Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Ιουν 2011

Αγαπητές μου κουφάλες, αγαπητοί μου προδότες και προδότισσες, φίλτατα ρεμάλια, και ξεπουλημένα τομάρια, προσφιλείς μου λεχρίτες και λεχρίτισσες, υπνωτισμένοι ακόμα από τα μαγικά λόγια του Μπενίτο, και κάτω από την ευφορία της ευόδωσης του σχεδίου «Σωτηρία της Πατρίδας», έχετε συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να συμβεί απ’ εδώ και στο εξής;

Τίποτε απ’ όσα φανταστήκατε ανόητοι τιποτένιοι μου!

Τα spreads θα συνεχίζουν τα ανεβαίνουν και τα κρατικά δοβλέτια θα παραμείνουν στα αζήτητα.

Μπορεί την προδοσία να την αγάπησαν πολλοί, τον προδότη όμως κανείς!

Και σεις είστε προδότες και με τη βούλα, άρα άχρηστοι πλέον, άρα χαρτιά καμένα!

Ξέρετε μόνο τι πετύχατε; Να στενέψετε ακόμα περισσότερο τους βαθμούς της μετακίνησης και ελευθερίας σας, και να στρέψετε 11.000.000 κόσμο εναντίον σας.

Ξέρετε τι μπορούν να πετύχουν 11.000.000 κατάρες;

11.000.000 καρφιά;

Ούτε να το σκέφτομαι δεν τολμώ! Κρίμα, τα παιδιά...Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής τέθηκε σήμερα το βράδυ η Αστυνομία, με εντολή που δόθηκε «από ψηλά». Ο λόγος που αυτή η επιφυλακή εγκρίθηκε είναι η εκκαθάριση της πλατείας Συντάγματος, ώστε αύριο να μην υπάρχει «ρουθούνι», όπως μας μετέφεραν…

Η επιδίωξη της χούντας του Παπανδρέου είναι σαφής. Θέλει να δείξει πως η ομαλότητα γύρισε στη χώρα και η νομιμότητα επεκράτησε στους κουκουλοφόρους. Βέβαια, θέλει να αγνοεί η φασίζουσα νοοτροπία του Παπανδρέου πως υπάρχει πλήθος από βίντεο που αποδεικνύουν ότι η παραβατικότητα και οι κουκουλοφόροι είναι το παρακράτος που έστησε η ίδια κυβέρνηση. Οι μαρτυρίες πολιτών είναι απολύτως ξεκάθαρες και αποδεικνύουν πως στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει κράτος, αλλά παρακράτος που κυβερνά με τον Γιώργο Παπανδρέου να προΐσταται σε σειρά έκνομων και άκρως επικίνδυνων ενεργειών που απειλούν την εσωτερική τάξη και ασφάλεια των πολιτών, που εκθέτουν συστηματικά την εθνική οικονομία οδηγώντας την σε τραγικά λάθη (η επανάληψή τους τείνει στην πεποίθηση του σκοπούμενου) ενώ στα εθνικά θέματα υπάρχει συνεχής υποχώρηση και τα αποτελέσματά τους θα τα γνωρίσουμε το φθινόπωρο που έρχεται.

Η επιφυλακή, λοιπόν, της αστυνομίας της κοινοβουλευτικής δικτατορίας Παπανδρέου, γίνεται προκειμένου μέσα στο σκοτάδι να επιβληθεί η απόλυτη τρομοκρατία σε όσους επιμένουν να παραμένουν στο Σύνταγμα. Το έχουμε ξαναγράψει πως αυτό το καθεστώς δεν θα πέσει εύκολα και θα απειλήσει να συμπαρασύρει ολόκληρη τη χώρα στην πτώση του. Οι ανώτεροι και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας καταφέρνουν να γυρίζουν την χώρα δεκαετίες πίσω, σε εποχές στις οποίες παρακράτος και φασισμός αποτελούσαν το ψωμοτύρι των κυβερνήσεων (οποία σύμπτωσις και πάλι με την βοήθεια και την στήριξη της Αστυνομίας).

Η επιφυλακή «εκκαθάρισης» ξεκαθαρίζει πολλά περισσότερα από όσα μπορούν να διαννοηθούν οι νοσηροί εγκληματικοί εγκέφαλοι που στηρίζουν μία δικτατορία…

Μία νέα ευκαιρία!

Η νέα «Ιστορική Ευκαιρία» που προέκυψε με την θριαμβευτική ψήφιση του μεσοπρόθεσμου απο την Βουλή των Ελλήνων, επ΄ουδενί δεν πρέπει να χαθεί, ούτε και πρέπει να επιτρέψουμε στην ακροδεξιά και τις λοιπές δυνάμεις της «συντήρησης» να αμφισβητήσει τα μεγάλα βήματα που πραγματοποιούνται ακόμα και την στιγμή που μιλάμε, προς μια διαφορετική Ελλάδα. Μια Ελλάδα με νέες αξίες, με νέες δυνάμεις έτοιμες να προσφέρουν και να δημιουργήσουν προκειμένου να γίνει η μεγάλη υπέρβαση και να αποκατασταθεί το κύρος και η ισχύς της στην Ενωμένη Ευρώπη.

Η Δεξιά, το έκανε ήδη μια φορά, το 2004, όταν εσκεμμένα, οδήγησαν τον Ελληνικό λαό με πλάνη να τους ψηφίσει και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ οι προσπάθειες της Κυβέρνησης Σημίτη που έθεσαν την Ελλάδα στο κάδρο των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης με το μεγαλύτερο δείκτη ανάπτυξης, οδηγήθηκαν κυριολεκτικά στο κενό απο πολιτικούς της διαφθοράς, του Βατοπεδίου, των παρακολουθήσεων.

Οι ευθύνες της δεξιάς για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, είναι γνωστές και βαριές αλλά ο Γεώργιος Παπανδρέου, ώς μεγάλος ηγέτης, δεν σκέπτεται μικροπολιτικά, με όρους κομματικών διώξεων και τιμωριών. Αυτά που έκανε η Νέα Δημοκρατία λόγω του ελλείματος δημοκρατίας που την καταδιώκει εξ ΄ ιδρύσεώς της, δεν μπορεί να τα επαναλάβει ένα μεγάλο κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που επιδιώκουμε όλοι εμείς που απαρτίζουμε την μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η συνέπεια στο νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» που η Ευρώπη της «αλληλεγγύης» μας προσέφερε απλόχερα.

Με το μεσοπρόθεσμο αλλά και τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν, θα σταματήσει η σπατάλη στο Δημόσιο τομέα, θα ξεκινήσει η εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας που η κυβέρνηση Καραμανλή εσκεμμένα, απο μίσος στον Ελληνικό λαό, άφησαν στην μοίρα της αντί να την θέσουν στην Υπηρεσία του και προς όφελός του.

Νέες μορφές ανάπτυξης με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ευμάρεια, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των αλλοδαπών συμπολιτών μας που μοιραζόμαστε την ίδια θέση κάτω απο τον ήλιο. Τον Ήλιο αυτό που ακόμα και ο ίδιος ο κύριος Σόϊμπλε μας έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο να τον χρησιμοποιήσουμε για να αναστήσουμε την Ελληνική Οικονομία που η Κυβέρνηση Καραμανλή καταδίκασε σε βύθιση.

Η Πράσινη Ανάπτυξη είναι το κλειδί. Για μια νέα Ελλάδα, για τον άνθρωπο...

Ιωάννης Νεράντζης
Πολιτικός Μηχανικός – Ενεργειακές Μελέτες

Σχόλιο ιστολογίου: Φυσικά δεν επιθυμούμε να κάνουμε καμία παρέμβαση στα λεγόμενα του υπογράφοντα. Η πράσινη επιχειρηματολογία, η πολιτική συνέπεια και η εν γένεια κριτική σας μπορεί να γίνει, αλλά πάντα με σεβασμό και χωρίς ύβρεις, γιατί επιμένουν στο να μας κλείσουν...
  • Αύριο ξημερώνει μία πολύ σκοτεινή ημέρα για την Ελλάδα
Δυστυχώς τα πράγματα στη χώρα μας, διαβλέπουμε ότι εξελίσσονται πλέον άσχημα. Η κρίση έδωσε στην ελληνική κοινωνία μια χρυσή ευκαιρία να μηδενίσει το κοντέρ της, ναι ακόμα και με χρεοκοπία τώρα που είχαμε λίπος, να συσπειρωθεί και να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάρρευση ενωμένη, με μεγάλη μεν δυσκολία στην αρχή, αλλά με προοπτική αλλαγής νοοτροπίας και γρήγορης προόδου και ανάπτυξης αμέσως μετά.

Όπως ήταν επόμενο, η οικονομική κατάρρευση θα έφερνε και την κατάρρευση του κρατικοδίαιτου σοσιαλιστικού καθεστώτος του ΠΑΣΟΚ. Της τελευταίας σοβιετικού και ολοκληρωτικού τύπου κρατικοδίαιτης νομενκλατούρας στον κόσμο, συντηρούμενης με δανεικά. Αυτό ήταν και το ζητούμενο, αλλά αυτό δεν έγινε.

Το ΠΑΣΟΚ “έξυπνα” και οδηγούμενο από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης , αποφάσισε, τόσο με το πρώτο Μνημόνιο όσο και τώρα με το Μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο 2), να συντηρήσει το καθεστώς του, πάλι με δανεικά, σε βάρος ολόκληρου του υπολοίπου κοινωνικού σώματος και κυρίως του ιδιωτικού τομέα, ξεπουλώντας τα πάντα και εξαθλιώνοντας τον υπόλοιπο λαό, αφού του αφαιρεί εισοδήματα και ότι περιουσαικό “λίπος” είχε, μέσω της βάναυσης φορολογίας.

Τα πράγματα όμως θα εξελιχτούν άσχημα. Η κοινωνία προβλέπουμε ότι δυστυχώς θα διχαστεί έντονα με απρόβλεπτες συνέπειες. Η τρόϊκα δεν αντιλαμβάνεται τις σκέψεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να τις αντιλαμβάνεται δεν την ενδιαφέρει. Από το ένα μέρος θα είναι μια κρατικοδίαιτη σοσιαλιστική νομενκλατούρα που θα καλοπερνάει, με όλα τα κρατικοδίαιτα εξαρτήματα, τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες της και τους μηχανισμούς προπαγάνδας και καταστολής, με τη συμπαράσταση παρακρατικών και αλλοδαπών και από την άλλη ο εξαθλιωμένος λαός.

Κάποια στιγμή, όταν οι οικονομικές δυσκολίες γίνουν ανυπόφορες για μεγάλες λαϊκές μάζες (εδώ παίζεται ο χρόνος και όχι το εάν), θα ξεσπάσει λαϊκή εξέγερση, πολύ διαφορετική από αυτή της πλατείας, με συγκεκριμένο πλέον στόχο ανατροπής και οργάνωση και θα είναι αγώνας μέχρι τέλος. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η οικονομική εξαθλίωση και πόσο γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της μια λαϊκή ηγετική ομάδα. Τα πάντα είναι πλέον θέμα χρόνου.

Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε που τοποθετεί τον εαυτό της η Νέα Δημοκρατία, μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, γιατί εμείς δεν βλέπουμε κάποια προοπτική σε μια τέτοια εξέλιξη, για το κόμμα αυτό, έτσι όπως λειτουργεί.

Δημοσίευση: Greekx

Σε άρθρο του στη βελγική εφημερίδα "L Εcho", υπό τον τίτλο «η Ευρώπη έχει τάσεις αυτοκτονίας», ο Γιόσκα Φίσερ, Αρχηγός των Πρασίνων στη Γερμανία επί μία εικοσαετία, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και «Αντικαγκελάριος» της γερμανικής κυβέρνησης από το 1998 ως το 2005, επισημαίνει ότι "από την αρχή της κρίσης του ελληνικού χρέους το 2010, οι κύριοι Ευρωπαίοι πρωταγωνιστές όφειλαν να καταλάβουν τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που εμπεριείχε για την Ε.Ε.".

«Η ελληνική κρίση είχε πάντα μια διάσταση ευρύτερη από εκείνην της Ελλάδας: η χαοτική αφερεγγυότητα της χώρας απειλεί θεωρητικά να παρασύρει άλλες περιφερειακές οικονομίες του Νότου της Ευρώπης σε μία δημοσιονομική άβυσσο, μαζί με τις μεγαλύτερες τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες» αναφέρει ο Γ. Φίσερ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η εξέλιξη θα βύθιζε, με τη σειρά της, την παγκόσμια οικονομία σε μία νέα χρηματοοικονομική κρίση, με παρόμοιες επιπτώσεις εκείνης του φθινοπώρου του 2008. Θα σήμαινε, επίσης, την αποτυχία της Ευρωζώνης, που θα προκαλούσε σοβαρές επιπτώσεις στην κοινή αγορά».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ίδια η συνέχιση του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι κινδυνεύει» σημειώνει ο Γ. Φίσερ, τονίζοντας πως «παρά τον κίνδυνο αυτό, η συμπεριφορά της Ε.Ε. και των κυριοτέρων κρατών-μελών υπήρξε διστακτική και μικρόψυχη, εξαιτίας εθνικών εγωκεντρισμών και παντελούς έλλειψης αρχηγίας».

«Τα κράτη, όπως και οι επιχειρήσεις, μπορούν να χρεοκοπήσουν, αλλά αντίθετα με τις δεύτερες δεν αφανίζονται, όταν αυτό συμβεί. Γι αυτό, είναι ανώφελο να επιβάλλονται κυρώσεις στα κράτη και να υποβαθμίζονται τα νόμιμα συμφέροντά τους. Τα οικονομικά αφερέγγυα κράτη χρειάζονται βοήθεια για την αναδιάρθρωσή τους, είτε πρόκειται για τον χρηματοοικονομικό τομέα είτε για τον τρόπο εξόδου από την κρίση» αναφέρει, επιπλέον, ο Γ. Φίσερ υπογραμμίζοντας πως «αυτή η διαπίστωση ισχύει για την Ελλάδα».

Κατά τον Γ. Φίσερ «έως τώρα, η Ε.Ε. όπως και η ελληνική κυβέρνηση δεν εξέτασαν το πρόβλημα των διαρθρωτικών προβλημάτων. Πρέπει, όμως, να αναπτύξουν (και να χρηματοδοτήσουν) την κατάλληλη στρατηγική οικονομικής ανοικοδόμησης, για να καταλάβουν οι Έλληνες και οι ανήσυχες αγορές ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

Στη συνέχεια, ο Γ. Φίσερ εκτιμά ότι θα υπάρξει αναπόφευκτα αναδιάρθρωση χρέους, αλλά αυτό, όπως παρατηρεί, μπορεί να γίνει χαοτικά ή συντεταγμένα. Παράλληλα, θεωρεί ανώφελη τη συζήτηση στη Γερμανία για το αν πρέπει ή όχι να πληρώσουν για το ελληνικό χρέος, από τη στιγμή που είμαστε όλοι «στο ίδιο καράβι».

«Η ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κρίση είναι στην πραγματικότητα μια πολιτική κρίση, διότι οι ηγέτες της Ε.Ε. είναι ανίκανοι να υιοθετήσουν τα απαραίτητα μέτρα. Χάνεται πολύτιμος χρόνος σήμερα σε δευτερεύοντα θέματα, συνδεδεμένα κυρίως με εθνικές πολιτικές ανησυχίες[...] Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να διατηρήσουν το ευρώ, πρέπει να προοδεύσει ταχέως η πολιτική ένωση. Εάν όχι, είτε το θέλουμε είτε όχι, το ευρώ όπως και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα εξαφανίζονταν. Και ενόψει της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, η συγκυρία αυτή θα ήταν τραγική για τους Ευρωπαίους» συμπληρώνει ο Γ. Φίσερ.

Καταλήγοντας ο Γερμανός πολιτικός επισημαίνει ότι, δυστυχώς, όταν ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ πρότεινε τη δημιουργία ενός «Υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης», οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων απέκλεισαν αμέσως αυτήν την ιδέα. Κατά την εκτίμησή του, κανείς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν φαίνεται έτοιμος να παραδεχτεί το εύρος της κρίσης που ταλανίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, διαμηνύει ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να βρουν μία κοινή στρατηγική, ως κύριοι πρωταγωνιστές της κρίσης.

Τέλος, ο Γ. Φίσερ υπενθυμίζει τη σημασία της Ε.Ε. για τους Ευρωπαίους παρά τις κρίσεις της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Για να το καταλάβουμε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά να θυμηθούμε το πρώτο ήμισυ του εικοστού αιώνα».

Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, τις τελευταίες ώρες βιώνει την απόλυτη κυβερνητική αυθαιρεσία και την επιβολή της απόλυτης τρομοκρατίας απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Συναισθανόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στους συμπολίτες μας, απέναντι σε όλους τους Έλληνες που αυτή τη στιγμή γίνονται στόχος έκνομης κυβερνητικής δραστηριότητας, καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα ώστε να δημιουργήσουμε ένα σαφές, αραγές και ενιαίο μέτωπο έναντι πρακτικών που δεν συνάδουν με την δημοκρατία και τον σεβασμό στον Ελληνικό λαό, τον εντολέα όλων μας.

Αυτή είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή που το υπάρχον πολιτικό σύστημα πρέπει να αποδείξει τους λόγους της ύπαρξής του και να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την βία από όπου και αν προέρχεται και την καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας όταν αυτή πηγάζει από την ίδια την κυβέρνηση. Ζητάμε από τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα να βρεθούν στο πλευρό της «Νέας Ελλάδας» και να καταδικάσουν έμπρακτα τις κυβερνητικές τακτικές.

Καλούμε, δε, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να συναισθανθεί επιτέλους την πραγματικότητα και να διατάξει την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από το Σύνταγμα και τις γύρω οδούς. Οι προσωπικές του ευθύνες τον καλούν σε άμεση παραίτησή του και προκήρυξη εκλογών, αφού είναι απολύτως σαφές πως δεν εκπροσωπεί πλέον τον Ελληνικό λαό…

Από το Γραφείο Τύπου της «Νέας Ελλάδας»

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουν κατεβάσει στους δρόμους όλους τους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα συνελάμβαναν και θα προφυλάκιζαν άμεσα τους άνδρες των ΜΑΤ…

Φυσικά, αν υπήρχε Δικαιοσύνη και λειτουργοί της που νιώθουν πως η πρώτιστη οφειλή τους προς την χώρα, είναι η προστασία των πολιτών από κάθε παρανομία, ακόμη και αν αυτή η παρανομία εκπορεύεται από την κυβέρνηση και εκτελείται από δημοσίους υπαλλήλους εντεταλμένους εκτελεστές…

Εάν υπήρχε Δικαιοσύνη, στην χώρα που μόλις γεννήθηκε μία χούντα, θα έπρεπε να καταγγείλει άμεσα στα διεθνή μέσα την επιβολή της τρομοκρατίας που συμβαίνει εις βάρος αθώων πολιτών…

Εάν υπήρχε Δικαιοσύνη σε αυτή την πατρίδα, οι δικαστές θα είχαν ήδη ξεσηκωθεί και θα είχαν υποβάλει μαζικά τις παραιτήσεις τους στις πολιτικές αρχές, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα πως η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπηρετεί χαμερπή όντα και φασίστες… παρά μόνο την αλήθεια, το δίκαιο και να υπερασπίζεται πάντα τους πολίτες απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία γίνεται εις βάρος τους…

Εάν υπήρχε Δικαιοσύνη, αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, θα καταγραφόντουσαν και θα μεταφέρονταν στα Διεθνή Δικαστήρια, τοποθετώντας έτσι την χούντα του Παπανδρέου προ των τραγικών της ευθυνών…

Εάν υπήρχε Δικαιοσύνη, αυτή η χώρα δεν θα είχε φτάσει στο τραγικό σημείο που σήμερα βρίσκεται…

Εάν υπήρχε Δικαιοσύνη δεν θα είχαμε μετατραπεί από χώρα σε χώρο, ούτε από πολίτες σε στατιστικούς αριθμούς…

Εάν υπήρχε Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία θα έλαμπε και δεν θα απειλούνταν ποτέ από φασίζουσες συμπεριφορές, από χούντες και μικρούς δικτατορίσκους όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του...

  • Αυτό είναι το σχέδιο των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων για την Ελλάδα

Είδαν ότι έχουνε να κάνουμε με διψασμένους για ευρώ πολιτικούς και θέλουν τα πάντα!

Θα ξεπουλήσουν ό,τι έχει και δεν έχει η Ελλάδα, θα μας πάρουν κοψοχρονιά ό,τι οικονομική δύναμη έχει και ο ιδιωτικός τομέας με την τεράστια φορολογία που επιβάλουν ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν τα προς το ζήν και έπειτα θα προετοιμάσουν και ένα ωραίο πιστωτικό γεγονός, για να πάνε ταμείο όσοι έχουν παίξει υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας με τα CDS.

H Γαλλία έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο για την Ελλάδα με την μετακύλιση χρέους και την εθελοντική διακράτηση των ομολόγων. Όμως και αυτό το σχέδιο λένε οι οίκοι αξιολόγησης ότι θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός. Ψάχνουν να βρουν τον κάθε τρόπο για να πουν ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί.

Η Fitch τονίζει πως θα χαρακτηρίσει ως “οιονεί χρεοκοπία” τη συμμετοχή των ιδιωτών, δηλαδή των τραπεζών, αλλά και των ασφαλιστικών και των συνταξιοδοτικών ταμείων, σε οποιαδήποτε συμφωνία για μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων.

Δηλαδή η Fitch σπεύδει να ”τρομάξει” κυρίως την ΕΚΤ λέγοντας ότι το γαλλικό σχέδιο θα θεωρηθεί ως πιστωτικό συμβάν, οδηγώντας όλους τους κερδοσκόπους εντός και εκτός συνόρων στο ταμείο για να κάνουν πλουσιοπάροχες διακοπές.

Και σας να μην τους έφταναν αυτά, θα έχουν να διαχειρίζονται όλες τις κρατικές επιχειρήσεις και ακίνητα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, μιας και οι δικοί μας ανίκανοι πολιτικοί δεν ήθελαν να τα αξιοποιήσουν, για να βάλουν κομμάτι από τα κέρδη στην τσέπη τους!

Και αυτό όμως δεν τους αρκεί! Θέλουν ό,τι περιουσία έχει και ο απλός κόσμος. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι όλα αυτά τα μέτρα είχαν ως μόνο στόχο όχι την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά ούτε καν ένα κομμάτι αυτών των εσόδων να πάει σε κάτι αναπτυξιακό!

Έτσι, με αυτό το Μεσοπρόθεσμο, θα μας πάρουν ό,τι βγάζουμε κοπιάζοντας καθημερινά, δουλεύοντας 10ωρα ή και 12ωρα χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Γιατί μην νομίσει κανείς ότι αυτό το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012 – 2015 θα είναι το μοναδικό και το τελευταίο.

Κάθε χρόνο θα έχουμε και ένα νέο Μεσοπρόθεσμο. Του χρόνου θα έχουμε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2013 – 2016. Για χρόνια δηλαδή, θα ξεζουμίζουν τον κόσμο, παίρνοντάς του ό,τι του έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή

  • Πολιτειακό ζήτημα η ψήφος του Μεσοπρόθεσμου και η επίθεση της κυβέρνησης κατά των πολιτών
Σε ευθεία αντιπαράθεση με τον ρόλο και τον λόγο ύπαρξης της κυβέρνησης ως προς το Σύνταγμα, φέρνουν τα δραματικά γεγονότα που αυτή τη στιγμή διαδραματίζονται στο κέντρο της Ελληνικής πρωτεύουσας.

Οι τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου θέτουν σοβαρό ζήτημα για την ίδια την κυβέρνηση, στο κατά πόσο εκπροσωπεί τον λαό και στο κατά πόσο τον προστατεύει.

Επείγεται να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και ΟΛΑ τα κόμματα, για την κυβερνητική στάση. Πρέπει τα κόμματα να προστατεύσουν τον λαό και το ίδιο το πολίτευμα που έχει διολισθήσει στην δικτατορία.

Πόσο νόμιμες είναι οι ενέργειες των ΜΑΤ που αυτή τη στιγμή ασκούν τεράστια ποσοστά βίας κατά των Ελλήνων πολιτών; Γιατί δεν αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο σε ενέργειες «άλλων» κατά το παρελθόν;

Πόσο παράνομο θα είναι εάν οι πολίτες πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και αρχίσουν να επιτίθενται μαζικά κατά των ομάδων των ΜΑΤ;

Έχουν συναίσθηση οι πολιτικοί τι ακριβώς συμβαίνει στην Αθήνα;

Μπορούν να αντιληφθούν ότι προκαλείται ο Ελληνικός λαός να προβεί σε ωμότητες και να λιντσάρει τους ταγματασφαλίτες του Παπανδρέου;

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αντιληφθεί πως πρέπει άμεσα να παραιτηθεί προκειμένου να απαλλάξει την χώρα από μία χούντα που μόλις γεννήθηκε;

Η δράση των κατοχικών δυνάμεων του καθεστώτος Παπανδρέου προκαλεί σε αντίδραση των πολιτών. Και όταν αυτή αρχίσει… θα είναι πολύ αργά για δάκρυα…ΣύνδεσμοςΗ φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
  • Σοκ προκαλούν οι εικόνες με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να βγουν από το μετρό της Πλατείας Συντάγματος και τα ΜΑΤ να τους απωθούν, αναγκάζοντάς τους να ξαναμπούν μέσα στον χώρο του μετρό.

Οι διαδηλωτές έχουν εγκλωβιστεί στο μετρό και δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την δραματική χρήση χημικών. Με την χρήση γκλομπς, αλλά και ποσοτήτων χημικών, οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο να βγει από το μετρό. Η ατμόσφαιρα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Η πρωτοφανής εικόνα γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστική και σκληρή, όταν οι διαδηλωτές προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Μάχες σώμα με σώμα στην «καρδιά» της Αθήνας: Στην είσοδο του μετρό, όπου οι άνθρωποι αδυνατούν να αναπνεύσουν εξαιτίας της χρήσης δακρυγόνων και καπνογόνων.

Μετά από αλλεπάλληλες κινήσεις και από τις δύο πλευρές, οι αστυνομικοί κάνουν ντου στην είσοδο με γενικευμένη χρήση χημικών, αναγκάζοντας τον κόσμο να επιστρέψει και πάλι στην είσοδο του μετρό. Η άνευ προηγουμένου χρήση χημικών κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο δυσδιάκριτη εξαιτίας του καπνού.

Στα σκαλιά της εισόδου του μετρό, ένας τραυματίας σε λιπόθυμη κατάσταση κείτεται στο έδαφος, χωρίς κανείς να μπορεί να τον βοηθήσει.

Μέσα στην ασύλληπτη ένταση, ολιγομελής ομάδα πλησιάζει τα ΜΑΤ και τους ζητά να υποχωρήσουν για να βγει ο κόσμος. Λίγη ώρα μετά, η ένταση εκτονώνεται.

Εγκλωβισμένοι φοιτητές των Μ.Μ.Ε στην Ερμού

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας. Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μέσων και Μαζικής Ενημέρωσης, είναι εγκλωβισμένοι μέσα στη σχολή τους στην πλατεία Καπνικαρέας στην Ερμού.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα παιδιά εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τα εργαστήρια της σχολής στην οδό Καλαμιώτου.

Μέσα βρισκόταν ομάδα φοιτητών οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγουν έξω εξαιτίας των δακρυγόνων που πέταξαν στην είσοδο της σχολής, οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δυστυχώς τα πράγματα στη χώρα μας, διαβλέπουμε ότι εξελίσσονται πλέον άσχημα. Η κρίση έδωσε στην ελληνική κοινωνία μια χρυσή ευκαιρία να μηδενίσει το κοντέρ της, ναι ακόμα και με χρεοκοπία τώρα που είχαμε λίπος, να συσπειρωθεί και να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάρρευση ενωμένη, με μεγάλη μεν δυσκολία στην αρχή, αλλά με προοπτική αλλαγής νοοτροπίας και γρήγορης προόδου και ανάπτυξης αμέσως μετά.

Όπως ήταν επόμενο, η οικονομική κατάρρευση θα έφερνε και την κατάρρευση του κρατικοδίαιτου σοσιαλιστικού καθεστώτος του ΠΑΣΟΚ. Της τελευταίας σοβιετικού και ολοκληρωτικού τύπου κρατικοδίαιτης νομενκλατούρας στον κόσμο, συντηρούμενη με δανεικά. Αυτό ήταν και το ζητούμενο, αλλά αυτό δεν έγινε.

Το ΠΑΣΟΚ “έξυπνα” και οδηγούμενο από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, αποφάσισε, τόσο με το πρώτο Μνημόνιο όσο και τώρα με το Μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο 2), να συντηρήσει το καθεστώς του, πάλι με δανεικά, σε βάρος…. ολόκληρου του υπολοίπου κοινωνικού σώματος και κυρίως του ιδιωτικού τομέα, ξεπουλώντας τα πάντα και εξαθλιώνοντας τον υπόλοιπο λαό, αφού του αφαιρεί εισοδήματα και ότι περιουσικό “λίπος” είχε μέσω της βάναυσης φορολογίας..

Τα πράγματα όμως θα εξελιχτούν άσχημα. Η κοινωνία προβλέπουμε ότι δυστυχώς θα διχαστεί έντονα με απρόβλεπτες συνέπειες. Η τρόϊκα δεν αντιλαμβάνεται τις σκέψεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να τις αντιλαμβάνεται δεν την ενδιαφέρει. Από το ένα μέρος θα είναι μια κρατικοδίαιτη σοσιαλιστική νομενκλατούρα που θα καλοπερνάει, με όλα τα κρατικοδίαιτα εξαρτήματα, τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες και τους μηχανισμούς προπαγάνδας και καταστολής, με τη συμπαράσταση παρακρατικών και αλλοδαπών και από την άλλη ο εξαθλιωμένος λαός.

Κάποια στιγμή, όταν οι οικονομικές δυσκολίες γίνουν ανυπόφορες για μεγάλες λαϊκές μάζες (εδώ παίζεται ο χρόνος και όχι το εάν), θα ξεσπάσει λαϊκή εξέγερση, πολύ διαφορετική από αυτή της πλατείας, με συγκεκριμένο πλέον στόχο ανατροπής και οργάνωση και θα είναι αγώνας μέχρι τέλους. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η οικονομική εξαθλίωση και πόσο γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της μια λαϊκή ηγετική ομάδα. Τα πάντα είναι πλέον θέμα χρόνου.

Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε που τοποθετεί τον εαυτό της η Νέα Δημοκρατία, μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, γιατί εμείς δεν βλέπουμε κάποια προοπτική σε μια τέτοια εξέλιξη, για το κόμμα αυτό, έτσι όπως λειτουργεί.


Η Βουλή των Τοκογλύφων με τη βοήθεια των Μ.Ε.Μ. (Μονάδες Επιβολής Μεσοπρόθεσμου-νέα μονάδα του Υπουργείου Προστασίας Πιστωτών-απαρτίζεται από Αστυνομικούς (παρακρατικούς) και κουκουλοφόρους (παρακρατικούς) σήμερα πρόδωσε τη Χώρα και τον Ελληνικό Λαό… Με εκβιασμούς και προκλήσεις…

Από την τετάρτη απογευματινή η χώρα είναι επισήμως υποτελής του Διεθνούς Κεφαλαίου…

Η Κυβέρνηση παρέδωσε τα κλειδιά στους Πιστωτές…

Αυτή ήταν η εντολή που είχε από τον ελληνικό Λαό ισχυρίστηκε…

Παρά το γεγονός ότι δεν μπήκε καν στο κόπο να τον ρωτήσει…

Η πραγματική εντολή ήρθε από τα ανώτατα στρώματα του Διεθνούς Κεφαλαίου…

Με αυτό συνομιλεί και μόνο….

Οι Βουλευτές και η Κυβέρνηση είναι επισήμως υπόλογοι για εσχάτη Προδοσία όταν η Δημοκρατία επανέλθει…

Οι Δυνάμεις της Ανωμαλίας δεν θα υπερισχύσουν…


Με συνεχή ροή ειδήσεων και ανταποκρίσεων από την Αθήνα, από τη “διακεκαυμένη ζώνη της Ευρώπης”, όπως χαρακτηριστικά μεταδίδει το αραβικό Al Jazzera το σύνολο των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και ξένων ΜΜΕ καλύπτει την κρίσιμη ημέρα της Ελλάδας και της παγκόσμιας οικονομίας, αν πιστέψουμε τις εκτιμήσεις επιφανών αναλυτών.

Τα διεθνή δίκτυα που από το πρωί βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την Αθήνα είναι κατά βάση τα αμερικανικά CNN, CNBC, Bloomberg και το βρετανικό ΒΒC.

To CNN από το πρωί έχει ανοίξει το … φάκελο “Η Αθήνα υπό πίεση”. Μεταδίδει σχεδόν λεπτό προς λεπτό εικόνες από τις οδομαχίες στο κέντρο, αναφέρεται στην διαρκώς ογκούμενη κοινωνική αντίδραση και ενδεικτικό είναι πως συνεχώς προβάλλει εικόνες των ανταποκριτών του με μάσκες αερίων για να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της εικόνας και να εστιάσει στην ασφυκτική πίεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο.

Ανάλογες εικόνες και ρεπορτάζ μεταδίδει σε συνεχή ροή και το CNBC. Οι ανταποκριτές του δίνουν έμφαση στα δακρυγόνα, την αναταραχή και τις συγκρούσεις πολιτών-διαδηλωτών με τις δυνάμεις2 της Αστυνομίας. Στα ρεπορτάζ του αναφέρεται στην κρισιμότητα της ημέρας, κάνει λόγο για ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και γενικότερα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ προβλέπει κλιμάκωση των αντιδράσεων εφόσον – όπως και προβλέπει – υπερψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο.

Το Bloomberg από την πλευρά του κάνει λόγο για την “Μεγάλη Μάχη της Ελλάδας”. Κι ακριβώς αυτές τις εικόνες … μάχης μεταδίδει συνεχώς από την πλατεία Συντάγματος. Στις αναλύσεις του το δίκτυο εστιάζει στην αντιπαλότητα μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών-διαδηλωτών που κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, αλλά παράλληλα τονίζει πως τα περιθώρια ελιγμών για την κυβέρνηση είναι ελάχιστα, λόγω των πιέσεων από τους εταίρους και πιστωτές της χώρας.

Τέλος, και το BBC μεταδίδει συνεχώς εικόνες από το Σύνταγμα, όπως και αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των βουλευτών στο Κοινοβούλιο με τους ανταποκριτές του να επιχειρούν την … αντιπαράθεση μεταξύ του κοινωνικού ιστού και των πολιτικών του ταγών.


Διαμαρτυρία και θέσεις της Νέας Ελλάδας απέναντι στον οχετό της κυβερνητικής βίας που έχει ξεχυθεί στους δρόμους της Αθήνας

Αμέσως μετά την κατάπτυστη και αντισυνταγματική ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, το προσωπείο της κυβέρνησης Παπανδρέου έπεσε. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιάς δικτατορίας έκαναν την εμφάνισή τους και είναι πλέον γνωστό σε όλους πως η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αποτινάξουν έναν ακόμη ζυγό.

Η "Νέα Ελλάδα", καταδικάζει τους σχεδιασμούς και τις πρακτικές βίας, εκφοβισμού και επιβολής της απόλυτης κυβερνητικής τρομοκρατίας και επιφυλάσσεται να καταγγείλει στην Διεθνή Δικαιοσύνη και σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς φορείς την εγκληματική συμπεριφορά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Επίσης, η "Νέα Ελλάδα" υπόσχεται πως θα ξεκινήσει προσπάθειες για την παραδειγματική τιμωρία μέσω της Δικαιοσύνης όσων ενέχονται –όποιες θέσεις και αν κατέχουν- στην απρόκλητη επίθεση των Σωμάτων Ασφαλείας κατά των Ελλήνων πολιτών.

Συμμεριζόμενοι την αγωνία του Ελληνικού λαού, συμπαρατασσόμαστε στον ανένδοτο αγώνα που ξεκινάει από σήμερα κατά μίας σύγχρονης πολιτικο-οικονομικής δικτατορίας, η οποία εκφράζεται μέσα από τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου.

Καλούμε ταυτόχρονα όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες να συμπαραταχθούμε απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής παράνοιας, πλήρους ανομίας κα ασυδοσίας και να αγωνιστούμε συντεταγμένοι κάτω από την Ελληνική Σημαία κατά των δυνάμεων κατοχής.

Στις 2 Ιουλίου, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και στις 7.00 μ.μ. θα καταθέσουμε επίσημα τις θέσεις μας ως "Νέα Ελλάδα" και την έναρξη του αγώνα των πολιτών, τον αγώνα όλων μας, που μόλις ξεκίνησε και για τον οποίο θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να λήξει το συντομότερο δυνατό, επαναφέροντας την πραγματική δημοκρατία στην χώρα.

Στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, δεν χωράνε ο φασισμός και η πολιτική αλαζονεία.


Δεν θα περάσει ο φασισμός...

Το υπηρετικό προσωπικό του καθεστώτος Παπανδρέου έπιασε δουλειά. Ήταν υπόθεση χρόνου να πέσουν οι μάσκες και να φανεί η ιδιότητα και η ιδεολογία του Παπανδρέου, αλλά και το ότι στα Σώματα Ασφαλείας υπάρχουν άνθρωποι που για 27 ευρώ την ημέρα μπορούν να σκοτώσουν πολίτες!

Η φρίκη έχει πλημμυρίσει την Αθήνα!

Την ίδια στιγμή τα κόμματα έχουν αφήσει τον Ελληνικό λαό στο έλεος των ΜΑΤ! Η σιωπή τους αποτελεί την αδιάψευστη μαρτυρία της συνενοχής τους στο έγκλημα που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα... Σκοτώνουν και σκυλεύουν το πτώμα της δημοκρατίας...

Θαυμάστε το έργο του Παπανδρέου... τη στιγμή που οι νταβατζήδες της ενημέρωσης "βλέπουν" μάχες μεταξύ ΜΑΤ και... κουκουλοφόρων!!!


Στο τέλος, αυτές θα υπερ-λειτουργήσουν...