Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Ιουν 2011

 • Διασάλευση της τάξης θα δικαιολογούσε... έκτακτα μέτρα, έγραφε το «Βήμα», ενώ υφυπουργός του Μητσοτάκη προτείνει αναστολή άρθρων του Συντάγματος και να τεθεί η χώρα σε... κατάσταση πολιορκίας!
Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά της μεταπολίτευσης «επιχείρηση φόβου» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κάμψει τις ισχυρές αντιδράσεις που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου και προπάντων να αναχαιτίσει το κίνημα των «Αγανακτισμένων».
Προσπάθεια στην οποία πρωτοστατούν εκδοτικά συγκροτήματα και Μέσα Ενημέρωσης που έχουν αναλάβει εργολαβικά να «προωθήσουν» τις επιταγές της «τρόικας» και παράλληλα να... επαναφέρουν στην τάξη όσους διαφωνούν ή, «πολύ χειρότερα», αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων.

Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκάλεσαν οι αναφορές του Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής, ο οποίος μιλώντας για τις διαμαρτυρίες των πολιτών στις πλατείες της χώρας υπαινίχθηκε «εθνικούς κινδύνους» που ελλοχεύουν σε περίπτωση που κάποιοι καταφέρουν να «ποδηγετήσουν» τους διαδηλωτές. Υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, έφθασε στο σημείο να παραλληλίσει ευθέως τη σημερινή κατάσταση στη χώρα με αυτήν που επικρατούσε στον Εμφύλιο Πόλεμο, αλλά και νωρίτερα, μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία! Ισχυρίσθηκε δε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η χώρα «απειλείται» από το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και ότι υπάρχει κίνδυνος ενός νέου εμφυλίου!

Απώτερος στόχος της κινδυνολογίας να «τρομάξει» τους πολίτες, έτσι ώστε να ανακοπεί το ρεύμα των αγανακτισμένων που κατευθύνεται στις πλατείες και σταδιακά να εκφυλισθεί. Το πλέον εντυπωσιακό της παρέμβασης του πρωθυπουργού στη Βουλή είναι ότι εμμέσως παρομοίασε τον εαυτό του με τον Ελ. Βενιζέλο, που παρά την προσφορά του στην Ελλάδα ορισμένοι τον συκοφάντησαν και τον υποχρέωσαν να αποσυρθεί από την πολιτική. Αλλά και με τον Ι. Καποδίστρια, τον οποίο, όπως σημείωσε, δολοφόνησαν επειδή... έκανε μεταρρυθμίσεις! Με άλλα λόγια, ο κ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απειληθεί κάποια στιγμή η ζωή του λόγω του ότι... προσπαθεί να σώσει τη χώρα. Αν όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα σύγχυσης και προϊόν πανικού, το πιθανότερο είναι ότι έχει χάσει προ πολλού την αίσθηση της πραγματικότητας.

Στην «επιχείρηση φόβου» η κυβέρνηση έχει «συμπαραστάτες» της, όπως προαναφέραμε, μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, που... ανησυχούν ότι σε μια κοινωνική έκρηξη θα θιγούν άμεσα και τα δικά τους συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του εκδότη Στ. Ψυχάρη στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής, ο οποίος αναφερόταν στον κίνδυνο «διασάλευσης της τάξης» και συνακόλουθης «συνταγματικής εκτροπής»! Παράλληλα διατύπωνε υπαινιγμούς για το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν εξελίξεις πέρα από τα δημοκρατικά πλαίσια. Σημείωνε μεταξύ άλλων: «Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει η επανάσταση; Ανάκτορα θερινά ή έστω και χειμερινά δεν υπάρχουν πλέον. Μια ουσιαστική διασάλευση της δημόσιας τάξης θα οδηγήσει αφεύκτως στη βίαιη ανατροπή ή σε ένοπλη καταστολή. Στην κοινωνία υπάρχουν και άτομα που θέλουν τη γενική ανατροπή. Δεν μπορούν προφανώς να την επιβάλουν διότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ΔΕΝ θέλει. Ωστόσο υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης, που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη. Αυτό θέλουν;»

Από την πλευρά της η «Καθημερινή» δημοσίευσε επιστολή του Ν. Λιναρδάτου, υφυπουργού της περιόδου Μητσοτάκη, ο οποίος παραλλήλιζε τη σημερινή κατάσταση στη χώρα με εκείνη που επικρατούσε παραμονές του Εμφυλίου Πολέμου το 1944. Προκαλώντας γενική ανατριχίλα, ζητούσε επειγόντως τη λήψη μέτρων που παραπέμπουν ευθέως σε απολυταρχικά, δικτατορικά καθεστώτα, προκειμένου να αναχαιτισθεί το κίνημα των «Αγανακτισμένων»! Με... πρώτο και καλύτερο την ενεργοποίηση του άρθρου 11, παράγραφος 2, του Συντάγματος. Τι προβλέπει ακριβώς; «Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής...» Σε περίπτωση δε που αυτό δεν έλυνε το πρόβλημα, κατά τον κ. Λιναρδάτο, θα έπρεπε η Πολιτεία να εφαρμόσει το άρθρο 48 και η χώρα να τεθεί σε «κατάσταση πολιορκίας»!

Ακραίες σκέψεις ανθρώπων που δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας και παραμένουν νοσταλγοί μεθόδων του απώτερου παρελθόντος, που έχουν καταδικασθεί τόσο από τους πολίτες όσο και από την ίδια την Ιστορία.

 • Με θέμα την ελληνική κρίση θα συνεδριάσουν αύριο στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης. Μετά τη συνεδρίαση, αναμένεται ανακοίνωση στήριξης της Ελλάδας, δηλώνουν διπλωματικές πηγές.

Η ελληνική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν εκτάκτως αύριο οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με διπλωμάτες, και έκδοση ανακοίνωσης στήριξης της Ελλάδας.

Διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ σχεδιάζουν να εκδώσουν στη συνέχεια κοινή ανακοίνωση σε υποστήριξη της Ελλάδας, στην οποία θα δεσμεύονται να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του ευρώ.

Μετά τις αυριανές συνομιλίες του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 χωρών μελών της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν σε δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα συζητήσουν τη μεταρρύθμιση της οικονομικής επίβλεψης εντός της ΕΕ και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η συνεδρίαση του Eurogroup και η αναμενόμενη στήριξη της Ελλάδας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, εν όψει τόσο της εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου, όσο και της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στο τέλος του μήνα, κατά την οποία ενδέχεται να ανακοινωθούν οι όροι της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ελλάδα.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, "θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε άτυπες συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, αύριο, Τρίτη 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, με θέματα συζήτησης το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας (Eurogroup) και την "Οικονομική Διακυβέρνηση" (Ecofin).
 • Αν δεν υποτιμηθεί το χρέος, τότε δεν υπάρχει περίπτωση αντιμετώπισής του
 • Ο Αργεντινός οικονομολόγος Μάριο Blejer λέει πως η ελληνική προεπιλογή είναι αναπόφευκτη… Είναι απλή αριθμητική
 • Γράφει ο HEIL GAP
ΛΟΝΔΙΝΟ (MarketWatch) - Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τη σθεναρά αντίθεσή της στην κυρίαρχη αναδιάρθρωση του χρέους στην Ευρώπη, κάνει μια κακή κατάσταση ακόμη χειρότερη., Απειλώντας να αποσύρει τη στήριξή των τραπεζών σε χώρες όπως η Ελλάδα, εφόσον αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους, η ΕΚΤ είναι η ηθική αυτουργός στην προτροπή για μαζικές αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες.

Το επιχείρημα ότι τα Ελληνικά χρεόγραφα δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ως ενέχυρο σε τέτοιες περιπτώσεις, με μεγάλη δυσκολία δικαιολογεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποσταθεροποιητικό βήμα. Η ΕΚΤ είναι ουσιαστικά ο δανειστής έσχατης ανάγκης, για τις τράπεζες. Αν οι καταθέτες, πιστέψουν ότι είναι έτοιμη να παραιτηθεί από κάθε υποστήριξη, τότε θα αποσύρουν τα χρήματα από τις τράπεζες - και εμείς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό-τροφοδοτώντας τον φαύλο αυτό κύκλο.

Το πρόβλημα του χρέους των περιφερειακών Ευρωπαϊκών κρατών είναι διαρθρωτικό. Δεν μπορεί να λυθεί με την συσσώρευση του χρέους για το χρέος. Υπάρχει μια αναλογία για ένα σύστημα Ponzi, βάσει του οποίου θα πρέπει συνεχώς να καταβάλλονται περισσότερα χρήματα για να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα της πυραμίδας. Ο λόγος χρέους / ΑΕΠ αυξάνεται με τον καιρό, επειδή συνάπτονται νέα δάνεια που χορηγούνται δια την πληρωμή των παλαιών χρεών και να χρηματοδοτήσουν τα φορολογικό ελλείμματα.

Επιπλέον, το μερίδιο του χρέους συνεχίζει να αυξάνεται και τελικά οι φορολογούμενοι να χρεώνονται το πλήρες κόστος της προσαρμογής.

"Δεν υπάρχει λύση χωρίς την ελάφρυνση του χρέους, πράγμα που σημαίνει, χωρίς ευφημισμούς, προεπιλογή"

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέχρι στιγμής δεν έχει καλές επιδόσεις στην περιφεριακή Ευρώπη. Μα και που είχε ξανακουστεί να μπαίνει το ΔΝΤ σε χώρα της ΟΝΕ (Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης)!!!
Ήταν το άθλιο πείραμα ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ οι όποιοι δια του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ κατάφεραν ώστε να διαλύσουν την πατρίδα μας.

Ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει εκ νέου στις πιστωτικές αγορές του ιδιωτικού τομέα το επόμενο έτος. Αυτό είναι αδύνατο. Τα προγράμματα βασίζονται σε πλασματικά «σενάρια βιωσιμότητας του χρέους» που αγνοούν πως οδηγούν σε ύφεση τις χώρες που δεν έχουν καμία πιθανότητα ξεπεράσματος του χρέους τους.

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση, αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή. Είναι χρήσιμο ως μια βραχυπρόθεσμη προσωρινή λύση και για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, αλλά η πώληση των περιουσιακών στοιχείων σε εξευτελιστικές τιμές δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του χρέους, (είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό ότι οι τιμές θα είναι εξευτελιστικές). Αν δεν υπάρχει ζήτηση για ελληνικό χρέος, τότε δεν μπορεί να υπάρχει και ζήτηση για ελληνικές μετοχές (ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες, απλώς θα το διατυπώσουμε ως εξής: χαμηλές χρηματιστηριακές αξίες μετοχών, ισούνται με ξεπούλημα των εθνικών μας επιχειρήσεων κοψοχρονιά - α ρε κουφάλα νεκροθάφτη).

Η εμπειρία της Αργεντινής κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα είναι διαφωτιστική. Είναι τα διδάγματα της Λατινικής Αμερικής της αναδιάρθρωσης του χρέους το 1980 και, επίσης, του Μεξικό το 1994. Η δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι καίριας σημασίας και απαραίτητες προϋποθέσεις, και η ιδιωτικοποίηση μπορεί να παίξει έναν μικρό ρόλο, αλλά δεν υπάρχει λύση χωρίς την ελάφρυνση του χρέους, πράγμα που σημαίνει, χωρίς ευφημισμούς, « προεπιλογή ». Αυτό θα πρέπει να γίνει, χωρίς έντονη αντιπαράθεση (non confrontational) και κατά το δυνατό φιλικότερο.

Ωστόσο, ΧΩΡΙΣ σημαντικές ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ του υφιστάμενου ΧΡΕΟΥΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.


Σε αντίθεση με την άποψη που είχε διατυπώσει η ΕΚΤ, είναι ευκολότερο να ανακτήσουμε την πιστωτική μας πρόσβαση στην αγορά μετά από μια σημαντική μείωση της επιβάρυνσης του χρέους, καθώς έδειξε η εμπειρία στην Ουρουγουάη και την Αργεντινή. Σήμερα στην Αργεντινή μπορούν να δανειστούν με το ήμισυ των επιτοκίων που καταβάλλονται από την Ελλάδα.

Όσον αφορά τον φόβο της μετάδοσης σε άλλες χώρες, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ η ρητή ελάφρυνση του χρέους για τα πιο-πληγέντα μέλη της ΟΝΕ μπορεί να ανακουφίσει ουσιαστικά την πίεση στην Ισπανία και τις άλλες χώρες.
Όσον αφορά την αντίθεση της ΕΚΤ, είμαι πεπεισμένος ότι το ζήτημα δεν είναι ΕΑΝ, αλλά ΠΟΤΕ η ΕΚΤ θα κάνει μια στροφή (όπως έκανε με την αγορά ομολόγων στις δευτερογενείς αγορές Μάιος 2010).

Υπάρχει ένα καλό επιχείρημα για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους, αργά ή γρήγορα. Περαιτέρω "ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ" είναι μια συνταγή για καταστροφή όλων. Αν δεν αποφασιστεί σύντομα ένα κατάλληλο πρόγραμμα συντονισμού και προσαρμογής σε συνδυασμό με την ελάφρυνση του χρέους, η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να γίνει η επομένη αναδυόμενη αγορά.

Οι Financial Times είναι ως γνωστόν ιδιοκτησίας και όργανο των συμφερόντων της παγκοσμιοποίησης (για να γνωρίζουμε το τι παίζεται στον οικονομικό αυτό πόλεμο, που κατά κακή μας τύχη οι «εφιάλτες – νεκροθάφτες » προσέφεραν την πατρίδα μας την Ελλάδα ως το πεδίο βολής αυτού του πολέμου, συμφέροντα όμως που αυτή την στιγμή όμως για τους δικούς τους λόγους, βρίσκονται αντιμέτωπα με την πιστωτική άπατη της πυραμίδας PONZI της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα αθλία εν γένει παιχνίδια της εις βάρος της Ελλάδας.

Το δε δημοσίευμα αυτό ίσως ήρθε ως η αυστηρή ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο προηγούμενο δημοσίευμα της Guardian.co.UK Friday 3 June 2011 που είχε ανακοινώσει ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poors αναφέρει ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε απόπειρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος ως προεπιλογή (η ημερομηνία 3 June 2011 είναι σωστή, και όχι «κάτι το ξαφνικό που έγινε σήμερα 13 Ιουνίου» (όπως ανακοίνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 13/6/2011 στα χαζοκάναλα)…

Η εταιρεία πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poors (S & P) υποσχέθηκε την Παρασκευή να τηρεί σκληρή γραμμή, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρήσει να συγκαλύψει μια προεπιλογή της Ελλάδας για τις οφειλές της ώστε να σώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες από «την βάσανον» των ζημιών.

"Μια τέτοια παράταση των προθεσμιών λήξης τους θα αποτελούσε μια προεπιλογή σύμφωνα με τα κριτήρια μας, γιατί η κυρίαρχη οφειλέτης θα πληρώνουν λιγότερο από ό, τι υπό τους αρχικούς όρους της υποχρέωσης", ανέφερε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι η υπαίτια των συμφορών της. Εξέδωσε, πλαστά στοιχεία για το χρέος της ώστε να μπει στη ζώνη του ευρώ, δαπάνησε αφειδώς για τους Ολυμπιακούς, δεν έλαβε υπόψη της ότι στην προσπάθεια να γίνει ανταγωνιστική δανείστηκε πάρα πολύ, οι πλουσιότεροι πολίτες της φοροδιαφεύγουν, ψήφισε ανίκανες κυβερνήσεις. Αλλά η ασυδοσία των προγραμμάτων λιτότητας φαίνεται ότι μόνο να επιδεινώνει το πρόβλημα, ενώ δια των ιδιωτικοποιήσεων (ας το θέσουμε ΩΜΑ, δια του χαρίσματος της εθνικής περιουσίας) τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη χειρότερα.

ΔΙΟΤΙ Αν η ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν έχει περισσότερα έσοδα, λόγω του ότι η οικονομική βάση της χώρας ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ έχει ΣΧΕΔΟΝ καταστραφεί και εφόσον τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία του κράτους που παράγουν έσοδα (Η λίστα των πλειστηριασμών που διέρρευσε από το Reuters) ΠΩΛΗΘΟΥΝ, τότε δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων όπως καταλαβαίνετε και των γιατρών, δασκάλων, στρατιωτικών, πυροσβεστών, δικαστικών) καθώς και τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ των ραγδαίως εις αύξησης ποσοστών ΑΝΕΡΓΩΝ, δημιουργώντας εκατομμύρια πεινασμένων ατόμων σε όλη την χώρα, ευκόλως συμπεραίνουμε ότι τοιουτοτρόπως δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ εναντίον των διεφθαρμένων οικονομικών και πολιτικών ελίτ ή ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ δια της συνεχιζόμενης απαθείας των ελλήνων πολιτών ΤΕΛΙΚΑ απειληθεί η ιδία η ζωή των, από την ΦΤΩΧΕΙΑ την ΣΤΕΡΗΣΗ και την ΑΝΕΧΕΙΑ.

Το άλλο πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι η απώλεια εσόδων. Η εικόνα θέσεων εργασίας είναι τρομερή. Οι δε Ιδιωτικοποιήσεις ως γνωστόν, λειτουργούν μόνο αν η αξία της πώλησης υπερβαίνει την παρούσα αξία των εσόδων από τα περιουσιακά στοιχεία που θα πωληθούν. Είναι εξαιρετικά απίθανο ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε σε κάθε πώληση. Μερικές από τις προς πώληση κρατικές ελεγχόμενες εταιρείες είναι πιθανόν επιδοτηθούν στο μέλλον –(είναι ευρέως γνωστόν εις την δυτική Ευρώπη ως το πιπίλισμα των χοίρων), αλλά και άλλες θα μπορούσαν να παράγουν και να είναι μια σημαντική ροή εσόδων για το ελληνικό θησαυροφυλάκιο.

Οι Ιδιωτικοποιήσεις, εξελίσσονται συχνά σε μπούμερανγκ. Η βιασύνη για να πουληθούν τα περιουσιακά στοιχεία χώρων όπως η Ελλάδα που παραπαίει στα πρόθυρα της αθέτησης είναι σχεδόν βέβαιο ότι προεξοφλεί ότι οι τιμές πώλησης που θα εξασφαλιστούν θα είναι τιμές «κοψοχρονιά», που σημαίνει ότι ο κράχτης για την δήθεν μείωση του χρέους ίσως να είναι μια απάτη της ……. μαφίας, η δε πώληση να γίνετε καθαρά δια την απαλλοτρίωση των εθνικών μας πηγών και επιχειρήσεων επ ωφελεία σκοτεινών κύκλων και τελικά η μείωση του χρέους να μπορούσε να είναι πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη. Πωλήσεις σε τιμές ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ θα ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ μόνο την μεταφορά του πλούτου από τους φτωχούς (τους φορολογουμένους) προς τους πλούσιους

Αλλά με την αποτυχία και έλλειψη 18-μηνών κυβέρνησης το πασοκ ψάχνει όλο και πιο επισφαλή τεχνάσματα, κάτι που θα πρέπει να δώσει σε κάποιους για να δουν ευνοϊκά την διάσωση της χωράς προφανώς (το προφανώς διότι θέλω να είμαι προσεκτικός σε ότι γράφω, διότι τις τελευταίες εβδομάδες βρέχει μηνύσεις, γενικά το λέω τώρα), διαφορετικά αποτελεί την εσχάτη των προδοσιών με το θάψιμο ενός έθνους έστω και ζωντανού από τον νεκροθάφτη του...

Η πατρίδα μας βεβαίως χρειάζεται κάποια περικοπές δαπανών. Πρέπει απεγνωσμένα να πατάξει τους φοροφυγάδες και να θωρακίσει τις ελληνικές βιομηχανίες από τον ανταγωνισμό. Αλλά περικοπές δαπανών είπαμε και όχι περικοπές εργαζομένων, ΗΤΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ όπως και πρέπει να μεταφράζεται η κάθε μια απόλυση εργαζομένου στον ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ 150.000 απολύσεις. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ, ανθρώπους θα απολύσετε και ο απολυόμενος δεν σκεφτήκατε « ωρε ζαγάρια » το τι στην ευχή θα απογίνει, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ…

Το ζήτημα είναι, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν για συστήματα Ponzi και οικονομικές δομές των πυραμίδων, και δεν καταλαβαίνουν τίποτα για την έννοια των ενυπόθηκων δανείων (Deathbonds = Όσο νωρίτερα ο ασφαλισμένος πεθαίνει, όσο μεγαλύτερη είναι και η απόδοση - αν και εφόσον οι άνθρωποι ζουν περισσότερο από το αναμενόμενο, οι επενδυτές θα μπορούσαν να έχουν κακές αποδόσεις των τίτλων τους ή ακόμα και να χάσουν τα χρήματα τους), εκδόσεις ομολόγων, αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Δεν διδάσκονται τις « βασικές αρχές της τοκογλυφίας » στο πλαίσιο ενός δογματικού εκπαιδευτικού συστήματος επιβαλλομένου σε αυτές από την Ελίτ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι έχουν δημιουργηθεί από τη γέννησή τους για να μη σκέφτονται, να μην αντιστέκονται αλλά για να κάνουν ό, τι διδάσκονται και να μην ρωτούν τίποτα, είναι στην πραγματικότητα συνολικά σκλάβοι της εργασίας όλη τους τη ζωή. Όλα για την Ελίτ που ζει στην αγκαλιά της χλιδής και της πολυτέλειας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μόλις και μετά βίας μπορούν να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά μικρό-έξοδα τους, που ζουν με το ελάχιστο δυνατόν, σχεδόν ως άποροι.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει, η ελίτ οφείλει να επιστρέψει ότι έχει αρπάξει από τους φτωχούς και μάλιστα εντόκως. Είναι η χρόνια της αποπληρωμής.

ΟΡΙΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Στη χρηματοδότηση, αθέτησης υποχρέωσης, εννοείται όταν ο οφειλέτης δεν εκπληρώσει τις νομικές υποχρεώσεις του, σύμφωνα με τη σύμβαση του χρέους, π.χ. Δεν έχει κάνει μια προγραμματισμένη πληρωμή, ή έχει παραβιάσει ένα συμβόλαιο δανείου (συνθήκη) της σύμβασης του χρέους.

Η προεπιλογή είναι η αδυναμία να εξοφλήσει το δάνειο. [1] Ο χρήστης μπορεί να προκύψει αν ο οφειλέτης είναι είτε απρόθυμος ή ανίκανος να πληρώσει το χρέος τους. Αυτό μπορεί να συμβεί με όλες τις υποχρεώσεις του χρέους, συμπεριλαμβανομένων ομόλογα, υποθήκες, δάνεια, και γραμματίων.

Ο όρος προεπιλογή θα πρέπει να διακρίνεται από όρους όπως την αφερεγγυότητα και την πτώχευση.

 • "Default" σημαίνει κατ' ουσίαν, ότι ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει ένα χρέος που αυτός απαιτείτο να είχε καταβάλει.
 • «Αφερεγγυότητα» είναι ένας νομικός όρος που σημαίνει ότι ένας οφειλέτης αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη του.
 • "Πτώχευση" είναι μια νομική διαπίστωση ότι επιβάλλει την εποπτεία δικαστή κατά τη διάρκεια των οικονομικών υποθέσεων εκείνων που είναι αφερέγγυες.
ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ.

Και για να μην κομματικοποιήσουμε αυτό το αρθράκι παρακαλώ τους φίλους αναγνώστες να γράψουν στα σχόλια παραπέμποντας μας σε σελίδες του διαδικτύου που εξηγούν το πώς ο Ιωάννης Μεταξάς έκανε εφικτή την αποφυγή πληρωμής του χρέους στο όνομα της επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού, αυτού του λαού που λίγο αργότερα έγραψε το Αλβανικό Έπος.

HEIL GAP (or mind the GAP)

Είναι προφανές πως η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που συντελείται τους τελευταίους μήνες οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ λόγω της εκκωφαντικής αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου αλλά και λόγω της αντοχής του Αντώνη Σαμαρά στα φαινόμενα απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.

Το ΠΑΣΟΚ συρόμενο από ψεύδος σε ψεύδος και από αποτυχία σε αποτυχία έχει καταστεί αναξιόπιστο στα μάτια του ελληνικού λαού και εξαντλεί τα όρια της επιρροής του στο στενό του κομματικό ακροατήριο. Αν και πλέον ούτε το τελευταίο πειθαρχεί με την εμφάνιση κινήσεων αυτονόμησης. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις προθέσεις απείθειας βουλευτών αλλά και σε πραγματικές κινήσεις αυτονόμησης κομματικών και συνδικαλιστικών του οργανώσεων. Η πυραμίδα του ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί βαθιά ρήγματα από την αντίρροπη κίνηση της βάσης του προς τα αριστερά αντίθετα προς την ηγεσία του που κινείται σε αυστηρά νεοφιλελεύθερη και εξόχως μονεταριστική κατεύθυνση.

Αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε μια γενναία στάση απέναντι στην πολιτική του μνημονίου. Δεν κράτησε μόνο μια θέση στείρας άρνησης αλλά προχώρησε στη χάραξη πολιτικής εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο με τον πλέον επίσημο τρόπο στο Ζάππειο.

Αυτό όμως που αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα είναι το κίνημα του Συντάγματος. Γιατί ο λαός αντιτίθεται ενεργά πια και όχι μέσα από απαντήσεις σε ερωτηματολόγια δημοσκοπήσεων στην αυτοκαταστροφική πολιτική του μνημονίου, διαλύοντας την όποια ψευδαίσθηση ανοχής στην κυβερνητική πολιτική.

Η φαινομενική ανοχή της κοινής γνώμης αποτέλεσε ένα από τα βασικά στηρίγματα του Γ. Παπανδρέου. Τα άλλα μεγάλα του στηρίγματα ήταν η τρόικα και οι πάσης φύσεως ελιτ της χώρας οι οποίες στήριζαν κύριως μέσα από τα έλεγχόμενα ΜΜΕ την πολιτική αυτή. Τα εξαπτέρυγα έτσι κι αλλιώς ήταν μικρά στηρίγματα, μαξιλαράκια για τυχόν απώλεια ψήφων στην ψήφιση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου που έρχεται στη Βουλή.

Αυτή η απώλεια της ανοχής αποτελεί καίριο πλήγμα στην κυβερνητική σταθερότητα. Γιατί εκτός της προφανούς απώλειας της λαϊκής στήριξης, κινδυνεύει να χάσει και την στήριξη του διεθνούς παράγοντα. Γιατί μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και την προϊούσα εκφρασμένη λαϊκή δυσαρέσκεια οι ξένοι γνωρίζουν πως αν η κυβέρνηση πέσει, τότε δεν θα επανεκλεγεί σύμφωνα με τα γκάλοπ, και όχι απλά δεν θα επανεκλεγεί αυτοδύναμη αλλά πιθανώς να μην συμμετέχει καν στο κυβερνητικό σχήμα – αφού μόνο το πρώτο κόμμα σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο συμμετέχει de facto στην κυβέρνηση, αυτοδύναμο ή σε κυβέρνηση συνεργασίας. Άρα το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ στον διεθνή παράγοντα πως ότι κι αν γίνει εμείς θα είμαστε κυβέρνηση δεν ισχύει πια.

Ο φόβος τους αυτός έχει βάλει σε κίνηση ένα καινούριο σχέδιο. Να εμφανίσουν το κίνημα του Συντάγματος και τις δυνάμεις που αντιτίθενται σε αυτήν την πολιτική ως εξόχως αντιευρωπαϊκές και «μη συνεργάσιμες». Αυτό συμβαίνει και στο παρασκήνιο (δηλώσεις Ρομπάι) αλλά και στο προσκήνιο προσπαθώντας να εμφανίσουν του Αντώνη Σαμαρά σαν αντιτιθέμενο στα στελέχη του που θέλουν την ευρωπαϊκή πορεία. Στόχος του είναι να εντείνουν τις πιέσεις για συναίνεση και να καταστήσουν την ποθούμενη κυβέρνηση συναίνεσης κοινοβουλευτικά σταθερή εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία του ΠΑΣΟΚ σε αυτή. Βέβαια κονοβουλευτικά σταθερή κυβέρνηση δίνει και η «κυβέρνηση των προθύμων», αλλά αυτό προφανώς και αποτελεί εναλλακτικό σχέδιο αφού μια τέτοια κυβέρνηση με έντονη λαϊκή αντίθεση και ισχυρή δύναμη αντιπαράθεσης τον Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αβέβαιο μέλλον.

Εδώ υπεισέρχεται και το δημοψήφισμα που συζητάει ο Γ.Α.Π. Ο βασικός στόχος αυτής της οπερετικής κίνησης είναι να χωρίσει το λαό σε ευρωπαϊστές και μη, χαρακτηρίζοντας τους αντιπάλους του ως αντιευρωπαϊστές.

Η πολιτική και οικονομική ελιτ της χώρας προσπαθεί δια πυρός και σιδήρου να επιβάλλει την πολιτική του μνημονίου έχοντας εντείνει τις προσπάθειές της μετά την άρνηση συνενοχής του Αντώνη Σαμαρά καθώς την εμφάνιση του κινήματος του Συντάγματος. Οι έμμεσες πιέσεις έχουν ήδη αρχίσει. Έχουν φτάσει σε σημείο να εκτοξεύεται λάσπη και καταφανή ψεύδη εναντίον του Σαμαρά και δεν θα διστάσουν να προπαγανδίσουν και τον εθνικό διχασμό εμφανίζοντας τον Σαμαρά και το κίνημα του Συντάγματος ως θιασώτες του στείρου αντιευρωπαϊσμού και οπαδούς της εξόδου από την ΕΕ, εμφανίζοντας μόνο την ελληνική κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της ως αυθεντικές δυναμεις προόδου και κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκές. Και όλα αυτά στην προσπάθειά τους να πείσουν τον διεθνή παράγοντα πως πιθανή αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα θα είναι από ανθρώπους «μη συνεργάσμους». Το δημοψήφισμα που η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της περιφέρουν ως δαμόκλειο σπάθη εκεί αποσκοπεί, σε έναν διχασμό.

Το κόλπο είναι καινούργιο αλλά καταδικασμένο σε αποτυχία. Ασφαλώς και δεν επιθυμούμε ως Έλληνες μια κυβέρνηση υποτακτικών αλλά μια κυβέρνηση που θα προασπίζεται τα συμφέροντά μας. Καλοί ευρωπαίοι γινόμαστε όταν είμαστε ισχυροί Έλληνες γιατί τότε γινόμαστε ισότιμοι και τότε προάγεται η ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αλλά και η ΕΕ δεν θέλει να συνεργάζεται με μια κυβέρνηση η οποία θα έχει τον λαό απέναντί της και που είναι και ασταθής και αποτυχημένη και αργά η γρήγορα θα πάψει να την στηρίζει.

Η κυβέρνηση Γ.Α.Π έχει γεράσει μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια και είναι φανερό πως δεν μπορεί πια. Και δεν μπορεί να μάθει ούτε καινούρια κόλπα.

Κάσσανδρος ο Κυανός

 • Μήπως ο κύριος Πάγκαλος δεν τρώει γιαούρτι; Οφείλει να ενημερώσει τάχιστα, προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να του "στέλνουν" τις γεύσεις που προτιμά
Επίθεση με γιαούρτια, αυγά και ντομάτες σχεδίαζαν αγανακτισμένοι πολίτες εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου, στην προγραμματισμένη σημερινή του επίσκεψη στο Δίστομο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε σκοπό να παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Διστόμου, όμως τα φέιγ βολάν που άγνωστοι πετούσαν εδώ και μέρες πιθανότατα τον έκαναν να το ξανασκεφτεί και έτσι ακύρωσε την εμφάνισή του.

Τα φέιγ βολάν έγραφαν: «Παρακαλείσθε να κρατήσετε τα γιαουρτάκια, τα αυγά και τις ντομάτες εκτός ψυγείου ώστε να είναι ζεστά προκειμένου την Παρασκευή να τα φάμε μαζί με τον κύριο Πάγκαλο».

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Δημήτρης Καραμάνης, ο οποίος απέδωσε την απόφαση του κ. Πάγκαλου να μην παραβρεθεί στο Δίστομο στο ενδεχόμενο διαμαρτυριών και επεισοδίων.


Κρίσιμος γύρος συσκέψεων, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με θέμα το ελληνικό σχέδιο διάσωσης. Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, και τα οποία θα οριστικοποιηθούν στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη.

Στόχος είναι να ψηφιστούν γρήγορα τα νέα μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσει η πέμπτη δόση και το νέο δάνειο. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τους δανειστές ότι αυτή τη φορά, τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά. Αντιμετωπίζει όμως έντονες ...
αντιστάσεις ακόμα και στο εσωτερικό της, για την πιο άγρια φοροεπιδρομή όλων των ετών.

Τα μέτρα που «καίνε» και που προκαλούν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι η "μόνιμη" έκτακτη εισφορά (κεφαλικός φόρος) 1%-4%, η φορο-αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, η επιβολή κρατήσεων έως 3% στους μισθούς, οι απολύσεις συμβασιούχων στο δημόσιο και η «χρυσή εφεδρεία», οι νέοι φόροι στους ιδιοκτήτες ακινήτων, η περικοπή ή και κατάργηση φοροαπαλλαγών και η φορολόγηση με νέα, αυξημένα τεκμήρια.

Επιπλέον σχεδιάζονται:

- το νέο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας θα εισπράττεται μαζί με άλλους φόρους στο λογαριασμό της ΔΕΗ και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινά από τουλάχιστον 1 ευρώ ανά τετραγωνικό, όπως το ΕΤΑΚ το οποίο …καταργήθηκε.

- αυξήσεις τουλάχιστον 10% στα τέλη των ΙΧ.

- μεγαλύτεροι φόροι στα τσιγάρα.

- έκτακτη εισφορά από τα 3.000 ευρώ το τετραγωνικό και άνω, στα ακίνητα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές της χώρας.

Ανοιχτό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τους ειδικούς φόρους σε Αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, αναψυκτικά, αλλά και με τις αυξήσεις ΦΠΑ στο 23% στα τρόφιμα –εκτός από εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες όπου θεωρούνται σίγουρες.

Τα μέτρα αυτά θα περάσουν από κρησάρα και στο κρίσιμο συμβούλιο Εurogroup την άλλη Δευτέρα, ενώ προηγουμένως, για την ακρίβεια την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συναντώνται στο Βερολίνο, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (στις 23 - 24 Ιουνίου) με κύριο θέμα φυσικά την κρίση χρέους.


Απόψε θα απευθυνθώ σε σας κύριοι βουλευτές του Πανελληνίου «Σοσιαλιστικού» Κινήματος. Ποτέ δεν απευθύνθηκα συνολικά σε σας, είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Και δεν το είχα κάνει, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά - συγνώμη για το άκομψο του χαρακτηρισμού μου- γιατί ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΛΗΨΗ! Κι αυτό διότι είστε ένας απίστευτος συρφετός ανομοιογενών ατόμων, χωρίς ΚΑΜΙΑ παιδεία, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ όραμα, χωρίς ΚΑΜΙΑ προοπτική.

Καταντήσατε να είστε ένας όχλος κουστουμιών και συνόλων ARMANI και DOLCE CABBANA καθώς και ακριβών αυτοκινήτων BMW και Mercedes. Kαι δεν είναι μόνο αυτό. Κουβαλήσατε μαζί σας και το ...γραφείο μόντελινγκ της κυρίας Darcey για να προσελκύσετε και νέους ψηφοφόρους (περί οφθαλμόλουτρο δηλαδή ο λόγος) και ... «Ο Αγώνας τώρα δικαιώθηκε»! Γιατί όση σχέση έχουν η κυρία Εύα Καίλη (μοντέλα) και η κυρία Αντζελα Γκερέκου με την ...πολιτική, άλλο τόσο σχέση έχω κι εγώ με την ...Αστροναυτική! Και φυσικά, δεν είστε οι μόνοι, οι οποίοι έχετε τέτοιου είδους ....αγλαΐσματα, τα ίδια κυκλοφορούν και στη Ν.Δ. που λιμπίστικε τη...μόδα σας! Κι αναρωτιέται ακόμη ο φουκαράς ο λαός, γιατί υπάρχει άραγε έλλειμμα πολιτικής...

Τέλος πάντων, ξεφύγαμε από το θέμα μας. Ωραία, είστε αυτοί που είστε. Με τα ...σέα και τα μέα σας. Το ερώτημα είναι αγαπητοί μου, αν έχετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συνειδητοποιήσει ποιά ακριβώς είναι η αποστολή σας και τι ακριβώς ...περιμένει (τρόπος του λέγειν δηλ) ο κόσμος από εσάς. Αυτή τη στιγμή στηρίζετε μια κυβέρνηση, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στον πάτο. Στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και τον ΟΛΕΘΡΟ. Το έχετε καταλάβει αυτό ή τα λόγια μου πάνε στο βρόντο; Δε βλέπετε ότι όπου και να πάνε οι ...υπουργοί συνάδελφοί σας, γίνονται αντικείμενο χλεύης και ...τραμπουκισμού από οργισμένα στίφη αλλοφρόνων Ελλήνων; Εκεί μας καταντήσατε αγαπητοί σοσιαλ-χλιδάτοι των κοσμικών σαλονιών. Στο να συμπεριφερόμαστε ως κοινοί τραμπούκοι και να ξυλοκοπούμε ανθρώπους! Έστω κι αν οι ...άνθρωποι αυτοί έχουν τη δική σας μορφή!... Κάνω έκκληση στον ανθρωπισμό και στον όποιο πατριωτισμό σας έχει απομείνει πλέον μέσα σας. Ξέρω οτι έχετε χαμένο το παιχνίδι της επανεκλογής σας. Το ξέρετε κι εσείς. Ξέρω επίσης οτι δεν είστε ικανοί για να κυβερνάτε την Ελλάδα. Κι αυτό το ξέρετε κι εσείς επίσης. Αλλο όμως αυτό και άλλο η συμμετοχή και η συνενοχή ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στον τόπο μας. Και όχι κύριοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ, όπως είπε πολύ...βαθυστόχαστα η κυρία Γκερέκου τις προάλλες, είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ κύριοι και κυρίες ...Εθνοπατέρες-γιαλαντζί.

Ο άνθρωπος που ηγείται αυτή τη στιγμή της παρατάξεώς σας κυρίες και κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτε άλλο από ένας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ένας ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ, που οδηγεί την πατρίδα(;) του σιδηροδέσμια σε μια ανευ προηγουμένου «κατοχή» ξένων συμφερόντων και τον ίδιο του το λαό στην φτώχια, την απόγνωση και τον αργό θάνατο. Ο άνθρωπος αυτός, κάποτε θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του, γιατί το έγκλημα αυτό για το οποίο είναι υπεύθυνος, είναι έγκλημα ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, βάσει του άρθρου 129 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Για τέτοιο έγκλημα κατηγορείται αυτή τη στιγμή ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, έστω κι αν αυτό δεν είναι αλήθεια, για τέτοιο έγκλημα καταδικάστηκε ο πρώην ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλοι πολλοί.

Απ ό,τι ξέρω, σήμερα ή από σήμερα θα ξεκινήσει να ...μετράει «κουκιά» ο άθλιος. Και τα κουκιά είστε εσείς! Πάντα τέτοια ήσασταν, τόσο γι αυτόν, όσο και για τους προηγούμενους αρχηγούς σας. «Κουκιά». Πράγματα δηλαδή. Στη δε καλύτερη περίπτωση «πρόβατα». Που σας ταΐζουν σανό και βελάζετε χαρωπά. Για τον σανό φυσικά. Μόνο που αυτόν τον...σανό, δεν σας τον κερνάει απ τη τσέπη του, τον χρυσοπληρώνει ο λαός για να έχετε να τον τρώτε και επειδή η τώρα, όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση έχει φτάσει στο «βαθύ κόκκινο», δεν θα έχει πλέον να τον πληρώνει. Οπότε, τί απομένει;

Θα σας πω ένα πραγματικό γεγονός, που συνέβη εδώ στην Αυστραλία πέρσι, επειδή εδώ οι Αγγλοσάξωνες αντιλαμβάνονται ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ τη δημοκρατία, απ' ό,τι εσείς και τα τσιράκια σας. Το έχετε ακουστά, αλλά δε πειράζει, ας το ξαναπούμε να το μάθουν και οι αναγνώστες μας. Πριν ένα χρόνο λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός κύριος Κέβιν Ραντ του Εργατικού κόμματος, θέλησε να κάνει μια κίνηση που δεν ήταν γενικώς αποδεκτή, να βάλει υψηλή φορολογία στα έντοκα γραμμάτια και στις καταθέσεις άνω των 50.000 δολαρίων και επιπλέον, έναν νέο φόρο για τα ακίνητα. Ασφαλώς και έγινε σάλος, όχι γιατί θα θιγόταν οι μεγαλοκαρχαρίες, όχι. Θα θιγόταν απλοί πολίτες, επειδή εδώ αν δεν βγάζεις 50.000 δολάρια Αυστραλίας ετησίως, ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ κύριοι. Και 50.000 δολάρια είναι περίπου 35.000 ευρώ! Αντιλαμβάνεστε βέβαια τις τεράστιες διαφορές με εσάς και τη πολιτική σας, έτσι δεν είναι; Γιατί στην Ελλάδα, θεωρείσαι ΠΛΟΥΣΙΟΣ αν βγάζεις 14.000 γιούρο, σωστά δε τα λέω;

Τέλος πάντων, ο κύριος Ράντ λοιδωρήθηκε, κατηγορήθηκε, κράχτηκε εν ολίγοις από όλους (κόσμο, μίντια κλπ) και το Εργατικό κόμμα, οι βουλευτές δηλαδή, τι έκαναν; Το πλέον αυτονόητα δημοκρατικό κύριοι. Τον καθαίρεσαν! Μέσα σε μια νύχτα! Τον «κατέβασαν» από το τρένο της κυβέρνησης με συνοπτικές διαδικασίες! Τόσο απλά και τόσο δημοκρατικά! Την επόμενη μέρα, όταν πήγε στη Βουλή ο κύριος Ράντ, η τωρινή πρωθυπουργός κυρία Γκίλλαρντ, του ανακοίνωσε στο γραφείο του οτι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να κυρωθεί και οτι δυστυχώς η Βουλή τον...απέλυσε!

Μάλιστα κύριοι, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ! Τον έστειλαν σπίτι του για...ψύλλου πήδημα! Δε συζητάμε βέβαια το τι θα γινόταν εδώ, αν οι Αυστραλοί είχαν να αντιμετωπίσουν έναν τέτοιον άνθρωπο όπως ο Γιωργάκης σας. Απλά θα ...σάπιζε σε ένα κελί της Γουέλλινκγτον Ρόουντ και θα περίμενε να δικαστεί για εσχάτη προδοσία, από το Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Καμπέρα με εντολή της Ανωτάτης Επιτρόπου της Αυτού Μεγαλειότητος (της Βασίλισσας της Αγγλίας). Με κάτι τέτοιο ... ακραίο, δε σημαίνει ότι συμφωνώ απολύτως κιόλας, αλλά θέλω να σας δείξω πώς λειτουργούν οι θεσμοί και οι δημοκρατίες σε σοβαρά κράτη, όπου ο λαός ψηφίζει τους βουλευτές του ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ για το συμφέρον της χώρας και του λαού της και όχι να είναι ...»κουκιά» ή «πρόβατα» ντυμένα με ARMANI και DOLCE CABBANA.

Αυτά, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, κύριοι ... Ελληνάρες βουλευτές της ξεφτίλας!
Το λοιπόν, στο «δια ταύτα». Ο αρχηγός σας και πρωθυπουργός (ανάθεμα την ώρα) της πατρίδας μας, έχει αποδεδειγμένα ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ και την έχει ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ, εξυπηρετώντας αλλότρια προς το Έθνος συμφέροντα.

Είναι εγκληματίας διότι:

1. Ήξερε πολύ καλά τι ακριβώς συνέβαινε, πολύ πριν τις εκλογές, όπως και οι Ευρωπαίοι. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, έχει ήδη ομολογήσει δημόσια πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνώριζαν ήδη από δεκαετίες την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια, επειδή η Γερμανία και η Γαλλία επωφελούνταν τα μέγιστα από τις εξαγωγές τους στη χώρα μας!

2. Είπε ψέματα, όταν έταζε προεκλογικά στο λαό ότι «λεφτά υπάρχουν»! Και όταν ισχυριζόταν πως δεν ήξερε τίποτα για την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας και το έμαθε δήθεν όταν έγινε πρωθυπουργός!

3. Αρνήθηκε να δανειστεί τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009, όταν τα επιτόκια ήταν χαμηλά. Αντ' αυτού έκανε ό,τι μπορούσε για να εκθέσει διεθνώς την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, τρομοκρατώντας τις «αγορές», που άρχισαν να ανεβάζουν επικίνδυνα τα επιτόκια δανεισμού και ταυτόχρονα, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Στρός - Κάν, ΜΙΛΟΥΣΕ ΗΔΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ!

4. Πρόβαλε με ΣΚΟΠΙΜΗ δήθεν «ειλικρίνεια» τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα της ΝΔ και το υπέρογκο δημόσιο χρέος, διακηρύσσοντας συγχρόνως σε όλο τον κόσμο ότι κυβερνά μια εντελώς διεφθαρμένη χώρα!

5. Η στρατηγική του περιελάμβανε την έμπρακτη «απόδειξη» της μη δυνατότητας δανεισμού της χώρας μας και τον πλήρη αποκλεισμό αυτού του ενδεχομένου, ώστε να παραμείνουν μόνον τα δύο άλλα δυνατά ενδεχόμενα: η χρεοκοπία και η προσφυγή στο ΔΝΤ. H πρώτη δαιμονοποιήθηκε από αυτόν στο έπακρον και ταυτίστηκε με την κατάρρευση του δημοσίου και την καταστροφή της χώρας! Ήταν με απλά λόγια «παράλογη» κι επομένως δεν έμενε παρά η λύση του ΔΝΤ, όσο οδυνηρή και να ήταν αρχικά. Και υποσχέθηκε (και σε σας ασφαλώς, έτσι;) ότι γρήγορα, το πολύ σε 2-3 χρόνια, θα έφερνε την ανάκαμψη και ευημερία. Ένα ακόμα μεγάλο ψέμα!

6. Ένα μήνα μετά την εκλογή του, στο ξενοδοχείο «Πεντελικό» στην Κηφισιά, ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με προσωπικότητες από την Ελλάδα και ΚΥΡΙΩΣ τον ίδιο τον πρόεδρο της Goldman Sachs, Gary Cohn. Τι να συζήτησαν άραγε; Μάθατε ποτέ; Σας είπε; Σας ενημέρωσε; Αν όχι, σείς, γιατί δεν τον ρωτήσατε;

7. ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ υπογράφοντας μια σύμβαση - Μνημόνιο - ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να συνάψει άλλο δάνειο από καμιά άλλη χώρα, μέχρι να αποπληρώσει το συγκεκριμένο! Να καταβάλλει επίσης ανελλιπώς όχι μόνο τις δόσεις αυτού του δανείου, αλλά και τις δόσεις όλων των δανείων που έχει πάρει στο παρελθόν και λήγουν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Απαγορεύεται δηλαδή να κηρύξει στάση πληρωμών ή να αρνηθεί οποιοδήποτε μέρος από το παλιό χρέος της! Απαγορεύεται επίσης να αμφισβητήσει οποιαδήποτε στιγμή νομικά αυτή τη σύμβαση! Τέλος της επιβάλλεται να παραιτηθεί «αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά την ίδια ή τα περιουσιακά της στοιχεία». Με απλά λόγια το δάνειο αυτό είναι ενυπόθηκο, καλυμμένο με την εγγύηση της εθνικής περιουσίας!

8. Συνεργάστηκε ΕΝΕΡΓΑ για να καλύψει τις τράπεζες της Γερμανίας (που δανείζεται με επιτόκιο 3% και όλες τις τράπεζες της ΕΚΤ που δανείζονται με 1%(!!!) να συμβάλλουν στο να δοθούν στην Ελλάδα τα 110 δις. από τα οποία η ίδια η χώρα ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΣΙ παρά θα πήγαιναν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, με συνέπεια αυτές οι τράπεζες της Γερμανίας και της ΕΚΤ να... θησαυρίσουν βγάζοντας ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ (6% επιτόκιο τελικό!!!) υποδουλώνοντας της ίδια μας τη ΠΑΤΡΙΔΑ!

9. Είχε το θράσος, αυτό το ελεεινό πουλημένο τομάρι, τη στιγμή που κλαιγόταν μπροστά στο λαό μέσα από τις κάμερες της τηλεόρασης και εκλιπαρούσε το λαό να κάνει υπομονή και να υπομείνει το μαρτύριο της πείνας, του εξευτελισμού και της αγωνίας για το αύριο, είχε το θράσος αυτό το ελεεινό υποκείμενο, να ...πετάγεται μέχρι το ...Λονδίνο για να φάει ... σούσι σε ειδικό εστιατόριο και να μένει στο ξενοδοχείο «Εξέλσιορ» στην ειδική σουίτα, που εκτός των άλλων, έχει και το πριβέ γυμναστήριο, για να μη...χάσει τη... σιλουέτα του!

Κατά συνέπεια, ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ που θα τον δικάσει ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ;
Ήδη στα χέρια σας έχετε έναν φάκελο που καίει! Ένα νομοσχέδιο, που το ονόμασαν Μνημόνιο 2 τα μίντια και Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ο άλλος ελεεινός, το τσιράκι του, ο Παπακωνσταντίνου, που δεν είναι καν του σιναφιού σας. Ξέρετε τι λέει; Τον ανοίξατε να τον διαβάσετε; Η ωραιοτάτη μοντέλα κυρία Καΐλη μπορεί να μας πει τι λέει; Η μήπως τον έχει δώσει σε ...ειδικούς μεταφραστές να της τον αποδώσουν με απλά ελληνικά του επιπέδου κοτσομπολίστικης εκπομπής του STAR CHANNEL για να τον καταλάβει; Η κυρία Γκερέκου μήπως; Τον έχει ακόμη στα χέρια της ή τον έδωσε στον... Τόλη να τον διαβάσει και να της πει με δυό λόγια τι λέει; Αν δεν τον έχετε ανοίξει κυρίες και κύριοι βουλευτές ή αν τον έχετε ήδη ανοίξει και δεν αντιλαμβάνεστε τι ...εννοεί ο ποιητής, να σας το πω εγώ ο αγράμματος μετανάστης ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ κι έβγαλα το συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ! Για «κατασκεύασμα» και «έκτρωμα», που ουδέποτε κοινοβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει! Κι εφ' όσον εγώ, ο αγράμματος μετανάστης το χαρακτηρίζω έτσι, εσείς οι ...γραμματιζούμενοι έπρεπε ΗΔΗ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και να κάνατε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ συνέλευση όλη η κοινοβουλευτική ομάδα ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!

Εμπρός λοιπόν αρχοντάδες μου! Είστε χαμένοι ήδη από χέρι, ΟΛΟΙ ΣΑΣ! Και το ξέρετε αυτό. Το νοιώθετε καθημερινά, το βιώνετε στους δρόμους, στις πλατείες, στα μαγαζιά που πηγαίνετε για shopping, στο μανάβη της γειτονιάς σας, στο διαδίκτυο, στα μπλογκς. Όλη η Ελλάδα σας βρίζει πατόκορφα και σας μουντζώνει. Και δεν το κάνει χαριτολογώντας, αυτή τη φορά ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙ! Εμπρός λοιπόν, παίξτε το τελευταίο χαρτί της αξιοπρέπειάς σας! Κάψτε το επαίσχυντο νομοσχέδιο και ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΑΠ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΘΩΚΟ αυτόν τον ελεεινό ανθέλληνα! Και μ' αυτή σας τη κίνηση, θα έχετε μια ισχνή έστω, ελπίδα να σας κρίνει ο λαός με επιείκεια.

Μην αφήσετε τα ARMANI και τα DOLCE e CABBANA συνολάκια σας και τα πανάκριβα αυτοκίνητά σας να σας κάνουν ό,τι θέλουν! Μη νομίζετε πως με τη ψήφισή του θα κερδίσετε λίγο χρόνο παραπάνω και έτσι να ελπίζετε σε μιαν...ενδεχόμενη ανάκαμψη και αναστροφή του πολιτικού κλίματος! Σας το λέω εγώ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΣΑΣ, έτσι κι αλλιώς! Απλώς, με αυτόν τον τρόπο, με την υπερψήφιση δηλαδή του εκτρώματος αυτού, κάνετε πιο δύσκολα τα πράγματα για σας και η οργή του κόσμου ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εναντίον σας! Γιατί τώρα ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! Τώρα ΞΕΡΕΤΕ, έχετε ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Έτσι κι αλλιώς, ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ! Απλά επιταχύνετε τις εξελίξεις κι ίσως να επωφεληθείτε απο αυτές! Ίσως εξαγοράσετε τις όποιες ποινές σας με τη στάση σας! Θα πρέπει να το πάρετε απόφαση πως τέρμα για σας τα ακριβά συνολάκια και τα πολυτελή αυτοκίνητα και ο θώκος της εξουσίας! Από αύριο για σας δεν θα υπάρχουν! Κάντε λοιπόν μια τελευταία πράξη που θα σας εξιλεώσει! ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ! Εκεί είναι η θέση του και το ξέρετε! Αλλιώς, δεν θα σας γράψει μόνο η Ιστορία με τα μελανότερα χρώματα, αλλά θα πέσετε και στα νύχια των οργισμένων της πλατείας! Και τότε, ο Θεός της Ελλάδας να σας λυπηθεί...

Ο τελευταίος χορός των δαιμόνων, ήρθε η ώρα να φτάσει στο τέλος του! Ο λαός στη πλατεία έχει σβήσει ήδη τους ενισχυτές και τα ηχεία, δε μένει παρα να σπάσει και το πικ-άπ.

Γιάννης Βούρος
Μελβούρνη - Αυστραλία

Η κυβέρνηση Παπανδρέου στερείται εδώ και πολύ καιρό οποιασδήποτε λαϊκής νομιμοποίησης και όσο συνεχίζει να παραμένει γαντζωμένη στις καυτές καρέκλες της εξουσίας, τόσο πιο πολύ αποκαλύπτει το ολοκληρωτικό της πρόσωπο και τόσο πιο απεχθής γίνεται στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι είναι ο ίδιος αναλώσιμος και γνωρίζει επίσης πως από τη στιγμή που θα προκηρύξει εκλογές, θα έχει παύσει αυτόματα να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας για πάντα. Αυτό το γνωρίζει πλέον πολύ καλά, γι’ αυτό και εκλογές δεν πρόκειται πλέον να κάνει, εκτός και αν τον πάρουν σηκωτό από την πρωθυπουργική καρέκλα.

Τρεις είναι οι βασικότεροι παράγοντες από τους οποίους προκύπτει η έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης:

1) Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το λαό κατά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζει σήμερα.

2) Η πραξικοπηματική de facto άσκηση της εξουσίας κατά παράβαση του Συντάγματος, αφού…. το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις με βάση τα οποία κυβερνά την χώρα, είναι πράξεις αντισυνταγματικές και άκυρες.

3) Η πλήρης δημοσκοπική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και η διαμαρτυρία των πολιτών στις πλατείες δείχνουν ότι υπάρχει προφανέστατη αναντιστοιχία μεταξύ της υπάρχουσας σύνθεσης της Βουλής και του εκλογικού σώματος. Αν αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε τις παλιές αρμοδιότητες από το Σύνταγμα, θα είχε ήδη προκηρύξει εκλογές.

Λίγο ως πολύ, όλα αυτά είναι κατανοητά και γνωστά. Εκείνο όμως που δεν είναι κατανοητό είναι η πλήρης «πειθαρχία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ίδια την καταστροφή τους, μαζί με τον κ. Παπανδρέου..

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε από πού αντλούν αισιοδοξία ότι θα την γλιτώσουν πολιτικά.

Ξέρουν βέβαια ότι αν αύριο γίνουν εκλογές, οι πιο πολλοί από αυτούς δεν θα επανεκλεγούν.

Όταν όμως θα έχουν κάνει δύο φορές το ίδιο αμάρτημα, δηλαδή θα έχουν ψηφίσει και το μνημόνιο 2, τότε ίσως και να μην μπορούν πλέον να κυκλοφορούν.

 • Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές κρίσεις στην μακραίωνη διαδρομή της. Κρίσεις περιορισμού της ελευθερίας, αμφισβήτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργησης του δικαίου και της νομιμότητας, αλλά και πολιτικές μεταμορφώσεις που όμως κατάφερε να ξεπεράσει.

Σήμερα όμως, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, ότι είμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας δημιουργημένης κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας και για πρώτη φορά η πολιτική του πλανήτη είναι υπόδουλη και καθορίζεται εξ ολοκλήρου από μια αυθαίρετη, παγκόσμιας εμβέλειας, εξωπολιτική εξουσία δυνάμεων του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας.

Όλες δε ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των πέντε Ηπείρων, ακόμη και αυτής της υπερδύναμης των ΗΠΑ, ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τις πολιτικές που χαράζει η εξωπολιτική εξουσία δια μέσω των μελών και στελεχών της που υπάρχουν σε όλες τις Κυβερνήσεις των κρατών και καθορίζονται από κλειστά συνέδρια που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προεξέχουσας της λέσχης Bilderberg.

Η λέσχη Bilderberg είναι μία ανεπίσημη, ετήσια, μυστική, αμαρτωλή, διατλαντική διάσκεψη που συνεδριάζει μια φορά τον χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα στην Ευρώπη και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Η.Π.Α ή τον Καναδά. Μετέχουν περί τα 120 με 140 άτομα και οι συμμετέχοντες είναι η παγκόσμια επίκαιρη ελίτ πολιτικών (μεταξύ άλλων όλοι οι Γενικοί Γραμματείς του ΝΑΤΟ), επιχειρηματιών (μεταξύ άλλων εκπρόσωποι εταιρειών πετρελαίου και παραγωγής όπλων), τραπεζιτών και δημοσιογράφων. Η συμμετοχή όλων των παραπάνω γίνεται με αυστηρά προσωπική πρόσκληση. Εκεί, καθορίζεται η παγκόσμια κοινωνικο-οικονομική πολιτική υπέρ των συμφερόντων των τοκογλυφικών και κερδοσκοπικών οργανισμών της διεθνούς αγοράς και εις βάρος των λαών του κόσμου με ταυτόχρονη ποδηγέτηση της Δημοκρατίας.

Γίνεται δηλαδή εξαγορά συνειδήσεων προς όφελος της παγκόσμιας εξωπολιτικής εξουσίας με αντάλλαγμα την προσωπική ανέλιξη των συμμετεχόντων και ταυτόχρονα την μελλοντική εγκαθίδρυση της παγκόσμιας Κυβέρνησης που θα εφαρμόσει την παγκόσμια δικτατορία του κεφαλαίου. Εξαθλιώνοντας έτσι τους λαούς της γης και επαναφέροντας τις κοινωνίες στην ευημερία των πολύ ολίγων και την πενία των πολλών.

Οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να μιλήσουν σε ΜΜΕ ή σε ιδιώτες και αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε ό,τι έχει σχέση με τις συνεδριάσεις. Ακόμα, "αρνούνται" έστω και την συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Επίσης, απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους, αν είναι πολιτικοί.

Δηλαδή, συνωμοτούν πολλές φορές και εναντίον των συμφερόντων της πατρίδος τους μπρος στην πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της κάθε διασκέψεως της λέσχης.

Επίσης, κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται πρακτικά δεν σημειώνονται ονόματα και δεν δημοσιοποιείται απολύτως τίποτε.

Αποφασίζουν δηλαδή για το μέλλον του κόσμου χωρίς να μας ενημερώνουν.

Όλοι οι συμμετέχοντες πολιτικοί σ΄αυτές τις συνεδρίες αναρριχήθηκαν ακολούθως στα ύψιστα αξιώματα στις χώρες τους.

Τακτικά μέλη όλων αυτών των συνεδρίων κατά καιρούς οι «περίεργοι», Κίσσιγκερ, Κλίντον, Ντ΄ Εστέν, Πρόντι, Χόλμπρουκ, Πέρλ, Γούλφοβιτς, Ροκφέλερ. Επιπρόσθετα, ο «φίλος» και τακτικός συνομιλητής του κ. Παπανδρέου, Σόρος κ.α.

Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε κάποιες τακτικές Ελληνικές πολιτικές συμμετοχές της λέσχης Bilderberg και φρεσκάροντας την μνήμη μας να αναλογισθούμε ποια αξιώματα είχαν μετέπειτα στην Ελληνική πολιτική σκηνή και τι ακριβώς διαχειρίστηκαν από τις θέσεις τους επιβάλλοντας το αποτέλεσμα στον Ελληνικό λαό.

Γιώργος Παπανδρέου (4), Θεόδωρος Πάγκαλος (3), Άννα Διαμαντοπούλου (3), Γιώργος Αλογοσκούφης (3), Κώστας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θάνος Βερέμης, Ευθύμιος Χριστοδούλου, Γεράσιμος Αρσένης, Στέφανος Μάνος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος κ.α.

Από πλευράς επιχειρηματικού κόσμου αξιοπρόσεκτες οι παρουσίες των κ.κ. Γεώργιου Δαυίδ (Coca Cola ) και Λουκά Τσούκαλη (ΕΛΙΑΜΕΠ) που μετέχουν ανελλιπώς σε όλες τις συνεδριάσεις των τελευταίων χρόνων, Γιάννη Κωστόπουλου ( credit bank ) κ.α.
Επίσης, αξιοπρόσεκτη η συμμετοχή του μόνου 'Έλληνα δημοσιογράφου, Αλέξη Παπαχελά, σε συνεδριάσεις της Λέσχης το 2002 και το 2008.

Αυτές τις ημέρες ( 9-12 Ιουνίου ) στο ξενοδοχείο Suvretta house στο St. Moritz της Ελβετίας πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της λέσχης Bilderberg με την παρουσία από Ελληνικής πλευράς των μόνιμων πια Τσούκαλη και Δαυίδ, του κ. Χαρδουβέλη (Δ/ντής Οικονομικών και επικεφαλής έρευνας της Eurobank EFG ) και βεβαίως του Τσάρου της Οικονομίας μας, του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Είναι τυχαία η πρόσκληση της συμμετοχής του κ. Παπακωνσταντίνου ετούτη τη στιγμή στην λέσχη Bilderberg;

O κ. Παπακωνσταντίνου έχει ιερή υποχρέωση, που απορρέει από το Σύνταγμα της χώρας στην οποία είναι Υπουργός, να ενημερώσει την Βουλή των Ελλήνων και τον Ελληνικό λαό για όλες τις συνομιλίες που έγιναν στο παρόν συνέδριο και αφορούν την πατρίδα μας.
Εάν αυτό δεν γίνει, έχουν υποχρέωση τα άλλα κόμματα του κοινοβουλίου και κυρίως η Αξιωματική αντιπολίτευση να τον σύρει σε απολογία των συζητήσεων και αποφάσεων του συνεδρίου.
Η άρνηση της ενημέρωσης από τον κ. Παπακωνσταντίνου θα αποδεικνύει όλα τα παραπάνω που αναφέρω για την λέσχη Bilderberg και ο Υπουργός θα είναι ένας κοινός συνωμότης των συμφερόντων της πατρίδος μας. Θα είναι δε συνυπεύθυνα όλα τα κόμματα, εάν δεν απαιτήσουν την απολογία από τον Υπουργό, για όλα τα πεπραγμένα στο συνέδριο της λέσχης Bilderberg.

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, πως σήμερα είναι σε εξέλιξη μια παγκόσμιας εμβέλειας πειρατεία που την ακολουθούν πιστά όλοι οι συμμετέχοντες στις διεργασίες των συνεδρίων αυτής της λέσχης. Προσπαθούν να μας πείσουν πως η διεθνής κρίση είναι οικονομική και χρηματοπιστωτική, ενώ όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η κρίση είναι κοινωνικο-πολιτική και οι ίδιοι την προκαλούν σκόπιμα.
Η πλήρης κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του εργατικού δικαίου του κοινωνικού κράτους μέσω μιας μορφής αχαλίνωτου καπιταλισμού, ο πλήρης εξευτελισμός των θεσμών, η εξαφάνιση του πολιτισμού και της Ιστορίας των κρατών, η προβληματική παιδεία, η ανύπαρκτη πρόνοια, η υπέρ υποβαθμισμένη υγεία, είναι το σχέδιό τους. Σχέδιο που θα εγκαθιδρύσει την παγκόσμια Κυβέρνηση του τρόμου.

Στην Ελλάδα, ο Ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει πολύ καλά τους υπευθύνους της βίαιης κατακρεούργησης των κατακτημένων με την εργασία δικαιωμάτων τους και τους βιαστές της διατάραξης της ζωής τους με την ταυτόχρονη αφαίρεση οραμάτων από την νεολαία της πατρίδος μας.

Η ημέρα που όλοι αυτοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, καρτέλ της αγοράς και γενικά όλοι οι βολεμένοι από αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, θα απολογηθούν και θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό είναι πολύ κοντά.

Μέχρι τότε, μέλημα δικό μας μέσα από αγώνες είναι η προσπάθεια διάλυσης του σάπιου πολιτικού κατεστημένου της πατρίδος μας που επέφερε όλα τα παραπάνω και η δημιουργία νέων δεδομένων με βάση τις αρχές αξιών και δομών μιας σωστής και υγιούς δημοκρατίας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, αγώνας εναντίον του συστήματος και απαίτηση καινούργιου Συντάγματος από Συντακτική Εθνοσυνέλευση και όχι από την Βουλή, αλλά και Συνταγματικού δικαστηρίου εκλεγμένο από το λαό.
 • Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Οι ασφυκτικές πιέσεις των αγορών άρχισαν σήμερα ξανά…..Έχουμε τονίσει σε παλαιότερο κείμενο ότι δεν τις ενδιαφέρει η πορεία του Προγράμματος αλλά τα αποτελέσματα αυτού….Σε όσο μεγαλύτερη ύφεση οδηγείται η ελληνική οικονομία τόσο τα spread και τα ασφάλιστρα κινδύνου θα «πετάνε»….

Όσα εχέγγυα και να δώσει η Κυβέρνηση στους «ανεπίσημους» πιστωτές τη γνωστή Τρόικα που απαρτίζεται από κεφάλαια της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. οι πόρτες των Αγορών θα παραμένουν ερμητικά κλειστές….Το μόνο που κάνει η Κυβέρνηση είναι η αγορά χρόνου πριν το αναπόφευκτο-καθώς δε θα μας στηρίζουν αιωνίως- αλλά και πιθανώς η εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων ανθρώπων, αφού μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η πρόθεση της για το γενικότερο ξεπούλημα επί πινακίου φακής της Δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών πόρων…

Αυτή η κατάσταση προφανέστατα πλέον οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στο ίδιο σημείο από το οποίο επαγγέλθηκε ο κύριος Παπανδρέου ότι θα μας έσωζε….Η διαφορά είναι ότι πλέον τα περιθώρια στενεύουν και οι συνέπειες θα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερες από αυτές που ενδεχομένως θα επωμιζόμασταν αν κάναμε κάτι διαφορετικό….

Πέρυσι γράφαμε ότι η Κυβέρνηση έδρασε ως ένας οδηγός, που όταν η ομάδα του βρέθηκε μπροστά σε ένα βάλτο, υποσχέθηκε ότι αν τον ακολουθήσουμε θα μας έσωζε από το βάλτο….Αφού διάλεξε ένα μονόδρομο λοιπόν αγνοώντας όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές, σήμερα μας ξαναέφερε ακριβώς μπροστά στον ίδιο βάλτο…Ο δρόμος της όμως είχε αγκάθια και κοφτερές πέτρες που μας ταλαιπώρησαν και τώρα μας καθιστούν αδύναμους να διαβούμε το βάλτο….

Είναι πλέον πέρα από κάθε αμφιβολία προφανές ότι η δημιουργία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής είναι απλά η εναλλακτική της αποτυχίας του Μνημονίου…..Μια εναλλακτική που δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας όπως ακριβώς δεν είχε το πρώτο σχέδιο…..Είναι επίσης προφανές ότι εκατό «Ζάππεια» να δημιουργηθούν θα είναι τρύπες στο νερό….Γιατί πραγματεύονται την ίδια πολιτική με διαφορετικούς όρους…..Είναι επίσης προφανές ότι η συναίνεση σε λάθος δρόμους(ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗ.ΣΥ.) αλλά και η στείρα άρνηση της Αριστεράς δε λύνουν το πρόβλημα…..

Το νέο νομοσχέδιο πρέπει να εμποδιστεί πάση δυνάμει…Αυταπόδεικτα εκείνοι που ανέλαβαν τη «τιτάνια» προσπάθεια να κάνουν την ελληνική οικογένεια να αποφύγει τις δυσάρεστες συνέπειες μιας χρεοκοπίας-κατά τους ισχυρισμούς τους- την οδηγούν σε δυσμενέστερες συνέπειες από την ίδια την χρεοκοπία….

Αυτά που απαιτούνται είναι:

-Καταγγελία της δανειακής Σύμβασης μονομερώς αφού το πρόγραμμα-παρά το ότι τηρήθηκε σε μεγάλο ποσοστό-το ποσοστό των στόχων που πέτυχε ήταν αμελητέο….

-Διαπραγμάτευση του χρέους με όλους τους Πιστωτές σε όλο το εύρος του(τοκοχρεολύσια, χρόνοι αποπληρωμής, επαναγορά ομολόγων)

-Τακτοποίηση του «οίκου» μας ξεκινώντας από τους πραγματικούς ενόχους και όχι «να βρέχει επί δικαίων και αδίκων» με τις δικές μας δυνάμεις και όχι με επιτετραμμένους των δανειστών…. Αυτό θα χρειαστεί χρόνο που θα τον έχουμε αγοράσει από τη διαπραγμάτευση με τους Πιστωτές…..

-Κάλεσμα όλων των παραγωγικών δυνάμεων να βάλουν πραγματικά πλάτη στις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν….

-Επαναπατρισμός κεφαλαίων και εσωτερικός δανεισμός…Έκδοση ομολόγων για να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες….Αν το έλλειμμα μετατραπεί σε εσωτερικό χρέος και με την εξυγίανση αρχίζει να αποκλιμακώνεται υπάρχει μια πιθανότητα να αρχίσει να εξοφλείται και το χρέος... Με τη ταυτόχρονη μείωση των εισαγωγών και την αύξηση των εξαγωγών….

Η πρώτη αντίδραση του κόσμου από το νέο πακέτο σκληρής λιτότητας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής, ήταν, ασφαλώς, ένα ισχυρό σοκ.

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση των επιμέρους μέτρων που έχουν αποφασιστεί, προκαλεί απελπισία. Όχι τόσο από την πρωτοφανή ωμότητα των ρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, αφού, άλλωστε, οι Ελληνες είναι πλέον αρκετά …εξοικειωμένοι στην οικονομική αφαίμαξη που υφίστανται εδώ και ενάμιση χρόνο. Αλλά επειδή τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η χώρα θα παραμείνει στη μέγγενη του νέου Μνημονίου τουλάχιστον για 4,5 χρόνια ακόμα. Και το κυριότερο ότι, δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία θα κατεβαίνει ένα – ένα τα σκαλιά της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης, αφού είναι φανερό ότι κυβέρνηση και τρόϊκα ακολουθούν με αξιοσημείωτη συνέπεια το δρόμο της καθημερινής ολίσθησης σε όλο και πιο επώδυνες, ακραίες επιλογές.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση πια ότι ο λογαριασμός του Γ. Παπανδρέου δεν βγαίνει και ότι οι θυσίες των πολιτών πηγαίνουν χαμένες.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει ότι και τα νέα μέτρα θα αποτύχουν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα φαύλο – κύκλο μιας αδιέξοδης πολιτικής, που παγιώνεται και διευρύνεται συστηματικά, αφού τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη και τις αστοχίες του πρώτου πακέτου, απλώς επιδεινώνουν την κατάσταση της οικονομίας, βαθαίνουν την ύφεση στην αγορά και καταδικάζουν οριστικά την κοινωνία στη φτώχεια.

Η αποτυχημένη συνταγή σκληρής λιτότητας του αρχικού Μνημονίου συνεχίζεται τώρα με ένα νέο λογαριασμό, που, μέχρι στιγμής, υπερβαίνει τα 28 δις. ευρώ για την περίοδο 2011 – 2015 και τον οποίο, φυσικά, καλείται να πληρώσει οι Ελληνες φορολογούμενοι.

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμα και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και οι άνεργοι.

Μπορεί να αμφισβητούνταν στην αρχή όσοι έλεγαν ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει και ότι η πολιτική του Μνημονίου είναι αδιέξοδη. Τώρα, όμως, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και η εφαρμογή μιάς άλλης, ρεαλιστικής πολιτικής που προτείνει ο Α. Σαμαράς.

Δεν ξέρω τι λένε η τρόικα και ο Παπακωνσταντίνου, αλλά τα Εξάρχεια «τύπωσαν» νέο νόμισμα. Τη Λιρέτα Εξαρχείων!

«Υποστηρίζεται» από το Λαϊκό Ταμείο Εξαρχείων και στην επιφάνειά του φιγουράρουν προσωπικότητες της θρυλικής συνοικίας.

Και πώς δικαιολογείται η κυκλοφορία των Λιρετών; Ορίστε τι σημειώνουν οι αφίσες που κοσμούν τους τοίχους του αθηναϊκού κέντρου:

«Το 2001, μετά τη χρεοκοπία του κράτους, η πτώση της εμπιστοσύνης στο εθνικό νόμισμα και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας οδήγησαν σε μεγάλη πτώση την προσφορά χρήματος. Πολλές επαρχίες τύπωσαν δικά τους νομίσματα, τα οποία κυκλοφορούσαν παράλληλα με το πέσο. Υπολογίζεται ότι 15%-20% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε πλην του πέσο και άλλα (δευτερογενή) νομίσματα. Το 2011, και ενώ περιμένουμε την επίσημη δήλωση χρεοκοπίας, τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να τυπώσουν το δικό τους νόμισμα. Το νέο νόμισμα αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα και να βοηθήσει την ομαλή μετάβαση στον αντιπραγματισμό».

Καιρός είναι να δούμε και το … δολλάριο Εκάλης, το γιέν Γλυφάδας ή το γιουάν Δραπετσώνας.

Το Δημόσιο ενώ έδωσε τη βοήθεια στις τράπεζες δεν εισπράττει απ’ αυτές την «προμήθεια» που προέβλεπε ο νόμος 3723/2008, γνωστός ως «νόμος Αλογοσκούφη», όπως διαβάζω στην «Οικονομία» της «Ε» . Το θέμα αφορά τις προνομιούχες μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 3,715 δισ. ευρώ που απέκτησε το Δημόσιο με ανταλλαγή ομόλογα.

Ορισμένες τράπεζες ήδη από πέρυσι δεν πληρώνουν τη σταθερή απόδοση 10% που προβλεπόταν και η οποία μεταφράζεται συνολικά σε 371 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο λόγος; Οι τράπεζες ερμηνεύουν τη νομοθεσία επικαλούμενες διατάξεις άλλου νόμου (του 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών).

Αυτός πράγματι προβλέπει τη μη διανομή μερισμάτων όταν δεν επαρκούν τα κέρδη της χρονιάς και δεν υπάρχουν επαρκή αποθέματα κερδών προηγούμενων ετών.

Το θέμα πήρε διαστάσεις πριν από λίγες ημέρες λόγω της πρόθεσης της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να μην δώσει και αυτή τη σταθερή απόδοση στο ελληνικό Δημόσιο (είναι 35 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά έχουν δοθεί ήδη τα 14 εκατ. ευρώ), γιατί είχε ζημιές σε επίπεδο μητρικής στη χρήση του 2010.

Το υπόλοιπο (21 εκατ. ευρώ) μπορεί να μην είναι μεγάλο στην περίπτωση της Εθνικής, αλλά το θέμα έχει διάφορες προεκτάσεις και γι’ αυτό προκάλεσε πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο αναζητεί λύσεις.

Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς σχετικά για το εάν οι τράπεζες ορθώς επικαλούνται τις διατάξεις άλλου νόμου (του 2190 περί ανωνύμων εταιρειών), για να μην διανείμουν τη σταθερή απόδοση του νόμου 3723/2008, δήλωσε ότι δεν μπορεί να δοθεί εύκολη απάντηση γιατί το θέμα είναι πολύπλοκο. Προσέθεσε ότι σχετίζεται τόσο με την κερδοφορία των τραπεζών όσο και με την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχει σύγκρουση διατάξεων και δήλωσε ότι θα απευθύνει ερώτημα τόσο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Δημοσιογράφοι από την «Ε» που επικοινώνησαν με την Αγροτική Τράπεζα, και η οποία εμφανίζει ζημιές τα έτη 2009 και 2010, για να ρωτήσουν εάν πλήρωσε τη σταθερή απόδοση, αφού το Δημόσιο κατέχει μετοχές της τράπεζας, αξίας 675 εκατ. ευρώ, πηραν την εξής απάντηση από στέλεχος της τράπεζας «εμείς δεν πληρώνουμε λόγω ζημιών.Ούτε το 2009 πληρώσαμε, αλλά ….δεν το φωνάζουμε κιόλας» .

Η Αγροτική έχει κάνει ήδη χρήση των διατάξεων του 2190 και το 2009 δεν πλήρωσε σταθερή απόδοση 10% ή 67,5 εκατ. ευρώ. Το ίδιο προτίθεται να κάνει και εφέτος, σύμφωνα με στελέχη της τράπεζας.

Οι υπόλοιπες τράπεζες παρακολουθούν στενά όσα διαδραματίζονται. Η Τράπεζα Πειραιώς έσπευσε να δηλώσει ότι θα υιοθετήσει τη συνταγή της μη πληρωμής σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου, γιατί έχει ζημιές σε επίπεδο μητρικής.

Αλλες πάλι, όπως η Eurobank και η Alpha Bank, θεωρούν ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν επιδέχεται ερμηνείες είτε υπάρχουν τα κέρδη σε επίπεδο μητρικής είτε όχι.

Το τι θα πράξει τελικά η Εθνική Τράπεζα παραμένει άγνωστο.Η διοίκηση της Εθνικής αποφάσισε να προτείνει τη MH διανομή μερίσματος και στις προνομιούχες μετοχές.

Άρα προτείνει να μην διανείμει τη σταθερή απόδοση προς το Δημόσιο. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει σίγουρα στη γενική συνέλευση, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 23 Ιουνίου 2011.

To έχω γράψει από την αρχή της κρίσης στη χώρα μας. Υπάρχει σοβαρή στρεβλότητα στον τρόπο που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των τραπεζιτών την ελληνική οικονομία. Ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και ….. κοινωνικοποιούν τις ζημιές !!

Πηγή


Για το ελληνικό χρέος μόνο μια λύση υπάρχει -αν πιστέψουμε μια μερίδα Γερμανών οικονομολόγων: το «κούρεμα». Δεν είναι λίγοι οι εδικοί που εκτιμούν ότι η νέα βοήθεια δίνει απλά αναβολή στην αναπόφευκτη αναδιάρθρωση.

Εδώ και καιρό γερμανοί οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο. «Ακόμα και μια μεγαλύτερη διάρκεια των ομολόγων δεν είναι σε θέση να αποτρέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας», λέει επί παραδείγματι ο επικεφαλής του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου Ifo Χανς-Βέρνετ Ζιν.

Πεπεισμένος για την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης είναι ο οικονομολόγος και καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στην Ανώτερη Σχολή της πόλης Βορμς, Μαξ Ότε:

«Το κούρεμα του χρέους είναι μόνο η αρχή. Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει μόνη της από την κρίση. Το χρέος παραμένει τεράστιο, παρά τις γενναίες περικοπές και την πώληση δημόσιας περιουσίας. Στο τέλος όμως η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη. Και σε αυτό δεν φταίει η ΕΚΤ, η οποία απλά ήθελε να βοηθήσει. Ευθύνη έχουν οι ιδιώτες πιστωτές, που έχασαν όσα επένδυσαν στην Ελλάδα. Και θα πρέπει να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους».

Το ζητούμενο είναι το πότε και όχι το αν

Για τον οικονομολόγο Λαρς Φελντ μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη. «Το ζητούμενο είναι το πότε και όχι το αν», λέει χαρακτηριστικά. Είναι σίγουρος ότι ακόμα και η νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι σε θέση να γλιτώσει τη χώρα μας από την αναδιάρθρωση. «Το πολύ πολύ να αποφευχθεί μια "σκληρή" αναδιάρθρωση», υποστηρίζει.

Η ΕΚΤ θα πληρώσει τα σπασμένα

Κατά την άποψη του Γερμανού Οικονομολόγου Μαξ Ότε σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θα είναι μόνο η ΕΚΤ εκείνη που θα επωμιστεί μεγάλο βάρος, αλλά και η Γερμανία:

«Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η οικονομική ζημιά που θα έχει η ΕΚΤ λόγω της αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα θα έχει επίδραση και στον γερμανικό προϋπολογισμό. Διότι η Γερμανία συμμετέχει με περίπου 27% στις ζημιές. Όπως ακριβώς και στα κέρδη. Πρόκειται για ποσά που οι προϋπολογισμοί των επομένων ετών θα βρουν μπροστά τους. Μιλάμε για αρκετά δισεκατομμύρια»,

λέει ο γερμανός οικονομολόγος.


Η κυβέρνηση καταθέτοντας αυτό το Πρόγραμμα, και εφόσον περάσει από τη Βουλή, θα έχει καταφέρει να εγκριθεί υπό προϋποθέσεις ένα νέο δάνειο περίπου 100 δισ. ευρώ ώστε να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα και γυρίσει στη δραχμή. Εναντι αυτού του ποσού, αλλά και των άλλων 110 δισ. ευρώ που πήραμε πέρυσι, θα παραδώσει ολόκληρη τη χώρα στους δανειστές της.

Για να μην μπερδευόμαστε, λοιπόν, τα πράγματα στο κεφάλι της κυρίας Μέρκελ και όλων των υπόλοιπων πιστωτών μας είναι πλέον απλά και ξεκάθαρα. Η Ελλάδα πρέπει για λόγους κυρίως οικονομικής αλλά και πολιτικής συγκυρίας να μη φύγει από το ευρώ.

Επειδή, λοιπόν, υποχρεωτικά θα... μας δώσουν κι άλλα λεφτά, θα μας πάρουν ό,τι υπάρχει στη χώρα όσο πιο φθηνά γίνεται. Γιατί φυσικά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι μια τεράστια απάτη όσον αφορά στο θέμα της αύξησης των εσόδων και ένα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ναι, θα μαζευτούν χρήματα από τα χαράτσια σε όλους τους πολίτες.

Ταυτοχρόνως, όμως, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προκύψουν τα νούμερα που έχουν υπολογιστεί, αφού η χώρα θα βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην ύφεση. Και πέρυσι έλεγε ότι η ύφεση θα είναι στο 2% του ΑΕΠ και έκλεισε κοντά στο 5%.

Αφού, λοιπόν, δεν θα βγει το Πρόγραμμα, λένε οι δανειστές, ας πάρουμε ό,τι μπορούμε τζάμπα. Οπως έγινε με τον ΟΤΕ που -νομότυπα βέβαια- πουλήθηκε και το υπόλοιπο στους Γερμανούς μόλις 400 εκατ. ευρώ, ενώ αν το πούλαγαν πριν από λίγους μήνες το Δημόσιο θα εισέπραττε τα τριπλάσια.

Το «Πρόγραμμα Αποκρατικοποίησης» που παρουσίασε προχθές ο κ. Παπακωνσταντίνου, με τον τρόπο που περιγράφεται, στην έκταση αυτή αλλά και στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται να ολοκληρωθεί, δεν έχει προηγούμενο. Νομίζω ότι το ΔΝΤ δεν έχει τολμήσει να επιβάλει τέτοιο σχέδιο ποτέ στην ιστορία του, ούτε σε αφρικανική χώρα.

Δεν μιλάμε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας και άλλα τέτοια βαρύγδουπα που βεβαίως έχουν χαθεί από καιρό, αλλά για ένα σχέδιο το οποίο απλώς επιβεβαιώνει την κοινή παραδοχή. Επειδή δεν μας πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουμε, απλώς βουτάνε ό,τι μπορούν.

Σαφώς και πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις και γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά εδώ μιλάμε για ξεδιάντροπη εκποίηση δίχως καν ταμειακό νόημα για τη χώρα. Ένας πολιτικός που σέβεται λίγο τον εαυτό του και έχει διαβάσει τα βασικά της Ιστορίας αυτής της χώρας δεν υπογράφει ποτέ αυτό το Πρόγραμμα. Απλώς παραιτείται.

Τα ξένα media καλούν τους Έλληνες (πολιτικούς) να …τελειώνουν με την περίπτωσή τους.

Ας με συγχωρήσουν κάποιοι αν πιστέψουν ότι ανακατεύω τα Θεία με την οικονομία, και να είναι βέβαιοι ότι η πρόθεσή μου δεν είναι αυτή. Στο κεφάλαιο Γ’ (πως πρέπει να βλέπουμε σήμερα τα σημεία των καιρών) του Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσιανίνωφ, υπάρχει ένα εξαιρετικό σημείωμα, αναφορικά με το «γρηγορείτε και προσεύχεσθε». Τόσο επίκαιρο για την κατάστασή μας, που δεν έχω παρά να σας το παραθέσω:

Ο Κύριος μας έχει προαναγγείλει την θλίψη, που θα προηγηθεί της Δευτέρας Παρουσίας. Και έδωκε εντολή στους μαθητές Του να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Και να προσεύχονται. Τους είπε: «Βλέπετε. Αγρυπνείτε. Προσεύχεσθε. Ουκ οίδατε γαρ πότε ο καιρός εστίν». Η προσευχή χρειάζεται πάντοτε. Και είναι πάντοτε στον άνθρωπο ωφέλιμη. Γιατί αυτή τον κρατεί σε κοινωνία με τον Θεό και υπό την σκέπη Του. Αυτή τον φυλάει από τη φιλαυτία και την αυτοπεποίθηση και από το παραστράτημα της ματαιοδοξίας και της υπερηφάνειας. Σε περίοδο θλίψης και κινδύνων, ορατών και αοράτων, η προσευχή χρειάζεται ακόμη πιο πολύ. Γιατί είναι η έκφραση της απάρνησης της αυτοπεποίθησης και έκφραση της ελπίδας στο Θεό. Γιατί εφέλκει σε μας την θεία βοήθεια. Και ο παντοδύναμος Θεός έρχεται συνεργός μας. Και με ενέργειές Του θαυμαστές μας βγάζει από τις δύσκολες περιστάσεις, που βρισκόμαστε”.

Κι εκεί που έλεγα πόσο επίκαιρος είναι σήμερα ο Άγιος Ιγνάτιος, διάβασα στον Economist, στην στήλη Charlemagne μία ανάλυση για την ελληνική κρίση. Περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση, καταλήγοντας ότι ενδεχομένως αυτή να είναι τελικά μια ευκαιρία για τη χώρα, εφόσον όμως «επιδείξει εντυπωσιακό ζήλο προς την απελευθέρωση των αγορών». Κυρίως, όμως θέτει θέμα επάρκειας της πολιτικής ηγεσίας στην πορεία της.

«Τι πήγε λάθος;» διερωτάται το έγκυρο περιοδικό, μην αποφεύγοντας να στηλιτεύσει: ο Έλληνας πρωθυπουργός «για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο αναγκάζεται να ικετεύσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για έκτακτα δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ».

«Οι ευθύνες μοιράζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στους δανειστές της», σημειώνει το δημοσίευμα, και προσθέτει ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες, αν και εκτιμά πως «στο τέλος θα συμφωνηθεί η νέα βοήθεια». Και μετά; «Η Ελλάδα χρειάζεται δεκαετίες υψηλής ανάπτυξης, σφιχτού προϋπολογισμού και χαμηλών επιτοκίων» για να αποπληρώσει τα χρέη της, αναφέρει ο Economist, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία από τις πιο περιορισμένες και σκληρωτικές οικονομίες. Και κάπου εκεί βρίσκεται και το κερασάκι:

«Οι Έλληνες που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις βλέπουν στην κρίση μία ευκαιρία για τη χώρα τους. Διακριτικά, επιδοκιμάζουν τους ξένους που εντείνουν τις πιέσεις στους πολιτικούς», γράφει, και πηγαίνει και λίγο παρακάτω, αναφέροντας πως στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν σαρωτικές αλλαγές για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και των κατεστημένων που απαιτούν «αποφασιστική ηγεσία». Εδώ είναι και το «ζουμί». Υπάρχει αποφασιστική ηγεσία; Ο Economist απαντά μόνος του:

«Ακόμη και ορισμένοι υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου υποστηρίζουν πως δεν έχει την απαιτούμενη τόλμη», σημειώνει το περιοδικό και συμπληρώνει πως αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες εκτιμούν ότι «ο κ. Σαμαράς είναι ανεύθυνος στην κριτική του για τις μεταρρυθμίσεις».

Κι αν τα παλικάρια μας δεν πήραν το μήνυμα, όλως τυχαίως την ίδια ημέρα, οι Financial Times φιλοξενούσαν ένα άρθρο του ελληνικής καταγωγής επικεφαλής οικονομολόγου της Banque Saudi Fransi κ. Σφακιανάκη που σημείωνε ότι η κρίση της οικονομίας στην Ελλάδα είναι συνέπεια μιας ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που θα χρειαστεί παραπάνω από μια αναδιάρθρωση για να διορθωθεί.

Το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με διαπλεκόμενα συμφέροντα, κλεπτοκρατία και δωροδοκία. Από τις ημέρες του Ανδρέα Παπανδρέου, οικονομολόγου και πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, η πολιτική μας περιπλέκεται γύρω από την επέκταση του δημοσίου τομέα, το πατρονάρισμα και τον δανεισμό. Ενώ όμως απέτυχε ως οικονομολόγος, ως πολιτικός ο πατέρας Παπανδρέου επέτυχε τη μετατροπή του κινήματός του στον πιο ανταγωνιστικό πολιτικό παίχτη, με την άνευ όρων υποστήριξη των εργατικών συνδικάτων σε αντάλλαγμα για ρουσφέτια.
Ως εκ τούτου, ήταν σχεδόν αδύνατον να ανατραπεί το ελληνικό σύστημα λαϊκιστικής υποστήριξης και διορισμών. Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τριπλασιάστηκε από 28% το 1980 σε 89% το 1990. Οι συντηρητικοί εφάρμοσαν τις ίδιες πολιτικές που είναι αφιερωμένες στα διαπλεκόμενα συμφέροντα και στη διαφθορά, οπότε σήμερα υποφέρουν και αυτοί από την ιστορία τους, ιστορία κουκουλώματος ελλειμμάτων και διαιώνισης της κουλτούρας των «κολλητών» και της κακοδιαχείρισης.


Το αποτέλεσμα είναι έλλειψη αρχηγών με ακεραιότητα και ειδίκευση. Η ευρύτερη αριστερά, οι κομμουνιστές και η ακραία δεξιά είναι διανοητικά χρεοκοπημένοι. Οι προοπτικές της Ελλάδας να αναδυθεί από την κρίση με τη σημερινή πολιτική ελίτ είναι περιορισμένες, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για νέα πολιτική συναίνεση. Εν τω μεταξύ, τα μίντια, παραδοσιακά διαπλεκόμενα με τους πολιτικούς, δεν μπορούν να θέσουν αυτήν την ελίτ προ των ευθυνών της. Αυτή η έλλειψη ηγεσίας εξηγεί σε έναν βαθμό τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι τα χρέη που έχουν μαζέψει οι Έλληνες δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ στο ακέραιο. Για να γίνει κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύσσεται 12% τον χρόνο σε πραγματικούς όρους, επί 30 χρόνια. Και καταλήγει:
Η Ελλάδα χαράμισε δύο χρόνια. Μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει μια τραπεζική κρίση, καθώς η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στις τράπεζες φθίνει, ενώ η ανεργία θα κινηθεί πάνω από το 20% φέτος. Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη σταδιακά θα χάσει την υπομονή της. Όταν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες απομακρυνθούν από το πρόβλημα και η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία κινδυνεύουν λιγότερο από την κρίση, οι Νεοέλληνες μπορεί κάλλιστα να αφεθούν στην τραγωδία τους.
Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσει μια οικονομική αναγέννηση, στην οποία οι Έλληνες θα πρέπει να επανεφεύρουν και να πειθαρχήσουν εαυτούς. Και αυτό πρέπει να αρχίσει με αλλαγή γενεάς - ηθικά, δεοντολογικά και πολιτικά.

Και δεύτερο άρθρο που θέτει θέμα επάρκειας της πολιτικής ηγεσίας σε κορυφαίο οικονομικό media; Τυχαίο, δεν νομίζω...

Μάλλον τα ξένα κέντρα προσπαθούν να πείσουν τους ηγέτες μας να προσαρμοσθούν, να συναινέσουν και να σταματήσουν τις πρακτικές δεκαετιών, αλλιώς θα τελειώνουν μαζί τους. «Γρηγορείτε», που έλεγαν και οι Άγιοι. Μόνο που το «προσεύχεσθε» το αφήνουν για μας τους υπόλοιπους που θα πληρώσουμε και το λογαριασμό…


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"Ως λαός ζούμε μέρες εθνικής μελαγχο­λίας, κι αν προσθέσει κανείς την κλίση μας προς τη δραματοποίηση, η κατά­σταση λαμβάνει διαστάσεις σοβαρές. Αν, δε, συνυπολογίσουμε ισορροπητικά την άλλη κλίση μας – προς την αστειότητα –, τα πράγματα οδηγούν σε αδιέξοδο…

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με εμάς τους Έλληνες;

Συνωμοτεί το σύμπαν εναντίον μας;

Είμαστε πραγματικά ανάδελφο έθνος;

Έχου­με κάκιστους πολιτικούς;

Είναι ουρανοκατέβατοι αυτοί οι πολιτικοί;

Δεν έχουν διαμορφωθεί μέσα στη δική μας κοινωνία, δεν εμφορούνται από τα ευ­γενή χούγια μας;

Δεν ασκεί η κοινωνία ασφυκτική πίεση να είναι έτσι όπως είναι;

Οι τοπικές κοινωνίες δεν είναι αυτές που βλέπουν τον βουλευτή - πολι­τικό ως όργανο αποκλειστικά των τοπικών και όχι των εθνικών συμφερόντων;

Η κοινωνία δεν είναι αυτή, που στο σύνολό της ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ διαχρονι­κά με την ανικανότητα των δημοσίων υπαλλήλων, τη μνημειώδη αναποτελεσματικότητα κάθε δημό­σιου φορέα, την έντονη διαφθορά των δημοσίων υπηρεσιών (νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες και πάει λέγοντας…), τη λαβυρινθώδη γραφειο­κρατία;

Η κοινωνία δεν είναι αυτή η οποία εξανίσταται μονίμως με τη… μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την υπερπληθώρα τους;

Αυ­τής της κοινωνίας, από την άλλη, δεν υπήρξε το μέγιστο ιδανικό να κατακτήσει μια θέση στο Δη­μόσιο;

Το Δημόσιο σε αυτή την κοινωνία δεν έλα­βε διαστάσεις σχεδόν μυθικές, διότι εκπληρώνει τις επιθυμίες κάθε ελληνικής οικογένειας;...

Η κοινωνία, πάλι, δεν είναι εκείνη που ταύτισε την τεμπελιά και την ανικανότητα με τους δημοσίους υπαλλήλους;

Υπάρχει έστω κι ένας πολίτης σε αυ­τή τη χώρα που να μην έχει να διηγηθεί μιαν ιστο­ρία θυμού, αγανάκτησης και ταπείνωσης σε σχέ­ση με τη συνδιαλλαγή του με το Δημόσιο;

Υπάρ­χει Έλληνας πολίτης του οποίου να μην έχει θιγεί άμεσα η αξιοπρέπεια, το συμφέρον, η ίδια του η υπόσταση από το Δημόσιο;

Σε αυτό τον τόπο κα­νείς δεν είδε ποτέ προσλήψεις από το παράθυρο, την ταράτσα, το ισόγειο, διά ξηράς, θαλάσσης και αέρος;

Δεν ήταν ένα από τα πάγια διαχρονικά αιτή­ματα της ελληνικής κοινωνίας (ή εγώ ζω σε άλλον πλανήτη…) ο έλεγχος, επί τέλους, του Δημοσίου, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και η δικαί­ωση όλων εκείνων των ανώνυμων και ταπεινωμέ­νων από το σύστημα υπαλλήλων που εργάζονται και σηκώνουν αγόγγυστα το βάρος των υπηρεσι­ών στις πλάτες τους, για να διορίζονται φούμαρα όλων των πολιτικών αποχρώσεων, που τους πλη­ρώνει ο ελληνικός λαός – για να κάνουν σήμερα σαμποτάζ και λευκή απεργία εμποδίζοντας για πα­ράδειγμα να εισπραχτούν οι φόροι, έτσι ώστε να πετύχουν το μέγα εθνικό ανδραγάθημα: να χρεο­κοπήσει η χώρα.

Γιατί να γίνει παύση πληρωμών στη χώρα και να μην γίνει παύση αυτών των ανίκανων και καθ’ όλα απαράδεκτων υπαλλήλων που αποτελούν καρκί­νωμα στα σωθικά της χώρας;

Η πατρίδα αντέχει, γιατί πάντα ανάμεσα στους αλήτες γιατρούς που παίρνουν φακελάκια και εμπορεύονται ανενδοίαστα τη δημόσια υγεία, υπάρχουν και μια σειρά ιατρών που με τρεις κι εξήντα τιμούν το επάγγελμά τους, τον εαυτό τους και την πατρίδα.

Κάποτε πρέπει να τους τιμήσου­με, όπως και όλους εκείνους τους απίθανους ανώ­νυμους υπαλλήλους, που σιωπηρά σηκώνουν όλο το βάρος των υποθέσεων κάθε μέρα προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και να μπα­λώσουν ό,τι περνά από το χέρι τους.

Όλους αυτούς οφείλουμε να τους τιμήσουμε κάποτε. Και θα κα­ταφέρουμε να τους τιμήσουμε και να τους ευχα­ριστήσουμε γιατί έκαναν το καθήκον τους μέσα στην απαξίωση και τη συναδελφική κατακραυγή των έξυπνων κομματόσκυλων και των εγκληματι­κών κομματικών συνδικαλισταράδων - γιατί ήταν αυτοί που χαλούσαν την πιάτσα. Αυτών των συνδι­καλιστών που κρατάνε μια ζωή δέσμιο των προσω­πικών τους συμφερόντων το Δημόσιο συμφέρον με τις ευλογίες και όλες τις απαιτούμενες διευκο­λύνσεις των κομματικών επιτελείων ΟΛΩΝ των πο­λιτικών παρατάξεων.

Τώρα, λοιπόν, άρχισαν μαζί με τα σάλια των πα­τριωτικών λόγων να εκτοξεύονται λαϊκίστικα πυ­ροτεχνήματα, ότι ξεπουλιέται η χώρα, δεν έχου­με εθνική αξιοπρέπεια… λόγια, λόγια, λόγια ενός ξεπερασμένου και αλήτικου πολιτικού συστήμα­τος…

Η Ελλάδα πνίγεται στα λόγια της.

 • Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Οδηγούν, λοιπόν, την Ελλάδα σε νέο Μνημόνιο, μιας και το πρώτο δεν έφερε αποτελέσματα, επειδή -όπως ισχυρίζονται οι δανειστές της- δεν το εφάρμοσαν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί. Είναι μία πολύ βαριά κατηγορία εναντίον του κ. Παπανδρέου και της αφρόκρεμας των υπουργών του, η οποία υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ήταν και «παράσημο».

Βέβαια, στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να ομιλούμε για άρνηση εκ μέρους του κ. Παπανδρέου εφαρμογής της συμφωνίας που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση… Μας έχει συνηθίσει να αποδέχεται όσα απαιτούν οι ξένοι και ένα παράδειγμα για εμάς είναι η περίπτωση του φιλοτουρκικού και ρατσιστικού σχεδίου Ανάν.

Η Ελλάδα περνά μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία το διακύβευμα είναι τεράστιο. «Παίζεται» ακόμα και η εθνική της κυριαρχία

εάν αποδεχθεί τους «επιτρόπους» ή εάν δεν απορρίψει μία πρόταση που αφορά την Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και η οποία αγγίζει ακριβώς αυτό το ευαίσθητο ζήτημα: την εθνική κυριαρχία. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες υπόγειων, προς το παρόν, αλληλοκατηγοριών μεταξύ των δανειστών και των υπουργών που ανέλαβαν να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο αποδεδειγμένα κτύπησε τους φτωχούς και προστάτευσε τους πλούσιους.

Οι πληροφορίες για καβγάδες του κ. Παπακωνσταντίνου και μερικών συναδέλφων του με τους επικεφαλής της Τρόικα δεν είναι «μυστικό» στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Οι καβγάδες αφορούσαν την υλοποίηση των προνοιών του Μνημονίου βασικά αφορούσαν τον σεβασμό στα όσα επιβεβαιώθηκαν με τις υπογραφές των Ελλήνων αρμοδίων: του κ. Παπακωνσταντίνου εκ μέρους της κυβέρνησης και του κ. Προβόπουλου, εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι δανειστές καταγγέλλουν -όχι ακόμα μεγαλοφώνως- ότι η μη εφαρμογή του Μνημονίου και η αποτυχία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας έφερε την Ελλάδα σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν τον Μάιο του 2010 όταν προσέφυγε στο Ταμείο.

Ολο και περισσότερο ακούγεται ότι το βασικό στοιχείο της απώλειας μίας ολόκληρης χρονιάς οφείλεται στην ανικανότητα των κυβερνώντων. Σοβαροί οικονομολόγοι, που πέρασαν χρόνια από το Ταμείο, όπως ο κ. Θάνος Κατσάμπας, υποστηρίζουν ότι δεν είναι τόσο το πολιτικό κόστος που είναι απαγορευτικό για τη λήψη δραματικών αποφάσεων, όσο η ανικανότητα των αρμοδίων.

Στην περίπτωση που ισχύουν τα παραπάνω και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω, τότε είμαστε μάρτυρες ενός ακόμα εγκλήματος εναντίον της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο ότι έχασαν 6 μήνες από την εκλογή τους τον Οκτώβριο του 2009 αναζητώντας δικαιολογίες για να παραδώσουν την Ελλάδα στη μέγγενη του ΔΝΤ. Αλλά έχασαν άλλους 12, όταν από ανικανότητα και μόνο δεν υλοποίησαν τις υποσχέσεις που έδωσαν στο Ταμείο και την Ε.Ε.

Ο κ. Παπανδρέου δείχνει αποφασισμένος να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία άλλωστε αυτό φέρεται να είπε στην τελευταία σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου. Είναι δικαίωμά του, διότι τον εξέλεξε ο λαός άσχετα εάν στην περίπτωση που διεξάγονταν σήμερα εκλογές, δεν θα έπαιρνε ούτε το 15% των ψήφων. Είναι επιβεβαιωμένο ότι η παρουσία του ούτε τη χώρα βοηθά, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Εχασε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων αλλά και των δανειστών της Ελλάδας. Η παραμονή του στην εξουσία μόνο ζημιά προκαλεί και ίσως πρέπει να ακούσει τους ξένους φίλους του και να παραδώσει την εξουσία, όπως είχε κάνει τον Ιανουάριο κάτω από αφόρητους εκβιασμούς ο αείμνηστος πατέρας του…

Πηγή: Εφ. "Φιλελεύθερος"Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.

Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος.

Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.

Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.

Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση ... Γιατί να σε αγγίξω;

Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;

Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;


Friedrich von Schiller (1759 - 1805).