Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Ιουν 2011


Η σημερινή ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις κρισιμότερες της μεταπολίτευσης για την ιστορία της Ελλάδας.

Δεν είναι μόνο οι πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες ενώ φούντωσαν, κάποια στιγμή φημολογούνταν ότι είχε πάρει σάρκα και οστά μια οικουμενική κυβέρνηση και τελικά καταλήξαμε σε έναν ανασχηματισμό που όλοι γνωρίζαμε πάνω κάτω ότι κάποια στιγμή θα συμβεί.

Το ανακάτεμα της τράπουλας δεν είναι το ζητούμενο. Η πολιτική θα μείνει η ίδια, άσχετα αν φέρεις παίχτες από τον πάγκο.

Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος πλέον, δεν “χαμπαριάζει” από επικοινωνιακά τερτίπια των πολιτικών. Σήμερα, έμεινε στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους, γιατί σωματικά ο χώρος γύρω από τη Βουλή δεν τους χωρούσε!

Έμειναν εκεί παρά τις όποιες προσπάθειες των γνωστών μπαχαλάκιδων που δρουν ως υποχείρια κάποιων εξίσου γνωστών – αγνώστων να διαλύσουν αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία που κρατά 20 και πλέον μέρες.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η μόνη μέρα που συμμετείχαν σε διαδήλωση συνδικάτα και κόμματα, εμφανίστηκαν και οι κουκουλοφόροι για να προκαλέσουν τον πανικό, διώχνοντας από το κέντρο όλους τους απλούς πολίτες.

Σήμερα δεν τα κατάφεραν. Δεν τους πέρασε ό,τι και να έκαναν. Η αστυνομία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μέσα σε ένα κλίμα που φωνάζει από μακρυά για καταστάσεις προβοκάτσιας.Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο κόσμος δεν είναι χαζός, δεν είναι υποχείριο κανενός και πλέον δεν ελέγχεται από κανέναν. Οι εποχές που ήξεραν έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.

Πλέον, ο κόσμος μαθαίνει, γνωρίζει και αντιλαμβάνεται πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζουν κάποιοι το τι σκοπό μπορεί να έχει ο καθένας. Δυστυχώς, ότι και να διαψεύσει η αστυνομία, οι μαρτυρίες του κόσμου, τα βίντεο και οι φωτογραφίες είναι αρκετές για να τους κάνουν ρεζίλι, ρίχνοντας ακόμα χαμηλότερα το σώμα των αστυνομικών στα μάτια του κόσμου.

Τον κόσμο θα τον βρείτε μπροστά σας όπως και σήμερα. Δεν είναι μόνο η αστυνομία, αλλά και οι πολιτικοί. Μην ξεχνάτε όμως και οι δυο: αυτός που σας πληρώνει κάθε μήνα, είναι ο απλός κόσμος που βαράτε σε κάθε διαδήλωση, αυτός που στερείται τα πάντα στη ζωή τους για το όνομα τις κρίσης που του επιβάλουν.

Το μόνο που κάνετε είναι να συσπειρώνετε τον κόσμο και όχι να τον διαλύετε.

Και κάτι τελευταίο: αν πιστέψατε ότι λόγω του καλοκαιριού ο κόσμος θα “σπάσει” από τις πλατείες, μάλλον σας γελάσανε. Την απάντηση την λάβετε σήμερα από τον ίδιο τον λαό.

Δεν αποτελεί φυσικά καινοφανή διαπίστωση πως… ζούμε αγκαζέ με τους μύθους που άλλοι δημιούργησαν για εμάς, και εμείς αποδεχτήκαμε περίπου μοιρολατρικά, χωρίς να διερευνήσουμε τις ρίζες της ιστορικής αφήγησης.

Ένας τέτοιος μύθος αφορά την «εγκυρότητα» των ΜΜΕ, κυρίως σε διεθνές επίπεδο. Από πού μπορεί να ενημερωθεί κανείς «έγκυρα»; Από το CNN… Το Reuters… Το BBC… Τη Monde… Τους Financial Times… Τον Economist… Το Time… Πίστευε και μη ερεύνα, υπό μια έννοια.

Εκκινώντας από μια τέτοια αφετηρία, ας διαβάσουμε μαζί το χθεσινό άρθρο που μας αφιέρωσε το περιοδικό που σε ετήσια βάση αναδεικνύει το «Πρόσωπο της Χρονιάς», επιβεβαιώνοντας με την πρακτική αυτή μια διεθνώς αναγνωρισμένη εγκυρότητα και αξιοπιστία.

Το «Time» λοιπόν ασχολείται με την… ταπεινότητά μας. Με τον εξόχως εύγλωττο τίτλο: «Θα είναι η Ελλάδα η επόμενη Lehman Brothers;». Δηλαδή, αν μια δική μας χρεοκοπία, την οποία το περιοδικό εμφανίζεται να θεωρεί περίπου δεδομένη, θα έχει για την παγκόσμια οικονομία, αντίστοιχα δραματικές συνέπειες με την κατάρρευση της Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, που λειτούργησε ως η απαρχή μιας κρίσης, την οποία η σύγχρονη ανθρωπότητα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει.

Το άρθρο υπογράφει ο Μάικλ Σούμαν, οικονομικός συντάκτης με σημαντική εμπειρία από τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, εκεί όπου είδε οικονομικά μοντέλα τα οποία… δεν σου γέμιζαν το μάτι, να αναπτύσσονται και τελικά να κυριαρχούν, αφήνοντας πίσω τους παραδοσιακές οικονομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα λοιπόν με το «Time», η χρεοκοπία της Ελλάδας θα πρέπει να θεωρείται περίπου δεδομένη. Ενδεχομένως να αποτραπεί αν υιοθετηθεί η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εφόσον βέβαια οι διεθνείς αγορές δεν σπεύσουν να θεωρήσουν την υποχρεωτική συμμετοχή ιδιωτών κατόχων ομολόγων στη διαδικασία επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας, ως «de facto πιστωτικό γεγονός». Δηλαδή, χρεοκοπία, για να αφήσουμε τον μυωπικό καθωσπρεπισμό της «αναδιάρθρωσης».

Ο κ. Σούμαν ωστόσο, βάζει στοίχημα ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν θα έχει το ισοπεδωτικό αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Lehman Brothers. Επειδή εκτιμά ότι θα περιοριστεί στην ευρωζώνη, και πιθανότατα στις μεγάλες τράπεζες, και επειδή υπογραμμίζει τη «μαύρη αλήθεια»: Ότι οι διεθνείς αγορές έχουν προεξοφλήσει τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Επομένως, έχουν σπεύσει να λάβουν τα μέτρα τους, και δεν θα υποστούν το «στιγμιαίο σοκ» της κατάρρευσης της «Lehman Brothers». Τόσο απλά και κυνικά…

Δήλωσε ότι θα συνεχίσει μόνος του την διακυβέρνηση της χώρας

Αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχθηκε την πρότασή του για συγκυβέρνηση

Μεσάνυχτα της Κυριακής η ψηφοφορία στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης

Μέσω Αβραμόπουλου η πρώτη αντίδραση: "Ο Παπανδρέου κιότεψε"

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του, αλλά τελικά όπως φάνηκε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τόλμησε να κάνει μεγάλες τομές και να προχωρήσει στη δημιουργία Οικουμενικής Κυβέρνησης όπως προστάζει άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Παπανδρέου μην παίρνοντας τελικά τη γενναία απόφαση για Οικουμενική, μέσα από την οποία η χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές και σε επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου, ανακοίνωσε απλά έναν ανασχηματισμό.

Όπως έκανε γνωστό, το πρωί της Πέμπτης θα ανακοινώσει νέα κυβέρνηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για σαρωτικό ανασχηματισμό και εν συνεχεία την Παρασκευή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα ορκιστεί το πρωί της Παρασκευής. Εν συνεχεία θα ξεκινήσει συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Στην αρχή του διαγγέλματός του, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για συνεχείς προσπάθειες που έκανε για συναίνεση και τόνισε πως και σήμερα έκανε μία τέτοια προσπάθεια ερχόμενος σε επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ωστόσο, στην πρότασή του για συγκυβέρνηση, αποκάλυψε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που προσπάθησε να επιβάλει όρους στη συμφωνία αυτή που θα οδηγούσαν τη χώρα σε αδιέξοδο και έτσι δεν υπήρξε η συμφωνία για συγκυβέρνηση ή οικουμενική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, προσπάθησε να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία την αποτυχία σχηματισμού Οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας συγκεκριμένα πως "παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους".


Οι σημερινές εξελίξεις τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και η προηγούμενη ημέρα με την αδικαιολόγητη πρόωρη προαναγγελία της επίσκεψης Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, έδειξαν περίτρανα πως ο πρωθυπουργός της χώρας μας είναι ένας πολιτικός απατεώνας, που αρέσκεται να ψεύδεται ωμά και κατ’ επανάληψη, χωρίς –προφανώς- να έχει συναίσθηση της πολιτικής του δράσης και των λεγομένων του…

Η οικονομική κίνηση στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ ήταν απογοητευτική. Οι πάντες πουλούσαν οτιδήποτε σχετικό με την Ελλάδα και την Ευρώπη, αφού οι εξελίξεις στην Ελλάδα έδειχναν κάθε άλλο παρά ευοίωνες για σταθερό πολιτικό κλίμα… Το ευρώ, μάλιστα, είχε πτώση ρεκόρ έναντι του δολαρίου, αφού έχασε 2%!!!

Τι συμβαίνει με τον Γιώργο Παπανδρέου; Έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, είναι ένας πολιτικός τσαρλατάνος ή μήπως εξυπηρετεί συμφέροντα του ιδίου αλλά και τρίτων;

Μήπως θα έπρεπε να γίνει έρευνα για πιθανές οικονομικές κινήσεις εκ μέρους «επενδυτών» από την Ελλάδα στα διεθνή χρηματιστήρια; Στο σημείο που σήμερα βρισκόμαστε, όλες οι πιθανότητες είναι «ανοιχτές». Και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, που υπονοούν πιθανή οικονομική συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με οικονομικά συμφέροντα εκτός της Ελλάδας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη μίας σοβαρής και ενδελεχέστατης έρευνας γύρω από αγορές και πωλήσεις που ίσως να έχουν σχέση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό ή το περιβάλλον του…

Τα ψέματα και οι πολιτικές παλινωδίες που ανερυθρίαστα πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου, αποδεικνύουν και ένα στοιχείο ιδιάζουσας πολιτικής βαρύτητας. Μία τέτοια πολιτική προσωπικότητα, με μηδενικά στοιχεία αυτοσεβασμού, σοβαρότητας και πολιτικής σταθερότητας, δεν είναι ικανή να πείσει τους Ευρωπαίους ετέρους της Ελλάδας. Είναι φυσικό οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μην θέλουν καμία συνεργασία με έναν ανειλικρινή Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος είναι αδίστακτος ψεύτης και ίσως ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής απάτης και ως εκ τούτου καθίσταται μη αποδεκτός συνομιλητής…

Με την σημερινή του πρακτική ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε πως είναι λίαν επικίνδυνος και λόγω «χαρακτήρα» φέρει προσωπικά τεράστια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ίσως ήρθε η ώρα να κατανοήσουν οι Έλληνες πως ο πρωθυπουργός και οι προσωπικές του επιλογές και πολιτικές είναι ο πραγματικός τεράστιος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν.

Ίσως ήρθε η ώρα να ανοίξουμε εμείς οι πολίτες την πύλη της εξόδου από την κρίση και να ορίσουμε όλοι μαζί τους κανόνες για μία Νέα Ελλάδα…

Κωνσταντίνος

«Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, μου ζήτησε να συνεργαστούμε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Δέχθηκα, αρκεί ο στόχος να είναι το μεγάλο ζητούμενο: η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Δηλαδή να στηρίξουμε από κοινού μια προσωρινή κυβέρνηση με στόχο να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η Πολιτική του Μνημονίου. Γιατί η συνέχιση του ίδιου λάθους θα είναι ολέθρια…

Τόνισα στον κ. Παπανδρέου, ότι μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο Πρωθυπουργό. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη, τόσο της κοινωνίας μας στο να κυβερνά, όσο και της αγοράς στο να τη βγάλει από την κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου, ενώ δέχθηκε αρχικά των πρότασή μου – δηλαδή μου δήλωσε ότι αποδέχεται το στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης και δέχεται να φύγει ο ίδιος από την Πρωθυπουργία – τελικά την …απέρριψε!

Τα προσχήματα που επικαλείται για δήθεν επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά μας είναι τουλάχιστον αστειότητες. Που επιστρατεύθηκαν για να καλύψει στο εσωτερικό του κόμματός του, την αδυναμία του να κυβερνήσει.

Αυτό που μας έλεγε ως χθες: “δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα”, μετατράπηκε στο ακριβώς αντίθετο: “γάντζωμα” στην εξουσία!

Κι έτσι χάθηκε μια μεγάλη Ιστορική ευκαιρία. Που ασφαλώς θα το καταλάβει και η ίδια η Ευρώπη. Ότι οι ηγέτες και η υπέρβαση, κρίνονται στην πράξη κι όχι στα λόγια…

Το ερώτημα τώρα, είναι αν ο κ. Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει.

Αν μπορεί, τότε κακώς ζήτησε στήριξη από μας.

Αν δεν μπορεί, τότε πρέπει να πάει σε εκλογές.

Δεν πρέπει η χώρα να μείνει σε αβεβαιότητα.

Η κοινωνία βράζει! Δεν απαιτεί συναίνεση στο λάθος, αλλά ήρεμη επιμονή στο σωστό.

Η πολιτική του Μνημονίου παρέλυσε την Οικονομία μας.

Δεν θα την αφήσουμε να διαλύσει και την Κοινωνία. Ούτε να υπονομεύσει τη Δημοκρατία.

Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τη μόνη πρόταση συναίνεσης που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και να ενώσει τον Ελληνικό λαό.

Τώρα αγωνίζεται να συγκρατήσει το κόμμα του.

Τη συναίνεση του ελληνικού λαού στην πολιτική του την έχασε…

Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα.

Δεν μπορεί να μας πηγαίνει ο Πρωθυπουργός από διαγγέλματα χωρίς ουσία, σε εκκλήσεις εθνικής ενότητας για την εφαρμογή μιας πολιτικής που την απορρίπτουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του.

Σε ό,τι με αφορά, από την αρχή και με συνέπεια είπα ΟΧΙ στη συνέχιση του ίδιου λάθους, της ίδιας λαθεμένης πολιτικής…

Είπα ΝΑΙ για τη διόρθωση του λάθους. Με επαναδιαπραγμάτευση και του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του. Και ο λαός μπορεί να κρίνει…

Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια.

Στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής.

Και αλλαγή, πλέον, του ίδιου του πολιτικού σκηνικού…

Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο Ελληνικός λαός».
Σήμερα σκηνοθετήθηκε η πρώτη πρόβα της τρομοκρατικής προβοκάτσιας εναντίον της εξεγερμένης και θυελλώδους λαϊκής οργής.

Σε πολλά σημεία της λαϊκής μαζικής πλημμυρίδας «στήθηκαν» προβοκατόρικοι θύλακες του παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών και έδωσαν τις πρώτες τελετουργικές παραστάσεις του τηλεοπτικού θεάματος.

Το τηλεοπτικό θέαμα είναι κεντρικός και καθοριστικός συντελεστής του γενικού σκηνικού της κρατικής και παρακρατικής προβοκάτσιας και τρομοκρατίας: Είναι ο «συντελεστής» που σπέρνει, τελετουργικά, το φόβο και τον τρόμο στο σύνολο της κοινωνίας και μέσα σε αυτό το κατασκευασμένο τρομοκρατικό κλίμα «ρίχνει» και τα «ζάρια» των πολιτικών αδιεξόδων και εκβιαστικών τρομοκρατικών διλημμάτων, σχετικά με το χείλος της αβύσσου που βρισκόμαστε και της καταστροφής που μας απειλεί…

Αναπτύξαμε την τηλεοπτική τρομοκρατία της σύγχυσης και των εκβιασμών (στη χυδαία της μορφή) γύρω από την κατάρρευση της κυβέρνησης, στο άρθρο: Η τρομοκρατική σύγχυση των «σεναρίων»

Σήμερα γιγαντώνεται αυτή η τρομοκρατία του θεάματος από τις καλά μελετημένες και σχεδιασμένες παρακρατικές προβοκάτσιες στο Σύνταγμα και γύρω από αυτό, στο πρώτο «διακριτικό» και «επεισοδιακό» στάδιο…

Αποκαλυπτική επισήμανση: Και στη Βαρκελώνη, την ίδια μέρα, είχαμε τις ίδιες «συνταγές»: πανομοιότυπες μέθοδοι…

Εμφανίστηκαν, λοιπόν, οι κουκουλοφόροι, «οι γνωστοί άγνωστοι» για τα κανάλια της τρομοκρατικής παραπλάνησης…

Ούτε «άγνωστοι» είναι και πάρα πολύ «γνωστοί» είναι: Είναι τα πολυεδρικά δίκτυα των μυστικών υπηρεσιών και του παρακράτους με ρίζες παντού, γι αυτό και ξεπετάγονται, σαν να βγήκαν από το κεφάλι της Αθηνάς…

Ανέλαβαν, σήμερα, «διακριτική» δράση «τακτικών» κτυπημάτων και ΟΧΙ γενικευμένων συγκρούσεων: «Δοκιμές» για τις αυριανές άγριες επιθέσεις, ΑΝ ο «ανταρτοπόλεμος» δεν αποφέρει τις προσδοκώμενες πολιτικές επιτυχίες των «νταβάδων»: Το τρομοκρατικό και εκβιαστικό σκηνικό της «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»…

Το τι θα συμβεί σήμερα, το είχαν σηματοδοτήσει, «πονηρά», κάποιοι δημοσιογραφικοί «θύλακες»!!!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, π.χ. (ο «εκσυγχρονιστικά» δικτυωμένος και ο «κολλητός» του Τέλογλου -του «μαντρόσκυλου» του Αλαφούζου) ΕΓΡΑΦΕ χθες:
«Τέλος, κρίσιμες είναι και οι διεργασίες στο πεδίο της κοινωνίας με την πρώτη μεγάλη γενική απεργία να διεξάγεται με την αυτόνομη κίνηση των αγανακτισμένων να δίνει το στίγμα της. Πως θα συνυπάρξουν κομματικά και συνδικαλιστικά μπλοκ με τις ανεξάρτητες φωνές; Και από πίσω σέρνονται και άλλα ερωτήματα αντίστοιχης κρισιμότητας. Θα είναι και αυτή η απεργία ευκαιρία για «έξοδο» κουκουλοφόρων; Πως θα συμπεριφερθεί ένα τεράστιο πλήθος σε ενδεχόμενα επεισόδια ή και σε προβοκάτσια; Τι ακριβώς σημαίνει ο αποκλεισμός της Βουλής; Υπάρχουν κάποιοι που προτίθενται να μην επιτρέψουν την είσοδο βουλευτών και κατά συνέπεια της λειτουργία της;

Ανεξαρτήτως απαντήσεων, το πιθανότερο είναι πως τούτες οι μέρες θα είναι πραγματικά ιστορικές, αλλά μάλλον δεν θα έχουν κάτι όμορφο να διηγηθούν».

«Κρίσιμες και ιστορικές μέρες», λοιπόν, οι οποίες δεν θα έχουν «κάτι όμορφο να διηγηθούν».

Τι όμορφο να διηγηθούν, για το λακέ του καθεστώτος, αφού η κυβέρνηση καταρρέει και οι «νταβάδες» δεν έχουν βρει ακόμα τη «μαγική» εθνοσωτήρια λύση;

Τι «όμορφο να διηγηθούν» αφού το κράτος και το παρακράτος απεργάζονται τρομοκρατικές προβοκάτσιες και το τηλεθέαμα σπέρνει το φόβο και τα εκβιαστικά διλήμματα, ΜΗΠΩΣ και βρεθεί κάποια λύση εξαπάτησης του ελληνικού λαού;

Αυτά, πράγματι, είναι πολύ μαύρα κι άραχνα για κάθε υπάλληλο και «εγκάθετο» του καθεστώτος…

Τέλος και αυτές οι πρωθυπουργικές, δραματοποιημένες σκηνοθεσίες με τους πολιτικούς τον ίδιο στόχο έχουν: Κλίμα εκβιαστικών διλημμάτων και τρομοκρατικού θεάματος, κλίμα «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» και «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ»!!!

Ο καταρρέων πρωθυπουργός έδωσε νέα μελοδραματική παράσταση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα…

ΤΩΡΑ περιμένουμε το νέο «δραματικό», τρομοκρατικό διάγγελμά του…

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟ το καθεστώς, με τα κομματικά του δεκανίκια, σε οικτρή θέση, σε πλήρη αδιέξοδο…

Να δούμε τι νέα πολιτικά ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ θα γεννήσει…

ΠΑΝΤΩΣ, από ό,τι φαίνεται το λαό δεν μπορεί να τον ξεγελάσουν, ούτε την οργή του να κατευνάσουν…

Όπως πολύ σωστά είπατε, αλλοδαπός κουβάλησε οπλισμό για τους κουκουλοφόρους.

Όπως αποκαλύψαμε και παραδεχτήκατε, ο αλλοδαπός συνεληφθει και κρατείται μέχρι αυτή την στιγμή παρά το ότι κάποιοι φωστήρες έλεγαν “να αποφυλακιστεί ο καημένος αφού τον πλήρωσαν για να το κάνει”.

Τους αλλοδαπούς με τις κουκούλες δεν τους πήρατε είδηση; Ειδικά τον κακόμοιρο τον Γερμαναρά που έφαγε της χρονιάς του από παιδιά της ΚΑΤΩ πλατείας γιατί δεν ήξερε από που να φύγει;

Τους άλλους δύο ξεκουκούλωτους που βρώμαγαν κόσσοβο με ειδικότητα στο εμπόριο οργάνων δεν τους είδατε; Ρωτήστε τα ΜΑΤ στην αριστερή είσοδο, που έπαιζαν μαξιλαριές με τα παιδιά.

Εφ’ όσον τους είχατε μπροστά σας και ΔΕΝ τους συλλάβατε αλλά αρχίσατε να ψεκάζετε χημικά τον κόσμο, γιατί να πιστέψουμε ότι δεν κάνατε το ίδιο με τα στυλιάρια;

Α, και αντί να κάνετε τους Πουαρώ με τους νεροσωλήνες, γιατί δεν προσάγετε τους κρατικοδίαιτους διοργανωτές της πορείας του μουσείου, που σε αντίθεση με τους σωλήνες, μιλούν κιόλας;

Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα γουρούνια που έκαψαν τους εργαζομένους στη Μαρφιν, ξεκίνησαν και αυτοί από το μουσείο. Τότε μπορείτε να πείτε ότι δεν ξέρατε. Σήμερα;

Τα μηνύματα των αγανακτισμένων, των απεργών, των ανέργων, της νεολαίας και όλου του Ελληνικού λαού συμπυκνώνονται σε αιτήματα.

Αιτήματα για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Αιτήματα για δημεύσεις των περιουσιών των κλεφτών.

Αιτήματα για αλλαγή του σάπιου πολιτικού κατεστημένου.

Αιτήματα για αλλαγή του συντάγματος.

Αιτήματα για άρνηση πληρωμής του επαχθούς και παράνομου χρέους.

Αιτήματα για έξοδο απ’ τη ζώνη του ευρώ.

Αιτήματα για αποδέσμευση της χώρας απ’ την σημερινή ΕΕ των τοκογλύφων.

Αιτήματα για δίκαιη κατανομή των βαρών.

Αιτήματα για διώξιμο της τρόικας.

Αιτήματα για επαλελληνοποίηση της παραγωγής.

Αιτήματα για απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών.

Αιτήματα για ανάπτυξη της οικονομίας.

Αιτήματα για ΔΟΥΛΕΙΑ. Ναι! ΔΟΥΛΕΙΑ.

Αντ’ αυτών το καταρρέον πολιτικό σύστημα μας προσφέρει μία λύση συγκυβέρνησης με μοναδικό σκοπό την παραμονή των κλεφτών στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Αυτοί που ευθύνονται για το χάος που βρισκόμαστε σήμερα φιλοδοξούν να μας βάλουν στον ίσιο δρόμο.

Αυτοί που κατακλέψανε τον τόπο θέλουν να είναι οι άγγελοι της κάθαρσης.

Αυτοί που θα ’πρεπε από καιρό να βρίσκονται πίσω απ’ τα κάγκελα φιλοδοξούν να είναι οι σωτήρες της Ελλάδας.

Αυτοί που τους φτύνουν και λένε ότι ψιχαλίζει θέλουν να παριστάνουν τις αθώες περιστερές.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Ήδη από μέρες οι λαγοί του συστήματος Βενιζέλος, Πάγκαλος και σια προετοίμαζαν το κλίμα.

Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

«Πάρτε τον πούλο», «στα τσακίδια», «ουστ μασκαράδες», αυτές είναι οι αυθόρμητες απαντήσεις των πολιτών.

Αναρωτιέμαι δεν υπάρχει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ με @ρχίδι@ να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία;

Αν υπάρχει τότε με ένα απλό κάλεσμα εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών θα βρεθούν πλάι του.

Εμπρός βρε ΕΛΛΗΝΑ! Παρουσιάσου, το σάπιο σύστημα θα πέσει μ’ ένα φύσημα. Τι περιμένεις;

Βιάσου, δεν έχουμε χρόνο, η καταστροφή έρχεται.

"...Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες..."

Και ξαφνικά, έπειτα από ένα τηλεφώνημα, ο Γιώργος και ο Αντώνης είδαν το φως το αληθινό. Ξαφνικά υπήρξε η «αναγκαία εθνική συνεννόηση» και ο Γιώργος τα βρήκε με τον Αντώνη. Ή μήπως δεν τα βρήκε;

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όμως ήταν σαφές. Το τηλεφώνημα δεν έδεσε το «γλυκό» κι έτσι δεν υπήρξε ο γάμος μεταξύ του Αντώνη και του Γιώργου…

Αύριο ο Παπανδρέου θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Ο Γιώργος προχωράει μόνος του και οι Έλληνες ξέρουν πως έχουν έναν ανένδοτο μεσίτη, πλήρως αποφασισμένο να δώσει τα πάντα από την πατρίδα μας…

Άσε κάτω το ψωμί ρε… Άσε κάτω την πατρίδα μας ρε Παπανδρέου… Ούτε ψίχουλο δεν σου ανήκει από αυτήν… Δεν μπορείς να πάρεις ούτε πέτρα μαζί σου… δεν σου ανήκει τίποτε…

Μπλόφες, ψέματα και όλα τα άθλια που χρησιμοποιείς κύριε Παπανδρέου, ανήκουν σε εσένα. Αυτά πούλα τα… δεν πιάνουν δεκάρα.

Αυτή η χώρα δεν είναι μπανανία Γιωργάκη μου. Κι επειδή έχει ανθρώπους ικανούς να σκέφτονται στο πολλαπλάσιο από ότι εσύ μπορείς, θα τιμωρηθείς πολύ άσχημα επειδή προσπάθησες να πουλήσεις το «ψωμί», επειδή συνεχίζεις να προσπαθείς να ξεπουλήσεις την πατρίδα μας, στο όνομα του δικού σου, του προσωπικού σου οφέλους…

Άσε κάτω το ψωμί… Γιώργο μου. Δεν μπορείς καν να το ακουμπάς. Δεν έχεις δουλέψει για να το φτιάξεις. Δεν έχεις ιδρώσει για να το κατανοήσεις… Δεν έχεις κλάψει γι αυτή την πατρίδα που δεν είναι δική σου…

Άσε κάτω το «ψωμί» ρε… Και δίνε του Γιώργο μου… δίνε του όσο προλαβαίνεις. Όταν πέσουν οι πύλες της εξόδου, τότε θα γνωρίσεις τι σημαίνει να λες ψέματα σε έναν λαό, στον οποίο προσπαθείς τον θάνατο ως ύστατο αγαθό!

Κωνσταντίνος

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα φαίνεται πως –δυστυχώς- απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την πατρίδα μας από την δημοκρατία, τους νόμους που ορίζει σαφέστατα το Σύνταγμα και φυσικά μας ρίχνουν με ακόμη μεγαλύτερη μαεστρία στην αγκαλιά των άρπαγων «δάνειων δυνάμεων».

Αποφάσισαν, λέει, Παπανδρέου και Σαμαράς, να συνεργαστούν, να ομονοήσουν, να συναινέσουν (πείτε το όπως προτιμάτε…) και να συγκυβερνήσουν την χώρα, ορίζοντας έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής!!! Αυτοί τα συμφώνησαν και οι συζητήσεις προχωρούν για να βρεθεί το θύμα που θα οδηγήσει την χώρα στην εξαθλίωση, μέσα σε κλίμα συναίνεσης των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων!!!

Και πού το γράφει στο Σύνταγμα αυτό; Πού αναφέρεται στο Σύνταγμα της Ελλάδας πως όταν ένας πρωθυπουργός αδυνατεί να κυβερνήσει, τότε μπορεί να βγαίνει στην γύρα και να ψάχνει συνεργάτες για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του; Με ποιο δικαίωμα οι πολιτικοί Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν να καταπατήσουν το Σύνταγμα; Και το καταπατούν ξεκάθαρα, αφού στο Σύνταγμα της χώρας μας ορίζεται σαφέστατα πως όταν ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να κυβερνήσει, τότε κηρύσσει εκλογές! Οι εκλογές και μόνο οι εκλογές, μέσω των οποίων θα εκφραστεί ο λαός, είναι η νόμιμη οδός, όταν υπάρχει δεδηλωμένη αδυναμία του πρωθυπουργού να συνεχίσει να κυβερνά…

Όμως, επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (Παπανδρέου και Σαμαράς) γνωρίζουν πολύ καλά πως δια της εκλογικής διαδικασίας όχι μόνο δεν πρόκειται να κερδίσουν την ψήφο του λαού, αλλά μέσα από τις εκλογές ενδέχεται να αναδειχθούν νέες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θα τους χαλάσουν τις ισορροπίες και πιθανότατα δεν θα μπορούν να χειραγωγηθούν, αποφάσισαν να «πηδήξουν» (κυριολεκτικά) το Σύνταγμα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο της ακυβερνησίας λόγω πλήρους ανικανότητας(;) του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και λόγω της λαϊκής δυσφορίας για την μνημονιακή πολιτική (και όχι μόνο).

Νομίζουν οι πολιτικοί ταγοί πως βιάζοντας το Σύνταγμα, «χρυσώνουν το χάπι» και προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα θέματα προς συζήτηση προκειμένου να αποφευχθεί το δια ταύτα: Τι θα γίνει με την πολιτική αναλγησία; Πώς ο λαός θα μπορέσει να επιζήσει μέσα από τον πόλεμο που του έχουν κηρύξει οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που ενώ είναι υπεύθυνες για όσα συμβαίνουν προσπαθούν να μεταφέρουν το βάρος της ευθύνης αποκλειστικά σε εκείνους που δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για το «πάρτι» της αρπαχτής που έγινε επί δεκαετίες;

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε την κυβέρνησή του επειδή δεν μπορούσε να πείσει τους υπουργούς και τους βουλευτές του για την ύπαρξη εξόδου της χώρας από την μέγγενη των τραπεζών, των τοκογλύφων και των «αγορών». Ποιος, πράγματι, μπορεί να πιστέψει ότι τώρα θα μπορούν να πεισθούν για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης οι βουλευτές δύο (και όχι ενός) κομμάτων; Όταν ο νέος πρωθυπουργός θα διαλέγεται στην Ευρώπη, θα λειτουργεί σαφέστατα με εντολές, θα είναι μία μαριονέτα και θα έχει μηδενική αξιοπιστία. Ποτέ δεν θα μπορεί να παίρνει άμεσα θέση, αφού θα πρέπει να ενημερώνει πρώτα τους Σαμαρά και Παπανδρέου, αυτοί να συσκέπτονται με τα επιτελεία τους και στη συνέχεια να προσπαθούν να συνεννοηθούν για το τι θα μεταφέρουν στον πρωθυπουργό μαριονέτα για να απαντήσει στους «ομολόγους» του της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλήθεια, με αυτή την τακτική πιστεύουν οι πολιτικές δυνάμεις αυτής της δύσμοιρης χώρας, πως θα μπορούν να ασκούν ευέλικτη πολιτική έναντι των Ευρωπαίων ετέρων; Και τι θα κάνουν σε θέματα εσωτερικής πολιτικής; Ποιος θα ρίχνει τα βάρη σε ποιόν για τις πολιτικές αποφάσεις; Δεν καταλαβαίνουν πως έτσι θα δημιουργούσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα στους Έλληνες; Αυτό προσπαθούν να κάνουν; Να διαιρέσουν και πάλι τον λαό για να κυβερνήσουν σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας; Θέλουν να δούνε αίμα αθώων που θα πιστεύουν τον ένα ή τον άλλο στις όποιες δηλώσεις θα γίνονται;

Αυτή η πολιτική είναι άκρως επικίνδυνη κύριοι. Και αν δεν θέλετε να το κατανοήσετε, πρέπει να καταλάβετε το εξής απλό: Πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε. Κι εσείς όχι μόνο τολμάτε να επιχειρήσετε κάτι τέτοιο, αλλά το κάνετε ενώ τα «καρπούζια» δεν σας ανήκουν…

Τίποτε δεν σας ανήκει σε αυτή την χώρα κύριε Παπανδρέου και κύριε Σαμαρά. Οφείλετε στους πολίτες της Ελλάδας μέχρι και τον αέρα που αναπνέετε, επειδή τα αφεντικά σε ετούτο τον πολυβασανισμένο τόπο είναι οι πολίτες. Κι εσείς αντί να κινείστε με διαφάνεια, νόμιμα και με μοναδικό συμφέρον αυτό που προτάσσει η πατρίδα, συνεργάζεστε παραποιώντας τα όσα το Σύνταγμα ορίζει, προκειμένου να ικανοποιήσετε τις προσταγές εκείνων που σας ορίζουν…

Κύριε Σαμαρά και κύριε Παπανδρέου, δικαιώνετε πλήρως τις μούντζες των Ελλήνων... Πλήρως...

Κωνσταντίνος

Μήπως είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει;
Μήπως είναι εκτός συνταγματικότητας το ότι γίνεται συγκυβέρνηση χωρίς να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα;
Μήπως το γεγονός πως οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν να συγκυβερνήσουν και να ορίσουν πρόσωπα ως μαριονέτες τους, αντιβαίνει την δημοκρατία (όση απέμεινε) της χώρας;
Μήπως τελικά ο λαός είναι το παιχνιδάκι τους πάνω στο οποίο βασίζουν την ματαιοδοξία τους;

Αφού το παρακράτος της τροϊκανής κυβέρνησης Παπανδρέου σήμερα κατέλυσε κάθε έννοια νομιμότητας και δημοκρατίας (συνεπικουρούμενο από τις δυνάμεις πραιτωριανών των ΜΑΤ), αφού για μία ακόμη φορά η έκφραση των πολιτών που απαιτούσαν δημοκρατία απαντήθηκε με την βία και την υπερβολική χρήση δακρυγόνων, ήρθαν και οι παλιοί συμφοιτητές να ομονοήσουν και να συμφωνήσουν πως χωρίς αυτούς δεν μπορεί να σωθεί η χώρα!!!

Δεν μπορεί ο Γιώργος να κυβερνήσει, τρέχει ο Αντώνης να τον βοηθήσει!!!

Φυσικά, δεν χρειάζεται να ρωτήσουν τον Ελληνικό λαό… Αυτοί ξέρουν για εμάς, πριν από εμάς… άσχετα εάν εμείς πληρώνουμε όσα έχουν κάνει στο παρελθόν τα ληστρικά κόμματα εξουσίας που εκπροσωπούν…

Ο λαός είναι η δεξαμενή από όπου αντλούν την εξουσία τους οι κύριοι Σαμαράς και Παπανδρέου. Εάν η δεξαμενή είναι άδεια, εάν δηλαδή δεν έχουν την εμπιστοσύνη του λαού, τότε οι ίδιοι προτιμούν να υποκριθούν πως ο λαός είναι μαζί τους… Και όλα μέλι-γάλα...

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Πάντα μας αντιμετώπιζαν σαν ζώα, σήμερα μας το λένε κιόλας, με το πρόσχημα πως το κάνουν για το… καλό μας!

Το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί, η Ελλάδα και οι πολίτες της θα καταδικαστούν, επειδή η άρρωστη πολιτική εξουσία δεν μπορεί να κατανοήσει πως η ύπαρξή της βλάπτει την χώρα… Η κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου στήνεται... και ταυτόχρονα στήνεται η χώρα και ο λαός στο εκτελεστικό απόσπασμα...

Κι έτσι, αυτοί θα ζήσουνε καλά, κι εμείς χειρότερα…

Γιατί; Επειδή, απλά, τους ανεχόμαστε και τους επιτρέπουμε να μας φτύνουν στο πρόσωπο χωρίς να τους ανταποδίδουμε τα όσα μας κάνουν…

Πολύ καλά να πάθουμε. Αυτοί είμαστε; Ε, τότε αυτοί μας αξίζουν…

Κωνσταντίνος

Το ερώτημα δεν είναι αλλαγή Μνημονίου ή αλλαγή Κυβέρνησης, αλλά αλλαγή πολιτικού σκηνικού ΤΩΡΑ, γιατί ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Οι πολίτες στους δρόμους και τις πλατείες λένε ΟΧΙ στα διεφθαρμένα, διαπλεκόμενα και πτωχευμένα κόμματα και πολιτικούς.

Ο ΛΑΟΣ θέλει μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, θέλει την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΧΙ στους χρεωκοπημένους πολιτικάντηδες που βούλιαξαν στα ψέματα.

Έξω οι ψευταράδες και οι κλεφταράδες τώρα.

Έρχεται η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Αδέλφια η σωτηρία της πατρίδας είναι στα χέρια όλων μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Για την Ελλάδα μας, ελάτε μαζί μας.
 • Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τους όρους ούτε του παλιού ούτε του νέου μνημονίου, γιατί η υπογραφή του από την Κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.
 • Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να αποπληρώσει μόνο τα νόμιμα δάνεια που έχει πάρει και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
 • Οι δανειστές μας, και στην περίπτωση του μνημονίου και στις περιπτώσεις έκδοσης κρατικών ομολόγων, τελούσαν σε πλήρη γνώση ότι ήταν παράνομα και αντισυνταγματικά και αναλάμβαναν εν γνώσει τους το ρίσκο.
Δεν πρέπει να παραδοθούμε στο πολιτικό κατεστημένο και τους διαπλεκόμενους προστάτες του.

Υπάρχει λύση - Υπάρχει φως - Υπάρχει διέξοδος - Υπάρχει ελπίδα

Είναι η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ με το Λαό στην εξουσία.

Ήρθε η ώρα του Λαού - Ήρθε η ώρα της ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΕΛΟΣ στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

ΤΕΛΟΣ στους πολιτικούς απατεώνες.

ΤΕΛΟΣ στους καταστροφείς της ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΤΕΛΟΣ στους εντολοδόχους πολιτικούς.

ΤΕΛΟΣ στους ψεύτες και τους κλέφτες.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

Η πολιτική τους είναι αδιέξοδη, δεν οδηγεί πουθενά, γιατί αυτοί απευθύνονται στις δυνάμειs της αγοράς, στους τραπεζίτες και στους τοκογλύφους. Εμείς διαφέρουμε γιατί απευθυνόμεθα στις αστείρευτες δυνάμεις του Λαού.

Η φωνή του ΛΑΟΥ στις πλατείες και τους δρόμους για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Είμαστε κάποιοι από εσάς είμαστε σαν και σας, γι’ αυτό και νοιαζόμαστε για σας, σ’ αγαπάμε, γνωρίζουμε τα προβλήματά σας, γιατί είναι και δικά μας και γι’ αυτό ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα τα ΛΥΣΟΥΜΕ.

Εσείς, εμείς και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ θα στείλει στη φυλακή και θα δεσμεύσει τις περιουσίες των πολιτικών της δήθεν μεταπολίτευσης, που λήστεψαν και χρεοκόπησαν την χώρα και οδήγησαν τον λαό στη φτώχεια και την απελπισία.

Η προδοσία της πατρίδας και η εξαπάτηση του λαού δεν παραγράφεται!!!

Εδώ και καιρό, οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ο ελληνικός λαός παίρνει σαφή θέση ενάντια στην πολιτική του μνημονίου.

Η κυβέρνηση έντρομη απαντά με προβοκάτσιες και σκληρή, ωμή, απρόκλητη καταστολή.
Την ώρα που εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα, την ώρα που ετοιμάζεται το ξεπούλημα της πατρίδας μας και η πλήρης εξαθλίωση του ελληνικου λαού, δεν μπορώ να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την προσχηματική κοινοβουλευτική διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο.

Αυτήν την ώρα ο ρόλος των βουλευτών είναι δίπλα και μαζί με τον ελληνικό λαό.
Τούτες τις κρισιμότατες στιγμές η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαική βούληση.

Η σύμπλευση Σαμαρά – Παπανδρέου, προκειμένου να σωθεί η χώρα, μέσω της εφαρμογής του Μνημονίου αλλά με διαφορετικά πρόσωπα, μας θυμίζει την παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε το βρακί του αλλιώς…»

Όπως πολύ σωστά μου είπε ένας φίλος:
«Όλοι οι βολεμένοι προβάλλουν την ιερότητα του κοινοβουλευτισμού. Ευτυχώς για τον πολύ κόσμο ο μύθος έπεσε. Το πολίτευμα αυτό καμία σχέση δεν έχει με την δημοκρατία. Χρειάζονται ηγέτες και όχι πολιτικοί των σαλονιών, των λεσχών και των στοών, κατασκευασμένοι από εταιρείες προβολής έναντι αδρών κονδυλίων. Ο λαός είναι άξιος να αναδείξει τους ηγέτες του. Δωρεάν»…

Εμείς, ευελπιστούμε πως θα υπάρξει μία δεύτερη σκέψη στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ανάμεσα στους πολίτες.
Είναι, πράγματι, το Μνημόνιο ή οι τρόποι της εφαρμογής του, ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα;
Δεν έχουμε διδαχθεί τίποτε από «οικουμενικά σχήματα» του παρελθόντος;

Άραγε, προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση, εμείς οι Έλληνες πρέπει να υποχρεωθούμε στην αναγνώριση ενός χρέους που δεν είναι δικό μας, χρέος για το οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη συμφωνήσει (προ δεκαημέρου) να μην ελεγχθεί;

Τέλος, αναρωτιέμαι, πόσο συνταγματικό είναι να παρεμβάλλονται οι πολιτικοί και να «ξεπερνάνε» την εκφρασμένη (πλέον) λαϊκή βούληση, εικάζοντας απλώς πως θα τα… καταφέρουν;

Για μία ακόμη φορά, η χρήση του παρακράτους, οι εξωτερικές πιέσεις και κυρίως, η δίψα κάποιων να κυβερνήσουν, μας οδηγούν προς την καταστροφή… Και αυτό είναι δεδομένο!

Κωνσταντίνος
 • Κυβέρνηση εθνικής παρωδίας, με στόχο να σωθούν οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας κοινής αποδοχής χωρίς Παπανδρέου πρωθυπουργό φαίνεται να θέλει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αποδεικνύεται πως τελικά "έκανε πίσω" και αποδέχθηκε τις πιέσεις που του άσκησε η Ευρωπαϊκή Ένωση (και άλλοι...)...

Ο Παπανδρέου στην απάντησή του προς τον Αντώνη Σαμαρά δέχτηκε την πρόταση περί της οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά δεν έχει απαντήσει για την θέση που θέλει ο ίδιος να έχει σε αυτήν… Εξάλλου, υπολείπεται τηλεφωνικό ραντεβού το απόγευμα σήμερα…

Λέτε να δούμε πρωθυπουργό τον Μίκη Θεοδωράκη, υπουργό Οικονομικών τον Καζάκη και υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα; Στον πολιτικό παραλογισμό που ζει η χώρα μας, όλα είναι πλέον δυνατά!!!

Ο Παπανδρέου πάντως θα κάνει διάγγελμα αργότερα σήμερα (15/6/2011) στο οποίο θα ανακοινώσει ριζικές πολιτικές αλλαγές με ρηξικέλευθα μέτρα…

Με τις συγκεκριμένες εξελίξεις, αγνοείται σαφέστατα ο λαός, ο οποίος πλέον στέλνεται στον καναπέ του για ύπνο… και όταν ξυπνήσει, θα διαπιστώσει πως είναι νεκρός…, αφού μία άτυπη συγκυβέρνηση Παπανδρέου - Σαμαρά δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή του Μνημονίου και των σκληρών μέτρων που έρχονται και που θα ισοπεδώσουν τον Ελληνικό λαό...

Με απλά λόγια, η πολιτική ζωή της χώρας αποφάσισε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους πολίτες, οι οποίοι γίνονται πλέον θυσία στον βωμό της εξουσίας, των τραπεζών και φυσικά, του παρακράτους του ΠΑΣΟΚ...

Κωνσταντίνος

Όποιος βρέθηκε πριν από λίγο στο Σύνταγμα, εκτός του ότι έφαγε τα δακρυγόνα και τα χημικά με το κουτάλι, από τα ΜΑΤ της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής «Δημοκρατίας», που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, αισθάνθηκε ταυτόχρονα απέραντη θλίψη, βλέποντας τον ειρηνικό λαό σαν δαρμένο σκυλί από τα όργανα του καθεστώτος, να διασκορπίζεται στους γύρω δρόμους και ειδικότερα κάτω προς την Ερμού και την Μητροπόλεως. Όλοι οι πολίτες ήταν φανερά αγανακτισμένοι και εκνευρισμένοι βρίζοντας συνεχώς το καθεστώς, αλλά έδειχναν μεγάλη αποφασιστικότητα για να επανέλθουν στις θέσεις τους, μέχρι την τελική κατάρρευση του καθεστώτος του μνημονίου.

Το σύνθημα «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73» και το γνωστό σύνθημα εναντίον της αστυνομίας ήταν στα χείλη πλέον απλών πολιτών και όχι των γνωστών αγνώστων.

Όπως είχαμε γράψει και τις προάλλες το ψυχολογικό αδιέξοδο της πλατείας αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε…. γενικότερη λαϊκή εξέγερση.

Την ίδια ώρα, τα παπαγαλάκια του συστήματος που επέστρεψαν ξαφνικά στις θέσεις τους στα ΜΜΕ, έπιασαν δουλειά στην προπαγάνδα και σταυροκοπιούνται ότι δεν πρέπει να κινδυνεύσει δήθεν η πολύτιμη “δημοκρατία” τους.

Η “δημοκρατία” του μνημονίου.

Η “δημοκρατία” των συμφερόντων τους.

Όμως ο κόσμος θα επιστρέψει στην πλατεία.

 • Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι Έλληνες και όχι οι ντιντήδες και τα προσκυνημένα δουλικά εκείνων που επιβουλεύονται την πατρίδα μας

Ήρθε η ώρα να ζήσουμε. Να αποφασίζουμε εμείς για τη ζωή μας. Να είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την πορεία μας. Να οραματιστούμε το μέλλον μας. Να βρούμε λύσεις για τα προβλήματά μας.

Ήρθε η ώρα να ζήσουμε τη ζωή μας, όπως τη θέλουμε εμείς. Είμαστε λοιπόν πρόθυμοι να αντι- σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να κατευθύνουν τη σκέψη μας, τη συμπεριφορά μας, τη δράση μας.

Ξέρουμε ως λαός τι θέλουμε από τη ζωή μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, αλλά και τον κίνδυνο να καθορίσουμε τις επιδιώξεις μας

Θέλουμε να διευθύνουμε ως λαός, τη ζωή μας, όπως εμείς επιθυμούμε. Όχι όπως μας υπαγορεύουν τα συμφέροντα της νέας παγκόσμιας τάξης και των εδώ υπαλλήλων της.

Θέλουμε να κάνουμε ανεπηρέαστοι τις επιλογές μας, χωρίς ξένους τοποτηρητές ακόμα και στα υπουργεία.

Θέλουμε ο έλεγχος της ζωής μας, να βρίσκεται στα δικά μας χέρια και όχι στους διαδρόμους των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

Θέλουμε να ‘διορθώσουμε’ εμείς τα κακώς κείμενα και όχι να πουλήσουμε τα πάντα, ονομάζοντας το αυτό, ‘διαρθρωτικές αλλαγές’.

Θέλουμε να επιλέγουμε εμείς τα τρόφιμα που τρώμε και όχι να υποτάσσουμε την υγεία μας στα συμφέροντα της κάθε Monsanto.

Θέλουμε να καθορίζουμε εμείς, πόσοι και ποιοι θα έρθουν για εργασία στη χώρα μας και όχι να είναι η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι.

Θέλουμε μια παιδεία που βοηθάει τον άνθρωπο να σκέφτεται μόνος του και να μην χάνεται μέσα στη μάζα και σε ότι θεωρείται κοινωνικά αποδεκτό.

Θέλουμε να δημιουργούμε στην εργασία μας και να χαιρόμαστε εμείς το αποτέλεσμα της δημιουργικότητάς μας

Ήδη σταματήσαμε να ακούμε τα φερέφωνά σας στα ΜΜΕ. Έχουμε πάψει να συμμορφωνόμαστε στις επιταγές σας. Έχουμε πάψει να φοβόμαστε τον εξωτερικό κόσμο. Να στεκόμαστε ανίσχυροι, σαν παράλυτοι, μπροστά στις επερχόμενες καταστροφές. Δεν θέλουμε να φεύγει η ζωή μας μέσα από τα χέρια μας, όπως το νερό από τα δάχτυλά μας.

Πήραμε τη ζωή στα χέρια μας και αλλάζουμε σιγά σιγά τις συνήθειες υποτέλειας που μας μάθατε με τη ‘παιδεία σας’. ‘Δεν πληρώσαμε’ διόδια. Πήγαμε στις πλατείες. Εκεί, χωρίς εσάς, αμφισβητήσαμε το μοντέλο σκέψης και δράσης που μας επιβάλλετε. Θέσαμε τα δικά μας ερωτήματα. Αναζητήσαμε τις δικές μας απαντήσεις. Χρησιμοποιήσαμε το δικό μας μυαλό μας για να σκεφτούμε. Εμπιστευτήκαμε τον διπλανό μας και όχι την ψεύτικη εικόνα των ‘σωτήρων’ μας που έφτιαξαν οι δικοί σας image makers. Ξεπεράσαμε τα συναισθήματα αδυναμίας. Αφήσαμε τους καναπέδες και μαζί με αυτούς, την πλαδαρότητα και την αδιαφορία για τα πολιτικά δρώμενα. Η πνευματική νωθρότητα, η αδράνεια, η επανάπαυση, αποτελούν για μας παρελθόν. Συνειδητοποιήσαμε πως δεν υπάρχουν ευτυχισμένοι δούλοι. Κάθε μέρα, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα αίτια που μας έφεραν ως εδώ. Δεν έχουμε ακόμα όλες τις απαντήσεις. Ξέρουμε δε, ότι αυτό είναι δύσκολο. Αλλά είμαστε σίγουροι, ότι είναι πιο εύκολο από ό,τι ήδη πετύχαμε: Να σταματήσουμε να παραδίδουμε τα ηνία της ζωής μας σε σας. Να πάψουμε να ακολουθούμε ηγέτες. Να στηριχτούμε στον εαυτό μας. Να αναλάβουμε την ευθύνη σας ζωής σας. Δεν σας χρειαζόμαστε για να λύσουμε τα κοινωνικά προβλήματα. Δεν χρειαζόμαστε κανένα ‘μεσάζοντα πολιτικό’. Εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι και εμείς αναλαμβάνουμε τη λύση.

Τώρα είναι η ώρα!

Πηγή


 • Οι δρόμοι γέμισαν απο γενναίους! Η πλατεία πνίγηκε απ το δίκιο της Ελλάδας!
Η Ελλάδα απόψε σκοτώνει τους εφιάλτες της, που την τυράγνισαν 50 χρόνια τώρα, τους εφιάλτες που ανδρώθηκαν μιαν ανοιξιάτικη νύχτα του Απρίλη του '67, μεγάλωσαν τον Ιούλη του '74, σκέπασαν το νού και τη ψυχή τον Οκτώβρη του '81, αλώνιζαν την αδούλωτη σκέψη μας για άλλα 30 τόσα χρόνια αλλά απόψε ο Θεός της Ελλάδας μίλησε!

Ζούμε Ιστορικές μέρες αδέρφια!

Σε μας έλαχε ο κλήρος να δωσουμε ένα τέλος σε ό,τι σάπιο και βρωμερό γεννήθηκε στο τόπο μας!

Η "μεταπολίτευση"
της σαπίλας,
της βρωμιάς,
της αρπαχτής,
της οπισθοδρόμησης,
της στείρας Παιδείας,
των σκανδάλων,
του απίστευτου φαγοποτιού,
της μίζας,
της απάτης,
των ψεμμάτων,
των βρωμερών υποσχέσεων,
της αγοραίας ελπίδας

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ! Πνέει τα λοίσθια! Ψυχορραγεί!

Η προβοκατσια δεν πέρασε! Οι κουκουλοφόροι που έδιναν άλλοθι στη βρωμερό σύστημα, έβγαλαν τις κουκούλες!

Οι ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω τους ήταν της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Το προδοτικό σύστημα τους έστειλε για να μας χτυπήσουν!

Δεν τα κατάφεραν! Μπορεί να διάλυσαν προσωρινά τη λαοθάλασσα που περικύκλωσε τη Βουλή των Προδοτών, αλλά δεν νίκησαν και το ξέρουν!

Μπορεί να άφησαν ερίπεια πίσω τους με τα δολοφονικά χημικά και τη βία, αλλά το σχέδιό τους αποκαλύφτηκε!

Η μεταπολίτευση πεθαίνει!

Δεν υπάρχει αύριο μετά το σήμερα για τους αδίστακτους προδότες του Εθνους των Ελλήνων!

Ελληνες! Ψηλά το κεφάλι!

Αδέρφια! Σήμερα μίλησε η αδούλωτη ψυχή σας!

Αύριο χαράζει μια καινούργια μέρα! Χαράζει η μέρα της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Όλοι περιμέναμε από «περισπούδαστους» και «φωτισμένους» να κάνουν το βήμα μπροστά και να δώσουν το σύνθημα στον αγώνα να ξανακερδίσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια, να ξανακάνουμε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, περήφανη και ατρόμητη. Μα αυτοί οι επώνυμοι, ποτέ δεν τόλμησαν να κάνουν το βήμα μπροστά και να εκτεθούν απέναντι στα δουλικά του νεοταξισμού. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν σήκωσαν το κεφάλι, δεν φώναξαν για τα δίκαια που πατούσε η σύγχρονη μπότα των κατοχικών δυνάμεων…

Δεν πειράζει. Οι Έλληνες απογοητεύτηκαν, αλλά δεν έχασαν την δύναμη και μάζεψαν τα κομμάτια της ψυχής τους για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό…

Όσο όμως αυτός ο τόπος βγάζει Κολοκοτρώνηδες, Ζαΐμηδες και Καραϊσκάκηδες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Αυτοί οι νέοι και αφανείς ήρωες που σήμερα δώσανε μάχες με την χούντα του Παπανδρέου, με το παρακράτος της κατοχικής τροϊκανής κυβέρνησης, αποτελούν την ελπίδα πως η Ελλάδα είναι ζωντανή. Οι Έλληνες είναι εδώ και αποφασισμένοι να στείλουν στον αγύριστο αυτούς που τόλμησαν να κηρύξουν τον πόλεμο στον Ελληνικό λαό. Μονάχα η ομόνοια μας λείπει και η ελπίδα.

Μέσα από ετούτη τη φωτιά, μέσα από τη μάχη, τις κραυγές και τους καπνούς, η χούντα του Παπανδρέου εξώθησε απλούς πολίτες στο να ενώσουν τις φωνές του, για μία Νέα Ελλάδα.

Και αυτή η Νέα Ελλάδα σήμερα δήλωσε την παρουσία της και τολμά με καθαρή την καρδιά, την συνείδηση και το βλέμμα των ανθρώπων της, να σηκώσει το ανάστημά της απέναντι στους θλιβερούς κατοχείς της χώρας…

Η Νέα Ελλάδα είναι εδώ. Πάντα ήταν εδώ. Σε χειμερία νάρκη, μέσα στην καρδιά κάθε Έλληνα που πονάει αυτόν τον τόπο, που σκίζεται η καρδιά του για τα όσα περνάει ετούτη την ώρα η πατρίδα…

Η Νέα Ελλάδα ήρθε για να καταστήσει σαφές στους βιαστές της δημοκρατίας, πως υπάρχει η Νέμεσις, υπάρχει ο Θεός των Ελλήνων, υπάρχει κάτι που λέγεται περηφάνεια… και αυτά ποτέ δεν θα εκλείψουν όσο υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που πατάει πάνω σε ετούτη την βασανισμένη γη…

Η Νέα Ελλάδα καλεί τους Έλληνες να γίνουν μια γροθιά, να σηκώσουν την γαλανόλευκη και να κατατροπώσουν όσους τόλμησαν να λοιδωρήσουν τα χώματα τα ιερά…

Η Νέα Ελλάδα ξύπνησε και θα γίνει ο εφιάλτης εκείνων που πρόδωσαν την πατρίδα, που πούλησαν την Ελλάδα...

Αναγνώστης
Πριν από ένα χρόνο τουλάχιστον έγραψα πως το σχέδιο ΔΝΤ θα αποτύχει! Σιγά τη μαντεία, και η θείτσα στη γωνία αυτό έλεγε, δεν είπα κάτι παράλογο! Ελεγα από τότε να βγούμε να αντιδράσουμε! Σιγά τα ωά, μόνος μου τα έγραφα, μόνος μου τα διάβαζα! Ζητούσα από όσους (κατά τύχη) με διάβαζαν να συγκεντρωθούμε, να συντονιστούμε και να πράξουμε μαζί, όπως είδαμε έκανα μία τρύπα στο νερό...

...ξαφνικά βγήκε ο κόσμος στο Σύνταγμα! Και? Καλή φάση, όλοι έχουμε το δικαίωμα να παραμυθιαζόσαστε πως κάνουμε την επανάστασή μας! Τώρα πια που βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους, πράγματι δημιουργεί μία αντίδραση, αλλά ετεροχρονισμένη, χωρίς πολλά περιθώρια και πολλούς που προσπαθούν να κερδίσουν από αυτό το κόσμο! Καθυστερημένη αντίδραση του κόσμου και σίγουρα ελεγχόμενη πια! Δεν μας κάνει εντύπωση πως από τη μία τα κανάλια ξέρουμε πως είναι υπέρ της Βουλής και από την άλλη διαφημίζουν το κίνημα των εξεγερμένων? Δεν μας κάνει εντύπωση πως τώρα αρχίζουν να προσπαθούν να μας βγάλουν όλους έξω? Αντε και βγήκαμε πια! Το έλεγα και κάποτε να βγούμε, τότε που ξεκίνησαν όλα...

...τώρα που βγαίνουμε, είναι για να δοθεί στο ΓΑΠ η δικαιολογία για να φύγει και να κηρύξει εκλογές γιατί όπως ξανά είπα ακολουθεί ένα πρόγραμμα! Έτσι θα φαίνεται σε λίγο καιρό με τη βοήθεια των ΜΜΕ πως εμείς φταίμε που απέτυχε το σχέδιο ΓΑΠ, γιατί τον κόψαμε εκεί που ήταν έτοιμη η λύση! Γαμώτο, ακόμα δεν έχει βγει ένα "μεγάλο κεφάλι" να δηλώσει πως υπάρχει και άλλη λύση και να αναλάβει την εξουσία! Εννοώ ουσιαστική λύση, λύση που θα είναι υπέρ μας! Αυτό που θέλουν τώρα και μας βγάζουν έξω έχει ημερομηνία λήξεως και είναι υπέρ της κυβέρνησης! Πάτωσε η κυβέρνηση στα μάτια μας, πραγματοποιώντας τα σχέδια που τους έβαλαν να κάνουν, να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και να προσπαθήσουν να κάμψουν το ηθικό μας...

...αυτό το μάζεμα του κόσμου τώρα στις πλατείες είναι όπως κάποτε παίζαμε ένα παιχνίδι και όταν τρακάραμε και τελείωνε το παιχνίδι τότε δίναμε το χειριστήριο στο μικρό μας αδερφό, για να χάσει αυτός και μετά να του δείξουμε πώς παίζεται από την αρχή! Ετσι τόσο απλό είναι, όπως τότε που ήμασταν παιδιά! Θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στο μικρόκοσμό μας? Αντί να βγαίνουμε στις πλατείες και να φασκελώνουμε το Σύνταγμα, ας πάμε έξω από τα σπίτια των 300...

...ας πάμε εκεί στα σπίτια τους και τη κατάλληλη στιγμή ας μπούμε μέσα! Όταν μπούμε μέσα όλα όσα νιώθουν κτήμα τους τελείωσαν! Τελείωσε η γαλήνη του σπιτιού τους και μαζί με τη γαλήνη, τελείωσαν και αυτοί! Τώρα μας μαζεύουν στις πλατείες, μας μαζεύουν σαν πρόβατα και ξέρουν και την επόμενη μας κίνηση! Ας μπούμε στα σπίτια των 300 και ας τους κάψουμε μέσα σε αυτά! Τότε κάτι θα αλλάξει, θα δοθεί ένα μάθημα για τους επόμενους! Γιατί και εγώ αν κέρδιζα όσα ο Λιάπης και ο Τσοχατζόπουλος, ας με μουτζούνουν 50.000.000 και όχι μόλις 10.000.000, σκασίλα μου! Αν ήξερα πως μπήκαν στο σπίτι και μου έκαψαν την οικογένεια θα το νιώσω στο πετσί μου, όπως συμβαίνει στη κάθε οικογένεια πια, που έχουμε μακροχρόνιους ανέργους, κάποιες οικογένειες έχουν αυτόχειρες, κάποιες έχουν οικονομικά κατεστραμμένους και όλες έχουν προβλήματα κατάθλιψης! Ας γευτούν όσοι ευθύνονται τις πράξεις τους και ας τους πονέσει...

...καλό είναι πως βγαίνει έξω ο κόσμος, αρκεί να μην είναι απλά πυροτέχνημα και δικαιολογία για χειρότερες λύσεις! Καιρός είναι να σταματήσουμε να μουτζώνουμε και να ξεκινήσουμε να φέρνουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει για το καλό των παιδιών μας! Μην αποδεχτούμε απλά να μουτζώνουμε, μην επαναπαυτούμε απλά γιατί μας έβγαλαν έξω ετεροχρονισμένα! Επίθεση εκεί που δεν το περιμένουν, χτυπήματα όχι εκεί που μας στοιβάζουν σε πλατείες, αλλά στα σπίτια τους! Αφού θέλουν να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες, καλό θα είναι να τους κάνουμε το χατήρι μεν, αλλά από την άλλη να τους πατήσουμε κάτω όπως τους αξίζει! Κάποια παροιμία αναφέρει πως όταν θέλεις να ανασχεδιάσεις κάτι, δεν ξεκινάς από το ένα, αλλά από το μηδέν! Από εκεί και εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε, από το μηδέν! Από το κάψιμο και μετά θα αναγεννηθεί η Ελλάδα...

...μη σταματήσουμε απλά μουντζώνοντας τη Βουλή, βγαίνει ο κόσμος έξω? Αλλάξτε κάτι ουσιαστικό! Τρομάξτε τους, βρείτε τους πού μένουν, πού βγαίνουν, φάτε τους! Αλλωστε δεν θα μας λείψουν! Παιχνίδια μυαλού μας κάνουν τόσο καιρό, ευκαιρία να παίξουμε και εμείς με το δικό τους μυαλό, έτσι για αλλαγή, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι τότε...

...θέλησαν να φυσήξει αέρας να πάρει τη Σημαία από τα Ίμια, θέλησαν να ρίξουν ευθύνες στους γονείς μου, θέλησαν να ρίξουν τα παιδιά μου και εμένα στην ανεργία και στην αβεβαιότητα, θέλησαν να παίξουν με τη ψυχολογία όλων μας, θέλησαν να αυτοκτονεί κάθε μέρα ένας Έλληνας, θέλησαν κάθε μία ώρα να έχουμε 40 ληστείες στην Ελλάδα, θέλησαν να δώσουν τη φύλαξη των συνόρων μας στη FONTEX! Θέλησαν να παραδώσουν την Ελλάδα στους λαθρομετανάστες, ώρα και εμείς να τους παραδώσουμε στις φλόγες μέσα στα σπίτια τους και όπου κρύβονται αυτοί και οι οικογένειές τους! Να νιώσουν όπως εμείς!

Αφού μπορούμε εμείς να ζήσουμε έτσι, ας ζήσουν και αυτοί σαν εμάς...Σε διάγγελμα αναμένεται να προχωρήσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, καθώς βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν προχώρησε σε καμία δήλωση.

Μάλιστα, από το ύφος του μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η πίεση είναι μεγάλη.

Εισερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γ. Παπανδρέου πραγματοποίησε μονόλογο κάνοντας λόγο για πανεθνική προσπάθεια, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Σε κάθε περίπτωση”, υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, “θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης στις απαραίτητες αποφάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μίλησε πριν επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου με δυο πολιτικούς αρχηγούς: τον Φώτη Κουβέλη και την Αλέκα Παπαρήγα και στη συνέχεια θα έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Κερδίζει έδαφος η νέα σύγκλιση πολιτικών αρχηγών για την επίτευξη συναίνεσης, ενώ δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να έχει καταλήξει να προτείνει προσωπικότητες κοινής αποδοχής.

Στις 2 και μισή θα συνεδριάσει ο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που από εκεί θα γίνουν γνωστές όλες οι προθέσεις των βουλευτών. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι δεν αποκλείεται να έχουμε στη συνέχεια της μέρας και νέες αποστασιοποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

Την ίδια ώρα, η ΝΔ παρακολουθεί στενά της εξελίξεις με τα στελέχη στη Λ. Συγγρού να πραγματοποιεί από το πρωί αλλεπάλληλες συσκέψεις.
 • Τῶ ΔΝΤ ῥήμασι πειθόμενος
Δεν πάει σε εκλογές δηλώνει ο ΓΑΠ. Δεν τον νοιάζει ο κόσμος που ξεσπάει σε όλη την Ελλάδα. Δεν ενδιαφέρεται που δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Δεν τον ενδιαφέρει να καταστρέψει την χώρα ή αν γραφτεί στην ιστορία ως νέος Τσολάκογλου ή Εφιάλτης. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα ακόμη κι αν εξαφάνιζε την χώρα απ’τον χάρτη.

Είναι εμφανές ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μείνει πιστός στα αφεντικά του, να ξεπουλήσει την χώρα αφού την απαξιώσει, να χαρίσει το αίμα του λαού του.

Μόνος του πορεύεται, δεν παραιτείται και δεν αφήνει τον λαό να εκφραστεί. Πιστός στην αποστολή του που ακόμη δεν έχει εξετελέσει.

Στήνει φράχτες γύρω απ την Βουλή, φυτεύει κουκουλοφόρους να προβοκάρουν τις διαμαρτυρίες, μιλάει για συναίνεση σε προκαθορισμένες αποφάσεις, τρομοκρατεί τον λαό ότι δεν θα πάρουμε την 5η δόση ενώ οι ίδιοι οι δανειστές μας λένε ότι θα καταβληθεί, εξαπολύει τα παπαγαλάκια του να σπείρουν πανικό παντού.

Κάνει ότι θα έκανε κάθε δικτάτορας που χάνει την εξουσία και προσπαθεί να διατηρήσει την καρέκλα του λίγο ακόμη.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όμως εσείς δεν είστε η δημοκρατία, είστε μια σάπια τυραννία!

 • Σκηνές Αργεντινής στην Ισπανία!!!
Το κίνημα διαμαρτυρίας, που ζητάει τη μεταρρύθμιση της ισπανικής δημοκρατίας, προσπάθησε σήμερα να εμποδίσει μια συνεδρίαση του περιφερειακού Κοινοβουλίου της Καταλονίας, υποχρεώνοντας μερικούς βουλευτές να προσγειωθούν με ελικόπτερο μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου στη Βαρκελώνη.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το πάρκο Σιουταντέλα, όπου βρίσκεται το κτίριο του Κοινοβουλίου, για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν βουλευτές, έριξαν σπρέι στα ρούχα τους, τους πέταξαν φλούδες από μπανάνες και έσπρωξαν μερικούς απ’ αυτούς.

Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των διαδηλωτών και σχημάτισε ένα διάδρομο για να μπορέσουν να περάσουν οι βουλευτές.

Ο περιφερειακός πρωθυπουργός της Καταλονίας Αρτούρ Μας και αρκετοί άλλοι βουλευτές προσγειώθηκαν με ελικόπτερο μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να εμποδίσουν μια συζήτηση για τον περιφερειακό προϋπολογισμό, από τον οποίο αναμένεται ότι θα περικοπούν δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

Δεν μας αντιπροσωπεύει κανένας”, φώναζαν οι διαδηλωτές.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύκτα έξω από το πάρκο αφού η αστυνομία εκδίωξε από εκεί το προηγούμενο απόγευμα περισσότερους από 2.000 ανθρώπους.

Στο μεταξύ, στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, στη βορειοδυτική Ισπανία, δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το περιφερειακό Κοινοβούλιο της Γαλικίας.

Το κίνημα διαμαρτυρίας, γνωστό ως 15-Μ ή “οι Αγανακτισμένοι”, άρχισε στις 15 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν από τις τοπικές και περιφερειακές ισπανικές εκλογές.

 • Συντονισμένες κινήσεις ΜΑΤ και κουκουλοφόρων
 • Βρώμικο παιχνίδι με την κομματική - διαλυμένη ΕΥΠ, τους κουκουλοφόρους και τους παρακρατικούς για να σπάσει το μέτωπο των Ελλήνων. Οι πολίτες τσάκισαν τους Γκοτζαμάνηδες μπροστά στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη

Με επιθέσεις που εκδηλώνονται ανά κύματα, κουκουλοφόροι και ΜΑΤ προσπαθούν να πανικοβάλουν, να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τους πολίτες από την πλατεία Συντάγματος. Μολότοφ, χημικά, συλλήψεις, έχουν τρομοκρατήσει τους συγκεντρωμένους πολίτες… Το παρακράτος (των κουκουλοφόρων) και το κράτος (οι Αστυνομικοί), μέσα από έναν αγαστό χορό ενεργειών, προσπαθούν να παρασύρουν τους πολίτες στην βία...

Εάν αληθεύει η είδηση πως συνελήφθη κουκουλοφόρος ο οποίος διέθετε ταυτότητα αστυνομικού, τότε δεν χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για την κατάλυση της δημοκρατίας από θεσμικά όργανα που μοναδικό λόγο και ρόλο ύπαρξης έχουν την προστασία του πολιτεύματος και των πολιτών...

Με στρατηγικές κινήσεις, έχουν καταφέρει, λοιπόν, οι κρατικές και οι παρακρατικές δυνάμεις, να ενσπείρουν τον τρόμο στους πολίτες που δείχνουν να αποχωρούν από το Σύνταγμα, φοβούμενοι –προφανώς- την δημιουργία δολοφονικών επιθέσεων από το παρακράτος του Γιώργου Παπανδρέου.

Με συντεταγμένες τις δυνάμεις τους, τόσοι οι κουκουλοφόροι όσο και η Αστυνομία, δημιουργούν σκηνικό χάους και τρόμου, με κύριο στόχο την δημιουργία φοβικού κλίματος, προκειμένου να διασπαστεί (και μέχρι στιγμής το καταφέρνουν) ο κύριος όγκος των διαμαρτυρόμενων Ελλήνων πολιτών. Με τακτικές χούντας και έντονο το στοιχείο του παρακρατισμού, οι δυνάμεις καταστολής της τροϊκανής κυβέρνησης Παπανδρέου στοχεύουν στο να φοβίσουν τους πολίτες που σκοπεύουν να κατέβουν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν κατά της μνημονιακής κυβέρνησης και του ξεπουλήματος της πατρίδας μας προς όφελος των τοκογλύφων και των οικονομικών μας τρομοκρατών.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, την ίδια στιγμή ετοιμάζονται να θέσουν ζήτημα «κινδύνου απώλειας του πολιτεύματος» (ποτέ καμία χούντα δεν ήταν πολίτευμα, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας, το πολίτευμα μπορεί να γίνει ακόμη και «χορεύτρια» προκειμένου να διασκεδάσουν οι κυβερνώντες εκβιαστές τους «χορηγούς» τους).

Αναμένεται σήμερα το βράδυ «η κίνηση ματ» του Γιώργου Παπανδρέου, που θα απειλήσει τα υπόλοιπα κόμματα με «συνέργια στην απώλεια του δημοκρατικού πολιτεύματος»...

Οψόμεθα και αναμένουμε να θαυμάσουμε το παρακράτος των τροϊκανών στις ενέργειές του κατά των Ελλήνων πολιτών και κατά της χώρας. Με δεδομένο, όμως, πως η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί, το εγχείρημα τρομοκράτησής τους ίσως να γίνει μπούμερανγκ κατά εκείνων που έχουν σφετερισθεί την Ελληνική Δημοκρατία, στο όνομα των αγορών, της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης.

Όλοι εμείς πρέπει να κατέβουμε στις πλατείες και να παλέψουμε για μία Νέα Ελλάδα. Μία Νέα Ελλάδα που θα είναι Ελλάδα των πολιτών, χώρα όπου θα υπάρχει και θα ανθεί η δημοκρατία και όχι η τρομοκρατία των δουλικών της Παγκοσμιοποίησης. Δεν θα πρέπει να μας τρομάξει αυτό το σαθρό συνονθύλευμα σαλτιμπάγκων που παριστάνουν τους σκεπτόμενους άρχοντες, αφού στην πραγματικότητα είναι οι πολιορκητικές μηχανές ισοπέδωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για μία Νέα Ελλάδα, την Ελλάδα των ελεύθερων πολιτών, πρέπει να φωνάξουμε, να βροντοφωνάξουμε το δικό μας σύγχρονο ΟΧΙ σε εκείνους που για μία ακόμη φορά επιχειρούν να μας κάνουν δούλους τους.


Αντιμέτωπος με τις τεράστιες προσωπικές του ευθύνες βρίσκεται σήμερα ο (υποτίθεται) πρωθυπουργός της χώρας.

Δεν ζητά άμεσα εκλογές, θα προχωρήσει σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς κατ'ιδίαν ή και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να αποσπάσει συναίνεση, πιέζονται μέχρι εξαντλήσεως οι βουλευτές που αρνούνται να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο (ήδη ο Ρομπόπουλος της Θεσσαλονίκης "έσπασε" και δήλωσε ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο) και πρακτικά "ουδέν νεότερο" από τη συνάντηση Γ.Παπανδρέου με τον Κ.Παπούλια. Κάνει πίσω στο ενδεχόμενο των εκλογών από τις οποίες είναι αμφίβολο αν θα συγκεντρώσει το 25%, δεν τολμά να πάει σε δημοψήφισμα γιατί είναι βέβαιο ότι και αυτό θα χαθεί. Αυτά είναι τα νεότερα αναφορικά με τις εξελίξεις που προδιαγράφονται αυτή την στιγμή στο πολιτικό σκηνικό.

Σε δήλωσή του εισερχόμενο στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε: «Είναι στιγμή που χρειάζεται πανεθνική προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσουμε για να βγει η χώρα από την κρίση». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύγκλισης εκ νέου του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ανίκανος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ψευδόμενος κατά συρροή έναντι των Ελλήνων πολιτών και διαφεύγοντας των ό,ποιων τραγικών ευθυνών του, ο άνθρωπος που έριξε τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο εκβιασμών, παρατηρεί τις εξελίξεις και σκέφτεται την επόμενη ημέρα.

Δεν πρέπει να του επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα. Πρέπει οι πολίτες να απαιτήσουν την άμεση σύλληψή του και την προφυλάκιση του, για την απόπειρα ξεπουλήματος και διαμελισμού της πατρίδας μας.

Ο άνθρωπος – εφιάλτης, που για να κοιμάται ήσυχος παρέδωσε τα πάντα σε ξένες τράπεζες και που τίθενται σοβαρά ερωτήματα για πιθανό χρηματισμό του, πρέπει να παραμείνει στην χώρα και να αποφευχθεί κάθε (πιθανή) απόπειρα διαφυγής του.

Την ευθύνη γι αυτό φέρουν οι αρχές ασφαλείας και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Οποιοσδήποτε συμπράξει με οποιοδήποτε τρόπο σε απόπειρα διαφυγής του Παπανδρέου από την Ελλάδα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την μέγιστη ποινή.

Ήρθε, επιτέλους, ο καιρός εκείνος που η χώρα θα πρέπει να μπει σε έναν δρόμο ευνομίας. Και οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το νόμο, είναι οι σημερινοί ανεπαρκώς κρατούντες την εξουσία.

Αναγνώστης

Η εμφάνιση των κουκουλοφόρων έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα γκρουπούσκουλα του Παπανδρέου επιτίθενται κατά Ελλήνων πολιτών. Δεν τους ενδιαφέρει τι κάνει το Μνημόνιο, αλλά προσπαθούν να φοβίσουν τους πολίτες που διαμαρτύρονται ζητώντας την ελευθερία τους. Ο ρόλος των γνωστών - αγνώστων ξεσκεπάζεται και δείχνει προς... Μαξίμου!

Καταγγελία βόμβα από τον Τραγάκη πριν από λίγο... Στόχος να διαλύσουν τον κόσμο.
Καταλάβατε τώρα τον σκοπό της συνάντησης με τον διοικητή της ΚΥΠ... Τα γνωστά-άγνωστα παρακρατικά φασισταριά στον δρόμο που χαράζει η χούντα του Παπανδρέου...

Κι ενώ πολίτες κάθε ηλικίας έχουν πάρει στο κυνήγι τα μίσθαρνα γκρουπούσκουλα της τροϊκανής κυβέρνησης Παπανδρέου, το σύνθημα δόθηκε και η Αστυνομία άρχισε το έργο της...! Λεφτά υπάρχουν, αλλά για δακρυγόνα και βία κατά των Ελλήνων πολιτών που διαδηλώνουν υπέρ της Δημοκρατίας...

Παντού πέφτουν δακρυγόνα και αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ευχάριστο. Η Αστυνομία αποφάσισε να προκαλέσει την οργή των πολιτών, που προς στιγμή δείχνουν να διασπώνται...

Η ηγεσία της Αστυνομίας συντάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της χούντας του ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου - Τρόικας και βάλει αναίτια κατά Ελλήνων πολιτών που διαδηλώνουν υπέρ της ελευθερίας της χώρας. Υπόλογοι για την κατοχή της χώρας είναι πλέον και όλοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που με τις διαταγές τους προκαλούν σύγκρουση των πολιτών με τους άνδρες της Αστυνομίας.

Σήμερα συντελείται ένα ακόμη έγκλημα εις βάρος της χώρας, των πολιτών, του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, από τους υποτιθέμενους -θεσμικά- φύλακες...! Σήμερα άλλη μία μαύρη σελίδα πέφτει από τους πληρωμένους φονιάδες (κουκουλοφόρους) που εργάζονται στο παρακράτος της τραγικής και άθλιας κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, αλλά και από τους έμμισθους φύλακες της ασφάλειας των πολιτών!!!

Η ηγεσία της Αστυνομίας είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη που διαδηλώνει υπέρ της ελευθερίας και των καταπατημένων δικαιωμάτων του. Είναι βέβαιο πως θέλουν κάποιο νεκρό για να φοβίσουν τους αγανακτισμένους - οργισμένους πολίτες. Δεν έχουν σκεφτεί, άραγε οι σαπροκέφαλοι, πως υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο -εάν υπάρξει νεκρός- να γυρίσει η οργή του κόσμου κατά των Αστυνομικών; Δεν σκέφτονται οι ηλιθιωδώς ενεργούντες αξιωματικοί της Αστυνομίας πως με τις διαταγές τους προτάσσουν σοβαρά την πιθανότητα ενός αιματοκυλίσματος για το οποίο θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη;

Η σημερινή ηγεσία της Αστυνομίας θα πρέπει να καθήσει στο σκαμνί της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσει για την επίθεση που κάνει κατά αθώων πολιτών...

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει τέλος στον βιασμό της Δημοκρατίας από το κάθε τσιράκι της κυβέρνησης Παπανδρέου....

Να σημειώσουμε πως τα δίκτυα όπως το twitter παρουσιάζουν σοβαρή καθυστέρηση στην μεταφορά της πληροφορίας. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να κουκουλώσουν οτιδήποτε γίνεται σήμερα στο Σύνταγμα, πιθανότατα σκεπτόμενοι πως έτσι κερδίζουν χρόνο για να ολοκληρώσουν την επίθεσή τους κατά του Ελληνικού λαού...

Ήδη, πέντε πολίτες έχουν μεταφερθεί σε ασθενοφόρο... Η τρομοκρατία του Παπανδρέου επιβάλλεται με τη βία και θύματα Έλληνες πολίτες...

Τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα καλούν τους πολίτες να παραμείνουν μέχρι να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου... Και οι Έλληνες απαντούν με χειροκροτήματα.

Μέσα σε όλα αυτά, σημειώνουμε πως η "γενιά του Πολυτεχνείου" κλείστηκε στη Βουλή...!

 • «Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες…», είπε ο γέροντας Εφραίμ κάποια στιγμή, όταν ρωτήθηκε για το που οδεύει η χώρα…
 • «Θα σας βάλουν μεγάλο φόρο, αλλά δεν θα προλάβουν να τον πάρουν…» ήταν τα λόγια του γέροντα Παϊσίου, όταν ρωτήθηκε για τα επερχόμενα στην πατρίδα μας.
 • «Το κεφάλαιο θα τραβηχτεί και τότε θα πέσει μεγάλο κακό στην χώρα, αλλά δεν θα κρατήσει πολύ. Όταν τελειώσουν όλα, όλος ο κόσμος θα υμνεί την Ελλάδα και τους Έλληνες…» είπε πάλι ο γέροντας Παΐσιος, όταν κλήθηκε να απαντήσει για το μέλλον της πατρίδας, των Ελλήνων και του Ελληνισμού…
 • «Όταν θα δείτε τους τούρκους στρατηγούς να μπαίνουν στην τουρκική Βουλή, τότε να ετοιμάζεστε, γιατί τα γεγονότα θα είναι πολύ κοντά», απάντησε ο γέροντας Παΐσιος σε προσκυνητή που τον ρώτησε για τα Ελληνοτουρκικά…

«Εφημερίδα», θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα λεγόμενα των γερόντων, τα οποία επιβεβαιώνονται «μέχρι κεραίας» από τα όσα συμβαίνουν στην χώρα. Η ανικανότητα(;) των πολιτικών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εργαστούν προς όφελος της Ελλάδας, έχει εξοργίσει τους Έλληνες πολίτες που σήμερα διαδηλώνουν διεκδικώντας την πατρίδα τους, διεκδικώντας την εφαρμογή του νόμου, που έγινε λάστιχο και καταπατήθηκε πλειστάκις από τους «άρχοντες», από εκείνους που μοναδικό μέλημα θα έπρεπε να έχουν την τήρηση του Ελληνικού Συντάγματος και την ασφάλεια και ανεξαρτησία της χώρας…

Σήμερα οι Έλληνες στέκονται απέναντι σε μία δοσίλογη (πιθανότατα) ηγεσία, η οποία τους ξεπούλησε στα σκλαβοπάζαρα του Νεοταξισμού, των πολυεθνικών και των διεθνών οικονομικών τρομοκρατών.

Σήμερα οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας μία Νέα Ελλάδα. Διεκδικώντας την ελευθερία, την ισονομία και την δικαιοσύνη. Σήμερα οι Έλληνες βροντοφωνάζουν συνθήματα παλιά αλλά πάντοτε επίκαιρα, αφού ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φρόντισε να ακολουθήσει μη δημοκρατικές οδούς προκειμένου να εξυπηρετήσει τους άρπαγες τοκογλύφους χωρίς να προτάξει το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, καταπατώντας έτσι τον θεσμικό του ρόλο και συντασσόμενος ταυτόχρονα με συμφέροντα εκτός της χώρας μετατράπηκε σε μεσίτη τους…

Σήμερα οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους αποφασισμένοι να πάρουν την πατρίδα τους πίσω και να χτίσουν στη συνέχεια μία Νέα Ελλάδα, μία πατρίδα που θα έχει την αξιοπρέπεια που της έκλεψαν, που θα έχει την ανεξαρτησία, την αυτοκυριαρχία και την ελευθερία που ένα τσίρκο παρατρεχάμενων των διεθνών τραπεζιτών αποπειράθηκε να διαγράψει, προς όφελος των «αφεντικών» του…

Σήμερα οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την αλήθεια της φασίζουσας κυβερνητικής νομενκλατούρας και στέκονται αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δίκαια και την ελευθερία των ίδιων και των παιδιών τους…

Σήμερα, μία Νέα Ελλάδα γεννιέται από την καρδιακή φωτιά που έχει πλημμυρίσει τους δρόμους της χώρας. Μία Νέα Ελλάδα που στέκεται, αντιστέκεται και θα νικήσει τα μίσθαρνα όργανα του νεοταξισμού και των όψιμων κατακτητών της χώρας.

Σήμερα μία Νέα Ελλάδα στέκεται απέναντι στο αύριο, με πολίτες αποφασισμένους να μην παραδώσουν «γη και ύδωρ» επειδή έτσι έχει αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο υποτιθέμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Ελευθερία ή θάνατος, ήταν το σύνθημα των προγόνων, που μοιάζει τόσο επίκαιρο παρά ποτέ ετούτη την ημέρα. Ιδανικά ανεξίτηλα ήρθαν στην επιφάνεια και κομματιάζουν, πανικοβάλουν και είναι έτοιμα να διαμελίσουν παρεούλες που ονειρεύτηκαν την υποταγή αυτής της χώρας. Η ιστορία θα έπρεπε να έχει διδάξει σε αυτούς τους σαπροκέφαλους πως είναι αμείλικτη, ιδιαίτερα με όσους προσπαθούν να την διαστρεβλώσουν, να την παραχαράξουν, να την βιάσουν και να βυσοδομήσουν στο λείψανό της. Η ιστορία αυτής της πατρίδας, αυτής της χώρας, θα έπρεπε να κάνει τους υπηρέτες του Νεοταξισμού να σκεφτούν πολλές φορές πριν επιχειρήσουν να τολμήσουν την σκύλευση της Ελλάδας…

Ετούτη την ημέρα γεννιέται μία νέα Ελλάδα. Σήμερα οι πολίτες παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους και στέλνουν στο πυρ το εξώτερο εκείνους που αποτόλμησαν να σκεφθούν πως μπορούν να κάνουν τους Έλληνες σκλάβους…

Μπροστά σε μία νέα Ελλάδα, η ευθύνη όλων εκείνων που θα αντιταχθούν στο αίτημα των πολιτών, είναι τεράστια. Και ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η οργή που θα ξεσπάσει επάνω τους. Πολύ καλά θα κάνουν οι διάφορες υπηρεσίες να σκεφθούν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προστατεύσουν τους καταπατητές του Συντάγματος και εκείνους που σκέφθηκαν να πουλήσουν την χώρα. Οποιοσδήποτε ταχθεί στο πλευρό της χούντας του Παπανδρέου θα αντιμετωπιστεί όπως του πρέπει. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την χώρα στο δρόμο προς την αναγέννησή της… Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της Νέας Ελλάδας…

 • Επιστολή του Dr Nielsen Knudsen προς τους Έλληνες πολίτες και τους βουλευτές
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την... θεωρία του ζωτικού χώρου.

Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση», την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει .«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστιας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;

Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.

Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;

ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.

ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.

Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
ΔΗΛΑΔΗ:

Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.

Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%

Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%

Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.

Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».

Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !).

Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!

Ποιος είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική - ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.

Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με εισαγόμενο γάλα).

Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποια ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δώστα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. δολάρια που το άφησε η Χούντα, έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!

Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληληαυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
 • Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα;
 • ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;
 • Ποιος δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;
 • Και τώρα, ποιος ωφελείται;
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».

Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε .«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.

Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην. Τουρκία!

Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.

Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.

ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάξτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάξτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!

Μία βόμβα μολότοφ έπεσε στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας και οι πολίτες άρχισαν να κυνηγάνε τον κουκουλοφόρο που την έριξε.

Σε άλλα σημεία, που εμφανίστηκαν παρακρατικοί, οι γνωστοί - άγνωστοι, έγιναν αντιληπτοί από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι και φρόντισαν να "συνετίσουν" καταλλήλως τα μέλη του κυβερνητικού παρακράτους.

Οι κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες προσπαθούν να διεισδύσουν ανάμεσα στους πολίτες από πολλά και διαφορετικά μέρη. Γίνονται αντιληπτοί και αφού γνωρίζουν την "άποψη" των πολιτών για το "έργο" τους, συλλαμβάνονται από τους πολίτες και παραδίδονται στην Αστυνομία...

Προτείνουμε στους πολίτες να βγάζουν τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους παρακρατικούς και να τους φωτογραφίζουν πριν τους παραδώσουν στα χέρια της Αστυνομίας... Θα βγούνε χρήσιμα συμπεράσματα στη συνέχεια...

Η πλατεία Συντάγματος παραμένει υπό την περιφρούρηση των πολιτών, ενώ η Αστυνομία φυλάσσει μόνο τη Βουλή. Η πλατεία Συντάγματος παραμένει στα χέρια Ελλήνων και όχι πληρωμένων δολοφόνων που (όχι τυχαία) κάνουν πάντα την εμφάνισή τους όταν ο λαός διεκδικεί.

Το Σύνταγμα είναι Ελληνικό και οι Έλληνες πολίτες φροντίζουν να παραμείνει Ελληνικό. Το μεγάλο ερώτημα είναι: ποιούς εκφράζει η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται αντίπαλη των πολιτών;


Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην οδό Κρεζώτου, στο τέλος της Πανεπιστημίου, στο ύψος της Ομόνοιας, μεταξύ αναρχικών και ακροδεξιών, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών. Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα έξω από την ΑΤΕbank, ωστόσο μέσα δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει και ένας τραυματίας.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρά μπροστά από τη Βουλή με τους Αγανακτισμένους να προσπαθούν να ρίξουν κάτω τον ατσάλινο φράκτη που έχει τοποθετηθεί από το τις 5 το πρωί από τις δυνάμεις ασφαλείας. Προκλητικό θεωρεί το συγκεντρωμένο πλήθος την τοποθέτηση του φράκτη ο οποίος είχε παραγγελθεί μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Δεκέμβριο του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ύπαρξη του φράκτη είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ωστόσο στα εξωτερικό η χρήση αντίστοιχων φρακτών είναι ευρέως διαδεδομένη. Ο συγκεκριμένος τύπος φρακτη από ατσάλι χρησιμοποιήθηκε στη Γένοβα το 2000. Δεν σπάει, δεν αναποδογυρίζει και έχει παραθυράκια για να ρίχνουν με φυσούνες οι αστυνομικοί δακρυγόνα, ενώ υπάρχει και πόρτα.
Ένα επιπλέον στοιχείο είναι το γεγονός ότι ενώ όλες αυτές τις ημέρες οι Αγανακτισμένοι καλούσαν τους αστυνομικούς να έρθουν με το μέρος τους σήμερα είναι ιδιαίτερα οργισμένοι εναντίον τους.

Από την πλευρά τους η στάση των δυνάμεων των ΜΑΤ είναι αρκετά προκλητική απέναντι στους διαδηλωτές αφού ακόμη και τη στιγμή που αλλάζουν βάρδια περνούν μέσα από το πλήθος ενώ δεν έχουν σταματήσει να κάνουν χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα νέα εστία έντασης έχει δημιουργηθεί στη διασταύρωση Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας όπου οι διαδηλωτες έσπασαν τον κλοιό και συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

 • Σκηνικό κατάρρευσης από το ΠΑΣΟΚ, που απειλεί να συμπαρασύρει ολόκληρη την χώρα στον όλεθρό του

Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, την οποία λίγο έως πολύ προανήγγειλαν εμ­μέσως οι προηγούμενες δημοσκο­πήσεις, αποτυπώθηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο το Σαββατοκύρια­κο από την Public Issue. Προφανώς η πολιτική δεν είναι μόνο αριθμοί. Όμως η σημασία των ευρημάτων αυ­τής της έρευνας αυξάνεται όσο πε­ρισσότερο εξετάζουμε το πολιτικό περιβάλλον του τελευταίου μήνα.

Η ανατροπή αυτή, όπως την είδαμε συνοπτικά στη ΣΕΛ. 3, δεν σημειώνε­ται σε «ουδέτερη» χρονική στιγμή. Αυτές τις μέρες:

Το ΠΑΣΟΚ καλείται να επικυρώ­σει στη Βουλή ένα κυβερνητικό ει­σπρακτικό πρόγραμμα τεράστιου με­γέθους (28,5 δισ. ευρώ) και πρωτο­φανούς αγριότητας και αδικίας.

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εκκίνησης ενός προγράμματος πλή­ρους εκποίησης του συνόλου της εθνικής περιουσίας, το οποίο ανα­μένεται να γίνει η μήτρα πολλών και τρανταχτών σκανδάλων. Ήδη είναι ενδεικτικό το ότι η κυβέρνηση ψά­χνει τρόπους για να συγκαλύψει εκ των προτέρων τις ποινικές ευθύνες όσων πρόκειται να εκτελέσουν το πρόγραμμα της εκποίησης, ώστε, εκτός από τους εντεταλμένους εκ­προσώπους της τρόικας που θα το ελέγξουν πλήρως, να προσελκύσει και τους εγχώριους «πρόθυμους» που θα το υλοποιήσουν.

Ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού έρχεται την επόμενη περίοδο, σύμ­φωνα με όλες τις ενδείξεις, να αλλάξει τον νομικό χα­ρακτήρα ενός ακόμη μεγά­λου μέρους του δημόσιου χρέους, μετατρέποντας κοι­νούς τοκογλύφους σε «προ­τιμώμενους δανειστές». Με την Ελλάδα παραιτημένη «οικειοθελώς» από όλα τα νομικά της δικαιώματα.

Παράλληλα, όπως ήδη έχετε δει στις ΣΕΛ. 4-5, ού­τε το μεσοπρόθεσμο ούτε το ξεπούλημα είναι σε θέ­ση να γλιτώσουν την Ελλά­δα από την προδιαγεγραμ­μένη ελεγχόμενη πτώχευ­ση, η οποία άλλωστε από το 2013 θα αποτελεί προ­ϋπόθεση ώστε η Ελλά­δα, με το δυσθεώρη­το χρέος της, να μπει στον μόνιμο μηχανισμό «στήριξης». Αν μπει...

Αναζητούνται συνένοχοι

Όμως όλα αυτά συνιστούν ένα πο­λύ βαρύ «πακέτο». Τόσο η κυβέρ­νηση όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουρ­γός δηλώνουν ποικιλοτρόπως εκ των προτέρων ότι είναι αδύναμοι να φέ­ρουν όλα αυτά εις πέρας.

Ήδη εκλιπαρούν συναίνεση από την αντιπολίτευση και ειδικότερα από τη Ν.Δ., εμπλέκοντάς τη μάλιστα στο εσωτερικό πολιτικό «παίγνιο».

Ήδη μας έκανε γνωστό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατόπιν συνάντησης με τον Γιούνκερ, ότι, επειδή το Ελλη­νικό Δημόσιο – και η... κυβέρνησή του – δεν έχει την ικανότητα να προ­χωρήσει τις «μεταρρυθμίσεις», θα κληθούν ξένοι «τεχνοκράτες» που θα το συνδράμουν.

Ήδη μας έχουν προϊδεάσει για τη «συνδρομή» των «ξένων ειδικών» όχι μόνο στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, αλλά και σε πολλούς άλ­λους επιμέρους τομείς πολιτικής. Ο πλέον «ύποπτος» τομέας είναι η συλ­λογή των φόρων.

Όλα αυτά, στη σεναριολογία των τελευταίων ημερών, πασπαλίζονται και με μια άχνη από ανασχηματι­σμό με συμμετοχή «τεχνοκρατών», οι οποίοι θα προσδώσουν στην κυβέρνηση όχι μό­νο κύρος έναντι των δανειστών και επιτηρητών, αλλά και μια υπόσχεση «απο­τελεσματικότητας» στο εσωτερικό, ώστε να δοθεί μια αίσθηση στον κό­σμο ότι δεν θα υποφέρει χωρίς λόγο και ότι οι θυσίες του μακροπρόθεσμα θα αποδώσουν καρπούς.

Είναι αργά για… δάκρυα

Είναι όμως λίγο αργά για υποσχέ­σεις και μάλιστα εν μέσω καταιγίδας, με την οικονομία να βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην ύφεση, όλους τους (πραγματικούς και υποτιθέμε­νους, αλλά πάντως διακηρυγμένους) στόχους του Μνημονίου να κινούνται εκτός προγραμματισμού, με την Ευ­ρώπη να μας έχει περίπου ξεγραμμέ­νους και το ΔΝΤ να καραδοκεί περι­μένοντας μια οικονομική κατάρρευ­ση που θα καταστήσει την Ελλάδα έρμαιο στα δικά του χέρια.

Ήδη, στη διάρκεια αυτών των 18 μηνών, η κυβέρνηση, καθώς πέφτει από τη μια αντίφαση στην άλλη, έχει εξαντλήσει όλους τους δυνατούς εκ­βιασμούς και έχει φτάσει στον έσχα­το: «Εγώ ή η χρεοκοπία», «Εμείς ή η δραχμή».

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φα­νταστεί κάποιος γιατί μια κυβέρνη­ση «τεχνοκρατών» ή απλώς εμπλου­τισμένη με «ειδικούς» του τραπεζι­κού ή/και επιχειρηματικού κλάδου θα εφαρμόσει «σωστά» μια πολιτι­κή της οποίας και μόνον ο πρόλογος έχει βυθίσει την οικονομία στην ύφε­ση και τη διάλυση. Πόσο μάλλον όταν η διεθνής πείρα λέει πως όπου αλλού εφαρμόστηκαν τέτοια μοντέλα, το αποτέλεσμα ήταν εξ ίσου καταστρο­φικό και η κατάληξη ήταν η ίδια.

Η κοινωνία, έχοντας ζήσει μέχρι στιγμής μόνο τον «πρόλογο» έχει σπάσει το αόρατο «φράγμα» μεταξύ καναπέ και πλατείας και δηλώνει δυναμικά «παρούσα» σε όλη τη χώρα. Η αμφισβήτηση του πο­λιτικού συστήματος στο σύνο­λό του έχει λάβει καταιγιστικά χαρακτηριστικά.

Οι συνεχείς εκβιασμοί του εί­δους «καθίστε ήσυχοι για να μην πτωχεύσετε» δεν μπορούν να λει­τουργούν επ’ αόριστον, όταν μάλιστα η πορεία προς την πτώχευση είναι αναπόφευκτη.

Η ελληνική κοινωνία, εκτός από πολιτικά, δεν έχει ούτε «πνευματικά κρατήματα». Κρατικοδίαιτοι διανο­ούμενοι, σταθερά επιχορηγούμενοι από το κράτος και τις παραφυάδες του, τρόφιμοι εκδοτικών κ.λπ. συ­γκροτημάτων, βγαίνουν στο μεϊντάνι και απειλούν υποτιμώντας τη νοημο­σύνη του κάποτε «δικού τους» κοι­νού.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πολιτικό προσωπικό, η αμφισβήτηση και η απόρριψή του είναι σαφής. Γι’ αυτό η ανεξέλεγκτη κατρακύλα της κυβέρνησης δεν μετατρέπεται σε τροφοδότηση άλλων πολιτικών δυνά­μεων και το πολιτικό σύστημα μοιά­ζει μπλοκαρισμένο.

Η κοινωνία, σ’ αυτό το φοβερό ξέ­σπασμά της, κατηγορείται ως «απολίτικη». Πώς όμως μπορεί να λέγεται απολίτικος ένας λαός που κατά εκα­τοντάδες χιλιάδες βγαίνει στον δρό­μο για να βάλει στοπ στη λεηλασία του; Από πότε η συμμετοχή σε κινη­τοποιήσεις είναι απολίτικη; Ίσως από τότε που οι οργανωμένοι πολιτικοί σχηματισμοί ξέμαθαν να ακούν και να βλέπουν τι γίνεται λίγο πέρα από τη μύτη τους.

Η αναπηρία τους τούς εμποδίζει να αντιληφθούν ότι η κραυγή της κοινω­νίας δεν εκφράζει οργή, αλλά από­γνωση. Ότι αυτοί που δεν έχουν να χάσουν και πολλά έχουν αυξηθεί γεωμετρικά τα τελευταία χρόνια. Κι ότι, είτε τώρα είτε λίγο αργό­τερα, θα σαρώσουν ό,τι θυμίζει ένα πολιτικό σύστημα που είτε έγινε μέρος της κρίσης για να κερδοσκοπήσει είτε απλώς δεν εμπόδισε το «πάρτι».

Σε αυτό το σκηνικό κα­τάρρευσης αν υπάρχει κά­ποιο αισιόδοξο μήνυμα, αυτό αρχίζει να ακούγεται από τη φωνή της κοινωνί­ας. Ολοένα και μεγαλύτε­ρα τμήματά της καθώς συ­νειδητοποιούν το αδιέξο­δο στο οποίο οδηγούνται αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν παρά μια και μόνο επι­λογή: Να αντισταθούν…