Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Μαΐ 2011

  • Του Σταύρου Λυγερού
Τα στοιχεία είναι καταλυτικά. Επιβεβαιώνουν όσους εξαρχής υποστήριζαν ότι η κυβερνητική πολιτική θα εγκλωβίσει την οικονομία στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, χωρίς ταυτοχρόνως να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά. Και, βεβαίως, διαψεύδουν τις ποικίλες «καθεστωτικές» φωνές που, λόγω της κυρίαρχης πρόσβασής τους στα ΜΜΕ, διαμόρφωναν σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη.

Στην Ελλάδα, όμως, οι φορείς δημόσιου λόγου ούτε πιστώνονται την επιβεβαίωση ούτε χρεώνονται τη διάψευση με αντίστοιχες επιπτώσεις στην αξιοπιστία. Η δημόσια συζήτηση έχει μετατραπεί σ’ ένα είδος τσίρκου, όπου οι βασικοί πρωταγωνιστές αλλάζουν με ευκολία «κοστούμια», χωρίς να απολογούνται για όσα με την αυθεντία του τηλεοπτικού παραθύρου έλεγαν πριν από λίγο καιρό.

Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα υποκύπτω στον πειρασμό να υπενθυμίσω παλιά δημοσιεύματα. Στις 13-12-09 έγραφα ότι
«ο εύκολος δρόμος είναι η οριζόντια και αναλογική περικοπή των δαπανών. Ο δύσκολος δρόμος είναι η αναθεώρηση από μηδενική βάση των δαπανών... Οι δημόσιες δαπάνες έχουν πολύ χαμηλότερη απόδοση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σ’ όλους τους τομείς. Για ποιο λόγο να μην επανεξετασθούν μία προς μία; Για ποιο λόγο να μην επανεξετασθεί η δομή και η αποδοτικότητα των μονάδων του ευρύτερου δημόσιου τομέα;
Είναι τόσο εκτεταμένος ο ανορθολογισμός και τόσο μεγάλη η σπατάλη και η λεηλασία του δημόσιου χρήματος, που μία συστηματική επιχείρηση νοικοκυρέματος θα οδηγήσει σε εντυπωσιακή εξοικονόμηση πόρων...
Οι κυβερνήσεις, όμως, αποφεύγουν κατά κανόνα να συγκρουσθούν με τις ομάδες, που απομυζούν δημόσιο χρήμα. Υπάρχει χρόνιο έλλειμμα πολιτικής βούλησης... Το οικονομικό πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό... Εάν η κυβέρνηση ακολουθήσει την πεπατημένη και περιορισθεί σε δημοσιονομικές παρεμβάσεις, θα χάσει το παιχνίδι...
Παραλλήλως, πρέπει να δρομολογηθεί αναπτυξιακή δυναμική με την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την απελευθέρωση παραγωγικών δυνάμεων. Αυτό θα συμβεί εάν δημιουργηθεί το περιβάλλον που διευκολύνει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Στοιχείο αυτού του περιβάλλοντος είναι και η συρρίκνωση της διαπλοκής/διαφθοράς».
Λίγο αργότερα (26-2-2010) έγραφα:
«Το χειρότερο είναι ότι η ελληνική οικονομία θα κατρακυλήσει στην ύφεση με αποτέλεσμα να μειώνονται τα δημόσια έσοδα και να τίθεται θέμα λήψης ολοένα και περισσότερων μέτρων. Με άλλα λόγια, εισερχόμαστε σ’ ένα ανατροφοδοτούμενο καθοδικό σπιράλ.
Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος, η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να ασκεί πολιτική με το γνωστό χρεοκοπημένο τρόπο. Η Ελλάδα έχει περιέλθει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η χρήση των γνωστών πολιτικών εργαλείων δεν επαρκεί. Για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση χρειαζόμαστε νέες ευφάνταστες προσεγγίσεις και αποτελεσματικές πρακτικές που θα αξιοποιήσουν τις λιμνάζουσες δυνατότητες σ’ όλα τα επίπεδα: για αύξηση των εσόδων, για μείωση των δαπανών, αλλά και για ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όμως, παραμένει εγκλωβισμένη στην πεπατημένη, στο ίδιο αγκυλωμένο πλαίσιο. Γι’ αυτό εμφανίζεται ανίκανη να θέσει υπό έλεγχο τη δημοσιονομική κρίση και να οικοδομήσει ένα νέο υγιές μοντέλο».

Ο κ. Στρος Καν, αποκαλύπτει κάτι που υποψιαζόμασταν.

Ήταν κοινός μύθος αυτή η ιστορία με την υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ.

Το ερώτημα, όμως, που δεν έχει απαντηθεί είναι γιατί το έκανε ο κ. Παπανδρέου;

Σήμερα, για πρώτη φορά, η Ν.Δ. το διατυπώνει:

Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου. Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.

Δεν αρκεί.

Πρέπει να τεθεί επισήμως το ερώτημα και μάλιστα πιεστικά.

Και να δοθεί πειστική απάντηση.

Για πολλούς λόγους.

Πρώτον, γιατί όσοι ήξεραν αυτή την ιστορία, κέρδισαν μυθικά ποσά!

Για σκεφθείτε να είχατε πωλήσει τις μετοχές σας της Εθνικής στα 22 ευρώ, στο τέλος Οκτωβρίου του 2009 και να ερχόσασταν σήμερα να την αγοράσετε στα 5;

Δεύτερον, γιατί ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό. Το «λεφτά υπάρχουν» μπορεί και του το συγχωρέσει ο κόσμος γιατί προεκλογικά λέγονται και υπερβολές.

Όμως, η μεθόδευση του να μας απαξιώσει ως χώρα για να έρθουν στη συνέχεια οι ..σωτήρες του ΔΝΤ, είναι ένα έγκλημα που δεν παραγράφεται.

Και πρέπει να λογοδοτήσει και όχι μόνον ενώπιον της ιστορίας….

Το τελευταίο ερώτημα: Γιατί προβαίνει σ΄ αυτές τις αποκαλύψεις ο κ. Στρος Κάν;

Νομίζω ό,τι η απάντηση είναι απλή: Η γοητεία του κ. Παπανδρέου ξέφτισε. Η αναποτελεσματικότητα του είναι τόσο κραυγαλέα που ενοχλεί ακόμα και τους μέχρι χθες φανατικούς υποστηρικτές του.

Όλοι αισθάνονται ό,τι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον

Μέχρι εδώ ήταν.

Ο κ. Παπανδρέου είναι ένα καμένο χαρτί.

Έκανε τη δουλειά και τέλος.

Όσο ταχύτερα το συνειδητοποιήσουμε ως χώρα, τόσο καλύτερα.

Κώστας Ροδινός

  • Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Οι Financial Times έγραψαν, πριν λίγες ώρες σε σχετικό με την Ελλάδα μας άρθρο, ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης ΔΕΝ εξαντλείται στο εάν θα γίνει, αλλά πώς και σε τί ποσοστό, και καταλήγουν ότι:
«…Η διαρκώς διευρυνόμενη συναίνεση είναι ότι μια εθελοντική αναδιάρθρωση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποιου είδους παράτασης των προθεσμιών λήξης των ομολόγων, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση, ακόμη και φέτος, και να ακολουθήσει μια πλήρους κλίμακας αδυναμία πληρωμών (πτώχευση) το επόμενο έτος ή το 2013.

Μια εθελοντική αναδιάρθρωση, βέβαια, προϋποθέτει ότι οι επενδυτές θα είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν…»

Με αφορμή το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ κομμάτι της συνέντευξης του Dr Ντομινίκ Στρος-Καν που ΔΕΝ είχε δείξει ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι και έδειξε ο κ Λαζόπουλος στο Αλ-Τσαντίρι Νιους της Τρίτης, 3 Μαΐου, σοκάροντας την ελληνική κοινή γνώμη για «τις πολύμηνες μυστικές διεργασίες» δεν είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς (χωρίς πολιτική εμπάθεια): «μήπως αυτό που αναφέρουν σήμερα οι Financial Times είναι το αναπόφευκτο πλάνο της τελικής πτώχευσής μας;»


Κύριε Παπανδρέου, σας θυμίζει κάτι;

Τελικά οι διάφορες Κασσάνδρες είχαν δίκιο.

Η Ελλάδα ως κράτος χρεοκόπησε.

Κήρυξε στάση πληρωμών, άσχετα με τις διαβεβαιώσεις του σοβαροφανούς υπουργού επί των Οικονομικών.

Απλώς, η στάση αυτή των πληρωμών αφορά στις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες του.

Οι ξένοι τραπεζίτες και οι δανειστές μας συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά.

Εκτός λοιπόν από τις περικοπές στους μισθούς, τις καταργήσεις των επιδομάτων, τις τεράστιες αυξήσεις στη βενζίνη και στα άλλα βασικά αγαθά, έρχεται τώρα το κράτος να εξοντώσει πλήρως τη μέση οικογένεια, στερώντας της την από καιρό κουτσουρεμένη δωρεάν περίθαλψη.

Ο ΟΠΑΔ, για παράδειγμα, δεν πληρώνει εδώ και καιρό.

Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, εκτός από την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του, αναγκαζόμενοι να στήνονται σε ουρές από τα χαράματα, το ταμείο χρωστά ακόμη ιατρικές δαπάνες κλπ. σε δικαιούχους του, από το …2009!

Πρόσφατα, και επειδή το εν λόγω ταμείο δεν πληρώνει ούτε καν τους συμβεβλημένους με αυτό γιατρούς, αυτοί αποφάσισαν να μη δέχονται ασφαλισμένους του δημοσίου, ή αν τους δέχονται, να αμείβονται κανονικά, και οι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν στον ΟΠΑΔ ώστε να καταθέτουν την απόδειξη και να έχουν λαμβάνειν…

Δηλαδή, στη καλύτερη περίπτωση, σε 3-4 χρόνια από την ημέρα υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τους φαρμακοποιούς.

Αν αυτό δεν είναι στάση πληρωμών, τότε τι είναι;

Πάντως δημόσια και δωρεάν υγεία δεν είναι.

Και βέβαια οι αντίστοιχες κρατήσεις στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο απόλυτος δηλαδή εμπαιγμός από ένα ψευδοκράτος που θέλει να λέγεται ευνομούμενο, συντεταγμένο, και μέλος της ΕΕ. Μόνο η συμμετοχή μας στις επιχειρήσεις της Λιβύης μας μάρανε.

Και μπορεί το εν λόγω θέμα να θεωρείται ασήμαντο για κάποιους, που στο πρόσωπο των δημοσίων υπαλλήλων βλέπουν τον εχθρό, αλλά ας αναλογιστούμε όλοι μας τι σημαίνει για μια οικογένεια να αναγκάζεται, πέραν των όλων εξόδων της να πληρώνει μια-δυο επισκέψεις το μήνα στο γιατρό (€100-150) αλλά και τα όποια φάρμακα χρειάζεται.

Την ώρα πάντα που οι κρατήσεις στο μισθό για την περίθαλψη συνεχίζουν αμείωτες…

Στη περίπτωση μάλιστα υπερήλικων ή συνταξιούχων, η οικογένειας με μωρό/ά, όπου δηλαδή οι επισκέψεις στο γιατρό και τα φάρμακα πολλαπλασιάζονται, καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα σκουραίνουν επικίνδυνα. Ένα ολόκληρο μηνιάτικο, και δεν φτάνει.

Να τους χαιρόμαστε λοιπόν τους κυβερνώντες μας, και να`μαστε εθνικά περήφανοι που έχουμε εθνικά υπερήφανη σοσιαλιστική κυβέρνηση, και πάνω απ όλα δημόσια και δωρεάν υγεία.

Για τη παιδεία και την ασφάλειά μας δεν θα αναφερθώ καν.

Εκεί και αν δεν χρεοκοπήσαμε προ πολλού.

Strange Attractor

Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας έσπευσε προχθές να συλλάβει τη γιατρό που εφημέρευε για τα … ράντζα. Το κράτος μπαταχτσή που χρωστάει δισεκατομμύρια στους ανήμπορους πολίτες του, ποιος θα το συλλάβει;
Ο Τοκβίλ μάς έχει μάθει πως, όταν τα πράγματα βρίσκονται εκτός ελέγχου, τότε οι εξελίξεις προκύπτουν όχι επειδή κάποιος τις δρομολογεί, αλλά επειδή κανείς δεν μπορεί να τις αποτρέψει. Απίστευτος όγκος κεφαλαίων, ο οποίος μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει σαν χιονοστιβάδα στην οικονομική καρδιά της Ευρώπης, έχει παιχτεί στο στοίχημα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και των λοιπών χωρών, εάν περί αυτού του προβλήματος όντως πρόκειται. Τη στιγμή αυτή, βέβαια, ουδείς μπορεί να στοιχηματίσει εάν πράγματι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας νέος, ιδιότυπος «στρατηγικός πόλεμος» παλαιών και νέων οικονομικών δυνάμεων, με αφορμή την κρίση χρεών. Κατανοεί απολύτως, όμως, ποιος ενδεχομένως είναι ο κίνδυνος για τη θέση και το ρόλο της Ευρωζώνης στο μέλλον και, κυρίως, γιατί η Μέρκελ έχει χάσει τον ύπνο της...

Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας... είναι τόσο σίγουρη όσο ο θάνατος και οι φόροι. Σχεδόν οι πάντες πλέον πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που θα υποχρεωθεί να αναδιαπραγματευτεί την αποπληρωμή των οφειλών της με τους ιδιώτες πιστωτές της. Αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος που έχει εκδώσει, τα διαβόητα hedge funds, στα οποία ανήκουν τα CDS (Credit Default Swaps), θα βγουν αστρονομικά κερδισμένα. Οι «βάρβαροι» είναι εντός των πυλών! Και υπό τη σκιά των αστρονομικών spreads, που απειλούν να μας καταβαραθρώσουν στα Τάρταρα της οικονομικής χρεοκοπίας, η κυβέρνηση του Μνημονίου αναγγέλλει νέα επώδυνα μέτρα. Όμως, όσοι ακολουθούν αυτό το δρόμο αναλαμβάνουν συνειδητά το ρίσκο της κοινωνικής έκρηξης στο όνομα της αποτροπής μιας οικονομικής χρεοκοπίας. Στην πράξη, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και στα δύο, καθώς είναι αδύνατον η Ελλάδα να σηκώσει για πολύ ακόμη το βάρος της εξυπηρέτησης ενός τόσο συντριπτικού χρέους, με τόσο συντριπτικούς όρους.

Η Ελλάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα σε καμία σχεδόν βαλκανική, καυκάσια ή λατινοαμερικανική χώρα. Όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να σταματήσει την πορεία της χώρας προς μια νέα εθνική καταστροφή. Η αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους είναι περίπλοκη υπόθεση και, αν αποτύχει, ο σεισμός που θα προκληθεί στις ετοιμόρροπες τράπεζες θα είναι καταστροφικός.

Οι ξένες δυνάμεις εξακολουθούν να προ ετοιμάζονται συστηματικά για την αποτυχία μας. Τι κάνουμε για να τους διαψεύσουμε; Τι κάνουμε για να μην γίνουμε μια χώρα βαλκανική με μέσο μισθό των 300 ευρώ, ανεργία στο 30% και μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό; Όλα τα εξαγγελθέντα προγράμματα στα οποία προσπάθησε να οχυρωθεί η κυβέρνηση του Μνημονίου αποδείχτηκαν συνθήματα κενά –και πρωτίστως ύπουλα–, εύκολη λεία για τις αγορές. Γιατί οι αγορές έχουν κάτι κοινό με το έγκλημα: Προηγούνται πάντα των διαλυμένων θεσμών.

Η μεγάλη κρίση, ένα «1929» με αναλογίες και διαφορές από το πρωτότυπο, είναι εδώ. Οι κρίσεις του 20ού αιώνα οδήγησαν, ευθέως ή εμμέσως, σε θεαματικές μεταλλαγές όχι μόνο των πολιτικών ισορροπιών, αλλά και του περιεχομένου των πολιτικών διακηρύξεων. Η «κρίση του αιώνα» που βιώνουμε μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία για να ασχοληθούμε με την ουσία της πολιτικής και να απορρίψουμε το δίλημμα που έθεσε χωρίς αιδώ ο πρωθυπουργός ως φλέγον αξιακό ζήτημα της «σωτηρίας» της χώρας. Τότε σημειώθηκαν γεωπολιτικές αλλαγές. Τώρα οι αξίες καταστρέφονται. Αλλά η καταστροφή είναι μεγαλύτερη. Γιατί τα hedge funds των Σόρος, Πόλσον και λοιπών... είναι πολλαπλάσια.

Η απαίτηση της τρόικας για εκποίηση εθνικής περιουσίας ήταν ιταμή ως προς την εκφορά της. Αλλά αναμενόμενη και σύννομη ως προς την ουσία της. Η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους, προς κάλυψη του χρέους, προβλέπεται στο Μνημόνιο που εψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάιο. Αυτή και άλλες αναλόγως βαριές δεσμεύσεις έχουν ισχύ νόμου και περιέχονται έκτοτε σε όλες τις αναθεωρήσεις («επικαιροποιήσεις») του Μνημονίου, τις οποίες υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών.

Το σοκ, ωστόσο, παραμένει. Μόνο τώρα, ένα χρόνο σχεδόν μετά την επιβολή του Μνημο νίου, οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται έναντι ποίων όρων συνήφθη το δάνειο σωτηρίας των 110 δις. Τώρα αντιλαμβάνονται ότι με το χρέος έχει υποθηκευτεί το μέλλον των νεότερων γενεών και η ίδια η εθνική κυριαρχία. Τώρα αντιλαμβάνονται ότι η έξοδος από τον επαχθή δανεισμό δεν θα είναι ούτε σύντομη ούτε εύκολη, ότι η σοβούσα κρίση δεν είναι οξεία και παροδική, αλλά χρόνια και συστημική. Και ότι είναι εξαιρετικά οδυνηρό το αποτέλεσμα της θεραπείας που εφαρμόζεται.

Το πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι, και πάλι, η ανειλικρίνεια. Ανειλικρίνεια διαρκής της εξουσίας προς το λαό – είτε με απροκάλυπτα ψεύδη είτε με κρίσιμες αποσιωπήσεις και συγκαλύψεις είτε με ωμά διλήμματα. Και πάντως ποτέ, σε καμία περίπτωση, η εξουσία δεν έχει εκθέσει στο λαό όλα τα δεδομένα και όλες τις δυνατές λύσεις για την αποφυγή της συντριβής... 

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πολιτικός κόλαφος για την αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου είναι το απόσπασμα των δηλώσεων Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι, το οποίο δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.

Αποκαλύπτει ότι, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια -όπως είπε χαρακτηριστικά- και ότιείχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό.

Και όλα αυτά γιατί -όπως λέει ο κ. Στρος Καν- ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Την ώρα, λοιπόν, που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», μυστικά και υπόγεια, σχεδίαζαν… το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας το λαό.

Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου.

Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;

Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.

Και η κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές».

Φυσικά εδώ η Νέα Δημοκρατία πάει το πράγμα ακόμα πιο μακριά και αναρωτιέται επίσημα και δημόσια για το τι κρύβεται πίσω από την απόφαση προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ, αφήνοντας υπονοούμενα και ενισχύοντας στον λαό την πεποίθηση ότι κάτι χειρότερο κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη.

Όμως κ. Μιχελάκη, για την «ταμπακέρα» δεν μας λέτε λέξη. Και η ταμπακέρα δεν είναι άλλη από την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και την αναζήτηση ευθυνών.

Νομίζετε άραγε κ. Μιχελάκη ότι με το να καλείτε την εντολοδόχο των δανειστών κυβέρνηση να απαντήσει, έχετε επιτελέσει το αντιπολιτευτικό σας έργο;; Λάθος μέγιστο. Ο λαός περιμένει συγκεκριμένες ενέργειες. Περιμένει από κάπου να προστατευτεί.

Αν περιμένετε εσείς να σας απαντήσει το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, τότε πολύ φοβούμαστε ότι θα απαντήσει σε σας ο λαός στις επόμενες εκλογές.

  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Όταν ο Θεός -όχι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής - αποφάσισε να φτιάξει την σύγχρονη Ελλάδα, ξεκίνησε από τον ΟΣΕ.

Τον οργανισμό σιδηροδρόμων Ελλάδας.

Είτα (μετά) παρέδωσε τον ΟΣΕ στους συνδικαλιστές και τον υπουργό συγκοινωνιών της Ελλάδας, νουθετώντας ότι οι ράγες του σιδηρόδρομου θα έπρεπε να φτάσουν στα πέρατα της Γραικίας για να ταξιδεύουν, να εμπορεύονται οι Έλληνες.

Να εκπορεύονται και να εμπορεύονται είπε ο Θεός.

Όχι να εκπορνεύονται.

Να όμως που κατά την στιγμή παράδοσης του ΟΣΕ στους συνδικαλιστές και τον υπουργό συγκοινωνιών της Γραικίας, έγινε παρανόηση της βούλησης του Θεού.

Έτσι επεκράτησε το εκπορνεύονται του εμπορεύονται.

Έτσι ο ΟΣΕ και τα παιδιά του ΟΣΕ, όπως ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, μόνο για να εξυπηρετούν τους Έλληνες δεν συστάθηκαν.

Εκπορνεύθηκαν μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Έγιναν η πιο χρεωμένη ΔΕΚΟ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αγγλία έχει το όνομα και ο ΟΣΕ την χάρη, έλεγαν και λένε χαριτολογώντας σε πολλά κακόφημα στέκια.

Θυμήθηκα την εκπόρνευση αυτού του οργανισμού, όταν πήγα στην κομμώτριά μου λίγο μετά το Πάσχα, να κάνω πρόβα στα καινούρια μπικουτί που μου έστειλαν από την Αμερική, και να πάρει η χρυσοχέρα ένα καψάλισμα από βεγγαλικό που δέχτηκα στο κεφάλι λίγο μετά την Ανάσταση.

- Αυτό δεν είναι τρένο, είναι κάπως αλλιώς. Περίπου όπως το χαρακτήρισε ο προπονητής του Ατρόμητου Περιστερίου Γιώργος Δώνης μετά τον αγώνα του τελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Είπαμε να πάμε με τον άντρα μου για το Πάσχα στη Θήβα και μας είπαν ότι στη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να αλλάξουμε τρένο, κλπ. κλπ. Τελικά πήγαμε με λεωφορείο και στη συνέχεια με ταξί.

Το καλό ήταν ότι ο ταξιτζής ήταν γαύρος, τα βρήκαν και με τον δικό μου, βαμμένο γαύρο, πήγαν δυό - τρεις φορές για ούζο και βρήκα κι εγώ την ευκαιρία να δω ένα παλιό γκόμενο.

Πω, πω! πώς έγινε έτσι; με άσπρα μαλλιά, με γένια, με ιλίγγους, αχρωματοψία.

-Μην ξεχνάς ότι πάνω σε ένα τρένο είμαστε όλοι μας της λέω, άλλος λίγο, άλλος πολύ.
Ένας συρμός, είναι η Ελλάδα.

Το μόνο που παίζει είναι σε πιό βαγόνι είναι ο καθένας μας, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

- Εγώ αν τελικά ταξιδέψω ξανά με το τρένο, θα είμαι στην πρώτη θέση.

- Ξέχασέ το. Εκεί κάθονται οι βουλευτές, οι δικαστές, οι διοικητές των ΔΕΚΟ.

- Έ, τότε στη δεύτερη.

- Πάλι ξέχασέ το. Εκεί βρίσκονται οι αφορολόγητοι. Τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μανεκέν, άνθρωποι της σώου - μπιζ κ. α.

-Τότε στην τρίτη.

- Εκεί ταξιδεύουν οι κομματικοί εγκάθετοι. Τα στελέχη του κόμματος. Κυβερνώντος και της αντιπολίτευσης.

- Στην τέταρτη, να είμαι σίγουρη.

- Ούτε λόγος. Αυτή η θέση είναι για τους χειροκροτητές. Αυτούς που όπου και να εμφανιστούν οι αρχηγοί των κομμάτων, σχηματίζουν λαοθάλασσα, όλοι μες το χαμόγελο, λες και έχουν έρθει από άλλο πλανήτη.

- Δε μου λες. Πως το είπες το τρένο αλλιώς; Συρμός; Δεν το λες καλύτερα διασυρμός; Να τελειώνουμε...

- Διασυρμός χρυσοχέρα μου. Διασυρμός. Μεταφέρει τους Έλληνες στα πέρατα της χώρας, γιατί έξω από τη χώρα δε θέλει να το γνωρίζει κανένας.

Ένας συρμός - διασυρμός όπου όλοι μας, αν ψάξουμε καλά θα βρούμε και κάποια θέση.

Ένας συρμός - διασυρμός που έχει εκτροχιαστεί, αλλά κανένας δεν το ανακοινώνει, μιας και από το συρμό - διασυρμό δεν απέμεινε τίποτα.
  • Πολλές χιλιάδες εξοργισμένοι Κούρδοι πήραν μέρος στις κηδείες τεσσάρων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το όχημά τους υπέστη επίθεση στη διάρκεια της τελετής, στην οποία παρευρίσκονταν περίπου 5.000 άνθρωποι. Οι τρεις αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν και ένας μαχαιρώθηκε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή αυτό.

Στην διάρκεια των επεισοδίων μια άλλη ομάδα αστυνομικών έριξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος.

Ουδείς αστυνομικός ή διαδηλωτής τραυματίστηκε. Η αστυνομία χρησιμοποίησε οχήματα με αντλίες νερού υπό πίεση για να απωθήσει τους διαδηλωτές ούτε προέβη σε συλλήψεις.

Η επικήδεια πομπή μετέφερε τα φέρετρα, που ήταν τυλιγμένα με σημαίες του PKK, κόκκινου, πράσινου και κίτρινου χρώματος.

«Εκδίκηση, εκδίκηση» και «Μπιτζί Άπο» («Ζήτω ο Άπο», κατά το προσωνύμιο του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ιστορικού ηγέτη του PKK που παραμένει φυλακισμένος),κραύγαζε το πλήθος στην διάρκεια της πορείας.

Επτά αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το στρατό στην ορεινή επαρχία Τούντσελι.

Το PKK, που πολλές χώρες θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση, είχε κηρύξει κατάπαυση του πυρός τον Αύγουστο του 2010, αλλά απείλησε να την τερματίσει τον Μάρτιο καταδικάζοντας το ότι η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να αποφεύγει τον διάλογο με τους Κούρδους, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, η σύρραξη με τους κούρδους έχει στοιχίσει τη ζωή πλέον των 45.000 ανθρώπων αφότου ξέσπασε η εξέγερση του PKK, το 1984.Επίθεση με ένα νεκρό στη συνοδεία του Ερντογάν

Άγνωστοι δράστες έριξαν πριν από λίγο χειρομβοβίδες και γάζωσαν με καταιγισμό πυρών λεωφορείο που μετέφερε Tούρκους αστυνομικούς στην Κασταμονή της βόρειας Τουρκίας κοντά στο σημείο όπου ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε παραστεί σε προεκλογική συγκέντρωση, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν είχε φύγει με ελικόπτερο πριν σημειωθεί η επίθεση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το αστυνομικό όχημα συνόδευε ένα λεωφορείο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).Μία χειροβομβίδα ερρίφθη εναντίον του αστυνομικού οχήματος, που τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ένοπλοι αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.


Get Adobe Flash player

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, ενώ πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή, σύμφωνα με το CNN Turk.

Η αστυνομία έχει στήσει τεράστια επιχείρηση εντοπισμού των δραστών.

Περιφερόμενη «βόμβα» ο Μεϊμαράκης

Την άκρη του νήματος που οδηγεί στην απασφάλιση Μεϊμαράκη και τις επιθέσεις του Προέδρου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σε βάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη αναζητούν στελέχη και βουλευτές της ΝΔ που έμειναν εμβρόντητοι χθες, είτε παρακολουθώντας –όσοι ήταν αρόντες- είτε ακούγοντας να τους μεταφέρεται το επεισόδιο με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντή στην αίθουσα της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Σύσσωμη η Κ.Ο. της ΝΔ σηκώνει τα χέρια ψηλά για τη στάση Μεϊμαράκη. Την ίδια στιγμή όμως αντιλαμβάνονται ότι «ο Βαγγέλης κάτι ξέρει που τα λέει, δεν είναι χθεσινός στην πολιτική πιάτσα».

Το θέμα είναι τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Μεϊμαράκης. Στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πάντως, υπενθύμιζαν με νόημα χθες την απόστροφή Μεϊμαράκη από βήματος Βουλής για τα όσα είχαν διαμειφθή κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ Μεϊμαράκη- Καρατζαφέρη, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Υπουργείο Άμυνας και παρέπεμπαν στο χθεσινό υποννοούμενο του ...
τ. Υπουργού Άμυνας περί τα όσα γνωρίζουν στον ΛΑ.Ο.Σ. για τα ...γαλλικά.

Επισήμως, η έκρηξη Μεϊμαράκη συνεχίζει να αποδίδεται στο ότι ο κ. Καρατζαφέρης ακούμπησε ευαίθητες χορδές με την προτάσή του να επεκταθεί χρονικά η προανακριτική για τα υποβρύχια ώστε να συμπεριλάβει και τα πεπραγμένα και άλλων υπουργών Άμυνας. Κάτι που ο κ. Μεϊμαράκης εισέπραξε ως προσωπική αιχμή ότι «τα πήρε». Ψυθιρίζεται μάλιστα ότι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος έχει φτάσει στα άκρα και λόγω καθοδηγούμενων από τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. δημοσιευμάτων, τα οποία τον στοχοποιούν και μάλιστα ονομαστικά.

Έτσι εξηγούν και τη χθεσινή πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του κ. Κοραντή, ο οποίος κατά τον κ. Μεϊμαράκη, λειτουργεί ως σύμμαχος του Καρατζαφέρη στο θέμα, κάνοντας χρήση της προηγούμενης ιδιότητάς του ως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Το βέβαιο είναι ότι το περιστατικό άφησε εμβρόντητους τους βουλευτές και των δύο παρατάξεων, που αισθάνονται να βρίσκονται εν μέσω πυρών, χωρίς να ξέρουν το λόγο για τον οποίο πολεμούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης θα επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους το επόμενο διάστημα, εκτιμώντας ότι η υπόθεση φθείρει και τον ίδιο. Ανάγνωση την οποία κάνουν και στον γ’ όροφο της Συγγρού, όπου οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι βρήκαν στο πρόσωπο του Β. Μεϊμαράκη το κατάλληλο πρόσωπο για να αποδυναμώσουν πολιτικά τον Γ. Καρατζαφέρη, στοχεύοντας στην απαξίωση των θέσεων και αναδεικνύοντας τον πολιτικό του καιροσκοπισμό και το γεγονός ότι –κατά την ΝΔ- κινείται με μοναδικό γνώμονα να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Υψηλόβαθμο «γαλάζιο» στέλεχος έλεγε χαρακτηριστικά ότι «η στάση Μεϊμαράκη απαντά με το ίδιο ύφος στην «πεζοδρομιακή» αντίληψη που έχει για την πολιτική ο Καρατζαφέρης αφήνοντας να εννοηθεί ότι εν πολλοίς λειτουργεί και στην κατεύθυνση του «επαναπατρισμού» ψηφοφόρων της ΝΔ από τον ΛΑ.Ο.Σ. Στην ΝΔ πάντως, αναγνωρίζουν και το γεγονός ότι η κόντρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει από τον έλεγχο ενώ κάποιοι από τους επιτελείς του Α. Σαμαρά εκράζουν και φόβους ότι μπορεί το «Ζάππειο ΙΙ» να χαθεί μέσα στο κλίμα εμφυλίου που εξελίσσεται στη «γαλάζια πολυκατοικία».
Ως εισόδημα από ελευθέρια επάγγελμα θα λογίζεται στο εξής κάθε κατάθεση, κινητή ή ακίνητη περιουσία της οποίας η πηγή προέλευσης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Ως εισόδημα από ελευθέρια επάγγελμα θα λογίζεται στο εξής κάθε κατάθεση, κινητή ή ακίνητη περιουσία της οποίας η πηγή προέλευσης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τον φορολογούμενο. Η περιουσία αυτή θα φορολογείται με συντελεστές από 18% έως 45%. Με βάση τον τελευταίο φορολογικό νόμο, το βάρος της απόδειξης της περιουσίας φέρουν πλέον οι φορολογούμενοι και όχι οι φορολογικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο, προκειμένου να φορολογηθεί ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων, απαιτείται να ελέγχονται και να συνεκτιμώνται τα πραγματικά στοιχεία, όπως αναφέρονται παραπάνω, και επίσης να ελέγχονται και να συνεκτιμώνται οι τυχόν δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, που αποτελούν ή όχι τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων όπως ορίζεται από τις διατάξεις των άρθρων 17 και 18 του Κ.Φ.Ε.

Σε όσες περιπτώσεις αποδεικνύεται ότι οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας προέρχεται από δωρεά, δανειοδότηση κλπ. πρέπει να καταβάλλονται οι αναλογούντες αντίστοιχοι φόροι, τέλη κλπ. και τα αντίστοιχα πρόστιμα ή προσαυξήσεις.

Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν για υποθέσεις που η προσαύξηση περιουσίας προέκυψε πριν ή μετά τις 30-9-2010 ημερομηνία ψήφισης του σχετικού νόμου (3888/2010) , και η έκδοση των καταλογιστικών πράξεων γίνεται μετά τις 30-9-2010. Ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες των φορολογουμένων, οι οποίοι επικαλούνται έσοδα από εισοδήματα τα οποία έχουν φορολογηθεί τεκμαρτά με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και λοιπές περιπτώσεις, όπως αναφέρονται ενδεικτικά παραπάνω στην παράγραφο 6 και εφόσον αυτά αποδεικνύονται από άλλα στοιχεία, ακαθάριστα έσοδα, βιβλία, τιμολόγια κλπ., οι εν λόγω διατάξεις δεν εφαρμόζονται για προσαύξηση περιουσίας που προκύπτει πριν τις 30-9-2010 ημερομηνία ψήφισης του νόμου.

Πηγή: taxheaven

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:

ΠΟΛ.1095/29.4.2011

Εισόδημα από προσαύξηση περιουσίας της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του ν.3888/2010
Αθήνα, 29 Απριλίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ Α'
ΓΕΝ. ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΤΜΗΜΑΤΑ A'-Β'
ΠΟΛ 1095

ΘΕΜΑ: Εισόδημα από προσαύξηση περιουσίας της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του ν.3888/2010.

Σχετικά με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 15 του ν. 3888/2010, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους:

1. Με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 15 του ν.3888/2010, Φ.Ε.Κ. 175/Α' 30-9-2010, προστέθηκε εδάφιο στην παράγραφο 3 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. ν.2238/1994, ως εξής: « Σε προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, ο φορολογούμενος μπορεί να κληθεί να αποδείξει είτε την πραγματική πηγή ή αιτία προέλευσής της, είτε ότι φορολογείται από άλλες διατάξεις, είτε ότι απαλλάσσεται από το φόρο με ειδική διάταξη, προκειμένου αυτό να μην φορολογηθεί ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων της χρήσης κατά την οποία επήλθε η προσαύξηση.»

2. Στη σχετική εισηγητική έκθεση του ν.3888/2010 αναφέρεται ότι με τις νέες αυτές διατάξεις καθορίζεται ποιος έχει το βάρος απόδειξης επί εισοδήματος του οποίου δεν προκύπτει σαφώς η πηγή ή αιτία προέλευσης και το οποίο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρα 4 και 48 του ν.2238/1994) λογίζεται ως εισόδημα προερχόμενο από ελευθέρια επαγγέλματα. Αν και από την ισχύουσα διάταξη θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι προέκυπτε χωρίς αμφιβολία το γεγονός ότι ο φορολογούμενος υποχρεούται να αποδείξει την πραγματική πηγή ή αιτία του εισοδήματος του, δεδομένου ότι η ισχύουσα διάταξη χρησιμοποιεί το ρήμα «λογίζεται», εντούτοις για την άρση κάθε αμφιβολίας με την προσθήκη του εδαφίου αυτού στην παράγραφο 3 ορίζεται αυτό πλέον και ρητά. 

3. Οι διατάξεις αυτές αναφέρονται σε οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας, που προέρχεται από άγνωστη πηγή και αιτία προέλευσης, ή πρόκειται για προσαύξηση περιουσίας που δεν προκύπτει από διαρκή και σταθερή πηγή και καθορίζεται ότι ο φορολογούμενος, εφόσον κληθεί, φέρει το βάρος της απόδειξης για την πηγή ή την αιτία προέλευσης ή ότι η εν λόγω προσαύξηση φορολογείται με συγκεκριμένες διατάξεις, ή ότι απαλλάσσεται με ειδική διάταξη. Σε περίπτωση που οι αποδείξεις δεν είναι ικανοποιητικές, η οποιαδήποτε προσαύξηση της περιουσίας χαρακτηρίζεται και φορολογείται ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα.

4. Η προσαύξηση της περιουσίας μπορεί να αναφέρεται σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, πάσης φύσεως χρεώγραφα, (μετοχές, τοκομερίδια), καταθέσεις, κλπ.

5. Κατά την εφαρμογή αυτών των διατάξεων, για κάθε υπόθεση που ελέγχεται, πιθανόν να προκύπτουν συγκεκριμένα προβλήματα, τα οποία πρέπει να ελέγχονται και να αντιμετωπίζονται το κάθε ένα ξεχωριστά και μεμονωμένα με τις δικές του ιδιαιτερότητες.

6. Συγκεκριμένα, απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις υποθέσεις που ελέγχονται και για τις οποίες τα εισοδήματα παρελθόντων ετών ορισμένων κατηγοριών επιτηδευματιών, ή εν γένει φορολογουμένων, έχουν προσδιοριστεί τεκμαρτά, όπως επιχειρήσεις εκμετάλλευσης επιβατικών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (TAXI), εκμετάλλευσης επιβατικών λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ., ή επιχειρήσεις για τις οποίες προβλεπόταν η επιβολή καταβαλλόμενου ετήσιου ποσού φόρου που αντιστοιχούσε σε ποσά εισοδήματος, όπως επιχειρήσεις εκμετάλλευσης φορτηγών αυτοκινήτων Δ.Χ., εκμετάλλευσης ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, εκμετάλλευσης camping, πλανόδιων λιανοπωλητών και λιανοπωλητών σε κινητές λαϊκές αγορές κλπ., όπως προβλεπόταν με τις διατάξεις του άρθρου 33 του Κ.Φ.Ε. Στις υποθέσεις αυτές άλλα ήταν τα πραγματικά εισοδήματα και άλλα τα δηλούμενα, γεγονός που μπορεί να διαπιστωθεί, σε όσες περιπτώσεις οι εν λόγω φορολογούμενοι ήταν υποχρεωμένοι στην τήρηση βιβλίων και στοιχείων του Κ.Β.Σ., ή από άλλα στοιχεία, τιμολόγια κλπ., όταν δεν είναι υπόχρεοι τήρησης βιβλίων.

Επίσης, με τις διατάξεις του άρθρου 49 του Κ.Φ.Ε., όπως ίσχυαν πριν την αντικατάστασή τους με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν.3842/2010, το καθαρό εισόδημα των αρχιτεκτόνων μηχανικών εξευρίσκεται με τη χρήση συντελεστή στις ακαθάριστες νόμιμες αμοιβές τους, οπότε και σε αυτή την περίπτωση άλλα είναι τα πραγματικά κέρδη και άλλα τα δηλούμενα φορολογητέα κέρδη.

Κατά τον ίδιο τρόπο το καθαρό γεωργικό εισόδημα, στην περίπτωση που δεν τηρούνται βιβλία Γ' κατηγορίας, προσδιορίζεται με αντικειμενική μέθοδο, οπότε είναι πολύ πιθανό το πραγματικό εισόδημα να είναι μεγαλύτερο από το αντικειμενικό - δηλούμενο εισόδημα.

Διευκρινίζεται ότι, σε όσες από τις παραπάνω περιπτώσεις τηρούνται βιβλία του ΚΒΣ, από τα οποία προκύπτουν λογιστικά κέρδη, αλλά οι υπόψη επιχειρήσεις / ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται όχι με αυτά, αλλά είτε με τεκμαρτά ποσά, είτε με κατ' αποκοπή φόρο, τότε για την κάλυψη της προσαύξησης της περιουσίας, θα λαμβάνονται υπόψη αυτά τα λογιστικά κέρδη εφόσον είναι μεγαλύτερα των τεκμαρτών.

7. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι, οι υποθέσεις των οποίων ελέγχονται, μπορούν να δικαιολογήσουν την οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας με επιπλέον εισοδήματα τα οποία δεν εμφανίζονται στη φορολογική τους δήλωση, επικαλούμενοι τα επιπλέον έσοδα που είχαν αποκτήσει από τις πιο πάνω δραστηριότητες και εφόσον αυτά αποδεικνύονται.

8. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο, προκειμένου να φορολογηθεί ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων, απαιτείται να ελέγχονται και να συνεκτιμώνται τα πραγματικά στοιχεία, όπως αναφέρονται παραπάνω, και επίσης να ελέγχονται και να συνεκτιμώνται οι τυχόν δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, που αποτελούν ή όχι τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων όπως ορίζεται από τις διατάξεις των άρθρων 17 και 18 του Κ.Φ.Ε.

9. Σε όσες περιπτώσεις αποδεικνύεται ότι οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας προέρχεται από δωρεά, δανειοδότηση κλπ. πρέπει να καταβάλλονται οι αναλογούντες αντίστοιχοι φόροι, τέλη κλπ. και τα αντίστοιχα πρόστιμα ή προσαυξήσεις.

10. Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν για υποθέσεις που η προσαύξηση περιουσίας προέ κυψε πριν ή μετά τις 30-9-2010 ημερομηνία ψήφισης του σχετικού νόμου, και η έκδοση των καταλογιστικών πράξεων γίνεται μετά τις 30-9-2010. Ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες των φορολογουμένων, οι οποίοι επικαλούνται έσοδα από εισοδήματα τα οποία έχουν φορολογηθεί τεκμαρτά με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και λοιπές περιπτώσεις, όπως αναφέρονται ενδεικτικά παραπάνω στην παράγραφο 6 και εφόσον αυτά αποδεικνύονται από άλλα στοιχεία, ακαθάριστα έσοδα, βιβλία, τιμολόγια κλπ., οι εν λόγω διατάξεις δεν εφαρμόζονται για προσαύξηση περιουσίας που προκύπτει πριν τις 30-9-2010 ημερομηνία ψήφισης του νόμου.

11. Η οποιαδήποτε προσαύξηση της περιουσίας φορολογείται στη χρήση που διαπιστώνεται από τον έλεγχο ότι επήλθε η προσαύξηση αυτής. Ο φορολογούμενος δύναται να αποδείξει ότι ο χρόνος αυτός είναι διάφορος από αυτόν που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο.

12. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας μπορεί να δηλωθεί από τον ίδιο το φορολογούμενο, χωρίς να απαιτούνται στοιχεία απόκτησης αυτής και το εισόδημα αυτό θεωρείται εισόδημα της παραγράφου 3 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε., από ελευθέρια επαγγέλματα, της χρήσης κατά την οποία δηλώνεται και φορολογείται σ'αυτό το οικονομικό έτος.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Από TaXalia

Απορία ιστολογίου: Με τα ίδια μέτρα θα ελέγχονται και οι βουλευτές, οι βιομήχανοι, οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός; Μήπως κανένας έλεγχος σε οφ-σορ εταιρείες που θα έβγαζε λαυράκια ήταν προτιμότερος από το να προσπαθούν οι διάννοιες του υπουργείου Οικονομικών να κάνουν αφαίμαξη από τον απλό πολίτη;Στη Football League θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Ηρακλής! Η έφεσή του απορρίφθηκε, σε αντίθεση με αυτή του Πανιωνίου, καθώς ο φάκελος που κατατέθηκε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν κάλυψαν τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Πλέον αναμένεται η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λίγκας στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου η διοργανώτρια αρχή θα εισηγηθεί να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης και να μην ανέβει μία επιπλέον ομάδα της Football League στη Σούπερ Λίγκα, όπως αναφέρει ο κανονισμός. Στην εκδίκαση έχει ζητήσει να ...
παρέμβει και η Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής.

Αντίθετα με τον Ηρακλή, ο Πανιώνιος εξασφάλισε την άδεια από την Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού τα στοιχεία που προσκόμισε κατά την εκδίκαση της έφεσης κρίθηκαν επαρκή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

2. Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

3. Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».


  • Η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει “Ζάππειο” όπου θα μας παρουσιάσει το σχέδιό της για αποπληρωμή του Μνημονίου, όταν όλη η ελλάδα παρακολούθησε από την τηλεόραση την απόδειξη για την προμελέτη της παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί πια να επιμένει άλλο στην συνταγματικότητα του Μνημονίου. Την οποία μάλιστα συνταγματικότητα στήριξε από την πρώτη στιγμή, και επιχειρηματολόγησε και υπέρ της. Και για το οποίο Μνημόνιο δεν ζήτησε ποτέ, ως όφειλε, λαϊκό δημοψήφισμα. Η αντι-μνημονιακή (λέμε τώρα) αξιωματική αντιπολίτευση.

Χθες βράδυ, όλη η ελλάδα, παρακολούθησε από την εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου, το λογοκριμένο βίντεο με τον Στρος Καν, ο οποίος δηλώνει πως οι συνεννοήσεις του πρωθυπουργού με το ΔΝΤ, για “παροχή βοήθειας” προς την χώρα, είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο με Δεκέμβριο του 2009.

Αυτή βέβαια την πληροφορία δεν είναι δυνατόν να την έχει μία σατιρική εκπομπή και να μην την γνωρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι δυνατόν γιατί η επίμαχη συνέντευξη έχει και πάρα πολύ καιρό που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο εξωτερικό. Κάτι άλλο συμβαίνει.

Και αυτό που συμβαίνει είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει την νομιμοποίηση του Μνημονίου το οποίο τώρα είναι ακόμη ΠΑΡΑΝΟΜΟ, όπως και η δανειακή σύμβαση. Γι’ αυτό και δεν κατήγγειλε από την αρχή το Μνημόνιο ως αντισυνταγματικό, γι’ αυτό και δεν ζήτησε ποτέ σχετικό λαϊκό δημοψήφισμα.

Και έτσι τώρα ετοιμάζεται η αξιωματική αντιπολίτευση για το Ζάππειο 2 (όπως το λένε). Οπου προφανώς θα μας ανακοινώσουν το σχέδιό τους για την αποπληρωμή του χρέους, και του χρέους του Μνημονίου, και άλλα πολύ πολύ αντι-μνημονιακά. Θέλει ένα θάρρος βέβαια να το κάνεις αυτό, όταν όλη η ελλάδα, είδε με τα μάτια της και άκουσε με τα αυτιά της την αλήθεια. Οταν όλη η ελλάδα γνωρίζει πλέον την συμπαιγνία και την προμελέτη. Κι όταν η θέση σου ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι να καταγγείλεις αυτή την προμελέτη και την συμπαιγνία και δεν το κάνεις. Θέλει μεγάλο θάρρος.

Αυτή η σιωπή της ΝΔ για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, αυτή η παράλειψή της να ζητήσει δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, αυτή η απροθυμία της να καταγγείλει την προμελέτη και τον προσχεδιασμό για τον ερχομό του, εξηγεί την στάση της. Εξηγεί δηλαδή την ΑΠΟΥΣΙΑ της και την απουσία στήριξής της, σε κάθε ομάδα που δέχθηκε τα πυρά αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης του ΠαΣοΚ, και την ΑΠΟΥΣΙΑ της ως αμυντικής δύναμης σε κάθε Μνημονιακή επίθεση που δέχθηκε ο λαός:

Στους φορτηγατζήδες, στο άνοιγμα των “κλειστών επαγγελμάτων”, στα κινήματα των διοδίων και του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, στους Κερατιώτες, στις καταιγίδες χημικών και δακρυγόνων που δέχεται ο λαός κάθε που κάνει συγκέντρωση, στους θανάτους της Μαρφιν, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, στην κατεδάφιση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα, στις “ατομικές συμβάσεις εργασίας”, στις μαζικές απολύσεις, στην ανάλγητη στάση των τραπεζών προς τις ανάγκες ρευστότητας της ελληνικής αγοράς, στα λουκέτα των επιχειρήσεων, στις αυτοκτονίες των απελπισμένων, στα συσσίτια και στις διανομές τροφίμων, και σε χίλια δυο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται τον θεσμικό της ρόλο. Στην ουσία είναι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ πατριώτες. Συμπολίτευση είναι και όχι αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και διαλαλεί την συνταγματικότητα του Μνημονίου, γι’ αυτό και συμφωνεί “επί της αρχής” με τις ιδιωτικοποιήσεις, γι’ αυτό και έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοθετήματα αυτής της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και θα κάνει ότι δεν είδε και δεν άκουσε τι μετέδωσε ο Λάκης εψές βράδυ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι μαζί μας πατριώτες. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

Κι όχι Ζάππειο 2, Ζάππειο 42 θα κάνουνε προσπαθώντας να μας πείσουνε πως πετάει ο γάϊδαρος.

Θραξ o Αναρμόδιος


Ιδεολογικά και άλλα ερωτήματα

Διδάκτωρ πανεπιστημίου Αθηνών

Τι μπορεί κανείς να πει για μια κυβέρνηση της οποίας ο Πρωθυπουργός έχει μητρική την αγγλική γλώσσα και της οποίας η Υπουργός Παιδείας από χρόνια υποστηρίζει την άποψη ότι η αγγλική πρέπει να γίνει δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας;

Πέρα από το λογικό πρώτο συμπέρασμα, ότι δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορεί να είναι μόνιμοι και ενσυνείδητοι αυτόχθονες, αλλά μάλλον προσωρινοί κάτοικοι της χώρας (ως προς αυτό ίσως δεν απέχουν και πολύ της πραγματικότητας), τίθεται και ένα άλλο ζήτημα πια: πώς οι πολίτες της χώρας αυτής ανέχονται τις πολιτικές αυτές επιλογές;

Είναι αλήθεια, ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση εξελέγη ελλείψει άλλης επιλογής. Είναι εξίσου γνωστό πώς δεν χαίρει λαϊκής εμπιστοσύνης (κυρίως τον τελευταίο χρόνο που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία σε ξένους παράγοντες) και πώς ειδικά οι επιλογές της στην εκπαιδευτική πολιτική πόρρω απέχουν από τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το ερώτημα λοιπόν που εύλογα ακολουθεί είναι πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει έκδηλη αντίδραση στα όσα επιβάλλονται;

Η ιδεολογία του καθενός είναι προσωπική υπόθεση, όταν όμως μετουσιώνεται σε κυβερνητική πολιτική, τότε γίνεται υπόθεση όλων. Όταν για παράδειγμα στο εκπαιδευτικό σύστημα ενσωματώνεται μια ξένη γλώσσα ως γλώσσα επίδοσης εργασιών που παίζουν ρόλο στην προαγωγή μαθητών στο λύκειο και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τότε η ιδεολογία της κυρίας Διαμαντοπούλου καθίσταται αυτομάτως πρόβλημα για τον εθνικό ιστό της χώρας και της εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της. Όταν επιπρόσθετα η τριτοβάθμια εκπαίδευση στις αγγλόφωνες χώρες (βασικά Αγγλία και Αμερική) τυγχάνει να είναι ως επί το πλείστον επί πληρωμή, τίθεται και ένα ακόμα «ιδεολογικό» ζήτημα επιλογής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: γιατί η επιμονή στη συγκεκριμένη αποκλειστικά γλώσσα, όταν μάλιστα οι δυο γλώσσες που καταργούνται για χάρη της από τα λύκεια (γαλλικά και γερμανικά) ανοίγουν πόρτες σε πανεπιστήμια που παρέχουν γνώση δωρεάν; Είναι γνωστό ότι τόσο στη Γαλλία, όσο και στη Γερμανία τα πανεπιστήμια είναι δημόσια και δωρεάν και τυγχάνει το ίδιο να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και στη χώρα μας. Γιατί λοιπόν η επιμονή στη μοναδικότητα της μιας ξένης γλώσσας (αγγλική) σε όλο το λύκειο, όταν η δυνατότητα επιλογών είναι μεγάλη και μάλιστα με πολύ καλύτερες συνθήκες;

Μην περιμένετε απάντηση από την κυρία Υπουργό, οι επιλογές της είναι προφανείς.

Επιπρόσθετα, πώς να χαρακτηρίσει κανείς τη μεθοδευμένη συγχώνευση σχολείων, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό και νόημα; Ειδικά όταν οι συγχωνεύσεις αυτές γίνονται με γνώμονα τη δήθεν εξοικονόμηση χρημάτων και με το σκεπτικό ότι είναι προτιμότερο να πληρώνει το κράτος τη μεταφορά των μαθητών με ΚΤΕΛ παρά τη λειτουργία των σχολικών αυτών μονάδων… Θα μπορούσε να είναι για γέλια το σκεπτικό, αν δεν ήταν ήδη για κλάματα η διαχείριση του δημοσίου χρήματος και η δημόσια διοίκηση σε αυτοδιοικητικό και κεντρικό επίπεδο (με σχεδόν αποκλειστική ευθύνη του κυρίου Ραγκούση). Αρμοδιότητες που κληρονομήθηκαν από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε νέους ανέτοιμους φορείς χωρίς καθόλου πόρους και με μια κεντρική εξουσία πασίδηλα απρόθυμη να βοηθήσει (ή ίσως και ανίκανη). Η μεταφορά των μαθητών είναι μετέωρη και τα λεωφορεία για μήνες απλήρωτα. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος κρίνει το ζήτημα υπερβολικά δαπανηρό και απαιτεί μείωση κόστους… Ποιού κόστους, αφού δεν πληρώνει κανείς;

Ή που μας δουλεύουνε ή που όντως δεν ξέρουν τι τους γίνεται…

Το θέμα όμως είναι, ότι δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε άλλο την προφανή ανικανότητά τους, τα «πράσινα άλογά» τους, ούτε και τα ιδεολογικά τους κρυφά όνειρα, που τα κάνουν πραγματικότητα στου «Κασίδη το κεφάλι»…

Όχι δε χρειάζεται επανάσταση, ούτε «Γουδί» για να εκφραστεί η δίκαιη εθνική οργή. Ο καθένας μας είναι συνυπεύθυνος όσο τους ανέχεται και δεν τους καταψηφίζει σε κάθε ευκαιρία.

Η ευθύνη του πολίτη είναι το δικαίωμά του. Η ψήφος του. Η δύναμή του. Η οργή του.

Μην την κρατάτε μέσα σας! Καταψηφίστε τους παντού!

Ας μην τους αφήσουμε να μας πηγαίνουν όπου εκείνοι θέλουν. Προτού μας πάρουν μαζί τους στον ιδεολογικό τους γκρεμό, «κατεβάστε εκείνους από το τραίνο»!

Συγκλονιστικός ο Μάξ Κάϊζερ, για μία ακόμη φορά. Ο οικονομικός αναλυτής που πριν ενάμιση χρόνο φώναζε για την καταστροφή που θα φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που μίλησε ανοιχτά για την παγίδα που στηνόταν, ο άνθρωπος που σήμερα επιβραβεύεται δια στόματος Στρος Καν, για την οικονομική πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, έρχεται τώρα να μας συμβουλεύσει για την επόμενη ημέρα.

Σε μία συνέντευξη - χείμαρο, που έδωσε ο Μαξ Κάϊζερ στο οικονομικό κανάλι SBC, με φόντο το Ηρώδειο, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει άμεσα και να εκδιώξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τη χώρα.
Ακόμα, πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά μέταλλα (κυρίως στο χρυσό) αντί του χαρτονομίσματος που χρησιμοποιούμε.
Κωνσταντίνος


Στο άρθρο 7 του σοσιαληστρικού μνημονίου, υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει χρήματα που οφείλει η Γερμανία σαν αποζημίωση από την κατοχή. Για να υπάρχει τέτοιος όρος, στην ουσία η Γερμανία παραδέχεται ότι χρωστάει. Ο Μανώλης Γλέζος, ένας άνθρωπος σοβαρός και με μεγάλη ιστορία, που έχει ασχοληθεί με το θέμα, μιλάει για ένα ποσό της τάξης του ενός τρις ευρώ.

Οι Γερμανοί, την περίοδο της κατοχής, για να χρηματοδοτήσουν τον στρατό τους, πήραν από την Ελλάδα τον πλούτο της, με μορφή δανείου, ώστε να μην φαίνεται σαν κλοπή. Μάλιστα πλήρωσαν και δυο δόσεις. Η Ελλάδα θα μπορούσε να περάσει αυτό το ποσό στον ισολογισμό της σαν ανείσπραχτο ποσό και αυτόματα, όχι μόνο δεν θα χρωστούσε, αλλά θα ...
ήταν και πλεονασματική. Με το που θα γινόταν αυτό, η Γερμανία θα υποχρεούταν να περάσει αυτό το ποσό στον δικό της ισολογισμό και αυτόματα θα γινόταν ελλειμματική.

Τόσο ελλειμματική που αμέσως θα έμπαινε σε επιτήρηση και θα έπρεπε να ζητήσει να μπει στον μηχανισμό στήριξης, στο ΔΝΤ και να υπογράψει το δικό της μνημόνιο. Η ζωή θα μπορούσε να έχει μεγάλη πλάκα αν υπήρχαν πολιτικοί που θα προασπίζονταν την χώρα, αντί για ραγιάδες οσφυοκάμπτες που προτιμούν τον ρόλο του ζητιάνου από τις πλούσιες χώρες, υπηρετώντας προφανώς αόρατα αφεντικά και γνωστά άγνωστα συμφέροντα.

Η ιστορία δεν ξεκινάει στις μέρες μας, ξεκινάει αμέσως μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο, όταν οι σύμμαχοι έκατσαν στο τραπέζι να μοιράσουν τα λάφυρα του πολέμου. Οι δικοί μας δεν πήραν τίποτα. Ακόμα και η Τουρκία, που μπήκε στον πόλεμο μόλις δυο μήνες πριν τελειώσει, πήρε αποζημιώσεις. Οι γείτονες κουμπάροι, περίμεναν να δουν ποιος θα νικήσει και όταν η μπίλια έκατσε στους συμμάχους, διάλεξαν το σωστό στρατόπεδο. Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τους Τούρκους, αλλά όχι για χαζομάρα και προδοσία της χώρας τους. Η ιστορία όμως δεν σταματά τότε, συνεχίζεται με τον μεγάλο μας εθνάρχη Καραμανλή και όλους τους άλλους που υπέκυπταν πάντα στις πιέσεις υπογράφοντας ότι ήθελαν οι ξένοι. Υπογράφοντας στην ουσία το μαθηματικό τέλος της χώρας.

Φυσικά εδώ, πουλούσαν όλοι μαγκιά και όραμα σε έναν λαό που τον εκπαίδευαν στην λαμογιά και το ρουσφέτι.

Ότι γίνεται ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, γίνεται και ανάμεσα σε δυο χώρες, δυο πλανήτες, δυο γαλαξίες, σύμπαντα και θεούς. Όλα υπόκεινται στους ίδιους φυσικούς και ψυχολογικούς νόμους.

Το βλέπουμε κάθε μέρα παντού, σε κάθε μας κίνηση, σε κάθε μας επαφή με τους άλλους, ότι ο μόνος νόμος που λειτουργεί, είναι ο νόμος του δυνατού. Ο νόμος της ζούγκλας, που σ αυτή την χώρα έχει ξεπεράσει τα όρια του θεσμού και έχει περάσει ακόμα και σε βιολογικό επίπεδο, μεταλλάσσοντας ακόμα και τον γενετικό μας κώδικα και μετατρέποντας μας σε μια κοινωνία που η λέξη ζούγκλα αδυνατεί να περιγράψει. Πρέπει να κατασκευάσουμε άλλη λέξη για να περιγράψει το σκοτάδι που έχει γεμίσει τις ψυχές μας και που αργά η γρήγορα θα ελευθερωθεί ανεξέλεχτο να κάψει δικαίους και αδίκους.

Πηγαίνεις στον προϊστάμενό σου να μιλήσεις, δεν έχει καμιά σημασία αν έχεις δίκιο η άδικο, σημασία έχει ότι θα εισπράξεις ένα αλαζονικό ύφος κάποιου που θα βγάλει πάνω σου την υποτιθέμενη εξουσία του. Κάποιου που το μόνο προσόν που έχει παραπάνω από σένα, είναι πως μπορεί να γλύφει καλύτερα τα αφεντικά του. Όχι, δεν του αρέσει, υποφέρει, αλλά το κάνει και ο πόνος που μαζεύει η ψυχή του θα βγεί στον κάτω απ αυτόν. Σε σένα.

Όλοι κάνουν αυτό που δεν θέλουν να τους κάνουν οι άλλοι. Το βλέπεις παντού, στους αστυνομικούς που πουλάνε μαγκιά σε ένα 15χρονο παιδί με το παπάκι του, αλλά κάνουν τις κότες μπροστά σε μια μερσεντές κάποιου μεγαλόσχημου. Το βλέπεις στον στρατό, όταν κατατάσεσαι οι πάλιουρες δεν σ αφήνουν σε ησυχία, αλλά όταν παλιώσεις εσύ κάνεις τα ίδια. Το βλέπεις στα κόμματα που όταν είναι αντιπολίτευση λένε άλλα και μόλις γίνουν κυβέρνηση κάνουν τα ακριβώς αντίθετα, δείχνοντας την αλαζονεία της εξουσίας. Τον νόμο του δυνατού, της ζούγκλας.

Το βλέπεις παντού, στο ποδόσφαιρο, που σ αυτή τη χώρα δεν είναι ένα λαοφιλές παιχνίδι, ένα επαγγελματικό άθλημα, έστω και για την εκτόνωση του κόσμου, αλλά επίδειξη μαγιάς από κάποιον που θέλει να επιδείξει τα λεφτά του. Συνήθως άνθρωποι αμόρφωτοι, που δεν μπορούν να εκφραστούν, άσχημοι, άνθρωποι που αν δεν είχαν λεφτά θα αυτοκτονούσαν μέσα σε λίγες ώρες μην αντέχοντας το τίποτα τους.

Άνθρωποι που ξέρουν ότι δεν μπορεί να τους αγαπήσει ούτε μια γυναίκα χωρίς τα λεφτά τους, σέρνουν έναν όχλο στο τίποτα τους. Γεμίζουν τις ψυχές του κόσμου με μίσος μετατρέποντας την χαρά της ζωής σε έναν ηλίθιο πόλεμο, γεμίζοντας σκοτάδι και μίσος έναν ολόκληρο λαό. Φυσικά μετά πρέπει να παίξουν και στην Ευρώπη για να φάνε τις σφαλιάρες από τους πιο δυνατούς και πιο πλούσιους αντιπάλους.

Ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου, ένα θέατρο χωρίς μάσκες, ένα θέατρο ανόητων ηθοποιών, ατάλαντων σκηνοθετών, που μόνο σκοπό έχει να δείξει ότι με τα λεφτά μου γαμώ και την κυρά μου, και την κυρά του γείτονα, και τους νόμους, και την πολιτεία. Γιατί με τα λεφτά μου, όχι μόνο δεν θα τιμωρηθώ, αλλά θα διδάξω και ήθος. Αυτό το ήθος που χρόνια τώρα μας διδάσκει αυτό το κράτος, Το κράτος που έκανε την λαμογιά, την κλεψιά, την απάτη, το ψέμα, το σκοτάδι εθνικό σπόρ.

Μόνο που μετά, είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο, είτε για πολιτική, μετά πρέπει να παίξουμε στην Ευρώπη με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Πώς να περιμένεις να αλλάξει κάτι σ' αυτή την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για να φτάσουμε σήμερα σε αυτόν τον πάτο, όταν βλέπεις πως αυτοί που υπηρετούν αυτή την κατάσταση, όχι μόνο δεν θέλουν να την αλλάξουν, αλλά γίνονται όλο και πιο αδίσταχτοι. Α, ναι, ξέρω, θα επαναστατήσει ο κόσμος. Προς το παρόν αυτό ακούγεται σαν το ανέκδοτο του Γιώργου που θέλει να φέρει κάθαρση στην πολιτική ζωή και να τιμωρήσει τους κλέφτες. Πραγματικά πεθαίνω στα γέλια.

Τεράστια η ευθύνη της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής, στα όσα οφθαλμοφανέστατα πλέον μαθαίνουμε. Με σύστημα και με δόλο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στα "σαγόνια" του ΔΝΤ και της τρόικας. Αυτό δεν είναι πλέον θέμα για συζύτηση. Όμως, ούτε η ανατροπή της μνημονιακής - κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου είναι θέμα προς συζήτηση. Αποδείχθηκε πως η Ελλάδα ΔΕΝ έχει πρωθυπουργό, ΔΕΝ έχει κυβέρνηση, ΔΕΝ υπάρχουν εκπρόσωποι του λαού αλλά αντιπρόσωποι τραπεζών και τοκογλύφων, που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το "έργο" τους.

Δυστυχώς, όσο και αν τα γράφαμε, όσο και αν τα λέγαμε, πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες (δεν συγκαταριθμώ τα κομματόσκυλα) δυσπιστούσαν στο γεγονός πως η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν σε "διατεταγμένη υπηρεσία". Πώς αλλιώς, άραγε, μπορεί να χαρακτηρισθεί η πολιτική δειλία και η ανικανότητα τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπόλοιπου τσίρκου (βλ. κυβέρνηση) να μην σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παραδώσουν έναν ολόκληρο λαό, μία ολόκληρη χώρα, στις διαθέσεις κερδοσκόπων που ΜΟΝΟ την καταστροφή θα μπορούσαν να σχεδιάσουν προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους; Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτό το συνεονθύλευμα υπουργών (συμβούλων και λοιπών καλοπληρωμένων παρατρεχάμενων της εξουσίας) που άκριτα και χωρίς δεύτερη σκέψη εφαρμόζουν γράμμα προς γράμμα τις "άνωθεν" εντολές εκείνων που δεν νοιάζονται (φυσικά) για τον Ελληνικό λαό, τον οποίο αντιμετωπίζουν ως εργαλείο κέρδους και δεν πρόκειται να διστάσουν να κομματιάσουν την Ελλάδα για να εισπράξουν τα τοκοχρεολύσιά τους;

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίζει να παραμένει στην εξουσία και σήμερα θα πάρει και άλλες αποφάσεις που θα ρίξουν ακόμη πιό βαθιά τη χώρα στην εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή, η Πορτογαλία κάνει συζητήσεις και ρυθμίσεις ευνοϊκές για τη χώρα και τους πολίτες της, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δικό της χρέος. Πριν από μερικούς μήνες, βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου τοποθετούμενος μέσα στο Αγγλικό Κοινοβούλιο είπε ευθαρσώς πως "δεν σκοπεύει η Μεγάλη Βρετανία να καταντήσει σαν την Ελλάδα"... Και όπως όλοι πλέον καταλαβαίνουμε, οι ενέργειες και οι πολιτικές αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου έφεραν τον "Τιτανικό" όχι λόγω ασχετοσύνης, όχι λόγω ηλιθιότητας... αλλά λόγω πολιτικής ανικανότητας, δειλίας και ποιός ξέρει τι άλλο...

Αυτή η θλιβερή κυβέρνηση στηρίζεται -ουσιαστικά- από την μηδενική αντιπολίτευση που έχει απέναντί της. Η πολιτική σκηνή της χώρας -με προεξάρχουσα την αξιωματική αντιπολίτευση- προτιμά την πολιτική του "ώριμου φρούτου", παρά να διαλύσει την κυβέρνηση του ΔΝΤ, αδιαφορώντας για τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών. Αποφεύγοντας να πιάσει την "καυτή πατάτα", ο πολιτικός κόσμος της χώρας "καίει" την χώρα. Το πολιτικό κόστος προσμετράται περισσότερο από την επιβίωση του λαού και την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία!!! Οικτροί, παρακολουθούντες την κυβερνητική αναίσχυντη πολιτική, παραθέτουν εκθέσεις ιδεών χωρίς ουσία, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχο, προσπαθώντας να "φανούν" καλοί, ενώ την ίδια στιγμή συναινούν στην συνέχιση της σύνθλιψης των πολιτών, προκειμένου να μην φανεί η συνυπαιτιότητά τους στην σημερινή κατάσταση της χώρας. Και μένοντας βουβοί, γίνονται συνένοχοι της κατοχής της Ελλάδας από ξένες, "δάνειες" δυνάμεις...

Αφού, λοιπόν, οι πολιτικοί άρχοντες δεν επιθυμούν την κάθαρση (γιατί περί αυτού πρόκειται), αφού δεν επιθυμούν να εργαστούν για την επανάκαμψη της χώρας, αφού η απόστασή τους από τα όσα ζει ο Έλληνας πολίτης δεν τους επιτρέπει να βιώσουν και οι ίδιοι τα αποτελέσματα των εκάστοτε θλιβερών κυβερνητικών επιλογών, τότε εμείς οι πολίτες, θα πρέπει να κάνουμε το βήμα εμπρός. Εμείς δεν έχουμε περιθώρια. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας, μας ξεπουλάνε -κυριολεκτικά- για να εξυπηρετήσουν τις τράπεζες (διεθνείς και εγχώριες) κι εμείς στεκόμαστε να παρακολουθούμε -στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο- το ξεπούλημά μας...!

Είναι δική μας ευθύνη, όπως μας τονίζει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, να υπερασπιστούμε την χώρα, τους νόμους και την Δημοκρατία. Η ευθύνη των πολιτικών έχει παυθεί από τους ίδιους τους πολιτικούς. Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι της ιστορίας και είμαστε υποχρεωμένοι (και όχι χρεωμένοι) να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, στο χρέος μας απέναντι σε προγόνους και απογόνους.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει ΑΜΕΣΑ. Τα υποπόδια της κυβερνητικής προπαγάνδας προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να εμφανίσουν την προδοσία ως ανύπαρκτο γεγονός ή ως φιλόπονη πολιτική εργασία!!! Το ψέμα και η ανυποληψία της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν το σταματήσουμε εμείς. Αφού οι πολιτικοί άρχοντες έχουν φροντίσει να "χαϊδεύουν" την κατοχική κυβέρνηση, εμείς οφείλουμε να πάρουμε τις πέτρες και να κυνηγήσουμε τους λαθρεπιβάτες της δημοκρατίας. Αν δεν το κάνουμε σήμερα, αν δεν διώξουμε τους "μεσίτες" της χώρας μας σήμερα, τότε δεν είμαστε άξιοι της μοίρας και της τύχης μας, αλλά είμαστε άξιοι για τα χειρότερα...

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα "μέτρα" που παίρνουν, ουσιαστικά είναι τα μέτρα του τάφου στον οποίο θέλουν να μας ρίξουν σαν λαό...

ΚωνσταντίνοςΜια από τις πιο αγαπημένες έννοιες του Κόμματος του Μνημονίου και της Πλεονεξίας, του μετώπου, δηλαδή, των δυνάμεων που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κρίση, είναι το «Πολιτικό Κόστος».

Η κοινωνία παροτρύνεται να μην του δημιουργεί πολιτικό κόστος. Ταυτόχρονα, οι πολιτικοί και τα κόμματα καλούνται να ανατρέψουν κατακτήσεις δεκαετιών. Να συμβάλλουν σε μια άγρια ανακατανομή εισοδήματος, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το «πολιτικό κόστος».

Η πρόταση παράκαμψης του πολιτικού κόστους στηρίζεται στην θέση ότι αυτό που σήμερα δεν είναι δημοφιλές, αύριο θα γίνει κατανοητό ότι ήταν αναγκαίο. Ότι συχνά οι «μεγάλες» πολιτικές πράξεις πρέπει να πραγματοποιηθούν ακόμα και αν δεν βρίσκουν τη στήριξη της κοινωνίας. Στην ανάγκη ακόμα και ενάντιά της.

Η χρήση αυτού του σλόγκαν στη σημερινή Ελλάδα γίνεται όλο και περισσότερο με τρόπο καταχρηστικό. Με τη χρησιμοποίηση, επίσης, πολλαπλών επικοινωνιακών κόλπων. Με αυτά επιδιώκουν να παρουσιάσουν την πλέον σκοτεινή πολιτική επιλογή της μεταχουντικής Ελλάδας ως πολιτική παρθενογένεση που δεν μετρά το κόστος. Την πολιτική υπέρ των λίγων ως πολιτική που δεν πρέπει να προκαλεί το κόστος της αντίθεσης των πολλών. Μια πολιτική «παρά το πολιτικό κόστος», υπονοεί σήμερα μια πολιτική που επιδιώκεται να εφαρμοστεί ενάντια στους πολλούς. Αλλιώς δεν θα έκανε λόγο για πιθανό «πολιτικό κόστος» και επιλογές παρά αυτό το κόστος.

Πιστεύω ότι το Μέτωπο του Μνημονίου και της Πλεονεξίας, επιθυμεί να προωθήσει μια πολιτική ενάντια στη θέληση και τις ανάγκες των περισσοτέρων. Οι οποίοι, πιθανά να του προκαλέσουν πολιτικό κόστος. Με κινητοποιήσεις. Με την πολιτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν. Με την ψήφο τους.

Στην ουσία, η θεωρία του μη πολιτικού κόστους δεν επιδιώκει να εφαρμόσει μια κατά αυτήν αναγκαία πολιτική με τα μέσα και τις μεθόδους της δημοκρατικής νομιμοποίησης. Για αυτό, προκειμένου να επιβληθεί συκοφαντεί εκείνη την πολιτική που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πολλών, δηλαδή «το πολιτικό κόστος». Ανάγει τον κυρίαρχο λαό σε ανεύθυνο που –υποτίθεται- δεν γνωρίζει το πραγματικό συμφέρον της κυριαρχίας του. Πρόκειται για ένα σχήμα-άλλοθι, δικαιολόγησης της παραβίασης της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας.

Υποστηρίζει στην ουσία ότι η δημοκρατία «προκαλεί πολιτικό κόστος». Ότι λειτουργεί σε βάρος των αναγκών της χώρας και για αυτό δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η θέληση των πολλών. Ότι μια «πρωτοπορία» σκληρών συμφερόντων δικαιούται να παρακάμπτει την θέληση της πλειοψηφίας.

Το κόμμα του Μνημονίου και της Πλεονεξίας κάνει κατάχρηση του θεωρήματος «του μη υπολογισμού του κόστους». Στην πραγματικότητα εμφανίζει τα στενά συμφέροντα που εκφράζει, την άμεση κερδοφορία και την άμεση λεηλασία του δημοσίου, την κατάργηση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας ως σιδερένια αναγκαιότητα για τον τόπο.

Το κόμμα του Μνημονίου πράγματι δεν ενδιαφέρεται για το «πολιτικό κόστος» στις σημερινές συνθήκες. Τις θεωρεί αυτές τις συνθήκες μοναδική ευκαιρία λεηλασίας της κοινωνίας. Δεν ενδιαφέρεται, επίσης, διότι το εκλογικό κόστος θα το έχουν «οι χρήσιμοι ηλίθιοι» και όχι τα ίδια τα συμφέροντα.

Επιπλέον, εάν αποδιοργανωθεί το ΠΑΣΟΚ ή και αποσυντεθεί, που δείχνει πιθανό, όχι μόνο δεν θα έχει πρόβλημα το κόμμα του Μνημονίου, αλλά θα έχει απαλλαγεί από ένα λαϊκό κίνημα, ενώ η ηγεσία του θα έχει προσχωρήσει στη λογική του κόμματος του Μνημονίου και της Πλεονεξίας.

Στις 10-3-2010 έγραφα στον «Αγγελιοφόρο» επί λέξει:
«Η Ελλάδαβρίσκεται στη μέση μιας οικονομικής θύελλας που υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών και αμαυρώνει την εικόνα της στο εξωτερικό. Παρά τα σκληρά μέτρα περιστολής δαπανών εξακολουθούμε να δανειζόμαστε με τοκογλυφικούς όρους και ο πρωθυπουργός ταξιδεύει από χώρα σε χώρα ζητώντας τουλάχιστον πολιτική στήριξη για να αντιστραφεί το κλίμα.

Τα μέτρα ήταν αναπόφευκτα αλλά για να τα αποδεχθούν οι πολίτες έπρεπε
σημειολογικά έστω να κοπούν κάποια προνόμια και να φανεί ότι όλοι υποβάλλονται σε θυσίες. Δυστυχώς διατηρούνται προκλητικά κάποια προνόμια με αποτέλεσμα να πικραίνεται ο πολίτης. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω ότι ενώ πολύ σωστά εξαγγέλεται ότι σε κάθε 5 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων θα προσλαμβάνεται ένας, δυστυχώς ακόμη και στις αρχές του 2010 έχουμε προσλήψεις υπαλλήλων στην Ελληνική Βουλή η οποία μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τριπλασιάσει το προσωπικό της για να βολευτούν κάποιοι συνεργάτες Βουλευτών….. Δεν κατανοούν ότι αποτελεί πρόκληση το γεγονός; δεν κατανοούν ακόμη ότι αποτελεί πρόκληση το να εξακολουθούν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν 16 μισθούς;(απλά τώρα υπόκεινται σε φορολογία)και το να παραμένει η αυτοτελής(μειωμένη)φορολόγηση της Βουλευτικής αποζημίωσης;

Οι πολίτες πλέον αναρωτιούνται για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Είναι βέβαιο ότι μετά από κάποιους μήνες θα χρειασθούν κι ΄άλλα μέτρα γιατί τα ληφθέντα δεν θα αποδώσουν όσο αναμένεται αλλά και γιατί το 2011 θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα. Παράλληλα δεν βλέπουμε σχέδια και προγράμματα αύξησης παραγωγικότητας, νέων επενδύσεων και οικονομικής ανάκαμψης της χώρας…»

Αυτά που έγραφα τότε όχι μόνο επαληθεύθηκαν αλλά με το «μνημόνιο» που επακολούθησε χειροτέρεψε η κατάσταση λόγω μείωσης εισοδημάτων, εκτεταμένης ύφεσης και αύξησης ανεργίας ενώ τα «προνόμια» κάποιων έμειναν πεισματικά στο απυρόβλητο. Το Α.Ε.Π μειώθηκε ενώ το χρέος αυξήθηκε και είναι εμφανής η απουσία ρεαλιστικών προτάσεων-οράματος για το μέλλον από τον πολιτικό κόσμο που δίνει την εντύπωση ότι απλά σκιαμαχεί για το παρελθόν.

Γι΄ αυτό η δήλωση- υπόσχεση του κ. Σαμαρά(προέδρου κόμματος εξουσίας) ότι τις προσεχείς μέρες θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις εξόδου από την κρίση είναι ευπρόσδεκτη γιατί δημιουργεί αναλαμπή ελπίδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι προτάσεις θα συνιστούν εφικτή και αξιόπιστη λύση. Αν με τις προτάσεις του πείσει τους απογοητευμένους πολίτες ότι υπάρχει έστω ελπίδα ανάκαμψης, θα αρχίσει να βελτιώνεται και το πολιτικό κλίμα γιατί στη συνείδηση των πολιτών θα αρχίσει να διαμορφώνεται ελπίδα-προοπτική εναλλακτικής λύσης.

*πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Το άρθρο δημοσιεύθηκε(4-5-11) στον «Αγγελιοφόρο».


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
  • ...διαφορετικά μπαίνεις στο ίδιο "σακί" με τον Γιώργο και η φθορά σου θα είναι δεδομένη
  • Να δοθεί τέλος στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και να διωχθούν ποινικά όλοι όσοι στηρίζουν τον ανίκανο ιδεοληψία πολιτικό και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου
  • Η αντιπολίτευση πρέπει να αποδείξει την ύπαρξη και την χρησιμότητά της τώρα που έπεσαν οι μάσκες της θλιβερής κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου

Εμβρόντητος έμεινε ολόκληρος ο ελληνικός λαός χθες το βράδυ (αν και πολλοί ήταν απασχολημένοι με το ματς Μπαρτσελόνα – Ρεάλ), από το δώρο που του έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσιάζοντας στην εκπομπή του, λογοκριμένο κομμάτι της γνωστής συνέντευξης του κ. Στρος Καν στο γαλλικό κανάλι cannal+. Το σχετικό βίντεο με το απόσπασμα της συνέντευξης υπάρχει στην ανάρτησή μας με τον τίτλο "Παπανδρέου και Στρος Καν δούλεψαν υπόγεια για να μην μάθει ο λαός (βίντεο)"…

Επί της ουσίας ο κ. Στρος Καν λέει τα εξής, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε να τον βγάζουν ψεύτη: «Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ [στην Ελλάδα] κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό;….Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο το μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009 λέγοντας μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια».

Για όσους τυχόν ακόμα δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν, ο κ. Στρος Καν μας λέει ότι δούλεψαν μαζί με τον κ. Παπανδρέου κρυφά και υπόγεια για να μην πάρει είδηση ο ελληνικός λαός, από….. τον Νοέμβριο του 2009, δηλαδή αμέσως μετά την άνοδο του κ. Παπανδρέου στην εξουσία, για την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Επίσης ο κ. Στρος Καν μας λέει ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από την πρώτη στιγμή το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Αυτό αφιερώνεται σε κάποια παπαγαλάκια που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν γνώριζε τι του γινόταν.

Τώρα αποδεικνύεται ότι και εκείνο που είχε εκστομίσει ο κ. Σαχινίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δηλαδή το ΔΝΤ ήταν από την επόμενη των εκλογών η πρώτη επιλογή του κ. Παπανδρέου, δεν ειπώθηκε τυχαία, δεν διαψεύστηκε ποτέ και δεν «τιμωρήθηκε» ο υφυπουργός που το είπε. Αποδεικνύεται ότι ήταν μια προετοιμασία της Κοινής Γνώμης.

Έπειτα και από αυτή την αποκάλυψη, η οποία δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα υποδουλωμένη, οι ευθύνες πέφτουν πλέον στον άλλο πόλο του πολιτικού συστήματος, τον Αντώνη Σαμαρά. Θα πρέπει λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς να ζητήσει άμεσα εκλογές και να αφήσει κατά μέρος τους φόβους της τυχόν συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ. Εδώ έχουμε αποδεδειγμένη εξαπάτηση του ελληνικού λαού, εδώ έχουμε ένα μνημόνιο αντισυνταγματικό, με τρεις δανειακές συμβάσεις που δεν ήταν γνωστές όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο, εδώ έχουμε πλήρη υποδούλωση της χώρας και θα καθίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση;;; Θα πρέπει να το κοιτάξει το θέμα αυτό άμεσα ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί μάλλον δεν του τα μεταφέρουν καλά οι σύμβουλοί του. Ο κόσμος έξω έχει αρχίσει να ταυτίζει και τους δύο (Σαμαρά και Παπανδρέου) και από αυτή την ταύτιση κυρίως χαμένος θα βγει ο Σαμαράς, αν δεν ενεργήσει γρήγορα για να δώσει θάρρος στον ελληνικό λαό και ελπίδα ότι μπορεί να βασίζεται σ’ αυτόν.

Σε ότι αφορά τον κ. Παπανδρέου, το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι μυστικές επαφές με τον κ. Στρος Καν ερήμην του λαού και του Κοινοβουλίου (που και αυτές δυστυχώς είναι πρόβλημα), αλλά το κύριο πρόβλημα, για το οποίο και θα πρέπει να ελεγχθεί είναι γιατί, ενώ επιθυμούσε και συζητούσε κρυφά να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ, μετά έβγαινε διεθνώς και μιλούσε για απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας, για διεφθαρμένη από την κορυφή μέχρι κάτω χώρα, για Τιτανικό, για περίστροφα στο τραπέζι κ.λ.π., δηλώσεις που εμφάνιζαν την Ελλάδα ως μια χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα και εκτόξευσαν τα spreads στα ύψη, κάνοντας βέβαιη την υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ;

Σε όλα αυτά λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει να προστατεύσει το λαό και να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις και λογοδοσία ενώπιον του ελληνικού λαού και όπου αλλού κριθεί ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Παπανδρέου. Θα πρέπει δε να το κάνει το ταχύτερο, πριν κλείσει η τακτική Σύνοδος της Βουλής και υπάρξουν παραγραφές για τις ευθύνες, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Αν δεν το πράξει αυτό ο Αντώνης Σαμαράς θα καταστεί στα μάτια του λαού συνένοχος, χωρίς να είναι και φυσικά θα φορτωθεί πολιτικό κόστος που δεν του ανήκει.


Αν κάποια δύναμη (οργάνωση, κράτος, σέχτα ή ό,τι άλλο) σκότωνε τη μικρή κόρη του Προέδρου Ομπάμα, καθώς οι δυνάμεις των Δυτικών δολοφόνησαν τον γιο του δικτάτορα Καντάφι (κι ένα-δυο εγγόνια του), θα εσχίζετο το στερέωμα θα ράγιζε ο ναός στα Ιεροσόλυμα και θα γκρεμίζονταν οι φούρνοι και τα τείχη καθ' άπαντα τον πλανήτη Γη..!

Οι Δυτικοί δολοφονούν πέρα από κάθε νομιμότητα, ακόμα και πολεμική, σε ακήρυκτο πόλεμο κι εν καιρώ ειρήνης, όποιον γουστάρουν κι όποιον προγράφουν. Αν αυτό δεν είναι τρομοκρατία, τι είναι τρομοκρατία; Αν αυτό δεν είναι έγκλημα πολέμου (μάλιστα εν καιρώ ειρήνης) τι είναι τα ...
εγκλήματα πολέμου; Εάν οι Ναζί δικάστηκαν στη Νυρεμβέργη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το αίμα που χύνουν δεκάδες χρόνια τώρα οι Αμερικανονατοϊκοί ποια «ξαγορά» θα έχει; Ή μήπως το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων, εκατομμυρίων πλέον, είναι κατώτερο αίμα, αίμα υπανθρώπων; οπότε, γιατί να ανοίξει μύτη στη Γιούτα ή το Λονδίνο; Γιατί να κατηγορηθούν για εγκλήματα πολέμου ο Ομπάμα, η Μέρκελ ή ο Σαρκοζί; Ούτε Μιλόσεβιτς είναι, ούτε Σαντάμηδες. Απλώς φασίστες ανωτέρας ποιότητος, ναζί καθώς πρέπει κι εγκληματίες πολέμου για το καλό μας...

Οι Αμερικανοί δολοφόνησαν το φάντασμα του Μπιν Λάντεν. Υπήρξε ένα χρήσιμο φάντασμα κι ελπίζεται το ίδιο χρήσιμος να 'ναι και ο θάνατός του.

Το ερώτημα ποιον απ' όλους τους Μπιν Λάντεν δολοφόνησαν οι Αμερικανοί παρέλκει.
Αντιθέτως, το ερώτημα περί την εντολή δολοφονίας κι όχι σύλληψης (εάν ήταν δυνατόν) του φανατικού ισλαμιστή δολοφόνου εγείρεται δικαιολογημένα.

Εάν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν συνελαμβάνετο, θα υπήρχε ο κίνδυνος να δικαστεί. Κι αν εδικάζετο, θα υπήρχε ο κίνδυνος να μιλήσει.

Συνεπώς η καθαρή εντολή δολοφονίας κι οπωσδήποτε όχι σύλληψης του αιμοσταγούς αυτού δημιουργήματος των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και της ίδιας της Αμερικανικής κυβέρνησης, ήταν η μόνη λογική.

Το σκηνικό όμως του όλου εγχειρήματος μοιάζει να απευθύνεται σε αμερικανάκια (παγκοσμίως). Εν πρώτοις η φωτογραφία κορμοράνος με το πτώμα Μπιν Λάντεν που διοχέτευσαν οι Πακιστανοί.

Κατά δεύτερον, κι αφού για λόγους πολιτικής ορθότητος οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι ακολουθήθηκε το μουσουλμανικό τυπικό για την κηδεία του Μπιν Λάντεν, βιάστηκαν να ξεφορτωθούν το πτώμα του

ποντίζοντάς το στο τσάκα-τσάκα στη... θάλασσα! Τη λεβεντοπνίχτρα.

Ποιοι; αυτοί που προέβαλαν ανά τον πλανήτη το αποτρόπαιο βίντεο απαγχονισμού του Σαντάμ Χουσεΐν ξανά και ξανά έως αηδίας, εφείσθησαν τώρα της αιδούς και της κοσμιότητος;

Αυτοί που, κατά το γνωστόν έκπαλαι ήθος τους, θα περιέφεραν το κεφάλι του Μπιν Λάντεν στο πιάτο προς γνώσιν και συμμόρφωσιν εχθρών και φίλων, εξαφανίζουν αίφνης και στο πυξ-λαξ το τρόπαιό τους στις επτά θάλασσες;

Με τον Πρόεδρο Χουσεΐν Μπαράκ Ομπάμα να 'χει μπροστά του τις επερχόμενες εκλογές και τον Αραβικό κόσμο να συνταράσσεται από εξεγέρσεις (γνήσιες και φτιαχτές) ο πολλαπλός θάνατος και η ανάσταση (ως μάρτυρα) του Οσάμα Μπιν Λάντεν παίζει με πολλά πιόνια στην παγκόσμια σκακιέρα...

Στη Γαλλία η εργατική τάξη εξακολουθεί να εγκαταλείπει την Αριστερά (εκείνη που εγκατέλειψε την εργατική τάξη ήδη απ' το 1968). Καθόλου παράξενο... Ούτε το ότι ένα ποσοστό της φθάνει έως την ακροδεξιά είναι παράδοξο. Είναι τόσο χοντροκέφαλοι οι εργάτες που δεν εννοούν να αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ ομοιούσιου του φαντασιακού και ομοούσιου του φω μπιζού...