Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Μαΐ 2011

 • Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα!
 • Όσο παραμένει μας σκοτώνει…

“Δωράκι” ετοίμασε στο “ τσαντίρι” του ο Λάκης Λαζόπουλος στον ΓΑΠ για τον ένα χρόνο που συμπληρώνει η χώρα υπό το καθεστώς του Μνημονίου. Εκτός από τα αποσπάσματα καθηγητών και ειδικών όπως ο καθηγητής κος Γιανναράς και ο οικονομολόγος Δ. Καζάκης, που αποδείκνυαν για μια ακόμη φορά σε τί καταστροφικό δρόμο πορευόμαστε, ήρθε και το “λογοκριμένο” απόσπασμα της συνέντευξης του Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχεται ότι η υπαγωγή της Ελλάδας στα πλοκάμια του ΔΝΤ είχε γίνει ήδη από τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2009.

Παραδέχεται ακόμη ότι μέχρι η κυβέρνηση ΓΑΠ μαζί με το ΔΝΤ εργάζονταν μέχρι την επίσημη υπαγωγή της χώρας, κρυφά. Δηλαδή, κρυφά από τον λαό, τον οποίο κορόιδευε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα τσιράκια της παρέας που τους χάρισε υπουργικούς θώκους.

Φυσικά, έτσι εξηγείται και δικαιώνονται πανηγυρικά όσοι το έλεγαν, ότι οι δηλώσεις Παπανδρέου για τον “ Τιτανικό” της ελληνικής οικονομίας, την διεφθαρμένη χώρα που διοικεί, έγιναν την περίοδο που μυστικά συνεργάζονταν με το ΔΝΤ για να ανεβάσουν εσκεμμένα τα spreads και να δικαιολογείται η υπαγωγή μας στον μηχανισμό…

Όλα έγιναν για να εγκλωβίσουν την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό.

Μας κοροϊδεύουν, μας λένε ψέματα και μας φορολογούν μέχρι και την σόδα σαν είδος πολυτελείας, γιατί μας είπαν τεμπέληδες, άχρηστους και κοπρίτες, πως τρώγαμε τα λεφτά του κράτους και το κλέβαμε, όταν οι ίδιοι μας έστηναν παγίδες μας και ετοίμαζαν τις θηλιές που θα μας κρεμούσαν…

Τι άλλο να περιμένουμε; Να παραιτηθούν οι ξετσίπωτοι;

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα!

Όσο παραμένει μας σκοτώνει… • Με το περίφημο Ζάππειο 2 δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα, καθώς η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος, και όχι της λύσης

Νομίζω πως όσοι περιμένουν συνταρακτικά νέα από το Ζάππειο 2, όπως το λένε, θα απογοητευθούν. Στα ίδια, πάνω-κάτω, θα είμαστε. Δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Να θολώσει, ναι. Να ξεκαθαρίσει, όχι.

Και πάντως η ηγεσία της ΝΔ, δεν πρόκειται να αλλάξει θέσεις. Ούτε ισχυρισμούς. Κι ας θέλει η βάση της άλλα…

Θα συνεχίσει να ισχυρίζεται λοιπόν η ηγεσία της ΝΔ, πως οι προτάσεις της είναι ρηξικέλευθες, και θα θέλει να μας κάνει και να το πιστέψουμε κιόλας. Και θα φταίμε μάλιστα που δεν θα το πιστεύουμε.

Είπαμε: δεν μπορεί το παλιό να χτίσει το καινούριο. Πόσο μάλλον που το παλιό είναι πέρα για πέρα σάπιο και από χέρι καμμένο.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές και οι προτάσεις της ηγεσίας της ΝΔ στο Ζάππειο 2, όταν ούτε να κυβερνήσουν τώρα δεν θέλουν. Τώρα που έπρεπε να έχουν βραχνιάσει ζητώντας εκλογές. Ζητώντας κάθαρση, τιμωρία, νομιμότητα. Τώρα που θα ‘πρεπε να μη σταματάνε να μιλάνε για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, για την άκυρη δανειακή, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλπ.

Ακούσατε τίποτε; Μήπως ακούσατε να μαζεύουν κόσμο στις άδειες οργανώσεις βάσης τους; Ούτε αυτό.

Τι ακούσατε; Οτι συμφωνεί και η ΝΔ, “επι της αρχής” με τις ιδιωτικοποιήσεις. Και άρα τι το χρειαζόμαστε το Ζάππειο 2 για να βγάλουμε συμπέρασμα;

Κατά του Μνημονίου, αλλά το Μνημόνιο είναι συνταγματικό.
Κατά των μέτρων, αλλά ψηφίζουν τα περισσότερα.
Κατά του ξεπουλήματος, αλλά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων “επί της αρχής”.

Ενα κατά χωρίς αλλά έχουν; Εμ, δεν έχουν.

Κι ο λαός; που είναι ο λαός; Πότε τον φώναξε η ηγεσία της ΝΔ τον λαό; Πότε τον εμπιστεύθηκε; Α, τότε με την εκλογή προέδρου. Και μετά; Δεν ξανα-χρειάστηκε η ηγεσία της ΝΔ τον λαό μετά;

Εμείς, οι “άρρωστοι” με τα πολιτικά, μπορεί να κάτσουμε και να διαβάσουμε και να μελετήσουμε το τι θα πουν στο Ζάππειο 2. Αλλά δεν έχει σημασία.

Κι ο πολύς λαός, που δεν θα δώσει καμμία απολύτως σημασία, λόγω ενστίκτου, ίσως κάνει καλύτερα από μας. Δεν θα χάσει τουλάχιστον τον χρόνο του.

Θραξ o Αναρμόδιος

ΥΓ. Διαβάστε τι λέει ο tsilivithras στα σχόλια αυτής της ανάρτησης για την στάση που πρέπει να έχουμε απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Αν μη τι άλλο, έχει ζωντάνια. Και όπως πάντα χείμαρος. Δείτε και τα άλλα σχόλια που έχει κάνει στη συζήτηση που ανοίξανε με τον χρηχα πάνω στο ίδιο ζήτημα.

 • Πεδίο μάχης η Άνω Γλυφάδα. Πογκρόμ σε μέλη συμμοριών μεταναστών μετά την δολοφονία στην πλατεία
Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας και ειδικά στην Άνω Γλυφάδα, όπου ήταν και το στέκι του 23χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αλλοδαπό συμμορίτη στην πλατεία Γλυφάδας. Η είδηση εδώ: Και βιαστής και μάγκας ο “οικονομικός μετανάστης”

Τα κρούσματα ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά το φονικό από φίλους του δολοφονημένου αλλά αντί η κατάσταση να εκτονώνεται φαίνεται ότι οξύνεται επικίνδυνα. Από χθες το βράδυ μάλιστα υπήρχε κινητοποίηση και οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού του οποίου ο άτυχος νέος ήταν οπαδός.

Ήδη υπάρχουν μαρτυρίες για δεκάδες χτυπήματα σε επιλεγμένους “στόχους” αφού φαίνεται ότι οι νεαροί γνώριζαν αναλυτικά την ομάδα και τους “φίλους” του δολοφόνου, ενώ πολλοί φέρονται να έχουν εξαφανιστεί μετά τα πρώτα αντίποινα.

Οι πληροφορίες μας μιλούν ακόμα και για φονικό χτύπημα που όμως δεν μπορεί να διασταυρωθεί με τα εως τώρα στοιχεία. Άλλωστε μία “τυφλή” δολοφονία αλλοδαπού μέλους συμμορίας είνα από την φύση της δύσκολο να ταυτοποιηθεί ακόμα και από τις αρχές.

Ευελπιστούμε να μην υπάρξει συνέχεια, αλλά κυρίως ελπίζουμε να μην εκμεταλλευθούν αυτά τα γεγονότα "κάποιοι" από το παρακράτος και στήσουν "εξεγέρσεις"... Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, θα ήταν "δώρο θεού" για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, μία εξέγερση λαθρομεταναστών αυτή τη στιγμή...Μαθήματα χορού, ξεγνοιασιάς και ιδιαίτερων ικανοτήτων, αποφάσισε να δώσει μία αντροπαρέα τούρκων, που αποφάσισαν να το ρίξουν... έξω!

Θαυμάστε και προετοιμαστείτε όλοι... Σε λίγο καιρό, έτσι θα διασκεδάζουν και οι Έλληνες!

 • Την ώρα που η κυβέρνηση βάζει χέρι στις τσέπες των συνταξιούχων για να τους πάρει ακόμα και 10 ευρώ, κάποιοι βουλευτές επιμένουν να πάρουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας τους ως αναδρομικά…

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης των αναδρομικών που αφορούν 800 με 850 βουλευτές, όπως ανέφερε η κυρία Φλωρεντία Καλδή χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία μάλιστα ζήτηση να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα. Η αρχή είχε γίνει με την προσφυγή ενός συνταξιούχου ο οποίος είχε δικαιωθεί κατόπιν προσφυγής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι βουλευτές ζητούν τα αναδρομικά επικαλούμενοι τη ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές (2003-2007). Όπως επίσης είπε, υπάρχουν τρεις κατηγορίες. Αυτοί που τα ζητούν με τη ρύθμιση των Δικαστών, οι άλλοι που δεν μπήκαν στη ρύθμιση και τα ζητούν με όλες τις προσαυξήσεις και η τρίτη κατηγορία από το 2008 και εντεύθεν.

Σε ερώτηση αν έχει βγει απόφαση, η κυρία Καλδή απάντησε θετικά και εξήγησε πως έχει βγει απόφαση αλλά επέστρεψε το θέμα προς νέα διευκρίνιση στην Ολομέλειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα δικαιούνται μετά την απόφαση της βουλής ότι αποποιείται των αναδρομικών των βουλευτών.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος θύμισε πως ήδη η Βουλή έχει αποφασίσει σε ότι αφορά τις αναδρομικές αυξήσεις στις αποδοχές των βουλευτών, να μην ισχύσει για Βουλευτές.

Δεδομένου όμως ότι η απόφαση – θα είναι σύμφωνα με το νόμο θετική- βρίσκεται σε εκκρεμοδικία, μένει να δούμε αν οι δικαιούχοι βουλευτές κάνουν ή όχι χρήση της απόφασης…

Πρόχειροι υπολογισμοί αφορούν τη διεκδίκηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ενώ η κυρία Καλδή επέμεινε να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε να λυθεί το θέμα. Και αυτό διότι οι δικαιούχοι βασίζονται στο νόμο που λέει ότι οι βουλευτές δικαιούνται αυτοδικαίως τις αυξήσεις που πήραν οι δικαστικοί.

Η δικαιοσύνη ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις και ψηφίσματα της Βουλής από το 1964 και 1975 για εξομοίωση των αποδοχών βουλευτών – δικαστών δέχτηκε ότι:

«Η σύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης με τις συνολικές αποδοχές του ανώτατου δικαστικού λειτουργού, έχει ως συνέπεια ότι κάθε μεταβολή των συνολικών μηνιαίων αποδοχών αυτού επιφέρει αυτοδίκαια την άμεση αντίστοιχη μεταβολή του ύψους της βουλευτικής αποζημίωσης, που αποτελεί και τη βάση προσδιορισμού της βουλευτικής σύνταξης».

Το «πράσινο φως» για τις αναδρομικές αυξήσεις άναψε με απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ) που έκανε δεκτή αίτηση πρώην βουλευτή και ακύρωσε την απόφαση με την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ) αρνήθηκε να αυξήσει τη σύνταξή του αναδρομικά για το διάστημα από το 2002 έως το 2007, με βάση τις αναδρομικές αυξήσεις των δικαστικών λειτουργών. Σύμφωνα με το Ε.Σ, το Γ.Λ.Κ. έσφαλε και πρέπει να επανεξετάσει την υπόθεση προσδιορίζοντας το ύψος των χρημάτων που οφείλονται στον πρώην βουλευτή.

Και τούτο διότι «οποιαδήποτε μεταβολή των μηνιαίων αποδοχών του προέδρου ανώτατου δικαστηρίου, επηρεάζει άμεσα το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και συνεπάγεται και αντίστοιχη μεταβολή της καθοριζόμενης σε ποσοστό επί της βουλευτικής αποζημίωσης, σύνταξης, εκείνων που διετέλεσαν βουλευτές».

Το ύψος των αναδρομικών αναμένεται ιδιαίτερα υψηλό, αν ληφθεί υπόψη ότι ο συνταξιούχος βουλευτής ζητούσε με διάφορα επιχειρήματα ποσό 233.681 ευρώ για μία 4ετία (2000 – 2004) ή 136.040 ευρώ για δυόμισι χρόνια (από τις αρχές του 2002 μέχρι τα μέσα του 2004).

Τα αιτήματα αυτά δεν εξετάστηκαν γιατί δεν υποβλήθηκαν με τη βασική αίτηση, αλλά με μεταγενέστερο δικόγραφο πρόσθετων λόγων. Σε κάθε περίπτωση, οι διεκδικούμενες διαφορές για τη σύνταξη ίσως τελικά ξεπεράσουν τα 250.000.

Άρα σήμερα μπορεί να μιλάμε για αναδρομικά πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ…

Πηγή
Ο ένας στους δύο Έλληνες δανειολήπτες... αναδιαρθρώνει τα δάνειά του
Δεν είναι μόνο οι ενισχυμένες επισφάλειες που αποτελούν "τροχοπέδη" στην εξυγίανση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας έχει ωθήσει ακόμα και τους πιο "υγιείς" δανειολήπτες να προβαίνουν σε αναδιάρθρωση των... δανείων τους, αυξάνοντας έτσι τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο αφενός για αύξηση των δανείων που εισχωρούν σε "καθεστώς" ρύθμισης και αφετέρου για σημαντική άνοδο των καθυστερημένων δανείων ως προς το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Τραπεζίτες επισημαίνουν ότι μόνο για τη φετινή χρονιά το ποσοστό των δανείων που ρυθμίζονται σχεδόν θα διπλασιαστεί, καθώς από 15%-20%, όπου διαμορφώνεται τώρα, αναμένεται να "αναρριχηθεί" στο 30%, ενώ αναφορικά με τις επισφάλειες οι ίδιοι εκτιμούν ότι κάθε τρίμηνο ο σχετικός δείκτης θα παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 1%, μέχρις ότου στο τέλος του 2011 "κλειδώσει" στο 14,5% έναντι 10,4% το 2010.

Σύμφωνα με τραπεζικές πληροφορίες, από τα 10 δάνεια που ρυθμίζονται, τα 5 εξ αυτών μετατρέπονται σε ενήμερα και από αυτά τα 5 τα δύο προχωρούν στην έκκληση και δεύτερης ευκαιρίας, προκειμένου να αποφύγουν την οριστική καθυστέρηση, που θα αποτελέσει και το μεγαλύτερο "εφιάλτη" των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" λόγω σημαντικού προβλήματος ρευστότητας.

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι παλαιότερο δημοσίευμα του "R" επεσήμανε ότι στο «ζενίθ» έφτασε η αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση το 2010, με τις επισφάλειες να «αγγίζουν» σχεδόν τα 27 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια του συνόλου του περασμένου έτους, παρά τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι τράπεζες ύψους πάνω από 50 δισ. ευρώ, που ισοδυναμεί με το 20% του συνολικού δανεισμού. Η ανάκαμψη των "κόκκινων δανείων" χρονολογείται μακροπρόθεσμα και συγκεκριμένα πέρα του 2012.

Πάντως, κορυφαίοι τραπεζίτες τονίζουν ότι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα ορίσει την πτωτική ή ανοδική τάση τόσο των επισφαλειών όσο και των δανείων που χρήζουν αναδιάρθρωσης και αυτό γιατί η πορεία των ελληνικών τραπεζών είναι απόλυτα συνδεδεμένη και ανάλογη με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Συνεπώς, εάν παρατηρηθούν σημάδια βελτίωσης στην ελληνική οικονομία, τότε βελτίωση θα σημειώσει και ο τραπεζικός κλάδος, ενώ σε περίπτωση αναδιάρθρωσης ή haircut στο ελληνικό χρέος, τα πράγματα αλλάζουν. Σημειώνεται, ότι εάν δεν είχαν αυξηθεί τα ρυθμιζόμενα δάνεια, ο δείκτης επισφαλειών θα ανερχόταν μόλις στο 12 με 13% από 10,4% πέρυσι.

Σύμφωνα με τραπεζικούς παράγοντες, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι και οι άλλοτε "υγιείς" δανειολήπτες προχωρούν σε αναδιάρθρωση των δανείων τους ή ακόμα χειρότερα καθυστερούν την αποπληρωμή των δανείων τους, βλέποντας τις δόσεις να παίρνουν την "ανιούσα", ενώ την επικινδυνότητα της κατάστασης, καθώς και την άμεση ανάγκη τακτοποίησης του θέματος αποδεικνύει η ανικανότητα ακόμα και εκείνων των δανειοληπτών που ενώ τα δάνειά τους έχουν ήδη ρυθμιστεί, ωστόσο και πάλι δεν μπορούν ούτε με τους ευνοϊκότερους όρους να ανταπεξέλθουν στις νέες και ηπιότερες απαιτήσεις…

Η παραπάνω εικόνα στην τραπεζική αγορά έρχεται ως απόρροια των σημαντικών χρηματοοικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά πόσο μάλλον εν μέσω ενός τόσο δυσχερούς οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, όπως ακριβώς διευκρινίζουν παράγοντες της τραπεζικής αγοράς. Για αυτό το λόγο και αλλαγή τάσης θα επιτευχθεί μόνο μέσω επίσπευσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιφέρουν ανάπτυξη, απαραίτητη προϋπόθεση για τη «λύση» στα τραπεζικά προβλήματα: «κόκκινα» δάνεια, δάνεια που ρυθμίζοννται, επισφάλειες και ρευστότητα.

Ο πρώην Σύμβουλος του Γιώργου αποκαλύπτει τα σχέδια ξένων και ντόπιων κατεστημένων κατά Σαμαρά και πως θέλουν τα… ιμάτια της Ελλάδας

Θα μπορούσα σήμερα να γράψω για το κλίμα φόβου που καλλιεργεί με επιστημονικό τρόπο η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία τους δεκαοκτώ μήνες που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Ο στόχος ήταν προφανής. Μόνο μια κοινωνία που λειτουργεί μέσα στο φόβο δεν τολμά να αντισταθεί. Έτσι το …μνημόνιο και όσα δεινά επέφερε σε κάθε ελληνική κοινωνία πέρασε επί της ουσίας χωρίς να ανοίξει μύτη.

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε όλο αυτό το κλίμα που δημιούργησε στρέφοντας γκεμπελικά τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Με επιλεκτικές διαρροές μισθών και επιδομάτων δημιούργησε κλίμα μίσους και εμφυλίου στην κοινωνία.

Τώρα που το σκηνικό είναι έτοιμο θα περάσουν στην επόμενη φάση. Θα έρθουν οι Ρωμαίοι όπως συμβαίνει αιώνες (με άλλα ονόματα κατά καιρούς) και για τον…ιματισμό της μικρής πατρίδας μας θα βάλουν… κλήρο, στήνοντας το σκηνικό του Γολγοθά και της Σταύρωσης του λαού μας.

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά για τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλά να μου επιτρέψετε σήμερα να ασχοληθώ με ένα φίλο του πρωθυπουργού. Έναν άνθρωπο που ξέρει τους μηχανισμούς καιτ ις λειτουργίες του συστήματος που κινείται ο Γιώργος Παπανδρέου. Τον ικαθηγητή και πρώην Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Νίκο Κοτζιά.

Ο άνθρωπος βγήκε με άρθρο τους την εφημερίδα «Αξία» και με απλές κουβέντες είπε όσα έχει επισημάνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς για τον πόλεμο που δέχεται από εξωθεσμικά…θεόσταλτα κέντρα.

Τι έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς: «Εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο προσπαθούν να πριονίσουν τον Αντώνη Σαμαρά διότι θέλουν να εξασφαλίσουν χρόνο και ηρεμία στην πολιτική σκηνή προκειμένου να διασφαλίσουν τη λεηλασία τη λεηλασία των 50 και άλλων τινών δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση τους κάνει δώρο. Δώρο που εμφανίζεται ως δήθεν σιδηρά αναγκαιότητα εξαιτίας της κρίσης…

Ταυτόχρονα»συνεχίζει ο κ. Κοτζιάς, «οι δυνάμεις της διαπλοκής συμβάλλουν στην υπερπροβολή του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη που μέχρι τώρα τα πραγματικά δημοσκοπικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι δεν θα εισέλθει στη Βουλή καθώς και στην προβολή του ΛΑΟΣ ως είδος ενός ιδιαίτερου κόμματος…Στόχος τους είναι να καλύψουν τας νώτα της κυβέρνησης. Πριν απ΄όλα μιας πολιτικής που εξυπηρετεί τα μεγάλα άνομα συμφέροντα. Συμφέροντα που διαθέτουν ερείσματα στην ίδια τη ΝΔ.

Η παρουσία συγκρουόμενων αντιλήψεων εντός της ΝΔ δεν είναι απλά προϊόν ύπαρξης διαφορετικών ακαδημαϊκών σχολών στο εσωτερικό της. Το κύριο κατά τη γνώμη μου συνδέεται με το γεγονός ότι υπάρχουν στο εσωτερικό της δυνάμεις που έχουν διασυνδέσεις και χρέη προς τρίτους και όχι απαραίτητα προς τη σημερινή ηγεσία και το χειρότερο δυνάμεις με άμεσες διασυνδέσεις με τμήματα της διαπλοκής στα Μέσα στην εργολαβία και στις Τράπεζες.»

Μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές ο πρώην σύμβουλος και φίλος του Γιώργου Παπανδρέου προκαλεί …ανατριχίλα για το σύστημα παραεξουσίας που κυβερνά την Ελλάδα, αλλά και για τα σχέδια που υφαίνονται πίσω από την κουρτίνα.

Απλώς ο κύριος καθηγητής έκανε το αυτονόητο. Τράβηξε την κουρτίνα και απεκάλυψε όλα όσα λέει ο καθένας μας ….
 • Σκοτεινές δυνάμεις δεν επιθυμούν λύση του Κουρδικού ζήτηματος

Oι Κούρδοι για μια ακόμη φορά βρέθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι κατά της συνεχιζόμενης καταστολής του Τουρκικού κράτους εις βάρος τους σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.Η ανεξάρτητη υποψήφια και πρώην βουλευτής Λεϊλά Ζάνα – η οποία φυλακίστηκε για 10 χρόνια από το τουρκικό κράτος λόγω των αγώνων της για τα δίκαια του Κουρδικού Λαού- σε συγκέντρωση των Κούρδων στο Silvan αναφερόμενη στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν δήλωσε «Δεν είστε μεγαλύτεροι από αυτόν τον λαό” και τόνισε πώς σε αυτή τη χώρα είμαστε μάρτυρες της προσπάθειας πολύ σκοτεινών δυνάμεων που κάνουν ότι μπορούν για να μην υπάρξει λύση στο Κουρδικό ζήτημα .

Κατά την τελευταία συνάντηση του με τους δικηγόρους του, ο Κούρδος Εθνικός Ηγέτης Αμπντουλάχ Οτζαλάν-έγκλειστος στις φυλακές του Ιμραλί- επεσήμανε ότι κατά την τελευταία πενθήμερη επίσκεψη του διευθυντή της CIA στην Άγκυρα ,Τουρκία και ΗΠΑ ήρθαν σε μυστική συμφωνία βάσει της οποίας η Τουρκία θα υποστηρίξει την πολιτική των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν και τη Συρία, ώστε να καταστεί δυνατή η υπονόμευση της συμμαχίας Ιράν-Συρίας απο την Ουάσιγκτον.Σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την πολιτική της Τουρκίας στο Κουρδικό ζήτημα.

Η Άγκυρα φοβάται την αποσταθεροποίηση της Συρίας που θα μπορούσε να επεκταθεί στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας.

Η καταστολή στη Συρία βάζει σε μεγάλο κόπο την διπλωματία της Τουρκίας στην περιοχή.

Η μεγάλη χρήση βίας στη γειτονική χώρα βάζει την Άγκυρα σε λεπτή θέση σε σχέση με τον σύμμαχό της, τον πυλώνα της πολιτικής της στη Μέση Ανατολή.

Την Πέμπτη, η Τουρκία έστειλε απεσταλμένους στη Δαμασκό στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και τον πρωθυπουργό Αντέλ Σαφάρ (Adel Safar).

Υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ) και με τον διευθυντή του οργανισμού του οικονομικού σχεδιασμού, η αποστολή έπρεπε να προσπαθήσει να πείσει το συριακό καθεστώς να αποκηρύξει την βία και να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις.

Από την έναρξη της κρίσης, η Τουρκία πιέζει το συριακό αρχηγό του κράτους να αλλάξει την πολιτική του.

Χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και ο επικεφαλής της ΜΙΤ έχουν αποσταλεί στην συριακή πρωτεύουσα.

Την Τρίτη, για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα και μισό, ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικώς με τον ηγέτη της Συρίας.

«Έχω εκφράσει σαφώς τις ανησυχίες μας σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης», σχολίασε, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι «μια δημοκρατική διαδικασία θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή».

Σχέδιο Κρίσης

Ενώ ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης ήταν στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη της επανάστασης της Τυνησίας, και απαιτώντας την αποχώρηση του πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, για την Συρία, η κρητική του προς τον Σύρο φίλο του είναι πολύ πιο συγκρατημένη.

Η είσοδος, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αρμάτων μάχης στην πόλη Ντεραά (Deraa) και η αύξηση του αριθμού των θυμάτων τον ανάγκασαν να άρει τις επιφυλάξεις του.

«Η σταθερότητα της Συρίας προέχει από τη τύχη των αμάχων», δήλωσε ο Beril Dedeoglu, καθηγητής διεθνών σχέσεων.

Η Άγκυρα φοβάται την αποσταθεροποίηση της Συρίας που θα μπορούσε να επεκταθεί στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας.

Πολλοί μαχητές του κουρδικού ΡΚΚ βρίσκονται στη Συρία και οι τουρκικές αρχές φοβούνται ότι θα περάσουν τα σύνορα.

«Με τις εξεγέρσεις που αναπτύσσονται, η Τουρκία αναζητά απελπισμένα τι να κάνει», διαγνώσει ο Henri Barkey, ειδικός για τη Τουρκία στο Carnegie Endowment for International Peace.

Η πρόσφατη Τουρκοσυριακή φιλία είναι στο επίκεντρο του διπλωματικού μηχανισμού της Άγκυρας για να επεκτείνει την περιφερειακή επιρροή της.

Ενώ οι δύο χώρες ήταν στα πρόθυρα της ένοπλης σύγκρουσης στα τέλη της δεκαετίας του 1990, έχουν καταργήσει τις θεωρήσεις για τους υπηκόους τους, το 2009 και αύξησαν τις εμπορικές συμφωνίες.

Χωρίς να εγκαταλείψουν επίσημα τον Μπασάρ ελ-Ασαντ, οι Τούρκοι αναπτύσσουν ένα σχέδιο κρίσης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, συναντήθηκε την Πέμπτη για να εξετάσει διάφορα σενάρια, από το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου έως την εισροή προσφύγων.

Κατά την εφημερίδα Sabah, η παρακολούθηση των 900 χιλιόμετρων των κοινών συνόρων έχει ενισχυθεί και επιταχύνονται οι προετοιμασίες στρατοπέδων για Σύρους πρόσφυγες στο νότο.

Πηγή
Σε κίνηση υψηλού ρίσκου που αν δεν πετύχει μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνα αποτελέσματα προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να βγει από το φαύλο κύκλο της κρίσης. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σχεδιάζεται η άμεση άντληση δανείων με ενέχυρο μετοχές και ακίνητα που προορίζονται για αποκρατικοποιήσεις και χρήση των κεφαλαίων για επαναγορά χρέους μέσω της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσδοκά να μειώσει το δημόσιο χρέος αγοράζοντας με μέσο discount της τάξεως του 25% ελληνικά ομόλογα.

Ωστόσο εκτιμάται ότι δεν μπορεί να αντλήσει πάνω από 40 δισ. ευρώ εκτός και αν βάλει ενέχυρο το σύνολο της ακίνητης περιουσίας στην οποία έτσι κι αλλιώς έχει δικαίωμα η τρόικα όπως σαφώς προβλέπει το Μνημόνιο.

Με την άντληση 40 δισ. ευρώ το ποσό μείωσης του χρέους είναι της τάξεως των 13-15 δισ. ευρώ και αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση τόκων της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου θεωρείται πολύ επικίνδυνη, καθώς ουσιαστικά δεν θα απομένει άλλο όπλο στην κυβέρνηση στην περίπτωση που χρειαστεί λεφτά στο μέλλον, καθώς τα περιουσιακά της στοιχεία θα περάσουν στον έλεγχο των δανειστών.

Την επικίνδυνη αποστολή έχει, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ κ. Πέτρος Χριστοδούλου, γνωστός από τη θητεία του στη Goldman Sachs αλλά και από το ρόλο του ως στελέχους της Εθνικής επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας για τη μεταφορά του swap που είχε συνάψει η κυβέρνηση Σημίτη στην Εθνική Τράπεζα. Επισημαίνεται ότι ήδη η κυβέρνηση με νόμο μεταφέρει τη διαχείριση των διαθεσίμων του δημοσίου από Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον ΟΔΔΗΧ. Στην κίνηση αυτή είχε αντιδράσει έντονα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φλωρίδης, ενώ αρνητική ήταν και η στάση της κας Βάσως Παπανδρέου. • Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πυρήνα του οικονομικού προγράμματος που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία στο Ζάππειο, θα βρεθεί το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.
Από αυτό και μόνο βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται και σέβεται πλέον πλήρως το μνημόνιο και το μόνο που θα υποσχεθεί θα είναι ότι θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί κάποιους όρους του, στο στυλ της νέας Ιρλανδικής κυβέρνησης, η οποία σημειωτέον δεν κατάφερε τίποτα.

Με τη θέση της αυτή (αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες) η Νέα Δημοκρατία θεωρεί φυσικά απόλυτα συνταγματικό και νόμιμο το μνημόνιο και άρα έγκυρο και όχι άκυρο όπως υποστηρίζει το σύνολο του πνευματικού κόσμου και των συνταγματολόγων της χώρας.

Επομένως (πάντα με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης), η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι έγκυρη η παραίτηση από την Εθνική μας Κυριαρχία, θεωρεί ότι είναι έγκυρη η παραίτηση από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας και προφανώς θεωρεί ότι είναι έγκυρη η δέσμευση για τη μη δυνατότητα σύναψης οικονομικής συμφωνίας της χώρας μας με τρίτες χώρες, χωρίς την έγκριση της τρόϊκας.

Επιπλέον θεωρεί έγκυρη τη δέσμευση για την παράδοση κατευθείαν στους τοκογλύφους του τιμήματος που θα επιτυγχάνεται από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και όχι την κατάθεσή του στα κρατικά ταμεία. Δηλαδή θα ψηφίσει την ακατανόμαστη τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία από τον Αντώνη Σαμαρά να ακούσουμε, ποιους όρους σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι όλοι οι πιο πάνω αντισυνταγματικοί όροι πρώτα και κύρια και όχι κάποια μείωση του επιτοκίου κατά μια μονάδα ή κάποια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, που θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό μας.

Περιμένουμε με αγωνία να μας πει ο Αντώνης Σαμαράς, αν θεωρεί το μνημόνιο και τις τρεις συμβάσεις που το συνοδεύουν, κείμενα σύμφωνα με το Σύνταγμα ή όχι; Γιατί αν το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό δεν υπάρχει λόγος να επαναδιαπραγματευτούμε μια άκυρη σύμβαση.

Πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαριστούν αυτά τα θέματα και μετά έπονται τα διάφορα μίγματα οικονομικής πολιτικής.

 • Ο άνθρωπος που "ξέχασε" να δηλώσει το "πόθεν έσχες" του, κατηγορεί όλους τους Έλληνες πολίτες ως... φοροκλέφτες!!!

Η κυβέρνηση σταθερή στις προθέσεις τις, θα καταφέρει η φοροδιαφυγή να είναι ο μόνος τρόπος συναλλαγής στην Ελλάδα. Ο Υπουργός Οικονομικών προσπαθώντας εναγωνίως να επιτύχει τους στόχους του, να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και να κονομήσουν κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες, προχωρά στο καλύτερο σχέδιο που έχει εκπονήσει Υπουργός Οικονομικών εδώ και αιώνες.

Φέρνει τη χώρα και τους πολίτες στο χείλος της καταστροφής, αυξάνει συνεχώς τη φορολόγηση, στραγγαλίζει τα εισοδήματα των πολιτών και καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα αντί πινακίου φακής της δημόσιας περιουσίας και την μετατροπή του εργατικού δυναμικού της χώρας σε δούλους των αφεντικών του Παπακωνσταντίνου.

Προχωρώντας σε δέκα τουλάχιστον φορολογικά νομοσχέδια μέσα σε 18 μήνες, αυξάνει υπέρογκα τη φορολόγηση ακόμη και του αέρα που αναπνέουμε σπρώχνοντας ουσιαστικά όλους πολίτες στη φοροδιαφυγή για να μειώσουν λίγο τα υπέρογκα έξοδα που τους έχει φορτώσει η ΠΑΣΟΚική κυβέρνηση. Με αυτή την τακτική όμως έχει δικαιολογία και ο αυλικός του Αυτοκράτορα Υπουργός Οικονομικών ο οποίος κατηγορεί του Έλληνες για φοροδιαφυγή για να μπορεί να συνεχίσει την φορομπηχτική του πολιτική ώστε να παγώσει τελείως η αγορά και οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η φοροδιαφυγή πλέον είναι κυβερνητική οδηγία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε ότι εξήγγειλε εχθές ο Υπουργός δεν υπήρχε πουθενά λέξη για έλεγχο για τους πολιτικούς, τους Βουλευτές, τους Υπουργούς. Κατά τον Υπουργό Οικονομικών υπάρχουν πάνω από δέκα εκατομμύρια φοροκλέφτες στην Ελλάδα αλλά οι μόνοι νομοταγείς πολίτες που δεν έχουν ποτέ κλέψει είναι οι πολιτικοί…

Παράλληλα εντέχνως και σκοπίμως δεν αφήνει κανένα Υπουργείο να προχωρήσει στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, ώστε η χώρα να φαίνεται ότι λιμοκτονεί. Μόλις! 16 δις ευρώ λιμνάζουν στα ταμεία για το ΕΣΠΑ αλλά ο σαδιστής Υπουργός απαγορεύει την εκταμίευση για να μπορεί να κόβει από τις συντάξεις και τους μισθούς ταΐζοντας τα αφεντικά του.

Παλαιότερα είχα αναφερθεί στην προσπάθεια που κάνει η καθεστωτική κυβέρνηση να γονατίσει τις αντιδράσεις των πολιτών με όπλο την οικονομική τρομοκρατία. Ο διορισμός ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ του πρώην αντιεισαγγελέα κ. Διώτη έρχεται να επιβεβαιώσει τις σκέψεις μου.

Υποθέτω ότι όποιος αντιδρά στο σύστημα και στην κυβέρνηση θα τον παραλαμβάνει ο κ. Διώτης και με τις γνωστές μεθόδους του, όπως αυτές που χρησιμοποιούσε και με τον Ξηρό θα «ξερνάει» και το γάλα της μάνας του. Τυχαίος ο διορισμός του; Δε νομίζω…

Η καθεστωτική κυβέρνηση τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί και να υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις και ρίχνει όλο το βάρος της στην τρομοκράτηση του λαού με την οικονομική τρομοκρατία ευελπιστώντας να προλάβει να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία και λαό και να παραδώσει το εργατικό δυναμικό της χώρας δούλους στα αφεντικά της.

Άλλωστε ο Υπουργός Οικονομικών είναι από εκείνους που είχαν ξεχάσει να δηλώσουν εισοδήματα στο πόθεν έσχες τους. Ας δούμε πόση είναι η εμπορική αξία του εξοχικού του Υπουργού και πόσο το δηλώνει…
 • Έντονη δυσφορία προκαλεί στην Τουρκία η αναφορά του Προέδρου των ΗΠΑ και φέτος στη γενοκτονία των Αρμενίων. Η ηγεσία της ισλαμικής κυβέρνησης ΑΚΡ φαίνεται αποφασισμένη να ακολουθήσει πιστά την αδιάλλακτη πολιτική της, θέτοντας σε εφαρμογή σχέδια για την παραπλάνηση της διεθνούς κοινής γνώμης
Οι αναφορές του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεότουρκους, που έλαβε χώρα στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκάλεσε για μια ακόμη φορά την αντίδραση της Άγκυρας.

Η αδιάκοπη ανταπόκριση της Ουάσινγκτον στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων, καθώς και το ενδιαφέρον άλλων ισχυρών πολιτικών κέντρων για το γεγονός, φαίνεται να ενοχλούν ιδιαίτερα την Άγκυρα, η οποία καταστρώνει σχέδια για να αποφύγει την αμαύρωση της διεθνούς της εικόνας στην εκατοστή επέτειο της αποτρόπαιης πράξης.

Την εβδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε και φέτος τη συμπαράστασή του στον αρμενικό λαό. Μολονότι δεν αποκάλεσε τη γενοκτόνο πράξη με τη λέξη «γενοκτονία», εξαιτίας των πιέσεων της Άγκυρας, ο αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε την αυθεντική αρμενική έκφραση «Μεντς Γιεγκχέρν», που σημαίνει «Μεγάλη Τραγωδία», ασπαζόμενος με αυτόν τον τρόπο για μια ακόμη φορά τις θέσεις του αρμενικού λαού.

Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της γενοκτονίας έλαβαν χώρα και στην Τουρκία. Μια ομάδα 200 ατόμων, απαρτιζόμενων από πολιτικούς, δημοσιογράφους και διανοουμένους, μεταξύ των οποίων ο Ουφούκ Ουράς, ο Τζενγκίζ Ακτάρ και συγγενείς του δολοφονημένου αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, διαδήλωσαν τις βραδινές ώρες στην κεντρική πλατεία της Πόλης, την πλατεία Ταξίμ. Οι διαδηλωτές αποκάλεσαν την «πορεία θανάτου», που ακολούθησαν οι αρμενικοί πληθυσμοί της Ανατολικής Μικράς Ασίας, κατόπιν διαταγής της οθωμανικής κυβέρνησης το 1915, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Απηύθυναν ακόμη έκκληση σε όλους τους ευσυνείδητους τούρκους πολίτες να φέρουν σε πέρας έστω και καθυστερημένα το «χρέος» τους προς την ανθρωπότητα.

Η εν λόγω ειρηνική διαδήλωση των τούρκων προοδευτικών, ωστόσο, έγινε στόχος ακραίων στοιχείων, τα οποία καταφέρονταν εναντίον της αρμενικής διασποράς και υμνούσαν τον Ογκιούν Σαμάστ, δολοφόνο του Χραντ Ντινκ, («Μιλιέτ», 24/4/2011). Ακροδεξιές τουρκικές οργανώσεις, οι οποίες είχαν πληροφορηθεί για τη διαδήλωση, διοργάνωσαν αντιδιαδηλώσεις όχι μόνο στην πλατεία Ταξίμ, αλλά και σε διάφορα σημεία του Πέρα. Οι διαδηλώσεις μάλιστα στην πλατεία Ταξίμ εξελίχτηκαν παράλληλα και με την ανοχή των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες μερίμνησαν για να μην προκληθούν επεισόδια. Με τον τρόπο αυτό οι ακροδεξιοί επιχείρησαν όχι μόνο να τρομοκρατήσουν, αλλά και να καλύψουν τη «φωνή» εκείνων που διαδήλωναν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, θέτοντας την Άγκυρα ενώπιον των ευθυνών της. Οι ομοιότητες με τις μεθόδους που ακολουθεί το τουρκικό κατεστημένο για να καλύψει και να αποσιωπήσει τις ενέργειες υπέρ της αναγνώρισης της Αρμενίας, είναι εκπληκτικές.

Το τουρκικό κατεστημένο αντέδρασε αμέσως στις προσπάθειες διεθνοποίησης και της διαφαινόμενης αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Διά στόματος του τούρκου υπουργού Εξωτερικών η Άγκυρα εκδήλωσε την αποστροφή της προς τη θέση που πήρε ο Λευκός Οίκος. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε τις θέσεις της τουρκικής διπλωματίας ισχυριζόμενος ότι η Ουάσινγκτον έχει παραποιήσει τα ιστορικά στοιχεία και ότι παίρνει ανοιχτά θέση υπέρ των Αρμενίων. Θεώρησε τις δηλώσεις του Ομπάμα μονόπλευρες και ότι στοχεύουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εσωτερικής πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ. Στην προσπάθειά του να αποσιωπήσει τη γενοκτονία, δήλωσε από τα Δαρδανέλια, όπου βρέθηκε να περιοδεύει, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την ισλαμική κυβέρνηση ώστε το έτος 2015 να γίνει γνωστό στη διεθνή κοινή γνώμη ως η εκατοστή επέτειος της μάχης της Καλλίπολης και όχι ως η γενοκτονία των Αρμενίων! («Ζαμάν», 24/4/2011) Συμπλήρωσε δε ότι στόχος είναι η Τουρκία να γίνει ένα κράτος παγκόσμιας εμβέλειας, εννοώντας μεγάλη δύναμη, έως το 2023.

Η ισλαμική ηγεσία της γείτονας ταράζεται εμπρός στο ενδεχόμενο της επίσημης αναγνώρισης της γενοκτονίας από τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου έως το 2015. Η εξήγηση είναι απλή. Το ΑΚΡ αντιλαμβάνεται ότι η εικόνα μιας χώρας που επιθυμεί να ανέλθει κλίμακα στην παγκόσμια ιεραρχία, όπως την οραματίζεται ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών, για να μπορέσει να συμμετάσχει στην παγκόσμια διακυβέρνηση, δεν μπορεί να επιβαρύνεται με γενοκτονίες. Συνεπώς προέκρινε τη λύση της ενίσχυσης της γνωστής τακτικής της απόρριψης της ιστορικής αλήθειας. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσει κανείς ότι όσα δισεκατομμύρια κι αν ξοδέψει η Άγκυρα για την προβολή της αντίστασης των Οθωμανών στην Καλλίπολη, το σχέδιο του Νταβούτογλου κρίνεται αμφίβολο αν θα βρει ανταπόκριση στη διεθνή κοινή γνώμη. Γιατί το ύφος και η αδιάλλακτη στάση των σύγχρονων τουρκικών ηγεσιών έναντι όσων υπέστησαν γενοκτονίες και διωγμούς από τους Οθωμανούς έχει λάβει προκλητικές διαστάσεις. Το μέγεθος της αδικίας είναι τόσο μεγάλο, που είναι αδύνατο να το καλύψει οποιοδήποτε άλλο γεγονός!

Κ. Βοσπορίτης, ο νεώτερος • Απαντήσεις έδωσε μέσω της μόνιμης στήλης του ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού Focus, Helmut Markwort, σχετικά με τη μήνυση που έχουν καταθέσει εις βάρος του περιοδικού Έλληνες δικηγόροι. Η υπόθεση, που αφορά το γνωστό εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μύλου να επιδίδεται σε άσεμνη χειρονομία, εκδικάζεται από τα ελληνικά δικαστήρια στα τέλη Ιουνίου.

«Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Δεν έχω λάβει μέχρι τώρα κάποια μηνυτήρια αναφορά, ούτε κάποια κλήση σε απολογία. Συνάδελφοι από την Αθήνα ερεύνησαν το ζήτημα και τα στοιχεία κρίνονται αξιόπιστα.

Αφορμή για το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ήταν το τεύχος της 22 Φεβρουαρίου 2010 και το σχετικό δημοσίευμα για τον τρόπο που το ελληνικό κράτος χειραγώγησε τους κρατικούς ισολογισμούς για να μπει στην ΟΝΕ, και το πως οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν.

Έξι Έλληνες δικηγόροι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του περιοδικού και άλλα 200 άτομα παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες, απαιτώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Η ανώτατη ποινή για αδικήματα προσβολής, δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων, προβλέπει φυλάκιση δύο χρόνων με αναστολή.

Προσωπικά έχω την ευθύνη για το εξώφυλλο με τίτλο του περιοδικού και τον τίτλο, τα οποία εξόργισαν πολλούς Έλληνες. Το σατυρικό αυτό φωτομοντάζ που παραπέμπει στο στυλ του John Heartfield, προβλήθηκε από όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα ελληνικά ΜΜΕ. Η χειρονομία αυτή και η σημαία –μανδύας, έκαναν πολλούς Έλληνες να ξεχειλήσουν από οργή και να απαντήσουν ιδιωτικά με αντίστοιχη σάτιρα.

Περισσότεροι από 100 Έλληνες μου έστειλαν γράμματα με μονταρισμένες ή ζωγραφισμένες εικόνες που με παρομοίαζαν με τον Χίτλερ, κάτι που με ενόχλησε, αλλά φρόντισα να μην το συνεχίσω.

Από την πλευρά της Καγκελαρίου [Μέρκελ], η λαϊκή οργή την παρουσίαζε ως διάδοχο του Χίτλερ και ως υπεύθυνη για τη μιζέρια της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή κάποια νομική ενέργεια.

Στην Ελλάδα έχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεν έχουμε ακούσει για κάποια δίωξη εναντίον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε «διεφθαρμένο» τον ελληνικό λαό.

Ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια ποινή, παρότι χαρακτήρισε ως «κοπρίτες» τους δημοσίους υπαλλήλους και «ακαμάτηδες» τους αγρότες. Κανένας εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου, που εξαπάτησε την Ευρώπη με πλαστά στατιστικά στοιχεία και χαρακτήρισε τους Έλληνες «γενετικά φοροφυγάδες», σε δηλώσεις του στην αμερικανική τηλεόραση.

Με αφορμή όλα αυτά, κοιτάξαμε ξανά το εξώφυλλο του εν λόγω τεύχους και το βρήκαμε εύστοχο. Εν τω μεταξύ, η ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί ακόμα πιο δραματικά, από αυτό που γράφαμε τότε.

Πιστεύω ακόμα πως το εξώφυλλό ήταν μια αυθεντική γελοιογραφία, στο πνεύμα του Αριστοφάνη. Εάν βέβαια κληθούμε από την ελληνική δικαιοσύνη, δε νομίζω να προβάλουμε αυτά τα επιχειρήματα.

Δεν εμπιστεύομαι ούτε λίγο το ελληνικό σύστημα. Αξιοπρεπείς «γνώστες» της ελληνικής πραγματικότητας μας τηλεφώνησαν και μας συμβούλευσαν να μην εμφανιστούμε σε καμία περίπτωση σε κάποια τέτοια δίκη στην Αθήνα.

Κρίμα, οι Έλληνες θα χάσουν πολλούς καλοπροαίρετους τουρίστες».

ΠηγήΣάλος ξέσπασε με την συμπεριφορά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κυρίου Μεϊμαράκη, ο οποίος όφειλε να επιδείξει ψυχραιμία δικαιώνοντας και τιμώντας το πολιτικό του παρελθόν, αλλά και απαντώντας δια της γαλήνιας παρουσίας του σε διαδικασίες που «θα καθαρίσουν την ήρα από το στάρι». Ο αγαπητός όμως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να επιδείξει δημοσίως και αναιτιολογήτως τον χειρότερό του εαυτό (θυμίζοντασ εποχές "Κενταύρων") επιτιθέμενος κατά του βουλευτή Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. Πρέσβυ ε.τ. κ. Ιωάννη Κοραντή, όταν ο τελευταίος τον καλημέρισε!!!

Πληροφορίες που διαρρέονται, από κύκλους του πρώην Υπουργού προκειμένου μάλλον να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αναφέρουν πως ο κύριος Μεϊμαράκης «έμαθε» πως ο κύριος Κοραντής έχει στη διάθεσή του (από την υπηρεσία του ως Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) υλικό που τον καίει…! Αν είναι έτσι, τότε ο κύριος Μεϊμαράκης να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, αφού τέτοιο υλικό δεν δικαιούται να έχει ο κύριος Κοραντής στα χέρια του, αλλά και δεν επιτρέπεται (με βαριά ποινή από το νόμο) να αναφέρει αυτά που γνωρίζει από την υπηρεσία του στην Ε.Υ.Π.

Γιατί, λοιπόν, ο κύριος Μεϊμαράκης «ξέφυγε» τελείως; Αφού ο νόμος είναι με το μέρος του, εάν φυσικά και ο ίδιος ήταν νομότυπος κατά τη διάρκεια της υπουργείας του; Γιατί προτιμά να επιτεθεί στον κύριο Κοραντή, ο οποίος μάλλον δεν του έδωσε κανένα δικαίωμα και δεν ψάχνει την «άλλη πλευρά του νομίσματος»; Μήπως κάποιοι από το περιβάλλον του πρώην ΥΠ.ΕΘ.Α. φρόντισαν να τον φυτιλιάσουν για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς; Μήπως ο κύριος Μεϊμαράκης πάει για «κάψιμο» από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία; Μήπως το περιβάλλον του μαινόμενου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εξυπηρετεί και άλλους ταυτόχρονα;

Είναι φυσικό να έχουμε αυτές τις απορίες. Κι αυτό επειδή δεν ξεχνάμε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου θέλει πολύ να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον των πολιτών από επάνω της. Τα κυβερνητικά στελέχη νιώθουν πολύ άβολα που έχουν γίνει το επίκεντρο και ιδιαίτερα άβολα αισθάνεται το «όλο» ΠΑΣΟΚ που ψάχνει να βρει συνενόχους στον Άκη Τσοχατζόπουλο, σε μία ένδειξη καλής κίνησης (για να μην αρχίσει να μιλάει ο Άκης), αλλά και σε μία προσπάθεια σερβιρίσματος μίας γενικότερης «εικόνας» ευθυνών… που θα «απαλύνει» την απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών που ακόμη στηρίζουν την κυβέρνηση, ρίχνοντας στην αρένα της ανθρωποφαγίας και τον Μεϊμαράκη.

Νομίζουμε, λοιπόν, πως ήταν τραγικό το σφάλμα του ανδρός, Μεϊμαράκη, να επιτεθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο σε συνάδελφό του, με τον οποίο μάλιστα είχε συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή.

Τέλος, θέλοντας να στείλουμε ένα γενικότερο μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο, θα τους συστήναμε να είναι περισσότερο ψύχραιμοι, πολύ περισσότερο να ψάχνουν για τα αίτια και τους πιθανούς δημιουργούς «θεαμάτων», παρά να καταφεύγουν στο έτσι κι αλλιώς γνώριμο χόμπι τους, την χαζομαγκιά και την ανθρωποφαγία.

Ο λαός μας, όμως, έχει και μία πολύ σοφή παροιμία. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Και αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αισθάνεται καθαρός, τότε ας μεριμνήσει να το αποδείξει. Με τις φήμες που του φυτεύουν και τα τσαμπουκαλέματά του απλά αποδεικνύει πως αποτέλεσε ένα ακόμη μεγάλο λάθος επιλογών των Ελλήνων πολιτών… Δυστυχώς...

ΚωνσταντίνοςΕπιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης έστειλε ο σύλλογος διοριστέων εκπαιδευτικών, θυμίζοντάς του την αδικία που γίνεται εις βάρος των επιτυχόντων αλλά μη διορισθέντων εκπαιδευτικών του 2008. Έκκληση για επαναφορά στην αξιοκρατία και στην δημοκρατία επιχειρούν οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί μέσω της επιστολής τους, που αξίζει να την διαβάσουμε για να κατανοήσουμε πως η εξουσία στα χέρια κάποιων ανθρώπων μετατρέπεται σε καθεστώς που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν... ζώα.

Η επιστολή που στάλθηκε στον Ραγκούση
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Ως σύλλογος των διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με σκοπό να σας πληροφορήσουμε για την λειτουργία του κράτους στον χώρο της Παιδείας, τον οποίο αποφασίσαμε συνειδητά να υπηρετήσουμε για την υπόλοιπη ζωή μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο κύριος λόγος που μας ώθησε σε αυτή μας την ενέργεια, η αγάπη μας για τον μαθητή και την γνώση. Ο δεύτερος λόγος συνίσταται στην δική σας θέληση να εφαρμόσετε την αξιοκρατία σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα, χωρίς να πρέπει να υπολογίσετε το πολιτικό κόστος και τις συντεχνίες που θα στραφούν εναντίον σας.

Αφορμή για την επικοινωνία μας αυτή στάθηκε η ανακοίνωση σας να προχωρήσετε στην δημιουργία Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων, η οποία σε συνδυασμό με την ρύθμιση που εσείς προωθήσατε για υπαγωγή όλων των προσλήψεων στον ΑΣΕΠ (την οποία προβλέπει ο νόμος 3812/2010) μας κάνει να αισιοδοξούμε πως επιτέλους γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια επαναθεμελίωσης της αξιοκρατίας στο Δημόσιο.

Ως εκπαιδευτικοί, κύριε Υπουργέ, αντιλαμβανόμαστε πως σ αυτήν την προσπάθεια έχουμε τον θεμελιακό ρόλο να εμπεδώσουμε στους μαθητές μας μια νέα κουλτούρα για το κράτος και την λειτουργία του, με βάση την αξιοκρατία και την διαφάνεια στον δημόσιο βίο της χώρας. Γι αυτό πιστεύουμε πως αξίζει να γνωρίσετε τις απόψεις των εκπαιδευτικών εκείνων που συμμερίζονται το όραμα για ένα κράτος δικαίου.

Στο σημείο αυτό, κύριε Υπουργέ, να επισημάνουμε πως δυστυχώς η επιστολή μας αυτή αποστέλλεται στο πλαίσιο της διεκδίκησης του νόμιμου δικαιώματος μας για διορισμό, το οποίο άδικα και αναιτιολόγητα στερήθηκε από 621 συναδέλφους εκπαιδευτικούς το περασμένο καλοκαίρι.

Βέβαια, θα πρέπει να πούμε πως η παρούσα περιπέτεια μας εκφράζει με τον πλέον έκδηλο τρόπο την απουσία κάθε έννοιας κράτους δικαίου στον χώρο της Παιδείας. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο παράτυπος διορισμός εκπαιδευτικών προερχόμενων από λίστες προϋπηρεσίας, χωρίς καμία μορφής αξιολόγησης, αντί των διοριστέων εκπαιδευτικών του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγια τακτική του Υπουργείου Παιδείας.

Στην πραγματικότητα, τα τελευταία έξι χρόνια δεν έγιναν ποτέ νόμιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς όχι μόνο δεν τηρήθηκε η ποσόστωση ανάμεσα στους διοριστέους του ΑΣΕΠ και τους διοριζόμενους από πίνακες προϋπηρεσίας, αλλά δεν ελέγχτηκε ποτέ και από κανέναν η νομιμότητα του τρόπου απόκτησης αυτής της προϋπηρεσίας, τόσο ως προς την διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών, όσο και ως προς την καθεαυτό επιλογή των διοριζομένων εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανήκοντες σ αυτήν την κατηγορία συνάδελφοι προσελήφθησαν ως εκπαιδευτικοί με την διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, όπου οι προσωπικές γνωριμίες και οι πολιτικές φιλίες ήταν το κριτήριο επιλογής.

Τέτοιες περιπτώσεις προσλήψεων έγιναν στις εξής περιπτώσεις: Σιβιτανίδειος, Εκκλησιαστικά σχολεία, Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Σχολές ΟΑΕΔ, Σχολές ΟΤΕΚ και Σχολεία Φυλακών. Επίσης, επειδή και η συγκέντρωση των αιτήσεων πρόσληψης στις παραπάνω περιπτώσεις έγινε χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, αλλά με ευθύνη αποκλειστικά των σχολικών μονάδων, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την αυθεντικότητα των εγγράφων που κατατέθηκαν, όπως και την εγκυρότητα της εμφανιζόμενης προϋπηρεσίας.

Με λίγα λόγια, κύριε Υπουργέ, μόνο στο όνομα υπήρχε αξιοκρατία μέχρι τώρα στους διορισμούς εκπαιδευτικών και να γνωρίζετε πως όλα αυτά έχουν καταγγελθεί επωνύμως από τον σύλλογο μας, τόσο στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο εποπτεύετε, όσο και στον Συνήγορο του Πολίτη, οι οποίοι με τις απαντήσεις τους με αριθμό 4/1313/4-02-11 του ΣΕΕΔΔ και 134857/52743/15-12-10 του ΣτΠ, αναγνωρίζουν την σε βάρος μας αδικία. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, μέσω ΑΣΕΠ διορίζονταν μόνο το 30% των εκπαιδευτικών και το υπόλοιπο 70% διορίζονταν με τις αδιαφανείς μεθόδους που περιγράψαμε παραπάνω. Συνεπώς, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αντί να είναι ο αποκλειστικός τρόπος διορισμού εκπαιδευτικών αποτελεί εδώ και χρόνια την βιτρίνα μιας φαινομενικής αξιοκρατίας, για να μπορεί πίσω από αυτήν να κρυφτεί η αλήθεια, πως στην πράξη βασίλευε και βασιλεύει η συναλλαγή και το ρουσφέτι στους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Κύριε Υπουργέ, έχοντας πλήρη συνείδηση των όσων έχουμε βιώσει τον τελευταίο χρόνο στον χώρο της εκπαίδευσης, τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ της εφαρμογής της αξιοκρατίας στο κράτος μας. Κυρίως, η προσπάθεια αυτή επιβάλλεται να ξεκινήσει από τον χώρο της Παιδείας, γιατί πρέπει το αρμόδιο για την εκπαίδευση των πολιτών Υπουργείο να διδάξει έμπρακτα την αξιοκρατία και την διαφάνεια στην λειτουργία και στις αποφάσεις του κράτους.

Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάει προσπάθεια αναδιοργάνωσης του κράτους και το Υπουργείο της Παιδείας να μην είναι μπροστάρης σε αυτήν, ιδιαίτερα σε μια τόση κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας.

Παραμερίζοντας την πρόδηλη πικρία μας για την εις βάρος μας αδικία και συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, εμείς ως εκπαιδευτικοί ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας με τον διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχουν ΦΕΚ αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ εντός του 2009, έτσι ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη, τα εξής:
α) το άρθρο 103, παράγραφος 7 του Συντάγματος, που προβλέπει διορισμούς στο δημόσιο μέσω διαγωνισμών και προτάθηκε κατά την αναθεώρηση του 2001 από την παράταξη σας,
β) ο νόμος 3812/2010, τον οποίο εσείς δημιουργήσατε με σκοπό όλοι οι διορισμοί μονίμων στο δημόσιο να γίνονται αποκλειστικά από τον ΑΣΕΠ και
γ) την ΚΥΑ ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/71/οικ.4573 της 01/03/2011, την οποία υπογράψατε εσείς με τον κύριο Υπουργό των Οικονομικών και αποδίδει προτεραιότητα στους διορισμούς τόσο στον τομέα της Παιδείας, όσο και στους έχοντες ΦΕΚ οριστικών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ εντός του 2009, προϋποθέσεις τις οποίες πληρούν και οι 621 διοριστέοι εκπαιδευτικοί του γραπτού διαγωνισμού του 2008.

Κύριε Υπουργέ, με τα παραπάνω στηρίζουμε έμπρακτα την αξιοκρατία και την διαφάνεια στον τομέα της Παιδείας, ο οποίος τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από την απουσία τους. Σας ευχαριστούμε εσάς και το προσωπικό του Υπουργείου σας για την κατανόηση των θεμάτων του συλλόγου μας και σας δηλώνουμε πως θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια για ενίσχυση των διαδικασιών αξιοκρατίας και διαφάνειας στον χώρο της Παιδείας.

ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΕΠ 2008
 • Η συνάντηση του Λονδίνου, ο "τελειωμένος" Έλληνας πρωθυπουργός και η αναζήτηση των Φωτεινών Μυαλών για Κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης

"Το παιδί είναι τελειωμένο πολιτικά..."

Με αυτόν τον ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο, μιλούσαν για τον σημερινό πρωθυπουργό Έλληνες και Κύπριοι μεγαλοεφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες που συναντήθηκαν πρόσφατα στο Λονδίνο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε τέτοια συνάντηση. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι η δεύτερη συνάντηση και έγινε λόγω έντονης ανησυχίας από τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Κάποιοι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για την χώρα και προσπαθούν να βρούνε λύσεις, στις οποίες είναι αποφασισμένοι να μην συμμετέχουν οι ίδιοι, ούτε να εκπροσωπούνται, αλλά και δεν προσδοκούν σε κανένα προσωπικό όφελος αφού διαθέτουν πολλά χρήματα και μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Επίσης, έχουν ένα άλλο κοινό γνώρισμα: Διαθέτουν σε πλεόνασμα τεράστια αγάπη για την πατρίδα τους, την Ελλάδα.

Κάποιοι εκτίμησαν πως ως το Φθινόπωρο ο Παπανδρέου θα έχει "εγκαταλείψει" το Μαξίμου.

Σκοπός της συνάντησης η διάσωση της χώρας!

Τι αποφάσισαν;

Να εντοπίσουν «φωτεινά μυαλά» από την πολιτική αλλά και από την ελεύθερη αγορά -12% έδινε το gallop της «Alco» σε κυβέρνηση τεχνοκρατών-για να σχηματίσουν κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης!

Ποιοί πήραν μέρος;

Βαριά ονόματα αλλά και λιγότερο γνωστά στην Ελλάδα –υπάρχουν δεκάδες πανίσχυροι εφοπλιστές που συνειδητά δεν παίζουν στα εγχώρια ΜΜΕ-οι οποίοι βλέπουν την νέα Μικρασιατική καταστροφή που πλησιάζει…

 • Γιατί τόσος εκνερισμός από τον πρώην υπουργό Άμυνας (επί ΝΔ) και μάλιστα με εκδήλωση επιθετικότητας κατά προσώπων που δεν του φταίνε;
 • Τόσο πολύ τρομάζει από την Δικαιοσύνη ο κύριος Μεϊμαράκης; Φυσιολογικά θα έπρεπε να νιώθει πολύ ωραία, αφού του δίνεται η δυνατότητα να αποδείξει πως είναι "λευκή περιστερά"
Πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Βουλή κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. «Πρωταγωνιστής» ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος καταφέρθηκε με ακατονόμαστες εκφράσεις κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή.

Αφορμή η διένεξη του πρώην υπουργού με τον Γ. Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ σχετικά με την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Υπενθυμίζεται ότι ο ΛΑΟΣ τάχθηκε υπέρ της προανακριτικής «για τους πάντες και τα πάντα», δηλαδή εκτός του παραπεμφθέντος πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, και είχε ζητήσει στη σχετική συζήτηση στην Βουλή να συμπεριληφθούν όσοι διαχειρίστηκαν και υλοποίησαν την σχετική σύμβαση, δηλαδή και οι υπουργοί της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης και Σπ. Σπηλιωτόπουλος.

Ο πρώτος είχε πει στην Βουλή σχετικά ότι δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις για τους μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο υπουργούς, ώστε να παραπεμφθούν και αυτοί στην προανακριτική επιτροπή, όμως είχε ταχθεί υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την μετέπειτα περίοδο. «Ζητώ εξεταστική για να αποδείξω πόσο συκοφάντες είναι όσοι κατηγορούν τη ΝΔ» είχε δηλώσει στην Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι επί των ημερών του ιδίου, όσο και του κ. Σπηλιωτόπουλου «δεν παραγγείλαμε και δεν παραλάβαμε τα υποβρύχια».

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Μεϊμαράκης είχε αντεπιτεθεί στον κ. Καρατζαφέρη αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον είχε επισκεφθεί στο Πεντάγωνο και του είχε ζητήσει να παραλάβει τα υποβρύχια και τις τορπίλες, ενώ έβαλε και βουλευτές του ΛΑΟΣ να του καταθέτουν σχετικές ερωτήσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδρίασε η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για να συζητήσει σχετικά με τον ρόλο που αναλαμβάνει η ειδική επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα, η οποία αναλαμβάνει ρόλο παράλληλα με την προανακριτική επιτροπή για αν ερευνήσει το σύνολο της υπόθεσης.

Φραστικό επεισόδιο με το... «καλημέρα»
Προσερχόμενος την Τρίτη στην συνεδρίαση, ο κ. Κοραντής στράφηκε προς τον κ. Μεϊμαράκη για να του πει «καλημέρα» και ο πρώην υπουργός του φέρεται να του απάντησε οργισμένος:

«Μου λες και καλημέρα εμένα ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εμβρόντητος παρακολουθούσε τον κ. Μεϊμαράκη να τον καθυβρίζει, ενώ οι παριστάμενοι βουλευτές «πάγωσαν».

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου: «Σκατομαλ…, καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γ…», ενώ ο κ. Κοραντής τον κοιτούσε κάνοντας τον σταυρό του!

Ο κ. Μεϊμαράκης διατύπωσε αιχμές για διαρροές περί δήθεν ύπαρξης στοιχείων εις βάρος του, τα οποία υποτίθεται ότι διαθέτει ο κ. Κοραντής από την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ΕΥΠ, κάτι που διαψεύδει ο τελευταίος λέγοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ή φοβάται, ή φαντάζεται ή και τα δυο», επισημαίνοντας ότι «εγώ λειτούργησα ως διοικητής της ΕΥΠ σύμφωνα με το νόμο και ως τέως διοικητής με τον ίδιο τρόπο και ας αφήσει τα παραμύθια…».

Κατόπιν όλων τούτων, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ σε συνεννόηση με τον κ. Καρατζαφέρη έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο κάνοντας λόγο για πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη συμπεριφορά.

Αργότερα επισήμως ο κ. Μεϊμαράκης δήλωνε: «Δε λέω ούτε καλημέρα σε όσους θέλουν να με πάνε στην προανακριτική και λένε ότι τα πήρα» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την οργισμένη αντίδρασή του εντός της Επιτροπής.

Κατά τα λοιπά, η ειδική επιτροπή εξοπλισμών αποφασίστηκε να αρχίσει άμεσα την εξέταση της υπόθεσης των υποβρυχίων ξεκινώντας με ενημέρωση που θα κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος για την παρούσα φάση των συμβάσεων για τα υποβρύχια. Αφού γίνει η απαραίτητη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής η επιτροπή εξοπλισμών θα λάβει τις αρμοδιότητες της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να εξετάζει μάρτυρες.

Τέλος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για τον κ. Τσοχατζόπουλο είναι οι εξής: Άγγ. Μανωλάκης, Σπ. Μαργέλης, Μαρία Μίχου, Σπ. Μοσχόπουλος, Μ. Μπόλαρης, Μ. Παντούλας και Άγγ. Τόλκας. Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να προταθεί ο κ. Μπόλαρης.Ας μη γελιόμαστε και μεταξύ μας. Το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης, αλλά και όλου του κρατικοδίαιτου καθεστώτος αυτή τη στιγμή, δεν είναι η ανάπτυξη και τέτοια παραμύθια, αλλά η εξασφάλιση της πέμπτης δόσης και κάθε δόσης από τα 110 δισ. (και μετά βλέπουμε), από τους “κουτόφραγκους” της τρόϊκας.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς αφελής που να πιστεύει ότι αυτό το κρατικοδίαιτο καθεστώς που έχει αδειάσει τα δημόσια ταμεία, που έχει αδειάσει τα ασφαλιστικά ταμεία και που συνεχίζει να απομυζά μέσω της υπέρογκης φορολογίας κάθε οικονομική ικμάδα των πολιτών, θα μετατραπεί ξαφνικά σε ένα παραγωγικό και φιλολαϊκό καθεστώς; Είπαμε, αλλά όχι και τόση αφέλεια πια!!!

Όσο μπορούσε να την βολεύει με τα χρήματα των δανείων και με όσα κατάφερνε να πιάσει από την φορολογία από τα συνήθη υποζύγια, όλα ήταν καλά. Μόλις κλάταρε ο τομέας των δανείων, έπρεπε να βρεθεί τρόπος που θα κάλυπτε αυτή τη ροή χρήματος. Η εύκολη οδός, για ένα σπάταλο και αντιπαραγωγικό καθεστώς, δεν ήταν άλλη από το ΔΝΤ και το μνημόνιο.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν όλοι γιατί σύσσωμο το καθεστώς στηρίζει το μνημόνιο και το θεωρεί «ευλογία». Μα είναι η σωτηρία του, η διάσωσή του και η παραπέρα χρηματοδότησή του, εις υγείαν των κορόιδων. Κανένα από τα κρατικοδίαιτα παράσιτα δεν νοιάζεται για την υποθήκευση και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αφού έτσι κι αλλιώς, αυτή τη δημόσια περιουσία διασπάθιζαν και πριν.

Χωρίς να διστάσει λοιπόν καθόλου το καθεστώς αυτό, μπροστά στη βουλιμία του να…. συνεχίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του, υπέγραψε απίστευτα μνημόνια, εξευτελίζοντας και υποθηκεύοντας τη χώρα και έδωσε ενυπόγραφες υποσχέσεις στους “κουτόφραγκους” της τρόϊκας, που ουδέποτε είχε πρόθεση να τηρήσει.

Έτσι τουλάχιστον νομίζει.

Την νύφη όμως ποιος θα την πληρώσει;


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Η ανακυττάρωση μιας κοινωνίας, προϋποθέτει την εκ των έσω αναγέννηση σε ιδέες, πρόσωπα και αφηγήσεις για το παρόν, ιδιαίτερα όμως για το μέλλον.

Να δούμε δηλαδή νέους ανθρώπους, κοινωνούς καινούριων μηνυμάτων, στην πολιτική, την κοινωνία, τις τέχνες και τα γράμματα, την οικονομία, τα ΜΜΕ. Να γυρίζεις δίπλα σου και μπροστά σου, και να βλέπεις καινούρια πρόσωπα. Να ξεθολώσει η ματιά, άρα και η οπτική ολόκληρων γενεών, από τους ίδιους, πολυφορεμένους και κουραστικούς πλέον «ειδήμονες».

Που εμφανίζονται σε κάθε δημόσιο βήμα, να μιλούν για τα πάντα, πάντοτε. Σε όλες τις περιστάσεις. Υποτιμώντας τη σοβαρότητα μιας κατάστασης. Προσπερνώντας την αναμενόμενη και ανθρώπινη αδυναμία τους, να διαχειριστούν με επάρκεια το θέμα για το οποίο έχουν κληθεί να μιλήσουν.

Δείτε τι συμβαίνει στην τηλεόραση, στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων. Οι ίδιοι πολιτικοί. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι. Οι ίδιοι «πεφωτισμένοι» του ακαδημαϊκού και πνευματικού κόσμου.

Λες και, ιδιαίτερα μετά το 2000, η Ελλάδα σταμάτησε να παράγει σκέψη. Ιδέες. Τολμηρά οράματα. Αλλά και προσωπικότητες, που θα εμπνεύσουν και θα παρακινήσουν υπερβάσεις. Στη ζωή του κάθε ατόμου. Στην κοινωνία. Στην πολιτική.

Υπό μια έννοια, τόσο αρτηριοσκληρωτικοί που έχουμε αποδειχτεί, αδυνατώντας να μπολιάσουμε το εθνικό dna με ψήγματα μέλλοντος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι… και πολύ κρατήσαμε, μέχρι να μας βρει η κρίση που ζούμε, και να μας πάρει από κάτω.

Ειδικά στην πολιτική… Εκεί είναι που η μελαγχολία ξεχειλίζει. Σε σημείο που σε κάνει να απορείς, αν τα ίδια πρόσωπα, βλέποντας τα οποία… άσπρισαν τα μαλλιά μας, δεν κουράστηκαν να λένε τα ίδια πράγματα, με το ίδιο λεξιλόγιο και τα ίδια νοήματα.

Όλοι αυτοί οι «ειδήμονες», από όλους τους τομείς και χώρους, μας έφεραν ως εδώ. Είναι συνυπεύθυνοι για την κρίση εθνικού προσανατολισμού που διέρχεται η Ελλάδα.

Στοιχειώδης αξιοπρέπεια, θα τους οδηγούσε στο να επιλέξουν τη σιωπή, και τη διακριτική αποχώρηση από τον δημόσιο διάλογο. Σε τελική ανάλυση, υπάρχει και η… υποχρεωτική, πρόωρη συνταξιοδότηση. Για να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο.


 • Γράφει ο Νίκος Κοτζιάς
Μέσα στη κρίση υπάρχουν δυνάμεις που κάνουν κέρδη. Πλουτίζουν με τη τοκογλυφία, τη λεηλάτηση του δημοσίου ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τις πράξεις τους τις συνοδεύουν με την καθύβριση των εργαζομένων στο δημόσιο, καθώς και με την πτώχευση των επιχειρήσεών τους προκειμένου να αυξήσουν την ιδιωτική τους περιουσία, με την αξιοποίηση των διευκολύνσεων που ψηφίζει η κυβέρνηση ως προς τη φορολόγηση των κερδών και την πληρωμή των ασφαλιστικών ταμείων.

Μέσα στην κρίση κάποιοι έχουν στήσει πάρτι. Όλοι τους ανήκουν σε εκείνους που ευθύνονται για την πορεία της χώρας προς την κρίση. Σε εκείνους που δεν προέβλεψαν την έλευσή της. Που σήμερα θέλουν να ξεπλυθούν από τις αμαρτωλές πράξεις τους σε βάρος της χώρας. Θέλουν να μας τις φορτώσουν με εκφοβισμό, ηθικό και προπαγανδιστικό εκβιασμό, με συσκότιση της αλήθειας. Επέβαλαν μαζί με τον ξένο παράγοντα το μνημόνιο. Στο όνομα δε της εφαρμογής του τελευταίου, απαιτούν την ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των πολλών. Ζητούν μια άγρια ανακατανομή εισοδημάτων υπέρ τους καθώς και την φτηνή αγορά δημόσιας περιουσίας.

Προκειμένου να προωθήσουν οι δυνάμεις της λεηλασίας την πλεονεξία τους σε στιγμές κρίσης, έχουν διαμορφώσει ένα άτυπο κόμμα. Ένα κόμμα που το ονομάζω «κόμμα του μνημονίου και της πλεονεξίας» (ΚοΜνηΠ). Όσα κέρδη και αν κάνουν, δεν τους φτάνουν. Θέλουν και άλλα. Αυτή τους την κοινωνική αναλγησία την ονομάζουν «πολιτική που δεν μετρά το κόστος». Πολιτική, δηλαδή, που δεν λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του πληθυσμού. Που στο όνομα μακρόχρονων συμφερόντων όλων μας, θα εξυπηρετεί εδώ και τώρα τα πιο στενά και εγωιστικά συμφέροντα.

Το ΚοΜνηΠ δεν είναι κόμμα με την έννοια ότι αποτελεί ένα οργανωμένο πολιτικό φορέα. Είναι κόμμα με την έννοια της «μερίδας». Είναι Κόμμα με την έννοια ότι εκφράζει ένα πολιτικό μέτωπο δυνάμεων διαπλοκής, άνομων συμφερόντων, συγκεκριμένων μέσων παραποίησης της ενημέρωσης. Δυνάμεων που σκούζουν για τα εκατό ευρώ της συνταξιούχου μητέρας και για τα κόλπα του μικροεπιχειρηματία, αλλά οι ίδιες παρανομούν από το βράδυ μέχρι το πρωί. Αυτό το κόμμα υπερασπίζεται μισθούς ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Αποσιωπά τα κερδοφόρα σκάνδαλα καθώς και τις μεγάλες παραβιάσεις του νόμου, όπως εκείνου για τα καρτέλ. Ωρύεται για τον αντιδημοκρατισμό των διαδηλωτών και στηρίζει την ουσιαστική κατάργηση της λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος στη χώρα. Πίσω από δήθεν ευαισθησίες και συνέπεια κρύβει άμεσα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ΚοΜνηΠ είναι μια μειοψηφία στη χώρα. Άλλα είναι μια καλά οργανωμένη μειοψηφία. Δεν θέλει προς το παρόν να διαμορφωθεί με την παραδοσιακή έννοια ενός κόμματος. Εκείνο που θέλει είναι να έχει τους ανθρώπους του σε όλα τα κόμματα. Να εκφράζουν αυτοί τα συμφέροντά του. Το ενδιαφέρει ο έλεγχος και η πίεση πάνω στις κυβερνήσεις και τις ηγεσίες του πολιτικού συστήματος. Δεν έχει κανένα ενδοιασμό προκειμένου να προβάλλει και προωθήσει τα σκληρά συμφέροντα που εκπροσωπεί. Δεν έχει καμιά αναστολή να λασπώσει, υβρίσει, παραποιήσει. Ο Κ. Μαρξ το είχε περιγράψει. Είχε δείξει ότι τέτοιες δυνάμεις δεν κάνουν πίσω από τίποτα. Ότι αν χρειαστεί να βγάλουν 10% κέρδη θα πουν ψέματα. Αν χρειαστεί να βγάλουν 30% θα κάνουν ληστεία. Και για 80% θα εγκληματήσουν άμεσα.

Η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα πρέπει να έχει καμιά αυταπάτη για το μέχρι που είναι ικανές να φτάσουν οι δυνάμεις του ΚοΜνηΠ. Θα πρέπει να πάψει να είναι πολυδιασπασμένη και να συγκροτήσει ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στο κόμμα του μνημονίου και της πλεονεξίας. Να βάλει φραγμό στις απαιτήσεις και την πολιτική του.

Εκτός Μνημονίου και αναθεωρήσεων παραμένει τυπικά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να παγώσει η Ελλάδα το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, το οποίο στην πραγματικότητα χρηματοδοτεί τις δικές τους αμυντικές βιομηχανίες που τα τελευταία χρόνια ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Παρά το γεγονός ότι στο Μνημόνιο δεν γίνεται καμία αναφορά στις εξοπλιστικές δαπάνες, οι Ενοπλες Δυνάμεις ουσιαστικά πάγωσαν τους εξοπλισμούς. Αν και ανακοινώθηκε το νέο δεκαπενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, όλοι γνωρίζουν και όλοι παραδέχονται ότι νέοι εξοπλισμοί δεν θα γίνουν.

Από τα πρώτα θύματα ήταν τα νέα οπλικά συστήματα που είχαν παραγγελθεί προ Μνημονίου και θα έπρεπε να παραλάβουν οι Ενοπλες Δυνάμεις μέσα στο 2010-2011. Με δεδομένο ότι η οριστική παραλαβή των οπλικών συστημάτων σημαίνει και εξόφληση των οφειλών προς την κατασκευάστρια εταιρεία, τα επιτελεία πήραν εντολή να καθυστερήσουν με κάθε τρόπο τη διαδικασία.

Ετσι οι επιτροπές παραλαβών πατώντας πάνω σε μικροπροβλήματα, που πάντα υπάρχουν, δεν παραλαμβάνουν τα νέα όπλα.

Ακολούθησαν οι προμήθειες ανταλλακτικών. Λόγω έλλειψης χρημάτων, οι Ενοπλες Δυνάμεις υποφέρουν διότι δεν μπορούν να επισκευάσουν τα συστήματα που διαθέτουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Στην Πολεμική Αεροπορία η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών λόγω έλλειψης ανταλλακτικών είχε μειωθεί στο 55%, ποσοστό πάρα πολύ μικρό.

Επίσης στο Πολεμικό Ναυτικό ο λεγόμενος «κανιβαλισμός υλικών» είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ακόμα και λυχνίες από ραντάρ έπαιρναν από το ένα πλοίο για να τις βάλουν στο άλλο που θα έπρεπε να συμμετάσχει σε διεθνείς αποστολές

Η έλλειψη κονδυλίων έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα Σώματα καθώς αναγκαστικά μειώθηκαν δραστικά οι δαπάνες των αναλωσίμων. Οι προμήθειες καυσίμων, πυρομαχικών αλλά και άλλων απαραίτητων υλικών μειώθηκαν στις εντελώς απαραίτητες, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι στρατιωτικές ασκήσεις.

Αποκορύφωμα ήταν κάποιες μονάδες να μην έχουν λάδια να αλλάξουν στα αυτοκίνητα και τελικά αυτά να αγοράζονται με χρήματα του ΚΨΜ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι περικοπές των επιδομάτων των στρατιωτικών, γεγονός που οδήγησε σε παραιτήσεις οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με συνέπεια τη δραματική μείωση της επάνδρωσης των μονάδων.

Την ώρα που τα κρούσματα βίας αυξάνονται ανησυχητικά, η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση σε αστικά κέντρα και Περιφέρεια -θυμίζουμε το τραγικό περιστατικό, το περασμένο Σάββατο, με τον πυροσβέστη, που δολοφονήθηκε στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει ληστές σε σούπερμαρκετ στην Πάτρα- το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Δείχνει ανίκανο να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να τονώσει με αποτελεσματικότητα το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η εικόνα αποσύνθεσης, η απουσία συγκροτημένου σχεδίου και ο άκρατος κομματισμός (πρόσφατο παράδειγμα οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.) έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό της εικόνας διάλυσης είναι το τελευταίο περιστατικό, όπου 90% της Ομάδας «Δ» δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το νευραλγικό αυτό πόστο.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν:

 • Παροπλισμό οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιτίας λειτουργικών προβλημάτων.
 • Προβλήματα στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών, ακόμη και πετρελαίου θέρμανσης!
 • Προβλήματα στη σίτιση των κρατουμένων.
 • Αδυναμία προμήθειας ειδών ατομικού εξοπλισμού για τις ομάδες «ΔΙΑΣ», σε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. κ.λ.π.
 • Αναστολή προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των κτηριακών υποδομών και κρατητηρίων.
 • Μη καταβολή οδοιπορικών, που έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται, σε πολλές περιπτώσεις, αδύνατη, ακόμη και η μετακίνηση μονάδων.

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, οι αστυνομικοί καλούνται σήμερα να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Δίνουν κυριολεκτικά το αίμα τους, όπως πρόσφατα οι δυο άτυχοι αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΙΑΣ», χωρίς την απαραίτητη αρωγή της Πολιτείας, η οποία φτάνει στο σημείο να δημιουργεί δυσκολίες και να θέτει εμπόδια, με αποτέλεσμα το λειτούργημα του αστυνομικού να απαξιώνεται και να αποτελεί αντικείμενο άδικης κριτικής.

Πηγή • Mια απλή ερώτηση ...
Είπε σήμερα ο κ. Βενιζέλος όπως είχαμε γράψει ΕΔΩ ότι:
"Τα χρήματα απ την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας πρέπει να πάνε στο δημόσιο χρέος..."
Πρέπει να γίνει επαναγορά του χρέους..
Είναι τραγικό λάθος να διαθέσει κανείς δημόσια περιουσία, για τις ανάγκες χρηματοδότησης ενός ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού..
Στην πραγματικότητα είναι ένας μηχανισμός επαναγοράς του δημόσιου χρέους... "
Μάλιστα...
Δηλαδή κ. Βενιζέλο και λοιποί κύριοι, που υποστηρίζετε αυτή την επιλογή..
γιατί θα έπρεπε να δανειστούμε 110 δις απ την τρόϊκα;
Για να διαπιστώσουμε μετά από έναν χρόνο ότι δεν "βγαίνουν" τα νούμερα;;
Δεν το είχατε καταλάβει απ την αρχή αυτό, δεν ξέρετε απλά μαθηματικά και αρχές οικονομικής θεωρίας;
Γιατί μας βάλατε θηλιά στο λαιμό, καμαρώνοντας κιόλας, λέγοντας παντού ότι πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο...
Γιατί δεν δανειζόσαστε 50 δις που θα επαρκούσαν, για τις μέχρι τώρα ανάγκες μας ;
Υπενθυμίζουμε όπως φαίνεται και στο γράφημα ότι με την 4η δόση (Μαρ.2011) συνολικά έχουμε δανειστεί 53 δις ευρώ.
Και τώρα μετά από ένα χρόνο μας λέτε, ας ξεπουλήσουμε τα ασημικά μας για 50 δις, για να κάνουμε επαναγορά του χρέους !!!!
Να αγοράσουμε δηλαδή πίσω τα 50 δις που απομένουν !!!.
Γιατί να ξεπουλήσουμε τώρα, κάτω από πίεση και εκβιασμούς, για να μειωθεί το επιτόκιο κατά μια μονάδα ;;
Να σας θυμίσουμε τι είχαμε αποκαλύψει ΕΔΩ
Διαβάστε προσεκτικά τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε συνέντευξή του σχετικά με τις εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
" Επιπλέον, υπάρχει τώρα ένα μεγάλο αντίτιμο: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που δεν είναι άνευ σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό εδώ."
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω."
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;
Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους....
Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν "κατσικωθεί" και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα..
Μήπως είναι αυτοί που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης ;

Είναι αυτοί ;;

Ή Mήπως είναι αυτοί ;;


Παράλληλα ας μην ξεχνάμε και τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, που παρουσιάζουν ότι"δήθεν", 7 στους 10 συμπατριώτες μας είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας...
Και πως να μην είναι.
Σου λέει ο καθένας, και ίσως όχι άδικα, βομβαρδιζόμενος σε καθημερινή βάση και απ τα σενάρια χρεωκοπίας, απ το να χάσω το μισθό μου, την σύνταξη μου, τα λεφτά μου...
Ας τα πουλήσουν...
Εκεί μας κατάντησαν, μας αναγκάζουν να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Θα μπορούσαμε, αφου τελικά θα το κάνουμε, να "πουλάγαμε" ενάμιση χρόνο πριν, μόνοι μας, αβίαστα, με καθαρό μυαλό, με καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις...
Μήπως όμως τελικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός γενικότερου σχεδίου, ενός καλά προσχεδιασμένου εγκλήματος...για να μας τα πάρουν τζάμπα;

Μια απλή ερώτηση έκανα...