Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Ιουλ 2011


Την Πέμπτη θα αποφασίσουν αυτό που θέλουν τα συμφέροντά τους, την μοιρασιά της Ελλάδας και τα μερίδιά τους
Μην ακούτε τους «χρεολόγους»

Ο καπιταλισμός τους δεν κινδυνεύει, μόνο οι άνθρωποι, οι λαοί του πλανήτη κινδυνεύουν

Μην περιμένετε την Πέμπτη στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. να γίνει κάτι συνταρακτικό, κάτι που θα διασώσει οριστικά την Ελλάδα.

Αν δεν εξαγοράσουν ολόκληρη την Ελλάδα, τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να κάνουν. Αυτοί θα κάνουν όσα επιβάλλουν οι ανάγκες τους για να διατηρηθούν εκεί που βρίσκονται και να ενισχύσουν τις θέσεις τους : πρόσωπα, κράτη, εταιρείες και λαοί.

Αν εξαγοράσουν την Ελλάδα τότε η Ελλάδα δεν θα υπάρχει για εμάς. Αν η Ελλάδα γίνει δική τους, τότε θα φροντίσουν για την αιωνιότητα της παρουσίας και της εκμετάλλευσής της, αυτός θα είναι ο σκοπός τους.

Τώρα, απλώς σκέπτονται πως θα αποτρέψουν άλλους από το πλιάτσικο πάνω στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη απλώς θα μοιράσουν τα μερίδια της Ελλάδας. Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός της συνόδου. Σε εμάς απλώς θα πουν ότι η Ελλάδα σώθηκε. Η σωτηρία θα είναι αυτή που τους στοιχίζει λιγότερο: κάποια ψευτοαναδιάρθρωση του χρέους ως υπόσχεση.

Κανέναν τους δεν συμφέρει η οριστική σωτηρία της Ελλάδας. Πρέπει πρώτα να εξυπηρετηθούν οι κερδοσκοπικές δουλοκατακτητικές ανάγκες τους. Σε εμάς απλώς θα πουν πως ανοίγει ο δρόμος για την σωτηρία της Ελλάδας… Στην πραγματικότητα θα παιχτεί ερήμην μας ή με την συναίνεσή μας ένα ακόμα μέρος του δράματος της σκλαβιάς μας.

Εάν ο λαός μας δεν το καταλάβει και κοιμηθεί ξανά, δεν θα υπάρχει επιστροφή. Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι εδώ για να επισημάνει ότι σχεδιάζεται ακόμα βαρύτερη σκλαβιά της χώρας. Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ μας καλεί να ξυπνήσουμε οριστικά, να μην κλείσουμε ξανά τα μάτια μας σε όσα συμβαίνουν και θα μας συμβούν.

Στην χώρα, αντί για το λαό της έχουν το λόγο οι ψευτοπολιτικάντηδες και οι «χρεολόγοι». Ανησυχούν, επισημαίνουν, αντιδρούν… Είναι από ηλίθιοι έως ύποπτοι. Μια ελάχιστη ματιά στις πρακτικές του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε., των Η.Π.Α., της Παγκόσμιας Τράπεζας και του συνολικού παγκόσμιου διευθυντηρίου, θα ήταν αρκετή για να γνωρίσουν όλοι με ακρίβεια εκ των προτέρων κάθε πολιτική, κάθε κίνηση, κάθε σχέδιο επιβολής της αθλιότητάς τους και στην Ελλάδα, γιατί παντού κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Σε όλους τους λαούς που καταδυναστεύουν οι τακτικές τους είναι ακριβώς οι ίδιες: καταστρέφουν τις τοπικές παραγωγικές δομές, επιβάλλουν το δανεισμό, καταχρεώνουν, εξαγοράζουν, ελέγχουν και σκλαβώνουν, πίνουν αίμα. Οι περίφημοι χρεολόγοι της χώρας δεν θα έπρεπε να κοιτούν μέτρο προς μέτρο την υποδούλωση της χώρας, εάν ήταν σοβαροί (όπως πολλά μέλη του κινήματος) θα είχαν εκ των προτέρων προειδοποιήσει για τις κινήσεις τους, θα είχαν προλάβει…

Ηλθε για την Ελλάδα, η ώρα του πλιάτσικου, απλά τσακώνονται πως, με ποια ανταλλάγματα ελληνικής δουλείας θα πείσουν τις ισχυρές πολυεθνικές τους να ανταλλάξουν κάποια ομόλογα, κάποια δάνεια . Τι μερίδιο θα δώσουν και σε ποιους.

Εμείς ως λαός, ως ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ τους το λέμε ξεκάθαρα. Το πλιάτσικο δεν θα περάσει, θα σας τσακίσουμε στις μηνύσεις ντόπιοι μεταπράτες, θα σας αποκαθηλώσουμε οριστικά κομπραδόροι. Στους ίδιους τους «επενδυτές» πλιατσικολόγους υποσχόμαστε την ίδια αντιμετώπιση και ακόμα χειρότερα, θα σαμποτάρουμε συστηματικά τις επενδύσεις σας με κάθε νόμιμο μέσο, με κάθε κοινωνική παρέμβαση. Και όταν σύντομα ο ελληνικός λαός θα φέρει το κίνημα στην εξουσία τότε θα ακυρώσουμε κάθε προδοτική ληστρική σύμβαση. Τότε θα χτίσουμε την ελεύθερη αυτάρκη Ελλάδα των Ελλήνων.

Και μην τους ακούτε. Παρά τα όσα γράφονται, ο καπιταλισμός τους δεν θα καταρρεύσει. Απλά φοβίζουν τους άλλους ισχυρούς για να μην διεκδικήσουν κομμάτια από το πλιάτσικο του ευρωπαϊκού νότου. Την ίδια ώρα προετοιμάζουν ένα ακόμα οικονομικό κραχ για να αγοράσουν φτηνότερα όσα κομμάτια τους λείπουν από τον πλανήτη. Για να γίνει δικός τους ο πλανήτης και να μετατραπούν σε παγκόσμια αυτοκρατορία. Αυτοί είναι οι στόχοι τους και μην αφήνετε τίποτα να αποσπά την σκέψη σας.

Υπολογίζουν βέβαια σκεπτόμενοι πως οι λαοί είναι φοβικά σκουλήκια, πως δεν ξέρουν τι χρειάζονται και τι θέλουν. Οσα έκαναν στους Ινδιάνους της Β. Αμερικής, τα ίδια νομίζουν πως θα τους αφήσουμε να κάνουν σε όλο τον πλανήτη. Είναι βαθιά νυχτωμένοι, έχουν μόνο ένα σχέδιο και αυτό εφαρμόζουν αιώνες τώρα, αγνοούν ότι ο σπόρος των κοινωνιών με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του έχει ήδη πέσει και φυτρώνει παντού.

Αφήστε τους να κοιμούνται, κάποια μέρα σύντομα θα ξυπνήσουν και ο κόσμος τους δεν θα υπάρχει πια…

Θα έχει ανατείλει ο ήλιος των λαών και των ανθρώπων.
Αφήνουμε προς το παρόν τους δύστυχους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν να εξηγήσουν, πρώτα στους εαυτούς τους και μετά σε όλους τους άλλους, τι ακριβώς ψήφισαν πριν 15 ημέρες όταν υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ). Ψήφισαν ΟΧΙ Χρεοκοπία, ή Ψήφισαν Επιλεκτική Χρεοκοπία;

Ποιος ξέρει; Ο καιρός θα δείξει.

Σήμερα θα ασχοληθούμε εντελώς περιληπτικά με τα τεκταινόμενα αυτές τις ημέρες στην ΕΕ, σχετικά με το πρόβλημα τα διαχείρισης του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους.

Κατ’ αρχάς να επαναφέρουμε στην μνήμη των πολυπληθών αναγνωστών μας την βασική θέση ότι η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση συνεισφέρει πάρα πολλά στον αφανή εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, επειδή βοηθά την υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Και όπως έχουμε πει. Φθηνό ευρώ σημαίνει φθηνά ευρωπαϊκά προϊόντα. Η ζωή και η πραγματικότητα έχει επιβεβαιώσει πάρα πολλές φορές αυτή την άποψη. Όταν το ευρώ ανατιμάται πολύ έναντι του δολαρίου (δηλ. γίνεται πιο ακριβό), «κάτι» δυσάρεστο πάντα συμβαίνει συνήθως με πρωτοβουλία των Γερμανών και αφορμή την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση και το ευρώ υποτιμάται (δηλ. γίνεται πιο φθηνό) έναντι του δολαρίου.

Αυτή την εποχή στην ΕΕ κορυφώνεται η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση. Λόγω της κορύφωσης της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης και της εύλογης πιθανότητας της απόλυτα αρνητικής εξέλιξης είναι λογικό να τεκμηριώνονται δυσοίωνες απόψεις για το μέλλον της ΕΕ και του ευρώ. Ταυτόχρονα στις ΗΠΑ ενώ τελείωσε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την FED (ουσιαστικά τύπωμα νέου χαρτονομίσματος) και το δολάριο είχε αρχίσει να ανατιμάται έναντι του ευρώ, έχει ξεκινήσει και κορυφώνεται επίσης μία δημοσιονομική-νομισματική κρίση με αφορμή την διαφωνία Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων για το όριο δανεισμού. Θεωρητικά, εάν η διαφωνία Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων δεν επιλυθεί μέχρι τις 2 Αυγούστου, τότε οι ΗΠΑ θα πτωχεύσουν και θα προκύψει μείζον πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομία. Απολύτως λογικά οι επενδυτές φοβούνται και αποφεύγουν το μόλις εξερχόμενο από την περιπέτεια της ποσοτικής χαλάρωσης δολάριο.

Δηλαδή πάλι η ίδια ιστορία. Στην Ευρώπη κορυφώνεται η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση και το ευρώ τραντάζεται και ταυτόχρονα στις ΗΠΑ εμφανίζεται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δανειστούν και θα πτωχεύσουν.

Ας μην γελιόμαστε...

Και στις δύο όχθες του Ατλαντικού παίζεται μία παράσταση για να μην ακριβύνει, είτε το δολάριο, είτε το ευρώ, δηλαδή να μην ακριβύνουν τα προϊόντα, είτε των ΗΠΑ, είτε της ΕΕ. Το έχουμε πει και ξαναπεί ότι ένα από τα προβλήματα αυτής της κρίσης είναι η κυριαρχία στις παγκόσμιες εμπορικές αγορές. Για την στήλη ισχύει ο εξής κανόνας. Το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο κλιμακώνεται η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση, τόσο θα κορυφώνεται η δημόσιο-νομισματική κρίση στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα και καθαρά, από νεοφιλελεύθερη οπτική γωνία που είναι και η κυρίαρχη και απόλυτα σεβαστή στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι οίκοι αξιολόγησης έχουν απόλυτο δίκιο για τη θέση τους ότι είναι πιστωτικό γεγονός (credit event) η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις συμβάσεις που διέπουν την εξόφληση των ομολόγων. Δηλαδή εάν δεν πληρωθούν με μετρητά και στις ημερομηνίες λήξης τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, τότε έχουμε χρεοκοπία. Οποιαδήποτε άλλη λύση με αντικατάσταση (swap) και ανταλλαγή (roll over) ομολόγων, δεν υφίσταται για τους οίκους αξιολόγησης. Αυτή είναι η θέση τους και θα επιβληθεί είτε το αποδέχονται τα ευρωπαϊκά όργανα και θεσμοί, είτε όχι.
Γιατί είμαστε τόσο απόλυτοι;

Διότι τα CDS πρέπει να πληρωθούν εάν δεν εξοφληθούν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα με μετρητά και στην ώρα τους. Αθέτηση πληρωμής των CDS με οποιοδήποτε νομικό τέχνασμα και τεχνική ορολογία σημαίνει κατάρρευση της αγοράς CDS. Χωρίς CDS όμως δεν υπάρχει και αγορά ομολόγων.

Είναι πάρα πολύ απλό. Ποιος αγοράζει σήμερα κρατικό ομόλογο χωρίς ασφάλεια (δηλ. CDS), όταν ακόμα και τα πιο φερέγγυα κρατικά ομόλογα -δηλ. των ΗΠΑ- μπορεί σε λίγες ημέρες να είναι για πέταμα, διότι οι ΗΠΑ σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές θα πτωχεύσουν. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην Ελληνική περίπτωση, μαζί με τους θεσμικούς επενδυτές που έχουν ασφαλίσει την επένδυση τους σε κρατικά ομόλογα, έχουν ταυτισθεί και «κάποιοι» που παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια και τους οποίους η στήλη όπως είναι γνωστό καταγγέλλει ακούραστα και αδιάλλακτα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο κλιμακώνεται η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση τόσο θα κορυφώνεται και η δημόσιο-νομισματική κρίση στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα οι οίκοι αξιολόγησης βάζουν το όριο και την κόκκινη γραμμή: Πληρώστε με μετρητά τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα, διαφορετικά θα έχουμε χρεοκοπία και θα αναγκαστείτε να πληρώσετε τα CDS. Διότι αν δεν πληρώσετε τα CDS τότε θα καταρρεύσει η αγορά των ασφαλίστρων. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορείτε να πουλάτε ομόλογα, δηλαδή δεν θα μπορείτε να δανειστείτε.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η παραπάνω περίπλοκη κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλυθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Εμείς οι Έλληνες έχουμε διδαχθεί από την Ιστορία μας να επιλύουμε τέτοιες περίπλοκες καταστάσεις, με βάση το παράδειγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Γόρδιος Δεσμός λύθηκε με το σπαθί.

Στην σημερινή συγκυρία ανάλογη πολιτική είναι. «Κύριοι αρνούμαι να δανειστώ, προχωρώ σε στάση πληρωμών και καλώ τους δανειστές για να τους το ανακοινώσω. Πληρώνω για κάθε 1 δανεικό ευρώ, 25-30 σεντς».

Κάτι ανάλογο έλεγε άλλωστε τόσο καιρό και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pimco, ο γνωστός στους αναγνώστες της στήλης El-Erian. Ποτέ δεν εισακούστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου. Τελευταία και αφού το σχοινί έφτασε στον κόμπο ο Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε αρκετά από αυτά που έλεγε ο El-Erian τόσο καιρό και υιοθέτησε κάποιες από τις θέσεις του. Τώρα όμως η καταστροφή έχει γίνει. Ας επιλέξει ο Γιώργος Παπανδρέου την πεμπτουσία των θέσεων του El-Erian για νοικοκυρεμένο και οργανωμένο κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων. Ας ακολουθήσει επιτέλους την κοινή λογική όσο υπάρχει ακόμα λίπος στην Ελληνική Οικονομία.Αποφασίζουν για την τύχη μας

Την Πέμπτη θα γίνει λοιπόν η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία θα αποφασίσει τι ακριβώς λύση θα επιλέξει για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και επομένως δια του τρόπου αυτού θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλά χρόνια, πιθανότατα για δεκαετίες. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έδωσε το πράσινο φως για τη σύγκληση της έκτακτης συνόδου κορυφής, σε αντίθεση με το απαγορευτικό σήμα που είχε εκπέμψει στην αρχική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο οποίος είχε ανακοινώσει τη σύγκλησή της για την Παρασκευή που πέρασε διαπράττοντας ταυτόχρονα το μοιραίο λάθος να την εξαγγείλει χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως την άδεια του Βερολίνου, οπότε φυσικά η σύνοδος δεν πραγματοποιήθηκε!

Η συγκατάβαση της Μέρκελ υποδηλώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο σχέδιο που θα επιβληθεί στην Ελλάδα και έχει πειθαναγκάσει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να το αποδεχθεί, έστω και αν δεν έχουν καθορίσει οι Γερμανοί όλες τις λεπτομέρειες. Παρόλο που τα δημοσιεύματα του σοβαρού γερμανικού Τύπου περιγράφουν ένα κλίμα μη επίλυσης ακόμη των ενδογερμανικών διαφωνιών ως προς το δέον γενέσθαι, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προσανατολιστεί στη λύση της επιλεκτικής χρεοκοπίας μέσω της χρηματοδότησης της κυβέρνησης Παπανδρέου από την ΕΕ (από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης) προκειμένου να αγοράσει ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά σε "σκοτωμένες" τιμές. Με έκπτωση δηλαδή που αρχικά θα κυμαίνεται γύρω στο 50%, καθώς τόσο πολύ έχουν υποτιμηθεί στις αγορές τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Αν τελικά επιλεγεί από το σενάριο, πράγμα για το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε επιφυλάξεις μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον, ενδέχεται να επιδιωχθεί να γίνει εκ των προτέρων συμφωνία με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα για να τα επαναγοράσει η Αθήνα με συμφωνημένη και σταθερή έκπτωση. Διαφορετικά, η έκπτωση θα συρρικνωθεί δραστικά μόλις δουν στην αγορά ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λεφτά και αγοράζει ελληνικά ομόλογα!

Τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό στη γερμανική στάση καθώς υπάρχει ευρύτατη ποικιλία επιλογών και συνδυασμών λύσεων, που διασφαλίζουν καλύτερα ή χειρότερα τα συμφέροντα των τραπεζών και των κυβερνήσεων των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πολιτική βούληση να βοηθήσουν πραγματικά την Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματά της δεν έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των τραπεζών τους φροντίζουν πρωτίστως σε συνδυασμό με τα δικά τους στενά πολιτικά συμφέροντα, έχοντας μάλιστα καλλιεργήσει στους λαούς των χωρών τους μια έντονη εχθρότητα εναντίον των άλλων ευρωπαϊκών λαών, ιδίως αυτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τους οποίους παρουσιάζουν ως τεμπέληδες, σπάταλους, παράσιτα που ζουν εις βάρος των άλλων. Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες "πολιτικοί νάνοι" που κυβερνούν σήμερα την Ευρώπη αναζητούν κατ' ουσίαν γελοίες τεχνοκρατικές ρυθμίσεις που ναι μεν παρέχουν προσωρινές ανάσες για λίγους μήνες στην οικονομία, κατ' ουδένα τρόπο όμως λύνουν τα προβλήματα - πόσω μάλλον σε πλαίσιο αλληλεγγύης.

Ούτε που τους νοιάζει πόσο θα υποφέρουν οι Ελληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί. Ούτε που τους καίγεται καρφί για το ότι με την πολιτική που ακολουθούν ενσταλάζουν το μίσος στις καρδιές των ευρωπαϊκών λαών και οδηγούν στην αναβίωση των εθνικιστικών και ρατσιστικών στερεοτύπων που τόσο ακριβά έχει πληρώσει η Γηραιά Ηπειρος στο παρελθόν.

Οι μισοί Ευρωπαίοι αρχίζουν να θεωρούν τους υπόλοιπους "δούλους" και οι τελευταίοι αρχίζουν να μισούν τους πρώτους ως "κατακτητές". Και καλά, με τους Γερμανούς έχουμε και το προηγούμενο της ναζιστικής κατοχής. Με τους Ολλανδούς όμως ή τους Φινλανδούς ή τους Σλοβάκους, γιατί μας οδηγούν σε αμοιβαία αντιπάθεια οι ηγέτες της ΕΕ;

Χ. Κολ: "Καταστρέφει την Ευρώπη η Μέρκελ"

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης για την πορεία που έχει δώσει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η κάποτε προστατευόμενή του, Ανγκελα Μέρκελ, εκβάλλει ο πρώην καγκελάριος της γερμανικής επανένωσης Χέλμουτ Κολ, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Σπίγκελ". Δωρικής λιτότητας η φράση του Χ. Κολ για τη Μέρκελ: "Καταστρέφει την Ευρώπη μου"! Αυτό το "μου" του Χέλμουτ Κολ (εκπροσώπου μιας γενιάς που έζησε, έστω και ως παιδί, τη φρίκη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και τα ανείπωτα εγκλήματα της Γερμανίας εναντίον της ανθρωπότητας και πρωτίστως της Ευρώπης) ενέχει το στοιχείο της τραγικότητας της σημερινής πορείας της Ευρώπης, προς άκρως επικίνδυνες ατραπούς.


Κανένας δεν μπορεί να επιβάλει σε έναν λαό να αυτοκτονήσει, κανένας δεν μπορεί να επιβάλει σε μία χώρα πως θα πορευθεί. Μόνο οι πολίτες, οι Έλληνες πολίτες, μπορούν να απαντήσουν στις πιέσεις των τραπεζιτών. Μόνο οι πολίτες μπορούν να βγάλουν την χώρα από την μέγγενη που την έχει τοποθετήσει η Δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε ο τραγικός και πολύ μικρός για τις περιστάσεις Γιώργος Παπανδρέου.

Όμως, οι διεθνείς τοκογλύφοι γνωρίζουν (για την ακρίβεια τρέμουν) την εξουσία και την δύναμη των πολιτών. Γνωρίζουν την απάντηση, γνωρίζουν την θέση, γνωρίζουν το αποτέλεσμα μίας εκλογικής διαδικασίας. Και τρέμουν την (σοβαρή) πιθανότητα ανάδειξης νέων πολιτικών δυνάμεων, που δεν έχουν εναγκαλισθεί με τον κόπρο των τραπεζών και των λοιπών συμφερόντων…

Γι αυτό τον λόγο, επειδή οι «δάνειες δυνάμεις» ξέρουν πως η «κλωτσιά» θα είναι δυνατή, ηχηρή και ίσως παραδειγματική για άλλα θύματα – λαούς, προσπαθούν να αποφύγουν την λαϊκή έκφραση, την λαϊκή απόφαση… Γι αυτό δεν θέλουν να γίνουν εκλογές στην χώρα, γι αυτό το έχουν θέσει ως όρο της «δανειοδότησης» της Ελλάδας. Τραγικοί, μικροί και εθνικά επικίνδυνοι εκείνοι που υπέγραψαν την παράδοση της χώρας στα χέρια των οικονομικών τρομοκρατών της.

Δεν θέλουν λύση για την Ελλάδα. Θέλουν να μας αλυσοδέσουν (με την δική μας σύμφωνη γνώμη) με χρέη που δεν είναι δικά μας, δεν είναι των πολιτών. Θέλουν να μας κάνουν πρότυπο προτεκτοράτο της μαφίας των τραπεζών και της Wall Street. Σκοπεύουν στην πλήρη υποδούλωση, την πλήρη αφαίμαξη και την απόλυτη εκμετάλλευση του πλούτου που διαθέτει η χώρα…

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Παπανδρέου είτε δεν αντιλήφθηκε τους σκοπούς, είτε συναίνεσε προκειμένου να καταλάβει την εξουσία… Και ως εκ τούτου, ως κυβέρνηση δεν υφίσταται. Είναι ένα υποκατάστατο, το οποίο δεν φέρει κανένα χαρακτηριστικό πολιτικής ανεξαρτησίας. Και αυτή την «φύση» της, την περνά (αν δεν την έχει ήδη περάσει) και στην χώρα, η οποία έχει μεταβληθεί σε χώρο…

Οι εκλογές δεν είναι πανάκεια. Οι εκλογές δεν μπορούν να βυθίσουν την χώρα. Όλοι, μα όλοι, λένε πως η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Και έχουν δίκιο, επειδή αυτό αποδεικνύεται μέσα από απλά μαθηματικά. Απλώς, φροντίζουν να παρατείνουν την περίοδο αφαίμαξης, την περίοδο μετακύλισης του ομολογιακού χρέους και κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να φορτώσουν τα παιχνίδια των Golden Boys, των τραπεζιτών και των χρηματιστών στον Ελληνικό λαό.

Με την κυβέρνηση Παπανδρέου αυτό γίνεται πραγματικότητα. Γι αυτό αυτή την κυβέρνηση οι «δάνειες δυνάμεις» θα την στηρίξουν, για όσο περισσότερο χρόνο μπορέσουν. Εάν και όποτε ο λαός αντιδράσει, τότε ίσως να είναι αργά. Τότε θα κάνουν πίσω, τότε θα μας πούνε πως αυτοί μας έλεγαν ότι πάμε στην χρεοκοπία, τότε θα μας πούνε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι υπαίτια για την κατάντια της χώρας, μέσω των αποφάσεων που πήρε και δεν αντέδρασε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, δεν διαπραγματεύθηκε όπως άλλες χώρες και δημιούργησε λογικό αδιέξοδο…!

Να το θυμόμαστε. Οι εκτελεστές μας θα εμφανισθούν και ως διασώστες μας… (αν και ήδη το κάνουν μέσα από σχήματα λόγου και εκθέσεις ιδεών, που απέχουν από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες)… Εμείς, οι πολίτες, διαθέτουμε την δύναμη να αλλάξουμε τους σχεδιασμούς τους… Αυτοί έχουν να χάσουν περισσότερα από εμάς… γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «ξυπνήσουν» κι άλλα «κορόιδα»… Επειδή υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να αποδειχθεί η διεθνής συμμορία καταλήστευσης λαών…

Όποτε οι λαοί ξεσηκώνονται, τότε οι εξουσίες τρέμουν… Πρέπει να το θυμόμαστε και να το έχουμε ως φάρο στις όποιες διεκδικήσεις μας, αλλά και στην γενικότερη ή ειδικότερη στάση μας στους πολιτικούς ή στην «κυβέρνηση» της πατρίδας μας… η οποία προτίμησε να γίνει μεσίτης πώλησης της χώρας και όχι εκπρόσωπος των Ελλήνων πολιτών…

Όταν εμείς, οι Έλληνες πολίτες, ομονοήσουμε, τότε οι εκβιαστές, οι βιαστές και οι «δολοφόνοι» μας θα τρέχουν να διασωθούν…

Το περιοδικό Spiegel, τελευταία, συνηθίζει να δημοσιεύει άρθρα που «κουφαίνουν». Κι αν επρόκειτο περί της φυλλάδας «Bild» κανείς δεν επρόκειτο να δώσει σημασία. Αλλά, ό,τι και να νομίζουμε εμείς για το Spiegel, σίγουρα η γνώμη μας δεν συμπίπτει με αυτή που έχουν όσοι βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις και οι οποίοι το παίρνουν αρκετά στα σοβαρά. Αν πρότινος έβγαλε στη φόρα τη μυστική σύσκεψη του Λουξεμβούργου πριν καν αυτή φτάσει στο τέλος της, και αν λίγο μετά είχε στο εξώφυλλο το φέρετρο του ευρώ με φόντο την ελληνική σημαία, τις προάλλες, (8/7), εμφανίστηκε μ’ ένα πιο ζουμερό και κυνικό άρθρο με τίτλο «Ανάγκη για συγκέντρωση της ισχύος: H Δημοκρατία δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη».

Σε αντίθεση με μεταγενέστερο άρθρο της Le Monde, (12/7), με τίτλο «Τα παιδάκια που μας κυβερνούν», στο οποίο η κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη αποδίδεται στην ποιότητα των ηγετών της, χαρακτηρίζοντάς τους ανεύθυνους, δειλούς, αξιολύπητους και άσχετους, το Spiegel πάει πολύ μακρύτερα, με το να θέτει καθαρά και ξάστερα στο επίκεντρο της αδυναμίας χειρισμού της οικονομικής κρίσης όχι τα συγκεκριμένα πρόσωπα και την ηγεσία, αλλά το ίδιο το πολιτικό σύστημα, δηλαδή τη Δημοκρατία, στην οποία και αποδίδει τις ευθύνες για την ανάδειξη αυτών των ηγεσιών και για τα δεινά που αυτές επέσυραν.

Το σκεπτικό του αρθρογράφου Χέρφριντ Μύνκλερ, καθηγητή πολιτικής θεωρίας στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, εκτυλίσσεται ως εξής:

«Η άσχημη εικόνα της Ευρώπης που προβάλλεται εσχάτως είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας των ελίτ. Φυσικά στο φως αυτής της αποτυχίας των ελίτ, δεν προξενεί καθόλου έκπληξη που ακούμε εκκλήσεις για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, μια και τώρα καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν για τα προβλήματα που προξένησαν οι ελίτ. Εξ αυτού πολλοί πιστεύουν ότι οι πολίτες θα έπρεπε να είχαν περισσότερο λόγο στο πώς και από ποιους διοικείται η Ευρώπη. Όσο κι αν ακούγεται λογικό, σε καμιά περίπτωση δεν είναι έτσι, όπως φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Ακόμα και μετά τον εκδημοκρατισμό, αυτοί που θα κυβερνούν θα είναι οι ελίτ στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Η μόνη εναλλακτική που απομένει στους Ευρωπαίους πολίτες (στο βαθμό που θα μπορούσε να ονομαστεί έτσι), θα ήταν να αντιδράσουν στην εμφανή αποτυχία με το να τις καταψηφίσουν, και να ψηφίσουν για τις αντιπολιτευόμενες ελίτ. Αν όμως αυτό θα αλλάξει τίποτε δραστικά, αποτελεί ανοιχτό ερώτημα, για το λόγο ότι η Δημοκρατία δεν οδηγεί αυτόματα στην εγκατάσταση ικανών ελίτ».

Ο αρθρογράφος, λοιπόν, διαπιστώνοντας ότι η δημοκρατία είναι ένα αναποτελεσματικό και αδιέξοδο σύστημα επιλογής ικανών ηγεσιών, ταυτόχρονα αντανακλά, με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, και την αντίληψη περί της λαϊκής κυριαρχίας, με την οποία, υποτίθεται, είναι συνυφασμένη η δημοκρατία.

«Ωθώντας προς περισσότερο εκδημοκρατισμό», συνεχίζει ο αρθρογράφος, «είναι σαν να παίζεις ένα παράτολμο παιχνίδι το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της Ευρώπης. Αυτοί που βλέπουν τον εκδημοκρατισμό σαν μια λογική αντίδραση στην κρίση δεν έχουν πολυκαταλάβει το ρίσκο. Η δημοκρατία χρειάζεται συνθήκες οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υφίστανται στην Ευρώπη».

Εκτιμώντας δε, ότι είναι οι ελίτ αυτές οι οποίες διατηρούν τη συνοχή της Ευρώπης, αναρωτιέται, αν η υποστήριξη ενός περαιτέρω εκδημοκρατισμού, θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο τις κεντρόφυγες τάσεις. Για να μη συμβεί λοιπόν αυτό, ένας τρόπος θα ήταν η ενίσχυση των ικανοτήτων και του πεδίου δράσης των ελίτ.

Θα μπορούσε το εν λόγω άρθρο να ήταν μια μεμονωμένη ή και αιρετική περίπτωση μέσα στον ωκεανό απόψεων για το ρόλο των ελίτ και των τεχνοκρατών, ή τη μορφή της δημοκρατίας στα άκρα του νεοφιλευθερισμού, αλλά απ’ όσο φαίνεται και απ’ όσο διαισθανόμαστε, δεν είναι.

Εντελώς τυχαία, τις ίδιες πάνω-κάτω μέρες δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (10/7) και συνέντευξη του Σλαβόι Ζίζεκ σχετικά με τη μορφή της σύγχρονης δημοκρατίας και το εντεινόμενο σχίσμα ανάμεσα στη δημοκρατία και τον καπιταλισμό.

«Υπάρχει κάτι στο σύγχρονο καπιταλισμό που ωθεί προς αυτήν τη κατεύθυνση», λέει ο Ζίζεκ. «Η τάση είναι όχι τόσο προς την τυπική αναστολή της δημοκρατίας όσο προς την ουδετεροποίησή της: τείνουν να καταστήσουν τη δημοκρατία ασήμαντη. Νομίζω ότι οι δημοκρατικοί μηχανισμοί δεν είναι πλέον επαρκείς για να αντιμετωπίσουμε τον τύπο των συγκρούσεων που διαγράφονται στον ορίζοντα. Οι συγκρούσεις αυτές φαίνεται να απαιτούν μια «κυβέρνηση ειδικών», πολύ αποφασιστική, που λέει τι πρέπει να γίνει και το κάνει γρήγορα πράξη χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρόκειται όμως για μια πολύ θλιβερή έκβαση. Και πρόκειται για ένα αληθινά νέο φαινόμενο, για μια νέα εποχή θα έλεγα. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να ασκήσουμε κριτική στη δημοκρατία καθαυτή. Χρειάζεται να κατανοήσουμε πώς η δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται και είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε τη δομική όψη του φαινομένου: δεν πρόκειται για τις αποφάσεις μεμονωμένων κάκιστων ηγετών, για την απληστία τους για εξουσία και άλλα παρόμοια. Είναι το ίδιο το σύστημα που δεν μπορεί να αναπαραχθεί με τρόπο αυθεντικά δημοκρατικό».

Αν για τον Καστοριάδη οι σύγχρονες δημοκρατίες δεν ήταν παρά «φιλελεύθερες ολιγαρχίες», σήμερα, στο στάδιο αυτό του πληγωμένου νεοφιλελευθερισμού, ο επιθετικός προσδιορισμός «φιλελεύθερος» καθίσταται στην πράξη πλέον άκυρος. Και ο μετασχηματισμός αυτός είναι όντως ορατός. Οι ελίτ ολοένα και απομακρύνονται από τον λαό, κι ενώ συμβαίνει αυτό, κατ’ αντίστροφη φορά, οι ελίτ καθίστανται ολοένα και λιγότερο νομιμοποιημένες απ΄ ένα λαό από τον οποίο έχουν στερήσει κάθε θεσμική δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης και ελέγχου, πέραν του ανά τετραετία καθιερωμένου προσκυνήματος στην «κάλπικη» κάλπη. Η αποστροφή καθίσταται αμοιβαία και το σχίσμα βαθαίνει.

Η καθαρή πλέον μετατόπιση προς την εγκαθίδρυση ενός νέου πολιτικού όντος, όπως προκύπτει από τη σύμφυση της τριπλέτας «πολιτικός-τεχνοκράτης-κεφαλαιοκράτης», σε ένα αξεδιάλυτο μόρφωμα, αποτυπώνεται και στην αναδιοργάνωση του χώρου της ανώτατης παιδείας, με τη στροφή από το μεταπολεμικό δόγμα της μαζικής εκπαίδευσης, στην εκπαίδευση των ολίγων, αυτών δηλαδή που θα έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγονται σε υψηλής προστιθέμενης αξίας ιδρύματα με υψηλό κόστος φοίτησης, λόγω διδάκτρων και προϋποθέσεων.

Κι ενώ οι λαοί πασχίζουν με τα πενιχρά εργαλεία τους να φτιάξουν την Ευρώπη των λαών, οι ελίτ, είναι ήδη στα σοβαντίσματα της δικής τους Ευρώπης.


Νομίζω, ότι κάποια στιγμή πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.Αυτή η κωμωδία της διάσωσής μας από την Ευρώπη, πρέπει να τελειώνει. Να κατέβει η παράσταση. Το σενάριο ήταν κακό και οι πρωταγωνιστές ατάλαντοι. Ο κόσμος τους «κράζει» όπου πάνε και σε λίγο δεν θα έχουν μέρος να κρυφτούν.

Ένα χρόνο τώρα, υποτίθεται, ό,τι μας σώζουν, ενώ στην ουσία μας σπρώχνουν βαθύτερα στην κρίση.

Μας απαξιώνουν καθημερινά, μας λοιδορούν συστηματικά, μας εξουθενώνουν διαρκώς με νέα μέτρα. Ε, αυτή η κατάσταση, δεν πάει άλλο. Όσο, συνεχίζεται, νομοτελειακά, οδηγεί στην καταστροφή.

Μήπως, τέλος-τέλος αυτό είναι το ζητούμενο για κάποιους;

Αν οι Εταίροι μας, ήθελαν πραγματικά να μας σώσουν, δεν θα μας έβαζαν ποτέ να υπογράψουμε ένα μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε να ξεπληρώσουμε 110 δις σε τρία χρόνια!

Ήξεραν ότι αυτό ήταν αδύνατον. Ούτε η Γερμανία μπορούσε να το καταφέρει.

Είναι νομίζω καιρός, να βγούμε και να διακηρύξουμε, προς κάθε κατεύθυνση, αυτό που είπε την Κυριακή η αυστριακή υπουργός εξωτερικών. Δεν μας χαρίζουν λεφτά. Μας δανείζουν και μάλιστα ακριβά! Κερδίζουν στην πλάτη μας. Επωφελούνται από τη μιζέρια μας.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, οι περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες, και όχι μόνο, εσφαλμένα πιστεύουν ο,τι οι κυβερνήσεις τους δίνουν δωρεάν λεφτά στους «σπάταλους και καλοπερασάκηδες Έλληνες» για να πάνε διακοπές και να πίνουν φραπέ σε κάποια παραλία, ξύνοντας, ξέρετε τι….

Να ξεκινήσουμε μια καμπάνια και να ενημερώσουμε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Γιατί μη νομίζουμε ότι ξέρουν τι συμβαίνει.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελλάδα δεν ζητάει δανεικά και αγύριστα, αλλά χρόνο για να βάλει μια τάξη στα του οίκου της.

Να δώσουμε στη δημοσιότητα και τους πίνακες με τα έργα που πήραν στην Ελλάδα οι Γερμανικές, Γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές πολυεθνικές.

Να τους υπενθυμίσουμε πόσα ξοδεύουμε εμείς για την άμυνά μας και πόσο οι Ολλανδοί που το παίζουν τζάμπα μάγκες.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν η ΕΕ ήθελε πραγματικά να μας βοηθήσει θα αρκούσε μια απλή δήλωση: Ότι δεν θα επιτρέψει σε καμιά χώρα της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει. Τελεία και παύλα.

Με έναν και μοναδικό όρο: «Από εδώ και στο εξής κάντε ότι νομίζετε, αλλά θέλουμε να παράγετε πρωτογενή πλεονάσματα. Αν δεν το καταφέρετε, σταματάει η χρηματοδότηση και σας πετάμε έξω απ’ το ευρώ!»

Θα αρκούσε αυτό!

Όμως, η Γερμανία, ότι κτίζει η υπόλοιπη Ευρώπη σε μια μέρα, το χαλάει την επομένη. Γιατί; Γιατί την συμφέρει αυτή η παρατεταμένη κρίση. Το υποτιμημένο ευρώ, δίνει ώθηση στις γερμανικές εξαγωγές, ενώ επιτρέπει στην κ. Μέρκελ να δανείζεται φθηνότερα.

Η πρόταση μου είναι η εξής: όσο διαρκούν οι διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων για να καταλήξουν σε μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, να ανακοινώσουμε ότι αναστέλλουμε την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου! Ποιός ο λόγος να γονατίζουμε τον ελληνικό λαό με μέτρα αναμφιβόλου αποτελεσματικότητας τα οποία απλώς επιτείνουν την κρίση;

Και να πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός ποιος μπορεί να τον βγάλει απ’ την κρίση. Ούτε η Πορτογαλία, ούτε η Ιρλανδία κατέρρευσαν που έκαναν εκλογές. Θ’ αντέξει και η Ελλάδα. Άλλωστε λεφτά, μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, υπάρχουν!

Να δούμε τότε ποιοί θα αποκτήσουν το πρόβλημα και θ΄αρχίσουν να τρέχουν ….

Αδέξιος Δεξιός

Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή:

Αγαπητέ Χρήστο

θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον …
όροφο κάτω από μάς.

Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ”φορτώνεται” με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν..

Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με το Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαικά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ”περιποιηθεί” τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα.. Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.

Είπα ”δυνάμεις καταστολής” και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο ”Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων” και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων ..

(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500… Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!) Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχωνο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό; Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.

Όμως παρασύρθηκα, άλλο είναι το θέμα μου σήμερα,για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.

Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια, παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου του. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ..) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;

Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων ”ερευνών”. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως έιναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να ”ανοίξει”. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)..

Νάτο πάλι το βίντεο ροής .. Σε δείχνει να κρατάς σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να σε φωτογραφίζω.

Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;

Υ.Γ. αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.

Το τελευταίο πράγμα που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.. Δεν το θυμάσαι όμως, ε;

Σεμίνα Διγενή


«Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπελγίτης, ο οποίος είχε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη.

Στη συνέχεια ο κ. Μπεγλίτης ενημερώθηκε από την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς για την επιχειρησιακή της ικανότητα και ετοιμότητα.

Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο και τον επαγγελματισμό των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων. Επίσης, δήλωσε ότι μεταφέρει προς τον κυπριακό ελληνισμό το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης και συμπαράταξης της Ελλάδας.

Έτσι θα μας κυβερνήσουν;

Άκου… «τσαντίρια» οι άθλιοι του καθεστώτος! Καλά, έτσι πιστεύουν πως θα μανιπουλάρουν και θα απαξιώσουν τη λαϊκή αντάρα, οι γελοίοι;

Κανέναν πάτο δεν έχει ο κατήφορός τους; Τόσο καθεστωτικά ανθρωποειδή;

Ούτε δημοσκοπήσεις δεν διαβάζουν; Δεν είδαν ότι και η δημοσκόπηση της Κάπα Research έδειξε ότι το πόπολο δεν μασάει την περί ΣΥΡΙΖΑ καθεστωτική προπαγάνδα;

Ότι τα άθλια ψέματα τέλεψαν; Ότι τα κολπάκια τους γυρίζουν μπούμερανγκ στο πρόσωπό τους;

Και κάτι άλλο, απ' την προαναφερθείσα έρευνα. Όλο και περισσότερο ο λαός (αυτό προέκυπτε και απ' τη δημοσκόπηση της RASS) στρέφεται στην ανάγκη πρόωρων εκλογών. Κάτι που προ ολίγων μηνών ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν οι πολίτες, τώρα πια τους θέλγει. Μάλλον το απαιτούν. Και πού είσαστε ακόμα…

************

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι (θέλουν να) πιστεύουν ότι το κίνημα των «Αγανακτισμένων» (ναι, αυτό το «πολύχρωμο» κίνημα, με τις αντιφάσεις του, ωστόσο ανατρεπτικό κι ελπιδοφόρο) θα ξεθυμάνει, θα ξεθωριάσει λόγω της ραστώνης του καλοκαιριού και των διακοπών των μεγάλων κινητοποιήσεων.

Σίγουρα θα επανέλθει. Πιο δυναμικό. Πιο οργισμένο. Ούτως ή άλλως από φθινόπωρο θα «τρέξουν» νέες κινητοποιήσεις. Η κρίση είναι ακόμα μπροστά μας. Η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, η εν πολλοίς δυστυχία, είναι μπροστά μας. Και η κυβέρνηση φυσικά, αυτή η άθλια κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δεν παρέχει το παραμικρό εχέγγυο ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση που η ίδια κυρίως δημιούργησε.

Όσο για τον απερίγραπτο πρωθυπουργό μας… Μα αυτός είναι εν δυνάμει φευγάτος, παραιτημένος, ανίκανος να παρέμβει, σε άλλον πλανήτη ζει ο άνθρωπος!

Θα επανέλθει λοιπόν το κίνημα των «Αγανακτισμένων», επανέρχεται. Κι όσοι το αντιμετωπίζουν με όρους πολιτικών παλιάς κοπής, απλώς θα βρεθούν προ εκπλήξεων μεγάλων. Θα περιθωριοποιηθούν, θα βρεθούν στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας. Ήδη έχουν φύγει… n Θα κάμω δε και μια άλλη πρόβλεψη. Θα υπάρξουν κι άλλες συνιστώσες αυτού του κινήματος, υπαγορευμένες απ' την αδήριτη ανάγκη και πραγματικότητα. Όπως, ας πούμε «Δεν πληρώνω εισφορές κοινωνικής αλληλεγγύης» (άκου πώς σκέφτηκαν οι άθλιοι να ονοματίσουν τον κεφαλικό φόρο!), τέλη και άλλα άθλια απ' αυτήν την καταιγιστική επιδρομή της ανίκανης κι επικίνδυνης κυβέρνησης. Θα μου το θυμηθείτε!

Κι από Σεπτέμβρη θα δείτε κι άλλες ακόμα εκπλήξεις.
Τι νόμισαν οι άθλιοι;
Ότι έτσι θα περάσουν τα νταβατζιλίκια τους;
Ότι απευθύνονται σε λαό ευνούχων;

Ήρθε κρατώντας τη σημαία, μάλλον τη… ρομφαία της κάθαρσης!
Και να παρόλες ότι «δεν χρωστάω σε κανέναν»…
Και να παρόλες ότι «όλοι μαζί να ματώσουμε»…
Και να λεονταρισμοί ότι… δεν θα αφήκει τίποτα να πέσει κάτω κι ότι θα κάνει κάθαρση παντού!
Και ιδού τα αποτελέσματα αυτής του της… γενναιότητας και συνέπειας.
Τραπουλόχαρτα πεσμένα κάτω τα αποτελέσματα των… καθάρσεών του!

Κορύφωση; Η πρόταση των βουλευτών του για το μέγα της Siemens σκάνδαλο! Βρήκαν ότι οι ένοχοι είναι ο Αλογοσκούφης, ο Μαρκογιαννάκης, ο Άκης κι ο Μαντέλης!

Ναι, μα τον Θεό! Ούτε κομματικά ταμεία έχει δει ο ΓΑΠ, ούτε άλλες μίζες και διαπλοκές, ούτε δωσίλογους, ούτε πάρε-δώσε άλλα!

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της πολιτικής αθλιότητας, της πολιτικής ανεντιμότητας, της ντροπής και καταισχύνης, τότε τι είναι; Έτσι… ματώνει ο ηγεμών; Έτσι πιστεύει πως δουλεύει χοντρά τους χαχόλους υπηκόους του; Έτσι τιμά τον λόγο του;

Αυτή είναι η κάθαρσή του;

Απ' τη μεριά της η Νου Δου, καλά να πάθει. Και να μη σκούζει τώρα!

Χόρεψε αντάμα με το ΠΑΣΟΚ τον χορό της συγκάλυψης! Για να μη φτάσει η έρευνα και στα δικά της ταμεία, δέχτηκε μια α λα καρτ «κάθαρση», στην ουσία συγκάλυψη! Άντε να κάψουμε τους καμένους και να καθαρίσουμε!

Και τώρα φωνάζει, σαν απατημένη ερωμένη. Μα είναι αργά…

Με τους παραδόπιστους ΠΑΣΟΚους πήγε να κάνει την κολεγιά της συγκάλυψης;

Ας πρόσεχε…

************

Ώπα! Να και οι «εμπράγματες εγγυήσεις» στο τραπέζι, απ' τον υπουργό Οικονομικών! Ναι! Λίγους μήνες αφότου ο πρωθυπουργός (ωχ!) απειλούσε με… συνταγματική ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται οιαδήποτε διαπραγμάτευση και πώληση δημόσιας περιουσίας!

Τώρα να και η υποθήκευση, να και η πώληση! Υπό… όρους βέβαια, όπως μηρυκάζουν και τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια!

Σκέφτεται αλήθεια κανείς, τι θα αφήσουν πίσω τους, οι ολετήρες;

... Και το ζήτημα είναι ότι το σχετικό deal το «σπρώχνει» ποικιλοτρόπως και το υπουργείο Υγείας…

************

... Μεγάλος χαμένος απ' τα όσα τραγικά συνέβησαν στη μαρτυρική Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Και το θέμα είναι ότι διαπράττει το ένα λάθος μετά το άλλο. Για παράδειγμα, η οργάνωση… αντισυγκέντρωσης κόντρα στους κύπριους «Αγανακτισμένους»!

Καλά, τον… Καρχιμάκη έχει σύμβουλο;

************

Να με συμπαθάτε, αλλά με άφησε μάλλον αδιάφορο το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για το ανεξέλεγκτο όργιο στη χρηματοδότηση πάρα πολλών ΜΚΟ από διάφορα υπουργεία, ιδίως το ΥΠΕΞ. Και λοιπόν; Από διαπιστώσεις έχουμε χορτάσει. Στο «διά ταύτα» πότε θα προχωρήσουν η Βουλή και οι άλλες αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες;

Καθότι το φαγοπότι απίστευτο (;) και η ρεμούλα πάει σύννεφο;

Θα ξαναρωτήσω εγώ: Ποιοι φοβούνται τον… «Αγαπούλα μου»; Και γιατί; Χα!

************

Τα πάντα ξεπουλιούνται. Ο λαός στην πείνα, την ανεργία, τη μεγάλη φτώχια. Η Ελλάδα του ΓΑΠ παράδειγμα προς αποφυγήν. Κι όμως… Εκτός ελέγχου προϋπολογισμός, έλλειμμα, μαύρες τρύπες παντού, νέα κοστούμια πείνας ράβουν, η νέα διαπλοκή ακονίζει τα δόντια της, όλα στον ντορβά του ξεπουλήματος!

Αλλά τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του καθεστώτος σφυρίζουν αδιάφορα!

Ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα! Κι ύστερα απορούν, που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο, επειδή ο οργισμένος λαός τούς έχει στην ίδια μοίρα με την πολιτική μαφία που ξεπουλά! Ναι, απορούν οι μάγκες της αργυρώνητης μούγγας…

Αμ ο άλλος; Αυτός που (όχι μόνος του βέβαια, συλλογικές είναι οι ευθύνες, να μην ξεχνιόμαστε!) βύθισε τη χώρα, που τη γιόμισε μαύρες τρύπες, που φούσκωσε μόνο για το πρώτο εξάμηνο του '11 το έλλειμμα σε ύψη δυσθεώρητα, ο τέως τσάρος; Ο οποίος εμ συνεχίζει να κοσμεί (!) την κυβέρνηση του ΓΑΠ, εμ δίνει συνεντεύξεις (στα «ΝΕΑ») προκλητικές, προκλητικότατες; Πού νομίζει πως απευθύνεται; Στον… κύρη του;

Πόθεν αρύεται τη δυνατότητα να πουλάει νταβατζιλίκια ακόμα και ενάντια σε βουλευτές ο αδελφόθεος Νικ; Θα μου πείτε, τι ρωτάω ο αφελής, ε;

Ας το 'κανε αυτό ο αδελφός του Καραμανλή και θα βλέπατε την ιερή οργή των παλλακίδων της δημοσιογραφίας!

************

Θάμα, θάμα! Είναι δυνατόν κάποιος βουλευτής να ζητά απ' τον κόσμο να οργανωθεί σε… άλλο κόμμα απ' το δικό του; Κι όμως είναι! Όπως αλίευσα απ' τον πάντα μαχητικό «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ» της Κομοτηνής, ο γνωστός και περιβόητος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, μιλώντας στο χωριό Σούνιο της Ξάνθης, έδινε δημοσίως γραμμή για ένταξη σε άλλο κόμμα!

Όχι, μην πάει ο νους σας ότι καλούσε τον λαό να οργανωθεί στον… ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα «Φιλίας -Ι σότητας - Ειρήνης» τους καλούσε να ενταχτούν, δηλαδή στο κόμμα της μειονότητας που διατηρεί εκλεκτικές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο!

Για άλλη μια φορά εμείς θα πούμε στον ΓΑΠ να τον χαίρεται τον βουλευτή του! Απ' την Καρα-Χασάν στον Μάντατζη και πάει λέγοντας…

************

Και βέβαια δίκιο έχει ο κυρ Παντελής! Βάστα Παντελή!
Πιστεύει αλήθεια κανείς, στα σοβαρά, ότι έτσι κοψοχρονιά που πάνε να ξεπουλήσουν, με απαξιωμένες μετοχές και με… το πιστόλι στον κρόταφο (γίγαντα ΓΑΠ!), θα μαζέψουν 50 δισ. ευρώπουλα;
Πιστεύουν ότι οι ξένοι επενδυτές θα τρέξουν να επενδύσουν σε μια οικονομία βυθισμένη στο τέλμα της ύφεσης και της απαξίας;
Τι είπατε;
Τότε γιατί μιλούν με τόση βεβαιότητα;
Ε, λένε και καμιά… σαχλαμάρα για να περάσει η ώρα!
Είπε λοιπόν τίποτα εκτός πραγματικότητας ο Παντελής, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν μασάει και τα λόγια του;

************

Είδα ένα όραμα! Ότι ο ΟΣΕ, λέει, θα δοθεί στους Γάλλους, η ΕΤΕ θα συγχωνευτεί (βλέπε πουληθεί) στη Eurobank, τα νερά θα πάνε στον… εθνικό εργολάβο, το αεροδρόμιο θα ξεπουληθεί κοψοχρονιά (Κώστα;) και πάει λέγοντας!
Λέτε;
Όραμα θερινής νύχτας ή θα βγει αληθινό; Ε;

************

Σας είχαμε ενημερώσει και την περασμένη Κυριακή για τις μαζικές αρνήσεις μελών του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή που τους έχει στείλει ο Καρχιμάκης για ανανέωση της κάρτας μέλους, αντάμα φυσικά με το… μπαγιόκο της ετήσιας συνδρομής.
Νεώτερες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτοί οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί στην… έκκληση Καρχιμάκη φτάνουν δεν φτάνουν στο 10% των μέχρι πρόσφατα μελών τού (πάλαι ποτέ…) ΠΑΣΟΚ!
Τέτοιο κλίμα!
Κάνω πρόταση στον Μιχάλη: Να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ!

************

Καλά, πόσους… Παγκάλους έχει η κυβέρνηση; Ή το φαινόμενο είναι μεταδοτικό; Ή η απόγνωσή τους έχει πιάσει ταβάνι;
Είναι δυνατόν ακόμα και τώρα να συνεχίζουν κάποιοι το επικίνδυνο κι ατελέσφορο γαϊτανάκι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συνολικά ενάντια στο κίνημα των «Αγανακτισμένων»;
Ή (νομίζουν ότι) δίνουν εξετάσεις στον ηγεμόνα;
Δεν πήραν είδηση ούτε την… απόσυρση του Καρχιμάκη;

************

Άκου, λέει, θα καλέσουν οπαδούς του ΠΑΣΟΚ για να προστατέψουν τα κυβερνητικά στελέχη και τους πράσινους βουλευτές απ' τις αποδοκιμασίες των «Αγανακτισμένων»! Ωρέ έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα; Πιστεύουν, αλήθεια, ότι θα βρουν πρόθυμους χαχόλους… φύλακες των delivery boys του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, της κατοχής, της μειοδοσίας;

************

Η κατάσταση λοιπόν είναι ανεξέλεγκτη. Τραγική. Η (οικονομική) επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2011 είναι ανεπανάληπτα!
Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός κι ο υπουργός Οικονομικών να κάνουν αναφορές περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας»; Διότι περί αυτού πρόκειται, παρά τις μπαγαποντιές… ερμηνείας που επιχειρούν. Τα επιχειρήματά τους είναι μόνο για αναπαραγωγή απ’ τις δημοσιογραφικές τους ορντινάντσες, ουδείς κατά τα άλλα στοιχειωδώς σοβαρός μπορεί να πειστεί!
Ποιος πρωθυπουργός κάνει αυτές τις ολέθριες αναφορές;
Αυτός ο οποίος πριν από λίγο καιρό έλεγε πως όποιος, έστω και εμμέσως, αναφέρεται σε οιουδήποτε είδους χρεοκοπία κάνει κακό στη χώρα!
Αυτός ο οποίος έσυρε εκβιαστικά τους βουλευτές του να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο «για να μη χρεοκοπήσουμε»!
Αυτός!
Τι άλλο να πει κανείς; Πότε θα τελειώσει η τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός με αυτόν τον πρωθυπουργό;

************

Ώπα, ρε μεγάλε! Τι έμαθα για τις κινήσεις του γίγαντα Ραγκούση, του έως πριν από λίγο καιρό «αντ’ αυτού» (περασμένα μεγαλεία…) και λίαν προσφάτως υποβαθμισθέντος και… αντιστασιακού, μιας και, όπως άφησε να διαρρεύσει, δεν… σήκωνε το τηλέφωνο και κρατούσε σε αγωνία τον ηγεμόνα τις ώρες του τελευταίου ανασχηματισμού;
Τώρα διοχετεύει σε ελεγχόμενους δημοσιογράφους ότι… θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο απ’ την κυβέρνηση και απλώς ψάχνει αφορμή!
Τι λε, ρε;
Καλά, άμα δείτε… παραίτηση τηλεφωνήστε μου, είναι γλυκιά η εξουσία!
Να πάει δηλαδή στην Πάρο να… κάνει τον επικεφαλής σε ταχυφαγείο;

************

Μπράβο στην Αριστέα Μπουγάτσου. Τόλμησε εκεί που οι άλλοι σιωπούν, μεταδίδοντας τη θεσμική μόλυνση στην πολιτική μας ζωή, να δώσει συνέχεια στις αποκαλύψεις του «Olympia» γύρω απ’ τις παράξενες (τουλάχιστον…) δραστηριότητες του… αδελφόθεου Αντρίκου, τα παιχνίδια με τα CDS και τις… πράσινες αναπτύξεις και πάει λέγοντας!
Παιδιά, το θέμα σηκώνει τουλάχιστον Εξεταστική!
Κι ας σιωπούν τα αργυρώνητα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια.
Κι ας σιωπά η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου!
Δηλαδή; Είναι… απαγορευμένο θέμα οι δραστηριότητες της «αγίας οικογένειας»;
Τι λέτε, ωρέ σαλτιμπάγκοι της διαπλοκής και της παρακμής;
Φαντάζεστε αν αφορούσε αδελφό του Καραμανλή, πόσες κραυγές και οιμωγές θα έβγαζαν το MEGA, ο Χατζηνικολάου, ο ΑΝΤ1 και οι λοιποί… ενημερωτάδες;
Και σιγά, μην κάνετε θόρυβο και ταράξτε τον μακάριο ύπνο της Συγγρού, ε;
Ωρέ αυτοί είναι ικανοί να… διαγράψουν τον Καμμένο, επειδή τόλμησε (!) να ασχοληθεί με το όζον θέμα! Οι άνθρωποι δεν παίζονται σε ό,τι αφορά τη… νιρβάνα τους!

************

Τι θυμάμαι…
Όταν η κυβέρνηση Καραμανλή πούλησε μεγάλο μέρος του ΟΤΕ στους Γερμανούς με 28 ευρώ τη μετοχή, τότε ο ΓΑΠ, ο γίγαντας Καρχιμάκης και οι συν αυτοίς ούρλιαζαν για ξεπούλημα. Με την αβάντα των δημοσιογραφικών τους γιουσουφακίων, μόνο… επανάσταση δεν ετοίμαζαν!
Τώρα ο ΓΑΠ και η κατοχική του κομπανία πούλησαν στους Γερμανούς ό,τι είχε απομείνει απ’ τον ΟΤΕ με… σχεδόν 8 ευρώ τη μετοχή!
Όχι, τώρα δεν είναι ξεπούλημα!
Αφού το έκαμε ο ΓΑΠ και αφού τα δημοσιογραφικά του παπαγαλάκια ποιούν αργυρώνητη και διαπλεκόμενη μούγγα!
Τι είπατε;
Αν ζεσταίνονται οι μηχανές των ελικοπτέρων;

************

Ερώτημα: Λίγες ώρες πριν από τις τελευταίες μεγάλες διαδηλώσεις, που πνίγηκαν στη βαρβαρότητα των ορδών του καθεστώτος και του παρακρατικού τους μηχανισμού, συζητήθηκε, μάλλον ζητήθηκε να κατέβουν στην Αθήνα άνδρες απ’ την ειδική μονάδα αντιμετώπισης «αστικών ταραχών» που εδρεύει στο Κιλκίς;
Κάτι σαν πρόβα, ας πούμε, για το (κοντινό) μέλλον;

************

Μπούμερανγκ τους γύρισε η απάτη που πήγαν να κάμουν, με την πρότασή τους για το σκάνδαλο της Siemens!
Ο κόσμος τούς κράζει χοντρά, η αγανάκτηση έχει φτάσει μέχρι Ιπποκράτους και τα γραφεία των βουλευτών, η οργή όρια δεν έχει!
Ακόμα και τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλιάκια τους λοιδόρησαν!
Και τώρα ψάχνουν τρόπο διαφυγής!
Μα η πολιτική ατιμία που διαπράττουν θα τους οδηγήσει να πιουν το πικρό ποτήρι ως το τέλος.
Θα πληρώσουν με την απαξία, την ντροπή, την καταισχύνη!
Όσο μένουν και παίζουν τέτοιους άθλιους ρόλους, σωτηρία δεν έχουν, τελεύουν!
«Θα μας πάρουν με τις πέτρες», δεν έλεγε ο θλιβερός αρχηγός τους;

************

Ε, έσπασε η ομερτά πολιτικών, διαπλεκόμενων ΜΜΕ, δημοσιογραφικών σαλτιμπάγκων (πολλών…), γύρω απ’ τις… πολυσχιδείς δραστηριότητες του αδελφόθεου Αντρίκου!
Λίγο μεν, αλλά έσπασε.
Και αυτό είναι μια αχτίδα φωτός, ελπιδοφόρα.
Μετά το θαρραλέο και αποκαλυπτικό «Olympia», ήρθε και η όρθια Αριστέα Μπουγάτσου, από σελίδων της «Ελευθεροτυπίας» να σπάσει το απόστημα της αργυρώνητης σιωπής.
Τίθενται ερωτήματα:
Τι θα πράξει η Δικαιοσύνη, πολύ περισσότερο που το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό, σοβαρότατο;
Τι θα πράξουν οι πολιτικές δυνάμεις που μέχρι σήμερα (με εξαίρεση τον Π. Καμμένο προσωπικά, διότι το κόμμα του…) σιωπούν;
Τι θα πράξει ο… άρχων της διαύγειας και της «ανοιχτής διακυβέρνησης» Mr. ΓΑΠ;
Καλά, για τα περισσότερα ΜΜΕ και τα δημοσιογραφικά (πολλά…) παπαγαλάκια του καθεστώτος δεν ρωτάω καθόλου!

Πηγή: Το Παρόν

Νά 'ναι καλά ο άνθρωπος. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Που μας έφερε όλους στο τσακίρ κέφι με τη δήλωσή του «η λέξη «επιλεκτική χρεοκοπία» τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός. Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα»…

Και το ‘ριξε πρώτος στο χορό της επιλεκτικής χρεοκοπίας, με πίπιζες και νταούλια, ενώ τον κρατούσε ο πατριώτης Γ. Παπανδρέου. Και κοντά κι εμείς, γιατί για να το λέει ο Βενιζέλος με το όνομα, έτσι θα ‘ναι, άσχετα αν διαβάζουμε παντού, ότι ο τρόπος αυτός χρεοκοπίας, το πρώτο που προκαλεί είναι "κρίση ρευστότητας στις τράπεζες"…! Και το λέμε διακριτικά, και δεν το λέμε σε καμία περίπτωση, «ουρές σε τράπεζες, σε σούπερ μάρκετ», για να μας τραβάνε μέσα σαν τον περίφημο τορναδόρο.

Η δήλωση Βενιζέλου είναι εφάμιλλη, αν όχι μεγαλύτερης συλλεκτικής αξίας από τη δήλωση Πάγκαλου, ότι "το μνημόνιο είναι ευτυχία".
Είναι γεγονός ότι ο Βενιζέλος βρέθηκε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Και τα χειρότερα πράγματα μας τα λέει γελώντας. Φοβερός τύπος. Και ασφαλώς είναι ο καλύτερος να μας αμολήσει το "Ευτυχώς χρεοκοπήσαμε, επιλεκτικά"…!

Προς το παρόν τον χαίρονται οι Βρυξέλλες. Δεν υπάρχει φωτό από εκεί που να μην είναι σκασμένος στα γέλια και πιο πολύ σκασμένοι στα γέλια οι δίπλα του "Ευρωπαίοι ηγέτες". Μάλλον δεν τους έχει ξανατύχει τέτοιο πράγμα. άνθρωπος μέσα στο γέλιο, μέσα στη χαρά της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

"Χοντρό παιδί, χαρά γεμάτο", έχουν διασκευάσει στις Βρυξέλλες τη γνωστή έκφραση.

Ωπα, ώπα! Ακόμα δεν βγήκαμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε την επιλεκτική χρεοκοπία, που προωθεί ο Βενιζέλος, άρα τζάμπα ψηφίσαμε και το μακροπρόθεσμο;

Ναι. δεν είναι καν "πιστωτικό επεισόδιο" η επιλεκτική χρεοκοπία. "Εγκεφαλικό επεισόδιο", ίσως. Δεν το αποκλείει κανένας. Ούτε καν ο Βενιζέλος.

Είναι παγκόσμιο ναυτιλιακό γεγονός. Ο καπετάνιος του σκάφους Γ. Παπανδρέου οι ευτραφείς αντιπρόεδροι του και το πλήρωμα του πλοίου δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, κατάφεραν να βυθίσουν τον «Τιτανικό» πριν προλάβει να προσκρούσει στο παγόβουνο. Τελικά οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κακή τη μοίρα μας κυβερνούν, παρά τις θυσίες του Ελληνικού λαού, κατάφεραν να πτωχεύσουν την πατρίδα μας ασχέτως εάν αυτό το ονομάζουν τώρα «επιλεκτική πτώχευση», κατά το ολίγον έγκυος.

Όλα αυτά τα φληναφήματα του πρωθυπουργού και των συντρόφων του ότι, «οι θυσίες του Ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο» που εκστομίζουν κάθε τόσο, για να μειώσουν τα εισοδήματα μας είναι αέρας κοπανιστός. Και ο νέος υπουργός του επί των οικονομικών ο αερολόγος κ. Βενιζέλος, ο οποίος όταν αρχίσει και ομιλεί δεν σταματά με τίποτα, όλο αυτόν τον καιρό πουλούσε στον Ελληνικό λαό φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Λες και ο λαός είναι ακόμη τόσο αφελής ώστε οι λογοπλάστες του ΠΑΣΟΚ να μπορούν ακόμη να τον κοροϊδεύουν.
Ο πρωθυπουργός εξωτερικών κ. Παπανδρέου όσες συγκινητικές και δακρύβρεκτες επιστολές και εάν στείλει στο Eurogroyp και στον κ. Γιούνκερ αυτές θα βρεθούν στο καλάθι των αχρήστων της Ευρώπης. Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν βαρεθεί να ακούν τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου και από την άλλη να διαπιστώνουν ανικανότητα, φαυλότητα, προχειρότητα και απουσία κάθε σχεδίου για έξοδο από την κρίση. Και προς θεού μη χάσει τα προνόμια του το βαθύ ΠΑΣΟΚ το οποίο ζει και βασιλεύει και το πληρώνει ακόμη ο Ελληνικό λαός. Μέχρι τώρα η μόνη τους σπουδή είναι φόροι, φόροι, φόροι και ανάπτυξη μηδέν.

Ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου τα έχει τελείως χαμένα και περιβάλετε από μία ομάδα πενήντα περίπου ανικάνων υπουργών, ο οποίος λόγω της ανικανότητας του παρέδωσε ουσιαστικά την διακυβέρνηση της χώρας στο κ. Βενιζέλο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου είναι για γέλια και δυστυχώς για κλάματα, με υπουργούς να λογομαχούν καθημερινά μεταξύ τους και άλλα να λένε άλλα να εννοούν, άλλα να πράττουν.
Την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός εσωτερικών κ. Βενιζέλος ένα 24ώρο μετά την συνεδρίαση των υπουργών της Ευρωζώνης άρχισε την γνωστή του λογοδιάρροια για να προσπαθήσει να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι, «η επιλεκτική χρεοκοπία τρομάζει χωρίς λόγο» ότι, «δεν είναι χρεοκοπία και δεν ενεργοποιεί τον περιβόητο μηχανισμό των CDS» και όλοι όσοι γνωρίζουν καλά το θέμα των CDS Έλληνες και ξένοι, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την λύση της « επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Αυτά για όσους γνωρίζουν. Ο απλός Ελληνικός λαός που έχει μεσάνυχτα από αυτούς τους οικονομικούς όρους, ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις τρέχει στις τράπεζες για να σηκώσει τις μικροοικονομίες του για να μην τις χάσει. Τις ίδιες περίπου δηλώσεις έκανε και ο αποτυχημένος πρώην υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και έφυγαν περίπου 40 δις ευρώ στην Ελβετία και τώρα ψάχνουν να τα βρουν. Άραγε με αυτά τα όποια δηλώνει τώρα ο νέος υπουργός οικονομικών θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του προκατόχου του; Η εγγύηση του χρεοκοπημένου Ελληνικού κράτους ότι, οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ σε όλες τις τράπεζες, είναι εξασφαλισμένες μέχρι το 2015, δεν πείθει πλέον κανένα.
Η πεποίθηση πλέον του Ελληνικού λαού είναι ότι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών προκειμένου να πάρουν το νέο δάνειο από την ΕΕ έχουν υποχωρήσει στην χορήγηση εμπραγμάτων εγγυήσεων, όθεν μεθερμηνευόμενο, να βάλλουν υποθήκη κάποιο νησί η ακόμη και αυτήν την Ακρόπολη. Βέβαια αυτό είναι υπερβολικό αλλά η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βάλλει ως υποθήκη δημόσια γη αξίας δεκάδων δις για να πάρει το νέο δάνειο. Και φυσικά είναι ένα δάνειο το οποίο όσες θυσίες και αν κάνει ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το αποπληρώσει ποτέ. Αν συμβεί αυτό,οι δανειστές μας θα έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν χρήση των εμπράγματων εγγυήσεων, και να κατάσχουν την Ελληνική γη που έχει μπει υποθήκη.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι, εάν κάποια ημέρα συμβεί αυτό, δεν θα υπάρχουν στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να φέρουν την πατρίδα μας σε αυτό το χάλι. Αυτοί θα βρίσκονται στο εξωτερικό, θα απολαμβάνουν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και θα πίνουν εις υγεία των κορόιδων. Όμως εδώ θα βρίσκεται ο Ελληνικός λαός ο οποίος θα υφίσταται τις ταπεινώσεις των δανειστών του, αφού η πατρίδα του δεν θα του ανήκει. Και τότε ποιόν θα βρει ο λαός για να τον στείλει στο ειδικό δικαστήριο ή στο Γουδί; Ότι πρέπει να γίνει, να γίνει τώρα που είμαστε όλοι εδώ!
Απαίτηση του Ελληνικού λαού είναι να βγει μπροστά το πολιτικό καταστημένο και να πει στον λαό ευθέως και ευθαρσώς όλη την αλήθεια. Που βρίσκεται και που πηγαίνει η πατρίδα μας. Με λόγια απλά και σταράτα. Οι αποφάσεις που παίρνουν οι πολιτικοί ερήμην του Ελληνικού λαού δεν θα τους βγει σε καλό. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο για να πληρώνει τις κουταμάρες και τις κλεψιές τους. Ο Ελληνικός λαός θέλει να γνωρίζει και να συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων, που έχουν σχέση με το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.
Το γεγονός ότι ο λαός μιλά κάθε τέσσερα χρόνια είναι σκέτη κοροϊδία. Ουδέποτε κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο ήλθε στην εξουσία με κάποιο πρόγραμμα, τήρησε το πρόγραμμα του και όσα υποσχέθηκε στον λαό. Μόλις αναλάβουν την εξουσία φροντίζουν να κατοχυρώσουν τα μικροκομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα, καθώς επίσης και τα συμφέροντα των συγγενών τους. Ο Ελληνικός λαός πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος υπάρχει μόνο για να πληρώνει όσο αντέχει η τσέπη του. Επομένως το ότι ο λαός μίλησε δεν ισχύει. Ο λαός πρέπει να μιλά και να ελέγχει του πολιτικούς θα λέγαμε καθημερινά και υπάρχουν πολλοί τρόποι γι' αυτό. Πάντως θα θέλαμε να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά στον κοινοβουλευτισμό ότι, θα πρέπει να αλλάξει μυαλά και οι πολιτικοί να αφουγκραστούν τα προβλήματα του Ελληνικού λαού. Να δώσουν άμεσα λύσεις για το συμφέρον της πατρίδας και όχι για τα δικά τους συμφέροντα.

Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό, τόσο το καλλίτερο για όλους μας. Βλέπουν ότι το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι σφόδρα αντικοινοβουλευτικό. Ας προσέξουν λοιπόν οι πολιτικοί γιατί ο Ελληνικός λαός όταν θυμώσει τιμωρεί και μάλιστα πολύ άσχημα. Ας φροντίσουν λοιπόν οι πολιτικοί την Ελλάδα και τους Έλληνες, για να μην έχουν και αυτοί την τύχη της οικογένειας Τσαουσέσκου. Εάν δεν μπορούν να μας αδειάζουν την γωνιά μια ώρα αρχύτερα.
  • Ο "ηγέτης" θα αποφασίσει για το δημοψήφισμα!!!
Όπως πληροφορούμαστε από όλα τα ΜΜΕ και κυρίως από αυτά που έχουν πρόσβαση στα κυβερνητικά κλιμάκια, έχει αποφασιστεί πλέον οριστικά η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Φθινόπωρο, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί πότε ακριβώς (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο;). και κυρίως χωρίς να έχει κάν προσδιοριστεί το θέμα του δημοψηφίσματος!! Αν είναι δυνατόν; Είμαστε σχεδόν δύο μήνες πριν το συζητούμενο δημοψήφισμα και ο δύστυχος «κυρίαρχος» λαός δεν γνωρίζει για ποιο πράγμα θα κληθεί να αποφασίσει!!

Αντί να έχει ήδη τεθεί ένα θέμα με ζωηρό λαϊκό ενδιαφέρον (π.χ. άμεση χρεοκοπία ή μνημόνιο, που είναι και πραγματικό λαϊκό δίλημμα) και να προκαλούνται συνεχώς ζυμώσεις, ώστε φτάνοντας ο λαός στις κάλπες να έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις, απλά ακούσαμε ότι θα πάμε σε κάποιο δημοψήφισμα (το δεύτερο μέσα 37 μεταπολιτευτικά χρόνια, μην κάνουμε και κατάχρηση), σύμφωνα με ότι σκεφτεί και αποφασίσει ο μεγάλος ηγέτης της χώρας (πρωθυπουργικό πολιτικό σύστημα)!!

Σύμφωνα και πάλι με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μας σκέφτεται να….. βάλει τέσσερα ερωτήματα: Το ένα θα αφορά το πολιτικό σύστημα (προφανώς κάτι ανούσιο και επουσιώδες και όχι φυσικά κάτι συγκλονιστικό, όπως αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος). Το δεύτερο θα αφορά το θέμα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (φυσικά η μεγάλη πλειοψηφία θα ψηφίσει άρση της μονιμότητας). Το τρίτο θα αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (και εδώ αναμένεται η πλειοψηφία να ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων). Το τέταρτο θέμα δεν έχει ακόμα πλήρως διευκρινιστεί, αλλά μάλλον θα έχει να κάνει και αυτό με το πολιτικό σύστημα (όπως οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων, γερμανικό μοντέλο εκλογικού νόμου, ασυλία βουλευτών κ.λ.π.).

Απ’ ότι δείχνουν πάντως τα πράγματα, θα πρόκειται για ένα δημοψήφισμα περισσότερο διασκεδαστικό, παρά σοβαρών πολιτειακών ή οικονομικών αποφάσεων. Εννοείται ότι ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να εκτονωθεί ο λαός ανώδυνα με ένα δημοψήφισμα για αλλαγές στο Σύνταγμα που θα γίνουν όμως μετά το 2014, σύμφωνα με το άρθρο 110 του Συντάγματος, απλά και μόνο για να κερδίσει χρόνο και να διώξει τον κόσμο από τις πλατείες που του χαλάει την εικόνα της εξουσίας του.

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Κύπρου Δ. Χριστόφια, ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Κυπριανού.

Αυτή η εξέλιξη κλιμακώνει την πολιτική ένταση στη χώρα, μετά την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Λεμεσού.

Ο Μ. Κυπριανού, ζήτησε από τον κ. Χριστόφια να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του για λόγους ευθιξίας και όχι γιατί αποδέχεται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη, καθώς το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών είχε την ευθύνη χειρισμού των 98 εμπορευματοκιβωτίων που είχαν κατασχεθεί.

Σε δημοσκόπηση η οποία εμφανίσθηκε στις κυριακάτικες εφημερίδες της Κύπρου, ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Κυπριανού είχε ευθύνη (την τρίτη κατά σειρά) για τα όσα συνέβησαν στη ναυτική βάση.


Άνοιξαν οι "ασκοί του Αιόλου" για "βιομηχανίες καμικάζι"

Σιωνισμός εναντίον Ορθοδοξίας

1. Ὅπως ἐπανειλημμένως ἔχομε ἀναφέρει διεξοδικώτατα, ἀδυνατοῦντες οἱ ξένοι νὰ ἐφαρμόσουν τὰ καταχθόνια σχέδιά τους, ποὺ εἶναι ὁ ἀφελληνισμὸς καὶ ἡ ἀποχριστιανοποίησι τῶν Ἑλλήνων, πασχίζουν νὰ εὑρίσκουν ντόπιους ἰδιοτελεῖς «ἀετονύχηδες», οἱ ὁποῖοι νὰ ἔχουν λίαν εὔκαμπτη «τὴν σπονδυλικὴ στήλη» τῆς ἠθικῆς, τῆς εὐπρέπειας, τοῦ χαρακτῆρος, τῆς ἐντιμότητος καὶ τῆς εὐποιΐας, τοὺς ὁποίους προβάλλουν καὶ ἐπιβάλλουν.

2. Αὐτὰ τὰ δοτὰ ἀνθρωπάκια ἔχουν «ὁμόσει γῆ καὶ ὕδωρ» καὶ εἶναι ὑποχρεωμένα νὰ ἐξοφλοῦν τὰ γραμμάτια, ποὺ ἔχουν ὑπογράψει μὲ τὰ ἀφεντικά τους καὶ τεχνηέντως καὶ συστηματικὰ ἐκτελοῦν τὶς ἐντολές τους πιστότατα καὶ μὲ φανατισμό, βάζοντες δυναμίτη στὶς αἰώνιες ἀξίες τῆς φυλῆς μας, Θρησκεία, Πατρίδα καὶ Οἰκογένεια. Καὶ αὐτὲς οἱ βραδυφλεγεῖς βόμβες θὰ ὁλοκληρώσουν τὸ ἰσοπέδωμα τῶν ἀνεκτιμήτων ἀρχῶν μας.

3. Ἐπειδὴ γενικὰ ἡ Ὀρθοδοξία ὑπῆρξε τὸ μέγιστο ἐμπόδιο τῶν σιωνιστῶν, πρὸς τοῦτο ἵδρυσαν τὸν λεγόμενο κομμουνισμὸ καὶ τὸν ἐξήπλωσαν, ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον στὶς ὀρθόδοξες χῶρες, Ρωσία, Οὐκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, διαστρεβλώνοντας τὴν γνήσια διδασκαλία τοῦ Χριστιανισμοῦ καὶ ἔκαναν τὴν «διδασκαλία» τοῦ κομμουνισμοῦ, ὡς π.χ. : «ὁ μὴ ἐργαζόμενος μηδὲ ἐσθιέτω», ἐνῷ τὸ σωστὸ χωρίο τῆς Ἁγίας Γραφῆς εἶναι: «Εἴ τις οὐ θέλει ἐργάζεσθαι, μηδέ ἐσθιέτω» (Β' Θεσ. 3,10).

4. Ἐπειδὴ ἡ ὀρθόδοξος πίστι ἦταν βαθιὰ ριζωμένη καὶ στὶς ὡς ἄνω χῶρες καὶ δὲν ἠδύναντο οἱ κομμουνιστὲς νὰ τὴν ξερριζώσουν εὔκολα, προωθοῦσαν ἀκόμη καὶ φαῦλα ὑποκείμενα στὸν κλῆρο, γιὰ νὰ μπορέσουν νὰ ἀπομακρύνουν τοὺς εὐλαβεῖς ἀπὸ τὸ δρόμο τοῦ Θεοῦ μὲ αἰσχρὰ παραδείγματα φαύλων κληρικῶν…

5. Τὸν λεγόμενο κομμουνισμὸ ἢ σύστημα κρατικῆς ἐκμεταλλεύσεως τὸ διετήρησαν οἱ σιωνιστές, ὅσο καιρὸ τοὺς ἐξυπηρετοῦσε. Ὁ ρόλος τῶν σιωνιστῶν Ἑβραίων ἀκόμη και στὸ καθεστὼς τῆς τότε Ρωσίας ἢ Σοβιετικῆς Ἑνώσεως εἶναι γνωστός.

6. Ὁ πρῶτος Πρωθυπουργὸς τοῦ Ἰσραὴλ ὁ φανατικὸς σιωνιστὴς David Ben-Gurion ἔλεγε τὸ 1962 : «ὁ κομμουνισμὸς θὰ διατηρηθῇ ἀκόμη 25 χρόνια».

7. Ὄντως, 1962 + 25 = 1987, ὁπότε ἄρχισε νὰ «σείεται τὸ ἔδαφος» στὴ Πολωνία μὲ τὸν Λεχ Βαλέσα, στὴν Πράγα, στὸ Βουκουρέστι καὶ μετὰ σ΄ αὐτὴ τὴ «μητρόπολι» τοῦ κομμουνισμοῦ, τὴ Μόσχα.

Τα προηγηθέντα της σημερινής φρικτής καταστάσεως της πατρίδος μας
1.Ἡ Ἑλλάδα μας ὑπέστη μὲν τὰ πάνδεινα μὲ τὸν ἐμφύλιο πόλεμο (ἴδατε στὴν ἱστοσελίδα μας στὸ κεφάλαιο ἀπὸ 1.7.2011 «ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΛΟΦΩΝΕΣ ΔΟΞΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΟΥ»), πλὴν ὅμως δὲν ἐκομμουνιστικοποιήθη.

2. Προπαντὸς δὲ μὲ τὸν ἐμφύλιο σπαραγμό, ἀφυπνίσθη ἡ συνείδησις τῶν Ἑλλήνων γιὰ τὶς αἰώνιες ἠθικὲς καὶ πνευματικὲς ἀξίες τῆς Οἰκογένειας, τῆς Θρησκείας καὶ τῆς Πατρίδας. Ὅμως αὐτὸ δὲν ἄρεσε καθόλου στὶς σκοτεινὲς δυνάμεις καὶ ἐνέτειναν τὶς προσπάθειές τους γιὰ τὴν ἄμβλυνσι τῆς συνειδήσεως γιὰ τὴν Οἰκογένεια, τὴν Θρησκεία καὶ τὴν Πατρίδα, μέσῳ τῆς ὑπερ-καταναλωτικῆς κοινωνίας, τῆς ἠθικῆς ἐξαθλιώσεως, μέσῳ τῶν ΜΜΕ, τῆς νωθρότητος καὶ τῆς ἀβελτηρίας.

3. Στὸ «κηφηνεῖο ἡ Ἑλλάς» οἱ περισσότεροι τῶν Ἑλλήνων ἐπάσχιζαν νὰ βολευθοῦν στὶς κρατικὲς ὑπηρεσίες, νὰ ἔχουν ἐξασφαλίσει τὸ μέλλον τους καὶ τὸ μέλλον τῶν παιδιῶν τους καὶ νὰ «λουφάρουν».

4. Γιὰ αὐτὰ τὰ παράσιτα ἐσπαταλῶντο ὄχι μόνο οἱ ἐθνικοὶ πόροι, ἀλλὰ καὶ τὰ ἀμύθητα ποσὰ τῆς ΕΟΚ καὶ τῆς Ἡνωμένης Εὐρώπης καὶ ἐπιπλέον συνήπτοντο καὶ τεράστια θαλασσοδάνεια, τὰ ὁποῖα διατίθεντο ὄχι γιὰ παραγωγικοὺς σκοπούς, ἀλλὰ γιὰ ἑκατοντάδες χιλιάδες παρασίτων ἀπασχολουμένων σὲ κρατικὲς ὑπηρεσίες καὶ γιὰ τοὺς παντοιοτρόπως πρόωρα συνταξιοδοτούμενους.

5. Τοιουτοτρόπως ἐδημιουργήθηκαν ἄπειρες ἐλλείψεις ἐργατῶν γιὰ χειρωνακτικὲς ἐργασίες. Μὲ τὸ ἐγκληματικὸ ἄνοιγμα τῶν συνόρων καὶ τὴν ἀνεξέλεγκτη εἰσβολὴ ἀλλοφύλων ἦλθαν μὲν πολλὰ ἐργατικὰ χέρια, ἀλλὰ καὶ χιλιάδες ἐγκληματικὰ στοιχεῖα, τὰ ὁποῖα «συνεταιρίσθησαν» μὲ τὰ ντόπια καὶ κατέστησαν μάστιγα γιὰ ὅλη τὴν Ἑλλάδα.

6. Ἄφρονες ἰθύνοντες, ὄργανα τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων ὄχι μόνον δὲν ἔλαβαν δραστικὰ μέτρα, ἀλλ’ ἀπεναντίας ἀμέσως ἤ ἐμμέσως διευκόλυναν ὅλους αὐτοὺς τοὺς ἀλλόφυλους εἰσβολεῖς, παρέχοντας σὲ αὐτοὺς δωρεὰν παιδεία, δωρεὰν νοσηλεία, δωρεὰν σιτισμὸ καὶ φύλαξι τῶν παιδιῶν τους σὲ νηπιακοὺς σταθμούς (ἀντίθετα γιὰ τὰ ἑλληνόπουλα πρέπει νὰ πληρώνουν οἱ πτωχοί γονεῖς τους ἑκατοντάδες εὐρὼ μηνιαίως στὰ νηπιαγωγεῖα) καὶ λοιπὲς ἐκδουλεύσεις μὲ τεράστιες οἰκονομικὲς αἱμορραγίες γιὰ τὴν Ἑλλάδα.

Οικονομική αιμορραγία της Ελλάδος
Κατωτέρω ἀναφέρομε μερικὰ στοιχεῖα, τὰ ὁποῖα κατὰ καιροὺς ἔχουν δημοσιευθῆ σὲ περιοδικά, ἐφημερίδες καὶ ἔχουν ἀναφερθῆ ἀπὸ Μ.Μ.Ε. ὡς π.χ.:

Α. Τὴν 21η Ἰουνίου 2011 διετέθησαν ἤδη 2 δισεκατομμύρια εὐρὼ γιὰ ἐπιδόματα ἀνεργίας σὲ ἀλλοδαπούς, οἱ ὁποῖοι μὲ ἕνα (1) χρόνο ἀσφάλισι λαμβάνουν 736 € μηνιαία σύνταξι.

Β. 5,5 δισεκατομμύρια εὐρὼ ἐμβάζονται ἐπισήμως ἐτησίως στὴν Ἀλβανία, δηλαδὴ 15 ἑκατομμύρια εὐρὼ ἡμερησίως τὰ τελευταῖα 7 χρόνια καὶ ἀνεπισήμως ἐξάγονται πολλαπλάσια.

Γ. «Σκηνίτες» καὶ «δενδρίτες» ἐλάμβαναν οἰκογενειακὰ ἐπιδόματα πολλῶν ἑκατοντάδων ἑκατομμυρίων εὐρώ ἐτησίως.

Δ. Ὅπως ἀνέγραψε τὴν 23ην Ἰουνίου 2011 ἡ «ΑΥΡΙΑΝΗ» 250.000 ἀλλοδαποὶ λαμβάνουν παράνομες συντάξεις 700€ μηνιαίως, δηλαδὴ 2 δισεκατομμύρια εὐρὼ ἐτησίως.

Ε. Ὅπως ἀνέγραψε τὴν 3ην Ἰουνίου 2011 ἡ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ὁ κύκλος ἐργασιῶν ἀπὸ τὸ παρεμπόρειο τῶν ἀλλοδαπῶν ἀνέρχεται σὲ 20 δισεκατομμύρια εὐρὼ ἐτησίως, ἐνῷ τὸ ΕΒΕΑ τὴν ἀνεβάζει σὲ 25 δισεκατομμύρια εὐρὼ ἐτησίως, ὅπως ἀνέγραψε ἡ PRESS TIME (τίμιοι Ἕλληνες ἔμποροι πωλοῦν τὰ ἴδια προϊόντα στὸ 1/5 τῆς τιμῆς, ἐνῷ οἱ ἀλλόφυλοι ἐπιδρομεῖς εἰσπράττουν πενταπλάσια καὶ μάλιστα ἀφορολόγητα καὶ τελείως ἀνέξοδα. Οἱ δὲ ἑκατοντάδες ἀστυνομικοὶ τοῦ κ. Καμίνη, ἀλλὰ καὶ τῆς πολιτείας «παίζουν τὸ κρυφτούλι» μὲ τοὺς ἀλλοδαπούς).

ΣΤ. Τὸ ΕΣΥ ἐπιβαρύνεται μὲ 150 ἑκατομμύρια εὐρὼ ἐτησίως μὲ τὴν δωρεὰν νοσηλεία ἀλλοδαπῶν.

Ζ. Ὁ Ὑπουργὸς Ὑγείας κ. Ἀνδρ. Λοβέρδος ἀνέφερε στὸ ΣΚΑΙ ὅτι τὸ κράτος ἐπιδοτεῖ μὲ 75% ἐπιδότησι, ἐὰν ἀπασχολῆς ἀλλοδαποὺς ἐργάτες. Δηλαδὴ, ἐὰν κατὰ μέσο ὅρο οἱ ἀλλοδαποὶ ἐργάτες λαμβάνουν 1.000€ μηνιαίως, τὰ 750 τὰ ἐπιδοτεῖ τὸ κράτος καὶ τὰ 250 τὰ πληρώνει ὁ ἐργοδότης. Μὲ 1.150.000 ἀλλοδαπούς, ποὺ εἶναι οἱ ἀσφαλισμένοι στὸ ΙΚΑ, σημαίνει ὅτι 12 δισεκατομμύρια εὐρὼ ἐτησίως τὰ καταβάλλει τὸ κράτος μόνο γιὰ τὸ σκοπὸ αὐτό.

Η. Τὸ περιοδικὸ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» τὴν 19.5.2011 εἶχε δημοσιεύσει ὅτι 350 ἑκατομμύρια εὐρὼ ἐπιστρέφονται ἀπὸ τὴν ἐφορία στοὺς ἀλλοδαπούς, καὶ

Θ. Ὅτι 4,5 ἑκατομμύρια εὐρὼ ἐτησίως διατίθενται στὰ κέντρα ὑποδοχῆς λαθρομεταναστῶν.
Κατὰ συνέπεια οἱ ἐτήσιες κρατικὲς δαπάνες γιὰ τοὺς ἀλλοδαποὺς ἀνέρχονται σὲ περίπου 15 δισεκατομμύρια εὐρὼ

Ι. Συνολικῶς ἐτησίως ἐξάγονται ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα ἀπὸ τοὺς ἀλλοδαπούς πολλὰ δισεκατομμύρια εὐρὼ.

ΙΑ. Ἐὰν ὑπολογίσῃ κανένας καὶ τὶς παχυλὲς χορηγίες τοῦ κράτους σὲ ἀετονύχηδες ΜΚΟ γιὰ τὴν ὑποστήριξι τῶν λαθρομεταναστῶν, εἶναι μία σκέτη οἰκονομικὴ αἱμορραγία καὶ ἐὰν ὑπῆρχαν πολιτικοὶ μὲ ἐθνικὴ συνείδησι, θὰ ἐπωφελοῦντο τῆς εὐκαιρίας καὶ θὰ ἔδιωχναν τοὺς λαθρομετανάστες, ὅπως πράττουν καὶ ἄλλες χῶρες τῆς Ἡνωμένης Εύρώπης ὡς π.χ. ἡ Δανία.

Αυτονόητη εθνική και οικονομική νοικοκυροσύνη
1. Ἄν εἴχαμε ἔντιμους, ἱκανοὺς καὶ εὐσυνείδητους πολιτικούς, δὲν θὰ παρίστατο ἀνάγκη νὰ ἐκβιαζώμεθα ἀπὸ τοὺς «φίλους μας» μὲ «τὸ πιστόλι στὸ κρόταφο» καὶ τὸ «μαχαίρι στὸ λαιμό» νὰ ξεπουλᾶμε τὰ πάντα «ἅρπα-κόλλα» ἔναντι πικακίου φακῆς (τὸ φρόνιμο εἶναι νὰ πουλάῃ κανένας, ὅταν εἶναι πολὺ ὑψηλὲς οἱ τιμὲς καὶ νὰ ἀγοράζῃ, ὅταν εἶναι πολὺ χαμηλὲς οἱ τιμές).

2. Δηλαδὴ ἐὰν οἱ ἰθύνοντες ἦταν ἔντιμοι πατριῶτες καὶ εἶχαν «νοικοκυρεύσει» τὰ οἰκονομικά, θὰ ἔπρεπε τὸ κράτος νὰ διαθέτῃ τὰ διαθέσιμα, ἀκόμη καὶ νὰ δανείζεται, γιὰ νὰ ἐξαγοράζῃ στρατηγικῆς σημασίας ἐπιχειρήσεις καὶ τομεῖς τῆς οἰκονομίας τοῦ ἐσωτερικοῦ καὶ τοῦ ἐξωτερικοῦ σὲ τιμὴ εὐκαιρίας, ποὺ νὰ τὰ ἐξυγιαίνῃ καὶ νὰ τὰ ἀξιοποιῇ καὶ νὰ τὰ πωλῇ, ὅταν ἀποκτοῦν τεράστια ὑπεραξία. Καὶ ὄχι νὰ κατασπαταλᾶ ἀφρόνως τοὺς ἐθνικοὺς πόρους καὶ νὰ καταχρεώνωνται οἱ Ἕλληνες πολίτες μὲ ἄκρως ἀσύμφορα θαλασσοδάνεια, γιὰ νὰ μισθοδοτοῦν καὶ συνταξιοδοτοῦν οἱ ἰθύνοντες τὸν «ἡμέτερον» συρφετὸ χάριν ἄγρας ψήφων. Μάλιστα προσφέρουν σὲ αὐτὰ τὰ παράσιτα τοῦ δημοσίου καὶ «τρελὰ» ἐπιδόματα σὲ ὅσους «κοπρίτες» τὸ «ἔπαιζαν» μεγάλοι ἀφισοκολλητὲς καὶ «τσέλιγκες», ἐπηρεάζοντες πολλοὺς ψηφοφόρους καὶ γιὰ νὰ διορίζουν τὸν συρφετὸ τῶν κλαδικῶν καὶ ἀνέντιμων Ἑλλήνων, ποὺ ἐκβιάζουν τὶς ἑκάστοτε κυβερνῶσες παρατάξεις ἐπιδεικνύοντες τὴν κομματική τους ταυτότητα.

3. Π.χ. ἐσπαταλοῦσαν τὰ θαλασσοδάνεια σὲ:
• 420 ἄτομα τοῦ ΟΤΕ μὲ ἐπίδομα 690 € τὸ μῆνα, ὡς ἐπίδομα προθερμάνσεως αὐτοκινήτου.
• 657 ἄτομα τῆς ΔΕΗ μὲ 870 € ὡς μηνιαῖο ἐπίδομα φαξ.
• 329 ἄτομα τοῦ ΗΣΑΠ μὲ 1.120 € τὸ μῆνα ὡς ἐπίδομα κεραίας.
• 653 ἄτομα τοῦ Λιμενικοῦ μὲ 840 € μηνιαίως, ὡς ἐπίδομα προπέλας.
• 1.987 ἄτομα τοῦ ΟΣΕ μὲ 420 € τὸ μῆνα ὡς ἐπίδομα πλυσίματος.
• 6.800 ἄτομα τοῦ δημοσίου μὲ 290 € μηνιαίως ὡς ἐπίδομα μεταφορᾶς φακέλλων.
• 1.100 ἄτομα τῆς ΕΘΕΛ μὲ 450 € μηνιαίως ὡς ἐπίδομα παραλαβῆς-παραδόσεως λεωφορείων, καὶ
• 1.790 ἄτομα τῆς ΕΘΕΛ μὲ 310 € μηνιαίως ὡς ἐπίδομα ἔγκαιρης προσελεύσεως
• Πληθώρα ὑπαλλήλων τοῦ Ὑπ. Δικαιοσύνης μὲ 595 € μηνιαίως ὡς ἐπίδομα ἀποτελεσματικότερης διεκπεραιώσεως ὑποθέσεων

4. Σὰν νὰ μὴ ἔφθαναν οἱ ὑψηλοὶ μισθοί, ποὺ λαμβάνουν οἱ εἰς τὸ δημόσιο ἀπασχολούμενοι (ὄχι ἐργαζόμενοι, ἀλλὰ περιεργαζόμενοι) ἐν συγκρίσει μὲ τοὺς εἰς τὴν ἰδιωτικὴ πρωτοβουλία μοχθοῦντες, ποὺ λαμβάνουν ἐλάχιστα, δίδουν στοὺς «περιεργαζομένους» στὸ δημόσιο ἐκτὸς ἀπὸ τὰ παχυλὰ ἐπιδόματα, ὡς ἀνωτέρω, καὶ τεράστια ποσά, ὡς «ἐφ΄ἅπαξ».

5. Ἀντιθέτως οἱ πραγματικὰ μοχθοῦντες στὴν ἰδιωτικὴ πρωτοβουλία «καρδιοχτυποῦν» καθ᾿ ὅλη τὴν σταδιοδρομία τους, μήπως ἔλθει ὁ πέλεκυς τῆς ἀπολύσεως-ἀνεργίας εἰσπράττοντες ἀντὶ γιὰ ἐπιδόματα καὶ γιὰ «ἐφ΄ἅπαξ» τὸ παράσημο τῆς «ἀνοικτῆς παλάμης». Οἱ ταλαίπωροι τῆς ἰδιωτικῆς πρωτοβουλίας ἔχουν ἀπὸ τὸν ὑπερβολικὸ κάματο καὶ τὶς κακουχίες τὸσο πολὺ ἐξουθενωθῆ, πού «λίγα εἶναι τὰ ψωμιά τους» καὶ δὲν χρειάζονται καὶ «ἐφ΄ἅπαξ», διότι δὲν προλαμβάνουν πολλὲς φορὲς νὰ συνταξιοδοτηθοῦν καὶ τρῶμε κόλλυβα γιὰ αὐτούς.

6. Ἀπεναντίας οἱ «μανδαρίνοι» γραφειοκράτες, οἱ ὁποῖοι, ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον ὑποφέρουν ἀπὸ ἀνιαρότητα καὶ κοινωνικὴ ἀναλγησία, παίρνουν καὶ «ἐφ΄ἅπαξ», γιὰ νὰ ἐνισχύσουν τὶς ἀποταμιεύσεις τους, γιὰ νὰ δυνηθοῦν νὰ ζήσουν διπλάσια χρόνια καὶ ὡς συνταξιοῦχοι…

7. Ἄν ὑπῆρχε νοικοκυροσύνη, θὰ ἠδύνατο ἡ Ἑλλάδα μας ὄχι μόνον νὰ ἰσοσκελίζῃ τὸν ἐλλειπέστατο προϋπολογισμό, ὄχι μόνο νὰ ἐξοφλῇ τὰ θαλλασοδάνεια, ἀλλὰ νὰ ἔχῃ καὶ τεράστια ἀποθεματικὰ γιὰ ἐγγειοβελτιωτικὰ ἔργα ὑποδομῆς, τὰ ὁποῖα θὰ συμβάλλουν στὴν παραγωγὴ πλούτου. Ἔτσι, ὄχι μόνο δὲν θὰ εἴχαμε ἀνεργία, ἀλλὰ θὰ εἴχαμε πλήρη ἀπασχόλησι καὶ θὰ δημιουργούσαμε ὑποδομές.

8. Σὲ περιπτώσεις δὲ ποὺ θὰ χρειαζώμεθα πρόσθετο ἐργατικὸ δυναμικὸ γιὰ ἐποχιακὲς ἐργασίες, θὰ ἠμπορούσαμε νὰ προγραμματίζωμε συνθῆκες ἀνθρώπινης διαβιώσεως γιὰ ἐποχιακοὺς ἐργάτες, οἱ ὁποῖοι νὰ ἐπιστρέφουν μὲ τὶς οἰκονομίες τους στὶς πατρίδες τους καὶ νὰ μένουν στὶς πατρίδες τους, ὅπως ἐκτενῶς ἔχομε ἀναπτύξει καὶ εἰς τὸ περιοδικό μας «Φωτεινή Γραμμή» τεῦχος 42, σελ. 1-13.
Οἱ ἐν λόγῳ ἐποχιακοὶ ἐργάτες θὰ ἔπρεπε νὰ ἐπιλέγωνται ἀπὸ ἀδέκαστη ἐπιτροπή, ἀπὸ Ὀρθόδοξες χῶρες, ὡς π.χ. Βοσνία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Οὐκρανία, Ρωσία, Γεωργία, Μολδαβία καὶ ὄχι νὰ ἔχωμε ἑκατομμύρια μωαμεθανῶν στὴν Ἑλλάδα μας, τοὺς ὁποίους ὄχι μόνο δὲν προσπαθοῦν νὰ διώξουν, ἐπ᾿ εὐκαιρίᾳ τῆς μεγάλης οἰκονομικῆς κρίσεως, ἀλλά, ἐκτελοῦντες οἱ ἰθύνοντες Ἕλληνες τὰ καταχθόνια σχέδια τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων, τοὺς δημιουργοῦν καὶ μωαμεθανικὰ τεμένη, ἀρχῆς γενομένης ἀπὸ τὴν Ἀθήνα, ὅπου ἔχουν μαζευθῆ 1.150.000 φανατικοὶ μουσουλμάνοι.

Δεν μπορεί να ανθεί στην Ελλάδα η ευκαιριακή πολιτική των ξένων
1. Οἱ σχέσεις Ἑλλάδος-Τουρκίας εἶχαν ρυθμισθῆ μὲ τὴν Συνθήκη τῶν Σεβρῶν.

2. Εἶναι γνωστὸ ποῖοι ἐστράφησαν ἐναντίον καὶ πῶς ἐφθάσαμε στὴ Μικρασιατικὴ καταστροφή.

3. Ἠκολούθησε ἡ Συνθήκη τῆς Λωζάνης, ἡ ὁποία ὅλοι γνωρίζουν καὶ πάλι δὲν ὑλοποιήθηκε ὀρθῶς καὶ μὲ ἀμοιβαῖο ὄφελος. Θυμηθεῖτε ! (Κων/πολι 1955, Ἴμβρος, Τένεδος κ.λπ.).

4. Σε ό,τι αφορά το ισλαμικό τέμενος
Ἡ θέσι τῆς Ἑλλάδος πρέπει νὰ εἶναι ΟΧΙ. Ἄλλο τὸ δικαίωμα τῆς Συνθήκης τῆς Λωζάνης καὶ ἄλλο ὅλα τὰ ἄλλα.
Γιὰ νὰ δώσουμε πρέπει νὰ πάρουμε. Ἄς ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις γιὰ νέα συνθήκη ὑπὸ τὸ πνεῦμα καὶ τὸ γράμμα τῆς Συνθήκης τῶν Σεβρῶν, ἀφοῦ διασφαλισθῆ ἀπὸ τὸν ΟΗΕ πλήρως ἡ Εἰρήνη καὶ τὰ σύνορα, μὲ δαπάνες Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως καὶ ἐφ᾿ ὅσον δώσουν τὴν δυνατότητα νὰ ἐπαναλειτουργεῖ ἡ Ἁγία Σοφία καὶ ἡ Σχολὴ τῆς Χάλκης καὶ ἀποδοθοῦν ὅλα τὰ δικαιώματα τῶν Ἑλλήνων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, τῆς Πόλης καὶ τοῦ Πόντου, τότε ἄς μελετηθῆ κατ᾿ ἐξαίρεσι τί δίδομε καὶ ποῦ, ἄλλὰ ὄχι ἐπάνω σὲ ἐκκλησίες, σὲ σχολεῖα, σὲ χώρους τῶν ἐνόπλων δυνάμεων, οὔτε ἐπάνω στὰ Ἱερὰ καὶ τὰ Ὅσια τῆς φυλῆς.
Τὸ θέμα δὲν μπορεῖ νὰ τὸ χειρίζεται ὁ ὅποιος ἁρμόδιος τοῦ ὅποιου Ὑπουργείου. Ἄς συζητηθῆ στὴ Βουλὴ κι ἄς ἀναζητηθῆ στρατηγικὴ ἀπὸ τὰ 2/3 ἤ τὰ 3/4 τῶν βουλευτῶν.
Ὡς τότε δὲν πρέπει νὰ προχωρήσουμε, οὔτε κατ᾿ ἐξαίρεσι, τίποτα.

Σύντομο ιστορικό για το ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα
1. Κατόπιν πιέσεως τῆς Σαουδικῆς Ἀραβίας, ἡ ὁποία δὲν ἐπιτρέπει στοὺς Χριστιανοὺς ἀκόμη καὶ τὸ σταυρό τους νὰ κάνουν δημοσίως καὶ τῆς Τουρκίας, ἡ ὁποία ἔχει βεβηλώσει τὴν Ἁγία Σοφία καὶ ἄλλους Ἱεροὺς Ναοὺς μὲ τὸ νὰ κάνῃ ἐκεῖ καλλιστεῖα, ἄσεμνες ἐκθέσεις κ.λπ., κ.λπ., ἐδέχθη τὸ Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν ἐπὶ ὑπουργίας κ. Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου τὴν οἰκοδόμησι μωαμεθανικοῦ τεμένους στὴν Ἀθήνα χωρὶς τὴν παραμικρὰ ἀμοιβαιότητα νὰ ζητήσουν οἱ Ἕλληνες ἰθύνοντες.

2. Ἔτσι εἶχε δεσμευθῆ ὁ λοφίσκος Χούσμουζα στὴν Παιανία ὕψους 65 μέτρων ἐπὶ 350 στρεμάτων γιὰ νὰ ἱδρυθῇ τὸ πρῶτο μωαμεθανικὸ τέμενος…

3. Κατόπιν σθεναρᾶς ἀντιστάσεως τῶν κατοίκων τῆς Παιανίας, ἰδίως τοῦ Συλλόγου «Φίλων Ἁγίου Ὄρους Ἀθηνῶν Ὁ Ἅγ. Ἰωάννης Θεολόγος», τοῦ ὁποίου προΐσταται ὁ μαχητὴς ἰατρὸς κ. Ἀθανάσιος Παπαγεωργίου, ἐματαιώθη ἡ ἐγκατάστασις τοῦ μωαμεθανικοῦ τεμένους στὴν Παιανία, πρᾶγμα, ποὺ δυστυχῶς εἶχε δεχθῆ καὶ ἡ τότε Ἱερὰ Σύνοδος.

4. Κατόπιν τούτων ἐδέχθη ἡ Ἐκκλησία νὰ παραχωρήσῃ ἐκκλησιαστικὸν χῶρον ἄνωθεν τοῦ κοιμητηρίου στὸ Σχιστό, διὰ τὴν οἰκοδόμησι μωαμεθανικοῦ τεμένους. Ὅμως ἡ θέσι αὐτὴ δὲν ἄρεσε στοὺς Μωαμεθανοὺς καὶ ἀπαιτοῦσαν ἄλλες θέσεις.

5. Ἔτσι βάσει τοῦ Νόμου 3512 ΦΕΚ Α 264/5.12.2006, τὸν ὁποῖο ὑπέγραψαν ὁ λαλίστατος κ. Π. Παυλόπουλος, ὁ τότε «τσάρος» τῆς οἰκονομίας κ. Γ. Ἀλογοσκούφης, ὁ κουτοπόνηρος Σαρακατσάνος Γ. Σουφλιάς, ἡ νεοεποχίτισσα τότε Ὑπουργὸς Ἐθνικῆς Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων Μ. Γιαννάκου καὶ ὁ Ὑπουργὸς Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας, καὶ προσυπέγραψε καὶ ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, στὸν ὁποῖο εἶχαν τονίσει τὰ ἐκτελεστικὰ ὄργανα τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων, ὅτι ἐπὶ τῆς θητείας του «τὰ ἐθνικὰ σύνορα καὶ ἕν μέρος τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας θὰ περιορισθοῦν χάριν τῆς εἰρήνης καὶ τῆς εὐημερίας καὶ τῆς ἀσφάλειας στὴ διευρυμένη Εὐρώπη», θὰ ἱδρύετο στὶς βάσεις τοῦ Ναυτικοῦ στὸ Βοτανικὸ μωαμεθανικὸ τέμενος μὲ ἔξοδα οἰκοδομήσεως, συντηρήσεως καὶ λειτουργίας ἀπὸ τὸν κρατικὸ προϋπολογισμό.

6. Εὐτυχῶς, τότε δὲν εὐδοκίμησε ἡ ἐν λόγῳ προσπάθεια, διότι τότε ἡ ἡγεσία τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ ἐμφορεῖτο ἀπὸ τὶς αἰώνιες ἠθικὲς ἀξίες τῆς φυλῆς μας Θρησκεία, Πατρίδα καὶ Οἰκογένεια καὶ δὲν ἐδέχθηκαν τὴν παραχώρησιν τῆς ἐν λόγῳ ἐκτάσεως.

7. Ὅμως τὸ Ὑπουργικὸ Συμβούλιο τῆς 28.4.2010 μὲ τὸ Π.Δ. 95/2010 ἐπαναχαρακτήρισε τὰ ὅρια τοῦ ἐναπομείναντος τμήματος τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ στὸν Βοτανικό, γιὰ νὰ προχωρήσουν οἱ διαδικασίες γιὰ τὴν ἀνέγερσι τοῦ ἰσλαμικοῦ τεμένους, ἐπικαλούμενον τὸν Νόμο 3512/2006.
Μὲ τὸ Π.Δ. 95 ΦΕΚ Α 169/27.9.2010 γιὰ τὴν τροποποίησι τοῦ Π.Δ. 212/2002 (Α’ 202) διευκολύνεται τὸ μωαμεθανικὸ τέμενος στὸ Βοτανικό.

8. Μὲ ἀπόφασι τοῦ Ἀναπληρωτοῦ Ὑπουργοῦ Ἐθνικῆς Ἀμύνης ἀπὸ 5.5.2011 καθορίσθη τελικῶς ἡ ἔκτασις, ποὺ λαμβάνεται ἀπὸ τὸ Πολεμικὸ Ναυτικὸ στὸ Βοτανικὸ σὲ 16 στρέμματα, γιὰ τὴ δημιουργία τεμένους καὶ βοηθητικῶν χώρων, ὡς βιβλιοθήκης , χώρων ὑγιεινῆς, γραφείων κ.λπ.

9. Στὸ ΦΕΚ τεῦχος ἀναγκαστικῶν ἀπαλλοτριώσεων καὶ πολεοδομικῶν θεμάτων ὑπ᾿ ἀριθμ. 83/6.5.2011 δημοσιεύεται ἡ ἀπόφασι ὑπ᾿ ἀριθ. 20069 τοῦ Ἀναπληρωτοῦ Ὑπουργοῦ Περιβάλλοντος, Ἐνεργείας καὶ Κλιματικῆς Ἀλλαγῆς κ. Σηφουνάκη ὅπου ἀναφέρει γιὰ «στάχτη στὰ μάτια» τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων, ὅτι τὸ Μωαμεθανικὸ αὐτὸ τέμενος θὰ εἶναι δῆθεν προσωρινό. Ὅμως οἱ Ἕλληνες ἔχουν ξυπνήσει καὶ συνειδητοποιήσει ὅτι «οὐδὲν μονιμώτερο τοῦ προσωρινοῦ» καὶ δὲν «χάφτουν» τέτοιες μεθοδίες. Μακάρι νὰ συνειδητοποιήσουν καὶ οἱ ἰθύνοντες ὅτι «οὐδὲν προσωρινότερο τοῦ μονίμου».

10. Στὴν πραγματικότητα θὰ εἶναι διαθέσιμες προσωρινὰ ἀπὸ ἀμέσως καὶ οἱ ἐγκαταλειπόμενες ἐγκαταστάσεις τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ γιὰ τὶς θρησκευτικὲς ἀνάγκες τῶν Μωαμεθανῶν.

11. Στὸν Βοτανικὸ θὰ δημιουργηθοῦν κοντὰ στὸ μωαμεθανικὸ τέμενος καὶ χῶροι σταθμεύσεων, γιὰ νὰ πηγαίνουν οἱ «ἀδελφοί» μουσουλμάνοι νὰ φανατίζωνται καὶ νὰ γίνωνται «καμικάζι»…

12. Συνεπῶς στὸν κοινόχρηστο αὐτὸ χῶρο, οἰκοδομικὸ τετράγωνο ὑπ’ἀριθμ. 25 τῆς περιοχῆς Βοτανικοῦ, εἶναι πλέον τετελεσμένο νὰ ἱδρυθῇ τὸ πρῶτο μωαμεθανικὸ τέμενος στὴν Ἀθήνα, διότι οἱ ἰθύνοντες τῆς Ἑλλάδος ἔχουν ἐντολὴ ἀπὸ τὶς σκοτεινὲς δυνάμεις νὰ ἐφαρμόζουν τό : «δὲν διεκδικοῦμε τίποτε, διαπραγματευόμεθα τὰ πάντα» …

13. Καὶ τοῦτο, διότι δὲν ὑπάρχει οὐδεμία οὐσιαστικὴ σθεναρὰ ἀντίδρασι, ὄχι μόνο ἀπὸ τοὺς πολιτικούς, ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τὴ πνευματικὴ καὶ τὴ θρησκευτικὴ ἡγεσία, πλὴν ἐνίων…
Ὄχι μόνο δὲν ἀνθίστανται στὴν ἀθρόα εἰσβολὴ ἀλλοφύλων, ἀλλ᾿ ἀπεναντίας τοὺς νομιμοποιοῦν, τοὺς ἑλληνοποιοῦν καὶ φροντίζουν νὰ τοὺς παγιώσουν ἱδρύοντάς τους καὶ μωαμεθανικὰ τεμένη = βιομηχανίες καμικάζι, γιὰ νὰ ἀλλοιώσουν τὸ ὅμαιμο, τὸ ὁμόδοξο, τὸ ὁμόγλωσσο, τὸ ὁμότροπο καὶ τὸ ὁμόθρησκο καὶ νὰ μᾶς δημιουργήσουν μία πολυεθνικὴ κοινωνία μὲ καθημερινὰ ἀπερίγραπτα προβλήματα, μέχρι καὶ ὁδομαχίες τῶν «ἀδελφῶν» Μουσουλμάνων μὲ τοὺς Ὀρθοδόξους Χριστιανούς, ὅπως γίνεται καὶ στὴν Αἴγυπτο καὶ σὲ ἄλλες χῶρες.
Ὁ Θεὸς νὰ βάλῃ τὸ χέρι του, διότι διαφορετικὰ «ζήτω, ποὺ καήκαμε» …

Ενδοτικής πολιτικής των ιθυνόντων συνέχεια
1. Οἱ δοτοὶ πολιτικοὶ τῆς Ἑλλάδος ἔφθασαν μέχρι τοιούτου σημείου, ποὺ δὲν τολμοῦν ἀκόμη νὰ ἐφαρμόσουν καὶ τὰ διεθνῆ δίκαια, ὡς π.χ. τῶν 12 μιλίων τῆς θαλάσσης καὶ τῆς Α.Ο.Ζ. κ.λπ., κ.λπ.

2. Ἡ τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran ἔγραψε τὴν 14.3.2007 στὸ ἀμερικανικὸ περιοδικὸ «Νational Review» ἄρθρο γιὰ νὰ συγκινήσῃ καὶ προτρέψη τὸν τότε ἐραστή της καὶ μετέπειτα σύζυγό της ἀμερικανὸ βοηθὸ Ὑπουργοῦ Ἐξωτερικῶν κ. Μatthew Βryza νὰ ἀποτρέψῃ τὸν τότε Πρωθυπουργὸ τῆς Ἑλλάδος κ. Κων/νο Καραμανλὴ νὰ ὑπογράψῃ συμφωνία τὴν 16.6.2007 μὲ τὸν Πούτιν γιὰ τὸν πετρελαιαγωγὸ Μπουργκάς-Ἀλεξανδρούπολι. Ἐπειδὴ ὁ Ἕλληνας Πρωθυπουργὸς δὲν ὑπάκουσε καὶ ὑπέγραψε τὴν συμφωνία, ἔβαζαν, ὡς ἐνθυμούμεθα ὅλοι, τὸ καλοκαίρι τοῦ 2007, οἱ σκοτεινὲς δυνάμεις ταυτοχρόνως ἑκατοντάδες πυρκαϊὲς ἡμερησίως, προφανῶς μὲ λέιζερ, διὰ νὰ μὴ δύνανται τὰ πενιχρὰ μέσα πυροσβέσεως νὰ σβήνουν τὶς σκόρπιες πυρκαϊὲς. Ἔτσι κάηκε τὸ θέρος τοῦ 2007 σχεδὸν ἡ μισὴ Ἑλλάδα…

3. Μήπως ἡ κ. Κλίντον ἦρθε στὴν Ἑλλάδα τὴν 17/18.7.2011 νὰ πῇ στοὺς ἰθύνοντες νὰ εἶναι καλὰ παιδιὰ καὶ νὰ συνεχίσουν νὰ μὴ διεκδικοῦν ἀπολύτως τίποτε, ἀλλὰ νὰ διαπραγματεύωνται τὰ πάντα;

4. Τόσο δοτοὶ εἶναι οἱ πολιτικοί μας, ἰδίως τῶν δύο κομμάτων ἐξουσίας, ποὺ ἐνῷ ἔχομε ἤδη 1.000 χωριὰ τῆς ἑλληνικῆς ἐπικρατείας χωρὶς ὀρθοδόξους κληρικούς, ποὺ θέσπισαν καὶ διατάξεις νὰ χειροτονοῦνται ἕνας (1) στοὺς πέντε (5) κληρικούς, συνταξιοδοτοῦνται ἤ ἀποθνήσκουν. Δηλαδή, ἐὰν ἀποθάνουν ἤ συνταξιοδοτηθοῦν 1.000 κληρικοὶ τὸ 2011, νὰ χειροτονηθοῦν μόνον 200 νέοι, δηλαδὴ νὰ μείνουν ἄλλα 800 χωριὰ χωρὶς ἱερεῖς καὶ ἄλλα 800 χωριὰ τὸ 2012, δηλαδὴ συνολικῶς 2.400 χωριὰ χωρὶς ἱερεῖς. Διότι οἱ πατρωνές τους σιωνιστὲς γνωρίζουν ὅτι, ἐὰν τὰ χωριά μας μείνουν χωρὶς δάσκαλο καὶ παπά, τότε τὰ χωριὰ ἀγριεύουν καὶ ὁ ἀφελληνισμὸς καὶ ἡ ἀποχριστιανοποίησις τῶν Ἑλλήνων καθίστανται δυνατά.

5. Ἀντιθέτως γιὰ νὰ διορίζουν ἑκατοντάδες ἱεροδιδασκάλους μωαμεθανοὺς ἔχουν χρῆμα. Ὅπως λέγει ὁ Γ.Α. Παπανδρέου «χρήματα ὑπάρχουν», ἀλλὰ γιὰ μωαμεθανικὰ τεμένη, ἱεροδιδασκάλους μωαμεθανούς, eurovision, special Olympics κ.λπ. ξετσίπωτα προγράμματα τῆς κρατικῆς τηλεοράσεως, ἀλλὰ καὶ τῶν ἰδιωτικῶν «χαζοκουτιῶν», γιὰ νὰ ἐκμαυλίζωνται ἰδίως οἱ νέοι.

6. Οἱ δοτοὶ πολιτικοὶ τῆς Ἑλλάδος ἔφθασαν μέχρι τοῦ σημείου νὰ ἀπομακρύνουν κάδρο μὲ τὸν θρυλικὸ Γέρο τοῦ Μοριᾶ, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ἀπὸ τὸ ξενοδοχεῖο «Μεγάλη Βρετανία» καὶ ἀποκαθήλωσαν καὶ πάλι τὸν περίφημο ἱστορικὸ πίνακα τοῦ Ντε Λα Κρουά «ἡ σφαγὴ τῆς Χίου» ἀπὸ τὸ Δημαρχεῖο τῆς πόλεως Χίου καὶ τὸν καταχθόνιασαν σὲ κλειστὴ ἀποθήκη μαζὶ μὲ ἄλλα ἀζήτητα, γιὰ νὰ μὴ στενοχωροῦνται οἱ «φίλοι» μας οἱ Τοῦρκοι.

7. Ὁ δὲ ἀνεκδιήγητος Δήμαρχος Ἀθηναίων κ. Καμίνης, ποὺ ἐψηφίσθη μὲ τὸ 12% τῶν δημοτῶν, διέταξε τὸν ραδιοφωνικὸ σταθμὸ τοῦ Δήμου Ἀθηναίων νὰ μὴ ποῦν τὸ Χριστὸς Ἀνέστη, γιὰ νὰ μὴ στενοχωροῦνται «οἱ ἀδελφοί» μουσουλμάνοι.

8. Τὰ ὀστᾶ τῶν 124.000 σφαγιασθέντων Ἑλλήνων τῆς Χίου, τοῦ θρυλικοῦ Γέρου τοῦ Μοριᾶ καὶ τῶν ἄλλων ἡρώων τῆς Ἐθνικῆς μας Παλιγγενεσίας θὰ «τρίζουν» καὶ θὰ λέν ἑκατομμύρια φορὲς ἀνάθεμα στοὺς ἀπογόνους μας, ποὺ ἐπανέφεραν πολλαπλάσιους μωαμεθανοὺς ἀπ᾿ ὅ,τι ἐμεῖς ἐδιώξαμε κάνοντες τὸ κορμί μας «κόσκινο» καὶ νὰ συμπεριφέρωνται οἱ ἀπόγονοί μας τόσον δουλικῶς πρὸς τοὺς μωαμεθανούς!

9. Ἡ ἀναισχυντία τῶν ψευδοδιανοουμένων ἔφθασε στὸ κατακόρυφο, νὰ δημοσιεύῃ ἡ φυλλάδα τοῦ κ. Ἀλαφούζου τὶς βλάσφημες ἀπόψεις μερικῶν ψευδοδιανοουμένων γιὰ τὴν Ἀνάστασι τοῦ Χριστοῦ, γιὰ νὰ «χύνουν δηλητήριο» ἀκόμη καὶ τὴν λαμπροτέρα ἡμέρα τῆς Ὀρθοδοξίας τὴν Ἀνάστασι τοῦ Θεανθρώπου.

10. Ἄπειρα ἄλλα «ἀνδραγαθήματα» τῶν ὀργάνων τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων θὰ ἠδυνάμεθα νὰ ἀναφέρωμε, πλὴν ὅμως δὲν θέλομε νὰ κουράζωμε περαιτέρω τοὺς ἀναγνῶστες μας.

11.Ἤδη οἱ ὑγιῶς σκεπτόμενοι Ὀρθόδοξοι Ἕλληνες ἔχουν βεβαιωθῆ ὅτι ἔχομε νὰ κάνωμε μὲ ψευδοδιανουμένους σοσιαλ-ληστὲς τῆς δεξιᾶς καὶ τῆς ἀριστερᾶς, οἱ ὁποῖοι ἀδιαντρόπως παραβαίνουν καὶ τὸ Σύνταγμα τῆς Ἑλλάδος ἄρθρο 28, παράγραφος 2, ποὺ προβλέπει, ὅτι οἱ ἐπικυρώσεις ἀποφάσεων τῆς Ἡνωμένης Εὐρώπης καὶ ἄλλων διεθνῶν συμβάσεων, ποὺ εἶναι μείζονος ἰσχύος τῶν Ἑλληνικῶν Νόμων, προϋποθέτουν πλειοψηφία 3/5 τοῦ συνόλου τῶν Βουλευτῶν, ὅπως τὸ Σύνταγμα ρητῶς ὁρίζει καὶ ὄχι μία ἰσχνὴ πλειοψηφία διὰ πειθαναγκασμοῦ ὑπὸ τῆς ἑκάστοτε κυβερνώσης κλίκας. Ὀρθὸ θὰ ἦταν, ἐὰν οἱ ψηφοφορίες στὴ Βουλή, τουλάχιστον διὰ μείζονος σημασίας θέματα, γίνωνται διὰ ὀνομαστικῆς ψηφοφορίας μὲ κρυφὸ ψηφοδέλτιο. Ὀρθότερο δε θὰ ἦταν, ἐὰν γιὰ σπουδαιοτάτης μορφῆς θέματα, ὅπως γιὰ τὸ μνημόνιο 1, μνημόνιο 2 (τὸ ἐπονομαζόμενο μεσοπρόθεσμο) καὶ οἱ σχετικοὶ νόμοι ἐφαρμογῆς τους νὰ μὴ ἀποφασίζουν οἱ Βουλευτὲς σὰν τὰ «γαλιά», ἀλλὰ νὰ λαμβάνωνται ἀπφάσεις μὲ ξεκάθαρα λαϊκὰ ἀντικειμενικὰ δημοψηφίσματα, ὅπως προβλέπει τὸ Σύνταγμα καὶ δυστυχῶς οἱ πολιτικοί μας ἀποφεύγουν τὰ ἀνεπηρέαστα δημοψηφίσματα, ὅπως «ὁ διάολος τὸ λιβάνι»…
Καὶ ἔχουν οἱ ἐθνοπατέρες μας τὴν ἀναισχυντία νὰ διαμαρτύρωνται, ὅταν ὁ λαὸς τοὺς γιουχάρει…

"Λεφτά υπάρχουν"...
Γιὰ μωαμεθανικὸ τέμενος καὶ γιὰ ἀφιονισμὸ καὶ ἐκμαυλισμὸ τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας. . .
καὶ «ΟΥΤΕ ΣΑΛΙΟ» γιὰ τοὺς δεινοπαθοῦντες Ἕλληνες…
Πρὸς τοῦτο ἐπιβάλλουν ἀκόμη καὶ Φ.Π.Α. γιὰ τὰ πρὸς λῆξι τρόφιμα, γιὰ νὰ καλύψουν τὰ ἄφθονα καὶ ἀντεθνικὰ θαλασσοδάνεια… Βαβαὶ τῆς μεγίστης κοινωνικῆς ἀναλγησίας τῶν ἰθυνόντων…
Ἔτσι μᾶς κατήντησαν μία δραματικὴ Ἑλλάδα σὲ μία ἀξιοθρήνητη Εὐρώπη.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
ΗΘΙΚΩΝ
& ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝ
τηλ. 210 3254321-2 fax. 210 3236978

e-mail: fot_gram@otenet.gr ἱστοσελίς: www.fotgrammi.gr

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"