Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Μαΐ 2011


Μαθαίνουμε πως στην Αθήνα και στην οδό Κονδριγκτόνως λίγο πριν τις 9 μ.μ. σήμερα (12.5.2011) αλλοδαποί επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια Έλληνα διερχόμενο πολίτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συμπατριώτης μας βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση κα δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον μέχρι και τη στιγμή που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική(;) αστυνομία ασχολείται με τον ξυλοδαρμό Ελλήνων πολιτών που διαμαρτύρονται... για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην χώρα μας...

Δεν έχει αναφερθεί, μέχρι στιγμής καμία σύλληψη αλλοδαπού για τη νέα δολοφονική επίθεση κατά Έλληνα πολίτη. Ο κύριος Παπουτσής συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του...

Στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης βρίσκεται η Ελλάδα, διαπιστώνει η γνωστή αμερικανική πολιτική επιθεώρηση Foreign Policy. Η Ελλάδα είναι μια από τις 5 χώρες του κόσμου που αντιμετωπίζουν τα πιο έντονα οικονομικά προβλήματα. Οι υπόλοιπες 4 είναι: Λετονία, Νικαράγουα, Ουκρανία και Μεγάλη Βρετανία.

Για την Ελλάδα η επιθεώρηση προβλέπει ότι στο άμεσο μέλλον η κυβέρνηση Καραμανλή θα αναγκαστεί είτε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη είτε να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της μείωσης των φορολογικών εσόδων αφ’ ενός και της ανάγκης να χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με την αμερικανική επιθεώρηση, η υιοθέτηση του ευρώ αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο εμπόδιο για την έξοδο από την κρίση.

«Η υιοθέτηση του ευρώ, που είχε στο παρελθόν ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, είναι σήμερα το κυριότερο εμπόδιο για να μπορέσει να απαλλαγεί η χώρα από το τεράστιο δημόσιο χρέος. Ο κλασικός τρόπος που χρησιμοποιούν οι χώρες για να μειώσουν το χρέος τους είναι μέσω της υποτίμησης του νομισμάτων τους -με αυτό τον τρόπο μειώνουν την πραγματική αξία των οφειλών τους. Ομως στον βαθμό που υπάρχει ένα κοινό νόμισμα σε ολόκληρη την ευρωζώνη η Ελλάδα δεν ελέγχει πλέον τη νομισματική της πολιτική».
Η αμερικανική επιθεώρηση θεωρεί κυριότερο παράγοντα της κρίσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας τα «βαλκανικά ανοίγματα» των ελληνικών τραπεζών.
«Οι ελληνικές τράπεζες είχαν επενδύσει πολλούς πόρους στην ανάπτυξη των Βαλκανίων και όταν ήρθε η χρηματοπιστωτική κρίση βρέθηκαν με επικίνδυνα ανοίγματα. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση αναγκάστηκε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα διάσωσής τους, όμως με κόστος την αφαίρεση πόρων από τα προγράμματα κοινωνικής ευημερίας».

Σύμφωνα με το έντυπο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση «δίνει τσουβάλια χρήματα στους τραπεζίτες, ενώ ταυτόχρονα περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες, έχει οδηγήσει σε καταρράκωση της αξιοπιστίας της».

  • Απαιτείται συνεχής πολιορκία στην μνημονιακή δικτατορία του Παπανδρέου
H χούντα με κοινοβουλευτικό φερετζέ του ΓΑΠ, έδειξε άλλη μια φορά αφτιασίδωτο το πρόσωπό της. Το ερώτημα είναι πόσοι είναι οι συμπολίτες μας που ακόμα κάνουν ότι δεν το βλέπουν και ως πότε θα περιμένουν μέχρι να αντιδράσουν.

Με μανιώδη βία οι πραιτωριανοί της τροϊκανής δύναμης κατοχής της χώρας επέπεσαν εναντίον άοπλων διαδηλωτών, ειρηνικά διαμαρτυρόμενων, αιφνιδιασμένων και απορημένων με την ωμότητα των ΜΑΤ και των λοιπών ένστολων καλόπαιδων που πήραν στα σοβαρά το ρόλο του προστάτη της νέας τάξης. Δεκάδες οι τραυματισμένοι πολίτες, πολλοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εθελόδουλης κυβέρνησης του τόπου, τα.. δημοκρατικά ιδεώδη από τα οποία διαπνέονται πρωθυπουργός, υπουργοί και σιωπηλοί βουλευτές, αλλά και τον πανικό των κατακτητών καθώς και τη μορφή που θέλουν να δώσουν στην καταστολή από δω και πέρα.

Την ίδια στιγμή οι ΠΑΜίτες έκαναν πάλι σήμερα τη ακατάδεκτη και μοναχική τους βόλτα, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ολοκλήρωσαν και αυτοί το επαναστατικό τους καθήκον με μια 24ωρη απεργία και τη δική τους βιαστική πορεία, όσο τα πρωτοβάθμια σωματεία με ανεπαρκή όγκο και παλμό λόγω δυσπιστίας και άρα απροθυμίας των πολιτών απέναντι σχεδόν σε κάθε οργανωμένη διαδήλωση έδωσαν και αυτοί απλώς παρουσία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κόσμος εξακολουθεί να δείχνει μουδιασμένος και επιφυλακτικός διότι δεν εμπιστεύεται τις υπάρχουσες συγκροτημένες δυνάμεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές. Από την άλλη δε φαίνεται να διαθέτει τη στιγμή αυτή το απαραίτητο σθένος, την ενεργητικότητα, τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό και την εφευρετικότητα που απαιτούνται μέσα σε εξεγερσιακές ή προ-επαναστατικές συνθήκες, ώστε να παρακαμφθούν οι συντηρητικές δομές και οι επαγγελματίες συνδικαλιζόμενες μοιρολογήτρες.

Ίσως επικρατούν και μια-δυο ακόμα πιο δυσοίωνες βραχυπρόθεσμα, συχνά ανομολόγητες σκέψεις: αντέχουμε λίγο ακόμα και άρα υπάρχει ακόμα χρόνος και ελπίδα για κάποιο θαύμα που θα μας προσφερθεί από τρίτους (άγνωστο από ποιους), ή πως η ατυχία βρίσκεται ακόμα στην οικογένεια και στο σπίτι του διπλανού. Εμείς τα βγάζουμε ακόμα πέρα!

Δυστυχώς όμως το έσχατο σημείο εξαθλίωσης, κοινώς ο πάτος, είναι ακόμα πολύ μακριά από άποψη απόστασης έστω κι αν η ξέφρενη κατάπτωσή μας τον τοποθετεί αρκετά κοντά από άποψη χρόνου. Το ερώτημα είναι αν είμαστε διατεθειμένοι να αφεθούμε στην ελεύθερη πτώση μέσα στη μαύρη αυτή άβυσσο ή αν θα αποφασίσουμε ότι είναι καλύτερα να δει τα πρόσωπά μας ο ήλιος.

Πολλοί, όχι ακόμα αρκετοί, πράγματι ξεμύτισαν και ορισμένοι το πλήρωσαν με αίμα ακόμα και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ίσως έχουμε και θανάτους. Λέτε να ταιριάζει και εδώ ο στίχος του Ελύτη;
..... «Αλλ' η αλήθεια μόνον έναντι θανάτου δίδεται»!

Παραθέτουμε ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής ΕΙΝΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας
11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!


Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Reuters

για Σύνοδο των Βρυξελλών

Στη δυσκολία που έχει η ΕΕ να λύσει το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας αναφέρεται μακροσκελές δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία της Ευρώπης».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε μία σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που έγινε εφέτος στις 14 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όπου ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, φέρεται να κατηγόρησε τους υπουργούς Οικονομικών ότι «πυροβόλησαν το πόδι τους» με το να διαρρεύσουν την ιδέα της επαναγοράς και απόσυρσης ελληνικού χρέους.

Ο προεδρεύων στη σύσκεψη, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, φέρεται να υπενθύμισε στους συμμετέχοντες ότι είναι σημαντικό να δώσουν δημόσια ένα θετικό και ενιαίο μήνυμα για το πρόβλημα της Ελλάδας, ενώ η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε, σύμφωνα με τα εμπιστευτικά πρακτικά της συνάντησης, ότι πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος η συζήτηση για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει συνέπειες πέραν του ελέγχου της Ευρωζώνης και των μελών της. «Δεν μπορείς να χτυπήσεις έναν ελέφαντα, λιγάκι», φέρεται ότι είπε.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται σε πληροφορίες του Ρόιτερ ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν τώρα να δώσουν επιπλέον οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα και να χαλαρώσουν τους όρους των υφιστάμενων δανείων, πιθανόν σε συνδυασμό με την «εθελοντική» εμπλοκή των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η στρατηγική θα μεταθέσει μόνο το πραγματικό πρόβλημα για μία μεταγενέστερη ημερομηνία, καθώς οι περισσότεροι οικονομολόγοι σήμερα πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα αναδυθεί από την καθοδική της πορεία, χωρίς μία επιθετική αναδιάρθρωση που θα επιβάλει στους ιδιώτες κατόχους των ομολόγων να δεχθούν ζημιά της τάξης του 50% ή περισσότερο. Η μόνη προφανής εναλλακτική λύση, αναφέρεται, θα ήταν η οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από την ΕΕ για πολλά χρόνια, αλλά η λύση αυτή δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας, με δεδομένη την αυξανόμενη αντίθεση στο ενδεχόμενο αυτό από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κρίση χρέους της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρωζώνη από την ίδρυσή της, πριν από 12 χρόνια. Τα θέματα της ΟΝΕ ήταν πάντα περισσότερο γύρω από την πολιτική παρά από τα οικονομικά, συνεχίζει το Ρόιτερ, και οι δύο αυτοί παράγοντες - πολιτική και οικονομία - βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης, η οποία μπορεί τελικά να αναγκάσει την Ελλάδα και τις άλλες ευάλωτες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, να εξετάσουν την έξοδό τους από την Ευρωζώνη.

Οι συντάκτες του δημοσιεύματος αναφέρουν ότι λίγοι ειδικοί θεωρούν ότι θα είναι αποτελεσματική η λύση μίας «εθελοντικής» επιμήκυνσης των ομολόγων που έχουν ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, καθώς οι τελευταίοι δεν θα έχουν κίνητρο να το κάνουν, αλλά και στην περίπτωση που υπάρξει μία μέτρια ανταπόκρισή τους δεν θα γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος ούτε θα μειωθεί ο φόβος της αγοράς για σημαντικό κούρεμα των ομολόγων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters, για να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 60% του ΑΕΠ θα πρέπει να γίνει κούρεμα της αξίας των ομολόγων 68%.

Θα μπορούσε η Ευρώπη να αποδεχθεί τέτοιες ζημιές; αναρωτιούνται οι συντάκτες του δημοσιεύματος. Οι τράπεζες στην Ελλάδα θα είχαν μεγάλη μείωση του μετοχικού τους κεφαλαίου, η οποία θα περιοριζόταν, εφόσον το κούρεμα καθυστερούσε έως το 2013, καθώς θα μπορούσαν να μειώσουν το χαρτοφυλάκιό τους σε ομόλογα.

Αντίστοιχα, για τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που έχουν συνολική έκθεση στην Ελλάδα - σε δάνεια στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - πάνω από 200 δισ. ευρώ, θα τους διευκόλυνε να γίνει το κούρεμα των ομολόγων λίγα χρόνια αργότερα, ώστε να αυξήσουν τις προβλέψεις τους και να μειώσουν τις συμμετοχές τους.


Σε εξέλιξη οι πορείες αγανάκτησης στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκεντρώση κατοίκων επί της 3ης Σεπτεμβρίου όπου έχασε τη ζωή του ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης, τον οποίο δολοφόνησαν αλλοδαποί κάτω από το σπίτι του. Αυτή την ώρα έχει προγραμματιστεί η μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια των αριστερών οργανώσεων.19:48
Αυτή την ώρα καίγονται κάδοι απορριμμάτων σε πολλούς δρόμους του κέντρου, με συνέπια η ατμόσφαιρα να έχει γίνει αποπνικτική.

19:31 Οι προσαγωγές από τα επεισόδια μετά την πορεία των πολιτών και των μελών της Χρυσής Αυγής με τους αντιεξουσιαστές έχουν ανέβει στις 48.

19:29 Περίπου 2.000 διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή για να επιστρέψουν στη συνέχεια στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές ανήκουν στις αριστερές παρατάξεις.

19:23 Ασθενοφόρο παρέλαβε Πολωνό πολίτη, ο οποίος χτυπήθηκε στην περιοχή κοντά στην συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου....


19:05
Όπλο αστυνομικού άρπαξε ομάδα, πιθανότατα αντιεξουσιαστών, η οποία του επιτέθηκε επί της οδού Ακαδημίας. Ο αστυνομικός φορούσε πολιτικά και μαζί με δεύτερο αστυνομικό δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο κεφάλι. Ήδη στο κέντρο της Αθήνας γίνεται εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των ατόμων.

18:58 Στην πορεία μνήμης για τον 44χρονο Μανώλη που δολοφονήθηκε από τους αλλοδαπούς έδωσαν το «παρών» περίπου 3.000 διαδηλωτές. Οι συγκρούσεις μετά την πορεία ήταν σφοδρότατες. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και δεκάδες προσαγωγές.

18:54 Οι συγκρούσεις στη συμβολή των οδών Φυλής και Φερών ήταν μεταξύ του μπλοκ των κατοίκων και των ακροδεξιών με τους αντιεξουσιεστές, οι οποίοι κάνουν κατάληψη σε κτήριο στο σημείο. Κατάληψη από αντιεξουσιαστές γίνεται και σε κτήριο επί της οδού Σκαραμαγκά. Εκεί οι δύο ομάδες συγκρούονται, ενώ η αστυνομία κάνει χρήση χημικών.

18:46 Αλλοδαπό ο οποίος περνούσε από τη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου κυνήγησαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι.

18:35 Επεισόδια στη συμβολή των οδών Φυλής και Φερών. Συγκρούονται ακροδεξιοί με αναρχικούς. Χρήση χημικών έκαναν οι δυνάμεις της αστυνομίας.

18:33 Βιτρίνες μαγαζιών αλλοδαπών έσπασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατά της διάρκεια της πορείας για την δολοφονία του 44χρονου. Μερικοί έβαψαν άλλα μαγαζιά με σπρέι και έγραψαν συνθήματα.

18:15 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία για τον άδικο χαμό του 44χρονου. Στη Βαρβάκειο υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και μεταναστών που βρίσκονταν στο σημείο.

17:59 Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί ήδη στα Προπύλαια, όπου οι αριστερές παρατάξεις έχουν συγκέντρωση

17:52 Μια ομάδα ατόμων αυτή την ώρα συμπλέκεται με αλλοδαπούς σε ένα στενό.


17:40 Η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν στην πλατεία Βικτωρία, για να αποφευχθούν οι συμπλοκές με τους μετανάστες. Η πορεία τελικά πέρασε από την Σοφοκλέους και πλέον κατευθύνεται μέσω Ομονοίας στην 3ης Σεπτεμβρίου.

17:36 Η πορεία αυτή την ώρα περνά από την Σοφοκλέους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους.


17:20
Η πορεία των κατοίκων κατευθύνεται προς την πλατεία Κοτζιά. Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 2.000 άτομα.

17:18 Κλειστή από Μάρνης έως και την πλατεία Βικτωρίας η Γ Σεπτεμβρίου1

17:00 Εκατοντάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο που έπεσε νεκρός ο άτυχος 44χρονος. Στο σημείο τελέστηκε και τρισάγιο.

Μετά την σημερινή συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, των δυνάμεων Καταστολής (ΜΑΤ) και της ηγεσίας του θεσμικού οργάνου της προστασίας των πολιτών, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Ημέρες χούντας, τότε που στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούσαν οι χαφιέδες και οι αστυνομικοί προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους πολίτες που εξεγείρονταν, θύμισε η σημερινή Αθήνα. Εκείνο το βδέλυγμα της χούντας των συνταγματαρχών, την Αστυνομία που είχε αναλάβει τον ρόλο του τραμπούκου της χούντας, την Αστυνομία που είχε μεταβληθεί σε όργανο επιβολής τρόμου και κρατικής βίας, εκείνη την Αστυνομία είδε σήμερα η Αθήνα…

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί τήρησης εντολών. Καμία εντολή που στρέφεται κατά των πολιτών δεν είναι νόμιμη, δεν είναι συνταγματική. Με πλήρη επίγνωση της παρανομίας και της κατάλυσης των νόμων και του Συντάγματος, η σημερινή ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι κατώτεροι αξιωματικοί αλλά και οι άνδρες των ΜΑΤ, έβαλαν με ιδιαίτερη σκληρότητα (απόδειξη οι δεκάδες τραυματίες –και ιδιαίτερα γυναίκες-, αλλά και ο πολύ σοβαρά τραυματισθείς φοιτητής) κατά Ελλήνων πολιτών. Αυτή η Αστυνομία σήμερα μεταβλήθηκε σε πραιτωριανή δύναμη καταστολής της λαϊκής βούλησης. Αυτή η Αστυνομία σήμερα έγινε όργανο των υπηρετών του ΔΝΤ και της τρόικας, που στοχεύουν στην εξαθλίωση της χώρας και όλων των Ελλήνων πολιτών. Αυτή η Αστυνομία, σήμερα, παραβιάζοντας τον θεσμικό της ρόλο, συντάχθηκε με δυνάμεις που στρέφονται (ξεκάθαρα πλέον) κατά του Ελληνικού πληθυσμού…

Κύριοι, τα ψέματα τελείωσαν. Θα πρέπει να γνωρίζετε, όλοι εσείς, που χτυπάτε Έλληνες πολίτες, πως υπάρχει και «η επόμενη ημέρα». Και στην «επόμενη ημέρα», θα ζητηθούν τα ονόματά σας, η δραστηριότητά σας στις ημέρες του άκρατου φασισμού που ζούμε. Η κοινωνία των Ελλήνων πολιτών θα σας οδηγήσει απέναντι στην Δικαιοσύνη, προεξαρχόντων εκείνων που χτυπήσατε με τόσο μένος, υπερασπιζόμενοι μία κυβέρνηση που τα μέλη της ομολογούν ότι δεν έχουν τον πολιτικό (και όχι μόνο τον οικονομικό) έλεγχο της Ελλάδας. Μπορείτε, σαφέστατα να κατανοήσετε πως λειτουργείτε πέρα από το νόμο, υπερασπιζόμενοι πρόσωπα και καταστάσεις που θέλουν να επιβάλουν τα χείριστα στην χώρα. Δεν υπάρχουν, πλέον, δικαιολογίες για εσάς, κύριοι… Συγκαταριθμείστε και προσμετράσθε ανάμεσα σε όλους εκείνους που υποσκάπτουν την ίδια την Δημοκρατία, που παραβιάζουν επανειλημμένως το Σύνταγμα της χώρας και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Αντί να κατεβάσετε τις ασπίδες σας, αντί να ανοίξετε τον δρόμο και να διευκολύνετε τους Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν το μέλλον τους (όποιο κι αν είναι αυτό) οι ίδιοι, σταθήκατε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο απέναντι από τον Ελληνικό λαό, στηρίζοντας τους διαστρεβλωτές της αλήθειας, την θλιβερή κυβέρνηση – τσίρκο του Γιώργου Παπανδρέου.

Για όσο διάστημα θα συντηρείτε στην εξουσία αυτούς τους γλοιώδεις ανίκανους και απάτριδες κυβερνήτες, που έχουν επιτεθεί σε όλα τα όσια και ιερά, σε όλα όσα με κόπους αλλά και με τιμή, διατήρησε ο Ελληνισμός, θα αντιμετωπίζεστε ως όργανα μίας χούντας που τοποθετήθηκε στην χώρα από εκείνους που ορέγονται την ισοπέδωση της πατρίδας μας. Μεταβάλλατε την Ελληνική Αστυνομία σε όργανο επιβολής τρόμου κατά των Ελλήνων πολιτών, σε όργανο αχαλίνωτης βίας κατά εκείνων που τολμούν να υπερασπίζονται αυτές τις σκοτεινές ημέρες την δημοκρατία. Δεν κάνετε το ίδιο όμως κατά εκείνων που δολοφονούν τους Έλληνες…! Γιατί άραγε; Επειδή, πολύ απλά, είστε πειθήνια όργανα ενός σύγχρονου φασιστικού κράτους. Και, δυστυχώς, είστε και ο μοναδικός λόγος που αυτοί οι τραγικοί βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και επιβάλλουν τον εξανδραποδισμό των πολιτών.

Κύριοι της Ελληνικής Αστυνομίας, έχετε γίνει ο "στρατός της τρόικας" και φέρετε την απόλυτη ευθύνη για την συνέχιση του βιασμού της (της έστω κακής) δημοκρατίας της πατρίδας μας. Και ως εκ τούτου, θα αντιμετωπιστείτε την κατάλληλη ώρα ως υπηρέτες ξένης δύναμης κατοχής… Νομίζω πως γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό…


Αναγνώστης

Αφού καταλάβαμε ότι δεν μας φτάνουν ούτε τα 110 δις. που δανειστήκαμε, στρεφόμαστε στον παραδοσιακό καταλύτη: τις εκλογές. Σήμερα όμως, ούτε αυτές δεν μπορούν να δώσουν λύση…

Από το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν» μέχρι την καθολική πλέον διαπίστωση ότι τα 110 δις. που δανειστήκαμε πριν ένα χρόνο ούτε καν επαρκούν για να καλύψουν τις τρύπες του …νεοελληνικού θαύματος του 21ου αιώνα, υπάρχει τεράστια απόσταση. Απόσταση οικονομική που προσμετρείται εύκολα, αλλά και απόσταση πολιτική. Όταν οι δηλώσεις των κυβερνώντων πολιτικών για μετρήσιμες αποφάσεις και δεδομένα καταρρέουν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, όλα είναι «λογικά»: από τις διαψεύσεις για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης φτάσαμε να την θωρούμε δεδομένη σε 20 μόνο ημέρες.

Τότε όμως υπάρχει θέμα. Γι αυτό και ο κόσμος φοβάται ότι η συζήτηση που άνοιξε για τη επιστροφή στη δραχμή δεν είναι απλά μια προβοκάτσια των κερδοσκόπων. Τον Γενάρη του 2010 γελούσαμε με τις φήμες που έλεγαν ότι στο νομισματοκοπείο τυπώνουν κρυφά δραχμές, αλλά σήμερα ποιος μπορεί να είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ; Γι αυτούς τους λόγους πολλοί θεωρούν ότι μία κυβέρνηση για να μπορέσει να συνεχίσει με οποιονδήποτε τρόπο και στρατηγική τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους που έχει ξεφύγει τόσο πολύ από τον αρχικό της προσδιορισμό, θα πρέπει να έχει μια ανανεωμένη εντολή, αλλά και σύνθεση. Και αυτός είναι ο λόγος που παίζουν οι εκλογές: για την ανανέωση της εντολής, αλλά και το ξαναπότισμα με «λαϊκή βούληση» της σφραγίδας που θα βάλει το τέλος σε ότι ξέραμε μέχρι τώρα ως «ελληνικό». Το ξεπούλημα δηλαδή και των τελευταίων «ασημικών» που θα πέσουν ως Ζαν ντ Αρκ στην πυρά του χρέους.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι τόσο ραγδαία που σε άλλες εποχές θα θύμιζαν εξελίξεις ενός και πλέον έτους. Η άτυπη συνάντηση υπουργών οικονομικών ορισμένων χωρών – μελών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο με αντικείμενο, την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την οριστικοποίηση των όρων του πακέτου διάσωσης της Πορτογαλία, έβγαλε …λαβράκι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πίσω από τα επικοινωνιακά ζιγκ ζαγκ, για το ποιος ήταν και δεν ήταν παρών, το θέμα ήταν αλλού και ήταν πολύ σοβαρό. Η κυβερνητική παραδοχή ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό να υπάρξει τροποποίηση των όρων του πακέτου των 110 δις ευρώ ώστε να εξομοιωθούν με αυτούς που θα διέπουν τη συμφωνία της Πορτογαλίας, ήταν η πρώτη έμμεση παραδοχή μιας επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου. Τόσο ως προς το ύψος του επιτοκίου όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα μείωσης του ελλείμματος και επομένως και της αποπληρωμής. Ήτοι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που αναφέρουν και αίτημα της Αθήνας για νέο δανεισμό της χώρας το 2012, εάν δεν είναι εφικτή η άντληση κεφαλαίων από τις αγορές (που και βέβαια δεν είναι μετά τις νέες υποβαθμίσεις…).

Αν το λαβράκι ήταν η επαναδιαπραγμάτευση και το νέο δάνειο, το κερασάκι, ήταν το δημοσίευμα του Spiegel για την επιστροφή της Ελλάδας στη Δραχμή. Δεν ήταν βέβαια και η πρώτη φορά. Πρωτος και επίμονος οπαδός (εδώ και ένα χρόνο) ενός τέτοιου ενδεχομένου, ο νομπελίστας οικονομολόγος Nouriel Roubini, ο οποίος βλέπει αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας και ενδεχομένως της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια. Και στην άκρη του τούνελ την πιθανότητα εξόδου τους από την ευρωζώνη μέσα στην πενταετία, λόγω πολιτικών πιέσεων. Ο νομπελίστας εκτιμά πως οι κρίσεις στην ευρωζώνη θα επιμείνουν και είναι θέμα «εάν αντί για πότε» θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ υποστηρίζει πως η Ελλάδα «έχει ξεπεράσει τα όρια». Σε ορίζοντα πέντε ετών, θεωρεί πως είναι απόλυτα πιθανό οι πολιτικές πιέσεις σε ορισμένες «περιφερειακές» οικονομίες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) να οδηγήσουν κάποιες από αυτές σε έξοδο από την ευρωζώνη, ώστε να μην χρειαστεί να υποστούν μια «μόνιμη στασιμότητα ή ύφεση».

Στην Αθήνα, ζορίστηκαν πιο πολύ από τι Spiegel για το ευρώ, και η επίσημη διάψευση ήλθε δια στόματος Σαχινίδη που είπε ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές, προσθέτοντας ότι στοχεύει σε πίεση του ευρώ. Πράγματι το ευρωπαϊκό νόμισμα δέχτηκε την ημέρα εκείνη ισχυρές πιέσεις μετά το δημοσίευμα, υποχωρώντας έως 1% έναντι του δολαρίου, στα 1,438 δολάρια.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, δημοσιογράφος του Spiegel, σημείωσε ότι το μέσο εμμένει στο ρεπορτάζ περί συνάντησης υπουργών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο με θέμα την Ελλάδα και πιθανή έξοδο από το ευρώ, τονίζοντας ότι πρόκειται περί "μυστικής συνάντησης".

Οι πιο ψύχραιμοι θα έδιναν περισσότερη βάση στην έκθεση της JP Morgan που λέει ότι η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του συνολικού ελληνικού χρέους εντός του 2011 έχει αυξηθεί, ενώ τάσσεται υπέρ διαδικασίας τύπου Ουρουγουάης, με επιμήκυνση της αποπληρωμής, παρά αναδιάρθρωσης τύπου Αργεντινής, με "κούρεμα" της αξίας των τίτλων.

Ανεξάρτητα πάντως, με τις εκτιμήσεις της JP Morgan, που μπορεί να παίζει τα δικά της παιχνίδια το θρίλερ της προηγούμενης Παρασκευής βάζει τα θεμέλια για να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους και ίσως ένα νέο μνημόνιο της τάξης των 50 δις ευρώ. Όμως για να υπάρξει νέο μνημόνιο η Ε.Ε. θα ζητήσει ανταλλάγματα. Δηλαδή νέες εγγυήσεις. Μπορεί η Ελλάδα να τα δώσει; Σίγουρα όχι με την κυβέρνηση που έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», επιμένουν οι περισσότεροι πολιτικοί παρατηρητές, βλέποντας και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν τον Γιώργο στα επίπεδα του Κωστάκη λίγο πριν την κοπανήσει με ελαφρά πηδηματάκια από το προσκήνιο.

Όμως και οι ίδιες οι εκλογές είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Τόσο για το ΠΑΣΟΚ, που δεν τις «βγάζει», όσο και για τη χώρα που στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής αναμέτρησης το πιθανότερο θα είναι να βρεθεί με μια κυβέρνηση συνεργασίας. Καλό ή κακό; Με «πρόθυμους» ή με «απρόθυμους»; Και εκεί ρόλο θα παίξουν τα πρόσωπα που θα επιλεγούν. Υπάρχουν όμως σήμερα πρόσωπα ικανά να αναλάβουν να οδηγήσουν την Ελλάδα; Και κάτω από ποιανού τις οδηγίες; Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ίσως σήμερα να έχει σημασία αντίστοιχη με το ύψος του χρέους…