Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Απρ 2011

«Αναστέλλουν τη λειτουργία τους δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο λόγω έλλειψης κονδυλίων. Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι των νοσοκομείων, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τρόφιμα, ούτε για καύσιμα αλλά ούτε και για φάρμακα. Τα δύο νοσοκομεία δεν θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στις εφημερίες και αποφασίστηκε να σταματήσουν να κάνουν εισαγωγές ασθενών

Πρώτο Θέμα: «….Ως φυσιολάτρης και fit πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει τα θερινά σπορ μιας και ο καιρός πλέον το επιτρέπει. Άφησε τα βουνά και το αγαπημένο του Mountain bike αξίας 5.000 ευρώ και χάρην της εγχώριας λιτότητας έπιασε κουπί για ένα πιο οικονομικό σπόρ, όπως το κανόε-καγιάκ. Το καινούργιο του απόκτημα αυτή τη φορά είναι ένα ντιζαινάτο και επαγγελματικών προδιαγραφών κανό αξίας σχεδόν 1000 ευρώ, που αγόρασε από το κατάστημα του κ. Μπουτσορή μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μπουτσορή να ξεκινήσουν προπονήσεις στο καγιάκ εν όψει του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού. Η συζήτηση, όμως, δεν έμεινε εκεί. Ο γυμναστής ξεκίνησε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καγιάκ στην Ελλάδα και έφτασε να αναλύει στον πρωθυπουργό τα προβλήματα του αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και τις ευκαιρίες αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε με τις απόψεις του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και του είπε: «Σκέφτομαι να σε αξιοποιήσω κάπου όπου θα μπορείς να κάνεις όλα αυτά που σκέφτεσαι πραγματικότητα»….

Είναι δυνατόν; Ύστερα από αυτά τα ρεζιλίκια αλλά και τα υπόλοιπα που ακολουθούν να θέλεις να την κάνεις με κανό;

Και καταργήθηκε και το Λιμενικό …. Μέχρι να ξεκαθαρίσουνε αν η περιοχή είναι Ελληνικής ευθύνης SAR /FIR/ΑΟΖ έχεις φτάσει απέναντι.

Οπότε πάλι τυχερός είσαι. Όλο και θα βρεθεί κανένας Τούρκος ψαράς που δεν ρωτάει -εκ φύσεως- και πολλά πολλά.

Καλού κακού έχε και κάποιο διαβατήριο, ταυτότητα, driver’s Licence μαζί.

Μην περάσεις ρε παιδί μου το κάζο που πέρασες πέρσι που δεν σε πιστεύανε και θέλανε ταυτοπροσωπίες κλπ.

Γι’ αυτό, πούλα τουλάχιστο το ποδήλατο να βάλεις καύσιμα στο ελικόπτερο, να πας με χαϊλίκια.

Να δεις και την Ρώμη από ψιλά να την θυμάσαι.

GS

Όλοι γνωρίζουν πια στην Ελλάδα ότι το μνημόνιο απέτυχε. Το ξέρουν και οι Ελληνες με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, το έχουν αντιληφθεί πλήρως και οι ξένοι. Και οι δανειστές μας και οι ίδιες οι αγορές. Γι’ αυτό και ασύντακτα -έτσι χωρίς σχέδιο- για την ώρα πιέζουν την Ελλάδα να βρει κάποια λύση. Μας λένε να πουλήσουμε ό,τι βρούμε και όπως να ’ναι, μας λένε να περικόψουμε ό,τι μπορούμε από τον δημόσιο τομέα, αφού στην ουσία το Δημόσιο -κομματικό κράτος- δεν το έχει πειράξει ούτε αυτή η κυβέρνηση. Μας λένε να ζητήσουμε επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης δανείων και ομολόγων, μας λένε, τέλος, να πάμε σε «κούρεμα» των ομολόγων, δηλαδή σε έμπρακτη ομολογία και εφαρμογή μιας ελεγχόμενης (!) χρεοκοπίας.

Κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά που μας ζητούν είναι σωστά, έστω και με σκοπιμότητες ή υπερβολές. Και όλα έχουν νόημα να γίνουν με κάποιο μέτρο. Αλλά ταυτοχρόνως, αν δεν γίνουν με μια σειρά, έναν προγραμματισμό, συντεταγμένα και συγχρονισμένα κάτω από ένα έστω και οδυνηρό σχέδιο εθνικής σωτηρίας, το αποτέλεσμα για τη χώρα θα είναι πολύ χειρότερο. Θα υποθηκεύσουμε και θα καταδικάσουμε στον μαρασμό, την εξαθλίωση και τη μετανάστευση ακόμα και τα παιδιά των παιδιών μας.

Δεν νομίζω ότι αυτού του είδους το σχέδιο εθνικής σωτηρίας ξέρουν και μπορούν -αντέχουν- να το καταρτίσουν Ελληνες πολιτικοί από μόνοι τους, έστω και όλοι μαζί. Και ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά να ξαναβρίσκονταν σαν δύο καλοί συμφοιτητές, όπως παλιά, στο ίδιο δωμάτιο συγκάτοικοι, δεν θα τα κατάφερναν.

Γιατί και να ήθελαν δεν έχουν την τόλμη υπό την ιδιότητά τους ως αρχηγοί κομμάτων συντηρητικών, κρατικίστικων και διεφθαρμένων. Ούτε φυσικά η κυρία Μπακογιάννη μπορεί που κραυγάζει τώρα τα περί εθνικής συνεννόησης επειδή βρίσκεται στην απ’ έξω. Και με βάση τις δημοσκοπήσεις, δύσκολα θα ξαναμπεί σε ένα κόλπο που μάλλον μας τελείωσε. Και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο για τη χώρα.

Μπορεί να ακούγεται ανεφάρμοστο ή ουτοπικό, αλλά μπροστά σ' αυτό το κακό που έρχεται, πρέπει να βρουν οι Ελληνες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, καθηγητές, έναν τρόπο συμπόρευσης αντί να σπρώχνουν τη χώρα πιο κοντά στα βράχια. Ή έστω αμέτοχοι να βλέπουν να συντελείται η καταστροφή. Τρόποι και λύσεις υπάρχουν, γιατί στην παρούσα γεωπολιτική συ- γκυρία όλοι έχουν συμφέρον να μας σώσουν, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, έστω με τεράστιο κόστος και απώλεια εθνικών πόρων και κυριαρχίας για εμάς. Υπάρχουν κάποιοι ή κάποιος που να φτιάξει ένα τέτοιο εθνικό σχέδιο και να αναγκάσει έστω τους υπόλοιπους να το υπηρετήσουν σωστά;
Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι αγώνες των Αλβανών για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και οι συνεχείς αναφορές για τα δικαιώματα των μειονοτήτων από τα διεθνή forum θα έπρεπε να αποτελούν το κατάλληλο πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος της Βορείου Ηπείρου.

Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, που υπεγράφη στις 17 Μαΐου 1914 από τους εκπροσώπους της Αυτόνομης Ηπείρου (Ζωγράφος, Καραπάνος) και εγκρίθηκε άνευ όρων από την Αλβανική πλευρά, προέβλεπε κατοχύρωση των δικαιωμάτων θρησκείας, παιδείας, γλώσσας και αυτοδιοικήσεως. Τα δικαιώματα αυτά τα αρνούνται οι Αλβανοί στους Βορειοηπειρώτες επί δεκαετίες παραγνωρίζοντας πως η Βόρειος Ήπειρος υπήρξε ανέκαθεν ακραιφνώς Ελληνική.

Μετά από πολλούς αγώνες και πιέσεις του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αλλά και της ανάγκης εξευρωπαϊσμού της γείτονας χώρας με την προοπτική μελλοντικής της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνησή της είχε αναγγείλει πως εντός του Απριλίου 2011 θα γινόταν απογραφή πληθυσμού της Β.Ηπείρου.

Η απογραφή είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και πρωτίστως για τα Εθνικά μας θέματα.

Δυστυχώς όμως, η πλευρά της Αλβανίας για μια φορά ακόμη έδειξε το φασιστικό της πρόσωπο, που δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται, παρ΄ότι έχουν παρέλθει είκοσι και πλέον χρόνια από τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα της εποχής Χότζα.

Έτσι, με ανακοίνωση της Αλβανικής Κυβέρνησης η διαφαινόμενη απογραφή μετετέθη για τον Νοέμβριο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εγγύηση πραγματοποίησής της.

Επίσημη αιτιολογία της αναβολής ήταν οι επικείμενες τοπικές εκλογές στις 8 Μαΐου 2011 και έτσι δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της απογραφής προεκλογικά!

Η πραγματική αιτία όμως ήταν ο φόβος που κυρίευσε Εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας λόγω του ότι η απογραφή θα περιείχε στοιχεία Εθνικά (καταγραφή Εθνικής καταγωγής) και θρησκευτικά (καταγραφή θρησκεύματος πολιτών) και θα τους ανάγκαζε να σεβασθούν κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας.

Γι΄αυτό, επέβαλαν στην Αλβανική κυβέρνηση την αναβολή της απογραφής.

Σε μια εποχή λοιπόν που οι γείτονες επιδεικνύουν ακραίες Εθνικιστικές τάσεις, αναβιώνοντας διεκδικήσεις περιουσιών και εδαφών μέσω του ανύπαρκτου «τσάμικου ζητήματος» απειλώντας πως θα προσφύγουν μέχρι και του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης προκειμένου «να δικαιωθούν», δεν μπορεί να αρνούνται και τελικά να απαγορεύουν την απογραφή πληθυσμού στην Β. Ήπειρο !!

Από Ελληνικής πλευράς τι κάνει η Κυβέρνηση με τον λαλίστατο και πολυπράγμονα κατά τα άλλα Υπ.Εξ. κ. Δημήτρη Δρούτσα;

Ασχολήθηκε με αυτή την πολιτική κίνηση της αναβολής από την κυβέρνηση της Αλβανίας ή εξάντλησε όλη του την δραστηριότητα με την ανάκληση του Έλληνα προξένου της Κορυτσάς, κ. Θεόδωρου Οικονόμου, λόγω των δηλώσεών που είχε κάνει προ καιρού για το θέμα της απογραφής;
«…υπάρχουν τα δικαιώματα της μειονότητας και πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή σε όλες τις περιοχές της Αλβανίας που απαρτίζουν την Βόρειο Ήπειρο. Εδώ είναι Βόρειος Ήπειρος. Η Β.Ήπειρος υπάρχει …»

Ναι κε Δρούτσα!
H Βόρειος Ήπειρος ΥΠΑΡΧΕΙ και όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι απανταχού Ηπειρώτες δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για μια Βόρειο Ήπειρο ελεύθερη και Ελληνική παρά την δική σας ατολμία και αναποφασιστικότητα σε όλα τα Εθνικά προβλήματα της γειτονιάς μας.

Έτσι πάντα θα είμαστε πιστοί, στα λόγια του Μακαριστού Μητροπολίτου Πωγωνιανής Δρυινουπόλεως και Κονίτσης, κυρού Σεβαστιανού, που δεν έπαυε όσο ζούσε να αναδεικνύει σε όλη την υφήλιο το Βορειοηπειρωτικό και να μεταλαμπαδεύει μέχρι τις ημέρες μας την δική του φλόγα για την επίλυση του τεράστιου Εθνικού μας προβλήματος.
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρις ότου η Ελληνική Σημαία και ο Σταυρός θα υψωθούν στο Αργυρόκαστρο, στην Κορυτσά, στην Χειμάρρα, στους Αγίους Σαράντα, στο Τεπελένι, σ΄ αυτά τα ηρωικά και αιματοβαμμένα χώματα».Και τώρα τι κάνουμε; Τίποτε. Έχουμε παγώσει όλοι και παρακολουθούμε όλα να γκρεμίζονται τριγύρω μας. Ισοπεδωμένα όνειρα, πρώην υψηλοί στόχοι και το κεραμίδι που είχαμε βάλει πάνω από το κεφάλι μας έχει αρχίσει την κάθοδο και αργά ή γρήγορα θα μας συνθλίψει. Δεν υπάρχουν οικονομικές αναλύσεις, ούτε πολιτικές διεξόδου. Πάνε αυτές οι μέρες. Έφυγαν ανεπιστρεπτί. Όσο για κείνα τα χρόνια που τα βάλαμε ενέχυρο σε μία χώρα, που από πείσμα πιστέψαμε, δεν αγοράζονται πλέον ούτε για μία τρύπια δεκάρα.

Όλοι ξέρουμε ποιοι φταίνε αλλά πια δεν έχουμε τα κουράγια να τους στήσουμε στον τοίχο διότι ακόμη και ο τοίχος των εκτελέσεων των εκτελεστών μας, δόθηκε αντιπαροχή. Μας τον πήραν και αυτόν για να μην έχουμε ούτε καν την ελπίδα της τελικής δικαίωσης. Να πούμε ότι χάσαμε αλλά κάποιοι θα πληρώσουν την πληρωμένη ήττα μας.

Και τώρα τι κάνουμε λοιπόν; Το μαύρο χρήμα καλά κυλάει στις τσέπες όπως κυλούσε πάντα. Οι θυρίδες των πολιτικών και των λαμογιών δεν θα ανοίξουν ποτέ. Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο τελικά κόστισαν σε τρεις γενιές Ελλήνων τα κουστούμια και τα γούστα του χειρότερου συρφετού πολιτικών και εμπλεκομένων παγκοσμίως. Πάντως σίγουρα πιο ακριβά από τα γούστα του κάθε μονάρχη που πέρασε από αυτή την χώρα και από οποιαδήποτε άλλη. Πήραμε με ευκολία το χάπι με το όνομα "Δημοκρατία" ξεχνώντας ότι για να μπορεί αυτή να επιβιώσει θα έπρεπε τα κελιά των φυλακών να είναι μεσοτοιχία με τα έδρανα των βουλευτών. Έτσι ορίζεται η Δημοκρατία: Το λάθος πληρώνεται. Αντί όμως κελιών βάλαμε πλάτη για να χτιστούν κομματικά γραφεία και πουλήσαμε την συνείδηση για μία νύχτα στα μπουζούκια.

Το σπίτι που φτιάξαμε έστεκε χρόνια πάνω σε ρέμα. Ένα υπόγειο ποτάμι κυλούσε όσο κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε ότι την επόμενη μέρα ίσως εμείς να ορίζαμε τις ζωές των διπλανών μας, όπως το κωλόπαιδο που έγινε ξαφνικά και από το πουθενά υπουργός. Πέφτει πλέον το σπίτι και έξω δε μπορείς να βγεις. Είναι σαν να σε περικλείει ωκεανός. Ίσως κουτσά- στραβά να την βγάλεις και φέτος. Λίγο λαμογιά, λίγο πονηριά, λίγο κανένας γνωστός….κάτι θα βρεις να κάνεις. Αλλά τα όνειρα για το μέλλον και για αυτά που σκόπευες να εισπράξεις, έχοντας δώσει το μερίδιο σου χρόνια τώρα, ξέχασέ τα. Γενικώς πρέπει να ξεχάσεις ότι είσαι πολίτης μιας χώρας γιατί αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, ένας ραγιάς ήσουν πάντα και ως ραγιάς θα πεθάνεις.

Τίποτε ποτέ δεν ήταν δικό σου. Νοίκιαζες ένα κομμάτι δήθεν εθνικής συνείδησης και το έκανες και σημαιάκι ανεβαίνοντας 5 εκατοστά από το έδαφος σε φαμφάρες και εθνικές εορτές, σαν να ήταν δική σου αυτή η γη. Δεν ήταν όμως. Νοικιασμένη την είχες εσύ και δυστυχώς, από ό,τι δείχνει η κρυμένη αλλά πραγματική ιστορία, νοικιασμένη την είχαν και οι αναλώσιμοι πρόγονοί σου.

Δεν καίει τίποτα αλλά τρώει το στραβό το κλήμα.
Όταν όμως το κλίμα είναι βαρύ και δεν τον σηκώνει την … «κοπανάει»!

 • Εγγυήσεις του δημοσίου στις τράπεζες και άλλα θλιβερά... από αυτόν που δεν χρωστάει σε κανέναν

Πόσα δις ευρώ έχει δώσει αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση στις τράπεζες ως εγγυήσεις; 100; 110;

Τι πήρε πίσω η ελληνική κοινωνία, ως ανταπόδοση, για τις εγγυήσεις αυτές;

Τι πήρε πίσω η ελληνική επιχείρηση, η ελληνική οικονομία, για τις εγγυήσεις αυτές;

Οι ολιγαρχικοί κυβερνούν χωρίς να μας ρωτήσουν για τίποτε.

Και μας περιγελούν ανοιχτά κιόλας πως αν δεν πάμε να ψηφίσουμε “θα αφήσουμε άλλους να παίρνουν τις αποφάσεις που ρυθμίζουν τις ζωές μας”.

Γιατί τώρα ποιος τις παίρνει τις “αποφάσεις που ρυθμίζουν τις ζωές μας”;

Μήπως τις παίρνουμε εμείς; Ο λαός;

Πριν λίγο μίλησα τηλεφωνικά με στέλεχος μεγάλης ελληνικής επιχείρησης στην βόρειο ελλάδα. Κατά την πάγιά μου συνήθεια τον τελευταίο χρόνο τον ρώτησα πως πάει η επιχείρηση, αν κάναν μειώσεις στους μισθούς, απολύσεις, κι αν έχουν παραγγελίες.

Ιδού τι μου μετέφερε:

“Μειώσεις στους μισθούς όχι. Απολύσεις πολλές. Και είμαστε όλοι ψυχολογικά τσακισμένοι γι’ αυτό.

Παραγγελίες έχουμε πολλές. Αλλά δεν μπορούμε να τις δουλέψουμε. Διότι για να τις ετοιμάσουμε πρέπει να προμηθευτούμε πρώτες ύλες. Οι οποίες έρχονται από το εξωτερικό. Και οι προμηθευτές μας θέλουν μετρητό.

Οτι κεφάλαιο κινήσεως είχαμε το εξαντλήσαμε. Πάμε στις τράπεζες για δανεικά για να πληρώσουμε τους προμηθευτές για να δουλέψουμε τις παραγγελίες και οι τράπεζες δεν μας δανείζουν.

Αν αντέξουμε άλλο ένα τρίμηνο έτσι, θα είναι θαύμα”.

Αυτά μου είπε ο άνθρωπος.

Ποιος παίρνει αποφάσεις λοιπόν για τις ζωές μας, κύριοι κύριοι ολιγαρχικοί;
Εμείς ή εσείς;

Που μας φεσώσατε τον κάθε έλληνα με 11.000 ευρώ, στο κεφάλι, εγγυήσεις στις τράπεζες, που αφήνουν την ελληνική επιχείρηση να πεθάνει. Μας ρωτήσατε ποτέ; Θα σας αφήναμε εμείς να δώσετε τέτοιες εγγυήσεις, αν πρώτα δεν εγγυόνταν οι τράπεζες πως θα κάνουν πίστωση; Οχι φυσικά. Εσείς γιατί το κάνατε; Μας ρωτήσατε; Οχι φυσικά.

Εμ, αυτό είναι η ολιγαρχία. Που γυρεύετε να νομιμοποιήσετε με την ψήφο μας πάλι.

Σιγά μην έχετε κάψα εσείς, αν θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας εμείς.
Αντε κοροϊδέψτε κανέναν άλλον κύριοι.

Θραξ ο Αναρμόδιος


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"


Μετά την διαπιστωμένη πλήρη αποτυχία του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής σερβίρεται απ’ το σύστημα η σωτήρια λύση των εκλογών. Σωτήρια ναι αλλά για ποιους;

Το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό είναι πλήρως υπεύθυνο για το σημερινό χάλι της χώρας, θα ήταν απερισκεψία να πιστεύει κάποιος ότι το ίδιο πολιτικό προσωπικό έχει την δυνατότητα (και την θέληση) να μας βγάλει απ’ το τούνελ. Οι εκλογές θα γίνουν με αποκλειστικό γνώμονα την διάσωση των πολιτικών που ήδη έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων.

Οι εκλογές δυστυχώς δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα.

Οι πολίτες γνωρίζουν το αδιέξοδο και ο προβληματισμός του τι «μέλει γενέσθαι» είναι έντονος.

Υπάρχει όμως κάποια διαφαινόμενη λύση. Η διενέργεια εκλογών με ταυτόχρονο δημοψήφισμα. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος πρέπει να είναι ναι ή όχι σε αναθεωρητική βουλή. Επειδή με βάση το σύνταγμα αναθεώρηση του συντάγματος δεν μπορεί να γίνει ούτε απ’ την βουλή που θα προκύψει τότε αν γίνεται να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός και να της δώσει την δυνατότητα αναθεώρησης του συντάγματος. Οι συνταγματολόγοι μπορούν να μας πουν αν γίνεται ή όχι.

Υπάρχουν και σκέψεις για αλλαγή του πολιτεύματος από προεδρευομένη σε προεδρική δημοκρατία. Αυτό πρέπει να απασχολήσει την Ελληνική κοινωνία και να αποφανθεί γι’ αυτό.
Το βασικότερο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διακυβέρνησης από ένα πρόσωπο, τον πρωθυπουργό δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Οφείλουμε σαν κοινωνία να βάλουμε φραγμό στην αυθαιρεσία και να αποκτήσουμε επιτέλους κάποιο θεσμό που να μπορεί να ελέγχει την πιστή τήρηση του συντάγματος και την πιστή τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που θα καλούνται να κυβερνήσουν.

Ίσως η ύπαρξη βουλής και γερουσίας να αποτελεί μια άλλη λύση. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει. Το πράγμα δεν πάει άλλο.

Επιμένω πως το βασικότερο πρόβλημά μας δεν είναι το χρέος αλλά η στρέβλωση της δημοκρατίας που έχει γίνει ενός ανδρός αρχή. Ο λαός για τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να αντιδράσει στις επιθυμίες του εκάστοτε πρωθυπουργού με αποτέλεσμα για τέσσερα χρόνια να ακολουθείται μία πολιτική που είναι αντίθετη με την θέληση του Ελληνικού λαού. Η ψήφος σε αυτούς που θα κυβερνήσουν δίνεται με βάση τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αν αυτές αθετηθούν τότε η υπερψήφιση δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα γιατί είναι προϊόν πολιτικής απάτης. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Επειδή πολλοί θα τοποθετηθούν υπέρ της αποχής σε ενδεχόμενες εκλογές οφείλω να επαναλάβω την θέση μου. Η αποχή δεν αποτελεί πολιτική πράξη, δεν λύνει κανένα πρόβλημα ουσίας, δηλώνει απλώς την απογοήτευση των πολιτών. Αν το ποσοστό της αποχής αφαιρούσε έδρες από την βουλή που θα προέκυπτε τότε και μόνο τότε θα μπορούσε να αλλάξει την πολιτική πραγματικότητα. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η γνώμη κάποιων ότι η αποχή συγκεντρώνοντας ποσοστό 70-80 % θα έχει απαξιώσει τόσο το πολιτικό σύστημα ώστε να καταρρεύσει είναι εξωπραγματική. Ποτέ δεν θα φτάσει το ποσοστό της αποχής σε βουλευτικές εκλογές σ’ αυτά τα ύψη.

Την υγειά μας να ‘χουμε περιμένοντας τις εξελίξεις.
 • Η ΝΔ δεν έχει καμμιά μεγάλη διαφορά από το ΠαΣοΚ, εκτός από την “αντι-μνημονιακή” της στάση, που κι αυτήν αν θέλουμε την πιστεύουμε

Γίνεται μεγάλη συζήτηση σε έντυπα και στο διαδίκτυο και αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Οι αναλυτές προσπαθούν να δώσουν μια πειστική απάντηση στο γιατί η ΝΔ δεν μπορεί να καρπωθεί την μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών και την οργή τους για την κυβερνητική πολιτική. Εχω ξαναγράψει ότι τα κόμματα δεν έχουν μεγάλες διαφορές ούτως ή άλλως.

Ας δούμε εδώ γιατί δεν κερδίζει η ΝΔ ενώ το ΠαΣοΚ χάνει κάθε μέρα.

Αντιμνημονιακή στάση

Είναι ξεκάθαρο ότι η “αντι-μνημονιακή” στάση και πολιτική της ΝΔ, δεν έπεισε και δεν πείθει τον πολίτη για την ειλικρίνεια των προθέσεών της.

Η ΝΔ δεν οργάνωσε ούτε μία αντι-μνημονιακή συγκέντρωση και πορεία, ούτε πήρε επισήμως μέρος στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις όπως αυτή του Μαϊου 2010, και του φετινού Φεβρουαρίου. Το να υποστηρίζει κάποιος ότι είναι “αντι-μνημονιακός” και ταυτόχρονα να μην κατεβάζει τον κόσμο του οργανωμένα στις αντι-μνημονιακές συγκεντρώσεις, δείχνει ότι μόνο αντι-μνημονιακός δεν είναι.

Δεν συμπαραστάθηκε επισήμως σε καμμία ομάδα που διεκδίκησε το δίκιο της απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση-καταστροφέα ή σε κάποιο από τα λαϊκά κινήματα όπως το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και το κίνημα των διοδίων. Ούτε καν στην Κερατέα δεν συμπαραστάθηκε.

Εχει ψηφίσει το μισό και παραπάνω νομοθετικό έργο αυτής της κυβέρνησης. Και το λέει κιόλας. Ούτε καν το κρύβει.

Εχει βεβαιώσει δημοσίως τους δανειστές μας ότι “θα τηρήσει την υπογραφή του κράτους”.

Ενώ μιλάει καθημερινά εναντίον “της κυβέρνησης του Μνημονίου” όπως την λέει, δεν έχει πει ούτε μια “κακιά κουβέντα” για το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, αλλά ούτε για τις φοβερές και τρομερές “αγορές” και τους “οίκους αξιολόγησης”. Λες και το ΠαΣοΚ “της κυβέρνησης του Μνημονίου” έφερε από μόνο του το Μνημόνιο και την καταστροφή στην χώρα, και οι διεθνείς αυτοί οργανισμοί δεν έχουν καμμία ευθύνη και είναι αθώοι.

Κι ενώ κι ο τελευταίος πολιτης υποψιάζεται, από τα στοιχεία που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι αυτή η οικονομική επίθεση στην χώρα μας, ήταν προσχεδιασμένη και προμελετημένη, η ΝΔ δεν έχει κάνει την παραμικρή νύξη ότι προϋπήρξε σχέδιο και πως ότι γίνεται γίνεται βάσει σχεδίου.

Δημόσιο χρέος

Ενώ ακόμη και στα υπαίθρια ψητοπωλεία σου φέρνουν τον λογαριασμό για να ξέρεις τι έφαγες και τι πληρώνεις, στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, και από την πλευρά της ΝΔ, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να ενημερώσουν τον λαό, ακόμη κι όταν γίνουν κυβέρνηση, σχετικά με τα δάνεια που πήρε το ελληνικό δημόσιο. Και να δώσουν μια λίστα των δανειακών συμβάσεων στην δημοσιότητα ή τι άλλο απαιτείται για να τα μελετήσουν οι ειδικοί και να μας πληροφορήσουν. Και η ΝΔ, όπως και το ΠαΣοΚ, αντιμετωπίζει με συσκότιση αυτό το θέμα. Διαφάνεια στα λόγια.

Ούτε μία σκέψη ή κουβέντα από την πλευρά της ΝΔ για κήρυξη του χρέους ως “απεχθούς” και για μονομερή διαγραφή του. Ούτε μια λέξη για το πόσο ήταν το πραγματικό κεφάλαιο των δανείων και πόσοι οι τόκοι, και πόσα πληρώσαμε μέχρι τώρα. Θεωρεί δηλαδή η ΝΔ ότι καλώς πληρώνουμε οτι πληρώνουμε.

Η ΝΔ δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην Επιτροπή για τον Λογιστικό Ελεγχο του Δημόσιου Χρέους, (να υπογράψουμε όλοι την έκκληση) ούτε μας ανακοίνωσε ακόμη ότι σκέφτεται να κάνει κάτι προς την πλευρά του ελέγχου της νομιμότητας του δημόσιου χρέους. Προφανώς θεωρεί ότι όλα αυτά τα δανεικά πρέπει να τα πληρώσουμε (εμείς ο λαός με τους φόρους μας)

Οικονομικά και φορολογικά

Η ΝΔ ως κυβέρνηση, μαζί και με τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ, έχουν δώσει πάνω από 100 δις ευρώ εγγυήσεις στις τράπεζες, χωρίς να αξιώσουν καμμία ανταποδοτική υποχρέωση από την πλευρά των τραπεζών προς τους πολίτες, τα νοικοικυριά, τους επαγγελματιες και τους μικρομεσαίους. Φαίνεται πως και της ΝΔ πρώτο μέλημα είναι οι τράπεζες και όχι οι πολίτες. Το μυστήριο του γιατί και η ΝΔ ενεργεί έτσι, όπως και όλο το πολιτικό μας σύστημα εξάλλου, το εξηγεί ο κ. Παναγιώτης Γεννηματάς.

Η οικονομική πρόταση της ΝΔ δεν περιλαμβάνει κάποια φορολόγηση των τραπεζών όπως έκαναν αντίστοιχα οι Ούγγροι συντηρητικοί, οι αντίστοιχοι της ΝΔ, όταν πήραν την εξουσία πρόσφατα στην Ουγγαρία. Ούτε περιλαμβάνει η οικονομική πρόταση της ΝΔ κάποιο κόψιμο των παροχών και της ειδικής μεταχείρισης των κρατικοδίαιτων μεγαλοεπιχειρηματιών (θυμηθείτε το προεκλογικό δώρο του κ. Σουφλιά στους εργολάβους). Και φυσικά καμμία μα καμμία σκέψη για φορολόγηση της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου. Τα βάρη αποκλειστικά στον λαό.

Οποτε μιλάει η ΝΔ για το οικονομικό μας μέλλον, μας λέει ότι θα είναι δύσκολο, και εννοεί φυσικά πως κι αυτή θα στείλει τα βάρη στις λαϊκές πλάτες αποκλειστικά. Κι αυτό είναι κάτι που το ξέρει πολύ καλά ο λαός. Δεν περιμένει εξάλλου πολύ διαφορετική συμπεριφορά από τα δύο μεγάλα κόμματα στο ζήτημα της φορολόγησης, κι ας το Συνταγμα να λέει…

Γενική πολιτική στάση

Η ΝΔ δεν έκανε ποτέ αυτοκριτική ούτε ανέλαβε με κάποιον τρόπο (με ποιον τρόπο άραγε θα μπορούσε να το κάνει;) την ευθύνη που της αναλογεί για την τωρινή καταστροφή. Την πολιτική ευθύνη εξάλλου την αναλαμβάνει ο οποιοσδήποτε, τζάμπα είναι. Και μάλλον από την συμπεριφορά της η ΝΔ, αρνείται οποιαδήποτε τέτοια ευθύνη, ακόμη και την ακίνδυνη πολιτική ευθύνη, ρίχνοντάς το φταίξιμο μόνο στο ΠαΣοΚ. Κάτι που κάνει και το ΠαΣοΚ φυσικά. Από εντιμότητα και τα δύο κόμματα… δάσκαλοι και για μας τους υπολοίπους.

Ο έλληνας πολίτης ξέρει πολύ καλά πως το θεσμικό περιβάλλον, δηλαδή το Σύνταγμα, οι νόμοι, η ασυλία των πολιτικών και η ατιμωρησία, είναι προϊόν συμφωνίας και των δύο μεγάλων κομμάτων. Δηλαδή ΝΔ και ΠαΣοΚ συνήργησαν στο να εγκαθιδρυθεί και να μαγειρευτεί αυτή η ανωμαλία και η σύννομη παρανομία. Κι ενώ η νομιμότητα των πάντων έχει γίνει κουρελόχαρτο, από την ΝΔ δεν ακούμε λέξη. Οπως φυσικά και από τους άλλους τους πρωτομάστορες σε αυτά, του ΠαΣοΚ.

Για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ασυλία και τον θλιβερό νόμο περί “ευθύνης” υπουργών, που και η ΝΔ συν-νομοθέτησε, δεν ακούσαμε ούτε ένα συγνώμμη προς τον λαό. Και μάλλον δεν θα ακούσουμε. Οταν για ψύλλου πήδημα ο απλός πολίτης οδηγείται στην φυλακή.

Η βουλή τα τελευταία χρόνια έχει συστήσει 40 περίπου εξεταστικές επιτροπές στις οποίες φυσικά και συμμετείχε και η ΝΔ. Για υποθέσεις σοβαρώτατες που συντάραξαν όλη την ελλάδα. Κι όμως καμμία εξεταστική επιτροπή, στις οποίες συμμετείχε και η ΝΔ, και που πολλές φορές διερευνούσαν και πεπραγμένα δικών της ανθρώπων, δεν βρήκε τίποτε και κανείς δεν τιμωρήθηκε. Αν αυτό δεν είναι συμμετοχή σε συγκάλυψη τότε να καταργήσουμε και την λέξη.

Οσο υπάρχουν οι νομικοί περιορισμοί του μαγειρεμένου Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών βρίσκουν εύκολη δικαιολογία όλοι. Η ΝΔ θέλει να εξαιρείται αλλά δεν ακούσαμε και μάλλον δεν θα ακούσουμε ούτε από την μεριά της ΝΔ μια θαραλλέα πρόταση του τύπου: “βγάζουμε εμείς τα δικά μας πόθεν έσχες και δηλώσεις από το 1974 στη δημοσιότητα, χωρίς να μας το ζητήσει κανείς και χωρίς να το επιβάλλει κανένας νόμος” ή “παραιτούμεθα προκαταβολικά όλα τα στελέχη από κάθε ποινική ασυλία που προβλέπουν Σύνταγμα και νόμοι”. (Να θυμίσω πως οι δημοκρατικοί Θεσπιείς πολέμησαν στις Θερμοπύλες όπου ήξεραν πως τους περίμενε βέβαιος θάνατος, παρότι δεν υπήρχε νόμος της πόλης τους που να τους το επιβάλει. Αλλά εκείνοι “καταμείναντες συναπέθανον” έγραψε ο Ηρόδοτος. Στο ζήτημα της διαφάνειας θα πρέπει να περιμένουμε να θεσπιστεί νόμος φαίνεται. Γιατί από πολιτική γενναιότητα… Δεν υπάρχουν Θεσπιείς στην πολιτική σκηνή. Μόνο αν υπάρχει νόμος αυτοί, και αν…).

Η ΝΔ, όπως και το ΠαΣοΚ φυσικά, είναι γεμάτη από πρόσωπα-στελέχη “βαρίδια” κα εστίες μόλυνσης. Που ο έλληνας πολίτης δεν θέλει ούτε να τους βλέπει, ούτε να τους ακούει. Η ΝΔ δεν έκανε και μάλλον δεν το σκέφτεται να κάνει κάθαρση στις γραμμές της. Θα το είχε κάνει μέχρι τώρα αν το ήθελε πράγματι.

Αυτοκριτική δεν έκανε η ΝΔ ούτε για τις άτυχες, το λιγώτερο, επιλογές προσώπων, όπως αυτή του κ. Ψωμιάδη. Φαίνεται θα πρέπει να περιμένουμε να εκδικασθεί η υπόθεση του κ. Ψωμιάδη και στον Αρειο Πάγο, ίσως και σε κάποιο ευρωπαϊκό δικαστήριο, ώστε να δεήσει να κάνει μια πολιτική αυτοκριτική η ΝΔ για το ακατάλληλον του προσώπου αυτού και πολλών πολλών άλλων.

Τα τηλεοπτικά κανάλια και τα συγκροτήματα του τύπου κρατούν σε καταστολή τους έλληνες και τους βομβαρδίζουν με χιλιάδες ψεύδη και καθημερινό τρόμο. Ομως η ΝΔ δεν λαλεί εναντίον τους. Βλέπετε αυτές οι επιχειρήσεις ανήκουν στην εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου, και η ΝΔ το τελευταίο που θέλει είναι να στενοχωρήσει αυτή την ολιγαρχία.

Τρεις έλληνες την μέρα αυτοκτονούν απελπισμένοι από τα χρέη στις τράπεζες και το δυσμενές οικονομικό κλίμα. Αλλά από την ΝΔ δεν ακούσαμε κουβέντα για την ηθική αυτουργία αυτού του τεράστιου εγκλήματος.

Για την θρυλούμενη συνταγματική μεταρρύθμιση, για το αν θα γίνει αναθεώρηση, από λευκό χαρτί και τι θα περιλαμβάνει αυτή η μεταρρύθμιση, αλλά και για το πως θα αναμορφωθεί το πολίτευμα ώστε να επιστραφεί η εξουσία στον απλό πολίτη, από την πλευρά της ΝΔ έχουμε μόνο αοριστίες. Λίγες κι αυτές διότι το θέμα είναι επικίνδυνο και μπορεί να εξάψει την λαϊκή φαντασία. Μην πάρουν και τα μυαλά του κυρίαρχου λαού αέρα οτι θα επανακτήσει την πολιτική του εξουσία.

τι να συνεχίσω; Δεν έχει νόημα…

Με όλα αυτά, το να περιμένει κάποιος στην τωρινή συγκυρία, η σημερινή κοινωνία, να εμπιστευτεί ένα κόμμα, σάρκα εκ της σαρκός της πολιτικής και οικονομικής Ολιγαρχίας, είναι σαν ζητάει να σταματήσει η κοινωνία να σκέπτεται (εντελώς).

Η ΝΔ δεν μπορεί να ξεβρακώσει αντιπολιτευτικά το ΠαΣοΚ, να δείξει τον προσχεδιασμό και την προμελέτη που έφερε το Μνημόνιο, να κάνει κάτι τέλος πάντων για να κερδίσει αντιπολιτευτικά τις εντυπώσεις.

Ε, όταν δεν έχει αυτή την στοιχειώδη αντιπολιτευτική ικανότητα, μπροστά σε αυτό το τόσο βεβαρυμένο ΠαΣοΚ, να καρπωθεί δηλαδή την οργή για την καταστροφική αυτή κυβέρνηση, γιατί να πιστέψει ο λαός ότι η ΝΔ έχει την ικανότητα να κυβερνήσει επαρκώς και σύμφωνα με τα λαϊκά συμφέροντα;

Τι να εμπιστευθεί κι ο λαός όταν και η ΝΔ, όπως και το ΠαΣοΚ, είναι γεμάτη “βαρίδια” και ακατάλληλα πρόσωπα, για να το πω κομψά;

Εχει η ΝΔ άλλη διαφορά από το ΠαΣοΚ εκτός από το Μνημόνιο και την περίφημη “αντι-μνημονιακή” της στάση (που κι αυτήν αν θέλουμε την πιστεύουμε);

Τι έχει; Εναν αρχηγό που μας λέει πως επειδή ήταν στον πάγκο πολύ καιρό, και επειδή έχει καλές και αγνές προθέσεις… Κι από που συνάγεται αυτό; Δεν είδαμε μέχρι τώρα αυτές τις προθέσεις να μεταφράζονται σε δυναμική στάση και αντιπολίτευση. Σε υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Σε κάθαρση. Μόνο για τήρηση της υπογραφής του κράτους ακούσαμε. Οτι δηλαδή οταν θα κυβερνήσει η ΝΔ, θα το κάνει κι αυτή με μπάστακες τους Τροϊκάνους, μέσα στα υπουργεία της.

Ε, κοντά είμαστε, ζυγώνουν εκλογές, θα δούμε και τις αληθινές προθέσεις και το ξεκαθάρισμά τους. Οπου νάναι…

Για να πάρουν και το μεράκι τους μερικοί. Που επιμένουν να περιμένουν λύση από τα κόμματα της ολιγαρχίας. Τα κόμματα και τα πρόσωπα που έχουν κάνει την δημοκρατία πρόφαση και κουρελόχαρτο.

Και τον κυρίαρχο λαό άλλο ένα σύντομο ανέκδοτο.

Θραξ ο Αναρμόδιος

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι τιμές των καυσίμων στην χώρα μας και οι μετακινήσεις για την περίοδο του Πάσχα που πλησιάζει αναμένεται – αν ...γίνουν – να “κάψουν” κυριολεκτικά τους πολίτες.

Παράλληλα, τα νοικοκυριά βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα να “ξηλωθούν” τώρα, αποθεματοποιώντας πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει του χειμώνα, ή να περιμένουν με την ελπίδα ότι το υπουργείο Ολικονομικών θα αλλάξει την απόφασή του για εξίσωση των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης βρέθηκε την Παρασκευή μία ανάσα πριν τα 1,69 ευρώ ανά λίτρο, ενώ η μέγιστη είναι στα 1,87 ευρώ. Η δε ενισχυμένη αμόλυβδη των 100 οκτανίων φτάνει να πωλείται ...
έως και 1,999 ευρώ – καθώς τουλάχιστον οι πρατηριούχοι που δηλώνουν τιμές στο Παρατηρητήριο (www.fuelprices.gr) δεν “τολμούν” για ψυχολογικούς λόγους να βάλουν “το 2 μπροστά” στην τιμή!

Την ίδια ώρα, η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στα 90,5 λεπτά, ενώ η μέγιστη αγγίζει τα 1,04 ευρώ ανά λίτρο! Όσο ήταν, δηλαδή, η αμόλυβδη πριν ξεκινήσει το μπαράζ της επιβολής φόρων στα καύσιμα από τα υπουργεία Οικονομικών...

Με δεδομένο ότι το υπουργείο έχει ανακοινώσει πως από τις 15 Οκτωβρίου θα εξισωθούν οι φόροι του πετρελαίου θέρμανσης προς εκείνους του κίνησης – η τιμή του είναι σήμερα στα... 1,51 ευρώ το λίτρο! – οι καταναλωτές βρίσκονται μπροστά σε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση: να “φουλάρουν” με πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι τις 15 Απριλίου, προκειμένου να αποφύγουν τα επιπλέον 60 λεπτά ανά λίτρο το φθινόπωρο;

Ή να ρισκάρουν -με φόντο κάποιες πρόσφατες διαρροές αλλά και επειδή το θέρμανσης είναι έτσι κι αλλιώς ακριβό – μήπως το υπουργείο Οικονομικών αλλάξει την απόφασή του;
Σε κάθε περίπτωση, το ζωνάρι θα στενέψει κι άλλο...Στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής άσκησης, ερευνητές θα αναπαραστήσουν το χτύπημα του Εγκέλαδου και το σαρωτικό τσουνάμι, που προκάλεσε κύματα ύψους 12 μέτρων. Στόχος να μετρήσουν τις συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή από ένα ανάλογο χτύπημα.

Το σενάριο περιλαμβάνει ισχυρό σεισμό 8,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με γιγαντιαίο τσουνάμι άνω των 12 μέτρων νοτιοδυτικά της Κρήτης, στο Λιβυκό Πέλαγος. Φυσικά φαινόμενα θα επηρεάσουν, εκτός από την Ελλάδα, περισσότερες από 10 χώρες, όπως Ιταλία, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία, Ισραήλ, Τουρκία κ.ά.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι η ενημέρωση αλλά και η ύπαρξη ενός «κρας τεστ» των δυνάμεων επέμβασης - διάσωσης, καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιών των κρατών που ενδεχομένως στο μέλλον αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός πραγματικά μεγάλου σεισμού με τσουνάμι. Η προετοιμασία της πανευρωπαϊκής άσκησης βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συλλογή - καταγραφή στοιχείων και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Οπως γράφουν οι kyklades.news sτην προετοιμασία της άσκησης στην Κρήτη, που θα είναι «πιλότος» και για τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ, συμμετέχουν με επιστημονικές εφαρμογές ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ερευνας του Πολυτεχνείου του νησιού.

Η άσκηση φέρει την ονομασία «Ποσειδών», συντονίζεται εκ μέρους της χώρας μας από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και υποστηρίζεται από το συγχρηματοδοτούμενο έργο της ΕΕ «Earthquake Fοllowed by Tsunami in the Mediterranean Sea».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης - εκπαίδευσης υπηρεσιών, εθελοντών κ.ά. σε θέματα πολιτικής προστασίας οι επιστήμονες θα «αναβιώσουν» σε οθόνη τον ισχυρό σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι που έγιναν το 365 μ.Χ. νοτιοδυτικά της Κρήτης.


Συντάξεις σε Βορειοηπειρώτες -"μαϊμού" Με το αζημίωτο επίορκοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τους… έφτιαχναν πλαστά χαρτιά Τώρα με απόφαση του Οργανισμού περνούν όλοι από… κόσκινο, προσκομίζοντας επικυρωμένα δικαιολογητικά…

 • Η Διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων φαίνεται ότι, επιτέλους, αποφάσισε -έστω και πολύ αργά – να δώσει τέρμα στο σοβαρότατο θέμα των Βορειοηπειρωτών…
«μαϊμού», συνταξιούχων του Οργανισμού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών, με τη βοήθεια επίορκων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – και ασφαλώς με το αζημίωτο (!) – «βαφτίστηκαν» Βορειοηπειρώτες και από πολλά χρόνια συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ! Ναι, από τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων αγροτών! «Χαίρε βάθος αμέτρητον», λένε οι γνωρίζοντες, λόγω υπηρεσιακής θέσεως στον Οργανισμό!

Η πρόσφατη απόφαση του ΟΓΑ, με την οποία ζητούνται από τους συνταξιούχους, πραγματικούς Βορειοηπειρώτες να προσκομίσουν στον Οργανισμό ορισμένα – επικυρωμένα αρμοδίως – δικαιολογητικά, είναι απόλυτα αναγκαία και σωστή. Ίσως, έτσι, ξεκαθαρίσει η «ήρα από το στάρι», για τα καλό του συνόλου των δικαιούχων αγροτών.

Ας σημειωθεί ότι γύρω στους 18.000 Βορειοηπειρώτες είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και από αυτούς πολλοί μένουν στη Βόρειο Ήπειρο.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Πρόσφατα μάλιστα η Διοίκηση του ΟΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι για να συνταξιοδοτηθούν ομογενείς από την Αλβανία θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσθετα δικαιολογητικά:
 • Επικυρωμένο αντίγραφο και των δύο όψεων της Ελληνικής Αστυνομικής τους Ταυτότητας
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που έχει εκδοθεί πρόσφατα από το Δήμο που έχουν την οικογενειακή τους μερίδα στην Ελλάδα
 • Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν από τον αλβανικό φορέα συνταξιοδότησης, επικυρωμένη. Όπως διευκρινίζει ο ΟΓΑ, δηλώσεις περί μη είσπραξης της σύνταξης, λόγω αποποίησης π.χ. δεν θα λαμβάνονται υπόψιν ως αποδεικτικά στοιχεία μη συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως συνταξιοδοτούνται από την Αλβανία και δεν έχουν δικαίωμα παραίτησης από τη σύνταξη αυτή.
 • Οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, τόσο των ιδίων όσο και του/της συζύγου τους, εφόσον είναι έγγαμοι και ο/η σύζυγος είναι 65 ετών και άνω. Όσον αφορά τον συνταξιούχο, σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά αναγράφονται στην επιστολή που εστάλη από τον ΟΓΑ στο πάνω δεξιό μέρος της, τότε δεν απαιτείται να γνωστοποιηθούν εκ νέου. Απαραίτητο είναι μόνο για τον/τη σύζυγο.
 • Αντίγραφο της σχετικής επιστολής που έχει στείλει ο ΟΓΑ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
«Για τις αγρότισσες «μαϊμού» τι θα γίνει;», λένε στελέχη του ΟΓΑ, που, λόγω θέσεως, γνωρίζουν το επίμαχο θέμα από «πρώτο χέρι». Γυναίκες, συνταξιούχων του Ελληνικού Δημοσίου, Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας κ.λ.π., που δεν είδαν χωράφια ούτε… με τα κυάλια, είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ! Κι αυτό, χάρη στη… μεγαλοθυμία (ή με το... αζημίωτο) κάποιων αρμοδίων των Δήμων ή Κοινοτήτων, οι οποίοι χορήγησαν πιστοποιητικά ότι δήθεν είναι καλλιεργητές, ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι κοινότητας και ό,τι άλλο τους βόλευε!

Η συμπεριφορά αυτή κυρίως επίορκων υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ή αντιπροσώπων του ΟΓΑ) αποτελεί απάτη σε βάρος του Δημοσίου και συντελεστή και άλλων αδικημάτων: ψευδορκίας και ηθικής αυτουργίας, ψευδούς βεβαιώσεως, δωροδοκίας κ.λ.π.

ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ… ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ!
«Οι επιθεωρητές του ΟΓΑ εάν κάνουν συστηματικό και λεπτομερή έλεγχο - όπως, εκ του Νόμου, έχουν υποχρέωση – θα βρεθούν προ εκπλήξεων (!)», λένε υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΓΑ, που γνωρίζουν, εκ των έσω τα πράγματα. Τότε, κάποιοι αρμόδιοι Δήμων και Κοινοτήτων (εάν δεν έφυγαν…), θα χάσουν… τον ύπνο τους! Και οι αγρότισσες «μαϊμού» το… χαρτζιλίκι τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιθεώρηση – και ο ενδελεχής έλεγχος των συνταξιούχων του ΟΓΑ – θα αρχίσει από τους Δήμους Ζίτσας και Ζαγορίου και θα συνεχιστεί στους άλλους Δήμους της περιοχής. «Λαυράκια» θα πιάσει, όπως όλα δείχνουν, ο Επιθεωρητής του ΟΓΑ…
SHIT HAPPENS… ευτυχώς

Τώρα όπως τα κάνατε καθίστε και κλάψτε. Κλάψτε πολύ γιατί όταν παίρνατε το δανειάκι για να αγοράσετε το αστραφτερό αυτοκινητάκι σας δεν υπολογίσατε ότι κάπου κάποιος το παίζει στον τζόγο. Να κλάψετε και να πλαντάξετε όλοι μαζί. Να σας βλέπω σε κανά χρόνο έξω από τις τράπεζες να απλώνετε το χέρι και να ζητάτε έλεος και αυτές να μην σας δίνουν ούτε μαντήλι να κλάψετε.

Ετσι, το ευχαριστιέμαι τώρα πάρα πολύ. Μου λείπει ο ατμομάγειρας; Μου λείπει ο διάδρομος γυμναστικής; Μου λείπει ένα ζευγάρι γόβες λεοπαρδαλέ; Τί την έχω την πιστωτική; Τί την έχω την τράπεζα δίπλα στο σπίτι μου; Πάω υπογράφω και δε μου λείπει τίποτε!

Εκεί να χτυπιούνται όλες οι ξανθιές που μέλημα είχαν το βυζί που έπεσε και τρέχαν για δάνειο να πάνε στον τάδε πλαστικό για να τους το σηκώσει. Λες κι ο γκόμενος δεν θα την κερατώσει λόγω βυζιού! Να λένε «μάνα γιατί με έκανες» και κάτι ψευτοφλωράκια που μου’θελαν διακοπές στη Μύκονο και στην πολιτιστική πρωτεύουσα Βαρκελώνη κι ας μην ήξεραν πού στον χάρτη πέφτει το χωριό τους. Διακοποδάνειο δεν ήθελες να το ξοφλήσεις σε 3 χρόνια; Σε 3 χρόνια σε βλέπω να ψάχνεις στρογγούλα στο χωριό σου για να κρυφτείς και δεν θα βρίσκεις, γιατί θα την έχει δηλώσει ο γείτονας στο Κτηματολόγιο.

Καλά περάσατε μάγκες κι εσείς με τις επιχειρήσεις του κώλου. Άεργοι από την γέννα σας δεν πηγαίνατε στην οικοδομή μη και πονέσουν τα χεράκια σας. Μου κάνατε επιχειρησούλες πουλώντας αέρα κοπανιστό και δερμάτινη πολυθρόνα. Ωρέ θα ξυπνάτε από τις 4 τα χαράματα και θα περιμένετε να περάσει ο Αλβανός εργολάβος και δεν θα σας παίρνει μόνο και μόνο λόγω φάτσας.

Εσείς του Δημοσίου, τί μου πάθατε; Δεν σας έφθανε το τριαράκι και μου θέλατε μεζονέτα για να ανεβείτε κοινωνικό επίπεδο; Πήρατε στεγαστικό 400,000 Ευρώ και τώρα δεν σας φθάνει ούτε το σίγουρο τεμπέλικο μηνιάτικό σας; Μ’ εσάς το παγκόσμιο σύστημα ακόμη δεν έχει αρχίσει. Μ’ εσάς θα γελάμε όλοι μαζί. Ετοιμαστείτε για νέες πλατείες Κλαυθμώνος.

Τί έγινε κι εσείς μαγκίτες μου, εφημεριδάδες; Το εκμεταλευτήκατε καλά το σύστημα και στρώνατε δουλίτσες; Και να τα γραφεία, και να τα laptop και να τα 48σέλιδα και να ο κάθε μαλάκας που σας έγλυφε για να μπει το ονοματάκι του σε ένα μονόστυλο. Πόσο αέρα θα πουλούσατε ωρέ; Στα γόνατα να εκλιπαρείτε για να διπλώνετε εφημερίδας σε κάποια επαρχία, να σας δω και τι στο κόσμο.

Έτσι ρημάδι να γίνουν όλα. Να πέσουν όλα έξω. Να πεινάσουμε όλοι. Να κοπούν κεφάλια. Έτσι να ξημερώσει μια μέρα που να έρθουν τα κάτω πάνω. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να είναι. Ο εφιάλτης σας είναι το πιο χαρούμενο όνειρό μου!

Το έλλειμμα που καλπάζει, η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, τα έσοδα που δεν υπάρχουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, “στοιχειώνουν” το Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι επιτελείς του Πρωθυπουργού, ζουν πλέον με το... φάντασμα της χρεοκοπίας.

Οι ανησυχίες της τρόικας που χτυπάει καμπανάκια, ενδέχεται να αποδειχθούν συγκρατημένες, αφού τα έσοδα του κράτους είναι απογοητευτικά, ενώ η κυβέρνηση δεν μπόρεσε καν να τιθασεύσει καν τις δαπάνες που το πρώτο τρίμηνο του 2011, αυξήθηκαν κατά περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Το έλλειμμα, κινείται περίπου στο 10,6% (9% ήταν οι κυβερνητικές προβλέψεις) και το ΙΟΒΕ εκτιμάει ότι οι οφειλές ξεπερνούν τα 4,5 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει πρόσθετα μέτρα για να κλείσει η μαύρη τρύπα που υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ.

Για το υπουργείο οικονομικών, σε γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται η άντληση εσόδων και η περικοπή των δαπανών, χωρίς να περικοπούν με οριζόντιες παρεμβάσεις μισθοί και συντάξεις και χωρίς να υπάρξουν γενικευμένες αυξήσεις φόρων.

Στα συρτάρια του υπουργού, βρίσκονται εισηγήσεις για επιβολή έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα και την μεγάλη ακίνητη περιουσία, για αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις ακριβές περιοχές (ώστε να πιαστούν περισσότερη στη φάκα), αλλά και για “ρύθμιση” των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, παράλληλα με την ταχύτατη “αξιοποίηση” των “φιλέτων” που αποφασίστηκε να “θυσιαστούν” στον βωμό του ΔΝΤ.

Ωστόσο, καθημερινά πληθαίνουν οι αναλυτές που προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αναγκαστικά αναδιάρθρωση του χρέους και πλησιάζει η 15η Απριλίου, ημέρα που (το 1912) βυθίστηκε ο Τιτανικός και (το 2011) θα ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Λίγο πριν την Κυριακή των Βαΐων...Αμέσως μετά το φιάσκο της ευρωπαϊκής συνόδου της 25ης Μαρτίου, όπου η εγχώρια ελίτ είχε εναποθέσει της ελπίδες της διάσωσής της, είχαμε εγκαίρως επισημάνει με εμβόλιμο άρθρο, αναλύοντας τα αποτελέσματά της, ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι ante portas.

Τι σημαίνει όμως η αναδιάρθρωση για τις τσέπες των καθημερινών ανθρώπων και τι επιπτώσεις θα έχει στην πραγματική οικονομία;

Όσοι πιστεύουν αφελώς ότι μια ελάφρυνση του χρέους θα ήταν προς όφελος της οικονομίας και της καθημερινότητας οφείλουν να αναθεωρήσουν. Γιατί ένα ‘’κούρεμα’’ της τάξης του 30 – 35% που σχεδιάζουν οι δανειστές μας, με τη συμμετοχή μάλιστα όλων των ...
ιδιωτών, θα προκαλέσει το απόλυτο χάος, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό, στην ήδη δοκιμαζόμενη χώρα μας.

Οικονομικό Χάος – Κατάρρευση χρηματοπιστωτικού συστήματος
Οι εγχώριες τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ως κάτοχοι μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, θα υποστούν ανεπανόρθωτη ζημία. Τα μεν ταμεία θα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις οφειλές τους και θα εξαρτώνται άμεσα από τον προϋπολογισμό του κράτους οι δε τράπεζες θα περάσουν σε προστάδιο εκκαθάρισης, απόλυτα εξαρτημένες από τις κρατικές εγγυήσεις.

Το τελευταίο πακέτο των 30δις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ουσιαστικά ‘’ανακοινώνει’’ την αναδιάρθρωση του χρέους.

Με το πακέτο αυτό αποφεύγεται η άμεση κατάρρευση των τραπεζών και μετατίθεται στο (κοντινό) μέλλον. Οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να αντλήσουν 53δις ρευστό μέσα στο 2011 προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, χωρίς να υπολογιστούν απώλειες λόγω αναδιάρθρωσης. Αντιλαμβάνεστε.

Συνέπειες για την τσέπη μας: Άμεσος κίνδυνος απώλειας των καταθέσεων, υποχρηματοδότηση οικονομίας –δεν θα παίρνουμε ούτε πιστωτική κάρτα- και ορατός έως σίγουρος κίνδυνος μετατροπής του τραπεζικού χρέους σε εθνικό (μέσω των εγγυήσεων), που σημαίνει νέα επώδυνα μέτρα.

Κοινωνικό Χάος

Οι οικονομικές συνέπειες που συνοδεύουν την επικείμενη αναδιάρθρωση θα προκαλέσουν τεράστια κοινωνική αναταραχή. Η χώρα μας, επισήμως αποκλεισμένη από τις αγορές, θα είναι απόλυτα εξαρτημένη από την Τρόϊκα, η οποία με αφορμή την αναδιάρθρωση, θα γίνει περισσότερο πιεστική και θα απαιτεί σκληρά μέτρα, όπως απολύσεις στο δημόσιο, νέες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκποίηση δημόσιας περιουσίας και άμεση εκχώρηση ενέργειας, μεταφορών και οδικού δικτύου. Η ανεργία θα ανέβει σε νέα ιστορικά υψηλά (18% η επίσημη και περίπου 30% η πραγματική) και πάνω από το 1/3 του πληθυσμού θα αδυνατεί να διαβιώσει αξιοπρεπώς. Αν συνυπολογιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, η κατάσταση στην Αθήνα θα κάνει το Κάιρο να θυμίζει παιδική παράσταση.

Συνέπειες για την τσέπη μας: Σίγουρη μείωση εισοδήματος τόσο από μείωση του μισθού μας όσο και λόγω αύξησης της φορολογίας βασικών αγαθών (ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο, τρόφιμα). Η εξεύρεση εργασίας θα γίνει αδύνατη και η προσδοκία μας να μη χάσουμε τη δουλειά μας θα αγγίξει τα όρια της μεταφυσικής αναζήτησης.

Πολιτικό Χάος
Όλα τα παραπάνω τα οποία θα πυροδοτήσει εντός μηνός η αναδιάρθρωση, θα πιέσουν ακόμα περισσότερο εκ των έσω την κυβερνητική πλειοψηφία. Καθώς οι βουλευτές θα γίνονται persona non grata στις εκλογικές τους περιφέρειες, θα μεταφέρουν στους υπουργούς τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ θα περιοριστεί στον σκληρό πυρήνα των στελεχών του και όσων επωφελούνται οικονομικά από το κόμμα (συνδικαλιστές, εργολάβοι, λαμόγια), δηλαδή ένα ποσοστό 15 – 20%. Η δημοκρατική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης θα είναι περισσότερο εμφανής από ότι σήμερα και μοιραία ο τόπος θα οδηγηθεί σε ακυβερνησία, καθώς οι υπουργοί θα σκέφτονται δύο φορές πριν νομοθετήσουν τα τροικανά διατάγματα.

Συνέπειες για την τσέπη μας: Η παρατεταμένη ακυβερνησία, για όσο καιρό τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ αρνείται να αντιληφθεί το προφανές, θα συρρικνώνει την ήδη νεκρή αγορά και θα παρατείνει την ύφεση στο διηνεκές. Η ψυχολογία θα βρίσκεται στο ναδίρ και η οικονομική μας κατάσταση θα αγγίξει πάτο.

Η κυβέρνηση ήξερε πάρα πολύ καλά τις παραπάνω συνέπειες και παρά τις πιέσεις των Γερμανών προσπάθησε να αποτρέψει την αναδιάρθρωση με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, που διέθετε. Το μόνο που κέρδισε τελικά ήταν να πάρει μια –επώδυνη- παράταση. Σήμερα απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση.

Έπειτα από 2,5 χρόνια σκληρής ύφεσης, έχοντας γίνει όλοι σοφότεροι, βλέπουμε με καθαρή κρίση ότι η πολιτική που επέλεξε ο βασικός υπεύθυνος της καταστροφής, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν απόλυτα λανθασμένη και τρομακτικά επιζήμια για τη χώρα μας. Βλέπουμε τώρα με τη σοφία του χρόνου, ότι είχαν δίκιο όσοι (γραφικούς τους λέγαμε τότε) ζητούσαν την άρνηση πληρωμής του χρέους.
Μέσα στο απόλυτο χάος υπάρχει ακόμα μια ελπίδα και ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης:

Το χρέος μπορεί ακόμα να κηρυχθεί απεχθές και μη πληρωτέο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αργεντινής που προχώρησε σε ‘’κούρεμα’’ 75%

Το νέο χρέος (110 δις) που ‘’κατάφερε’’ να μας φορτώσει ο αδαής υπουργός, βασίζεται σε μια σύμβαση ιδιαζόντως ειδεχθή, πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά, η οποία δεν έχει καν κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η εφαρμογή της βασίζεται σε μια αντισυνταγματική τροπολογία, η οποία δίνει το –μοναρχικό- δικαίωμα στον υπουργό οικονομικών να υπογράφει οποιεσδήποτε δανειακές συμβάσεις, που δεσμεύουν τη χώρα και τους πολίτες της για δεκαετίες. Είναι προφανές, ότι η συγκεκριμένη σύμβαση και μάλιστα με τον τρόπο που επεβλήθη στη χώρα μας, αποτελεί κουρελόχαρτο ενώπιον οποιουδήποτε εγχώριου ή διεθνούς δικαστηρίου.

Επί τέλους ανέτειλε η "κάθαρση"

στην αξιοθρήνητη χώρα μας…


Ο Μέγας κακούργος, ο άνθρωπος που κατέστρεψε την οικονομία της Μακεδονίας (Νότια Μακεδονία) ο υπαίτιος της ανεργίας του 25% που μαστίζει την φραπεδούπολη της Θεσσαλονίκης, ο αποδέκτης των χρυσοφόρων υποβρυχιακών μιζών, ο δημιουργός των σκανδάλων της ΖΗΜΕΝΣ, του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ και των ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ο έτσι, ο αλλιώτικος και Θεσσαλονικιότικος Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα τεθεί σε αργία μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους με ...
τριετή αναστολή από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος…

Τόλμησε ο αρχιεγκληματίας Περιφερειάρχης να μειώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε πρατηριούχο βενζίνης και δικάστηκε για το κακούργημά του αυτό σ’ αυτήν τη γελοία ποινή του ενός έτους με τριετή αναστολή!
Αν είναι δυνατόν!!!
Για να δικαιωθεί το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού η πολιτεία οφείλει να συλλάβει πάραυτα τον επικίνδυνο για την δημόσια διοίκηση και πολιτική υγεία Πόντιο κακούργο και με συνοπτικές διαδικασίες να τον καταδικάσει στην εσχάτη των ποινών!

Υποκριτές… Η Ελλάδα βαδίζει προς την ολοκληρωτική καταστροφή…
Το δημόσιο χρήμα ενθυλακώθηκε από τα πολιτικά λαμόγια που στοιχηματίζουν τώρα στη χρεοκοπία της Ελλάδος προσβλέποντας στον πολλαπλασιασμό των κλεμμένων…
Οι εθνικοί μειοδότες που προσφέρανε δώρο την ενική μας κυριαρχία στους αιμοσταγείς τοκογλύφους του διεθνούς κεφαλαίου σφυρίζουν αδιάφορα, σίγουροι για την ατιμωρησία τους…
Και ο Ψωμιάδης, μήνες μόλις μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, οδηγείται στην πολιτική του εκτέλεση!!!

Για να θυμηθώ τα λόγια του ποιητή
«Κι εσύ Νόμε των άνομων ασπίδα,
σαν την μαϊμού από κλώνο σ' άλλον πήδα.
Κι απ' την κορφή με την ουρά κρεμάσου
για να μη βλέπει ο λαός τα πισινά σου...»

ΥΓ: Με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη δε με συνδέει καμιά προσωπική ή ιδεολογική φιλία. Αντιθέτως πολλές φορές διαφώνησα δημοσίως με τις απόψεις του και ακόμα περισσότερες καυτηρίασα και σατίρισα τις λαϊκίζουσες συμπεριφορές του.


Ακολουθώντας το "παράδειγμα" της κυβέρνησης Παπανδρέου, που εδώ και καιρό έχει επιβάλει μια άτυπη στάση πληρωμών προς το εσωτερικό, οι πολίτες του Αιγίου αποφάσισαν να εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική αλλά με "αποδέκτη" την ίδια την κιυβέρνηση!!!

Το Πατριωτικό Μέτωπο Αιγίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, αποφάσισε να καλέσει τους κατοίκους της περιοχής σε ένα δημοψήφισμα απέναντι στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία δείχνει πως έχει πάρει την απόφαση να φανεί συνεπής στις "αγορές" (βλ. επενδυτικές τράπεζες) και να αφήσει τους Έλληνες πολίτες να βιώσουν έναν αργό θάνατο...

Η ιστορία της αντίστασης του ελληνικού λαού, κατά των κάθε λογής κατοχών, δυναστών και πολιτικών εξαπατήσεων, άρχισε να ξαναγράφεται την Κυριακή 3 Απριλίου, στην ιστορική πόλη της Πελοποννήσου το Αίγιο, στον τόπο που γέννησε τον πρωτεργάτη της επανάστασης του ’21, τον Ανδρέα Λόντο.

Σε μια ατμόσφαιρα ήρεμης αποφασιστικότητας, 63 στελέχη και μέλη του… Πυρήνα του Πατριωτικού Μετώπου Αιγίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε κάλεσμα όλου του λαού της Αιγιάλειας σε δημοψήφισμα, με μοναδικό ερώτημα, την συνέχιση ή μη της πληρωμής των λογαριασμών των ΔΕΚΟ και των υποχρεώσεων του, στην εφορία Αιγίου.

Η απόφαση πάρθηκε με πλήρη ομοφωνία, αποτελώντας έτσι την πρώτη και ιστορική απόφαση σαφούς, κάθετης και καθολικής αντίστασης του ελληνικού λαού κατά των νεοταξιτών και της κατοχικής συμμαχίας που κυβερνά τον τόπο, από μια ολόκληρη κοινωνία, χωρίς κομματικές και συντεχνιακές σημαίες.

Για μια ακόμη φορά, ο λαός της ιστορικής αυτής περιοχής της Πελοποννήσου, δείχνει τον δρόμο της αντίστασης αλλά και της δημοκρατίας, σε ολάκερο τον ελληνικό λαό. Ας διδαχθούμε από τους Αιγιώτες, στηρίζοντας την απόφασή τους, χωρίς ιδεοληψίες και –ισμούς και ας σταθούμε δίπλα τους, στον δρόμο που επέλεξαν.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να δηλώνει παρόν, στην επιλογή τους. Με κεντρικό σύνθημα, «ούτε αριστερά, ούτε δεξιά: Πατριωτικά» και κεντρικό στόχο, την επιστροφή στην Ελλάδα της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Ζήτω η Ελλάδα και κάθε τι μοναχικό στον κόσμο αυτό. Η Ελλάδα που ελπίζει, η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αντιστέκεται. Λαέ του Αιγίου, δείξε μας τον δρόμο.

Επειδή στην Ελλάδα η Δημοκρατία δεν υπάρχει πλέον κι επειδή το Σύνταγμα της χώρας καταπατείται σύμφωνα με τα συμφέροντα των "αγορών" (βλ. επενδυτικές τράπεζες), πρέπει να καταστεί σαφές πως δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η αντισυνταγματική κυβερνητική δραστηριότητα.

Και για του λόγου το αληθές, διαβάζουμε στο Άρθρο 1, Παράγραφος 4 του επαίσχυντου νόμου, που κάποιοι ψήφισαν χωρίς καν να τον διαβάσουν:

“Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαική Επιτροπή, τα κράτη-μέλη της ζώνης του Ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια,οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση”.

Τί είπατε; Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά ληστοκρατία; Πιθανώς ναι! Το ζητούμενο είναι έως πότε όλοι εμείς θα ανεχόμαστε ένα τσούρμο επαίσχυντων κλεπτοκρατών να βιάζουν καθημερινά την λογική μας, να τρομοκρατούν με κάθε τους λέξη την χώρα και να δημιουργούν -με θαυμαστή συνέπεια- τις προϋποθέσεις της πλήρους κατάρρευσης...!

Οι πολίτες του Αιγίου φαίνεται πως κάνουν μία αρχή, για να επανέλθει η νομιμότητα στη χώρα. Οι υπόλοιποι, όλοι εμείς, τι κάνουμε;

Κωνσταντίνος

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε την εξωτερική μας πολιτική να παλινδρομεί σε επικίνδυνες ατραπούς δείχνοντας έναν πρωτόγνωρο ερασιτεχνισμό. Ενώ το υπουργείο Αμυνας ακολουθεί τη μέθοδο της… «υπνοθεραπείας», ενώ σε συλλογικό επίπεδο η πολιτική ηγεσία ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα της οικονομίας, ανησυχώντας-που και που-για το συμβαίνει πέραν των συνόρων μας.

Πρόσφατα έγινε γνωστό το θέμα του δικτύου κατασκόπων της ΕΥΠ που εξάρθρωσε η Τουρκική υπηρεσία πληροφοριών. Σωστό ή λάθος, αλήθεια ή ψέματα αυτό αφορά παιχνίδι πληροφοριών και προπαγάνδας το οποίο στο βάθος του δεν μας αφορά. Μας αφορά όμως η προκλητικότητα και ο τρόπος που οι γείτονες διαχειρίζονται τα θέματα εις βάρος μας.

Πόσες εβδομάδες πέρασαν από την ανακάλυψη των οστών των εκτελεσθέντων ελληνοκυπρίων στρατιωτών από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 1974; Δέκα, δεκαπέντε; Είκοσι; Κι όμως ξεχάστηκαν.

Πόσες φορές καθημερινά η τουρκική πολεμική αεροπορία υπερίπταται και εκτελεί αποστολές εντός του ελληνικού χώρου και πάνω από ελληνικά εδάφη; Ρουτίνα πλέον λέμε, δεν ασχολούμαστε… Είμαστε ευρωπαίοι και δεν μας απασχολούν οι εκ των ανατολών «βάρβαροι».

Μιλάμε συνεχώς για διεθνές δίκαιο, για συνθήκες και λοιπά νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Νομικά τερτίπια που επί της ουσίας όμως είναι ανίσχυρα. Στρατηγικά αξιώματα και στρατηγιστές προειδοποιούσαν και προειδοποιούν πως το διεθνές δίκαιο δεν είναι επί της ουσίας τίποτε άλλο παρά ένα είδος «παραισθησιογόνου για τους αδύνατους».

Και αν ιστορικά το εξετάσουμε δούμε πως αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Δίκαιο της θάλασσας, ανθρωπιστικό δίκαιο, δίκαιο των ενόπλων συρράξεων, θρησκευτικό δίκαιο και πόσα ακόμη, είναι γραμμένα στα παλαιότερα εκ των υποδημάτων από τους ισχυρούς. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως οι αρχαίοι Ελληνες έλεγαν πως: «η πρώτη απώλεια σε έναν πόλεμο είναι η αλήθεια και οι νόμοι».

Μπορεί να βρισκόμαστε βυθισμένοι στο ευρωλήθαργό μας και στην ευμάρειά μας αλλά κάποια στιγμή θα κληθούμε να πληρώσουμε το τίμημα, αν δεν το πληρώνουμε κι όλας.

Οι εξ ανατολών σύμμαχοι και άσπονδοι «φίλοι»μας, έχουν ήδη προβεί στην κατασκευή ακόμη και βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να εκτοξευθούν σε στρατηγικά σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και πριν ακόμη προλάβουμε να αντιδράσουμε να έχουμε ηττηθεί.

Γεγονός που με επιμέλεια έχει κρυφτεί από τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Χάρις τη βοήθεια Πακιστανών και Κινέζων επιστημόνων και μηχανικών η Τουρκία διαθέτει στο οπλοστάσιό της πλέον βαλλιστικούς πυραύλους. Οι τελευταίες δοκιμές τελικής πιστοποίησης έγιναν πριν από ένα περίπου χρόνο στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολία.

Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Μαχητικά και ελικόπτερά μας βρίσκονται στο έδαφος λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών. Αρματα μάχης παραμένουν καλογυαλισμένα και ακίνητα λόγω ελλείψεως πυρομαχικών. Το ίδιο ισχύει και σε πολλούς άλλους τομείς των ενόπλων δυνάμεων. Οι ασκήσεις έχουν περιοριστεί λόγω οικονομικού κόστους και σε λίγο όπως οδεύουμε η θητεία θα… μηδενιστεί λόγω ελλείψεως πόρων συντήρησης των εφέδρων!

Ουσιαστικά δηλαδή εκτός από προβλήματα διαθέσεως μέσων και αριθμών οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι και αγύμναστες. Το σχέδιο επιστράτευσης των ενόπλων δυνάμεών μας είναι τραγικό. Το φιάσκο το ’74 θα είναι παρονυχίδα μπροστά σε αυτό που θα συμβεί αν κληθούν τώρα οι έφεδροι στις μονάδες τους. Ούτε το 50% των επιστρατευμένων δεν γνωρίζουν οι αρμόδιες στρατολογικές υπηρεσίες που μένει… Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό: Χάος!

Εξίσωση που μάλλον με χαρά-αν ζούσαν-θα ήθελαν να επιλύσουν ο Καραθεοδωρής ή ο Αϊνστάιν μέσα στο πλαίσιο των χαοτικών επιστημών…

Φυσικά δεν κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας. Ούτε προδίδoυμε κρατικά μυστικά.

Οι τούρκοι επιτελείς τα γνωρίζουν αυτά πολύ καλύτερα. Και επειδή ακριβώς τα γνωρίζουν έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό. Γνωρίζουν πως δεν είμαστε ολοκληρωτικά έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας.
Και αυτό δεν αφορά επ’ ουδενί τρόπο, τη δημιουργία κλίματος ηττοπάθειας. Σίγουρα δεν είμαστε ως χώρα «εύκολη βορά» για τους αντιπάλους μας. Θα μπορούσαμε όμως να γίνουμε ακόμη δυσκολότερη, ώστε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον μας να μπορεί να αντισταθμιστεί από ένα «ισοδύναμο τετελεσμένο» που θα καθιστά απαγορευτική επιθετική ενέργεια εναντίον της εδαφικής ακεραιότητάς μας.

Ετσι πιστεύουμε πως ένας από τους κυριότερους σκοπούς ενός δημοσιογράφου είναι να εκθέτει προβλήματα να τα αναδεικνύει και να ζητά την επίλυσή τους για το καλό της χώρας. Προβλήματα ουσιαστικά και κρίσιμα.

Μετά από αυτή τη μικρή-αλλά αναγκαία-παρένθεση συνεχίζουμε. Χαρακτηριστικό της μεθοδικότητας και του τρόπου που σκέφτονται οι τούρκοι αξιωματούχοι και επιτελείς είναι πως μόνο-το επαναλαμβάνω μόνο-το τουρκικό Γενικό Επιτελείο διαθέτει δώδεκα ομάδες εμπειρογνωμόνων που ασχολούνται αποκλειστικά με την Ελλάδα. Δηλαδή 80 ειδικούς επιστήμονες. Στο ελληνικό Υπουργείο Αμυνας ζήτημα αν περιοδικά ασχολούνται δύο άτομα…

Οι τουρκικές βλέψεις στην Κ. Ασία

Οι Τούρκοι πλέον έχουν εγκαταλείψει το δόγμα «ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο» του Μουσταφάλ Κεμάλ Πασά και πλέον έχουν αρχίσει να γίνονται εξωστρεφείς, επαναφέροντας την πολιτική αλλά και τακτικές του αείμνηστου Τουργκούτ Οζάλ.

Πλέον στις διεθνείς σχέσεις κυριαρχεί το δόγμα της «γεωοικονομίας». Στοχεύω δηλαδή ως χώρα σε περιοχές που έχουν φυσικούς πόρους. Και ειδικά αυτή τη περίοδο που επικρατεί οικονομική ύφεση.

Η Τουρκία λοιπόν ξέρει να παίζει εξαιρετικά αυτό το παιχνίδι, εξυπηρετώντας πλήρως τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Η Κεντρική Ασία αυτή τη στιγμή λόγω των τεραστίων αποθεμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αποτελεί το μήλον της έριδος ανάμεσα στις ΗΠΑ και το νέο αντίπαλο δέος αυτής, το συνασπισμό κρατών με την ονομασία «Ομάδα της Σαγκάης». Συνασπισμός όμως που λόγω της πολυπολικότητάς του αντιμετωπίζει προβλήματα συνοχής, όπως έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγκυρα.

Οι χώρες λοιπόν της περιοχής είναι κατά βάση τουρκόφωνες. Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν. Η Αγκυρα λοιπόν θεωρεί πως αυτές ανήκουν στον ευρύτερη γεωπολιτική και ιστορική της σφαίρα επιρροής της. Θεωρεί πως η μητέρα πατρίδα (Ana Vatan) είναι εκείνη και προσπαθεί να τις προσεταιριστεί προς όφελος των ΗΠΑ. Η τουρκική διπλωματία είναι αναμενόμενο να έχει ρίξει όλο το βάρος της εκεί.

Από την άλλη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοάν αναλαμβάνει τον ηράκλειο άθλο να επιφέρει την παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και τους κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ, μιας και το κεμαλικό κατεστημένο για θέμα αρχής και αξιοπιστίας δεν μπορεί να το πράξει. Πρέπει το ζήτημα του ΡΚΚ να λήξει, διότι οι συμφωνίες τόσο με τη Ρωσία, όσο και με τις ΗΠΑ και το Ιράκ, προβλέπουν το πέρασμα αγωγών πετρελαίου μέσα από περιοχές που δρα το αυτονομιστικό κίνημα των κούρδων ανταρτών.

Το κεμαλικό κατεστημένο με τη σειρά του έχει αναλάβει από την άλλη έναν άλλο ρόλο: Να προκαλέσει «σοκ και δέος» στην Ελλάδα, ώστε σταδιακά να την «σαλαμοποιήσει» και να την καταστήσει επί της ουσίας δορυφόρο της Τουρκίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Τα μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και ο στρατός ξηράς, δεν έχουν σκοπό να μας βομβαρδίσουν ούτε να μας εξαπολύσουν μαζική επίθεση. Απλά μέσω της στρατηγικής της έμμεσης προσέγγισης μας προκαλούν ώστε σταδιακά να δεχθούμε τα αιτήματά τους και να αποδείξουν στη διεθνή κοινότητα ποιος είναι ο «ισχυρός» στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι τίποτε περισσότερο από το «μακρύ χέρι της πολιτικής». Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία της γείτονος απλά ασκούν πολιτική, βάσει των διαταγών που λαμβάνουν.

Όλες αυτές οι τακτικές της τουρκικής ηγεσίας έχουν σαν στρατηγικό στόχο να αφιονίζουν την Ελλάδα και την πολιτική της, ζητώντας ένα νέο είδος διαπραγμάτευσης με βάσει τα καινούργια γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται. Για την Τουρκία οι συνθήκες που υπογράφτηκαν εδώ και περίπου έναν αιώνα είναι «νεκρές». Η τουρκική διπλωματία υποστηρίζει πως πλέον οι συνθήκες πρέπει να επανεξετασθούν υπό το πρίσμα του «ισχυρού» έναντι του «αδυνάτου», που δεν είναι άλλος στη στρατηγική τους σκέψη και σχεδιασμό από την Ελλάδα.

Εξάλλου μια χώρα που πλησιάζει τα εκατό εκατομμύρια με το 65% αυτής να είναι νέοι, με βαριά βιομηχανία και πολλά υποσχόμενη μακροικονομική ανάπτυξη είναι φυσικό να βλέπει απαξιωτικά έναν αντίπαλο των εννέα εκατομμυρίων με το 45% του πληθυσμού του γηρασμένο και χαμένο βαθιά μέσα στην ψεύτικη ευμάρεια, την «ευρωασφάλεια» και την παραγωγικότητα της βιομηχανίας των «υπηρεσιών».

Η «προβληματική» Τουρκία παραμένει σταθερή

Φυσικά και στο εσωτερικό της η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα και ουκ ολίγα. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ένταση στη σύγκρουση Ισλαμιστών και Κεμαλιστών. Παρόλα αυτά όμως, σε ό,τι αφορά την χάραξη και την τήρηση της εθνικής στρατηγικής αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, αυτή τηρείται απαρέγκλιτα. Σε αυτό τον τομέα, κάθε μία από τις δύο πλευρές έχει αναλάβει το ρόλο της βάσει του στρατηγικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί για την αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και της ουσιαστικής μετατροπής της σε τοπική υπερδύναμη.

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, οι τούρκοι διπλωμάτες δεν είναι καλύτεροι από τους Ελληνες. Απλά οι τούρκοι διπλωμάτες βασίζονται σε στρατηγικούς σχεδιασμούς που δεν αλλάζουν, μαζί με τις αλλαγές προσώπων και πολιτικών. Κάτι το οποίο συμβαίνει κατά κόρον στην Ελλάδα.

Στην Τουρκία απόρρητα έγγραφα δεν βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας-πλην σκοπιμοτήτων, δεν «διαρρέουν» πληροφορίες και non paper δεξιά κι αριστερά τα υπουργεία και οι διπλωμάτες και οι στρατιωτικοί δεν είναι «λαλίστατοι εις άπαντες».

Με αυτούς τους τρόπους οι Τούρκοι καταφέρνουν επιπλέον να προβάλλουν την εικόνα μιας συμπαγούς μάζας που δεν βάλλεται εύκολα. Και κυρίως δεν γνωρίζει κανείς τις τακτικές της κινήσεις στη σκακιέρα της στρατηγικής. Το γεγονός αυτό προσθέτει ακόμη περισσότερο κύρος σε εχθρούς και φίλους της Τουρκίας.

Με αυτές τις εν τάχει περιγραφέντες τακτικές, η εθνική στρατηγική πολιτική στην Τουρκία παραμένει αναλλοίωτη και χωρίς σκαμπανεβάσματα. Ιδιαίτερα μετά το 1996 και τα μαθήματα που πήραν από μια δεκαετή άστατη μέχρι τότε διπλωματική πολιτική που ασκούσαν. Πολιτική που άλλαξε ριζικά χάρη σε δύο χαρισματικούς διπλωμάτες και πολιτικούς. Τον Χικμέτ Τσετίν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο πρώτος παραμένει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και ο δεύτερος υπουργός Εξωτερικών.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί: Η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν μπορεί να πληγεί από κανέναν. Εχουμε την «Ευρωασπίδα». Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Σε πολιτισμένες εποχές και κοινωνίες δεν υπάρχουν συγκρούσεις. Εϊμαστε πλέον όλοι μια «ευρωπαϊκή οικογένεια».
Μακάρι να ήταν τα πράγματα έτσι. Δεν είναι όμως. Η αλήθεια είναι σκληρή και πολύ διαφορετική από αυτή που κάποιοι έχουν πλάσει στο μυαλό μας.

Δεν υπάρχει στρατηγιστής και πολιτικός πουθενά μα πουθενά στην ιστορία της ανθρωπότητας που να μη συμφωνεί με ένα δόγμα, το οποίο και παραμένει αναλλοίωτο, λόγω της ανθρώπινης φύσης: Ισχυρότερη του πλούτου είναι η άμυνα. Οσο πλούσιος και να είσαι αν δεν έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αυτός που επιβουλεύεται τον πλούτο και την εδαφική σου ακεραιότητα και έχει ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις, θα σε κατακτήσει είτε αναγκάζοντάς σε να υπογράψεις αυτά που θέλεις είτε κατακτώντας εδάφη σου ή ακόμη και καταλύοντας την ίδια την κρατική οντότητά σου.

Αφετέρου, κανένας διεθνής οργανισμός είτε ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ενωση, είτε ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει σε μια σύρραξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Αυτό έχει αποδειχθεί εξάλλου πολλές φορές στο παρελθόν με πιο κραυγαλέα περίπτωση αυτή των Ιμίων, όπου πλην των Ηνωμένων Πολιτειών καμία, μα καμία, ευρωπαϊκή χώρα δεν ενεπλάκη έστω και σε επίπεδο «τηλεφωνικής διπλωματίας». Είναι αδιανόητο μια χώρα με τόσες απειλές και τόσους άμεσους και υπαρκτούς κινδύνους να μη διαθέτει ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, που όλες οι προηγμένες χώρες διαθέτουν, με σκοπό τη διαχείριση κρίσεων, εκτός αν κάποιοι αποφασίσουν πάλι να στήνουν χάρτες στα τραπέζια της Βουλής ψάχνοντας που είναι οι περιοχές που απειλούνται από τον οποιοδήποτε επιβουλέα…

Ας σταματήσουμε λοιπόν να βαυκαλιζόμαστε και να ψάχνουμε «ξένους δάκτυλους» και χώρες που «μισούν» την Ελλάδα. Κανείς δεν θα πάρει ποτέ σοβαρά τον «ευρωεπαίτη» και τον μόνιμο «κλαψίγελο» της Ευρώπης.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρή διπλωματική παρουσία, με στόχους στρατηγική και μακριά από μικροπολιτικές εμπλοκές. Η πραγματική πολιτική (realpolitik) δεν χτίζεται με το συναίσθημα, τις ανταλλαγές πυροσβεστικών αεροσκαφών και οργάνων χειμερινού σκι, αλλά έχοντας ως βάση την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας.
«Θα συμμαχήσω ακόμη και με το διάβολο, αρκεί αυτό να είναι προς όφελος των πολιτών» είχε γράψει στον «Ηγεμόνα» ο Νικολό Μακιαβέλι, με τον μόνο πολιτικό να έχει καταλάβει το νόημα αυτών των λέξεων να ονομάζεται Ελευθέριος Βενιζέλος.
 • Απονευρωμένη αστυνομία απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα
 • Η σιωπή των ΜΜΕ καταδεικνύει ένοχη συμμετοχή στον βιασμό της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών
Την Παρασκευή 08/4 στις 07.50 έγινε ένοπλος ληστεία στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στον ΓΑΛΑΤΑ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Στο σημείο της ληστείας έφθασαν 3 ένοπλοι με μια καινούργια μοτοσυκλέτα και με ένα χρώματος λευκού μικρό αυτοκίνητο Fiat, οπλισμένοι με καλάσνικοφ.
Ένας εξ αυτών, σωματώδης, υψηλός κουκουλοφόρος έλαβε θέση απέναντι από την Τράπεζα, πυροβολώντας στο αέρα. Οι κάτοικοι και οι περαστικοί έμειναν έκθαμβοι, αμήχανοι, βλέποντες να διαδραματίζονται εικόνες τρόμου, εικόνες που είχαν δει στην τηλεόραση. Οι μαθητές έτρεχαν έντρομοι και πανικόβλητοι.
Οι «περίεργοι» παρακολουθούσαν δωρεάν το σκηνικό τρόπου. Οι 2 άλλοι ένοπλοι συνεργάτες του, φορώντας κράνη, προσπαθούσαν να παραβιάσουν την θωρακισμένη πόρτα εισόδου του προσωπικού της Τραπέζης.
Ο ένας μάλιστα από αυτούς, άρχισε να χτυπά την θωρακισμένη τζαμαρία με μια ολοκαίνουργια
Βαριοπούλα ! Χωρίς να παραβιάσουν την πόρτα ασφαλείας, κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό της Τραπέζης. Στους γύρω δρόμους υπήρχαν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα τα οποία οι οδηγοί εγκατέλειπαν έντρομοι. Ο κουκουλοφόρος ληστής που είχε μείνει έξω προς κάλυψη, συνέχιζε να πυροβολεί στον αέρα.
Γύρω του και σε απόσταση 15-20 μέτρα υπήρχε άμαχος πληθυσμός που τον κοιτούσε έντρομος.
Βλέποντας να καθυστερούν οι συνεργάτες του, εντός της Τραπέζης, φώναξε «Τι με κοιτάτε έτσι;» και έριξε ριπές στον αέρα. Το καλάσνικοφ ξερνούσε φωτιά ! Ο απόλυτος τρόμος.
Στις 08.10 εμφανίστηκαν οι συνεργάτες. Έχοντες μια τσάντα και τον διευθυντή σαν όμηρο, επιβιβάστηκαν στο λευκό αυτοκίνητο Fiat, πυροβολώντας συνεχώς στον αέρα. Ακολουθώντας την αντίθετη ροή κυκλοφορίας, βρέθηκαν ενώπιον εγκαταλελειμμένου αυτοκίνητου, ανέβηκαν στον πεζόδρομο, βγήκαν στον δρόμο της παραλίας. Τα δύο πλέον καλάσνικοφ ξερνούσαν φωτιά. Καταιγισμός πυρών στον αέρα.
Διέφυγαν ακολουθώντας έναν στενό μονόδρομο που οδηγεί στο κέντρο Υγείας και στα σχολεία !
Αφήνοντες ελεύθερο τον διευθυντή, κατευθύνθηκαν σε σημείο όπου τους περίμενε ένα άλλο αυτοκίνητο μαύρο, μάρκας Porsche (από ότι λένε). Ακολουθούντες έναν αγροτικό δρόμο, έγιναν άφαντοι.
Άλλοι λένε ότι έφυγαν με ταχύπλοο, άλλοι λένε ότι είδαν το Porsche να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα επι της επαρχιακής οδού Δρυόπης Επιδαύρου.
Το ερώτημα που έχει μείνει σε όλους μας είναι «τι έκανε η Αστυνομία» η οποία απείχε 50 μέτρα από το συμβάν και πόσο ασφαλείς πρέπει να αισθάνονται οι «ηρωικοί πολίτες» της εγκαταλελειμμένης Ελληνικής Επαρχίας; Ως προς το τελευταίο απαντώ εγώ και λέω «καμία ασφάλεια , καμία προστασία δεν παρέχει το Ελληνικό Κράτος, στον πολίτη της ερημωμένης επαρχίας. Οι εκάστοτε κυβερνώντες υπολοιούν στην πράξη την λάθος αντίληψη, το δόγμα «Ελλάδα είναι μόνον η Αθήνα και ο Πειραιάς».
Ως προς το τι έκανε η Αστυνομία, είναι αλλουνού «παπά Ευαγγέλια». Ο υγιώς σκεπτόμενος πολίτης Δεν θα στραφεί εναντίον των παιδιών του. Ακινητοποιημένο το μοναδικό (χαλασμένο) περιπολικό της Αστυνομίας.
Μη επαρκής επάνδρωση προσωπικού. Ανυπαρξία ειδικών δυνάμεων καταστολής. Πως είναι δυνατόν ο Αστυνομικός της επαρχίας, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό να αντιμετωπίσει αυτούς τους αδίστακτους κακοποιούς, προτάσσοντας το «Νεροπίστολο» έναντι του καλάσνικοφ; Δεν θα γινόταν Μακελειό, σφαγή, εκτέλεση των αθώων πολιτών, εάν κάποιος αστυνομικός πυροβολούσε με το «νεροπίστολο»;
Η μεγαλύτερη τρομοκρατία είναι ο πολίτης να μην αισθάνεται ασφαλής στην ίδια του την χώρα, βλέποντας ότι οι θυσίες του δεν πιάνουν τόπο, αισθανόμενος ότι λεηλατείται από το Κράτος και το Κράτος τον αφήνει απροστάτευτο στην τύχη του. Σε τι τσέπες καταλήγουν οι φόροι που πληρώνουμε από ηλικίας 18 ετών;
Πως κατάντησαν έτσι την Πατρίδα μας αυτοί οι «απίθανοι τύποι» που μας κυβερνούν;
Μήπως είναι καιρός, ο άμοιρος πολίτης να αναλάβει την τύχη του και την προστασία της οικογένειάς του, στα χέρια του;
Για αυτό θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή και μόνον ντροπή οι κυβερνώντες και όχι οι πολίτες.
Συγχαρητήρια κύριε Σόμπολε. Όπως βλέπετε ο Πολίτης δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από εσάς.
Απογοητευμένος Πολίτης Τροιζηνίας που ήταν παρών στο συμβάν.

Από τα λίγα πού μας έχουν απομείνει είναι οι λιγοστοί μας φίλοι. Μοιραζόμαστε τις χαρές και τις λύπες μας τόσα χρόνια και τώρα πού οι καιροί είναι «ζόρικοι» όπως λέει και ο Δημήτρης, μαζευόμαστε αραιά και πού να μοιραστούμε τα «ζόρια» μας.

Αυτή τη φορά χωρίς ειδήσεις και με μόνους τροφοδότες το τηλέφωνο και τη μπλογκόσφαιρα. Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Υπουργό πού έπρεπε να έχει παραιτηθεί, προχώρησε στη μάχη με το «κόμμα του πατέρα του» και ξαφνικά να η ατάκα από τον Παντελή.

«Αν μειώσεις ένα πρόστιμο σε έναν επαγγελματία τρως 1 χρόνο φυλακή αλλά αν τα πάρεις χοντρά για το κόμμα κυκλοφορείς ελεύθερος στο Κολωνάκι».

Το βράδυ μας έκλεισε με άλλη μια ατάκα από τον Βαγγέλη:

Σιγά μην κάνει εκλογές. Θα ενδώσει λίγο ακόμη στο κόμμα και θα προχωρήσει να Κυβερνά μέχρι να πέσει. Το ζόρι το τραβά ο πολίτης μόνος του”.

Χαρείτε κύριοι αντιεξουσιαστές την ανοχή του πολίτη, για όσο χρόνο σας την εκχωρεί γιατί η ώρα του λαού πλησιάζει αργά αλλά σταθερά και σας δείχνει την έξοδο...

Πηγή
Μεγάλη διαφωνία έχει προκύψει στις Βρυξέλλες μεταξύ του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλωντ Τρισέ και των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αναφορικά με την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Όπως αποκαλύπτει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο το επόμενο τεύχο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη του κ. Τρισέ με τους υπουργούς Οικονομικών υπήρξαν ενστάσεις και αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα έχει τελικά την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της και να βγει στις αγορές από τον επόμενο χρόνο.

Ο διοικητής της ΕΚΤ σύμφωνα με το περιοδικό φέρεται να αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει τέτοιο θέμα, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημαίνει πως οι τράπεζες και η Ευρωζώνη που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα θα υποστούν ζημιές.

Στην αντίπερα όχθη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε φέρεται να δηλώνει πως η συμπεριφορά του κ. Τρισέ είναι υπερβολική και ως ένα βαθμό αναξιόπιστη για το θέμα των αγορών κεφαλαίου.

Είχε προηγηθεί η αυστηρή προειδοποίηση του επικεφαλής του Eurogroup, κ. Γιούνκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Ελλάδα ίσως αποδειχθεί ανίκανη να περιορίσει το έλλειμμά της, τονιζοντας την αναγκαιότητα να συνεχίσει την δημοσιονομική προσπάθεια η κυβέρνηση.

Γνωστό το γεγονός στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς, επί πτερύγων ανέμων ταξίδεψε και σ’ όλη την επικράτεια. Μιας και υπηρετώ στο 4ο Δημοτικό σχολείο του Κιλκίς – δάσκαλος της Στ΄ τάξης – παραθέτω εν συντομία τα γεγονότα. Την Πέμπτη 31/3, την ώρα που σχολάει όλο το σχολείο, κάποιος οδηγός σταθμεύει το αυτοκίνητό του πάνω στη διαγραμμισμένη διάβαση των μαθητών. Του γίνονται υποδείξεις από την σχολική τροχονόμο, αρνείται να απομακρύνει το εμποδίζον την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των παιδιών, όχημά του. Καλείται ο διευθυντής, επιλαμβάνεται του θέματος. Τελικά φεύγει ο κρετίνος. Όλα αυτά γίνονται χωρίς ύβρεις και προσβολές εκ μέρους του διευθυντή. Την σκηνή παρακολουθούν δεκάδες μαθητές, γονείς και δάσκαλοι… Προφανώς θίχτηκε ο οδηγός από την εκδίωξή του από το σημείο και θέλησε να εκδικηθεί. Την επομένη Παρασκευή Πρωταπριλιάς, πάλι την ίδια ώρα και ενώ έχουμε όλοι οι δάσκαλοι αποχωρήσει από το σχολείο, έχοντας αυτή τη φορά και βοηθό τον αδελφό του, έστησαν ενέδρα στον διευθυντή του σχολείου μας.

Στην κεντρική είσοδο του σχολείου, αιφνιδιαστικώς, του επιτέθηκαν και με πρωτοφανή βαναυσότητα, τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ιατρό – χειρούργο του νοσοκομείου Κιλκίς, να κινδυνέψει άμεσα η υγεία του. (Χαρακτήρισε το συμβάν δολοφονική απόπειρα). Το πλέον αποτρόπαιο σ’ όλη την υπόθεση είναι πως η ύπουλη, άνανδρη και εγκληματική αυτή ενέργεια συνέβη ενώπιον μικρών μαθητών του σχολείου μας, τα οποία φοιτούν στο ολοήμερο. Τα παιδιά βρίσκονταν έξω στην αυλή, όταν έγινε το κακό σοκαρίστηκαν, κοίταζαν τρομοκρατημένα, αποσβολωμένα, πολλά ούρλιαζαν και φώναζαν: «σκοτώνουν τον διευθυντή μας», «κλειδώστε μας μέσα στο σχολείο, γιατί θα σκοτώσουν κι εμάς». (Γεγονός που επιβεβαιώνει τη βιαιότητα και τη σκληρότητα της επίθεσης).

Το συμβάν είναι πρωτάκουστο, πρωτοφανές. Τελικά η βία, η εγκληματικότητα, η ανομία που μαστίζει κυριολεκτικά την ελληνική κοινωνία τούτη την αλλόκοτη, την σακατεμένη εποχή μας, αγγίζει, υπερβαίνει και τους σχολικούς φράκτες, και μάλιστα δημοτικού σχολείου.

Πού οφείλεται όμως αυτός ο κανιβαλισμός, η ανθρωποφαγία, το homo homini lupus; (ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος). Μα στο διάχυτο πνεύμα ατιμωρησίας και στην επιγενόμενη ανυποληψία στην οποία έχουν περιέλθει οι συντεταγμένοι θεσμοί της χώρας. Οι ρίζες του φυτού που γέννησαν το νοσηρό αυτό φαινόμενο ανάγονται στην αμέσως μετά την μεταπολίτευση κυρίως εποχή, όταν το σχολείο χάνει την ανθρωποπλαστική, ανθρωποποιό αποστολή του και καταντά εργοστάσιο παραγωγής ανθρωπάκων – κούφια καρύδια – χωρίς ηθικά αντισώματα και αίσθηση αξιοπρέπειας. Τονίζω και ξανατονίζω. Και η πρόστυχη επίθεση κατά του διευθυντή του σχολείου μου, μα και όλα τα δύσοσμα και κακοφορμισμένα συμπτώματα του γαγγραινιασμένου καιρού μας είναι απότοκα ενός μόνον γεγονότος: της ατιμωρησίας.

Πριν από 3-4 χρόνια δημοσίευσα ένα άρθρο με τίτλο: «ατιμωρησία, η γάγγραινα της εποχής». Αποσπώ κάποιες σκέψεις από εκείνο το κείμενο. <<Γενικά ζούμε στη χώρα της ατιμωρησίας υπό το πρόσχημα της ελευθερίας. Και καταλήξαμε στο πλατωνικό θέσφατο «η άγαν ελευθερία έοικεν ουκ εις άλλο τι ή εις άγαν δουλείαν» η άμετρη ελευθερία κατάντησε μεγάλη σκλαβιά. Η τιμωρία και ως λέξη έχει ποινικοποιηθεί. Το λαμπρό αυτό παιδαγωγικό μέσο, με το οποίο κερδίζεις συνέπεια, υπευθυνότητα, δικαιοσύνη και εν τέλει ελευθερία, θεωρείται γνώρισμα αυταρχισμού, απανθρωπίας, οπισθοδρόμησης. Η λέξη όμως έχει έξοχη ετυμολογική καταγωγή. Παράγεται από την τιμή και την ώρα, με ψιλή σημαίνει φροντίδα. Παράδειγμα η λέξη θυρωρός, αυτός που φροντίζει, επιβλέπει την θύρα. Ολιγωρία, η έλλειψη φροντίδας. Άρα τιμωρία είναι φροντίδα, η μέριμνα για την τιμή και την αξιοπρέπεια κάποιου. Τιμωρώ κάποιον γιατί αποβλέπω και επιδιώκω την ενστάλαξη της τιμής σ’ αυτόν. Η ατιμωρησία όμως και η άκριτη ανοχή διατρέχει σύνολη την νεοελληνική κοινωνία, αρχής γενομένης από την οικογένεια και το σχολείο. (Και ας το κατανοήσουν όλοι πως έξω από την οικογένεια και το σχολείο, δεν πρέπει να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές, γιατί στην ζωή ο άνθρωπος παρουσιάζεται πια με διαμορφωμένο τον χαρακτήρα του). Στην οικογένεια κυριαρχεί το «δεν πειράζει», ο « δεμπειρασμός», όπως τον είχε ονομάσει πριν από 100 και πλέον χρόνια Γάλλος ελληνιστής και γλωσσολόγος. Κάποιες «προοδευμένες» μάνες, κυρα Κατίνες της συνοικίας, έμαθαν ότι πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν ό,τι θέλουν και να μην τα τιμωρούν («δεν βαριέσαι παιδί είναι», «δεν πειράζει θα μάθει»), για να μην γίνουν «κομπλεξικά». Εξαιτίας της αξιοθρήνητης ανωριμότητας και της βλακείας αυτών των γονέων, μας έρχονται στο σχολείο κάτι τύραννοι, κακομαθημένα θηρία, που δεν έχουν ακούσει ποτέ το ευλογημένο «όχι», δεν ταπεινώθηκαν ποτέ από μια τιμωρία. Στο απροσπέραστο δοκίμιό του «περί παίδων αγωγής» ο Πλούταρχος σημειώνει: «Τα δυο ταύτα, μοιάζουν να είναι στοιχεία της αρετής, η ελπίδα της τιμής, και ο φόβος της τιμωρίας. Το πρώτο μας κάνει πιο ορμητικούς για τις ωραιότερες ενασχολήσεις και το δεύτερο διστακτικούς για τις ανάξιες πράξεις» (εκδ. Κάκτος,σελ. 85). Ίσως η γενιά μου είναι η τελευταία που βίωσε την «βαριά σκιά του πατέρα στο σπίτι και της μάνας το «χαριτωμένο ξύλο», αυτό που βγαίνει από τον παράδεισο, για να γίνουμε άνθρωποι. Μας έσπαζαν τον εγωισμό μας, μας μάθαιναν τον σεβασμό, την υπακοή, την πειθαρχία, αρετές που η «προοδευτική διανόησις» τις θεωρεί ανάρμοστες για ανατροφή παιδιών. Αναμασούν την καραμέλα της «ελεύθερης ανάπτυξης» και της τάχα «πολιτισμένης αγωγής», σαπίζοντας τα θεμέλια της κοινωνίας. Στο σχολείο τα ίδια. Ανήμποροι, απροστάτευτοι, τρομοκρατημένοι οι δάσκαλοι. Βωμολοχούν ασύστολα τα παιδιά και κάνουμε πως δεν ακούμε, γιατί δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε. Τώρα έμαθαν κάποιοι προκομμένοι γονείς και σπεύδουν στους «πάνω από μας»και στα βοθροκάναλα και μυξοκλαίγονται για να τιμωρηθεί ο «κακός» ο δάσκαλος που «καταπιέζει» το μοσχοαναθρεμμένο βλαστάρι τους. Όπως πάμε θα καθιερωθεί και η «λεκτική βία», οι επιπλήξεις γιατί «μειώνουν την προσωπικότητα του μαθητή». Για «σφαλιάρα» ούτε λόγος θα σε κατασπαράξουν οι γονείς, κανάλια, υπηρεσία. Κατά τα άλλα μας χλευάζουν, γιατί δεν μπορούμε να επιβληθούμε στα παιδιά… Και βέβαια δεν είμαι υπέρ του ξυλοδαρμού. Μη γένοιτο. Αλλά, επαναλαμβάνω, το εκπαιδευτικό έργο ακυρώνεται, όταν ο δάσκαλος φοβάται. Νομίζω ότι ποτέ γενιά δασκάλων δεν βρέθηκε σε τόσο δύσκολη θέση προκειμένου να εκπληρώσει την καθοδηγητική αποστολή της. Άλλοι κοιτούν να γλιτώσουν με την φυγή από την τάξη, γίνονται συνδικαλιστές. Άλλοι το ρίχνουν στην αδιαφορία και την απάθεια. Κάποιοι παλεύουν με ζήλο και φιλοτιμία καις το τέλος βρίσκονται εκτεθειμένοι. Βλέπουν ανήμποροι και απογοητευμένοι την έκπτωση του σχολείου, αναλογιζόμενοι πως τα χειρότερα έρχονται. Και όλα εξαιτίας της ατιμωρησίας, της μεγάλης αρρώστιας της εποχής μας>>. Αυτά σημείωνα προ καιρού. Οι δράστες είναι περίπου τριάντα χρονών, παιδιά της δεκαετίας του ’80, της δεκαετίας της φρίκης. Τότε που ξεκίνησε η κατεδάφιση και το ξήλωμα του ελληνικού σχολείου, το «προοδευτικό» σάπισμα του λαού μας.

Μα και η Δικαιοσύνη ξέπεσε από το βάθρο της. Αν τα δυο υποκείμενα που ξυλοκόπησαν τον διευθυντή του σχολείου μας, γνώριζαν πως τους αναμένει σκληρότατη ποινή και όχι νομικές θωπείες και κωλυσιεργίες, θα ξανασκέφτονταν την τρισάθλια πράξη τους…
Ξεκινά στην Αθήνα ο 50ος κύκλος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα που άρχισαν και συνεχίζονται από το 2002. Οι επαφές είχαν σχεδόν παγώσει μετά το 2004 και ξεκίνησαν το 2008 επί Ν.Μπακογιάννη πάλι. Στις επαφές αυτές οι διπλωμάτες και πολιτικοί που συμμετέχουν συζητούν για τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Θράκη. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ο 50ος γύρος είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στα θέματα του Αιγαίου.

Οι επαφές ξεκινούν την Δευτέρα. Μέχρι στγιμής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει διαψεύσει το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος της αμερικανικής πρεσβείας σύμφωνα με το οποίο δεχόταν να συζητήσει το σύνολο των τουρκικών απαιτήσεων εκτός από την παραχώρηση εδαφών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το σύνολο των λοιπών θεμάτων εθνικής κυριαρχίας που βάσει των πληροφοριών των Αμερικανών δεχόταν να συζητήσει ο Γ.Παπανδρέου όπως ο εναέριος χώρος, τα χωρικά ύδατα, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές κλπ είναι η απόρροια και το "κέρδος" από την κατοχή των εδαφών του Αιγαίου.

Ητοι:

 • την διεκδίκηση υφαλοκρηπίδας αγνοώντας το αντίστοιχο δικαίωμα των νησιών,

 • την απεμπόληση από ελληνικής πλευράς του δικαιώματος επέκτασης της χωρικής θάλασσας, ενώ δεν αναγνωρίζει το τμήμα του ελληνικού εναέριου χώρου μεταξύ έξι και δέκα μιλίων,

 • την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησίδες του Αιγαίου,

 • τον έλεγχο του συνόλου του εναέριου χώρου του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσυμβρινού,

 • την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών,

 • τον αφοπλισμό των αεροσκαφών στο Αιγαίο διατηρώντας το πλεονέκτημα της εγγύτητας από τα ελληνικά νησιά. Παράλληλα αρνείται την υποβολή σχεδίου πτήσεων στο FIR,

 • τον περιορισμό πλόων και πτήσεων ελληνικών πολεμικών στο ανατολικό Αιγαίο

Αυτά δέχεται ο πρωθυπουργός να συζητήσει, συν την από κοινού διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σύμφωνα πάντα με τους Αμερικανούς. Επίσης, δέχεται την ξεχωριστή διαπραγμάτευση για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίoυ και της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα πάντα με την άποψη του πρεσβευτή των ΗΠΑ και τις πληροφορίες που είχε.

Μάλιστα σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αμερικανού πρεσβευτή Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ζητούσε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις εντός το πολύ 18 μηνών! Ούτε σε αυτά έχει απαντήσει ο λαλίστατος κυβερνητικός εκρπόσωπος.

Μετά τον 42ο κύκλο τον Ιούλιο του 2009, ο 43ος έγινε τον Μάιο του 2010, και μετά με μια επιτάχυνση έγιναν άλλοι πέντε μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει από την αρχή να μην γίνονται ανακοινώσεις στην κοινή γνώμη σχετικά με την πορεία των επαφών. Αν αυτό δεν λέγεται μυστική διπλωματία πως λέγεται; Και μυστική διπλωματία σε μία υπόθεση όπου ο ένας διεκδικεί και ο άλλος εκλιπαρεί...