Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Σεπ 2011

Αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα «ξεπερνά κάθε φαντασία»!

Η δήλωση είναι πασίγνωστη. Εξίσου πασίγνωστο ότι ανήκει στον Γιούνκερ, τον επικεφαλής της Ευρωζώνης.
Μια αξιοσημείωτη «λεπτομέρεια»: Η δήλωση αυτή έγινε τον Ιούνη του 2011!
Δηλαδή, η «πέραν πάσης φαντασίας» πολιτική τους αγριότητα είναι δεδομένη και ομολογημένη πολύ πριν από τις «μαραθώνιες» και «αγωνιώδεις» τηλεδιασκέψεις τους.
Εχουν αποφασίσει να διαπράξουν εναντίον του ελληνικού λαού όσα δε βάζει η φαντασία του ανθρώπου, πολύ πριν ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος επικαλεστούν τις «έκτακτες συνθήκες» ενόψει της 6ης δόσης.
Πρόκειται, φυσικά, για τις νέες «έκτακτες συνθήκες». Που με τη σειρά τους ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες «έκτακτες συνθήκες» που είχαν ανακαλυφθεί ενόψει της 5ης δόσης, οι οποίες επίσης είχαν προστεθεί στις παλιότερες «έκτακτες συνθήκες» ενόψει της 4ης δόσης κ.ο.κ.

Εν ολίγοις:
Ο καταποντισμός του ελληνικού λαού στον Καιάδα - από την πρώτη κιόλας στιγμή εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης - είναι προαποφασισμένος.
Τα μέτρα, τα χαράτσια, η λεηλασία, ο εξανδραποδισμός του λαού είναι μια προειλημμένη επιλογή.

Οσο για το μέγεθος της λαϊκής συμφοράς που όλα αυτά επιφέρουν
«ξεπερνά κάθε φαντασία»!
Δεν πρόκειται για αυθαίρετο ή υπερβολικό ισχυρισμό. Το ομολογούν, το διακηρύσσουν οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες αυτής της... ευφάνταστης και προμελετημένης βαρβαρότητας.

Σε όσα λένε, επομένως, περί «έκτακτων συνθηκών» δεν υπάρχει τίποτα το «νέο». Τίποτα το «καινούριο».
Τίποτα το «έκτακτο» δεν τους «υποχρεώνει» να λειτουργούν ως «δήμιοι». Διότι, πολύ απλά, πρόκειται για «τακτικούς», για «μόνιμους» δήμιους, για σεσημασμένους υπαλλήλους της πλουτοκρατίας, με συγκεκριμένη, προαποφασισμένη και προειλημμένη αποστολή:
Να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στην πλάτη του λαού, να τον ισοπεδώσουν, ώστε να διασώσουν από την κρίση εκείνους που την προκάλεσαν, τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια.

Στην αποστολή που έχουν αναλάβει το «νέο» που κάθε φορά εφευρίσκουν δεν έχει να κάνει παρά με τις ολοένα ισχυρότερες δόσεις εκβιασμού.
Με τις όλο και μεγαλύτερες «δόσεις» προπαγάνδας με στόχο την τρομοκράτηση, την πρόκληση φόβου και πανικού στα λαϊκά στρώματα.

Η τακτική τους είναι ξεκάθαρη:
Θέλουν να επιτύχουν την «παράλυση» των λαϊκών αντιστάσεων. Να ακυρώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Να καταπνίξουν την κοινωνική οργή μέσα από ένα όργιο καταστροφολογίας ώστε ο λαός -στο όνομα της «σωτηρίας» του(!)- να υποκύψει και να αποδεχτεί το σφαγιασμό του ως κάτι το «μοιραίο» και το «αναπόφευκτο»!

Η καταστροφή, τελικά, την οποία επικαλούνται είναι υπαρκτή.
Με μία διαφορά. Την καταστροφή την εκπροσωπούν και την επιφέρουν οι ίδιοι.
Απέναντι σε αυτή την «πέραν πάσης φαντασίας» καταστροφή, η αντίσταση, η οργανωμένη ανυπακοή, η απειθαρχία, ο ξεσηκωμός του λαού αποτελούν, πλέον, όρο επιβίωσης.

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ μοντάζ Γρέκι

Επί εννέα ώρες η κυβερνητική επιτροπή αποφάσιζε για τα μέτρα που είχαν ήδη αποφασιστεί; Μάλλον είναι δύσκολο να το πιστέψουμε.

Διότι όταν οι αποφάσεις προέρχονται από την τρόικα, όταν ο Βενιζέλος έχει βάλει την υπογραφή του και οι υπουργοί ξέρουν από προχθές τι θα γίνει, τότε δεν έχει λόγο να κρατήσει τόση ώρα η κυβερνητική επιτροπή.

Επομένως, αν δεν έπαιζαν… μπιρίμπα, σίγουρα συζητούσαν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ που είναι μαύρο.

Οι πληροφορίες για το τι ειπώθηκε είναι λίγες, αλλά φήμες λένε ότι συζητήθηκε ευρέως το θέμα των πρόωρων εκλογών και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Αποσύνθεση, πτώμα, διάλυση, είναι ορισμένες από τις λέξεις που μπορούν να δώσουν την εικόνα.

Στην κυβερνητική λοιπόν, συζητήθηκε αν θα μπορούσαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν να ξεσηκώσουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να υπάρξουν μαζικές παραιτήσεις. Εκτιμήθηκε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν είναι όσο «βαριά» είχαν αρχικά διαρρεύσει και πως θα μπορούσαν να περάσουν χωρίς πρόβλημα από τη Βουλή. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο για ένα λόγο.

Όσα μέτρα κι αν πάρουν, η οικονομία θα διολισθαίνει συνεχώς σε ύφεση οπότε θα απαιτούνται και νέα μέτρα. Όταν λοιπόν έρθει η τρόικα τον Οκτώβριο για την 7η δόση, τότε θα δούμε τι άλλα… μέτρα θα βρουν να ανακοινώσουν.

Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους μιλούν για εκλογές ότι δεν θα γίνουν, τουλάχιστον άμεσα. Προσπάθησε δηλαδή να σταματήσει πολλούς πράσινους βουλευτές που ζητούν εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ίσως για να απαλλαγούν κι αυτοί από το βάρος της κυβέρνησής τους.

Όμως, το πότε θα γίνουν εκλογές, πλέον εξαρτάται από τον κόσμο και την αντίδρασή του. Οι απεργίες ξεκινούν, η χώρα θα γίνει μπάχαλο και αυτό είναι μόνο η αρχή. Όταν θα ξεκινήσει το ενιαίο μισθολόγιο τότε να δούμε τους δημοσίους υπαλλήλους που θα βγουν στα χαρακώματα.

Η πίεση της βάσης γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Και κανείς δεν μπορεί να την αντέξει.

Πηγή


Νέα μέτρα ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα και να διαψεύσουν τους συνεχώς ψευδόμενους κυβερνώντες της χώρας. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως πρόκειται για την έναρξη μίας σειράς ιδιαίτερα επίπονων και απάνθρωπων οικονομικών μέτρων που θα πληγώσουν ανεπανόρθωτα την εθνική οικονομία, θα οδηγήσουν την χώρα σε συνθήκες απαξιωτικής διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών και θα εκθέσουν σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους απώλειας εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Η Νέα Ελλάδα σαφέστατα καταδικάζει την ανικανότητα και διατηρώντας πολλές επιφυλάξεις για πιθανές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την κυβερνητική εθελοδουλεία, καλεί τους Έλληνες πολίτες να τερματίσουν την θλιβερή κυβέρνηση Παπανδρέου με λευκή απεργία και αντίσταση στις πρακτικές εξαθλίωσης που επιχειρεί να εφαρμόσει ένας υπουργός Οικονομικών που δεν έχει ιδέα από οικονομικά και ένας εξαφανισμένος πρωθυπουργός που δεν έχει ιδέα από πολιτική.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τελείωσαν οριστικά και ο λόγος πολύ σύντομα θα δοθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει επιτέλους να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει ότι είναι πραγματικά ανεξάρτητη. Οι εκτελεστές της πατρίδας μας, οι άνθρωποι που προτίμησαν να δολοφονήσουν την χώρα μας για να κερδοσκοπήσουν οι οικονομικοί τρομοκράτες μας, οι ανάλγητοι πολιτικοί που περιφρόνησαν το Σύνταγμα και καταπάτησαν κάθε πολιτικό και ανθρώπινο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, οι εκβιαστές της Ελληνικής κοινωνίας, τρέμουν σήμερα νιώθοντας την συντριβή που έρχεται για τους ίδιους και ευελπιστούν στο να «εισπράξουν» γιαούρτια από τους πολίτες.

Η Νέα Ελλάδα
, κόμμα πολιτών που δεν ποδηγετούνται και αρνούνται τις παρωπίδες, καλεί στην σύνθλιψη του παρόντος πολιτικού εκτρώματος που εκφράζεται από την επικρατούσα πολιτική σκηνή, η οποία επέτρεψε και συνέδραμε τα μέγιστα στην ισχυροποίηση πολιτικών πρακτικών που μείωσαν πολύπλευρα την Ελλάδα ως χώρα και επιτέθηκαν (αλλά και συνεχίζουν να επιτίθενται) με όλες τους τις δυνάμεις κατά των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών.

Η Νέα Ελλάδα προκαλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να πάψει να το παίζει μαριονέτα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ενώπιον του λαού και της πατρίδας. Εάν νιώθει πως δεν μπορεί η τελευταία υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο, είναι η άμεση παραίτησή του.

Οι Έλληνες οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος που οι καιροί επιτάσσουν, αφού οι πολιτικοί της χώρας έχουν συναινέσει στην κατά τα πάντα διάλυσή της. Επικαλούμαστε το ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος. Η ζοφερή σημερινή πραγματικότητα πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Προτάσεις για την έξοδο από το αδιέξοδο, που μας οδήγησαν οι παρόντες πολιτικοί, υπάρχουν, όπως υπάρχει και η θέληση ικανότατων ανθρώπων να τις υλοποιήσουν. Επειδή, όμως, γνωρίζουμε πως το «τέρας» του παρόντος πολιτικού συστήματος θα επιχειρήσει μία απέλπιδα επίθεση κατά των πολιτών, εφιστούμε την προσοχή και καθιστούμε εκ των προτέρων υπεύθυνους όλους εκείνους που θα συμπράξουν ή που θα συμπαρασταθούν με οποιοδήποτε τρόπο σε πρακτικές που θα θέσουν εν κινδύνω την πατρίδα μας.

Από το Γραφείο Τύπου της «Νέας Ελλάδας»
  • Τεράστια αίσθηση προκαλεί ανάλυση του γνωστού αμερικανικού think tank «Strategic Forecasting» (STRATFOR) αφού προβαίνει σε προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα ότι ο δρόμος που έχει πάρει στην υπόθεση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ολισθηρός…

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προειδοποίηση έχει διπλή σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα θα μπορούσε μάλλον να χαρακτηριστεί ως φιλοτουρκικό, με τον ιδρυτή του Δρ. Τζορτζ Φρίντμαν (εβραϊκού θρησκεύματος με οικογένεια προερχόμενη από την κεντρική Ευρώπη) να έχει ουκ ολίγες φορές ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες στην Άγκυρα απ’ όπου έστελνε αναλύσεις και εκτιμήσεις για την ικανότητα της Τουρκίας να αποτελέσει τον νέο ηγέτη στην ευρύτερη περιοχή.

Κι όλα αυτά μετά από επαφές σε ανώτατο επίπεδο (πολιτικές, στρατιωτικές) κάτι το οποίο προκύπτει τόσο από ανάγνωση των αναλύσεων «πίσω από τις γραμμές» όσο και από την πληρότητα της πληροφόρησης που έδειχνε να διαθέτει ένας κατά τεκμήριο δεινός αναλυτής τν διεθνών σχέσεων και της γεωπολιτικής.

Η ανάλυση ξεκινάει με μια αμφισβητούμενη θα μπορούσε να πει κανείς εκτίμηση, ότι η αμερικανική εταιρία που εμπλέκεται στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων, η Noble Energy, καθώς επίσης η Κύπρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες και μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν εγκαίρως ότι η Τουρκία, μη διαθέτοντας καλύτερες επιλογές, «θα χρησιμοποιούσε τη διένεξη για να επιστρέψει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Κάτι τέτοιες αναφορές σε αναλύσεις μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες των Ελλήνων αναλυτών, τουλάχιστον στα ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, είναι πολύ ανώτερες των ξένων συναδέλφων τους. Το περιοδικό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ το οποίο μάλιστα στο τρέχων τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη τη χώρα πραγματεύεται στο κεντρικό του θέμα, για μία ακόμη φορά, το συγκεκριμένο θέμα με τίτλο «Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ: Η Αντάντ της Ανατολικής Μεσογείου», έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα προβλέποντας με εντυπωσιακή ακρίβεια το που οδεύουν τα πράγματα και ποια είναι τα γεωπολιτικά και μη συμφέροντα της κάθε εμπλεκόμενης πλευράς τα οποία διακυβεύονται στην υπόθεση.

Στη συνέχεια, η ανάλυση αναφέρει ορθώς, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες που από την αρχή της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία κατέβαλλαν και εξακολουθούν να καταβάλλουν προσπάθεια για την αλλαγή της εικόνας της χώρας στον μουσουλμανικό κόσμο και κυρίως στη Μέση Ανατολή, έχουν διακρίνει στην Τουρκία μία χώρα με σημαντική πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ η οποία μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να ελέγξουν – καθοδηγήσουν την περιοχή πιο αποτελεσματικά. Στη φρασεολογία αυτή υποκρύπτεται – περιλαμβάνεται και η αμερικανική αναζήτηση συμμάχων για τον έλεγχο των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης, με την Τουρκία να παίζει σημαντικό ρόλο, κυρίως ελέω γεωγραφίας.

Από το σημείο αυτό αρχίζει η άσκηση ευγενικής μεν, αλλά σκληρότατης κριτικής στην Τουρκία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει συζητήσεις στα κέντρα εξουσίας στην Άγκυρα. Η Τουρκία θεωρείται ότι χρησιμοποιεί σκληρή ρητορική η οποία όμως στερείται ουσίας: Εναντίον του Ισραήλ, με θετικά γι’ αυτήν αποτελέσματα σε επίπεδο δημόσιας εικόνας και επικοινωνιακής διείσδυσης στον αραβικό κόσμο, με σημαντικές όμως απώλειες στον τομέα της αξιοπιστίας, αφού όπως αναφέρεται στην ανάλυση, δεν φαίνονται οι Τούρκοι να είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν τις απειλές τους για την αποστολή πολεμικών πλοίων που θα συνοδεύσουν έναν νέο «στόλο ελευθερίας» για τη Γάζα. Επειδή γνωρίζουν ότι οι Ισραηλινοί ποτέ δεν αστειεύτηκαν, ούτε σκοπεύουν να το πράξουν τώρα, με θέματα τα οποία άπτονται της εθνικής τους ασφάλειας.

Με απλά λόγια, οι υψηλής δημοσιότητας επισκέψεις του Ερντογάν στο Κάιρο και η προσπάθεια οργάνωσης της υποστήριξης του παλαιστινιακού αιτήματος για αναγνώριση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως κράτους, καταντούν από ένα σημείο και πέρα αντιπαραγωγικές, αφού πέραν των θετικών επιπτώσεων σε τμήμα των αραβικών κοινωνιών, περιπλέκουν την πολιτική μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, οδηγούν σε ρητορική του τύπου «κι εμείς θα ενισχύσουμε το PKK» (δεν το ξέραμε, μέχρι και το όνομα της εταιρίας συνιδιοκτήτης της οποία ήταν πρώην αρχηγός της Mossad έχει γίνει γνωστό…) και αυτό είναι απείρως σημαντικότερο στο τέλος της ημέρας…

Στη συνέχεια, η ανάλυση του STRATFOR αναφέρεται στην έμμεση προειδοποίηση των ΗΠΑ στη Τουρκία να υπαναχωρήσει στις απειλές της οι οποίες σχετίζονται με τη διαδικασία των ερευνών και των εξορύξεων: Όντως οι ΗΠΑ είχαν μείνει «εξαιρετικά σιωπηλές» (extremely quiet) αν και μη κατονομαζόμενοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έστειλαν ειδικά προς την Τουρκία μήνυμα (deliberate message) «να μην υπολογίζει στην αμερικανική βοήθεια σε αυτό το ζήτημα». Το STRATFOR με απλά λόγια και ευθέως υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν υπολόγισε σωστά (miscalculated) το πόσο πολύ απαραίτητη είναι για τις Ηνωμένες Πολιτείες ως γεωπολιτικός εταίρος, είτε για όλα τα προαναφερθέντα, είτε ως παράγοντας στην έμμεση πολιτική ανάσχεσης containment) της Ρωσίας. Με αυτό το σκεπτικό το STRATFOR προβλέπει ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας το προσεχές διάστημα.

Το τελευταίο μέρος της ανάλυσης είναι και το πιο ενδιαφέρον, αφού αξιολογεί τις πιθανότητες ξεσπάσματος στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία: Μπορεί η Ελλάδα να είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αναφέρεται, αν όμως η Τουρκία επιμείνει και στείλει πολεμικά πλοία να συνοδεύσουν ερευνητικά σκάφη για τη διενέργεια δικών της ερευνών σε «αμφισβητούμενα» (disputed) ύδατα στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε η ελληνική κυβέρνηση ίσως μπει στον πειρασμό να επιχειρήσει τη συσπείρωση του λαού της, οπότε μια σύγκρουση με την Τουρκία δεν προβάλει και ως μια τόσο κακή ιδέα!

Εάν αυτή η εκτίμηση αντιμετωπιστεί «κυριολεκτικά», ίσως τα πράγματα να μην είναι και ακριβώς έτσι. Δεδομένου όμως του ρόλου – ενίοτε – τέτοιων ιδρυμάτων στην διαβίβαση μηνυμάτων, ενδεχομένως μια εναλλακτική ερμηνεία της αναφοράς θα ήταν «ίσως οι ΗΠΑ να εξυπηρετούνται από μια τέτοια προοπτική». Και για να επεκτείνουμε το συλλογισμό λίγο, εμμέσως διαμηνύεται στην Άγκυρα «δεν είστε όσο ισχυροί υποστηρίζεται» ή/και «γνωρίζεται ποιες είναι οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Ελλήνων»…

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε σύντομα…

Πηγή


Sergei Balmasov - Pravda.Ru

Εκατό χρόνια μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία προσπαθεί εκ νέου να μπει δυναμικά στη διεθνή σκηνή. Η Τουρκία ουσιαστικά προσπαθεί να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του 19ου και 20ου αιώνα. Η συγκεκριμένη στρατηγική από πλευράς της Τουρκίας αποτελεί άμεση απειλή για τα συμφέροντα όλων των γειτονικών της χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ανησυχεί το Ισραήλ, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κλιμακούμενη διαμάχη της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ, εγείρει ερωτήματα στο κατά πόσο θα μπορέσουν να ξανά έρθουν οι μεταξύ τους σχέσεις εκεί που ήταν κάποτε. Η Τουρκία απειλεί πως θα παρεμποδίσει τις εξορύξεις φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, ενώ υποστηρίζει ανοιχτά τους Παλαιστίνιους. Παράλληλα υπόγραψε στρατιωτική συμφωνία με την Αίγυπτο ενώ έχει και σημαντικό λόγο στις εξελίξεις της Βορείου Αφρικής.

Με τη τακτική αυτή της Άγκυρας, το Ισραήλ απομονώνεται και ουσιαστικά επιστρέφει στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 που ήταν πολιορκημένο από εχθρικές για εκείνο χώρες. Μάλιστα, σήμερα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για το Ισραήλ, γιατί εκτός των άλλων χωρών περιλαμβάνεται και μία πρώην συμμαχική τους χώρα, η Τουρκία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έγιναν το Μάϊο του 2010 με την Ισραηλινή επιχείρηση στο τουρκικό πλοιάριο στο ταξίδι για τη Γάζα. Αν ο Ερντογκάν κάνει πράξη όσα λέει και στείλει νέο στολίσκο προς τη Γάζα με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων ουσιαστικά θα προχωρήσει σε πλήρη ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ.

Πρόσφατα, ο Ερντογκάν απείλησε τη Κύπρο από την οποία ζήτησε να διακόψει τις έρευνες που κάνει στη περιοχή της για φυσικό αέριο. Οι απειλές του Ερντογκάν στη Κύπρο μοιάζουν με «καμουφλάζ» και αυτό γιατί στη πραγματικότητα οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για την Ανατολική Μεσόγειο. Οι Τούρκοι επιθυμούν να αυξήσουν τη Ναυτική παρουσία τους και στην Αδριατική ώστε να ενισχύσουν την επιρροή τους στις Μουσουλμανικές χώρες των Βαλκανίων.

Η Τουρκία με τις πράξεις της φωνάζει ανοιχτά πια πως δεν ενδιαφέρεται για την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα μέσα του 18ου αιώνα η οθωμανική αυτοκρατορία είχε αποδυναμωθεί και είχε χάσει την επιρροή της σε όλα τα μέτωπα, αρχής γενομένης με τις χώρες του Μαγκρέμπ μέχρι τα Βαλκάνια και τον Καύκασο. Στα μέσα του 19ου αιώνα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε ονομαστεί ως ο «ασθενής της Ευρώπης». Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός τότε ήταν απόλυτα δικαιολογημένος λαμβάνοντας υπόψη την ήττα της στο πόλεμο με τη Ρωσία (1877-1878), αλλά και τις συγκρούσεις της με τα άλλα τότε βαλκανικά κράτη. Η ήττα στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και το γεγονός πως έχασε σχεδόν όλες τις περιοχές που κατείχε στα αραβικά εδάφη. Η ύπαρξη της Τουρκίας βρίσκονταν σε σοβαρό κίνδυνο τότε. Η νίκη του Κεμάλ κατά της Ελλάδας το 1922, τόνωσε τότε τη Τουρκία.

Εκατό χρόνια μετά, οι Τούρκοι δείχνουν πως έχουν στο μυαλό τους την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την επιστροφή των τότε εδαφών της στη σημερινή κυριαρχία της. Αυτό δεν μπορεί παρά να ανησυχεί και τη Ρωσία γιατί η τουρκική δραστηριότητα όπου να’ ναι θα ξεκινήσει να εκδηλώνεται και στις περιοχές του Καυκάσου και της Κριμαίας.

Πηγή

Ορισμένοι, και μάλιστα στελέχη της κυβέρνησης, θεωρούν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη περιθώρια για αστειότητες. Γιατί μόνο αστειότητα μπορεί να θεωρηθεί η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, που κατέθεσαν.

ΑΥΤΟΙ που δεν άκουσαν το παραμικρό από τα πολλά που φώναξαν οι «πλατείες», αυτοί που με προσεκτικό σχεδιασμό έπνιξαν τις διαδηλώσεις στα δακρυγόνα και «συζήτησαν» με τους Αγανακτισμένους μόνο διά των κλομπ, δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται τώρα ότι...
ενδιαφέρονται για το πώς θα εκφραστεί καλύτερα και πιο αποφασιστικά η λαϊκή βούληση.

ΑΛΛΩΣΤΕ η σημερινή κυβέρνηση έχει απολέσει προ πολλού κάθε περιθώριο ανοχής, ακόμη και αυτών που την ψήφισαν και επί μήνες επέμεναν να μη βλέπουν την πραγματικότητα. Την κατεδάφιση των πάντων, τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, την πολιτική του «ναι» σε ό,τι ζητείται.

ΕΧΟΝΤΑΣ η κυβέρνηση προ πολλού υπερβεί κάθε όριο αυτού που στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αποκαλείται «λαϊκή εντολή», το όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για τα δημοψηφίσματα εύκολα αποκαλύπτεται ακόμη μια πρόφαση εν αμαρτίαις.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ των επικοινωνιακών τρικ, στην οποία τόσα επένδυσε η κυβέρνηση, εξαντλείται, καθώς οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και το έλλειμμα ουσιαστικής πολιτικής διεξόδου μεγαλώνει.

ΑΥΤΟ άλλωστε καταδεικνύει και ο... αυτοπεριορισμός των πρόθυμων γραφίδων και μικροφώνων, που ένας ένας την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Γιατί κανείς τους δεν θέλει να κάνει τον... Γερμανό στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που απλώς περίμενε την κατραπακιά που ερχόταν.

ΤΩΡΑ βέβαια είναι οι Γερμανοί που ρίχνουν τις κατραπακιές και η κυβέρνηση αυτή που παριστάνει ότι δεν τις τρώει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να λυπάται για τα αδιέξοδα του πολιτικού προσωπικού, που εδώ και καιρό επέλεξε να μην επικοινωνεί με τους πολίτες της χώρας του, να μην τους εκφράζει και να μη λογοδοτεί σε αυτούς.

ΜΙΑ πτωχευμένη κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην πτώχευση. Και τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης διαγκωνίζονται ποιος θα πάρει καλύτερο βαθμό στις εκθέσεις της τρόικας. Γι' αυτό λ.χ. ο Ραγκούσης «διορθώνει» τον Ρέππα για τα ταξί και γι' αυτό ο Λοβέρδος ετοιμάζεται να διορθώσει τον... εαυτό του για τα φαρμακεία. Και γι' αυτό η Διαμαντοπούλου «διορθώνει» ό,τι άφησαν όρθιο οι προκάτοχοί της.

ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΑ σχολεία χωρίς δασκάλους και βιβλία. Πτωχευμένα νοσοκομεία όπου λείπουν ακόμη και τα στοιχειώδη. Και βέβαια πτωχευμένοι πολίτες, στην πρέσα των ισοπεδωμένων μισθών και της ανεργίας.

ΜΙΑ χώρα γεμάτη πτωχευμένες ζωές. Και ένας πρωθυπουργός που ετοιμάζεται απτόητος να εξαγγείλει νέα μέτρα.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ enet , μοντάζ Γρέκι

Τον Οκτώβριο του 2009, μόλις είχε προωθηθεί στην κυβέρνηση ο ΓΑΠ και η παρέα του είχαμε γράψει το άρθρο:

«Οι ληξίαρχοι του θανάτου μας».

Μεταξύ άλλων γράφαμε:

«Έρχονται από μακριά οι νέοι σαλπιγκτές
Των επιλέκτων κλάσεων του μέλλοντος
Οι κραυγές τους γκρεμίζουν τα σαθρά τείχη
Τήκουν τη λάσπη σε φωτεινούς ρύακες…»
Μανόλης Αναγνωστάκης

«Μας ήρθαν οι επίλεκτες κλάσεις του ζοφερού νεοταξικού μέλλοντος. Οι υπερατλαντικοί σαλπιγκτές κραυγάζουν για τις τελευταίες προγραφές: το εθνικό μας παρανάλωμα…

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με την παρέα του, τις επίλεκτες κλάσεις των ποικίλων «συμβούλων», θα είναι οι ληξίαρχοι των ημερών: θα καταγράψουν το...
κοινωνικό και εθνικό μας παρανάλωμα…

Αυτά που σάλπισαν στις προγραμματικές τους δηλώσεις «τήκουν τη λάσπη σε φωτεινούς ρύακες»!

Βεβαίως, τα είχαν στο πρόγραμμά τους. Μόνο που οι ψηφοφόροι δεν μελετούν προγράμματα. Τρέφονται από τους ήχους των φράσεων και τα λαμπερά περιτυλίγματα των κοπριών που σερβίρουν τα ΜΜΕ. Η διαφημιστική μακέτα και τα επικοινωνιακά τρικ έχουν υποκαταστήσει την πολιτική σκέψη…

Τώρα τα προγράμματα των νέων σαλπιγκτών θα τα κάνουν πράξη τα «επίλεκτα» κυβερνητικά επιτελεία υπό την αυστηρή καθοδήγηση των «εγκάθετων» συμβούλων…»

Ένα μήνα μετά επανερχόμαστε με το άρθρο:
«Η νέα κυβέρνηση: Η «εταιρία δολοφόνων»!!!»

Υπογραμμίζαμε:

«Αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να «εκτελέσει», άμεσα και χωρίς συστολές και χρονοτριβές, τα «συμβόλαια» των πλανητικών κέντρων εξουσίας. Γι’ αυτό έχει και την πώρωση του επαγγελματία «εκτελεστή»…

…Σε όλους του τομείς της κοινωνικής και εθνικής μας ζωής, η κυβέρνηση Παπανδρέου, με νευρική βιασύνη πρωτοφανή και ωμότητα κυνική, προωθεί τα τελευταία θανάσιμα κτυπήματα εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.

Βιάζονται να ισοπεδώσουν παντελώς την κοινωνική και εθνική μας υπόσταση και να μας καταστήσουν «καθαρόαιμο» προτεκτοράτο…».

ΟΛΑ ήταν από την αρχή σχεδιασμένα και προμελετημένα: Μια φρίκη δίχως τέλος…

Από την αρχή ήταν προμελετημένη η «κάθοδος» της τρόικας και η κατοχική υποταγή μας στις μαφίες του χρήματος…
Από την αρχή ήταν προμελετημένη η χρεοκοπία της Ελλάδας: Η πρώτη που θα θυσιαζόταν στο βωμό της διάσωσης των διεθνών ληστών και μαφιόζων.

Προμελετημένη είναι και η «ελεγχόμενη πτώχευση», δηλαδή η μετατροπή μας σε αποικία των νονών του χρήματος…

«Συμβόλαια θανάτου» εκτελούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τα ανδρείκελα της κυβέρνησης με τις πλάτες της Ν.Δ. και των καθεστωτικών δορυφόρων τους…

Από resaltomag , μοντάζ Γρέκι

Η υπογραφή καθορισμού υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Τουρκία και το «ψευδοκράτος», εκτός που είναι μεγάλη πρόκληση, ανοίγει την πόρτα της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου της Μεσογείου από την Άγκυρα, για περιοχές που έχει καταλάβει με όπλα. Αν βέβαια τα καταφέρει.

Πάντως «οι λεονταρισμοί» του Ερντογάν δεν πέρασαν στους Ισραηλινούς και στην Κύπρο που ξεκίνησαν τις υποθαλάσσιες έρευνες, και ο τούρκος πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει αντίποινα για να ικανοποιήσει την εσωτερική πολιτική σκηνή.

Το τουρκικό Ναυτικό, κατέβηκε μεν στη Μεσόγειο, αλλά καμία τούρκικη φρεγάτα «δεν τόλμησε» καν να πλησιάσει έστω για ελάχιστα μίλια, στην πλατφόρμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η σημασία της συμφωνίας, παρ' όλο που δεν έχει καμία σχέση με τη διεθνή νομιμότητα καθώς το «ψευδοκράτος» δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος στον κόσμο πλην της Τουρκίας, είναι πως η Άγκυρα ουσιαστικά θέλει να διχοτομήσει και τα θαλάσσια σύνορα και αποκτά δικαίωμα υποθαλάσσιων ερευνών γύρω από την Κύπρο, καθώς είναι σίγουρο πως οι τουρκοκύπριοι θα δώσουν τα δικαιώματα ερευνών στις τουρκικές εταιρείες.

Το ζήτημα είναι αν η Τουρκία θα ασκήσει το δικαίωμα αυτό και αν θα βρει φυσικό αέριο.

Σε λίγες ημέρες το «ψευδοκράτος» θα κηρύξει την δική του Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» που θα περιλαμβάνει και τις νότιες περιοχές της Κύπρου.

Και το μεγάλο ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει η Άγκυρα. Θα αρχίσει να κάνει υποθαλάσσιες έρευνες κοντά στο κοίτασμα 12 που ηδη λειτουργεί η Κυπριακή Δημοκρατία;

Πάντως, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (TPAO) πήρε την αδειοδότηση από το τουρκικό δημόσιο για να ξεκινήσει έρευνες με «στα ανοιχτά της Κύπρου»

Ηδη οι Τούρκοι διαρρέουν πως τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ της Τουρκίας και του «ψευδοκράτους», μια συμφωνία που δεν θα αναγνωριστεί από κανένα κράτος καθώς το «ψευδοκράτος» δεν αναγνωρίζεται και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη αναγνωρισμένη αρχή.

Ο Υπουργός Eνέργειας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε χαρακτηριστικά «κάνουμε πραγματικότητα όσα έχουμε πει και ξεκινάμε τις σεισιμικές έρευνες στα πλαίσια της συμωνίας χωρικών υδάτων που θα υπογράψουμε με την «Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Πάντως οι κινήσεις της κυβέρνησης Ερντογάν δείχνουν πανικό καθώς προσπαθεί να ικανοποιήσει, την κοινή γνώμη που δεν αποδέχεται τις κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και οι απειλές συνεχίζονται...

Ο Ερντογάν αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας καθορισμού της υφαλοκρηπίδας, απείλησε ευθέως με εμπάργκο τις εταιρείες που πραγματοποιούν τις υποθαλάσσιες έρευνες για την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Θέλουμε να προειδοποιήσουμε τις διεθνής εταιρείες που θα κάνουν ή θα κάνουν υποθαλάσσιες έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο με τους ελληνοκύπριους. Ξεκινήσαμε ενέργειες στο Υπουργείο Ενέργειας για να μην συμπεριληφθούν αυτές οι εταιρείες σε κανένα έργο ενέργειας που θα γίνει στην Τουρκία».

Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως « με τη συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα καθορίσαμε με δίκαιο και νόμιμο τρόπο μέρος της υφαλοκρηπίδας της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Όλα ρυθμίστηκαν με τον καθορισμό 27 συντεταγμένων έτσι ώστε να υπάρχει μια οριοθέτηση»

"Άκυρη,άνευ περιεχομένου και αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο", χαρακτηρίζουν πηγές του ΥΠΕΞ ,την συμφωνία για καθορισμό υφαλοκρηπίδας, μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

  • Στην πιο κρίσιμη ώρα για την Κύπρο, ίσως την κρισιμότερη μετά το 1974, η Ρωσία ρίχνει όλο το πολιτικό και στρατιωτικό της βάρος υπερ της Μεγαλονήσου
Κατ’αρχήν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, επιδίωξε και συναντήθηκε στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ με τον πρόεδρο της Κύπρου Δ.Χριστόφια και μετά προχώρησε σε μια εξαιρετικά σαφή και καθαρή δήλωση υπέρ της Κύπρου. Δεύτερον στην περιοχή ήδη πλέει ένα ρωσικό υποβρύχιο με κατευθυνόμενα βλήματα (συμβατικό και όχι πυρηνικό όπως οι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά από την Μόσχα).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε τη θέση της Μόσχας για τις έρευνες ως «Ασπίδα για την Κύπρο» και όχι τυχαία: Όπως προαναφέραμε ένα ρωσικό υποβρύχιο κατευθυνομένων βλημάτων περιπολεί στην περιοχή ενώ παρασκηνιακά έχουν δοθεί οι κατάλληλες διαβεβαιώσεις για την παροχή ασφάλειας στην Κύπρο…

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε την Τουρκία «να αποφύγει βήματα τα οποία θα κλιμάκωναν την κατάσταση» και πρόσθεσε: «Ενθαρρύνουμε όλους να παραμείνουν εντός των πλαισίων του Δικαίου της Θάλασσας», όπως είπε.

«Συνεργαζόμαστε σθεναρά στα διεθνή θέματα, στον ΟΗΕ και στον Οργανισμό Συνεργασίας και Ασφάλειας στην Ευρώπη και εκτιμούμε τη συμβολή της Κύπρου στην προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ», επισήμανε ο Λαβρόφ.
Αναφερόμενος στις έρευνες που ξεκίνησαν στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «η θέση μας βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και ειδικά για την περίπτωση αυτή στη σύνοδο του 1982 του Δικαίου της Θάλασσας».

Όσον αφορά στο Κυπριακό, τόνισε ότι «όπως και σε κάθε άλλο ζήτημα, η Ρωσία είναι ένθερμα υπέρ της επίτευξης συμφωνίας στη βάση των διεθνώς συμφωνημένων αρχών και στην περίπτωση αυτή μιλούμε για τα ψηφίσματα του ΣΑ. Τα ψηφίσματα αυτά περιγράφουν τις παραμέτρους για την εξεύρεση διευθέτησης, η οποία θα είναι αντικείμενο της συμφωνίας και των δύο κοινοτήτων, θα είναι διαρκής και θα είναι αντικείμενο ισχυρής διεθνούς υποστήριξης».

Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία έχει ζητήσει δια της Gazprom την άδεια παραχώρησης ερευνών και εκμετάλλευσης δύο «Οικοπέδων» που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

  • Απολύονται άρτια εκπαιδευμενοι επί σειρά ετών ΕΠΟΠ, για λόγους οικονομίας!
  • 18.000 λιγότεροι ικανοί στρατιώτες στον χειρισμό οπλικών συστημάτων
  • Πόσο κοστίζει η Ελλάδα γι αυτούς που σήμερα την κυβερνούν;

Την ώρα που η Πατρίδα χάνεται oι δήθεν οικονομολόγοι που δεν έχουν ιδέα από οικονομικά και οι συνταγματολόγοι που παραβιάζουν (μονίμως και κατά σύστημα) το Σύνταγμα. Δήμαρχοι και κομματόσκυλα αποφασίζουν την απόλυση 18.000 ικανών στρατιωτών και άριστων χειριστών οπλομηχανημάτων ΕΠΟΠ.

Ακούσατε στα μέτρα που θέλουν να πάρουν και διαρρέουν οι κοντυλοφόροι της συμφοράς κατ' εντολή, είδατε πουθενά για μείωση κατά 50% του μισθού και τις συντάξεις των βουλευτών;

Είδατε εσείς πουθενά να υπάρχει μέτρο για απόλυση των υπαλλήλων της Βουλής;
Μήπως μάθατε πως επιστρέφουν οι συνεργάτες των βουλευτών στην υπηρεσία τους και πως απολύονται οι διορισμένοι στα γραφεία συγγενείς τους;

Τώρα ανακάλυψαν οι "λαοπρόβλητοι" και οι "σκεπτόμενοι" πως για όλα φταίει ο Ελληνικός Στρατός, οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί του, αν και υπηρετούν από 18 χρονών και δεν πληρώνονται ποτέ για τις υπηρεσίες και τις ώρες εκτός ωραρίου τα νυχτερινά τις Κυριακές αργίες και τα σχετικά όταν διαμαρτύρονταν τους απαντούσατε μα εσείς την διαλέξατε την αυτήν την δουλειά...

Αλήθεια είναι. Εμείς την διαλέξαμε, αλλά η Πατρίδα μας έδωσε αυτό το δικαίωμα γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει αυτές τις υπηρερωρίες... Κι έρχονται τώρα και τολμούν να νομοθετούν και να μιλάνε αυτοί που χρέωσαν την Πατρίδα με πλασματικές υπηρεσίες με την συμμετοχή των πολιτικών τους προϊσταμένων. Αυτοί είναι που τώρα θέλουν να διώξουν τους ΕΠΟΠ γιατί δεν είναι πλέον όμηροι των πολιτικών τους γραφείων και των βουλευτών.

Η Σούλα Μερεντίτη βουλευτής του Πασόκ που καίγεται για αυτούς που θα απολυθούν, όχι γιατί την έπιασε ο πονος για ην Πατρίδα αλλά γιατί θα χάσει την πελατεία της, σε κανάλι ούρλιαζε ότι πρέπει να κόψουμε τους μισθούς των αξιωματικών .

Πως διορίστηκε εσύ θείτσα στην Αγροτική Τράπεζα με το απολυτήριο του γυμνασίου; Και τι μισθό παίρνεις; Και τι δουλειά έκανες στην Τράπεζα ('αραγε πήγαινες ποτέ); Κι έχεις εσύ λόγο για την δουλειά των αξιωματικών;

Οι ίδιοι που θα διώξουν τους ΕΠΟΠ είναι αυτοί που έδωσαν το δικαίωμα να έχουμε 20.000 ανυπότακτους φυγόστρατους χωρίς συνέπειες ψηφίζοντας ειδικά νομοσχέδια και μειώνοντας την άμυνα της χώρας... Είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν αν εισπράξουν τα χρέη και δεν ενεργοποιούν μέτρα για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των φοροφυγάδων, αλλά απειλούν με κατάσχεση τους έντιμους και άνεργους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος της ανικανότητας των πολιτικών...

Αλλά έως εδώ και μη παρέκει... Δεν θα έχετε πλέον να αντιμετωπίσετε παιδάκια που πετάνε πέτρες. Αλλά ηγέτες που ξέρουν να πολεμάνε ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ και τότε αλίμονό σας!


Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε την "κάστα" των πολιτικών της χώρας: Πόσο αποτιμάτε την πατρίδα μας; Με πόσες οικονομικές περικοπές θα είστε ικανοποιημένοι; Γνωρίζετε πως οι αποφάσεις σας εκθέτουν σε κίνδυνο την γεωγραφική αρτιότητα της χώρας μας; Γνωρίζετε την σοβαρή πιθανότητα να εκτεθείτε στην Δικαιοσύνη με κατηγορίες που δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα τρσέγγονά σας;

Κι ένα τελευταίο ερώτημα προς τους πολίτες της χώρας: Πιστεύετε πως πρόκειται για ανικανότητα ή σκοπιμότητα η συγκεκριμένη στοχευμένη πολιτική απόφαση;

  • Ποιος θα το έλεγε ή θα μπορούσε καν να το σκεφτεί πως ο πρωθυπουργός μίας χώρας θα κρύβεται ή για την ακρίβεια θα θεωρείται εξαφανισμένος - αγνοούμενος;
Αυτά, φυσικά, μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνουν, αφού πουθενά στον κόσμο δεν έχει σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό. Έτσι, προφανώς φοβούμενος τις εξελίξεις και τις συνέπειες που αυτές θα έχουν στο πρόσωπό του (αλλά και πιθανότατα τις νομικές συνέπειες που μπορεί να τον οδηγήσουν σε χωρίς πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο), ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ακύρωση του περίφημου ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη, έχει κυριολεκτικά χαθεί από το πρόσωπο της γης.

Στη θέση του αγνοούμενου Παπανδρέου εμφανίζεται ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ασκεί (άτυπα) τον ρόλο του πρωθυπουργού. Μπορεί όμως να συμβαίνει αυτό; Είναι νομικά κατοχυρωμένος ένας τέτοιος ρόλος για τον Βενιζέλο; Αφού, με βάση το Σύνταγμα της χώρας μας (όσο έχει απομείνει από αυτό, μετά τις συνεχείς καταπατήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου) όταν ο πρωθυπουργός αδυνατεί (για οποιοδήποτε λόγο, πλην προσωρινής ασθένειας) να εκτελέσει τα καθήκοντά του, τότε προκηρύσσονται εκλογές…

Πού βρίσκεται ο σκεπτόμενος και βραβευμένος Γιώργος Παπανδρέου; Γιατί δεν εκτελεί τα καθήκοντά του όπως ορίζεται από το νόμο; Γιατί όλοι (τα γνωστά παπαγαλοειδή ΜΜΕ) αποσιωπούν την ηχηρή απουσία του πρωθυπουργού;

Σαφέστατα, αυτή η απουσία δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα στο οποίο επιβάλλεται να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ναι, αυτός που χάρισε 50 εκατομμύρια δρχ. στον Ανδρέα Παπανδρέου για να χτίσει το «κωλόσπιτο») προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος (όσο έχει απομείνει…).

Τι έχει, άραγε, να πει η αντιπολίτευση; Γιατί δεν πιέζουν οι πολιτικοί παράγοντες (βλ. κόμματα) ώστε να εμφανισθεί ο Γιώργος Παπανδρέου; Γιατί γίνεται ανεκτή μία τέτοια πολιτειακή εκτροπή, η οποία τείνει να θέσει το ίδιο το πολίτευμα εκτός λειτουργίας, με το φόβο αντικατάστασής του με «κάτι άλλο»; Γιατί δεν αναφέρεται στην πολιτειακή αυτή δυσλειτουργία ο «πολλά βαρύς» συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος; Ποιος παίρνει πλέον αποφάσεις; Ποιος φέρει την ευθύνη των ό,ποιων αποφάσεων παίρνονται; Ποιος είναι υπόλογος στον Έλληνα πολίτη για όσα σήμερα συμβαίνουν και για όσα αύριο ενδέχεται να συμβούν;

Κατανοούν οι κυβερνώντες (βλ. κλητήρες – υπάλληλοι της τρόικας) πως η απουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί κίνδυνο για την χώρα; Η άτυπη ακυβερνησία που μπορεί να οδηγήσει σε περίπτωση ακραίων συνθηκών; Ποιος θα πάρει (ή παίρνει) τις αποφάσεις για τις οποίες θεσμικά υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός;

Ως πότε ο Γιώργος Παπανδρέου με την ανευθυνότητα του (άραγε επιτηδευμένη;) θα συνεχίσει να εκθέτει σε κινδύνους την πατρίδα μας (και όχι απαραίτητα πατρίδα του);


Η επίσκεψη του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη τον γενέθλιο τόπο του, ολοκληρώνεται απόψε με την πολιτική ομιλία του στα Χανιά,στο θέατρο της ανατολικής τάφρου της πόλης. Μαζί με τον ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, μιλούν επίσης ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΚΑΠ και ο Νίκος Χατζημιχελάκης, δικηγόρος, εκπρόσωπος ΚΑΠ-Σπίθας Χανίων.

Ακολουθεί η ομιλία με κεντρικό συνθημα "Αλλαγή Πορείας".

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως λαός είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι που ονομάζεται Ελλάδα. Ότι επομένως μας αφορά άμεσα τόσο η κατάσταση του πλοίου όσο και οι συνθήκες του ταξιδιού. Αν σταματήσουν οι μηχανές, σταματάμε κι εμείς κι αν βουλιάξει, τότε βουλιάζουμε κι εμείς. Αριστεροί, δεξιοί, πλούσιοι, φτωχοί, αδιακρίτως όλοι μαζί. Και σ’ αυτό το πλοίο δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες. Επομένως συνυπεύθυνοι για την κατάστασή του, για την πορεία του και για την ασφάλειά του. Κι ακριβώς γιατί οι πιο πολλοί δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει αυτές τις αλήθειες, βρεθήκαμε ξαφνικά εμείς οι συνιδιοκτήτες και συνυπεύθυνοι στιβαγμένοι στα αμπάρια του πλοίου, λες και είμαστε εμπορεύματα, ενώ στα καταστρώματα σουλατσάρουν απολαμβάνοντας τον αέρα της θάλασσας ξένοι επιβάτες, αντάμα με ορισμένα δικά μας σαϊνια και στη θέση του καπετάνιου επίσης ξένοι, με βοηθούς Έλληνες υπουργούς και υπαλλήλους.

Δεν ξέρω πώς αισθάνεστε εσείς, αλλά εγώ αν και υποχρεώθηκα στο παρελθόν να ταξιδέψω σε αμπάρια πλοίων αλυσσοδεμένος, ντρέπομαι. Γιατί στο κάτω-κάτω τότε είχαμε από πάνω μας μια Βέρμαχτ ή μια Δικτατορία. Ξέραμε ότι ο αγώνας ήταν άνισος και γι’ αυτό, αν και αλυσσοδεμένοι, είχαμε καθαρή συνείδηση. Δεν ντρεπόμασταν. Μόνο πονούσαμε, γιατί μας πήραν με τη βία το πλοίο ΕΛΛΑΔΑ και μεις το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να αντέξουμε ως το τέλος, έως ότου διώξουμε τους ξένους από τα καταστρώματα κι από τα πηδάλια.

Τούτη τη φορά όμως τα πράματα είναι διαφορετικά, γιατί όπως είπα, οι πιο πολλοί δεν πιστεύουν ότι το πλοίο είναι δικό τους και ότι η μοναδική δύναμη που διαθέτουν αυτοί που μας διοικούν σήμερα, είναι η δική μας παθητική στάση και η άγνοιά μας ότι είμαστε τόσο πολλοί και δυνατοί, που όταν το καταλάβουμε και το θελήσουμε, τους πετάμε -ξένους και ντόπιους- στη θάλασσα και σώζουμε το καράβι, που πάει από το κακό στο χειρότερο. Ένας ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ όπως το ονόμασαν οι ίδιοι, που τον οδηγούν κατ’ ευθείαν πάνω στο παγόβουνο, που μας περιμένει για να μας τσακίσει ολοκληρωτικά.

Ας δούμε τώρα μέσα σε ποια πελάγη ταξιδεύουμε. Η οικονομική τρομοκρατία μετά την Ελλάδα ρίχνει τον ένα ευρωπαϊκό λαό μετά τον άλλον μέσα σε μια μανιασμένη θάλασσα. Απειλεί ακόμα και την ίδια την Αμερική, την πιο μεγάλη χώρα του καπιταλισμού. Αυτό που συμβαίνει είναι πράγματι πρωτάκουστο. Όπως όλοι ξέρουμε, ο καπιταλισμός θεοποίησε το χρήμα. Και όπως φαίνεται, το χρήμα απέκτησε συνείδηση της δύναμής του, έγινε όπως λένε άυλο (χρηματοπιστωτικό στη γλώσσα των οικονομολόγων), άυλο μεν όμως τόσο παντοδύναμο, ώστε να μπορεί να υποτάξει ακόμα κι εκείνον που το γέννησε, δηλαδή τον καπιταλισμό. Για να κάνει τι; Μα για να εξουσιάσει πάνω από όλους τους λαούς με όπλο την οικονομική τρομοκρατία επιβάλλοντας μια Νέα Διεθνή Τάξη Εξουσίας, που θα την ονομάζω «νέο-φετιχιστική». Από τη λέξη «φετίχ» ή «τοτέμ», που κάποτε λάτρευαν σαν Θεό οι πρωτόγονοι. Τώρα τη θέση του φετίχ την έχει πάρει το χρήμα, που ταυτόχρονα μας βυθίζει σε ένα νέο πρωτογονισμό. Δηλαδή σ’ αυτή τη μανιασμένη θάλασσα, όπου το πλοίο ΕΛΛΑΣ κλυδωνίζεται ουσιαστικά ακυβέρνητο, μιας και η γέφυρα έχει καταληφθεί από την Τρόικα δηλαδή το πειθήνιο όργανο των Τραπεζών, πάνω στις οποίες στηρίζει τη δύναμή του το «άυλο χρήμα» από όπου εκπορεύεται η οικονομική τρομοκρατία και ο νεο-φετιχισμός.

Κι όλοι εμείς οι άλλοι, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, βρισκόμαστε στιβαγμένοι στο αμπάρι του πλοίου και η μόνη μας αντίδραση είναι να φωνάζουμε κάθε φορά που ένα πελώριο κύμα μας ταρακουνά. Κι ο ένας χάνει τη δουλειά του, ο άλλος κλείνει το κατάστημά του, η φορολογία μας ξεζουμίζει και η φτώχεια χτυπά την πόρτα μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα από σας να σκεφτείτε δύο πρωταρχικά πράγματα: Το πρώτο είναι να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο, που βολοδέρνει μέσα σε μια άγρια θάλασσα και ότι δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες με ίσα μερίδια ευθύνης ο καθένας. Και το δεύτερο ότι η πορεία του πλοίου είναι βασικά λαθεμένη και εν πάση περιπτώσει εμείς οι πολλοί, η πλειοψηφία, κλεισμένοι όπως είπα στο αμπάρι είμαστε ουσιαστικά εξουδετερωμένοι. Είμαστε εμπορεύματα που μας προορίζουν για πούλημα είτε είμαστε αρνάκια που μας οδηγούν για τα περαιτέρω. Σ’ αυτή την κατάσταση μας καταδικάσανε να είμαστε και γι’ αυτό εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε να αγωνιστούμε. Πολίτες υπεύθυνοι, περήφανοι, έξυπνοι, δυνατοί και αποφασισμένοι πρώτα απ’ όλα να κερδίσουμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια. Οπότε το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιταχτούμε καλά στα μάτια, να δώσουμε τα χέρια, να ενωθούμε όλοι με ένα σκοπό και μια θέληση.

Ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να κυβερνήσουμε εμείς οι ίδιοι το καράβι μας και η θέληση να προσπαθήσουμε να το οδηγήσουμε σε ήρεμα νερά, μακριά από τον σκυλοκαυγά όπου το ένα τέρας προσπαθεί να φάει το άλλο, σ’ αυτόν τον κόσμο που τον χαρακτηρίζει ο Νόμος του ισχυρότερου, δηλαδή ο Νόμος της Ζούγκλας.

*

Προς το παρόν υπάρχει άμεση ανάγκη να σταματήσει η λαθεμένη πολιτική της Τρόικα-Κυβέρνησης που αφορά την οικονομική και κοινωνική πολιτική. Από τη στιγμή που ήρθε η Τρόικα τον Μάιο του 2010 έως σήμερα όλοι οι αριθμοί διαψεύστηκαν και όλα τα μέτρα που πάρθηκαν απέτυχαν. Με το Μνημόνιο η χώρα βυθίζεται καθημερινά σε μεγαλύτερη κρίση, που την οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση με αυξανόμενους ρυθμούς.

Εν τούτοις η Κυβέρνηση επιμένει συνεχίζοντας την ίδια αποτυχημένη της πολιτική. Ποιο ήταν το αμάρτημα των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους; Τα συνεχή δάνεια. Τι κάνει η σημερινή Κυβέρνηση; Συνεχίζει τον ίδιο αμαρτωλό δρόμο με νέα δάνεια! Τότε γιατί δεν συνέχιζε να δανείζεται τον Οκτώβρη του 2009 που έγινε κυβέρνηση; Και ποιος ο λόγος να προσφύγουμε στο ΔΝΤ και τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες; Τώρα φαίνεται καθαρά, ότι δεν ήταν ο Παπανδρέου που κατέφυγε στην Τρόικα αλλά η Τρόικα και οι δανειστές που τον υποχρέωσαν να θέσει τη χώρα μας κάτω από την κηδεμονία τους, γιατί όπως αποδείχθηκε, τα δάνεια με τα οποία συνεχίζεται η υπερχρέωσή μας, δεν προορίζονται για μας αλλά για κείνους. Δηλαδή μας δανείζουν, μας χρεώνουν με τόκους και στη συνέχεια τα δάνεια που μας δίνουν, πάνε κατ’ ευθείαν στους δανειστές μας. Να για ποιο λόγο αν και έχουμε εισπράξει μετά τον ερχομό της Τρόικα πολλά δισεκατομμύρια Ευρώ, η ελληνική αγορά είναι στεγνή από χρήμα, δεν πηγαίνει ούτε ένα Ευρώ σε αναπτυξιακά έργα, ο κόσμος γίνεται όλο και πιο φτωχός, ενώ η κυβέρνηση καταφεύγει σε φόρους και σε αύξηση του ΦΠΑ για να μαζέψει χρήματα, προκειμένου να πληρώσει τους κρατικούς υπαλλήλους και τα υπόλοιπά της έξοδα. Δηλαδή ουσιαστικά γδύνουν τους πιο αδύνατους, μικρομεσαίους, τους μισθοδίαιτους και τους συνταξιούχους αυξάνοντας την ανεργία για να συντηρούν το Δημόσιο, ενώ τα δάνεια μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς ίχνη κέρδους για μας, με μόνη συνέπεια τη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους. Που μέσα σε ενάμιση χρόνο εκτινάχθηκε από το 132% του ΑΕΠ στα 152%. Και όπως όλοι γνωρίζουν, το 150% είναι η κόκκινη γραμμή, πέρα από την οποία δεν υπάρχει τρόπος να απαλλαγεί ακόμα και μια πλούσια χώρα από τα χρέη με τους τόκους και τα χρεολύσια στον αιώνα τον άπαντα. Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση αυτή μας οδήγησε μέσα σε ενάμιση χρόνο στην πλήρη οικονομική καταστροφή.

Μια τόσο άθλια, πρόστυχη και καθαρά αντεθνική κομπίνα όπως αυτή που έγινε σε βάρος του Λαού μας, δεν νομίζω να εφαρμόστηκε έως σήμερα σε καμμιά χώρα του κόσμου. Πρόκειται για ένα εθνικό έγκλημα που θα πρέπει άμεσα να σταματήσει, Πρώτον γιατί διαλύει κυριολεκτικά τη χώρα μας σε βάθος χρόνου και Δεύτερον γιατί μόνο σε κάφρους αξίζει μια τέτοια κοροϊδία.

Περνώ τώρα στο πρόβλημα της ουσιαστικής και όχι της τυπικής συνταγματικής νομιμότητας της παρούσας κυβέρνησης. Βασική αρχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος είναι ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει. Στην πραγματικότητα σήμερα αυτή η αρχή έχει αντιστραφεί, δεδομένου ότι δεν είναι η πλειοψηφία αλλά η μειοψηφία που κυβερνά και η πλειοψηφία ελέγχει. Ειδικά εμάς τους ανεξάρτητους και τους εκτός των κομμάτων που είμαστε τα κύρια θύματα της πολιτικής της κυβερνητικής μειοψηφίας, μας έχουν καταντήσει παθητικούς παρατηρητές της ριζικής αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας.

Γιατί δεν είναι μόνο οι απλοί πολίτες που θίγονται από τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και η ίδια η χώρα, η πατρίδα μας, που την έχουν καταντήσει παίγνιο στις κάθε είδους ορέξεις των λεγομένων συμμάχων μας, των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης των Τραπεζών. Η σημερινή Κυβέρνηση μάς έχει υποβιβάσει όσο καμμιά άλλη σε υπάκουο υπηρέτη ξένων συμφερόντων. Χωρίς να έχουμε δικαίωμα για τη χάραξη ανεξάρτητης εθνικής, αμυντικής και οικονομικής πολιτικής. Δηλαδή μας έχουν μεταβάλει σε ένα απλό προτεκτοράτο φτάνοντας στο σημείο να μας επιβάλουν Γερμανό υπερ-πρωθυπουργό. Ενώ μεθοδεύουν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας στους ξένους δανειστές. Βεβαίως κάθε κυβέρνηση που προέρχεται από εκλογές, έχει το δικαίωμα να κυβερνήσει για μια τετραετία, ακόμα κι αν στο μεταξύ απωλέσει ένα μέρος της αρχικής της δύναμης. Ας πούμε ένα 10 έως 15%. Εδώ όμως έχουμε μια αναμφισβήτητη καταρράκωση της εκλογικής δύναμης της παρούσας κυβέρνησης, της τάξης του 50% και πλέον.

Στην περίπτωση αυτή το Σύνταγμα του 1975 έδινε τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. Η αλλαγή που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την συνταγματική αναθεώρηση του 1985 και που είχε από τότε καταγγελθεί ότι αλλοιώνει τον χαρακτήρα του Πολιτεύματος, μας οδήγησε ακριβώς σ’ αυτό που συμβαίνει σήμερα. Αν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία, θα έπρεπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ζητήσει να γίνουν εκλογές, για να κρίνει ο λαός εάν εξακολουθεί να έχει το ουσιαστικό δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις που μάλιστα ξεθεμελιώνουν την ίδια τη βάση της ελληνικής κοινωνίας και δεσμεύουν τη χώρα για πολλές δεκαετίες. Τι άλλο στην ουσία είναι αυτό παρά ένα παρατεταμένο πραξικόπημα; Και η Βουλή; Γιατί όλοι σιωπούν μπροστά σ’ αυτή την κακοποίηση της ουσίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος;

Πρόκειται για ένα συνταγματικό αδιέξοδο, μια παραμόρφωση της πεμπτουσίας της Δημοκρατίας που με απόλυτη περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, βαρύνει, αλλοιώνει και βλάπτει την χρηστή διακυβέρνηση της χώρας οδηγώντας σε μια ουσιαστική κατάχρηση εξουσίας και μετατρέπει τη Βουλή σε ένα άλλοθι για μια κατ' ουσίαν δικτατορική επιβολή μιας μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας. Με άλλα λόγια οδηγεί στην καταπάτηση της Δημοκρατίας ως συστήματος που διασφαλίζει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες.

Στο μεταξύ και έως ότου η πολιτική εξουσία επιλύσει τα προβλήματά της, εμείς η συντριπτική πλειοψηφία των ανεξάρτητων πολιτών έχουμε ηθικό, εθνικό και δημοκρατικό χρέος να θεωρούμε τις αποφάσεις αυτής της ουσιαστικής μειοψηφίας σε μια εποχή μάλιστα που έχει παραδώσει τις τύχες της χώρας μας στους ξένους, ως ηθικά, εθνικά και δημοκρατικά παράνομες, αντιτάσσοντας το όπλο της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ στις ηθικά, εθνικά, δημοκρατικά και ιστορικά παράνομες αποφάσεις της.
Ανυπακοή ατομική και συλλογική σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, που παίρνονται μάλιστα κατ' επιταγήν των ξένων επιτηρητών μας και που θίγουν εκτός από τα συμφέροντα του Λαού και της χώρας, την προσωπική, λαϊκή και εθνική μας αξιοπρέπεια.
Στην ιστορία των δημοκρατιών η πολιτική ανυπακοή υπήρξε το μέσο μη βίαιης και διαφανούς αντίστασης του συνειδητού πολίτη απέναντι στις αποφάσεις μιας Κυβέρνησης που παραβιάζει τους θεμελιώδεις κανόνες της κοινωνικής συμβίωσης. Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι μια αυθαίρετη έννοια. Είναι μια ολόκληρη θεωρία της πολιτικής επιστήμης και του συνταγματικού δικαίου και κεκτημένο του πολιτικού και συνταγματικού μας πολιτισμού. Οι ρίζες της ανάγονται στις απαρχές του συνταγματισμού, στη Μαγκνα Κάρτα και στο περίφημο δικαίωμα αντίστασης. Δηλώνει το δικαίωμα του πολίτη να μην τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στην εξουσία, όταν εκείνη πρώτα δεν τηρεί τους όρους του «κοινωνικού συμβολαίου» Ας μην ξεχνάμε την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματός μας: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Σήμερα όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει πολύ. Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 18% και στους νέους το 40%. Σε λίγο θα παρατηρηθούν φαινόμενα φτώχειας με οικογένειες που δεν θα έχουν να φάνε ούτε ψωμί. Οι μεγάλοι φόροι και οι μαζικές απολύσεις θα δημιουργήσουν στρατιές απελπισμένων. Μπροστά σ’ αυτή τη λαίλαπα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα πρέπει να απαντήσουμε. Προτείνουμε σαν πρώτα μέτρα την ΑΜΥΝΑ, την ΑΝΥΠΑΚΟΗ, καθώς και την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Η άμυνα και η ανυπακοή πρέπει να εστιασθούν στις περιπτώσεις που κινδυνεύει να ξεπουληθεί όσο-όσο τόσο η ατομική όσο και η δημόσια περιουσία. Λόγου χάρη αυτές τις μέρες πήγε δικαστικός κλητήρας στη Νέα Φιλαδέλφεια να κατασχέσει το σπίτι ενός εργαζόμενου. Τότε μαζεύτηκαν αυθόρμητα οι γείτονες, σκίσανε τα χαρτιά της κατάσχεσης και περιφρουρούν το σπίτι. Βλέπετε εξ άλλου τι γίνεται με το Ελληνικό, που θέλουν να το κάνουν καζίνο.

Επειδή μεθαύριο κιόλας ίσως αρχίσουν στη γειτονιά σας να υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών που δεν θα έχουν να φάνε, θα πρέπει από τώρα να δημιουργηθούν ταμεία Αλληλεγγύης, από μας τους ίδιους, τους γείτονες, τον λαό τον ίδιο. Η Εθνική Αλληλεγγύη θα πρέπει να γίνει από δω και πέρα η βασική μας προσπάθεια, ώστε να μην αφήσουμε ούτε ένα συμπολίτη μας αβοήθητο. Αυτή θα πρέπει να είναι η Εθνική μας Άμυνα στο τσουνάμι που μας ετοιμάζουν για να μας πνίξουν.

Παράλληλα όμως με την Άμυνα, προτείνουμε και την Επίθεση. Σε περίπτωση που υποχρεωθούν να κάνουν εκλογές, τι θα γίνει; Θα ψηφίσουμε πάλι τα ίδια κόμματα; Θα ρίξουμε λευκό; Ή δεν θα ψηφίσουμε; Τίποτα από όλα αυτά. Θα πρέπει να πάρουμε μέρος. Όμως με μια προϋπόθεση: Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη Εθνική Λαϊκή Παράταξη που θα σαρώσει.

Θα βρούμε τι είναι εκείνα που ενώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας, που σήμερα βρίσκεται έξω από το Σύστημα Εξουσίας.

Να απαλλαγούμε από το Χρέος. Να φύγει η Τρόικα. Να γίνει συντακτική εθνοσυνέλευση. Να αναδειχθούν καινούρια πρόσωπα που να έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης κλπ. Εμείς, το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, έχουμε τις δικές μας προτάσεις και είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε με κάθε ανεξάρτητο πολίτη στη βάση του λαού.

Ας αρχίσουμε να κάνουμε κοινές Επιτροπές, που να αποβλέπουν στην ενότητα του λαού. Αρχίζοντας από τους χώρους εργασίας. Τις συνοικίες. Μετά λίγο πιο πάνω, στις πόλεις, στις περιφέρειες, έως ότου καταλήξουμε σε μια ενιαία παράταξη με δικό της πρόγραμμα, στόχους, μεθόδους δουλειάς και σχέδια για το μέλλον, που να στηρίζεται στην ελεύθερη θέληση των μελών της. Μια παράταξη μέσα στην οποία να επικρατεί το ήθος, οι αξίες και οι αυστηρά δημοκρατικές διαδικασίες. Μια ελεύθερη ένωση ελεύθερων ανθρώπων με τρία βασικά χαρακτηριστικά: την αγάπη στην πατρίδα, την πρόοδο και τη Δημοκρατία.

Ας δούμε όμως τι γίνεται σήμερα στον τόπο μας. Όπως είπα και πιο πριν, η θεοποίηση του χρήματος έχει περάσει στο στάδιο που με όπλο την οικονομική τρομοκρατία επιβάλλει τον νέο-φετιχισμό στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ προσπαθώντας με τον πλήρη έλεγχο του χρηματιστηριακού συστήματος να χειραγωγήσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και να το αναδείξει σε ισχυρούς πυλώνες ενός νέου τύπου παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μεταβάλλει τις κυβερνήσεις σε πειθήνια όργανά του με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει σαν όργανα αποδόμησης των χαρακτηριστικών που συνιστούν την ταυτότητα του κάθε έθνους, του κάθε λαού και της κάθε κοινωνίας. Με την πολιτική του «Σοκ και Δέος» που βασίζεται στην κατατρομοκράτηση, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση των μαζών, ξεκαθαρίζει όπως φαίνεται το έδαφος, ώστε επάνω στα ερείπια που δημιουργεί, να χτίσει το δικό του μοντέλο του παγκοσμιοποιημένου πολίτη-λαού. Από όπου πέρασε έως τώρα, κυρίως την Λατινική Αμερική και ορισμένες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, αφού για ένα χρονικό διάστημα βύθισε τους ανθρώπους σε μια απερίγραπτη δυστυχία, άφησε πίσω της λαούς φοβισμένους, αλλοιωμένους, που έχοντας χάσει την πρωτινή εθνική τους ταυτότητα, προσπαθούν ζαλισμένοι να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συνέβη.

Προς μεγάλη μας δυστυχία αποφάσισε να πατήσει πόδι στην Ευρώπη ξεκινώντας από τη χώρα μας. Με τα στοιχεία που έρχονται λίγα-λίγα στο φως, βλέπουμε τώρα ότι μας είχαν βάλει από καιρό στο μάτι. Ξεκίνησαν αμέσως μετά τη Χούντα με τη συστηματική κατεδάφιση του νεοελληνικού πολιτισμού επιβάλλοντας στη θέση του την υποκουλτούρα, ενώ παράλληλα φόρτωναν στην πλάτη μας υπέρμετρα χρέη με τη μέθοδο των πολεμικών δαπανών και του δημόσιου δανεισμού. Σ’ αυτό τους το έργο είναι βέβαιο ότι είχαν Έλληνες συνεργάτες, από υπαλλήλους και τεχνοκράτες μέχρι υπουργούς και πρωθυπουργούς. Ο σκοπός τους ήταν να μας φορτώσουν με χρέη και τόκους τόσο υψηλούς, ώστε να βρεθεί η χώρα μας να τους χρωστά στο διηνεκές.

Η Ελλάδα μπορούσε μετά τη Χούντα να ξεπεράσει τις προχουντικές κομματικές της διαφορές (που αντανακλούσαν μια διεθνή διαμάχη που δεν υπάρχει πια και που μας οδήγησαν ακόμα και σε εμφύλια σύρραξη) σχηματίζοντας μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με κύριο στόχο την καθολική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και την σύναψη ειρηνικών σχέσεων με τους γείτονες, γεγονός που θα μας απάλλασσε από τις στρατιωτικές δαπάνες και τα δάνεια εξασφαλίζοντας οικονομική επάρκεια και άνοδο του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου του λαού μας.

Τώρα φαίνεται πόσο άβουλοι και ανεύθυνοι ήσαν εκείνοι που συστηματικά διαιρούσαν και υποδιαιρούσαν τον λαό επιβάλλοντας την κομματοκρατία και οδηγώντας έτσι τη χώρα στον παρασιτισμό και τη διαφθορά αντί για την κοινωνική άνοδο και την πρόοδο.

Δεν μπορώ βεβαίως να ξέρω πόσοι και ποιοι από αυτούς είχαν γίνει από τότε όργανα των ξένων γνωρίζοντας ότι ο τελικός τους σκοπός ήταν να μας οδηγήσουν στο σημερινό αδιέξοδο.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον σημερινό πρωθυπουργό και τους πολύ στενούς του συνεργάτες, γιατί όπως είπα, οι ξένοι (το ΔΝΤ και η Ευρώπη των Τραπεζών) είναι αυτοί που τον επέλεξαν, για να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμά τους όπως ήδη το περιγράψαμε.

Το χρήμα, ο νέο-φετιχισμός, οι Τράπεζες, όλη αυτή η επίθεση είναι ένας ιός θανατηφόρος για όλους τους λαούς της γης, απέναντι στον οποίο πάρα πολλοί λαοί πάλεψαν και παλεύουν και μάλιστα επιτυχώς, θα μπορούσαμε να πούμε, για μερικούς από αυτούς. Γιατί λοιπόν όχι κι εμείς;

Φοβάμαι όμως ότι η περίπτωσή μας είναι πολύ βαρειά. Εδώ που οδηγήθηκαν τα πράγματα από την παρούσα κυβέρνηση, δεν θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από τα χρέη και τους τόκους στον αιώνα τον άπαντα.

Γνωρίζω ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παρέδωσε στον Ανδρέα Παπανδρέου χρέος που αντιστοιχούσε στο 32% του ΑΕΠ κι αυτός μέσα σε επτά χρόνια το έφτασε στα 112% του ΑΕΠ, δηλαδή 70 μονάδες επάνω, γεγονός πρωτοφανές. Τότε γονατίσαμε, γιατί τα νέα δάνεια πήγαιναν τους τόκους στο 80% και άνω. Τον Οκτώβριο του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε το ΑΕΠ στα 132%, για να το φτάσει σε ενάμιση χρόνο στο 152%. Δηλαδή στην κόκκινη γραμμή που μας καταδικάζει σε εφ’ όρου ζωής δέσμευση έναντι των δανειστών μας. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία των αντισυνταγματικών δανειοδοτικών συμβάσεων και σε άρνηση καταβολής των παράνομων δανείων ως επαχθών.

Με άλλα λόγια οι περίφημες δόσεις που κυριολεκτικά τις επαιτούμε και για τις οποίες πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί, δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να μας χρεώνουν τόσο πολύ, ώστε να μας δένουν χειροπόδαρα οι δανειστές μας με χλευασμούς και απειλές, με στόχο να μας γδύσουν.

Ξεκινήσαμε με τους Φινλανδούς και ποιος ξέρει ποιες εγγυήσεις τους προσέφερε ο κ. Βενιζέλος. Το γεγονός αυτό άνοιξε την όρεξη των υπολοίπων συμμάχων και σωτήρων μας, με επί κεφαλής την αντιπρόεδρο του Γερμανικού κυβερνητικού κόμματος που άρχισε να απαιτεί τα μαλλιά της κεφαλής της.

Αυτό μου θύμισε μια προσωπική εμπειρία από τον καιρό της γερμανικής κατοχής. Καθώς έτρεχα για να μη με σκοτώσουν, βρέθηκα ξαφνικά περικυκλωμένος από δεκάδες άγριους σκύλους, έτοιμους να με κατασπαράξουν. Κάπως έτσι μας βλέπω περικυκλωμένους από τους ευγενείς λαούς της Ευρώπης, που με την ΚΟΜΠΙΝΑ που μας έστησαν, προσπαθούν να πάρουν με κάθε τρόπο τα δανεικά τους -κάτι που φυσικά δεν είναι δυνατόν να γίνει ποτέ, αφού μας φορτώνουν συνεχώς με καινούρια, που μάλιστα Κυβέρνηση και ΜΜΕ τα βαφτίζουν σωτήρια!

Και το ερώτημα είναι «τι γυρεύουμε εμείς μέσα σ’ αυτό το σκυλολόι;» Εγώ πάντως (ίσως λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας που διηγήθηκα πριν) τους βλέπω να μας περιτριγυρίζουν σαν λυσσασμένοι σκύλοι με τη γλώσσα έξω, με τα σάλια να τρέχουν και με δόντια μυτερά, έτοιμα να μας ξεσκίσουν. Και θα μας ξεσκίσουν αν συνεχίσουμε να καθόμαστε ήσυχοι και να τους παρατηρούμε, ενώ θα έπρεπε ήδη να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Εγώ εδώ απλά σας λέω ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά για αλλαγή πορείας. Γιατί με την ως τώρα πορεία, η Τρόικα και η Κυβέρνηση μάς προσφέρουν βορά σε σαρκοφάγα και το αποτέλεσμα είναι Θάνατος! Δηλαδή πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου για μας και τη χώρα μας. Σκεφτείτε το.

Κι εδώ μπαίνει ένα άλλο θέμα: Η επίθεση! Μιας και η καλλίτερη άμυνα, όπως λένε, είναι η επίθεση.

Εμείς του Κινήματος των Ανεξάρτητων Πολιτών πιστεύουμε ότι ο μόνος που μπορεί να επιτεθεί με πιθανότητες επιτυχίας είναι ο ελληνικός λαός. Και σ’ αυτόν τον σκοπό είμαστε αφοσιωμένοι. Ξέρουμε ότι το Σύστημα Εξουσίας, ελληνικό και ξένο, είναι δυνατό. Όμως η ιστορική πείρα μάς διδάσκει ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη από τον ενωμένο λαό.

Όπως βλέπετε, το Σύστημα δεν πάει καλά. Γι’ αυτό και τα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης πιέζουν τον Σαμαρά να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Είμαι βέβαιος πως όσες αντιστάσεις κι αν υπάρχουν, στο τέλος θα υποχωρήσουν. Και ήδη το πρώτο βήμα έγινε στο θέμα της Παιδείας. Δηλαδή σ’ ένα χώρο που προσφέρεται για τέτοιου είδους συναντήσεις χωρίς να παρουσιαστούν σοβαροί τριγμοί.

Ας μην υποτιμούμε την Εξουσία. Είναι τόσο έμπειρη και πολυμήχανη, που προβλέπω ότι σε περίπτωση εκλογών θα υπάρξει ένα είδος «Τροϊκανής συσπείρωσης», ένα «Τροϊκανό μέτωπο» ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-Καρατζαφέρη κ.λπ. Σ’ αυτή την περίπτωση ένα μέρος από τα 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν τα δύο «κόμματα εξουσίας», πιθανόν να επαναπατρισθούν.

Κι αυτό πιθανώς θα γίνει στην περίοδο των μεγάλων χτυπημάτων εναντίον του λαού και της χώρας. Γιατί ελπίζουν ότι στο 18% περίπου του ΠΑΣΟΚ θα προστεθούν και τα ποσοστά των άλλων δύο κομμάτων που προανέφερα, επομένως δεν θα βρεθεί μόνη της η σημερινή κυβέρνηση να κάνει την βρώμικη δουλειά.

Με άλλα λόγια αν μέχρι τώρα η ενότητα των ανεξάρτητων ψηφοφόρων με τους «αντιμνημονιακούς» του ΠΑΣΟΚ και με τους ψηφοφόρους της Αριστεράς ήταν επιβεβλημένη, σήμερα γίνεται πλέον ζωτικής σημασίας, αναγκαία και σημαντική, μιας και οι συνθήκες δυσκολεύουν για μας που παλεύουμε για την σωτηρία της χώρας.

Είναι απαραίτητο από αύριο κιόλας να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία του «αντι-Τροϊκανικού» Μετώπου με τη σύσταση μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση του Λαού. Όλοι οι πολίτες, όπου κι αν ανήκαν ή εξακολουθούν να ανήκουν, μπορεί και πρέπει να συμφωνήσουν για τη σύσταση ενός πανίσχυρου πανεθνικού παλλαϊκού Μετώπου, που να ξεκινά από τον πρώτο κοινό στόχο: την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας με την άμεση σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Ξεκινάμε από το ίδιο το πολίτευμα της χώρας, το νέο Σύνταγμα που θα δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα δικαιώματα σε κάθε πολίτη.

Από κει και πέρα μπορεί να συμφωνήσουμε σε μια σειρά κοινούς στόχους, που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε την αντιπροσωπευτική όλων των τάσεων ομάδα που θα χαράζει την τακτική και τη στρατηγική του αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας. Το δικό μας σύνθημα είναι

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Χανιά (θέατρο Ανατολικής τάφρου), 21.9.2011

Μίκης Θεοδωράκης
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 η Βουλή των Ελλήνων με μεγάλη πλειοψηφία 198 βουλευτών υπερψήφισε τη τροπολογία που ουσιαστικά δίνει οριστικά το πράσινο φως για την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών στη περιοχή του Βοτανικού. Το Ισλαμικό Τέμενος θα φιλοξενηθεί σε έκταση που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό με συνολικό εμβαδόν 850 τ.μ αφού μετασκευασθούν υφιστάμενα κτίρια και υπολογίζεται ότι θα έχει χωρητικότητα 350 ατόμων αντί αρχικού σχεδίου 500 ατόμων και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

Το αίτημα για την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα έχει μακρά ιστορία. Ουσιαστικά ξεκινάει από τα τέλη του 19ου αιώνα και καταλήγει με το επίσημο αίτημα της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος το 2006 προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.(ΥΕΠΘ) Η τότε Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα και περί τα τέλη του 2006 έφερε σχέδιο νόμου στη Βουλή που υπερψηφίστηκε και πλέον αποτελεί Νόμο του Κράτους (Ν.3512/2006).

Ο συγκεκριμένος νόμος μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών». Σκοπός του ΝΠΙΔ είναι η διοίκηση, διαχείριση και συντήρηση του Ισλαμικού Τεμένους που θα ανεγερθεί στα όρια του Δήμου Αθηναίων για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των Μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αττική. Το ιδρυόμενο από το Ν.3512/2006 ΝΠΙΔ διοικείται από επταμελές(7 μέλη) Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) στο οποίο πέρα από Έλληνες κρατικούς λειτουργούς( 4 μέλη) συμμετέχουν και ένας εμπειρογνώμονας με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με την Ισλαμική θρησκεία και δύο(2) εκπρόσωποι των Μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αττική που επιλέγονται από τον Υπουργό Παιδείας μεταξύ των προτεινόμενων από δύο νομίμως συγκροτημένα και πλέον αντιπροσωπευτικά σωματεία Μουσουλμάνων της Αττικής. Οι πόροι του ΝΠΙΔ διακρίνονται σε τακτικούς που προέρχονται από επιχορηγήσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού του ΥΕΠΘ για τη λειτουργία και συντήρηση του Τεμένους και έκτακτους που προέρχονται από επιχορηγήσεις, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες και κάθε είδους εισφορές φυσικών ή νομικών προσώπων κλπ.

Η ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους πάντα σύμφωνα με το Ν.3512/2006 θα πραγματοποιηθεί με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τέλος στο ιδρυόμενο Τέμενος τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός (ιμάμης) μετά από εισήγηση του Δ.Σ του ΝΠΙΔ, με θητεία δύο ετών, που μπορεί να ανανεωθεί. Με την πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή για την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, ουσιαστικά επικυρώθηκε η αρχική πρόβλεψη του Ν.3512/2006 με την συμπλήρωση βέβαια ( δεν υπήρχε συγκεκριμένη πρόβλεψη στο Ν.3512/2006) ότι το Τέμενος θα κατασκευασθεί στο συγκεκριμένο χώρο που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό στη περιοχή του Βοτανικού.

Η Αθήνα σύμφωνα με πολλούς αναλυτές και τους εκπροσώπους Μουσουλμανικών οργανώσεων είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν λειτουργεί επίσημο Ισλαμικό Τέμενος. Είναι όμως ακριβής αυτός ο ισχυρισμός; Στην Αθήνα ήδη από τον Ιούνιο του 2007 λειτουργεί λατρευτικός χώρος χωρητικότητας περίπου 3.000 ατόμων( σύμφωνα με την κα Χάλα Ακάρι εκπρόσωπο του Ελληνο-Αραβικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κεντρου) μέσα στο κτίριο που στεγάζει το Ελληνο-Αραβικό Μορφωτικό και Πολιτιστικό κέντρο στο Μοσχάτο. Το Ελληνο-Αραβικό Μορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο λειτουργεί νόμιμα από το 2001 και το 2007 μετεγκαταστάθηκε από τους Αμπελόκηπους στο Μοσχάτο σε κτίριο που αγόρασε και ανακαίνισε έναντι 2,5 εκατ. Ευρώ Σαουδάραβας επιχειρηματίας. Επομένως αναρωτιέται κανείς γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα ότι δεν υπάρχει στην Αθήνα νόμιμος χώρος λατρείας για τους Μουσουλμάνους. Εξυπηρετούνται κάποιες σκοπιμότητες ή απλά επικρατεί άγνοια;

Εκτός αυτού λειτουργούν περισσότερα από 100 άτυπα τζαμιά σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα τζαμιά αυτά βέβαια λειτουργούν ημι-παράνομα και αυτό είναι και ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλούνται όσοι προκρίνουν την κατασκευή του επίσημου Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών. Όμως θα μπορούσαν οι ελληνικές αρχές εφόσον τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας να νομιμοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος αυτών των άτυπων τζαμιών και να μην χρειαστεί να κατασκευαστεί ένα μεγάλο Τέμενος που μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία Ισλαμικού γκέτο, όπως η εμπειρία από άλλα ευρωπαϊκά κράτη μας έχει διδάξει.
Η Αθήνα σύμφωνα με άρθρο της κας Ελευθερίας Κόλλια στο Βήμα έχει περισσότερους από 500.000 Μουσουλμάνους. Αν και ο αριθμός ελέγχεται για την ορθότητά του(συνήθως γίνεται το λάθος να συνυπολογίζονται στους Μουσουλμάνους και οι Αλβανοί οι οποίοι δεν θεωρούνται πραγματικοί Μουσουλμάνοι ακόμα και από τους ίδιους τους Άραβες), δεν μας εξηγεί η κα Κόλλια πόσοι από αυτούς τους Μουσουλμάνους που κατοικούν στην Αθήνα είναι Έλληνες πολίτες, πόσοι νόμιμοι μετανάστες και πόσοι παράνομοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα ευρήματα της εν εξελίξει διδακτορικής μου έρευνας για το Πανεπιστήμιο του Buckingham με θέμα «Το Ισλάμ στην Ελλάδα και η Ισλαμιστική απειλή», οι Μουσουλμάνοι το θρήσκευμα Έλληνες πολίτες και οι νόμιμοι μετανάστες που κατοικούν στην Αττική δεν υπερβαίνουν τα 40.000 άτομα. Επομένως γιατί γίνεται όλη αυτή η «φασαρία»; Μήπως γίνεται για τους λαθρομετανάστες Μουσουλμάνους;

Δεδομένου ότι όπως εξήγησα υπάρχει ήδη νόμιμος λατρευτικός χώρος στην Αθήνα που μπορεί να εξυπηρετήσει τις θρησκευτικές ανάγκες των Μουσουλμάνων γεννάται το ερώτημα για ποιον λόγο και ποιοι πίεσαν και κατάφεραν τελικά να πείσουν την πλειοψηφία των μελών του Ελληνικού κοινοβουλίου να εγκρίνουν τη κατασκευή ενός Τεμένους που σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία θα επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες με το ποσό των 12 εκατ. Ευρώ περίπου.

Η απάντηση στο ερώτημα είναι σχετικά απλή. Ο κ.Ναίμ Ελγαντούρ Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος για τους δικούς του ενδο-Μουσουλμανικούς πολιτικούς λόγους φιλοδοξεί να παρουσιάσει ως προσωπική του επιτυχία την ανέγερση του πρώτου επίσημου Ισλαμικού Τεμένους. Ο κ. Ελγαντούρ όπως δήλωσε πρόσφατα στο Βήμα θα προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας ονόματα ιμάμηδων ώστε να επιλέξει τελικά ο αρμόδιος Υπουργός ( αρμόδια εν προκειμένω) ποιος θα διοριστεί. Ο κ. Ελγαντούρ βέβαια προφανώς ήταν και είναι πιο προσεκτικός και «πονηρός» από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου η οποία σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο-τηλεγράφημα της Αμερικανικής Πρεσβείας ( 09ATHENS1723) στην Αθήνα (17 Δεκεμβρίου 2009) που διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks δήλωσε ότι «υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή διαφόρων τζαμιών στην Αθήνα, όχι μόνο ενός, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Μουσουλμάνοι που προέρχονται από διαφορετικές σέκτες».

Ο κ. Ελγαντούρ ακολουθεί τη πολιτική που εδώ και δεκαετίες ακολουθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Ευρώπη. Προσεκτικές κινήσεις με γνώμονα τη βαθμιαία προώθηση μιας Ισλαμιστικής πολιτικής ατζέντας που σαν τελικό στόχο έχει την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Ήδη από το 2001 έχει διαρρεύσει το μυστικό σχέδιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για την Ισλαμοποίηση της Δύσης, γνωστό στους κύκλους των Δυτικών μυστικών υπηρεσιών ως «The Project». Το σχέδιο αυτό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980.

Όπως επισήμανα σε προηγούμενα άρθρα μου στο RIMSE « The Muslim Brotherhood and Greece» και το « The Muslim Association of Greece and the Turkish NGO IHH» ο κ.Ελγαντούρ έχει σχέσεις τόσο με την Ισλαμιστική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων όσο και με την Ισλαμιστική Τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) ΙΗΗ η οποία ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για τη γεωπολιτική αστάθεια που επικρατεί σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ΙΗΗ ήταν εκείνη που οργάνωσε την αποστολή του « Στόλου της Ελευθερίας» τον Μάιο του 2010 στη Γάζα δήθεν για τη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους, ουσιαστικά όμως ήταν μια κίνηση που έγινε με στόχο την ενίσχυση της Παλαιστινιακής Ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς ( που διοικεί πραξικοπηματικά τη Λωρίδα της Γάζας από τον Ιούνιο του 2007), η οποία αποτελεί παρακλάδι του μη τρομοκρατικού αλλά εξτρεμιστικού Ισλαμιστικού κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Πως μπορεί λοιπόν ο κ.Ελγαντούρ ένας άνθρωπος που συνδέεται με τις οργανώσεις αυτές (έστω και έμμεσα) να αποτελεί το βασικό συνομιλητή της Ελληνικής Πολιτείας για θέματα Ισλάμ στην Ελλάδα;

Οι Έλληνες πολιτικοί που υπερψήφισαν την τροπολογία για την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους άραγε γνώριζαν το ρόλο και τις διασυνδέσεις του κ.Ελγαντούρ;

Η εκτίμηση μου είναι ότι προφανώς δεν γνώριζαν και πήραν μια απόφαση η οποία ενδεχομένως μελλοντικά να έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην εσωτερική αλλά και στην εθνική μας ασφάλεια.

Αυτό που μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα είναι να αποφευχθεί να περάσει υπό τον έλεγχο της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος το υπό ανέγερση Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών.
Πως μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό;
Η λύση είναι εξαιρετικά απλή.
Θα πρέπει να μην οριστεί στο Ισλαμικό Τέμενος ιμάμης που θα προταθεί από τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, καθώς επίσης και να μην οριστεί εκπρόσωπός της στο Δ.Σ του ΝΠΙΔ που είναι αρμόδιο για τη λειτουργία του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.
Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί ότι το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των Μουσουλμάνων και όχι για την αύξηση της επιρροής ατόμων και οργανισμών που συνδέονται με εξτρεμιστικές Ισλαμιστικές οργανώσεις όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Πηγές
http://www.islam.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=090415145833&argenkat=%C1%F1%E8%F1%E1
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=22.06.2007,id=45124756
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=418241
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/77363/tzami-sto-botaniko-kai-me-thn-ypografh-ths-boylhs
http://wikileaks.org/cable/2009/12/09ATHENS1723.html
http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4476

-20% συντάξεις άνω 1200 €
-40% σε συνταξιούχους κάτω από 55

5.000€ ορίζεται το αφορολόγητο
30.000 εφεδρείες ή απολύσεις έως τέλος 2011
φόρος ακίνητης περιουσίας θα καθορισθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Ηλίας Μόσιαλος τα μέτρα έχουν ως εξής:

1. το αφορολόγητο όριο κατεβαίνει στις 5.000 ευρώ «δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης» κατά τον κ. Μόσιαλο.

2. το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι «ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο, δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της».

3. περικόπτεται το 20% των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ «ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη του συστήματος». Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και μέχρι να φτάσουν σε αυτή την ηλικία θα περικοπεί κατά 40% το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

4. ο θεσμός εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί έτσι ώστε έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

5. η κυβερνητική επιτροπή έλαβε κι άλλες αποφάσεις για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επ’ αυτών δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

6. «το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας».

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλα τα δημοσιονομικά στοιχεία των τελευταίων δέκα ετών (συμπεριλαμβάνεται η δεύτερη τετραετία Σημίτη). Η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να προλάβουν ανάλογη ενέργεια από τη ΝΔ, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε στη Θεσσαλονίκη ότι μετά τις καταγγελίες στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για "μαγείρεμα" του ελλείμματος του 2009 (ώστε να ληφθούν οι σκληρές αποφάσεις για την Ελλάδα) θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για τα δημοσιονομικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την πολιτική διαχείριση της κατάστασης ούτε για προτάσεις περί συγκυβερνήσεων ή εκλογών που διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου στην κυβερνητική όλα αυτά θα συζητηθούν σε άλλη συνεδρίαση.

Πριν από λίγο ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα,δήλωσε ότι "η ασφάλεια του Ισραήλ, είναι ακλόνητη". Η δήλωση μπορεί να ακούγεται αυτονόητη, αλλά έχει τη σημασία της καθώς γίνεται λίγες ώρες μετά από το ραντεβού που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Σ΄ αυτή τη συντάντηση έγινε μεγάλη συζήτηση για την σφοδρή αντιπαράθεση Τουρκίας-Ισραήλ. Αντιπαράθεση την οποία κρατά σε ιδιαίτερα ψηλούς τόνους ο Ερντογάν. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ζήτησε από τον Ερντογάν να "μαλακώσει" τη στάση του και να βρει διαύλους επικοινωνίας με το Ισραήλ, με στόχο να πέσουν οι τόνοι.

Ο κ.Ερντογάν φέρεται να απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να τα βρει με τον Νετανιάχου.

Έτσι ο Ομπάμα, του θύμισε ότι η "ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη".

Η υπενθύμιση έγινε από το βήμα του ΟΗΕ και ασφαλώς παραλήπτης δεν ήταν μόνο ο Ερντογάν αλλά και οι Παλαιστίνιοι.

Στον αντίποδα και σε συνέχεια της προκλητικής στάσης του ο Ερντογάν υπέγραψε στη Νέα Υόρκη με τον Έρογλου, συμφωνία για το καθορισμό υφαλοκρηπίδας, μεταξύ Τουρκίας και κατεχόμενων.

Η Άγκυρα,τραβάει το σχοινί, λοιπόν, λίγες μόνο ώρες μετά από τη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα,τον οποίο και είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα οδηγήσει τη κατάσταση στα άκρα.

Τώρα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ένταση.


Σχόλιο ιστολογίου: Βέβαια, η δήλωση Ομπάμα καλύπτει το Ισραήλ (αν και το Ισραήλ δεν χρειάζεται την στήριξη του Ομπάμα για να συνθλίψει την Τουρκία) και σαφέστατα την Κύπρο. Όμως, μήπως αφήνει κάποια... κενά για την ασφάλεια άλλων κρατών, όπως η Ελλάδα;
Το Σύνταγμα σε περίπτωση που μια Κυβέρνηση κρίνει εαυτόν ανίκανο να Κυβερνήσει προβλέπει μία και μόνη διαδικασία...

Παραίτηση και Εκλογές...

Αυτό το εφεύρημα, του μπαίνουμε υπό Διεθνή Έλεγχο και φέρνουμε Αρμοστές είναι και Αντισυνταγματικό αλλά και δε νομιμοποιήστε να το κάνετε...

Αφήστε το Λαό να αποφασίσει το τι είναι διαπραγματεύσιμο και τι αδιαπραγμάτευτο...

Αφήστε το Λαό να μιλήσει και επιτέλους σωπάστε...

Στρατιωτικά παραγγέλματα στο κομματικό σας ακροατήριο και όχι στο Λαό που έχει Ιστορία...

Για όνομα του Θεού έστω και τώρα σώστε την αξιοπρέπεια σας...

Συγχωρέστε με που απευθύνομαι σε εσάς, αλλά ο Πρωθυπουργός ξεπέρασε και τον Καραμανλή που κατηγορούσε...

Εκείνος τουλάχιστον δραπέτευσε με Εκλογές...

Ο κ.Παπανδρέου δραπέτευσε πριν καν κάνει εκλογές...

Οι Έλληνες παρακολουθούν παγωμένοι το θρίλερ που εξελίσσεται μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας για την ζωή τους. Οι κάθε είδους δημοσιογραφικές εκπομπές μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τον πολίτη αυξάνοντας τον τρόμο που αισθάνεται για τις μέρες που έρχονται. Βγαίνουν στα παράθυρα και δείχνουν την συμπαράσταση τους στον άναυδο τηλεθεατή με ατάκες όπως “αίμα ζητά η Τρόικα”, “αντισυνταγματικά τα μέτρα” και άλλους ανάλογους πομπώδεις τίτλους αλλά μόλις κάποιος εργαζόμενος ή εκπρόσωπος τολμήσει να παραπονεθεί βρίσκεται κατηγορούμενος στο εδώλιο του τηλεδικαστηρίου.

Κηφήνες οι δημόσιοι υπάλληλοι και περισσότεροι από όσους έχουν ολόκληρες οι ΗΠΑ (!). Αντιπαραγωγικοί οι στρατιωτικοί. Εγκληματίες οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες. Φοροφυγάδες οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αναρχικοί οι άνεργοι και οι “αγανακτισμένοι”. Golden boys οι συνταξιούχοι. Γενικεύσεις και καθολική ισοπέδωση που δημιουργούν συνθήκες για μια άνευ προηγούμενου κοινωνική σύγκρουση. Όλοι εναντίον όλων για να κερδίσει ποιος; Σίγουρα κανένας. Δεν νομίζω να υπάρχει λαός στην υφήλιο που να έχει γίνει τόση προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να διασπαστεί όσο οι Έλληνες την τελευταία διετία.

Αυτό που ζούμε είναι ο απόλυτος παραλογισμός. Όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας διαπομπεύονται σαν να είναι εγκληματικές οργανώσεις. Σίγουρα υπάρχουν μη ευσυνείδητοι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει τους πάντες σε ένα τσουβάλι.

Αν κάποιος έχει χρέη είναι αδύνατον να τα ξεπληρώσει με το να κάθεται σπίτι, να τρώει κάθε μέρα φασόλια και να μην ανοίγει το φως. Όσο οικονομία και να κάνει ποτέ δεν θα μπορέσει να ξεχρεώσει με αυτόν τον τρόπο αν δεν βγει στην αγορά να βρει δουλειά. Και όμως αυτό κάνουμε ως χώρα. Κόβουμε δαπάνες, κόβουμε μισθούς επί δικαίων και αδίκων, τρώμε ό,τι οικονομίες περίσσεψαν από τους πολίτες για να μειώσουμε το έλλειμμα. Ωραία, και λεφτά πως θα βγουν;

Μας είπαν ότι θα γίνει εισροή επενδύσεων, θα γίνουν έργα, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε πριν ένα μήνα την προηγούμενη κυβέρνηση ότι είχε αφήσει χιλιάδες επενδυτικά σχέδια να σαπίζουν στα συρτάρια ενώ τώρα όλα κινούνται πιο γρήγορα. Η ΝΔ τους περίμενε στη γωνία βέβαια. Μόλις δημοσίευσε στοιχεία η Τράπεζα της Ελλάδας ο Χατζηδάκης τα έβγαλε σαν ετεροχρονισμένη απάντηση στο ΠΑΣΟΚ. Μόλις 634 εκατ. Ευρώ οι ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, μειωμένες κατά 46,77% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και 64,65% σε σχέση με το 2009. Ανταπάντησε ο Χρυσοχοίδης ότι “σε λίγες μέρες, σε συνεργασία με την Τρόικα, θα προχωρήσει η κατάργηση περίπου 72 εμποδίων”.

72 εμπόδια σε επενδυτές που δεν καταργήθηκαν στα 2 χρόνια που η χώρα βυθίζεται θα καταργηθούν σε “λίγες μέρες”. Μακάρι. Δεν θα ρωτήσω γιατί δεν καταργήθηκαν μέχρι τώρα που είναι η αυτονόητη απορία όλων. Θα πω μακάρι πράγματι να καταργηθούν σε λίγες μέρες και να μην γίνουν πάλι οι μέρες μήνες και χρόνια ως συνήθως. Πραγματικά περιμένουν επενδυτές στο προθάλαμο της γραφειοκρατίας μας. Οι πιο μεγάλοι όπως οι επενδυτές του Κατάρ για τον Αστακό για φυσικό αέριο και βιοκαύσιμα, ο αγωγός αερίου TAP και τα Χρυσωρυχεία Θράκης ενδιαφέρονται για επενδύσεις δισεκατομμυρίων Ευρώ που μπορούν να βοηθήσουν την οικονομία μας να πάρει και πάλι μπρος.

Αντί λοιπόν να τρώμε τις σάρκες μας και να παρουσιάζουμε κάθε τι αρνητικό που μπορεί να υπάρχει σε μια επαγγελματική τάξη ως γενικευμένο χαρακτηριστικό όσων ανήκουν σε αυτήν ας δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα χρήματα που ήδη μας προσφέρονται. Χωρίς επενδύσεις και επανεκκίνηση της οικονομίας θα βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθειά στην ύφεση και τον παραλογισμό. Όσο καθυστερούμε να επιτρέψουμε αυτές τις επενδύσεις τόσο πιο δύσκολη θα είναι η διαπραγμάτευση με τους επενδυτές για τα συμφέροντα μας.

  • Τεντώνει το σχοινί η Άγκυρα προκαλώντας την δίκαιη αγανάκτηση της διεθνούς κοινότητας
8 τούρκικες φρεγάτες βρίσκονται στη Μεσόγειο σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Ο τουρκικός στόλος διαθέτει 18 φρεγάτες και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV τονίζει πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικός έχει αποφασίσει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δύναμης του στη Μεσόγειο.

Ήδη, 3 τουρκικές φρεγάτες και ένα υποβρύχιο υπηρετούν στην περιοχή της Λιβύης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο τουρκικός στόλος έχει αποφασίσει να σταλούν 3 φρεγάτες στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες.

Επίσης, έχει αποφασιστεί άλλες 2 φρεγάτες να συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος Σισμίκ, το οποίο θα σταλεί την επόμενη εβδομάδα για να πραγματοποιήσει υποθαλάσσιες έρευνες στην περιοχή ανάμεσα στην Τουρκία και το «ψευδοκράτος». Τα πλοία αυτά θα συνοδεύονται από κορβέτες και τουλάχιστον ένα υποβρύχιο.

Την ίδια στιγμή, κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Τουρκία και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη κάνει τις ετοιμασίες για να «πατήσει πόδι» όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (TPAO) πήρε την αδειοδότηση από το τουρκικό δημόσιο για να ξεκινήσει έρευνες με «στα ανοιχτά της Κύπρου»

Ηδη οι Τούρκοι διαρρέουν πως τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ της Τουρκίας και του «ψευδοκράτους», μια συμφωνία που δεν θα αναγνωριστεί από κανένα κράτος καθώς το «ψευδοκράτος» δεν αναγνωρίζεται και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη αναγνωρισμένη αρχή.

Ο Υπουργός Eνέργειας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε χαρακτηριστικά « κάνουμε πραγματικότητα όσα έχουμε πει και ξεκινάμε τις σεισιμικές έρευνες στα πλαίσια της συμωνίας χωρικών υδάτων που θα υπογράψουμε με την «Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!


(Δείτε το πλήρες κείμενο με το κείμενο της απόφασης)


Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”.

Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος)!

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας. (Δείτε το πλήρες κείμενο των γνωμοδοτήσεων).


Παρακάτω παρατίθεται το “κρίσιμο” άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
11.
Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου,
αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες.

Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.


Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, πιέστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.

Στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου:

α) site:
www.forologoumenos.gr
β) e-mail:
greek.taxpayers@gmail.com ή secretariat@forologoumenos.gr
γ) Τηλέφωνο: 210-3242032

δ) Διεύνθυνση: Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43, 10556, Αθήνα (
δείτε το χάρτη)

Γιάννης Σιάτρας

Πρόεδρος Δ.Σ.

Έλληνες Φορολογούμενοι
(Απ. Πρωτοδικείου Αθηνών 556/2011)
Μνησικλέους 2,
10556 Αθήνα
τηλ: (+30)2103242032
Μέλος του Taxpayers Association of Europe