Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Ιουν 2011


Έτσι κι αλλιώς είμαστε χαμένοι. Υποθηκευμένοι για 50 χρόνια, εάν όλα πάνε καλά. Αν κάτι στραβώσει, τότε είναι άγνωστος ο χρόνος της κατοχής που θα βρίσκεται η πατρίδα μας. Τύφλα νά 'χει η τουρκοκρατία δηλαδή...
Έτσι κι αλλιώς μας έχουν για πτώχευση μετά από ένα, δύο ή τρία χρόνια.
Έτσι κι αλλιώς, έχουν βάλει στο μάτι να πάρουν οτιδήποτε αξίας έχει η χώρα και μετά να μας αφήσουν με ένα μεγαλύτερο χρέος το οποίο δεν θα μπορεί να αποπληρωθεί επειδή δεν θα έχουμε τίποτε πλουτοπαραγωγικό στην «εθνική» μας οικονομία.
Έτσι κι αλλιώς, μας δανείζουν για να κερδίσουν χρόνο (και χρήμα) οι ίδιοι, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες…

Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε την περίπτωση να ασπαστούμε τις συνήθειες της πατρίδας του Παπανδρέου και να τους αρχίσουμε στο «πιστολίδι»;

Πώς θα φαινόταν άραγε στην κυρία Μέρκελ και στους συνδαιτυμόνες της (στο τραπέζωμα που έχουν και κατατρώνε την πατρίδα μας), εάν σαν πολίτες οδηγούσαμε εμείς την χώρα στην πτώχευση;
Εάν αρχίζαμε να παίρνουμε σωρηδόν τα χρήματά μας από τις τράπεζες…
Εάν αρνιόμασταν να πληρώσουμε λογαριασμούς σε ΔΕΗ, ΟΤΕ κλ.π…
Εάν αρνιόμασταν να τους δώσουμε έστω και ένα σεντς (ευρώ) προκειμένου να γεμίσουν τα δικά τους τα ταμεία και να αδειάσουν τα δικά μας…

Πως θα φαινόταν, άραγε, σε όλους αυτούς τους «καλούς ανθρώπους» που έχουν βαλθεί να μας σώσουν πίνοντάς μας το αίμα (μεταφορικά και κυριολεκτικά);

Πώς θα φαινόταν σε αυτούς τους διεθνείς αλήτες που βάλθηκαν να μας τρομοκρατήσουν και να αγοράσουν κοψοχρονιά από ΔΕΗ μέχρι πετρέλαια και φυσικό αέριο που διαθέτει η χώρα μας; Βέβαια, θα μου πείτε πως το έχουν παρα-προχωρήσει και θέλουν μέχρι και νησιά ολόκληρα για να τα εκμεταλλευτούν καταλλήλως… Αλλά, πότε θα ξαναβρούνε έναν τόσο βολικό Γιώργο για να αρπάξουν από την χώρα μας;

Πώς θα φαινόταν άραγε, στους διεθνείς τραπεζίτες, εάν σπρώχναμε τη χώρα μας στην πτώχευση και τους εξαναγκάζαμε να πληρώσουν στους κερδοσκόπους εκατοντάδες δισεκατομμύρια στα CDS;

Εμείς, όπως μας λένε, είμαστε χαμένοι από χέρι…
Και αφού μας σπρώχνουν στον αργό θάνατο λεηλατώντας την πατρίδα μας, ποιος λόγος υπάρχει που να μας εμποδίζει να τους πάρουμε μαζί μας στον όλεθρο που μας έχουν ετοιμάσει;
Αυτοί, όλοι τους, δεν έχουν ηθικούς φραγμούς.
Γιατί να έχουμε εμείς και να σκεφτόμαστε να μην τους ζημιώσουμε, τη στιγμή που εκείνοι θέλουν να μας πάρουν τα πάντα;

Ρε πατριώτες, ας αρχίσουμε λοιπόν κι εμείς τις «πιστολιές», για να δούμε ποιος αντέχει περισσότερο. Αυτοί ή εμείς;
Ας δούμε την δύναμή τους…
Ας θαυμάσουμε την γενναιότητά τους και ας ξαναγευτούν την τρέλα μας…
Αφού τα πιστόλια βγήκαν, ας παίξουμε με αυτά σαν άντρες (Γιώργο, άσε κάτω το πιστόλι, αυτά τα παιχνίδια είναι για άντρες...).

Άντε το λοιπόν και να δούμε ποιος θα αντέξει…
Ας μπούμε στο παιχνίδι της τρέλας που ξεκίνησαν οι διεθνείς οικονομικοί τρομοκράτες.
Μία τρέλα αυτοί; Εκατό εμείς...
Εμείς είμαστε «βρεγμένοι» και δεν φοβόμαστε την «βροχή»…
Αυτοί άραγε, φοβούνται;

Τί λέτε; Ξεκινάμε;
Αφού έχουμε πόλεμο, ας τους πολεμήσουμε με τα όπλα τους…
Δεν θα είναι η πρώτη φορά…

Αν και κάτι μου λέει, πως αν ξεκινήσουμε τον «κακό χαμό», τότε θα τρέχουν να μας χαρίσουν τα πάντα, για να προστατευθούν οι ίδιοι…
Βλέπετε, όλοι έχουν να δίνουν λόγο και στους λαούς που (υποτίθεται ότι) εκπροσωπούν. Και είναι δύσκολο πολύ να πει η Μέρκελ στους Γερμανούς ότι έχασαν τα πάντα, επειδή οι Έλληνες (βγάζω εκτός τον Παπανδρέου με το τσίρκο του που λέγεται κυβέρνηση) αποφάσισαν να τους πούνε «πάρτα»…

Άντε, γιατί πολλά μας τα είπαν.
Και θέλουν να νιώσουν την… του τσολιά.
Δεν εξηγείται αλλιώς…
Πρέπει να τους έχει λείψει πολύ…


Την υιοθέτηση της «ευρωδραχμής» ως νομίσματος της χώρας, για τις συναλλαγές στο εσωτερικό, πρότεινε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ως ένα από τα μέτρα που συμπεριλαμβάνει το κόμμα του στο πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε να κάνει η χώρα μας ό,τι έκανε η Γερμανία το ’23.

«Επίσημο νόμισμα της χώρας, το ευρώ, αλλά ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 2 ετών», όπως είπε και εξήγησε το σκεπτικό του: Σύμφωνα με αυτό, η «ευρωδραχμή» θα χρησιμοποιείται μόνο στην Ελλάδα, ενώ το επίσημο νόμισμα στις σχέσεις μας με το εξωτερικό, θα είναι το ευρώ. Πράγμα που -σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη - σημαίνει «μαζεύω ευρώ από τον τουρισμό, μαζεύω τα δικά μου ευρώ από το δασμό και ταυτοχρόνως έχω την δραχμή - όπως έκανε ο αμερικανός με το δολάριο και σώθηκε - και σε δύο χρόνια την αντικαθιστώ με αξίες σε ευρώ».

Όπως είπε, η «ευρωδραχμή» θα αποθαρρύνει την έξοδο του χρήματος από την Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Έτσι, ο λαθρομετανάστης που θα πληρώνεται στην ευρωδραχμή, δεν θα μου βγάζει 12 δισ. έξω, δεν θα έχουν καμία αξία. Το Lidl, το Carefour που μαζεύουν κάθε Παρασκευή όλο το βιός των Ελλήνων, δεν θα μου βγάζει στο εξωτερικό, γιατί δεν θα έχει καμία αξία».


Κατά τον κ. Καρατζαφέρη, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί κίνηση στην αγορά, θα παραχθεί πλούτος για φορολόγηση, θα υπάρχει ανάπτυξη και η χώρα θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

«Αλλά όλα αυτά θέλουν μια δυνατή κυβέρνηση, αποφασισμένη, που να γνωρίζει το αντικείμενο και να έχει όρεξη να πολεμήσει προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Υποστήριξε επίσης ότι η Ευρώπη έχει απογοητευτεί από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και εκτίμησε ότι τον πίστευε στην αρχή, αλλά αυτός την απογοήτευσε στην συνέχεια.

«Γέλασε χθες η Ευρώπη, όταν έβλεπε για 9 ώρες τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προσπαθεί να πείσει - αν έπεισε - τους υπουργούς του, για την αναγκαιότητα των μέτρων», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Και πρόσθεσε: «Γέλασε και χθες το βράδυ με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους προσπαθούσε να πείσει ο Υπουργός των Οικονομικών. Άκουσα μάλιστα από μία μεγάλη προσωπικότητα που διετέλεσε Πρωθυπουργός κατ΄ επανάληψη στη χώρα του να μου λέει: 'Αν ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα το είχε λύσει το θέμα αυτό σε μισή ώρα και ο Αντρέας Παπανδρέου σε άλλο τόσο'».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε, επίσης, ότι σήμερα ο πρωθυπουργός «έχει μόνο την εμπιστοσύνη και το στήριγμα του κ. Ομπάμα», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την «ανήμπορη, ασύνδετη και ως εκ τούτου, ίσως και ανίκανη».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά μόνο εκλογές για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρουσίασε προτάσεις για την εξεύρεση πόρων: Μεταξύ αυτών, πρότεινε πάγωμα τιμών σε όλα τα προϊόντα για τρία χρόνια, επιβολή φόρου του διοξειδίου του άνθρακος για κάθε προϊόν που εισάγεται στη χώρα, επιβολή δασμών στις εισαγωγές για τρία χρόνια, μείωση κατά 50% των απολαβών των βουλευτών, πώληση των πολυτελών αυτοκινήτων του πολιτικού προσωπικού.

Τέλος, πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα για τους λαθρομετανάστες και, όπως είπε, μάζεψε 600.000 υπογραφές γι' αυτό το σκοπό, τις οποίες πήγε και στο Κοινοβούλιο.

«Ας κάνουμε πρώτα αυτό κεντρικό θέμα, γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει και σ’ αυτόν τον τομέα και μετά κάνουμε οποιοδήποτε άλλο δημοψήφισμα θέλει», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
 • Για να μην μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι πολιτικοί και οι εξεταστικές επιτροπές

Κόκκαλης - Γεωργίου - Σκαρπέλης

Επειδή συμφωνούμε απόλυτα με τον… Άκη ότι δεν πρέπει να μείνει μόνος εκεί όπου κατευθύνεται αλλά και για να μην μας δουλεύουν ψιλό γαζί κόμματα και εξεταστικές επιτροπές δημοσιεύουμε σήμερα σειρά ανέκδοτων φωτογραφιών από την πρώτη μεγάλη συμφωνία των Siemens-Intracom με τον ΟΤΕ. Τη σύμβαση 7430 του 1994 που κυριολεκτικά έδεσε τον ΟΤΕ στο άρμα των Siemens-Intracom, με την προμήθεια ενός εκατομμυρίου παροχών.

Υπογράφτηκε από την τότε διοίκηση του ΟΤΕ, υπό τον κ.Πέτρο Λάμπρου. Η υπόθεση αυτή έφτασε στη Δικαιοσύνη, αλλά μπήκε στο αρχείο με βούλευμα. Η σύμβαση εκείνη άνοιξε το δρόμο για σειρά άλλων προγραμματικών συμβάσεων-μαμούθ το 1996 και 1997. Συμβάσεις που υλοποιούνται μέχρι πρόσφατα.

Χίκμαν (Ζήμενς) - Καράβελας - Ντόμπεγκ - Γεωργίου

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στην αίθουσα της υπογραφής παρευρίσκονταν οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Siemens, άλλοτε πρωτοκλασάτα στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και Χρήστος Καραβέλας. Ο Ηλίας Γεωργίου και ο Χρήστος Καραβέλας παρέδωσαν την σκυτάλη στο Πρόδρομο Μαυρίδη διευθυντή τηλεπικοινωνιών της SIEMENS AE στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ . Στις φωτογραφίες , είναι επίσης και ο κατηγορούμενος, πρώην παράγων του ΟΤΕ, κ. Σκαρπέλης, ο χαρακτηρισθείς ως «ταμίας του ΠΑΣΟΚ», κ.Λάμπρου, ο κ. Παπαδημάτος διευθυντής προμηθειών και ο τότε πρόεδρος του ΟΤΕ κύριος Μπαμπανάσης.

Δεν κλήθηκαν ποτέ στην εξεταστική επιτροπή

Μπαμπανάσης - Παπαδημάτος - Λάμπρου

Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο του 1996, αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Η. Γεωργίου, σε «Εκθεση για την κατάσταση στην Ελλάδα» που έστειλε στη Γερμανία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στις 22-9-1996 διεξήχθησαν στην Ελλάδα βουλευτικές εκλογές. Νίκησε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατέλαβε 163 από τις 300 έδρες του κοινοβουλίου. Με τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς ως σταθερή την πολιτική κατάσταση στη χώρα και ευνοϊκό το κλίμα για την δική μας επιχειρηματική δραστηριότητα. Πρέπει λοιπόν, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να κλειστούν οι σχετικές συμφωνίες». Λίγο μετά υπογραφόταν άλλη μια λεόντειος σύμβαση με Siemens-Intracom για να ακολουθήσουν και άλλες στη συνέχεια.

Γεωργίου πανευτυχής


Η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη στριμωγμένη. Για εκλογές, ούτε λόγος, οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ το απαγορεύουν δια ροπάλου. Αν η δημοκρατία δεν έχει, υποτίθεται, αδιέξοδα, διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκηρύξει εκλογές, η παρούσα δυστοκία, με το να μην επιτρέπεται ουσιαστικά στην κυβέρνηση να διαχειριστεί το πολιτειακό, αποτελεί τρανή απόδειξη ότι στη χώρα μας η δημοκρατία έχει καταλυθεί από ξένες δυνάμεις, και αυτό δεν είναι πλεονασμός, αλλά η πραγματικότητα. Και στην περίοδο της κατοχής ακόμα, η κυβέρνηση από έλληνες απαρτιζόταν. Το ότι αυτοί που κατέχουν σήμερα υπουργικές θέσεις έχουν ελληνικά ονόματα, δεν λέει και τίποτε. Αχυράνθρωποι είναι.

Τι άλλα όμως περιθώρια ελιγμών έχει, ώστε να μην πέσει και ο φερετζές των προσχημάτων; Ας πούμε ένα ανασχηματισμό, για να θολώσει τα νερά, αλλά με τόσο κόσμο στις πλατείες, δύσκολα θα χρυσώσει το χάπι του ανασχηματισμού. Το να κάνει οικουμενική, ούτε λόγος, μιας και το άλλο χάπι της συναίνεσης κανείς απ’ την αντιπολίτευση δεν θέλει πλέον να το καταπιεί. Δεν είναι δα και τόσο ηλίθιοι να το κάνουν τώρα.

Το γυρίζει απ’ εδώ, το γυρίζει απ’ εκεί, και φλερτάρει με την ιδέα μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών. Τι θέλει να πλασάρει μ’ αυτό;

1. Ότι για παράδειγμα η αποτυχία εφαρμογής του μνημονίου είναι αποτέλεσμα ανικανότητας. Ότι φταίνε οι υπουργοί που δεν το υλοποιούν, γιατί δεν είχαν περάσει, ας πούμε, με άριστα δέκα, τις εξετάσεις στην οικονομετρία και τα μακροοικονομικά. Ενώ ο Παπαδήμος, είχε αποφοιτήσει πρώτος και με διάκριση επιπλέον, και κατά συνέπεια είναι περισσότερο άξιος και ικανός.

2. Ότι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Ποιο είναι όμως αυτό το πολιτικό κόστος, το οποίο, όπως διακηρύττει και ο ίδιος ο ΓΑΠ, ουδόλως τον ενδιαφέρει; Τι είναι πολιτικό κόστος; Είναι η δυσφορία του λαού από το σκληρό πήδημα. Επομένως, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση ψάχνει για έναν ικανότερο επιβήτορα. Κάποιον πιο ορμητικό, κι απ’ τον Στρος Καν, για παράδειγμα μιας και ο τελευταίος το παράκανε και βρίσκεται στη φυλακή από υπερβολική επίδειξη ικανοτήτων.

3. Ότι η κυβέρνηση μιας χώρας είναι θέμα οικονομικό, και πιστής εφαρμογής κάποιων κανόνων, η αποτελεσματικότητα, όμως, των οποίων αμφισβητείται και από τους ίδιους τους ομογάλακτους και ομοτράπεζους του πρωθυπουργού. Άρα, ακόμα και τον ικανότερο επιβήτορα να βρει, κανένα spread δεν πρόκειται να πειστεί να χαμηλώσει τις απαιτήσεις του। Πόσο μάλλον ο λαός.

4. Ότι ο κόσμος, επειδή έχει σιχαθεί τα κόμματα και τους πολιτικούς, θα είναι έτοιμος να θαμπωθεί και να λατρέψει τους ειδικούς και τους επαΐοντες, μιας και δεν μαγαρίστηκαν ποτέ αγορεύοντες από κάποιο μπαλκόνι. Φοβερή μπλόφα! Ο κόσμος όμως δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να μπερδεύει την πολιτική με τους πολιτικούς, και επιπλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δήθεν απολιτικοί-τεχνοκράτες, όντες εντελώς συγκεκριμένοι, και όχι άλλοι, βγαλμένοι μάλιστα κι από την ίδια μαρμίτα με τους τρέχοντες, θα κληθούν να εφαρμόσουν ένα κάργα πολιτικό σχέδιο, αυτό του γνωστού περιεχομένου Μνημονίων ένα έως άπειρον... Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος προσφυγής σε μια τέτοια κυβέρνηση.

5. Ότι αποδεχόμενος ο λαός τους τεχνοκράτες με τον μανδύα του πολιτικού, θα είναι ευκολότερο να αποδεχτεί και την κυβέρνηση της τρόικας, η οποία θα υποδύεται τους συμβούλους των τεχνοκρατών, αφού τελικά, όλοι θα είναι τεχνοκράτες, από την ίδια κολεγιά και τίποτα το διαφορετικό.

Με κάτι τέτοιες κουτοπονηριές λοιπόν πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να πορεύονται, να κορδώνονται για τα επιτεύγματά τους και να κερδίζουν χρόνο. Θα έλεγα ότι είναι μόνο ανόητοι, αλλά μετά κι από το προχθεσινό βίντεο γλιστρούν επικίνδυνα και προς τη γραφικότητα. Αν είναι να περισωθούν, ας μην το κουράζουν άλλο. Ας βάλουνε λουκέτο στη βουλή και ας το πούνε καθαρά και... τίμια!

Πηγή

 • To 'πε και το ΄κανε ο Μ.Θεοδωράκης!
Πρίν από λίγα λεπτά (19.50') ο Μ.Θεοδωράκης έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους και την "κατέλαβε" όπως είχε προειδοποιήσει παρά την απαγόρευση του Δ.Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Θεοδωράκης κάθησε σε μια πολυθρόνα που τοποθέτησαν στο σημείο (κάτω από τη Μητροπόλεως,εντός της πλατείας) μέλη της "Σπίθας" και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως προτίθεται να προχωρήσει στην αυριανή προγραμματισμένη του ομιλία ακόμα και αν ο κ.Μπουτάρης στείλει τη Δημοτική Αστυνομία να τον απομακρύνει...
Δεν πρέπει, λένε τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, να πτωχεύσουμε ούτε να κάνουμε αναδιάρθρωση χρέους, γιατί τότε θα κερδίσουν τεράστια ποσά κάποιοι τζογαδόροι που έχουν αγοράσει CDS.

Μάλιστα αυτό το γεγονός μας το έχουν φυτέψει τόσο βαθιά στο υποσυνείδητο και σε τέτοιο βαθμό, που αποτελεί πλέον ενστικτώδη ηθική αναστολή στη σκέψη για πτώχευση ή αναδιάρθρωση του χρέους της χώρα μας.

Και εμείς ρωτάμε:

Και τι μας νοιάζει εμάς ρε μάγκες, ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από τα CDS;

Γιατί θα πρέπει εμείς να έχουμε ηθικές αναστολές για το ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει από τους διεθνείς τζογαδόρους;

Αυτοί που ασφάλισαν την περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας, ας πληρώσουν αυτά που κέρδισαν.

Γιατί εμείς θα πρέπει να… παίρνουμε το μέρος αυτών που πούλησαν τα CDS και όχι αυτών που τα αγόρασαν;

Τι παίζεται εδώ;

Δεν θα πάρουμε λοιπόν το μέρος κανενός και ούτε μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με την τύχη των διεθνών τζογαδόρων.

Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον της χώρας και του λαού και μόνον.

Ας αφήσουν λοιπόν τα παπαγαλάκια την προπαγάνδα που συμφέρει στα αφεντικά τους.

 • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΝΑ εξηγήσουμε και να εξηγηθούμε. Δεν μας ήρθε μόνο του και αυτόματα το ΜΤΠ κι ας ξεκίνησε από ψηλά. Του στρώσαμε το δρόμο για την Ελλάδα της ρεμούλας και τώρα ένας-ένας μας το στρίβει δείχνοντας τον διπλανό κι όλοι μαζί τους πολιτικούς που κράταγαν μαχαίρι και πεπόνι.

ΤΗΝ πάθαμε, συνολικά και…μην την ψάχνεις. Έχεις καθήκον να ξανασηκώσεις το κεφάλι, αλλά αυτό δεν γίνεται με τις καταθέσεις απ’ την τράπεζα στο σπίτι. Ούτε και με τα κλεμμένα σε ελβετικές τράπεζες, ούτε και με την ανοχή σε πολιτικάντηδες και υποταγή σε κόμματα. Γι αυτό και γεννήθηκε η ιδέα των απολιτίκ συγκεντρώσεων με (παν)λαϊκή συμμετοχή και τους πολιτικούς σε απόσταση ασφαλείας
.
ΛΕΣ να προετοιμάζουν τον παραπάνω για παγκόσμια κυβέρνηση; Ποιος να το ξέρει, με τόσο μακρινά και αθέατα τα κέντρα αποφάσεων; Θα συνεχιστεί η «αποτοξίνωση» απ’ τους πολιτικούς; Θα αντέξουν οι τελευταίοι στην «απομόνωση» που συνιστά ο αποκλεισμός τους μιαν έμμεση τιμωρία για όσα (διε)έπραξαν;

ΔΕΣ τους, το μάτι τους «γυαλίζει» για εξουσία. Ποιοι; Κάποιοι που βγήκαν απ’ το πουθενά και κτίζουν το προφίλ τους, σαν «παρθένοι» της πολιτικής είτε ανανήψαντες. Αγκαλιασμένοι και ακράτητοι για εξουσία, αλλά συγκρατημένοι μη προδοθούν για ό,τι κουβαλούν στο πίσω του μυαλού τους και η ομάδα στήνεται. Με τους κ. κ. Μαριά, Κασιμάτη, Μητρόπουλο (και όχι μόνο) καθημερινούς «θαμώνες» του κ. Αυτιά, «κεκοσμημένους» ενίοτε με ιδιότυπους κλακαδόρους σε ρόλο «γκεστ σταρ». Χωρίς να προτείνουν λύσεις, χωρίς να θέλουν εκλογές. Για να «κλείνει» ο κ. Ψωμιάδης με την ατάκα του: μόνο τα τανκς λείπουν…

ΕΨΑΧΝΑΝ όλοι τους για στήριγμα και το βρήκαν. Ανακάλυψαν τον Μίκη κι αυτός την…Θεσσαλονίκη. Ανηφορίζει και καλά κάνει. Τον περιβάλλουν οπορτουνιστές και δεν(;) τους βλέπει. Σκαρφάλωσαν απάνω του, για να σκαρφαλώσουν, αύριο, σε πόστα. Θα λειτουργήσουν ως «εξαρτήματα» του κεντρικού ομιλητή κερδίζοντας πόντους απ’ το «μπόι» του κι ήταν ο μόνος τρόπος να προσεγγίσουν τις μάζες των αγανακτισμένων. Λες να τους πήρε χαμπάρι ο έντιμος πρύτανης ονόματι Μυλόπουλος που από απλόν ομιλητή τον θέλησαν «διοργανωτή» και τους παράτησε;

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και θα’ ναι πετυχημένη. Οι απορίες θα παραμείνουν. Και η καχυποψία μας για κάποιους «νεόκοπους» κι άλλους «παλιάς κοπής». Σπεύδουν δίπλα στον Μίκη, αύριο καπελώνουν «αγανακτισμένους», μεθαύριο νέμονται πόστα. Θα’ χουν τρυπώσει αθέατοι(;) απ’ την πίσω πόρτα.

Το ποσοστό των ηλικιωμένων στον πληθυσμό αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί σε πενήντα χρόνια (η εικόνα από την πρόσφατη απογραφή) (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να αυξηθεί από τα 11,3 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2010 στα 11,6 εκατομμύρια το 2035 (+2,7%), στη συνέχεια όμως θα ακολουθήσει πτωτική πορεία και θα φτάσει τα 11,2 εκατομμύρια το 2060 (-0,1%).

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Eurostat για τους πληθυσμούς των 27 χωρών-μελών της ΕΕ την περίοδο 2010-2060.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, το 2060 τα άτομα άνω των 80 ετών θα αντιπροσωπεύουν το 13,3% του πληθυσμού της Ελλάδας, από 4,6% που ήταν το 2010.

Μια ανάλογη αυξομείωση προβλέπεται για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Από 501 εκατ. τον Ιανουάριο του 2010, ο πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί στα 525 εκατ. το 2035 και να μειωθεί στα 517 εκατ. το 2060.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόβλεψη ότι ο πληθυσμός της Γερμανίας θα μειωθεί από τα 81,7 εκατ. το 2010 στα 76,4 εκατ. το 2035 (-6,4%) και στα 66,3 εκατ. το 2060 (-18,8%).

Αντίθετα, ο πληθυσμός της Γαλλίας θα συνεχίσει να αυξάνεται, από 64,7 εκατ. το 2010 στα 71,3 εκατ. το 2035 και τα 73,2 εκατ. το 2060.

Στην Κύπρο, ο πληθυσμός θα αυξηθεί από 803.000 το 2010 στο 1 εκατ. το 2035 (+25,4%) και σε 1,1 εκατ. το 2060 (+41,3%).

Η αύξηση αυτή είναι η τρίτη υψηλότερη που προβλέπεται στην ΕΕ μετά την Ιρλανδία (+46%) και το Λουξεμβούργο (+45%).

Και στην Κύπρο, πάντως, το ποσοστό των ηλικιωμένων θα αυξηθεί. Οι κάτοικοι άνω των 80 ετών θα αντιπροσωπεύουν το 9,2% του πληθυσμού το 2060, από 2,9% που ήταν το 2010.
 • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Όλοι ξέρουμε τον «πολιορκητικό κριό», το σιδερένιο κεφάλι του κριαριού, στο 10πλάσιο ή 20πλάσιο του φυσικού του μεγέθους, και τη χρησιμότητά του, κατά την πολιορκία των φρουρίων, στην εποχή που δεν είχαν εφευρεθεί ακόμη τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα, οι «έξυπνες βόμβες» και όλα τα σύγχρονα όπλα. Καρφωμένο στο εμπρός μέρος ενός δεκάμετρου πασάλου που τον κρατούσαν 20 άνδρες από τη μία μεριά και άλλοι τόσοι από την άλλη, έπερναν φόρα και έτρεχαν με όλη τους τη δύναμη επάνω στην πορτάρα του κάστρου, για να τη σπάσουν και να εφορμήσουν μέσα στο φρούριο οι ιππείς και οι πεζοί.

Το κάστρο του ένοχου καθεστώτος συστήματος της τραβεστί* Ολιγαρχίας, άρχισε να πολιορκείται εδώ και λίγους μήνες από γενναίους (αλλά αδύναμους) ιππότες. Άρχισαν να μαζεύονται και να κραδαίνουν τα σπαθιά τους, από μακρυά, (δηλαδή ακίνδυνα) προς τους εντός των τειχών, χορτάτους και ακμαίους ημετέρους και παρατρεχάμενους των μεγάλων δεσποτικών οικογενειών που οργίαζαν (και συνεχίζουν) μέσα στα πολυτελή διαμερίσματα του κάστρου, πνιγμένοι στην αφθονία της κατανάλωσης περιττών εδεσμάτων και άνοστης συνουσίας, έτσι, από συνήθεια, γιατί το επιβάλλει το πρωτόκολο ή η μόδα…

Όμως, εδώ και λίγο καιρό, οι αδύναμοι ιππότες και τα ασκέρια τους, πλήθυναν γύρω από το κάστρο. Κάθε μέρα γίνονται και περισσότεροι. Και, ναι μεν είναι αδύναμοι, αλλά είναι αγανακτισμένοι και αυτό αναπληρώνει στο πολλαπλάσιο τη φυσική δύναμη που τους λείπει.

Έχουν γίνει τόσοι που, είναι πλέον βέβαιο πως αν βρουν κι έναν σιδεροκέφαλο πολιορκητικό κριό, το κάστρο θα πέσει.

Κι αυτός υπάρχει. Είναι στη διάθεσή τους. Είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο συνθέτης/σύμβολο (παγκόσμιο) των πολιτικών ελευθεριών. Ο μαχητής, ο βασανισμένος, ο απαγορευμένος, ο εθνικός μας αυλητής που κράτησε όρθιο το φρόνημα των σκυφτών δημοκρατών Ελλήνων, στα πέτρινα χρόνια της χυδαίας αστυνομοκρατίας και της ελεεινής δικτατορίας. Και βρίσκεται ανάμεσά τους, εντελώς διαθέσιμος, χωρίς απαιτήσεις και χωρίς συμφεροντολογικούς υπολογισμούς και προαπαιτούμενα.

Δεν μένει, λοιπόν, παρά να συνταχθούν οι πολιορκητές στις λαβές του πολιορκητικού κριού και να τον αξιοποιήσουν όπως πρέπει. Να συντονίσουν το βηματισμό μεταξύ τους και να επιτεθούν τρέχοντας συντονισμένα κατ’ επάνω στην πορτάρα του κάστρου της κομματοκρατίας.

Η ώρα είναι πολύ κατάλληλη. Τα ανδρείκελα, οι μαριονέτες, οι παρατρεχάμενοι και όλοι οι σιτιζόμενοι από την ασυδοσία της οικογενειοκρατίας που διαφεντεύει το κάστρο, είναι , ήδη, φοβισμένοι. Κάποιοι είναι χεσμένοι από το φόβο τους και ετοιμάζονται να αυτομολήσουν.

Οι μεντεσέδες της πόρτας τρίζουν, αφημένοι κι αυτοί αλάδωτοι, όπως κάθε τι σ’ αυτόν τον γκρίζο πύργο.

Δεν θα χρειαστούν και πολλές εφορμήσεις των πολιορκητών, για να πέσει το σαπισμένο κάστρο της αρρωστημένης κομματοκρατίας.

Ο πολιορκητικός κριός περιμένει τους ιππότες να τον σηκώσουν στα χέρια τους, να συντονίσουν τον βηματισμό τους, που θα γίνει τροχάδην και να ορμήσουν…

Αρκεί οι ιππότες να δούν ότι υπάρχει αυτό που τους λείπει για να καταλάβουν το κάστρο: ο πολιορκητικός κριός.

* τραβεστί: μεταμφιεμένος

Θυμάστε που, αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών ΔΝΤ και ΕΕ με την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, λόγω του ότι ο τελευταίος αρνήθηκε κατηγορηματικά να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας που απαιτούσαν οι δανειστές της χώρας του, οι δυσοίωνες προβλέψεις για την Ουγγαρία έδιναν κι έπαιρναν;

Οι κατάρες του Υψίστου, οι λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί όλης της Υφηλίου επρόκειτο να επιπέσουν στον άμοιρο τόπο των δύστυχων Μαγιάρων, επειδή –άκουσον, άκουσον– τόλμησε η κυβέρνησή τους να αρνηθεί να υπακούσει στις άνωθεν και έξωθεν εντολές.

Θυμάστε τις οιμωγές των εδώ καναλιών, για τον νόμο περί τύπου που πέρασε ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας; Μήπως κάτι ήξερε καλύτερα από έμας, που λουζόμαστε όλη μέρα τα μνημονιακά κανάλια; Απειλές, μονόδρομοι, Ανάν, Ιμια, Ρεπούση, 1821, ΔΝΤ κτλ.

Διαβάζω λοιπόν σήμερα, ότι ο οίκος Fitch αναβάθμισε την Ουγγαρία, τρία χρόνια μετά την εκδίωξη του ΔΝΤ!

Μα πως τα κατάφεραν; Αφού χωρίς το ΔΝΤ θα έρθει το τέλος του κόσμου, οι Νεφελίμ θα κυριαρχήσουν, θα βγάλει ο σπανός γένια και θα πέσει έξω στις προβλέψεις του ο Καψής!

Για να τελειώνουμε, ο Fitch αναβάθμισε την Ουγγαρία από σκουπίδια σε ΒΒΒ- γιατί προβλέπουν ότι φέτος θα έχουν έλλειμμα κάτω από 3% ενώ το χρέος τους θα μειωθεί από το 80% το 2008 στο 71% το 2013!

Δηλαδή χωρίς το ΔΝΤ μείωσαν το χρέος τους, ενώ εμείς με το ΔΝΤ το 2013 θα το έχουμε διπλασιάσει!

Πηγή


Του Θρασύβουλου Μαυρομάτη
Λέκτορα Πανεπιστημίου Πατρών

Ναι, τους φαύλους πολιτικούς και πρέπει και μπορούμε να τους αλλάξουμε πλέον.

Και πρώτους και καλύτερους αυτούς που ξεδιάντροπα πλούτισαν από την πολιτική.

Και με την ψήφο μας, μαζί με των μυριάδων αγανακτισμένων την κραυγή και το νέο αυστηρό κοινωνικό δίκαιο, να χτυπήσουμε πλέον δυνατά το πλήκτρο της σκέψης μας που γράφει Delete λοιπόν στους επίορκους πολιτικούς που μάτωσαν τα όνειρά μας, γιατί δεν πάει άλλο.

Ο λαός μας όμως, αυτός ο τόσο καλοκακομαθημένος πότε άραγε θα αλλάξει;

Και πότε θα ξαναμάθει ότι αξίες ζωής δεν είναι μόνον ο πλούτος και η ματαιοδοξία αλλά το «ευ ζειν» που μας δίδαξαν γονείς και δάσκαλοι σε αυτή την πατρίδα που σήμερα θρηνεί και γονατίζει από τους μη μετέχοντες της Ελληνικής παιδείας ταγούς της.

Κι εδώ ακριβώς είναι το δυσεπίλυτο πρόβλημα των γκρίζων καιρών που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το πέρασμα από την βαθειά κρίση που μαστίζει τον τόπο σε κάποιο ξέφωτο ευθύνης και ελπίδας.

Γκρίζων καιρών από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που δεν θέλει να αυτοκαθαρθεί γιατί φοβάται και τρέμει--και που θα μετανιώσει γι αυτό, με τον θυμωμένο λαό μας σφιχτά πάντα αγκαλιασμένο μαζί του σε αυτή την υποκουλτούρα του χύδην εαυτουλισμού και πλουτισμού.

Βλάσφημες για τον λαό, θα πούνε κάποιοι οι κουβέντες.

Ναι, βλάσφημες και κυνικές, αληθινές όμως και επιεικείς ίσως.

Γιατί εκτός από το φαύλο πολιτικό μας σύστημα, πάρα πολλά ακόμη πρέπει να αλλάξουν, μήπως και βγούμε επιτέλους από αυτή τη βρώμικη λάσπη που μας λερώνει και μας εξαθλιώνει.

Με πιο σημαντικό πως πρέπει να αλλάξουμε κάποτε και τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Γιατί όλοι εμείς που τόσα χρόνια επιλέγουμε τους ίδιους επίορκους θύτες που σήμερα βρίζουμε και αναθεματίζουμε, εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε ακόμα να καμαρώνουμε αγκαζέ δίπλα τους για τις κάθε μορφής ανάγκες μας φυσικά…

Εμείς λοιπόν όλοι που σήμερα επί δικαίων και αδίκων σαν αγανακτισμένοι μαζευόμαστε στις πλατείες, αλλά και ανυποψίαστοι σε ότι πιθανόν χειρότερο μπορεί να συμβεί αν αφήσουμε ανεξέλεγκτο τον ειρηνικό αυθορμητισμό μας, ας αγανακτήσουμε λίγο και για εμάς τους ίδιους πριν συνεχίσουμε να φασκελώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και πριν γίνει αυτό το ξέσπασμα επικίνδυνος χαβαλές και πανηγύρι μαζικής ψυχοθεραπείας, που κάποιοι παμπόνηροι ίσως χειραγωγήσουν.

Ναι, για όλους εμάς τα γράφω όλα αυτά, που φέραμε με την σιωπή και την απάθεια την πατρίδα μας στην ντροπή αυτής της συνολικής παρακμής και ένα βήμα πριν από επαπειλούμενες καταστροφές-- έναν ακριβώς αιώνα κατά σύμπτωση μετά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13…

Έχει από πολύ νωρίς σημειώσει αυτή η γραφίδα για την γονιμότητα της απόγνωσης.

Ας την προλάβουμε λοιπόν αυτή την γονιμότητα γιατί ίσως κυοφορεί απρόβλεπτα.

Και μαζί τους επικίνδυνα και ποικιλόχρωμα αυγά φιδιού.

Έχω επανειλημένα γράψει πως όταν οι λαοί οργίζονται και ξεσηκώνονται, τότε οι εξουσίες τρέμουν. Πρόσφατα, και μετά την απόφαση των Ελλήνων να αφήσουν τους καναπέδες τους και να βγούνε στις πλατείες για να διεκδικήσουν την ελευθερία τους, για να διεκδικήσουν το μέλλον των παιδιών τους και τέλος για να διεκδικήσουν την πατρίδα τους, είδαμε τους "δανειστές" μας να συνοφρυώνονται, να ξανασκέφτονται και να προτείνουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της αποπληρωμής του χρέους.

Βέβαια, με μία δεύτερη ανάγνωση των επανατοποθετήσεων των υπαλλήλων των διεθνών τραπεζών, διαπιστώνουμε πως "μελώνουν" την κατοχή της χώρας και θέλουν να μας πείσουν πως ό,τι κάνουν το κάνουν για το... καλό μας! Η οργή όμως των Ελλήνων δεν μειώνεται και αυτό τρομάζει τους κυβερνώντες (ιδιαίτερα αυτούς), αλλά και τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο της χώρας. Η απόδειξη γι αυτό είναι στο ότι έχουν πάψει να κυκλοφορούν, αφού τρέμουν στην ιδέα πως θα συναντήσουν κάποιους αγανακτισμένους Έλληνες πολίτες. Όσοι, βέβαια, από τους πολιτικούς επιχείρησαν μία έξοδο, πολύ σύντομα κατάλαβαν το λάθος τους, αφού "απεγκλωβίστηκαν" με την βοήθεια της Αστυνομίας...

Επειδή όμως εγώ δεν ξέρω πολλά γράμματα, αφήνω τον πολυγραφότατο και εμπειρότατο Κώστα Καββαθά να τα πει με τον δικό του τρόπο...
Κωνσταντίνος

Να ‘μαστε λοιπόν το 2014…

Έχουμε μειώσει ή και μηδενίσει το χρέος,έχοντας πείσει (με τη βοήθεια του Ομπάμα) τους τοκογλύφους να μην εξαργυρώσουν τα CDS, να περιμένουν λίγο βρε αδερφέ, να δώσουν μία ανάσα στον Γοδεφρείγο και στον Ελληνικό λαό. Και πείτε ότι έδωσαν.

Μετά τι; Τι θα κάνει η χώρα με την ανάσα όταν θα οφείλει 500 δις;

Πως θα “αναπτυχθεί”;

Με την Ντόρα και τον Χυτήρη;

Με τον Δρούτσα και την Νταλάρα; Με τον Ραφηνάτο και τον… Σιούφα;

΄Η μήπως με τον Μεϊμαράκη, τον Γείτονα και την… Τζάκρη;

Αν πω ότι, οι περισσότεροι από δαύτους εμποδίζονται απ’ τα…μουστάκια και τα φουλάρια Hermes τι θα πείτε;

Ότι έχω δίκιο;

Μεταφορικά μιλάω αναγνώστες όταν λέω για “μουστάκια” και φουλάρια.

Πίσω τους κρύβεται το βαθιά συντηρητικό πολιτικό καταστημένο με τις μίζενς, τις βόνταφον και τα σκάνδαλα.

Η μόνη ελπίδα βρίσκεται σε αυτό που θα βγει απ’ τις πλατείες.

Δεν ξέρω τι θα είναι αλλά, δε νομίζω ότι θα περιμένουμε πολύ για να μάθουμε…

Ανοιχτή επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στάλθηκε πριν από λίγο προς τα υπόλοιπα μέλη του Κοινοβουλίου, με ιδέες και προτάσεις που είναι άμεσα υλοποιήσιμες για τη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Βουλής και των προνομίων που οι Βουλευτές απολαμβάνουν.

Αγαπητέ συνάδελφε,

Βιώνουμε μέρες πρωτόγνωρης λαϊκής οργής που στρέφεται πρωτίστως κατά του Κοινοβουλίου. Στα μάτια της πλειοψηφίας των πολιτών το πολιτικό σύστημα είναι απαξιωμένο και κατώτερο των περιστάσεων. Οι πολίτες δικαιολογημένα προσάπτουν στους πολιτικούς μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Τους κατηγορούν όμως και για το γεγονός ότι ενδιαφέρονται πρωτίστως για το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για το καλό των πολιτών τους οποίους εκπροσωπούν. Και ενώ για την οικονομική κρίση δεν υπάρχουν εύκολες ή γρήγορες λύσεις, η απαξίωση της Βουλής μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα με μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε πίσω μέρος έστω της χαμένης αξιοπιστίας μας.

Προσωπικά έχω διατυπώσει και στο παρελθόν συγκεκριμένες προτάσεις για μια ποιοτική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, και ειδικά της Βουλής, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της λαϊκής αγανάκτησης. Οι περιστάσεις καθιστούν αυτή τη συζήτηση όχι μόνο επίκαιρη αλλά και αναπόφευκτη. Σκοπός της ανοιχτής επιστολής μου είναι να θέσω υπ’ όψιν σας με έναν πιο οργανωμένο τρόπο ορισμένες ιδέες και προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα προτείνω:

 1. Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Σε σχέση με άλλες χώρες παρεμφερούς μεγέθους η Ελλάδα έχει πολλούς βουλευτές. Η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 επιτρέπεται από το Σύνταγμα και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα στο πλαίσιο μιας αλλαγής του εκλογικού νόμου που θα ανακατανέμει τις εκλογικές περιφέρεις με κεντρικό άξονα τη δημιουργία μικρότερων εκλογικών περιφερειών. Ο πολιτικός συμβολισμός μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ πιο σημαντικός από την εξοικονόμηση των 11 εκατ. Ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό που αυτή συνεπάγεται.
 2. Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Ο βουλευτής θα δικαιούται σύνταξη μόνο από έναν ασφαλιστικό φορέα (αυτόν στον οποίο ανήκε ως εργαζόμενος πριν γίνει βουλευτής), ενώ για όσο διάστημα διατηρεί την βουλευτική του ιδιότητα θα καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές του από τη Βουλή.
 3. Την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές της Βουλής. Εκτός του απαράδεκτου καθεστώτος να αμείβονται οι βουλευτές με περισσότερα χρήματα για να συμμετέχουν σε Επιτροπές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς τους, με αυτό τον τρόπο μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 3,6 εκατ. Ευρώ το χρόνο.
 4. Το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής. Το κανάλι κοστίζει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ στον έλληνα φορολογούμενο ο οποίος μπορεί να μην το έχει παρακολουθήσει ποτέ καθώς η τηλεθέασή του φτάνει μετά βίας το 0,3%.
 5. Την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων. Είναι τουλάχιστον προκλητικό σήμερα, όταν μια μέση ελληνική οικογένεια έχει τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, να παρέχει η Βουλή στους Βουλευτές μεταφορικό μέσο. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται επίσης 5,4 εκατ. Ευρώ το χρόνο.
 6. Την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί άμεσα με την κοινή βούληση όλων των κομμάτων η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας να εισηγείται πάντα και για όλες τις υποθέσεις υπέρ της άρσης στην Ολομέλεια της Βουλής.
 7. Την διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο. Τα πόθεν έσχες των βουλευτών πρέπει να είναι προσβάσιμα από τους πολίτες όχι μόνο για τον τελευταίο χρόνο αλλά από το έτος που εισήλθαν για πρώτη φορά στη Βουλή. Δεν είναι κακό να μπαίνει κανείς πλούσιος στην πολιτική αλλά να μπαίνει φτωχός και να βγαίνει πλούσιος. Είναι ανάγκη ο κάθε έλληνας πολίτης να μπορεί να έχει συγκριτική εικόνα για τα οικονομικά των βουλευτών ώστε να μην χαρακτηρίζονται ισοπεδωτικά όλοι «κλέφτες».

Αγαπητέ συνάδελφε,

Περιορίστηκα σε ορισμένα μόνο ζητήματα στα οποία μπορούν να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις με στόχο κυρίως την εξοικονόμηση δαπανών και την κατάργηση προνομίων, πολλά από τα οποία είναι προκλητικά στη σημερινή περίοδο. Σε αντίθεση με άλλες παρεμβάσεις που απαιτούν αναθεώρηση του Συντάγματος, οι προτάσεις αυτές μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και να έχουν μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα, πέραν του πολιτικού συμβολισμού που αναντίρρητα ενέχουν. Ειδικά σήμερα τα λόγια δεν έχουν πλέον καμία αξία. Οι πράξεις μας είναι αυτές που θα μας κρίνουν.

Οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες και οι ευθύνες όλων μας είναι ιστορικές. Έχουμε μπροστά μας μεγάλους κινδύνους αλλά και εξίσου σημαντικές ευκαιρίες. Ή θα επιλέξουμε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος ή θα αναμετρηθούμε γενναία με τις αδυναμίες μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να «ματώσουμε» οι ίδιοι. Πάντως, η αμηχανία είναι ανεπίτρεπτη και η αδράνεια μπορεί να αποβεί καταστροφική. Η προσαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας στις απαιτήσεις των καιρών αποτελεί δική μας ευθύνη.

Με εκτίμηση,

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο εκκωφαντικός θόρυβος τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών έσπασε τη σιωπή στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου χθες. Δύο εχθρικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και λίγο μετά στην περιοχή έσπευσαν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Ακολούθησε αερομαχία και λίγα λεπτά αργότερα το ένα εχθρικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τον μηχανισμό εκτίναξης και να πέσουν στη θάλασσα. Στο κέντρο επιχειρήσεων σήμανε συναγερμός και ενεργοποιήθηκε η επιχείρηση έρευνας – διάσωσης. Λίγο αργότερα, στην περιοχή έφθανε ένα C-130 για να ακολουθήσουν δύο ελικόπτερα, που εντόπισαν και περισυνέλεξαν τους πιλότους.

Το περιστατικό δεν είναι πραγματικό. Είναι ένα από τα τρία σενάρια της άσκησης Ερευνας και Διάσωσης «Ιωνάς», που πραγματοποιήθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου. Τα άλλα δύο σενάρια αφορούσαν ατύχημα και εγκατάλειψη πολεμικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης και φωτιά και βύθιση εμπορικού πλοίου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ, παρά τη σχετική ανησυχία, δεν υπήρξε τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή που είχε δεσμευθεί. Οι ασκήσεις Ερευνας και Διάσωσης των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν παραδοσιακά στόχο παρενόχλησης από τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς η Αγκυρα προβάλλει αξιώσεις για δικαιοδοσία σε Ερευνα και Διάσωση σχεδόν στο μισό Αιγαίο, ενώ η περιοχή του Καστελλόριζου έχει ενταχθεί στις πάγιες διεκδικήσεις της. Μάλιστα, την προηγούμενη φορά που πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Ιωνάς», το 2009, τουρκικά μαχητικά είχαν εισβάλει στη δεσμευμένη περιοχή με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Για τη χθεσινή άσκηση, η μόνη ενέργεια από τουρκικής πλευράς ήταν η έκδοση ειδοποίησης για δέσμευση στην ίδια περιοχή του υποθαλάσσιου χώρου, για άσκηση υποβρυχίων, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το λιμάνι της Σμύρνης βγήκε ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος, το οποίο, όμως, δεν προσέγγισε την περιοχή της άσκησης.

Καμία αντίδραση από την Αγκυρα

Ενδεχομένως, η απουσία τουρκικής αντίδρασης στη χθεσινή άσκηση να σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη αναταραχή στις τάξεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και την απόδοση κατηγοριών σε στελέχη τους για την υπόθεση «Βαριοπούλα». Μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Αεροπορικής Διοίκησης, πτέραρχος Μεχμέτ Γιλμάζ Ερντογάν, έχει παραιτηθεί από τον περασμένο Απρίλιο.

Την άσκηση «Ιωνάς» παρακολούθησαν από τη φρεγάτα «Ψαρά» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, οι αρχηγοί ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας, και ΓΕΝ, αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης και 18 ακόλουθοι Aμυνας από 15 χώρες.Οι τέσσερις στους δέκα φορολογουμένους λαμβάνουν επιστροφή φόρου. Η εικόνα αυτή προκύπτει και από την τέταρτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων, την οποία επεξεργάστηκε και απέστειλε στους δικαιούχους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, η τέταρτη αποστολή αφορά σε 411.498 εκκαθαριστικά σημειώματα, από τα οποία τα 162.292 είναι πιστωτικά (δηλαδή το 39,44%), ενώ τα 174.117 είναι μηδενικά και τα υπόλοιπα 75.089 είναι χρεωστικά.

Μέχρι τώρα έχουν εκκαθαριστεί 1.646.623 φορολογικές δηλώσεις, από τις οποίες οι 653.956 είναι πιστωτικές (δηλαδή το 39,71%), οι 687.282 είναι μηδενικές (το 41,74%) και οι υπόλοιπες 305.385 (το 18,55%) είναι χρεωστικές.

Έτσι, οι συνολικές επιστροφές φόρου από τη μέχρι τώρα πορεία εκκαθάρισης των δηλώσεων ανέρχονται σε 586,4 εκατ. ευρώ, έναντι 746,4 εκατ. ευρώ, που είναι οι πληρωμές φόρων από τους φορολογούμενους.

Το ποσό των επιστροφών φόρου είναι ιδιαίτερα αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι, καθώς οι φορολογούμενοι αξιοποιούν τη νομοθεσία και υποβάλλουν αποδείξεις δαπανών στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, λαμβάνοντας αυξημένη επιστροφή φόρου.

Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στους νέους, καθώς στις ηλικίες έως 24 ετών εκτοξεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο 42,5% (από 29,8% τον Μάρτιο πέρυσι).

Το γενικό ποσοστό της ανεργίας στη χώρα «εκτοξεύθηκε» στο 16,2%, περίπου 5 μονάδες υψηλότερα από το 11,6% τον Μάρτιο 2010 (τον Φεβρουάριο εφέτος η ανεργία ήταν 15,9%).

Στη λίστα των ανέργων ήταν εγγεγραμμένα 811.340 άτομα. Οι άνεργοι αυξήθηκαν μέσα σ’ ένα χρόνο κατά 232.617 άτομα (αύξηση 40,2%) και κατά 24.111 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2011 (αύξηση 3,1%).

Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.335.461 άτομα. Ενώ, το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.185.325 άτομα και οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 238.574 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2010 (μείωση 5,4%), ενώ αυξήθηκαν κατά 7.013 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο εφέτος (αύξηση 0,2%).

Ως προς τις ηλικιακές ομάδες, η ανεργία μεταξύ 15- 24 ετών «εκτινάχθηκε» στο 42,5%.

Στις ηλικίες 25- 34 ετών, το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται πλέον σε 22,6% (από 15,4% τον Μάρτιο 2010) και στις ηλικίες 35- 44 ετών, η ανεργία είναι 13,1% (από 10% πέρυσι). Για πρώτη φορά, εξάλλου, διψήφιο ποσοστό ανεργίας (10,8%) καταγράφεται και στις ηλικίες 45- 54 ετών.

Στις γυναίκες, το ποσοστά της ανεργίας (19,5% τον Μάρτιο εφέτος από 15,9% τον Μάρτιο πέρυσι) παραμένουν κατά πολύ υψηλότερα εκείνων στους άνδρες (13,8% τον Μάρτιο εφέτος από 8,5% τον Μάρτιο πέρυσι).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, «πρωταθλήτρια» είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου(30,4% τον Μάρτιο εφέτος από 16,7% τον Μάρτιο πέρυσι) και έπονται οι περιφέρειες Ιονίων Νήσων (24,5% από 23%), Δυτικής Μακεδονίας (20,6% από 11,6%), Κεντρικής Μακεδονίας (16,5% από 12,2%) και Στερεάς Ελλάδας (16,5% από 12,2%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες ανεξαιρέτως τις περιφέρειες, το ποσοστό της ανεργίας υπερβαίνει πλέον το 13% (το χαμηλότερο είναι στην Πελοπόννησο- 13,2%). Ενώ, στην Αττική, όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, η ανεργία ανήλθε σε 15,8% τον Μάρτιο εφέτος από 10,5% τον Μάρτιο πέρυσι.

 • Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Είμαι αγανακτισμένος, γιατί η χώρα μου η Ελλάδα κυβερνάται από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί μας δεν αγαπούν την Δημοκρατία, γι΄ αυτό την μετέτρεψαν από κοινοβουλευτική δημοκρατία σε κομματοκρατία και πολλοί εξ αυτών είναι μέλη και στελέχη της παγκόσμιας εξωπολιτικής εξουσίας (λέσχη Μπίλντεμπεργκ κ.α), εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξεως πραγμάτων, δηλαδή του διεθνούς σιωνισμού. Έτσι, 37 χρόνια από την μεταπολίτευση κατέστρεψαν ηθικά, θεσμικά, πολιτισμικά και οικονομικά τη χώρα μου την Ελλάδα.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί όλοι οι πολιτικοί μας, όλων των κομμάτων, μικρών και μεγάλων, εντός και εκτός Βουλής, είναι εξουσιολάγνοι και ομιλούν την ξύλινη γλώσσα των κομμάτων τους που προεκλογικά μου λένε συνέχεια ψέματα για να τους ψηφίσω και στην συνέχεια με εξαπατούν με αποκορύφωμα τις πρόσφατες εκλογές όπου ο νυν πρωθυπουργός άλλα μου έταζε και εγώ ο αφελής τον πίστεψα και τον ψήφισα. Όμως, άλλα πράττει μετεκλογικά και συνεχίζει να μου λέει ψέματα και συνεχώς να με εξαπατά.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί ο Πρωθυπουργός μου κατήργησε το Σύνταγμα και την κοινοβουλευτική δημοκρατία υπογράφοντας το «μνημόνιο», παραχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε τρίτους, τοκογλύφους και κερδοσκόπους και στη συνέχεια διατυμπάνιζε περιοδεύοντας την Ευρώπη, ότι η χώρα μου είναι διεφθαρμένη με πολίτες διεφθαρμένους και με έκανε να ντρέπομαι να λέω, ότι είμαι Έλληνας. Ακόμα, να αισθάνομαι, ότι έχασα το Εθνικό φρόνημα των προγόνων μου, που έδωσαν την ζωή τους προς όφελος της πατρίδος.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί όλες οι Κυβερνήσεις διόγκωσαν, χωρίς να υπάρχει όφελος για τον πολίτη, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και δημιούργησαν ένα σύστημα εξουσίας μέσω των συνδικαλιστικών συντεχνιών, που τις μεταχειρίζονταν προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί όλες οι Κυβερνήσεις αύξαναν στην θητεία τους προς εκλογικό τους όφελος τις δημόσιες δαπάνες και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τις μειώσει δραστικά, όπως είχε υποσχεθεί, με αποτέλεσμα να καταφύγει στην υπερφορολόγηση που πλήττει κυρίως την μεσαία αστική τάξη και οδηγεί την οικονομία μας σε βαθιά ύφεση. Ταυτόχρονα, κατακρεούργησε μισθούς και συντάξεις, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων καταργώντας έτσι εργατικές κατακτήσεις με ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί όλες οι Κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν ποτέ να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και τη φοροκλοπή κακομαθημένων επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και απλών πολιτών. Έτσι, αυτή η στρεβλή νοοτροπία δημιουργήθηκε με την ανοχή τους, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί όλες οι Κυβερνήσεις διόγκωσαν το παραεμπόριο προϊόντων που είναι εισαγόμενο και αμφιβόλου ποιότητος, με απώλεια πολλών δις ευρώ τον χρόνο για το δημόσιο ταμείο, εις βάρος μικρών και υγιών επιχειρήσεων που απασχολούσαν αξιόπιστο αριθμό υπαλλήλων και απέδιδαν στο δημόσιο ταμείο κάθε μήνα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί όλες οι Κυβερνήσεις άφησαν ελεύθερη την κερκόπορτα της Ελληνορθοδόξου κοινωνίας μας και εισέβαλαν στίφη λαθρομεταναστών που αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύνθεση της πατρίδος μου και ασελγούν και εγκληματούν καθημερινά κατά των ανήμπορων και απροστάτευτων Ελλήνων πολιτών.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί όλες οι κυβερνήσεις συνέβαλαν να φθάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού αυξάνοντας συνειδητά το δημόσιο χρέος και η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου την έσπρωξε στον γκρεμό προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί τα κόμματα εξουσίας, σε περιόδους που κυβέρνησαν με αυτοδυναμία τον τόπο, εμπλέκονται σε τεράστια σκάνδαλα κατασπατάλησης και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος και δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό πάντα φρόντιζαν να προκαλούν την παραγραφή των αδικημάτων τους με την μη παραπομπή τους μέσω νόμων που ψηφίζουν.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί τα κόμματα εξουσίας δημιούργησαν από το πουθενά μεγαλοοικονομικούς παράγοντες (τραπεζίτες, εργολάβους δημοσίων έργων, μεγαλοϊδιοκτήτες καρτέλ, εφοπλιστές κλπ) στη χώρα μέσω ευνοϊκών και πονηρών συμβάσεων με το δημόσιο σε μια σχέση εξάρτησης με ανταποδοτικότητα την οικονομική τους ενίσχυση στις προεκλογικές περιόδους χειραγωγώντας όμως και δεσμεύοντας την ελεύθερη βούληση και σκέψη του εκλεγμένου βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου. Σήμερα, αυτοί οι ίδιοι εκμεταλλεύονται την κρίση και με την ανοχή της Κυβερνήσεως κερδοσκοπούν εις βάρος του Ελληνικού λαού. Αυτοί οι ίδιοι ποδηγετούν τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου προπαγανδίζοντας καθημερινά υπέρ των συμφερόντων τους και παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό σε σημείο που το μαύρο το κάνουν άσπρο και το άσπρο μαύρο.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί ο Υπουργός Οικονομικών μου λέει συνεχώς ψέματα, πως εάν δεν πάρουμε την 5η δόση δεν θα έχει το ταμείο του κράτους μετά τις 15 Ιουλίου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, θα έχει όμως να πληρώσει δόσεις και τόκους των δανείων.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί ο Υπουργός Οικονομικών ενώ έδωσε δημόσια την υπόσχεση (7 τουλάχιστον φορές) στον Ελληνικό λαό, ότι, εάν αναγκασθεί από την Τρόικα να λάβει επί πλέον οικονομικά μέτρα, θα παραιτηθεί από την θέση του Υπουργού, εν τούτοις δεν το ΕΠΡΑΞΕ. Παλαιά, σ΄αυτό τον τόπο, πριν έλθετε εσείς όλοι μετά την μεταπολίτευση να κυβερνήσετε, ο λόγος μεταξύ των πολιτών ήταν συμβόλαιο.

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί τα κόμματα εξουσίας δεν με έκαναν ποτέ να αισθανθώ Εθνικά υπερήφανος, αλλά συνεχώς με τις υποτελείς πράξεις τους με ντροπιάζουν, μειώνοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και δημιουργώντας με την οσφιοκαμπτική τους πολιτική προϋποθέσεις για νέες απώλειες Εθνικών εδαφών ( Αττίλας 2 στην Κύπρο, αμφισβήτηση Ελληνικής κυριαρχίας των Ιμίων, διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας από την γείτονα χώρα της Furom, Τουρκικές διεκδικήσεις Ελληνικών νησιών, αξιώσεις της Αλβανίας για την Θεσπρωτία, διεκδίκηση και προσάρτηση της Ελληνικής Θράκης από την Τουρκία ).

Είμαι αγανακτισμένος, γιατί όλος ο πνευματικός κόσμος της χώρας δεν έχει ακόμη ξεσηκωθεί, εκτός ολίγων, ευτυχώς φωτεινών εξαιρέσεων, για να απαιτήσει από όλα τα κόμματα άμεση και πραγματική δημοκρατία με την τοποθέτησή τους στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Είναι υπέρ της σύνταξης νέου Συντάγματος και Συνταγματικού δικαστηρίου, τα οποία θα συντάξει Συντακτική Εθνοσυνέλευση εκλεγμένη απ’ ευθείας από τον ελληνικό λαό και όχι από την βουλή;

2. Είναι υπέρ της εκλογής των ηγεσιών της δικαιοσύνης, των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων δυνάμεων χωρίς την μεσολάβηση της εκάστοτε Κυβέρνησης;

3. Είναι υπέρ του αδέσμευτου και ανεξάρτητου τύπου, όπως το καινούργιο σύνταγμα λεπτομερώς θα ορίζει;

4. Είναι υπέρ της κατάργησης των κομματικών παρατάξεων στον συνδικαλισμό, στο δημόσιο, στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία και στην τοπική Αυτοδιοίκηση;

5. Είναι υπέρ του σχεδιασμού μιας Εθνικής παιδείας με στόχο και σκοπό η νεολαία μας να αποκτήσει Εθνικό Ελληνικό ΦΡΟΝΗΜΑ με γνώση και κρίση, μελετώντας τον αρχαίο μας πολιτισμό (αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Φιλοσοφία, Πολιτική του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα) και κάνοντας κτήμα της την αρχαία μας ανεκτίμητη κληρονομιά;

6. Είναι υπέρ του διαχωρισμού αρμοδιοτήτων κράτους και κοινοβουλίου, όπου οι βουλευτές θα αρκούνται στο νομοθετικό τους έργο και θα απαγορεύεται να τοποθετούν – διορίζουν τους κομματικούς τους ψηφοφόρους και στελέχη τους στο Δημόσιο, με παράλληλη κατάργηση της ασυλίας τους, σε τέλεση παράνομων πράξεων;

7. Είναι υπέρ της σωστής δημοκρατικής λειτουργίας (και όχι της φεουδαρχικής που είναι σήμερα) των κομμάτων και η οποία θα καθορίζεται λεπτομερώς από το καινούργιο σύνταγμα;

8. Είναι υπέρ του οικονομικού ελέγχου και της απόλυτης διαφάνειας των κομμάτων με ταυτόχρονη κατάργηση των ετήσιων επιχορηγήσεων από τον εκάστοτε προϋπολογισμό;

9. Είναι υπέρ της σύστασης Υπουργείου της διασποράς του Ελληνισμού, όπου ένα ποσοστό βουλευτών του κοινοβουλίου θα εκλέγεται από τις τοπικές Ελληνικές κοινωνίες της διασποράς και θα επανδρώνει το ως άνω Υπουργείο, το οποίο στόχο και σκοπό θα έχει να προωθεί τα Εθνικά συμφέροντα (σε πολύ στενή συνεργασία με το υπουργείο εξωτερικών), την προβολή του αρχαίου μας πολιτισμού, του Τουρισμού και πολλών άλλων;
Είμαι αγανακτισμένος τελικά, γιατί ο Πρωθυπουργός της χώρας μου πρόσφατα δήλωσε: “όσοι διαδηλώνουν στις πλατείες απευθύνονται σε Εθνικά συστήματα δημοκρατίας, τα οποία
είναι αδύνατα και αιχμάλωτα μιας παγκόσμιας εξουσίας και απαιτείται μια δημοκρατική και ενημερωμένη παγκόσμια κυβέρνηση”. Δηλαδή, εννοεί την παγκόσμια κυβέρνηση των Ευρωπαίων τραπεζιτών, του Δ.Ν.Τ. της Ε.Κ.Τ. που επέβαλαν την κατάργηση των συνόρων των κρατών και επέτρεψαν την αθρόα λαθρομετανάστευση στην πατρίδα μας ( Συνθήκη Σένγκεν και Δουβλίνο 2);

Είμαι λοιπόν αγανακτισμένος τελικά, με τους πολιτικούς όλων των κομμάτων που δεν αφουγκράζονται δυστυχώς τα βάσανα, την ανέχεια και την αγωνία του Ελληνικού λαού.
Είμαι αγανακτισμένος τελικά, γιατί δεν καταλαβαίνουν, πως, εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα υπέρ λαού, η αγανάκτηση θα γίνει οργή με απροσδιόριστα αποτελέσματα για την χώρα μας και τότε αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι όλοι αυτοί.

Είδα εδώ, ότι ενοχλήθηκαν οι Γερμανοί που εμφανίστηκε η σβάστικα στην σημαία της "Ευρώπης"... Απορώ που δεν ενοχλήθηκαν και οι Σλοβάκοι και οι Βέλγοι.

Προσωπικά, ποτέ μου δεν πίστεψα σε καμία Ευρώπη. Συλλογή από τέως Αυτοκρατορίες, με την Γερμανία να προσπαθεί για τρίτη φορά από το 1911, παρά τους δύο Παγκόσμιους που έφαγε στο κεφάλι. Αυτή την φορά το κάνει αλλιώς: Αγοράζει αυτά που θέλει, δεν τα κατακτά με blittzkrieg. Τα κατακτά με Πράσινη Προπαγάνδα, με βραβεία Νόμπελ μαϊμού, με συμβούλια ειδικών και Ινδών επιστημόνων, με ΜΚΟ, με συνδιασκέψεις για το περιβάλλον και με Πράσινα άλογα, με φυτευτούς νόμους για ηλίθιους. Με καλλιεργημένο σοσιαλισμό. Με εξαγορασμένους πολιτικούς, και εξαγορασμένες πολιτικές. Και, φυσικά, όλα χρηματοδοτημένα από τις εξαγοραζόμενες χώρες-στόχους. Έμμεσα ή άμεσα.

Στην κρίση που περνάει η χώρα μου επικρατεί σύγχυση. Ελάχιστοι λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Τα Ελληνικά κόμματα φτιάχτηκαν και οι πολιτικοί τους λαδώθηκαν, ή εκβιάστηκαν, ή στριμώχτηκαν για να έχουμε τον σημερινό "Ευρωπαϊκό" προσανατολισμό. Γερμανικό προσανατολισμό, με τζουτζέδες φερέφωνα από την Σλοβακία, το Λιχντενστάϊν, το Βέλγιο και την Φινλανδία να έχουν άποψη.

Επιδοτηθήκαμε για να φύγουμε από την πρωτογενή παραγωγή. Μας φτιάξατε πολιτικούς που κατέστρεψαν το Ελληνικό κεφάλαιο (αλλά έφτιαξαν κρατικοδίαιτο, Γερμανόφιλο "κεφάλαιο", πληρωμένο αρχικά από επιδοτήσεις και σύντομα από δανεικά και φόρους). Μεταξύ Επιμελητηρίων και ΜΚΟ, και Siemens εκφυλίστηκε ΟΛΟΣ ο πολιτικός μας κόσμος. Με ελεγχόμενα τα ΜΜΕ, κανείς δεν είπε κιχ.


Από το 1997 έως το 2010 πέσαμε από την 25η στην 78η θέση στην κατάταξη της διαφθοράς. Από το 1997, μέχρι το 2010, πείτε μου εσείς ποιος κάνει κουμάντο στην Ελλάδα. Μας επιδοτήσατε και λαδώσατε για να δανειστούμε για να ψωνίζουμε made in Germany. Τα χρέη μας είναι το ΑΕΠ σας, και η "Ευρώπη" ο μανδύας σας.

This is Πάρτα! Είναι η απάντησή μου σε εσάς που θίγεστε. Αλλά μην φοβάστε, για την ώρα, είμαι ...μειοψηφία.


Επειδή από διλήμματα στις μέρες μας, δόξα τω θεό, μια χαρά πάμε, για μένα το ειλικρινές δίλημμα είναι αυτό μεταξύ της ηθικής και της πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας που εκφράζεται στα πλαίσια της καθιέρωσης των πραγμάτων. Μιας συστημικής πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας οικονομικής, πολιτικής, κομματικής, κοινωνικής και εν τέλει αξιακής, ως καθοδηγητικός παράγοντας στη ζωή του συγχρόνου ανθρώπου. Εν δυνάμει μεταβλητή, αλλά ριζωμένη σε τέτοια οριζόντια απόσταση, που μετατρέπει τη διαδικασία αυτής της μεταβολής από αποκαρδιωτική έως… επικίνδυνη.

Αναφορικά λοιπόν με την κρίση στην Ελλάδα και τα διλήμματα που αυτή παράγει σε όλους μας, θεωρώ ότι ο καθένας μας βαθιά μέσα του γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια αντικειμενικά δεν μπορεί παρά να εκφράζεται από το ηθικά ορθό. Ως αυτό δηλαδή που ωφελεί το σύνολο και όχι μια ομάδα ανθρώπων .

Πιο συγκεκριμένα, στη περίπτωσή μας η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ότι το χρέος της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές δεν υφίσταται. Ότι είναι προϊόν απάτης. Ακόμα και αυτοί που το αποδέχονται, αρά και τις συνέπειες του , ουσιαστικά αποδέχονται αυτήν τη συστημική πραγματικότητα και όχι αυτό καθ’ αυτό το χρέος. Γνωρίζουν ότι όλος αυτός ο μηχανισμός που ονομάζεται διεθνής αγορές, χρηματοπιστωτικό σύστημα, heads funds ή όπως αλλιώς τέλος πάντων, βασίζεται σε οικονομικά τερτίπια, παραποιήσεις στοιχείων, εκμετάλλευση νομικών παραθύρων και διάφορες άλλες κερδοσκοπικές λοβιτούρες. Μπορεί λόγω πολυπλοκότητας της επιστήμης των οικονομικών να μην κατανοούν τον τρόπο που συντελούνται όλα αυτά, αλλά το γνωρίζουν. Όπως γνωρίζουν και την ανάγκη ύπαρξης διεφθαρμένων πολιτικών για την εφαρμογή αυτού του μηχανισμού. Το αποδέχονται όμως ως πραγματικότητα.

Στην κατάσταση λοιπόν που έχει περιέλθει σήμερα η χώρα, η οποία βάλλεται από τις διεθνής αγορές με τη συνεργασία αυτού του αδίστακτου διεθνιστή που κυβερνά παρανόμως, ο λαός έχει ξεχυθεί με μια φαινομενική ομοθυμία στις πλατείες και στους δρόμους. Αγανακτεί, διαμαρτύρεται, φωνάζει, αλλά δεν ξέρει που θα φτάσει η κατάσταση. Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται. Απόψεις, προτάσεις, γνώμες. Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως κανείς – από τον απλό κόσμο, μέχρι τους πιο ειδικούς – δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα δεν εκφράζουν τον κόσμο. Η κλεψύδρα όμως έχει γυρίσει και εδώ και 20 μήνες η άμμος αδειάζει και ο χρόνος τελειώνει. Πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πραγματικό δίλλημα. Όχι αυτό που θα του βάλει το πολιτικό σύστημα. Αλλά με αυτό που θα του θέσει η συνείδηση του. Όποιος θελήσει να δει κατάματα την αλήθεια θα αναγκαστεί να επιλέξει τον δρόμο της ηθικής. Να στείλει στο διάολο χρέη, μνημόνια, ΔΝΤ, εταίρους, δανειστές, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την παραδειγματική τιμωρία των εντός των τειχών εχθρών. Να αποκηρύξει ένα πολιτικό σύστημα που για χρόνια έθρεφε και να αποτινάξει από πάνω του τις συσσωρευμένες παθογένειες δεκαετιών κάνοντας το μετέωρο βήμα προς την πραγματική ελευθερία. Μετέωρο γιατί θα (πρέπει να) ξέρει ότι θα βρει μπροστά του ένα τέρας όχι απλά πρόθυμο τον κατασπαράξει, αλλά υποχρεωμένο να τον τσακίσει. Με κάθε μέσο και μέχρι τελικής πτώσης.

Διαφορετικά θα πρέπει να στοιχηθεί πίσω από τη λύση που το ίδιο το σύστημα του έχει προετοιμάσει – μεθοδευμένα ή όχι μικρή σημασία έχει. Τη λύση που θα τον βγάλει μεν από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει, αλλά που δεν θα αποκλίνει από τη συστημική πραγματικότητα. Την αντί-μνημονιακή πολιτική έκφραση της… επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.
Τη λύση του «μη χείρον βέλτιστον».

Είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσει ο φορέας αφήνοντας κυριολεκτικά στο... έλεος Του Θεού 70 ασθενείς με βαριές κινητικές αναπηρίες.

• Εχουν οι περικοπές (όπως και η ανοχή...) τα όριά τους

Σε κλείσιμο οδηγείται η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ) καθώς μειώνεται κατά 70% η κρατική επιχορήγηση, με την οποία καλύπτεται το 30% της λειτουργικής της δαπάνης.

Το ποσό της κρατικής επιχορήγησης παραμένει άγνωστο. Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η φετινή κρατική επιχορήγηση θα είναι μειωμένη κατά 30%, το μόνο νεότερο είναι ότι η περικοπή τελικά θα φτάσει στο 70%.

Ηδη οι 44 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες. Είναι αυτοί που φέρουν εις πέρας τα προγράμματα για τα 70 άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες που εξυπηρετεί η ΕΣΒΕ.

Πρόκειται για διάφορες ειδικότητες όπως νοσηλευτές και φροντιστές, που απασχολούνται στην ιατρική παρακολούθηση, την κοινωνική υπηρεσία, την ψυχολογική υπηρεσία, τα εργαστήρια, τα τμήματα κοινωνικής ένταξης, το τμήμα αυτόνομης διαβίωσης, τα τμήματα φυσιοθεραπείας και εργοθεραπείας και τα ημερήσια προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Χθες το πρωί (ΦΩΤΟΓ.)εργαζόμενοι, παιδιά και γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 100 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί στο 40% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). [1], [2]
Το έλλειμμα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), αναθεωρήθηκε στα 24,2 δισ. ευρώ για το 2010, που αντιστοιχεί στο 10,5% του ΑΕΠ, μειωμένο από τα 15,4% του ΑΕΠ (36,3 δισ. ευρώ) που ήταν το '09. Το χρέος της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι 328,6 δισ. ευρώ (142,8% επί του ΑΕΠ), ενώ αυξάνεται διαρκώς, κάθε φορά που δανειζόμαστε για να πληρώσουμε προηγούμενα δάνεια και τόκους. [3]
Η πάταξη της φοροδιαφυγής, και η είσπραξη των φόρων, είναι αναγκαίο να τεθεί ως η σημαντικότερη μας προτεραιότητα. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούμε μόνο σε αυτό, και να αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα πάλι στη "μοίρα" τους. Πρέπει να υπάρξει μεγάλη μείωση των δαπανών στο δημόσιο τομέα, αλλά με σωστό και ορθολογικό τρόπο.
Προτεραιότητα πρέπει να μπει και η αντιμετώπιση της τεράστιας διαφθοράς, από αλόγιστες υπερχρεώσεις έργων, προμηθειών, συμβάσεων κ.α.. Θα είναι απαραίτητο να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί, δημοσίων υπαλλήλων, λειτουργών, γιατρών, εφοριακών, τελωνιακών, αστυνομικών, δικαστικών, εισαγγελέων, και φυσικά πολιτικών, ώστε να ελεγχθεί κάθε ύποπτη συναλλαγή, που μπορεί να προέρχεται από μίζες ή μαύρο χρήμα.
Παράλληλα πρέπει να γίνει σοβαρό έργο αναδιοργάνωσης του Δημόσιου τομέα, με στόχο να γίνει πιο αποδοτικός και παραγωγικός, και να γίνει προσπάθεια εξυγίανσης των Δημόσιων Επιχειρήσεων, με σκοπό να γίνουν κερδοφόρες, και να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες (όπως θα κάνει αν την αναλάβει ένας ιδιώτης).
Φυσικά και θα χρειαστεί να προβούμε σε κλείσιμο Οργανισμών, που δημιουργήθηκαν με μόνο σκοπό να εξυπηρετήσουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα λίγων και εκλεκτών, όχι όμως και αξιόλογων Ιδρυμάτων, όπως το ΙΓΜΕ, ΕΘΙΑΓΕ [4], ΕΛΚΕΘΕ [5], κ.α. που επιτελούν χρήσιμο ερευνητικό έργο, σε κρίσιμους τομείς, και πρόκειται να καταργηθούν.
Όταν υπάρξει σοβαρή προσπάθεια και πραγματικό έργο, για την υλοποίηση των παραπάνω, με πραγματικά στοιχεία και αποδείξεις, τότε θα μπορέσει να υπάρξει διάθεση από τον κόσμο να συζητήσει, αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων, απολύσεις, και αποκρατικοποιήσεις.
Πιστεύω ότι χρειάζεται να γίνει πολύ, και σοβαρό έργο, από άτομα αξιόλογα και πραγματικά αδιάφθαρτα.
Μπορεί αυτή η έκφραση να έχει φθαρεί πλέον, αλλά λεφτά υπάρχουν, απλά δεν εισπράττονται.
Δεν υπάρχουν μόνο αδιέξοδα.
Η είσπραξη των φόρων ήταν και είναι, η μοναδική πηγή εσόδων του κράτους μας.
Γιάννης Δερμούσης
Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"


Πληροφορίες από:

Ο τέως πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χαάρντε κατέθεσε σήμερα απολογούμενος στο ιρλανδικό Ειδικό Δικαστήριο ότι "δεν είναι ένοχος" ούτε ενεπλάκη προσωπικά στην διάλυση του τραπεζικού τομέα στη χώρα του πριν από μία τριετία.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, το ισλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε ο Χαάρντε να παραπεμφθεί σε δίκη για "παράβαση καθήκοντος" επειδή δεν απέτρεψε την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα, μια κατηγορία, για την οποία εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Συγχρόνως, τρεις τέως υπουργοί δεν παραπέμφθηκαν από τους βουλευτές να δικαστούν για τον ίδιο λόγο.

"Το διάστημα που παρέμεινα στην κυβέρνηση της Ισλανδίας, προσπάθησα για το καλύτερο, όταν αποφάσιζα είχα στην καρδιά μου το βέλτιστο εθνικό συμφέρον", τόνισε ο Χαάρντε στη δικαστική κατάθεσή του, ενώ πρόσθεσε ότι, όλη αυτή η ιστορία είναι, για μένα, πολύ δύσκολη".

Η εξέταση του Χαάρντε, 60 ετών, στο Ειδικό δικαστήριο, που όρισε το κοινοβούλιο, δεν έχει προηγούμενό στη χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός απορρίπτει το κατηγορητήριο. Αποδίδει την δίωξή του "σε πολιτικά κίνητρα". Σήμερα, χαρακτήρισε επιπρόσθετα τη δίωξη "ανόητη". Παραιτήθηκε, ύστερα από λαϊκές κινητοποιήσεις στη διάρκεια του Ιανουαρίου 2009.

Το Ειδικό δικαστήριο θα συνεχίσει το φθινόπωρο την εξέταση του πρωθυπουργού. Θα κληθούν συνολικά 40 μάρτυρες, ανάμεσά τους διευθυντές τραπεζών που χρεοκόπησαν, διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας κ.ά.

Κυριολεκτικά άφωνοι έμειναν όλοι στο Μόντρεαλ του Καναδά ακούγοντας τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας να μιλάει για την πάμπλουτη Ελλάδα. ''Από όσο ξέρω, η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες, με βάση τη δημόσια περιουσία και τα ακίνητα της. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό''.

Ο Ζ.Κ.Τρισέ πίσω από αυτήν την ατάκα, ουσιαστικά μας λέει και μας σπρώχνει σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα απομακρύνουν το ''φάντασμα'' της αναδιάρθρωσης:''όσο η διαχείριση της οικονομίας της Ελλάδας βελτιώνεται και η κυβέρνηση διεξάγει αξιόπιστα πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δεν βλέπω την ανάγκη για μια αναδιάρθρωση ή για haircut, και θα λέγαμε ότι αυτό δεν είναι κατάλληλο.Και φυσικά, εάν γίνει πλήρως κατανοητό από παρατηρητές, επενδυτές και συμμετέχοντες της αγοράς, μπορεί να κάνει τη διαφορά, με προϋπόθεση ωστόσο ότι η ιδιωτικοποίηση θα είναι αξιόπιστη και θα διεξαχθεί με επαγγελματισμό''.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ενώ δεν σηκώνει κουβέντα περί αναδιάρθρωσης, δείχνει να εγκρίνει τη λύση της ''ανακύκλωσης'' ελληνικών ομολόγων καθώς δεν την ερμηνεύει ως χρεοκοπία:''αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εναντίον της εκδοχής ο ιδιωτικός κλάδος, όπως είχε ζητηθεί πριν από ένα χρόνο με το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στην Ευρώπη, να τους ζητηθεί να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο χρέους''.

Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg η ΕΚΤ ήδη εξετάζει την ανακύκλωση, rollover όπως λέγεται στη γλώσσα τους, των ελληνικών ομολόγων ως λύση για να καμφθεί η πίεση των αγορών στη χώρα μας.


 • Από τον στρατηγό Μακρυγιάννη στον Άκη
Με αναφορές στον Μακρυγιάννη για το θεσμικό πατριωτισμό σε σύγχρονους πολιτικούς επιστήμονες για τη σχέση διαφθοράς και ποιότητας της δημοκρατίας, με ισχυρή νομική θεμελίωση και πολιτικό σκεπτικό που πρώτη φορά συναντά κανείς σε πόρισμα έπεσε η αυλαία των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε ένα κείμενο 152 σελίδων αναφέρονται με λεπτομέρειες οι διαδρομές του μαύρου χρήματος που όπως εικάζεται αποτελεί μέρος όσων διακινήθηκαν για την καταβολή των προμηθειών. Κατονομάζονται πρόσωπα και μεθοδεύσεις με τραπεζικούς λογαριασμούς και off shore εταιρείες που κατέληξαν στην αγορά ακινήτων με τα οποία συνδέεται ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Παρά τη φιλολογία, απουσία επιχειρημάτων, περί δίωξης του για να εξυπηρετηθούν επικοινωνιακές πολιτικές, που καλλιέργησε το τελευταίο διάστημα ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος και ορισμένοι δημοσιογράφοι το πόρισμα έπεσε σαν πέλεκυς.

Προτείνεται στην Εθνική Αντιπροσωπεία η παραποµπή του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη ενώ ζητείται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δήµευση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Εθνικής Αµυνας καθώς και όλων των φυσικών προσώπων που θεωρούνται ύποπτα και εµπλέκονται στη συγκεκριµένη υπόθεση των γερµανικών υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για το έγκληµα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθµό κακουργήµατος, το οποίο – κατά την Επιτροπή – διέπραξε το διάστηµα από 1 Νοεµβρίου 1999 µέχρι 27 Σεπτεµβρίου 2007 και έλαβε τουλάχιστον το ποσόν των 7.777.773 δολαρίων ΗΠΑ.

Παράλληλα, τα µέλη της Προανακριτικής κατηγορούν τον Ακη Τσοχατζόπουλο για το αδίκηµα της νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα – δηλαδή για ξέπλυµα µαύρου χρήµατος. Ζητούν δε την άσκηση ποινικής δίωξής του για φυσική και ηθική αυτουργία για πράξεις που – όπως σηµειώνουν – τέλεσε από τις 17 Νοεµβρίου 1999 µέχρι τις 16 Απριλίου 2010.

Αναγνώστης


Σταυροφόρος της Δύσης

Πρέπει να αντιδράσει ο κόσμος! Για να το κάνει αυτό χρειάζεται απλή και κατανοητή ΓΝΩΣΗ! Χειροπιαστά επιχειρήματα τα οποία:

1. θα κατανοήσει αμέσως

2. θα είναι εύκολο να τα μεταφέρει και να επιχειρηματολογήσει μόνος του χωρίς τον ΠΠ, τον Ιθαγενή, τον Προφήτη, τον Ροδινό κλπ δίπλα του

3. να πιστέψει την απλά επιχειρηματολογία.. στην καθομιλουμένη της παρέας!

Θα μπορούσα να γράφω με τεχνικούς όρους και στόμφο,, αλλά ποιος θα κατανοούσε με τα όσα λέω; ΚΑΝΕΙΣ! 
Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί..

…
ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ! ΟΛΟΙ !!! ΜΑ ΟΛΟΙ!!!

Στην πρώην Αν. Γερμανία ήταν η κακή Στάζι…οι ΚΑΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

Στο Ιράκ/Αφγανιστάν οι ΚΑΚΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ έκαναν τουμπέκα και τα λαμόγια τα πήραν ΟΛΑ απ όλες τις πάντες ! Το ονόμασαν αναστήλωση, εκδημοκρατισμό, Δημοκρατία, Ελευθερία, καλύτερες μέρες...

Ποιοί; Η Μιζενς η Μπόινγκ, Η Χαλιμπουρτόν, η Μονσάντο οι Τράπεζες κλπ…

Οι δε κομμουνιστές κάθισαν και την πλήρωσαν διότι ΤΟΥΣ ΕΨΗΣΑΝ ότι είναι οι κακοί και έπρεπε να τιμωρηθούν για να ξεβρωμίσει ο τόπος !! Το ίδιο και οι Ταλιμπάν, ο Κακός Σαντάμ, οι Σέρβοι κλπ … ΛΑΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ήταν τρομοκράτες !! ένας προς έναν !! ! όχι μόνο τα πρόσωπα που κυβερνούσαν !!

Ρώτησαν κανέναν για το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ; Αποφάσισαν οι κυβερνήσεις; Τα κοινοβούλια; Οι θρησκευτικοί ηγέτες μήπως;

ΟΛΑ έγιναν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ του ΝΑΤΟ της Κίνας και της Ρωσίας (ειδικά οι δυο τελευταίοι είχαν σκελετούς στα ντουλάπια.. και μόκο -Θιβέτ/Τιέν Ανμέν, Σιβηρίες/Τσετσένοι) και … Όλοι στο ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !

Τώρα τα λαμόγια βρήκαν νέο εχθρό: ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ…ΤΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗ ΚΟΡΑΚΟΖΩΗΤΟ ΕΛΛΗΝΑ … αυτούς τους τύπους εκεί Νότια που αρμενίζουν στον ήλιο, δε δουλεύουν, δεν πεθαίνουν, ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΙ και πιστεύουν στο “Αγαπάτε Αλλήλους”, έχουν Φιλότιμο, πιστεύουν στην Αληθινή Φιλία, είναι Γενναιόδωροι ΑΛΛΑ… είναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ (ΓΑΠ-ΝΧ -λαγός ;;), είναι ΜΠΑΧΑΛΟ ( ΓΑΠ-ΝΧ λαγός;; ) κλπ κλπ κλπ… “έχουν δώσει τα Φώτα σε όλους εμάς” οι ΑΤΙΜΟΙ…!

Έτσι δουλεύει το σύστημα.. ΟΙ ΛΑΓΟΙ, τα ΜΜΕ (Δανειστών/σπεκουλαδόρων) από κοντά να φορτώνουν και να σιγοντάρουν για να πάρουν μαζί την κοινή γνώμη κατατόπου (Δανειστών). Η λύση έρχεται αυτόματα: ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΙΑΣΟΥΝ.

Έχουμε και τα δικά μας ΜΜΕ με τους ίδιους και ντόπιας παραγωγής λαγούς. Έκαναν το λαό να πιστέψει ότι φταίει και ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ. Να ΖΕΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ! και πρέπει να πληρώσει ( Πάγκαλος – μαζί τα φάγαμε ) ΓΑΠ-ΝΧ τα ίδια και τα ίδια, ΠΑΠΑΚι ( τιτανικός και μπάχαλο τα πάντα όλα, 15 Ιουλίου κατεβάζουμε ρολά ), Λοβέρδος ( δεν υπάρχει σάλιο, δεν λέμε την αλήθεια και καλά στο λαό ), Δαμανάκη ( εκτός ευρώ ) …κλπ κλπ…..αλλά φτάνει, θα γεμίσω τη σελίδα !…

Κατάφεραν να μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ για να δουλέψει ΚΑΙ το ΜΜΕ εκτός Ελλάδος ( τα λένε οι ίδιοι ! )

Οι λομπίστες.. κάνουν πολύ καλή δουλειά λοιπόν ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. Έχουνε ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ όχι εμένα κι εσάς, πάντα με το αζημίωτο ! Αυτό είναι ένα μέρος της δουλειάς τους.. η διαμόρφωση της κοινής γνώμης και ο επηρεασμός – καθοδήγηση αποφάσεων ( να το πω sic )..

Ξέρω πολύ καλά ότι ΜΕ ΝΙΩΘΕΤΕ και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΘΙΝΚ ΤΑΝΚΣ ΤΩΝ ΛΟΜΠΥ ΧΑΟΥΖΕΣ !!! και οι Λαοί Λούζονται τα αποτελέσματα σιωπηλά, ΕΝΟΧΟΙ..

Όλοι οι σοβαροί λομπίστες έχουν πελάτες και στις δύο όχθες! Μην μπερδεύεστε!….

Κάψτε το πελεκούδι που έλεγε και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου !! Με ΓΝΩΣΗ και Επιχειρήματα. Όποιος έχει απορία…(ες) εδώ είμαι !!! αλλά δε νομίζω !! χαχαχαχαχ το ΕΠΙΠΕΔΟ είναι πολύ ΥΨΗΛΟ !!!

ΠΠ ντε φάκτο

 • Μήπως θα πρέπει να "κοπεί" και μισθός του Παπανδρέου και των υπουργών της κυβέρνησης; Αφού έχουν μόνιμη εγκεφαλική αναπηρία...!
Μια είδηση που δεν έφτασε ποτέ στο φως της δημοσιότητας και κρατήθηκε καλά κρυμμένη είναι πως από το Νοέμβριο του 2009 οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και στο ΟΠΑΔ δεν δικαιούνται αναπηρικά αμαξίδια, μαξιλάρια για την προστασία από τις κατακλίσεις αλλά και όλα τα άλλα βοηθήματα που είναι εργαλεία επιβίωσης για τη μειονότητα των ασφαλισμένων με παραπληγίες και με τετραπληγίες.

Ο κύκλος των περικοπών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 όταν το Ι.Κ.Α. με νέα εγκύκλιο μειώνει τα ποσά για τα βοηθήματα που έχουν ανάγκη οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με παραπληγίες και με τετραπληγίας κατά 50%. Η νέα εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=39156 και περιλαμβάνει μειώσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις παροχές του Ι.Κ.Α.

Οι έλληνες και οι Ελληνίδες με παραπληγίες, με τετραπληγίες, με ημιπληγίες και με ακρωτηριασμούς είναι παγιδευμένοι και καταδικασμένοι σε ολοκληρωτική ακινησία: Τα αναπηρικά καθίσματα, τα τεχνητά μέλη, τα γερανάκια, τα συστήματα ουροσυλλογής, τα μαξιλάρια για την προστασία από τις κατακλίσεις, οι ορθοστάτες και όλα τα άλλα βοηθήματα είναι απαραίτητα για την επιβίωση. Δεν είναι δυνατόν να καταργηθούν.

Την ίδια στιγμή που τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν περικόψει τα απερίκοπτα, ο χρηματισμός, η δωροδοκία και η μίζα καλά κρατούν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Χωρίς αυτά τα βοηθήματα οι ζωές των παραπληγικών και των τετραπληγικών κινδυνεύουν. Σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα είναι το μόνο δυτικό κράτος που θα είναι «ελεύθερο αναπήρων» αφού οι ανάπηροι θα έχουν πεθάνει.

Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες αντίδρασης. Οι πολίτες με παραπληγίες και με τετραπληγίες που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια για τις μετακινήσεις τους αντικειμενικά εμποδίζονται εξαιτίας των πολλών πολεοδομικών εμποδίων που υπάρχουν σε όλες τις απροσπέλαστες πόλεις. Αυτό από μόνο του δυσκολεύει κάθε μαζική αντίδραση από τη μειονότητα των πολιτών με παραπληγίες και με τετραπληγίες.

Εκ μέρους του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και του http://www.disabled.gr/ δεν μπορούμε να σκεφτούμε τρόπους αντίδρασης. Πώς να αντιδράσουν οι πολίτες με παραπληγίες και με τετραπληγίες όταν όλες οι πόλεις είναι απροσπέλαστες και όταν η πλειοψηφία των κτιρίων που στεγάζονται τα ασφαλιστικά ταμεία είναι απροσπέλαστα;

Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι το διαδίκτυο αυτό είναι το μόνο που είναι προσπελάσιμο για τους ανθρώπους με παραπληγίες και με τετραπληγίες. Σας παρακαλούμε να στείλετε αυτό το e-mail παντού, μήπως και η δημοσιότητα αναγκάσει την εξουσία να ανακαλέσει αυτές τις θανατηφόρες περικοπές.


Με τεκμηριωμένες αναφορές στη διαδρομή του χρήματος των προμηθειών που καταβλήθηκαν για την κατασκευή στο Πολεμικό Ναυτικό υποβρυχίων τύπου 214 παρέδωσε το πόρισμά της η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά πρώην Υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το πόρισμα ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του πρώην Υπουργού για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από 1/11/1999 μέχρι 27-9-2007 κατά το όποιο έλαβε το συνολικό ποσό τουλάχιστον των 7.777.373 δολαρίων Η.Π.Α.

Επιπλέον η Επιτροπή εκτός από την υποβολή της πρότασης για άσκηση ποινικής δίωξης ζητά να γίνει συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών, άυλων τίτλων, θυρίδων κ.λ.π) προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα και οι νόμιμες αξιώσεις του Δημοσίου.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα καταγράφονται με στοιχεία πρόσωπα και εξωχώριες εταιρείες (off shore) που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής κλήθηκαν να καταθέσουν πρόσωπα που η Δικαιοσύνη αδυνατούσε να βρει ή υπέθετε πως ήταν εικονικά.

Το έναυσμα για την διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας που οδήγησε στην παραπομπή της υπόθεσης στην Βουλή, προήλθε από δημοσιεύματα του ελληνικού και γερμανικού τύπου αναφορικά με την ερευνούμενη από την Γερμανική Δικαιοσύνη (Εισαγγελία του Μονάχου) υπόθεση εμπλοκής υπαλλήλων της εταιρείας Ferrostaal και άλλων προσώπων σε δωροδοκία αξιωματούχων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δωροδοκία αυτή, κατά την γερμανική έρευνα αναφέρεται στην ανάθεση κατασκευής υποβρυχίων από την Ελλάδα και την Πορτογαλία στα Γερμανικά ναυπηγεία Κίελου (HDW) σε κοινοπραξία με την Ferrostaal.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο κατηγορητήριο της Εισαγγελίας του Μονάχου, αναφέρεται πως κατά την διενέργεια των ελέγχων στην Ferrostaal δεν βρέθηκε κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει πραγματική παροχή υπηρεσιών από τις «εταιρείες συμβούλων», που να δικαιολογεί την είσπραξη υπέρογκων αμοιβών, άνω των 80.000.000 ευρώ. Μεταξύ των παρένθετων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή ήταν και ο Ιωάννης Μπέλτσιος εκ των έμπιστων συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ακόμη η έρευνα έδειξε ότι το επίμαχο ακίνητο επί της Διονυσίου Αεροπαγείτου συσχετίζεται με τις χρηματορροές προς την εταιρεία Torcasso, στην οποία δικαιούχος ήταν ο ξάδελφος του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Π. Ζήγρας.

Αναγνώστης