Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Ιουλ 2011

Από την αρχή οι Ευρωπαίοι εταίροι μας (που φέρονται πια περισσότερο ως αδίστακτοι δανειστές) είχαν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους:

Η «Ελληνική περίπτωση» πρέπει να «αποστειρωθεί» από την υπόλοιπη ευρωζώνη!

Ώστε να μην υπάρξει «μεταδοτικότητα» από δική μας ενδεχόμενη χρεοκοπία, που θα οδηγήσει σε κατάρρευση άλλων χωρών μελών.

Γιατί, αν παρασυρθούν κι άλλες χώρες-μέλη, τότε οι απώλειες του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος θα είναι από πενταπλάσιες ως… υπέρ-δεκαπλάσιες απ’ ότι αν χρεοκοπούσε μόνον η Ελλάδα! Και το ευρώ δεν θα άντεχε…

Όμως, η «καραντίνα» της Ελλάδας δεν δούλεψε. Διότι η Ευρωπαϊκή απόφαση να συμπεριλάβουν τους «ιδιώτες» στη διαχείριση ρίσκου των κρατικών ομολόγων, σήμαινε ότι όλες οι ευάλωτες χώρες μπήκαν στο στόχαστρο των κερδοσκόπων.

Ενώ η ανοιχτή κερδοσκοπία πάνω στα κρατικά ομόλογα τις αποσταθεροποίησε όλες και τις κατέστησε πιο ευάλωτες στη μετάδοση της κρίσης από τη μια στις υπόλοιπες…

Από την μια προσπαθούσαν να βάλουν την Ελλάδα σε «καραντίνα» κι από την άλλη καθιστούσαν «πιο μεταδοτικές» τις συνέπειες ενδεχόμενης κατάρρευσης της Ελλάδας…

Υπάρχει μια ακόμα επιδίωξη. Να πιεστεί η Ελλάδα να δώσει πολύ φθηνά τα σημαντικά περιουσιακή της στοιχεία. Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να απειλείται συνέχεια με χρεοκοπία. Και να πιεστεί να πουλήσει προκειμένου να την αποφύγει…

Το πρόβλημα εδώ, ωστόσο, είναι πως αν όλοι ξέρουν πως θα χρεοκοπήσει η χώρα, κανείς δεν βιάζεται να αγοράσει, αφού πιστεύουν πια ότι λίγο αργότερα όλοι μπορούν να αγοράσουν πολύ φθηνότερα.

Κι από την άλλη πλευρά, αν χρεοκοπήσει η χώρα, τότε η ίδια δεν θα βιάζεται πια να πουλήσει, αφού ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ, θα δώσει ξανά στη χώρα τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνη το χρόνο και τους τρόπους αξιοποίησης της περιουσίας της. Και εργαλεία πολιτικής (εκδοτικό προνόμιο) και περιθώρια ελιγμών που σήμερα δεν έχει…

Συμπέρασμα πρώτο: Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει ακόμα τη χρεοκοπία και το ξεπούλημα, αν αλλάξει δραστικά και το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Συμπέρασμα δεύτερο: οι εταίροι της Ελλάδας, όσο κι αν πιέζουν να συνεχιστεί η σημερινή πολιτική, γνωρίζουν ότι δεν βγαίνει. Κι όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα σύντομα θα το καταλάβουν. Οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί. Μετά τις νέες περικοπές και τη νέα φορολογία (του Μεσοπρόθεσμου) θα το καταλάβουν και οι υπόλοιποι…

Τα «επενδυτικά σχέδια προείσπραξης του ΕΣΠΑ» πέρσι θα βοηθούσαν πολύ. Τώρα από μόνα τους, ελάχιστα μπορούν να βοηθήσουν πια…

Συμπέρασμα τρίτο: όλοι αντιλαμβάνονται ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες στην Ευρωζώνη. Η χρεοκοπία της Lehman brothers θα είναι «παιδικό πάρτι» σε σχέση με αυτά που θα γίνουν στην από δω πλευρά του Ατλαντικού, αν η Ελλάδα καταρρεύσει και συμπαρασύρει κι άλλους.

Και γι’ αυτό τώρα δεν αφήνουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει!

Συμπέρασμα τέταρτο: η στιγμή που όλοι θα είναι έτοιμοι για μια επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου – με έμφαση τη μείωση των φορολογικών συντελεστών – είναι κοντά. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι άκαμπτη στάση εκ μέρους μας στη μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική:

Συμπέρασμα πέμπτο: η κυβέρνηση που θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί επιτυχώς, πρέπει να δώσει σε όλους το εξής μήνυμα: δεν θέλω τη χρεοκοπία της χώρας μου, αλλά μη με φοβερίζετε συνεχώς με χρεοκοπία.

Γιατί αν είναι να με χρεοκοπήσετε αφού μου τα πάρετε όλα, ή να με χρεοκοπήσετε γιατί δεν σας αφήνω να μου τα πάρετε όλα, εγώ προτιμώ το δεύτερο.

– Αν μας χρεοκοπήσουν, αλλά εμείς μείνουμε κύριοι μιας περιουσίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, πολύ σύντομα (τρία ως πέντε χρόνια) μπορούμε όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι ξανά, αλλά να υποκινήσουμε μακροχρόνια ανάπτυξη με πολύ δυναμικούς ρυθμούς.

– Αν αντίθετα μας πάρουν τα πάντα και τελικά μας χρεοκοπήσουν όταν δεν θα μας έχει μείνει τίποτε πια, τότε θα έχουμε χάσει για πάντα και δεν θα μπορέσουμε να σηκωθούμε ποτέ

Τώρα μας πάνε για χρεοκοπία, αφού μας εξαναγκάσουν προηγουμένως σε γενικό ξεπούλημα.

Εμείς μπορούμε ακόμα να αποφύγουμε και τη χρεοκοπία και το ξεπούλημα!

Πώς; Αν τους διαμηνύσουμε ότι προτιμάμε να χρεοκοπήσουμε παρά να ξεπουλήσουμε.

Γιατί με άθιχτη την περιουσία μας, η χρεοκοπία θα είναι μόνο μια «προσωρινή περιπέτεια». Αλλά αν «ξεπουλήσουμε», τότε η χρεοκοπία μας θα είναι αναπόφευκτη και η καταστροφή που θα ακολουθήσει καθολικά και παντοτινή.

– Τελικώς, μόνον όποιος δείξει ότι δεν φοβάται τη χρεοκοπία μπορεί αληθινά να την αποφύγει!

– Μόνον όποιος δώσει αυτό το μήνυμα στην Ευρώπη, μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί επιτυχώς μαζί της.

– Και μόνον όποιος είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με την ευρωπαϊκή ελίτ, είναι σε θέση να σώσει την ενότητα της Ευρώπης.

Που μια αποτυχημένη ελίτ σήμερα υπονομεύει και διαλύει

Η ελληνική περίπτωση είναι απλώς μέτρο της αποτυχίας της.

Και σημείο καμπής για την κρίση της.

ΝΖ

Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας

Προαποφασισμένη σε κορυφαίο επίπεδο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται πως ήταν η εκκένωση της πλατείας Συντάγματος από τους «Αγανακτισμένους» την περασμένη Τετάρτη.

Πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η Real News σχετικά με το περιεχόμενο των συσκέψεων που προηγήθηκαν αλλά και συγκεκριμένες τακτικές κινήσεις των διμοιριών των ΜΑΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, συγκλίνουν σε αυτή τη διαπίστωση, πέρα από τις καταγγελίες των πολιτών που βίωσαν για περισσότερο από 12 ώρες αλόγιστη και αδιάκοπη κατασταλτική βία.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι, κατά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι και το απόγευμα της περασμένης Τρίτης σε επίπεδο στρατηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, δόθηκαν δύο βασικοί κατευθυντήριοι άξονες για τις συγκεντρώσεις των πολιτών γύρω από το Κοινοβούλιο: ο πρώτος να μην εμποδιστούν οι βουλευτές κατά την προσέλευσή τους από τη Βασιλίσσης Σοφίας και το Καλλιμάρμαρο και ο δεύτερος, οι συγκεντρωμένοι της πλατε4ίας να περιοριστούν αριστερά από την Όθωνος, κάτω από τα πεζοδρόμια του Άγνωστου Στρατιώτη και εάν βρεθεί η ευκαιρία, να εκκενωθεί η Αμαλίας και οι διαδηλωτές να συμπιεστούν προς τη Φιλελλήνων.

Συνήθως το περίσσιο θράσος και η αβάσταχτη αλαζονεία της εξουσίας, είναι χαρακτηριστικά αυταρχικών καθεστώτων που δεν έχουν συναίσθηση ότι πλησιάζει το τέλος τους. Γι αυτό και προκαλεί κατάπληξη, όταν τέτοια πολιτικά χαρακτηριστικά, εμφανίζει μια εκλεγμένη κυβέρνηση άβουλων εντολοδόχων που μέχρι προχθές παράπαιε, πότε κλαψουρίζοντας και πότε εκβιάζοντας, ενώ σήμερα πανηγυρίζει δίπλα στα συντρίμμια του πεδίου μάχης που άφησαν οι πραιτωριανοί της.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που σε ρόλο αχυράνθρωπου προίσταται στο ετερόκλητο κοινοβουλευτικό σχήμα της δανειακής υποτέλειας, έχει ασφαλώς κάποια ελαφρυντικά. Αποδεδειγμένα πλέον, διαθέτει μειωμένη συνείδηση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας καθώς και ιδιόρρυθμη αντίληψη του εθνικού συμφέροντος. Σε απλά ελληνικά, βρίσκεται ή υποδύεται ότι βρίσκεται, στο δικό του μαγικό κόσμο. Και δυσκολεύεται να καταλάβει τι συμβαίνει, έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, το γυμναστήριο και τους μοδάτους τόπους κοινωνικής συνεύρεσης, όπου σε λίγο θα περιορίζει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Το πρόβλημα είναι όμως πως μαζί με τον κ. Παπανδρέου, εκτέθηκαν τα τελευταία 24ωρα, κορυφαίοι υπουργοί του, ο πρόεδρος της βουλής, και αρκετά μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων «παλαιών», που έφτασαν να παίζουν τον ρόλο κλακαδόρου-χειροκροτητή του Μεσοπρόθεσμου. Με αποτέλεσμα τον οριστικό διασυρμό μιας ολόκληρης κομματικής παράταξης που είχε ιστορικό παρελθόν, αλλά δεν έχει εχέγγυα πολιτικού μέλλοντος.

Περίσσεψε λοιπόν η αυταρέσκεια, η ματαιοδοξία και η ανέξοδη δημαγωγία, τις τελευταίες μέρες στη βουλή. Όπως άλλωστε η υποτέλεια και η οσφυοκαμψία…

Δεν θα σταθώ σε φαιδρές περιπτώσεις πολιτικών τσαρλατάνων που άλλα έλεγαν το πρωί και άλλα το απόγευμα. Αυτούς θα τους κρίνουν οι ψηφοφόροι τους στην εκλογική τους περιφέρεια.

Κάποιοι άλλοι, σοβαρότεροι υποτίθεται, υπέπεσαν σε βαρύτερα πολιτικά ολισθήματα. Ο Φίλιππος Πετσάλνικος κουρέλιασε τον θεσμικό του ρόλο. Κατά παράβαση του κανονισμού της βουλής, έδωσε ευκαιρία σε ένα θλιβερό κομπάρσο της πολιτικής σκηνής να…απευθύνει διάγγελμα της δεκάρας, εν μέσω της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο, για να δικαιολογήσει την αποκρουστική υπαναχώρηση του. Και η φτηνή αυτή απολογία, χειροκροτήθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα…

Ο κύριος πρόεδρος της βουλής, δεν περιορίστηκε σε αυτή την μικροκομματική εξυπηρέτηση. Με πολιτική δουλοπρέπεια, επέτρεψε και στον νέο αντιπρόεδρο, τον κατ’ ουσίαν επικεφαλής της κυβέρνησης, να απεραντολογεί με αστείρευτα αποθέματα ρητορικού ναρκισσισμού, καταχρώμενος κάθε έννοια κοινοβουλευτικού χρόνου.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, την ώρα που κάποιοι ζηλωτές των δυνάμεων καταστολής έσπαγαν τα κεφάλια ανυποψίαστων διαδηλωτών, έφτανε να απευθύνει πρόσκληση στους «αγανακτισμένους» για συνάντηση στο υπουργείο του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη και τα…οικογενειακά τους προβλήματα θα μπορούσε να διευθετήσει!

Την επομένη της…χημικής καταστολής, ένας άλλος υπουργός, που αρμοδίως κρυβόταν την ώρα του μακελειού, έφτασε σχεδόν να ισχυριστεί ότι η αστυνομία προσέφερε εθνικό έργο επειδή κατέστησε δυνατή την διεξαγωγή της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο και μας γλύτωσε απ΄τη χρεοκοπία. Τρίτος «αρμόδιος» υπουργός τα έβαλε με εθελοντή φαρμακοποιό που περιέθαλψε τραυματίες, ισχυριζόμενος ότι στην ουσία λειτουργούσε ως οπισθοφυλακή των κουκουλοφόρων !

Δεν έχει αξία να προσθέσω παραδείγματα. Σημασία έχει ότι στην κυβερνητική παράταξη, έχει χαθεί κάθε επαφή με την κοινωνία. Και δυστυχώς γι αυτούς, δεν φαντάζονται τι τους περιμένει…

* Δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής”

  • Πολιτειακή εκτροπή αυτής της έκτασης για κατάλυση του πολιτεύματος ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, δεν μπορεί να γίνει χωρίς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ της κυβέρνησης, δικαστικών λειτουργών και της αστυνομίας

Το πολίτευμα, αυτή η ισχνή ολιγαρχική δημοκρατία που έχουμε, καταλύθηκε μέσα σε ένα διήμερο αστυνομικής βίας. Η κυβέρνηση επιτέθηκε με τις οπλισμένες της δυνάμεις στον άοπλο και άμαχο λαό, ρίχνοντάς εναντίον του με όπλα απαγορευμένα ακόμη και από τις διεθνείς συνθήκες πολέμου, και ανοίγοντας κεφάλια και σπάζοντας κόκκαλα αδιακρίτως με απίστευτη αγριότητα. Δεν σεβάστηκαν ούτε τους γέροντες, ούτε τα παιδιά, ούτε τους ήδη τραυματισμένους, ούτε και τους γιατρούς που προσπαθούσαν να τους περιθάλψουν. Μετέτρεψαν την σήραγγα του Μετρό σε θάλαμο αερίων ρίχνοντας ασφυξιογόνα.

Αστυνομικοί με μαύρα κράνη, των οποίων την εθνικότητα δεν δύναται και κανείς να αντιληφθεί με τέτοια περιβολή, εξαπέλυσαν την πιο βίαιη επίθεση που έχουμε δει σε “δημοκρατική περίοδο” (λέμε τώρα) προς τον άοπλο και ειρηνικό λαό, που ασκούσε το δικαίωμά του, όπως απορρέει από το Σύνταγμα, να συνέρχεται “ησύχως και χωρίς όπλα” (αρθρο 11, παρ. 1).

Η κυβέρνηση και οι “αστυνομικοί”(;) αυτοί παραβίασαν βάναυσα το άρθρο 1 του Συντάγματος. Και αυτή η βάναυση κατάλυση του πολιτεύματος, και η επιβολή της βίαιης δικτατορίας προς όφελος των τοκογλύφων και της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου, έγινε μπροστά στα μάτια τηλεθεατών από όλον τον πλανήτη.

Η κατάλυση του πολιτεύματος, καθώς επίσης και η παραβίαση του μισού ποινικού κώδικα από τις δυνάμεις της αστυνομίας που δρούσαν κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, έγινε και μπροστά στα μάτια των εισαγγελέων οι οποίοι ΟΦΕΙΛΑΝ να δράσουν μόλις την αντελήφθηκαν. Και οι οποίοι εισαγγελείς διέπραξαν ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ επιτρέποντας να συμβεί αυτή η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ. Την ίδια ασυγχώρητη παράλειψη διέπραξαν και οι υπηρεσιακοί προϊστάμενοι αυτών των εισαγγελέων όταν αντελήφθησαν την παράλειψη των υφισταμένων τους και δεν εξέδωσαν διαταγή ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ.

Μόνο που όλα αυτά τα παραπάνω ΔΕΝ μπορούν να συμβούν τυχαία.

Δεν μπορούν να συμβούν ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ, χωρίς σχέδιο, χωρίς συνεννόηση μεταξύ όλων αυτών που ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΑΝ για να καταλύσουν το πολίτευμα ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος.

Δεν μπορεί να συμβεί ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ, κατάλυση του πολιτεύματος και κατάλυση του Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, και που να μεταδίδεται live σε όλον τον πλανήτη, χωρίς οι δυνάμεις της εξουσίας να διαπράξουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ των συνωμοτών.

Το Σύνταγμα, άρθρο 120 παρ.3, ορίζει πως: “Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος“.

Και στο ίδιο άρθρο, στην παρ. 4 ορίζει πως: “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.”

“…να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.”

Εχουμε λοιπόν ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ να αντισταθούμε, κατά την Συνταγματική προσταγή, στην ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ κατάλυσης του πολιτεύματος, στην ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ κατάλυσης του Συντάγματος που επιχειρήθηκε με την βία.

Και οφείλουμε, μετά την αποκατάσταση του πολιτεύματος, να δικάσουμε ΣΕ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (εκτός κι αν εμπιστεύεται κανείς ακόμη τούτη την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ δικαιοσύνη όταν με παρόντες τους λειτουργούς της καταλύεται πολίτευμα και Σύνταγμα με τέτοια ευκολία), τους συνωμότες για τα βαρύτατα εγκλήματά τους.

Στην εσχάτη των ποινών.

Θραξ ο Αναρμόδιος

  • Τι ακριβώς ψήφισαν οι Εθνοπατέρες με το Μνημόνιο; Τι ζητάνε από εμάς με απλά λόγια αλλά με... ακριβείς αριθμούς; Πόσο θα μας στοιχήσει; Και πάνω απ όλα, γιατί πρέπει να ντρέπονται οι 155 που ψήφισαν ΝΑΙ στο μνημόνιο
Η μακρο-οικονομία ως επιστήμη εξετάζει μεγάλα μεγέθη οικονομικών δράσεων σε επίπεδο κρατών και μεγάλων οργανισμών. Η μικρο-οικονομία αναλύει και αφορά στα νοικοκυριά, του καταναλωτές και τις επιχειρήσεις μιας χώρας σε ένα «ρηχότερο» επίπεδο!

Για να είμαι πιο ακριβής, η Μακροοικονομία είναι ο τομέας των οικονομικών ο οποίος μελετάει την οικονομία σαν σύνολο, όπως είναι η μελέτη της οικονομίας μιας χώρας ή ενός συνόλου χωρών, σε αντίθεση με την μικροοικονομική η οποία μελετά τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων σε ατομικό επίπεδο.

Το κλασσικό μέτρο της οικονομικής δραστηριότητας μίας χώρας είναι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν (ΑΕΠ). Το ΑΕΠ είναι η αξία των συνολικών αγαθών κα υπηρεσιών τα οποία παράγονται σε μία χώρα.

Πολλοί νομίζουν ότι οι δυο επιστήμες αυτές είναι αντίθετες μεταξύ τους. Ο Ελληνας είναι «μανούλα» στην μικροοικονομία, μιας και γνωρίζει όλες τις τρύπες για να αποφεύγει το βαθύ κράτος και να δραστηριοποιείται στα όρια της νομιμότητας. Δυστυχώς όμως, δεν έχει εκπαιδευτεί ποτέ μα ποτέ από το σχολείο του για τα δεδομένα και την λειτουργία του μακροοικονομικού μεγέθους που ονομάζεται «Ελλάς». Πολύ περισσότερο δεν έχει διδαχτεί τίποτε για το μακροοικονομικό μέγεθος που ακούει στο όνομα «Ευρωζώνη» !

Σαφώς και δεν μπορεί σήμερα, ο μέσος Ελληνας να μάθει οικονομικά από το adalis.gr ! Πρέπει όμως να κατανοήσει επαρκώς, τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα του! Και για να συμβεί αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όρους που κατανοεί και αντιλαμβάνεται! Θα προσπαθήσω λοιπόν να σας περιγράψω τι συμβαίνει στην Ελλάδα, υπεραπλουστεύοντας μεγέθη, πολιτικές και θεωρίες. Φανταστείτε ότι η Ελλάδα, είναι το μαγαζί σας ή αν σας βολεύει καλύτερα, το τσαρδί σας, το νοικοκυριό σας! Και για την απλούστευση θα «στρογγυλέψω» τα νούμερα !

- Το μαγαζί σας εισπράττει κάθε χρόνο 40 (δις ευρώ). Δυστυχώς όμως ξοδεύει 60 (δις)

- Το μαγαζάκι σας έφτασε μετά από 37 χρόνια λειτουργίας, να χρωστά σήμερα 360 (δις). Τεράστιο χρέος αν αναλογιστείτε ότι κάθε χρόνο κερδίζετε μόνο 40 δις !!!

- Κάθε χρόνο, χρειάζεστε 20 δις για να πληρώνετε τόκους . Όχι το κεφάλαιο. Τόκους δανείων.


Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

- Εκτός τους τόκους πρέπει να πληρώνετε και το κεφάλαιο στους δανειστές σας αλλά και τις αλόγιστες γκλαμουριές που κάνει το ελλειμματικό μαγαζί σας. Τουτέστιν, χρειάζεστε 20(δις) για τόκους, 40 (δις) για το κεφάλαιο και άλλα 20(δις) για το έλλειμμα που έχετε μιας και εισπράττετε 40 από τους πελάτες αλλά ξοδεύετε 60 όπως προείπα.

Συνολικά λοιπόν, κάθε χρόνο χρειάζεστε: 20 για τόκους+40 για κεφάλαιο+20 για το έλλειμμα = 80δις κάθε χρόνο.

Τόσα πρέπει να βρίσκετε κάθε χρόνο για να διατηρείτε το μαγαζί σας.
Δυστυχώς όμως , εσείς εισπράττετε μόνο 40 ενώ χρειάζεστε όπως βλέπετε 80 !!!

Όπως καταλαβαίνετε, όσο συνεχίζεται αυτό το μαγγανοπήγαδο, έχει ως αποτέλεσμα να υπερχρεώνεται το μαγαζί σας και η κατάσταση να χειροτερεύει αφού επί 37 χρόνια η παραγωγή σας αντί να αυξάνεται μειώνεται και η πελατεία σας , σιγά –σιγά σας εγκαταλείπει.
Θα σας πω τώρα μια μεγάλη αλήθεια.

Ξεχάστε για λίγο ότι μιλάμε για το μαγαζάκι σας και θεωρείστε ότι πρόκειται για μια χώρα που λέγεται Ελλάδα. Την χώρα μας. Οπου κατοικούν 10.000.000 πολίτες. Νέοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι. Όλοι μαζί είμαστε 10.000.000

Ξεχάστε τα χρέη που έχετε ως ιδιώτες. Ξεχάστε τα χρέη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Η χώρα χρωστάει 360 δις Ευρώ και αν σε αυτό προσθέσουμε άλλα 140 δις που λένε ότι θα πάρουμε ως νέο δάνειο, τότε θα χρωστάμε περίπου στο 500 δις κάποια στιγμή. Αν διαιρέσετε το χρέος με το 10.000.000 που είναι ο πληθυσμός, τότε σε κάθε κεφάλι αναλογούν 50.000 ευρώ. Κάθε παιδί που κυοφορεί ΤΩΡΑ μια μάνα, χρωστά ... από την κοιλιά της 50.000 Ευρώ! Και αυτό πριν καν ανασάνει και αρχίσει και αντιμετωπίζει τα βάσανα!

Είναι γνωστό, ότι το δημόσιο χρέος μιας χώρας, το πληρώνουν οι πολίτες.

Πως γίνεται αυτό;

Είτε με την επιβολή άμεσων φόρων είτε κάθε φορά που βάζετε βενζίνη ή αγοράζετε προϊόντα από τα μαγαζιά! Κάθε τι που κάνετε, φορολογείται άμεσα ή έμεσα με τον ΦΠΑ κυρίως.

ΣΥΝΕΠΩΣ, αυτά τα 50.000 ευρώ που χρωστά ένα αγέννητο παιδί σήμερα, κάποια στιγμή θα κληθεί να τα πληρώσει. Μέχρι να κάνει δική του οικογένεια, τα πληρώνει ο μπαμπάς και η μαμά!

Για μια τετραμελή οικογένεια λοιπόν, ένα τυπικό ζευγάρι Ελλήνων με δύο παιδιά δηλαδή, υπάρχει ένα κόστος 200.000 πάνω από το κεφάλι του, το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να το πληρώσει.

Αυτό είναι το Δημόσιο χρέος που αναλογεί σε κάθε πολίτη και για μια τετραμελή οικογένεια ανέρχεται σε 200.000 ευρώ!

Αν λοιπόν υποτείθεται ότι σας ξαναδανείζουν αυτό το ποσό με 5% , τότε κάθε χρόνο πρέπει να πληρώνετε τόκους ύψους ... 10.000 Ευρώ χωρίς να μιλάμε για το κεφάλαιο! Που θα τα βρείτε ;;;

Με απλά λόγια, εκτός τις κάρτες που χρωστάτε, τα στεγαστικά σας δάνεια, τα δάνεια της επιχείρησής σας, τα δανεικά που μπορεί να έχετε πάρει από τους φίλους σας, ΧΡΩΣΤΑΤΕ από την αρχή που γεννιέστε 50.000 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καταβάλλετε πάση θυσία στο κράτος κι αυτό με τη σειρά του στους διεθνείς τοκογλύφους!!! Κι αν δεν μπορέσετε εσείς θα τα πληρώσουν τα παιδιά σας ή πιθανόν τα εγγόνια και τα δισέγγονα σας! Αλλά κάποια στιγμή … κάποιοι θα τα πληρώσουν!!! Το σίγουρο είναι ότι όσο δεν τα έχετε, η τετραμελή οικογένεια θα καλείτε κάθε χρόνο να καταβάλει τόκους ύψους 10.000 ! Αυτό σας ζητάει στην ουσία, κάθε ένας που ψήφισε ΝΑΙ στο μνημόνιο !!!!!

Ο Ελληνας ήξερε πάντα τι να κάνει με το ιδιωτικό του χρέος. Ηξερε πάντα πως θα λύσει τα ιδιωτικά του προβλήματα! Αυτό που δεν ήξερε και για την ακρίβεια δεν είχε φανταστεί ποτέ του, οπότε δεν το είχε συμπεριλάβει στους υπολογισμούς του, είναι ότι κάποια στιγμή θα κληθεί να πληρώσει και το μέρος του δημοσίου χρέους που του αναλογεί! Και αυτό, εδώ και 37 χρόνια μεγάλωνε διαρκώς!

Δεν είχε φανταστεί δηλαδή ποτέ, ότι σε κάθε ευρώ που θα ξοδεύει για τις ανάγκες και τα αγαθά του, θα χρειαστεί να πληρώνει το 1/4 στο δημόσιο χρέος άμεσα με τον ΦΠΑ και άλλο 1/4 έμμεσα στους διεθνείς τοκογλύφους ! Ενα χρέος για το οποίο δεν φταίει ο ίδιος αλλά οι κάθε λογής Πάγκαλοι που δεν φρόντισαν να τον εκπαιδεύσουν ! Αντίθετα τον οδήγησαν στο σκοτάδι και τον έκαναν να πιστέψει ότι για μια ζωή , το κόμμα θα του βρίσκει δουλειά και το κράτος θα του δίνει δάνεια για «να την βγάζει»!

Τώρα ξεχάστε το ιδιωτικό σας χρέος πάλι και πάμε ξανά στο μαγαζάκι που λέγεται Ελλάς !!!

Ξαναδείτε τα νούμερα και πάμε να δούμε τι ψήφισαν οι βουλευτές μας με το μνημόνιο. Τι ζητάνε ακριβώς από το μαγαζάκι των 360 δις χρέος που θα φτάσει σύντομα κοντά στα 500 δις !

Πάμε να δούμε τι σημαίνει το μνημόνιο για κάθε σπίτι , για κάθε μαγαζί !!

- 500δις χρέος /10.000.000 = 50.000 ευρώ χρέος το κεφάλι κάθε χρόνο
- 40δις εσοδα/10.000.000 = 4.000 ευρώ έσοδα για κάθε πολίτη το χρόνο
- 80δις εξοδα/10.000.000 = 8.000 ευρώ έξοδα για κάθε χρόνο


Αρα κάθε χρόνο θα πρέπει να βρίσκετε επιπλέον 4.000 για να καλύπτετε την τρύπα !

Που θα βρίσκετε 4 χιλιάρικα ;

Μάλλον θα πρέπει να βρείτε μια νέα δουλειά! Αλλά με την ανεργία να πλησιάζει το 20%, πως θα γίνει αυτό; Αν έχετε μαγαζί πρέπει να αυξήσετε τους πελάτες σας. Αλλά πως θα γίνει αυτό αν η κατανάλωση συρρικνώνεται όλο και περισσότερο;

Η λύση του επιπλέον δανεισμού, το μόνο που κάνει είναι να χειροτερεύει τα πράγματα αφού θα αυξάνονται τα χρεολύσια ενώ επειδή θα μειώνεται η παραγωγή σας, το χρέος ως ποσοστό (επί του ΑΕΠ) θα φαίνεται πιο αυξημένο! Μπορεί δηλαδή να μειώνεται σε απόλυτους αριθμούς το χρέος ή ακόμη και το έλλειμα, αλλά ως ποσοστό θα αυξάνεται διότι θα «πέφτει» το ΑΕΠ!

Η μόνη περίπτωση που φαντάζει εφικτή είναι η μετάθεση του χρέους από τα επόμενα τρία έτη σε ένα επίπεδο τριακονταετίας! Αλλά θα το επιτρέψουν αυτό οι δανειστές; Κι αν το επιτρέψουν, φαντάζεστε πόσο ληστρικό επιτόκιο θα φορτώσουν στις πλάτες σας;

Συνεπώς, το Μνημόνιο, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η παραδοχή και η υπογραφή, ότι ο Ελληνας πρέπει από σήμερα να βρίσκει τα διπλάσια λεφτά κάθε χρόνο για να μπορέσει να λειτουργήσει το περίφημο σχέδιο εξόδου από την κρίση! Αυτό υπέγραψαν οι εθνοπατέρες και οι Εθνομητέρες!

Υπέγραψαν δηλαδή κάτι το οποίο ΔΕΝ είναι δυνατόν να συμβεί!

Αρα γιατί το υπέγραψαν; Διότι στην παρούσα φάση έτσι τους υποχρέωσαν να κάνουν. Για να αγοράσει χρόνο η Ευρώπη και το Ευρώ ως νόμισμα, πριν καταρρεύσει!

Αυτή τη στιγμή Γερμανία και Γαλλία «στήνονται» δομικά για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ζώνης του Ευρώ και ως κυματοθραύστη χρησιμοποιούν την Ελλάδα! Και όσο αντέχει η Ελλάδα αυτοί εργάζονται προς την κατεύθυνση που σας είπα. Μόλις καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταστραφεί και το Ευρώ! Με ότι αυτό συνεπάγεται. Την μπόρα δηλαδή, θα την φάμε εμείς ούτως ή άλλως! Και όλα δείχνουν ότι θα είμαστε απροετοίμαστοι για το ενδεχόμενο αυτό!

Υπολογίζω ότι μετά τον Οκτώβριο του 2011 η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει απίστευτα αρνητικά νούμερα σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, τα οποία όμως θα ανακοινωθούν (όπως πάντα) πολύ αργότερα ! Και μάλιστα σε όλους τους δείκτες είτε Μικροοικονομικούς είτε Μακροοικονομικούς!
Και η περίοδος μέχρι τότε είναι κρίσιμη! Η θα μετακυλήσουν τα πλεονάσματα τους οι Βόρειοι στους Νότιους, και θα σωθεί η Ευρώπη ή πάμε για ολοσχερή καταστροφή του Νότου και το τέλος του Δυτικού Κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα!

Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα πρέπει οι Βόρειοι να επενδύσουν όχι με «πλαστά» ή πλασματικά δάνεια που αποτελούν λογιστικές εγγραφές στις τράπεζες αλλά με νέο ζεστό χρήμα που προέρχεται από την Ανάπτυξη, φέρνοντας στην Ελλάδα εργοστάσια και παραγωγικές δυνάμεις!

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το κάνουν όμως!

Αρα,

Η Ελλάδα, πρέπει να κάνει ΑΜΕΣΑ εκλογές, να προκύψει μια νέα Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να καταγγείλει την σύμβαση του δανείου των 110 δις ευρώ ως παράνομη και αποικιακή και να ζητήσει την από κοινού αντικατάστασή της με μια νέα σύμβαση που δεν θα αναγκάζει τον Ελληνα σε αυτοκτονία, ζητώντας του να ζει με 4.000 το χρόνο και ταυτόχρονα να χρειάζεται 8.000 για να πληρώνει τα σπασμένα!

Οι ευρωπαίοι θα πουν ΝΑΙ!

Η Δύση μας διάλεξε για πειραματόζωο και πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε τα χειρουργεία των Νεοναζί του Τέταρτου Ράιχ! Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε για τα επόμενα 70 με 100 χρόνια η Ελλάδα θα σέρνεται έρμαιο των διαθέσεων τους!

Εκτός κι αν πιστεύετε ότι οι 155 που ψήφισαν ΝΑΙ στο μνημόνιο θα καταφέρουν να σας βρουν μια έξτρα εργασία έτσι ώστε να βγάζετε, τα επιπλέον 4.000 !

Είπε κανένα κομματικό στέλεχος τίποτα;

Καταλάβατε τώρα κύριοι εθνοπατέρες και κυρίες Εθνομητέρες τι ψηφίσατε;

Δεν σας ακούω!!!

Πάρτε το μηδέν γιατί πλέον δεν έχετε... καθόλου σήμα!!!

-----------------

* Ο Γιώργος Γ. Αδαλής είναι Οικονομολόγος, Μηχανικός Η/Υ και ιδρυτής των AegeanTimes Internet Media
  • Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς
Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου σαν ανεξάρτητο κράτος πριν μερικά χρόνια αποτελεί γεγονός που αργά ή γρήγορα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και θα περιπλέξει περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στα Βαλκάνια.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Αλβανικό αλυτρωτισμό που προωθείται υπό την ανοχή των ΗΠΑ. Η ύπαρξη πολλών μικρών κρατιδίων-προτεκτοράτα αποτελεί τον απώτερο στόχο των ΗΠΑ αλλά και γενικότερα της Δύσης στα Βαλκάνια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα η προκλητικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες όσον αφορά τη σταθερότητα στη περιοχή. Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει/αγνοήσει την οικονομική διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκάνια εν μέσω της δικής μας αδυναμίας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για να αντιμετωπίσει ένα κράτος τέτοιου είδους προκλήσεις, θα έπρεπε εγκαίρως να είχαν παρθεί μέτρα που θα «έκοβαν» μία και καλή τη διάθεση αυτών που τα προκαλούν. Μέτρα δραστικά, μέτρα με νόημα, που θα αποσαφήνιζαν τις θέσεις, προθέσεις αλλά και διαθέσεις μας.
Ωστόσο στην Ελλάδα οι έννοιες πρόληψη και ο σχεδιασμός, κυρίως στα εθνικά θέματα, είναι άγνωστες όπως επίσης έννοια άγνωστη είναι και ο σεβασμός στους 5.000.000 «ενοχους» Έλληνες που τόλμησαν να μην κατοικούν στην Αθήνα. Μέσα σε αυτούς τους «ενοχους» Έλληνες, υπάρχουν κάποιοι πιο…«ένοχοι» που κατοικούν στη Θράκη και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου αριθμούν περί τους 350.000 κατοίκους. Το 70% είναι χριστιανοί ενώ το υπόλοιπο 30% μουσουλμάνοι. Η συνθήκη της Λωζάνης που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923 αναφέρει κάποια άρθρα περί προστασίας των μειονοτήτων, και θρησκευτικών ελευθεριών, τα οποία έγιναν σεβαστά και τηρήθηκαν από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Τουρκία δεν έκανε το ίδιο στη Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και τη Τένεδο. Το ότι η Ελλάδα αδιαφόρησε και δεν στήριξε όσους διώχτηκαν στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ίδιο αδιαμφισβήτητο είναι πως συνεχίζει να αδιαφορεί και για όλους όσους κατοικούν στη Θράκη μας. Τα γεωγραφικά όρια της Τουρκίας ναι μεν βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου, ωστόσο η ταχτική και η πολιτική που ασκεί ουσιαστικά το γειτονικό κράτος, παραπέμπει στη προσπάθεια μιας συγκυριαρχίας στη Θράκης μας.

Η ύπαρξη ενός μορφώματος στη Θράκη μας, με το όνομα Τούρκικο προξενείο έχει ρόλο υπονομευτικό και δεν σέβεται την «Σύμβαση της Βιέννης επί των προξενικών σχέσεων» που συντάθηκε στις 24 Απριλίου το 1963, υπογράφηκε από την Ελλάδα το Φεβρουάριο του 1975, και από τη Τουρκία το Φεβρουάριο του 1976. Στο άρθρο 55 αυτής ορίζεται:
«Υπό την επιφύλαξιν των προνομίων των και των ασυλιών πάντα τα πρόσωπα άτινα απολαύουν των προνομίων τούτων και ασυλιών, έχουσι υποχρέωσιν όπως σέβωνται τους νόμους και κανονισμούς του κράτους διαμονής. Έχουσιν ωσαύτως υποχρέωσιν όπως μη αναμειγνύωνται εις τας εσωτερικάς υποθέσεις του κράτους τούτου».
Και συνεχίζει στη δεύτερη παράγραφο…

«Οι προξενικοί χώροι δεν χρησιμοποιούνται κατά τρόπον μη συμβιβαζόμενον προς την άσκησιν των προξενικών καθηκόντων»!

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, το Τούρκικο προξενείο χρηματοδοτεί οτιδήποτε το ανθελληνικό, «φακελώνει» όσους αντιτίθεται στα σατανικά του σχέδια, επιβουλεύεται την εθνική μας συνοχή και κυριαρχία, όπως επίσης προσπαθεί να υφαρπάξει Ελληνικές περιουσίες. Η αντίδραση των Ελληνικών κομμάτων χρόνια τώρα ενάντια σε αυτή τη στάση ήταν και είναι άξια απορίας.

Αδιαφορούν για όλους και για όλα, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους ψήφους των κατοίκων της Θράκης με διάφορα τεχνάσματα, και συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στις προκλήσεις. Μάλιστα κάποιες φορές η ψηφοθηρία οδήγησε τους Έλληνες πολιτικούς να σιωπήσουν και να σιωπούν όταν κάποιοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνεχίζουν να ονομάζουν τους εκεί μουσουλμάνους, ως Τούρκους, ενώ την ίδια στιγμή χωρίς ίχνος ευαισθησίας, δεν πήραν σαφή θέση ενάντια στη προσπάθεια του Τουρκικού προξενείου που επιχειρεί την υφαρπαγή Ελληνικών περιουσιών, με σκοπό να δημιουργήσει μια «συνέχεια» στη Τουρκική επικράτεια.

Η άνθηση και η οικονομική ευημερία μιας περιοχής, σημαίνει αναβάθμιση αυτής, έδαφος για επενδύσεις, λιγότερη ανεργία και ευοίωνο μέλλον. Ωστόσο τα στατιστικά σε αυτή τη περίπτωση δείχνουν άλλα. Εδώ τη «μερίδα του λέοντος» την κατέχουν κύκλοι που εξαρτώνται από την Άγκυρα, και όχι οι Έλληνες.

Έλληνες πολιτικοί σταματήστε να στρουθοκαμηλίζετε και βάλτε ένα τέλος στο βρώμικο ρόλο του Τουρκικού προξενείου, εκμεταλλευόμενοι τη «Σύμβαση της Βιέννης επί των προξενικών σχέσεων».

Έλληνες πολιτικοί επιτέλους καταλάβετε για ποιο ρόλο σας ψηφίσανε αυτοί που το έκαναν.
Και για να τελειώνουμε, Έλληνες πολιτικοί αντιληφθείτε πως… όταν έχεις δύο παιδιά πρέπει να τα αγαπάς το ίδιο.Πολλαπλά χτυπήματα δέχεται η Θράκη, την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται στην χειρότερη μορφή κατοχής από την Τρόικα. - Η Τουρκία την ίδια ώρα, ξετυλίγει την μακροχρόνια πολιτική της για να μετατρέψει την Θράκη σε... παροικία της.

Κρίσιμη η κατάσταση της χώρας μας, εθνικός προβληματισμός, πυρετώδες καλοκαίρι με άγνωστες εξελίξεις.

Η Ελλάδα μας βρίσκεται στην χειρότερη μορφή ξενοκίνητης κατοχής. Με κυβέρνηση που μεθοδευμένα την οδηγεί στην καταστροφή και τον αγανακτισμένο λαό σε απόγνωση αλλά και συσπείρωση.

Η Ελλάδα έρμαιο των λαθρομεταναστών. Χαρακτηριστικό το αμερικανικό σλόγκαν “εάν περάσετε τα ελληνικά σύνορα παράνομα, αποκτάτε περισσότερα δικαιώματα από τους Έλληνες”.

Κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη με αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του ανθρώπου, πραγματοποίησαν αυτοψία 18-20 Μαρτίου 2011 στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών Ροδόπης και Έβρου.

Κλιμάκιο Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επισκέπτονται τα κέντρα υποδοχής.

Μόνον τους τρεις πρώτους μήνες του 2011 από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου πέρασαν στην Ελλάδα 5.281 λαθρομετανάστες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δημιουργηθούν 4 νέα κέντρα υποδοχής 400-700 ατόμων. Δύο εξ αυτών στην Θράκη.

Ερωτώ τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη “ποιο θα είναι το εθνικό συμφέρον;” γιατί αναφέρει “δεν πρέπει να αντιδράσουν οι Θρακιώτες στην δημιουργία των”.

Πόσο επικίνδυνη η επιλογή των κέντρων δίπλα στα τουρκικά σύνορα! Τι προμηνύουν όλα αυτά; ¨ταν η περιφρούρηση είναι ελλιπής!

Στις 20 Μαΐου Τούρκοι δουλέμποροι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν με βάρκες 97 λαθρομετανάστες. Με κατ΄ επανάληψη πυροβολισμούς κατά των τριών Ελλήνων αστυνομικών και δύο ανδρών της Frontex. Μετά επικοινωνίας με το κέντρο, το κλιμάκιο ενέδρας πήρε εντολή να απομακρυνθεί από το σημείο.

Έτσι χάρη “φιλίας”, τους αφήνουμε να περνούν ανενόχλητα και οδηγούνται προς Αθήνα. Μέχρι πότε θα γίνεται κατάληψη της Ελλάδος από Ασιάτες ισλαμιστές!

Ο περιβόητος φράχτης των 12,5 χλμ στον Έβρο είναι στις υποσχέσεις. Δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η τοπογραφική αποτύπωση, ούτε η γεωτεχνική έρευνα.

Προτείνεται τα έξοδα κόστους 4.800.00 ευρώ να τα αναλάβει το ταμείο ΕΕ Εξωτερικών Συνόρων.

Με την τροποποίηση της Συμφωνίας Σέγκελ στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 Ιουνίου, πρέπει να εισηγηθούν οι αρμόδιοι τον αυστηρό έλεγχο στις ούλες εισόδου με την Τουρκία.

Εφ' όσον και οι Γερμανοί λένε, θα αποσύρουν την ομάδα Frontex λόγω κόστους και θα επαναφέρουν τον έλεγχο διαβατηρίων στα εσωτερικά σύνορα των χωρών – μελών.

Το Περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή για την κατάθεση προτάσεων στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το μεταναστευτικό.

Είναι το μέγιστο επικίνδυνο από πολλών ετών προγραμματισμένο σχέδιο, στην απογύμνωση της Ελλάδος:

Την μεταφορά επιδοτουμένων επιχειρήσεων στις γείτονες χώρες, την τεχνητή οικονομική κρίση και την υποδούλωση μας στο ΔΝΤ, την αύξηση της ανεργίας, την αποδημία των νέων μας στο εξωτερικό και την κυβέρνηση που θέλει να πουλήσει τα υπάρχοντα της Ελλάδος.

Είναι δυνατόν να έρχεται επίσκεψη στην Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τις δύο από τις τρεις ημέρες να είναι ιδιωτική επίσκεψη στην Θράκη με τους πολυπληθείς διπλωμάτες!

Κανένας εκ των υπουργών δεν έδειξε ενοχλημένος “Σιγά όλοι κοιμούνται”. Αλωνίζουν τα χωριά Ροδόπης και Ξάνθης με τον Τούρκο πρόξενο και τους ψευτομουφτήδες και δίδουν κατευθύνσεις και ενθάρρυνση.

Την 14η Μαΐου η Θράκη εορτάζει την 91η επέτειο της Απελευθέρωσης της, με επιτυχείς επταήμερες εκδηλώσεις τοπικών καλλιτεχνών. Έχει κληθεί να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προτίμησε να παρευρεθεί στην παρέλαση του Διδυμότειχου. Γιατί!!!

Δεν θέλουν να προβληματίζουν τον Τούρκο Πρόξενο στο ελληνικό έδαφος. Προς κυβερνά στην Διοικητική Πρωτεύουσα της Θράκης;;; “Απαιτούμε τον σεβασμό της Ελληνικής Θράκης, της Πατρίδος μας από κάθε ξένη επιβουλή και δάκτυλο ανθελληνικό”.

Το μεταναστευτικό εντάσσεται στους στόχους του πανισλαμισμού της Ευρώπης. Με τη νέα προσέγγιση ο Νταβούτογλου το ονομάζει “στρατηγικό βάθος” με γνώμονα την ενσωμάτωση των γειτονικών περιοχών με την Τουρκία.

Στις 25/4/2011 πραγαμτοποιήηκε συνέδριο στη μνήμη του Σαδίκ Αχμέτ στο Πανεπιστήμιο Γαζί της Άγκυρας. Με θέμα “τον τουρκισμό στην Δυτική Θράκη” με την σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης και την φωτογραφία του.

Την πρωτομαγιά με πρωτοβουλία του “Κέντρου Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού” κατόπιν αιτήματος παραγόντων Ρόμα του Δροσερού Ξάνθης και χρηματοδότηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, έγινε ομαδική περιτομή 71 παιδιών 8-16 ετών από Τούρκους γιατρούς στη μνήμη του Σαδίκ.

Η Ελληνική Πολιτεία παραδίδει ακόμη μια γενιά Ελλήνων Ρόμα στην καταπιεστική κηδεμονία του τουρκικού προξενείου.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο. Στην Ελλάδα υποβαθμίζουν κάθε ιστορική μνήμη, θέλοντας να την εξαλείψουν.

Αντιθέτως οι Τούρκοι την αναζωογονούν, την ημέρα αυτή ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα. Πραγματοποιούν σωρεία εκδηλώσεων, θεωρώντας την Θράκη δικό τους προτεκτοράτο:

Σύλλογος Κλασσικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης κρατά ισχυρούς δεσμούς. Μεταφέρουν χώμα από το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, με παραλαβή στα Ύψαλα κατόπιν μεγάλων τιμών.

Ο Αντιπρόεδρος της άτυπης Συμβουλευτικής Επιτροπής “Τουρκικής” Μειονότητας Δυτικής Θράκης λέει: “ Ο αγώνας ελευθερίας και ανεξαρτησίας των Τούρκων ξεκίνησε ακόμη μια φορά”. Την ίδια ημέρα 60 τελειόφοιτοι διπλωμάτες της Τουρκίας αλωνίζουν την Θράκη.

Πως είναι δυνατόν 49 άτομα αλεβίτικων χωριών συνοδευόμενα πήγαν στην Άγκυρα να προσκυνήσουν το μαυσωλείο του σφαγέα Κεμάλ;

Πως ενεργεί και δραστηριοποιείται το Τουρκικό Προξενείο ανενόχλητα με τον μανδύα του πολιτισμού στην τουρκοποίηση των Πομάκων και Ρόμα!

Την ημέρα τιμής της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου επέλεξε και η κ. Ερντογάν, σύζυγος του Πρωθυπουργού της Τουρκίας να επισκεφθεί την Θράκη Ιδιωτικώς.

συνοδευόμενη από τον Υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς δεκάδων βουλευτών και άλλων προσκεκλημένων, για την τελετή περιτομής του εγγονού του Αχμέτ Σαδίκ, εξτρεμιστού της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η κ. Εμινέ Ερντογάν έφερε τον νεοϊσλαμισμό στην Θράκη με την πολύχρωμη μαντίλα την οποία υιοθέτησαν μουσουλμάνες μοντέρνα ενδεδυμένες.

Η ίδια η Τουρκία δεν συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις λόγω πρωτοκόλλου του κεμαλικού κοσμικού καθεστώτος. Κατάφερε με την προεκλογική της επίσκεψη να αναζωπυρώσει και επεκτείνει το Ισλάμ στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Επικρατείας στο γεύμα της άτυπης Συμβουλευτικής Επιτροπής στέλνει το μήνυμα “να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Η Δυτική Θράκη δεν είναι ορφανή. Αυτή η περιοχή είναι πιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη και την άγκυρα... οι οικονομικές σχέσεις ορίζουν τις πολιτικές...”.

Το θέμα Θράκη με την ισλαμική μαντίλα παίρνει διαστάσεις. Συνέδριο με θέμα “Το Ισλάμ στην Ελλάδα” 11 Ιουνίου στην Αθήνα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς – Καστορίας 34-36. Μεταξύ των ομιλητών η κ. Θάλεια Δραγώνα.

Η Τουρκία αναπτύσσει μακροχρόνια πολιτική και αποβλέπει σε ένα ηγετικό περιφερειακό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή όχι μόνον των Βαλκανίων, την Ανατολική Ευρώπη και Δυτική Ασία.

Προ του 2001 βρισκόταν σε οικονομική πτώση. Με την άφιξη του Κεμάλ Ντερβίς (ήταν αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον) και δανεισμό 16 δις δολάρια από το ΔΝΤ, την μείωση στο 10% της φορολογίας των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα προσέλκυση νέων επενδυτών. Είναι μια από τις νέες αναδυόμενες αγορές τώρα.

Η Ελληνική κυβέρνηση γιατί ενεργεί καταστροφικά και μας οδηγεί στην άβυσσο;

Που είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης για το αντισυνταγματικό μνημόνιο; Που είναι η προστασία των Ελλήνων από τις κλοπές και εγκληματικές ενέργειες;

Που είναι η προστασία της χώρας μας από τους λαθρομετανάστες; Που είναι η προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας; Και αυτή την χώρα που έχουμε την έχουν υποθηκεύσει, με τα δις εκατομμύρια που περιέργως πολλαπλασιάζονται.

Όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα σε πειραματικό στάδιο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και θα επεκταθεί στην ΕΕ.

Θεωρούν την Θράκη παροικία τους οι Τούρκοι και όχι μόνον, επεκτείνονται μέχρι και την Θεσσαλονίκη. Θα τους αφήσουμε να επισημοποιήσουν την συνδιοίκηση;

Θα χαρίσουμε την Θράκη έτσι στους Τούρκους; Ακόμα το αίμα των σφαγιασθέντων είναι νωπό. Τι λέτε;

Είναι δική μας ευθύνη και υποχρέωση όλων.

Όλοι οι πολίτες ενωμένοι στο εγερτήριο σάλπισμα, να σώσουμε την Θράκη για να σωθεί η Ελλάδα.

Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει γιατί το θέλει ο Θεός.


Το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, προερχόμενος από την Αθήνα, όπου συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Τον πρόεδρο του λαϊκού ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας (CHP), υποδέχθηκε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Χουσεΐν Οζντεμίρ, ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αναχώρησε οδικώς για τη Θράκη.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας, με το δήμαρχο Ιάσμου, θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, ενώ σήμερα το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο, που θα δοθεί με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Εδώ επιβεβαιώνεται η παροιμία, "μπάτε σκύλοι κι αλέστε...", ενώ ο Γιώργος κάνει κανό!

Όταν το μεσημέρι της Τετάρτης καιγόταν η Αθήνα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μπάνιο στην Αστέρα της Βουλιαγμένης. Και μετά πήγε στο γυμναστήριο. Και την Πέμπτη, αντί να έρθει στη Βουλή, πήγε στη «Σμαράγδα» στην Πεύκη για ψαρικά. Πέρασε δηλαδή δύο ήσυχα μεσημέρια, γυμνάσθηκε, δροσίσθηκε, απόλαυσε φαγητό – ίσως έφαγε και παντεσπάνι.

Δεν είναι (μόνο) ο Γιώργος «αλλού». Είναι και το ΠΑΣΟΚ. Η μετατροπή ενός λαϊκού κόμματος σε κόμμα – μηχανισμός εξουσίας (με χαρακτηριστικά Μεξικού) έχει ως αποτέλεσμα την λειτουργία του στο κενό, στο δικό τους κόσμο. Έτσι η κρίση των τελευταίων 20 ημερών (ανασχηματισμοί, παραιτήσεις, ψηφοφορίες, καταψηφίσεις κ.λπ.) λύθηκε με την ανακατανομή της εξουσίας στο πλαίσιο των εσωτερικών ισορροπιών του κόμματος (ο ΓΑΠ πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος νούμερο «υπερδύο», οι άλλοι δελφίνοι να περιμένουν ριγμένοι, οι βουλευτές που φώναζαν πειθάρχησαν όταν ο ηγέτης τους πήρε αυτά που ήθελε).

Όμως το πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα δεν ήταν οι εσωτερικοί συσχετισμοί της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες χειροτέρευσαν. Η ασκούμενη πολιτική επενδύθηκε με μπόλικη αστυνομική βία με εμφανή την ύπαρξη παρακρατικών δυνάμεων. Για λίγες ημέρες δημιουργήθηκαν συνθήκες κοινωνικής και πολιτικής ανωμαλίας.

Το κυριότερο όμως είναι ότι η καθημερινότητα του πολίτη δεν συμπεριλαμβάνει κανένα από τα στοιχεία που είδαμε ότι αφορούν την καθημερινότητα του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών βουλευτών. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα, που αγγίζει τα όρια της διαβίωσης («λεφτά δεν υπάρχουν» που θα έλεγε ο Γιώργος), την στιγμή που οι εκπρόσωποί τους στη Βουλή χαράσσουν «μεγαλόπνοες» πολιτικές και ασκούνται στην ανάπτυξη γενικοτήτων ως δήθεν στρατηγικές ανάπτυξης και οράματος για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Πρόκειται για δύο ασύμπτωτες πορείες. Αυτή είναι μία ιστορική πολιτική αντίφαση που θα την λύσουν μόνο οι κάλπες.

Κ. Βολεμένος

Ο επόμενος Στολίσκος που οι ελεύθεροι άνθρωποι όλου του Πλανήτη θα οργανώσουν δεν θα είναι για την Ισραηλινοκρατούμενη Γάζα αλλά την Ισραηλινοκρατούμενη Ελλάδα. Όποιος θέλει να κωφεύει ακόμα μετά το Πραξικόπημα του ΠΑΣΟΚ και τις προσωπικές ευχαριστίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου στον Παπανδρέου , ας το κάνει, αλλά να γνωρίζει ότι τώρα πια η σιωπή για την καταστρατήγηση όλων των Συνταγματικών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίσταται ο ελληνικός λαός από την 29η Ιουνίου, είναι το ίδιο ένοχη με τα εγκλήματα των πραξικοπηματιών του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Η Ελλάδα δεν έχει Χούντα. Η Ελλάδα δεν είναι πια προτεκτοράτο. Η Ελλάδα είναι μια καινούργια Λωρίδα της Γάζας που δυστυχώς δεν έχει ούτε καν την υποστήριξη καμίας παγκόσμιας οργάνωσης αλλά ούτε τις χρηματοδοτήσεις για τον οποιοδήποτε ένοπλο αγώνα. Στην Ελλάδα πια τις διαταγές τις δίνει ο Νετανιάχου ευχαριστώντας τους υποτακτικούς του, που δουλικά εκτελούν τις εντολές του. Όταν σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη ο μακελάρης ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαριστεί, εκτός από τους ηγέτες της Ευρώπης και Αμερικής, προσωπικά και ιδιαιτέρως τον φίλο του Παπανδρέου, μάς έρχεται στο μυαλό μια φράση που ειπώθηκε παλιότερα: « Στρατηγέ μου, ιδού ο Στρατός σου».

Και πρέπει να είσαι τουλάχιστον επικίνδυνα ηλίθιος πολίτης αν δεν καταλαβαίνεις ότι πίσω από την δήλωση αυτή του ισραηλινού κρύβονται ευχαριστίες για το Πραξικόπημα που κατάφεραν να επιβάλλουν οι απάτριδες κοινοβουλευτικοί λίγες ημέρες πριν. Δεν χωρούν δικαιολογίες πια ούτε για βόλεμα, ούτε για κομματικές ιδεολογίες, ούτε για άγνοια. Την πατρίδα που σου έκλεβαν κομμάτι- κομμάτι τόσα χρόνια, σού την πήραν με μιας και με επίσημες δηλώσεις. Αφού και τώρα δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις πάψει να είσαι Έλληνας αλλά Ραγιάς του Ισραήλ, τότε είσαι ένας άξιος γραικύλος.

Όποιος κρατάει ακόμα κομματική ταυτότητα όλων των αποχρώσεων και όλων των κομματικών χώρων (εσωκοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών) δηλώνει ξεδιάντροπα την συνεργασία του με τους κατακτητές. Οι κατακτητές αυτή την φορά, για κακή μας τύχη, δεν έχουν την όψη του Χίτλερ, δεν φορούν σβάστικες αλλά γραβάτες. Από αυτούς πήραν διαταγές οι κομάντο που εισέβαλαν στο καναδικό πλοίο σε ελληνικά χωρικά ύδατα, που προορισμό είχε την Γάζα. Εάν ήταν Έλληνες οι επιτιθέμενοι, ποιος απειλούσε την Ελλάδα και σε ποιον επιτέθηκαν; Και το ερώτημα είναι: Ο ελληνικός στρατός είναι επιθετικός ή αμυντικός, όπως μαθαίνουμε τόσα χρόνια; Γιατί αυτό το ρεσάλτο ήταν επίθεση εναντίον της Ελευθερίας. Όχι μιας χώρας μακρυά από εμάς, αλλά της δικής μας και των απογόνων μας.

Το Πραξικόπημα της 29ης Ιουνίου είχε ως εκτελεστή έναν αχυράνθρωπο που με ύπουλες «δημοκρατικές» διαδικασίες θεωρείται πρωθυπουργός. Οι μάσκες έπεσαν 2 μέρες μετά όταν είδαμε τον πραγματικό κυβερνήτη της Ελλάδας να ευχαριστεί στην μητρική του εβραϊκή γλώσσα, τον φίλο, τον υποτακτικό, τον ανθέλληνα, τον άπατρη, τον γραικύλο, τον μεγαλύτερο Εφιάλτη που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα.Επειδή έχω βαρεθεί να διαβάζω άρθρα για το πότε θα εξεγερθούν οι Έλληνες, παραθέτω λακωνικά τη δική μου άποψη.

Γενικά, όσο κάποιος διαθέτει στέγη με φως, νερό, τηλέφωνο, έχει τη δυνατότητα να ντυθεί, έστω και από τα κινέζικα και, το βασικότερο, έχει πιάτο με φαγητό στο μεσημεριανό του τραπέζι, δεν ξεσηκώνεται.

Όσο βλέπουμε αγανακτισμένους, με καλά ρούχα, κινητά τηλέφωνα του πεντακοσάρικου, αυτοκίνητο να γεμίζουν τις ταβέρνες, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Όταν κάποια στιγμή, δούμε στα περίχωρα των πόλεων, να δημιουργούνται παραγκουπόλεις, όπου θα ζουν ρακένδυτοι, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν διατροφικό πρόβλημα, τότε θα δούμε εξεγέρσεις και μάλιστα αιματηρές.

Ο άνθρωπος, γενικά, για να εξεγερθεί και να διακινδυνεύσει τη σωματική ακεραιότητά του, πρέπει να σπρωχτεί στην εξαθλίωση και την απόγνωση.

Κάτι που ακόμα, για την συντριπτική πλειοφηφία των ελλήνων, δεν έχει συμβεί.

Τώρα μας ενοχλεί που είμαστε στη φάση που:

από το smartphone των 600 ευρώ, θα πάμε στην απλή συσκευή των 30 ευρώ.
θα παραδώσουμε τις πινακίδες του 2λιτρου τζιπ, αλλά θα μας μείνει το 1.300άρι μινι για να κόβουμε βόλτες.
Αντί για 5 μέρες στο Λονδίνο, θα πάμε μια βδομάδα στο χωριό για διακοπές.
Αντί για Armani θα ντυθούμε με Χαρμάνι.
Αντί για ψαροταβέρνα θα φάμε στο τοπικό σουβλατζίδικο
κλπ κλπ κλπ

Αλλά εξαθλίωση όμως ακόμα δεν έχουμε. Οι καφετέριες με φραπέ στα 3,5 ευρώ συνεχίζουν να είναι φίσκα και στις παραλίες δεν βρίσκεις ελεύθερη ενοικιαζόμενη ξαπλώστρα.

Φυσικά υπάρχουν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, αλλά αυτοί είναι ισχνή μειοψηφία.

Και επειδή οι κυβερνώντες πολλά μπορεί να είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι, δεν φοβούνται και συνεχίζουν απτόητοι το ξεπούλημα της πατρίδας μας.

Αυτή είναι η ταπεινή άποψή μου και περιμένω τα σχόλιά σας.

29 Ιουνίου: η μέρα που καταλύθηκε η δημοκρατία

29 Ιουνίου. Η μέρα που διέλυσε τις ψευδαισθήσεις δεκάδων χιλιάδες πολιτών για το είδος του πολιτεύματος που έχουμε.

Υπήρχαν μέχρι χθες άνθρωποι που ήθελαν να πιστεύουν πως αυτό που ζούμε, είναι ‘δημοκρατία κοινοβουλευτικής μορφής’. Μετά τις 28 και 29 Ιουνίου, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το πολίτευμά μας είναι δημοκρατία. Αυτό, αν έχει το θάρρος φυσικά, να αναλύσει τα συστατικά στοιχεία που συνθέτουν ή πρέπει να συνθέτουν, αυτή τη μορφή πολιτεύματος.

Ένα από αυτά, είναι και το δικαίωμα που υποτίθεται ότι είχαμε, να συγκεντρωνόμαστε πολλοί μαζί για να δηλώσουμε τις θέσεις μας. Αν ρωτούσες οποιοδήποτε ‘υπερασπιστή’ του σημερινού πολιτεύματος, θα στο παρουσίαζε ως μεγάλη κατάκτηση. Το ‘κατοχυρώνει’ και το σύνταγμα, θα σου έλεγε. ‘Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα’ (άρθρο 11 του Συντάγματος). Τις τελευταίες μέρες όμως, κουρελιάστηκε και αυτό.

Τα γεγονότα, γνωστά: Δεκάδες χιλιάδες πολιτών, δέχτηκαν αναίτια, απροκάλυπτα, μια άνευ προηγουμένου επίθεση, ενώ διαδήλωναν ήσυχα, με απολύτως ειρηνικές διαθέσεις. Επειδή είχαν έρθει πολίτες από όλη την Ελλάδα, τα γεγονότα, μεταφέρθηκαν στις τοπικές κοινωνίες, παρά την προσπάθεια αρκετών ΜΜΕ να τα παρουσιάσουν διαστρεβλωμένα.

Εκείνο που διαλύθηκε στο Σύνταγμα, δεν ήταν η συγκέντρωση. Ήταν η ψευδαίσθηση, πως έχουμε δικαιώματα. Πως είμαστε πολίτες, δηλαδή το ένα από τα δύο συστατικά μέρη μιας πολιτείας (πολίτες- κράτος) και όχι υπήκοοι. Πως υπάρχει πιθανότητα να διαδηλώνουμε ‘ειρηνικά’, αν θελήσουμε να εξασκούμε το συνταγματικά προστατευόμενο ‘δικαίωμα’ κάθε μέρα. Πως η άποψη του λαού, έχει οποιαδήποτε σημασία για τους κυβερνώντες. Πως μπορούν τα ‘όργανα της τάξης’ να τηρούν το Σύνταγμα και να μην υπακούουν στις σαφώς αντισυνταγματικές διαταγές του πολιτικού κατεστημένου.

Εκείνο που τελικά χτυπήθηκε στο Σύνταγμα, ήταν η άποψη, πως μπορεί, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, να επιβάλλει τις θέσεις της στο πολιτικό κατεστημένο, με ειρηνικό τρόπο. Το πολιτικό κατεστημένο, έδειξε καθαρά το πρόσωπό του: ακόμα και όλοι να είστε εναντίον μας, μας είπαν οι ιθύνοντες, εμείς θα κάνουμε εκείνο που θέλουμε. Συγκεντρωθείτε στις πλατείες σας. Χορέψτε και τραγουδήστε. Χτυπήστε τις κατσαρόλες και μουντζώστε μας. Χάστε, όσο χρόνο θέλετε, νομίζοντας ότι εμείς είμαστε εκπρόσωποί σας και προσπαθώντας να μας ‘πείσετε’. Εμείς στο τέλος θα εφαρμόσουμε το σχέδιό μας, για τη δική σας υποδούλωση. Και κάτι άλλο. Επειδή δεν καταλαβαίνετε πως ο ρόλος σας είναι να είστε σκλάβοι, επειδή νομίζετε πως είστε ελεύθεροι και το παρακάνατε μαζευόμενοι κάθε μέρα στις πλατείες, θα σας δείξουμε τη δύναμή μας. Και όταν μαζεύεστε πολλοί, σε στιγμές που εμείς θα επιλέγουμε, αυτό θα κάνουμε. Θα ρίχνουμε τους ‘χρήσιμους ηλιθίους’ (τα ΜΑΤ) εναντίον σας, με όλα τα σύγχρονα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας. Και άμα δεν συμμορφωθείτε προς τα υποδείξεις, θα φέρουμε και την FRONTEX, και θα χρησιμοποιήσουμε και όλα τα άλλα μέσα καταστολής που έχουμε με τα παγκόσμια αφεντικά μας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ευτυχώς οι περισσότεροι που ήταν στο Σύνταγμα, άρχισαν να καταλαβαίνουν. Το ερώτημα τώρα που συζητείται, δεν είναι πια πως θα υποστηρίξουμε την ‘δημοκρατία τους’ αλλά πως θα υπερασπιστούμε ως λαός τα δικαιώματά μας, απέναντι σε ένα κρατικό κατεστημένο, που είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ελληνική κοινωνία. Το Ελληνικό κράτος απέδειξε, ότι στην παρούσα φάση, είναι από τους χειρότερους εχθρούς των Ελλήνων. Αργά ή γρήγορα, οι Έλληνες, θα φτάσουν στη διαπίστωση, πως πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως κάθε εχθρός. Όσο γρηγορότερα συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα, τόσο καλύτερα για μας

Δηιδάμεια


Από πέρυσι η κυβέρνηση προβάλλει την πολιτική της, στηριγμένη
σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά τις κοινωνικές ευαισθησίες της και ο δεύτερος τις δημοκρατικές-κοινοβουλευτικές.

Σήμερα εύκολα διαπιστώνουμε πως οι "ευαισθησίες" της ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα... ανύπαρκτες στην ουσία.


-
Μετά τη λήψη των πρώτων "επώδυνων αλλά αναγκαίων" μέτρων (Μάρτης ΄10) και την υπογραφή του Μνημονίου1, προπαγάνδιζε τις κοινωνικές της ευαισθησίες επικαλούμενη κάποιο "δίχτυ προστασίας των κοινωνικά αδύναμων και ευαίσθητων ομάδων".


Η κυβέρνηση ζήτησε και ζητάει μερίδιο συμμετοχής
στην αντιμετώπιση
της Κρίσης... για τη "σωτηρία" της Πατρίδας.

Από ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες
, εκτός από τους συνήθεις γνωστούς-άγνωστους του Πλούτου.


Η κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση "φορολόγησε",πέρυσι,τις συντάξεις των 700 ευρώ.


Φέτος φορολογεί συντάξεις και μισθούς των 571 ευρώ
.

Μειώνει τα κοινωνικά επιδόματα (ΕΚΑΣ,ανεργίας επιδότηση ενοικίου).
Καλεί τα ΑΜΕΑ να συμμετέχουν με το 50% στις δαπάνες που τους αφορούν (πρόσθετα μέλη, κλπ).
Περιορίζει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"
.

(Προσπερνάμε τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν την ασφάλιση και την
εργασία).

Κάποτε οι κυβερνώντες έβαζαν κόκκινες γραμμές. Δίχτυ προστασίας.

Θυμάστε; Ηταν οι αγαπημένες τους ατάκες!!


Σήμερα επιβεβαιώνεται πως τις κόκκινες γραμμές τις πήρε... το εύρηκα και η νεοφιλελεύθερη μανία τους. Πως το Δίχτυ ήταν...τρύπιο!

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά πως... κυβέρνηση που τολμά να ζητήσει και παίρνει βίαια μερίδιο Κρίσης από εισοδήματα των 600 ευρώ, είναι νεοφιλελεύθερη, ανάλγητη και επικίνδυνη.

Είναι κυβέρνηση για τα μπάζα.

Ο δεύτερος άξονας της κυβερνητικής πολιτικής (και προπαγάνδας),
αφορά τις δημοκρατικές-κοινοβουλευτικές της "ευαισθησίες".

Ιδού μερικές από αυτές τις "ευαισθησίες":

1) Ψηφίζει το Μνημόνιο1 με απλή πλειοψηφία.
2) Η Βουλή δεν έχει ακόμα κυρώσει τη "δανειακή σύμβαση".
3) Ψηφίζει διάταξη νόμου και εξουσιοδοτεί τον εκάστοτε υπουργό
Οικονομικών να υπογράφει με την τρόϊκα οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς την έγκριση της Βουλής.
4) Ασκεί Βία και Τρομοκρατία σε βάρος του Λαού και του Κοινοβουλίου
με εκβιασμούς και διλήμματα.
5) Ψηφίζει νόμους με διαδικασία κατεπείγοντος (εφαρμοστικός κλπ).

6) Τα κριτήρια αξιολόγησης "αγοραστή" για την κινητή και ακίνητη
δημόσια περιουσία δεν καθορίζονται από τη Βουλή, αλλά από προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.
7) Επιτρέπει σε κυβερνητικό βουλευτή (Αλ.Αθανασιάδης) να αιτιολογεί την ψήφο του, ενώ έχει αρχίσει η διαδικασία ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.
8) Καταστρώνει και εφαρμόζει Σχέδιο τρομοκράτησης ειρηνικών διαδηλωτών. Χρησιμοποιεί πρωτοφανή σε αγριότητα κρατική Βία.
Επιτρέπει τη δράση παρακρατικών ομάδων.

Πρώην υπουργός Ασφάλειας (Χρυσοχοίδης) ομολογεί δημόσια τη
"συνεργασία" των μηχανισμών του Κράτους με παρόμοιες (ίδιες;) με τις παραπάνω ομάδες, χωρίς να έχει παραιτηθεί.

Πολίτες κατακρεουργούνται για ώρες και η Πολιτική και η
Δικαστική Εξουσία αδρανούν,προσφέροντας κάλυψη στους κρατικούς και παρακρατικούς "υπαλλήλους".

Ετούτη η κυβέρνηση ψηφίστηκε και εκλέχτηκε από Ελληνες Πολίτες.
Ομως...
Δεν υπηρετεί αυτούς.
Δεν προστατεύει αυτούς.

Οι Πατριώτες δεν κυκλοφορούν με κουμπούρια...

Δεν στήνουν δίχτυ προστασίας για τους Ξένους...
Τοκογλύφους...Δανειστές...Αγοραστές...


Τα γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη Τρίτη και Τετάρτη θέτουν μεγάλα ερωτήματα για την πορεία του τόπου και της δημοκρατίας.

Όλοι γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της καταπάτησης των ανθρωπίνων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών από την αστυνομία και κάποιους «γνωστούς-άγνωστους» συνεργάτες της να δημιουργούν τεχνητά επεισόδια για να προκαλέσουν την επέμβασή της. Μέσα σε αυτό το κλίμα βρίσκουν ευκαιρία και οι επαγγελματίες «μπαχαλάκηδες» να ικανοποιήσουν τα άγρια ένστικτά τους, ορμώμενοι από ένα παρωχημένο και χουλιγκανικό επαναστατικό πνεύμα.

Μήπως αυτές οι σκληρές σκηνές που κάνουν το γύρο του κόσμου δεν είναι όλη η πραγματικότητα; Μια βόλτα το βράδυ της Τετάρτης μετά τις 11:00 μας έδωσε μια διαφορετική εικόνα. Φτάσαμε στην πλατεία Συντάγματος και αντικρίσαμε μια περιοχή που είχε καταληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και τους διαδηλωτές να στέκονται απέναντί τους χωρίς καμιά απειλητική διάθεση. Ένας διαδηλωτής είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με έναν αστυνομικό των ΜΑΤ. Στις ερωτήσεις του που αφορούσαν τη δουλειά του και αν είναι ευχαριστημένος, ο νεαρός αστυνομικός έβγαλε το παράπονό του, για τις υπερωρίες που δεν πληρώνεται, για το Μεσοπρόθεσμο που διαφωνεί, για την εκτέλεση διαταγών για κάτι που δεν πιστεύει… Αυτή τη συζήτηση ίσως να την είχαν απελευθερώσει η κούραση μετά τη μάχη, αλλά και η συνειδητοποίηση του τι είχε συμβεί. Από τη μια η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και από την άλλη αναίτιες οδομαχίες σε μια συγκέντρωση που φιλοδοξούσε να είναι πολύ διαφορετική.

Η ελληνική δημοκρατία τις προηγούμενες ημέρες «έκλαψε». Όχι μόνο λόγω της υπερβολικής ποσότητας δακρυγόνων αλλά και γιατί κατακτήσεις δεκαετιών σβήστηκαν από μια αντίληψη που θέλει ως μόνο δρόμο την υποταγή στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Ο σκοπός αγίασε κυριολεκτικά τα μέσα, καθιστώντας όλους εμάς θεατές και θιασώτες ενός απίστευτου πισωγυρίσματος. Δεν είδαμε μόνο μια ρεβάνς της αστυνομίας για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, αλλά και μια αλλαγή στην αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης, που πέρασε στο άλλο άκρο. Τα φυσικά πρόσωπα, οι άνθρωποι-αστυνομικοί είναι οι ίδιοι. Οι διαταγές που είχαν από την πολιτική και φυσική ηγεσία ήταν διαφορετικές και απρόσμενες για μια ευνομούμενη πόλη και χώρα.

Τα αποτελέσματα όμως για την κυβέρνηση και αυτούς τους ευρωπαίους εταίρους που μας πιέζουν είναι ήδη τα αντίθετα απ’ ότι περίμεναν. Το πατριωτικό και δημοκρατικό φρόνημα των Ελλήνων δεν πτοείται. Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο ιστορικά αφού σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας ο ελληνικός λαός επαναστάτησε ειρηνικά για να διεκδικήσει περισσότερες ελευθερίες. Η επανάσταση του 1843 με αίτημα την ψήφιση συντάγματος από τον Όθωνα, η επανάσταση του 1862 με αίτημα την αποπομπή του Όθωνα, το κίνημα στο Γουδί, μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ελληνική ιστορία και ο «Ανένδοτος» του Γεωργίου Παπανδρέου τεκμηριώνουν ότι ο ελληνικός λαός ξέρει να αντιστέκεται, να διεκδικεί και να πετυχαίνει. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από τέτοιες διεργασίες αναδείχθηκαν νέα πρόσωπα, όπως ο Τρικούπης, ο Βενιζέλος και ο Ανδρέας Παπανδρέου και μπολιάστηκαν στην κοινωνία, σε μια αμφίδρομη σχέση με την πολιτική, νέες ιδέες και νέες αντιλήψεις που πήγαν τη χώρα μπροστά.

Ο ψυχισμός και η κουλτούρα του ελληνικού λαού, ως ευρωπαίου και ως ανατολίτη, δεν επιτρέπει να του στερούν την αξιοπρέπειά του και την πατριωτική του υπερηφάνεια. Όσοι νόμοι, όσες συστάσεις και απειλές, όση προβοκάτσια και να υπάρξει, ο ελληνικός λαός θα παλέψει για τη δική του αλήθεια και τη βελτίωση της δικής του σκληρής πραγματικότητας. Τα «πολιτικά υποκείμενα», οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες, θα εξαφανισθούν στη λήθη της ιστορίας.

Αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα αποτελεί την πηγαία και αδέσμευτη πατριωτική στάση ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου λαού. Το κίνημα έχει αγκαλιαστεί και από αυτούς που δεν έχουν βγει ακόμη από τα σπίτια τους και από τους δημιουργικούς και περήφανους έλληνες του εξωτερικού. Το κίνημα έχουν αγκαλιάσει όλοι οι ελεύθεροι έλληνες, γιατί το ίδιο είναι ελεύθερο. Και όπως έλεγε ο Ρήγας Φεραίος: «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά».

Ο ξένος Τύπος καταδίκασε με αιχμηρά δημοσιεύματα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών. Ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκάλυψαν νέα στοιχεία που κάνουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να μοιάζει με χάρτινο πύργο.

«Η Ελλάδα είχε να επιλέξει ανάμεσα στο να αρνηθεί το δάνειο της τρόικας και να χρεοκοπήσει τώρα ή να πάρει το δάνειο και να χρεοκοπήσει μερικούς μήνες αργότερα. Γιατί, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε να περάσει όλη αυτή την αγωνία μόνο και μόνο για να αγοράσει μερικούς μήνες;» Το εύλογο ερώτημα ανήκει στο έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «Forbes». Μόνο που δεν είναι ρητορικό. Ο συντάκτης του άρθρου απάντησε δίνοντας τη δική του ερμηνεία ή, ίσως, τις δικές του πληροφορίες. «Μπορεί επειδή η ελληνική ελίτ δεν έχει προλάβει να μεταφέρει όλα τα κεφάλαιά της από τη χώρα στο εξωτερικό.

Οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται διαρκώς ευρώ από την ΕΚΤ, χρησιμοποιώντας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγυητικές. Τα δάνεια της ΕΚΤ δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιους Ελληνες να εκταμιεύουν χρήματα από τις τράπεζες και να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, τα ομόλογά της δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτά από την ΕΚΤ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει. Οι πλούσιοι Ελληνες προφανώς δεν θέλουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όχι ακόμα». Στη συνέχεια του δημοσιεύματος ο αρθρογράφος ανοίγει το πλάνο για να αποδείξει την κοντόφθαλμη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Για να το πετύχει, επιλέγει να κάνει μία ενδιαφέρουσα σύγκριση της χώρας μας με την Ουγγαρία, που δεν τη συναντάμε συχνά στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. «Στα μέσα του 2010 τόσο η Ελλάδα όσο και η Ουγγαρία είχαν οικονομικά προβλήματα και έπρεπε να πάρουν μέτρα λιτότητας προκειμένου να τους χορηγηθούν δάνεια. Ενώ η Ελλάδα επέλεξε να πάρει το φοροεισπρακτικό κώνειο, η Ουγγαρία αρνήθηκε τη συμφωνία που της πρότεινε το διαβολικό ΔΝΤ. Η Ελλάδα αύξησε τους φόρους στο όνομα της λιτότητας, ενώ η Ουγγαρία αναδιαμόρφωσε το φορολογικό της σύστημα εφαρμόζοντας έναν ενιαίο φόρο εισοδήματος της τάξης του 16% και έναν εταιρικό φόρο της τάξης του 10% για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αποτέλεσμα; Το 2010 στην Ουγγαρία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2%, ενώ στην Ελλάδα έπεσε κατά 4,5%. Η ανεργία στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2011 αυξήθηκε από το 15,1% στο 16,2%, ενώ στην Ουγγαρία έπεσε από το 12,1% στο 11,6%».

Αλλά και στα γερμανικά μέσα το Μεσοπρόθεσμο ψηφιζόταν... παμψηφεί αποτυχημένο και αδιέξοδο πρόγραμμα τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για την ελληνική κοινωνία.

«Το ελληνικό σύστημα κατέρρευσε. Το νέο πακέτο λιτότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου, που τόσο δραματικά πέρασε από το ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, τουλάχιστον όχι άμεσα. Το Μεσοπρόθεσμο μοιάζει με κυτίο πρώτων βοηθειών εξοπλισμένο με λίγες γάζες και αναλγητικό σπρέι, που προορίζεται να γιατρέψει έναν θανάσιμα τραυματισμένο ασθενή». Τη διαπίστωση αυτή έκανε χθες μέσω δημοσιεύματός της η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», αναφερόμενη βέβαια στις τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα.

Δημοσίευμα που «χτύπησε» ως τίτλο και το περιοδικό «Der Spiegel» στη διαδικτυακή του έκδοση, σε θέμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο γερμανικός Τύπος την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.

Και για το «Der Spiegel», πάντως, το μέλλον της Ελλάδας μετά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων,δεν χαρακτηρίζεται ευοίωνο. «Η Ελλάδα μπορεί να απέφυγε προς το παρόν τα χειρότερα, αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το Κοινοβούλιο, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τη μαζική αντίδραση των πολιτών στην εφαρμογή του».

«Η Ελλάδα καλείται να θυσιάσει την εθνική της κυριαρχία σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από όσο θα χρειαζόταν κανονικά να κάνει ένα μέλος της Ε.Ε.» έγραφε με νόημα και η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σχολιάζοντας ακόμη πως «στη χώρα στο εγγύς μέλλον θα υπάρχει μόνο περιορισμένη δημοκρατία, καθώς ο ελληνικός λαός, αν και θα μπορεί να ψηφίσει όποιον επιθυμεί, ουσιαστικά δεν θα μπορεί να αλλάξει τίποτε».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί και το χθεσινό editorial της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», που είχε τίτλο: «Ελλάδα και λιτότητα: Βρυξέλλες εναντίον λαού». Σύμφωνα με την εφημερίδα, όσα διαδραματίστηκαν κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή η βίαιη καταστολή των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή, αποδεικνύει το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης. Οπως επίσης και το γεγονός ότι ψηφίστηκαν μέτρα τα οποία απορρίπτει το 80% του ελληνικού λαού.

  • 4.000 προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας με... υπογραφή Πάγκαλου-Βενιζέλου
  • Εκεί που φαινόταν ότι θα γινόταν προσλήψεις με το σταγονόμετρο στα σώματα ασφαλείας, ξέσπασε ξαφνική θεομηνία με περισσότερες από 4.000 θέσεις!

Νωρίτερα έγινε γνωστή από το αρχηγείο της αστυνομίας η πρόσληψη, μέσω των πανελλαδικών, για 1.300 δόκιμους αστυφύλακες και 100 δόκιμους αξιωματικούς, χωρίς να αναγγελθεί ότι στο ... "υπόστρωμα" υπάρχουν άλλες 100 θέσεις για πρόσληψη αξιωματικών με ειδικά καθήκοντα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκδόθηκε χθες απόφαση του νέου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που υπογράφεται από τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα, με θέμα: "έγκριση για την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης θέσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη", με την οποία αποφασίστηκε κι εγκρίθηκε ότι:

Α. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.500 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού ως εξής:
- δόκιμοι αστυφύλακες 1.300
- δόκιμοι υπαστυνόμοι 100
- αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων 100

Β. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.200 θέσεων ειδικών φρουρών με πενταετή θητεία στην αστυνομία των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.

Γ. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 750 θέσεων στη σχολή πυροσβεστών και 50 στην πυροσβεστική ακαδημία, των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.

Δ. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 587 θέσεων στο λιμενικό σώμα ως εξής:
- δόκιμοι σημαιοφόροι 60
- ανθυποπλοίαρχοι τεχνικοί 40
- ανθυποπλοίαρχοι οικονομικών 5
- ανθυποπλοίαρχος ιατρός 1
- δόκιμοι αξιωματικοί 181
- δόκιμοι λιμενοφύλακες 300
των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.

Αν δεν ήμασταν για τρίτη μέρα δακρυσμένοι από τα ληγμένα του πρώην Προέδρου της ΕΦΕΕ, θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα πως έχουμε πραγματικά συγκινηθεί από την χθεσινή απόφαση της Βουλής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Επιτέλους! Έγινε Κάθαρση. Αποδίδεται Δικαιοσύνη. Παραπέμπεται κάποιος. Θα λάμψει η αλήθεια. Το Κοινοβούλιο έπραξε το χρέος του – μια μέρα αφού είχε πράξει το πατριωτικό του καθήκον να ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο, δυο μέρες μετά την τέλεση του άλλου πατριωτικού του καθήκοντος να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έναν χρόνο μετά το άλλο πατριωτικό καθήκον της υπογραφής του Μνημονίου και του σχετικού νόμου από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τώρα – τι ωραία! Τι καλά! – είναι συνομιλητής του Ρέντσο Πιάνο και ασχολείται με το χρηματιστήριο ρύπων!

Και κυρίως, το Κοινοβούλιο έπραξε το χρέος του, το πατριωτικό του καθήκον και ό,τι άλλο θέλετε, έναν και πλέον χρόνο από τότε που είχε πράξει το μέγιστο πατριωτικό του καθήκον να ψηφίσει την περίφημη τροπολογία της ντροπής (8 Μαΐου 2010) με την οποία παραιτήθηκε της ψήφου και του ρόλου του, αποδεχόμενο να υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών μόνος του δανειακές συμβάσεις, χωρίς να τις περνά από την έγκριση των αντιπροσώπων του Έθνους.

Ακόμη και σήμερα, μετά από τόσες αντιδράσεις, λεονταρισμούς, παλινωδίες και κολοτούμπες, ουδείς έχει ζητήσει να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη τροπολογία.

Λίγες ώρες πριν από την «ιστορική απόφαση» για τον πρώην υπουργό Άμυνας, ο πρωθυπουργός είχε επανέλθει στα προσφιλή του καθήκοντα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία συνεδριάζει και πάλι (φυσικά στον Αστέρα Βουλιαγμένης, το μόνο που μπορούν να ανεχθούν μετά το Ακαπούλκο οι διεθνείς σοσιαλιστές και πάντως μακριά από τα ληγμένα της Αθήνας που τα αφήνουν για τους «παρακατιανούς» ντόπιους και τουρίστες).

Εκεί, ο κ. Παπανδρέου, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα κατά το παρελθόν αποτελούν Ύβρη. Μια ύβρη στην οποία προφανώς ο ίδιος (επαναλαμβάνω, από το 1985 απαραίτητος βουλευτής και υπουργός) και η παράταξή του ουδόλως έλαβαν μέρος ή, αν έλαβαν, δηλώνουν τώρα αποφασισμένοι «να αλλάξουμε εμείς και να αλλάξουμε τη χώρα»!

Αλήθεια; Και γιατί δεν άλλαζαν λίγο νωρίτερα, ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα;

Απέφυγε, βέβαια, ο κ. Παπανδρέου να πει ότι Ύβρις μόνη της δεν στέκει. Δεν πάει πουθενά. Χρειάζεται και η Νέμεσις. Αλλά γι’ αυτήν, τα ψαράκια τίποτε!

Όλα αυτά – τα περί ύβρεως και περί ιστορικών αποφάσεων του ελληνικού κοινοβουλίου – συνέβαιναν επίσης την ίδια μέρα που οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσιζαν να μην συναντηθούν τελικά την Κυριακή, αλλά να περιοριστούν σε… μια σαββατιάτικη τηλεδιάσκεψη!

Μούδιασμα στην Αθήνα, αλλά η προπαγάνδα το ξεπέρασε. Το είδε ως… θετικό. Κύκλοι, λέει, του υπουργείου Οικονομικών εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την… επίσπευση (από την Κυριακή στο… Σάββατο!).

Και βέβαια, η χθεσινή απόφαση για τον κ. Τσοχατζόπουλο – την οποία έλαβαν τα μισά από τα μέλη του περίφημου ΚΥΣΕΑ (του σημερινού πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου) που έλαβαν και τις αποφάσεις για τις οποίες σήμερα κατηγορείται μόνο ο Άκης – κουκούλωσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών:

Το γεγονός ότι η Ελλάδα, χώρα ναυτική με 16.000 χλμ ακτογραμμών, έχει μείνει χωρίς ναυπηγείο!

Διότι ο Σκαραμαγκάς πουλήθηκε στην εταιρία του Αμπού Ντάμπι, αλλά με την υποχρέωση να μην αναλαμβάνει για 15 χρόνια άλλες δουλειές, εκτός αυτών που σχετίζονται αυστηρά με στρατιωτικούς σκοπούς!

Λόγω των συνεχών και παράνομων «προικοδοτήσεων» που προσφέρονταν κάθε φορά που τα ναυπηγεία πωλούνταν από Γερμανούς σε Γερμανούς, η πώληση επετράπη υπό τον όρο αυτό.

Μάλιστα υπήρξε και η δέσμευση όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ναυπηγείων που δεν έχουν σχέση με την ναυπήγηση πολεμικών πλοίων να πουληθούν και τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για να επιστραφούν οι παράνομες επιδοτήσεις, όπως επιβάλλει η ΕΕ.

Συγγνώμη, αλλά αν αυτό δεν είναι η απόλυτη Ύβρις, τότε είναι βέβαιο ότι η Νέμεσις θα έλθει αναπότρεπτα - και ας μην την προσκαλεί κανείς...