Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Σεπ 2011


Τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ το χρόνο αύξησε το ΠΑΣΟΚ τα μυστικά κονδύλια που έδινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από το πρώτο δίμηνο της διακυβέρνησής του το ύψος των απόρρητων δαπανών ανέβηκε πάνω από 30%.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει η «Αυγή», στο υπουργείο που «υπηρέτησε» και άφησε όνομα ο Γιώργος Παπανδρέου εκτός από το όριο με τις ΜΚΟ είχαμε από το 2009 και συνεχείς αυξήσεις των μυστικών κονδυλίων, που μόνο το 2010 έφθασαν τα 68 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τα αυξήσει κατά 15 εκατ.!

Σύμφωνα με το έγγραφο, δύο μήνες μετά τις εκλογές, στις 10 Δεκεμβρίου 2009 ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπογράφει απόφαση που αυξάνει κατά 15 εκατ. ευρώ τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. και μάλιστα τα χρήματα αυτά διατέθηκαν αμέσως, χωρίς να γνωρίζει κανείς που πήγαν! Συγκεκριμένα η κυβέρνηση πήρε 15 εκατ. ευρώ που ήταν στον κωδικό 5131 (είναι ο κωδικός για την διεθνή αναπτυξιακή βοήθεια) και τα πέρασε στον κωδικό 0896 (που είναι τα μυστικά κονδύλια). Έτσι η αναπτυξιακή βοήθεια περιορίσθηκε από τα 53,7 εκατ. ευρώ στα 38,7 εκατ. και αναλόγως αυξήθηκαν τα μυστικά κονδύλια, που διατίθενται με τον γνωστό αδιαφανή τρόπο, από τα 42,2 εκατ. στα 57,2 εκατ. ευρώ.

Ερωτηματικά γεννά ότι η μεταφορά του ποσού των 15 εκατ. έγινε με βάση έγγραφο του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και όχι του Υπ.Εξ.

Τα έγγραφα που έρχονται στη δημοσιότητα από την “Αυγή” δείχνουν ότι στο «κράτος ΠΑΣΟΚ» που υπάρχει στο Υπ.Εξ. ακολουθούνται δύο διαδικασίες για την χρηματοδότηση των μυστικών κονδυλίων. Η μία είναι μέσω του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και η άλλη μέσω της Διεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησης και της ΥΔΕ του Υπ.Εξ. - διαδικασία που ακολουθήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2009, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε 39 εκατ. για τα μυστικά κονδύλια.

Απορία δημιουργεί επίσης η βιασύνη με την οποία ο Σαχινίδης έδωσε τα 15 εκατ. στις 8 Δεκεμβρίου εστάλη το έγγραφο, στις 9 το παρέλαβε και στις 10 είχε στείλει τα λεφτά.

Σύμφωνα με την «Αυγή» οι απόρρητες δαπάνες αυξήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ στο Υπ.Εξ. Το 2009 έδωσαν τα 15 εκατ. παραπάνω, φθάνοντας τα 57 εκατ., ενώ εισέπραξε και την τελευταία δόση των ήδη εγγεγραμμένων πιστώσεων που είχε αφήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το 2010 αρχική πίστωση ήταν 18 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά έφθασε τα 68 εκατ.! Μάλιστα ήταν τόσο πιεστικές οι υποχρεώσεις που πήραν το 100% των πιστώσεων πριν το μνημόνιο και το ΔΝΤ, ενώ λίγο πριν την δημιουργία του μηχανισμού στήριξης πήραν 10 εκατ. πάλι από την αναπτυξιακή βοήθεια και τα πήγαν στα μυστικά κονδύλια!

Ανάλογη είναι η διαχείριση του 2011, όπου περίπου 1 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από το αποθεματικό χωρίς την έγκριση από το γραφείο παρακολούθησης του προϋπολογισμού της Βουλής, όπως προβλέπει ο νόμος για την δημοσιονομική ευθύνη. Όσον αφορά τα χρήματα που έχουν δοθεί το 2011 αρκεί να σημειώσουμε ότι η αρχική πίστωση είναι 33 εκατ. ευρώ – υπενθυμίζουμε: το 2010 ήταν 18 εκατ. και έφθασε τα 68 εκατ. Απλή μέθοδος των τριών…

Ο δημοσιονομικός έλεγχος απόρρητες δαπάνες δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται στις άλλες δαπάνες του προϋπολογισμού, αλλά από ad hoc τριμελή επιτροπή που προβλέπεται ότι ο ένας πρέπει να είναι διπλωμάτης. Τα πρόσωπα πρέπει να εναλλάσσονται. Όμως οι διαδικασίες αυτές δεν τηρούνται σχεδόν ποτέ.

ΠηγήΠληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο Βενιζέλος συμφώνησε με τον Παπανδρέου, πριν ή στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου να πάρει το «δαχτυλίδι» γι΄ αυτό και ανέλαβε να ηγηθεί της … ηρωικής εξόδου ανακοινώνοντας μέτρα που όχι απλώς θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων αλλά αιματοχυσία.

Χωρίς υπερβολή τα όσα είπε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βάζοντας απέναντι του το σύνολο της κοινωνίας , μηδενός εξαιρουμένου , μόνο με εγγυήσεις και υπογεγραμμένες δεσμεύσεις ότι θα διαδεχθεί τον Παπανδρέου, θα το έκανε.Εκτός ελέγχου ο Παπανδρέου στο υπουργικό

Εκτός… ελέγχου ήταν για λίγα λεπτά στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου όταν αναφέρθηκε στην κακοφωνία των υπουργών λέγοντας πως συνεχίζουν να προκαλούν και να δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση, δίνοντας τροφή στα σχόλια των ΜΜΕ που περιμένουν στην γωνία, όπως είπε!

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα: «Είναι κρίμα, λοιπόν, όταν έχουμε σημαντικές επιτυχίες και προχωράμε τόσα θέματα, με την τιτάνια προσπάθεια που κάναμε και κάνουμε, να χάνουμε πολλές φορές στις εντυπώσεις, από λεπτομέρειες θα έλεγα.

Οι πολίτες μάς παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά. Και αδικείται ορισμένες φορές η προσπάθειά μας από φαινόμενα παραπολιτικής, τα οποία εκ των πραγμάτων ερμηνεύονται από τους πολίτες ως αντιπαραγωγική συμπεριφορά.

Τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε, πολλές φορές, μπορεί να χάνονται, να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, να έρχονται στο προσκήνιο δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα». Και συνέχισε: «Ας μην δίνουμε κι εμείς τροφή, γιατί είναι πάρα πολύ άδικο για το τεράστιο έργο το οποίο γίνεται.

Εμείς έχουμε ανοίξει το διάλογο και είμαστε πολύ ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση μεταξύ μας. Και αυτό νομίζω μας προστατεύει, αλλά αναδεικνύει και πραγματικές συναινέσεις, όχι μόνο μεταξύ μας, αλλά και ευρύτερες συνθέσεις, κάνοντας έτσι πιο αποτελεσματική και τη δουλειά μας».

ΜΜΕ

Και σε εκείνο το σημείο έβαλε στο στόχαστρό του τα ΜΜΕ: «…Ας μην ασχολούμαστε λοιπόν με όλα τα σενάρια που έρχονται και επανέρχονται, περί εκλογών ή συγκυβερνήσεων. Πρέπει πλέον να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας.

Θα κριθούμε όχι από δηλώσεις αλλά από τις επιδόσεις μας στη δουλειά, με τόλμη και αποφασιστικότητα. Και βεβαίως, να στηρίζουμε συλλογικά τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ και κάτι ακόμα: ούτε το κέντρο της γης είμαστε, ούτε απομονωμένοι είμαστε.

Όμως, για τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, τυχαίνει σήμερα να είμαστε κυριολεκτικά το κέντρο της γης. Και, όπως ξέρετε, τα Μέσα Ενημέρωσης θέλουν την είδηση και όχι πάντα την καλή είδηση. Κάθε τι που λέγεται, αναπαράγεται.

Όποια ανευθυνότητα λέγεται από οποιονδήποτε σχολιαστή, μπορεί πολύ εύκολα να αναπαράγεται και να πολλαπλασιάζεται. Αυτό σημαίνει ότι, τα μηνύματα που πρέπει να στέλνουμε, πρέπει να είναι όσο πιο σαφή γίνεται.

Αλλιώς, είναι πολύ εύκολο να ζήσουμε ξανά την αναπαραγωγή ενός στερεότυπου, μιας προκατάληψης για το τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει Έλληνας, τι σημαίνει ελληνική κοινωνία, ενώ αυτό έχουμε καταφέρει να το αντιστρέψουμε.

Άρα, λοιπόν, σήμερα είναι πολύ σημαντικό να εκπέμψουμε ένα σαφές μήνυμα. Ότι πάμε «φουλ» στις μεγάλες αλλαγές. Και αυτό ακριβώς είναι και το αντικείμενο της εισήγησης που θα κάνει ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών για τις διαρθρωτικές αλλαγές».


Ο διακεκριμένος τούρκος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Χασάν Κόνι υποστηρίζει πως οι σχέσεις Τουρκίας –Ισραήλ θα φθάσουν στο ναδίρ στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Τότε να δείτε κρίση.

Τι θα συμβεί την ημέρα εκείνη;

Στον ΟΗΕ θα συζητηθεί η αναγνώριση της Παλαιστινιακής αρχής, ως κράτος.

Βέβαια η Τουρκία θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη.

Η ειρωνεία της τύχης είναι πως το πρώτο κράτος που αναγνώρισε το Ισραήλ ήταν η Τουρκία. Όμως όταν πρόκειται για την Παλαιστίνη το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει ούτε τον πατέρα του!

Δηλαδή αν θέλετε να δείτε την πραγματική κρίση πρέπει να περιμένετε άλλες 16 ημέρες»
δηλώνει ο καθηγητής.

Ο Κόνι δεν παραβλέπει πως στο σημείο που έχουν φτάσει οι σχέσεις μεγάλο μέρος ευθύνης έχει η κυβέρνηση Ερντογάν καθώς τονίζει «πως επέτρεψαν στο πλοίο Μάβι Μάρμαρα να ξεκινήσει το ταξίδι του προς τη Γάζα και φτάσαμε στο σημείο αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω».


Μήπως θα ήταν σωστό να πουλάνε και... ασκήσεις με σημειώσεις;

Περίπου δύο μήνες χωρίς βιβλία θα κάνουν μάθημα φέτος οι μαθητές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων θα ολοκληρώσει -στην καλύτερη περίπτωση- την εκτύπωσή τους στο τέλος Οκτωβρίου

Πρόκειται για μια τεράστια καινοτομία του Υπουργείου Παιδείας. Τα παιδιά μέχρι την 28η θα ενταχθούν σε περιπατητικές σχολές, μιμούμενοι τους μαθητές του Αριστοτέλη.

Πάντως η ποιότητα των βιβλίων είναι τέτοια, που πραγματικά δεν χάνουν τίποτα οι μαθητές, εκτός από σελίδες για μουτζούρωμα. Θα μάθουν να ζωγραφίζουν σε μεγαλύτερες επιφάνειες.

Ελπίζουμε η «ελεύθερη αγορά» να πάρει την πρωτοβουλία και να δίνονται να εκπαιδευτικά DVD στα φανάρια από τους εκ Ασίας ορμώμενους «αδερφούς». Φτάνει να μη ζητήσουν σύμβαση έργου από το Υπουργείο Παιδείας.

Μαζί με τα εκπαιδευτικά και η Ντούβλη δώρο, γιατί ξέμεινε και πρέπει να ξεστοκάρουν.

Στο ίδιο πνεύμα ασυναρτησίας, οι 300 ανήλικοι της Βουλής των Εφήβων παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ειρήνη». Να επιμορφωθούν τα παιδιά με Αριστοφάνη, με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη διασκευή βρίθει από βωμολοχίες και ευθείες αναφορές σε όργια και σεξουαλικές πρακτικές, κάτι που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους ίδιους τους εφήβους, που σημειώνουμε ότι είναι ανήλικοι.

Όχι άλλο Μ(ου)νημόνιο λέει ο πρωταγωνιστής και αναρωτιόμαστε πως το σκέφτηκε ο ποιητής-διασκευαστής.Στη Βουλή βάζουν στοίχημα ότι κανείς από τους υπευθύνους κατάρτισης του Προγράμματος δεν είδε τη διασκευή. Εκτός κι αν πρόκειται για μία «φιλελεύθερη» στροφή, οπότε και μια ταινία ρετρό με Γκουζγκούνη και Τίνα Σπάθη, αλλά και μια νυχτερινή επίσκεψη σε κάποιο λάιβ στριπ σόου, πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα, προκειμένου αυτό να είναι «ολοκληρωμένο».

Σε κατάργηση της θυγατρικής της ΑΕΔΑ (Αναπτυξιακή Εταιρεία) στη Βουλγαρία προχωρά ο Δήμος Αθηναίων !!! Είχε θυγατρική στη Βουλγαρία ο Δήμος; Ποιον σκοπό εξυπηρετούσε αυτή η θυγατρική, άγνωστο. Υποψιαζόμαστε «εθνικό λόγο»: Τα εν οίκω μη εν δήμω…

Θα ανακαλύψουμε και υπεράκτιες εταιρείες πίσω από τους Δήμους; Καποδιστριακοί δήμοι θα βρεθούν μέτοχοι σε ομάδες του ΝΒΑ; «Βλαχοδήμαρχοι» έχουν πρωτοστατήσει στην πτώση του Καντάφι και πρώην νομάρχες στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο;

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL η γερμανίδα καγκελάριος θέλει να αναβαθμίσει την ευρωζώνη εις βάρος της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης, («Διάσωση με διαίρεση»). Ευρωπαϊκή Ένωση δύο ταχυτήτων. Εμείς θα είμαστε η «νεκρά». Εκτός κι αν θέλει να στρέψει αλλού την γερμανική κοινή γνώμη, η οποία μάλλον θέλει να «σουτάρει» την «Αγγέλα», μετά την ήττα της στις εκλογές στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Διαστάσεις τσουνάμι παίρνει πια το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ αφού οι επιστήμονες εντοπίζουν κάθε μήνα νέες ουσίες που βγαίνουν στις πιάτσες, με αποτέλεσμα καμία κυβέρνηση να μην προλαβαίνει τον ρυθμό κυκλοφορίας τους για να θεσπίσει έγκαιρα νέους νόμους. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Εθισμών αναφέρει ότι μόνο το 2010 είχαν εντοπίσει 41 νέες ναρκωτικές ουσίες, ενώ μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2011 έχουν εντοπίσει άλλες 20!

Αυτό είναι κόλπο. Τι αποποινικοποίηση και αηδίες. Το «εμπόριο» θα γίνεται σε ουσίες που δεν έχουν χαρακτηρισθεί ναρκωτικά και δεν θα διώκονται από το Νόμο. Η «πιάτσα» θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις διωκτικές αρχές όπως συμβαίνει με το ντόπινγκ-αντιντόπινγκ, αλλά και τη δίωξη των βιβλίων από τα DVD.


Διέκοψαν τη ροή προγραμμάτων τους όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου. Η είδηση – σοκ που μεταδίδουν αφορά την τουρκική ναυτική δύναμη που βγήκε στην ανατολική Μεσόγειο.

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται σήμερα (απόγευμα της Τρίτης 6/9/2011) το Ισραήλ. Τρεις τορπιλάκατοι, ένα υποβρύχιο και δύο αντιτορπιλικά του Ισραήλ έχουν ξεκινήσει αυτή τη στιγμή από Χάιφα, προκειμένου να τοποθετηθούν στην περιοχή που αναμένεται να καταλήξουν και τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ανέφερε τηλεοπτικός σταθμός της Αυστραλίας.

Ο Ραμίς, του Εβραϊκού λόμπι της Αυστραλίας, έκανε τηλεοπτικές δηλώσεις στις 2 τα ξημερώματα (7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) στις οποίες καταδίκαζε την προκλητικότητα της Άγκυρας και ήταν απολύτως σαφής πως δικαιολογείται το Τελ Αβίβ να πλήξει καίρια οποιονδήποτε προσπαθεί να μειώσει τα συμφέροντα του Ισραηλινού λαού.

Σε δηλώσεις του στην Αυστραλιανή τηλεόραση, ο Χένρι Κίσσιντζερ μίλησε για αυτοσυγκράτηση, την ζήτησε και από τις δύο πλευρές, ενώ ταυτόχρονα έκανε έκκληση προς την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες της θάλασσας.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί διεθνώς το γεγονός της πλήρους απουσίας της Ελλάδας… γεγονός το οποίο τονίζεται σε όλα τα δελτία ειδήσεων… Ο χαρακτηρισμός μάλιστα που δόθηκε για την Ελλάδα ήταν πολύ βαρύς «lightning invinsible Greece» (μετάφραση: λάμπω δια της απουσίας μου ή έχω εξαφανιστεί, έχω γίνει αόρατος)!!!ΥΓ: Η θέση του Ελληνικού Επιτελείου του Πενταγώνου
Ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα παραμείνουν στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όσο πιο κοντά γίνεται σε χερσαία εδάφη, για την περίπτωση που η Άγκυρα επιχειρήσει κάποιο «απονενοημένο διάβημα» και θελήσει να εξάγει την ένταση στον ελλαδικό χώρο. Ίσως κάποιο υποβρύχιο να αναπτυχθεί ανατολικότερα, αλλά μέχρι εκεί. Δηλαδή, η Κύπρος θα πρέπει να "φροντίσει" μόνη της οτιδήποτε συμβεί...!

Κωδικός «Μπαρμπαρόσα» ονομάστηκε η αντίδραση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με την έξοδο του πολεμικού της ναυτικού απέναντι στο Ισραήλ!!!

Αυτό γράφεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ σήμερα (6/9/2011) το απόγευμα. Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας γίνεται λόγος, για επέκταση της παρουσίας του τουρκικού στόλου στην Αδριατική, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό!!!

Ανακοινώνεται επίσης πως η Τουρκία θα εγκαινιάσει μια περισσότερο ενεργή παρουσία ανατολικά και νότια της Κύπρου, σκιαγραφώντας έτσι την σαφή επιθετικότητα της Άγκυρας και την βούλησή της για τοποθέτηση -αυστηρά ελεγχόμενων από την ίδια- ορίων στην σχέση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Η εφημερίδα προσθέτει ακόμη οι αυστηρές προειδοποιήσεις της Τουρκίας σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και τα σχέδιά της να βγάλει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο έχουν προκαλέσει φόβο και ανασφάλεια και στους Ελλαδίτες και στους Ελληνοκυπρίους, προκαλώντας έτσι σε αντιδράσεις την Ελληνική πλευρά.

Βέβαια, η πρόκληση αυτή γίνεται εκ του ασφαλούς, αφού είναι γνωστή η δεινή θέση της Αθήνας (οικονομική και πολιτική), όσο και της Λευκωσίας (που έχει κλονιστεί οικονομικά –και όχι μόνο- μετά την έκρηξη στην Κυπριακή ναυτική βάση).
Πώς θα αντιδράσει η Αθήνα; Θα απαντήσει με αναγνώριση της Ελληνικής ΑΟΖ;
Τι θα κάνει η Λευκωσία και η Noble Energy;
Ποιά θα είναι η αντίδραση του Τελ Αβίβ;
Πρόκειται για μπλόφα του Ταγίπ Ερντογάν ή βρισκόμαστε μπροστά στον σπινθήρα που θα τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή;
Οι επόμενες ημέρες θα είναι οι κρισιμότερες για την ό,ποια εξέλιξη μπορεί να υπάρξει...

Πυρηνικά υποβρύχια στέλνει η Μόσχα στην Ανατολική Μεσόγειο
Πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι δύο ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια πρόκειται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να κατευθυνθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνοντας έτσι τη ρωσική ναυτική παρουσία στην περιοχή, την περίοδο που έχουν προγραμματισθεί οι γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρο.

Ενεργοποίηση εβραϊκού λόμπι στην Ουάσινγκτον
Οι απειλές της Τουρκίας ώστε να μην προχωρήσει η Κύπρος στις γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 («Αφροδίτη»), προκάλεσαν την αντίδραση των εβραϊκού λόμπι στην Ουάσιγκτον, αφού Κύπρος και Ισραήλ συνεργάζονται για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που βρέθηκαν στην περιοχή. Αμερικανοί γερουσιαστές (εβραϊκής καταγωγής) επιτέθηκαν φραστικά εναντίον της Τουρκίας, ζητώντας της επιπλέον να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα κατοχής.

Η θέση του Ελληνικού Επιτελείου του Πενταγώνου
Ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα παραμείνουν στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όσο πιο κοντά γίνεται σε χερσαία εδάφη, για την περίπτωση που η Άγκυρα επιχειρήσει κάποιο «απονενοημένο διάβημα» και θελήσει να εξάγει την ένταση στον ελλαδικό χώρο. Ίσως κάποιο υποβρύχιο να αναπτυχθεί ανατολικότερα, αλλά μέχρι εκεί. Δηλαδή, η Κύπρος θα πρέπει να "φροντίσει" μόνη της οτιδήποτε συμβεί...!

Το Ισραήλ, κατ’ αρχήν, και οι ΗΠΑ, αν χρειαστεί, θα αναλάβουν την προστασία της πλαφόρμας της Noble Energy. Οι αναλυτές των Επιτελείων δεν αναμένουν τουρκικές κινήσεις κατά της πλατφόρμας. Οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αναφορές για εντολή απόπλου κάποιων τουρκικών σκαφών προς την περιοχή της γεώτρησης, όπου πιθανόν να εκπέμψουν κάποιο μήνυμα, αλλά μέχρι εκεί.Αύξηση της ναυτικής παρουσίας στην Α. Μεσόγειο, ανήγγειλε ο Ερντογάν

Για αύξηση της παρουσίας του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώπιον των δημοσιογράφων και κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι η Τουρκία θα λάβει τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ εκ μέρους του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο Ερντογάν είπε: "η Ανατολική Μεσόγειος δεν μας είναι ξένη. Οι βάσεις Ακσάζ (Μαρμαρίδας) και Αλεξανδρέττας είναι σημεία που έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να επιβλέπουν. Τα πλοία μας στο εξής θα εμφανίζονται πολύ συχνά στα ύδατα αυτά", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Στο θέμα αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ στο σημερινό της φύλλο η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ", η οποία υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο των μέτρων αυτών "η Τουρκία θα κάνει τις προσεχείς ημέρες πιο αισθητή την παρουσία των ναυτικών της δυνάμεων, ανατολικά και νότια της Κύπρου".

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "επιχείρηση Μπαρμπαρός" και αναφέρει ότι το 2010 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού έπλευσαν στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Αδριατική.

Η "Σαμπάχ" υποστηρίζει ότι "υπήρξαν νέες ρυθμίσεις για πιο ενεργό δράση της Μεσογειακής Ασπίδας, η οποία συστάθηκε το 2006 με απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας". Έτσι ο αριθμός των φρεγατών της εν λόγω ναυτικής δύναμης θα αυξηθεί από τις 2 στις 4, των καταδρομικών από 3 σε 5 και των σκαφών της ακτοφυλακής από 1 σε 3.

Δώδεκα πολεμικά πλοία έβγαλε στην ΝΑ Μεσόγειο η Τουρκία όχι μόνο ως αντίδραση έναντι στο Ισραήλ και της επίθεσης στο «Μαβί Μαρμαρά», αλλά κατά βάθος για να δημιουργήσει κλίμα «στρατιωτικοποίησης» της συζήτησης που έχει προκαλέσει με αφορμή τις έρευνες που θα κάνει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου στην ΑΟΖ της η Κύπρος με αμερικανική εταιρία πετρελαίων. Στο θέμα των πολεμικών πλοίων αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ στο σημερινό της φύλλο η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», η οποία υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο των μέτρων κατά του Ισραήλ »η Τουρκία θα κάνει τις προσεχείς ημέρες πιο αισθητή την παρουσία των ναυτικών της δυνάμεων, ανατολικά και νότια της Κύπρου».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «επιχείρηση Μπαρμπαρός» και αναφέρει ότι το 2010 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού έπλευσαν στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Αδριατική. Η «Σαμπάχ» υποστηρίζει ακόμη ότι «υπήρξαν νέες ρυθμίσεις για πιο ενεργό δράση της Μεσογειακής Ασπίδας, η οποία συστάθηκε το 2006 με απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας». Έτσι ο αριθμός των φρεγατών της εν λόγω ναυτικής δύναμης θα αυξηθεί από τις 2 στις 4, των καταδρομικών από 3 σε 5 και των σκαφών της ακτοφυλακής από 1 σε 3.

Η Άγκυρα είχε ήδη προϊδεάσει με δηλώσεις του προέδρου κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ ότι τα πολεμικά της θα κάνουν συχνότερες περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακολούθησε με δηλώσεις ο υπουργός ΕΕ κ. Μπαγίς, ενώ χθες τουρκικές πηγές άφηναν να διαρρεύσει στον τουρκικό Τύπο ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι ανοικτή θάλασσα και η Τουρκία θα εφαρμόσει την αρχή της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώπιον των δημοσιογράφων και κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι η Τουρκία θα λάβει τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο,είπε: «η Ανατολική Μεσόγειος δεν μας είναι ξένη. Οι βάσεις Ακσάζ (Μαρμαρίδας) και Αλεξανδρέττας είναι σημεία που έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να επιβλέπουν. Τα πλοία μας στο εξής θα εμφανίζονται πολύ συχνά στα ύδατα αυτά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

H Royal Bank (RBS) υποστηρίζει πως η χρεοκοπία της Ελλάδας θεωρείται αναπόφευκτη και ότι τα ευρωπαϊκά ομόλογα πλην των γερμανικών σε αυτή τη φάση θα πρέπει να εξετάζονται μόνο για κερδοσκοπικούς λόγους.

"Η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει μέχρι την αναθεώρηση της πορείας της οικονομίας της από το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο", αναφέρει ο οίκος στην ανακοινωσή του και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση επιρριπτοντάς της ευθύνες για ανικανότητα οσον αφορά στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων.

Η χρεοκοπία στην Ελλάδα θα δημιουργησει αναταραχή και η χώρα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.

Τέλος, η τράπεζα στην ανακοινωσή της καταλήγει πως αν τελικά δεν γίνει χρεοκοπία της Ελλάδας θα χρειαστεί haircut ομολόγων ύψους 50-60%.
Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου
Επίγειου και Επουράνιου

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ - ΔΗΛΩΣΙΣ

1. Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, τού επιλεγομένου και «Γέρου τού Μωρηά.

2. Γεωργίου Καραϊσκάκη, τού επιλεγομένου και «Γυιού τής Καλογριάς».

3. Μάρκου Μπότσαρη, τού επιλεγομένου και «Αητού τού Σουλίου».

4. Νικήτα Σταματελόπουλου, τού επιλεγομένου και «Νικηταρά Τουρκοφάγου».

5. Κωνσταντίνου Κανάρη, τού επιλεγομένου και «Μπουρλοτιέρη».

6. Γρηγορίου Δικαίου, τού επιλεγομένου και «Παπαφλέσσα».

7. Οδυσσέως Ανδρούτσου, τού επιλεγομένου και «Λιονταριού τής Ρούμελης».

8. Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, τής επιλεγομένης και «Καπετάνισσας».

9. Ανδρέα Βώκου, τού επιλεγομένου και «Μιαούλη».

10. Πέτρου Μαυρομιχάλη, τού επιλεγομένου και «Πετρόμπεη».

Εν ζωή ενοικούντων εις τά όρη και τά πελάγη τής επαναστατημένης Ελλάδος, νύν δέ παρεπιδημούντων εις τό υπερπέραν.

Κ Α Τ Α

Θεοδώρου Πάγκαλου, κατοίκου Αττικής και Αντιπροέδρου τής νύν Κυβερνήσεως τής Ελλάδος, δηλούντος ενίοτε και κατ' επάγγελμα οινοποιός.

Ολοι ημείς, ησυχάζοντες μέν ως ψυχές άϋλες αλλά και ενδιαφερόμενοι εσαεί διά τήν κοινήν Πατρίδαν, πού αλυσσοδεμένη από τούς προαιωνίους εχθρούς μας Τούρκους τήν επαραλάβαμε και λεύτερη τήν επαραδώσαμε εις τούς απογόνους μας, εμάθαμε έκπληκτοι πώς σύ «απόγονε» Θόδωρε Πάγκαλε, βαρυθύμως εδήλωσες πώς κακώς επράξαμε πού επαναστατήσαμε και τούτο έγινε διότι είμαστε, λέει, «αγράμματοι».

Εξ αρχής νά σού δηλώσουμε ότι, ημείς αλλά και χιλιάδες άλλοι ομοθυμαδόν θυσιασθέντες υπέρ πατρίδος συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ασφαλώς και υπήρξαμε αγράμματοι, αφού σχολειά τότες δέν είχαμε.

Αγκαλά όμως, είχαμε τό ολίγον μυαλό οπού εχρειάζονταν διά νά ξεδιαλέξουμε «μιάς ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή», όπως μέ τόν Θούριό του μάς ορμήνεψε και ο -πρό ημών σφαγιασθείς υπέρ Πατρίδος- Αντώνιος Κυριαζής, ο επονομαζόμενος και Ρήγας Φεραίος ή Βελεστινλής.

Κι όσον και νά μήν εμάθαμε γράμματα, όμως εγνωρίζαμε ωρέ τήν φυλλάδα τού Μεγαλέξαντρου, τού πιό ένδοξου Ελληνα προγόνου μας, γνωρίζαμε και στοματικώς γιά τόν Ηρακλή μας και γιά τόν Αχιλλέα μας, γιά τούς αρχαίους σοφούς μας, γιά τόν Μαραθώνα και γιά τίς Θερμοπύλες γνωρίζαμε, διά τούτο και μετά τήν μάχην εις τά Δερβενάκια, οπού ρεζιλέψαμε τήν Τουρκιά και τόν σερασκέρη Δράμαλη, οι συντρόφοι μας τραγουδάγανε ότι, «τού Λεωνίδα τό σπαθί, Κολοκοτρώνης τό φορεί»...

(Εννόησες εσύ Θόδωρε, ως μορφωμένος οπού είσαι, τί εννοούμε;)

Ημείς τότες, εκειούς πού δέν ήθελαν νά συνδράμουν εις τήν επανάστασιν και κάνανε «καπάκια» μέ τούς Τούρκους, τούς ελέγαμε «προσκυνημένους» και «σαπιοκοιλιές» και πολλούς από αυτούς, ο εξ ημών Κολο-κοτρώνης δικαίως τούς επέρασεν από «φωτιά και τσεκούρι» αλλά, ως φαίνεται, αρκετοί εγλύτωσαν και -τό χειρότερον- «σπόριασαν».

(Θά τό εννόησες κι αυτό, έτσι παραμορφωμένος όπου είσαι.)

Συνάμα -όμως- ξοδεύτηκαν και οι περισσότεροι από μάς αφού, έσφαζε αλύπητα τετρακόσια χρόνια ο Τούρκος, σφαχτήκαμε και μεταξύ μας και αυτό τό κακόν γινάτι πρέπει νά τό μνημονεύουμε μπάς και δέν ματαγίνει.

(Πλήν ματαίως, ως φαίνεται και από τά εδικά σας «καζάντια».)

Ωστόσο εδώ, σήμερα, μαθαίνουμε ότι σείς ελησμονήσατε τούς αγώνες και τά παθήματά μας, ότι δέν θέλετε νά διδάσκονται τά παιδιά σας εις τά σχολειά τήν Ιστορίαν τού Γένους, ότι μουρμουράτε πώς τάχατες δέν έπρεπε νά κάμωμε τήν Επανάστασιν και ότι, ακόμη και τόν Τούρκον θέλετε νά τόν κάμετε φίλον διά νά βάλετε λέει, σέ μοιρασιά μ' αυτόν, τό Αιγαίο!

Ωρέ ζουρλαθήκατε εντελώς;;; Πιάνεται ωρέ φίλος ο Τούρκος; Αυτός άν τού δώσεις τό χέρι γιά καλημέρα, θά στό δαγκώσει γιά προσφάϊ.

Και τί είναι ωρέ τό Αιγαίο τών αρχαίων μας προγόνων γιά νά τό μοιράσετε;
Κολοκυθόπιττα τής γιαγιάς σας;

Διά όλα τούτα διαμαρτυρόμαστε εντόνως και σάς καλούμε νά στοχαστείτε καλά και «μέ τό μέσα μυαλό», όσα άσκεφτα σπεύδετε νά πράξετε, άλλως τά ποτάμια αίματα και τά ποτάμια δάκρυα, όπου έχουν χυθεί γιά τήν λευτεριά τής Πατρίδος από μιλιούνια γενηές Ελλήνων, θά γυρίσουν νά σάς πνίξουν.

Σάς δηλώνουμε δέ πώς, όποτε μέ τό καλό κοπιάσετε μέ τήν σειρά σας εδώ πάνω, «μά τόν πούτζον» τού εξ ημών Καραϊσκάκη, εις τόν οποίον από εκείνα τά χρόνια εσυνηθίσαμε νά ομνύουμε εις κρισίμους ώρας, θά σάς καρτερέσουμε διά νά λογαριαστούμε και νά πάρουμε «χάκι».

Επειδή τήν σύνταξιν τής παρούσης αναθέσαμε εις τόν υπογράφοντα αυτήν, ως γραμματιζούμενον απόγονον ενός -αγράμματου μέν αλλά και πολλά παθόντος- συναγωνιστού μας εκ Ραδοβυζίου Αρτης, τού δίδουμε και τήν ρητήν εντολήν νά αναθέσει εις αρμόδιον δικαστικόν επιμελητήν όπως τήν επιδώσει εις αυτόν οπού απευθύνεται, πρός γνώσιν του και διά τίς ηθικές συνέπειες οπού τού αρμόζουν.

Αθήνα, 15η Ιανουαρίου 2011

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΙΚΗΦ. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

  • Η εγκληματική σιωπή των "συντρόφων" που συνυπέγραψαν την κατοχή της χώρας

Δεν ξέρω πότε κατάλαβε ο σκληρός πυρήνας της ηγεσίας του ΠαΣοΚ το πως ο “αρχηγός” τους δεν είχε καμμιά σοσιαλιστική πρόθεση. Ισως να ήταν και από την αρχή ενημερωμένοι. Το οποίο για μερικούς θεωρώ και ως πιθανώτερο. Αντε να άργησαν κάνα εξάμηνο κάποιοι άλλοι, μετά την αναρρίχηση τους στην εξουσία, να πάρουν μυρωδιά τι γίνεται.

Το σοβαρό είναι πως δεν μίλησαν ΠΟΤΕ. Στον λαό. Να πουν την αλήθεια. Που ήδη πια από την πρώτη χρονιά της διακυβέρνησής τους ΕΒΓΑΖΕ ΜΑΤΙ. Ελάχιστη πολιτική εμπειρία απαιτούσε για να καταλάβει κάποιος τις πραγματικές προθέσεις της ηγεσίας του ΠαΣοΚ ακόμη και το 1982. Ελάχιστη.

Ο Χάρρυ Κλυνν τους ξεμπρόστιασε το 1983 σε εκείνη την επιθεώρηση και αποδείχτηκε και προφητικός: «Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»

Και ΔΕΝ ήταν ο μόνος που είχε καταλάβει πως ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ με δαύτους. Και πως απλά κάποια στιγμή θα χειροτερέψουν τα πράγματα με τον πιο αδιέξοδο τρόπο.

Βλέπω όμως ακόμη ανθρώπους, που ακόμη εκλαμβάνουν το συναίσθημά τους για πολιτικη σκέψη, κι ούτε μια στιγμή αναρωτήθηκαν, ούτε μια φορά ρώτησαν τον εαυτό τους, έντιμα κι αντρίκια: “ρε συ μήπως είμαι πολιτικά και πνευματικά υποτελής και δεν το πήρα χαμπάρι”, ακόμα να επιμένουν με το ΠαΣοΚ και μπλα μπλα μπλα.

Αν εννοούν ως ΠαΣοΚ τον πολύ κόσμο που κάποτε πίστεψε στα ψεύδη των Διακηρύξεων και των Συμβολαίων, καλά θα κάνουν να τον ξαναμετρήσουν να δουν πόσος είναι αυτός ο κόσμος ΤΩΡΑ και κατά πόσον συνεχίζει να πιστεύει στο ΠαΣοΚ. (Στο όνειρό του για καλύτερη ζωή ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, φυσικά και συνεχίζει να πιστεύει)

Ολοι αυτοί οι έλληνες που ονειρευόμενοι καλύτερες μέρες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, και που εξαπατημένοι ΑΓΡΙΑ κατέληξαν να στηρίζουν έναν κομματικό μηχανισμό που δούλευε και δουλεύει ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ, δεν είχαν ΠΟΤΕ σχέση με το ΠαΣοΚ. Είχαν σχέση με ένα όνειρο. Δικό τους όνειρο. Που βρέθηκαν κάποιοι απατεώνες και τους έπεισαν πως θα το υλοποιήσουν. Με σοσιαλισμό και μπλα μπλα μπλα. Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου. Το πιο παλιό όνειρο των ανθρώπων είναι. Χιλιετιών όνειρο ανεκπλήρωτο.

Μην λερώνετε άλλο τον απλό έλληνα άνθρωπο με το ΠαΣοΚ. Φτάνει. Σταματείστε.

Αν θέλετε σοσιαλισμό (δικαίωμά σας) βρείτε άλλο όνομα, άλλη σφραγίδα, άλλα σύμβολα, άλλα στελέχη. Και ίσως να βρείτε και οπαδούς μετά…

Κι αφήστε επιτέλους την ελλάδα ήσυχη να βρει την τύχη της. Αρκετό κακό της κάνατε με το συναίσθημα και την πολιτική σας υποτέλεια.

Οσοι δεν κατάλαβαν μέχρι τώρα, δεν θα καταλάβουν ποτέ. Ούτε στα γεράματά τους. Ας λυπηθούν τις νέες γενιές τουλάχιστον.

Ας καταλάβουν πως η πολιτική πρόσδεση-υποτέλεια δια του συναισθήματος, είναι το μεγαλύτερο κόλπο των πολιτικών απατεώνων.

Καμμιά σχέση με σοσιαλισμό. Κι ας αφήσουμε τα ιδεολογικά και τις περισπούδαστες αναλύσεις.

Συναίσθημα είναι. Που εκλαμβάνει τον εαυτό του για στοχασμό.

Θραξ ο Αναρμόδιος


Πολύ κουβέντα γίνεται για τις εγγυήσεις που ζητούν οι Φιλανδοί και άλλοι από την μία και για τα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα προκειμένου να μείνουμε εντός των στόχων.

Και όμως η στιγμή Lehman για την Ευρώπη μπορεί να σημάνει την εβδομάδα αυτή με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας όσον αφορά την
νομιμότητα των bailouts.

Αν η απόφαση είναι αρνητική αυτό θα αποκλείσει την γερμανική συμμετοχή στα προγράμματα σωτηρίας.
Εννοείται φυσικά ότι χωρίς την Γερμανία "σωτηρία" δεν υφίσταται αφού αυτή καταβάλλει την μερίδα του λέοντος.

Αν γίνει κάτι τέτοιο μπορείτε να πείτε bye bye στην Ευρώπη και το οικονομικό meltdown της Ευρώπης θα αρχίσει άμεσα συμπαρασσύροντας και τις ΗΠΑ.

  • Συνεπής στην ασυνέπεια η κυρία Διαμαντοπούλου, ακολουθεί κατά βήμα την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου: Λέμε πολλά, δεν κάνουμε τίποτε...!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης
Δημοσιογράφος

Με ιδιαίτερα πρωτοποριακό και ηλεκτρονικό τρόπο θα αποκτούν από φέτος οι μαθητές τη γνώση! Η Υπουργός Παιδείας, καθυστερημένη στο ραντεβού της με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αποφάσισε να ξεκινήσουν τα μαθήματα χωρίς ΒΙΒΛΙΑ!! Έδωσε εντολή στους καθηγητές των σχολείων να εφοδιάσουν τους μαθητές με φωτοτυπίες και DVD. Δε ρώτησε όμως αν υπάρχουν φωτοτυπικά σε όλα τα σχολεία κι αν αυτά μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιο όγκο φωτοτυπιών. Εκτός κι αν προσδοκά από τις τοπικές κοινωνίες να συνδράμουν στις λανθασμένες επιλογές της και στην ανικανότητα των συνεργατών της στον ΟΕΔΒ!!

Ο έλληνας φορολογούμενος θα είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, αλλά τα παιδιά του στο δημόσιο σχολείο θα έχουν κενά, ελλείψει βιβλίων και καθηγητών. Η Υπουργός όμως πιστεύει στον ηλεκτρονικό τρόπο απόκτησης γνώσεων, γι’ αυτό θα επιμείνει να μην υπάρξουν βιβλία στα σχολεία! Εμείς, ας συνεχίσουμε να ανεχόμαστε το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα κι ας μην αντιδρούμε όπως τους αξίζει…!!! Ίσως καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι οι φόροι και οι θυσίες μας πρέπει να πιάσουν τόπο κι όχι να μας εμπαίζουν με ‘’ψεύτικες’’ δικαιολογίες και να προχωρούν σε απ’ ευθείας αναθέσεις έργων σε γνωστούς και φίλους, που θα μας κοστίσουν πολύ πιο ακριβά απ’ όσο είχαν προϋπολογισθεί.

Γιατί να ταλαιπωρούνται γονείς και μαθητές, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα; Μας δημιουργούν ελπίδες εκεί όπου υπάρχουν μόνο ψευδαισθήσεις. Πατριωτικές πολιτικές για να βγούμε από τα αδιέξοδα και σκληρή δουλειά για να μείνει αλώβητη η ΠΑΙΔΕΙΑ μας από την κρίση. Κυβερνά κανείς αυτόν τον τόπο;

Τον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας αναλύει ο αδερφός του πρωθυπουργού, κ. Νίκος Παπανδρέου, με άρθρο του, που πρόκειται να συζητηθεί, στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση».

Ο κ. Παπανδρέου ξεκινά την προσέγγιση του στο φλέγον θέμα της κρίσης με την παραδοχή ότι «η λιτότητα-δεν φέρνει την άνοιξη, δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει». Παρόλα αυτά η ακολουθούμενη «αντι-λαϊκή πολιτική» δεν είναι «επιλογή ΠΑΣΟΚ αλλά επιβάλλεται από το διεθνές σύστημα».

Ο αρθογράφος αφού επισημαίνει ότι ανάλογα σκληρά πακέτα μέτρων υιοθετούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απαντά στο ερώτημα αν η πολιτική αυτή αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας: «Θα λύσει το πρόβλημα; Ούτε»!

Κατά την οπτική του κ. Παπανδρέου τα προγράμματα περικοπών επιβάλλονται από τις αγορές αλλά και από μία «μονόπλευρη τύφλωση με προσήλωση στη συντηρητική οικονομική σκέψη». Προς την κατεύθυνση αυτή καθοριστικός είναι ο ρόλος του ΔΝΤ αφού «εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, είναι γνωστό το πρόγραμμα λιτότητας που επιβάλλει το ΔΝΤ σε όσες χώρες αναγκάζονται να πάνε σε αυτό για να μην χρεωκοπήσουν» ενώ αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκαλεί η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ σχολιάζει:

«Για αυτό μου φαίνεται ακατανόητο όλες αυτές οι ομάδες διανοουμένων αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην έχουν διαβάσει έστω ένα βιβλίο για αυτά τα θέματα». Για το λόγο αυτό τα βέλη της αντιπολίτευσης πρέπει να έχουν αποδέκτη όχι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά τους δανειστές μας τους οποίους τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να προσπαθήσουν «με σοβαρά και τεχνοκρατικά επεξεργασμένες προτάσεις» να πείσουν να υιοθετήσουν άλλες πολιτικές εκτός των επώδυνων μέτρων.

Μολονότι η λιτότητα δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική ήταν επιβεβλημένη γιατί αν δεν ακολουθηθεί ένα σκληρό πρόγραμμα «η Ελλάδα εγκαταλείπεται στην τύχη της. Δηλαδή πτώχευση!». Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, πρέπει «να πάρουμε το φάρμακο το πικρό για ένα διάστημα» για να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους διεθνείς συνομιλητές μας αφού εάν είχαμε «με το καλημέρα προτείνει μέτρα αναπτυξιακά δεν θα γινόμασταν πιστευτοί».

Βασικός στόχος κατά τον αδερφό του πρωθυπουργού είναι «να αλλάξουμε τις εντολές των εταίρων μας-δύσκολη αποστολή» ώστε να φύγουμε «από τις σκληρές αυτές επιταγές». Στο πλαίσιο αυτό, η προτεινόμενη λύση για την έξοδο από την κρίση βρίσκεται μακριά από «τις τεράστιες περικοπές που επιβάλλει ένα συντηρητικό σύστημα» και συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Ένα μεγάλο σχέδιο Μάρσαλ, ευρωομόλογο και δημοκρατική ανατροπή των συντηρητικών κυβερνήσεων της Ευρώπης.

Η Τουρκία έχει ήδη δημοσιοποιήσει χάρτη που τα εντάσσει σε δική της ΑΟΖ. Τα κοιτάσματα βρίσκονται στην ΑΟΖ Κύπρου, εκεί που γειτνιάζει με την ΑΟΖ της Ελλάδας.

Η Τουρκία, πολύ πριν εκδηλώσει την εισβολή της στην Κύπρο, φλέρταρε με πιθανά κοιτάσματα του Αιγαίου και προέβαινε σε σχεδιασμό πολέμου αν η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Τότε το Αιγαίο θα γινόταν κλειστή ελληνική θάλασσα και δεν θα ετίθετο θέμα διαμοιρασμού της υφαλοκρηπίδας μεταξύ δύο παράκτιων κρατών.

Οι λόγοι που η Τουρκία εκδήλωνε τόση αποφασιστικότητα ήταν τα πιθανά κοιτάσματα στο Αιγαίο αλλά και στη βόρεια ακτή της Κύπρου, όπως έλεγαν οι πρώτες ενδείξεις. Δηλαδή, και δεν είναι καθόλου τολμηρό να το επισημάνουμε, η εισβολή στην Κύπρο δεν είναι άσχετη με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς και την απληστία της Τουρκίας. Με την εισβολή προκαλούσε την Ελλάδα να αντιδράσει και έτσι θα άλλαζε το χάρτη και στο Αιγαίο. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια, έβαζε χέρι σε πιθανούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Κύπρου και της Ελλάδας.

Σήμερα με τη νέα τεχνολογία και τις νέες μεθόδους εντοπισμού κοιτασμάτων τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα στη λωρίδα της θάλασσας που ενώνει την Κύπρο με την Τουρκία. Ατύχησε η Τουρκία στο σχεδιασμό της, δεν βρήκε πετρέλαιο στην Κερύνεια.

Τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, όπως καταγράφονται από ισχυρές ενδείξεις και σεισμικές έρευνες στο υπέδαφος του βυθού, βρίσκονται ακριβώς στην αντίθετη πλευρά. Μεταξύ Αιγύπτου, Ισραήλ, Λιβάνου και Κύπρου.

Ένα ακόμη σημαντικό κοίτασμα βρίσκεται ανοικτά της Πάφου στην ένωση της κυπριακής ΑΟΖ και της ΑΟΖ της Ελλάδας.

Περιθώρια για πειρατεία υπάχουν μόνο σε αυτή την περιοχή. Η Τουρκία άλλαξε το χάρτη από μόνη της. Χωρίς συνεννόηση με τις άλλες χώρες της περιοχής, χωρίς να λογαριάζει κανόνες του δικαίου της θάλασσας. Κατήργησε το Καστελόριζο ως νησί της Ελλάδας και χάραξε ΑΟΖ που επικαλύπτει την ελληνική ΑΟΖ και καταργεί την Κυπριακή.

Έκοψε – έραψε η Τουρκία και έβγαλε την περιοχή με το κοίτασμα της Πάφου εκτός κυπριακής ΑΟΖ.

Η Τουρκία φωνάζει σήμερα για να δημιουργήσει προηγούμενο διαφοράς και για να δημοσιοποιήσει τη διεκδίκησή της. Βλέπει με ποιον φόβο και δέος αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις της στην Κύπρο και το Αιγαίο και έχει αποκτήσει απύθμενο θράσος για να τα θέλει όλα δικά της. Η στόχευση της Τουρκίας είναι κυρίως τα κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Σε αυτόν το χώρο προέβη σε σεισμικές έρευνες και γνωρίζει καλά ότι υπάρχουν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας γνωρίζει ότι πολύ λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν όσον αφορά στο οικόπεδο 12 ή το οικόπεδο Αφροδίτη, όπως έχει μετονομαστεί τελευταίως. Η περιοχή αυτή της κυπριακής ΑΟΖ είναι συμφωνημένη, οριοθετημένη και επικυρωμένη με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και με προσυμφωνία με το Λίβανο, και η όποια

αμφισβήτηση της από χώρα που βρίσκεται γεωγραφικά πίσω από την Κύπρο, αγγίζει τα όρια του παραλογισμού.

Η πρόοδος στις συνομιλίες

Το διεθνές δικαστήριο και όλα τα όργανα επόπτευσης της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων δεν μπορούν να βρουν δίκαιο στις τουρκικές διεκδικήσεις. Σε μελέτη επί χάρτου, του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, επινοήθηκε ότι πρέπει να αναδειχθεί η συνιδιοκτησία του συνόλου της νήσου από τις δύο εθνικές κοινότητες και ανάλογα να δρομολογηθούν οι αντιδράσεις. Τέθηκε ως στόχος να περάσει πρώτα η αμφισβήτηση και ακολούθως να κλιμακωθούν οι διεκδικήσεις, αναλόγως και με την πρόοδο των συνομιλιών. Στο πλαίσιο αυτό η πορεία που ακολουθούσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και η ομάδα χειρισμού του Κυπριακού για λύση δύο ανεξάρτητων κρατών, που θα είναι συμβεβλημένα στα κοινά θέματα, διαφοροποιείται. Επιδιώκεται τώρα η στενότερη ζεύξη των δύο «κρατών» για να υπάρχει και νομιμοποίηση της διεκδίκησης επί των κοιτασμάτων που πολύ πιθανόν βρίσκονται στο υπέδαφος της ελεύθερης Κύπρου.

Το «μυστικό» της Κύπρου

Η υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ενώπιων της -από αμερικανικές, ισραηλινές και ρωσικές πηγές αλλά και από έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω νορβηγικής εταιρείας- χάρτη πιθανόν κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Κύπρου. Δεν τον δημοσιοποιεί και τον κρατεί ως επτασφράγιστο μυστικό από το φόβο των τουρκικών διεκδικήσεων. Ωστόσο οι Τούρκοι γνωρίζουν, από δικές τους παράνομες έρευνες, πού βρίσκονται τα νέα κοιτάσματα. Δεν είναι τυχαίο που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπίλι Ρέις έφτασε μέχρι τα χωρικά ύδατα της Κύπρου στην ακτή της Πάφου για να κάνει σεισμογραφικές έρευνες το Νοέμβριο του 2008.

Τότε τουρκικές κανονιοφόροι παρενόχλησαν το παναμαϊκό σκάφος που ενεργούσε για λογαριασμό της νορβηγικής εταιρείας με την οποία συνεβλήθη η Κυπριακή Δημοκρατία. Την ίδια ώρα με αεροφωτογραφίες μελετούν το χρωματισμό των νερών, τις διαφοροποιήσεις και τις αντανακλάσεις για να διαπιστώσουν πού υπάρχει διαρροή φυσαλλιδίων φυσικού αερίου. Σε δορυφορικές φωτογραφίες φάνηκε πολύ πριν από τις γεωτρήσεις και τις σεισμογραφικές έρευνες ότι συγκεκριμένες περιοχές της ΑΟΖ της Κύπρου παρουσίαζαν αντανακλάσεις φωτός και φυσαλλίδια, ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει στο υπέδαφος του βυθού.

Άλλη σημαντική ένδειξη αποτελεί και ο χάρτης βυθού

Με ισχυρό ενδεχόμενο ότι σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται ανοικτά της Πάφου και της Λεμεσού, η Κύπρος απέφυγε να προχωρήσει σε διαχωρισμούς θαλάσσιων οικοπέδων και να ζητήσει προσφοροδότες για περιοχή όπου δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τις συμμαχίες προστασίας της.

Η Ελλάδα μελετά…

Η Ελλάδα, γνωρίζοντας τις τουρκικές μεθοδεύσεις, απέφυγε ως σήμερα να υπογράψει οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο. Η οριοθέτηση αυτή είναι άκρως σημαντική αλλά παράλληλα και άκρως επικίνδυνη. Η εξαγγελία της οριοθέτησης πολύ πιθανόν να προκαλέσει τουρκική αντίδραση, την οποία η σημερινή Ελλάδα θέλει να αποφύγει στην παρούσα συγκυρία. Είναι κάτι ανάλογο με το casus belli στο Αιγαίο όπου η Ελλάδα απειλείται από την Τουρκία ότι αν προεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια θα υπάρξει πόλεμος. Για το θέμα αυτό η Τουρκία είναι ήδη υπόλογη στην Ε.Ε. αλλά δεν έχει καταργήσει τη νότα αυτή.

Η Ελλάδα αποφεύγει να προχωρήσει σε αυτό το στάδιο ανοίγοντας παρασκηνιακά δρόμο στην Κύπρο να κάνει το πρώτο βήμα με τη στήριξη του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που το ασφαλές νομικά οικόπεδο 12 αποδώσει φυσικό αέριο και αρχίσει να τροφοδοτείται η Ε.Ε., τότε ωριμάζουν οι συνθήκες για την Ελλάδα να αναζητήσει και νέες πηγές υδρογονανθράκων στη δική της ΑΟΖ.

Καλός ο χειρισμός για το οικόπεδο «Αφροδίτη»

Η συμφωνία που έγινε με τη Noble Energy για την επιβεβαίωση των κοιτασμάτων στο οικόπεδο 12 και τη μελλοντική τους αξιοποίηση είναι πολύ συμφέρουσα για τη μικρή και ανίσχυρη Κυπριακή Δημοκρατία. Η αμερικανική εταιρεία με ισχυρά εβραϊκά συμφέροντα ενήργησε με σεβασμό προς την Κύπρο. Έχει πάρει βέβαια αποκλειστικά τα δικαιώματα του οικοπέδου αλλά συμφώνησε να δίνει εξαρχής στην Κύπρο πολύ σημαντικό μερίδιο από τις πωλήσεις φυσικού αερίου. Έγιναν όλοι οι υπολογισμοί και το κέρδος της Κύπρου τα πρώτα χρόνια θα είναι, με συντηρητικές εκτιμήσεις, 500 εκ. ευρώ το χρόνο.

Πώς αυτή η συμφωνία δεν είναι συμφέρουσα, αναρωτιούνταν στην υπηρεσία Ενέργειας, μετά την ανάγνωση σχετικών δημοσιευμάτων. Εταιρείες που άκουσαν την Τουρκία και απέφυγαν να διεκδικήσουν τα κοιτάσματα θέλουν τώρα να ξαναμπούν στο χορό για τα υπόλοιπα. Κάθε βήμα της Κύπρου σε αυτά τα θέματα είναι εγκαρδιωτικό και παράλληλα επικίνδυνο. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι θα είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Ναυτικό θα έχει αρκετή δουλειά και στην Ανατολική Μεσόγειο, και θα ξεχάσει ότι η Κύπρος είναι μακριά…

Η κοινωνική και εκλογική κατάρρευση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει μορφή φυσικού φαινομένου!

Μέσα σε μόλις τριάντα ημέρες η Κυβερνούσα παράταξη εμφανίζει απώλειες της τάξης του 5%, ενώ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι η παραδοσιακή εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ το εγκαταλείπει μαζικά, αισθανόμενη προδομένη από τις επιλογές και τις εσφαλμένες εκ του αποτελέσματος στρατηγικές του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του.

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία πέρασε με διαφορά στην πρώτη θέση, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δικαίωση της στάσης του Αντώνη Σαμαρά, απέναντι στο Μνημόνιο. Η άρνησή του να το ψηφίσει πριν από ένα χρόνο και τώρα η αντίστασή του στις ασφυκτικές πιέσεις για να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο του δίνουν ένα σημαντικό πολιτικό πλεονέκτημα.

Ιδιαίτερη όμως σημασία έχει και η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να χαράξει διαφορετική πορεία από την ισοπεδωτική και δημαγωγική πρακτική του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν αντιπολίτευση. Η φιλοσοφία της δικής μας αντιπολίτευσης είναι γόνιμη και εκφράζεται με την συνεχή κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων που μπορούν αν οδηγήσουν τη χώρα και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας της Ελλάδας για εμάς δε είναι κάτι νέο, αποτελεί την πάγια αρχή της πολιτικής μας. Ενδεικτικά θυμίζω ότι, από την πρώτη στιγμή προτείναμε την αποδέσμευση ευρωπαϊκών πόρων μέσω της μεταφοράς της εθνικής συμμετοχής. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε 18 μήνες για να κατανοήσει και να υιοθετήσει την πρότασή μας, οδηγώντας χιλιάδες συμπολιτών μας στην ανεργία λόγω της αναστολής υλοποίησης εκατοντάδων έργων.

Δυστυχώς, η αναβλητικότητα και οι παλινωδίες της Κυβέρνησης

Το παράδοξο και ταυτόχρονα το προκλητικό είναι ότι σήμερα, στην αποκαθήλωση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία συμμετέχουν ακόμα και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης που ευθαρσώς ανακοινώνουν στον Ελληνικό λαό ότι δημαγωγούσαν όταν ήταν αντιπολίτευση και όταν υποστήριζαν ότι λεφτά υπάρχουν.

Το ίδιο συνέβη και με την πρότασή μας, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Σήμερα, επιχειρείται η υλοποίηση της περσινής πρότασή μας για ε την άντληση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την προώθηση ώριμων αποκρατικοποιήσεων, με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες λόγω της αναβλητικότητας της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί ανάμεσα στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις, στις εσωτερικές τριβές και στις ευρωπαϊκές παλινωδίες, χάνοντας κάθε έρεισμα αξιοπιστίας τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται τόσο για την ορθότητα της κριτικής της όσο και για τον ρεαλισμό των θέσεών της. Το ζητούμενο για τη χώρα μας είναι, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις, μυωπικές προσεγγίσεις, φραστικές διακηρύξεις και ανεδαφικές δεσμεύσεις, με διορατικότητα, επιμονή, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να αναζητήσουμε το βέλτιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.

Ειδικά η περίπτωση της διαδικασίας επιβολής του Μεσοπρόθεσμου, χωρίς την παραμικρή διαπραγμάτευση και ο πρόχειρος σχεδιασμός για την υλοποίησή ανεδαφικών στόχων, είναι βέβαιο ότι, μεγαλώνουν το αδιέξοδο και τελικά οδηγούν μακριά από μία βιώσιμη επίλυση του προβλήματος.

Η εμμονή της Κυβέρνησης σε εσφαλμένες επιλογές και πρακτικές, καθώς και η υιοθέτηση «θανατηφόρας θεραπευτικής αγωγής» δεν μπορούν να δώσουν φιλί ζωής στην Οικονομία της χώρας μας. Ως εκ τούτου, η αποτυχία της Κυβέρνησης δεν είναι πλέον μόνο ποιοτική, είναι κυρίως ποσοτική, η απόκλιση από όλους τους δείκτες επίτευξης το αποδεικνύουν. Όπως σημειώνει ο Kelvin σχετικά: «Όταν κάτι μπορείς να το μετρήσεις και να το εκφράσεις με αριθμούς, τότε κάτι ξέρεις γι’ αυτό. Αν δεν μπορείς να το μετρήσεις και να το εκφράσεις με αριθμούς, τότε η γνώση σου είναι ισχνή και ελάχιστα αποτελεσματική».

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία τα μετρήσιμα αποτελέσματα της μείωσης του πραγματικού εισοδήματος, η εκτόξευση της ανεργίας και έλλειψη ρευστότητας στην Αγορά, αποτελούν βάση των προτάσεών μας. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε τα μετρίσιμο αποτέλεσμα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την εφαρμογή ενός κεντρικού σχεδιασμού που προάγει την ανάπτυξη και ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Ταυτόχρονα η επίτευξη βιώσιμης λύσης απαιτεί επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές της Ελλάδας. Είναι αδιανόητο να εφαρμόζονται οριζόντιες μειώσεις μισθών στο εσωτερικό, για να διασφαλιστούν, στο ακέραιο, τα τοκογλυφικά συμφέροντα οίκων του Εξωτερικού, κάνοντας τους τόκους να φτάνουν στα δύο τρίτα του συνολικού χρέους.

Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας αποτελεί την αφετηρία της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτο μας μέλημα είναι σε συνεργασία με τις Τράπεζες να εξασφαλίσουμε ρευστότητα στην Αγορά, ενώ ο κεντρικός της σχεδιασμός αφορά στη μείωση της φορολογίας, στη απορρόφηση των Κοινοτικών κονδυλίων, στην αξιοποίηση και όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, στη δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις με έμφαση στον τουρισμό, τη ναυτιλία και τον αγροτικό τομέα.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα στην Κυβέρνηση ότι η διέξοδος δεν βρίσκεται στο Εξωτερικό, η λύση πρέπει να αναζητηθεί στις πλατείες μετατρέποντας την αγανάκτηση σε όραμα και την απογοήτευση σε προοπτική για το σήμερα και το αύριο.
  • Τα κόλπα τελειώνουν , έρχεται η ώρα για το ξήλωμα του παπανδρεϊσμού

Κατά την προσφιλή του τακτική, το ΠΑΣΟΚ αμόλησε χθες ένα από τα όψιμα νεοφιλελεύθερα πουλέν του, να απειλήσει για μια φορά ακόμα περί δήθεν εξόδου από το ευρώ. Όλως τυχαίως, καλλιεργείται από μερίδα του δοσιλογικού τύπου, ότι “ο Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής“.

Ας μείνουμε για λίγο ψύχραιμοι:

Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, οικειοθελώς η μη, θα προκαλούσε ξαφνικό θάνατο στην παγκόσμια οικονομία, όχι τόσο λόγω μεγεθών, όσο λόγω ψυχολογίας σε συνδυασμό με την φρικτή κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Πριν προλάβω να γράψω αυτές τις αράδες, η κ. Μέρκελ προχώρησε σε αυτονόητες καθησυχαστικές δηλώσεις.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, δεν είναι ούτε η δήθεν πλήρης απαξίωση της ελληνικής οικονομίας, ή η δυνατότητά της να παράγει, ούτε η δήθεν μη βιωσιμότητα του χρέους (πριν παρεξηγηθώ, διευκρινίζω ότι μπορεί σήμερα το χρέος πράγματι να μην είναι βιώσιμο, με μια αναβαθμισμένη όμως διαπραγμάτευση, θα μπορούσε να γίνει).

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι η απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης και της φορομπηχτικής της πολιτικής, σε συνδυασμό με την πλήρη ανικανότητα και απροθυμία της να συμμαζέψει τον δημόσιο τομέα, ένα αποκλειστικά δικό της δημιούργημα.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αφού εξάντλησε όλη τη δυναμική της στο να καταστρέψει και την τελευταία επιχείρηση, τον τελευταίο άνθρωπο που παράγει σε αυτή τη χώρα και συντηρεί τον κομματικό στρατό και τους πραιτοριανούς της, προστάτεψε όσο μπορούσε, χάιδεψε και συντήρησε το καταστροφικό παπανδρεϊκό μοντέλο εξουσίας. Τρία ολόκληρα χρόνια μετά την κρίση, δεν έχει απολυθεί ένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, δεν έχει κλείσει ούτε μία χρεοκοπημένη τράπεζα. Τα δύο καρκινώματα της χώρας, παραμένουν αθεράπευτα. Καταπίνοντας την υπόλοιπη κοινωνία.

Στην τελευταία της επίσκεψη η Τρόικα απαίτησε τα αυτονόητα για το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση. Λέγεται ότι τελικώς η κυβέρνηση συμφώνησε απροθύμως να προχωρήσει την εργασιακή εφεδρεία, όταν όμως η κουβέντα έφτασε στους πραιτοριανούς, (εφοριακοί, τελώνες, ΜΑΤ), επήλθε οριστική ρήξη. Να βγάλουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια;

Το ίδιο περίπου συνέβη και με την αναδιάρθρωση τους χρέους: Όλοι πρότειναν ένα ποσοστό άνω του 50%, που θα καθιστούσε βιώσιμο το χρέος, εκτός από την κυβέρνηση που ανησυχούσε για τους κολλητούς της τραπεζίτες. Τελικώς η συμφωνία της 21ης Ιουλίου με το αποκαρδιωτικό κούρεμα του 20%, απεδείχθη μια όπερα μπούφα και οδήγησε την παγκόσμια οικονομία σε κλυδωνισμούς.

Σαδιστική λεπτομέρεια: Το deal της χρονιάς με τη συμμετοχή του εμίρη, ουσιαστικά μας τελείωσε χθες, έπειτα από την αποκαρδιωτική συνεδρίαση – κατηφόρα του ΧΑΑ. Και αυτό γιατί υποτίθεται ότι ο εμίρης θα χρηματοδοτούσε τη σούπερ – τράπεζα και θα μετέτρεπε το δάνειο σε μετοχές στην τιμή – ξεφτίλα του 1,70, προκειμένου να πετύχει μια γερή απόδοση της τάξης του 10%. Με την τιμή όμως χθες γύρω στο 1,50, έχει ήδη γράψει τρομακτικές ζημιές, χωρίς να γνωρίζει αν η κατάρρευση των τιμών θα έχει και συνέχεια. Αυτό πρακτικά σημαίνει είτε ότι η συμφωνία έχει ήδη de facto καταρρεύσει, είτε ότι ο εμίρης θα επαναδιαπραγματευθεί νέους όρους.

Τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ τελειώνουν και ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει την μητέρα όλων των μαχών: Το ξήλωμα του παπανδρεϊσμού από το δημόσιο.

Πατατάκια και μπύρα, παρακαλώ!

Κακοφωνίξ


Την πλήρη αναστολή των εμπορικών, στρατιωτικών, αμυντικών και βιομηχανικών σχέσεων με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Εντογάν, η Αγκυρα θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις κατά του Ισραήλ, ενώ διεμήνυσε πως τα τουρκικά πλοία θα κάνουν πιο συχνή την παρουσία τους στα νερά της ανατολικής Μεσογείου.

Αφορμή φυσικά, είναι η άντληση φυσικού αερίου τις επόμενες εβδομάδες στην περιοχή 12, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, που συνορεύει με την αντίστοιχη ΑΟΖ του Ισραήλ.

Εξάλλου, ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τη Γάζα, διευκρινίζοντας πως θα λάβει τη σχετική απόφαση μετά τις συνομιλίες που θα έχει με την Αίγυπτο, καθώς προγραμματίζει επίσκεψη στο Κάιρο αργότερα αυτό το μήνα.

Πώς από 300.000 έμειναν στην Πόλη μόλις 3-4 χιλιάδες Έλληνες

Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, εξ ου και η ονομασία, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, όπου καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών, λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες ακόμα και νεκροταφεία δημιουργώντας τρομοκρατία και ανασφάλεια για τις υφιστάμενες μειονότητες. Αφορμή έδωσε μια βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, που αποδείχτηκε στην συνέχεια ότι ήταν σκηνοθετημένη προβοκάτσια από την ίδια τη τουρκική κυβέρνηση.

Τα «Σεπτεμβριανά» αποτελούν ένα μέρος ενός μακρύ καταλόγου διώξεων κατά αλλοθρήσκων μειονοτήτων που μπορεί να ξεκίνησαν περί τα τέλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πλην όμως εντάθηκαν από την εποχή των Νεοτούρκων και ύστερα.

Η προετοιμασία της προβοκάτσιας

Στις 3 Σεπτεμβρίου η γυναίκα του Τούρκου Προξένου στην Θεσσαλονίκη κάλεσε Έλληνα φωτογράφο και του ζήτησε να φωτογραφήσει τον περίβολο του Προξενείου, το οποίο στεγάζεται δίπλα σε παλιό σπίτι, στο οποίο υποτίθεται ότι γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ. Τις φωτογραφίες τις ζήτησε ως ‘ενθύμιο', διότι την επομένη επρόκειτο να αναχωρήσει για την Τουρκία.

Τα μεσάνυκτα της 5ης προς 6η Σεπτεμβρίου εξερράγη βόμβα στον κήπο του τουρκικού Προξενείο, η οποία προκάλεσε μικρές μόνον ζημιές σε υαλοπίνακες στην παρακείμενη ‘οικία του Κεμάλ'. Η βόμβα, όπως εξακριβώθηκε από τις έρευνες που διεξήγαγαν οι ελληνικές αρχές και όπως απεδείχθη αργότερα στην δίκη των πρωταιτίων των γεγονότων το 1961 στην νήσο Yassιada (Πλάτη), μεταφέρθηκε από την Τουρκία από Τούρκο πράκτορα (Έλληνα υπήκοο από την Κομοτηνή) και τοποθετήθηκε από τον Τούρκο κλητήρα του Προξενείου.

Στις 4:00 το απόγευμα η τουρκική εφημερίδα İstanbul Ekspres κυκλοφόρησε σε έκτακτη έκδοση και δημοσίευσε τις φωτογραφίες της συζύγου του Τούρκου Προξένου φρικτά παραποιημένες, εις τρόπον ώστε να δίδεται η εντύπωση ότι στο σπίτι του πατέρα των Τούρκων είχε σημειωθεί μια τεράστια έκρηξη από βόμβα που είχαν τοποθετήσει οι Έλληνες. Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των πρωτοφανούς αγριότητος οργανωμένων ανθελληνικών ταραχών στην Κωνσταντινούπολη, γνωστών με το όνομα «Σεπτεμβριανά του 1955».

Το βράδυ του πογκρόμ

Μόλις δόθηκε το σύνθημα, ο μαινόμενος τουρκικός όχλος ξεχύθηκε στους δρόμους της Πόλης και άρχισε να λεηλατεί κάθε τι το ελληνικό. Ασφαλώς, όμως, οι ‘αγανακτισμένοι' Τούρκοι πολίτες δεν έδρασαν αυθόρμητα. Το σχέδιο είχε σχεδιαστεί προσεκτικότατα και με απόλυτη μυστικότητα. Είναι χαρακτηριστικό το ότι, ενώ πολλοί απλοί Τούρκοι ασφαλώς δεν ενέκριναν τα όσα διεπράχθησαν εναντίον των Ελλήνων, εν τούτοις, ουδείς Τούρκος πρόδωσε λεπτομέρειες του σχεδίου σε Ρωμιό φίλο του, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπου γενικώς και αορίστως ανέφεραν για «κάτι άσχημο που επρόκειτο να συμβεί εκείνες τις ημέρες».

Το σχέδιο είχε αρτιότατα οργανωθεί, αφού μέρες ή και εβδομάδες πριν στρατολογήθηκαν άτομα από την Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη - εκτός των Κωνσταντινουπολιτών Τούρκων, μεταφέρθηκαν με σιδηροδρόμους, ταξί, λεωφορεία και πλοία, εφοδιάστηκαν με ρόπαλα, αξίνες, λοστούς, βενζίνη, δυναμίτιδα, ενώ παρεσχέθη στους επίδοξους ταραχοποιούς τροφή και κατάλυμα για μία ή δύο ημέρες. Ακόμη συντάχθηκαν οι κατάλογοι των επικείμενων στόχων σε κάθε συνοικία και σημαδεύτηκαν την κατάλληλη στιγμή τα ελληνικά κτήρια. Τέλος, εκπαιδεύτηκαν οι αστυνομικοί και στρατιώτες με πολιτικά που θα ελάμβαναν μέρος στη λεηλασία και θα κατηύθυναν το πλήθος, ενώ αργότερα θα έπαιζαν τον ρόλο των ειρηνοποιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 12 Αυγούστου 2008 της εφημερίδας Ραντικάλ, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1995 εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης είχαν οργανωθεί από το Γραφείο Ειδικού Πολέμου (Özel Harp Dairesi), το οποίο αποτελούσε τον μηχανισμό, που είχε στηθεί από το ΝΑΤΟ για την αποτροπή του κομμουνιστικού κινδύνου.

Οι πρώτες συγκεντρώσεις και ομιλίες ξεκίνησαν κατά τις 4:30 το απόγευμα, ενώ οι πρώτες ταραχές πρέπει να ξεκίνησαν γύρω στις 5:30. Φυσικά, η ώρα ενάρξεως των τουρκικών επιθέσεων εποίκιλλε από συνοικία σε συνοικία. Επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων και των περιουσιών τους έλαβαν χώρα και στην ευρωπαϊκή και στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και στις νήσους Χάλκη και Πρίγκηπο, από Τούρκους που μεταφέρθηκαν εκεί με πλοιάρια.

Με στρατιωτική πειθαρχία κινούμενος ο τουρκικός όχλος, ο οποίος ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, κινήθηκε κατά παντός του ελληνικού. Μέσα σε εννέα περίπου ώρες (διότι σε πολλά σημεία οι βανδαλισμοί συνεχίστηκαν και μετά την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου μετά τα μεσάνυκτα) καταστράφηκαν ολοσχερώς 1004 σπίτια, ενώ άλλα περίπου 2500 υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Καταστράφηκαν επίσης 4348 καταστήματα, 27 φαρμακεία, 26 σχολεία, 5 πολιτιστικοί σύλλογοι, οι εγκαταστάσεις 3 εφημερίδων, 12 ξενοδοχεία, 11 κλινικές, 21 εργοστάσια, 110 ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια, 73 εκκλησίες, ενώ συλήθηκαν πάρα πολλοί τάφοι σε 2 κοιμητήρια, καθώς και οι τάφοι των πατριαρχών στην Μονή Βαλουκλή.
Τουλάχιστον 30 Έλληνες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιήθηκαν βάναυσα. Σε δύο περίπου χιλιάδες υπολογίζονται από τους κύκλους της ομογενείας οι βιασμοί, αν και επισήμως καταγγέλθηκαν μόνο 200, για ευνόητους λόγους.

Ιδιαίτερο μίσος επεδείχθη κατά των ιερωμένων, αφού πολλοί απ' αυτούς ξυλοκοπήθηκαν αγριότατα, άλλοι γυμνώθηκαν και διαπομπεύθηκαν, εξαναγκαζόμενοι να φωνάζουν: «Η Κύπρος είναι τουρκική», ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι σε κάποιο ιεροδιάκονο έγινε αναγκαστική περιτομή. Ο Επίσκοπος Παμφίλου Γεράσιμος και ο ηλικιωμένος μοναχός Χρύσανθος Μαντάς ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου, ενώ ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Γεννάδιος παρεφρόνησε από τους ξυλοδαρμούς και ύστερα από λίγο χρόνο απεβίωσε.

Οικονομική καταστροφή

Μέσα σε λίγες ώρες η ελληνική οικονομική δραστηριότητα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, αφού τα σπίτια και οι περιουσίες των περισσότερων Ελλήνων και τα ιδρύματα της ομογένειας λεηλατήθηκαν. Χιλιάδες Έλληνες έμειναν κυριολεκτικώς μόνο με τα ρούχα που φορούσαν, αφού στα σπίτια τους καταστράφηκαν με πρωτοφανή μανία ή εκλάπησαν τα πάντα• από οικιακά σκεύη και τρόφιμα μέχρι κρεβάτια, καναπέδες και ακριβά κοσμήματα. 8.700 περίπου άτομα έμειναν άνεργα, αφού οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν είχαν καταστραφεί.
Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις τουρκικών και ξένων τραπεζών μιλούσαν για ζημιές της τάξης του ενός ή δύο δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών, τον Φεβρουάριο του 1956 η τουρκική κυβέρνηση μείωσε κατά πολύ το ποσό, υπολογίζοντας τις συνολικές ζημιές σε 69.578.744 λίρες Τουρκίας, δηλ. περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών υπολόγισε ότι μόνο οι ζημιές που υπέστησαν οι εκκλησίες ξεπερνούσαν τα 150 εκατομμύρια δολάρια της εποχής. Βρετανοί διπλωμάτες υπολόγισαν τις ζημιές σε περίπου 200 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση της ελληνικής κυβερνήσεως οι ζημιές ανήρχοντο σε 500 εκατομμύρια δολλάρια. Ο Γάλλος συγγραφέας και καθηγητής στην Σορβόννη Francois Crouzet στο βιβλίο του Le Conflit de Chypre (Η διένεξη της Κύπρου) υπολογίζει τις ζημιές σε 300 εκατομμύρια δολάρια της εποχής, δηλαδή πολύ περισσότερα του ενός δισεκατομμυρίου σημερινών (2008) δολαρίων.

Από το ποσό που υπολόγισε και ενέκρινε η τουρκική κυβέρνηση κατέβαλε τελικώς ποσό μικρότερο των 10 εκατομμυρίων Λ.Τ., και μάλιστα ύστερα από πολλούς μήνες, όταν η αξία της τουρκικής λίρας είχε υποτιμηθεί δραματικά. Δηλαδή, δόθηκαν αποζημιώσεις μικρότερες του 1% της αξίας των καταστροφών. Πάρα πολλοί δικαιούχοι δεν εισέπραξαν καμμία απολύτως αποζημίωση, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις επιχειρηματιών που, ενώ έχασαν τα πάντα - και άρα είχαν ζημιά την χρονιά εκείνη - υποχρεώθηκαν να πληρώσουν και φόρο κερδών!

Η ανύπαρκτη ελληνική αντίδραση

Η αντίδραση της Ελληνικής Κυβερνήσεως στα γεγονότα της 6ης - 7ης Σεπτεμβρίου 1955 υπήρξε από χλιαρή έως ανύπαρκτη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός Στρατάρχης Αλ. Παπάγος νοσούσε βαρύτατα και ουσιαστικώς η κυβέρνηση ήταν ακέφαλη. Από την άλλη, υπήρξαν έντονες συμμαχικές πιέσεις, ιδίως από τον Αμερικάνο Υπουργό Εξωτερικών Τζων Φόστερ Ντάλλες, ο οποίος κάλεσε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση (!) και να συμφιλιωθούν.

Τα μικρά ψάρια

Μετά τις ανθελληνικές ταραχές η τουρκική κυβέρνηση προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη της οργανώσεως των επεισοδίων σε ‘κομμουνιστές πράκτορες', ενώ η αστυνομία συνέλαβε 3.151 άτομα. Τελικώς, παρέμειναν υπό κράτηση τεσσάρων έως έξι μηνών 17 άτομα: εννέα μέλη της Kιbrιs Türktür, έξι φοιτητές και δύο συντάκτες της İstanbul Ekspres. Στην δίκη που ακολούθησε δικάστηκαν και έξι μέλη του παραρτήματος Σμύρνης της Kιbrιs Türktür. Στις 24 Ιανουαρίου 1957 το ποινικό δικαστήριο Κωνσταντινουπόλεως αθώωσε και τους 23 κατηγορούμενους.

Τα μεγάλα ψάρια

Από τα μέλη της κυβερνήσεως Μεντερές, συμμετοχή στην διοργάνωση του ανθελληνικού πογκρόμ φαίνεται να είχαν, εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, οι Μαχμούτ Τζελάλ Μπαγιάρ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μεχμέτ Φουάτ Κιοπρουλού, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Φατίν Ρουστού Ζορλού, Υπουργός Εξωτερικών, Ναμίκ Γκεντίκ, Υπουργός Εσωτερικών, Ετχέμ Μεντερές, Υπουργός Αμύνης και Φαχρεττίν Κερίμ Γκιοκάυ, βαλής (κυβερνήτης) της Κωνσταντινουπόλεως.

Στις 27 Μαΐου 1960 ομάδα αξιωματικών υπό τον στρατηγό Τζεμάλ Γκιουρσέλ κατέλαβε την εξουσία και οδήγησε σε δίκη 592 μέλη και συνεργάτες του Δημοκρατικού Κόμματος. Πολλοί απ' αυτούς δικάστηκαν σε περισσότερες της μιας δίκες. Μια από τις σημαντικότερες δίκες ήταν αυτή για το Πογκρόμ της 6ης - 7ης Σεπτεμβρίου 1955. Ο Γκεντίκ αυτοκτόνησε λίγο μετά την επικράτηση του πραξικοπήματος. Οι Μπαγιάρ και Ετχέμ Μεντερές δεν δικάστηκαν καθόλου για την συμμετοχή τους στην διοργάνωση του πογκρόμ, ενώ ο Κιοπρουλού αθωώθηκε. Ο Γκιοκάυ απλώς στερήθηκε των πολιτικών του δικαιωμάτων. Ένοχοι ευρέθησαν μόνον οι Μεντερές και Ζορλού, γι' αυτό και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 6 ετών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για άλλη, πολύ πιο ασήμαντη υπόθεση, αυτή της καταχρήσεως κεφαλαίων, ο Μεντερές καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών και 2 μηνών. Αν και οι Μεντερές και Ζορλού καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών και απαγχονίστηκαν στην νήσο Ιμραλί, τον Σεπτέμβριο του 1961, εκείνο που εβάρυνε στην θανατική καταδίκη τους ήταν οι κατηγορίες για παραβίαση του Τουρκικού Συντάγματος.

Οι Τούρκοι πρόξενοι της Θεσσαλονίκης, ο θυρωρός του Προξενείου που τοποθέτησε την βόμβα και ο φοιτητής Οκτάυ Εγκίν που μετέφερε την βόμβα στην Θεσσαλονίκη αθωώθηκαν. Ο Εγκίν αργότερα διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Κρατικής Ασφαλείας και αργότερα Νομάρχης στην Νεάπολη (Nevşehir) της Καππαδοκίας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Η Κύπρος είναι Τουρκική» Χικμέτ Μπιλ κατέθεσε στο δικαστήριο ως ... μάρτυρας κατηγορίας. Αργότερα απεστάλη από την τουρκική κυβέρνηση ως ακόλουθος τύπου στην Τουρκική Πρεσβεία στην Βηρυτό

Πηγή


Ηγεμονική αποχώρηση φαίνεται πως ετοιμάζει για τον εαυτό του ο Γιώργος Παπανδρέου. Διωγμένος, αλλά όχι αποτυχημένος (έτσι τουλάχιστον θέλει να το βλέπει με το... μυαλό του), ο Γιώργος Παπανδρέου στοχεύει στην ίδια του την πτώση από τον Βενιζέλο και από κανέναν άλλο..., αφού θα πληγεί ανεπανόρθωτα (έως επικίνδυνα) το πολιτικό του προφίλ.

Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια ο Γιώργος Παπανδρέου (για να ακριβολογούμε, οι σύμβουλοι και οι σχεδιαστές της πολιτικής του πορείας) αποφάσισε να μην δεχτεί «μύγα στο σπαθί του» όσον αφορά λαϊκές εκρήξεις και ανατροπή του από τον λαό, οι οποίες αυτομάτως θα τον τοποθετήσουν σε δυσμενέστατη θέση και πιθανότατα θα τον σύρουν στην Δικαιοσύνη με κατηγορίες βαρύτατες. Γι αυτό, είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει την πραιτωριανή του φρουρά (βλ. ΜΑΤ και γενικότερα δυνάμεις και υπηρεσίες ασφαλείας) προκειμένου να πατάξει εν τη γενέση της οποιαδήποτε προσπάθεια αποκαθήλωσής του από τους πολίτες. Η συμπεριφορά και η γενικότερη βία των ΜΑΤ τις τελευταίες ημέρες, αποδεικνύει εξάλλου πως αυτό ήδη βρίσκεται σε «λειτουργία».

Το διεθνές περιβάλλον είναι τόσο ασφυκτικό αλλά και η ανάγκη προστασίας της εναπομείνασας διεθνούς αξιοπιστίας του Παπανδρέου και της χώρας κάνουν τις εκλογές με πρωτοβουλία του, απαγορευμένο αλλά ζουμερό καρπό.

Είναι σαφές ότι ο Γιώργος πλέον τις θέλει τις εκλογές ή τέλος πάντων θέλει να φύγει από το προσκήνιο με διεθνώς αποδεκτό και υστερόφημο τρόπο. Και αυτόν τον τρόπο μπορεί να του τον προσφέρει μόνο το κόμμα του και η –έτσι κι αλλιώς- πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας άρχισαν ήδη να ψάχνουν για «σωστικές λέμβους»…

Χωρισμένο στα τρία το υπουργικό Συμβούλιο

Η πρώτη ομάδα αποτελείται από υπουργούς και στελέχη κοντά στον Γ. Παπανδρέου που υποστηρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει σύρει τον πρωθυπουργό στη δική του στρατηγική που έχει στόχο τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο. Με γνώση τού τι λέγεται στο παρασκήνιο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε την Παρασκευή ότι οι «πρόωρες εκλογές μόνο κακό μπορούν να κάνουν στον τόπο» , η επιλογή ωστόσο του Γ. Παπανδρέου να παραμένει αδρανής στις αλλεπάλληλες ενδοκυβερνητικές κόντρες ενισχύει αυτές τις αιχμές.

Η δεύτερη ομάδα συγκεντρώνει στελέχη (πολλοί από τους οποίους είναι και πολιτικοί φίλοι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης) που θεωρούν ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά με πολιτική διαπραγμάτευση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Βενιζέλος έχει πιθανότητες να φέρει αποτελέσματα, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, όπως λένε, δεν διαπραγματευόταν και πέραν των αρνητικών αποτελεσμάτων στην οικονομία η κυβέρνηση υπέστη και πολιτική ήττα με την τακτική που ακολουθούσε ο σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος.

Η τρίτη ομάδα αριθμεί δελφίνους, που επιχειρούν να διαχωρίσουν τη θέση τους τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Είναι αυτοί που… ψιθυρίζουν ότι ο Γιώργος τελείωσε και ο Βενιζέλος δείχνει ότι δεν μπορεί, προαναγγέλλουν στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και προετοιμάζονται (όπως και όλα τα στελέχη με αρχηγικές βλέψεις που ανήκουν στις δύο προηγούμενες ομάδες) για την επόμενη ημέρα….

Εκλογές όμως θα γίνουν μονό εάν η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αυτό θα είναι διεθνώς αποδεκτό και απελευθερωτικό για όλους.
Είναι πολύ πιθανό οι αγανακτισμένοι και η κοινωνία θα βάλουν ξανά πολύ πίεση στους βουλευτές. Με την συμμετοχή Βενιζέλου στην κυβέρνηση οι βουλευτές χωρίς τις ρετσινιές πλέον του 2007 (Βενιζελικοί -Παπανδρεικοί) θα ανεξαρτητοποιηθούν πιο εύκολα.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ομαδοποίησης και διάσπασης με ένα συμπαγές τμήμα βουλευτών να «την κάνει» παίρνοντας μαζί του την διακήρυξη της 3 Σεπτέμβρη και… τα πάντα όλα.

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ χάνει μέλη συνεχώς σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία και αυτό δεν θα πάει πολύ μακριά ακόμη. Το να πέσει η κυβέρνηση είναι το μόνο εφικτό σενάριο για να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Οπότε στην κυβέρνηση ισχύει το συνεχίζουμε και όσο πάει.

Ταυτόχρονα, όμως, υποβάλλονται συνεχείς παραιτήσεις και αποστασιοποιήσεις στελεχών, μελών και συνδικαλιστικών ομάδων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα όλων αυτών, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κάνει απολύτως τίποτε. Κι δεν σκοπεύει να κάνει τίποτε. Έχει αφήσει τα γεγονότα να τρέχουν, αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δημιουργηθεί κλίμα που θα οδηγήσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο σε κίνηση απόσχισης και ουσιαστικά πτώσης της κυβέρνησης που πνέει τα λοίσθια. Είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτό πρόκειται να συμβεί, αφού οι κομματικοί μηχανισμοί «συγκράτησης» λειτουργούν τυπικά, προσφέροντας όλες (σχεδόν) τις απαραίτητες ελευθερίες κινήσεων στις τάσεις ανεξαρτητοποίησης εκείνων που φοβούνται πως τα χειρότερα για το ΠΑΣΟΚ (ως κυβέρνηση και ως κόμμα) μόλις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στον ορίζοντα. Και όλα αυτά είναι πηγές πίεσης προς τον εξουσιομανή Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος εάν θέλει να περισώσει έναν σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα, αφού όσο περνά ο χρόνος, οι «διαρροές» και η γενικότερη απομάκρυνση από το κυβερνών κόμμα είναι ένα καταμετρημένο γεγονός. Και ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν επιθυμεί να ηγηθεί ενός κόμματος το οποίο θα έχει μονοψήφιο ποσοστό και θα παλέψει για να μπει στη Βουλή.

Στην περίπτωση, πάντως, που το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου για απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία και πτώση της κυβέρνησής του, ολοκληρωθεί επιτυχώς, τότε γίνεται σαφές πως θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί τον «κενό χρόνο» για να πάρει το αεροπλάνο που θα τον οδηγήσει στην ασφάλεια του εξωτερικού. Ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει ο ίδιος, αγνοώντας πως όταν ένα «εργαλείο» παύει να είναι χρηστικό – αποδοτικό, τότε ο χειριστής του το πετάει στα… σκουπίδια… (και ο νοών νωείτω…). Εάν, μάλιστα, με την αποχώρησή του συμπέσει και κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, τότε ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορέσει να απομακρυνθεί με πλήρη ασφάλεια, αφού τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα αλλού...


ΥΓ: Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα είναι να πληρωθούν κάποια Ελληνικά ομόλογα σε αμερικανικές τράπεζες. Αμέσως μετά ο δρόμος του Γ. Παπανδρέου για το αεροπλάνο είναι ορθάνοιχτος…

Δεν περνάει μέρα σχεδόν που να μη φιγουράρει η Ελλάδα στην πρώτη σελίδα γερμανικών εφημερίδων, ιδίως δεξιών. Η Ευρωζώνη παραπαίει, η μία χώρα-μέλος της μετά την άλλη στροβιλίζονται στην κρίση, ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας υφίσταται εκλογικές ήττες σε οποιοδήποτε γερμανικό κρατίδιο γίνονται εκλογές και όμως στο στόχαστρο παραμένει διαρκώς η Ελλάδα, την οποία οι Γερμανοί έχουν αναγορεύσει σε αιτία όλων των δεινών της Ευρώπης!

"Δυσφορία στον κυβερνητικό συνασπισμό για την Ελλάδα" ήταν χθες ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας "Ντι Βελτ". Δίπλα, στην κορυφή και πάλι της πρώτης σελίδας, επιθετικό σχόλιο κατά της χώρας μας, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ηδη ακούγονται από κύκλους του κυβερνητικού συνασπισμού οι πρώτες κραυγές για μια εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Πριν από λίγο καιρό όποιος έλεγε κάτι τέτοιο ήταν αντιευρωπαϊστής προδότης κατά της αλληλεγγύης".

Προχτές, Κυριακή, η χώρα μας ήταν το θέμα του κεντρικού πρωτοσέλιδου τίτλου της "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε", επίσης σοβαρής συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας: "Αμφιβολίες στο Βερολίνο για την Αθήνα" έγραφε.

Σε περίοπτη θέση η εφημερίδα πρόβαλλε δηλώσεις του αντιπροέδρου του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Χέρμαν Οτο Ζολμς, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια διαρκή εστία αναταραχής και δεν είναι σε κατάσταση να λύσει στο ορατό μέλλον το πρόβλημα του χρέους της. Γι' αυτό πρέπει να αναλογιστούμε αν ο δρόμος μιας αναδιάρθρωσης του χρέους και εξόδου από το ευρώ προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές για τη νομισματική ένωση και την ίδια την Ελλάδα" υποστήριξε.

Την Παρασκευή η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" είχε πάλι τη χώρα μας στον κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο της: "Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι εκτός ελέγχου". Δίπλα, κορυφαίο πρωτοσέλιδο σχόλιο το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε την Ελλάδα ως υπεύθυνη για την... κατάρρευση της Ευρωζώνης: "Τον Απρίλιο του 2010 ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση βοήθεια - άρχισε ο εφιάλτης. Ανατράπηκε το ένα κομμάτι του ντόμινο μετά το άλλο" έγραψε!

Αυτά τα ανθελληνικά φληναφήματα είναι σκόπιμα. Τροφοδοτούν μια ρατσιστική στην ουσία περιφρόνηση του γερμανικού προς τον ελληνικό λαό και χρησιμοποιούνται για να αποπροσανατολίζουν τους Γερμανούς από τις αιτίες της κρίσης της Ευρωζώνης, οι οποίες φυσικά είναι πολύ βαθύτερες και ευρύτερες από το ελληνικό δημόσιο χρέος και αφορούν τη νεοφιλελεύθερη βάση πάνω στην οποία έγινε η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η κρίση της Ευρωζώνης φοβίζει τον γερμανικό πληθυσμό και η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ θέλει να κάνει την Ελλάδα εξιλαστήριο θύμα. Το 80% των Γερμανών πιστεύουν ότι η κρίση του ευρώ θα χειροτερέψει, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στη "Ντι Βελτ" και το 76% αισθάνεται ότι απειλείται η ευημερία του από την κρίση του ευρώ και του δημόσιου χρέους των κρατών της Ευρωζώνης - μάλιστα το 57% των Γερμανών ανησυχούν για τις καταθέσεις τους!

Ακόμη χειρότερα για τη Μέρκελ, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένο τον χειρισμό της κρίσης από τη γερμανική κυβέρνηση, την πολιτική της οποίας εγκρίνει μόνο το 29%.

Η κυβέρνηση Μέρκελ βρίσκεται λοιπόν αντιμέτωπη με μια πολύ σοβαρή κρίση δυσπιστίας του γερμανικού λαού απέναντί της, η οποία προοιωνίζεται την ήττα της στις εκλογές. Εχει κάθε λόγο λοιπόν να επιχειρεί να κατευθύνει την οργή των Γερμανών προς εξιλαστήρια θύματα όπως η Ελλάδα.

Παράλληλα, κακοφαίνεται στους Γερμανούς τώρα που πρέπει να πληρώσουν κάτι έναντι της ευημερίας που τους έχει φέρει η ΕΕ και ακόμη περισσότερο η Ευρωζώνη την τελευταία δεκαετία. Δηλώνουν ότι θέλουν περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη συνεργασία, αλλά... όχι ευρωομόλογα, όχι δάνεια στις χρεωμένες χώρες της ΕΕ - μια ευρωπαϊκή "αλληλεγγύη" δηλαδή όπου η Γερμανία δεν θα δίνει τίποτα, απλώς θα μας πουλάει τα προϊόντα της! Αλλη ΕΕ θέλουν τώρα οι Γερμανοί...

Α. ΜΕΡΚΕΛ - Εφαγε μαύρο ως και στο κρατίδιό της!

Κατέρρευσαν τα κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού στις προχθεσινές εκλογές του κρατιδίου Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας, όπου βρίσκεται και η ιδιαίτερη πατρίδα της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Οι Χριστιανοδημοκράτες έχασαν 5,7 εκατοστιαίες μονάδες, καθώς έπεσαν από το 28,8% στο 23,1% των ψήφων, πιάνοντας το χειρότερο ποσοστό της ιστορίας τους στο κρατίδιο αυτό, το οποίο πριν από το 1990 ανήκε στην Ανατολική Γερμανία. Οι Φιλελεύθεροι ουσιαστικά διαλύθηκαν, καθώς από το 9,6% καταποντίστηκαν στο 2,7% και έμειναν εκτός κρατιδιακού κοινοβουλίου. Από 38,4% που είχαν το 2006 τα δύο κυβερνητικά κόμματα βούλιαξαν στο 25,8%. Ζοφερό προβλέπεται το μέλλον τους.

Πολλές φορές αναφερθήκαμε για την βαρβαρότητα, ως κυρίαρχο στοιχείο της τουρκικής κοινωνίας και της πολιτικής. Οι βαρβαρότητες και οι γενοκτονίες που έχουν διαπραχθεί στην γειτονική χώρα, είναι παγκοσμίως γνωστές..

Ο Λίβυος ηγέτης, Ομέρ ΜουχτάρΜέχρι σήμερα όμως κανένας δεν ανέφερε και δεν περιέγραψε ένα πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα τους: την Μπαμπεσιά. Η ελληνική γλώσσα, αν και διακρίνεται για την πληθώρα και τον πλούτο του λεξιλογίου της, δεν μπορεί να εκφράσει την ακριβή έννοια της λέξης Μπαμπεσιά. Η μπαμπεσιά χρησιμοποιείται και για σύνολα ανθρώπων π.χ. οι Ούννοι εθεωρείτο ότι ήταν μπαμπέσικος λαός. Ετυμολογικά προέρχεται από την αλβανική λέξη pabesα και οι Αλβανοί την χρησιμοποίησαν για να περιγράψουν την συμπεριφορά των Τούρκων. Η Τουρκική συμπεριφορά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και λογοτεχνικού εμπλουτισμού των βαλκανικών γλωσσών! Είναι κι αυτή κάποιου είδους …συμβολή στον πολιτισμό!

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ
Σημαία ΑλβανίαςΌλοι οι λαοί των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής, πολλές φορές ακόμα και τουρκικές φυλές, καθ΄ όλη την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επαναστατούσαν, εκτός από τους Αλβανούς και τους Λίβυους, οι οποίοι ονομάστηκαν από τους Οθωμανούς Milleti Sadıkan δηλαδή “πιστοί και αφοσιωμένοι λαοί στην Υψηλή Πύλη”. Οι Αλβανοί, από το έτος 1430 που κυριεύτηκαν από τον σουλτάνο Βαγιαζήτ μέχρι της 4ης Δεκεμβρίου 1912, οπότε έγιναν ανεξάρτητο κράτος, [χωρίς να συμμετάσχουν στους Βαλκανικούς πολέμους, αλλά απελευθερώθηκαν από τον ελληνικό στρατό!] δεν επαναστάτησαν ποτέ εναντίον των Οθωμανών.

Αντίθετα, έδωσαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεκάδες υπουργούς πασάδες, πρωθυπουργούς βεζίρηδες, ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, ακόμα και τον εθνικό ποιητή της σύγχρονης Τουρκίας, τον Μεχμέτ Ακίφ (βλ. προηγούμενα φύλλα Ζαγάλισα). Μέχρι το έτος 1948 δύο ανεξάρτητα μουσουλμανικά κράτη υπήρχαν στον κόσμο: η Αλβανία και η Τουρκία. Για όλααυτά που τους προσέφεραν οι Αλβανοί, το ευχαριστώ και η ευγνωμοσύνη των Τούρκων ήταν ότι, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄50 στην Κοινωνία των Εθνών πρώτα και αργότερα στα Ηνωμένα Έθνη, να μην αναγνωρίζουν την Αλβανία ως ανεξάρτητο κράτος, με πρόσχημα την Βασιλεία του Αχμέτ Ζώγου.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΛΙΒΥΟΙ
Σημαία ΛιβύηςΤα ίδια έγιναν και με τη Λιβύη κατά τον ιταλο-τουρκικό πόλεμο το έτος 1911 και με τα πρόσφατα γεγονότα. Το 1911 όλοι οι Άραβες Βεδουίνοι υπό την αρχηγία του Ομέρ Μουχτάρ και του Σέϊχ Αχμέτ Εφένδη, που αργότερα έγινε και πνευματικός σύμβουλος του Μουσταφά Κεμάλ, μαζί με τον Οθωμανικό στρατό πολέμησαν και νίκησαν τους Ιταλούς στην Τρίπολη και στην Βεγγάζη. Μετά το πέρας του πολέμου η Λιβύη παρέμεινε μέχρι το έτος 1951 υπό την κηδεμονία των Ηνωμένων Εθνών. Ο Σέϊχ Αχμέτ Εφένδη επί 2,5 χρόνια το 1920-21 πολεμούσε στην πλευρά της Τουρκίας και δίπλα στον Μουσταφά Κεμάλ και τον στήριζε ηθικά και οικονομικά. Παρόλο που μεσολάβησαν δύο Παγκόσμιοι πόλεμοι, η Τουρκία δεν έπραξε τίποτε για να αποκτήσει ανεξαρτησία η Λιβύη. Αντίθετα, το έτος 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, οι τρεις πρώτες χώρες που το αναγνώρισαν ήταν η Βρετανία, οι Η.Π.Α. και η Τουρκία. Η Τουρκία δεν έπραξε όμως το ίδιο για την Αλβανία και την Λιβύη.

Η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας του κ. Μητσοτάκη (μόλις το 1990) αναγνώρισε DE JURE το Ισραήλ. Ας βγάλουν μόνοι τους οι αναγνώστες μας το συμπέρασμα ποιοι είναι πραγματικοί φίλοι των Αράβων και γενικά των μουσουλμάνων.

Ο Σαρκοζί τον Φεβρουάριο επισκέφθηκε την Τουρκία και από κοινού σχεδίασαν τη διάλυση της Λιβύης, για να μην δώσει τα πετρέλαια ο Καντάφι στους Κινέζους. Πριν εξουσιοδοτήσει η τουρκική βουλή την κυβέρνηση για να αποστείλει στρατό, τα καράβια ήδη βρισκόταν στα ανοικτά του κόλπου της Βεγγάζης. Κοροϊδεύουν όλο τoν μουσουλμανικό κόσμο, παριστάνοντας τον προστάτη του. Η Τουρκία πείσθηκε στο θέμα του Γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ, μουσουλμανοφάγο Ρασμούσεν, ξαναπείσθηκε στην εγκατάσταση των πυραύλων στο έδαφός της κατά του μουσουλμανικού κόσμου, στο θέμα της Λιβύης επίσης ξαναπείσθηκε, και βγαίνοντας λάδι από πάνω, κατηγορεί την Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο για Σταυροφορία κατά μουσουλμανικού κράτους.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ
Η Ευρώπη φιλοξενεί εκατομμύρια μουσουλμάνους, παρέχοντάς τους, πέραν από την εργασία, ασφάλεια και ελευθερία. Ειδικά στους Τούρκους παρέχει πολύ περισσότερα προνόμια από άλλους μετανάστες. Η Γερμανία σαν χώρα και η Αγγέλα Μέρκελ σαν αδιαμφισβήτητη ηγέτιδα της σύγχρονης Ευρώπης αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αυτή την στιγμή στην Γερμανία λειτουργούν 436 μουσουλμανικά τεμένη και όλα είναι δωρεάν παραχώρηση της Γερμανικής εκκλησίας, η οποία μετέτρεψε και εκκλησίες σε τζαμιά προκειμένου να ικανοποιήσει τους Τούρκους. Οι Τουρκαλάδες όμως έσφαξαν για ευχαριστώ τους δύο Γερμανούς ιεραπόστολους στην πόλη Μαλάτεια το 2004, που όπως αποδεικνύεται στο δικαστήριο που διεξάγεται είναι αναμεμιγμένοι ανώτατοι αξιωματικοί, καθηγητές πανεπιστημίων και αρχηγοί κομμάτων.

Η Ελλάδα, με τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα, φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους από όλες τις χώρες του κόσμου. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που δεν έχει ούτε έναν μετανάστη παρόλο που είναι δίοδος για την Ευρώπη. Αυτή είναι η μπαμπεσιά των Τούρκων. Όπως το 1936 που ο αρχιφασίστας Μουσολίνι έστελνε τον Ομέρ Μουχτάρ στην αγχόνη και οι Τουρκαλάδες το έβαλαν στα πόδια. Φέρθηκαν τόσο μπαμπέσικα στον Ομέρ Μουχτάρ, που αναγκάσανε σήμερα το γιό του Καντάφι να πει ότι δεν θα αφήσουμε την χώρα στους Τούρκους και στους Ιταλούς. Χθες φέρθηκαν μπαμπέσικα στους Αλβανούς, σήμερα ξανά στον Λιβυκό λαό. Λαούς που ήταν ανέκαθεν Milleti Sadıkan δηλαδή “αφοσιωμένοι λαοί”. Το ωραίο είναι ότι, την 5η Απριλίου, στη Λιβύη, οι αντικαθεστωτικοί της Βεγγάζης, ξυλοφορτώσανε τους διπλωμάτες της Τουρκίας, ξηλώνοντας τις πινακίδες και την σημαία του τουρκικού προξενείου.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΙ
Αναρωτιέμαι: πότε εμείς οι Πομάκοι θα ξυπνήσουμε για να καταλάβουμε την μπαμπεσιά που μας κάνανε οι Τούρκοι; Όταν το 1912-13 και το 1940 μας σφάζανε οι Βούλγαροι και μας αλλάζανε την πίστη, χωρίς να πειράξουν ούτε έναν Τούρκο, τότε οι Τούρκοι δεν κατήγγειλαν τις ενέργειες αυτές των Βουλγάρων απέναντι στους μουσουλμάνους Πομάκους. Ούτε και συμπεριέλαβαν σε καμία συμφωνία ή συνθήκη την προστασία των Πομάκων. Αντίθετα, τότε οι Πομάκοι ζήτησαν την προστασία της Ελλάδας. Κατά τα άλλα, κλαίγονται σήμερα οι Τούρκοι ότι δήθεν είμαστε... ομοεθνείς τους. Ακόμα και οι Τουρκοκύπριοι είπαν χα-σικτήρ στον Νταβούτογλου, καιρός να το κάνουμε και εμείς.