Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Μαΐ 2011


Σε διπλό μπλόκο σε επιστροφές φόρου και φορολογική ενημερότητα για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους προχωρεί η Εφορία με βάση τις αυστηρές εντολές του υπουργείου Οικονομικών για εξονυχιστικό έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων.

Την ίδια ώρα, θα αποστέλλονται μαζικές κλήσεις μέσω των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για προσκόμιση παραστατικών και άλλων στοιχείων από φορολογουμένους, για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν αποκρύψει εισοδήματα ή έχουν εμφανίσει πλασματικές δαπάνες και έσοδα για να γλιτώσουν φόρο.

Οι Εφορίες θα διενεργούν εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων και σε περίπτωση που εντοπιστούν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο και πάσης φύσεως φορο-εκκρεμό­τητες του παρελθόντος θα ακυρώνουν τυχόν επιστροφές φόρου και δεν θα αποστέλλουν εκκαθαριστικά σημειώματα που να επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας.

Ζεστό χρήμα

Στόχος είναι να αποτραπούν διαρροές εσόδων του Δημοσίου μέσω επιστροφών φόρου, να εισρεύσει ζεστό χρήμα από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και να αναγκαστούν οι φορολογούμενοι να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία.

Τα αποτελέσματα από τους εξονυχιστικούς φαίνονται από την πρώτη παρτίδα των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τα εισοδήματα του 2010, που δείχνει ότι περίπου 6 στους δέκα φορολογουμένους έχουν πρόβλημα λόγω χρεών και εκκρεμοτήτων, με αποτέλεσμα να μη λάβουν φορολογική ενημερότητα και οι «πιστωτικοί» επιστροφές φόρου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, από τα συνολικά 209.780 εκκαθαριστικά που ταχυδρομήθηκαν τα 116.568 ή ποσοστό 55,57% δεν επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας. Αρμόδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι πρόκειται κυρίως για ελεύθερους επαγγελματίες, εμποροβιοτέχνες και εισοδηματίες και αποδίδουν το ρεκόρ των «κόκκινων» εκκαθαριστικών στους διεξοδικούς και εκτεταμένους ελέγχους των αρχών.

Μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά, η φετινή εκκαθάριση θα «βγάλει πολλούς λαγούς». Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς, δεν χορηγείται μέσω του εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογική ενημερότητα στους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται από ατομικά χρέη αλλά και αυτές για τις οποίες προκύπτει υποχρέωση καταβολής ή δεν έχουν υποβάλει την τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος και τις περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις απόδοσης ΦΠΑ.

Αναστολή

Ο νόμος προβλέπει ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ, μέχρις ότου ελεγχθεί αν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, τα οποία, αν υπάρχουν, συμψηφίζονται με το ποσό της επιστροφής και συντάσσεται νέο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Οι βασικοί ύποπτοι για παραβάσεις
Ψάχνουν τους... αλχημιστές του Ιντερνετ

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου για περιπέτειες με την Εφορία βρίσκονται όσοι υπέβαλλαν φορολογικές δηλώσεις μέσω του Διαδικτύου καθώς λόγω της μη υποβολής των παραστατικών για μισθοδοσία και αφορολόγητες δαπάνες θεωρούνται ύποπτοι για «φορολογικές αλχημείες».

Πολλοί από αυτούς με κλήση που θα λάβουν με το εκκαθαριστικό σημείωμα θα υποχρεωθούν να προσέλθουν στις εφορίες για εξακρίβωση των φορολογικών τους στοιχείων προσκομίζοντας τα αντίγραφα των δηλώσεων και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οσον αφορά τις επιστροφές η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) εκδίδει για κάθε Εφορία αναλυτική κατάσταση επιστροφών η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο του επιστρεπτέου ποσού.

Σε 10 μέρες

Το αρμόδιο τμήμα ή γραφείο φορολογίας εισοδήματος της Εφορίας θα προβαίνει στον έλεγχο των επιστρεπτέων ποσών, με βάση τα αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων, τα αντίγραφα των εκκαθαριστικών σημειωμάτων και των λοιπών στοιχείων που έχει στη διάθεσή του.

Ο έλεγχος της κάθε κατάστασης επιστροφών για επεξεργασία πρέπει να τελειώνει το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες από την παραλαβή της από τη ΓΓΠΣ.

Σε περίπτωση που υπάρχει ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο, το ποσό του επιστρεπτέου φόρου συμψηφίζεται με την οφειλή υπολογιζόμενων των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι 2 Ιανουαρίου του ιδίου οικονομικού έτους της δήλωσης. Στην οφειλή συμπεριλαμβάνεται και το ποσό της απλήρωτης προκαταβολής. Αν μετά τους πιο πάνω συμψηφισμούς απομένει ποσό για επιστροφή, αυτό επιστρέφεται στον φορολογούμενο από την Εφορία.

 • Αρκεί ένα ξερό "ΟΧΙ" στους ντόπιους και ξένους μαγαριστές της ζωής και της ψυχής μας
Το ζητούμενο σε αυτόν τον τόπο, δεν είναι αν υπάρχουν Έλληνες με καλή "όραση" αλλά αν ο εγκέφαλός μας μπορεί να επεξεργαστεί πολιτικά τα ερεθίσματα της σύγχρονης βαρβαρότητας που διαρκώς λαμβάνει μέσα και έξω από το κοινοβούλιο.

Αν δηλαδή γράψουμε πέντε άράδες παραπάνω ή πέντε αράδες παρακάτω για να περιγράψουμε την σαπίλα της τελικής μετάλλαξης του "αρχαίου" φραγκικού πολιτεύματος που χρησιμοποιεί με κάθε χυδαιότητα και θράσος ψήγματα δημοκρατίας, δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα άλλο παρά να ρίξουμε άλλη μια "φλασιά" στα μάτια των φίλων που μας επισκέπτονται και μας τιμούν με την ανάγνωσή των αναρτήσεών μας.

Η χώρα μας βρίσκεται λίγο πρίν την ολοκληρωτική υποδούλωση όχι μόνο στα ξένα "θεσμικά" διοικητικά και οικονομικά κέντρα, αλλά στον ίδιο τον "πυρήνα" της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Δεν είναι τυχαίο το ότι απο όλους τους οικονομικά "αδύναμους κρίκους" της οικουμένης επέλεξαν για θυσία στον "βωμό" τους την Ελλάδα, της οποίας τα προκατασκευασμένα "χάλια" φρόντισαν επιμελώς να τα κάνουν ακόμα χειρότερα, έτσι ώστε να γίνει το ιδανικό "όπλο" για την τρομοκράτηση όλων των Ευρωπαϊκών κυρίως λαών.

Η παγκόσμια κυβέρνηση για να επιβληθεί χρειάζεται δύο βασικά πράγματα:

Πρώτον να έχουν δημιουργηθεί οι "κατάλληλες" συνθήκες, ώστε οι λαοί με κουρελιασμένο ηθικό και εξοντωμένοι οικονομικά, να παρακαλούν για την εμφάνιση κάποιου "μεσσία".

Δεύτερον, να έχουν κατασκευασθεί και να έχουν επιβληθεί οι "προδιαγραφές" ενός παγκόσμιου συστήματος διαχείρισης της ελευθερίας των λαών.

Το δεύτερο σημείο είναι απολύτως απαραίτητο σε μια παγκόσμια τυραννία, μιας και οι κλασσικές μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι κατά τόπους και κατά καιρούς εμφανισθείσες δικτατορίες, ήταν εκ κατασκευής θνησιγενείς και αναποτελεσματικές είδικά στις περιπτώσεις ελέγχου πολλών και διαφορετικών εθνικών οντοτήτων.

Αυτό λοιπόν που είναι ορατό και δια γυμνού οφθαλμού είναι ότι η σχεδιασμένη από την χρηματοπιστωτική ολιγαρχία οικονομική κρίση , της οποίας η "πρεμιέρα" έγινε - όχι ασφαλώς τυχαία - εντός του πραιτωρίου της Νέας Τάξης Πραγμάτων και που όπως φαίνεται η τελευταία πράξη θα παιχτεί στην Ευρώπη, είχε και έχει ως στόχο την τρομοκράτηση των λαών μέσω ενός ανηλεούς ψυχολογικού πολέμου και μιας μεθοδευμένης ηθικά και οικονομικά εξόντωσης τους.

Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αυτής της δαιμονοειδούς και ύπουλης τρομοκρατίας,είναι ο πνευματικός ευνουχισμός του τρομοκρατούμενου έτσι ώστε να παραδοθεί στην... μοίρα του ελπίζοντας στον "από μηχανής θεό".

Η ιδιόμορφη αυτή στείρωση της ανθρώπινης σκέψης σε συνδυασμό με την αποστείρωση των λαών απο αληθινά προοδευτικά ερεθίσματα, θα τον καταστήσουν άβουλο και δεκτικό σε κάθε είδους "σωστική μεταρρύθμιση" και πρωτοβουλία.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου, η επιβολή δηλαδή των συστημάτων ελέγχου και διαχείρισης της ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου, έχει ήδη ξεκινήσει και απλώνεται απο την Ινδία μέχρι την Γεωργία.

Μιλάμε για τις "τεχνικές εφαρμογές" της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της οποίας την εμφάνιση επιθυμεί διακώς "fast and now" και ο δικός μας κατοχικός πρωθυπουργός.

Η Κάρτα του Πολίτη επιβάλεται σε όλο και περισσότερα κράτη.

Έτσι δια της "πλαγίας οδού" και σε συνδυασμό με την "παγκοσμιοποιημένη", δηλαδή την εξαρτώμενη, οικονομία τους,τα "κράτη υποδοχείς", θα πέσουν σε λίγο σαν τα ώριμα φρούτα χάνοντας και τα τελευταία προσχήματα της εθνικής τους υπόστασης, προσχωρώντας στον ηλεκτρονικό (αρχικά) ζυγό της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα και απλώς τώρα η παγκόσμια κυβέρνηση κάνει τα τελευταία "μερεμέτια" πριν εγκαινιάσει την αόρατη και φρικτή οικουμενική φυλακή της.

Η Ελλάδα, για να επανέλθουμε, έπρεπε όχι μόνο για σημειολογικής αξίας λόγους, αλλά και εξ αιτίας του ότι έχει έναν λαό "αναρχικό και απείθαρχο" (κατα την... διάγνωση του Κίσσινγκερ), να καεί πρώτη στην πυρά.

Πράγματι δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα απο αυτό της εικόνας του "αναρχικού" απείθαρχου και απρόβλεπτου -στην βάση του- Έλληνα, που βαδίζει σαν τον πρεζάκια χωρίς να τον ενδιαφέρει αν πέσει ακόμα και στην φωτιά για να πάρει την... δόση του.

Αν τους αφήσουμε να μας μεταχειριστούν κατ΄αυτόν τον τρόπο, τότε δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ούτε ως πρόσωπα αλλά ούτε και ως λαός. Θα έχουμε άπαξ και δια παντός αποκόψει κάθε ζωοποιό μας σχέση με την ιστορία και τις αξίες που μας τροφοδοτούσαν ακόμα και τότε που είμαστε ραγιάδες. Το χειρότερο είναι ότι θα έχουμε γίνει η αιτία να καταρρεύσει κάθε ελπίδα στον Ευρωπαίο πολίτη ο οποίος περιμένει απο μας όχι την εξόφληση του "Σάϊλοκ", αλλά το "σύνθημα" για να ξεσηκωθεί και αυτός εναντίον του.

Υπο αυτήν την έννοια δεν πρέπει η αντίστασή μας , ως ιστολόγια, να περιορίζεται μόνο στην αναφορά, την περιγραφή ή τον έστω και σκληρό σχολιασμό αυτής της φρίκης που εκτυλισεται μπροστά στα μάτια μας.

Είναι αναγκαίο και εκ των συνθηκων επιβεβλημένο, να αποκτήσουμε εκείνο το φρόνημα των αγωνιστών και Μαρτύρων προγόνων μας, το οποίο θα παραγάγει εκείνον τον υγιή πολιτικό λόγο που θα ξαναγεννήσει το πραγματικό και γνήσιο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

Τώρα παρά ποτέ πρέπει να δείξουμε ότι ως Έλληνες δεν είμαστε τόσο κουτορνίθια ώστε να καταπιούμε και αυτήν την φορά τη "φόλα" της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Να τους δείξουμε ότι δεν καταντήσαμε σαν τα πανικοβλημένα απο τα ΜΑΤ, τους λαθρομετανάστες, το ΔΝΤ, την Τρόϊκα, και τα πολιτικά "κόμματα", σκυλιά που θα τρέξουν στον πρώτο νερόλακκο για να πιούν και να ξεδιψάσουν.

Δεν το κάναμε ουτε το '21, ούτε και το '40 και θα το κάνουμε τώρα;

Ας ξεκινήσουμε με ένα ξερό και αποφασιστικό "ΟΧΙ" τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους μαγαριστές της ζωής και της ψυχής μας.


Για ένα χρέος ύψους 800 - 900 ευρώ, που έχει προκύψει από την οικονομική αδυναμία του να πληρώσει λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου του, κινδυνεύει, άμεσα, να χάσει το σπίτι του, μαζί και το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο, καθώς φέρεται η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «WIND ΕΛΛΑΣ» να τα βγάζει σε πλειστηριασμό!

Πρόκειται για νέο άνθρωπο, κάτοικο χωριού των Τρικάλων που εργάζεται στην ψησταριά του πατέρα του - τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας - ο οποίος τίθεται στο «στόχαστρο» της πολυεθνικής εταιρείας επειδή, λόγω και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που πληρώνει ο εργαζόμενος λαός, δεν μπόρεσε να πληρώσει κάποιους λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

Ο πλειστηριασμός, που αφορά σε ένα οικόπεδο έκτασης 406,50 τμ μετά της επ' αυτού διώροφης οικοδομής (84 τμ ο κάθε όροφος), ορίστηκε για τις 25 Μάη 2011 και, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, «καλούνται όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές να έρθουν να πλειοδοτήσουν».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πολυεθνική «WIND», λοιπόν, που έχει κέρδη εκατομμυρίων -στην Ελλάδα οι πελάτες της φτάνουν τα 4 εκατομμύρια και ο κύκλος εργασιών της, το 2009, έφτανε το 1,07 δισ. ευρώ- φέρεται να μην ανέχεται πως μπορεί να χάσει μερικά ευρώ από έναν βιοπαλαιστή που ζει σε ένα χωριουδάκι της ελληνικής υπαίθρου και παλεύει, με νύχια και με δόντια, να κρατήσει ανοιχτό το οικογενειακό μαγαζάκι. Κι επιδεικνύοντας τη δύναμη του οικονομικά ισχυρού, επιχειρεί να του αρπάξει το σπίτι που, με πολύ ιδρώτα και χίλια βάσανα, έκτισαν οι φτωχοί γονείς του. Κατά τα άλλα, η πολυεθνική διαφημίζει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ότι «ξεχωρίζει και για την κοινωνική προσφορά της»!

Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα του σήμερα, του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης κατοχής του Γιώργου Παπανδρέου... Τί είπατε; Δικαιώματα; Τί είπατε; Aνθρωπιά; Αυτά και άλλα πολλά θα πρέπει να αρχίσετε να τα διαγράφετε από το λεξικό σας, από την καθημερινότητά σας, αλλά και από τη μνήμη σας... Η Ελλάδα του σοσιαλισμού οδηγεί σε νέους δρόμους: Ταπείνωσης, εξευτελισμού και απώλειας, των πάντων.


 • Φοβισμένοι, ανασφαλείς, θυμωμένοι και περιθωριοποιημένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι των Αθηνών στην άκρως επίκαιρη και ενδιαφέρουσα έρευνα για το ιστορικό κέντρο που διενήργησε η Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής».
Σχεδόν εννέα στους δέκα που κατοικούν στο κέντρο έχουν αισθανθεί να απειλείται η ασφάλειά τους, έξι στους δέκα θέλουν να μετακομίσουν και ένας στους δύο νιώθει πλέον ότι η κατοίκηση στο κέντρο τον περιθωριοποιεί. Είναι ενδεικτικό ότι επτά στους δέκα κατοίκους του Λεκανοπεδίου δεν θα σκέφτονταν να εγκατασταθούν στο ιστορικό κέντρο. Τρεις στους τέσσερις δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη συνολική κατάσταση. Μάλιστα, σημειώνουν ότι δεν κυκλοφορούν στο ιστορικό- εμπορικό κέντρο λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας. Επτά στους δέκα Αθηναίους ομολογούν ότι σε σύγκριση με πέντε χρόνια πριν έχουν αραιώσει τις επισκέψεις τους στο κέντρο της πόλης.

Αυτές είναι κάποιες από τις σημαντικότερες διαπιστώσεις της εν λόγω έρευνας στην οποία η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων ομολογεί ότι η κατάσταση στο κέντρο έχει επιδεινωθεί σημαντικά και προκρίνει την εγκληματικότητα (85,5%) και την παρουσία των οικονομικών μεταναστών (57,3%) ως τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

Επικίνδυνα ερωτήματα, θανάσιμες απαντήσεις. Έτσι στο ερώτημα αν συμφωνούν με τις πράξεις αυτοδικίας οι απαντήσεις είναι περίπου 50-50! Τρεις στους τέσσερις Αθηναίους σημειώνουν, κατά την άποψή τους, ότι η δολοφονία του Μανώλη Καντάρη είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών στο κέντρο.

Στην πλειονότητά τους οι Αθηναίοι ζητούν από το κράτος, το δήμο και την αστυνομία να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ σε μικρότερο βαθμό αναζητούν ευθύνες και από τους κατοίκους της πόλης. Οι κάτοικοι ζητούν κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση του μεταναστευτικού (77%), ενίσχυση της αστυνόμευσης (59,6%), βελτίωση της καθαριότητας και του φωτισμού (30,6%).

Επίσης θεωρούν ότι η εικόνα της Αθήνας μπορεί να αλλάξει με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (84,5%), των παράνομων μεταναστών (75,3%), των ναρκωτικών (43,8%), των εγκαταλειμμένων κτιρίων (23,1%) και του παρεμπορίου (22,9%). Οι πολίτες κρίνουν θετικά για τη βελτίωση του κέντρου μόνο τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων (42,2%), της Αστυνομίας (22,5%), του κεντρικού δήμου (16,6%), ενώ πολύ χαμηλά βρίσκονται η κυβέρνηση (5,2%) και τα πολιτικά κόμματα και η Βουλή (3,3%).

 • «Αν εφαρμόζονταν τέτοια σκληρά μέτρα σταθεροποίησης στη Γερμανία όπως στην Ελλάδα, πιθανόν να υπήρχε εξέγερση», δηλώνει ανενδοίαστα ο επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής Καγκελαρίας, γνωστού και ως «συμβουλίου των σοφών», Wolfgang Franz σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Andreas Schnauder, ο κ. Franz χαρακτηρίζει «ανεύθυνη» τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μπορεί να επιτευχθεί μέσω παράτασης της αποπληρωμής των δανείων και μέσω αναστολής, αν χρειαστεί, της καταβολής τόκων.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης, που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2013, είναι σωστό μέτρο, εφόσον πρόκειται να βοηθήσει στη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης, αλλά χρειάζεται κατά τη γνώμη του να τεθούν κανόνες και για τους πιστωτές και όχι να εξετάζεται η συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης μόνο στην περίπτωση χρεοκοπίας ενός κράτους.

Ο κ. Franz, τέλος, στηρίζει απόλυτα τη θέση της Άνγκελα Μέρκελ και δεν συμμερίζεται καθόλου την κριτική που ασκείται στη Γερμανία για έλλειψη αλληλεγγύης προς τους εταίρους, αφού θα πρέπει, όπως αναφέρει, να εξακολουθήσει να ισχύει η ρήτρα του “no bail-out”.

 • Δεν εμπιστεύεται το ευρώ το 58% των Γερμανών
 • Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, λέει ο Τρισέ

«Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ. Αυτό που παρατηρούμε σήμερα σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης είναι μια κρίση δημοσιονομικού χρέους», γράφει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή, στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με τον Τρισέ, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει πετύχει το σκοπό του στα 12 χρόνια που κυκλοφορεί, διατηρώντας την αγοραστική του δύναμη και κρατώντας το μέσο όρο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη κάτω από 2% ετησίως.

Κι ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «βλέπει» το ευρώ απόλυτα επιτυχημένο, το 58% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται το ευρώ - αύξηση κατά 4% από τον Δεκέμβριο – σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας Emnid, η οποία δημοσιεύεται παράλληλα με το άρθρο του Τρισέ.


Όπως είναι γνωστό, ο Πούτιν ανέβηκε στην ηγεσία της Ρωσίας με την στήριξη των οικονομικών ολιγαρχών, ως εγγυητής των συμφερόντων τους και της απρόσκοπτης εκμετάλλευσης από μέρους τους του Ρωσικού λαού. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως τα είχε σχεδιάσει η ολιγαρχία. Μόλις ο Πούτιν ανέλαβε την εξουσία κτύπησε πρώτα τους ολιγάρχες και κατόρθωσε να απαλλαγεί από αυτούς.

Οι πρόσφατες προτάσεις Σαμαρά στο Ζάππειο, έδωσαν αφορμή για πολλά σχόλια και πολλές ερμηνείες. Η μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, η κατάργηση του «πόθεν έσχες» για τα χρήματα που επανεισάγονται στη χώρα μας, οι αποκρατικοποιήσεις, η συνέχιση της εγγυοδοσίας των τραπεζών κ.λ.π., προβλημάτισαν τον πολύ κόσμο και κυρίως τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι δεν αγγίζουν καθόλου το υπάρχον σύστημα εξουσίας και δεν φέρνουν καμία αλλαγή στο ισχύον ολιγαρχικό πολιτικοοικονομικό καθεστώς της διαπλοκής, που είναι υπεύθυνο για την κατάντια μας. Ταυτόχρονα οι πανηγυρισμοί από την πλευρά της κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου, αλλά και η αποδοχή που είχαν οι προτάσεις αυτές από τα ΜΜΕ, καθώς και οι εκτεταμένες ευμενείς αναφορές από τα παπαγαλάκια του συστήματος, έκαναν πολλούς ψηφοφόρους να κουμπωθούν και να αναρωτηθούν τι συμβαίνει.

Από το άλλο μέρος, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πανικοβληθεί, όχι τόσο για τις προτάσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά για την πίεση που γνωρίζουν ότι θα δεχθεί τώρα η κυβέρνηση από… την κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία του τόπου, δεδομένου ότι τώρα πλέον υπάρχει αντίπαλο δέος και γνωρίζουν ότι θα πιεστούν από τους ολιγάρχες για πολύ περισσότερες παραχωρήσεις προς τα ολιγαρχικά συμφέροντα, αν δεν θέλουν να δουν τους εαυτούς τους να εξαφανίζονται από τις τηλεοπτικές οθόνες και τις δημοσκοπήσεις αντεστραμμένες.

Ένα λοιπόν είναι πλέον βέβαιο. Ότι ο Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από τις προτάσεις αυτές, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, προς απογοήτευση κάποιων συγκατοίκων της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, αφού όμως πρώτα στυφτεί πλήρως και μέχρι και την τελευταία του σταγόνα ο Παπανδρέου.

Κάποιοι όμως διερωτώνται αν ο Σαμαράς, ως ο επόμενος ηγέτης της Ελλάδας, θα είναι ένας ακόμα αναλώσιμος διαχειριστής του καθεστώτος, σαν τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου ή ο ηγέτης της αλλαγής του;

Μια πολύ σημαντική απάντηση στο ερώτημα αυτό, μας έδωσε ένας φίλος blogger, ο οποίος μας έφερε το πιο πάνω παράδειγμα του Πούτιν και μας είπε ότι, μπορεί τώρα ο Σαμαράς να ξεγελάει τους ολιγάρχες, για να έχει την υποστήριξή τους, όπως ο Πούτιν, αλλά μόλις αναλάβει την πρωθυπουργία, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να διαλύσει το καθεστώς της διαπλοκής και των ΜΜΕ που έχουν στήσει.

Μακάρι να είναι έτσι, δεδομένου ότι στο παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς έζησε ο ίδιος προσωπικά τον τρόπο με τον οποίο τον εξαφάνισε η ολιγαρχία από την πολιτική σκηνή του τόπου και δεν νομίζουμε ότι το έχει ξεχάσει. Κανείς δεν θα το ξεχνούσε.

Όμως και η ελληνική ολιγαρχία είναι πανέξυπνη και δεν τρώει κουτόχορτο.

Η συνέχεια, σ’ αυτή τη σχέση, θα είναι ενδιαφέρουσα.


 • Τουλάχιστον εκατό άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά, στα νέα επεισόδια το βράδυ του Σαββάτου

Συγκρούσεις και πάλι στην καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούν διαδηλωτές για 8η μέρα, μετά τα επεισόδια χριστιανών και μουσουλμάνων την 7η Μαΐου, τα οποία άφησαν θύματα 12 τουλάχιστον νεκρούς στην Ιμπάμπα του Καΐρου..

Να σταματήσουν αμέσως την καθιστική τους διαμαρτυρία ζήτησε από τους διαδηλωτές με ανακοίνωσή της η Κοπτική Εκκλησία, την οποία ανέγνωσε ο Επίσκοπος Ιωάννης, Γραμματέας του Προκαθημένου της Κοπτικής Εκκλησίας Σενούντα Γ΄ στη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου.

«Στο όνομα των παιδιών μας που διαδηλώνουν μπροστά από το «Μασπέρο» (σ.σ. η περιοχή που βρίσκεται η κρατική τηλεόραση στο κέντρο του Καΐρου), η διαμαρτυρία δεν εξυπηρετεί πλέον την έκφραση της γνώμης σας, καθώς στα νοήματα που εσείς θέλετε να περάσετε έχουν εισέλθει και άλλα από αυτά που εσείς χρησιμοποιείτε.

Οι επιθέσεις και οι συγκρούσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην καλή φήμη της Αιγύπτου και στην δική σας. Επομένως, πρέπει να σταματήσετε άμεσα την διαδήλωση», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Πατριάρχης των Κοπτών.


Στην Χούντα των συνταγματαρχών απαγορευόταν η συγκέντρωση πάνω από 5 άτομα. Στην Χούντα του ΔΝΤ απαγορεύεται η συνάντηση 3 ατόμων!!!. 'Ετσι απλά, επιβάλλεται η χούντα σήμερα στην χώρα μας. Χωρίς τανκς στους δρόμους, χωρίς φανφάρες. Σιωπηλά, χωρίς να μαθαίνεται σωρεία παραβάσεων και καταπατήσεων των δικαιωμάτων των πολιτών, η χούντα του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 2 ατόμων!!!

Στις 5.00 μ.μ. σήμερα Κυριακή 15.05.2011, συναντήθηκαν 2 γυναίκες και ένας άνδρας στην πλατεία Συντάγματος. Κάθησαν κάτω στο πεζοδρόμιο που μετά υπάρχουν οι σκάλες, όχι στο πεζοδρόμιο της Βουλής, χωρίς να φωνάζουν. Η αστυνομία τους πλησίασε, τους είπε ότι απαγορεύεται να διαμαρτύρονται στην πλατεία Συντάγματος και τους πήγε στο πλησιέστερο τμήμα.

Εκεί τους έκαναν σωματικό έλεγχο, τους έψαξαν τις τσάντες έβγαλαν ότι χαρτιά υπήρχαν μέσα και τα διαβάζουν.

Αυτό πως λέγεται;

Μήπως λέγεται Χούντα του κερατά;

Θα βγει κανένας εισαγγελέας να μαζέψει το αστυνομικό σώμα ή τελικά θα χάσουμε την πατρίδα μας και θα φταίνε οι δημοσιογράφοι και οι αστυνομικοί;

Ακόμα τους ψάχνουν…

Ο τρόμος των κυβερνώντων είναι τόσος, που ρίχνουν πλέον τις μάσκες, ξεσκεπάζονται προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα (για τους ίδιους). Τρέμουν την ένωση των πολιτών. Τρέμουν στην ιδέα ανταλλαγής σκέψεων, προβληματισμών και ταυτόχρονης πρόσβασης σε χώρους όπου κινούνται πολιτικοί... Δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή. Και η κυβέρνηση Παπανδρέου διαχειρίζεται αυτή την κατοχή, ευελπιστώντας πως θα διαρκέσει το δυνατόν περισσότερο, αφού οι "δάνειες δυνάμεις" δεν έχουν πάρει ακόμη αυτά για τα οποία ήρθαν στην πατρίδα μας.

Εάν, λοιπόν, συναντιόμαστε εμείς οι Έλληνες, αυτό αποτελεί σαφή απειλή για τους κατέχοντες την πατρίδα μας. Και από τούδε και στο εξής, θα μας αντιμετωπίζουν ως απειλή απέναντί τους...
Κωνσταντίνος με πληροφορίες από Olympia

Συνελήφθη λοιπόν ο σοσιαλιστής Dominique Strauss Khan, εκκαθαριστής της χρεωκοπημένης κοινοπραξίας παγκοσμίως γνωστής με τον διακριτικό τίτλο "ΕΛΛΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ".

Ο πρόεδρος της κοινοπραξίας George Papandreou, γνωστός ανά την υφήλιο για τους παγκόσμιους στοχασμούς του, φίλος του συλληφθέντος σοσιαλιστή επιδόξου προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και ήδη κατηγορουμένου για κακούργηματα, ερωτηθείς σχετικώς, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους σε παλαιότερες δηλώσεις του, περί χώρας διεφθαρμένων.

Ο κ. Papandreou διετύπωσε επίσης ορισμένες ενστάσεις ως προς τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι στην ΕΛΛΑΔΑ η αστυνομία θα συνελάμβανε την καμαριέρα και θα την παρέπεμπε να δικαστεί για το κακούργημα της αντίστασης κατά της αρχής, και της προσβολής του προσώπου του εκκαθαριστού της κοινοπραξίας...

Έτσι για να καταλάβουν όλοι και να γίνει ευρύτερα γνωστό τι σημαίνει απαξιωμένη δικαιοσύνη και πως απονέμεται από τους επίορκους λειτουργούς της στην Ελλάδα.

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η καγκελάριος κ. ΜΕΡΚΕΛ, απεπειράθη να αυτοκτονήσει συνεπεία ερωτικής απογοητεύσεως, ελέγχονται ως ανακριβείς. Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Martine Aubry, François Hollande και Ségolène Royal, ανθυποψήφιοι του "πηδηχτούλη" Dominique Strauss Khan, για την ανάδειξη από το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα, του υποψηφίου για τις εκλογές του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, αν και ανεπιβεβαίωτες, ελέγχονται ως απολύτως ακριβείς.

Το ιστολόγιό μας σε συνεργασία με ειδικό απεσταλμένο είναι αυτή τη στιγμή στο δικαστήριο των ΗΠΑ, που γίνεται η δίκη του Τρος Καν και σας παρουσιάζει τις βασικές αρχές της υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορούμενου και όλα δείχνουν ότι θα τον αθωώσουν. Θα υποστηρίξει δηλαδή ότι έπαιζε με την καμαριέρα το γνωστό παιχνίδι με τον " γιατρό". Ξέρουμε βέβαια ότι είχε δηλώσει στην Αθήνα, ότι είναι "γιατρός" και τού 'μεινε. Το παιχνίδι του "γιατρού" προϋποθέτει ότι θα έπρεπε να ζητήσει από την καμαριέρα να μείνει γυμνή για να την εξετάσει...

Έχει κυκλοφορήσει όμως μια καινούρια πίστα στο διαδίκτυο με το "γιατρό" και ο πέφτουλας Τρος Καν λάτρης και της τεχνολογίας, την ακολούθησε, όπως προβλέπεται στο παιχνίδι "PIPA 1"όπως λέμε "FIFA2" και τα λοιπά. Οι πληροφορίες όλες λένε άλλωστε ότι είναι και ΅φιφας" , γι αυτό επιτίθεται σε όποια γυναίκα βρει μπροστά. Και το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό τον βλέπουμε και στη φωτό από τον κ. Τρισέ.

Ο Στρος Καν , λοιπόν, γδύθηκε και έκανε τον γιατρό αυτός. Και αυτό θα υποστηρίξει. ΄Οτι ήταν ένα απλό παιχνίδι και πιστεύει ότι το κόλπο θα πιάσει για να βγει έξω και να συνεχίσει τη δράση του ( να βγει έξω και να την πέφτει και να δανείζει ανύποπτες και αθώες χώρες).

Υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος, που ζητάει να αθωωθεί ο Τρος Καν από την βρωμερή επίθεσή του στην άτυχη καμαριέρα. Η πρώτος λόγος, τον είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση και είναι η υπερασπιστική γραμμή, ότι έπαιζε απλώς τον ΅γιατρό" που με τη συγκεκριμένη ιδιότητα έχει κόλλημα.

Ο δεύτερος λόγος που θα επικαλεστεί ο βρωμύλος , είναι ότι δεν ζήτησε να κάνει καμαριέρα στοματικό έρωτα, αλλά... επιμήκυνση χρέους ή πέους.

Μία ακόμη εκδοχή, είναι να παρουσιαστεί πως ο πηδήκουλας Στρος Καν αποφάσισε να κάνει ένα τελειωτικό έλεγχο στο στρατηγικό του σχέδιο για την συνέχιση της παρέμβασης του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Όμως ελλείψει χάρτη, αλλά και "αμμοδόχου", αποφάσισε να πηδήξει την καμαριέρα εφαρμόζοντας επάνω της σοδομισμός, πεοθηλασμό και άλλα, συνεπικουρούμενα με χαστούκια όπου δη... Ο άνθρωπος μία πρακτική εξάσκηση έκανε και τον τρέχουν για... βιαστή!

Ο ειδικός μας συνεργάτης δικαιώνεται, αφού παλαιότερα είχε περιγράψει με τίτλο "Μνημόνιο στα τέσσερα" τη στάση της Ελλάδας, απέναντι στο ΔΝΤ και τον Στρος Καν, σε μία ανάρτηση που έχει ως εξης:

Η αγαπημένη στάση της Τρόικας είναι το "Μνημόνιο στα τέσσερα" και γίνεται ως εξής:

Το ΔΝΤ εισέρχεται από την πίσω πόρτα στα οικονομικά της χώρας μας. Το βασικό πλεονέκτημα της στάσης είναι η βαθιά εισχώρηση στα οικονομικά και την εθνική κυριαρχία του κράτους, ενώ πιθανό μειονέκτημα είναι η έλλειψη οπτικής επαφής.

Αλλά κι αυτό λύνεται, αφού μπαίνει καθρέφτης μπροστά, ο λεγόμενος "καθρέφτης της οικονομίας".

Η οικονομική στάση είναι γνωστή και με την αγγλική έκφραση "doggy style", δηλαδή «με τον τρόπο των σκύλων», "σκυλίσιο", γιατί σε λίγο θα ζούμε σαν σκύλοι ή και θα 'ρχίσουμε να τρώμε σκύλους, κάτι άλλωστε που έχει ξεκινήσει δειλά- δειλά.

Το "4" ξέρουμε επίσης:
- Από την έκφραση "δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα", που πάει βεβαίως στην κυβέρνηση.
- "Να έχεις τα μάτια σου τέσσερα ", αλλά και δεκατέσσερα όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, τις μέρες του Μνημονίου και κοντά στον Τρος Κάν
- "Το μωρό πάει με τα τέσσερα". Νέα είναι η κυβέρνηση και μπουσουλάει ακόμα, αλλά κυκλοφορούν και Τρος Κάν

Έχουμε επίσης, την "τετράδα" ή "κουαρτέτο", που είναι η στάση "Η τρόικα + η κυβερνηση" σε ακατατανόμαστες οικονομικές πράξεις".

Να προσθέσουμε την έκφραση "θα μας πάνε τέσσερις", που ισχύει σε όλα τα επίπεδα. Και σε επίπεδο πολιτών και σε επίπεδο κράτους.

Πέρα από τη στάση "Μνημόνιο στα 4" που αρέσει στην τρόικα, άλλες στάσεις που της αρέσουν είναι:

1. Η «ιεραποστολική» στάση
, όπου αυτή γίνεται μόνο για ιεραποστολικούς λόγους, να σώσουμε την πατρίδα.

2. Στοματικό:
Είναι η στάση που σε λίγο δεν θάχουμε να βάζουμε τίποτα στο στόμα μας (και μάλλλον αυτό έλεγε ο Τρος Καν στην καμαριέρα.

3. Η στάση 69:
Είναι το νέο ηλικιακό όριο για να παίρνει κανείς σύνταξη από την Τρόικα και τον Τρος Καν.


Σε 5 δόσεις η επίθεση Στρος Καν στην καμαριέρα!
Ο Ντομινίκ Τρος Καν ενεργούσε και στις ανώμαλες ορέξεις του, όπως και στην πολιτική. Στην καμαριέρα ρίχτηκε σε 5 δόσεις, όσες δηλαδή οι δόσεις μέχρι τώρα της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

Οι 5 κινήσεις - δόσεις, όπως περιγράφονται στη δικογραφία, που έχει εξασφαλίσει όλη το Πάμε Λουκέτο:

1. Πήγε τάχα μου στο μπάνιο και βγήκε ο γέρο μπαμπαλής με μια πετσέτα που είχε πάρει δώρο από την Αθήνα και έδειχνε πάνω τον Παρθενώνα

2. Άφησε να πέσει τάχα μου κάτω η πετσέτα και έδειξε στην ατυχή καμαριέρα το Μνημόνιο

3. Της ζήτησε να κάνουν στοματικό σεξ λέγοντας ότι σε όλα τα επίπεδα κανένας δεν του έχει αρνηθεί κάτι τέτοιο

4. Εκνευρίστηκε γιατί αρνήθηκε η καμαριέρα ενώ σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει όλοι δούλοι του...

5. Τελικά της χύμηξε δίνοντας και ένα μήνυμα σε όσους δεν υπακούν στο ΔΝΤ τι έχουν να πάθουν αν δεν ακολοθούν το Μνημόνιο και τις οικονομικές και σεξουαλικές του ορέξεις.

Βίντεο με τον Τρος Καν και την καμαριέρα, ο Λαζόπουλος την Τρίτη!
Βίντεο σοκ θα παρουσιάσει την Τρίτη ο Λαζόπουλος για τον Στρος Καν που χύμηξε στην καμαριέρα στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Ο Λαζόπουλος έχει τις άκρες από το προηγούμενο βίντεο με τον Τρος Καν και τον Παπανδρέου που το παρουσίασε αποκλειστικά και έκανε τόσο σάλο . Το βίντεο τώρα είναι από ...
τις κάμερες δωματίου του ξενοδοχείου γιατί τον ξέρουν από άλλες φορές τι μουρντάρης, βιτσιόζος και ανώμαλος τύπος είναι και του την έφεραν.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της εκπομπής της Τρίτης, θα ονομαστεί "Αει Γκαμίσoυ νιουζ"...

Βέβαια, με όλα αυτά, καταλήγουμε να έχουμε μία (μεγάλη) απορία: Όλοι οι φίλοι του Γιώργου είναι είτε δικτάτορες, είτε τοκογλύφοι, είτε βιαστές... Ο ίδιος, άραγε, τι είναι;

Πληροφορίες του ιστολογίου από ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου αναφέρουν πως υπάρχει ένα αίσθημα απόλυτης ικανοποίησης και ευφορίας, αφού ο μαρτυριάρης Dominique την πάτησε, μετά το κάρφωμα που έκανε στον Γιώργο για τις επαφές του με το ΔΝΤ.

Άλλες πληροφορίες για συμμετοχή του άντρακλα Στρος Καν σε ταινία του Σειρηνάκη, ελέγχονται, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί κανένα κορίτσι (ακόμη και η Τζούλια), να συνουσιασθεί με κάποιον που πηδάει όποιον και όποια βρει. Συγκεκριμένα, γνωστό μοντέλο του Σειρηνάκη είπε: "Και πού ξέρω τι αρρώστιες κουβαλάει αυτός;". Το συγκρότημα Σειρηνάκη, πάντως, συνεδριάζει προκειμένου να θέσει τους όρους της συνεργασίας. Σύμφωνα με διαρροές, ένας βασικός όρος είναι ο μη οικονομικός έλεγχος της εταιρείας από το ΔΝΤ..., ενώ φέρεται πως η πληρωμή του πρωταγωνιστή Στρος Καν θα γίνει σε τράπεζα στις νήσους Μαλάουι.Σύνθεση κειμένου από Κωνσταντίνο, filotmia και PameLouketo

Η αρχική φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
Την 1η Μαρτίου 2011 η Ελλάδα για άλλη μία φορά πάγωσε στο άκουσμα της είδησης, πως δύο νέα παλικάρια δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, σε αιματηρή συμπλοκή στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Ο 22άχρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο 23άχρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης, ήταν αστυνομικοί που είχαν διαθέσει την ζωή τους στην υπηρεσία της ασφάλειας των πολιτών. Ήταν δύο Ελληνόπουλα, δύο δικά μας παιδιά.

Ο θάνατός τους είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης πλέον εγκληματικότητας που μαστίζει κυρίως την πρωτεύουσα της χώρας μας. Δύο οικογένειες δεν θα αγκαλιάσουν ξανά τα βλαστάρια τους. Δύο νέοι χάθηκαν. Δεν ήταν το πρώτο αίμα που χύνεται χωρίς λόγο και αιτία στον τόπο μας, ήταν όμως η στυγερή δολοφονία τους, το πρώτο αίμα που ξεσήκωσε τους Έλληνες από τους καναπέδες του εφησυχασμού τους και τους ευαισθητοποίησε υπέρμετρα.

Στις 10 Μαΐου 2011 η Ελληνική κοινωνία υπέστη έμφραγμα πρώτου βαθμού, όταν πληροφορήθηκε πως τα ξημερώματα, άγνωστοι έσφαξαν με μαχαίρι 44χρόνο άνδρα, που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από παρακείμενο χώρο στάθμευσης, προκειμένου να μεταφέρει στο μαιευτήριο την έγκυο γυναίκα του. Τον σκότωσαν για να τον ληστέψουν, πριν νιώσει την ωραιότερη στιγμή της ζωής του, να γίνει δηλαδή πατέρας. Ένα έγκλημα, που έγινε με περίσσιο μίσος και αγριότητα. Ένας νέος άνθρωπος χάθηκε, μία γυναίκα που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ της θέας της αιμόφυρτου σωρού του συζύγου της. Ένα παιδί, που λίγες ώρες μετά γεννήθηκε, δεν θα αντικρύσει ποτέ τον πατέρα του.

Ζούμε στην εποχή της τυφλής τρομοκρατίας, όπου δολοφονούνται αναίτια ανθρώπινες ψυχές.

Ζούμε στην εποχή, που η ανθρώπινη ζωή κοστίζει λίγα μόνο ευρώ. Οι στυγεροί δολοφόνοι τέτοιων εγκλημάτων είναι οι φυσικοί αυτουργοί.

Υπάρχουν όμως και ηθικοί αυτουργοί!

Είναι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 25 τουλάχιστον χρόνων, που ανέχθηκαν την αθρόα είσοδο στην χώρα, ανήμπορων και αναξιοπαθούντων παράνομων μεταναστών και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χωνευτήρι αθλιότητας της Ευρώπης.

Είναι όλοι οι μετέχοντες των κοινών (κεντρική εξουσία, αυτοδιοίκηση, οργανισμοί, φορείς κ.α.) που έβλεπαν το πρόβλημα να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και «σφύριζαν» ανέμελα μεταθέτοντας το πρόβλημα στους επόμενους.

Η αθρόα λαθρομετανάστευση και η αυξημένη εγκληματικότητα πνίγει καθημερινά την χώρα και αυτή την δύσκολη ώρα, οι κρατούντες αντί να προσεγγίσουν με σοβαρότητα και να ιάνουν, αυτή την ασθένεια που κατατρώγει τα σωθικά της κοινωνίας μας, αυτοί ανταλλάσουν κατηγορίες μεταξύ τους σε μια προσπάθεια απεμπολής των ευθυνών τους.

Ήταν τραγική η εικόνα αντιπαράθεσης και αλληλοκατηγοριών του Υπουργού ΜΗ Προστασίας του πολίτη και του ανεπαρκούς Δημάρχου Αθηναίων λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν.

Τελικά η εξουσία είναι ανίκανη, δεν μπορεί ή δεν θέλει να προστατέψει το υπέρμετρο αγαθό του ανθρώπου, που είναι η ζωή;

Ένα πάντως είναι σίγουρο!

Ο Ελληνικός λαός έχει φθάσει στα όρια αντοχής του. Οι Έλληνες απώλεσαν πλέον την ελευθερία τους, την ασφάλεια τους τα δικαιώματά τους. Έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός του λαού μας.

Πολύ σύντομα θα υπάρξουν λαϊκές εκρήξεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Το ποτήρι της οργής του λαού, έχει πλέον ξεχειλίσει!!!

Η Ελληνική κοινωνία θυμίζει χύτρα που χρειάζεται εξαέρωση.

Η πολιτεία ας αναλογισθεί κάποτε τις ευθύνες της και με δραστικές αποφάσεις, να αποτρέψει ακραίες καταστάσεις που θα αιματοκυλίσουν τον λαό μας.

Διότι το μήνυμα που εκπέμπεται μετά το στυγερό έγκλημα της Γ΄ Σεπτεμβρίου είναι ένα:

Είμαστε δυο, είμαστε τρείς, είμαστε χίλιοι δέκα τρεις!!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Έγινε και το διαγγελματικό «Ζάππειο 2» και παρ’ όλο που μας ζάλισαν ήταν μία απ’ τα ίδια.
Το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με τις προτάσεις-ευχολόγια του Σαμαρά είναι θέμα του τι θέλει και τι επιδιώκει σαν άτομο. Σίγουρα θα τοποθετηθούν τα κόμματα και οι ειδήμονες για τη ορθότητα ή όχι των προτάσεών του. Εκείνο που έχει σημασία είναι το τι δεν είπε ο Σαμαράς και ειδικότερα απ’ αυτά που περίμενε η Ελληνική κοινωνία απ’ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτά που απέφυγε όχι τυχαία να πει ο Σαμαράς είναι:

1ο) Ότι το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό.
Η λογική που παρέθεσε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σημαίνει ότι αποδέχεται την συνταγματικότητά του. Αυτό σημαίνει ότι τα αντιμνημονιακά του πυροτεχνήματα ήταν για λαϊκή κατανάλωση και χειροκροτητές.

2ο) Δεν μας είπε ότι υπάρχει δυσαρμονία κυβέρνησης και λαού και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα. Η λογική ότι πρέπει η κυβέρνηση να διορθώσει τα λάθη της στην οικονομική της πολιτική σημαίνει ότι ο Σαμαράς ζει σε άλλη χώρα. Προσπαθεί να μας πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει ότι κάνει από λαθεμένες εκτιμήσεις όταν είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε και κινείται με βάση συγκεκριμένο σχέδιο που εξυφαίνεται απ’ το καλοκαίρι του 2009 δλδ να μας βάλει στο ΔΝΤ και υπό την κατοχή της τρόικα. (Παρεμπιπτόντως δεν έχει ακόμη διαψευστεί η ύπαρξη αλληλογραφίας ΔΝΤ-Καραμανλή).
Ενώ η ΝΔ σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι και αποτυχημένη και επικίνδυνη δεν ζήτησε εκλογές για να σωθεί η χώρα. Τι περιμένει; να γίνει (αν γίνει) πρωθυπουργός πάνω στα ερείπια; Μήπως του τράβηξαν τ’ αυτί η τρόικα και οι Ευρωπαίοι;

3ο) Δεν μίλησε για το πολιτικό σύστημα που είναι και υπεύθυνο για το σημερινό μας χάλι. Έκανε μια απλή και ασαφή αναφορά για αλλαγή του συντάγματος χωρίς συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να έχει αυτή η αλλαγή.

4ο) Έκανε εκτεταμένη ανάλυση ενός οικονομικού προγράμματος που χάιδεψε αυτιά αλλά απέφυγε να μας πει ποιος εγγυάται την τήρηση του προγράμματος αν τυχόν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Εκεί δηλαδή που πάσχει το πολιτικό μας σύστημα στην ανυπαρξία ελέγχου της «ισχύος του ενός ανδρός» (πρωθυπουργού) δεν έδωσε την πρότασή του. Όλα τα κόμματα καταθέτουν προγράμματα αλλά όταν γίνουν κυβέρνηση κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει όταν δεν ακολουθούν το πρόγραμμά τους. Αυτή η στρέβλωση δημιουργεί και το πρόβλημα γιατί αν υπήρχε θεσμικός ελεγκτής το «υπάρχουν λεφτά» του Γιωργάκη και τα «θα» του δεν θα μπορούσε να τα αποφύγει και φυσικά δεν θα τα είχε πει. Τι τήρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απ’ το προεκλογικό της πρόγραμμα;

Η φτωχή μου γνώμη είναι ότι το ξεπέρασμα της κρίσης είναι ιδεολογικό πρόβλημα και η αποφυγή τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον απαιτεί αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος. Η σωστή λειτουργία της δημοκρατίας απαιτεί θεσμικούς ελεγκτές της κυβέρνησης με δυνατότητα ανατροπής της αν δεν ακολουθεί το προεκλογικό της πρόγραμμα που εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του. Όλα τα άλλα είναι ευχολόγια.

Ας μπουν στο τραπέζι οι πιθανές αλλαγές του πολιτικού μας συστήματος και ας αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός ποιο σύστημα θέλει.

Η σημερινή στρεβλή λειτουργία του συστήματος όπου η εκτελεστική εξουσία ποδηγετεί τις άλλες δύο (κοινοβούλιο και δικαιοσύνη) δημιουργεί υπερσυγκέντρωση αναξέλεγκτης εξουσίας σε ένα πρόσωπο, τον πρωθυπουργό και μετατρέπει το πολίτευμα από δημοκρατικό σε πρωθυπουργική δικτατορία. Αυτή η ιδιόμορφη μορφή δικτατορίας είναι κατ’ επίφαση δημοκρατική. Είναι μεν αποτέλεσμα δημοκρατικών εκλογών αλλά ανεξέλεγκτη όπως είναι χάνει την δημοκρατική της νομιμοποίηση.

Με την εμφάνισή του στο Ζάππειο ο Σαμαράς έβαλε την ταφόπλακα στο σημερινό μας πολιτικό σύστημα.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα άλλο πολιτικό σύστημα και το υπάρχον πολιτικό προσωπικό δεν είναι ικανό ούτε θέλει να προχωρήσει σε τέτοιες δομικές αλλά απαραίτητες αλλαγές.Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος μιλώντας σε δημοσιογράφο της εφημερίδας “Corriere De La Sera”, δήλωσε “Το να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό.

Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση”.

Κύριε Πρωθυπουργέ. “Σχεδόν Προσβλητικό”; ή άλλιώς “Almost Offensive”;

Ούτε Επαίσχυντο.

Ούτε Ανήκουστο.

Ούτε Απαράδεκτο.

Ούτε Ανεπίτρεπτο.

Ούτε Προσβλητικότατο.

ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ;

Helloooow!!!

Μιλάμε για τα νησιά μας. Μιλάμε για τα μνημεία μας.

Είναι ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ να μας ζητούν ως εγγύηση την ΑΚΡΟΠΟΛΗ;

Ή μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι καλά και πρέπει να μου το εξηγήσουν;

Αν αυτά είναι κάτι σχεδόν προσβλητικό, κύριε Παπανδρέου, τότε μπορείτε να μας πείτε τι είναι για εσάς το κανονικό προσβλητικό;

Τί είναι, άραγε, αυτό που μπορεί να σας προσβάλει κύριε Παπανδρέου, αν δεν μπορεί να σας προσβάλει η πρόταση για πώληση Ελληνικού νησιού ή Ελληνικού μνημείου;

Μήπως θα νιώσετε προσβολή αν σας μιλήσουν έτσι για... τον Λευκό Οίκο; Μήπως προσβληθείτε αν σας αμφισβητήσουν την ηθική ακεραιότητα του Λίνκολν; Πείτε μου ότι θα νιώσετε άσχημα και πολύ προσβεβλημένος αν σας κατηγορήσουν τον Dominique mon ami... και σας τον πούνε βιαστή και σοδομιστή!!!

Πείτε μου έτσι, να σας καταλάβω κι εγώ ο... στενόμυαλος που ασχολούμαι με Ελληνική ιστορία, που αγαπάω την πατρίδα που γέννησε τους προγόνους μου και που μου προσφέρει την τιμή να λέγομαι Έλληνας...! Αλλά, ξέχασα, αυτά είναι τρε μπανάλ για τον κοσμοπολίτη, παγκοσμιοποιητή, σκεπτόμενο και βραβευμένο που μας έκοψε το τσιγάρο, Γιώργο Παπανδρέου...

Σχεδόν προσβλητικό, λοιπόν. Σηκώνει και άλλα, χειρότερα, ο γιός της Μαργαρίτας, για να νιώσει προσβεβλημένος. Μόνο που δεν ένιωθε σχεδόν προσβεβλημένος όταν γύριζε στα πέρατα της γης και διαλαλούσε πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, πως οι Έλληνες είναι απατεώνες, πως οι Έλληνες έχουν μάθει να μην παράγουν...

Ένιωθε κάτι "σχεδόν προσβλητικό" τότε; Όχι, βέβαια!

Τότε ένιωθε βαθιά τιμή και του σηκωνόταν η... τρίχα από την συγκίνηση όταν αργότερα μιλούσε για περιορισμένη εθνική κυριαρχία... Τότε δεν ένιωθε σχεδόν προσβεβλημένος. Τότε ένιωθε υπερήφανος που μπορούσε να εκτελεί με τα ίδια του τα χέρια την πατρίδα (την δική μας και όχι την δική του) και όλους εκείνους που τον αποκαλούσαν... Γιωργάκη.

Τώρα, όμως, νιώθει κάτι σχεδόν προσβλητικό (μήπως επειδή δεν το ανακοίνωσε ο ίδιος;)...

Αλλά βέβαια τι να λέμε. Όταν οι αντιστάσεις έχουν φτάσει στο απροχώρητο, τι να περιμένεις; Πατριωτισμό;

Όταν έχουμε παραδώσει τα κλειδιά του Κοινοβουλίου, τι να αναμένεις; Έλεγχο;

Όταν οι προσπάθειες του κράτους να λειτουργήσει εξαντλούνται στην εύρεση νέων εισπρακτικών μεθόδων, απαξιώνοντας υγεία, παιδεία, αστυνόμευση, αθλητισμό και ανάπτυξη, τι ζητάω και εγώ; Το αυτονόητο;

Αααα και για να μην το ξεχάσω...

Ποιός σας ζήτησε κύριε Πρωθυπουργέ ως εγγύηση ένα μνημείο ή ένα νησί για να κάνετε τέτοια δήλωση;

Τι μας κρύβετε;

Loutraki One και Κωνσταντίνος

 • Το αίμα των αθώων τούτων, επί των κεφαλών υμών και επί των τέκνων υμών
Στις δολοφονίες αθώων Ελλήνων τα λαθροαποβράσματα είναι απλώς οι φυσικοί αυτουργοί.

Οι ηθικοί αυτουργοί όμως, είναι χειρότεροι. Τερατώδεις.

Όλες οι κυβερνήσεις ανδρεικέλων, ιδιαίτερα των τελευταίων 20 χρόνων και κυρίως οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης (το ψευδεπίγραφο «Προστασίας του Πολίτη» να το βάλουν εκεί που ξέρουν) και Δικαιοσύνης.

Σύσσωμη η Ελληνική Αριστερά (τα ράμματα για τη γούνα της προσεχώς). Άπασες οι λοιπές προοδευτικές δυνάμεις (οικολόγοι, «καλλιτέχνες», Μ.Κ.Ο, γκρουπούσκουλα, "αντιεξουσιαστές" κτλ.). Το σύνολο της Ελληνικής δημοσιογραφίας και οι νταβατζήδες της (καναλάρχες και μεγιστάνες του χρήματος). Ολόκληρο το δικαστικό σώμα και οι ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Ένοχοι.

Τους υπενθυμίζω ότι υπάρχει Θεία Δίκη.

Αν λιώσουν πάνω σε κάποιο κρεβάτι στο μέλλον, αν γίνουν αποδέκτες τρομερών δεινών, ας μην αναρωτηθούν γιατί.

Το αίμα των αθώων πάνω σας και πάνω στα παιδιά σας δολοφόνοι…


Στα κάστρα του Λουξεμβούργου και σε διατηρημένους πύργους ανά την Κεντροευρώπη το πιο πιθανό είναι να γίνουν προσεχώς και άλλες, μυστικές ή όχι, συναντήσεις που θα διευθετήσουν τα απομεινάρια μιας χώρας με παγερούς τραπεζίτες και χλομούς υπουργούς.

Πιστωτές, ασφαλιστές κεφαλαίων, εκκαθαριστές, εκτιμητές και διαχειριστές της χρεοκοπίας αιρετοί και τυχαίοι θα πιουν πολλά παλιά κρασιά, ίσως και της δεκαετίας του '80. Τα κρασιά πάλιωναν στα υπόγεια των κάστρων, ο οικονομικός πύργος της περίφημης ΟΝΕ αποκτούσε ορόφους και το μικρόβιο της επιδημίας του χρέους φόρεσε πλέον μάσκες προστασίας στους άπληστους του Βορρά και διασωλήνωσε τους σκιτζήδες του Νότου.

Στα υπουργικά γραφεία στην Αθήνα, οι όλως προσωρινοί ένοικοι σκιαμαχούν με κομμένα γόνατα. Δεν μπορούν, σου λένε, οι μισοί να λιώνουν τις αδύναμες ομάδες και άλλοι να συντάσσονται με τις μοσχοθρεμμένες κάστες που με τόση μαεστρία έστησε το πολιτικό σύστημα για να γλιστράει πάνω τους. Τζιτζιφιόγκοι από τη μια, παλιοκαραβάνες από την άλλη. Αμφότεροι στρέφονται με απελπισία στα υποκίτρινα γραφεία του δημόσιου λογιστικού, όπου εκτυλίσσονται οι περίφημες δημοσιονομικές προσαρμογές. Είναι αυτές που στραγγαλίζουν τις αναγκαίες έως ανελαστικές δημόσιες παροχές και υποβαθμίζουν περαιτέρω τις ζωές όσων το σύστημα δεν εφοδίασε με πόρους. Είναι αυτές που γδύνουν τους υπουργούς από την εξουσία του ανοιχτού συρταριού. Είναι η πρώτη κλίμακα του πρωτοκόλλου των βίαιων οριζόντιων περικοπών που έπονται. Γι' αυτό πολλοί ψάχνουν πλειοψηφίες των 180 βουλευτών, γι' αυτό στήνονται προγεφυρώματα ακόμη και ετερόκλιτων συναινέσεων.

Η αναζήτηση κρατικών εσόδων από τη φοροεισφοροδιαφυγή γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αστυνομικοποιηθεί με την ίδρυση αυτόνομης διωκτικής υπηρεσίας και με την τοποθέτηση ενός σκληρού πυρήνα δικαστικών και αστυνομικών στελεχών στο ΣΔΟΕ και σε άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς υπουργείων. Μαζί με τα άλλα, το σύστημα εξέθρεφε τόσα χρόνια και τις κλίκες των επιφανών ή αφανών της παραοικονομίας, του λαθρεμπορίου και του παραγοντισμού. Πλαισιώθηκαν αυτές οι κλίκες από στρατούς παρασίτων και τραμπούκων που, αν έφτιαχναν κόμμα, θα έπαιρναν ποσοστό εισόδου στη Βουλή, μόνο από τις δικές τους ψήφους.

Οπως είναι εύλογο, τέτοιες κατηγορίες πολιτών δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ξαφνικά με όρους οικονομικών υπηρεσιών Στρασβούργου ή Γάνδης.Ούτε φυσικά με όρους Χ-Ψ ΔΟΥ και διορισμένους εντολοδόχους της διευκόλυνσης. Τώρα η συνταγή χάλασε, δεν έχει πρώτη ύλη για τα αρπακτικά και όσοι κατά συνείδηση ή καταναγκασμό λειτουργούν, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανή περιστατικά εκφοβισμών από φουσκωτούς και ιδιοκτήτες ατομικών κρατιδίων.

Στους δρόμους και τις περιοχές της πρωτεύουσας που ορίζουν το ιστορικό κέντρο, αλλά και σε πολλές συνοικίες, το βαρύ έγκλημα δυτικού τύπου πάει να γίνει κατάσταση. Η χρόνια και εσχάτως πλήρης κρατική δυλειτουργία σε συνδυασμό με τη στείρα κομματική αντιπαράθεση προεξοφλούν την εκδήλωση κοινωνικών συγκρούσεων στις επιβαρημένες περιοχές της Αθήνας και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πέραν της οικονομίας, η διαχειρισιμότητα ζητημάτων όπως το μεταναστευτικό, η εγκληματικότητα και η κοινωνική συνοχή έχουν πλέον προσχηματικό χαρακτήρα. Οι διαχωριστικές γραμμές και τα μέτωπα διαγράφονται πλέον όλο και πιο αδρά. Οι πολίτες μοιάζουν πιο απροστάτευτοι από ποτέ, όχι μόνο από την αστυνομία, από τμήματα της οποίας κινδυνεύουν κιόλας υπό προϋποθέσεις, αλλά από τη γενικότερη στάση και ανταπόκριση των δημόσιων υπηρεσιών και αρχών.

Τα φαινόμενα αυτορρύθμισης κάθε διαφοράς με τον πιο άγριο τρόπο είναι πρόδρομα της κοινωνίας του χάους. Ακόμη και οι επιβλητικές κόρνες των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν τα τουριστικά λιμάνια δίνουν σύνθημα αντιπαράθεσης επαγγελματικών τάξεων. Εκείνο που προκλητικά δείχνουν να μην έχουν καταλάβει οι διαχειριστές της χρεοκοπίας, νυν και επίδοξοι, είναι πως, με δικές τους αβαρίες, μεγάλο μερίδιο του κρατικού χρέους αποτελεί ιδιωτικό πλούτο, στα χέρια των εκλεκτών τους. Μετά την πράσινη περαίωση, τώρα ήρθε η σειρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τους διευκολύνει στο ξέπλυμα, με αναστολή του «πόθεν έσχες».

Πηγή

 • «Ο ρόλος της αριστεράς» και άλλες ονειρώξεις
Αμέτρητοι οι επιδέξιοι αριστεροί κώλοι που φορέσανε μεταξωτά βρακιά.

Εδώ και χρόνια υποστήριζα ότι η λύση θα έρθει από τα αριστερά. Στο συμπέρασμα αυτό είχα οδηγηθεί δια της εις άτοπον απαγωγής. Εγώ, ένας δημοκράτης και πατριώτης αστός, από παλιά, τους «από ‘δω μεριά» τους είχα καταλάβει. Και οι Νατοϊκοί ακροδεξιοί και οι κεντροδεξιοί (γελάστε άφοβα) και οι μασκαρεμένοι σε «κεντρώους»-«σοσιαλιστές»-κτλ καραδεξιοί, όλοι τιποτένιοι. Υπαλληλάκια των λεφτάδων. Τι να περιμένεις από δαύτους; Έλεγα λοιπόν, ότι μόνο κάποιος απ’ αυτούς που εναντιώνονται στο κεφάλαιο, έστω και στα λόγια, θα κάνει τη διαφορά. Και ποιοι απ’ αυτούς είναι οι περισσότεροι; Οι αριστεροί. Στατιστικώς λοιπόν, περίμενα φως από κάποιον αριστερό.

Φαίνεται ότι στα μαθηματικά είμαι σκράπας και πρέπει να σκίσω τα πτυχία μου.

Άλλοι το ανέλυσαν και το τόνισαν κι εγώ το προσυπογράφω. Οι περισσότεροι αριστεροί είναι πλέον επαγγελματίες. Σαν τον συνάδελφό μου το γκρουπούσκουλο, που του ‘δινα 100άρικα τη δεκαετία του ’90 για οικονομική ενίσχυση και τώρα προσελήφθη από γνωστό διαπλεκόμενο ιδιώτη, καθαρίζει δύο χιλιαρικάκια και συνεχίζει να μας δουλεύει από το «μετερίζι» του Συνασπισμού των συνιστωσών.

Απευθύνομαι λοιπόν στους ελάχιστους εναπομείναντες ιδεολόγους αριστερούς, που εμμένουν να ερίζουν για το ποιος πρέπει να είναι «ο ρόλος της αριστεράς».

Λυπάμαι που θα σας λυπήσω, αλλά ο ανύπαρκτος δεν μπορεί να παίξει κανέναν ρόλο.

Για ποια αριστερά μιλάτε;

Για την παρανοϊκή του Περισσού ή για τη μποέμισσα της Κουμουνδούρου; Γι αυτή που σπουδάζει τα τέκνα της στο Deree ή γι αυτή που τα γεννοβολάει στις σουίτες του ΙΑΣΩ; Γι αυτή που φέρεται αλήτικα στον Φαράκο ή γι αυτή που τρώει γκεμπελικά τον Κωνσταντόπουλο; Αυτές πήραν ψηλά τον αμανέ και φαλτσάρουν. Αν συνάδετε μαζί τους θα γίνετε σαν τα μούτρα τους.

Ή μήπως αναφέρεστε στις αποφυάδες, παραφυάδες και περικοκλάδες; Στους γελοίους που αφού εξάντλησαν πια τους επιθετικούς προσδιορισμούς του όρου «αριστερά» προσπαθώντας να βρούνε ονόματα για τα πολυποίκιλα επιδοτούμενα μαγαζάκια τους, καταφεύγουν τώρα σε ηλιθιότητες; Τι θα πει τέλος πάντων «Δημοκρατική Αριστερά»; Οι άλλες αριστερές είναι μη δημοκρατικές; Δεν καταλαβαίνουν ότι τα συντροφικά μαχαιρώματα και οι μπηχτές προς την «απολυταρχική» αριστερά δεν αφορούν κανέναν άλλον πλην των ιδίων και ουσιαστικά εξευτελίζουν εαυτούς και αλλήλους; Τι στο διάβολο σημαίνει «Αντικαπιταλιστική Αριστερά»; Δεν εννοούν ότι είναι σαν να λένε «εγκληματικό έγκλημα» ή «μυστηριώδες μυστήριο»; Είναι άσχετοι ή τους άσχετους παριστάνουν; Είναι αριστεροί ή τους αριστερούς παριστάνουν; Μήπως έχουν δίκιο οι παρανοϊκοί που τους λένε πράκτορες;

Για να τελειώνουμε: η αριστερά είναι εξορισμού δημοκρατική, αντικαπιταλιστική, εργατική, πατριωτική και ριζοσπαστική και δεν χρειάζεται επίθετα. Αν δεν είναι κάτι από τα παραπάνω, τότε δεν είναι αριστερά. Τα υπόλοιπα είναι ωκεανοί μιζέριας, ποταμοί γελοιότητας και πακτωλοί δολλαρίων.

Πολλές οι πληγές της αριστεράς, πολλές και αγιάτρευτες. Η ξύλινη ακαταλαβίστικη γλώσσα της, η επιρρέπειά της σε διασπάσεις (ούτε πυρηνικός αντιδραστήρας να ‘τανε), η μανία της να θεωρεί οποιαδήποτε διαφορετική άποψη στους κόλπους της ως φράξια-προβοκάτσια-πρακτοριλίκι, η ιδιότητά της να «πουλάει» τους συντρόφους της, η «ικανότητά» της να αποδεικνύεται πάντα «λίγη» σε κάθε κρίσιμη για τον τόπο στιγμή, οι προδοσίες, τα «ξεκαθαρίσματα» κτλ κτλ. Τις ξέρετε, ιδεολόγοι μου, τούτες τις πληγές, στο πετσί σας είναι, χρόνια τις κουβαλάτε και συμπαθάτε με αν τις ξύνω.

Αυτό όμως το αχαλίνωτο πάθος για τους λαθρεποίκους τι είναι πάλι; Τι έχετε να πείτε αγνοί ιδεολόγοι μου, για την δυσθεώρητη ηδυπάθεια που διακατέχει σύσσωμη την «αριστερά» για ο,τιδήποτε αλλοδαπό;

Πάντα υπήρχε βέβαια ένας λανθάνων ερωτισμός. Οι συντρόφισσες για παράδειγμα. Είτε στα Ταμπούρια μένανε, είτε στο Ψυχικό, πάντα διεγείρονταν με την καφρίλα. Είτε της κόκκινης αριστεράς, είτε της ροζ, πάντα γουστάρανε τη μαύρη σάρκα. Είτε γόβα Gucci φορούσανε, είτε πέτσινο σανδάλι ασορτί με τη βρώμικη πατούσα τους, μια φαντασίωση με σκατόφατσες την είχανε. Αυτό ήταν και το κοινό σημείο τους με τις μεγαλοαστές, τις «δεξιές», τις «συντηρητικές». Τι διάβολο; Στο κάτω-κάτω η αριστερά ενώνει τους λαούς, ενώνει τους φτωχούς, ενώνει τους δυστυχισμένους, γιατί να μην ενώνει την άγρια μούρη του Βαλκάνιου κατσαπλιά, το μελαμψό δέρμα του Αφρικανού προαγωγού και τη ξινή βρώμα του Ασιάτη λαθρέμπορου με τις γηγενείς συντρόφισσες;

Τι έγινε λοιπόν τώρα; Από τις φαντασιώσεις περάσανε στη δράση; Και οι σύντροφοί σας πώς το επιτρέπουν; Καλά οι μπίζνεσμεν, τα στελέχη και οι γιάπηδες. Αυτοί τρέχουν όλη τη μέρα για χρήμα. Οι σύντροφοι όμως; Ετούτοι δεν διακρίνονται για την εργατικότητά τους. Όλο συνδικαλισμό και αργομισθίες είναι. Γιατί παραμελούν τις συντρόφισσες; Και γιατί και αυτοί τόση λατρεία για τους λαθρομετανάστες; Ρε μπας και το γυρίσανε στο αλλιώτικο; Ή μήπως έχουν αναλάβει τη «μύηση» των κυριών από την Ανατολική Ευρώπη;

Τέλος πάντων, τι λιγούρα είναι αυτή με τον κάθε συμμορίτη; Τι φαγούρα είναι αυτή με τον κάθε φονταμενταλιστή; Τι κόλλημα είναι αυτό με τον κάθε τυχοδιώκτη; Τι σύμπλευση είναι αυτή με τον κάθε δουλέμπορο; Τι αβάντα είναι αυτή στον Μεγάλο Αδελφό; Τι προμοτάρισμα είναι αυτό στην Παγκοσμιοποίηση;

Κι εσείς ω ιδεολόγοι μου; Γιατί συναινείτε με τους επαγγελματίες; Ποιο είναι το δικό σας το κόλλημα; Ποια είναι η δική σας η φαντασίωση;

Ονειρεύεστε τον εαυτό σας πάνω σε άτι, με το σπαθί στο χέρι; Να ηγείστε της επανάστασης κατά της ολιγαρχίας; Να τρέχουν πίσω σας ορδές πολύχρωμων αλλοδαπών προλετάριων με υπόκρουση αντάρτικης μουσικής; Επαναστατικό στρατό θεωρείτε αυτά τα ορκ; Ταξικά αδέρφια σας λογαριάζετε τους πολιτικά αναλφάβητους; Μα για να ‘χει κανείς ταξική συνείδηση πρέπει πρώτα να ‘χει πολιτική συνείδηση ρε φουκαράδες. Ή μήπως θαρρείτε ότι μπορείτε να τους διδάξετε, να τους «διαφωτίσετε»; Εδώ δεν σας καταλαβαίνουμε εμείς που ξέρουμε και ελληνικά!

Ρε κακομοίρηδες τόσον καιρό διαβάζετε, τόσα χρόνια αναλύετε, τόσες δεκαετίες ζείτε εντός των τειχών του καπιταλισμού και δεν καταλάβατε ακόμη ποιο είναι το κύριο γνώρισμα και συνάμα όπλο του; Θα σας το πω εγώ σήμερα και δωρεάν.

Ο καπιταλισμός διαφθείρει.

Γι αυτό έρχονται όλοι αυτοί εδώ. Γι αυτό μεταναστεύουν στας Ευρώπας και στην Αμέρικα, στα άντρα δηλαδή του καπιταλισμού. Οι ήδη διεφθαρμένοι-εγκληματίες-αντικοινωνικοί έρχονται στο στοιχείο τους. Αλλά και οι «πτωχοί πλην τίμιοι», να διαφθαρούν θέλουν, να τα οικονομήσουν, να πιάσουν την καλή. Δεν είναι φτωχοί που θέλουν να επιβιώσουν, είναι φτωχοί που θέλουν να πλουτίσουν. Αφήστε που οι περισσότεροι είναι από χέρι κατά της αριστεράς. Οι μεν της Ανατολικής Ευρώπης φάγανε «υπαρκτό σοσιαλισμό» -δηλαδή κόκκινη χούντα- με το τσουβάλι και είναι εξορισμού αντιαριστεροί, οι δε ισλαμιστές, ακόμη και οι μετριοπαθέστεροι, ακούνε αριστερά και αθεΐα και βγάζουν σπυριά.

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τους (καθόλου αμελητέους σε αριθμό) γκάνγκστερς, τους φανατικούς θρησκόληπτους, τους φασίστες (Τσάμηδες, κομιτατζήδες, Ουτσεκάδες κτλ), τους πράκτορες Άγκυρας-Ουάσινγκτον-Τελ Αβίβ, τους κουτοπόνηρους- δουλοπρεπείς-καταφερτζήδες που κοιτάνε να «τρυπώσουν» και δεν δίνουν δεκάρα για την πολιτική, πόσοι και ποιοι σας μένουν για «διαφωτισμό», για συγκρότηση του «στρατού»; Μερικές εκατοντάδες, άντε χιλιάδες, ξελιγωμένοι. Οι οποίοι όταν λιγδώσει το άντερό τους, θα σας φτύσουν και θα βυθιστούν κι αυτοί πατόκορφα στον καπιταλισμό. Θα ζητάνε ολοένα και περισσότερα. Από πεινασμένοι θα γυρεύουνε χαβιάρια. Από ρακένδυτοι θα κυνηγάνε επώνυμα συνολάκια. Από άστεγοι και τρωγλοδύτες θα ζητάνε βιλλάρες. Από ξυπόλητοι θα θέλουνε κουρσάρες.

Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση ρε παιδιά. Αχόρταγη. Κι αυτό εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός.

Τη συντρόφισσά σας την ξεχάσατε; Που από εκφωνήτρια έγινε επίτροπος; Που από επαναστάτρια εντός του Πολυτεχνείου και εχθρός των «Αμερικάνων», άρχισε ξαφνικά να «αλληθωρίζει»; Να τα ‘τα πέτσινα κολάν, να ‘τα τα εύσημα από τον Λαμπράκη, να τα μεγαλεία, να «ου Συνασπισμούς», να «ου Σοσιαλισμούς» και … τσουπ η «έξω από το ΝΑΤΟ - έξω από την ΕΟΚ» διορίστηκε από Νατοϊκό πρωθυπουργό επίτροπος στην ΕΟΚ! Ξέρετε. Από εκείνους τους διορισμένους- πιόνια του κεφαλαίου που νομοθετούν και διατάζουν τις εκλεγμένες κυβερνήσεις. Αμ οι δημοσιοκάφροι που κόπτονται υπέρ του μνημονίου; Κνίτες δεν ήτανε; Αμ ο Σαλονικιός δανδής που έγινε και προϊστάμενος των «μπάτσων»;

Αμέτρητοι οι επιδέξιοι αριστεροί κώλοι που φορέσανε μεταξωτά βρακιά. Οι μετανάστες γιατί πρέπει να διαφέρουν;

Πείτε λοιπόν στους επαγγελματίες των κομμάτων σας, να μη ματαιοπονούν. Ούτε οι «Μπάγκλα» ούτε οι «Πάκι» θα τους σώσουν. (Παρένθεση για τους αμύητους αναγνώστες μου: οι στρατολόγοι των κομμάτων της αριστεράς, έχουν μάθει 5-6 λέξεις ξένων, Ασιατικών κυρίως, γλωσσών για να ψαρεύουν μετανάστες ως νεοσύλλεκτους για τους κομματικούς στρατούς. Όπως οι βρωμύλοι των περασμένων δεκαετιών, τα περιβόητα «καμάκια», με το ανοιχτό πουκάμισο και την τρίχα-δάσος, είχαν μάθει λίγα κουτσοαγγλικά για να ψαρεύουν τουρίστριες στις παραλίες. Όπου δουν λοιπόν μελαμψό Ασιάτη, του την πέφτουν: -«Μπάγκλα»; -«Πάκι»; Κι ανάλογα με το τι θα απαντήσει ο δυστυχής, ακολουθεί χαιρετισμός στην αντίστοιχη γλώσσα. Θα συμφωνήσετε ότι πρόκειται περί κατάντιας. Τέλος παρένθεσης.). Αν έχουν διαλέξει για συμμάχους τους λαθραίους, αν αναζητούν μισθοφόρους έναντι πινακίων φακής, αν συστήνουν λεγεώνες των ξένων, σημαίνει ότι ήδη χρεοκόπησαν. Και όσο μένετε μαζί τους χρεοκοπείτε κι εσείς.

Γι αυτό σας λέω ιδεολόγοι της αριστεράς. Ο ρομαντισμός της νιότης σας δεν μπορεί να αποτελεί εσαεί δικαιολογία. Καλές οι ονειρώξεις, αλλά είναι για τους εφήβους. Όπως και ο αυνανισμός. Οι ενήλικες εξασκούν τα καθήκοντά τους αλλιώς.

 • Με επικεφαλής τον Γιώργο Π. όλοι οι Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης
Ο χειρότερος πολιτικός, χειρότερος ακόμη κι απ’ αυτούς που δημιούργησαν αυτή την φοβερή οικονομική κατάστασι που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι αδιαμφισβήτητα ο Γιώργος Π. (πρωθυπουργός, ατυχώς, της Ελλάδας εδώ και 18 μήνες).

Πρόκειται, αποδεδειγμένως πλέον, περί ατόμου που στερείται όχι μόνον στοιχειωδών ηγετικών και πολιτικών προσόντων αλλά και στοιχειώδους δυνατότητος να διαχειρισθεί ακόμη και των λογαριασμών ενός απλού νοικοκυριού.

Βεβαίως, δεν ευθύνεται για τα χρέη και τα ελλείμματα που, όπως επανειλημμένως ελέχθη, δημιούργησαν οι προκάτοχοί του στην ηγεσία της χώρας – με πρώτο και χειρότερο, βεβαίως, τον πατέρα του Ανδρέα και ακολούθως τους Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή – πλην όμως ο νυν πρωθυπουργός ευθύνεται για το έγκλημα της παραδόσεώς μας, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΑΧΗΤΙ, στον σημερινό οικονομικό δυνάστη της ανθρωπότητος που ακούει στο όνομα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το οποίο Δ.Ν.Τ. απ’ όπου πέρασε μέχρι τώρα (Αργεντινή, Λετονία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ουγγαρία), δεν άφησε τίποτε όρθιο.

Συνάμα ο ανεκδιήγητος αυτός πολιτικός άνδρας παρέδωσε την χώρα και στο νεοπαγές δανειοδοτικό τέρας που δημιούργησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας προκειμένου να μας… σώσουν. Ακολουθώντας δε ο Ευρωπαίος τοκογλύφος τις συνταγές του ΔΝΤ βέβαιον ας θεωρούμε ότι σαν βαμπίρ θα μας αφαιμάξει όσο αίμα μας απομείνει από την αιμοσταγή υπερατλαντική, προαναφερθείσα, ύαινα.

Ο Γιώργος Π. αφού επί έξι μήνες έτρεχε για επικοινωνιακούς και μόνον λόγους (τονίζεται ιδιαιτέρως αυτό) δεξιά κι αριστερά προβαίνοντας, δήθεν, σε διαπραγματεύσεις για να επιλεγεί η καλύτερη λύσις στο οικονομικό μας πρόβλημα, (επομένως αφήνοντας το πρόβλημα να διογκωθεί), κατέληξε στην πιο σκληρή, την χειρίστη επιλογή. Και μάλιστα με τα χέρια κάτω!… Ο,τι απήτησαν οι φρικτοί δανειστές μας, το έλαβαν αμέσως.

Ειπώθηκαν και θα ειπωθούν πολλά και από πολλούς, επί του αίσχους αυτού, που δεν πιστεύουν τα μάτια και τα αυτιά μας. Ειπώθηκε: Πρόκειται για μια λυσσαλέα επίθεσι εναντίον του επιχειρηματικού κόσμου και εναντίον των εργαζομένων. Και συμπληρώνει ο γράφων: Πρόκειται μάλιστα για πλήρη κατάργησι κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος στην Εργασία και στην Κοινωνία μας.

Ο Γιώργος Π. πρέπει να ντρέπεται για το «επίτευγμά» του αυτό και για ό,τι ασφαλώς επακολουθήσει στην εφεξής ζωή του Ελληνα. Και ας μην μου αντιπαραθέσει κανείς εκείνο το γελοίο «επιχείρημα» ότι επρόκειτο περί «μονόδρομου». Διότι, ειδικά ο γράφων, (χωρίς να είναι μάλιστα ειδήμων περί τα οικονομικά), έγραψε και ξανάγραψε για πολλές άλλες λύσεις στο πρόβλημα. Και άλλοι, πολλοί, έγραψαν.

Φαίνεται, όμως, ότι τα μάτια και τα αυτιά του κ. Παπανδρέου ήταν (και είναι!..) αλλού εστραμμένα. Εκτός εάν πρόκειται περί παντελώς ανικάνου ανθρώπου που, λόγω ονόματος, κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην εξουσία και καθοδηγείται από άλλους επί παντός θέματος. Και όχι μόνον στα οικονομικά…

Αλλά εδώ αποκαλύπτονται και άλλα πράγματα. Όπως π.χ. αυτά που απεκάλυψε, προ ημερών, ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο,τι δηλαδή, από τον Νοέμβριο του 2009 (!) ο Γιώργος Π. συνεννοείτο με τον Στρος Καν για την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ.

…Καθόσον ο τρόπος που χειρίστηκε τα οικονομικά του Εθνους, η εξάμηνη παράτασις του προβλήματος και ο συνδυασμός του με άλλα καυτά ζητήματά μας – εννοώ τις εθνικές υποθέσεις μας – με αναγκάζει να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος αυτός κατέφθασε στην Ελλάδα προκειμένου να την διαλύσει κυριολεκτικώς.

Και επειδή δεν πρέπει να κρίνουμε χωρίς να παρουσιάζουμε την δική μας λύσι, ακούστε κι αυτά: Το οικονομικό μας πρόβλημα – τεράστιο, όπως το διεμόρφωσαν οι κυβερνήσεις «μας» της τελευταίας τριακονταπενταετίας, έχω ξαναγράψει ότι είναι δυνατόν να λυθεί. Ορθά – κοφτά, λοιπόν, επισημαίνω, για μία ακόμη φορά, ότι λύνεται με τον θησαυρό που βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας: Τον ορυκτό μας πλούτο, αγαπητοί Αναγνώστες.

Αρχίζοντας από το περίφημο ΟΣΜΙΟ (σκληρό, άμορφο, μεταλλικό χημικό στοιχείο της ομάδος του λευκοχρύσου) που εντοπίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, στα Ίμια και γενικώς στο Αιγαίο ΜΑΣ. Και διερωτώμεθα γιατί οι προηγούμενες αλλά και η νυν πολιτική ηγεσία της Χώρας, σιωπούν επί του θέματος.
Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που (το Όσμιο) στοιχίζει σε όποιον επιθυμεί να το προμηθευθεί από 100.000 έως και 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο!!!

Και δεν είναι μόνον οι ΗΠΑ η ενδιαφερόμενη χώρα (… η οποία, εικάζεται ότι εδημιούργησε ή τουλάχιστον ότι, με την απόλυτη ανοχή της, η Τουρκία εδημιούργησε το επεισόδιο των Ιμίων) για να προμηθευθεί Όσμιο. Υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι!.. Όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Γαλλία και άλλοι. Διότι η χρήσις του Οσμίου αρχίζει από τις άκρες του στυλογράφου και καταλήγει, ως απαραίτητο υλικό, στους χιλιάδες δορυφόρους που έχει τεθεί, για διάφορες χρήσεις, σε περιστροφή γύρω από τη Γη. Εκτός, όμως, του Οσμίου, ας στρέψει ο Αναγνώστης την προσοχή του και σε αυτά που ακολουθούν.

Ήτοι: Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Λουτρακίου, Νιγρίτας, Σουρωτής, κ.λπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη, των τεραστίων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του περιβόητου George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών): Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στη διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο!

Ο κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών.

Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνα αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διερωτώμεθα κι εμείς, Κύριοι της Βουλής μας, γιατί σιωπάτε;

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

H κατρακύλα της κυβέρνησης συνεχίζεται καθώς οι απαιτήσεις της τρόικας ολοένα και αυξάνονται αλλά κανείς δεν έχει το σθένος να αντισταθεί ή τουλάχιστον να διαπραγματευτεί. Δύο ειδήσεις που βγαίνουν από το οικονομικό ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών είναι εξαιρετικά ανησυχητικές και επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τέλος στο χάλι της χώρας.

Η πρώτη είδηση από το Βήμα της Κυριακής κάνει λόγο για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις, θα διοικείται από ξένους και δε θα δίνει ουσιαστικά λόγο στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ξένων δηλαδή που θα συνδιοικεί τη χώρα αφού το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και πώλησης κρατικής περιουσίας είναι κολοσσιαίο και δίνει τεράστια δύναμη σε όποιον αναλαμβάνει να το φέρει σε πέρας.

Αν είναι αληθινή η είδηση αυτή είναι μια ακόμη δραματική εξέλιξη για τη χώρα. Δείχνει ότι δεν μας εμπιστεύεται κανείς πλέον και ότι και επισήμως η κυβέρνηση της χώρας πέρασε στα χέρια ξένων και αυτή που βγαίνει από τη βούληση του ελληνικού λαού είναι σκιώδης. Το ζήτημα είναι αν θα τολμήσει ο πρωθυπουργός να υπογράψει ένα τέτοιο θέμα και να δεσμεύσει και τις επόμενες κυβερνήσεις.

Η δεύτερη φοβερή είδηση έχει να κάνει με την 5η δόση του δανείου. Παρά το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μας είναι εξασφαλισμένη και τα σενάρια κινδυνολογίας έχουν συγκεκριμένο στόχο, εντούτοις κάποιοι θέλουν να φέρουν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού προκειμένου να μας δανείσουν κι άλλα χρήματα και να μας έχουν στο χέρι.

Όπως επισημαίνουμε και προηγουμένως, στο ΔΝΤ συνδέουν άμεσα τη χορήγηση της 5ης δόσης με το νέο δάνειο 50-60 δις που θα πρέπει να πάρει η Ελλάδα για να αποπληρώσει τα τοκοχρεολύσια 2012 και 2013. Μας λένε δηλαδή με τον πιο κυνικό τρόπο ότι θα πρέπει να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο το χρέος μας και να αποδεχθούμε ακόμη πιο σκληρό Μνημόνιο προκειμένου να πάρουμε τη δόση του Μαίου και να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών.

Στο ΔΝΤ θεωρούν δεδομένο ότι δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα να βγει στις αγορές του χρόνου, οπότε θα χρειαστεί νέα βοήθεια για να τα βγάλει πέρα.

Το ζήτημα είναι μέχρι που θα φτάσει ο δανεισμός και πότε θα ξεπληρώσουμε τόσα χρήματα. Κανείς δεν το σκέφτεται αυτό πρόκειται για σχέδιο που από την αρχή είχε αυτό το σκοπό;

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές πιέσεις για άμεσες αποκρατικοποιήσεις (το δήλωσε και ο Γιούνκερ το Σάββατο και ο Ρεν στο CNN) αλλά και το «πρεσάρισμα» που γίνεται στον Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στο έγκλημα καθοσιώσεως που έχει στηθεί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δείχνει ότι έχουμε φτάσει στον πάτο, αλλά ο πάτος είναι όλο και πιο χαμηλά.

Κάποιος να μας σταματήσει από την ελεύθερη πτώση.

Πηγή
Όσο απομακρυνόμαστε από την νομιμότητα τόσο ζυγώνουμε προς τον εφιάλτη του ολοκληρωτισμού

Ο λαός έχει μια τεράστια δύναμη, λόγω αριθμού. Η τεράστια αυτή δύναμη θα μπορούσε να επιβάλλει λύσεις προς την κατεύθυνση των συμφερόντων του. Αρκεί

 1. να μπορέσει ο λαός να αντιληφθεί την πραγματικότητα με πολιτικούς όρους (“η μισή νίκη είναι η σωστή ανάλυση της πραγματικότητας”)
 2. να συναινέσει το μεγαλύτερο τμήμα του, πάνω σε ένα μίνιμουμ λύσης, χωρίς διχασμούς και παραταξιακούς ή άλλους διαχωρισμούς

Τώρα λοιπόν που ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ και το ένα και το άλλο, σε έναν μετρήσιμο βαθμό, βλέπουμε να στήνεται ένα σκηνικό “ένοπλης” σύγκρουσης, το οποίο αυτή την δεδομένη στιγμή δεν θα έπρεπε να έχει καμμία μα καμμία σχέση με την δική μας “ελληνική” περίπτωση. Καθώς το μόνο που κάνει είναι να ζημιώνει τα λαϊκά συμφέροντα.

Αυτοί που στήνουν το σκηνικό αυτό έχουν σαν στόχο

 • την πολιτική σύγχιση και παραζάλη του λαού
 • τον διχασμό και την τρομοκράτησή του
 • την ώθησή του προς ΑΚΡΑΙΕΣ σκέψεις, λόγω οργής, φόβου και απελπισίας
 • την σιωπηλή συναίνεσή του για σκλήρυνση της καταστολής
 • την δημιουργία αφορμών για συντήρηση του κλίματος του φόβου και της καταστολής

Είναι φανερό τίνος τα συμφέροντα ευνοεί αυτό το κλίμα που δημιουργείται. Οπως είναι φανερό πως το κλίμα αυτό στόχο έχει να αποτρέψει τον απλό άνθρωπο και πολίτη από το να κατέβει στον δρόμο και να απαιτήσει το δίκιο του, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

Ο απλός άνθρωπος, παρά τα “ξέρεις ποιος είμαι γω ρε”, συναισθάνεται την αδυναμία του απέναντι στο οργανωμένο κράτος, σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, ενστικτωδώς αντιλαμβάνεται, πως η νομιμότητα, αυτή η διάτρητη νομιμότητα, λειτουργεί προς όφελός του, σαν ασπίδα του. Και σαν όπλο του.

Η μόνιμη επωδός, ιστορικά, των κυβερνήσεων σε τέτοιες περιόδους και καταστάσεις είναι: “ο λαός μας εξέλεξε ως εγγυητή της νομιμότητας, και μπλα μπλα…”. Ωστε να αναστείλουν λαϊκές ελευθερίες και να σκληρύνουν την καταστολή.

Εκείνοι που αγωνίζονται για την άρση της αδικίας και τον μετασχηματισμό των κοινωνιών σε ανθρώπινες θα πρέπει να θυμούνται πως όσο ισχύει η νομιμότητα, έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα και συγκεκριμένα μέσα. Και όταν παύσει να ισχύει η νομιμότητα, έχουν, διαφορετικά καθήκοντα και διαφορετικά μέσα.

Ομως εκείνοι που αγωνίζονται για την άρση της αδικίας και τον μετασχηματισμό των κοινωνιών σε ανθρώπινες, ποτέ δεν φθείρουν οι ίδιοι στην νομιμότητα, διότι η νομιμότητα είναι το μεγαλύτερό τους όπλο. Ισα-ίσα που την επικαλούνται και την ενισχύουν. Την στηρίζουν και την περιφρουρούν.

Διότι γνωρίζουν πως υπάρχει πάντα μια οπλισμένη κυρίαρχη εξουσία απέναντι σε έναν λαό μόνιμα ανοργάνωτο, σκόπιμα παραζαλισμένο και διχασμένο πολιτικά. Και η νομιμότητα είναι το μόνο αμυντικό και επιθετικό μέσο.

Από την στιγμή που αυτή η κουρελού νομιμότητα δεν έχει καταπέσει ακόμη, είναι το πιο μεγάλο μας όπλο. Που σε συνδυασμό με την πάντα τρομακτική αριθμητική υπεροχή του λαού μπορεί να επιβάλλει τις λύσεις που απαιτούνται.

Ο αγώνας λοιπόν στην παρούσα περίοδο, σύμφωνα με την παραπάνω ανάλυση, πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά

 • διαφωτισμός του λαού για την πολιτική κατάσταση και γενικώτερα θεσμικά ζητήματα (γνήσια δημοκρατία, χρηματοπιστωτικό σύστημα, κοινοβουλευτισμός)
 • προώθηση του μίνιμουμ των προτάσεων και των λύσεων που ανταποκρίνονται στα λαϊκά συμφέροντα, ένα μίνιμουμ συναίνεσης δηλαδή
 • ανηλεής καταγγελία κάθε απόπειρας παραβίασης της νομιμότητας από την πλευρά του καθεστώτος
 • αυστηρός έλεγχο, κριτική και καταδίκη σε κάθε πράξη που βάζει την νομιμότητα σε κίνδυνο και από την δική μας ή την “δική” μας πλευρά
 • άγρυπνη περιφρούρηση των πορειών και των συγκεντρώσεων και έγκαιρη απομόνωση όσων δίνουν αφορμή στο καθεστώς για επιθέσεις και διασπάσεις
 • και φυσικά προώθηση της πολιτικής ομόνοιας και ενότητας και αποτροπή των διχασμών (που είναι πάγιο καθήκον έτσι κι αλλιώς)

Η νομιμότητα είναι το πλαίσιο.

Αν χαθεί το πλαίσιο αυτό τότε οι όροι της σύγκρουσης, που ακόμη ΔΕΝ ευνοούν τα λαϊκά συμφέροντα, είναι τέτοιοι που θα μας φέρουν κοντά στον εφιάλτη του ολοκληρωτισμού, που μας προετοιμάζουν ως μία από τις εναλλακτικές τους.

Κι όχι δεν χρειάζεται να κάνουν στρατιωτική χούντα. Απλώς θα θεσμοθετήσουν μια νέα νομιμότητα, πιο κοντά στα συμφέροντά τους.

Θραξ ο Αναρμόδιος

 • Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, κ. Lothar Bisky, για την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών αναγκάζονται να επιδιώκουν να σώσουν τις εθνικές τους οικονομίες, όπως μπορούν, προστρέχοντας στις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Αφού έκανε λεπτομερή αναφορά στις περικοπές που θα υποστεί η Πορτογαλία κατόπιν της πρόσφατης υιοθέτησης του Μνημονίου, σημαίνοντας ουσιαστικά «τη μαζική εξάλειψη του κοινωνικού κράτους», ο κ. Bisky επεσήμανε σχετικά με την Ελλάδα ότι «δυστυχώς, λόγω των προγραμμάτων περικοπών και λιτότητας, χαρακτηρίζεται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές ως χώρα υπό πτώχευση».

Παράλληλα κατέκρινε έντονα τις «διαπραγματεύσεις που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο».

«Η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίσσεται με τρόπο διαφορετικό από εκείνον που θα περιμέναμε. Κάποια δεδομένα που είχα θεωρήσει ότι ισχύουν και είχα διαμορφώσει μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί, τα βλέπω να διαψεύδονται. Θα πρέπει με βάση τις αναλύσεις που έχει στη διάθεση της η ελληνική κυβέρνηση, να αναλάβει τα μέτρα που οφείλει, αλλά όχι επιβαρύνοντας περισσότερο τον λαό και όχι με περισσότερες περικοπές στις συντάξεις και την παιδεία» υποστήριξε.

«Υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Έχουν διατυπωθεί σχετικές προτάσεις, όπως η θέσπιση ευρωομολόγων ή η αναδιάρθρωση του χρέους. Η πατρίδα μου, η Γερμανία, έχει επωφεληθεί τα μάλα από αυτή την κερδοσκοπία και από τα κρατικά ομόλογα. Πολλές εταιρείες, πολλά κράτη, και μεταξύ αυτών και η Γερμανία, οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική αιμορραγία» τόνισε.

«Βλέπουμε άλλωστε τα αποτελέσματα στους μεγάλους ισολογισμούς της Deutsche Bank, η οποία έχει κερδίσει πάρα πολλά από αυτή την υπόθεση. Πρέπει να αποκομίσουμε τα διδάγματα από την χρηματοπιστωτική κρίση και να συζητήσουμε το πώς αυτές οι τόσο σοβαρές και ισχυρές τράπεζες στην Ευρώπη έχουν δράσει σε αυτή την υπόθεση και πώς μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και κοντά στα όρια της πτώχευσης ένα κράτος, όπως έκανε η Deutsche Bank στην Ελλάδα, κάτι που θεωρώ απαράδεκτο» υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα πρέπει να βρει τη διέξοδο από την κρίση. Όμως η ΕΕ πρέπει να ζητήσει και από άλλους να “βάλουν το χέρι στην τσέπη”. Απαιτούνται πολλά οικονομικά μέτρα. Η μέχρι τώρα επιλεγείσα διαδικασία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να συνεχιστεί, ζητώντας δηλαδή από τον φορολογούμενο πολίτη να επιβαρύνεται και επιβραβεύοντας συγχρόνως τη συμπεριφορά των τραπεζών» κατέληξε.Με ευθύνη, ψυχραιμία και χωρίς φόβο, μακρυά από τις υστερικές κραυγές, τα κροκοδείλια δάκρυα και τις ψηφοθηρικές οιμωγές, θέλω να εκφράσω τις σκέψεις μου, σχετικά με τα αίτια των γεγονότων των τελευταίων ημερών και με αφορμή την δολοφονία Έλληνα πολίτη από αλλοδαπούς, για να του κλέψουν μια βιντεοκάμερα.

Ας μην σπεύδουν οι εφιάλτες του Πασοκικου τσίρκου, που κατ’ ευφημισμό αυτοαποκαλείται κυβέρνηση, ο Πεταλωτής τους, αλλά και οι νοικιασμένες γραφίδες ασυνείδητων δημοσιογραφούντων και λοιπών μίσθαρνων σαπροφύτων, να αποκαλούν ακροδεξιούς όσους Έλληνες ορθώνουν το παράστημά τους, διαμαρτυρόμενοι για την βίαιη κατάληψη της χώρας από εκατομμύρια (λαθρο)μετανάστες.

Το εγκληματικό και ενσυνείδητο ψέμμα του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών «προοδευτικών», «δημοκρατικών» κλπ δυνάμεων, για «ειρηνική» είσοδο στην Ελλάδα «οικονομικών μεταναστών», κατέληξε σε ανεξέλεγκτη εισβολή στην χώρα, περίπου τριών εκατομμυρίων αλλοδαπών.

Το γιατί φθάσαμε σε αυτό το σημείο είναι απλό : Κοντά στο νού και η γνώση. Αν σε οποιοδήποτε σπίτι, παρέχεται ύπνος, τροφή και περιποίηση, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πάρα πολλές επισκέψεις.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη και γνωστή από την διεθνή εμπειρία. Είναι κοινό μυστικό ότι η παράνομη μετανάστευση εκτρέφει την νόμιμη μετανάστευση. Και αντιστρόφως. Αναπόφευκτα λοιπόν φθάσαμε στα σημερινά χάλια. Η «ειρηνική» παρουσία αλλοδαπών στην χώρα, έχει εξελιχθεί πλέον σε βίαιη κατάληψη διαφόρων περιοχών από ανεξέλεγκτους (λαθρο)μετανάστες.

Η αυτοπροστασία είναι η αναγκαστική και τελευταία εφεδρεία των ανυπεράσπιστων πολιτών, που αισθάνονται κάθε μέρα να πνίγονται από τον βρόγχο της εγκληματικότητας. Η εγκληματικότητα και οι βιαιοπραγίες των εξαθλιωμένων αλλοδαπών, συνιστούν την πλέον ειδεχθή μορφή κατοχής της Ελλάδος από αλλοδαπούς. Είναι χρέος όλων μας να προβάλλουμε εγχώρια, εθνική αντίσταση.