Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Ιουν 2011

Μπορεί οι διαφωνίες τους να είναι πολλές όμως ο κοινός στόχος, τους έκανε να δώσουν τα χέρια. Ο λόγος για τον Γ. Παπανδρέου και τον Ε.Βενιζέλο

"Μη σας ξεγελάει το λουκ Χοντρού - Λιγνού (Laurel and Hardy)", ξεκινά άρθρο του Reuters αναφερόμενο στο "περίεργο" όπως λέει ζευγάρι που μοιάζει να είναι αταίριαστο αλλά αποφασισμένο να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία.

Ο λόγος για το δίδυμο Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου, οι οποίοι έχουν παραμερίσει τις διαφορές τους για χάρη της πατρίδας τους.

"Μπορεί να μην μοιάζουν καθόλου και να ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους, ωστόσο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να σώσουν την Ελλάδα από τη βαθύτερη κρίση και να κρατήσουν...
στην εξουσία το σοσιαλιστικό κόμμα".Σώμα με σώμα

Ο 59χρονος Γ. Παπανδρέου είναι χαμηλών τόνων, αθλητικός τύπος ο οποίος κινείται με άνεση στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Από την άλλη, ο 54χρονος Ε. Βενιζέλος είναι ένας κοντός, εύσωμος άνδρας ο οποίος μπορεί εύκολα να φοβερίσει με τη παρουσία του τα μέλη της ελληνικής βουλής.

Ο Παπανδρέου είναι γιος και εγγονός τρανταχτών πρώην πρωθυπουργών, κοινωνιολόγος, γεννημένος στις ΗΠΑ, ενώ εξακολουθεί να μιλάει τα Ελληνικά της Διασποράς.

Ο Βενιζέλος από την άλλη, είναι γιος ενός δικηγόρου από την επαρχία, ένας από τους πιο ευφυής πολιτικούς, καθηγητής νομικής ο ίδιος και κορυφαίος συνταγματολόγος που φημίζεται για τη ρητορική του.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και σε δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος είχε δηλώσει ότι "έχουμε δύο πρωθυπουργούς" μετά την 17 Ιουνίου οπότε και ο Βενιζέλος ανέλαβε τα ηνία του Υπουργείου Οικονομικών.

"Ο ένας είναι καλός για να συνομιλεί με τους αξιωματούχους στην Ευρωζώνη και ο άλλος για να κάθεται σπίτι και να κάνει τη βρώμικη δουλειά".

H ισχύς εν τη ενώσει

Μπορεί η εικόνα του σκληρού τύπου να στοίχισε στον Βενιζέλο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2006 ωστόσο, τώρα ο πρωθυπουργός βασίζεται σε αυτή του την εικόνα για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες βουλευτές και να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, και να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση, σημειώνει.

Ήδη, τονίζει το δημοσίευμα, ο Βενιζέλος προσπαθεί να αποτρέψει πολλούς βουλευτές που απείλησαν να καταψηφίσουν το σύνολο των μέτρων με σειρά συναντήσεων.

"Είναι ένα περίεργο ντουέτο, που έχει ωστόσο ένα κοινό σημείο: την φιλοδοξία", υπογραμμίζει, επικαλούμενο δηλώσεις του συγγραφέα Νίκου Δήμου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δυο τους φαίνεται να έχουν συμφωνήσει σε μια "ανακωχή" για να αντιμετωπίσουν μαζί τη κρίση.

"Αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου δημιουργήθηκε για να αποφευχθεί η κατάρρευση, αλλά δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες ότι μπορεί να συνεχιστεί και μετά το φθινόπωρο, το ντουέτο θα τελειώσει τότε", σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, καταλήγει το Reuters.

 • Απλά μαθήματα οἰκονομικῶν (φτοῦ! νά πάρῃ!!! χάσαμε καί τούς τόννους μέ τίς πορτοκαλί ἐφημερίδες)
Τι είναι πραγματικά τα cds;

Επειδή ο μέσος πολίτης πλέον, κατέχει πτυχίο, δύο μάστερ οικονομικών και βρίσκεται ήδη στα μέσα της διδακτορικής του διατριβής, προκειμένου να ανταπεξέλθει, στην καταιγίδα οικονομικών πληροφοριών, πού ξεσπά σε καθημερινή βάση από τα ΜΜΕ…για να μη μιλήσω για το φετινό νόμπελ οικονομικών το οποίο, η κοινή λογική υπαγορεύει ότι θα απονεμηθεί σε Έλληνα,θεωρώ ότι γνωρίζεις τι είναι τα cds(credit default swap)…ε; Όχι;; Καλά ρε τούβλο..εδώ ο Κώνστας, στα εξηγεί χαρτί και καλαμάρι, σου λέει ο άνθρωπος, το και το…γράμματα είναι;; Ρε τι΄είν τούτος!! Τέλος πάντων, παραθέτω χαρακτηριστικό διάλογο εποχής, κατά την οποία άνθησε η βιομηχανία των cds.

- Θανάσ..(Hedge fund της εποχής)

- Έλα..

- Δάνεισα την Λαμπρνή 40 κιλά γάλα..

- Εισ χαζή; Ξέρεις τι μπαταχτσού είν αυτή;; Δεν ρώτησης πρώτα τουν Μπέλο;; (Οίκος Μoody’s της εποχής)

- Τουν ρώτησα..

- Και γιατί την δάνεισης ντε;;

- Έχω πληρουφορίες ότ, δεν θα μπουρεί να μας τα επιστρέψ. Πάει, του κλείν το τυρουκομείο σε πεντ-εξ μήνες..

- Θες να μ’ ανεβάσεις του αίμα στο κεφάλ;;

- Άκου’ ντε..

- Ακούω..

- Ηγώ, πήγα στου κεφαλοχώρ και βρήκα την Γιώργαινα.. (Lehman brothers της εποχής)

- Την Γιώργαινα;;

- Ναι ντε..αυτούνη έμαθα οτ κάν πουλλά, τουκογλυφίες και τέτοια…Της λέου λοιπόν ότ’ δάνσα 100 κιλά γάλα στη Λαμπρνή, και θα παίρνου κάθε μήνα 4 κιλά, μέχρι του χρόνου πού θα μου το επιστρέψ όλο, αλλά φοβάμ μην κλείσ στο μεταξύ..

- Καλά, της είπες οτ’ θα του κλείσ το τυρουκομείο;;

- Του έπαιξα θύμα ντε…

- Τ ΄λες;;

- Θα σ’ εξηγής μετά…..π’ λες, εμπήκε αμέσως στου νόημα…Μ’ λέει..θα μ’ δίνεις μισό κιλό γάλα του μήνα μέχρ του χρόν, κι εγώ θα σου καλύψ τα 100 κιλά γάλα αν φαλιρήσ η άλλη..(cds)

- Καλά, αυτoύνη δεν ξέρ τι κελεπούρ είν η Λαμπρνή;

- Οουόχι..Εχ, νταλαβέρια με τουν Θουμά (Οίκος Fitch) κι αυτούνος λέει σε όλο το κεφαλοχώρ ότι η Λαμπρνή είναι καλοπληρωτού…

- Και δηλαδή, αν του κλείσ η άλλ, θα πάρουμ 100 κιλά συν τους τόκους;;

- Ναι, ντε..τι σ’ λέω τόσην ώρα;

- Ναι, αλλά, αν φαλιρήσ η Λαμπρινή, δεν θα εχ πρόβλημ και η Γιώργαινα και ούλοι όσ εξαρτώντ από δαύτη;;

- Α, μη μ’ αρχίζεις αυτά τα σουσιαλιστικά για του φαινόμενο του ντόμινο;; Δε φταν πού σ’ φέρνω τσάμπα γάλα…μλας κιόλας!!

- Καλά τσούπρα μ…

Τι είναι λοιπόν τα cds; Χοντρικά είναι ένα είδος ασφαλιστικής κάλυψης πού διασφαλίζει το κεφάλαιο του επενδυτή, σε περίπτωση πού καταρρεύσει το αντικείμενο πάνω στο οποίο γίνεται η επένδυση. Αυτό που κάνει τα cdsξεχωριστά είναι η δυνατότητα του επενδυτή να αγοράσει ένα τέτοιο παράγωγο χωρίς στην πραγματικότητα να επενδύσει. Δηλαδή μπορεί να πάει σε έναν οργανισμό πού φτιάχνει τέτοια παράγωγα και να του πει..άκου να δεις οργανισμέ (AIG πχ), εγώ διαθέτω 400 δις ευρώ, να επενδύσω σε ελληνικά δεκαετή ομόλογα. Θέλω να ασφαλίσεις αυτή την πιθανή επένδυση μου. Την AIGδε την ενδιαφέρει αν εγώ θα κάνω πραγματικά την επένδυση.

Η AIG θα φτιάξει το cds, θα ζητήσει το κάτιτης της, εξαρτώμενο από την αξιολόγηση πού έχει η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τους διάφορους οίκους ανοχής και από δω παν και οι άλλοι. Με τα cds είναι δυνατό να ασφαλίσεις ποσό επένδυσης μεγαλύτερο από το ποσό πού χρειάζεται το αντικείμενο της επένδυσης. Ενώ δηλαδή στο συγκεκριμένο παράδειγμα η Ελλάδα έχει χρέος 300 κάτι δις ευρώ, εγώ αγοράζω ασφάλιστρα (cds) πού αντιστοιχούν σε 400 δις ευρώ επένδυσης. Αυτό γιατί να το κάνω θα μου πεις; Γιατί έχω πληροφορίες ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, οπότε ακόμα και αν η AIG μου ζητήσει ένα μεγάλο ποσό να καταβάλω κάθε τόσο, δε με απασχολεί, αφού, αν η Ελλάδα τελικά χρεοκοπήσει, θα πάρω 400 δις ευρώ μείον τα χρήματα πού έδωσα στην AIGμέχρι τη στιγμή της χρεοκοπίας. Αυτό δηλαδή πού κάνει η Goldman Sachs και άλλα μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα, όταν τζογάρουν πάνω στη χρεοκοπία της Ελλάδας.


Βενιζέλος! ο άνθρωπος που πρώτα απαντά κι ύστερα τον ρωτάνε...

Οταν ο κ. Βενιζέλος κάνει γκάφα, δεν έχει κάνει γκάφα ο ίδιος, αλλά η γκάφα του...

Δεν παίζονται.

Η κυρία Νταλάρα μόλις την έβγαλε απ' την κυβέρνηση ο Παπανδρέου, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχασε την επαφή της με την κοινωνία».

Δεν παίζονται.

Είπε αηδίες ο κ. Πάγκαλος και (πλην Μπεγλίτη) η κυβέρνηση διά του κ. Μόσιαλου τον κάλυψε. Δεν παίζονται.

Και το ερώτημα για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας είναι αν θα την κάνει γυριστή ο κυρ Ρομπόπουλος;

Δημοκρατία με εκβιασμούς, διαρκείς εκβιασμούς, διλήμματα και μονόδρομους, δημοκρατία δεν είναι.

Δημοκρατία που πνίγεται στα ψέματα και ξαναμανά στα ψέματα, μπορεί να είναι όπερα μπούφα, αλλά δημοκρατία δεν είναι.

Μιλάμε για την αστική δημοκρατία, τους κανόνες της, τη διάκριση των εξουσιών, το Σύνταγμα.

Δημοκρατία με αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα με έκτακτους νόμους
με έκτακτες εισφορές -μάλιστα σε μόνιμη πλέον βάση, δημοκρατία με τη σπάθη του Δαμοκλή συνεχώς πάνω απ' τα κεφάλια των πολιτών, με άγρια κινδυνολογία με ασίγαστη ιδεολογική τρομοκρατία, δημοκρατία δεν είναι.

Το δόγμα «όποιος δεν είναι υπέρ μας, είναι εναντίον μας» έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όση σχέση έχει μαζί της ο Πάγκαλος και οι τοκογλύφοι που μας ληστεύουν.

Η Δημοκρατία είναι ένα ευρύχωρο πολίτευμα, ανέχεται την ανικανότητα, ανέχεται και τα κατά συνθήκην ψεύδη, αλλά καταλύεται όταν οι ανίκανοι, οι ψεύτες και οι κλέφτες καλούν το Σύνταγμα «να κοιμηθεί για μια μέρα» ή για δύο ή για τρεις ή για χίλιες δεκατρείς.

Ούτε καμμία δημοκρατία στον κόσμο έχει έμβλημά της τη στρουθοκάμηλο (άλλες έχουν τον αετό κι άλλες το λιοντάρι) για να κάνει κουτοπονηριές όπως αυτές του Βενιζελογιωργάκη -να εξαιρούν επί παραδείγματι απ' τον εφαρμοστικό νόμο τη ΔΕΗ, ώστε να ψηφιστεί τώρα ο νόμος, και να κάνουν τη ΔΕΗ εταίρα στην Μπαρμπαριά αργότερα.

Η δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από ένα οθωμανικό απομεινάρι, δεν μπορεί το φορολογικό της σύστημα να 'ναι ένα τουρκικό παζάρι.

Μπορεί στο πλαίσιο της δημοκρατίας να διάγουν λάθρα φοροφυγάδες, παπαγαλάκια, υποκριτές και κλόουν, αλλά δεν μπορούν να την κυβερνούν. Τουλάχιστον όχι επί μακρόν, διότι τότε η δημοκρατία εκπίπτει στο επίπεδό τους...

Δημοκρατία δεν σημαίνει προτεκτοράτο, ούτε αποικία ούτε κράτος υπό καθεστώς εντολής ούτε χώρα φόρου υποτελής, η δημοκρατία κυβερνάται όπως εντέλλεται κάθε φορά ο λαός κι όχι από ύπατους αρμοστές, ανθύπατους, γκαουλάιτερ ή ανδρείκελα.

Η δημοκρατία είναι ένα ταξικό πολίτευμα στο οποίο (στην αστική της εκδοχή) η εξουσία είναι στα χέρια των Δυνατών και ο πειρασμός (της αστικής τάξης) προς την ολιγαρχία ή την τυραννίδα διαρκής.

Συνεπώς:
 • Το Μνημόνιο ως βία
 • το Μεσοπρόθεσμο ως βία
 • ο Εφαρμοστικός νόμος ως βία
 • τα έκτακτα μέτρα ως βίαοι έκτακτες εξουσίες ως βία,
δεν συνιστούν δημοκρατία αλλά εκτροπή, παρέκβαση, μετάλλαξη του πολιτεύματος.

Δημοκρατία δεν είναι το πολίτευμα που επιδιώκει να φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο το 80% του λαού της, μάλιστα τιμωρητικά, σαν να φταίει ο ίδιος για τη λεηλασία που έχει υποστεί και συνεχίζει να υφίσταται, δεν είναι όλα αυτά δημοκρατία, δεν ταξιδεύουν τα καράβια με πέτρινα πανιά.

Συνάντησα στη λαϊκή βουλή της πλατείας Συντάγματος τον «συνταξιούχο του Γιωργάκη» -εκείνον δηλαδή τον γέροντα που μας έλεγε ο Παπανδρέου ότι είχε προσφερθεί να του δώσει την πενιχρή του σύνταξη υπέρ πατρίδος.

Είχε στην τσέπη του δύο σοκολάτες για τα εγγονάκια του και χαμογελούσε -«τίποτα δεν πάει χαμένο...».

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet.gr, μοντάζ Γρέκι


 • Εξαπάτηση, εξαθλίωση, ταπείνωση… Ελπίδα
Του Θρασύβουλου Μαυρομάτη
τ. υπ. βουλευτή Ν.Δ.

Στην αρχή μας εξαπάτησε με το «λεφτά υπάρχουν», ο ψεύτης.

Μετά και ενώ εξόρκιζε δήθεν το Δ.Ν.Τ, ναι, υπόγεια τα είχε κανονίσει όλα με τον περιβόητο Στρος Καν, ο άθλιος.

Μετά ψήφισε μαζί με τους πρόθυμους το επαχθές μνημόνιο που είχε υπογράψει με κλειστά μάτια, ο άνους.

Και μαζί με το μνημόνιο και χωρίς καθόλου εθνικό μνημονικό ψήφισε και την δανειακή σύμβαση που εκχωρεί την εθνική μας κυριαρχία, ο πατριώτης!!

Και στη συνέχεια και αφού ούτε αυτά που υπόγραψε δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ο ανίκανος, ακάθεκτος άρχισε να κόβει μισθούς συντάξεις, να διαλύει τη μεσαία τάξη να φτωχαίνει το λαό και να αφήνει απείραχτα τα πιράνχας.

Και μετά από όλο αυτό το τραγικό χρονικό, φέρνει σήμερα με χυδαίους εκβιασμούς και με σενάρια τρόμου το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τον εφαρμοστικό του νόμο, για να πάρουμε την 5η δόση του δανείου και να μην χρεοκοπήσουμε, όπως μας λέει ο καθ’ υποτροπήν ψευδόμενος.

Το ανεφάρμοστο δηλαδή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σφαγείο που επιβάλλει ακόμα πιο βάναυσα και δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα, που σχεδιάζει απολύσεις στο δημόσιο, που πετσοκόβει κι άλλο μισθούς και συντάξεις για να εξαθλιώσει και να εξοντώσει τελικά όλο το λαό, ξεπουλώντας σχεδόν μειοδοτικά μαζί και την εθνική μας περιουσία, δηλαδή την ίδια την πατρίδα μας.

Κι όλα αυτά μέχρι σήμερα μόνον, αφού για τις υπόλοιπες 7 τρίμηνες δόσεις και ως την 12η, δεν ξέρουμε πόσους άλλους εκβιασμούς για τον επιούσιο άρτο μας θα μας κάνει κάθε φορά σ’ αυτό το μακάβριο χορό του «έμπα ψυχή, έβγα ψυχή», για να μας σώσει τελικά από την καταστροφή και τα ελαττώματά μας, ο σωτήρας μας!!

Στο μεταξύ και μέχρι το 2012 οι εταίροι δανειστές μας θα έχουν οργανώσει τους μηχανισμούς, που δεν έχουν ακόμα, προκειμένου η σχεδόν βέβαιη (ελεγχόμενη η όχι) χρεοκοπία της Ελλάδος να μην ταρακουνήσει πολύ το κλυδωνιζόμενο σύστημα της ΟΝΕ και τον χυδαίο χρηματοπιστωτικό της καπιταλισμό.

Και τότε η και το 2015, μετά και από το νέο δάνειο που εκλιπαρούμε να πάρουμε και με μη βιώσιμο το χρέος και πάνω από 400 δις ευρώ, θα μας εγκαταλείψουν μεσοπέλαγα, θα κλείσουν τις στρόφιγγες και εμείς όλοι εξαθλιωμένοι, ταπεινωμένοι και ξεπουλημένοι θα βρεθούμε σαν λαός και σαν πατρίδα—ίσως και σαν δημοκρατία, στον Καιάδα.

Προσέξτε όμως, γιατί ως τότε κάποιοι «ευαίσθητοι» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να «διαφωνούν», να απειλούν και να ψηφίζουν στο τέλος τις ταφόπλακες σαν συνεπείς σοσιαλιστές!

Ως τότε ο νέος τσάρος της οικονομίας θα καταφέρνει με την ρητορική του αυταρέσκεια και λογόρροια να σκεπάζει με σαντιγύ τα περιττώματα της πολιτικής τους!

Ως τότε και στην κάθε νέα μεγάλη δυσκολία θα βρίσκουν και κάποιο Μπέο να φυλακίσουν και να μας ενημερώνουν πρωτοσέλιδα, για να μας μάθουν να κοιτάζουμε εκεί που πρέπει!

Ως τότε οι προβοκάτορες και το καθεστωτικό παρακράτος θα διαλύει τους εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένους και απεγνωσμένους στο Σύνταγμα που κραυγάζουν, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ, δεν σας εμπιστευόμαστε.

Και ως τότε, ακόμα και τα «αδελφά» κόμματα της Ευρώπης θα βάζουν μαχαίρια στο λαιμό του Αντώνη Σαμαρά για να συναινέσει και να συνενοχοποιηθεί στο τεράστιο λάθος τους, προκειμένου να μην εκτιναχτεί στα ύψη στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία, για να υλοποιηθούν έτσι κάποια θολά σενάρια «πεφωτισμένων».

Αδιάφορα όμως αν έτσι η ολική αριστερά μπορεί να αθροίσει ποσοστά ακόμα μεγαλύτερα από το 25% του 1958…

Στον Αντώνη Σαμαρά και κατάματα η τελευταία κουβέντα.

- Βάστα, πρόεδρε.!!!

Αυτό που θα μείνει στου λαού την συνείδηση και στις ιστορίας μας το αποτύπωμα είναι πως εσύ δεν γονάτισες, παρά μόνον για να ακούσεις του κόσμου τις πίκρες και του μικρού παιδιού το γέλιο.

Τα χιονισμένα βουνά τις Ελβετίας είναι το θέατρο του νέου εθνικού έπους.

Όσο κι αν μοιάζουν μακρινά εκεί δίνει την μάχη η κυβέρνηση για την υπεράσπιση των καταθέσεων που με πολύ ιδρώτα (των άλλων) απέκτησαν κάποιοι Έλληνες.

“Λεφτά υπάρχουν” και η κυβέρνηση, με συμμάχους στον πατριωτικό της αγώνα, το επίσης πατριωτικό ΛΑΟΣ, τους Τραπεζήτουλες, τον ΣΕΒ, τους Πρετεντέρηδες κ.α. θα φροντίσει να συνεχίσουν να υπάρχουν και να ξεκουράζονται στις ελβετικές τράπεζες.

Μην το γελάτε.

Πατριώτης είναι ο Γιώργος.

Γιατί πατρίδα είναι όπου υπάρχουν Ελληνικές καταθέσεις.

Και όσο τα λεφτά είναι εκεί, μόνο ένας τρόπος θα υπάρχει να ξαναδούμε λεφτά εδώ.

Η ανάπτυξη. Η οποία προϋποθέτει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δηλαδή να εργαζόμαστε σχεδόν τσάμπα.

Αυτό έχει άλλη μία προϋπόθεση. Η ανεργία να είναι στα ύψη ώστε όποιος έχει δουλειά να κάνει ότι του λένε.

Και έχει και μια παρενέργεια. Καταστρέφει το περιβάλλον.

Συμπέρασμα, χωρίς φορολόγηση του πλούτου, κάθε άλλη λύση είναι κοροϊδία.

Απλώς θα φτιάξει και άλλο χρήμα για τις ελβετικές τράπεζες, μέχρι να σκάσουν.


Σχόλιο ιστολογίου: Και τι δουλειά είπαμε άνοιξε ο αδερφός του Γιώργου (ο Αντρίκος) στην Ελβετία; Ένα άδειο γραφείο που το διαχειρίζεται μία νομική εταιρεία με ειδίκευση στην διάλυση εταιρειών;!!! Όχι... αυτό είναι σύμπτωση. Ο Αντρίκος έχει εταιρεία για... πράσινη ανάπτυξη. Καμία σχέση με το πράσινο του ΠΑΣΟΚ. Καμία απολύτως... Πρόκειται απλά για σύμπτωση...
Ο Πάγκαλος μας απείλησε ότι θα βγάλει τα τανκς στο δρόμο. Μας απείλησε επίσης ότι θα υπάρξουν νεκροί εάν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Παρόλα αυτά ο Πρωθυπουργός τον κρατά στη θέση τους αποδεικνύοντας ότι όλα αυτά είναι κυβερνητική επιλογή.

Ξέραμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση εκβιαστών με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα της χρεοκοπίας και της μη εκταμίευσης της δόσης εάν δεν είμαστε καλά παιδιά.

Μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου, και την πλήρη κάλυψή του από τον Πρωθυπουργό μιλάμε για κυβέρνηση με φασίζουσα πολιτική και αιμοσταγείς υπουργούς που απαιτούν το αίμα του λαού εάν...
δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις.

Άλλωστε ο Πάγκαλος έχει στο DNA του το φασισμό καθώς πρόγονός του ήταν δικτάτορας της Ελλάδας.

Το ότι ο Παπανδρέου δεν τον έχει αποπέμψει ακόμη δείχνει και το ποιόν τούτης της κυβέρνησης.

Δυστυχώς φθάσαμε να έχουμε κυβέρνηση εκβιαστών, τρομοκρατών και αιμοδιψών πολιτικών για αίμα λαού.

Ενώ ήδη η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα για τις κινητοποιήσεις των πολιτών 28 και 29/6 μιλώντας για θέματα νομιμότητας στην περικύκλωση της Βουλής.

Η απάντηση θα δοθεί από το βροντερό παρόν που θα δώσει σήμερα αύριο και μεθαύριο ο λαός στο Σύνταγμα.

Εδώ που φθάσαμε πλέον όποιος ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο κατηγορείται ευθέως πλέον για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Είναι γνωστό ότι με αυτά τα δύο νομοσχέδια ξεπουλιέται η πατρίδα, τα δημόσια αγαθά και η δημόσια περιουσία ενώ ο λαός θα φορέσει τις αλυσίδες για να πουληθεί στα σκλαβοπάζαρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Εάν ψηφιστούν αυτά τα δύο νομοσχέδια, είναι απολύτως κατανοητό ότι και όσοι παραμένουν σε διοικητικές και πολιτικές θέσεις στο κράτος, έχουν την ίδια ευθύνη και την ίδια δοσίλογη στάση.

Στην οικονομική τρομοκρατία, στους κυβερνητικούς εκβιασμούς και στις αιμοδιψείς σκέψεις τις κυβέρνησης απαντάμε δίνοντας βροντερό παρόν στους αγώνες.

Ραντεβού στην ΠΛΑΤΕΙΑ από σήμερα έως Πέμπτη μεσημέρι.

Από newstoday, μοντάζ Γρέκι

ΠΑΣΟΚ ή Τέφρα!
Πράσινες σκέψεις για τα… «σκληρά» κι «άδικα» μέτρα!

Από τον σύντροφο Χάρη
(από το πράσινο Αμβούργο)

Τους τελευταίους μήνες όλοι οι "λαοπρόβλητοι" και αυτόκλητοι προστάτες του εργαζόμενου λαού έχουν πέσει με τα μούτρα στην κινδυνολογία, τη σπέκουλα και τη συκοφάντηση της σωτήριας πολιτικής του προέδρου μας.

Κι εγώ ρωτώ:

Είναι αδικία η μείωση του αφορολόγητου;
Που έχει ακουστεί σε ετήσιο εισόδημα 20.000-22.000 ευρώ τα 12.000 να είναι αφορολόγητα; Το θεωρείτε δίκαιο αυτό;

Κανονικά θα έπρεπε να καταργηθεί εντελώς η έννοια του αφορολόγητου και να πληρώνουν όλοι τους φόρους που τους αναλογούν!

Είναι αδικία η εξίσωση του φόρου στα είδη του πετρελαίου;
Γιατί; Μην τυχόν και χάσουν οι λαθρέμποροι και όσοι φασίστες κερδίζουν από τη νοθεία;

Είναι αδικία η μείωση μισθών στο δημόσιο; ή μήπως δεν πρέπει να απολυθούν αμέσως 500.000;

Γιατί; Και μονιμάδες και με 2.000 έκαστος το μήνα; Και με άδειες 300 μέρες το χρόνο;

Τι χρειάζονται όλα αυτά τα τεμπελόσκυλα στο δημόσιο, την ώρα μάλιστα που θα αξιοποιηθούν (επιτέλους) όλοι οι παραγωγικοί τομείς της δημόσιας περιούσιας; η αγορά και οι επενδύτες ευτυχώς ξέρουν...

Ξέρουν να οργανώνουν, ξέρουν να επιλέγουν άξιους υπαλλήλους, ξέρουν να φέρνουν αποτελέσματα.

Θα μπορούσα να γράφω σελίδες, αλλά πέρα από κούραση το μόνο που θα πρόσφερα θα ήταν να προσβάλω την κοινή λογική που έχουμε όλοι οι αληθινοί δημοκράτες, πατριώτες και σοσιαλιστές.

Όλοι οι Έλληνες στηρίζουν το Γιώργο μας!!
Γιώργο προχώρα και μη φοβάσαι τίποτα. Ο λαός θα σταθεί πλάι σου και θα πάρει το κεφάλι κάθε φασίστα που θα τολμήσει να σε στραβοκοιτάξει, έστω....
Παρουσιάσαμε το μήνυμα που μας έστειλε ένας οπαδός του ΠΑΣΟΚ (που δεν μένει στην Ελλάδα) αυτούσιο. Σας δίνουμε την χαρά να το… σχολιάσετε. Παρακαλείσθε όμως, οποιαδήποτε κριτική ή σχολιασμός να γίνει σε πολιτισμένο ύφος, γιατί κάποιοι καραδοκούν να κλείσουν το ιστολόγιο. Καταθέστε τα επιχειρήματά σας κόντρα στην τοποθέτηση (αποφεύγω τη λέξη «λογική», όπως και την λέξη «επιχειρήματα») του σύντροφου Χάρη από το πράσινο Αμβούργο…

Καλή σας διασκέδαση…

Κωνσταντίνος

Αυτοί που καθιστούν μια ειρηνική επανάσταση αδύνατη, κάνουν μια βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη, τόνιζε ο Τζων Κέννεντυ. Το θυμόμαστε σήμερα, που όλοι γνωρίζουμε πως, παρά τις έντονες και συνεχείς διαμαρτυρίες μας, η εξουσία κωφεύει.

Μήνες τώρα είναι που ο ελληνικός λαός, υποφέρει τα πάνδεινα, στα χέρια αδίστακτων εκμεταλλευτών. Μούδιασε στην αρχή, πριν είκοσι μήνες, ακούγοντας τον εκλεγμένο πρωθυπουργό του, να ‘ανακαλύπτει’ αφού πήρε την εξουσία, οικονομικά προβλήματα, που πριν δεν τα έβλεπε. Έκανε υπομονή ο λαός μας, και δέχτηκε να δώσει και τον τελευταίο οβολό του, για να πετύχει το πρόγραμμα που συνέταξε η κυβέρνηση. Και αφού η κυβέρνηση τα πήρε όλα, τώρα ανακοινώνει πως το πρόγραμμα απέτυχε. Αλλά δεν μας εξηγεί το γιατί. Αντίθετα, ανακοινώνει ακόμα πιο βαριά μέτρα. Τέτοια που, για να τα πληρώσουμε, θα πρέπει να πουλήσουμε την ελάχιστη περιουσία μας. Ή το νεφρό μας. Αδιάφορο είναι για την κυβέρνηση, πως θα ζήσουμε. Αδιάφορο της είναι, αν θα μείνουμε άνεργοι. Αν τα παιδιά μας, θα ξενιτευτούν. Αν οι γέροι γονείς μας, δεν θα έχουν λεφτά να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Αν το κρέας, θα γίνει είδος πολυτελείας και δεν θα μπαίνει σπίτι μας. Αν θα κυκλοφορούμε με τα πόδια, αφού η βενζίνη είναι απλησίαστη σε τέτοια τιμή. Αν ο κινηματογράφος, η ταβέρνα, το ταξίδι, θα γίνουν ανάμνηση.

Τίποτα από όσα συνθέτουν τη ζωή μας, δεν έχει αξία για την κυβέρνηση. Αλλά το σημαντικότερο είναι, πως είναι η ίδια η ζωή μας, που δεν έχει αξία. Έχει μόνο τιμή. Πόσα μπορούμε να ‘βγάλουμε’, για τα μεγάλα αφεντικά. Δεν ρωτάμε το πώς. Μας ενδιαφέρει το πόσα. Είπαμε παραπάνω. Πάντα κάτι έχουμε να πουλήσουμε. Ένα μάτι. Ένα νεφρό. Τι σημασία έχει ακόμα και το κορμί μας, αφού φιλοξενεί μια ζωή, χωρίς αξία; Καμία.

Το σημαντικό είναι να μαζέψουμε τα λεφτά. Για να τα δώσουμε στους ξένους αφεντάδες. Να πάρει και τη γερή προμήθειά του, το ελληνικό πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο. Η σύγχρονη σκλαβιά, σερβιρισμένη από το δελτίο των 8, βοηθούμενη από τα κόμματα, συνεπικουρούμενη από την ‘πνευματική’ ελίτ. Για να νομίζουμε πως έτσι είναι η ζωή. Nα ξοδεύεις το χρόνο σου. Να δαπανάς την ενεργητικότητά σου. Να ‘πουλάς’ την ψυχή σου: όλα, σε πράγματα αλλότρια που σου επιβάλλουν.

Υπάρχει τέλος σε αυτή την αθλιότητα. Δυστυχώς όχι. Αυτές τις μέρες, ανακοινώθηκε πως η υπόθεση ‘έξοδος από την κρίση’ θα πάρει … τριάντα χρόνια. Τι είναι τριάντα χρόνια να σε εκμεταλλεύονται. Τι είναι τριάντα χρόνια να ζεις κάτω από την μπότα του ευρωπαίου δυνάστη; Εδώ οι πρόγονοί μας, έζησαν τετρακόσια κάτω από τους Τούρκους. Βέβαια μπορεί να έχεις πεθάνει και εσύ και τα δισέγγονά σου. Αλλά δεν έχει σημασία ο Έλληνας άνθρωπος. Οι αριθμοί, της παγκόσμιας τάξης και των τοποτηρητών της, έχουν σημασία.

Θα μπορούσε η σημερινή εξουσία, να δει τον άνθρωπο; Να αφουγκραστεί τις ανθρώπινες ανάγκες; ΟΧΙ. Είκοσι μήνες τώρα το διαπιστώνουμε. Δεν είμαστε παρά τσέπες που τα λίγα ή τα περισσότερα ευρώ τους, βλέπει η κυβέρνηση. Αυτά θέλει να πάρει. Αυτά στοχεύει.

Αυτά τα ανθρωποειδή που κυβερνούν τη χώρα, δεν έχουν καμιά σχέση με ανθρώπους. Έτσι κάνουν την ‘ειρηνική επανάσταση’ όπως λέει και ο Κέννεντυ, εντελώς αδύνατη.

Αν η ειρηνική επανάσταση είναι αδύνατη, εμείς δεν είμαστε. Τέτοιες ώρες θυμόμαστε, τους μεγάλους Έλληνες. Εκείνους που πήραν τους σκλάβους και τους οδήγησαν στην ελευθερία. «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», μας θυμίζει ο Κολοκοτρώνης.

Απέναντί μας, στη βουλή, οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών –συγνώμη του Έθνους ήθελα να πω- θα πάρουν άλλη μια απόφαση που θα πουλούν την Ελλάδα. Θα εκχωρούν όση εθνική κυριαρχία απέμεινε. Και θα απαιτήσουν να πουλήσετε τα μάτια σας, για να τους δώσετε χρήματα, -το θεό τους-. Ας μην ξεχάσουμε, ούτε μια στιγμή, ποιοι είναι απέναντι μας. Aς μην ξεχάσουμε τις πράξεις τους. Την κοροϊδία τους. Τα ψέματα τους. Την ηθική εξαχρείωση. Ας μην ξεχάσουμε πως τους δώσαμε τόσες ευκαιρίες για να φερθούν ανθρώπινα και εκείνοι εξακολουθούν να μας οδηγούν σε ένα δρόμο που θα μας κάνει σε λίγο να ζηλεύουμε τους ρωμαίους σκλάβους.

Ας γράψουμε εμείς την επόμενη σελίδα. Τι χρειαζόμαστε; Όπως λέει και ο Frederick Douglass, Δεν είναι το φως που χρειαζόμαστε, αλλά η φωτιά. Μια φωτιά που θα κάψει ότι σάπιο στην κοινωνία μας. Δεν είναι η βροχούλα, αλλά η βροντή. Για να φοβηθούν από τον ήχο της, οι Ευρωπαίοι και οι υπερπόντιοι εκμεταλλευτές μας. Χρειαζόμαστε την καταιγίδα, για να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία τον ανεμοστρόβιλο για να πάρει μακριά τους πολιτικάντηδες, τους υποστηρικτές τους και όλα τα κομματόσκυλα και το σεισμό για να γκρεμίσει συθέμελα τα σαθρά, της κοινωνίας θεμέλια.

Δηιδάμεια

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

 • Θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε όταν εκείνοι το κρίνουν…

Ο Rupert Watson είναι ο επικεφαλής του Skandia Investment Group. Σε δηλώσεις που έκανε στο ASIA ASSET MANAGEMENT σχετικά με τη χώρα μας, τόνισε πως τη δεδομένη στιγμή οτιδήποτε και να συμβεί, η Ελλάδα δε θα πτωχεύσει γιατί θα συμπαρασύρει μαζί της ολόκληρη την Ευρωζώνη, με συνέπεια να προκληθούν οικονομικοί τριγμοί μέχρι και στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, όπως επισήμανε μια ενδεχόμενη πτώχευση θα έφερνε και την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω, μιας και θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα με τα γνωστά επακόλουθα (δεν είπε για τανκς πάντως). Αυτό που δεν αποκλείει, είναι να προχωρήσει η Ελλάδα σε κάποια αναδιάρθρωση του χρέους της, όταν κάποια στιγμή σταθούν στα πόδια τους οι ξένες τράπεζες και οι οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης για να την αντέξουν.

Και καταλήγει στο συμπέρασμα, πως εν’ ολίγης η Ελλάδα χρειάζεται μια πτώχευση και κάποια στιγμή θα την έχει. Την ώρα όμως που οι υπόλοιποι εταίροι μας θα έχουν θωρακιστεί ώστε να μην τους συμπαρασύρει.

Απορίες.

 • Μέχρι τη μέρα της πτώχευσης, θα μας έχει απομείνει τίποτα;
 • Αφού θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε, έτσι και αλλιώς, γιατί συμβαίνει σήμερα όλο αυτό που γίνεται;
 • Θα ζητήσει εξηγήσεις κανείς από το κύριο Rupert Watson, σχετικά με τις δηλώσεις του;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή

Ο Πράσινος πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, σε δηλώσεις του στην HANDELSBLATT τόνισε πως επιβάλλεται ένα σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας και για να γλιτώσει η ίδια τη χρεωκοπία αλλά και για να μην μας τελειώσει το …ευρώ.

Όπως επισήμανε, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης, θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσουν στη προοπτική μιας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ή στην εγκατάλειψη του ευρώ.

Ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση (στην εγκατάλειψη του ευρώ) προειδοποίησε πως η Ευρώπη θα χάσει μονομιάς όλα όσα πέτυχε εδώ και πάνω από μισό αιώνα και θα επιστρέψει σε μια Ευρώπη …επανεθνικοποίησης.

Και ολοκληρώνει λέγοντας…

Αυτό, θα ήταν τραγωδία και καταστροφή για τη «νέα τάξη πραγμάτων»

Πηγή


Ήταν η μόνη που πήγε ως το τέλος την πολιτική αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου, στην ιστορική πλέον συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εκείνο το απόγευμα μιας Πέμπτης, που… μπήκαμε στον πειρασμό να πιστέψουμε ότι ο Οίκος των Παπανδρέου έτριζε επικίνδυνα.

Η Βάσω Παπανδρέου άλλωστε υπήρξε πάντοτε «η άλλη» στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου. Ίσως και να απολαμβάνει το γεγονός ότι διατήρησε για τον εαυτό της μια θέση στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, ως το πολιτικό στέλεχος που τα έβαλε με όλες τις ηγεσίες του Κινήματος. Και είχε πάντα δίκιο.

Η σημερινή ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, αναμενόταν με πρόδηλο ενδιαφέρον. Στα όρια της αγωνίας. Όχι για το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Αλλά για την προοπτική να «πυροβολήσει» και πάλι προς τα «πολλά ΠΑΣΟΚ», που συνθέτουν πλέον την Κυβέρνηση της χώρας, λες και πρόκειται για… συνομοσπονδία πολιτικών φιλοδοξιών και κομματικών συμβιβασμών.

Η Βάσω λοιπόν, δεν απογοήτευσε… το παρελθόν της. Και αφού είπε ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, επειδή «δεν είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη για μια άμεση οικονομική και κοινωνική κατάρρευση», όπλισε και… πυροβόλησε.

«Θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, γνωρίζοντας ότι ψηφίζω το μαχαίρι αντί για το πιστόλι. Θα πρέπει όμως να προχωρήσουμε σε μια συνολική αναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές. Δεν αποτελεί λύση για τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας, ούτε θα σωθεί η Ελλάδα από ένα νέο δάνειο-μαμούθ», ήταν τα λόγια γεμάτα… πολιτικό φαρμάκι για την Κυβέρνηση, που χρησιμοποίησε η Βάσω Παπανδρέου.

Και, θυμίζοντας σε όλους ότι ήταν Επίτροπος της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ τη θεωρούσε… συνδικάτο, και επιδιδόταν σε ρητορικούς λεονταρισμούς περί εξόδου από τον «μεγάλο κουμπαρά», έσπευσε να δείξει στο δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου την οδό της πολιτικής υπέρβασης της κρίσης. «Να πείσουμε την ευρωζώνη ότι το πρόβλημα δεν είναι μονάχα ελληνικό. Τους αφορά όλους», σχολίασε.

Και αποχώρησε από το βήμα, με εκείνο το βλοσυρό βλέμμα, που είχε χρησιμοποιήσει και μπροστά στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν τον ρωτούσε αν τη θεωρεί… UFO. Όπως απέδειξε η πραγματικότητα βέβαια, ο χαρακτηρισμός μόνο εκείνη δεν αφορούσε.

Πηγή


Αχός βαρύς ακούγεται… Στο κέντρο της Αθήνας η χούντα Παπανδρέου δίνει την μάχη της για την παραμονή της στην εξουσία. Πρέπει να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας και των πολιτών της. Οι υποχρεώσεις του Παπανδρέου προς τους διεθνείς τραπεζίτες δείχνουν πως ξεπερνούν την υποχρέωσή του να υπακούσει στην λογική. Κατά τα φαινόμενα, ο πρωθυπουργεύοντας Παπανδρέου παραγκωνίζει ακόμη και την φωνή του ενστίκτου που τον καλεί να αλλάξει γραμμή, προκειμένου να ελπίζει πως θα διασωθεί…

Οι κρεμάλες που έστησαν οι Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, πολύ σύντομα θα «κουνηθούν»… αφού η χούντα Παπανδρέου αποφάσισε να επιβάλει την τρομοκρατία στον λαό. Μάταια, όμως. Η πλατεία του Συντάγματος είναι πλέον η πλατεία της Ελευθερίας των Ελλήνων. Σε αυτή την πλατεία, αποπειράθηκαν οι καθεστωτικές δυνάμεις της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου να επιβάλουν την άποψη του ενός (υπαλληλάκου τρίτων) σε έναν ολόκληρο λαό… Οι παρακρατικοί κινήθηκαν με κάθε μέσο και αρκετοί από αυτούς ένιωσαν στο πετσί τους την οργή πολιτών, αφού «τσακίστηκαν» από εργατικά χέρια, από οικογενειάρχες που αγωνιούν για τα παιδιά τους και παλεύουν για την πατρίδα, για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, σε βαθύ κώμα βρίσκονται τα κόμματα. Κυβερνών κόμμα αλλά και ολόκληρη η αντιπολίτευση, επιμένουν να συμμετέχουν σε μία Βουλή που δεν λειτουργεί υπέρ της χώρας, αλλά υπέρ των «δανείων δυνάμεων» κατοχής. Αυτή ακριβώς η συμμετοχή (έστω και με διαμαρτυρίες, έστω και με απλή παρουσία) στηρίζει την χούντα του Παπανδρέου, την χούντα της τρόικας, την χούντα των «δάνειων δυνάμεων», την χούντα των υπαλλήλων των τραπεζιτών και των τοκογλύφων…

Απαιτείται η άμεση αποχώρηση όλων των κομμάτων από την Βουλή και η καταγγελία παύσης του Δημοκρατικού πολιτεύματος από την χώρα… Απαιτείται από τους πολιτικούς να αποδείξουν πως λειτουργούν για την χώρα και τους πολίτες της και για κανέναν άλλο… Απαιτείται να καταγγελθεί ολόκληρος ο παρακρατικός μηχανισμός που έστησαν διάφορες υπηρεσίες για να επιβάλουν τον τρόμο και να στηρίξουν μία οικονομική δικτατορία που έχει σκοπό να διαμελίσει και να ξεπουλήσει την χώρα, ενώ νομοθετεί προς την κατεύθυνση της εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών και της μετατροπής τους σε σύγχρονους δούλους των «δάνειων δυνάμεων»…

Η πολιτική και οι πολιτικοί οφείλουν να αποδείξουν πως τάσσονται κατά της χούντας του Παπανδρέου, πως συντάσσονται στο πλευρό των πολιτών… Οφείλουν να καταγγείλουν διεθνώς τις μεθοδεύσεις του παρακράτους που σήμερα έκανε την θριαμβευτική του εμφάνιση. Εάν δεν το πράξουν, τότε θα συγκαταριθμηθούν σε εκείνους που στήριξαν έμμεσα ή άμεσα το δικτατορικό καθεστώς Παπανδρέου…


«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις... τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο» σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.

Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

Το ερώτημα προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο:

«Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»

Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ:

«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.

Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».

Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.

Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ’όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα:

«Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»

 • Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Έλληνα γεια σου! Απευθύνομαι σε σένα νεαρέ Έλληνα! Εσένα, που γεννήθηκες την εποχή του μεγάλου μεταρρυθμιστή, του Χαρίλαου Τρικούπη. Εσένα, που η δημαγωγία του Δεληγιάννη σε βρήκε μαθητή του Γυμνασίου ή του Σχολαρχείου. Εσένα, που η εφηβεία σου σημαδεύτηκε από την ήττα του 1897. Εσένα, που έμελλε στην καρδιά της νιότης σου να περάσεις σ΄ έναν άλλο αιώνα, τον 20ο αιώνα.

Εσύ, μεγάλωσες δύσκολα, σε αντίξοες συνθήκες, με πολλές ελλείψεις, χωρίς μέσα, χωρίς πολυτέλειες. Ο κόσμος σου ίσα που έφτανε μέχρι την Πρωτεύουσα του Νομού και αυτό ήταν ένα μακρύ ταξίδι επί ώρες με το άλογο. Πως να πας στην Αθήνα, την Πρωτεύουσα; Πώς να έλθεις από την Καλαμάτα, με τον μουτζούρη (τρένο της εποχής); Ήθελες μια ολάκερη μέρα. Πως να έλθεις από την Κρήτη με τα καράβια «θαλασσοπνίχτρες». Πώς να έλθεις από την Άρτα; Πολύ πιο δύσκολα ήταν να έλθεις από τα σκλαβωμένα Δωδεκάνησα. Δυο μέρες ήθελες να έλθεις από την Κατερίνη. Πώς να κατέβεις; Παντού Τουρκιά. Τρέχα να περάσεις τα σύνορα. Και αν το μπορέσεις, πώς να γυρίζεις μετά να ξαναδείς τη φαμίλια σου; Σε δύσκολα χρόνια γεννήθηκες Έλληνα του 1880, του 85, του 90.΄ Τα δυσκολότερα όμως δεν έχουν έλθει ακόμα.

Τώρα που ετοιμάζεσαι να ανοίξεις σπίτι, κάποιοι ζωηροί συνομήλικοί σου, άντε ίσως καμιά δεκαριά χρόνια πιο μεγάλοι, με έναν κάποιο, Παύλο Μελά πάνε να ξεσηκώσουν τη Μακεδονία. Είναι πράγματι άμυαλοι. Δεν κάθονται στα αυγά τους. Πάνε να τα βάλουνε με την Αυτοκρατορία των Οθωμανών. Ο Σουλτάνος δεν τα σηκώνει αυτά. Άσε που από την εποχή του Ντισραέλι, του Άγγλου Πρωθυπουργού, εδώ και 20 χρόνια οι Τούρκοι έχουν την αβάντα της Μεγάλης Αυτοκρατορίας. Δεν θυμούνται τη ζημιά του ΄97; Που πάνε;

Και έχουν ανέβει και κάποιοι κουζουλοί από την Κρήτη που φαίνεται έχουν φουσκωμένα τα μυαλά από έναν επαναστάτη, ονόματι Βενιζέλο.
Αυτόν θα τον μάθεις σύντομα. Ώσπου να σου κάνει η κυρά το δεύτερο κουτσούβελο, θα τον φέρουν οι στρατιωτικοί Πρωθυπουργό.
Και μαζί με τον Γεροβασιλιά, όταν θα πλησιάζει αυτός, μισό αιώνα Βασιλείας, θα σε καλέσουν να ελευθερώσεις την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αρχιστράτηγος θα είναι ο Διάδοχος. Δέκα χρόνια θα πολεμάς. Με χιόνια, χαλάζι, βροχές και λιοπύρι. Εσύ, θα τρέχεις σε βουνά και σε λαγκάδια να διώξεις τον Τούρκο. Θα πάρεις φόρα. Θα φτάσεις μακριά. Μια ανάσα από την Αγιά Σοφιά. Θα μπεις στη Σμύρνη Ελευθερωτής.

Δέκα χρόνια νεαρέ Έλληνα έχεις το όπλο, εφ΄ όπλου λόγχη.
Δέκα χρόνια πόλεμος, κακουχίες. Θα τριπλασιάσεις την Ελλάδα. Θα ανταμώσεις τον Φίλιππο στη Μακεδονία, τον Αχιλλέα στην Τροία.
Ίσως εκεί κοντά στο Γρανικό να ανταμώσεις και τον Αλέξανδρο.

Ο Γέρος του Μοριά θα σε καμαρώνει, μέχρι … μέχρι η φαγωμάρα από τον ξένο δάκτυλο που τον έκλεισε φυλακή στο Ναύπλιο να ξαναφωλιάσει στους πολιτικούς της, σχεδόν εκατό χρόνια μετά, για να ξαναπάρει ο τόπος την κάτω βόλτα. Θα ζήσεις τη σφαγή της Μικράς Ασίας και θα ακολουθήσει ο ξεριζωμός του γένους. Θα σηκώσεις το βαρύ φορτίο της προσφυγιάς. Τα παιδιά σου θα είναι μεγάλα πια και εσύ θα είσαι γέρος! Τις προάλλες, έγραφαν θαρρώ οι εφημερίδες «Εστία» και «Ακρόπολις» για μια άμαξα που παρέσυρε γέροντα 40 ετών στην Κηφισιά. Τα βάσανα σου δεν έχουν τελειωμό. Ενός κακού μύρια έπονται. Ζεις, εκτελέσεις στο Γουδί, κινήματα, αντικινήματα, για να φτάσει το ΄36 ο ήρωας του ΄12-΄13, ο Μεταξάς, να κάνει με τη σειρά του το δικό του κίνημα, όπως πριν από αυτόν ο Βενιζέλος, ο Κονδύλης, ο Πάγκαλος, ο Πλαστήρας και άλλοι. Αν και δικτατορία, κάτι αρχίζει να ροδίζει. Καλύτερες συνθήκες για δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, αλλά και οργάνωση του Στρατού. Μετά από δέκα χρόνια στο Μέτωπο, έχει φοβηθεί το μάτι σου. Είναι και τα παιδιά σου πλέον σε ηλικία επιστράτευσης. Δεν θα το αποφύγεις και αυτό το ποτήρι Νεαρέ Γέροντα.

Ο φασισμός κτυπά πισώπλατα την Ελλάδα. Από το ΄12 έως το ΄22 πολεμούσες κοιτάζοντας Ανατολικά. Τώρα το παιδί σου θα πολεμήσει κοιτάζοντας Δυτικά. Άλλα 10 χρόνια, απέναντι σε δύο φασισμούς. Πρώτα τον Μαύρο και μετά τον Ερυθρό. Θα ξεκινήσει από την Πίνδο στις 28 Οκτώβρη του 40, για να ξαποστάσει το ΄49 μετά τον Γράμμο και το Βίτσι. Είσαι πια στα εβδομήντα. Οι Βασιλιάδες θα έχουν φύγει και θα έχουν ξαναγυρίσει πολλές φορές. Είδες πολλούς, από τον Γεώργιο που δολοφονήθηκε μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας μέχρι τον Αρχιστράτηγο της Νίκης, τον Κωνσταντίνο. Τον αδικοχαμένο από δάγκωμα πιθήκου Αλέξανδρο, τον αυταρχικό Γεώργιο και τον πράο Παύλο. Έζησες όλους τους Βασιλιάδες εκτός από τον τελευταίο.

Έζησες Δημοκρατίες, δικτατορίες, εξορίες, πείνες, εφευρέσεις. Είδες το άλογο να παραχωρεί τη θέση του στο αυτοκίνητο. Είδες τον άνθρωπο να πετάει. Είδες τη λάμπα πετρελαίου να παραχωρεί τη θέση της στον ηλεκτρισμό. Πολλά νέα πράγματα που το καθήκον για την Ελλάδα δεν σου επέτρεψε να τα απολαύσεις όσο ήθελες. Ίσως εκεί στα τριάντα χρόνια σου, να πρόλαβες να χορέψεις τσάρλεστον, να είδες την Παξινού ή την Κοτοπούλη σε κάποιο θέατρο. Όμως μέχρι εκεί. Τα χρόνια τρέχουν, νεαρέ Γέροντα. Ο Αρχάγγελος έχει ανοίξει το παρουσιολόγιο στον παράδεισο και έχει φθάσει στο όνομά σου. Τα παιδιά σου γεννήθηκαν στην πρώτη δεκαετία του Αιώνα, τα εγγόνια σου γεννημένα στα δύσκολα χρόνια του πολέμου έχουν ήδη αναρτήσει την εικόνα σου στο διαμερισματάκι τους στην Κυψέλη ή στο Παγκράτι. Εκεί γύρω, που έναν αιώνα μετά θα γεννηθεί το δισέγγονό σου. Όλοι μέχρι τότε προσπάθησαν και κατάφεραν να μεγαλώσουν την Ελλάδα σου και εσύ το δέχθηκες με χαρά, παρότι θυσίασες νιάτα και απολαύσεις.

Φθάσαμε όμως παππού, στην εποχή του Σοσιαλισμού και του «μεγάλου επαναστάτη», του Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν κάτι σαν τον Δεληγιάννη, την εποχή που εσύ γεννιόσουν. Κουβέντες ωραίες, παραμύθια, πολλά «θα» και στο τέλος ο ηθικός και κοινωνικός εξευτελισμός. Η σοσιαλιστική λαίλαπα, των πρασινοφρουρών και των «αυριανιστών», μέσα σε λίγα χρόνια μετέτρεψαν, το καφενείο του Στρατή σε pub, τα λαϊκά ταβερνεία, σε disco. Το τσιγάρο το έκαναν κοκαΐνη. Τον ελληνικό καφέ, «φραπέ». Οι σκελέες έγιναν σλιπάκια.
Ο θούριος έγινε hits. Το πρόσωπο σπαθί έγινε face control. Το φρόνημα έγινε «ωχ αδελφέ». Η πατρίδα μας έγινε πολυπολιτισμική. Το αίμα που έχυσες τόσα χρόνια για το καλό της έγινε Εθνικισμός. Τα ιερά και τα όσια είναι γι΄αυτούς παλιομοδίτικα.

Ο ξένος δάκτυλος των Άγγλων και των Γάλλων έγινε τώρα Αμερικανικός, παρά την συνθηματολογία του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Με την μεθοδολογία της άκρατης και αλόγιστης δανειοδότησης της χώρας, υποθηκεύσαμε το μέλλον σου. Ξένος δάκτυλος υπήρχε πάντα νέε του προηγούμενου αιώνα, αλλά με μια μικρή διαφορά από τους σημερινούς. Εσένα σε ενοχλούσε, αυτοί δείχνουν να το απολαμβάνουν.

Μετά ήλθε ο Μητσοτάκης, ο σοσιαλίσταρος εκσυγχρονιστής Σημίτης, ο νεώτερος Καραμανλής και τελευταία ο υιός Ανδρέα Παπανδρέου.

Αυτός ήλθε για να ξαναφέρει να σύνορα της πατρίδας μας από εκεί που τα πήρες εσύ, τον προηγούμενο αιώνα με το αίμα σου και τα έφθασες εδώ που είναι σήμερα. Ψήφισε πριν ένα χρόνο, μια Ευρωπαϊκή συνθήκη λεγόμενη Μνημόνιο που εξαθλιώνει τους Έλληνες και υποθηκεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος, παραιτούμενος ταυτόχρονα κάθε ασυλίας που πηγάζει από νόμους ή διεθνείς συνθήκες.

Εσύ, για ότι πολέμησες σήμερα θεωρείται ταμπού. Οι Τούρκοι ξαναβρήκαν 558 χρόνια μετά ανοιχτή την κερκόπορτα. Βολτάρουν στο Αιγαίο όποτε γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όσο γουστάρουν. Βλέπεις ο «Αβέρωφ» είναι χρόνια παροπλισμένος στο Φαληρικό Όρμο. Μαζί του και ο «Κουντουριώτης». Τώρα στέλνουμε στην πόλη γιουσουφάκια που τραγουδάνε καλά, χορεύουν καλύτερα και δόξα τον Αλλάχ. Από την άλλη, αυτούς που πολέμησαν στο πλευρό των Ιταλών το ‘40 εσένα και τα παιδιά σου, τους Αλβανούς, τους μπάσανε μέσα. Τόσο μέσα, Έλληνα, που σου πήραν τις δουλειές, τα σπίτια, τα μαγαζιά, ακόμη και τις γυναίκες. Όμως δεν μας έφταναν αυτοί, βάλαμε μέσα και όλους τους Ασιάτες και δείχνουμε να το απολαμβάνουμε.

Ερωτώ, λοιπόν, την Ιστορία που τα ‘δε όλα μέσα στους αιώνες. Αυτή που πολλές φορές σου χάιδευε το πονεμένο μέτωπο ανταλλάσοντας τον πόνο σου με ρυτίδες. Ποιος έπραξε το σωστό;

Εσύ, που δεν γεύτηκες τις χαρές της νιότης σου για να ανδρωθεί η Ελλάδα και τα εγγόνια σου ή αυτοί που ακολουθούν το δικό τους story.

Μέσα σε 36 χρόνια χάσαμε την Κυρήνεια, την Αμμόχωστο. Οι Αλβανοί δημιουργούν θέμα Τσαμουριάς στη Θεσπρωτία, τα νησιά μας και το Αιγαίο μας αμφισβητείται, οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί μας πήραν το όνομα της Μακεδονίας μας και τα Εθνικά μας Σύμβολα, οι Τούρκοι αλωνίζουν την Θράκη μας και το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, προετοιμάζει ανενόχλητο το έδαφος για την προσάρτησή της. Στην Κρήτη υποκινούνται αυτονομιστικά κινήματα ανεξαρτησίας, από την μητέρα Ελλάδα.

Άντε παιδιά κουράγιο. Λίγο δεβαριεδισμό, λίγο ακόμα παχυδερμισμό και θα φέρουμε πάλι τα σύνορα εκεί που ήταν το 1897.

Εσύ νεαρέ Έλληνα του 1904, του ΄12-΄13, του ΄19-΄22, του ΄40-΄41, του ΄74, ξύπνα και σήκω. Αρκετά ξαπόστασες στο μνήμα σου. Σήκω γιατί αν αρνηθείς αυτό το νέο προσκλητήριο κάποιοι απόγονοί σου είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ακόμη και το μνήμα σου. Για την Ελλάδα που εσύ στερήθηκες νιάτα και ομορφιά, πολεμώντας με το καριοφίλι στο χέρι και την εικόνα του Χριστού στο στήθος.

Ξύπνα αγόρι μου, φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει. Εσένα και τη γενιά σου να σώσεις τη φαμίλια σου. Λίγο ακόμη παλικάρι μου γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει. Το ‘λεγες στα βουνά. Στην στρατώνα. Στις μάχες. Όλοι μαζί Λεβέντες μου.

Αφύπνισε και συμπαρέσυρε τους Έλληνες και κυρίως τους νέους με το φρόνημά σου και την αγωνιστικότητά σου, σε πανεθνικό ξεσηκωμό κατά της ψηφίσεως του μεσοπρόθεσμου νέου μνημονίου. Μαζί με σένα, όλοι οι Έλληνες, όλοι μια φωνή, μια καρδιά. Τώρα ξανά, σαν πρώτα.

Στείλε το μήνυμά σου, σε εκείνους τους επιλήσμονες πολιτικούς-βουλευτές αύριο που θα το ψηφίσουν και θα τοποθετήσουν την ταφόπλακα των ονείρων σου, της επιβίωσης της οικογένειάς σου και της ακεραιότητας της πατρίδος σου.

Εδώ και τώρα βροντοφώναξέ τους πως δεν θα ξεχάσεις τα ονόματα όσων ψηφίσουν το επαχθές μεσοπρόθεσμο και θύμισέ τους πως, έχει ο καιρός γυρίσματα και πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται και εκδικείται.

Οι διαδηλωτές ανάγκασαν για μια ακόμα φορά τα ΜΑΤ σε υποχώρηση τα οποία αποσύρονται προς τη Β. Σοφίας.

Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στην πλατεία. και ετοιμάζεται η σκηνή για τη μεγάλη συναυλία που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. Καθαρίζουν με λάστιχα νερού την πλατεία από τα χημικά και ό,τι έχει μείνει από τα δακρυγόνα. Μέσα και έξω από το σταθμό λειτουργούν υπαίθρια ιατρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει 17 προσαγωγές, 5 συλλήψεις ενώ υπάρχουν 21 τραυματίες αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες.

Προχθές ο Πάγκαλος μας είπε για τα τανκς.

Χθες μίλησε για 40 νεκρούς, όπως στην Αργεντινή

Και σήμερα οι γνωστοί άγνωστοι αλλά καταπράσινοι στο βάθος μπαχαλάκηδες προσπαθούν με καδρόνια και μολότοφ και με την συνδρομή των χημικών της αστυνομίας να διώξουν τον κόσμο από την πλατεία.

Είναι όλα τόσο προφανή, τόσο ευτελιστικά πλέον.

Ντροπή !!!

Και όλοι στο Σύνταγμα το βράδυ και αύριο. Τι άλλο θα μας κάνουν;


Η εμφάνιση των κουκουλοφόρων ήταν ανεμενόμενη από όλους όσους γνωρίζουν την "ιστορία" τους. Εμφανίζονται ΠΑΝΤΑ όταν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν πορείες. Ο λόγος; Απλός! Η περιφρούρηση των υπευθύνων αυτών των πορειών - διαδηλώσεων διαμαρτυρίας είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ! Κι έτσι, τα "φρούτα" του παρακράτους δηλώνουν το παρόν τους πάντα με συνέπεια, στο ραντεβού τους με την προσφορά τους στην τρομοκρατία των πολιτών.

Εάν υπήρχε η ελαχιστότατη ευσυνειδησία, αυτή την ώρα (αλλά και κατά το παρελθόν), θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί σύσσωμα τα προεδρεία τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΑΔΕΔΥ. Είναι αδύνατον να κλείνουν τα μάτια και να σηκώνουν αθώα τους ώμους απέναντι στην συμβολή τους σχετικά με την δράση των κουκουλοφόρων - παρακρατικών.

Ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι;

Τους κουκουλοφόρους τους γνώρισαν με τραγικό τρόπο οι Έλληνες στην Κατοχή. Τότε ήταν άνθρωποι του εχθρού, καταδότες που αμείβονταν για να διαλύουν τις αντιστασιακές οργανώσεις, να καρφώνουν τα στελέχη και να σπάνε το ηθικό του λαού, ώστε να μένουν οι Έλληνες κλεισμένοι στα σπίτια τους.Ποιος είναι ο στόχος τους τώρα; αναρωτιούνται εκείνοι που προσπαθούν μέσα σε ένα σύννεφο χημικών να κρατηθούν όρθιοι και να κρατήσουν την πλατεία Συντάγματος; Ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από την κουκούλα και τι επιδιώκουν;

Εκδοχή πρώτη: Είναι ηλίθιοι, χρήσιμοι στο σύστημα, που πιστεύουν ότι το να ρίχνουν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς τους κάνει φοβερούς επαναστάτες. Και μπροστά στην επίδειξη φοβερής επαναστατικότητας αδιαφορούν για τις «παράπλευρες απώλειες» που προκαλούν, βοηθώντας τα ΜΑΤ να διαλύσουν μεγάλες λαϊκές εκδηλώσεις. Είναι τόσο καμένοι, ώστε να μην αναρωτιούνται καν γιατί η αστυνομία ρίχνει χημικά ικανά να διαλύσουν πενήντα χιλιάδες ανθρώπους, ενώ κυνηγάει μικρές ομάδες των πέντε και δέκα ατόμων.

Εκδοχή δεύτερη: Πρόκειται για άτομα που μισούν εξίσου τόσο την αστυνομία όσο και τους ειρηνικούς διαδηλωτές. Που δεν ξεχωρίζουν τον Τσίπρα από τον Καρατζαφέρη, τον ειρηνικό διαδηλωτή της πλατείας Συντάγματος από τον βαμμένο ναζί της Χρυσής Αυγής. Όλοι γι’ αυτούς είναι εχθροί, και πριν απ’ όλους οι αστυνομικοί, άρα όλοι είναι στόχοι. Αν ρίχνοντας τρεις πέτρες και δέκα μολότοφ στα ΜΑΤ δίνουν την ευκαιρία να διαλυθούν τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις, τόσο το καλύτερο.

Εκδοχή τρίτη: Καθοδηγούνται –πράγμα καθόλου δύσκολο με τα μυαλά που ΔΕΝ έχουν- από παρακρατικά κέντρα και κρατικές υπηρεσίες με ειδίκευση στην προβοκάτσια. Το γεγονός ότι εμφανίζονται κάθε φορά που το «σύστημα» ανησυχεί για τις λαϊκές αντιδράσεις και θέλει να στείλει τον κόσμο πίσω στον καναπέ, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι μόνο τυχαία δεν είναι η δράση τους. Την οποία παρεμπιπτόντως όλα τα αριστερά κόμματα καταγγέλλουν ως ύποπτη και επιζήμια.

Εκδοχή τέταρτη: Είναι αστυνομικοί που με την δικαιολογία της προστασίας του πλήθους, ενσωματώνονται και δρουν είτε ανάμεσα στους πολίτες (χωρίς κουκούλα), είτε ανάμεσα στους κουκουλοφόρους (με κουκούλα). Ενίοτε δε, εμφανίζονται ως απλοί πολίτες που φοράνε την κουκούλα και "ξεφυτρώνουν" αίφνης ανάμεσα από τις τάξεις των απλών πολιτών...

Όποια εκδοχή κι αν ισχύει πάντως –το πιθανότερο είναι να ισχύουν και οι τρεις και πίσω από την κουκούλα να κρύβονται και ηλίθιοι, και εξτρεμιστές και προβοκάτορες, με τους τελευταίους να έχουν το κουμάντο- το καρκίνωμα αυτό, που βολεύει μια χαρά αυτή τη στιγμή τον Παπανδρέου καις τις δυνάμεις του Μεσοπρόθεσμου, είναι ανάγκη να ξεριζωθεί.

Και οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος έδειξαν ήδη το δρόμο γι’ αυτό: Με την πλήρη αποδοκιμασία και απομόνωση των κουκουλοφόρων. Με τις κλωτσιές μακριά από τις ειρηνικές εκδηλώσεις του λαού…

Κωνσταντίνος
Πληροφορίες από Κεντρί
 • Θα πρέπει οι πραιτωριανοί αστυνομικοί (κουκουλοφόροι και μη) να γνωρίζουν πως οι Έλληνες θα απαιτήσουν, θα ψάξουν και θα βρουν τα ονόματα ενός εκάστου από αυτούς που στηρίζουν την χούντα του ΠΑΣΟΚ και θα τους επιβληθούν ποινές συμμετεχόντων σε στρατό κατοχής
 • Ο Παπανδρέου πήρε απόφαση να αιματοκυλίσει την πλατεία Συντάγματος και τα ΜΑΤ εκτελούν πιστά τις εντολές του, μαζί παρακρατικούς που θρέφονται από τις υπηρεσίες του κυρίου Μπίκα
 • Το παρακράτος του Παπανδρέου χτυπάει αλύπητα την Ελληνική Δημοκρατία
 • Θέλουν νεκρούς! - Το υπέρτατο όπλο τρομοκράτησης των πολιτών
Είναι σαφές πλέον, τόσο από την κίνηση των 300 γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων προβοκατόρων, όσο και με την εντολές απλώς ... κατευνασμού τους που έχει λάβει η αστυνομία, η οποία παρά το γεγονός ότι διαθέτει όλα τα μέσα δεν κινείται ενεργητικά προς σύλληψή τους, ότι κάποιοι θέλουν νεκρούς για να ανακοπεί το κύμα ξεσηκωμού στη χώρα κατά της τρόϊκας και της κυβέρνησης.

Θέλουν να επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρσι στην Marfin με τους τρεις θανάτους υπαλλήλων της (και ένα έμβρυο στη κοιλιά της μάνας του) από ασφυξία και από τότε "πάγωσαν" οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επί ένα χρόνο. Επιζητούν νεκρούς χωρίς καμία αναστολή. Άλλωστε, το δήλωσε και χθες ο Θ. Πάγκαλος στη Βουλή: "Θέλετε να γίνουμε Αργεντινή που είχε 42 νεκρούς στο Μπουένος Άϊρες σε 3 ημέρες;"

Η τακτική της κατατρομοκράτησης των πολιτών για να μείνουν στα σπίτια τους και των βουλευτών για να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο είναι αυτή που κυριαρχεί αυτή την στιγμή

Σήμερα, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε, όταν ξαφνικά στις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όταν δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τον χώρο, απομονώντας κουκουλοφόρους που είχαν καμία απολύτως σχέση με τους συγκεντρωμένους. Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση, ενώ άτομα εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ένας πολίτης τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο τραυματίας είναι μαχαιρωμένος.

Τραυματίστηκαν επίσης τρεις αστυνομικοί από ρίψη πετρών, οι οποίοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρο.

Ξαφνικά από όλες τις οδούς που οδηγούν στο Σύνταγμα, ξεπετάχθηκαν κουκουλοφόροι οπλισμένοι με βόμβες μολότοφ! Πως είναι δυνατόν; Κινούνται από τα σπίτια τους με βόμβες μολότοφ; Μήπως τις είχαν προαποθηκευμένες στους δρόμους περί την πλατεία Συντάγματος; Φυσικά και αυτό έγινε, όπως επίσης υπήρχαν προαποθηκευμένα και άλλα όπλα, όπως αιχμηρά ξύλα, λοστοί, κοντάρια, βαριοπούλες κλπ.

Εκτός και αν νομίζει κανείς ότι όλα αυτά τα έφεραν από το σπίτι τους ή από τα κουβαλούσαν από την πλατεία Εξαρχείων. Κανονικό οργανωμένο επιχειρησιακό σχέδιο με έντονα τα στοιχεία της λογιστικής υποστήριξης και της διοικητικής μέριμνας. Ρεπόρτερ του defencenet.gr κατέγραψαν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, όπου ζευγάρια κουκουλοφόρων πήγαιναν σε συγκεκριμένες κρύπτες, άνοιγαν τα καπάκια και έβγαζαν από μέσα προαποθηκεμένες βόμβες μολότοφ.

Στις 14:00, οι αστυνομικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην οδό Φιλελλήνων και προχώρησαν στη ρίψη χημικών αλλά και βομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Εν τω μεταξύ, ομάδες ατόμων, κρατώντας βαριοπούλες, έσπαζαν μάρμαρα και τσιμέντα, πετώντας τα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον του κτηρίου όπου στεγάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στη στοά του Υπουργείου Οικονομικών να απωθούν το πλήθος, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Επιπλέον, στις φλόγες τυλίχθηκε ένα βαν εταιρείας τηλεοπτικού συνεργείου στην οδό Όθωνος, ενώ φωτιές ξέσπασαν σε κάδους επί του πεζόδρομου στην Ερμού, ενώ νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έβαλαν φωτιά στις ομπρέλες των καφενείων που βρίσκονται μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

 • Aπάντηση στην τρομοκρατία για την εκβίαση της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου Υπάρχει λύση τώρα!

Γράφει ο Αθανάσιος Καραμπέλης

Τον τελευταίο καιρό εξελίσσεται μια εκστρατεία τρομοκράτησης, ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, το νέο μνημόνιο.

Η τρομοκρατία ενορχηστρώνεται από Ευρωπαίους και Αμερικανούς, μαζί με τους ντόπιους υπηρέτες τους με επικεφαλής την «κυβέρνηση» Παπανδρέου, τους τραπεζίτες, και όλους εκείνους που είναι υπόλογοι διότι οδήγησαν την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Μέρες τώρα διαρρέεται στον διεθνή τύπο ότι η CIA σε έκθεσή της θεωρεί πιθανό ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα! Χθες τη σκυτάλη πήρε ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος απειλώντας με τα τάνκς.

Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Το Μεσοπρόθεσμο δεν πρέπει να ψηφιστεί!

ΔΕΝ κινδυνεύουμε με χρεοκοπία, αν το Μεσοπρόθεσμο δεν ψηφιστεί!

Υπάρχει λύση προς το συμφέρον του λαού μας, και είναι απλή και αυτονόητη.

Πρέπει να τονίσουμε ότι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει μια χώρα όταν το εξωτερικό της χρέος είναι σε ξένο νόμισμα, και έτσι χρεοκόπησε παλιότερα και η Ελλάδα.

Αλλά μια χώρα δεν χρεοκοπεί, όταν το εξωτερικό της χρέος είναι στο δικό της νόμισμα.

Γιατί, απλούστατα, μπορεί να εκδώσει νόμισμα, με το οποίο να αγοράσει και να διαγράψει το χρέος της!.

Αυτό λέγεται «νομισματοποίηση του χρέους», και είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο και το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο για την αποφυγή χρεοκοπίας από όλες τις χώρες, όταν το εξωτερικό τους χρέος είναι στο δικό τους νόμισμα.

Π.χ, Ο Ομπάμα έχει εκδώσει πάνω από 2 τρις $, και αυτή την εβδομάδα συμπληρώνει την έκδοση ακόμη 600 δις $, για να καλύψει τα υπέρογκα ελλείμματα των ΗΠΑ και να μην αυξηθεί το χρέος που ξεπερνά τα 14 τρις $ και απειλεί τις ΗΠΑ με χρεοκοπία!

Η Ελλάδα έχει μεγάλο εξωτερικό χρέος στο δικό της νόμισμα, το Ευρώ.

Ας θυμηθούμε ότι: Νόμισμα της Ελλάδας είναι το Ευρώ!

Το Ευρώ δεν είναι νόμισμα μόνο της Γερμανίας, είναι νόμισμα τόσο της Γερμανίας
όσο και της Ελλάδας.

Μπορεί όμως η Ελλάδα να εκδώσει Ευρώ;

Η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί αλλά και έχει νόμιμο δικαίωμα και επείγον καθήκον να εκδώσει Ευρώ, για να αποφύγει τη χρεοκοπία!

Το νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να εκδίδει Ευρώ προκύπτει από το άρθρο 106 της Ενοποιημένης Απόδοσης της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης για την Ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας:

«Η ΕΚΤ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιτρέπει την έκδοση τραπεζογραμματίων μέσα στην Κοινότητα. Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκδίδουν τέτοια τραπεζογραμμάτια. Τα τραπεζογραμμάτια που εκδίδονται από την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες είναι τα μόνα τραπεζογραμμάτια που αποτελούν νόμιμο χρήμα μέσα στην Κοινότητα».

Την τελευταία φράση επαναλαμβάνει και το Πρωτόκολλο για το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο άρθρο 16.

Επομένως, η Ελλάδα έχει νομιμότατο δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να εκδίδει Ευρώ, το οποίο είναι νόμιμο χρήμα μέσα στην κοινότητα, και έτσι να ξεπεράσει το πρόβλημα του εξωτερικού χρέους της, με τις λιγότερες επιπτώσεις στους εργαζομένους και το λαό της χώρας μας, να αποφύγει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της, και να ακυρώσει τη μετατροπή της σε αποικία – προτεκτοράτο των ευρωπαίων επικυρίαρχων.

Μόνη προϋπόθεση, σε κανονικές συνθήκες, θα ήταν η ενημέρωση – σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ.

Όμως ο όρος αυτός και γενικά οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν δεσμεύουν πλέον τη χώρα μας και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αφού οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν τέθηκαν στην κρίση και δεν έχουν εγκριθεί από τους λαούς της Ευρώπης.

Ακόμα χειρότερα, οι ευρωπαϊκές συνθήκες φτιάχτηκαν, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως όπλο για την υπερχρέωση και οικονομική υποδούλωση των λαών της Ευρώπης, και τώρα αναθεωρούνται και πάλι ερήμην των λαών και εναντίον τους.

Ειδικά το Ευρώ θεσμοθετήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως όπλο για την υπερχρέωση της χώρας μας, οδηγεί σε ολοκαύτωμα των εργαζομένων και μετατροπή τους σε δουλοπάροικους, σε εκποίηση του εθνικού πλούτου, απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, και μετατροπή της χώρας μας σε αποικία.

Είναι φανερό λοιπόν ότι οι λαοί των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας δεν δεσμεύονται πλέον από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, και νομιμοποιούνται να τις χρησιμοποιήσουν προς το συμφέρον τους.

Η επείγουσα ρήξη με την Ευρωζώνη είναι αναγκαία στις σημερινές έκτακτες συνθήκες, γιατί «όταν μία χώρα απειλείται με ολοκληρωτική καταστροφή, είναι υποχρεωμένη να πάψει να σέβεται τους κανόνες που έχουν θεσπισθεί από το διακρατικό σύστημα στο οποίο ανήκει, και οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον, ακόμα και εντελώς απρόβλεπτα και «αντισυμβατικά».

Λοιπόν, πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται!

Πρώτο μέτρο πρέπει να είναι η έκδοση 52 δις Ευρώ, για την εξόφληση των 40 δις δανείων του 1ου μνημονίου, και την ακύρωση έτσι της δανειακής σύμβασης, τη διαγραφή του μνημονίου, και άρα την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία της τρόικας και την εκδίωξη των τροϊκανών και των συνεργών τους.

Με τα υπόλοιπα 12 δις Ευρώ εξοφλείται το δάνειο που λήγει τον Ιούλιο, έτσι ακυρώνεται το Μεσοπρόθεσμο και αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας.

Αυτό ακριβώς έκανε και η Ιρλανδία, όταν στις 15 Ιανουαρίου 2011 εξέδωσε 51 δις Ευρώ και ως « άλλα έσοδα» του προϋπολογισμού τα έδωσε στις τράπεζές της για να μην χρεοκοπήσουν από το υπέρογκο χρέος τους.

Το νομιμότατο δικαίωμα της χώρας μας να εκδώσει Ευρώ, όπως ακριβώς έκανε η Ιρλανδία, αποσιωπάται συστηματικά απ’ όλους, πολιτικούς, οικονομολόγους, ακόμη και από τα κόμματα της αριστεράς.

Φταιει άραγε η τόσο αποτελεσματική ενσωμάτωση της υποταγής στην κυρίαρχη ιδεολογία, ώστε να μην τολμά κανείς να αμφισβητήσει την δήθεν νομιμότητα των ευρωπαϊκών συνθηκών, οι οποίες δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και συστηματικά χρησιμοποιούνται σε βάρος των λαών; Ή μήπως φοβούνται ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία σε Ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν μέρος της αξίας τους;

Είναι βέβαιο ότι θα μας πουν ότι με την πρότασή μας θα ξεσπάσει διεθνώς νομισματικός πόλεμος, θα υποτιμηθεί το Ευρώ, και θα προκληθεί τάχα «ανεξέλεγκτος» πληθωρισμός.

Αλλά ψεύδονται:

Ο νομισματικός πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη από πολλών ετών, πρώτα με την μεθοδευμένη υπερτίμηση του Ευρώ, που πρώτα θυσίασε τους Γερμανούς εργαζόμενους και μετά κατέστρεψε – μαζί με άλλα στοχευμένα μέτρα – τις οικονομίες της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, και σήμερα ο νομισματικός πόλεμος συνεχίζεται με την έκδοση δολαρίου και την υποτίμησή του, καθώς και την υποτίμηση του γουάν.

Νομισματικός πόλεμος είναι το υπερτιμημένο Ευρώ, και χρησιμοποιείται ως όπλο από τη Γερμανία κατά των άλλων χωρών της Ευρώπης!

Η υποτίμηση του Ευρώ όχι μόνο δεν είναι κίνδυνος, αλλά είναι επείγουσα ανάγκη. Πρέπει το ταχύτερο η ισοτιμία Ευρώ/δολαρίου να επανέλθει στο 1€=1$, όσο ήταν κατά την εισαγωγή του Ευρώ, και κατά την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Μόνο έτσι θα ανακάμψει η Ελληνική οικονομία, αλλά και οι οικονομίες των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αφού η περίφημη ανταγωνιστικότητα, για την οποία τόσο κόπτονται, θα αυξηθεί τόσο όσο η υποτίμηση του Ευρώ, δηλαδή 45%!

Οι πρώτοι κερδισμένοι θα είναι οι Γερμανοί εργαζόμενοι, που ήταν και τα πρώτα θύματα της μεθοδευμένης υπερτίμησης του Ευρώ στις αρχές δεκαετίας 2000, αφού θα είναι δυνατή η αύξηση των μισθών τους κατά …45%, χωρίς απώλεια ανταγωνιστικότητας!

Όσο για τον πληθωρισμό, είναι απαραίτητος, γιατί μόνο έτσι θα μειωθεί η πραγματική αξία του χρέους όλων των χωρών της Ευρωζώνης, και της Γερμανίας.
Πράγματι, ο λεγόμενος «πληθωρισμός του χρέους», είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του υπερβολικού χρέους, αρκεί ο πληθωρισμός να είναι ελεγχόμενος, και να συνοδεύεται με τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και συντάξεων, και με ανακατανομή του εισοδήματος προς όφελος των χαμηλόμισθων.

Όλα τα παραπάνω είναι αναγκαίες και επείγουσες πολιτικές αποφάσεις,, τις οποίες δεν μπορούν να πάρουν και δεν θα πάρουν οι δοσίλογοι πολιτικοί.

Μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να τις εφαρμόσει, με τακτικές λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε δήμο (ή δημοτικό διαμέρισμα των μεγάλων δήμων), και με τη συγκρότηση εθνοσυνέλευσης δηλαδή Βουλής από ανακλητούς πληρεξούσιους, οι οποίοι θα κληρωθούν από τους αντίστοιχους εκλογικούς καταλόγους με θητεία πχ έως ενός έτους, και οι οποίοι θα εκτελούν τις εντολές των λαϊκών συνελεύσεων και θα λογοδοτούν τακτικά σε αυτές.

Την άμεση δημοκρατία ζητούν και οι άλλοι λαοί της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες των χωρών τους. Δεν είμαστε λοιπόν μόνοι μας.

Αυτή η αμεσοδημοκρατική Βουλή θα αναλάβει και τη διοίκηση της χώρας, και τη σύνταξη νέου συντάγματος της άμεσης δημοκρατίας, ως Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Οι πρώτες αποφάσεις της θα είναι, ενδεικτικά:

· Εθνικοποίηση των τραπεζών, κατά το σουηδικό πρότυπο και με κοινωνικά κριτήρια[i].

· Απαγόρευση της εξαγωγής κεφαλαίων,

· Αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος, και

· Καθιέρωση αξιοπρεπούς εγγυημένου εισοδήματος για όλους με εισοδηματικά κριτήρια,

· Δίκαιη φορολογία, φορολόγηση του πλούτου, των κεφαλαίων κλπ, μείωση φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων, και μείωση – κατάργηση των έμμεσων φόρων.

· Οικονομική ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση εκ βάθρων της χώρας μας, με εργαλείο τις εθνικοποιημένες τράπεζες, και με στόχο διατροφική επάρκεια, αποκατάσταση της κατεστραμμένης από το € παραγωγικής βάσης και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας.

· Συνταγματική απαγόρευση του εξωτερικού δανεισμού, ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος εκ νέου οικονομικής εξάρτησης και υποδούλωσης της χώρας.

Εξωτερικό εμπόριο με αμοιβαίες και ισότιμες εμπορικές συμφωνίες ανταλλαγής προϊόντων με τις συναλλασσόμενες χώρες, σε κάθε περίπτωση χωρίς εξωτερικό δανεισμό.

· Τυχόν πλεονάσματα απαγορεύεται να δανείζονται στο εξωτερικό, αλλά διατίθενται εντός της χώρας για να μειώσουν τις εισοδηματικές ανισότητες.

Τελειώνοντας πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

1. Δεν αναγνωρίζουμε την υποχρέωση πληρωμής του χρέους, γιατί έχει ήδη εξοφληθεί από τον λαό της χώρας μας, χωρίς ο λαός μας να το έχει δημιουργήσει και χωρίς να ἐχει ωφεληθεί από αυτό.

Μόνο από την τραπεζική τοκογλυφία της συμφωνίας του Μάαστριχτ και τον ανατοκισμό έχουμε ήδη πληρώσει σε τόκους ποσό μεγαλύτερο από το σύνολο του χρέους.

Την τελευταία δεκαετία πληρώσαμε σε τόκους και χρεολύσια πάνω από 450 δις €!, ενώ την τελευταία 20ετία έχουμε πληρώσει το χρέος τουλάχιστον δύο φορές!
Γι’ αυτό το χρέος πρέπει να διαγραφεί αμέσως στο σύνολό του.

Τόσο το 1ο μνημόνιο όσο και το Μεσοπρόθεσμο, το νέο μνημόνιο, οδηγούν μαθηματικά στην υπερχρέωση και τελικά στην χρεοκοπία της χώρας μας.

Άμεση παύση δανεισμού, διότι τα δάνεια αυξάνουν συνεχώς το πλασματικό χρέος.

Άμεση παύση πληρωμών, γιατί το χρέος έχει ήδη εξοφληθεί δύο και τρεις φορές.

Τα έσοδα του κράτους αρκούν για την χρηματοδότηση της αναγκαίας λειτουργίας του στο σύνολό του.

Αναγνωρίζουμε και θα εξοφλήσουμε το μέρος του χρέους που τυχόν κατέχουν συνταξιοδοτικά Ταμεία των εργαζομένων στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η έκδοση Ευρώ είναι ο μόνος τρόπος για την άμεση διαγραφή του χρέους και την απαλλαγή μας από τα μνημόνια και την τρόικα, και είναι ο μόνος τρόπος την άμεση αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας.

2. Όχι μόνο δεν χρωστάμε στη Γερμανία, αλλά η Γερμανία μας χρωστάει τις πολεμικές επανορθώσεις του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Απαιτούμε την άμεση έναρξη της αποπληρωμής, πχ εντός 5ετίας, όλων των πολεμικών υποχρεώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πολεμικών επανορθώσεων, αποζημιώσεων, δανείων κλπ, συνολικού ύψους 162 δις €. Τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

3. Η έξοδος από το Ευρώ προκύπτει από την ατολμία έμπρακτης αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών συνθηκών, είναι υποταγή στην δήθεν νομιμότητά τους, απαλλάσσει τους ευρωπαίους από τις ευθύνες τους, και φορτώνει όλες τις συνέπειες στον ελληνικό λαό.

Είναι ψευδαίσθηση επιστροφής σε ένα ανεπίστρεπτο παρελθόν, ως εάν η φυγή από το Ευρώ να ήταν αυτομάτως ακύρωση και των συνεπειών του.

Η έκδοση Ευρώ πρέπει να είναι το πρώτο μέτρο ρήξης και ανατροπής των ευρωπαϊκών συνθηκών. Ιδιαίτερα σήμερα που οι λαοί της Μεσογείου και ιδίως οι λαοί της ευρωπαϊκής περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους και στις πλατείες για να ανατρέψουν τις συνέπειες αυτών ακριβώς των ευρωπαϊκών συνθηκών, τις οποίες ποτέ δεν ενέκριναν και οι οποίες συστηματικά χρησιμοποιούνται ερήμην τους και σε βάρος τους.

Αθανάσιος Καραμπέλης
Γιατρός.

Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη εξαγοράσει το σὐνολο των Ελληνικών Τραπεζών στο πολλαπλάσιο της αξίας τους. Ενώ η χρηματιστηριακή τους αξία δεν ξεπερνά τα 15 δις €, έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το κράτος με 23 δις € ρευστό και 85 δις € σε διάφορες εγγυήσεις.

Άρα οι Τράπεζες ήδη ανήκουν στο Δημόσιο, και πρέπει αμέσως να τεθούν υπό κρατική διοίκηση, αλλά με κοινωνικό έλεγχο. Η καθυστέρηση της τυπικής εθνικοποίησης των τραπεζών είναι έγκλημα, απιστία κατά του Δημοσίου, και οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Κρυφά χρέη, τοξικά παράγωγα κλπ των τραπεζών δεν κρατικοποιούνται αλλά επιβαρύνουν τις τωρινές διοικήσεις και τους μετόχους τους, κατά το Σουηδικό πρότυπο του 1992.

Με την εθνικοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, τα διακρατούμενα από αυτές ομόλογα Ελληνικού δημόσιου χρέους ύψους τουλάχιστον 35 δις € περιέρχονται στο κράτος, και αμέσως διαγράφεται ισόποσο ΄χρέος’ 35 δις €!

Τα διακρατούμενα από αυτές ομόλογα ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση χρέους που κατέχουν Ταμεία εργαζομένων σε άλλες χώρες.

Οι εθνικοποιημένες τράπεζες, ενοποιούμενες σε μία ή δύο θα αποτελέσουν το εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης εκ βάθρων της Ελληνικής Οικονομίας.


 • Προκαλούν με την συμπεριφορά τους οι βουλευτές του Κοινοβουλίου
 • Με την πλατεία Συντάγματος γεμάτη δακρυγόνα, ψηφίζουν
 • Οι κουκουλοφόροι της Βουλής συσκοτίζουν την Δημοκρατία
Την ώρα που γίνονται όλα αυτά έξω από τη Βουλή, ως προιόν αποπροσανατολισμού, μέσα στο Κοινοβούλιο συνεχίζονται κανονικά οι διεργασίες για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών, κατά πλειοψηφία, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο εφαρμοστικός Νόμος που εξειδικεύει το πακέτο μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μέχρι το 2015.

Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, ενώ αύριο και μεθαύριο θα εισαχθεί, με κατεπείγουσα διαδικασία, προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι αναδιατυπωμένοι πίνακες του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, και περιλαμβάνουν διορθώσεις προκειμένου να καλυφθεί το κενό των 600 εκατ. ευρώ λόγω της υπαναχώρησης στο θέμα των αποδείξεων.

Το κενό αυτό θα καλυφθεί με την είσπραξη 300 εκατ. ευρώ από τους περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες με την επιβολή τέλους επιτηδεύματος ύψους 300 ευρώ για φέτος και με την περικοπή 300 εκατ. ευρώ από δαπάνες.

Έσπασε η καρέκλα της Μπακογιάννη κατά την συζήτηση του Εφαρμοστικού!!! Προμήνυμα πως κάποιοι θα τους κόψουν τα πόδια με αυτά που ψηφίζουν;
«Ατύχημα» είχε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου.

Η κ. Μπακογιάννη πήγε να καθίσει στην καρέκλα της, όμως… έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα. Η ανησυχία των παρευρισκομένων ήταν μεγάλη, αλλά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σηκώθηκε αμέσως και τους καθησύχασε.

Η καρέκλα αλλάχτηκε και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.

Αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Αθήνα, μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι η εκτέλεση ενός σχεδίου που όλοι μας περιμέναμε να εκτελεσθεί, αλλά ελπίζαμε πως η θλιβερή κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα τολμούσε να επιχειρήσει να υλοποιήσει.

Οι αστυνομικές δυνάμεις (βλ. ΜΑΤ – αδίστακτοι πραιτωριανοί εκτελεστές της χούντας Παπανδρέου) έχουν γεμίσει τον αέρα με χημικά και είναι αδύνατον να παραμείνει κάποιος άνθρωπος στο Σύνταγμα, χωρίς να πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη στους πνεύμονές του. Γυναίκες με παιδιά στα χέρια, τρέχουν να ξεφύγουν από τα αέρια… Η χούντα Παπανδρέου είναι παντού και επιβάλλει τον τρόμο. Δεν περιμένουμε να παραιτηθεί κανείς υπουργός. Όλα όσα σήμερα γίνονται, συμβαίνουν με την άδεια της κυβέρνησης και φυσικά με τις ευλογίες του πρωθυπουργού και των υπουργών του…

Ο χορός των οργανωμένων κουκουλοφόρων συνεχίζεται και το κλίμα της τρομοκρατίας Παπανδρέου επιβάλλεται. Οι αντιδράσεις των πολιτών με ανηλεείς ξυλοδαρμούς κουκουλοφόρων που πιάνουν, δεν σταματούν.

Οι πολίτες έχουν υποχωρήσει από το Σύνταγμα και περιμένουν να ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα για να επιστρέψουν. Η χούντα Παπανδρέου δεν θα μπορέσει να κρατήσει τους πολίτες μακριά από το Σύνταγμα. Οι πολίτες θα δείξουν τον Παπανδρέου τι σημαίνει Έλληνας.


Οι δρόμοι έχουν γεμίσει από οργισμένους πολίτες. Απέναντί τους βρίσκονται οι πραιτωριανοί της ανθυκυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, του ανθρώπου της τρόικας, των τραπεζών και των funds (δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε δύο ημέρες λήγουν τα επίμαχα CDS…).

Οι φωνές των πολιτών καλύπτονται από τις εκρήξεις των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ οι χημικές ουσίες έχουν γεμίσει τον αέρα και χτυπάνε στα πνευμόνια. Κάποιοι, εκεί στην λάθρα εξουσία, χτυπάνε μανιωδώς για να στερήσουν τον αέρα της ελευθερίας και του δίκαιου από τα «πρόβατα» που ξύπνησαν και απαιτούν… Ναι, εμείς, οι πολίτες, από πρόβατα αποφασίσαμε να γίνουμε άνθρωποι και αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια των εξουσιαστών… Απαιτείται η άμεση επαναφορά μας στις… αλυσίδες!

Απέναντι στους πολίτες το καθεστώς Παπανδρέου αποφάσισε για μία ακόμη φορά να παρατάξει το παρακράτος, απειλώντας άμεσα με αυτόν τον τρόπο την βίαιη σύγκρουση. Μία σύγκρουση που έχει ήδη πυροδοτηθεί μέσα από τις καθεστωτικές πρακτικές. Μία σύγκρουση που θα επιφέρει το ποθητό για τους κατέχοντες την χώρα. Μία σύγκρουση που θα επιτρέψει την αυστηρότατη αστυνομοκρατία και την άτυπη μεταβολή του πολιτεύματος, στο όνομα της «ασφάλειας των πολιτών και της δημοκρατίας».

Μεθοδευμένα, υπηρεσίες (των οποίων οι σημερινές διοικήσεις θα πρέπει μελλοντικά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη) λειτουργούν προς την κατεύθυνση στήριξης μίας μη νόμιμης κυβέρνησης, μίας κυβέρνησης που αποτελείται από μαριονέτες και η οποία εκφράζει και υπηρετεί συμφέροντα τρίτων και όχι των Ελλήνων πολιτών. Η μεθοδολογία «κράτους» και παρακράτους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάλυση του πολιτεύματος. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο απόλυτο χάος και σε πρωτόγνωρα βίαια επεισόδια. Οδηγεί σαφέστατα στην κατάλυση κάθε έννοιας ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιωμάτων των πολιτών.

Το καθεστώς Παπανδρέου θέλει να «ξεμπερδεύει» γρήγορα με τα προβλήματα που του δημιουργεί το Ελληνικό Σύνταγμα. Η επόμενη ημέρα από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (και της μακροπρόθεσμης κατοχής) απαιτεί να υπάρχει «ξεκάθαρο τοπίο» για να μπορέσουν οι «δάνειες δυνάμεις», οι «επενδυτές» και τα κάθε είδους λαμόγια να εκδράμουν με την ησυχία τους για την καταλήστευση της Ελλάδας. Αυτή η επόμενη ημέρα, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τα όσα θα συμβούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Βιάζεται το παρακράτος των γνωστών – αγνώστων κουκουλοφόρων να κάψει κάθε ελπίδα των πολιτών. Καίνε οι μασκοφόροι υπηρέτες του καθεστώτος για να σκορπίσουν τον τρόμο. Μεταβάλουν την χώρα σε πεδίο μάχης, για να καταφέρουν να κλείσουν στα σπίτια τους όλους τους πολίτες. Απαιτούν οι πραιτωριανοί παρακρατικοί να επιβάλουν την ζούγκλα, για να επικαθήσει στην χώρα ο νόμος της ζούγκλας.

Τρέμουν οι άρχοντες και τα δουλικά τους την οργή του κόσμου. Κινούνται γρήγορα, για να έχουν τον «ρυθμό» και τον έλεγχο στα όσα συμβαίνουν. Επείγειται η επιβολή της τρομοκράτησης των πολιτών, για να μην προλάβουν οι πολίτες να τρομοκρατήσουν τις κατοχικές δυνάμεις. Δεν πρέπει να βγούνε εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα που να δείχνουν την αγωνιστικότητα των Ελλήνων. Δεν πρέπει να μεταλαδαμπευθεί η Ελληνική αντίδραση σε άλλους λαούς. Το πείραμα που διεξάγεται στην Ελλάδα πρέπει να πετύχει «με κάθε θυσία» όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Καμία φωνή αντίδρασης δεν πρέπει να ακουστεί. Καμία απόπειρα αποτίναξης του ζυγού δεν πρέπει να ευοδώσει. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ και τρόικα παίζουν τα πάντα στην Αθήνα. Σήμερα, και ίσως αύριο, γίνουμε πρωταγωνιστές ή μάρτυρες του αποτρόπαιου προσώπου της χούντας των «δάνειων δυνάμεων». Η Ελλάδα πρέπει να υποκύψει. Οι Έλληνες πρέπει να υποχωρήσουν. Είναι πολλά αυτά που αποφάσισαν να παίξουν εις βάρος αυτής της χώρας, εις βάρος αυτού του λαού… Και θα κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να τα καταφέρουν…

Όμως, στο Σύνταγμα έχουν στηθεί κρεμάλες. Και δεν περιμένουν απλούς πολίτες… Έχουν δώσει ραντεβού στους δυνάστες και στους εφιάλτες... Και όταν η ιστορία δίνει ραντεβού, κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει, ό,τι κι αν κάνει...


Μικρής έκτασης συγκρούσεις στην Αθήνα. Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ έχουν αρχίσει τον γνωστό τους χορό για να διασπείρουν τον τρόμο. Το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό…!

Όλοι μας ξέραμε πως η σημερινή απεργιακή πορεία θα φέρει μαζί της και τους γνωστούς – γνωστούς κουκουλοφόρους. Αυτούς που «κατάγονται» από τα βόρεια προάστια και αυτούς που ξεκινούν την ημέρα τους από το δεύτερο υπόγειο της ΓΑΔΑ… Ενωμένοι, με σαφές σχέδιο κινήσεων, αποσκοπούν για μία ακόμη φορά να διασπάσουν τους πολίτες που διαδηλώνουν, επιχειρούν για μία ακόμη φορά να επιβάλουν τους νόμους που ψηφίζει η κατοχική κυβέρνηση, με την βοήθεια των παρακρατικών της μηχανισμών.

Η σύγχρονη ιστορία θα έχει να καταγράψει πάρα πολλούς εφιάλτες. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με αστυνομικούς που επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα, την ρίψη χημικών ουσιών. Το κράτος για μία ακόμη φορά χρησιμοποιεί τους χρήσιμους ηλίθιους που διαθέτει, για να παγώσει το δίκιο των πολιτών, να τους διαλύσει, να τους εκφοβίσει και να τους κλείσει στα σπίτια τους.

Οι πολίτες είναι στους δρόμους και έχουν να αντιμετωπίσουν παρακρατικούς (χωρίς κουκούλες και με την «ιδιότητα» του πολίτη) που τους προκαλούν. Η τακτική κρίνεται άκρως επικίνδυνη και εμφυλιοπολεμική. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι τεράστιες, εάν στραφούν πολίτες κατά πολιτών.

Προτείνουμε συλλήψεις εκ μέρους των πολιτών, κάθε κουκουλοφόρου, φωτογραφήσεις τους και κράτησή τους… Πρέπει να υπάρξουν στοιχεία για την πολιτειακή εκτροπή που αυτή τη στιγμή συμβαίνει. Αυτά τα στοιχεία θα στήσουν τις πολιτικές κρεμάλες στους κυρίως υπεύθυνους…