Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Αυγ 2011

Πριν από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή των Ελλήνων, σε άρθρο μου στις 13 Ιουλίου 2011 με τίτλο «Η χαμένη ευκαιρία της Κυβέρνησης» μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Αυτή τη χρονική περίοδο, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει το λάθος της άρον-άρον ψήφισης του μνημονίου άνευ ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, εκβιάζοντας τους τροικανούς για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, επενδύοντας στο φόβο των Ευρωπαίων για την επικείμενη διάλυση της Ευρωζώνης. Πριν λίγες μέρες, ανησυχούσαν όλοι και ήταν κοινή η διαπίστωση (ΗΠΑ και ΕΕ), πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος θα σήμαινε την απομάκρυνσή της από το ευρώ και ταυτόχρονα θα λειτουργούσε ως μεταδοτική ασθένεια για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και πιθανώς την Ιταλία και την Γαλλία) με κοινή κατάληξη την διάλυση της ζώνης του ευρώ. Δεν επένδυσε λοιπόν η Ελληνική Κυβέρνηση στο φόβο της ΕΕ, πως πιθανή πτώχευση της Ελλάδος οδηγεί σε πτώχευση της Ευρώπης, παρότι ήταν βέβαιο, πως η πέμπτη δόση του δανείου ήταν εξασφαλισμένη και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση, άσχετα, εάν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο. Με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση απεμπόλησε για άλλη μια φορά το δικαίωμα του ισότιμου εταίρου την ΕΕ και αποδέχθηκε να θεωρείται από τους Ευρωπαίους ως ένας κοινός δανειολήπτης. Αυτή, ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας».

Πριν από την σύνοδο κορυφής την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, σε άλλο άρθρο μου με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, εμείς;» τονίζονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Σήμερα, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση, η αναστάτωση στην Ευρώπη για την πιθανή πτώχευση της Ελλάδος που θα επιφέρει την διάλυση της ευρωζώνης είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ιδιαίτερα, μετά και τις κερδοσκοπικές πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης προς την Ιταλία, αλλά και τις ΗΠΑ, που έχουν επιφέρει κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της Ευρώπης. Κύριοι της κυβέρνησης, επιτέλους σοβαρευτείτε και εν όψει της εκτάκτου συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί η αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστείτε τούτη την ύστατη ώρα για την Ελλάδα, πως χρειάζεται από μέρους σας αταλάντευτη και σκληρή διαπραγμάτευση με τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους, δηλαδή τους τραπεζίτες της Ευρώπης υπέρ των Εθνικών μας συμφερόντων.

Όμως, Εθνικό μας συμφέρον είναι να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος και απαιτείται εκτός της επαναγοράς των ομολόγων μας, να διεκδικηθεί η δραστική περικοπή του χρέους, κάτι που τελευταία συζητούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.

Επίσης, θα πρέπει η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8%. Τέλος, θα μπορούσε να διεκδικηθεί τριετής έως πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας. Τα παραπάνω αποτρέπουν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το έχουν καταλάβει, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Η Ελληνική κυβέρνηση το έχει καταλάβει;».

Σήμερα, βρίσκομαι ξανά στη δυσάρεστη θέση να σημειώσω ότι στην Σύνοδο κορυφής η Κυβέρνησή μας για άλλη μια φορά δεν διαπραγματεύθηκε και αρκέστηκε στα ψίχουλα που μας πέταξαν οι εταίροι μας. Ψίχουλα που πολύ σύντομα τα πήραν πίσω, όταν οι πιέσεις των αγορών προκάλεσαν πανικό στην ΕΕ με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας των ΗΠΑ από τους Standard & Poor’s. Μια υποβάθμιση που χαρακτηρίζεται δραματική για την υποτιθέμενη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Μια υποβάθμιση που είχε να υποστεί η Αμερική από το 1946.

Μετά, λοιπόν, και τις πρόσφατες κερδοσκοπικές πιέσεις των οίκων αξιολόγησης προς την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες αρνούνται να δανείσουν στην Ελλάδα με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που οι ίδιες δανείζονται, σταματούν οι θριαμβολογίες της ανύπαρκτης Κυβέρνησης για τα δήθεν επιτυχή αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών και όλα δείχνουν πως θα μας δώσουν την έκτη δόση, το Σεπτέμβριο, όχι με το επιτόκιο εξυπηρέτησης 3,5% που αποφάσισαν, αλλά με το προηγούμενο επιτόκιο.

Αυτή είναι εξέλιξη που δραματοποιεί πολύ περισσότερο την κατάσταση της οικονομίας μας. Μιας οικονομίας που δυστυχώς ζητάει όλο και περισσότερες θυσίες από τον Ελληνικό λαό, δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλες ευκαιρίες στα ξένα συμφέροντα. Η κυβέρνηση που ήδη υλοποίησε «γενναίες» περικοπές μισθών και θα υλοποιήσει πολύ σύντομα τις νέες περικοπές των επιδομάτων του Δημοσίου, που δρομολογεί την έκτακτη εισφορά στα ΙΧ, την εισφορά αλληλεγγύης του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, την αύξηση παρακράτησης φόρου, την εισφορά υπέρ της ανεργίας για τους δημόσιους υπαλλήλους, της περαίωσης και του φόρου ακίνητης περιουσίας, βρίσκεται προ των πυλών μαζικών απολύσεων στο δημόσιο ενώ αναμένονται περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, η παράλογη αύξηση του ΦΠΑ για τα είδη εστιάσεως στο 23% από την 1η Σεπτεμβρίου θα μειώσει δραστικά την κίνηση στα εν λόγω καταστήματα με αποτέλεσμα να χαθούν και εκεί αρκετές χιλιάδες θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα ο τουρισμός στον οποίο βασιζόταν η υποτιθέμενη ανάπτυξη της χώρας, θα πληγεί ανεπανόρθωτα.

Στις μέρες μας, όμως, βιώνουμε όχι μόνο μια Ελληνική κρίση, αλλά μια παγκόσμια οικονομική κρίση. Μια κρίση που δεν μπόρεσαν να προβλέψουν και να αντιμετωπίσουν οι μικρόψυχοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες που τις τελευταίες δεκαετίες κυβερνούν τις χώρες τους. Ηγέτες με πρώτη και χειρότερη την αλαζόνα Καγκελάριο της Γερμανίας, κ. Μέρκελ, που δεν κατάλαβαν, πως με τις όποιες αποφάσεις τους στην τελευταία σύνοδο κορυφής δεν θα έσωζαν μόνο την Ελληνική οικονομία, αλλά πρωτίστως την Ευρωπαϊκή. Έτσι, οι κοντόφθαλμοι πολιτικοί πήραν κοντόφθαλμες και μικρόψυχες αποφάσεις και οδηγούν την ΕΕ στην πλήρη διάλυσή της αντί στη διάσωσή της. Μια διάλυση που θα ξεκινήσει από τις τράπεζες που ελέγχουν τα ομόλογα όλων των χωρών της ΕΕ, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την πίεση των αγορών και των τοκογλύφων κερδοσκόπων. Αυτών που με ταχύτητα φωτός και με χειρουργική ακρίβεια προωθούν την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης. Τα παραπάνω ισχυροποιούνται και με τον πανικό που έχει καταλάβει την υπερδύναμη των ΗΠΑ, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, και των πρόσφατων δηλώσεων Κινέζου αξιωματούχου που μίλησε για παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, θεωρώντας πως έτσι θα αποφευχθεί η παγκόσμια οικονομική καταστροφή, που έχει προκληθεί από μια χώρα (εννοώντας τις ΗΠΑ που χρωστούν στη Κίνα 1,1 τρις δολάρια).

Αυτή, λοιπόν, η οσφιοκαμπτική και επικίνδυνη Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αφουγκρασθεί επιτέλους, τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση και τον πανικό που έχει επιφέρει στην ΕΕ και στις ΗΠΑ και με γενναιότητα να διεκδικήσει όσα αναφέρω στο από 19/7/2011 άρθρο μου που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα την κάνουν εκ νέου ανταγωνιστική, παραγωγική και βιώσιμη. Σύμμαχος στις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να λάβει έστω και την ύστατη ώρα η Κυβέρνηση είναι η εφημερίδα «New York Times», η οποία σε προχθεσινό της κύριο άρθρο επιρρίπτει ευθύνες στους Ευρωπαίους ηγέτες για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσεως. Η Αμερικανική εφημερίδα θεωρεί πως σωτηρία για την Ελλάδα θα υπάρξει μόνο διά μέσω της ενίσχυσης της ανάπτυξης, της μείωσης των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια και με φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Κατηγορεί δε, τη κ. Μέρκελ, τον κ. Σαρκοζί και άλλους ευρωπαίους ηγέτες πως δεν νοιάζονται για ουσιώδη ανάπτυξη της Ελλάδος με την οποία θα μειώσει τα χρέη της αλλά ενδιαφέρονται πρωτίστως για το πώς θα μειώσουν τις απώλειες των τραπεζών. Παράλληλα, οι δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν που ισχυρίσθηκε πως η βοήθεια στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί άμεσα, δίνουν επιπλέον βαρύτητα στην άποψη περί άμεσης οικονομικής ενίσχυσης της χώρας.

Ωστόσο, οφείλω να καταθέσω την συγκρατημένη αισιοδοξία μου για το αν η Ελληνική Κυβέρνηση θα σηκώσει κεφάλι απέναντι στους ανίκανους και φαύλους πολιτικούς ηγέτες της ΕΕ, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το Ελληνικό χρέος. Αμφίβολο, θεωρώ, είναι αν εισπράττει όλες τις αντιδράσεις του λαού μας για τα αντιλαϊκά μέτρα που τον έχουν εξαθλιώσει και αν έχει επεξεργασθεί κατάλληλα όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα που είναι εναντίον των αποφάσεών της. Άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας:

«Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».
 • Γράφει ο HEIL GAP
RELAX! Πως το λένε; ΗΡΕΜΙΑ παιδιά και μην αγχώνεσθε. Τώρα πλέον γιατί να ανησυχείτε; έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει πλέον λόγος. RELAX. Αναπαυθείτε μακάριοι, εφόσον οι λογίστριες του περισσού, παρέα με τους πρασίνους εκσυγχρονιστές και τους λοιπούς παλαιοδημοκρατες, αφού λοιπόν πρώτα έπεισαν και γενικά «έψησαν» τους Έλληνες περί των μυρίων κακών ενός εθνικού κράτους απέναντι στην παγκόσμια υπεροχή μιας διεθνιστικής πολυπολιτισμικής κοινωνίας, τα κατάφεραν μια χαρά ώστε στην συνεχεία να τους αφήσουν όλους ανέργους και «στην ψάθα», «κληροδοτώντας» πλέον όλες τις δουλείες τους εις τους λαθραίως εισαχθέντας αλλοδαπούς, αφήνοντας έτσι τους έλληνες στην ανεργία και την ανέχεια μεν, αλλά τιμώντας τους όμως με την υπέρτατη διάκριση του “πενταδάκτυλου” ή κοινώς του «αντιρατσιστή», βοήθεια μας.

Αλλά το πως γίνεται οι πρώην κόκκινοι να βλέπουν μονό «αναλαμβανόμενες κρίσεις του καπιταλισμού » να αγνοούν την Μεγάλη Άπατη της Ύφεση του 21ου Αιώνα, ε, αυτό ούτε και ο HEIL GAP μπορεί να σας το εξηγήσει, άλλωστε καλά είμαστε έξω και κάνουμε και κανένα μπάνιο, τι τις θέλουμε τώρα τις μηνύσεις και την ψειρού, βεβαίως-βεβαίως.

Από το καλοκαίρι του 2007, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας των κεντρικών τραπεζών της υφηλίου μαζί με τις παγκόσμιες εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες ώστε να διατηρήσουν μια «σκιώδη οικονομική χρηματοπιστωτική δύναμη», ένα τέχνασμα που βασίζεται σε απάτες και είναι δομημένο μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, το διαβόητο σχέδιο Ponzi.

Τα τελευταία επτά χρόνια, το παγκοσμιοποιημένο σύστημα «Ponzi» με τους σκιώδεις δανειστές του και τις «μυστικές» «φανερές» λέσχες τους (γιατί τρελαίνομαι;) που έχουν καταφέρει ώστε να μεταγγιστούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία στους αυτοαποκαλούμενους ικανούς επενδυτές, λόγω του ότι παγκοσμίως, όλες οι κυβερνήσεις μας πρόεκυψαν ξαφνικά τόσο πολυέξοδες και σπάταλες.

Κρυμμένο πίσω από τα πρωτοσέλιδα της οικονομικής καταστροφής που σαρώνει όλη την υδρόγειο, βρίσκεται μια άλλη ιστορία - μια σκοτεινή ιστορία των ολίγων ανδρών που ενορχήστρωσαν την κρίση και έχουν συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο και εξουσία σε βάρος των εκατομμυρίων που είναι σήμερα άνεργοι και έχουν αποκλειστεί, «αυτό-εξοριζόμενοι» μέσα στα ίδια τους τα σπίτια τους.

Στο απόγειό του, το σύστημα Ponzi προ ήμερων «έσωσε» και την Proton Bank, και όλα καλά, όλα άγια που λέει και ο Λουκιανός, ενώ στο βάθος ακούγονται χειροκροτήματα από το εθνικόφρων super-market.

Τελικά αρχίζω να αναρωτιέμαι για το τι είναι το πιο τρελό, αυτή η καθημερινή απάθεια των ελλήνων απέναντι στα γεγονότα και τις διασώσεις τύπου «η απόλυτη ξεφτιλα» “Proton Bank” και την παγκοσμιοποίηση της φτώχειας, ή εκείνη η θείτσα στην παραλιακή καντίνα του νησιού, που ενώ μου πρόσφερε ένα δίφυλλο και της απάντησα ευχαριστώ δεν πίνω τέτοια πράγματα, με ρώτησε με ενδιαφέρον «γιατί πιδακι μ, αρουστο εισι;».

Και ξαναγυρνώντας στο φιλμάκι και στην Γάλλια θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τα φιλαράκια μας ότι ο φωτογράφος, Maxim Lepante, είναι ο άνθρωπος που επίσης συνέθεσε πάρα πολλά βίντεο της προσευχής μουσουλμάνων στους δρόμους του Παρισιού.

Πολύ γνωστό γαλλικό μπλογκ (ονόματα δεν λέμε, διότι οι καιροί έγιναν πονηροί) ανοίγει με μια παρατήρηση σχετικά με την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ συνεργασία του κράτους στο κτίσιμο όλων αυτών των τεμενών, στη συνέχεια ακολουθεί την ανάπτυξή τους από το 1965 έως σήμερα. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν 2.359 τζαμιά στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων πολλών υπό κατασκευή.

Οι εικόνες είναι κατ αρχάς από τα υπάρχοντα οικοδομήματα, κατόπιν δε ακλουθούν αυτών που βρίσκονται υπό κατασκευή ή στο στάδιο του προγραμματισμού…

Σε σύνολο όλα τα νέα τζαμιά είναι 105. Αναφέρεται δε χαρακτηριστικά ότι τελικά επάνω τους θα κυματίσει η σημαία της Αλγερίας και οι λέξεις "Η Γαλλία είναι δική μας!").

Και τι άλλο άραγε θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος βλέποντας το φιλμάκι :
«Les mosquées envahissent la France!»

Αλλά αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι είναι το γιατί άραγε, τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι επιλέγουν να προσεύχονται στα πεζοδρόμια, εφόσον υπάρχουν τόσα πολλά τζαμιά στη Γαλλία;

Α, αυτό είναι η σωστή απάντηση,
«Απλώς αξιοποιούν προς όφελος τους την ενοχή των politically correct (πολιτικώς ορθών) ηλιθίων»

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ
Θαυμάστε τους.
Islamisation de la France avec la complicité de l'UMP du PS et des VertsΑς μην έχουμε αμφιβολίες: Το Ισλάμ είναι ένα πολιτικό κίνημα ρατσιστών που μεταμφιέζεται ως νόμιμη θρησκεία.

Πρόκειται για ένα φανατικό πολιτικό σύστημα με φασιστικούς και ρατσιστικούς νόμους.

Ο στόχος της ισλαμικής κυβέρνησης είναι η «υπέροχη» της μέσω της καταστολής της πολυφωνίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου.

Κάθε πολιτικός που δεν το γνωρίζει είναι είτε ανίδεος ή (πώς να τον πω) εντάξει, «ένας άθλιος απατεώνας».

Είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ σίγουρο πλέον ότι οι ισλαμιστές προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ισλαμικά χαλιφάτα στο δυτικό ημισφαίριο. Μουσουλμάνοι προσεύχονται σε τάξεις, όπως οι στρατιώτες του Αλλάχ στον δρόμο, ως απόδειξη της «υπέροχης» τους. και για αυτό προσεύχονται και παρελαύνουν μέσα από τις Ευρωπαϊκές πόλεις για να δηλώνουν την πλήρη περιφρόνηση τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα των άλλων.

Είναι μια μορφή απειλής θανάτου από αυτή την κουλτούρα του Θανάτου. Θέλουν να μας κάνουν να τους φοβόμαστε.

Πάντως τα αυγά που τους πέταξαν οι έλληνες πατριώτες πριν από δέκα μήνες στο προτελευταίο τούρλωμα των πισινών τους στην Αθήνα είναι μια ενέργεια που ΕΓΡΑΨΕ σε όλο τον διεθνή τύπο.

Οι Μουσουλμάνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεφύγουν με την προσευχή τους, αλλά όσες φορές και εάν προσεύχονται, δεν τους είναι αρκετό. Διότι αυτός είναι ένας παραπλανητικός τρόπος για να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι τόσο πολύ θρησκευόμενοι.

Όταν θα μας επιτεθούν θα σας λένε ότι κάτι τους έκανε να αντεπιτεθούν και να ξεκινήσουν έναν πόλεμο για τον Αλλάχ. Πρώτα…, μετά…, και, στη συνέχεια, η σιωπή...

Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αποφασίσει σχετικά για μια συμμαχία με τον αραβικό κόσμο και αυτό δεν είναι μόνο κάτι που αφορά την εξωτερική πολιτική, αλλά και σε από μέσα θέματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας, όπως η μετανάστευση, η ένταξη των μεταναστών και η ιδέα ότι το Ισλάμ αποτελεί μέρος της Ευρώπης.

Το νέο ευρωπαϊκό πολιτισμό των αποφάσεων μπορεί δικαίως να χαρακτηρισθεί ως πολιτισμός «της dhimmitude». Η dhimmitude λέξη προέρχεται από τον ισλαμικό νομικό χαρακτηρισμό «dhimmi». Αναφέρεται στα υποταγμένα άτομα μη μουσουλμάνους που δέχονται περιοριστική και εξευτελιστική υποταγή μπροστά στην ισλαμική δύναμη, προκειμένου να αποφευχθεί η υποδούλωση ή ο θάνατος τους.

Ο κ. Καραμπελιάς τους αποκαλεί ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ. Το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα, είναι ένα προϊόν του τρέχοντος έτους ηλικίας 1.300 ετών δυναμικής τζιχάντ, κατά την οποία κάποτε ακμάζοντες μη μουσουλμανικοί πολιτισμοί στην πλειοψηφία έχουν μειωθεί σε μια κατάσταση δυσλειτουργίας και dhimmitude.

Οι dhimmis είναι κατώτερα όντα, που υφίστανται την ταπείνωση και την επιθετικότητα στη σιωπή.

Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στους Μουσουλμάνους να απολαμβάνουν μια ατιμωρησία που αυξάνει τόσο το μίσος τους όσο και την αίσθηση της ανωτερότητας, υπό την προστασία του νόμου.
Οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν και φέτος να προσευχηθούν σε μεγάλους κλειστούς χώρους, όπως ΠΡΟ πέρυσι. Θα το πράξουν όμως;

Εκμεταλλευόμενοι για λογαριασμό τους το παγιωμένο καθεστώς ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, υπό των τελευταίων κυβερνήσεων της Ελλάδος, κυβερνήσεις οι οποίες ως πιστές στο όραμα της ΕΥΡΑΡΑΒΙΑΣ, είναι θετικές ΥΠΕΡ της κατάληψης-κατάχρησης των δημόσιων μας χώρων, φαίνεται ότι μάλλον θα πραγματοποιήσουν και πάλι δημόσια προσευχή στα Προπύλαια, στον χώρο που συμβολίζει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο τον νεοελληνικό πολιτισμό. Η επιλογή τους αυτή πέρυσι δεν ήταν τυχαία. Διακήρυξαν εμπράκτως την απόφασή τους να μας ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ και να «προβάλλουν δυναμικά» τη δική τους θρησκευτικό-πολιτισμική ταυτότητα στην καρδιά του ελληνικού δημόσιου χώρου δίδοντας επίσης το σημειολογικό μέσα από το μήνυμα της κατάληψης του κέντρου της πόλεως, το οποίο κατέκτησαν μετά από μια συμβολική = ΝΕΑ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ = και ευχαρίστησαν τον θεό τους για την νίκη τους, έξω από το κτίριο λίκνο του πολιτισμού μας και της ελληνικής παιδείας μας, στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Η Ευρώπη για τους ευρωπαίους ή για το Ισλάμ;


 • Ο φερετζές της διαπλοκής και της διαφθοράς τώρα και με νόμο!
 • Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο του σχετικού νόμου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών μέχρι 5 χρόνια και μειωμένο ωράριο εργασίας προτείνει σε όσους εργαζόμενους του Δημοσίου το επιθυμούν, η κυβέρνηση.

Οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α αυξάνουν το διάστημα που μπορεί κάποιος να λαμβάνει άδεια άνευ αποδοχών για "σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους" από 2 έτη που ήταν μέχρι σήμερα στα 5.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι με αίτησή τους θα μπορούν να εργάζονται μέχρι και 50% λιγότερες ώρες για χρονική διάρκεια μέχρι 5 χρόνια. Ο μισθός θα μειώνεται αναλόγως και θα μπορεί ο εργαζόμενος είτε να προσέρχεται λιγότερες ώρες στη δουλειά είτε λιγότερες μέρες.

Η κυβέρνηση τονίζει πως η χρήση των διευκολύνσεων αυτών δεν συνιστά επιβαρυντικό υπηρεσιακό στοιχείο για τον εργαζόμενο και ότι η άδεια άνευ αποδοχών δεν προσμετράται στα συντάξιμα χρόνια.

Μέχρις εδώ όλα δείχνουν όμορφα και ωραία.

Όμως, με μία δεύτερη ματιά διαπιστώνουμε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι σοσιαλιστικά φτιαγμένη. Δηλαδή, ο κάθε δημόσιος - κρατικός υπάλληλος θα μπορεί (σύμφωνα με τα νέα ήθη του Jefry -The Liar- GAP και της ντιντιδοπαρέας του) ένας τελωνειακός ή ένας εφοριακός ή ένας υπάλληλος της πολεοδομίας ή ένας του ΙΚΑ να "ελέγχει" κάποιον επιχειρηματία, να του βάζει ένα πρόστιμο "χάδι" για μια παράβαση μεγάλη, να τον "γλυτώνει" δηλαδή από κάποια εκατομμυριάκια και μετά -σύμφωνα πάντα με το νόμο- ο υπάλληλος να παίρνει άδεια και να δουλεύει στη δούλεψη του επιχειρηματία... "μοιραζόμενος" κάποιο μεγάλο μερίδιο του κανονικού προστίμου...

Όμορφος κόσμος, ΓΑΠικά πλασμένος... Και, βεβαίως-βεβαίως, μαντέψτε ποιοί υπάλληλοι θα έχουν πρόσβαση στην επιβολή προστίμων...

Well done Jefry!!! Go all the way baby!!!

Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας... τους ορίζοντες που ανοίγονται στο βαθύ γνωστό ΠΑΣΟΚ

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση
Ωμός, όπως πραγματικά ταιριάζει σε έναν υπουργό Οικονομικών του Ράιχ, ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αλαζονικός, όπως ταιριάζει σε έναν Γερμανό στις δηλώσεις που έκανε στο περιοδικό Στερν: «Ένα κράτος-μέλος της ΕΕ με προβλήματα, το οποίο δέχεται βοήθεια, πρέπει σε αντάλλαγμα να παραδίδει στην ΕΕ ένα μέρος των κυριαρχικών του δικαιωμάτων», τόνισε.

Όποια χώρα της ΕΕ δανείζεται δηλαδή από τους «φίλους» και τους «εταίρους» της δηλαδή, θα περνάει σε κατάσταση υποτέλειας, χάνοντας την υπόστασή της ως κυρίαρχο κράτος! Θα μετατρέπεται δηλαδή σε επαρχία του Ράιχ με περιορισμένα δικαιώματα, ήθελε να πει ο Σόιμπλε αλλά για την ώρα κρίνει ότι δεν ωρίμασαν οι συνθήκες για να το διακηρύσσει ανοιχτά και δημόσια.

Για όποιον δεν το κατάλαβε, ο Σόιμπλε το επανέλαβε την επόμενη μέρα σε νέα συνέντευξή του στην επαρχιακή γερμανική εφημερίδα Πασάουερ Νόιε Πρέσε: «Τα κράτη που γυρεύουν βοήθεια πρέπει να παραδώσουν ένα μέρος της κυριαρχίας τους, πρέπει να υποδουλωθούν σε σκληρές προϋποθέσεις και αυστηρή επιτήρηση», ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά.

Σαν τους ναζί βασανιστές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, έδειξε να απολαμβάνει τον πόνο που προκαλεί αυτή η πολιτική. «Δεν είναι κατά κανένα τρόπο ελκυστικό, όπως φαίνεται, να τρυπώσει κάποια χώρα κάτω από την ομπρέλα προστασίας (σ.σ. εννοεί καθεστώς Μνημονίου της ΕΕ). Όλα τα κράτη αμύνονται απελπισμένα εναντίον του ενδεχομένου αυτού.

Οι υποχρεώσεις είναι σκληρές. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έπρεπε να εξωθηθούν για να ζητήσουν βοήθεια. Τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων που συνοδεύουν (το καθεστώς Μνημονίου) μπορεί να σημαίνουν μαζικές διαμαρτυρίες του πληθυσμού. Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία οδήγησαν σε νέες εκλογές και σε αλλαγές των κυβερνήσεων», υπογράμμισε σαδιστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, απολαμβάνοντας το γεγονός ότι και οι δουλικές προς το Βερολίνο κυβερνήσεις που έβαλαν τις χώρες τους σε καθεστώς Μνημονίου σαρώθηκαν στις κάλπες από τους εκλογείς, αλλά αντικαταστάθηκαν από κυβερνήσεις που είναι εξίσου δουλικές ή και περισσότερο –όπως στην Πορτογαλία– προς το γερμανικό Ράιχ.

Ο Σόιμπλε χλευάζει τις αστικές τάξεις και τους πληθυσμούς των υποτελών χωρών και τους λέει κατάμουτρα ότι ...χάρη τους κάνει και δεν τους πετάει έξω από το ευρώ και την ΕΕ. Η παράδοση τμήματος της εθνικής κυριαρχίας «είναι πάντα καλύτερη από το να πετάξουμε τα κράτη που έχουν χρέη έξω από την ευρωζώνη» υπογράμμισε κυνικά στη συνέντευξή του στο Στερν. Στην άλλη συνέντευξή του στην Πασάουερ Νόιε Πρέσε ο Σόιμπλε επισημαίνει και τη διάσταση ότι τα βασανιστήρια που υφίστανται οι λαοί των υποτελών χωρών είναι για ...ιερό σκοπό, για το καλό της ευρωζώνης: «Αυτά είναι για πολλούς πολύ επώδυνα, αλλά πάντα είναι καλύτερα από το να τεθεί σε κίνδυνο η ακεραιότητα της ευρωζώνης», τόνισε. Διαφωτιστική η στάση του Σόιμπλε για τους λαούς της Ευρώπης: Όποιος θέλει να ζήσει έχοντας ως νόμισμα το ευρώ, να ξέρει ότι το αντίτιμο είναι να ζήσει υπόδουλος στους Γερμανούς για πάντα! Καθαρά πράγματα...

Η γελοιοποίηση της χώρας μας αντανακλάται σε μια εξωφρενική πρόταση που έκανε ο γερμανός επίτροπος στην Κομισιόν για θέματα ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξη που έδωσε στην τοπική γερμανική εφημερίδα Χάμπουργκερ Άμπεντμπλατ: «Φαντάζομαι ότι καθηγητές επαγγελματικών σχολών και έμπειροι και ειδικευμένοι τεχνίτες που βρίσκονται στη σύνταξη, θα μπορούσαν να σταλούν στην Ελλάδα για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο σε εθελοντική βάση.

Οι ευρωπαίοι ειδικοί θα είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τους Έλληνες στο αντικείμενό τους στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας. Το κόστος θα μπορούσαν να το επωμιστούν από κοινού η Αθήνα και οι χώρες προέλευσής τους», δήλωσε ο γερμανός κομισάριος με κάθε σοβαρότητα. Οι Έλληνες δηλαδή θα χρηματοδοτούν ...εκδρομές των γερμανικών ΚΑΠΗ στην Ελλάδα, όπου οι καλοκάγαθοι γερμανοί, ολλανδοί, Φιλανδοί συνταξιούχοι θα διδάσκουν τέχνες και γράμματα στους ιθαγενείς Μάου Μάου της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου! Για δέκα (ή και 50) χρόνια τουλάχιστον!

Δηλαδή πόσο πιο τριτοκοσμική αντίληψη για την Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί; Γιατί φυσικά, επειδή ο Γκίντερ Έτινγκερ δεν είναι γερμανός χωριάτης, αλλά ενημερωμένος πολιτικός, το γεγονός ότι τολμάει να ξεστομίζει τέτοιες προκλητικές και προσβλητικές ανοησίες δεν οφείλεται καθόλου σε άγνοιά του για την Ελλάδα, αλλά σε πολύ καλύτερη από εμάς γνώση της γλοιώδους συμπεριφοράς του πρωθυπουργού και των υπουργών του στις επαφές τους με τους γερμανικούς και άλλους ευρωπαϊκούς ηγετικούς κύκλους.

Και ποια είναι η στάση του Γιώργου Παπανδρέου μπροστά σε αυτή την κατάσταση εξευτελισμού που έχει εύρει τη χώρα μας; Μίλησε την Τετάρτη για «εθνική επιτυχία(!!!)» ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που όρθιοι, οι πανάθλιοι, τον χειροκροτούσαν και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ρίχνει λάσπη προς την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά ότι δεν έχει πατριωτισμό»!

Λες και υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θεωρούν «πατριωτισμό» τη γραμμή Κουίσλινγκ που ακολουθεί ο σύγχρονος Τσολάκογλου...

Η Αμερική οδεύει προς μια δεύτερη ύφεση που θα είναι χειρότερη από την πρώτη υποστηρίζει άρθρο της εφημερίδας New York Times.

Oι οικονομολόγοι είναι πολύ απαισιόδοξοι αυτή τη φορά και υποστηρίζουν πως η κρίση θα έχει σημείο εκκίνησης μια αδύναμη οικονομία και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αποτρέψει η πολιτική ηγεσία.

Φώς στο τούνελ... υπάρχει μόνο στις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη και η μεγάλη ρευστότητα τους ίσως μπορέσει να αποτρέψει τις απολύσεις.

"Οι καταναλωτές είναι ανήσυχοι, και δεν υπάρχει «σάλιο». Γι αυτό η κατανάλωση έχει μείνει στάσιμη, η βιομηχανική παραγωγή έχει πτώση 8% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2007, και οι θέσεις απασχόλησης μειώθηκαν κατά 5%. Τα επιτόκια είναι ήδη χαμηλά και δεν υπάρχει περίπτωση για περαιτέρω μείωσή τους" γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Πηγή

 • “Αρνούνται για πρώτη φορά να δώσουν στοιχεία σε ερώτηση εκλεγμένου βουλευτή για την ταυτότητα των αγοραστών του CDS”

(σσΟ: Ακόμα δεν έχουν απαντήσει ούτε στην ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου για την Ελβετική εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου και τους αποδέκτες των χορηγιών του ΤΤ, γεγονός που συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα).

Τα σημεία της παρέμβασης του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Χάρη Μπότσαρη στο “Ράδιο 9″

Για τους Βουλευτές και την κυβέρνηση:

«Έχουμε χάσει την έννοια της εκπροσώπησης των πολιτών σε μία κομματοκρατία, η οποία γίνεται κακώς αντιληπτή μέσα από κάποιους μηχανισμούς που λειτουργούν μακριά από τους εκλεγμένους εκπροσώπους. Βλέπουμε σε αυτή την κυβέρνηση φαινόμενα όπως ο Πρωθυπουργός φέρνει από το γυμναστήριό του τη φίλη του, την οποία κάνει υπουργό και έπειτα τη στέλνει στον ΟΟΣΑ. Φέρνει τον κο Ραγκούση από τις διακοπές του στην Πάρο, τον φίλο του από την Πάρο, τον κάνει υπ. Εσωτερικών και αφού αποτυγχάνει με την Κερατέα, πρέπει να τσακίσει τους ταξιτζήδες. Όλο αυτό το συρφετό, των μη εκλεγμένων, των διορισμένων, που κάνει τους πολίτες να ζουν μακριά από την πολιτική».

Για την οικονομική κρίση:

«Πρέπει ν’ αντιληφθούμε ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι ο ρόλος που έπαιξε και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ν’ αντισταθούμε και να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα για το τι πρέπει να πράξουν οι πολίτες απέναντι σε αυτά τα σχέδια, που προσπαθούν να καθυποτάξουν τους λαούς, τους πολίτες, σε ένα ‘’οργουελικό’’ 1984».

Για την ερώτηση που κατέθεσε για τα cds:

«Ο υπουργός Οικονομικών, ο προηγούμενος και ο σημερινός, δεν θέλουν ν’ αποκαλύψουν τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, ποιοί είναι αυτοί που έπαιξαν για την πτώχευση της χώρας γιατί εκεί θ’ αποκαλυφθούν εταιρείες που εργάζονται συγγενείς του Πρωθυπουργού. Μέσα στον φασισμό τον οποίο ενεργούν, αποφάσισαν ότι θ’ αγνοήσουν τη Βουλή των Ελλήνων και δεν θα προχωρήσουν στην απάντηση μίας ερώτησης εκλεγμένου Βουλευτή του ελληνικού λαού.

Ελπίζω ότι και η ΝΔ θ’ αντιληφθεί ότι πρέπει να μη φοβηθεί αυτή την ερώτηση, να την βάλει ως κομματική ερώτηση στη Βουλή, σε περίπτωση που αρνηθεί πάλι η κυβέρνηση ν’ απαντήσει. Δυστυχώς είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος του ένας Βουλευτής.

Ν’ αποκαλύψουν ποια συγγενικά πρόσωπα που εργάζονται σε διεθνείς τοκογλύφους, πληρώνονται, είναι έμμισθοι υπάλληλοι. Πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Ληστεύουν τις ελπίδες και τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι πάντες. Δεν σηκώνει πια στη χώρα μας, να πηγαίνουν στο αρχείο τις υποθέσεις όπως της Siemens. Δεν γίνεται να έχουμε ποσοστό ανεργίας 20% και πάνω, νέες οικογένειες να μαζεύουν φαγητό από τα σκουπίδια και κάποιοι να γίνονται δισεκατομμυριούχοι με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του».

Πηγή

Η πραγματικότητα – αντίθετα από την... «αλήθεια»! – έχει ένα σημαντικό ελάττωμα: σε όσα χέρια «επικοινωνιολόγων», σπεκουλαδόρων, απατεώνων, διαχειριστών της εξουσίας ή της λαϊκής αντίληψης κι αν πέσει, εν τέλει λάμπει. Όπως ο χρυσός, ο οποίος συνεχίζει να ανατιμάται διεθνώς εν μέσω της διεθνούς ανασφάλειας και της μαζικής «δραπέτευσης» από ομόλογα της ευρωζώνης και μετοχές. Ο... Κορυδαλλός στα καλύτερά του ένα πράμα.

Η χθεσινή μέρα ήταν μια ακόμη από τις συνεχόμενες καταστροφικές για τις αγορές σε όλο τον κόσμο. Για την Ελλάδα ούτε λόγος, αφού το (προς τα κάτω) «σπάσιμο» των 1.000 μονάδων δεν συνιστά μόνο χρηματιστηριακή κατάρρευση, αλλά και σοβαρότατο πολιτικό μήνυμα. Όπως άλλωστε και για την Ευρώπη στο σύνολό της οι ανάλογες πτώσεις στα ευρωχρηματιστήρια. Το έδαφος φεύγει κάτω από τα πόδια όλων όσοι ηλιθίως – κατά τα... συνήθη – πανηγύριζαν πριν από καμιά εικοσαριά μέρες.

Ήδη οι «αγορές» περιγελούν κατά τον χειρότερο τρόπο τις υποτιθέμενες «αποφάσεις» της Ευρώπης και της ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου, τις οποίες θεωρούν από ανεπαρκείς έως γελοίες. Στο πλαίσιο αυτό εντείνουν την πίεση, παρ’ ότι γνωρίζουν ότι η Ευρώπη έχει ήδη πάει... διακοπές.

Το αίτημα των «αγορών» το έχουμε περιγράψει εδώ και πολλούς μήνες – άλλωστε ο πρωθυπουργός μας μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης το ζητούν με συνέπεια: ευρωομόλογο. Δηλαδή εγγύηση του συνόλου του ευρωπαϊκού χρέους από τη Γερμανία.

Γι’ αυτό ξεγυμνώνονται, η μια μετά την άλλη, ύστερα από τα PIIGS της ευρωπεριφέρειας, και οι «ισχυρές» οικονομίες της ευρωζώνης: Ισπανία, Ιταλία και προσεχώς στο στόχαστρο η ίδια η Γαλλία, με τον τρελό ρυθμό αύξησης χρέους αλλά και ρυθμό αύξησης της επισφάλειας ο οποίος ξεπερνά κατά πολύ αυτόν άλλων χωρών με χαμηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση. Ένας «γαλλικός εφιάλτης» ίσως είναι η τελευταία προειδοποίηση για τη Γερμανία.

Η ευρωζώνη μπαίνει με ταχύτητα στο τελευταίο στάδιο δοκιμασίας της συνοχής της, χωρίς κανείς να μπορεί να προϋπολογίσει ούτε τη διάρκειά της ούτε τον τελικό στόχο: Αρκεί η γερμανική εγγύηση των ευρωπαϊκών χρεών ή ο στόχος είναι ένα θανατηφόρο χτύπημα στο ευρώ; Η απάντηση δεν είναι δεδομένη. Ούτε η γερμανική επιλογή.

Ήδη οι «αγορές», αναζητώντας τις μέγιστες δυνατές εγγυήσεις για τα δάνεια που έχουν παράσχει, πολιορκούν ακόμη και τη μητρόπολη του δυτικού οικονομικού συστήματος, τις ΗΠΑ, επιδιώκοντας να καταστήσουν σαφές ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να τις κατευνάσει.

Δημιουργείται έτσι το ερώτημα αν η πιθανή συναίνεση της Γερμανίας σε απαιτήσεις του τύπου «ευρωομόλογο» μπορεί να ανακόψει τη δίψα των αγορών για εύκολο, γρήγορο και εγγυημένο κέρδος. Ή αν θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα ταχύρρυθμο ξήλωμα της ευρωζώνης και της ίδιας της Ευρώπης. Και αυτά τα ερωτήματα περιμένουν μια απάντηση, η οποία ακόμη δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη – παρ’ ότι τα «σημάδια» είναι κάτι περισσότερο από ορατά.

Και η Ελλάδα; Η χώρα που, παρά το μηδαμινό μέγεθος της οικονομίας και της σημασίας του χρέους της, αναγορεύθηκε, με την πλήρη συναίνεση της κυβέρνησής της, στην ατμομηχανή της επέκτασης της κρίσης χρέους και στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης;

Αυτή επίσης βλέπει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της, με συνέπειες που είναι πολύ δύσκολο να προϋπολογιστούν – παρ’ ότι ο δρόμος της πτώχευσης της Αργεντινής ακολουθείται, με δραματική συνέπεια, βήμα προς βήμα.

Για την ώρα βλέπουμε ότι το σχέδιο της «ιδιωτικοποίησης» (ακριβέστερα: της πλήρους εκποίησης και της κατάσχεσης) της εθνικής της περιουσίας, ως μέρος της «λύσης» του οικονομικού δράματός της, καταρρέει πλήρως. Τράπεζες, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες και τζόγος έχουν φτάσει σε θλιβερό χρηματιστηριακό «χαμηλό».

Τα υποτιθέμενα έσοδα από το ξεπούλημα έχουν ήδη καταστεί και... επισήμως όνειρο θερινής νυκτός. Και ο στόχος θα γίνεται ακόμη πιο μακρινός όσο η χρηματιστηριακή αξία των υπό εκποίηση κορυφαίων εταιρειών θα καταρρέει ώστε να δοθούν τζάμπα στους νταβατζήδες τους ελληνικού κρατικού χρέους.

Όλα όσα εξελίσσονται σήμερα, πάντως, τα έχουμε αναγγείλει – με πλήρη συνέπεια και με στοιχεία – από καιρό. Όχι από διάθεση... αντιπολίτευσης, αλλά επειδή ήταν κάτι περισσότερο από προφανή. Τώρα πλησιάζει επικίνδυνα η «ημέρα της κρίσεως» και τίποτε δεν δείχνει ότι υπάρχουν πια σ’ αυτήν τη χώρα πολιτικά ανακλαστικά. Ο μικρός μας «κόσμος» είναι γεμάτος από ντίλερ, βαποράκια, ανίκανους, «χρήσιμους ηλιθίους» και απατεώνες της «επικοινωνίας».Όταν το 2008 οι Η.Π.Α. άφησαν τη Lehman Bros να κατταρεύσει με το πρόσχημα να ηρεμήσουν οι Αγορές κανείς δε περίμενε ότι αυτό θα τις εκνεύριζε περισσότερο…

Το ίδιο γίνεται και σήμερα…
Παρά τις προσπάθειες-έστω και από τηλεδιασκέψεις- να κατευναστούν οι Αγορές, όλα πέφτουν στο κενό…

Το θέμα είναι το γιατί…

Oι επενδυτές είναι άραγε τόσο απρόσωποι και ελεύθεροι όσο θέλουν να μας δείχνουν…;

Kαι αν ναι πως γίνεται να χάνουν όλοι μαζί ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη τους στα Χρηματιστήρια ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κύμα των ρευστοποιήσεων θα ρίξει τους Γενικούς Δείκτες με συνεπακόλουθο να χάσουν τα λεφτά τους….;

To παιγχνίδι είναι μεγάλο για να μας πείσουν τα Μ.Μ.Ε. ότι πανικοβλήθηκαν όλοι οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο από την υποβάθμιση των Η.Π.Α. από ένα Οίκο Αξιολόγησης…

Μήπως λοιπόν γίνεται χειραγώγηση από μεγάλα funds…;

Kι αν ναι, με ποιο σκοπό…;

Aυτό είναι το δύσκολο ερώτημα ως προς την απλαντηση γιατί οι συναλλαγές είναι απόρρητες.. .

Άρα δε μπορούμε να γνωρίζουμε…

Αυτό όμως δε μας εμποδίζει να υποψιαζόμαστε….

Φυσικά το τραγελαφικό-πέρα από το «πανικό» των Αγορών- είναι η αντίδραση των Πολιτικών…

Προσποιούνται ότι δε τρέχει τίποτα…

Ότι θέλουν χρόνο οι Αγορές…

Είναι διφορούμενο και εξαιρετικά αντιφατικό…

Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι οι πολιτικοί να προσπαθούν να κρύψουν κάτω από ένα διάφανο χαλί τα προβλήματα και όσο το επιτείνουν οι Αγορές να το κάνουν όλο και πιο προφανές….

Αν λοιπόν δε πρόκειται περί συμφωνημένου σχεδίου τότε μιλάμε για άχρηστους πολιτικούς…

Φυσικά το μόνο που θα πούμε είναι ότι τα golden boys της Goldman Sachs που κατηγορήθηκαν για οικονομικά εγκλήματα, όχι μόνο δε φυλακίστηκαν αλλά κατέχουν και θέσεις ισχύος στο οικονομικό επιτελείο του Ομπάμα…

Δεύτερον μέντορας του είναι ο Μπρεζίνσκυ, που αν ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά εξόχως ενδιαφέροντα πράγματα…

Για το πώς συνδέονται κάποια ονόματα με τη Παγκόσμια Διακυβέρνηση που επαγγέλθηκαν ως επιτακτική ανάγκη και ο Πρωθυπουργός μας αλλά και ο νύν Υπουργός Οικονομικών…

Οπότε μπορείτε να εξάγετε τα συμπεράσματά σας αν είναι πεσυμφωνημένο το σχέδιο ή απλά πρόκειται για άχρηστους πολιτικούς…

Και μη ξεχνάτε...

Οι υφέσεις σε οικονομικές περιόδους είναι λογικές...

Οι κρίσεις όμως- αυτές του 1907 και του 1929 και φυσικά αυτή του 2008- είναι άκρως χειραγωγημένες....

 • Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): “ καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου”

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :

1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.

Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.

Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η υγεία του κλπ

Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.


 • Η Παιδεία ολισθαίνει και ακολουθεί την πορεία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Εάν οι υπεύθυνοι (υπουργοί, υφπουργοί, γεν. γραμματεία κ.α.) του υπουργείου Παιδείας έχουν την εντύπωση πως θα προσφέρουν ικανοποιητική Παιδεία, τότε θα πρέπει να στείλουν ΆΜΕΣΑ τα παιδιά τους στα σχολεία που συγχωνεύονται. Εάν δεν το κάνουν, τότε ομολογούν πως εκτελούν την (έτσι κι αλλιώς ασθμαίνουσα) Ελληνική Παιδεία
 • Οι συμβασιούχοι θα είναι μειωμένοι 50% συγκριτικά με πέρυσι
 • Θερμό φθινόπωρο περιμένει στην Παιδεία η Εύη Χριστοφιλοπούλου
Νέο "σαρωτικό κύμα" συγχωνεύσεων στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια αναμένεται από τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

"Ετοιμαζόμαστε να έχουμε μια καινούργια χρονιά με πολύ περισσότερες συνενώσεις σχολείων και αυτό είναι ένα στοίχημα, μία πρόκληση", τόνισε με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΪ".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει τη συγχώνευση 1.933 σχολικών μονάδων σε 877 για το νέο σχολικό έτος.

Το νέο κύμα συγχωνεύσεων που θα γίνει την ερχόμενη σχολική χρονιά, έχει σχέση και με τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας φέτος αλλά -όπως δείχνουν τα πράγματα- και την επόμενη χρονιά.

Η υφυπουργός, στις χθεσινές της δηλώσεις, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον λιγοστό αριθμό των διορισμών που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

"Πέρυσι έγιναν 2.500 διορισμοί, ενώ υπήρξαν 11.000 συνταξιοδοτήσεις και τα βγάλαμε πέρα παλικαρίσια" είπε, για να προσθέσει ότι φέτος αναμένεται να γίνουν 600 διορισμοί μονίμων, ενώ οι συμβασιούχοι θα είναι μειωμένοι κατά 50% συγκριτικά με πέρυσι.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι το φθινόπωρο θα είναι πάρα πολύ "θερμό", γι΄ αυτό κάλεσε τα κόμματα να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης, με αρχή τα θέματα Παιδείας.


Η αλήθεια είναι πως ο Ομπάμα ξεπουλήθηκε. Πρόδωσε ακόμη και το φιλελεύθερο κομμάτι του κόμματός του, βγάζοντας στο σφυρί τα όποια απομεινάρια του διχτύου κοινωνικής ασφάλισης του New Deal είχαν απομείνει, σε μια προσπάθειά του να γίνει αρεστός σε ένα υποτιθέμενο κέντρο, και να πετύχει πάση θυσία την επανεκλογή του.

Το αποτέλεσμα είναι πως, όπως οι Φοίνικες της Παλαιάς Διαθήκης, έτσι και οι Αμερικανοί θα θυσιάσουν τα παιδιά τους (και τους δασκάλους των παιδιών τους) στον σύγχρονο Μολώχ του ελλείμματος. Η σφαγή στον δημόσιο τομέα, μαζί με τις δραστικές περικοπές και καταργήσεις των επιδομάτων ανεργίας, θα πολλαπλασιάσουν την εξαθλίωση και την ανεργία.

Ας μη ξεχνάμε πως ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όπου οι Αμερικάνοι είναι οι τελικοί καταναλωτές, και το δολάριο συνεχίζει να αποτελεί το πιο ασφαλές καταφύγιο για την υπεραξία που παράγει ο πλανήτης. Η νέα ύφεση, την οποία σχεδιάζουν τόσο προσεχτικά οι Ρεπουμπλικάνοι, θα θέσει υπό αμφισβήτηση τους τρεις βασικούς πυλώνες του σύγχρονου κόσμου, που ήδη ξεθεμελιώνονται: Την αμερικανική κατανάλωση, την ευρωπαϊκή σταθερότητα, και την κινεζική ανάπτυξη.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η ΕΕ αποδεικνύει καθημερινά ότι αποτελεί μια ένωση μεγάλων τραπεζών, και μεγάλων δανειστών, που έχουν βάλει σκοπό να πείσουν τους Έλληνες να εκποιήσουν τον Παρθενώνα, και τους Ιρλανδούς να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οπαδός του Keynes για να ξέρει πως αν αυτό συμβεί, ο άνεμος απλά θα πνέει ισχυρότερος, και ψυχρότερος. Αν οι γερμανικές θέσεις απασχόλησης είναι ακόμη ασφαλείς, αυτό οφείλεται απλά στο ότι οι Κινέζοι, οι Ρώσοι, οι Βραζιλιάνοι, και οι Ινδοί συνεχίζουν ακόμη να αγοράζουν γερμανικά μηχανήματα και Μερσεντές.

Προς το παρόν, η Κίνα στηρίζει τον κόσμο. Το ερώτημα είναι: Ως πότε; Επισήμως, η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας ιστορικής μετάβασης από εξαγωγική οικονομία σε καταναλωτική. Ο τελικός σκοπός αυτής της μετάβασης είναι να μετατραπεί ο μέσος Κινέζος σε έναν ακόμη εποχούμενο των προαστίων, και να διαρραγούν οι αρρωστημένοι δεσμοί εξάρτησης της κινεζικής ανάπτυξης με το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, το οποίο πρέπει να χρηματοδοτεί το Πεκίνο έτσι ώστε να μην υποτιμάται το γιουάν.

Δυστυχώς για τους Κινέζους, και ίσως και για τον υπόλοιπο κόσμο, η σχεδιαζόμενη καταναλωτική άνθηση της Κίνας, αρχίζει αργά αλλά σταθερά, να μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη φούσκα ακινήτων. Η Κίνα κόλλησε τον ιό του Ντουμπάι, και η κάθε πόλη με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους (πάνω από 160 πόλεις) ονειρεύεται ουρανοξύστες και σούπερ θηριώδη εμπορικά κέντρα. Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο, από ένα απέραντο όργιο υπερβολικών κατασκευών.

Παρά τους καθησυχασμούς από πλευράς των επιτηρητών μανδαρίνων του Πεκίνου, που ελέγχουν στενά το οικονομικό σύστημα, η Κίνα δείχνει να λειτουργεί πιο «μαφιόζικα», με ένα στυλ όπου οι τοπικοί πολιτικοί και κομματάρχες είναι σε αγαστή συνεργασία με τους εργολάβους, κλείνοντας μυστικές συμφωνίες με τις τεράστιες κρατικές τράπεζες. Στην ουσία, αυτό που γίνεται είναι ότι υπάρχει ένα σκιώδες τραπεζικό σύστημα, μέσα από το οποίο οι μεγάλες τράπεζες μεταφέρουν δάνεια από τα βιβλία τους σε εταιρίες μαϊμού, αποφεύγοντας τα επίσημα όρια συνολικού δανεισμού.

Τη περασμένη εβδομάδα, η Moody’s Business Service ανέφερε πως το κινεζικό τραπεζικό σύστημα κρύβει $ 0.5 τρισεκατομμύρια σε προβληματικά δάνεια, κυρίως προς αχρείαστα έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένας άλλος οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε πως τα δάνεια αυτού του είδους αποτελούν το 30% των τραπεζικών φακέλων.

Εν τω μεταξύ, η κερδοσκοπία των ακινήτων ρουφά τις καταθέσεις των κινεζικών νοικοκυριών, αφού οι περισσότερες αστικές οικογένειες σπεύδουν να επενδύσουν σε κατοικίες, μια και οι τιμές των ακινήτων συνεχώς αυξάνονται (σας θυμίζει κάτι αυτό;). Σύμφωνα με το Business Week, οι επενδύσεις σε κατοικίες αντιστοιχούν στο 9% του κινεζικού ΑΕΠ, ενώ ήταν μόλις 3.4% το 2003.

Θα δούμε λοιπόν μια επανάληψη της Lehman Brothers από την China Construction Bank; Ποιος ξέρει; Πάντως είναι πολύ περίεργο το γεγονός, ότι κάποιοι, κατά τα άλλα συντηρητικοί, έχουν πιστέψει πως η κινεζική κομμουνιστική ηγεσία έχει ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας κίνησης, δημιουργώντας μια οικονομία αγοράς που δεν υπόκειται σε οικονομικούς κύκλους, και σε κερδοσκοπικές μανίες.

Αν η Κίνα προσγειωθεί ανώμαλα, θα συμπαρασύρει και τους προμηθευτές της όπως είναι η Βραζιλία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, και η Ιαπωνία που βρίσκεται σε τρομερή ύφεση εξαιτίας των καταστροφών που αντιμετώπισε και που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τριγμούς της αγοράς.

Ακόμη και η αραβική άνοιξη μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε χειμώνα, αν οι νέες κυβερνήσεις δεν μπορέσουν να αναπτύξουν την απασχόληση και να περιορίσουν την αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Καθώς τα τρία μεγάλα οικονομικά μπλοκ του πλανήτη οδεύουν προς μια ταυτόχρονη κρίση, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη σύγκρουση… με αίματα.

Oι πολιτικοί, δεν είναι εδώ για να εκφράζουν τον μέσο όρο ούτε για να σύρονται από τις πλειοψηφίες. Αλίμονο. Τότε θα κάναμε μια καλή δημοσκόπηση για κάθε θέμα μικρό ή μεγάλο και θα είχαμε τις λύσεις.
(Γιώργος Α. Παπανδρέου, ΚΛΙΚ 1999)

 • H επιθεση του κ.Μόσιαλου. Θυμάστε τις διώξεις το 1981;
 • Τι πρόβλημα έχουν με το Σύνταγμα;
Η Οικογένεια Παπανδρέου, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω, έχει διαχρονικά μια περίεργη σχέση με το Σύνταγμα. Μπορεί να αυτοαποκαλείται ως η «Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη» και να ζει με τις δάφνες του 1-1-4, όσες φορές ένοιωσε «δυσφορία» με άρθρα του συντάγματος τα τροποποίησε «κατάλληλως».

Από το να αφαιρέσει αρμοδιότητες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να δημιουργήσει Πρωθυπουργούς Μονάρχες ή τον νόμο περί (μη) ευθύνης Υπουργών, ώστε να αθωώσει όλα τα πράσινα καρκινώματα που εκτρέφει το ΠαΣοΚ στα σπλάχνα τους

Ο κ.Μόσιαλος τις τελευταίες ημέρες έχει πετάξει το μπαλάκι στην εξέδρα για απολύσεις στο Δημόσιο, δήθεν για τις αργομισθίες και την «λευκή απεργία», αλλά με σκοπό να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για μαζικές απολύσεις. Είναι καινοφανές το φαινόμενο της αργομισθίας; Τι άλλαξε και ξύπνησαν; Δεν υπάρχουν άλλες κυρώσεις; Γιατί, αν ήθελε να καταπολεμήσει πράγματι το πρόβλημα που ζούμε όλοι μας με τους ράθυμους υπαλλήλους, υπάρχουν τρόποι και πειθαρχικές κυρώσεις να επιβάλλει το σωστό πριν να φτάσει στις απολύσεις. Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεκαετίες τώρα δεν εφαρμόζονται γιατί υπήρχε η κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη και ο διαβρωμένος συνδικαλισμός.

Όταν του επισημάνθηκε (Real.gr) τι θα συμβεί σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι κάνουν λευκή απεργία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούν ότι καλύπτονται από το Σύνταγμα, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε αφοπλιστικά:
«Τι θα πει μόνιμος; Ο μόνιμος κάνει λευκή απεργία; Συνταγματική κατοχύρωση της Πολιτείας είναι να υπερασπίζει το δημόσιο συμφέρον πάνω απ’ όλα. Δεν υπάρχει μονιμότητα σε αυτό τον τομέα. Στο Δημόσιο, μονιμότητα υπάρχει όταν προασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον και όταν το προασπίζεσαι μέσω της παραγωγικότητας και της δημόσιας ευθύνης. Εκεί μόνο υπάρχει μονιμότητα». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όταν στον ιδιωτικό τομέα κάποιος απολύεται χωρίς καμία δικαιολογία, δεν μπορεί να υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί που λένε «δεν δουλεύω ύστερα από αυτή την ώρα».
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΔΗΛΑΔΗ; ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ alacarte;

Το ξέρουμε όλοι ότι στον ιδιωτικό δεν υπάρχει μονιμότητα, αλλά για το Δημόσιο Υπάρχει το Σύνταγμα, για να μην μπορεί ο κάθε υπουργός να διώχνει τους πολιτικούς αντιπάλους και γι αυτό ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει δικαιολογία.

Αυτό μας βάζει σε άλλες σκέψεις.

Με πια κριτήρια θα γίνει ο διαχωρισμός των υπαλλήλων; Ποιος θα κρίνει την ποιότητα της εργασίας, ποιου; Περιμένουμε να μάθουμε τι σχεδιάζουν στο μυαλό τους, μέχρι στιγμής έχουν βάλει στόχο να ενεργοποιήσουν πάλι τον κοινωνικό αυτοματισμό. Να συμφωνήσουμε ότι όταν ένας οργανισμός καταργείται μπορεί να απολυθεί κάποιος, ίσως ακόμη κι αν κάποιος αποδειχθεί ότι έκανε αξιόποινες πράξεις (φακελάκι), αλλά είναι αρκετοί αυτοί; Χρειάζεται χρόνος, ενώ η Τρόικα πιέζει και πιέζει μια κυβέρνηση υπάκουη. Την μονιμότητα που προβλέπει το Σύνταγμα πως θα την παρακάμψουν;

Πριν από μερικές μέρες είπε ο κ. Βενιζέλος στην βουλή, για άλλο λόγο, αλλά είναι, από ότι φαίνεται, κυρίαρχη ιδεολογία στο ΠαΣοΚ για το Σύνταγμα :
«το Σύνταγμα αφήνει πολλά περιθώρια στο νομοθέτη να αναπτύξει τις πολιτικές του για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων και ειδικά σε συνθήκες οξείας κρίσης, αρκεί να υπηρετούν εθνικούς στόχους».
Κι αυτό με αφορμή τις εκφοβιστικές θεωρίες περί κινδύνων μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης και νομικίστικες ακροβασίες περί υπερίσχυσης του δημοσίου συμφέροντος, ο υπουργός επιχείρησε να προσπεράσει τον σκόπελο της αντισυνταγματικότητας κάποιων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του, που συζητούσαν το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο ανελλήνιστος πρωθυπουργός πάλι είχε πει σε συνέντευξη του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 4/7/2010.
Ερώτηση Δημοσιογράφου: Το Ελεγκτικό Συνέδριο αμφισβητεί τη συνταγματικότητα διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

«Απάντηση ΓΑΠ: Σεβόμαστε τους θεσμούς του κράτους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει συγκεκριμένη θεσμοθετημένη αρμοδιότητα και εν προκειμένω εκφράζει μη δεσμευτική γνώμη. Θα τη μελετήσουμε και θα τη λάβουμε σοβαρά υπόψη, όπως θα λάβουμε υπόψη μας και άλλες γνώμες που διατυπώνονται ή θα διατυπωθούν. Πολιτική μας επιλογή είναι να προωθήσουμε μια συγκεκριμένη τομή που βοηθάει στην εξοικονόμηση δαπανών και στον εξορθολογισμό του συστήματος: Όλοι οι μισθωτοί να ασφαλίζονται στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο, είτε εργάζονται στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Και η απόφασή μας αφορά όλους τους μισθωτούς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των δικαστών. Αυτό ισχύει στις περισσότερες χώρες. Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.»
Αν αυτό δεν συνιστά προσβολή της Συνταγματικής τάξης της χώρας , μάλλον δεν ξέρουμε Ελληνικά!

Ο ΣΤΑΘΗΣ της Ελευθεροτυπίας του είχε απαντήσει ανάλογα:
«Ανήκουστο!

Από πότε το Σύνταγμα μιας χώρας υπακούει ή δεν συγκρούεται με πράγματα λογικά ή παράλογα που συμβαίνουν σε άλλες χώρες;

Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να ‘χει τέτοια αντίληψη για τον Θεμελιώδη Νόμο της χώρας του;

Εισάγει μια επικίνδυνη αντίληψη, σύμφωνα με την οποίαν, ό,τι θεωρείται λογικό (από ποιόν αλήθεια) και «ισχύει σε πολλές άλλες χώρες», θα μπορούσε να επιβληθεί και στην Ελλάδα και αν ακόμα έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας!

Δηλαδή, το Σύνταγμά μας, κατά την άποψη του κ. Παπανδρέου, δεν στηρίζεται στην νομική παράδοση και τον νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά στη …λογική άλλων χωρών!

Και εγώ που νόμιζα ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος καταστατικός χάρτης της χώρας και αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας!»

Για να επανέλθουμε στις δηλώσεις του κ.Μόσιαλου, η καχυποψία μας εδράζεται στο γεγονός ότι το ΠαΣοΚ στο παρελθόν, έχει δείξει άπειρα δείγματα διάβρωσης του Κράτους από κομματόσκυλα.

Για να θυμηθούμε μερικά από αυτά.

Κυριακή 18 Οκτώβριου 1981, το ΠαΣοΚ κερδίζει τις εκλογές κι ο Ανδρέας Παπανδρέου δηλώνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων (sic)! Δυστυχώς όμως αυτή η δήλωση γρήγορα λησμονήθηκε. Με τις πρώτες αλλαγές στους Οργανισμούς, στις Τράπεζες, στις δημόσιες επιχειρήσεις, έγινε φανερό ότι σκοπός δεν ήταν να παραμείνουν οι ικανοί και να απομακρυνθούν οι αποτυχημένοι, αλλά να φύγουν όσοι δεν ήταν κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ! Μήπως σας θυμίζει την «Ανοιχτή Δημοκρατία» του Γιωργάκη ή το προεκλογικό σύνθημα του 2009 «οι Άριστοι κι όχι οι Αρεστοί»;
Τι έκανε τότε ο Ανδρέας;

Εκτός από αυτές τις διώξεις «αντιφρονούντων», το 1982 ψήφισε το Νόμο 1232 που ρύθμιζε τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης. Ο νόμος κατήργησε τις θέσεις των γενικών διευθυντών, αλλά και των αναπληρωτών γενικών διευθυντών κι έτσι με αυτό τον τρόπο απολύθηκαν εν μια νυκτί 214 ανώτατοι Υπάλληλοι, απαραίτητοι για την Διοίκηση του Κράτους. Άρχισε τότε το φαγοπότι. Αμέσως μετά έδωσε τις καταργηθείσες αρμοδιότητες σε περίπου 500 (κομματικούς) «συμβούλους»! Κι έτσι αποφάσεις που αφορούσαν το Δημόσιο τις έπαιρναν άτομα εκτός της ιεραρχίας! Μήπως σας θυμίζει ΜΚΟ;

Τον Νόμο 1232 διαδέχθηκε ο Νόμος 1235 που κατάργησε τις θέσεις όλων των Μονίμων Νομαρχών και στην θέση τους διόρισε κομματικά όργανα του ΠαΣοΚ! Να μην πούμε για τις 12.000 υπαλλήλων που μετατέθηκαν χωρίς την αίτηση τους σε λίγους μήνες μέχρι το 1983. Μέσα σε μόλις δυο χρόνια το ΠΑΣΟΚ μετέθεσε ή απέσπασε ή μετακίνησε το 30% (!) των Υπαλλήλων!

Αργότερα στις δόξες του Σημιτικού Μεσαίωνα που είχε αρχίσει να «στουμπώνει» το Δημόσιο ανακάλυψαν τους σκλάβους Συμβασιούχους που όλοι γνωρίζουμε και θυμόμαστε.

Αυτά για να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, γιατί το κουτόχορτο που θα πέσει θα είναι πολύ και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε ένα τέλος στην προπαγάνδα που μας πουλάνε.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

enet.gr
antinews.gr
http://wp.me/p9GCU-eN
http://olympia.gr/2010/02/10/mussolini-papandreou/
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ
«Χωρίς Προκατάληψη» – Γ.Ι.Ράλλη εκδ.Ελληνική Ευρωεκδοτική

Από τον ΣΤΑΘΗ Σ.

Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου. Ο άνθρωπος δεν παίζεται.

Είναι ικανός να τον πιάσεις στο κατώι του σπιτιού να σου ρουφάει με το λάστιχο απ’ το ντεπόζιτο το πετρέλαιο κι αυτός να σου λέει ότι σου το άφησε μισοάδειο ο Καραμανλής ενώ ο ίδιος προσπαθεί να σ’ το αφήσει μισογεμάτο.

Είναι ικανός να σου πει ότι λυπάται που σου κλέβει το πετρέλαιο, αλλά αυτό είναι ένα σκληρό μέτρο που είναι αναγκασμένος να πάρει, για να μη σου κλέψει περισσότερο!

Ο άνθρωπος δεν παίζεται!

Είναι παιχταράς, βγάζει πιστόλια στο τραπέζι, κάνει μπλόφες με λοζέ εφτάρια στους σκασμένους άσσους, φέρνει τις εξάρες ντόρτια, καταλύει το Σύνταγμα, βάζει στη θέση του Μνημόνιο, απολύει εργάτες, προσλαμβάνει συμβούλους κλέβει λεφτά από γέροντες και τα δίνει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, κυνηγάει φορολογούμενους και ξεπλένει φοροφυγάδες -ο άνθρωπος («ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα») δεν παίζεται.

Όλα τα σφάζει (το κόμμα του), όλα τα μαχαιρώνει (τους θεσμούς), ένας πραγματικός «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» που έφερε στο Ελληνικό το μισό Κατάρ, ένας ανελλήνιστος ακόμα και στα αγγλικά του, ένας ρέκτης του οπενγκόβερμεντ στα γυμναστήρια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κι όπου αλλού μπορεί να συναντήσει σπουδαίες προσωπικότητες για να τις κάνει βουλευτές και υπουργούς ένας άνθρωπος του κόσμου, των ταξιδιών στα οποία διέσυρε τους Ελληνες ως τεμπέληδες και διεκτραγωδούσε για την κατάσταση της χώρας του «στην εντατική», ένας κοσμοπολίτης που θα μπορούσε να προσφέρει τις «καλές του υπηρεσίες» ακόμα και στον Ερντογάν, όπως έκανε στις διπλωματικές του εξορμήσεις για τη Βοσνία ή την Κροατία κι άλλες χώρες με τις οποίες έχουμε άριστες σχέσεις, ένας οξυδερκής πολιτικός που ήθελε να πετάξει την Cosco απ’ το λιμάνι, αλλά τώρα συνεργάζεται μαζί της (προσπαθώντας ταυτοχρόνως να της φάει τον ΦΠΑ), γενικώς ένας άνθρωπος αρχών -και με τον χωροφύλαξ (Ισραήλ) και με τον αστυφύλαξ (Ισραήλ)…

Και πάνω απ’ όλα σοσιαλιστής.Ειδικές γνώσεις… καποέιρα φαίνεται πλέον πως πρέπει να διαθέτει κανείς για να τα βάλει με τις χρηματαγορές και τα… νεφελίμ των Οίκων Αξιολόγησης – χωρίς να είναι βέβαιο, μάλιστα, ότι θα τα καταφέρει. Το στιγμιότυπο, από το 2ο «Καποέιρα- κάμπινγκ» στη μυθικής ομορφιάς Σαμοθράκη, όπου συμμετείχαν νέοι από αρκετά μέρη της Ευρώπης
Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να οδηγηθεί η παγκόσμια οικονομία, με τον πλανήτη να βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση κραχ και την ΕΕ να επιμένει στις ιδεοληψίες της, είτε αποφασίζοντας δειλές και καθυστερημένες κινήσεις, είτε επιμένοντας σε δηλώσεις που επιτείνουν την αναστάτωση στις αγορές.

Οι τελευταίες, παρέμειναν σε κατάσταση νευρικού κλονισμού, παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει στην αγορά ομολόγων, προκειμένου να ανασχεθεί η διεύρυνση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρέθηκε κάτω από τις χίλιες μονάδες, μέσα σε ένα γενικά αρνητικό κλίμα, ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) για τους δύο προσεχείς μήνες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φταρνίστηκαν και ο ήδη καταπονημένος οργανισμός της ΕΕ έπαθε πνευμονία, ενώ τα πράγματα δείχνουν ότι θα επιδεινωθούν, λόγω της αναμενόμενης νέας υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας, στα τέλη Αυγούστου, αυτή τη φορά από τον οίκο Fitch.

Η κατάσταση κρίνεται δραματική, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις τόσο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G7 να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, αλλά και παρά το έκτακτο ανακοινωθέν με ανάλογο περιεχόμενο που εξέδωσαν οι υπουργοί των Οικονομικών του G20.

Κάθε άλλο παρά τυχαία, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα απηύθυνε διάγγελμα σε χρόνο κατά τον οποίο τα χρηματιστήρια ήσαν χθες ανοιχτά, αλλά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το Βερολίνο εμφανιζόταν και πάλι απρόθυμο να συμβάλει σε αποφάσεις που θα μπορούσαν να ηρεμήσουν τις αγορές.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωνε πως η Γερμανία δεν θεωρεί ότι χρειάζεται ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και πως θα πρέπει να «παραμείνει ως έχει» - παρά το γεγονός ότι σε περίπτωση που θα χρειαστεί βοήθεια και η Ιταλία, δεν θα φτάσει ούτε για ζήτω!

Παρ’ όλα αυτά – και παρά τις εκκλήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων – ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ περιορίστηκε να πει πως οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είναι αρκετές – τη στιγμή που θεωρούνται ξεπερασμένες από όλους!

Ο κ. Ρέσλερ, την ώρα που ο κόσμος καιγόταν, μίλησε πάλι για ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας – δηλαδή για το μέλλον και όχι για το καυτό παρόν.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, ο Ρέσλερ μίλησε για την βοήθεια που προσφέρεται στην Ελλάδα με σκοπό τη «συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και την βελτίωση των φορολογικών ελέγχων. Γερμανικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα ηλιακής ενέργειας, είναι, επίσης, πρόθυμες να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα».

Κατόπιν τούτου, οι καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μπαρόζο και Γιουνκέρ, σίγουρα δεν είναι δυνατόν να φέρουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Μέσα στον γενικό πανικό, η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί «παράπλευρη απώλεια»…Νεκροθάφτες του Αιγαίου τελικά οι δύο τελευταίοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ;
"Οι Έλληνες είχαν δεχτεί μείωση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο"!

«Οι Έλληνες αποδέχθηκαν να μειώσουν την έκταση των χωρικών τους υδάτων σε πολλά σημεία του Αιγαίου », αυτό αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο πρώην τούρκος διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah,ο Μπολούκμπασι στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Η σκάλα του Υπουργείου Εξωτερικών» σε πολλά σημεία κάνει αναφορά στις σχέσεις με την Ελλάδα. Ο ίδιος υποστηρίζει πως σε αντίθεση με όσα λέγονται στις διμερείς επαφές η Τουρκία αποδέχθηκε να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο.

«Πάντως και η Ελλάδα που τόσα χρόνια υποστήριζε πως τα 12 μίλια είναι αναφαίρετο δικαίωμα της, για πρώτη φορά άρχισε να συζητά το θέμα» τονίζει ο πρώην τούρκος διπλωμάτης.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως
«η Ελλάδα σε κάποια σημεία αποδέχθηκε να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα αστα 12 μίλια και να παραμείνει στα 6 μίλια. Έτσι αποδείχθηκε πως τα λόγια τύπου «δεν υποχωρήσαμε από το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων» δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια».
Ο Μπολούκμπασι αναφέρεται και σε δηλώσεις του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τις διμερείς επαφές. Πάντως τονίζει στο θέμα των «γκρίζων ζωνών» δεν βρέθηκε καμία λύση.

Ο πρώην τούρκος διπλωμάτης αποκαλύπτει της περιοχές που η Τουρκία ζήτησε την «παραμονή στα 6 μίλια» και η Ελλάδα απάντησε «θα μπορούσε να γίνει».

Οι περιοχές που η Ελλάδα ουσιαστικά συζήτησε για την μη επέκταση των χωρικών υδάτων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μπολούκμπασι είναι:

- Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στις περιοχές κοντά στα παράλια της Τουρκίας

- Ανατολικά, βόρεια και νότια της Σαμοθράκης και της Λήμνου

- Βόρεια και νότια της Μυτιλήνης, Ψαρών και Χίου

- Βόρεια, νότια και δυτικά της Ικαρίας

- Στην περιοχή που ξεκινά από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία που επικρατεί καθεστώς ανοιχτής θαλάσσης

- Στα περάσματα Ρόδου-Καρπάθου, Κάσου-Κρήτης και Αντικυθήρων-Κρήτης


 • Έρχεται κύμα χρεοκοπιών που θα πλήξουν άσχημα τις ευκαιρίες επανεκλογής του Ομπάμα

Η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους συμβαίνει την χειρότερη στιγμή για τον Ομπάμα. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά στο να οδηγηθούμε σε ένα κύμα ευρωπαϊκών χρεοκοπιών στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες, την περίοδο δηλαδή των αμερικανικών εκλογών του 2012.

Όταν θα συμβούν οι ευρωπαϊκές χρεοκοπίες, θα υπάρξει ένα ντόμινο συνεπειών στην παγκόσμια οικονομία, όπως συνέβη και το 2008, όταν ξέσπασε η αμερικανική κρίση. Και με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ και τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ανεργία την περίοδο των εκλογών θα αγγίξει τα μεταπολεμικά επίπεδα. Μία τέτοια εξέλιξη, θα αποτελέσει και την κύρια προεκλογική κριτική κατά του Ομπάμα.

Η υπερβολική έκθεση των αμερικανικών funds στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, είναι σίγουρο ότι προκαλεί εφιάλτες στον Ομπάμα. Στον αντίποδα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες αυτές, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, λόγω της έκθεσης τους στην κρίση χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ύψους $2 τρις δολαρίων. Σε πρόσφατη μελέτη του, το ΔΝΤ υπολόγισε ότι η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, αγγίζει περίπου το 80% της κεφαλαιακής βάσης τους. Και οι συγκεκριμένες τράπεζες, θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις απώλειες που θα υποστούν λόγω των κρατικών χρεών που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκια τους.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος της ύψους $450 δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του χρόνου. Υπό το βάρος ενός προγράμματος λιτότητας σχεδιασμένο από την ΕΕ και το ΔΝΤ, η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται ήδη σε μία εικονική ελεύθερη πτώση, καθώς έχει συρρικνωθεί κατά 9% τους τελευταίους 18 μήνες!.

Παρά τα προβλήματα της χώρας, το ΔΝΤ απαιτεί από την Ελλάδα να επιβάλει μεγαλύτερη δημοσιονομική λιτότητα μέσα στο επόμενο έτος, την στιγμή που βιώνει μία εγχώρια πιστωτική κρίση, καθώς και μία κοινωνική και πολιτική αναταραχή. Η πρακτική αυτή, είναι σίγουρο ότι θα επιδεινώσει την ήδη πολύ βαθιά ύφεση. Δεν είναι περίεργο ότι η συγκεκριμένη πολιτική έχει εξαπολύσει ένα κύμα δημόσιας διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας, το οποίο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου πριν το 2012 και να οδηγήσει σε περισσότερες αναλήψεις κεφαλαίων από τις Ελληνικές τράπεζες.

Όπως έδειξαν οι πρόσφατες πιέσεις των αγορών στην Ισπανία και την Ιταλία, μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα σύρει μαζί της, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Μάλιστα, αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν δημοσίως παραδεχτεί ότι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ενδέχεται να μεταδώσει την μόλυνση στη υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μία τραπεζική κρίση τύπου Lehman στον ευρωπαϊκό πυρήνα.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες φοβούμενες την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, έχουν αρχίσει τις περικοπές όσον αφορά τα δάνεια στην Ιταλία και την Ισπανία. Έχουν αρχίσει επίσης να διστάζουν να δανείσει η μία την άλλη. Πλέον, ο Ομπάμα θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για το αν μία ευρωπαϊκή πιστωτική κρίση, θα μπορούσε να τσακίσει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη σε συνδυασμό με μία επιδείνωση της κρίσης σε Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες εξαρτώνται από την εισροή ξένων κεφαλαίων.

Η χαλάρωση των αμερικανικών οικονομικών στοιχειών κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών και η προοπτική απογαλακτισμού της οικονομίας της από την δημοσιονομική και νομισματική πολιτική των τελευταίων δύο ετών, δεν προμηνύουν καλούς οιωνούς. Και ένα σοκ από την Ευρώπη, θα ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η οικονομία των ΗΠΑ και ο Ομπάμα.

Desmond Lachman

The Journal of the American Enterprise Insitute

ΠηγήH φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Ποιος θα το έλεγε; Ποιος θα το σκεφτόταν πως τελικά ως χώρα θα φτάναμε στο σημείο να αρχίσουμε τις εξαγωγές γυναικών σε τρίτες χώρες…! Φυσικά η εξαγωγή αυτή γίνεται με συγκεκριμένο σκοπό (πάρα πολύ συγκεκριμένο) και φέρνει χρήματα στην χώρα μας ή τουλάχιστον στις τσέπες των γυναικών αυτών…

Η είδηση «βγήκε» πριν λίγες ημέρες στο τελωνείο Κήπων του Έβρου, δηλαδή στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι σταμάτησαν για έλεγχο τρεις γυναίκες, οι οποίες την προηγούμενη ημέρα είχαν μπει στην Τουρκία. Οι υποψίες των τελωνειακών ήταν για διακίνηση ναρκωτικών… Από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε τίποτε, όμως όταν στη συνέχεια κλήθηκε γυναίκα τελωνειακός για να πραγματοποιήσει σωματικό έλεγχο, τότε… οι γλώσσες λύθηκαν!

Η μία εκ των νεαρών (και ομολογουμένως καλλίγραμμών) γυναικών, έβγαλε από τα εσώρουχά της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (που κυμαινόταν όμως μέσα στα νόμιμα πλαίσια διακίνησης χρηματικών ποσών) και μετά από επίμονες ερωτήσεις των τελωνειακών οι τρεις νεαρές ομολόγησαν πως απέκτησαν τα χρήματα αυτά στην Τουρκία, όπου συναντήθηκαν με πολλούς άντρες και πληρώθηκαν για συγκεκριμένες υπηρεσίες που παρείχαν σε αυτούς…

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως ήδη άρχισε να χτυπάει βαθιά στις ηθικές ανοχές μερίδας των Ελλήνων πολιτών. Δυστυχώς, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από παρόμοιες καταστάσεις σε άλλες χώρες, η τάση προς την εκπόρνευση θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ ενδέχεται μερίδα του πληθυσμού να μεταναστεύσει σε άλλες χώρες για να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Πριν μερικά χρόνια η πατρίδα μας ήταν τόπος προσέλευσης γυναικών από χώρες όπου η ανέχεια ήταν ένας ζωντανός εφιάλτης. Σήμερα, ήρθε η σειρά μας, να δούμε νέα παιδιά, ελληνόπουλα και ελληνίδες, να εκπορνεύονται για να αποκτήσουν τα προς το ζειν… Δυστυχώς, η φτώχεια είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου. Όταν μάλιστα εισβάλει σε κοινωνίες οι οποίες έχουν αποδυναμωθεί ηθικά, τότε τα αποτελέσματα είναι –δυστυχώς- τραγικά.

Τελικά οι συγκεκριμένες νεαρές δεν συνελήφθησαν, αλλά εμείς αναρωτιόμαστε κατά πόσο υπερήφανος αισθάνεται ο κύριος Βενιζέλος (ως υπουργός Οικονομικών) ή ο κύριος Παπανδρέου (ως πρωθυπουργός) με το συγκεκριμένο περιστατικό. Εκτός και εάν στέκονται στην εισαγωγή χρημάτων και την αύξηση των «εξαγωγών» και δεν αναλογίζονται τον όλεθρο που επιβάλουν στην Ελληνική κοινωνία…ΥΓ: Συμπληρώνοντας, πρέπει να καταθέσω πως οι Ελληνίδες ήταν εκ των παλιννοστούντων (άγνωστο το έτος εισαγωγής τους)
 • Η τελευταία αυτή (Γερμανική) πρόταση, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις των επιθέσεων που γίνονται σε κρατικές οικονομίες. Φαίνεται πως οι "αγορές" αποφάσισαν την υλοποίηση της ολομέτωπης επίθεσής τους κατά των λαών και όχι απαραίτητα κατά των πολιτικών...

Όπως γράφαμε χθες η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου μείωσε την αξία και των ασημικών του δημοσίου που ορέγονται Γερμανοί και άλλοι. Και προφανώς μέσα στο γενικότερο κλίμα υποτίμησης θα έχουν πέσει και οι τιμές της… Ακρόπολης και των νησιών.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η σοκαριστική δήλωση του προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, Ούλριχ Μπλουμ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse με τον άκρως ενδεικτικό τίτλο «τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα».

Τι προτείνει ο κ. Μπλουμ; Διαβάστε:

«Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύσσουν χρεοκοπία, το ένα μετά το άλλο ή ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και για τις ΗΠΑ»

Όπως διαβάζουμε στο “Βήμα”:

"Σε πρακτικό επίπεδο, η δεύτερη λύση σημαίνει αναγκαστική υποθήκευση της περιουσίας ιδιωτών, όπως π.χ. της ακίνητης περιουσίας αυτών. Με τον τρόπο αυτό θα ασφαλιζόταν το δημόσιο χρέος τόσο καλά, ώστε δεν θα υπήρχε λόγος για κερδοσκοπία. Τα κράτη θα μπορούσαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις επενδύσεις χωρίς να πέσουν στην παγίδα του χρέους. Αντιθέτως, δίνεται η δυνατότητα μείωσης του χρέους. Σε μία τέτοια περίπτωση τα επιτόκια θα μειώνονταν και το κράτος θα ήταν σε θέση να ασκεί πολιτική ενίσχυσης της οικονομίας".

Μπορεί άραγε να σχολιαστεί αυτή η ευθεία επίθεση κατά των πολιτών;

Πώς σκοπεύει να αντιδράσει, άραγε, ο Γιώργος Παπανδρέου;

Τί θα κάνει η (περί άλλων λαλίστατη) αντιπολίτευση;

Μήπως ήρθε εκείνη η στιγμή που οι πολίτες θα φέρουν στο πολιτικό προσκήνιο νέες πολιτικές δυνάμεις, περισσότερο αξιόπιστες και με κατανόηση των προβλημάτων του λαού;

ΚωνσταντίνοςΗ απόλυτη ξεφτίλα της «Treuhand» έφτασε και στην Ελλάδα ή μήπως δε το γνωρίζατε;
 • From HEIL GAP
O πρόεδρος της Ευρωομάδας (Εurogroup) Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus της Γερμανίας ότι η κυριαρχία της Ελλάδα θα " περιοριστεί", προκειμένου να εφαρμόσουν τα μέτρα λιτότητας.
Προφανώς εννοούσε ότι η ενίσχυση του μηχανισμού της λιτότητας που επιδιώκει, σημαίνει ότι και η δημοκρατία παύει ΤΕΛΙΚΑ να λειτουργεί στην Ευρώπη.

Όσο για αυτό, παρακαλείσθε να το αφήσετε στα χεριά του γόνου της «γνώστης δημοκρατικής οικογενείας» ή «ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΡΚΟΥΔΕΑ» όπως θα θυμούνται οι δαρμένοι συνταξιούχοι διαδηλωτές επί του ΠΑΤΡΟΣ.

Επίσης υποστηρίζει ότι «για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων» απαιτείται για παράδειγμα μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής «Treuhand», της αρχής που είχε αναλάβει πριν από 20 χρόνια τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας της τότε Λαοκρατικής Γερμανίας.

Είπε επίσης ότι οι υπάλληλοι από την ευρωζώνη θα πρέπει να εποπτεύσουν την πώληση των ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και εταιρείες ενέργειας, και την είσπραξη των φόρων.

Αλλά η ιδέα της διαμόρφωσης του νέου ιδιωτικού οργανισμού σχετικού με την «Treuhand » της υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων που χρησιμοποιήθηκε για την πώληση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ανατολικής Γερμανίας επικρίθηκε ακόμη και από το Reuters, το οποίο και τόνισε ότι η Treuhand κατάφερε να χάσει δισεκατομμύρια από την πώληση των κρατικών εταιρειών της Ανατολικής Γερμανίας.

Η Δυτικο-γερμανική κυβέρνηση εισήγαγε το Deutschemark σε ισοτιμία ένα προς ένα με το Ανατολικό γερμανικό μάρκο (Mark der DDR) την 1 του Ιουλίου 1990 αντί για μια πολύ μεγαλύτερη ισοτιμία αγοράς.

Αυτό ήταν και το τεράστιο βάρος για τις ανατολικογερμανικές βιομηχανίες με συνέπεια τα βουνά χρέους και κόστους. Αυτή η πληγή, δηλαδή η ισοτιμία κάτω από την οποία εισήχθη το ανατολικό γερμανικό μάρκο, καθιστούσε τα προϊόντα της Ανατολικής Γερμανίας λιγότερο ανταγωνιστικά στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης (ο HEIL GAP αναρωτιέται εάν αυτό σας θυμίζει κάτι αυτό).
"Αλλά η πώληση σε εξευτελιστικές τιμές της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανικής βιομηχανίας –(σημειωτέον ότι 14.000 εταιρείες πωλήθηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια)- δεν μπορεί να είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για Ελλάδα μας, επειδή η Treuhand κατέληξε με 170 δισεκατομμύρια δολάρια χρέος αντί για ένα αναμενόμενο κέρδος $ 900.000.000.000 δολάρια".
Κατά την επανένωση της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας έγινε μια τόσο κακή διαχείριση από τον άνθρωπο της λέσχης Bilderberg τον καγκελάριο Χέλμουτ Κολ που άφησε μια Ανατολική Γερμανία με εγκαταλελειμμένες τις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις, να εξαρτάται πλέον μόνο από τις μεταβιβάσεις των αξιών της και έσπρωξε επίσης τη Δυτική Γερμανία βαθιά στο χρέος.

Ξεκίνησε με μια μεγάλη υπόσχεση, το 1990, αλλά άφησε κληρονομιά τεράστια χρέη, μια πικρία στα 2,5 εκατομμύρια κοσμάκη που έχασαν τις θέσεις εργασίας των (αφού οι εταιρείες τους καταργήθηκαν – επωλήθησαν) και φυσικά είχε ως αποτέλεσμα την ευρεία αποβιομηχάνιση.

Όμως, η ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ φαίνεται να στοχεύει στο ίδιο αποτέλεσμα - την καταστροφή της οικονομικής βάσης της Ελλάδος καθιστώντας μόνιμη την διαρροή βοηθείας από την υπόλοιπη ΕΕ ώστε να καταστήσει αναγκαίες τις απεριόριστες χρηματοδοτήσεις και τα μέτρα λιτότητας (ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ) που πάντα θα τις ακλουθούν, εμβαθύνοντας το βάρος του χρέους της ευρωζώνης και ξεκάνοντας τελικά τον ελληνικό λαό.

«Η Treuhand Δεν θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως το καλύτερο μοντέλο για την Ελλάδα, δήλωσε ο Juergen Michels, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ευρωζώνης στο Citigroup στο Λονδίνο. Αυτό που θα είναι παρόμοιο μεταξύ Ανατολικής Γερμανίας και Ελλάδας θα είναι το ξεπούλημα ενός πολύ μεγάλου συνολικού πακέτου των περιουσιακών των στοιχείων. Το άγνωστο και η αμφιβολία για όλα αυτά, είναι το ποιες είναι οι αξίες των υποκείμενων προς πώληση αξιών. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από τις μεγάλες ζημιογόνες επιχειρήσεις και εάν όντως είναι τέτοιες όλες αυτές». • Ο Γ. Παπανδρέου συγκρίνεται πλέον μόνο με τον Κ. Μητσοτάκη

Αν είχε στοιχειώδη ευθιξία, μια σταλιά φιλότιμο, ο άνθρωπος που, με την κίβδηλη πλειοψηφία του 2009, κυβερνά τη χώρα, θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

Να ζητήσει συγνώμη για τα ψέματα που είπε για να κερδίσει την εξουσία.

Να απολογηθεί για την κατασυκοφάντηση της χώρας μας ανά την υφήλιο προκειμένου να δικαιολογήσει την αβελτηρία του.

Να παραδεχθεί την πρωτοφανή ανικανότητά του εξ αιτίας της οποίας οδηγούμαστε στην καταστροφή (αν δεν βρισκόμαστε ήδη εκεί)

Παρ’ όλα αυτά ο Νέρων της Ελλάδος προσποιείται ό,τι κυβερνά!

Προχθές οι παρατρεχάμενοι του μας ενημέρωναν ό,τι από την παραλία της Σερίφου, αλληλογραφούσε με ευρωπαίους παράγοντες για την τύχη της …υφηλίου!

Προωθούσε την… παγκόσμια διακυβέρνηση!

Χθες, στο Καστρί, είχε έκτακτη σύσκεψη για θέματα ….υγείας!

Προφανώς είναι εκτός τόπου και χρόνου!

Όχι ότι θα κατάφερνε και τίποτα σημαντικό, αν ησχολείτο με την οικονομία, αλλά για την τιμή των όπλων, να πάρει ευχή, δεν έπρεπε να προσποιηθεί ότι ασχολείται με το φλέγον θέμα της ημέρας;

Κατάρρευση

Χθες το Χρηματιστήριο έκλεισε στις 998 μονάδες!

Επιστρέψαμε στο Ιανουάριο του 1997 και βάλαμε πλώρη για να συναντήσουμε τις 500 μονάδες του κ. Μητσοτάκη!

Εκεί θα μας οδηγήσει ο κ. Παπανδρέου!

Να τον συγκρίνουμε με τον Μητσοτάκη!

(Απλώς να θυμίσω ότι τον Αύγουστο του 2009 το Χρηματιστήριο, επί «κουρασμένου» ήταν στις 2.466 μονάδες.)

Όποιος είχε την ατυχία να παρακολουθεί τη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, θα έβλεπε:

 • Την Εθνική Τράπεζα να κατρακυλά στα 4.06 ευρώ
 • Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 1.89 ευρώ
 • Τον ΟΠΑΠ στα 9.22 ευρώ
 • Την ΔΕΗ στα 6.25 ευρώ
 • Την ΑΤΕ στα 0.64 λεπτά
 • Την ΕΥΔΑΠ στα 3.42 ευρώ
 • Την ΕΥΑΘ στα 3.77

Πλήρης απαξίωση.

Και έχουμε εν εξελίξει ευρύτατο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων!

Τα κοράκια δεν χρειάζεται κάν να ακονίσουν τα νύχια τους.

Η λεία περιμένει έτοιμη και το τραπέζι είναι στρωμένο…

Το ερώτημα όλων είναι που βρίσκεται ο «πάτος» που αναζητεί ο Βενιζέλος.

Η απάντηση που ταιριάζει είναι μάλλον «χαίρε βάθος αμέτρητον»!

Με άλλα λόγια, δεν έχει σκαλί η κατηφόρα…

Αδέξιος Δεξιός