Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Σεπ 2011


Η Άγυρα επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στα ελληνοτουρκικά! Ανακοίνωσε έρευνες με ερευνητικό νορβηγικό σκάφος όπως και το 2008, σε ελληνική υφαλικρηπίδα και συγκεκριμένα στο πιο νότιο κομμάτι της!

Η Αθήνα αντέδρασε άμεσα,αλλά το “παιχνίδι” μόλις τώρα αρχίζει.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε σχετικά με την τουρκική ανακοίνωση ερευνών από νορβηγικό πλοίο “Bergen Surveyor”:

 «Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο “Bergen Surveyor” και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

 Δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

 Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».


Τουρκικά πολεμικά παρενόχλησαν Ελληνικό πλοίο

Δυόμισι ώρες μετά τον απόπλου του από το λιμάνι της Ρόδου, το «Διαγόρας» βρέθηκε σε στενό κλοιό έξι τουρκικών πολεμικών, τα οποία ανάγκασαν το πλοίο να αλλάξει πορεία. Τελικά έπιασε στο Καστελόριζο με σχετική καθυστέρηση.

Σχόλιο ιστολογίου: Προ ημερών (7/9/2011) είχαμε γράψει: "Μήπως κινδυνεύει η Ελληνική ΑΟΖ και όχι η Κυπριακή;"

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις
Ηλεκτρονικός πόλεμος παντού στην Ανατολική Μεσόγειο...


Από διασταυρωμένες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, γνωρίζουμε πως το τελευταίο δεκαήμερο (τουλάχιστον) οι μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και μετέχουν σε ένα άνευ προηγουμένο σκηνικό ηλεκτρονικού πολέμου, που ξεκινάει από την Ανατολική Μεσόγειο και καταλήγει στη Θράκη. Την ίδια στιγμή ο Ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ύψιστο στάδιο ετοιμότητας, ενώ το Πεντάγωνο έχει "βγάλει φωτιές" και οι επιτελείς επεργάζονται συνεχώς δεδομένα και σενάρια προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν το παζλ των κινήσεων που σημειώνονται.

Δυστυχώς έχουμε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο από την περιοχή της Ρόδου μέχρι σχεδόν τις ακτές του Ισραήλ με επίκεντρο το σημείο εγκατάστασης της πλατφόρμας «Ηomer Ferrington» της Noble Energy στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του defencenet.gr από Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ.

Στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου - Μεγίστης, του σημείου που έχει "δέσει" η πλατφόρμα του γεωτρύπανου (με άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων με πολιτική ενδυμασία επάνω) και της Αττάλειας στην Τουρκία εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες η πρώτη αναμέτρηση των τριών χωρών με εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) και αντι-αντιμέτρων (ΕCCM). Ταυτόχρονα παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση δυνάμεων κυρίας αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης και UAV σε πρώτη φάση πρακτικά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η έναρξη επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, αναγνώρισης και επιτήρησης εχθρικών δυνάμεων, δυστυχώς δεν προοιωνίζει τίποτα το θετικό προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της κατάστασης, αφού η Άγκυρα δείχνει να "έχει απασφαλίσει".

Αυτό που συμβαίνει τώρα με την εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων σε ελληνικές περιοχές, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καταδεικνύει "κρατική αλητεία", όπως επίσης και οι αποστολές συλλογής πληροφοριών των αεροσκαφών τους στην Α.Μεσόγειο κατά εθνών που σε καμία περίπτωση δεν την έχουν ενοχλήσει.

Σήμερα το πρωί, τουρκικά μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, πέταξαν από την Τουρκία ανατολικά της Κύπρου και μετά κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικά μέχρι ανοικτά της Αμμοχώστου, χωρίς να πλησιάσουν περιοχές των κυπριακών θαλάσσιων πεδίων στα νότια, παραβιάζοντας φυσικά, ανενόχλητα τον κυπριακό εναέριο χώρο.

Τουρκικά μαχητικά F-16 και αναγνωριστικά αεροσκάφη F-4, ισραηλινά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και δεκάδες ελικόπτερα πετούν στον ευρύ αυτό θαλάσσιο χώρο.

Ενεργό ρόλο στην φύλαξη της πλατφόρμας έχει αναλάβει και η ηρωική κυπριακή Εθνοφρουρά που με τις μικρές δυνάμεις της υπερασπίζει για άλλη μια φορά τον κυπριακό Ελληνισμό και τα δικαιώματά του: Δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς με βάση το αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν αναλάβει την φύλαξη της πλατφόρμας και εν ανάγκη την μεταφορά ενισχύσεων στους Ισραηλινούς, από ειδική ομάδα των ειδικών δυνάμεων που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό.

Την ίδια ώρα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου του Ισραήλ, πετούν στην περιοχή και κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, σε ύψος πέραν των 40.000 ποδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισραήλ έχει εμπλέξει στην περιοχή τουλάχιστον UAV τύπου HALE (High Altitude Long Endurance) Eitan γνωστά και ως Heron TP τα οποία πετούν σε ύψος 40.000 ποδών και έχουν αυτονομία 36 ωρών. Διαθέτουν όλα τα συστήματα εκείνα που επιτρέπουν στους Ισραηλινούς να επιτηρούν όχι μόνο την ακριβή τοποθεσία εγκατάστασης του τρυπανιού της Noble Εnergy αλλά και όλης της γύρω περιοχής έτοιμα να ειδοποιήσουν το κέντρο επιχειρήσεων των ισραηλινών για πιθανή προσέγγιση τουρκικών σκαφών.

Image

Τα συστήματα αυτά απαρτίζονται κάμερες ημέρας, θερμικές, ραντάρ SAR για ναυτική παρακολούθηση και Inverse SAR για την παρακολούθηση σκαφών επιφανείας απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας γύρω από την πλατφόρμα. Εάν τα τουρκικά σκάφη επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή, οι Ισραηλινοί θα το γνωρίζουν ώρες πριν καθώς η εικόνα και τα δεδομνένα του Eitan φτάνουν σε πραγματικό χρόνο στα κέντρα επιχειρήσεων των Ισραηλινών.


Ταυτόχρονα η ισραηλινή Αεροπορία έχει εμπλέξει ένα τουλάχιστον G500 SEMA (Special Electronic Mission Aircraft) το οποίο μπορεί να παρακολουθεί όλη την ηλεκτρονική «κίνηση» στο Η/Μ φάσμα από επικοινωνίες έως και τα σήματα ραντάρ που μπορεί να προέρχονται από και σειρά αισθητήρων και δη ναυτικών σε σκάφη επιφανείας.
Επίσης έχουν διατεθεί από ισραηλινής πλευράς αεροσκάφη C-12 COMINT/COM Jammer με καθήκοντα ελέγχου επικοινωνιών που συνίστανται στην υποκλοπή και τις παρεμβολές.

Η Τουρκία αν και δεν έχει πλησιάσει ακόμη την περιοχή των κυπριακών πεδίων εντούτοις με πτήσεις αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου και ναυτικής συνεργασίας CN-235MPA, CN-235-100, C-130B με εξοπλισμό SIGINT-ELINT και C-160T έχει ξεκινήσει ένα όργιο παρεμβολών στην περιοχή μεταξύ όδου και Καστελόριζου.

Ειδικά τα αεροσκάφη ηλεκτρονικής παρακολούθησης CN-235 M-100 ELINT Milsis-2U/Radar ED κάνουν πολύ "δουλειά", προσπαθώντας να αποκόψουν ηλεκτρονικά τη Μεγίστη από την Ρόδο.

Αν και τα τουρκικά CN-235 M-100 είναι εξακριβωμένο πως επιχειρούν στην περιοχή δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα C-160 ελέγχου επικοινωνιών ( Jamint -2U COMIINT/com-jammer) και τα 2 C-130B SIGINT/ELINT της τουρκικής Αεροπορίας που διαθέτουν με ειδικές παλέτες όπως συμβαίνει και με αντίστοιχη διαμόρφωση για τα C-130 της ΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η τελευταία έχει μετακινήσει το σύνηθες ίχνος των περιπολιών των ΕΜΒ-145Η ΑΣΕΠΕ «νοτιότερα και ανατολικά» καθώς ελλείψει ενός αεροσκάφους ΑΦΝΣ έχουν επωμιστεί την αποστολή επιτήρησης της τουρκικής ναυτικής δύναμης. Και τα ΕΜΒ-145 έχουν εκτεταμένες δυνατότητες παρακολούθησης σημάτων στον Η/Μ «χώρο» πραγματοποιώντας ELINT και COMINT, το τελευταίο για τον έλεγχο και υποκλοπή επικοινωνιών.

Image

Να σημειωθεί ότι το ραντάρ των αεροσκαφών Erieye PS-890 εκτός από εναέρια ίχνη είναι ικανό να εντοπίζει και σκάφη επιφανείας έως και πυραυλακάτους.


Ταυτόχρονα όλα τα πλοία και τα αεροσκάφη που σκοπεύουν να περάσουν από την Ανατολική Μεσόγειο, όπως και οι ναυτιλιακές και αεροπορικές Αρχές σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο σε όλες τις χώρες, έχουν ενημερωθεί ότι απαιτείται να κινούνται σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 ν.μ. από την πλατφόρμα της Noble Energy.


Μεγαλύτερη δυστυχία για μια χώρα που δοκιμάζεται και γονατίζει, με ανοιχτά επιπλέον και κρίσιμα τα Εθνικά της θέματα, όπως η δική μας σήμερα, είναι να έχει για κυβερνήτη έναν άνθρωπο που χωρίς κανένα δισταγμό λέει συνεχώς ψέματα στο λαό.

Και αν πάντα η αλήθεια έχει την ξεχωριστή της ηθική αξία, αυτές τις δύσκολες ώρες της δικής μας πατρίδας η αλήθεια στον λαό αποκτά πλέον ακριβή και πανάκριβη αξία.

Σε αυτή λοιπόν την δραματική συγκυρία που ζούμε αυτή η σχεδόν συστηματική ψευδολογία του ανίκανου πρωθυπουργού των δύο τελευταίων χρόνων —που επιτυχώς ήδη μόλυνε και τον οικονομικό του αντιπρόεδρο, είναι μήπως σύμπτωμα μόνον ενός ιδιότυπου παθολογικού συνδρόμου ψευδομανίας η μήπως είναι μια συνειδητή και αναίσχυντη ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του Ελληνικοί λαού που χωρίς οίκτο τον εξαθλιώνει και τον τρομοκρατεί;

Συνειδητή έως και διαστροφική εξαπάτηση και ως εκείνο μάλιστα το βαθμό, που όταν και επισήμως μας χρεοκοπήσει η ανικανότητά του–και όχι μόνον, αυτός ο ανεκδιήγητος και μοιραίος άνθρωπος θα συνεχίσει ίσως να μας λέει, πως αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να σώσει την χώρα!!!

Ας τον αφήσουμε όμως στην άκρη τον κύριο Παπανδρέου και την παρέα του πλέον.

Σε λίγο καιρό θα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο και πολλοί έντιμοι στο χώρο του που σέβονται ακόμα την αξιοπρέπειά τους θα τον εγκαταλείψουν όπου νάναι.

Εμείς όμως οι άλλοι που θα μείνουμε πίσω, κολλημένοι και καρφωμένοι πάντα σ’ αυτήν την λατρεμένη και δύσμοιρη πατρίδα, εμείς τι θα κάνουμε αύριο;

Θα αφήσουμε μήπως να παρασυρθούμε από κάποιους που με ανεκπλήρωτα απωθημένα ονειρεύονται τις «λυτρωτικές αυτοκαταστροφές» των λαϊκών ξεσηκωμών και το σκοτεινό χάος της νέας δημιουργίας;

Εμείς, με οδηγό μας τον θυμό, την απόγνωση, ακόμα και το μίσος—ναι, μέχρι το μίσος μας φτάσανε οι άθλιοι, θα πούμε ας γίνουν όλα «στάχτη και μπούρμπερη», όπως ονειρεύεται η ακροαριστερά, όπως σχεδόν μεταφυσικά παλεύει το ασύγνωστο ΚΚΕ και όπως επιπόλαια υποθάλπουν κάποιες περίεργες γραφίδες;

Με άλλα λόγια θα μας κατακυριεύσει ένας ανόητος αυτοκτονικός ιδεασμός και «γαία πυρί μειχθήτω» θα πούμε για την πατρίδα μας και τον λαό μας;

Η μήπως ώριμα και υπεύθυνα πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε την δημοκρατική και εθνική άκρη;

Την άκρη της πατρίδας, την άκρη του λαού και της δημοκρατίας, την άκρη της ιστορίας μας κι ας την κάναμε να ντρέπεται από τα σφάλματα και τα εγκλήματά μας.

ΕΚΛΟΓΕΣ λοιπόν εδώ και τώρα είναι η απόλυτη θέση και η απάντηση στα ερωτήματα.

Εκλογές για να αναλάβει ο ίδιος ο λαός τις ευθύνες του, για να πάρει τις αποφάσεις που απαιτούν οι καιροί, για να αποδείξει στον εαυτό του ότι έχει αλλάξει, για να μην του ξαναφταίξει ποτέ κανείς άλλος.

Εκλογές εδώ και τώρα, για να ξεχωρίσει ο νέος ΗΓΕΤΗΣ που θα κοιτάξει την κοινωνία στα μάτια και θα υπογράψει μαζί της εθνικό συμβόλαιο αλήθειας.

Ο νέος ΗΓΈΤΗΣ που γνωρίζει, που θέλει και που μπορεί να δείξει την άλλη περήφανη περπατησιά που μυριάδες και μυριάδες από παντού προσδοκούν.

Γιατί αυτή την ταπείνωση της πατρίδας μας δεν την αντέχουμε άλλο, αφού κι’ από την φτώχεια είναι χειρότερη και πιο προσβλητική.

Γύρω στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011, ειδικά αφού ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται καθημερινά στο Σύνταγμα και να διαδηλώνει κατά της κυβέρνησης, παρακολουθήσαμε ένα crescendo «κινητοποιήσεων» των «πνευματικών ανθρώπων», ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών… διδακτόρων συνταγματολόγων και επιφανέστατων νομικών, που με το κύρος της θέσης τους κατακεραύνωναν, επανειλημμένως το μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του, καλώντας τον κόσμο να αντισταθεί!

Άκουσα πύρινους λόγους και νομικές αναλύσεις και περίμενα ότι το επόμενο βήμα θα ήταν να κατέβουν όλοι αυτοί σύσσωμοι στη δικαστική αρένα και να μην αφήσουν όρθιο ούτε κολυμπηθρόξυλο.

Κι ενώ, εγώ και οι αφελείς σαν και μένα, περιμέναμε από τους « ταγούς» του τόπου και ειδήμονες του νόμου να πάνε δικαστικώς και να «καθαρίσουν», ειδικά τη δανειακή σύμβαση, τους παρακολουθήσαμε άναυδοι να θεωρούν αντίσταση μόνο τις διαδηλώσεις, να τρέχουν πίσω απ’ τα βρακιά του ΣΤΕ και να του ζητούν να πάρει θέση επί των όρων του μνημονίου!
Το ΣΤΕ αναμένεται, όπως έμαθα, να γνωμοδοτήσει ότι δεν είναι αρμόδιο.

Κι εμείς οι αφελείς αναρωτιόμαστε: ολόκληροι ειδήμονες δεν ξέρουν ποιος είναι ο αρμόδιος;
Αν δεν το ξέρουν αυτό τι συνταγματολόγοι είναι; πώς έγιναν καθηγητές; Με τι προσόντα διδάσκουν;

Πώς επελέγησαν να κάποτε να είναι σύμβουλοι πρωθυπουργού;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΘΕΑΥΤΗ;

Δεν έχουν τα μέσα; Δεν γνωρίζουν τους νόμους;

Είναι νομικοί ή έχουν βουλκανιζατέρ;

Ή μήπως παραμένουν σιωπηλά πιστοί στο σύστημα που τους ανέδειξε και τους καθιέρωσε; Ένα σύστημα που τρέφεται από τις σάρκες της χώρας υπογράφοντας φαιδρά και κατάπτυστα κείμενα, που θα μείνουν στην ιστορία ως μνημεία απόλυτης ξεφτίλας για όσους τα υπέγραψαν και για όσους τα ανέχονται.

Η δανειακή σύμβαση έχει δύο de facto όρους που την καθιστούν άκυρη!

1 ) Δεν έχει επικυρωθεί από τη βουλή ως οφείλετο σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος και

2 ) Περιέχει όρους κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας!

Και ω! του θαύματος δεν έχουμε δει να την θίγει κανένας «αντιμνημονιακός», ούτε οι καταπληκτικοί «πνευματικοί άνθρωποι» του τόπου…

…Ούτε η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση (μείζων και ελάσσων)

Ειδικά η μείζων αντιπολίτευση όλως τυχαίως δεν αναφέρεται καν στην δανειακή σύμβαση!!
Τι θα περίμενε να κανείς από την αντιπολίτευση;

Πρέπει να το πω εγώ ότι θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί σύσσωμοι από τη βουλή αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε μια βουλή εθνοπροδοσίας και ανείπωτου αυτοεξευτελισμού αφήνοντας την κυβέρνηση και το απόκομμα του μνημονίου μόνα, χωρίς καμία νομιμοποίηση απ΄ όλο το πολιτικό σύστημα;

Θα προκαλούσαν εκλογές αν το έκαναν αυτό και θα σωζόταν η χώρα, γιατί οι εκλογές θα ήταν δημοψήφισμα για το μνημόνιο!

Πρέπει να το πω εγώ ότι θα έπρεπε να είχαν κατέβει όλοι μαζί στην πλατεία συντάγματος μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες που διαδήλωναν και θα έπρεπε να είχαν καταφύγει σύσσωμοι –ως κόμματα, ως πολιτικό σύστημα της χώρας- στα δικαστήρια χτυπώντας στα αυτιά τη δανειακή και καταγγέλλοντας τους υπογράφοντες για εσχάτη προδοσία;

Αυτό θα ήταν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ σε ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ στο οποίο οι πολιτικοί νοιώθουν ότι τιμήθηκαν από την ψήφο και μεριμνούν για να τιμήσουν με τη σειρά τους, το συλλογικό καλό, τους συμπολίτες και τον εαυτό τους.

Με αυτήν την ευκαιρία λοιπόν ανακαλύψαμε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει σαπίσει και το τρώνε τα σκουλήκια!

Οι πολιτικοί νοιώθουν έξυπνοι παπατζήδες που «έπιασαν την καλή» γιατί είπαν ωραία την παραμύθα, και τώρα που «τρούπωσαν» δίπλα στην κουτάλα, η κουτάλα τους ενώνει σιωπηλά και άρρηκτα και δεν την εγκαταλείπουν με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο!

Με μια προσφυγή στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών μπορούν να ζητήσουν την ακύρωση της Δανειακής Σύμβασης.

Τόσο απλό! το βρήκα ακόμα κι εγώ, οι δικηγόροι βουλευτές κι οι καθηγητάδες που συμβούλευαν πρωθυπουργούς δεν το έχουν ακούσει;

Μέχρι πότε θα βασιλεύει η επιτήδεια «αναποτελεσματικότητα» κι όλα θα είναι ακατόρθωτα όταν πρόκειται για την υπεράσπιση αυτής της πατρίδας και του συλλογικού μας οφέλους;

Υπάρχει, αν δεν κάνω λάθος κι ένας δικηγορικός σύλλογος Αθηνών (τουλάχιστον), με αίγλη και κύρος…ΜΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ;

Κάπου άκουσα ότι οι δικηγόροι ορκίζονται να διαφυλάττουν τους νόμους και το Σύνταγμα.
Σταυρώνουν τα δάχτυλα με το άλλο χέρι όταν εκστομίζουν τον όρκο;

Τι άλλο να υποθέσω όταν δεν έχω δει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ δικηγόρο να προσφεύγει στα δικαστήρια κατά της τρισάθλιας κυβέρνησης για εσχάτη προδοσία;

Τι άλλο να σκεφτώ όταν αυτοί που ειδικεύονται στην τήρηση των νόμων και στην υπεράσπιση των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών, δεν κινούνται να ζητήσουν την ακύρωση της κατάπτυστης δανειακής σύμβασης που είναι η πηγή κάθε δουλείας;

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. Ο δούλος δεν ορίζει πόσο επαχθείς θα είναι οι όροι.

Ο άνθρωπος ή τη δέχεται τη δουλεία ή την ανατρέπει.

Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται, οι περικοπές, η αύξηση του ΦΠΑ, ο φόρος στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, ΟΛΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

Κι ενώ βλέπουμε μαζικές προσφυγές για επιμέρους θέματα που θίγουν τοπικά την τσεπούλα, δεν κινείται κανείς κατά της δανειακής που είναι η πηγή όλων!!! Και του μνημονίου!

Πού είναι ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, που εξελέγη για την αντιμνημονιακή του στάση;

Δεν θα έπρεπε να έχει κινηθεί σύσσωμος ο δικηγορικός σύλλογος κατά της δανειακής σύμβασης;

Δεν θα έπρεπε να έχει μπει σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος σε θέση μάχης για την υπεράσπιση της πατρίδας και του Συντάγματος;

Δεν θα έπρεπε να ενημερώνουν, να ξεσηκώνουν να συνασπίζουν, να ενώνουν τους πολίτες;

Δεν θα έπρεπε να εξηγούν όλα τα νομικά τερτίπια που μετέρχεται η χούντα του μνημονίου;

Έχουν περάσει 16 μήνες δουλείας κι ακόμα κι οι δικηγόροι είναι ΑΦΑΝΤΟΙ!

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!!!

Απλοί πολίτες, άσχετοι με νόμους, γιατροί, κάθονται και διαβάζουν μαθαίνουν, φρίττουν και καταφεύγουν στα δικαστήρια.

Οι ειδικοί πουθενά!

Τελικά μέσα σ’ αυτήν την κατάρρευση του συστήματος, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε την αντίληψη που έχουμε:

1) σε ό,τι αφορά τη σχέση του ατομικού και του συλλογικού οφέλους.

Διότι πρέπει να καταλάβουμε ΟΛΟΙ ότι

α) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ουσιαστικά ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ που να βασίζεται ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ.

β) Τα επιμέρους προβλήματα ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ κεντρική ΠΗΓΗ κι αν θες να τα σταματήσεις ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ αντί να κυνηγάς τις σταγόνες.

γ) ότι το μέρος ενέχει το όλον και το όλον ενέχει το μέρος και δεν υπάρχει περίπτωση να ευεργετηθεί το όλον με συρρίκνωση και μείωση του μέρους… κυρία Μπενάκη μας…

2) σε ό,τι αφορά την κοινωνική αναγνώριση και το κύρος.

Το κύρος πιστεύω ότι οφείλει να ακολουθεί αυτούς που αποδεικνύουν ότι το αξίζουν έργω, με την προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα.

Δεν νομίζω ότι αξίζουν κύρους «τίτλοι ευγενείας» που αποδεικνύονται χωρίς αντίκρυσμα κάθε φορά που το καθήκον τους καλεί να δώσουν το παρών για το σύνολο.

Εν κατακλείδι ίσως η κατάπτυστη δανειακή, πριν φύγει, να δώσει στην ελληνική κοινωνία την ευκαιρία να κάνει ένα πολύ γερό ξεκαθάρισμα, να ξεκολλήσει από παρωχημένα κοινωνικά και κομματικά ταμπού και να πετάξει την άχρηστη σαβούρα που κρατούσε επί 10ετίες και την φύλαγε ως κόρη οφθαλμού.

Η απαλλαγή από την άχρηστη σαβούρα θα αφήσει χώρο για να ανθίσουν υγιείς αντιλήψεις ώστε να πάρουμε τη δύναμή μας ως Έλληνες και θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε συλλογικά μια εσωτερική πυξίδα, που θα μας δείχνει ξεκάθαρα ποιο είναι το συλλογικό καλό, και να αποκτήσουμε ένα εσωτερικό αίσθημα που να συνηχεί με την αλήθεια για να ξέρουμε προς τα πού να πάμε και να τελειώσουν οι κοροϊδίες.

Ας ανοίξουμε όλοι το μυαλό μας γιατί το μυαλό όπως και το αλεξίπτωτο λειτουργεί καλλίτερα όταν είναι ανοιχτό.
  • Εχθρούς στα ΜΜΕ άρχισε να βλέπει ο Γιώργος Παπανδρέου...! Πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης ή μήπως προετοιμάζει το έδαφος "υπό την πίεση των ΜΜΕ οδηγούμαστε σε εκλογές, γιατί δεν ανεχόμαστε υποδείξεις από νταβάδες;"
Όταν δεν έχεις επιχειρήματα, όταν δεν έχεις σχέδιο, όταν έχεις αποτύχει παταγωδώς, προσπαθείς να βρεις εξιλαστήριο θύμα και να “πετάξεις” την μπάλα στην εξέδρα...

Αυτό προσπάθησε να κάνει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου.

Δεν φταίμε εμείς... φταίει ο... Χατζηπετρής…!

Ανακάλυψε αποδιοπομπαίους τράγους

και ανέφερε ότι τα δικά μας Μέσα Ενημέρωσης συμβάλλουν τα μέγιστα στο να διογκώνονται θέματα και να δημιουργούνται φημολογίες, αυτά όμως αναπαράγονται και στο εξωτερικό.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αντιπολίτευση για την οποία είπε:
Όποιο αποτέλεσμα έχουμε, μικρό ή μεγάλο, πρέπει επίσης να προβάλλεται θετικά. Διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να υπάρχει μια μηδενιστική προσέγγιση, την οποία βεβαίως η αντιπολίτευση καλλιεργεί στο έπακρο αλλά όπως είπα, αυτό μετά περνάει δυστυχώς στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και διαμορφώνει ένα αρνητικό κλίμα.

Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο (συνιστούμε την κατάποση ενός Lexotanil πριν την ανάγνωση...)
Κατανοείτε όλοι την κρισιμότητα της στιγμής. Έχουμε δώσει κι άλλες μάχες αυτή τη διετία, αλλά οπωσδήποτε είναι μία καθοριστική μάχη αυτή που δίνουμε τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες.
Και αυτό, και επειδή είναι πολυσύνθετη η κατάσταση σε διεθνές επίπεδο. Πολύ εύκολα μπορεί να υπάρξει προσπάθεια, για πολλούς λόγους, μεταφοράς ευθυνών προς την Ελλάδα, με τη χώρα μας ως ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου, για προβλήματα και δυσλειτουργίες, θεσμικές ή άλλες, ή και για λόγους εσωτερικών πολιτικών καταστάσεων άλλων χωρών.
Αυτό όμως, από την άλλη μεριά, σημαίνει ότι κι εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε την παραμικρή αφορμή, πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς σ’ αυτά που κάνουμε. Και σημαίνει, επίσης, ότι ένα μικρό θέμα μπορεί να πάρει διεθνείς διαστάσεις.
Τα δικά μας Μέσα Ενημέρωσης συμβάλλουν τα μέγιστα στο να διογκώνονται θέματα και να δημιουργούνται φημολογίες, αυτά όμως αναπαράγονται και στο εξωτερικό. Όμως, αυτό σημαίνει ότι κι εμείς χρειάζεται να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, όχι μόνο σ’ αυτά που λέμε, αλλά και σ’ αυτά που κάνουμε, για να προχωρήσουμε καθοριστικά, ώστε να «κλειδώσουμε» αυτή τη συμφωνία του Ιουλίου, την οποία με κόπο καταφέραμε.
Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη συμφωνία, η οποία αποτελεί προϋπόθεση, για να μπορούμε όχι μόνο να βγούμε από αυτή την κρίση, αλλά και να πάμε σε μία πιο ασφαλή και αναπτυξιακή πια πορεία, με πολλές δυνατότητες. Το ξέρετε, το έχουμε πει πολλές φορές ότι έχουμε πολλές δυνατότητες, που θα είναι κρίμα να μην εδραιώσουμε. Είναι, λοιπόν, ιστορικής σημασίας, κυριολεκτικά, οι κινήσεις, οι αποφάσεις και η συλλογική μας λειτουργία.
Είχα χθες τη δυνατότητα να μιλήσω με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Σαρκοζί και την Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Μέρκελ. Επανέλαβα τη δική μας αταλάντευτη απόφαση να είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας, με όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Με την ολοκλήρωση της θετικής αξιολόγησης από τους τρεις φορείς της τρόικας, δεν υπάρχει θέμα να μην στηριχθεί η Ελλάδα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ιουλίου. Από την άλλη, βεβαίως, περιμένουν κι αυτοί την αξιολόγηση, για να δουν ότι πράγματι έχουμε κάνει αυτά που έπρεπε να κάνουμε.
Άρα, λοιπόν, καλό είναι να συζητάμε, καλό είναι να διαπραγματευόμαστε, καλό είναι να διαβουλευόμαστε, να δούμε πώς εφαρμόζουμε τους στόχους. Αλλά αυτούς τους στόχους, όμως, πρέπει να τους πιάσουμε και να κινηθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Όποιο αποτέλεσμα έχουμε, μικρό ή μεγάλο, πρέπει επίσης να προβάλλεται θετικά. Διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να υπάρχει μια μηδενιστική προσέγγιση, την οποία βεβαίως η αντιπολίτευση καλλιεργεί στο έπακρο, αλλά όπως είπα, αυτό μετά περνάει δυστυχώς στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και διαμορφώνει ένα αρνητικό κλίμα.
Είναι, λοιπόν, επιτακτικό το προσεχές διάστημα να κινηθούμε με απόλυτα συντεταγμένο και πειθαρχημένο τρόπο. Όπως είπα, κάθε πράξη μας, κίνησή μας, λέξη μας, θετική ή αρνητική, είναι καθοριστικής σημασίας. Και κάθε καθυστέρηση θα αναδεικνύεται ως βουνό στο εξωτερικό, ως επιβεβαίωση αδυναμίας, ως επιβεβαίωση κάθε προκατάληψης απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και ως ευκαιρία για κάθε κακοθελητή και κερδοσκόπο να χτυπήσει το ευρώ ή την Ελλάδα.
Εμείς, όμως, δεν είμαστε μακριά από τους στόχους μας- αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε κοντά στο να πετύχουμε τον επόμενο χρόνο πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
Και οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι επίσης πολύ σημαντικές. Όσο προχωρούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, και φέρνουν αποτελέσματα τόσο λιγότερα τα βάρη που φορτώνεται ο Έλληνας πολίτης.
Με μεγάλες αλλαγές, μπορούμε να μειώσουμε κι άλλο δαπάνες που δεν αξιοποιούνταν όπως έπρεπε και χάνονταν, να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια, να αξιοποιήσουμε καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό, και με ηλεκτρονικά συστήματα, που μας βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση των χρημάτων των φορολογούμενων.
Υπάρχει βέβαια και η προσπάθεια να βάλουμε τάξη παντού, όπως στο θέμα των συντάξεων «μαϊμού», των αναπηρικών επιδομάτων, επίσης «μαϊμού».
Και είναι τα θέματα αυτά σημαντικά, διότι είναι και μεγάλα τα ποσά που διατίθενται. Όπως είναι σημαντικά και για το αίσθημα δικαίου, το οποίο ζητά αυτή τη στιγμή ο Έλληνας από όλους μας. Για να μπορέσει να σηκώσει το βάρος των αποφάσεων που αναγκαζόμαστε να λάβουμε, είναι απαραίτητο να αισθανθεί ότι αυτές είναι δίκαιες αποφάσεις και ότι δεν υπάρχει μια άδικη κατανομή των βαρών ή ότι κάποιοι ξεφεύγουν.
Χτυπάμε, λοιπόν, το πελατειακό καθεστώς. Και σ’ αυτό, θέλουμε τον δημόσιο υπάλληλο σύμμαχο, όπως έχουμε πει. Θέλουμε, όμως, και να αισθάνεται ο δημόσιος υπάλληλος ότι επιβραβεύεται αυτός που πράγματι κάνει σωστή δουλειά, αλλά και ότι γι’ αυτόν ο οποίος ξεφεύγει από τα καθήκοντά του ή καταπατά τις υποχρεώσεις του και το νόμο, θα υπάρχει αντίδραση, θα υπάρχουν και κυρώσεις, ενώ μέχρι τώρα υπήρχε απουσία ελέγχου και ατιμωρησία.
Ένα από τα σημερινά θέματα, λοιπόν, είναι το πειθαρχικό δίκαιο στη Δημόσια Διοίκηση. Θέλουμε παράλληλα, και στην αντίθετη κατεύθυνση, να αναδείξουμε μια διαφορετική συμπεριφορά στη Δημόσια Διοίκηση και να τιμήσουμε αυτούς που πράγματι κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Αυτή είναι μια μεγάλη ανατροπή στη Δημόσια Διοίκηση. Θα υπάρξουν, βεβαίως, αντιστάσεις από διαφόρους, που θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα είναι δήθεν αντιλαϊκά ή δεν ξέρω τι άλλο. Αντιθέτως, στοχεύουμε ακριβώς στο να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, γιατί έχει παρεξηγηθεί η έννοια του δημόσιου συμφέροντος.
Ο καθένας φτιάχνει το τσιφλίκι του, το φέουδό του, ως «παράγοντας», είτε είναι επιχειρηματίας, είτε ζούσε παρασιτικά από το Ελληνικό Δημόσιο, είτε είναι Μέσο Ενημέρωσης, είτε είναι συντεχνία ή ένα συνδικάτο, που θεωρεί ότι είναι πια δικό του αυτό το κομμάτι του κράτους και κάνει ό,τι θέλει. Η αυθαιρεσία, αυτή τη λογική έχει.
Αντιθέτως, εμείς πιστεύουμε ως προοδευτική και σοσιαλιστική λογική – όχι ως συντηρητική – ότι όλα αυτά ανήκουν στο Δημόσιο, στην κοινωνία, στον πολίτη. Το Δημόσιο υπηρετεί τον πολίτη. Δεν υπηρετεί τον «άλφα» ή τον «βήτα» παράγοντα, όσο ψηλά κι αν είναι. Να ξεφύγουμε από αυτή τη δήθεν «αριστερίστικη» ρητορική, ότι εμείς είμαστε συντηρητικοί όταν βάζουμε μια τάξη.
Βάζουμε τάξη, ώστε να μπορούμε να υπηρετούμε το κοινό συμφέρον. Τι άλλο πιο προοδευτικό και σοσιαλιστικό, από το να εμπεδώσουμε τη λογική του κοινού συμφέροντος, του δημόσιου συμφέροντος, ότι κανένας δεν μπορεί να λεηλατεί και να ιδιοποιείται, τη δημόσια εξουσία και περιουσία.
Μέρος των διαρθρωτικών αλλαγών είναι, επίσης, οι συγχωνεύσεις Οργανισμών. Το Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης θα μας παρουσιάσει σήμερα μερικά από αυτά τα μέτρα.
Έχουμε και τα σχέδια νόμου για τις αλλαγές στη νέα δομή της Κρατικής Τηλεόρασης, για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και για τη μεταφορά διαφορών Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική νομοθεσία. Τονίζω και πάλι ότι είναι κρίσιμο, το επόμενο διάστημα, το κάθε Υπουργείο να κάνει ένα σοβαρό προγραμματισμό.
Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλοι μαζί τις νέες προτεραιότητες. Μπορώ να πω ότι, στο 85%, οι προτεραιότητες που είχαμε βάλει τον Αύγουστο υλοποιήθηκαν. Αυτό είναι ένα καλό ποσοστό. Θα δούμε, γιατί το υπόλοιπο 15% είχε δυσκολίες, μερικές ήταν αντικειμενικές. Αλλά το να βάζουμε τέτοιους βραχυπρόθεσμους στόχους, είναι πολύ σημαντικό, διότι έτσι έχουμε και έναν άμεσο προσανατολισμό. Θα κάνουμε όμως, και ένα σχεδιασμό ευρύτερο για τους επόμενους μήνες, προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα τις κινήσεις που έχουμε μπροστά μας. Καλή δουλειά.

Και στους Έλληνες, καλό κουράγιο... Τί άλλο να πει κανείς, όταν ο πρωθυπουργός (λέμε τώρα και κανένα αστείο, να το ελαφρύνουμε) της χώρας είναι στο... "θα δούμε" και στο... "δεν φταίμε εμείς"... (μήπως η φαντασία του τα φταίει όλα;)

Ξέρουμε κύριε Παπανδρέου... Ξέρουμε... Για όλα φταίει η ατυχία σου και φυσικά ο... Καραμανλής... Άντε πήγαινε για κανό τώρα, γιατί από την επόμενη βδομάδα χαλάει ο καιρός και θα τρέχεις σε νησιά για να βρεις καλό... κύμα...ΥΓ: Η φωτογραφία του άρθρου είναι συλλεκτική και ονομάζεται "Ο Γιώργος σκέπτεται"... Τί σκέφτεται; Περιμένουμε τις απαντήσεις σας, για να μπορέσουμε επιτέλους να καταλάβουμε το... βάθος του σκεπτόμενου!!!

Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιεί ο μητροπολίτης Ρόδου όσον αφορά στις ελλείψεις σε ιερείς που παρατηρούνται σε πολλές ενορίες της χώρας, την ώρα που, όπως υποστηρίζει, το αρμόδιο υπουργείο διορίζει χωρίς καμία φειδώ μουσουλμάνους μουφτήδες στη Θράκη.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Κύριλλος στη δήλωσή του αναφέρει πως «εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι στη Θράκη διορίστηκαν 200 μουφτήδες για να διδάξουν το κοράνι και την τουρκική γλώσσα και μόλις 100 χριστιανοί ορθόδοξοι ιερείς στις Μητροπόλεις όλης της Ελλάδας».

Όπως δήλωσε ο κ. Κύριλλος, «εμείς σαν Μητρόπολη είχαμε ζητήσει να καλυφθούν τρεις οργανικές θέσεις, αφού έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Μόλις ενημερωθήκαμε για τις αποφάσεις του υπουργείου, εκπλαγήκαμε».

Και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, στη Φθιώτιδα υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιερέων. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, τα μισά χωριά της Φθιώτιδας δεν θα έχουν παπά σε λίγα χρόνια. Ο ρόλος του ιερέα είναι ουσιαστικός και κυρίως στα μικρά χωριά, όπου ο “παπάς” αποτελεί συνδετικό κρίκο με την κοινωνία. Νομίζω ότι είναι και μία κοινωνική προσφορά και κάτι ευρύτερο».

«Αυτές τις αποφάσεις του υπουργείου, ως Εκκλησία δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε τα μέσα για να ανταποκριθούμε. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να το δει από άλλο πρίσμα. Η πρόσφατη απόφαση λοιπόν “μία θέση ανά μητρόπολη σε όλη την Ελλάδα”, την στιγμή που μερικές δεκάδες ιερείς έχουν συνταξιοδιοτηθεί ή αποδημήσει, δημιουργεί αρνητικές συνθήκες στη λειτουργία του κλήρου και της εκκλησίας» σημείωσε ο κ. Κύριλλος...

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι ενδεικτική για τον τρόπο λειτουργίας των ιμάμηδων στη Θράκη. Αξιοπερίεργο, βέβαια, είναι αυτό καθεαυτό το γεγονός, αφού ενώ η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως το σύνολο -σχεδόν- των ιμάμηδων της Θράκης εργάζονται υπέρ της προώθησης των τουρκικών συμφερόντων και για τον εν γένει εκτουρκισμό της περιοχής, διόρισαν έναν τέτοιο αριθμό τουρκοπρακτόρων!!!

Αυτά, φυσικά, μπορούν να γίνονται μόνο στην Ελλάδα... που είναι διατεθειμένη να πληρώνει πράκτορες άλλου κράτους, οι οποίοι μάλιστα λειτουργούν εις βάρος της Ελλάδας!!!

Είπαμε, ο νεοπατριωτισμός έδειξε το πρόσωπό του από την πρώτη ημέρα, όταν κατήργησε το υπουργείο Βορείου Ελλάδος...

Κι έτσι, με τα λίγα και με τα πολλά, ο εκτουρκισμός της Θράκης συνεχίζεται, αυτή τη φορά με χρήματα των Ελλήνων και με την επιμέλεια της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Όχι τίποτε, άλλο, αλλά για να βουλώσουν και τα στόματα όλων εκείνων που δεν σταματάνε να λένε πως "αυτή η κυβέρνηση δεν εργάζεται"...

Και εργάζεται, και απεργάζεται... την τουρκοποίηση της Θράκης...

Όσοι θέλουν να διαβάσουν την απόδειξη του "ξεπουλήματος" της Θράκης, ας κάνουν ένα κλικ εδώ

Κωνσταντίνος

Το να λέμε «εθνική ντροπή» ή «εθνική ταπείνωση» για τα πεπραγμένα του ΓΑΠ ως τοποτηρητής των διεθνών δυναστών της πατρίδας μας είναι ντροπή για μας.

Ντροπή γιατί μιλάμε για ένα ανθρωποειδές που ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος.

Ούτε ντροπή. Αυτή την έχουν απολέσει ΟΛΟΙ στην μεταπολίτευση και γι’ αυτό πανηγυρίζουν και τολμούν να μιλούν ακόμα για «σωτηρία», «εθνική προσπάθεια» εξόδου, του Μεσολογγίου για μας, από την κρίση κ.λπ.

Ειδικά οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ πλέον έχουν γίνει η φωτογραφίες που συνοδεύουν στα λεξικά τις λέξεις όνειδος, ντροπή, ξεφτίλα και τα συναφή.

Σήμερα ΟΛΑ τα blogs, όπως και οι εφημερίδες (παρά την διατεταγμένη τους υπηρεσία), αναφέρονται στην «υπηρεσία» του ΓΑΠ στα αφεντικά του:

- έδωσε στο αμερικανοεβραϊκό λόμπυ (από όπου προέρχεται και ο ίδιος και η φαμίλια του) ό,τι ήθελε (δεν ήρθαν άλλωστε για να δουν την Ακρόπολη αυτοί),
- παρέδωσε κλειδιά στον νέο Γερμανό κυβερνήτη, υποτάχθηκε ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στον γαλλογερμανικό άξονα Merkel-Sarkozy (καλύτερα στο Δ’ Ράιχ, για να είμαστε ακριβείς)
- και μετά ευχαρίστησε τον Obama για την «υποστήριξή» του στην Ελλάδα και του υποσχέθηκε μερτικό από το οικόπεδο «Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ», όπως έχει καταντήσει την πατρίδα μας μαζί με τα κοπρόσκυλα που έμπασε παντού ο πατέρας του από το 1981 και μαγάρισαν τον τόπο, μαζί με ΟΛΑ τα άλλα «κόμματα»-συμμορίες.

Το ευχαριστώ θύμισε Σημίτη και το «ευχαριστούμε την Αμερική» μετά την τραγωδία στα Ίμια το 1996.

Ντροπή στο περίπου 15% των βολεμένων κομματόσκυλων του ΠΑΣΟΚ.

Η τιμωρία ΟΛΩΝ σας θα είναι παραδειγματική.

Η πλατεία, μάλλον οι πλατείες, ΔΕΝ γέμισαν τζάμπα.
Το πεδίο μάχης ήταν η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στα… ενδότερα της εθνικής αντιπροσωπείας, εκεί όπου εσχάτως διαπιστώνεται διάθεση να ειπωθούν αλήθειες. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει καθημερινά, μόνο που στην Ελλάδα, η πολιτική και οι λειτουργοί της, επέλεξαν τη στρέβλωση της «δικής τους αλήθειας». Ο καθένας, εννοείται.

Στο παραπάνω πλαίσιο λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται και το 2012 σε καθεστώς ύφεσης. Μακριά δηλαδή από κάθε ελπίδα ανάκαμψης, που θα τραβούσε χειρόφρενο στην περαιτέρω και περισσότερο σύνθετη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Στα αδιέξοδα και την εθνική απογοήτευση.

Η παραδοχή Βενιζέλου επιβεβαιώνεται από όλα τα επίσημα στοιχεία, και αποτελεί κοινή και εμπεδωμένη πεποίθηση των εταίρων και δανειστών μας. Μόνο που την ίδια στιγμή, δημιουργεί ένα προφανές πολιτικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει δηλώσει πολλές φορές ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, και να προχωρήσει σε εκλογές το 2013, η λαϊκή δυσαρέσκεια και η απώλεια της εκλογικής δεδηλωμένης ωστόσο, συνηγορούν για πρόωρες κάλπες… ακόμη και αύριο.

Αν ωστόσο κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι η Κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει αυτόν τον εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα, η άνοιξη του 2012, με την προσδοκία ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη θα έχει αποκλιμακωθεί, θα είναι η πρώτη ευκαιρία για εκλογές που, στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, δεν θα σηματοδοτήσουν το τέλος της (ιδεολογικής και πολιτικής) διαδρομής του ΠΑΣΟΚ. Εκτός δηλαδή από τη διαφαινόμενη βέβαιη ήττα.

Από τη στιγμή ωστόσο που ο πλέον αρμόδιος γύρω από την οικονομία, διαβλέπει ύφεση και το 2012, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς: Πως θα κάνει το ΠΑΣΟΚ εκλογές, εν μέσω ύφεσης; Ή μάλλον… πως μπορεί να τις αποφύγει;

  • Η Τουρκία θα προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνίας με τις αρχές των κατεχομένων της Κύπρου για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, εάν η Κυπριακή Δημοκρατία ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ, νότια της Μεγαλονήσου.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά από κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Τουρκοκυπρίων.

Τη σκυτάλη των απειλών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πρόθεσή της να αρχίσει τις έρευνες στην ΑΟΖ, έλαβε ο υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.

"Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει θεατής εάν κάποιοι επιχειρήσουν να κάνουν έρευνες πετρελαίου σε μια περιοχή όπου δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι τα χωρικά ύδατα των χωρών", υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την εναρκτήρια ομιλία του στην 29η σύνοδο της συμβουλευτικής επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπαγίς είπε "όπως ακριβώς συμφώνησαν στο θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος και η τουρκική πλευρά παρείχε ρεύμα στην ελληνική, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να συμφωνήσουν και στο θέμα των πετρελαίων", προσθέτοντας "Εάν θέλουν, ας ψάξουν μαζί για πετρέλαια, η ΤΔΒΚ και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση".

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού λέγοντας "ας κλειστούμε σε ένα δωμάτιο, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Βόρεια Κύπρος και η Νότια Κύπρος, αν θέλει ας προσέλθει και η Αγγλία ως εγγυήτρια χώρα και ο ΟΗΕ και να μην βγούμε προτού βρεθεί λύση. Εμείς δεχόμαστε. Έχει όμως το ίδιο θάρρος ο κ. Χριστόφιας; Δυστυχώς δεν έχουμε δει αυτή την αποφασιστικότητα από πλευράς ούτε της Ελλάδας, ούτε και της Νότιας Κύπρου".

Τέλος ο κ. Μπαγίς επεσήμανε ότι "8 κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις εμποδίζονται εξ' αιτίας της Κύπρου και 6 κεφάλαια δεν ανοίγουν εξ' αιτίας του βέτο της Νότιας Κύπρου" και τόνισε:

"Αν ήμουν Κύπριος, θα κατέβαλα περισσότερη προσπάθεια ακόμη κι από τον επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας για την πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. Διότι δεν μπορούν να βρουν πιο φτηνή εγγύηση από αυτήν για την Κύπρο. Ούτε οι Ελληνοκύπριοι, ούτε και οι Τουρκοκύπριοι".

Διάβημα για τις νέες προκλήσεις της Αγκυρας

Σε διάβημα προχωρά το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για έρευνες από νορβηγικό πλοίο σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία έκανε γνωστό ότι η Αγκυρα προτίθεται να συνάψει "συμφωνία" οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τα Κατεχόμενα.

Κλιμακώνοντας τις προκλήσεις, η Αγκυρα ανακοίνωσε έρευνες από νορβηγικό πλοίο σε περιοχή που επικαλύπτει και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο "Bergen Surveyor" και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

Το ΥΠΕΞ έδωσε οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό ΥΠΕΞ, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το ΥΠΕΞ της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.

"Το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες" καταλήγει.

Σε ότι αφορά στις ανακοινώσεις της Αγκυρας ότι προτίθεται να συνάψει "συμφωνία" οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τα Κατεχόμενα, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, είπε πως "είναι αντίθετη προς το Διεθνές Δίκαιο" και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε τέτοια "συμφωνία" θα είναι άκυρη και άνευ περιεχομένου.

Ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι οι νέες απειλές της Τουρκίας στην προσπάθειά της να αποτρέψει την έναρξη των υποθαλασσίων ερευνών για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ, εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Άγκυρα.

Σημείωσε επίσης ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή και επιπλέον δημιουργεί ευρύτερο πρόβλημα προσβολής του Διεθνούς Δικαίου και ανατροπής της Διεθνούς Νομιμότητας.


Δωρεάν σεμινάρια προς αδέξιους πολιτικούς, αρχάριους πολιτευτές και υποψιασμένους πολίτες παραδίδει η Κυβέρνηση. Της βάζει η τρόικα το μαχαίρι στο λαιμό για νέα μέτρα. Υψώνει το ανάστημα της και διώχνει τους κακούς τροϊκανούς με το πρώτο αεροπλάνο. Και αρχίζει το βιολί: κινδυνεύει η 6η δόση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει συντεταγμένα, θα φαλιρίσει ανεξέλεγκτα, θα απολυθούν εκατοντάδες επί χιλιάδων, σεισμοί, λιμοί , καταποντισμοί. Και έρχεται σαν «θεία δίκη» το τσουνάμι των μέτρων: ακίνητα, εφεδρείες, μειώσεις μισθών.

Ξαφνικά, μετά τα μέτρα το κλίμα αλλάζει: Ο γκριζομάτης Ραιχενμπάχ έρχεται, οι γκρίζοι λύκοι φεύγουν, οι εταίροι θα καταργήσουν το ευρώ αν εμείς φύγουμε, οι Ρώσοι θα αγοράσουν ευρωομόλογα, τα οποία και να εκδοθούν δεν αλλάζει κάτι με τις «υποχρεώσεις» μας, όπως λέει ο Μπαρόζο. Εκπρόσωπος της επενδυτικής RidgeWorth Capital Management, δηλώνει σίγουρος πως οι Ευρωπαίοι «θα βγάλουν ξανά το καρνέ επιταγών για την Ελλάδα, καθώς τα κεφάλαια που χρειάζονται για να τη σώσουν είναι «ψίχουλα» μπροστά στο κόστος του να την αφήσουν να καταρρεύσει …». Ο ίδιος αναλυτής καταλήγει πως τελικά «η Ελλάδα δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο πιστεύει ο περισσότερος κόσμος». Άποψη με την οποία συντάσσονται και οι αναλυτές του ΒΒC που γράφει πως η Ευρωζώνη έδωσε ξανά υποσχέσεις και δεσμεύσεις στην Ελλάδα και στις αγορές. Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής οικονομικών και χρηματοπιστωτικών υποθέσεων της Ε.Ε., Μάρκο Μπούτι είχε χαρακτηρίσει «ευσεβή ψευδαίσθηση» τα σενάρια για μία ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας» και είχε διαβεβαιώσει πως οι Ευρωπαίοι δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο αφού καμία κρίση δεν μπορεί να απομονωθεί χειρουργικά και πάντα οι κίνδυνοι μετάδοσης είναι τεράστιοι!

Αυτά δεν ίσχυαν πριν την ανακοίνωση των μέτρων; Ασφαλώς, αλλά έπρεπε τα «μέτρα» να έχουν ένα δραματικό υπόβαθρο για να γίνουν εύπεπτα. Επίσης στην καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού αριστεύουν οι κυβερνητικοί. Όλοι εναντίον όλων. Πέταξαν και τρεις φωτοβολίδες κρότου-λάμψης για να δέσει το σκηνικό:

Πρώτον οι μισθοί μειώνονται αλλά όχι και το συνολικό μισθολογικό κόστος.

Δεύτερον υπάρχουν φορείς χωρίς αντικείμενο που ακόμη μισθοδοτούν δεκάδες υπαλλήλους (πχ Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης)

Τρίτον, για να δοθεί και μια διαφορετική χροιά, βγαίνουν κατασκοπείες στην ΕΥΠ, σκάνδαλα με σχολή πρακτόρων (όχι ναυτικών), μόνο ο αξέχαστος ΘΒ μας λείπει.

Ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ δουλεύει πλήρως όπως λέει και ο Αδέξιος Δεξιός. Προσλήψεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα), αποφυγή της εφεδρείας, προτεραιότητα στις μετατάξεις, όλοι θα βολευτούν. Για όσους είναι δύσπιστοι τους πληροφορούμε ότι κοτζάμ υπουργός τις προάλλες τηλεφώνησε σε περιφερειακό νοσοκομείο για να προσέξουν ένα δικό του παιδί οι νοσηλευτές και οι γιατροί. Ήταν σοβαρή η περίπτωση, χρειάστηκε κάποια ράμματα…

Το ΠΑΣΟΚ μέσα στο γενικό χαμό, θα προσπαθήσει να ελέγξει τις απολύσεις, τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις, να κρατήσει ψηλά το φρόνημα των ψηφοφόρων του με έργα ή υποσχέσεις. Ο δημοσκοπικός καταποντισμός έχει σημάνει συναγερμό στην Ιπποκράτους. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο λίγο καιρό ολισθαίνει και ξανά προς τα ρουσφέτια τραβά. Είναι βεβαίως προτιμότερο οι νέοι προσληφθέντες να είναι «απασχολήσιμοι» και όχι απασχολούμενοι, ώστε να μην ατονεί η «μητρική» σχέση στοργής με το κόμμα, υπό το φόβο της μονιμότητας στην ανεργία.

Μικρός Οδυσσέας


Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε πως τα «κάστρα» της κυβερνητικής προπαγάνδας έχουν πραγματοποιήσει μία στροφή 180 μοιρών στην αντιμετώπισή τους απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις και ιδιαίτερα σε σχέση με τα καταστροφικά οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και ουσιαστικός πρωθυπουργός κ. Βενιζέλος.

Γιατί συνέβη αυτή η στροφή από τους καναλάρχες και τους δημοσιογράφους; Αφού ως γνωστόν και αυτά τα μέτρα θίγουν τους οικονομικά (μεσαίους και μικρούς) ανίσχυρους πολίτες και δεν ακουμπούν καν τα μεγαλοσυμφέροντα και τους έχοντες της χώρας… Πού αποσκοπεί αυτή η αλλαγή στάσης, η οποία είναι αρκετά καυστική και μερικοί από τους εκφραστές της –δημοσιογράφους- φτάνουν στο σημείο να καλούν σε εξέγερση τον λαό; Είναι δυνατόν, να υπάρξει μία τέτοια στροφή των καλύτερων -μέχρι σήμερα- συμμάχων της τροϊκανής-μνημονιακής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου; Εκ των πραγμάτων και συγκεκριμένα εκ του φαίνεσθαι, αυτό συμβαίνει… Οι καναλάρχες με τους υπαλλήλους τους φαίνεται να χτυπούν την… αδικία και να πιέζουν προς την κατεύθυνση διενέργειας εκλογών, για να μπορέσει να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός, που μάλλον πολύ αργά θυμήθηκαν…

Αυτή η νέα στάση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας σκοπούμενος λαϊκισμός, που προσπαθεί να εξωθήσει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Η αλλαγή των ΜΜΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά από το δόλωμα στο αγκίστρι που έντεχνα ρίχνει η κυβερνητική προπαγάνδα για να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα και να ωθήσει τη χώρα και τους πολίτες σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Και για να εξηγούμαστε. Το παρόν πολιτικό σκηνικό, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την σημερινή πολιτική και οικονομική πανωλεθρία και προκειμένου να αποποιηθεί των τραγικών (αλλά και ποινικών) ευθυνών του, θέλει να προχωρήσει σε εκλογές. Εκείνος που φαίνεται να προσπαθεί να εμφανισθεί ως «δημοκράτης», μέσα από μία διαδικασία αναγκαστικών εκλογών και κάτω από την πίεση του λαού, είναι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Όμως και η υπόλοιπη κυβέρνηση (βλ. Βενιζέλος), αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ φαίνεται να αποφεύγουν τις εκλογές, ουσιαστικά τις επιζητούν. Κανένας, όμως, δεν τολμά να αναλάβει την ευθύνη και το βάρος για τη διενέργεια αυτών των (σωτήριων, όπως θα αποδείξουμε παρακάτω) εκλογών.
Πρώτος, ο Παπανδρέου, δεν θέλει να φανεί ότι εξαναγκάσθηκε εν μέσω της θητείας του να ρίξει τη χώρα σε εκλογές, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα.
Δεύτερον, ο Σαμαράς, δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση (που θα μπορούσε να το έχει κάνει πράξη πολλές φορές μέσα στα τελευταία δύο χρόνια), επειδή δεν θέλει να επωμισθεί το πολιτικό βάρος των εξελίξεων, αλλά και δεν θέλει να κατηγορηθεί ως υπαίτιος της διόγκωσης του χρέους της χώρας.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μεταξύ τύρου και αχλάδου διαμαρτύρονται χωρίς να καλούν (και να καλύπτουν πολιτικά) τους πολίτες σε ουσιαστικές διαμαρτυρίες, ικανές να συνθλίψουν την κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ας επανέλθουμε όμως στο βασικό ερώτημα: Γιατί, όμως, τα ΜΜΕ θέλουν εκλογές; Μα, επειδή μέσω των εκλογών θα μπορέσουν να έχουν μία ένεση ρευστότητας και ουσιαστικά επίσημη έκτακτη οικονομική στήριξη (από τις διαφημιστικές καμπάνιες των κομμάτων), αλλά κυρίως προκειμένου να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση Παπανδρέου, της οποίας η πολιτική πρέπει να διατηρηθεί με επαρκή ασφάλεια. Και αυτή η ασφάλεια μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα οδηγεί στην «καταναγκαστική» συνεργασία των μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας). Μία κυβέρνηση συνεργασίας, λοιπόν, με πρωθυπουργό τον κ. Καρατζαφέρη, ενδείκνυται για τα σχέδια της τρόικας. Μία κυβέρνηση, η οποία θα προσυπογράψει ως νόμιμα όλα τα μέχρι στιγμής μέτρα και νόμους που λήφθηκαν και εφαρμόσθηκαν και η οποία θα λειτουργήσει «αναγκαστικά» μέσα στα πλαίσια των υπογραφών και δεσμευτικών αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου… Δια των εκλογών, δηλαδή, πρόκειται να επιδιώξουν τη νομιμοποίηση της αισχρής και συνεχόμενης καταπάτησης του Συντάγματος και δια των εκλογών, θα ορίσουν ως υπεύθυνο τον Ελληνικό λαό, αφού ένα αποτέλεσμα που δεν θα δημιουργεί αυτοδύναμη κυβέρνηση (όλες οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν αυτό), θα είναι ουσιαστικά μία εντολή συγκυβέρνησης των μέχρι σήμερα υπευθύνων για όσα βιώνει η χώρα. Δεν θα είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που θα παρερμηνεύσουν την λαϊκή εντολή, ούτε θα είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσουν ως μειοψηφία…

Για να συμβούν όμως όλα αυτά, θα πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Ίσως, ακόμη, και υπό την «πίεση» εθνικού κινδύνου (βλ. Τουρκία στην Κύπρο και βλέψεις της στην Ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελλόριζου) ή ακόμη και προ κινδύνου διασάλευσης της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας (βλ. λαθρομετανάστες ή μέχρι και «απειλή στρατιωτικής επέμβασης»…) που θα διαφημίσουν καταλλήλως, για να αιτιολογήσουν το σκοπούμενο, δηλαδή τις εκλογές…

Βέβαια, όλα τα παραπάνω θα συμβούν εφόσον μπορέσουν να ελέγξουν επαρκώς την λαϊκή βούληση. Και αυτό τον ρόλο θα τον παίξουν (και πάλι) τα γνωστά φερέφωνα της τρόικας και τα καταχρεωμένα από τραπεζικά δάνεια ΜΜΕ. Αφού πείσουν για την ανάγκη μίας λαϊκής «επανάστασης», στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη κατάλληλα και να μοιράσουν τα ψήφους ώστε να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορέσει να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο διαγραφής όλων των εγκλημάτων που έχουν γίνει εις βάρος της χώρας και των πολιτών. Η συγκυβέρνηση, που πρόκειται να μας διαφημίσουν ως «σανίδα σωτηρίας», θα αποτελέσει και την ταφόπλακα για την ίδια την χώρα… Και πάλι, μέσα από «δημοκρατικές» (και αυστηρά ελεγχόμενες) διαδικασίες, θα αποποιηθούν των ευθυνών τους οι ένοχοι και θα μεταφέρουν τα ό,ποια βάρη στον «κυρίαρχο λαό»!!!

Τι θα συμβεί, όμως, εάν οι πολίτες (οι έχοντες την πραγματική ισχύ στην δημιουργία των πολιτικών εξελίξεων) αποφασίσουν να επιλέξουν διαφορετικά και να αναδείξουν νέα κόμματα, νέους σχηματισμούς, νέα πρόσωπα και ρίξουν στο ντουλάπι της ιστορίας ολόκληρο το σημερινό πολιτικό σύστημα;

Είναι γεγονός πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, το σύστημα θα αιφνιδιασθεί. Και είναι επίσης γεγονός, πως δεν θα επιτρέψει την περιθωριοποίησή του και την (σχεδόν βέβαιη) αλλαγή της πορείας που έχει πάρει η χώρα… Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, θα υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από ολόκληρη την υπάρχουσα πολιτική σκηνή, η οποία ναι μεν φέρει βαρύτατες ευθύνες αλλά δεν έχει καμία διάθεση να χάσει το «παντεσπάνι» ή να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης… Σε αυτό το κομβικό σημείο ίσως αποτολμηθεί η άσκηση μέγιστης πίεσης κατά της βούλησης του λαού και εις βάρος της χώρας… Και σε αυτό ακριβώς το ιστορικό κομβικό σημείο, θα κληθούν οι Έλληνες να δώσουν την ύστατη μάχη κατά των ιστορικών δυναστών τους (που δεν είναι –φυσικά- μόνο εγχώριοι…). Σε αυτό το σημείο πιθανότατα θα απειληθεί η χώρα γεωγραφικά, μέσω μίας στρατιωτικής επέμβασης της Άγκυρας…, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα απομονωθεί οικονομικά προκειμένου να καμφθούν οι Έλληνες πολίτες.

Οι δύο τελευταίες περιπτώσεις ενδέχεται να εφαρμοσθούν και με την παρούσα κυβέρνηση Παπανδρέου, εάν η τρόικα αποφασίσει να μην «τζογάρει» σε εκλογές…
Την διάθεση της τρόικας θα την… «διαβάσουμε» στην στάση των μνημονιακών – κατοχικών ΜΜΕ και των «διαμορφωτών της κοινής γνώμης»… που από ένα σημείο και μετά θα βρεθούν επισήμως στο πλευρό όσων εκβιάζουν, απειλούν και κερδοσκοπούν εις βάρος της πατρίδας μας και -φυσικά- απολύτως αντιμέτωποι με τους πολίτες… ότι κι αν σημαίνει αυτό και για τις δύο πλευρές…

Ο καιρός των μεγάλων επιλογών και των ευθυνών που θα προκύψουν από αυτές, έχει ήδη φτάσει. Και όπως λέει ο σοφός λαός: "ο κάθε κατεργάρης, στον... πάγκο του"!

  • Γράφει ο Δευκαλίωνας
Θα ήταν χρήσιμο να επαναλάβω την χθεσινή θέση ότι το Ελληνικό Χρέος επηρεάζει την Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους κατά 2%-3%. Για να εξηγούμαστε αυτό ακριβώς το ποσοστό δείχνει η ποσοστιαία αναγωγή του Ελληνικού Χρέους στο σύνολο του Ευρωπαϊκού. Είτε αρέσει τους θαυμαστές του Γιώργου Παπανδρέου είτε όχι, αυτό το ποσοστό δίνουν τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά επίσης μας δίνουν άλλο ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ότι η Ελλάδα ως προς το συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) ήταν το 2009 16 στην κατάταξη των 20 πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου.

Δηλαδή η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός υπομένουν όσα υπομένουν παρ’ ότι το δημόσιο χρέος της χώρας είναι το 2%-3% του χρέους των χωρών της ευρωζώνης και ταυτόχρονα το 2009 η Ελλάδα ήταν 16η στην κατάταξη, ως προς το συνολικό χρέος, από τις 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Αυτά τα απλά για όποιον πιστεύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι απλά ένας άτυχος πρωθυπουργός που του έλαχε η μοίρα να ηγηθεί της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδο. Απλά ο Γιώργος Παπανδρέου για λόγους που ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει προκάλεσε πρόωρες εκλογές προκειμένου να απομακρύνει την συντηρητική Δεξιά από την εξουσία για να αναλάβει ο ίδιος να εφαρμόσει την πιο Δεξιά και Νέο-Φιλελεύθερη πολιτική που έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα στην χώρα μας. Και όλα αυτά υπό την ιδεολογική νομιμοποίηση της Νέο-Εθνικοφροσύνης.

Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα είναι ακραίοι Νέο-Φιλελεύθεροι δεν χρειάζεται να το αποδείξει κανείς. Αρκεί να τους ακούσει να μιλάνε για τα ζητήματα του Κράτους για να καταλάβει. Τι θα ακούσει λοιπόν από αυτούς τους χούλιγκαν του Νέο-Φιλελευθερισμού. Ότι το Κράτος είναι η αιτία για την οικονομική υπανάπτυξη της χώρας. Διότι είναι σπάταλο, διεφθαρμένο αναποτελεσματικό κλπ…

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Κατ’ αρχάς και για να τελειώνουμε με τα ζητήματα διαφθοράς. Το Κράτος είναι μέρος της κοινωνίας και σίγουρα είναι διεφθαρμένο τουλάχιστον όσο είναι και η υπόλοιπη κοινωνία. Όμως ποιος είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο «το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου»;

Η Κρατική παρέμβαση με την μορφή των χρηματιστηριακών αρχών ή οι ανάδοχοι τράπεζες που διαβεβαίωναν το επενδυτικό κοινό για την αξιοπιστία των επενδυτικών προτάσεων που παρουσίαζαν στο επενδυτικό κοινό. Μα φυσικά οι χρηματιστηριακές αρχές, δηλαδή η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Μα αυτό αγαπητοί φίλοι δεν είναι κρατικό. Αποκρατικοποιήθηκε στα πλαίσια της φιλελευθεροποίησης της χρηματαγοράς επί κυβερνήσεως Σημίτη (η πρώτη μεγάλη καταιγίδα νέο-φιλελευθερισμού που έπληξε την ελληνική οικονομία). Άρα το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς, «το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου» δεν το εξέθρεψε το κράτος αλλά η περιβόητη ιδιωτική πρωτοβουλία. Θέλετε άλλο ένα τρανό παράδειγμα; Ποιο είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην παγκόσμια οικονομία μεταπολεμικά; Μα φυσικά το σκάνδαλο Enron. Που συνέβη αυτό; Μα στην πατρίδα του νεοφιλελευθερισμού, την γενέτειρα των Μπους, τις ΗΠΑ.

Πάμε τώρα στα θέματα σπατάλης και αναποτελεσματικότητας. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το Κράτος είναι το παράδειγμα προς μίμηση σε θέματα αποτελεσματικότητας και οικονομίας. Σίγουρα τα χρήματα και οι πόροι που διαθέτει το Κράτος για ένα σκοπό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά και για περισσότερα πράγματα. Έχει όμως κάποιος ανάλογο παράδειγμα; Δηλαδή μπορεί κάποιος να μας πει ποιος ιδιώτης έφτιαξε ένα νοσοκομείο γρηγορότερα και με λιγότερα έξοδα από αυτά που θα δαπανούσε το Κράτος και παρέχει στους φτωχούς καλές νοσηλευτικές υπηρεσίες με ελάχιστο ή καθόλου τίμημα; Μάλλον κανένας.

Τι θέλω να πω με αυτό. Το Κράτος από τα πανάρχαια χρόνια κάλυπτε τις ανάγκες της κοινωνίας που δεν μπορούσε να καλύψει η εκάστοτε ανθρώπινη επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, επίσης από τα πανάρχαια χρόνια, το Κράτος ήταν πάντα ελλειμματικό.

Η Δημοκρατίας της Αθήνας, η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Βυζάντιο, οι Άραβες, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Μέγας Ναπολέων κ.λ.π. εξέδωσαν κάποια στιγμή κίβδηλο νόμισμα για να χρηματοδοτήσουν τα κρατικά ελλείμματα. Τώρα όλα αυτά τα παραδείγματα οικονομικής ιστορίας φαίνεται ότι δεν είναι ικανά για να μεταπείσουν τον Γιώργο Παπανδρέου και τους νεοφιλελεύθερους φωστήρες για την ιστορική αναγκαιότητα της ύπαρξης και της λειτουργίας του κράτους. Για αυτούς προέχει να καταργήσουν το κράτος και ας καταστρέφουν οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά ένα ολόκληρο λαό!

Ολα καλά στα σχολεία (και) για την κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου -τι χαρά, όλα είν' ωραία, εμείς και η παρέα, η πιο τρελή χρονιά...

Θαυμάστε τον!
«Επιτέλους, το να συζητούμε για παροχές είναι υγιές! Η πλειοδοσία σημαίνει υποκρισία, ο υποκριτής θα φανεί, αν κερδίσει τις εκλογές και δεν πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του. Δεν είμαστε αυτή η περίπτωση εμείς στο ΠΑΣΟΚ. Μπορούμε καλύτερα και περισσότερα από τη Ν.Δ., και μπορούμε κυρίως να εγγυηθούμε τα κεκτημένα. Πράγματα που οι Ελληνες θεωρούσαν διά βίου κεκτημένα, κατάλαβαν ότι είναι σε αμφισβήτηση. Εμείς μπορούμε να τα εγγυηθούμε καλύτερα από τη Ν.Δ. αυτά, και δεν είναι κακό να το λέμε».
Ανδρέας Λοβέρδος.
Ποιος άλλος; (αν και του ιδίου φυράματος υπάρχουν κι άλλοι πολλοί). Ψεύτης; με περικεφαλαία! Δεν γνώριζε για το έλλειμμα; βεβαίως, κι όταν το έμαθε άλλαξε η ψυχοδομή του κι από μερακλής υποσχεσιολόγος έγινε ο Δράκων και οι νόμοι του...


Μέσα στον ορυμαγδό των ημερών πέρασε σχεδόν ασχολίαστη πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της Κυριακάτικης «Αυγής» (11.ΙΧ.2011), η εξής: από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Μάιο του 2010, όταν ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ήταν και Υπουργός Εξωτερικών, διετέθησαν 88 εκατομμύρια Ευρώ σε απόρρητες δαπάνες μέσω μυστικών κονδυλίων του Υπ. Εξωτερικών, «ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε 20 εκατομμύρια»...

Το θέμα είναι πολύπλοκο αλλά και... μπερδεμένο. Για παράδειγμα η εφημερίδα αποκαλύπτει δύο διαφορετικές Υπουργικές αποφάσεις για πίστωση σοβαρών ποσών, αλλά με τον... ίδιον αριθμό. «Γούστο τους και καπέλο τους» συμπεραίνει, ενώ ο κ. Τσίπρας έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αμυνας.

Αναμένονται (;) απαντήσεις (;)...

Επιπλέον στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα παρατηρεί: «Αξιοπερίεργο είναι τέλος ότι τα μυστικά κονδύλια στο Υπ. Εξ. αυξήθηκαν επί Γ. Παπανδρέου». Ως εξής:

Τους τρεις τελευταίους μήνες του 2009, όταν έγινε Πρωθυπουργός και Υπεξ, τα αύξησε κατά 19 εκατομμύρια.

Το 2010 η αρχική πίστωση ήταν 18 εκατομμύρια, αλλά τελικώς την ανέβασε στα 68 εκατομμύρια.

Ολες δε οι πιστώσεις, το 100%, απορροφήθηκαν πριν να ενταχθεί η Ελλάδα στο Μνημόνιο.

Η στήλη δεν μπορεί να κάνει ερωτοεπερωτήσεις στη Βουλή, αλλά μπορεί να εικάζει τις απαντήσεις που (δεν) θα της έδιναν οι Υπουργοί.

Το πιθανότερο λοιπόν για τα 20 εκατομμύρια ευρώ που «χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» από τα εν λόγω μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. είναι να διετέθησαν για την ενίσχυση γνωστών και άγνωστων ΜΚΟ όπως «Οι Φίλοι των Σπρεντ όταν πετάνε» ή το «Παρατηρητήριο Ντελικάτων Εραστών της Διαφάνειας»...

Ερωτηθείς ο κ. Μόσιαλος γιατί επελέγη η ΔΕΗ για την είσπραξη του νέου αλλά όχι και τελευταίου έκτακτου τέλους για τα ακίνητα, απάντησε: «διότι είναι ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει η είσπραξη».

Ο ευκολότερος!! ασχέτως αν είναι νόμιμος, αν είναι ηθικός, αν είναι δίκαιος, αν είναι συνταγματικός, αν είναι λογικός, είναι πάντως ο ευκολότερος!

Υπάρχουν κι άλλοι ευκολότεροι απ' τον ευκολότερο, κύριε Υπουργέ, όπως: ό,τι του σκάει τ' αγά στο κεφάλι! ή πάρ' τα μου, αγά μου, ν' αγιάσει η τουρκιά μου! ή ντου ρε μάγκα φέρ' τα φράγκα κι άλλα σύννομα κι ωραία μιας ευνομούμενης πολιτείας, θυγατέρας του Διαφωτισμού και του αστικοδημοκρατικού κεκτημένου...

Ομως, μια κυβέρνηση που διαμορφώνει (διάβαζε: παραμορφώνει) τους νόμους όπως οι σερίφηδες «δυτικά του Ρίο Πέκος», πώς ζητά απ' τα θύματά της να τους τηρούν;

Με έναν λόγο: είναι νόμιμο ο πασάς να χαρατσώνει και είναι παράνομο ο ραγιάς να μην πληρώνει;...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet

Θυμίζει θρίλερ, όπου "Κάτι το πολύ μεγάλο και απόλυτα μυστικό συμβαίνει δίπλα μας", αλλά κανείς δεν έχει αντιληφθεί τίποτα:

Η υπόθεση της αμερικανικής εταιρείας Netcom Inc. η οποία επί 30 σχεδόν χρόνια δραστηριοποιείτο στην Ελλάδα με μία τεράστια –για τα ελληνικά δεδομένα– μονάδα κατασκευής υπερπροηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων στον χώρο της Άμυνας, αλλά κανείς δεν είχε ακούσει, ούτε έμαθε ποτέ τίποτα γι’αυτή μέχρι σήμερα.

Με ένα υπερμοντέρνο κτίριο στις τελευταίες της εγκαταστάσεις στο Κορωπί, η Netcom απασχολούσε περίπου 200 εργαζόμενους, κυρίως ερευνητές, αλλά και μηχανικούς στο τμήμα ανάπτυξης και εφαρμογής ηλεκτρονικών συστημάτων για αμυντικές εφαρμογές που ξεκινούσαν από τον χώρο των επικοινωνιών και φημολογείται ότι έφταναν μέχρι συστήματα υποκλοπών υψηλής τεχνολογίας και κατευθυνόμενα όπλα συχνοτήτων!

Ίσως αυτό να εξηγεί και το γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας περιμετρικά σε απόσταση 500 μέτρων στην θέση Αλωνίστρα του Κορωπίου, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο που η εταιρεία έκλεισε την ελληνική μονάδα, ήταν αδύνατον για τον οποιονδήποτε να αποκτήσει σήμα στο κινητό του τηλέφωνο, καθώς είναι προφανές ότι λειτουργούσε ισχυρός πομπός αντιμέτρων που «νέκρωνε» οποιαδήποτε επικοινωνία.

Η εταιρεία ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στις ΗΠΑ το 1977 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 εντόπισε στην Ελλάδα μια ομάδα περίπου δέκα επιστημόνων με εξαιρετικά πρωτοποριακές λύσεις σε δύσκολα προβλήματα σε ό,τι αφορά την χρήση ασύρματα μεταδιδόμενων πληροφοριών, διαχείρισης του φάσματος των συχνοτήτων κλπ.

Τότε και επειδή οι περισσότεροι από αυτούς αρνούντο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, αποφάσισε να δημιουργήσει εδώ μια μικρή ερευνητική μονάδα. Η οποία μονάδα με τον χρόνο αποτέλεσε την καλύτερη επένδυση για την εταιρεία, αφού οι λύσεις που έδιναν οι Έλληνες επιστήμονες μετέτρεψαν την μικρή εταιρεία σε εξ απορρήτων συνεργάτη του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, αλλά και κολοσσών, όπως οι Lockheed Martin, Rockwell Collins, Raytheon, Ericsson, Thales, Alcatel-Lucent, Motorola, Qualcomm, G.E. Medical, Siemens, Harris, Honeywell, ITT CS, Agilent Technologies κλπ.

Η επένδυση στην Ελλάδα μεγάλωσε και δημιουργήθηκε και κατασκευστική ομάδα υψηλής ποιότητας των πλέον απόρρητων συστημάτων που ανέπτυσσε η εταιρεία και για έναν ιδιαίτερα σημαντικό λόγο: Κάποια από τα πειράματα που διεξήγαγε έπρεπε να είναι μακριά από τα «μάτια και τα αυτιά» και των ανταγωνιστών στις ΗΠΑ, αλλά ακόμα και των υπηρεσιών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Η οικονομική κρίση του 2008 οδήγησε την εταιρεία που όπως είπαμε είχε φτάσει να απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους, να αποκόψει το κατασκευαστικό κομμάτι και να το στείλει σε χώρες εκτός Ελλάδος, διατηρώντας εδώ μόνο την μονάδα έρευνας και ανάπτυξης.

Οι περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, ειδικά σε φουτουριστικά οπλικά συστήματα, οδήγησε την μητρική εταιρεία Νetcom Inc. να αναστείλει εν τέλει ολόκληρη την λειτουργία της μονάδας στο Κορωπί και να διώξει τους εναπομείναντες 190 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν υπογράψει άκρως δεσμευτικά έγγραφα που τους απαγορεύεται με βαριές ποινικές ρήτρες να κοινοποιήσουν το έργο που έκαναν όσο καιρό εργάζονταν για την Νetcom.

Tι είδους συστήματα είχαν αναπτύξει, που χρησιμοποιήθηκαν, τις είδους εφαρμογές έχουν, θα μείνει για πάντα μυστικό, όπως μυστικό έμεινε ακόμα και στους ειδήμονες του χώρου της Άμυνας στην Ελλάδα επί 30 ολόκληρα χρόνια η λειτουργία και η εν γένει δραστηριοποίηση στην Ελλάδα μιας βιομηχανικής μονάδας με εφαρμογές υπερ-υψηλής αμυντικής τεχνολογίας, παγκοσμίως όπως διαβεβαιώνουν με νόημα κάποιοι από τους πρώην εργαζόμενους σε αυτή…


ΟΤΑΝ μια χώρα καταφεύγει σε διεθνή βοήθεια, παντός είδους, είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, με τις υποδείξεις αυτών που τη χορηγούν.

Είναι αυτονόητος κανόνας στις διεθνείς σχέσεις. Και όταν από αυτή τη βοήθεια εξαρτάται η οικονομική υπόσταση μιας χώρας, οι υποδείξεις αυτές μπορεί να πάρουν τη μορφή επιτήρησης ή επιτροπείας.

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο, από τότε δηλαδή που κατέφυγε στα δάνεια των ευρωπαϊκών κρατών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι αυτό που και ξένοι πρωθυπουργοί, άλλος ευθέως και άλλος εμμέσως, είπαν. Οτι, δηλαδή, η χώρα είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της.

ΤΟ είδαμε σε κάθε επίσκεψη της τρόικας, όταν διάφοροι υπουργοί επιχειρούσαν να «διαπραγματευθούν» κάποια απόφαση ή κάποιο μέτρο, με σκοπό να μετριάσουν τις...
επιπτώσεις τους. Σπανίως αυτή η «διαπραγμάτευση» είχε αίσιο τέλος. Συνήθως το μέτρο επιβαλλόταν αυτούσιο.

ΤΟ είδαμε και στην τελευταία απόπειρα του υπουργού Οικονομικών να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση, με στόχο να πειστούν οι Ευρωπαίοι ότι υπήρχαν και αντικειμενικοί λόγοι (ύφεση) για την αποτυχία επίτευξης των στόχων του φετινού προϋπολογισμού. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απέρριψαν το αίτημα ασυζητητί και απαίτησαν την πλήρη συμμόρφωση στις απαιτήσεις των τεχνοκρατών της τρόικας.

ΤΩΡΑ η επιτήρηση θα γίνει στενότερη, σε καθημερινή βάση, ακόμη και σε λεπτομέρειες της καθημερινής οικονομικής διαχείρισης. Εκπρόσωποι της τρόικας θα παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία των κρατικών δαπανών σε πέντε τομείς της κεντρικής κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης. Αφού οι Ελληνες εντεταλμένοι για τον έλεγχο δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τις συγκρατήσουν, αναλαμβάνουν τη δουλειά οι ξένοι ειδικοί.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, άλλη ομάδα Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων θα πιάσει δουλειά στα υπουργεία, με στόχο να επιβλέψει την πιστή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το οποίο ψηφίστηκε μεν το καλοκαίρι, αλλά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι στην πλειονότητά του δεν εφαρμόζεται.

ΕΤΣΙ, τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια, ο έλεγχος επί των δημοσίων οικονομικών της χώρας θα είναι ασφυκτικός. Σε βαθμό που οι υπουργοί δεν θα έχουν την ευχέρεια να κάνουν ούτε τη στοιχειώδη διαχείριση, αν οι ξένοι εμπειρογνώμονες κρίνουν ότι οι αποφάσεις τους ξεφεύγουν από το πλαίσιο που εκείνοι έχουν θέσει.

ΘΑ μπορούσε να πει κάποιος ότι, έτσι όπως τα κατάφεραν οι πολιτικοί και λοιποί διαχειριστές των οικονομικών της χώρας, με τον εφησυχασμό, τις συνεχείς παλινωδίες, τις αποτυχίες και την αναποφασιστικότητα εδώ και πολύ καιρό, η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη. Ομως, είναι προσβλητικό για μια χώρα να εμφανίζεται ανίκανη να διαχειριστεί τα του οίκου της και να παραδίδει σε ξένους ελεγκτές ουσιαστικά τη διοίκησή της. Είναι έγκλημα.

enet μοντάζ Γρέκι

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο".
(Δήλωση Παπανδρέου, Βενιζέλου και άλλων 152 Εφιαλτών).

Πράγματι. Σε πόλεμο βρισκόμαστε.

Σε ένα πόλεμο... άνισο, προσχεδιασμένο και με προκαθορισμένο τέλος.

Διεξάγεται ανάμεσα σε Ισχυρούς και Αδύναμους, στη βάση γενικότερου νεοφιλελεύθερου Σχεδίου σε συνθήκες εντεινόμενης καπιταλιστικής κρίσης και με στόχο την πλήρη καθυπόταξη του Λαού μας στις επιλογές/συμφέροντα του μεγάλου Ιδιωτικού Κεφαλαίου (Ξένου και ελληνικού) και των πολιτικών συμμάχων του.

Εχθρός είναι το εισόδημα του μικρο-μεσαίου Ελληνα, είτε μισθωτός είναι είτε επαγγελματίας.

Εχθρός είναι το 8ωρο και η αμειβόμενη εργασία.

Η σύνταξη. Το επίδομα πρόνοιας, ανεργίας.

Εχθρός είναι οι ολιγοήμερες καλοκαιριάτικες διακοπές. Η μηνιαία έξοδος της οικογένειας για διασκέδαση.

Το Ι.Χ., το σπίτι.

Εχθρός είναι το σχολειό που μορφώνει και διδάσκει Ελευθερία, Δημοκρατία. Που γεννάει Πολίτες.

Είναι η ίδια η Ελευθερία και η Δημοκρατία.

Εχθρός είναι το Κράτος που έχει περιουσία. Επιχειρήσεις, Υποδομές, Ακίνητα, μελλοντικά Εσοδα.

Εχθρός είναι το Δημόσιο που έχει... υπαλλήλους.

Εχθρός είναι οι υπάλληλοι/εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα.

Εχθρός είναι ο Σκεφτόμενος, ο Διαμαρτυρόμενος, ο Απελπισμένος, ο Εξαθλιωμένος.

Ο Νέος που σπούδασε και θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα.

Η Γυναίκα, νοικοκυρά ή εργαζόμενη που θυσιάζεται.

Ο Μπάρμπας που πίνει καφέ στο καφενείο.

Εχθρός είναι η Συλλογικότητα, η Οργάνωση, η Αντίσταση.

Το Μέλλον, το Σήμερα, η Ζωή.

Εχθρός είμαι Εγώ... Εσύ... ο Διπλανός.

ΕΜΕΙΣ είμαστε ο Εχθρός τους.

Είμαστε ο Εχθρός που πρέπει να αφανιστεί.
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Ο Τζόρτζ Σόρος, χαρακτηρίζει σε άρθρο του στο New York Book Review και το Reuters, την κρίση χρέους της ευρωζώνης "πιο δυσεπίλητη" από εκείνη της Lehman Brothers και προειδοποιεί πως η Γηραιά Ήπειρος είναι καταδικασμένη σε έναν κύκλο αλλεπάλληλων κρίσεων.

"Η κρίση της ευρωζώνης είναι άμεση συνέπεια της κατάρρευσης του 2008. Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, όλο το χρηματοοικονομικό σύστημα άρχισε να καταρρέει και χρειάστηκε να στηριχθεί από το κράτος", αναφέρει ο ίδιος. "Σε μία αξιομνημόνευτη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τον Νοέμβριο του 2008, διατυπώθηκε η δέσμευση ότι δεν θα επιτραπεί η κατάρρευση κανενός άλλου χρηματοοικονομικού οργανισμού που είναι σημαντικός για το χρηματοοικονομικό σύστημα, όπως έγινε και στις ΗΠΑ.

Στην συνέχεια όμως, η Άγκελα Μέρκελ διακήρυξε ότι οι εγγυήσεις θα πρέπει να διατυπώνεται ξεχωριστά από κάθε κράτος μέλος και όχι από κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το σημείο μπήκαν οι σπόροι για την επόμενη κρίση, γιατί έγινε εμφανής μία κρυμμένη αδυναμία του ευρώ: η έλλειψη ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών".

Στη συνέχεια του άρθρου, ο Σόρος επισημαίνει ότι "η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για την ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και ίσως και της Ιρλανδίας και την έξοδό τους από το ευρώ".

Ο Σόρος εκτιμά πως πως οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να υιοθετήσουν σειρά ριζικών μέτρων, κάτι που συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Ταμείου.

"Φαίνεται πως οι κυβερνήσεις έχουν φτάσει στο τέλος του δρόμου, σε ένα αδιέξοδο", συμπληρώνει.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως ακόμα και εάν μια καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί ένα πράγμα είναι σίγουρο: η πίεση για μείωση ελλειμμάτων θα ωθήσει την ευρωζώνη σε παρατεταμένη ύφεση κάτι που θα έχει ανυπολόγιστες πολιτικές συνέπειες. "

Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι και οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί στα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας και της Ισπανίας διότι πρόκειται για πολύ μεγάλες οικονομίες ώστε να σωθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Μάλιστα, ο Σόρος προτείνει τέσσερα τολμηρά μέτρα πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που αναφέρει:

*Οι τραπεζικές καταθέσεις πρέπει να προστατευθούν στα πιο αδύναμα κράτη

*Ορισμένες τράπεζες σε ασυνεπή κράτη θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν προκειμένου να κρατήσουν ζωντανές τις οικονομίες τους

*Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί και να τεθεί υπό ευρωπαϊκή εποπτεία

*Θα πρέπει να προστατευτούν τα κρατικά ομόλογα και άλλων ελλειμματικών χωρών.

"Όλα αυτά θα κοστίσουν χρήματα", δηλώνει ο Σόρος ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ιδρυθεί ένα Πανευρωπαϊκό Ταμείο με τη δυνατότητα της φορολόγησης και του δανεισμού.


"Μέχρι τώρα αυτό που έχουμε είναι η Οικονομική Διακυβέρνηση και όλοι εδώ στην πρώτη σειρά υποστηρίζετε περισσότερη ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση. Τι είναι η ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση; Θα σας πω τι είναι.

Πρόκειται για την προσγείωση ενός αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από το οποίο βγαίνουν έξω ένας υπάλληλος από την Επιτροπή, ένας υπάλληλος από την ΕΚΤ και ένας υπάλληλος από το φρικτό ΔΝΤ.

Τα τρία αυτά άτομα, η τρόικα, πηγαίνουν και συναντούν την ελληνική κυβέρνηση και της λένε, τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει.

Έχετε σκοτώσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Έχετε τρεις μερικής απασχόλησης δικτάτορες του εξωτερικού που, λένε στον ελληνικό λαό τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.

Είναι εντελώς απαράδεκτο.

Υπάρχει κανείς που να απορεί γιατί οι Έλληνες πολίτες καίνε σημαίες της ΕΕ και ζωγραφίζουν σβάστικες;

Αν δεν επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει από αυτή την οικονομική και πολιτική φυλακή, μπορεί να προκαλέσετε μια επανάσταση στη χώρα αυτή"...
Παλούκι το παλούκι...
Φόρο στο φόρο...
Καπέλο στο φόρο...
Ευαίσθητοι οι Δήμιοι. Πονόψυχοι. Δημοκράτες.
Βαρέλι δίχως πάτο η Οικονομία...
Βαρέλι δίχως πάτο κι ο... πατριωτισμός τους.
Πράσινοι Δήμιοι με τις πράσινες φουστανέλες.
Κρεατομηχανές...
Μας έριξαν μέσα κι...αλέθουν...αλέθουν.
Κεφτεδάκια ελληνικά, σου λέει.
Γιατί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ;; Μιά χαρά...φοροεισπρκτικός μηχανισμός είναι!!
Εχεις σπίτι στο χωριό;; Είσαι άνεργος;; Ανάπηρος;; Πληρώνεις!!

Τώρα. ΟΛΑ μαζί τώρα.
Χαράτσι στο εισόδημα. Χαράτσι στο επάγγελμα.
Χαράτσι στο κεραμίδι. Χαράτσι στο ΙΧ.
Χαράτσι στο βιβλίο. Χαράτσι στον καφέ.


Δήμιοι και Εφιάλτες. ΟΛΟΙ τους. Αδιάκριτα.
Ψεύτες. Καθάρματα. ΟΛΟΙ τους. Αδιάκριτα.
Πατριώτες της Μέρκελ και των τοκογλύφων. ΟΛΟΙ τους.


Νεοφιλελεύθεροι με πατέντα.
Εις το όνομα της καρέκλας. Του συμφέροντος.
Φασιστοειδή με κύρος.
Εις το όνομα της σκατοπατρίδας τους.


(Παπούλια...μη σε ξανακούσω, να μιλάς. Δεν μας χρειάζεται κατανόηση. Ζωή και Μέλλον θέλουμε. Για ΟΛΟΥΣ. Οχι μόνο για τους... φίλους σου!!).

  • Tο χρέος θα παραμείνει, στην καλύτερη περίπτωση, δυσβάσταχτο για πάρα πολλά χρόνια
Tα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα τρέχει έναν εξαντλητικό μαραθώνιο με στόχο την εξυπηρέτηση του χρέους της και τη μείωση των ελλειμμάτων της. Μισθοί και συντάξεις κόβονται, έμμεσοι φόροι αυξάνονται, έκτακτες εισφορές επιβάλλονται, η ανεργία απογειώνεται, τα εισοδήματα και οι καταθέσεις μειώνονται, ενώ η συρρίκνωση του ΑΕΠ είναι τόσο μεγάλη που κατατάσσει τη χώρα στη 212η χειρότερη θέση μεταξύ των 215 κρατών του κόσμου.

Έχοντας πλέον γίνει απ` όλους κατανοητό και παραδεκτό πως το χρέος θα παραμείνει, στην καλύτερη περίπτωση, δυσβάσταχτο για πολλά χρόνια και με το πρόβλημα της εξυπηρέτησης του να επιδιώκεται να λυθεί μέσω των δύο πακέτων `διάσωσης`, από τα οποία το δεύτερο συμπεριλαμβάνει και μέτρα εθελοντικής αναδιάρθρωσης, το βάρος μοιάζει να πέφτει όλο και περισσότερο σε μια, πάση θυσία, προσπάθεια επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύεται πως η χώρα θα οχυρωθεί απέναντι σε κάθε μελλοντική εξωτερική απειλή, ακόμη και αν αυτή μεταφραστεί σε άρνηση της τρόικας να προχωρήσει στην καταβολή μίας δόσης κάτι που θα οδηγούσε μοιραία σε πτώχευση.

“Αν περάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα, αν τα έξοδα του κράτους είναι λιγότερα από τα έσοδα του, τότε θα είμαστε αυτόνομοι, θα έχουμε πάρει τη μοίρα μας στα δικά μας χέρια, θα μπορούμε ό,τι και αν γίνει να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και να αποφύγουμε τα χειρότερα ακόμη και αν μας εγκαταλείψουν οι εταίροι μας”, είναι η νέα πολιτική φωνή που προωθείται ως η συνετότερη.

Είναι, όμως, πράγματι έτσι;

Κατ` αρχήν και σύμφωνα με ανεξάρτητες εκθέσεις διεθνών τραπεζών και οικονομικών ιδρυμάτων, με τη δυναμική της ελληνικής κρίσης να ενισχύεται, η όποια προσπάθεια περαιτέρω δραστικής μείωσης των ελλειμμάτων θα επιφέρει ό,τι και οι προηγούμενες προσπάθειες, δηλαδή περισσότερη ύφεση. Αυτό συνεπάγεται περισσότερο απ` όσα δεινά έχουμε βιώσει μέχρι στιγμής κάτι που θα κάνει την ελληνική οικονομία ακόμη πιο αδύναμη και που θα σπρώξει την ελληνική κοινωνία ακόμη πιο κοντά στα όρια της και πιθανόν πέρα από αυτά.

Κατά δεύτερον, μετά το Γολγοθά για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ακολουθεί αυτός για τη διατήρηση του κάτι που θα δημιουργήσει την ανάγκη για μία παρατεταμένη, σχεδόν μόνιμη, περίοδο λιτότητας η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσει ακόμη περισσότερα τα κρατικά έσοδα και θα δημιουργήσει την ανάγκη για περαιτέρω εισπρακτικά μέτρα, όταν κάτι τέτοιο θα είναι, πια, πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί τόσο για πρακτικούς όσο για και πολιτικούς λόγους.

Τρίτον, οι κίνδυνοι από το διεθνές περιβάλλον της Ελλάδας δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν και εφόσον η ίδια έχει περάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα. Μία ενδεχόμενη ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, μία διεθνής ύφεση, μία σημαντική αύξηση των τιμών πετρελαίου, μία κρίση πτώχευσης ευρωπαϊκών κρατών ή του ευρωπαϊκού νομίσματος ή μία μεγάλη αύξησης στις τιμές τροφίμων και εμπορευμάτων θα επηρεάσουν άμεσα την Ελλάδα και θα κάνουν εξαιρετικά δύσκολη τη διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων και πολύ πιθανή την επιστροφή σε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Δε χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να δούμε πώς το εξωτερικό περιβάλλον επηρεάζει μία χώρα με πλεονάσματα και αρκεί να κοιτάξουμε το παράδειγμα της Βουλγαρίας για να καταλάβουμε αυτή τη σχέση, καθώς ενώ η χώρα σημείωνε δημοσιονομικό πλεόνασμα για πέντε συνεχή έτη μεταξύ 2005-2009, πέρασε σε έλλειμμα μεγαλύτερο του 4% το 2010 εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής και χρηματοοικονομικής κρίσης. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των αναπτυγμένων και αναδυόμενων κρατών αύξησαν θεαματικά τα ελλείμματα τους στη σκιά της πρόσφατης κρίσης, γεγονός που επιβεβαιώνει πως οι διεθνείς πιέσεις μπορούν να εκτροχιάσουν δημοσιονομικά ακόμη και τις ισχυρότερες οικονομίες, πόσο μάλλον μία από τις πλέον ασθενείς.

Τέταρτον, ακόμη και αν η Ελλάδα καταφέρει να περάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα αυτό δε θα αλλάξει το γεγονός ότι θα εξακολουθεί να καταγράφει δημοσιονομικό έλλειμμα και θα χρειάζεται διεθνή βοήθεια για να εξυπηρετήσει το χρέος της. Αν για τον οποιαδήποτε λόγο η χώρα προχωρήσει σε πτώχευση, τότε το σοκ που θα δεχτεί η οικονομία τόσο από το εξωτερικό περιβάλλον όσο και από το εσωτερικό της, είναι εξαιρετικά πιθανό να τη σπρώξει πάραυτα και εκ νέου σε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς (τότε το μικρότερο, ίσως, από τα προβλήματα της) και μάλιστα αυτή τη φορά με ελάχιστη πιθανότητα γρήγορης επιστροφής στην προ πτώχευσης κατάσταση. Με άλλα λόγια, είναι πάρα πολύ αμφίβολο πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα προστατεύσει την Ελλάδα στην περίπτωση που την εγκαταλείψουν οι εταίροι της.

Πέμπτον, διεθνείς εκθέσεις φανερώνουν πως η πιθανότητα πτώχευσης υπό το βάρος του χρέους αυξάνεται και δε μειώνεται όταν η χώρα περνά σε πρωτογενή πλεονάσματα, ακριβώς γιατί γίνεται πολύ δύσκολο για τους πολιτικούς να πείσουν τους πολίτες για την ανάγκη συνέχισης της λιτότητας όταν αυτή είναι, πλέον, δεδομένο πως έχει ως μοναδικό στόχο την πληρωμή των δανειστών. Έτσι, ενώ σήμερα οι πολιτικοί χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για τη λήψη νέων μέτρων την ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος ώστε η χώρα να μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ό,τι και αν συμβεί, μετά την επίτευξη αυτού του στόχου, αυτό το πολύ ισχυρό επιχείρημα δε θα υφίσταται πλέον.

Πέρα από όλους τους παραπάνω αλλά και άλλους λόγους, ωστόσο, που φανερώνουν πως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν εγγυάται τη λύση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας αλλά ούτε και τη βελτίωση της, η σημαντικότερη απόδειξη γι` αυτό ίσως είναι η οικονομική κατάσταση των κρατών που έχουν ήδη πρωτογενή και δημοσιονομικά πλεονάσματα. Με βάση τα στοιχεία του 2010, από τα 215 κράτη του κόσμου μόλις 45 βρισκόταν σε αυτήν την `ευλογημένη` κατηγορία και τα 41 από αυτά συγκαταλέγονται στις αναδυόμενες ή υπό ανάπτυξη χώρες.

Έτσι, στη θέση που επιδιώκει να φτάσει η Ελλάδα (και ακόμη καλύτερη με βάση τους αριθμούς) ως προς τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, βρίσκονται ήδη η Ζιμπάμπουε, η Τόνγκα, η Αγκίλλα, το Ουζμπεκιστάν, το Ταζικιστάν, το Περού, η Παραουγάη, η Βολιβία, το Τουρμεκινστάν, το Ιράν, η Λιβύη η Παπούα – Νέα Γουινέα και άλλες όχι και τόσο αναπτυγμένες χώρες. Αυτό δε συνεπάγεται, βέβαια, πως η οικονομίες αυτών των κρατών είναι ισχυρές, ούτε βέβαια ότι είναι οχυρωμένες απέναντι τους διεθνείς κινδύνους.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την οικονομία των Παπούα: το δημοσιονομικό της πλεόνασμα κυμαίνεται περίπου στο 0,70% του ΑΕΠ, η ανεργία στο 1,8%, το δημόσιο χρέος είναι μόλις 26% του ΑΕΠ ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ κυμαίνονται στο 7%. Τα στοιχεία αυτά φαντάζουν ονειρικά και είναι σίγουρο πως η Ελλάδα θα `σκότωνε` για να τα κάνει δικά της. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Παπούα διαμορφώνεται στα 2500 δολάρια κάτι που καθιστά τους κατοίκους της χώρας πάμπτωχους.

Είναι καλό, λοιπόν, όσο οι προσπάθειες μας εστιάζουν στη θεαματική μείωση των ελλειμμάτων η προσοχή μας να στρέφεται στην αποφυγή της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων, της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας και της καταστροφικής συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας. Ειδάλλως, όταν θα έρθει η πολυπόθητη στιγμή που οι πολιτικοί της χώρας θα πανηγυρίσουν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα έχει πολύ μικρότερη σημασία απ` όσο θα έχουν πιστέψει αλλά και θα έχουν μείνει πολλοί λίγοι πολίτες `όρθιοι` για να το γιορτάσουν μαζί τους.