Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

14 Απρ 2011

 • Ιδρύθηκε το "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" με αίτημα εκλογές εδώ και τώρα για αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αναδιάρθρωση του χρέους
 • Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Δημαρά
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο χώρο εκδηλώσεων του δισκοπωλείου Metropolis πριν λίγη ώρα ο Γιάννης Δημαράς ανακοίνωσε κι επισήμως την ίδρυση του νέου κόμματος με τίτλο ¨ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ". Με μια συναισθηματική ομιλία και με ξεκάθαρες θέσεις έδωσε το πολιτικό στίγμα του νέου πολιτικού φορέα που απευθύνεται από την ευρύτερη αριστερά και τον σοσιαλιστικό χώρο, έως το πολιτικό κέντρο και τις κοινωνικά εύαισθητες ομάδες του συντηρητικού χώρου.
Στην ιδρυτική διακήρυξη τονίζει ότι δεν χρειάζεται μόνο απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο, αλλά απαιτείται αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος. Νέα παραγωγική δομή και επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους. Επανακαθορισμό της εξωτερικής μας πολιτικής.
Ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα και άμεση αναδιάρθρωση του χρέους.
Αναλυτικά :

Οι μείζονες αναγκαιότητες για την πατρίδα είναι
α) Εθνική Ανεξαρτησία
β) Λαϊκή κυριαρχία
γ) Κοινωνική δικαιοσύνη και
δ) Λαϊκή αλληλεγγύη.

Καταγγέλει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψαν την ιδεολογία και την ψυχή του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου εν γνώσει του έλεγε ψέμματα προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά στους Έλληνες πολίτες.

Συνοψίζοντας τις προτάσεις του κόμματος σε τίτλους η ιδρυτική διακήρυξη αναφέρει:

 • Απαλλαγή από το μνημόνιο με αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους το ταχύτερο δυνατό. (σ.σ. σε άλλο σημείο ωστόσο η διακήρυξη διευκρινίζει ότι χρειάζεται πρώτα επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου μέχρι την απαλλαγή μας από αυτό. Εδώ βλέπουμε μια θέση κοντά σε αυτή του Αντώνη Σαμαρά. Όσοι λέει η διακήρυξη ισχυρίζονται ότι το μνημόνιο μπορεί να καταργηθεί αύριο το πρωί, με δημοκρατικό τρόπο και με δεδομένες τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, χωρίς δραματικά αποτελέσματα για το λαό μας, αυταπατώνται καταλήγει)
 • Τιμωρία ενόχων για σκανδαλώδεις συμβάσεις και απαλλαγή από παράνομα χρέη
 • Ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, με ανεξαρτησία των τριών βασικών λειτουργιών του πολιτεύματος.
 • Σημαντικότατη μείωση της ανεργίας με κοινωνική εργασία μεγάλου μέρους των ανέργων, μέχρι να πάρει μπρος η ανάπτυξη.
 • Ξεκαθάρισμα της λαθρομετανάστευσης, με αποφασιστικά μέτρα, ώστε να έχουμε τόσους νόμιμους μετανάστες, όσους αντέχει η χώρα και η οικονομία μας.
 • Αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας με κύρια φροντίδα στον πρωτογενή και εξυγίανση του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα.
 • Κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα και ενίσχυση με κάθε τρόπο της υγιούς επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και ιδιαίτερα των νέων.
 • Σπάσιμο των καρτέλ και της ακρίβειας, με δημόσιους πυλώνες στο τραπεζικό σύστημα και σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.
 • Καμία εκποίηση δημόσιας περιουσίας
 • Επιτελικό κράτος και ουσιαστική ενίσχυση των Περιφερειών και των Δήμων
 • Σταθερά συστήματα Παιδείας και Υγείας δημόσια και δωρεάν, με υπόβαθρο τον υγιή αθλητισμό, παροχή ίσων ευκαιριών στη γνώση και υποχρέωση ποιοτικής υγειονομικής φροντίδας για όλους
 • Οικολογική ευαισθησία σε όλες τις δράσεις κράτους και πολιτών μακριά από πυρηνικούς κινδύνους και ποικιλόμορφες ρυπάνσεις.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το κομμάτι της διακήρυξης που αφορά τα εθνικά θέματα όπου εκφράζεται ο φόβος μήπως η οικονομική κρίση μας οδηγήσει σε γεωπολιτική κρίση σε συνδυασμό με την πολιτική ανικανότητα των αρμοδίων.
Πρέπει να συνεχίσουμε να βλέπουμε το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής .
Δεν πρέπει να ανεχτούμε αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο και να προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία ΑΟΖ που δικαιούμαστε.
Τέλος δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε ΠΟΤΕ το κρατίδιο των Σκοπίων ως "Μακεδονία" και να προασπίζουμε τα συμφέροντα όπου γης των Ελληνικών μειονοτήτων.
Εντύπωση επίσης προκαλεί και η ξεκάθαρη θέση για το μεταναστευτικό, που το θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μετά το οικονομικό. Δηλώνει ότι η χώρα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες και πρέπει να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση και τους εμπόρους συνανθρώπων μας με κάθε νόμιμο τρόπο. Να καταγγείλουμε την ευρωσυμφωνία "Δουβλίνο 2"και να πάψει η χώρα να 'ναι ξέφραγο αμπέλι.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούν όλους τους Έλληνες να ανέβουν στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Διευκρινίζεται ότι οι θέσεις αυτές αποτελούν την αρχική πολιτική πρόταση του νέου κόμματος και από αύριο θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο με όλους τους πολίτες μέχρι την οριστική αποκρυστάλλωση στο 1ο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους, μετά από ευρύ προσυνεδριακό διάλογο.


ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ

Φίλες και φίλοι,

Συμπορευτές ή συνεπιβάτες στο «Αρμα Πολιτών»

Άλλως, συναγωνιστές, συμμαχητές και σύντροφοι

Είναι γεγονός κοινή και η διαπίστωση, πικρή διαπίστωση, αλλά η πατρίδα μας γνωρίζετε όλοι, ότι ζει κάτω από μια ιδιότυπη ξενική κατοχή.

Οικονομική κατοχή, που υπονομεύει και εποφθαλμιά την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα, και τα κοινωνικά δικαιώματα των Συνελλήνων.

Παρότι η εκτίμηση αυτή, ομολογήθηκε και δια στόματος του κυρίου Πρωθυπουργού, στη Βουλή των Ελλήνων, , παραταύτα η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου αποφάσισε να κυρώσει την επαίσχυντη και δουλοπαρικού περιεχομένου συμφωνία, με την Τρόικα των διεθνών τοκογλύφων.

Δυστυχώς, ζούμε υπό καθεστώς ολιγαρχίας και είναι αδιανόητο η σημερινή κυβέρνηση μειοψηφίας, να μην ακούει, εκτός των άλλων και τις φωνές εξεχόντων πανεπιστημιακών, οι οποίοι ευθέως ομιλούν για παραβίαση του Συντάγματος.

Πρόκειται για τους κυρίους Γιώργο Κασιμάτη και Κώστα Μπέη.

Προχθές κιόλας, ο κύριος Κασιμάτης τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση είναι πραξικοπηματική», ο δε κύριος Μπέης είπε πως: «θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αρνηθεί να υπογράψει τη συμφωνία για το Μνημόνιο, διότι δεν ψηφίστηκε όπως προβλέπει το Σύνταγμα από την πλειοψηφία των 180 βουλευτών από τους 300, και θα έπρεπε επομένως με την άρνησή του να παραιτηθεί και να προκληθούν εκλογές».

Καιρό τώρα εμείς που συγκροτούμε το «Αρμα Πολιτών» υποστηρίξαμε ότι θα έπρεπε να γίνουν εκλογές «εδώ και τώρα». Για τον ακόμα σπουδαιότερο λόγο ό,τι άλλα προεκλογικά υποσχεθήκαμε, στον ελληνικό λαό και άλλα στη συνέχεια υλοποιήθηκαν.

Το αν ήξεραν ή δεν ήξεραν, για την κατάσταση της οικονομίας, είναι ένα θέμα το οποίο θα κριθεί και στις μέρες που έρχονται, και σε όλα όσα ακολουθήσουν.

Εμείς υποστηρίζουμε, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο οικονομικό είναι πρωτίστως ηθικό. Όσο η πολιτική εξουσία απαξιώνεται, όσο οι πολιτικές υποσχέσεις δεν υλοποιούνται, τόσο το «διαζύγιο με την ιστορία», τείνει να γίνει οριστικό και αμετάκλητο.

Για αυτούς τους λόγους, προτείνουμε πως πρέπει να γίνουν εκλογές «εδώ και τώρα».

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ «ΓΕΝΝΗΣΑΝ» ΤΟ «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΙΑ ΝΤΑΜΠΛΙΓΙΟΥ ΤΕΛΕΙΑ ΤΖΙ ΑΡ.

Είμαστε ξεχωριστές προσωπικότητες, έχουμε καταγωγή, ονοματεπώνυμα και κουβαλάει ο καθένας από εμάς μεγάλες παρακαταθήκες, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Μιας χώρας που έχει ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων.

Αγαπάμε την πατρίδα μας, σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, είμαστε αλληλέγγηοι με τους πάσχοντες, και προσβλέπουμε σε μια Ελλάδα Δημοκρατική και ανθρώπινη.

Μια Ελλάδα που υπερασπίζεται την ειρήνη και προσδοκά στην ελευθερία και στην ευημερία των λαών, όλου του κόσμου.

Ακριβώς, για αυτούς τους λόγους, το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» είναι εδώ.

Ακριβέστερα είναι στην καρδιά μας, είναι στην καρδιά όλων.

Ολων των Ελλήνων.

Και εσάς και εμάς, περιμένει να επιβιβαστούμε για να μας πάει το «Αρμα» σε δρόμους και σε κόσμους, εντιμότερους, ηθικότερους και πιο δημοκρατικούς.

Μοιραία και εύλογα τα ερωτήματα.

 • ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
 • ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΜΕ;
 • ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ;
 • ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ;
 • ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;

Σε αυτά τα ερωτήματα, όσοι συναντηθήκαμε στο «Αρμα Πολιτών» απαντάμε:

Η θλίψη, η μελαγχολία, η κατήφεια και η απαισιοδοξία, συναισθήματα από τα οποία διακατέχεται σήμερα ο ελληνικός λαός, είναι βέβαιο, ότι δεν απαντούν θετικά και δημιουργικά, για το μέλλον και την πορεία του τόπου.

Γι΄ αυτό είμαστε εδώ.

Γιατί αρνούμαστε τις πολιτικές επιλογές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα, σε εθνικά και οικονομικά, αδιέξοδα.

Είμαστε πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν την πορεία της χώρας στην ανάκαμψη.

Στο «Αρμα Πολιτών» δεν έχουν θέση, όσοι με την όποια ταμπέλα πολιτικού οργανισμού και κομματικού χρώματος, θεωρούν ότι: Με υστερικού τύπου δόγματα, μονολιθικές πολιτικές συμπεριφορές και φανατισμούς, είναι δυνατόν να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας.

Όποτε αντιμετώπισε η πατρίδα μας, μεγάλους εθνικούς κινδύνους, και απειλήθηκε η ακεραιότητά της, ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για να δώσει απάντηση-κάτι που έχει γίνει-ήταν, είναι και θα είναι ένας:

Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Επομένως, στο «Αρμα Πολιτών» δεν υπάρχουν θέσεις για «πράσινες», «μπλε», «κόκκινες», «πορτοκαλί» σημαίες.

ΤΟ «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΟΥΝ.

Το «Αρμα Πολιτών» πλέον, και με την επίσημα απόφαση του Αρτείου πάγου είναι πολιτικό κόμμα.

Είναι το πολιτικό κόμμα που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας, από τα σπλάχνα του καταπιεσμένου αλλά ανυπόταχτου λαού μας…

Δεν θα υποσχεθούμε «λαγούς και πετραχήλια». Μην περιμένετε από εμάς να κάνουμε ό,τι έκαναν κάποιοι άλλοι, αλλά ούτε και ό,τι δεν έκαναν.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:

ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,

ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ , ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.

ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΩΣ ΕΔΩ.

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ . ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Θα ταράξουμε το πολιτικό σκηνικό και ταυτόχρονα θα επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στο πολιτικό σύστημα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, που κάποιοι άλλοι την κλυδωνίζουν και επιχειρούν να την ακρωτηριάσουν.

Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» είναι εδώ…

Αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και τους καλεί στον ΑΓΩΝΑ.

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα δρομολογήσει νέα οικονομική δομή στην Ελλάδα. Νέα αναπτυξιακή δυναμική. Στηριγμένη στην καλά αμειβόμενη εργασία. Και στην υγιή επιχειρηματικότητα της καινοτομίας.

Για το μέλλον, που αξίζει στα παιδιά μας, στις Νέες και τους Νέους μας…

Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ , ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ.

Ένα κόμμα , που βάζει, πρώτα από όλα, την Πατρίδα, τη Δημοκρατία και τον απλό Έλληνα Πολίτη…

ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

Ένα Κόμμα , που θέλει μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά ικανή και εθνικά υπερήφανη…

Ένα Κόμμα για τον Έλληνα Πολίτη και τις ανάγκες του. Για την πρόοδο, την εργασία και την καταπολέμηση της ανεργίας. Για την κοινωνική ασφάλιση και το Σύστημα Υγείας για όλους. Για τον πολιτισμό και την ιστορία μας…

Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» είναι εδώ…

Ένα Κίνημα, με την νεολαία μας όχι θεατή αλλά πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Με ουσιαστική Παιδεία. Υγιή Αθλητισμό. Δικαίωμα στην εργασία, στην δημιουργία, στην ζωή…

Ένα νέο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ , που προτεραιότητα έχει την ασφάλεια των πολιτών παντού. Και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους…

Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις στον οικονομικό στραγγαλισμό των πολιτών και την αρπαγή του πλούτου της Πατρίδας μας. Θέλουμε απαλλαγή της χώρας από μέγα μέρος του συνολικού χρέους της. Απαλλαγή από το Μνημόνιο της υποτέλειας. Και διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων… Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» θα παλέψει για μια Ευρώπη χωρίς ληστεία του Νότου από τον Βορρά. Για μια δημοκρατική Ευρώπη των λαών και όχι των αδηφάγων τραπεζιτών…

Ένα Κίνημα, που θέλει την χώρα μας να δημιουργεί τις Ανεξάρτητες Οικονομικές Ζώνες, που δικαιούται στη θάλασσα. Να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο μας, τα νησιά μας, την Θράκη, την Μακεδονία και την Ήπειρό μας, από αμφισβητήσεις.

Ένα Κίνημα, που θέλει να συνεχισθεί δυνατά ο εθνικός αγώνας, για ανεξάρτητη, ενιαία, ευρωπαϊκή Κύπρο. Να μην αναγνωρίσει η χώρα μας τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ελληνικών μειονοτήτων παντού.

Ένα Κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ενάντια στα πυρηνικά εργοστάσια. Υπέρ των ήπιων μορφών παραγωγής ενέργειας. Και υπέρ της οικολογικά προστατευμένης διαχείρισης των αποβλήτων.

Αυτό το Πολιτικό Κίνημα δημιουργήσαμε, Φίλες και Φίλοι…

Αυτό το ΚΟΜΜΑ ξεκινάει απόψε τη δράση του…

Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών»

Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» ήρθε, για να μείνει και να αγωνισθεί…

Για τις Νέες και τους Νέους μας, πρώτα από όλα. Που τους κλέψαμε το μέλλον. Και τους το χρωστάμε…

Για τους καταπιεζόμενους πολίτες, από την πολιτικά απαράδεκτη, οικονομικά αδιέξοδη και κοινωνικά διαλυτική πολιτική του Μνημονίου, της τρόϊκα και των διεθνών τοκογλύφων.

Για τους αγρότες παραγωγούς μας, που αφήνονται ανυπεράσπιστοι.

Για την υγιή και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα την μικρομεσαία, που την χτυπάνε από παντού και πάνε να την εξαφανίσουν.

Για την γυναίκα, μάνα και εργαζόμενη, που υποφέρει διπλά. Για την πολύτεκνη οικογένεια, που αξίζει τα πάντα. Και για τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία.

Για την επιστήμη, την έρευνα, τις τέχνες, τον πολιτισμό, την ιστορία μας και την ελληνική παιδεία…

Φίλες και Φίλοι,

Το ξέρουμε, το περιμένουμε, ότι θα μας πούνε λαϊκιστές, που βγήκαμε στα κάγκελα και κραυγάζουμε, χωρίς θέσεις, χωρίς αποτελεσματικές προτάσεις, για έξοδο της χώρας από την κρίση και για ρεαλιστικές προοπτικές.

Μπερδεύουν τον ρεαλισμό με την ηττοπάθεια. Και το λαϊκισμό με τη δίκαιη αγανάκτηση.

Θα τους απογοητεύσουμε.

Ακριβώς επειδή ούτε ηττοπαθείς ούτε λαϊκιστές είμαστε, γι αυτό δεν στοιχιζόμαστε ούτε πίσω από την κυβερνητική πολιτική της υποτέλειας ούτε πίσω από τα «ναι μεν αλλά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακριβώς επειδή δεν είμαστε ούτε ηττοπαθείς ούτε λαϊκιστές και επειδή δεν συμφωνούμε με αυτές τις πρακτικές, γι’ αυτό δημιουργήσαμε το νέο «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών».

Που δεν θέλει τις παλαιοκομματικές περιχαρακώσεις. Αλλά την ενωτική δράση των ανεξάρτητων πολιτών.

Για αυτό είναι εδώ… το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών»

Θα τους απογοητεύσουμε. Και θέσεις σοβαρές και προτάσεις αποτελεσματικές έχουμε και θα τις παλέψουμε.

Περιληπτικά θα τις βρείτε στο dvd που είναι στην διάθεσή σας εδώ. Και με λεπτομέρειες θα τις βρείτε, από αύριο στο site του Κινήματός μας.

Λοιπόν, εμείς θέλουμε, προτείνουμε και θα παλέψουμε:

- Απαλλαγή από το Μνημόνιο, με αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της χώρας, το ταχύτερο, με ευνοϊκούς όρους. Γίνεται.

- Τιμωρία των ενόχων, για παράνομα δάνεια και συμβάσεις προμηθειών. Και απαλλαγή μας από παράνομα χρέη. Γίνεται.

- Αλλαγή του πολιτικού συστήματος, με ανεξαρτησία των τριών βασικών λειτουργιών του πολιτεύματος, κατάργηση του επαγγελματία πολιτικού και του πελατειακού κράτους. Γίνεται.

- Επανακαθορισμό της θέσης μας, στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, που είναι σε κρίση, στην Ευρώπη ευρύτερα και στον κόσμο. Και υπεράσπιση των πάγιων εθνικών μας δικαίων. Γίνεται.

- Σημαντικότατη μείωση της ανεργίας, με κοινωνική εργασία μεγάλου μέρους των ανέργων, μέχρι η ανάπτυξη να ξαναπάρει μπροστά. Γίνεται.

- Καταγγελία της ευρωσυμφωνίας «Δουβλίνο 2» και ξεκαθάρισμα του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, με αποφασιστικά μέτρα. Γίνεται.

- Αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, με κύρια φροντίδα στον πρωτογενή τομέα και εξυγίανση του δευτερογενούς και του τριτογενούς. Γίνεται.

- Δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, για τους πολίτες και τις υγιείς επιχειρήσεις. Και ενίσχυση της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας των νέων. Γίνεται.

- Σπάσιμο των καρτέλ και της ακρίβειας, με δημόσιους πυλώνες στο τραπεζικό σύστημα και στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και της αγοράς. Γίνεται.

- Καμιά εκποίηση δημόσιας περιουσίας και ανάκτηση δημόσιας ιδιοκτησίας σε όλες τις δομές στρατηγικής σημασίας. Γίνεται.

- Επιτελικό κράτος και ουσιαστική ενίσχυση των Περιφερειών και των Δήμων, με ταυτόχρονη εξυγίανση και έξοδό τους από τον φαύλο πελατειακό κύκλο. Γίνεται.

- Σταθερά Συστήματα Παιδείας και Υγείας, δημόσια και δωρεάν, με υπόβαθρο τον υγιή Αθλητισμό, παροχή ίσως ευκαιριών στην γνώση και την εργασία και υποχρέωση ποιοτικής υγειονομικής φροντίδας για όλους. Γίνεται.

- Οικολογική ευαισθησία, σε όλες τις δράσεις κράτους και πολιτών, μακριά από πυρηνικούς κινδύνους και ποικιλόμορφες ρυπάνσεις.

Για όλους αυτούς του λόγους, εκτιμούμε, και επαναλαμβάνουμε ότι η λύση είναι μία και μόνη: ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Και την επόμενη ημέρα, συνεργασία, όλων όσοι πιστέψουν και συμφωνήσουν σε βασικές αρχές για τη σωτηρία της χώρας.

 • Όλα πλέον δείχνουν να καταρρέουν γύρω από την κυβέρνηση Παπανδρέου
 • Οι ερχόμενες ημέρες θα είναι καταλυτικές για την ίδια την μορφή του πολιτεύματος, ομολογούν οι πολίτες
Γράφει ο Χρήστος Κατωπόδης

Ενώ η ελληνική Κυβέρνηση, μέσω συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στους Financial Times, αλλά και των οργάνων της ΕΕ επιμένουν να διαψεύδουν σε όλους τους τόνους την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, οι αγορές φαίνεται πως δεν πείθονται από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να ανταπεξέλθουν στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων προσαρμογής που απαιτούνται για να βγεί η χώρα από την κρίση.

Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης συνεχίζουν να τροφοδοτούνται και από τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, που σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο ανέφερε πως η βιωσιμότητα ή όχι του ελληνικού χρέους θα φανεί ύστερα από τα αποτελέσματα έκθεσης που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο.

Η συνεχιζόμενη φημολογία και οι αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδος να διαχειριστεί την κατάσταση επηρέασαν τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα, που σήμερα εκτοξεύθηκαν σε ύψη ρεκόρ 13%, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου της χώρας έφτασαν το 60% για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μέσα στην επόμενη πενταετία. Όπως ήταν φυσικό η ψαλίδα του spread μεταξύ γερμανικών και ελληνικών ομολόγων ανέβηκε κατά 15 μονάδες βάσης.

Κάτοχοι ελληνικών ομολόγων εκτιμούν πως σε περίπτωση που η Ελλάδα καταφύγει σε αναδιάρθρωση θα απωλέσουν 50-70% της αξίας των επενδύσεών τους. Όπως σημείωσε ο Γκρεγκ Βενιζέλος, στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas, στο Λονδίνο, «Το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να αναδιαρθρώσει το χρέος της, αν θέλει να ξαναμπεί σε τροχιά βιώσιμου χρέους, είναι κάτι που το γνωρίζουν οι πάντες».

Σε μια νέα προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές, αλλά και να πείσει την τρόϊκα ότι είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους του Μνημονίου, η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ένα ενδιάμεσο πακέτο μέτρων την Παρασκευή.

Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα και με τη δημοσίευση στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία για έκρηξη της ανεργίας στο 15%, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση της κοινωνίας, αλλά και των αγορών, στην παρουσίαση των νέων μέτρων. Όπως και να έχει, είναι σαν να βλέπουμε το καράβι της ελληνικής οικονομίας να δέρνεται μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Με τη διαφορά ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος Οδυσσέας για να μας οδηγήσει στο ασφαλές λιμάνι της Ιθάκης.

 • Φαίνεται ότι το θέατρο δεν έπιασε και κανείς, μα κανείς δεν φαίνεται να γλιτώνει την λαϊκή οργή…
Επίθεση δέχτηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στους Αγίους Αναργύρους όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Δύο άτομα τραυματίστηκαν. Ο ένας έχει εξέλθει από το νοσοκομείο. Ο παραμένων –για προληπτικούς λόγους- είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και αντίπαλό του στις δημοτικές εκλογές. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε πριν από λίγο οποιαδήποτε ανάμιξη του κόμματός του σε αυτές τις δικαιολογημένες κατά τον ίδιο αντιδράσεις του κόσμου και πιστεύει ότι το όλο θέμα ξεκίνησε όταν έφτασε ο κ. Λοβέρδος στον χώρο της εκδήλωσης, όπου δέχτηκε αυτός και η συνοδεία του βροχή αυγών.

Ο κύριος Λοβέρδος στην προσπάθειά του να μπει και να προστατευτεί στο κτίριο, δέχθηκε την επίθεση ενός νεαρού που απωθήθηκε από τους άνδρες της φρουράς του.

Όταν ο κ. Λοβέρδος και η συνοδεία του μπήκαν στο χώρο της εκδήλωσης έκλεισαν οι πόρτες και οι συμπλοκές συνεχίστηκαν για περίπου μισή ώρα στον εξωτερικό χώρο.

Στα παραλειπόμενα της επίθεσης, σημειώνουμε πως ο γιατρός που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ήταν ο γιατρός του ΕΣΥ που δέχτηκε να γίνει «πειραματόζωο» της Νατάσσας Καραμανλή στο πρώτο της χειρουργείο… Στη συνέχεια και όταν η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση, ο ίδιος έγινε επιμελητής στο Λαϊκό Νοσοκομείο… (δηλαδή, για όσους δεν κατάλαβαν σε μία συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, βρισκόταν άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας!!!)

Για το πρωτοφανές επεισόδιο εξέδωσε ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ

Σήμερα, στους Αγίους Αναργύρους, σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, έδρασαν οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι».
Με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες».
Μόνο που τώρα οι μάσκες έπεσαν.

Οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι» έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα.

Οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες, είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου.

Ο κ. Τσίπρας και ο Συνασπισμός του οποίου ηγείται, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει πλέον να αντιληφθεί ότι, πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στο παρελθόν, δεν οδηγούν παρά στην βία, την ανομία, πλήττουν την δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε πολίτη.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Συνασπισμό - Διαβάστε την ανακοίνωση

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, τη διαψεύδει.

Για άλλη μια φορά - ελπίζουμε τελευταία - τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, είναι υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, μαχητικών αγώνων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης. Για την πολιτική μας δεν θα απολογηθούμε σε αυτούς που χρησιμοποιούν βία, πλήττουν τη δημοκρατία, επιτίθενται στα δημοκρατικά δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσια περιουσία ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Και αυτοί έχουν όνομα. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Κωνσταντίνος

Αποκάλυψη από τον Νίκο Ελευθερόγλου στην "Δημοκρατία"

Τελικά όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, έλεγε λεφτά υπάρχουν ήξερε πολύ καλά τι εννοούσε. Εμείς τον είχαμε… παρεξηγήσει. Προφανώς λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν για κάποια παιδιά ανώτερου θεού, που με ευνοϊκές ρυθμίσεις και αποφάσεις γλυτώνουν ρήτρες για τη μη σωστή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο ελληνικό δημόσιο.

Σήμερα η “δημοκρατία” φέρνει στο φως της δημοσιότητας άλλη μια Υπουργική Απόφαση , εντελώς συμπτωματικά του “κολλητού” του πρωθυπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με την οποία κόβει στη μέση το πρόστιμο και “χαρίζει” 200.000 ευρώ σε εταιρεία πληροφορικής.

Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου “ακύρωσε” τον κ. Παπακωνσταντίνου μια και τις δυο αποφάσεις για ρήτρα 400.000 ευρώ αρχικά και τη μείωση σε 200.000 ευρώ στη συνέχεια τις είχε πάρει ο ίδιος! Όσο για το επιχείρημα που επιστρατεύεται είναι γενικόλογο μια και ο Υπουργός επικαλείται μεταξύ άλλων λόγους… συναλλακτικών ηθών και της μη ρητής σχετικής συμβατικής πρόβλεψης.

Και αυτό την ώρα που στους πολίτες όχι μόνο δεν χαρίζεται ούτε ένα ευρώ αλλά απειλούνται με τοκογλυφικά πρόστιμα και με ποινές φυλάκισης αν καθυστερήσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 28 Μαρτίου του 2011 αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο η παρακάτω απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα “ Απόφαση παράτασης ισχύος της υπ. αρ. Πρωτ. Δ5 1132814 ΕΞ 2010/11-10-2010 απόφασης και έγκριση των πρακτικών της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παραλαβής του έργου “πληροφοριακό Σύστημα και προμήθεια λοιπών υποδομών και υπηρεσιών για την εφαρμογή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), με ανάδοχο την εταιρεία UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Ε.”.

Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω εταιρεία είχε κερδίσει σε Διαγωνισμό το έργο του περιουσιολογίου του Υπουργείου Οικονομικών και όταν προέκυψε η ανάγκη του υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και επεξεργασίας των δηλώσεων Ακινήτων Ε9 και εκτύπωσης σχετικών εκκαθαριστικών δόθηκε το σχετικό υποέργο με απευθείας ανάθεση.

Ως εδώ τίποτε μεμπτό και αξιοπερίεργο μια και οι…παρατάσεις σε έργα στο Δημόσιο είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.

Τα περίεργα αρχίζουν λίγο παρακάτω. Όπως διαβάζουμε λοιπόν στην Υπουργική Απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου και στην παράγραφο 13: , διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της Επιτροπής ότι 87.241 δηλώσεις Ε9 από υπαιτιότητα της αναδόχου εταιρείας δεν κατέστη εφικτό να συζευθούν με το σύστημα, γι αυτό και προτείνεται η επιβολή ρήτρας μη σύζευξης δηλώσεων ποσού τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000 ευρώ).

Στην παράγραφο 14 αναφέρεται επίσης: Την υπ. αρ.πρωτ. Δ5 1080746 ΕΞ 2010/18-6-2010 απόφαση έγκρισης της οριστικής παραλαβής του έργου με την επιβολή χρηματικής ρήτρας ποσού 400.000 ευρώ.

Στην απόφασή του ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλήγει τονίζοντας: “Εγκρίνουμε το από 30-11-2010 Πρακτικό Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παραλαβής του έργου και προβαίνουμε στην οριστική παραλαβή του εν λόγω έργου, επιβάλλοντας εύλογη και ανάλογη οικονομική ρήτρα στην ανάδοχο εταιρεία UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Ε. Συνολικού ποσού διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) λόγω μη σύζευξης 87.241 δηλώσεων Ε9 με υπαιτιότητα της αναδόζχου εταιρείας, σε συνδιασμό με τον περιορισμό του προτελευταίου εδαφίου της ενότητας 1.1.8 του Παραρτήματος V της από 22.12.2008 σύμβασης περί ανώτατου χρηματικού ορίου επιβολής ρητρών μη σύζευξης δηλώσεων, λαμβανομένων υπ οψιν και των αρχών της αναλογικότητας και χρηστής διοίκησης, των συναλλακτικών ηθών, τη μη ρητής σχετικής συμβατικής προβλέψεως, ως και του επαναληπτικού χαρακτήρα της ίδια σχετικής ελλείψεως, σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω σύμβασης, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Για την ιστορία απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι μέλος της ίδιας κυβέρνησης που θέλει να …εξαφανίσει πολιτικά τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας γιατί μείωσε το πρόστιμο σε καρκινοπαθή που μετά από λίγο καιρό πέθανε.
Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα παρακολουθούμε έκπληκτοι, αλλά στην ουσία με «φόβο και δέος», το πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων στο οποίο επιδίδεται ο Έλληνας πρωθυπουργός: Στην αρχή της θητείας του εμφανίστηκε ως «ευεργέτης» που ήρθε για να μοιράσει «τα λεφτά που υπάρχουν». Στη συνέχεια, μεταμορφώθηκε στον αυστηρό κριτή μιας κοινωνίας τεμπέληδων, ψευδολόγων, καταχραστών.

Στην τρίτη φάση ενεδύθη το μανδύα του «σωτήρα» για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία και μας οδήγησε στην ασφαλή «αγκαλιά» του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μετά θυμήθηκε το ρόλο του μεγάλου «μεταρρυθμιστή», που ήρθε για να απαλλάξει τον τόπο από τις συντεχνίες και τις ξεπερασμένες δομές…

Όμως τα σενάρια εξαντλήθηκαν. Γι’ αυτό και πάλι στις «επαναλήψεις»… αφού ο νέος μηχανισμός σωτηρίας είναι το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας»…

«Όλα αυτά είναι ρόλοι», όπως επισημαίνει ο Δ. Σαββόπουλος στους «Αχαρνής»… Αυτό το γνωρίζει ασφαλώς ο Γ. Παπανδρέου, όπως γνώριζε και κατανόησε τη μεγάλη αλήθεια που αφορούσε στον ίδιο: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή, πριν καν διενεργηθούν οι εκλογές, είχε αποφασίσει να εντάξει τη χώρα στο ΔΝΤ. Αυτή είναι και η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που μπορεί να ερμηνεύσει τις επιλογές του πρωθυπουργού, είναι η μόνη ΟΡΘΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ την οποία έκανε ο ίδιος…

Ασφαλώς, η κρίση της πολιτικής, η κρίση των φορέων του πολιτικού συστήματος δεν ξεκίνησε σήμερα. Εξελίσσεται, με επιταχυνόμενους ρυθμούς από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όπου στην πράξη «θεσμοποιείται» η κυριαρχία των δυνάμεων της διαπλοκής στο πεδίο των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας.

Σήμερα είναι κοινή η διαπίστωση ότι η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ. Ακόμα και ο ρόλος του μεσολαβητή/εντολοδόχου – διαχειριστή των επιλογών του ΔΝΤ και του Μνημονίου αποδείχθηκε απρόσιτος, δυσχερέστατος για τη σημερινή κυβερνητική εξουσία.

Επί της ουσίας, τις εξελίξεις, την πορεία της χώρας, την τύχη της κοινωνίας την καθορίζουν οι επιλογές των μηχανισμών της Αγοράς, τους οποίους η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να διαχειριστεί, αλλά ούτε καν να παρακολουθήσει. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ οικονομικός στόχος της κυβέρνησης που να επιτυγχάνεται, ενώ, αντίθετα, το έλλειμμα οδηγείται στο 10,6% και το χρέος έχει εκφύγει κάθε ελέγχου.

Η άτυπη κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εκδηλώνεται με την ουσιαστική στάση πληρωμών του Δημοσίου, το χρέος του οποίου προς ιδιώτες αγγίζει πλέον τα 8 δις ευρώ.

Η δεύτερη και πλέον επικίνδυνη μορφή του κενού εξουσίας εκδηλώνεται με την κρίση κοινωνικής νομιμοποίησης των κομμάτων, με τη μαζική αποδοκιμασία, την αντίθεση, την καθολική απαξίωση, που στρέφεται κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του πολιτικού συστήματος συνολικά.

Το κενό της πολιτικής εξουσίας δεν αφορά μόνο στην ανικανότητα, την αδυναμία των κομμάτων της διακυβέρνησης και των πολιτικών προσώπων να αντιμετωπίσουν τα κρίσιμα προβλήματα. Στην ουσία, η αποδόμηση της πολιτικής συντελείται σ’ ένα πλέον θεμελιώδες επίπεδο:

Δεν υπάρχει πια πίστη σε αρχές, σε αξίες, σε κανόνες, αφού το πολιτικό σύστημα και οι φορείς του, οι ηγετικές ελίτ της χώρας, ακόμα και το μεγαλύτερο τμήμα του πνευματικού κόσμου έχουν πάψει να υποστηρίζουν και να αγωνίζονται για συλλογικούς στόχους και οράματα, να πιστεύουν σε κοινές κοινωνικές και εθνικές αξίες.

Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει συλλογική αυτοσυνειδησία και σαφείς προγραμματικούς στόχους, έχει ανάγκη από την αναφορά και την πίστη σε κοινές αξίες και συμπεριφορές, απαιτεί κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν σήμερα, γι’ αυτό και οδηγούμεθα στο ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ως έκφρασης των συλλογικών οραμάτων, των αναγκών και των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Αυτό το ιστορικό κενό εξουσίας βιώνουμε σήμερα. Ο σημερινός πρωθυπουργός θα αναζητήσει σύντομα μια «ευπρεπή έξοδο» για να «απαλλαγεί» από την εξουσία… Και, από την άλλη πλευρά, ο Α. Σαμαράς δεν θέλει να αναλάβει μια εξουσία που δεν θα μπορεί καν να τη διαχειριστεί…

Η «βαρβαρότητα» κυβερνά ήδη, επιβάλλοντας τους δικούς της κανόνες, τις δικές της αξίες, τους δικούς της νόμους, τα δικά της Συντάγματα…


Η είδηση δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη επίσημα. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης προχώρησε στη σύλληψη δύο νεαρών μουσουλμάνων, μετά από έρευνα που τους έγινε από άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών.

Κατά την έρευνα οι νεαροί ήταν νευρικοί έως προκλητικότατοι. Όμως, η έκπληξη που επεφύλασσαν οι δύο νεαροί μουσουλμάνοι στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ήρθε όταν αυτοί ερεύνησαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Τότε, διαπίστωσαν πως υπήρχε σε αυτά πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό από στρατιωτικούς χώρους (στρατόπεδα) της Θράκης, αλλά και από άλλες περιοχές στρατιωτικού ενδιαφέροντος… Οι φωτογραφίες αυτές, στο σύνολό τους ήταν από την Θράκη και την Χαλκιδική…!

Στα κινητά τηλέφωνα των νεαρών μουσουλμάνων βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες με σήματα – λογότυπα των Γκρίζων Λύκων, καθώς και της Σημαίας της Ανεξάρτητης Τουρκικής Θράκης.

Κατά το στάδιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε πως οι συλληφθέντες είχαν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία σε κάποιους από τα στρατόπεδα που ήταν στα κινητά τους.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών άνδρες της οποίας έχουν ήδη αναλάβει την ανάκριση των συλληφθέντων. Οι άνδρες της ΕΥΠ σημειώνουν συνεχώς τα λεγόμενα από τις καταθέσεις των νεαρών και έχουν συνεχή επικοινωνία με κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία κατασκοπίας κατά των δύο νεαρών, οι οποίοι έχουν κριθεί ως «λαλίστατοι», από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η ανάκριση…

Κωνσταντίνος

Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να χτυπήσουν τους κατοίκους. Χημικά και δακρυγόνα έχουν μεταβάλει την ατμόσφαιρα σε κόλαση. Την ίδια στιγμή, η παράνομη επίθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου (έχουν εκδοθεί δύο δικαστικές αποφάσεις υπέρ των κατοίκων της Κερατέας) επιχειρεί και από αέρος με ελικόπτερο.

Σκηνές που θυμίζουν δικτατορικά καθεστώτα, που προσπαθούν να επιβληθούν με οποιοδήποτε μέσο διαθέτουν, στους πολίτες. Αυτό που γίνεται σήμερα στην Κερατέα είναι κανονικός πόλεμος. Τα μεγάφωνα του Δήμου αναγγέλουν στους κατοίκους: “Η πόλη μας δέχεται επίθεση”.

Οι άνδρες των ΜΑΤ πραγματοποιούν επιχείρηση στρατιωτικού τύπου, χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα πρωτοφανή βία. Η ευθύνη της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας καταλογίζεται και θα πρέπει οι υπαίτιοι για το συγκεκριμένο αίσχος να λογοδοτήσουν στο μέλλον στην Δικαιοσύνη.


Το κράτος επιτίθεται ανοιχτά πλέον στους πολίτες του, αφού οι τελευταίοι ακολουθούν πιστά τους νόμους, ενώ η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τα συμφέροντα...

Έκτατο δελτίο τύπου από τον Δήμο Κερατέας
Όπως είπε και πάλι σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, σε ανταπόκριση από τις ΗΠΑ, ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Ιγνατίου, το ΔΝΤ στηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μη αναδιάρθρωση, χωρίς όμως να γνωρίζουμε και τις δικές του σκέψεις σχετικά με το θέμα. Αυτό ακριβώς το είχαμε επισημάνει και εμείς, έπειτα από την πρόσφατη σχετική ομιλία του Στρος Καν, "Ο Στρος Καν δείχνει την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης".

Εκείνο όμως που είπε και που πρέπει να το κρατήσουμε με προσοχή, είναι ότι σε περίπτωση αναδιάρθρωσης το ΔΝΤ μελετά μόνο δύο τρόπους αναδιάρθρωσης και κανέναν άλλο. Είτε θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους με πολύ, μα πάρα πολύ (είπε χαρακτηριστικά) μεγάλη επιμήκυνση του χρέους, είτε θα γίνει με «κούρεμα» πολύ μεγάλο της τάξης του 50% ή και 60%!!!

Εμείς, από αυτό εδώ το blog, συντασσόμαστε ανοιχτά με την αναδιάρθρωση του χρέους και ειδικότερα με τον δεύτερο τρόπο αναδιάρθρωσης που…. μελετά και το ΔΝΤ, δηλαδή του «κουρέματος» του χρέους κατά 50-60%.

Φίλοι μας, πρέπει να πάρουμε θέση. Θα υποφέρουμε και ίσως να υποφέρουμε πολύ, αλλά πρέπει να το νικήσουμε το «θηρίο» τώρα, μιά και έξω. Αν πάμε σε μια μακροχρόνια σκλαβιά, θα επιβαρυνόμαστε συνεχώς και εμείς, αλλά θα επιβαρύνουμε και τις επόμενες γενιές με βαριά τοκοχρεολύσια και διαρκή εξάρτηση. Είδατε εξάλλου όλοι το πείραμα του μνημονίου, το οποίο μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Ή τώρα λοιπόν ή ποτέ. Αν και η Τρόϊκα, κάτω από την τεχνογνωσία του ΔΝΤ, μας δώσει τέτοια ευκαιρία δεν πρέπει να την χάσουμε. Όσο πιο μεγάλο είναι το κούρεμα και όσο πιο κοντά πλησιάσουμε προς την πλήρη χρεοκοπία και μάλιστα με τις «ευλογίες» της τρόϊκας και των δανειστών μας, τόσο το καλύτερο. Την ευκαιρία που χάσαμε περύσι την Άνοιξη και ήδη είμαστε χειρότερα, δεν πρέπει να την ξαναχάσουμε.

Όμως, όπως διαβάσαμε και στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο "Κλείδωσε η αναδιάρθρωση- Πήρε εντολή η Lazard…", η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προφανώς και η Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα άλλα κόμματα, πιέζονται από τις ελληνικές τράπεζες, για ήπιο «κούρεμα» ώστε να μην έχουν μεγάλες απώλειες.

Εδώ όμως, δίνεται η μεγάλη (ίσως και η τελευταία) ευκαιρία στον πολιτικό κόσμο της χώρας, να βάλει για μία φορά επιτέλους το συμφέρον του λαού πάνω από τα συμφέροντα των τραπεζών.

Όχι μόνο θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος να ζητήσουν την αναδιάρθρωση, αλλά θα πρέπει να επιδιώξουν, πάση θυσία, την εφαρμογή της δεύτερης μεθόδου του μεγάλου «κουρέματος», τουλάχιστον 50%, ώστε να πέσει το δημόσιο χρέος κάτω από το ΑΕΠ, για να δαμάσουμε επιτέλους το «θηρίο» και να αρχίσει να παίρνει στροφές η ελληνική οικονομία.

Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί η πολιτική ολιγαρχία της χώρας ότι, τράπεζες εύκολα ξαναγίνονται (άλλωστε ας επενδύσουν τα υπερκέρδη τόσων ετών), όμως πατρίδα και λαός, δεν ξαναγίνονται.

Είπαμε. Ναι θα υποφέρουμε, Αλλά θα υποφέρουμε για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα και όσοι τα καταφέρουμε, θα ζήσουμε πλέον εμείς και τα παιδιά μας ελεύθεροι.

Ναι, μπορεί να καταρρεύσει το πολιτικοοικονομικό καθεστώς, αλλά μήπως αυτό δεν είναι το ζητούμενο;;

Με αυτό το καθεστώς, έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε μέλλον.

Ποιος λέει ότι δεν υπάρχουν στελέχη;

Συχνά κατηγορούμε τα κόμματα, και δικαίως ως ένα βαθμό, ότι δεν έχουν ικανά στελέχη.

Ένας λόγος για την έλλειψη αυτή είναι ότι στα κόμματα, κατά κανόνα, επικρατούν οι κομματικοί παράγοντες, οι σχεδόν κληρονομικώ δικαιώματι γόνοι, μερικοί αργόσχολοι συνταξιούχοι και οι παρέες των αρχηγών.

Όλοι αυτοί, οι «ζεστοθεσούληδες», όπως ευφυώς τους χαρακτήρισε η φίλη μου η Αφροδίτη, για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, παρεμποδίζουν την είσοδο νέων ανθρώπων.

Χθές, με αφορμή το εξαιρετικό άρθρο του Επώνυμου «Αναδιάρθρωση και απεχθές χρέος: δυο όψεις του ίδιου νομίσματος», ακολούθησε μια εκπληκτική συζήτηση, υψηλοτάτου επιπέδου.

Παρακολουθώ τις οικονομικές εξελίξεις πολλά χρόνια και οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που είχα την τύχη να συμμετάσχω.

Στέρεα και πλούσια επιχειρήματα, συγκροτημένες σκέψεις, ιδέες, στοιχεία, αναφορές σε πηγές, ιστορικές αναδρομές και έντονες αντιπαραθέσεις. Και υψηλή αίσθηση του χιούμορ! Ακόμα και οι υπερβολές, βοηθούσαν στη συζήτηση.

Και δε συμμετείχαν δυο – τρείς άνθρωποι! Το εκπληκτικό είναι ότι ήταν πολλοί! Και η συζήτηση άρχισε το πρωί και συνεχιζόταν μέχρι το βράδυ! Ορισμένα σχόλια δε, ήταν τόσο καλογραμμένα, τόσο άρτια, που θα μπορούσαν από μόνα τους να αποτελέσουν ξεχωριστές αναρτήσεις.

Προσωπικώς δεν γνωρίζω κανέναν από τους σχολιαστές, αν και με πολλούς εξ αυτών ανταλλάσουμε απόψεις μήνες τώρα! Και αυτή είναι η μαγεία του διαδικτύου.

Μια ακόμα παρατήρηση: Επειδή κανενός η γραφή δεν φαίνεται επιτηδευμένη, οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής. Ξεκλέβουν από άλλες ασχολίες. Ότι γράφουν είναι αυτό που πιστεύουν. Για αυτό και η διαφωνία τους είναι ειλικρινής. Σε υποχρεώνουν να τους σεβαστείς και όταν ακόμα έχεις αντίθετη άποψη!

Θα τολμήσω να γράψω κάτι με τον κίνδυνο να φανώ υπερβολικός: Σε πόσα νομοσχέδια, που αφορούν τη ζωή μας, προηγείται τέτοια , μέχρι τελικής πτώσεως, συζήτηση; Πολύ φοβούμαι σε ελάχιστα!

Το διαδίκτυο, λοιπόν, δίνει, σε όποιον έχει να πει ένα λόγο, ευκαιρία και βήμα!

Αυτή είναι μια μεγάλη κατάκτηση, που ακόμα δεν την έχουμε εκτιμήσει στις πραγματικές της διαστάσεις, (ίσως επειδή τα καθεστωτικά ΜΜΕ θέλουν τόσο πολύ να απαξιώσουν το διαδίκτυο)

Αυτού του επιπέδου οι συζητήσεις στο διαδίκτυο, πέραν των άλλων αποτελούν και μια άσκηση της γλώσσας και του πνεύματος. Είναι μια συνεισφορά στα κοινά, άρα μια μορφή συμμετοχικής δημοκρατίας στην πράξη! Στο μυαλό μου ήρθε ο στίχος του ποιητή: «και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα και απλά! Καταλαβαινόμαστε τώρα! Δεν χρειάζονται περισσότερα!»

Όταν μάθουμε να συζητάμε, θα μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να λύνουμε προβλήματα.

Τέλος, θα πρότεινα στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Ν.Δ., στον Υπουργό Οικονομικών, όποιος τέλος πάντων ενδιαφέρεται, να τους φωνάξει μια μέρα και να τους ακούσει!

Αξίζει τον κόπο!

Θα μάθουν περισσότερα από όσα τους λένε οι σύμβουλοί τους! Με όλο το σεβασμό προς τους κυρίους συμβούλους!

Κώστας Ροδινός • Η πρόταση στον Βενιζέλο να αναλάβει τη διάδοση των μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα έπεσε στο κενό
Ψάχνει για θύματα ο Παπανδρέου στην κυβέρνηση του και θύματα δεν βρίσκει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr μόνο η Κατσέλη και ο Λοβέρδος φάνηκαν πρόθυμοι να κάνουν περιοδείες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων παρά το γεγονός ότι και αυτούς τους έχουν στρώσει στο κυνήγι αρκετές φορές.

Η πρόταση στον Βενιζέλο να αναλάβει τη … διάδοση των μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα έπεσε στο κενό όπως αντίστοιχα συνέβη και με τον Καστανίδη .

Ο δε Ρέππας θεωρείται «καμένος» καθώς τα μέτρα αφορούν μειώσεις επιδομάτων και εισοδημάτων στις ΔΕΚΟ της εποπτείας του.

Λευκή απεργία κατά της τρόικας!

Με τους υπουργούς να κάνουν λευκή απεργία κατά του Μνημονίου και της τρόικα επειδή φοβούνται να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, άκρως απογοητευμένα εμφανίζονται και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Τα μέτρα που ζητά η τρόικα για την έξοδο της χώρας από την κρίση δεν προωθούνται με τους ρυθμούς που θα ήθελαν οι δανειστές μας και το όλο πρόγραμμα να πέφτει έξω.

Αυτή είναι και η αιτία που τα έσοδα τέθηκαν εκτός ελέγχου και αυτός είναι ο λόγος που ....
ο “Tσάρος” ετοιμάζει νέο κοστούμι όταν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα ανακοινώσει στους Έλληνες πολίτες τα νέα μέτρα.

Την ίδια ώρα, στελέχη της πλατείας Συντάγματος βλέπουν ότι ο δρόμος των εκλογών είναι πλέον πολύ πιθανός.

Κι αυτό επειδή όσα μέτρα και αν ληφθούν, οι ανατροπές για να σωθεί το κράτος δε θα γίνουν εξαιτίας της στάσης ανυπακοής των υπουργών στις εντολές της Τρόικα, με αποτέλεσμα η χώρα να διολισθαίνει και τους πολιτικούς να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την ωμή πραγματικότητα φτάνοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο.

“Μόνο πρόσωπα εκτός πολιτικής, προσωπικότητες από όλους τους κοινωνικούς χώρους ή ακόμη και μια κυβέρνηση όπου όλα τα κόμματα θα συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών και θα παραμερίσουν τις πολιτικές τους διαφορές θα καταφέρουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σταθερότητας”, σημειώνουν χαρακτηριστικά και διευκρινίζουν ότι “μονάχα τότε ενδεχομένως να υπάρξει χαραμάδα ελπίδας για την έξοδο της χώρας από την κρίση” ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο η σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας καταλάβει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε.


Σε μία εποχή που ο πλανήτης ζει υπό τον τρόμο της ραδιενέργειας της Φουκοσίμα, αποκαλύψεις που έρχονται από την Ιταλία σοκάρουν! Τον καλοκαίρι του 2009, μέλη της Ιταλικής Μαφίας ομολόγησαν στις Αρχές της γειτονικής χώρας ότι επί 20 χρόνια βύθιζαν εσκεμμένα έναντι αμοιβής, δεκάδες πλοία που μετέφεραν πυρηνικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητα, στην Αδριατική και στο Ιόνιο!

Τα φορτία αυτά προέρχονταν κυρίως από βιομηχανίες του Ιταλικού Βορρά. Η ιταλική περιβαλλοντική ομάδα «Lega Ambiente” αποκάλυψε πως τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εξαφανιστεί στην Μεσόγειο Θάλασσα 40 με 100 πλοία, ανάμεσα στα οποία ήταν και ελληνικά πλοία όπως το «Νίκος 1" και το «Βόρειες Σποράδες».

Τουλάχιστον 7 ναυάγια συνέβησαν στην ελληνική επικράτεια, από τους Παξούς ως τις ακτές της Μεσσηνίας. Ο καθηγητής της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Γεράνιος, υποστήριξε ότι είναι βέβαιο ότι αυτά τα πλοία μετέφεραν πυρηνικά απόβλητα, καθώς η διαχείριση τους αποτελεί άκρως επικερδή ασχολία για τη Μαφία.

Αν και έχουν περάσει 20 μήνες από αυτές τις αποκαλύψεις, στο σκοτάδι εξακολουθούν να παραμένουν οι έρευνες, θέτοντας σε προφανές κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων. Μόλις πληροφορήθηκε τα στοιχεία, ο Γιώργος Ανατολάκης (βουλευτής της Β' Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ.) κατέθεσε αμέσως Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος. Άλλωστε η κ. Μπιρμπίλη είχε ενημερωθεί τον Νοέμβριο του 2009, από την οικολογική κίνηση «Ο Λαπίθας», που ζητούσε την ανέλκυση των ραδιενεργών αποβλήτων. Δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ απάντηση.

Ο Γιώργος Ανατολάκης πλέον ερωτά την Υπουργό:

α) Εχετε δείξει οποιαδήποτε ευαισθησία για το θέμα και σε τι κινήσεις προβήκατε;

β) Υπάρχει συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές, έτσι ώστε να ομολογήσουν οι συλληφθέντες μαφιόζοι την ύπαρξη ναυαγίων στον ελληνικό χώρο και να προσδιορίσουν τα ακριβή σημεία τους;

γ) Έχουν υπάρξει συχνές μετρήσεις από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, για το επίπεδο ραδιενέργειας στο Ιόνιο Πέλαγος, πότε πραγματοποιήθηκαν αυτές και ποια τα αποτελέσματα τους;

δ) Σε τι κινήσεις έχει προβεί η Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για συνεργασία με την αντίστοιχη Επιτροπή της Ιταλίας, προκειμένου να υπάρχει συντονισμένη αντιμετώπιση του θέματος;

Ο Γιώργος Ανατολάκης ελπίζει ότι από αυτήν την ιστορία δεν έχει κινδυνεύσει η υγεία του Ελληνικού λαού, και δεν έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες το περιβάλλον της Πατρίδας μας..


Ολα τα πτυχία Χάρβαρντ, MIT και Οξφόρδης, όλων των κυβερνητικών μεγαλοστελεχών και των επιτελείων των οικονομικών κατέληξαν ως σωτηρία της δύσμοιρης πατρίδας στα φρουτάκια τα τυχερά. Δηλαδή ο τζόγος!!!

Το Καζίνο. Η πρέφα. Το Προ - Πο. Το Στοίχημα. Η πόκα. Από εδώ ο παπάς, από εκεί ο παπάς που είναι ο παπάς;

Δηλαδή μαζικός εκμαυλισμός. Δηλαδή πουλάμε πέτσινη ελπίδα και όνειρο πλαστικό. Δηλαδή ο κουλοχέρης να καταστρέψει μερικά σπίτια όπως έγινε πριν από χρόνια με το Χρηματιστήριο που κάλπαζε στον ουρανό. Να ξετινάξουμε του φτωχού, του απελπισμένου αλλά και του άμυαλου τα πορτοφόλια.

Δηλαδή όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται έτσι κι εδώ. Ο χρεοκοπημένος από τα φρουτάκια πιάνεται για να γλιτώσει από τον θάνατο τον οριστικό. Και όλα αυτά για εφτακόσια εκατομμύρια που θα επιστρέφονται ετησίως στα δημόσια ταμεία.

Επειδή είναι ανίκανοι να λαδώσουν την κρατική μηχανή.

Ανίκανοι είναι να γκρεμίσουν το σαραβαλιασμένο Δημόσιο.

Επειδή είναι ανίκανοι να ξαναφτιάξουν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Επειδή είναι ανίκανοι να κουρέψουν την σπατάλη στους πάσης φύσεως οργανισμούς.

Επειδή είναι ανίκανοι να συμμαζέψουν το μπάχαλο στα κρατικά κανάλια.

Επειδή είναι ανίκανοι να ξεμπερδέψουν με δεκάδες επιτροπές και εκατοντάδες φαντομάδες που καταβροχθίζουν τον άμπακα χωρίς αναστολές.

Επειδή είναι ανίκανοι να επανιδρύσουν σε σύγχρονη βάση την κρατική μηχανή.

Επειδή είναι ανίκανοι να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα που παρά τις τάχα μου μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να λειτουργούν όπως πριν.

Επειδή είναι ανίκανοι να αλλάξουν τις υποδομές και να ξεκολλήσουν την χώρα από τις τριτοκοσμικές της καταβολές.

Επειδή λοιπόν οι κυβερνώντες μας είναι όλα αυτά και άλλα πολλά, τα φρουτάκια είναι ευεργετικά!!!

Μια προσωρινή λύση που με μαθηματική ακρίβεια δεν πρόκειται να βοηθήσει στο βούλωμα της μαύρης τρύπας όπως θέλουν να πιστεύουν τα επιτελεία τα κυβερνητικά.

Η μπακαλική, της μπακαλικής, ω κουτοπονηριά νεοελληνική...!

Μέχρι προ τίνος λέγαμε Καφενείο η Ελλάς.

Λάθος...!

Από τούδε και στο εξής είναι ένα απέραντο καφεπορνείο να πιάνεις την μύτη σου και να το προσπερνάς!

Πηγή

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"Ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει αύριο τη δική του μάχη για να πείσει το υπουργικό συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να «βάλει πλάτη» στα δύσκολα που έρχονται για το Κίνημα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όμως θα έχει με τη σειρά του μια κρίσιμη αποστολή να φέρει εις πέρας.

Αφού κατάφερε να κλείσει το μέτωπο που είχε ανοίξει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά το «όχι» που εισέπραξε την προηγούμενη εβδομάδα από τους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομίας του Κινήματος, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια», ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον. Εκεί, θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο περιθώριο των οποίων αναμένεται να κυριαρχήσουν οι συζητήσεις για το μέλλον της ευρωζώνης, και ειδικότερα των χωρών που έχουν προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Δηλαδή, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον με τη ρητή εντολή «να κερδίσει χρόνο». Ο ίδιος άλλωστε διατηρεί προσωπικά, απευθείας κώδικα επικοινωνίας με τον Ντομινίκ Στρος-Καν και τους συνεργάτες του, και θα προσπαθήσει να πείσει τις «κεφαλές» της παγκόσμιας οικονομίας, ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο θα ψηφίσει στη Βουλή η Κυβέρνηση, κινείται στην κατεύθυνση της ανάκαμψης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών θα επιχειρήσει να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα μεταξύ των τεχνοκρατών, ώστε να αρχίσει να διαφαίνεται η προοπτική επανόδου της Ελλάδας στις αγορές, από τον επόμενο χρόνο.

Πηγή


Δώσε και μένα μπάρμπα, μίζες της φράου Μέρκ

Γερμανικές προμήθειες για τα Υποβρύχια.

Γερμανικές προμήθειες για τα Leopard.

Γερμανικές προμήθειες για το Μετρό.

Διαχρονικές προμήθειες Σήμενς.

Γερμανικές προμήθειες για τα τρόλεϊ.

Γερμανικές προμήθειες για το λουρί της μάνας.

Και όλη αυτή η φασαρία γιατί;

Για να ξεφύγει ο Ανατολικογερμανός από το Trabant (αυτό το θαύμα της ανατολικογερμανικής τεχνολογίας) και να πάει στο Skoda (μέχρι εκεί και πολύ του είναι).

Διότι αγαπητέ μου γείτων -και ας μην είστε από το κολέγιο του Ήττον- μας δίνατε 100 σας δίναμε πίσω 300 και βάλε. Μας επιστρέφατε κάτι μίζες, είμεθα όλοι ευχαριστημένοι.

Ταΐζατε και τον εξ’ ανατολών ξάδελφο Fritz τσάμπα.

Μέχρι που ήρθε ο θείος απ’ το Αμέρικα.

Και λαδοτύρια “φερμπότεν”.

Τώρα γιατί ο Κ.Κ. ο νεότερος δεν το κατάλαβε και πήγε μες την λίγδα να ξεκινήσει τον πόλεμο στους “νταβατζήδες¨ , ψυχίατρος δεν είμαι.

Μην τα πολυλογούμε και καταντήσουμε γραφικοί.

Το θέμα είναι πως σήμερα υπάρχει “προθυμία” να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα, πράγμα που δεν γίνεται καθόλου ανέξοδα.

Ως γνωστόν ο Τσάμπας έχει αποθάνει και το χρέος ολονέν αυξάνει.

Η λύση είναι μόνο μία.

Καταργήστε την παρανομία.

Να καπνίζουμε νόμιμα μαριχουάνα, άσχετα αν απαγορεύονται τα τσιγάρα.

Να παίζουμε ελεύθερα φρουτάκια να ξαναθυμηθούμε και τα φλιπεράκια.

Το εμπόριο οργάνων να διαδοθεί ευρέως, να δώσω στην εξάρτηση του viagra ένα τέλος.

Οι μετανάστες να μην αντιμετωπίζονται με δέος, τα καταπατημένα να τους αποδοθούν αμέσως.

Να μη κλαίνε όλα τ’ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια.

GS

 • Ζωντανά δοχεία ανθρώπινων ανταλλακτικών - Έτσι μας βλέπουν οι Νεοταξικοί έμποροι ελπίδας
Με το γνωστό αναμάσημα περί της ''ψήφου εμπιστοσύνης'' από τον λαό, η διεφθαρμένη μειοψηφία επιβάλλεται στην ανήμπορη πλειοψηφία και το νέο οργουελικό νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να περάσουν, θα υποχρεώνει (άκουσον άκουσον) όλους τους Έλληνες πολίτες να δωρίζουν τα όργανά τους μετά από το θάνατό τους, όπως ακριβώς έγινε στην Αργεντινή μετά την έλευση και την κατοχή της από το ΔΝΤ!!!.

Αν διαφωνούμε, θα πρέπει να σπεύσουμε από τώρα να το δηλώσουμε. Οι δικτάτορες που ορίζουν τις τύχες του ελληνικού λαού, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο δήμευσης της ελευθερίας μας που αποφάσισαν να μας στερήσουν ακόμα και αυτό το υπέρτατο και θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματός μας! Φυσικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η δήλωση άρνησης είναι μια ''αστεία'' διαδικασία η οποία ελάχιστη ισχύ θα έχει σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, όπου κανείς δεν θα την υπολογίζει.

Το ερώτημα είναι ποιός νομιμοποίησε αυτούς τους Εφιάλτες της... ζωής και της πολιτικής να μας αναγκάσουν να συναινέσουμε σε "αυτόματη" θετική χρήση του σωματός μας ,δίχως την έγκρισή μας?
Το σώμα μας το ορίζουμε και το διαθέτουμε μόνοι μας .Ειναι η ύψιστη ιδιοκτησία μας, η οποία προστατεύεται και από τους νόμους του κράτους. Συνεπώς,η δωρεά οργανων - που ειναι θέμα σωματικής αυτοδιάθεσης, δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτική.

Οι διάφορες ηθικοπλαστικές αηδίες που θα αρχίσουν να εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να μας δημιουργήσουν ενοχές του τύπου ''μαζί τα φάγαμε και τώρα κοπρίτες δεν δίνετε τα όργανά σας στο κοινωνικό σύνολο'' οι οποίες θα προέρχονται από τα ίδια κερδοσκοπικά κέντρα που φρόντισαν να μας διαλύσουν ως κράτος και ως κοινωνία, δεν θα πρέπει να μας επηρεάσουν στο παραμικρό γιατί ο μοναδικός τους στόχος είναι η κάμψη της αντίστασής μας και η ολοκληρωτική παράδοση άνευ όρων.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), εκπροσωπώντας 20 και πλέον συλλόγους δωρητών οργάνων σε όλη τη χώρα και ως εκ τούτου χιλιάδες δωρητές οργάνων, δημοσιοποίησε άμεσα την εντονότατη αντίθεσή της για το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη δωρεά οργάνων, που πρόσφατα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκτιμώντας ότι ''ο πρωτοφανής και αδιανόητος καταναγκασμός, προσκρούει στις αρχές της δεοντολογίας, αφαιρώντας κάθε κατοχυρωμένη έκφραση της ελευθερίας της βούλησης και του αυτεξούσιου του σώματος''.

Όταν λοιπόν, οι ίδιοι οι εθελοντές ιστών και οργάνων, αυτοί οι τόσο ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι εκλιπαρούν την πολιτεία να σταματήσει αυτό το απάνθρωπο νομοσχέδιο που θα χρησιμοποιεί τους ανθρώπους για ανταλλακτικά και θα θέσει σε ενδεχόμενο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πολλών συνανθρώπων μας, ο μέσος Έλληνας τι περισσότερο μπορεί να προσθέσει;

Ζούμε εφιαλτικές στιγμές και πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα γιατί δεν ξέρουμε τι μας ετοιμάζουν κάθε μέρα που ξημερώνει. Εκτός από δούλους και άβουλα ρομποτάκια της νεοταξικής πραγματικότητας, θέλουν να μας καταστήσουν ζωντανά δοχεία ανταλλακτικών, από τα οποία θα ''ψωνίζει'' τα χρειαζούμενα όργανά της η μελλοντική παγκόσμια ελίτ!


Η διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, μεταφράζεται πλέον σε αριθμούς που σοκάρουν. Και αν τολμήσουν, αν λέμε, να παρουσιάσουν τους πραγματικούς αριθμούς της ανεργίας, τότε θα αποκαλυφθεί και η τεράστια ζημιά που έχει κάνει η παρέα του Παπανδρέου στη χώρα. Δυστυχώς, κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορεί να διαννοηθεί πως οι αριθμοί αντιστοιχούν σε ανθρώπους, σε οικογένειες που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

Το χειρότερο, που αδυνατεί να αντιληφθεί το κυβερνών τσίρκο, είναι πως οι αριθμοί των ανέργων συνεχώς αυξάνονται και απειλούν με κοινωνική έκρηξη που θα σαρώσει τα πάντα. Και τα πρώτα θύματα αυτής της έκρηξης θα είναι οι κυβερνώντες, οι βουλευτές και οι "παραφυάδες" που πάντα βρίσκονται γύρω τους. Ο καιρός για εκείνες τις πέτρες (στις οποίες είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο Παπανδρέου προ... διετίας), πλησιάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Καιρός κάποιοι να αρχίσουν να παίρνουν τα μέτρα τους, αντί να επιβάλουν μέτρα στον Ελληνικό λαό...

Άλμα στο 15,1% σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση έναντι 14,8% τον Δεκέμβριο, σε νέο υψηλό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την Πέμπτη. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία ανεργίας. Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιανουάριο 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.267.584 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 756.795 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.302.315 άτομα.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 189.663 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (αύξηση 33,4%) και κατά 23.149 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 3,2%).

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 178.159 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 (μείωση 4%), ενώ αυξήθηκαν κατά 33.820 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 0,8%).

Η ανεργία «μαστίζει» τους νέους σε ηλικία, καθώς στα άτομα ηλικίας 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Ιανουάριο εφέτος σε 37% (από 30,4% τον Ιανουάριο 2010). Στις ηλικίες 25- 34 ετών, η ανεργία είναι 21,3% (από 14,6% τον Ιανουάριο 2010) και στις ηλικίες 35- 44 ετών, το ποσοστό ανεργίας είναι 12,6% (από 9,7% τον Ιανουάριο 2010).

Στις γυναίκες, η ανεργία διατηρείται σε πολύ υψηλότερα ποσοστά έναντι εκείνης των ανδρών. Τον Ιανουάριο εφέτος, η ανεργία στις γυναίκες ήταν 18,8% (από 14,9% τον Ιανουάριο 2010) και στους άνδρες ήταν 12,4% (από 8,7% τον Ιανουάριο πέρυσι).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (ποσοστό ανεργίας 22,7% τον Ιανουάριο 2011 από 17,7% τον Ιανουάριο 2010), Νοτίου Αιγαίου (20,2% από 15,3%), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (19,3% από 10,9%), Κεντρικής Μακεδονίας (17,1% από 12,2%), Στερεάς Ελλάδας (17% από 11,8%) και Ιονίων Νήσων (17% από 19,1%). Μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται μόνον στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου, όμως, και εκεί υπερδιπλασιάστηκε σε ένα έτος (7,1% τον Ιανουάριο 2011 από 3% τον Ιανουάριο 2010). Στην Αττική, όπου είναι συγκεντρωμένοι τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, η ανεργία ανήλθε σε 14,6% τον Ιανουάριο εφέτος από 10,7% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη υποχώρησε ελαφρά στο 9,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Eurostat.

Τελικά εκείνη η ψηφοφορία για το Μνημόνιο ήταν ιστορική. Και όπως συμβαίνει με όλα τα σημεία καμπής στην πολιτική ιστορία ενός τόπου, σπάνια οι πρωταγωνιστές της το αντιλαμβάνονται. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, όλοι προσπαθούν να εξωραΐσουν τη στάση τους εκείνη τη ημέρα.

Η Βάσω ήθελε να παραιτηθεί, αλλά η Ντόρα είναι αυτή που δικαιώνεται.

Ο Καρατζαφέρης το έκανε για να πληρωθούν οι συντάξεις, το ΠΑΣΟΚ για να συνταχθούν οι πληρωμές.

Η Βάσω δεν παραιτήθηκε όπως είχε σκεφτεί, η Ντόρα δεν στρατεύτηκε όπως είχε δεσμευτεί, ο Καρατζαφέρης ονειρεύεται να γίνει ο Νέλσον του Αιγαίου, ο Γιώργος αθλητής του καγιάκ .

Ο Πάγκαλος προκειμένου να μην κλείσει τη μεγάλη του καριέρα με τελευταίο «άσμα» το Μνημόνιο, μας «τραγούδησε» κι άλλα ακυκλοφόρητα «σουξέ» μέσα στη χρονιά.

Πάντως, πληροφορούμαστε ότι ο Πρωθυπουργός αγρίεψε. Κάνει χουνέρια του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όσο μένει στη θέση του μόνο μέτρα θα ανακοινώνει.

Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση περιγράφεται ως εξής: όλοι εναντίον όλων και οι πάντες κατά του ΥΠΟΙΚ. Αν και φαίνεται ότι την Παρασκευή θα ανακοινώσει ημίμετρα, λόγω Πάσχα. Είναι η πρώτη φορά που θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα ελληνικά αρνιά από τα εισαγόμενα. Τα εγχώρια θα χαμογελούν ειρωνικά σαν να λένε: «γλιτώσαμε τα νέα μέτρα». Αν και θα θελήσουν στην κυβέρνηση να παρουσιάσουν ένα δήθεν ενιαίο μέτωπο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον αρκετοί υπουργοί (Διαμαντοπούλου, Ρέππας, Καστανίδης κλπ) δεν «συμφωνούν απόλυτα» και θα θελήσουν το επόμενο διάστημα να συνεχίσουν τη «λευκή απεργία» από το κυβερνητικό έργο. Ξέρουν ότι με τον τρόπο αυτό θα είναι οι πιο επιτυχημένοι…

Για να δούμε μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα «καθημερινότητας», πόσο υπερήφανος μπορεί να αισθάνεται ένας Εθνοπατέρας που ψήφισε το Μνημόνιο: «Κομφούζιο επικράτησε την Τετάρτη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) σχετικά με το θέμα της παρ’ ολίγον αναστολής της εφημερίας της Τετάρτης του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» λόγω ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό. Η διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε σε έγγραφο της ότι «… το Νοσοκομείο μας, αν και εφημερεύει σήμερα 13.4.2011, δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών», έγγραφο το οποίο ανεκλήθη και ακολούθως εξεδόθη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία «… το Νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά στα όρια των κλινών που διαθέτει». Θυμίζουμε ότι η λειτουργία των νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» θα τελεστεί τη Εβδομάδα των Παθών.

Την ίδια ώρα στην αναβολή προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων προχωρά το Νοσοκομείο Βόλου, λόγω ελλείψεως υλικών ενώ χωρίς ορθοπεδικά υλικά θα μείνουν και πάλι τα νοσοκομεία, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού υλικού να αναστείλουν τις παραδόσεις, εξαιτίας χρεών που χρονολογούνται από το Μάρτιο του 2010.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, καθώς τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών δεν καταβάλουν εδώ και ένα χρόνο τα δεδουλευμένα στους ιδιώτες ιατρούς. Τώρα επικαλούνται τη Σαρακοστή. Ακόμη, έχουν κλείσει 6 παιδικοί σταθμοί, και πάνω από το 40% των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων υπολειτουργεί, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε 2.600 οικογένειες και 3.700 νήπια, τα οποία όμως μπορεί να μην το θυμούνται όταν μεγαλώσουν. Και τέλος, διήμερη αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ Πειραιά αποφάσισε η διοίκηση του Ιδρύματος, λόγω χρεών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της μείωσης του προϋπολογισμού του. Τις ημέρες του Πάσχα το εκπαιδευτικό Ίδρυμα, θα είναι προγραμματισμένα κλειστό.

«Κατάσταση απελπιστική, αλλά όχι σοβαρή», που έλεγε και ο Φ. Γερμανός κάποτε. Γιατί το χειρότερο για όλους εμάς είναι ότι η σοβαρότητα της Κυβέρνησης έχει ήδη πάρει «άδεια άνευ αποδοχών».

Μικρός Οδυσσέας
Εντείνονται οι ανησυχίες τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα ότι η επόμενη έκθεση της τρόικας των ελεγκτών για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας θα αποτελεί μνημείο σκληρότητας και αυστηρότητας. Κι ότι ενδέχεται να είναι κάτι παραπάνω από "κίτρινη κάρτα", όπως κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες, αλλά απευθείας προειδοποίηση για ..."κόκκινη".

Όπερ σημαίνει, σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και πάγωμα των δόσεων από το δάνειο των 110 δισ ευρώ! Οι πληροφορίες επιμένουν ότι τα ίδια τα στελέχη της τρόικας, αν μπορούσαν, θα σταματούσαν τη ροή του δανείου από τον Ιούνιο κιόλας, δηλώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις κωλυσιεργίες που σημειώνονται από ελληνικής πλευράς, ως προς την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, αλλά και την γενικότερη εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα βασικά μέτωπα της δημόσιας διοίκησης και όχι μόνο, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της προσπάθειας για την αναδιάρθρωση της χώρας. Ωστόσο, τέτοιο θέμα δεν τίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν.

Αντίθετα, αυτό το οποίο συγκεντρώνει σε αυτή τη φάση πολλές πιθανότητες είναι να παγώσει η μεθεπόμενη δόση και συγκεκριμένα αυτή του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η σκέψη αυτή ωριμάζει το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί. Κι αυτό γιατί, για να ληφθεί, προϋποθέτει πολιτική απόφαση, την οποία δεν θα πάρουν εννοείται τα στελέχη της τρόικας, αλλά οι επικεφαλείς της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Κι όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο, από μια τέτοια απόφαση, και για τους τρεις, καθώς, εμμέσως πλην σαφώς, θα παραδέχονταν την αποτυχία τους.

Πάντως, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι καθόλου ευχάριστη για την ελληνική πλευρά.
Εχμμμ... και πάλι εδώ μοιράζομαι μαζί σας μοιράζομαι τις σκέψεις μου! Πόσο μου αρέσει που ζω σε μία γλυκιά ζάλη! Μου λένε πως είμαστε φτωχοί, αλλά μπορούμε να βομβαρδίζουμε ή να βοηθάμε να σκοτώνουν κάποιοι "απελευθερωτές" στη Λιβύη ή στο Αφγανιστάν και να κοστίζει η βοήθειά μας 1.000.000 ευρώ την ημέρα! Πράγματι, γιατί τα ΜΜΕ δεν δείχνουν πόσο καλά σκοτώνουν τους Λίβυους που απελευθερώνουμε; Τόσα χρήματα χαλάμε κάθε μέρα, δεν πρέπει να μάθουμε πού θα πάνε αυτά τα χρήματα; Δεν πρέπει να δούμε βεγγαλικά, αίμα, πόνο, πώς δουλεύουν αυτά τα μαραφέτια που αγοράσαμε και τώρα σκορπάμε πάνω από ξένες χώρες; Αντε να δούμε αν τα όπλα μας σκοτώνουν τόσο καλά όσο μας έλεγαν όταν τα πληρώναμε...

...θυμάμαι πως ο παππούς μου έζησε το πόλεμο! Η κλασσική του ιστορία που μας έλεγε σε όλα τα εγγόνια ήταν πως άκουγε στους δρόμους φωνές που φώναζαν "πεινάω" μέχρι που έσβηναν μαζί με το σαρκοκούβαρο και μετά έρχονταν με καρότσια και έπαιρναν το άψυχο κορμί! Κάθε μέρα το ίδιο πράγμα γίνονταν! Τώρα πια, τα σύγχρονα σαρκοκούβαρα βαδίζουν δίπλα μας, ίσως να συμβιώνουν μαζί μας, φωνάζουν "πεινάω" αλλά εμείς δεν τα ακούμε! Δεν μας κάνει εντύπωση το πόσοι αυτοκτονούν κάθε ημέρα! Δεν έτυχαν σε εμάς, δεν μας ενδιαφέρει! Αν όμως χαθεί κάποιος δικός μας, τότε θα καταλάβουμε πως φώναζε "πεινάω" εδώ και καιρό, αν θελήσουμε να μπούμε λίγο στη ψυχή τους, αν τολμάμε! Θέλει άντερα μετά να ξανακούσουμε με προσοχή τις κραυγές πριν το τέλος...

...ακούω κάθε ημέρα τη κλασσική ατάκα "δεν πρόκειται να πάρει η νέα γενιά σύνταξη" και μάλιστα τους βλέπω να το λένε ήρεμα! Το λένε πια όλοι οι Έλληνες, τους φαίνεται λογικό! Ρε γαμώτο, πώς γίνεται να κάθεσαι ήρεμα να πληρώνεις για το τίποτα αφού δεν το πιστεύεις; Πώς σου φαίνεται λογικό να πληρώνεις ιδιωτική ασφάλεια για σύνταξη όταν κλείνουν τόσο εύκολα οι ασφαλιστικές και αφήνουν στο δρόμο όσους τόσα χρόνια έδιναν τα χρήματά τους; Γιατί πιστεύει κάποιος πως δεν θα φτάσει η σειρά του να μείνει στο δρόμο χωρίς ασφάλεια; Όταν όμως βροντήξει η ιδιωτική ασφαλιστική που τόσα χρόνια δίνατε τα χρήματα, τότε θα φωνάζετε! Γιατί πρέπει να γίνει το κακό για να βρείτε στους δρόμους; Ο άλλος που για κάθε λόγο πληρώνει κάπου χρήματα, δεν σας φαίνεται λογικό να τα πάρει πίσω; Γιατί ακόμα δίνουμε χρήματα για σύνταξη όταν εμείς από μόνοι μας πληρώνουμε για κάτι που γνωρίζουμε πως δεν θα πάρουμε ποτέ; Δεν είναι αστείο μόνο που το κάνουμε και μάλιστα χωρίς άγχος; Χωρίς νεύρα; Χωρίς να κατέβουμε στους δρόμους; Χωρίς να κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε; Πλάκα έχουμε...

...βλέπω κόσμο που λέει πως ανεβαίνει η ανεργία και δεν του καίγεται καρφάκι! Αυτοί έχουν ακόμα δουλειά, αλλά για πόσο; Ευτυχώς όλοι έχουμε ακόμα χρήματα για να έχουμε για ένα καφέ, για να έχουμε internet στο σπίτι... Για πόσο ακόμα; Θα μάθουμε σύντομα, απλά όταν έχουμε δουλειά δεν φωνάζουμε, μετά όμως που δεν έχεις δουλειά, δεν έχεις και δύναμη, γιατί κανένας δεν σε ακούει, δεν σου δίνουν σημασία, μένουν λίγοι φίλοι αληθινοί και αυτοί όσο αντέχουν να φορτωθούν το Σταυρό του άλλου! Το σίγουρο είναι πως η μοναξιά του σύγχρονου ανέργου είναι πολύ σκληρή, πολύ οδυνηρή, τσακίζει κόκαλα, ειδικά η αδιαφορία των γύρω...

...αν κάνεις μία βόλτα στο Κ.Α.Τ. θα βρεις ένα σκασμό κόσμο που πίστευε πως δεν θα τύχει η κακή στιγμή σε αυτόν, πως είναι προσεκτικός, πως ξέρει, πώς αποκλείεται! Να όμως που του έτυχε! Κάπως έτσι είναι και όσα διαβάζουμε στις ειδήσεις στα ΜΜΕ, στα blogs, σε αυτά που συζητάμε μεταξύ μας, σφυρίζουμε αδιάφορα και λέμε πως δεν πρόκειται να τύχει σε εμάς! Κι όμως όλες αυτές οι ιστορίες θα έπρεπε να μας βάζουν σε λίγες σκέψεις, να μας βάζουν να προβληματιζόμαστε, να παραδειγματιζόμαστε! Είναι έτσι όμως πια; Μάλλον πια μάθαμε σε κάποιο ατύχημα να κόβουμε ταχύτητα να βλέπουμε τον άλλο να πονάει, να κουνάμε το κεφάλι, να κόβουμε για μερικά χλμ ταχύτητα, να λέμε πως ήταν χαζός και την έπαθε και μετά το πρώτο σοκ να επιταχύνουμε γιατί εμείς είμαστε τσακάλια και δεν θα τη πάθουμε! Πόσες φορές την έχουμε δει αυτή την ιστορία...

...όσο για την ιστορία της τηλεόρασης και πώς μας κάνει να σκεφτόμαστε, πώς μας δασκαλεύει τα έχουμε ξαναπεί, θα έπρεπε να μας είχε γίνει πια μάθημα, αλλά πού τέτοια τύχη! Κλασσικό παράδειγμα στο Σκάι, εκπομπή "Πρώτη γραμμή" καθημερινά ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου που τα βάζουν με τους δημόσιους υπαλλήλους και όσους κάνουν απεργία με τεράστιο μένος για τα χρήματα που παίρνουν! Θέλουν να μας πουν, πόσα χρόνια δούλευαν στην ΕΡΤ και αν πράγματι έπαιρναν πάνω από 100.000 το χρόνο για τις "υπηρεσίες" τους; Δεν ντρέπονται να μιλούν αυτοί για Δημόσιο Χρήμα και παχυλούς μισθούς; Όχι πως είναι οι μόνοι, αλλά οι άλλοι που στα άλλα κανάλια κάνουν την ίδια δουλειά εναντίων όποιων ομάδων σηκώσει κεφάλι δεν δούλευαν στην ΕΡΤ τόσα χρόνια και με τέτοιους μισθούς! Οι άλλοι έστω ήταν σε ιδιωτικά κανάλια, έκαναν καλά ή κακά deal που τα έβρισκαν με άλλους, όχι με το Δημόσιο! Πόσο γέλασα όταν είπε κάποιος απεργός σε αυτούς τους δύο τύπους πως και τα λεφτά που θα κόψουν από τους μισθούς των απεργών δεν θα πάνε στις τσέπες των πολιτών, αλλά των μετόχων! Δεν είχαν να πουν τίποτα, προσπάθησαν απλά να κόψουν το κύκλωμα για να μη συνεχίσουν την αδιέξοδη κουβέντα τους...

...ζαλίζομαι όταν ακούω πως πρέπει να στηρίξουμε τις τράπεζες με άλλα 30 δις! Χρήματα από τις δικές μας τσέπες, που θα πάνε σε αυτούς που κάθε μέρα βγάζουν χρήματα μοιράζοντας χαρτιά και κλέβουν περιουσίες με τη δικαιολογία μίας υπογραφής! Μισό λεπτό, είμαι εγώ ο "φτωχός και ο αδύναμος" και εμένα πρέπει να στηρίξουν! Αν έσβηναν και από τις δικές μας οφειλές τα 30 δις των τραπεζών θα μπορούσαμε και εμείς να ζήσουμε, να ψωνίσουμε, να γυρίσει το χρήμα! Μη το μαζεύουν αυτοί που το μοιράζουν! Ψηλά γράμματα φυσικά και στη τελική πότε μας ρώτησαν για κάτι που ψηφίζουν στη Βουλή; Λεφτά υπάρχουν μας έλεγε και οι άλλοι χειροκροτούσαν, η ΝΔ είχε κρυφτεί, ο ΛΑΟΣ ήταν όπου φυσάει ο άνεμος και οι αριστεροί χωρισμένοι να σκοτώνονται μεταξύ τους ή να λένε τις αρλούμπες τους που δεν τολμούν να κάνουν ούτε καν στα δικά τους τυπογραφεία! Δεν έδωσαν μισθούς ή συνθήκες εργαζομένων ούτε στους υπαλλήλους τους, τί να πουν μετά για το σπίτι των άλλων όταν το σπίτι τους δεν είναι ικανοί να φτιάξουν; Οπως έλεγε και ένας ψηλός μου φίλος "να' χαμε να λέγαμε"! Εχουμε όμως δημοκρατία, γιατί έχουμε Βουλή, γιατί έχουμε 300 να τους ζούμε και να μας σκοτώνουν κάθε ημέρα και εμείς αποχαυνωμένοι τους ακούμε και δεν τους έχουμε πάρει ακόμα με τις πέτρες...

...τρελαίνομαι που κόβουν σχολεία, νοσοκομεία, έκοψαν από μισθούς, από συντάξεις, αύξησαν το ΦΠΑ, αύξησαν τις αντικειμενικές αξίες, μείωσαν τα πλαφόν αφορολόγητου κλπ και ακόμα δεν έχουμε πάρει τα βουνά! Είχα αναφέρει και στο "Το Μνημόνιο αντιμέτωπο με Σύνταγμα" το πόσο παράνομο είναι να κόψουν μισθούς και συντάξεις όμως έγινε και μάλιστα δεν άνοιξε ρουθούνι! Καταλαβαίνουμε πως το βαρέλι έχει πολλούς πάτους, πως μας σφάζουν κάθε μέρα σιγά-σιγά όλο και πιο βαθιά και δεν ανοίγει ρουθούνι! Αν δεν βλέπουμε πως πια μιλάμε για κλοπή και δολοφονία του μέσου σπιτικού και ακόμα σφυρίζουμε αδιάφορα, ελπίζοντας πως είναι μπόρα που θα περάσει, κάνουμε λάθος! Δεν είναι μπόρα και δεν θα περάσει έτσι! Πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε, πώς θα ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Αν δούμε πως σε δύο χρόνια χάθηκε από το πορτοφόλι μας τουλάχιστον ο μισός μας μισθός όταν παίρνουμε αύξηση το χρόνο (μάλλον παίρναμε) 4-5% θα δούμε πως μας γύρισαν πολύ πίσω. Το ότι έκοψαν σχολεία, γνωρίζουμε πως όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μία φυλακή! Οταν δεν υπάρχει νοσοκομείο κάποιοι θα πεθάνουν στα σκαλιά! Οταν δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο αλλά και χρήματα να πάρουν φάρμακα ή να πάνε σε γιατρό κάποιος θα πεθάνει! Αξίζει να χαθεί ένας άνθρωπος έτσι; Μεταξύ μας θα είναι ο νεκρός, εγώ, εσύ, ο πατέρας ή η μητέρα μας, όχι αυτοί που ζουν στη Βουλή, όχι αυτοί που έχουν τα κότερα! Ακόμα ζούμε γιατί η τύχη μας έχει ακόμα ζωντανούς, μπορεί όμως κάποια στιγμή να βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εμείς ή κάποιος δικός μας και τότε να δούμε το κράτος πρόνοιας που τώρα τα λέμε αραχτά πώς θα μας κάνει να νιώσουμε...

...άντε λίγο ακόμα και θα γίνει πτώχευση στην Ελλάδα! Υπομονή παλικάρια, φάγαμε το γάιδαρο, η ουρά μας έμεινε! Υπομονή, όταν μας δουν ώριμους θα μας το πουν! Εμείς δόξα το θεό το πιστέψαμε! Όπως πιστέψαμε πως θα πεθάνουμε από τον ιο των Χοίρων, από τον ιο της νεάς γρίπης, έτσι θα γίνει και αυτό! Αρκεί που το πιστεύουμε εμείς! Θέλετε να πιστεύουμε πως είμαστε καταχρεωμένοι; Ας το πιστέψουμε! Θέλετε να πιστεύουμε πως ζούσαμε με δανεικά; Ας το πιστέψουμε! Θέλετε να μας πείτε πως δεν αξίζουμε τίποτα; Φυσικά, όλα γίνονται! Μια χαζή ερώτηση: Εμείς δανειστήκαμε, ωραία, από ποιους; Από αυτούς που τύπωναν μόνοι τους χαρτιά και τα ονόμασαν χρήματα; Από αυτούς που τυπώνουν χρήματα χωρίς αντίκρισμα; Από αυτούς που είναι ιδιωτική επιχείρηση και λέγεται ΔΝΤ ή με άλλα τέτοια ονόματα; Αντε και βαρέσαμε πτώχευση! Λέτε πως από ένα φτωχό μπορούν να πάρουν χρήματα; Λέτε να μη φοβούνται μη πτωχεύσουν και άλλα κράτη και έτσι να χάσουν τα χρήματά τους κάποιοι που τα έχουν πάρει από εδώ χίλιες φορές; Γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ; Είμαστε οι μόνοι που είμαστε φτωχοί σαν κράτος; Δεν σας κάνει εντύπωση που δεν υπάρχουν πλούσια κράτη, παρά μόνο φτωχά; Μάλλον με χτύπησε η τρύπα του Όζοντος και δεν βγάζω άκρη με τη λογική που θέλουν να με πείσουν! Μάλλον κάποια άλλη λογική πιο "τρελή" μου κάθεται πιο λογική...

...όποιος δεν πληρώσει εισιτήριο στον ΗΛΣΑΠ θα πρέπει να πληρώσει 60 φορές το αντίτιμο όταν πιαστεί! Αλλιώς πηγαίνει στην εφορία και πληρώνει 20πλάσιο! Μάλιστα! Και όταν κάποιος από τη Βουλή πιαστεί να κλέβει απλά είναι με αναστολή, βγαίνει εκτός Ελλάδας, χάνονται οι ένορκοι, βγαίνει μία επιτροπή από τη Βουλή που τους βγάζει λάδι, δουλεύουν τα ΜΜΕ για να δούμε αλλού, κάτι γίνεται πάντως αλλά τα λεφτά δεν επιστρέφουν εκεί που πρέπει και μάλιστα με 120πλάσιο τόκο όπως σε εμάς! Εδώ το σηματάκι αν δεν πληρώσουμε μέχρι το νέο έτος και ας έφταιγε η εφορία ή τα ΕΛΤΑ, θα πληρώσουμε διπλάσια τιμή και μας φαίνεται λογικό! Λογικό δεν είναι αν το ξανασκεφτούμε! Λογικό για εμένα είναι να απαιτήσουμε να ισχύσει η δύναμη της υπογραφής όλων! Οπως εμένα μου παίρνουν το σπίτι οι τράπεζες γιατί υπόγραψα, έτσι και ο υπουργός να φάει φυλακή και δήμευση περιουσίας αν κάτι δεν πάει καλά! Το ίδιο και για τον υφυπουργό, για το δ/ντη, για τον προϊστάμενο κλπ και τότε να δείτε πώς φτιάχνουν τα πράγματα με τη μία...

...διώχνουν από την Ελλάδα όποιον Έλληνα αξίζει και κρατάνε όσους δεν μπορούν να φύγουν ή είναι ρομαντικοί! Μας έμαθαν πια πως η Τουρκία είναι φιλική χώρα, μάλιστα βγάζουμε από την Ιστορία μας κεφάλαια που ενοχλούν τη "γείτονα χώρα", κρύβουμε πίνακες! Αν ένας καταστηματάρχης (Έλληνας) δεν κόψει απόδειξη του κλείνουν το μαγαζί, ενώ οι πλανόδιοι (λαθρο)μετανάστες που κυκλοφορούν χωρίς χαρτιά που δεν κόβουν αποδείξεις μπορούν να πουλούν άνετα! Το 2004 όταν ήθελαν να δείξουν πως δεν έχουμε ούτε πρεζάκια, ούτε άστεγους μα ούτε καντίνες με τα γνωστά "βρώμικα" απλά τα εξαφάνισαν σε μία νύχτα! Τώρα φαίνεται πως υπάρχουν λόγοι για όλα αυτά! Σε όλο το κόσμο βγάζουν Νόμους για τους Μετανάστες που δεν συμπεριφέρονται σωστά και εδώ συζητάμε για τους λαθρομετανάστες τί θα κάνουμε! Μάλιστα για τους (λαθρο)μετανάστες της Υπατείας φοβόντουσαν στη Βουλή μη πάθουν τίποτα που έκαναν απεργία πείνας και έστειλαν στα δικαστήρια Έλληνα που έκανε απεργία πείνας για δουλειά! Πράγματι, εδώ που τα λέμε, οι (λαθρο)μετανάστες της Υπατείας τί έγιναν; Δεν πιστεύω να είναι και αυτοί στο Κέντρο της Αθήνας; Τί έγιναν αυτές οι ψυχές; Το έχω ξαναπεί, τόσοι "συνωμοσιολόγοι" εδώ και χρόνια έχουν πέσει μέσα σε όλα όσα είχαν πει και όσοι "λογικοί" έπεσαν έξω και ακόμα επιμένουν! Κάτι βρωμάει και δεν είμαι εγώ, έκανα μπάνιο σήμερα! Μάλλον δεν μας τα λένε καλά οι "λογικοί" και οι "άλλοι" βλέπουν πιο ξεκάθαρα τη σκακιέρα...

...κάθε μέρα τα ΜΑΤ έχουν δουλειά, να χτυπούν όσες ομάδες για κάποιο λόγο εναντιώνονται! Χτυπούν με κουκούλες, με στολές, έβγαλαν και την Ελληνική Σημαία από το λογότυπο της ΕΛ.ΑΣ! Χτυπούν όσους δεν κώλωσαν από τα χτυπήματα των ΜΜΕ! Τί γίνεται με το θέμα του ΧΥΤΑ στη Κερατέα; Εδώ η Ε.Ε. απαγορεύει τη δημιουργία των ΧΥΤΑ και εδώ τα ΜΑΤ έχουν ξεσκιστεί να βαράνε με χημικά και ό,τι άλλο έχουν μία περιοχή που αρνείται να δεχτεί κάτι που από το 2012 θα πληρώνουμε και πρόστιμα γιατί τα έχουμε! Τί παίζει από τη Κυβέρνηση και έχει αυτή τη σκληρή στάση ενώ για άλλα θέματα το παίζει Αλέκος; Μάλλον ζαλίστηκα και δεν ξέρω κάποια λογική απάντηση γιατί χτυπάει και επιμένει με τόσο ζήλο! Δημοκρατία δεν έχουμε; Τόση Δημοκρατία έχουμε να δούμε από τη Χούντα με το "αποφασίζουμε και διατάζουμε"! Ποιόν ρώτησαν για να τους βάλουν τα σκουπίδια μας εκεί; Εγώ ψηφίζω να φτιάξουμε ΧΥΤΑ στην Εκάλη, που δεν θα πάω ποτέ, υπάρχουν μεγάλα σπίτια με ψηλούς τοίχους απομονωμένα από τα Μαγευτικά Πατήσια και το Κέντρο που ζώ εγώ και η οικογένειά μου! Ας ψηφίσουμε όλοι μαζί τα ΧΥΤΑ να γίνουν στην Εκάλη, πλάκα θα έχει...

...για σύνορα δεν συζητάμε! Για τα Ίμια δεν το συζητάμε! Για Εξωτερική πολιτική δεν συζητάμε! Ας ξανασυζητήσουμε για το κέντρο της Αθήνας! Μια που είμαστε τουριστική χώρα, ας ξαναδούμε πάλι τί θα συναντήσει ο τουρίστας που θα έρθει να δει το Παρθενώνα! Μισό λεπτό: Οταν κάποιο απεργούσαν, έλεγαν πως θα χάσουμε από τουρισμό λόγω απεργιών και αμέσως κάποιοι έπεσαν να φάνε τους απεργούς με μεγάλη ευκολία! Τώρα λοιπόν που δεν έχουμε απεργίες, ξαναρωτάω, τί θα δει ο άμοιρος ο τουρίστας μέχρι να φτάσει στο Παρθενώνα; Τί θα τραβήξει για να φτάσει σε ασφαλές μέρος μετά από τόσα πρεζάκια, επαίτες, λαθρομετανάστες, πορτοφολάδες, πόρνες; Τί να καμαρώσει στη διαδρομή; Τους καθαρούς δρόμους; Τους δρόμους με τις χίλιες τρύπες; Τα κλεφτρώνια που για 2ο ευρώ σε σκοτώνουν; Σιγά να μη τολμήσουν να φτάσουν τουρίστες σε ένα κέντρο γεμάτο κίνηση, καθόλου αστυνόμευση, καθόλου νόμους, που ο καθένας κάνει και πουλάει ό,τι θέλει! Τώρα όμως δεν φταίει ο απεργός, αλλά το Κράτος που είναι πάλι άφαντο και υπάρχει όπου υπάρχει μάσα! Λέω να στέλνουμε τους τουρίστες στη Πλατεία Βικτορίας, που είναι σαν να βλέπει με μία ματιά όλο το Ανατολικό Μπλοκ, λίγο από Πακιστάν, πολύ από Βαλκάνια, αρκετό από Ιράν και Ιράκ, και αν κάτσει σε κάποιο καφέ της πλατείας θα πάρει γεύση και από Αφρική και Κίνα! Είναι σαν να έχει ταξιδέψει όλο το κόσμο, απλά ακόμα δεν έχουμε Εσκιμώους και Ινδιάνους! Υπομονή θα έρθουν και αυτοί, όλοι οι καλοί χωράνε...

...ενημερωτικά όταν γίνεται εξέγερση σε κάποιο κράτος οι ειδήσεις κρατούν μία ή δύο ημέρες και μέχρι τότε εστιάζουμε εκεί, μετά επιστρέφουν οι ειδήσεις στη γνωστή Ελληνική Πραγματικότητα που θέλουν να μας πείσουν! Όταν βγήκαν οι Άγγλοι (που εμείς οι Έλληνες κράζουμε σαν αδερφάρες και ηλίθιους, ακούλτουρους όπως κάθε άλλο κράτος που εμείς είμαστε πιο μάγκες) βγήκαν γιατί απλούστατα ανέβαζαν τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια τους! Εμείς έχουμε χίλιους λόγους να βγούμε να απαιτήσουμε αλλαγές αλλά παραμένουμε στα αβγά μας περιμένοντας να περάσει η μπόρα! Δεν είναι μπόρα, μας θέλουν να είμαστε σαν γελάδια, να τρώμε κάθε μέρα το χόρτο που μας σερβίρουν, κάθε μέρα να μας τραβούν τα βυζιά να μας παίρνουν το γάλα, να παίρνουν τα μοσχάρια μας για εκπαίδευση ή για σφαγή ανάλογα τις ανάγκες! Το σίγουρο είναι πως έχουμε και βοσκούς, απόδειξη είναι πως δεν μπορούμε να συντονιστούμε ούτε για πλάκα! Το σίγουρο είναι πως χωριζόμαστε τόσο ηλίθια σε ομάδες, όπως ακριβώς φωνάζουμε για το ποδόσφαιρο, έτσι φωνάζουμε και σκοτωνόμαστε για τη πολιτική, για το ότι η άλλη ομάδα φταίει περισσότερο και έτσι εμείς σκοτωνόμαστε για να τα παίρνουν άλλοι...

...μακάρι να βγουν κάποια στιγμή από το λήθαργο όσοι φορούν κοστούμια, τη στολή της θείτσας, τη στολή του "καθώς πρέπει", του "ξερόλα", του "τί να κάνουμε", όλων όσων χρειάζονται τη τηλεόραση για να δουν τί γίνεται γύρω τους και αν πρέπει να χαίρεται ή να λυπάται! Η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύω πως θα γίνει αυτό, μια που όπως βλέπω, προσέχουμε στον άλλο τί μας χωρίζει και όχι πόσα μας ενώνουν! Οταν το καταλάβουμε θα είναι αργά, εκτός και αν προσπαθήσουμε να δώσουμε ερεθίσματα για να σκεφτούν και να ξυπνήσουν και άλλοι! Ένα κλικ και εμάς μας άρχισε να σκεφτόμαστε, ίσως αυτό το κλικ να χρειάζεται για να γίνουμε περισσότεροι και είναι στο χέρι μας! Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι επαναστάσεις, όταν βγήκαν όσοι δεν έβγαιναν έξω στους δρόμους μαζί με τους "ταραχοποιούς"! Τότε αναγκαστικά κάτι άλλαζε! Μη ξεχνάμε το αύριο πλησιάζει και θα χρειαστούμε όλους δίπλα μας, είμαστε όσο και αν δεν το θυμόμαστε κοινωνικά ζώα, αν και κάποιοι μας θέλουν απλώς ζώα...

"Σκέψου πως εκατομμύρια σπερματοζωάρια βγήκαν αλλά το δυνατότερο και γρηγορότερο, ίσως και ικανότερο ήταν αυτό που γονιμοποίησε το ωάριο που εμείς δημιουργηθήκαμε! Δεν είναι τυχαίο, έτσι πράττει η φύση για να αντέχουμε τα πάντα, να βρίσκουμε λύσεις και να επιβιώνουμε!" Ωραίο πράγμα είναι να ξέρεις τη θέση σου στο κόσμο και να μπορείς να δείχνεις πως πράγματι είσαι το δυνατότερο και το γρηγορότερο σπερματοζωάριο που ξέρει να επιβιώνει και τί του γίνεται γύρω του..."