Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Σεπ 2011

  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό το φως της ορθόδοξης μελλοντολογίας
Οι γρήγορες εξελίξεις που παρατηρούνται στην περιοχή μας τον τελευταίο καιρό (οικονομική κρίση, ξεσηκωμός των λαών, αλλαγές στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς κτλ.) είναι φανερό πως διαμορφώνουν ένα τελείως καινούριο σκηνικό.

Πρόδηλο είναι επίσης ότι «άξονας κίνησης» των τεράστιων μεταλλαγών που συντελούνται τριγύρω μας είναι η Τουρκία: αφενός λόγω της νευραλγικής της γεωστρατηγικής θέσης και αφετέρου λόγω της ιδιόμορφης κοινωνικής-θρησκευτικής της σύνθεσης (κουρδική μειονότητα, Αλεβήδες κτλ.). Όμως οι μεγάλες δυνάμεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους βλέπουν την Τουρκία ως ενιαίο σύνολο, ως κοινό γεωπολιτικό χώρο, με την Ελλάδα (με επίκεντρο τη θάλασσα του Αιγαίου)! Συνεπώς, είναι αναπόφευκτη μία κοινή μοίρα των δύο χωρών, καθώς και ο κεντρικός ρόλος του ελληνισμού στις νέες διαμορφωθείσες συνθήκες...

Ιδιαίτερη αξία έχει να βλέπουμε τα πράγματα της εποχής μας μέσα από το πρίσμα της τόσο πλούσιας ελληνορθόδοξης παράδοσης, πόσο μάλλον που πάντοτε την δικαιώνουν οι ίδιες οι εξελίξεις. Η προβλεπτικότητα της ελληνορθοδοξίας, θεόπνευστη γαρ, είναι τόσο ακριβής και συγκεκριμένη, που πραγματικά εκπλήσσει ο Λόγος των τιτάνιων μορφών του παρελθόντος της Ρωμηοσύνης (στο πόσο δηλ. «μέσα» πέφτει)! Γι’ αυτό ακριβώς και στα κείμενά μας πάντοτε ενυπάρχει το λεγόμενο «μεταφυσικό» στοιχείο – που εν πολλοίς παραμένει αδιερεύνητο από την ανθρώπινη επιστήμη – και προσπαθούμε να παραθέτουμε τις σύγχρονες εξελίξεις της εξωτερικής πολιτικής σε συνδυασμό με την, ανώτερου τύπου, χριστιανορθόδοξη θεολογία...

Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι οι ρήσεις του γίγαντα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, γέροντα Παϊσίου, πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στην έρευνά μας επί των σύγχρονων ελληνοτουρκικών εξελίξεων. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε αποδεδειγμένες μαρτυρίες του γέροντα, που καταγράφτηκαν από σοβαρές πηγές και των οποίων η αξία είναι πραγματικά τεράστια! Παραθέτουμε παρακάτω μερικές από τις σπουδαιότερες μαρτυρίες με τα όσα είπε κατά καιρούς σε επισκέπτες του ο Παΐσιος σχετικά με το μέλλον της Τουρκίας και, ευρύτερα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ιδού τι παραθέτει σχετικά με την επικείμενη διάλυση του τουρκικού κράτους ένας αξιόλογος και σοβαρός μελετητής του γέροντα Παϊσίου, ο πρεσβύτερος Διονύσιος Τάτσης, στο βιβλίο του «Ο γέροντας Παΐσιος» (παραθέτουμε αυτούσια τη μαρτυρία από το παραπάνω βιβλίο):

«Επισκέφθηκε το Γέροντα μια ομάδα Κυπρίων, οι οποίοι ήθελαν να συζητήσουν το εθνικό τους θέμα. Το υπαίθριο αρχονταρίκι ήταν έτοιμο.
- Από πού είστε; τους ρώτησε ο Γέροντας.
- Από την Κύπρο, Γέροντα.
- Τι κάνετε, πώς τα περνάτε εκεί;
- Τι να κάνουμε, Γέροντα, μας έφαγαν οι Τούρκοι.
Ο Γέροντας χαμογελώντας τους είπε:
- Εγώ δεν σας βλέπω φαγωμένους.
Τους έβαλε να καθίσουν, τους κέρασε και μετά τους είπε:
- Μη φοβάστε τους Τούρκους, θα διαλυθούν.
Οι επισκέπτες του παραξενεύτηκαν, αλλά ο Γέροντας συνέχισε:
- Ναι, σας λέω. Η Τουρκία θα διαλυθεί. Τώρα εσείς να κάνετε τον ψόφιο κοριό και θα ’ρθει ο καιρός που οι Τούρκοι θα πάθουν ζημιά. Κούρδοι και Αρμένιοι θα κάνουν δικό τους κράτος, θα ανεξαρτητοποιηθούν. Οι υπόλοιποι, επειδή δεν σέβονται τους διεθνείς κανόνες, θα διαλυθούν ευγενώς από τους Μεγάλους. Μετά σε μας τους Έλληνες θα δώσουν την Πόλη, όχι γιατί θα μας αγαπούν, αλλά γιατί θα έχουμε τηρήσει μετριοπαθή στάση. Ναι, την Πόλη θα την ξαναπάρουμε».

Στα παραπάνω εκπληκτικά δεν θα σχολιάσουμε τίποτα, εκτός από ένα σημείο: ήδη υπάρχει ανεξάρτητη Αρμενία (που προέκυψε από την απόσχισή της από την ΕΣΣΔ), που κάποια ημέρα είναι αναπόφευκτο να ενσωματώσει και τους εναπομείναντες Αρμένιους της Τουρκίας, που έχουν κι αυτοί εκδηλωθεί υπέρ της εθνικής τους αυτοδιάθεσης! Όσο δε για τους Κούρδους, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι στη διάρκεια των επόμενων ετών θα ιδρύσουν δικό τους ανεξάρτητο κράτος στα σημερινά τουρκικά ανατολικά εδάφη, υπό τις «ευλογίες» μάλιστα των ΗΠΑ και του Ισραήλ!...

Για το παραπάνω θέμα υπάρχει και άλλη σχετική μαρτυρία, επίσης δημοσιευμένη σε σοβαρό έργο (το βιβλίο «Γέρων Παΐσιος» του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σωτήρχου), την οποία παραθέτουμε επίσης ολόκληρη. Είπε λοιπόν ο Παΐσιος και τα εξής:

«Οι Τούρκοι έχουν κάνει πολλά και έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Ο Γέροντας Αρσένιος ο Καππαδόκης είχε πει ότι, εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι, θα πέση και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατισθούν από την αρρώστια οι Τούρκοι».

Πραγματικά, πρόκειται για φοβερή προφητεία, που πιθανώς ταιριάζει με μια μελλοντική «ανακατωσούρα» στην περιοχή μας, που – εκτός του ότι θα οδηγήσει σε εθνική αυτοδιάθεση των πληθυσμών που «συμπιέζονται» στη σημερινή Τουρκία – θα οδηγήσει επιπροσθέτως και σε μια ιδιάζουσα «γενοκτονία» τον εναπομείναντα τουρκικό πληθυσμό (μέσω βιολογικής μόλυνσης, μέσω «χτυπήματος» από τρομερό ιό;)!

Είναι άραγε αυτό που ο Πατροκοσμάς προβλέπει ότι «το 1/3 των Τούρκων θα εξοντωθεί»; Όντως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στους καιρούς μας την εξαφάνιση πληθυσμών ολόκληρων από κάποια γενική θανατηφόρα επιδημία ή και από κάποιο βιολογικό «υπερόπλο» ασύλληπτων δυνατοτήτων! Η τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί μέσα σε «ειδικά» εργαστήρια παρασκευής υπερσύγχρονων όπλων μαζικής καταστροφής αγγίζει πράγματι τα όρια του εφιαλτικού...

Πριν από χρόνια (περίπου 20) επισκέφθηκε τον Παΐσιο μια ομάδα μαθητών της Αθωνιάδος Σχολής. Αυτοί θέλησαν να ρωτήσουν τον γέροντα αν η Ελλάδα θα ξαναπάρει την Κωνσταντινούπολη, αλλά δίσταζαν. Τότε ο Παΐσιος, καταλαβαίνοντας μέσω της διορατικότητάς του τις σκέψεις τους, είπε τα παρακάτω: «Τι είναι, βρε παλληκάρια; Τι θέλετε να ρωτήσετε; Για την Πόλη; Θα την πάρουμε και θα ζήτε κιόλας». Άρα, το Ποθούμενο θα γίνει στη δική μας γενιά!

Σε άλλον πάλι επισκέπτη του, κάποιον στρατιωτικό, δήλωσε και τα εξής: «Την Πόλη δεν θα την πάρουμε με πόλεμο. Θα μας την δώσουν». Αυτή η πρόβλεψη ταιριάζει με τα σύγχρονα γεωπολιτικά δεδομένα, που ευνοούν μια τέτοια εξέλιξη: ήδη οι ΗΠΑ πιέζουν την τουρκική πλευρά για μια σειρά από παραχωρήσεις που πρέπει να κάνει υπέρ των ελληνικών συμφερόντων (π.χ. άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης), ενώ προωθεί «υπογείως» την ίδρυση του περίφημου «ελληνορθόδοξου Βατικανού» στο Φανάρι, υπό την προεδρία... Εκείνου που Πρέπει!!! Άρα, όπως λένε κωδικά οι γνώστες της απόκρυφης γεωπολιτικής, «το Ποθούμενο είναι κοντά»!...

Να και μια άλλη εκπληκτική προφητεία του γέροντα Παϊσίου, που κι αυτή αρμόζει με τις πρωτοφανείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις της όλης περιοχής μας:

«Η Τουρκία θα διαμελισθή σε τρία-τέσσερα κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθή. Αυτά θα γίνουν όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψη αυτή η γενιά που κυβερνά την Τουρκία και θα αναλάβη νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνη ο διαμελισμός της Τουρκίας».

Στα παραπάνω φοβερά έχουμε να κάνουμε τα εξής σχόλια. Πρώτα απ’ όλα ήδη από το 2002 και την «τουρκική Μεταπολίτευση» έχει πράγματι αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μια νέα γενιά πολιτικών (όταν ο Παΐσιος είπε τα παραπάνω κυβερνούσαν τη γειτονική χώρα ακόμα οι πολιτικοί της παλιάς εποχής).

Η εμφάνιση του Ταγίπ Έρντογαν και των συνεργατών του (Αμπντουλάχ Γκιουλ, Αχμέτ Νταβούτογλου κτλ.) σηματοδότησε το οριστικό τέλος των παλιών πολιτικών (Μεσούτ Γιλμάζ, Τανσού Τσιλέρ κτλ.), οι οποίοι, βουτηγμένοι μες στη διαφθορά και τη σαπίλα, εξαφανίστηκαν μια για πάντα από το πολιτικό προσκήνιο της Τουρκίας! Άρα, σύμφωνα και με τον Παΐσιο, πλησιάζει πράγματι η μεγάλη στιγμή της επανασύστασης του... Βυζαντίου! Επίσης, οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι η παραπάνω προφητεία «δένει» απόλυτα και με τα όσα είπε για το ζήτημα ο ίδιος ο Κοσμάς ο Αιτωλός, αλλά και με τα όσα μοναδικά συμβαίνουν στις ημέρες μας, που λίγα μόλις χρόνια πριν φάνταζαν αδιανόητα...

Τέλος, ιδού τι ανέφερε επίσης ο Παΐσιος για την επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Έλληνες, σε πλήρη και πάλι ταύτιση με τα λόγια άλλοτε του Πατροκοσμά:

«Κάποτε θα την πάρουμε την Πόλη. Δική μας είναι. Εμείς δεν θα πάθουμε κακό. Όταν θα ξεκινήσουμε για τον πόλεμο, θα την έχουν πάρει την Πόλη οι άλλοι. Στα μισά οι Έλληνες θα γυρίσουν πίσω. Την Πόλη θα την έχουν πάρει οι Ρώσοι και θα μας την δώσουν. Όχι ότι οι ίδιοι μας αγαπούν, αλλά θα υποχρεωθούν να μας την δώσουν, από τις περιστάσεις».

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης


Η Ελλάδα φαίνεται να καταρρέει. Οι ένοχοι αυτής της τραγικής πραγματικότητας είναι οι πρωταγωνιστές του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Είτε κυβέρνησαν, είτε υπήρξαν σιωπηλοί μάρτυρες του αίσχους.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν συγκυβέρνηση, για το καλό του τόπου. Σχεδιάζουν να διαχειριστούν μαζί την οικονομία που κατέστρεψαν. Οι ένοχοι ενώ μένουν ατιμώρητοι συνεχίζουν να εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό και να λειτουργούν εις βάρος των πάρα πολλών πολιτών.

Ανίκανοι να διαχειριστούν τα οικονομικά των κομμάτων τους, αφού χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια και έχουν προεισπράξει μέχρι και το 2017 τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τα κόμματα, τολμούν να ζητάνε να διαχειριστούν την οικονομία της χώρας! Αυτοί που έκαναν ανακαινίσεις στα κομματικά τους γραφεία, τη στιγμή που οι πολίτες καλούνται να περάσουν πεινώντας έναν παγωμένο χειμώνα χωρίς θέρμανση, στην ανεργία, τολμούν να μιλάνε για την σωτηρία της χώρας που οι ίδιοι κατέστρεψαν.

Ποιος θα βρεθεί να πολεμήσει τους ένοχους και συνεργούς; Ποιος θα μας οδηγήσει σε μία νέα Ελλάδα, σε μία Ελλάδα που αξίζει τον σεβασμό και που οι πολίτες της θα απολαμβάνουν την δημοκρατία; Ποιος θα πατάξει τους κυβερνο-τρομοκράτες που απομυζούν τον εθνικό πλούτο και που έχουν ανοίξει πόλεμο στους Έλληνες πολίτες;

Όλοι μας καλούμαστε να βγούμε από το ΣΟΚ και ΔΕΟΣ με το οποίο μας βομβαρδίζουν, να κάνουμε τις προσωπικές μας υπερβάσεις και ομονοώντας να σταθούμε στο πλευρό εκείνου που αποφασιστικά θα τοποθετήσει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, θα διεκδικήσει τα δίκαια και θα υπερασπισθεί τους πολίτες και την ίδια την χώρα από τους κινδύνους που σήμερα οι ένοχοι και συνένοχοι την έχουν εκθέσει.

Αν δεν μπορέσουμε εμείς οι πολίτες να συνέλθουμε από τις ψυχολογικές επιχειρήσεις και αν δεν μπορέσουμε να κατανοήσουμε πως πλήθος ειδικών επιστημόνων εργάζονται για να μας κρατούν καθηλωμένους μέσα από τα ΜΜΕ, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας που μας έχουν ετοιμάσει οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι διεθνείς οικονομικοί τρομοκράτες, οι φίλοι και οι εταίροι, με τη βοήθεια των ανάλγητων πολιτικών και κομμάτων που ανέλαβαν να ισοπεδώσουν την χώρα και να μας μετατρέψουν σε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, αφού πρώτα πάρουν στην κατοχή τους όλο τον εθνικό πλούτο της Ελλάδας.

Αυτό θέλουμε; Αν όχι, τότε ας κοιτάξουμε γύρω μας και ας ψάξουμε να βρούμε τους έντιμους (και όχι νέα λαμόγια που ευκαιριακά εμφανίσθηκαν για να καλύψουν πάγιες και έκτακτες ανάγκες της επιβίωσης του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος) και να τους αναθέσουμε το βαρύ και δύσκολο έργο ανάκαμψης και επαναφοράς στην αξιοπρέπεια και στο χαμόγελο.

Οι Έλληνες που θα το κάνουν αυτό υπάρχουν. Προσπαθούν να μας πλησιάσουν, αλλά το σύστημα τους κρατάει μακριά μας. Μήπως πρέπει να ψάξουμε να τους βρούμε, να τους δούμε, να τους πλησιάσουμε, να τους πλαισιώσουμε και να πολεμήσουμε ενάντια σε εκείνους που θρασύτατα μας κήρυξαν τον πόλεμο και μας βομβαρδίζουν εξοντώνοντάς μας;


Mείζον ζήτημα προκύπτει από τη ''βόμβα'' που έσκασε στη Λευκωσία, ως προς τις προθέσεις της Αθήνας για εμπλοκή της στα του φυσικού αερίου, κατόπιν κυπριακής πρότασης. Σύμφωνα με έγκυρες - όπως εκτιμούμε - πληροφορίες, η προσφορά που έγινε ανεπίσημα από τη Λευκωσία πριν λίγες ημέρες ήταν πολύ συγκεκριμένη και αφορούσε ελλαδική εμπλοκή και εκμετάλλευση στο οικόπεδο 1. Παρά τη σοβαρή προοπτική για αποκόμιση οικονομικών και βεβαίως γεωστρατηγικών οφελών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την κυπριακή προσφορά...

Εάν αληθεύει αυτό και έχουμε ουσιαστικά παραίτηση της Αθήνας από μια παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο, έχουμε το δικαίωμα να μιλούμε για εθνικά απαράδεκτη πολιτική. Την ώρα που ο ελληνικός λαός στην κυριολεξία πένεται, την ώρα που η Ελλάδα περνά την βαρύτερη κρίση στην ιστορία της, η κυβέρνηση υποθηκεύει την κυριαρχία, τα πιθανά οφέλη, εν τέλει και την αξιοπρέπειά της, αρνούμενη να δεχθεί το κυπριακό ''δώρο'', αρνούμενη να αναλάβει η χώρα μας την εκμετάλλευση ενός από τα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Είναι προφανές πως η ελλαδική ακηδία συνδέεται με την φοβία της κυβέρνησης απέναντι στο τουρκικό θηρίο που βρυχάται. Ταυτόχρονα είναι εθνικά παρήγορο, αλλά συνάμα μελαγχολικό, για να μην πούμε τραγικό, η Αθήνα να αρνείται να ακολουθήσει τη Λευκωσία σε ρεαλιστικές ατραπούς παραγωγής ουσιαστικού αποτελέσματος, παραδομένη στην απραξία και εγκλωβισμένη στα αδιέξοδά της.

Πηγή

Η εναρκτήρια σύνοδος του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, στην Χάγη, 18/4/1946

Επαναληπτικά «μέτρα σωτηρίας» που επισπεύδουν την κοινωνική αναταραχή και τις συγκρούσεις…
Καθημερινά, τα ελληνικά και παγκόσμια νέα λένε ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Αλλά ο κ.Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ μας απειλούν ότι αν δεν υπακούσουμε στην εγκληματική ανικανότητά τους θα μας πάνε στο…γκρεμό!!

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΒΗΜΑΤΑ!!! Το ξεκίνησε ο Παπανδρέου πριν καν γίνει πρωθυπουργός και το συνεχίζουν ακατάπαυστα οι καθεστωτικοί γκαουλάϊτερ της ΜΚΟ «Αντιεξουσιαστές του Παγκοσμιοποιημένου φασισμού».

Η Ελληνική οικονομία συστέλλεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Αλλά ο Βενιζέλος μας δήλωσε ότι θα έχουμε …πλεόνασμα το 2012!! Για να το λέει ο Βενιζέλος πρώην υπουργός εθνικής αμύνης και νυν υπουργός –κρατηθείτε- οικονομίας!!!, έτσι θα είναι. Από τη μια μας λέει ότι η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και από την άλλη με βεβαιότητα μπορεί και προβλέπει το οικονομικό μέλλον της θνήσκουσας Πατρίδας μας.

Η ανεργία έχει διπλασιαστεί σε ένα μόλις έτος και θα αγγίξει ύψος-ρεκόρ το 2012 αλλά το καθεστώς ΠΑΣΟΚ μας βεβαιώνει ότι οι δημοσιονομικοί δείκτες θΑ διορθωθούν!!!

Ακόμη και το ΔΝΤ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται επικίνδυνα και ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν!!! Για πια μέτρα μιλάνε ΔΝΤ και καθεστώς ΠΑΣΟΚ; ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΙΓΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Ο φαύλος κύκλος αρνητικής ανάπτυξης και ελαττωμένων εισπράξεων γιγαντώνεται, η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα συνεχίζεται, η πραγματική οικονομία συρρικνώνεται, και η κλίκα Παπανδρέου συνεχίζει την αφαίμαξη των νοικοκυριών ανακουφίζοντας τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες. Είχα προβλέψει ότι όταν ελαχιστοποιηθεί το «βάρος» των τραπεζών τους οι Γαλλογερμανοί θα μας αποβάλλουν σαν «κακιά συνήθεια». Ήγγικεν η μέρα αυτή .

Στην ουσία, η Ευρωπαϊκή «διάσωση» ισοδυναμεί με την μαζική μεταφορά ρευστού στις αμεταρρύθμιστες τράπεζες μέσω της Ελλάδας και για την Ελλάδα σημαίνει την απ’ ευθείας πτώχευση των Ελλήνων στα επίπεδα του 50-60.

Υπό τις παρούσες Ελληνικές συνθήκες του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος, οι ιδιωτικοποιήσεις και άλλες «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται, θα ενδυναμώσουν έτι περαιτέρω το χρηματοπιστωτικό σύστημα που δημιούργησε την οικονομική κρίση.

Και ξαφνικά εκεί που εξόρκιζαν τον Σατανά της «αναδόμησης» του χρέους, πριν μια εβδομάδα το ΔΝΤ μίλησε για «αναγκαστικό» κούρεμα του Ελληνικού χρέους. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να το δεχτούν και οι Ελληνικές τράπεζες. Δηλαδή, να δεχτούν βέβαιο θάνατο, για να σωθούν οι Γαλλογερμανικές.

Τα μέτρα άγριας λιτότητας ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο. Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά το 1982 ο Δυτικός κόσμος βρισκόταν στο «χείλος» οικονομικού κρημνού. Τότε το ΔΝΤ αγόρασε μαζικά χρέος από τις κυβερνήσεις. Ακολούθησαν 20 χρόνια λιτότητας και ο κόσμος έγινες πιο ασταθής και πιο επικίνδυνος, στρώνοντας το «χαλί» για την σημερινή κρίση.

Απεναντίας, το 1953 χαρίστηκαν τα χρέη της εγκληματικής Ναζιστικής Γερμανίας και όχι μόνο δεν σείστηκε το παγκόσμιο σύστημα αλλά η Γερμανία έβαλε τις βάσεις για το σημερινό 4ο Ράιχ.

Το ισχύον σύστημα χρέους αγνοεί αυτό το παράδειγμα και ενισχύει τους δανειστές, δηλαδή τις «παγκόσμιες αγορές» και τις τράπεζες. Αυτή η επιβλαβής σχέση μεταξύ των διεθνών δανειστών και των δανειζομένων επιτρέπει σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μένουν στο απυρόβλητο με την εφαρμογή πολιτικών από τις οποίες επωφελούνται μόνο τα «περιθώρια κέρδους των τραπεζών» τους. Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, με «Δικαστήρια χρέους», τα οποία θα αφαιρέσουν την ισχύ από τα χέρια των χρηματοπιστωτικών αγορών και των δανειστών και θα να προστατεύουν τα δικαιώματα των κατοίκων που ζουν σε κράτη «οφειλέτες».

Η παράλειψη της νομιμότητας του όγκου του χρέους απειλεί την κοινωνία μας…

Σας μέμφομαι και σας κατηγορώ κ.. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο γιατί όχι μόνο δεν χρησιμοποιήσατε το κύριο όπλο της Ελλάδας, την παγκοσμιοποιημένη οικονομία» για να διαπραγματευτείτε ελάφρυνση του χρέους της χώρας αλλά υποταχθήκατε άνευ αντιρρήσεων στο διεθνοποιημένο φασιστικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο αλλά και φέρατε την Ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα κοινωνικών συγκρούσεων αφαιμάσσοντας την πραγματική οικονομία προς όφελος των…Γαλλογερμανικών τραπεζών.

Χρειαζόμαστε διεθνή δικαστήρια χρέους, για να αφαιρέσουν την ισχύ των «δανειστών».

Η «ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΣ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΤΕ «ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των BBC και Reuters αναμένεται ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, κάτι που θα εεπιφέρει ελεγχόμενη μεν, πλήρη χρεοκοπία δε, της Ελλάδας, αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού EFSF (από 440 δισ. ευρώ σε 2 τρισ. ευρώ) και περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Το BBC αναφέρει μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν να έχουν έτοιμο το σχέδιο τις επόμενες πέντε ή έξι εβδομάδες, αν και χαρακτηρίζει το νέο αυτό εγχείρημα «αρκετά δύσκολο».

«Το τίμημα της αποτυχίας θα μπορούσε να είναι μια οικονομική κρίση που θα γύριζε την παγκόσμια οικονομία σε αναιμική ανάπτυξη σε ύφεση ή και χειρότερα», αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, το νέο πακέτο αναμένεται να οδηγήσει σε τετραπλασιασμό της δύναμης του EFSF με την πρόβλεψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δανείζει μαζί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι οι ιδιώτες επενδυτές κάτοχοι ελληνικού χρέους είναι πιθανό να πρέπει να αποδεχθούν μείωση κατά 50% σε ό, τι τους οφείλεται.

Παράλληλα, το Reuters, αναφέρει μετά από πιέσεις των ΗΠΑ, της Κίνας, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικεντρώνονται σε τρόπους για να ενισχύσουν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ύψους 440 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αγορές φοβούνται ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορούσαν να «βουλιάξουν» εξαιτίας της Ελλάδας και άλλων χρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών, και οι αναλυτές λένε ότι η δημιουργία ενός ταμείου διάσωσης των 2 ή 3 τρισ. ευρώ θα ήταν αναγκαία, σε περίπτωση μάλιστα που η κρίση εξαπλωθεί στην Ιταλία ή την Ισπανία.

«Πρέπει να βρούμε ένα μηχανισμό, με τον οποίο θα μπορούμε να μετατρέψουμε ένα ευρώ από τους πόρους του EFSF σε πέντε ευρώ, αλλά δεν υπάρχει ακόμη απόφαση πώς θα γίνει αυτό», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

«Είναι σαν ένα μέτωπο: αν σπάσει ένα μέτωπο, έστω και λίγο, αυτό εξασθενίζει ολόκληρη τη στρατιά κι επιτρέπει στον εχθρό να διεισδύσει». Με αυτά τα λόγια περίγραψε την κατάσταση στην ευρωζώνη και ειδικότερα στην Ελλάδα ο υπουργός οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των Συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Για ποιον άραγε πόλεμο μιλούσε; Ποιον εχθρό;

Ο Ρώσος υπουργός, πάντως, τάχθηκε υπέρ της σωτηρίας της Ελλάδας, εξηγώντας πως αν αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας θα μειωθεί ο κίνδυνος να...
υπάρξουν παρόμοιες εξελίξεις στην Ισπανία και την Ιταλία. Ποιοι άραγε επιτίθενται στην Ευρωζώνη; Και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να σωθεί;

Μπορεί ο εχθρός αυτού πολέμου στον οποίο αποδεκατίζεται η χώρα να είναι απροσδιόριστος ή αόρατος. Το τίμημα, ωστόσο, που καλείται καταβάλει είναι επ ακριβώς καθορισμένο και χειροπιαστό, λες και ήδη έχει χάσει τον πόλεμο:

«Ή θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις» προειδοποιεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της Real news, «Μέχρι τώρα, συμπλήρωσε ο Τραπεζίτης, συρόμαστε από τις εξελίξεις, δείχνουμε ότι δεν πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και ότι εξαναγκαζόμαστε σε μέτρα που επιβάλλονται έξωθεν. Πρέπει επιτέλους να βγούμε μπροστά. Όχι γιατί το απαιτούν οι δανειστές μας, αλλά επειδή θέλουμε εμείς να αλλάξουμε την πορεία του τόπου».

Αξιοσημείωτη είναι και η φρασεολογία του Δ. Σ. της Εθνικής Απόστολου Ταμβακάκη ο οποίος στην Καθημερινή της Κυριακής υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και πρέπει όλοι να κάνουμε το καθήκον μας.

Ο κ. Ταμβακάκης, αν κι αυτός αποφεύγει να προσδιορίσει τον εχθρό σ αυτόν τον πόλεμο περιγράφει συνοπτικά το διακύβευμα:

Υποστηρίζει πως από τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή θα κερδίσουν «μόνο εκείνοι που προσδοκούν να αγοράσουν την Ελλάδα ή κομμάτια της, έναντι πινακίου φακής. Όσοι έχουν κλέψει το Δημόσιο και ελπίζουν ότι με την καταστροφή θα αποφύγουν την τιμωρία. Όσοι πήραν δάνεια και τα ιδιοποιήθηκαν, προσδοκώντας οτι με μια καταστροφή ουδείς θα πληρώνει. Θα κέρδιζαν δηλαδή, οι απατεώνες και οι καιροσκόποι».

Γη και ύδωρ

Όπως πρόσφατα έχει δηλώσει ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, η Ελλάδα βρίσκεται στην δίνη ενός παγκόσμιου νομισματικού πολέμου. Και αυτός, όμως, απόφυγε να προσδιορίσει τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα και –κυρίως—να διευκρινίσει που τοποθετείται η Ελλάδα. Ισως γιατί η θέση στην οποία η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα είναι πράγματι δύσκολη.

Η Ελλάδα δεν είναι απλώς η χώρα που αντιμετωπίζει κρίση χρέους. Είναι το πεδίο όπου διεξήχθησαν οι πρώτες μάχες του παγκόσμιου νομισματικού πολέμου. Είναι η Κερκόπορτα απ όπου η Ουάσιγκτον «εισέβαλε» στην ευρωζώνη…

Παρ όλα αυτά, η Ελλάδα στο οικονομικό επίπεδο παραμένει ακόμα ευρωπαικό-γερμανικό –μαγαζί. Οι Γερμανοί, λοιπόν, είναι αυτοί που—προς το παρόν τουλάχιστον-- έχουν το πάνω χέρι στη διαδικασία διαχείρισης της ελληνικής οικονομίας, η οποία εξ αιτίας ακριβώς της χρεοκοπίας προσφέρεται για υπερ κέρδη. Ας ρίξουμε μια ματιά πώς, μέσα από ένα (τελευταίο) παράδειγμα:

Η γνωστή γερμανική εταιρεία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο «διάσωσης» (ή μήπως λεηλασίας;)της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Με αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι…

Κατανοητό;Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε με δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον, μετά τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η χώρα μας "Θα συνεχίσει να μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμά της, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος".

Κάποιος να του πει ότι δεν είναι θέμα πολιτικού κόστους, πλέον. Πολιτικό κόστος έχουν oι κυβερνήσεις στις δημοκρατίες και στα δημοκρατικά καθεστώτα.

Θα σημειώσουμε κάτι γενικό (δεν αφορά βέβαια την Ελλάδα, ούτε αφορά και τη νυν κυβέρνηση...).

Σε κράτη που κυβερνά πραξικοπηματικά (πραξικόπημα είναι η άνοδος στην εξουσία με ψεύδη και η εν συνεχεία εφαρμογή της 100% αντίθετης πολιτικής) μια κυβέρνηση που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζει λαϊκή αποδοχή της τάξης του 15%, δεν τίθεται θέμα "πολιτικού κόστους".

Είναι κυβέρνηση που παραμένει στην εξουσία παρά την θέληση του λαού και αυτό είναι πραξικόπημα. Και ας μην μιλήσει κανείς για τις προβλέψεις του Συντάγματος περί "εξάντλησης της τετραετίας".

Πρώτον, το Σύνταγμα σε αυτές τις χώρες το καταπατούν με τον κάθε νόμο που φέρνουν και ψηφίζουν στην Βουλή.

Έπειτα, όπως λένε και οι ίδιοι οι κυβερνώντες σε αυτές τις χώρες, "βρισκόμαστε σε πόλεμο". Στον πόλεμο δεν υπάρχει Σύνταγμα. Υπέρτατος νόμος, η σωτηρία της πατρίδας...

Και τέλος, τα πραξικοπήματα τελειώνουν με δίκες, με ισόβιες καταδίκες και ενίοτε με εκτελέσεις... Όχι με "πολιτικό κόστος".


Στο πνεύμα του διατάγματος Μπενύτο να μην ομιλεί κανείς διότι ό,τι λέμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της πατρίδος (των φοροφυγάδων) ομοθυμαδόν χθες οι μπάτσουλες βάραγαν στο Σύνταγμα τους «αγανακτισμένους» που άρχισαν να ξαναμαζεύονται στα πέριξ, προληπτικώς και αδιακρίτως.

Πριν να μιλήσουν οι συγκεντρωμένοι (ή και κάνας διερχόμενος από σπόντα), γκαπ πριν να ακουσθεί λαϊκιστικόν τι βεβαίως βεβαίως σύνθημα, γκουπ πριν να ανοίξει στόμα, άνοιξαν μύτες, άνοιξαν κεφάλια, σκάσανε κρότου λάμψης και φυσουνίσθηκαν άπαντες οι θρασείς Θερσύτες που διεκδικούν να 'χουν λόγο...

Οπως θα καταλάβουν σύντομα οι κρατούντες, η πλειοψηφία δεν θα είναι πλέον σιωπηλή...

Στην αγορά αυτοκτονίες. Επιχειρηματίες, άνεργοι, μικρομεσαίοι -αρχίζει να περισσεύει η απελπισία,

αλλά η κυβέρνηση και οι Βρυξέλλες -το Βερολίνο- επιμένουν στην παράκρουση του Προκρούστη, δηλαδή...
    στη λιτότητα
    στις απολύσεις
    στην υπερφορολόγηση
Και βεβαίως στην τρομοκρατία. Καθημερινώς σκωτσέζικο ντους με την πτώχευση -ακόμη και ο «σοβαρός» χερ Σόιμπλε λέει και ξελέει κι αυτός ως άλλος Βενιζέλος με το αποτέλεσμα να είναι ένα: η «επόμενη μέρα» να μην έρθει ποτέ, παρά μόνον να έρχονται συνεχώς «επόμενα μέτρα».

Το κόλπο (παρά τον τερατώδη διάλογο που το συνοδεύει) είναι απλό: με εργαλείο την κρίση να επιστρέψει ο τρόπος ζωής των ανθρώπων στην εποχή των σκλάβων -σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικό, πολιτικό, συνδικαλιστικό, πολιτισμικό. Κι εξηγούμαι: όταν

θα έρθει αύριο στην Ελλάδα η τάδε Εταιρεία για να εκμεταλλευθεί φέρ' ειπείν το φυσικό αέριο, γιατί ο Ελληνας χημικός μηχανικός να πληρώνεται με 3.000 ευρώ τον μήνα κι όχι με 1.100; γιατί ο Ελληνας εργάτης να πληρωθεί με 1.200 ευρώ τον μήνα κι όχι με 600;

Αν είναι να 'ρθει ο Γερμανός επιχειρηματίας να εγκατασταθεί σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπου θα φορολογείται με 8% ή και 5%, γιατί να μη συνεχίσει ο Ελληνας επιχειρηματίας (που δεν έχει φροντίσει να είναι κρατικοδίαιτος) να φορολογείται στο τριπλάσιο (στην καλή) ή στο πενταπλάσιο (στην... καλύτερη);

Δεν τα ξέρει αυτά ο Γιωργάκης;

Πιθανόν! Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ήξερε τι είναι τα CDS. Κι αυτό πιθανόν. Ενας άνθρωπος που δεν ξεχωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στον ανάλγητο και το αναλγητικό, ίσως να μην ξεχωρίζει και τη διαφορά ανάμεσα στην Goldman Sachs και το Λύκειο των Ελληνίδων.

Κάποτε, ένας μεγάλος πολιτικός είχε πει ότι «αυτό δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο: λάθος!»

Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά μεταξύ «εγκλήματος» και «λάθους» είναι σαν τη διαφορά μεταξύ Ζήμενς και Τσουκάτου...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet

Να βάλει ένα τέλος στα σενάρια πιθανής τουρκικής επίθεσης σε βάρος της Κύπρου επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπ. Αρίντς λέγοντας ότι δεν είναι πρόθεση της Τουρκίας να κάνει πόλεμο. Επίσης υποστήριξε ότι τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος «Πιρί Ρεΐς» είναι εκεί για προστασία ενώ επέρριψε ευθύνες και στην Ε.Ε, προσθέτοντας ότι δεν θα συνεχιστούν οι μεταξύ τους συνομλίες.

Ο Αρίντς, πάντως, φάνηκε προκλητικός απέναντι στην Κύπρο λέγοντας πως ναι μεν η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να μπει σε πόλεμο αλλά πως ελπίζει ότι "η απέναντι πλευρά, δεν θα έχει το θράσος να αναγκάσει την Τουρκία να κάνει χρήση βίας".

Σχετικά με τις έρευνες στη Μεσόγειο ο Τούρκος πολιτικός είπε ότι "δεν στέλνουμε τα πολεμικά μας πλοία, για να πολεμήσουμε. Αυτά ανέλαβαν καθήκον προστασίας και θα αντισταθούν, εάν υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση, που θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο".

Επίσης "τα έβαλε" και με την Ε.Ε λέγοντας ότι "το γεγονός ότι έκαναν δεκτή την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου, σαν να εκπροσωπεί ολόκληρο το Νησί, ίσως είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία της ΕΕ", το οποίο όπως υποστήριξε πρέπει να το διορθώσει άμεσα.

Ακόμα, σε ερώτηση για το τι θα συμβεί όταν η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, στο δεύτερο μισό του 2012, δήλωσε: "Οι συνομιλίες - με την ΕΕ - δεν θα συνεχιστούν, σε καμία περίπτωση. Επειδή γνωρίζουμε τα εμπόδια και τις ενστάσεις που θα παρουσιάσει η ελληνοκυπριακή πλευρά, όταν θα αναλάβει την προεδρία, τους λέμε: εσείς πρώτα φροντίστε να ενωθείτε, να φτάσετε στο σημείο να εκπροσωπείτε ολόκληρη την Κύπρο και μετά θα καθίσουμε μαζί σας στο ίδιο τραπέζι".

Πηγή

Οι... συμφοιτητές

Πολύς ντόρος γίνεται τώρα τελευταία για τη Νέα Δημοκρατία. Οι γκαλοπτσήδες ξαναχτύπησαν με στημένα γκάλοπ και δίνουν λέει, μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με ...ποσοστό αυτοδυναμίας!

Τώρα τι να πω εγώ, να γελάσω; να ουρλιάξω; τί;

Φόρτσα ΝουΔούλα λοιπόν; Αντε να διώξουμε τους απατεώνες ΠΑΣΟΚτζήδες και να φέρουμε τους lifestyling δοσίλογους Νεοδημοκράτες; Μπας κι έχουμε ξεφύγει παντελώς ως λαός ή το ναρκωτικό που μας έχουν ποτίσει έχει τόσο δυνατές παρενέργειες;

Ε, δεν εξηγείται διαφορετικά ρε παιδιά! Ελεος δηλαδή!

Εντάξει, να δεχτώ οτι έχουμε μάθει να ζούμε με αυτούς που μας παρέχουν...ασφάλεια. Σαν τη χλωρίνη Κλινεξ ένα πράμα. Αυτή ξέρουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε. Καλώς. Ομως, αν αυτή η ρημάδα η χλωρίνη, αντί να βγάζει μόνο τους λεκέδες, καταστρέφει και τα ρούχα, τι γίνεται; Εμείς εκεί, θα προτιμούμε τη συγκεκριμένη χλωρίνη, παραβλέποντας το γεγονός οτι καταστρέφει τα ρούχα αλλά επειδή τελικά, ΒΓΑΖΕΙ τους λεκέδες, είναι μια χαρά; Ρε αδέρφια, είμαστε σοβαροί;

Δε μάθαμε τίποτε από την ιστορία μας; Πόσο πια θα πρέπει να κατρακυλήσουμε στο βάραθρο;

Eχω βαρεθεί να το λέω και να το ξαναλέω. Οι άνθρωποι αυτοί ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ κατα συρροή! Είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, το μόνο που τους ενδιαφέρει ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Και για να το κατορθώσουν αυτό, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ!

Ολα είναι προσυμφωνημένα! Και πάνω απ' όλα, είναι η ασφαλής ΔΙΑΣΩΣΗ του μεγαλύτερου προδότη που κυβέρνησε ποτέ τη χώρα, του Γεωργίου Α. Παπανδρέου και των συνεργατών του. Ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης έχουν δηλώσει κατά το παρελθόν, οτι δεν προτίθενται

1) Να συνεναίσουν σε οποιαδήποτε εξεταστική επιτροπή που να διερευνήσει το απίστευτο χρέος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και

2) Να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία μας για να επανακάμψει, όπως αναδιάρθρωση του χρέους, τιμωρία των ενόχων κλπ προκειμένου λέει να ...μην έρθεουν σε σύγκρουση με τους "πιστωτές" μας και την Αγγέλα Μέρκελ!

Αυτούς θέλετε;

Ιδού τι είπαν όλοι αυτοί, όταν ο Τσίπρας τους έφερε μια πρόταση (έστω και κουτσουρεμένη και με ελλείψεις) πρίν 4 μήνες, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του χρέους και λοιπά και λοιπά. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις βουλευτών και αρχηγών κομμάτων στη περίφημη συνεδρίαση της Βουλής όπως δημοσιεύτηκαν στο μπλόγκ The zocalo. Oχι μόνο δεν θέλουν οι άνθρωποι οποιοδήποτε ανασκάλεμα της υπόθεσης, αλλά τρέμουν κιόλας μπας και βρεθεί κανένας χριστιανός και τολμήσει και το κάνει! Τι να λέμε τώρα!

Πρώτα απ' όλα, είναι ήδη γνωστόν τοις πάσι οτι η ΝΔ ως κόμμα, χρωστάει 120 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες απο δάνεια που έχει πάρει και που λήγουν αυτά το 2014, με ενέχυρο την κρατική χρηματοδότηση! Αν αυτοί αποτύχουν να πάρουν την εξουσία, πως θα αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά; Αν μείνουν εκτός κυβέρνησης για άλλη μια φορά, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ! Επίσης, αν ξεκινήσουν διαδικασίες κάθαρσης του δημόσιου βίου, θα πρέπει αναγκαστικά να στραφούν και ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ!

Γίνονται αυτά τα πράγματα;

Εγώ τον μόνο που ξέρω ότι στράφηκε κάποτε εναντίον του ίδιου του του εαυτού, κάνοντας έρευνες εναντίον του ήταν ο ...κινηματογραφικός ήρωας Ανακριτής Κυριαζής (τον ερμήνευσε απόλυτα πετυχημένα ο μεγάλος Κώστας Καζάκος) της ταινίας του Φώσκολου "Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ"!!! Ουδείς άλλος, έστω και καλλιτεχνική αδεία, εστράφη εναντίον του ίδιου του εαυτού του!

Επομένως;

Τόσο η ΝΔ, όσο και ο Καρατζαφέρης ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ! Δεν υπάρχει γιατρειά γι αυτούς τους ανθρώπους αδέρφια, μόνο η καταδίκη του ελληνικού λαού τους μένει! Τίποτε άλλο! Απατεώνες ολκής ήταν, είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΑΕΙ! Τέλος!

Ασε που, ειδικά η ΝΔ, ούτε θέλει κάν να κυβερνήσει υπο τις παρούσες συνθήκες! Γιατί αν ήθελε πραγματικά κι αν είχε όντως σχέδια και προτάσεις για την ομαλή επανάκαμψη της χώρας, θα είχε ήδη εκπαραθυρώσει τους αλήτες του ΠΑΣΟΚ απ τη Βουλή και τη κυβέρνηση προ πολλού! Ακόμη και τώρα είχε την ευκαιρία να το κάνει, με την περίφημη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία! Αντ' αυτού, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ το νομοσχέδιο, γιατί λέει...συμφωνεί με τις δικές του θέσεις! Μωρέ τι μας λές! Σοβαρά; Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσύ...μας λές οτι συμφωνείς στα ...σημεία του νομοσχεδίου ποιανής; Tης κυράς Διαμαντοπούλαινας ή αλλοιώς Μrs Diamantopoulou Αντωνάκη;

Ε, άι σιχτίρ Αντωνάκη!

Δεν έχουν οι άνθρωποι ρε παιδιά το θεό τους, δεν το καταλαβαίνετε; Είναι τόσο άσχημα στριμωγμένοι, είναι τόσο άσχημα τσαλακωμένοι, που θα κάνουν ΤΑ ΠAΝΤΑ προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι, ξεπουλώντας τον λαό και τη πατρίδα! Και το χειρότερο ξέρετε ποιό είναι; Οτι τά χουνε μιλήσει μεταξύ τους, οι "αντίπαλοι" (λέμε τώρα) και θα κοιτάξουν να βρούν τρόπους όχι μόνο να τα κουκουλώσουν όλα, αλλά να συνεργαστούν και άγαστα προκειμένου οι μεν να μείνουν ανέγγιχτοι, οι δε να προχωρήσουν στο δρόμο που ...χάραξαν οι μεν! Απλά ο δρόμος αυτός θα είναι διανθισμένος με ...άλλο ντεκόρ. Πιο εύπεπτο.

Αυτό σημαίνει να επιλέξουμε και πάλι Ν.Δ. ή ΛΑΟΣ. Αντί να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας κανονικά (στη χειρότερη περίπτωση) ή στις φυλακές (στη καλύτερη), εμείς συζητάμε και απαντάμε στα γκάλοπ αν προτιμάμε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΛΑΟΣ. Αχ, ρε πατριώτες, ως πότε θα προσκυνάμε τους προδότες;

..................................................................................................

Εγώ θα ρωτήσω ευθέως εσάς που με διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει περίπτωση να αρχίσει κάτι καινούργιο στη πολιτική μας ζωή χωρίς να έχει γίνει προηγουμένως η απόλυτη κάθαρση, η τιμωρία των ενόχων και οι αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας; Υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσει ο κόσμος και όλοι να κάνουμε κουράγιο παλεύοντας να σωθούμε έχοντας κάποια ελπίδα και με το περι δικαίου αίσθημα παντελώς ικανοποιημένο; Τις απαντήσεις θα τις περιμένω στα σχόλια. Τίποτε άλλο.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο γερμανικής εφημερίδας (Welt), ο πρόεδρος της ΕΚΤ κατηγορείται σε σχέση με τον τρόπο που χειρίσθηκε την χρηματοπιστωτική κρίση – ενώ «απειλείται» με δίκη, η οποία θα διεξαχθεί στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο. Ένας Γερμανός νομικός και οικονομολόγος, κάτοικος του Βερολίνου, κατηγορεί ουσιαστικά τον κ. J.C.Trichet για εσχάτη προδοσία – ζητώντας παράλληλα την υποστήριξη του προέδρου της χώρας του, ο οποίος είχε επίσης αναφερθεί στο Γάλλο «διοικητή» της ΕΚΤ, ενοχοποιώντας τον για «έκνομους» χειρισμούς.


Ειδικότερα, ο Γερμανός ισχυρίζεται ότι ο κ. Trichet, από τη θέση του προέδρου της ΕΚΤ, έχει παραβεί με δική του πρωτοβουλία (Αρχή ενός ανδρός), καθώς επίσης με «κατάπτυστο» τρόπο, τις συμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης - με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τις χρηματοοικονομικές βάσεις των χωρών της Ευρωζώνης, τη δημοκρατική τους τάξη, καθώς επίσης την προσωπική ιδιοκτησία των Πολιτών. Ο ίδιος, με μία προσωπική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Γερμανίας (C.Wulff), «απαιτεί» τη στήριξή του - με κριτήριο την ομιλία του προέδρου στα εγκαίνια μίας συνόδου οικονομολόγων, βραβευμένων με Νομπέλ.


Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της Γερμανίας είχε επικρίνει έντονα τους χειρισμούς της ΕΚΤ, αναφέροντας τα εξής: «Θεωρώ τη μαζική αγορά ομολόγων των επί μέρους κρατών της Ευρωζώνης, εκ μέρους της ΕΚΤ, όχι εντελώς καθαρή, από νομικής πλευράς. Το άρθρο 123 της συνθήκης αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ, απαγορεύει στην ΕΚΤ την άμεση αγορά ομολόγων - με στόχο να σιγουρεύσει την ανεξαρτησία της. Η απαγόρευση αυτή έχει τότε μόνο νόημα, όταν οι υπεύθυνοι της ΕΚΤ δεν καταλύουν τη συνθήκη έμμεσα, μέσω της απόκτησης ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Με άλλα λόγια, ακριβώς αυτό έκανε η ΕΚΤ, στη συνέχεια της χρηματοπιστωτικής και Ελληνικής κρίσης χρέους».


Στην επιστολή του προς το Γερμανό πρόεδρο τώρα, ο οικονομολόγος γράφει: «Η ηχώ των δηλώσεων σας αποδεικνύει ότι, υποδείξατε μία ανοιχτή πληγή. Με βάση τις τοποθετήσεις σας κατά τη διάρκεια της συνόδου, σε σχέση με τη νομική πλευρά του θέματος, θεωρούμε ότι είσαστε υποχρεωμένος να συνδράμετε στην κατηγορία μας εναντίον της ΕΚΤ».Αναμφίβολα είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται επίσημα τόσο η ΕΚΤ, όσο και ο πρόεδρος της, ο οποίος θα κληθεί στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τη θέση του – ενώ οι Γερμανοί «αναρωτιούνται» πως ακριβώς φαντάζεται την Ευρώπη η γαλλική πολιτική, καθώς επίσης «πόσο γαλλική πρέπει να είναι αυτή η Ευρώπη;». Εκτός αυτού οι Γερμανοί ισχυρίζονται πως η ΕΚΤ δεν σέβεται την ανεξαρτησία της απέναντι στην Πολιτική, παραμελεί το καθήκον της ως προς τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών, ενώ καταλύει την ανταγωνιστικότητα, ερχόμενη σε αντίθεση με τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας.


Ο Γερμανός προσθέτει επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, η ΕΚΤ ανέλαβε το ρόλο του ενεργού τραπεζίτη όλων των τραπεζών, προσφέροντας άτυπες διευκολύνσεις και αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος, με στόχο την εξασφάλιση ρευστότητας για τις τράπεζες - γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν κυρίως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.


Περαιτέρω, μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής κρίσης, η ΕΚΤ ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό της, ενισχύοντας τις τράπεζες δια μέσου της αγοράς ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου – ενώ αργότερα αυθαιρέτησε ξανά, με την ενίσχυση των χρεοκοπημένων τραπεζών της Ιρλανδίας, με την Πορτογαλία, με την Ισπανία και πρόσφατα με την Ιταλία.


«Δεν γνωρίζουμε καν πόσα δισεκατομμύρια έχει διαθέσει η ΕΚΤ για την ενίσχυση αυτών των κρατών, αφού η κεντρική τράπεζα δεν το αποκαλύπτει», συνεχίζει την επίθεση του ο Γερμανός, ολοκληρώνοντας «Ποιος θα σώσει τελικά τους διασώστες; Πότε θα αναδιανεμηθούν τα συνεχώς αυξανόμενα ελλείμματα των κρατών της Ευρωζώνης και ποιος θα αναλάβει το βάρος στο τέλος;», εννοώντας προφανώς ότι δεν είναι δυνατόν να είναι η Γαλλία, αφού έχει ήδη τεράστια οικονομικά προβλήματα – ελλείμματα, σε συνδυασμό με «πληγωμένες» τράπεζες.

Άμεση είσπραξη 700 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι σε θέση να καταφέρει η κυβέρνηση από την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιονίου, Αιγαίου και της Κρήτης, περιοχές για τις οποίες έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως για ερευνητικές γεωτρήσεις.

Δεν πρόκειται για μαγική λύση απεμπλοκής της χώρας από την κρίση, αλλά για πρακτική που ήδη εφαρμόζουν οι Κύπριοι με τις συμφωνίες που έχουν κάνει με Αμερικανούς και Ισραηλινούς, οι εταιρείες των οποίων έχουν ήδη αρχίσει να πουλάνε ποσοστά δικαιωμάτων εξόρυξης και εκμετάλλευσης στη διεθνή αγορά. Το μόνο που χρειάζεται να πράξουν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί είναι να αναζητήσουν ανάδοχο για το swap με το οποίο θα λυτρωθεί η χώρα από το Μνημόνιο για να βγει και πάλι στις αγορές.

Η λύση σωτηρίας συζητείται ευρύτατα στο παρασκήνιο των ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων και συνιστά την μέγιστη πρόκληση για τον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, καθώς, όταν επαληθευτεί κα από τα πλέον αρμόδια χείλη ότι η σχετικά πρόταση θεμελιώνεται βάσει των εθνικών συμφερόντων, ο πρωθυπουργός θα κληθεί να αποδείξει εάν τελικά επιδιώκει να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να μην σύρεται επί δεκαετίες ως υποζύγιο της Διεθνούς των Τοκογλύφων ή το αντίθετο.

Η λύση προκύπτει από την αξιοποίηση του ίδιου «οπλοστασίου» με το οποίο πλήττουν την Ελλάδα οι πιστωτές της και βασίζεται στην επιλογή της αξιοποίησης μίας χρηματοπιστωτικής συνταγής που κατά σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, ειδικά από την κυβέρνηση Σημίτη και μετά: της συνταγής της τιτλοποίησης, της πράξης ανταλλαγής, δηλαδή, των δικαιωμάτων απορρόφησης μελλοντικών εσόδων από εκμετάλλευση δημοσίων εσόδων με ρευστό. Κεφάλαια τα οποία θα αποδοθούν άμεσα από τους δικαιούχους που θα αγοράσουν τους τίτλους δικαιωμάτων που θα εκδώσει ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που θα επιλεγεί για τη δουλειά και βέβαια θα κατατεθούν αμέσως στον λογαριασμό αποπληρωμής του δημοσίου χρέους.

Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της τιτλοποίησης (κατά την ορολογία των διεθνών αγορών και των οικονομολόγων, swap): Η κυβέρνηση έχει την ακράδαντη δυνατότητα –αύριο κιόλας- να απευθυνθεί σε ό,ποια παγκόσμια τράπεζα την συμφέρει και να διαπραγματευτεί την τιτλοποίηση των εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του βεβαιωμένου πλέον και από κυβερνητικά χείλη ενεργειακού πλούτου που κρύβεται στις θάλασσές μας και πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η πρόταση αφορά κατ’ αρχήν στα κοιτάσματα για τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί –από αυτή την κυβέρνηση- ερευνητικές γεωτρήσεις, πετρελαιοφόρα πεδία στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης από την αξιοποίηση των οποίων κατά βεβαιότητα θα προκύψουν κερδοφορίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων τις επόμενες δεκαετίες, ως και την εξάντλησή τους. Ποσά τα οποία όταν στηθούν οι πλατφόρμες και αρχίσει η ενεργειακή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, θα καταλήξουν στους πιστωτές της χώρας, εάν, βέβαια, δεν προηγηθεί η υπογραφή μίας προδοτικής σύμβασης με ρήτρα εγγυήσεων τα κέρδη από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Το ερώτημα: Χρειάζεται να περιμένουμε την ημέρα (μετά από μία πενταετία, τουλάχιστον) που θα αποκαλυφθεί ο εθνικός πλούτος;
Η απάντηση: Ξεκάθαρα «όχι», λεφτά για να γλιτώσει ο τόπος υπάρχουν στις αγορές και με τις καίριες κινήσεις που υποδεικνύονται στην κυβέρνηση είναι εφικτό να αποδοθούν άμεσα στα Ελληνικά ταμεία, αρκεί ο πρωθυπουργός να αποδεχτεί τη λύση της τιτλοποίησης των μελλοντικών κρατικών εσόδων από την εκμετάλλευση των εθνικών ενεργειακών πηγών, με συμφωνία που θα επιδιώξει με τους Αμερικανούς, ώστε, ταυτόχρονα, μαζί με το ρευστό που θα έχει διαθέσιμο για την αποτίναξη του ζυγού των πιστωτών, θα διασφαλίζει και την εθνική ακεραιότητα από τον τουρκικό κίνδυνο (με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα ελέγχουν όλο το παιχνίδι στα Ελληνικά πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να απειλήσουν).

Μία τέτοιου τύπου τιτλοποίηση θα αφορά βέβαια σε μεγέθη δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ευρώ, ώστε να καλυφθεί άμεσα ο στόχος της απαλλαγής από το διευθυντήριο της Ευρωζώνης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που με τα «σχέδια σωτηρίας» της Ελληνικής οικονομίας εφαρμόζουν ήδη πολιτική τοκογλυφικής εθνοκάθαρσης.

Κατά την πρόταση, η διεθνής τράπεζα ανάδοχος που θα αναλάβει την εκτέλεση του ενεργειακού swap θα είναι σε θέση να διαθέσει στις διεθνείς αγορές τα δικαιώματα επί των εσόδων που θα κατοχυρωθούν από την αξιοποίηση των Ελληνικών κοιτασμάτων, στη λογική της απόδοσης στους δικαιούχους των σχετικών τίτλων ορίων εκμετάλλευσης επί του 50% της συνολικής κερδοφορίας.

Το Δημόσιο, βέβαια, θα έχει ήδη εισπράξει τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για να κατεβεί η χώρα από τη λαιμητόμο των πιστωτών της, ενώ η τράπεζα που θα κάνει τη δουλειά θα αποκομίσει τα κέρδη της από την έκδοση των τίτλων εξόρυξης και εκμετάλλευσης που θα διαθέτει στην αγορά. Η χώρα θα έχει λυτρωθεί πριν μας αρπάξουν τα πετρέλαια, μέσω εγγυήσεων που δεν αποκλείεται να απαιτήσουν οι αρχιτοκογλύφοι του πλανήτη που έφερε στον τόπο ο Παπανδρέου.

Στον Παπανδρέου προσφέρεται η ευκαιρία να απαλλάξει με μία συμφωνία – ματ την χώρα από την κρεμάλα που μας έχουν στήσει οι πιστωτές (…και στο κάτω – κάτω με τους Αμερικανούς φίλους του θα προωθήσει την τιτλοποίηση). Θα γράψει ιστορία και θα του συγχωρεθούν από τον λαό όλα τα εγκληματικά λάθη που έχει διαπράξει προ της έλευσης της τρόικας και κυρίως στη διάρκεια της μνημονιακής πολιτείας του. Το θέλει ή περιμένει το αφεντικό από την Ουάσιγκτον να του το υπαγορεύσει;
Πηγή εφημ. "Αυριανή"

Σχόλιο ιστολογίου: Βέβαια, ότι εμείς γράφαμε πριν από 1,5 χρόνο, σήμερα το γράφει η εφημερίδα «Αυριανή». Ουδέν μεμπτόν, αφού έστω και τώρα ο αρθρογράφος της εφημερίδας είδε τι μπορεί να συμβεί. Βέβαια, η μονομέρεια της προσέγγισης στην διάθεση του προϊόντος προς έναν και μόνο ενδιαφερόμενο (ΗΠΑ), ενέχει και την υποκειμενικότητά του άρθρου. Άραγε, τι θα συνέβαινε, εάν υπήρχαν δύο ή περισσότεροι ενδιαφερόμενοι; Μήπως θα ανέβαινε η τιμή που θα εισέπραττε η Ελλάδα από την εκμετάλλευση του δικού της φυσικού πλούτου από τρίτους; Με βάση μελέτες της Άγκυρας, ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας ξεπερνάει τα 7 τρισεκατομμύρια ευρώ και μάλλον η χώρα μας με ικανή πολιτική ηγεσία -και όχι με αγόμενους και φερόμενους πολιτικούς- μπορεί να εισπράξει πολλά περισσότερα από το 10% που «βλέπει» ο αρθρογράφος της «Αυριανής». Και είναι απολύτως βέβαιο πως το 10% είναι «χάρισμα» μπροστά σε έναν πλούτο που θα απομακρύνει μία ενεργειακή κρίση και θα αποδώσει τεράστια οφέλη σε βάθος δεκαετιών σε όσους κερδίσουν το δικαίωμα της εκμετάλλευσης.

Βέβαια, η «αποκάλυψη» του σχεδίου σωτηρίας, αποτελεί ουσιαστικά και παραδοχή πως η χώρα μας έχει οδηγηθεί με συγκεκριμένο σχεδιασμό στην πόρτα της χρεοκοπίας. Κάποιοι θέλουν να μας πάρουν τα πάντα και μάλιστα χωρίς να δώσουν απολύτως τίποτε… Μπορούμε να συναινέσουμε σε κάτι τέτοιο; Ασφαλώς όχι! Όμως, δεν μπορούμε να συναινέσουμε στο να εισπράξει η Ελλάδα ψίχουλα, χωρίς να γνωρίζει τι θα ήταν διατεθειμένη να δώσει η Ρωσία, η Αγγλία, η Γαλλία ή η Γερμανία για τον ορυκτό της πλούτο… Όσο για την Τουρκία, ας τολμήσει, επιτέλους… Το Αιγαίο και η Θράκη την περιμένουν. Δεν χρειαζόμαστε προστάτες απέναντι σε «νταήδες», αρκεί η πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να σκέφτεται Ελληνικά.

Οι ηθικοί αυτουργοί του αργού θανάτου μας, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο συνήγορος Ιορδάνης και η διασκεδαστική αμηχανία του Ψυχάρη

Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι ηθικοί αυτουργοί του αργού θανάτου στον οποίο καταδικάζουν χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας.

Τους πατεράδες, τους παπούδες, τις γιαγιάδες μας.

Είναι ηθικοί αυτουργοί του αργού θανάτου στον οποίο καταδικάζουν εκατοντάδες ζωές παιδιών με ειδικές ανάγκες τα οποία βλέπουν τα σχολεία τους να κλείνουν.

Είναι ηθικοί αυτουργοί των απάνθρωπων σαδιστικών χαρατσιών που μας βυθίζουν στην κόλαση της ανέχειας.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανάμεσά τους, πολλοί (πανεπιστημιακά) μορφωμένοι άνθρωποι, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα του ΔΝΤ και της Τρόικας.

Τους τυφλώνουν φυσικά και τα προνόμιά τους. Ο μισθός που ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ και πάσης φύσεως παροχές, όπως επίσης και οι αλλαξοκωλιές με σεσημασμένους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.

Αναφερόμαστε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, γιατί αυτοί είναι που θα ψηφίσουν αύριο μια ακόμη εκτέλεση των συμπολιτών τους στην ηλεκτρική καρέκλα ενός διεφθαρμένου κράτους που ανέχεται τους μεγαλοκαρχαρίες πάσης φύσεως και βιάζει τους πολίτες του.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι σαν ποιότητες ανθρώπων. Υπάρχουν πολλοί που διατηρούν τις ευαισθησίες τους για τον συνάνθρωπό τους. Μόνο που αυτοί οφείλουν αύριο να καταψηφίσουν ένα ακόμη εκβιαστικό ανακοινωθέν από τα πολλά των τελευταίων δύο ετών που όλα διασώζουν τη χώρα, αλλά αυτή τελικά δεν σώζεται.

Δεν είναι δυνατόν να αγνοούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τη «σύμπτωση» που θέλει το ΔΝΤ να βρίσκεται εκεί που υπάρχουν πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου, ορυκτό πλούτο, φυσικές ομορφιές, κλπ, χώρες.

Δεν είναι δυνατόν να αγνοούν πως δρουν οι Οικονομικοί Δολοφόνοι, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις.

Αλήθεια ποιος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο τοποθέτησε επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής τον Ανδρέα Γεωργίου, υπάλληλο επί 25 συναπτά έτη του ΔΝΤ;

Αλήθεια ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί τοποθέτησε πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους;

Δεν τους αφορούν αυτά, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δήθεν δεν μπορούν να κοιτάξουν τον συνταξιούχο στα μάτια αλλά ταυτόχρονα ψηφίζουν υπέρ της θανάτωσής του;

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο ο Τσουκάτος και ο Γείτονας φιγουράρουν στην ατζέντα της Τσακάλου;

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν δεκάδες συνάδελφοί τους, στο ίδιο κόμμα, να βρίσκονται με βίλες και τα παιδιά τους στα καλύτερα κολλέγια του εξωτερικού, ενώ εντάχθηκαν στο Κίνημα οδηγώντας μεταχειρισμένο Ζάσταβα;

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν τολμά να αποκρατικοποιήσει τον διεφθαρμένο ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ και όλες τις ξιπασμένες ΔΕΚΟ;

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα κτίριά τους στο Δημόσιο, όπως σωστά κατήγγειλε ο Δημ. Λάππας στο ΣΚΑΙ και ο Αργύρης Ντινόπουλος;

Αλλά βλέπεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι «ανώτεροι» άνθρωποι.

Σιγά μην ασχοληθούν με τον κάθε πεταμένο τελευταίο, λινάτσα, συνταξιούχο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνομιλούν με την Μαριάνα Λάτση και τη Γιάννα Αγγελοπούλου ώστε να μπορέσουν να γράψουν τα παιδιά τους στο Κολλέγιο Αθηνών κι όταν αυτά μεγαλώνουν άμα λάχει εκβιάζουν τον πρωθυπουργό να μεσολαβήσει για να εγγραφούν στα γνωστά Κολλέγια του Εξωτερικού τα οποία υπόσχονται λαμπρή σταδιοδρομία αρπαχτής στους κανακάρηδες τους.

Το μόνο που τρέμουν είναι η ιδέα της μη επανεκλογής τους.

Γι αυτούς λοιπόν τους βουλευτές, ο καραβολεμένος Ιορδάνης Χασαπόπουλος που φιλοδοξεί να μεταπηδήσει από τη δημοσιογραφία στο βουλευτιλίκι, με το γνωστό κλαψιάρικο ύφος, γίνεται κάθε βράδι στις 8 τηλεοπτικός τους συνήγορος.

Ο Ιορδάνης μας πληροφορεί πόσο πονάνε οι δύστυχοι Πασόκοι που ψηφίζουν τα μέτρα αλλά το κάνουν για τη σωτηρία της πατρίδας.

Ο Χασαπόπουλος έχει διασώσει την Ελλάδα τουλάχιστο 10 φορές τα δυο τελευταία χρόνια.

Το μόνο που βυθίζεται είναι το δελτίο του καναλιού του με κάτι τέτοιους αναλυτές σαν του λόγου του.

Αλλά τι τον νοιάζει αυτό τον Ιορδάνη;

Το ΠΑΣΟΚ να διασωθεί ώστε να γίνει ο ίδιος βουλευτής.

Ο Ιορδάνης δεν παραδειγματίζεται καν από τον φίλο μου τον Καψή που έστω και αργά είδε το φως το αληθινό.

Γιατί είναι άλλο να κάνεις το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ κι άλλο να γίνεσαι παπαγαλάκι του κόμματος που καλύπτεις.

Κι αν ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος αναρωτιέται τι διάβολο συμβαίνει με τα νούμερα που πέφτουν η εξήγηση βρίσκεται στη θεωρία της μαιμούς: όπως λέει και ο Λαζόπουλος, όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαιμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της. Και το Mega τα τελευταία 10 χρόνια είχε ανέβει πολύ ψηλά.

Οι άνθρωποί του καβάλησαν το καλάμι με αποτέλεσμα να αδιαφορήσουν για τις συνέπειες της έπαρσης και του ψωνίσματος όπως επίσης και για το αξίωμα του Τσώρτσιλ που θέλει τα νεκροταφεία γεμάτα από αναντικατάστατους.

Αυτό έκανε και ο Ψυχάρης με το «ΒΗΜΑ».

Δεκαετίες τώρα βγάζει μια ξύλινη αισθητικά εφημερίδα με το περιτύλιγμα της σοβαροφάνειας.

Σπάνια στη πρώτη σελίδα του Κυριακάτικου Βήματος θα υπάρχει φωτογραφία-έστω και πολιτικού, εκτός κι αν είναι η Ντόλυ.

Ο Ψυχάρης θεωρεί πως ο ίδιος, ο Βασίλης Χιώτης και ο Άρης Ραβανός, είναι εφάμιλλοι του Χεμινγουέη και ο αναγνώστης –που ξύνει τα αχαμνά του στη σκέψη και μόνο-θα σπεύσει να αγοράσει την ξύλινη εφημερίδα του για τις φοβερές υπογραφές της.

Πάπαλα Σταύρο μου.

Γελάει η πιάτσα με τον τρόπο που αποκεφαλίζεις τους διευθυντές σου.

Ούτε η Μενεγάκη δεν αλλάζει τόσο συχνά αρχισυντάκτες.

Φυσικά μπορείτε όλοι εσείς που νομίζετε ότι είστε κάτι άλλο από ασήμαντα-σαν κι εμάς –ανθρωπάκια να συνεχίσετε να ζείτε βουτηγμένοι στον φαντασιακό σας κόσμο. Μόνο που η πτώση σας στην κολασμένη, δική μας πραγματικότητα, θα είναι πολλή επώδυνη για όλους σας.

Και φυσικά για τους υποκριτές βουλευτές του Κινήματος και τους ανόητους συνηγόρους τους.

Αν όλα εδώ πληρώνονται, η ώρα του ταμείου πλησιάζει…


Μέσα στον ανεμοστρόβιλο των νέων μέτρων και στο ομιχλώδες κλίμα για την τύχη της Ελλάδος, ξεχωρίζουν δύο στοιχεία. Το καταρρακωμένο και ανυπόληπτο πρόσωπο της κυβέρνησης είναι το ένα. Η συγκροτημένη χρεοκοπία της Ελλάδος, χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη, είναι το άλλο. Το πρώτο συνιστά επιβεβαίωση κυβερνητικής ανικανότητας και ευένδοτης συμπεριφοράς. Το δεύτερο φαίνεται να αποτελεί κατίσχυση του ενός από τα υπάρχοντα σενάρια...

Όλα δείχνουν ότι προκρίθηκε από τους Γερμανούς η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σε ύψος που θα υπερβαίνει πιθανώς το 50%. Είχε καταστεί κοινό μυστικό ότι η Γερμανία επεξεργαζόταν το σενάριο αυτό, κρίνοντας -όπως και πολλοί άλλοι- ότι το χρέος της Ελλάδος δεν είναι διαχειρίσιμο. Ο Βόλφγκανγκ Φραντς, ένας από τους Πέντε Σοφούς της γερμανικής οικονομίας, ήταν σαφής σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Το επίπεδο του ελληνικού χρέους, που κυμαίνεται στο 160% του ΑΕΠ, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό. Και ως εκ τούτου θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ενός ''κουρέματος'', μιας αναδιάρθρωσης. Το συμβούλιο των Πέντε Σοφών έχει προτείνει να ανταλλάξει το EFSF ελληνικά ομόλογα με άλλα ομόλογα που θα εκδώσει, και θα εγγυάται το Ταμείο μια μείωση της αξίας τους κατά 50%. Αυτό θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την Ελλάδα».

Έχει δίκιο ο γερμανός σοφός. Η δραστική αναδιάρθρωση είναι ο μόνος δρόμος για να ανασάνει κάπως η χώρα, η οποία, δύο χρόνια τώρα, βλέπει ότι το χρέος αυξάνεται συνεχώς, αντί να μειώνεται. Προς δόξαν της υφεσιακής πολιτικής, ασφαλώς... Ένα δεύτερο στοιχείο που προκύπτει από τη συνέντευξη του Φραντς είναι η πιθανότης μιας χρονικής επιμήκυνσης στην αποπληρωμή. Είπε συγκεκριμένα: «Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στους Έλληνες. Τα μέτρα είναι πράγματι πολύ σκληρά και δεν μπορούμε μέσα σε μια νύχτα να περιμένουμε αποτελέσματα»... Σοφόν το σαφές. Αλλά τόσο καθυστερημένο, χρονικώς: Όφειλαν εξαρχής να το είχαν σκεφτεί οι πάνσοφοι της Εσπερίας. Και φυσικά, να το είχε απαιτήσει ο έλληνας πρωθυπουργός, κραδαίνοντας τότε το χαρτί της χρεοκοπίας...

Τι σημαίνει πρακτικά το «κούρεμα» (και η πιθανή επιμήκυνση) και από τι συμπληρώνεται; Απαραίτητες οι διευκρινίσεις: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις. Αυτό θα συνέβαινε αν είχαμε έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν τριγμοί στις ελληνικές τράπεζες, καθώς διαθέτουν ομόλογα που θα υποστούν «κούρεμα», αλλά δεν θα υπάρξει κίνδυνος. Ούτε γι' αυτές ούτε για τους καταθέτες. Προβλέπεται στήριξή τους από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας...

«Κούρεμα» και (πιθανή) επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής είναι τα στοιχεία της ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Αμφίπλευρο το τίμημά της: Για τους δανειστές σημαίνει απώλεια χρημάτων. Για την Ελλάδα σημαίνει κάποια νέα ανάσα, αλλά κι ένα δυσβάσταχτο νέο βάρος: νέα εξοντωτικά μέτρα, καθώς και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τα μέτρα τα είδαμε. Μέχρι τέλους του έτους θα δούμε και τις εκποιήσεις... Και τα δύο είχαν τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έκτη δόση, αλλά και για το «κούρεμα». Μ' αυτόν τον τρόπο θα καταστεί δυνατόν να δημιουργηθούν οι αναγκαίες εντυπώσεις ώστε αφενός να μην εξοργιστεί η κοινή γνώμη στην Ευρώπη και αφετέρου να περάσει από τα Κοινοβούλια η απόφαση για την Ελλάδα. Τα νέα, σκληρά και τιμωρητικά μέτρα θα διασκεδάσουν κάπως τη δυσαρέσκεια από τις απώλειες που θα προκαλέσει το «κούρεμα»... Και θα έχουν να το λένε η «Bild» και το «Focus»: Μόνο η Ακρόπολη έμεινε σ' αυτούς τους ανεπρόκοπους του Νότου. Τους τα πήραμε όλα...

Για το ανυπόληπτο πρόσωπο της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν χρειάζονται σχόλια. Τα λένε οι ίδιοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Ανικανότητα και αναξιοπιστία. Μέτρα στο πόδι, αναιρέσεις επί αναιρέσεων - τραγέλαφος... Με πρωταγωνιστή τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος -όπως έγραψε προσφάτως στην «Καθημερινή» ο Σταύρος Λυγερός- «δεν μπορεί να αντισταθεί στην ευφυΐα και την ευγλωττία του, με αποτέλεσμα να γίνεται θύμα τους»...

Θύμα, όμως, φαίνεται ότι υπήρξε και η αλήθεια για το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, πίσω από το οποίο οχυρώθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου για να δώσει συνέχεια στη θεομηνία των νέων μέτρων, από πέρυσι δηλαδή μετά το απροκάλυπτο ψέμα (με το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση) ότι... αποκλείονται νέες επιβαρύνσεις... Οι εξελίξεις στο επίμαχο θέμα (φούσκωμα του ελλείμματος στο 15% από τη Στατιστική Υπηρεσία) προϊδεάζουν για αποκαλυπτική συνέχεια: Όσο δεν απαντάται το απαιτητικό ερώτημα, «Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έβαλε στα έξοδα της Γενικής Κυβέρνησης τις ΔΕΚΟ;», τόσο ο επικεφαλής της Στατιστικής, όσο και -κυρίως- ο πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα βρίσκονται εκτεθειμένοι στην καταιγίδα των αιτιάσεων.

Αν το θέμα αυτό φτάσει στην ελληνική Δικαιοσύνη, δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις της Ένωσης για την τυπική νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες προέβησαν οι έλληνες ιθύνοντες. Το ερώτημα-καταπέλτης θα ζητεί διαρκώς πειστική απάντηση. Γιατί φέρ' ειπείν να εντάσσεται το χρέος της ΕΡΤ στα έξοδα της Γενικής Κυβέρνησης και να μην εντάσσεται το ανάλογο χρέος της κρατικής γαλλικής τηλεόρασης; Γιατί η Γερμανία, όταν τη βόλευε, αφαίρεσε από το έλλειμμά της το χρέος του γερμανικού ΙΚΑ; «Οι μεγάλες χώρες έκαναν ό,τι ήθελαν», δήλωσε πέρυσι -ανοιχτά στη Βουλή- ο Γιάννης Στουρνάρας, ένας από τους διαπραγματευτές για την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Ε, και στην περίπτωσή μας... «έκαναν ό,τι ήθελαν». Φούσκωσαν το έλλειμμα, σε αγαστή συνεργασία με την ευένδοτη κυβέρνηση Παπανδρέου, προκειμένου να περάσουν ως αναπόφευκτα τα σκληρά οικονομικά μέτρα...

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε μιλήσει για το Γουδί. Δεν είναι βέβαιο ότι είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του. Ίσως να έβλεπε, όμως, στοιχεία επιλήψιμης κυβερνητικής συμπεριφοράς. Τα οποία οδηγούν μετά βεβαιότητας στην εκλογική συντριβή, αλλά και σε άλλου είδους περιπέτειες. Ούτως ή άλλως, ουδέν κρυπτόν!

Μετά το μεσημέρι άρχισε τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή που έχει καθοριστεί το τουρκικό πλοίο Πιρί Ρείς, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τεχνολογικού και Θαλασσίων Επιστημών Ινστιτούτου, Δρ Χουσείν Αβνί Μπενί.

Οπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Μπενί δήλωσε στον ανταποκριτή του στην Σμύρνη ότι το Πιρί ρείς συνεχίζει την πορεία του χωρίς πρόβλημα και κοντεύει να φτάσει (σήμερα το απόγευμα) στην περιοχή που καθορίστηκε και πως έχουν καταστήσει επικοινωνία με δορυφορικό τηλέφωνο.

”Περιμένουμε ότι το πλοίο θα φτάσει στην περιοχή όπου θα γίνουν οι έρευνες σήμερα μετά το μεσημέρι. Η ομάδα, μόλις φτάσει στις συντεταγμένες που έχουν καθοριστεί, θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες μετά το μεσημέρι”.

Ανέφερε επίσης ότι επικοινωνούν μέσω δορυφορικού τηλεφώνου με το πλοίο δύο φορές την ημέρα και με τον ίδιο τρόπο υπάρχει επικοινωνία του Πιρί Ρείς με το Υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας και την τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ).

Τι λένε τα τούρκικα δημοσιεύματα για το Πιρί Ρέις

Η ανεπάρκεια του 33 ετών σεισμογραφικού πλοίου Πιρί Ρείς είναι θέμα συζήτησης στις τουρκικές εφημερίδες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μέμφονται την κυβέρνηση Ερντογάν ότι ”κοκορεύεται, χωρίς να έχει φροντίσει να έχουμε ένα σοβαρό σεισμογραφικό πλοίο”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Τουρκία διαπραγματευόταν από το 1997 παραγγελία για νέο πλοίο με τη Νορβηγία, που όμως δεν καρποφόρησε και, τώρα, έχει παραγγείλει στην Κίνα το σεισμογραφικό ”Τσακάμπεϊ”, το οποίο είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το Πιρί Ρείς (60 μέτρα μήκος και 23 πλάτος), έχει υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, μπορεί να κάνει έρευνες αδιάκοπα επί 300 μέρες και θα στοιχίσει περίπου 10 εκ. ευρώ.

Αναφέρεται επίσης ”η κατασκευή υπερσύγχρονου σεισμογραφικού πλοίου με ελικοδρόμιο στα Τουρκικά Κρατικά Ναυπηγεία που ξεκίνησε το 2010”.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Μιλιέτ”, σιωπηρά προωθήθηκε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση προς επικύρωση το ‘Πρωτόκολλο 2005′, που αφορά ”την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών κατά της ασφάλειας σταθερών πλατφορμών εντός υφαλοκρηπίδας”, πράγμα που όπως αναφέρεται ”θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών πλατφορμών”.

Στο μεταξύ η ίδια εφημερίδα σε ανταπόκριση από τα κατεχόμενα και με τίτλο «Ο ‘ξεροκέφαλος’ φταίει για τις γεωτρήσεις» υποστηρίζει ότι «ενώ ο Χριστόφιας δεν ήθελε να αρχίσουν οι γεωτρήσεις όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού, οι έρευνες ξεκίνησαν λόγω της επιμονής του γνωστού για την αδιαλλαξία του ‘ξεροκέφαλου’ Σόλωνα Κασίνη, Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας».


Η πλατεία Βικτωρίας, μία από τις κεντρικές πλατείες των Αθηνών, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πεδίον του Άρεως, τα δικαστήρια και την ΑΣΟΕΕ, και η ευρύτερη περιοχή έχει εντελώς εγκαταλειφθεί από την πολιτεία. Οι κάτοικοι ΔΕΝ μπορούμε να καθήσουμε στην πλατεία μας, ΚΑΝΕΝΑ παιδί της γειτονιάς μη Αφγανικής καταγωγής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παίξει στην πλατεία του, τα ελάχιστα εναπομείναντα καταστήματα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να δουλέψεουν, ΤΙΠΟΤΑ δεν θυμίζει ελληνική γειτονιά ή τέλος πάντων γειτονιά με στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης. Σκουπίδια παντού, δυσωδία και εξαθλίωση με την ανοχή και τις ευχές του Ελληνικού Κράτους....

Να προσθέσουμε το «παζάρι», de facto κατάσταση πλέον, στην Πατησίων και τους πέριξ αυτής δρόμους, το οποίο μας στερεί και το δικαίωμα μας να περπατάμε σαν άνθρωποι και όχι ακροβατώντας, σπρώχνοντας και πέφτοντας πάνω στα απλωμένα παράνομα εμπορεύματα. Έχουμε χάσει την ελευθερία μας να κινούμαστε στην περιοχή μας. Σε ποιά άλλη περιοχή της Αθήνας ή της Ελλάδας οι κάτοικοι δεν μπορούν να χαρούν τους χώρους αναψυχής τους και τα πεζοδρόμια τους;

Το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει:
«Η περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας είναι σημείο προσωρινής εγκατάστασης ή συνάθροισης ατόμων κατά κύριο λόγο από το Αφγανιστάν και έχει δημιουργηθεί άτυπα μια μικρή δική τους κοινότητα» διαπιστώνει το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προσθέτοντας ότι «η αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη». Εξετάστηκαν 290 άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται ως «χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που έχουν φύγει από τη χώρα τους για οικονομικούς λόγους και στερούνται κάθε νόμιμου εγγράφου. Κατά δήλωσή τους μένουν στην Ελλάδα σε διαμερίσματα μαζί με μεγάλο αριθμό ενοίκων έναντι τριών ευρώ το άτομο». (Πηγή: ΚΕΕΛΠΝΟ/Πρώτο Θέμα)


Εμείς οι υπόλοιποι κάτοικοι συνυπαρχουμε με αυτή την κατάσταση. Για πόσο ακόμη; Ήδη η περιοχή έχει αποψιλωθεί από οικογένειες, ελεύθερους επαγγελματίες, Ελληνικά καταστήματα και Έλληνες κατοίκους. Όλοι αναρωτιόμαστε αν τελικά αυτός είναι ο στόχος ή απλά η κατάσταση ξέφυγε;

Κανένα άραγε δεν απασχολεί το προφίλ των νέων αυτών κατοίκων; Κανένα δεν απασχολεί η κατάληψη της πλατείας από ανθρώπους χωρίς χαρτιά; Κανένα δεν απασχολεί το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι στοιβάζονται στα διαμερίσματα της περιοχής, όπου δεν τηρούνται καν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και πως μόνο αυτό είναι βόμβα για την υγεία των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή διέρχονται από την περιοχή; Κανένα δεν προβληματίζει η εκμετάλλευση που γίνεται σε αυτούς τους ανθρώπους; Κανένα δεν προβληματίζει το πού και το πώς βρίσκουν έστω τα τρία αυτά ευρώ την ημέρα για να κοιμηθούν;

Πρέπει όλος ο κόσμος να περάσει από την πλατεία Βικτωρίας για να αντικρύσει την κατάντια μίας Πολιτείας που δεν μπορεί να κάνει κουμάντο ούτε στις πλατείες της. Να έρθει όλος ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι, τα κανάλια, οι πολιτικοί, ο δήμαρχος να δούνε αυτή την αισχρή καθημερινότητα, για να καταλάβουν όλοι την οργή του κόσμου, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια είναι υπό διωγμόν, κλειδωμένος μέσα στο σπίτι του και αναγκασμένος να ζει σε κτίρια-στάβλους και δρόμους-φαβέλες, στερούμενος ακόμη και το δικαίωμα να απολαύσει λίγο ήλιο σε ένα παγκάκι της γειτονιάς του.

Κατά μέτωπο επίθεση
  • Γράφει η Στεφανία Λυγερού

Πήγα σήμερα να μπω στο γκέτο τους από την κύρια είσοδο της βουλής, με σκοπό να φτάσω τους ταμπουρωμένους και να ακούσουν την άποψή μου για την κυβερνητική τους πολιτική. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θα αναφέρω μόνο τα βασικά.

• Ζουν με τον φόβο μην πάνε να τους βρουν αυτοί οι λίγοι τρελοί, οι οποίοι δεν φοβούνται τίποτα, δεν τους σέρνει κανείς, δρουν αυθόρμητα, διότι δεν μπορούν να ξέρουν πού θα τους βγάλει η τρέλα τους (άγνωσται αι βουλαί).

• Οι τρελοί επίσης προκαλούν μία πρωτοφανή, πάλι αυθόρμητη, πάλι μη ελεγχόμενη και από εκεί που δεν την περιμένουν, μάζωξη.. (Δεν γκάριξα πάνω από 10 λεπτά έξω από την πύλη και μαζεύτηκαν για να συνδράμουν περί τα 10 άτομα, λεπτό και άτομο χα, χα, χα, χα).

• Ενώ έβριζα ακατάπαυστα, απειθάρχησα στους ένστολους και προσπάθησα να μπω μέσα στο άσυλό τους, με πήγαν φυσικά στο τμήμα (λεπτό και άτομο είπαμε, με εξαφάνισαν σε χρόνο ντε τε), αλλά με άφησαν μετά από 5 λεπτά!!! Είναι τόσο παράνομοι που δεν μπορούν να απαγγείλουν κατηγορίες, όποια όρια κι αν περάσεις!!!!!

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Αν πας μόνος σου, σε ανύποπτο χρόνο: 1. Γλιτώνεις την χωρίς νόημα μάχη με τους μπάτσους. 2. Μπορεί και να καταφέρεις να τρυπώσεις και να τους αναγκάσεις να σε αντιμετωπίσουν (μιλάμε για τον χειρότερο εφιάλτη τους) και 3. Αν σταθείς τυχερός, να σου απαγγείλουν κατηγορίες. Το οποίο είναι τύχη για τους εξής λόγους: 1ον Θα σε ταΐζουν αυτοί –αντί του αντιστρόφου. 2ον Οι φυλακισμένοι εξαιρούνται των μέτρων –δεν θα χάσεις το σπίτι σου. 3ον Θα είσαι και κατ’ ουσίαν ανελεύθερος –να μην σε εμπαίζουν κιόλας. 4ον Στον αγώνα αυτό τον άνισο θα αισθάνεσαι νικητής –σ’ έβγαλαν από τη μέση γιατί δεν είχαν τα κότσια να σε παλέψουν.

Δεν αφορά όλους η προτροπή, δεν είμαστε πολλοί όσοι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε –ή αν όχι τίποτα, αυτά που χάνουμε υπομένοντας είναι μακράν περισσότερα. Είμαστε όμως αρκετοί για να τους κάνουμε τη ζημιά.

Υ.Γ. Μία κυρία που είχε σταθεί για συμπαράσταση λέει στον ένστολο «δίκιο έχει η κοπέλα» και απαντάει αυτός «δεν λέω ότι δεν έχει δίκιο». Ε, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΥΜΕ;

Ένα αριθμητικό δεδομένο που βρίσκεται «καλά κρυμμένο» στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, την οποία δημοσιεύει το Παρόν, αποτυπώνει το μέγεθος του πολιτικού προβλήματος το οποίο καλείται να διαχειριστεί το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μόλις το 11,7% θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας αρχηγό και υποψήφιο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον πολιτικό ηγέτη, στον οποίο χρεώνεται η προσφυγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, τα δεινά που συσσωρεύτηκαν και τα ακραία αντιλαϊκά και υφεσιακά μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται στην ελληνική οικονομία.

Μέχρι πρότινος, επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εθεωρείτο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πολιτικός που έχασε τη μάχη για την ηγεσία το 2007, δείχνει και σήμερα να παραμένει η πιο διακριτή υποψηφιότητα, καθώς το 28,7% θεωρεί ότι με εκείνον αρχηγό, το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στις επόμενες εκλογές.

Το πολιτικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ ωστόσο εντοπίζεται στην παραδοχή του 51,3% ότι το Κίνημα δεν θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές, ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον. Κάτι που σημαίνει ότι από τη θέση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υφίσταται πλέον ξεκάθαρη και σημαντική προσωπική φθορά.

Η επόμενη ερώτηση βέβαια είναι… ποιος μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε νίκη στις επόμενες εκλογές. Από τη στιγμή που η κοινωνία αδυνατεί να ξεχωρίσει κάποιον από τους υπόλοιπους δελφίνους, είναι εύλογο να συμπεραίνει κανείς ότι θεωρεί προδιαγεγραμμένη την ήττα του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που αποτυπώνεται και στα ευρήματα της παράστασης νίκης, στη δημοσκόπηση της Rass, με το 72,7% να προβλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα, το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μια βαθιά και δομική κρίση ηγεσίας. Με το Καστρί να τίθεται σε καθεστώς… εργασιακής εφεδρείας, και να μην προβάλλει στον εγγύς ορίζοντα η «επόμενη λύση».

Πηγή

  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Σήμερα είναι και μια θλιβερή επέτειος την οποία οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει… Είναι η επέτειος της βύθισης του Εξπρές Σάμινα. Εκείνη την βραδιά στις 26/9/2000 χάθηκαν συνολικά 80 ψυχές. Το πόσες όμως καταστράφηκαν επιπλέον αυτών παραμένει άγνωστο και ούτε θα το μάθουμε ποτέ. Γιατί οι άνθρωποι που έφυγαν είχαν μανάδες, πατεράδες, αδέλφια, παιδιά, συζύγους…

Άλλη μια άδικη θυσία ανθρώπων που ούτε έγινε μάθημα σε κάποιους ούτε βοήθησε έστω κατ’ ολίγον να αλλάξουν τα πράγματα στην ακτοπλοΐα ή γενικότερα στην δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα. Θέλετε παραδείγματα; Τιμωρήθηκαν αυτοί που έπρεπε να τιμωρηθούν; Από τα πάνω-πάνω της αλυσίδας που έφεραν την ευθύνη για τα όσα έγιναν εκείνη την βραδιά μέχρι τα κάτω-κάτω αυτής. Είδε κανείς τον τότε αρμόδιο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να παραιτηθεί; Έπαθε τίποτα η δική του η καριέρα; Αντιθέτως, να που η τύχη τα έφερε να είναι και πάλι Υπουργός και μάλιστα σε ένα υπουργείο που έχει και σήμερα την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη…. Ε, κύριε Παπουτσή το θυμόσαστε το ναυάγιο ή να θυμηθούμε εμείς τις δηλώσεις που είχατε κάνει τότε;

Αλλά και η Νέα Δημοκρατία, έμαθε όλα αυτά τα χρόνια από τα λάθη του ΠΑΣΟΚ!!!! Όταν κυβέρνησε, ήρθε και το δικό της ναυάγιο…. Αυτό του κρουαζιεροπλοίου SEA DIAMOND. Εδώ δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο!!! Απλά μας έσωσε ο καλός Θεός της Ελλάδας και δεν βιώσαμε τον σύγχρονο Τιτανικό. Δύο «αγνοούμενοι» για την δημόσια διοίκηση, από το ναυάγιο, όχι νεκροί!!! Γιατί, άλλο αγνοούμενος για την δικαιοσύνη, άλλο νεκρός…. Μήπως είδατε και εδώ να τιμωρηθεί κανείς; Μπα!!! Το μόνο που ξέρουν να μας λένε είναι ότι παραμένουν καταγάλανα τα νερά της Σαντορίνης. Και για τουριστικούς λόγους καλά κάνουν, αλλά μετά τι γίνεται; Μήπως έγινε η ανέλκυση του ναυαγίου; Μπα!!! Οι Ρώσοι το πυρηνικό τους υποβρύχιο που βυθίστηκε στην Θάλασσα του Μπάρεντς το ανέλκυσαν, το ελληνικό κράτος τι κάνει; Και μια θεωρητική ερώτηση: Άραγε το μηχανοστάσιο του πλοίου λες να είναι μονωμένο με καρκινογόνο αμίαντο; Άραγε, αν είναι, τα ψαράκια τρώνε καθόλου από τον αμίαντο και μετά εμείς τρώμε τα ψαράκια; Πάντως «γκαντεμιά» και αυτό για κάποιους… Λίγο ήθελε και θα ήταν σε άβυσσο τώρα το πλοίο… Που πας και σκαλώνεις στα βράχια!!! Άντε να γίνει καμιά στραβή, να ανελκυστεί κάποτε και τότε θα τα πούμε και πάλι.

Βέβαια, όλοι εμείς που τολμάμε και κάνουμε τέτοιες ερωτήσεις και γράφουμε όλα αυτά τα πράγματα είμαστε θρασείς…. Γιατί με ποιο δικαίωμα χαλάμε την ραστώνη των πολιτικών μας; Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι για να μας σώσουν τα κάνουν όλα; Βέβαια κάποιος «ανόητος» μπορεί να πει: Μα αυτοί μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση!!! Σωστή η παρατήρηση.. Τι να απαντήσει κανείς. Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι. Τι λάδι; Αλάτι ρίχνουν τώρα στις πληγές μας… Τέλος, άσε και εμείς τώρα που τολμάμε και ασχολούμεθα με 80 ή 2 ψυχές. Εδώ κοντεύουν οι πολιτικοί να στείλουν στον άλλο κόσμο έντεκα εκατομμύρια ψυχές και δεν τους καίγεται καρφί!! Ναυάγησε ολόκληρη η Ελλάδα και αυτοί ακούν τι ωραία που παίζει μουσική η ορχήστρα του Τιτανικού…

Η πρωτοφανής πολιτική φθορά την οποία έχει υποστεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή στη διάρκεια της εφαρμογής των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που προέκυψαν ως δεσμευτικές υποχρεώσεις της χώρας από την υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα, αποτυπώνεται πλήρως στις δημοσκοπήσεις, που προδιαγράφουν ως περίπου δεδομένη την εκλογική καταβαράθρωσή της, όταν στηθούν κάλπες.

Τα συμπεράσματα αυτά, στα οποία ανερυθρίαστα καταλήγει ο καθένας ο οποίος… ζει ανάμεσά μας, δεν προκαλούν έκπληξη ούτε στο εξωτερικό. Γι’ αυτό οι «Financial Times» έφτασαν στο σημείο να αναρωτηθούν αν «πέφτει η Κυβέρνηση» του Γιώργου Παπανδρέου, αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο η ισχνή κοινοβουλευτική του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να συνεχίσει να περνάει από τη Βουλή επώδυνα μέτρα, που προκαλούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι «FT» καταλήγουν σε ένα προφανές και λογικό συμπέρασμα. Προδιαγράφοντας την πτώση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το αμέσως επόμενο διάστημα, αν και τη συνδέουν με αντίστοιχα σοβαρές πολιτικές εξελίξεις, και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οικονομίες των οποίων δοκιμάζονται από τις πιέσεις κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Αυτό που δεν μπορούν να «διαβάσουν» οι «Financial Times» βέβαια, είναι ότι στο μυαλό της πλειοψηφίας των Ελλήνων, οι εξελίξεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Το πρωτεύον είναι η πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα, με την ελπίδα να δοθεί χρόνος και ευκαιρίες για την έξοδο από την κρίση, με όρους συνοχής, αλληλεγγύης και ανάπτυξης. Όχι πλήρους κατάρρευσης του κοινωνικού ιστού και υποβάθμισης του μέλλοντος.

Πηγή