Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Ιουλ 2011

Δεν γνώριζε τι να απαντήσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου όταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τη ρώτησε για το καθεστώς πώλησης Ελληνικών νήσων στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων…από την κυβέρνηση.

«Βλέπουμε σήμερα στο τύπο, ένα ζήτημα που ανακύπτει σε σχέση με δηλώσεις Τούρκων επιχειρηματιών, ότι επιθυμούν και διαπραγματεύονται, μέσω μεγάλων ιδιωτικών γραφείων REAL ESTATE, την αγορά ελληνικών νήσων. Πέραν των μεγάλων ζητημάτων, ανακύπτουν και πρακτικά θέματα τα οποία πρέπει να δούμε. Θα υπάρξει ειδική πρόνοια στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και για θέματα εθνικής ασφάλειας και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας της χώρας; Θα έχουμε κάποια πρόνοια σε ακριτικές περιοχές; Θα έχουμε κάποια ειδική νομοθεσία στις περιοχές αυτές, όπου δεν θα επιτρέπεται μεταβίβαση κυριότητος, αλλά θα επιτρέπεται εκμίσθωση κάτω από προϋποθέσεις και συγκεκριμένους ελέγχους;” ρώτησε ο βουλευτής την υπουργό.

«Θέλω εδώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλη αυτή διαδικασία θα γίνει, πρώτον, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και, δεύτερον – αυτό έχει ειπωθεί και από τον πρωθυπουργό και από τον κ. Βενιζέλο – με συγκεκριμένα σχέδια νόμου, που κάθε φορά θα έρχονται στη βουλή, προκειμένου ακριβώς σε κάθε στάδιο της διαδικασίας όχι απλώς να υπάρχει η διασφάλιση των προϋποθέσεων και όλων αυτών των πτυχών που θέσατε, αλλά προκειμένου και η βουλή να συμμετέχει κάθε φορά σε κάθε εφαρμογή αυτής της διαδικασίας με νομοθετική πρωτοβουλία» ήταν η πρώτη απάντηση της κυρίας Ξενογιανακοπούλου, αλλά καθόλου πειστική η διαφωστική..

Και ο Π. Παναγιωτόπουλος επανέρχεται: «Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα με το θέμα των ιδιωτικών νήσων. Λόγω της ευκολίας με την οποία διακινούνται τα κεφάλαια παγκοσμίως, τα κεφάλαια αυτά μπορούν να αλλάζουν και εταιρικό προσωπείο. Δηλαδή, κεφάλαια που προέρχονται από έναν Τούρκο επιχειρηματία μπορούν θαυμάσια να μεταμφιεστούν σε κεφάλαια που προέρχονται από υπεράκτιες εταιρείες διαφορετικής προέλευσης. Πώς μπορεί να παρέμβει το ελληνικό δημόσιο; Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες σε μια ιδιωτική συναλλαγή, όπου ένας ιδιοκτήτης ελληνικής ιδιωτικής νησίδος θα την μεταπωλήσει σε μια εταιρεία διεθνών συμφερόντων, πίσω από την οποία θα είναι ο χ κύριος – χωρίς αυτό να δείχνει καμία εμμονή σε βάρος της μιας ή της άλλης πλευράς».

Μ. Ξενογιανακοπούλου: «Τοποθετείτε το θέμα σε άλλη βάση. Εγώ απήντησα στο καθαρό (!) ερώτημα, σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, είτε αυτό αφορά με τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είτε αφορά δημόσια γη, όπου εκεί η τοποθέτηση είναι σαφής, ότι θα γίνεται με νομοθετική πρωτοβουλία για όλους αυτούς τους λόγους. Γιατί και εμείς, ως υπεύθυνη κυβέρνηση, θέλουμε όλες αυτές οι προϋποθέσεις να τελούν υπό τον έλεγχο και την απόφαση του κοινοβουλίου. Αλίμονο, πώς θα γινόταν αλλιώς! Από εκεί και πέρα, σαφώς τίθενται κάποια ευρύτερα ζητήματα, αλλά αυτά είναι θέματα που έχουν να κάνουν με ιδιωτικό δίκαιο, πολυεθνικές εταιρείες, είναι διαφορετικής φύσης, όπως το θέσατε τώρα.

Δηλαδή, εσείς τι καταλάβατε;

ΑntiKοινοβουλευτικός

 • Τότε γιατί σας πληρώνουμε κύριοι της κυβέρνησης;
Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια “ευνομούμενη” χώρα;

Δεν έχουμε πρωθυπουργό, 2 αντιπρόεδρους, υπουργό οικονομικών, υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας.

Άν δεν μπορούν όλοι αυτοί να αναλάβει ο Σαμαράς που εδώ και 20 μήνες μιλάει για ανάπτυξη.

Διαβάστε τι γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε σημερινό της Άρθρο.
Μπαρόζο προς Παπανδρέου: Ολοταχώς για ανάπτυξη, με “ομαδάρχη” τον Ολι Ρεν
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο σε απαντητική επιστολή προς τον Παπανδρέου, αναφέρει την πρόθεση του να συστήσει ομάδα εργασίας που θα στρέψει τη χώρα “ολοταχώς στην ανάπτυξη” υπό την διεύθυνση του Όλι Ρεν.

Την πρόθεσή του να συστήσει ειδική ομάδα εργασίας («task force»), εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα έχει στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας στη βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα , διατύπωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην απαντητική επιστολή του προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που εστάλη την Τρίτη.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, η δημιουργία αυτής της ομάδας εργασίας «είναι θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων», ενώ επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας, θα υπάρξει συμβολή εμπειρογνωμόνων από τα κράτη μέλη με εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο κ. Μπαρόζο ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να ορίσει ένα «πρόσωπο-επαφή» που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ της ειδικής ομάδας εργασίας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

Όπως σημειώνει ακόμη ο κ. Μπαρόζο, στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου , η ομάδα εργασίας, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, θα κληθεί να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των κοινοτικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.
Στόχος της ομάδας είναι να εγκαταλειφθούν τα προβληματικά προγράμματα που καθυστερούν ιδιαίτερα να υλοποιηθούν και να δοθεί πλέον έμφαση σε σχέδια, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και στην καλύτερη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.


Ο «Εφαρμοστικός νόμος» που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα περιλαμβάνει 49 άρθρα. Στο παρόν κείμενο θα σταθούμε στα έντεκα πρώτα άρθρα, τα οποία αφορούν στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ηδη από το άρθρο 1 παράγραφος 1 του «Εφαρμοστικού νόμου», καταγράφεται η ίδρυση «Ταμείου» για την... αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.
Προσέξτε τώρα τι σημαίνει «αξιοποίηση» εις την ΠΑΣΟΚικήν και εις την δικομματικήν (καθότι μαζί τα ψήφισαν αυτά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) καθώς και εις την ιδιαίτερη διάλεκτο αυτών, την...
ξεπουληματικήν:
*
 • Στο άρθρο 1 παράγραφος 2 αναφέρεται: «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας...».
Δηλαδή, όχι μόνο θα ξεπουλήσουν τα πάντα, αλλά και ό,τι εισπράξουν από το ξεπούλημα θα το αποδώσουν ολόκληρο (αυτό θα πει «ανάπτυξη»...) σε πιστωτές, τοκογλύφους και ομολογιούχους.
*
 • Στο άρθρο 1 παράγραφος 6 αναφέρεται: «Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί».
Δηλαδή, το ξεπούλημα εκτείνεται χρονικά πέρα από το 2015, δηλαδή πέρα ακόμα και από το «Μακροπρόθεσμο». Στην ουσία, το ξεπούλημα - αρκεί μια απλή υπουργική απόφαση - μπορεί να εκτείνεται μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία και σίγουρα μέχρι να κορεσθεί η (αιωνίως ακόρεστη) απληστία εγχώριων και ξένων δανειστών.
*
 • Στο άρθρο 2 παράγραφος 4 αναφέρεται: «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα: α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου (...), β) Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών...»
Δηλαδή, δε μένει όρθιο τίποτα! Γενικό ξεπούλημα των πάντων! Ολα στο σφυρί! Από τις εταιρείες της δημόσιας περιουσίας μέχρι τις υποδομές τους, από το ρευστό αυτών των εταιρειών μέχρι το έδαφος και το υπέδαφος της χώρας που διαχειρίζονται αυτές οι εταιρείες!
*
 • Στο άρθρο 2 παράγραφος 5 αναφέρεται: «Οι κινητές αξίες, τα περιουσιακής φύσεως δικαιώματα και τα ακίνητα (...) μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα, για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου, και άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται σε μία από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων των περιπτώσεων της προηγουμένης παραγράφου. Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών...».
«Απεκδύεται κάθε δικαιώματος»! Δηλαδή το Δημόσιο, ακόμα και πριν το ξεπούλημά του, ανήκει στους δανειστές! Αρκεί το «Ταμείο» για τους σκοπούς της παραγράφου 1 (σ.σ.: για την πληρωμή των δανειστών, δηλαδή) να αποφασίσει να περιέλθουν στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία των προς εκποίηση επιχειρήσεων. Που σημαίνει ότι ο λαός θα πληρώνει για ρεύμα ή νερό, και τα έσοδα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του υπερκερδοφόρου ΟΠΑΠ κ.λπ., πριν ακόμα ξεπουληθούν οι επιχειρήσεις, θα πηγαίνουν στους δανειστές!
*
 • Στο άρθρο 2 παράγραφος 7 αναφέρεται: «Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ' οιονδήποτε τρόπο».
Δηλαδή, δεν φτάνει που ξεπουλάνε, αλλά θωρακίζουν νομικά και τους αγοραστές, λέγοντας ότι όσα θα βουτήξουν οι κεφαλαιοκράτες δεν πρόκειται να τα επιστρέψουν ποτέ και «καθ' οιονδήποτε τρόπο» στο Δημόσιο!
*
 • Στο άρθρο 3 παράγραφος 11 αναφέρεται: «Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Προφανώς θα πρόκειται για «τοποτηρητές» εξίσου... φιλέλληνες, με τον κ. Γιούνκερ.
*
 • Στο άρθρο 3 παράγραφος 16 αναφέρεται: «Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά στα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων ή άλλων δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψή τους σε οποιονδήποτε τρίτο (...). Οι υποχρεώσεις των μελών του Δ.Σ. του Ταμείου που προβλέπονται στην παρούσα παράγραφο (ρήτρα εμπιστευτικότητας) παραμένουν σε ισχύ για τρία (3) έτη μετά την αποχώρησή τους από το Ταμείο».
Δηλαδή οι ξεπουληματίες θα κάνουν ό,τι κάνουν έχοντας την νομική κατοχύρωση ότι δεν θα δίνουν λογαριασμό σε κανέναν! Αλλά αφού αυτό που θα κάνουν είναι «σωτήριο» για την Ελλάδα προς τι η υποχρέωση «εμπιστευτικότητας»; Πόσο θεάρεστο είναι αυτό που θα κάνουν, ώστε να πρέπει να συντελείται πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού; Τελικά, πόσο ειδεχθές θα είναι το έγκλημα, ώστε να παίρνουν «όρκο σιωπής» (!) ακόμα και για τρία χρόνια από την ολοκλήρωση του εγκλήματος;
*
 • Στο άρθρο 5 παράγραφος 3 αναφέρεται: «Το Ταμείο μπορεί να εκδίδει ομολογιακά δάνεια, για τα οποία επιτρέπεται να παρέχεται η εγγύηση του Δημοσίου με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Οι ομολογίες εκδόσεως του Ταμείου εξομοιώνονται με ομόλογα του Δημοσίου, μπορούν να εκδίδονται σε άυλη μορφή και διέπονται από τις διατάξεις για τους άυλους τίτλους του Δημοσίου».
Δηλαδή, δε φτάνει που θα ξεπουλάνε, αλλά μέσω του ίδιου Ταμείου θα εκδίδουν ανεξέλεγκτα και νέα ομόλογα, δηλαδή θα συνάπτουν και νέα δάνεια, που θα καλούνται να τα πληρώνουν τα γνωστά υποζύγια.
*
 • Στο άρθρο 10 παράγραφος 1 αναφέρεται: «Ως δημόσια ακίνητα, για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου, νοούνται τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ ή σε εταιρεία της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ».
Δηλαδή, οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει εντελώς! Μιλάμε για ντελίριο ξεπουλήματος. Εντάσσουν στην προς εκποίηση περιουσία ακόμα και την περιουσία των ΟΤΑ, δηλαδή από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα δημαρχεία!
*
 • Στο άρθρο 11 παράγραφος 3 αναφέρεται: «H αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων στα οποία περιλαμβάνονται χώροι που προστατεύονται από την κείμενη περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία λόγω του ειδικού χαρακτήρα τους, όπως είναι ιδίως ζώνες προστασίας αρχαιολογικών χώρων, ιστορικοί τόποι, φυσικά πάρκα και περιοχές οικοανάπτυξης, πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και περιορισμούς που θέτουν οι σχετικές διατάξεις».
Με άλλα λόγια: Η Ακρόπολη μπορεί να μην «πωλείται», αλλά η Ακρόπολη... «αξιοποιείται» (!), που σημαίνει ότι τα έσοδα από την Ακρόπολη δεσμεύονται εφ' όρου ζωής υπέρ δανειστών και τοκογλύφων!

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

 • Όταν τρώει ένα γιαούρτι ένας βουλευτής είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όταν ψεκάζονται 100.000 Έλληνες με χημικά είναι απλά Τετάρτη...
Κάποτε τα συνθήματα αυτά τα βλέπαμε μόνο στους τοίχους στα Εξάρχεια, τώρα πλέον τα βλέπουμε στα status των φίλων μας στο Facebook. Η ταχύτητα της ζύμωσης πολλαπλάσια και τα αποτελέσματα της επικοινωνίας με αυτούς τους όρους επίσης.

Αλλαγή εποχής και πολιτικού συστήματος που μόνο οι πολιτικοί φαίνεται να μην κατανοούν. Αλλαγή κοινωνικού συστήματος και οικονομικού μοντέλου που μόνο οι πολιτικοί δεν θέλουν να υφίστανται πραγματικές συνέπειες. Α! και να μην ξεχάσω και την νομενκλατούρα των...
επιφανών δημοσιολόγων των 25.000 ευρώ το μήνα που με τον πλαστό μεγεθυντικό φακό τους, παρά την συντριπτική κοινωνική και πολιτική αλλαγή που συντελείται, μεταφράζουν την λαϊκή ευαισθησία με όρους στρέβλωσης.

Πόσα δεν έχουμε ακούσει για την δημοκρατία και τους προπηλακισμούς των πολιτικών, πόσα δεν έχουμε ακούσει για την ανάγκη της πολιτικής στις κοινωνίες, και την ευαισθησία της νομενκλατούρας των ΜΜΕ για την απαξίωση του συστήματος, για την “ελευθερία του λόγου” μιας ελίτ και για την “σοφία” των κατ’ απονομή port parole τους.

Για σκεφτείτε λίγο λοιπόν. Έχουμε φτάσει στην ακραία κατάσταση να μας επιβάλουν να δεχθούμε ότι η έννομη βία του κράτους και η εκτός νομιμότητας βία της τηλεδημοκρατίας και της συνεπακόλουθης ρουφιανιάς της εικόνας, αποτελούν εργαλεία των πολιτικών και των μιντιάδων με τα οποία επιτρέπεται να προπηλακίζεται ένας ολόκληρος λαός.

400 άτομα δηλαδή, στη βουλή και τα κανάλια, μπορούν να προπηλακίζουν 11 εκατομμύρια πολίτες όπως 400 κουκουλοφόροι των Εξαρχείων μπορούν να διαλύουν την νομιμότητα των αγώνων τους. Και όταν ένα αυγό ή ένα γιαούρτι εκσφενδονίζεται προς αυτούς, κινδυνεύει η δημοκρατία. Ή όπως και όταν αποκαλύπτεται ότι οι υπάλληλοι κουκουλοφόροι, έχουν τα εργαστήρια τους στα πανεπιστήμια από όπου προμηθεύονται ελεύθερα τα πυρομαχικά τους, κινδυνεύει πάλι η δημοκρατία γιατί δεν πρέπει να αρθεί το άσυλο.

Οποία στρέβλωση ρε παιδιά να έχουμε φτάσει στο επίπεδο να θεωρούμε “δημοκρατικές δυνάμεις” τα φασιστοειδή που επί 30 χρόνια φορούσαν το κουστούμι της δημοκρατίας σε ένα κράτος Σοβιέτ. Σε ένα κράτος που δομήθηκε ως το ποιο ακραίο κουμουνιστικό καθεστώς με δημόσιες υπηρεσίες γραφειοκρατικών δαιδάλων και γιγαντισμού. Σε ένα κράτος που δίδασκαν τους πολίτες να συνταξιοδοτούνται την ημέρα της πρόσληψης τους και που επέβαλαν ως αριστείο την αρχή της ελάσσονος προσπάθειας.

Η δημοκρατία λοιπόν στην Ελλάδα περιμένει εδώ και χιλιετίες να την ξαναανακαλύψουν, όλοι αυτοί που στο όνομα της έχουν προγραμματίσει τα μεγαλύτερα εγκλήματα γενοκτονίας στα παιδιά μας, με το έξυπνο όπλο της Μεταπολιτευτικής ιδεοληψίας περί δημοκρατίας που θα αποδεκατίσει τις επερχόμενες γενναίες των νέων ανθρώπων. Και όλα αυτά για να επιβιώσει η νομενκλατούρα της δικτατορίας του προλεταριάτου των συνδικαλιστών.

Οι αγανακτισμένοι όμως σήμερα βρίσκονται σε μια θολή πλάνη την οποία βαθαίνουν τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και τα κόμματα. Αγανακτούν για τα μέτρα, την αδικία και την ανεντιμότητα χάνοντας την ουσία του σημερινού Momentum. Το ζητούμενο στην πλατεία είναι να γυρίσουμε πίσω στην αδράνεια και την ανυποληψία του Σοβιέτ, αντί να είναι η εντιμότητα και ο εξορθολογισμός ενός κράτους οπερέτα. Και αντί τα συλλαλητήρια να γίνονται στον Άρειο Πάγο διεκδικώντας την εφαρμογή των νόμων, γίνονται στην πλατεία όπου έτσι περιχαρακώνεται η αγανάκτηση στην απαξίωση του Συμβόλου.

Ο φασισμός της στρέβλωσης των εννοιών και της σημασίας των λέξεων μας έχει οδηγήσει στην υποσυνείδητη πλάνη της αγανάκτησης χωρίς να μπορούμε να διοχετεύσουμε την οργή μας προς μια πολιτική κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τις γενικές συνελεύσεις και να αρχίσουμε μια συζήτηση ζύμωσης για την πραγματική δημοκρατία της παιδείας και της σύνθεσης ιδεών και όχι την επιβολή μιας άμεσης δημοκρατίας του όχλου. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις έννοιες και τις σημασίες των λέξεων δημοκρατία, εντιμότητα, ισονομία, ανταγωνισμός, πρόνοια. Και μετά να δούμε αν κινδυνεύει το σύστημα η απλά οι καρέκλες κάποιων.

Αν αντέχετε ακούστε τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει ότι είναι καθήκον όλων να προστατεύσουν την Δημοκρατία!!!Από το "apotso"μέσω "Γρέκι"

Μόνο χώρα που έχει ηττηθεί σε παγκόσμιο πόλεμο μπορεί να υπογράψει τόσο επονείδιστη πράξη υποτέλειας όσο είναι το περιβόητο «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015». Η Ελλάδα, που τσάκισε τη ράχη του άξονα στην πρώτη μεγάλη αναμέτρηση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από τη Γερμανία μετά την πτώση του Βερολίνου!

Κάθε άρθρο, παράγραφος, πρόνοια του κειμένου είναι καρφιά στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την περιουσία των Ελλήνων. Κάθε σπιθαμή ελληνικής γης παραδίδεται άνευ αντιτίμου σε μια ανώνυμη εταιρεία και ο «νόμος» του κράτους προβλέπει ότι δεν μπορεί να επιστραφεί! Εκτός από τη δημόσια περιουσία και η ιδιωτική μπαίνει στο στόχαστρο των διεθνών τοκογλύφων και ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαλλοτριωθεί! Επίσης, μια απλή ανάγνωση του προδοτικού κειμένου που υπέγραψαν οι 155 αρκεί για να ρίξει και το τελευταίο φύλλο συκής όσων μιλάνε για πληρωμές «μισθών και συντάξεων». Τα ψίχουλα από τον μεγάλο πλειστηριασμό θα καταβληθούν για την αποπληρωμή του χρέους, δηλαδή στην καταβολή των τόκων. Ενδεικτικά, παρατίθενται αποσπάσματα από το κείμενο της ντροπής με τον απαραίτητο σχολιασμό. Όλοι οι Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, εύχονται να φτάσει η στιγμή για να χρησιμοποιηθεί αυτός ο νόμος ως αποδεικτικό στοιχείο σε ειδικό δικαστήριο δοσιλόγων.

Πάνε… ταμείο!

Στο πρώτο κεφάλαιο του νόμου καθορίζεται η σύσταση, η λειτουργία και οι πόροι του ταμείου «αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου». Στην παράγραφο 2 διαβάζουμε:

«Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου».
Όλα τα έσοδα της εταιρείας που θα βγάλει στο σφυρί την Ελλάδα, κατευθείαν στους δανειστές. Η ελληνική γη που πάρθηκε πίσω από τους κατακτητές πόντο-πόντο με ποταμούς αίματος, δημοπρατείται για τα επιτόκια!

Στην 3η παράγραφο γίνεται σαφές το ιδιωτικοοικονομικό πλαίσιο της λειτουργίας της εταιρείας:

«Το Ταμείο λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, δεν υπάγεται στην κατηγορία των οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και δεν εφαρμόζονται σε αυτό, καθώς και στις εταιρείες των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο, οι διατάξεις που διέπουν εταιρείες που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, με εξαίρεση όσων ρητά ορίζονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου».
Μ’ αυτό τον τρόπο αποφεύγεται κάθε «σκόπελος» πιθανής μελλοντικής κρατικής παρέμβασης για την προστασία της χώρας. Ιδιωτική οικονομία προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Παγκόσμια πρωτοτυπία made in PASOK!

Παράγραφος 6. Ξεκαθαρίζεται ότι το «ταμείο» θα λειτουργεί μέχρι να μην μείνει λίθος επί λίθου απούλητος:

«Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί».


Και χρήματα και κτήματα

Το άρθρο 2 του «εφαρμοστικού» είναι σαφές. Θα πουληθούν όλα όσα έχουν αναφερθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Αν, κατά λάθος, έχει παραληφθεί κάτι θα πουληθεί κι αυτό. Στην πρώτη παράγραφο λέει: «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα: α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου». Με λίγα λόγια, ο Έλληνας πολίτης μεταβιβάζει στους τοκογλύφους και μετρητά («κινητές αξίες» δηλαδή επιταγές, γραμμάτια, ομόλογα, μερίσματα) που έχουν κερδοφόροι Οργανισμοί του Δημοσίου, όπως ο ΟΠΑΠ!

Λίγες αράδες παρακάτω, στο σημείο (β) η συνέχεια των μεταβιβάσεων: «Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου». Προαναγγέλλεται ότι οι κρατικοί φορείς που έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης π.χ. ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ουράνιο κ.λπ.) εκποιούν και τα δικαιώματα αυτά.
Η παράγραφος 5 είναι πολύ χρήσιμη για τις δυνάμεις κατοχής. Διασφαλίζει ότι θα πουληθούν ακόμα κι όσα… ξέχασαν να περιλάβουν στο νόμο: «Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα, για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου, και άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται σε μία από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων των περιπτώσεων της προηγουμένης παραγράφου».

Θα διατηρήσει δικαιώματα το δημόσιο σ’ αυτά τα περιουσιακά στοιχεία; Όχι! Τα απεκδύεται όλα: «Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών από τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Α.Α. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ακόμα και τα έσοδα που έχουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα περάσουν, μόλις δημοσιευτεί το ΦΕΚ, στην ιδιοκτησία του ταμείου. Π.χ. οι ΔΕΚΟ και τα κτήρια που θα… αξιοποιηθούν (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα μισθώματα από τα κρατικά κτήρια) περνούν πλέον στο ταμείο και τα ωφελήματά τους θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των τοκογλύφων, ακόμα και πριν από την πώληση των περιουσιακών αυτών στοιχείων!

Τα δικά σου δικά μου

Ένα από τα πιο εξωφρενικά σημεία του νόμου είναι η έβδομη παράγραφος του άρθρου 2 όπου αναφέρεται ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που περνάει στην εταιρεία δεν γίνεται να επιστραφεί στο δημόσιο: «Το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, καθ’ οιονδήποτε τρόπο». Στη συνέχεια διατάσσεται η διοίκηση της εταιρείας του Δημοσίου να λειτουργεί ως άμισθος εντολοδόχος του ταμείου, δηλαδή της τρόικας! «Από τη μεταβίβαση του πράγματος ή την παραχώρηση του δικαιώματος στο Ταμείο, ο προηγούμενος κύριος ή δικαιούχος παραμένει στη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος, ως εκ του νόμου εντολοδόχος του Ταμείου, χωρίς αμοιβή, υποχρεούται να το διατηρεί κατάλληλο για τον προορισμό του, σύμφωνα και με τις οδηγίες που δίνονται εγγράφως σ’ αυτόν από το Ταμείο».

Και εδώ το πιο ακραίο όλων. Τα έξοδα του κρατικού φορέα συνεχίζουν να βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο ενώ τα έσοδα πάνε στην τρόικα: «Ο προηγούμενος κύριος ή δικαιούχος εξακολουθεί να βαρύνεται με τις δαπάνες που προκύπτουν από τη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος». Κι όμως, κυκλοφορούν ανάμεσα στους Έλληνες άτομα που ψήφισαν αυτό το κείμενο!


Η ιδιωτική περιουσία στο στόχαστρο

Ορισμένοι συμπολίτες μας έχουν την αυταπάτη ότι το μεσοπρόθεσμο δεν «αγγίζει» τα ακίνητα των ιδιωτών. Μέγα σφάλμα. Στην παράγραφο 8 του άρθρου 2 διαβάζουμε για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που θα είναι εφικτές με μια απλή απόφαση του υπουργού Οικονομικών: «Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος, αν κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο ή αν κρίνονται αναγκαία για την πραγματοποίηση επενδυτικού σχεδίου ειδικού διαδόχου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο». Οποιοδήποτε χωραφάκι ιδιώτη κοντά σε αιγιαλό, δίπλα σε αεροδρόμιο, σε τοποθεσία «φιλέτο» μπορούν να το βάλουν στο χέρι οι… δάνειες δυνάμεις του κ. Παπανδρέου.

Και ενώ, όπως εξηγεί ο νόμος «η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Ταμείου», τα έξοδά της βαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο! «Η δαπάνη της αποζημίωσης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση βαρύνει το Δημόσιο».

Ξενοκρατία και αδιαφάνεια

Ρόλο κλειδί στη λειτουργία του Ταμείου θα έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας. Για παράδειγμα, στην 11η παράγραφο του άρθρου 3 καθορίζεται ότι στις συνεδριάσεις παρίστανται «δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τις παρέχει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση». Αυτοί, φυσικά, θα τηρούν την ομερτά: « Οι εκπρόσωποι υπέχουν υποχρεώσεις εχεμύθειας, σύμφωνα με τους κανόνες περί εμπιστευτικότητας, απορρήτου». Για την χρυσοφόρα σιωπή γίνεται λόγος και στην 16η παράγραφο: «Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά στα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων ή άλλων δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψή τους σε οποιονδήποτε τρίτο».

Το «Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων» που θα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις αποφάσεις του ταμείου τα θα είναι επταμελές. Τα «τρία (3) από τα επτά (7) μέλη θα υποδεικνύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τοποθέτηση από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3», δηλαδή από το ντουέτο της τρόικας!

Στο κείμενο που είπαν «ναι» οι 155 υπάρχουν κι άλλοι, εξίσου ανήκουστοι και μειοδοτικοί όροι. Όσοι αναφέρθηκαν παραπάνω είναι μια απλή πρόγευση από το κακό που βαδίζει προς τα εδώ…

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» στις 4 Ιουλίου 2011


Είναι γεγονός. Η έμμεση, «βελούδινη» ξενοκρατία ανήκει στο παρελθόν. Τώρα η χώρα αντιμετωπίζει καθεστώς απροκάλυπτης Κατοχής. Λείπουν μόνο οι εικόνες από ένοπλα αποσπάσματα στην υπηρεσία των «δανείων δυνάμεων» του Παπανδρέου για να συμπληρωθεί η εφιαλτική εικόνα.

Μια από τις σφραγίδες που έπεσε βαριά στο συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας που εκτελούν οι υπηρέτες των «δανείων δυνάμεων» φέρει την υπογραφή του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Είναι πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός μιας μικρής χώρας που ονομάζεται Λουξεμβούργο. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus (αυτό που είχε σε εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού της χεριού) είπε απροκάλυπτα: «η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά».

Σοβαρή αντίδραση από την άνευ όρων παραδομένη κυβέρνηση της Αθήνας δεν υπήρξε. Ούτε θα ήταν σωστό άλλωστε. Της δήλωσης του Γιούνκερ προηγήθηκαν ανάλογες, χειρότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου καθώς και πρόσκληση(!) στις «δάνειες δυνάμεις» να μας ενισχύσουν με… ανθρώπινο δυναμικό. Δηλαδή, ζητήσαμε γκαουλάιτερ και λάβαμε.


ΓΑΠ και «Αττίλας 2009»
Η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας των Ελλήνων είναι συχνή επωδός στις ομιλίες, τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις του γιου του Ανδρέα Παπανδρέου. Μια πρώτη γεύση, πήραν οι υπουργοί της κυβέρνησής του όταν τους μίλησε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου 2009. Τότε, είχε θυμηθεί τον Αττίλα και την κυπριακή τραγωδία:
«Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία, για πρώτη φορά από το 1974. [...] Κερδίσαμε ήδη αυτές τις μέρες πολλές δύσκολες μάχες. Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής, όσο και ξεκάθαρος, ότι είμαστε αποφασισμένοι και τώρα να κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να ελέγξουμε το τεράστιο έλλειμμα, να επαναφέρουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, να προωθήσουμε την ανάπτυξη παντού, ώστε να ορθοποδήσει η χώρα. Μόνον έτσι η Ελλάδα δεν θα κινδυνεύσει να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα».
Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες όταν η κοινή γνώμη πήρε την πρώτη «κρυάδα» από την αυτοεκπληρούμενη προφητεία του κ. Παπανδρέου και ο μίστερ «λεφτά υπάρχουν» επανέκαμψε! Άλλαξε προσεκτικά τα λόγια του προς το χειρότερο. Δεν είπε «απειλείται» η εθνική κυριαρχία, αλλά πως «αφαιρείται ένα κομμάτι». Το έγκλημα συντελείτο.

Οι δηλώσεις έγιναν στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού μετά την άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2010: «Το έχω πει με τον πιο καθαρό και απόλυτο τρόπο, ότι έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας, αφαιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας». Σαφής σαν τον θάνατο ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, παρά τις χορταστικές επαναλήψεις περί της κατάλυσης του κράτους που παρέλαβε, δεν ήταν σίγουρος ότι είχαμε εμπεδώσει το κακό μαντάτο. Ακριβώς ένα χρόνο μετά την άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, μίλησε στη Βουλή (11 Φεβρουαρίου 2011) και ιδού τι είπε: «Όμως, θέλω να ξέρετε, να το τονίσω και πάλι, ότι δεν υπάρχει θέμα να απολέσουμε τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας μας». Ο άνθρωπος θεωρούσε δεδομένη την απώλεια της κυριαρχίας και πλέον διαβεβαίωνε ότι θα μας μείνουν τα… βασικά.

«Ανθρώπινο δυναμικό»
Η πικρή αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ ανταποκρίθηκε στην έκκληση του πρωθυπουργού της Ελλάδας να «ψαλιδιστεί» η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων μέσω της προσφοράς ξένων ως «ανθρώπινο δυναμικό» που θα χρειαστεί για να γίνουν οι αλλαγές και οι… μεταρρυθμίσεις στην πατρίδα μας.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τους στο Λουξεμβούργο στις 3 Ιουνίου 2011 και ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε:
«Επεσήμανα επίσης στο Ζαν Κλοντ το γεγονός ότι, ένα από τα μείζονα ζητήματα, με τα οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι κατά την εφαρμογή του προγράμματός μας, αφορούσε στη δυνατότητα υλοποίησης τέτοιων βαθέων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες μας.
[...] Χαίρομαι ιδιαίτερα, καθώς για την επίτευξη των ανωτέρω υπάρχει εκπεφρασμένη διάθεση προσφοράς ουσιαστικής βοήθειας και συνδρομής, διαθέτοντας προς την Ελλάδα τους απαιτούμενους ανθρώπινους πόρους, την τεχνική γνώση, τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος. Θεωρώ ότι αυτό θα προσφέρει μια ώθηση και θα αποτελέσει εχέγγυο της εφαρμογής του προγράμματος, αλλάζοντας πραγματικά την Ελλάδα και μετατρέποντας την κρίση αυτή σε ευκαιρία για τον Ελληνικό λαό και την Ευρώπη».
Έμποροι των (άλλων) εθνών
Τα αποτελέσματα των εκκλήσεων Παπανδρέου τα βιώνουμε άπαντες. Όπως επισήμανε χθες η «δημοκρατία», στο περιβόητο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισαν οι 155 και δήλωσαν «παρών» οι πέντε βουλευτές του κόμματος της κ. Μπακογιάννη, η ξενοκρατία επισημοποιείται και στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Στην 11η παράγραφο του άρθρου 3 του μεσοπρόθεσμου ορίζεται ότι στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ που θα βγάλει στο σφυρί το βιος των Ελλήνων θα «παρίστανται δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τις παρέχει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση».

Ταυτόχρονα το «Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων», που ιδρύεται στα πλαίσια της λειτουργίας της προαναφερθείσας ΑΕ, θα είναι επταμελές. Ο νόμος προβλέπει ότι «τρία (3) από τα επτά (7) μέλη θα υποδεικνύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τοποθέτηση από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3». Δίχως τη σύμφωνη γνώμη του «Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων», κατ’ ουσίαν των ξένων τοποτηρητών, δεν θα μπορεί να προχωρήσει τίποτα στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».
Απόλυτη υποδούλωση…


15 αιώνες πριν… εμφανισθεί (επισήμως) στην Ευρώπη!!!

Η Θράκη είναι μουσικομάνα. Γέννησε πλήθος μουσικών, αλλά και μουσικών οργάνων. Η απαρίθμησή τους και μόνον θα αποτελούσε την ύλη ενός ολόκληρου βιβλίου. Ένα απ’ αυτά τα μουσικά όργανα – που, όμως, λένε πως δεν ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα – είναι και το βιολί – το οποίο τότε δεν το έλεγαν φυσικά έτσι. Απόδειξη περί τούτου είναι η ύπαρξις ενός αρχαίου πήλινου ειδωλίου (χρονολογείται στα μέσα του 3ου αι. π.Χ.) που ευρέθη στα Άβδηρα, και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλλας (αρ. ευρ. Ε 193).

Είναι καμωμένο από ροδοκάστανο πηλό, και σε μερικά σημεία του ήταν ζωγραφισμένο με λευκό και κυανό χρώμα. Το εύρημα ευρέθη σε τάφο, μαζί με άλλα τέσσερα ειδώλια Ερωτιδέων. Στο πίσω μέρος του φέρει οπή, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον το κρεμούσαν από εκεί, και ο πτερωτός θεός-μουσικός έδειχνε πράγματι πως πετά. Απ’ το (συγκολλημένο) ειδώλιο λείπουν τα πτερά, η κεφαλή, τμήμα του δεξιού χεριού και τμήμα του δεξιού ποδιού, αλλά σώθηκε αυτό που έπρεπε να σωθεί. Εικονίζει έναν Έρωτα, με την μορφή γυμνού παιδιού (σημείο αγνότητος), που φέρει γύρω από την μέση του τυλιγμένο ένα ιμάτιο, που ήταν βαμμένο λευκό, η άκρη του οποίου πέφτει κατά μήκος του αριστερού του ποδιού.

Ως εδώ τίποτε το περίεργο. Αλλά ο Έρως αυτός κρατά στο αριστερό του χέρι ένα τρίχορδο μουσικό όργανο, που το στηρίζει στον δεξιό ώμο του, ενώ το προτεταμένο δεξί χέρι (που το μισό λείπει), θα κρατούσε πιθανότατα δοξάρι (ή άλλο είδος «πλήκτρου», όπως το έλεγαν τότε). Τα δάκτυλα του αριστερού χεριού πιέζουν τις χορδές στο τέλος του βραχίονος του μουσικού οργάνου. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμμιά αμφιβολία πως πρόκειται για ένα σύγχρονου τύπου αρχαίο βιολί, ίσως άρπα με δοξάρι, που παίζει αυτός ο Έρωτας, σπάνια, έως σπανιότατη – ίσως και μοναδική – απεικόνιση σε αρχαίο κομμάτι, αν εξαιρέσει κανείς σχετικό το ανάγλυφο του Εθν. Αρχ. Μουσείου Αθηνών, που εικονίζει τον μουσικό διαγωνισμό Απόλλωνος-Μαρσύα, που όμως έγινε με κιθάρα!

Το ανάγλυφο του Εθν. Μουσείου είναι λίγο μεταγενέστερο απ’ αυτό των Αβδήρων (ανάγεται στο 330-320 π.Χ.)!.. Αυτό το μουσικό όργανο, λοιπόν, του Έρωτα των Αβδήρων ανήκει στην μεγάλη οικογένεια
των λαγούτων, αλλά δεν είναι πανδουρίδα, αφού αυτή δεν στηριζόταν στον ώμο, αλλά στην κοιλιακή χώρα, όπως η εξέλιξή της, ο ταμπουράς και το μπουζούκι. Και αν στηριζόταν στον ώμο, είχε άλλη στήριξη απ’ αυτήν του ειδωλίου των Αβδήρων.

Κάτι ανάλογο με τον «βιολιστή των Αβδήρων» έχει βρεθεί και στην περιοχή της αρχαίας Κορίνθου.Eπειδή το αρχαίο μουσικό όργανο που εικονίζεται στο εύρημα των Αβδήρων είναι τρίχορδο, εξάγουμε το συμπέρασμα πως είναι ένα πρωτόγονο βιολί, αφού το σημερινό βιολί είναι τετράχορδο (σολ, ρε, λα, μι). Επισήμως είναι αποδεκτό ότι το βιολί, ίσως, και να προέρχεται από το αραβικό μουσικό όργανο ρεμπάμπ, που έγινε γνωστό στην Ευρώπη μετά την αραβική εισβολή στην Ισπανία (711 μ.Χ.). Ο πρόγονος του βιολιού, η βιέλλα (> βιόλες, βιολιά), απαντάται σε βυζαντινές περγαμηνές, και παιζόταν από τα τέλη του 10ου-13ο αι. και με δοξάρι. Η σημερινή ονομασία του οργάνου («βιολί») απαντάται για πρώτη φορά στην Γαλλία το 1577.

Τώρα, λοιπόν, είναι καιρός να αναθεωρηθούν αυτές οι απόψεις και το εύρημα μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε πως το πρώιμο «βιολί» – παραλλαγή της πανδουρίδος – ήταν γνωστό στην Θράκη, και οι Θρακιώτες μουσικοί το διέδωσαν στο Αιγαίο και την Μ. Ασία – γι’ αυτό και είναι τόσο διαδεδομένο σ’ αυτά τα μέρη – απ΄ όπου έφθασε έως τους άραβες, οι οποίοι με την σειρά τους, ίσως, το διέδωσαν στην Ισπανία.

Γ. Λεκάκης
«Μουσικής μύησις»
εκδ. Madmelody (www.madmelody.gr τηλ. 210-81.04.036-7)Άγριο παιχνίδι από τα «κοράκια» των CDS. Αφού θεωρούν σίγουρη την ελληνική πτώχευση, τζογάρουν μετά μανίας σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έχοντας διπλό όφελος.

Μύρισαν νέο αίμα από την μία, ενώ από την άλλη πιέζουν τις καταστάσεις σε οριακά σημεία, αφού η κατάρρευση μιας χώρας δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πτώχευση και δεύτερης.

Έτσι, το στενό μαρκάρισμα μεταφέρεται σε Ισπανία και Βέλγιο.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι τζογαδόροι της καταστροφής αγόρασαν και πούλησαν 7.866 συμβόλαια εξασφαλιζόμενοι έναντι του κινδύνου πτώχευσης της Ισπανίας, σύμφωνα με την Depository Trust & Clearing Corporation, με έδρα την Νέα Υόρκη.

Ο τζίρος των αγοραπωλησιών CDS έφθασε στα 18,7 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τζίρο αυξημένο κατά 11% συγκριτικά με αυτόν του αμέσως προηγουμένου εξαμήνου και κατά 35% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Τα συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου που αφορούν το Βέλγιο αυξήθηκαν κατά 26% εφέτος σε εξαμηνιαία βάση και έφθασαν στα 7,1 δισ. δολάρια, ενώ αυτά που αφορούν την Ελλάδα υποχώρησαν κατά 25% στα 4,8 δισ. δολάρια και αυτά που αφορούν την Πορτογαλία υποχώρησαν κατά 23% στα 6,1 δισ. δολάρια.

Βάζοντας στο στόχαστρο την Ισπανία και το Βέλγιο οι κερδοσκόποι συνυπολογίζουν αφ’ ενός την τεράστια ανεργία στη χώρα της Ιβηρικής, που φθάνει στο 21% του εργατικού δυναμικού, και επίσης το κενό εξουσίας στο Βέλγιο, που κυβερνάται από υπηρεσιακή κυβέρνηση εδώ και περισσότερο από ένα 12μηνο. Οι παράγοντες αυτοί, εκτιμούν οι κερδοσκόποι, εμποδίζουν τις δύο αυτές χώρες να αντιμετωπίσουν τα μείζονα δημοσιονομικά προβλήματα που τις ταλανίζουν.

Η Ισπανία έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στην ευρωζώνη, ενώ το πρώτο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ της αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο – η επιβράδυνση αποδίδεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση Θαπατέρο για να περιορίσει το έλλειμμά της.

Το Βέλγιο είναι η τρίτη πλέον υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης έπειτα από την Ελλάδα και την Ιταλία. Το δημόσιο χρέος της υπολογίζεται ότι στα τέλη του 2010 ήταν ήδη στο 96,8% του ΑΕΠ – εσχάτως οι ειδικοί έχουν παραδεχθεί ότι όταν το ποσοστό υπερβαίνει το 70% του ΑΕΠ το χρέος είναι σε κάθε περίπτωση και από οποιαδήποτε κυβέρνηση μη εξυπηρετήσιμο.

Πηγή

 • (Από βία δεν παραπονιόμαστε… δόξα την εξουσία)
Ο ΓΑΠ έδωσε ρέστα καθεστωτικού ανδρεικέλου πάλι. Οι προπηλακισμοί ακρωτηριάζουν την Δημοκρατία (!) και φταίνε για την βία «ακραίες ομάδες» που στηρίζονται από τα ΜΜΕ (ενώ οι «δημοκράτες» πολιτικοί όχι;)! Ξεπέρασες τις ατάκες για την… μη capacity (δική σου), για την «παγκάλεια» Δημοκρατία και τον Παπουτσή και τον Πετσάλνικο που αντιλήφθηκε φασίζουσες συμπεριφορές με το «αυτό δεν είναι Δημοκρατία είναι βαρβαρότητα».

Και σοσιαλισμός απαντάμε.

Κουβέντα για προβοκάτσιες, ασφαλίτες, κουκούλες, αστυνομικά σχέδια και σχέδιο, από «δικούς σας» άνδρες (;) ασφαλείας υψηλόβαθμους που κάνουν τον αστυνόμο Αρκουδέα στον κόσμο, καταστολής με στρατιωτικό σχέδιο για να «καθαρίσει» η πλατεία από τους διαδηλωτές και να παραδοθεί το Σύνταγμα (ξέρεις γιατί ονομάστηκε η πλατεία, στις 03/09/1843 έτσι;) και η Αθήνα στο χάος (το πιο εύκολο, έτσι που καταντήσατε την παλαιότερη πόλη στην Ευρώπη και μια από τις ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ στον κόσμο).

Λες και όσοι βλέπουν στο εξωτερικό την διαφορά των διαδηλώσεων (πχ. 06/06/2011) με τα επεισόδια με τα αέρια και τους ξυλοδαρμούς ΑΘΩΩΝ και ΑΟΠΛΩΝ (η σημαία είναι όπλο;) είναι ηλίθιοι.

Άραγε στον δημοσιογράφο που έχασε την ακοή του έχεις να πεις κάτι για την βία; Μήπως ότι σκηνοθέτησε την κώφωσή του;

Θες, καθότι δυσκολεύεσαι στα ελληνικά, να μάθεις τι είναι βία, γιατί ΔΕΝ φτάνει ΟΛΟ το μέγεθός της στα αυτιά σου μέσα από τα memos ή τα reports των συμβούλων, οι οποίοι, όπως και εσύ, ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ βία στην κοινωνία και τον αντίκτυπό της στους πολίτες.

Βία είναι ο τρόπος που είχες κανονίσει να μας υποδουλώσεις στους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με αμοιβή και δώρο την πρωθυπουργία το 2009.

Βία είναι η κοροϊδία με το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για την ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ και οι ψεύτικες υποσχέσεις σε εκείνες τις εκλογές. Έκλεψες την ψήφο (στην Δημοκρατία, όπως η ίδια η λέξη εξηγεί, αν ξέρεις να διαβάζεις, αυτό είναι παράνομο από τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις και πολιτικού και πολίτη).

Βία είναι η ΔΕΙΛΙΑ σας να μιλήσετε, ειδικά όσοι έχουν θέση στο κόμμα σου ή στην πολιτική από το 1974, για το πώς φτάσαμε σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς στον πάτο.

Βία είναι εσείς να συνεχίζετε να ζείτε στην χλιδή (όπως και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της ΕΕ και οι ηγέτες) με περικοπές για τα μάτια του κόσμου και να μας έχετε πεθάνει (κάποιους και κυριολεκτικά-βλ. αυτοκτονίες, ψυχολογικά προβλήματα κ.λπ.-) στην λιτότητα, τις περικοπές για το καλό της χώρας.

Ζήστε ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ με τις αμοιβές και τα επιδόματα και τις συντάξεις των Ελλήνων πλέον και μετά κόψτε.

Θυσία δεν είναι μόνο να μην πάτε διακοπές φέτος (αν και ο Λοβέρδος έκανε)! Κάποιοι έχουμε να πάμε χρόνια.

Μην ζητάτε μόνο να αναλάβουμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ τις ευθύνες μας, πολύ μικρότερες από τις δικές σας… δημοκρατικές παρεκτροπές, όταν έχετε θεσπίσει την ευθύνη υπουργών πχ.. τα παιδάκια σας και τα ανιψάκια και τα βαφτιστήρια και «τα δικά σας παιδιά», τα έχετε βολέψει σε δουλείες, στην Βουλή, στα γραφεία σας, στο εξωτερικό σε σχολεία ή πανεπιστήμια ή σε ιδιωτικά στην Ελλάδα, πριν φύγουν, όχι μετανάστες όπως ΞΑΝΑΦΕΥΓΟΥΝ οι Έλληνες, για τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. ΔΕΝ μένουν άνεργα όπως εμείς, αν και σπουδάσαμε.

Η ανεργία και η αδιαφορία για την ελληνική νεολαία, που η γενιά σου ΓΑΠ, και η «διανόηση» έβριζε, δεν είναι βίαιη πράξη;

Οι Γερμανοί, κατάλαβαν πλέον το παιχνίδι της καγκελαρίου τους, τα ψέματά της για τους τεμπέληδες, κοπρίτες (τα δανείστηκε και ο Πάγκαλος) και αναμένοντες τα γερμανικά χρήματα Έλληνες, και τις ευθύνες της για το «ελληνικό πρόβλημα», πέρσι και μας συμπαραστέκονται (αυτό είναι φιλελληνισμός όχι του Βαγγέλη ο ορισμός), και λένε ότι ΔΕΝ θα άντεχαν ούτε μήνα με την ελληνική λιτότητα, που είναι μεγαλύτερη από τα ζητούμενα από τους δανειστές.

Εμείς γιατί να αντέξουμε; Ίσοι δεν είμαστε με τους Γερμανούς;!

Βία είναι να είσαι απαθής όταν η Ελλάδα λοιδορούνταν, ξευτιλιζόταν, γελοιοποιούταν για μπει η χώρα στην «θεραπεία» του ΔΝΤ. Το οποίο ΔΝΤ έλεγες καταστροφή το 2009, όπως και ότι δεν θα ενταχθούμε στον μηχανισμό του. Το οποίο όμως παρουσίασες στο Καστελόριζο ως το πλοίο προς την Ιθάκη και μονόδρομο (αλλά μετά από τον μονόδρομο βλέπουμε τις εναλλακτικές που είχαμε! Πώς γίνεται αυτό;!).

Βία είναι να μας έχεις προδώσει, και ΟΛΟΙ οι πολιτικοί με θέσεις-κλειδιά από το 1974, με σκάνδαλα, διαπλοκή, διαφθορά, μίζες κ.λπ., να έχεις καταλύσει το Σύνταγμα, καθότι και τα μνημόνια και η λιτότητα ΔΕΝ είναι συνταγματικά, και ας λέτε ό,τι θέλετε σε Ελλάδα και ΕΕ, παραβιάσατε και καταργήσατε τα δικαιώματά μας και να μας αρνείστε τις εξηγήσεις, τον λογιστικό έλεγχο και την διαγραφή του επαχθούς και παράνομου χρέους (με πολύ… δημοκρατική δικαιολογία) που ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε και την τιμωρία ΜΟΝΟ όσων μας έβλαψαν.

Στην αρχαία Ελλάδα, ΓΑΠ, η Δημοκρατία εδραιώθηκε με σεισάχθεια και η Αργεντινή σώθηκε από το ΔΝΤ με ελληνική λύση άρνησης χρέους.

Η ατιμωρησία και η αδικία και το άχθος από την κατάσταση που ζούμε, είναι η αιτία των προπηλακισμών ΓΑΠ. Οι διαδηλωτές οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, σε πλατείες ΟΛΗΣ της Ευρώπης, έτσι και στο Σύνταγμα, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, όχι ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θέλουν πολιτικό ρόλο. Ξύπνησαν από τον μεταπολιτευτικό λήθαργο και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την θέση στην ΕΕ (αν δεν διαλυθεί χωρίς να έχει ενωθεί ποτέ ουσιαστικά η Ευρώπη) που αρμόζει και πρέπει στην Ελλάδα (είναι η ΚΟΡΥΦΗ σε θέματα πολιτισμού-δεν θέλουμε αυτοκρατορίες, μακριά από μας-), αλλά κυρίως Δημοκρατία (δεν είναι τραγικό να την ζητούμε στην γενέτειρά της;), ισοτιμία, ισονομία, ισοπολιτεία, τιμωρία όσων επιβουλεύονται την πατρίδα μας σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Κοινώς θέλουμε πίσω την Ελλάδα και να την φτιάξουμε όπως της αξίζει και μας υποσχεθήκατε ΚΑΙ το 1974 και το 1981 που γίναμε μέλος της ΕΟΚ/ΕΕ.

Βία είναι η εγκληματικότητα ΕΙΔΙΚΑ των αγαπημένων σου «προσφύγων» που στην πραγματικότητα είναι δίποδα ζώα που δολοφονούν και βιάζουν για πλάκα και πουλάνε ναρκωτικά, έχοντας κάνει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και την Πάτρα γκέτο, από τα χειρότερα πανευρωπαϊκά.

Βία είναι να μας αφήνεις να απειλούμαστε από εθνικιστές γείτονες με εγκληματική δράση μαφίας σε ΟΛΗ την ΕΕ για τα εξοπλιστικά (έκαναν πλούσιους, εκτός από «Έλληνες» και Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους, που ΔΕΝ μιλούν στους πολίτες τους γι’ αυτά-τρελοί είναι;- και τώρα θέλουν να λύσουν (;) όπως βολεύει τις πολυεθνικές και τους… επενδυτές το «ελληνικό πρόβλημα») και για να μην χάσεις την εύνοια των Μ. Δυνάμεων (μόνιμη ανάμειξη στην Ελλάδα σε ΟΛΗ την νεότερη εποχή) και τα «δωράκια» τους. Βία είναι η εθελοδουλία ΟΛΗΣ της «κυβέρνησής» σου (της 1ης, της ανασχηματισμένης και της 2ης ανασχηματισμένης) που ΔΕΝ διαπραγματεύθηκε ΤΙΠΟΤΑ με τους δανειστές. Απλά υπέγραφε όποια πράξη υποτέλειας της δινόταν.

Οι βουλευτές σου, μετά 20 μήνες, είπαν ότι ούτε που διάβασαν τι υπέγραφαν στο 1ο μνημόνιο (κάποιοι ίσως να μην έχουν διαβάσει το μνημόνιο, και τα άλλα που το ακολούθησαν, ακόμα, γι’ αυτό αρνούνται ότι η κοινωνία βράζει)! Πράξη που συνέφερε τους τραπεζίτες και την γερμανική κυβέρνηση (της «καλύτερης» ευρωπαϊκής) που ώθησε την Ελλάδα στην γκιλοτίνα και τώρα απαιτεί μνημεία (τον Παρθενώνα πρώτα και κύρια), νησιά (εδώ είναι η απάντηση που μας αντιπροσωπεύει στο θέμα), ΟΤΕ, δημόσια περιουσία (εμείς γιατί ΠΟΤΕ δεν μάθαμε πόση ΑΚΡΙΒΩΣ είναι;), ορυκτό πλούτο και πετρέλαιο (ΔΕΝ το εκμεταλλευθήκατε για να το έχετε για «δουλειές» με πολυεθνικές και συνεκμετάλλευση, καθότι έτσι επιθυμεί η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σου πατρίδα ΗΠΑ, με την Τουρκία!), αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο-και παίρνει τα πάντα-!

Βία ασκείς ΕΣΥ 1ος στους βουλευτές σου για συναίνεση στο ξεπούλημα, με εκβιασμούς και απειλή διαγραφών, για να περάσουν τα μεσοπρόθεσμα και οι εφαρμοστικοί νόμοι και τα νέα μέτρα που δεν χρειάζονται αλλά τα παίρνουμε (τελείως οθωμανική αντίληψη οικονομίας, όπως ΟΛΗ η πολιτική στην Ελλάδα).

Βία είναι η διαγραφή των βουλευτών που ΔΕΝ συμφωνούν με το φορομπήξιμο στους συνταξιούχους και τις χαμηλές τάξεις, που χρόνια σηκώνουν σαν Άτλαντες το άχθος της φοροδιαφυγής και της μη πληρωμής φόρων με ένα ανεξήγητο για σύγχρονο κράτος, όπως θέλατε να πιστεύετε ότι είναι η Ελλάδα και όπως παραμυθιάζατε τον κόσμο, τρόπο από επιχειρηματίες, πολιτικούς (θα πείτε πόσα είχατε το 1974 και πόσα έχετε ΟΛΟΙ οι πολιτικοί με καίρια θέση;

Θα αφήσετε να ελεγχθούν λογαριασμοί προσώπων πολιτικών και των οικογενειών και των φίλων τους;

Θα μιλήσετε ειλικρινά για τα προνόμια που ΕΣΕΙΣ ορίσατε για τους εαυτούς σας, σαν άλλοι τσάροι;), ανώτερους και ανώτατους ιεράρχες, διασημότητες, γιατρούς (φακελάκι και λοιπές ασθένειες ΕΣΥ είναι μάστιγα), δικηγόρους;

Βία, εκτός από την φοροδιαφυγή, είναι η διαφθορά ΠΑΝΤΟΥ (κυρίως αστυνομία, πολιτική, πολεοδομίες), η παράγκα και ο χουλιγκανισμός και στο ποδόσφαιρο, η παραπαιδεία και η κατάσταση γενικά στην παιδεία που μάλλον, όπως φαίνεται, το Ν/Σ της Άννας θα κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Βία είναι η λαθρομετανάστευση, που επικροτείτε πληρώνοντας τους «κατατρεγμένους», που είναι εγκληματίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, το είπαμε παραπάνω, με απίστευτα ποσά για να μείνουν στην Ελλάδα, που καταντήσατε, ελαφρύνοντας την κατάσταση για τις άλλες χώρες της ΕΕ, πολυπολιτισμική χαβούζα.

Βία είναι η κατάσταση που βλέπουμε γύρω μας με άτομα να θρέφονται με σκουπίδια!

Όσο αυτή η κατάσταση λοιπόν συνεχίζεται και όσο μας απειλείτε, «πολιτικοί» και παρακράτος, με χρεοκοπία (μας χρειάζονται «ζωντανούς», για να πέσει η τιμή στο οικόπεδο (έτσι κατάντησε η Ελλάδα) και να το πάρουν για «ψίχουλα» προς εκμετάλλευση, μάλλον γερμανικές εταιρείες), δραχμή, πραξικόπημα κ.λπ. ο κόσμος θα φτάνει στα άκρα. Όχι επειδή το θέλει, αλλά επειδή δεν πάει άλλο, ως εδώ!

Συνηθίστε το να ζείτε με τον φόβο.

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν για ειρηνική διαδήλωση και το «σύστημα» άρχισε τις προβοκάτσιες και έβγαλε τα όπλα του. Κουκουλοφόροι, ασφαλίτες και γερμανικά, γαλλικά (μαζί με το «ελληνικό» τύπου κράτος πρέπει να πάει Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά μάλλον ζητάμε πολλά• ούτε εσάς δεν θα δικάσουν, γιατί είστε απαραίτητος ως μεσίτης, αν και προσέφυγαν κάποιοι μετά τις 29/06 στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη) αέρια καρκινογόνα δακρυγόνων και σε κλειστό χώρο (μετρό).

Οι διαδηλωτές ΔΕΝ φορούν μάσκα, κουκούλα, μόνο ιατρική, όταν άρχισαν οι προβοκάτσιες. Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ (όχι μαζόχες) και το γουστάρουν, να το πούμε λαϊκά, που θέλουν πίσω την πατρίδα που ο φιλέλληνας Junker μας πήρε (προφήτης και εσύ και η Μπενάκη στο θέμα «εθνική κυριαρχία»), αφού 36 χρόνια επιτρέπατε λίγο-λίγο στον καθένα να της βάζει χέρι.

ΔΕΝ θέλουμε άλλους φιλέλληνες να επεμβαίνουν ωμά στα εσωτερικά μας, με τον τρόπο του Oli Rehn.

ΟΧΙ άλλη τοκογλυφική βία!

ΔΕΝ θέλουμε «καλά» λόγια από «κυρίους» σαν τον υπ. Εξ. της Γερμανίας για λίκνα, αφού έναν χρόνο η προϊστάμενή του και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν μας θύμισαν τον Goebbels ή τον Πολωνό για τον Περικλή, ενώ υποστηρίζει την Τουρκία για ένταξη στην ΕΕ. Ξεχνά τα κατοχικά χρήματα και όσα χρωστούν εταιρείες από πιο πρόσφατες δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Αλλά αφού προτιμήσατε την SIEMENS και τις εταιρείες της χώρας της Angela από την δικαίωση των θυμάτων των Ναζί και ΠΟΤΕ από το 1950 δεν απαιτήσατε δάνεια και αποζημιώσεις θα έχουμε αποφάσεις απορριπτικές όπως η χθεσινή (06/07/2011).

Μην μιλάς για Δημοκρατία, για να τελειώνουμε ΓΑΠ, γιατί-το έχεις δηλώσει- την μισείς, θες «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» και ΔΕΝ καταλαβαίνεις, σιχαίνεσαι την λαϊκή κυριαρχία.

Και την Ελλάδα σιχαίνεσαι (και το σόι σου), γι’ αυτό επιτρέπεις παρεμβάσεις και απειλές. Την θεωρείς, χώρο, όχι χώρα, γεωπολιτικό.

Κανένας σεβασμός στο παρελθόν και την προσφορά της Ελλάδας και στην Ανθρωπότητα και στην Ευρώπη (από το όνομα, τον πολιτισμό, το πολίτευμα να αρχίσουμε, θα γεμίσουμε βιβλίο).

ΔΕΝ μπορεί να μας ζητάς να θυσιαστούμε και να χαθούμε για να ζήσει, με τα πλούτη μας (όσα δεν έκλεψε παλαιά και αρνείται, γιατί δεν το απαίτησε ΠΟΤΕ ελληνική (;) κυβέρνηση), η Ευρώπη (η ελίτ της) και να το χαιρόμαστε, γιατί είναι για το καλό μας!

Ακόμα πιστεύεις αλήθεια ότι επικροτούμε την θυσία μας;!

Ποιος στην ΕΕ μας ζήτησε όσα εσύ και τα αφεντικά σου οι τοκογλύφοι;!

Καλύτερα να φύγεις, να εξαφανιστείς για να αρχίσει η… «Νέα Μεταπολίτευση», ή όπως αλλιώς θα ονομάσει η Ιστορία την νέα εποχή.

Γιατί έχει αρχίσει και ας αρνείστε την πραγματικότητα.

Και σ’ αυτή ΔΕΝ έχεις εσύ και η γενιά σου, είτε ήταν, είτε όχι στο Πολυτεχνείο, ΚΑΜΙΑ θέση.

Δρόμο!


"Ανάθεμα και κατάρα στους κλέφτες του δημόσιου βίου... κρεμάλα στους πολιτικούς... να πάνε φυλακή τα λαμόγια... κάθαρση τώρα" είναι μερικές απ τις κραυγές των αγανακτισμένων ελλήνων για την κρίση.

Κρίση που δείχνει αξεπέραστη όσα δις ευρώ και να μας δανείσουν...

Κρίση που δεν είναι μόνο λογιστική, κρίση που δεν αποτυπώνεται μόνο σε οικονομικά μεγέθη, αλλά είναι κρίση βαθύτατη και ριζωμένη πια στις ζωές όλων μας.

Είναι κρίση αξιών, νοοτροπίας και ήθους.

Είμαι ένας πολίτης που ζω και εργάζομαι στη χώρα αυτή και θεωρώ τον εαυτό μου μοναδικό και αναντικατάστατο, σπάνιο είδος της ανθρώπινης αλυσίδας που όλοι πρέπει να φροντίζουν για μένα γιατί... έχουμε δημοκρατία. Γείτονα, συμπολίτη, συνάνθρωπε, μπορεί να μην καταχράστηκα δημόσιο χρήμα, μπορεί να μην έγινα πολιτικός, μπορεί να μην έκτισα βίλες, μπορεί να μην έκανα χλιδάτους γάμους στο εξωτερικό, μπορεί να μη μπήκα σε κότερο ποτέ μου, αλλά σε έκλεψα και εγώ, και σε θα σε κλέβω συνέχεια και καθημερινά γιατί είμαι συμφεροντολόγος, ατομιστής, νάρκισσος, ασυνεπής, που δεν ξέρω τι θα πει αυτοκριτική και πάντα μου φταίνε οι άλλοι.

Σου έκλεψα την ησυχία σου όταν για να επιδειχτώ στη γειτονιά πέρασα απ' το σπίτι σου με διαπασών τη μουσική και την εξάτμιση να ουρλιάζει.

Σου έκλεψα την γαλήνη σου όταν προσπάθησες να περάσεις τη διάβαση πεζών κι εγώ έστεκα αγέρωχος με το "36 άτοκες δόσεις αυτοκίνητο" μου πάνω της.

Σου έκλεψα τη θέση παρκινγκ βάζοντας οριζόντια τη μηχανή μου γιατί στη γειτονιά υπάρχω μόνο εγώ και η γυναίκα μου πρέπει να παρκάρει χωρίς να δυσκολευτεί όταν έρθει απ' τη δουλειά.

Σου έκλεψα τη ουρά στο σουπερ μάρκετ γιατί εγώ θέλω να τελειώνω πρώτος γιατί... τάχα βιαζόμουν.

Σου ζήτησα 120 ευρώ για να σου βάλω ένα αιρ κοντίσιον χωρίς να σου κόψω απόδειξη.

Σου πήρα 100 ευρώ την ημέρα για ένα δωμάτιο το χειμώνα σε χωριό της ελληνικής υπαίθρου γιατί μια καντηλήθρα στην παρουσίασα για τζάκι.

Μου πλήρωσες 4 ευρώ τον καφέ και 6 ευρώ τη χωριάτικη και 10 ευρώ το ποτό γιατί όλοι τόσο τα έχουν και τόσα μου λείπουν.

Εκμεταλλεύτηκα την πετρελαϊκή κρίση και χωρίς καθυστέρηση σου ανέβασα την τιμή στα καύσιμα αισχροκερδώντας εις βάρος σου ενώ "ξέχασα" να την κατεβάσω όταν πέρασε η κρίση.

Σου στέρησα τα δελτία κοινωνικού τουρισμού γιατί μπορώ να υποκρύπτω εισοδήματα και να εμφανίζομαι σαν δικαιούχος.

Πήρα επιδόματα και επιδοτήσεις με πλασματικά στοιχεία και τώρα φωνάζω να φέρουν πίσω τα κλεμμένα.

Πήρα αναπηρική σύνταξη στα 35 μου καταθέτοντας ψευδή χαρτιά και λαδώνοντας δεκάδες υπαλλήλους και τώρα το παίζω αγανκτισμένος που μου την μειώνουνε.

Πήρα πρόωρη σύνταξη γιατί συμφώνησα με τα δύο μεγάλα πελατιακά κόματα που ψήφιζα, να αλλάξουν το νόμο (για τους λίγους "προνομιούχους" σαν και μένα), έτσι ώστε να κάθομαι εγώ και να βλέπω τα κορόϊδα να δουλεύουν μέχρι τα 67 και να με πληρώνουν. Τώρα όμως που μου την μειώνουν θεωρώ ότι με αδικούνε και ότι όσα κάνουν είναι αντισυνταγματικά.

Σήκωσα κομματικές σημαίες, ένιωθα δέος όταν με κέρναγε και με χαιρετούσε ο βουλευτής στο καφενείο, ψήφιζα για ιδιοτελείς σκοπούς, ξερογλειφόμουν στα πολιτικά γραφεία για να έχω έναν άνθρωπο για τις δουλειές μου και τώρα απαιτώ να πάει φυλακή.

Έδωσα φακελάκι σε γιατρό για να σε παρακάμψω στη λίστα και να σωθώ εις βάρος σου.

Λάδωσα το μηχανικό της πολεοδομίας να κάνει τα στραβά μάτια μέχρι να σηκώσω το αυθαίρετο σε δασική έκταση και μετά πήγα στο Σύνταγμα σε καντηλοφορία να κλάψω για τα δάση που κάηκαν.

Έψαξα και βρήκα γνωστό στην εφορία να γλιτώσω το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε για φορολογικές παραβάσεις και μετά παραπονέθηκα για τη διαπλοκή.

Προειδοποίησα με φωτεινό σινιάλο παραβάτες οδηγούς για ύπαρξη τροχονόμου μπλόκου και μετά διαμαρτυρήθηκα γιατί η τροχαία δεν τους γράφει.

Πέταξα το άδειο πακέτο τσιγάρων απ' το αυτοκίνητο και μετά θύμωσα με την αμέλεια των αρχών να καθαρίσουν τα φρεάτια και να πλημμυρίσει η γειτονιά μου.

Σε εμπόδισα να περπατήσεις ελεύθερα στο πεζοδρόμιο γιατί άφησα το αυτοκίνητο, μιας και "πετάχτηκα για δυο λεπτά" σε μια δουλειά και βεβαίως έκανα μισή μέρα.

Τα έβαλα με τους αλλοδαπούς που μολύνουν την χώρα μου ενώ τους εκμεταλλεύτηκα για φτηνή και ανασφάλιστη εργασία.

Έβγαλα το σκύλο βόλτα δηλώνοντας τη ζωοφιλία μου, αλλά ξεχνάω να μαζέψω τα περιττώματα του υπονομεύοντας την υγεία σου.

Εμπιστεύτηκα τους δημοσιογράφους, τους θεώρησα αυθεντίες, τους άφησα να με καθοδηγήσουν, με μπέρδεψαν, με αλλοτριώσαν, με εξαπάτησαν.

Μου είπανε πως οι γερμανοί συντάκτες του Spiegel είναι ανθέλληνες ενώ είδα την ίδια μέρα οπαδούς των δυο μεγάλων ομάδων να μη σέβονται την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και μετά να καίνε την Ελληνική σημαία.

Μου είπανε πως ξένοι ετοιμάζονται να αγοράσουν νησιά μας και είδα έλληνες να καταπατούν την ακτογραμμή φτιάχνοντας ιδιωτικά λιμάνια και να μου ζητούν χρήματα ώστε να μου επιτρέψουν το μπάνιο.

Μου είπανε πως τα στάδια των ολυμπιακών αγώνων φτιαχτήκαν για μένα και θα μείνουν σε μένα και είδα να δίνονται στην οικονομική ελίτ και στις αθλητικές εταιρίες ή να ριμάζουν κλειστά από την εγκατάλειψη.

Μου είπανε πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της eurovision είναι εθνική υπόθεση ενώ είδα πως είναι ένας θίασος που τρέφει το life style με χρήματα φορολογουμένων.

Μου είπανε πως η επένδυση του χρηματιστηρίου έχει εγγυημένες αποδόσεις και οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες και είδα μια καλοστημένη κομπίνα με την ομηρία χιλιάδων μικροεπενδυτών.

Μου είπανε πως μετά τις κραυγές των ζωντανών συνδέσεων ύστερα από μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο και ότι θα παρακολουθούν την υπόθεση και είδα να την συγκαλύπτουν και να την ξεχνούν. (Σαμίνα, σεισμοί, πυρκαγιές, χρηματιστήριο και άλλα ον ουκ έστι αριθμός).

Μου είπανε πως οι δημοσιογράφοι είναι οι ελεγκτές της εξουσίας και προστάτες των αδυνάτων και είδα να γίνονται εκδότες, κομιστές και διαπλεκόμενοι με το κεφάλαιο και τη εξουσία.

Μπερδεύομαι ρε γαμώτο, δυσκολεύομαι να καταλάβω. Η σύγχυση μεγάλη...!

Ενώ ήξερα πως τα τανκς που κατέβηκαν στους δρόμους και κατέλυσαν την δημοκρατία αυτό ζημίωσε τη χώρα μου, είδα πως οι αγρότες μπορούν να κλείνουν τους δρόμους, οι λιμενεργάτες τα λιμάνια γιατί τα αιτήματα των συντεχνιών είναι πιο πάνω απ τα δικά μου δικαιώματα.

Ενώ ήξερα πως η Αριστερά είναι προοδευτικό κίνημα είδα ότι αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε μεταρρύθμιση.

Ενώ ήξερα πως η Δεξιά είναι πατριωτικό κόμμα είδα να σαμποτάρει τους θεσμούς και να διαβρώνει τις αξίες και το νόμιμο να γίνεται ηθικό.

Ενώ ήξερα πως σοσιαλισμός είναι αναδιανομή εισοδήματος και κοινωνική δικαιοσύνη είδα πλουτισμό ημετέρων, σκάνδαλα και κοινωνική ανισότητα.

Ενώ ήξερα πως ο αναρχικός είναι φορέας επαναστατικών ιδεών και εναντιώνεται στο σύστημα, είδα να πηγαίνει στις καταλήψεις με ταξί, να ντύνεται με γνωστές φίρμες πολυεθνικών και να επικαλείται το ίδιο το σύστημα που θέλει να ανατρέψει.

Ενώ ήξερα πως ο συνδικαλιστής είναι προαγωγός τον δικαιωμάτων των εργαζομένων και άκαμπτος υπερασπιστής, είδα να γίνεται βουλευτής και να διαπλέκεται στα γρανάζια της εργοδοσίας υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

Ενώ ήξερα πως τα κόμματα είναι στυλοβάτες της δημοκρατίας, είδα να αυθαιρετούν, να εμφανίζονται σαν συμμορίες, να καπηλεύονται τους θεσμούς και να καταχράζονται το δημόσιο χρήμα.

Και τότε έχασα τελείως τον έλεγχο.

Ενώ ήξερα πώς είναι να φέρεσαι σαν πολίτης και σαν άνθρωπος έχοντας υποχρεώσεις και δικαιώματα, προτίμησα να φερθώ σαν καταναλωτής και χουλιγκάνος.

Ενώ οι καλύτεροί μου φίλοι είναι παναθηναϊκοί πήγα στο Καραϊσκάκη να τους βρίσω τη μάνα και να τους πετάξω φωτοβολίδες, γιατί η χαρά της νίκης είναι μόνο δικό μου προνόμιο.

Ενώ έλεγα πως οι πολιτικοί είναι εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων και υπηρετούν οικονομικούς παράγοντες, με φανατισμό τους υποστήριζα στις εκλογές, δίνοντάς τους μια ακόμη ευκαιρία. και κάπως έτσι έφτασα να ζω το ψέμα μου.

Επιδόθηκα σε ασταμάτητη κατανάλωση προκειμένου να βρω ταυτότητα.

Υποτίμησα τη σημασία της παιδείας και των αξιών και προτίμησα να μιμηθώ το life style της τηλεόρασης.

Ταύτισα την ευτυχία με το τριήμερο στην Αράχοβα και το 4Χ4 τζιπ.

Η αυταπάτη της παντοδυναμίας μου ενισχύθηκε με την πιστωτική κάρτα, μπορούσα να αποκτήσω περισσότερα από όσα μπορώ και δικαιούμαι.

Χωρίς εγκράτεια ζήτησα να δανειστώ για να απολαύσω αγαθά που έβλεπα να απολαμβάνουν οι πλούσιοι και ήθελα να τους μοιάσω.

Εγκατέλειψα το χωριό μου το χωράφι μου και την ανεξαρτησία μου για να γίνω υπάλληλος των 700 ευρώ (και τώρα 500).

Άφησα την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο για να ζήσω σε ένα δυαράκι στη Κυψέλη.

Περιφρόνησα τα πανηγύρια στην επαρχία γιατί στα μπουζούκια πια γίνεται η επίδειξη και το νυφοπάζαρο.

Ένιωθα σπουδαίος αν τη Δευτέρα το πρωί αντί να δουλέψω μιλούσα στη δουλειά για το διήμερο που πέρασα στα χιόνια, τη κραιπάλη στα μπουζούκια ή για την νίκη του Ολυμπιακού.

Χρεοκόπησα νεοέλληνα... γιατί πια δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι δίκαιο και τι άδικο. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ... δε θα λυτρωθώ απ' τα spreads ούτε απ τους οίκους αξιολόγησης.

Για να σηκωθώ ξανά χρειάζεται περισυλλογή, συγκέντρωση και αυτοκριτική. Χρειάζεται εσωτερική επανάσταση, χρειάζεται επιστροφή στις αξίες, στην ηθική που τόσους αιώνες στήριζε η θρησκεία μας που τώρα ύστερα από 2000 χρόνια θεωρούμε ντεμοντέ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΩ!!!

Ήρθε ο καιρός να αλλάξω, γιατί αν δε το κάνω η νέα γενιά που αποτελείται από λαμόγια, παραμονεύει να πάρει τη θέση των απερχόμενων και το νέο κύμα σκανδάλων που θα ταράξει ξανά το σύστημα θα με βρει πάλι να σκούζω σαν βικτωριανή παρθένα... «Κλείστε τους όλους φυλακή!!!»

Δεν ξέρω μόνον αν προλαβαίνω!!


Αναγνώστης
 • Καταζητούμενοι με... άμεση αμοιβή;
Γιαούρτια και ροδάκινα πέταξαν «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Επίσης, όπως αναφέρουν τα «Νέα», τοιχοκόλλησαν αφίσα με τη φωτογραφία του και τη φράση «καταζητείται». Ανάλογη αφίσα κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη και για τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, αποδέκτης παραπόνων από 15 πολίτες έγινε την Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

Όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Mega, δέχθηκε τα παράπονα παρέας 15 νεαρών, σε ταβέρνα στα Μελίσσια. Οι νεαροί μόλις τον είδαν να μπαίνει και να κάθεται με την παρέα του κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους.
«Ήταν καμιά 15αριά παιδιά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μου είπαν ότι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαν στο τραπέζι και διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια στην πορεία»
είπε ο κ. Πρωτόπαπας στο Mega και συνέχισε:
«Ήμασταν όρθιοι για μιάμιση ώρα. Καταλαβαίνετε ότι και φωνή θα ανεβάσεις, όταν μιλάς με 15 άτομα και φωνή θα κατεβάσεις. Είναι από τα παιδιά που είναι στις πορείες και τις συγκεντρώσεις».
Η δημοσίευση απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ, δημοσιογραφική επιτυχία του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ και του Διευθυντή του, Σπύρου Τρίψα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια άλλη πτυχή της πολιτικής ζωής του τόπου, το 2009. Όταν οδηγήθηκε σε, αρκετά πρόωρες, εκλογές τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, χωρίς καμία εμφανή αιτιολογία, πλην της οικονομικής συγκυρίας στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Μια κατάσταση που απαιτούσε σκληρά μέτρα λιτότητας, αδύνατον να εφαρμοσθούν, τότε, λόγω της αρνητικής στάσης του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει, θέτοντας ως πολιτικό εκβιασμό, το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Πολλοί Νεοδημοκράτες απογοητεύτηκαν από την απόφαση αυτή του Κώστα Καραμανλή, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όφειλε να λάβει σκληρά μέτρα και να πολεμήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αντί να «δραπετεύσει» αφήνοντας την Ελλάδα στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, που, όπως αποδεικνύεται σήμερα, οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδο και σε κοινωνικό μαρασμό.

Η αποκάλυψη των «Επίκαιρων», μας δίνει όμως και μια άλλη διάσταση της περιόδου εκείνης. Κύκλοι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό ετοίμαζαν αποσταθεροποίηση και ανατροπή της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Με προσκλήσεις, θερμά επεισόδια, έως και κατάληψη στο Αιγαίο, αντάρτικο πόλεων, ακόμη και πολιτικές δολοφονίες.

Αξίζει να διαβάσει κανείς το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», στις λεπτομέρειες του, εμείς θα περιορισθούμε σε πολιτικές εκτιμήσεις.

Ο Κώστας Καραμανλής κάποιους ενοχλούσε με την πολιτική του. Γκρίζες ζώνες, ΑΟΖ, Αιγαίο, Σκόπια, αγωγοί. Μια πολιτική που προμήνυε πως θα κινηθεί η κυβέρνησή του και σε επίπεδο μέτρων λιτότητας, ενόψει της κρίσης. Ο πρώην πρωθυπουργός πρέσβευε πάντοτε την ήπια προσαρμογή, αν και οι δημόσιες δαπάνες, είχαν ξεφύγει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της διακυβέρνησής του. Αυτό βέβαια, δεν εμπόδιζε την Ελλάδα μέχρι και τον Απρίλιο 2010, να δανείζεται από τις αγορές με κανονικά επιτόκια, και ο κόσμος να ζει με περιορισμούς, αλλά με αξιοπρέπεια.

Προτίμησε λοιπόν να πει την αλήθεια, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οδηγούσε τη χώρα, ούτως ή άλλως, σε εκλογές λίγους μήνες μετά.

Θεώρησε ότι είχε καθήκον να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, παρόλο που διαισθανόταν την ήττα της Νέας Δημοκρατίας, σκεπτόμενος όμως, ότι και σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα στα «Επίκαιρα», είχε πλέον εθνικό χρέος να αφήσει το λαό να αποφασίσει ποιος θα τον κυβερνήσει. Αυτό δηλαδή το εθνικό χρέος, που λείπει από τη στάση του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος, ενώ προς στιγμήν «σκέφθηκε» να σώσει τη χώρα δια της αποχώρησής του, άλλαξε ωστόσο γνώμη, συνεχίζοντας το βύθισμα της Ελλάδος στην ύφεση και τον κοινωνικό μαρασμό.

Κάπως έτσι φαίνεται, ότι θα καταγράψει η ιστορία την περίοδο 2009-2011 στην Ελλάδα, τοποθετώντας τα γεγονότα στην πραγματική πολιτική τους διάσταση.

Πηγή

Τι συμβαίνει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;

Μπορεί άραγε να μας απαντήσει ο κύριος Παπανδρέου ή μήπως ο κύριος Μπίκας;

Μήπως ο κύριος Καρχιμάκης;

Μπορούν να εξηγήσουν σε εμάς τους αδαείς Έλληνες πολίτες γιατί έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο πανικού, που τους αναγκάζει να αποκαλύπτουν διαδικτυακά τους «λαγούμια» (που φυσικά έχουν και κρατικές διαφημίσεις, για να δείχνουν «σοβαρές επιχειρήσεις»);

Διαβάζω λοιπόν:
«…συμβαίνουν και ευτράπελα στο εσωτερικό της Υπηρεσίας, καθώς κάποιοι επιμένουν να δρουν με περίεργο τρόπο. Προ ημερών εντοπίστηκε υπάλληλος της ΕΥΠ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας να προσπαθεί να διοχετεύσει έγγραφα της Υπηρεσίας σε μπλόγκερ! Από σύμπτωση στον ίδιο χώρο βρίσκονταν κλιμάκιο της υπηρεσίας με συγκεκριμένη αποστολή για την παρακολούθηση ξένου στόχου και μόλις έγινε αντιληπτό από τον υπάλληλο, που είχε το περίεργο ραντεβού με τον μπλόγκερ, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους, καθώς και οι δύο τελευταίοι ετράπησαν σε άτακτη φυγή… Λέγεται πάντως ότι ο μπλόγκερ «κάρφωσε» την «πηγή» του σε βουλευτή της αντιπολίτευσης…»
Και μετά από αυτά, νομίζω δικαίως, απορώ:
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή κάποιοι ευτράπελοι μέσα σε αυτήν διοχετεύουν πληροφορίες σε ιστολόγια… και δεν χαρακτηρίζονται ως ευτράπελοι όταν διοχετεύεται ένα ολόκληρο «περιστατικό» (μακάρι να μπορούσαμε να ελέγξουμε την αληθοφάνειά του) στην συγκεκριμένη σοβαρή επαγγελματική ιστοσελίδα ενημέρωσης; Γιατί «καρφώνονται» τόσο άσχημα οι «επαγγελματίες της ενημέρωσης» και σχεδόν ομολογούν πως τους διοχετεύονται πληροφορίες από ενεργούς πράκτορες της ΕΥΠ;

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα υπονοεί πως είναι δυνατόν να βγαίνουν έγγραφα εκτός της ΕΥΠ; Δεν υπάρχει υπηρεσία ελέγχου δηλαδή; Η σημερινή ΕΥΠ έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι και ο καθένας έχει τη δυνατότητα να βάζει και να βγάζει ό,τι θέλει από εκεί;

Γιατί δεν συνελήφθησαν από τους εν υπηρεσία πράκτορες τόσο ο υπάλληλος της ΕΥΠ που έδινε υπηρεσιακά έγγραφα, όσο και ο μπλόγκερ; Δεν είναι παράβαση καθήκοντος αυτό; Ή μήπως δεν συνιστά πλημμελή εκτέλεση καθήκοντος; Μπροστά στα μάτια τους (σύμφωνα πάντα με την σοβαρή ενημερωτική ιστοσελίδα) έγινε συναλλαγή κρατικών εγγράφων και δεν συνέβη τίποτε απολύτως;

Εάν το περιστατικό είναι αληθινό, τότε οι ευθύνες της ΕΥΠ είναι τεράστιες και αποδεικνύει πως σήμερα δεν διαθέτει κατάλληλο προσωπικό, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, όσο και σε επιτελικό, αφού δεν παρενέβη ούτε ο προϊστάμενος των πρακτόρων που παρακολουθούσαν τον «στόχο». Κοινώς, μπάχαλο δηλαδή.

Αυτή η υπηρεσία, όπως είναι σήμερα, είναι σε θέση να προασπίσει επαρκώς τα συμφέροντα της χώρας; Εγώ ρωτάω, αν και απαντήσεις δεν περιμένω…

Ο Νέρωνας, ήταν, ως γνωστόν, απ’ τους διεστραμμένους αυτοκράτορες της Ρώμης.

Όχι όμως τόσο διεστραμμένος, ώστε, να φτάσει στο κατάντημα να προδώσει και να ξεπουλήσει την πατρίδα του. Αλλά συνέλαβε κάποιο μικρότερης διαστροφής τερατούργημα:Να κάψει ένα μέρος της Ρώμης, έτσι ώστε να μπορέσει να την ανακαινίσει.

Και βέβαια έβαλε σε ενέργεια το παρακράτος του. Τους μπαχαλάκηδές του, θα λέγαμε σήμερα. Και ασφαλώς κάηκαν άνθρωποι. Όπως σ’ εκείνες τις προεκλογικές πυρκαγιές του 2007 και 2009, εδώ στην Ελλάδα.

Ως ποιητής, που ήταν επίσης, φρόντισε, από κατάλληλη θέση, να απολαύσει το εξαίσιο θέαμα.

Και ύστερα έβαλε τους ρουφιάνους του να πουν: Οι χριστιανοί έκαψαν τη Ρώμη!

Γιατί οι χριστιανοί, σύμφωνα με τη συκοφαντική πατέντα της εποχής, ασκούσαν την… πολιτική βία…

Τι θέλω να πω μ’ αυτή την κάπως μακροσκελή, περί Νέρωνα, εισαγωγή;

Να εξάρω το γεγονός ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ευτύχησε να έχει πολιτικούς μεγαλοφυέστερους ακόμη και του Νέρωνα.

Αφού, αντί για τμήμα πόλης, συνέλαβαν, όπως φαίνεται, το σχέδιο να καταστρέψουν ολάκερη την Ελλάδα. Να την κατεδαφίσουν και να την ξεθεμελιώσουν από όλες τις πλευρές και σε όλα τα επίπεδα. Για να τη σώσουν, όπως λένε…

Και, προκειμένου να το πετύχουν έδωσαν ρεσιτάλ αυθαιρεσίας εντός και εκτός της Βουλής:

Εντός της Βουλής υπερψηφίζοντας την προδοσία και το ξεπούλημα της πατρίδας. Και εκτός της Βουλής, με τα ασφυξιογόνα και τις πάσης φύσεως βιαοπραγίες και βαρβαρότητες, σε βάρος του λαού. Επειδή τόλμησε να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας για το όργιο της προδοσίας.

Όπως έχει, όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και ιερή, σύμφωνα με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, υποχρέωση να κάμει.

Γιατί, όπως είπε ο Χριστός, αν σωπάσει ο λαός, θα φωνάξουν οι πέτρες. Κι όχι μόνο θα φωνάξουν, αλλά θα τους χτυπήσουν κατακέφαλα. Τη στιγμή ,που ξεπουλάνε την, ποτισμένη με αίμα, πατρίδα, ωσάν να είναι το αμπελοχώραφο και το τσιφλίκι του πατέρα τους και του παππού τους.

Έχουν καταρρίψει, κατά κοινή ομολογία, κάθε ρεκόρ διαχρονικής και παγκόσμιας διαφθοράς. Με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα. Κι όμως…

Η, λεγόμενη, Δικαιοσύνη μας πληροφόρησε, τελευταία, αρμοδίως ότι το σαφάρι λεηλασίας σε βάρος του λαού και η εσχάτη προδοσία σε βάρος της πατρίδας υπήρξαν καλά καμωμένα. Τη στιγμή, που παρ’ όλους τους νόμους και τα άρθρα της, δεν μπόρεσε ποτέ ν’ ανακαλύψει και να επιβεβαιώσει την περίπτωση κάποιου, σχετικά με τα απαιράριθμα σκάνδαλα, ενόχου.

Απ’ αυτούς, που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά και δημόσια ταμεία. Και με τις μίζες τους δημιούργησαν οι απεχθείς το επαχθές χρέος.

Αφού άλλωστε είχαν φροντίσει οι ίδιοι να αμνηστεύσουν προληπτικώς εαυτούς και αλλήλους. Με τις υπουργικές ανευθυνότητες και παραγραφές και τις βουλευτικές ασυλίες. Και πάσης αποχρώσεως άλλες αλητείες…

Γεγονός, που μας εμπνέει τη διάθεση, να συστήσουμε την κατεδάφιση του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Μια και η έννοια της πατρίδας και του έθνους φαίνεται ούτως ή άλλως ξεπερασμένη και άνευ σημασίας. Και να στήσουμε στη θέση του το μνημείο του… άγνωστου απατεώνα!

Και κάποιος απ’ τους «πνευματικούς», λεγόμενους ανθρώπους, που έχουν συμπαραταχθεί με την τροϊκανή εφιαλτοκρατία να γράψει τον «ύμνο στην προδοσία». Μια και ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», δεν φαίνεται να συμβιβάζεται με το τωρινό εθελόδουλο και δουλαγωγικό πνεύμα.

Και κάποιος γλύφτης καλλιτέχνης να φιλοτεχνήσει το άγαλμα του Εφιάλτη, χρησιμοποιώντας σαν μοντέλο του τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της τωρινής εφιαλτοκρατίας.

Πολύ περισσότερο αφού οι διαστροφείς κάθε έννοιας δικαίου και καταστροφείς της Ελλάδας έχουν το απύθμενο θράσος να μιλούν και για πολιτική βία.

Όταν είναι οι κατεδαφιστές και οι εκθεμελιωτές των δημοκρατικών θεσμών και οι υβριστές της συνταγματικής νομιμότητας. Και έχουν επιβάλλει κσθεστώς νομικής και οικονομικής και αστυνομικής δικτατορίας και τρομοκρατίας…

Το οποίο προπαγανδίζουν δια μέσου των εξωνημένων φερέφωνων των ΜΜΕ (=μέσων μαζικής εξαπάτησης). Όπου μας μοστράρουν σαδιστικά τις αποκρουστικές φάτσες των πολιτικών βάνδαλων και κανιβάλων…

Οι οποίοι έχουν φτάσει στο άκρον άωτον της διαστροφής, ώστε:

Ύστερα από όργιο της προδοσίας και το παραλήρημα της λεηλασίας και της βαρβαρότητας σε βάρος του λαού να παρουσιάζονται και ως θύματα πολιτικής βίας και να παριστάνουν και τους τιμητές.

Οι ξεδιάντροποι και οι απαίσιοι!…

Παπα-Ηλίας


Στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης προσπαθούν να μετακυλήσουν οι Ευρωπαίοι – με την Ελλάδα να παριστάνει πάλι την… ουρά – τις εγκληματικές ευθύνες τους όσον αφορά στην απόφαση για συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος, αλλά και την αδυναμία τους να συμφωνήσουν επιτέλους σε κάποιο σχετικό σχέδιο.

Κοντεύει μήνας από την 15η Ιουνίου – όταν στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα περί άλλα τύρβαζε – όταν Μέρκελ και Σαρκοζί συμφωνούσαν να θέσουν σε εφαρμογή το λεγόμενο «γαλλικό σχέδιο».

Οι συζητήσεις έχουν ήδη καταλήξει σε ένα απίστευτο φιάσκο, καθώς έχουν προσκρούσει στο τείχος το οποίο ύψωσαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, που ξεκαθάρισαν πως θα θεωρήσουν την μετακύλιση του χρέους επιλεκτική χρεοκοπία.

Κι’ όταν είδαν και απόειδαν – ενώ ήταν γνωστό από την επομένη της 11ης Μαρτίου οπότε και ξεκίνησε η ομοβροντία των υποβαθμίσεων – όταν είδαν την Πορτογαλία να υποβαθμίζεται κατά τέσσερις μονάδες, οι Ευρωπαίοι παράτησαν χθες το γαλλικό σχέδιο και έβαλαν στο τραπέζι το λεγόμενο γερμανικό, με την ανταλλαγή ομολόγων – έως ότου το εγκαταλείψουν κι’ αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έχει ήδη απορριφθεί τόσο από τους οίκους αξιολόγησης, όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Έτσι, με το ένα σχέδιο μετά το άλλο να αποτυγχάνει, οι Ευρωπαίοι σκέφθηκαν πως ήταν η κατάλληλη ώρα να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης - στην πλάτη της Ελλάδας και όλων των υπερχρεωμένων χωρών.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι, στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι ηγέτες της ΕΕ, είτε συνειδητά, είτε λόγω απόλυτης ανικανότητας.

Οι μήνες περνούν και αποδεικνύονται ανίκανοι να δώσουν οποιαδήποτε ανεκτή λύση. Προτείνουν το ένα μετά το άλλο εκ των προτέρων αποτυχημένα σχέδια.

Αρκεί να σκεφθούμε ότι χθες, ο επενδυτικός κολοσσός Γκόλντμαν Ζακς αποφάνθηκε ότι πρώτα η ΕΕ και το ΔΝΤ θα εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης και… μετά θα αναζητήσουν τρόπους να μοιραστούν τα βάρη με τον ιδιωτικό τομέα!

Και αρκεί να σκεφθούμε ότι επισήμως δήλωσαν χθες οι Ευρωπαίοι πως δεν πρόκειται να βρουν λύση πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Το χθεσινό άρθρο της Ούλ Στρητ Τζέρναλ αποτελεί κόλαφο για τους δανειστές μας. Όλοι, γράφει, η εφημερίδα, εκτός από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, ξέρουν ότι ο Σαμαράς έχει δίκιο.

Και όμως. Ενώ αποδεικνύονται εντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την κρίση, αποφάσισαν και πάλι να ξιφουλκήσουν κατά των οίκων αξιολόγησης.

Προχθές η Μέρκελ και χθες ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Μπαρόζο, ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Σόιμπλε, επιτέθηκαν εν χορώ στους οίκους, για την υποβάθμιση της Πορτογαλίας, αλλά οι αγορές αποδείχθηκαν πολύ πιο ισχυρές από την μεγαλειότητά τους.

Για να μην μιλήσουμε για τους εγχώριους μονομάχους, τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, που μίλησε για «ασύμμετρες απειλές» - ενώ πρόκειται για τις καταστροφικές αποφάσεις της 11ης Μαρτίου – και τον υπουργό των Εξωτερικών κ. Λαμπρινίδη, που αποκάλεσε «παράνοια» την συμπεριφορά των οίκων – ενώ δεν θεωρείται παράνοια να αποφασίζει το Eurogroup πως σε περίπτωση χρεοκοπίας πρώτοι θα πάρουν τα λεφτά τους το ΔΝΤ και η ΕΕ και τελευταίοι οι ιδιώτες, κι’ ας κρέμονται τώρα όλοι από πάνω τους!

Ως αποτέλεσμα, χθες τα spread των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων έφθασαν σε ιστορικό υψηλό, ενώ τα ίδια έγιναν και με τα cds τόσο της Πορτογαλίας, όσο και της Ελλάδας.

Μάλιστα, ενώ στην Πορτογαλία τα cds έχουν μεν πάρει την ανηφόρα, αλλά βρίσκοτναι στις 850 μονάδες βάσης, το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS), έφθασαν στις 1.975 μονάδες βάσης!

Όλα αυτά, προκάλεσαν χθες την αντίδραση της Standard & Poor's, ο επικεφαλής της οποίας, Τόρστεν Χίνριτς, ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάνθηκε πως όσοι ασκούν κριτική, δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Αποκάλεσε μάλιστα «λόγια του αέρα» και εκ των πραγμάτων εσφαλμένες τις επικρίσεις, καθώς, όπως είπε, «είτε βασίζονται στην άγνοια των γεγονότων, είτε αποτελούν σχόλια με πολιτικά κίνητρα που αγνοούν τα γεγονότα».

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Όπως φαίνεται, ούτε η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από μόνη της, αλλά ούτε μπορεί να στηρίζεται και στους Ευρωπαίους που πάνε από γκάφα σε γκάφα και από φιάσκο σε φιάσκο.

Tη μία έκπληξη μετά την άλλη επιφυλάσσει πλέον το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ελληνική διπλωματία, ζητώντας για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων δεκαετιών να αναβληθεί μια επίσκεψη έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα, αλλά και αφήνοντας δημοσίως σαφή υπονοούμενα ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι πλέον “κενές περιεχομένου”.

Τα κακά μαντάτα έφθασαν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, όταν η ρωσική πλευρά, παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση του Σταύρου Λαμπρινίδη να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στη Μόσχα, που αρχικώς είχε σχεδιαστεί για τον Δημήτρη Δρούτσα, πρότεινε να μετατεθεί η συνάντηση γνωριμίας Λαμπρινίδη - Λαβρόφ, αλλά ταυτοχρόνως και να υποβαθμιστεί από κανονική επίσκεψη σε τυπική ολιγόλεπτη επικοινωνία στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

“Κι ως τον Σεπτέμβριο ποιος ζει, ποιος πεθαίνει” έμοιαζαν να λένε οι ρώσοι διπλωμάτες που μετέφεραν το δυσάρεστο μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα, επικαλούμενοι κωμικοτραγικές δικαιολογίες, ότι δήθεν “για τεχνικούς λόγους δεν υπάρχει χρόνος ενημέρωσης και προετοιμασίας του υπουργού Σ. Λαβρόφ για τον νέο υπουργό”, αν και η πραγματική αιτία είναι βέβαια ότι οι δύο υπουργοί δεν θα είχαν και πολλά ουσιαστικά πράγματα να συζητήσουν, άρα προς τι τα έξοδα και η φασαρία;

Για να σωθούν τα προσχήματα της αναβολής της επίσκεψης, που αρχικά είχε κανονιστεί για τις 7 Ιουλίου και κατόπιν μετατέθηκε για τις 5 του μήνα, τα δύο ΥΠΕΞ συμφώνησαν, κατά τις πληροφορίες με ελληνική πρωτοβουλία, να πραγματοποιηθεί χθες Παρασκευή τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών, από τα ανακοινωθέντα για την οποία προκύπτουν, ωστόσο, ακόμη πιο δυσάρεστα συμπεράσματα.

Στις τέσσερις στεγνές γραμμές της ρωσικής ανακοίνωσης αναφέρεται ότι ο κ. Λαβρόφ συνεχάρη τον κ. Λαμπρινίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του και ότι “δόθηκε έμφαση στην αμοιβαία διάθεση για συνεπή προώθηση της συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο”, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι συζητήθηκε “πώς θα αποκτήσουν περιεχόμενο οι επικείμενες ελληνορωσικές επαφές” και πώς θα τελειοποιηθεί τον υπάρχον νομικό - θεσμικό πλαίσιο των διμερών σχέσεων.

Καταγραφή της πτώσης του ελληνικού κύρους

Η ρωσική πλευρά, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν προωθούνται τον τελευταίο καιρό με συνέπεια, αλλά και, πολύ περισσότερο, ότι δεν έχουν και σπουδαίο περιεχόμενο και πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν. Για όποιον επιθυμεί να καταλάβει, το μήνυμα ελήφθη, παρά την εμφανή προσπάθεια της υπηρεσίας Τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ να στρογγυλέψει τις γωνίες και να ωραιοποιήσει με φραστικό lifting το ρωσικό ανακοινωθέν, χωρίς όμως να προσθέσει ούτε μισή πληροφορία αλλά ούτε και μισή γραμμή, ίσως γιατί ποιος να κάθεται Παρασκευή απόγευμα να κάνει εσωτερικό διπλωματικό ρεπορτάζ και ποιος να συντάσσει σχέδια ανακοινώσεων, αφού οι Ρώσοι έκαναν τη δουλειά;

Καλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η εμφανής υποβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων, παρά τις συνεχείς περί του αντιθέτου δηλώσεις των αξιωματούχων μας, αποτελεί μιας μορφής καταγραφή της πτώσης του κύρους της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και στο γεωπολιτικό τρίγωνο, όπου κάποτε Μαξίμου και Κρεμλίνο συνεργάζονταν στενά. Μετά την οριστική, ως φαίνεται, ακύρωση του σχεδίου κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά και της προμήθειας ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα οποιοδήποτε διμερές σχέδιο, επαρκές να ξεκολλήσει τις διμερείς σχέσεις από την πολυετή στασιμότητα.

Πολλοί σχολιαστές δεν αμφιβάλλουν ότι στη ρωσική διπλωματική τακτική των ημερών έναντι της Ελλάδας μπορεί να διαγνωστεί τόσο η διάθεση ανταπόδοσης, κατά το γνωστό “μία σου και μία μου”, για την αδικαιολόγητα άκομψη αναβολή της επίσκεψης Δ. Δρούτσα λίγα μόλις 24ωρα πριν γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και η δυσπιστία για το ότι η ελληνική κυβέρνηση με τη σημερινή της σύνθεση θα μακροημερεύσει.

“Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά”

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις ελληνορωσικές σχέσεις θυμίζουν ότι στη διπλωματία, συχνότερα απ’ ό,τι στη ζωή, “οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά” και καταγράφουν μια σειρά από άτυχες επιλογές της ελληνικής πλευράς, που διαμόρφωσαν τους τελευταίους μήνες μια ατμόσφαιρα καχυποψίας στις διμερείς σχέσεις, αρχίζοντας από τις περιβόητες προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, συνεχίζοντας με την άστοχη κριτική Μπιρμπίλη στην περιβαλλοντική συνείδηση και αισθητική των Ρώσων, και καταλήγοντας στις βλακώδεις και αψυχολόγητες επιλογές του προξενείου μας στη Μόσχα να κάνει καψόνια ακόμη και σε φίλους τού εκπροσώπου Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τους υπερβολικά “μαυριδερούς και μουσουλμάνους” για να αξίζουν μιαν ελληνική βίζα, είτε σε ελληνομαθείς συμβούλους του ρώσου υπουργού Ενέργειας, που έκαναν το λάθος να επιθυμούν να κάνουν οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να εγκαταλείψουν πίσω τους το πέντε μηνών βρέφος τους! Αν άλλοι έκαναν αυτά και άλλα παρόμοια σε έλληνες αξιωματούχους, εμείς τι θα σκεφτόμασταν;


Μείζον πολιτικό ζήτημα, λοιπόν, οι επιθέσεις - χλευασμοί, μούντζες και «γιούχα» στη συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών - κατά πολιτικών; Όχι βέβαια... Θα ήταν κάτι σαν πολιτικό ανέκδοτο μια παρόμοια θεώρηση του θέματος. Αντιθέτως, το ότι υπουργοί και μεγαλοστελέχη έφτασαν σε υψηλότατα επίπεδα δραματοποίησης και υποκρισίας σχεδόν αναγνωρίζοντας... ρόλο σε γραφικούς και τσαρλατάνους που διοργανώνουν ηλίθια γιουρούσια έξω από σπίτια πολιτικών είναι μια ένδειξη πολιτικής παθολογίας.

Το ίδιο ισχύει με την αστόχαστη (και απίστευτη) επίκληση Παπουτσή του ενδεχομένου το ΠΑΣΟΚ να κινητοποιήσει τους οπαδούς του για υπεράσπιση των στελεχών του. Όλοι γνωρίζουν ότι τα φαινόμενα αποδοκιμασίας θα εντείνονται όσο περισσότερο θα προχωρεί η εξαθλίωση μεγάλων λαϊκών μαζών, όσο η αδικία θα γίνεται το κυρίαρχο αίσθημα των Ελλήνων πολιτών.

Τι άλλο μπορεί να περιμένει κάποιος όταν φορολογεί δύο, τρεις και τέσσερις φορές τους ίδιους και τους ίδιους, όταν μειώνει ακόμη και τις άθλιες συντάξεις των 350 ευρώ, όταν καταδικάζει στη μόνιμη ανεργία τεράστιο μέρος του πληθυσμού και όταν εμπεδώνει το καθεστώς «διαρκούς χρεοκοπίας» ως ανάγκη και «σωτηρία της χώρας»;

Ο δρόµος που επέλεξε η κυβέρνηση, είτε από αδυναμία είτε από ανικανότητα είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, είναι καταστροφικός και αδιέξοδος. Καμιά κοινωνία, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να αποδεχθεί τον θάνατό της, όταν μάλιστα συνειδητοποιεί σε όλο και μεγαλύτερη έκταση ότι δεν υποβάλλεται σε ανταποδοτικές θυσίες που κάποτε θα δώσουν θετικό αποτέλεσμα.

Αντιθέτως η πλήρης κατάρρευση της παραγωγής, του εμπορίου και της απασχόλησης, η απαξίωση υγείας και παιδείας, η εκποίηση - με όρους κατάσχεσης - της εθνικής περιουσίας πείθουν όλο και περισσότερους ότι η επιστροφή σε δεκαετίες πείνας και εξαθλίωσης θα έχει πολυετή, αν όχι μόνιμα, χαρακτηριστικά.

Το ερώτηµα πού θα καταλήξουν οι εκδηλώσεις οργής και αγανάκτησης δεν μπορεί, προφανώς, να απαντηθεί σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή απόρριψη θα γίνει το συντομότερο αναζήτηση διεξόδου επιβίωσης και ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν ύστερα να ανακτηθούν...

Πηγή