Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Μαΐ 2011


Η "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση" και η "Κάρτα του Πολίτη" απασχόλησαν την κοινότητα των Πατέρων του Αγίου Όρους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν, συζήτησαν και αντάλλαξαν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Με το πέρας της συνάντησης της Ιεράς Επιστασίας, οι αγιορίτες γέροντες συμφώνησαν και εξέδωσαν ομόφωνη ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της "Κάρτας του Πολίτη", ενώ συνιστούν στους Ορθόδοξους Χριστιανούς να αποφύγουν με κάθε μέσο το μέτρο ψηφιοποίησής τους και παραβίασης βασικών δικαιωμάτων τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Εξ αφορμής της προσφάτου καταθέσεως στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και την απορρέουσα εκ τούτου μελ­λον­τική έκδοσι της «Κάρτας του Πολίτη», η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους επιθυμεί να επισημάνη τα ακόλουθα:
Η «Κάρτα του Πολίτη» ταυτοποιεί την προσωπικότητα του πολίτη και τον μετατρέπει σε ένα αριθμό του συστήματος της ηλεκτρο­νικής διακυβερνήσεως.

Όλοι οι πολίτες εντάσσονται πλέον σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξερ­γάζεται τα στοιχεία της προσωπικής τους ζωής (οικονομική δραστηριότης, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κ.λπ.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές τους ελευθερίες.

Επειδή το σύστημα αυτό έχει την δυνατότητα να μετεξελίσσεται εύκολα θεωρούμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για τους Χριστιανούς να παραβιάζεται η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνειδήσεως, στερώντας τους την δυνατότητα να ομολογούν ελεύθερα την πίστι τους και να κηρύσσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Επειδή μάλιστα η εξουσία χρήσεως του συστήματος αυτού παραδίδεται σε φορείς ακαθόριστους ως προς τον δη­μόσιο η ιδιωτικό τους χαρακτήρα και τους δίδεται η ευχέρεια να προσθαφαιρούν στην Κάρτα δεδομένα, υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και της ανεπίγνωστης εκ μέρους των πιστών χρήσεως αντιχριστιανικών συμβόλων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εκφράζει την έντονη ανησυχία της και υποβάλλει θερμή παράκλησι προς την Ελληνική Κυβέρνησι να μη προχωρήση στην έκδοσι της ηλεκτρονικής «Κάρτας του Πολίτη», συνιστά δε στους χριστιανούς να χρησιμοποιούν τα συμβατικά μέσα ταυτοποιήσεώς τους.

Η υποχρεωτική επιβολή τοιούτου είδους Κάρτας μας ευρίσκει αντιθέτους.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν λησμονούμε ότι «μείζων ο εν ημίν η ο εν τω κόσμω», και ότι ο Χριστός «νενίκηκε τον κόσμον»• τούτο όμως δεν συνεπάγεται και την συμφωνία μας σε υποχρεωτικές και ανελεύθερες πρακτικές.


Ευχόμεθα ολοψύχως η Κυρία Θεοτόκος, η Προστάτις και Έφορος του Αγίου Όρους, να δίδη στον ευλαβή λαό της πατρίδος μας την δύναμι να ανταπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες του βίου, μάλιστα μέσα στη δυσχερή αυτή συγκυρία που διερχόμεθα.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.
Η 5η Μαϊου του 1980, πέρασε στην ιστορία ως η ημέρα που η Βουλή των Ελλήνων υπερψήφισε την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ξεκινούσε έτσι η πρώτη θητεία του Μακεδόνα πολιτικού, που στέγνωσε την ψυχή του για να βάλει στον ορθό δρόμο μια χώρα η οποία διαχρονικά αναζητούσε… παρακαμπτήριους.

Η μετάβαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είχε μια ανομολόγητη, αλλά προφανή στόχευση: Να περιφρουρήσει το οικοδόμημα της Νέας Ελλάδας, από ένα ΠΑΣΟΚ που ερχόταν σαν σίφουνας, με πρόγνωση να μετατραπεί σε… τυφώνα Κατρίνα. Όπως και έγινε τελικά.

Ο Εθνάρχης πρόλαβε να φυλάξει Θερμοπύλες για μια θητεία. Το 1985, ο Ανδρέας και τα έγχρωμα ψηφοδέλτια που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ, έκαναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Χρήστο Σαρτζετάκη. Μαζί με την απογύμνωση του Προέδρου από τις παρεμβατικές εξουσίες του, το ΠΑΣΟΚ… συνάντησε το πεπρωμένο του. Και οδήγησε, στις μέρες μας, την Ελλάδα στον έλεγχο των ξένων δανειστών μας.

Η ανάμνηση της Ιστορίας, σε κάνει να αναρωτιέσαι. Τι θα είχε συμβεί αν ο Καραμανλής είχε παραμείνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά το 1985. Αν δεν είχαν αλλάξει οι αρμοδιότητες του ανώτατου άρχοντα της πολιτείας. Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου, συνέχιζε να έχει πολιτικό παιδονόμοι…

Με τα «αν» φυσικά, μονάχα να μελαγχολούμε μπορούμε. Ειδικά αν τα επεκτείνουμε μέχρι τις μέρες μας. Και αναρωτηθούμε, για παράδειγμα, ποια απάντηση θα έδινε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στους τέως βουλευτές οι οποίοι θα ζητούσαν… αναδρομικά από το κράτος.

Λάθος υπόθεση εργασίας, θα πείτε και δίκαια. Δεν θα τολμούσαν καν… να το θέσουν ως θέμα. Πόσο μάλλον… να τον ρωτήσουν.

ΠηγήΣε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, ύστερα από επιχείρηση σε Ανάβυσσο και Άνω Λιόσια. Οι προαχθέντες φέρονται να συμμετείχαν στη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη στις αρχές Μαρτίου.

Οι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με κακοποιούς στην περιοχή του Ρέντη. Οι δράστες είχαν διαπράξει νωρίτερα ληστεία στο Μενίδι. Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στην περιοχή του Ρέντη το κλεμμένο τζιπ με το οποίο είχαν διαφύγει και όταν το περικύκλωσαν, οι ληστές, που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

«Πηγές» αναφέρουν πως πρόκειται για δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση και δύο Αλβανούς ενώ σε σπίτι βρέθηκε και οπλισμός.

Η Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε θέλουν να «δέσουν» την υπόθεση και να καταφέρουν να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τα τέσσερα άτομα. Ωστόσο μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.
 • Με 3,2% δανείστηκε η Πορτογαλία, δηλαδή 2% λιγότερο από την Ελλάδα. Αυτό μεταφράζεται σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα ετησίως! Εμείς, ως χουβαρντάδες, δεν κάναμε ιδιαίτερες συμφωνίες και επιβαρυνόμαστε με επιπλέον μέτρα λιτότητας! Όταν έχεις πολιτικούς που πετυχαίνουν τους "στόχους" τους, τότε μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος...

Σε αρχική συμφωνία με τις αντιπροσωπείες των διεθνών οργανισμών προχώρησε χθες η Πορτογαλία σχετικά με το πρόγραμμα δανειοδότησης από το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Ο υπερεσιακός πρωθυπουργός Jose Socrates δήλωσε ότι ΔΝΤ και ΕΕ συμφώνησαν να μην υπάρχει στους όρους δανεισμού μείωση των μισθών του δημόσιου τομέα, στις συντάξεις θα γίνει μικρή μείωση για τις άνω των 1.500 ευρώ, δεν θα υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση, δεν χρειάζεται αλλαγή στο σύνταγμα της χώρας, δεν θα υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση, δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις δημοσιών οργανισμών- επιχειρήσεων , υγεία και παιδεία θα συνεχίσουν να παρέχονται από το δημόσιο, δεν θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ή προσαρμογής των εισφορών, ή αλλαγές στο νόμιμο όριο ηλικίας και ισχύει η μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης που υιοθετήθηκε το 2007.

Σε ότι αφορά τα μέτρα για την αγορά εργασίας θα βασίζονται κατά κύριο λόγο στην τριμερή συμφωνία του Μάρτιο με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ισορροπία στις εργασιακές σχέσεις .

Για το 2011 συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα, ισχύουν τα μέτρα του προϋπολογισμού .

Το τριετές πρόγραμμα θέτει στόχους για σταδιακή μείωση του ελλείμματος , 5,9% του ΑΕΠ το τρέχον έτος, 4,5% το 2012 και 3% το 2013.

Μεγάλο μέρος των δανείων θα κατευθυνθεί για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Διαβάζοντας τους όρους της συμφωνίας Πορτογαλίας- Τρόικας εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το πακέτο δανειοδότησης για την Πορτογαλία ακολούθησε μια οδό τελείως διαφορετική από εκείνη που ακολουθήθηκε σε σχέση με την δανειοδότηση της Ελλάδας.
Συνεπώς, μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

 • Αν είναι πολιτικά ορθό και σύμφωνο με το δίκαιο της ΕΕ να διαφέρουν οι όροι και οι προϋποθέσεις σχετικά με την χορήγηση δανείων στις οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανειοδότησης
 • Γιατί πριν ένα χρόνο η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε, χωρίς διαπραγματεύσεις και με ιδιαίτερα αυστηρούς όρους το μνημόνιο;

Ἔχουμε μάθει ἤδη γιὰ τὴν «συμβουλευτικὴ» ἑταιρεία ἀποκρατικοποιήσεων, μὲ τὴν ὁποία θὰ «ὁδηγηθοῦμε» (συμφώνως πάντα μὲ τὶς ἐμπνεύσεις τοῦ «τσάρου» καὶ τοῦ πρωθυπουργοῦ) ὡς κράτος, στὸν ἀπεγκλωβισμό ἀπὸ τὰ χρέη. Τί ἐστί συμβουλευτική ἑταιρεία;

Στὴν ἀνάρτησι Οἱ σύμβουλοι ἀναφέρονται κάποιες λεπτομέρειες πολὺ ἐνδιαφέρουσες! Φυσικὰ οὔτε λόγος γιὰ ἀπαντἠσεις ἀπὸ τοὺς «τσάρους» καὶ τοὺς «αὐτοκράτορες»!!! Δὲν ξέρω πῶς τὰ κατάφεραν, ἀλλὰ ἔχουν ἀντιληφθεῖ ὡς δικό τους χωράφι τὸ δικό μας…. Καὶ κάποιος μᾶλλον πρέπει νὰ τοὺς ἐξηγήσῃ τὶς διαφορὲς τοῦ «δικό μου» καὶ «δικό σου».

Ὅλοι αὐτοί, οἱ «ἐργολᾶβοι σωτῆρες» μας, ἀγνοοῦν κάποιες σοβαρότατες ἀλήθειες. Ἀλήθειες ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν ἄλλην διάστασι τῶν πραγμἀτων. Αὐτὴν ποὺ «ἀκούει κι ἀφουγκράζεται» τοὺς κανόνες τῆς φύσεως. Ἀλήθειες ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν ἀνάγκη τοῦ ἀνθρώπου νὰ ζῇ σὲ ὅσο τὸ δυνατόν φυσικότερο περιβᾶλλον. Ἢ μὲ τὴν ἄλλη ἀνάγκη ποὺ λέγεται ἀνθρώπινον δίκαιον. Ὄχι ἐκεῖνο τῆς ζούγκλας, ἀλλὰ αὐτὸ ποὺ ἡ ἀνθρωπότης δομεῖ ὡςτε νὰ δομοῦνται αὐτομάτως καὶ κοινωνίες ἐλεύθερες κι ὄχι ἐξαρτώμενες. Ἀλήθειες ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν ὀρθὴ διαβίωσι τοῦ ἀνθρώπου στὸν πλανήτη κι ὄχι τὴν ἐξουσιαστική.

Θὰ ἦταν πάρα πολὺ ἐνδιαφέρον τὸ νὰ προσπαθοῦσαν εἰλικρινῶς κι ἐντίμως νὰ ἀπεγκλωβίσουν τὴν χώρα καὶ τοὺς πολίτες της ἀπὸ τὴν μέγγενη τῶν χρεῶν. Ἀλλὰ ἐδῶ πλέον, ἀρχίζουν καὶ ἐπιβεβαιώνονται οἱ χειρότεροι ἐφιᾶλτες τῶν ὑποτιθεμένων καταστροφολόγων καὶ συνωμοσιολόγων. Ὅλο καὶ περισσότερες ἐνδείξεις ἔρχονται νὰ ἐπιβεβαιώσουν τὴν συντονισμένη προσπάθεια ἁρπαγῆς δημοσίου χρήματος καὶ τὴν καταστροφικὴ ἀποδόμησι τῶν ὅσων ἔμειναν ὄρθια.

Νωρίτερα παρουσίασα τὶς «ἀποκαλύψεις» τοῦ Λαλάκη, ἀναφορικῶς μὲ τὶς μεθοδεύσεις τοῦ ΓΑΠ καὶ τοῦ Στρός Καν, γύρω ἀπὸ τὴν προσφυγὴ τῆς χώρα στὸ ΔΝΤ. Κάτι ποὺ μεθοδευόταν, κατὰ πὼς πλέον ὁμολογοῦν καὶ οἱ ἴδιοι, πολὺ πρὸ τῶν ἐκλογῶν τοῦ 2009. Ναί, ἀκριβῶς τότε ποὺ ἀκούγαμε τὸ περίφημο «λεφτὰ ὑπάρχουν»… Ἀκριβῶς τότε ἦταν ποὺ ὁ «πρωθυπουργός μας» μεριμνοῦσε γιὰ τὴν ἔξοδο ἀπὸ τὰ ταμεῖα τῆς χώρας τῶν «λεφτῶν»… (ΓΑΠιος ἀντίληψις περί χρήματος.)

Διότι, ναὶ μὲν τὸ χρέος ἦταν ὑψηλότατον, ναὶ μὲν ἡ κακοδιαχείρισις ἦταν ἀθλιοτάτη, ἀλλὰ ἀντὶ νὰ περάσουν στὴν περικοπὴ τῶν ἐξόδων, στὴν ἀναζήτησι τῶν κλεπτῶν καὶ τὴν ἐπιστροφὴ τῶν κλαπέντων, αὐτοὶ μεθόδευαν τὴν ἀποδιάλυσι τοῦ κρατικοῦ μηχανισμοῦ, τὴν πλήρη χρεωκοπία τῶν ταμείων καὶ τὴν ἐκποίησι κάθε δημοσίου περιουσιακοῦ στοιχείου. Παράλογον; Ὄχι! Ἐπιβεβαιωμένον πλέον!

Ἀποδείξεις παντοῦ! Ἡ σημαντικοτέρα ὅμως ὅλων εἶναι στὴν ἄνευ διαγωνισμοῦ καὶ προσφορῶν ἐκποίησι τῆς περιουσίας τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ. Ἡ παροχὴ τοῦ συμβουλευτικοῦ δικαιώματος στὴν περίεργη ἐταιρεία «α», ἢ στὸν καλὸ φίλο «β», ἢ στὸν κουμπάρο τῆς γκόμενας τῆς θείας τοῦ γείτονα «γ»… Οἱ ἀπ’ εὐθείας ἀναθέσεις δὲν συνιστοῦν μόνον σκάνδαλο, ἀλλὰ ἀποδείξεις γιὰ τοὺς «εἰλικρινεῖς» σκοπούς τους.

Ἀλλὰ γιὰ νὰ μὴν προτρέχω…. Θὰ μποροῦσε κάποιος νὰ μᾶς ἀπαντήσῃ, ἀπὸ ὅλους αὐτοὺς ποὺ ἔχουν ἀναλάβει τὴν «σωτηρία μας», ποιός εἶναι ὁ δικηγόρος τῆς ΜΙΖΕΝΣ ποὺ τὴν ὑπερασπίζεται κατὰ τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου; Τί ῥόλο ἔχει μέσα στὴν κυβέρνησι σήμερα; Καὶ τί ῥόλο διαδραματίζει στὶς ἀποκρατικοποιήσεις;

Ἐρωτήματα εὔλογα... Εἶναι δυνατόν νὰ βάλῃς τὸν λύκο νὰ φυλάῃ τὰ πρόβατα; Εἶναι δυνατόν νὰ μᾶς θεωροῦν τόσο ἠλιθίους; Κι ὅμως… Εἶναι…

Διότι, ὄχι μόνον προχωροῦν σὰν νὰ μὴν συμβαίνῃ τίποτα… Ὄχι μόνον ἐξακολουθοῦν τὶς ὑπεξαιρετικές τους δράσεις, ἀλλὰ σὲ κάθε ἐρώτημα, ὄχι μόνον δὲν ἀπαντοῦν, ἀλλὰ ἐντείνουν τὶς δράσεις τους… Κανονικό ξεπούλημα…. Καὶ μία ἀγωνία νὰ προλάβουν… Νὰ προλάβουν… Νὰ προλάβουν νὰ τὰ καταστρέψουν ὅλα πρὶν φύγουν…

Σύμβουλοι ἀπὸ τὸ Λονδίνο, μὲ ἐταιρεία κεφαλαίου μίας λίρας… Ὅμως ἄφαντοι… Μὲ ἀπ’ εὐθείας ἀνάθεσι…

Σύμβουλοι μέσα ἀπὸ τὴν κυβέρνησι μὲ προσπάθεια ἀπ’ εὐθείας ἀναθέσεις μεγάλων τμημάτων κρατικῆς περιουσίας σὲ ἐπενδυτὲς ἐκ τῆς ἀλλοδαπῆς…. Τακτική καταγεγραμμένη πλέον…

Σύμβουλος κι ὁ Στρός Κάν, ἀρκετοὺς μῆνες πρὸ τῆς ἐπισήμου προσκλήσεως τοῦ ΔΝΤ… Σύμβουλοι… Σύμβουλοι… Σύμβουλοι….

Σύμβουλος ὁ Ἰσπανός, κολλητὸς τοῦ «αὐτοκράτορος», ποὺ ἀμισθί θὰ μᾶς ἐσυμβούλευε νὰ προσφέρουμε στὴν ἐταιρεία του κάποιες «ἰδιαιτέρας διευκολύνσεως» παροχές! (Γερμανοί, Κατάρ καί ἀποκρατικοποιήσεις.)

Σύμβουλος εἴπαμε κι ὀ Παμπούκης!

Σύμβουλος κι ὀ «τσᾶρος», κι ὁ «ὑψηλότατος»….

Σύμβουλοι, σύμβουλοι, σύμβουλοι…. Μία κυβέρνησις ἠλιθίων ἢ ἀδαῶν ἢ ἀσυνειδήτων ἢ ὁλιγίστων ἢ ἀνεπαρκῶν ἢ ἀνθελλήνων… ποὺ δὲν γνωρίζουν τὰ στοιχειώδη, ποὺ χρειάζονται σύμβουλο ἀκόμη καὶ γιὰ τὸ πότε θὰ ..φτύσουν ἢ θὰ χέσουν ἢ θὰ πηδήξουν ἀπὸ …τὸν 393ο ὄροφο τῆς «ὑψηλοαεριζομένης» ζωούλας τους!

Μόνον μέσα στὸ πρωθυπουργικὸ γραφεῖο συναντοῦμε κάθε ἐθνικότητος, ἀντιλήψεως καὶ «ὑψηλοαεριζομένης» διαβιώσεως συμβούλους… Γιὰ ὅλα τὰ θέματα…

Τί ἀπέγινε ἡ θυγατέρα τοῦ Τζέμ;

Ἡ ὁποῖα προσελήφθη ὡς σύμβουλος πρασίνου ἀναπτύξεως καὶ πρασίνων ἀλόγων; (Ὅλη ἡ καταγγελία ἐδῶ.) Νὰ μὴν τὸ πᾶμε παρὰ πέρα.. Εἶναι καὶ ἠ μαμὰ Μαργαρίτα στὴν μέσι… Πάντως τὰ λιβάδια καὶ τὰ ῥυάκια δὲν τὰ εἴδαμε! Τοὺς ψεκασμοὺς ἀντιθέτως τοὺς ἀπολαμβάνουμε καθημερινῶς πλέον!!!

Ἐκεῖνος ὁ Σκόπα;

Ναὶ, ναί… Αὐτό ποὺ μᾶς ἄφησε χρόνους… Ποιός ἦταν καὶ τὶ γύρευε σὲ μίαν …ἑλληνική κατὰ τὰ ἄλλα κυβέρνησι; Νὰ πῆρε τὰ μυστικά στὸν τάφο του; Μπᾶααα… Οὐδὲν κρυπτὸν ὑπὸ τὸν ἥλιον… Μὴν ἀνησυχεῖτε… Θὰ τὰ μάθουμε κι αὐτοῦ τὰ πεπραγμένα…

Δρούτσας ἢ ὀρθότερα «φὸν Δημητράκης»:

ὑπέρμαχος τοῦ σχεδίου Ἀνάν, ἀδιάφορος γιὰ τὸ Καστελλόριζο (ἐκτὸς τῆς δενδροφυτεύσεως του), ἀδιάφορος γιὰ θέματα Βορείου Ἠπείρου, ἕτοιμος νὰ παραδόσῃ τὸ ὄνομα Μακεδονία στοὺς σλαυοσκοπιανούς, λάτρης καὶ ὑποστηρικτὴς τῆς «ἑλληνοτουρκικῆς φιλίας» ποὺ συμπερασματικῶς ὁδηγεῖ ὄχι μόνον σὲ συνεκμετάλλευσι τοῦ Αἰγαίου ἀλλὰ καὶ σὲ πλήρη παράδοσι Θράκης, μισοῦ Αἰγαίου καὶ Κρήτης στοὺς γείτονες!

Γερουλᾶνος ὴ ὀρθότερα «ὑψηλότατος»:

ξεπούλημα ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, παράδοσις μεγάλων χρηματικῶν πακέτων σὲ «φιλικές» του ἐπιχειρήσεις (διαφημιστικὰ πακέτα, ἐπιχορηγήσεις, δωράκια, διαγραφὴ χρεῶν) καὶ ὀργανισμούς, ἀκόμη καὶ μουσεῖα, (κοινῶς; κατασπατάλησις δημοσίου χρήματος), θάψιμο ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ, κλείσιμο θεάτρων, θεατρικοῦ μουσείου, κατάρρευσις πολιτιστικῶν δράσεων ἀλλὰ ἐπιχορηγήσεις σὲ ἀνθελληνικὲς δράσεις. Μία ψυχρὴ ματιὰ στὰ τῆς ΕΡΤ ἀποδεικνύει τοῦ λόγου τὸ ἀληθές! Ἄλλως τε, οἱ μόνοι πλέον ποὺ «βλέπουν» ἐκπομπή στὴν ΕΡΤ εἶναι μόνον ὅσοι ἢ λιβανίζουν τὸ καθεστῶς ἢ λιβανίζουν τὴν ΛΑΘΡΟκαταπάτησι μας.

Παμπούκης, ἢ ὀρθότερα ὁ νομικὸς σύμβουλος τῆς ΜΗΖΕΝΣ:

Ἀστακός, Ἑλληνικό… Ἔως καὶ οἱ Γερμανοί ἔπαθαν …ταπηροκρανίωσι… Ὄχι γιατὶ τοὺς ἔπιασε τὸ ἠθικό τους… Ὄχι.. Χάνουν ἀπὸ τὸν μεζέ… Κι ὁ Παμπούκης στὴ μέσι.. Νομικά, προμηθειακά, ξεπουλήματα ἐθνικῆς περιουσίας…. Ἔφθασε ἡ μπόχα στὸ Βερολίνο… Ἀλλὰ δὲν σταματοῦν… Εἴπαμε.. Βιάζονται.. Πολὺ βιάζονται!!

Παπακωνσταντίνου, ἢ ὀρθότερα «τσᾶρος»:

Ἐδῶ τί νὰ ποῦμε; Μὲ βίλα 3.000.000 εὐρώ καὶ εἰσόδημα μόλις 4.000 εὐρώ μηνιαίως, ἀντιλαμβανόμαστε πὼς ξέρει πάρα πολὺ καλὰ νὰ διαχειρίζεται τὰ δικά του καὶ νὰ ἐκποιῇ τὰ δικά μας. Ἀπ’ εὐθείας ἀνάθεσις σὲ συμβούλους ἐκ Λονδίνου τὸ θέμα τῆς «ἀξιοποιήσεως» (βλέπε καὶ ξεπουλήματος ἢ ὑφαρπαγῆς) δημοσίου χρήματος, μὲ περίεργη σχέσι συμβούλου στὴν κυβέρνησι Σημίτου, μὲ περίεργη θέσι-στάσι στὸ θέμα τῆς «προσκλήσεως» τῆς Goldman Sachs ὡς βασικοῦ συμβούλου γιὰ τὴν ὑφαρπαγὴ κάθε περιουσιακοῦ στοιχείου τῶν Ἑλλήνων... (Ξέρετε τώρα… Ἀλλοίωσις στοιχείων, ὑπό- ἢ ὑπέρ- κοστολόγησις, ψευδεῖς καταστάσεις ἐσόδων ἐξόδων….) Μὲ γενικῶς πάρα πολλὰ περίεργα στὴν περίεργή του σταδιοδρομία, ὡς κάποιου ποὺ κατέχει νὰ αὐγατίζῃ τὰ δικά του περιουσιακὰ στοιχεῖα, ἀλλὰ ἢ χέστηκε ἢ δὲν χέστηκε καθὅλου, γιὰ τὰ δικά μας. (Τὸ «δὲν χέστηκε» ἀφορᾷ σὲ παραμέτρους ποὺ ἀγνοοῦμε ἀλλὰ ποὺ τοῦ παρέχουν κάτι «μικρὰ δωράκια» γιὰ «μικρὲς ἐξυπηρετήσεις»). Πάντως ἀναρωτιέμαι ἐὰν τὸ «τσᾶρος» εἶναι ἐπιτυχές… Ἴσως νὰ τοῦ ταίριαζε καλλίτερα τὸ «μάγειρας»… Μαγειρεύει …θαύματα!

Λίστα ἀτελείωτη! Κι ὅλοι ἐξωκΥνοβουλευτικοί! Ἀναρωτιέται κάποιος, γιατί ἔγιναν οἱ ἐκλογές! Τόσο πολὺ έμπιστεύεται ὁ «αὐτοκράτωρ» τοὺς αὐλικούς του; Ἢ τόσο πολύ δὲν τοὺς ἐμπιστεύεται; Μὰ οὐδεῖς ἐξ αὐτῶν τῶν βολευτάδων νὰ μὴν ἔχῃ τὰ στοιχειώδῃ προσόντα γιὰ νὰ ἀναλάβῃ τὰ τῆς ἐκποιήσεως; Ἢ τοὺς φοβᾶται γιὰ κάτι ὁ «αὐτοκράτωρ»; Μήπως φοβᾶται πὼς δὲν θὰ ἀντέξουν στὴν πίεσι καὶ θὰ λακίσουν; Ἔτσι ἐξηγεῖται καὶ ἡ Ὀμερτά; Τέτοιος τρόμος σὲ κΥνοβουλευτικούς ποτὲ ξανά! Μὰ ποτέ!

Δὲν ἀναφέρομαι φυσικὰ σὲ ὄλους αὐτοὺς ποὺ τὰ ἔργα τους δὲν λαμβάνουν διαστάσεις δημοσιότητος. Εἶναι πιὸ ….ὑπόγεια καὶ κρυφά!

Οὔτε ἀναφέρομαι στὰ τῶν πετρελαίων… Ἐδῶ κι ἐὰν βρωμάει τὸ ζήτημα…

Οὔτε στὰ τῶν συνόρων… Οὔτε στὰ ἔργα (ἢ ὀρθότερα στὰ μὴ ἔργα Πεταλωτοῦ καὶ ΣΙΑ.. Τῆς Θράκης τὸ ξεπούλημα.)

Οὔτε στὰ τῆς Κρήτης… Στὰ τῆς Θράκης… Στὰ τῆς Μακεδονίας… Θὰ ἦταν περιττό!

Παραμένοντας μόνον στὰ τῶν οἰκονομικῶν δράσεων, καταλήγω σὲ ἕνα μόνον συμπέρασμα πλέον. Κάθε σενάριο συνωμοσιολογίας ποὺ ἀκούστηκε ἢ κατεγράφη τοὺς προηγουμένους μῆνες, εἶναι ἀποτέλεσμα ἀσθενοῦς φαντασίας. Διότι καμμία φαντασία, οὐδεῖς ἐγκέφαλος καὶ οὐδὲ ἕνα λογικὰ σκεπτόμενον κεφάλι, θὰ μποροῦσε κάποτε νὰ συλλάβῃ τὸ μέγεθος τοῦ μεγάλου κόλπου ποὺ ἔχουν ἔλθει γιὰ νὰ ἐφαρμόσουν!!!Ναὶ ! Εἶναι ἐντεταλμένοι! Ναὶ ἔχουν ἔλθει γιὰ νὰ ἰσοπεδώσουν! Ναὶ ἔχουν ἔλθει γιὰ νὰ ἀφανίσουν!

Καὶ τὸ βλέπουμε πλέον… Ἀκόμη καὶ οἱ πλέον δύσπιστοι τὸ βλέπουν…. Οἱ μόνοι ποὺ δὲν τὸ βλέπουν, εἶναι ὅσοι προσδοκοῦν κάτι ἀπὸ τὸ ξεπούλημα…

Ἐδῶ χρειάζονται ἄλλα πράγματα! Πιό δραστικά! Πιό οὐσιαστικά! Πιό σοβαρά! Δὲν ἀρκεῖ νὰ τοὺς ἀποκαλύπτουμε. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς τὰ ἐλικόπτερα τὰ ἔχουν ἐν ἀναμονῇ στὶς ταράτσες τους. Δὲν ἀρκεῖ νὰ τοὺς δημιουργοῦμε ἐμπόδια! Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἔχουν δεκάδες ἐναλλακτικά σχέδια! Δὲν ἀρκεῖ νὰ τοὺς κυναγᾶμε! Ἔτσι κι ἀλλοιῶς πίσω ἀπὸ αὐτοὺς εἶναι μερικὲς στρατιὲς ὁμοίων τους. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ νὰ τοὺς ξεφορτωθοῦμε γιὰ πάντα! Κι αὐτοὺς καὶ τοὺς χρηματοδότες τους καὶ τὰ τσιράκια τους! Γιὰ πάντα! Τοὺς πᾶντες! Νὰ καθαρίσουμε τὸν τόπο καὶ τὶς ζωές μας ἀπὸ κάθε κατάλοιπο μαυραγορίτου… Νὰ ξαναπάρουμε τὴν Ἑλλάδα μας στὰ χέρια μας. Νὰ ξαναγίνουμε ἄνθρωποι μὲ Α κεφαλαῖο… Κι ὄχι δουλικά… Ἄνθρωποι!!! Ἄνθρωποι!!!

Κι αύτὸ θέλει δουλειά! Ἐντιμότητα! Τρέξιμο! Ἀγώνα! Ἀναθεώρησι τῶν ὅσων ἔως σήμερα θεωρούσαμε ὀρθά καὶ πάταξι τῆς ἀδιαφορίας! Δὲν ἀρκεῖ νὰ τοὺς πετάξουμε στὴν θάλασσα! Πρέπει νὰ μὴ ἀφήσουμε μέσα μας καὶ γύρω μας κανένα ἴχνος ἀπὸ τὶς δράσεις τους! Πρέπει νὰ γυρίσουμε τὰ πάντα ἀνάποδα καὶ μετὰ νὰ τοὺς πᾶμε στὴν ἔξοδο! Τὰ πάντα!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Μὴν βλέπετε ποὺ δὲν ἔπιασα Ῥαγκούση στὰ χέρια μου.. Αὐτὸν καὶ τὴν ἐξαδελφούλα του, τοὺς ἔχω γιὰ καλλίτερα… Ὄπως καὶ τὴν Διαμαντοπούλου… Μαζί μὲ ὅσα μᾶς κουβάλησε…

Μήνυση κατά του υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε να καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίων εξαιτίας του «αδικαιολόγητου «παγώματος» των εξελίξεων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) που ουσιαστικά «μπλοκάρει» ολόκληρα ιδρύματα».

Σε σενέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι καθηγητές των Πανεπιστημιών και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων αναφέρθηκαν σε πρόσφατη απόφαση του Γιάννη Πανάρετου, σχετικά με το θέμα των διαδικασιών που εκκρεμούν για εκλογές ή εξελίξεις μελών ΔΕΠ.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Παιδείας με έγγραφό του που έχει χθεσινή ημερομηνία προς όλα τα Πανεπιστήμια, αναφέρει ότι ύστερα «από έντονες διαμαρτυρίες ενδιαφερομένων σχετικά με ...
την επιλεκτική επίσπευση ή μη των διαδικασιών εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ εκ μέρους των αρμοδίων πανεπιστημιακών οργάνων, σε τμήματα στα οποία επίκεινται εκλογές προέδρων και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των αρχών της χρηστής διοίκησης, της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας, παρακαλούμε να μεταθέσετε χρονικά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών (π.χ. συγκρότηση εκλεκτορικών σωμάτων, ορισμό τριμελών εισηγητικών επιτροπών, κρίση κλπ.) μέχρι την ανάδειξη των Προέδρων των οικείων Τμημάτων της νέας ακαδημαϊκής περιόδου.».

Οι Πανεπιστημιακοί δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να «παραβούν το νόμο, ακολουθώντας τις εντολές του υφυπουργού και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά». Μάλιστα ο Ν. Σταυρακάκης είπε ότι ήδη έχει ζητήσει από τους συλλόγους -μέλη της Ομοσπονδίας να αγνοήσουν την εν λόγω εγκύκλιο του υφυπουργού και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του νόμου.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Συνάδελφοι χωρίς «πλάτες» και «συζύγους» μπλοκάρονται και αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο. Το ότι το υπουργείο δεν υπογράφει τις εξελίξεις, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα με ακαδημαϊκές συνέπειες». Μάλιστα δεν δίστασε να πει για τον υφυπουργό: «Δεν θα φορέσω εγώ μπότες στον κ. Πανάρετο».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι καθηγητές Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και οι εκπρόσωποι των Ερευνητών αναφέρθηκαν και στα άλλα προβλήματα των ιδρυμάτων, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρές εκφράσεις για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ιδιαίτερα για τον επικείμενο νόμο-πλαίσιο.

Ο Ν. Σταυρακάκης, περιγράφοντας την σημερινή κατάσταση των Πανεπιστημίων είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αλλάξει: «Οι μικροομάδες» είπε «οι μικρομαφίες οι μικροκλίκες που αναπτύσσονται διακομματικά πρέπει να εκλείψουν».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ συνέχισε λέγοντας ότι σήμερα υπάρχουν 9.500 μέλη ΔΕΠ στα Ιδρύματα. Υπάρχει σ΄ αυτά δηλαδή η κρίσιμη μάζα των ατόμων που απαιτείται, για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο με ακαδημαϊκά και πολιτικοοικονομικά κριτήρια, να σηκώσει το ανάστημα της για σωστή διοίκηση, την οποία θα πρέπει να αναλάβουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι οι οποίοι θα εκλέγουν και τα όργανα διοίκησης.

Τα πανεπιστήμια πρέπει να ελέγχονται και να αξιολογούνται από ανεξάρτητη αρχή. Κι όλα αυτά που λέμε είναι μια επαναστατική αλλαγή. «Η σημερινή ηγεσία όμως του υπουργείου Παιδείας» πρόσθεσε «δεν έχει δυνατότητα για τέτοια αλλαγή, γιατί θα πρέπει να σκοτώσει την μήτρα που την έχει γεννήσει. Έχουμε μειωμένες προσδοκίες για το τι θα προκύψει από το υπουργείο, όσον αφορά στον νέο νόμο, αν φυσικά προκύψει κάτι».

Οι καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αναφέρθηκαν και στην «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισαν, οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων, καθώς οι περικοπές δυσκολεύουν την λειτουργία τους, ενώ υπάρχουν και φήμες για περαιτέρω περικοπές που ξεκινούν από το 30% και φτάνουν στο 60%.

Με τέτοιες περικοπές δεν επιβιώνει το Πανεπιστήμιο - τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των καθηγητών ΑΕΙ.
Σάλος έχει ξεσπάσει με την υπόγεια διαπραγμάτευση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος Καν που αποκάλυψε ο διευθυντής του ΔΝΤ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μόλις αποκαλυφθεί και η υπόγεια συμφωνία Παπανδρέου-Καραμανλή για την παράδοση της εξουσίας.

Οπωσδήποτε, είναι εντυπωσιακό ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός να λέει από τη μία στους πολίτες πως «λεφτά υπάρχουν» και πως δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, και ταυτόχρονα να κάνει υπόγεια συμφωνία για να υπαχθεί η χώρα στο ΔΝΤ.

Από την άλλη, αυτός ο υπόγειος τρόπος δράσης του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει και τον τρόπο που πρέπει να δράσουν οι πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δράσουν κι αυτοί υπόγεια.

Όταν ο εκλεγμένος ηγέτης μιας δημοκρατικής χώρας δρα υπόγεια και μυστικά από το λαό του, ο λαός οφείλει να κάνει το ίδιο. Υπόγεια εσείς, υπόγεια κι εμείς – ίσως, με αυτόν τον τρόπο κάπου να συναντηθούμε. Άλλα θα σας λέμε ό,τι κάνουμε και άλλα θα κάνουμε.

Οι Έλληνες οφείλουν να δράσουν υπόγεια και κρυφά από τον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του. Δεν σας λέω εδώ τι πρέπει να κάνουμε γιατί μπορεί να διαβάζουν τίποτα υπουργοί ή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να πάνε να τα καρφώσουν όλα στον Παπανδρέου. Έξυπνοι άνθρωποι είστε, οπότε καταλαβαίνετε τι πρέπει να κάνετε.

Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία γεννήθηκε και η υπόγεια δημοκρατία. Να μας ζήσει.


 • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Τελικά στη χώρα μας και όχι μόνο, μερικά πράγματα θα πρέπει να αρχίσουν να λέγονται με το όνομά τους και από την αρχή.

Από τότε δηλαδή που άρχισε η πρώτη αναφορά στην ύπαρξή τους, το ρόλο, τη δράση τους.

Αυτή η αναγωγή θα μας βοηθήσει ποικιλότροπα, μιάς και θα δούμε γενιές και γενιές να καλούνται κατά καιρούς να αντιμετωπίσουν καταστάσεις, οι οποίες ανακλώθονται, ανακυκλώνονται και επανεμφανίζονται.

Με την ίδια ή παραλλάσσουσα μορφή, σε άλλη χρονική στιγμή.

Τελικά οι ρόλοι διαχρονικά είναι ίδιοι. Τα πρόσωπα που τους υποδύονται αλλάζουν.

Σκέφτομαι κατά καιρούς αυτή την παλινωδία στη ζωή μας από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη και μου έρχονται στο νου πότε ο Ηρακλής της μυθολογίας και πότε ο Οδυσσέας της επίσης μυθικής Ιθάκης.

Ξυπνάμε και κοιμόμαστε στην χώρα μας με δυό μεγάλα βάσανα.

Το ένα είναι να ανανήψουμε οικονομικά. Να ξαναβρούμε την παλιά μας ακτινοβολία.

Όταν φεύγαμε απ' τα μπουζούκια μετά την ανατολή του ήλιου, όταν σέρναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Ελλάδα χωρίς χλιδή, δεν είναι Ελλάδα.

Εξ άλλου τί θά 'χουμε να θυμόμαστε στα γεράματά μας;

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, το απόλυτο σύμβολο της χλιδής, σημαία της χώρας στην ολυμπιάδα του 2004, αλλά και στους πρόσφατους βασιλικούς γάμους στο Λονδίνο, κακώς αποσυνδέθηκε από τον Τζέκο, τα ατελείωτα μετάλλια, την ακτινοβολία, τις μυθικές καταθέσεις, τα κότερα.

Αλήθεια η Τρόϊκα, ο Στρος - Καν και όλοι αυτοί οι μνημονιακοί δαίμονες δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν ξέρουν τίποτα περί Γιάννας;

Μόνο τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους, τους μισθωτούς, τους ανήμπορους είδαν σ' αυτή τη χώρα;

Κάπως έτσι ήταν και η Σκύλλα. Άν δεν μας εξαφάνισε τότε, ήταν γιατί ήθελε να ξαναδεί το έργο. Το βλέπει τώρα.

Το δεύτερο μεγάλο μας πρόβλημα είναι η παράγκα του ποδοσφαίρου μας.

Το 2004 είχαμε καταστεί ποδοσφαιρική υπερδύναμη.

Στη Λισσαβόνα, ο εθνικός ποιητής των Πορτογάλλων ΚΑΜΟΕΝΣ αν ζούσε θα ξανάγραφε το έπος «ΛΟΥΖΙΤΑΝΟΙ» ειδικά για μας. Ο Καμόενς ύμνησε την αποικιοκρατία των συμπατριωτών του, τα χρόνια της αποικιοκρατίας με ποιήματα και διηγήματα που έχουν τον σχετικό υπέρτιτλο.

Η βασίλισσα της Ευρώπης - δεν έχουν μόνο οι Άγγλοι βασίλισσες - εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, μας είχε στείλει πιο πάνω και από την στρατόσφαιρα. Μόνο με τα επανδρωμένα διαστημόπλοια της Αμερικής, της Ρωσίας, και της Κίνας ανταμώναμε και επικοινωνούσαμε.

Ο τότε Πάπας ( Παύλος ο Β΄) πρόσφατα άγιος, όταν αντάμωσαν με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Ακρόπολη, είπε την ιστορική φράση: «Η Ελλάδα έπιασε τον παπά από τα....α... α...α....αποδυτήρια».

Μεγάλες κουβέντες. Ο Πάπας της Ίντερ, της Μίλαν, της Γιουβέντους, της Ρόμα όταν τα λέει αυτά, οι μετοχές σου πάνε στα ύψη.

Στις 7.000 μονάδες και βάλε ήταν το χρηματιστήριο.

Από τα ύψη εκείνα, άντε να βρεθείς στις συνοικίες του Χαλανδρίου, της Τούμπας, των Αμπελοκήπων, του Χαριλάου, της Νέας Σμύρνης, του Νέου Φαλήρου, να «σφιχταγκαλιάζεσαι» με τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές, τους χούλιγκανς, τα ΜΑΤ, τα βεγγαλικά, τα καπνογόνα, τις χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Και να πηγαινοέρχεσαι από τον Μπέο στον Κούγια, από τον Μαρινάκη στον Πατέρα, από τον Δώνη στη... Δωδώνη.

Για χρησμό όχι τίποτε άλλο.

Οι ιερείς του μαντείου τί είπαν; Υποβιβάζεται ο Ηρακλής. Με την υπερεκατονταετή ιστορία. Εξαγνίζονται όλοι οι άλλοι...

Κάπως έτσι, ήταν η Χάρυβδη. Ίσως και να είναι ακόμα. Ίσως να είναι και κόμμα. Ίσως. Εικασίες.

Οι ήρωες φεύγουν σεμνά. Όπως γεννιούνται. Ενίοτε και με τον θάνατό τους λειτουργούν και ως καταλύτες ενδυνάμωσης στους υπολοίπους. Στην σημερινή (5.5.2011) κηδεία - αποχαιρετισμό του ήρωα Λάκη Σάντα, οι παρευρισκόμενοι π0λίτες είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν έναν ήρωα με την αποδοκιμασία τους στον εκφραστή του σύγχρονου καθεστώτος, της σύγχρονης κατοχικής κυβέρνησης...

Ο Λάκης Σάντας μπορεί να έφυγε, αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να κρατήσουμε ψηλά την σημαία της περηφάνειας μας και να διαμαρτυρηθούμε στον εκφραστή (και υπηρέτη) των "δάνειων δυνάμεων" που κυβερνούν την χώρα.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στην Ακρόπολη και σε άλλα δημόσια κτίρια, δήμων, τραπεζών και δημοσίων οργανισμών.

Ο Μανώλης Γλέζος επικαλέστηκε τις συζητήσεις του με τον Λάκη Σάντα, στις οποίες ο τελευταίος διατύπωνε πάντα την άποψη ότι από το 1821 και μετά "οι ολετήρες του έθνους έχουν υποδουλώσει τη χώρα στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά". Και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην οικονομική υποδούλωση, για την οποία, είπε, ότι "από μέρα σε μέρα η θηλειά γύρω από το λαό σφίγγει όλο και περισσότερο".
Παράλληλα ανέφερε ότι και τα άλλα οράματα για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν έχουν μπορέσει να υλοποιηθούν και έδωσε την υπόσχεση στον εκλιπόντα ότι "θα συνεχίσει τον αγώνα για να πίνουν οι νέοι ελεύθεροι το κρασί της χαράς".

Από την πλευρά της, η κόρη του Λάκη Σάντα, Αλεξάνδρα, αποχαιρετώντας τον πατέρα της τόνισε:
"Σε θυμούνται και σε τιμούν όλοι. Άρα υπάρχει ελπίδα. Είμαστε περήφανοι γιατί ανέβασες στα ύψη την ανθρωπιά, τις αξίες του ήθους, της ηθικής και της ανιδιοτέλειας. Μας μίλαγες για ανθρωπιά, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Ήσουν διεθνιστής και πατριώτης, ένα ελεύθερο πνεύμα, που δεν έμπαινες σε καλούπια. Γι΄αυτό και πλήρωσες το κόστος γι΄αυτόν το μοναχικό δρόμο που επέλεξες, αν και, όπως μας έλεγες, εκατό επι πλέον χρόνια ζωής να είχες, τα ίδια θα έκανες".
Στο Λάκη Σάντα τιμές απέδωσε άγημα της αεροπορίας.

Ο πρωθυπουργεύων Γιώργος Παπανδρέου τόλμησε (με τον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Γιάννη Μίχα) να παραστεί στον τελευταίο αποχαιρετισμό του Λάκη Σάντα. Οι αποδοκιμασίες, οι ανήκουστες ύβρεις και οι λεκτικοί προπηλακισμοί των παρευρισκομένων, ανάγκασαν τους οικείους του θανόντα ήρωα να παρέμβουν και να διασώσουν τον πρωθυπουργό (και ολόκληρη την συνοδεία του) από τα χειρότερα.

Ο λαός μπορεί να είναι απλώς "πόπολο" για τον κύριο Παπανδρέου, μπορεί να είναι ένα σχήμα λόγου ή ένας στατιστικός αριθμός. Ο λαός όμως έδειξε σήμερα σε μία κηδεία ενός ήρωα, πως δεν αποδέχεται την καπήλευση από εκείνους που χωρίς διασταγμό έχουν παραδώσει αμαχητί την χώρα σε έναν αόρατο εχθρό... Οι αποδοκιμασίες ήταν το λιγότερο για τον πρωθυπουργό, που τώρα γνωρίζει πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσει εάν τολμήσει να πλησιάσει έναν Έλληνα (τα κομματόσκυλα και οι παρατρεχάμενοι της εξουσίας εξαιρούνται)... Ο Γιώργος Παπανδρέου από σήμερα ξέρει πως πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται πολύ σοβαρά την βαλίτσα πίσω από την πόρτα και την ντροπιαστική του έξοδο από την χώρα (αν προλάβει...).

Το νερό εβρασε κύριε Παπανδρέου... Ο χρόνος τελείωσε... Μετράς ανάποδα μέχρι το τέλος του μήνα...


ΚωνσταντίνοςΝα “απαντήσει γιατί εξαπατούσε τον κόσμο” κάλεσε σήμερα τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ζήτησε επίσης απο την κυβέρνηση να εξηγήσει “τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις” με τον Στρος Καν και το ΔΝΤ.

Και πολύ καλά έκανε και τα ζήτησε αυτά, μέσα από μία σειρά λογικότατων ερωτήσεων:
«…Την ίδια στιγμή, ότι ο κ. Παπανδρέου, την ώρα που διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν», την ώρα που βεβαίωνε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», την ίδια ώρα σχεδίαζε το ακριβώς αντίθετο. Διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Όσοι άκουσαν τον Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία.
Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο Ταμείο σε 15 μέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου, στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, ομολόγησε ότι προχώρησε στις επαφές εκείνες, διότι έψαχνε λεφτά.
Το αποκάλυψε, όμως, από καιρό και ο υφυπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή τους από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου.
Δυστυχώς, για τον κ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός. Μένει τώρα να απαντήσει, γιατί εξαπατούσε τον κόσμο.
Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009;
Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για «διεφθαρμένη χώρα» και «Τιτανικό»;
Μένει να πουν, επιτέλους, τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;
Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;»

Τι να τις κάνουμε όμως τις ερωτήσεις κύριε Σαμαρά; Οι ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις, καθιστούν την εικόνα του σημερινού κλαυσίγελου του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας. Τα κόμματα δεν υπάρχουν για να ρωτάνε, αλλά για να δίνουν απαντήσεις και με έργα να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών. Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν από λόγια. Είναι «χορτασμένοι» τόσο, που αυτή τη στιγμή απειλούνται με «λιμοκτονία» πραγματικής τροφής.

Μήπως, κύριε Σαμαρά, πρέπει να κατανοήσετε πως δεν έχετε περιθώρια περαιτέρω άσκησης ασφαλούς πολιτικής (δηλαδή του «ώριμου φρούτου»). Αφού αποδεικνύεται πως η σημερινή κυβέρνηση της χώρας είναι κυβέρνηση κατοχής, που προσυνεννοημένα οδήγησε την χώρα στην μέγγενη του ΔΝΤ, γιατί δεν τολμά ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος της χώρας να αφήσει στην άκρη τις όποιες διαφορές του και ενωμένος να καλέσει τους πολίτες για να αποκαθηλώσουν τα υποχείρια των διεθνών τραπεζιτών και οικονομικών τρομοκρατών;

Γιατί δεν τολμάτε, εσείς οι πολιτικοί, κύριε Σαμαρά, να αποδείξετε την ποιοτική σας διαφορά, να υπερασπίσετε το Σύνταγμα, τους νόμους και τους θεσμούς, να σταθείτε στο πλάι των πολιτών και να καθαρίσετε την ίδια την πολιτική από τα ανομήματά της και δη από την κυβέρνηση της παρεούλας του Γιώργου Παπανδρέου;

Γιατί εμμένετε να απαγγέλλετε πύρινους λόγους που σας οδηγούν σε συνεχείς πύρρειες ήττες;

Γιατί δεν αποφασίζετε να αφήσετε να λόγια (ίσως τα ψεύτικα και τα μεγάλα) και να περάσετε –επιτέλους- στα έργα;

Για πόσο νομίζετε οι πολίτες θα ανέχονται πολιτικές και πολιτικούς που εναντιώνονται στην Ελληνική κοινωνία;

Για πόσο ακόμη, νομίζετε πως θα μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτά που εμείς ρωτάμε;

Τα πολιτικά κόμματα αποτελούν την έκφραση μικρών ή μεγάλων κοινωνικών ομάδων και ενεργούν προς την κατεύθυνση εκπροσώπησής τους, δίνοντας πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες υπέρ εκείνων που εκπροσωπούν. Εσείς, κύριε Σαμαρά, καθώς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα, πέρα από τα λόγια τι έχετε πράξει ώστε να φύγει από τη χώρα αυτή η πολιτική φάρα που αλόγιστα (ή εσκεμμένα;) εργάζεται προς την κατεύθυνση της πλήρους ισοπέδωσης των μέχρι σήμερα υπαρχουσών κρατικών (και όχι κυβερνητικών) δομών;

Διαλύουν την πατρίδα μας κι εσείς οι πολιτικοί τολμάτε να διαφωνείτε μεταξύ σας; Για τον τύπο, την ταχύτητα, την σκοπιμότητα ή μη της διάλυσης;
Είστε σοβαροί;
Με αυτή την στάση ευελπιστείτε να αποτινάξετε το κακό σας παρελθόν και να αποκτήσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών;
Με αυτή σας την στάση επιχειρείτε να σηματοδοτήσετε τις μεγάλες σας διαφορές -όπως επικαλείσθε- από τον Γιώργο Παπανδρέου; Δεν έχετε ακούσει αυτό που λένε οι πολίτες, ότι δηλαδή είστε το ίδιο "πράγμα", αλλά σε διαφορετική συσκευασία; Με ερωτήσεις πιστεύετε ότι θα πείσετε;

Συμβουλή μου προσωπική -και ζητώ συγνώμη αν σας προσβάλει αυτό- είναι να αφουγκραστείτε τις ανάγκες της χώρας και τις επιταγές της ιστορίας. Να νιώσετε και να απαιτήσετε την παύση της προγραμματισμένης και επικείμενης εξαθλίωσης. Ειδάλλως...

Χρέος σας είναι κύριε Σαμαρά, όπως είναι και χρέος όλων των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, να δώσετε αγώνες και να ζητήσετε από τους πολίτες να σας βοηθήσουν ώστε το σημερινό κυβερνητικό καρκίνωμα της χώρας, να διαλυθεί (με παραδειγματικό τρόπο μάλιστα) και να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Αν θέλετε κύριε Σαμαρά, μπορείτε να διαλύσετε το κυβερνητικό τσίρκο με μία απλή σας ανακοίνωση στην οποία θα ορίζετε πως η παρούσα κυβέρνηση είναι παράνομη, δεν εκπροσωπεί τους Έλληνες και τα μέλη της θα συναντηθούν πολύ σύντομα με την Δικαιοσύνη. Κατεθέστε μία πρόταση δυσπιστίας στην οποία θα αναφέρετε όλα αυτά τα ερωτήματα (και δεκάδες ακόμη). Βάλτε μία αρχή...
Έτσι απλά.
Και μετά δώστε το σήμα της εκκίνησης για να αποκαθηλωθούν οι υπηρέτες των τραπεζών που όφειλαν να είναι υπηρέτες των πολιτών.

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε κύριε Σαμαρά, σταματήστε να επαναλαμβάνετε αυτά που ήδη από καιρό λένε οι πολίτες. Μην καταντάτε απλός αντίλαλος των απαιτήσεών μας. Γιατί, τότε, χάνετε και τον ό,ποιο σεβασμό μας, αφού επιχειρείτε –δια της πλαγίας- να μας πλανήσετε και παραπλανώντας μας να μας οδηγήσετε στην ίδια θάλασσα της απελπισίας που σήμερα βρισκόμαστε με έναν τιμονιέρη που δεν μπορεί ούτε κανό να κουμαντάρει…

Κωνσταντίνος


 • Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου (δια στόματος Δρούτσα) δεν οριοθετεί την Ελληνική ΑΟΖ για να μην στενοχωρήσει την Άγκυρα και περιπλέξει τις συνομιλίες για την υφαλοκρηπίδα!!!
Το θέμα των γεωτρήσεων για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, συζήτησαν σήμερα, για πρώτη φορά, ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Αντώνης Πασχαλίδης και ο πρόεδρος της εταιρίας "Noble Εnergy" Ντέιβιντ Στόβερ.

Σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση, ο κ. Στόβερ ανέφερε ότι "είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν εξόρυξη στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ της Κύπρου, μέχρι το τέλος του 2011". Επεσήμανε, πάντως, ότι "δεν πρόκειται να βιαστούν διότι θα ήθελαν να τηρήσουν όλους τους κανονισμούς της Ευρώπης και τους περιβαλλοντικούς", σημειώνοντας ότι "η εταιρεία έχει μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα".

Παράλληλα, τόνισε ότι η εταιρεία του έχει μεγάλη πείρα στην εξόρυξη υδρογονανθράκων σε πολύ βαθιά νερά, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις του στην Κύπρο.

Ο κ. Πασχαλίδης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και ανέφερε ότι εξέτασαν τρόπους εφαρμογής του συμβολαίου και συγκεκριμένα αιτήματα της "Noble Energy". Από μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Εμπορίου, υπάρχει η καλή διάθεση να εξεταστούν με σοβαρότητα όλα τα διαδικαστικά θέματα, τα οποία θα βοηθήσουν στον καθορισμό ημερομηνίας για την εξόρυξη φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, είπε ότι δεσμεύτηκαν από κοινού με την "Noble Energy" να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνουν την όλη διαδικασία τόσο με την ΕΕ, όσο και με άλλους φορείς, ώστε να ξεκινήσει η εξόρυξη το συντομότερο δυνατόν.
Το μαρτύριο της σταγόνας φαίνεται ότι θα περάσει η κυβέρνηση καθώς, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, στο λογοκριμένο γαλλικό ντοκιμαντέρ με τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν για τον Γιώργο Παπανδρέου περιλαμβάνονται απαξιωτικές εκφράσεις. Λέγεται ότι τα αποσπάσματα αυτά βρίσκονται σε δημοσιογραφικά γραφεία και ενδέχεται συντόμως να δουν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας πολιτικό σεισμό. Λέγεται ότι ο Στρος Καν στα αποσπάσματα αυτά που έχουν λογοκριθεί, μιλώντας για τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέει ότι “δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα” και ακόμα ότι “είναι αθώος και αφελής.”

Πριν από περίπου 1,5 μήνα το ΠΑΣΟΚ είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει το ντοκιμαντέρ, ενώ η ΝΔ από την πλευρά της προσπάθησε να δημοσιοποιήσει αποσπάσματά του. Ερωτήματα πάντως προκύπτουν για το πώς έφτασε στα χέρια του Λάκη Λαζόπουλου, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν ο ίδιος ή άλλοι δημοσιογράφοι έχουν άλλα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ.

Πάντως χαρακτηριστικά βεντέτας αποκτά η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τον Λάκη Λαζόπουλο, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο τελευταίος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τομέας Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ στον καθημερινό σχολιασμό της επικαιρότητας που εκδίδει απευθύνεται σε «Συγγρού και τους Λαζόπουλούς της», υπογραμμίζοντας ότι «εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον και σώσαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Εσείς τι κάνατε;».

Και προσθέτει, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Λ. Λαζόπουλο:
«Τον πατριωτισμό του Κινήματός μας δεν θα τον αμφισβητήσει κανείς, πόσο μάλλον αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μετά λιποτάκτησαν και αυτοί που έγλυφαν τους "καταλληλότερους" επί 6 χρόνια, ενώ κατέστρεφαν τη χώρα».
Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"Εγώ είμαι τελικά ρατσιστής ή στρουθοκάμηλος;

Στην δημόσια ζωή της Ελλάδος χρόνια τώρα έχει αντικατασταθεί ο ρεαλισμός του μπορώ, από την ουτοπία του θέλω, η του ονειρεύομαι.

Είναι πολύ διαφορετικό να προγραμματίζεις την ζωή σου το μέλλον σου παίρνοντας ως βάση το τι μπορείς, και είναι εντελώς διαφορετικό να προγραμματίζεις την ζωή σου το μέλλον σου με βάση το, θέλω.

Δεν είμαι πεσιμιστής, και ούτε αρνούμαι το δικαίωμα κάποιου να προσπαθεί για αυτά που θέλει, όποια και αν είναι αυτά, ακόμη και αν ονειρεύεται να αλλάξει τον κόσμο μέσα σε δύο, η πέντε χρόνια.

Είμαι όμως 100 % αντίθετος σε αυτούς που πιστεύουν ότι για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει πρώτα να καταστρέψουμε αυτά που τώρα έχουμε.

Άκουγα πολλές φορές τους Έλληνες υποστηρικτές της άναρχης μετανάστευσης να λένε, και να ξαναλένε ότι θα πρέπει να καταργηθεί το Δουβλίνο 2, ότι θα πρέπει οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να απορροφούν μέρος των λαθρομεταναστών, και αναρωτιόμουν, γιατί θα πρέπει ο Δήμαρχος του Λονδίνου, η του Παρισιού να μετατρέψει το κέντρο της δικής του πόλης σε ένα απέραντο γκέτο, όπως τώρα είναι η Αθήνα.

Τώρα ακούμε τις απειλές των υπολοίπων στην Ευρώπης περί αποβολής μας από την Σέγκεν και δυσανασχετούμε. Θα ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς τους αυτόκλητους υπερασπιστές του συνόλου των φτωχών του κόσμου, επιθυμούν ανοικτά σύνορα με την Ευρώπη, η με την Αφρική;

Αλήθεια υπάρχει κανείς Έλληνας Δήμαρχος, αριστερός η δεξιός, ο οποίος θα πει ναι, δέχομαι στην πόλη μου αύριο 10.000 λαθρομετανάστες για να ανακουφιστεί το κέντρο της Αθήνας;

Εγώ λοιπόν ως ρατσιστής γνωρίζω ότι όποιος προσπαθεί να γκρεμίσει το σπίτι του γείτονα, τελικά καταστρέφει μόνο το δικό του.

Εμείς το δικό μας Κράτος το έχουμε σχεδόν καταστρέψει. Από την πρώτη στιγμή που μας έβαλαν στην Ευρωπαϊκή ένωση, (γιατί μας έβαλαν, εμείς δεν θέλαμε να μπούμε) σε ένα πράγμα στοχεύουμε, πως να καταστρέψουμε, πως να ισοπεδώσομε το επίπεδο της ζωής της υπόλοιπης Ευρώπης με το δικό μας, αυτήν την κατρακύλα την ονομάζομαι ισότητα.

Από οικονομικής πλευράς τα καταφέραμε, κλυδωνίζατε το ευρώ για χάρη μας!

Μένει τώρα να σπρώχνουμε και κάθε χρόνο 500.000 λαθρομετανάστες στην Ευρώπη, ως μας λένε αυτοί που εκπροσωπούν την ισότητα, προς τα κάτω, και η Ευρώπη θα έχει εξισωθεί με την Αφρική, όπως δείχνουν να επιθυμούν πολλοί ανθρωπιστές στην Ελλάδα.

Δεν λέω ότι ο κόσμος είναι αγγελικός και δίκαιος, δεν λέω ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερος, δεν λέω να φύγουν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα.

Ναι. Να είναι μετανάστες στην Ελλάδα.

Να είναι όμως αυτοί που εμείς θέλουμε, ως συντεταγμένη κοινωνία.

Ναι. Να είναι μετανάστες στην Ελλάδα, όμως να επιλέξουμε εμείς ως κράτος από που θα προέρχονται.

Αυτό που τώρα γίνεται απλώς πολλαπλασιάζει τους ρατσιστές εντός Ευρώπης και Ελλάδος.

Ελπίζω τώρα που ξαναβάζουν οι ευρωπαίοι θέμα περιορισμού, η αποβολής της Ελλάδος από την συνθήκη του Σέγκεν, να αντιληφθούν ορισμένοι ότι είναι άλλο, το πως θέλεις εσύ των κόσμο η τα πράγματα, και άλλο τι μπορείς να κάνεις για τον κόσμο, η τα πράγματα.

Εγώ που δεν βλέπω τον εαυτό μου άξιο, να μπορεί να αλλάξει τον κόσμο ούτε σε πέντε, ούτε σε είκοσι χρόνια, ούτε σε πενήντα χρόνια, είμαι ρατσιστής;

Εγώ που δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα στον εαυτό μου να στέλνω κάθε χρόνο 100.000 μετανάστες στο Παρίσι, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων του Παρισιού, είμαι τελικά ρατσιστής;

Αλήθεια γιατί εμείς θέλουμε να κάνουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό που καταδικάζουμε ως πρακτική της Τουρκίας, η οποία σπρώχνει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Ας το παραδεχτούμε. Την ανικανότητα μας να χειριστούμε το θέμα των λαθρομεταναστών, την ονομάσαμε ανθρωπισμό.

Πριν ένα χρόνο η Κυβέρνηση έφερε νόμο διευκόλυνσης της παραμονής των μεταναστών, ένα χρόνο μετά τους επιδοτεί για να φύγουν.

Τελικά μήπως δεν είμαστε Έλληνες, μήπως είμαστε στρουθοκάμηλοι;

Αναγνώστης
Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει! Βγαίνει ο Στρος Καν και τον ακούς, τον βλέπεις να το λέει με το στόμα του. Αν ξέρεις γαλλικά κιόλας, τρίβεις τα μάτια σου να δεις αν είναι αλήθεια. Κι αν δεν ξέρεις, όπως εγώ, ρωτάς έναν άνθρωπο, βρε αδερφέ, να διαπιστώσεις αν είναι αλήθεια.

Τι έγινε λοιπόν. Ο κος ΔΝΤ λέει όχι ότι... μαζί τα φάγαμε, αλλά ότι μαζί τα... μαγειρέψαμε! Αυτός με τον Γιώργο. Κι ο Γιώργος δεν ήθελε να το μάθει ο ελληνικός λαός, γιατί του είχε υποσχεθεί ότι λεφτά υπάρχουν.

Κι αυτό που βλέπουμε και ακούμε όλοι μας, πάνε να μας το βγάλουν ότι ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ! Ότι δεν το είπε έτσι, αλλά εννοούσε άλλο, ήταν αλλιώς κι αν ξέρετε λίγο γαλλικά θα καταλάβατε ότι είναι άλλη έννοια και άλλες τέτοιες... άντε μην πω τίποτα τώρα.

Τι είναι αυτή η πολιτική και οι πολιτικοί, ρε παιδί μου. Πάνε να σου βγάλουν το άσπρο μαύρο.
Έλεγε ο Πεταλωτής, χθες, ότι ακούσαμε άλλα. Δεν ήταν έτσι. Ρε αδερφέ, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες είμαστε μακάκες και ακούσαμε και είδαμε άλλα;

Τι ρωτάω ε;

Αλλά δεν θα μείνω στο γεγονός αυτό, που ό,τι και να μας λένε δεν αμφισβητείται με τίποτα. Τα είπε ο Στρος Καν, είτε θέλετε είτε δεν θέλετε, κι ας τον αναγκάσατε(!) να βγάλει το βράδυ ανακοίνωση για να ανακαλέσει.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση, είναι η στάση των ΜΜΕ.

Και χθες αναρωτήθηκα: ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ;

Τόσο πολύ πια οι διευθυντές εφημερίδων και καναλιών, δεν μπορούν να αξιολογήσουν μια είδηση;

Και εκτός από μπλογκ, δεν το είδα και σε σάιτ!

Τέλος πάντων.

Η ουσία είναι ότι έχει χαθεί η μπάλα! Η κυβέρνηση δείχνει πια σημάδια αποσύνθεσης. Κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν. Όλοι φοβούνται αυτό το "πολυφορεμένο" πολιτικό κόστος και δεν παίρνουν την ευθύνη για την αλλαγή που χρειάζεται ο τομέας του.

Και ο πρωθυπουργός, απλός παρατηρητής, πιστεύει αυτούς που τον συμβουλεύουν. Ότι όλα πάνε καλά και η χώρα αλλάζει.

Δεν έχει νόημα να ξαναπώ αυτά που έχουν ακουστεί χιλιάδες φορές ότι μας κυβερνούν 3 οικογένειες τόσα χρόνια τώρα και όλοι είναι ίδιοι.

Θα ήθελα έναν πρωθυπουργό και υπουργούς, που να έχουν περπατήσει στους δρόμους. Να μπορούν να αφουγκραστούν τον κόσμο. Τα θέλω του αλλά και τα πρέπει. Να έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Και κυρίως, να μην σκέφτονται το πολιτικό κόστος.

Γιατί το πρώτο που θα κάνουν, αν βγουν, θα είναι να καταργήσουν την βουλευτική τους ασυλία.
Και θα αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες αν κάνουν την "λαμογιά".

Τα λέω αυτά για να προσέξουμε τι θα ακούσουμε και ποιους θα πιστέψουμε σε λίγες μέρες, όταν θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος!!!


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"Οι διεθνείς μαφιόζοι του χρήματος λοιπόν, από κοινού με ντόπιους «νταβάδες» και τα «βαποράκια» τους (τύπου Λαζόπουλου) θα μας επικυρώσουν το δωσιλογισμό του ΓΑΠ!!!!

Ανοικτά και προκλητικά ωμά, η κυβέρνηση των ανδρεικέλων, διαλαλεί σε όλους τους τόνους, ότι είναι πολυεδρικά δωσίλογη πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση, και εμείς περιμέναμε τον Πρόεδρο του ΔΝΤ να μας το «επικυρώσει»!!!

Από την πρώτη ημέρα που έγινε κυβέρνηση εκτέλεσε ακαριαία και με υπερβάλλοντα ζήλο, με δωσίλογη μοχθηρία πρωτοφανή, άπειρα συμβόλαια θανάτου που είχε στο συρτάρι της από τους διεθνείς «νονούς», και κάποιοι τώρα ανακάλυψαν την Αμερική, τον αποτρόπαιο δωσιλογισμό της κυβέρνησης, επειδή «επικυρώθηκε» από το «νονό» του ΔΝΤ!!!

Δεν αποτελεί, συνεπώς, καμία «είδηση» ο ψυχρός, δόλιος και πολύχρονος δωσιλογισμός αυτής της κυβέρνησης: Όλος ο πολιτικός κόσμος το γνώριζε και ακόμα: Συναίνεσε, αγωνίστηκε μάλιστα να ανεβεί στην κυβέρνηση ο ΓΑΠ, ακριβώς για να εκτελέσει τα «συμβόλαια» που του είχαν αναταθεί από τους διεθνείς και εγχώριους «νταβάδες»…

Η «είδηση» βρίσκεται αλλού: Γιατί ο «νονός» του ΔΝΤ είχε σχεδιάσει την «επικύρωση» του δωσιλογισμού των ανδρεικέλων και το ΓΙΑΤΙ αποκαλύπτεται ΣΗΜΕΡΑ το καταλυτικό κομμάτι αυτής της «σχεδιασμένης» συνέντευξης του Στρος Καν στο γαλλικό κανάλι: Απόσπασμα το οποίο δεν είχε προβληθεί ΤΟΤΕ και αποκαλύπτεται ΤΩΡΑ, ένα χρόνο μετά και μάλιστα από το γνωστό «τηλε-βοραπάκι» με τη μεγάλη ακροαματικότητα, Το Λαζόπουλο!!!

Επεξήγηση: Από τη συνέντευξη του Στρος Καν (σχεδιασμένη) στο Γαλλικό κανάλι πριν από ένα χρόνο, είχε απαλειφτεί το απόσπασμα που έλεγε ότι Η συμφωνία του Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είχε γίνει από τον Νοέμβριο του 2009…

Όπως πάμε λοιπόν, ο Ντομινίκ Στρος Καν, οι Έλληνες «νταβάδες» με τα τσιράκια τους θα μας βγούνε στο τέλος και «εθνικοί ευεργέτες»!!!

Ο Λαζόπουλος θα μας βγει στο τέλος και «εθνικός ήρωας», ο οποίος θα ρίξει τον ΓΑΠ: Ο σύγχρονος τηλεοπτικός Μοντεχρίστος!!!!

Γίνεται φανερό, ακόμα και στους πλέον αδαείς, ότι όλες αυτές οι συνταρακτικές «αποκαλύψεις» σήμερα που η κυβέρνηση των ανδρεικέλων καταρρέει, είναι και αυτές σχεδιασμένες όπως και τα συμβόλαια θανάτου που εκτέλεσε αυτή η κυβέρνηση.

Ένα νέο συμβόλαιο θανάτου είναι και αυτές οι «αποκαλύψεις»: Συμβόλαιο θανάτου της διεθνούς και εγχώριας μαφίας του χρήματος εναντίον τών, μέχρι χθες, εκτελεστών-ανδρεικέλων τους…

Η απόσυρση του ΓΑΠ έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό. Το «κρυμμένο», επί ένα χρόνο απόσπασμα του προέδρου του ΔΝΤ, βγαίνει σήμερα για να επιταχύνει τις διεργασίες της «απόσυρσης» του ΓΑΠ και να προωθήσει στην τελική ευθεία τον ανασχεδιασμό του πολιτικού χάρτη.

Μεταβατικό στάδιο αυτού του «ανασχεδιασμού» και της αναπαλαίωσης της πολιτικής σαπίλας θα είναι η κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή κυβέρνηση τεχνοκρατών «εθνικής σωτηρίας»…

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ΟΛΑ τα κόμματα, αλλά το παίζουν «μωρές παρθένες»…

Ακόμα και τώρα που τον ΓΑΠ τον «αδειάζουν» κυριολεκτικά τα ίδια τα αφεντικά του, τα κόμματα και ιδιαίτερα η ΝΔ, «μασάνε» τα λόγια τους και ψελλίζουν αμήχανα και τρομαγμένα, ακριβώς γιατί τα γεγονότα και οι σχεδιασμοί από τους διεθνείς και εγχώριους σπόνσορές τους κλιμακώνονται επιθετικά…

Τα ίδια αυτά κόμματα, δέσμια των «νταβάδων» μέχρι το λαιμό, φωτογραφίζουν απλώς τα οπίσθια των γεγονότων, ψελλίζοντας αμήχανα, μη μπορώντας να αντιδράσουν στοιχειωδώς και εκτός του προδιαγεγραμμένου πλαισίου: Μαριονέτες κυριολεκτικά…

ΟΥΤΕ εκλογές εδώ και ΤΩΡΑ δεν έχουν τολμήσει, ακόμα να ψελλίσουν και ιδιαίτερα ο «αντιμνημονιακός» Σαμαράς!!!

Ψελλίσματα του τύπου: να δώσει η κυβέρνηση «εξηγήσεις» στο «γιατί κορόιδεψε τον ελληνικό λαό» είναι τόσο αξιοθρήνητα που ξεπερνούν και τη «μωρία» των «μωρών παρθένων»…

Τα κόμματα, ΟΛΑ τα κόμματα, δεν είναι απλώς συνένοχα για το δωσιλογικό καθεστώς που ζούμε και για τα εγκλήματα αυτού του καθεστώτος, δεν ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ απλώς στο έγκλημα των κατοχικών ανδρεικέλων, αλλά ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ και στο νέο έγκλημα που σχεδιάζεται με μεταβατικά ανδρείκελα κυβερνήσεων «προσωπικοτήτων» «τεχνοκρατών σωτήρων» ή «σοφών»…

Βεβαίως όλοι αυτοί υποτιμούν βαναύσως και το πολιτικό κριτήριο του ελληνικού λαού και την κοχλάζουσα, συμπιεσμένη οργή του…

Θα βρεθούν προ εκπλήξεων, μεγάλων εκπλήξεων… • Αταλάντευτη η ΝΔ, τα χώνει στον πρωθυπουργό που έφερε δολίως το ΔΝΤ, και για το ΔΝΤ κουβέντα (τι καλό το ΔΝΤ!). Αν κι αυτό δεν είναι μεθόδευση…

Μέρος από δελτίο τύπου της ΝΔ (5/5/2011), από “Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας”

” …Επιβεβαιώνεται, την ίδια στιγμή, ότι ο κ. Παπανδρέου, την ώρα που διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν», την ώρα που βεβαίωνε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», την ίδια ώρα σχεδίαζε το ακριβώς αντίθετο. Διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Όσοι άκουσαν τον Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία.

Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο Ταμείο σε 15 μέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου, στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, ομολόγησε ότι προχώρησε στις επαφές εκείνες, διότι έψαχνε λεφτά.

Το αποκάλυψε, όμως, από καιρό και ο υφυπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή τους από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου.
Δυστυχώς, για τον κ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός. Μένει τώρα να απαντήσει, γιατί εξαπατούσε τον κόσμο.

Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του ’09;

Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για «διεφθαρμένη χώρα» και «Τιτανικό»;

Μένει να πουν, επιτέλους, τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;

Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;…”

Δεν έχει λογική αυτό το πράγμα. Ε, πάει δεν έχει λογική. Είναι ένας παραλογισμός πια. Είναι μια άρνηση της λογικής. Της συνεπαγωγής. Είναι μια γελοιοποίηση του ελληνικού λαού. Πλήρης και αμετάκλητη. Οριστική. Μια περιφρόνηση απέναντι στον λαό και στην ικανότητά του να αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς. Μια συμπεριφορά που θεωρεί ολόκληρο λαό σαν ένα ανήλικο μικρό παιδί που δεν έχει δυο δράμια μυαλό.

Επιμένει ακόμα, κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση, να μιλάει μόνον εναντίον του αχαρακτήριστου αυτού πρωθυπουργού (και πολύ καλά κάνει και μιλάει), να τον εγκαλεί για μυστική μεθόδευση της χώρας μας για υπαγωγή της στο ΔΝΤ, με εξαπάτηση του λαού, και αφήνει και ένα σωρό υπονοούμενα για το “Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις”.

Και δεν λέει ούτε μια “κακιά κουβέντα” φίλε μου για το ΔΝΤ το ίδιο. Ούτε μια κακιά κουβέντα. Λες και είναι το ΔΝΤ το φιλανθρωπικώτερο ίδρυμα επί του πλανήτη. Το φιλελληνικώτερο. Λες και την μυστική μεθόδευση την έκανε μόνος του ο “μνημονιακός” πρωθυπουργός. Λες και το ΔΝΤ δεν είχε καμμιά συμμετοχή στην συνωμοσία και στην απόκρυψη, την προπαρασκευή και την δόλια και κρυφή προμελέτη.

Επιμένει ακόμα, κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση, μιας χώρας που καταστράφηκε από τις μεθόδους και τα μέτρα και τα Μνημόνια και τις συμφωνίες του ΔΝΤ, να μην λέει ούτε μια “κακιά κουβέντα” για το ΔΝΤ.

Λες και κάποιος τους το απαγορεύει. Λες και κάποιος τους έχει βάλει όρια στο εύρος της κριτικής που μπορούν να ασκήσουν. Λες και κάποιος τους έχει διατάξει να μην μιλήσουν για το ΔΝΤ. Λες και κάποιος τους έχει δώσει εντολή να μην ενοχοποιήσουν με τίποτε το ΔΝΤ. Λες και κάποιος δεν τους επιτρέπει να μιλάνε ελεύθερα. Λες και κάποιος τους έχει στο χέρι.

Μα αν κάποιος έχει (και) την αξιωματική μας αντιπολίτευση στο χέρι, είμαστε χαμένοι από χέρι.

Είναι τόσο απροκάλυπτα παράλογο αυτό που κάνουν, το να μιλάνε για ένα χρόνο ολόκληρο για την “κυβέρνηση του Μνημονίου” και για το ΔΝΤ να μη λένε κουβέντα, που παγώνει ο νους του ανθρώπου.

Θέλω κι εγώ λοιπόν να ρωτήσω με τη σειρά μου τη ΝΔ, τον πρόεδρό της και την ηγεσία της:

Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;
Τις δικές σας μεθοδεύσεις κύριοι;

Θραξ o Αναρμόδιος
Αφύλακτα τα θαλάσσια σύνορα λόγω έλλειψης… πιστώσεων

Ομολογία «βόμβα» πριν από λίγο στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση αλλά και καταγγελιών από βουλευτές ότι τα θαλάσσια σύνορα είναι απροστάτευτα, παραδέχτηκε πως όχι μόνο τα σκάφη του Λιμενικού, αλλά οχήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε ακινησία καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες όπου δεν εγκρίνονται οι πιστώσεις…

Αν και δεν είπε τι θα γίνει τότε στα θαλάσσια σύνορά μας, ή με την αστυνόμευση για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, ή ακόμα και με την πυρόσβεση εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Παπουτσής αρκέσθηκε απλά να πει (αποποιούμενος των ευθυνών του) ότι «είναι κάτι που επαναλαμβάνω το έχω θέσει στο αρμόδιο υπουργείο», ευχόμενος (!!!) “να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια προκειμένου να συμβιβαστούμε με τους νέους κανόνες δημοσιονομικού ελέγχου»…

Από τα πρακτικά της Βουλής:

«Πράγματι έχετε δίκιο, ορισμένα από τα σκάφη του Λιμενικού ευρίσκοντο εκτός λειτουργίας, όχι γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά ή δεν υπάρχουν χρήματα αλλά επειδή ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο και βεβαίως και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επομένως και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες όπου δεν εγκρίνονται οι πιστώσεις». 

Πρόσθεσε όμως ότι «δεν εγκρίνονται οι πιστώσεις εάν υπάρχουν ανεκτέλεστες δαπάνες στα εντάλματα του παρελθόντος… αλλά αυτό σιγά-σιγά με πολύ μεγάλη προσπάθεια, βελτιώνεται και ήδη αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο…».

Αντικοινοβουλευτικός

 • Εθνική προδοσία από Παπανδρέου;
 • Σε άλλες εποχές θα είχε οδηγηθεί στου Γουδή
 • Ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το εισιτήριο του Παπανδρέου για ένα "ενδιαφέρον" ταξίδι (που τόσο του αρέσουν);
Ξεχειλίζει η οργή των πολιτών μετά την αποκάλυψη του Στρος Σκαν ότι ο Παπανδρέου αποφάσισε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ υπογείως, σε κοινή συνεργασία, αποκρύβοντάς το σκόπιμα από τον ελληνικό λαό, πολύ καιρό πριν επισημοποιηθεί ο εναγκαλισμός της Ελλάδος με το ΔΝΤ.

Πρόκειται για «εθνική προδοσία» όπως την χαρακτήρισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος από το EXTRA 3 .

Ο Παπανδρέου αποφάσισε τον… ενταφιασμό της χώρας και εν γνώσει του εξαπατούσε τους Έλληνες με το «λεφτά υπάρχουν» αλλά και με συνεντεύξεις του στις οποίες αποκήρυσσε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, κατηγορώντας το για αναποτελεσματικότητα και κοινωνικά επικίνδυνη πολιτική!!!

Ο Παπανδρέου, γνώριζε πριν ακόμη εκλεγεί Πρωθυπουργός τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά ενσυνείδητα οδήγησε την Ελλάδα στις δαγκάνες του ΔΝΤ μετά από προσωπική του απόφαση, χωρίς να ζητήσει τη βοήθεια της Ευρώπης! Άφησε σκοπίμως να περάσουν 6 μήνες χωρίς να πάρει κανένα μέτρο θωράκισης της ελληνικής οικονομίας, δεν πήρε δάνειο όσο ακόμη ήταν νωρίς, με τα spreads να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και με επιτόκιο ελκυστικότερο παρά ποτέ.

Ο Παπανδρέου δολίως διέσυρε την Ελλάδα στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντάς την διεφθαρμένη χώρα, μιλώντας για «τιτανικό».

Έσυρε την πατρίδα στο Μνημόνιο, και έκανε νόμο του κράτους τη δανειακή σύμβαση παραβιάζοντας το Σύνταγμα! Ενυποθήκευσε τη δημόσια περιουσία της, δίνοντας το δικαίωμα στους δανειστές να πάρουν τα ακίνητα της χώρας, ακόμη και την Ακρόπολη! Σήμερα, διά νόμου οποιαδήποτε εκποίηση-αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πηγαίνει αυτόματα υπέρ των δανειστών και μόνον!!!

Μετά την αποκάλυψη των Wikileaks για τις συμφωνίες Παπανδρέου-Ερντογάν, αποδεικνύεται η προδοσία του Πρωθυπουργού και στα εθνικά θέματα. Ο Παπανδρέου είχε πει στον Τούρκο
Εάν όλα αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές, τότε θα ζούσαμε στιγμές σαν το ΓΟΥΔΙ είτε του 1909 είτε του 1922!

Τα δάνεια του δημοσίου της τελευταίας 30-ετίας ξοδεύτηκαν, από ότι φαίνεται, κυρίως σε αντι-αναπτυξιακά έργα και προμήθειες, τα οποία τιμολογήθηκαν στο 4-πλάσιο της αξίας τους, ή τουλάχιστον του κόστους, που βλέπουμε να έχουν αντίστοιχα έργα και προμήθειες σε άλλες χώρες.

Οι ανάδοχοι των έργων και των προμηθειών ήταν σε μεγάλο βαθμό ξένες εταιρίες. Και έτσι τα δάνεια ξαναγύρισαν στην αρχική πηγή τους. Επίσης ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις δαπάνες προήλθαν από “ίδια κεφάλαια” του ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή με μιζες σε αξιωματούχους, έγιναν έργα ή προμήθειες που απορρόφησαν χρήματα και από δάνεια αλλά και από ίδιους πόρους του ελληνικού δημοσίου, εν πολλοίς προμήθειες και έργα πανάκριβα, άχρηστα και επιζήμια και πάντως αντι-παραγωγικά.

Είπα “από ότι φαίνεται” διότι αν δεν δοθεί στην δημοσιότητα πλήρης κατάλογος σε ποιους κωδικούς των προϋπολογισμών κατανεμόταν ο δανεισμός του δημοσίου, άκρη δεν θα βρούμε ποτέ, με σιγουριά, και πάντα θα μένουμε σε εικασίες.

Φυσικά εννοείται πως ένα σεβαστό ποσό πήγε στις μίζες. Διότι χωρίς τεράστιες μίζες δεν μπορούσαν να γίνουν τεράστιες υπερτιμολογήσεις. Και πανάκριβες και άχρηστες αγορές και δαπάνες.

Αλλά το μεγαλύτερο ποσό, από ένα σημείο και μετά, πήγε στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού. Το δημόσιο έπαιρνε δάνεια για να ξεπληρώνει παλιότερα δάνεια.

Αν υπήρχαν στοιχεία, με μια αναγωγή θα μπορούσε να βρεθεί ποιο πραγματικά είναι το ύψος του κεφαλαίου και ποιο το ύψος του κεφαλοποιημένου ανατοκισμού.

Αλλά αν όλα αυτά τα χρήματα ΕΠΙΑΝΑΝ ΤΟΠΟ πραγματικά, τώρα θα ήμασταν σε θέση να ανιχνεύσουμε τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στην οικονομία.

Τα δάνεια όχι απλώς πάρθηκαν “στα κρυφά”, αλλά ακόμη και τώρα δεν ξέρουμε που και πως ξοδεύτηκαν με λεπτομέρειες. Το μεγαλύτερο κρατικό μυστικό στη χώρα αυτή είναι ο δημόσιος δανεισμός της.

Οκ, δεν μπορούμε να βρούμε με λεπτομέρειες από ποιους τα πήραμε, διότι από ένα σημείο και μετά γενικεύτηκε ο δανεισμός με ομόλογα, και τα ομόλογα είναι ανώνυμα. Ομως θα έπρεπε να ξέρουμε σε ποιους κωδικούς του προϋπολογισμού πήγαν αυτά τα λεφτά κάθε φορά, ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

Τα ποσά του δανεισμού του δημοσίου είναι λοιπόν

 1. τεράστια,
 2. ο δανεισμός έγινε στα κρυφά (και χωρίς να ενημερώνεται ο λαός με τις λεπτομέρειες που έπρεπε, ακόμη και όταν το συνολικό χρέος ξεπέρασε το όριο λήψης εκτάκτων μέτρων),
 3. δεν γνωρίζουμε που ακριβώς ξοδεύτηκαν,
 4. ξέρουμε ότι δόθηκαν τεράστιες μίζες για να γίνουν πανάκριβες, υπερτιμολογημένες και άχρηστες δαπάνες, και
 5. δεν υπάρχει ορατό κέρδος στην εθνική οικονομία από όλον αυτόν τον τεράστιο δανεισμό.

Τι άλλο θέλουμε για να αντιληφθούμε ότι η ιστορία “δανεισμός του ελληνικου δημοσίου” βρωμάει σαν χαλασμένο ψάρι;

Μας πειράζει τώρα ο όρος απεχθές κλπ κλπ;

Κάτι παρόμοιο έγινε και στις άλλες χώρες που οι αγγλοσάξωνες αρέσκονται να ονομάζουν PIIGS. Δόθηκαν δάνεια που ξαναγύρισαν στην αρχική πηγή τους με διάφορους τρόπους, συμπαρασύροντας και ίδια κεφάλαια της κάθε χώρας, κι ενώ ο δανεισμός αυτός ΔΕΝ βελτίωσε την παραγωγική βάση των χωρών που τα πήραν. Δεν ήταν αυτό ο στόχος εξάλλου.

Ο στόχος είναι πάντα η κυριαρχία δια των δανείων.

Θραξ o Αναρμόδιος


Είναι δεδομένο, πλέον, μετά και το τελευταίο βίντεο-αποκάλυψη του προέδρου του ΔΝΤ Στρος Καν, πως η σημερινή κυβέρνηση είναι κυβέρνηση που σχεδιάστηκε για να επιβάλει οικονομική (και όχι μόνο) κατοχή στην Ελλάδα. Είναι δεδομένο πως πέρα από τα όσα ψέματα λέχθηκαν προς τον Ελληνικό λαό για να τον ξεγελάσουν και να αποσπάσουν την εμπιστοσύνη του, τα ψέματα συνεχίζονται ξεδιάντροπα από τους ίδιους ανθρώπους που παρά το "ξεγύμνωμά" τους συνεχίζουν αμετανόητοι το "έργο" τους.

Πάρα πολλοί πολίτες μιλάνε πια για κυβέρνηση που εκτελεί εντολές "άνωθεν", για κυβέρνηση ανίκανων και επικίνδυνων που λειτουργούν με γνώμονα κριτήρια που δεν συνάδουν με τα συμφέρντα της χώρας μας. Ακόμη περισσότεροι πολίτες γνωρίζουν την ένδεια από την ανάλγητη πολιτική της παρεούλας, που διαχειριζόμενη προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, ενίοτε και απειλές (π.χ. εκλογές) επιβάλει με τον χείριστο τρόπο τις χειρότερες πολιτικές αποφάσεις. Και οι αποφάσεις αυτές πληρώνονται με την εξαθλίωση εκείνων που δεν τα έφαγαν, αλλά και με τον κίνδυνο συρρίκνωσης της ίδιας της πατρίδας μας.

Ένας Έλληνας πολίτης, επώνυμα μας έστειλε μία επιστολή, μέσω της οποίας απευθύνεται στον πρωθυπουργεύοντα Γιώργο Παπανδρέου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αλλά και σε όλους τους συμπατριώτες του, σε όλους τους Έλληνες που τους βλέπει να "διαλύονται", να συνθλίβονται κάτω από ένα κατοχικό καθεστώς.

Παρουσιάζουμε αυτή την επιστολή ως μία απλή ένδειξη του τι επικρατεί και πως σκέφτεται η Ελληνική κοινωνία, ευελπιστώντας πως οι κυβερνώντες θα μπορέσουν να κατανοήσουν -έστω και την ύστατη σημερινή στιγμή- την αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής πλεύσης, λόγω των κινδύνων στους οποίους έχει περιέλθει η χώρα. Και οι κίνδυνοι δεν είναι μόνο έξω από τα σύνορά μας, δυστυχώς...

Δεν ανησυχούμε πλέον για τα όσα μαθαίνουμε, αυτά έτσι κι αλλιώς τα γνωρίζαμε (και μας αποκαλούσαν συνομωσιολόγους), αλλά ανησυχούμε για όσα δεν ξέρουμε, για όσα συνεχίζουν να μας κρύβουν, αυτοί που μας οδήγησαν έντεχνα στο "στόμα του λύκου"...

"Ανοιχτή Διαμαρτυρία και Καταγγελία, από τον Γιάννη Βούρο!

Προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Γεώργιο Παπανδρέου
με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Κύριε Παπανδρέου,

Δεν σε προσφωνώ όπως είδες, ούτε καν κύριε Πρωθυπουργέ και άλλες τέτοιες αβρότητες. Πρώτα απ' όλα δε σου αξίζουν. Σου μιλάω στον ενικό, γιατί δε βρίσκω το λόγο να σου μιλήσω στον πληθυντικό. Στο πληθυντικό, απ ό,τι ξέρω, απευθύνονται κάποιοι όταν θέλουν να δείξουν σεβασμό στον άλλον ή όταν θέλουν να κρατήσουν τον άλλον σε απόσταση. Εγώ ούτε το ένα νοιώθω για σένα, ούτε το αλλο.
Και μιας και ξεκαθαρίσαμε τα τυπικά, ας έρθουμε στα...ουσιαστικά.

Δε μου λές κάτι ρε Πρόεδρε της Κυβέρνησης, για ποιούς μας έχεις περάσει; Ε; Μπάς και νομίζεις οτι είμαστε λαός που ...χάφτει μύγες τα ανάσκελα, που λεν και στο χωριό μου; Έχεις ρε Πρόεδρε ακούσει τίποτε για το λαό που θέλησες να κυβερνήσεις; Σού χουν πεί τίποτε; Κανείς απ’ το περιβάλλον σου όταν ήσουν πιτσιρικάς; Στο σχολείο που φοίτησες; Κανείς; Γιατί αν δε σου χει πεί κανείς, μήτε γνωστός, μήτε φίλος, μήτε γονιός, μήτε δάσκαλος, τότε έχεις μια δικαιολογία. Αλλά επειδής εγώ δε πιστεύω κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα, ε, τότε έχεις πολύ μεγάλο θράσος ρε φίλε. Και δεν έχεις καν το θράσος ενός τσαμπουκαλή, έχεις το θράσος του... μαμάκια καλοαναθρεμμένου που κυκλοφορεί στα διάφορα μεγάλα σαλόνια για να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες στις διάφορες κυράτσες και να τις ξεμυαλίζει, μπας και φάει κανένα χιλιάρικο. Αυτούς τους τύπους, παλιά, ο λαός ξέρεις πώς τους έλεγε;
Ντιντίδες!
Ε, τέτοιος είσαι!
Ενας "Ντιντής" της πολιτικής.

Λοιπόν, άκου δώ ρε ...Ντιντάκο, εμείς εδώ, σε τούτη τη μικρή γωνιά της γής, λέμε πως "Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Και σύ είσαι και τα δύο. Και Ψεύτης και Κλέφτης. Λοιπόν, το συνεταιράκι σου, ο μίστερ Στρός Καν, τα ξέρασε όλα φιλαράκο. Γιατί ο Θεός αγαπάει μεν τον Κλέφτη (δηλαδή εσένα) αλλά πιο πολύ φίλε μου αγαπάει τον νοικοκύρη, δηλαδή εμάς. Και ακου να δείς πως έγινε το σκηνικό για να καταλάβεις.

Ο Στρός Καν, δεν είναι τυχαίο άτομο, σωστά; Σωστά. Το ΔΝΤ διευθύνει, υποψηφιότητα για πρόεδρος της Φραγκιάς θα βάλει, άρα μεγάλη... προσωπικότης. Εδωσε λοιπόν συνέντευξη (απ τις καθιερωμένες που ... συνηθίζετε εσείς οι... Ντιντίδες της πολιτικής) και μίλησε για διάφορα το παλικάρι. Είπε, είπε, και τί δεν είπε...

Ο δημοσιογράφος όμως δε στάθηκε μόνο στα περί της Φραγκιάς και των πέριξ της Ευρώπης ζητήματα. Τον ρώτησε και κάτι άλλο.
"Μήπως ήσασταν λιγάκι υπερβολικός κύριε Στρος Καν όταν λέγατε πως κλείσατε το θέμα (της προσφυγής στο ΔΝΤ) μέσα σε δεκαπέντε μέρες; Συνήθως αυτά τα θέματα παίρνουν μήνες για να μπουν σε μια τροχιά".
Και ο συνεργάτης σου τί απάντησε;
"Όταν λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε δεκαπέντε μέρες, το κλείσαμε σε δεκαπέντε μέρες διότι δουλέψαμε από πριν μήνες με τις ελληνικές αρχές, το κάναμε ΥΠΟΓΕΙΑ!!! Και γιατί αυτό; Μα διότι οι ελληνικές αρχές ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου (εσύ δηλαδή... Ντιντή μου), για πολιτικούς λόγους, ΔΕ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΛΑΟ!!! Αλλά μη νομίζετε, απο την ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, από το Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2009(!!!), λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια! Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ΑΝΑΓΚΗ από βοήθεια!!!"

Και το ... επίμαχο σχόλιο... ΚΟΠΗΚΕ από τη συνέντευξη! Γιατί αργότερα το κατάλαβε ο δικός σου τι γκάφα είχε κάνει και το κανάλι Canal+ που πήρε τη συνέντευξη θέλησε να το... εξαφανίσει! Εμ, έλα ντε, που βρέθηκε στα... χέρια αυτουνού του... Λαζόπουλου -Ο Θεός μόνο ξέρει πώς!- και σε ...ξεμπρόστιασε;
Τώρα; Τι έχεις να πεις τώρα ρε Ντιντή των σαλονιών; Ε;

Από το Νοέμβρη-Δεκέμβρη του 2009 ε; Για σκέψου! Αν δεν απατώμαι, ήταν τότε που... ούρλιαζες πως "λεφτά υπάρχουν!", έτσι δεν είναι;

Γιατί το ‘κανες αυτό ρε τομάρι; Ποιός είσαι συ, που μπορείς έτσι να παίζεις με τις ζωές μας; Με τη μοίρα μας; Με τη τύχη μας;
Ποιός είσαι συ ρε Ντιντή, που μπορείς έτσι να παίζεις με τη νοημοσύνη και τη υπομονή μας;
Ποιός είσαι ρε απατεώνα; Από πού ήρθες; Ποιός σ' έστειλε;
Ποιοί είναι οι εντολοδόχοι σου;

Γιατί δεν είπες τίποτε στο κόσμο ρε τομάρι, ότι "δεν υπάρχει φράγκο παιδιά και θα πρέπει όλοι μαζί, αν με ψηφίσετε, να πάρουμε σκληρά μέτρα για την αυριανή μας επιβίωση" παρά φώναζες αλήτη, μπροστά στους αφιονισμένους οπαδούς σου, ότι "λεφτά υπάρχουν, αλλά οι άλλοι ήταν ανίκανοι και τα τρώνε για τον εαυτό τους;"

Γιατί ρε μας πούλησες τομάρι; Γιατί; Τι σου φταίξαμε; Σου σκοτώσαμε κανα παππού ή καμιά γιαγιά ή κανα συγγενή σου; Σου φάγαμε λεφτά και δε στα δώσαμε;
Σε εξαπατήσαμε; Σε βρίσαμε; Σε λοιδωρήσαμε; Τι γαμώ το κέρατό μου σου κάναμε;
Πρωθυπουργό ρε σε κάναμε! Σε ανεβάσαμε στο Ύψιστο Αξίωμα για να μας κυβερνήσεις ρε αλήτη!

ΕΛΠΙΔΑ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΣ!
ΓΙΑΤΙ ΡΕ; ΓΙΑΤΙ;

Παζάρευες ρε κτήνος, τη τιμή και την υπόληψή μας στους εχθρούς μας ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΠ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕΣ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ, δένοντάς μας χειροπόδαρα και σέρνοντάς μας στο γκρεμό; Υποθηκεύοντας το πλούτο και το μέλλον μας; Το μέλλον του γιού και της κόρης μου ρε άθλιο τομάρι; Γιατί ρε! Λέγε που να σε πάρει, ΜΙΛΑ! Πες κάτι, υπεράσπισε το άθλιο τομάρι σου, βγες αύριο στο κόσμο και πες ότι "αυτός ο Στρος Καν θέλει να με εξοντώσει πολιτικά! Λέει ψέματα, δεν είναι έτσι τα πράματα, εγώ σας είπα την αλήθεια, θέλουν να με φάνε!"

Πές ό,τι βλακεία θέλεις, αλλά ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ! ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΡΕ ΑΘΛΙΕ ΡΕΜΠΕΣΚΕ!

Εντάξει, ωραία. Μας πούλησες λοιπόν. Μας πέταξες σε μια ελεεινή, σκοτεινή και βρώμικη σκάλα. Πόσα βρώμικα σκαλιά υπάρχουν ακόμα;

Ποιό είναι το άλλο σκαλί;

Τι άλλο ακόμα!

Πόσα βρώμικα σκαλιά υπάρχουν που πρέπει να κουτρουβαλίσουμε; Τι άλλο μένει; Οι Τούρκοι; Ε;

Πόσα σου τάξανε οι αγάδες για να μας δουν να σερνόμαστε σα τους ζητιάνους; Για πόσα αργύρια; Πόσο τους πούλησες το αίμα που χύσανε οι παππούδες μας στη Μικρασία για να ζήσεις εσύ και να ‘ρθεις να μας κυβερνήσεις;

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΣΕΣ; Ε;

ΕΚΑΤΟ; ΔΙΑΚΟΣΙΑ; ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ; ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; ΠΟΣΑ;

Πόσα σου δώσανε ρε Εφιάλτη για να μας πουλήσεις στους σύγχρονους Πέρσες; Ο ομοιδεάτης σου πριν δυόμισι κοντά χιλιάδες χρόνια, μας πούλησε τότε για μια χούφτα χρυσά και δέκα σκλάβες, τόσο μας κοστολόγησε σα λαό, εσύ πόσα τους γύρεψες;

Με τι ψυχή ρε και τι καρδιά έβαλες την υπογραφή σου κάτω απ’ αυτό το κωλόχαρτο της ανομίας που το ονόμασες Μνημόνιο; Πώς το βάσταξε η μαύρη ψυχή σου, όταν διάβασες στο χαρτί ότι αυτοί βάλανε όρο δέσμευσης και ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ; Ήσουνα τόσο βλάκας για να πιστέψεις ότι εμείς μπορούσαμε να πληρώσουμε ποτέ 200 δισ. ευρώ και τό ‘κανες για να κερδίσεις χρόνο; Νόμιζες ότι ξεζουμίζοντάς μας θα σου βγαίνανε τα... αργύρια για να μπορέσεις να τα δώσεις; Αυτό είναι;

Τί γένηκε ρε ρουφιάνε επιτέλους; ΛΕΓΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ!

Δε μιλάς ε; Φτού σου ρε τιποτένιε! Ελεεινέ αλήτη... Κύριε Πρωθυπουργέ!

Αλλά μη χαίρεσαι προδότη! Αυτό που έκανες επισύρει την ΕΣΧΑΤΗ κατηγορία για κάθε υπήκοο αυτής της χώρας, την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! Και ασφαλώς ξέρεις και την ποινή, έτσι δεν είναι; Νομίζεις ότι θα ξεφύγεις, επειδή, παρ΄ όλες τις μηνύσεις που σου έχουν γίνει, ακόμη ο Εισαγγελέας δε σε κάλεσε στο μαγαζάκι του; Μα γιατί είναι και η Δικαιοσύνη πουλημένη σε σας, θαρρείς πως δεν το ξέρω; Αλλά δε θα ξεφύγεις ελεεινέ! Κάποτε θα τελειώσει η θητεία σου, μπορεί και σε κάποιες μέρες, που ξέρεις! Και τότε θα σε δικάσουν αυτοί που τους πούλησες προδότη! Κανένας άλλος. Και την ποινή θα σου τη βάλει αυτός που σε ανέδειξε εκεί που είσαι. Ο Λαός!

Κι εσύ ρε Πρόεδρε της... Δημοκρατίας Κάρολε Παπαούλια; Δε μιλάς; Δε ντρέπεσαι; Τι κάνεις εκεί πάνω που βρίσκεσαι; Τι ρόλο παίζεις εσύ; Δε βλέπεις που μας ξεπουλάνε και μας εξευτελίζουν;
Ποιός είναι ο μισθός σου; Γιατί πληρώνεσαι; Τι πας και κάνεις κάθε μέρα που πηγαινοέρχεσαι στη γραφειάρα σου και στις σαλονάρες σου που σε βάλαμε να κάτσεις;
Ενημερώνεσαι καθόλου; Ακούς; Αφουγκράζεσαι; Γιατί δε μιλάς;

Εγώ σε ρωτάω! Με ξέρεις, είμασταν κάποτε γειτόνοι! Στην ίδια πολυκατοικία που μένεις κι εσύ έμενα κι εγώ κάποτε! Στον 1ο Οροφο, στο δυαράκι! Εσύ είσαι στο ρετιρέ, πάνω - πάνω!

Ακόμη τον θυμάμαι το φουκαρά τον... μυστικό μπατσάκο της προσωπικής σου ασφάλειας, που ξεροστάλιαζε στην είσοδο να σε περιμένει!
Ναί, τότε που ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, ένας ...ξεπεσμένος πολιτικάντης, θλιβερό ανδρείκελο του Παπανδρέου, ακόμη και τότε που δεν ήσουν ΚΑΝ βουλευτής, μου ήθελες τρομάρα σου και ασφάλεια! Είχαμε μιλήσει για μισή ώρα κάτω στην είσοδο και μού ‘λεγες για τις... βλακείες του Σημίτη! Τα θυμάσαι γέρο;

Για τη σημερινή ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ δεν έχεις να πεις τίποτα; Περίεργο, γιατί ο προκάτοχός σου, Κωστής Στεφανόπουλος, όχι μόνο θα έλεγε, αλλά θα σήκωνε και το ανάστημά του στους προδότες! Εδώ δεν είχε διστάσει να τα πει μπροστά στον ίδιο τον Κλίντον, όταν είχε έρθει βολτίτσα στην Ελλάδα, αυτό δε θα ‘κανε;

Αυτή είναι η διαφορά στο μέγεθος των ανδρών Πρόεδρε. Ο ένας ήταν Έλληνας κι εσύ είσαι απλώς... ανθρωπάκι.

Πώς είναι άραγε δυνατόν, να βγεις και να... καταγγείλεις το γόνο του... ευεργέτη σου; Πώς είναι δυνατόν να κάνεις κάτι τέτοιο σ' αυτόν που τον… χόρευες κάποτε στα γόνατά σου όταν ήτανε πιτσιρίκι; Πως είναι δυνατόν να κάνεις κάτι τέτοιο, όταν ακόμα έχεις στενούς δεσμούς με τη μάνα του και το σόι του;

Ε, ρε πατρίδα πού κατάντησες! Να σε κυβερνάει το... πιτσιρίκι και ο... θείος Κάρολος που κάποτε το... χόρευε στα γονάτά του και του ‘φερνε σοκολάτες με την κάθε του επίσκεψη!

Ανθρωπάκι ήσουνα πάντα, Κάρολε Παπούλια. Ένα θλιβερό ανθρωπάκι, που έκανε τα χατίρια στο... μεγάλο του αφεντικό τότε στην εποχή της μεγάλης δόξας του ΠΑΣΟΚ.

Θα σού ‘σερνα χειρότερα, αλλά έχε χάρη που κοντεύεις τα 90 και δε μου πάει καρδιά να σε ξεφτιλίσω άλλο. Σέβομαι απλά την ηλικία σου, τίποτε άλλο. Η Ιστορία, αύριο-μεθαύριο, θα σε κρίνει, να ‘σαι σίγουρος γι αυτό.

Ναί, εγώ, που περνούσες από μπροστά μου κάποτε και με προσπέρναγες λέγοντάς μου μια γρήγορη "Καλημέρα αγόρι μου!" κι έμπαινες στα γρήγορα στη μαύρη Μερσεντές που σε περίμενε, εγώ σε σέβομαι.

Δηλαδή την ηλικία σου, μη πάει ο νους σου σε τίποτε άλλο. Ανέμους έσπειρες κάποτε Κάρολε Παπούλια, θύελλες θα θερίσεις. Άμα τα ...τινάξεις "Θείε" Κάρολε, δε θα σε θυμάται κανείς.
Από ‘μας τουλάχιστον.

Κι εσύ ρε Έλληνα; Πού είναι ρε Έλληνα η οργή σου; Πού είναι ο θυμός σου; Εσύ δεν ήσουν που κατέβαινες κάποτε στο Πολυτεχνείο και δερνόσουν απ τους μπάτσους για να φύγει ο Παπαδόπουλος;
Εσύ δεν ήσουν που κατέβαινες στις πορείες για να φύγει η...τρισκατάρατη Δεξιά; Που φώναζες και ΕΤΡΕΜΕ Η ΓΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ;
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ;

Νάτο, το έγκλημα φανερώθηκε, οι συνεργάτες ΞΕΡΝΟΥΝ ΠΙΑ, ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ! ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΣΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΑΜΩΤΟ! ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;
ΓΙΑΤΙ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ ΜΩΡΕ;;;

Σε λίγο τα παιδιά σου δε θα μπορούν να βρουν δουλειά, σε λίγο θα δεις τους Τούρκους να παίρνουν τη Θράκη μας και τα νησιά μας, γιατί μας τα ξεπούλησαν οι Εφιάλτες, σε λίγο δε θα μπορείς να αγοράσεις απ το σούπερ-μάρκετ ούτε τα απαραίτητα για να ζήσεις, θα είσαι σκλάβος στα δεσμά της πιο χειρότερης δουλείας! ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

ΓΙΑΤΙ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ;;;"