Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Σεπ 2011


- Έρχονται δασκαλεμένοι από Βόρεια Αφρική και Ασία

- Κρατούν στο χέρι ζελατίνα με φωτοτυπία οδηγίας της ΕΕ με τα... δικαιώματά τους

- Ποιος πληρώνει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ;

- Η Ελλάδα ως έδαφος επέκτασης των ισλαμιστών

- Η Αλ Κάιντα είναι ήδη στην Ελλάδα, που θεωρείται χώρα απίστων και άρα στόχος για τους "λαθρομετανάστες" Τζιχανιστές

Σχέδιο άλωσης της χώρας βρίσκεται πίσω από τη συνεχιζόμενη εισβολή λαθρομεταναστών απ' όλες τις άκρες της Αφρικής και της Ασίας, με κοινό παρονομαστή όλων το θρήσκευμα, τη μουσουλμανική ταυτότητα.

Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις και φοβικές εικασίες. Οι αρχές του Έβρου, που ζουν κάθε μέρα την «εικόνα» αυτής της εισβολής, έχουν στα χέρια τους και τις αποδείξεις ότι όλοι οι... εισαγόμενοι είναι κατευθυνόμενοι και δασκαλεμένοι.

Οι λαθρομετανάστες που μπαίνουν από τα σύνορα στον Έβρο φτάνουν στο σημείο οι ίδιοι να πηγαίνουν και να παραδίδονται στους αστυνομικούς και στους φρουρούς της FRONTEX , επιδεικνύοντας τα... δικαιώματά τους!

Συγκεκριμένα κρατούν στο χέρι τους, μέσα σε ζελατίνα, φωτοτυπία άρθρου νομοθεσίας- οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της στο οποίο εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει να τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα. Κι αυτό όχι χωρίς λόγο. Ξέρουν ότι από τη στιγμή που έχουν καταγραφεί αποκτούν... δικαιώματα. Αν πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ και τους συλλάβουν, τους στέλνουν πίσω στη χώρα ως... επανεισδοχή, από τη στιγμή που αυτή τους έχει καταγράψει!

Σατανική η σύλληψη.

Όμως οι λαθρομετανάστες ξέρουν διευθύνσεις και ονόματα για εκεί όπου θα πάνε από τη στιγμή που η Αστυνομία τούς καταγράψει και τους χορηγήσει το χαρτί για παραμονή με την υποχρέωση μέσα σ' έναν μήνα να φύγουν και στη συνέχεια τους αφήσει ελεύθερους.

Στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν, κυρίως στην Αθήνα, επιδεικνύουν σημείωμα με τα στοιχεία και τηλέφωνα ατόμων του κυκλώματος, να τους τηλεφωνήσουν και αυτοί θα τους πληρώσουν τα... κόμιστρα.

Οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους από την πύλη του Έβρου προέρχονται από όλη τη Βόρεια Αφρική, Μαρόκο, Τυνησία και Λιβύη, που περνάνε στην Ασία με προορισμό την Ελλάδα, στο πέρασμα του Έβρου, από τη στιγμή που έκλεισαν οι πόρτες προς Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Πολλοί επίσης προέρχονται από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τουρκμενιστάν, διάφορες παραπλήσιες μικρές χώρες και από τα Εμιράτα.

Στο διάστημα από Μάιο έως και Σεπτέμβριο υπολογίζεται ότι κάθε μήνα περνούσαν από τα σύνορά μας στον Έβρο 10.000 άτομα! Και το νούμερο αυτό είναι το ελάχιστο. Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πολύ μεγαλύτερο. Προς επίρρωση αυτής της εκτίμησης η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της περασμένης Κυριακής σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σημείωνε ότι τους τελευταίους μήνες εισήλθαν στην Ελλάδα 20.000 μόνο Αφγανοί!

Όλο αυτό το μακρινό «ταξίδι», σύμφωνα με πληροφορίες από μετανάστες που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, κοστίζει 10.000 ευρώ! Και το ερώτημα είναι ποιος τα πληρώνει. Όχι φυσικά οι «κολασμένοι» που έρχονται. Γιατί αν είχαν αυτά τα λεφτά, τους αρκούσαν να ζήσουν χρόνια στη χώρα τους. Επομένως γιατί να έρθουν;

Κάποιος πρέπει να τους τα πληρώσει. Στην Αλεξανδρούπολη, και όχι μόνο, οι εκτιμήσεις, ύστερα απ' όσα ζουν και γνωρίζουν, είναι ότι πίσω απ' όλες αυτές τις ορδές βρίσκεται η Σαουδική Αραβία... Και βέβαια όχι μόνο.

Στόχος δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Κάνουν πράξη αυτό που απείλησε δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Καντάφι. "Θα μου δίνετε κάθε χρόνο 5,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα κάνω Αφρική την Ευρώπη... Και ήδη γίνεται. Και το ζει η Ελλάδα όλη. Προς μεγάλη χαρά της Τουρκίας που κι αυτή έχει στόχο να κάνει μουσουλμανική την Ευρώπη... Και στο τέλος θα επηρεάζει τις αποφάσεις, χωρίς μάλιστα να έχει τις υποχρεώσεις του κράτους μέλους της ΕΕ. Γι' αυτό και δεν... σκίζεται να ενταχθεί.

Έχουν σηκώσει τα χέρια στον Έβρο

Η κατάσταση που βιώνουν στον Έβρο οι Αρχές αλλά και οι κάτοικοι είναι τραγική. Το Γενικό Νοσοκομείο έχει γεμίσει, δεν προλαβαίνουν να κάνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μεταδοτικές ασθένειες (ηπατίτιδα κ.λπ.) οι λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί φοβούνται μην «κολλήσουν» καμιά αρρώστια από τον συγχρωτισμό με τους συλλαμβανόμενους, οι φρουροί δεν προλαβαίνουν, τα μέσα ελάχιστα, πού να βάλεις τόσες χιλιάδες, πώς να τους ταΐσεις, να τους περιθάλψεις, να τους ντύσεις;

Υπάρχει πλήρης αλλοίωση της εικόνας της Αλεξανδρούπολης και των άλλων πόλεων, αλλά και των χωριών.

Δεν υπάρχει, λένε οι εκεί Αρχές, άλλη λύση από το να τους βάζει η Ελλάδα σ' αεροπλάνα και να τους στέλνει πίσω. Και βέβαια να ενισχυθούν τα σύνορα για να περιοριστεί η εισβολή των λαθρομεταναστών.

Και φυσικά η ΕΕ να ζητήσει από την Τουρκία να πάρει μέτρα αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορά της.

Παντού τα ίδια

Δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και σ' άλλες περιοχές της χώρας. Παντού μετανάστες, νόμιμοι και «λαθραίοι» είχαν κατακλύσει τις πόλεις. Μετά την Πάτρα και η Ηγουμενίτσα έχει γεμίσει από μετανάστες που όνειρό τους είναι να περάσουν στην Ιταλία και από κει για άλλους τόπους, Ολλανδία, με τελικό προορισμό για πολλούς από αυτούς τον Καναδά.

Η πόλη της Άρτας έχει αλλάξει φυσιογνωμία. Πάνω από 5.000 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί μόνιμα! Κοιμούνται στους δρόμους, στα χωράφια, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Εικονικοί γάμοι

Ένας... πρωτότυπος τρόπος, προκειμένου να νομιμοποιούνται λαθρομετανάστες και να μπορούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στήνονται εικονικοί γάμοι, με Ρουμάνες, Βουλγάρες και Πολωνέζες, που οι χώρες τους έχουν ενταχθεί στην ΕΕ. Έναντι αμοιβής (όχι και τόσο ευκαταφρόνητης) παντρεύονται με Πακιστανούς, Αφγανούς κ.ά. και έπειτα από 2-3 μήνες ο γάμος παραμένει στα χαρτιά. Όμως μ' αυτό το χαρτί είναι ελεύθερη η είσοδός τους σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το διεθνές κύκλωμα που διακινεί τους λαθρομετανάστες, όπως βλέπετε, είναι πολύ εφευρετικό... για να ξεπερνάει τις απαγορεύσεις...

Για την Ελλάδα και όλους μας το ποτήρι ξεχείλισε... Η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος να προβληματιστούν και να δουν που πάμε... Και να συμφωνήσουν στα μέτρα πριν ο Ελληνισμός και η χώρα μας χάσουν την ταυτότητά τους.

Έδαφος επέκτασης, διάδρομος προς Ευρώπη και "υποστήριξη δράσεων"

Η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) είχε λάβει ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 πληροφορίες ότι τα εξτρεμιστικά Ισλαμιστικά στοιχεία που μετέπειτα απασχόλησαν τη διεθνή κοινή γνώμη ως φορείς πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων, είχαν είτε περάσει είτε εγκατασταθεί για ένα διάστημα στη χώρα.

Λόγω και της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, συστηματική παρακολούθηση πυρήνων εξτρεμιστών, κυρίως στην Αθήνα έλαβε χώρα με τουλάχιστον 2.000 υπόπτους ενώ άλλα 50.000 άτομα τέθηκαν σε βάσεις αρχείου λόγω διασυνδέσεων η ενδείξεων για τυχόν μελλοντική δράση. Εκείνη την περίοδο Έλληνες αξιωματούχοι και στελέχη της Ε.Λ.Α.Σ, εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ασσύμετρων απειλών και της σύγχρονης τρομοκρατικής δράσης στις ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ, Γαλλία και άλλες χώρες ενώ τέθηκε σε εφαρμογή ένα συνεχές σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε απολύτως επιτυχές.

Μετά το 2004 και σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης από τις Μουσουλμανικές χώρες, οι Ελληνικές Αρχές ατόνησαν, με συνέπεια να δημιουργηθεί μια σχεδόν ανεξέλεγκτη κατάσταση και να αναζωπυρωθούν οι εξτρεμιστικοί πυρήνες στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με ασφάλεις πληροφορίες δρουν ομάδες της Χαμάς, Χεζμπολλάχ, Ιρακινών, της Αλ Σαμπάμπ της Σομαλίας και η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία αφιέρωσε λίγους πόρους και στελεχιακό δυναμικό για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση της κατάστασης που συνδέεται τόσο με την εθνική όσο και με τη διεθνή ασφάλεια.

Παρόλα αυτά, οι κρατικές αρχές διατηρούν δίκτυα πληροφοριοδοτών στους κύκλους των ακραίων Ισλαμικών στοιχείων ενώ κατά καιρούς υπάρχει αξιόπιστη ροή πληροφοριών τόσο με τους Νατοϊκούς εταίρους όσο και με τα γειτονικά Βαλκανικά κράτη. Η κατάσταση πάντως σε γενικές γραμμές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επαρκής καθότι η διαρκής και ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων στην Ελλάδα από Ισλαμικές χώρες καθιστά την αντιμετώπιση του προβλήματος δυσχερέστατη. Οι Ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμάται λόγου χάρη ότι διατηρούν κλιμάκια συλλογής πληροφοριών όπως και αντικατασκοπείας για τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που συντηρούν σε Ελληνικό έδαφος. Η ύπαρξη ενός ικανού αριθμού αντί-καθεστωτικών Ιρανών όπως και της κρατικής τράπεζας εξαγωγών του Ιράν στο κέντρο της Αθήνας (Τράπεζα Σαντεράτ), συνομολογούν σε αυτό το συμπέρασμα. Πιο συγκεκριμένα η Σαντεράτ είναι στη μαύρη λίστα των Αμερικανικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος προς τη Χεζμπολλάχ, ενώ ταυτόχρονα αρμόδια επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου ήδη από το 2007 έχει συντάξει συλλογικό τόμο για θέματα ασφαλείας όπου καταγράφεται ότι δρα καλά οργανωμένη ομάδα της Χεζμπολλάχ στην Αθήνα που ασχολείτε με λαθρεμπόριο καπνού και ξεπλένει τα χρήματα της στην Αθήνα και τα στέλνει προς ενίσχυση της μητρικής οργάνωσης στη Βυρρητό.

Στη γειτονική Αλβανία, οι Ιρανοί έχουν αποκτήσει αξιόλογη επιρροή μέσω ιδρυμάτων όπως το Albania – Iran Friendship Association, Kuran Foundation, Saadi College, Saadi Sirazi Cultural Foundation κ.α. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η διείσδυση των Ισλαμικών στοιχείων στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα όχι μόνο μέσω των εισερχόμενων λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, αλλά και μέσω των στρατολογημένων από τους Ισλαμικούς κύκλους, Αλβανών, Βούλγαρων, Σκοπιανών και λοιπών Βαλκανικών στοιχείων. Το ζήτημα έχει σαφέστατα διττή όσο και περίπλοκη πλευρά και απαιτεί μια εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική ασφαλείας από αυτή που διέπει τη σημερινή Ελληνική κρατική δομή.

Ταυτόχρονα πρέπει να θεωρείτε ως δεδομένο ότι ενεργή στον Ελλαδικό χώρο είναι η Πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών καθότι η Ελλάδα είναι ο κατεξοχήν πλέον διάδρομος μεταφοράς των υπηκόων του Πακιστάν στην ΕΕ. Παρουσία στην Ελλάδα ακόμα και μέσω Ελλήνων τη καταγωγή διαφαίνεται ότι διατηρούν τα περισσότερα Μουσουλμανικά κράτη όπως η Αίγυπτος, Συρία, Σαουδική Αραβία, Λιβύη κ.α Από τα τέλη Μαΐου του 2009 και την τότε προβοκάτσια εις βάρος του Ελληνικού κράτους με το περιβόητο «σκίσιμο του Κορανίου», αποκαλύφθηκε ότι έχει εμφιλοχωρήσει η υποστήριξη των Ισλαμιστικών κέντρων και σε κλιμάκια του Ελληνικού κράτους αλλά και στα εθνικής εμβελείας ΜΜΕ. Η μαρτυρία ενός Σύριου προαγωγού και εν τη παρούσα φάση καταδικασμένου διαρρήκτη, είχε ως συνέπεια να αποδειχθεί ότι και εσωτερικοί κύκλοι επιθυμούν την πολυδιάσπαση της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας διαμέσου των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών. Η δε οργάνωση αυτών κατέστη δυνατή σε ταχύ χρονικό διάστηκα χάρης τη βοήθεια Ελλήνων παραπολιτικών και ακραίων παραγόντων που διατηρούσαν συνδέσμους στις κοινότητες του Μουσουλμάνων και συντόνιζαν τις κινήσεις τους όπως και την προβολή τους στα ΜΜΕ.

Η Ελλάδα σε γενικές γραμμές θεωρείτε ως σημαντική για την περαιτέρω εξάπλωση του Ισλαμιστικού ρεύματος προς την Ευρώπη ως χώρος τράνσιτ αλλά και λογιστικής υποστήριξης. Το 2008 στην Ιταλία Σουδανός δουλέμπορος συννελήφθη από τις εκεί Αρχές κατηγορούμενος ως συνεργός σε τρομοκρατική ομάδα, ενώ ο ίδιος είχε ζήσει και στην Ελλάδα όπου παράλληλα με το τράφικινγκ λαθρομεταναστών διατηρούσε επαφές με πληθώρα Ισλαμιστικών κύκλων. Η κοινότητα των Σουδανών στην Αθήνα είχε γίνει αντικείμενο προηγούμενης αστυνομικής έρευνας όταν συννελήφθηκαν ανώτερα μέλη της να διακινούν ποσότητες ναρκωτικών στα ίδια τα γραφεία της ένωση τους.

Τέλος η νεοεισερχόμενη σε ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς κοινότητα των Σομαλών στην Αθήνα, εάν και σχεδόν κατά 100% άνεργη ή άεργη, εμφανίζεται ραγδαίως εμπλεκόμενη στο λιανεμπόριο ναρκωτικών ουσιών αλλά και στη δημιουργία κλειστών γειτονιών τύπου γκέττο με τεμένη και χώρους αποθήκευσης λαθραίων προϊόντων. Εάν και υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις, είναι πολύ πιθανό η πλέον επίφοβη Σομαλική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ να έχει επεκταθεί μέσω αυτών και στην Ελλάδα, καθότι οι Σομαλοί λαθρομετανάστες κατά κύριο λόγο φτάνουν στη χώρα μέσω Σουδάν και με απευθείας πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη εν συνεχεία προωθούνται στη χώρα. Τόσο στο Σουδάν όσο και στη Σομαλία η μετακίνηση αυτή των ανθρώπων ελέγχεται ως επί το πλείστον από εξτρεμιστικές οργανώσεις που μετέπειτα ζητούν ανταλλάγματα για την μεταφορά τους στην Ευρώπη είτε αυτό είναι πάσης φύσεως παράνομη δραστηριότητα, είτε συλλογής πληροφοριών και ενδεχομένως και της διάπραξης σοβαρών εγκληματικών πράξεων όπως η προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.

Τι σημαίνει ο θάνατος του Μπιν Λάντεν για την Ελλάδα;

Κατ’αρχήν ο μύθος ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελέσει στόχο της Αλ-Κάιντα γιατί δήθεν η χώρας μας διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο προφανώς δεν ισχύει. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, με συμμετοχή έστω και επικουρική στο Αφγανιστάν και αντιμετωπίζεται από τους Τζιχαντιστές ως σύμμαχος του “ Μεγάλου Σατανά” δηλαδή των Η.Π.Α.

Πολύ πρόσφατα(02/05/2011) ο Βρετανός Ισλαμιστής Αντζέμ Τσοουντάρι (Anjem Choudary) σχολιάζοντας την εξόντωση του Μπιν Λάντεν στο CNN, δήλωσε ότι αποτελεί απόλυτη πεποίθησή του ότι ο κόσμος διαιρείται σε δύο στρατόπεδα, αυτό των απίστων με ηγέτη τον Μπάρακ Ομπάμα και αυτό των πιστών με μέχρι πρόσφατα ηγέτη τον εκλιπόντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Επομένως πρέπει κάποτε να κατανοήσουμε και εδώ στην Ελλάδα ότι οι Ισλαμιστές-Τζιχαντιστές δεν θεωρούν την Ελλάδα φιλική χώρα, αντιθέτως την κατατάσσουν στο στρατόπεδο των απίστων. Επιπρόσθετα, το Αμερικανικό Ινστιτούτο TCS βλέπει διείσδυση μελών της Αλ-Κάιντα και ξένων εχθρικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με όχημα τη ροή των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και τη Βόρεια Αφρική.

Ο συνάδελφος αναλυτής θεμάτων ασφαλείας Ιωάννης Μιχαλέτος σε πρόσφατο άρθρο του στο RIMSE “ Η Ελλάδα ως έδαφος επέκτασης των Ισλαμιστών” επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Πακιστανική μυστική υπηρεσία ISI, η ίδια που προφανώς κάλυπτε τον Μπιν Λάντεν σε Πακιστανικό έδαφος, είναι ενεργή στον Ελλαδικό χώρο και φυσικά θα προσέθετα εγώ έχει ενεργή παρουσία ανάμεσα στη κοινότητα των Πακιστανών μεταναστών που κατοικούν στη χώρα μας.

Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι όλοι οι Πακιστανοί μετανάστες είναι συνεργάτες της ISI, όπως κάποιοι καλοθελητές θα θελήσουν να μου αποδώσουν. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι πως η ISI, η οποία είναι γνωστή για την χρηματοδότηση Ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Λασκάρ ε-Τόιμπα που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008, μπορεί να συνεργαστεί και να υποστηρίξει “ κοιμώμενους πυρήνες”( sleeping cells) της Αλ-Κάιντα στην Ελλάδα εναντίον όχι αναγκαία ελληνικών αλλά Αμερικανικών και Δυτικών στόχων επί ελληνικού εδάφους.

Ένα απόρρητο έγγραφο το οποίο δημοσιεύτηκε από τους New York Times αναφέρει ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός κρατουμένου Ισλαμιστή τρομοκράτη στο Γκουντάναμο οι Πακιστανικές, Ιρανικές και Υεμενικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ενεργά την Αλ-Κάιντα και διάφορα Ισλαμιστικά κινήματα. Η παρουσία λοιπόν της Πακιστανικής μυστικής υπηρεσίας ISI επί ελληνικού εδάφους μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει για την εθνική μας ασφάλεια.

Επίσης, η παρουσία μιας σημαντικής αν και όχι πολυάριθμης κοινότητας Σομαλών (3000 άτομα περίπου) μεταναστών (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι παράνομοι) και η δράση πυρήνων της Σομαλικής Τζιχαντιστικής-Ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάαμπ μέσα στους κόλπους της μεταναστευτικής αυτής κοινότητας, μας προϊδεάζουν για τις ενδεχόμενες απειλές. Ο εκπρόσωπος της Αλ-Σαμπάαμπ στη Σομαλία Σείχης Αλί Μοχαμούντ Ρέιτζ ( Ali Mohamud Rage) δήλωσε για το θάνατο του Μπιν Λάντεν:
“θα συνεχίσουμε τη Τζιχάντ μέχρι να πεθάνουμε σαν τον αδελφό μας Οσάμα ή να πετύχουμε τη νίκη και να εξουσιάσουμε όλο τον κόσμο.”
Οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το ενδεχόμενο πυρήνες της Αλ-Κάιντα να έχουν αναπτυχθεί μέσα στις κοινότητες μεταναστών, που διαβιούν στην Ελλάδα και που προέρχονται από τις χώρες του Μαγκρέμπ ( Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Μαυριτανία και Δυτική Σαχάρα). Ένα από τα πιο σημαντικά παρακλάδια της Αλ-Κάιντα εξάλλου είναι η Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ. (ΑQIM).

Καταλήγοντας, θα εξέφραζα την εκτίμηση ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν μπορεί να αποτελέσει και έναυσμα για τη ριζοσπαστικοποίηση των Μουσουλμάνων μεταναστών νομίμων και μη που κατοικούν στην Ελλάδα. Η ριζοσπαστικοποίηση δεν σημαίνει βέβαια ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι μετανάστες θα προστρέξουν να γίνουν μέλη της Αλ-Κάιντα, αλλά σίγουρα σημαίνει ότι η δεξαμενή από την οποία η Αλ-Κάιντα θα μπορεί να στρατολογήσει επίδοξους Τζιχαντιστές τρομοκράτες θα μεγαλώσει.

Για το εάν αυτή η εκτίμηση είναι ακριβής δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις το προσεχές διάστημα.
Πληροφορίες από RIMSE και NewsTrap

Κλίμα ανασφάλειας, φόβου και απειλής καλλιεργούν ξένα κέντρα με πρόσχημα την αύξηση των μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα μας.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια ενδεχόμενη απειλή, λόγω τρομοκρατίας ή μισαλλοδοξίας από μια πιθανή έξαρση του θρησκευτικού εξτρεμισμού. Ήδη από το 2005, στέλεχος της πρεσβείας έχει συντάξει αναλυτική έκθεση για την κατάσταση του μουσουλμανικού πληθυσμού στη Θράκη και στην αυξανόμενη κοινότητα των μουσουλμάνων, οικονομικών μεταναστών, στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή, ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αχμέτ Ιλχάν, παρακολουθεί στις ΗΠΑ σεμινάρια για «μελλοντικούς ηγέτες» .

Η απόρρητη έκθεση, με ημερομηνία 27/9/2005, περιλαμβάνεται στο νέο κύμα διαρροών από τον ιστότοπο WikiLeaks. Σε αυτή διακηρύσσεται η πρόθεση της πρεσβείας να αντιμετωπίσει «ακραίες στάσεις», αναπτύσσοντας ένα «πολύπλευρο» πρόγραμμα, με σκοπό να προωθήσει την «αμοιβαία κατανόηση» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, με προοπτική να διαμορφώσει αντίστοιχη «κατανόηση» στον «ετερογενή πληθυσμό» της χώρας.

Η ανάλυση ξεκινά με μια ιστορική παρουσίαση για τη διαμόρφωση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη, με αναφορές στη Συνθήκη της Λωζάνης και στο καθεστώς το οποίο διέπει τη λειτουργία της κοινότητας.

Σε αντίθεση με τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης, παρουσιάζει την κατάσταση στον πληθυσμό των μουσουλμάνων μεταναστών που συγκεντρώνεται στην Αθήνα. Στο σημείο αυτό αναφέρεται εκτός των άλλων, ότι παρά το γεγονός ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, το ζήτημα «σκόνταψε» στη διαφωνία του αρχιεπισκόπου, ο οποίος υποστήριξε ότι το ιστορικό κέντρο θα μετατραπεί σε «έδαφος ανάπτυξης της τρομοκρατίας».

Ωστόσο, η πρεσβεία δεν διαπιστώνει την παρουσία εξτρεμιστικών στοιχείων.

Σεμινάρια για «μουσουλμάνους ηγέτες»

Ως επιτυχία της πρεσβείας, στη συνέχεια, αναφέρεται το ταξίδι του μοναδικού μουσουλμάνου -μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου τότε στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας το 2005, Αχμέτ Ιλχάν.

Ο κ. Ιλχάν στις ΗΠΑ «επιμορφώθηκε» σε σεμινάριο με τίτλο «Νέοι Μουσουλμάνοι Ηγέτες». Ως νέος στόχος της πρεσβείας αναφέρεται η αποστολή μιας μουσουλμάνας γυναίκας, για να παρακολουθήσει το ίδιο σεμινάριο «μελλοντικών ηγετών», την επόμενη χρονιά.

Τι είδους εκπαίδευση έλαβε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στις ΗΠΑ και ποιες είναι οι προτάσεις των Αμερικανών για την «αντιμετώπιση» των μειονοτικών ζητημάτων στην Ελλάδα παραμένει άγνωστο. Άγνωστο επίσης είναι με ποιο τρόπο «αξιοποίησε» την εμπειρία του αυτή ο πρώην βουλευτής (ο οποίος δεν είναι πια μέλος της ΝΔ). Τέλος, ποιος θα μας απαντήσει πόσοι ακόμα «μελλοντικοί ηγέτες» -μουσουλμάνοι και μη- είχαν την τιμή τα επόμενα χρόνια να παρακολουθήσουν τα αμερικανικά σεμινάρια, με προσωπική πρόσκληση της πρεσβείας;


Σχόλιο ιστολογίου: Υπάρχουν και χριστιανοί από τη Θράκη που πήραν μέρος σε τέτοιου είδους (ή παραπλήσια) σεμινάρια και ποιές σχέσεις έχουν με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αυτοί οι χριστιανοί που ίσως και να δηλώνουν άθεοι;

Υπάρχει περίπτωση σε αυτά τα "σεμινάρια" να συμπαρακολουθούσαν και "εκλεκτοί" ή εκλεκτές από την κατεχόμενη Κύπρο και αν ναι, τί σχέσεις και επαφές έχουν αυτοί οι χριστιανοί της Θράκης με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συν-εκπαιδεύθηκαν;

Μήπως αυτοί οι χριστιανοί της Θράκης απέκτησαν αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά την εκπαίδευση που τους παρείχαν τα σεμινάρια αυτά; Και αν ναι, πως εκφράζονται για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται μέσα από διάφορους "τουρκικούς" συλλόγους της Θράκης;


  • Τι πραγματικά συμβαίνει; Γιατί η ενώ η Ελλάδα προσπαθεί… ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει δραματικά αυξηθεί; Γιατί ενώ ανακοινώνεται το τραπεζικό deal της χρονιάς το ΧΑ καταρρέει;

Ο καιρός γαρ εγγύς… η στιχομυθία αυτή ίσως να αντικατοπτρίζει περίτρανα τις επερχόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ποια είναι η επικρατούσα αίσθηση ότι κάθε προσπάθεια σε οικονομικό επίπεδο πέφτει στο κενό.

Κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία καίγεται στον ορυμαγδό των αρνητικών ειδήσεων.

Η λαίλαπα των αρνητικών γεγονότων συμπαρασύρουν κάθε θετική πρωτοβουλία.

Τι συμβαίνει;

Οι αγορές πιστεύουν ότι θα συμβούν τα εξής 3 πράγματα προσεχώς;

1)Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε βαθμολογική χρεοκοπία 2)η Ελλάδα ακολούθως θα αντιμετωπίσει το credit event το πιστωτικό γεγονός και 3)θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών με την πληρωμή των CDS.

Όμως μόνο αυτά θα μπορούσαν να συμβούν; Αυτά ούτως ή άλλως τα πίστευαν και πριν 4 μήνες.
Για πρώτη φορά τίθεται θέμα στάσης πληρωμών ακόμη και προσωρινής εξόδου από το ευρώ.

Πιθανότατα αυτά δεν θα συμβούν και δεν θα πρέπει να συμβούν καθώς θα είναι η καταστροφή της χώρας.

Όμως και πάλι οι αγορές δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ ή ακόμη δεν θέλουν να το πιστέψουν.

Άρα τι συμβαίνει;

Οι αγορές έδωσαν πριν 13-15 μήνες την λύση στην Ελλάδα και συνεχώς μέσω μιας διαδικασίας ομόκεντρων κύκλων την φέρνουν συνεχώς στο προσκήνιο.

Υπάρχει λύση σωτηρίας να υπάρξει επιθετικό haircut στα ομόλογα 50% δηλαδή το 50% του χρέους να το επωμιστούν όσοι κατέχουν χρέος.

Δεν υπάρχει άλλη λύση σωτηρίας.

Δεν κατανόησε κανείς την πρόσφατη δήλωση της πολιτικής ηγεσίας της Πορτογαλίας.

Η Μέρκελ η καγκελάριος της Γερμανίας έχει ταχθεί κατά του ευρωομολόγου. Τα κίνητρα και επιχειρήματα της ισχυρής Γερμανίας είναι κατανοητά θα υπάρξει επιβάρυνση στο κόστος χρηματοδότησης των Γερμανών.

Οι Πορτογάλοι όμως γιατί δηλώνουν ότι δεν είναι λύση το ευρωομόλογο; Η Πορτογαλία δεν βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα;

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι τα δάνεια της και το χρέος της.

Η λύση που αναζητά η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι με νέα δάνεια να σώσουν την Ελλάδα που δεν μπορεί να πληρώσει τα παλαιά δάνεια.

Δηλαδή με την συνταγή που οδήγησε σε αδιέξοδο την οικονομία επιχειρείται να σωθεί η οικονομία;

Λύση μέσω νέων δανείων δεν μπορεί να υπάρξει η χώρα θα χρεοκοπήσει.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια καθολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της 50% haircut και 50% επιμήκυνση μεγάλης χρονικής διάρκειας και παράλληλα θεραπεία σοκ στην εγχώρια οικονομία με κλείσιμο πάνω από το 50% του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι αγορές έχουν καταδικάσει την Ελλάδα και οι πολιτικοί αψηφώντας τις αγορές το μόνο που κερδίζουν είναι να επιτείνουν το πρόβλημα. Τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και αγορών θα τον κερδίσουν οι αγορές.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι η στάση των αγορών ακόμη και σε θετικές πρωτοβουλίες... γιατί ήταν θετική πρωτοβουλία το deal AlphaEurobank.

Μπορεί το deal AlphaEurobank να πραγματοποιήθηκε με όρους αποφυγής του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας άρα και κρατικοποίησης των τραπεζών αλλά δεν παύει να αποτελεί μια θετική πρωτοβουλία.

Η αντίδραση της Δευτέρας ήταν καταστροφική. Το χρηματιστηριακό άλμα ήταν στο κενό. Έκτοτε οι μετοχές έχουν κατακρημνιστεί, οι τράπεζες το ΧΑ σχεδόν καταρρεύσει με όρους αγοράς.

Γιατί η αγορά δεν επιδοκίμασε το deal;

Ο λόγος είναι απλός.

Οι αγορές αμφισβητούν την ικανότητα των παραγόντων της οικονομίας….να τα καταφέρουν. Πιστεύουν ότι η δύναμη του χρέους θα συνθλίψει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.

Αμφισβητούν την ποιότητα ενεργητικού των τραπεζών. Πιστεύει η αγορά ότι από τα δάνεια και τα ομόλογα τα προβλήματα θα διογκωθούν. Πιστεύει ότι θα έρθει και νέο haircut στο ελληνικό χρέος με στόχο το 50% απομείωσης. Πιστεύει ότι από τα δάνεια θα προκύψουν μεγάλες κεφαλαιακές ζημίες.

Όμως πιστεύει και κάτι άλλο ότι τα κεφάλαια των τραπεζών 35 δις δεν είναι επί της ουσίας 35 δις αλλά 10 δις και έτσι εξηγείται γιατί αποτιμά τον κλάδο P/BV στο 0,22 σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα…

Ακόμη και την παρουσία του Κατάρ αμφισβητεί η αγορά, οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί αλλά η αγορά πιστεύει το Κατάρ για να πάρει τέτοιο ρίσκο στην Ελλάδα σημαίνει ότι έχει πάρει μεγάλες εξασφαλίσεις.

Μπορεί αυτό να ισχύει μπορεί και όχι αλλά αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι κάθε θετική πρωτοβουλία χάνεται στην κυριολεξία.

Ανάπτυξη δεν υπάρχει έχει χαθεί ο έλεγχος και βεβαίως είναι αβέβαιη και άδηλη η προοπτική της χώρας.

Οι τραπεζίτες είπαν αρχικά καλό το deal μεταξύ AlphaEurobank. Μετά όμως την χρηματιστηριακή κατάρρευση της αγοράς όλοι είπαν… άστο καλύτερα δεν είμαστε εμείς για deal.

H Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Δεν πρόκειται να την ανακτήσει αν δεν περάσει τον δικό της Γολγοθά η χώρα.

Η θεραπεία σοκ πλησιάζει και θα είναι δυστυχώς επώδυνη για όλους.

Όλοι θα χάσουν και όλοι θα χάσουμε….
Μετά τους Σκοπιανούς, διεκδικούν και οι Αλβανοί τον Μ. Αλέξανδρο. Τα αλβανόπουλα διδάσκονται πως έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά της Μακεδονίας, που… θεωρείται Αλβανός ήρωας.

Μάλιστα σύμφωνα με το βιβλίο Γεωγραφίας, οι περιοχές, που έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους, είναι όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, οι Νομοί Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας! Αναλυτικότερα, αναφέρεται:

«Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

Η παραχάραξη της ιστορίας, δεν έχει όρια. Όπως όρια δεν έχει και η απάθεια των Ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι σε κατά συρροήν παραχαράκτες της ιστορίας...

ΠηγήΕν δε τη φοβερά ημέρα της κρίσεως… η οποία φαίνεται να πλησιάζει, θα πρέπει ο κριτής λαός, αφού συνέλθει απ’ τα αλλεπάλληλα σοκ, ξυπνήσει απ’ τον ύπνο του δικαίου και απαρνηθεί τη βολή του καναπέ , με τη ρομφαία ανά χείρας να κρίνει δίκαια και να εξαποστείλει ανεπιστρεπτί στο πυρ το εξώτερον το συρφετό αυτόν που τόσα δεινά συσσώρευσε στην πατρίδα μας και την έφερε ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση!

Θα πρέπει ο κριτής λαός να έχει «γρήγορον νουν, σώφρονα λογισμόν» και όχι ύπνον ελαφρόν, αλλά εγρήγορση!

Μάθαμε να ζούμε σ’ αυτόν εδώ τον τόπο αδιαλείπτως χιλιάδες χρόνια και να τον υπερασπιζόμαστε με θυσίες και αίματα. «Αετόμορφα τα έχει τα ψηλά βουνά» και όποιος τολμούσε να τα περάσει, ορεγόμενος να βάλει πόδι κατασπαρασσόταν πριν ακόμα το σκεφτεί. Έτσι αντιστεκόταν ο λαός αυτός πάντα στους εχθρούς της πατρίδας του!

Τώρα όμως χάσαμε τα φάλτσα μας. Γιατί οι εχθροί δεν ήρθαν απ΄ έξω. Βρίσκονταν εντός των τειχών. Δεν «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» αλλά, «ήταν στην πόλη οι οχτροί». Επειδή δεν μπορούσαν να μπουν απ’ έξω , βρήκαν το κόλπο. Δε χρειάστηκε ούτε Δούρειος Ίππος.

Παραπλάνησαν αυτόν το λαό με λόγια ψεύτικα, ψεύτικες ελπίδες και κατάφεραν το «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί… και μεις φωνάζαμε ζήτω και γεια». Δεν προσέξαμε τα σπαθιά που κρατούσαν και τα πήραμε για φυλαχτά! Και έτσι ήσυχος ο λαός αυτός, αφού λεφτά υπήρχαν και αφού είδε ανασκουμπωμένα μανίκια, άραξε και περίμενε το παντεσπάνι αλλά έφαγε το μανίκι που πόνεσε πολύ.

Ευτυχώς όμως κάποιοι, οι μισοί θα έλεγα, που ήξεραν τη συνέχεια το έπιασαν το νόημα –τους ξέραν άλλωστε- και ξεκίνησαν την αντίσταση από την πρώτη μέρα. Δεν έσκυψαν το κεφάλι αποδεχόμενοι τη μοίρα και το κατεστημένο και κόντρα στους χρησμούς των τηλεμαντείων , επέλεξαν μ’ αγώνα σκληρό έναν μπροστάρη που τον πίστεψαν και τον πιστεύουν, περιμένοντας να πάρει το βούρδουλα και όποιον πάρει ο χάρος.

Όμως χρειάζεται και βοήθεια. Μόνος του τι να καταφέρει ; Μαζί του κι εμείς να διώξουμε το κακό. Όχι όμως έτσι απλά. Εδώ ένα χωράφι έχεις, σου παίρνει ο γείτονας μισό μέτρο και τον τρέχεις-δίκαια- στα δικαστήρια. Αυτούς που πούλησαν ολόκληρο αυτό το κομμάτι γης, που το κρατάμε αιώνες, έτσι θα τους αφήσουμε;

Και βέβαια όχι. Γι αυτό, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε την ημέρα της κρίσεως είναι να δώσουμε εφαλτήριο στον τιμωρό. Να τον ανεβάσουμε εκεί που πρέπει ,να του δώσουμε να καταλάβει ότι εμείς οι ένορκοι θα φωνάξουμε μαζί του για τους ξεπουλημένους:

ΕΝΟΧΟΙ για εσχάτη προδοσία.

Και η τιμωρία παραδειγματική.

Τα κλειδιά απ’ τα αεροπλάνα και βαπόρια ας τα δώσει σε μας, να τους βλέπουμε να τρέχουν έντρομοι από αεροδρόμιο σε λιμάνι και τανάπαλιν μα θα βρίσκουν τις πόρτες κλειστές και τα σκυλιά λυμένα!

Τέλος τα ψέματα!!!

Αφορμή στάθηκε η ομιλία του στελέχους Παναγή Βλάχου που ήταν… ταύρος μαινόμενος!

Άναψαν τα αίματα στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ!

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλλονιά, Παναγής Βλάχος, άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, προκαλώντας τον εκνευρισμό στο ακροατήριο και κάποιοι άρχισαν να τον.. βρίζουν!

«Κάτσε κάτω κοπέλα μου, εγώ δεν είμαι βολεμένος σαν και εσένα» – είπε σε κάποια ενώ όταν σηκώθηκαν τρία στελέχη για να τον προακαλέσουν, εκείνος κατέβηκε από το βήμα και πήγε μα άγριες διαθέσεις προς το μέρος τους!

Τελικά, με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, το επεισόδιο έληξε, ωστόσο το κλίμα δείχνει πως είναι βαρύ.

Και πλέον, φαίνεται…

Πηγή

Αν και μας θύμισε λίγο από γύφτικο γάμο, όπου είναι καθιερωμένο στο τέλος να πέφτει ξύλο και κάποιοι να φεύγουν με τις γυναίκες άλλων... Έτσι, το ξύλο το είδαμε... Λέτε όμως πως πρέπει να περιμένουμε και ομαδικές φυγές για διάφορες συνευρέσεις;Ο “Εξορθολογισμός” του δημοσίου τομέα είναι συνυφασμένος με τη κρατικοδίαιτη διαπλοκή και τις γνωστές/άγνωστες εργολαβίες.

Πίσω από τις πιο αγνές προθέσεις στήνεται ένα μοναδικό επικοινωνιακό όχημα για να περάσουν το τούνελ του κρατικού κορβανά οι επιδρομείς μαμωνάδες, που έχουν καταληφθεί από αμόκ για χρήμα.

Τα δυσάρεστα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι προϊόν μιας de facto αναγκαιότητας, που οι κακοί ξένοι επιβάλλουν.

Πρόκειται πολύ απλά για την πασοκική εναλλακτική, ώστε να μη θιγούν τα φέουδα, ο βαθύς κομματικός στρατός και λοιποί ταγοί της μεταπολιτευτικής παράγκας.

Δυστυχώς τους αυτοκρατορικούς ολυμπιακούς αγώνες, την παγίωση της διαφθοράς στην αυτοδιοίκηση με την παράλληλη ιστορική κακοποίηση του ονόματος του Ι.Καποδίστρια, τα υπερκοστολογημένα οδικά δίκτυα, την πελατειακή εξέλιξη του ΕΣΥ, το χρηματιστήριο και τη νοοτροπία της “φούσκας”, την μετατροπή μιας μεσογειακής χώρας από σύγχρονη αγροτική οικονομία σε μια επιδοτούμενη κλίκα και φυσική προσχώρηση στον τριτιγενή τομέα -όχι για λόγους ποιοτικής δυναμικής, κάθε άλλο μάλιστα-, μαζί με τις λοιπές ιδεοληψίες που μας ταλανίζουν και σήμερα (μειονοτική, μεταναστευτική κρίση), συνθέτουν το παζλ της περίφημης “πασοκιάς” και όσα οικονομετρικά συνδυαστικά θεωρήματα και να συνεχίσουν να υπερ-αναλύονται πανταχόθεν, οι συνέπειες των παραπάνω θα είναι μόνιμες εαν δεν δούμε την αλήθεια.

Λίγοι υπουργοί πήγαν να κάνουν κάτι, αλλά ο παλαιοπασοκισμός πλειοψηφεί συντριπτικά.

"Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, άξιζε τη νίκη. Εμείς έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα, γιατί συμβαίνει να είσαι σε κακή μέρα στην επίθεση, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίζεις αμυντικά. Παραμένουμε ενωμένοι σε νίκη σε ήττα. Έχουμε άλλα δύο ματς μπροστά μας και πάμε να τα κερδίσουμε. Δεν πιστεύω πως θα ξανακάνουμε τόσο κακή εμφάνιση. Στο ματς με το Μαυροβούνιο υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα για μας, η νίκη. Θα αναλύσουμε τα λάθη μας και θα είμαστε έτοιμοι", τόνισε ο Ηλίας Ζούρος.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζήσης σημείωσε: "Συγχαρητήρια στην ΠΓΔΜ. Άξιζε πέρα για πέρα τη νίκη. Εμείς παίξαμε άθλια. Ο κόουτς μάς είπε στη διάρκεια της προετοιμασίας για αυτό το ματς, ότι ο αντίπαλος παίζει με πολύ πάθος. Αυτό κι έγινε, οι Σκοπιανοί εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι για μας κι όταν έχεις τόσο κακά ποσοστά όπως εμείς, αυτό δεν βοηθά. Στο παρελθόν κερδίσαμε ματς παρά την αστοχία μας, σήμερα όμως δεν τα καταφέραμε. Έχουμε άλλα δύο ματς. Πιστεύω πως αυτή η ήττα θα μας γίνει μάθημα. Σε ένα μεγάλο τουρνουά πρέπει να ανασυγκροτείσαι, κερδίζεις ή χάνεις".

Στην άμυνα εστίασε και ο Κώστας Βασιλειάδης: "Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Είχαμε πράγματα στο μυαλό μας αλλά δεν μας βγήκε τίποτα από αυτά σε άμυνα και επίθεση. Το ταλέντο στην ομάδα αυτή περισσεύει αλλά υπάρχουν και κακές μέρες. Πρέπει να κερδίζουμε από την άμυνα και σήμερα δεν το κάναμε αυτό".

Αυτή η Εθνική κατάφερε να χάσει από ένα τσούρμο Σκοπιανών με έναν Αμερικανό να βάζει μόνος του 30 πόντους. Κι όμως, τα Σκόπια νίκησαν την ελληνική ομάδα με διαφορά 14 πόντων(!!!).

Δεν ήταν απλά ένας αγώνας! Ήταν αγώνας γοήτρου απέναντι σε μια χώρα που συκοφαντεί την πατρίδα μας, δημιουργώντας σήμερα άλλα δεδομένα στην ψυχολογία τους! Αφού νικήσαμε τους Έλληνες στο μπάσκετ μπορούμε να τους νικήσουμε παντού. Κι αυτό δεν είναι ακραίο σενάριο.

Η Ομοσπονδία και ο αρμόδιος γ.γ. Αθλητισμού καλείται να τιμωρήσει τους Έλληνες διεθνείς που ντρόπιασαν τη ματωμένη φανέλα της Εθνικής!


Μήπως όμως θα έπρεπε να γίνει κι ένας έλεγχος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς; Λέμε τώρα..., για να μην υπάρχουν υποψίες...  • Στο Διεθνές Δικαστήριο, κατά του Ισραήλ, "θα" προσφύγει η Άγκυρα
"Καλές οι μαγκιές, αλλά ας σοβαρευτούμε μην βρούμε και κανέναν μπελά" θα σκέφτηκε σίγουρα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κι έτσι δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα προσφύγει την ερχόμενη εβδομάδα στο διεθνές δικαστήριο για να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η Τουρκία θα καταθέσει αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο (CIJ) στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο εθνικό τουρκικό κανάλι TRT, σύμφωνα με το Ανατολή.

Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο είναι ένα από τα πέντε μέτρα εναντίον του Ισραήλ που ανακοινώθηκαν χθες από την Άγκυρα, σε αντίποινα για την άρνηση του εβραϊκού κράτους να ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο εννέα Τούρκων σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού εναντίον ενός στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, το Μάιο του 2010.

"Δεν πρόκειται για μια υπόθεση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, πρόκειται για μια υπόθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη διεθνή κοινότητα, το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή συνείδηση", υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με το Ανατολή.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας προειδοποίησε επίσης ότι η στάση των ισραηλινών αρχών κινδυνεύει να τις απομονώσει από τις νέες πολιτικές δυνάμεις που γεννιούνται από την "Αραβική Άνοιξη".

"Αν το Ισραήλ επιμείνει στις παρούσες θέσεις του, θα κάνει να έλθει ένα ισχυρό αντι-ισραηλινό αίσθημα στην ημερήσια διάταξη εκείνων που στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης μάχονται τα δικά τους απολυταρχικά καθεστώτα", είπε.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η Τουρκία είναι ένα κράτος που αποφάσισε να γίνει νταβατζής..., ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίζει σε πολλά ταμπλό, με βασικό ένα, τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Και σαν καλό κράτος - νταβατζής είναι δειλό και δεν συνεχίζει να απειλεί όταν διαπιστώνει πως πρόκειται να πέσει πολύ ξύλο... (του θανατά που λέγαν κι οι παλιοί...). Και αυτό το τελευταίο, δηλαδή την θρασυδειλία που διέκρινε πάντα την τουρκική στάση απέναντι στον οιονδήποτε, θα πρέπει να το θυμόμαστε πάντα...


«Ο Αμερικάνικος και ο Δυτικός ιμπεριαλισμός, όπως και το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, μπορεί βέβαια να είναι ναι εγκληματικοί μηχανισμοί και απατεώνες, αλλά κορόιδα και ηλίθιοι δεν είναι. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα τους, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και στρατηγικά μακροπρόθεσμα. Ότι καλύτερο πολιτικό μηχανισμό απ’ το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να βρουν.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει δύο μεγάλα ατού που η κοινοβουλευτική δεξιά δεν τάχε: ακολουθεί μια φιλοδυτική και φιλοαμερικάνικη πολιτική υπακούοντας δουλικά στις επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ, καλυπτόμενο πίσω απ’ το επιχείρημα ότι είναι αντιαμερικανικό, και δεύτερο προωθεί μία απ’ τις πιο άγριες επιθέσεις ενάντια στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, αυξάνοντας έτσι τα περιθώρια κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου, επίθεση που δικαιολογεί με το μεγαλειώδες επιχείρημα ότι την επέλεξε δημοκρατικά ο ίδιος ο λαός στις πρόσφατες εκλογές.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά διαχείριση του καπιταλισμού, που είναι ο κλασικός ρόλος της ρεφορμιστικής σοσιαλδημοκρατίας. Επιπλέον, στις συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες των χωρών της εξαρτημένης περιφέρειας και σημερινής οικονομικής κρίσης, απ’ τη μια αναπαράγει τις σχέσεις εξάρτησης-υποτέλειας κι απ’ την άλλη διαιωνίζει τον καπιταλισμό μπανανίας με τα πελώρια σκάνδαλα και τις εκρηκτικές ταξικές αντιθέσεις.

Είναι γνωστή η πάγια ταχτική του ΠΑΣΟΚ να βαφτίζει με άλλα ονόματα, όπως οι φραγκισκανοί καλόγεροι βάφτιζαν το κρέας ψάρι, τα διάφορα ζητήματα. Έτσι η διαγραφή βαφτίζεται «έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος», η προσφυγή στα δάνεια της ΕΕ κι η υποταγή στους όρους της «διαφύλαξη εθνικής ανεξαρτησίας».

Ο ελληνικός λαός έχοντας συνείδηση των προβλημάτων, εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ. Πίστεψε ότι θα έβγαζε τη χώρα απ’ τη κρίση αφού παρουσιάζονταν με πρόγραμμα που φιλοδοξούσε να χτυπήσει τις ρίζες των προβλημάτων. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτή την ιστορική πρόκληση κι ευκαιρία, αλλά επί πλέον κατακουρέλιασε αυτό το πρόγραμμα. Όχι βέβαια ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ αλλά η ηγετική κλίκα Παπανδρέου, με κύριο βέβαια υπεύθυνο τον Παπανδρέου. Με την έννοια, ότι έχουν απόλυτη συνείδηση ότι οι θεωρίες στις οποίες βασίζονται τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και βρίσκονται στην υπηρεσία των συμφερόντων των Δυτικών Τραπεζών.. …»

Τα παραπάνω, αν και εξόχως επίκαιρα, δεν τα έγραψε πρόσφατα κάποιος δεξιός προπαγανδιστής.

Τα έγραψε η «ΕΟ 17Ν», τον Δεκέμβριο του 1985 και τον Απρίλιο του 1986.

Καταγράφουν, ιστορικά, την γενεσιουργό αιτία της σημερινής κρίσης.

Την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη περίοδο ανάληψης της εξουσίας.

Αυτό το ίδιο ΠΑΣΟΚ συναποφάσισε με το ΔΝΤ, την ΕΕ και τις Τράπεζες τα αντιλαϊκά μέτρα που βύθισαν τον τόπο στην ύφεση, την ανεργία και την απελπισία.

Σήμερα, στην 37η επέτειο από την ίδρυσή του, οι υγιείς λαϊκές δυνάμεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ όλο και λιγοστεύουν. Στον κομματικό και κρατικό μηχανισμό κυριαρχούν οι καριερίστες πασόκοι. Όσο παραμένει αυτή η ηγετική κλίκα, το ΠΑΣΟΚ θα βουλιάζει συνέχεια. Ούτε οι δικοί τους δεν τους πιστεύουν. Έχουν καταντήσει τελείως αναξιόπιστοι.

Η μόνη λύση συνεπώς που απομένει για το ΠΑΣΟΚ είναι η ανατροπή αυτής της κλίκας, η ριζική αλλαγή ηγεσίας και στρατηγικής, αν και δεν έχουμε πολλές ψευδαισθήσεις, δεδομένης και της παντελούς έλλειψης εσωκομματικής δημοκρατίας.

Αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε και πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι νομίζουν μερικοί, το ΠΑΣΟΚ θ’ αποτελέσει τελειωμένη υπόθεση κι ο λαός θα του επιφυλάξει μία μόνη θέση: το καλάθι των αχρήστων της ελληνικής ιστορίας

Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, όσοι το ψήφισαν, όσοι τρέφουν ακόμα ελπίδες από αυτόν τον κομματικό σχηματισμό, οφείλουν να πρωτοστατήσουν στην δρομολόγηση των δράσεων που θα αποσκοπούν στην απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ας θυμούνται ότι η ιδιότητα του “πασόκου” δεν πρόκειται να τους διασώσει από τις κοινωνικές συνέπειες των καταστροφικών χειρισμών του ΓΑΠ και της ομάδας του.

Και αν δεν ανήκουν στην στενή κάστα των 10.000, ή στην ευρύτερη των 200.000, που λυμαίνονται με διαφορετικό προσωπικό ποσοστό απόδοσης τον δημόσιο τομέα εν ονόματι «του κινήματος», είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι που παρέχουν με την ψήφο τους στους προηγούμενους το δικαίωμα να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

Και θα θυμίσω ένα, πομπώδες αλλά αληθές -σʼ αυτά ήταν αξεπέραστος-, σύνθημα του Ανδρέα: «αν το Έθνος δεν εξαφανίσει το Χρέος, το Χρέος θα εξαφανίσει το Έθνος».

Μόνο που θα το παραφράσω: «αν το ΠΑΣΟΚ δεν εξαφανίσει το Γιώργο, ο Γιώργος θα εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ».

Προφήτης

Τις επαφές που είχαν Έλληνες πολιτικοί και παράγοντες της δημόσιας ζωής με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται μέσω του δικτυακού τόπου The Press Project, η αμερικανική πρεσβεία ενημέρωνε λεπτομερώς την Ουάσινγκτον και άλλες πρεσβείες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις θέσεις Ελλήνων πολιτικών.

Μεταξύ των προσώπων για τους οποίους φέρεται να ενημέρωνε η αμερικανική πρεσβεία είναι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Καρατζαφέρη, του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκη, της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, των τότε υπουργών Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της Ντόρας Μπακογιάννη, της βουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα, των βουλευτών της ΝΔ Απ. Τζιτζικώτα, Χρ. Σταϊκούρας και Ε. Παπαδημητρίου κ.ά.

Ακόμα γίνεται αναφορά στο θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων αμερικανικών κολεγίων στην Ελλάδα, στην αγορά από τη χώρα μας μαχητικών αεροσκαφών F-16, σε ευρύτερα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και στις εμπρηστικές επιθέσεις της συναγωγής στα Χανιά.

Τα τηλεγραφήματα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής αφορούν στις περιόδους που πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν οι Τσαρλς Ρις και Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Διαβάστε αναλυτικά τα τηλεγραφήματα στη διεύθυνση:
http://thepressproject.gr/headline.php?id=5814

Την Πέμπτη νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι χιλιάδες απόρρητα τηλεγραφήματα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, από το φάκελο του Wikileaks, κυκλοφόρησαν ανεξέλεγκτα στο Διαδίκτυο χωρίς να έχουν αφαιρεθεί -όπως κάνει το site για να προστατεύσει τους εμπλεκόμενους και τις πηγές του- τα ονόματα αξιωματούχων και στοιχείων. Το «φιάσκο», όπως το χαρακτηρίζουν αρκετοί, ξεκίνησε όταν το κλειδί αποκρυπτογράφησης των αρχείων του Wikileaks διέρρευσε από δημοσιογράφο του Guardian, και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και το μέλλον του ιστότοπου.

Διαβάστε αναλυτικά τα σχετικάΚάλεσμα στην Τουρκία να συμπεριφερθεί «με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο» απηύθυνε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σχολιάζοντας τις νέες απειλές της Άγκυρας σχετικά με τις έρευνες στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ).

Ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, είχε δηλώσει ότι είναι παράνομο να κάνει η Λευκωσία έρευνα για πετρέλαιο σε ύδατα που, όπως υποστήριξε, «δεν της ανήκουν». Υπαινίχθηκε μάλιστα αποστολή του τουρκικού στόλου για προάσπιση των δικαιωμάτων της, όπως ανέφερε, λέγοντας ότι γι' αυτό υπάρχει το ναυτικό και εκπαιδεύονται οι ναύτες του.

«Οι απειλητικές δηλώσεις του κ. Μπαγίς και άλλες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εγείρουν σοβαρότατο προβληματισμό για τις συνέπειες της τουρκικής συμπεριφοράς στη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια κρίσιμη και εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο, λόγω των γεγονότων στη Συρία και τη Λιβύη και των προσπαθειών επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Παλαιστινιακό», παρατήρησε ο κ. Δελαβέκουρας.

Σημείωσε παράλληλα ότι η συμπεριφορά αυτή είναι αντίθετη με τη διακηρυγμένη τουρκική πολιτική «μηδενικών προβλημάτων».

«Για το θέμα του αυτονόητου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευθεί τον φυσικό της πλούτο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει τοποθετηθεί. Αλλος σχολιασμός, ειδικά για τα λεγόμενα του κ. Μπαγίς, δεν αξίζει», κατέληξε.

Εντελώς απαράδεκτες χαρακτήρισε η Λευκωσία τις απειλές της Τουρκίας αναφορικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρίστος Χριστοφίδης, δήλωσε ότι οι απειλές της Άγκυρας αποτελούν και πρόκληση τόσο για τα Ηνωμένα Έθνη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και οι δύο οργανισμοί, είπε, πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στις τουρκικές απειλές.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε, επίσης, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα καταστεί όμηρος των τουρκικών απειλών.

Εξ άλλου, τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίζει της ενταξιακές της διαπραγματεύσεις, την ώρα που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.

Τις νέες απειλές διατύπωσε ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος υπαινίχθηκε αποστολή του τουρκικού στόλου για προάσπιση των «δικαιωμάτων» της χώρας, όπως ανέφερε, λέγοντας ότι γι' αυτό υπάρχει το ναυτικό και εκπαιδεύονται οι ναύτες του.

«Είναι παράνομο να κάνουν έρευνες σε ύδατα που δεν τους ανήκουν. Η Τουρκία θα κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων της στο έπακρο, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και θα πράξει τα δέοντα. Γνωρίζουν τη σοβαρότητα που διακρίνει την Τουρκία» σημείωσε.

Οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονταν στενά με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, αποκαλύπτουν αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η CIA είχε φθάσει μέχρι του σημείου να συλλαμβάνει και να παραδίδει (από το 2002 έως το 2004) κρατούμενους στο λιβυκό καθεστώς για ανακρίσεις.

Η βρετανική εφημερίδα The Independent και η αμερικανική Wall Street Journal απέκτησαν πρόσβαση σε αρχεία που ανακαλύφθηκαν σε ένα κτίριο των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών στην Τρίπολη από την οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Human Rights Watch (ΗΡW).

Επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου στις Ηνωμένες Πολιτείες, η CIA παρέδωσε φερόμενους ως τρομοκράτες στο καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι προτείνοντας τις ερωτήσεις που οι Λίβυοι έπρεπε να τους θέσουν, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη έγγραφα που βρέθηκαν στην έδρα της λιβυκής υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας.

Το 2004, η CIA εγκατέστησε μάλιστα «μόνιμη παρουσία» στη Λιβύη, σύμφωνα με σημείωμα ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, του Στίβεν Καπς, που απευθυνόταν στον τότε επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών Μούσα Κούσα.

Υποδηλώνοντας στενές σχέσεις ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες, το σημείωμα ξεκινά με την προσφώνηση «Αγαπητέ Μούσα» και υπογράφεται από τον «Στιβ», αναφέρει η Wall Street Journal.

Αμερικανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα υπενθύμισε πως εκείνη την εποχή η Λιβύη προσπαθούσε να σπάσει τη διπλωματική απομόνωσή της απέναντι στη Δύση.

«Το 2004, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν καταφέρει να πείσουν την κυβέρνηση της Λιβύης να αποκηρύξει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της και να βοηθήσει να συλληφθούν οι τρομοκράτες που είχαν στόχο τους Αμερικανούς» σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα The Independent δημοσιεύει παρόμοιες πληροφορίες και δείχνει τις σχέσεις ανάμεσα στις λιβυκές και τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών την ίδια εποχή.

Επικαλείται ένα αμερικανικό έγγραφο διαβαθμισμένο ως «απόρρητο», το οποίο ανακοινώνει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ήταν σε θέση να παραδώσουν στους Λίβυους έναν άνδρα, τον Σεΐχ Μούσα, ο οποίος παρουσιαζόταν ως μέλος μιας οργάνωσης που συνδεόταν με την Αλ Κάιντα.

Μυστικές αμερικανικές πτήσεις μετέφεραν δεκάδες υπόπτους για τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, προκειμένου να ανακριθούν σε τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με τον Independent, η βρετανική κυβέρνηση κοινοποίησε εκείνη την εποχή πληροφορίες για εξόριστους αντιφρονούντες στο καθεστώς Καντάφι. Σε μια επιστολή με ημερομηνία 16 Απριλίου 2004, η ΜΙ6 ενημερώνει τις λιβυκές μυστικές υπηρεσίες ότι ένας Λίβυος μαχητής έχει αφεθεί ελεύθερος στη Βρετανία.

Πολλά έγγραφα αφορούν την επίσκεψη, στην οποία είχε δοθεί μεγάλη δημοσιότητα, του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στην Τρίπολη το 2004, δείχνοντας πως είναι ο Τόνι Μπλερ ο οποίος επέμεινε για να τον δεχθεί ο Καντάφι στο αντίσκηνό του, καθώς ένα σημείωμα αναφέρει ότι ακόμη και «οι δημοσιογράφοι θα το λατρέψουν».

Σύμφωνα με τα σημειώματα που ανακαλύφθηκαν στην Τρίπολη, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν επίσης να συνταχθεί η ομιλία του Καντάφι με την οποία ανακοίνωνε ότι αποκηρύττει τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα αρχεία περιλαμβάνουν τις επιστολές και τα φαξ που απευθύνονται στον Μούσα Κούσα, που φέρουν τις υπομνήσεις «Χαιρετίσματα στη MΙ6» (οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες) ή ακόμη και μια ευχετήρια κάρτα για τα Χριστούγεννα ενός Βρετανού πράκτορα που υπογράφει «ο φίλος σας».

Ο Μούσα Κούσα, επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών από το 1994 έως το 2009, στη συνέχεια υπουργός Εξωτερικών, αυτομόλησε στο Λονδίνο στις 30 Μαρτίου και στη συνέχεια αναχώρησε ελεύθερος για το Κατάρ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, λέγοντας ότι «ανάγονται στην εποχή της προηγούμενης κυβέρνησης» (του Τόνι Μπλερ).

«Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο για τα θέματα που αφορούν μυστικές υπηρεσίες» δήλωσε στο Sky News.


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη αναρωτιέμαι αν είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ή να συνυπογράψουμε τον πολιτικό του θάνατο.

Αν είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε την πίστη μας στις αρχές και τα οράματα που μας ενέπνευσαν, μας στράτευσαν, μας κινητοποίησαν ή για να καλύψουμε τη μετάλλαξη του κινήματος μας σε ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό, χωρίς αρχές και οράματα, με μόνο συνδετικό κρίκο τη σημερινή διαχείριση της εξουσίας.

Αν είμαστε εδώ για να χειροκροτήσουμε και να στηρίξουμε κυβερνητικές επιλογές για τις οποίες ποτέ δεν ρωτηθήκαμε, ποτέ δε συμφωνήσαμε και που ταυτόχρονα αποτελούν βίαια παραβίαση των όσων συμφωνήσαμε στο τελευταίο μας συνέδριο.

Το σίγουρο είναι ότι είμαστε εδώ γιατί αγωνιούμε, γιατί πονάμε, γιατί δεν θέλουμε να παραδώσουμε αυτό το κίνημα στην ιστορική απαξία μόνο και μόνο επειδή μια μικρή ομάδα ανθρώπων που βρέθηκε είτε στην κομματική είτε στην κυβερνητική εξουσία, αποφάσισε να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Λαού σε Κόμμα εξυπηρέτησης των ολίγων, των πλουσίων, των ισχυρών, των τραπεζιτών και των αγορών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και μαζί του καταρρέουν και οι ελπίδες που εναπόθεσε σε αυτό ο λαός μας στις τελευταίες εκλογές για μια καλύτερη χώρα και ένα καλύτερο μέλλον.

Το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε κάτι άλλο.

Ένα ξένο σώμα προς το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε.


Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να κάνουμε πράξη το αίτημα των στελεχών μας και των φίλων «να τα αλλάξουμε όλα» μόνο που τα αλλάξαμε προς την άλλη κατεύθυνση.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει την αξιοπιστία του, χάνει την κοινωνική του αποδοχή, διαλύει τις κοινωνικές του συμμαχίες, χάνει τους φίλους και δημιουργεί κοινωνικούς εχθρούς, χάνει τα στελέχη του, χάνει τα πάντα.

Βαδίζει με γρήγορα βήματα στον πολιτικό του θάνατο και σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση για την οποία υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι υπνωτισμένοι από την εξουσία, αρνούνται να δούνε τα αυτονόητα της πολιτικής.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε ο καθένας και όλοι μαζί:

Έχει καμία σχέση αυτό το ΠΑΣΟΚ με το ΠΑΣΟΚ που μας ενέπνευσε, με το ΠΑΣΟΚ που πιστέψαμε και για το οποίο αγωνιστήκαμε;

Έχουμε καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών αγώνων, το ΠΑΣΟΚ των λαϊκών κατακτήσεων και των δημοκρατικών μας οραμάτων;

Έχει αυτή η Κυβέρνηση, καμία σχέση με αυτά που υποσχεθήκαμε, που σχεδιάσαμε προεκλογικά;

Έχουν αυτές οι πολιτικές καμία σχέση με τις πολιτικές που θα έπρεπε να υλοποιούμε αν στοιχειωδώς ήμασταν πιστοί σε αυτό που σήμερα, υποτίθεται ότι γιορτάζουμε, τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη;

Τι εκφράζουμε στην κοινωνία; Τι είμαστε σαν στελέχη ενός κόμματος που ασκεί τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων χρόνων;

Τι είμαστε συντρόφισσες και σύντροφοι;
Είμαστε Σοσιαλιστές;
Είμαστε Σοσιαλδημοκράτες;
Είμαστε Νεοφιλελεύθεροι;
Είμαστε Αριστεροί;


Ή απλά είμαστε διαχειριστές μιας εξουσίας που παράγει αποτελέσματα ενάντια στο Λαό και την ίδια την κοινωνία;

Σε αυτό το κίνημα που βρεθήκαμε δημοκράτες, προοδευτικοί, άνθρωποι με συγκεκριμένες πολιτικές διαδρομές, σε αυτό το κίνημα που μίλησε για σοσιαλισμό και ισότητα σήμερα δυστυχώς όσοι βρέθηκαν στην ηγετική του ομάδα δίνουν ένα λυσσαλέο αγώνα για να το μεταλλάξουν.

Θέσαμε το ερώτημα ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Και βιαστήκαμε να απαντήσουμε:

ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Ξεθεμελιώσαμε σε χρόνο «εν μια νυκτί» όσα χτίσαμε με προσπάθειες χρόνων. Απαρνηθήκαμε τους εαυτούς μας και το χειρότερο από όλα απαρνηθήκαμε τον ίδιο το Λαό μας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στην πιο δύσκολη συγκυρία της χώρας αποδειχτήκαμε λίγοι, μικροί και φοβάμαι και επικίνδυνοι.

Δειλιάσαμε όταν θα έπρεπε να δείξουμε θάρρος.

Υπογράψαμε όταν θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε σκληρά.

Συμφωνήσαμε όταν θα έπρεπε να διαφωνήσουμε.

Επιλέξαμε τα διλλήματα αντί να διαλέξουμε την αλήθεια.

Κλείσαμε τα μάτια 18 μήνες τώρα, σε αυτά που ο καθένας έβλεπε.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε πολιτική, την τακτική της απειλής, του εκφοβισμού, του κοινωνικού τρόμου.

Επιβάλλαμε κοινωνική τρομοκρατία.

Χάσαμε συμμάχους και φίλους και εφησυχάσαμε με τις λυκοφιλίες των δυνατών της Ε.Ε.

Αναζητώντας τη χαμένη αξιοπρέπεια της χώρας παραδώσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία σε αυτούς που μας οδήγησαν ακόμα πιο βαθιά στον γκρεμό.

Και όταν η κοινωνία προειδοποιούσε, όταν αναρωτιόμασταν που πάμε, όταν με αγωνία επισημαίναμε το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθούσαμε, κύριοι της Κυβέρνησης κλείνατε προκλητικά τα μάτια σας και σφυρίζατε αδιάφορα.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς σκοπό, χωρίς πυξίδα δράσης οι κυβερνητικοί ιθύνοντες παίζουν με τις λέξεις και μάταια ψάχνουν να ορίσουν ως εθνικό το συμφέρον των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
Χωρίς φαντασία αναζητούν τρόπους να τεθεί η οικονομία σε ανάπτυξη και προτείνουν πολιτικές της λιτότητας για πολλά χρόνια.

Νοιάζονται δήθεν για την απασχόληση και μέσα από το φρούτο των ΜΚΟ προτείνουν νέο δουλοκτητικό καθεστώς εργασίας.

Υπουργοί αυτοαναγορεύονται «μεταρρυθμιστές» και αναλαμβάνουν με τη βάση «νέων μουλάδων» να καθυποτάξουν όποια κοινωνική διεκδίκηση δεν συνάδει με το κοράνι του νεοφιλελευθερισμού.

Εξαγγέλλουν περιστολή των δαπανών του δημοσίου και συναγωνίζονται στην σπατάλη.
Γενικά η κυβέρνηση δεσμεύεται κάθε απόγευμα για να κοιμηθεί ήρεμα ο πολίτης και αποδεσμεύεται κάθε πρωί.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Δύο χρόνια η κρίση αντί να περιορίζεται βαθαίνει, οι πολίτες απογοητεύονται και οργίζονται, παίρνουν αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και η κριτική τους αγγίζει και τον ίδιο τον Πρόεδρο.

Αφού ο Λαός μας αδυνατεί να πιστέψει ότι τα μονόπλευρα μέτρα σε βάρος του αποτελούν μονόδρομο και ότι οδηγούν τη χώρα με αποτελεσματικότητα στην έξοδο από την κρίση.

ΣΗΜΕΡΑ 3 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2011 ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ:

Εκχωρήσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία και να εγκαταστήσουμε ένα νέο είδος κατοχής, πολύ πιο σκληρής και άγριας, που διαλύει και ξεπουλά τα πάντα.

Ποιοι αποφασίζουν άραγε για αυτά που υλοποιούν οι Κυβερνώντες;

Ποιοι ρυθμίζουν τα του οίκου μας;

Ποιοι δίνουν εντολές για να εκτελεστούν από τα πειθήνια εσωτερικά όργανά τους;


Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της περήφανης και ανεξάρτητης φωνής, των διεθνών συμμαχιών;

Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

Καταφέραμε να οδηγήσουμε την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους στην κοινωνική μιζέρια, τους νέους να σκέφτονται το μέλλον τους εκτός της Ελλάδας.

Καταφέραμε να εκτινάξουμε την ανεργία σε πρωτοφανή νούμερα, γυρνώντας σε ποσοστά της δεκαετίας του ’60, χωρίς να έχουμε δει τα χειρότερα.

Συντρίψαμε κάθε κοινωνική κατάκτηση, προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές με επικίνδυνες στρογγυλοποιήσεις και ακραίες τοποθετήσεις.

Ονομάσαμε τεμπέληδες και ανίκανους τους δημόσιους υπαλλήλους, καλοπληρωμένους τους φτωχούς και προκαλέσαμε τη μήνη της κοινωνίας με τα τερτίπια Υπουργών και νεοεμφανιζόμενων πολιτικών «φωστήρων».

Ακυρώσατε με τις επιλογές σας το μέλλον των παιδιών μας, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

Διευρύναμε τις κοινωνικές ανισότητες, συντρίψαμε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, συνθλίψαμε τους οικογενειακούς προγραμματισμούς, διαλύσαμε το εμπόριο και γεμίσαμε με απογοήτευση μια ολόκληρη κοινωνία, που τρομοκρατημένη αναζητά τους «εχθρούς» της με διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της ισότητας και της ευημερίας;

Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

Καταφέραμε να οδηγήσουμε τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Αποτύχαμε όχι μόνο να μιλήσουμε πειστικά για Ανάπτυξη αλλά να σχεδιάσουμε στοιχειωδώς το παραμικρό.

Εκποιούμε τη Δημόσια Περιουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Βάζουμε εγγυήσεις την ίδια τη χώρα για να δανειστούμε και οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς στο ξεπούλημα της πατρίδας.

Πειθήνια όργανα των επιλογών των ισχυρών της Ε.Ε., δεν αρνηθήκαμε τίποτα από όσα μας ζητήσανε.


Αποτύχαμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και δίνουμε το τελικό χτύπημα στην αγορά και τους εργαζόμενους με τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, τις έκτακτες εισφορές, τους κεφαλικούς φόρους, τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ της Ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών, της στήριξης των μικρομεσαίων;

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζει το μέλλον της χώρας;

Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

Καταφέραμε να απαξιώσουμε το ίδιο το κόμμα μας, τα στελέχη μας και τις οργανώσεις μας.

Το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εντατική με μηχανική υποστήριξη.

Διαδικασίες δεν υπάρχουν, η βάση δεν ακούγεται από κανέναν, στελέχη δεν παράγονται, αντίθετα «φυτεύονται» σε κρίσιμες θέσεις άτομα που ανακάλυψαν τελευταία το ΠΑΣΟΚ, αλεξιπτωτιστές της πολιτικής και ευνοούμενοι της ηγετικής ομάδας.
Οι αποφάσεις παίρνονται από «ολίγους και εκλεκτούς», η αξιοκρατία αφού εξαγγέλθηκε πανηγυρικά χάθηκε στους διαδρόμους των διαδικασιών επιλογής.

Η απογοήτευση κυριαρχεί, τα στελέχη μας αδρανοποιούνται και οδηγούνται στο σπίτι τους, τα γραφεία και οι οργανώσεις μας διαλύονται και όσοι ήλπιζαν στη διάλυση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ βλέπουν με έκπληξη ότι αυτό συμβαίνει με «εσωτερικές διαδικασίες».

Με απλά λόγια βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατικής διαδικασίας;

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ της Συμμετοχικής Δημοκρατίας;

Αυτό είναι το οργανωμένο, συγκροτημένο και ιδεολογικά θωρακισμένο μεγαλύτερο σοσιαλιστικό κόμμα της Ευρώπης;
Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Πανηγυρίζουμε για την συντηρητική συναίνεση με αφορμή την ψήφιση του νέου νόμου πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση!

Είμαστε ικανοποιημένοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, για την ψήφο της ΝΔ;

Της κυρίας Μπακογιάννη και του κυρίου Καρατζαφέρη;

Αναρωτηθήκαμε γιατί;

Αναρωτηθήκαμε ποιος πήγε πιο κοντά στις θέσεις του άλλου;


Αναρωτηθήκαμε πως με συνοπτικές διαδικασίες και στο όνομα μιας καλύτερης εκπαίδευσης παραδίδουμε τα ανώτατα ιδρύματα και το μέλλον της χώρας σε μεγάλους χορηγούς και δημιουργούμε έδρες δωρητών (!), κατευθυνόμενη έρευνα που εξυπηρετεί προοπτικά μόνο τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών;

Που είναι το Πανεπιστήμιο της ισότιμης συμμετοχής όλων των φορέων του, το Πανεπιστήμιο που θα είναι συνδεδεμένο με τις ανάγκες της κοινωνίας και του λαού;

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ανατρέπουμε μόνοι μας τις μεγάλες αλλαγές που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έφερε στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα του φοιτητικού κινήματος, διαπραγματευόμενοι την κατάργηση του ασύλου με τη ψήφιση του νομοσχεδίου από τη ΝΔ;

Στο τελευταίο μας Συνέδριο συμφωνήσαμε για:

«Αυτοτελή και αυτοδιοικούμενα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με ισχυρή κρατική χρηματοδότηση, μηχανισμούς κοινωνικής λογοδοσίας και αυτοδιαχείριση η οποία θα αποτελεί υπόδειγμα διαφάνειας με στόχο την αριστεία, την προετοιμασία των αυριανών ενεργών πολιτών, τη σύνδεση με την επαγγελματική ζωή. Επανεξέταση της χωροταξικής κατανομής των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τη ζήτηση.»


Τι σχέση έχουν αυτά με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου;

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης;

Αυτό είναι ΠΑΣΟΚ;

Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει!


Γιατί το ΠΑΣΟΚ της ευθύνης, της δράσης και του οράματος είναι αντίπαλο με το ΠΑΣΟΚ της διαχείρισης των πολιτικών επιλογών του ΔΝΤ.

Επιδιώκουμε τη θεσμική συμμετοχή του Κόμματος και των μελών του στη διαμόρφωση και την άσκηση της πολιτικής και στον έλεγχο της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της.
Η διαμόρφωση και η άσκηση της πολιτικής δεν είναι προνόμιο μιας πολιτικής και τεχνοκρατικής ελίτ, είναι υπόθεση όλων των μελών του που παραμένουν έξω από τη διαμόρφωση και στην άσκηση της πολιτικής, απλοί θεατές της πολιτικής που διαμορφώνουν κλειστά συστήματα εξουσίας χωρίς θεσμική νομιμοποίηση.

Γι' αυτό σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει το Λαό και τους πολίτες σε απόσταση.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ακούω κάποια κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να υποστηρίζουν ότι «έχουμε σύμμαχο την κοινωνία».

Πραγματικά το πιστεύουν;

Πραγματικά το πιστεύετε κύριε Πρωθυπουργέ;

Πολύ φοβάμαι ότι όσοι το πιστεύουν είτε δεν έχουν σχέση με την κοινωνία είτε ζουν κάπου αλλού.

Ποια είναι η κοινωνία σύμμαχος του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης σήμερα;

Είναι οι άνεργοι που θα ξεπεράσουν το 1 εκ., αποτέλεσμα της αδυναμίας να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και να χαράξουμε τον αναπτυξιακό δρόμο της χώρας;

Είναι οι συνταξιούχοι που τους περικόψαμε τις μικρές τους συντάξεις για να «σώσουμε τη χώρα» και αποδείχθηκε ένα χρόνο μετά το μνημόνιο ότι κάναμε μια τρύπα στο νερό;

Είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που και τους απειλούμε και τους συκοφαντούμε και τους κόβουμε 4 μισθούς αδιαφορώντας για τη δυνατότητα επιβίωσης τους;

Είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που ζούνε πρωτοφανείς εργασιακές «εμπειρίες», με την αυξανόμενη μερική απασχόληση, την εκβιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την όποτε θέλει το αφεντικό πληρωμή, την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας;

Ένας εργασιακός, ασφαλιστικός και συνταξιοδοτικός μεσαίωνας σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι οι μικροί επαγγελματίες και έμποροι που τους οδηγούμε στην καταστροφή με χιλιάδες λουκέτα αλλά και επιπλέον φόρους και εισφορές;

Είναι οι οικογένειες των οποίων ανατρέψαμε βίαια τον σχεδιασμό τους και κάναμε μετά τον κρατικό και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αντίστοιχο πρόβλημα με τον τετραγωνισμό του κύκλου;

Ποια κοινωνία στηρίζει και είναι σύμμαχός μας σήμερα;

Οι αγρότες που βλέπουν να εξαφανίζονται;

Οι νέοι και οι νέες που δεν βλέπουν προοπτική παρά μόνο αποσπασματικές κυβερνητικές παρεμβάσεις;

Η κοινωνία είναι απέναντι μας.

Και είναι απέναντι μας γιατί όχι μόνο δεν καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που προεκλογικά καλλιεργήσαμε αλλά ταυτόχρονα αποδεικνυόμαστε αναληθείς και αναξιόπιστοι.

Γιατί υποσχεθήκαμε δικαιοσύνη και τους πνίξαμε στην κοινωνική αδικία.

Γιατί υποσχεθήκαμε αξιοκρατία και αναδείξαμε τους κολλητούς, τους άσχετους και τους λίγους σε θέσεις ευθύνης.

Γιατί υποσχεθήκαμε τιμωρία όσων διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα και γίναμε περίγελοι με τις διαδικασίες που ακολουθήσαμε ενώ η ατιμωρησία ζει και βασιλεύει.

Γιατί μιλήσαμε για την Ελλάδα της νέας εποχής και τους δίνουμε την Ελλάδα της αβεβαιότητας και της απαισιοδοξίας.

Και η κοινωνία είναι οργισμένη.

Και όταν ξεσπάσει ο θυμός και η οργή της θα είναι πολύ αργά για να αναρωτηθούμε τότε τι έφταιξε, όταν σήμερα δεν θέλετε να το δείτε.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Τα ψέματα τελείωσαν.

Ο πολιτικός μας χρόνος τελειώνει.

Υπάρχουν στην πολιτική κάποια δεδομένα:

Τα κόμματα δημιουργούνται από τις κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε ιστορική στιγμή.

Τα κόμματα επιβιώνουν αν και εφόσον καταφέρουν να εκφράσουν συγκεκριμένα τμήματα της κοινωνίας και τα αιτήματά τους. Αυτό σημαίνει συγκεκριμένη ιδεολογία και στρατηγική συμμαχιών, με στόχους και αρχές που παραμένουν σταθερές και προσαρμόζονται στις εκάστοτε κοινωνικές αναγκαιότητες.

Τα κόμματα γίνονται φορείς εξουσίας αν και εφόσον καταφέρουν να συγκροτήσουν συγκεκριμένη στρατηγική πορείας προς την εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούν κοινωνικές συμμαχίες στη βάση ενός πολιτικού πλαισίου, που ενσωματώνει προτάσεις, αναγκαιότητες και πολιτικές, εκφράζουν γνήσια τα λαϊκά στρώματα και με τον οραματικό και προγραμματικό τους λόγο, εμπνέουν και καθοδηγούν αυτούς που εκφράζουν (την πλειοψηφία).

Τα κόμματα αναπτύσσονται αν και εφόσον παραμείνουν οργανωτικά και πολιτικά συγκροτημένα. Άρα οφείλουν να παράγουν ιδεολογία (πολιτικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα), λειτουργούν συγκροτημένα στη βάση του καταστατικού τους που πρέπει να προσαρμόζεται στις αναγκαιότητες της εποχής, και προσδιορίζουν τις οργανωτικές τους προτεραιότητες, προκειμένου να ΥΠΑΡΧΟΥΝ παντού και πάντοτε.

Τέλος τα κόμματα και κυρίως τα κόμματα εξουσίας, επιβραβεύονται ή καταδικάζονται από τους ψηφοφόρους τους για το αν υλοποιούν ή όχι τα υπεσχημένα, αν αποδεικνύουν ότι ταυτίζεται η πράξη με τα λόγια, οι υποσχέσεις με τα αποτελέσματα και κυρίως αν μπορούν να δώσουν στους ψηφοφόρους τους την προοπτική και το αίσθημα ότι οδηγούν τα πολιτικά πράγματα προς την κατεύθυνση που πρέπει.

Στη βάση αυτών των απλών και διαχρονικών δεδομένων το πολιτικό ισοζύγιο για το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι παραπάνω από αρνητικό σε όλα τα επίπεδα.

Τι εκφράζουμε ιδεολογικά;

Απολύτως τίποτα!

Είναι ίσως η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, που ένα κόμμα με την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, καταλήγει να μετατραπεί σε ένα ιδεολογικό νεφέλωμα, που καμία σχέση δεν έχει με τη δημιουργία του και τίποτα συγκεκριμένο δεν εκφράζει!

Είμαστε αριστεροί;

Γιατί;

Το μόνο που μπορούμε να απαντήσουμε είναι η διαδρομή μας στο παρελθόν, γιατί οι συγκεκριμένες πολιτικές μόνο πολιτικές αριστερής κατεύθυνσης δεν είναι.

Είμαστε σοσιαλιστές;

Γιατί;

Ποια από τις βασικές και διαχρονικές αρχές του σοσιαλισμού μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι υλοποιούμε. Αντίθετα θα βρούμε πολλά στοιχεία πολιτικών δεξιών κομμάτων και φορέων στην Ευρώπη, ενσωματωμένα στην πολιτική του σημερινού μορφώματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε σοσιαλδημοκράτες;

Ακόμα και αν κάνουμε εκπτώσεις στη λογική μας, δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη βασική αρχή της σοσιαλδημοκρατίας, σχετικά με το ρόλο του κράτους. Ένα κράτος εργαλείο, που δημιουργεί τις συνθήκες ασφάλειας προκειμένου να αναπτυχθεί η χώρα. Αντίθετα με αυτό η Κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να εξαφανίσει κάθε έννοια κράτους και κυρίως κάθε έννοια κρατικής παρέμβασης ακόμα και σε τομείς που είναι απαραίτητη για την ύπαρξη μας!

Η διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου αποτελεί ανάμνηση.

Οι αποφάσεις των Συνεδρίων κουρελόχαρτα.

Είμαστε το μοναδικό κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα που ιδεολογικά δεν εκφράζουμε απολύτως τίποτα.

Και αυτό σημαίνει ότι ούτε προοπτική υπάρχει, ούτε μέλλον, ούτε δυνατότητα να λειτουργήσεις σαν πολιτικό κόμμα γιατί σε ένα αποιδεολογικοποιημένο κόμμα, τι ιδεολογία να παράξεις και τι να αναλύσεις και ποιους να εμπνεύσεις και άρα πώς να πράξεις;
Ποια είναι η στρατηγική μας;

Βλέποντας και κάνοντας!

Ποτέ στο παρελθόν μας δεν βρεθήκαμε σε τέτοιο σημείο αδυναμίας να συγκροτήσουμε μια στοιχειώδη στρατηγική για το μέλλον.

Ποιος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα:

Που πάμε τη χώρα, τι κάνουμε για το Λαό;

Οι υπέρμαχοι του μνημονίου υποστηρίζουν ότι στρατηγική μας είναι η σωτηρία της χώρας.

Θα είχε βάση αν η προσπάθεια γινότανε από εμάς τους ίδιους.

Παραγνωρίζουν ηθελημένα το γεγονός ότι άλλοι καθορίζουν την πορεία των εξελίξεων στη χώρα, άλλοι σχεδιάζουν για αυτή, άλλοι προτείνουν τα μέτρα και τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων και εμείς απλά εφαρμόζουμε στη χώρα τις επιλογές των ξένων δανειστών μας, άρα την στρατηγική των αγορών.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ (1981-1989), ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (1993-1996), ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ (1996-2004), έχει μετατραπεί στο ΠΑΣΟΚ της ΔΟΥΛΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ και ΤΗΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ποια είναι η πολιτική των κοινωνικών συμμαχιών;

Για όσους δεν θέλουν να ξεχάσουν το 1977 ήταν η Εθνική Λαϊκή Ενότητα, που αποτέλεσε την κυρίαρχη στρατηγική όχι απλά για να οδηγηθεί το κόμμα στην εξουσία αλλά για να εκφράσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που μετά τη μεταπολίτευση έψαχναν την πολιτική τους στέγαση. Είναι κάτι περισσότερο από επίκαιρη σήμερα και καλό θα είναι να την ξαναθυμηθούμε.

Σήμερα και μόνο η κουβέντα για κοινωνικές συμμαχίες είναι απαγορευτική καθώς το σημερινό ΠΑΣΟΚ κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να συγκρουστεί με όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες που το στήριξαν και από συμμάχους με την πολιτική του να τις έχει μετατρέψει σε εχθρούς.

Είναι τόσο βαθιά τα ρήγματα σε αυτές που είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εχθρότητα και η πολιτική αντιπαλότητα θα πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Δημόσιοι υπάλληλοι, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, νέοι, αγρότες και άνεργοι συγκροτούν σήμερα μια αντι- ΠΑΣΟΚ συμμαχία, πλήρως δικαιολογημένη από τις εχθρικές του πολιτικές. Μοναδικός σύμμαχος αυτής της Κυβέρνησης και δυστυχώς - γιατί έτσι είναι και του ΠΑΣΟΚ – οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και τα κάθε λογής μεγάλα συμφέροντα.

Η στρατηγική μας είναι η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Είναι ώρα πλέον να δούμε τα πράγματα ξεκάθαρα και όχι με τα γυαλιά του διεθνούς μυωπικού οικονομισμού. Η χώρα βρίσκεται σε επιτήρηση και μερική κατοχή.

Το κοινοβούλιο είναι μέσον νομιμοποίησης για να εγκατασταθούν οι ειδήμονες και τεχνοκράτες ως επιτηρητές των μέτρων που προτείνουν και όχι ως σύμβουλοι.

Το σύγχρονο προτεκτοράτο δεν απαιτεί την εγκατάσταση αρμόδιων τοποτηρητών αλλά την υποταγή του πολιτικού συστήματος της χώρας στις απαιτήσεις των δανειστών.
Η Βουλή δεν σχεδιάζει, ούτε αποφασίζει απλά νομιμοποιεί τις αποφάσεις άλλων και οι ξένοι τεχνοκράτες ελέγχουν τους υπουργούς για την εφαρμογή τους.

Όταν το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας λειτουργεί υπό επιτήρηση τότε αργά ή γρήγορα το καθεστώς της Εθνικής Κυριαρχίας που εκχωρεί θα γίνει μόνιμη κατάσταση.

Λαός που ζει σε καθεστώς ελεγχόμενης ελευθερίας καταντάει λαός χωρίς μέλλον και προοπτική και αλλοτριωμένος αποδέχεται ως εθνικό την φιλανθρωπία των αφεντάδων.
Αν η δεξιά ήταν συνηθισμένη σ’ αυτές τις πολιτικές, το ΠΑ.ΣΟ.Κ δύσκολα μπορεί να τις αποδεχθεί.

Ταυτίζονται οι πολιτικές που ασκούνται με τις ψηφισμένες από το Συνέδριο πολιτικές πλατφόρμες;

Δεν χρειάζεται απάντηση.

Απλά αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο η απαξίωση του κόμματος, άρα των στελεχών και άρα η ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΤΥΠΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, που πρέπει να υπάρχει όχι για να εξυπηρετεί το λαό αλλά την ανάγκη του πολιτικού συστήματος.

Από κόμμα ΑΛΛΑΓΗΣ σε κόμμα στυλοβάτη ενός συστήματος που εξυπηρετεί τους λίγους.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είναι προφανές ότι όταν στο κόμμα σου βαθαίνει η κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Όταν ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά παραπαίεις οφείλεις να απαντήσεις με το μοναδικό τρόπο που υπάρχει.

Οφείλεις να ανοίξεις όλες τις συζητήσεις και να ακούσεις τα στελέχη σου, προσπαθώντας να διαμορφώσεις το σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Οφείλεις να ανοίξεις στη διαδικασία ενός δημοκρατικού Συνεδρίου τα πάντα.

Οι απαντήσεις σε θέματα προοπτικής, στρατηγικής και ιδεολογικού προσδιορισμού δεν μπορούν να δίνονται από διαδικασίες σαν και την σημερινή.

Πολύ περισσότερο όταν η θητεία των οργάνων έληξε και κανείς δεν τα νομιμοποιεί και η θητεία του προέδρου επίσης λήγει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ζητήσαμε Συνέδριο αλλά οι συσχετισμοί και οι μικροπολιτικοί υπολογισμοί της ηγετικής ομάδας, των κυρίως υπευθύνων για τη σημερινή κατάσταση, λειτούργησαν αποτρεπτικά.

Είναι ένα λάθος που θα στοιχίσει.

Αλλά προφανώς λίγο κάποιοι ενδιαφέρονται για το ίδιο τους το κόμμα όταν διαπιστώνουν ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν «ενοχλητικές φωνές», κατά τη διάρκεια της άσκησης της Κυβερνητικής Εξουσίας.

Ούτε έλεγχος, ούτε κριτική.

Στο Συνέδριο όμως θα πάμε.

Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι εκεί θα οδηγηθούμε εκτός και αν επιλέξουν την πλήρη παραβίαση του καταστατικού.

Και τα θέματα θα μπούνε και όλα θα συζητηθούνε.

Απλά όσο το καθυστερείτε τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνετε στο κόμμα.

Τόσο μεγαλύτερες πληγές ανοίγετε.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ με στόχο να ανασυστήσουμε το Κόμμα μας ως σοσιαλιστικό Κίνημα της σύγχρονης εποχής, της θεσμικής λειτουργίας, της αποτελεσματικής διακυβέρνησης της χώρας μακριά και έξω από τις επιταγές του ΔΝΤ.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ που θέλουμε είναι δημοκρατικό, με στέρεους εσωκομματικούς θεσμούς και δομή, άρα αντιγραφειοκρατικό.

Είναι λειτουργικό, άρα συντεταγμένο και συνεκτικό.

Δεν είναι κόμμα μελών μιας χρήσης, που εξυπηρετούν ιδιοτελείς στόχους διαιώνισης της νομής της εσωκομματικής εξουσίας. Δεν είναι κόμμα αξιωματούχων και επαγγελματιών της πολιτικής που ανήκουν σε «αυλές» ή ομάδες συμφερόντων.

Είναι περιφερειακό, άρα μη συγκεντρωτικό. Είναι ανοιχτό, όχι μόνο στο όνομα, αλλά στην κριτική, στον διάλογο, στη διαφορετικότητα.

Είναι συλλογικό πολιτικό υποκείμενο, με δημόσια δράση προσανατολισμού και μορφοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας με διαδικασίες αλληλοτροφοδότησης με τα κινήματα.

Γι’ αυτό είναι σοσιαλιστικό, κίνημα χειραφέτησης και σεβασμού των αγώνων του Ελληνικού Λαού και δεν μπορεί να μετατραπεί σε άκρως νεοφιλελεύθερο και νέο-συντηρητικό κόμμα παλαιού τύπου που έχει αναλάβει εργολαβικά να διαλύσει κάθε συνεκτικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους δικαίου και κοινωνικής συνοχής.
Και επιτέλους να μιλήσουμε για την μεταμνημόνιο εποχή.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Κανένας μας δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιεί και να στηρίζει πολιτικές που δεν είναι νομιμοποιημένες από το κόμμα.

Κανένας μας δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να εξαφανιστεί η κριτική και να ομοφωνήσουμε σε πολιτικές που δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ, με τις αποφάσεις των Συνεδρίων, με τις αρχές μας.

Κανένας δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συμφωνούμε με τους καθημερινούς αυτοσχεδιασμούς των Υπουργών και των παρατρεχάμενων τους, όταν δεν είναι ενταγμένοι σε ένα σχέδιο συνολικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση, όταν δεν έχουν ούτε αρχή ούτε και τέλος.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στιγματίζει με τα λόγια και τις πράξεις του ένα ολόκληρο κίνημα και μια πολιτική ιστορία για την οποία μέχρι πριν από ένα χρονικό διάστημα ήμασταν περήφανοι και σήμερα στεκόμαστε πολιτικά ντροπιασμένοι και απογοητευμένοι.

Γιατί αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών μας δεν μπορούν και δεν θέλουν να στηρίξουν πολιτικές με τις οποίες διαφωνούν!

Για αυτό απέχουν, για αυτό οι διαδικασίες που προηγήθηκαν θύμιζαν άλλα κόμματα και όχι το ΠΑΣΟΚ, για αυτό δεν ανανεώνονται οι κάρτες μελών.

Δεν το βλέπετε σύντροφοι της ηγετικής ομάδας;

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η λύση πρέπει να δοθεί και πάλι από το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει το βάρος, για μια ακόμα φορά, να δώσει προοπτική και ελπίδα στο λαό αυτής της χώρας.

Τα στελέχη του οφείλουν να κατανοήσουν τον ιστορικό τους ρόλο αυτή την περίοδο.

Η αποχή και η αποστράτευση δεν είναι λύση.

Αντίθετα μεγαλώνουν το πρόβλημα καθώς αφήνουν το πεδίο δράσης ελεύθερο για όσους σχεδιάζουν την οριστική μετάλλαξη του κινήματος.

Για όσους θέλουν ένα κόμμα σιωπηλό, φοβισμένο, αποιδεολογικοποιημένο, διαλυμένο.

Η γκρίνια και η απογοήτευση, η διαφωνία και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε δύναμη αλλαγής της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα.

Η λύση θα δοθεί μόνο μέσα από το ΠΑΣΟΚ ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με παγιωμένες γραφειοκρατικές δομές χρόνων.

Μπορεί λίγοι να διαχειρίζονται τις τύχες της Κυβέρνησης και του κόμματος όμως η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των πολλών, των μελών, του κάθε στελέχους που απαιτεί να ακούγεται η φωνή του, που θέλει να προσφέρει και όχι να πάρει, που θέλει να είναι περήφανο για αυτά που πιστεύει και που πρεσβεύει.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όσο καταστροφική για το κόμμα και το λαό μας είναι η άσκηση αυτών των πολιτικών τόσο καταστροφικό θα ήταν να μεταβούμε όλοι μας στη στάση της συλλογικής αδράνειας.

Για αυτό σας καλώ να βρεθούμε όλοι μας στις οργανώσεις.

Να λειτουργήσουμε το κόμμα έτσι όπως πρέπει.

Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε διαδικασίες, αποφάσεις και προοπτική.

Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε ένα Δημοκρατικό, Ανοιχτό και Ουσιαστικό Συνέδριο όπου θα δώσουμε απαντήσεις σε όλα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όσο υπάρχει ακόμα ελπίδα να την κρατήσουμε ζωντανή.

Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στο λαό, απέναντι στην ιστορία του κινήματος μας, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας.

Και αυτό θα κάνουμε.


To φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ


Την πρόθεσή του να μην προχωρήσει «ελαφρά τη καρδία» στην κατάθεση νέας πρότασης για την ονομασία της ΠΓΔΜ, εκτός εάν έχει «σοβαρές ενδείξεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μια τέτοια κίνηση», και καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή «έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή και από τις δυο πλευρές ως βάση διαπραγμάτευσης», γνωστοποιεί ο ειδικός διαπραγματευτής Μάθιου Νίμιτς.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Νίμιτς παρατηρεί ότι στην εικοσαετή διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ υπήρξαν στιγμές που είτε η Αθήνα είτε τα Σκόπια είχαν την αναγκαία βούληση και ευελιξία να αποδεχθούν συμβιβαστική λύση, αλλά ποτέ ταυτόχρονα.

Αποτιμά παράλληλα θετικά το ότι η κυβέρνηση Καραμανλή αποδέχθηκε τη σύνθετη ονομασία, αλλά και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εγκαινίασε απευθείας επαφές με τον ομόλογό του.

Θεωρεί τέλος ότι η ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων είναι ενέργεια που αυξάνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός στα Επιτελεία

Ενώ η Αθήνα παρακολουθεί αμήχανη την ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται ότι έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με το δεύτερο, το Ισραήλ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας την οποία χαρακτηρίζει ως “κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία” και αποτελεί συνέχεια του “άξονα του κακού”.

Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, Ο εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε ότι «η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»!

Η επιστολή που είναι η πρώτη απάντηση του Ισραήλ στην Άγκυρα για την αποπομπή Ισραηλινού πρεσβευτή και τις “κυρώσεις” που ο αλαζονικός Α.Νταβούτογλου θεωρεί ότι θα κάμψουν το Ισραήλ είναι άκρως επιθετική κατά της Άγκυρας και την φέρνει στο ίδιο επίπεδο με το Ιράν: «Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Η αναφορά στον «άξονα του κακού» (καθεστώτα επιπέδου Ιράν και Βόρειας Κορέας) είναι κρίσιμη γιατί πλέον η Τουρκία παύει να αντιμετωπίζεται από το Ισραήλ ως “παρεξηγημένος σύμμαχος” και θεωρείται πλέον “εχθρός”.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος καλεί τις ΗΠΑ να επιβάλουν οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μέχρι η Τουρκία να «αλλάξει δρόμο», εξομοιώνοντάς την με τα καθεστώτα του Ιράν, της Συρίας και της Β.Κορέας! «Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια – συνεχίζει η επιστολή του Ντάνον. Υποστήριξαν τον στολίσκο για τη Γάζα και τολμούν να απαιτούν από το Ισραήλ να απολογηθεί», καταλήγει στην επιστολή του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο ταξίδι του που ξεκινά αύριο στο Ισραήλ θα τύχει υποδοχής στενού συμμάχου και στρατηγικού εταίρου, αναφέρουν πηγές από το Τελ Αβίβ. Και όλα αυτά μόλις δύο εβδομάδες πριν το γεωρύπανο της Noble Energy, σαλπάρει για την κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, το Ισραήλ έχει συμφωνήσει με την Κύπρο στην μοιρασιά των ποσοστών των κοιτασμάτων του οικοπέδου “12″, αφού την Noble Energy το Ισραήλ την έστιλε στην Κύπρο και κατ’αυτό τον τρόπο αναλαμβάνουν και την ασφάλεια της γεώτρησης πέρα βέβαια από τον 6ο Στόλο.

Η κυπριακή κυβέρνηση σε συνεργασία με την εταιρία Noble Energy έχουν ετοιμάσει τους σχετικούς χάρτες για το σημείο που θα στηθεί η πλατφόρμα άντλησης του φυσικού αερίου, ακόμα και το σημείο που θα μεταφέρεται το προσωπικό με ελικόπτερο.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η πληροφόρηση ότι «Οι έρευνες θα αρχίσουν και θα συνεχισθούν χωρίς χρονοτριβή» ως στις τουρκικές απειλές που εκτοξεύονται και σε κύκλους του ΟΗΕ που ζητούν αναβολή των γεωτρήσεων. Επίσης η Λευκωσία είναι έτοιμη να προκηρύξει την αδειοδότηση και για άλλα θαλάσσια οικόπεδα εντός της ΑΟ Κύπρου σε Γαλλία και Ρωσία!

Στην Αθήνα φοβούνται (δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγραφεί η συμπεριφορά της κυβέρνησης) ότι επειδή η Τουρκία δεν θα τολμήσει να πειράξει την πλατφόρμα της γεώτρησης θα επειχειρήσει να σηκώσει την ένταση και να την μετάτρέψει σε “θερμή κρίση” στην Κύπρο (όπως σαφώς δήλωσε ο Ε.Μπαγίς) ή ακόμα και στο Αιγαίο.

Τα Επιτελεία βρίσκονται ήδη από τα τέλη Αυγούστου επί ποδός συναγερμού. Μετά τις ειδικές δυνάμεις και την 13η ΔΕΕ ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος,επισκέφθηεκε την 95 ΑΔΤΕ στα Δωδεκάνησα, όπου πάντα είναι πρώτα υποψήφια για τουρκική επιθετική ενέργεια. Χθες ο Αρχηγός του ΓΕΝ Δημήτρης Ελευσινιώτης πήγε στο αρχηγείο του Στόλου και προχώρησε σε επιθεώρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι “Τουλάχιστον 10 ίσως και 11 φρεγάτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναπτυχθούν στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο και 5 υποβρύχια συν τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και βέβαια όλες οι Super Vita. Και στις επάκτιες συστοιχίες Exocet MM-40 η διαθεσιμότητα είναι σε πολύ υψηλά νούμερα”.

Που σημαίνει ότι ο τουρκικός στόλος μπορεί να “κλειδωθεί” ή να αποτελέσει το Αιγαίο απαγορευμένη θάλασσα. Το Π.Ν. έχει “το νου του” και στην Α.Μεσόγειο, αλλά η άποψη είναι ότι “Εκεί για την ώρα υπάρχουν κι άλλοι (σ.σ. εννοεί Ισραήλ, ΗΠΑ). Το Αιγαίο είναι προτεραιότητα».

Και στην Αεροπορία οι διαθεσιμότητες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα…

Πηγή