Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Ιουν 2011


Να ξεσηκωθεί ο Λαός για να διαφυλάξει την Εθνική Κυριαρχία

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση εξέφρασε προχθές το βράδυ, σε ομιλία του στην Καβάλα ο διαπρεπής Συνταγματολόγος –και μέλος της διοικούσας επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών- Γιώργος Κασιμάτης!

"Χώρα υπό κατοχή, Δημοψήφισμα δεν κάνει"» είπε με νόημα ο κ. Κασιμάτης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι τα ερωτήματα στο δημοψήφισμα θα τεθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εκβιάσουν τη θετική ψήφο των Ελλήνων, σπέρνοντας πανικο

Μιλώντας στην σχεδόν γεμάτη αίθουσα του κινηματογράφου «Όσκαρ», στην Καβάλα, ως προσκεκλημένος της Οργάνωσης «Σπίθα» Καβάλας και Νέας Περάμου, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρθηκε διεξοδικά στους «παράνομους κατά το ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο» όρους των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με τις χώρες της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κάλεσε τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί για να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντά του.

Ο κ. Κασιμάτης έκανε την ανησυχητική πρόβλεψη ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον ελληνικό λαό, καθώς η ανεργία θα καλπάζει με πρωτόγνωρους ρυθμούς και η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα βαθαίνει περισσότερο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, ενώ έκανε λόγο και για επιδιωκόμενα από ξένα κέντρα σχέδια αυτονόμησης (σε πρώτη φάση) της Θράκης!


«Πρωτιά ντροπής!»

Στη διάρκεια της ωριαίας ομιλίας του, ο Έλληνας πανεπιστημιακός ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα δέθηκε χειροπόδαρα με το περιβόητο Μνημόνιο και τις Δανειακές Συμβάσεις που αναπόσπαστα το συνοδεύουν και χαρακτήρισε «παγκόσμια πρωτιά ντροπής» την «αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτηση της Ελλάδας από την εθνική της κυριαρχία και από κάθε άλλο δικαίωμα και ένστασή της προκαταβολικά, χάριν των δανειστών». «Από την εθνική κυριαρχία δεν παραιτείσαι ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο!..

Κανένα άλλο κράτος δεν έχει υπογράψει ποτέ στην ιστορία τέτοια ανισοβαρή σύμβαση υπέρ του δανειστή του» τόνισε ο κ. Κασιμάτης, χαρακτηρίζοντας τις υπογραφείσες Δανειακές Συμβάσεις «λεόντειες» και ως εκ τούτου (βάσει του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς δικαίου) ανυπόστατες και άκυρες. Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη, με την αποφυγή επικύρωσης του Μνημονίου στη Βουλή από πλειοψηφία 180 βουλευτών, έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και σημειώνεται ανωμαλία στο Δημοκρατικό Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα της χώρας.

Επισήμανε δε τις βαρύτατες ευθύνες όλων των κομμάτων και των βουλευτών της σημερινής Βουλής:

«Κανένα κόμμα, από τη μια άκρη της Βουλής μέχρι την άλλη, δεν εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό, γιατί αδιαφόρησαν οι πάντες, δεν ζήτησαν καν να διαβάσουν τι λένε οι Δανειακές Συμβάσεις -όπως όφειλαν!- και δεν ενδιαφέρθηκαν για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού!..».


«Πραξικοπηματικά!»

«Η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με ένα σύνολο ανυπόστατων και άκυρων συμβάσεων (το Μνημόνιο και τις Δανειακές Συμβάσεις), που είναι παράνομες, γιατί δεν έχουν επικυρωθεί νομίμως από το αρμόδιο όργανο –τη Βουλή.

Η κυβέρνηση ασκεί σήμερα την εξουσία παράνομα και πραξικοπηματικά

Δεν είναι μόνο η οικονομική δέσμευση που έχει επιβληθεί με το Μνημόνιο.

Είναι κυρίως η πολιτική δέσμευση της χώρας, η επιβολή ξένης εξουσίας στην εξωτερική πολιτική μας!» τόνισε σε άλλο σημείο της διαφωτιστικής ομιλίας του ο Γ. Κασιμάτης.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν «μάσησε τα λόγια του» ούτε για τις ευθύνες που βαρύνουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσον αφορά στη στάση του έναντι του Μνημονίου:

«Ο πρόεδρος μπορεί να μην έχει πλέον πολλές συνταγματικές αρμοδιότητες, όμως έχει ευθύνη από τότε που πληροφορήθηκε τα περί παραίτησης από την εθνική μας κυριαρχία και διαπίστωσε την παραβίαση του Πολιτεύματος, λόγω μη κύρωσης των συμβάσεων από 180 βουλευτές.

Εκεί είναι η ιστορική ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας, που όφειλε να παρέμβει και -σε περίπτωση που δεν εισακουγόταν- να ακολουθήσει το δρόμο της παραίτησης!

Υπάρχει κι αυτός ο δρόμος! Με την παραίτηση του προέδρου θα ταρακουνιόταν το Σύμπαν!.


«Φαύλα τα κόμματα!»

Ο Γ. Κασιμάτης χαρακτήρισε τα ελληνικά κόμματα «φαύλα», καθώς δεν διαθέτουν εσωτερική δημοκρατία και στηρίζονται αποκλειστικά στον αρχηγό τους και δυο – τρεις εμπίστους του, που ασκούν πολιτική.

«Το κόμμα είναι ο μεγάλος θεσμός της Δημοκρατίας, αλλά πρέπει να εξυγιανθεί! Η κομματική πειθαρχία είναι νόμιμη, όταν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Η κομματική πειθαρχία γίνεται συνενοχή (για τους βουλευτές), όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα –όπως σήμερα υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά στη γενεσιουργό αιτία της κρίσης, που οδηγεί τη χώρα μας στο χείλος της πτώχευσης, ο ομιλητής την απέδωσε στο νέο σύστημα του Μεγάλου Κεφαλαίου, που έχει οργανωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από τη δεκαετία του 1970 και μετά, και επιβάλλει την ισχύ του στις ιδιωτικές και τις εθνικές οικονομίες –και, πλέον, στα ίδια τα μικρότερα κράτη- μέσω των πολυεθνικών εταιριών και των μεγάλων τραπεζών που δραστηριοποιούνται ασύδοτα διεθνώς.


«Παρήγορη εξέγερση»

Για το δέον γενέσθαι –και κατόπιν σειράς ερωτήσεων που υποβλήθηκαν από τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση- ο Γ. Κασιμάτης εξέφρασε την άποψη πως είναι παρήγορη η εξέγερση του ελληνικού λαού, με τους «Αγανακτισμένους» στις πλατείες, με τις Οργανώσεις της «Σπίθας» και της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών κι άλλες εκδηλώσεις.

«Είναι φαινόμενα αντίστασης, στηρίζονται στο άρθρο 120 του Συντάγματος, που ζητεί από τον ελληνικό λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όταν η πολιτική ηγεσία σφετερίζεται την εξουσία…

Η κινητοποίηση έχει στόχο να ασκηθεί πίεση στο πολιτικό σύστημα, να κυριαρχήσει η νέα πολιτική σκέψη –όπως παλιά, που είχε έλθει στην εξουσία ο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά από την πτώχευση του 1897 και διεργασίες περίπου 10 χρόνων…

Και τώρα, θα υπάρξει μια δύσκολη μεταβατική περίοδος, προκειμένου να γεννηθεί κάτι νέο.

Αναμένουμε μια νέα ηγεσία για τη χώρα, που θα καταγγείλει το Μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθεί με τους ξένους, για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Κασιμάτης. Τέλος, υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν οργανωμένες κινήσεις, σε νομικό επίπεδο, που να φέρουν τους παράνομους όρους των Δανειακών Συμβάσεων και του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, γιατί παραβιάζονται κατάφωρα όχι μόνο τα εθνικά δικαιώματα, αλλά και τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Στη λήξη της εκδήλωσης οι διοργανωτές ζήτησαν από τους πολίτες να υπογράψουν ένα σύντομο κείμενο, εκφράζοντας την αντίρρησή τους στο Μνημόνιο και τις προβλέψεις του, προκειμένου να συλλεχθούν χιλιάδες υπογραφές Ελλήνων πολιτών που θα χρησιμοποιηθούν σε τυχόν προσφυγή εναντίον του Μνημονίου ενώπιον ελληνικών ή ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

  • Του Γιώργου Νούτσου*
Τελικά τα βάσανα στη χώρα αυτή τελειωμό δεν έχουν. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, τη στιγμή που οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, αποδεικνύονται στην καλύτερη των περιπτώσεων αναποτελεσματικοί, ανίκανοι, άνευροι, ανεύθυνοι, φερέφωνα άλλων, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και πολύ περισσότερο χωρίς πυξίδα, που θα μπορούσε να οδηγήσει το «καράβι μας», σε λιμάνι απάνεμο και ασφαλές.

Όσο η πολιτική περιορίζεται και εξαντλείται σε ένα ατέλειωτο επικοινωνιακό γαϊτανάκι, το μόνο σίγουρο είναι, πως χαμένη βγαίνει η πατρίδα και κατ επέκταση όλοι εμείς, που είχαμε την ατυχία την ώρα αυτή, να κάνουμε αυτό το ταξίδι, συντροφιά με την γραφική παρέα του ΓΑΠ και των συνεργατών του.

Φτάνω έτσι στην κεντρική ιδέα αυτής μου της παρέμβασης, που δεν είναι άλλη, από την κριτική και ιδιαίτερα καυστική στάση, που πρέπει όλοι μας να τηρήσουμε, απέναντι στις συμπεριφορές των πρωταγωνιστών (υπουργοί) και των κομπάρσων (βουλευτές) του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος!!!

Μπορεί πράγματι στην πολιτική, να ισχύει ο κανόνας του … «ποτέ μην λες ποτέ», όμως οι άνθρωποι, έφτασαν σε σημείο, να καταστήσουν την εξαίρεση κανόνα, μέσα από την πλήρη καθημερινή της επιβεβαίωση…τον Καρατζαφέρη φωνάζουμε κωλοτούμπα –και πράγματι είναι– όμως κι αυτοί επάξια τον συναγωνίζονται.

Τι ακούμε και τι βλέπουμε, όλο αυτό το διάστημα των ανυπέρβλητων για όλους μας δυσκολιών; από τη μια, την αυστηρή κριτική πρωτοκλασάτων υπουργών (βλ. Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Βενιζέλος, Ρέππας κλπ), που δήθεν προβληματίζονται για τα νέα επερχόμενα μέτρα και τη δυστυχία που θα επιφέρουν στο λαό και από την άλλη, τις βαρύγδουπες κινηματικές πρωτοβουλίες καμιά δεκαεξαριά βουλευτών, που αφήνουν να εννοηθεί, πως είναι έτοιμοι να διαβούν τον Ρουβικώνα !!!

Πρόθυμα κανάλια και καναλάρχες, ειδικοί στην μαεστρική υπερπροβολή και μέσα από αυτή την εξυπηρέτηση των άνομων σχεδιασμών τους, αναλαμβάνουν εργολαβικά το ρόλο των κραχτών. Κράζουν για να ακουστούν ως πέρα μακριά, επιδιώκοντας να δώσουν την αίσθηση, πως δεν είναι όλοι κακοί στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση. Πως υπάρχουν και στελέχη, που τιμούν το λόγο κα την υπογραφή τους και είναι έτοιμοι να διασώσουν ότι απέμεινε από την διαβρωμένη και σαθρή υπόληψή των υπολοίπων…

Ελάτε όμως που οι γιορτές και τα πανηγύρια λίγο χρόνο μόνο κρατούν ! ελάτε που ο αμείλικτος στην πολιτική, όπως και στη ζωή, χρόνος, δεν περιμένει ! ελάτε, που «πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις», το ψέμα καταρρέει και η αλήθεια αποκαλύπτεται !!!

Καλοί μου φίλοι, οι μάσκες έπεσαν κι έπεσαν νωρίς και με κρότο εκκωφαντικό. Οι υπουργοί το καθήκον τους απέναντι στην παράταξή τους το έκαναν με το παραπάνω, δίνοντας αφειδώς τη στήριξή τους απ το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στον μακροχρόνιο εφιάλτη της Ελλάδας μας. Μόνο που αμέλησαν παντελώς το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα !!! Τόσοι και τόσοι λεονταρισμοί χάθηκαν στα βρώμικα και δυσώδη νερά της ανυποληψίας τους, αποδεικνύοντας περίτρανα, πως στον «σκυλοπνίχτη» της κυβέρνησης, όλοι μα όλοι, φουμάρουν τον ίδιο ακριβώς καπνό. Πως δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, παρά μόνο καλές και κακές μουτσούνες, που ανάλογα με το έργο, τις εναλλάσσουν οι πρωταγωνιστές !!! κι αν κάποιοι ευκολόπιστοι πιθανώς αρχικά, τους είδαν με συμπάθεια, κατάλαβαν πια οριστικά και αμετάκλητα το βρωμερό και ύπουλο ρόλο τους…

Και φτάνουμε στους κομπάρσους του θιάσου. Τους βουλευτές, τους ανθρώπους της καθημερινότητά μας. Αυτούς που κάποια στιγμή στηρίξαμε, για να μας στηρίξουν στη συνέχεια με τις πολιτικές τους. Και το πράξαμε γιατί τους εμπιστευτήκαμε και νιώθαμε βαθιά, πως δεν θα μας προδώσουν ποτέ…

Δεν γνωρίζω, αν παρασυρμένοι από την ανυποληψία ενός ολόκληρου χώρου καταφέρουν, τουλάχιστον αυτοί, τελικά να διασωθούν. Κι επειδή δεν τολμώ καν να αναφερθώ σε όλους, περιορίζω την αναφορά μου στους περί ων ο λόγος, λίγο πιο πάνω…στους γνωστούς δεκαέξη, που με την επιστολή – μανιφέστο, προσπάθησαν κι αυτοί, να αναδείξουν ένα κοινωνικό πρόσωπο, που μάλλον με το κερί, θα πρέπει πλέον να αναζητούμε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Γι αυτούς, θεωρώ πως ακόμα υπάρχει καιρός. Κι αν θέλετε, είναι η τελευταία ευκαιρία, να περισωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η ιστορία ενός χώρου, που προσπάθησε, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, να ταυτιστεί – κατά την ταπεινή μου γνώμη απόλυτα ανεπιτυχώς – με την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και την αξιοκρατία.

Δεν τρέφω ούτε ελπίδες, ούτε πολύ περισσότερο αυταπάτες. Καταλαβαίνω τη δυσκολία της θέσης στην οποία βρίσκονται, όμως εδώ είναι που αναδεικνύεται το μεγαλείο του ανδρός. Εδώ είναι που ξεχωρίζει η ήρα απ το στάρι. Εδώ φαίνεται ποιοι σέβονται τον ψηφοφόρο, κατανοούν τις δυσκολίες του και αποκωδικοποιούν τα μηνύματά του. Οι «αγανακτισμένοι» πολίτες, σ αυτούς πρωτίστως πρέπει να στοχεύσουν και μέχρι την ψήφιση από τη Βουλή του σχετικού Νομοσχεδίου, υπάρχει ακόμα ικανός καιρός.

Η ένταση του ειρηνικού ξεσηκωμού αποτελεί αναγκαία συνθήκη. Η μαζική, μαχητική και ποιοτική συμμετοχή όλο και περισσότερων, θα στείλει μηνύματα ανυποχωρητικότητας και αποφασιστικότητας. Πρέπει οι κύριοι αυτοί, πριν φτάσουν στη Βουλή για να ψηφίσουν, να πάρουν το μήνυμα της οριστικής τους καταδίκης, αν τυχόν και λιποψυχήσουν, αναθεωρώντας σε μια μόνο νύχτα, όσα διακαώς και εγγράφως υποστήριζαν μέρες πριν, κερδίζοντας χρόνο τηλεθέασης και χτίζοντας το προσωπικό «ασυμβίβαστο» πολιτικό τους προφίλ.

Δημόσια φιλική προτροπή τους κάνω… Ας μην τολμήσουν να κάνουν αυτό, που οι φίλοι τους υπουργοί ήδη έκαναν…γιατί αν αυτούς, όπως όλα δείχνουν τους «αποδομήσει» ο Πρωθυπουργός τους στον επερχόμενο ανασχηματισμό, τους συμπαθέστατους βουλευτές, θα τους «αποδομήσει» μια και καλή ο ελληνικός λαός, στις εκλογές, που όπως όλα προοιωνίζονται, δεν πρόκειται να αργήσουν…

* Υπήρξε Δήμαρχος Γρεβενών 2007-2010

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς τυφλός που να μην βλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε και δεν ασκεί αντιπολίτευση. Αν κάποιος βλέπει κάποιου είδους αντιπολίτευση ας μας το πει. Δεν ζητάει ούτε καν το αυτονόητο για ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα εξουσίας, δηλαδή εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον περιοριστεί στην ασφάλεια του «Όχι» στο μνημόνιο 1 ή 2 ή 102…, αφού γνωρίζει ότι ο Παπανδρέου δεν θα πάει ποτέ στους απαιτούμενους από το Σύνταγμα 180 βουλευτές. Έχει οχυρωθεί πίσω από την πρότασή της για μείωση των φόρων, γνωρίζοντας εκ του ασφαλούς ότι το κρατικοδίαιτο «καθεστώς ΠΑΣΟΚ», έχει ανάγκη όλο και περισσότερων φόρων για να επιβιώσει. Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ούτε καν καταγγέλλει τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πλήρως το πεδίο ελεύθερο να δράσει το ΠΑΣΟΚ αντισυνταγματικά και παράνομα, όπως καταγγέλλουν όλοι οι Συνταγματολόγοι.

Γιατί όμως η Νέα Δημοκρατία συμπεριφέρεται τόσο ανεύθυνα;

Τρία τινά συμβαίνουν:….

1) Είτε η Νέα Δημοκρατία είναι σε πλήρη ανοικτή γραμμή και από κοινού μεθόδευση με το ΠΑΣΟΚ, κρυφά από το λαό, για την ολοκληρωτική εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, προκειμένου να διασωθεί το πολιτικό σύστημα και το κρατικοδίαιτο «καθεστώς ΠΑΣΟΚ» που ελέγχει τους πάντες, κάτω και από την πίεση των αδελφών δεξιών κομμάτων της Ευρώπης, που κοιτάνε όμως τα συμφέροντα των πατρώνων τους επιχειρηματιών,

2) Είτε δεν θέλει να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά το αφήνει να αυτοδιαλυθεί και να καταδικαστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, αλλά έτσι αφήνει εκδικητικά το λαό να εξαθλιωθεί για μικροκομματικά οφέλη,

3) Είτε αληθεύουν αυτά που αποκάλυψε τις προάλλες η ΔΗΣΥ σχετικά με μια δημοσκόπηση, σε συνδυασμό με μια άλλη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίζουν και τα δύο κόμματα εξουσίας κοντά στο 10% στην πραγματική πρόθεση ψήφου, οπότε αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία, ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί και η ίδια, σε ενδεχόμενες εκλογές.

Εμείς πιστεύουμε ότι συμβαίνει κάτι από τα δύο τελευταία ή και τα δύο μαζί. Όμως ότι από τα παραπάνω και αν συμβαίνει, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια defacto (όχι απαραίτητα ηθελημένη) συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ο λαός έχει μείνει πλέον χωρίς ηγεσία.

Επομένως προβάλει επιτακτική ανάγκη συγκρότησης λαϊκής αντιπολίτευσης.

Με τον ελληνικό λαό να υφίσταται το βάρος της αναδιάρθρωσης, έρχεται η επιμήκυνση, η οποία όπως προκύπτει από χθεσινό ρεπορτάζ του Reuters, θα στοιχίσει στις ελληνικές τράπεζες περί τα 30 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά τα περί «βοήθειας» 90 ή 120 δις ευρώ, είναι μόνον η επικοινωνιακή παρουσίαση του θέματος.

Οι δανειστές και προφανώς οι Ομπάμα και Μπέρκελ, συμφώνησαν το βάρος να το πάρουν και πάλι οι Έλληνες, δεχόμενοι και οι ίδιοι πιέσεις από το διεθνές τραπεζικό καρτέλ και την ΕΚΤ.

Στην Ελλάδα και τις τράπεζές της, πέφτει το βάρος του νέου «πακέτου» που προωθείται με τους Έλληνες κατόχους ομολόγων να καλούνται να εξοφληθούν 7 χρόνια αργότερα, ποσά μέχρι και 30 δις ευρώ, όπως τα υπολογίζει χθεσινό ρεπορτάζ του Reuters.

Οι πληροφορίες που αυτές τις ημέρες έρχονται από τη Γερμανία, το γαλλικό πρακτορείο και άλλες πηγές, συγκλίνουν όλες στο ότι οι Έλληνες δανειστές, είναι αυτοί που θα πληρώσουν το «κόστος» μιας μετακύλισης (roll over) υποχρεούμενοι να δεχθούν εγγυημένα ομόλογα αντί ρευστού.

Ουσιαστικά οι ελληνικές τράπεζες, θα κληθούν να μετάσχουν σε αυτή τη ρύθμιση «εθελοντικά», αφού οι ξένες τράπεζες δεν θα δεχθούν, να γίνουν εθελοντές (και θα πετύχουν να εξοφληθούν κανονικά, με το νέο δανειακό πακέτο).

Όμως η λύση της εθελοντικής ανταλλαγής ρευστού με ομόλογα που λήγουν αργότερα, είναι το «κλειδί» για να μην θεωρηθεί η προωθούμενη λύση ως «αναδιάρθρωση», οπότε θα πυροδοτηθούν οι ασφάλειες CDS και οι δανειστές θα ζητήσουν αποζημιώσεις από τις μεγάλες (κυρίως αμερικανικές) τράπεζες.

Τα περί «βοήθειας» 90 ή 120 δις ευρώ που υπολογίζουν οι πηγές του Reuters, είναι μόνον η επικοινωνιακή παρουσίαση του θέματος. Οι δανειστές και προφανώς οι Ομπάμα και Μπέρκελ, συμφώνησαν το βάρος να το πάρουν και πάλι οι Έλληνες, δεχόμενοι και οι ίδιοι πιέσεις από το διεθνές τραπεζικό καρτέλ και την ΕΚΤ.

Έτσι, σύμφωνα με το Reuters, το «πακέτο» της «βοήθειας» (ποιάς βοήθειας;), είναι 120 δις ευρώ και όχι 90 δις ευρώ και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα από μετακύλιση ομολόγων ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 30 δις ευρώ, που θα καταβληθεί 7 χρόνια αργότερα με επιπλέον τόκους. Άλλα 30 δις ευρώ θα προέλθουν από μαζικές ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, ενώ ξένοι δανειστές, θα δώσουν νέο δάνειο 60 δις ευρώ. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι:

*Πρώτον, οι δανειστές μας Ε.Ε. και ΔΝΤ θα καταβάλλουν μέχρι και 60 δις ευρώ σε νέο δάνειο με άγνωστες όρους, εγγυήσεις και επιτόκιο.

*Δεύτερον, οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται για να είναι οι πρώτοι «εθελοντές», με το ζόρι, ώστε να παρασύρουν, αν είναι δυνατόν, αυτό και άλλους να αλλάξουν τα ομόλογά τους, με νέα που λήγουν αργότερα και θα έχουν εγγύηση κρατική περιουσία (ομόλογα Brady), για να είναι εξασφαλισμένοι. Την ίδια εξασφάλιση θα έχουν και όσοι ξένοι δεχθούν να μπουν στη ρύθμιση. Έτσι γλιτώνουν και την καταβολή αποζημιώσεων, οι αμερικανικές τράπεζες που έχουν ασφαλίσει ομόλογα…

*Τρίτον, αν βρεθούν και άλλοι παλαιοί κάτοχοι ομολόγων, θα φθάσει η διευκόλυνση, μέχρι τα 30 δις ευρώ συνολικά από εξοφλήσεις ομολόγων που θα γίνουν αργότερα, αλλά θα επιβαρύνουν στο μεταξύ με επιπλέον τόκους.

*Τέταρτον, οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται και θα «πληρώσουν το μάρμαρο». Θα είναι οι «εθελοντές», με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και την ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Τα ομόλογα που θα πάρουν αντί ρευστού, θα είναι τύπου Brady, εξασφαλισμένα με εγγύηση ελληνικής περιουσίας για να προσφέρουν δάνειο με καλύτερους όρους, από τα απλά ελληνικά κρατικά ομόλογα. Αλλά είναι άγνωστο με τι haircut έάντι του ονομαστικού ποσού, θα τα αποτιμήσει η αγορά και η ΕΚΤ.

*Πέμπτον, προωθούνται μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες βαπτίζονται επικοινωνιακά ως «επενδύσεις» και οι οποίες υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν περί τα 30 δις ευρώ, προκειμένου για το νέο δάνειο που αποφασίστηκε.

Σύμφωνα άλλωστε με όσα μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο, οι γερμανοί βρήκαν «εθελοντές» δανειστές για να γίνει μία επιμήκυνση στην εξόφληση των ελληνικών ομολόγων. Οι «εθελοντές», λένε οι Γερμανοί, πρέπει να είναι οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν και αυτές, πάνω από 50 δις ευρώ ελληνικών ομολόγων…

Το θέμα το οποίο περιγράφει ξεκάθαρα υψηλότατο στέλεχος της μεγάλης βρετανικής τράπεζας RBS, έχει ως εξής: Για να δοθεί επταετής παράταση στην εξόφληση ομολόγων πρέπει να υπάρχουν «εθελοντές» δανειστές, οι οποίοι θα το δεχθούν. Η Moody’s υποστηρίζει ήδη ότι αυτό μπορεί να είναι πιστωτικό συμβάν, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρωθούν αποζημιώσεις σε ομολογιούχους, οι οποίοι έχουν ασφαλιστεί. (Τα ίδια είπε χθες όμως και η Fitch). Στο μεταξύ ασφαλιστές ομολόγων οι οποίοι μπορεί να υποχρεωθούν να πληρώσουν από 15 μέχρι 40 δις δολάρια μόνο για τα ελληνικά ομόλογα, είναι κυρίως οι αμερικανικές τράπεζες.

Αυτές εμφανίζονται να έχουν κάπου 9,5 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα αλλά μέχρι και 34,5 δις σε εγγυήσεις ή ασφάλιστρα. Αντίθετα, οι γερμανικές τράπεζες και οι δημόσιες τράπεζές τους, εμφανίζονται με 34 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα και μόνον 6 δις σε εγγυήσεις ή ασφάλιστρα. Το ίδιο και οι Γάλλοι με 56,5 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα και μόνο 8,5 δις για ασφάλιστρα και εγγυήσεις. Αυτά είναι τα τελευταία επίσημα στοιχεία της BIS, της Διεθνούς Τράπεζας Διακανονισμών, που μάλιστα φιλοξένησαν προ διημέρου οι σελίδες των FT…

Με άλλα λόγια οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και θέλουν να πληρωθούν. Οι μη ευρωπαϊκές τράπεζες είναι κυρίως ασφαλιστές αφού πούλησαν CDS και θέλουν επίσης να μην πληρώσουν, αν η Ελλάδα δεν εξοφλήσει τους ασφαλισμένους δανειστές. Και εδώ είναι το πρόβλημα στην ενεργοποίηση των ασφαλίστρων όπως σας έχει ήδη γράψει από καιρό, πρώτο το Deal, για να επιβεβαιωθεί τελικά, με τις χθεσινές εξελίξεις.

Ήξεραν το σενάριο, έξω. Τι είπε η RBS…

Την πρόβλεψη ότι η επιμήκυνση έρχεται έκανε ήδη προχθές μία μέρα πριν τον Τρισέ, ο Harvinder Sian, στρατηγικός αναλυτής της μεγάλης βρετανικής τράπεζας RBS. Ένας από τους πιο απαισιόδοξους (αρκούδα) των αγορών. Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει σήμερα και ρεπορτάζ της εφημερίδας “Deal”, ο στρατηγικός αναλυτής , «μιλώντας σε ιδιαίτερο, μόνο για συνδρομητές, χώρο των FT, είπε, πως η κίνηση της Γερμανίας για την προστασία των ισολογισμών της, είναι αρνητική για τη σταθερότητα της περιφέρειας, δηλαδή για την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο στρατηγικός αναλυτής εξηγεί, ότι το πρόβλημα της ΕΚΤ είναι η πυροδότηση πιστωτικού γεγονότος, που θα υποχρεώσει σε καταβολή αποζημιώσεων, γιατί πέραν των άλλων θα μεταδώσει την κρίση παντού. Διαφορετικά, αν δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα η ΕΚΤ και ο Τρισέ πείθονται… Το σκεπτικό του αναλυτή, ήταν το ήταν το εξής:

“Περιμένουμε την ΕΚΤ να συνεχίσει να αντιτίθεται στην έννοια της ανταλλαγής χρέους όσο πυροδοτεί τις αποζημιώσεις στους αγοραστές ασφαλειών CDS. Το πιο σημαντικό είναι να παρακολουθήσουμε όμως, το κατά πόσον ο Τρισέ, ανοίγει τελικά την πόρτα σε μια ανταλλαγή του χρέους που δεν θα προκαλέσει αποζημιώσεις για κατόχους των CDS.

Αυτό βεβαίως θα είναι μία δεύτερη σημαντική απόκλιση από την αρχική θέση της ΕΚΤ σχετικά με την αναδιάρθρωση (όπου η πρώτη απορρίφθηκε, ακολουθούμενη από την αποδοχή ορισμένων διαπραγματεύσεων για το χρέος μέσω μιας πρωτοβουλία της Βιέννης).

Η άμβλυνση της στάσης της ΕΚΤ θα ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση και είναι πιθανό να προσθέσει βάρος, στα ασφάλιστρα κινδύνου. Ακόμη και αν η ΕΚΤ δεν αμβλύνει τη στάση της έχει χάσει τις περισσότερες μάχες στην κρίση της ΟΝΕ. Αυτό μπορεί να συμβεί ξανά:

Πρώτον, η απειλή της να απορρίψει την αναδιαρθρωμένη ελληνικά ομόλογα είναι ένα πολύ φτωχό χέρι στο «πόκερ» που παίζεται, επειδή θα προκαλούσε φυγή καταθέσεων από την Ελλάδα ή και επειδή η τοπική κεντρική τράπεζα (ΤτΕ) θα μπορούσε, να παράσχει τα κεφάλαια ούτως ή άλλως.

Δεύτερον, και πιο σημαντικό αυτή την κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω φορολογικών εργαλείων και η ΕΚΤ απλά δεν μπορεί να υπερισχύσει εκλογικά ανησυχίες των κυβερνήσεων.

Ως εκ τούτου, η πιθανότητα μιας πραγματικής αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο της ανακοίνωσης στις 20 Ιουνίου, έχει αυξηθεί. Σε κάθε περίπτωση, εμείς αναμένουμε οποιαδήποτε κίνηση για την ελληνική αναδιάταξης του χρέους ή αναδιάρθρωσης να είναι εθελοντική, με προφανή σκοπό του να μην ξεσπάσει ανάγκη για αποζημιώσεις μέσω CDS.

Η Moody’s, έχει πει ότι μια ελληνική αναδιάρθρωση, θα είναι «μια επιβεβαίωση ότι η ζώνη του ευρώ ήταν πρόθυμη να αφήσει ένα από τα μέλη να αθετήσει τις υποχρεώσεις του» και έτσι «αναπόφευκτα οδηγήσει τους επενδυτές να επανεκτιμήσουν τα όρια στήριξης της ζώνης του ευρώ».Η Moody’s θέλει να πει με αυτό, ότι «και άλλες αδύναμες χώρες της ζώνης του ευρώ μπορεί να είναι πιθανό να επιλέξουν να λάβουν παρόμοια μέτρα», ιδιαίτερα αν ένας μία ελληνική αναδιάρθρωση θεωρηθεί «ομαλή». Θα μπορούσε να οδηγήσει την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, και ίσως ισχυρότερη χώρες όπως η Ισπανία και ακόμη και την Ιταλία και το Βέλγιο, σε ανάλογες λύσεις που όμως θα δυσκόλευαν τον δανεισμό τους και την πρόσβασή τους στις αγορές…

Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία υποψιαζόμαστε ότι θα μπορούσαν να πιεσθούν και πάρουν βαθμολογίες ομολόγων junk bonds..».

Πηγή

  • Τεράστια πτώση δείχνει νέα δημοσκόπηση
Βαρύ χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει την Κυριακή η Καθημερινή καθώς όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δημοσκόπηση που θα παρουσιάσει θα δείχνει το κυβερνών κόμμα κάτω και από το 20%!

Ήδη στο κυβερνητικό επιτελείο το κλίμα είναι πολύ βαρύ, αφού όλα δείχνουν πως το μνημόνιο είναι πολύ βαρύ για να το σηκώσει ένα και μόνο κόμμα ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτρέπουν τον πρωθυπουργό να αποφύγει και τη διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο.

Βασικό επιχείρημα τους (με αρχηγό τον κ. Αθανασάκη) είναι πως ο λαός δεν θα ψηφίσει με επίγνωση της κρισιμότητας μιας καταψήφισης αλλά με στόχο να τιμωρήσει την κυβέρνηση.

Πηγές μάλιστα μιλούν για μέτρηση που υπάρχει στο Μαξίμου η οποία δείχνει πως το 80% του λαού αυτή τη στιγμή θα έλεγε όχι στο Μεσοπρόθεσμο.
  • Η σημερινή πολιτική έχει περάσει σε καθεστώς άναρχης πραξικοπηματικής κατάστασης, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο γνωστός ακαδημαϊκός και μέλος της «Σπίθας»
Ο Παπανδρέου και ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση είναι πραξικοπηματίες, γιατί με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα, εκχωρώντας την εθνική μας κυριαρχία, υπογράμμισε ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας και μέλος της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών», Κώστας Ζουράρις, από το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλάς», στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως ανέφερε, το διάταγμα που λέει ότι αν δεν εφαρμοστούν οι όροι που απαγορεύουν στη χώρα μας να αρχίσει συζήτηση με άλλους δανειστές, τότε παραιτείται των δικαιωμάτων της, έχει δημιουργήσει μια συνεχή κατάσταση συνταγματικής εκτροπής.

Ζήτησε ακόμη να υπάρξει Εθνοσυνέλευση, μέσω της οποίας «να απαγορευτεί σε όλους τους εκπροσώπους, που από το 1974 μέχρι και σήμερα συμμετείχαν στην οργανωμένη απάτη η συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο της χώρας».

Υπογράμμισε επιπλέον ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο τα μικρομεσαία καταστήματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως η Τσιμισκή, η Εγνατία, η Μητροπόλεως και η Πρ.Κορομηλά θα έχουν πουληθεί “κοψοχρονιά” σε μεγάλα πολυεθνικά συγκροτήματα.

Για ξεσηκωμό των πολιτών έκανε λόγο ο συνταγματολόγος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της «Σπίθας» , Γ.Κασιμάτης, αποδίδοντας την εξέγερση των πολιτών σε δύο βασικούς λόγους. «Πρώτον η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, βυθιζόμαστε στην ύφεση και οδηγούμαστε ολοταχώς στην φτώχεια και την πείνα. Δεύτερον, το έλλειμμα ενημέρωσης από τα ΜΜΕ και η πολιτική εκπροσώπηση της χώρας. Κανείς δεν ήξερε τους όρους του δανείου, που μας έδεσε χειροπόδαρα και υποθήκευσε την περιουσία της χώρας», τόνισε.

Τόνισε ότι οι συγκεντρώσεις σήμερα δεν είναι ταξικές ή ιδεολογικές, αλλά ολόκληρος ο λαός βρίσκεται στους δρόμους. «Πέρα από τις ασθενέστερες τάξεις, στις πλατείες βρίσκεται και ολόκληρος ο μικρομεσαίος χώρος, ο οποίος αντελήφθη ότι η πολιτική που εφαρμόζεται αποσκοπεί στην εξάρθρωση του», επεσήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η «Σπίθα» θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, υπογράμμισε πως «δεν έχουμε καμία φιλοδοξία να δημιουργήσουμε κόμμα, πρόκειται για μία κίνηση αφύπνισης του ελληνικού λαού και δημιουργίας ενός λαϊκού μετώπου», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα στηρίξει κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.

«Η αντίσταση των πολιτών πρέπει να αποτελέσει μια πολιτική πίεση και να δημιουργήσει μια βούληση ανάλογη με αυτήν της Αργεντινής. Να κάνουμε μια διαπραγμάτευση και να δώσουμε όσα οφείλουμε με έντιμους και νόμιμους όρους», δήλωσε.

«Οι πολίτες κινητοποιούνται και αντιδρούν για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Θεσμών Ε.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότης Μαριάς. «Τα σχέδια της τρόικας και της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «τα κόμματα πλέον δεν εκφράζουν τον λαό, ο οποίος παίρνει στα χέρια του την εξουσία, δηλώνει το “παρών” και λέει ότι δεν θα δεχθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την εξάρτηση που θα ακολουθήσει».


Εδώ δύο σενάρια παίζονται. Ή γινόμαστε επικούριοι και δηλώνουμε «ανύποπτον ο θάνατος» ή αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πως χωρίς ομόνοια και συλλογική ευδαιμονία δεν μπορεί να υπάρξει ατομική ευδαιμονία.

Ούτε 1.000.000 και 2.000.000 κόσμου μπορούν να φωνάζουν τα αιτήματά μας όλοι μαζί. Τα αιτήματα μιάς συνταγματικής εθνοσυνέλευσης ψηφίζονται από τους παρόντες και γράφονται, έτσι ώστε να διατυπωθούν με "νομοθετική" σαφήνεια ως αιτήματα και να είναι ρεαλιστικά.

Μετά εκλέγεται μία επιτροπή εκροσώπων του 1.000.000 ή 2.000.000 κόσμου. Ο κόσμος χωρίζεται τυχαία σε πηγαδάκια των 3-5 ατόμων. Η κάθε ομάδα εκλέγει έναν εκπρόσωπο και υπογράφει πως αυτή ή αυτός εκπροσωπεί την ομάδα που τον εκλέγει.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μαζεύονται επίσης τυχαία σε πηγαδάκια των 3-5 ατόμων και επαναλαμβάνουν την διαδικασία εκλογών. Μετά από μερικές απαναλήψεις, σε 2-3 ώρες, έχουμε μία επιτροπή 11 ή 21 ανθρώπων, που έχουν εκλεγεί ως εκρόσωποι των 1.000.000 ή 2.000.000 κόσμου.

Η επιτροπή ζητά ακρόαση από την βουλή. Παρουσιάζει και καταθέτει τα γραπτά αιτήματα του 1.000.000 ή 2.000.000 κόσμου. Απαιτεί δε να υπογραφούν από όλους τους βουλευτές τα αιτήματα τούτα, κάτι σαν μονοκούκι ψήφισμα από την βουλή.

Η/ο κάθε βουλευτής που υπογράφει πάει σπίτι της/του. Όποιοι δεν υπογράφουν μένουν μέσα στην βουλή μέχρι να υπογράψουν.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, τα παρακάτω αιτήματα τα θεωρώ και αναγκαία και ρεαλιστικά. Όμως ούτε ο Ιωάννης Π. Αντωνόπουλος, ούτε ο Δημήτρης Καζάκης, ούτε ο Γιώργος Κοντογιώργης, ούτε εσύ, ούτε και εγώ μπορούμε να επιβάλουμε αιτήματα σε 1.000.000 ή 2.000.000 κόσμου.

Προτείνουμε μόνον και η τελευταία λέξη είναι, και πρέπει να είναι, το τι θέλουν τα 1.000.000 ή 2.000.000 κόσμου που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό. Διότι η λύση μόνον από τον ελληνικό λαό εξαρτάται.

Χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα γιά την αλλαγή του πολιτικού συστήματος της πατρίδας μας της Ελλάδος, από θεοκρατική δυναστική κομματοκρατία σε πλήρη πραγματική αντιπροσώπευση, τι πάμε και κάνουμε τι ακριβώς;

Tο πολιτικό σύστημα της ελληνικής νεοτερικότητας δεν είναι ούτε δημοκρατικό ούτε αντιπροσωπευτικό. Το πολιτικό προσωπικό κατέχει κατά τρόπο αδιαίρετο την ιδιότητα και του εντολοδόχου και του εντολέα, ενώ η ελληνική κοινωνία είναι εγκιβωτισμένη στην ιδιωτική σφαίρα.

Στο πλαίσιο αυτό, να διατυπωθούν με νομοθετική σαφήνεια τα αιτήματά μας και να είναι ρεαλιστικά. Ρεαλιστικά και αναγκαία θεωρώ, υπό τις παρούσες συνθήκες, τα εξής:

1) Να καταργηθεί η ασυλία και οι νόμοι περί ευθύνης του πολιτικού προσωπικού. Να υπαχθεί το πολιτικό προσωπικό για τη βλάβη που προκαλεί η πολιτική του δράση στην κοινό δίκαιο με την επιβαρυντική επισήμανση ότι το πολιτικό αδίκημα βλάπτει δυσανάλογα πολλούς σε σχέση με κάθε άλλο κοινό αδίκημα. Το αρμόδιο δικαστήριο να απαρτίζεται από κληρούμενο σώμα δικαστών με τη συμμετοχή ενόρκων πολιτών.

2) Να θεσμοθετηθεί η αρμοδιότητα του "ελέγχειν" το πολιτικό προσωπικό (και επίσης της διοίκησης και της δικαιοσύνης) από ειδικό προς τούτο διακστήριο. Ο έλεγχος να αφορά και τα άτομα (π.χ. τον βουλευτή ανά εξάμηνο από κληρούμενο σώμα πολιτών της εκλογικής του περιφέρειας) και τα πολιτειακά σώματα (λ.χ. τη βουλή, την κυβέρνηση κλπ).

3) Να εισαχθεί η πολιτική ευθύνη (το "ευθύνειν") του πολιτικού προσωπικού για τις πολιτικές του πράξεις (ή παραλήψεις), οι οποίες βλάπτουν την κοινωνία των πολιτών. Να διατυπωθεί με σαφήνεια ότι σκοπός του "πολιτεύεσθαι" είναι το συμφέρον (του έθνους) της κοινωνίας και όχι (του έθνους) του κράτους. Δεν νοείται τον 21ο αιώνα να ζούμε σε καθεστώς προγενέστερο εκείνου του Σόλωνα.

4) Να αναγνωρισθεί στον πολίτη δικαίωμα "εννόμου συμφέροντος" για τη βλάβη που του προκαλούν οι φορείς της διοίκησης, της δικαιοσύνης και το πολιτικό προσωπικό. Απέναντι στον πολίτη, να ευθύνεται ευθέως ο διοικητικός, δικαστικός και πολιτικός αξιωματούχος και, όλως επικουρικώς, το κράτος.

5) Να αξιωθεί η υποχρεωτική έκφραση γνώμης (της βούλησης) της κοινωνίας των πολιτών πριν από κάθε πολιτική απόφαση (κυβερνητική ή νομοθετική) καθώς και η δυνατότητά της να εγείρει ζητήματα πολιτικής που εκτιμά ότι χρήζουν αντιμετώπισης (π.χ. η αποτελεσματική λειτουργία της διοίκησης).

6) Να αξιωθεί από τη Βουλή να παραιτηθεί από την καταχρηστική της "αρμοδιότητα" να νομοθετεί για ζητήματα πολιτικής ευθύνης των μελών της και ιδίως να εμπλέκεται στη διαχείριση των ευθυνών τους. Να υπαχθούν όλες οι υποθέσεις ασυλίας και σκανδάλων από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν στη δικαιοσύνη. Οι υποθέσεις που ανάγονται στο "ευθύνειν" των πολιτικών, από τη φύση τους, δεν παραγράφονται.

7) Συμμετοχή από κληρούμενο σώμα της ελληνικής διασποράς σε πολιτειακά σώματα και λαϊκά δικαστήρια στην Ελλάδα.

ΣΗΜ: Τα περισσότερα από τα παραπάνω δεν απαιτούν αναθεώρηση του Συντάγματος. Ειδάλλως, η κοινωνία των πολιτών να αξιώσει την αναστολή των άρθρων του Συντάγματος που επιφυλάσσουν στην πολιτική εξουσία την ιδιότητα του εντολέα.

Μήπως μετράει μέρες ο Γιώργος;

Παρακάλια Παπανδρέου σε κόμματα

Απόδραση τύπου Καραμανλή ετοιμάζει ο Γιώργος που θύμιζε πρωταγωνιστή αρχαίας ελληνικής τραγωδίας

Ένας φανερά απογοητευμένος και κουρασμένος Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε πριν από λίγο ενώπιον του ελληνικού λαού. Στο περιβόητο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας πρωταγωνιστή αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και ταυτόχρονα... Καραμανλή λίγο πριν τις εκλογές του 2209, σχεδόν… ικέτεψε τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσουν εκ νέου μαζί του, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του για τοποθέτηση προσώπων κοινής αποδοχής σε θέσεις-κλειδιά.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, ανέφερε:

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο χθες πήραμε ομόφωνη απόφαση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Πρώτη φορά έχουμε ένα συστηματικό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για την οικονομική μας πολιτική.
Και σε αυτό το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί το σχέδιο μας στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλες αλλαγές.
Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον μας.
Αυτό το σχέδιο δεν είναι προϊόν μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας.
Έγινε μετά από συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης με άλλα κόμματα, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με κοινωνικούς εταίρους.
Και περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές παντού.
Στο πολιτικό σύστημα, στην παιδεία, στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Για να χτίσουμε ένα κράτος λειτουργικό.
Στο σύστημα πρόνοιας, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, τους πιο αδύναμους, τους άνεργους.
Στην Ανάπτυξη, για την αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου.
Την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της πατρίδας μας.
Γι’ αυτό και καλώ και πάλι όλους, και μέχρι την ψηφοφορία, αλλά και μετά - κατά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού - να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πρότασή τους.
Κάθε δίκαιη πρόταση που θα κατανέμει ακόμα καλύτερα τα βάρη αυτής της κρίσης ή τους όποιους καρπούς της ανάπτυξης:
- υπέρ των ασθενέστερων
- και ναι με μεγαλύτερες υποχρεώσεις στους έχοντες.
Κάθε έξυπνη πρόταση που θα δώσει γρήγορη ώθηση στην επένδυση και την ανάπτυξη.
Κάθε αποτελεσματική πρόταση που αξιοποιεί ακόμα καλύτερα τον πλούτο και τα φορολογικά έσοδα του κράτους.
Αρκεί οι προτάσεις αυτές να είναι εφικτές, να μας οδηγούν στον στόχο του νοικοκυρέματος της οικονομίας και του κράτους μέσα στο πλαίσιο των διεθνών μας υποχρεώσεων.
Καλώ ξανά τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε.
Υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις.
Και με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε - εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε - από κοινού με τους εταίρους μας.
Κοιτώντας το καθήκον και όχι το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης.
Να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας.
Να επιλέξουμε ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις.
Να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις.
Πολιτικές, που μας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Και όχι που μας κάνουν να αποκλίνουμε από τους στόχους.
Όταν ξέρουμε ότι, το σημερινό κράτος έχει λυγίσει και θέλει δουλειά και νοικοκύρεμα πολύ, για να σταθεί στο ύψος των αναγκών.
Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη. Όλοι μας, ο καθένας μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες.
Δουλεύοντας μαζί.
Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή.
Παραμερίζουμε τις μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις. Βάζουμε πρώτα την Πατρίδα. Και αυτό και μόνο ελπίδα μπορεί να μας γεμίσει.
Δεύτερον, δείχνουμε τη σοβαρότητά μας απέναντι στους εταίρους μας.
Ότι είμαστε σοβαροί με τα δικά τους χρήματα που μας δανείζουν.
Σοβαροί με την προσπάθεια μας, για μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της, δίχως επιτηρήσεις, δίχως δανεικά.
Ας δείξουμε όλοι την απαραίτητη στάση ευθύνης.
Και τρίτον, οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί. Που δε θέλουν την αλλαγή.
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε μπροστά μας:
Είμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση όπως και τον Μάρτιο όπου πετύχαμε την επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου του δανείου των 110 δις.
Μπροστά μας έχουμε μια νέα, δύσκολη, σκληρή διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος του Ιουνίου, εγώ θα κάνω όπως πάντα το καθήκον μου. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, εάν η χώρα μας πάει στη διαπραγμάτευση με ένα πρόγραμμα ευρύτερα αποδεκτό, η θέση μας θα είναι ακόμα ισχυρότερη.
Θα αποτελούσε εγγύηση και για τους εταίρους μας.
Εγγύηση να επενδύσουν στην χώρα μας, να βάλουν πλάτη έως ότου νοικοκυρέψουμε το δικό μας σπίτι.
Ξέρω πολύ καλά τις δυσκολίες, την αγωνία, που περνά καθημερινά η ελληνική οικογένεια.
Την ανησυχία και ανασφάλεια.
Ξέρω επίσης ότι, είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση.
Να την κάνουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία για αλλαγές σοβαρές στην χώρα μας.
Και δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη στην μέση της διαδρομής.
Θα βγούμε από την κρίση και θα βγούμε πιο γρήγορα και θα μπούμε στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικά όσο δουλεύουμε μαζί, όλοι οι Έλληνες.
Γιατί ξέρω καλά πως μαζί μπορούμε και να τα καταφέρουμε.
Για το καλό της Ελλάδας. Για να εγγυηθούμε το αύριο των παιδιών μας.
Σας ευχαριστώ».


«Με χαρά σημειώνουμε την ενεργό συμμετοχή στις εκλογές και την αρμονία που επεδείχθη με τις άλλες κοινότητες της Μακεδονίας από τη Μακεδονική Τουρκική Κοινότητα, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικά τμήματα της μακεδονικής κοινωνίας. Η κοινωνική αρμονία, ο διάλογος και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη Μακεδονία, η οποία έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην πολυεθνική, πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική δομή και γεωγραφία των Βαλκανίων, έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της χώρας, της οποίας η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή». Το Τουρκικό Υπουργείον Εξωτερικών

Οι «32» είναι ακόμα «32»; Μήπως έχει μετανοιώσει καμμιά ψυχή;

Τι δουλειά έχουν στην ίδια έπαλξη μαζί διανοητές που τους κόφτουν τα ανθρώπινα με «χρήσιμους διανοούμενους» κι άλλες κάποιες δευτεράντζες, εξαρτημένες απ' την εξουσία κι εξαρτυμένες στα συγκροτήματα Τύπου που διαρκώς περιπαίζουν τον λαό, σπάνε το ηθικό των πολιτών -κάτι μάλιστα νεόκοπους ζηλωτές της βλαχοσοβαροφάνειας που τους κόβει τόσον το νιονιό τους, ώστε να κατηγορούν ...
φέρ' ειπείν για την κακοδαιμονία των ΑΕΙ τους πρυτάνεις κι όχι τους υπουργούς;

Απ' αυτές τις «32 υπογραφές» ορισμένες είναι πολύ βαριές για να τις κρεμάνε οι επιτήδειοι λάφυρα στων Τραπεζών τους Ναούς...

Καλά προετοίμαζε από καιρό τώρα το έδαφος (για τους τάφους) ο νεωτερίζων πολιτικός πολιτισμός με τις «Ανεξάρτητες Αρχές», τις «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», τους «ενεργούς πολίτες» κι όλα τα άλλα πιασάρικα και καινοφανή που έδιναν σε πολλούς την εντύπωση ότι αλλάζει η εποχή -πάει προς τα μπρος, ίσως και μετά το «τέλος της ιστορίας», κι όχι πίσω στις εποχές «αφέντης και δούλος» πριν απ' τη διάκριση των εξουσιών, πριν απ' τη διάκριση της μισθωτής εργασίας από τη δουλεία...

Κι έτσι ανεπαισθήτως αποκτήσαμε -οι πολλοί- αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν - τώρα μια ακόμα Ανεξάρτητη Αρχή θα αναλάβει να ξεπουλήσει τα χρυσαφικά, τα ασημικά και την κυλότα της χώρας.

Μάλιστα σε αυτήν την (Ανεξάρτητη) Αρχή Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας εκτός από γραικύλους ρωμιούς θα συμμετέχουν και φράγκοι γκαουλάιτερ (σ.σ. το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ψευτοθόδωρου διαψεύδει αυτό το ενδεχόμενο, το επιβεβαιώνει).

Ομως το θέμα δεν είναι μόνον η κυβέρνηση, είμαστε κυρίως εμείς. Οι πολίτες, ως πρόσωπα και ως σύνολα.

Οταν, για παράδειγμα, ο Παπανδρέου ο Δόσων έκανε Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα περνώντας απ' τη Βουλή το Μνημόνιο με 150 συν μία ψήφους κι όχι με 180 ως ώφειλε (κατά το άρθρον 28 του Συντάγματος) μόνον πέντε-δέκα δημοσιογράφοι σε δυο-τρία μέσα ενημέρωσης αντέδρασαν. Φωνή βοώντων εν τη ερήμω -και- ώσπου να «σηκώσουν» το θέμα οι γενναίοι Πανεπιστημιακοί -άκρα του τάφου σιγή όντως όμως του τάφου, διότι εκεί έχει οδηγηθεί και η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία.

Ποιοι είναι αυτοί που κλείνουν τα σχολεία;

Ποιοι είναι αυτοί που πουλάνε τη ΔΕΗ κι αφοπλίζουν τη χώρα; Ποιοι είναι αυτοί που βγάζουν τις ρόδες απ' τα αναπηρικά καροτσάκια;

Ποιοι είναι αυτοί που πουλάνε τη χώρα για να πληρωθεί το χρέος που οι ίδιοι τής φόρτωσαν και ο λαός ουδέποτε θα μπορέσει να ξεπληρώσει;

Πολλές απαντήσεις θα μπορούσαν να δοθούν, αλλά όλες συγκλίνουν σε μία: παράνομοι!

Πρωθυπουργός που παραβιάζει ο ίδιος το Σύνταγμα (πλέον κατ' εξακολούθησιν και καθ' έξιν), Πρωθυπουργός που ο ίδιος έχει δηλώσει ενώπιον του λαού ότι «δεν καταλαβαίνει γιατί το Σύνταγμα θα πρέπει να αντιστέκεται σε πράγματα που στη Δύση θεωρούνται λογικά» είναι παράνομος!

Παράνομος!

Καθ' υποτροπήν.

Αυτά που ο Παπανδρέου ο Γ' ετοιμάζεται να κάνει με το «Μεσοπρόθεσμο» εκτός από καραγκιοζιλίκια (τα πάντα όλα σε ένα άρθρο) είναι -κυρίως αυτό- παράνομα.

Και βεβαίως, για την κορυφαία αυτή κατ' εξακολούθησιν κι όχι στιγμιαία παρανομία γνωρίζουν οι πάντες και πρώτοι απ' όλους οι βουλευτές.

Ολοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet, μοντάζ Γρέκι

  • Μεσοπρόθεσμη απόδραση της κυβέρνησης

Εν τέλει, ύστερα από πολύμηνες διαβουλεύσεις – εσωτερικής κατανάλωσης, εννοείται, αφού για ουσιαστική διαπραγμάτευση με την Τρόικα ούτε λόγος– η κυβέρνηση κατέληξε στα ίδια (μέτρα) και χειρότερα.

Επισφραγίζοντας, με τον τρόπο αυτό, την τραγική αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Το πολυσυζητημένο –και απορριφθέν μετά σφοδρών αντιδράσεων ακόμα και από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος– Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει νέα μέτρα, μέτρα και πάλι μέτρα, ύψους 28 δισ. ευρώ έως το 2015.

Μειώσεις μισθών, συντάξεων, ακόμη και οριζόντιες, και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, νέοι φόροι και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε τιμές ευκαιρίας (από τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, μέχρι και κτίρια υπουργείων) συνιστούν το βασικό τρίπτυχο μιας συνταγής που καθηλώνει την οικονομία στην ύφεση, καταδικάζει την κοινωνία στη φτώχεια και παραδίδει τη χώρα στους ξένους.

Το μόνο που δεν συγκεκριμενοποιήθηκε είναι το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς, που αποφάσισαν να μας το κρατήσουν για τις επόμενες ημέρες, προφανώς όχι επειδή μας λυπήθηκαν, αλλά επειδή σκέπτονται να αυξήσουν το συντελεστή στο 7% και να το επεκτείνουν (σχεδόν) σε όλους τους φορολογουμένους.

Και μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση ρίχνει στις άλλες πολιτικές δυνάμεις το «δόλωμα» της συνταγματικής αναθεώρησης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου, επιζητώντας, ουσιαστικά, τη συναίνεση, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως μανδύα που θα της προσφέρει κάλυψη στην αποτυχημένη, αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, που επιμένει να ακολουθεί.

Μπορεί τα νέα σκληρά μέτρα να προκαλούν φόβο στους πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να τα βγάλουν πέρα, όμως η εφαρμογή τους τρομάζει και την κυβέρνηση Παπανδρέου, που αναζητά απεγνωσμένα σωσίβιο για να διασωθεί.


Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Ομπάμα Μέρκελ… η Γερμανία χτυπά τις ΗΠΑ!

Σε “ΑΑ” υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ ο γερμανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Feri EuroRating από “ΑΑΑ” προηγουμένως.

Για την απόφαση του ο οίκος επικαλείται τη “συνεχιζόμενη επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους, των ανεπαρκών δημοσιονομικών μέτρων αλλά και των πιο αδύναμων προοπτικών ανάπτυξης”.

Ο Γερμανικός οργανισμός σημειώνει ταυτόχρονα ότι το έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών “δεν αποτελεί βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική”. Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναξιολογήσει την απόφαση του αν η αμερικανική κυβέρνηση “δημιουργήσει έναν βιώσιμο προϋπολογισμό σε μακροπρόθεσμη βάση”.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης έχει περίπου 1.000 πελάτες παγκοσμίως, είναι μικρότερος σε σχέση και με τις Moody΄s, Standard & Poor΄s και Fitch Ratings και εστιάζει κυρίως στη Γερμανία, την Γαλλία και τη Βρετανία, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Bρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα πρωτοφανές φαινόμενο στην πολιτική ιστορία της χώρας: Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου έχει υποβαθμίσει και έχει ακυρώσει, έως ένα μεγάλο βαθμό, τις θεσμικές εξουσίες και τις λειτουργίες που καθορίζονται από το Σύνταγμα και αφορούν στο θεσμό και το ρόλο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Ο απαράδεκτος πολιτικός εκβιασμός που ασκείται από τον Γ. Παπανδρέου και από ορισμένους ευρωπαϊκούς «παράγοντες» προς τη Νέα Δημοκρατία και γενικότερα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να συνυπογράψουν τους όρους του νέου Μνημονίου και του προγράμματος εκποίησης της εθνικής περιουσίας παραβιάζει θεμελιώδεις συνταγματικούς όρους:

• Οι διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις που υπογράφει μια κυβέρνηση δεσμεύουν το ίδιο το ελληνικό κράτος. Οι επόμενες κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν τις συμβάσεις, εκτός εάν μεταβληθούν θεμελιώδεις όροι που ισχύουν κατά την υπογραφή τους.

Η «συναίνεση», η υπογραφή του Α. Σαμαρά δεν έχει ουδεμία νομική ισχύ. Απλώς ο κ. Γ. Παπανδρέου θέλει να τον καταστήσει συνυπεύθυνο στις επιπτώσεις που θα προκύψουν από τη –σίγουρη– αποτυχία του νέου Μνημονίου.

• Τη χώρα στο διεθνές περιβάλλον εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί. Δεν επιτρέπεται με κανέναν τρόπο να εμφανίζονται ομαδόν οι αρχηγοί των κομμάτων και να διαπραγματεύονται ατάκτως με τους διεθνείς παράγοντες... Αυτά τα φαινόμενα μόνο σε θιάσους επιθεωρήσεων εμφανίζονται ή σε καθεστώτα νομαδικής - φεουδαρχικής πολιτικής μορφής.

• Ο πρωθυπουργός έχει παραβιάσει βασικούς συνταγματικούς όρους. Με τη «δανειακή σύμβαση» εκχώρησε στους δανειστές μας, χωρίς κανέναν περιορισμό, τη δημόσια και εθνική περιουσία, καταργώντας τη δυνατότητα της χώρας να προασπιστεί τα δικαιώματά της. Στην πράξη, πρόκειται για ενέργεια ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ, με όλες τις συνέπειες που περιέχει ο όρος αυτός για τους υπευθύνους.

Ο Γ. Παπανδρέου, υπηρετώντας το Μνημόνιο, έχει οδηγήσει στην αποδυνάμωση των εξουσιών και των λειτουργιών του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ... Η απαίτησή του να αποποιηθούν τα κόμματα τις πολιτικο-ιδεολογικές τους θέσεις, να αγνοήσουν τις κοινωνικές τους δεσμεύσεις και αναφορές και να συνταχθούν ομοθυμαδόν στις απαιτήσεις των δανειστών και στα μέτρα εξόντωσης της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας παραπέμπουν ευθέως σε συνθήκες ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.

Στο καθεστώς αυτό καταργείται η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, αγνοείται ο κανόνας της γενικής βούλησης («volonté generale») και επιδιώ κεται να επιβληθεί μια ΠΑΓΕΡΗ ΣΙΩΠΗ, ένας ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ, που εμποδίζει τη διατύπωση του οποιουδήποτε αντίθετου επιχειρήματος, της οποιασδήποτε αντίθετης πρότασης και θέσης...

Όλη αυτή η «επιχείρηση συναίνεσης» και η αναζήτηση πολιτικών συνενόχων αποκαλύπτουν μία και μόνη αλήθεια: Ο πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα δεν μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και επιβιώνουν μόνο με επικοινωνιακούς σχεδιασμούς.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου πρέπει να κατανοήσει ότι από δω και πέρα η μόνη έντιμη και γενναία επιλογή του είναι να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Να ομολογήσει και να εξηγήσει την αποτυχία των επιλογών του και, αν έχει «νέες προτάσεις», να τις καταθέσει στο λαό χωρίς εκβιαστικά διλήμματα, χωρίς «τρομοκρατικά» επιχειρήματα...

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει «ιδιωτικοποιηθεί», έχει ενσωματωθεί στη στρατηγική του Μνημονίου, χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο, που νομιμοποιεί –πολιτικά και ιδεο λογικά– την επέλαση της νεοφιλελεύθερης «λαίλαπας»... Τώρα, όμως, τα πράγματα έφτασαν σε σημείο μη επιστροφής. Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όρος της ατομικής τους ευθύνης και αξιοπρέπειας –θεμελιώδης προϋπόθεση για τη διάσωση του κομματικού τους φορέα αλλά και του δημοκρατικού μας συστήματος– είναι η άρνηση της υποταγής, η άρνηση της νομιμοποίησης του νέου Μνημονίου και των διαδικασιών του εθνικού ξεπουλήματος.

Οι κραυγές των «Αγανακτισμένων» από τις πλατείες αποτελούν σαφή προειδοποίηση για την έκταση της λαϊκής αγανάκτησης και οργής. Εάν κάποιοι ούτε αυτό το αντιληφθούν και συνεργήσουν στο εθνικό ξεπούλημα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, όταν κλείσει ο «κύκλος», τότε θα σημάνει αναπόφευκτα η ώρα των Ειδικών Δικαστηρίων... 


Εμπρός λοιπόν, αρχοντάδες. Τί κάθεστε και συλλογιέστε; Ψηφίστε -για μιά ακόμη φορά- την καταδίκη της χώρας.

Εμπρός λοιπόν, προσυνημένοι. Τί κοιτάτε, τι θωρείτε, τι ψάχνετε να βρείτε στα δικά μας μάτια και στις δικές μας τις φωνές; Ψηφίστε, το αίσχος, για να νιώθετε ασορτί μαζί του... να γίνετε ταιριαστό ζευγάρι...

Εμπρός λοιπόν, βολευτάδες μου. Μην αναρωτιέστε ούτε στιγμή. Η καρέκλα και η εξουσία σας διατάζουν. Ούτε στιγμή δεν σκέφτεστε το όφελος του λαού... Κάντε πράξη την μύχια σκέψη σας και ζήστε το όνειρό σας, καταδικάζοντας την πατρίδα μας σε μία νέα τουρκοκρατία, ψηφισμένη με νόμο, σύμφωνα με την βολή σας...

Εμπρός λοιπόν, ραγιάδες μου. Ψηφίστε και δώστε μας το ηθικό πρόσταγμα για να σας κάνουμε το όνειρο εφιάλτη... Γιατί αυτή η ψήφος που σας προστάζουν τα αφεντικά σας να δώσετε, είναι ψήφος προσκυνημένου, ψήφος δοσίλογου, ψήφος που θα καταδικάσει εσάς τους ίδιους να μην ησυχάζετε μήτε στον ύπνο σας... γιατί θα φοβάστε, θα τρέμετε τα "ανταποδοτικά" των Ελλήνων...

Εμπρός λοιπόν, κιοτήδες μου. Κάντε αυτό που θέλετε και δώστε μας την ευκαιρία να γίνουμε ένα απέναντι στην λαίλαπα που έχετε φέρει στην χώρα...

Εμπρός λοιπόν... δουλικά της Νέας Τάξης. Ψηφίστε κατά της χώρας που σας έθρεψε, που σας ανέδειξε και που σας ανέχτηκε και δώστε το μήνυμα σε όλους για το τι μέρους του λόγου είστε πραγματικά.

Εμπρός λοιπόν... Δώστε την ψήφο σας για να μας κάνετε δούλους και αρχίστε να τρέχετε -κι ίσως προλάβετε- για να γλιτώσετε...

Εμπρός λοιπόν, ξεπουλητάρια. Δώσατε την ψυχή σας στον διάολο και φοβάστε τι θα σας συμβεί; Πιστέψτε με, θα προτιμήσετε να σας περιποιηθεί ο άρχοντας του σκότους στον οποίο υποταχτήκατε, παρά να βρεθείτε ανάμεσα στον λαό...

Εμπρός λοιπόν... Τελειώστε την βρωμοδουλειά σας, να βάλουμε μπροστά να αρχίσουμε εμείς το καθάρισμα της πατρίδας μας απ' την χολέρα που σκορπίσατε...

Εμπρός λοιπόν... Κάντε μας τη χάρη και λύστε μας τα χέρια, δώστε μας την αφορμή (τον λόγο τον δώσατε πολλές φορές μέχρι τώρα) να ξεκοπρίσουμε την πατρίδα από ελόγου σας... κι ύστερα να αρχίσουμε να χτίζουμε όσα γκρεμίσατε στο πέρασμά σας...

Μην αργείτε, γιατί μας θυμώνετε περισσότερο...


Έλεος Κύριε Χατζινικολάου.
Έλεος κύριε Πρετεντέρη.
Έλεος κύριε Τσίμα.
Έλεος κύριε Πορτοσάλτε.

Αν η συναίνεση είναι το ποιό αποτελεσματικό πολιτικό σύστημα, να εφαρμοστεί για πάντα, τι την θέλουμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία μας κατέστρεψε;

Καθήκον του κάθε ηγέτη είναι να κυβερνήσει, παίρνοντας (από παντού) και εφαρμόζοντας αυτός, ότι θεωρεί (αυτός) σωστό για το Εθνικό συμφέρον.

Τα προγράμματα όλων των κομμάτων είναι γνωστά.

Δεν διεκδικεί ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Τσίπρας, ούτε η Παπαρήγα, πνευματικά δικαιώματα από τον Παπανδρέου, αν αυτός εφαρμόσει κάτι, που βλέπει σωστό για την πατρίδα, από των άλλων τα προγράμματα.

Έλεος. Δεν χρειάζεται η άδεια του Σαμαρά, αν θέλει ο Παπανδρέου, να εφαρμόσει το πρόγραμμα του Σαμαρά.

Συναίνεση υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στις, λοβιτούρες, στους διορισμούς,στα μεγάλα έργα, στον λαϊκισμό, κ.τ.λ. κ.τ.λ., όλων, δημοσιογράφων, πολιτικών, συνδικαλιστών, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Αν μπορεί ένα λεωφορείο οδηγείται ταυτόχρονα από τρεις οδηγούς, με συναίνεση, τότε μπορεί να κυβερνηθεί και ένα Κράτος, με συναίνεση.

Αφού ο προορισμός είναι γνωστός και ο δρόμος είναι γνωστός.

Υπάρχει η δεν υπάρχει οδηγός, να μας πάει στον προορισμό μας;

Υπάρχει η δεν υπάρχει ηγέτης;

Αναγνώστης
Ο δημόσιος τομέας θα συρρικνωθεί κατά 150.000 άτομα (20%) στα επόμενα 5 έτη δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πέμπτη δόση του δανείου των Ε.Ε./ ΔΝΤ προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτή εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από το πως η Ελλάδα θα μπορεί να καλυφθεί χρηματοδοτικά τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι οι αγορές θα ανοίξουν δύσκολα το 2012.

Αναφορικά με τους λόγους που καθιστούν αναγκαίες τις επιπλέον παρεμβάσεις των 6 δισ. ευρώ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «έχουμε μεγαλύτερη απόσταση να καλύψουμε» διευκρινίζοντας ότι «στον προϋπολογισμό του 2010 είχαμε υπολογίσει έλλειμμα 9,5%, ενώ ήταν στο 10,6%».

Παράλληλα, όπως είπε, «η ύφεση το 2010 ήταν χειρότερη από αυτή που περιμέναμε.

Σημειώθηκε συρρίκνωση 4,5% από 4% που περιμέναμε και αυτό δημιούργησε χρηματοδοτικό κενό 1 δισ. ευρώ».

Πέραν αυτών, «δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε μέτρα που στόχο είχαν να μειώσουν το έλλειμμα, εξαιτίας των κανόνων της Eurostat» είπε ο υπουργός και ανέφερε ενδεικτικά την επέκταση της σύμβασης του Ελ. Βενιζέλος, την επέκταση της σύμβασης του ΟΠΑΠ και την ανανέωση συμβάσεων κινητής τηλεφωνίας.


Σχόλιο ιστολογίου: Λέτε να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ; Απορία εκφράζω, απάντηση δεν βάζω... είναι όλη δική σας. Απλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαπιστωθεί πως τελευταία πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ενταγμένοι στη ΔΝ, παρουσιάστηκαν να εγγράφονται στο... ΠΑΣΟΚ...! Και εάν υποψιαστώ ότι το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει αξιοκρατία και όχι κομματο-φαυλο-κρατία, τότε... θα πεθάνω!

Γιατί ξαφνικά χθες το πρωί οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΤΤ μπήκαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης; Γιατί άρον άρον το διοικητικό συμβούλιο του ΤΤ θα συνεδριάσει σήμερα; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του s10.gr η τρόικα άσκησε ασφυκτικές πιέσεις να προχωρήσει άμεσα η συγχώνευση του ΤΤ με την T BANK, καθώς η δεύτερη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Μάλιστα, τραπεζικοί κύκλοι υποστήριξαν πως την Πέμπτη το πρωί υπήρξε πιθανότητα να μην ανοίξουν τα καταστήματα της T Bank. Γι’ αυτό το λόγο, μετά το pressing της τρόικας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες συγχώνευσης διά απορροφήσεως με την T BANK, ώστε να μην υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη, που θα οδηγούσε σε κατάρρευση την τελευταία.

Να σημειωθεί πως η T BANK αντιμετωπίζει θέμα κεφαλαιακής επάρκειας, καθώς ο δείκτης της είναι κάτω από το επίπεδο του 10% που θέλουν οι ρυθμιστικές αρχές. Η πρώην Aspis Bank, που έχει τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση μεταξύ των 13 εισηγμένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, ήταν αναγκαίο να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση. Μάλιστα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει από την T BANK, που αντιμετωπίζει ζημίες από επισφαλή δάνεια, να αυξήσει τα κεφάλαιά της, δεδομένου πως ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας Tier 1 έχει υποχωρήσει στο 2,25%. Υπό αυτών των συνθηκών η διοίκηση του ΤΤ αναγκάστηκε να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για να απορροφήσει την T BANK και αναμένεται στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους μετά την απορρόφηση της T Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την πώληση ποσοστού του Ταμιευτηρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το δημόσιο συμμετέχει άμεσα με 34% στο ΤΤ και 10% έμμεσα από τα ΕΛΤΑ.

Σημειώνεται πως από την Πέμπτη οι μετοχές του ΤΤ και της T Bank μπήκαν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης. Η αναστολή ισχύει από 9 Ιουνίου 2011 μέχρις ότου το επενδυτικό κοινό ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών με θέμα τη συγχώνευσή τους και, αν αποφασιστεί η εν λόγω συγχώνευση, για την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής. Επίσης ανεστάλη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο αυτόν του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Δυστυχώς δεν έχω νέα για τι θα γίνει με το αφορολόγητο όριο.

Αν κατάλαβα καλά όποιος πιάνει το όριο θα μπορεί να πάρει μέρος στους επόμενους Πανελλήνιους Αγώνες Eπιβίωσης. Όποιος δεν πιάνει το όριο θα παίρνει τα όρη και τα βουνά.

Έχω όμως σίγουρες πληροφορίες από μέσα (o καφετζής τα πιάνει), ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να έχει καταλήξει στα εξής μέτρα:

• Αύξηση των τελών κυκλοφορίας από 10% έως 20%. Τέλη κυκλοφορία θα πληρώνουν εκτός από τα οχήματα και οι πεζοί. Τα μικρά παιδιά που μπουσουλάνε θα δικαιούνται 50% έκπτωση, αρκεί να φέρουν το ειδικό σήμα κολλημένο στο μέτωπο.

• Αύξηση φόρων στα είδη καπνού, καπνοσύριγγες, καπνοσακούλες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, καπνιστή μπριζόλα με πατάτες γιαχνί και καπνιστή γαλοπούλα. Εξαιρούνται οι καπνιστές ρέγγες γιατί αφού θα είμαστε για λύπηση τουλάχιστον να κλαίνε οι ρέγγες για μας.

• Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς, εμφιαλωμένο νερό. Τέρμα πια οι φιγούρες με την Πόρσε Καγιέν. Όσοι θέλουν πλέον να κάνουν επίδειξη πλούτου θα κυκλοφορούν στο Κολωνάκι με μια εξάδα νερού παραμάσχαλα.

• Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Μια καλή ιδέα για να γλυτώσετε, είναι να βάλετε ρόδες και ρουλεμάν στο σπίτι σας για να μην θεωρηθεί ακίνητο. Αν ο εφοριακός το αμφισβητήσει πείτε του με στόμφο «κι όμως κινείται».

• Επιβολή φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο. Τέρμα τα φασόλια, φακές και τα αγκιναροκούκια χωρίς όριο γιατί προκαλούν φυσικά αέρια. Οποιος δεν συμμορφώνεται θα είναι υποχρεωμένος εκτός από το πρόστιμο να βγάλει και κάρτα καυσαερίων.

• Τέλος νομιμοποίησης στις αδήλωτες πισίνες, στις αδήλωτες καταθέσεις και στις αδήλωτες ιερόδουλες. Οι αδήλωτοι βόθροι δεν θα πληρώσουν τίποτε γιατί προβλέπεται όλοι μας να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται και η περικοπή του επιδόματος γάμου. Όπως καταλαβαίνετε πάλι εμείς θα την πληρώσουμε τη νύφη…

Ο Γιώργος και τα... κομματόσκυλα

Ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να εφαρμόσουμε τακτικό και δίκαιο φορολογικό έλεγχο για όλους. Θα συνεχίσουμε την προσφιλή τακτική των τυφλών κτυπημάτων –έκτακτες εισφορές, τεκμήρια, περαιώσεις– στο ανώνυμο πλήθος κι όποιον πάρουν οι σφαίρες!

Ανθρωπάκο κατάλαβέ το επιτέλους! Εμείς δεν πρόκειται ν’ αλλάξουμε.

Αλλά εσύ θα τιμωρηθείς για τις δικές μας αμαρτίες!

Έχεις δεν έχεις, βγάζεις δεν βγάζεις, κόβε το λαιμό σου να πληρώνεις.

Θα δώσεις και τις τελευταίες σου μικροκαταθέσεις. Κι αν δεν έχεις να δανειστείς.

Κι αν δεν μπορείς να δανειστείς θα σου πάρουμε ό,τι έχεις και δεν έχεις.

Αν δεν μας προλάβουν οι κακοποιοί της γειτονιάς…

Και άκου! Εμείς θα συνεχίσουμε τις σπατάλες μας.

Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ψηφοφόρους μας που τόσα χρόνια διορίζαμε και όλοι μαζί μια γροθιά θα σε συνθλίψουμε!

Ανθρωπάκο, τι άλλο σου’μεινε να στύψεις και να μην βγάζεις αίμα;

Κι όλο τούτο δίχως τελικά να σώζεσαι…

Δ. Τρικεριώτης

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"


Το ποσόν του 1000000€ που κατά το Πασόκ υπεξαίρεσε ο Θ. Τσουκάτος από τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς και κατά τον Θ. Τσουκάτο το κόμμα του Γ. Παπανδρέου ζητά ο Αρχηγός της επιδοτούμενης ΜΚΟ i4 sence Antrikos Papandreou, με αγωγή πού κατέθεσε αμέσως μετά την κίνηση της δικαιοσύνης μέσω του Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος να με καλέσει για να καταθέσω την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Αντιλαμβάνομαι τον πανικό για την αποκάλυψη εκείνων που εν γνώση τους στέρησαν το Ελληνικό Δημόσιο από τουλάχιστον 26 δις $ πουλώντας ασφάλιστρα κινδύνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την ίδια ώρα πού μυστικά διαπραγματεύονταν την είσοδο της Χώρας στο μηχανισμό του ΔΝΤ.

Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια στήριξης των Μεγάλων κολλητών που και στο παρελθόν βάπτιζαν το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι Ελληνικό για να αρπάζουν παράνομα επιδοτήσεις καταστρέφοντας την Ελληνική αγροτική οικογένεια.

Την στήριξη των συνεταίρων της πράσινης ανάπτυξης πού εγκατέλειψαν τις χώρες τους μετά την αποκάλυψη σκανδάλων με την alkatel όπως του Jose Maria figures.

Την στήριξη των διαχειριστών εταιρειών CDS όπως η Goldman sacks πού τώρα είναι σύμβουλοι επί πληρωμή της Ελληνικής Κυβέρνησης, ενώ πρώην στελέχη της όπως ο Τούρκος demirel συνέταιρος των ανωτέρω.

Καλώ τον andrikos,

Να υποβάλλει άμεσα και μήνυση εντός 7 ημερών άλλως θα του καταθέσω εγώ καλώντας ως μάρτυρες Όλους τους Ελεύθερους Έλληνες.

Να δεσμευθεί ότι θα έλθει στο δικαστήριο στην διεξαγωγή της δίκης και να μην την κοπανήσει όπως ο Τσουκάτος.

Να ζητήσουμε και οι δύο με κοινή επιστολή στην Ελβετία, στο Λουξεμβούργο, στην Ιαπωνία στην Ινδία στην Κίνα, (σσΟ: ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ) και όπου αλλού ο ίδιος επιθυμεί, το άνοιγμα και δέσμευση στους πιθανούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς.

Να απαντήσει πόσα πήρε σε ΜΚΟ που συμμετέχει από το Ελληνικό Δημόσιο, σπόνσορες κτλ.

Ευχαριστώ για την Ευκαιρία
Δηλώνω ότι παραιτούμαι κάθε Ασυλίας Βουλευτικής.

Πάνος Καμμένος
Εκλεγμένος Βουλευτής Β Αθήνας


Στα 120 δις ευρώ θα ανέλθει τελικά το ύψος του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι το νέο δάνειο θα διαμορφωθεί στα 90 δισ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε «αναπόφευκτο» το νέο σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο ύψος του ποσού, ενώ το ΔΝΤ υπογράμμισε πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι αντίθετα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Κι ενώ η πρόταση Σόιμπλε για ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που έχουν ιδιώτες επενδυτές με νέα ομόλογα επταετούς διάρκειας εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά και την μεγαλύτερη των προβλέψεων ύφεση στο α’ τρίμηνο του 2011, τo κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) για τα πενταετή ελληνικά κρατικά ομόλογα καταγράφει την Πέμπτη ιστορικό υψηλό.

Επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωζώνης, το Reuters μεταδίδει πως το ποσό των 90 δισ. ευρώ, στο οποίο αναφέρθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφορούσε μόνο στους επίσημους δανειστές – Ε.Ε., ΔΝΤ και ιδιώτες επενδυτές.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο της Ελλάδας, και ένας από αυτούς είναι η ανταλλαγή ομολόγων. «Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ενδέχεται αν ανέλθει στο ποσό των 30 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 60 δισ. θα προέλθουν από τους επίσημους πιστωτές της χώρας. Επιπλέον, η Ελλάδα αναμένεται να εισπράξει 30 δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό του νέου πακέτου να ανέλθει στα 120 δισ. ευρώ», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πάλι, έκρινε σήμερα ότι είναι αναπόφευκτο ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, το ακριβές ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από τη συνεισφορά των ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες διακρατούν ελληνικό χρέος. «Είναι φανερό ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα», δήλωσε στο Λουξεμβούργο ο Γιούνκερ, εκφράζοντας συγχρόνως ικανοποίηση, που η Γερμανία ευθυγραμμίστηκε με την άποψη αυτήν.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης του νέου προγράμματος έγινε χθες, Τετάρτη, - μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Πάντως, ο κ. Γιούνκερ δεν ήταν σε θέση να αναφέρει το ακριβές ποσό της νέας οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα, που συμβαίνει μετά απ τα 110 δισ. ευρώ από ΔΝΤ και ΕΕ, που η τμηματική χορήγησή τους συμφωνήθηκε πέρυσι, με τμηματικές εκταμιεύσεις μέσα σε μία τριετία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Κάρολιν Άτκινσον, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαβουλεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διεθνούς δανεισμού προς την Ελλάδα αντιτίθενται στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. «Υπάρχει τώρα μία διαβούλευση στο θέμα της χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του χρέους, νομίζω ότι όλος ο κόσμος συμφωνεί ότι οποιοσδήποτε τύπος ακούσιας αναδιάρθρωσης του χρέους ή κάποιο πιστωτικό γεγονός... θα ήταν κάτι ανεπιθύμητο», σημείωσε η Άτκινσον.

Από την πλευρά του, ο προσωρινός πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκι υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο Λίπσκι επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει υιοθετήσει ένα «φιλόδοξο» πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Στο μεταξύ, στο Παρίσι πηγές, που είναι οικείες με τις προσεγγίσεις της κυβέρνησης της Γαλλίας ανέφεραν σήμερα, μιλώντας στο Reuters ότι, η Γαλλία θα μπορούσε να στηρίξει την ανταλλαγή εκ μέρους ιδιωτών πιστωτών των ληγόντων ελληνικών ομολόγων, με νέα -- ως τμήμα ενός νέου δανεισμού της Ελλάδας απ το ΔΝΤ και την ΕΕ, στην περίπτωση που μπορεί να εξευρεθεί η εκούσια φόρμουλα, ώστε να αποφευχθεί μία ευρύτερη ζημιά στις χρηματαγορές της ευρωζώνης.

Moody’s: Δύσκολη η εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών σε μία αναδιάρθρωση

Είναι «δύσκολο να φανταστεί» εθελοντική συμμετοχή των επενδυτών σε μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Μπαρτ Όστερβελντ, διευθύνων σύμβουλος για την πιστοληπτική αξιολόγηση κρατών του οίκου Moody's, προσθέτοντας ότι μία ενδεχόμενη χρεοκοπία θα αυξήσει τον κίνδυνο να μη μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Ο Όστερβελντ σημείωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα συνεχίσουν να παρέχουν ενίσχυση ρευστότητας για να προσπαθήσουν να περιορίσουν το ντόμινο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στην Ε.Ε. το αίτημα των χωρών με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση (ΑΑΑ), οι οποίες ζητούν ενέχυρο για τα δάνεια διάσωσης, τα οποία θα δίνουν σε άλλες χώρες.

«Μία νέα ιδέα που βλέπουμε τώρα είναι από τις χώρες με πιστοληπτική διαβάθμιση ΑΑΑ -οι οποίες είχαν εγγυηθεί έως τώρα τα κεφάλαια για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία- να δηλώνουν ότι αν χρειασθούν επιπλέον χρήματα στο μέλλον θα βάλουν υποθήκη στη δημόσια περιουσία συγκεκριμένων χωρών, όπως ο διευθυντής της τράπεζας θα έβαζε υποθήκη ένα κτήμα για να δώσει δάνειο. Αυτή είναι η τελευταία τάση στην Ευρώπη και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Νούναν στο Δουβλίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Το αίτημα «βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, προφανώς θα υπάρξει αντίσταση σε αυτό», πρόσθεσε ο Νούναν.

Ιστορικό υψηλό για τα CDS των πενταετών ελληνικών ομολόγων

Μετά και την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 5,5% το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση έναντι 4,8% που είχαν δείξει τα προκαταρκτικά στοιχεία, τo κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) για τα πενταετή ελληνικά κρατικά ομόλογα κατέγραψε ιστορικό υψηλό.

Το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων διευρυνόταν κατά 50 μονάδες βάσης στο ιστορικό υψηλό των 1.510, σύμφωνα με το Markit. Ιστορικό υψηλό κατέγραφαν και τα CDS των πορτογαλικών και ιρλανδικών ομολόγων.


Η πρόταση Σόιμπλε στο γερμανικό Τύπο

Η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών απασχολεί εκτενώς σήμερα και τον γερμανικό Τύπο, με την Welt να γράφει πως «Αργά, πολύ αργά, ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χρησιμοποίησε μια ξεκάθαρη γλώσσα για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Η γερμανική κυβέρνηση εξαρτά την βοήθεια από μια "ήπια" αναδιάρθρωση. Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός θέλει να πετύχει μια οικειοθελή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών. Οι περισσότεροι εταίροι στην Ευρωζώνη αλλά και η ΕΚΤ θεωρούν ότι ο κ. Σόιμπλε ζητά πολλά».

«Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο μετά την επιστολή Σόιμπλε. Αντίθετα μάλιστα προκαλεί μεγαλύτερη ανασφάλεια στις αγορές. Πολύ πιθανόν τώρα ακόμα και οι γερμανικές τράπεζες, όπως έκαναν ήδη άλλοι θεσμοί στην Ευρώπη, να προσπαθήσουν να απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα, ώστε να μη συμμετάσχουν στο μέλλον στο σχέδιο διάσωσης ως ιδιώτες πιστωτές», σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Κατά την Rhein-Zeitung, «πρόκειται για μια κίνηση για εσωτερική κατανάλωση. Ο υπουργός Οικονομικών, όπως και η καγκελάριος, γνωρίζουν πολύ καλά πως το δεύτερο πακέτο βοήθειας δεν θα περάσει στη βουλή χωρίς τη συμμετοχή και των ιδιωτών. Παράλληλα κάτι τέτοιο είναι και μια νίκη της κοινής λογικής. Από την άλλη πλευρά πρέπει κανείς να παραδεχθεί ότι η Ελλάδα σώζεται έστω και με μια "ήπια αναδιάρθρωση"».

Ενώ η αυστριακή Der Standard εκτιμά πως «Ο Σόιμπλε δεν ποντάρει έχοντας υπόψη του μόνο την Αθήνα, αλλά έχοντας στο μυαλό του και τη γερμανική βουλή. Η δυσφορία στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι όλο και μεγαλύτερη. Επιπλέον δις για την Ελλάδα μπορούν να δεχθούν ως λύση οι Φιλελεύθεροι, κυβερνητικοί εταίροι, μόνο εάν συμμετάσχουν οι τράπεζες και όχι μόνο οι φορολογούμενοι. Μια ήττα στο κοινοβούλιο στην αποφασιστική συνεδρίαση για βοήθεια προς την Ελλάδα θα ήταν για αυτόν ακόμα χειρότερη από ότι μια ήττα απέναντι στους Ευρωπαίους συναδέλφους του».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του FDP, Ράινερ Μπρούντερλε, σχολιάζοντας το πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η συμμετοχή ιδιωτών σε εθελοντική βάση, σημείωσε πως «Στην περίπτωση της Ελλάδας το κίνητρο για την ανταλλαγή παλαιοτέρων ομολόγων με νεότερα θα μπορούσε να έχει ως εξής: η αξία των παλαιοτέρων ομολόγων της Ελλάδας κυμαίνεται στο 60 % της ονομαστικής τους αξίας. Εάν εμείς δώσουμε το 65 % και προσφέρουμε εγγυήσεις για την καταβολή των χρημάτων, τότε ο επενδυτής θα δεχθεί την ανταλλαγή. Πρόκειται για το λεγόμενο σχέδιο Μπρέιντι, κατά τον πρώην αμερικανό υπ. Οικονομικών, ο οποίος προχώρησε σε τέτοιου είδους αναδιαρθρώσεις στην Ουρουγουάη και άλλες χώρες».

Ο ίδιος εκτίμησε ακόμη πως «εάν η Ελλάδα οδηγούνταν σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα προέκυπταν κίνδυνοι τους οποίους δεν μπορεί να προβλέψει και να αξιολογήσει κανείς. Στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία».

Πηγή

  • Ενισχύουν με ειδικό νόμο την ασυλία τους οι εφιάλτες της Ελλάδας, φοβούμενοι την σύλληψή τους
Ψήφισαν τα φοβισμένα ανθρωπάκια μουλωχτά και μέσα στη νύχτα ένα νόμο που ενδυναμώνει την ασυλία τους και απαγορεύει ως και τη σκέψη για έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής, σύλληψης και προσωρινής κράτησης υπουργών. To σχετικό αρχειο εδώ

Αχαχα! Τρέμουν σαν ψάρια οι φυλασσόμενοι ολιγάρχες.

Εμείς ματώνουμε κάθε μέρα μέσα στα ταξικής ποιότητας αυτοκίνητά μας, στις ταξικής ποιότητας γειτονιές μας, στα ταξικής ποιότητας νοσοκομεία μας, αντιμετωπίζουμε αλλοδαπούς εγκληματίες και παρόλα αυτά δεν τρέμουμε σαν τα ψάρια!
Κυκλοφορούμε και συναθροιζόμαστε στις πλατείες!

Το θέμα όμως είναι ΠΟΙΟΝ φοβούνται;

Το λαό τον φοβούνται σίγουρα, ξέρουν ότι κομματάκια θα γίνουν αν πέσουν στα χέρια του, αλλά αυτός δεν θα πήγαινε με εντάλματα στα χέρια χα χα χα, θα εφάρμοζε συνοπτικές διαδικασίες, πατ κιουτ.

Τον Στρατό τον ελέγχουν, δεν υπάρχει θέμα από εκεί.
Βέβαια, παντού υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας.

Μήπως όμως φοβούνται το πραγματικό αφεντικό τους, τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (διότι είναι πολλοί πλέον οι κατακτητές της πατρίδας μας) που θα τους ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΑΓΑΡΜΠΑ όταν κάνουν τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ;

Η εικόνα του Στρος Καν στοιχειώνει τα όνειρά τους…

Νόμος απαράβατος: Οι Νόμοι είναι οι μπράβοι του συστήματος.
Όσο πιο πολλές κακοποιές πράξεις έχεις διαπράξει, τόσο πιο πολύ φοβάσαι.
Και όσο πιο πολύ φοβάσαι τόσο πιο πολλούς μπράβους έχεις (ή νόμους ψηφίζεις, το ίδιο κάνει, οι νόμοι είναι οι μπράβοι του συστήματος).Πανικός επικρατεί στη Βουλή αυτή την ώρα.

Ο Γ. Παπανδρέου απαντά στην ώρα του πρωθυπουργού, δεχόμενος έντονη κριτική από τους πολιτικούς αρχηγούς. Πάγωμα των τιμών για τρια χρόνια πρότεινε ο Γ. Καρατζαφέρης, έλεγχο των καταθέσεων δις ευρώ που φέρεται να έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού Έλληνες.

Ο Γ. Παπανδρέου επανέφερε το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

Οι τόνοι ανεβαίνουν συνεχώς, ενώ ο πρωθυπουργός παρουσιάζεται φανερά εκνευρισμένος.

Μάλιστα είπε, «κι εγώ λέω μερικές φορές, άντε μωρέ με αυτούς που έχουμε πάνω από το κεφάλι μας»!

Μάλιστα ρώτησε, "νομίζετε ότι οι δανειστές μας θέλουνε η Ελλάδα να αποτύχει";

Μάλιστα είπε ότι την Γερμανία δεν τη συμφέρει μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

Πηγή

Στα τρία προηγούμενα άρθρα μας διαπραγματευτήκαμε τρία ξεχωριστά αλλά αλληλοεξαρτώμενα θέματα, τα οποία ως σύνολο είναι δυνατόν να θεωρηθούν ότι συνθέτουν και ορίζουν αρκετά καλά το πρόβλημα της ορθής διαχείρισης του Χρέους.

Συγκεκριμένα:

1. Στο πρώτο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα είναι πλουσιότερη από τους δανειστές της» αποδείξαμε ότι η Ελλάδα με βάση το Συνολικό Χρέος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και το Δημόσιο και το Ιδιωτικό, είναι πλουσιότερη από τους δανειστές της και συνεπώς μείζονος σημασίας αξιόχρεη χώρα.

2. Στο δεύτερο άρθρο με τίτλο «Όταν χάνονταν η παρτίδα αυτοί συνεδρίαζαν» αποδείξαμε ότι η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου διέπραξε μείζονος σημασίας λάθος όταν μετέτρεψε το πρώτο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης από 4ετές σε 3ετές. Ο Λόγος ήταν εξαιρετικά απλός. Οι αγορές δεν εντυπωσιάσθηκαν αλλά αντιθέτως φοβήθηκαν όταν πληροφορήθηκαν τους στόχους του 3ετούς προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης. Αιτία: οι στόχοι του 3ετούς προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που ήταν εξαιρετικά υψηλοί και φιλόδοξοι και ευδιάκριτα ανέφικτοι. Αποτέλεσμα: ο καλπασμός των spread και όλα τα αρνητικά που ακολούθησαν με αποκορύφωμα την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό της τρόικας.

3. Στο τρίτο άρθρο με τίτλο «Εμπρός να σώσουμε το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο» αποδείξαμε το αυταπόδεικτο. Ότι η κυβερνητική πολιτική για την διαχείριση του Χρέους κάνει το πλέον εγκληματικό λάθος. Επιτρέπει την μετατροπή του Χρέους σε ενυπόθηκο. Δίνει έτσι διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στους δανειστές και αφαιρεί από την χώρα το τελευταίο όπλο: την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους υπό την απειλή της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών.

Ουσιαστικά στα τρία παραπάνω άρθρα τέθηκε με σαφήνεια το πρόβλημα της ορθής (κατά την γνώμη μας) διαχείρισης του χρέους.

· «Κύριε δανειστή θα σας εξοφλήσω γιατί έχω εισοδήματα. Με αυτό το συγκεκριμένο άνετο χρονικά χρονοδιάγραμμα ώστε να μην πεινάσει και δυστυχήσει ο λαός μου. Είσαι υποχρεωμένος να το δεχτείς γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα χάσεις τα οφειλόμενα».


Η κυβερνητική συνταγή ήταν διαφορετική αφού όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα λέει:

· «Κύριε δανειστή θα σας εξοφλήσουν κάτι φίλοι μου γιατί εμείς δεν μπορούμε. Και δεν μπορούμε γιατί σε εξοφλούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, που αντικειμενικά δεν μπορούμε να τους προλάβουμε, αλλά ταυτόχρονα επειδή είμαστε φίλοι σου δεν θέλουμε και να τους αλλάξουμε και να σου δημιουργήσουμε πρόβλημα. Επειδή όμως στο μέλλον μπορεί να συμβεί κάτι και να μην μπορούν ούτε οι φίλοι μου να σε εξοφλούν, βάζουμε νέες και πολύ ισχυρές εγγυήσεις στα δάνεια που μας έχεις δώσει. Έτσι θα πάς στα Αγγλικά δικαστήρια, θα δικαιωθείς και θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω εύκολα και χωρίς περιττές γραφειοκρατίες».


Θα ήταν πολύ απλό -τώρα που έχει ανακοινωθεί ότι η ανεργία τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο ποσοστό ρεκόρ 16,2% και η ύφεση του α’ τριμήνου 2011 αναθεωρήθηκε προς τα πάνω (από το 4,8% στο 5,5%)-, να κάνω το αυτονόητο. Να τεκμηριώσω την αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής πάνω στην παραπάνω στατιστικά δεδομένα. Δεν θα υπήρχε ουσιαστικός αντίλογος.

Μόνο οι κουτοί δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι αυτή η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει και θα συνεχίσει να αποτυγχάνει. Το να την καταγγέλλεις λοιπόν και να επιδιώκεις να την αλλάξεις είναι ματαιοπονία.

Είναι σίγουρο ότι αυτή η πολιτική θα συνεχισθεί για όσο χρονικό διάστημα την διακυβέρνηση της χώρας εξασκεί ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα. Μόνο η αλλαγή της κυβέρνησης θα αλλάξει και θα σταματήσει αυτό το λάθος.

Η θέση μας από εδώ και πέρα: Εδώ και Τώρα Εκλογές!

Παραμονές εκλογών στην Τουρκία. Όπως είναι φυσικό πολλοί αρθρογράφοι αναλύουν και κρίνουν την πολιτική του πρωθυπουργού κ.Ερντογάν. Ανάμεσά τους και η κ. Ζαχιντέ Ουτσάρ που στην ιστοσελίδα internetajan γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Βιάζονται οι βαρόνοι του κόσμου. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές στερεύουν. Και αυτοί δεν θέλουν να τις μοιραστούν με τους άλλους που τους θεωρούν ασήμαντα ανθρωπάκια.

Οι αφέντες του κόσμου θέλουν να μετατρέψουν τον πλανήτη σύντομα σε ένα χωριό.

Θέλουν να μετατρέψουν όλα τα εθνικά κράτη σε τέσσερα: ΗΠΑ, Ε.Ε, Αφρικανική Ένωση, Ασιατική Ένωση και στη συνέχεια να γίνουν όλα ένα και μοναδικό κράτος. Αρχικά τα κράτη μέλη θα χάσουν τα χρήματα τους και μετά τις ένοπλες δυνάμεις τους.

Το περιτύλιγμα είναι πολύ όμορφο. Ηχεί ευχάριστα στο αυτί. Ένας κόσμος χωρίς σύνορα , ειρηνικός, χωρίς πολέμους…

Οι ληστές, οι σατανάδες του κόσμου θέλουν στην πραγματικότητα να μετατρέψουν τον κόσμο σε μια ανοιχτή φυλακή με μια γλώσσα, μια θρησκεία, μια τράπεζα και ένα κέντρο εξουσίας.

Μέρος των σχεδίων τους είναι το τσιπάκι στις ταυτότητες. Το κόμμα του κ. Ερντογάν άρχισε να το εφαρμόζει στην περιοχή Μπόλου. Χάρη σε αυτό το τσιπάκι θα ελέγχεται κάθε συμπεριφορά του ανθρώπου . Αυτοί που θα θέλουν να αντισταθούν, να επαναστατήσουν θα τους κλείνουν το τσιπάκι και δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε ένα βήμα.

Ο κ. Ερντογάν είναι ένας εκλεγμένος ηθοποιός που θα διαπραγματευτεί τη χώρα του για να υπηρετήσει το σχέδιο της δημιουργίας ενός και μοναδικού κράτους. Παίζει το ρόλο που του έχουν αναθέσει. Και εισπράττει με το παραπάνω το αντίτιμο του ρόλου του.

Το ένα και μοναδικό κράτος θα έχει μία θρησκεία. Ο κ. Ερντογάν δεν είναι ένας εκ των προέδρων του διαθρησκευτικού διαλόγου; Το άγαλμα που στήθηκε στην Ισπανία για το διάλογο αυτό είναι αποκαλυπτικό. Ένας Μουσουλμάνος προσκυνάει κρατώντας ένα Ευαγγέλιο στο χέρι. Πίσω από την πλάτη του ένας Χριστιανός διαβάζει την Τορά και πίσω από αυτόν ένας Εβραίος κρατά το Κοράνι. Η μοναδική θρησκεία θα είναι Μουσουλμανο-Προτεσταντική –Ευαγγελική ζυμωμένη με την Καμπάλα.

Θυμηθείτε την εμφάνιση του Ερντογάν στην πολιτική. Σώπασαν οι πάντες όταν εκλέχτηκε με εικονικό τρόπο βουλευτής από την περιοχή του Σιίρτ.

Επισκέφθηκε τον Μπαϊκάλ (αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος), το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο και κατάφερε να τους πείσει με τη «μαγική του δύναμη». Τα θεσμικά όργανα και τα πρόσωπα που βρήκαν επαρκείς τις εξηγήσεις του στην πραγματικότητα ενέκριναν το ίδιο το θηρίο τους. Έκτοτε συνεχίζουν να το κάνουν. Έτσι άνοιξε η πόρτα για τους Γώγ και Μαγώγ.

Ο Ατατούρκ οραματιζόταν ένα ανεξάρτητο εθνικό κράτος. Απέδειξε στον κόσμο ότι μπορούν και τα καταπιεσμένα έθνη να πολεμήσουν και να νικήσουν τους ιμπεριαλιστές. Για αυτό πρέπει να σβήσει από τις μνήμες αυτή η δύναμη.

Θυμηθείτε ότι ο στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ θέλησε να βγάλει το πρόσωπο του Ατατούρκ από το σήμα των Χερσαίων Δυνάμεων .

Ο Ερντογάν και η παρέα του διαστρεβλώνουν συνεχώς την ιστορία και ακολουθούν το σχέδιο. Στη δίκη στη Σιλιβριά εφαρμόζουν το δίκαιο του Γκουαντάναμο. Εάν κερδίσει τις εκλογές θα ξαναγράψει το σύστημα δικαίου.

Σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει πρέπει να υποδαυλίσει την εθνική ενότητα της χώρας. Η σύγκρουση Αλεβίδων-Σουννιτών είναι ένα μέρος του σχεδίου.

Αυτό που σχεδιάζεται για την Τουρκία είναι μια σύγκρουση μεταξύ Τούρκων-Κούρδων. Το Κόμμα του κ. Ερντογάν έχει προετοιμάσει το έδαφος για αυτό. Μετά θα πλακώσουν στη χώρα τα Η.Ε και το ΝΑΤΟ.

Ο Δαυίδ Ροκφέλερ έλεγε: «Για να εξαφανίσεις τον εχθρό πρέπει να προκαλέσεις τον αλληλοσκοτωμό του. Διαιρείς το στρατό στα δυο και ενισχύεις και τις δυο πλευρές. Μετά καταλαμβάνεις τη χώρα»!

Εάν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τα τεκταινόμενα στην Τουρκία θα αντιληφθεί ότι επανασχεδιάζεται για το ένα και μοναδικό κράτος.

Ο σχεδιασμός αυτός έχει ανατεθεί στον κ. Ερντογάν. Πρωταγωνιστεί σε ρόλο που του έχουν αναθέσει οι Εωσφόροι για να δημιουργήσουν ένα κράτος.

Η χώρα του Νεμρώδ θα είναι αυτή που θα εξουσιάζει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Σήμερα οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ αυτών που μεταφέρουν ξύλα στη φωτιά του Νεμρώδ ή νερό για να σβήσουν τη φωτιά του. Η επιλογή τους θα καθορίσει και το μέλλον τους, αν θέλουν δηλαδή να παραμείνουν άνθρωποι ή να γίνουν σκλάβοι».