Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Ιουλ 2011


Παρά το ισχυρό πλήγμα από την καταστροφική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Ζύγι, η Κύπρος δεν θα χρειαστεί απαραίτητα βοήθεια από την ΕΕ για να ανορθώσει την οικονομία της, διαβεβαίωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες για το 2011.

Το κόστος δανεισμού για τη χώρα κινούνταν ανοδικά ακόμα και πριν από την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε η έκρηξη στο Ζύγι, εξαιτίας της έκθεσης του τραπεζικού συστήματος στο ελληνικό χρέος, είπε ο κ.Στεφάνου.

«Έως τώρα, η Κύπρος έχει καταφέρει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως τα τέλη του έτους. Άρα μην το παίρνετε ως δεδομένο ότι η Κύπρος θα προσφύγει σε μηχανισμό στήριξης», πρόσθεσε προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, η έκρηξη στο Ζύγι θα οδηγήσει φέτος σε μηδενική οικονομική ανάπτυξη.

Μόλις την Τετάρτη ο οίκος Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας σε επίπεδο Baa1, μόλις τρεις βαθμίδες πάνω από ‘σκουπίδια’ (junk) με αρνητικές προοπτικές.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επέδωσαν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος προτίθεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό μετά την, μεταξύ άλλων, και πολιτική κρίση από την καταστροφική έκρηξη.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ.Χριστόφιας υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν θα παραιτηθεί. «Ο λαός με εξέλεξε και είμαι υπόλογος στο λαό. Όχι στα μέσα ενημέρωσης», είπε σε δημοσιογράφους.


Ξεπερνά κάθε …φαντασία η εγκύκλιος του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρη προς τις Εφορίες όλης της χώρας, η οποία ουσιαστικά δίνει εντολή για μία στάση πληρωμών… ολίγων ημερών για μισθοδοσία, δαπάνες, επιστροφές φόρων και γενικά για κάθε δαπάνη που αφορά της ΔΟΥ.
Παράλληλα, η ανάδειξη του μείζονος αυτού θέματος, φέρνει στο προσκήνιο και ένα πρωτοφανές αλαλούμ μεταξύ των αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου…

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ερωτηθείς στη Βουλή από δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν αφορά τους μισθούς! Ωστόσο, η εγκύκλιος είναι σαφής και αναφέρεται και στις δαπάνες μισθοδοσίας…

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών που αναστέλλει τις πληρωμές του Δημοσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.
Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο.
Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις». (κάντε κλικ στην εικόνα για να την δείτε καλύτερα)

Καλά τα λέει ο κ. Βρούτσης, αλλά ότι πρόκειται για λογιστικό κόλπο... αν θέλουμε το πιστεύουμε. Μπορεί κάλλιστα να πρόκειται και για πρόβλημα ρευστότητας... Και δεν θέλουμε να υποπτευθούμε πως πρόκειται για προάγγελο μεγαλύτερων δεινών...

Προσέξτε και την εγκύκλιο ότι δεν λέει πότε ακριβώς θα επαναληφθούν οι πληρωμές. Λέει απλώς αλλά για μετά την 1η Αυγούστου.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου

Κατά τα λοιπά, εμείς πρέπει να θυμόμαστε πως “Απομακρύνθηκε οριστικά η χρεωκοπία… ο κόσμος επιστρέφει τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες…”.

Έτσι δεν είναι; Ή έτσι πρέπει να είναι, προκειμένου να εμείς όλοι να κοιμόμαστε ήσυχοι και κάποιοι άλλοι (βλ. κυβέρνηση Παπανδρέου) να κάνουν τις δουλειές τους μέσα στο κατακαλόκαιρο με την άνεση τους, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία απολύτως αντίσταση...

Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το πούμε, όπως και να το... ζωγραφίσουμε, το γεγονός είναι ένα και λέγεται "στάση πληρωμών"... Με άγνωστη την ημερομηνία επανέναρξης φυσικά.

Μετά από αυτά είναι να μην σκεφτόμαστε -περιχαρείς- πως η Ελλάδα σώθηκε, πως η Ελλάδα δεν είναι ακόμη μία Βαλκανική χώρα, πως η Ελλάδα άρχισε να τραβά τον δρόμο προς την... επιστροφή (φυσικά στις καλές ημέρες των πολιτικών και των περί αυτών νταβάδων)...;

Σήκωσε το κεφάλι σου Έλληνα. Αυτή η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα ειλικρινής απέναντί σου. Λεφτά, άλλωστε, υπάρχουν (για να δανεισθούμε δίνοντας την πατρίδα μας) και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο εμπιστευόμαστε τον Γιώργο Παπανδρέου για πρωθυπουργό
(Απόσπασμα "μεγκάλης" προπαγάνδας)
Τώρα, αν μου πείτε "τι θα γίνει αν πάψουμε να τον εμπιστευόμαστε;"...

Θα σας απαντήσω πως ίσως -τελικά- να υπάρχουν περισσότερα λεφτά και χωρίς να δώσουμε την πατρίδα μας...

Αλλά αυτό δεν πρέπει να λέγεται και πολύ... γιατί θα χαλάσουν οι... "μπίζνες"...


Mε τα πλούτη μας ίσως φτιάξει χρυσή αναπηρική καρέκλα πετρελαιοκίνητη και με φωτοβολταϊκό-οικολογική- για λιγότερους ρίπους!

Αρχίζοντας θέλω να πω ότι θεωρώ ήρωες τα άτομα με αναπηρίες. Ζουν σε έναν ανάπηρο κόσμο και βάζουν τα γυαλιά σε πολλούς που θέλουν να αναφέρονται ως «φυσιολογικοί». Η κριτική μου αναφέρεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον Γερμανό Υπ. Οικονομικών Wolfgang Schäuble.

Ως γνωστόν, καθηλώθηκε σε αναπηρική καρέκλα το 1990 (σημαδιακή χρονιά για την χώρα του) μετά από απόπειρα δολοφονίας. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τον μάθαμε το 2010 και μας έχει αφήσει, όπως και η καγκελάριος Merkel, τις χειρότερες εντυπώσεις.

Ως πολιτικός μπορεί να είναι κορυφή, ποια είμαι εγώ να τον κρίνω, αλλά ως άνθρωπος είναι ένα τίποτα. Το ίδιο και η Merkel.

Η Γερμανία, έχει διολισθήσει σε έναν πολύ σκοτεινό δρόμο, τον οποίο όλοι θεωρούσαμε ότι ΔΕΝ θα ακολουθήσει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Είναι η χώρα που προκάλεσε, χάρη στην μεγαλοϊδεατική της πολιτική, τους 2 πιο καταστροφικούς πολέμους στην ιστορία ΟΧΙ ΜΟΝΟ της Ευρώπης. Εξαιτίας του δεύτερου, ο κόσμος χωρίστηκε σε 2 σφαίρες επιρροής και έπρεπε να περάσουν 40 περίπου χρόνια για να ενωθεί, τυπικά όπως δείχνει η οικονομική κρίση.

Εκτός από τον πλανήτη, χωρίστηκε η ίδια η Γερμανία. Ενώθηκε ξανά το 1990, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Δυστυχώς η χώρα μετά τον πόλεμο έπαιξε με την καταστραμμένη Ελλάδα ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Ενώ χρωστάει τις αποζημιώσεις από τα κατοχικά δάνεια, καθώς και τις αρχαιότητες που έκλεψαν Ναζί «αρχαιολόγοι», αρνείται με διάφορες δικαιολογίες, ακόμα και μετά το 1990 να τα επιστρέψει.

Εδώ ευθύνονται οι προδοτικές «ελληνικές» κυβερνήσεις που προτίμησαν να χαρίσουν τα λεφτά και τα αρχαία αυτά για να κάνουν περίεργες και παράνομες συναλλαγές με εταιρείες, βιομηχανίες, κυρίως εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εκτός από τα κατοχικά δάνεια η Γερμανία χρωστά, οι εταιρείες της για να είμαστε ακριβείς, στο ελληνικό Δημόσιο χρήματα από δραστηριότητες των τελευταίων ετών.

Η υπόθεση SIEMENS είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο γερμανικής οικονομικής επέκτασης και διείσδυσης σε ένα κράτος(ή καλύτερα σε πολλά, μιας που και άλλες χώρες έχουν ανοικτά ζητήματα με τον κολοσσό αυτό).

Παρ' όλα αυτά, η Γερμανία, για να φτάσει ΟΧΙ ΜΟΝΟ η Ελλάδα, αλλά και ΟΛΗ η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΠΟΤΕ ΔΕΝ έγινε πράξη το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ολοκλήρωσης, όπως οι λαοί ΣΙΓΟΥΡΑ επιθυμούν, περισσότερο στην ύφεση αυτή που περνάμε όλοι), θυμήθηκε τον Goebbels.

Η κυβέρνηση Merkel, αντί να κάνει κριτική στις «κυβερνήσεις» της Ελλάδας, άρχισε να προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες με χυδαία δημοσιεύματα, εικονογραφημένα με προσβλητικό τρόπο, όχι μόνο γι’ αυτούς αλλά και για το ένδοξο παρελθόν της χώρας.

ΔΕΝ τόλμησε όμως να δημοσιεύσει ΠΟΤΕ τις απαντήσεις των Ελλήνων.

Όμως το Internet έκανε δουλειά και όσοι Γερμανοί θέλουν και ψάχνουν για σωστή ενημέρωση ή δεν χάβουν σα ψάρια ό,τι «καναβούρι» τους δίνεται, έμαθαν αλήθειες που σίγουρα πονάνε (για τα χρέη της χώρας τους).

Ακόμα και Γερμανοί νομικοί είναι στο πλάι μας στο θέμα των αποζημιώσεων και διαδήλωσαν έξω από την γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Αλλά τα tabloid (= χαμηλής ποιότητας για λαϊκή κατανάλωση) που χρησιμοποιεί η Merkel για τον λαϊκισμό (τον ονομάζουν κάποιοι και μερκελισμό) έχουν θολώσει την κρίση μεγάλης μερίδας Γερμανών για την Ελλάδα.

Η ξετσιπωσιά της καγκελαρίου και ορισμένων ήσσονος σημασίας «πολιτικών» έφτασε στο απόγειό της με την απαίτηση της Κρήτης, της Κέρκυρας, άλλων νησιών (ολόκληρη βιομηχανία πώλησης ελληνικών νησιών, με ασαφή κριτήρια και όρους και ΦΥΣΙΚΑ παράνομα βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού και του ελληνικού δικαίου), ως και του Παρθενώνα και ΟΛΟΥ του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Δεν δίστασαν να βάλουν την φωτογραφία του συμβόλου του Δυτικού πολιτισμού δίπλα από διαφήμιση «ροζ γραμμών»(βλ. BILD).

Την Ακρόπολη ορέχτηκαν φέτος και κάποιοι επίγονοι του Elgin στην Αγγλία και κάποιοι φίλοι του φιλότουρκου Φιλανδού Oli Rehn.

Κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ότι ΚΑΜΙΑ ελληνική «κυβέρνηση» δεν έχει δικαίωμα ή και εξουσιοδότηση να παραδώσει τα «κλειδιά» του μνημείου, μνημείου ΟΧΙ δημόσιας περιουσίας. Ούτε νησιά μπορεί να πουλήσει. Τον Παρθενώνα ΜΟΝΟ ο Περικλής, ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης (ο αρχαίος όχι του ΠΑΣΟΚ) ή ο Φειδίας ή η θεά Αθηνά μπορεί να σας τον παραχωρήσει.

Αν έχει φτιάξει η Merkel ή ο Wolfgang χρονομηχανή ίσως να πάρουν την Ακρόπολη.

Όσο για την Κρήτη Angela, ειδικά μετά τα όσα είπες για την Μάχη της Κρήτης, δεν πιστεύω, ακόμα και να σου επέτρεπε ο σιχαμένος ΓΑΠ να την πάρεις θα το μετάνιωνες με το που θα πατούσες πόδι στο νησί. Είμαι σίγουρη.

Για να φτάσω στην αιτία που με έκανε να γράψω αυτό το κείμενο για τον «κο» υπουργό, έφτασε χθες (27/07/2011) να απαιτήσει την εθνική κυριαρχία (πρόλαβε ο… φιλέλληνας Jean-Claude) της Ελλάδας, ως εγγύηση για την «βοήθεια» που… διαπραγματεύθηκε (ανέκδοτο ΓΑΠ) ο «πρωθυπουργός» της χρεοκοπίας (με όποιο επίθετο θέλει να χρησιμοποιεί το σίναφι του) στην Σύνοδο της 21ης Ιουλίου.

ΟΛΟΙ ξέρουμε τι έγινε και πως έγινε η Σύνοδος και ότι αν ΔΕΝ γινόταν με γερμανικούς όρους ΔΕΝ θα γινόταν, όχι απλά δεν θα πήγαινε η Γερμανία.


Αν πάρεις τα πλούτη μας, τι θα τα κάνεις υπουργέ; Χρυσό αναπηρικό καροτσάκι;!


Μπορεί να πληρώνουμε 37 χρόνια ύβρεως στην Δημοκρατία που γέννησε ο τόπος μας και σκότωσε η Ευρώπη (επίσης δική μας επινόηση), αλλά δεν είμαστε σαν τα μούτρα σου.

Ακόμα και άτομα με αναπηρία αν είμαστε, έχουμε αξιοπρέπεια.

Η χώρα αυτή, το είπαμε, έχει πάρει ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ δρόμο.

Θεωρεί εαυτή ανώτερη από όλους και απαιτεί τον χωρισμό της Ευρώπης σε «καλούς» Βόρειους και «κακούς» τεμπέληδες Νότιους.

Χρησιμοποιεί ΟΛΑ τα στερεότυπα ΕΙΔΙΚΑ για τους Έλληνες επειδή ο τόπος μας είναι ευλογημένος ΜΟΝΟ σε πλούτο, αλλά όχι σε πατριώτες ηγέτες, όχι μεσίτες.

Θέλει να ιδρύσει άτυπα μια Γερμανική Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία και να εφαρμόσει, καθότι η καγκελάριος νοσταλγεί την πατρίδα που ΔΕΝ υπάρχει πια (Ανατολική Γερμανία), το σύστημα της γενέτειράς της στην Ελλάδα.

Δυστυχώς ΔΕΝ έχει βρεθεί μια ομάδα νομικών να μας σώσει από τον αυταρχισμό, τον ολοκληρωτισμό και την ανικανότητα των Ευρωπαίων ηγετών.

Η λύση στην κρίση ΔΕΝ είναι αυτοί αλλά η νέα γενιά.

Ας την αφήσουν να κάνει το «παιχνίδι» της και ας αφήσουν τα παιδιαρίσματα με τις ζωές και το μέλλον μας.Ένας καλολαδωμένος μηχανισμός προπαγάνδας και πολιτικής τρομοκρατίας ενάντια σε όσους επιμένουν να αντιδρούν και να αντιστέκονται, έχει στήσει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας τους τελευταίους 21 μήνες. Σ’ αυτό τον μηχανισμό συμμετέχουν, εκτός απ’ τους συνήθεις ύποπτους, τα ΜΜΕ των «βαρόνων μεγαλεργολάβων» και πολλά «golden boys» της δημοσιογραφίας, εδώ και χρόνια ευνουχισμένοι υπηρέτες της εκάστοτε εξουσίας.

Άνθρωποι που με όπλο τους την «έγκριτη ανάλυση» διαστρεβλώνουν με κάθε τρόπο τις θέσεις των «απέναντι», δηλαδή όλων των πολιτών που «έτυχε» να μην τα «έφαγαν μαζί» με τον «κύριο Θόδωρο» και τους φίλους του, με λοιδορίες, με επιχειρήσεις απαξίωσης και πολιτικής τρομοκράτησης…

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ των «βαρόνων» και των «golden boys» επιβάλει τη σιωπή των αμνών για το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ», και το «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ». Το μήνυμα αυτό, που εκπορεύεται αρχικά από την ίδια την κυβέρνηση, αλλά κι απ’ όλα τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τους πολυαμοιβόμενους πανεπιστημιακούς στα τηλεοπτικά πάνελ και τους.... κομματικούς συνδικαλιστές, είναι απλό και κινείται σε τρεις άξονες:

  • Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι
  • Ότι έγινε έγινε, από εδώ και στο εξής να δούμε τι θα κάνουμε
  • Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση

Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, δηλαδή το οικογενειοκρατικό πολιτικό σύστημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και το οικονομικό κατεστημένο των κρατικοδίαιτων διαπλεκόμενων «νταβατζήδων», έχουν βάλει μπροστά ένα κεντρικό προπαγανδιστικό μήνυμα και προσπαθούν, με δήθεν αθώο τρόπο, να το εμφυτεύσουν στο συλλογικό λαϊκό υποσυνείδητο.

Ο στόχος αυτής της προπαγάνδας είναι απλός. Στοχεύει να εμφυτεύσει στο λαϊκό υποσυνείδητο την ιδέα της συνενοχής όλων των πολιτών ώστε να ακυρώσει οποιαδήποτε σκέψη και προσπάθεια για στόχευση συγκεκριμένων υπευθύνων (είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι).

Στοχεύει στο να μην αγγιχτεί καθόλου το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο (δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών), το οποίο φυσικά θα είναι και το ίδιο που αναλαμβάνει το «βαρύ φορτίο» να μας βγάλει από την κρίση. Δηλαδή, οι ίδιοι οι λύκοι ζητούν να βγάλουν τα πρόβατα βόλτα.

Με αποκλειστική του συνέντευξη στο περιοδικό «Le Point» ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, «αποκαλύπτει την αλήθεια για τη χρηματοπιστωτική καταιγίδα του αίώνα», όπως τιτλοφορείται το αφιέρωμα, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ευρωπαϊκό αλλά παγκόσμιο.

Κατ’αρχάς, ο κ. Τρισέ, απαντώντας στο ερώτημα εάν μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών το ευρώ διασώθηκε, υποστήριξε ότι «το ευρώ ως νόμισμα, δεν απειλήθηκε ποτέ». Το θέμα που τέθηκε, ήταν η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας και όχι του ενιαίου νομίσματος. Το ευρώ δεν αμφισβητήθηκε, είναι σταθερό, αξιόπιστο και στέρεο, είπε.

Ο κ. Τρισέ υπογράμμισε, ότι «η ένταση που παρατηρήθηκε σχετικά με τον κίνδυνο αδυναμίας πληρωμής από την πλευρά των κρατών δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά παγκόσμιο, όπου η ευρωζώνη βρίσκεται συγκριτικά σε καλή σχετικά κατάσταση.

Αντίθετα εάν πάρουμε ξεχωριστά κάθε περίπτωση στην Ευρώπη, η Ελλάδα ειδικότερα, γνωρίζει μία κατάσταση πολύ πιο δύσκολη. Το σύνολο των αποφάσεων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είναι σημαντικό για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης».

Στο ερώτημα για το εάν η Ευρώπη θα μπορέσει να κινητοποιήσει δύο φορές πάνω από 100 δισ. ευρώ για μια χώρα σαν την Ελλάδα, ο κ. Τρισέ απάντησε ότι το «απολύτως θεμελιώδες» είναι να πάρει και πάλι η Ελλάδα τον έλεγχο της δημοσιονομικής εξισορρόπησης. Να θέσει σε εφαρμογή το συντομότερο, το πρόγραμμα αναδιάταξης του προϋπολογισμού της, των δημοσίων λογαριασμών και της ανταγωνιστικότητάς της.

«Αυτό που μετράει είναι να συνεχίσει πιστά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει αποφασιστικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», υπογράμμισε.

Στην παρατήρηση του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Γαλλία αποδέσμευσε 4 δισ. ευρώ πέρυσι και θα πρέπει να δανεισθεί άλλα 15 δισ. έως το 2014 για την Ελλάδα, πράγμα που ανησυχεί τους Γάλλους που έχουν και τα δικά τους προβλήματα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ φάνηκε καθησυχαστικός. Οπως είπε,
«Η Ελλάδα δεσμεύεται να κάνει τα πάντα και οφείλει να κάνει τα πάντα με αυτήν την αυστηρή επίβλεψη της Ευρώπης την οποία πάντοτε επιθυμούσαμε, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, να ανακτήσει τη σταθερότητα και να αποπληρώσει τα δάνεια της Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι δεν επιχορηγούν την Ελλάδα χωρίς να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Επενδύουν στην αναδιάταξή της. Όπως είναι φυσικό οφείλουν να επιτηρούν από κοντά την επένδυσή τους».

Στις αμφιβολίες που έχουν εκφρασθεί κατά πόσο η Ελλάδα θα αποδεχθεί τη λιτότητα που οι 17 της επιβάλλουν, ο κ. Τρισέ εξήγησε «Δεν επιβάλλουμε «τη λιτότητα» στην Ελλάδα. Η Ελλάδα διορθώνει από μόνη της τεράστια λάθη διαχείρισης του παρελθόντος. Μία συνετή διαχείριση είναι ο μόνος τρόπος για να έχει και πάλι ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας που βασίζονται στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», είπε και πρόσθεσε «Αυτό σημαίνει έναν υγιή προϋπολογισμό, ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θα εφαρμόζεται αυστηρά και τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι προτάσεις του ιδιωτικού τομέα και οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων θα ελαφρύνουν σημαντικά την εξυπηρέτηση του χρέους μειώνοντας τα επιτόκια και επιμηκύνοντας τη διάρκεια των δανείων. Επιπλέον το ύψος του δημοσίου χρέους θα μειωθεί με την ανταλλαγή ομολόγων και την επαναγορά χρέους. Αυτό όμως που μετράει είναι η προσαρμογή της ίδιας της Ελλάδας.»

Υποστήριξε επίσης ότι η περίπτωση να τεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ «είναι μια υπόθεση που κανείς δεν εξέτασε ούτε μια στιγμή».

Σχετικά δε με τους κινδύνους μετάδοσης σε Ισπανία και Ιταλία, απάντησε «Όλες οι χώρες, χωρίς εξαίρεση, έχουν επίγνωση ότι περνάμε μία εξαιρετική κρίση. Απ’όλες η ΕΚΤ ζητά να εφαρμόσουν ανεπιφύλακτα το γράμμα και το πνεύμα του Συμφώνου σταθερότητας και Ανάπτυξης, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, κυρίως αναφορικά με το κόστος παραγωγής, και να προχωρήσουν στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο δρόμος βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας » κατέληξε ο κ. Τρισέ.

Πηγή: Κέρδος online
  • Όλοι οι υπουργοί του Χριστόφια (ή κατά κόσμον Καταστρόφια) δήλωσαν παραίτηση
  • Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Κύπρο ζήτησε ο Χριστόφιας μαζί με τις παραιτήσεις των υπουργών του
Παραιτήθηκαν σήμερα όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης στην Κύπρο μετά την σχετική έκκληση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αντιμετωπίσει την τρέχουσα οικονομική κρίση και τις επικρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στη ναυτική βάση.

Εν μέσω επικρίσεων για το πολύνεκρο δυστύχημα στη ναυτική βάση της Κύπρου και την οικονομική κρίση στη χώρα που την οδηγεί σύντομα στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραιτήθηκε σήμερα η κυπριακή κυβέρνηση.

Τις παραιτήσεις όλων των μελών της κυβέρνησης είχε ζητήσει στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Σήμερα και 11 υπουργοί της κυβέρνησης υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους για να σχηματιστεί σε λίγες ημέρες κυβέρνηση εθνικής ενότητας από προσωπικότητες όλων των πολιτικών χώρων, ικανή να αντιμετωπίσει τη σοβούσα οικονομική και πολιτική κρίση στην Κύπρο.


Το ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα είναι γνωστό πολύ πριν ο γνωστός δημοσιογράφος κύριος Χαρδαβέλας ανακοινώσει μέσα από μία σειρά τηλεοπτικών του εκπομπών. Είχαν φροντίσει να ψάξουν και να βρούνε τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της πατρίδας μας τόσο Έλληνες όσο και ξένοι επιστήμονες. Μέχρι και ειδικοί στρατιωτικοί επιστήμονες του Χίτλερ (κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την τότε κατοχή της Ελλάδας από τα στρατεύματα του Γ' Ράιχ) είχαν ψάξει και είχαν βρει υδρογονάνθρακες (και όχι μόνο) στην Ελλάδα. Για άγνωστους λόγους (λέτε να λένε τίποτε περί αυτού τα γνωστά Wikileaks;) όμως, το θέμα "ενέργεια στην Ελλάδα" θάφτηκε, τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς, όσο και από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Σε ομιλία του που έγινε στην 26/7/2011 στην Ελληνική Βουλή, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (αυτός που διώχθηκε από το ΠΑΣΟΚ δήθεν επειδή έπαιζε "φρουτάκια", ενώ άλλοι παίζανε με τεράστιες μίζες π.χ. σε υποβρυχιάκια...) αναφέρθηκε εκτενέστατα στο συγκεκριμένο "καυτό θέμα".

Η ομιλία του κυρίου Χρυσανθακόπουλου

Μετά από δεκαπέντε χρόνια απραξία η Ελληνική Κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση ενός φορέα ερευνών υδρογονανθράκων. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτό το θέμα δεν είναι θέμα το οποίο πραγματεύεται σε επίπεδο προσμονής όλος ο κόσμος μόνο, είναι θέμα καθοριστικό για την πορεία της ενεργειακής μας υποδομής σαν χώρα, της εσωτερικής κατανάλωσης και σαφώς προσδοκούμε να καλύψουμε μεγάλο μέρος των οικονομικών μας αναγκών.

Υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προαναγγελίες των εταιρειών που έχουν κάνει έρευνες, η Ελλάδα διαθέτει πετρέλαιο, αλλά περισσότερο απ’ όλα διαθέτει φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο το προσδιορίζουμε περίπου στο 10% του αντίστοιχου 90% του φυσικού αερίου και αυτό είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για την ενεργειακή μας στρατηγική. Εκτός από κόμβος διακίνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου, γινόμαστε -όπως προκύπτει- και παραγωγός στη συνέχεια, αλλά για να φθάσουμε εκεί, πρέπει να επιταχύνουμε. Ήδη στην Κύπρο, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, για το 2012 έχουν βάλει σκοπό να προχωρήσουν στην άντληση φυσικού αερίου και προχωρούν στις γεωτρήσεις.

Η Κύπρος το 2003 διακήρυξε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Έκανε την οριοθέτηση με δύο κινήσεις και το 2007 με το Λίβανο και με την Αίγυπτο και, παρ’ ότι υπάρχουν στρατεύματα κατοχής, το Διεθνές Δίκαιο της αναγνώρισε δικαιοδοσία εν τω συνόλω και συνορεύει και αυτή με το Ισραήλ από κάτω, για παράδειγμα, ακριβώς γιατί θεωρείται ενιαίο κράτος, ανεξάρτητα αν δεν ασκεί η υπάρχουσα Κυβέρνηση κυριαρχία και στο κατεχόμενο τμήμα στο οποίο προσωρινά υπάρχουν τα στρατεύματα κατοχής. Είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη.

Εμείς αντιμετωπίζαμε μέχρι πρότινος προβλήματα. Και ο Καντάφι δημιουργούσε θέματα, διότι τα έβρισκε πολύ με την Τουρκία και πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και η Αίγυπτος είχε αρχικά επιφυλάξεις. Στη συνέχεια η Αίγυπτος είπε πεντακάθαρα απέναντι στις αιτιάσεις της Τουρκίας ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου, με τον Άγιο Γεώργιο, τη Ρω, και τη Στρογγύλη ή Υψηλή και τη Μεγίστη είναι ελληνική κυριαρχία. Με την ανατροπή τόσο του Καντάφι, κυβέρνηση Βεγγάζης, όσο και των εξελίξεων στην Αίγυπτο, τα πράγματα ακόμα δείχνουν ότι τείνουν απέναντι σε αυτές τις δύο χώρες να είναι πάρα πολύ καλές οι εξελίξεις. Και αν δει κανείς την παγίδα στην οποία έχει πέσει η Τουρκία, η οποία έχει ανακηρύξει ΑΟΖ, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, στη Μαύρη Θάλασσα, άρα έχει αναγνωρίσει το Διεθνές Δίκαιο στη συγκεκριμένη δικαιοδοσία, μας επιτρέπει πάρα πολύ να προχωρήσουμε.

Επίσης, μετά την οριοθέτησης της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, είδαμε και τη δήλωση εκ μέρους του Ισραήλ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας που συνορεύει με την Κύπρο. Και εδώ τίθενται τα ζητήματα πλέον επί τάπητος. Το νομοσχέδιο αυτό σε δύο άρθρα, το 156 και 163, αναφέρεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε δυνητική αναφορά όσον αφορά την κυριαρχία που μπορεί να ασκηθεί από ελληνικής πλευράς, δηλαδή το μεν Λιμενικό Σώμα στα πλαίσια της ΑΟΖ έχει δικαιοδοσία, αλλά και ταυτόχρονα προσδιορίζεται η δυνητική αυτή εξέλιξη.

Μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα πρώτος ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γνωστοποίησε την ορολογία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Απαίτησε από την Κυβέρνηση Καραμανλή να προχωρήσει, πράγμα που δεν τόλμησε. Κατ’ επανάληψη σήμερα έχει ακουστεί από εμάς το ίδιο θέμα, αλλά και όλες οι πτέρυγες της Βουλής πλέον το αναγνωρίζουν.

Θεωρούμε ότι μέγιστο θέμα για τη χώρα μας είναι η ταχύτατη αυτή ανακήρυξη. Θα πρέπει να γίνει στον ΟΗΕ. Είναι γνωστό το δίκαιο της θάλασσας. Θα πρέπει, βέβαια, και εμείς να ψηφίσουμε το σχετικό νόμο. Η οριοθέτηση δεν μπορεί να γίνει μισή.

Το λέμε αυτό γιατί οι έρευνες, ο ερευνητικός φορέας που θα κάνει τις αναθέσεις, που θα ζητήσει από πολλές χώρες να προχωρήσουν σε συνεργασία, αυτός ο ερευνητικός φορέας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην έρευνα όχι σε περιορισμένη αναφορά, όχι μόνο στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Όσο πιο γρήγορα προχωρήσει η έρευνα και βγουν τα αποτελέσματα, τόσο πιο γρήγορα η χώρα μας θα αναβαθμιστεί από πλευράς ενεργειακών αποθεμάτων και υποδομών και θα καταλάβει μία ισχυρότερη θέση στο διεθνές παιχνίδι. Είναι γνωστό ότι στην Κύπρο κατασκευάζεται το πρώτο εργοστάσιο υγροποίησης. Θα πρέπει αμέσως να ετοιμαστούμε και εμείς, ως δείχνουν όλα τα πράγματα, για την Κρήτη.

Και εδώ ακριβώς θέλω να πω ότι το νομοσχέδιο αυτό, του οποίου αναγνωρίζουμε θετικότατες αναφορές, είναι ημιτελές όσον αφορά τις δικές μας προσδοκίες σε κάποιους τομείς. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρ’ ότι όμως έχει ημιτελείς αναφορές, είναι στο δρόμο που οφείλει να προχωρήσει μία Κυβέρνηση για να κάνει το ιστορικό της καθήκον, διότι στην Κρήτη, για παράδειγμα, πρέπει από τώρα να υπάρξει ενεργειακός σχεδιασμός χρήσης φυσικού αερίου. Όμως, πρέπει να ενταχθεί και η Δυτική Ελλάδα που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει εξαιρεθεί του σχεδιασμού.

Αν εμείς ταχύτατα προχωρήσουμε στην έρευνα, αξιοποιώντας επίσης και τη δυνατότητα της ανοικτής πόρτας, της άμεσης ανάθεσης εκεί που υπάρχουν ήδη δεδομένα για την εξόρυξη πετρελαίου, κυρίως και μετά φυσικού αερίου –αναφέρω το πετρέλαιο γιατί είναι για τη Δυτική Ελλάδα ήδη πραγματοποιημένες έρευνες- τα πράγματα θα πάνε πάρα πολύ καλά για εμάς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε ως λαός να διορθώσουμε λάθη μας, δεν οφείλουμε να αποκτήσουμε μία εσωτερική συνοχή παραγωγική, δεν οφείλουμε να αναδιατάξουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερο πως όλη η Δυτική Ευρώπη με άλλους μισθούς, με άλλες απολαβές, αλλά με άνιση ανταλλαγή εμπορευμάτων με εμάς, κατάφερε να ζει σε υψηλό βιοτικό επίπεδο και εκεί στη δυτική Ευρώπη το ιδιωτικό χρέος είναι τεράστιο σε σχέση με την Ελλάδα, λογιζόμενο σε τρισεκατομμύρια για την ίδια τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις μεγάλες χώρες.

Εδώ είναι πολύ μικρότερο, που σημαίνει ότι στην πραγματική οικονομία μπορούμε να βγούμε από τα αδιέξοδα αν εμπιστευτούμε το ελληνικό εργατικό δυναμικό, τον ελληνικό λαό και αναστραφεί σύντομα η πορεία που σήμερα έχει ακολουθηθεί, αυτή της μονομερούς κατανομής βαρών σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες που δεν αντέχουν.

Έτσι, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στη Νορβηγία, στις 16 Μαΐου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη Νορβηγία για τις έρευνες, κυρίως στο Ιόνιο, θέμα το οποίο δεν απασχόλησε τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, δεν πήρε διαστάσεις. Ο κ. Στόλτεμπεργκ, ο Πρωθυπουργός, χαιρέτησε αυτή τη σχέση που ανοίγει με τη Νορβηγία, που σημαίνει ότι πράγματι με τη νορβηγική εταιρεία, την Statoil μπορούμε να συνεργαστούμε. Η Noble Energy έχει ήδη παρέμβει στη Μεσόγειο και έχει ζητήσει να προχωρήσουμε, όπως και η Γαλλική Total. Άρα, υπάρχουν έτοιμες εταιρείες.

Εμείς θα θέλαμε να σταματήσουν, βέβαια, όλες οι διαβουλεύσεις σε ένα επίπεδο μυστικής διπλωματίας, διότι όσο μεγαλύτερη διαφάνεια αποκτά το θέμα, τόσο μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη αποκτά η χώρα μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Να πούμε ότι δεν πήγε χαμένη η θυσία, η αυτοθυσία της κυράς της Ρω, της Δέσποινας Αχλαδιώτη που κράτησε την Ελλάδα παρούσα γιατί ΑΟΖ σημαίνει ότι μπορεί να ασκηθεί σε κατοικημένα νησιά. Το τονίζουμε αυτό. Βέβαια, εμπερικλείονται και οι βραχονησίδες στο Αιγαίο, σε εμάς, διότι είναι η μέση απόσταση από την άλλη πλευρά.

Ακόμη περισσότερο ήθελα να πω εδώ ότι η εξέλιξη που εμείς προτείνουμε, της άμεσης δηλαδή ανακήρυξης της ΑΟΖ, έχει τεράστια πλεονεκτήματα να δώσει στη χώρα. Πρώτα απ’ όλα έχει να της δώσει διεθνές κύρος, να δυναμώσει δηλαδή τις συμμαχίες της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ και σαφώς να πρωταγωνιστήσουμε σ’ αυτές τις εξελίξεις.

Στα πλαίσια αυτά το υπόλοιπο νομοσχέδιο έχει ειδική βαρύτητα. Πριν όμως θέλω να κάνω μία σημαντική παρένθεση. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπε και ο Υπουργός στην Επιτροπή, ότι υπάρχουν εθελοντές Έλληνες επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο και τεχνικοί. Μπορεί να μην έχουν επιστημονική γνώση, αλλά έχουν πρακτική γνώση. Και οι Έλληνες επιστήμονες όμως θα δέχονταν να μπουν σε αυτό που σας προτείναμε, σε ένα συμβούλιο για τα θέματα των υδρογονανθράκων, να εντάσσονταν τα πανεπιστήμια της χώρας μας με το δυναμικό τους ως επίσημοι σύμβουλοι της Κυβέρνησης και αυτού του Ταμείου Ερεύνης των Υδρογονανθράκων για να δημοσιοποιήσουν το συντομότερο με βάση το αρχείο που έχετε και τις δικές τους επιστημονικές έρευνες τα στοιχεία που οφείλουν να αξιοποιηθούν και να ευοδωθούν το συντομότερο δυνατό.

Το υπόλοιπο μέρος του νομοσχεδίου σκιάζεται, κυριολεκτικά, από αυτή τη μεγάλη ιστορική στιγμή και εμείς περιμένουμε την ταχύτητα εφαρμογής των στόχων. Το λέμε γιατί για την Ελλάδα μπορεί να έχουμε επιφυλάξεις σε σχέση με την υπερεξουσία, τη σύγχυση αρμοδιοτήτων που μπορεί να προκύπτουν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε κάποια ζητήματα, συμφωνώντας βέβαια τα μέγιστα στην προστασία του καταναλωτή που είναι μέγα μέρος αυτού του κεφαλαίου.

Το να προχωρήσουμε στον αγωγό Πύργος- Αλεξανδρούπολη που επιτέλους ξαναμπαίνει στο προσκήνιο, που σημαίνει ότι ίσως αρχίζουν να κάμπτονται και οι πιέσεις της αμερικανικής πλευράς για την γεωπολιτική αυτή εξέλιξη, εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα μείνει στα λόγια. Δεν θα είναι ένα απλό άλλοθι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει έτσι.

Όσον αφορά το σκέλος που αφορά τη ΔΕΗ που τριχοτομείται, γνωρίζουμε ότι σχεδιάζεται να δοθούν οι επενδύσεις που αφορούν αυτή τη στιγμή το λιγνίτη σε τρίτους. Είναι μία κατεύθυνση που μπορεί να μας απαλλάξει από βάρη σε σχέση με το φόρο διοξειδίου του άνθρακος, τη συμβολή μας σε αυτή την αρνητική κατανομή κατ’ εμάς, διότι δεν μπορούν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να απαλλάσσονται των συμφωνιών του Κιότο και εμείς, η φτωχή Ελλάδα, να πληρώνουμε.

Η τριχοτόμηση αυτή στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής κατεύθυνσης είναι σωστή. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρχει αποκρατικοποίηση στον τομέα της ενέργειας, αλλά, όπως γίνεται, με την προοπτική της πλήρους παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου στους ιδιώτες, εκεί έχουμε τις ενστάσεις μας.

Αυτό αφορά και το άλλο σκέλος. Ενώ το φυσικό αέριο θα δεσπόζει στην ενεργειακή μας υποδομή τα επόμενα χρόνια, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ πάνε προς πώληση. Είναι θέματα για τα οποία εμείς έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας. Όχι ότι δεν δεχόμαστε πως οι ΔΕΠΑ θα μπορούσαν να έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα, αλλά οι βασικοί φορείς -ο φορέας διαπραγμάτευσης που κλείνει τα θέματα βασικά της εμπορίας και των δικτύων- μπορεί να είναι διαφορετικοί, μπορεί να συμμετέχουν ιδιώτες μέσα, αλλά δεν θα έπρεπε να χαθεί ο κρατικός έλεγχος και μάλιστα με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ έκαστο.

Σκεφθείτε το γεγονός ότι είναι γνωστό πως το Αζερμπαϊτζάν με ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θεωρείται μεγάλη ενεργειακή δύναμη. Σκεφθείτε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη λεκάνη του Ηροδότου που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί, γειτνιάζει ακριβώς με την Κύπρο. Έχουμε τα κοιτάσματα που προσδιορίζονται ψηλά στο Φραγκοκάστελλο κάτω από την Κρήτη.

Έχουμε την κοιλάδα της Μεσσαράς, που μπορούμε να βγάλουμε και στην ξηρά φυσικό αέριο –αυτό είναι και μια αποκάλυψη στη συζήτηση- και έχουμε την περιοχή που συνορεύει με τη Βεγγάζη πλέον, μια και η Λιβύη είναι διχοτομημένη, όπου μπορεί να υπάρξει και εκεί συμφωνία.

Άρα, λοιπόν, πρέπει να σκεφτούμε σε διαφορετική βάση. Αυτά τα αποθέματα είναι από 3,5 μέχρι 5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Έτσι λέει η επιστημονική μελέτη και τουλάχιστον δεν φαίνεται να λανθάνει, διότι οι τρεις γεωτρήσεις του Ισραήλ βγάλουν 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά –με εκείνη του Leviathan να είναι η μεγαλύτερη.

Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε αυτό το νομοσχέδιο βρίσκουμε τα σκέλη που αφορούν την προσαρμογή στις ευρωπαϊκές οδηγίες υποχρεωτικά –το καταλαβαίνουμε αυτό- θέλουμε όμως να παραμείνει –και αυτό είναι ένα θέμα για την Κυβέρνηση- η κρατική συμμετοχή. Ας φύγουν πακέτα μετοχών σε εταιρείες διαχείρισης, διανομής, όλα αυτά. Πρέπει όμως να παραμείνει η κρατική συμμετοχή γιατί είναι δεσπόζουσας σημασίας για εμάς και καθοριστική για το μέλλον μας.

Όλοι ξέρουν ότι τα δίκτυα δεν μπορούν να φύγουν. Ξέρετε ότι ακόμα και στους διαγωνισμούς τα δίκτυα αποκρύβονται από μεριάς δημοσιοποίησης γιατί είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν και θέματα σε εκκρεμότητα που περιμένουμε για την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου. Είχα κάνει και προτάσεις σε άλλες διατάξεις για τα λατομεία και όλα αυτά. Θα τα δούμε επί των άρθρων.

Όμως, εμείς επί της αρχής λέμε ξεκάθαρα ότι το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Λέμε ναι και το λέμε με κριτική διάθεση, όχι ως προσχώρηση ούτε ως παραχώρηση. Πρόκειται για ημιτελές βήμα, δεν είναι ολοκληρωμένο, αλλά είναι στο δρόμο εκείνο που οφείλει να ακολουθηθεί, μια πολιτική που έχει να κάνει με τους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας και την ενέργεια στο σύνολό της.Αλήθεια, πόσο περήφανος είσαι;

Ο πρωθυπουργός (;) της Ελλάδος έκανε βαρυσήμαντες και περισπούδαστες δηλώσεις σήμερα την αγόρευση (και σας είπα μην βάζετε 3σύλλαβες λέξεις) του στην Βουλή.

Και τι δεν είπε: Ότι χαίρεται για τα επιτεύγματα του και για το ότι έσωσε(!!!) την πατρίδα (μπορεί να ήθελε να πει "την παρτίδα" την γνωστή που έστησαν και βγάζουν ατελείωτο χρήμα από το τίποτε -την Ελλάδα ντε- τα διεθνή λαμόγια που συναντούσε το GAP πριν αλλά και μετά την άνοδό του στην πρωθυπουργία...). Ότι είναι περήφανος για τους βουλευτές του και όλους αυτούς που τον στήριξαν στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Ότι κάναμε ότι πρέπει (για αυτό είμαι σίγουρος… ότι κάνατε ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ κε Πρωθυπουργέ).

Κύριε Πρωθυπουργέ, ξεχάσατε να αναφέρετε και ορισμένα άλλα για τα οποία θα πρέπει να είστε “υπερήφανοι”. Θα σας τα θυμίσω εγώ, γιατί αυτοί οι κακοί και υποχθόνιοι τύπου που σας γράφουν τους λόγους (ρε παιδιά, είπαμε έως το πολύ 3σύλλαβες λέξεις), δεν σας τα πρόσθεσαν στον λόγο σας. Μόνο μην ξεχάσετε να τα βάλετε και αυτά στα δημοψηφίσματα, μαζί με το δημοψήφισμα για την δημοφιλέστερε μάρκα γαλακτοκομικών…

Δεν μας είπατε λοιπόν ω φίλτατε Τζέφρυ για το πόσο περήφανοι είστε:

– Για το γεγονός ότι για να σωθούμε πρέπει οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ να έχουν έκτακτη εισφορά, αύξηση κρατήσεων και μείωση αποδοχών.
– Για το γεγονός ότι πληρώνουμε εκατ/ρια τον χρόνο σε συμβούλους για την δουλειά που θα έπρεπε να κάνετε εσείς και το υπουργικό team, το οποίο όμως και αυτό πληρώνεται.
– Για το γεγονός ότι οδηγήσατε 700.000 εργαζομένους, ήτοι 2.000.000 ανθρώπους σε απόγνωση λόγω όχι μόνο απώλειας της εργασίας τους, αλλά και σε απώλεια πιθανότητας επαναπρόσληψης.
– Για το γεγονός ότι εκχωρήσατε την κυριαρχία της χώρας, την κεντρική διοίκηση του κράτους, την παρασκευή νόμων, τα υπουργεία, τους δημόσιους οργανισμούς, το ποδόσφαιρο……τα πάντα στους ξένους και αντί να έχουμε βουλευτές, έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας (χωρίς πόλεμο), επιβουλευτές και επιβολευτές.
– Για το γεγονός ότι Ελληνικές επιχειρήσεις στα βαλκάνια απασχολούν άνω των 150.000 εργαζομένων που δεν είναι Έλληνες, γιατί απλά εδώ δεν μπορούν να επιχειρούν (και πως θα μπορούσαν όταν το κράτος δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ούτε για ένα μήνα το πιο φορολογικό καθεστώς θα ισχύει).
– Για το γεγονός ότι κάθε μήνα κλείνουν 800 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο της μεταποίησης και του εμπορίου.
– Για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία είναι διαλυμένα, ότι οι παπούδες και οι γιαγιάδες (που να μην σώσετε για αυτά που τραβάνε) περιμένουν 6 μήνες για ένα ραντεβού στο ΙΚΑ, ότι δεν υπάρχει δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, δημόσια διοίκηση, ασφάλεια…..
– Για το γεγονός ότι η αύξηση της εγκληματικότητας ανεβαίνει με γεωμετρικούς πιο ρυθμούς, και βέβαια οι αστυνομικοί των 700 ευρώ σιγά μην παίξουν το τομάρι τους κορώνα γράμματα για τα ψίχουλα
– Για το γεγονός της καταπάτησης όλων των δασικών περιοχών χωρίς τιμωρία, για το γεγονός της εκχώρησης της καμένης Πάρνηθα για “πράσινη αιολική ενέργεια με τα “ξεφυτρωμένα” πάρκα, για το γεγονός της προτροπής στην παρανομία, αρκεί να το πληρώσεις σε cash,
– Για το γεγονός ότι μια χρεωμένη, εξαθλιωμένη, παρατημένη και άνομη χώρα είναι η πιο ακριβή στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, στην βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης,
– Για το γεγονός ότι με επίσημο νόμο του κράτους, ξεπουλάτε όλη την χώρα των γονιών μου και των παιδιών μου

Κύριε Πρωθυπουργέ, βγείτε και αύριο, και πείτε μου ειλικρινά κοιτώντας με στα μάτια…
Πόσο περήφανος είσαι που με κατάστρεψες;


Η τρομοκρατική προβοκάτσια με τους Δίδυμους Πύργους ήταν η αφετηρία του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά των αραβικών λαών με άμεσο στόχο: Το Αφγανιστάν και την αμερικανική κατοχή του Ιράκ…

Το φάντασμα του «δαίμονα» Μπιν Λάντεν κατασκευάστηκε για να υπηρετήσει αυτούς τους στόχους και να προσδέσει την Ευρώπη στα αυτοκρατορικά, εγκληματικά σχέδια εναντίον του αραβικού κόσμου.

Σήμερα η αμερικανική τρομοκρατική στρατηγική μεταμφιέζεται σε άλλο πρόσωπο γιατί ο βασικός στόχος είναι η ίδια η Ευρώπη: τα έθνη και οι λαοί της.

Η οξύτητα της καπιταλιστικής κρίσης και η καταρρέουσα ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία δρομολογεί, σε πυρετώδεις ρυθμούς, την ολοκληρωτική λεηλασία, χρεοκοπία και εξόντωση των λαών της Ευρώπης, την τελική επίθεση για την κατάλυση των εθνών-κρατών, την ιδιωτικοποίησή τους και την κατοχή τους από τους μηχανισμούς του χρήματος.

Η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα των διεθνών αρπακτικών και η «πιλοτική συνταγή» για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι μπροστά σε αυτή τη συνεχή, άγρια και εφιαλτική πολεμική επίθεση εναντίον των λαών της Ευρώπης, οι λαοί θα αμυνθούν και θα εξεγερθούν.

Ήδη τα πρώτα δείγματα των λαϊκών αντιστάσεων και εξεγέρσεων έχουν γίνει ορατά ιδιαίτερα στο πρώτο θύμα: Την Ελλάδα…


Σε αυτές τις θύελλες των αγωνιστικών λαϊκών κινητοποιήσεων που έρχονται, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΗ, οι κοινωνικές ζυμώσεις και κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ θα έχει ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ το «ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»!!!

Το «εθνικό» και η υπεράσπιση των ιστορικών εθνικών κατακτήσεων, παραδόσεων και Πολιτισμικών Δομών και Ιστών θα αποτελούν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ζητημάτων, των αγωνιστικών αντιστάσεων και κινήσεων.

ΑΥΤΗ ακριβώς την «εθνική» πολιτική ΑΙΧΜΗ της κοχλάζουσας κοινωνικής ΟΡΓΗΣ θέλουν να στιγματίσουν, να συκοφαντήσουν και να αναχαιτίσουν οι μηχανισμοί της Νέας Τάξης.

Ενάντια σε αυτή την πολιτική ΑΙΧΜΗ της αντίστασης («εθνική») κηρύσσεται ο τρομοκρατικός πόλεμος των διεθνών επιτελείων και μηχανισμών της καταρρέουσας αμερικανικής αυτοκρατορίας και των καθεστωτικών τους γενίτσαρων.

ΤΩΡΑ κατασκευάζεται η «Ευρωπαϊκή Διεθνής» της τρομοκρατίας, αυτή της «εθνικιστικής» και «ρατσιστικής παράνοιας» και της «ακροδεξιάς απειλής», ΑΚΡΙΒΩΣ για να χρησιμοποιείται αυτή η «τρομοκρατική Διεθνής» των μαφιών του χρήματος, για το στιγματισμό και συκοφάντηση των λαϊκών κινημάτων που θα ξεπηδήσουν ρωμαλέα μέσα από τα κατεδαφισμένα, λεηλατούμενα και αποτεφρωμένα εθνικά-κράτη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο τρομοκρατικό «μανιφέστο» των διεθνών μυστικών υπηρεσιών που πλασαρίστηκε με το νορβηγικό τους πιόνι, υπάρχει ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα, την ισλαμική της αλλοίωση, στις παραδόσεις της και στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Η Ελλάδα, ως πρώτο θύμα και «πρόβα», αλλά και λόγω ισχυρών ιστορικών και εθνικών ιστορικών Ιστών ΣΥΝΟΧΗΣ αποτελεί και τον ΠΡΩΤΟ «ιδεολογικό» ΕΧΘΡΟ της Νέας Τάξης. Γι αυτό όλα τα νεοταξικά ιδεολογήματα και οι μακάβριοι σχεδιασμοί της Νέας Τάξης εφαρμόζονται και «δοκιμάζονται» εδώ.

Στο «Μανιφέστο», λοιπόν, εσωκλείονται και «συνωστίζονται» όλες οι συμφορές του νεοταξικού σχεδιασμού (λαθρομετανάστευση, εποικισμός, εθνική αλλοίωση κ.λπ), καθώς και όλα τα ιδεολογήματα που επί χρόνια «θεμελιώνουν» τα κυβερνητικά κόμματα, οι «αριστεροί» ψάλτες, τα ΜΜΕ και οι επιδοτούμενες εστίες: «Αντιεθνικισμός», «αντιρατσισμός» «πολυπολιτισμικότητα», «ακροδεξιά σκιάχτρα» και ανηλεής πόλεμος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας…

Γι αυτό και οι πλέον κραγμένοι «μπράβοι» του αμερικανισμού και της Νέας Τάξης έσπευσαν με υπερβάλλοντα ζήλο και βιασύνη να «αναδείξουν» το «μανιφέστο» που έγραψαν τα αφεντικά τους και να το ταυτίσουν με τις ελληνικές αντιστάσεις και τους «Ελληναράδες»…

Φυσικά, οι πάντες, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, ακόμα και στο απλό ερώτημα: Γιατί η ανάκριση του Νορβηγού τρομοκράτη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών;

Πώς θα υπάρξει στοιχειώδης έλεγχος όλων αυτών που μας διοχετεύουν οι καθεστωτικές υπηρεσίες, μέσω των ΜΜΕ, για το έγκλημα;

Δεν θα πρέπει οι λαοί να έχουν, μια κάποια, ΠΡΟΣΒΑΣΗ ελέγχου των γεγονότων; Θα πρέπει να καταπίνουμε αμάσητα τα όσα μας λένε τα καθεστώτα και οι μηχανισμοί τους, εξ ορισμού ψεύτες και παραχαράκτες;

Το «κεκλεισμένων των θυρών» είναι η δόλια και αυθάδης συνταγή των δικτατόρων: Πίστευε ΜΟΝΟ σε αυτά που ΕΜΕΙΣ λέμε…

Κάποιοι «εγκάθετοι» του αμερικανισμού και των μυστικών υπηρεσιών, μέσα σε κάποια ιστολόγια, μας λένε με αγανάκτηση: «Θα δώσουμε βήμα στο δολοφόνο»;

Εδώ έχουμε ατόφια την υποκριτική κουτοπονηριά του χαφιέ και προβοκάτορα.

Έχουν τα ΜΜΕ και όλες οι νεοταξικές «πόρνες» δώσει βήμα στο δολοφόνο, χολιγουντιανού θεάματος, έχουν κάνει φύλο και φτερό το «μανιφέστο», ιδιαίτερα τα εδάφια που συκοφαντούν του λαούς, τους Έλληνες, την ιστορία τους και το θρήσκευμά τους και «ευαισθητοποιούνται» στο ανοικτό της ακροαματικής διαδικασίας!!!

Τι αβυσσαλέα υποκρισία πληρωμένου ρουφιάνου…

Η ανοικτή ακροαματική διαδικασία δεν είναι κανένα «βήμα» στο δολοφόνο. Είναι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ δημοκρατικής ενημέρωσης των λαών και ΕΛΕΓΧΟΥ των κρατικών, παρακρατικών και τρομοκρατικών μηχανισμών.

Το τι κατασκευάζουν οι μηχανισμοί αυτοί, από ενόχους, ψευδομάρτυρες, μέχρι χαλκευμένα στοιχεία και πολλά άλλα, είναι πολύ γνωστά, ιδιαίτερα στη χώρα μας.

Όποιος δεν αντιτάσσεται στο «κεκλεισμένων των θυρών» και το χειρότερο το στηρίζει με κροκοδείλια ηθικά δάκρυ, αυτός το λιγότερο είναι «πρόβατο» του συστήματος.

Το σύνηθες: εγκάθετος των μηχανισμών, έμμισθο παπαγαλάκι, ελεεινός προβοκάτορας…

ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, «Κεκλεισμένων των θυρών»; Τι έχουν να κρύψουν; Τι δεν θέλουν να διαρρεύσει και να μάθουμε, έστω και μέσα από τα φίλτρα της δικής τους «ενημέρωσης»;

Πού βρίσκονται οι «ευαίσθητοι» της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του δημοκρατικού ελέγχου των «πληροφοριών» που μας σερβίρουν οι διωκτικές αρχές και οι διεθνείς μυστικές υπηρεσίες;

Από όπου και να πιάσεις το τρομοκρατικό έγκλημα στη Νορβηγία βρωμάει…

Γι αυτό δεν μιλούν και δεν θίγουν ΤΙΠΟΤΕ. Αναμασούν μόνο αυτά που μας ταΐζουν οι δίαυλοι της διεθνούς προπαγάνδας και με την ψυχασθένεια του «ρατσισμού»: Πίστευε και μην ερεύνα…

Μόνο τον τίτλο τόλμησα να μεταφράσω,φοβάμαι πως με τα βλαχο-αγγλικά μου θα αλλοιώσω το νόημα.Σας το “μεταφέρω” αυτούσιο απο την αρχική πηγή (με ίδια διαμόρφωση!). Αν ενδιαφέρεται φίλος αναγνώστης να το μεταφράσει ,ευχαρίστως θα το αναρτήσουμε εδώ ,στη συνέχεια του αγγλόφωνου κειμένου. Ανατριχιάστε ,(και να θυμάστε πάντα : “μπορεί να ‘ναι έτσι ,αλλά μπορεί κι αλλιώς ”) :

Norway Premier “Begged” Putin To Stop Massacre Planned By “Elites”

By: Sorcha Faal, and as reported to her Western Subscribers

A startling Federal Security Service (FSB) report on the 22 July massacre in Norway states that two-days prior to this catastrophic attack Norwegian Prime Minister Jens Stoltenberg [photo top left with Putin] placed an “urgent” call to Putin “begging” Russia’s leader to help stop the events that left nearly 100 innocent civilians dead.

According to the FSB, Stoltenberg first learned of this plot against his country this past Wednesday after reading a “top secret” report prepared for him by the Norwegian Intelligence Service (NIS) on the late March computer attack against Norway’s top military leaders that showed them involved in a conspiracy with Britain’s MI5 Security Service and the United States Central Intelligence Agency (CIA) to launch a “two-phase” attack upon Norway modeled after false-flag operations in both Australia and America in the mid-nineties.

The false-flag operations being modeled in Norway were based on

the 19 April 1995 bombing attack on the Oklahoma Alfred P. Murrah Federal Building said caused a lone right-wing Christian fundamentalist who used a fertilizer bomb that killed 168, and the 28 April 1996 Port Arthur massacre in Australia where a lone gunman killed 35 mainly because the police failed to show up in a timely manner, and which the aftermath of both attacks caused a fundamental shift away from freedoms and liberties these peoples once enjoyed.

The FSB further reports that this false-flag attack on Norway was a “clear textbook example” of an Operation Northwoods operation designed and prepared by US Military experts. Operation Northwoods was a series of false-flag proposals that originated within the United States government in 1962. The proposals called for the CIA or other operatives, to commit acts of terrorism in US cities and elsewhere in order to influence public opinion and have been used by many Western governments over these past five decades.

FSB experts note in this report that the false-flag attacks on Norway further mirror those of Oklahoma City and Port Arthur in: 1.) A large vehicle holding a powerful fertilizer bomb was able to gain undetected entrance to a protected government centre; 2.) The armed police response to an ongoing massacre of civilians was delayed for reasons still not explained; 3.) A lone suspect has been indentified as the sole perpetrator of the attacks contrary to witness statements that more people were involved; 4.) The lone suspect is denied the right to an open hearing before the public.

This report also notes that within hours of these attacks occurring, a “virtual flood” of information relating to the suspected mastermind of this massacre was released indentifying him as a “blond-haired blue-eyed” Norwegian named Anders Behring Breivik [photo 2nd left] and caricatured as a right-wing Christian fundamentalist. A person which (coincidentally?) the United States had warned barely 24-hours earlier in a video released by their Department of Homeland Security (DHS) was the type of person they feared most would carry out such a terror attack.

The critical problem with the flood of information being released on/or by Breivik, the FSB asserts, is to what is true and what isn’t. This issue was made even more important by American computer experts noting that the Facebook page said belonging to Breivik appears to have been faked, and as they note:

1: Why is there a version of Anders Behring Breivik’s Facebook profile not showing Christian / Conservative? Even Google’s cache of the Facebook profile retrieved on Jul 22, 2011 23:52:36 GMT supports this factor.

2: How was Christian / Conservative added prior to the profile being removed from Facebook? If our PDF was printed out/saved at Jul 23 01:39 GMT, and the profile was deleted soon afterwards by Facebook, how was a detained Anders Behring Breivik able to change it?

3: Which then needs to be asked, Who had access to in changing the Profile before it was removed?

Aside from the “most likely” faked Facebook page, Breivik is, also, said to have posted an astonishingly detailed 1,500-page manifesto and video [view on left] titled “2083: A European Declaration Of Independence” datelined “London, 2011” on the Internet that claims “the number of Muslims in Western Europe is “reaching critical mass” and there is a core of Cultural Communist elites in Western Europe who really want to destroy Western civilization” and that “Europe will burn again.”

Breivik further said he regarded himself as a successor to the medieval Knights Templar, and claimed to have been recruited at a meeting in London in April 2002, which was hosted by two English extremists and attended by eight people in total. Breivik’s ties with London, and hence MI5, was due to his father being a top economist at the Norwegian Embassy in London where Anders was described as a “mummy’s boy” and “privileged” son of an elite liberal family. [Especially interesting to note about this description of “mummy boy” Breivik is his stating that the main target of his attack was Norway’s “Mother of the Nation” and former Prime Minister Gro Harlem Brundtland.]

The FSB, however, in this report disputes Breivik’s ties with the Knights Templar stating, instead, that this false-flag attack has provided an “ancillary benefit” to the West’s royal and banking elite classes in discrediting this ancient order as “open warfare” between them looms, and as we had detailed in our 21 July report “Murdoch Threat To Expose Obama As “Christ-Child” Ignites Western Fury.”

To the reason(s) behind this attack, this FSB report states, is a “desperate attempt” by British, European Union and American banking interests to force Norway into their “union” [Norway is not a member of the EU] in order to loot their Sovereign Wealth Fund of its estimated $1.5 Trillion in wealth which without the entire Western economy may collapse. Important note, the FSB says, is that what is being done to Norway has already been done to Libya when in what is now called the “Financial Heist of the Century” these same elites launched an unprovoked attack upon this North African nation and promptly looted it of nearly $150 Billion of their Sovereign Wealth Fund in order to sustain their crumpling empire.

Though there is more, much more, contained in this FSB report that we will have to examine further in order to report to you on it accurately upon it. So, and in closing this first report on this tragedy we’ll end with some of the words attributed to Breivik that in light of what this whole issue is being made out to be do, indeed, note us paying attention to them:

A majority of the people I know support my views, they are just apathetic. They know that there will be a confrontation one day, but they don’t care because it will most likely not happen within the next two decades I am a pioneer in this fight, and I have no doubt whatsoever that we will see a political shift in our favor sooner than we might expect. It might look grim at the moment, but we are after all fighting a self-defeating ideology (Cultural Communism that is, not Islam). The only pragmatic approach towards Islam is to isolate it to Muslim countries once we are in a position to do so — on September 11th, 2083.”

© July 25, 2011 EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com.

Πηγή


Σημαντικότατη είδηση που αποσιωπήθηκε (γιατί άραγε;) από όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ...! Η μοναδική αναφορά που βρήκαμε, ήταν στην βορειοελλαδίτικη εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", όπου αναφέρονται τα εξής:

«Δημοκρατική αυτονομία» των Κούρδων που ζούνε στην Τουρκία και αποτελούν περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού κήρυξε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κογκρέσο, η σημαντικότερη κουρδική πολιτική οργάνωση στη
γετονική χώρα, σήμερα σε συνέδριο στο Ντιγιάρμπακιρ, στο οποίο συμμετείχαν 850 αντιπρόσωποι της κουρδικής μειονότητας.

«Οι Κούρδοι δεν θέλουν να αποτελούν μια μη αναγνωρισμένη οντότητα» αναφέρεται στην τελική διακήρυξη που υιοθέτησαν οι σύνεδροι. Εκπρόσωποι του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, δήμαρχοι και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων συμμετείχαν στο συνέδριο. Η διακήρυξη αναγνώστηκε από την ανεξάρτητη βουλευτή από τη Βαν, Αϊσέλ Τουγλούκ, ενώ το συνέδριο διήρκεσε έξι ώρες.

«Διακρίνουμε τη γενοκτονία που διαπράττεται από τα έθνη-κράτη. Μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στην επιφάνεια, αλλά στο βάθος, η άρνηση συνεχίζεται. Ακόμη και όταν αναγνωρίστηκε η εθνική οντότητα του κουρδικού λαού, συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσπασής του. Η απόρριψη της αποφυλάκισης του Χατίπ Ντιτσλέ και άλλων βουλευτών το αποδεικνύει. Η πολιτιστική γενοκτονία κατά της κουρδικής γλώσσας ως μητρικής γλώσσας συνεχίζεται. Τα δικαιώματα, η γλώσσα και η ζωή του κουρδικού λαού αγνοούνται»,

Ο Ντιτσλέ είχε εκλεγεί στη Βουλή στις εκλογές πού έγιναν ένα μήνα πριν, αλλά αποκλείστηκε από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή διότι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε σχέση με συνεργασία με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

«Οι Κούρδοι δεν θέλουν να είναι πλέον ένας μη καθορισμένος εθνικά πληθυσμός. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο άλλος λαός, όπως οι Κούρδοι, οι οποίοι, ενώ είναι 40 εκατομμύρια, δεν έχουν δικαιώματα. Εμείς, ως κουρδικός λαός, κηρύσουμε τη δημοκρατική μας κυριαρχία, παραμένοντας στην εθνική ενότητα της Τουρκίας, στη βάση της κατανόησης μιας κοινής μητέρας πατρίδας, εδαφικής ενότητας και προοπτικής ενός δημοκρατικού έθνους», δήλωσε η Τουγλούκ.

«Προσκαλούμε όσους ζούνε στα εδάφη μας να αυτοχαρακτηρίζονται στο εξής ως πολίτες του δημοκρατικά αυτόνομου Κουρδιστάν», δήλωσε.

Η ανακήρυξη αυτή έρχεται την ώρα που το κύριο κουρδικό κόμμα BDP συνεχίζει να μποϊκοτάρει το τουρκικό κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Οι Κούρδοι βουλευτές απαιτούν να υπογραφεί διμερές πρωτόκολλο μεταξύ του BDP και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτούς τους Κούρδους αντάρτες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η κατά τα άλλα "πανίσχυρη" τουρκική πολεμική μηχανή...

Είναι πραγματικά απίστευτο πως μια τέτοια σημαντικότατη είδηση ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ των δελτίων "ειδήσεων" και εφημερίδων των ελεεινών καναλιών παραπληροφόρησης,που προτιμούν να μας... ζαλίζουν με τουρκικά σήριαλ και ταινίες, αποκρύπτοντας τις εξελίξεις από την αγαπημένη τους χώρα!

Ή να υποθέσουμε πως ο λόγος της απόκρυψης είναι επειδή δεν συμφέρει το παραμύθι της "πανίσχυρης Τουρκίας" που προσπαθούν εναγωνίως να περάσουν τα τσοντοκάναλα των νεοραγιάδων;

Η ανακήρυξη αυτής της "δημοκρατικής αυτονομίας", όπως την ονομάζουν οι Κούρδοι, είναι μια εξέλιξη που ίσως επιταχύνει την πλήρη ανεξαρτητοποίησή τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Θέλοντας και μη, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ασχέτως αν οι προδότες πολιτικοί και τα μιντιακά γιουσουφάκια τους ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ... ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ και απλά περιμένουν εντολές από τα αφεντικά!

Υπενθυμίζουμε πως την ίδια μέρα σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες σε ενέδρα Κούρδων ανταρτών, ενώ η "δημοκρατική αυτονομία" αποτελούσε μεγάλο όραμα του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν, που παρέδωσαν στους Μογγόλους κάποια δικά μας... παχύδερμα!Τελικά είμαστε ηλίθιοι ή μας συμπεριφέρονται έτσι; Το τελευταίο ψέμα του Μιχάλη που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αποδεικνύει πως αυτή η κυβέρνηση (του σκεπτόμενου Γιώργου Παπανδρέου) συνεχίζει να βρίσκεται ακόμη στην εξουσία μόνο με το ψέμα...! Το πλέον αδιανόητο είναι πως ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ψευδών δηλώσεων (από κυβερνητικά χείλη βεβαίως - βεβαίως...) είναι ήδη γνωστά, αλλά η κυβέρνηση παραμένει στη θέση της...! Άραγε, φταίνε οι ψεύτες (που νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνούν εσαεί λέγοντας ψέματα) ή φταίμε όλοι εμείς που ακόμη δεν τους έχουμε πάρει με τις φάπες;

Είπαμε, ο Γιωργάκης έχει το ακαταλόγιστο και δεν παίρνουμε στα σοβαρά ό, τι λέει. Αλλά και εσύ τέκνον Μιχάλη; Εσύ που θέλεις να γίνεις χαλίφης στην οσονούπω χηρεύουσα θέση του χαλίφη;

Για ποιές γερμανικές επενδύσεις θριαμβολογείς κ. Χρυσοχοΐδη μας;

Σε δουλεύουν οι γερμανοί ἤ μήπως προσπαθείς εσύ να μας κοροϊδέψεις για επενδύσεις «μούφα» που έρχονται από την Γερμανία;

Εσείς εκλεκτοί αναγνώστες διαβάστε και κρίνετε.

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Real Fm, ο πρώην κυνηγός τρομοκρατών και νυν γερμανικών επενδύσεων, δήλωσε ότι το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που επέδειξαν για την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, γερμανικές επιχειρήσεις αλλά και τα γερμανικά υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών πολύ σύντομα θα μετουσιωθεί σε επενδύσεις στη χώρα μας.

Χαράς ευαγγέλια και για τις πρασινοφυλλάδες, που αναπαράγουν την «είδηση» με τυμπανοκρουσίες.

Το ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι «πραγματικό και έντονο», αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Μ.Χρυσοχοΐδη με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρόσλερ έπειτα από την ολοκλήρωση της «Συνόδου Επενδύσεων» στο Βερολίνο την Τετάρτη -η οποία, πάντως, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις ενώ ο Ρόσλερ αναμένεται στην Αθήνα μετά τις 15 Αυγούστου.
(ΤΑ ΝΕΑ)


ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας (σ.σ. της Γερμανίας) ήταν απλώς μία εκδήλωση – placebo. Ούτε ο υπουργός κ. Ρέσλερ, ούτε οι εκπρόσωποι των ενώσεων και των συνδέσμων βιομηχάνων και επιχειρήσεων μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες επενδύουν μόνον εάν οι προϋποθέσεις τους συμφέρουν. Αυτό το δεδομένο είναι τόσο τετριμμένο που δεν χρειαζόταν καν η σκηνοθεσία αυτής της ‘συνόδου κορυφής’".

Die Welt. Η διάσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας

«δεν κατέληξε σε καμία απόφαση. Όλα έδιναν την εντύπωση ότι πρόκειται για μια συμβουλευτική, διερευνητική συνάντηση. Με τα λεγόμενα του ο κ. Ρέσλερ φαινόταν ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει λίγο ‘γερμανική’. Τόνιζε συνεχώς το ρόλο – πρότυπο που πρέπει να παίξει η Γερμανία.»

Η Süddeutsche Zeitung, εκτιμά επίσης ότι η διάσκεψη ήταν για να ενισχυθεί το προφίλ του κόμματος του Ελευθέρων Δημοκρατών του κ. Ρέσλερ:

«Δεν τίθεται θέμα ο κ. Φίλιπ Ρέσλερ έχει δίκιο. Για να ορθοποδήσει η Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια οικονομικής και πολιτικής παρακμής χρειάζεται στροφή 180 μοιρών: πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας και ιδιωτικές επενδύσεις. Μέρος των οποίων μπορούν να προέλθουν από τη Γερμανία. Εάν γι’ αυτό το θέμα διοργανώνει όμως ‘σύνοδο κορυφής για επενδύσεις’ με τόσες τυμπανοκρουσίες, τότε τροφοδοτεί την υποψία ότι μάλλον λειτουργεί σαν πρόεδρος του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών και ότι ενδιαφέρεται περισσότερο πως θα σταματήσει την θλιβερή πτώση των ποσοστών του κόμματός του, παρά πως θα γίνει η διάσωση της Ελλάδας… Εάν δε έχει περισσότερες ιδέες για την διάσωσή της, τότε η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της πιο γρήγορα από το κόμμα του».

Καταλάβατε τώρα;

Ποιόν πιστεύετε, τον Γιωργάκη, τον Χρυσοχοΐδη και ΤΑ ΝΕΑ, ἤ τις πλέον έγκυρες διεθνώς, γερμανικές εφημερίδες;

Τςςς


Ευτυχώς και υπάρχουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και μας ενημερώνουν για τις μυστικές συμφωνίες –ξεπούλημα της χώρας που έκαναν πρόσφατα Παπανδρέου και Βενιζέλος.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε εχθές στο περιοδικό Stern ότι πρέπει να επιβάλλονται αυστηρότερες κυρώσεις σε υπερχρεωμένα κράτη, ενώ: «το κράτος με προβλήματα, που δέχεται βοήθεια, πρέπει να επιστρέφει ένα μέρος της κυριαρχίας του στην ΕΕ».

Αυτή η δήλωση δείχνει ξεκάθαρα ότι μεγάλο μέρος της Εθνικής κυριαρχίας έχει εκχωρηθεί ήδη σε ευρωπαϊκά κράτη και τράπεζες από τον Παπανδρέου και το Βενιζέλο.

Η θριαμβολογία μέχρι τέλους του Πρωθυπουργού είχε ξεπεράσει και το πιο κακόγουστο θέατρο του παραλόγου.

Με αγωνία προσπαθεί να μας πείσει ότι έσωσε τη χώρα, ενώ από κάτω οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος χειροκροτούν μέχρι τελικής πτώσης το διασώστη Γιώργο.

Λεπτομέρεια βέβαια ότι ήδη δύο οίκοι αξιολόγησης έριξαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στα τάρταρα. Τώρα κανένα δημοσιογραφικό γιουσουφάκι δεν το αναφέρει, ενώ μέχρι πρότινος είχαν ως ευαγγέλιο τους οίκους για να πιέζουν ψυχολογικά και να τρομοκρατούν το λαό.

Όπως φαίνεται αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι ο νέος σύγχρονος τρόπος χρεοκοπίας μιας χώρας.

Δηλαδή βάζεις έναν πρωθυπουργό που προεκλογικά φλομώνει στα ψέματα τον Ελληνικό λαό, μόλις εκλέγεται διασπείρει απίστευτες φήμες ώστε το κλίμα στην παγκόσμια αγορά να γίνει δυσοίωνο για τη χώρα και ταυτόχρονα τοποθετείς Υπουργό Οικονομικών έναν Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μέσα σε είκοσι μήνες εξαθλιώνει τους πολίτες, διαλύει κάθε κοινωνική συνοχή, πίνει το αίμα του λαού και παράλληλη αφήνεις το απυρόβλητο τους κατέχοντες.

Έναν υπουργό που η αλαζονεία του και η υπεροψία του είναι πρωτόγνωρη καθώς γνωρίζει ότι φεύγοντας από την Ελλάδα έχει καπαρωμένη θεσούλα και αυτός όπως και οι υπόλοιποι κηπουροί αυτού του συστήματος διάλυσης της χώρας, με συντονιστή τον Παπανδρέου.

Το μίσος που έχει ο Παπανδρέου και οι Υπουργοί του για το λαό, το έθνος και τη χώρα δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Μπορεί να συγκριθεί μόνο με το μίσος του Χίτλερ για τους Εβραίους.

Ο λαός χρεοκόπησε, η χώρα υποθηκεύτηκε, η εθνική κυριαρχία εκχωρήθηκε, η δημόσια περιουσία και οι στρατηγικές υποδομές χαρίζονται στα αφεντικά και ο θρασύτατος υπουργάκος Παπακωνσταντίνου, αυτός με το αυθαίρετο της οικογένειάς του στο δάσος και την υδατοδεξαμενή –παράνομη πισίνα στη Σέριφο, δήλωσε ότι ο Βενιζέλος θα συνεχίσει με επιτυχία την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 20 μήνες. Δήλωσε επίσης ότι πρέπει να αποκατασταθούν εισοδήματα και οι θέσεις εργασίας.

Αυτό ξεπερνά κατά πολύ τη γελοιότητα και γίνεται ιλαροτραγωδία. Ο άνθρωπος που μέσα σε 18 μήνες διπλασίασε την ανεργία στην Ελλάδα, μείωσε την αγοραστική δύναμη του Έλληνα πάνω από 50%, ξερίζωσε το κοινωνικό κράτος και εκχώρησε τα δικαιώματα της Εθνικής κυριαρχίας στους Ευρωπαίους είναι και θρασύς και δειλός.

Δεν ανέλαβε ποτέ καμία ευθύνη προς το λαό παρά μόνο προς τους τραπεζίτες δίνοντάς τους 98 δις ευρώ, και προσπάθησε με κάθε τρόπο να υποταχθεί η χώρα στους πιστωτές της.

Ευτυχώς και υπάρχει και ο Σόιμπλε ο οποίος δε μασά τα λόγια του και ενημερώνει και τους Έλληνες για την κατοχή που συμφώνησαν Παπανδρέου και Βενιζέλος αφού πρώτα είχε στρώσει το δρόμο ο Παπακωνσταντίνου. Με τις υγείες μας…

Υ.Γ. Πόσο άτιμο μπορεί να είναι για κάποιον να φορτώνει τα χρέη του στα παιδιά και τα εγγόνια του, μόνο και μόνο για να δείξει ότι είναι καλός υπάλληλος;

Του Στάθη Διομήδη από newstoday μοντάζ Γρέκι
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα σύντομα θα είναι συλλεκτικά», τραπεζικά στελέχη που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους -επειδή δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα- δήλωσαν πως χιλιάδες μικροκαταθέτες επιστρέφουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, αν και οι Έλληνες τραπεζίτες έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πάντα αξιόπιστο τραπεζικό ρεπορτάζ -που δεν επηρεάζεται καθόλου από τις διαφημίσεις των τραπεζών στα ΜΜΕ και τους «φυτευτούς» δημοσιογράφους που έχουν οι τράπεζες σε αυτά-, οι Έλληνες σκάβουν στους κήπους τους για να ξεθάψουν τα σεντούκια με τα εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σταμάτησαν τις διακοπές τους και επέστρεψαν άρον-άρον στην Αθήνα για να βγάλουν τα ευρώ από το στρώμα και να τα καταθέσουν ξανά στις τράπεζες.

Επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος στις τράπεζες για τα δισεκατομμύρια των καταθέσεων, οι τράπεζες ανοίγουν συνεχώς νέα υποκαταστήματα, ενώ θα ανοίξουν και είκοσι νέες τράπεζες.

Οι μικροκαταθέτες έπαψαν να νιώθουν ανασφάλεια και άρχισαν να έχουν ξανά εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες, όταν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης άρχισαν -ο ένας μετά τον άλλον- να θέτουν την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτή η είδηση σκόρπισε ενθουσιασμό σε όλους τους Έλληνες και έδιωξε όλους τους φόβους τους.

Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του κλίματος έπαιξε και η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος προέτρεψε τους Έλληνες να φέρουν τα χρήματα πίσω στις τράπεζες και τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι οι πιο ασφαλείς της Ευρώπης.

Οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ασφάλεια και από ένα πυρηνικό καταφύγιο. Σε έναν ενδεχόμενο πυρηνικό όλεθρο, θα επιβιώσουν οι κατσαρίδες και οι ελληνικές τράπεζες.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα και οι πολίτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που -επηρεασμένοι από τη δήλωση Βενιζέλου για την ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών- βγάζουν τα χρήματά τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και έρχονται να τα καταθέσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο τραπεζίτη, οι Ευρωπαίοι σηκώνουν μαζικά τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες των χωρών τους και τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Αυτό αναμένεται να κλονίσει συθέμελα το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα -και να οδηγήσει στην πτώχευση όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες-, αλλά η Ελλάδα θα γίνει Ελβετία.

Εγραψε o Pitsirikos

Κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο αδελφός του Νίκος βγαίνει στο προσκήνιο. Και αναλαμβάνει, είτε να δώσει διευκρινίσεις για το ΠΑΣΟΚ και τον αδελφό του, είτε για να ανοίξει μέτωπο με εκείνους που κατά τη γνώμη του απειλούν και προσβάλλουν τον Οίκο των Παπανδρέου.

Αυτή τη φορά, ο Νίκος Παπανδρέου υπέγραψε άρθρο στην Οικονομική Επιθεώρηση, με το οποίο στρέφεται κατά του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση τους σε σχέση με την πολιτική συναίνεση, το Μνημόνιο Ι, αλλά και τη Συμφωνία των Βρυξελλών.

Ο αδελφός του Πρωθυπουργού, που θεωρείται κομβικός παράγοντας για το σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου, με σημειολογικές αναφορές στο Καστρί, κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον Αρχηγό της, ότι έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της χώρας, προκειμένου να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, έστω κι αν στο μεταξύ έχουν παραλάβει από τη σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καμένη γη, λόγω της στάσης πληρωμών.

Ο Νίκος Παπανδρέου μάλιστα στέκεται και στο πως υποδέχτηκε η Νέα Δημοκρατία τη Συμφωνία των Βρυξελλών, σχολιάζοντας δεικτικά ότι θα προτιμούσαν να έχει επέλθει ναυάγιο, μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Παπανδρέου «βγαίνει μπροστά», και σηκώνει το βάρος του να πει περισσότερα και πιο σκληρά από όσα μπορεί να πει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στο παρελθόν, δεν είχε διστάσει να ανοίξει μέτωπο με την ομάδα των «εκσυγχρονιστών» και προσωπικά τον Κώστα Σημίτη, όταν είχε δηλώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός παρέδωσε το 2004 στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου ένα «θαμπό δαχτυλίδι», θέλοντας να καταδείξει τη δυσκολία του εγχειρήματος πολιτικής ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή


Ως ανεξάρτητοι Έλληνες πολίτες και πατριώτες, που αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνεργασία των λαών, καταγγέλλουμε την εις βάρος της Θράκης μας πολιτική των Κυβερνήσεων, και ιδιαίτερα της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που επιτρέπει στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής να προχωράει συστηματικά τα σχέδια της Άγκυρας για γκριζοποίηση της περιοχής με προφανή στόχευση τη δημιουργία κράτους εν κράτει στην ελληνική επικράτεια.

Καταγγέλλουμε την ανεξέλεγκτη δράση του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή και δηλώνουμε πως δεν αναγνωρίζουμε σε αυτό κανένα λόγο ύπαρξης. Η Θράκη συγκροτείται πληθυσμιακά από Έλληνες πολίτες, χριστιανούς ή μουσουλμάνους, και όλοι προστατεύονται από το ελληνικό Σύνταγμα και το διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα την κατεστημένη κομματοκρατία που λειτουργεί στη Θράκη σε απόλυτη συνέργεια με τους προξενικούς μηχανισμούς, χωρίς να τολμά να αρθρώσει μία λέξη για το γιγάντιο παρακράτος που αυτοί συγκροτούν, υπονομεύοντας την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή.

Ο αντιδημοκρατικός (ενίοτε και βίαιος) εκτουρκισμός των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών στη Θράκη που εντείνεται τα τελευταία χρόνια, το εκπαιδευτικό Απαρτχάιντ της μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη και τα χουντικά μορφωτικά πρωτόκολλα που συνεχίζουν να διέπουν τη λειτουργία του, η απουσία δημόσιων σχολείων στη θρακική ύπαιθρο παράλληλα με την καταστρατήγηση των βασικών αρχών της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, η συστηματική αποσιώπηση της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας των μουσουλμάνων Πομάκων και Ρομά, είναι φαινόμενα που αναδεικνύουν την κατεύθυνση της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη και που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από καμμιά δημοκρατική χώρα που σέβεται τον εαυτό της.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ενώνει τη φωνή του με όσους ζητούν το κλείσιμο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις και στο ζήτημα αυτό, στη βάση των δημοκρατικών αρχών που έχει διακηρύξει ο ιδρυτής του Μίκης Θεοδωράκης. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, την ιστορία μας και τα δίκαια του λαού μας. Δηλώνουμε απερίφραστα πώς ούτε η Θράκη, ούτε το Αιγαίο, ούτε σπιθαμή εδάφους, υπεδάφους, θάλασσας και ουρανού Ελληνικού είναι διαπραγματεύσιμο με οποιονδήποτε τρόπο.

Η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα!

Ανακοίνωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «ΚΑΠ-Σπίθα» για τη Θράκη

Η πιό σκληρή κατοχή μας ήλθε. Είναι το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο...

Ως παιδί, αγαπητοί μου, έζησα την οδύνη και τα δεινά, που είχεν επισωρρεύσει στη Χώρα μας η Γερμανο-Ιταλική Κατοχή της περιόδου 1941-1945. Τότε λοιπόν υπήρχε μία σκιώδης Κυβέρνηση δοσιλόγων ή, άν προτιμάτε, μια Κυβέρνηση προσκυνημένων στον Κατακτητή και επομένως προδοτῶν, η οποία εκτελούσε τυφλά όλες τις εντολές του Κατακτητή. Η κυκλοφορία στους δρόμους το βράδυ, έπειτα από μια συγκεκριμένη ώρα, ήταν απαγορευμένη! Η μετακίνηση από ένα χωριό σε άλλο ήταν επιτρεπτή μόνον υπό προϋποθέσεις! Χρειαζόταν ειδική άδεια! Η διάθεση των -λιγοστών άλλωστε- αγαθών, όπως των τροφίμων, ήταν με το «δελτίο».

Συνηθισμένη ήταν επίσης η ανταλλαγή αγαθών «είδος με είδος». Ἐπρεπε να δώσεις πχ. τόσες οκάδες στάρι για να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια! Ώφειλες να ανταλλάξεις ένα χρυσαφικό σου για δυο οκάδες λάδι, άν το εύρισκες και αυτό! Η λεγόμενη «μαύρη αγορά» ήταν σε μεγάλη ἀνθηση! Η φτώχεια καθολική! Η πείνα γενική και καταλυτική! Άνθρωποι πάσης ηλικίας έπεφταν ξαφνικά νεκροί καταμεσής του δρόμου, θύματα της μεγάλης πείνας!

Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί ξαφνικά και απροειδοποίητα ερχόντουσαν στο χωριό, (όπως π.χ. στο Ριόλο Αχαΐας, όπου τότε είχαν καταφύγει οι μακαριστοί γονείς μου), έκαναν «μπλόκο», συνελάμβαναν όποιον ή όποιους ήθελαν και τον/τους έπαιρναν μαζί τους χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση, αν δεν τον/τους τυφέκιζαν επί τόπου! Με φρίκη ενθυμούμαι τις κραυγές μιάς γυναικός, συζύγου του γιατρού του χωριού, φαρμακοποιού το επάγγελμα, στο Ριόλο, την οποία οι Γερμανοί κατακρεούργησαν μέσα στο σπίτι της!

Ανεφέρθηκα στα παραπάνω, που αποτελούν εμπειρίες ζωής, για να καταλάβουν μερικοί τι σημαίνει «Κ-α-τ-ο-χ-ή» και για να κατανοήσουν τι δεινά μας περιμένουν απ’εδώ και πέρα, καθώς η Χώρα μας τελεί πλέον υπό ΚΑΤΟΧΗΝ! Δεν υπαινίσσομαι βέβαια, ότι θα επαναληφθούν τά ίδια μέτρα και φαινόμενα! Θέλω όμως να τονίσω, ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες! Η ζωή μας θα γίνει σκληρή, αβίωτη! Αυτή είναι η Κατάσταση της Κατοχής. Και σας επαναλαμβάνω, ότι η Χώρα μας τώρα πιά τελεί υπό κατοχήν με τις ευλογίες όλων των Πολιτικών μας της τελευταίας τριακονταετίας ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος. Όλοι ανεξαιρέτως-δυστυχώς ακόμη και αυτός ο Ανώτατος Άρχων, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας- είτε ενεργώς είτε παθητικώς, παρέδωσαν την Χώρα μας σε ξένα χέρια, στο ΔΝΤ, στην Τρόϊκα κλπ., το δε Σ.τ.Ε. συνυπέγραψε την σχετική ληξιαρχική πράξη! Με μία και μόνη διαφορά, ότι κατά την περίοδο του 1941-1945 η υπουδούλωση της Ελλάδος ήταν εδαφική και ολοκληρωτική, έπειτα από ένα άδικο καί άνισο πόλεμο, ενώ τώρα η υποδούλωσή μας είναι κυρίως οικονομική! Είναι οικονομική, η οποία όμως συνοδεύεται και συμπληρώνεται με την υποθήκευση όχι μόνον της εδαφικής μας κυριαρχίας, αλλά και του εθνικού μας πλούτου, ο οποίος υπάρχει στο υπέδαφος της φιλτάτης Πατρίδος μας.

Τις τελευταίες αυτές ημέρες ζούμε μια ευφορία, που έφερε στη Χώρα μας η πρόσφατη αναδιάρθρωση του χρέους μας. Εθεώρησα λοιπόν τώρα την κατάλληλη στιγμή για να σας παρουσιάσω τά δεινά, που φέρνει στη Χώρα μας το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2012-22015», ένα κείμενο, το οποίο συνεφωνήθη, δυστυχώς, λίγο πιό πρίν από τόν νέο Υπουργό των Οικονομικών καί Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Βενιζέλο.

Από το επίσημο κείμενο, που αποτελείται από 80 περίπου σελίδες, σᾶς προσφέρω ελάχιστα μόνον αποσπάσματα με σχόλια, τα οποία κάποιος φιλότιμος ερευνητής έκαμε και τα οποία παρατίθενται σε κίτρινο πλαίσιο. Σας παρακαλώ να τα μελετήσετε προσεκτικά και να στοχασθήτε τι σημαίνουν όλα αυτά για σας, για εμάς, για τα παιδιά μας, για την Πατρίδα μας.

Δεν είμαι οικονομολόγος! Σας γράφω σαν Έλληνας και υπό την ιδιότητα του πνευματικού Ηγέτου, του έσχάτου και ελαχίστου κατά την αξία. Τώρα πιά δεν θα μπορείτε να δικαιολογηθήτε με την συνήθη δικαιολογία «Δεν ήξευρα!», Άντε λοιπόν και καλό κουράγιο.....

Από την λαίλαπα, που έρχεται ολοταχώς, θα επιζήσουν, μόνον όσοι θα θέσουν τόν εαυτό τους κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του Θεού! Όσοι θα αποφασίσουν να αλλάξουν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Όσοι θα ξαναγυρίσουν εν μετανοία στην αγκαλιά του Θεού, όσοι θα αρχίσουν και πάλι να εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν τακτικά των Αχράντων Μυστηρίων, δηλ. του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας! Όσοι δηλ. θα ξαναγίνουν συνειδητοί χριστιανοί, ζωντανά κύτταρα της Ενορίας και ενεργά μέλη της Εκκλησίας! Τώρα λοιπόν είναι και πάλιν η ώρα της Εκκλησίας!

Καλάβρυτα, 25 Ιουλίου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ