φαντάσματα πάνω από την χώρα και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Η μεταπολίτευση ξεκίνησε με την ατιμωρησία των υπευθύνων της τραγωδίας της Κύπρου και κλείνει με την προδοσία που λέγεται Μνημόνιο. Ξεκίνησε με προδοσία και τελειώνει με προδοσία. Τελειώνει όμως, γιατί το χουμε ξαναπεί, το Μνημόνιο είναι η ταφόπλακα της μεταπολίτευσης και πολιτικού μας συστήματος. Καμιά κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υποθηκεύει το μέλλον του έθνους, πόσο μάλλον όταν έχει υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού με ένα ψέμα ''λεφτά υπάρχουν''...


Ενώ στα μεγάλα σαλόνια, πλέον του εμφανούς διευθετείται η ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας, το εγχώριο πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα ασχολείται με το πώς θα εξευμενίσει τη Τρόικα…

Θυμάμαι το 2010 τον κ. Παπανδρέου να φωνάζει-αποκλείοντας κάθε εναλλακτική ότι ακόμη και μια αναδιάρθρωση θα συνιστούσε χρεοκοπία… Με την απόφαση του Ιουλίου και την κατά 20% εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους άρχισε να αντιλαμβάνεται… Τώρα το σχέδιο που συζητείται είναι για 50% «κούρεμα»…

Αυτό φυσικά θα έχει ισχυρότατες συνέπειες και θα φέρει νέες θυσίες στις ήδη υπάρχουσες… Κάτι που θα είχε αποφευχθεί αν γινόταν πέρυσι…Αλλά η σπουδή του Πρωθυπουργού ήταν η διάσωση του εγχώριου και ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος…

Φυσικά αυτό που αποκαλούν συντεταγμένη χρεοκοπία είναι ουσιαστικά στο κομμάτι του τραπεζικού συστήματος… Για να περισώσουν ότι μπορούν… Όχι από το εγχώριο, αλλά από το Ευρωπαϊκό σύστημα… Η διατήρηση στο ισχυρό νόμισμα για τους πολίτες θα μετατρέψει όλο αυτό το τερατούργημα σε «ασφυκτική χρεοκοπία», καθώς θα πρέπει να φορολογούνται περισσότερο για μικρότερα εισοδήματα(κάτι που γίνεται ήδη αλλά τότε θα είναι πολύ πιο επαχθές)…

Η χώρα θα τεθεί πλήρως υπό το καθεστώς των «Προστάτιδων Δυνάμεων» οι οποίες ουσιαστικά θα καταστήσουν την Κυβέρνηση ένα απλό εισπρακτικό μέσο…

Όπως έχουμε ξαναπεί όλο αυτό θα πυροδοτήσει το ξεκλείδωμα των CDS και «όλοι» θα είναι ικανοποιημένοι…

Οι «φίλοι» εταίροι τα έχουν όλα ενυπόθηκα δεσμευμένα οπότε δε πολυκόπτονται…

Άρα για ποιά σωτηρία συνεχίζουν να μας μιλούν…;

Σωτηρία θα ήταν μόνο και μόνο η απειλή της απαίτησης τω αποζημιώσεων και η έξοδος από το ευρώ... Μόνο τότε θα μας έβλεπαν με καλύτερο μάτι αυτοί που μας ξεφτιλίζουν διεθνώς... Ντόπιοι και ξένοι...

Και μόνο τότε θα βοηθούσαν ουσιαστικά...

Εναντίον μαθητών που διαδήλωναν στη λεωφόρο Αμαλίας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση στο σημείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να πείσουν τους μαθητές να απομακρυνθούν από το δρόμο στον οποίο είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Η συνεχιζόμενη αντίδρασή τους προκάλεσε τη βίαιη αντίδραση των ΜΑΤ, που χτύπησαν και έσυραν κάποιους από αυτούς.

Η λεωφόρος Αμαλίας έχει, πλέον, δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ παραμένει κλειστός ο παράδρομός της. Νωρίτερα στο κέντρο υπήρχαν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Αυτή είναι η δημοκρατία του Παπανδρέου, του Παπούλια και "των άλλων παιδιών" της τρόικας, του μνημονίου και των τραπεζών, που συχνάζουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τολμούν και διατάσσουν τους βαστάζους της κατοχικής κυβέρνησης (βλ. ΜΑΤ) να χτυπούν μαθητές...! Τραγική κατάληξη ενός καθεστώτος; Ίσως... όμως πολύ φοβόμαστε πως αυτή είναι μόνο η αρχή... Όσο για το τέλος, αυτό μάλλον θα αναδείξει αντιστροφή ρόλων και οι σημερινοί βαστάζοι θα τρέχουν πανικόβλητοι να διασωθούν από την οργή όλων εκείνων που σήμερα εντεταλμένα τρομοκρατούν.

Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή η δικαιολογία αυτών των νεο-πραιτωριανών χρήσιμων τραμπούκων των μνημονιακής κυβέρνησης Παπανδρέου είναι, πως εκτελούν εντολές... εμείς θέλουμε να τους θέσουμε μία ερώτηση μόνο: Εάν διαταχθούν να βάλλουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο εναντίον πολιτών, εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν υπέρμετρη βία που θα αφήσει πίσω της νεκρούς, εάν διαταχθούν να σκοτώσουν, θα το κάνουν; Και πόσο διαφέρει η μέχρι τώρα συμπεριφορά τους, αφού εκτελούν εντολές μίας κυβέρνησης που δολοφονεί μαζικά πολίτες, αλλά και την χώρα...; Αυτή η Αστυνομία με βάση το Σύνταγμα υπάρχει για να προστατεύει την κυβέρνηση ή τους πολίτες;

Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν είναι πιο έντονος αυτή την εποχή ο δημόσιος διάλογος για το μέλλον του ευρώ από όσο στην ηγεμονική χώρα της Γηραιάς Ηπείρου, τη Γερμανία. Ευνόητο είναι ότι οι αντιπαραθέσεις στη χώρα αυτή γύρω από το κοινό νόμισμα θα καθορίσουν και την τύχη του. Ανέκαθεν άλλωστε η πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης καθοριζόταν στη Βόννη ή στο Βερολίνο - μόνο οι ανενημέρωτοι και οι αφελείς νόμιζαν ότι το εγχείρημα της ΕΟΚ αρχικά και της ΕΕ στη συνέχεια ήταν αποτέλεσμα διαλόγου και κοινού προβληματισμού των κρατών-μελών στις Βρυξέλλες.

Από τότε που ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση ως αποτέλεσμα της μεταφοράς στο Δημόσιο του ιλιγγιώδους κόστους διάσωσης των τυχοδιωκτών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι Γερμανοί δεν τηρούν πλέον ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Από την καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μαθαίνουν τώρα πια οι Ευρωπαίοι την τύχη τους. Κανείς δεν δίνει την παραμικρή σημασία στο τι λένε οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ή οι επικεφαλής των κοινοτικών οργάνων, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ή ο πρόεδρος της ευρωομάδας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στο εσωτερικό της Γερμανίας, όμως, οι αντιπαραθέσεις είναι σφοδρότατες και οι προβαλλόμενες απόψεις συχνά είναι διαμετρικά αντίθετες. Ο Σεπτέμβρης υπήρξε ένας εξαιρετικά φορτισμένος μήνας από τη σκοπιά αυτή.

"Σώστε την Ευρώπη!" ήταν ο τίτλος άρθρου που δημοσίευσε σε περίοπτη θέση η συντηρητική γερμανική εφημερίδα "Ντι Βελτ" και το οποίο υπέγραφαν από κοινού ο Χανς Χάινριχ Ντρίφτμαν, πρόεδρος του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο Οτο Κέντσλερ, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Γερμανικών Βιοτεχνιών.

"Η Ευρώπη με τα περισσότερα από 60 χρόνια ειρήνης και καλής συνεργασίας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα οικονομικό σχέδιο μόνο, είναι το θεμέλιο της ευημερίας μας", υπογράμμιζαν χωρίς περιστροφές οι δύο συγγραφείς. "Και μόνο από δημογραφικούς λόγους η Γερμανία πρέπει να εδράζεται στην Ευρώπη. Μόνο ως ικανή προς δράση Ευρώπη θα εξασφαλίσουμε διεθνώς επιρροή απέναντι σε μεγαλύτερα, ανερχόμενα κράτη", ξεκαθαρίζουν. Δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι "το 60% των γερμανικών εξαγωγών πηγαίνουν στην ΕΕ" και ότι "μόνο μια ευημερούσα οικονομία είναι η βάση για τα επειγόντως αναγκαία φορολογικά έσοδα στον δρόμο που οδηγεί έξω από την παγίδα του χρέους".

Εντελώς διαφορετική είναι η οπτική γωνία του Λουτς Γκέμπελ, προέδρου της Ενωσης Οικογενειακών Επιχειρήσεων. "Διάσωση του ευρώ: αλλαγή πορείας για τον ''Τιτανικό!''" είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος άρθρου του στην επίσης συντηρητική γερμανική εφημερίδα "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε", με το οποίο μάλιστα καλούσε τους Γερμανούς βουλευτές να καταψηφίσουν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, ο οποίος υπερψηφίστηκε πανηγυρικά την Παρασκευή.

"Θα συνεχίσει λοιπόν ο ''Τιτανικός'' την πορεία του προς το παγόβουνο... ή θα χρησιμοποιήσει το γερμανικό Κοινοβούλιο τα δικαιώματά του, θα αρπάξει το πηδάλιο, θα κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις στην ευρω-διάσωση και έτσι θα αποφύγει τη σύγκρουση με το παγόβουνο του χρέους;", αναρωτιόταν στην αρχή του άρθρου του.

"Μήπως θα πρέπει τώρα να σώσουμε χωρίς κανένα κόστος εκ μέρους τους ταυτόχρονα την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και από πάνω και την Ιταλία;", έγραφε και κατέληγε απειλητικά: "Η ύβρις προηγείται του ορυμαγδού της σύγκρουσης - όπως στον ''Τιτανικό''". Πολύ πιο επιθετική είναι η λύση που προτείνει ο Χανς-Ολαφ Χένκελ, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ενωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας (του αντίστοιχου ΣΕΒ): να αναλάβει τα ηνία η Μέρκελ και "μαζί με χώρες που έχουν παρόμοια δημοσιονομική και οικονομική κουλτούρα να αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη και να δημιουργήσουν ένα καινούργιο νόμισμα"!

"Το σημερινό ενιαίο ευρώ τού ''ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους'' στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ''ένα μέγεθος που δεν ταιριάζει σε κανέναν''", υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού "ΣΕΒ".

Υπουργός: "Εξω η Ελλάδα από ευρώ και ΕΕ!"

ΕΤΟΙΜΟΣ να πετάξει την Ελλάδα έξω όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την... ΕΕ (!) είναι ο σκληρός δεξιός υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, ο Βαυαρός Πέτερ Ραμζάουερ. "Η πιθανή έξοδος της Αθήνας από το ευρώ δεν θα ήταν και το τέλος του κόσμου", είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Ντι Τσάιτ" σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης. "Δεν μπορεί όμως να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ χωρίς να φύγει και από την ΕΕ", του είπε ενιστάμενος ο δημοσιογράφος που του έπαιρνε συνέντευξη. "Αν ήταν καθαρό ότι αυτός είναι ο δρόμος με τους λιγότερους κινδύνους, τότε θα έπρεπε να τον υλοποιούσαμε κι αυτόν, δηλαδή να έδιωχναν οι Γερμανοί την Ελλάδα και από την ΕΕ!", απάντησε με απάθεια.


Μια πιο ψύχραιμη ματιά των ανακοινώσεων του χθεσινού … ιστορικού υπουργικού συμβουλίου μπορεί να βγάλει και ορισμένα λαβράκια για το πώς η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο διάλυσης της χώρας με τη σύμπραξη της τρόικας. Διότι δε μπορεί να είναι τόσο χρήσιμοι ηλίθιοι, μάλλον βαλτοί είναι να καταστρέψουν ότι χτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Και δεν εννοούμε το κακό νεοελληνικό κράτος της μίζας, του ρουσφετιού και της λαμογιάς. Αυτά πρέπει να αλλάξουν και άμεσα μάλιστα. Εννοούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις, τα εργασιακά δικαιώματα, την κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη, έννοιες που για το νέο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν.

Οι ανακοινώσεις λοιπόν για εργασιακή εφεδρεία και προσχέδιο προϋπολογισμού είναι τόσο ασαφείς που χωράνε πολλές ερμηνείες, φυσικά προς το χειρότερο για τους Έλληνες.

Λέει για παράδειγμα ότι το έλλειμμα θα είναι 8,5% (σ.σ. το Reuters κάνει λόγο για 8,6%) φέτος και 6,8% του χρόνους εφόσον ανταποκριθεί ο κρατικός μηχανισμός και οι πολίτες. Κι αν ας πούμε ανταποκρίνεται ο πολίτης και σπεύδει να πληρώσει τα χαράτσια, η εφορία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε θέση να το κάνουν.

Κι αν δεν μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα για να γεμίσουν τα ταμεία και δε μειωθεί το έλλειμμα, τι θα γίνει; Αυτό η κυβέρνηση μας το αφήνει για έκπληξη, αλλά να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για μέτρα.

Πάμε στην εργασιακή εφεδρεία. Θα βγουν λοιπόν σε σύνταξη χιλιάδες υπάλληλοι που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση αφού πρώτα μπουν σε εφεδρεία με μισθό ίσο με το 60% χωρίς τα επιδόματα. Αν κάποιος έπαιρνε 2.000 ευρώ με τα επιδόματα να είναι 500 ευρώ, δηλαδή καθαρά 1.500 ευρώ, στο εξής θα παίρνει 900 ευρώ. Όμως, τι θα γίνει με τη σύνταξη του εφέδρου καθώς αυτή υπολογίζεται με βάση τα 5 ή 10 χρόνια τελευταία χρόνια, όταν ο μισθός είναι υψηλός μετά από τόσο καιρό εργασίας. Τώρα λοιπόν θα υπολογίζεται και ο χρόνος της εργασιακής εφεδρείας; Αν είναι έτσι θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ, οι συντάξεις θα μειωθούν δραματικά. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν το ξεκαθαρίζει.

Επίσης δεν ξεκαθαρίζει, ή δε θέλει να το κάνει τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους που βγαίνουν σε εφεδρεία με τόσο χαμηλό μισθό. Πώς θα ζήσουν περιμένοντας τη σύνταξη και το εφάπαξ, τους ρώτησε κανείς;

Ακόμη, τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία που θα φορτωθούν νωρίτερα χιλιάδες συνταξιούχους; Για παράδειγμα το ταμείο του Δημοσίου ή το ΙΚΑ είναι σε θέση να πληρώνει τόσες χιλιάδες συντάξεις επιπλέον. Την ώρα που τα ταμεία καταρρέουν η κυβέρνηση τους φορτώνει και με άλλους συνταξιούχους. Ποιος θα πληρώσει για να ενισχυθούν τα ταμεία; Σκεφτείτε ότι το ΙΚΑ ρευστοποιεί ομόλογα για να πληρώσει συντάξεις κάθε μήνα.

Η κυβέρνηση λέει ότι το όφελος το 2012 θα είναι γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, πολύ λιγότερα δηλαδή αφού θα χαθούν και τεράστια ποσά για ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή όλο αυτό το θέμα γίνεται για το 1 τοις χιλίοις του ΑΕΠ;

Μάλλον όχι, είναι σίγουρα το πείραμα για τα όσα θα ακολουθήσουν. Και, επιμένουμε, θα ακολουθήσουν χιλιάδες άλλες απολύσεις κι όχι εργασιακές εφεδρείες. Αυτό το κρύβει επιμελώς η κυβέρνηση.

Άλλωστε το είπε χθες στο υπουργικό συμβούλιο και ο κ. Βενιζέλος: «Ζούμε το προοίμιο»…


Οι κατασχέσεις γίνονται στο όνομα του Ελληνικού λαού Δεν κατάσχεις την περιουσία του Ελληνικού λαού στο όνομα του... Πολιτικού Συστήματος!
Περικοπές, κατασχέσεις, αυτόφωρο, εφεδρεία και πολύ ξύλο στους δρόμους! Αυτό είναι το όραμα της Κυβερνώσας παράταξης για τον Ελληνικό λαό. Από την μέρα που ανέλαβε την εξουσία τούτη η Κυβέρνηση, αν ψάξει κανείς να βρει το όραμά της για το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων όπου γης, περικλείεται στις λέξεις που σας προανέφερα. Πουθενά λόγος για ανάπτυξη, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δημοκρατία και ισοκατανομή των βαρών της οικονομικής κρίσης.

Λες και κάποιοι βάλθηκαν, να τιμωρήσουν τον Ελληνικό λαό, για τις απάτες, τις μίζες και το στρεβλό πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει την χώρα μας!

Περικοπές, θα έπρεπε να είχαν κάνει οι πολιτικοί στους μισθούς τους, στις αποζημιώσεις τους και στις συντάξεις τους!

Οι κατασχέσεις γίνονται στο όνομα του Ελληνικού λαού. Δεν κατάσχεις την περιουσία του Ελληνικού λαού στο όνομα του … Πολιτικού Συστήματος!!! Θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη κατασχέσεις στα περιουσιακά στοιχεία όχι μόνο των πολιτικών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλα αλλά και όσων από αυτούς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Αυτόφωρο θα έπρεπε να ισχύει για όσους δια της υπογραφής τους, κατασπαταλήθηκε το δημόσιο χρήμα ή χάθηκε σε υπόγειες διαδρομές υπεράκτιων εταιριών.

Ξύλο θα έπρεπε να φάνε, όσοι διόρισαν στο δημόσιο, τους γιους τους και τις κόρες τους αφήνοντας άνεργους νέους που είχαν ικανότητες και όρεξη για δουλειά. Ειδικά όσοι κατάφεραν να κάνουν την υπηρεσία της Βουλής, ένα βιλαέτι με συγγενείς, φίλους και... φιλενάδες!!!

Και τέλος, σε εφεδρεία, δεν μπορεί να τεθεί ένας εργαζόμενος ο οποίος βρίσκεται στη δύση της επαγγελματικής του πορείας, γιατί απλά οι πολιτικοί ταγοί της χώρας είναι άχρηστοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν μια οικονομική κρίση! Σε εφεδρεία πρέπει να τεθούν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί άνω των 50 ετών! Ειδικά οι εβδομηντάρηδες και οι ογδοντάρηδες, που προσπαθούν να κυβερνήσουν την χώρα , με τον καθετήρα και την... πάπια, πρέπει να πάρουν την άγουσα για το σπίτι τους! Αυτοί πρέπει να τεθούν σε εφεδρεία και όχι οι Έλληνες εργαζόμενοι!

Συγνώμη που τα λέω έτσι, εν ψυχρώ, αλλά αν έτσι οραματίζονται το μέλλον του Ελληνικού λαού, ίσως κάποιος πρέπει να τους πει, ότι το όραμά τους αυτό, θα είναι και η... τιμωρία τους!

Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, κυριολεκτικά όμως, ότι είναι θέμα χρόνου, να μην πω ωρών, ότι επίκειται χρεοκοπία. Από τα άγρια χαράματα που ξεκινούν οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, μέχρι πολύ μετά τα μεσάνυκτα, οι ίδιοι και οι ίδιοι, δημοσιογράφοι, καθηγητές οικονομικών και περιφερόμενοι εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, αυτομαστιγώνονται επικαλούμενοι την επερχόμενη χρεοκοπία μας, αναλύουν με κάθε λεπτομέρεια αυτό το ενδεχόμενο, αναμασώντας άλλες αναλύσεις, άλλων, και πάντα υποτίθεται έγκριτων προσώπων, ημεδαπών και αλλοδαπών αναλυτών.

Και ο απλός κοσμάκης, μέσα στην σύγχυση και την αδυναμία του να αφομοιώσει δύο χρόνια τώρα ηχηρούς οικονομικούς όρους, ακούει για κούρεμα του δημόσιου Χρέους, για «σπρέντ», ελλείμματα, διαρθρωτικές αλλαγές. Οι άνθρωποι με το που θα ξυπνήσουν δέχονται καταιγισμό αντιφατικών πληροφοριών και πριν καν φτάσουν στην δουλειά τους ήδη νοιώθουν εξαντλημένοι και αδύναμοι βέβαια να ανταπεξέλθουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Και όσο ο λαός βρίσκεται σ΄ αυτή την τεχνητή σύγχυση , η εξουσία (πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι επαγγελματικών τάξεων) στήνουν το σκηνικό ενός σεναρίου με μπόλικη τρομολαγνεία, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ξεπουληθεί, θα επιστρέψουμε στις λάμπες πετρελαίου και τις κεντρικές θερμάνσεις θα τις αντικαταστήσουμε με ξυλόσομπες.

Και βέβαια δεν είναι έτσι και βέβαια δεν θα βάλουμε ξυλόσομπες, ούτε θα χρειαστούμε τις λάμπες πετρελαίου. Όπως ζούσαμε όσοι εργαζόμαστε θα ζούμε και όπως ζούσαν οι άνεργοι θα εξακολουθούν να πορεύονται.

Ποτέ άλλωστε δεν είχαμε κράτος πρόνοιας, ποτέ το δικό μας κράτος, όπως στην Ευρώπη δεν είχε σκύψει ειλικρινά στα προβλήματα, του άνεργου, του άρρωστου, του ανάπηρου, κάθε ανθρώπου που κάποια στιγμή χρειάστηκε την κρατική φροντίδα. Η δομή της Ελληνικής κοινωνίας ήταν πάντα μία πελατειακή σχέση, ένα πάρε – δώσε μεταξύ πολιτικών και συνδικαλιστών από την μια μεριά και από την άλλη ψηφοφόρων που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η ικανοποίηση αποκλειστικά και μόνο του εγωκεντρικού τους συμφέροντος, ακόμη και αυτό ερχόταν σε αντίθεση με το κοινωνικό σύνολο.

Μάλλον γρήγορα ξεχάσαμε την δεκαετία του 1980, όταν έπεφταν βροχή τα εκατομμύρια από την τότε Ε.Ο.Κ, για την αναδιάρθρωση υποτίθεται της ελληνικής γεωργίας και οι δικοί μας αγρότες, αντί με το χρήμα που έπαιρναν, να προσαρμοστούν στην κοινοτική νομοθεσία, θυμάστε τι έκαναν; Καλλιεργούσαν επί παραδείγματι στην Βέροια, στην Πέλλα αλλά και αλλού, ειδικές ποικιλίες ροδάκινων, που μόλις μπουμπούκιαζαν αμέσως μετά μαραίνονταν , κι αυτό για να παίρνουν μετά τις ενισχύσεις, λόγω ολοκληρωτικής καταστροφής - την οποία όμως οι ίδιοι επεδίωκαν - της σοδειάς όχι μόνο των 100 ή 200 στρεμμάτων ιδιοκτησίας τους αλλά πολλαπλάσια ή όσα εν πάση περιπτώσει όσα ο κάθε αγρότης δήλωνε κατά βούληση. Εκατομμύρια δραχμές πέφτανε σαν βροχή, επαναλαμβάνω, στα κεφάλια κοιλαράδων αγροτών τα οποία στην συνέχεια τα αξιοποιούσαν για αγορές πολυτελών τζιπ για τους ίδιους, αυτοκίνητα πολλών κυβικών στους γόνους τους και σε νυκτερινές διασκεδάσεις σε επαρχιακά μπαρ, που υπόσχονταν «Προσεχώς νέες Βουλγάρες».

Μάλλον πολύ γρήγορα ξεχάσαμε την εκτόξευση του μισθού, τις παχυλές Α.Τ.Α κάθε 6μηνο, και τα σκανδαλώδη επιδόματα «έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρναν δεκάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, που μη έχοντας ούτε καρέκλα να κάτσουν, έκαναν το 7ωρο τους σε εξαντλητικές βόλτες στις μπουτίκ και μετά για καφέ πέριξ του Κολωνακίου.

Εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές (κοινοτικές επιχορηγήσεις) σπαταλήθηκαν δήθεν σε αναπτυξιακές επενδύσεις, όπου εκατοντάδες λαμόγια, κάνοντας ένα κτιριακό σκελετό εργοστασίου, τα υπόλοιπα χρήματα « τα έχωναν» σε ανέγερση υπερπολυτελών κατοικιών, ή σε υπερατλαντικά ταξίδια και χλιδάτες διακοπές. Δεκάδες χιλιάδες χολιγουντιανές, χωρίς υπερβολή, βίλλες ξεφύτρωσαν, σαν μανιτάρια, τα τελευταία 25 χρόνια σε όλα τα νησιά και σε δασικές εκτάσεις που προηγουμένως είχαν φροντίσει να πυρπολήσουν οι οικοπεδοφάγοι.

Ξεχνάμε τις καταθέσεις 600 δισεκατομμυρίων Ευρώ, χιλιάδων συμπατριωτών μας, που ξεκουράζονται σε Ελβετικές Τράπεζες; Ή μήπως στα αλήθεια πιστεύουμε, ότι αυτά τα λεφτά είναι το προϊόν δουλειάς και παραγωγής της οικονομίας μας; Και βέβαια όχι. Και βέβαια, όλοι μας γνωρίζουμε (και μάλιστα το αποδεχόμαστε) ότι είναι αποτέλεσμα που έχει προκύψει από λαδώματα, λαμογιές, φακελάκια και φοροκλοπές.

Που ήταν τότε οι συνδικαλιστές και «οι αγανακτισμένοι» μας; Που ήταν τότε το «ΠΑ.ΜΕ» να καταγγείλει την κατρακύλα που είχε πάρει η Χώρα στην οποία με μηδενική παραγωγή πλούτου, εμείς τεμπελιάζαμε, διασκεδάζαμε, καταναλώναμε και αυξάναμε ιλιγγιωδώς τον αριθμό των νεόπλουτων;

Γιατί αυτοί οι σημερινοί και όψιμοι , προστάτες του λαού (και καλά), τότε που έπρεπε , δεν έκλεισαν λιμάνια, δρόμους και εισόδους Υπουργείων ,ώστε να πιέσουν τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να σταματήσει ο αλόγιστος κρατικός δανεισμός που σύντομα θα έφερνε την χώρα στο χείλος του γκρεμού;

Γιατί τότε, που έπρεπε και που θα έπιανε τόπο η αγανάκτηση και διαμαρτυρία τους, δεν πέταγαν αυγά και γιαούρτια, σε όποιον πολιτικό έκανε ρουσφέτια μαχαιριά στην καρδιά της Ελληνικής οικονομίας- σε όποιον Υπουργό ή άλλον πολιτικό, υπέκυπτε στις πιέσεις της κομμουνιστικής αριστεράς, ή των πασοκονεοδημοκρατικών συνδικαλιστών, να μην τολμήσουν, να μην διανοηθούν, να απολύσουν, συμβασιούχους, υπεράριθμο και ως επί το πλείστον αργόμισθο και σίγουρα πλεονάζον υπαλληλικό προσωπικό;

Γιατί δεν κάνανε κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών, κάθε φορά που ο Υπουργός, υπέγραφε και νέα δάνεια; θηλιές στον λαιμό του λαού (του οποίου υποτίθεται προασπίζουν τα συμφέροντα) για να πληρωθούν μισθοί τεμπέληδων και αντιπαραγωγικών υπαλλήλων, που διορίστηκαν γλύφοντας και έρποντας, ακολουθώντας την πάντα επιτυχημένη διαδρομή του σαλιγκαριού ή παχυλές συντάξεις συνταξιούχων ετών;

Την απάντηση την ξέρουμε, αλλά φοβόμαστε και να την πούμε.

Γιατί απλά και αυτοί που τώρα είναι «οι αγανακτισμένοι» και προστάτες μας, του «ΠΑ.ΜΕ» και του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν και αυτοί στο παιχνίδι της εξουσίας, συνδιοικούσαν κανονικά με την πολιτική εξουσία και τέλος μαζί συναποφάσιζαν και για άλλους διορισμούς και για άλλα θαλασσοδάνεια και για ακόμη μεγαλύτερες ενισχύσεις από το Δημόσιο Ταμείο στις συνδικαλιστικές και κομματικές παρατάξεις που ανήκαν.

Γιατί απλά, οποιονδήποτε Υπουργό, ο οποίος αντιλαμβανόμενος, την σαπίλα και την διαφθορά του υπερτροφικού Κράτους, είχε την διάθεση «κάτι να κάνει» άμεσα και προκλητικά τον απειλούσαν, ότι είχαν την δύναμη να ακυρώσουν «εν τη γεννέση της» κάθε πιθανή απόπειρα του, να ελέγξει συνδικάτα, εφοριακούς, τελώνες, επιτροπές προμηθειών, αποτελούμενες από Δημόσιους Υπάλληλους, γιατρούς του Ε.Σ.Υ κ.ά. Και πράγματι την είχαν αυτή την δύναμη οι «συνδικαλιστάδες – προστάτες μας» και ακόμη περισσότερη, αφού μπορούσαν να ακυρώσουν, όχι μόνο οποιαδήποτε προσπάθεια έστω ελέγχου αξιόποινων πράξεων, αλλά και να ρίξουν ακόμη και Κυβέρνηση, με απεργίες, που στόχευαν, όχι επιτέλους την λήψη μέτρων και ελεγκτικών μηχανισμών κατά της διαφθοράς και της σπατάλης, αλλά στην συντήρηση της ίδιας κατάστασης τέλματος και σαπίλας.

Έχω πλήρη συναίσθηση ότι τις ίδιες σκέψεις έχουμε κάνει οι περισσότεροι και όλοι μας σχεδόν, καιρό τώρα έχουμε αντιληφτεί τα αίτια που μας έχουν φέρει στον σημερινό αδιέξοδο. Λίγοι όμως έχουν πει δημόσια και ανοικτά, ότι τα γιαούρτια και τα αυγά πρέπει επιτέλους να βρουν τον σωστό στόχο τους και οι φυλακές τους σωστούς επισκέπτες.